Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




16-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Laurent is rijbewijs kwijt

Prins Laurent is rijbewijs kwijt



Prins Laurent is maandag zijn rijbewijs kwijtgespeeld. De lokale politie Brussel Hoofdstad-Elsene flitste de Fiat Punto Abarth van de prins aan 82 kilometer per uur waar 50 de norm is. Dat melden de Coreliokranten.

Prins Laurent werd geflitst ter hoogte van de Vleurgattunnel aan de gelijknamige laan. De wagen werd door een mobiele patrouille tot stilstand gebracht. Nadat de parketmagistraat op de hoogte werd gesteld, moest de prins zijn rijbewijs inleveren.
 
"Geen commentaar", zei de prins in een reactie bij Corelio. Het parket geeft geen commentaar, maar ontkent de feiten niet. Het voorval staat geboekstaafd als proces-verbaal nummer 437.181-2011 van de Brusselse politie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barry Manilow - Mandy

Barry Manilow  - Mandy

Klik op de foto om hem te beluisteren





Barry Manilow, eigenlijk Barry Alan Pincus (Brooklyn, 17 juni 1943), is een Amerikaans zanger, pianist en liedjesschrijver, bekend van zijn nummers "Could It Be Magic", "Mandy" (1974) en "Copacabana" (1978).

Manilow is momenteel (2008) alweer jarenlang actief in het Hilton-hotel in Las Vegas, eerst met zijn show Music and Passion (vanaf 2004) en vanaf 2008 met Ultimate Manilow, the hits.

Ook heeft hij het toeren weer opgepakt, hoewel hij hiervan in 2004 afscheid had genomen. Zo vloog hij bijvoorbeeld in december 2008 de oceaan over om in Engeland enkele concerten te geven.




» Reageer (0)
15-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste beer was 3,5 meter hoog en woog 1.500 kilo


Grootste beer was 3,5 meter hoog en woog 1.500 kilo


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/beer.jpg?t=1297783713

Een beer in het wild kom je liever niet tegen, maar twee miljoen jaar geleden waren de dieren nog veel groter. De grootste soort zou 3,5 meter hoog geweest zijn en 1.500 kilo gewogen hebben.


Onderzoekers hebben de grootste beer ooit ontdekt toen ze een skelet uit Zuid-Amerika bestudeerden. De beer was (rechtstaand op de achterpoten) ongeveer 3,5 meter hoog en woog 1.500 kilo, meldt National Geographic. De restanten van de beer waren in 1935 in Argentinië gevonden.

De beer in kwestie was een oud mannetje en had volgens de onderzoekers veel verwondingen opgelopen. Doorheen de evolutie is deze beersoort kleiner geworden. Toch zijn er nog veel conflicten tussen beren en mensen. De dieren vinden moeilijker voedsel en mensen palmen steeds meer van hun habitat in.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aidsvirus past zich steeds beter aan mensen aan

Aidsvirus past zich steeds beter aan mensen aan



Het aidsvirus heeft zich in de loop der jaren steeds beter aan zijn gastheren aangepast. Dat blijkt uit een doctoraatsonderzoek aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. Onderzoeker Youssef Gali testte met een modelsysteem ook de veiligheid van beschermende vaginale gels.

Gali vergeleek voor zijn doctoraatsonderzoek virusstalen van een groep hiv-geïnfecteerden uit halfweg de jaren tachtig met stalen van dezelfde personen eind jaren negentig. Daaruit bleek dat het virus in anderhalf decennium beter geschikt was geworden om menselijke cellen te besmetten en erin te overleven. Het virus evolueerde met andere woorden, zoals ook andere virussen resistent kunnen worden tegen bijvoorbeeld antibiotica.


Vaginale gels
Daarnaast voerde Gali onderzoek naar de veiligheid die vaginale gels kunnen bieden tegen het aidsvirus. Hij creëerde modellen van een vagina en baarmoederhals op basis van levend weefsel dat gedoneerd werd door vrouwen bij wie de baarmoeder moest worden verwijderd. Met die modellen kon Gali beter inzicht krijgen op de manier waarop de besmetting in de vagina exact gebeurt. Hij kon er ook mee aantonen welke ingrediënten in vaginale gels schadelijk zijn voor vaginaal weefsel en welke kandidaat-actieve stoffen de beste kans maken om te verhinderen dat het virus via de vagina binnendringt.
 
Onderzoek
Tests met vaginale gels die besmetting moeten verhinderen, zijn al een tijd gaande, maar hebben tot nog toe nog geen volledig werkzame gel opgeleverd. Onderzoekers van het Instituut voor Tropische Geneeskunde denken wel dat dat binnen enkele jaren mogelijk moet zijn. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een baby op 11.11.11? Schiet nu in actie

Een baby op 11.11.11? Schiet nu in actie



Wil je een baby met een unieke verjaardagsdatum, mag de pikante Valentijnslingerie vanaf nu zijn werk doen. Het magazine Marie Claire berekende dat een bevruchting deze week mogelijks tot een baby leidt, geboren op 11.11.11.

Nu de pikante lingeriesetjes zijn uitgepakt, kan een koppel met toekomstplannen maar beter deze week bevrucht raken. Op voorwaarde dat deze vrouwen er een strikt, regelmatige 28-dagen cyclus op nahouden uiteraard. Laat daar meestal het schoentje wringen, de ovulatieperiode durft al eens te variëren. Bovenop zit niet elke mama haar  zwangershap een volle 40 weken uit. Een baby kan al eens vroeger of later opduiken.


Toch een gokje wagen? Voldoende seks is essentieel in deze Valentijnperiode. Daarnaast speelt ook de kwaliteit van het sperma een grote rol. Gezond sperma kan drie tot vijf dagen overleven. Heb je voldoende seks voor de ovulatieperiode, is met andere woorden een goede spermastroom verzekerd.


Ander middeltje om sneller zwanger te raken: 15 minuten plat liggen na de daad. Dit maakt dat het sterkere sperma sneller de weg richting doel bereikt. De benen in de lucht houden of andere lenigheidsoefeningen zijn niet nodig. Of het moet zijn dat je indruk wil maken...




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Website doet geheime recept Coca-Cola uit de doeken

Website doet geheime recept Coca-Cola uit de doeken


http://img706.imageshack.us/img706/700/cocacolawr.jpg


Slechts een paar directeurs zouden het geheim van het recept van Coca-Cola kennen, maar nu beweert een website -125 jaar na de uitvinding ervan- de exacte formule in zijn bezit te hebben om de softdrank te maken.

Rond het recept van Coca-Cola, uitgevonden door een medische chemicus genaamd John Pemberton in 1886, hing altijd al een zweem van mysterie. De juiste details zouden zich in een 24 uur op 24 bewaakte kluis in een bank in Atlanta, Georgia, bevinden. Thisamericanlife.org claimt nu echter het geheim te onthullen op basis van een krantenartikel uit 1979, dat de ingrediënten en juiste hoeveelheden om Coca-Cola te maken vermeldt.

Joe Jacobs
De Atlanta Journal-Constitution van 8 februari pakte daar zonder al te veel fanfare mee uit en illustreert het met een foto van iemand die exact op Pemberton gelijkt en die een boek opent. De Amerikaanse website komt ook op de proppen met een gelijkaardig recept van Joe Jacobs, eigenaar van de apotheek waar Coca-Cola voor het eerst bedeeld werd. De lijst van Jacobs bevat nog wel extra ingrediënten, zoals pruimensap en klaver.

Merchandise 7X
In Coca-Cola zitten enkele essentiële oliën en het is de manier waarop je die mengt die voor de unieke smaak van de drank zorgt. Die mix staat voor het geheime ingrediënt, dat 'Merchandise 7X' genoemd wordt en slechts één procent van de formule zou uitmaken.

Mark Pendergrast
In 1993 publiceerde historicus Mark Pendergrast een rapport rond de cola-industrie (For God, Country & Coca-Cola), met daarin de zogezegde originele formule. De ingrediënten en hoeveelheden van deze lijst zijn haast dezelfde, al heeft het bedrijf Coca-Cola altijd volgehouden dat het niet Pendergrasts recept gebruikt. "Coca-Cola heeft altijd gezegd dat slechts twee mensen weten hoe je die Merchandise 7X moet mixen", aldus Pendergrast.

Cocaïne
"Die twee zullen nooit hetzelfde vliegtuig nemen, in het geval dat mocht crashen." Recent verdedigde Coca-Cola zich nog in enkele rechtszaken, om hun geheim niet te moeten prijsgeven. In 1977 verkoos het bedrijf India te laten vallen om het recept niet aan het Indische bestuur te moeten onthullen. Alleen toen ze toegaven dat er (het intussen verwijderde) cocaïne in de drank zat, gaven ze iets prijs.


Het recept hoe je Coca-Cola maakt:

*4 ons gemalen cocabladeren
*3 ons citroenzuur
*1 ons cafëine
*30 pond suiker
*9,5 liter water
*1 liter limoensap
* 1 ons vanille-extract
* 1,5 ons caramel

Merchandise 7X (2 ons van dit mengsel voor 9 liter siroop):
8 ons alcohol
sinaasappelolie 20 vingerhoed
limoenolie 30 vingerhoed
muskaatnootolie 10 vingerhoed
korianderlie 5 vingerhoed
kaneelolie 10 vingerhoed
oranjebloesemolie 10 vingerhoed




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prairiehonden kussen elkaar het liefst als mensen kijken

Prairiehonden kussen elkaar het liefst als mensen kijken



Prairiehonden zijn heel sociale dieren en ze lijken het te beseffen als mensen hen bekijken. Uit een onderzoek bij prairiehonden in gevangenschap blijkt dat de dieren elkaar het liefst kussen in de nabijheid van mensen.

De studie had plaats bij 25 prairiehonden in de dierentuin van het Amerikaanse Saint Louis. "In veel omstandigheden reageerden de prairiehonden toen ze bekeken werden op dezelfde manier als wij mensen zouden doen", zegt Dr. Adam Eltorai. "Naarmate meer mensen aan het kijken waren, nam de affectie bij de dieren toe. Ze knuffelden en kusten elkaar meer in plaats van te vechten."

De reactie van de prairiehonden verraste de wetenschappers, aangezien de dieren veel vijanden hebben - zoals beren, vossen, slangen en vogels. Dan lijkt het logisch dat ze op hun hoede zouden zijn met mensen in de buurt. De onderzoekers besluiten dat sommige dieren stress ondervinden als mensen hen in een dierentuin bekijken, maar voor andere dieren is het een verrijking.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaderschapsverlof geldt binnenkort ook voor meemoeders

Vaderschapsverlof geldt binnenkort ook voor meemoeders



De Kamercommissie Sociale Zaken heeft vandaag unaniem een wetsvoorstel goedgekeurd dat het vaderschapsverlof uitbreidt naar meemoeders. Dat zijn de partners van hetzelfde geslacht als de biologische ouder, die dus binnenkort na de geboorte van hun kind eveneens het recht krijgen gedurende tien dagen verlof op te nemen.

Het wetsvoorstel is een herneming van een compromisvoorstel uit 2009, meldt Kamerlid Sonja Becq (CD&V), die de tekst opnieuw op de parlementaire agenda plaatste. Het voorstel moet nog langs de plenaire Kamer passeren, maar indien het wet wordt, dan kunnen meemoeders binnenkort ook aanspraak maken op het geboorteverlof, onder dezelfde rechten en toekenningsvoorwaarden als bij het vaderschapsverlof.

Homokoppels
Momenteel heeft een vader het recht op tien dagen verlof na de geboorte van zijn kind. Hij kan die dagen tot tien maanden na de bevalling opnemen. De eerste drie dagen behoudt hij zijn volledige loon. Nadien betaalt het RIZIV 82 procent van het brutoloon. Het verlof is vandaag verbonden aan de vaderlijke afstamming. Met het wetsvoorstel wil Becq deze discriminatie voor homokoppels wegwerken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterboys - The Whole of the Moon

Waterboys - The Whole of the Moon

Klik op de foto om ze te beluisteren






The Waterboys is een van oorsprong Britse en Ierse groep rond Mike Scott die in de jaren tachtig succes hadden en sinds 2000 weer actief is.

Scott zat vanaf eind jaren zeventig in verschillende bands waarvan Another Pretty Face de meest succesvolle is. Als de opvolger van Another Pretty Face, Funhouse, begin jaren tachtig uit elkaar valt besluit Scott aan een soloalbum te gaan werken. Aan die opnamen werken ook saxofonist Anthony Thistlethwaite en drummer Kevin Wilkinson mee. Het resultaat verschijnt onder de naam The Waterboys, de naam is afkomstig van het Lou Reed-nummer The Kids. De eerste single A Girl Called Johnny is een eerbetoon aan Patti Smith.

Hierna voegt toetsenist Karl Wallinger zich bij de groep en gaat men op tournee. In juni 1984 verschijnt de tweede plaat A Pagan Place met daarop de single The Big Music. De muziek van The Waterboys uit deze periode werd ook The Big Music genoemd net als de muziek van onder andere The Alarm en Big Country. In 1985 verschijnt het derde album This Is The Sea met daarop het bekendste nummer van de band, The Whole Of The Moon. Aan deze plaat werkt ook violist Steve Wickham voor het eerst mee, hij zou bandlid blijven.

Na het verschijnen van This Is The Sea verandert er veel, Wallinger en Wilkinson vertrekken en Mike Scott verhuist naar Dublin. Hij wordt steeds meer beïnvloed door Ierse volksmuziek, country en gospel en dat is te horen op Fisherman's Blues uit 1988. Het daaropvolgende album Room To Roam (1990) is nog meer Iers getint. Na Room To Roam verlaten eerst Wickham en later Thistlethwaite de band en Scott maakt het volgende Waterboys-album met sessiemuzikanten. Het resultaat, Dream Harder verschijnt in 1993 en is meer rock-gericht.

Mike Scott besluit dan op het solo-pad te gaan en The Waterboys worden ontbonden. Na twee platen haalt Scott de groepsnaam in 2000 weer van stal voor het album A Rock In The Weary Land waarop ook oudgedienden Wilkinson en Thistlethwaite eenmalig meedoen, Steve Wickham keert definitief terug. De groep blijft sindsdien toeren en brengt met regelmaat platen uit.

In 2005 verschijnt het eerste officiële livealbum, Karma to Burn. In april 2007 verschijnt het album Book of Lightning. Dit gaat vergezeld van een tournee, waarbij er ook enkele malen in Amsterdam wordt opgetreden.

Mike Scott heeft 20 gedichten van W.B. Yeats in liedjes verwerkt. Dit heeft vorm gekregen in de show "An Appointement With Mr. Yeats". De première vond plaats in Dublin in maart 2010. Meteen gooiden ze hoge ogen. Naar aanleiding van dat succes worden momenteel voorbereidingen getroffen voor een show in Engeland. Ook een album staat op het programma.

Op 20 november 2010 gaven The Waterboys een eenmalig concert in Den Haag, waarbij naast eerder genoemd project "An Appointement With Mr. Yeats" met een uitvoering in Nederland in 2011, ook een boek van de hand van Mike Scott en een "gewoon" Waterboys album werden aangekondigd.




» Reageer (0)
14-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek Valentijnscadeau: trouwring na vijftig jaar terecht

Uniek Valentijnscadeau: trouwring na vijftig jaar terecht



Een trouwring die bijna 50 jaar zoek was en vorig jaar bij de politie belandde, is aan zijn eigenaar terugbezorgd. Een Nederlander uit Eersel had een oproep van het Molse gemeentebestuur gelezen in het Eindhovens Dagblad.


De ring met inscriptie 'Riek 13-4-1961' werd in mei vorig jaar aan de Molse politie bezorgd. Die doorzocht tevergeefs verschillende databanken om de eigenaar terug te vinden. Het gemeentebestuur besloot begin deze maand dan maar een oproep te lanceren in lokale media. Met succes, zo blijkt.


Petrus Bloks, een 78-jarige man uit het Nederlandse Eersel, herkende de inscriptie meteen toen hij vrijdag het Eindhovens Dagblad las. Hij verklaarde aan de politie dat hij de ring was kwijtgeraakt tijdens het dorsen van graan op zijn veld, amper één jaar na zijn huwelijk met Henrica 'Riek' Intven. De bovenste laag aarde van het veld werd in 1985 afgevoerd naar Mol. De ring moet er dus toen nog in hebben gezeten. Petrus en Riek hadden intussen alle hoop opgegeven hem ooit nog terug te zien. Ze waren dan ook erg opgetogen met de vondst.


Het koppel is nog steeds gelukkig getrouwd en heeft zes kinderen. De ring is nu niet enkel een mooi Valentijnscadeau, de vondst komt immers ook net op tijd voor de vijftigste huwelijksverjaardag van het paar in april. Daarop is meteen ook de man uitgenodigd die het kleinood aan de politie bezorgde.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedreigde pinguïns vinden ware liefde

Bedreigde pinguïns vinden ware liefde



De ware liefde vinden is niet eenvoudig, maar soms lukt wel. In een park in New England hebben biologen enkele pinguïns alvast een handje geholpen. Valentijn in de dierenwereld.

Afrikaanse pinguïns zijn een ernstig bedreigde diersoort. Zonder een stevige baby-boom zal de soort de komende twintig jaar misschien verdwijnen. Maar biologen van een park in New England spelen graag voor Cupido. "We kunnen deze soort in leven houden door de liefde een kans te geven", zegt één van de biologen.

Het is niet gemakkelijk om een ideale partner voor de pinguïns te vinden. Er blijven immers niet veel opties meer over, meldt The Boston Globe. Normaal zouden biologen van het dierenpark pinguïns uit het wild moeten koppelen aan hun bewoners. Maar dat doen ze niet meer, aangezien het aantal wilde pinguïns te klein is geworden.

Dus moeten ze op zoek naar de genetisch meest diverse paren, zodat de dieren geen familie zijn. Die koppeltjes mogen dan naar een meer intieme plek verhuizen in de hoop dat ze zullen paren. En dat is meestal een succes...




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liberation Front ontvoert Geraardsbergse Manneken Pis

Liberation Front ontvoert Geraardsbergse Manneken Pis


http://img408.imageshack.us/img408/811/geraardsbergsemannekenp.jpg


Het Geraardsbergse Manneken Pis is vanochtend ontvoerd door het 'Manneken Pis Liberation Front'. De zaak werd volgens de regionale zender TV OOST opgeëist bij burgemeester Freddy De Chou.


De directrice van het Sint-Catharinacollege ontdekte vanochtend dat het Manneken Pis aan het stadhuis van Geraardsbergen verdwenen was. Burgemeester De Chou kreeg bovendien een brief waarin het 'Manneken Pis Liberation Front' zegt niet tevreden te zijn over een recente televisiereportage in het VRT-programma Vlaanderen Vakantieland.


"In de reportage zeiden Brusselaars dat ze Geraardsbergen in de jaren zestienhonderd een Manneke Pis schonken, nadat Geraardsbergenaars hun Manneken Pis in de Dender teruggevonden hadden", aldus De Chou. "Dat is echter klinkklare onzin die door historisch onderzoek werd weerlegd. Uit de stadsrekeningen blijkt duidelijk dat ons Manneken Pis dateert uit 1499 en dus 160 jaar ouder is dan het Brusselse. Blijkbaar doet het foute verhaal nog steeds de ronde, ondanks het feit dat we al lang verbroederd zijn met Brussel."


Daarnaast zijn de 'ontvoerders' niet te spreken over de "lauwe reacties" van de Geraardsbergenaars, na het uitzenden van de reportage. "Om het Geraardsbergse Manneke Pis eer aan te doen, zullen ze later hun voorwaarden bekend maken om het beeld terug te geven." De burgemeester overlegt maandag met de politie en het schepencollege wat er moet gebeuren. "Het is duidelijk dat er geen kwaadwillige bedoelingen achter zitten, maar we gaan de zaak toch bespreken."
 
Getuigen verklaarden intussen dat ze vanochtend twee jongeren aan het beeld zagen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man sterft doorgaans vijf jaar sneller dan vrouw

Man sterft doorgaans vijf jaar sneller dan vrouw



Vrouwen leven gemiddeld vijf jaar langer dan hun man. Het leeftijdsverschil tussen beide seksen blijft groot, maar is de laatste jaren wel al afgenomen, zo blijkt uit statistische cijfers van de Federale overheidsdienst Economie.


Gemiddeld wordt een vrouw 82,43 jaar oud. Mannen sterven doorgaans rond de leeftijd van 77,15 jaar.  In vergelijking met 2002 is dat sekseverschil wel al gedaald, toen bedroeg het verschil nog meer dan 6 jaar.


Ook de levensverwachting neemt toe. Nu strandt die op 79,84 jaar. Vorige jaren lag die rond 79,59 jaar. Verwacht wordt dat de levensverwachting van de doorsnee Belg de kaap van 80 jaar overschrijdt. De leeftijd waarop het meeste overlijdens wordt geteld, ligt bij mannen op 83 jaar, bij vrouwen op 87 jaar.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bordeaux vestigt kusrecord

Bordeaux vestigt kusrecord



Daags voor Valentijn is er zondagnamiddag in de Franse stad Bordeaux een kusrecord gevestigd. Er werd een menselijke ketting gevormd en vervolgens was het de bedoeling dat ieder zijn buur een kus gaf op de linkerwang. Uiteindelijk werden er zo tijdens deze "kissmob" 835 zoenen uitgewisseld. Een record, aldus de organisatoren.

Het startsein werd gegeven om 14.50 uur, en het duurde maar liefst 23 minuten vooraleer ook de laatste persoon een kus had gekregen. Dat gebeurde onder luid applaus van de deelnemers. Het vorige record stond op naam van de gemeente Saint-Trojan, in de Charente, waar in het verleden 564 mensen deelnamen aan een kissmob.
 
Bij gebrek aan een deurwaarder om het record te valideren, filmde organisator Fredd Mercier het hele evenement, waaraan mensen uit zowat alle lagen van de bevolking deelnamen, gaande van jongeren en studenten, tot gezinnen en buitenlanders.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie wordt je Valentijn: huisdier of partner?

Wie wordt je Valentijn: huisdier of partner?



Op de meest romantische dag van het jaar, schijnt de liefde voor de viervoeter vaak groter dan die voor de partner. Een aantal opteert zelfs liever voor een hond of kat dan een man.


De studie onder 3000 Britse dierenliefhebbers geeft opmerkelijke resultaten weer. 80 procent zou nooit iemand daten die niet van dieren houdt. 79 procent weigert het huisdier de deur te wijzen als de partner daar problemen mee heeft. 20 procent kiest resoluut voor de hond of kat en laat man of vrouw links liggen.


Huisdieren verdienen liefde. 29 procent bekijkt het dier als een kind én deel van het gezin. Deze extreme band kan de partner zeer jaloers maken. 12 procent wijst de dierenliefde als mogelijk oorzaak van relatieproblemen. 1 op 2 van de ondervraagden stelt dat het dier de eigen relatie wel weet te versterken.


Dierenexpert Steven Havers geeft toe dat de dynamiek tussen mens en dier zeer gecompliceerd ligt. "Relaties waarbij zowel mensen als dier op de eerste rij staan, vragen veel tijd en aandacht. Liefde voor een dier is best, maar vergeet niet dat ook mensen appreciatie en liefde willen voelen".




» Reageer (0)
13-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. William-Adolphe Bouguereau 1825 - 1905 was een Frans academisch schilder

William-Adolphe Bouguereau  1825 - 1905  was een Frans academisch schilder

Klik op de foto om een filmpje over zijn overige werken te bekijken







William-Adolphe Bouguereau (La Rochelle, 30 november 1825 - aldaar, 19 augustus 1905) was een Frans academisch schilder.

Bouguereau studeerde aan de Académie Julian te Parijs. Zijn realistische genre-schilderingen en schilderijen over mythologische thema's werden gedurende zijn hele actieve leven tentoongesteld op de jaarlijkse tentoonstellingen van de Parijse salon. Na zijn dood werd hij lange tijd veronachtzaamd, wellicht vanwege zijn hardnekkige verzet tegen de impressionisten, maar de laatste 20 jaar is er weer waardering voor zijn werk gekomen.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/William-Adolphe-Bouguereau1.jpg?t=1297607104




In zijn eigen tijd werd Bouguereau algemeen beschouwd als een van de grootste schilders en zijn werken werden gretig gekocht door onder meer Amerikaanse miljonairs, doorgaans tegen hoge prijzen. Na 1920 is hij op merkwaardige wijze in diskrediet geraakt, mogelijk als gevolg van een bewuste lastercampagne van de kant van het nieuwe "establishment van kunstcritici", dat hem zijn verzet tegen de nieuwe richtingen in de schilderkunst niet kon vergeven. Waarschijnlijker is evenwel dat diepere maatschappelijke krachten ten grondslag liggen aan deze opmerkelijke omslag in smaak en gevoeligheid. Tientallen jaren lang werd zijn naam niet eens in encyclopedieën vermeld.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/William-Adolphe-Bouguereau3.jpg?t=1297607170




Tegenwoordig zijn er weer heel wat mensen die Bouguereau beschouwen als een van de grootste schilders uit de 19e eeuw. Het Art Renewal Center zet zich heel energiek in voor zijn "rehabilitatie".




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/William-Adolphe_Bouguereau5.jpg?t=1297607302




Op gevorderde leeftijd trouwde Bouguereau voor de tweede maal, en wel met een leerlinge, de schilderes Elizabeth Jane Gardner Bouguereau. Hij wendde ook zijn invloed aan om een groot aantal Franse instellingen op kunstzinnig gebied, waaronder de Académie Française, open te stellen voor vrouwen.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/William-Adolphe-Bouguereau4.jpg?t=1297607216




Twee kleinere werken van Bouguereau zijn te vinden in het Museum Willet-Holthuysen in Amsterdam.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vissen in Sint-Petersburg vechten om zuurstof

Vissen in Sint-Petersburg vechten om zuurstof





Rusland maakt een ijskoude winter mee en daar hebben ook de dieren last van. In de vijvers van Sint-Petersburg troepen de vissen allemaal samen in een strijd om het laatste beetje zuurstof. De vrieskou is dramatisch voor de vissen, aangezien de ijslaag op het water geen verse zuurstof doorlaat.

Ook de planten in de vijvers kunnen geen zuurstof meer genereren, omdat het zonlicht niet door het ijs geraakt. Het enige wat de Russen kunnen doen is gaten in het ijs maken. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UZ Gent zet draagmoederschap voor homo's op agenda

UZ Gent zet draagmoederschap voor homo's op agenda



Het ethisch comité van het UZ Gent formuleert mogelijk nog voor de zomervakantie een advies of homokoppels via niet-commercieel draagmoederschap hun vaderwens in vervulling kunnen laten gaan. "De fertiliteitskliniek van het Gentse UZ krijgt sinds vorig jaar gemiddeld elke week een vraag van geïnteresseerde mannen," aldus afdelingshoofd professor dr. Petra De Sutter.

Lesbische koppels kunnen al een tijdje via kunstmatige inseminatie een gezin uitbouwen, maar voor homokoppels ligt dat niet voor de hand en ook adoptie lukt nauwelijks. "Toch willen we in het ethisch comité de knoop doorhakken of homokoppels via niet-commercieel draagmoederschap een kind kunnen krijgen," aldus De Sutter. "Er is evenwel nog geen wetgevend kader, dus we moeten heel voorzichtig zijn. Bovendien rijzen heel wat ethische en praktische vragen."

Moederfiguur?
Zo wordt gediscussieerd of de bevruchte eicel dan wel van de draagmoeder of van een donor moet komen. "Moet de afstand tussen draagouders en wensouders zo groot mogelijk zijn of is het misschien goed dat het kind contact kan houden met zijn genetische moeder? Misschien heeft het kind op een bepaalde leeftijd een moederfiguur nodig?", luidt het.
 
Los van het feit of het UZ niet-commercieel draagmoederschap voor homokoppels wil steunen, blijft de vraag of er voldoende draagmoeders beschikbaar zijn. "Het is zo dat homokoppels zelf een draagmoeder en eventueel een eiceldonor moeten zoeken, daar kan het ziekenhuis niet voor zorgen", zegt De Sutter.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jason Castro - Somewhere Over The Rainbow

Jason Castro - Somewhere Over The Rainbow

Klik op de foto om hem te beluisteren







» Reageer (0)
12-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid van Marie-Rose Morel


Afscheid van  Marie-Rose Morel



Deel 1


Vandaag zaterdag is in de Antwerpse kathedraal afscheid genomen van onze lieve Marie-Rose Morel. Zij overleed dinsdag op 38-jarige leeftijd .

Marie-Rose Morel heeft haar strijd tegen kanker verloren.




Deel 2



Hier drie filmpjes waar  Marie-Rose Morel één van haar laatste interviews gaf aan Ivan Heylen.Ze ging hem opzoeken in zijn villa in de Algarve in Portugal, kort nadat ze een eerste keer hersteld leek van haar ziekte. Toen had ze nog de hoop dat alles goed zou komen. Het werden drie intensieve dagen, zo zei ze zelf, met veel goede gesprekken. Over politiek, over vriendschap en liefde, over pijn en afscheid. druk op de foto's om ze te bekijken





Deel 3





http://img831.imageshack.us/img831/4436/boeket.jpg


Vaarwel Marie Rose Morel we zullen je nooit vergeten ...

Veel sterkte voor haar man, haar zoontjes, haar ouders, zus en broer, familie en vrienden...



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!