NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
28-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijke middeltjes om roos te bestrijden

Natuurlijke middeltjes om roos te bestrijdenHeel wat mensen krijgen te maken met roos, dit zijn schilfers van de hoofdhuid die op je schouders en gezicht vallen. Het is niet alleen storend, want het gaat vaak gepaard met jeuk, maar ook gênant.

Roos is vaak een gevolg van een infectie door een bacterie of een schimmel. In dat geval is het ook een besmettelijke aandoening die tot jeuk met een overmatige aanmaak van huidschilfers leidt. Daarom is het aan te raden om geen handdoeken of borstels te delen.

Het is beter om dit met natuurlijke middeltjes te bestrijden dan met kunstmatige producten:
- Het is belangrijk om je haar dagelijks te kammen aangezien dit de bloedcirculatie aan de hoofdhuid verbetert. Ook helpt je hoofdhuid regelmatig te masseren met kruidenolie. 

- Gebruik warme olijf- of sesamolie op je huid voor het slapengaan. De volgende ochtend breng je een beetje citroensap aan op je een uur voor je je lokken wast. Spoel je haar goed uit.

- Breng een mengsel van azijn en water aan en laat dit een nachtje trekken. Was je lokken de volgende ochtend met een milde babyshampoo.

- Masseer je hoofdhuid met appelsap of een oplossing van bietensap, azijn en gember kan ook helpen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond slikt dure ring in: metaaldetector brengt redding

Hond slikt dure ring in: metaaldetector brengt redding


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/3/14/4/media_xl_4078144.jpg?20110228143529


De Britse Karen Woolley haalt opgelucht adem nu haar honderd jaar oude diamanten ring terecht is. Bleek dat haar zes maanden oude puppy het waardevolle kleinood had ingeslikt. Een metaaldetector loste het mysterie op.


Mevrouw Woolley had haar ring, een familie-erfstuk, uitgedaan om een bad te nemen. Propertjes gewassen, kwam de 40-jarige uitbaatster van een bed & breakfast tot de bevinding dat de ring verdwenen was.


De vrouw verdacht er haar hond Barney van dat hij het ding had ingeslikt en 'onderwierp' hem aan een onderzoek met de metaaldetector. Karen had het toestel tweedehands gekocht om de velden rond haar huis af te speuren.


Het apparaat begon te piepen en snelde met haar puppy meteen naar de dierenarts. Daar bevestigde een röntgenfoto het vermoeden van Karen. De arts kon de ring operatief verwijderen. "Het sieraad was groot genoeg om de kleine hond te doen stikken", zei de arts. "Het mag een wonder heten dat Barney het gehaald heeft". Het hondje herstelt nu thuis van zijn avontuur.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diesel- en benzineprijs stijgen richting recordprijs

Diesel- en benzineprijs stijgen richting recordprijs

Diesel en benzine worden morgen opnieuw duurder. Ze stijgen richting de recordprijzen die in 2008 werden gehaald. De maximumprijs aan de pomp voor benzine 95 bedraagt dinsdag 1,5910 euro per liter. Dat is een stijging met 3,2 eurocent per liter. De recordprijs voor benzine 95 bedraagt 1,61 euro per liter, in juli 2008. De maximumprijs voor benzine 98 stijgt eveneens 3,2 eurocent, tot 1,6150 euro per liter.
 
Wie dinsdag diesel tankt aan de pomp betaalt dan maximum 1,4140 euro per liter. Dat is een stijging met 2,8 eurocent per liter. De recordprijs voor diesel bedraagt 1,469 euro per liter, in mei 2008. Reden van de duurdere benzine en diesel is de stijging van de notering van de olieproducten op de internationale markten. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningshuis dubbel zo duur als gedacht

Koningshuis dubbel zo duur als gedachtHet Belgische koningshuis is dubbel zo duur als gedacht. Naast de gekende jaarlijkse dotatie van 13,7 miljoen euro, betaalde de overheid vorig jaar nog eens 16,8 miljoen euro aan koning Albert en zijn familie. Daarmee werden onder meer de kosten voor verwarming, elektriciteit en relatiegeschenken gedekt.

De totale begrotingskost zit verstopt in tal van begrotingsposten - gaande van Binnenlandse Zaken over Defensie tot Wetenschapsbeleid. Via parlementaire vragen bracht N-VA-Kamerlid Theo Francken het hele kostenplaatje in beeld.
 
Conclusie: de officiële dotaties bedragen slechts 45 procent van de totale kost van onze monarchie. Ofwel: het koningshuis kostte ons land in 2010 niet 13,7 miljoen euro, zoals de dotaties officieel aangeven, maar nog eens 16,8 miljoen aan overige kosten. Totale kostprijs: 30,5 miljoen euro.
 
Het meest kost de koninklijke familie bij Binnenlandse Zaken. Vorig jaar voerde de politie 271 escortes uit en ruim 250 agenten stonden voltijds in voor de beveiliging. Kostprijs in 2010: 14,5 miljoen euro.
 
Zowel koning Albert als koningin Fabiola, Filip, Laurent en Astrid kunnen op een hele entourage rekenen. Elk met hun eigen secretariaat, een chauffeur, adviseurs en ook een algemene chef protocol. Ook zij staan een voor een op de loonlijst van Defensie. Prijskaartje: 1,8 miljoen euro, aldus de krant Het Nieuwsblad. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste VS-veteraan van WOI (110) overleden

Laatste VS-veteraan van WOI (110) overleden


Frank Buckles diende in beide wereldoorlogen in het Amerikaanse leger.


In zijn woning in Charles Town in de Amerikaanse staat West-Virgina is de laatste Amerikaanse veteraan van de Eerste Wereldoorlog vredig overleden, zo heeft CNN op gezag van een woordvoerder van de familie gemeld.
 
Frank Buckles, die over zijn leeftijd had gelogen om in 1917 in militaire dienst te kunnen komen, was op 1 februari 110 geworden, maar zijn gezondheid was al een jaar aan het achteruitgaan.
 
Krijgsgevangen in WOII
Buckles was tijdens WOI ambulancier bij het Amerikaanse leger in Europa. Net voor het einde van dat conflict werd hij tot korporaal benoemd. Na de oorlog werkte Buckles bij de koopvaardij. Tijdens de Tweede Wereldoorlog namen de Japanners Buckles gevangen op de Filipijnen. Hij bleef meer dan drie jaar krijgsgevangen, tot Amerikaanse troepen de man hadden bevrijd.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft kinderen van gescheiden ouders heeft leerproblemen

Helft kinderen van gescheiden ouders heeft leerproblemenOngeveer één op de twee kinderen van gescheiden ouders moet minstens een schooljaar zittenblijven of zakt af naar een makkelijkere studierichting. Dat blijkt uit nieuwe cijfers. Heeft bijna de helft van de jongeren uit intacte gezinnen een diploma hoger onderwijs, dan is dat bij gescheiden ouders amper 22 procent, schrijven De Morgen en de gedrukte versie van Het Laatste Nieuws.

Gescheiden ouders maken jongeren niet alleen agressiever, ze hebben ook een grote impact op de schoolse resultaten. Dat blijkt uit een studie van professor Koen Matthijs van het Centrum voor bevolkings- en gezinsonderzoek aan de KU Leuven. Het rapport maakt deel uit van een grootschalig onderzoek naar echtscheidingen in Vlaanderen. Voor het luik over de relatie tussen school en scheiden bekeek het team van Matthijs de schoolsituatie van 1.256 tieners.
 
Grotere gevolgen voor jongens
Al vanaf de start van het secundair onderwijs blijkt er een verschil te zijn. Zo'n 64 procent van de jongens wier mama en papa nog samen zijn, start in het aso. Bij eenoudergezinnen is dat 10 procent minder. Ook de verdere schoolcarrière is problematischer. Bijna dubbel zoveel dochters van gescheiden ouders moeten minstens een jaar overdoen. Bij jongens ligt dat percentage eveneens hoger. Tegelijkertijd zakken de kinderen vaker af naar makkelijkere studierichtingen.
 
Opvallend: een mama of papa die opnieuw gaat samenwonen beperkt de schade niet, integendeel. Nog niet eens een vijfde van de kinderen uit nieuw samengestelde gezinnen rondt uiteindelijk de hogeschool of universiteit succesvol af. Bij eenoudergezinnen bedraagt dat aantal 24 procent, bij standaardgezinnen 45,6 procent.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hogere studies bezorgen lagere bloeddruk

Hogere studies bezorgen lagere bloeddrukHogere studies kunnen je leven redden. Mensen met een lage of geen opleiding riskeren in het latere leven een hogere bloeddruk.

Met een universiteitsdiploma of hogeschool op zal, is de kans op een lagere bloeddruk hoger op latere leeftijd. Een hoge bloeddruk verdubbelt het risico op overlijden aan een hartaanval of beroerte. De grootste gezondheidsvoordelen werden gevonden bij mensen met een master- of doctoraatsdiploma. Ook schijnt het effect sterker bij vrouwen.

Slanker
Onderzoekers aan de University of Rhode Island analyseerden de gezondheid van bijna vierduizend mannen en vrouwen gedurende dertig jaar. Hoogopgeleide mannen schijnen niet alleen slanker te zijn, bovendien roken en drinken ze minder dan hun seksegenoten zonder verder onderwijs. Goed opgeleide vrouwen roken ook minder en ogen slanken, maar drinken verrassend genoeg wel meer dan degenen die niet naar hogeschool of universiteit trekken.

Levensstijl
Volgens onderzoeker Eric Loucks is het niet helemaal duidelijk waarom de bloeddruk zo sterk wordt beïnvloed door het onderwijs of het gebrek ervan. Wel staat volgens de man vast dat het een gebrek aan onderwijs invloed heeft op de levensstijl en de lichamelijke levensstijl. "Vrouwen en mannen met een lage opleiding riskeren sneller een depressie, zijn vaker alleenstaande ouder en leven vaker in armere gebieden".

Onderwijs werd ook al in verband gebracht met het afweren van de ziekte van Alzheimer.
» Reageer (0)
27-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebruik jij shampoo of haargel juist?

Gebruik jij shampoo of haargel juist?


http://img16.imageshack.us/img16/3867/haarwassen.jpg


Is je badkamer overladen met de allernieuwste haarproducten, maar valt je haar toch niet in de plooi? Door teveel producten op je haar te smeren, krijg je vaak het omgekeerde effect.

De nieuwste en beste haarproducten beloven een wereld van verschil, maar zelf merk je daar niets van? Tijd voor wat inspectie:

1.   Shampoo
Ok, je ventje houdt van een vers en fris gewassen haarkopje, maar dat is geen excuus om je haar dagelijks te wassen want dat maakt je haar dunner, droog en futloos. Ook een reinigende shampoo is wekelijks nodig om de  residu's van stylingproducten uit je haardos te krijgen. Gebruik je dagelijks één of ander stylingproduct, is de kans groot dat deze zich nestelen op je scalp. Een reinigende shampoo wast alle restjes netjes weg. 

2.    Conditioner
Na elke shampoobeurt gebruik je conditioners of haarmaskers en toch ligt je haar er futloos bij? Wie te rijkelijk met de conditioner smeert, verzwaart het haar waardoor het doorhangt. Idealiter gebruik je niet meer dan twee theelepels, tenzij je heel lang haar hebt. Je lokken evenredig insmeren met  conditioner is tevens zeer belangrijk. Zorg dat niet teveel product op je haarwortels achterblijft anders riskeer je op termijn een jeukerige, vette hoofdhuid.

3.  Haarspray
Haarslak of sprays bevatten alcohol en polymeren. Alcohol kan bevorderend zijn voor je haar, maar teveel doet alle glans verdwijnen. Ook haarsprays met ethanol beschadigen sneller. Door meer dan twee keer per week je haar te besprayen, blijven de restjes snel op je scalp kleven.

4.  Haargel
Bij een te frequent gebruik van haargel riskeer je het haar fragiel te maken. Een overbodig gebruik maakt het haar futloos en dof. Haargel werkt enkel op het haaroppervlak in en niet op de haarfollikels. Het risico op kaalheid hoef je wel niet te vrezen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liveshow Kom Op Tegen Kanker zamelt recordbedrag in

Liveshow Kom Op Tegen Kanker zamelt recordbedrag in


http://img141.imageshack.us/img141/7345/petervandeveire.jpg
Peter Van de Veire presenteerde de show van Kom op tegen Kanker.


De grote liveshow van Kom op tegen Kanker op één heeft dit jaar 1.751.178 euro opgeleverd. De inzamelactie van de openbare omroep, voor de twaalfde editie, staat in het teken van de strijd tegen leukemie. De Vlaamse regering stelde 500.000 euro ter beschikking, zo kondigde Vlaams minister-president Kris Peeters aan.

Therapieën
Per jaar worden ongeveer vijfhonderd Vlamingen getroffen door leukemie. De helft kan genezen worden met klassieke chemotherapie, maar voor de andere helft zijn zware therapieën nodig, zoals stamceltransplantatie. Probleem daarbij is dat de compatibiliteit tussen patiënt en donor zo optimaal mogelijk moet zijn voor een geslaagde transplantatie. Als die niet gevonden wordt binnen de naaste familie, is de kans slechts 1 op 50.000 dat een geschikte donor wordt gevonden.

De nieuwe campagne van Kom op tegen Kanker legt de nadruk op de zoektocht naar geschikte donoren. Dat kan bijvoorbeeld door de navelstrengbloedbanken uit te breiden. De liveshow is het voorlopige hoogtepunt van de campagne. Bij de vorige live-uitzending in 2009 werd er 1,55 miljoen euro opgehaald. Het bedrag van de liveshow van vandaag is een nieuw record.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste vijf huwelijksjaren zonder kinderen zijn de gelukkigste

"Eerste vijf huwelijksjaren zonder kinderen zijn de gelukkigste"De eerste vijf huwelijksjaren, waarbij er nog geen kinderen zijn, blijken de gelukkigste te zijn. Dat blijkt uit een Brits onderzoek bij 14.000 gezinnen, schrijft 'The Guardian/The Observer'.

In 2009 werden 34.509 Britten uit alle leeftijdsgroepen ondervraagd. Uit de voorlopige gegevens blijkt dat de gelukkigste personen minder dan vijf jaar met hun partner samen waren. Ze waren ook kinderloos. De partners hadden eenzelfde opleidingsniveau en de man was aan het werk.

Vrouwen bleken minder gelukkig te zijn dan mannen, maar het is vooral de leeftijd die het geluk in een relatie doet dalen. Werkloze mannen voelden zich ook minder goed in hun relatie. Toch bleek inkomen geen rol te spelen voor geluk in de relatie, terwijl dat voor vrouwen wel iets belangrijker was.

Algemeen bleken getrouwde koppels gelukkiger te zijn dan samenwonende partners. Bovendien sliepen getrouwde koppels ook beter en gebruikten die minder slaapmiddelen.
 
De komende twintig jaar worden in Groot-Brittannië 40.000 gezinnen ondervraagd. De enquête wordt nu al het grootste sociaal onderzoek uit de geschiedenis van de natie genoemd. De gegevens daaruit kunnen door de overheid, sociale sector en wetenschappers gebruikt worden.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer obesitas op latere leeftijd bij kinderen die met snoep beloond worden

"Meer obesitas op latere leeftijd bij kinderen die met snoep beloond worden"


http://img141.imageshack.us/img141/293/obesitasbijkinderen.jpgKinderen die met snoep beloond worden, hebben op latere leeftijd vier keer meer kans op obesitas en eetstoornissen en zijn minder gelukkig. Zo citeert The Sunday Telegraph uit een onderzoek bij meer dan tweeduizend Britten. "Ouders die hun kinderen met snoep belonen, zorgen er onbewust voor dat die later calorierijk voedsel gebruiken om zich beter te voelen", klinkt het in de Britse krant.
 
Van de personen die in hun kinderjaren met snoep en snacks beloond werden, bleek 34 procent later met obesitas te kampen, tegenover een kwart obesitaspatiënten die niet op die manier opgevoed werden. Een kwart van van de ondervraagden die met snoep in de kinderjaren beloond werden, zei dat ze al van toen met overgewicht kampten. Daartegenover staat zes procent van de mensen die sinds hun kinderjaren te dik waren en waarbij hun goed gedrag toen niet met snoep beantwoord werd.
 
Obesitas, of een BMI hoger dan 30, komt in Groot-Brittannië voor bij 24 procent van de mannen en 22 procent van de vrouwen. Terwijl 44 procent van de mannen en een derde van de vrouwen officieel enkel met overgewicht kampen, zijnde een BMI tussen 25 en 30.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noisettes - Never Forget You

Noisettes - Never Forget You

Klik op de foto om haar te beluisteren


Noisettes is een Engelse band bestaande uit 3 leden: Shingai Shoniwa, Dan Smith en Jamie Morrison. Ze spelen vooral indie- en rockmuziek. Ze braken door met de single "Don't Upset the Rhythm (Go Baby Go)" van hun tweede album. Dat nummer bereikte in de Engelse hitlijsten nummer 2 in de lente van 2009.

De band vormde zich in 2003 toen gitarist Smith en zangeres Shoniwa (toen nog in de band Sonarfly) vaak samen begonnen te spelen en nummers schreven. Het duo ontmoette drummer Morrison in december 2003 en al snel speelden ze samen.

The Noisettes speelden samen met Paul Weller, Graham Coxon, The Smiths's Andy Rourke, en met leden van New Young Pony Club en Supergrass. Ze creëerden zo exclusieve optredens en speciale songs met hun eigen materiaal. Op 2 maart 2008 speelden ze een speciaal concert om geld in te zamelen voor een opvangcentrum van daklozen.

The Noisettes waren te gast in de SXSW showcasing en speelden er 3 van hun nieuwe songs. Ze speelden op de NME/Transgressive party op de Wave venue op 13 maart 2008. Later dat jaar stonden ze op het 2-daagse festival Camden Crawl.

In april 2009 kwam hun tweede album uit, Wild Young Hearts als opvolger van What's The Time Mr. Wolf (2007).

De band toerde al in Europa en Amerika. In november en december 2006 vergezelden ze Muse op hun Europese tournee. Ze speelden ook op het Coachella festival op 27 april 2007 en op het Reading and Leeds Festivals op de NME/Radio 1 Stage in augustus van dat jaar. The Noisettes maakten hun Amerikaanse televisiedebuut in The Late Late Show met Craig Ferguson op 2 april 2007. Eén van hun songs was te horen in een Bionic Woman-aflevering.

De band vond toeren in eigen land belangrijk bij het uitkomen van "Wild Young Hearts". Ze zetten zelfs een boodschap op hun MySpace-pagina. Ze riepen er plaatselijke bands op om te verschijnen als verrassingsact op hun tour. Zo traden o.a. Paul Dixon in Manchester, Emily Breeze in Bristol en Jack Butcher in Glasgow op.

Op 28 juni 2009 speelde de band op de John Peel Stage op Glastonbury Festival in Somerset. In juli 2009 zullen ze lady GaGa vergezellen in haar Europese tour.

Op 17 juli 2009 speelden the Noisettes 'Never Forget You' in The Jonathan Ross Show op BBC1.
» Reageer (0)
26-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ouders Morel zoeken verloren erfstuk van hun 'Rozeke'


Ouders Morel zoeken verloren erfstuk van hun 'Rozeke'


http://img801.imageshack.us/img801/9436/oudeschoolbankmorel.jpg


Vlak voor haar overlijden liet ex-VB-politica Marie-Rose Morel twee oude schoolbankjes van haar kinderen opknappen. Alleen zei ze tegen niemand welke firma of klusjesman ze daarvoor inschakelde. Haar ouders, die er mooie herinneringen aan overhouden, doen nu een oproep: 'Wie de bankjes ook heeft, laat ons alstublieft iets weten.'

'Het zijn echte familiestukken', zegt vader Chris Morel over de twee verloren schoolbankjes. 'Wij hebben ze veertig, vijftig jaar geleden gekocht. Marie-Rose en haar zus Anne-Marie hebben er nog aangezeten toen ze klein waren. Maar de jongste jaren stonden ze bij Marie-Rose thuis en werden ze gebruikt door Marnix en Alexander. Alleen waren ze nogal beschreven en bekrast, en daarom heeft Marie-Rose ze nog snel laten zandstralen. Spijtig genoeg weten we niet door wie.'

De ouders van Morel ondernamen al verschillende pogingen om de erfstukken terug te vinden, maar voorlopig zonder resultaat. 'We houden er mooie herinneringen aan over en dus zouden we ze echt wel terug willen', zegt Chris Morel die de gsm van zijn overleden dochter al uitvlooide in de hoop een spoor te vinden. 'Ons Roos had zoveel contacten... En tegen Frank (Vanhecke, haar echtgenoot, nvdr) heeft ze daar tijdens die laatste weken ook niets meer van gezegd.'

Wie de schoolbankjes heeft, mag op vraag van de familie Morel altijd contact opnemen met de redactie via nieuws@nieuwsblad.be. 'Hij of zij zou er ons in elk geval een enorm plezier mee doen', aldus vader Morel. (br. Het Nieuwsblad)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foutje: arbeider krijgt maandloon van 2,3 miljoen euro


Foutje: arbeider krijgt maandloon van 2,3 miljoen euro

Een werknemer van een Brits bedrijf heeft per vergissing een maandloon van 2,3 miljoen euro op zijn bankrekening gekregen. De arbeider heeft daar zijn baas meteen op de hoogte van gebracht. De directie kondigt aan dat de man zal beloond worden voor zijn eerlijkheid. Dat meldt de BBC.

2.300 euro
De arbeider maakt onderdelen voor windturbines voor het bedrijf Alcoa Howmet in Exeter. In plaats van zijn gebruikelijke 2.300 euro maandloon, kreegt hij 2,3 miljoen op zijn bankrekening overgeschreven.

Beloning
De man signaleerde dit meteen aan zijn baas. "Uiteraard juichen we de eerlijkheid van onze medewerker toe", aldus een woordvoerder van het bedrijf. "We zullen meteen nagaan wat er misgelopen is". De directie belooft een beloning aan de eerlijke werknemer. Wat die zal inhouden, werd niet meegedeeld.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avontuurlijke vos klimt op hoogste wolkenkrabber van Europa

Avontuurlijke vos klimt op hoogste wolkenkrabber van Europa


http://img691.imageshack.us/img691/4007/vosj.jpg


Op de top van 'The Shard' in Londen, de hoogste wolkenkrabber van Europa, heeft het personeel een vos ontdekt. Het dier leefde op de 72e verdieping, maar liefst 288 meter boven de grond. Dat meldt de Britse website 'The Telegraph'.


De onverwachte bezoeker, Romeo genoemd door het personeel, zou het gebouw binnen gekomen zijn via een centraal trappenhuis om vervolgens naar de top van de wolkenkrabber te klimmen. Het diertje kon overleven door afval dat bouwvakkers achterlieten.


Aan het begin van de maand werd Romeo voor het eerst gezien door een kraanbestuurder die vervolgens een team voor ongediertebestrijding contacteerde. Leonard, een van de leden van het team, dacht meteen dat het zich een flauwe grap betrof. "Ik kon niet geloven dat een vos daar zou geraken. Ik heb bovendien ook nog eens hoogtevrees, ik heb doodsangsten uitgestaan toen ik met een hijslift van de 35e naar de 72e verdieping klom."http://img199.imageshack.us/img199/5987/theshard.jpg
Het 'Shard' gebouw: Hoogste wolkenkrabber van Europa 


"Na twee dagen liep Romeo plots voor ons om dan via een ladder richting het dak weg te vluchten", gaat Leonard verder. Uiteindelijk kon het team de vos vangen door hem te lokken met kooien met kip. "Het was een prachtige jonge vos. Ik heb dit nog nooit meegemaakt in mijn veertien jaar als ongediertebestrijder", besluit Leonard.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolfijnen redden dobermann van verdrinkingsdood

Dolfijnen redden dobermann van verdrinkingsdood

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Turbo, een elfjarige dobermann uit Florida, heeft leuke watervriendjes. Toen de hond zondag in het kanaal sukkelde, werd hij gered door... dolfijnen.

Baasje Cindy Burnett was al vijftien uur haar maatje kwijt, toen buren plots een luide plons hoorden in het nabijgelegen kanaal. Turbo was blijkbaar uit de tuin ontsnapt en in het water terechtgekomen. Gelukkig kreeg de vermoeide dobermann het gezelschap van enkele dolfijnen, die hem samen met een buur weer veilig aan land brachten.

Cindy Burnett is uiteraard dolblij. "Turbo beefde enorm en was in shock. Als hij de hele nacht in het water zou gebleven zijn, had hij het niet overleefd."» Reageer (0)
25-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CeCe Peniston - Finally

CeCe Peniston - Finally

Klik op de foto om haar te beluisteren


CeCe Peniston (pseudoniem van Cecelia Peniston, 6 september 1969 in Dayton, Ohio) is een Amerikaanse rhythm-and-blueszangeres die in 1991 een internationale hit had met de single Finally.

Cecelia Peniston werd geboren in Dayton (Ohio) en verhuisde op 9-jarige leeftijd naar Phoenix (Arizona). Zij kreeg les aan de Trevor Browne High School in Phoenix. In 1989 werd Peniston gekroond tot Miss Black Arizona. Haar muzikale carrière begon in 1990 toen zij een contract tekende met A&M Records en zij de single I Like It van de vrouwelijke rapster Overweigth Pooch inzong.

Peniston werd ontdekt door de bekende dj/remixer Manny Lehman. Peniston lanceerde haar debuutalbum, Finally, in 1992. Het album werd uitgebracht door A&M Records en werd wereldwijd meer dan drie miljoen keer verkocht. Haar eerste single, Finally, bereikte de zesde plaats in de Nederlandse Top 40. We Got A Love Thang (geschreven samen met Chantay Savage) was haar tweede single van het debuutalbum en bereike de vierde plaats in de Nederlandse Top 40. Peniston won een Billboard Award voor beste dansartiest en beste nieuwe artiest van 1992, en haar album Finally was eind 1993 genomineerd voor goud en platina in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland, Spanje, Korea, Australië, Zuid-Afrika en Italië.

In de zomer van 2008 werd de single Finaly geremixt door Kam Denny & Paul Zala onder de titel Finally 2008 voor het platenlabel Bimbo Rock. De remix was enorm populair in het undergroundcircuit en stond vele dagen op nummer 1 als meest gedownloade track op Beatport.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgend jaar geen 'Slimste Mens' op tv

Volgend jaar geen 'Slimste Mens' op tv

De populaire tv-quiz 'De Slimste Mens' komt in 2012 niet op de buis. Dat bevestigt Woestijnvis-baas Wouter Vandenhaute vrijdag. Hij benadrukt dat dit niet het einde betekent van de show. Later komt het programma wel terug maar voor welke zender dat zal zijn, staat nog lang niet vast.

Tussen Woestijnvis en de VRT botert het al een tijdje niet meer. Het exclusiviteitscontract tussen de openbare omproep en het productiehuis uit Vilvoorde loopt deze zomer af, en wordt niet verlengd.

De Vijver - het moederbedrijf van Woestijnvis - biedt inmiddels mee op SBS, de eigenaar van de zenders VT4 en VijfTV.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwtjesapen vallen voor mannetjes die op zichzelf urineren

Vrouwtjesapen vallen voor mannetjes die op zichzelf urinerenWat een man al niet moet doen om een vrouw te verleiden. Bij de kapucijnaapjes urineren mannetjes op zichzelf om de aandacht van een vrouwtje te trekken. Ze smeren de urine over hun hele lijf.

Kapucijnaapjes leven in Centraal- en Zuid-Amerika. Ze hebben de bizarre gewoonte om hun urine over hun volledige lichaam uit te smeren. Wetenschappers hebben jarenlang gezocht naar een verklaring, maar nu hebben onderzoekers ontdekt dat de aapjes op deze manier vrouwtjes proberen te lokken.

Vroegen dacht men dat de urine de lichaamstemperatuur mogelijk deed dalen of dat individuele apen elkaar konden herkennen aan de geur. Wetenschappers van de Trinity Universiteit in San Antonio voerden hersenscans uit bij vrouwtjes terwijl ze de urine roken. Daaruit bleek dat de urine van seksueel actieve mannetjes meer activiteit opwekte dan de urine van jonge aapjes. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart zevenjarigen schreef nog nooit brief met hand

Kwart zevenjarigen schreef nog nooit brief met hand


http://img156.imageshack.us/img156/6028/schrijvendkind.jpgEen kwart van de Britse kinderen van zeven jaar hebben nog nooit met de hand een brief geschreven. Een studie beweert dat dit met uitsterven bedreigd raakt door de komst van de sms en mail.

Jongeren schrijven nu gemiddeld slechts drie brieven tijdens hun leven, dat blijkt uit een enquête bij 2.000 Britse ouders. Ze geven computers en gsm's de schuld van het feit dat de brief stilaan verdwijnt. Slechts vijf procent leest 20 minuten per avond voor aan hun kroost.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse huisdieren worden steeds dikker

Amerikaanse huisdieren worden steeds dikkerNet als hun baasjes, worden Amerikaanse huisdieren dikker en dikker. Onderzoekers stellen dat 53 procent van de katten en 55 procent van de honden in de Verenigde Staten te dik is. Dat blijkt uit de studie van de APOP, de bond ter preventie van overgewicht bij huisdieren.

De onderzoekers wogen 133 volwassen katten en 383 honden. "We zien een groter percentage huisdieren met overgewicht dan ooit tevoren'', aldus oprichter van de bond Ernie Ward. "Dit is een zorgwekkende trend, want het betekent dat meer huisdieren last krijgen van ziektes die met hun gewicht te maken hebben, zoals artritis, diabetes, hoge bloeddruk en nierziektes'', aldus Ward.

Op basis van het onderzoek stelt de bond dat in de VS maar liefst vijftig miljoen dikke katten en 43 miljoen dikke honden wonen. De huisdieren doen het nog steeds wel iets beter dan hun baasjes. Een op de Amerikanen lijdt aan ernstig overgewicht, bij de katten en honden ligt dat percentage rond de 20 procent.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond waakt bij doodgereden vriend

Hond waakt bij doodgereden vriend

De hond mag dan misschien de grootste mensenvriend zijn, maar ook tussen de viervoeters onderling bestaan klaarblijkelijk uitzonderlijke vriendschappen. Dat bewijzen deze opmerkelijke beelden.

Een hond van het Bichon Frise-ras houdt trouw de wacht bij zijn hondenvriend die werd overreden op een drukke straat in Wuhan, in de Chinese provincie Hubei. Dat hij hiermee zijn eigen leven riskeert, lijkt hem niet te deren.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lyle Lovett - She's No Lady

Lyle Lovett - She's No Lady

Klik op de foto om hem te beluisteren


Lyle Lovett is een Amerikaans zanger en acteur. Hij was ooit getrouwd met actrice Julia Roberts. In Nederland en België heeft hij niet veel hits gehad. Zijn bekendste nummer is 'She's no lady', waarvan hij later ook een akoestische versie bij Jan Douwe Kroeske in het programma 2 Meter Sessies opnam. In de Verenigde Staten scoorde hij in 1986 een top tien-hit met "Cowboy Man".

Als acteur speelde hij sinds 1983 in vele televisieseries, zoals Mad About You, Dharma & Greg en films waarvan de bekendste Fear and Loathing in Las Vegas is.
» Reageer (0)
24-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stichting Marc Sleen stelt Nerobier en heruitgave Het Bierkanaal voor

Stichting Marc Sleen stelt Nerobier en heruitgave Het Bierkanaal voor


http://img190.imageshack.us/img190/5276/nerobier.jpg


In het Marc Sleen Museum is donderdag het Nerobier en de heruitgave van Nero's 138ste avontuur "Het Bierkanaal" voorgesteld. Om de heruitgave van het stripverhaal, dat uit 1983 stamt, in de schijnwerpers te zetten, werd een gelegenheidsbier gebrouwen dat de naam Nerobier meekreeg.

De Stichting Marc Sleen stapte naar de vzw Brussels Beer Capital of the World om een bier te laten brouwen dat Nero op het lijf geschreven is. Bierliefhebber Sven Gatz (Open Vld), voorzitter van de vzw, en (bier)professor Denis De Keukeleire van de Universiteit Gent brouwden in samenwerking met Dirk Naudts van de Proefbrouwerij in Lochristi het bier.
 
Wennen
Het Nerobier is amberkleurig en bevat zes procent alcohol. Er werd in vergelijking met andere Belgische bieren veel meer hop gebruikt en het wordt gekenmerkt door lichte fruitige aroma's (onder meer pompelmoes). Volgens de Stichting is het even wennen aan de bittere nasmaak van het bier, "maar na een half glas, wanneer je een beetje verzadigd geraakt aan het bittere gevoel, wordt het een flinke dorstlesser, doordrinker en appetizer tegelijk".
 
Het etiket van de fles werd door Marc Sleen zelf getekend. Het Nerobier en het bijhorende glas zijn voorlopig enkel in het Marc Sleen Museum te verkrijgen.
 
Samen met de lancering van het Nerobier werd ook het album "Het Bierkanaal" uit 1983 heruitgebracht. Striptekenaar Dirk Stallaert ontwierp speciaal voor de heruitgave een nieuwe cover. Ook het album wordt in het museum verkocht.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek: Geen waterval, maar een vuurval

Uniek: Geen waterval, maar een 'vuurval'

Klik op de foto om een filmpje te bekijken


Een waterval kenden we al, maar wie geluk heeft kan ook een vuurval aanschouwen. Dat is geen lavastroom op de flank van een vulkaan, maar een waterval die op vuur lijkt door een specifieke lichtinval. Deze beelden werden gemaakt in het Amerikaanse Yosemite National Park.

De waterval (Horsetail Falls) is ongeveer 600 meter hoog. Het is wel degelijk water dat naar beneden stort, maar soms lijkt het wel op een lavastroom. Dit schouwspel vindt maar enkele dagen per jaar plaats en duurt enkele minuten. De laatste zonnestralen schijnen vanuit een perfecte hoek op de waterval waardoor het water op een lavastroom lijkt. Rond deze tijd van het jaar kunnen bezoekers van het nationale park de vuurval bekijken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom zovelen opnieuw verdikken na dieet

Waarom zovelen opnieuw verdikken na dieetWetenschappers brachten het fenomeen van jojoën in verband met een proteïne in het bloed, ze geloven nu dat ze een test kunnen ontwikkelen dit de slaagkans van je dieet op lange termijn kan voorspellen.

Onderzoekers uit acht Europese landen analyseerden het bloed van 96 diëters die al waren afgevallen. De helft van hen hadden het gewicht er succesvol af kunnen houden of waren zelfs nog meer afgevallen. De anderen zaten al snel terug op hun oude gewicht. Ze scanden hun bloed naar 34 proteïnes, daaruit blijkt dat een stof genaamd angiotensine-conversie-enzym sterk in nauw verband staat met het feit of een vrouw opnieuw verdikt of stabiel blijft. De dames die succesvol afvielen, vertoonden een kleinere daling in het niveau van dit enzym, dit is betrokken bij het vernauwen van de bloedvaten. Het is de onderzoekers nog niet duidelijk hoe dit enzym diëten verstoort, maar het kan zijn dat het de hormonen uit balans brengt die instaan voor een voldaan gevoel en dat het maakt dat het lichaam extra vet en water opslaat.

Gezondheid
Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van de afvallers te maken krijgt met het jojo-effect. Een middel vinden dat je gewicht stabiliseert, zal immens populair zijn. Daarnaast ishet ook goed voor de gezondheid zijn. Uit onderzoek blijkt dat snel gewichtsverlies en -toename  geassocieerd met diëten het risico op sterfte door hartziekte verdubbelt, daarnaast loop je ook meer kans op een vroegtijdige dood. Het werd ook in verband gebracht met beroerten en diabetes, het verzwakt het immuunsysteem, waardoor het lichaam kwetsbaarder wordt voor infecties.

Test en zelfvertrouwen
Deze ontdekking maakt de weg vrij voor een eenvoudige bloedtest die een afvaller kan vertellen of ze hulp nodig heeft om haar nieuwe slanke lijn te beweren, voor ze al haar harde werk te niet doet. Professor Jebb: "Het is vitaal om te begrijpen waarom diëten falen. De meeste mensen zijn niet slecht in afvallen, maar het is moeilijker om het gewicht er blijvend af te houden. Jojoën is psychologisch zwaar, je raakt in een vicieuze cirkel terecht en zo kweek je een gebrek aan zelfvertrouwen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is WikiLeaks?

Wat is WikiLeaks?


http://img580.imageshack.us/img580/9957/wikileaksi.jpgWat is WikiLeaks: een klokkenluiderswebsite die anoniem informatie publiceert om misstanden aan de kaak te stellen.

Oprichting: De domeinnaam wikileaks werd op 4 oktober 2006 geregistreerd. De site is officieel sinds januari 2007 in de lucht. WikiLeaks heeft niets met de internetencyclopedie Wikipedia te maken.

Oprichters: Het is een initiatief van de 39-jarige Australiër Julian Assange. Maar ook onder anderen Chinese dissidenten, journalisten, wiskundigen en technologen uit de VS, Europa, Zuid-Afrika en Taiwan richtten de site mee op.

Hoe werkt de site: WikiLeaks begon oorspronkelijk als wikisite, waar iedereen informatie op kon plaatsen en waarop mensen konden reageren. Inmiddels kunnen alleen de mensen, voornamelijk vrijwilligers, van WikiLeaks publiceren. Ook kan er niet meer gereageerd worden.

Anonimiteit: WikiLeaks krijgt de documenten op allerlei manieren aangeleverd, ook per post. Wie de bron is, wil de organisatie niet weten. Zodra dat toch duidelijk is, wordt die informatie vernietigd. Een team advocaten verdedigt de publicaties.

Financiering: Donaties. Verschillende bedrijven zoals creditcardmaatschappijen legden echter vermoedelijk onder druk van de Amerikaanse overheid de geldstroom naar WikiLeaks stil.

Wapenfeiten: Publicatie in april 2010 van een video waarop te zien was hoe Amerikaanse militairen vanuit een gevechtshelikopter burgers en medewerkers van het persbureau Reuters in Irak doodschoten in 2007. Daarna bracht de site vele duizenden documenten over de oorlogen in Afghanistan en Irak en honderdduizenden zogenoemde cables, berichten van Amerikaanse diplomaten, naar buiten.

Kritiek: Tegenstanders vinden dat de site de veiligheid en discretie van landen, instanties en personen in gevaar brengt. Voorstanders vinden echter dat WikiLeaks journalisten, politici of werknemers een veilige mogelijkheid biedt om gevoelig materiaal en misstanden naar buiten te brengen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer kinderen onder toezicht jeugdbescherming

Steeds meer kinderen onder toezicht jeugdbescherming

Het aantal kinderen dat onder toezicht staat van de jeugdbescherming door hun problematische thuissituatie is de afgelopen negen jaar met veertig procent toegenomen. Het gaat om bijna 25.000 jongeren.

Exact 24.422 kinderen jonger dan 21 hadden in 2009 bescherming nodig van het agentschap Jongerenwelzijn van de Vlaamse overheid, schrijft Het Laatste Nieuws. In 2000 waren het er 9.624 minder.

Vooral het aantal gevallen van kindermishandeling is erg toegenomen: 6,4 procent in 2009 en mogelijk nog meer in 2010. "Ik heb het gevoel dat er iets grondig mis is in de maatschappij", zegt Linda Van Weyenberg van Jongerenwelzijn in de krant Het Laatste Nieuws. "Het sociale weefsel in en rond de gezinnen is verzwakt. Vroeger konden ouders terugvallen op familie, vrienden en buren als het wat minder ging. De kinderen werden altijd wel ergens opgevangen. Maar nu zijn de families kleiner en ook minder hecht door de vele samengestelde gezinnen. Daardoor zijn er meer geïsoleerde gezinnen, waarin de ouders weinig hulp krijgen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeearenden vallen uit de lucht door honger in Canada

Zeearenden vallen uit de lucht door honger in CanadaDuizenden Amerikaanse zeearenden hebben in Canada moeite om de winter door te komen. Door voedselgebrek zijn sommige vogels zo uitgeput dat ze spontaan uit de lucht vallen of obstakels niet meer weten te ontwijken tijdens het vliegen. Dat meldde de Canadese krant 'Globe and Mail'.

Volgens natuurbeschermers in het westen van Canada vallen de enorme vogels soms zomaar uit de boom. Dierenartsen die de vogels vangen, hoeven daar geen moeite voor te doen: "Je loopt er naartoe en pakt ze op'', aldus dierenarts Maj Birch.

Minder zalm
In de herfst trekken normaliter veel zalmen naar Canada om daar eitjes te leggen. De adelaars eten hun buikje dan meestal vol, zodat ze de winter door kunnen komen. Afgelopen jaar was er echter veel minder zalm dan anders, wat heeft geleid tot een ware hongersnood onder de vogels.
 
Vergiftigd
De zeearenden wijken nu uit naar steden en vuilnisbelten. Volgens Robin Campbell van een lokale dierenopvang werden op een dag maar liefst dertienhonderd Amerikaanse zeearenden aangetroffen op een vuilnisbelt. "Mensen dumpen daar vergiftigde dieren en die worden door de adelaars opgegeten. De dieren zijn al sterk vermagerd, maar een groot deel raakt ook vergiftigd'', aldus Campbell.
 
Zegel president
De Amerikaanse zeearend is een grote, bruine vogel met een witte kop en gele snavel. De vogel kan tot wel een meter groot en zeven kilo zwaar worden. Volwassen dieren hebben een spanwijdte van 2,5 meter. De Amerikaanse zeearend staat afgebeeld op het zegel van de president van de Verenigde Staten.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shawn Colvin - Steady On

Shawn Colvin - Steady On

Klik op de foto om haar te beluisteren


Shawn Colvin is een Amerikaanse folk- en popzangeres die in 1997 bekend werd met het nummer 'Sunny Came Home'

Grammy Awards

    * 1991: Best Contemporary Folk Album — Steady On
    * 1998: Record of the Year — "Sunny Came Home"
    * 1998: Song of the Year — "Sunny Came Home"» Reageer (0)
23-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rugpijn niet gevolg van hoge hakken of bureaujob

Rugpijn niet gevolg van hoge hakken of bureaujob

Onze voorouders kampten vier miljoen geleden al met rugpijn, ontdekten Britse onderzoekers. Het is dus geen gevolg van onze moderne levensstijl als het dragen van hoge hakken of veel neerzitten.

Kwetsuur of ouderdom
De onderzoeker Asier Gomez-Olivencia analyseerde de ruggengraat van een 45-jarige man die een half miljoen jaar leefde. Hij was een lid van het mensenras 'homo heidelbergensis'. Hij reconstrueerde de ruggengraat en bestudeerde zijn rugproblemen. De man kampte met drie aandoeningen, die waarschijnlijk veroorzaakt werden door zijn oude leeftijd, maar het kan ook door een kwetsuur komen. Uit analyse van zijn bekken dat lichte onregelmatigheden een aandoening versneld kon hebben. De man gebruikte waarschijnlijk een wandelstok om zijn evenwicht te bewaren, hij kwam uit een gemeenschap nomadische jagers, ze aten herten en paarden. Hij kon door zijn beschadigde en pijnlijke rug onmogelijk jagen. Het feit dat hij ouder dan 45 werd, wat oud was voor toen, suggereert dat zijn stamleden voor hem zorgden.

Vrouwen
Ook de vrouwen van de stam kampten met pijn, de vorm en de grootte van het bekken van de vrouwelijke leden van Homo heidelbergensis tonen aan dat nieuwe moeders moeilijke bevallingen hadden.

Maar de geschiedenis van rugpijn gaat nog veel verder terug. Professor Gomez-Olivencia zegt dat dit al voorkwam bij de aapmensen, 4,4 miljoen jaar geleden. Lucy, een lid van Australopithecus afarensis, een skelet van 3, 2 miljoen jaar, had rugproblemen als gevolg van heffen, klimmen of acrobatisch gedrag.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlamd tijgertje gaat in therapie

Verlamd tijgertje gaat in therapie

Het achttien weken oude tijgertje Ranga wordt met de beste zorgen omringd in de dierentuin van het Duitse Halle Saale. Het diertje werd daar in oktober van vorig jaar geboren. Aanvankelijk was Ranga kerngezond, maar kort na de geboorte raakten de beide achterpootjes van het dier verlamd.http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/10/13/11/media_xl_4069031.jpg?20110223171415De verzorgers doen er nu alles aan om Ranga weer op de been te krijgen, om het zo te zeggen. De kleine tijger krijgt zelfs fysiotherapie in een waterbassin. Naar verluidt heeft dit een heilzaam effect want Ranga kan de achterpootjes alweer een beetje bewegen. (br.hln  foto epa)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna elke vrouw haat dagelijks haar lichaam

Bijna elke vrouw haat dagelijks haar lichaam

Sommige vrouwen hebben meer dan 100 negatieve gedachten over of stress over haar lichaam. Het gemiddelde is dertien, dat is bijna één per uur dat we wakker zijn.


97 procent van de vrouwen heeft minstens een keer per dag een negatieve gedachte over haar lichaam, dat blijkt uit een enquête bij 300 vrouwen verricht door Glamour magazine. Psychologe Ann Kearney-Cooke hielp bij het opstellen van de enquête: "Dat is veel, maar het verbaast me niet. Het is acceptabel geworden om jezelf naar beneden te halen. Het is zelfs zo erg dat wanneer een vrouw zegt dat ze van haar lichaam houdt, ze de vreemde eend in de bijt is. Het is normaler om jezelf te beledigen dan je lichaam te prijzen. Vrouwen halen zichzelf naar beneden bij hun vriendinnen, het is zo normaal dat het moeilijk is om dit te vermijden."


"Het huidige schoonheidsideaal wordt bepaald door magazines en celebs, dit heeft invloed op onze mening over onszelf, maar deze negatieve gedachten zijn ook een gewoonte geworden. De neurowetenschap toonde aan dat je brein gevormd wordt door waar je je op focust. Als je constant negatieve gedachten over je lichaam hebt, dan wordt die neurologische weg sterker en deze gedachten een gewoonte. Beeld je een concertpianist in, het neurologische pad in zijn of haar hersenen die muzikaliteit ondersteunen zijn ook sterker dan bij iemand die nog nooit piano aanraakte", voegt Kearney-Cooke er aan toe. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel dode babydolfijnen na olieramp VS

Veel dode babydolfijnen na olieramp VS


http://img39.imageshack.us/img39/6159/babydolfijntje.jpg


Op de Amerikaanse kusten aan de Golf van Mexico spoelen de laatste dagen opmerkelijk veel dode babydolfijnen aan. Onderzoekers stellen dat het gaat om tien keer meer dode dieren dan in andere jaren.

"Het gemiddelde is een of twee per maand. Dit jaar zitten we al op zeventien en februari is nog niet eens voorbij'', aldus Moby Solangi, directeur van het onderzoeksinstituut voor in zee levende zoogdieren in de staat Mississippi. "Om de een of andere reden zijn er afgebroken zwangerschappen of worden de dieren dood geboren.''

Ook volwassen dolfijnen
Solangi denkt dat de olieramp in de Golf van Mexico het hoge aantal dode baby dolfijnen heeft veroorzaakt. "We mogen niet te snel conclusies trekken, maar dit is wel meer dan een toevalligheid'', aldus de onderzoeker. Ook het aantal volwassen dolfijnen dat sterft, is gestegen. Vorig jaar werden 89 dode dolfijnen aangetroffen tegenover het gemiddelde van dertig in eerdere jaren.

Maart en april
Dolfijnen paren in het voorjaar. Na elf of twaalf maanden worden de jonge dolfijntjes geboren. De meeste geboortes vinden plaats in maart en april.

De explosie van boorplatform Deepwater Horizon en de daaropvolgende olieramp had in april vorig jaar plaats. De gevolgen waren enorm: in 87 dagen tijd liep een hoeveelheid olie van circa 4 miljoen vaten de zee in. De stranden van Amerikaanse kuststaten raakten vervuild en ook op zee dreven grote vlekken olie.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prostituee van 96 jaar vangt nog 60.000 euro per jaar


Prostituee van 96 jaar vangt nog 60.000 euro per jaar


http://img600.imageshack.us/img600/8563/jarrtelles.jpg


Een Britse vrouw van 96, die al sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog actief is in de seksindustrie, werkt vandaag de dag nog steeds als prostituee. Een aardige bijverdienste, blijkbaar, want Milly Cooper vangt er nog 60.000 euro per jaar mee. Dat meldt de Daily Mail.

Toen Milly 27 jaar was, werd ze smoorverliefd op een Amerikaan. Ze trouwde met hem en ruilde Londen voor Las Vegas. Haar man sneuvelde evenwel in de Tweede Wereldoorlog. Milly bleef alleen achter met haar dochtertje en zonder enige vorm van inkomen.

Als voormalige showgirl rolde ze als het ware in de prostitutie. Ze werd escortmeisje in de hogere kringen en verdiende al snel een klein fortuin.

Madame
Na jaren 'actieve dienst', werd Milly Cooper 'madame'. Ze had tien meisjes in dienst voor wie ze alle intieme afspraakjes regelde. Milly hertrouwde, maar bleef gedurende 25 jaar haar escortservice runnen.

3.500 mannen
Milly kon echter de lokroep naar het 'veldwerk' niet weerstaan en ze werd opnieuw prostituee. Ze heeft intussen naar eigen zeggen met 3.500 mannen de lakens gedeeld. Tegenwoordig ontvangt ze nog twee klanten per week. Milly is niet goedkoop: ze vraagt tot 900 euro per verwenbeurt. Haar klanten zijn tussen 29 en 92 jaar.

De lat hoog leggen
"De dag van vandaag hebben de meisjes stevige borsten en magere lijven. Ze lopen bij voorkeur halfnaakt rond. In mijn tijd noemden we dit soort vrouwen sletten. Ik blijf echter de lat hoog leggen. Ik ben steevast elegant gekleed en mijn klanten zijn gentlemen".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen gratis naar de dokter

Kinderen gratis naar de dokter


http://img101.imageshack.us/img101/3722/kinderenbijdedokter.jpgGratis geneeskunde voor kinderen is het nieuwste wapen in de concurrentie onder ziekenfondsen. Dat schrijft een Coreliokrant. Sinds januari betalen vijf afdelingen van de CM ook het remgeld terug van behandelingen en raadplegingen van kinderen tot en met twee jaar. Dat wil zeggen dat medische prestaties voor die kinderen volledig terugbetaald worden en dus gratis zijn.
 
Het socialistisch ziekenfonds West-Vlaanderen reageert en doet vanaf 1 april hetzelfde, maar dan voor kinderen tot en met zes jaar. De andere afdelingen van de beide ziekenfondsen en de andere ziekenfondsen (de onafhankelijke, de liberale en de neutrale) volgen de initiatieven op de voet.» Reageer (0)
22-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je moet leren uit een scheiding

Wat je moet leren uit een scheiding


http://img831.imageshack.us/img831/7141/scheidinga.jpg


Valentijn ligt weer achter ons. De liefde is weer wat bekoeld, maar bij sommigen ligt ze ver onder het vriespunt. De scheiding is nabij, maar welke lessen trek je nu best uit zo'n breuk?
Hou meer van jezelf dan anderen

Heel wat vrouwen blijven vasthangen aan een man, in de hoop dat hij ooit wel respect en liefde voor hen zal tonen. Belangrijk is echter om meer van jezelf te houden, dan van een ander. Verwacht niet dat een ander je beter gaat laten voelen. Dat gevoel moet vanuit jezelf komen.
Jaloezie is geen liefde

Mannen die jaloers zijn, worden vaak als 'schattig' door vrouwen bezien. Toch is jaloezie geen vorm van liefde, het is een vorm van controle. Doordat je man voortdurend controle over je wilt uitoefenen, kan je niet langer jezelf zijn.
Probleemmannen staan bij niemand goed

Een man die maar moeilijk met zichzelf om kan gaan, laat staan met een ander, heeft ernstige psychologische problemen. Het is niet aan jou om die op te lossen. Jij bent klaar voor een nieuwe, gezonde relatie. Je wilt een vriendin zijn, geen psychologe.
Drama maakt een relatie kapot

Iedereen maakt al eens ruzie, maar voortdurende drama's horen niet thuis in een gezonde relatie. Bouw je eigen leven op en zorg ervoor dat je niet vast zit aan een man om je eigen leven betekenis te geven. Je bent beter alleen en gelukkig dan samen en miserabel.
Feesten is geen basis voor een relatie

Je bent jong en je wilt wat. Ook als je al een dag ouder bent, kan een vriend waarmee je de bloemetjes kan buitenzetten erg aantrekkelijk lijken. Weet echter dat een relatie meer vraagt dan een avondje disco.
Zelfvertrouwen

Je bent pas klaar voor een volgende relatie als je zelfvertrouwen in orde is. Wanneer je steeds denkt dat alle fouten aan jezelf liggen, kan je niet zelfstandig zijn. Je zal al snel iemand zijn voetveeg worden, waardoor je zelfvertrouwen nog meer slinkt.
Verwar aantrekking niet met liefde

Een ontzettend knappe man kan je hart sneller doen slaan, maar is dat echte liefde? Uiterlijkheden veranderen al snel, maar dat egoïsme van die knapperd blijft. Ook als hij stokoud is.  (br.vandaag.be)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen overschatten hun aandeel in huishouden

"Mannen overschatten hun aandeel in huishouden"Mannen doen nog te weinig in huis en overschatten hun aandeel in het huishouden, dat blijkt uit een studie. Daar moet volgens het VN-departement voor Economische en Sociale Zaken verandering in komen.


Het beleid moet mannen aanmoedigen om meer tijd met hun familie te spenderen, klinkt het in de studie. "Mannen hebben verschillende rollen in het gezin: ze disciplineren, voeden op en verzorgen. Toch spitst het beleid op nationaal niveau zich toe op de rol van man als kostwinner", zegt Gary Barker, een van de auteurs van het rapport en directeur van Instituto Promundo, een Braziliaanse ngo die gendergelijkheid promoot. De boodschap van de studie is dat mannen een enorm positieve invloed kunnen hebben op hun familie.


"Gezinnen waarin de man actief betrokken is bij de opvoeding van de kinderen en aanwezig is op sleutelmomenten zijn doorgaans stabieler en succesvoller", verklaart Margaret O'Brien, hoogleraar en codirecteur van het Centre for Research on the Child and Family aan de East Anglia-universiteit in Groot-Brittannië.


Ondanks het potentieel van mannen om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan het welzijn van hun gezin, wijst het rapport erop dat mannen nog steeds veel minder dan hun deel doen van het huishouden. Algemeen presteren vrouwen twee tot tien maal meer uren van onbetaald zorgwerk dan hun mannelijke partners. Dat cijfer is vooral opvallend nu veel meer vrouwen ook gaan werken. Blijkbaar overschatten mannen vaak hun aandeel in het huishouden. In Brazilië bijvoorbeeld beweert 60 procent van de mannen dat ze minstens de helft van minstens een huishoudelijke taak op zich nemen. Slechts 20 procent van de Braziliaanse vrouwen is het hiermee eens. Een gelijkaardige kloof werd ook in andere landen vastgesteld. In de voorbije vijf decennia was er een enorme stijging in de economische bijdrage van vrouwen, toch blijven de traditionele opvattingen over het rollenpatroon overeind.


Volgens het rapport vindt 70 procent van de mensen in Europa dat vrouwen met schoolgaande kinderen deeltijds moeten werken. "Vrouwen worden nog steeds beschouwd als de belangrijkste verzorger, ook als ze de rol van kostwinner vervullen", aldus O'Brien, die meeschreef aan de studie. Mannen blijven afkerig staan tegenover een gelijke taakverdeling in de opvoeding, ondanks wetgeving die bedoeld is om mannen meer betrokken te maken. Vaderschapsverlof blijft bijvoorbeeld onderbenut: in landen als Brazilië, Mexico en Noorwegen nemen mannen maar een fractie van dit verlof op. (br.hln)


Er is hoop dat mannen meer zorgtaken zullen opnemen. "Vroeger had je meer uitgebreide families waar verschillende vrouwen onder een dak wonen. Met de komst van kleinere kerngezinnen moesten mannen nieuwe taken vervullen die traditioneel aan vrouwen toebehoorden. Al gaat de gedragsverandering heel traag", stelt O'Brien vast.


Volgens Barker zal economische versterking van vrouwen niet volstaan om meer gendergelijkheid te bereiken. "Om zeker te zijn dat de houding van de mannen volgt, moet je hen erbij betrekken. Ze moeten de idee van gelijkheid aanvaarden en beseffen dat ze niet te goed zijn voor taken die traditioneel door vrouwen werd gedaan."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We hebben korter lontje in de auto

We hebben korter lontje in de auto6 op 10 autobestuurders vindt dat mensen in de auto sneller geïrriteerd geraken. Opvallend is dat de grote meerderheid zichzelf daar niet bijrekent, zo blijkt uit een onderzoek door Psychologie Magazine.

Het magazine deed in samenwerking met de Nederlandse ANWB onderzoek naar agressief rijgedrag. Het merendeel van de ondervraagden denkt dat bestuurders sneller boos worden achter het stuur dan in andere situaties. Slechts een kwart rekent zichzelf daar bij.

Cijfers geven aan dat agressief gedrag meer voorkomt in het verkeer. 82 procent van de ondervraagden werd de voorbije maand al geconfronteerd met bumperklevers. 35 procent werd gehinderd bij het in- en uitvoegen. Ook obscene gebaren nemen in aantal toe achter het stuur.

Ergernissen
Waardoor worden we boos? De pas afsnijden staat bovenaan, gevolgd door het inpikken van een parkeerplaats, het hinderen bij in- of uitvoegen, niet laten passeren, de file voorbijrijden over de vluchtstrook, onnodig links rijden, hinderen bij het wisselen van de rijstrook, schelden en door rood licht rijden.

Communicatie
De reden waarom we sneller opgewonden raken, kent vele verklaringen. Eén ervan stelt dat auto's onze communicatiemogelijkheden belemmeren. Daardoor interpreteren we sneller iets als agressief gedrag. In de auto zetelen we ook een pak anoniemer als bestuurder dan als voetganger of fietser.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verborgen bastaardpot van het koningshuis


De verborgen 'bastaardpot' van het koningshuis


Koning Leopold III had zeker een buitenechtelijke dochter, Ingeborg Verdun, maar er is ook sprake van een bastaardzoon. 


Het Belgische koningshuis mag dan een aantal emotioneel verwaarloosde bastaardkinderen op de wereld gezet hebben, naar verluidt werd en wordt er financieel wel goed voor hen gezorgd. Er zou zelfs, zo vertelde royaltywatcher Kathy Pauwels op StuBru, een soort van 'fonds voor buitenechtelijke kinderen' voor opgericht zijn.


Nu blijkt dat koning Albert II niet alleen een buitenechtelijke dochter heeft - Delphine Boël - maar ook een geheime halfzus - Ingeborg Verdun - is het 'naast de pot plassen' van de Van Saksen-Coburgs weer een felbesproken onderwerp. Emotioneel werden de liefdeskinderen uit die affaires vaak aan hun lot overgelaten, financieel niet. Daar zou zelfs een 'bastaardpotje' voor bestaan.


Voor Ingeborg Verdun bijvoorbeeld, die nu 70 is en in Amerika woont. Ze is de vrucht van een vurige verhouding die Leopold III in 1940 had met Liselotte Landbeck, destijds de schaatslerares van zijn kinderen. Ingeborg heeft haar biologische vader nooit gekend, maar zou dus op geldelijk vlak nooit iets tekortgekomen zijn.http://img10.imageshack.us/img10/3108/albertii.jpg
Uit de buitenechtelijke affaire van Albert II met barones Sybille de Selys-Longchamps werd in 1968 Delphine Boël geboren.Delphine Boël en Ingeborg Verdun zijn lang niet de enige buitenechtelijke kinderen van het Belgische koningshuis, ook wel smalend de 'Van Seksen-Coburgs' genoemd. Zo hadden Leopold I en Leopold II elk twee bastaardzonen, en van Albert I werd er ook eentje vermoed maar dat werd nooit helemaal hard gemaakt.

Auteur Leo Van Audenhaege - die nu in zijn boek 'Van Küssnacht naar Argenteuil' met de halfzus van Albert II op de proppen komt - verwijst daarin overigens ook naar een mogelijke halfbroer van onze vorst, nóg een buitenechtelijk kind van Leopold III dus. Als het bewuste fonds al bestaat, dan lijkt het alvast zijn nut bewezen te hebben. (br.hln foto
belga)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voortaan kunnen we ons pensioen online aanvragen

Voortaan kunnen we ons pensioen online aanvragenWerknemers en zelfstandigen kunnen hun pensioen voortaan aanvragen via de website www.pensioenaanvraag.be. De nieuwe dienst, om de pensioenaanvraag door de burger te vereenvoudigen, is een initiatief van de Rijksdienst voor Pensioenen (RVP) en het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen (RSVZ).

Jaarlijks gaan meer dan 100.000 burgers met pensioen, aldus de RVP en het RSVZ. Tot nu moesten ze zich wenden tot het gemeentebestuur of de bevoegde pensioeninstelling om hun aanvraag in te dienen.

De website is toegankelijk voor alle burgers die werken of gewerkt hebben als werknemer (bediende, arbeider of contractueel bij de overheid) of als zelfstandige. Vastbenoemde ambtenaren moeten hun pensioenaanvraag indienen bij hun laatste werkgever. "Vervroegd met pensioen gaan, kan onder bepaalde voorwaarden vanaf 60 jaar. De aanvraag mag ten vroegste één jaar voor de gewenste ingangsdatum van het pensioen, en dus ten vroegste de maand van de 59ste verjaardag, ingediend worden. Wie op de normale pensioenleeftijd, op 65 jaar, met pensioen wil gaan, moet geen aanvraag indienen", leggen beide instellingen uit.

Elektronische identiteitskaart
De burger moet zich op pensioenaanvraag.be eerst identificeren aan de hand van zijn elektronische identiteitskaart of token. Vervolgens moet hij zijn gegevens controleren en aanvullen. Ten slotte wordt de aanvraag overgemaakt aan de bevoegde pensioeninstelling die eventueel contact met hem zal opnemen om bepaalde informatie toe te lichten.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.James Walsh - Born to be with you

James Walsh - Born to be with you

Klik op de foto om hem te beluisteren


James Walsh (born 9 June 1980, Chorley, Lancashire, England) is a singer, songwriter, guitarist, pianist and frontman of the band, Starsailor.

When Walsh was aged 12 he started to play the piano and by the time he was 14 he wrote his own songs; he enjoyed listening to groups like The Charlatans, Oasis and Jeff Buckley. A shy and lonely personality, he looked for artists that had, or have, an influence on the musicians of his generation].

Eventually he got attracted to artists and bands such as Neil Young, Bob Dylan, Nick Drake and The Beatles. Walsh was so impressed by the music of Tim Buckley, that he decided to name his own band after the title of Buckley's 1970 album Starsailor. He met fellow band members, James Stelfox and Ben Byrne, when he studied music at the Wigan and Leigh College in Wigan.

Some rumours said that Starsailor members Ben Byrne and James Stelfox were in another band. One day,when their vocalist didn't turn up, Walsh asked them if he could sit in with them and sing for this rehearsing. This was the first incarnation of Starsailor as a band. James decided to play the guitars for the band after the "frustration over not finding a musician right for the group" .

On March 31, 2009 The Sun announced that James Walsh will appear in the movie adaptation of controversial rock and roll novel Powder by Kevin Sampson. He'll play the role of the singer of the Grams . In April 3, 2009, Starsailor's Site Administrator Boo, confirmed part of the information stating that " James had been in talks with the Powder author about providing the vocals for the actor in the film" and else adding that "James himself won't be acting or appearing, but might provide the vocals for the songs in the film"

In the middle of 2002 there was a feud between Noel Gallager of Oasis and James Walsh (who was initially musically inspired by the sound of Oasis). Gallagher had called the Starsailor singer a 'cock' in an interview for NME magazine; something denied by the accused. However, when Walsh confronted Gallagher at the T In The Park festival in 2002, Gallagher claimed that if he said it, then it must be true. Noel's brother Liam got involved, allegedly squaring up to Walsh on the same day. In live shows following this, most notably at the 2002 V Festival, the Starsailor front man announced 'it is nice to be good, and good to be nice'. Gallagher went onto declare that the incident was 'the most fun Walsh has had in his life'. The feud was resolved at Glastonbury in 2004.

Walsh has been married to Lisa McNamee since 2003 and has a daughter called Niamh (born 8 August 2002). In June 30, 2008 he became a father again when his second son was born. The baby was named Cillian James.

He is a fanatical supporter of Liverpool F.C. and used to play concerts for the other supporters and leave comments about the development of the team in his Myspace.
» Reageer (0)
21-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knieprotheses werken na 15 jaar nog prima

"Knieprotheses werken na 15 jaar nog prima""De overgrote meerderheid van de knieprotheses (97 procent) werkt 15 jaar na plaatsing nog altijd uitstekend." Dat zegt orthopediste Nele Arnout in Bodytalk. In de komende jaren zullen knieprotheses nog verbeteren omdat de nieuwste generaties nog sterker en slijtvaster zijn, waardoor nog minder deeltjes los zullen komen.

De normale situatie in de knie voor 100 procent nabootsen lukt echter nog niet. "We zien soms patiënten die opnieuw kunnen voetballen of skiën met een prothese, maar dat is niet iedereen gegeven.

"Negentig tot 95 procent is na een jaar zo goed als volledig pijnvrij en er komt nog meer beterschap met de tijd.

"Maar 5 procent houdt enige mate van hinder over en de oorzaak is vaak niet duidelijk", aldus Arnout. Door de vergrijzing neemt de vraag naar knieprothesen elk jaar toe.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsbeertweeling Siku en Sesi zeten hun eerste stapjes


IJsbeertweeling Siku en Sesi zeten hun eerste stapjes


http://img42.imageshack.us/img42/8850/sikuensesi.jpgDe ijsbeertweeling die eind november werd geboren in Dierenpark Rhenen in Nederland heeft voor de eerste keer een frisse neus gehaald. De beertjes kregen ook eindelijk ook een naam, liet een woordvoerster van de dierentuin weten. De twee heten Siku en Sesi, wat ijs en sneeuw betekent in de taal van de Inuit. Dat die namen bij zowel mannetjes als vrouwtjes passen, komt goed uit. Onduidelijk is nog welk geslacht de twee hebben. Dat moet de komende weken blijken uit de manier waarop ze plassen, aldus de woordvoerster.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britten willen de klok twee uur vooruit zetten

Britten willen de klok twee uur vooruit zettenIn Engeland gaan stemmen op om de klok in de zomermaanden twee uur vooruit te zetten, zo meldt het AD. De langere avonden zullen het toerisme een enorme boost geven. Tegenstanders morren echter en voorzien problemen.

Volgens The Telegraph levert de invoering Engeland miljoenen op. Niet alleen profiteert de toeristenindustrie, maar het land land bespaart ook nog eens miljoenen ponden op verlichting en verkeersongevallen, zo is berekend.

Tegenstanders roepen dat het plan waanzin is. Zo zullen juist meer verkeersongelukken plaatsvinden doordat het 's ochtends langer donker is waardoor het gevaarlijker voor kinderen wordt om naar school te gaan. Artsen waarschuwen dat het verzetten van de tijd ernstige gevolgen kan hebben voor de volksgezondheid.

Boven Manchester zou de zon pas rond negen uur aan de hemel verschijnen. Vooral de Schotten zijn tegen. En die stemmen zijn wel nodig om de zomertijdplannen door het parlement te krijgen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde ziet na 10 jaar huwelijk voor het eerst zijn vrouw

Blinde ziet na 10 jaar huwelijk voor het eerst zijn vrouw


http://img267.imageshack.us/img267/4371/christhomond.jpg


Pas na tien jaar huwelijk heeft hij zijn vrouw voor het eerst gezien. En toch leefden ze samen maar Chris Thomond was blind toen hij met zijn geliefde in het huwelijksbootje stapte. "Als blinde zijn stemmen heel belangrijk. Op basis van de stem schep je een beeld van anderen. Het beeld dat ik had van mijn vrouw klopte met de realiteit", lacht de succesvolle ondernemer en vader van twee kinderen.

"Kijk, als je blind bent dan ga je je inbeelden hoe mensen eruitzien. Dat doe je niet door mensen aan te raken of door ze te vragen hoe ze eruitzien maar door naar hun stem te luisten. Op basis van hun  stem en woorden beeldde ik me dan in hoe ze waren. Ik realiseer me nu dat ik ook vaak een foutief beeld had van mensen maar toen ik mijn vrouw voor het eerst zag dan klopte het beeld dat ik van haar had", vertelt Thomond die na een experimentele ingreep in een gespecialiseerd ziekenhuis in Brighton opnieuw kan zien.

"Ik verloor mijn zicht met kerst in 1972. Ik was aan het spelen en viel in een bos netels. Ik stond vol uitslag en moest van de dokter pillen slikken. Na een paar weken was de huiduitslag verdwenen maar stopte mijn traanproductie. Ik moest naar het ziekenhuis. Wat ze ook probeerden, ze konden me niet helpen. Ik merkte ook dat ik mijn stripverhalen niet meer kon lezen. Mijn zicht ging er steeds verder op achteruit en toen ik veertien was, werd ik volledig blind."

Zelfstandig leven én presteren
Toen veranderde het leven van de knul ingrijpend. Hij moest zijn school verlaten en ging naar een speciale school in Birmingham. "Voor mijn ouders was het hard. Ze moesten me achterlaten. Ik bleef er ganse weken op kostschool, er was geen andere keuze. Daarna ging ik informatica studeren en werd volledig zelfstandig. Ik leerde koken, poetsen, sporten en ging uit. Ik belde mijn ouders elke dag en ze waren best trots op me. Ik verbaasde steeds meer mensen. Iedereen gaat ervan uit dat als je blind bent het vooral een zaak is van overleven, van zich redden en niet van presteren."

"Geen verloren jaren"
"Ik kan ook niet zeggen dat mijn 'blinde jaren' verloren jaren waren. Ik heb er heel wat van geleerd." Maar het hoogtepunt was toch zijn ontmoeting met Gurjeet. "Ik geloofde nooit dat iemand me wilde huwen maar zij wou het wel. Ik voelde meteen dat ze lief was. Mijn geluk kon niet op. Ook op mijn trouwdag twijfelde ik nog. Het was te mooi om waar te zijn. Ik vroeg me af of ze wel zou komen opdagen", lacht Thomond. "Maar ze hield woord en sinds die dag stonden we zij aan zij, ook letterlijk. Na mijn huwelijk startte ik een computerzaak. Ik kreeg hulp van mijn vrouw. We werkten vaak nachten door. Zij was mijn paar ogen en reed me vaak het ganse land rond om computers te leveren met onze dochters op de achterbank. Onze zaak werd een succes en we werden een van de grootste computerleveranciers van Groot-Brittannië."

Experimentele ingreep
"Blind zijn was gewoon onderdeel van ons huwelijk. We praatten er niet over, we leefden ermee. Ik dacht nooit dat het een verschil zou maken. Ik leefde gewoon mijn leven. Tot op de dag dat een bevriende opticien mijn kantoor binnenstormde. Hij had gehoord over een nieuwe techniek en wist het zeker. Het was de oplossing voor mijn probleem. Na een experimentele ingreep zou ik opnieuw kunnen zien. Twee weken lag ik in een gespecialiseerd ziekenhuis in Brighton. Toen de windels van mijn ogen gingen zag ik de das van de dokter en daarna zijn glimlach. Alles werd plots kristalhelder. Toen Gurjeet en mijn dochters de kamer binnen kwamen, zag ik ze zoals ik ze me altijd ingebeeld had. Ik zal dat moment nooit meer vergeten. 'Ik kan jullie zien'", zei ik.

Nieuwe wereld
"Wat me het meest trof was dat de wereld er zo lichtkleurig uitziet. Mijn laatste herinneringen dateerden uit de jaren zeventig. Toen was alles zo donker...winkels, wagens...noem maar op. Alles was toen zo donkerkleurig. Mijn eerste stappen in de 'nieuwe wereld' zette ik langs de kustlijn in Brighton. Het was een prachtige dag en ik wandelde samen met mijn dochters, hand in hand. Ik straalde van geluk en was apetrots op mijn meisjes. Ik kon ook niet stoppen met kijken.... naar links, rechts, naar voor en achter. Overal was er wel iets te zien. Het was onbeschrijfelijk en nog elke dag knijp ik in mijn arm. Ik kan het nog steeds niet geloven. Zo zie je maar", besluit Thomond passend in de Britse krant The Guardian. (br.hln
Foto The Guardian)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven verwoest rond oliebron Golf van Mexico


Leven verwoest rond oliebron Golf van Mexico


http://img141.imageshack.us/img141/8920/olieingolfvanmexico.jpg


Op de bodem van de Golf van Mexico ligt op sommige plaatsen een laag drek van dode dieren en olie van soms wel 10 centimeter dik. Volgens een onderzoekster is het zeeleven "verwoest'' door de grootste olieramp in de Amerikaanse geschiedenis. Dat stelde Samantha Joye van de Universiteit van Georgia, aldus de BBC.


Volgens Joye, die op een wetenschappelijke conferentie sprak over haar bevindingen, is het door de olie getroffen gebied eind 2012 nog niet hersteld. Dat was wel de voorspelling van olieproducent BP, dat het boorplatform huurde toen het zonk en de ramp veroorzaakte. Het zal volgens Joye nog wel een jaar of tien duren voor alle gevolgen van de olieramp duidelijk zijn.


Joye ging met een duikboot op onderzoek uit en trof rond de inmiddels gesloten oliebron een vernietigd ecosysteem aan. "Ik heb geen levende zeekomkommer gezien, terwijl die normaal overal zitten'', aldus Joye, die verder stelde dat onder meer ook het koraal zwaar te lijden heeft onder de olie.
 

Ze denkt dat de Golf van Mexico op termijn wel weer zal herstellen. "Ik denk dat we in 2012 pas de implicaties voor de visserij en de onaangename gevolgen hiervan pas gaan zien'', aldus Joye. "Maar de Golf is veerkrachtig.''
 

De olieramp ontstond eind april na een ontploffing op een boorplatform in de Golf van Mexico. De gevolgen waren enorm: in 87 dagen tijd liep een hoeveelheid olie van circa 4 miljoen vaten de zee in. De stranden van Amerikaanse kuststaten raakten vervuild en ook op zee dreven grote vlekken olie.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een tweede kind is te duur

"Een tweede kind is te duur"


Steeds meer Britse paren kunnen zich geen tweede kind meer veroorloven.


Bijna twee op drie ouderparen in Groot-Brittannië kan zich geen tweede kind veroorloven. Ze willen wel maar hebben niet de financiële middelen voor een extra broertje of zusje. Kinderen kosten immers geld, veel geld zo blijkt. Volgens een Britse berekening spenderen ouders 32.0455 euro per kind tot de leeftijd van 21.

Dat elk kind een spreekwoordelijk huis kost, weet ook elke Vlaming. Het is altijd wat. Het begint met dure pampers, schoenen, consultaties bij dokters en tandartsen over schoolreisjes en de lidmaatschappen van sportclubs en andere verenigingen. De kosten lijken wel eindeloos en dan willen de ouders ook nog graag op vakantie met hun kroost. Uit een rondvraag in Groot-Brittannië blijkt dan ook dat 58 procent van de respondenten zegt zich geen tweede kind te kunnen veroorloven en 64 procent met twee kinderen vindt een derde kind dan weer te duur.

Het blijft allemaal niet zonder gevolgen. De onderzoekers waarschuwen dat het Britse bevolkingscijfer op termijn zal dalen. "De gemiddelde grootte van het Britse gezin zal snel afnemen als de kost voor het opvoeden van een kind oploopt tot 32.2234 euro", luidt het. Uit cijfers van het Nationale Instituut voor de Statistiek blijkt verder dat het gemiddeld aantal kinderen per koppel -gehuwd of samenwonend- blijft dalen. In 1971 was twee kinderen de standaard. Uit de laatste cijfers van 2009 blijkt dat het aantal gedaald is tot 1,7. Bovendien is het cijfer van kinderloze gehuwde of samenwonende koppels significant gestegen van 16 procent in 1971 tot 20 procent in 2009.

Te duur
Volgens de krant Daily Mail is de stijgende levenskost de verklaring voor het dalend aantal geboortes. De kost voor het dagelijks leven is sterker gestegen dan de gemiddelde lonen. Een voorbeeld hiervan is het feit dat de lonen van de ambtenaren voor de volgende twee jaar bevroren zijn en werknemers in de privésector amper kunnen rekenen op een loonsstijging van twee procent. Bovendien kost ook het bezit van een wagen steeds meer. Zo zijn de brandstofprijzen spectaculair gestegen -plus 33 procent- net als de premie voor de autoverzekering.

"Toen ik op een scan zag dat ik in verwachting was van een tweeling maakte ik een grapje", vertelt Louise Colley. "'Ze gaan me gewoon een private school kosten', zei ik. De kosten voor de opvoeding van kinderen zijn voor ouders astronomisch hoog geworden."

Onderwijs
Uit de rondvraag onder duizend ouders met kinderen jonger dan 22 blijkt dat ze gemiddeld al 32.0455 euro gespendeerd hadden aan hun oogappels. De grootste happen uit het budget zijn onderwijs. Vooral het hoger onderwijs kost de ouders een arm en een been. Wat overigens logisch is, hoger onderwijs in Groot-Brittannië kost een veelvoud van het hoger onderwijs in Vlaanderen. Aan de opleiding van hun kind spenderen ze 79.446 euro.

Tweede stevige hap uit het (gezins)budget zijn de 'huishoudkosten' zoals een internetverbinding, een treinabonnement en een 'home invest plan'. Samen goed voor 91.484 euro.

Dan zijn er nog de uitgavenposten voeding en kleding, goed voor 82.288 euro en last but not least, de uitgaven voor 'vrije tijd en ontspanning' zoals vakantie, speelgoed en zakgeld. Dat kost een Britse ouder per kind al snel 69.015 euro.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Is dit het Engelse monster van Loch Ness?

Is dit het Engelse monster van Loch Ness?Mysterie op Lake Windermere, met zijn lengte van bijna 17 kilometer en diepte van 67 meter Engelands grootste natuurlijke meer. Twee kajakkers hebben er een vreemd beest op camera vastgelegd dat over het kanaal al gretig vergeleken wordt met het legendarische Schotse monster van Loch Ness.


Volgens Tom Pickles en Sarah Harrington zwom het beest, dat 15 meter lang zou zijn, aan een snelheid van 10 miles per hour (16 kilometer per uur) en liet het een grote golf achter. De twee keken het schouwspel zo'n twintig seconden lang vol ongeloof aan, tot het beest verdween in de mist. Waarna  de kajakkers snel terug naar de kade roeiden. In Lake District is het al de achtste keer in vijf jaar dat er melding gemaakt wordt van een mysterieus beest in de wateren.


"Als het ding echt zo groot is als ze beschrijven, kunnen we echt van een Loch Ness monster gewagen", zegt een waterecoloog in het Britse 'The Sun'. "Het zou een Oost-Europese zeewolf kunnen zijn, maar die zijn normaal gezien niet zo groot. Ik heb echt geen idee wat dit is."


Pickles (24) nam de foto met zijn gsm, terwijl hij samen met zijn it-collega Harrington (23) op teambuilding was. "Eerst dat ik dat het een hond was", aldus Pickles. "Tot ik zag het dat het veel langer was en zich snel voortbewoog. Elke bult op de rug vertoonde veel rimpels. Omwille van de grote schaduw errond, moet het beest nog een pak groter zijn dan we te zien kregen. De huid was zwart of bruin, een beetje zoals een zeehond. Maar die vorm, die had ik nog nooit gezien. Het moet wel de lengte van drie auto's gehad hebben. Weerzinwekkend."


Voor Sarah was het een enorme slang. "We waren doodsbang. Het enige wat ik kon denken, was hoe zo snel mogelijk uit dit meer te geraken." Sinds 1950 zou het beest zich af en toe vertonen en de inwoners van het dorp Bowness hebben het al tot 'Bownessie' gedoopt. In 2006 zag ook ene Steve Burnip 'Bownessie'. "Het had drie bulten op zijn rug. De gelijkenis met de foto die ik nu zie is griezelig." Toch blijven er ook sceptici. "We hebben al miljoenen passagiers op dit meer vervoerd en nog nooit heeft iemand Bownessie gezien", zegt Nigel Wilkinson van Windermere Lake Cruises.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bobby Vinton - Mr Lonely

Bobby Vinton - Mr Lonely

Klik op de foto om hem te beluisteren


Bobby Vinton (Stanley Robert Vinton 16 april 1935) is een Amerikaans popzanger. Hij is een van de bekendste liefdesliedjes zangers van de afgelopen decennia. Zijn grootste succes beleefde hij met het nummer Blue Velvet.

Bobby Vinton werd geboren in Canonsburg, Pennsylvania (nabij Pittsburgh). Hij was het enige kind van een lokaal zeer populaire zanger, Stan Vinton (Stanley Vinton, Sr.).

Op de leeftijd van zestien speelde Vinton voor het eerst met zijn band in clubs rond Pittsburgh. Met het geld dat hij daarmee verdiende kon hij zijn studie aan de Duquesne University bekostigen, waar hij muziek studeerde en slaagde met in graad in muzikale compositie. In zijn tijd bij Duquesne raakte hij bekwaam in het bespelen van alle instrumenten waar zijn band gebruik van maakte: piano, klarinet, saxofoon, trompet, drums and hobo.

Na kort gediend te hebben in het Amerikaanse leger, kreeg Vinton in 1960 een contract bij Epic Records als bandleader. Na twee onsuccesvolle albums en diverse singles leek Epic op het punt te staan de stekker eruit te trekken. Juist op dat moment scoorde Vinton zijn eerste hit single, getiteld Roses Are Red (My Love). Het stond vier weken op 1 bij de Billboard Hot 100 in 1962. Zijn grootste hit is zonder twijfel Blue Velvet, die ook een nummer 1-hit werd op de Billboard Hot 100 in 1963.

Drieëntwintig jaar later noemde David Lynch zijn film Blue Velvet naar het nummer van Vinton. In 1990 klom het nummer naar de top van de hitlijsten in Groot-Brittannië nadat het werd gebruikt in een reclame voor huidcrème van Nivea.

In 1964 had Vinton twee #1 hits, "There! I've Said It Again" en "Mr. Lonely". Harmony Korine noemde haar film Mister Lonely uit 2007 na het laatstgenoemde nummer, en nu is het de basis voor Akon's hit Lonely.
» Reageer (0)
20-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alfred Sisley 1839 - 1899 was een Frans impressionistisch kunstschilder.

Alfred Sisley 1839 – 1899 was een Frans impressionistisch kunstschilder.

Klik op de afbeelding om een filmpje van zijn overige werken te bekijkenAlfred Sisley (Parijs, 30 oktober 1839 – Moret-sur-Loing, 29 januari 1899) was een Frans impressionistisch kunstschilder.


Sisley werd geboren in Parijs als kind van de daar wonende rijke Engelse zakenman William Sisley (1799 – 1879), die handel dreef met de zuidelijke Verenigde Staten. Na zijn schooltijd in Parijs werd Alfred in 1857 door zijn vader naar Londen gestuurd om zijn Engels te verbeteren en in het zakenleven carrière te maken. Hij bracht echter veel tijd door in musea, waar hij vooral het werk van Constable en Turner bestudeerde.
Brug bij Villeneuve-la-Garenne. 1872. Alfred Sisley. New York: Metropolitan Museum of Art.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/alfred-sisley2.jpg?t=1298210003
Sisley voelde zich niet aangetrokken tot de zakenwereld en keerde in 1862 terug naar Parijs om kunstschilder te worden. Zijn familie steunde hem hierin en stuurde hem naar de École des Beaux Arts, waar hij studeerde onder de Zwitserse historieschilder Marc-Charles-Gabriel Gleyre. Gleyre, die ook latere grootheden als Claude Monet en Pierre-Auguste Renoir onder zijn hoede had, was geliefd bij zijn leerlingen omdat hij schilderen in de open lucht (en plein air) en originaliteit aanmoedigde. Sisley bracht ook veel tijd door met schilderen in het bos van Fontainebleau en was een leerling van Camille Corot.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Alfred-Sisley3.jpg?t=1298210071
Gedurende de Frans-Pruisische Oorlog (1870) woonde Sisley enige tijd in Londen. Zijn vader verloor al zijn geld als gevolg van deze oorlog, waardoor Sisley alleen van de verkoop van zijn schilderijen moest leven. In tegenstelling tot sommige andere impressionisten deed hij weinig aan zelfpromotie, waardoor hij pas in zijn laatste jaren enige erkenning kreeg en het grootste gedeelte van de rest van zijn leven in armoede doorbracht. In 1870 trouwde hij met Louise Adélaïde Eugéne Lescouezec (1834 - 1898), die hem een zoon (Pierre, 1867) en een dochter (Jeanne, 1869) schonk.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Alfred-Sisley5.jpg?t=1298210242
In 1899 overleed Sisley aan keelkanker in Moret-sur-Loing, circa 10 km ten oosten van Fontainebleau.

Sisley staat bekend als een van de "puurste" impressionisten en deed mee aan de eerste impressionistische tentoonstelling in 1874 en die van 1876, 1877 en 1882. Hij produceerde circa 900 olieverfschilderijen, vrijwel allemaal landschappen. Sisley hield van het Franse platteland, waar hij zelf lang woonde, maar maakte ook enkele werken in Londen en in de omgeving van Cardiff.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Alfred_Sisley4.jpg?t=1298210166
Sisley's landschappen, waarin mensen meestal afwezig zijn en die een serene sfeer hebben, worden vaak gedomineerd door de lucht, die hem fascineerde. Opvallend is ook zijn voorliefde voor sneeuw. In een brief aan een vriend schreef hij: "Elk schilderij toont een plek waarop de schilder verliefd is geworden."
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Alfred-Sisley6.jpg?t=1298211251
Alfred Sisley
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chronisch vermoeiden herstellen beter als ze minder rusten


Chronisch vermoeiden herstellen beter als ze minder rustenHet klinkt contradictorisch, maar patiënten die lijden aan het chronisch vermoeidheidssyndroom hebben meer kans om te herstellen als ze erop uit trekken en gaan sporten. "Wie zich pusht om de grenzen te verleggen, geneest beter", aldus de Britse onderzoekers. Gradueel is hierbij het kernwoord: de grenzen stilletjesaan verleggen dus, niet te veel in een keer willen.


Dat besloten ze na de grootste studie tot nu toe bij de mysterieuze ziekte. 640 Britse patiënten werden toegewezen aan verschillende soorten therapieën: een graduele bewegingstherapie, cognitieve gedragstherapie en een therapie waarbij de therapeuten de patiënten de grenzen van hun kunnen leren aanvaarden.


Alle patiënten werden daarnaast ook medisch begeleid, kregen tips over het omgaan met de ziekte en werden behandeld voor pijn en slapeloosheid.


Vervolgens werd gemeten hoe moe ze waren, hoe ze fysiek functioneerden, hoe gezond ze zijn, in hoeverre ze een normaal leven kunnen leiden. De patiënten moesten ook een test afleggen: hoe ver kunnen ze wandelen in zes minuten, en hoe slaperig, moe en humeurig zijn ze na die inspanning.


Van de patiënten toegewezen aan de eerste twee therapieën rapporteerde 60 procent dat hun energieniveaus bijna op het oude niveau waren, terwijl slechts 30 procent van de patiënten die de 'aanvaardingstherapie' verbetering vertoonden.


Chronisch vermoeidheidsyndroom is een langdurige ziekte waarbij de persoon onverklaarbaar uitgeput is en dit zowel op fysiek en mentaal vlak. Ook het concentratievermogen en het geheugen gaat erop vooruit, de slaap raakt verstoord en de gewrichten doen pijn.  Wetenschappers hebben nog niet doorgrond hoe de ziekte ontstaat, of hoe ze het best behandeld kan worden.


Algemeen wordt gedacht dat de aandoening start met een virale infectie, maar recent toonde een studie aan dat een virus dat gelinkt werd aan chronische vermoeidheid eigenlijk uit een vervuild labostaal kwam.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erotische werken Vlaamse Primitief in Londense National Gallery

Erotische werken Vlaamse Primitief in Londense National Gallery

Vanaf woensdag is in de National Gallery London een overzichtstentoonstelling te zien over het renaissancewerk van de Vlaamse kunstschilder Jan Gossaert (1532). Een uitgebreidere expo van de Vlaamse Primitief was tot halverwege januari te zien in het Metropolitan Museum of Art in New York.
 
De National Gallery huisvest een belangrijke collectie West-Europese schilderijen uit de dertiende tot de negentiende eeuw.
Van 23 februari tot 30 mei is daar 'Jan Gossaert's Renaissance' te zien, met schilderijen vanaf Gossaerts vroege bezoeken aan Rome tot erotische werken uit de reeks 'Adam en Eva'. Op de expositie komen meer dan tachtig werken aan bod, waaronder Gossaerts meest belangrijke Madonna met kind (1527) uit het Prado in Madrid en 'Hercules en Deianeira' (1517) uit het Barber Institute of Fine Arts in Birmingham.
 
Gossaert werkte voor het Bourgondische hof in de Lage Landen en is gekend voor zijn sensuele naaktbeelden, illusionistische portretten en zijn kunst om de textuur van marmer op doek over te brengen. Jan Gossaert wordt gezien als scharnier tussen de gebroeders van Eyck en Rubens.
 
De National Gallery heeft één van de grootste collecties van Gossaert's schilderijen wereldwijd. De tentoonstelling wordt gesteund door de Vlaamse Overheid.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuster uit klooster gezet omdat ze op Facebook zat


Zuster uit klooster gezet omdat ze op Facebook zat

Zuster Maria Jesus Galan was blij toen er tien jaar geleden een computer kwam in haar klooster in het Spaanse Toledo.


Ze digitaliseerde niet alleen het archief van het Santo Domingo el Real klooster, de computer zorgde ook voor meer werelds gemak. "We konden bijvoorbeeld online bankieren, wat ons tripjes naar de stad bespaarde", verklaart Galan in The Telegraph. Om haar vaardigheid op dat vreemde toestel kreeg ze van haar collega-nonnen de bijnaam 'Zuster Internet'.

Zuster Maria ging ook op Facebook en kreeg al gauw 600 vrienden aan wie ze "het goede nieuws" verspreidde.

Maar na 35 jaar in het klooster wordt zuster Maria (54) er aan de deur gezet. Contact met de buitenwereld is immers niet gewenst door Moeder Overste. Zuster Maria woont nu weer bij haar moeder en wil "andere horizonten verkennen".

Het is niet de eerste keer dat het internet problemen geeft voor de religieuze autoriteiten in Toledo. Vorig jaar werd een pastoor uit zijn functie ontheven nadat hij zijn diensten als mannelijke prostituee via het internet aanbood.

In Italië sleepte een non dan weer haar ex-vriend voor de rechter omdat hij naaktfoto's van haar op Facebook had geplaatst.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penny McLean - Lady Bump

Penny McLean - Lady Bump

Klik op de foto om haar te beluisteren


Penny McLean ( Gertrude Wirsching)  geboren 04 november 1946 in Klagenfurt. Zij is een Oostenrijkse zangeres en liedjes schrijfster. Zij is onder andere bekend met het nummer Lady Bump.» Reageer (0)
19-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het levensboekhttp://img98.imageshack.us/img98/5529/hetboek.jpghet leven,
dat is je door je moeder gegeven.
je leven,
die staat dan nog nergens beschreven.
een leeg boek,
dat gaat dan open.
blad voor blad,
ga je het boek dan doorlopen.
op het eind,
is het helemaal gevuld.
dat is het punt,
dat je leven zich heeft onthuld.
dan kijk je terug,
op het leven wat je hebt gehad.
dan zie je,
dat was je pad
in het boek» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinses Mathilde vierde populairste van Europa

Prinses Mathilde vierde populairste van Europa


http://img576.imageshack.us/img576/3903/prinsesmathilde.jpgVan alle prinsessen in Europa is onze prinses Mathilde de vierde populairste. Dat blijkt uit de populariteitspoll van het Nederlandse royaltytijdschrift Vorsten Royale.

Tussen alle 25 Europese prinsessen doet onze Mathilde het nog niet zo slecht. In 2009 prijkte ze nog op de negende plaats, dit jaar staat ze, net zoals vorig jaar, op de vierde plaats. Opvallend: het verschil met de modieuze kroonprinses Mary van Denemarken is minimaal: slechts 0,01 procent. Volgens de redactie van Vorsten Royale is de kans groot dat Mathilde volgend jaar het erepodium betreedt.

Naast kroonprinses Mary (6,67 procent van de stemmen) gaan ook prinses Victoria van Zweden (10,31 procent) en prinses Máxima (40,44 procent) Mathilde (6,66 procent) vooraf. 'Ze kan dus nog wel wat leren van Maxima', zegt de Nederlandse royaltywatcher Esther Wolswinkel. Maar ter herinnering: in 2009 peilde het Franse tijdschrift Point de Vue ook al naar de populairste prinses van Europa. Onze Mathilde kwam toen als beste uit de bus, Máxima stond op de tweede plaats.

Voor de poll van Vorsten Royale dong de verloofde van de Engelse prins William, Kate Middleton, voor het eerst mee. Middleton kwam zo op een achtste plaats binnen. Prinses Letizia van Spanje is een van de prinsessen die zomaar uit de top tien verdwenen. (br.Het Nieuwsblad)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsmummie Ötzi krijgt een gezicht


IJsmummie Ötzi krijgt een gezicht


http://img511.imageshack.us/img511/3217/ijsmummietzi.jpg


IJsmummie Ötzi heeft een gezicht gekregen. Dat werd geconstrueerd door de Nederlandse tweelingbroers Adrie en Alfons Kennis, 20 jaar nadat de mummie werd gevonden in de Italiaanse Ötzaler Alpen.


Het blijft evenwel strikt geheim hoe Ötzi er daadwerkelijk uitzag. "Er mogen nog geen foto's van hem gepubliceerd worden, dat mag pas bij de opening van de tentoonstelling," geven de broers toe.


De ijsmummie was bij overlijden ongeveer 50 jaar oud, wat erg oud is voor mensen in die tijd. "Hij was ziek en had een hele dunne huid", aldus Adrie. Zijn uiterlijk was verder niet erg aantrekkelijk: "Hij heeft nogal een muizenkoppie en onderbeet. Zijn neus lijkt een beetje op die van een heks en zijn tanden zijn zo goed als afgesleten", aldus Adrie Kennis.
 

"Zijn haarkleur is niet bekend, maar omdat zijn ogen donkerbruin waren, vermoeden we dat het haar ook bruin was. Bruin met grijs, gezien zijn ouderdom."


Ötzi werd in 1991 gevonden door bergbeklimmers. Het lijk bleek meer dan 5.300 jaar te zijn. De vondst zorgde wereldwijd voor veel opwinding. Het lijk was namelijk zo goed als intact gebleven, net zoals de kleding die Ötzi droeg en de spullen die hij bij zich had.


Een nagemaakte versie van de oudste menselijke mummie ooit gevonden in Europa, is vanaf 1 maart bijna een jaar lang te zien in het Zuid-Tiroler Archeologisch Museum in het Italiaanse Belzone. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen bereid een jaar seks op te geven voor slanke lijn


Vrouwen bereid een jaar seks op te geven voor slanke lijn51 procent van de Amerikaanse vrouwen geeft toe dat ze een jaar seks zouden opofferen in ruil voor een slanke lijn.


Het Amerikaanse magazine Fitness ondervroeg 2.400 vrouwen, daaruit blijkt dat de rest van de dames, wel liever geweldige seks zou willen hebben en 13 kilo overgewicht. 43 procent geeft toe maaltijden over te slaan om mager te blijven, 39 procent probeerde al een crashdieet om snel af te vallen. Een op de drie heeft al een celebdieet gevolgd, maar zegt wel dit nooit nog te willen herhalen. Voorbeelden daarvan zijn het babyvoedingdieet, de favoriet van Jennifer Aniston, of de fruitsapdetox van Gwyneth Paltrow. Maar ze hadden te veel honger bij deze extreme diëten om ermee door te zetten.


Een vijfde sport meer dan twee uur per dag, een kwart verwijderde al foto's van Facebook omdat ze vonden dat ze er te dik op leken. 27 procent van de lezers volgde al zoveel keer een dieet dat ze het exacte aantal pogingen niet meer weten, 44 procent was op het tijdstip van de enquête op dieet.


Pam O'Brien van Fitness Magazine: "Iedereen voelt de druk om mager te blijven. Beelden op televisie en actrices in films zorgen hiervoor. Het is moeilijk om af te vallen en het gewicht er af te houden, dus zijn vrouwen bereid dingen te proberen die snel werken als een detoxkuur of een afslankingspil, ze willen allemaal een snel resultaat. Als je een gezond dieet volgt en ongeveer 1.500 calorieën per dag opneemt, zul je een halve tot een kilo per week verliezen. Sport is ook een belangrijke factor, probeer iets te vinden dat je leuk vindt. Dit maakt endorfines vrij en geeft een boost aan het metabolisme."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Energieleveranciers dumpen 100.000 Vlaamse gezinnen


Energieleveranciers dumpen 100.000 Vlaamse gezinnen

De koudste winter in dertig jaar heeft voor een schokgolf gezorgd op de Vlaamse energiemarkt. In een jaar tijd zijn 9.170 bijkomende gezinnen door hun energieleverancier gedumpt omdat ze hun elektriciteits- of gasfactuur niet meer kunnen betalen. In totaal zijn er nu meer dan 100.000 Vlaamse gezinnen bij een netbeheerder moeten aankloppen voor hun gas en elektriciteit, zo melden De Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.
 
Energiearmoede
Wie zijn energiefactuur niet meer kan betalen bij een commerciële leverancier, zoals Nuon, Essent of Luminus, komt automatisch bij netbeheerder Eandis terecht. "Bedoeling is dat die klanten zo snel mogelijk terug op de vrije markt terechtkomen, maar dat lukt niet", zegt Simon Van Wymeersch, woordvoerder van Eandis. "Er blijven gewoon gezinnen bijkomen die hun energiefactuur niet meer kunnen betalen."
 
Schrijnend
Samenlevingsopbouw Vlaanderen, een vzw die zich met energiearmoede bezighoudt, spreekt van een schrijnende situatie. "Zeker nu de CREG, de toezichthouder van de overheid op de energiemarkt, Eandis het leven zuur maakt", zegt armoede-expert Ellen Dries. "Door een nieuwe berekeningsmethode is Eandis niet langer de goedkoopste op de markt." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse priesters steunen Léonard niet meer

Vlaamse priesters steunen Léonard niet meer


http://img220.imageshack.us/img220/2175/leonardc.jpgEr gaapt een kloof tussen de basis en de kerkhiërarchie. Dat blijkt uit een enquête van een Corelio-krant bij Vlaamse pastoors. Alle Vlaamse pastoors hebben tussen eind december en eind januari een vragenlijst gekregen. 248 van hen (of ongeveer eenderde) heeft de lijst ingevuld.
 
Bijna 70 procent van de pastoors zegt inhoudelijk niet op dezelfde lijn te zitten als Léonard. Naast de afwijzing van Léonard vallen ook de vooruitstrevende ideeën van de pastoors op, luidt het. Zo vindt 73,3 procent dat het celibaat maar beter afgeschaft kan worden en 68,7 procent wil vrouwen niet langer uitsluiten van het priesterambt.
 
Geen enkele bisschop wilde reageren op de resultaten. Aartsbisschop Léonard zelf noemt het een domme enquête.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tito & Tarantula - Back to the House

Tito & Tarantula - Back to the House

Klik op de foto om hun te beluisteren

Tito & Tarantula is een rock band, opgericht in Californië in 1992.
De band is het best bekend met zijn liedjes 'After Dark' en 'Back to the House'
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vande Lanotte krijgt slappe lach in De Laatste Show


Vande Lanotte krijgt slappe lach in De Laatste Show

Klik op de foto om het filmpje te bekijken..beslist kijken !


Op een gastcollege aan de Universiteit Gent pleiten voor een Belgische Unie en daarna dat model nog eens komen uitleggen in 'Terzake', zoiets kruipt niet in de koude kleren. Johan Vande Lanotte was dus al lang blij dat het er in 'De Laatste Show' gisteravond iets leutiger aan toe ging. En dat zal Michiel Devlieger geweten hebben...

Tijdens een uitleg van 'chef wetenschap' Filip Van den Abeele barstte de ex-bemiddelaar in schaterlachen uit. Wat er dan wel zo grappig was? Watson! Niet Emma, de actrice, maar de supercomputer die de Amerikaanse versie van het tv-spelletje 'Waagstuk' gewonnen had. Toen Van den Abeele in mensentaal trachtte uit te leggen hoe dat principe in z'n werk ging, was het hek van de dam. Een interne Google was nog nooit zo grappig...
» Reageer (0)
18-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen slapen kan koppels twee uur slaap kosten

Samen slapen kan koppels twee uur slaap kosten
Samen in bed, het kan prettig zijn. Maar zoals veel koppels uit ervaring weten, zit er vaak een schaduwkant aan het slapen in één bed. Want iedereen heeft nu eenmaal zo zijn slaapgewoonten en die worden door de partner niet altijd op prijs gesteld. En dat kan mensen zo'n twee uur slaap per nacht kosten.
 

Uit onderzoek dat werd uitgevoerd bij 1.000 mensen blijkt dat de slaapgewoonten van de partner maar liefst 80 procent van de ondervraagden serieus heeft doen nadenken over het vervangen van het dubbele bed door twee afzonderlijke bedden of zelfs over de verhuizing naar een andere slaapkamer.
 

Volgens Jessica Alexander, onderzoekster voor de Britse 'Slaapraad' slaapt één koppel op de tien in een eenpersoonsbed en zou een op de vijf dat eigenlijk ook graag willen doen. "Een heel groot bed en afzonderlijke bedden kunnen helpen, maar als het mensen echt uit hun slaap houdt, is een andere kamer de enige oplossing. Je kunt elkaar altijd nog knuffelen of intieme momenten beleven alvorens je eigen bed op te zoeken".


De meest voorkomende klacht betreft het vasthouden van de bovenkant van de lakens terwijl je wegrolt van de ander, die zo in de kou blijft liggen. Vier op de tien koppels heeft daar (slechte) ervaringen mee. Andere pijnpunten: een van de partners beweegt zich weg van de ander en wordt door hem/haar gevolgd tot iemand op de rand van het bed balanceert en er bijna uitvalt, tandengeknars, praten in de slaap en snurken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet borsten, maar buikje bezorgt complexen


Niet borsten, maar buikje bezorgt complexenVrouwen lopen doorgaans met lichaamscomplexen rond. Ruim 8 op de 10 vrouwen heeft problemen met de buikzone en hoopt op een maatje minder. Meest tevreden zijn de dames over de borsten.


In opdracht van lingerieketen Triumph werden 1200 vrouwen in België en Nederland ondervraagd over hun lichaam. Daaruit blijkt dat de doorsnee vrouw met heel wat complexen kampt. Vooral de buikzone baart zorgen. Zowel bij jong als oud staat het buikje in de weg. 83 procent wil dan ook graag het eigen figuur verbeteren.


Qua maat schommelen meer dan de helft tussen 38 en 44. Sporten en diëten zijn populairste methodes in de strijd naar dat maatje minder, gevolgd door figuurcorrigerende lingerie en plastische chirurgie.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/dik-buikje.jpg?t=1298044371Wat de borsten betreft, klaagt de Belgische vrouw minder. De boezem scoort in vergelijking met benen, billen en buik, het best. Jongere vrouwen mikken wel graag op een grotere cup. Al zijn daar middeltjes voor. Tussen 15 en 29 jaar bezit 1 op 5 een push-up beha.
 

Verrassend genoeg schijnen de benen minder belangrijk. Slechts 15 procent stipt de benen aan als belangrijkste lichaamsdeel. 1 op 3 dames is trouwens tevreden over de benen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zilver duurst in ruim dertig jaar, goudprijs stijgt

Zilver duurst in ruim dertig jaar, goudprijs stijgt


http://img823.imageshack.us/img823/9098/zilver.jpgDe prijs voor zilver steeg vandaag tot het hoogste peil sinds 1980. Voor een ounce van het edelmetaal werd 31,95 dollar betaald, het meest sinds maart 1980. Ook de goudprijs stijgt verder en neemt nu de kaap van 1.400 dollar in het vizier. Vandaag werd voor een ounce goud 1.388,15 dollar betaald. Dat is het hoogste bedrag in vijf weken. Sinds januari is de goudprijs al 50 dollar duurder geworden.
 
Grondstoffen worden duurder als gevolg van ongerustheid over de inflatie en de spanningen in het Midden-Oosten. Ook de toenemende vraag in China drijft de prijs de hoogte in. De kwestie van dure grondstoffen zal ook op de G20-top in Parijs ter sprake komen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude Britten dronken uit schedels

Oude Britten dronken uit schedels


In de Gough's Cave werd in 1903 ook al het 10.000 jaar oude skelet van de 'Cheddar Man' gevonden.


De oude Britten gebruikten menselijke schedels als recipiënt om eruit te drinken tijdens een soort ritueel. Dat ontdekten wetenschappers, die prehistorische voorwerpen van 14.700 jaar oud uit Gough's Cave in Somerset onderzochten.


Tussen de menselijke beenderen zaten drie 'schedelbekers', twee van volwassenen en een van een kind. Dat zijn de oudste ooit gevonden en ook de enige op de Britse eilanden. Volgens de experts werden de schedels zodanig nauwkeurig behandeld dat hun gebruik als recipiënt voor vloeistoffen de enige logische verklaring lijkt.


Gough's Cave ligt in de Cheddarkloof, een diepe canyon van kalksteen in de zuidelijke hoek van de Mendipheuvels. In 1903 werd het volledige skelet van de 'Cheddar Man' er gevonden, een man die zo'n 10.000 jaar geleden moet geleefd hebben. Uit de vondst concludeerden vorsers dat de oude Britten bekwaam waren om menselijke lichamen na de dood te bewaren.De 'Cheddar Man'.
De 'Cheddar Man'.Onderzoek bracht aan het licht dat het beenmerg van mensenlijken gebruikt werd en dat de welvingen van schedels zorgvuldig werden bewerkt tot gladde recipiënten. "Een helse klus, als je weet welke werktuigen er toen voorhanden waren", zegt Silvia Bello van het Natural History Museum.

De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift PLoS One.
» Reageer (0)
17-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We werken 4 uur per week minder dan 20 jaar geleden

We werken 4 uur per week minder dan 20 jaar geledenWe hebben het allemaal druk-druk-druk, de combinatie van werk, gezin en vrienden is lastig en we hebben de indruk dat we nog nooit zoveel gewerkt hebben, en zo weinig vrije tijd hebben gehad. Maar perceptie kan serieus bedriegen: een simpele tijdsregistratie toont dat we (gemiddeld) vier uur minder werken dan 20 jaar geleden.

Twaalf jaar geleden werden inwoners van de 12 landen van de Europese Unie bevraagd over hun werk. Toen bleek dat ze 40,5 uur werken. In 2011 werken de inwoners van die 12 landen nog gemiddeld 36,5 uur. Als we alle landen van de EU samen nemen (ondertussen 27), dan is dat 37,5 uur.

Grote werkdruk
Dat klinkt goed, maar is het niet: we werken dan misschien wel minder absolute uren, maar de werkdruk en het tempo zijn serieus opgevoerd. Met andere woorden: we verrichten even veel of misschien wel meer werk dan 20 jaar geleden in minder tijd. Meer dan zes op de tien werknemers in de Europese Unie worden geconfronteerd met een zeer hoog werktempo.
 
Meer vrouwen en ouderen werken
Door de uitbreiding van de EU is het aantal werknemers gestegen van 150 miljoen naar 235 miljoen.

Een andere belangrijke evolutie: er zijn meer vrouwen en meer 50-plussers aan het werk. De tewerkstelling van vrouwen steeg van 50 naat 63 procent, die van 50- tot 64-jarigen van 49 naar 56 procent.

Vrouwen vervullen ook iets vaker een leidinggevende functie (van 26 naar 33 procent), maar tegelijk werken ze ook vaker deeltijds. Eén op vijf vrouwen werkt minder dan 20 uur per week, tegenover een man op de veertien. Gemiddeld werkt een Europese man per week 7 uur meer dan een vrouw.
 
Vier Europese werknemers op de vijf beschikken over een contract van onbepaalde duur.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleptomane kat loopt tegen de lamp

Kleptomane kat loopt tegen de lamp

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

In het Californische San Mateo is de kleptomane kat Dusty 'ontmaskerd'. Het beestje wist de voorbije drie jaar meer dan 600 voorwerpen te ontvreemden bij de buren van het baasje. Op één nacht ontvreemdde ze eens elf voorwerpen, haar record. De strooptochten werden nu vastgelegd via een infraroodcamera van het televisieprogramma 'Animal Planet'. De buren hadden al langer weet van de zogenaamde dief.
 
Dusty kreeg inmiddels de bijnaam 'Klepto de kat'. Op de infraroodbeelden is te zien hoe de kat voorwerpen van allerlei aard steelt, van een spons over een plastieken dinosaurus tot een beha. Gedurende drie jaar heeft de kat "servetten, handschoenen, schoenen, kousen en speelgoed" gestolen, zei Dusty's baas Jean Chu aan televisiezender ABC, al stal ze het liefst badkledij. De buren halen er nooit de politie bij, maar lopen even langs bij Chu als ze plots iets missen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer de symptomen van Alzheimer kennen, om erger te voorkomen

Leer de symptomen van Alzheimer kennen, om erger te voorkomenEigen aan de ziekte van Alzheimer is dat de persoon die eraan lijdt meestal niet zelf naar de dokter stapt. Vaak is het dus de naaste omgeving die de symptomen moet herkennen, om zo tijdig hulp in te roepen. Daarom slaan verschillende zorgorganisaties de handen in elkaar om de Belgen beter in te lichten over de symptomen van Alzheimer.

Alzheimer is niet te genezen, hoogstens uit te stellen. Maar dat kan alleen als de ziekte in een vroeg stadium wordt opgespoord. En daar wringt het schoentje: meestal wordt de ziekte in een laat stadium ('dementiestadium') vastgesteld.

Nochtans zijn er tot 30 maanden voor de eigenlijke diagnose al symptomen zoals geheugenverlies, onzekerheid, angst, klachten over slaapgedrag en eetlust en eenzaamheid merkbaar. In totaal zijn er 25 symptomen, die in deze eenvoudige vragenlijst getest kunnen worden.

Speciale hersenscans zou de diagnose in de nabije toekomst gemakkelijker én vroeger kunnen  maken, aangezien de eiwitstapeling in de hersenen al aanvat jaren voor de eerste symptomen verschijnen. Maar vooralsnog moeten we ons dus richten op de eerste uiterlijke tekenen van de ziekte. Meer info op www.geheugenproblemen.be
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling Luc Tuymans opent vrijdag in Bozar

Tentoonstelling Luc Tuymans opent vrijdag in Bozar
In Bozar in Brussel is vanaf vrijdag "Retrospective" te zien, de eerste grote overzichtstentoonstelling van de Belgische kunstenaar Luc Tuymans in ons land. De expositie, die al een tournee door de Verenigde Staten achter de rug heeft, zal in Europa nergens anders te zien zijn.

De tentoonstelling bevat zeventig werken die de kunstenaar tussen 1978 en 2008 gecreëerd heeft. De meeste zijn afkomstig uit enkele belangrijke series van de schilder. Zo zullen de reeksen "At Random", "Der Architekt" en "Mwana Kitoko: Beautiful White Man" volledig te zien zijn.
 
"Luc Tuymans werkt in reeksen. Bij de samenstelling van deze tentoonstelling hebben we er dan ook bewust voor gekozen om enkele van deze reeksen volledig te reconstrueren", zegt Madeleine Grynsztejn, een van de twee curators van deze tentoonstelling. "Daarnaast hebben we er ook voor gekozen om deze tentoonstelling chronologisch aan te pakken", aldus collega Helen Molesworth. "Daardoor konden we zowel de continuïteit als de veranderingen in zijn werk duidelijk weergeven."
 
Volgens de kunstenaar zelf gaat het om "een intelligente tentoonstelling, die erg overzichtelijk is en gericht is op een breed publiek". Tuymans was ook erg enthousiast over de samenwerking met de curators. "Het idee om de series te reconstrueren vond ik een erg boeiend gegeven."
 
De werken uit de tentoonstelling moesten worden samengebracht vanuit verschillende locaties. Belangrijke musea en privéverzamelaars uit de VS, Duitsland, Zwitserland, Zweden, België, Nederland en Luxemburg gaven werken in bruikleen. De tentoonstelling in de Brusselse Bozar loopt nog tot 8 mei. Tickets kosten 10 euro. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Laurent reed 140 km/u op pechstrook om files te vermijden


"Prins Laurent reed 140 km/u op pechstrook om files te vermijden"

http://img265.imageshack.us/img265/9454/prinslaurent.jpg


Maandag reed prins Laurent 82 km/u in een zone 50, wat hem meteen op intrekking van zijn rijbewijs kwam te staan. Geen alleenstaand geval, getuigt een man die de voorbije negen jaar regelmatig met het koninklijk gezelschap meereed in de Sudpressekranten.

Prinses Claire maakt zich grote zorgen om het rijgedrag van haar man, zeker als de kinderen erbij zijn. Enkele maanden geleden nog zat ze naast Laurent toen hij op een Franse snelweg tegengehouden werd door de politie. Er kwam toen een forse som aan te pas om te beletten dat zijn wagen in beslag genomen zou worden.

De collega's van Sudpresse kregen Laurent gisteren even te pakken. "Ik weet waarvoor jullie bellen, maar ik kan daar niets over zeggen. Uw Vlaamse collega's hebben in ieder geval stommiteiten over mij geschreven."

"Doodsangsten doorstaan"
Nochtans klinkt het anders bij James Lohest, zijn milieuraadgever bij het ter ziele gegane KINT. "Gedurende negen jaar heb ik in alle auto's gezeten die de prins had. Laurent is een uitstekend chauffeur, maar vaak genoeg heb ik toch doodsangsten doorstaan."

In 2003 schreef Lohest zelfs een brief naar de prins en het paleis. "Hij vertrok systematisch te laat voor een afspraak en probeerde dan op de baan die tijd in te halen. Dat was een nachtmerrie. Zo reed hij 140 kilometer per uur op de pechstrook om de files te vermijden en plakte hij steevast in het 'gat' van zijn voorligger. Hij heeft zelfs eens een non aangereden, met twee dagen hospitalisatie tot gevolg."

Hoezeer Lohest er ook op aandrong om iets aan zijn rijstijl te doen, de prins bleef onverzettelijk. "Hij zei al lachend dat ik moest zwijgen. Het is een mirakel dat hij nog nooit een ernstig ongeval gehad heeft." Elk jaar verzamelde Laurent minstens zes PV's, aldus de ex-raadgever. "Die betaalde hij netjes, dat kwam nooit in de pers."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12,8 miljoen euro voor zelfportret Andy Warhol

12,8 miljoen euro voor zelfportret Andy Warhol
Een kolossaal zelfportret van de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol (1928-1987) heeft op een veiling in Londen 12,8 miljoen euro opgebracht. Dat is twee keer zoveel als werd verwacht, aldus veilinghuis Christie's. Het kunstwerk uit 1967 meet maar liefst 1,8 vierkante meter.


Christie's repte van "een van de meest representatieve en iconische beelden van de artiest''. 'Zelfportret' behoort tot een serie van elf grote zelfportretten die Warhol in 1967 maakte. Sinds 1974 was het in handen van een privéverzamelaar. Het onlangs herontdekte werk was bij Christie's voor het eerst voor het grote publiek te zien.


Afgelopen dagen heeft het Britse veilinghuis goede zaken gedaan. Dinsdag wisselde een kunstwerk van de Britse schilder Francis Bacon van eigenaar voor 27 miljoen euro en kort daarvoor een van de Spaanse kunstenaar Salvador Dali voor 15 miljoen euro
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan met goede manieren na 14 maanden huwelijk

Gedaan met goede manieren na 14 maanden huwelijk

De romantiek sterft na slechts 14 maanden nadat je in het huwelijksbootje stapte, dat blijkt uit een Britse enquête.

Naar toilet gaan
Veertien maanden lijkt het punt te zijn waarop mannen en vrouwen stoppen met vaak 'Ik hou van je' te zeggen, dat blijkt uit een enquête bij 2.000 getrouwde koppels. Dan beginnen dames ook minder make-up en mooie kledij in huis te dragen, mannen scheren zich dan minder en laten de deur open wanneer ze naar het toilet gaan. De meeste koppels zeiden wel gelukkig te zijn, ze aanvaarden deze veranderingen als een natuurlijk onderdeel van hun relatie. 

Op gemak
Nick Elson van Better-Bathrooms.com, het bedrijf dat de enquête liet uitvoeren: "Iedereen weet dat wittebroodsweken schitterend zijn, maar je op je gemak voelen bij elkaar kan enkel goed voor de relatie zijn. Ik ben verbaasd dat zoveel vrouwen verdragen dat hun partner in hun bijzijn naar het toilet gaat."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinses Astrid geopereerd voor urologische aandoening

Prinses Astrid geopereerd voor urologische aandoening

Prinses Astrid werd deze morgen in het UCM Sint-Pieter te Brussel geopereerd voor een goedaardige urologische aandoening, meldt de persdienst van het paleis.

De operatie is zonder problemen verlopen. Prinses Astrid stelt het goed. Ze zal enkele dagen in het ziekenhuis verblijven, waarna ze een paar weken thuis moet herstellen. Prinses Astrid is 48 jaar, ze heeft vijf kinderen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontcijferd: waarom Van Goghs gele verf bruin wordt

Ontcijferd: waarom Van Goghs gele verf bruin wordt
Het is al jarenlang een groot mysterie waarom de kleuren geel op de schilderijen van de Nederlandse schilder Vincent Van Gogh verkleurt naar bruin. Een team van Universiteit Antwerpen heeft ontcijferd hoe dat komt.

Dat gele verf soms bruin wordt onder invloed van zonlicht, was in de 19e eeuw bekend, maar niet alle schilderijen hebben er evenveel last van en de mate van verkleuring varieert sterk. Wetenschappers vermoedden dat de verkleuring verband hield met het gebruik van chroom in de gele verf uit de tijd van Van Gogh.

Proef
Uit twee schilderijen van Van Gogh, "Veld met bloemen bij Arles" (1888) en "Oever van de Seine" (1887) werd een microscopisch klein stukje verf onderzocht. Daarnaast verouderden de onderzoekers verf uit oude verftubes met een UV-lamp.

"Bij een van deze proefstukjes was het raak. Het was afkomstig uit een historische verftube van schilder Rik Wouters. Dit stukje veranderde in drie weken van felgeel naar chocoladebruin", aldus onderzoeksleider Koen Janssens.

Chroom
De monsters werden onder meer onderzocht met röntgenstraling van de grote deeltjesversneller ESRF in Grenoble. Daarbij kwam een verandering in het element chroom in de verkleurde verf naar voren.

Verder onderzoek is nodig om de dynamiek van de verkleuring in kaart te brengen en na te gaan hoe dit proces gestopt of vertraagd kan worden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kracht van het brein bij pijn

De kracht van het brein bij pijn
De houding van een patiënt tegenover medicatie heeft een rechtstreekse invloed op de werking ervan, ontdekten vorsers.

Engelse onderzoekers bestudeerden hoe de houding van mensen het effect van medicijnen treffen. 22 mannen kregen remifentinal, een krachtige pijnstiller, terwijl een hete stang aan hun kuit bevestigd werd. Zonder de mannen te informeren, kregen ze het medicijn toegediend. Hierdoor daalde hun ervaring van pijn met gemiddeld 11 punten van 66 naar 55. Wanneer de mannen wisten dat ze een pijnstiller kregen, hoewel de dosis hetzelfde bleef, daalde hun perceptie van pijn tot gemiddeld 39.

Vervolgens kregen ze te horen dat de toediening van de medicatie was gestopt, terwijl dat niet het geval was, waarop hun ervaring van pijn terug steeg naar 64.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware zonnestorm verstoort radiocommunicatie in China

Zware zonnestorm verstoort radiocommunicatie in China
De zwaarste zonnestorm in vier jaar tijd heeft in het zuiden van China geleid tot verstoring van de radiocommunicatie. Dat hebben staatsmedia gemeld. Chinese experts denken dat de problemen nog wel drie dagen kunnen duren. Bij ons zijn er nog geen problemen gemeld, al kunnen die later vandaag nog optreden.

Een zonnestorm bestaat uit protonen en elektronen die loskomen van de zon en met enorme snelheid de kosmos in worden geslingerd. De deeltjes kunnen in de buurt van de polen de aarde bereiken en krijgen daar een elektrische lading.

2003
De afgelopen jaren is de zon niet erg actief geweest. De laatste keer dat de zon een grote wolk geladen deeltjes richting aarde schoot was in 2003. Toen viel in Zweden de elektriciteit uit en hielden navigatiesystemen van vliegtuigen ermee op.

Luchtvaart
De aarde krijgt vandaag de effecten van de zonnestorm te verwerken. De kans is groot dat gps-systemen in bijvoorbeeld auto's en op mobiele apparatuur met storingen te maken krijgen. Ook dreigen problemen met het radioverkeer in de luchtvaart.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Mayer - Free Fallin

John Mayer - Free Fallin

Klik op de foto om hem te beluisteren


John Clayton Mayer (Bridgeport (Connecticut), 16 oktober 1977) is een Amerikaans gitarist en singer-songwriter die in New York woont. Na afbreken van zijn studie op de Berklee College of Music verhuist hij in 1997 naar Atlanta, Georgia waar hij zijn talent doorontwikkelt en naam begint te maken. Zijn eerste albums Room for Squares en Heavier Things verkochten goed. In 2003 won hij tijdens de Grammy Awards de award voor de "Best Male Pop Vocal Performance" voor "Your Body Is a Wonderland".

Mayer begon zijn carrière voornamelijk met het spelen van akoestische rock, maar schoof langzamerhand naar het bluesgenre. In 2005 speelt hij dan ook met bluesartiesten als B.B. King, Buddy Guy en Eric Clapton. Zijn album Continuum, uitgebracht in oktober 2006, getuigt het meest van zijn liefde naar blues. Tijdens de negenenveertigste editie van de Grammy Awards in 2007 wint Mayer de award voor "Best Pop Vocal Album" voor Continuum en "Best Male Pop Vocal Performance" voor "Waiting on the World to Change". Naast het zingen is de carrière van Mayer inmiddels uitgebreid tot stand-up comedian, design en schrijven. Zo heeft hij verscheidende stukken geschreven voor Amerikaanse magazines als bijvoorbeeld het blad Esquire.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag Gents volksfeest 'Wereldrecord Regeringsvormen

Vandaag Gents volksfeest 'Wereldrecord Regeringsvormen'

http://img535.imageshack.us/img535/9583/wereldrecordregeringsvo.jpgVandaag is het zover, en breken we het Iraakse wereldrecord regeringsvormen. Na 249 dagen zonder regering vonden een zevental Gentenaars dat zulks gevierd moet worden, en laat de Gentenaren daar nu toevallig beslagen in zijn.

Meer dan 12.000 mensen
Vanavond wordt een groot volksfeest georganiseerd op het Sint-Jacobsplein en de Vlasmarkt en de belangstelling is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Al Jazeera Londen komt met een satellietwagen om verslag uit te brengen van de gebeurtenissen, net als het Duitse ZDF, CNN Radio is present en in het programma van Paul de Leeuw wordt rechtstreeks verslag uitgebracht van het regeringsloze feestgedruis.

Het was allemaal als grap bedoeld, maar leg dat maar eens uit aan de buitenlandse media. Meer dan 12.000 mensen worden morgen in Gent verwacht om er het wereldrecord te vieren. Om 17 uur wordt het Sint-Jacobsplein afgezet, er zijn optredens, stand-up comedy, video, fanfares en straattheater. Een Irakese delegatie komt de wisselbeker 'Wereldrecord Regeringsvormen' overhandigen. Om middernacht wordt massaal afgeteld, waarna confettikanonnen worden afgevuurd.

A-politiek
"Begin januari waren we eigenlijk behoorlijk verontwaardigd over de tijd die de regeringsonderhandelingen in beslag namen. Pas later werd duidelijk dat de onderhandelaars voor het wereldrecord gingen. Nu opgeven zou stom zijn, een wereldrecord behaal je niet elke dag", aldus de organisatie. Die wenst, net als de Gentse burgervader Daniel Termont, dat de viering a-politiek blijft. De studenten achter 'De Frietrevolutie', die wél politieke stellingname doen, werden dan ook verzocht de vlaggen en wimpels thuis te laten.

De organisatie benadrukt dat het geen betoging is, maar een feest voor iedereen: "Rechtshandig, linksdragend, pro-vlaams, pro-belgisch, bloemschikker, carnivoor of van eender welke politieke overtuiging. Het gaat om een ludieke actie die de politici oproept te blijven samenwerken om het eigen belang en eigen gelijk te overstijgen. De organisatie staat uitdrukkelijk los van elke politieke of filosofische overtuiging".

Tot slot roepen de organisatoren op de auto thuis of aan de rand van de stad te laten en te kiezen voor de fiets op het openbaar vervoer. Meer info vind je hier.
» Reageer (0)
16-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Circusleeuwen weer vrij dankzij Boliviaanse wet

Circusleeuwen weer vrij dankzij Boliviaanse wet


http://img526.imageshack.us/img526/1482/circusleeuw.jpg


Nadat ze jarenlang in de kooien van een circus leefden, zullen 25 leeuwen vandaag een nieuwe thuis krijgen in een wildpark in Colorado. De dieren waren eigendom van Boliviaanse circussen, maar het land keurde onlangs een wet goed die het gebruik van dieren voor optredens verbiedt.

De Boliviaanse overheid verzamelde met de hulp van dierenbeschermers de laatste leeuwen die nog in gevangenschap leven. De dieren verhuizen naar een wildpark in Colorado, waar ze nooit meer in een kooi zullen moeten leven. 'Animal Defenders International' (ADI) had de ogen van de wetgevers in Bolivia geopend, nadat ze duidelijk maakten in welke omstandigheden de circusdieren moeten leven.

Bolivia is het eerste land in Zuid-Amerika dat zo'n wet invoert. De leeuwen krijgen in Colorado het gezelschap van 270 andere dieren die uit gevangenschap gered werden. Het is helaas niet mogelijk om de leeuwen in het wild los te laten, aangezien ze veel te afhankelijk geworden zijn van menselijke verzorgers. Het zal jaarlijks 200.000 dollar kosten om voor de 25 leeuwen te zorgen. Maar in een kooi op een vrachtwagen zullen ze vanaf morgen nooit meer moeten leven.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw verkoopt dochter aan man die haar vastketent


Vrouw verkoopt dochter aan man die haar vastketentIn China heeft de politie een meisje van 18 bevrijd dat al twee maanden was vastgeketend. Haar moeder had het meisje voor 675 euro verkocht aan een man. Omdat die bang was dat zijn 'aankoop' zou gaan lopen, had hij het meisje een de ketting gelegd.


Xiao Zhang werd ontdekt door een man die passeerde aan het appartement in Nanchang. Li Qin hoorde hulpgeroep en zag een meisje aan het venster staan. "Ze droeg een pyjama en haar linkerhand en beide voeten waren vastgeketend", aldus de getuige.


Li Qin alarmeerde meteen de politie. Aan hen deed Xia Zhang haar verhaal. Ze was sinds begin december opgesloten en vastgeketend in het appartement. Dat hoort toe tot een man aan wie haar moeder haar voor 675 euro had verkocht.


Nadat Xiao Zhang had verteld dat de man haar elke avond tussen 7 en 8 uur iets te eten bracht, stelden de agenten zich op in een hinderlaag. Toen om 19.40 een man de deur van het appartement opendeed, werd hij overmeesterd door de politie.


Daarna trokken de wetsdienaars naar de moeder van Xiao Zhang. Zij bekende dat ze haar dochter had verkocht. "Tien jaar geleden heeft mijn man me in de steek gelaten. Ik had geen geld om mijn dochter op te voeden en heb haar dan maar verkocht. Bovendien had ze een moeilijk karakter", aldus de moeder.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebook maakt maar kraakt ook relaties

Facebook maakt maar kraakt ook relaties
Daten, flirten en overspel plegen, sociaalnetwerksites als Facebook zorgen ervoor dat meer romances ontstaan, maar bewerstelligen ook heel wat breuken.


Een enquête bij 1.000 Amerikanen ouder dan 17 jaar toont aan dat de helft van hen iemand kent die een relatie online startte. Meer dan een derde van de ondervraagden geloven dat het mogelijk is een liefdesverhouding via het internet te hebben, dat is vooral zo bij mannen en jongeren. Maar ook 21 procent van degenen ouder dan 65 geloven hier in. Een op de drie is zelfs van mening dat een erotische relatie via het internet mogelijk is, vooral mannen en jonge volwassenen denken dit. 64 procent zegt dat overspel makkelijker is geworden dankzij het internet. 39 procent van de mannen flirt virtueel, bij vrouwen is dat 23 procent. 18 procent van de getrouwden doen dit. Slechts 5 procent vindt dat een online seksuele relatie geen echte affaire is.


 Psychologe Sherry Turklke: "Mensen beschouwen wat ze online beleven als een onderdeel van hun echte leven.  Wanneer ze aan liefde denken, denken ze ook aan virtuele plekken."  Onderzoeker David Jones: "Het internet maakt het makkelijker een relatie te starten, betrapt te worden en iemand te dumpen. Sociaalnetwerksites maken het makkelijker om te flirten, mensen te ontmoeten en te volgen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woon niet samen zonder contract

"Woon niet samen zonder contract"Je samenwoning bezegelen met een contract mag dan misschien weinig romantisch klinken, steeds meer niet-gehuwde paren stellen dergelijke contracten op. Britse advocaten vinden dat een goede zaak.

48 procent van de Britse echtscheidingsadvocaten zien meer niet-gehuwde paren opduiken die met hun claims na een breuk naar de rechter stappen. Doordat de afgelopen vijf jaar steeds meer koppels samenhokken, worden er meer contracten opgesteld waarin de voorwaarden van eventuele scheiding netjes neergepend worden.

Beschermen
Volgens Britse advocaten beseffen meer paren dat de individuele belangen in gezamenlijk eigendom zorgen kunnen baren zonder wettelijk contract. Het geschil tussen twee samenwonende personen die samen een huis kochten, is veel moeilijker dan wanneer twee getrouwden scheiden. De meeste samenwonende koppels beschouwen het contract trouwens niet als een traditioneel huwelijkscontract, wel als een manier om hun eigen vermogen te beschermen.

Advies
De advocaten adviseren samenlevingscontracten voor alle hetero- en homoseksuele paren, vooral wanneer er kinderen uit een vorige relatie bij betrokken zijn.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Laurent is rijbewijs kwijt

Prins Laurent is rijbewijs kwijtPrins Laurent is maandag zijn rijbewijs kwijtgespeeld. De lokale politie Brussel Hoofdstad-Elsene flitste de Fiat Punto Abarth van de prins aan 82 kilometer per uur waar 50 de norm is. Dat melden de Coreliokranten.

Prins Laurent werd geflitst ter hoogte van de Vleurgattunnel aan de gelijknamige laan. De wagen werd door een mobiele patrouille tot stilstand gebracht. Nadat de parketmagistraat op de hoogte werd gesteld, moest de prins zijn rijbewijs inleveren.
 
"Geen commentaar", zei de prins in een reactie bij Corelio. Het parket geeft geen commentaar, maar ontkent de feiten niet. Het voorval staat geboekstaafd als proces-verbaal nummer 437.181-2011 van de Brusselse politie.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barry Manilow - Mandy

Barry Manilow  - Mandy

Klik op de foto om hem te beluisteren

Barry Manilow, eigenlijk Barry Alan Pincus (Brooklyn, 17 juni 1943), is een Amerikaans zanger, pianist en liedjesschrijver, bekend van zijn nummers "Could It Be Magic", "Mandy" (1974) en "Copacabana" (1978).

Manilow is momenteel (2008) alweer jarenlang actief in het Hilton-hotel in Las Vegas, eerst met zijn show Music and Passion (vanaf 2004) en vanaf 2008 met Ultimate Manilow, the hits.

Ook heeft hij het toeren weer opgepakt, hoewel hij hiervan in 2004 afscheid had genomen. Zo vloog hij bijvoorbeeld in december 2008 de oceaan over om in Engeland enkele concerten te geven.
» Reageer (0)
15-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste beer was 3,5 meter hoog en woog 1.500 kilo


Grootste beer was 3,5 meter hoog en woog 1.500 kilo


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/beer.jpg?t=1297783713

Een beer in het wild kom je liever niet tegen, maar twee miljoen jaar geleden waren de dieren nog veel groter. De grootste soort zou 3,5 meter hoog geweest zijn en 1.500 kilo gewogen hebben.


Onderzoekers hebben de grootste beer ooit ontdekt toen ze een skelet uit Zuid-Amerika bestudeerden. De beer was (rechtstaand op de achterpoten) ongeveer 3,5 meter hoog en woog 1.500 kilo, meldt National Geographic. De restanten van de beer waren in 1935 in Argentinië gevonden.

De beer in kwestie was een oud mannetje en had volgens de onderzoekers veel verwondingen opgelopen. Doorheen de evolutie is deze beersoort kleiner geworden. Toch zijn er nog veel conflicten tussen beren en mensen. De dieren vinden moeilijker voedsel en mensen palmen steeds meer van hun habitat in.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aidsvirus past zich steeds beter aan mensen aan

Aidsvirus past zich steeds beter aan mensen aanHet aidsvirus heeft zich in de loop der jaren steeds beter aan zijn gastheren aangepast. Dat blijkt uit een doctoraatsonderzoek aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. Onderzoeker Youssef Gali testte met een modelsysteem ook de veiligheid van beschermende vaginale gels.

Gali vergeleek voor zijn doctoraatsonderzoek virusstalen van een groep hiv-geïnfecteerden uit halfweg de jaren tachtig met stalen van dezelfde personen eind jaren negentig. Daaruit bleek dat het virus in anderhalf decennium beter geschikt was geworden om menselijke cellen te besmetten en erin te overleven. Het virus evolueerde met andere woorden, zoals ook andere virussen resistent kunnen worden tegen bijvoorbeeld antibiotica.


Vaginale gels
Daarnaast voerde Gali onderzoek naar de veiligheid die vaginale gels kunnen bieden tegen het aidsvirus. Hij creëerde modellen van een vagina en baarmoederhals op basis van levend weefsel dat gedoneerd werd door vrouwen bij wie de baarmoeder moest worden verwijderd. Met die modellen kon Gali beter inzicht krijgen op de manier waarop de besmetting in de vagina exact gebeurt. Hij kon er ook mee aantonen welke ingrediënten in vaginale gels schadelijk zijn voor vaginaal weefsel en welke kandidaat-actieve stoffen de beste kans maken om te verhinderen dat het virus via de vagina binnendringt.
 
Onderzoek
Tests met vaginale gels die besmetting moeten verhinderen, zijn al een tijd gaande, maar hebben tot nog toe nog geen volledig werkzame gel opgeleverd. Onderzoekers van het Instituut voor Tropische Geneeskunde denken wel dat dat binnen enkele jaren mogelijk moet zijn. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een baby op 11.11.11? Schiet nu in actie

Een baby op 11.11.11? Schiet nu in actieWil je een baby met een unieke verjaardagsdatum, mag de pikante Valentijnslingerie vanaf nu zijn werk doen. Het magazine Marie Claire berekende dat een bevruchting deze week mogelijks tot een baby leidt, geboren op 11.11.11.

Nu de pikante lingeriesetjes zijn uitgepakt, kan een koppel met toekomstplannen maar beter deze week bevrucht raken. Op voorwaarde dat deze vrouwen er een strikt, regelmatige 28-dagen cyclus op nahouden uiteraard. Laat daar meestal het schoentje wringen, de ovulatieperiode durft al eens te variëren. Bovenop zit niet elke mama haar  zwangershap een volle 40 weken uit. Een baby kan al eens vroeger of later opduiken.


Toch een gokje wagen? Voldoende seks is essentieel in deze Valentijnperiode. Daarnaast speelt ook de kwaliteit van het sperma een grote rol. Gezond sperma kan drie tot vijf dagen overleven. Heb je voldoende seks voor de ovulatieperiode, is met andere woorden een goede spermastroom verzekerd.


Ander middeltje om sneller zwanger te raken: 15 minuten plat liggen na de daad. Dit maakt dat het sterkere sperma sneller de weg richting doel bereikt. De benen in de lucht houden of andere lenigheidsoefeningen zijn niet nodig. Of het moet zijn dat je indruk wil maken...
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Website doet geheime recept Coca-Cola uit de doeken

Website doet geheime recept Coca-Cola uit de doeken


http://img706.imageshack.us/img706/700/cocacolawr.jpg


Slechts een paar directeurs zouden het geheim van het recept van Coca-Cola kennen, maar nu beweert een website -125 jaar na de uitvinding ervan- de exacte formule in zijn bezit te hebben om de softdrank te maken.

Rond het recept van Coca-Cola, uitgevonden door een medische chemicus genaamd John Pemberton in 1886, hing altijd al een zweem van mysterie. De juiste details zouden zich in een 24 uur op 24 bewaakte kluis in een bank in Atlanta, Georgia, bevinden. Thisamericanlife.org claimt nu echter het geheim te onthullen op basis van een krantenartikel uit 1979, dat de ingrediënten en juiste hoeveelheden om Coca-Cola te maken vermeldt.

Joe Jacobs
De Atlanta Journal-Constitution van 8 februari pakte daar zonder al te veel fanfare mee uit en illustreert het met een foto van iemand die exact op Pemberton gelijkt en die een boek opent. De Amerikaanse website komt ook op de proppen met een gelijkaardig recept van Joe Jacobs, eigenaar van de apotheek waar Coca-Cola voor het eerst bedeeld werd. De lijst van Jacobs bevat nog wel extra ingrediënten, zoals pruimensap en klaver.

Merchandise 7X
In Coca-Cola zitten enkele essentiële oliën en het is de manier waarop je die mengt die voor de unieke smaak van de drank zorgt. Die mix staat voor het geheime ingrediënt, dat 'Merchandise 7X' genoemd wordt en slechts één procent van de formule zou uitmaken.

Mark Pendergrast
In 1993 publiceerde historicus Mark Pendergrast een rapport rond de cola-industrie (For God, Country & Coca-Cola), met daarin de zogezegde originele formule. De ingrediënten en hoeveelheden van deze lijst zijn haast dezelfde, al heeft het bedrijf Coca-Cola altijd volgehouden dat het niet Pendergrasts recept gebruikt. "Coca-Cola heeft altijd gezegd dat slechts twee mensen weten hoe je die Merchandise 7X moet mixen", aldus Pendergrast.

Cocaïne
"Die twee zullen nooit hetzelfde vliegtuig nemen, in het geval dat mocht crashen." Recent verdedigde Coca-Cola zich nog in enkele rechtszaken, om hun geheim niet te moeten prijsgeven. In 1977 verkoos het bedrijf India te laten vallen om het recept niet aan het Indische bestuur te moeten onthullen. Alleen toen ze toegaven dat er (het intussen verwijderde) cocaïne in de drank zat, gaven ze iets prijs.


Het recept hoe je Coca-Cola maakt:

*4 ons gemalen cocabladeren
*3 ons citroenzuur
*1 ons cafëine
*30 pond suiker
*9,5 liter water
*1 liter limoensap
* 1 ons vanille-extract
* 1,5 ons caramel

Merchandise 7X (2 ons van dit mengsel voor 9 liter siroop):
8 ons alcohol
sinaasappelolie 20 vingerhoed
limoenolie 30 vingerhoed
muskaatnootolie 10 vingerhoed
korianderlie 5 vingerhoed
kaneelolie 10 vingerhoed
oranjebloesemolie 10 vingerhoed
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prairiehonden kussen elkaar het liefst als mensen kijken

Prairiehonden kussen elkaar het liefst als mensen kijkenPrairiehonden zijn heel sociale dieren en ze lijken het te beseffen als mensen hen bekijken. Uit een onderzoek bij prairiehonden in gevangenschap blijkt dat de dieren elkaar het liefst kussen in de nabijheid van mensen.

De studie had plaats bij 25 prairiehonden in de dierentuin van het Amerikaanse Saint Louis. "In veel omstandigheden reageerden de prairiehonden toen ze bekeken werden op dezelfde manier als wij mensen zouden doen", zegt Dr. Adam Eltorai. "Naarmate meer mensen aan het kijken waren, nam de affectie bij de dieren toe. Ze knuffelden en kusten elkaar meer in plaats van te vechten."

De reactie van de prairiehonden verraste de wetenschappers, aangezien de dieren veel vijanden hebben - zoals beren, vossen, slangen en vogels. Dan lijkt het logisch dat ze op hun hoede zouden zijn met mensen in de buurt. De onderzoekers besluiten dat sommige dieren stress ondervinden als mensen hen in een dierentuin bekijken, maar voor andere dieren is het een verrijking.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaderschapsverlof geldt binnenkort ook voor meemoeders

Vaderschapsverlof geldt binnenkort ook voor meemoedersDe Kamercommissie Sociale Zaken heeft vandaag unaniem een wetsvoorstel goedgekeurd dat het vaderschapsverlof uitbreidt naar meemoeders. Dat zijn de partners van hetzelfde geslacht als de biologische ouder, die dus binnenkort na de geboorte van hun kind eveneens het recht krijgen gedurende tien dagen verlof op te nemen.

Het wetsvoorstel is een herneming van een compromisvoorstel uit 2009, meldt Kamerlid Sonja Becq (CD&V), die de tekst opnieuw op de parlementaire agenda plaatste. Het voorstel moet nog langs de plenaire Kamer passeren, maar indien het wet wordt, dan kunnen meemoeders binnenkort ook aanspraak maken op het geboorteverlof, onder dezelfde rechten en toekenningsvoorwaarden als bij het vaderschapsverlof.

Homokoppels
Momenteel heeft een vader het recht op tien dagen verlof na de geboorte van zijn kind. Hij kan die dagen tot tien maanden na de bevalling opnemen. De eerste drie dagen behoudt hij zijn volledige loon. Nadien betaalt het RIZIV 82 procent van het brutoloon. Het verlof is vandaag verbonden aan de vaderlijke afstamming. Met het wetsvoorstel wil Becq deze discriminatie voor homokoppels wegwerken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterboys - The Whole of the Moon

Waterboys - The Whole of the Moon

Klik op de foto om ze te beluisteren


The Waterboys is een van oorsprong Britse en Ierse groep rond Mike Scott die in de jaren tachtig succes hadden en sinds 2000 weer actief is.

Scott zat vanaf eind jaren zeventig in verschillende bands waarvan Another Pretty Face de meest succesvolle is. Als de opvolger van Another Pretty Face, Funhouse, begin jaren tachtig uit elkaar valt besluit Scott aan een soloalbum te gaan werken. Aan die opnamen werken ook saxofonist Anthony Thistlethwaite en drummer Kevin Wilkinson mee. Het resultaat verschijnt onder de naam The Waterboys, de naam is afkomstig van het Lou Reed-nummer The Kids. De eerste single A Girl Called Johnny is een eerbetoon aan Patti Smith.

Hierna voegt toetsenist Karl Wallinger zich bij de groep en gaat men op tournee. In juni 1984 verschijnt de tweede plaat A Pagan Place met daarop de single The Big Music. De muziek van The Waterboys uit deze periode werd ook The Big Music genoemd net als de muziek van onder andere The Alarm en Big Country. In 1985 verschijnt het derde album This Is The Sea met daarop het bekendste nummer van de band, The Whole Of The Moon. Aan deze plaat werkt ook violist Steve Wickham voor het eerst mee, hij zou bandlid blijven.

Na het verschijnen van This Is The Sea verandert er veel, Wallinger en Wilkinson vertrekken en Mike Scott verhuist naar Dublin. Hij wordt steeds meer beïnvloed door Ierse volksmuziek, country en gospel en dat is te horen op Fisherman's Blues uit 1988. Het daaropvolgende album Room To Roam (1990) is nog meer Iers getint. Na Room To Roam verlaten eerst Wickham en later Thistlethwaite de band en Scott maakt het volgende Waterboys-album met sessiemuzikanten. Het resultaat, Dream Harder verschijnt in 1993 en is meer rock-gericht.

Mike Scott besluit dan op het solo-pad te gaan en The Waterboys worden ontbonden. Na twee platen haalt Scott de groepsnaam in 2000 weer van stal voor het album A Rock In The Weary Land waarop ook oudgedienden Wilkinson en Thistlethwaite eenmalig meedoen, Steve Wickham keert definitief terug. De groep blijft sindsdien toeren en brengt met regelmaat platen uit.

In 2005 verschijnt het eerste officiële livealbum, Karma to Burn. In april 2007 verschijnt het album Book of Lightning. Dit gaat vergezeld van een tournee, waarbij er ook enkele malen in Amsterdam wordt opgetreden.

Mike Scott heeft 20 gedichten van W.B. Yeats in liedjes verwerkt. Dit heeft vorm gekregen in de show "An Appointement With Mr. Yeats". De première vond plaats in Dublin in maart 2010. Meteen gooiden ze hoge ogen. Naar aanleiding van dat succes worden momenteel voorbereidingen getroffen voor een show in Engeland. Ook een album staat op het programma.

Op 20 november 2010 gaven The Waterboys een eenmalig concert in Den Haag, waarbij naast eerder genoemd project "An Appointement With Mr. Yeats" met een uitvoering in Nederland in 2011, ook een boek van de hand van Mike Scott en een "gewoon" Waterboys album werden aangekondigd.
» Reageer (0)
14-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek Valentijnscadeau: trouwring na vijftig jaar terecht

Uniek Valentijnscadeau: trouwring na vijftig jaar terechtEen trouwring die bijna 50 jaar zoek was en vorig jaar bij de politie belandde, is aan zijn eigenaar terugbezorgd. Een Nederlander uit Eersel had een oproep van het Molse gemeentebestuur gelezen in het Eindhovens Dagblad.


De ring met inscriptie 'Riek 13-4-1961' werd in mei vorig jaar aan de Molse politie bezorgd. Die doorzocht tevergeefs verschillende databanken om de eigenaar terug te vinden. Het gemeentebestuur besloot begin deze maand dan maar een oproep te lanceren in lokale media. Met succes, zo blijkt.


Petrus Bloks, een 78-jarige man uit het Nederlandse Eersel, herkende de inscriptie meteen toen hij vrijdag het Eindhovens Dagblad las. Hij verklaarde aan de politie dat hij de ring was kwijtgeraakt tijdens het dorsen van graan op zijn veld, amper één jaar na zijn huwelijk met Henrica 'Riek' Intven. De bovenste laag aarde van het veld werd in 1985 afgevoerd naar Mol. De ring moet er dus toen nog in hebben gezeten. Petrus en Riek hadden intussen alle hoop opgegeven hem ooit nog terug te zien. Ze waren dan ook erg opgetogen met de vondst.


Het koppel is nog steeds gelukkig getrouwd en heeft zes kinderen. De ring is nu niet enkel een mooi Valentijnscadeau, de vondst komt immers ook net op tijd voor de vijftigste huwelijksverjaardag van het paar in april. Daarop is meteen ook de man uitgenodigd die het kleinood aan de politie bezorgde.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedreigde pinguïns vinden ware liefde

Bedreigde pinguïns vinden ware liefdeDe ware liefde vinden is niet eenvoudig, maar soms lukt wel. In een park in New England hebben biologen enkele pinguïns alvast een handje geholpen. Valentijn in de dierenwereld.

Afrikaanse pinguïns zijn een ernstig bedreigde diersoort. Zonder een stevige baby-boom zal de soort de komende twintig jaar misschien verdwijnen. Maar biologen van een park in New England spelen graag voor Cupido. "We kunnen deze soort in leven houden door de liefde een kans te geven", zegt één van de biologen.

Het is niet gemakkelijk om een ideale partner voor de pinguïns te vinden. Er blijven immers niet veel opties meer over, meldt The Boston Globe. Normaal zouden biologen van het dierenpark pinguïns uit het wild moeten koppelen aan hun bewoners. Maar dat doen ze niet meer, aangezien het aantal wilde pinguïns te klein is geworden.

Dus moeten ze op zoek naar de genetisch meest diverse paren, zodat de dieren geen familie zijn. Die koppeltjes mogen dan naar een meer intieme plek verhuizen in de hoop dat ze zullen paren. En dat is meestal een succes...
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liberation Front ontvoert Geraardsbergse Manneken Pis

Liberation Front ontvoert Geraardsbergse Manneken Pis


http://img408.imageshack.us/img408/811/geraardsbergsemannekenp.jpg


Het Geraardsbergse Manneken Pis is vanochtend ontvoerd door het 'Manneken Pis Liberation Front'. De zaak werd volgens de regionale zender TV OOST opgeëist bij burgemeester Freddy De Chou.


De directrice van het Sint-Catharinacollege ontdekte vanochtend dat het Manneken Pis aan het stadhuis van Geraardsbergen verdwenen was. Burgemeester De Chou kreeg bovendien een brief waarin het 'Manneken Pis Liberation Front' zegt niet tevreden te zijn over een recente televisiereportage in het VRT-programma Vlaanderen Vakantieland.


"In de reportage zeiden Brusselaars dat ze Geraardsbergen in de jaren zestienhonderd een Manneke Pis schonken, nadat Geraardsbergenaars hun Manneken Pis in de Dender teruggevonden hadden", aldus De Chou. "Dat is echter klinkklare onzin die door historisch onderzoek werd weerlegd. Uit de stadsrekeningen blijkt duidelijk dat ons Manneken Pis dateert uit 1499 en dus 160 jaar ouder is dan het Brusselse. Blijkbaar doet het foute verhaal nog steeds de ronde, ondanks het feit dat we al lang verbroederd zijn met Brussel."


Daarnaast zijn de 'ontvoerders' niet te spreken over de "lauwe reacties" van de Geraardsbergenaars, na het uitzenden van de reportage. "Om het Geraardsbergse Manneke Pis eer aan te doen, zullen ze later hun voorwaarden bekend maken om het beeld terug te geven." De burgemeester overlegt maandag met de politie en het schepencollege wat er moet gebeuren. "Het is duidelijk dat er geen kwaadwillige bedoelingen achter zitten, maar we gaan de zaak toch bespreken."
 
Getuigen verklaarden intussen dat ze vanochtend twee jongeren aan het beeld zagen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man sterft doorgaans vijf jaar sneller dan vrouw

Man sterft doorgaans vijf jaar sneller dan vrouwVrouwen leven gemiddeld vijf jaar langer dan hun man. Het leeftijdsverschil tussen beide seksen blijft groot, maar is de laatste jaren wel al afgenomen, zo blijkt uit statistische cijfers van de Federale overheidsdienst Economie.


Gemiddeld wordt een vrouw 82,43 jaar oud. Mannen sterven doorgaans rond de leeftijd van 77,15 jaar.  In vergelijking met 2002 is dat sekseverschil wel al gedaald, toen bedroeg het verschil nog meer dan 6 jaar.


Ook de levensverwachting neemt toe. Nu strandt die op 79,84 jaar. Vorige jaren lag die rond 79,59 jaar. Verwacht wordt dat de levensverwachting van de doorsnee Belg de kaap van 80 jaar overschrijdt. De leeftijd waarop het meeste overlijdens wordt geteld, ligt bij mannen op 83 jaar, bij vrouwen op 87 jaar.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bordeaux vestigt kusrecord

Bordeaux vestigt kusrecordDaags voor Valentijn is er zondagnamiddag in de Franse stad Bordeaux een kusrecord gevestigd. Er werd een menselijke ketting gevormd en vervolgens was het de bedoeling dat ieder zijn buur een kus gaf op de linkerwang. Uiteindelijk werden er zo tijdens deze "kissmob" 835 zoenen uitgewisseld. Een record, aldus de organisatoren.

Het startsein werd gegeven om 14.50 uur, en het duurde maar liefst 23 minuten vooraleer ook de laatste persoon een kus had gekregen. Dat gebeurde onder luid applaus van de deelnemers. Het vorige record stond op naam van de gemeente Saint-Trojan, in de Charente, waar in het verleden 564 mensen deelnamen aan een kissmob.
 
Bij gebrek aan een deurwaarder om het record te valideren, filmde organisator Fredd Mercier het hele evenement, waaraan mensen uit zowat alle lagen van de bevolking deelnamen, gaande van jongeren en studenten, tot gezinnen en buitenlanders.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie wordt je Valentijn: huisdier of partner?

Wie wordt je Valentijn: huisdier of partner?Op de meest romantische dag van het jaar, schijnt de liefde voor de viervoeter vaak groter dan die voor de partner. Een aantal opteert zelfs liever voor een hond of kat dan een man.


De studie onder 3000 Britse dierenliefhebbers geeft opmerkelijke resultaten weer. 80 procent zou nooit iemand daten die niet van dieren houdt. 79 procent weigert het huisdier de deur te wijzen als de partner daar problemen mee heeft. 20 procent kiest resoluut voor de hond of kat en laat man of vrouw links liggen.


Huisdieren verdienen liefde. 29 procent bekijkt het dier als een kind én deel van het gezin. Deze extreme band kan de partner zeer jaloers maken. 12 procent wijst de dierenliefde als mogelijk oorzaak van relatieproblemen. 1 op 2 van de ondervraagden stelt dat het dier de eigen relatie wel weet te versterken.


Dierenexpert Steven Havers geeft toe dat de dynamiek tussen mens en dier zeer gecompliceerd ligt. "Relaties waarbij zowel mensen als dier op de eerste rij staan, vragen veel tijd en aandacht. Liefde voor een dier is best, maar vergeet niet dat ook mensen appreciatie en liefde willen voelen".
» Reageer (0)
13-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. William-Adolphe Bouguereau 1825 - 1905 was een Frans academisch schilder

William-Adolphe Bouguereau  1825 - 1905  was een Frans academisch schilder

Klik op de foto om een filmpje over zijn overige werken te bekijkenWilliam-Adolphe Bouguereau (La Rochelle, 30 november 1825 - aldaar, 19 augustus 1905) was een Frans academisch schilder.

Bouguereau studeerde aan de Académie Julian te Parijs. Zijn realistische genre-schilderingen en schilderijen over mythologische thema's werden gedurende zijn hele actieve leven tentoongesteld op de jaarlijkse tentoonstellingen van de Parijse salon. Na zijn dood werd hij lange tijd veronachtzaamd, wellicht vanwege zijn hardnekkige verzet tegen de impressionisten, maar de laatste 20 jaar is er weer waardering voor zijn werk gekomen.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/William-Adolphe-Bouguereau1.jpg?t=1297607104
In zijn eigen tijd werd Bouguereau algemeen beschouwd als een van de grootste schilders en zijn werken werden gretig gekocht door onder meer Amerikaanse miljonairs, doorgaans tegen hoge prijzen. Na 1920 is hij op merkwaardige wijze in diskrediet geraakt, mogelijk als gevolg van een bewuste lastercampagne van de kant van het nieuwe "establishment van kunstcritici", dat hem zijn verzet tegen de nieuwe richtingen in de schilderkunst niet kon vergeven. Waarschijnlijker is evenwel dat diepere maatschappelijke krachten ten grondslag liggen aan deze opmerkelijke omslag in smaak en gevoeligheid. Tientallen jaren lang werd zijn naam niet eens in encyclopedieën vermeld.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/William-Adolphe-Bouguereau3.jpg?t=1297607170
Tegenwoordig zijn er weer heel wat mensen die Bouguereau beschouwen als een van de grootste schilders uit de 19e eeuw. Het Art Renewal Center zet zich heel energiek in voor zijn "rehabilitatie".
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/William-Adolphe_Bouguereau5.jpg?t=1297607302
Op gevorderde leeftijd trouwde Bouguereau voor de tweede maal, en wel met een leerlinge, de schilderes Elizabeth Jane Gardner Bouguereau. Hij wendde ook zijn invloed aan om een groot aantal Franse instellingen op kunstzinnig gebied, waaronder de Académie Française, open te stellen voor vrouwen.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/William-Adolphe-Bouguereau4.jpg?t=1297607216
Twee kleinere werken van Bouguereau zijn te vinden in het Museum Willet-Holthuysen in Amsterdam.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vissen in Sint-Petersburg vechten om zuurstof

Vissen in Sint-Petersburg vechten om zuurstof

Rusland maakt een ijskoude winter mee en daar hebben ook de dieren last van. In de vijvers van Sint-Petersburg troepen de vissen allemaal samen in een strijd om het laatste beetje zuurstof. De vrieskou is dramatisch voor de vissen, aangezien de ijslaag op het water geen verse zuurstof doorlaat.

Ook de planten in de vijvers kunnen geen zuurstof meer genereren, omdat het zonlicht niet door het ijs geraakt. Het enige wat de Russen kunnen doen is gaten in het ijs maken. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UZ Gent zet draagmoederschap voor homo's op agenda

UZ Gent zet draagmoederschap voor homo's op agendaHet ethisch comité van het UZ Gent formuleert mogelijk nog voor de zomervakantie een advies of homokoppels via niet-commercieel draagmoederschap hun vaderwens in vervulling kunnen laten gaan. "De fertiliteitskliniek van het Gentse UZ krijgt sinds vorig jaar gemiddeld elke week een vraag van geïnteresseerde mannen," aldus afdelingshoofd professor dr. Petra De Sutter.

Lesbische koppels kunnen al een tijdje via kunstmatige inseminatie een gezin uitbouwen, maar voor homokoppels ligt dat niet voor de hand en ook adoptie lukt nauwelijks. "Toch willen we in het ethisch comité de knoop doorhakken of homokoppels via niet-commercieel draagmoederschap een kind kunnen krijgen," aldus De Sutter. "Er is evenwel nog geen wetgevend kader, dus we moeten heel voorzichtig zijn. Bovendien rijzen heel wat ethische en praktische vragen."

Moederfiguur?
Zo wordt gediscussieerd of de bevruchte eicel dan wel van de draagmoeder of van een donor moet komen. "Moet de afstand tussen draagouders en wensouders zo groot mogelijk zijn of is het misschien goed dat het kind contact kan houden met zijn genetische moeder? Misschien heeft het kind op een bepaalde leeftijd een moederfiguur nodig?", luidt het.
 
Los van het feit of het UZ niet-commercieel draagmoederschap voor homokoppels wil steunen, blijft de vraag of er voldoende draagmoeders beschikbaar zijn. "Het is zo dat homokoppels zelf een draagmoeder en eventueel een eiceldonor moeten zoeken, daar kan het ziekenhuis niet voor zorgen", zegt De Sutter.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jason Castro - Somewhere Over The Rainbow

Jason Castro - Somewhere Over The Rainbow

Klik op de foto om hem te beluisteren» Reageer (0)
12-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid van Marie-Rose Morel


Afscheid van  Marie-Rose MorelDeel 1


Vandaag zaterdag is in de Antwerpse kathedraal afscheid genomen van onze lieve Marie-Rose Morel. Zij overleed dinsdag op 38-jarige leeftijd .

Marie-Rose Morel heeft haar strijd tegen kanker verloren.
Deel 2Hier drie filmpjes waar  Marie-Rose Morel één van haar laatste interviews gaf aan Ivan Heylen.Ze ging hem opzoeken in zijn villa in de Algarve in Portugal, kort nadat ze een eerste keer hersteld leek van haar ziekte. Toen had ze nog de hoop dat alles goed zou komen. Het werden drie intensieve dagen, zo zei ze zelf, met veel goede gesprekken. Over politiek, over vriendschap en liefde, over pijn en afscheid. druk op de foto's om ze te bekijken

Deel 3

http://img831.imageshack.us/img831/4436/boeket.jpg


Vaarwel Marie Rose Morel we zullen je nooit vergeten ...

Veel sterkte voor haar man, haar zoontjes, haar ouders, zus en broer, familie en vrienden...» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijks 2,5 miljoen doden door alcohol

Jaarlijks 2,5 miljoen doden door alcohol

Alcohol is verantwoordelijk voor bijna 4 procent van alle sterfgevallen wereldwijd, bijna 2,5 miljoen mensen. Dat is meer dan aids, tuberculose of geweld, laat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag weten. Alcohol is doodsoorzaak nummer één onder mannen van 15 tot en met 59 jaar.

Door stijgende inkomens zijn inwoners van Azië en Afrika meer gaan drinken. Daarnaast is overmatig drankgebruik een probleem in veel ontwikkelde landen, aldus de organisatie van de Verenigde Naties.

Volgens de WHO nemen de meeste regeringen te weinig maatregelen tegen de uitwassen van overmatig drankgebruik, zoals verkeersongelukken, geweld, kanker, verwaarlozing van kinderen en wegblijven van werk. Overal nuttigen mannen vaker gevaarlijke hoeveelheden alcohol dan vrouwen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orka Morgan krijgt advocaat

Orka Morgan krijgt advocaatMorgan, de orka die in juni zwaar verzwakt uit de Nederlandse Waddenzee werd gevist, krijgt rechtsbijstand. Volgens verschillende actiegroepen verenigd in de Orka Coalitie heeft het zoogdier het recht om zijn vrijheid terug te krijgen. De coalitie heeft een advocaat in de arm genomen om dit doel te bereiken.

Het Dolfinarium in Harderwijk gaf in december nog een negatief advies over de vrijlating van de orka. Volgens het dolfinarium zou het dier het vrije leven niet overleven.

Regelgeving
De Orka Coalitie is het daar niet mee eens en wil dat de orka kost wat kost vrijgelaten wordt. "Boven alles moet er gewerkt worden aan de vrijlating van Morgan zoals de internationale wet- en regelgeving voorschrijft."

Betere omgeving
Het Dolfinarium reageerde gepikeerd op de gerechtelijke actie. "We menen begrepen te hebben dat de Actiegroep FreeMorgan/Orka Coalitie de kunstmatige baaien van Deltapark Neeltje Jans als een beter verblijf voor Morgan ziet dan het Dolfinarium", klonk het.

Soortgenoten
Directeur Marten Foppen zegt in de reactie dat deze stellingname niet nieuw is. Maar Morgan hoort volgens hem bij haar soortgenoten; zonder andere orka's in haar bijzijn zal zij een eenzaam bestaan leiden.

"Zoals wij al eerder hebben betoogd, is een orka een sociaal dier. Hoe gaan actievoerders dit gegeven bij waterpark Neeltje Jans bewerkstelligen?"

Of de klacht aanvaard wordt en de orka 'werkelijk' naar de rechtbank trekt, is nog maar de vraag.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo zie je er 's ochtends snel stralend uit

Zo zie je er 's ochtends snel stralend uitVermoeide ogen, wallen, doffe huid, vettig haar... een blik in de spiegel geeft meteen aan dat je niet de beste nacht van je leven achter de rug hebt. Enkele tips om snel weer presentabel te wezen.

1. De beste tip om je huid te laten stralen: gebruik koud water. De koude stimuleert de bloedsomloop en maakt de huid gladder. Smeer een flinke laag vochtinbrengende crème om droge plekken te weren. Oma's tip: meng melk met ijsblokjes en smeer het op het gelaat.

2. Vermoeide ogen verpesten je hele look. Gebruik een goede oogcrème met peptiden. Laat deze een nachtje in de koelkast en smeer deze nadien op de ogen. Een goede concealer is nodig om donkere kringen onder je ogen weg te toveren. Een wimpertang werkt ook. Krul je wimpers ermee en gebruik nadien een stevige dosis mascara. Dat zorgt voor een open blik.

3. Je huid oogt bleker 's ochtends. Niets werkt beter dan een dosis blush om opnieuw kleur te krijgen. Een perzikkleurtje maakt de huid helderder.  Ook een beetje glans doet wonderen. Leg de nadruk op de jukbeenderen, dat maakt het gelaat minder zwaar.

4. Zelfs je lokken verdienen aandacht. Geen tijd om je haar te wassen? Bij vettig haar gebruik je wat droogshampoo in sprayvorm of talkpoeder. Poeder absorbeert het vette. Geen in huis? Doe je haar in een staartje of zet een muts of pet op.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijzondere herinneringen uitgelegd


Bijzondere herinneringen

Over de moord op Kennedy en déjà vu


http://img197.imageshack.us/img197/6073/geheugen.jpgJe hersenen zijn geen computer die klakkeloos alle informatie opslaat. Sommige gebeurtenissen worden niet onthouden, andere juist weer heel levendig. Je herinnert je soms zelfs dingen die niet eens gebeurd zijn. Wat gebeurt er allemaal in je hoofd? We verklaren vier bijzondere verschijnselen van het geheugen.

Er is een grote kans dat je nog precies weet waar je was toen je hoorde van de aanslag op de Twin Towers. Wat je deed op het moment dat Pim Fortuyn of president Kennedy vermoord werden, weet je vast en zeker ook nog. Deze heldere herinneringen worden ook wel ‘flitslichtherinneringen’ genoemd.

Ze blijven op je netvlies gebrand, en wel om twee belangrijke redenen. Ten eerste heb je ze vaak herhaald. Nog altijd lees je artikels over de aanslagen in New York en telkens word je onbewust herinnerd aan 11 september. Bovendien heb je het er waarschijnlijk vaak over gehad met anderen. Kortom, je denkt er vaker aan dan aan een ‘gewone’ dag.

Ten tweede kwamen er bij die gebeurtenissen grote emoties te kijken. Waarschijnlijk reageerde je gechoqueerd op de aanslag, en daardoor blijft deze dag je beter bij. Dit komt door een stofje dat in je brein wordt vrijgemaakt bij hevige emoties.

Déjà vu
Soms heb je zomaar ineens, midden op de dag, het gevoel dat je die situatie eerder hebt meegemaakt. Echt voorspellen kan je het niet, maar alles wat er gebeurt, voelt vreemd vertrouwd. Het duurt een paar tellen en van zodra je er op gaat letten, is het al weer weg. Het is een zogenaamde ‘déjà vu’.

Er werd een tijd gedacht dat dit herinneringen uit een vorig leven waren of dat je per ongeluk iets herhaalt wat je al eens eerder hebt gedaan. Tegenwoordig is men niet meer van die mening, al is het nog steeds niet duidelijk wat precies een déjà vu veroorzaakt. Er wordt nu van uit gegaan dat je bij een déjà vu minder geconcentreerd bent dan anders. Doordat je hersenen dan op een wat lager niveau werken, zie je dingen niet zo helder en kleurrijk als normaal en kan een bepaalde gebeurtenis lijken op een vage herinnering.

Dynamische herinneringen
Het geheugen wordt vaak gezien als een bibliotheek. Herinneringen zijn vastgelegd, af en toe neem je een boek van de plank en blader je daarin, maar het geheugen wordt nooit meer herschreven.

Dat klopt niet. Ons geheugen wordt wel herschreven. Herinneringen zijn in beweging, ze kunnen telkens weer een beetje veranderen. Als je bijvoorbeeld vraagt aan mensen hoe ze elkaar hebben ontmoet, zal je hoogstwaarschijnlijk twee verschillende verhalen te horen krijgen. Nochtans waren de personen in kwestie er toch allebei bij.

Geur en herinneringen
Geuren kunnen levendige herinneringen naar boven brengen. De typische reuk van bijvoorbeeld zaagsel, mottenballen of pijptabak kunnen allemaal prikkels zijn voor gedachten aan een bepaalde persoon of een specifiek moment.

Vaak zijn deze herinneringen al heel oud, uit je vroege kindertijd. Reden hiervoor is dat sommige aroma’s in je volwassen leven verdwijnen - het parfum van je grootmoeder bijvoorbeeld - maar dat de herinnering eraan blijft bestaan. Zo gauw je dezelfde geur ruikt, voeren je herinneringen je jaren terug. (br.gezondheidsnet)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Randy Newman - You've Got A Friend In Me

Randy Newman - You've Got A Friend In Me

Klik op de foto om hem te beluisteren


Randy Newman( Randall Stuart) (Los Angeles (Californië), 28 november 1943) is een Amerikaanse componist en zanger. Hij bracht meer dan 35 albums uit. Hij schreef ook diverse soundtracks voor films.

Newman groeide op in een muzikaal beroemde familie. Zijn ooms Alfred, Lionel en Emil waren gerespecteerde filmcomponisten. Zijn vader Irving schreef een song voor Bing Crosby. Newman werd op zijn zeventiende jaar professioneel songwriter voor een uitgever in Los Angeles. Toen hij met hulp van zijn vriend Lenny Waronker een platencontract bij Reprise kreeg, stopte hij als broodschrijver en richtte zich op een carrière als singer/songwriter.

Zijn orkestrale debuut in 1968 Randy Newman Creates Something New Under The Sun was niet direct een succes in verkoopcijfers, maar de nummers van het album werden binnen korte tijd door diverse artiesten op de plaat gezet. Met zijn volgende album 12 songs (1970) oogstte Newman alom lof. Gedurende de jaren zeventig maakte hij diverse platen, waaronder Sail Away, Good Old Boys en Little Criminals.

Kenmerkend voor zijn hits zijn de bijtende satirische teksten, zoals God's Song van het album Sail Away. Daarin laat hij God zeggen waarom hij zoveel van de mensen houdt, hoewel hij de steden platbrandt en hun kinderen afneemt. De mensen zeggen dat ze gezegend zijn met zo'n Heer. You must all be crazy to put your faith in me! That's why I love mankind!. Al verschillende malen werd Newman bekritiseerd of zelfs voor de rechter gedaagd vanwege cynische teksten die door veel Amerikanen verkeerd begrepen worden. De tekst van Short people schoot bij veel kleine mensen in het verkeerde keelgat.

Sinds de jaren tachtig verdeelt Newman zijn tijd tussen het opnemen van nieuwe albums en componeren voor films. Voor zijn soundtracks en filmsongs ontving hij tot dusver (2011) twintig Oscarnominaties, waarvan slechts één werd verzilverd: hij won een Oscar voor Beste Filmsong in 2002 voor het liedje If I Didn't Have You uit Monsters, Inc.. Hij ontving een Grammy Award voor de score van The Natural en een Emmy voor zijn muziek in Cop Rock. Bekend filmwerk uit de jaren negentig van Newman is de muziek voor Toy Story. In 2002 won hij zijn eerste Oscar voor het lied If I Didn't Have You uit de film Monsters en co. Newman zei daarover: The impact of the Oscar lasted about a day and a half. In 2010 kreeg Newman een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame.
» Reageer (0)
11-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clijsters eerste mama op één

Clijsters eerste mama op één
Kim Clijsters is opnieuw het nummer één van de wereld in het vrouwentennis. In Parijs was in de kwartfinale te sterk voor Jelena Dokic (6-3 en 6-0). Ze is daarmee ook de eerste mama in het tennis die zich 's werelds beste mag noemen.


Clijsters wist al de hele week dat een plaats in de halve finale voldoende zou zijn om voor het eerst sinds haar comeback weer op één te staan. In haar kwartfinale had ze echter weinig moeite met Dokic. Die won amper drie spelletjes, al won ze die wel allemaal in het begin. Clijsters keek verrassend tegen een 3-0 achterstand aan, maar gaf nadien geen enkele game meer prijs.

Zo sloot ze de eerste set nog met 6-3 af, waarna de tweede set op een droge 6-0 eindigde. Met twaalf gewonnen games op rij ging Clijsters vlot over Dokic. Toernooidirectrice Amelie Mauresmo gaf Clijsters een trofee voor haar prestatie. "Ik ben blij dat ik hier nummer 1 kan worden. Vorige keer was in LA, nu is het in Europa. Het is wel niet in België, maar toch dicht bij huis", aldus Clijsters.

Het is de vierde keer dat Kim Clijsters nummer één van de wereld wordt. Ze stond in totaal 19 weken aan de leiding van de WTA-ranglijst. Sinds 1975 hebben 19 verschillende dames op de eerste plaats gestaan. Justine Henin stond 117 weken op één. Clijsters neemt de eerste plaats over van Caroline Wozniacki.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond laat je een keer de wereld rondwandelen

Hond laat je een keer de wereld rondwandelen


http://img842.imageshack.us/img842/9602/wandelenmetdehond.jpgToegewijde hondeneigenaars wandelen tijdens hun leven meer dan 37014 kilometer met hun favoriete viervoeter.


Een studie bij 3.000 Britse hondeneigenaars toont aan dat het gemiddelde baasje wekelijks acht uur en 54 minuten met zijn dier gaat wandelen, ze leggen dan 58 km af. Dit telt op tot 2985 km per jaar of wanneer je dit berekent op de gemiddelde levensduur van 12,8 jaar van een hond, kom je aan de omtrek van de wereld. De gemiddelde viervoeter krijgt twee wandelingen van 47 minuten plus een korte van 13 minuten per dag. De meeste baasjes blijven in de omgeving van hun huis, 42 procent gaat naar een park in de buurt. Andere populaire plekjes zijn het platteland, velden en de kust.

Toch denkt 67 procent van de huisdiereigenaars dat hun hond graag meer zou wandelen. Bij de helft van de ondervraagden gaf hun hectische levensstijl de schuldige waarom ze niet elke dag met hun huisdier gaan wandelen. 15 procent zegt dat wandelen het grootste nadeel is aan het bezitten van een hond.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flipper pleegde zelfmoord

Flipper pleegde zelfmoord

Klik op de foto om een filmpje te bekijken


Dolfijnen zijn het levenswerk van Ric O'Barry en toch wil de man niets liever dan zijn eigen stempel uit de geschiedenis wissen. Flipper maakte dolfijnen in de hele wereld populair, maar het zorgde ook voor misbruik in dolfinariums. In Taiji worden de dolfijnen ook massaal afgeslacht en daar wil Ric O'Barry iets aan veranderen.

Toen Flipper tientallen jaren geleden op televisie verscheen, bestond er nog geen traditie waarbij dolfijnen kunstjes moeten uitvoeren. Ric O'Barry werd wereldberoemd omdat hij als eerste dolfijnen begon te trainen. Hij was er zelfs bij toen de dolfijnen voor het tv-programma gevangen werden. "Ik voel me schuldig", zegt O'Barry in de documentaire 'The Cove'. "Het is door Flipper dat iedereen dolfijnen wou aaien, het is hierdoor dat zoveel dolfijnen gevangen worden."

"Toen ik zag hoe intelligent dolfijnen zijn, besefte ik dat ze niet in gevangenschap thuishoren. Maar toch deed ik er niets aan", aldus O'Barry. "Als je dolfijnen ziet lachen, lijkt er niets aan de hand. Maar de glimlach van de dolfijn is de grootste misleiding van de natuur."

Zelfmoord van Flipper
O'Barry herinnert zich vooral de dood van één van de Flipper-dolfijnen. Het was het overlijden van Kathy dat hem actie deed ondernemen. "Dolfijnen moeten ademhalen, net zoals mensen. En dat doen ze heel bewust. Een dolfijn kan dus zelfmoord plegen als het leven ondraaglijk wordt." O'Barry zag dat Kathy aan het eind van haar leven de stress in gevangenschap niet meer kon dragen.

"Ze zwom in mijn armen en keek me in de ogen. Vervolgens nam ze nog één keer adem en stopte. Ik zag haar wegzinken naar de bodem van de tank. De volgende dag werd ik gearresteerd omdat ik dolfijnen wou bevrijden. Ik wou iedere gevangen dolfijn in de wereld loslaten."http://img7.imageshack.us/img7/430/barryandflipper.jpg
Ric O'Barry met flipper"Ik had mijn geld moeten gebruiken om de dolfijnen vrij te kopen, maar in de plaats daarvan kocht ik ieder jaar een nieuwe Porsche."

"Ik ben tien jaar bezig geweest om dit imperium op te bouwen en probeer het nu al 35 jaar weer te vernietigen." O'Barry richt zijn pijlen vooral op de baai van Taiji. Daar worden de meeste dolfijnen gevangen. En natuurlijk moet er een einde komen aan de gruwelijke slachting van de dolfijnen.

In België verspreiden Tom Waes en Dirk Draulans de boodschap van Ric O'Barry. Al de hele week verzamelen ze handtekeningen met een online petitie. Binnenkort zullen ze die lijst overhandingen aan de ambassadeur van Japan. Wie nog niet getekend heeft, kan dat hier doen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee miljoen Belgen krijgen geen papieren belastingbrief meer

Twee miljoen Belgen krijgen geen papieren belastingbrief meer


Tax-on-web blijft aan populariteit winnen. 


Bijna 2 miljoen Belgen krijgen in 2011 niet langer de klassieke belastingbrief in de bus. Dat zijn er dubbel zo veel als in 2010. Dat heeft Francis Adyns, de woordvoerder van de federale overheidsdienst Financiën, vandaag gezegd in het Radio 1-programma 'Peeters & Pichal'.


In 2010 kregen 940.000 Belgen niet langer hun belastingbrief in de bus: 800.000 Belgen die hun belastingbrief door een mandataris (een boekhouder, bankier of verzekeraar) laten invullen en 140.000 burgers die via tax-on-web hadden aangegeven dat ze geen papieren versie meer willen ontvangen.


Vooral die laatste groep groeit volgens Adyns dit jaar fors. Nu al willen 950.000 belastingplichtigen de bruine omslag met de belastingbrief niet meer ontvangen, tegenover 140.000 mensen vorig jaar. Ook de groep Belgen die hun belastingbrief laten invullen door een mandataris groeide aan, met name tot 980.000. In totaal zijn dat dus bijna 2 miljoen Belgen. De groei zorgt voor een enorme besparing op papier. Volgens berekeningen van de radiomakers, gebaseerd  op cijfers van de Amerikaanse Conservatree Paper Company, zou de besparing overeenkomen met ongeveer 6.000 bomen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op 50ste worden vrouwen onzichtbaar voor mannen

Op 50ste worden vrouwen onzichtbaar voor mannen
Acht op de tien vrouwelijke vijftigplussers denkt dat het andere geslacht hen niet meer opmerken, zo blijkt uit een Britse enquête.


Zeventig procent van de 1.246 ondervraagde vrouwen, waarvan 47 procent ouder dan 50 was, voelt zich ook genegeerd door de mode-industrie, drie kwart van de zestigplussers gelooft dat ze hun individuele identiteit verloren doordat ze het label van 'mama' dragen. Meer dan de helft van de vijftigplussers vindt ook dat de advertenties voor hen bestemd, onrealistisch waren en dat er te jonge modellen in voor komen.


De resultaten van dit onderzoek bevestigen de beweringen van de feministe Germaine Greer in haar boek 'The Change', ze beweert dat seksuele aantrekking nog steeds de belangrijkste factor voor succes is en niet ervaring of kennis.  Niet iedereen is het daarmee eens, redactrice Emma Soames van Saga Magazine: "Tegenwoordig is 50 het nieuwe 34. Deze vrouwen hebben nog 30 jaar van een actief leven voor zich, voor de generatie die honderd jaar geleden geboren werd, kwam op deze leeftijd al het einde in zicht." De 52-jarige actrice Michelle Pfeiffer voelt zich ook goed op deze leeftijd: "50 worden doet je stilstaan bij wat je al bereikt hebt. Ik voel me niet ouder."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw houdt man bij penis aan leiband in drukke winkelstraat

Vrouw houdt man bij penis aan leiband in drukke winkelstraat
Shoppers waren woensdag getuigen van een merkwaardig tafereel in een drukke winkelstraat in de Franse stad Carcassonne. Zij zagen hoe een vrouw haar gezel met een leiband rond zijn ontblote lid door de straat loodste. Dat meldt het persagentschap AFP.

Nieuw spelletje
De politie werd erbij gehaald. De agenten arresteerden de 63-jarige vrouw en haar veertigjarige gelegenheidshondje. Het koppel verklaarde dat ze nogal verslaafd zijn aan seks en dat ze eens een nieuw spelletje wilden proberen.

De twee werden gearresteerd op beschuldiging van openbare zedenschennis. Ze moeten in april voor de rechter verschijnen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 bruine circusberen in Opglabbeek

3 bruine circusberen in OpglabbeekIn het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek verblijven sinds woensdag drie bruine circusberen. De dieren verkeren in goede gezondheid maar verbleven bij hun eigenaar, een gepensioneerde Duitse dierentemmer, in een kleine trailer. De man zocht een oplossing voor zijn beesten wegens gezondheidsproblemen.

De drie vrouwtjes Peggy, Suzy en Carmen zijn elk ongeveer 25 jaar oud en wegen 150 kilo. Ze hebben hun hele leven hard gewerkt in circussen. Zo moesten ze op een bal lopen, in een treintje zitten of handstand doen. Suzy en Carmen zijn onder verdoving naar Opglabbeek gebracht. Peggy, de tamste, had geen verdoving nodig.

Graven, klimmen en baden
"Ze zitten hier in ruime kooien, waar ze kunnen graven, in bomen klimmen en een bad nemen. Net zoals hun soortgenoten in de natuur. Omdat de Duitser het goed meende met zijn dieren tekende hij vrijwillig de afstandspapieren. Daardoor kunnen we snel op zoek gaan naar een nieuwe thuis", aldus Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum.

"De man had de dieren ook kunnen verkopen aan een opkoper, die de dieren zou doden, maar hij koos dus voor een diervriendelijke oplossing."

Facturen naar de overheid
Het Natuurhulpcentrum kwam ook in het nieuws omdat het niet langer voor de kosten wil opdraaien voor door de overheid in beslag genomen dieren. Het Natuurhulpcentrum stuurt voortaan de facturen voor de opvang en verzorging naar de desbetreffende overheden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Bolton - How am I Suposses

Michael Bolton - How am I Suposses.

Klik op de foto om hem te beluisteren


Michael Bolton, geboren als Michael Bolotin (New Haven, 26 februari 1953) is een Amerikaans acteur, schrijver en zanger, voornamelijk bekend om zijn rock-ballads en zijn tenor-stem.

Hij verkocht tot op heden 53 miljoen albums wereldwijd, had acht top-tien albums en twee nummer een hits. Won diversen prijzen waaronder American Music Award en Grammy Award. In Nederland is Bolton vooral bekend om zijn 1990-hit How Am I Supposed to Live Without You.
» Reageer (0)
10-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom Op Tegen Kanker in het teken van leukemie

Kom Op Tegen Kanker in het teken van leukemieDe nieuwe campagne van Kom Op Tegen Kanker (KOTK) staat in het teken van leukemie. De campagne loopt van vandaag tot de liveshow op 26 februari. Het is al de twaalfde campagne die de VRT en Kom Op tegen Kanker samen organiseren.

Leukemie is verzamelnaam voor verschillende soorten bloedkanker, waarbij de witte bloedcellen abnormaal reageren en zich ongebreideld vermenigvuldigen. Behandeling is moeilijk, omdat de kanker zich via het bloed in heel het lichaam heeft verspreid. Sommige chemotherapiën slaan bij sommige patiënten aan, maar stamceltransplantatie is vaak de laatste kans op overleven voor leukemiepatiënten.

De moeilijke zoektocht naar een donor
"De zoektocht naar een geschikte donor is daarbij van levensbelang. Het probleem is dat slechts één op vier leukemiepatiënten een donor in zijn naaste familie vindt", legt Frank Deboosere, voorzitter van KOTK, uit.
 
"Om zo veel mogelijk mensen een kans op overleven te geven, zamelen we geld in om meer stamcellen te verzamelen. Dat kan door meer en betere navelstrengbloedstalen te verzamelen en de bestaande navelstrengbloedbanken in Vlaanderen uit te breiden."
 
Navelstrengbloedbanken
Die navelstrengbloedbanken hebben overigens niet voldoende middelen voor een betere inzameling van navelstrengbloed en dus om meer patiënten een betere kans op een stamceltransplantatie te geven, zeggen experts. Daarom doet Kom op tegen Kanker tijdens de tv-show een beroep op de vrijgevigheid van de bevolking. De opbrengst van de show gaat naar de bloedbanken.
 
Vanaf morgen kan je in tal van winkels en warenhuizen spaartonnen vinden van KOTK. Daarin kunnen de mensen geld steken voor de leukemiepatiënten. De vorige campagne van KOTK (2008-2009), bracht net geen 13,7 miljoen euro op.  (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Frank Vanhecke: 'Het was liefde op het eerste gezicht'

Frank Vanhecke: 'Het was liefde op het eerste gezicht'


http://img25.imageshack.us/img25/6598/marierosemorel.jpg


'Ze was er klaar voor. Roos is waardig en lief kunnen sterven.' Dat zegt een geëmotioneerde Frank Vanhecke, die nog samen met Morels twee 'prinsen' - Marnix (4) en Alexander (7) - zijn vrouw een laatste groet bracht. 'Ze wilde nog wel, maar de angst voor de pijn en het uitzichtloze deed haar beslissen om er een eind aan te maken.'

'Roos is gelukkig geweest in haar laatste dagen', zegt Vanhecke, met wie ze op 8 januari is gehuwd. Jarenlang werd het Vlaams Belang-koningskoppel ervan verdacht een liefdesrelatie met elkaar te hebben, maar het duo ontkende altijd staalhard. Pas een maand geleden, toen ze trouwden, konden ze hun liefde eindelijk publiek maken. Iets dat ze beiden als een bevrijding zagen, zo zegt Vanhecke nu.

'Marie-Rose was oprecht gelukkig. Omdat ze weg was van de politiek. Maar ook omdat we er eindelijk voor konden uitkomen dat we elkaar altijd al graag gezien hebben', zegt Vanhecke. 'Wat haar misschien nog het gelukkigst heeft gemaakt, is dat de mensen ons vergeven hebben dat we soms gelogen hebben over dat graag zien. Dat de gewone Vlaming ons dat niet meer kwalijk heeft genomen. En dat er begrip was voor onze situatie.'

Volgens Vanhecke was het liefde op het eerste gezicht toen hij Morel in 2004 voor het eerst op het politieke schouwspel tegenkwam. 'Niet van haar kant, maar wel van de mijne', mijmert de ex-VB-voorzitter. 'Voor mij was ze een vrouw zoals ik er nog nooit één gezien had. Zelfs tijdens haar laatste levensdagen, toen ze er kaal en uitgemergeld uitzag, was ze voor mij nog altijd de mooiste vrouw. En die levensvreugde van haar, die was enorm. We moeten dat niet ontkennen: Roos is geen heilige geweest. Ze was een zéér fascinerende vrouw, maar ze had ook haar slechte kanten. Zoals iedereen kon ze soms onredelijk zijn. En slecht gezind. Maar voor mij verzonk dat allemaal in het niets als ik haar warmte voelde. Op het laatste was onze relatie ontdaan van alle franjes en schijn. Die laatste maand hebben we een puur en naakt bestaan geleden, waarbij we maar één iets voor ogen hadden: mekaar gelukkig maken. En ik ben héél gelukkig geweest bij Roos.' (br.het Nieuwsblad)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op twee loopt meer kans op astma door vuile lakens

Een op twee loopt meer kans op astma door vuile lakens
Een op de twintig wast zijn lakens twee keer per jaar, dat toont een recente Britse enquête aan. Experts waarschuwen echter wel voor de gezondheidsrisico's van vuile lakens.


57 procent van de 6000 ondervraagde Britten ververst zijn lakens een keer per maand, terwijl 57 procent nooit zijn bed opmaakt 's ochtends. 94 procent vindt het normaal als dat wanneer ze bij iemand blijven slapen er geen verse lakens op het bed liggen. Volgens experts van de Britse gezondheidszorg is het echter belangrijk je lakens regelmatig te vervangen en te wassen op hoge temperaturen om te voorkomen dat huisstofmijt je slaapplek binnendringt.  Allergieën, waaronder astma, hooikoorts en eczeem, kunnen ontstaan wanneer mijten zich te goed doen aan dode huidcellen in onze matrassen.


Om de schadelijke gezondheidseffecten van huisstofmijt te beperken moet je je lakens een of twee keer in de twee weken wassen op 60 graden. Een eerder onderzoek toonde aan dat een gebruikte matras tussen de 100.000 tot 10 miljoen mijten bevat.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verbrand meer calorieën door blootsvoets te lopen

"Verbrand meer calorieën door blootsvoets te lopen"Steeds meer voetexperts ijveren ervoor schoenen te verbannen, omdat dit slecht voor je voeten en houding is. Daarnaast heeft blootsvoets lopen nog andere voordelen, je verbrandt er bijvoorbeeld meer calorieën mee.


Gallahad Clark van de firma Terra Plana die 'blootsvoetse schoenen' produceert: "Het is beter voor je voeten om in direct contact te staan met de grond, en niet in een stuk leder, plastic of rubber te zitten. Alles wat in de weg zit van een natuurlijk functioneren van de voet doet meer kwaad dan goed."  De schoenen van Terra Plana hebben een zool van 3 mm zodat je geen snijwonden oploopt, maar ze bedotten je hersenen te denken dat je niets aan je voeten hebt. Zijn boodschap is eenvoudig: het is beter niets aan je voeten te dragen, maar als het dan toch moet, probeer dit dan te beperken.


Clark is niet de enige die ijvert voor de afschaffing van schoenen, steeds meer mensen dragen geen conventionele loop- of wandelschoenen meer en gaan steeds vaker blootsvoets. Professor Bernhard Zipfel is een antropoloog met een interesse voor voeten. Hij vergeleek de voeten van mensen in twee Afrikaanse stammen, met die van Europeanen. Daaruit blijkt dat deze laatste de meest ongezonde voeten hadden, de Zuid-Afrikaanse Zulu-stamleden die zelden schoenen dragen, hadden de gezondste voeten. "De meeste schoenen verkrijgbaar op de markt schaden je voeten", is het besluit van Zipfel.


Professor Zipfel en Gallahad Clark beweren dat zelfs dure loopschoenen je voeten, benen en houding schaden, dit leidt tot allerlei klachten die we gewoonlijk toeschrijven aan het verouderen of een overdaad aan sport. Hoe dikker je zool is, hoe meer schade je kan aanrichten. Als je een zool van 2,5 cm hebt, dan betekent dit je hiel de grond 2,5 cm te vroeg raakt. Wanneer de schoen niet flexibel is, kan de voet de schokken niet opvangen, waardoor je voeten hun elasticiteit verliezen.


We hebben drie natuurlijke snelheden om ons te bewegen: wandelen, lopen en springen. Maar de moderne mens heeft er een vierde bedacht: joggen. Dit is een slechte middenweg tussen wandelen en lopen. Je kunt dit enkel met schoenen doen en dit is verschrikkelijk voor je houding. Mensen moeten stoppen met joggen en beginnen te lopen, aldus Lee Saxby, coach in blootsvoets lopen. "Als je op je blote voeten loopt, verbrand je meer calorieën."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppel blijkt elkaar al 30 jaar te kennen via fles in zee

Koppel blijkt elkaar al 30 jaar te 'kennen' via fles in zeeEen Brits koppel uit Hull heeft ontdekt dat ze elkaar 30 jaar geleden al 'kenden'. Mandy English (44) stopte op 13-jarige leeftijd een briefje in een fles waarin ze vroeg om een pennenvriend. Ze gooide de fles in zee tijdens een schoolreis naar Schotland in 1979.

Twee jaar later vond de toen zesjarige Richard Morwood de fles tijdens een vakantie in Schotland, waarna hij een kaartje stuurde naar zijn toekomstige vriendin. Die stuurde echter nooit iets terug, en het verhaal liep af met een sisser. Of toch niet.

De moeder van drie zat vorige week namelijk te rommelen in oude spullen toen ze het kaartje opnieuw tegenkwam. Ze merkte dat de naam op het kaartje hetzelfde is als die van haar huidige vriend, met wie ze samen is sinds juni.

Het koppel woonde destijds honderden kilometers uit elkaar, maar Morwood (36) verhuisde in 2003 van Motherwell naar Hull. Terwijl hij zich de fles en het kaartje nog vaag voor de geest kon halen, was de herinnering des te duidelijker voor zijn vriendin. "Ik was zo geschokt dat ik bijna flauwviel," liet ze optekenen door The Sun.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autodieven stelen eerst roze kaart en dan pas wagen

Autodieven stelen eerst roze kaart en dan pas wagen
De Centrale Dienst voor Autocriminaliteit waarschuwt voor een nieuwe vorm van autodiefstal. Daders stelen de roze kaart (het inschrijvingsbewijs) uit geparkeerde auto's in België, laten in Frankrijk een duplicaat van de autosleutel maken en rijden hier dan gewoon weg met de wagen.
 
Het gaat om een nieuw en georganiseerd systeem in vijf stappen, waarbij vooral BMW's en Mercedessen geviseerd worden. Op die wijze werd al een twintigtal wagens ontvreemd, vooral in Wallonië. Er lopen ook gelijkaardige dossiers in Gent en Brussel. Er is intussen al een Franse bende opgepakt. Die werkte met knappe vrouwen die naar de concessiehouders stapten om gemakkelijker duplicaten van de autosleutels vast te krijgen, schrijft de krant De Morgen.
 
De politie waarschuwt voor het fenomeen en vraagt om boorddocumenten nooit achter te laten in een geparkeerde wagen.
Het aantal autodiefstallen is de voorbije jaren gedaald: van 40.000 auto's in 2002 naar circa 16.000 vorig jaar. Het aantal diefstallen van boorddocumenten steeg tot 7.000.» Reageer (0)
09-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klein dolfijntje zit al maanden vast in vervuilde tank

Klein dolfijntje zit al maanden vast in vervuilde tank

Klik op de foto om een filmpje te bekijken

Dolfijnen zijn heel intelligente dieren, dat is al langer geweten. Niet omdat ze foutloos kunstjes kunnen uitvoeren in een dolfinarium, ze zijn zich bewust van wat er aan de hand is. Als een dolfijn zich in een spiegel ziet, weet het dier dat hij naar zichzelf kijkt. Wat moeten deze dolfijnen dan niet voelen als Japanse vissers hen in een uitzichtloze situatie afslachten in de bloedbaai van Taiji? Nog pakkender is het verhaal van Misty, een kleine dolfijn die eenzaam in een tank zit te verkommeren.


Het publiek begon de dolfijnen als intelligente wezens te zien dankzij de televisieserie 'Flipper'. Helaas heeft deze reeks ook de populariteit van dolfijnen in shows de hoogte in gejaagd. Maar dolfijnen komen niet alleen in een fictiereeks intelligent over, ze blijken ook echt heel verstandig te zijn.

Van alle dieren in zee zijn dolfijnen misschien wel het meest te vergelijken met mensen. Ze zijn heel sociaal en leven in groepen die tot een tiental leden kunnen tellen. Op plaatsen met voedsel kunnen die groepen zelfs uitgroeien tot duizend leden. Ook de band tussen dolfijnen en andere wezens is belangrijk. Als ze merken dat een wezen in het water gewond is, zullen ze niet zomaar wegzwemmen. Er bestaan genoeg verhalen over mensen die gered zijn door dolfijnen.


In het  filmpje kun je bekijken hoe dolfijnen zichzelf in de spiegel zien. Het is opmerkelijk dat de dieren zichzelf herkennen en niet denken dat het om een ander dier gaat. "Dolfijnen zijn zeer complexe, zelfbewuste en intelligente wezens met een eigen persoonlijkheid", legt neurowetenschapper Lori Marino uit. "Dat maakt hen ook kwetsbaar. Ze kunnen enorm afzien en psychologische trauma's oplopen."


De dieren vinden het met andere woorden niet leuk om voor mensen op te treden. Dolfijnen uit Taiji die niet door de vleesmolen gaan, wacht echter een lot als entertainer ergens in de wereld. Deze dolfijnen leveren de Japanse vissers gemakkelijk 150.000 euro op, in tegenstelling tot de paar honderd euro die een geslachte dolfijn waard is.

De voorbije winter kwam Taiji opnieuw in de wereldwijde media-aandacht. Een kleine dolfijn werd in de buurt van de baai gevangen gehouden in een kleine tank. Het water was echter extreem vervuild, met dode vissen en algen. Het zieke dolfijntje zwom voortdurend met een boei in zijn mond, net als een baby die zijn teddybeer niet wil loslaten.

De dolfijn werd Misty gedoopt en werd de hele tijd gevolgd door de Cove Guardians, een groep mensen die verslag uitbrengen vanuit Taiji. Dat dolfijnen sociale wezens zijn werd nog maar eens duidelijk toen ze een camera boven de tank lieten bewegen. Misty volgde de bewegingen van het toestel en was duidelijk aan het spelen.

Een dolfijn als Misty hoort bij z'n moeder te zijn. Nog steeds zit Misty ergens opgesloten in afwachting van een nieuwe bestemming. Het lot van Misty is al lang bekend: de dolfijn zal ergens ter wereld in een dolfinarium terechtkomen (als Misty het al overleeft).

En dan zijn er natuurlijk de dolfijnen die hun vrienden zien sterven in de bloedbaai van Taiji.

Dit is helaas de dagelijkse realiteit in Taiji. Overal ter wereld ontstaan acties om dolfijnen als Misty te redden. In België zetten Tom Waes en Dirk Draulans zich in voor de dolfijnen. Eind februari zullen ze een petitie overhandigen aan de Japanse ambassadeur. Teken dus zeker de petitie. De dolfijnen zullen ons dankbaar zijn. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe meer je liegt, hoe makkelijker het gaat

Hoe meer je liegt, hoe makkelijker het gaat

Het kost je hersenen meer moeite om te liegen dan de waarheid te vertellen, maar onderzoek toonde aan dat hoe meer leugens je vertelt, hoe makkelijker dit gaat.

Harder werken
Wetenschapper Verschuere aan de universiteit van Gent bestudeerde drie groepen studenten. Ze moesten een verslag schrijven over wat ze die dag gedaan hadden, achteraf kregen ze hier enkele vragen over. De eerste groep mocht niet liegen, de tweede moest dit net wel doen, de derde moest beide doen, dat meldt gezondheidsnet.nl.

Langere reactie
Normaal duurt het langer om te reageren wanneer je een leugen bedenkt als antwoord op een vraag dan wanneer je de waarheid spreekt, maar uit het onderzoek blijkt dat dit verschil kleiner werd naarmate de studenten vaker logen. Daaruit leiden de onderzoekers af dat je je brein kunt trainen in het liegen, waardoor dit steeds makkelijker gaat.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canadees is na 76.000 kilometer stappen -met doortocht in België- bijna thuis

Canadees is na 76.000 kilometer stappen -met doortocht in België- bijna thuis


http://img600.imageshack.us/img600/8539/jeanbeliveau.jpg


Na 76.000 kilometer, 49 paar schoenen en zes continenten in hotels, kerken, gevangenissen en huizen van onbekenden is Jean Béliveau begonnen aan het laatste hoofdstuk van zijn avontuur in eigen land. In 2000 verkocht de Canadees zijn zaak en zocht hij een nieuwe uitdaging. Na tien jaar stappen in het buitenland is hij eindelijk aangekomen in Toronto voor de laatste etappe naar zijn thuisstad Montréal. "Ik zat in een midlifecrisis en zocht een nieuwe uitdaging. Ik verkocht mijn bedrijf en trok de wereld in. Met mijn voettocht wou ik aandacht vragen voor geweld tegen kinderen", begint de Québécois zijn verhaal. Een heel emotioneel moment beleefde hij tijdens zijn doortocht in België in 2006. "Mijn vader stierf toen."


De Canadees begon elf jaar geleden aan zijn onderneming. In 2000 namen de Verenigde Naties een initiatief tegen kindergeweld. Het inspireerde de man. In januari liep het verhaal van de VN af maar Bléveau blijft dus nog even doorgaan. Aan verhalen heeft hij alvast geen gebrek. Hij danste en zong met duizenden kinderen, ontmoette vier Nobelprijswinnaars waaronder Nelson Mandela in Durban. De babbel met de Zuid-Afrikaan maakte indruk. "Het was een korte ontmoeting met Mandela. 'De wereld heeft mensen als jou nodig', zei hij. Het waren inspirerende woorden en een bron van motivatie om mijn tocht verder te zetten."


Béliveau begon aan zijn tocht in Montréal en stapte via de VS naar Zuid-Amerika. Daar nam hij een vliegtuig richting Zuid-Afrika waar hij quasi het volledig land doorkruiste. In Libië kreeg hij geen visa en noodgedwongen trok hij naar Marokko en daarna richting Europa. In 2006 kwam hij dan aan in Engeland. De harde winter noopte tot een routewijziging. Rusland te voet overleven zou haast onmogelijk geweest zijn en de kilometervreter sprong op het vliegtuig naar het Midden-Oosten. Hij deed ook India aan, China en Zuid-Korea. Daarna volgden nog de Filipijnen, Maleisië, Australië en Nieuw-Zeeland.Eindelijk is hij terug. Na tien jaar in het buitenland heeft hij opnieuw voetgezet op vaderlandse bodem. Op dertig januari landde zijn vliegtuig in Vancouver waar hij aan het laatste deel van zijn immense voettocht begon. Hij werd opgewacht door zijn vrouw en een handvol supporters. "Het was vreemd, een beetje surreëel om na al die jaren terug thuis te komen maar dit is ook een groot moment", sprak hij na zijn aankomst op de luchthaven.Béliveau kreeg het idee voor zijn tocht toen hij over de Jacques Cartier-brug liep in Montréal. De man had net zijn succesvolle zaak verkocht en zocht een nieuwe uitdaging. Hij wou een remedie voor zijn midlifecrisis. Hij ging naar huis, haalde een wereldkaart boven en stippelde een route uit. Tien jaar lang stappen, dat leek hem wel iets. Hij nam de beslissing, trok wandelschoenen aan en ging aan het trainen. "Op dat ogenblik ging mijn depressie meteen over. Ik had plots een nieuwe uitdaging gevonden, een droom, ik had weer een levensdoel en kreeg het idee niet meer uit mijn hoofd", aldus Béliveau.


Maar toen moest hij nog altijd zijn vrouw overtuigen. Pas een maand voor zijn vertrek op 18 augustus 2000 bracht hij haar op de hoogte van zijn wilde plannen. "Ik heb geluk gehad met haar en heb dat nog steeds", beseft de Canadees. "Ze bleef houden van de man die jaren onderweg was." Zijn eega, Luce Archambault werd was zijn steun en toeverlaat op het thuisfront. Ze hielp haar man bij de organisatie van zijn wandeltochten in de verschillende landen. Het koppel ontmoette elkaar een keer per jaar en dat was steeds tijdens de winter. Drie weken lang brachten ze dan in elkaars gezelschap door. Hij kon toen even uitblazen en zij was gewoon gelukkig aan de zijde van haar avonturier.Alle andere dagen stapte hij tot dertig kilometer per dag. "Er is heel wat gebeurd de voorbije tien jaar. Ik werd twee keer grootvader en mijn vader stierf toen ik onderweg was in België. Dat was in 2006, een heel emotioneel jaar want ik ontmoette toen ook mijn eerste kleindochter. Ze kwam helemaal overgevlogen naar Duitsland voor een kleine familiereünie." Béliveau kan putten uit een arsenaal aan verhalen en anekdotes over ontmoetingen met volslagen onbekenden, de hulp die hij onderweg kreeg, de gastvrijheid en al die plaatsen waar hij mocht overnachten. In Egypte en Australië zat hij in de stoel bij de tandarts, in India moest hij naar de opticien en in Algerije onderging hij een spoedoperatie. Nergens moest hij betalen voor de (medische) hulp die hij kreeg  en dat was een opsteker.


Maar de stapper met een hart voor kinderen beleefde ook eenzame dagen en in Ethiopië sloeg de twijfel toe. "Was het dit nog allemaal waard?", vroeg hij zich af wandelend tussen een groepje kinderen met wie hij niet kon communiceren. De eenzaamheid begon aan hem te knagen en de grote culturele verschillen bleken plots onoverbrugbaar geworden. We schrijven 2004 en de Canadees dacht aan opgeven. "Vooral in Ethiopië kreeg ik het moeilijk. De culturele schok was te groot en ik was het allemaal een beetje moe geworden." Hij kreeg toen een opbeurend telefoontje van zijn vrouw. Ze overtuigde hem om door te zetten.


De levensles die hij daar gekregen had zou nog van pas komen. Hij besloot om zich meer in te spannen, om meer en beter contact te zoeken met de mensen en vooral om zoveel mogelijk cultuur op te snuiven. Het moest meer worden dan alleen maar een voettocht voor een goed doel. Béliveau wou kortom, meer halen uit zijn onderneming. "De belangrijkste les die ik toen geleerd heb, is dat we ons meer moeten opstellen voor andere culturen en dat we toleranter moeten zijn."


Béliveay leerde onderweg Engels, Spaans en Portugees en leerde in 101 talen de standaarduitdrukking: "Hallo, hoe gaat het?" Zo legde hij tijdens zijn lange reis contact met ontelbare onbekenden. Soms moest hij ook beroep doen op de politie omdat zijn veiligheid in gevaar was. Op de Filipijnen werd hij geëscorteerd door dertig soldaten. Nog steeds vraagt hij zich af of dat wel een goed idee was. "Ik weet niet of het woord schaamte gepast is. Uiteindelijk stap ik voor het goede doel, om aandacht te vragen voor het geweld tegen kinderen. Het was toch een vreemde gedachte, een man die een vreedzame voettocht onderman en omringd werd door zwaarbewapende soldaten", bedenkt de Canadees zich.Hoewel het nooit zijn bedoeling was om aan fundraising te doen, sloten verschillende organisaties zich aan bij zijn onderneming en richtte hij samen met zijn vrouw een foundation op. Hij wil zich na zijn tocht blijven inzetten voor het welzijn van kinderen. Maar eerst wil hij nog zijn vaderland doorkruisen. Nog acht maanden door Canada stappen en dan zal hij eindelijk terug thuis zijn in Montréal. "Eigenlijk ben ik nu heel nieuwsgierig. Ik vraag me af of Canada na al die tijd veranderd is en ik wil weten of Canadezen ook zo gastvrij zijn", zegt hij opgewonden. "Als mijn landgenoten me geen warme plek aanbieden in de Rockies dan zal ik hen zeggen dat de Aussies en Kiwis veel gastvrijer zijn. Misschien helpt dat wel", lacht Béliveau die zo een beroep wil doen op de trots van zijn landgenoten.


Nu hij al zover geraakt is, wil hij wel eens terugblikken op zijn start en die verliep nogal chaotisch. "Ik had mijn avontuur onvoldoende voorbereid. Ik vertrok gewoon met een paar spullen in een kinderwagentje en een kaartje." Maar het duurde niet lang voor hij zijn draai vond en in zijn ritme zat. "Ik heb maar een raad aan iedereen die hetzelfde wil ondernemen", zegt hij. "Vertrek gewoon! Sla de deur achter je dicht en begin te stappen. Onderweg valt alles wel in de plooi."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie-Rose Morel (38) verliest gevecht tegen kanker

Marie-Rose Morel (38) verliest gevecht tegen kanker


http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/1/5/2/media_xl_4045937.jpg?20110208214353Gewezen Vlaams Belangpolitica Marie-Rose Morel is vanavond omstreeks 20 uur overleden in het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk, in aanwezigheid van haar naaste familie. Ze was 38 jaar oud en leed al geruime tijd aan kanker. Ze laat twee zoontjes achter. Dokters hadden Morel afgelopen zomer nog zes maanden gegeven nadat ze ontdekten dat de baarmoederkanker, na een eerste verbetering, terug was. Aanvankelijk hield Morel zich nog sterk, maar op het einde van vorig jaar begon de ziekte dan toch haar tol te eisen. Bij een hersenscan werd duidelijk dat er drie tumoren in haar hersenen zitten, ter hoogte van de hersenschors, het linkeroor en het evenwichtscentrum.
 

Niet veel later kreeg ze te horen dat ook haar hersenvocht en het hersenvlies door de kanker waren aangetast en dat haar nog maar weinig tijd restte. Na het horen van dat nieuws trad ze in het huwelijk met Frank Vanhecke, erevoorzitter van het Vlaams Belang en haar 'soulmate'. Met dat huwelijk wilde ze haar nalatenschap beschermen en de juridische bescherming van haar kinderen verzekeren.


Enkele dagen later, half januari was het dan, trok Marie-Rose Morel naar Wenen voor een speciale behandeling. Die kon uiteindelijk niet doorgaan omdat de gewezen politica te zwak was. Ze werd door dokter Luc Beaucourt naar België gerepatrieerd en belandde in het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk waar een pijnbehandeling werd opgestart. Daar verloor ze uiteindelijk haar strijd tegen de ziekte.


Marie-Rose Morel werd in 1972 in Antwerpen geboren en groeide op in een gegoede Vlaams-katholieke familie. In 2003 overtuigt N-VA'er Bart De Wever, een oud-studiegenoot, Morel om deel te nemen aan de verkiezingen. Ze raakt niet verkozen. Een jaar later stapt ze over naar het Vlaams Blok. 
Morel, in 2004 meteen verkozen in het Vlaams parlement, groeit als "verruimer" uit tot een van de boegbeelden van de partij en haalt in 2006 een hoge score bij de gemeenteraadsverkiezingen in Schoten.
 

Haar binnen het Vlaams Belang ongeziene kritiek op de partijkoers wekt tegenstand op. Morel, die een goede band heeft met voorzitter Vanhecke, krijgt de bijnaam "Yoko Ono", omdat ze het triumviraat Vanhecke-Dewinter-Annemans uit verband zou spelen.
 

Tegenstanders vallen Morel aan door details over haar huwelijksperikelen en relatie met Vanhecke in de pers te lekken. De verstandhouding met de groep-Dewinter verziekt en in 2009 krijgt de intussen zieke Morel enkel nog een onverkiesbare plaats op de Europese lijst. Daarbij houdt ze de eer aan zichzelf en stapt ze uit het Vlaams Belang. Midden 2010 werd er dan opnieuw kanker vastgesteld, die haar nu dus fataal werd.


Morel wordt zaterdag in de kathedraal van Antwerpen begraven.
http://img14.imageshack.us/img14/2509/deelneming.jpg


Ik wens de familie veel sterkte en vooral haar zoontjes.
Ze moeten weten dat hun mama een sterke en moedige vrouw was
een voorbeeld voor velen om de moed niet op te geven
tegen deze vreselijke ziekte...
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer vrouwen aan de drank

Meer vrouwen aan de drankNederlands onderzoek geeft aan dat het aantal vrouwelijke alcoholisten fors toeneemt. Op tien jaar tijd stijgt het aantal behandelingen voor drankmisbruik met vijftig procent.

Een onderzoek van het omroepprogramma 'Uitgesproken EO', geeft aan dat het aantal vrouwen op AA-bijeenkomsten massaal opduiken. Op sommige avonden zijn er zelfs meer vrouwen dan mannen aanwezig. In negen jaar tijd stijgt het aantal vrouwen in behandeling met vijftig procent. Online afkickhelp kent zelfs een stijging van zestig procent.

Grote druk
Opvallend is dat meer vrouwelijke alcoholisten hogeropgeleid zijn. Volgens psychiater Wim Van Schouten worden vrouwen overvraagd in de maatschappij. "Ze moeten meerdere rollen vervullen als echtgenoot, goede werkgeefster, beste moeder en beste vriendin. Dat is veel gevraagd voor een vrouw zeker omdat die geneigd is alles goed te willen doen. De druk is te groot en alcohol wil dan ontspannend werken".» Reageer (0)
08-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Axelle Red - Si tu savais

Axelle Red - Si tu savais

Klik op de foto om haar te beluisteren


Axelle Red, pseudoniem van Fabienne Demal (Hasselt, 15 februari 1968) is een Vlaamse zangeres die ook in Frankrijk grote populariteit geniet. Ze zingt onder andere in het Frans, Engels, Spaans en Nederlands.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren gelukkiger met virtueel dan met echt leven

Jongeren gelukkiger met virtueel dan met echt leven


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/7/13/11/media_xl_4045316.jpg?20110208125134


Kinderen zijn vaker gelukkiger met hun leven op het internet dan met de realiteit.


Een op de acht jongeren komt in contact met vreemden op het web, ze liegen vaak over hun uiterlijk, leeftijd en achtergrond, dat blijkt uit een enquête bij 2300 Britse 11- tot 18-jarigen. 45 procent van hen zijn soms gelukkiger met hun online leven dan met hun echte leven. Ongeveer 47 procent gedraagt zich online anders dan in hun 'normale' leven, velen voelen zich machtiger en hebben meer zelfvertrouwen. Van degenen die online met vreemden praten, vertelt 60 procent niet de waarheid over hun leeftijd, 40 procent is niet eerlijk over persoonlijke relaties. 10 procent verandert aspecten van hun uiterlijk en persoonlijkheid op het internet.


Een jongere vertelde aan de onderzoekers: "Via het internet is het makkelijker om te zijn wie je wil zijn, omdat niemand je kent. Als je de situatie niet leuk vindt, kun je gewoon stoppen en dan is het over." Een andere zei: "Je kunt online alles zeggen, je kunt tegen mensen praten waar je normaal niets tegen zou zeggen en je kunt je foto's bewerken zodat je er beter uitziet. Het is net alsof je een compleet ander persoon bent."


Psychotherapeut Peter Bradley, die werkt voor het bedrijf Kidscape dat de enquête liet uitvoeren: "Het verlangen om zich online anders voor te doen is zorgwekkend omdat kinderen zo verder van de realiteit komen te staan. Deze resultaten suggereren dat de wereld van het internet los staat van de echte wereld, het is een plek waar ze aspecten van hun gedrag en persoonlijkheid kunnen ontdekken die ze in de echte wereld niet zouden tonen. Zo creëren we een generatie jongeren die niet naar behoren kunnen functioneren in onze maatschappij. Kinderen nemen heuse risico's op het internet, ze kunnen de gevaren hiervan moeilijk inschatten."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaten, paprika's, olijfolie? Producten van Europese slavernij

Tomaten, paprika's, olijfolie? Producten van Europese slavernij


http://img52.imageshack.us/img52/2078/olijfplantage.jpg


Nu we dankzij 'Basta' nog eens hebben nagedacht over waar de worsten, brochetten en koteletjes voor de barbecue vandaan komen, zetten we een zomerslaatje op het menu. Tomaat, komkommer, paprika en olijfolie. Op smaak gebracht met slavenzweet.

Onze tomaten, paprika's, komkommers en olijfolie komen grotendeels uit het zuiden van Spanje. Daar heerst, zo leert ons deze reportage van The Guardian, een vorm van slavernij die alle verbeelding tart.

Marokko, West-Afrika en Oost-Europa
Achter de door toeristen bevolkte kustplaatsen van de Costa del Sol strekt zich een vlakte uit die is volgebouwd met plastic serres. De agro-industrie stelt sinds jaar en dag migranten uit Marokko, West-Afrika en Oost-Europa aan het werk.

Dit gebeurt onder mensonwaardige omstandigheden. De 'slaslaven' hebben geen papieren en wonen in krotten zonder toilet of stromend water. Ze verdienen vaak niet meer dan 20 euro per week, in temperaturen tot vijftig graden.

Geen weg terug
De migranten onderhouden grote families in hun thuisland, maar kunnen of durven niet terug. Uit schaamte en omdat ze zonder papieren Spanje niet uit kunnen. Met een werkloosheid van meer dan twintig procent, dreigt hun werk nu ingenomen te worden door werkloze Spanjaarden, wat voor spanningen zorgt.

Neen zeggen
Een migrant die activist is geworden, stelt het als volgt: "De boeren willen enkel goedkope werkkrachten die ze naar hun hand kunnen zetten. De agro-industrie is de grote winnaar, maar de humaniteit wordt gedood. Dat kan niet blijven duren. Je kan me één keer slaan, maar de volgende keer sla ik terug. Dat is wat gaat gebeuren. Iedereen weet dat dit systeem bestaat. Aan de poort van Europa heerst slavernij, als in de zestiende eeuw. We moeten dit een halt toeroepen, en zeggen 'als dit doorgaat, kopen we jullie producten niet meer'. Waarom zeggen we dat niet?". (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke Duitser imiteert het best een bronstig hert?

Welke Duitser imiteert het best een bronstig hert?

Klik op de foto om een filmpje te bekijken


Acht mannen en acht vrouwen imiteren in Dortmund een hertenroep met behulp van toeters, ossenhoornen en schelpen. Ze dingen daarmee niet naar de hand (of hoef) van een hertenwijfje, maar naar de nationale kampioenstitel van de hertenroep-imitators. Dit Duits kampioenschap, dat voor de dertiende keer georganiseerd werd, mondt straks zelfs uit in een Europees kampioenschap in Slovenië. De drie beste Duitse hertenimitatoren zullen daar hun land vertegenwoordigen. Om zo objectief mogelijk punten te geven, mogen de juryleden de kandidaten niet zien. Bekijk hierboven en hieronder video's van edities van voorbije jaren.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier studenten op tien krijgen gelijk bij betwisting van examen

Vier studenten op tien krijgen gelijk bij betwisting van examen


http://img98.imageshack.us/img98/5802/studenten.jpg

Steeds meer studenten vechten hun examenresultaten aan. Vorig jaar waren dat er 142. Vier op de tien studenten die in 2010 naar de Raad voor Examenbetwistingen zijn gestapt, hebben gelijk gekregen. Dat staat in de Concentrakranten.

Wie het niet eens is met de punten die hij voor een examen of stage heeft gekregen, kan klacht indienen. Sinds 2005 kunnen hogeschool- en universiteitsstudenten daarvoor aankloppen bij de Raad voor Examenbetwistingen.
 
Advocaat
Intussen krijgt zo'n 40 procent gelijk. Zes jaar geleden, bij de start van de raad, werd elke student nog gewoon naar huis gestuurd. "Studenten zijn nu beter voorbereid dan de voorbije jaren", zegt Sandrine Killemaes, secretaris van de Raad voor Examenbetwistingen in de krant. "Ze komen hier nu ook met een advocaat onder de arm. Dat was een paar jaar geleden ondenkbaar."
 
3.000 euro
Het aantal zaken dat de Raad behandelt, stijgt ook. Vorig jaar waren het er 142, tien procent meer dan in 2009 en zelfs drie keer meer dan bij de oprichting in 2005. Sommige studenten gaan wel heel ver om hun gelijk te krijgen, aldus de krant. Ze betalen tot 3.000 euro voor een advocaat om hun dossier te laten behandelen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steve Earle - Guitar Town

Steve Earle - Guitar Town

Klik op de foto om hem te beluisteren


Steve Earle werd op 17 januari 1955 geboren in Fort Monroe, Virginia. Earle begon gitaar te spelen op zijn elfde. Op zestienjarige leeftijd liep hij weg van huis en ging zwerven. Twee jaar later vestigde hij zich in Houston waar hij artiesten als Townes Van Zandt en Jerry Jeff Walker leerde kennen. Jerry Jeff Walker werd zijn grote voorbeeld. Earle trok naar Nashville waar hij overdag met diverse baantjes in zijn onderhoud voorzag en 's avonds als bassist speelde in Guy Clark's begeleidingsband.
Hij bleef een aantal jaren in Nashville, een tijd waarin artiesten als Patty Loveless en Johnny Lee door hem geschreven songs opnamen. Daarna verhuisde hij terug naar Texas waar hij zijn begeleidingsband de Dukes formeerde. Na een verblijf in Texas van ongeveer een jaar keerde hij weer terug naar Nashville.
Zijn carrière als songwriter kwam nu goed van de grond, maar Earle wilde ook graag een solocarrière starten.
In 1982 nam hij de EP "Pink and Black" op, die veel bijval kreeg en hem een contract met Epic Records opleverde. Epic Records wilde dat Earle commerciëler materiaal zou opnemen, maar deze weigerde en het contract tussen hen werd in 1984 verbroken. Een contract met MCA wachtte hem en het debuutalbum "Guitar Town" verscheen in 1986. Door critici werd hij enerzijds ingedeeld bij countryartiesten als Randy Travis en Dwight Yoakam, anderzijds bij rockartiesten als Bruce Springsteen en John Mellencamp.....» Reageer (0)
07-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie wordt steeds duurder

Koffie wordt steeds duurder


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/tasje-koffie.jpg?t=1297090272


De prijs van koffie was nog nooit zo hoog als vandaag. Dat heeft ook gevolgen voor de consument. De gemiddelde prijs voor de verbruiker is per pakje gestegen van 2,50 euro tot 2,75 euro.

"Ik voorspel dat de prijs zal oplopen tot 3,25 euro", zegt Hugo Rombouts van Rombouts Koffie. De koers van de arabicaboon steeg eind 2010 tot het hoogste peil in dertien jaar. Sinds juni 2010 werd de koffie al 66 procent duurder.
 
In Colombia, de derde grootste exporteur van de koffieboon, vernielden zware stortregens heel wat oogsten. Ook in Indonesië (nummer vier) en Vietnam (nummer twee) vielen de weersomstandigheden tegen.

Voor het voorbije oogstjaar van oktober 2009 tot oktober 2010, lag de wereldwijde productie al zes procent lager. Tegelijk blijft de vraag stabiel op een hoog niveau. Ook speculatie op de grondstoffenmarkt speelt een belangrijke rol.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 op 10 vrouwen kiezen reisbestemming

7 op 10 vrouwen kiezen reisbestemming73 procent van de vrouwen kiest eenzijdig de vakantiebestemming. Wel krijgt de partner in sommige gevallen inspraak, zo blijkt uit een grote reisenquête van Thomas Cook en het Brusselse Vakantiesalon.

De meeste vrouwen schijnen eenzijdig en zonder consultatie van de partner te beslissen welk land de vakantiebestemming wordt. Bij zestien procent krijgt de partner wel inspraak. Slechts 2 procent van de mannen kiest enkel de bestemming, zo blijkt uit de enquête onder 60.000 vakantiegangers.

Ideale reispartner
Hoewel het mannelijke beslissingsrecht eerder beperkt blijft, trekt de helft van alle mannen het liefst met de eigen partner op vakantie. 16 procent geeft de voorkeur aan reizen met vrienden die een goede conditie hebben en graag op tijd in bed kruipen.

Uitgeput
De meest opgezochte vakantieplek bevindt zich onder de zon, al is dat geen garantie voor ontspanning. 21 procent voelt zich na de vakantie uitgeput. Een extra weekje nadien lijkt nodig om volledig tot rust te komen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijd voor rozen: vandaag start de Valentijnsweek

Tijd voor rozen: vandaag start de Valentijnsweek


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Valentijnsweek.jpg?t=1297088363


Niet enkel op 14 februari verdient je liefste alle aandacht. Vandaag start de Valentijnsweek met de 'dag van de rozen'. Wist je dat elke dag van deze week een eigen presentje verdient?

Over het ontstaan van Valentijnsdag zijn er verschillende versies in omloop. Feit is dat het een feest van liefde en vruchtbaarheid betreft. Meer nog, in sommige landen staat het feest de ganse week centraal.

Vandaag, op 'Rose Day' stuur je rozen op naar degene waar je van houdt. 8 februari krijgt de naam 'Propose Day' opgespeld, gevolgd door 'Chocolate Day' (9 februari), 'Teddy Day' (10 februari) 'Promise Day' (11 februari), 'Kiss Day' (12 februari), 'Hug Day' (13 februari) en Valentine Day' op 14 februari. Overmorgen naar de chocolaterie, vandaag naar de bloemenwinkel!
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo 911, is het kweken van cannabis verboden?

"Hallo 911, is het kweken van cannabis verboden?"
Een Amerikaan had duidelijk al een pretsigaret te veel gerookt want radeloos draaide hij het alarmnummer. Vertwijfeld vroeg hij de dispatcher of het kweken van cannabis verboden is.


De oproep ging als volgt:
Dispatcher: "911, wat is uw probleem?"
Michelson: "Dringend is het niet echt maar toch..."
Dispatcher: "Als het niet om een dringende oproep gaat dan mag u dit nummer niet draaien."
Michelson: "Ik heb een vraag in verband met de wettelijkheid van een activiteit."
Dispatcher: "Gaat het om een levensbedreigende activiteit of om een misdaad?"
Michelson: "Misschien wel een criminele activiteit."
Dispatcher: "Over wat gaat het precies?"
Michelson: "Ik probeer cannabisplantjes te kweken en ik vroeg me af of het hebben van een plantje problemen kan opleveren?"
Dispatcher: "Ah bon, je kweekt dus cannabis en je vraagt me nu of dit kan. Het hangt ervan af. Hoe groot is het plantje?"
Michelson: "Ik heb alleen maar het zaad."
Dispatcher: "Wel dan gaat het in dit geval over bezit en ook dat is strafbaar."
Michelson: "Alvast bedankt voor de informatie!"

Nadat Michelson inhaakte, zette een patrouille meteen koers richting zijn woning in Farmington. Ze troffen een kleine hoeveelheid cannabis aan en spullen om te kweken en te roken. Michelson gaf meteen toe dat hij online al flink wat geld gespendeerd had aan het kopen van
producten voor eigen kweek. De Amerikaan wordt nu beschuldigd van bezit en het kweken van drugs. Hij kwam op borgtocht vrij en kan volgende keer misschien best even wachten tot hij bij zijn zinnen is voor hij het alarmnummer draait. (br.hln)


Het nr 911 is een noodnummer dat in de Verenigde Staten en Canada wordt gebruikt voor dringende hulp en komt overeen met het nr 100 in Belgie.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Houtkachels veroorzaken dodelijke ziekten

Houtkachels veroorzaken dodelijke ziekten


Houtkachels veroorzaken dodelijke hartziekten en kanker, waarschuwen wetenschappers.


De vorsers analyseerden en vergeleken deeltjes in de lucht van een dorp in Denemarken waar ze veel houtkachels gebruiken met die in een dorp waar ze er weinig gebruikten. Ze namen ook stalen rechtstreeks uit de rook van een houtkachel, daaruit blijkt dat dit een hoger niveau van kankerverwekkende stoffen bevat. Professor Steffen Loft waarschuwt: "De deeltjes uit houtrook kunnen zeker fatale hart- en longziekten veroorzaken. Menselijke cellen die werden blootgesteld aan deze deeltjes vertoonden aanzienlijke DNA-schade en veranderingen. Het is vergelijkbaar met de effecten van stofdeeltjes uit het verkeer. De volledige impact op de gezondheid is momenteel nog niet geweten, maar zeker in ontwikkelingslanden waar veel mensen een houtvuur hebben om te koken en te verwarmen is dit een belangrijke oorzaak van ziekte."


Professor Steffen Loft: "Onzichtbare deeltjes in rook van hout van kachels en stoven zijn klein genoeg om geïnhaleerd te worden in de diepste delen van de longen." Gelijkaardige deeltjes in uitlaatgassen van auto's en elektriciteitscentrales die op kool werken, werden al in verband gebracht met hartziekten, astma, bronchitis en kanker in eerdere studies.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen seks meer tot er een regering is

"Geen seks meer tot er een regering is"


http://img573.imageshack.us/img573/6599/marleentemmerman.jpg
Zolang er geen schot in de zaak komt, roept Temmerman op om de benen gesloten te houden. 


De Gentse senator Marleen Temmerman  heeft zo haar eigen manier bedacht om de regeringsvorming te versnellen. Ze roept de onderhandelaars in de kabinetsformatie op om geen seks te bedrijven, zolang er geen nieuwe regering is gevormd.

De gynaecologe volgt met haar voorstel het voorbeeld van Kenia. Daar sleepten de onderhandelingen over een nieuwe regering zich in 2009 ook eindeloos voort. De vrouwenbewegingen in het land riepen toen alle vrouwen van de onderhandelaars op te stoppen met seks tot er een akkoord lag. "Een week later lag het document op tafel'', aldus Temmerman.

"Benen dicht"
De onderhandelingen over een nieuwe federale regering slepen zich al 7,5 maand voort. "Nee, zo kan het niet verder. Dan maar de benen dicht'', aldus Temmerman.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezondheid lijdt onder contact met drinker

Gezondheid lijdt onder contact met drinkerMensen die omgaan met een zware drinker, kampen vaker met gezondheidsproblemen. Dat blijkt uit een Nieuw-Zeelands onderzoek onder 3.000 mensen, dat is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Addiction.


Uit het onderzoek blijkt dat mensen hun gezondheid en welzijn een lager cijfer geven als een familielid, vriend of collega aan de drank is. Ook hebben ze meer last van zaken als chronische pijn, angsten en depressies. De gezondheidseffecten zijn volgens de wetenschappers vergelijkbaar met die van mensen die lange tijd zorgen voor iemand met een handicap.


"Het blootstaan aan zware drinkers kan negatieve gevolgen hebben voor anderen", zegt onderzoekster Sally Casswell van de Massey University in Auckland. De resultaten kunnen echter ook door andere omstandigheden zijn veroorzaakt: mensen met een lager welzijn kunnen bijvoorbeeld zelf alcoholisten aantrekken.


Van de ruim 3.000 respondenten gaf een op de drie aan een zware drinker in hun leven te hebben. Zoals verwacht waren de gezondheidseffecten het grootst bij mensen die samenwonen met een alcoholist. Maar volgens de onderzoekers waren ook bij mensen die aangaven dat een collega of een niet zo nabij familielid drinkt, de gevolgen duidelijk zichtbaar.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mark Knopfler - Brothers in Arms

Mark Knopfler - Brothers in Arms

Klik op de foto om hem te beluisteren

Mark Knopfler OBE (Glasgow, 12 augustus 1949) is een Britse zanger en gitarist, vooral bekend als frontman van de Britse rockband Dire Straits.

Zijn beroemde gitaarspel lijkt een kruising tussen de zweverige Shadowssound van Hank B. Marvin en het fingerpickingspel van J.J. Cale. De lage neusstem van Knopfler roept herinneringen op aan Bob Dylan en eveneens J.J. Cale.

Dire Straits behaalde meteen groot succes met hun debuutalbum Dire Straits. Hierop staat onder meer het bekende "Sultans of Swing", wat hen in 1977 hun eerste platencontract opleverde. In 1985 verscheen Brothers in Arms, een van de eerste volledig digitaal opgenomen platen. Het album is met 269 weken in de Nederlandse Album Top 100 het langst genoteerde album aller tijden.

Naast zijn werk met Dire Straits bracht Knopfler een aantal soundtracks en later ook soloalbums uit. Daarnaast is hij een veelgevraagd sessie- en studiomuzikant. Hij schreef ook nummers voor andere artiesten waaronder "Private Dancer" voor Tina Turner en "I Think I Love You Too Much" voor de blinde bluesgitarist Jeff Healey. Hij werkte mee aan de albums Slow Train Coming en Infidels van Bob Dylan en trad op als producer voor onder andere Willy Deville, Aztec Camera en Randy Newman. Samen met Chet Atkins bracht hij een aantal albums uit waaronder Neck and Neck.

Zijn eerste soloalbum heet 'Golden Heart' en komt uit in 1996.

In 2000 verscheen 'Sailing to Philadelphia' waarvan het titelnummer hem een kleine hit opleverde in verschillende landen.

In 2001 werd hij vernoemd in een dinosauriër, omdat de paleontologen toevallig Money for Nothing op hadden staan toen zij het fossiel vonden: Masiakasaurus knopfleri.

In 2003 werd Knopfler door Monica Beltran aangereden op zijn motor waarbij hij zeven ribben, zijn schouderblad en zijn sleutelbeen brak. Zeven maanden lang heeft Knopfler zijn werkzaamheden moeten staken en hij blies zijn tour ter promotie van zijn derde album af. Knopfler herstelde volledig.

Na het duetalbum "All The Roadrunning" (2006) met Emmylou Harris bracht Knopfler een vijfde soloalbum uit op 14 september 2007. De opvolger van "Shangri-La" kreeg de naam "Kill To Get Crimson" en bevat twaalf tracks. Ter promotie van dit album trad Knopfler op 29 en 30 maart 2008 en 31 maart 2008 op in Nederland in respectievelijk de Heineken Music Hall in Amsterdam en Ahoy in Rotterdam.

Knopfler is eigenaar van de British Grove Studios in West-Londen.

In 2009 verscheen 'Get Lucky'. Dit is zijn zesde soloalbum. Voor de opnames trok de frontman van Dire Straits zich terug in zijn eigen British Grove Studios in Londen, die hetzelfde jaar het Music Producers Guild Award voor 'Best Studio' kreeg.'Get Lucky' telt 11 nummers en is een verkenningstocht langs de muzikale roots van Knopfler.

In het voorjaar en de zomer van 2010 werkt hij aan een wereldtournee bestaande uit bijna 90 shows in Noord-Amerika en Europa. Hij speelt hoofdzakelijk materiaal uit zijn solo-carrière, maar ook enkele Dire Straits-songs. Op 28, 29 en 30 juni 2010 deed de tour de uitverkochte Heineken Music Hall in Amsterdam aan.
» Reageer (0)
06-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tarte tatin met peren

Tarte tatin met peren


http://img15.imageshack.us/img15/7535/tartetatinmetperen.jpg


Ingrediënten:
•2 blikken peren op siroop
•1 rol bladerdeeg
•1 ei
•ongezouten bakboter
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.

- Laat de peren goed uitlekken in een zeef en dep ze droog.

- Vet een taartvorm royaal in met boter. Schik de peren in de taartvorm met de bolle kant naar beneden. Bedek de peren met het bladerdeeg en druk goed aan. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.

- Bak de taart gedurende ongeveer 20 minuten op 180 graden.

- Haal de taartvorm uit de oven en haal de taart meteen uit de vorm door ze omgekeerd (dus met de peren naar boven) op een bord of taartschotel te leggen.

- Serveer de taart terwijl ze nog warm is met ijs of zure room. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fernand Khnopff 1858 - 1921 was een Belgische schilder

Fernand Khnopff 1858 - 1921 was een Belgische kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijkenFernand Khnopff (Grembergen, 12 september 1858 - Brussel, 12 november 1921) was een Belgische symbolistische schilder, beeldhouwer en ontwerper .


Hij bracht zijn jeugd door te Brugge, later verhuisde hij met zijn ouders naar Brussel. De zomer brachten zij in het Ardense dorpje Fosset (gemeente Sainte-Ode) door, waar Khnopff later vele landschappen zou schilderen. Hij ging op aandringen van zijn vader aan de Brusselse Universiteit studeren. Reeds na één jaar staakte hij zijn rechtenstudie en schreef zich in voor een opleiding aan de Brusselse Academie voor Schone Kunsten.
http://img11.imageshack.us/img11/1650/fernandkhnopff1.jpg
Zijn voornaamste leraar was er Xavier Mellery. Tijdens een reis naar Parijs in 1877 onderging hij de invloed van Delacroix en in Engeland maakte hij kennis met de broederschap der Prerafaëlieten.


In 1883 was hij medeoprichter van de Groupe des XX. Hij exposeerde ook op de Parijse Salons de la Rose-Croix van Joséphin Péladan, en bij de Weense Secession.
http://img842.imageshack.us/img842/7254/fernandkhnopff2.jpg
Een jonge Engelse dame (1898), een sculptuur van Khnopff uit het Musee d'OrsayKhnopff had een veeleer gesloten persoonlijkheid en was een eenzaat. Toch werd zijn talent erkend tijdens zijn leven. Hij werd bekleed met de Leopoldsorde. In 1900 ontwierp hij, geholpen door architect Pelseneer, zijn eigen woning als een schrijn gewijd aan het ik. Zijn werk werd in literaire uitgaven van de Brusselse uitgever Edmond Deman ter illustratie gebruikt.Zijn zuster Marguerite, waarmee hij een zeer intieme band had, was zijn favoriete model. Hij had erg te lijden onder haar huwelijk in 1890.
http://img528.imageshack.us/img528/3913/fernandkhnopff3.jpg
Zijn zuster MargueriteDe kamer waar het portret van zijn zuster Marguerite is in gemaakt vormde een soort van toevluchtsoord in zijn woning in Brussel, waar Khnopff zijn geliefkoosde werken en reproducties bewaarde.De schilderijen van Fernand Khnopff behoren tot het symbolisme. Khnopffs meest bekende onderwerpen zijn landschappen te Fosset, portretten van dames uit de Brusselse bourgeoisie, stadsgezichten van Brugge en symbolistische composities. Uit de meeste doeken spreekt een mysterieuze, bevreemdende sfeer. Zijn personages vertonen vaak androgyne trekken. Zijn meesterwerk is De liefkozing uit 1896, een afbeelding van Oedipus die zich tegen de sfinx aanvlijt.
http://img6.imageshack.us/img6/5600/deliefkozingen1896.jpg
De liefkozing uit 1896In 2005 eindigde hij op nr. 102 tijdens de Vlaamse versie van de verkiezing van De Grootste Belg.http://img713.imageshack.us/img713/5408/fernandkhnopff5.jpgHij overleed op 12 december 1921 te Sint-Joost-ten-Node. Zijn werk geniet sedert de zeventiger jaren van een hernieuwde belangstelling en erkenning, zodat de kunstwereld hem nu beschouwt als het boegbeeld van het Belgische symbolisme.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaans museum vraagt cultureel asiel aan in Duitsland

Italiaans museum vraagt cultureel asiel aan in DuitslandEen privémuseum voor hedendaagse kunst in Italië heeft een wel heel speciaal verzoek aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel gericht. De directeur van het museum vlakbij Napels wil dat Merkel "politiek-cultureel asiel" verleent aan zijn kunstverzameling, om op die manier te verhinderen "dat een belangrijke culturele erfenis verloren gaat".


Het CAM-museum (Casoria Contemporary Art) bestaat sinds 2005 en heeft in die periode een collectie uitgebouwd van zo'n 1.000 kunstwerken van artiesten uit meer dan zestig landen over de hele wereld. Het museum krijgt geen subsidies en is ondergebracht in een gerenoveerde voormalige school.
 

Volgens directeur Antonio Manfredi heeft hij intussen twee jaar van dreigementen en vandalisme achter zich. Hij vermoedt dat exposities over de Napolitaanse maffia, immigratie, censuur en pedofilie de oorzaak zijn van die vijandigheid. Manfredi klopte al bij Italiaanse instellingen aan, maar zijn roep om aandacht en bescherming bleef zonder gehoor.
 

"In Italië krijgt van alle problemen dat van de cultuur en de bescherming ervan spijtig genoeg het minste aandacht", zegt de directeur. Hij meent dat de Duitse regering wel de nodige aandacht en zorg schenkt aan sociale en culturele activiteiten. Hij is bereid zijn kunstverzameling en alle museummedewerkers naar Duitsland te verhuizen.

Of Angela Merkel zal antwoorden, is nog maar de vraag.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ivoorberg in Zimbabwe groeit

Ivoorberg in Zimbabwe groeitDe voorraad aan ivoor in Zimbabwe is opgelopen tot 42.000 kilo. De slagtanden van olifanten zijn verzameld in de vele wildparken van het Afrikaanse land. De waarde wordt geschat op bijna 7 miljoen euro.

Het straatarme Zimbabwe wil graag een deel van de voorraad verkopen. De opslag van de ivoorberg is duur, vooral door hoge beveiligingskosten. De handel in ivoor uit Zimbabwe is echter verboden tot 2016, op basis van het zogeheten Cites-verdrag om bedreigde diersoorten te beschermen. Het handelsverbod moet de stroperij van olifanten helpen tegengaan.

Zimbabwe heeft volgens officiële statistieken ongeveer 100.000 olifanten, maar vermoedelijk is een deel ten prooi gevallen aan stropers bij de economische crisis.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australiër houdt krokodil af tijdens zwempartij

Australiër houdt krokodil af tijdens zwempartij


http://img94.imageshack.us/img94/9698/krokodilt.jpgEen Australiër heeft zaterdag tijdens een zwempartij in het noordelijke deel van de Australische staat Queensland geworsteld met een 2,5 meter lange krokodil. Hij slaagde erin weg te komen met slechts enkele bijtwonden. De verwondingen aan zijn handpalm en linkerpols zouden niet levensbedreigend zijn.
 
Met twee dochters
De aanval gebeurde gisteren in de vooravond aan de populaire zwemplek Beening Creek in Napranum, 800 kilometer ten noorden van de Australische stad Cairns. De 37-jarige man was aan het zwemmen met zijn twee tienerdochters toen de krokodil hem aanviel. Hij vertelde de politie dat hij de zoutwaterkrokodil sloeg totdat die hem liet gaan.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aston Martin van koning Boudewijn levert 333.500 euro op

Aston Martin van koning Boudewijn levert 333.500 euro op


© afp


In het Parijse Grand Palais is een Aston Martin van wijlen koning Boudewijn op een veiling van eigenaar veranderd voor een recordbedrag van 333.500 euro. Dat is een stuk hoger dan wat het veilinghuis Bonhams geschat had: tussen 200.000 en 240.000 euro. De bordeauxkleurige Aston Martin DB2/4 Sports Saloon uit 1955 werd tussen 2001 en 2008 grondig gerestaureerd.

Op de veiling werd ook nog een Bentley S1 Continental Sports Saloon uit 1956 aangeboden die ooit het eigendom was van baron Empain. De wagen veranderde van eigenaar voor 218.000 euro.De Bugatti leverde iets minder dan een miljoen euro op.
De Bugatti leverde iets minder dan een miljoen euro op.


Een Bugatti Type 51 Grand Prix uit 1933, die geschat werd op 1 tot 1,4 miljoen euro, werd afgehamerd op 934.000 euro. Op de veiling werden enkele tientallen luxewagen en prestigieuze oldtimers aangeboden.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sam Tsui - Hold it against me

Sam Tsui - Hold it against me

Klik op de foto om hem te beluisteren
Sam Tsui is een student die dol is op muziek maken. Zo heeft hij het nummer 'Hold it against me' gezongen van Britney Spears.

Sam zingt, speelt piano, speelt in musicals of acteert gewoon wanneer hij er zin in heeft. Zolang hij er maar gelukkig van wordt! Zijn goede vriend Kurt Schneider is een songwriter , een muzikant, een producer en de ''master brain'' achter de video clips van Sam. Samen veroveren ze Amerika.» Reageer (0)
05-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardvarkentje Antwerpse Zoo heeft het niet gehaald

Aardvarkentje Antwerpse Zoo heeft het niet gehaald

Het aardvarkentje van de Antwerpse Zoo heeft het niet gehaald. Afgelopen dagen ging het eten steeds moeizamer en sinds twee dagen ademde het ook moeilijk. Vannacht was blijkbaar alle energie opgebruikt en is het gestorven.

"De verzorgers hebben tijd nodig om dit verlies te verwerken", zegt woordvoerster Ilse Segers. "Zij hielden 24 op 24 permanentie en gaven het beste van zichzelf."

Het aardvarkentje werd geboren op 17 januari 2011. Over aardvarkens is bijzonder weinig geweten.  De kweek verloopt zeer moeizaam in Europa en van de weinige geboortes zijn er minder dan de helft van de dieren die het overleven.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haarfouten die veel vrouwen begaat

Haarfouten die veel  vrouwen begaatJe haar lijdt onder tal van fouten die je maakt, zonder dat je beseft dat deze schadelijk zijn. Daarom is het belangrijk hier onmiddellijk mee te stoppen.


Het probleem met je haar gedurende maanden te laten groeien zonder het te laten knippen is dat je kapper de vorm van je laatste knipbeurt niet meer kan volgen. Dus als je echt verzot bent op je huidige stijl, laat je het best om de zes weken knippen.

Te vaak wassen
Een frisse coupe voelt goed aan, maar door te vaak shampoo te gebruiken spoel je gezonde oliën weg, waardoor je haar erg droog wordt. Probeer een gezond evenwicht te zoeken door je shampoo om de dag af te wisselen met een conditioner die volume geeft.

Warm föhnen
Het is niet de hitte die je een gladde coupe geeft, maar de lucht uit je haardroger. Door een te warme stand te kiezen, gaan je lokken kroezelen. Droog daarom je haar liever wat langer, maar op een lager standje je coupe stralend te houden.

Nat haar borstelen
Je brengt je haar best niet in vorm voor het ongeveer 80 procent droog is. Het borstelen hiervoor is een verspilling van energie en kan nat, in de knoop geraakte lokken doen breken.


Haarlak en stijltang

Als je eerst haarlak op je lokken aanbrengt en er vervolgens met de stijltang over gaat, dan verbrandt je haar. Gebruik een beschermende spray voor je met de stijltang aan het werk gaat.

Verven
Als je je uitgroei wil bijwerken, is het niet nodig om je de reeds gekleurde haren ook bij te werken. Breng enkel een beetje verf aan op de wortels, zo riskeer je niet je lokken te beschadigen.

Pony vergeten
Omdat je pony je hele kapsel bepaalt, kun je het niet uitstellen tot je volgende knipbeurt om deze in vorm te houden. De meeste kapsalons knippen je dit gratis of voor een klein prijsje.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip om niet langer eenzaam te zijn: verander jezelf

Tip om niet langer eenzaam te zijn: verander jezelfEenzaamheid is een bekende risicofactor voor hartziekten en andere gezondheidsproblemen, dat blijkt uit tal van onderzoeken. Vorsers ontdekten dat het geheim om dit te bestrijden heel eenvoudig is, je begint best bij jezelf.

Eenzaamheid is even slecht voor je gezondheid is als roken of overgewicht. Dit is echter een te voorkomen probleem, waarmee je dus ook je algemene welzijn een boost kan geven.
"Steeds meer mensen raken sociaal geïsoleerd, dit is een gezondheidsprobleem dat enkel toeneemt", aldus onderzoeker en psycholoog John Cacioppo. Hij bestudeerde wat de meest efficiënte methode is om eenzaamheid te bestrijden. Daaruit blijkt dat de beste manier is door sociale kennis aan te pakken, eerder dan te werken aan je sociale vaardigheden of kansen op meer interactie.

Zelfbeeld
De onderzoekers bestudeerden 20 studies om een klein maar duidelijk middel te ontdekken om eenzaamheid te bestrijden. De beste strategie is om de gedachten van eenzame personen over zichzelf en anderen te veranderen. Interventies die mensen helpen om de spiraal van negatieve gedachten over eigenwaarde en hoe anderen hen zien zijn het meest efficiënt om een eenzaam gevoel weg te nemen. Cognitieve gedragstherapie, een techniek die ook gebruikt wordt om depressie, eetstoornissen en andere problemen te behandelen blijken het beste te werken. "De sleutel om eenzaamheid te bestrijden draait er niet om andere mensen te voorzien waarmee ze kunnen omgaan of sociale vaardigheden aan te leren, maar door te veranderen hoe eenzamen over zichzelf denken."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superkoe die ontsnapte uit slachthuis overleeft ook onderkomen dierenasiel

Molly B de superkoe die ontsnapte uit slachthuis overleeft ook onderkomen dierenasielEr is Molly B, de bekende avontuurlijke Amerikaanse superkoe, blijkbaar geen rustige oude dag gegund. Vijf jaar geleden ontsnapte ze op spectaculaire wijze uit het slachthuis en onlangs moest ze ijlings gered worden uit het mega dierenasiel in Montana, waar ze haar laatste dagen aan het slijten was, en dat volledig onderkomen was. Tientallen lotgenoten hadden minder geluk en moesten worden afgemaakt.

'De onzinkbare Molly B' werd de bijnaam van de merkwaardige zwarte Angus in 2006, die zich toen ontpopte tot een zwemkampioene. Eerst sprong ze, destijds, gezwind met haar 544 kilo - dat is een overgewichtje - over een hek van 1,65 meter en holde ze recht van Mickey's Packing Plant de stad van Great Falls in.

Zwemkampioene
Op haar vlucht ondervond ze enige hinder van een Duitse scheper en van een SUV, terwijl ze op de hielen gezeten werd door de politie en de dierenbescherming. De vaars zwom uiteindelijk droogweg de Missouri over en kon aan de overkant pas tot stilstand gebracht worden na drie rake verdovingspijltjes. Na zoveel lef en moed beslisten de slachters met tien tegen één dat Molly B mocht blijven leven en niet naar de slachtbank moest.

Beproeving niet voorbij
Maar daar hield de beproeving voor het superbeest niet op. Molly B mocht weliswaar van haar oude dag genieten in het dierenasiel van Montana, maar dat raakte, na ziekte van een van de twee voltijdse werkkrachten, helemaal onderkomen. Zo'n 1.200 verzwakte dieren moesten ontzet worden. Tientallen stervende stukken vee, paarden en lama's moest men zelfs laten inslapen. In totaal leefden er in het asiel meer dan 600 lama's, minstens 100 paarden, ezels en vee, en ook nog bizons, kamelen, knaagdieren en nog andere beesten.

Ook relocatie loopt in het honderd
Maar Molly B, die had enkel last van een hoef: voor de rest was ze oké. Ze werd overgebracht naar een ranch in de buurt en binnenkort mag ze naar een kleiner asiel. Daar had Molly B al moeten zijn, maar ook de relocatie liep niet van een leien dakje. De vaars werd verwisseld met de stier 'Big Mike'. Maar de eigenaars van de kleine boerderij willen ook Molly B absoluut welkom heten. "Dat hebben we haar beloofd."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zucchero & Paul Young - Senza Una Donna

Zucchero & Paul Young - Senza Una Donna

klik op de foto om hun te beluisteren


Zucchero, artiestennaam van Adelmo Fornaciari (Roncocesi (Emilia-Romagna), 25 september 1955), is een Italiaanse zanger, tekstschrijver, componist en producer. 'Zucchero' is Italiaans voor 'suiker', de bijnaam die hij van een lerares kreeg en die hij later voor zichzelf is gaan hanteren.

Zucchero brak in 1985 door in Italië na zijn deelname aan het Festival van Sanremo met het nummer Donne. Na enkele goedverkopende albums volgde in 1988 het uitermate succesvolle album "Blue's" dat het best verkochte album ooit in Italië werd en gemaakt werd met sessiemuzikanten als Clarence Clemons en de legendarische Memphis Horns. In 1989 volgde het album "Oro incenso e birra" (lett. "Goud wierook en bier", een woordspelige verwijzing naar het bijbelse "Goud, wierook en mirre"/"Oro incenso e mirra") met gastoptredens van Ennio Morricone, Rufus Thomas en Eric Clapton en dat de hits "Diavolo in me" en "Diamante" bevatte. In 1991 volgde de complete Europese doorbraak met een heropname van zijn vroegere hit Senza una donna (Engels: Without a woman) samen met Paul Young. Hiermee behaalde hij internationaal succes, wat hij spoedig herhaalde met een Engelse versie van Diamante met Randy Crawford. ...Paul Anthony Young (Luton, 17 januari 1956) is een Britse popmuzikant.


Na zijn schooltijd ging Paul Young werken bij de Britse autofabrikant Vauxhall. In zijn vrije tijd speelde hij in bandjes. Met de band The Toasters scoorde hij in 1978 met Toast en als lid van de groep Q-Tips in 1980 met S.Y.S.Q.L.M.

In 1982 begon Paul Young een solocarrière. De single Love Of The Common People flopte in Groot-Brittannië. Nadat in Groot-Brittannië het nummer Wherever I Lay My Hat op de eerste plaats was gekomen, kwam er een geremixte versie uit van Love Of The Common People en die versie werd ook in Nederland een hit, nummer 1. Andere grote hits die Paul Young scoorde waren Come Back And Stay en Everytime You Go Away. Ook zong hij mee bij Band Aid.

Zijn debuutalbum "No Parlez" haalde de nummer-1 positie in de Nederlandse Album Top 100, het bleef daar 7 weken bovenaan, en is daarmee zijn meest succesvolle album in Nederland allertijden. Het album bevat enkele van zijn grootste hits, zoals de hierboven genoemde hits. From Time To Time (The Singles Collection), een verzamelalbum uit 1991 met daarop al zijn hits, is zijn op één na succesvolste album, gevolgd door The Secret Of Association uit 1985.

In 1991 scoorde Paul Young nog een grote hit met het duet Senza Una Donna, samen met de Italiaanse zanger Zucchero. In de jaren 90 bracht hij minder albums uit, maar verdeelde hij zijn tijd over zijn gezin, enkele muziekprojecten en liveoptredens. Op 27 oktober 2006 verscheen zijn nieuwe cd Rock Swings.

Paul Young viel op door zijn warme soulgeluid, maar ook door zijn (in de ogen van velen) gebrek aan smaak bij zijn kleding. Naarmate de jaren vorderden, werd Young, mogelijk mede door de vele liveoptredens, steeds vaker geplaagd door stemproblemen.» Reageer (0)
04-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.300.000 euro is van niemand

300.000 euro is van niemandNiemand kan aanspraak maken op de 300.000 euro die in december in een nachtkluis van een voormalig Dexia-kantoor in Gent gevonden werden. Geen enkele partij kon immers aantonen dat ze de eigenaar is van de grote som geld.

Particulieren kochten eind december een vroeger bankkantoor van Dexia aan de Francisco Ferrerlaan en waren het gebouw aan het renoveren. Een achtergelaten kluis stond in de weg en daarom werd beslist ze open te slijpen. Er werd een bedrag gevonden van 300.000 euro.
 
De vinders verwittigden zelf de media en de politie om niet beticht te worden van diefstal. Het geld werd in beslag genomen in afwachting van een onderzoek naar de herkomst. Dexia stelde dat het geld van Brink's was, maar de waardetransporteur kan dat niet aantonen.

Wat er nu gaat gebeuren met het geld is onduidelijk.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Louie: het varken met een hondenleven

Louie: het varken met een hondenleven


http://img14.imageshack.us/img14/4707/varkentje1.jpg


Louie heeft vier poten en een staart, gaat graag op wandel met zijn baasjes, brengt met graagte een stok terug, springt over dozen, sprint door tunnels, luistert naar zijn naam en geeft een pootje. Een roze dan wel, want Louie is geen hond maar een showvarken.


Hij zet dan ook zijn beste pootje voor om het voetlicht te stelen van zijn hondachtige collega's. "Louie gedraagt zich helemaal als een hond, ook al is hij een snoezig varken", zegt eigenaar en dierengedragexperte Sue Williams.


Williams trainde Louie net als een hond: door hem te belonen als hij iets juist deed. Eén opvallende vaststelling: de knorrende viervoeter leerde sneller bij dan zijn blaffende maatjes. "Als hij een trucje een paar keer na elkaar doet, kent hij het al."

 Al ligt het geheim misschien niet zozeer in zijn hersenen, dan wel in zijn al even hard knorrende maag: "Zijn eetlust motiveert hem wel om goed te presteren. Het liefst eet hij gemberkoekjes."


http://img198.imageshack.us/img198/9210/varkentje2.jpg


Louie is nu negen maanden en al bij Williams toen hij nog maar een biggetje was. De dierenexperte heeft nog zeven andere varkens, maar Louie groeide niet op met hen. In plaats daarvan mocht hij vrij rondlopen in huis en vergezelde hij haar naar de hondentrainingen.


En dat is zoals een kat bij de melk zetten. "Hij was altijd al heel gelukkig als er honden in de buurt waren, en op den duur volgde hij dezelfde bevelen op. Bijvoorbeeld: ik leerde een hond door een tunnel lopen, en Louie deed het als vanzelf. Ik stond versteld." Ze besliste om hem op te nemen in het hondenteam, waar hij zijn beste varkenspootje voorzet.

Ondertussen heeft Louie al zes talentshows achter de kiezen en kreeg hij een officiële toestemming om te verschijnen in hondenshows. Daarbij is (nog?) geen sprake van jaloezie: "Het publiek reageert altijd heel positief, en zijn onder de indruk van wat hij kan en hoe goed hij het doet in vergelijking met de andere honden." 

Williams doet dit ook deels als educatieve les: "Het toont diereneigenaars wat je kan bereiken als je goed gedrag beloont, en hoe je op een goede manier leert omgaan met je dieren als je maar de juiste training toepast." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fossiel reuzenbeer opgegraven in Argentinië

Fossiel reuzenbeer opgegraven in ArgentiniëIn Argentinië hebben paleontologen de fossiele resten van de grootste beer ooit opgegraven. Dat meldt het wetenschappelijk magazine LiveScience.

Op zijn achterpoten reikte het beest minstens 3,3 meter en woog het rond de 1750 kilogram. Dat is bijna het dubbele van de vorige 'recordhouder', een enorme ijsbeer.

"Het geeft een kick om van een dier dat in zijn soort de grootste is geweest, overblijfselen te vinden", verklaart één van de wetenschappers. De onderzoekers vermoeden dat deze kortsnuitbeer het machtigste landroofdier uit zijn tijd moet zijn geweest, zo'n vijfhonderd à twee miljoen jaar geleden.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dwergvleermuizen uit Tongerse basiliek gered

Dwergvleermuizen uit Tongerse basiliek gered


http://img703.imageshack.us/img703/2054/dwergvleermuizen.jpg


De medewerkers van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek hebben meer dan honderd dwergvleermuizen opgehaald in de basiliek van Tongeren. De diertjes overwinterden in het gebouw, maar hun rust werd verstoord door de werkzaamheden in het gebouw.

"Dwergvleermuizen ontwaken bij wat hogere temperaturen in de winter uit hun winterslaap", zegt Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum. "Ze gaan dan 's nachts op zoek naar insecten. Gelukkig zijn ze beter bestand tegen storende elementen dan andere vleermuissoorten."

Om een geschikte locatie voor hun vrijlating te zoeken nam het Natuurhulpcentrum contact op met de Limburgse vleermuizenwerkgroep, die jaarlijks oplijst welke vleermuizen in Limburg overwinteren.

"Een mergelgroeve in Riemst bleek een ideale plaats. De groeve bevindt zich dicht bij de oorspronkelijke vindplaats, zodat de vleermuizen de omgeving al kennen. Bovendien is de constante temperatuur in de groeve ideaal om de winterslaap verder te zetten."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aston Martin van wijlen koning Boudewijn onder veilinghamer

Aston Martin van wijlen koning Boudewijn onder veilinghamer

Het veilinghuis Bonhams brengt morgen in het Parijse Grand Palais een Aston Martin DB2/4 Sports Saloon uit 1955, die ooit toebehoorde aan wijlen koning Boudewijn, onder de hamer. Het bordeauxkleurige voertuig, dat tussen 2001 en 2008 grondig werd gerestaureerd, heeft een geschatte waarde van 200.000 tot 240.000 euro.

Eveneens te koop, voor een prijs van naar verwachting 200.000 tot 250.000 euro: een Bentley S1 Continental Sports Saloon uit 1956 die ooit het eigendom was van baron Empain.

Onder de tientallen luxewagens die onder de veilinghamer gaan, is ook een Bugatti Type 51 Grand Prix die geschat wordt op 1 tot 1,4 miljoen euro.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude nummerplaat meteen terugsturen om verkeersbelasting te vermijden

Oude nummerplaat meteen terugsturen om verkeersbelasting te vermijden


http://img222.imageshack.us/img222/6475/oudeennieuwenummerplaat.jpgAutobestuurders moeten bij de ontvangst van hun nieuwe Europese nummerplaat hun oude Belgische nummerplaat onmiddellijk terugzenden naar de Directie voor de Inschrijving van de Voertuigen (DIV). Enkel op die manier vermijden ze de verkeersbelasting voor het voertuig dat met de oude Belgische nummerplaat reed, nog te moeten betalen voor één of verschillende maanden. Dat melden de federale overheidsdienst Financiën en het Agentschap Vlaamse Belastingdienst (Vlabel) vandaag.
 
Om geen verkeersbelasting te moeten betalen, dient de oude Belgische nummerplaat in dezelfde maand als de inschrijving van de nieuwe Europese nummerplaat geschrapt te worden. "De DIV weerhoudt de datum van ontvangst van de ingezonden oude Belgische nummerplaten als datum van de schrapping", luidt het.
 
"Autobestuurders die verkeersbelasting moesten betalen voor het voertuig met de oude Belgische nummerplaat, kunnen dat bedrag niet terugvragen. Zolang een voertuig ingeschreven is, is het belastbaar", stelt Francis Adyns, de woordvoerder van de FOD Financiën. De FOD Financiën en het Vlabel raden de bestuurder of verzekeringsmakelaar ook aan op het inschrijvingsformulier voor de nieuwe Europese nummerplaat in het daartoe voorziene vakje ook de oude Belgische nummerplaat in te vullen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderijen Jef Rademakers naar musea Den Haag en Leuven

Schilderijen Jef Rademakers naar musea Den Haag en Leuven
De schilderijen van voormalig televisiemaker Jef Rademakers hangen nu nog in L'Hermitage in Sint Petersburg, maar zijn vanaf 26 maart te zien in het Gemeentemuseum in Den Haag.
 
Het gaat om zeventig werken van Nederlandse en Belgische meesters uit de eerste helft van de negentiende eeuw. Rademakers heeft de collectie romantische schilderijen in 25 jaar samengesteld. In de tentoonstelling zijn werken van Barend Cornelis Koekkoek, Andreas Schelfhout, Petrus van Schendel en Eugène Verboeckhoven te zien.
De tentoonstelling zal vanuit het Gemeentemuseum in Den Haag doorreizen naar het Museum M in Leuven.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandwonden na enkele dagen genezen met revolutionair huidwapen

Brandwonden na enkele dagen genezen met revolutionair 'huidwapen'Brandwondenpatiënten moet je niet vertellen wat pijn is of dat beschadigde huid zijn tijd nodig heeft om te herstellen. Maar een nieuwe uitvinding zou de genezing van brandwonden gevoelig kunnen versnellen. 'Het huidwapen' heet het ding, en werd ontwikkeld door de Amerikaanse dokter Jörg Gerlach.


Huid doen groeien duurt normaal weken en de gekweekte huid is heel fragiel. Het huidwapen kan in 90 minuten nieuwe huid doen groeien uit huidstamcellen, genomen van gezonde huid van de patiënt. Het apparaat verspreidt met een spray de huidcellen over de beschadigde huid, doet de huid groeien en kan zo de wonden binnen enkele dagen genezen.


Nieuwe huid is extreem belangrijk voor brandwondenpatiënten. Hun wonden zijn erg gevoelig aan infecties tijdens het genezingsproces, wat genezing net kan bemoeilijken of zelfs sterfte kan veroorzaken ondanks adequate verzorging. Met het huidwapen zou dit tot een minimum beperkt kunnen worden.


Het werd ondertussen getest op een dozijn patiënten, en met succes. Een van de eerste proefpersonen was politieman Matthew Uram, die in juli verbrand raakte door een kampvuur. De hele rechterkant van zijn gezicht raakte verbrand, net als zijn rechterschouder en rechterbovenarm.


"Het zag er net uit als vlees dat te lang op de barbecue had gelegen", zo getuigt hij. Hij ging akkoord met de experimentele behandeling 'ook al zag het er uit als een Star Wars-wapen'. Vier dagen na de behandeling was zijn huid compleet hersteld.


National Geographic zendt een reportage uit over dit onderwerp op 7 februari. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruce Springsteen - Born to Run

Bruce Springsteen - Dancing In The Dark

Klik op de foto om hem te beluisteren


Bruce's volledige naam luidt Bruce Frederick Joseph Springsteen en werd geboren op 23 september 1949. De vader van Springsteen is van Iers-Nederlandse en zijn moeder van Italiaanse afkomst. Zijn bijnaam is "The Boss". De vaste band is de E Street Band, waarmee vele albums worden opgenomen en veel mee werd en wordt rond getoerd. De absolute doorbraak komt in 1975 met het album Born To Run en wordt compleet na de release van Born In The USA uit 1984. Bruce weet het succes vast te houden en is en blijft het boegbeeld van de pop/rock/blues.Springsteen woont met zijn vrouw en kinderen Evan, Jessica en Sam in Rumson (New Jersey).
» Reageer (0)
03-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handtas is gevuld met fortuin aan make-up

Handtas is gevuld met fortuin aan make-up
Britse vrouwen zeulen voor gemiddeld 300 euro mee aan make-up overal met hen mee in hun handtas. 


De gemiddelde make-uptas bevat 13 zogenaamd essentiële producten, elk is gemiddeld 23,5 euro waard. Dit betekent dat de make-upcollectie van vrouwen meer waard is dan haar gsm of fototoestel. 95 procent van de vrouwen zegt dat ze het huis niet verlaat zonder haar mascara, bijna 80 procent heeft altijd haar favoriete parfum bij en bij drie vierde zit steeds foundation in haar handtas, dat blijkt uit een enquête van de Britse winkelketen Debenhams. Jongedames tussen 18 en 25 jaar dragen het meeste make-up mee, de collectie cosmetica van zakenvrouwen tussen 35 en 44 jaar is het meeste waard. We dragen het meeste make-up op een maandag.  Vrouwen brengen op vrijdag 17 uur het vaakst een nieuwe laag aan, om zich klaar te maken voor een avondje uit.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering onderzoekt afslachting husky's in Canada

Regering onderzoekt afslachting husky's in Canada
De regering van de Canadese provincie Brits-Colombia zal een speciale onderzoekscommissie oprichten in verband met de gruwelijke slachtpartij van een honderdtal husky's. De dieren in kwestie werden vorig jaar tijdens de Olympische Winterspelen in Vancouver ingezet voor sledetochten met toeristen. 
 

"De tragische details die onthuld werden over de onmenselijke manier waarop de honden behandeld werden, zijn onaanvaardbaar", aldus Gordon Campbell, de premier van Brits-Colombia. Nadat de Canadese politie maandag een onderzoek opende, heeft de provinciale regering nu een 'task force' opgericht met daarin onder andere leden van de dierenrechtenorganisatie SPCA.

De husky's, die na het einde van de Winterspelen overbodig bleken te zijn, werden gedurende twee dagen een per een gedood door een werknemer. De honden werden ofwel doodgeschoten ofwel met een mes omgebracht. Volgens getuigenissen overleefden sommige dieren de slachtpartij en slaagden ze erin om uit het massagraf te kruipen.
 
De gebeurtenissen hebben in Canada voor heel wat ophef gezorgd. De betrokken bedrijven, Outdoor Adventures en Howling Dogs, ontvingen "zeer ernstige" bedreigingen. De politie opende daarvoor een tweede onderzoek.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuwstorm in VS legt openbare leven plat

Sneeuwstorm in VS legt openbare leven plat


http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/11/1/4/media_xl_4039354.jpg?20110203150055
© reuters


De zwaarste sneeuwstorm in jaren heeft zo goed als de helft van de Verenigde Staten onder een dik pak sneeuw bedekt. Miljoenen Amerikanen kunnen hun huis niet uit, op veel plaatsen kunnen auto's de straat niet op en het luchtverkeer is zwaar verstoord.
 
De storm beslaat een gebied van Texas in het zuiden tot Maine in het noordoosten, dertig staten in totaal. Enkele van die staten hebben de noodtoestand uitgeroepen, onder meer Missouri, Illinois en Oklahoma. In sommige andere staten is de nationale garde in verhoogde staat van paraatheid gebracht.

Chicago
Een van de zwaarst geteisterde grootsteden is Chicago: daar lag het openbaar leven volledig lam nadat veel bestuurders hun wagen gewoon op de weg hadden achtergelaten omdat ze niet meer voor- of achteruit konden. Eergisteren was in de regio al een halve meter sneeuw gevallen.
 
Ondertussen zijn de afgelopen dagen al meer dan 10.000 vluchten geannuleerd in de VS. Verscheidene luchthavens zijn gesloten. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suikervervangers vormen geen gevaar voor gezondheid

Suikervervangers vormen geen gevaar voor gezondheid


http://img51.imageshack.us/img51/7876/suikervervangers.jpg


Het gebruik van artificiële zoetstoffen in voedingsproducten houdt geen gezondheidsrisico's in voor de volwassen bevolking in België. Ook diabetici en consumenten die vaak lightproducten gebruiken, lopen geen risico.

Wetenschappers van het WIV bepaalden voor dit onderzoek in meer dan 130 representatieve voedingsmiddelen op de Belgische markt het gehalte aan zoetstoffen als acesulfaam-K (E950), aspartaam (E951), cyclamaat (E952), saccharine (E954) en sucralose (E955). Deze data werden gecombineerd met gegevens over de nationale voedselconsumptie, om de inname door de volwassen Belgische bevolking te berekenen. De onderzoekers keken ook of er een effect was van het toevoegen van tafelzoetstoffen aan koffie, thee of andere bereidingen door de consument zelf.

Uit de studie blijkt dat volwassenen die regelmatig producten met deze zoetstoffen consumeren maximaal 25 procent van de dagelijks aanvaardbare hoeveelheid (ADI) van cyclamaat innemen. Ook voor acesulfaam-K (17 procent), aspartaam (5 procent), saccharine (11 procent) en sucralose (7 procent) komt de maximale inname niet in de buurt van de ADI. De bijdrage van tafelzoetstoffen is zelfs te verwaarlozen (minder dan 1 procent).

"Zelfs bij de consumptie van grotere hoeveelheden voedsel liggen de opgenomen concentraties artificiële zoetstoffen ver beneden de normen bepaald in Europese wetenschappelijke adviezen", besluit het WIV. Over de gezondheidsrisico's voor kinderen konden de onderzoekers geen uitspraak doen. Artificiële zoetstoffen worden vooral gebruikt in lightproducten en bij de productie van levensmiddelen zonder toegevoegde suikers.
 
De studie werd uitgevoerd door het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV) in opdracht van de FOD Volksgezondheid.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Mona Lisa was een man"

"Mona Lisa was een man"


http://img140.imageshack.us/img140/9085/monalisabydavinci.jpg


Mona Lisa, het befaamde schilderij van kunstenaar Leonardo da Vinci, is gebaseerd op een man. Dat hebben Italiaanse onderzoekers die gespecialiseerd zijn in het oplossen van kunstmysteries, vandaag gesteld. Het Louvre in Parijs, waar het schilderij hangt, betwist dit.

Het zou gaan om de in Florence geboren leerling en mogelijke minnaar van Da Vinci, Salai, die de kunstenaar inspireerde tot de schildering van de vrouw met de mysterieuze glimlach. Dat zei de voorzitter van het Italiaanse comité van cultureel erfgoed, Silvano Vinceti. De gelaatstrekken van Mona Lisa zouden overeenkomen met die van andere werken. Salai, die eigenlijk Gian Giacomo Caprotti heette, zou model hebben gestaan voor verschillende schilderijen van Da Vinci.

L en S in ogen
Ook heeft de schilder volgens de onderzoekers in de ogen van Mona Lisa piepklein de letters L en S geschilderd, die volgens de Italiaan voor Leonardo en Salai staan.

Het Louvre betwist de beweringen, mede omdat het team onderzoekers niet het echte schilderij maar een hoogwaardige digitale kopie heeft bestudeerd. De cijfers zouden scheurtjes kunnen zijn in het olieschilderij uit het begin van de zestiende eeuw.

Volgens Vinceti zijn ze gewoon blind bij het Louvre. Hij heeft aangeboden met zijn team naar het museum te komen voor extra onderzoek.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trucs van wanhopige mama's om baby in slaap te krijgen

Trucs van wanhopige mama's om baby in slaap te krijgenBritse moeders lopen 1028 km achter de buggy om hun baby in het eerste jaar na de geboorte sneller te laten indommelen. Een recente studie toont aan dat de helft van de moeders stress krijgt door het slaappatroon van hun kind.


Wanhopig om hun baby te laten slapen gaan mama's zes keer per week met hen wandelen, wat goed is voor 3,2 km per tocht, dat blijkt uit onderzoek bij 2.000 moeders van kinderen tussen 0 en 36 maanden. Dit maakt dat ze in een jaar de afstand tussen Londen en Zwitserland hebben afgelegd. De meest populaire manier om baby's te helpen indommelen is hen te wiegen, met de baby gaan wandelen staat op de tweede plaats. 34 procent neemt de baby mee voor een autoritje, de gemiddelde mama rijdt 4 km voor haar kind indommelt.


55 procent zegt dat het slaappatroon van hun baby een van de meest stresserende dingen van hun moederschap is. Het duurt gemiddeld een half uur voor mama's hun baby 's nachts opnieuw in slaap krijgen. In de eerste drie levensjaren van een kind komt een moeder slechts aan vijf uur slaap per nacht.


De beweging van de buggy of auto zou lijken op wat de baby voelt in de baarmoeder en zou daarom hen kalmeren om te slapen. Slaapexperte Wendy Dean: "De slaap van een baby is een grote bron van stress voor moeders, daarom is het niet abnormaal dat ze hier iets als een lange wandeling voor overhebben, want het is niet altijd makkelijk. Het gevaar is dat wanneer je stopt het kind terug wakker kan worden. Het is belangrijk dat baby's leren hoe zelf te kalmeren met de hulp van het juiste slaappatroon en -omgeving.


Tien populairste manieren van mama's om hun baby te laten indommelen:
1. In slaap wiegen
2. Wandelen met de buggy
3. Een autoritje maken
4. Fopspeen geven
5. Eten geven
6. Zingen
7. Over de rug wrijven
8. Een dekentje, speeltje of knuffelbeertje geven
9. Badje geven
10. Rondwandelen» Reageer (0)
02-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Belg gaat steeds minder vaak naar huisarts

Belg gaat steeds minder vaak naar huisarts


http://img98.imageshack.us/img98/8591/huisarts.jpgHet percentage patiënten dat jaarlijks minstens eenmaal zijn huisarts raadpleegt, is sinds 2001 licht gedaald. Ook het gemiddeld aantal contacten per jaar neemt af, dat is het grootst in Wallonië.


De daling van het aantal contacten tussen de huisarts en zijn patiënt is in het hele land merkbaar. In 2001 had 81,2 procent van de Walen jaarlijks minstens één contact met zijn huisarts, in 2008 zakte dat tot 76,8 procent. Bij de Vlamingen ligt het percentage hoger: 81,5 procent in 2001 en 79,8 procent in 2008. In de hoofdstad bedroeg het percentage in 2001 71,8 procent, in 2008 zakte dat tot 70,7 procent.


Volgens de cijfers gaat de Vlaming eerder naar de huisarts, terwijl de Waal en de Brusselaar sneller naar de specialist trekken. Het aantal contacten met een specialist daalde ook. In Vlaanderen had 47 procent van de bevolking in 2001 minstens één contact met een specialist, in 2008 daalde dat tot 45,7 procent. In Brussel lagen de percentages op respectievelijk 58 en 55 procent en in Wallonië op 54,2 procent en 51 procent.


De daling van het aantal contacten met specialisten is vooral het geval bij specialismen zoals gynaecologie, pediatrie en dermatologie. Bij internisten, chirurgen, neurologen, psychiaters en oogartsen is het aantal contacten stabiel of stijgt het lichtjes. Welke specialist wordt geraadpleegd, hangt tenslotte grotendeels af van het geslacht van de patiënt. De cijfers van het ministerie van Volksgezondheid staan vandaag in het medisch weekblad de Huisarts.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 op 10 vrouwen draagt verkeerde behamaat


7 op 10 vrouwen draagt verkeerde behamaat


http://img511.imageshack.us/img511/9025/bhmaat.jpg


70 procent van alle vrouwen heeft niet de juiste beha aan. Onderzoek bij duizend Belgische dames toont aan dat 1 op 4 nooit haar behamaat liet opmeten.


Lingeriefabrikant  Van de Velde onderzocht en concludeerde dat de vrouw haar correcte behamaat niet kent. 1 op 4 vrouwen zou haar borsten zelfs nooit laten opmeten. 


Wil je mooie borsten, is een perfect zittende beha noodzakelijk. Borsten die niet gepast ondersteund worden, verliezen hun vorm en stevigheid. Bovendien verandert de structuur van het borstweefsel met de leeftijd, bij zwangerschap of gewichtsschommelingen.


Deskundig advies bij het kopen van lingerie is, volgens de fabrikant, uitermate belangrijk. Of dames zich daar voldoende van bewust zijn, blijft maar de vraag. Bij 77 procent is het langer dan 1 jaar geleden dat de behamaat gemeten werd, terwijl dit op regelmatige basis zou moeten gebeuren. Het dragen van niet aangepaste lingerie kan bovendien lichamelijke gevolgen met zich meebrengen zoals irritatie, schouder - en rugklachten.


"De onderzoeksresultaten bevestigen de nood aan een doorgedreven en professionele paskamerservice. Ongeveer 4 jaar geleden zijn wij gestart met het opleiden en begeleiden van lingerieverkoopsters tot Lingerie Styling specialisten", stelt Anne Van Coppenolle, Lingerie Styling Coach bij Van de Velde.  "Zij begeleiden de vrouwen, in een rustige omgeving, bij hun zoektocht naar de gepaste lingerie en geven onder meer advies over de juiste maat, kleur en model. De grondigheid en diepgang van advies in de paskamer wordt voortaan vastgelegd in een kwaliteitslabel."


Lingeriewinkels die voldoende informeren, zullen vanaf eind maart een kwaliteitslabel ontvangen. Ze worden uitgerust met een raamsticker en een certificaat dat jaarlijks opnieuw geëvalueerd wordt. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder jonge vrouwen kunnen niet meer koken, strijken en naaien

Minder jonge vrouwen kunnen niet meer koken, strijken en naaien
Traditionele vrouwelijke taken raken bedreigd nu steeds minder jongedames een hemd kunnen strijken, een kip in de oven bereiden of een zoom aan een rok naaien. 

Kant-en-klaar
De nieuwste generatie vrouwen weet niet hoe de taken uit te voeren die hun moeders en grootmoeders dagelijks verrichten, dat blijkt uit een recent  Australisch onderzoek. Slechts 51 procent van de vrouwen jonger dan 30 jaar kan een gebraad in de oven bereiden in vergelijking met 82 procent van hun moeders. Slechts 23 procent van hen kan een plant uit een stek laten groeien, 78 procent van de oudere dames heeft hier geen problemen mee.

Sociaal onderzoeker Mark McCrindle: "Vrouwen van vandaag hebben het drukker, moeten meer verschillende taken combineren en proberen daarom tijd te besparen door minder dingen zelf te doen. "Ze zijn ook zelfstandiger qua geld, ze kunnen het zich dus veroorloven om een kant-en-klare maaltijd te kopen. We leven in een wegwerpcultuur, dus eerder dan iets te herstellen, kopen we gewoon iets nieuw, ook al is het slechts een kwestie van een knop aannaaien of een gat stoppen."

Man versus vrouw
Deze resultaten ondersteunen een andere recente studie waaruit blijkt dat jonge Australiërs er zich beter bij voelen een luier te vervangen dan een autoband. Maar dames voeren wel steeds vaker typische mannelijke taakjes uit, 70 procent van hen zet de vuilbakken buiten, 77 procent maait het gras en 70 procent wast de auto.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds vaker ongewenst seksueel gedrag op werkvloer

Steeds vaker ongewenst seksueel gedrag op werkvloer

Werknemers met een zorg- of onderwijsfunctie lopen het meeste risico met ongewenst gedrag op het werk geconfronteerd te worden.  Dat cijfer in die beroepsgroep is de voorbije jaren ook stevig toegenomen.
 
Dat blijkt uit de werkbaarheidsmonitor van de Stichting Innovatie & Arbeid van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV).

Pesten
De onderzoekers vroegen in 2010 aan een kleine 9.000 werknemers in welke mate ze de afgelopen twaalf maanden op het werk het slachtoffer werden van lichamelijk geweld, ongewenst seksueel gedrag en/of pesten. Bedoeling was de vergelijking te maken met 2004. De evolutie is niet positief, zo blijkt. Lichamelijk geweld en ongewenst seksueel gedrag manifesteren zich steeds meer op de werkvloer.

Lichamelijk geweld
Het percentage dat met lichamelijk geweld geconfronteerd werd, steeg van 5,4 naar 7,5 procent. Het percentage dat met ongewenst seksueel gedrag te maken kreeg, ging van 2,1 naar 3 procent. Pesten is over de jaren heen ongeveer gelijk gebleven. In 2004 gaf 14,4 procent van de werknemers aan dat ze het slachtoffer waren van pestgedrag. In 2010 is dat 14,2 procent.

Onderwijs en zorgsector
Een verontrustende evolutie doet zich voor bij de werknemers met een zorg- of onderwijsfunctie. Zij lopen sowieso al het grootste risico om geconfronteerd te worden met ongewenst gedrag, de situatie verbetert er niet op. Het lichamelijk geweld steeg van 15,7 tot 24 procent, ongewenst seksueel gedrag maakte een sprong van 3,8 naar 6,9 procent. Voor pesten is het verschil tussen 2004 en 2010 niet significant, maar het gaat nog altijd om een lichte stijging (van 14,9 naar 16,9 procent).
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westvleteren 12 niet langer beste bier ter wereld

Westvleteren 12 niet langer beste bier ter wereld

De gespecialiseerde Amerikaanse website RateBeer heeft dit jaar het Zweedse Närke Kaggen Stormaksporter verkozen tot beste bier van de wereld. De Belgische trappist Westvleteren 12, vorig jaar nog laureaat, eindigt op de tweede plaats. Het Antwerpse Kulminator werd uitgeroepen tot beste biercafé ter wereld.
 
In de top-100 van Ratebeer prijken tal van Belgische bieren: Westvleteren extra 8 bezet de elfde stek en Rochefort 10 staat op de zestiende plaats. Ook vijf bieren van Struise Brouwers in Oostvleteren, Cantillon Blâbaer Lambik, Sint Bernardus Abt 12, 3 Fonteinen Oude Geuze Vintage 2002, Schaarbeekse Kriek en Rochefort 8 haalden de lijst van de honderd beste bieren ter wereld.
 
België ging wel met de hoogste onderscheiding aan de haal in de categorie beste café. De eer is weggelegd voor het Antwerpse café Kulminator. Ook het Brusselse Chez Moeder Lambic, In de Verzekering tegen de Grote Dorst uit Eizeringen-Lennik en Brugs Beertje uit Brugge haalden de top-20.
 
De ranglijst Rate Beer Best presenteert zichzelf als het grootste concours ter wereld. Zo'n 130.000 bieren van meer dan 10.000 brouwerijen worden gerecenseerd.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden sporen darmkanker beter op dan huidige tests

Honden sporen darmkanker beter op dan huidige tests
Een speciaal getrainde zwarte labrador slaagde er in negen op de tien gevallen van darmkanker in een vroeg stadium op te sporen door aan de adem van patiënten te ruiken.


Aan de hand van de stoelgang kon de hond zelfs een nog meer accurate diagnose stellen: hij slaagde in 98 procent van de gevallen darmkanker op te sporen. Deze resultaten maken het volgens de onderzoekers mogelijk om een ademtest voor de opsporing van darmkanker te ontwikkelen. Dit zou een meer aangename en minder ingrijpende manier zijn dan de huidige methodes. Dit gebeurt momenteel met een kit dat zoekt naar kleine hoeveelheden bloed in de stoelgang. Op basis hiervan besluit een dokter of hij overgaat tot een colonoscopie, hierbij worden abnormaliteiten met een buis in de anus opgespoord. Maar dit is een onaangename ingreep en niet altijd even accuraat.


De onderzoekers geloven dat de hond bepaalde chemische stoffen, genaamd vluchtige organische stoffen (VOC's), die door de kankercellen geproduceerd worden, kon ruiken. Hoewel het een optie is om meer honden te trainen, lijkt het de onderzoekers niet praktisch omdat het veel geld kost en tijd vraagt. "Het is nodig dat we de specifieke VOC's die de honden opsporen identificeren om zo een ademtest te ontwikkelen." Darmkanker is de tweede meest dodelijke vorm van deze ziekte.
» Reageer (0)
01-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussen hilarisch en classy: stewardessen door de jaren heen

Tussen hilarisch en classy: stewardessen door de jaren heenIn het Museum of Flight in Seattle loopt een bijzondere tentoonstelling. Style in the Aisle toont wat luchtvaartstewardessen door de jaren heen hebben moeten dragen.

Vandaag de dag behoren steeds meer mannen tot de cabin crew, en zo begon het ook: de Duitser Heinrich Kubis was in 1912 de allereerste steward op een vliegtuig. Het duurde zelfs tot 1930 voor de eerste vrouw het beroep uitoefende, de toen 25-jarige verpleegster Ellen Church, die voor United Airlines in dienst kwam. Tot de Tweede Wereldoorlog was het trouwens verplicht dat stewardessen opgeleid waren als Verpleegsters. De stewardessen hebben overigens zelfs een patroonheilige: de Heilige Bona van Pisa, een non die in de 12de eeuw pelgrims bijstond op weg naar het Heilige Land.

Tot een stuk in de jaren 70 en zelfs 80 mochten stewardessen niet getrouwd zijn (huwelijk betekende automatisch ontslag), ouder dan 32 of 35 (naargelang de maatschappij), en ze mochten ook niet te veel wegen. Van dat laatste werd pas - voor een stuk - afgestapt in de jaren 90. (Zichtbare) tattoeages zijn nog steeds taboe

De uniformen laten ontwerpen door bekende designers en couturiers gebeurt overigens al sinds de jaren 40.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eten laten vallen? De regel van vijf seconden is een mythe

Eten laten vallen? De regel van vijf seconden is een mythe

Veel mensen houden bij het voedselhygiëne zich aan de ongeschreven vijf-seconden-regel: wanneer iets langer dan deze periode op de grond lag, eet je het niet op. Wetenschappers waarschuwen echter dat dit een voedselvergiftiging of zelfs erger kan veroorzaken.

Kolonie vormen
Het gemiddelde koekje of boterham verzamelt een hele lading bacteriën wanneer het op de grond viel, onafhankelijk van de snelheid waarmee je het opraapte. Heel wat mensen geloven echter dat het langer dan 10 seconden duurt voordat microbiologisch organismen gekoloniseerd kunnen worden. Maar experts weerleggen deze mythe echter, je mag enkel gevallen dingen opeten wanneer de vloer steriel is.

Cholera
De beste manier om deze theorie te weerleggen, is door een dun laagje suiker op de vloer te strooien, laat dan een snoepje vallen en vang het opnieuw op wanneer het terug botst. Dit zal zichtbare sporen van de suiker bevatten, als dit echter een bacterie was zou dit genoeg zijn om verschillende slachtoffers te maken. Cholera heeft een half miljoen cellen nodig om een infectie te veroorzaken, dit is een nauwelijks zichtpaar stipje.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schele buidelrat moet op dieet

Schele buidelrat moet op dieet

Klik op de foto om een filmpje te bekijken

Heidi, de schele buidelrat uit de zoo van Leipzig, moet op dieet. Dierenartsen zijn van oordeel dat het diertje zo van haar visuele handicap verlost kan worden.

Sinds Heidi in mei van vorig jaar ontvangen werd in de Duitse dierentuin, krijgt ze nog enkel sla, wortels en af en toe een stukje magere kip te eten. Het dier moet zo vet verliezen, waardoor haar ogen niet meer gaan loensen. Het is precies dat overtollige vet dat zich onder meer rond de ogen van de 2,5 jaar oude buidelrat heeft vastgezet.


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/7/10/10/media_l_4036405.jpg?20110201150914


Heidi is intussen 400 gram kwijt. Ook haar staart is vermagerd, zodat ze makkelijker kan bewegen en klimmen. Specialisten zijn van mening dat Heidi's scheelheid te wijten is aan een slecht dieet toe ze jong was.


Hoe ook, de witte buidelrat is een echte sensatie geworden sinds haar foto in de krant Bild verscheen. Heid heeft inmiddels ruim 285.000 fans op Facebook. Er is ook al een pluchen versie van de opossum op de markt gegooid. Ze is zelfs gevraagd om op te treden in een Amerikaans tv-programma. In de zoo van Leipzig willen ze niet op deze uitnodiging ingaan. Daar vindt men dat de hele heisa rond Heidi maar beter wat gaat liggen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum M verwelkomt 300.000ste bezoeker

Museum M verwelkomt 300.000ste bezoeker


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/11/11/8/media_xl_1713203.jpg
Prinses Mathilde en prinses Maxima tijdens de plechtige opening van museum M in september 2009


Het Leuvense museum M heeft deze morgen de 300.000ste bezoeker over de vloer gekregen. De 54-jarige vrouw uit Leefdaal werd verwelkomd door de Leuvense schepen voor Cultuur Denise Vandevoort (sp.a) en intendant Luc Delrue.

M opende in september 2009 de deuren met een prestigieuze tentoonstelling over de Vlaamse primitief Rogier van der Weyden. Blikvanger vorig jaar was de tentoonstelling over de "Bijbel van Anjou" uit de 14e eeuw.
 
M is gehuisvest in een gebouw dat ontworpen werd door architect Stéphane Beel en bestaande historische panden en nieuwe hedendaagse architectuur integreert. De vaste museumcollectie omvat vooral een laatgotische schilderijen- en beeldenverzameling. Daarnaast presenteert M via tijdelijke tentoonstellingen hedendaagse beeldcultuur in een veelvoud van disciplines gaande van schilder- en beeldhouwkunst over fotografie, video en film tot design en architectuur. M dient in 2011 bij de Vlaamse overheid een dossier in voor erkenning als landelijk museum.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bultrug zwemt langs Belgische kust naar Scheveningen

Bultrug zwemt langs Belgische kust naar ScheveningenIn Westkapelle, in de Nederlandse provincie Zeeland, is vandaag een walvis opgemerkt, meer dan waarschijnlijk de bultrug die al sinds midden december voor de Noord-Franse kust rondzwemt. Volgens Jan Haelters van het Koninklijk Belgische Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) zwom het dier wellicht vannacht via de Belgische kust naar Nederland.

"De walvis werd omstreeks 11 uur in de monding van de Westerschelde waargenomen door het schip Frans Naerebout van Rijkswaterstaat", verduidelijkt Haelters. "Een pollutiecontrolevlucht van de Nederlandse kustwacht kreeg deze namiddag opdracht het dier in de gaten te houden en ook de haven van Rotterdam is verwittigd. Aanvaringen met schepen zijn de grootste doodsoorzaak van bultruggen. Het dier loopt dus gevaar in een van de drukst bevaarde routes ter wereld."
 
De bultrug zwemt in noordoostelijke richting en is ondertussen voor de Maasvlakte gezien. Sinds half december werd meermaals een bultrug waargenomen voor de Noord-Franse kust, vanaf de Belgische grens tot aan Boulogne-sur-Mer.
 
In Nederland zijn sinds 2003 jaarlijks bultruggen waargenomen. In België zijn nog maar twee dode bultruggen gezien, in 2006 en 1751.
 
"Bultruggen zijn baleinwalvissen die kleine prooidieren, naast dierlijk plankton, uit ondiep water filteren", aldus Dominique Verbelen van Natuurpunt. "Vermoedelijk is een verminderd voedselaanbod in de normale noordelijke overwinteringsgebieden de reden waarom de laatste jaren vaker bultruggen in het zuidelijke deel van de Noordzee worden gemeld."

Langs de westkust van Noord-Amerika, Canada en Groenland leven ongeveer 6.000 bultruggen, in de oostelijk kant van de Atlantische Oceaan amper enkele honderden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderd husky's afgeslacht in Canada na Olympische Spelen

Honderd husky's afgeslacht in Canada na Olympische Spelen

De Canadese politie heeft een onderzoek geopend naar de slachting van zeker honderd poolhonden, na de Olympische Spelen van afgelopen jaar. Vermoedelijk zijn de husky's gedood omdat ze na het vertrek van de toeristen niet meer nodig waren.

Mes en geweer
Een medewerker van een bedrijf dat tochten met sledehonden aanbiedt, zou verantwoordelijk zijn voor de moorden. Hij bracht de zaak aan het licht omdat hij last had van een posttraumatische stressstoornis, sinds hij met een mes en een geweer in april 2010 de honden afslachtte.

De dieren kwamen niet altijd meteen om het leven door de kogel, waardoor "hij uiteindelijk een einde moest maken aan de meest verschrikkelijke scènes'', aldus de advocaat van de man. Op het verwonden of het in gevaar brengen van een dier staat in Canada vijf jaar cel. Wreedheid tegen dieren kan leiden tot een boete en achttien maanden cel. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese ouders mogen meekijken met online games

Chinese ouders mogen meekijken met online games
De Chinese overheid wil dat ouders vanaf 1 maart kunnen meekijken met de online games die hun kinderen spelen. Ouders moeten kunnen instellen hoe lang en welke games hun kinderen mogen spelen.

Toezicht houden
China hoopt op die manier het probleem van aan internet verslaafde jongeren te verminderen. De aanbieders van online spellen moeten de ouders gaan helpen om toezicht te houden op hun kinderen. Daarvoor zullen telefoonlijnen en een internetpagina's worden ingesteld. De maatregelen zijn vorig jaar getest bij een aantal bedrijven en leken effectief.

Verslaafd
Internetverslaving is een groeiend probleem in China, waar 300 miljoen mensen toegang hebben tot het internet. Volgens schattingen is de helft van de Chinese internetgebruikers tussen de 18 en 30 jaar oud. Ongeveer 33 miljoen jongeren zouden verslaafd zijn. Het merendeel van hen is man.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tv, gsm en pc: de nieuwe babysitters?

Tv, gsm en pc: de nieuwe babysitters?Jongeren staren dagelijks meer dan 4,5 uur naar een computer of tv-scherm, dat is meer dan ze wekelijks aan sport besteden. Britse onderzoekers waarschuwen dat ouders niet langer hun kop in het zand moeten steken.


Kinderen besteden nu gemiddeld 1,50 uur online en 2,40 minuten achter de televisie. Volgens het rapport beschikken 97 procent van de 11 tot 16-jarigen ook over een mobiele telefoon. Dat is acht procent meer dan de volwassenen.


"Elektronische toestellen nemen steeds vaker de rol van babysitters op", zo stelt het onderzoeksbureau CHild Wise. "Meer tijd dan ooit brengen kinderen voor een scherm door".De studie kwam er nadat academici waarschuwden dat mobiele telefoons veelal gebruikt worden om op seksuele ontdekking te trekken. "Door de mobiel te gebruiken om op zoek te gaan naar seksuele beelden, ontdekken kinderen zo elkaars lichaam in plaats van 'achter de fietsenstalling'", stelt kinderexperte Dr. Emma Bond. Ze betreurt dat mobiele telefoons of andere electronica steeds vaker gebruikt worden om seksueel materiaal te verkrijgen. "Volwassenen moeten niet langer het hoofd in het zand steken over wat er gebeurt met jonge, beïnvloedbare kinderen".


Nog volgens het rapport brengen kinderen wekelijks slechts 2 uur door met sporten. 2 op 3 kinderen tussen 5 en 16 jaar beschikt over een eigen tv of pc op de kamer. Ondanks de vrees voor onveilig internet, heeft bijna de helft toegang tot het web. Meer dan twee miljoen Britse kinderen heeft een eigen profiel op sociale netwerksites als Facebook. Kinderen noemen Facebook steeds vaker als favoriete website.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adele - Rolling In The Deep

Adele - Rolling In The Deep

Klik op de foto om haar te beluisteren


Adele Laurie Blue Adkins (Londen, 5 mei 1988) is een Engelse soul- en jazzzangeres. In 2009 won ze twee Grammy Awards.

Adele slaagde in mei 2006 voor de BRIT school, die voorbereidt op 'performing arts'. Later dat jaar toerde ze met onder andere Raul Midón, Amos Lee en Keren Ann door Groot-Brittannië als voorprogramma-act en op festivals. In 2007 begon Adele aan een solotournee door Engeland. Ook plaatste ze nummers van zichzelf op de internetsite Myspace.

Op 22 oktober 2007 bracht Adele haar eerste single uit in Groot-Brittannië, genaamd Hometown Glory. Hierin bezingt ze de mooie kanten van de Londense wijk Tottenham. Hierna tekende ze een contract bij het label XL records dat in januari 2008 haar tweede single Chasing Pavements uitbracht. Dit nummer werd ook buiten Groot-Brittannië een hit, waaronder in Nederland. In de Nederlandse Top 40 haalde Chasing Pavements de top 10.

Nadat de single Cold shoulder een kleine hit was geworden, bracht Adele in het najaar van 2008 het nummer Make you feel my love uit, een cover van Bob Dylan. In Nederland betekende dit haar grote doorbraak. Het werd een top 3-hit en stond 21 weken in de Top 40. Ook het debuutalbum 19 was erg succesvol, het stond 8 weken op nummer 1 en werd het bestverkochte album van 2009.

Op 21 januari 2011 bracht Adele haar tweede album uit, getiteld 21. De eerste single van dat album, Rolling in the deep, behaalde de nr 1 in de Nederlandse Top 40.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!