NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuurwerk

Vuurwerk is mooi maar onze diertjes zijn er heel bang vanhttp://img268.imageshack.us/img268/6936/happynewyearworks.gifIk wenst iedereen veel plezier tijdens het eindejaarsfeest maar ik doe ook een oproep om ook aan de dieren te denken. Mensen vinden vuurwerk mooi en spannend maar voor veel dieren is dit een zeer angstaanjagend verschijnsel. Dieren begrijpen er niets van en worden heel angstig, ze lopen in paniek weg van het lawaai en de lichtflitsen. Elk jaar opnieuw lopen dieren verloren of raken ze gewond.

Steek dus liever geen vuurwerk af en hou zeker rekening met volgende tips:


# Hou alle huisdieren goed binnen van zodra het donker wordt. Sluit alle ramen en deuren goed af, haal de rolluiken helemaal naar beneden en sluit de gordijnen. Laat het licht aan en de radio of TV spelen om het ergste lawaai en licht van het vuurwerk te dempen. Als je hond zeer gevoelig is voor harde knallen, kan je de dierenarts vragen een licht kalmeermiddel voor te schrijven.

# Zet konijnen, hamsters en andere dieren in hun kooi en plaats ze binnen of in een goed afgesloten stal of garage.

# Hou paarden,ezels, schapen, geiten, pony’s en runderen zoveel mogelijk op stal.

# Steek nooit vuurwerk af in de onmiddellijke omgeving van een dier. Let erop dat ook in de aangrenzende weiden geen dieren staan, ook grotere dieren zoals paarden en koeien hebben veel schrik van vuurwerk.
Stel het vuurwerk zo laat mogelijk op en controleer voor het aansteken of er zich geen dieren in de nabijheid verstopt hebben (bv. egels).

# Waarschuw je buren op tijd als je van plan bent om vuurwerk aan te steken. Zo kunnen ook zij de nodige maatregelen nemen


Denk eraan onze dieren zijn  echt bang van vuurwerk !!!
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer dankbaar zijn via je dagboek

Leer dankbaar zijn via je dagboek

Hoe vaak hoor je niet de verzuchting: waarom is alle nieuws negatief? Maar tegelijk praten mensen zelf altijd over hun problemen, en vergeten ze waarvoor ze dankbaar zijn. Een nieuw dagboek moet daarbij helpen.

5 x dankbaar
Het zogenaamde dankbaarheidsdagboek 'verplicht' je dagelijks vijf dingen neer te schrijven waarvoor je dankbaar bent. Een lekkere kop koffie, een traktatie van een jarige collega, een goede gezondheid of het niét hebben van een ongeval.

Na Amerika, ook Europa
Het dagboek is in Amerika, en dan vooral in Los Angeles, een grote hit. Maar kan het ook over de grote plas werken, in het cynischere Europa? Een Britse journaliste van de krant Daily Mail probeerde het.

Slecht begin
"Het begint slecht. Als ik het dagboek opensla, staat er 'For Oprah, with love. THANK YOU'. Voor een nuchtere, cynische Brit als ik is dat té veel grandeur. Maar ik besluit om het idee een kans te geven, en ik begin met op te schrijven waarvoor ik dankbaar ben. Dat is verrassend gemakkelijk: je lievelingsnummer op de radio horen, een lekkere maaltijd gepresenteerd krijgen...

"Ik ben verslaafd"
Na twee weken ben ik helemaal verslaafd aan dit dagboek. Hoe slecht mijn dag ook was, ik heb nog altijd een huis met verwarming. Het plaatst dingen in perspectief, en het herinnert me eraan dat ik het zo slecht niet heb. Dag na dag word ik positiever. Als er één goed voornemen is dat ik wil houden, dan is het wel in dit dagboek schrijven."

Bestellen kan via amazon.com, maar niets houdt je tegen om in je eigen dagboek of in een doodgewoon schriftje te schrijven.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paris Hilton-syndroom leidt tot chihuahuaplaag in kennels

Paris Hilton-syndroom leidt tot chihuahuaplaag in kennels


http://img109.imageshack.us/img109/5978/chihuahuat.jpgTerwijl de meeste hondenasielen in de Verenigde Staten klagen over een teveel aan pitbulls en grote bastaardhonden waarvoor moeilijk een goede thuis te vinden is, raken de asielen aan de westkust vol met modieuze chihuahua's. "We hebben onze handen vol met de chihuahua's. We worden er gek van", klaagt Deb Campbell, woordvoerster van een hondenkennel in San Francisco.


Paris Hilton
Een derde van alle honden in de asielen van San Francisco zijn ondertussen chihuahua's. Eenzelfde situatie is merkbaar in Los Angeles, Oakland, Berkeley en San Jose, waar de kleine honden met de puntige oren en grote ogen in nooit geziene getale de kennels bevolken. Het probleem is zo groot geworden dat het een naam gekregen heeft: het 'Paris Hilton-syndroom'.
 

Californië
Toch lijkt het probleem enkel Californië te treffen. "Mensen van de oostkust tot de zuidelijke staten bellen ons met de vraag om hen chihuahua's te sturen", aldus Campbell. Dierenrechtenactivisten in Californië leggen de schuld van het probleem bij Hollywood. Beroemdheden zoals Paris Hilton, Britney Spears, Hillary Duff en Mickey Rourke laten zich immers vaak opmerken in het gezelschap van zo'n hondje dat in een handtas past.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer meldingen van kindermishandeling

Meer meldingen van kindermishandeling

De Vertrouwenscentra Kindermishandeling van Vlaams-Brabant, Antwerpen en Gent registreerden dit jaar 10 tot 15 procent meer meldingen dan in 2008. De twee overige afdelingen, in Limburg en West-Vlaanderen, spreken over een status-quo of lichte stijging. Dat melden de Coreliokranten.
 
Baby's en peuters
Meer meldingen betekent niet noodzakelijk dat er meer kinderen mishandeld worden. Ook ten tijde van de zaak-Dutroux steeg het aantal oproepen bijvoorbeeld spectaculair. "Maar 10 procent is toch opvallend", vindt kinderpsychiater Peter Adriaenssens, die verbonden is aan het Vertrouwenscentrum in Vlaams-Brabant. "Vooral omdat de trend in andere westerse landen al jaren dalend is."
 

In al die regio's renderen die inspanningen duidelijk als het gaat over incest en zware geweldpleging op kinderen, zegt Adriaenssens. Daartegenover stelt hij vast dat in Vlaams-Brabant dit jaar 20 procent meer dossiers werden geopend rond baby's en peuters. Precies bij heel jonge kinderen wordt vaak de kiem gezaaid voor latere gedragsproblemen. En die houden op hun beurt verband met het toenemende seksuele misbruik onder jongeren.
» Reageer (0)
30-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gitaar van Picasso gevonden in schoenendoos in Italië

Gitaar van Picasso gevonden in schoenendoos in Italië

In Italië is een gitaartje aangetroffen dat Picasso ooit maakte voor zijn dochter Paloma. Het instrument in geschilderd hout zat in een schoenendoos in het appartement van een handelaar in Pomezia, nabij Rome.


 
Geel, grijs en zwart
De Spaanse kunstenaar gaf het houten instrument, in geel, grijs en zwart, jaren geleden aan Giuseppe Vittorio Parisi, een Italiaanse artiest en vriend van Picasso. Jaren later liet de 92-jarige Parisi zich door een vriend-handelaar overtuigen de gitaar aan hem toe te vertrouwen. Sindsdien was het waardevolle instrument onvindbaar.

 

Toen Parisi in januari overleed, trok zijn vrouw Wanda naar de politie om te proberen het gitaartje terug te krijgen. De speurders troffen het instrument uiteindelijk aan in het appartement van de handelaar.
De gitaar zal tentoongesteld worden in het museum voor hedendaagse kunst in het Italiaanse Maccagno.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedeeltelijke Maansverduistering op oudejaarsavond

Gedeeltelijke Maansverduistering op oudejaarsavond


http://img682.imageshack.us/img682/8199/maansverduistering.jpgOp oudejaarsavond doet zich in België een gedeeltelijke Maansverduistering voor. Dat deelt de Volkssterrenwacht Urania mee. Een Maansverduistering doet zich voor wanneer de Maan in de schaduwkegel van de Aarde terechtkomt. Dat gebeurt één of twee keer per jaar, wanneer de Zon, de Aarde en de Maan precies op één lijn staan. In sommige gevallen, zoals op oudejaarsavond, trekt een deel van de Maan door de kern­schaduw van de Aarde.
 
Het spektakel begint donderdag om 18.16 uur, maar dan is nog niets met het blote oog te zien. Vanaf 19 uur lijkt de zuidoostelijke Maanrand (de 'rechteronderkant') wat donkerder dan de rest. Van 19.53 tot 20.53 uur bedekt een deel van de aardschaduw de Maanschijf. Halverwege, om 20.23 uur, bereikt de verduistering haar hoogtepunt: acht procent van de Maan is verduisterd, terwijl ze zo'n 33° boven de oostelijke horizon staat. De verduistering is met het blote oog of een verrekijker te volgen.
 
Het fenomeen is niet even spectaculair als een volledige Maansverduistering, waarbij de Maan volledig door de aardschaduw wordt bedekt, en een koperrode kleur aanneemt, waarschuwt Urania. Voor de eerstvolgende totale Maansverduistering in België is het wachten tot 28 september 2015.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotelfactuur asielzoekers loopt op tot acht miljoen

Hotelfactuur asielzoekers loopt op tot acht miljoen

En waar slapen onze dakloze...?Sinds eind april groeide het aantal asielzoekers op hotel aan tot 1.200. Zij logeren er aan een tarief van dertig euro per persoon per nacht. Dat geeft een totale kost van 8 miljoen euro.


Het jaarbudget van Fedasil, de overheidsdienst die de asielzoekers begeleidt, bedroeg vorig jaar 280 miljoen euro. Acht miljoen daarvan diende voor de opvang in hotels. "Dat is nog altijd minder dan het budget voor de opvang in asielcentra", verduidelijkt Waut Es, woordvoerder van de staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard (PS). "Mensen denken dat asielzoekers op hotel veel geld kosten, maar eigenlijk is het omgekeerd."


Maaltijdcheques
Zo krijgen asielzoekers die op hotel verblijven geen begeleiding, maar slechts onderdak en een dagelijkse maaltijdcheque van zes euro.
In opvangcentra zijn wel constant mensen aanwezig en zijn asielzoekers zeker van een warme maaltijd. De factuur per persoon per nacht bedraagt daar 35 euro.


Opvangplaatsen
Volgend jaar krijgt Fedasil een enveloppe van 250 miljoen euro. Daar komt een toelage van 76 miljoen euro bovenop voor de creatie van vijfduizend nieuwe structurele opvangplaatsen. Zestien miljoen euro daarvan is bestemd voor de Regie der Gebouwen.
» Reageer (0)
29-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30.000 potjes 'Faux Gras de Gaia' uitverkocht

30.000 potjes 'Faux Gras de Gaia' uitverkochtDe 30.000 potjes 'Faux Gras de Gaia' die in de winkelrekken lagen als diervriendelijk alternatief voor foie gras, zijn uitverkocht. Dat zegt directeur Anne de Greef van Gaia. Gaia wil de actie volgend jaar herhalen. Naast Lidl en Carrefour die het product nu al aanboden, zijn andere supermarktketens geïnteresseerd. Gaia hoopt het product ook in Frankrijk op de markt te brengen.


"Sinds vorige week is de faux gras uitverkocht", zegt De Greef. "De depots van Lidl en Carrefour zijn leeg." Naast die supermarktketens boden ook biowinkels het plantaardige product aan. De faux gras is gemaakt op basis van onder meer champagne en truffel.

Verdrievoudiging
De Greef acht voor de volgende jaarwisseling een productie van 100.000 potjes mogelijk, een meer dan verdrievoudiging. Lidl heeft al te kennen gegeven opnieuw te willen verkopen, van Carrefour verwacht Gaia hetzelfde. Daarnaast zijn nog twee andere supermarkten geïnteresseerd. "En als we het product via onze zusterorganisatie ook op de Franse markt kunnen brengen, wordt het nog een heel ander verhaal", zegt De Greef. Dat zou de verkoopcijfers sterk omhoog stuwen.Dwangvoederen
De potjes faux gras kosten 2,99 euro, waarvan 0,40 euro naar Gaia gaat. "Daarmee zetten we nieuwe acties en campagnes op tegen het dwangvoederen", aldus De Greef. "En vooral: elk potje dat verkocht is, is iemand die misschien geen foie gras eet dit jaar."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen afwassen houdt een koppel gelukkig

Samen afwassen houdt een koppel gelukkig

De sleutel voor een lang en geslaagd huwelijk: samen de vaat doen. Onderzoekers suggeren dat koppels die samen het huishouden runnen, gelukkiger zijn dan degenen waarbij de taken niet gedeeld worden. Ook zou niemand idealiter meer dan 60 procent van de huishoudelijke klusjes mogen doen. Of dat nu om kuisen of over de kinderverzorging gaat. 

Onderzoek
Het tradionele familieplaatje waar één iemand de broodwinner is en de andere het huishouden runt, maakt een huwelijk er niet beter op. Canadese onderzoekers kwamen daarachter na een aantal onderzoeken waarbij meer dan 50.000 mensen werden ondervraagd naar hun leefomstandigheden.

Gelukkiger
Hun persoonlijke omstandigheden werden nadien gelinkt aan een geluksschaal die de ondervraagden dienden in te vullen. De gelukkigste koppels delen gezamenlijk de onbezoldigde klusjes, werken beiden buitenshuis en hebben geen of oudere kinderen die zelden zorg vragen.

Religie
Nog volgens het onderzoek werd duidelijk dat de religieuze families sterk vasthouden aan traditonele rollen, waarbij de vrouw de meeste taken vervult. De rollen omdraaien lijkt al helemaal geen optie. Neemt de man het merendeel van het huishouden voor zijn rekening en is vrouwlief de grootste kostwinner, blijven de voldoeningscijfers nog altijd laag. Het hoogste gelukscijfer komt bij die koppels voor waar alle rollen even gelijk gedeeld worden.

Gelijke kansen
Volgens de onderzoekers tonen de resultaten aan dat gelijke kansen op de werkvloer en een betere kindervoorziening uiterst belangrijk zijn voor ons geluk. Net als mannen die actief deelnemen in het huishouden. "Het onderzoek toont aan dat het heel belangrijk is dat beide seksen iets aparts in hun leven bereiken. Daaruit putten ze onafhankelijkheid en voldoening. Daarbij horen ook een aantal gemeenschappelijke dingen, als het huishouden of de kinderen. Dat bezorgt elk koppel een band, geeft geborgenheid, betere communicatie, emotionele warmte en vertrouwen".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 3 haat Nieuwjaar wegens kater

1 op 3 haat Nieuwjaar wegens kater


http://img138.imageshack.us/img138/7471/helpikhebeenkater.jpgOudjaar is voor de meesten één groot feest. Anders is het met de dag erna. Ruim een derde loopt niet hoog op met Nieuwjaarsdag. Familiebezoekjes en katers zijn daar de redenen van.


Een Nederlandse rondvraag onder 527 deelnemers van 18 jaar en ouder, toont aan dat Nieuwjaar vooral geapreccieerd wordt door de oudere leeftijdscategorie. Hoe ouder men wordt, hoe meer er genoten wordt.


  

 Tien procent van de ondervraagden heeft meer moeite met de kater na het vele feestvieren. Andere redenen waarom Nieuwjaar niet hoog aangeschreven staan zijn de verplichte familiebezoekjes of het feit dat de winkels die dag gesloten zijn.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Filip moet 85.000 euro inleveren, Fabiola 132.000

Prins Filip moet 85.000 euro inleveren, Fabiola 132.000


Prins Filip en koningin Fabiola moeten volgend jaar een pak geld inleveren.


Voor het eerst in de geschiedenis van het Belgische koningshuis worden de dotaties van de leden van de koninklijke familie tijdens een lopende regeertermijn verlaagd. Dat schrijft de krant De Morgen. De economische crisis verplicht het hof volgend jaar de broekriem aan te halen.
 

In vergelijking met 2009 gaan de dotaties voor 2010 met 2,67 procent naar beneden en voor 2011 met 4,01 procent. Dat blijkt uit rekenwerk van VUB-professor Herman Matthijs.
 

Prins Filip ziet volgend jaar 85.000 euro verdwijnen. Prins Laurent moet het met 29.000 euro minder stellen, terwijl prinses Astrid 27.000 euro moet inleveren. Koningin Fabiola stelt het met 132.000 euro minder.
» Reageer (0)
28-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijftigers kiezen massaal voor online dating

Vijftigers kiezen massaal voor online dating

Steeds meer 50-plussers daten online, dat stelt datingsite Parship vast. Na een scheiding, overlijden, of lange relatie is een nieuwe start maken niet altijd even gemakkelijk. Via online dating kunnen ze op hun eigen ritme en in alle vrijheid en discretie de stap naar een nieuwe relatie zetten.


Toenemend aantal
Online dating is iets voor elke leeftijd, maar vooral de oudere leeftijdsgroep lijkt de weg te hebben gevonden. Sinds de start van Parship in België in 2006 is het aantal 50-plussers maar liefst vertienvoudigd. Bovendien is  het aantal gescheiden 50-plussers, spectaculair gestegen. De afgelopen 2 jaar is hun aantal bijna verdriedubbeld.


Weduwen
Niet enkel in België is dat het geval, ook in andere landen is de trend merkbaar.  Ook weduwenaren & weduwen zoeken steeds vaker hun heil bij de digitale wereld. In vergelijking met 2007 zijn er nu vier maal meer weduwenaren & weduwen die de stap naar een nieuwe relatie zetten.


Individueler
Ook Mieke Mievis, Nina-experte en Parship Single Coach bevestigt de trend. "Er zijn heel wat externe factoren die senioren naar online dating gebracht hebben. Zo hebben steeds meer gezinnen thuis internet en hebben vele 50-plussers leren werken met de computer en het internet. Bovendien wordt het verenigingsleven, dat vroeger zo typisch was voor België, nu heel wat individueler beleefd. Gaan lopen, fitnessen, een cursus volgen... hierdoor zit men wel in een vereniging, maar wordt de hobby toch op een erg individuele manier beoefend. Dat stellen ook vrijgezellenverenigingen vast. Zo is er bijvoorbeeld een daling van het aantal deelnemers voor dansavonden en andere ontmoetingsmomenten voor vrijgezellen".
 

Scheidingen
"Daarnaast blijft het aantal scheidingen stijgen. Dit gebeurt ook bij 50-plussers waardoor het aantal vrijgezellen in deze leeftijdscategorie toeneemt. Deze scheidingen zorgen soms voor financiële problemen. Daarom blijven meer 50-plussers werken of gaan ze van een halftime naar een fulltime job. Zo blijft er minder vrije tijd over om op zoek te gaan naar een nieuwe partner. Het internet is voor hen de ideale oplossing".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Busreizigers kunnen vanaf februari betalen per sms

Busreizigers kunnen vanaf februari betalen per sms

Reizigers van de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn kunnen vanaf 1 februari in heel Vlaanderen een vervoerbewijs kopen met hun gsm. "Door het sms-ticket in heel Vlaanderen in te voeren, wil De Lijn de verkoop op het voertuig verder verminderen en stipter kunnen rijden", klinkt het. Tot nu toe is er enkel een overeenkomst met Proximus.
 
Onbeperkt overstappen
Reizigers die het sms-ticket willen, moeten voor ze opstappen een bestelcode sturen naar het nummer 4884. Voor een ticket van 60 minuten is de code "DL", voor 120 minuten "DL120". Na enkele seconden krijgt de reiziger een bevestigings-sms die geldt als vervoerbewijs. Tijdens de geldigheidsduur van het sms-ticket mag de reiziger onbeperkt overstappen.
 
Een sms-ticket kost 1,3 euro voor 60 minuten of 2,1 euro voor 120 minuten. Daarbij komt 0,15 euro telecomkosten voor de aanvraag-sms. Het sms-ticket is daarmee tot 28 procent goedkoper dan een biljet bij de chauffeur. Het sms-ticket wordt afgerekend via de gsm-factuur of afgetrokken van het beltegoed.

Nieuwe tarieven
De Lijn past op 1 februari ook zijn tarieven aan. Kaarten en biljetten worden duurder als ze gekocht worden op het voertuig, terwijl tarieven in voorverkoop ongewijzigd blijven. "In voorverkoop is een biljet tot 47 procent goedkoper dan bij de chauffeur", zegt De Lijn.

Zo zal een biljet korte afstand, een enkele rit over 1 à 2 zones, vanaf 1 februari in voorverkoop 1,2 euro kosten, tegenover 2 euro bij de chauffeur. Een biljet lange afstand, voor 3 zones en meer, wordt 2 euro in voorverkoop, tegenover 3 euro bij de chauffeur.

De Buzzy Pazz en de Omnipas zullen na de indexaanpassing 2,5 procent duurder zijn. Een sociaal abonnement kost vanaf 1 februari 30 euro voor een jaar en 10 euro voor 3 maanden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alfie Zappacosta - Overload

Alfie Zappacosta - Overload


Klik op de foto om 'Overload' te beluisteren uit de soundtrack Dirty Dancing


Zappacosta ook bekend als Alfie Zappacosta (geboren Alfred Peter Zappacosta  1953 op Sora, Italië) Hij is een Canadese zanger en liedjesschrijver

Overload werdt gebruikt voor de soundtrack van Dirty Dancing, een van de meest verkochte soundtracks van de jaren '80.» Reageer (0)
27-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Weston Benson


Mijn eerste twee blogs gingen over mijn grote passie antiek en impressionisme . Vanaf nu zou ik deze 2 onderwerpen terug regelmatig aan bod willen laten komen . Vandaag begin ik met de Amerikaanse impressionist Frank Weston Benson


Frank Weston Benson (24 maart 1862-15 november 1951)


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Frank-Weston-Benson-2.jpg?t=1261929822Frank Weston Benson (24 maart 1862-15 november 1951) was een Amerikaans impressionistisch kunstenaar.

Frank Weston Benson was een van de leiders in de ontwikkeling van het Amerikaanse impressionisme. In 1940  zou hij terugblikken op een lange en gevarieerde carrière die ook landschappen, stillevens, sportieve onderwerpen, en vogels, geschilderd in olie-en waterverf en geëtst op koper platen voorstelden . Maar Benson is het best bekend om zijn figuratieve schilderijen, waarvan de meeste geschilderd zijn rond 1920. Zijn werken van jonge dames in witte jurken  op winderige hellingen waren ongetwijfeld  een van de aspecten van het Amerikaanse impressionisme.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/benson.jpg?t=1261929959Benson werd geboren in een succesvolle handelaar familie in Salem, waar hij de grootste tijd van zijn leven doorbracht. In 1879 begon hij te studeren aan de School van het Museum of Fine Arts in Boston onder leiding van Otto Grundmann, en later aan de Academie Julian in Parijs. Bij terugkeer naar Amerika zou hij uitgroeien tot een lesgever in de School van het Museum of Fine Arts in Boston. Enkele van zijn bekendste schilderijen (Eleanor, Museum of Fine Arts, Boston, Zomer, Rhode Island School of Design Museum) verbeelden van zijn dochters die hij in de zomer maakte  aan zijn huis buiten op het eiland North Haven, Maine.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Frank-Weston-Benson.jpg?t=1261930019Benson stopte met lesgeven in 1913. In 1915 stelde hij voor het eerst etsen tentoon van wilde kippen, een populaire toejuiching. Na 1920 stelde Benson steeds vaker werken tentoon van landschappen met wilde dieren . Hij had immers veel interesse in de jacht en de visserij.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Operatie kan hoge bloeddruk genezen

Operatie kan hoge bloeddruk genezenEen revolutionaire nieuwe medische ingreep kan genezing brengen bij mensen die kampen met hoge bloeddruk. Bovendien kan de operatie de kans op hartaanvallen of beroertes bij dergelijke patiënten met de helft verminderen. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Telegraph.


Volgens dokter Mel Lobo, een bloeddrukspecialist in het Londense Barts-ziekenhuis, is dit de belangrijkste ontwikkeling op het vlak van de hypertensie sinds de opkomst van medicatie, zo'n vijftig jaar geleden. Beroertes en hartproblemen zijn de meest ernstigste gevolgen van hoge bloeddruk, één van de grootste gezondheidsrisico's.
 

Hersensignalen
Bij deze nieuwe procedure wordt een draadje in een bloedvat bij de nieren ingebracht. Dat brandt dan door de zenuwen die signalen doorgeven waardoor de bloeddruk wordt verhoogd. Op die manier worden de hersensignalen "verstoord" en stijgt de bloeddruk niet meer. Volgens de eerste klinische proeven zijn de effecten daarvan bijzonder snel meetbaar.
 

Testen
De eerste test in Engeland, een onderdeel van internationale klinische proeven, werd uitgevoerd op een 68-jarige man die lijdt aan diabetes en trombose en die al een beroerte heeft gehad. Zijn bloeddruk begon al twee weken na de behandeling te dalen en de man kon het ziekenhuis al de dag na de operatie verlaten.
 

Simpele procedure
Volgens de chirurg die de ingreep uitvoerde zal een patiënt in de toekomst 's ochtends het ziekenhuis binnenkomen en dezelfde avond al weer thuis zijn. Het gaat namelijk om een betrekkelijk simpele procedure die echter een zeer grote verbetering brengt in de levenskwaliteit van de patiënt. Deze aanpak is zo doeltreffend in het verlagen van de bloeddruk dat het risico op een dodelijke beroerte met vijftig procent daalt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Secret Garden - Nocturne

   Secret Garden - Nocturne

Klik op de foto om ze te beluisteren


Secret Garden is een Iers-Noorse groep.

De groep bestaat uit de Ierse violiste Fionnuala Sherry en de Noorse pianist/componist Rolf Løvland. De groep heeft al meer dan 3 miljoen albums verkocht.

In 1995 wonnen ze het Eurovisiesongfestival in Dublin met Nocturne. Omdat Fionnuala Ierse is en in 1996 Ierland ook het songfestival won kan je zeggen dat het land 5 jaar op rij de songfestivalwinnaar leverde. Nocturne was voor het grootste gedeelte instrumentaal, het bevatte slechts 24 Noorse woorden. Later kwam er protest uit buurland Zweden en de regels werden veranderd zodat in het vervolg niet kon aangetreden worden met zo weinig tekst. Op het songfestival werd de groep bijgestaan door de Noorse zangeres Gunnhild Tvinnereim, die voor de rest niets met de groep te maken heeft. Løvland componeerde in 1985 ook al de eerste Noorse overwinning La det swinge.


Hun eerste album was zo'n succes dat het een miljoen keer over de toonbank ging, het behaalde platina in Noorwegen en Zuid-Korea en goud in Ierland, Hongkong en Nieuw-Zeeland. Ook de volgende albums waren nog een succes.


Hun bekendste lied is You raise me up, vertolkt door Brian Kennedy maar door vele artiesten gecoverd waaronder Westlife.
» Reageer (0)
26-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene thee maakt vrolijker

Groene thee maakt vrolijker
Oudere mensen die verschillende kopjes groene thee per dag drinken, hebben minder kans op een depressie. Volgens Japanse onderzoekers komt dit door een 'feel good' stof in het drankje.


De helft minder last
Verschillende studies brachten al eerder het drinken van groene thee in verband met het beperken van psychologische problemen. Nu ontdekten wetenschappers dat mannen en vrouwen van 70 jaar die dagelijks meer dan vier kopjes groene thee drinken 44 procent minder kans hebben op symptomen van een depressie. 34 procent van de mannen en 39 procent van de vrouwen vertoonden kenmerken van deze aandoening.


Niet bij zwarte thee
Bij zwarte thee werd dit verband niet opgemerkt. Volgens de onderzoekers zou het aminozuur theanine een kalmerend effect op de hersenen hebben. Verder onderzoek moet dit echter wel nog bevestigen
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familie zoekt 5 jaar na tsunami nog naar verdwenen Belg

Familie zoekt 5 jaar na tsunami nog naar verdwenen Belg


http://img85.imageshack.us/img85/1007/tsunami1jpg.jpg
Toeristen in Thailand die rouwen om de slachtoffers van de Tsunami in 2004.


De tsunami in de Indische Oceaan van vijf jaar geleden, heeft mogelijk geen tien maar elf Belgische slachtoffers geëist. Dat schrijft La Dernière Heure vandaag. De familie van Jacques Kirsch, die in december 2004 in Thailand verdween, wil zelf een onderzoek voeren maar heeft er niet de vereiste middelen voor.


DNA-analyse
De familie geven aan "ontgoocheld" te zijn in "de Belgische overheid en de niet-nagekomen beloften". In 2006 werd de familie ervan op de hoogte gebracht dat er zich nog ongeveer 800 niet-geïdentificeerde lichamen van westerlingen in Thailand bevinden. "Er werden ons voor 2007 resultaten beloofd van DNA-analyses, de enige manier om na te gaan of Jacques één van hen is. "We bellen u", werd ons gezegd, maar dat is nooit gebeurd. Toen wij zelf contact opnamen met de dienst, bleek niemand van iets te weten", klinkt het bij de familie.     http://img35.imageshack.us/img35/8192/tsunamie.jpgGeen resultaat
De familie schreef ook naar het parket van Nijvel, waarvan evenmin nieuws ontvangen werd. Bij gebrek aan officiële steun, ging de familie zelf op onderzoek, maar vooralsnog erg beperkt en zonder resultaat.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie Franse speleologen al 3 dagen vast in grot in Pyreneeën

Drie Franse speleologen al 3 dagen vast in grot in PyreneeënIn de Franse Pyreneeën zitten drie amateur-speleologen al drie dagen geblokkeerd in een grot op 700 meter onder de grond. Ze werden verrast door opstijgend grondwater. De hulpdiensten hebben vandaag duikers en springstofspecialisten ingeschakeld om de drie te bevrijden.


De drie, die samen met nog vier andere speleologen een ondergrondse site in kaart wilden brengen, zitten sinds woensdag geblokkeerd doordat een onderaardse gang overstroomde. De vier die konden ontsnappen bevonden zich op het moment van de stijging van het grondwater in een bivak op zo'n 420 meter onder de grond. Ze hebben gisteren de oppervlakte bereikt.


De redders van Secours Spéléo Français slaagden er nog niet in om de drie achtergebleven speleologen te bereiken door het niveau van het grondwater. Vandaag hebben de redders samen met enkele duikers de afdaling in de grotten aangevat. Om de afdaling, die zo'n 10 uur zal duren, te vergemakkelijken zullen explosieven ingezet worden om de moeilijke en smalle passages breder te maken.


Volgens de vier speleologen die konden ontsnappen, zijn hun collega's veilig en droog, maar riskeren ze om zonder voedsel te vallen.
» Reageer (0)
25-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpeertjes in rode wijn

Stoofpeertjes in rode wijn


http://img706.imageshack.us/img706/7317/stoofpeertjesinrodewijn.jpg8 kleine stoof peertjes,  vanille stokje (opengesneden) !  2 kaneelstokjes,  ½ dl.rode wijn. Suiker naar smaak. De peren schillen, maar heel laten en het steeltje laten zitten. De peren wassen en met zoveel water opzetten dat ze half onderstaan. Suiker, vanille stokje , kaneelstokjes en rode wijn  toevoegen. De peren zachtjes laten koken tot ze gaar  zijn. Verwijder de pijpkaneel en het vanille stokje. Haal de peertjes voorzichtig uit de pan,en zet ze in een mooi schaaltje rechtop. Kook het peren vocht nog even wat in tot het een beetje dikker is. Giet het vocht over de peertjes laat afkoelen.
 Heerlijk dessertje voor de feestdagen...smakelijk

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mahalia Jackson - Oh, Holy Night! Merry Christmas

Mahalia Jackson - Oh, Holy Night! Merry Christmas

Klik op de foto om dit prachtige lied te beluisteren

Mahalia Jackson (New Orleans, 26 oktober 1911 - Chicago, 27 januari 1972) was een Amerikaans zangeres en werd 'de koningin van de gospel' genoemd. Het hoogtepunt in haar zangcarrière beleefde zij op 28 augustus 1963 tijdens een massademonstratie tegen rassendiscriminatie bij het Lincoln Memorial in Washington. Ten overstaan van een menigte van meer dan 200.000 mensen zong zij "I've been buked and I've been scorned" op verzoek van Martin Luther King en "How I got over". Door geldelijke steun en door haar medewerking aan de demonstraties, georganiseerd door Martin Luther King heeft zij zeker een grote bijdrage geleverd in de strijd voor de emancipatie van de Afro-Amerikanen, hand in hand met grootheden en voorvechters tegen de apartheid als dominee Martin Luther King, lid van dezelfde baptistenkerk, diens vrouw Coretta Scott King en Rosa Parks. De grote verdiensten van Mahalia Jackson op het gebied van de emancipatie van de Afro-Amerikanen zijn nog onvoldoende voor het voetlicht gekomen; zij is vooral bekend geworden als zangeres.

De gospelsongs van Jackson en vele anderen vormen door het evangelie geïnspireerde religieuze muziek. Zij hebben het oorspronkelijke ritme van de Afrikaanse muziek van de in Amerika geïmporteerde slaven. Jackson zong nooit blues of jazz. In 1958 zong ze het Come Sunday in de Black Brown and Beige Suite van Duke Ellington, na lang aandringen van Duke Ellington en alleen omdat de tekst religieus is. Onder druk van CBS heeft ze wel christelijke liederen opgenomen, die niet haar stijl waren en die dicht bij kitsch liggen. De grens van blues en jazz heeft ze nooit overschreden.


Jackson werd geboren in New Orleans, bakermat van de jazz. Zij was baptist en zong als gospelzangeres in de kerk waar zij lid van was. In 1927 verhuisde ze naar Chicago, verdiende de kost als werkster en zong in het koor van de Greater Salem Baptist Church. Al vrij snel vormde ze een groep met de Johnson Singers. Later werkte ze samen met Thomas Dorsey, die het "Precious Lord, take my hand" componeerde, het lievelingslied van Martin Luther King, dat ze ook zong op diens begrafenis. Van het gespaarde geld begon ze een bloemenzaakje en een schoonheidssalon. In 1947 brak zij door bij het blanke publiek door de opname van "I will move on up a little higher", waarvan er binnen korte tijd een miljoen exemplaren over de toonbank gingen. Pas in de loop van de jaren '50 werd zij in Europa bekend, waar zij in 1952, 1961, 1964, 1968 en 1971 optrad. Zij had optredens in het Witte Huis en werd door Paus Johannes XXIII in 1961 in privé-audiëntie ontvangen. Zij overleed op 27 januari 1972 in Chicago aan hartfalen en complicaties van diabetes mellitus. Over haar leven zijn diverse biografieën geschreven. Haar muziek is nog altijd te koop op cd.
» Reageer (0)
24-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit meer een slechte adem

Nooit meer een slechte adem


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/12/06/819665/nooit-meer-een-slechte-adem_1_515x0.jpgEen slechte adem behoort binnenkort voorgoed tot het verleden. Althans als we enkele Israëlische wetenschappers mogen geloven.


Een slechte adem wordt meestal veroorzaakt door bacteriën die zichzelf vermenigvuldigen op onze tong en in het vocht van onze mond. Deze bacteriën zetten de mond ertoe aan een enzyme te produceren dat vervolgens zorgt voor een slechte adem. Je hand voor je mond houden om je adem te testen is vaak misleidend. Speciaal daarom ontwikkelden onderzoekers van de universiteit van Tel Aviv teststrips.


Het concept is simpel: je steekt een strip enkele seconden in je mond, waarop deze het aantal bacteriën en enzymen meet. Wanneer je veel enzymen in je mond hebt die een slechte adem veroorzaken kleurt de strip blauw en weet jij dat het hoogdringend tijd is voor een muntje.


De strips zouden binnen twee jaar op de markt moeten verschijnen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ginette Reno - Promenade en traîneau

Ginette Reno - Promenade en traîneau

Klik op de foto om haar te beluisteren


Ginette Reno, (geboren 28 april 1946) is een Frans Canadese  componiste , zangeres en actrice. Ze is bekend onder de bijnaam "La Reno"

Geboren in Montreal, Quebec , ze spreekt vloeiend  Engels en Frans.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shakespeare was in het geheim gelovige katholiek

"Shakespeare was in het geheim gelovige katholiek"Drie handtekeningen op perkament uit het Engels College in Rome lijken te bevestigen dat de Engelse toneelschrijver en dichter William Shakespeare en zijn familie in het geheim gelovige katholieken waren. Dat meldt KerkNet Vlaanderen op basis van Britse mediaberichten.


Volgens de documenten verbleef de schrijver uit Stratford-upon-Avon omstreeks 1585-1587 in Rome. In 1585 tekende 'Arthurus Stratfordus Wigomniensis' het gastenboek van het college en in 1589 een zekere 'Gulielmus Clerkue Stratfordiensis'. Volgens vicerector Andrew Headon van het Engels College moeten deze namen ontcijferd worden als '[King] Arthur's [compatriot] from Stratford [in the diocese] of Worcester' ('Arthur's landgenoot uit Stratford in Worcester') en 'William the Clerk from Stratford' ('William de klerk uit Stratford').


Onbekende periode
In 1587 tekende 'Shfordus Cestriensis' op de gastenlijst in. Volgens de vicerector moet dit gelezen worden als 'Sh[akespeare from Strat]ford [in the diocese] of Chester' ('Shakespeare uit Stratford in het bisdom of Chester'). Vicerector Andrew Headon maakt zich sterk dat deze informatie meer duidelijkheid verschaft over de periode tussen 1585, toen William Shakespeare Stratford plotseling verliet, en 1592, toen hij zijn carrière als toneelschrijver in Londen begon. Historici tasten over deze periode in het duister.

Volgens vicerector Andrew Headon bevestigen deze documenten dat de Engelse toneelschrijver en zijn familie, evenals verschillende van zijn vrienden, katholiek waren.

» Reageer (0)
23-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeevruchten zijn meest romantische eten

Zeevruchten zijn meest romantische eten


http://img46.imageshack.us/img46/5287/zeevruchten.jpgWil je iemands hart veroveren? Dan doe je dit best door hem of haar een schotel met zeevruchten voor te schotelen. Het blijkt namelijk dat dit als het meest romantische eten beschouwd wordt.Schaal openbreken
Krab en kreeft worden wereldwijd als de beste optie voor een romantisch diner beschouwd, dat blijkt uit een enquête van het Britse restaurant The Crab at Chieveley. "Krab is het meest romantische van allemaal", zegt chef Dave Horridge. "Het heeft gewoon iets om de schaal open te breken en te genieten van die sappige smaak en textuur."


Oesters
Verder blijkt uit het onderzoek dat oesters als het krachtigste afrodisiacum gezien worden. Maar in werkelijkheid heeft dit geen effect, ze werken eerder als placebo.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis uit tijdperk Jezus ontdekt

Huis uit tijdperk Jezus ontdekt

Overblijfselen van een woning die teruggaat tot de tijd van Christus zijn in Nazareth, in het noorden van Israël, blootgelegd, zo meldde de Israëlische archeologe Yardenne Alexandre, verantwoordelijk voor de opgravingen. In Nazareth leefde volgens het evangelie Maria, de moeder van Jezus.
 

"Het is de eerste keer dat een huis uit Nazareth daterend uit het Romeinse tijdperk ontdekt en gerestaureerd wordt", zei Alexandre.
 

Twee kamers
Het huis, klein en bescheiden, bestaat uit twee kamers, een binnenhof en een waterput. Ook potscherven afkomstig uit de eerste eeuw na Christus werden op de plaats teruggevonden.
 

Verborgen put
Niet ver van de woning werd een put ontdekt waarvan de ingang verborgen werd gehouden. Volgens de archeologe werd hij waarschijnlijk gegraven door Joden in het kader van de voorbereiden voor de Grote opstand tegen de Romeinen van het jaar 67.

 
Onbevlekte ontvangenis
De opgravingen vonden plaats dichtbij de Kerk van de Aankondiging, in het centrum van Nazareth. Die kerk werd in 1969 opgericht ter vervanging van drie kerken en is de plaats waar, volgens de Griekse traditie, Maria van de aartsengel Gabriel vernam dat ze de geboorte aan Jezus zou geven. Jezus groeide op in Nazareth.
 

Joodse graven uit het Romeinse tijdperk werden in de regio al ontdekt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andrea Bocelli - Santa Claus is Coming to Town

Andrea Bocelli - Santa Claus is Coming to Town

Klik op de foto om hem te beluisteren

Andrea Bocelli (Lajático, Toscane, 22 september 1958) is een Italiaanse tenor, die zowel klassieke als populaire muziek zingt. Tevens zingt hij in enkele opera's, en is hij een producer.

Levensloop


Andrea Bocelli leed vanaf zijn geboorte aan de oogziekte glaucoom. Op twaalfjarige leeftijd werd hij na een ongeluk met een voetbal geheel blind, tot dat moment kon hij nog een beetje met zijn rechteroog zien.

Bocelli werd ontdekt door Zucchero toen deze een tenor zocht voor de demo van Miserere. Uiteindelijk nam Zucchero dit nummer op met Luciano Pavarotti, maar Andrea Bocelli begeleidde Zucchero op zijn internationale concerttour.

In 1992 trouwde Bocelli met zijn toenmalige liefde Enrica. Ze kregen samen twee zonen, Amos en Matteo.

Bocelli werd in Italië algemeen bekend na zijn overwinning op het Festival van Sanremo in 1994 met Il mare calmo della sera. Het jaar daarop deed hij nog eens mee aan het festival met Con te partirò. Dit nummer nam hij in 1996 opnieuw op, samen met Sarah Brightman onder de titel Time to say goodbye en haalde er een internationale hit mee.

In 1998 trad Andrea Bocelli op in het Kennedy Center in Washington D.C. en werd hij ontvangen door de Amerikaanse president Bill Clinton in het Witte Huis. In hetzelfde jaar tourde hij door Amerika en won hij twee World Music Awards, wat hij in 2002 herhaalde. In de jaren daartussen werd hij meerdere malen genomineerd voor een Grammy Award, maar deze heeft hij tot nog toe niet gewonnen. Wel kreeg hij verscheidene andere internationale prijzen toegekend.

In 2002 scheidden Andrea en Enrica. Zij kenden elkaar uit de tijd dat Andrea een nog totaal onbekende zanger was. Door het plotselinge succes van Andrea en het artiestenleven dat dit met zich meebracht, hield de liefde waarschijnlijk geen stand. Inmiddels is er een een nieuwe liefde in het leven van Bocelli gekomen, Veronica Berti. Ze bewonen een villa in de Toscaanse badplaats Forte dei Marmi.

Tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Turijn in 2006 heeft Bocelli het nummer Because we believe gezongen. Voor de Nederlandse versie van zijn cd Amore heeft hij het nummer opgenomen met Marco Borsato.

In 2005 heeft Bocelli het project Teatro del Silenzio geopend, een openluchttheater nabij het plaatsje Lajatico in Toscane. Slechts een keer per jaar wordt, in de maand juli, dit theater opengesteld voor publiek. In de zomer van 2007 heeft Bocelli zijn grote nummers hier tijdens een concert ten gehore gebracht. Tijdens deze avond vond de registratie plaats voor de DVD Vivere, Live in Tuscany. In de zomer van 2010 zal de laatste editie van het project "Theatro del Silenzio" plaatsvinden.
» Reageer (0)
22-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart Britten bezoekt grootouders slechts een keer per jaar

Kwart Britten bezoekt grootouders slechts een keer per jaar


http://img121.imageshack.us/img121/6375/oudk.jpg


Een op de vier Britten brengt slechts een keer per jaar, voornamelijk op Kerstmis, zijn of haar grootouders een bezoekje. Dat blijkt uit recent onderzoek.


Ouderen zijn eenzaam
Een derde van de vrouwen en een vijfde van de mannen bezoeken hun grootouders wekelijks. Kerstmis is de dag waarop Britten voornamelijk hun grootouders bezoeken. Andrew Harrop van een organisatie voor de belangen van ouderen zegt dat veel gepensioneerden eenzaam zijn op Kerstmis. "Ik wil mensen aanmoedigen hun oudere familieleden te bezoeken. Terwijl voor de meesten Kerstmis draait rond familie en vrienden, zijn er tal van ouderen die opkijken tegen de feestdagen omdat ze dan zich eenzaam voelen. We hopen dat iedereen de moeite doet om oudere familieleden en buren vaker te bezoeken."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg bestelt minder bij traiteurs voor Kerstmis

Belg bestelt minder bij traiteurs voor KerstmisZowat de helft van de traiteurs stelt vast dat de Belg minder bestelt voor Kerstmis dan vorig jaar. De crisis laat zijn sporen na. Het zal aan een aantal feesttafels in ons land iets soberder zijn


Gourmet, fondue en kalkoen blijven de favoriete gerechten van de Belg tijdens deze kerstdagen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) bij 217 voedingswinkels en traiteurs. Wel noteert 47 procent van de traiteurs voorlopig minder bestellingen dan vorig jaar.


Gemiddeld geeft de Belg 31 euro per persoon uit aan de feestmaaltijd, vorig jaar was dat 33 euro.
 

Bij 47 procent van de traiteurs daalt het aantal bestellingen ten opzichte van vorig jaar, gemiddeld met 26 procent. 17 procent tekent meer bestellingen op en bij 36 procent van de traiteurs blijven de bestellingen gelijk.


"Vorig jaar zei ruim 74 procent van de ondervraagde handelaars het beter te doen dan in 2007, dit jaar doen de traiteurs het iets minder goed. De crisis laat zijn sporen na. Het zal aan een aantal feesttafels in ons land iets soberder zijn", zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws.
 

2008 was een topjaar qua aantal eindejaarsbestellingen bij traiteurs, slagers en andere voedingswinkels. Op zich is het dan ook niet verbazend dat het aantal bestellingen dit jaar afneemt.


Dichter bij huis door sneeuw
"De afgelopen dagen konden we al zien dat heel wat mensen hun aankopen in hun eigen dorp of stad deden, omdat de sneeuw de wegen erg onveilig maakt. Daar kunnen de lokale voedingszaken dus alleen maar profiteren. 62 procent van de lokale voedingszaken geeft nu al aan beter te verkopen dan vorig jaar. We verwachten dan ook dat ze de komende dagen nog goede zaken zullen doen", aldus Mattheeuws.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weglaseren sterretjes op gezicht Kimberley lukt niet

Weglaseren sterretjes op gezicht Kimberley lukt niet

Het zijn moeilijke tijden voor het beruchte 'sterrenmeisje' Kimberley Vlaeminck uit Kortrijk. Kimberley heeft inmiddels één getatoeëerd sterretje minder op haar gezicht, maar daarvoor is wel een rood puntje in de plaats gekomen. "Bij wijze van test werd een klein sterretje weggelaserd door een bevriende tatoeëerder. Maar dat leverde niet meteen het verhoopte resultaat op", vertelt haar advocaat.


Geen verbetering
"Hoewel het om een kleine ster ging, staat er nu een dik rood puntje in de plaats. Als ze op deze manier alle overige 55 sterren laat weghalen, staat haar gezicht vol rode puntjes. Een echte verbetering noem ik dat dan niet."


Griep
Ook met de gezondheid van de 19-jarige Kimberley zou het niet al te best gaan. Ze ligt momenteel ziek op bed met griep, ze zou depressief zijn en het sterrenmeisje kan maar geen baan vinden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You

Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You

Klik op de foto om haar te beluisteren


Mariah Carey (Long Island (New York), 27 maart 1970) is een Amerikaanse popzangeres. Ze is een van de best verkopende vrouwelijke artiesten aller tijden.

Een lang gekoesterde wens van Carey, een kerstalbum opnemen, ging in 1994 in vervulling. Halverwege het jaar dook de zangeres de studio in om aan dit project te gaan werken. Naast bekende traditionele kerstliedjes schreef de zangeres zelf 3 nieuwe composities voor dit album, waaronder All I Want for Christmas Is You. Dit nummer verscheen als eerste single van de plaat in november '94 en werd overal (met uitzondering van de VS waar de single niet commercieel werd gelanceerd) een groot succes. Velen zien All I Want For Christmas als een echte kerstklassieker. Jaarlijks wordt het nummer tijdens de feestdagen veel gedraaid op radio en televisie. Van het album Merry Christmas werden wereldwijd ongeveer 16 miljoen stuks verkocht, wat dit het best verkochte kerstalbum ooit maakte. In diverse landen werd de verkoop van het album gestimuleerd door de releases van promotiesingles, zoals Jesus Born On This Day, O Holy Night en Miss You Most (At Christmas Time). Australië kreeg "Joy To The World" (inclusief nieuw ingezongen remixes) als extra single. Het album werd in 2005 opnieuw uitgebracht. Dit keer als dualdisc met aan de ene kant het complete album plus een nieuw ingezongen remix van "Santa Claus Is Comin'To Town" en met aan de andere kant al haar kerstclips.
» Reageer (0)
21-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 cadeautjes die mannen niet graag krijgen

6 Kerst cadeautjes die mannen niet graag krijgen


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/15/11/5/media_xl_3094640.jpg?20091218124201Sommige cadeautjes zijn fout, ook al is het de gedachte die telt. Hoewel mannen vaak makkelijker te plezieren zijn dan vrouwen, krijgen ze volgens de redacteurs van de website The Frisky toch enkele dingen liever niet. Ze willen daarom voorkomen dat hun geslachtsgenoten overladen worden met de volgende pakjes.

Aftershave: scheergerief is in het algemeen geen goed kerstcadeau, tenzij je echt een uniek en mooi scheermesje geeft. Het is namelijk niet echt een cadeau waar veel moeite in kroop. Vaak zijn mannen al gewend aan een bepaald merk, waardoor ze niet echt een nieuwe aftershave willen. En om eerlijk te zijn, velen geven er niet om hoe ze ruiken.

Cadeaubon: Een cadeaubon is een goede manier om iemand te plezieren die je niet goed kent. De meeste bons zijn echter voor restaurants of winkels waar slechts weinig mannen uit zichzelf komen. Eigenlijk is het niet veel anders dan gewoon contant geld te geven, een cadeau waar niet echt veel moeite in kroop dus.

Sokken: Dit is het meest vreselijke cadeau dat de meesten vroeger van hun moeder kregen. Slechts weinigen hebben nieuwe sokken nodig en moest dat het geval zijn, zullen ze deze wel zelf kopen.

Das: Een echt mooie das is eigenlijk wel een geschikt cadeau, helaas zijn de meeste lelijk. De kans is dus groot dat je er eentje uitkiest die  hij nooit zal dragen. Het is het ideale cadeau voor je vader wanneer je dertien jaar bent. Eens je ouder bent, kan het dus niet meer.

Portefeuille: Je kunt een man niet imponeren met een mooie portefeuille. Ze hebben weinig oog voor het materiaal en geven niets om het aantal vakjes dat deze heeft.

Gereedschap: Dit kan net als een das een leuk cadeau zijn, maar omdat veel vrouwen er niets van kennen, kopen ze gegarandeerd het verkeerde instrument. Wil je dit toch per se kopen, roep dan de hulp in van een mannelijke verkoper of een familielid.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebook oorzaak van één op vijf scheidingen

Facebook oorzaak van één op vijf scheidingenSociale netwerksites kunnen je huwelijk verpesten, dat blijkt uit recent onderzoek. Facebook is namelijk de oorzaak van twintig procent van de scheidingen.Uit onderzoek van het adviesorgaan voor scheidingen divorce-online.co.uk bij 5.000 klanten blijkt dat bij 989 relatiebreuken Facebook of andere sociale netwerksites de oorzaak waren van de huwelijksbreuk. Directeur van het adviesbureau Mark Keenan: "Ik hoorde van veel van mijn personeelsleden dat veel klanten besloten te scheiden nadat ze ontdekten wat hun partner op Facebook uitspookte. De meest voorkomende reden waren ongepaste, seksueel getinte chatsessies met anderen op dit soort sites.


Het adviesbureau geeft raad aan mensen die willen scheiden en zag haar klantenbestand het afgelopen jaar met 30 procent groeien. Deze maand kreeg het een recordaantal nieuwe klanten. Volgens Keenan zal het aantal echtscheidingen een piek bereiken in 2010, dit door een combinatie van de economische crisis en het feit dat januari sowieso een drukke maand is qua huwelijksbreuken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppel vindt kater vastgelijmd op autosnelweg

Koppel vindt kater vastgelijmd op autosnelweg


Een koppel trof Timothy aan de kant van de autosnelweg aan.


Een Amerikaans koppel heeft een kater gevonden aan de kant van een autosnelweg in Minnesota. Het beestje was met zijn poten vastgelijmd op de rijweg.


Het koppel dacht dat het dier aangereden was en ging kijken. Groot was hun verbazing toen bleek dat de kater ongedeerd was, alleen moesten ze de pootjes loswrikken van het wegdek. Leden van de dierenorganisatie 'Second Chance Rescue' zijn niet te spreken over de behandeling van de viervoeter. "Het lijkt grappig maar het is een wansmakelijke grap", aldus Rosey Quinn. De kater kreeg de naam Timothy en heeft intussen een voorlopige adoptiefamilie gevonden.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man liet stiefzoon (2) veertig naalden inslikken uit wraak

Man liet stiefzoon (2) veertig naalden inslikken uit wraak

Dit is gewoonweg barbaars ! ! !


Het jongetje stelt het goed, alle omstandigheden in acht genomen.De Braziliaan die zijn tweejarige stiefzoon veertig naalden liet inslikken, heeft bekend dat hij dit deed uit wraak tegenover zijn ex-vrouw. Roberto Carlos Magalhaes (30) deed zijn verhaal gisteren vanuit de gevangenis in het televisieprogramma 'Fantastico'.

Gedrogeerd met wijn
Magalhaes, een metselaar, en zijn vriendin Angelina Ribeiro dos Santos hebben de jongen gedurende een maand drie keer per week gedrogeerd met wijn alvorens ze hem de naalden lieten inslikken. Doordat de peuter onder invloed was voelde hij niets. Als de alcohol was uitgewerkt, had hij wel veel pijn, aldus Magalhaes.Op de röntgenfoto zijn de tientallen naalden te zien in het lichaam van de peuter.
Op de röntgenfoto zijn de tientallen naalden te zien in het lichaam van de peuter.Het was de bedoeling dat de jongen er uiteindelijk aan zou overlijden. De twee dachten dat ze niet gepakt zouden worden.

De biologische moeder nam de peuter mee naar het ziekenhuis omdat het kind 'onverklaarbare pijnen' moest doorstaan. Op een röntgenfoto ontdekten doktoren de naalden in zijn lijf.

Nog minstens twee operaties
Het jongetje, wiens naam anoniem wordt gehouden, ligt nog in het ziekenhuis. Hij onderging een vijf uur durende operatie. Sommige naalden waren roestig en bedreigden zijn hart en longen. Alle omstandigheden in acht genomen, stelt het kind het vrij goed. Om alle naalden uit zijn lichaampje te verwijderen, moet de knaap nog minstens twee operaties ondergaan.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crazy Frog - Last Christmas

Crazy Frog - Last Christmas

Klik op de foto om het te beluisteren» Reageer (0)
20-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermist zeilmeisje Laura Dekker zit op Sint Maarten

Vermist zeilmeisje Laura Dekker zit op Sint Maarten
Het 14-jarige Nederlandse meisje Laura Dekker is terecht. Ze is gevonden op het eiland Sint Maarten, meldt de politie. Eerder op de dag werd bekend dat haar familie haar sinds eergisteren als vermist had opgegeven.

 
Laura Dekker werd wereldberoemd toen ze bekendmaakte een solozeiltocht rond de wereld te willen maken. Haar vader stemde in met de plannen, maar de rechtbank stak daar een stokje voor. Het meisje kwam onder toezicht van de Raad voor de Kinderbescherming.De Raad voor de Kinderbescherming gaat proberen het meisje weer zo snel mogelijk terug naar Nederland te brengen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eetkamer is met uitsterven bedreigd

De eetkamer is met uitsterven bedreigd
De eetkamer is stilaan aan het verdwijnen. Brits onderzoek voorspelde dat een half miljoen Britten volgend jaar de muren van hun huis zullen uitslaan om zo een multifunctionele en grotere keuken te hebben. Volgens experts is dat spijtig, omdat een eetkamer belangrijke functies heeft.


Experts denken dat de eetkamer verdwijnt omdat weinig gezinnen samen zitten om te eten, daarom wordt de eetkamer als een overbodige ruimte gezien. Mensen willen nu een eetkamer gecombineerd met een keuken, een plaats waar iedereen komt en gaat. Zeker in de steden, waar plaats schaars is, raakt de eetkamer minder populair, daar wordt de keuken meer een multifunctionele leefruimte waar je ook kan koken. 


Volgens de Britse Suzanne Kemp is de eetkamer een ruimte van kalmte en zorgt het voor quality time als een familie. "Het is belangrijk om te genieten van je maaltijd en niet al wandelend te eten. Door het in de eetkamer te doen, ga je er meer tijd aan spenderen. Een maaltijd draait er om te praten en te relaxen na een lange werkdag."


Daarnaast zijn er nog voordelen wat de eetkamer betreft. Volgens experts geeft het een extra ruimte in het huis waarin je kunt ontsnappen aan de andere gezinsleden. Het is de perfecte omgeving voor kinderen om er hun huiswerk in te maken, er is weinig afleiding van computers en televisies. Een uitgebreid familiemaal verdient een eigen ruimte, dit moedigt ook aan dat je als gezin samen tijd neemt om te eten. Je kunt in deze ruimte ook stijlvol mensen ontvangen, want als je tijdens het koken een rommeltje maakte, kun je simpelweg de deur van de keuken toe doen als het bezoek er is.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris Rea : Driving Home For Christmas

Chris Rea - Driving Home For Christmas

Klik op de foto om hem te beluisteren


Over Chris Rea

Christopher Anton (Chris) Rea (Middlesbrough (Engeland), 4 maart 1951) is een Britse zanger.

Chris Rea is met zijn krasse zangstem vooral bekend geworden met nummers als Fool (If you think it's over), Josephine en Driving home for Christmas, die nog altijd veel gedraaid worden op de radio.

Verder schreef hij een aantal nummers voor films, en een aantal van zijn bekendere nummers werden gebruikt als themamuziek. Hij speelde zelf in twee films, in 1985 in Willie and the Poor Boys en in 1999 in Parting Shots, waar hij tevens de muziek van deed. Hij schreef en produceerde de film La Passione, die in 1996 verscheen.

In 2005 heeft hij nog 11 nieuwe cd's uitgebracht (130 nummers), een dvd en een boek met schilderingen die hij gemaakt heeft tijdens zijn herstel van een ernstige ziekte rond het jaar 2000. Chris Rea heeft omstreeks 2005 bekend gemaakt dat hij stopt met touren. In 2006 deed hij zijn The Farewell Tour. Tijdens deze tour speelde hij oude klassiekers en nieuwe nummers.

Hoewel zijn gezondheid hem nog steeds parten speelt, maakt Rea in het najaar van 2007 zijn terugkeer naar het podium bekend. In het voorjaar van 2008 heeft hij met een nieuwe band, the Fabulous Hofner Blue Notes, een korte Europese tournee gedaan: "The Return of the Fabulous Hofner Blue Notes". De band speelt een mix van blues en instrumentale nummers, nieuwe songs en klassiekers. De muzikale invloeden gaan van de instrumentele platen uit de jaren 50 tot en met Miles Davis.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De voordelen van herfst en winter

De voordelen van herfst en winter


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/12/10/824252/de-voordelen-van-herfst-en-winter_1_515x0.jpgDe herfstmaanden maken heel wat mensen depressief, maar wist je dat dit seizoen je ook heel wat voordelen kan opleveren?

De herfstkleuren prikkelen je zintuigen. Het oranje maakt je levendig en energiek. Het verbetert ook ons humeur en zet ons aan tot meer creativiteit. Bruin wordt dan weer gelinkt aan rust en innerlijke kracht. Een boswandeling kan je zintuigen helemaal op punt stellen.

Op regenachtige, druilerige dagen blijkt ons brein beter te werken. We herinneren ons meer en doen het beter op geheugentests. Uit een onderzoek blijkt dat mensen tijdens een slechte dag maar liefst 3 keer meer herinneren dan tijdens een zonnige lentedag.

Tijdens een herfstdag heb je meer zin om tijd aan jezelf te spenderen en het gezellig te maken. Dit zorgt ervoor dat je sneller ontspant en bovendien het gezelschap van anderen opzoekt. Cocoonen werkt echt stressverlagend.

Koppels die zwanger proberen raken, hebben in de herfst en winter hun ideale bondgenoot gevonden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je vruchtbaarder bent tijdens deze seizoenen dan in de lente of zomer. (br.she)
» Reageer (0)
19-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Michael Bolton - White Christmas

 Michael Bolton - White Christmas

Klik op de foto om hem te beluisteren


Michael Bolton, geboren als Michael Bolotin  ( New Haven, 26 februari 1953) is een Amerikaans acteur, schrijver en zanger , voornamelijk bekend om zijn rock-ballads en zijn tenor-stem.


Hij verkocht tot op heden 53 miljoen albums wereldwijd, had acht top-tien albums en twee nummer een hits. Won diversen prijzen waaronder American Music Award en Grammy Award. In Nederland is Bolton vooral bekend om zijn 1990-hit How Am I Supposed to Live Without You.
» Reageer (0)
18-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte kerst steeds dichterbij

Witte kerst steeds dichterbij
De kans dat het huidige winterweer tot en met kerstdag voortduurt, neemt toe. Een witte kerst is dus niet uitgesloten.

"De weercomputer twijfelt. De berekening van donderdagmiddag ging uit van een overgang naar dooi vanaf komende dinsdag. Maar 24 uur later laat de computer het koudere weer voortduren. Als deze prognose juist is, dan zou de sneeuwlaag zich wel eens tot de kerstdagen weten te handhaven. Overigens wordt er ook voor zondag enige tijd sneeuw in het vooruitzicht gesteld", legt weerman Eddy De Mey uit.

Weerman David Dehenauw sluit evenmin uit dat we dit jaar een witte kerst krijgen. "In de Ardennen zeker, aan zee zijn de kansen iets minder maar voor de rest van Vlaanderen wordt het afwachten. We gaan begin volgende week naar temperaturen die lichtjes positief zijn, maar 's nachts blijft het vriezen. Dat zou zeker tot 25 december of langer het geval zijn."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wratten verdwijnen met lookolie

Wratten verdwijnen met lookolie


http://img46.imageshack.us/img46/1406/wratten1.jpg


Wratten kunnen hardnekkig zijn, maar een simpel keukeningrediënt als look zou al veel ellende kunnen voorkomen, zo blijkt uit een Amerikaanse studie. Een lookolie, twee maal per dag aangebracht, deed alle sporen van wratten in twee weken verdwijnen en dit bij alle proefpersonen. Wellicht zou de zwavel aanwezig in de look bacteriën en infecties wegwerken.

Andere behandelmethodes
Wratten worden veroorzaakt door een virale infectie in de opperhuid. Ze zijn niet gevaarlijk, maar wel besmettelijk. Een van de meest voorkomende behandelmethodes van wratten is met een zuur, zodat de wrat als het ware verbrand wordt. Het kan echter maanden duren voor de wrat verdwijnt op die manier.


De wrat bevriezen is een snellere, maar veel pijnlijkere methode, vooral voor kinderen die toch het vaakst wratten hebben.


Neveneffecten
De lookolie heeft wel enkele neveneffecten, zoals roodheid en een branderig gevoel. Het is niet duidelijk hoe erg de neveneffecten waren en hoe lang ze aanhielden. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Groot Dictee der Nederlandse Taal: de integrale tekst

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal: de integrale tekst


Dichter Gerrit Komrij stelde dit jaar het Dictee op


Hieronder volgt de integrale tekst van de twintigste editie van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal. De tekst is geschreven door Gerrit Komrij.


          
1. Het mistte zo, dat ik de afslag miste; die zin liet mij kennismaken met het dictee, waardoor ik stante pede van school af wilde, vanwege te veel voor-de-gek-houderij, al kende ik alle jaartallen van Krimoorlog tot Bokseropstand.

2. Spellen was een ambigue zaak: in automatischepiloottoestand lukte het me vanzelf, maar zodra ik erover nadacht, weifelde ik of gênant zo'n fransozendakje had of niet; ja al die pietje-preciezerige accenten vond ik stupide, maar het gedoe met dat al of niet aaneenschrijven nog wel het stupiedst.

3. Voortijdige schoolverlaters zijn dappere dodo's op weg naar Bommelskonten; maar uiteindelijk raakte ik toch nog keurig netjes getrouwd, met een baan onder de balkenendenorm maar wel dicht daarbij, en met collegaatjes die ervan uitgaan dat ik geen cultuurbarbaar ben; ik ben tenslotte Tweede Kamerlid.

4. Dat fraaie traktement is meegenomen, want mijn eega is een funshopper; niet zo'n barbiepop die alle braderieën afstruint waar Jan en alleman wel een paar eurootjes kan stukslaan, maar een cliënte van pico bello etablissementen.

5. Tweemaal 's weeks gaat ze een dagje statten, waarbij ze als een kenau in exprestempo alle jezusfreaks die de Heer en Zijn werken prijzen omverloopt, diverse rollatorrijpe oudjes meesleurend die aan het nordicwalken zijn, en dat alleen omdat ze een nieuw eau de toiletteje heeft gespot.


6. Zwaarbeladen keert ze huiswaarts, sprenkelt eau de cologne uit de eau-de-colognefles en begint op internet eBay af te schuimen voor een zo goed als nieuw Blu-rayspelertje. Als manlief ben ik de financiële kop-van-jut, al kent haar koopdrift één pluspunt: jaarlijks kunnen we voor een extra vakantietje eropuit gaan van het geld dat onze koters met haar luxevoorwerpen op de vrijmarkt terugverdienen.


7. Mijn huwelijk mag direct uit Dantes Hel komen, die schooldag waarop het dictee me ging tegenstaan, was wel het grootste debacle van mijn leven, want als ik toentertijd beter had leren spellen, was ik allang politicus af en nu een wat minder gedweeë geldschieter. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooi uiterlijk maakt enkel stadsmeisjes gelukkiger

Mooi uiterlijk maakt enkel stadsmeisjes gelukkiger
Als je in de stad woont, maakt een aantrekkelijk uiterlijk je gelukkiger. Dit geldt echter niet voor plattelandsmeisjes, dat blijkt uit recent Amerikaans onderzoek.


Verhouding heup en taille
De wetenschappers interviewden 257 vrouwen die in de stad leefden en 330 vrouwen van het platteland. Ze moesten een score geven aan hun tevredenheid, hun band met vrienden en de gemeenschap en hun algemeen niveau van geluk. Om hun aantrekkelijkheid te meten, namen de onderzoekers de omtrek van hun taille en heup. Uit eerder onderzoek blijkt namelijk dat de verhouding tussen beide een betrouwbare indicator is van aantrekkelijkheid. Hoe lager dat getal, hoe smaller de taille en hoe aantrekkelijker een vrouw.

Molliger op platteland
Zo ontdekten ze dat geluk voor stadsvrouwen erg afhankelijk is van hun uiterlijk. Op het platteland is dit niet zo belangrijk voor hun tevredenheid en hun geluk. "Mooie stadsvrouwen krijgen namelijk veel appreciatie voor hun uiterlijk", aldus onderzoekster Victoria Plaut. Wat vrouwen op het platteland betreft, is er geen verband tussen het uiterlijk en het geluk. Het onderzoek toont zelfs aan dat mollige vrouwen er gelukkiger zijn.


Meer concurrentie
De resultaten van dit onderzoek liggen in de lijn van andere studies. "Eerder bleek al dat het uiterlijk één van de variabelen is die de sociale aandacht die je krijgt bepaalt. Op het platteland hebben familie en andere variabelen een grotere impact op je welzijn. Waardoor je uiterlijk minder belangrijk wordt", aldus psycholoog Michael Cunningham. Volgens professor Alan Manevitz zijn mensen op het platteland minder geobsedeerd door uiterlijk omdat de bevolking er kleiner is, wat de keuze beperkt. "Daar doet het uiterlijk er minder toe. Hoe meer mensen, hoe meer concurrentie en hoe belangrijker het uiterlijk wordt." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan De Wilde - Eerste Sneeuw

Jan De Wilde - Eerste Sneeuw

Klik op de foto om hem te beluisteren
Jan De Wilde is een Vlaams zanger en kleinkunstmuzikant. Hij werd in 1944 geboren te Aalst in 1944 . Toen hij negen was overleed zijn vader aan kanker. Begin jaren 60 leerde hij instrumenten bespelen en schreef hij zijn eerste liedjes. Onder zijn invloeden bevinden zich Georges Brassens, Kor van der Goten en Jaap Fischer en later door Bob Dylan, maar evengoed vroege rock-'n-roll, rauwe spirituals en Johann Sebastian Bach.

Hij trad voor het eerst in het openbaar op in 1962 en maakte zijn tv-debuut in 1965. Tijdens deze periode volgde hij kunstonderwijs aan de St. Lukasacademie en was ook actief bezig met fotografie en vooral met poppentheater. Nadat hij afgestudeerd was organiseerde hij een aantal tentoonstellingen rond zijn schilderijen.


Begin jaren 70 groeide De Wildes bekendheid als zanger tijdens het Humorfestival van Heist. Hij werd populair dankzij zijn bizarre podium-présence en ironische en sarkastische, dan weer tedere liedjes. Vrolijke folk-nummers als "Ik kan het, ma", "Joke" en "Een vrolijk lentelied" maakten hem zowel geliefd als berucht in Vlaanderen. Regels als "De Fallus Impudicus staat al in bloei" en "Joke, Joke, trek je witte jurkje uit" zorgden voor controverse bij het meer conservatieve gedeelte van de bevolking.

Tijdens zijn succesperiode (1970-1972) werkte hij ook mee aan Kris De Bruyne's debuutplaat en produceerde drie albums voor Urbanus van Anus. De Wilde droeg in belangrijke mate mee aan de lancering van Urbanus' carrière. Zo zelfs dat Urbanus hem ten slotte in populariteit oversteeg. Dit had echter meer te maken met het feit dat Urbanus ook humoristische conferences aan zijn optredens toevoegde. De Wilde zelf heeft het nooit erg gevonden dat hij niet hetzelfde succes gekend heeft. "Ik heb dat altijd comfortabel gevonden", zei hij eens, "Bij Raymond, Willem Vermandere of Urbanus heb ik gezien dat je van succes vaak meer last dan genot hebt. Zij kunnen dat misschien aan, maar ik niet." Het bekendste nummer dat De Wilde en Urbanus samen zongen is "De Aarde".


Het zou tot eind jaren 80 duren voor Jan De Wilde nog eens in de kijker stond. In 1987 schreef hij de muziek voor de eerste Urbanus-film Hector. Op aandrang van Urbanus bracht hij twee nieuwe albums uit. "De Bende van Jan De Wilde" (1987) bevatte nrs. als "Zussen" en "Anneke Weemaes" en introduceerde de artiest Wigbert van Lierde aan het brede publiek. "Hé Hé" (1990) was nog grootser. De cd werd door Henny Vrienten geproduceerd die samen met onder meer Boudewijn de Groot ook op enkele nummers meezong. Naast nieuwe versies van oudere nummers als "Walter, ballade van een goudvis" en "Een vrolijk lentelied" stond er ook gloednieuw materiaal op. "Hé, Hé", "De fanfare van honger en dorst", "Eerste sneeuw" werden nieuwe klassiekers en zijn nieuwe tournee bewees dat hij weer helemaal terug was van weggeweest.


Na deze heropbloeing duurde het tot 2000 voor er een nieuw De Wilde-album uitkwam. "Oude Maan" (2000) bevatte nummers die onder meer geschreven waren door Luc De Vos (Gorki). Ook Raymond van het Groenewoud zong op twee tracks mee. De cd werd geproduceerd door Jo Bogaert van Technotronic. Datzelfde jaar bracht De Wilde ook het boek "Niks aan dan vel" uit, waarin al zijn liedjesteksten verzameld staan.
» Reageer (0)
17-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderen maakt mannen gelukkiger dan geld

Schilderen maakt mannen gelukkiger dan geld
Artistieke mannen lopen minder kans op een depressie, dat blijkt uit een recente Noorse studie. Schilderen of musea bezoeken maakt hen zelfs gelukkiger dan geld.


Niet bij vrouwen
Wetenschappers ontdekten dat na onderzoek bij bijna 50.000 mannen die deelnemen aan culturele of artistieke activiteiten minder vaak een depressie krijgen. Dit heeft een sterker effect op geluk dan persoonlijke rijkdom of je beroep. Professor Jostein Holmen: "Culturele participatie zorgt voor meer geluk bij beide geslachten. Bij mannen kan het depressies voorkomen, maar dat is niet het geval bij vrouwen. Deze resultaten dagen dokters uit anders te gaan denken over mentale gezondheid."


Deel van groep
Volgens psycholoog Mark Tyrrell: "Naar het theater gaan, luisteren naar muziek, sporten en schilderen zijn goede manieren om mentale problemen aan te pakken. Dit maakt dat je deel uitmaakt van een groep. Depressie kan zich als de griep verspreiden in de winter.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijn smaakt duurder en beter bij rood of blauw licht

Wijn smaakt duurder en beter bij rood of blauw licht


Blauw of rood licht bedot je hersenen te denken dat de wijn van een betere kwaliteit en duurder is. Dat ontdekten Duitse wetenschappers. 


Zoeter en meer betalen

De onderzoekers gaven de proefkonijnen een fles Riesling en vroegen hen deze in verschillende kamers met andere belichting te drinken. Die smaakte anderhalf keer zoeter in een kamer met rood licht dan bij groen of wit licht. Ook werd hij fruitiger gevonden bij blauw belichting. De deelnemers waren eveneens in de rode en blauwe kamer bereid meer te betalen voor het drankje.

Stemming
Kenners waarschuwen daarom voor cafébazen van bars met trendy belichting die goedkope wijn duur proberen te verkopen. Onderzoeker Daniel Oberfeld-Twistel: "We wisten al dat de kleur van een drankje de smaak kan beïnvloeden. Daarom wilden we weten of het achtergrondlicht daar ook invloed op heeft. Waarschijnlijk komt dit doordat kleuren de stemming beïnvloeden."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linkshandigen hebben andere hersenen

Linkshandigen hebben andere hersenen
Onderzoek met links- en rechtshandigen hebben grotere verschillen in hersengebruik aangetoond dan tot nu werd gedacht. Volgens de leerboeken is bijvoorbeeld gezichtsherkenning een actie die plaatsheeft in de rechter hersenhelft. Voor linkshandigen is dat niet zo; ze gebruiken beide hersenhelften evenveel, ontdekten Nederlandse onderzoekers.


Visuele actie
Het was al bekend dat het taalgebied en het motorisch gebied bij rechtshandigen vooral links in het brein zitten en bij linkshandigen zijn verdeeld over de twee hersenhelften. De Nijmeegse onderzoeksgroep ontdekte dat linkshandigen ook hun visuele actie verdelen over links en rechts.


Heel opvallend
De wetenschappers noemen de verschillen tussen de links- en rechtshandigen en hun hersengebruik heel opvallend. Hij vermoedt daarom dat de hersenen van linkshandigen wezenlijk anders in elkaar zitten. "De inrichting van de hersenhelften is flexibeler dan we dachten", aldus onderzoeker Willems.


Verband met taal
Het onderzoek laat zien dat 'handigheid' veel meer inhoudt dan welke hand je voorkeurshand is. "We zijn de diersoort met de sterkste voorkeur voor één hand. Zelf ben ik aanhanger van de theorie dat specialisatie van de hersenhelften ruimte vrijmaakte in het brein om andere functies zoals taal te ontwikkelen", aldus Willems. Dat het motorische en het taalsysteem in een hersenhelft zitten, zou er volgens hem op kunnen duiden dat gesproken taal is voortgekomen uit gebarentaal.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creedence Clearwater Revival: Proud Mary

Creedence Clearwater Revival - Proud Mary

Om hun te beluisteren klik op de foto

Creedence Clearwater Revival


Creedence Clearwater Revival was een Amerikaanse rockband, die zijn hoogtijdagen kende in de periode 1968-1972. De bezetting bestond uit John Fogerty (1945; zang/gitaar), zijn broer Tom Fogerty (1941-1990; gitaar), Stu Cook (1945; bas) en Doug Clifford (1945; drums). De groep kent een karakteristieke swamp blues (moeras-blues), een mix van country, blues en rock n' roll

De geschiedenis van Creedence Clearwater Revival (voor het gemak vaak afgekort tot CCR) begint eind jaren ’50, wanneer de broers Fogerty de formatie Tommy Fogerty and the Blue Velvets oprichten. Ze treden voornamelijk op in het San Francisco Bay Area en vergaren zo enige regionale bekendheid. In 1964 krijgt de groep een contract bij platenlabel Fantasy Records, op voorwaarde dat zij haar naam wijzigt in The Golliwogs. Er worden enkele singles opgenomen, maar die hebben weinig impact. In 1967 wordt nogmaals besloten tot een naamswijziging en gaat de groep voortaan door het leven als Creedence Clearwater Revival.

Rond deze tijd is het muzikale klimaat aan het veranderen en hier zal de herdoopte groep snel van gaan profiteren. Ze nemen hun titelloze debuutplaat op en brengen twee singles op hetzelfde moment uit. Het zijn covers van nummers uit de jaren ’50: I Put A Spell On You en Susie Q. Beide nummers halen de Amerikaanse hitparade. Begin 1969 verschijnt het tweede album Bayou Country en met de bijbehorende single Proud Mary breekt de band definitief door. Creedence groeit binnen de kortste keren uit tot een van de succesvolste bands van de wereld en produceert hits aan de lopende band: Bad Moon Rising, Commotion, Down On The Corner, Who’ll Stop The Rain, Up Around The Bend en Long As I Can See The Light zijn slechts een paar van de vele hits die CCR in een korte periode, ook in Nederland, scoort. Ook de albums Green River, Willy & The Poor Boys en Cosmo’s Factory zijn succesvol.

John Fogerty ontpopt zich tot een hitschrijver van formaat. Hij is als zanger en tekstschrijver ook de allesbepalende figuur van CCR en dat zal uiteindelijk tot de nodige spanningen binnen de groep leiden. Na het zesde album Pendulum verlaat de experimenteel ingestelde Tom Fogerty de groep. Vervolgens eisen bassist Cook en drummer Clifford meer inspraak in het werk en de muzikale koers van de groep. Dit gaat welgeteld één album (Mardi Gras) lang goed, waarna de groep in 1972 definitief uit elkaar valt. In Nederland worden enkele oudere songs opnieuw uitgebracht om nog een laatste graantje van het succes mee te pikken. Zo belanden de nummers I Heard It Through The Grapevine, Born On The Bayou en met name het uit 1968 stammende I Put A Spell On You nog hoog in de Nederlandse Top 40.

De leden starten alle vier een solocarrière, maar alleen die van John Fogerty is het vermelden waard. Zo schrijft hij in de jaren na CCR onder andere Rockin’ All Over The World, een nummer waarmee Status Quo later succesvol aan de haal gaat. Zijn eerste soloalbums worden redelijk ontvangen, zij het slechts door de critici. Commercieel gezien floppen ze genadeloos en Fogerty trekt zich langere tijd terug. Pas in 1985 en 1986 verschijnen er weer twee albums, waarna hij opnieuw een aantal jaren uit de schijnwerpers verdwijnt. Hij worstelt die periode ook behoorlijk met het feit dat de rechten van zijn Creedence-songs in handen zijn van zijn vroegere platenmaatschappij. Er gaan verschillende rechtszaken overheen en het conflict is nog altijd niet de wereld uit. Het maakt Fogerty er niet gelukkiger op. Ook niet echt gelukkig is hij met Creedence Clearwater Revisited, een CCR-replica waarmee Cook en Clifford sinds midden jaren ’90 het Gouwe-Ouwen-Circuit afstruinen. Een reünie van het oorspronkelijke CCR zit er dan al niet meer in wegens het overlijden van Tom Fogerty in 1990. Zijn broer John heeft zich de laatste tijd enigszins over zijn problemen weten heen te zetten en treedt weer regelmatig op.

De bandnaam is een combinatie van de woorden "Creedence", een gemeenschappelijke kennis van de gebroeders Fogerty, "Clearwater" was een organisatie die zorg droeg voor de waterkwaliteit van de Francisco Area, met name het Clear Lake. "Revival" staat voor de revival van Rock-'n-Roll die ten tijde van de oprichting van de band gaande was.

» Reageer (0)
16-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom u verkleumt en ik niet: koude weetjes

Waarom u verkleumt en ik niet: koude weetjes


http://img709.imageshack.us/img709/6978/olivierstrelli.jpgWe nemen temperatuur waar met voelers in onze huid. We hebben vijf tot tien keer meer receptoren voor koude dan voor warmte. Dat komt omdat onze soort, homo sapiens, uit het warme Afrika komt en we dus meer nood hadden aan waarschuwingen tegen koude.


Kouderillingen verbruiken veel energie en jagen onze lichaamstemperatuur snel omhoog. Het is een tijdelijke oplossing tegen onderkoeling. Maar onze temperatuurvoelers raken snel gewend aan te hoge of te lage temperaturen, en zenden dan geen waarschuwingssignalen meer uit. Vandaar dat onderkoeling snel onze natuurlijke afweermechanismen ondermijnt met de dood als gevolg.


Een overactieve schildklier maakt ons overgevoelig voor warmte. Een schildklier die te weinig hormonen aanmaakt, maakt ons kouwelijk. Een gelijkaardig effect heeft het ijzergehalte van ons bloed: een te laag hemoglobinegehalte maakt ons kouwelijk.


Onze voeten, in mindere mate onze handen, en ook het topje van onze neus, krijgen sneller kou dan bijvoorbeeld onze buik: ons hart pompt minder bloed naar de uiteinden van ons lichaam, die bijgevolg sneller onderhevig zijn aan koude. Onze voeten zijn het slechtst af, omdat zij in vergelijking met onze handen minder spieren bevatten die de kou kunnen verjagen.


Vrouwen hebben meer last van koude dan mannen. Ook dat heeft met de bloedsomloop te maken. Bij vrouwen zit het vet beter verdeeld dan bij mannen: daardoor wordt meer bloed naar de belangrijkste organen gestuwd dan bij mannen. Waardoor er minder bloed over is voor bijvoorbeeld hun voeten die sneller kou krijgen. Ook hormonen spelen mee: bij vrouwen daalt 's nachts de lichaamstemperatuur nadrukkelijker dan bij mannen.


Menselijke 'ijsberen' zweren dat zwemmen in ijswater hun hart stimuleert en hen wapent tegen virussen en ziektekiemen. Cardiologen weten niet met zekerheid wat daarvan aan is. Maar topsporters hebben het fenomeen ontdekt: nogal wat renners gaan na een lange etappe in de Tour een tijdlang liggen in een ijsbad, in de verwachting dat ze daardoor sneller revalideren. Een omstreden theorie. Wel bewezen is het heilzame effect van een ijsblok op een breuk. (br.Het Nieuwsblad)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudere mannen denken beter te dansen

Oudere mannen denken beter te dansen

Klik op de foto om 'Shall We Dance' te bekijken

Als het op dansen en zelfvertrouwen aankomt, schatten mannen boven de 65 jaar hun dansprestaties hoger in. Bij vrouwen geldt dat niet. Na 35 jaar voelen ze zich minder zekerder op de dansvloer.  Dat concluderen Britse psychologen.

Sekseverschil
Psycholoog Peter Lovatt, verbonden aan de Universiteit van Hertfordshire, vergeleek de dansstijl met het zelfvertrouwen van 14.000 Britten. Terwijl jonge meisjes blaken van zelfvertrouwen bij het dansen, is dat bij jongens niet het geval. Jongens hebben minder zelfvertrouwen over hun manier van dansen. Pas na hun zestiende lijkt de dansgêne af te nemen. Hun hoogtepunt bereiken ze na hun 65 ste levensjaar. Oudere heren vinden hun dansstijl dan zelfs stukken beter dan hun jongere seksegenoten.


Vrouwen
Anders is het met de dames. Bij hen werkt het omgekeerd. Terwijl ze als jongere met volle vertrouwen dansen, is dat na het 35 ste levensjaar niet langer het geval. Hou ouder ze worden, hoe minder goed ze hun dansprestaties vinden.


Onvruchtbaar
Of de oudere heer met  zijn dansprestaties de andere sekse wil imponeren, blijft maar de vraag. Oudere heren zenden onbewuste boodschappen uit naar jonge vrouwen dat ze maar beter uit de buurt blijven, omdat ze niet vruchtbaar zijn. Alsof ze hiermee de weg willen vrijmaken voor jongere, vruchtbare mannen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een goede kok

Acht op tien Belgen noemen zichzelf "een goede kok"
Het succes van kookprogramma's mag geen wonder heten: Belgen eten én koken graag. Ruim acht op tien vindt van zichzelf dat ze goed kunnen koken, bijna 88 procent noemt hun mama een echte keukenprinses. Koken leren vrouwen van hun moeder, mannen van bekende tv-koks (zoals Jamie Oliver en Piet Huysentruyt) en hun kookboeken. Dat blijkt uit een onderzoek van Pyrex bij 1.000 Belgen tussen 25 en 65 jaar.


Basisikennis en geheimen
Toch heeft bijna tien procent niet leren koken van de ouders,  ruim vier op tien deed slechts 'basiskennis' op. De helft van de Walen kreeg keukengeheimen mee van thuis, tegenover een derde van de Vlamingen. Vrouwen hechten meer belang aan culinaire geheimen dan mannen.


Tijd
Bijna de helft spendeert minder tijd in de keuken dan hun ouders, een op drie geeft evenveel tijd aan koken. De rest wil meer tijd besteden aan het klaarmaken van gerechten. Vrouwen noemen zich wel dubbel zo vaak als mannen de voornaamste kok in huis (80 versus 40 procent).


Genieten en vrienden
Voor de helft van de Belgen is koken puur genieten, en voor 40 procent hoort het bij vrienden ontvangen. Jongeren (46,6 procent) koken liever voor hun vrienden dan ouderen (37 à 39 procent). Eén op drie vindt koken gemakkelijk en creatief, slechts 3 procent associeert koken met paniek. Weinig verrassend is koken leuker voor wie goed kan koken.


Nieuwe recepten
Walen genieten meer van koken dan Vlamingen (56,9 procent versus 42,7 procent). De laatste kiezen dan ook vaker voor een sneller en gemakkelijk gerecht, Walen testen al eens sneller een nieuw recept. Ze bakken ook meer dan Vlamingen. Een kwart van de Belgen smijt zich graag op iets moeilijks.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cat Power - Crying, Waiting, Hoping

Cat Power - Crying, Waiting, Hoping

Om haar te beluisteren klik op de foto

Cat Power


Cat Power, eigenlijk Chan Marshall (volledige naam Charlyn Marie Marshall; 21 januari 1972), is een Amerikaanse singer-songwriter die bekend staat om haar minimalistische (maar vaak pastorale) muziek, voor haar spaarzame gitaar- en pianospel en voor haar etherische vocalen in zuidelijk-Amerikaanse stijl


Chan Marshall begon met muziek maken onder de naam Cat Power nadat ze vroegtijdig haar school had verlaten in Atlanta. Ze vertrok naar New York, waar ze Steve Shelley van Sonic Youth en Tim Foljahn van Two Dollar Guitar ontmoette. Zij moedigden haar aan om een plaat op te nemen en speelden mee op Dear Sir en Myra Lee. Na What Would the Community Think, dat in 1996 uitkwam, stopte Marshall met spelen. Nadat ze een nacht had wakker geleden door een nachtmerrie schreef ze weer nieuwe songs die terecht kwamen op het album Moon Pix. Dit album werd gunstig ontvangen in de pers.

Na een aantal tours werd Marshall het echter zat om haar eigen werk te spelen en begon ze steeds meer covers te spelen, die resulteerden in The Covers Record. Een aantal covers dat niet op dit album terecht kwam speelde ze in één van de John Peel Sessions die werden uitgezonden op BBC Radio 1.


In 2003 nam ze You Are Free op, een album met eigen werk waarop onder andere Eddie Vedder en Dave Grohl meespeelden. In 2004 speelde ze op de video Speaking for Trees. In 2005 tourde Marshall door de hele wereld met uitverkochte solo-optredens. Ook speelde ze in het voorprogramma van Nick Cave in Australië. De liedjes die ze daar speelden kwamen uit op The Greatest (geen verzamelaar). Begin 2006 zegde ze verschillende optredens af wegens 'gezondheidsproblemen', maar in april begon ze weer met touren.


In 2008 bracht Cat Power het album Jukebox uit. Hier staan twee eigen songs op en covers van onder andere Hank Williams, Bob Dylan, Nick Cave en Joni Mitchell.
» Reageer (0)
15-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Laat je masseren met zijde of honing in 2010

Laat je masseren met zijde of honing in 2010

Ook de massagemarkt evolueert voortdurend. In 2010 kom je volledig tot ontspanning met een verwenkuur van cacaobonen, honing of zijde.


Honing
Omdat honing een zuiverende en antibacteriële werking heeft, werd het vroeger gebruikt om brandwonden en zweren te behandelen, meldt gezondheidsnet.nl. Het is ook heilzaam voor een jonge huid, omdat honing reinigt, verfrist en kalmeert. Daarnaast geeft het een oppepper aan een droge huid. 


Bij een honingmassage krijg je eerst een scrub en dan een ontspannende massage met een warme olie op basis van dit goedje.  Ook zou het je nieuwe energie geven, daarom is het ideaal voor kersverse moeders, want het geeft ook je lichaam haar elasticiteit terug. Verwacht je achteraf aan een gladde, strakke en zachte huid die van nature glanst.

Chocolademassage
Een massage op basis van cacaobonen is niet nieuw, maar wel aan een serieuze opmars bezig. Ook deze stof zou zowel voor lichaam als geest goed zijn. Vooral theobromine, een stof in cacao, zou hier verantwoordelijk voor zijn. Dit verhoogt namelijk het niveau van serotonine, een natuurlijk antidepressivum en endorfine, een gelukshormoon.

Je wordt ingesmeerd met een mengsel van cacao en cacaoboter, waar ook antioxidanten in zitten, die stimuleren de bloedcirculatie. Daarnaast maakt de massage de huid zachter en voedt, hydrateert, beschermt en herstelt deze. Ook zou het een geweldige anti-agingbehandeling zijn.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/5/3/13/media_xl_3055243.jpg?20091215141752Zijdemassage
Bij een massage met zijde behandelt de masseur je gezicht en lichaam. Eerst krijgt je gelaat een scrubbing met zijden cocons. Dankzij de stof sericine verwijdert dit dode huidcellen en hydradeert het je huid, vertraagt dit het verouderingsproces en versterkt dit het immuunsysteem. 

Vervolgens neemt de masseur je lichaam onder handen met een zijden stempeltje, waarin ook kruiden zitten. Dit zou de stevigheid en de elasticiteit bevorderen. Als afsluiting laat de specialist ter ontspanning een zijden doek over je lichaam glijden. De behandeling stimuleert ook de genezing van huidaandoeningen als eczeem. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 2 doucht niet dagelijks

1 op 2 doucht niet dagelijks

Misschien wordt voor vele het water te duur en onbetaalbaar om ieder dag te douche...?

Douchen is niet voor iedereen een dagelijkse gewoonte, zo blijkt uit een onderzoek van Palmolive. Al wordt douchen door heel wat dames als 'quality time' bekeken, toch slaat de helft van alle Nederlanders regelmatig een dagje over.


Een kleine meerderheid voelt zich de ganse dag ongemakkelijk en vies  als er 's ochtends niet kan gedoucht worden. 1 op 2 doet dat zeven keer per week. Douchen wordt over het algemeen als een kwaliteitsmoment bekeken. Vooral bij de dames brengt de waterstraal 's avonds rust en ontspanning.


23 procent doet het om wakker te worden, maar meestal wordt de tijd nuttig gebruikt voor tandenpoetsen, ideeën uit te werken of voor het schoonmaken van de douche. Ook zingen, naar radio of CD luisteren of converseren met andere familieleden, zijn vaak gehoord.


Toch zorgt de douche ook voor ergernis. Zo worden een slappe, een te koude of juist een te hete straal als onprettig ervaren. Een vieze vloer, smerige tegels, geen droge handdoeken en haren in het doucheputje kunnen evenmin op enthousiasme rekenen. Vrouwen lijken zich daar overigens meer aan te ergeren dan mannen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef jij foute kerstcadeau's door?

Geef jij foute kerstcadeau's door?
Voor de spaarzamen onder ons, is de verleiding groot om ongewenste kerstcadeautjes door te geven. In tijden van crisis, toont een Britse rondvraag aan dat een heleboel mensen daar geen graten in zien.


Het fenoneem om foute geschenken door te geven, is ontstaan in Amerika. In de jaren '80 bleek Lady Nancy Reagan daar een echte pionier in. Psychologen aan de universiteit van Hertfordshire ondervroegen meer dan 600 mannen en vrouwen over hun houding tegenover deze rage. Daaruit blijkt dat het merendeel er voor te vinden is, zeker tijdens een recessie lijkt het economisch verstandig. 


Professoir Pine, één van de onderzoekers, ziet echter wel nadelen aan het doorgeven van geschenken. Niet in het minst voor de gever. "Als hij ontdekt dat zijn orgineel cadeau, waar misschien geduldig werd naar gezocht, niet alleen opzij gelegd maar ook doorgegeven is, kan dat problemen geven", stelt de professor. "Niet het geschenk telt, wel de moeite die er in gestoken is. Emotioneel kan dat voor klappen zorgen, alsof je met het cadeau ook de schenker weggooit. Doe het met enige voorzichtigheid. Wees er zeker van dat zowel de schenker als de ontvanger niets in de gaten krijgen".


Een eerdere Amerikaanse studie toonde aan dat 78 procent van de shoppers regelmatig iets doorgeven. Vooral vrouwen schijnen daar geen problemen mee te hebben. Vaakst doorgegeven zijn items als beeldjes en verwenartikels als body lotions en badzouten. Minder gerecycleerd zijn handgemaakte gifts en doe-cadeau's als concert- en theatertickets.


Ben je een voorstander, hou rekening met volgende tips

-Doe het voorzichtig. Uiteindelijk weiger je iemands' geschenk en geef je een ander een tweedehands artikel.
-Stel jezelf de vraag hoe jij zou reageren als iemand je een cadeau doorgeeft.
-Hou een lijstje bij met items die je wil doorgeven. Niets is zo beschamend als iemand iets te geven dat hij of zij zelf voor je kocht. Hou bij wie wat aan jou gegeven heeft.
-Vertel aan niemand dat je geschenken doorgeeft. Het ondermijnt de waarde van elk cadeau dat je voortaan zal geven. Zelfs al is het een gloednieuw.
-Geef enkel nieuwe, ongebruikte items door.
» Reageer (0)
14-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer geweld tijdens volle maan?

Meer geweld tijdens volle maan?
De theorie rond volle maan en gewelddadig gedrag lijkt niet enkel weggelegd voor mythes. Een recente studie bewijst dat deze wel enige grond van waarheid bevat.

Krabben en bijten
Cijfers van een Australisch ziekenhuis tonen aan dat er bij een kwart van de opnames gewelddadig gedrag plaats vond tijdens volle maan. Sommige patiënten moesten worden verdoofd om zichzelf en anderen te beschermen. Anderen vielen de medewerkers van het Mater Hospital, ten noorden van Sydney, aan door te bijten, spugen en krabben. Hun gedrag werd vergeleken met dat van een weerwolf, die volgens de mythologie verschijnt op volle maan.
 

Drugs
Meer dan 60 procent van de patiënten had gedronken of drugs genomen, te vergelijken met de 'magische zalfjes' van de weerwolfen die hallucinaties en waanbeelden opwekken.


"Onze bevindingen ondersteunen de veronderstelling dat personen met gewelddadige en acute gedragsstoornissen, vaker op de spoedgevallendienst verzeilen tijdens volle maan", aldus één van de onderzoekers.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wie jeugdig uiterlijk heeft, leeft langer

Wie jeugdig uiterlijk heeft, leeft langer


http://img163.imageshack.us/img163/5955/francoisehardy2.jpgMensen die er jong uitzien voor hun leeftijd, maken meer kans om langer te leven. Een Deense studie onder tweelingen bewijst deze stelling.

Jonger uitzien
Onderzoekers aan de Deense universiteit bestudeerden 1.826 tweelingen met een gemiddelde leeftijd van 70 jaar.  Degene die jonger werd beoordeeld, bleek opvallend langer te leven.  Hoe groter dat verschil in uiterlijk, hoe meer kans dat de ouder uitziende tweeling eerst het leven liet.

Levensstijl
Genetische factoren spelen minder een rol, stellen de onderzoekers, het lijkt erop dat de verschillen eerder veroorzaakt worden door een gezonde levensstijl. De vorsers stelden vast dat de waargenomen leeftijd van elke tweeling werd gekoppeld aan fysieke en mentale behendigheid. Ook het vermogen om cellen te vernieuwen bleek een factor in de vergrijzing.

Hard leven
De bevindingen zijn zo sterk dat de artsen deze maatstaven kunnen gebruiken als indicator voor een slechte gezondheid. Ziet er iemand oud uit voor zijn of haar leeftijd, kan dit op gezondheidsproblemen wijzen. Hebben mensen een harder leven gehad, valt die weerspiegeling immers in hun gezicht te lezen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kruidvat roept houten speelraam terug

Kruidvat roept houten speelraam terug

Drogisterijketen Kruidvat waarschuwt klanten om het  houten leerraam van Play 'n kids niet meer te gebruiken en terug te brengen naar de winkel. Het artikel voldoet niet aan de kwaliteitsnormen van Kruidvat. De zijkanten van het houten leerraam kunnen loslaten, waardoor de houten blokjes verstikkingsgevaar kunnen opleveren bij kinderen. Het spel is vanaf 16 november 2009 in de handel.


Info
Het leerraam is uitgevoerd in drie versies; koe, giraffe en konijn. Op de verpakking staat item nummer: 6312ASW en barcode 9580255252481. Klanten die het leerraam hebben gekocht, worden verzocht het product terug te brengen naar de winkel. Bij inlevering van het leerraam wordt het aankoopbedrag vergoed.


Voor nadere inlichtingen kunnen klanten op werkdagen contact opnemen met de servicelijn van Kruidvat, telefoonnummer 0800-99244 (Vlaanderen) of 03-2229180 (Wallonië). Kruidvat biedt haar verontschuldigingen aan voor dit ongemak.» Reageer (0)
13-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trendy met een egel in je handtas

Trendy met een egel in je handtas

Na de chihuahua's, worden kleine egeltjes straks het mode- accessoire. In Engeland vormen ze de nieuwste rage voor rijkere fashionista's die de egel, in plaats van de kleine hond, meezeulen in de handtas. Dierenorganisaties reageren verontwaardigd.


De Afrikaanse Pygmee-egels zijn in Engeland zeer populair geworden als huisdier.  Ze passen in de palm van je hand en zien er bijzonder schattig uit. Volgens fokkers vormen deze zoogdieren het perfecte accessoire omdat ze minder aandacht vereisen dan honden.


Ware fashionista's en rijke dames inclusief een heleboel voetbalvrouwen, houden van de diertjes omdat ze in een grote verscheidenheid van kleuren te verkrijgen zijn, van albino tot abrikoos, chocolade en zout en peper. Sommigen deinzen er niet voor terug om bij elke handtas een andere egel te matchen.


Dierenrechtenorganisaties reageren verontwaardigd en woedend dat elk diertje, die ongeveer 250 pond kost, zomaar op de markt wordt gegooid als mode-accessoire. "De Pygmee-egels zijn ongetwijfeld heel schattig", vertelt dierenvechtster Leanne Plumtree in de Daily Mail, "maar de dieren zijn geen toebehoren. Dit zijn exotische dieren die niet in een huishouden thuishoren. Dit is compleet onverantwoord. Het zijn walgelijke en betreurenswaardige karakters die even vaak van huisdier veranderen als van outfits".


Perfecte cadeau
Heel wat fokkers zijn het daarmee niet eens. Volgens hen houden de diertjes van vertroeteling. Ze zitten ook heel stil in de handtas. Voordeel is dat ze bovendien heel goedkoop zijn in onderhoud. "Het perfecte geschenk voor kerstmis", zo besluit styliste Diana Mather in de Daily Mail.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mens wordt het liefst per uur betaald

De mens wordt het liefst per uur betaaldWie goed zijn brood verdient, heeft meer reden tot tevredenheid dan anderen, zo schrijft de Sunday Telegraph. Maar er spelen nog andere factoren mee, zo blijkt. Want het gevoel van welbehagen is groter bij mensen die per uur betaald worden dan bij degenen die gewoon een maandelijks bedrag op hun rekening krijgen.


Dat ontdekten onderzoekers van de universiteiten van Standford en Toronto, op basis van bevolkingsgegevens uit verschillende landen. Daarbij werd onder meer gekeken naar de tevredenheid (of het gebrek daaraan) over het ontvangen van loon naar werk, met name naar eventuele verschillen tussen mensen die een uurloon krijgen en mensen met een maandsalaris.


En die verschillen zijn er, want voor salaristrekkers bleek er geen verband te bestaan met geluksgevoel, terwijl dat wel duidelijk aanwezig was bij mensen met een uurloon, aldus dit onderzoek dat werd gepubliceerd in het Personality and Social Psychology Bulletin.


Medaille met twee kanten
Niet omdat het krijgen van een uurloon op zichzelf gelukkiger maakt, zegt de coauteur van de studie, Sanford DeVoe, maar wel omdat dit systeem meer aandacht richt op het inkomen dan een salaris. Dat is natuurlijk een medaille met twee kanten, want "als je veel verdient per uur geeft dat een goed gevoel; maar als je weinig krijgt, ben je heel wat minder gelukkig. Belangrijk is dat een uurloon een concrete focus legt op de waarde van de tijd die je werkt. Er is een duidelijker verband tussen je inspanningen en de beloning dan bij een maandsalaris."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panda's lijken genetisch erg op honden

Panda's lijken genetisch erg op honden

Chinese wetenschappers hebben het erfelijke materiaal van de pandabeer in kaart gebracht. Het dier blijkt genetisch erg op de hond te lijken. Hoe dat kan, is niet bekend.

Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua zondag. De onderzoekers hopen in het dna-materiaal van de panda onder meer aanwijzingen te vinden voor hun lage paringsdrift.

Daardoor is het moeilijk om de dieren te fokken en ze zo voor uitsterven te behoeden. Zelfs pandaporno wordt gebruikt om de dieren in de juiste stemming te krijgen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pralines dodelijk voor honden


Pralines dodelijk voor honden


http://img233.imageshack.us/img233/2388/pralinesbb0.jpg


Als u een hond hebt  pas dan  de komende feestdagen op met pralines en andere zoetigheden met chocolade. De lekkernijen liggen dikwijls op een salontafel of dergelijke en worden vaak op een onbewaakt ogenblik door de honden opgepeuzeld.

Vooral pure chocola is voor honden zeer giftig. Het bevat theobromine en dat verlamt bij honden de hartspieren. Als je er snel bij bent kun je de hond nog laten braken en zo snel mogelijk door een dierenarts aan een infuus laten hangen.
» Reageer (0)
12-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welk type laatkomer ben jij?

Welk type laatkomer ben jij?

"Heel wat mensen ondervinden problemen met punctionaliteit." "Iemand die steeds te laat komt, is moeilijk van dat gedrag af te helpen," aldus timemanager Diana DeLonzor. De Amerikaanse psychologe deed er onderzoek naar en kan zeven types onderscheiden.


Maatschappij
Onze sterk geïndustrialiseerde en hoogtechnologisch maatschappij maakt dat te laat komen zelden wordt geapprecieerd. Studies tonen bijvoorbeeld aan dat managers zelden een persoon promoveren die steevast te laat komt. Elke dag tien minuten later dan verwacht verschijnen is jaarlijks het equivalent van een hele week vakantie.


Moeilijk afleren
"De die-hards onder telaatkomers kunnen dat gedrag maar moeilijk afleren", stelt DeLonzor. "Het is een complex verschijnsel, waarbij er als het ware een heel gedragspatroon moet worden aangepast. Vergeet niet dat chronisch telaat komen voor heel wat miserie kan zorgen: jobverlies, relatieproblemen, gemiste doktersbezoeken, cinema's, theateruitstappen,...Om nog te zwijgen over de stress en de reputatie die zo iemand opgespeld krijgt".

 
Samen met haar collega"s van de San Fransisco State University deed ze onderzoek naar de laatkomers. Zo kon ze zeven types onderscheiden:


1.    De goedprater: deze heeft altijd een reden en motief om te laat te komen. Hij zoekt redenen altijd bij anderen of situaties.


2.    De regelaar is degene die lijdt aan het bezigheidssyndroom. Wil altijd maar alles gedaan krijgen tot de laatste minuut toe. Zo vergeet deze de tijd volledig.


3.    De deadliner heeft nood aan druk en stelt alles uit tot de laatste moment. Ze denken zonder druk niet te kunnen presteren.


4.    Hedonisten willen geen opofferingen doen. Het leven moet leuk blijven.


5.   De rebel wil niet voldoen aan de normen van de maatschappij. Te laat komen is een manier van controle.


6.    Verstrooide professor: afleiding vormt voor deze groep een groot probleem. Snel afgeleid, vergeetachtig en leeft in zijn eigen wereld.


7.    De vermijder: voelt zich angstig en onrustig. Hun slecht zelfbeeld maakt dat bepaalde routines of noden voor hen nodig zijn. Zo komen ze vaak te laat.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emmylou Harris - Together Again

Emmylou Harris  - Together Again

Klik op de foto om haar te beluisteren


Emmylou Harris is een Amerikaans countryzangeres, geboren 2 april 1947 in Birmingham.  Zij is een folkzangeres en songwriter, die vooral in de jaren zeventig successen kende. Ze heeft met zeer veel bekende artiesten uit de country- en folkwereld samengewerkt.

Op de middelbare school was ze de beste van haar klas. Ze won een studiebeurs voor dramatiek bij de University of North Carolina at Chapel Hill. Hier richtte ze zich op de muziek, waarbij vooral de folkmuziek van Bob Dylan en Joan Baez haar zeer aansprak.

In 1969 trouwde ze met songwriter Tom Slocum, waarna ze haar debuutalbum Gliding Bird opnam. Helaas ging haar platenlabel failliet en liep het huwelijk op de klippen, waardoor ze gedwongen was om samen met haar pasgeboren dochter Hallie bij haar ouders in Washington D.C. te gaan wonen.

Ze pakte al snel de muziek weer op, en vormde een trio met de muzikanten Gerry Mule en Tom Guidera. Tijdens een optreden in 1971 werd ze opgemerkt door Chris Hillman, die toentertijd tijdelijk leadzanger was van The Flying Burrito Brothers, nadat Gram Parsons de band had verlaten. Eerst was hij van plan haar op te nemen in die groep, maar hij besloot haar voor te stellen aan Gram Parsons, die een zangeres zocht om mee te zingen op zijn solodebuut GP. Harris werd opgenomen in zijn Falling Angels en ging mee op tournee. In 1973 gingen ze de studio in om Parsons' tweede album, Grievous Angel op te nemen. Hij overleed op 19 september, enkele weken na het einde van de opnamen aan een overdosis van alcohol en drugs.

Samen met Tom Guidera vormde ze The Angels Band, en samen werkten ze aan haar doorbraakalbum Pieces of the Sky, dat in 1975 uitkwam bij Reprise Records. Het album werd geproduceerd door Brian Ahern, met wie ze later zou trouwen.

In 1976 vormde ze The Hot Band, die onder andere bestond uit oude bandleden van Elvis Presley als Glen D. Hardin en James Burton. Met deze groep nam ze Elite Hotel op. Datzelfde jaar was ze te horen op Bob Dylans album Desire en was ze te zien en te horen in The Last Waltz, een documentaire van Martin Scorsese over het laatste concert van The Band. Hierna nam ze met The Hot Band nog twee albums op, Luxury Liner en Quarter Moon in a Ten Cent Town. In 1977 scoorde ze een wereldwijde hit met een country uitvoering van Chuck Berry's "(C'est la vie) You Never Can Tell".

Vanaf het midden van de jaren zeventig werkte ze veelvuldig samen met onder andere Dolly Parton, Linda Ronstadt en Neil Young. Zo waren zij alle drie te horen in het achtergrondkoor van Harris' kerstnummer "Light of the Stable". Samen met Ronstadt en Parton nam ze twee albums op (Trio (1987) en Trio 2 (1999)), en samen met Ronstadt een duetalbum (Western Wall: The Tucson Sessions (2000)). Ook was ze te horen op enkele nummers van Young.

Blue Kentucky Girl uit 1979 was haar meest country-georiënteerde LP tot dan toe. Het jaar daarop bracht ze Roses in the Snow uit, waarop ze akoestische bluegrass liet horen. Voor dit album kreeg ze een Grammy Award. In 1981 nam ze Evangeline op, waar onder andere de hit "Mister Sandman" op stond. In 1983 kwam White Shoes uit, met daarop onder andere een versie van "On the Radio" van Donna Summer.

Voor haar semi-autobiografische album uit 1985, The Ballad of Sally Rose, schreef ze voor het eerst al haar nummers. Op dit album werkte ze samen met singer-songwriter Paul Kennerley. De twee traden aan het einde van de tournee in het huwelijk.

Begin jaren negentig werd The Hot Band opgeheven, en in 1992 richtte ze een nieuwe band op, The Nash Ramblers. Met deze band nam ze At the Ryman op, een live-album waarvan de opbrengst is gegaan naar de restauratie van de Ryman Auditorium in Nashville.

Voor Asylum Records nam ze Cowgirl's Prayer op, vlak na haar scheiding met Kennerley. In 1995 bereikte ze een geheel ander publiek met Wrecking Ball, een album dat werd geproduceerd door Daniel Lanois, die vooral bekend was voor zijn productiewerk voor U2, Peter Gabriel en Bob Dylan. Op dit album stonden nummers van onder andere Neil Young (die ook op twee nummers te horen is), Jimi Hendrix en Gillian Welch.

Red Dirt Girl uit 1999 was het tweede album waarvoor ze zelf enkele nummers had geschreven. Op dit album werkte ze onder andere samen met Bruce Springsteen. Ook voor de opvolger van dat album, Stumble Into Grace, schreef ze zelf haar nummers.

In 2000 was ze te horen op Heartbreaker, het solo-debuut van Ryan Adams en was ze te horen op de soundtrack van de film Oh Brother, Where Art Thou?. Ook is ze te horen op I'm Wide Awake It's Morning van Bright Eyes en speelde ze in 2005 samen met Elvis Costello tijdens zijn tournee. In 2006 kwam All The Roadrunning uit, een duetalbum met Mark Knopfler. Na de release volgde een Europese tour.
» Reageer (0)
11-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is beter: de hond of de kat?

Wie is beter: de hond of de kat?http://img42.imageshack.us/img42/3177/katenhond.jpg

De wereld lijkt verdeeld in honden- of kattenmensen, die elk passioneel 'hun' voorkeursdier verdedigen. Maar wie is 'het beste'? New Scientist zette alle wetenschappelijke onderzoeken in verband met katten en honden op een rijtje en dit is het resultaat...


1. De hersenen
Honden hebben zwaardere hersenen dan katten: 64 tegenover 25 gram. Honden zijn gemiddeld wel zwaarder, dus relatief gezien hebben katten meer hersenen per kilo dan honden. Honden zijn ook groter dan katten. In relatie toch hun grootte hebben katten precies de hersengrootte die ze zouden moeten hebben, terwijl honden méér hersenen hebben. Als we naar het aantal neuronenverbindingen kijken, winnen katten overtuigend: 300 miljoen tegenover 160 miljoen.


2. Gedeelde geschiedenis
Katten en honden zijn huisdieren, maar wanneer zijn ze 'gedomesticeerd', dus handtam gemaakt? Voor katten zou dit zo'n 9.500 jaar geleden zijn, voor honden is het onduidelijker: 16.000, 31.000, 50.000 of 135.000 jaar geleden. In elk geval zijn honden al langer aan onze zijde dan katten.


3. Band kweken
De band met een hond is anders dan die met een kat, en volgens velen ook sterker. Dat komt omdat die band gelijkenissen vertoont met de band tussen ouder en kind. Een kind dat alleen wordt gelaten is pas terug gerust als de mama terug is, en honden vertonen gelijkaardig gedrag. Hetzelfde experiment herhalen met katten bleek onmogelijk, omdat de katten te gestresseerd werden in de labomgeving. Dat katten onafhankelijker zijn, helpt niet echt. Door de evolutie zijn katten eerder eenzaten, terwijl honden leven in roedels.


4. Populariteit
Geschat wordt dat wereldwijd 204 miljoen katten dienen als huisdier, tegenover 173 miljoen honden.
De VS, China, Rusland, Brazilië, Frankrijk, Italië, Groot-Brittannië, Oekraïne, Japan en Duitsland herbergen het meest katten. Voor honden is dit: VS, Brazilië, China, Japan, Rusland, Zuid-Afrika, Frankrijk, Italië, Polen en Thailand.


5. Begrip

Honden schijnen maar weinig moeite te hebben om de mens te verstaan. Ze begrijpen woordelijke en gebarencommando's, woorden en vragen. Bovendien kunnen ze menselijke gebaren interpreteren om voedsel te vinden (dat is bv moeilijk voor chimpanzees) en houden ze de menselijke blik vast (in tegenstelling tot wolven). Maar het begrip van de hond moet niet overschat worden. Honden kijken dus niet écht schuldig of zielig.

In tegenstelling tot wat wordt aangenomen, kunnen katten evenveel verstaan en begrijpen als honden. Omdat ze zich echter niet laten manipuleren, is het heel moeilijk om ze te testen. Een team is er in geslaagd om aan te tonen dat katten even goed als honden de aanwijzingen voor eten begrijpen. Katten zijn evenwel koppig: als ze er niet aan geraken, vragen ze niet om hulp van het baasje maar proberen ze het (meestal vruchteloos) zelf.  6. Probleemoplossing
Katten en honden slagen er niet in aan een touwtje te trekken en een beloning op te vissen.  Verborgen voedsel dat 'aangeduid' is, zegt niets voor katten en honden. Wat ze wél kunnen is voedsel vinden op verschillende afstanden. Probleemoplossende experimenten bij katten zijn zeldzaam en die bij honden blinen vooral uit in de afwezigheid van resultaat.

Sommigen argumenteren dat honden dommer zijn dan wolven (met een derde extra hersenen), maar anderen argumenteren dat honden dommer lijken doordat ze gelinkt zijn aan een baasje. De hond heeft zijn onafhankelijkheid (en intelligentie) op, in ruil voor zekerheid, voedsel en affectie.

Tot slot zijn er de blindegeleidehonden, die leren inspringen waar hun baasje faalt. Voor die vaardigheid, winnen de honden.


7. Vocalisatie
Zowel katten als honden communiceren op een vocale manier met mensen. Het gemiauw van katten bevat een akoestisch patroon dat onze aandacht trekt, al is het vaak enkel te interpreteren door de eigenaar. Honden hebben een ruimer vocaal repertoire, ze kunnen variëren in bereik, lengte, frequentie en toon waardoor ze verschillend blaffen in verschillende situaties. Ook wie nooit een hond heeft gehad, begrijpt wat de hond bedoelt.

Winnen honden deze vaardigheid dan? Niet bepaald, want katten zijn wel degenen die minder op de zenuwen werken met hun gemiauw. Door het te combineren met gespin, spelen ze in op de verzorgende kant van de mens. Dat hun gemiauw vaak verdomd goed op het gehuil van een baby kan lijken, spreekt in hun voordeel.


8. Speurneus
Honden kunnen gemakkelijker getraind worden en voor onze noden worden ingeschakeld. Ze hebben er geen moeite mee iets te leren of mensen te gehoorzamen. Honden leren op dezelfde manier als kinderen, door een pedagogisch proces met beloningen. Andere dieren, zoals dolfijnen en chimpanzees, leren vooral door kopiegedrag. Katten? Niet bepaald.


9) Zintuigen
Reukzin, zien en horen zijn de belangrijkste zintuigen voor zowel katten als honden. De gemiddelde kat bevat 200 miljoen reukreceptoren, en dat is meer dan de gemiddelde hond. Al zijn er wel honden, bijvoorbeeld de bloedhond, die beter doen dan de gemiddelde kat met 300 miljoen reukreceptoren.

Zien doen beide dan weer een pak slechter dan wij, maar hun verleden als jagers heeft hen toch enkele indrukwekkende vaardigheden gegeven. Zo nemen ze meer snapshots per seconde dan wij, wat hen supergevoelig maakt voor beweging. Ze zien echter maar weinig kleuren, al zien ze wel goed in het donker. Katten kunnen dit beter dan honden, zij zien zes keer beter dan wij bij een lage lichtintensiteit, honden slechts vijf keer.

Ook wat horen betreft, winnen katten. Zij horen van 45 tot 64.000 hertz, waar dat bij honden van 67 tot 45.000 hertz is.


10) Eco-score
Katten jagen, en in Groot-Brittannië alleen al doden ze 188 miljoen wilde dieren per jaar. Honden daarentegen verstoren vogelnesten en verminderen biodiversiteit. Ook qua consumptie 'winnen' katten. De gemiddelde hond heeft jaarlijks 0,84 hectare nodig, wat overeenkomt met twee SUV's en dan hou je nog over. Zelfs een minihond als een chihuahua heeft 0,28 hectare nodig. Een kat? 0, 15 hectare.


11) Nut
Honden jagen, hoeden en bewaken. Ze kunnen drugs, lijken en bommen opsporen, blinde en dove mensen begeleiden, racen, sleeën trekken, iemand uit een lawine redden, kinderen helpen leren en aardbevingen voorspellen. Katten helpen vooral muizen, ratten en muggen te verjagen.

Beide huisdieren verminderen stress, door ze te aaien en hun warmte te voelen. Honden hebben evenwel een groter gezondheidsvoordeel: ze verminderen cholesterol, bloeddruk én je moet er mee gaan wandelen, wat je immuniteit een boost geeft en mogelijkheden biedt tot sociaal contact.Besluit

Honden winnen dus, op punten. En de liefhebbers? Die zullen altijd met vuur 'hun' lieveling blijven verdedigen. Reacties zijn dan ook altijd welkom!
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taakverdeling ongelijker als er kinderen komen

Taakverdeling ongelijker als er kinderen komen

De komst van kinderen maakt de taakverdeling in het gezin ongelijker. Ook de ontevredenheid bij vrouwen neemt toe na de geboorte van een kind Dat blijkt uit cijfers van het Frans Nationaal Demografisch Instituut.


Onevenwicht
Over het algemeen nemen vrouwen 80 procent van het huishoudelijk werd voor hun rekening, zo zegt het onderzoek. In 2005 strijkt 80 procent bijna altijd, 70 procent van de vrouwen kookt bijna altijd en de helft houdt zich voornamelijk bezig met boodschappen en stofzuigen. 4 op de tien nemen ook het vaakst de rekeningen en de afwas voor hun rekening.


Een onevenwicht dat nog groeit op het moment het gezin kinderen krijgt. Vrouwen gaan zich na de kinderen nog meer bezighouden met de boodschappen, de maaltijden, de rekeningen, het stofzuigen en de organisatie van het sociale leven.


Meer kinderen, meer ontevreden
De tevredenheid over de taakverdeling van de mannen en vrouwen werd ook gemeten. De ontevredenheid bij vrouwen steeg als er kinderen komen. Hoe meer kinderen, hoe ontevredener de vrouw. Zo was 30 procent van de kinderen ontevreden (minder dan 8 op tien), 40 procent bij de vrouwen met twee kinderen en bijna 50 procent bij de vrouwen met minstens drie kinderen. Bij mannen is er geen verband tussen het aantal kinderen en de tevredenheid.


Meer taken, meer ontevreden
Vrouwen die kinderen hebben, worden ook ontevredener naarmate ze méér taken hebben. De ontevredenheid na het eerste kind steeg gemiddeld van 24 naar 32 procent. Voor wie meer dan drie taken voor haar rekening neemt zegt 38 procent 'helemaal niet tevreden' te zijn. Bij wie een of twee taken heeft, is dit 'slechts' 18 procent. Vrouwen die geen kinderen hadden gekregen, waren nog altijd even tevreden ook als de taakverdeling in hun nadeel was gewijzigd.


Het onderzoek bestaat uit drie luiken: een bevraging in 2005, 2008 en 2011. Telkens worden dezelfde mensen ondervraagd. Uiteindelijk konden slechts 2.164 personen weerhouden worden, omdat de gezinssituatie ongewijzigd moest zijn om de evolutie te meten. (br.hln)
» Reageer (0)
10-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkopers smeren wanhopige mannen dure kerstpakjes aan

Verkopers smeren wanhopige mannen dure kerstpakjes aan

Mannen spenderen meer aan kerstcadeaus omdat ze op het laatste moment hun inkopen doen, dat blijkt uit Brits onderzoek. Een Brits bedrijf specialiseerde zich erin deze mannen te spotten en hen te overtuigen iets duurs te kopen.

Meer mannen
De nieuwe soort man kreeg de naam 'Last Minute Man'. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 22 procent meer mannen dan vrouwen last minute hun kerstcadeaus gaan kopen, waardoor ze gemiddeld 15 procent meer spenderen dan nodig. Je ziet hem op 24 december zwetend door de winkels lopen op zoek tussen de restjes die de vroege, bedachtzame shoppers overlieten.

Duur cadeau
Hij wordt dan, de wanhoop nabij, overtuigd door een slimme verkoper die hem een duur, nutteloos cadeau verpatst. Een studie toonde namelijk aan dat deze wanhopige mannen vaak meer dan 1.100 euro tijdens de kerstshopping spenderen, hun aankopen op 24 december maken 63 procent uit van alle dure verkochte spullen van die dag. 1 procent van hen is zo last minute dat ze voor hun geliefden een cadeau kopen in de winkel van het tankstation dat 24 uur open is.

Wanhoopsdaad
Julian Chamberlain, directeur van het bedrijf Retail Active, het bedrijf gespecialiseerd in trainingen over de Last Minute Man: "Uit onderzoek naar ongewenste cadeaus stelden we een lijst samen met tips om het perfecte cadeau voor vrouwen te vinden. Deze man is de droom van elke verkoper: hij heeft veel geld en weinig tijd. Hij doet vaak een aankoop uit wanhoop, waardoor hij niet meer rationeel kan denken. Hij heeft geen lijstje en schuimt de rekken af. De Last Minute man denkt niet goed na over te dure geschenken. Een derde van de pakjes door hem gekocht worden dan ook na Nieuwjaar ingeruild."

Training
Een andere eigenschap van hem is dat hij alles in dezelfde winkel koopt en dat hij er alleen op uit trekt. Vrouwen gaan samen winkelen, om alvast de kerstsfeer op te snuiven. "We coachen het personeel aan de juwelenhoek van een supermarkt hoe deze man te spotten en er zeker van te zijn dat hij niet vertrekt zonder iets te kopen. Ze moeten zoeken naar iemand die naar heel wat dingen kijkt, zonder te weten wat hij moet kopen en met een lege uitdrukking op zijn gezicht. De verkopers worden dan getraind om extra hulpvol te zijn, een selectie te laten zien, dan een aanbeveling te doen om vervolgens iets te verkopen," aldus Chamberlain
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man verdient jaarlijks 30.000 euro met weggegooide loterijbriefjes

Man verdient jaarlijks 30.000 euro met weggegooide loterijbriefjes
Jesus Leonardo is op het eerste gezicht een ordinaire zwerver. Met zijn lang haar en lange baard brengt hij het grootste deel van zijn dag door met het rondsnuffelen in vuilnisbakken. De waarheid is echter dat de man een apart baantje heeft gevonden om zijn gezin te onderhouden. Leonardo zoekt naar weggegooide loterijbriefjes en haalt ze door de automatische scanner die je in de gokkantoren terugvindt om te zien of je een winnend lot hebt. Dat levert hem jaarlijks 30.000 euro op.


Veel mensen gooien hun biljet immers zomaar weg omdat ze denken niet gewonnen te hebben. Op de paar duizenden die hij controleert zijn er altijd tientallen die een winnend bedrag opleveren, wat hij graag gaat incasseren. Leonardo geeft zijn verdiensten keurig aan de belasting en in het gokkantoor loopt hij niemand in de weg. "Dit is mijn leven en mijn job geworden", stelt Leonardo. "Eerst dacht mijn vrouw dat ik gek geworden was, tot ze begon te beseffen dat het wel degelijk geld opbracht. Soms win ik wel tot 135 euro per dag. Na een tijdje vond ze me al lang niet zo gek meer."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische jongeren verlaten huis rond 25ste

Belgische jongeren verlaten huis rond 25ste


http://img15.imageshack.us/img15/7637/geheimen.jpgBelgische jongens verlaten de ouderlijke woning gemiddeld als ze 26,7 jaar oud zijn. Voor meisjes ligt die leeftijd op 25,4 jaar. Belgische jongeren horen daarmee tot de Europese middenmoot. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie.
 

Vroeger versus later
Nederlandse, Franse, Finse en Engelse jongeren zijn het vroegst het huis uit, rond hun 22 en 23ste. Bulgaarse, Sloveense en Slowaakse jongeren zijn het meest honkvast. Jongens uit deze landen gaan pas thuis weg als ze gemiddeld 31,5 zijn. Ook daar verlaten meisjes het ouderlijke nest enkele jaren eerder.
 

Laagopgeleide werklozen
Het aantal laagopgeleide jongeren tussen de 25 en 34 zonder baan is in België zeer hoog: 26 procent. Nederland kan de beste cijfers voorleggen met slechts 6,4 procent werkloosheid bij die groep. Aan kop staan hier Tsjechië, Slowakije en Letland.
 

Hoogopgeleide werklozen
De werkloosheidscijfers bij hoger en hoogopgeleide jongeren voor ons land liggen heel wat beter in vergelijking met de meeste andere Europese landen: respectievelijk 7,8 en 3,8 procent.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste kinderen zijn slimmer, succesvoller en egoïstischer

Oudste kinderen zijn slimmer, succesvoller en egoïstischer


http://img707.imageshack.us/img707/5140/kinderen5.jpgEerst geborenen hebben meer kans het ver te schoppen, maar kunnen minder goed samenwerken en ze zijn wantrouwiger dan hun jongere broers en zussen.

Verdrievoudigd
De onderzoekers lieten 510 studenten een spelletje met geld spelen. Ze moesten een geldbedrag aan iemand anders geven, ze wisten dat dan verdrievoudigd werd. De ontvanger kon zelf besluiten zoveel geld als ze wilden terug te geven. Hoe meer geld een persoon gaf, hoe meer ze de andere vertrouwden en hoe groter de kans was dat ze geld terugkregen.

Samenwerking
In het algemeen gaven de oudste kinderen van het gezin 25 procent minder geld, wat suggereert dat ze mensen een kwart minder vertrouwden. Daaruit leiden de onderzoekers af dat de oudste kinderen vaker slimmer zijn en meer kans hebben om leider te worden in vergelijking met hun jongere broers en zussen. Dit maakt hen echter cynischer en wantrouwiger, waardoor ze minder goed samenwerken.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppeltje moet na wilde seks met handboeien hulp vragen aan politie

Koppeltje moet na wilde seks met handboeien hulp vragen aan politie


http://img138.imageshack.us/img138/516/handboeien.jpg


Het was een spannend idee en de uitvoering ervan was best opwindend om nog maar te zwijgen over het einde. Een stelletje ging helemaal voor die ene fantasie: seks met handboeien in de wagen. Hoe het potje rampetampen afliep, laat zich al raden. Het hitsige stelletje vond het sleuteltje van de handboeien niet meer. Met het schaamrood op de wangen moesten ze naar de politie om hulp.


Het koppeltje is intussen een bekend stel geworden in Noorwegen. Ze kunnen nu best wel lachen met hun avontuur en ze doen hun verhaal in de krant Verdens Gang. "Eigenlijk is het een ongelooflijk pijnlijk verhaal. Nu ik het vertel voel ik opnieuw de schaamte", zegt de jongeman van 19. Hij was samen met zijn vriendinnetje op stap. Ze waren een beetje moe en zetten hun wagen aan de kant op een parking in Drøbak. "Maar plots haalde mijn vriendin een stel handboeien boven die ik achtergelaten had in de auto. Ze had zin in een nummertje en ik gaf toe aan haar lust. Ik dacht gewoon dat het sleuteltje nog in de auto lag. Toen we klaargekomen waren en ons wilde aankleden, raakte ik in paniek. Ik kon het sleuteltje nergens meer vinden. Ik heb zeker een half uur gezocht maar tevergeefs. In paniek belde ik een aantal vrienden op maar het was al laat en niemand nam op. We besloten dan maar om naar een politiebureau te rijden", vertelt de onfortuinlijke sekser.


Facebookverhaal
In Ski was de verlossing nabij. "Het was verdomme kou. Ik kon geen trui aantrekken omdat ik geboeid was. Gelukkig lag er nog een deken in de auto en dat had mijn vriendin op mij gelegd. Zij had een sjaal bij en legde die op haar bovenlichaam. Met blozende kaken stopten we bij het politiebureau en gingen er hulp zoeken", vertelt de negentienjarige. En die hulp kregen ze ook van Tommy Arras. De agent maakte de boeien los en wenste het stel een veilige rit huiswaarts toe. Toen het duo hun avontuur vertelde aan vrienden ging de bal aan het rollen. Een vriendin maakte het verhaal wereldkundig op Facebook en zo werd het opgepikt door de krant Østlandets Blade en andere nationale media in Noorwegen. "En zo weet gans Noorwegen intussen wat ons overkomen is", besluit de jongeman.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Showaddywaddy _ Under The Moon Of Love

Showaddywaddy - Under The Moon Of Love

Om hun te beluisteren klik op de foto


Showaddywaddy was een populaire popgroep in de jaren zeventig en begin jaren '80. De leden komen uit Leicester (Engeland). Ze waren experts in het maken van covers van hits uit de jaren '50 en gingen gekleed als Teddy Boys.
» Reageer (0)
09-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rembrandt brengt 22 miljoen euro op

Rembrandt brengt 22 miljoen euro op

Een schilderij van Rembrandt, dat veertig jaar niet voor publiek te zien was, heeft dinsdagavond 22 miljoen euro opgebracht. Dat heeft een woordvoerder van veilinghuis Christie's dinsdagavond laten weten.
 

Het is volgens de zegsman de hoogste prijs ooit op een veiling opgebracht voor een Rembrandt. Het is onbekend wie het werk heeft gekocht. Het gaat om een anonieme telefonische bieder.


Privécollectie
Het schilderij ging bij veilinghuis Christie's in Londen onder de hamer. Het werk was getaxeerd op tussen de 20 en 25 miljoen euro. Het schilderij, uit 1658, laat een onbekende man zien en wordt wegens zijn opvallende tuniek ook wel de 'buitenlandse admiraal' genoemd. Het doek van 107 bij 87 centimeter, getiteld 'Portret tot aan de knieën van een man met de handen in de zij', komt uit een privécollectie.
 

Het jaar 1658 was een dramatische periode voor Rembrandt. Na een bankroet moest hij zowel zijn werkplaats als zijn huis verlaten. De enige andere met 1658 gedateerde Rembrandt is een zelfportret. Dat hangt in New York.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisdieren houden rimpels weg

Huisdieren houden rimpels weg
Wil je stralen, haal een dier in huis. Dat stelt celeb-dermatologe Jessica Wu. Zij beweert dat huisdieren kraaiepootjes bestrijden.


Ontspannen
Een dier dat je koestert, geeft rust aan het baasje. "Praten met een hond of kat maakt je relaxer", stelt de dermatologe, "en daar kan de huid maar wel bij varen. Je gezichtuitdrukkingen ogen meer ontspannen en dat is vooral rond de ogen te merken. De vorming van kraaiepootjes wordt zo tegengegaan".


Bloeddruk
Door liefdevol met je hond te babbelen, verzacht je niet enkel je gezichtsuitdrukking. Ook de bloeddruk daalt aanzienlijk. Dierenbaasjes zouden volgens haar ook aanzienlijk minder bij de dokter langslopen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parfums met leder- en tabaksgeuren zijn weer trendy

Parfums met leder en tabaksgeuren zijn weer trendy
Geuren uit de jaren '20 werkten met toetsen die je niet meteen associeert met parfum zoals leder en tabak. Deze maken in 2010 echter helemaal een comeback, voorspelt de Nederlandse geurexperte Tanja Deurloo.


Mannengeuren

Tijdens de jaren '20 raakten leder en tabak door de vele veranderingen plots populair als geuren voor vrouwen, gedaan dus met brave bloemenparfums. Dit hingt nauw samen met het feit dat vrouwen toen ook begonnen te werken in de fabrieken en ze ook plots mannelijkere kledij droegen. Ze hadden dus eveneens nood aan mannengeuren, dat meldt beautyjournaal.nl. Deze waren krachtig, avontuurlijk, kruidig en tegelijkertijd toch sensueel. Enkele voorbeelden zijn Tabac Blond van Caron, Cuir de Russie van Chanel en Mitsouko van Jean Guerlain.

Trendy geurtjes
Steeds meer nieuwe parfums grijpen terug naar deze bizarre geuren, zo ruik je leder bij Kelly Calèche van Hermès, die de geur van de populairste handtas van het merk nabootst. Ook Platinum van La Prairie is kruidig en zwoel. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soeur Sourire - Dominique

Soeur Sourire - Dominique

Om haar te beluisteren klik op de foto

Over Sœur Sourire


Sœur Sourire (Frans voor 'Zuster Glimlach'), artiestennaam van Jeanne Paule Marie (Jeannine) Deckers, (Waver, 17 oktober 1933 – aldaar, 29 maart 1985) was een Belgische kloosterzuster.

Ze was een zuster in het dominicaanse klooster in Fichermont, nabij Waterloo. Ze zong daar al regelmatig haar zelf gecomponeerde liedjes. Die werden zo goed ontvangen dat het klooster met het idee kwam om er een plaat van te laten persen die dan kon worden meegegeven aan bezoekers en novicen. In 1963 werd de plaat opgenomen in Brussel. Het lied Dominique werd er door de mensen van Philips direct uitgepikt. Ze vroegen (en kregen) toestemming om het nummer als single op de markt te brengen, met een wereldhit tot gevolg. Het stond zelfs enige tijd op de eerste plaats van de Amerikaanse hitparade. In de Verenigde Staten kreeg het nummer in 1965 een tweede carrière toen het in 1965 bij Capitol Records werd opgenomen in de versie van Tony Sandler & Ralph Young (Sandler & Young) op de succes-LP "Side by Side". Later werd het door talloze artiesten in diverse talen gecoverd. Dit lied wordt misschien nog wel het meest onthouden vanwege het refrein:

Dominique -nique -nique s'en allait tout simplement, Routier, pauvre et chantant. En tous chemins, en tous lieux, Il ne parle que du Bon Dieu, Il ne parle que du Bon Dieu.

Na dit succes, dat zelfs in Hollywood werd verfilmd als "The singing Nun" met Debbie Reynolds in de hoofdrol, stortte Deckers zich weer vol overgave op het kloosterleven, totdat zij in 1967 uittrad om zich geheel aan haar muzikale carrière te wijden, ditmaal onder het pseudoniem Luc Dominique. Ze zong religieuze liedjes en nam ook veel kinder-repertoire op, maar het werd geen succes. Met Dominique was de zingende zuster met de glimlach feitelijk een eendagsvlieg gebleken. Extra bitter voor haar was dat ze weliswaar zelf "Sœur Sourire" min of meer dood had verklaard, maar dat de zingende kloosterzuster uit Fichermont voor de Belgische belastingdienst nog springlevend was. Dat resulteerde erin, dat Deckers belasting moest betalen over opbrengsten, die al die tijd naar het klooster waren gegaan, en waar ze zelf geen cent van gezien had. In die tijd ontpopte Deckers zich ook als een critica van de rooms-katholieke Kerk en als een voorstander van gezinsplanning.

In de jaren zeventig begon ze samen met haar vriendin Annie Pécher een school voor autistische kinderen in België. In de jaren tachtig kwam ze andermaal in conflict met de Belgische belastingdienst, die beweerde dat "Zuster Glimlach" nog veel achterstallige belasting moest betalen in verband met de opbrengsten van haar succesnummer en andere plaatopnames. In 1982 nam ze onder de naam Sœur Sourire (wat opmerkelijk is omdat ze die naam eigenlijk had afgezworen) een disco-versie op van haar grote hit Dominique, in de hoop zo nog wat geld te vergaren om haar belastingschuld af te betalen. Maar de plaat deed het hoegenaamd niet.

In 1985 pleegde ze tegelijk met haar vriendin zelfmoord door een overdosis slaappillen in te nemen. De spullen in hun huis waren allemaal al ingepakt en er stond precies bij wat ermee gebeuren moest. De vrouwen liggen samen in één graf, waarop ook weer de naam Sœur Sourire te lezen is, samen met een citaat uit één van de liedjes van Zuster Glimlach. Jeannine Deckers overleed op 51-jarige leeftijd.

De Nederlandse omroep Veronica zond in augustus 1985 een documentaire uit over de Zingende Non, getiteld "Sœur Sourire, een glimlach tussen hemel en hel". Hierin kwamen diverse mensen aan het woord die Jeannine Deckers van dichtbij hadden meegemaakt.

In de herfst van 2008 startten de opnames van de film Sœur Sourire over het leven van Sœur Sourire. De zuster wordt hierin vertolkt door Cécile de France. De film werd geregisseerd door Stijn Coninx en beleefde op 6 mei 2009 zijn Belgische première.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soja verlaagt risico op sterfte en herval bij borstkanker

Soja verlaagt risico op sterfte en herval bij borstkanker

Vrouwen met borstkanker die soja innemen, hebben een lager risico op herval en sterfte. Dat blijkt vandaag uit een studie.


Borstkankerpatiënten
Een Amerikaanse ploeg wetenschappers van de Vanderbilt University onderzocht het verband tussen de inname van soja en de kans op herval en overleving bij borstkankerpatiënten. Ze analyseerden gegevens van 5.042 vrouwen die borstkanker gehad hebben.
Er werden vrouwen van 20 tot 75 jaar gerekruteerd bij wie de diagnose van borstkanker werd gesteld tussen maart 2002 en april 2006. Ze werden opgevolgd tot eind juni 2009.


Sterfte en herval
De onderzoekers ontdekten een omgekeerd evenredig verband tussen de consumptie van soja enerzijds en sterfte en herval anderzijds. De patiënten in de groep met de hoogste inname van soja hadden 29 procent minder kans op sterfte tijdens de onderzoeksperiode en dat dit het risico op herval met 32 procent minder beperkte, vergeleken met de patiënten met de laagste inname van soja-eiwitten.


Twee glazen melk
Volgens de wetenschappers is een inname van 11 gram soja-eiwitten per dag al voldoende voor het gunstige effect. Dat staat gelijk met het drinken van twee glazen sojamelk.
» Reageer (0)
08-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reumatoïde artritis beter vroeg en intensief behandeld

Reumatoïde artritis beter vroeg en intensief behandeld


http://img31.imageshack.us/img31/9720/reumatoideartritis.jpgReumatoïde artritis (RA), een chronische gewrichtsaandoening waarmee 0,8 procent van de volwassenen kampt, in een vroege fase intensief behandelen kan onherstelbare schade aan het gewricht voorkomen.


Langer onder controle
"Vroeger kreeg een patiënt in de beginfase van de ziekte eerst medicijnen en als dat niet hielp, werden er nog andere geneesmiddelen gegeven en werden de dosissen opgedreven", aldus reumatologen verbonden aan het UZ Leuven. "Sinds een tiental jaren staat het echter vast dat het veel beter is om onmiddellijk een intensieve behandeling te starten met een combinatie van verschillende middelen om de ziekte op korte termijn tot rust te brengen. Dat verhoogt de kans aanzienlijk dat de aandoening op langere termijn onder controle kan gehouden worden."


Job behouden
De aandoening snel onder controle brengen is ook vaak belangrijk voor patiënten om zo bijvoorbeeld hun job te kunnen houden.
Momenteel wordt deze aanpak nog niet veel toegepast omdat artsen en patiënten weinig enthousiast zijn om onmiddellijk met een agressieve behandeling te starten.


Verder onderzoek
De reumatologen zijn daarom een nieuw onderzoek bij patiënten gestart. Bedoeling is om een standaardbehandeling te ontwikkelen en oplossingen uit te werken voor problemen die zich in de praktijk voordoen bij bijvoorbeeld zwangere vrouwen. In twaalf praktijken verspreid over Vlaanderen worden momenteel 88 patiënten twee jaar gevolgd. Dat aantal moet opgedreven worden tot vierhonderd, aldus de onderzoekers. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Google lanceert zoekfunctie aan de hand van foto's

Google lanceert zoekfunctie aan de hand van foto's


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/7/2/10/media_xl_2966230.jpg?20091208173033
Google Goggles is de naam van de nieuwe zoekfunctie van Google.


De bedoeling ervan is dat de gebruiker met de camera van zijn mobiele telefoon een foto maakt van een object, waarop google de afbeelding tracht te herkennen en er relevante zoekresultaten voor zoekt. De functie is momenteel wel enkel toegankelijk voor Android-toestellen. Dat meldt de zoekgigant in een persbericht.


Miljoenen objecten
Momenteel is Goggles in staat om miljoenen objecten zoals locaties, beroemde kunstwerken en logo's te herkennen. "Soms zegt een afbeelding inderdaad meer dan duizend woorden", aldus Shailesh Nalawadi, de productmanager van Google Goggles. "Voor een groot aantal zoekopdrachten is het makkelijker en nuttiger om op een afbeelding te zoeken dan louter op tekst, zeker als je zoekt vanaf een mobiele telefoon. Hoewel de technologie voor computervisie zich nog steeds in de kinderschoenen bevindt, laat Goggles duidelijk zien welk potentieel deze technologie heeft."http://img706.imageshack.us/img706/5671/googlep.jpg
 

Gratis

Google Goggles kan gratis worden gedownload via Android Market. De toepassing is momenteel wereldwijd beschikbaar in het Engels. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 60 procent van Belgen wil geen moskeeën in ons land

Bijna 60 procent van Belgen wil geen moskeeën in ons land

Een merendeel van de Belgen is tegen de bouw van moskeeën. Bijna 57 procent wil niet dat er moskeeën gebouwd worden in ons land en 61 procent wil er geen in hun buurt. Dat blijkt uit een enquête uitgevoerd door iVOX in opdracht van Le Soir Magazine.


De enquête kwam er na het verbod op het bouwen van minaretten in Zwitserland. Zo goed als 60 procent (59,3 procent) van de Belgen toont zich voorstander van een verbod op de bouw van minaretten. In Zwitserland bleek 57,5 procent voorstander te zijn van zo'n verbod.
 

"Absoluut"
Achtendertig procent van de Belgen is zelfs "absoluut" tegen het bouwen van minaretten. Van die 38 procent zijn de Walen het sterkst gekant tegen de bouw van minaretten, gevolgd door de Brusselaars en de Vlamingen. Voorts blijkt dat ouderen meer tegen minaretten zijn dan jongeren en dat ook mannen eerder tegen zijn dan vrouwen.
 

De enquête werd gehouden tussen 3 en 5 december bij 1.050 Belgen. De foutenmarge bedraagt 3 procent.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen bloedafname meer nodig om Alzheimer op te sporen

Geen bloedafname meer nodig om Alzheimer op te sporen


http://img686.imageshack.us/img686/3897/alzheimer.jpgVroegtijdige opsporing van onder andere de ziekte van Alzheimer kan binnenkort patiëntvriendelijker plaatsvinden. Het is dan niet meer nodig om, zoals nu gebruikelijk, zowel een PET scan van de hersenen te maken, als een grote hoeveelheid bloed af te nemen.


Oudere mensen
Onderzoeker Jurgen Mourik onderzocht een nieuwe meetmethode die alle informatie direct uit de PET scan haalt. De nieuwe meetmethode van Mourik is voor patiënten een waardevolle aanvulling op de bestaande onderzoeksmethoden. Het afnemen van bloed is namelijk een belemmering in het onderzoek en met name voor oudere mensen, minder prettig. Enerzijds omdat er een redelijke hoeveelheid bloed (250 ml) wordt afgenomen en anderzijds omdat dit gebeurt via een katheter in de polsslagader.


Rechtstreeks uit scan
De ontwikkelde meetmethode maakt de PET beelden scherper, haalt informatie betreffende het bloed direct uit de PET beelden en corrigeert bovendien deze beelden voor bewegingen van patiënten tijdens het maken van de scan. Artsen hoeven daardoor niet meer bloed van de patiënt af te nemen, omdat ze de benodigde informatie nu rechtstreeks uit de scan zelf kunnen halen.


Meer onderzoek
De eerste resultaten van het onderzoek zijn bijzonder positief. Om deze nieuwe manier van meten definitief door te kunnen voeren is nog wel meer onderzoek nodig. De vervolgstudie is inmiddels ook in gang gezet en de verwachting is dat in 2010 meer resultaten beschikbaar komen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Gabriel - Father Son

Peter Gabriel - Father Son

Klik op de foto om hem te beluisteren


Over Peter Gabriel ( geboren 13 februari 1950) . Hij is een Britse zanger en muzikant en wordt gezien als één van de meest vernieuwende rockartiesten van de laatste decennia. Een bekende uitspraak van hem is: "My name is Peter Gabriel and primarily I make noises - and ideas".

Gabriel was in 1967 samen met Mike Rutherford, Anthony Phillips en Tony Banks oprichter van de symfonische rockband Genesis.

» Reageer (0)
07-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luxe juwelen te huur voor één nacht

Luxe juwelen te huur voor één nacht

Wil je er letterlijk stralend uitzien tijdens de feestdagen, gaat er niets boven een mooi en duur juweel. Heb je als gewone sterveling geen super-de-luxe pareltjes van enkele duizenden euro's in je juwelenkistje liggen, kan je terecht bij het Britse Diamond Thrills, gespecialiseerd in de verhuur van luxe sieraden. Goed voor een echte sterrenlook.

200 pond
Een ketting of armband ter waarde van enkele tienduizenden ponden, huur je er voor een relatief klein bedrag van 200 pond. De diamanten worden aan huis geleverd op het laatste nippertje, net voor het feest begint. Een modejournaliste van de Daily Mail testte het concept uit en is verwonderd over het effect dat dergelijk sieraad uitstraalt. "Niet alleen vraagt iedereen of ik botox heb gehad, ik zie er effectief anders uit. Ik straal echt. Vrijwel iedereen zwaait vol lof over mijn uiterlijk. In mijn geval werd een 39.000 pond diamenten ketting gedrapeerd rond mijn decolleté en een armband met een stevige diamant ter waarde van 40.000 pond rond de pols"

Effect
"Ik ben verbaasd over de uitstraling die ik ermee krijg", stelt de journaliste. "Het zijn niet de stenen die indruk op mij maken, wel de manier waarop zij het licht vangen. Ik voel me net als Julia Roberts in de film 'Pretty Woman'. Het effect dat ik hiermee op anderen heb, is ongelooflijk. Ik kan niet meer bijhouden hoe vaak ik heb gehoord hoe mooi en gelukkig ik lijk. 's Avonds worden de juwelen opnieuw opgehaald. Op slag verdwijnt de magie. Bizar".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen piekeren dagelijks 36 keer over uiterlijk

Vrouwen piekeren dagelijks 36 keer over uiterlijk
Vrouwen voelen zich wekelijks 252 keer slecht over hun lichaam. Een experiment van het Britse tv-programma Tonight van zender ITV wilde ontdekken hoe frequent vrouwen worstelen met hun eigen uiterlijk.


Slecht gevoel
Voor het programma moesten 100 vrouwen tussen 35 en 70 jaar een week lang een speciaal toestelletje dragen. Elke keer dat ze zich slecht voelden over hun gezicht, lichaam of hun uiterlijk in het algemeen moesten ze hierop duwen. De resultaten waren onrustwekkend: ze drukten gemiddeld 36 keer per dag op het toestel.


Hoe ouder, hoe onzekerder
Het ergste geval was de presentatrice Sherrie Hewson, die meer dan 300 keer per dag klikte. Als ze wakker was, twijfelde ze om de drie minuten over haar uiterlijk. De resultaten van dit onderzoek duiden aan dat er een epidemie is van onzekerheid onder vrouwen. Naarmate ze verouderen neemt dit negatieve gevoel enkel toe. Velen nemen geen vrede met hun leeftijd, ouderdom maakt hen net onzekerder. Presentatrice Sherrie: "'s Ochtends was ik er het slechtst aan toe. Het slechte gevoel begint al wanneer ik voor de eerste keer in de spiegel kijk. Ook wanneer ik foto's van mezelf zie toen ik jonger was, doet dit me aan mijn huidige leeftijd denken." 


Plastische chirurgie
Veel vrouwen die aan het onderzoek deelnamen, geloven dat plastische chirurgie hen zou helpen hun leven en gevoelens te verbeteren. Sherrie onderging 10 jaar geleden een facelift en zegt dat de boost voor het zelfvertrouwen maar beperkt is, toch overweegt ze nog meer ingrepen. "Wanneer je er beter uitziet, blijf je toch nog steeds dezelfde, onzekere persoon aan de binnenkant." Toch is er ook een positieve noot aan het onderzoek, alle vrouwen ontdekten dat door samen te komen en toe te geven hoe slecht ze zich voelden, het beter met hen ging. Simpelweg door open te zijn en hun onzekerheden te delen, kunnen vrouwen het verschil maken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleinste moeder ter wereld bevalt van derde kind

Kleinste moeder ter wereld bevalt van derde kind

Stacey Herald, de kleinste moeder ter wereld, is bevallen van haar derde kind in drie jaar. De 35-jarige vrouw uit Kentucky zette een gezonde jongen ter wereld. Malachi werd geboren op 28 november en weegt 1,2 kilo.

Dodelijk
Stacey, die al twee dochters heeft, stelt het wel. De dokters hadden haar nochtans gewaarschuwd dat een derde zwangerschap haar dood zou kunnen betekenen. De vrouw is amper 73 centimeter groot. Het risico bestond dat de foetus haar organen zou verpletteren. Stacey lijdt aan osteogenesis imperfecta waardoor haar groei afgeremd werd.


Nog in ziekenhuis
Na een zwangerschap van 32 weken vonden de artsen het raadzaam om de bevalling in te leiden. Stacey mocht inmiddels naar huis, maar haar zoontje blijft in het ziekenhuis ter observatie. Het is dus nog even wachten vooraleer vader Wil en de zusjes Kateri (3) en Makya (18 maanden) de nieuwe spruit thuis mogen verwelkomen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parketmedewerker helpt migranten naturaliseren met valse papieren

Parketmedewerker helpt migranten naturaliseren met valse papierenDe Brusselse onderzoeksrechter Patricia Jaspis heeft vier mannen aangehouden die jarenlang tegen grof geld mensen hielpen naturaliseren met valse papieren. Onder de aangehouden fraudeurs zit ook een 64-jarige parketmedewerker, melden de Corelio-kranten en La Dernière Heure.


Mustapha Z. (64) wordt gezien als de spil in de hele zaak. De man werkt als vertaler op het parket van Brussel en is sinds enkele jaren ook aan de jeugdrechtbank verbonden.
 

Kostprijs 4.000 euro
De zestiger heeft verregaande bekentenissen afgelegd. Samen met drie kompanen ronselde hij in cafés rond het Brusselse Zuidstation mensen die Belg wilden worden, maar daarvoor niet in aanmerking kwamen. De mannen stelden naturalisatiedossiers op met valse documenten. Zo leverden ze zelfgefabriceerde school- en huwelijksattesten en huur- en arbeidscontracten tegen betaling af. Kostprijs voor zo'n vals arbeidscontract: 4.000 euro.
 

Honderden valsspelers
Het gesjoemel is al jaren op grote schaal aan de gang. Vermoedelijk zijn vele honderden valsspelers de afgelopen jaren zo onterecht tot Belg genaturaliseerd. Naast de parketvertaler zijn nog drie andere mannen in verdenking gesteld van schriftvervalsing en gebruik van valse stukken. De vier moeten woensdag voor de raadkamer in Brussel verschijnen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sandie Shaw - Puppet On A String

Sandie Shaw - Puppet On A String

Klik op de foto om haar te beluisteren


Over Sandie Shaw Echte naam Sandra Ann Goodrich (Dagenham, 26 februari 1947) was één van de populairste Britse zangeressen uit de jaren zestig.

Ze werd in 1964 ontdekt door Adam Faith die haar op een concert bezig zag (ze mocht zingen op het concert na 2de geworden te zijn in een talentenwedstrijd). Enkele weken later had ze een platencontract en haar eerste single As long as you are happy baby werd uitgebracht. Dit was niet zo'n groot succes maar haar 2de single was dat wel, Always something there to remind me geschreven door Burt Bacharach en Hal David, Shaw kwam er 3 weken mee op 1 in de Britse hitlijst.

Ze maakte nog verschillende grote hits, omdat ze veel liedjes ook in het Frans, Italiaans, Duits en Spaans uitbracht werd ze in heel Europa bekend. Ze was ook zeer bekend in Zuid-Amerika, zong zelfs een keer achter het IJzeren Gordijn en in Iran. Amerika werd niet veroverd omdat ze geen werkvergunning kreeg daar, maar toch heeft ze er heel wat fans. Ze zong meestal op blote voeten want dan voelde ze zich meer relaxed en had ze meer zin om het lied te zingen.

In 1967 begon haar succes wat te tanen en werd ze tegen haar wil naar het Eurovisiesongfestival gestuurd, ze dacht dat dit haar geloofwaardigheid zou aantasten. Er werden 5 liedjes voorgesteld op de Britse televisie en Puppet on a string (een lied dat ze haatte) won. Na 11 jaar slaagde Sandie er als eerste in om het songfestival te winnen voor het Verenigd Koninkrijk, barrevoets, en het bezorgde haar een derde nummer één-hit (een record voor een zangeres in die tijd) en ze had er ook meteen een wereldhit mee beet, het was de meest verkopende single van het jaar in Duitsland. In 1967 trouwde ze met modeontwerper Jeff Banks met wie ze in 1971 een dochter, Gracie, kreeg. Shaw zou ook snel met een eigen kledinglijn beginnen en verrassend genoeg ook eigen schoenen. Op het einde van de jaren zestig waren haar liedjes niet meer zo populair.

In de jaren zeventig was het stil rond Shaw, ze coverde nog enkele liedjes maar liet de muziekscène dan voor wat ze was. In 1977 bekeerde ze zich tot het boeddhisme.

In 1983 dook ze plots op uit de anonimiteit als gastzangeres bij The Smiths. Ze maakte vervolgens enkele solo-LP's in dark wave-stijl en scoorde zelfs enkele hitjes.
» Reageer (0)
06-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben je zeker dat het zijn schuld is?

Ben je zeker dat het zijn schuld is?

Tijdens een ruzie ben je er zeker van: jij hebt gelijk, en hij slaat de bal mis. Als er iets misloopt, is het zonder enige twijfel zijn schuld want jij bent degene die altijd iets doet en hij nooit. Maar is dat wel zo?

Schuld is als een atoombom
Psycholoog David Burns legt uit dat er veel redenen zijn om de schuld bij de andere te leggen. "Maar dat maakt het nog niet juist. Integendeel: de schuld bij de ander leggen is als een atoombom onder jullie relatie leggen. Het vernietigt alles dat in de weg staat."

Lijstje
Wat doe je dan wel? "De redenen achter de problemen analyseren op een productieve manier, zoals een kosten/baten-analyse." Een soort pro/contra-lijstje dus, waarbij je de voordelen en de nadelen van de schuld bij de ander leggen opsomt.

Voordelen zijn bijvoorbeeld: je moreel superieur kunnen voelen, kunnen neerkijken op de ander, je eigen rol niet moeten onderzoeken, je kan het slachtoffer spelen, jij moet niet veranderen, je mag boos zijn, je voelt geen schuld of schaamte, je haalt steun bij je vrienden en het verrechtvaardigt wraakacties.

Maar zoals altijd zijn er ook nadelen verbonden aan deze strategie. Daar heb je misschien nog niet over nagedacht, maar als je het toelaat wordt het wel duidelijk. Zo raak je gefrustreerd omdat er niets veranderd, de ander voelt zich veroordeeld en steekt de schuld op jou, het vreet energie, er ontstaat een kloof met de ander, je groeit niet op emotioneel niveau en mensen raken het zat om jou te horen klagen.

Balans
De volgende stap is de lijst beschouwen als een balans. De volledige lijst is 100, en die punten verdeel je over de twee kanten. Welke kant is belangrijker en waarom, en hoe belangrijk is het dan voor jou? Denk er niet te lang over na, ga af op je gevoel en geef de twee lijsten elk een cijfer, dat samen 100 vormt.

Vooruitgang of niet?
Zijn de voordelen voor jou groter dan de nadelen? "Slecht nieuws", zegt Burns. "De ervaring leert mij dat deze mensen nooit enige vooruitgang maken in hun relaties en dat de problemen nooit opgelost raken. Ze blijven discussiëren en ruziën, zonder dat er ooit een einde aan komt."

"Wie daarentegen inziet dat zij ook een deel van de schuld dragen, zijn er op gefocust zichzelf aan te passen. Ze vergeten het schuld-spelletje en zien hun relaties snel verbeteren", aldus  Burns. Een gouden les dus als je staat te roepen en te tieren: kijk ook naar je eigen aandeel in de problemen. Als je de wereld wil veranderen, moet je nu eenmaal bij jezelf beginnen. (edp)

David Burns 'Feeling Good Together: the secret to making troubled relationships work'.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apen herkennen vriendjes op foto

Apen herkennen vriendjes op foto

Kapucijnapen kunnen apen die ze kennen herkennen op foto's. De apen merken verschillen in gezichten op en onthouden de kenmerken van de apen die zij kennen. Ook blijken de apen in staat om de tweedimensionale beelden te koppelen aan de werkelijkheid. Dat blijkt uit een studie van de Nederlandse primatoloog Frans de Waal die volgende week wordt gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift PNAS.
 
Voor het onderzoek kregen de apen vier foto's van andere apen te zien. Telkens was er sprake van een combinatie van drie onbekende apen en een bekende aap of andersom. De kapucijnapen bleken telkens de vreemde eend in de bijt te selecteren. Dat lukte bij kleurenfoto's en in zwart-wit.
 
Het is volgens De Waal, die het onderzoek samen deed met Jennifer Pokorny van de Emory Universiteit in de Amerikaanse stad Atlanta, de eerste keer dat er bewijs is geleverd dat apen begrijpen dat foto's een afbeelding zijn van de werkelijkheid.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helen Shapiro - Walking back to hapiness

Helen Shapiro - Walking back to hapiness

Om haar te beluisteren druk op de foto

Over Helen ShapiroZe is een Britse zangeres.  Geboren 28 september 1946 . Ze brak in 1961 op 14-jarige door met het liedje Don't treat me like a child en had datzelfde jaar haar grootste hit met het nummer Walkin' back to happiness.

Helen Shapiro groeide op in Hackney in Londen. Haar grootouders waren joodse immigranten uit Rusland. Ze groeide op in een arm gezin, waar geen geld was voor een platenspeler. Muziek werd echter wel gestimuleerd in het gezin. Zo leerde Shapiro als kind banjo spelen en zong ze soms mee met haar broer Ron in een jazzgroepje. Als jong meisje had ze al een lage stem, wat haar de bijnaam Foghorn (misthoorn) opleverde. Eind jaren 50 zong ze in het groepje Susie & The Hullahoops, waar ook de latere T-Rex-zanger Marc Bolan deel van uit maakte. Shapiro overtuigde haar ouders om zanglessen voor haar te betalen en kwam zo terecht bij Maurice Berman's Singing Academy. Daar werd ze in 1961 op 14-jarige leeftijd ontdekt door John Schroeder, die erg enthousiast was over haar stem. Hij maakte een opname en liet het aan zijn baas, de producer Norrie Paramor horen, die in eerste instantie dacht dat de stem van een jongen was.

Shapiro kreeg een contract en mocht direct haar eerste singletje opnemen. Schroeder zocht naar een liedje dat goed bij haar leeftijd paste en schreef met Mike Hawler voor haar Don't treat me like a child. Met haar debuutsingle brak ze direct door; het haalde de derde plaats in de UK Singles Chart. Als opvolger wilde Schroeder niet in hetzelfde thema blijven hangen en schreef You don't know. Met dat nummer had ze haar eerste nummer 1-hit en werd daarmee de jongste zangeres met een nummer 1-hit in het Verenigd Koninkrijk. You don't know kwam ook in Nederland en Vlaanderen in de hitparade. Haar grootste hit had ze echter met haar derde single: Walkin' back to happiness. Als promotie werd een 15 minuten durend Look at Life-filmpje gemaakt waarin de totstandkoming van het singletje getoond werd. Doordat dit filmpje in veel Britse bioscopen vertoond werd voor de hoofdfilm, kreeg het nummer veel publiciteit. Ondanks dat ze met dit nummer weer een Britse nummer 1-hit scoorde, het nummer ook in de Verenigde Staten werd uitgebracht en ze het mocht zingen in de populaire Ed Sullivan Show, kwam het daar niet verder dan één week op de honderdste plaats in de Billboard Hot 100. In de Benelux en West-Duitsland werd het haar grootste hit. Shapiro zelf had dit succes niet verwacht, omdat ze het nummer nogal oubollig vond.

Begin 1962 had Shapiro haar laatste grote successen met Tell me what he said en haar debuutalbum 'Tops' with me. Beide haalden de tweede plaats in de Britse hitlijst. Voor de Duitse markt, waar Walkin' back to happiness 'slechts' tot de dertigste plaats was gekomen, werd dit nummer in het Duits als Frag mich nicht warum opgenomen. Direct daarna kwam ook Komm, sei wieder gut (I apologize) uit. Beide singles haalden in West-Duitsland de 31e plaats. In de jaren daarna bleef Shapiro Duitse vertalingen voor de Duitse markt uitbrengen en vanaf 1964 werden er ook speciaal Duitstalige nummers voor haar geschreven. Met deze nummers had ze echter niet veel succes.

In Engeland bleef ze gedurende de jaren 60 ook doorgaan met het uitbrengen van nieuwe nummers, maar kon daarmee het succes van 1961 niet meer evenaren. Na Tell me what he said had Shapiro nog zeven hits, waarvan de nummer 8-hit Little Miss Lonely uit 1962 de grootste was. Hoewel haar platen minder goed verkochten bleef ze begin jaren 60 erg populair. In 1963 tourde ze samen met The Beatles door Engeland, waarbij The Beatles onder haar naam op de affiches stonden. Op 4 oktober 1963 traden Helen Shapiro en The Beatles allebei op in het televisieprogramma Ready Steady Go!. Shapiro zong daar haar nummer Look who it is. In het clipje zingt ze John Lennon, George Harrison en Ringo Starr toe. Gedurende de tournee door Engeland werden de Beatles populairder en werden zij de hoofdact. John Lennon en Paul McCartney schreven voor haar het nummer Misery, maar Shapiro's producer Paramor koos ervoor het nummer Queen for tonight, een cover van Johnny Hallydays King for tonight uit te brengen. Queen for tonight werd een bescheiden hitje en The Beatles namen Misery later zelf op voor hun album Please Please Me.

Nadat met The Beatles de beatmuziek populair werd, ging de populariteit van Helen Shapiro achteruit. In 1964 had ze haar laatste Britse hit met Fever. Daarna ging ze tot 1969 door met het opnemen van singles, maar deze kregen nauwelijks bekendheid. Vanaf de jaren 70 legde Shapiro zich toe op jazz (samen met Humphrey Lyttelton) en musicals. Haar grootste rol was de rol van Nancy in de musical Oliver!, die ze in 1983 vertolkte. Een paar jaar later kreeg ze ook een rol in de Britse soapserie Albion Market, die echter niet lang gelopen heeft. In 1987 bekeerde ze zich tot het Christendom en heeft sindsdien ook enkele gospelplaten opgenomen. Helen Shapiro schreef in 1993 haar autobiografie getiteld Walking back to happiness en stapte in 2002 definitief uit de showbusiness om zich toe te leggen op het organiseren van muzikale avonden, waarin ze het evangelie uitdraagt en spreekt over hoe ze Jezus gevonden heeft. Dit doet ze onder de noemer Manna Music. Tegenwoordig is ze getrouwd met acteur John Judd.
» Reageer (0)
05-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Varkentje houdt van trampolinespringen

Varkentje houdt van trampolinespringen


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/13/15/11/media_xl_2922536.jpg?20091205131258De Britse eigenaars van het zes weken oude varkentje Scarlett ontdekten dat het diertje verzot is op trampolinespringen. Nu willen ze met Scarlett deelnemen aan Britain's Got Talent.

Wilde er niet meer af
Het harige Hongaarse varkentje geniet zo van het springen op de trampoline dat de twee dochters van het Britse gezin Howell niet meer op hun speeltuig kunnen spelen. Het gezin heeft zeven varkens op hun boerderij in Shrewsbury. De vader van Scarlett Percy was het eerste dier dat de trampoline uit testte. "Hij is heel tam en makkelijk te trainen, het dier begon uit zichzelf te springen toen we hem op de trampoline zetten, het was zelfs moeilijk om hem er af te krijgen.  Toen hij te dik werd, durfden we hem er niet meer op zetten, uit angst dat het toestel zou breken. Vervolgens zetten we zijn dochter Scarlett op de trampoline, ze doet het nu al drie dagen en is er dol op. Momenteel is ze de sterattractie van de boerderij", aldus het echtpaar Howell.

Britain's Got Talent
Varkentje Scarlett trekt nu al tal van toeristen aan. Het koppel wil de kunsten van het dier showen op de audities van de talentenshow Britain's Got Talent. "Scarlett zal springen en twee andere varkens van ons zullen erbij dansen. We hopen dat de jury onder de indruk zal zijn." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderden brengen nacht door in regen voor Ros Beiaard

Honderden brengen nacht door in regen voor Ros Beiaard


http://img31.imageshack.us/img31/4997/rosbeiaard.jpgEnkele honderden mensen brachten voor het stadhuis van Dendermonde de nacht in de regen door. Ze wilden er namelijk zeker van zijn een kaartje te bemachtigen voor de ommegang van het Ros Beiaard. Een bijzonder evenement dat maar om de tien jaar plaats vindt.


Tribune Grote Markt
De verkoop van de kaartjes startte vandaag om 9 uur, maar sommigen wachten al sinds gisterenochtend aan het stadhuis van Dendermonde, dat meldt de nieuwsdienst van de VRT. Tegen middernacht groeide de wachtrij tot meer dan vijfhonderd mensen aan. Zij waren bereid een koude nacht in de regen door te brengen om een felbegeerde plaatsje op de tribune van de Grote Markt te bemachtigen. Voor de ommegang zelf is het nog wachten tot 30 mei volgend jaar.
» Reageer (0)
04-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen mogen na 23u niet meer alleen buiten in Nice

Kinderen mogen na 23u niet meer alleen buiten in Nice


http://img709.imageshack.us/img709/8546/nicebynight.jpgKinderen onder de dertien jaar mogen in de Zuid-Franse stad Nice 's avonds laat niet meer op straat zonder begeleiding van volwassenen. De avondklok, van 23 tot 5 uur, geldt op dinsdag-, vrijdag- en zaterdagavonden en ook tijdens schoolvakanties. Nice is niet de eerste Franse stad met een dergelijk initiatief.


Straffen
Christian Estrosi, burgemeester van Nice maar ook minister van Industrie, wil op die manier iets doen aan de delinquentie. Ouders van kinderen die de avondklok aan hun laars lappen en die herhaaldelijk worden opgepakt, kunnen onder bepaalde omstandigheden hun kinderbijslag verliezen.
 
Veiligheid en migratie
De Franse regering schuift in aanloop naar de regionale verkiezingen van maart volgend jaar de thema's 'veiligheid en migratie' duidelijk naar voren. Minister van Binnenlandse Zaken Brice Hortefeux had begin november al het voorstel gelanceerd van een avondklok, specifiek voor min-dertienjarigen die al in aanraking zijn gekomen met het gerecht.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Populairste antwoord op lastige kindervragen:

Populairste antwoord op lastige kindervragen: "Omdat ik het zeg"


http://img708.imageshack.us/img708/3488/kinderen.jpgWe herinneren ons allemaal de standaardzinnen die onze ouders gaven wanneer we een lastige vraag stelden. Nu blijkt dat 80 procent van de moeders dezelfde clichés aan hun kinderen meegeven, waardoor ze het gevoel hebben in hun eigen moeder te veranderen.

Zelfde opvoeding
"Omdat ik het zeg!" en "Wacht maar af", zijn de meest gebruikte standaardzinnen die mama's gebruiken. "Als de rest van de brug springt, ga jij dat ook doen?" is ook een populair antwoord, zo blijkt uit een studie bij 3.000 Britse mama's. "Het grappige is dat veel moeders zeggen dat ze helemaal niet op hun eigen mama lijken. Maar de realiteit is dat we het niet kunnen helpen onze kinderen op te voeden op dezelfde manier als onze ouders dat deden. Dat betekent dat we oude gezegden en veel voorkomende methoden gebruiken die ook voor onze ouders werkten. Een korte "Omdat ik het zeg", is iets wat mama's kan helpen als ze hun geduld verliezen", aldus de onderzoekers.


Betekenis niet kennen
Meer dan de helft van de huidige moeders gebruikt deze standaardzinnen omdat ze geloven dat het helpt hun kinderen discipline bij te brengen. 40 procent geeft toe dat ze soms dingen van hun ouders herhalen hoewel ze niet weten wat het betekent. Twee derde zegt dat hun ouders het hilarisch vinden dat hun oude gezegden opnieuw gebruikt worden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewezen: gsm bezorgt geen hersentumor

Bewezen: gsm bezorgt geen hersentumor


http://img6.imageshack.us/img6/2754/bellend.jpg


Mobiel bellen doen we voortaan weer met een gerust geweten. Nieuw Scandinavisch onderzoek bewijst dat de gsm geen hersentumor veroorzaakt.

Onderzoek
Gsm's zijn gevaarlijk en kankerverwekkend. Die boodschap werd door het ene onderzoek uitgezonden en door het andere onderzoek tegengesproken. Wetenschappers van het Deense Kankerinstituut namen de proef op de som en bestudeerden de hoeveelheid hersentumoren tussen 1974 en 2003.

Als mobieltjes schadelijk zouden zijn, zouden er vijf tot tien jaar na de introductie, meer hersentumors moeten zijn. Dat bleek niet het geval. Tussen 1998 en 2003 werden er niet meer opgetekend.

Jaren zeventig
Zeker is dat het aantal tumoren sinds 1974 lichtjes is toegenomen. De gsm kan daar niet de reden van zijn, want in die dagen was er van het gadget nog geen sprake.

Scandinavische landen als  Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland hebben recht van spreken als het over gsm's gaat. In deze landen werd mobiel bellen immers al vroeg gebruikt.

Te vroeg
Tegenstanders trekken de resultaten in twijfel. Volgens hen is het nog veel te vroeg om een link tussen gsm en hersentumoren vast te stellen. Tumoren groeien erg langzaam en pas twintig jaar na de introductie, kan een toename echt zichtbaar zijn.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.K's Choice - Not An Addict

K's Choice - Not An Addict

Klik op de foto om hun te beluisteren


K's Choice is een Belgische rockband uit Antwerpen. De kern van de band wordt gevormd door Sarah (zang, gitaar) en Gert Bettens (gitaar, keyboard en zang), die broer en zus van elkaar zijn. Eric Grossman (basgitaar), Jan van Sichem Jr. (gitaar) en Koen Liekens (drums) staan hen bij.

In het begin van de jaren '90 speelden Sarah en Gert in een amateurbandje, The Basement Plugs. Hierdoor werd Sarah ontdekt. Zij kreeg een kans bij een platenmaatschappij vanwege haar rokerige, raadselachtige stem. Onder een Engels klinkende naam, Sarah Beth, verscheen ze op een aantal filmsoundtracks met covers, waaronder I'm so lonesome I could cry (origineel door Hank Williams) voor de film Vrouwen willen trouwen en een duet met Frankie Miller Why don't you try me, (origineel door Ry Cooder) voor de film Ad Fundum. Ze kreeg een contract aangeboden en vormde een band met haar broer Gert. Onder de naam The Choice namen ze in 1993 hun debuutalbum The great subconscious club op.

In 1994 had de band vijf min of meer permanente leden: Sarah en Gert, Jan van Sichem Jr (gitaar), Koen Liekens (drums) en Erik Verheyden (basgitaar), die de er vanaf 1991 reeds bij was. Met z'n vijven toerden ze door Duitsland en de VS, in het voorprogramma van de Indigo Girls, een Amerikaanse band. Toen ze in de VS aankwamen werden ze door een andere groep, die ook The Choice heette, gedwongen hun naam te veranderen; ze besloten dat K's Choice de geest van de band goed weergaf. K is afkomstig van Jozef K. uit Kafka's het Proces. Jozef K. heeft geen keuzes, de naam is dus ironisch bedoeld, als een rare, onbegrijpelijke onmogelijkheid, wat terugkomt in een aantal van hun nummers.

In 1995 nam K's Choice Paradise In Me op. Not an addict, een single van dit album, was erg succesvol en bracht internationale bekendheid. Op dat moment nam Bart van der Zeeuw de drums over van Koen Liekens en was er ook geen vaste bassist meer. Het volgende jaar (1996-1997) waren ze onderdeel van het voorprogramma van Alanis Morissette, die K's Choice had gezien op een van de vele Europese festivals. In 1998 was Cocoon Crash, hun derde album, af. Ondertussen was de Amerikaan Eric Grossman de permanente bassist geworden. In 1999 brachten ze het 'extra' album Extra cocoon: all access uit. In 2000 voltooiden ze hun laatste studio-album Almost Happy. Koen Liekens was toen teruggekeerd als drummer. In 2001 verscheen Live (een 2-cd collectie met live-opnames) en in 2003 brengen ze Ten uit (een verzameling van tien jaar singles en een aantal liedjes dat niet op een van de albums is verschenen). Ze brachten ook een dvd uit met dezelfde naam.

Behalve vier albums, een live-album een best of heeft de band ook 3 fanclub-cd's uitgebracht: 2000 seconds live, Home en Running backwards. Voor de fans is ook in beperkte oplage een dubbel-vinyl (LP) uitgebracht van Almost Happy.

In 2003 besloot de band een pauze in te lassen. Gert en Sarah wilden allebei solowerk gaan doen. Gert was producer van een album (voor Venus In Flames) en speelde ook een tijdje gitaar in deze band. Sarah zong voor verschillende films soundtracks in: All of this past voor Underworld en Someone to say hi to voor Zus & zo. In 2004 verscheen Go, een EP met 5 nummers (Go, Fine, Grey, Follow Me en Don't Stop). In maart 2005 kwam het eerste solo full-album van Sarah Bettens uit, getiteld Scream. Gert begon in 2005 met zijn solocarrière in de band Woodface en op 25 augustus 2005 kwam zijn single Something to break uit. Zijn solo debuutalbum Good morning hope kwam uit op 19 september 2005.

Begin november 2007 zei Gert Bettens in een interview dat K's Choice momenteel nieuw materiaal opneemt voor een nieuw album dat rond 2009 zou moeten uitkomen. Op 12 januari 2008 was de band voor het eerst sinds vier jaar weer te zien in Nederland. Als toegift bij het optreden van Sarah Bettens in het Parkstad Limburg Theater speelde K's Choice de nummers Not an addict en Everything for free. Op 8 juni 2009 kondigt de band op hun website aan te zullen spelen op de 35ste editie van Folk Dranouter. Daarnaast wordt aangegeven dat het nieuwe album waarschijnlijk begin 2010 zal uitkomen.
» Reageer (0)
03-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongere krijgt 35 euro zakgeld

Jongere krijgt 35 euro zakgeldhttp://img18.imageshack.us/img18/3676/spaarvarken.jpgDe gemiddelde jongere krijgt elke maand 35 euro zakgeld, blijkt uit een enquête die de verbruikersorganisatie OIVO afnam bij 2.600 scholieren. Driekwart van de jongeren tussen 9 en 17 jaar krijgt zakgeld, voornamelijk van de ouders. Het gemiddelde maandelijkse bedrag is 35 euro, liefst 4 euro meer dan in 2008. De jongere kinderen krijgen iets minder: van 10 tot 14 jaar stijgt het gemiddelde van 13 tot 33 euro.
 
Grote gezinnen
Opvallend is verder dat in grotere gezinnen meer zakgeld wordt gegeven. In deze gezinnen bestaat een andere zakgeldcultuur, en moeten jongeren zelf meer aankopen doen. In een eenoudergezin waar de moeder voor de kinderen zorgt, ligt het zakgeld lager. Als de vader de scepter zwaait, krijgen de kinderen meer dan gemiddeld.
Verder ontdekte het OIVO dat leerlingen uit het technisch en het beroepssecundair onderwijs meer krijgen, net als jongeren uit lagere sociale groepen.
 
Studentenjobs
Bij de 16- en 17-jarigen vult de helft van de ondervraagde jongeren zijn zakgeld aan met een studentenjob. Die wordt voornamelijk uitgevoerd tijdens de zomermaanden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg krijgt en geeft liefst cadeaubon

Belg krijgt en geeft liefst cadeaubon


De cadeaubon heeft een saai en onpersoonlijk imago, maar toch willen Belgen dit het liefst onder de kerstboom vinden én leggen. Daarmee wijken we af van de Europese norm, die zegt 'boeken' te verkiezen. Bij ons staan boeken op drie, na cash geld. De tijd dat enkel tieners nog cash kregen is duidelijk voorbij. Dat blijkt uit een consumentenstudie van Deloitte bij 17.567 meerderjarige consumenten, van wie 900 Belgen.

Kinderen en tieners
Tieners krijgen hetzelfde maar in een andere volgorde (cash, bon en boeken). Kinderen krijgen vooral educatieve spelletjes (31 procent), boeken (26 procent), constructiespeelgoed (23 procent) en kledij (22 procent).

Vrouwen krijgen niet wat ze willen
Opvallend is dat vrouwen slechts zelden krijgen wat ze écht willen. 55 procent wil een bon (37 procent zal een krijgen), 40 procent wil juwelen (11 procent heeft geluk) en ook parfum is gewild en weinig gekregen.

Nuttig en niet fout
Het succes van de cadeaubon kan op verschillende manieren verklaard worden. De kans op een nutteloos cadeau daalt (2 op 3 Belgen wil iets nuttigs), net als de kans op een fout cadeau (wat tien procent prompt terug verkoopt).

Volgens Deloitte is de populariteit van een 'nuttig' cadeau een nieuwe trend, die te verklaren valt door de economische crisis. Het cadeau mag geen weggegooid geld zijn, dus we kopen rationeler en minder impulsief (45 procent). 92 procent kijkt naar de prijs/kwaliteitverhouding, 65 procent focust op bruikbare geschenken, 42 procent zoekt naar koopjes.

Geen internet of tweedehands
Shoppen doen we nog altijd door zelf naar de winkel te gaan, om de producten te zien (69 procent) en om het plezier niet te missen (39 procent). Belgen kopen nog minder dan Europeanen via het internet (6 versus 16 procent) en nemen weinig risico door te kiezen voor grote namen als amazon en eBay. We denken er ook niet over om iets tweedehands cadeau te doen: slechts tien procent overweegt dat.

Geen kinderarbeid
We kopen wel bewust (68 procent vermijdt kinderarbeid, 63 procent een grote ecologische voetafdruk), maar de nationaliteit van de producten doet er weinig toe: 41 procent wil een cadeautje 'made in Belgium' kopen, het tweede laagste cijfer in Europa na Nederland. Fransen en Italianen zijn het meest chauvinistisch (75 procent). Ruim de helft vindt overigens dat 'duurzaam consumeren' een excuus is om de prijzen te verhogen.

Beetje besparen
De crisis heeft maar een klein effect op de portemonnee: met z'n allen plannen we 2,1 procent te besparen, de kleinste besparing in heel Europa. Alleen de Zwitsers gaan meer consumeren.

Gemiddeld kopen we 8 cadeaus van zo'n 40 euro (320 euro), geven we 200 euro uit aan het kerstdiner en 60 euro om uit te geven op kerstmarkten of aan een glaasje met vrienden. Kerst kost ons dus gemiddeld 580 euro, een pak meer dan de 'gierige' Nederlanders (400 euro) en Duitsers (485 euro).

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België kampt met hoog percentage kinderarmoede

België kampt met hoog percentage kinderarmoede

België scoort voor kinderarmoede het vijfde slechtste cijfer in Europa. Dat bleek aan de Universiteit Antwerpen bij de voorstelling van het "Jaarboek armoede en sociale uitsluiting 2009". Van de Belgische kinderen groeit 12 procent op in een gezin met werkloze ouders. In Europa is dat gemiddeld 9,4 procent.
 
Van de min 6-jarigen leeft in ons land 18 procent onder de armoederisicogrens. Voor de totale leeftijdsgroep van 0 tot 17 jaar wordt dat 16,9 procent en van 18 tot 24 jaar 16,7 procent. Enkel de 65-plussers steken daar met 23 procent bovenuit. "België scoort opvallend slecht op de leefsituatie van kinderen", stellen de onderzoekers vast. Ze waarschuwen voor de grote impact daarvan.
 
Hypotheek op toekomst
"Er leven meer kinderen in armoede, omdat hun ouders uit de arbeidsmarkt worden gestoten", aldus socioloog Jan Vranken. "Vaak gaat het om alleenstaande ouders. Deze kinderen groeien op in een erg gedepriveerde omgeving. Dat tekent hen op school en later als ze ooit op de arbeidsmarkt terechtkomen." Ook maatschappelijk assistente en sociologe Danielle Dierckx wijst erop dat "een generatie kinderen opgroeit in gezinnen waar niemand ooit werkt". "Dat legt een hypotheek op hun levensstandaard voor de toekomst."
 
Het algemene armoederisico varieert in Europa tussen 10 en 25 procent, en ligt doorgaans hoger in het oosten dan in het westen. België situeert zich met 15 procent net onder het Europese gemiddelde van 17 procent. Van de Belgische bevolking moet 13 procent zich elementaire zaken ontzeggen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hayley Westenra - Amazing Grace

Hayley Westenra - Amazing Grace

Om haar te beluisteren klik op de foto

Over Hayley Westenra

Hayley Westenra (Christchurch, 10 april 1987) is een sopraan uit Nieuw-Zeeland.

In 2003 bracht Westenra haar eerste internationale muziekalbum uit. Pure noteerde in het Verenigd Koninkrijk de eerste plaats in de hitlijst voor klassieke muziek. Toch staan er op deze cd ook popnummers. In 2006 neemt Westenra het duet There's a sparkle in your eyes op met de Vlaamse zanger Helmut Lotti voor diens album The Crooners.

Westenra had zich aangesloten bij de Ierse groep Celtic Woman en gaf in 2007 met deze groep een tournee over de wereld. Ze zingt ook op het nieuwe album van Mike Oldfield: Music of the Spheres.

Samen met Andrea Bocelli bracht ze een versie van het bekende Vivo Per Lei. Het was de zesde taalversie van dit lied, uiteraard in het Engels-Italiaans.

Hayley Westenra wordt vergeleken met Charlotte Church.
» Reageer (0)
02-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo verloopt een typische Britse kerstdag

Zo verloopt een typische Britse kerstdag
Velen kunnen voorspellen hoe hun familiefeest zal verlopen: een aperitief dat uitloopt, losse tongen tot na het hoofdgerecht, maar tijdens de koffie loopt het mis. In Groot-Brittanië werd een 'typische Britse kerstdag' opgesteld, op basis van interviews bij 4.000 gezinnen. Griezelig gedetailleerd, zoals blijkt uit onderstaande beschrijving.

Eten, drinken en ruziën
De dag begint gemiddeld om 7h55, wat wel vroeg is voor een vrije dag maar verklaard wordt door de Angelsaksische traditie om kerstcadeautjes 's ochtends te opnene. Dat gebeurt dan ook tot 8h19. Twintig minuten later wordt een eerste stukje chocoolade gegeten en nog een half uur later volgt het ontbijt.

Na het ontbijt is het tijd voor de eerste familieruzie en de eerste vermaning naar de kinderen, wat meteen doorgespoeld wordt met een alcoholisch drankje. Drie uur daarna is het kerstmenu verorberd. Anderhalf uur later valt de eerste persoon in slaap, de rest besluit een spelletje te spelen. De kerstspeech van de Britse koningin wordt nog door 27 procent van de mensen gevolgd, 13 mensen gaat naar de kerk. De dag is gedaan rond half twaalf.

Stress
De meeste ruzies ontstaan over de druk en stress veroorzaakt door 'de perfecte Kerst'. Ook over de tv-programma's is veel ruzie. Psychologen vinden het heel normal dar Kerst tot ruzies leidt.

"We zijn moe, gestresseerd en worden geforceerd vriendelijk te zijn. Eerst verdragen we veel van de famile, maar op een gegeven moment komt de bom tot uitbarsting." Vrouwen hebben hier meer last van dan mannen, omdat zij nog altijd meer voorbereidingen op zich nemen dan mannen.


De gemiddelde kerstdag
:

7h55 - opstaan
8h19 - cadeautjes opendoen
8h39 - stukje chocolade eten
9h02 - ontbijt
9h57 - familieruzie
11h07 - kinderen op hun plaats zetten
11h48 - eerste glas alcohol
15h24 - einde kerstlunch
16h58 - eerste persoon valt in slaap
17h46 - spelletje spelen
23.39 - bedtijd
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw verkiest shoppen boven vrijen

Vrouw verkiest shoppen boven vrijen


http://img10.imageshack.us/img10/3015/shoppen.jpg64 procent van de dames duikt liever het shoppingcenter in dan het bed. Dat blijkt uit een Nederlandse rondvraag op een modesite.

Genieten
Shoppen lijkt bij het merendeel het summum van genieten. Slechts een kleine 36 procent kiest voor een stevige vrijpartij als toppunt. 750 vrouwen werkten mee aan de rondvraag. De dames waren allen tussen de 20 tot 30 jaar oud.

Bedrag
Shoppen is een duurdere bezigheid want 42 procent geeft tussen de 100 en 200 euro uit. Voor 24 procent loopt dat bedrag op tot 200 à 300 euro. Opmerkelijk: lingerie behoort niet tot de favoriete aankopen. Al bij al wordt slechts weinig geld daaraan gegeven. 37 % besteedt tussen de 25 tot 50 euro aan een sexy setje, 51 procent geeft nog minder dan 25 euro uit.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend in Amerika: zet je kat een pruik op

Trend in Amerika: zet je kat een pruik op

Mijn poezen moeten geen schrik hebben dat ze een pruik op hun kopje gaan krijgen

Glamourhuisdieren, het is de laatste trend in de Verenigde Staten. Baasjes zetten er namelijk hun kat een gekleurd haarstukje op. Een nieuw boek met tientallen foto's toont hoe het moet met tientallen foto's. Auteur Julie Jackson bedacht het concept en werkt al twee jaar aan het project.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/0/14/13/media_xl_2863528.jpg


Ontsnappen in fantasiewereld
"Na een zoektocht op internet was ik teleurgesteld over het aanbod van katten en pruiken. Toen bedacht ik dat de wereld pruiken voor huisdieren nodig heeft die echt opvallen. De katten waren gewillige modellen, maar als er eentje niet op de foto wil, zal dat ook niet gebeuren", vertelt Jackson. "Toen mensen hoorden waar mijn fotograaf en ik mee bezig waren, kregen we van overal vragen voor foto's en pruiken. Als het duidelijk is dat katten het niet graag hebben, gaan we ze niet dwingen, maar de dieren droegen de pruiken slechts kort. De meesten houden echter van het avontuur van het dragen van een pruik. Het laat ze toe te ontsnappen in een fantasiewereld. Katten houden ervan alle aandacht te krijgen".» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders geven fortuinen uit aan schoolbal kind

Ouders geven fortuinen uit aan schoolbal kind

Vroeger spaarden ouders voor het huwelijk van hun kinderen, maar nu doen ze dat aan het schoolbal. Deze aangelegenheid wordt steeds kostelijker voor Amerikaanse, Britse en Australische ouders. De groeiende industrie lijdt duidelijk niet onder de economische crisis.


Amerika
Feestjes of bals om het einde van de schoolcarrière te vieren worden steeds grootser in tal van landen als Groot-Brittannië, Singapore, India en Australië, naar het voorbeeld van de Amerikaanse aangelegenheden die in series als Gossip Girl en High School Musical getoond worden. Tieners zijn niet langer tevreden dit te vieren in de sportzaal van de school met een goedkope dj. Ouders staan dus nu voor het dilemma mee te doen en tonnen geld uit te geven aan de 'grote' avond van hun kind.

Populairder dan trouwfeest
Een Australische organisator van schoolbals zegt dat de markt het laatste jaar ontzettend groeide. Duizenden tieners spenderen er een pak geld aan glamoureuze jurken, haarstylisten, foto's en limousines, ze vieren hun feest in chique zalen waar eerder bruiloften dan schoolevenementen plaatsvinden. "Deze industrie is volop aan het groeien, sommige mensen denken zelfs dat het de markt van de bruidsfeesten zal overstijgen", aldus organisator Elliot Kleiner. "Bij jongeren is de grootste gebeurtenis van het jaar. Voor velen is het de laatste keer dat ze elkaar zullen zien."


820 euro
Een enquête bij bijna 2.000 Australische studenten tussen 15 en 18 jaar toonde aan dat een gemiddeld meisje 820 euro uitgeeft aan deze avond, bij jongens is dat 520 euro. 77 procent van de studenten was aan het begin van het schooljaar meer gefocust op zijn  schoolbal dan op zijn eindexamens. Uit een Britse enquête bij supermarktketen Asda blijkt dat de gemiddelde kost van het bijwonen van een schoolbal 284 euro kost. Speciaalzaken van formele mannenkledij zien een stijging bij de verhuur van kostuums voor tieners, modeketen John Lewis lanceerde er een lijn met baljurken.

Prijskaartje
Moeder Debbie uit Melbourne betaalde 380 euro voor de baljurk van haar dochter, 220 euro aan haar kapsel, nagels en bruin kleurtje, 31 euro voor het huren van de limousine, 58 euro voor een inkomkaartje, 45 euro voor danslessen en 183 euro voor officiële foto's. "Dit was belangrijk omdat het de kinderen van het hele jaar samenbrengt, de jongeren genieten van de danslessen en zich op te maken."

Eenvoudig etentje?
Kleiner is nu van plan ook filialen op te starten in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Canada. In Singapore bieden schoonheidssalons speciale pakketten aan voor studenten. "Ik vraag me af waarom het zo populair is voor scholen in Signapore om hun bal te houden in een chique zaal met een duur diner wat makkelijk meer dan 50 euro kost", aldus een geïrriteerde ouder. "Daarnaast moeten de jongeren gepaste kledij aantrekken, wat ook makkelijk meer dan 50 euro kost. Is het niet beter om een eenvoudig etentje op school te houden zodat meer studenten het kunnen betalen?"

» Reageer (0)
01-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stress maakt je haar niet grijs

Stress maakt je haar niet grijs


http://img24.imageshack.us/img24/5955/francoisehardy2.jpgGrijs haar krijg je niet door de stress, relatieproblemen of andere chaotische toestanden. Eerder zijn je vader of moeder de oorzaak van je grijze lokken. Familiegeschiedenis heeft een grotere invloed dan gedacht. Dat beweren Deense vorsers.

Onderzoek
Vorsers van het Bedrijf Unilever bekeken de haarkleur bij 200 eeneiige en twee eiige-tweelingen. Hun leeftijd schommelde tussen de 59 en 81 jaar oud. Bij de identieke tweelingen bleek het haar even grijs te zijn, bij de genetisch niet-identieke zusjes waren er duidelijke verschillen in grijstinten. 

Genetica
"De studie geeft ons meer inzicht in het proces van grijs worden", stelt onderzoeker David Gunn. "Ongeacht hoe stressvol hun bestaan ook is, er zijn andere factoren die maken of een haardos grijs wordt. Omgevingsfactoren zijn daarbij van minder belang". Of de theorie ook voor mannen geldt, blijft maar de vraag. Enkel vrouwen werkten aan het onderzoek mee.

De resultaten van het onderzoek werden neergepend in het wetenschappelijk magazine PLoSone.( br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen onderschatten armoede in eigen land

Belgen onderschatten armoede in eigen land


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/0/4/13/media_xl_2861818.jpgEén op honderd Belgen, 115.000 in het totaal, moeten beroep doen op Voedselbanken om te overleven. Dat komt (ongeveer) overeen met het aantal inwoners van een stad als Brugge. Slechts 30 procent van de Belgen beseft dat zoveel landgenoten een beroep moeten doen op Voedselbanken.

Onderschatting
De helft van de Belgen onderschat het probleem ernstig, zo blijkt uit een onderzoek door koffiemerk Douwe Egberts. Een op vijf denkt dat 1 op 500 mensen naar Voedselbanken gaan, een kwart denkt één op 1.000 en 7 procent denkt minder dan één op 10.000 mensen.

Werklozen en gepensioneerden
"Vooral werklozen, alleenstaande ouders en gepensioneerden lopen een verhoogd risico om onder de armoedegrens terecht te komen. Bovendien zien we de laatste tijd als gevolg van de economische crisis een stijging van het aantal huishoudens dat moeilijk tot zeer moeilijk de eindjes aan elkaar kan knopen", verklaart Professor Piet Bracke, hoofd van de vakgroep sociologie aan de Universiteit Gent.

Belgen geven kleren en voedsel
Toch vindt drie kwart het probleem van armoede in eigen land groot genoeg om er iets aan te doen. 9 op tien Belgen heeft het afgelopen jaar dan ook een goed doel gesteund. Twee op drie schenkt kledij, één op drie eten of drinken en een kwart geld. Veertien procent geeft materiële hulp of tijd en aandacht.

België boven
99 procent zegt bereid te zijn een goed doel te steunen, al kiest 88 procent wel liever voor een Belgisch goed doel dan voor een internationaal goed doel. 45 procent van de Belgen is bereid tijdens de eindejaarsperiode een minderbedeelde te helpen.

"Onderzoek toont aan dat mensen zich gemakkelijker vereenzelvigen met hun eigen buurt, hun eigen leefgemeenschap of stad. De economische globalisering versterkt die toegenomen aandacht voor het lokale. Mensen zoeken naar herkenningspunten in een steeds meer diverse en complexe wereld. Dat ze zich dan eerder kunnen vinden in een goed doel dat zich richt tot medeburgers die in armoede leven, is een bevinding die aansluit bij deze meer algemene trend. Mensen zijn bereid te delen als ze voelen dat hun gebaar effectief een bijdrage levert en blijkbaar leeft dat gevoel sterk bij meer lokale en zeer concrete initiatieven."

Geen tijd of geen geld
Wie een goed doel niét steunt, doet dat omdat het financieel niet kan of omdat men geen tijd heeft. Als dat niet zou spelen, zouden Belgen vooral voeding (55 procent) en geld (43 procent) schenken.

Kopjes koffie
Ook dit jaar schenkt Douwe Egberts weer kopjes koffie aan de Voedselbanken. Per pak verkochte koffie (250 gr) worden twee kopjes 'warmte' geschonken aan de vierde wereld. De actie loopt van 1 tot 31 december in de winkelketens. Wie geen koffie drinkt, kan een virtueel kopje schenken op www.koffievooriedereen.be.

In de afgelopen elf jaar werd zo bijna 500 ton Douwe Egberts koffie uitgedeeld, goed voor 100 miljoen kopjes koffie.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venetië staat blank

Venetië staat blank


Grote delen van Venetië staan momenteel (weer) onder water, meldt persagentschap ANSA. Op het San Marcoplein staat het water een halve meter hoog. Slecht weer en hoogtij zijn de oorzaak, zo luidt het. De zeewaterspiegel rond Venetië staat op het moment 1,30 meter hoger dan normaal. Zo'n 45 procent van de stad staat met de voeten in het water. 

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raymond van het Groenewoud - Gelukkig zijn

Raymond van het Groenewoud - Je Veux L'amour

Om hem te beluisteren klik op de foto

Over
Raymond van het Groenewoud


Raymond van het Groenewoud (Schaarbeek, 14 februari 1950) is een Belgisch zanger. Hij is de zoon van Amsterdamse ouders.

Zelf noemt hij zichzelf ook tekstdichter, filosoof en clown. Zijn teksten zijn soms vrolijk, dan weer droevig, joviaal of filosofisch. Hij is zowel in België als in Nederland bekend van grote hits als Meisjes en Liefde voor muziek.


Van het Groenewouds vader, Josef van het Groenewoud, vluchtte in 1947 naar Brussel om aan de dienstplicht en met name deelname aan de politionele acties in Nederlands-Indië, het huidige Indonesië, te ontkomen. In België verwierf hij als gitarist en orkestleider bekendheid onder de artiestennaam Nico Gomez.[1] Aanvankelijk woonde het gezin in de Hoogstraat, later verhuisde het naar Schaarbeek.

Van het Groenewoud debuteerde in het begin van de jaren 70 als gitarist bij Johan Verminnen. In 1972 vormde hij de groep "Louisette" met Erik Van Neygen en Johnny Dierick. Later volgde een aantal soloalbums en albums met zijn begeleidingsgroep "De Centimeters".

In 1977 kwam zijn album Nooit meer drinken uit, met onder andere zijn eerste hit Meisjes, onder andere gevolgd door optredens op het podium van Torhout-Werchter in 1978 en 1979. In 1980 verhuisde hij naar Brugge en brak ook in Nederland door met een optreden op het Pinkpopfestival en de hit Je veux de l'amour.

Het grootste deel van zijn nummers werden in 1990 opnieuw opgenomen om een verzamel-cd uit te brengen. Als uitsmijter werd het gospelachtige Liefde voor muziek opgenomen. Dit nummer werd een nummer 1-hit in België en Nederland.

De afgelopen tien jaar was hij de vaste afsluiter op de Gentse Feesten.

Raymond van het Groenewoud eindigde in 2005 op nr. 144 tijdens de Vlaamse versie van de verkiezing van De Grootste Belg, buiten de officiële nominatielijst.

In 2005 liet Raymond van het Groenewoud zich opmerken met een anti-Amerikaans nummer "Weg met Amerika". Dit propagandistische nummer werd niet zo geapprecieerd door een deel van de publieke opinie. Er werd tegen het nummer klacht ingediend bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding.

In 2008 nam hij samen met Stef Kamil Carlens en Zita Swoon de Wappersong op.[2] Deze protestsong over het project van de Lange Wapperbrug in Antwerpen, heeft "Walk and don't look back" van Peter Tosh en Mick Jagger als melodie. De tekst is van Patrick De Witte. Burgemeester Patrick Janssens verwees naar deze songtitel toen de kritiek op de Oosterweelverbinding toenam.

Raymond is de partner van gewezen nieuwsanker en journaliste Sigrid Spruyt. Op 6 april 2009 gaven ze elkaar officieel het ja-woord in Brugge.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!