NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
30-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een koude wind

Een koude wind

http://oi49.tinypic.com/2pq0w3n.jpg


Een koude wind
waait door mijn hart
als een bries
van onzuiver lucht
de kilte heeft
mijn hart omringt
met stilte en eenzaamheid
de warmte van de liefde
die ik altijd voelde
in mijn hart
is nu als een
kille grot
de warmte heeft geen vat
Het geruis galmt door
tot hij mijn oren doet trommelen
lieve woorden
hoor ik slechts niet meer
enkel..
het langzaam kloppen
van mijn kille hart..


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer te luisteren naar het stemmetje in je hoofd

Leer te luisteren naar het stemmetje in je hoofd

Zelfvertrouwen is een enkel een kwestie van je hersenen te trainen. Zelfzekere mensen geloven in zichzelf en krijgen zo wat ze willen. Volgens experts komt dit doordat ze naar hun innerlijke stem luisteren.

Hard oordeel
Je kunt snel je zelfvertrouwen een boost geven door bewust te veranderen hoe je denkt over jezelf en de wereld. Als je gelooft dat je meer kunt bereiken, zul je je positiever voelen en meer kunnen bereiken. We hebben allemaal een innerlijke stem, experts schatten dat we tussen de 150 en 300 minuten zeggen als deze aan het werk is. Vaak is deze innerlijke stem harder dan het oordeel van de meeste mensen.

Negatieve gedachten
Psychologen noemen deze kritiek in je hoofd automatische negatieve gedachten. Deze kunnen veel vormen aannemen, maar we geven enkele voorbeelden:
- Ik kan het niet doen, ik ben niet slim genoeg om te slagen.
- Mensen houden niet van me.
- Ik zal nooit veranderen.
- Iedereen zal met me lachen.
- Het is te moeilijk.

Positief aanmoedigen
Je innerlijke stem kan een lastpak zijn, maar je kan deze negatieve gedachten omzetten in positieve. Psycholoog Michael Mahoney bestudeerde een groep turners die hoopten de kwalificaties voor het Olympische team te halen. Daaruit bleek dat de succesvolste atleten zichzelf aanmoedigden door positief tegen zichzelf te praten. Vertel jezelf dat je het kunt doen en dat je alles zult proberen om dat te bewijzen.

Enkele voorbeelden:
- Ik ben vastbesloten om dit tot een goed einde te brengen.
- Komaan, je kan het.
- Blijf lachen.
- Ik ben veel harder dan mensen denken.
- Denk aan de voordelen wanneer je dit hebt volbracht.
- Blijf zelfzeker.
- Ik heb dit eerder al gedaan, ik kan het nog eens doen.

Herhaal deze mantra's telkens wanneer je het nodig hebt.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zanger Luc De Vos overleden

Zanger Luc De Vos overleden

http://oi59.tinypic.com/4vigp1.jpg

De Vlaamse zanger Luc De Vos is op 52-jarige leeftijd plots overleden. Hij is bekend van hits als 'Mia' en 'Lieve Kleine Piranha'. Hij was ook bekend als columnist en schrijver. Luc De Vos laat een echtgenote en een zoon van 13 jaar achter.

De precieze oorzaak van het overlijden is nog niet gekend en wordt onderzocht. Woordvoerster An Schoonjans, van het parket van Oost-Vlaanderen afdeling Gent, zegt dat er zondagnamiddag een autopsie zal plaatshebben. "Uit de eerste vaststellingen van een wetsdokter blijkt dat er geen uiterlijke sporen van geweld zijn", aldus Schoonjans.

De zanger werd gisterenavond rond 17.00 uur dood aangetroffen in een appartement aan de Gentse Kasteellaan, op honderd meter van zijn woning. Dat appartement gebruikte hij als werkruimte. Het parket opende een onderzoek en de lokale politie kwam ter plaatse. De brandweer werd omstreeks 20.00 uur opgeroepen om het levenloze lichaam met een ladderwagen uit het appartement te halen.

Luc De Vos werd in 1962 geboren in Wippelgem (Evergem), nabij Gent,  als jongste van zeven kinderen. Hij zei zelf altijd dat hij al op zijn tiende wist dat hij popmuzikant wilde worden. Dat lukte ook in 1990 toen zijn band Gorky (later veranderd in Gorki) derde werd tijdens Humo's Rock Rally. In 1991 brak de band echt door met de single 'Anja'.

De Vos maakte met Gorki 11 albums. De single 'Mia' kreeg cultstatus toen het drie keer na mekaar verkozen werd tot nummer 1 in 'De Tijdloze' van Studio Brussel. Het werd ook nummer 1 in een gelijkaardige hitlijst van Radio 1 en werd verkozen tot beste Belgische song in een hitlijst van Radio Donna in 2005.

In interviews liet Luc De Vos zich wel vaker ontvallen dat hij al op zijn tiende jaar wist dat hij popmuzikant zou worden. Over die "baan" zei hij in een kranteninterview zes jaar geleden: "Muziek maken is geen werk, het is een privilege"

Luc De Vos schreef ook columns, onder andere voor radiozender Studio Brussel en het Gentse stadsmagazine Zone 09/ (nu DM.City). Hij heeft ook zeven boeken op zijn naam staan. Zijn laatste worp,  'Paddenkoppenland', was een soort samenvatting van zijn leven. (br.hln)


» Reageer (0)
29-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 jaar en 2,1 miljoen fans op Facebook: is dit het mooiste meisje ter wereld?

9 jaar en 2,1 miljoen fans op Facebook: is dit het mooiste meisje ter wereld?

http://static0.hln.be/static/photo/2014/13/3/12/20141128211237/media_xll_7308762.jpg

De Russische Kristina Pimenova heeft meer dan 315.000 volgers op Instagram en 2,1 miljoen fans op Facebook. Op haar 9 jaar wordt ze al het mooiste meisje ter wereld genoemd.

Kristina's vader is de voormalige Russiche voetbalinternational Pimenov. Hij speelde voor Rusland tijdens het WK van 2002. Het meisje woont in Moskou en doet al sinds haar derde aan modellenwerk, ze heeft al geposeerd voor Vogue, Armani en Dolce & Gabbana. Haar moeder is verantwoordelijk voor haar profielen op sociaalnetwerksites, zij kiest welke beelden van haar dochter opgeladen worden. Vaak geven mannen commentaar op haar lange benen of noemen ze haar babe. Haar mama is er wel altijd bij als Kristina naar shoots trekt.

Op haar Facebookpagina kom je te weten hoe het meisje in het modellenwereldje verzeild is geraakt. "Kristina vergezelde haar mama overal en dan merkten mensen op hoe schattig ze was. Haar moeder besloot een modellencarrière een kans te geven en Kristina vond het catwalkwerk en de fotoshoots meteen leuk. Alle video's en foto's op deze pagina moeten kindvriendelijk zijn. Alles wat niet gepast is voor Kristina's leeftijd zal verwijderd worden."

Tegenstanders zeggen dat de sexy foto's van Kristina pedofielen aantrekt. Want vaak geven mannen commentaar op haar lange benen of noemen ze haar babe. Haar mama is er wel altijd bij als Kristina naar shoots trekt. Ondanks haar jeugdige leeftijd poseert het meisje vaak in hotpants en korte rokjes. (br.hln)

https://www.facebook.com/KristinaPimenova


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeroen Meus stapt uit restaurant Luzine

Jeroen Meus stapt uit restaurant Luzine

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/1/7/20141129071717/media_xll_7309882.jpg

De handtekeningen moeten nog geplaatst worden, maar de beslissing is genomen: Jeroen Meus en zijn vrouw Stéphanie stappen uit Luzine, het restaurant in Leuven dat ze acht jaar samen met twee vennoten runden. "Mijn focus komt volledig op televisie te liggen", zegt de man van 'Dagelijkse Kost' en 'Goed Volk'.

Hij heeft het er emotioneel behoorlijk moeilijk mee, zegt hij eerlijk. Maandag zet Jeroen Meus bij de notaris zijn handtekening om ontslag te nemen als aandeelhouder van Luzine. Samen met zijn vrouw Stéphanie en medevennoot Koen Tossyn stapt hij uit het restaurant waarvan hij acht jaren de chef en het gezicht was. "Ik weet het wel", zegt hij. "Niet alles blijft eeuwig duren. Maar alleen al door erover te praten, krijg ik een krop in mijn keel. Luzine zal altijd mijn kindje blijven. En voor je kind wil je alleen maar het beste."

Kinderen moet je op een gegeven moment loslaten. En dat is precies wat Meus nu met Luzine doet. "Vroeger dan ik zelf had verwacht, maar met het volste vertrouwen dat dit de juiste beslissing is", zegt hij. "Mijn schoonbroer
Didier - de broer van Stéphanie - blijft als enige vennoot over en hij gaat dat heel goed doen. Ik zal hem met raad en daad bijstaan want ik ben van plan om hier nog vaak rond te hangen. Maar terwijl hij vroeger mijn rechterhand was, word ik nu zijn rechterhand. Ik geef de scepter door aan de meest creatieve kok met wie ik ooit heb samengewerkt. De toekomst van Luzine ziet er mooi uit." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boetes voor wie fokt met zieke rashonden

Boetes voor wie fokt met zieke rashonden

http://static0.hln.be/static/photo/2014/0/16/8/20141129064154/media_xll_7310288.jpg

Vanaf januari gaat een ministerieel besluit van kracht van Joke Schauvliege, minister van Landbouw, die ook bevoegd is voor het fokken van rashonden. Honden waarmee gefokt wordt, zullen worden geregistreerd, zodat er een beter zicht komt op de stamboom. Daarnaast komt er een verplicht bloedonderzoek op de fokdieren. Wie met zieke honden gaat fokken, riskeert boetes, zo schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg.

Het lab Dierlijke Genetica van het UZ Gent heeft vorig jaar 23 hondenrassen en de erfelijke problemen in kaart gebracht. De fokdieren van die rassen zullen verplicht worden getest op bepaalde erfelijke aandoeningen.

Zijn ze ziek, dan mag er niet meer mee gefokt worden. Dat zal gecontroleerd worden door inspecteurs. Wie het niet navolgt, kan een boete krijgen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iets voor onder jouw kerstboom, deze gouden camera van 33.290 euro?

Iets voor onder jouw kerstboom, deze gouden camera van 33.290 euro?

http://static2.hln.be/static/photo/2014/6/4/14/20141128174628/media_xll_7309154.jpg

Deze camera is er eentje voor de happy few. De gouden Nikon SLR komt met een prijskaartje van 33.290 euro. De body van de camera is met 24-karaats goud bekleed, net als de lenskap. Het hebbeding komt in een met goud bezette koffer van Zero Haliburton.

Brikk, een bedrijf dat luxegoederen aanbiedt, maakt slechts 77 dergelijke camera's. Brikk haalde inspiratie voor de gouden camera bij de goudkleurige body van de Nikon FM uit 1977, vandaar het aantal dat ze nu maken. Waar je hem kan kopen? Als je 'm kan kopen, heb je wellicht personeel om dat uit te dokteren. (br.hln)


» Reageer (0)
28-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechter gelooft niet dat hond te hard reed

Rechter gelooft niet dat hond te hard reed

http://static3.hln.be/static/photo/2014/2/1/14/20141128095918/media_xll_7308029.jpg

Een Engelsman is in Durham tot dertien maanden cel veroordeeld wegens veel te hard rijden, wat volgens de veroordeelde de schuld was van zijn hond Buster.

Wegpiraat Jordan Winn (23) reed vorig jaar volgens een agent met circa 150 kilometer per uur door een woonwijk en ramde bijna een auto waar een echtpaar, hun kind van drie jaar en een tienjarig nichtje in zaten. Winn probeerde aan een politieauto die hem achtervolgde te ontkomen, maar hij stopte uiteindelijk toch en legde de agenten uit waarom de auto zo hard ging: zijn hond Buster was onrustig geworden en kwam bij zijn voeten klem te zitten met het achterwerk op het gaspedaal.

Winn heeft deze stelling de hele rechtszaak volgehouden. De rechter noemde dit excuus belachelijk en bepaalde dat het buitengewoon gevaarlijke rijgedrag niet te wijten was aan de Staffordshire bull terrier Buster, meldt SkyNews. Winn mag drie jaar geen auto besturen. Hij had eerder al een rijverbod opgelegd gekregen wegens roekeloos rijden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex-taxichauffeur telt miljoenen neer voor tapijt uit vijftiende eeuw

Ex-taxichauffeur telt miljoenen neer voor tapijt uit vijftiende eeuw

http://static0.hln.be/static/photo/2014/17/14/7/20141127151141/media_xll_7306087.jpg

Een Chinese miljardair heeft omgerekend 36 miljoen euro neergeteld voor een in zijde geborduurd Tibetaans tapijt uit de vijftiende eeuw. Dat is een recordbedrag. Het tapijt meet 3,35 op 2,1 meter en dateert uit de Ming-dynastie. Volgens veilinghuis Christie's is het tussen 1402 en 1424 geweven.

Het stelt de meditatiegod Raktayamari voor die ook bekend staat als de overwinnaar van de dood, zittend op een buffel. Het tapijt maakt deel uit van een serie van drie die toebehoort aan het Jokhang-klooster in Lhasa (Tibet).

De neergetelde som is een wereldrecord voor een Chinees kunstwerk dat bij een internationaal veilinghuis onder de hamer ging, zegt Christie's.

De koper is de vroegere taxichaffeur maar nu superrijke Chinees Liu Yigian wiens fortuin geschat wordt op 1,3 miljard euro. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefdesbrief kankerpatiëntje (4) doet harten smelten

Liefdesbrief kankerpatiëntje (4) doet harten smelten

http://static2.hln.be/static/photo/2014/14/12/5/20141128081403/media_xll_7307870.jpg

We hebben allemaal wel een oogje gehad op iemand uit de kleuterklas en voor de 4-jarige Bennet is dat niet anders. De jongen verovert momenteel heel wat harten op het internet met een liefdesbrief aan zijn vriendinnetje Baily. Dankzij de hulp van zijn mama schreef hij een hartverwarmende brief aan zijn klasgenootje. "Je bent zo mooi als een lieveheersbeestje. Wil je kaas bij mij komen eten?"

"Wil je alsjeblieft eens bij mij thuis langskomen? We kunnen dan samen spelen. Ik vind je zo mooi als een paard of een lieveheersbeestje. Ik weet niet goed welke van de twee. Je kan naar mijn huis komen en kaas eten met mij. Ik hou van je en raakte afgelopen nacht een tand kwijt. Ik wil je graag een magische truc laten zien en je daarna mag je kijken hoe ik met robots vecht. Liefs, Bennet."

De vierjarige Bennet schreef de brief samen met zijn mama, die er een foto van nam en het kiekje op Reddit plaatste. "Toen ik hem vroeg voor wie de brief bestemd was, antwoordde hij 'Baily natuurlijk'". Ondanks de eerlijkheid van Bennet geeft zijn mama wel aan dat zijn poging mislukt is. "Natuurlijk was Baily gecharmeerd, maar als vierjarig meisje begrijp je dat nog niet echt goed. Wel komt ze binnenkort naar zijn verjaardagsfeestje, ze zal zich verkleden als een prinses."

Hoewel Bennet Baily haar hart (nog) niet veroverd heeft, is zijn mama erg blij met de aandacht die hij krijgt dankzij de brief. De kleine jongen lijdt spijtig genoeg aan kanker. "De brief heeft ervoor gezorgd dat Bennet even afgeleid was tussen zijn chemosessies door. Dat is bijna onbetaalbaar." (br.hln)


» Reageer (0)
27-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze trouwambtenaar maakt van een huwelijk iets bijzonders

Deze trouwambtenaar maakt van een huwelijk iets bijzonders

Klik op de foto om de video te beluisteren

Wie een huwelijk laat sluiten door de Nederlandse Martine Straesser (42) kan een zingende toespraak verwachten. Omdat de Alphense trouwambtenaar op een hoog niveau kan zingen, leukt ze de dienst op met nummers over het achtergrondverhaal van het bruidspaar.

Met deze bijzondere vorm van trouwen is Straesser genomineerd voor de Dutch Wedding Award, een landelijke prijs die op 10 december in Rotterdam wordt uitgereikt. Als ze een toespraak houdt, wil Straesser die zo persoonlijk mogelijk houden. "Geen informatie over de trouwlocatie, maar gewoon over de mensen die gaan trouwen.''

Meestal zingt ze drie nummers tijdens een ceremonie. "Twee daarvan worden door het echtpaar uitgekozen, het derde lied blijft een verrassing. Dat kies ik zelf uit.'' Vaak zijn het popnummers. "Denk maar aan 'All of me' van John Legend. Dat liedje is een hit de laatste tijd.'' De ambtenaar krijgt vaak lovende reacties van de gasten. Ze ziet een compliment dan ook als een applaus.

"Als zangeres in een koor krijg ik ook een applaus van het publiek, maar persoonlijke complimenten mis ik altijd. Bij een bruiloft krijg ik die wel. Het mooiste compliment is als mensen vragen waar ik het bruidspaar van ken. Dat laat zien dat ik een persoonlijke speech hield.'' (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo blijven je benen langer glad na het scheren

Zo blijven je benen langer glad na het scheren

http://static0.hln.be/static/photo/2014/7/0/0/20141126115558/media_xll_7303455.jpg

Het is misschien wel een fenomeen dat jij ook kent: zodra de korte broeken en jurkjes definitief opgeborgen worden in de kleerkast omdat temperaturen dalen, durven vrouwen wel eens wat nonchalanter worden. Zo laten we de haren op onze benen iets langer staan dan normaal. Scheren is dan ook een tijdrovende klus en enkele dagen na je scheerbeurt duiken er alweer haartjes op. Gelukkig kan jij dankzij deze tips je benen langer glad houden.

Scheren doe je natuurlijk op een natte huid om schade te voorkomen. Je benen nat maken met water is een goede start, maar het kan natuurlijk altijd beter. Wanneer je een scrub gebruikt voor je aan de slag gaat met het mesje, worden namelijk alle dode huidcellen verwijderd én worden alle ingegroeide haartjes losgemaakt. De scrubkorreltjes zorgen er bovendien ook voor dat je huid mooi soepel en elastisch blijft waardoor je mesje makkelijk over je benen glijdt. Wanneer je tijdens je scheerbeurt meteen de ingegroeide haartje kunt verwijderen, zal je achteraf minder snel naar je mesje moeten grijpen.

Ook het mesje dat je gebruikt, heeft natuurlijk een grote invloed. Daarbij moet je niet alleen letten op de scherpheid van je blaadjes maar ook het soort mesje. Een droge huid vraagt namelijk om extra hydratatie en dus zijn mesjes met zeepkussentjes een goede keuze.

Scheren is geen plezierige opdracht maar er bestaat wel een ideale manier om je haartjes zo kort mogelijk te houden. Begin aan je enkels en glijd met je mes over je benen terwijl je naar boven gaat. Omdat je je mes tegen de haarrichting in gebruikt, zullen je haartjes het kortst zijn. 

Stoppels voorkom je dan weer door je benen achteraf goed te hydrateren. Kies een voedende crème en smeer je benen dagelijks in: zo blijven ook je haartjes zacht en prikken ze niet. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komt er verbod op wassen, strijken en kerstverlichting?

Komt er verbod op wassen, strijken en kerstverlichting?

http://static0.hln.be/static/photo/2014/1/10/6/20141127093754/media_xll_7305216.jpg

Als er stroompannes dreigen, zal de regering verbieden om straat- en kerstverlichting aan te laten. Er wordt ook gedacht aan een verbod om te wassen en te strijken tijdens crisismomenten.

Energieminister Marie-Christine Marghem (MR) en economieminister Kris Peeters (CD&V) werken aan een verbod op straatverlichting als er een stroompanne dreigt. Gemeenten die niet luisteren, riskeren een boete. Maar ook bedrijven worden aangesproken. Tijdens crisismomenten moet alle 'niet-functionele' verlichting gedoofd worden. Versta: de verlichting van etalages, neonreclames en ook kerstdecoratie. Of dit ook betekent dat gezinnen de lichtjes in hun kerstboom moeten uitzetten, is voorlopig onduidelijk.

Er wordt wel gedacht aan een extra verbod op huishoudelijke toestellen zoals strijkijzers, wasmachines en droogkasten tijdens moeilijke uren. Maar geen van beide ministers wil dit voorlopig bevestigen. Marghem en Peeters benadrukken dat het niet de bedoeling is dat er controleurs worden uitgestuurd. De ministers zeggen in een gezamelijke reactie: "De bevolking en de overheden zullen eerst en vooral gesensibiliseerd worden om zuinig om te springen met energie. Het basisprincipe is steeds solidariteit: een energiebesparing van de ene kan een stroompanne bij de andere voorkomen."

Om iedereen goed te informeren over het moment waarop men zijn verbruik extra in de gaten moet houden, is er een indicator ontwikkeld. Die is vergelijkbaar met de indicator die tijdens weerberichten gebruikt wordt om de hoeveelheid smog in de lucht aan te duiden. Groen betekent dat alles normaal is, rood dat de situatie precair is en zwart dat een deel van het land zonder elektriciteit zal vallen. De grote tv-zenders gebruiken de indicator, die een week vooruitblikt, ondertussen in hun weerberichten. Hij is ook terug te vinden op de website OffOn.be. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ware gezicht van een alcoholverslaafde: Een fles ontsmettingsgel per dag

Het ware gezicht van een alcoholverslaafde: "Een fles ontsmettingsgel per dag"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/12/0/14/20141126141214/media_xll_7303574.jpg

Kristine, een Amerikaanse vrouw van 42 jaar, is al acht jaar verslaafd aan alcohol en weet meer dan wie ook dat ze afhankelijk is van drank. De drang naar vloeibare moed is zo groot dat alles in haar leven moet wijken: haar verslaving neemt ongeziene proporties aan en kost de vrouw zo veel geld dat ze elke dag een fles ontsmettingsgel opdrinkt omdat ze het goedje nog net kan betalen.

Hoewel heel wat mensen soms de kenmerken van een verslaving verborgen houden, is dat voor Kristine niet langer mogelijk. De vrouw kreeg al meermaals een boete voor rijden onder invloed en keek de dood al enkele keren recht in de ogen. De tekenen van de alcoholverslaving zijn ook voor Kristine en haar familie meer dan duidelijk. De arme vrouw drinkt elke dag een fles ontsmettingsmiddel om toch maar een roes te ervaren. De gevolgen voor haar gezondheid? Die kunnen haar op elk moment gestolen worden zolang ze maar kan drinken.

De vrouw probeerde al drie keer te ontwennen onder professionele begeleiding maar haar pogingen draaiden op niets uit. Meer nog: in de ontwenningskliniek was haar drang naar alcohol groter dan ooit en ging ze op zoek naar een manier op haar verslaving te voeden. Het was daar dat Kristine ontsmettinsgel ontdekte, een goedje dat de vrouw nu al meer dan twee jaar drinkt.

Hoewel de vrouw graag wil stoppen met haar risicogedrag, lukt het haar niet. Ook de oorzaak van haar drankprobleem speelt daarbij een grote rol. Zo getuigt de vrouw dat ze gek wordt van de bemoeienissen van haar mama en zus. Haar familie is echter zo bezorgd dat ze wel moeten ingrijpen en zich bemoeien. Ze werden namelijk enkele jaren geleden hard met hun neus op de feiten geduwd toen Kristine twee weken in coma lag na excessief gebruik van alcohol.

Samen met haar zus en mama was Kristine te gast bij dokter Phill. Hij confronteerde de vrouw met haar gedrag maar kon verder niet veel doen. Het is nogmaals een bewijs dat je vaak machteloos staat tegenover een verslaving, zelfs wanneer je steun krijgt van vrienden en familie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België is voorbereid: Risico op black-out is heel groot

België is voorbereid: "Risico op black-out is heel groot"

http://static0.hln.be/static/photo/2014/1/5/14/20141127063748/media_xll_7304684.jpg

België is volgens experts het best voorbereide land van West-Europa, mocht het tot een black-out komen deze winter. En die voorbereiding is niet voor niets: in september moesten we al een record aan stroom invoeren uit het buitenland, hoewel het niet eens koud was.

Eerst het goede nieuws: we zijn méér dan voorbereid op een black-out deze winter. Dat zegt energiedeskundige André Jurres, ex-topman bij Essent. "Ik heb al vele landen in West-Europa bezocht, wij zijn duidelijk het best voorbereide land, moest het tot een black-out komen. Wij hebben een afschakelplan, de overheid heeft een goeie campage opgezet en de gemeenten beginnen ook initiatieven te nemen."

Dat de Belg ook zijn steentje wil bijdragen, blijkt uit een enquête (zie onder). Vanavond organiseert Lampiris ook een testcase bij zo'n 100.000 consumenten. Zij beperken tussen 18u en 19u30 hun energieverbruik om zo tot een derde van de productie van een kerncentrale uit te sparen. Als september een barometer zou zijn, is de kans op een stroomonderbreking deze winter zeer reëel. We moesten - ondanks hoge temperaturen - al 2.076 Gigawattuur stroom uit het buitenland invoeren, een record.

Wat vrezen we bij black-out?
Kou lijden - 48%
Tekort aan  warm water - 31%
Niet kunnen koken - 30%
Inbraken - 25%

Wat doen we als het licht uitvalt?
1) Vroeger naar bed
2) Meer vrijen
3) Boek lezen
4) Gezelschapsspelletjes spelen

Hoe zullen we minder verbruiken?
Minder lichten aan doen - 85 %
Meer energiezuinige lampen - 79 %
Elektrische toestellen uitschakelen - 78 %
Thermostaat overdag verlagen - 73 %
Oven minder vaak openen - 72 %
Lichten minder snel aan doen - 65 %
IJskast minder vaak openen - 62 %
Thermostaat 's nachts uitzetten - 61 %
Kouder wassen - 53 %
Meer eenpansgerechten maken - 50 % (br.hln)


» Reageer (0)
26-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bigender (22) kiest elke dag tussen man en vrouw zijn: Ik word wakker als Ryan of Ria

Bigender (22) kiest elke dag tussen man en vrouw zijn: "Ik word wakker als Ryan of Ria"

http://static1.hln.be/static/photo/2014/4/4/0/20141126181244/media_xll_7303680.jpg

Op het eerste gezicht is er niets 'abnormaal' aan de relatie van Ryan en Krystal. De twee leerden elkaar kennen op een feestje en begonnen al snel te daten. Krystal werd op korte tijd verliefd op Ryan (22), maar die had een geheim voor haar. Ryan is namelijk bigender en voelt zich daardoor afwisselend man of vrouw. Elke morgen staat hij op en gaat hij na hoe hij zich voelt alvorens zijn dag te beginnen als Ryan of Ria. Elke keer hij switcht tussen het Ryan en Ria betekent dat ook dat Krystal een andere partner krijgt.

Ryan werd geboren als jongen maar ontdekte op zijn dertiende dat hij toch ook heel wat vrouwelijke kantjes had. Zo begon hij als puber plots de kleren van zijn mama en zus aan te trekken. "De kledij voelde anders, maar toch comfortabel. Ik ging regelmatig snuffelen in de kast van mijn zus en droeg achter haar rug de jurken die zij niet meer wilde. Op dat moment wist ik niet waarom ik plots interesse kreeg in de kleren van vrouwen. Gedurende drie jaar heb ik die kant van mezelf proberen verstoppen."

Zwijgen
Toen hij het niet meer aankon, vertelde hij aan zijn toenmalige vriendin over zijn gevoelens. "Ze was begripvol maar ik zag toch dat ze het er moeilijk mee had. Na verloop van tijd begon ze over mijn 'vrouwelijke kant' te praten alsof het een probleem was dat dringend opgelost moest worden. Ik schaamde me diep, maakte het uit en besloot om er niet meer over te praten."

Pas op zijn achttiende, toen hij aan een kunstopleiding begon, kon Ryan min of meer zijn wie hij is. "Ik ging op kot en had voor de eerste keer in mijn leven een slot op mijn deur. Ik begon me meer en meer als vrouw te kleden, maar deed dat alleen op mijn kamer. De ene dag voelde ik me een vrouw, maar de dag erna voelde ik me weer mannelijker dan ooit tevoren. Het was erg verwarrend."

Gevoel
Ryan besefte eindelijk wat er aan de hand was met hem toen hij zijn toevlucht tot het internet nam. Een nieuwe wereld ging voor hem open en hij voelde zich eindelijk weer zichzelf. "Kort daarna heb ik mijn ouders, vrienden en familie ingelicht en in 2013 ging ik de eerste keer feesten als Ria. Ondanks het feit dat ik soms als vrouw door het leven ga, val ik enkel op dames." In de daaropvolgende periode wisselde de man regelmatig tussen Ryan en Ria. "Alles hangt af van hoe ik me voel."

Ook aan zijn eerste serieuze vriendinnetje moest Ryan alles opbiechten. "Ik had geen schrik, maar het is toch altijd afwachten. Na mijn verhaal te hebben gedaan, reageerde Krystal gelukkig positief. Nu vindt ze het zelfs leuk. Ze behandelt mij als een prinses wanneer ik Ria ben en als een man wanneer ik Ryan ben. Ze houdt van de afwisseling, gelukkig maar." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine kerstbomen dit jaar 10 procent goedkoper

Kleine kerstbomen dit jaar 10 procent goedkoper

http://static3.hln.be/static/photo/2014/2/4/10/20141126172926/media_xll_7304020.jpg

Goed nieuws voor wie een echte kerstboom in huis wil halen dit jaar. "De prijzen van de kleine kerstbomen zijn zo'n 10 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar", zegt Gert Moreels van tuin- en plantencentrum 't Rozenland en de website Kerstboomland.be in Lede. "De reden is het grotere aanbod: er zijn een zevental jaar geleden heel wat nieuwe Nordmann-bomen geplant in Scandinavië en die komen nu op de markt." Een kleine boom gaat tot 1,80 meter. Reken op een 35 à 40 euro maximum. Wil je een grote, zo rond de 2 meter, dan betaal je 50 à 60 euro.

Volgens Geert Moreels gaat de voorkeur van Belg steeds meer uit naar de Nordmann (de abies nordmanniana). "Dat komt door zijn kwalitatieve voordelen: hij is voller en is erg naaldvast. Vroeger werd ook vaak voor de fijnspar (de picea abies) gekozen, maar die boet in aan populariteit, vooral omdat hij snel zijn naalden verliest."

Het tuincentrum Proost-Van Gorp in Turnhout kweekt eigen kerstbomen, de Servische spar (picea omorika). Daarvan hebben ze er zo'n 100.000 staan. "De prijzen van deze bomen (in pot) variëren van 10 tot 16 euro naargelang de grootte", zegt Ben Borgmans van Proost-Van Gorp.

Weer andere prijzen noteren we bij de Boomtelersfederatie Noord-België in Lichtaart. "De zilverdennen kostten vorig jaar circa 25 euro en de Nordmannbomen varieerden van 25 tot 45 euro, naargelang de grootte", zegt Marjan Denie. "De prijzen zullen dit jaar vergelijkbaar zijn."

Alle boomkwekers en -importeurs zijn het er wel over eens dat de meeste Vlamingen nog altijd voor een echte boom kiezen. "Er gaat niets boven het verse product", vindt Borgmans. "De charme van een echte kun je nooit evenaren met een namaakboom", zegt Moreels. "Een échte kerstboom, dat is drie of vier weken gezelligheid in huis", besluit Denie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trouwe hond wacht al meer dan een jaar in ziekenhuis op dood baasje

Trouwe hond wacht al meer dan een jaar in ziekenhuis op dood baasje

http://static3.hln.be/static/photo/2014/16/13/9/20141126091545/media_xll_7303179.jpg

De naam 'trouwe viervoeter' mag Masha, een kleine hond uit Rusland, met trots dragen. Sinds haar baasje twee jaar geleden werd opgenomen in het ziekenhuis, bracht de hond elke dag een bezoekje aan haar beste vriend. Ze was zijn enige bezoeker en keerde elke dag trouw terug naar huis om de volgende ochtend haar baasje weer te verblijden. Sinds vorig jaar is er echter heel wat veranderd voor de kleine hond. Zo overleed haar baasje na een ziekenhuisopname van meer dan een jaar. De arme stakker bleef helemaal alleen achter en toonde pas de echtheid van de vriendschap aan toen ze ook na de dood van haar vriend elke dag naar het ziekenhuis kwam. Ook nu, een jaar na het heengaan van de man, wacht Masha nog elke dag op haar baasje dat nooit zal terugkeren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tekeningen Suske en Wiske-album online geveild

Tekeningen Suske en Wiske-album online geveild

http://static3.hln.be/static/photo/2014/2/2/5/20141126110420/media_xll_7303355.jpg

Online veilinghuis Catawiki veilt de komende week de originele tekeningen van het 80 pagina's tellende Suske en Wiske-album 'De 7 schaken' uit 1995. De tekeningen zijn gemaakt door Paul Geerts, die in 1972 de fakkel overnam van Willy Vandersteen. De totale opbrengst van de veiling wordt door Catawiki geschat op 75.000 euro.

Er kan nog tot dinsdagavond geboden worden op elk van de 80 pagina's van het Suske en Wiske-album uit 1995.

Volgens veilingmeester Jacques Pels van Catawiki is 'De 7 schaken' een uitzonderlijk verhaal in de Suske en Wiske-reeks. "Willy Vandersteen speelt in dit verhaal zelf de hoofdrol en hij gaat samen met al zijn geesteskinderen, Suske en Wiske, Lambik, Jerom en professor Barabas op avontuur. Het verhaal is gebaseerd op gebeurtenissen uit de jeugd van Willy Vandersteen in Antwerpen. Door kenners wordt het album gezien als één van de belangrijkste Suske en Wiske-albums".

Tijdens dezelfde veiling gaan voorts originele tekeningen van Willy Vandersteen, Luc Morjaeu en Eugeen Goossens onder de hamer. De totale opbrengst van de veiling wordt geschat op 75.000 euro.

De veiling is te volgen via www.catawiki.be/suske-en-wiske. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Farmatruc met oogmedicijn kost overheid miljoenen

Farmatruc met oogmedicijn kost overheid miljoenen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/11/1/1/20141126045337/media_xll_7302946.jpg

Oogpatiënten mogen niet behandeld worden met Avastin (kostprijs: 40 euro), hoewel het even werkzaam is als het veel duurdere Lucentis (kostprijs: 800 euro). Test-Aankoop en consumentenorganisaties uit Spanje, Portugal en Frankrijk dienen een klacht in tegen de producenten van de geneesmiddelen. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad.

Een injectie met Lucentis in het oog kost meer dan 800 euro. Een injectie met Avastin kost maar zo'n 40 euro. De middelen zijn chemisch sterk met elkaar verwant en werken even goed om gezichtsverlies af te remmen bij "vochtige, leeftijdsgebonden maculadegeneratie", een oogaandoening die vooral 65-plussers treft. Toch mogen artsen officieel alleen het dure middel gebruiken. Enkele Europese consumentenorganisaties, waaronder Test-Aankoop, dienen daarom een klacht in bij hun nationale mededingingsautoriteiten.

Volgens de consumentenorganisaties uit ons land en uit Spanje, Portugal en Frankrijk spannen de farmabedrijven achter de twee geneesmiddelen samen om het goedkopere geneesmiddel af te schermen van oogpatiënten. Op die manier kunnen ze samen meer winst per behandeling opstrijken. De overheden die het duurdere geneesmiddel moeten vergoeden, zijn daarvan de dupe. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw bestookt ouders overleden hartpatiëntje (4)

Vrouw bestookt ouders overleden hartpatiëntje (4)

http://static0.hln.be/static/photo/2014/2/11/11/20141126071056/media_xll_7302956.jpg

"En als jullie nou eens in de kist van Noah gaan liggen?" Dit en andere uitermate kwetsende boodschappen krijgen Frank De Schepper en zijn vrouw Anja elke dag op hun bord. Een Nederlandse vrouw heeft er een sport van gemaakt om voortdurend haatmails te sturen en zuur te reageren op posts op hun Facebook-pagina 'Noah's Ark'. Meer dan 30.000 mensen volgden daar maandenlang de moedige strijd van 'Noah'tje', die eind augustus stierf na een harttransplantatie. De massa's lieve steunboodschappen die ze via de pagina ontvangen, worden systematisch ontsierd door één 'internettrol', zoals men iemand noemt die zich online misdraagt.

"Al die berichtjes zijn echt beledigend", zucht De Schepper. "We kennen die vrouw helemaal niet. Op de dag dat Noah stierf, is ze begonnen met kwetsende reacties te posten, waarschijnlijk om zo ruzie te stoken met andere, vriendelijke mensen op de pagina. Ze kan er ook niet tegen dat ik elke dag nog steeds berichtjes post die gericht zijn aan mijn zoontje. Maar zo kan ik het verdriet het best wegschrijven. Als ze het niet wil lezen, moet ze er wegblijven. Maar dat wil ze blijkbaar niet. We hebben haar geblokkeerd, maar dan maakt ze andere profielen aan. Nu mailt ze me ook al enkele weken en dat om het uur. Stalking is het. We kunnen dit niet hebben."

Gisteren stapte hij naar de Nederlandse politie om klacht in te dienen. "Via de mails ben ik haar naam te weten gekomen. De politie gaat haar nu opzoeken. Hopelijk stopt het dan allemaal, want we zijn bang dat dit kan escaleren." (br.hln)


» Reageer (0)
25-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardagseditie Europalia luidt vernieuwingsoperatie in

Verjaardagseditie Europalia luidt vernieuwingsoperatie in

http://static2.hln.be/static/photo/2014/4/15/7/20141125141634/media_xll_7301362.jpg

Naar aanleiding van zijn 25ste verjaardag wil het kunstenfestival Europalia, met ditmaal Turkije als gastland, enkele nieuwe accenten leggen in het artistieke beleid. Dat werd vandaag bekendgemaakt bij de voorstelling van het voorlopige programma op het Egmontpaleis. Europalia.turkey zal plaatsvinden van 6 oktober 2015 tot 31 januari 2016.

Het Belgische festival, dat sinds 1969 het podium geeft aan de meest diverse culturen, nodigde in de beginjaren enkel Europese landen uit. De afgelopen edities kwamen ook BRIC-landen Rusland (2005), China (2009), Brazilië (2011) en Indië (2013), aan bod. Voor volgend jaar viel met Turkije de keuze opnieuw op een opkomende economie.

"Anatolië heeft 13.000 kunstsites met miljoenen historische en artistieke voorwerpen. We kijken ernaar uit onze schatten en kunstvoorwerpen aan het Belgische publiek te tonen", zei Omer Celik, de Turkse minister van Cultuur.

Luc Bertrand, CEO van holding Ackermans & van Haaren en commissaris-generaal van europalia.turkey, is even onder de indruk van de Turkse cultuur als van de economische heropleving van het land: "Turkije kende de laatste jaren een gemiddelde groei van 4,1 procent, daar kunnen wij alleen van dromen."

De hoofdtentoonstelling van het festival, "Anatolia - Home of Eternity", vindt plaats in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Het MAS ontvangt een tentoonstelling over Istanboel en Antwerpen en de relatie stad-haven.

Linguïst en kunsthistoricus Dirk Vermaelen, de nieuwe artistiek directeur van Europalia, wil naast tentoonstellingen van erfgoed en hedendaagse kunst ook nieuwe accenten leggen: "We zullen inzetten op de uitwisseling tussen de artistieke scenes van beide landen en meer kansen geven aan artiesten om nieuw werk te creëren." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond en baasje jaar na tyfoon Haiyan weer herenigd

Hond en baasje jaar na tyfoon Haiyan weer herenigd

http://static1.hln.be/static/photo/2014/14/4/1/20141125131235/media_xll_7301011.jpg

Net na de doortocht van tyfoon Haiyan op de Filipijnen moest de familie Metran thuisstad Tacloban verlaten vanwege de chaotische situatie. Twee van de drie honden van de familie waren verdronken maar de kleine Bunny had de storm overleefd. Tijdens de uittocht sloeg het noodlot toe: Bunny verdween spoorloos. Nu, een jaar later, is de hond weer herenigd met zijn baasje.

Nadat de storm letterlijk en figuurlijk was gaan liggen, keerde de familie terug naar Tacloban. Daar zag Ailyn Metran, de 34-jarige eigenares van Bunny, vorige maand een hond snuffelen in de vuilnisbakken in de buurt. "De hond was erg vuil maar leek toch op Bunny, dus riep ik ernaar. Ze kwam meteen op ons af om gestreeld te worden", vertelt ze.

"Ik heb nooit de hoop verloren", aldus nog Ailyn.

De ramp van 8 november 2013 heeft aan 7.350 mensen het leven gekost. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ongeëvenaarde voordelen van naakt slapen op een rijtje

De ongeëvenaarde voordelen van naakt slapen op een rijtje

http://static3.hln.be/static/photo/2014/5/7/8/20141125151239/media_xll_7300793.jpg

Uit je slaap kan je heel wat voordelen halen. Je krijgt niet alleen meer energie maar zal ook geconcentreerder zijn. Naakt slapen heeft echter nog heel wat meer voordelen dan een nacht doorbrengen in je pyjama. Ontdek hier enkele ongeëvenaarde voordelen.

1. Betere slaap
Wanneer we ons bed inkruipen, willen liefst zo snel en veel mogelijk slapen. Wakker worden door de warmte is dan ook een van de zaken die je gek kunnen maken tijdens de nacht. Onze lichaamstemperatuur moet namelijk enkele graden dalen om een goede nachtrust te verzekeren. Maar wanneer een we een (te dikke) pyjama dragen, wordt het moeilijk om onze lichaamswarmte vrij te geven. Wanneer onze lichaamstemperatuur niet daalt, zullen onze hersenen een prikkel opvangen en worden we wakker. Gewekt worden uit onze nachtrust wil niet zeggen dat we minder gaan slapen, wel zullen we een minder herstellende en minder diepe nachtrust ervaren.

2. Meer calorieën verbranden
Ons lichaam is opgebouwd uit twee soorten vetweefsel. Wit vet is de laag die ontstaat wanneer je meer calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt door bijvoorbeeld te sporten. De tweede soort wordt bruin vet genoemd en reguleert onze lichaamswarmte door de verbranding van vetzuren en glucose. Zo hebben baby's vaak meer bruin vet om hun lichaam dan volwassenen om zich warm te houden. Het positieve aan bruin vet is dat het heel wat calorieën verbrandt door ons lichaam warm te houden. Wie 's nachts naakt slaapt (en dus wat kouder kan hebben) zal meer calorieën verbranden omdat ons lichaam in actie schiet. Bovendien stimuleert slapen de productie van het slaaphormoon melatonine en daardoor de productie van bruin vetweefsel.

3. Minder kans op infecties
Vrouwen mogen dan weer hun slipje uitlaten in bed: het dragen van een te dikke stof zou het risico op een vaginale infectie aanzienlijk verhogen. Bacteriën zijn namelijk gek op een vochtige en warme plek en een slip of broek zorgt ervoor dat de vagina een ware broeihaard wordt.

4. Boost voor je seksleven
Partners die naakt slapen, hebben volgens een Brits onderzoek bij meer dan 1.000 personen een gelukkiger seksleven. Het naakt zien en voelen van je partner kan namelijk heel wat prikkels veroorzaken. Bovendien is naakt slapen volgens heel wat psychologen de ideale manier om om te gaan met de complexen over je lichaam. Je kunt namelijk onder de lakens kruipen maar toch van elkaar genieten.

5. Goed voor je gezondheid
Daarnaast is het contact met je naakte partner ook ideaal om je bloeddruk te verlagen. Wanneer onze huid wordt aangeraakt, komt er oxytocine vrij, een hormoon dat een positieve invloed heeft op je bloeddruk en immuunsysteem.

6.  Pyjamafan? Onthoud deze tips:
- Kies voor een lichte stof zoals katoen.
- Vergeet ook de stof van je lakens niet en zorg dat ze je geen 'verstikkend' gevoel geven of werk met verschillende dekens. Te warm? Verwijder een deken om zo je temperatuur te reguleren.
- Zorg ervoor dat je pyjama niet rond je lichaam spant. Hou wel je handen en voeten warm om je bloedsomloop op peil te houden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook deze man wil intimidatie van vrouwen halt toeroepen na verschrikkelijke daad

Ook deze man wil intimidatie van vrouwen halt toeroepen na verschrikkelijke daad

http://static0.hln.be/static/photo/2014/16/11/14/20141124173525/media_xll_7299284.jpg

Het naroepen van vrouwen neemt gruwelijke proporties aan in de VS. Toen Ben Schwartz en zijn vriendin Miyoko Moody naar huis liepen, riep een opdringerige man heel wat seksueel getinte opmerkingen naar de vrouw. Uitdagende taal zoals "ik zal je eens laten zien hoe een echte man vrouwen behandelt" zorgde ervoor dat Schwartz de man confronteerde met zijn taalgebruik. Door zijn opstandigheid kreeg Schwartz het hard te verduren: hij kreeg negen messteken in zijn gezicht, armen, nek en rug. Schwartz overleefde de aanval als bij wonder en hoopt dat deze gruwelijke daad eindelijk intimidatie kan stoppen.

Je vriendin verdedigen tegen ongepast gedrag en het bijna bekopen met je leven: moet er nog meer gebeuren om eindelijk halt toe te roepen aan intimidatie? Het is een vraag die Ben Schwartz en Miyoko Moody, samen met heel wat anderen, luidop stellen.

Toen Schwartz met zijn knappe vriendin na een feestje naar huis wandelde en de vrouw werd nageroepen, wou hij zijn vriendin beschermen. Hij stapte op de opdringerige man af en vroeg hem vriendelijk te stoppen. "Hij was die tegenkanting duidelijk niet gewoon en toonde ook fysieke agressie. Toen ik wegging, haalde hij een mes boven. Hij stak met negen keer in mijn bovenlichaam en vluchtte weg", getuigt Schwartz. Een messteek werd op een aantal centimeter van zijn ruggengraat ingeplant. "Enkele centimeters verder en ik had voor altijd verlamd geweest."

Ondanks de pijnlijke gebeurtenis is Schwartz blij dat hij zijn vriendin verdedigd heeft. "Sommige vrouwen durven niet voor zichzelf opkomen omdat ze bang hebben van opdringerige mannen. In naam van mijn vriendin en heel wat andere dames hoop ik een duidelijk teken te hebben gegeven. Het is niet oké om vrouwen lastig te vallen. Het is een activiteit die nú moet stoppen." (br.hln)


» Reageer (0)
24-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nachtje uit? Dankzij deze strategieën hou je het gezond

Nachtje uit? Dankzij deze strategieën hou je het gezond

http://static1.hln.be/static/photo/2014/1/7/1/20141124113802/media_xll_7298566.jpg

Borrelhapjes en alcoholische dranken: ze kunnen haast niet ontbreken tijdens een nachtje uit. Ze zijn bovendien lekker en zorgen voor heel wat sfeer. Spijtig genoeg zijn er ook enkele nadelen, bijvoorbeeld het aantal calorieën dat je drankje bevat. Gelukkig kan jij dankzij onderstaande strategieën genieten zonder achteraf spijt te hebben.

- Eet een lichte snack voor je uitgaat. Zo is je maag al wat gevuld en word je niet in verleiding gebracht door de borrelhapjes.

- Lopend buffet? Bekijk eerst wat er allemaal op tafel staat alvorens je een bord neemt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en is er nog genoeg plaats op je bord voor gezonde en lekkere etenswaren zoals groenten of mager vlees.

- Neem een dessertbord in plaats van normaal bord, zo schep je minder op en eet je logisch gezien ook minder.

- Gefrituurd hapje? Wees hard of gun jezelf een pleziertje.

- Drink na elk alcoholisch drankje een glas water.

- Cocktail? Kies voor fruitsappen met weinig suikers of voeg water toe om het drankje wat gezonder te maken.

- Ken je klassiekers: zoek op voorhand op hoeveel calorieën je favoriete cocktail ongeveer bevat en maak op het feestje zelf een slimme keuze. Voor wie even twijfelt: een glas champagne bevat ongeveer 65 calorieën en is dus vaak een goede optie wanneer je alcohol drinkt.

- Maak doorheen de dag verantwoorde keuzes opdat je 's avonds wat meer kan genieten.

- Dessert? Deel het met een vriend of vrienden: genieten kan je ook met mate doen. 

- Dansen is de ideale manier je calorieën te verbranden tijdens een nachtje uit.

- Toch wat gezondigd? Geen probleem. Morgen is er een nieuwe dag! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit het nieuwe wondermiddel tegen drugsverslavingen?

Is dit het nieuwe wondermiddel tegen drugsverslavingen?

http://static3.hln.be/static/photo/2014/15/8/8/20141124121845/media_xll_7298618.jpg

Nadat Amerikaanse wetenschappers onlangs ontdekten dat koffie gebruikt kan worden in de strijd tegen overgewicht, kan het nu ook een nieuw wapen zijn tegen drugsverslavingen. Het zwarte of bruine drankje zorgt er namelijk voor dat de veranderingen in de hersenen onder invloed van cocaïne tegengegaan worden. Vooral voor verslaafde vrouwen zou het middeltje verzachting kunnen bieden.

Volgens Britse cijfers vallen meer vrouwen dan mannen ten prooi aan cocaïne. De menstruatiecyclus van dames die het witte goedje regelmatig gebruiken, wordt er namelijk zwaar door verstoord of verschoven waardoor ook de hoeveelheden oestrogeen in het lichaam veranderen. Net wanneer het oestrogeenniveau hoog is, zijn vrouwen vatbaarder voor cocaïne. Een soort vicieuze cirkel, dus.

Koffie zou echter wel eens de oplossing kunnen zijn voor vrouwen hun cocaïneverslaving. Cafeïne zou namelijk de veranderingen in de hersenen blokkeren die uitgelokt worden door cocaïne waardoor het oestrogeenniveau geen piek vertoont.

Hoewel het om een testfase bij muizen ging, is professor Patricia Broderick optimistisch: "Deze resultaten zijn nog nooit eerder ontdekt." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je winkelen écht als therapie mag zien

Waarom je winkelen écht als therapie mag zien

http://static1.hln.be/static/photo/2014/9/7/8/20141124111915/media_xll_7298498.jpg

"Winkelen is goedkoper dan een psychiater", het is een uitspraak die jij misschien al eens gebruikt hebt wanneer je vriend of mama je aanspreekt over die dure verslaving. Breng je wekelijks een bezoek aan winkels? Dan vind je hier vijf goede redenen waarom je shoppen echt als therapie mag zien.

1. Wanneer je er goed uitziet, voel je je goed: in nieuwe kledij kan je gewoonweg stralen en dat merken ook je vrienden. Complimentjes over je outfit en stijl geven je een goed gevoel en maken je zelfzekerder.

2. Winkelen is ontspannend. Wanneer jij je favoriete winkel binnenwandelt en de vertrouwde geur opsnuift, voelt de voorbije dag of week plots minder zwaar. Om het ontspannende gevoel te ervaren, moet je dan ook regelmatig de bron opzoeken, nietwaar?

3. Bij een nieuwe levensfase horen natuurlijk ook gloednieuwe spullen. Ons aankoopgedrag symboliseert dan ook vaak een periode in ons leven. Plots blijk je dan ook heel wat overgangen door te maken: een nieuwe relatie, een eigen appartement, een uitdagende job,... Allemaal redenen om weer wat rust in je leven te brengen door je favoriete hobby uit te oefenen.

4. Winkelen is de favoriete hobby van bijna elke vrouw, voor een keer moet je niet uniek zijn en kan je gewoon doen wat elke andere dame doet.

5. Onderzoeken bevestigen bovenstaande stellingen. Wie had er ooit gedacht dat de wetenschap je het beste excuus ooit zou geven? Die ene aankoop kan je werkelijk gelukkig maken én je kan het leuke gevoel blijf je ervaren elke keer je je nieuwe stuk aantrekt of draagt. De schuldgevoelens die we krijgen wanneer we ons banksaldo controleren, nemen we er wel bij... (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jarige met downsyndroom ontvangt 30.000 kaarten

Jarige met downsyndroom ontvangt 30.000 kaarten

http://static1.hln.be/static/photo/2014/12/12/14/20141124032158/media_xll_7297874.jpg

Manuel Parisseaux, een Fransman met syndroom van Down, ontving voor zijn dertigste verjaardag meer dan 30.000 verjaardagskaartjes van over heel de wereld.

Alles begon toen de ouders van Manuel hun zoon wilden verassen voor zijn verjaardag. Via Facebook vroegen ze aan kennissen en vrienden om een kaartje naar de jarige te sturen. De oproep bereikte echter veel meer mensen, waardoor de familie uit Calais meer dan 30.000 kaartjes, enkele doosjes pralines, sleutelhangers, tekeningen en zelfs taartjes kreeg. "We kregen post van overal: van Sri Lanka tot Chicago", zegt de moeder van Manuel.

Eerst kreeg de familie een dozijn kaartjes, maar al snel kon de postbode de brieven niet meer alleen dragen waardoor een vrachtwagen moest worden ingezet. "We begrijpen niet hoe het zo uit de hand is kunnen lopen, maar Manuel is, net zoals wij, zeer ontroerd", aldus de ouders. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australische vondeling lag zes dagen in afvoerbuis

Australische vondeling lag zes dagen in afvoerbuis

http://static0.hln.be/static/photo/2014/18/11/10/20141124070954/media_xll_7297975.jpg

De baby die zondag in een waterafvoerbuis in Sydney werd gevonden, heeft daar zes dagen gelegen. Het is nog een raadsel hoe de zuigeling het zonder water en voedsel heeft overleefd. De 30-jarige moeder wordt verdacht van poging tot moord en moet voor de rechter verschijnen, meldt The Guardian.

Fietsers ontdekten de baby toen ze op hun tocht naast snelweg M7 bij Quakers Hill gehuil uit de buis hoorden komen. Het kind ligt in ernstige toestand in het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar.

Volgens de politie is de vondeling zeven dagen oud en werd het 24 uur na de geboorte in de waterafvoerbuis gedumpt. De baby is waarschijnlijk door een nauwe opening van de buis geduwd en daarna bijna 2,5 meter naar beneden gevallen.

De politie doet nog onderzoek en vraagt de bevolking geen oordeel te vellen over de moeder voordat duidelijk is wat er precies gebeurd is. (br.hln)


» Reageer (0)
23-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Georges Pierre Seurat 1859 -1891 was een Frans kunstschilder en tekenaar.

Georges Pierre Seurat 1859 –1891 was een Frans kunstschilder en tekenaar.

Klik op de foto om zijn overige werken te bekijken


Georges Pierre Seurat (Parijs, 2 december 1859 – aldaar, 29 maart 1891) was een Frans kunstschilder en tekenaar.

Hij studeerde aan de École des Beaux Arts in 1878 en 1879. Zijn leermeester was een volgeling van Jean-Auguste-Dominique Ingres. De jonge Seurat werd sterk beïnvloed door Rembrandt en Francisco Goya.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Georges-Pierre-Seurat2.jpg?t=1298814965
Hij verliet de Ecole des Beaux-Arts in 1879 om in militaire dienst te gaan in Brest. Daar tekende hij scènes van de stranden en de zee. Een jaar later keerde hij terug naar Parijs en studeerde bij Lehmann. Zijn stijl was echter onconventioneel en spoedig verliet hij de school. In die tijd deelde Seurat een studio met Edmond-François Aman-Jean. Een aantal van zijn werken gebruikt de oevers van de Seine als decor, bij het eiland van La Grande Jatte, een twee kilometer lang, smal eiland in de Seine, in Neuilly-Sur-Seine, een voorstad van Parijs.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Georges-Pierre-Seurat3.jpg?t=1298815006
Samen met Paul Signac legde hij zich toe op de theoretische grondslagen van de kleurwerking. Zijn techniek van de weergave van licht door gebruik te maken van kleine penseelstreken met contrasterende kleuren werd bekend als pointillisme of divisionisme. Zijn theorie dat de kleine stippen zich van enige afstand bezien in het oog van de toeschouwer vermengen, toetste hij voor het eerst in het grote doek La baignade à Asnières (1883-1884; National Gallery, Londen), waarbij de kleuren zelf nog wel gemengd waren.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Georges-Pierre-Seurat4.jpg?t=1298815052
In volgende werken, onder meer het grote doek Dimanche d'été à la Grande Jatte (1886; Art Institute of Chicago in Chicago) plaatste hij onvermengde kleuren naast elkaar, een werkwijze die kenmerkend is voor het neo-impressionisme, waarvan hij een markant vertegenwoordiger is.

Seurat schilderde behalve een aantal grote stukken vooral landschappen, enkele genrestukken en portretten.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/seurat.jpg?t=1298814914
 Zijn vormgeving is evenwichtig, strak en geometrisch van opbouw. Niet alleen in technisch opzicht maar ook naar de sfeer onderscheidt de stijl van Seurat zich van het impressionisme onder andere doordat hij al spoedig geen aandacht meer schonk aan het natuurlijke licht maar de meeste van zijn grote werken in zijn atelier vervaardigde.

In zijn latere werk op groot formaat concentreerde hij zich vooral op het weergeven van beweging, bijvoorbeeld in Le chahut (1889-1890; Kröller-Müller Museum in Otterlo) en Le cirque (1891; onvoltooid; Musée D'Orsay in Parijs).
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijke middeltjes om roos te bestrijden

Natuurlijke middeltjes om roos te bestrijden


 

Heel wat mensen krijgen te maken met roos, dit zijn schilfers van de hoofdhuid die op je schouders en gezicht vallen. Het is niet alleen storend, want het gaat vaak gepaard met jeuk, maar ook gênant.

Roos is vaak een gevolg van een infectie door een bacterie of een schimmel. In dat geval is het ook een besmettelijke aandoening die tot jeuk met een overmatige aanmaak van huidschilfers leidt. Daarom is het aan te raden om geen handdoeken of borstels te delen.

Het is beter om dit met natuurlijke middeltjes te bestrijden dan met kunstmatige producten:
- Het is belangrijk om je haar dagelijks te kammen aangezien dit de bloedcirculatie aan de hoofdhuid verbetert. Ook helpt je hoofdhuid regelmatig te masseren met kruidenolie. 

- Gebruik warme olijf- of sesamolie op je huid voor het slapengaan. De volgende ochtend breng je een beetje citroensap aan op je een uur voor je je lokken wast. Spoel je haar goed uit.

- Breng een mengsel van azijn en water aan en laat dit een nachtje trekken. Was je lokken de volgende ochtend met een milde babyshampoo.

- Masseer je hoofdhuid met appelsap of een oplossing van bietensap, azijn en gember kan ook helpen.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schijnbaar onschuldige gewoonten die slecht zijn

Schijnbaar onschuldige gewoonten die slecht zijn


 

We weten allemaal dat gewoonten als roken, drinken en junkfood slecht voor je gezondheid zijn, maar het bewijs groeit dat ook andere dagelijkse gebruiken je welzijn kunnen schaden.


Professor Nick Lowe: "De meeste mensen wassen zich veel te veel. Heet water gebruiken in combinatie met agressieve zepen spoelen de natuurlijke olieën van de huid weg, dit zorgt voor een droge huid, kloven en zelfs infecties. De meeste mensen hoeven zich niet elke dag grondig te wassen. Als je toch niet zonder je dagelijkse douche kunt, was je dan met frisser water. Mensen met een droge huid kiezen best voor een zeepvrije douchecrème."

Acht uur per nacht slapen
De nood van acht uur slaap per nacht is een moderne mythe die je een vermoeid gevoel kan geven, aldus slaapexpert Jim Horne. "De mens is geëvolueerd naar een flexibel slaappatroon, daar horen ook dutjes overdag bij. Een zogenaamde power nap van een kwartier kan even efficiënt zijn als een uur extra slaap per nacht.  Als mensen 's nachts wakker worden, dan krijgen ze stress over slaaptekort, waardoor het nog moeilijker om terug in te dommelen. Het is beter je gedachten af te leiden door een boek te lezen, tot je lichaam je vertelt dat het klaar is om terug in te slapen. Als holbewoners de hele nacht hadden doorgeslapen, dan werden ze levend opgegeten."

Mond spoelen
Tandarts Phil Stemmer: "Na het tandenpoetsen je mond spoelen doet de beschermende laag van tandpasta weg, die anders nog urenlang blijft. Vermijd minstens een half uur na het poetsen te drinken. Ook is het beter je tandenborstel niet nat te maken, dit kan het effect van je tandpasta verstoren. Een andere zonde is je tanden te poetsen meteen na het eten. Wacht minstens een half uur aangezien zuren en suikers uit voeding de beschermende laag glazuur op je tanden tijdelijk zwakker maakt. Als je te snel met de tandenborstel aan de slag gaat, kun je de glazuur beschadigen voor deze terug hard wordt.
"
http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/8/9/4/media_l_4155574.jpg?20110426113737Toilet
Hurken in plaats van zitten terwijl je naar het toilet gaat is een meer natuurlijke houding. Dit vraagt ook minder inspanning, dat blijkt uit een recent onderzoek. Door te hurken verklein je de kans op toiletproblemen als aambeien en diverticulaire aandoeningen.  Naar het toilet gaan is iets waar we vaak niet over nadenken, maar dit is vaak een gecompliceerd lichamelijk proces. Patiënten die darmproblemen hebben kunnen beter iets onder hun voeten zetten bij een toiletbezoek, dit simuleert de hurkpositie.

Poetsen
Mensen die het meeste verantwoordelijkheid hebben over het huishouden hebben significant een hogere bloeddruk dan degenen die dit aan hun partner laten. Dit komt door de zorgen over het koken, poetsen en het winkelen. Daarnaast blijkt uit een onderzoek dat poetsmiddelen astma kunnen veroorzaken. 

Verkeerd ademhalen
Professor Neil Shah: "Als baby ademen we allemaal met onze buik, waardoor we onze hele longcapaciteit gebruiken. Als we ouder worden, ademen we minder efficiënt. Dit betekent dat er lucht aan de bodem van de longen blijft zitten, waardoor verse lucht niet onderaan raakt. Maar het is net hier dat de warmste en de natste bloedvaten zitten, zij zijn het meest efficiënt voor de uitwisseling van gassen en het transporteren van zuurstof in het bloed. Probeer daarom anders te ademen, beweeg je buik als je ademt, hou je borstkas zo stil mogelijk. Een paar keer per dag oefenen kan een groot effect hebben, het helpt stress te bestrijden en kan zelfs je bloeddruk verlagen."

Ontspannen na het avondeten

Als ontspant na het eten, is de kans groter dat je lichaam voeding omzet in vet. Als je 's ochtends een groot ontbijt neemt, zul je deze calorieën sneller verbranden door de activiteiten van overdag uit te voeren. Als je na het avondeten gaat wandelen, kun je nog rond 8 à 9 uur dineren zonder bij te komen. De sleutel om niet te verdikken is door regelmatig kleine maaltijden op te nemen.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Binnen 10 jaar kan 'slimme neus' kanker opsporen"

"Binnen 10 jaar kan 'slimme neus' kanker opsporen"

http://static3.hln.be/static/photo/2014/13/8/12/20141122211417/media_xll_7295082.jpg

Binnen de tien jaar zullen bepaalde kankers via een e-nose, een elektronische neus of een 'slimme' neus, kunnen opgespoord worden. Dat heeft dr. Ivo Nagels van de Stichting tegen Kanker vandaag gezegd op een studiedag in het ICC in Gent. Op de studiedag brengen experts verslag uit over de stand van zaken van de kankeropsporing in ons land.

"Het onderzoek naar de e-nose is geïnspireerd door de vaststelling dat dieren reageren op de aanwezigheid van vluchtige organische stoffen in de adem", zegt dr. Nagels. "Zo is gebleken dat honden bepaalde melanomen of huidkankers konden opsporen door hun reactie op adem van patiënten, en in Spanje zijn er experimenten geweest met bijen."

"Er gebeuren nu al ademtesten om borstkanker op te sporen, een goed alternatief voor mammografieën, waarbij straling vrijkomt en die niet echt aangenaam zijn voor de onderzochte patiënt. Ook voor hoofd- en halskanker worden al ademtesten gebruikt. Het verkeert allemaal nog in een experimenteel stadium, maar als verder onderzoek de gunstige resultaten bevestigt, dan denk ik dat de ademtest binnen de tien jaar een courante opsporingstechniek voor kanker kan worden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Niet mogen huilen": de rake opsomming van jongetje (9) over nadelen mannelijkheid

"Niet mogen huilen": de rake opsomming van jongetje (9) over nadelen mannelijkheid

http://static0.hln.be/static/photo/2014/1/13/1/20141122211318/media_xll_7295716.jpg

Toen een Canadese onderwijzer aan zijn leerlingen vroeg wat ze niet leuk vonden aan het feit een jongen te zijn, was de opsomming van één pupil opvallend scherpzinnig.

Zijn lijstje bevatte de mannelijke stereotypen over carrière en sport, de verwachting om geweld en machogedrag te moeten leuk vinden en zelfs de het negatieve oordeel dat mannen vaak onterecht opgeplakt krijgen.

Dit waren de antwoorden van het desbetreffende jongetje:

- Niet in staat zijn moeder te worden;
- Niet mogen huilen;
- Geen cheerleader mogen worden
- Verondersteld worden al het werk te doen;
- Verondersteld worden geweld leuk te vinden;
- Verondersteld worden voetbal leuk te vinden;
- Jongens ruiken smerig;
- Automatisch een slechte reputatie hebben;
- Overal haargroei hebben.

Het rake lijstje werd deze week vaak gedeeld op Twitter in het kader van de Internationale Dag van de Man maar eigenlijk dateert de opsomming van een les die eerder dit jaar georganiseerd werd door de 'White Ribbon'-campagne, een wereldwijde beweging die streeft naar een gelijke behandeling van man en vrouw en daarnaast beoogt een nieuwe visie op de mannelijkheid te ontwikkelen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw met pacemaker sterft nadat ze door metaaldetector op luchthaven ging

Vrouw met pacemaker sterft nadat ze door metaaldetector op luchthaven ging

http://static2.hln.be/static/photo/2014/17/6/12/20141122180512/media_xll_7295352.jpg

De dertigjarige Diana Tolstova stierf in de armen van haar echtgenoot toen de metaaldetector op de luchthaven van de Siberische stad Oelan-Oede de werking van haar pacemaker verstoorde.

Drama op de luchthaven van de hoofdstad van de autonome republiek Boerjatië: nadat Tolstova de metaaldetector passeerde, stuikte ze in elkaar. Wellicht verstoorden elektromagnetische golven de functionering van de pacemaker. Artsen konden de vrouw niet reanimeren. Ze stierf ter plekke.

Documenten
Echtgenoot Maxim (33) wist met zijn plotse verdriet geen blijf. "Terwijl we aan de security gate stonden te wachten, had ik papieren aan de veiligheidsbeambten overhandigd waarin stond dat mijn vrouw een pacemaker had", vertelde de man.

Duizelig
"Ik weet niet hoe het juist in zijn werk ging maar ze ging toch door de metaaldetector. Toen we aan de gate kwamen, werd ze duizelig en zakte in elkaar. Ik nam haar in mijn armen en riep om medische bijstand. Het duurde enkele minuten vooraleer de dokters er waren en eens daar wisten zij eigenlijk niet wat te doen. Ze belden geen ziekenwagen. Diana stierf in mijn armen."

"In de war"
De lokale autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld. "Het luchthavenpersoneel krijgt nauwgezette instructies over hoe men moet omgaan met reizigers met een pacemaker", aldus een woordvoerder. "We waarschuwen hen dat ze dergelijke personen nooit door een metaaldetector mogen laten gaan. In normale omstandigheden bekijken ze de medische documenten en laten ze dergelijke passagiers dan gewoon passeren. In dit geval was de patiënte misschien zelf onachtzaam of in de war door de veiligheidsmaatregelen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joss Stone - Son of a Preacher Man


Joss Stone - Son of a Preacher Man

Klik op de foto om haar te beluisteren


Joss Stone, artiestennaam van Joscelyn Eve Stoker, (Dover, 11 april 1987) is een Engelse  soul-, R&B- en blueszangeres, songwriter  en actrice.

Stone werd beroemd in het einde van 2003 met haar debuutalbum The Soul Sessions. Het album is drie keer als platinum gecertificeerd door het BPI, en is uitgeroepen als één van de twaalf albums op de lijst van genomineerden voor de Mercury Music Prize. Haar tweede album, ook drie keer platinum, Mind, Body and Soul, stond een week op één in de hitlijsten van het Verenigd Koninkrijk. Het zorgde ook voor de massale verkoop van de single You Had Me, wat in de top 10 van de UK Singles Chart kwam. Het album en de single kregen een nominatie voor een Grammy Award in 2005.

Tijdens haar carrière heeft Stone tot nu toe al meer dan 10 miljoen albums verkocht wereldwijd en ze heeft twee Brit Awards en één Grammy Award gewonnen. Ze heeft haar acteerdebuut gemaakt in de fantasyfilm Eragon, die werd uitgebracht in december 2006, waarin ze de heks Angela speelde.
» Reageer (0)
22-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips om gênante ladders in panty te voorkomen

Tips om gênante ladders in panty te voorkomen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/15/3/9/20141121170559/media_xll_7293564.jpg

Niets kan je dag zo verpesten als een een bleek stukje huid dat door je favoriete paar panty's komt piepen. Veel dames denken dat ze naast transparante nagellak en houten bankjes vermijden er weinig aan kunnen doen. Gelukkig zijn er tips en tricks om ladders en gaatjes te vermijden.

Bij de aankoop
Het vermijden van ladders in je kousen begint al bij de aankoop. Zoek daarom naar erg donkere exemplaren. 'De denier' op de verpakking is de eenheid die de fijnheid van een panty aangeeft. Hoe hoger dit nummer, hoe kleiner de kans is dat het paar stuk zal gaan. Met een denier van 200 zit je zeker goed.

Bij het aantrekken
Om te voorkomen dat je bij het uittrekken van je schoenen een gaatje aan je grote teen opmerkt, kun je een duurder exemplaar kope met verstevigingen aan de tenen. Een goedkoper alternatief is onzichtbare zomersokjes over je panty's aan te trekken. Let ook op de maat van je kousen. Als je groot van gestalte bent, koop dan ook een speciaal model voor lange dames. Zo rek je de kousen niet nodeloos uit. Hou je nagels goed in de gaten. Knip of werk ze bij met een vijl zodat ze  egaal zijn en je panty's er niet aan kunnen blijven hangen. Rol de kousen ook voor je aantrekt, zo moeten je tenen niet door de hele panty. Wat ook kan helpen is je benen ter voorbereiding in te smeren met een hydraterende crème.

Onderhoud
Gebruik steeds een lingeriezakje om je panty's in te wassen. Zo kunnen je kousen niet in conflict raken met andere kledingstukken. Het volgende trucje lijkt bizar, maar het werkt echt. Wanneer je een nieuwe paar hebt gekocht, stop de panty's dan enkele seconden onder water. Wring ze vervolgens uit en stop ze dan in een plastic zak in de diepvriezer. Laat het model de volgende dag rustig op temperatuur komen. Je moet dit maar een keer doen om de levensduur te verhogen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In één week 317 nieuwe gezinnen voor pleegzorg

In één week 317 nieuwe gezinnen voor pleegzorg

http://static1.hln.be/static/photo/2014/15/8/2/20141122071152/media_xll_7294742.jpg

Tijdens de Week van de Pleegzorg heeft Pleegzorg Vlaanderen liefst 317 kandidaat-pleeggezinnen gevonden. "Dat is in één week tijd de helft van het aantal dat we normaal in een heel jaar vinden", zegt Pleegzorg Vlaanderen in Het Laatste Nieuws en de Gazet van Antwerpen. "We zijn extreem blij dat Vlaanderen zo'n warm hart heeft voor kinderen."

Bovendien is de verhoopte kaap van 297 gezinnen bereikt, dat is het aantal kinderen tussen 0 en 6 dat op dit moment een pleeggezin nodig heeft. In totaal zijn 426 kinderen - tussen 0 en 18 - op zoek naar een gezin. De bedoeling van de 'Week van de Pleegzorg' was zo veel mogelijk mensen warm te maken voor het pleegouderschap. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom koning Albert geen reden heeft tot klagen

Waarom koning Albert geen reden heeft tot klagen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/15/5/0/20141122105134/media_xll_7294875.jpg

Hij heeft een pensioen van 14.464 euro bruto, mag elke maand 66.000 euro uitgeven, heeft tien personeelsleden die hij niet zelf moet betalen, woont gratis in een kasteel en zijn privé-fortuin bedraagt volgens de meest voorzichtige schattingen 12 miljoen euro. En toch heeft koning Albert altijd maar geld te kort. "Hij heeft geen reden tot klagen, en toch wil hij wil altijd maar meer, en meer en meer. Dat is een ernstige vorm van hebzucht", zegt professor Mark van den Wijngaert.

Sinds hij troonsafstand deed, klaagt de 80-jarige koning constant over zijn gekelderde inkomsten. Hij viel terug van een civiele lijst met een ruim budget van 11 miljoen euro naar een dotatie van - volgens hemzelf - 'slechts' 930.691,67 euro. Eerst stuurde hij zijn vriend Vincent Pardoen naar premier Di Rupo met de smeekbede om dat te verhogen: "Albert heeft zijn land 20 jaar gediend. Hij verdient méér erkenning, dus méér geld." Di Rupo stuurde hem met lege handen terug naar Belvédère. De regering wil het debat over de dotaties niet heropenen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sting - Shape of my heart

Sting - Shape of my heart

Klik op de foto om hem  te beluisteren


Sting, artiestennaam van Gordon Matthew Thomas Sumner, (Newcastle upon Tyne, 2 oktober 1951) is een Brits musicus. Hij is commandeur in de Orde van het Britse Rijk; dit werd hem verleend door koningin Elizabeth II.


» Reageer (0)
21-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venetië bant luidruchtige reiskoffers

Venetië bant luidruchtige reiskoffers

http://static1.hln.be/static/photo/2014/4/8/14/20141121145043/media_xll_7293059.jpg

Het stadsbestuur van Venetië dreigt met boetes tot 500 euro voor toeristen met een trolley. Die veroorzaken vooral in grote groepen een voortdurende geluidsvervuiling en beschadigen de eeuwenoude straten en trappen.

Een trip naar Venetië is al niet goedkoop, en vanaf mei 2015 zullen heel wat toeristen ook nog moeten investeren in een nieuwe reiskoffer. Eentje zonder wieltjes, gebiedt de gemeenteraad, of een trolley met luchtbanden die minder lawaai maakt.

Nachtlawaai
De gemeenteraad benadrukt dat de vreemde maatregel wel degelijk nodig is, omdat inwoners en winkeluitbaters het voortdurende geratel van de wieltjes zat zijn. Vooral omwonenden van hotels klagen over nachtlawaai als groepen toeristen aankomen of vertrekken in de vroege uurtjes. In Venetië is een trolley handig omdat toeristen zich enkel per watertaxi of te voet kunnen verplaatsen. De koffers worden ook steeds vaker gebruikt om goederen te vervoeren in de stad.

Schade
"De nieuwe regels komen tegemoet aan de noden van veel inwoners die de voorbije jaren klaagden over ernstige inbreuken op hun nachtrust", zegt de gemeenteraad in een verklaring. "Er zijn ook zorgwekkende indicaties van schade aan de straatstenen en bruggen die tot nog toe honderden jaren doorstonden."

De gemeenteraad beseft dat het verbod niet praktisch is voor toeristen en geeft ook toe dat trolleys met luchtbanden mogelijk nog niet bestaan ."Hopelijk zal een bedrijf dergelijke koffers beginnen produceren", zegt Maurizio Dorigo, directeur Planning bij de stad. "We hebben nog tot mei. Er zal wel iemand in staat zijn om ze tegen dan te ontwerpen en te verkopen."

Rome en Firenze
Volgens Dorigo komen dergelijke koffers niet alleen Venetië ten goede, maar ook de historische centra van veel andere Italiaanse steden. "Historische steden als Rome, Firenze en Siena hebben dezelfde problemen als wij. Er moet een manier bestaan voor toeristen om hun bagage rond te voeren zonder dat verschrikkelijke geluid te maken."

De nieuwe regel is de zoveelste poging van Venetië om de impact van het toerisme te beperken. Vorig jaar stelde de stad strikte regels in voor het waterverkeer en de gondeliers, en eerder dit jaar werden twintigduizend "liefdessloten" verwijderd van de Venetiaanse bruggen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf procent zwarte Afrikanen in Antwerpen heeft hiv

Vijf procent zwarte Afrikanen in Antwerpen heeft hiv

http://static2.hln.be/static/photo/2014/4/14/2/20141121044844/media_xll_7292147.jpg

Van alle zwarte Afrikanen die in Antwerpen wonen, heeft 4,6 procent hiv. De helft van hen weet dat zelf niet en zo blijft het virus zich verspreiden. Dat blijkt uit een onderzoek van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen, zo schrijven de kranten van Mediahuis.

Onderzoekers trokken de straat op, bezochten in Antwerpen winkels, parken, kapsalons en kerken die door Afrikanen worden gefrequenteerd en vroegen hun om een vragenlijst in te vullen en een speekseltest te doen. Meer dan 700 Afrikanen namen deel aan de studie. Daaruit blijkt dat 6,1 procent van de vrouwen en 3 procent van de mannen hiv-positief is. De helft van hen wist dat zelf niet. Zwarte Afrikanen zijn naast homomannen het hardst getroffen door hiv. Een nieuwe campagne met posters op bij Afrikanen populaire plekken in Antwerpen moet hen nu aanzetten om zich te laten testen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Russen kijken stiekem mee in bijna honderd Belgische huiskamers

Russen kijken stiekem mee in bijna honderd Belgische huiskamers

http://static0.hln.be/static/photo/2014/10/2/1/20141120231112/media_xll_7291336.jpg

Een woonkamer in Mechelen, een frituur in Antwerpen, een Brussels café. Soms intieme beelden van bijna honderd Belgische beveiligingscamera's liggen zomaar voor het rapen via een Russische website. Dat schrijft De Morgen.

De Russische website biedt beelden aan van webcams uit verschillende landen. De camera's zijn draadloos verbonden met het internet, maar de beveiliging ervan is slecht versleuteld, waardoor de beelden van negentig Belgische camera's op straat liggen.

Bezoekers kunnen per gemeente grasduinen in het overzicht van beschikbare camera's. In ons land kan onder meer worden meegegluurd in een stal en een frituur in Antwerpen, Brusselse kantoorgebouwen, een garage in Oost-Vlaanderen, een kledingwinkel in Mechelen, maar ook in intieme plekken, zoals woonkamers waarin kinderspeelgoed ligt of waar ouderen uitrusten in een ligstoel.

Gemakkelijke wachtwoorden

De gelekte beelden zijn afkomstig van camera's die vanop afstand kunnen worden bekeken via een smartphone of computer. De Russische site kon duizenden camerabeelden onderscheppen door in te loggen met inloggegevens waarmee de fabrikant de camera's standaard versleutelt en gebruikers niet de moeite hebben genomen om ze te veranderen. Als gebruikers hun onlinewebcams niet goed versleutelen, kunnen die beelden zo op straat liggen.

Al bij al valt het met de negentig gelekte camera's in België nog mee. In de Verenigde Staten liggen beelden van meer dan 4.500 camera's voor het rapen, in Frankrijk gaat het om meer dan 2.000 en in Nederland om meer dan 1.500 onlinewebcams.

Veel getroffen webcams zijn van het merk Foscam. De Nederlandse importeur van deze camera's laat aan de Volkskrant weten dat gebruikers bij de installatie een melding krijgen dat ze hun wachtwoord moeten wijzigen. "De fout ligt dus in elk geval bij hen." Alleen oudere camera's van het merk zouden getroffen zijn. Recente modellen kunnen niet worden geïnstalleerd vooraleer het wachtwoord gewijzigd is.

Site offline halen

Het is een Britse privacywaakhond die de Russische website onder de aandacht bracht. In het Verenigd Koninkrijk zijn onder meer camerabeelden van babykamers te bekijken. Het land gaat nu internationale actie ondernemen om de website offline te halen.

De Britten dringen er bij Russische autoriteiten op aan om onmiddellijk maatregelen te nemen tegen de website. De Britse informatiecommissaris Christopher Graham zegt dat hij zal samenwerken met de Amerikaanse Federal Trade Commission om de site offline te halen als de Russische autoriteiten geen medewerking verlenen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moedigste meisje van Vlaanderen verliest haar laatste strijd

'Moedigste meisje van Vlaanderen' verliest haar laatste strijd

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/12/5/20141121085631/media_xll_7292315.jpg

Kleine Fran, het moedigste meisje van Vlaanderen, is overleden. Het 6-jarige meisje uit Leest dat vorig jaar harten stal in de VIER-reeks 'Topdokters', vocht al vanaf haar eerste jaar tegen een steeds terugkerende hersentumor.

Chemotherapie, bestralingen, experimentele vaccins: ze onderging het allemaal. Maar elk goed nieuws werd keer op keer gevolgd door slecht: altijd kwam de tumor in haar hoofdje terug. De beelden die toonden hoe het kleine meisje voor de derde keer in vier jaar tijd gediagnosticeerd werd met een hersentumor, waren hard en confronterend. "We zijn uitbehandeld", zei neuroloog Mania De Praeter van het ZNA Middelheim in de reeks. Als laatste toevlucht bleef er - na de 3de en 4de operatie - enkel nog een therapie met een experimenteel vaccin over.

Wie de reeks volgde, wie Fran of haar familie kende, hoopte al die tijd op een mirakel. Tot vader Benny Bracke op 16 augustus opnieuw slecht nieuws op Facebook moest posten: "Aan iedereen bedankt voor de verjaardagswensen. Wat jullie niet konden weten, was dat ik uitgerekend die dag het slechtst denkbare cadeau heb gekregen die je zelfs op e-bay niet terug verkocht krijgt. Het herval van Fran. De kans om terug te opereren, is zeer klein geworden, en bijgevolg ook de kans op nog eens zo'n geweldige comeback."

Woensdag verloor kleine Fran, die in januari 7 zou worden, ondanks alle liefde en alle medische zorgen, haar allerlaatste gevecht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefrituurd eten gezonder maken, dat doe je zo

Gefrituurd eten gezonder maken, dat doe je zo

http://static3.hln.be/static/photo/2014/6/15/4/20141120154631/media_xll_7291009.jpg

Van alle kooktechnieken lijkt frituren de ongezondste, maar velen kunnen er niet aan weerstaan omdat het zo lekker is. Maar niet elk gefrituurd gerecht is per se ongezond. Dankzij onderstaande tips kun je blijven genieten van deze 'vettige' lekkernijen.

1. Doe het zelf
Zo lang je junkfood zelf maakt, is het niet zo slecht. Want dan kun je beter controleren wat je in je mond stopt. Zo kies je zelf de kwaliteit van de ingrediënten en je kunt ook zelf de porties in de hand houden.

2. Gebruik de juiste temperatuur
Dit is ontzettend belangrijk bij het frituren. Als de olie te koud is, dan zal de voeding de overtollige olie opzuigen en erg vettig zijn. Bij te hoge temperaturen kan de olie afbreken, waardoor er slechte stoffen in je voeding terechtkomen. Investeer daarom in een goede digitale thermometer voor de keuken.

3. De juiste olie
Verschillende olieën hebben een andere stabiliteit aan hogere temperaturen. Dit wordt ook wel het rookpunt genoemd. Hoe hoger dit is, hoe stabieler je olie en hoe geschikter deze is om te frituren. Zo komen er namelijk minder slechte stoffen in je voeding terecht. Rijst-, amandel- of druivenpitolie zijn goede voorbeelden.

4. Verversen
Hoe vaker de olie blootgesteld werd aan hoge temperaturen, hoe groter dat de kans dat deze afbreekt in vrije radicalen en andere schadelijke stoffen. Je vervangt deze best na drie keer.

5. Frituren gezonde voeding
Laat je inspireren door het oosterse gerecht tempura om eens wat groenten in de friteuse te smijten. Je kan niet alleen ajuinen, maar ook bloemkool en zelfs spruitjes frituren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorgetrokken diamanten ring teruggevonden in riool

Doorgetrokken diamanten ring teruggevonden in riool

http://static0.hln.be/static/photo/2014/17/10/7/20141121043505/media_xll_7291837.jpg

Een gezin in de Amerikaanse staat New Jersey was ontroostbaar toen hun 3-jarige zoontje vorige maand een kostbaar familie-erfstuk door de wc trok. De ring met diamant en saffier was al zestig jaar in de familie.

"Waar is mama's ring", vroeg moeder Mehvish Tapal aan haar zoontje. Die antwoordde: "Mama, ik heb hem door de wc gespoeld. Hij is echt weg." Tapal was ontdaan en belde een loodgieter. Die doorzocht met een camera de afvoerpijp maar vond niets.

De familie Tapal nam vervolgens contact op met het rioleringsbedrijf. "Een speld in een hooiberg", schatten de medewerkers de kans in dat de ring ooit gevonden zou worden. Toch kwamen er vijf keer medewerkers om de riolering door te spoelen. Na anderhalve maand vonden twee mannen de ring bij het leegzuigen van achtergebleven rotzooi in de riolering.

"Ik heb gewacht op dit wonder en het kwam op zijn eigen manier", aldus de moeder tegen de lokale nieuwszender. De familie zit met een rekening van 300 euro van de loodgieter, maar het rioleringsbedrijf vraagt geen cent.

De vrouw kreeg de ring van haar schoonmoeder toen ze zwanger was van haar nu 3-jarige zoontje en is van plan het erfstuk door te geven. Maar ze wacht nog even tot haar kind wat ouder is. (br.hln)


» Reageer (0)
20-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo gaan je laarzen een hele winter mee

Zo gaan je laarzen een hele winter mee

http://static0.hln.be/static/photo/2014/13/13/4/20141120141316/media_xll_7290769.jpg

Het laarzenseizoen is officieel begonnen en dit schoeisel krijgt heel wat te verduren tijdens een lang seizoen van regen, ijzel en sneeuw. We delen de tips en tricks om je schoenen een hele winter lang splinternieuw te laten lijken.

1. Bescherm je laarzen tegen sneeuw, regen en vlekken. Dit doe je door ze te behandelen met een waterproofspray. Kies een product dat voor elk materiaal, zowel leder, suède en als katoen werkt. Zo kun je vloeistoffen verwijderen voor ze in de schoen trekken. Herhaal dit een keer per week.

2. Maak het leder vochtig met een crème, net zoals je dat bij je huid doet. Dit zorgt voor meer glans en geeft het leder een langere levensduur.

3. Herstel zout- of sneeuwplekken onmiddellijk. Vermijd schade met een vlekkenverwijderaar meteen nadat je in de sneeuw of strooizout wandelde. Na behandeling laat je de laarzen een nachtje drogen.

4. Breng een bezoekje aan de schoenmaker en vraag hem om een extra rubberen zool aan te brengen. Dit zorgt voor extra bescherming.

5. Je moet je hakken goed in de gaten houden en je kunt ze beter te vroeg dan te laat laten herstellen. Hoe langer je met de herstelling wacht, hoe meer het je zal kosten. Laat ze vervangen wanneer ze al beginnen te verslijten, wacht er niet mee tot je er niet meer op kan wandelen.

6. Hou je laarzen in mooi door ze weg te zetten met een speciale vormhouder.

7. Een gekleurde crème kan krasjes en verkleuringen aanpakken. Breng dit aan met een klein borsteltje en kies de juiste kleur voor jouw favoriete paar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo ontdek je je ware zelf

Zo ontdek je je ware zelf

http://static0.hln.be/static/photo/2014/15/3/11/20141118143221/media_xll_7285166.jpg

In sommige situaties durven we onszelf wel al eens anders voordoen dan we werkelijk zijn. Andere personen weten dan weer niet wie ze nu eigenlijk zijn, wat hen soms een ongemakkelijk gevoel geeft. Wie we zijn heeft echter wel een grote invloed op ons hele leven. Zo beïnvloedt het niet alleen de relatie die je met jezelf hebt maar ook die met je partner, familie en vrienden. Ben jij altijd je ware zelf? Ontdek het hier.

Heel wat psychologen zijn het erover eens: je kan pas jezelf zijn wanneer je weet wat je wilt. Een van de belangrijkste aspecten daarbij is het bepalen van onze doelen. Wanneer we onze doelen bepalen, moeten ze onder meer onze persoonlijkheid weerspiegelen. Wanneer je doel niet afgestemd is op je verlangens en persoonlijkheid en je ze nastreeft, zal je niet gelukkig worden. Zelfs wanneer je het doel bereikt, zal je je nog niet optimaal voelen omdat het je karakter niet weerspiegelt.

Alles begint dus min of meer bij het bepalen van onze dromen en doelen. Ga daarom onderstaande stellingen eens na. Hoe voel je je wanneer je een doel kiest?
- Heb je het gevoel dat je het doel gewoon niet kunt bereiken?
- Verberg je je doelen of gevoelens wanneer je erover praat tegen anderen?
- Voel je de druk van anderen om je doel na te streven?
-  Maak je je zorgen dat wanneer je geen doel of plan nastreeft, je je schuldig zult voelen?

OF denk je helemaal anders?
- Geniet je ervan om een doel te na te streven en te bereiken?
- Word je uitgedaagd door je droom of doel?
- Hecht je meer belang aan je eigen gevoelens dan aan die van anderen?
- Vind je je doelen interessant en zijn ze betekenisvol voor jou?

Als de laatste vier antwoorden beter bij jou passen dan de eerste vier, ben je op de goede weg om je ware zelf te ontdekken. Wie de laatste vragen positief kan beantwoorden, volgt namelijk zijn of haar gevoelens en dat is het allerbelangrijkste. Wie eerder positief antwoordt op de eerste vragen, wordt heel waarschijnlijk beperkt door personen in zijn of haar omgeving. Om je goed te voelen moet je namelijk jezelf kunnen zijn, maar wanneer jij altijd aan de verwachtingen van anderen wilt voldoen, verlies je al snel jezelf. Probeer daarom jezelf terug te vinden door te focussen op positieve aspecten van je persoonlijkheid en deze uit te spelen. Wanneer je positieve reacties krijgt, zal je je beter voelen maar ook vaker als jezelf gedragen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obesitas is net zo duur als oorlog en roken

Obesitas is net zo duur als oorlog en roken

http://static2.hln.be/static/photo/2014/7/1/1/20141120135151/media_xll_7290706.jpg

Het zal niet lang meer duren voordat obesitas het duurste probleem ter wereld is. Het is nu al ongeveer net zo duur als roken, de oorlog of de strijd tegen terrorisme. Obesitas kost de wereldeconomie elk jaar bijna 1,6 biljoen euro, blijkt uit een onderzoek van het Britse adviesbureau McKinset and Company.

Meer dan 2,1 miljard mensen wereldwijd hebben overgewicht of obesitas. Dat is bijna een derde van de wereldbevolking en 2,5 keer zoveel als het aantal mensen dat ondervoed is.

Het ziet er niet naar uit dat dat aantal op korte termijn afneemt. Als het blijft toenemen met de huidige snelheid, is de helft van de wereldbevolking te dik in 2030. Om een obesitascrisis te voorkomen, moeten overheden ingrijpen. De kosten lopen de spuigaten uit, doordat obesitas andere aandoeningen als hart- en vaatziekten tot gevolg heeft. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voordeur wordt koelkast voor ingesneeuwde bewoners VS

Voordeur wordt koelkast voor ingesneeuwde bewoners VS

http://static3.hln.be/static/photo/2014/14/1/3/20141119233119/media_xll_7289193.jpg

Wat doe je wanneer je bij het openen van de voordeur aankijkt tegen een muur van sneeuw? Alvast niet panikeren maar er het beste van maken zoals de inwoners van de stad Buffalo in de Amerikaanse staat New York.

Buffalo, aan de oostelijke kant van het Eeriemeer, is overvallen door een heuse sneeuwstorm. Op sommige plaatsen is op 24 uur tijd meer dan 1,5 meter sneeuw gevallen. Volgens de lokale autoriteiten kan het nog oplopen tot 1,8 meter sneeuw op drie dagen tijd, of evenveel als op een jaar tijd.

Byron Brown, burgemeester van Buffalo, had het over de zwaarste sneeuwval in 40 jaar tijd. En er is dus nog meer sneeuw op komst. De indrukwekkende beelden die inwoners van de getroffen stad op sociaalmediasites plaatsen spreken dan ook boekdelen.

Maar de Amerikanen verliezen er hun goed humeur niet bij. Ingesneeuwde bewoners maken ondertussen van de nood een deugd en toveren de muur van sneeuw om tot een koelkast. Santé! (br.hln)


» Reageer (0)
19-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lenny Kravitz - I Belong To You


Lenny Kravitz - I Belong To You

Klik op de foto om hem te beluisteren

Lenny Kravitz (New York, 26 mei 1964) is een Amerikaanse zanger, gitarist en acteur.

Lenny Kravitz werd geboren in New York, als zoon van een Oekraïens-Joodse vader en een West-Indisch-Amerikaanse moeder. Hij is journalist, zij is actrice.

Kravitz ontwikkelt al op jonge leeftijd een liefde voor de jaren 70 en 60, en dan met name voor de muziek uit die tijd. Jimi Hendrix behoort tot zijn idolen en soul en funk zijn Kravitz' favoriete genres. Hij krijgt in 1988 een contract door Virgin aangeboden. Een jaar later komt zijn eerste album, Let Love Rule, uit.

De eigenzinnige Kravitz spreekt veel mensen, en bijvoorbeeld ook MTV Europe, aan. Madonna blijkt ook fan van Kravitz, want hij schrijft in 1990 "Justify my love" voor haar.

Het succes blijkt hem ook parten te spelen. Zijn tweede album Mama Said gaat met name over de, inmiddels verbroken relatie met actrice Lisa Bonet. Op dit album werkt hij samen met Slash, indertijd nog leadgitarist bij Guns N'Roses. Ook Sean Ono Lennon, zoon van een van zijn grote voorbeelden, maakt zijn opwachting op het nummer `All I ever wanted'. Kravitz verschijnt zelf ook vaak op albums van andere artiesten. Acts die al eens met hem samengewerkt hebben zijn onder andere P. Diddy, Pharrell Williams, Sheryl Crow, BB King, Eric Clapton, Iggy Pop, Mick Jagger, Guns N' Roses, Erykah Badu, Prince, Jay Z, Bruce Springsteen en Neneh Cherry. Na de dood van Michael Jackson, maakte Lenny Kravitz op zijn facebookaccount bekend dat hij ook samen met de net overleden zanger een nummer had gemaakt, dat nog niet werd uitgebracht.

Na het zeer succesvolle album 5 verschijnt de Greatest Hits in 2000.

Kravitz haalt ook vaak de media met politieke acties die links georiënteerd zijn. In 1991 zet hij samen met de zoon van John Lennon het Give Peace A Chance-project op poten en neemt hij in 2003 samen met de Irakese zanger Kazem Al Sahir "We want peace" op. In 1992 schrijft & produceert Kravitz het Engelstalige debuutalbum van zangeres/actrice Vanessa Paradis. De twee hebben tevens een korte relatie.

Na het minder succesvolle album Lenny uit 2001 keert Lenny in 2004 weer terug met de hit "Where Are We Runnin'?" van het album Baptism, waarop hij muzikaal meer doet denken aan de vroegere albums. Ook "Lady" van dit album wordt een hit in de USA.

In februari 2008 is Kravitz' nieuwe album It's Time For A Love Revolution uitgekomen. Mogelijk gaat dit na een wereldtournee opgevolgd worden door een album dat Funk moet gaan heten, hoewel hij al bijna tien jaar beweert bezig te zijn met een dergelijk album. Later heeft Kravitz bekend gemaakt dat het album Black And White America gaat heten. Het wordt een dubbel-cd met rock en delen van zijn lang verwachte Funk album. Op de site van Kravitz staat dat het album in de zomer van 2011 wordt uitgebracht. De eerste single Come On Get It is 20 Februari 2011 uitgebrachtt.

Naast zanger is Kravitz ook acteur. Hij speelde mee in de film Precious (2009), die twee Oscars won.

Kravitz was van 1987 tot 1993 getrouwd met actrice Lisa Bonet. Samen hebben ze een dochter.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe weet ik of ik een alcoholprobleem heb?

Hoe weet ik of ik een alcoholprobleem heb?

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/7/8/20141118164630/media_xll_7285493.jpg

We horen zo vaak tegenstrijdige berichten over alcohol. Sommigen zeggen dat geheelonthouding de meest gezonde oplossing is, anderen menen dat enkele glazen per week gezonder zijn. En hoeveel kunnen we drinken zonder een probleem te kweken? Wij zetten alle vragen op een rijtje.

Hoeveel mag ik per week drinken?

De aangeraden limieten zijn drie à vier eenheden per dag voor mannen en twee à drie voor vrouwen. Het wordt ook aangeraden om minstens twee à drie alcoholvrije dagen in te lassen.

Vaak zijn we er ons niet van bewust hoeveel alcohol we per week nuttigen. Daarom gaan we ook zo gemakkelijk over onze limiet.

Waarom mag een man meer drinken dan een vrouw?

Een man kan meer drinken, omdat hij minder tijd nodig heeft om alcohol af te breken. Zo kan een vrouw ook meer alcohol in het bloed hebben, terwijl ze bijvoorbeeld even veel gedronken heeft als haar man.

Drinken tijdens de zwangerschap is trouwens absoluut af te raden. Het kan fysieke en mentale problemen bij het kind veroorzaken.

Drinken en rijden

De wettelijk norm werd vastgesteld op 0,5 promille. Hoeveel mag je nu eigenlijk drinken om niet over die limiet te gaan? Aangezien elk lichaam anders is, verschilt dan van persoon tot persoon.

Een gemiddelde man heeft na één pint 0,2 promille in het bloed. Voor sommigen zullen twee pinten echter al te veel zijn om nog te kunnen rijden. Bovendien loop je met 0,5 promille in het bloed 2,5 keer meer kans op een dodelijk ongeval. met 0,8 promille is dit 4,5 keer zoveel, met 1,5 promille 16 keer zoveel! Helemaal niets drinken is dus nog altijd de veiligste oplossing als je nog moet rijden.

Ontnuchteren

Het is een fabeltje dat koffie je doet ontnuchteren. Van cafeïne kikker je wel op, je zal je dus iets frisser voelen, maar het verandert niets aan het alcoholgehalte in je bloed.

Wees ook op je hoede voor de ochtend nadat je stevig ben uitgeweest. Je kan immers nog steeds dronken zijn als je opstaat.

Heb ik een probleem?

Alcohol wordt een probleem als het je gezondheid, relaties en/of werk beïnvloedt. Alcohol kan sluimeren en je onbewust meer en meer afhankelijk maken. Het verhaal van Michaël Niclaus is een eye-opener en kan voor veel mensen een hulp zijn. Op zijn website kan je ook nagaan of je al dan niet met een probleem zit. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michaël Borremans schenkt Gent fresco

Michaël Borremans schenkt Gent fresco "De Maagd"

http://static3.hln.be/static/photo/2014/10/6/14/20141118122022/media_xll_7284914.jpg

Op de klokkenstoel aan de Gentse stadshal is dinsdagmorgen het fresco "De Maagd" onthuld, een geschenk van kunstenaar Michaël Borremans aan zijn thuisstad. Meteen is op één van de meest prominente plaatsen in de stad de discussie geopend waar het meisje met haar zijdelings blik precies naar kijkt.

Borremans, die zelf niet aanwezig was op de onthulling omdat hij vindt dat het werk voor zich moet spreken, schilderde op de noordmuur op 3,5 meter hoogte een donkere fresco van 60 op 70 centimeter. Het meisje, met donkere haren en donkere kledij, en opvallend witte kraag, heeft een zijdelings blik die typisch is voor het werk van de hedendaagse Gentse kunstenaar. Uit haar ogen schijnen opvallende witte stralen van licht.

"Het zou kunnen dat haar ogen gericht zijn op de stadshal, maar het is gissen, ze kan ook naar een persoon kijken", zegt schepen van Cultuur Annelies Storms (sp.a). Borremans handtekende het werk aan de achterkant, de binnenkant van de klokkenstoel dus.

De Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) vindt het kunstwerk een veruitwendiging van de baseline van zijn stad. "Gent is een stad van kennis en cultuur. De uitstraling die de stad te bieden heeft, is niet voor een happy few, maar voor alle Gentenaars en bezoekers."

De fresco is een eerste werk van Borremans in de publieke ruimte. Cultuurschepen Storms wil de komende jaren nog meer inzetten op kunst in de publieke ruimte, volgend jaar komen er op de Korenmarkt kunstwerken van Ayse Erkmen en Ann Veronica Janssens.

Aan de schenking van Borremans is het recht verbonden om gedurende zijn leven kunstwerken aan te brengen op de vier sokkels van de stadshal. "Ik hoop persoonlijk dat hij ooit de inspiratie heeft om dat te doen", aldus nog Storms. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw deelt vijf jaar het bed met overleden moeder

Vrouw deelt vijf jaar het bed met overleden moeder

http://static1.hln.be/static/photo/2014/5/10/4/20141119113940/media_xll_7287094.jpg

De politie heeft in een huis in München het lichaam aangtroffen van een vrouw die vijf jaar geleden overleed. Haar dochter, nu 55 jaar, had het overlijden nooit gemeld. Meer nog: ze deelde al die tijd het bed met het intussen gemummificeerde lijk van haar moeder.

De 83-jarige moeder overleed in 2009. Een sociaal-assistente werd achterdochtig omdat ze de gepensioneerde dame al een hele tijd niet meer gezien had. De huisbaas werd op de hoogte gebracht. Die probeerde telefonisch contact op te nemen met de vrouw, maar werd telkens met een excuus afgescheept door de dochter.

De man stapte dan maar zelf naar het appartement, maar mocht er niet binnen. Hij schakelde de politie en de brandweer in. Die forceerden zich de toegang tot de flat. Daar vonden ze het lijk van de bejaarde vrouw in het tweepersoonsbed waar ook de dochter in sliep.

Bij haar ondervraging bekende de dochter dat haar moeder ergens in maart van het jaar 2009 was overleden. Waarom ze dat overlijden nooit had gemeld, is vooralsnog niet duidelijk. Een autopsie heeft inmiddels uitgewezen dat de dame een natuurlijke dood is gestorven. Haar dochter is intussen opgenomen in een psychiatrische inrichting. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dag als dakloze: zo voelt het om op straat te leven

Een dag als dakloze: zo voelt het om op straat te leven

klik op de foto om het filmpje te bekijken

Filmmaker Joseph Costello gaf zijn camera voor één dag aan Sandy, een dakloze man die leeft in de straten van Austin, Texas. De man toont hoe het voelt om niets of niemand te hebben. Deze pakkende video is het resultaat.

Sandy, een man van middelbare leeftijd, neemt de kijker mee op een tocht door Austin. De beelden maken pijnlijk duidelijk hoe moeilijk het is om te overleven op straat, ook al blijft de man er relatief opgewekt bij. Hij toont hoe het voelt om voortdurend kou te lijden, om je kleren te moeten verstoppen zodat niemand ze steelt, om iedere nacht een plekje te zoeken waar je niet bevriest.

"Ik ben dakloos, en daardoor hoor ik voor de meeste mensen in dezelfde categorie als de alcoholici en drugsverslaafden. En dat terwijl ik nooit een drankprobleem heb gehad", vertelt Sandy terwijl hij zich 's nachts probeert warm te houden met een slaapzak en wat karton. "Het enige dat er gebeurd is, is dat ik op mijn 24ste bij een kerk ben gegaan. Ik was een zeer devote Christen toen, en het was een van die groeperingen waar ze je compleet gek maken. Dat is waar ik aan denk voor ik ga slapen, en wanneer ik wakker word."

Sandy heeft een diploma in computerwetenschappen, en is regelmatig in de bibliotheek te vinden om het internet te raadplegen. "Ik blijf graag op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt, vooral in Oekraïne. Ik heb een liefde voor de cultuur daar, die ik heb leren kennen toen ik Russisch studeerde in Moskou."

Hij sluit de videoblog af met de boodschap dat niemand mogelijkheden aan zijn neus mag laten voorbijgaan. "De meeste dingen die het waard zijn om voor te leven, zijn al achter de rug voor mij. Trouwen, kinderen... Dat is allemaal al verdwenen. De tijd vliegt, laat het niet zonder jou voorbijgaan." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniet van je chocolade, binnen 5 jaar is het onbetaalbaar

Geniet van je chocolade, binnen 5 jaar is het onbetaalbaar

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/8/14/20141119071209/media_xll_7286684.jpg

Een reep chocolade, een Mars, met Sinterklaas een letter in je schoen. Het wordt luxe, want de prijzen rijzen straks de pan uit. Chinezen en Indiërs eten zo veel chocola, dat Afrikaanse cacaoboeren het niet meer kunnen bijbenen.

Het fotomoment is voor Chinezen net zo belangrijk als de chocola, weten ze bij Mars. De 'Chinese muur van chocolade' is dan ook de blikvanger in de net geopende M&M's winkel in Shanghai. De wand van 132 buizen, elk gevuld met M&M's in een bepaalde kleur, is ideaal voor een chocoladeselfie.

Mars maakte werk van deze vijfde flagship store ter wereld, de eerste in Azië. Niet gek, want Chinezen ontpoppen zich tot ware chocoholics. Kochten ze in 2010 samen nog 40.000 ton chocola, dit jaar is de afzet bijna verdubbeld, tot 70.000 ton. "Het is in China nu een hit om bij bruiloften een doosje chocola op tafel te hebben", weet Bob Stuurman van cacaohandel Huyser Möller in Edam. Hij handelt volop met Chinezen. "Vooral in de bovenlaag, maar dat zijn daar natuurlijk ook zomaar honderd, tweehonderd miljoen mensen"

Wereldmarkt
Omdat in andere opkomende landen als India en Brazilië ook steeds meer mensen geld hebben voor een reep of doos bonbons, explodeert de vraag naar cacao op de wereldmarkt. Daarnaast wordt in het Westen pure chocolade steeds populairder - met wel 70 procent cacao in plaats van de 10 procent in een doodgewone reep melkchocolade. Er ontstaat dus een gebrek aan de belangrijkste grondstof.

In 2020 is er een tekort van 1 miljoen ton cacao, goed voor ruim 7 miljard chocoladerepen, schatten grote chocoladefabrikanten als Mars en het Zwitserse Barry Callebaut. Nog 10 jaar verder en er is zelfs 2 miljoen ton cacao minder op de markt dan nodig om aan de vraag van consumenten te voldoen. Nu al slinken de voorraden: vorig jaar aten we met z'n allen enkele tienduizenden tonnen meer dan er werd geproduceerd.

Luxeproduct
Als niemand actie onderneemt kan chocola zomaar een luxeproduct worden, waarschuwde landbouwkenner Edward George van de Afrikaanse Ecobank. "Een beetje zoals champagne: iets dat we ons niet allemaal kunnen veroorloven." De afgelopen jaren steeg de prijs van cacao al flink. Een kilo was de afgelopen 7 jaar gemiddeld 87 procent duurder dan in de periode 1993-2007. Als het gat tussen vraag en aanbod nog groter wordt, is er voor het gewone volk straks alleen nog imitatiechocola, met smaakstoffen en palmolie in plaats van echte cacaoboter.

Leveranciers, voornamelijk kleine boeren in Ghana en Ivoorkust, slagen er namelijk niet in meer te produceren. "Cacao verbouwen loont niet", zo vat Hans Perk van ontwikkelingsorganisatie Solidaridad het probleem samen. "De boeren leven in armoede. Ze kunnen hun kinderen niet naar school sturen, laat staan dat ze kunnen investeren in extra productie"

Schaarste
Cacaoplanters in Afrika zien de opbrengst van hun lapjes grond juist alleen maar teruglopen door droogte, oude bomen en uitgeputte bodem. Kunstmest zou helpen, zegt ontwikkelingseconoom Kees Burger van de Universiteit Wageningen. "Maar de infrastructuur is in die landen tamelijk beroerd. Cacao wordt ver van de bewoonde wereld verbouwd, er is vaak gewoon geen winkel waar je kunstmest kunt kopen."

Als de prijzen stijgen door schaarste, neemt normaal gesproken het aanbod vanzelf toe, omdat het aantrekkelijker wordt om meer te produceren. Maar de cacaomarkt werkt niet zo soepel, weet Hans Perk. "De boeren zijn ongeorganiseerd en hebben geen toegang tot informatie en kredieten. Ze produceren bovendien zo weinig, dat hun inkomen marginaal blijft als ze wat meer per kilo krijgen."

Actie
De oplossing ligt in meer land, trainingen, leningen en betere meststoffen en planten voor de boeren, stelt Perk. De productie per hectare kan daarmee worden verdrievoudigd, schat hij. Diverse chocoladegiganten betalen mee aan projecten om dat voor elkaar te krijgen. Want hoge prijzen mogen dan aantrekkelijk lijken voor fabrikanten, als ze meer wereldburgers aan de chocola willen krijgen hebben ze juist belang bij voldoende aanvoer van cacao en bescheiden tarieven.

Perk pleit voor meer actie. Want er mag dit jaar dan wel onverwacht een recordoogst zijn binnengehaald in Ivoorkust, als de omstandigheden van de kleine producenten niet verbeteren krimpt de cacaovoorraad de komende jaren gestaag verder.

De Afrikaanse cacaoboer sterft namelijk langzaam uit. "Voor jonge mensen is cacao niet interessant. Zij zoeken een baan in de stad of gaan palmolie of rubber verbouwen. Dat levert veel meer op." (br.hln)


» Reageer (0)
18-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jennifer Rush - DestinyJennifer Rush - Destiny

Om haar te beluisteren klik op de foto

Jennifer Rush (geboren; Heidi Stern), Queens, New York, 28 september, 1960) is een Amerikaans zangeres. Rush is bekend geworden met het nummer: The power of love.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KU Leuven verbiedt studenten notities uit te wisselen tegen betaling

KU Leuven verbiedt studenten notities uit te wisselen tegen betaling

http://static2.hln.be/static/photo/2014/3/10/2/20141118092449/media_xll_7284527.jpg

Studenten van KU Leuven mogen samenvattingen van cursussen en notities van gegeven lessen voortaan niet meer tegen betaling aanbieden op het internet. Dat laat de KU Leuven weten.

Voortaan braaf zelf in elke les aanwezig zijn, wordt de boodschap voor alle studenten van KU Leuven. Het universiteitsbestuur wil het onderling verhandelen van notities en samenvattingen immers streng aan banden leggen. Op het internet was daar de laatste jaren een erg bloeiend en winstgevend handeltje rond ontstaan. Studenten speelden hun notities en samenvattingen door aan commerciële websites die deze dan tegen betaling verder verspreidden. Die praktijken wil de KU Leuven nu verbieden. "Als de studenten de websites informatie blijven doorspelen, zullen we juridische stappen moeten ondernemen", aldus vicerector Rik Gosselink.

Auteursrechten

Met samenvattingen en notities uitwisselen op zich, vindt de universiteitsraad niks mis. "In tegendeel, we moedigen die onderlinge ondersteuning zelfs aan", zo klinkt het bij Gosselink. Waar de KU Leuven wel een probleem mee heeft, is het winstbejag dat ermee gemoeid is. Want zodra er voor de studiehulp geld gevraagd wordt, wordt er volgens de universiteit een ethische grens overschreden.

Daarnaast worden volgens het bestuur op die manier ook de auteursrechten van de prof overschreden. Die is immers nog steeds geestelijk eigenaar van de stof die er doorgegeven wordt, en bijgevolg de enige die uit die gedachten ook munt zou mogen slaan. "Een student mag niet zomaar passages uit boeken of fragmenten uit lessen van profs vrijgeven en daar dan geld voor vragen", zo klinkt het beslist bij Gosselink. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond springt op ziekenwagen die 85-jarig baasje vervoert

Hond springt op ziekenwagen die 85-jarig baasje vervoert

http://static3.hln.be/static/photo/2014/8/4/3/20141118014536/media_xll_7283943.jpg

Buddy, een vierjarige beagle was niet van plan op een uitnodiging te wachten toen zijn baasje eind oktober opgehaald werd door een ziekenwagen in Texas. Zonder nadenken sprong de hond op het opstapje aan de wagen en reisde heel wat kilometers mee voor hij opgemerkt werd door voorbijrijdende automobilisten. Het vertederende verhaal werd sindsdien door verschillende plaatselijke media opgepikt.

De 85-jarige J.R. Nicholson uit Texas werd vorige maand naar het ziekenhuis gebracht na klachten van duizeligheid. Brian Wright, die meehelpt op de boerderij van de man, zou achteraf naar het ziekenhuis komen en eerst alles afsluiten. Hij merkte toen al op dat Buddy ontbrak, maar had naar eigen zeggen geen reden om bezorgd te zijn "want de hond komt altijd weer terug". Zo vertelde hij aan ABC News.

Maar toen Wright enige tijd later in het ziekenhuis arriveerde, kreeg hij van de verpleegkundigen te horen dat Buddy hem voor was geweest. "Ze vertelden me dat ze tussen de 25 en 30 kilometer hadden afgelegd toen een bestuurder teken deed en hen vertelde dat er een hond aan de zijkant van de wagen zat", aldus Wright. Het personeel haalde de trouwe viervoeter binnen en Buddy kon de rest van de rit in de wagen meerijden.

Hobbelige rit
De weg die Buddy aan de zijkant van de ziekenwagen aflegde, bestaat naar verluidt uit heuvels en bochten, een brug en een stuk snelweg. "De hond was niet gewond", zegt Wright. "Dat is de enige reden waarom het zo'n goed verhaal is."

Buddy werd enkele maanden geleden bij het asiel gehaald door Nicholsons dochter en de hond zou sindsdien regelmatig meegereden hebben op de voertuigen op de boerderij. Het is waarschijnlijk ook daarom - en omdat hij zijn baasje zag vertrekken - dat Buddy op de ziekenwagen sprong. "Ik denk niet dat hij zijn maatje wilde achterlaten", klonk het.

Media-aandacht
Nicholson mocht diezelfde dag al het ziekenhuis verlaten en zowel hond als baas stellen het goed, al moeten ze wel wennen aan die plotse media-aandacht. Wright hoopt vooral dat het verhaal andere mensen inspireert om twee dingen te doen: "Naar een asiel gaan en een hond in nood helpen en de hulpdiensten bedanken." (br.hln)


» Reageer (0)
17-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foo Fighters eerste headliner: daarom valt Rock Werchter een week vroeger

Foo Fighters eerste headliner: daarom valt Rock Werchter een week vroeger

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/0/12/20141112222053/media_xll_7273467.jpg

De eerste naam voor Rock Werchter is een feit en meteen is duidelijk waarom het festival een week eerder plaatsgrijpt: Foo Fighters zullen op donderdag 25 juni 2015 optreden in het Festivalpark in Werchter. Rock Werchter 2015 vindt plaats van donderdag 25 juni tot en met zondag 28 juni. De tickets voor het festival gaan in verkoop op zaterdag 29 november vanaf 9 uur via ticketmaster.be.

De komst van Foo Fighters kwam er volgens de organisatie van Rock Werchter op algemeen verzoek. De vrienden van het festival wordt elk jaar gevraagd hun wishlist over te maken. Foo Fighters nemen in dat lijstje dit jaar de bovenste plek in.

Rock Werchter schuift een weekend op om Foo Fighters op zijn affiche te hebben. De band keert immers eind juni al terug naar de Verenigde Staten. Op zaterdag 4 juli, Independence Day, spelen ze een show in Washington D.C..

Foo Fighters spelen volgend jaar voor de derde keer in hun 20-jarige bestaan in Werchter. De vorige passage dateert van 2005. Het nieuwe album 'Sonic Highways' kwam tot stand in acht iconische opnamestudio's en is Grohls ode aan de rijke Amerikaanse muziekgeschiedenis. Meer info vind je hier. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkoopt Ikea binnenkort ook doe-het-zelfkledij?

Verkoopt Ikea binnenkort ook doe-het-zelfkledij?

http://static3.hln.be/static/photo/2014/0/15/4/20141117105124/media_xll_7282339.jpg

Wie Ikea denkt, denkt aan meubels, accesoires en te weinig vijzen. De woorden 'kleding' en 'naaien' komen dan waarschijnlijk niet bij je op, maar daar zou binnenkort wel eens verandering in kunnen komen. Volgens experts heeft de meubelgigant immers alles in huis om zich binnenkort op de modeindustrie te storten.

Stefan Engeseth, een consultant van de Fortune 500, voorspelt dat Ikea binnen dit en een aantal jaar zijn eerste stapjes op de modemarkt zal zetten. "Het businessmodel van de Zweedse meubelfabrikant is perfect om kledij te gaan verkopen."

Klanten zouden zo het typische mix-and-matchen van de Ikeameubels kunnen toepassen op kledij. Je kiest de aparte onderdelen van je kledingstuk uit een gevarieerd aanbod aan stijlen, kleuren, mouw- en pijplengtes... en flanst het vervolgens thuis zelf in elkaar. Daarvoor zou enkel een minimum aan naaikunsten nodig zijn.

"Mode wordt zo iets heel persoonlijks, iets dat haaks staat op de wijdversprijde modeketens van vandaag", aldus Stefan. "Ikea zou op termijn zelfs de perfecte verkoper van bruidskledij zijn. Bruidjes hebben toch al zo'n specifieke wensen; zo kunnen ze hun jurk personaliseren." Ikea laat weten dat dit plan niet meteen voor de zeer nabije toekomst is, maar wij schrijven ons intussen toch alvast in voor naailessen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Primark opent in december winkels in Gent en Brussel

Primark opent in december winkels in Gent en Brussel

http://static3.hln.be/static/photo/2014/12/16/3/20141116173832/media_xll_7280793.jpg

Schitterend nieuws voor alle shopaholics, want Primark opent nieuwe filialen in België. Gedaan met lange treinreizen naar Luik, want vanaf december kan je voordelig shoppen in filialen in Gent en Brussel, net op tijd voor de feestdagen.

Op de hoek van de Langemunt en de Vrijdagsmarkt in Gent komt een filiaal met een oppervlakte van 4.500 m², laat Knack weten. Op 10 december opent de Ierse winkelketen de deuren in Brussel in de Nieuwstraat, op de plaats waar vroeger de Forever 21 was. Na een brand besloot Forever 21 de deuren definitief te sluiten, waardoor Primark nu die plaats kan innemen. Het Brusselse filiaal is met 3.000 m² iets kleiner dan dat in Gent. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geoffrey en Nathalie uit 'Boer zkt Vrouw' trouwen volgende zomer

Geoffrey en Nathalie uit 'Boer zkt Vrouw' trouwen volgende zomer

http://static0.hln.be/static/photo/2014/11/16/10/20141117094205/media_xll_7282255.jpg

Nathalie (23) en Geoffrey (19) zijn hét koppel uit de tiende jaargang van 'Boer Zkt Vrouw'. Na maanden verplicht stilzwijgen, verklappen ze hier voor het eerst alle details van hun romance: van de eerste kus tot het veelbesproken huwelijksaanzoek.

Dina Tersago beloofde dat de tiende reeks van 'Boer zkt Vrouw' een feesteditie zou worden. Ze heeft woord gehouden: voor het eerst in 10 jaar vond er nog tijdens de uitzendingen een huwelijksaanzoek plaats. De piepjonge maar dolverliefde Geoffrey uit Deinze ging op de knieen voor 'zijn boerinnetje' Nathalie.

"Het zit goed tussen ons en ik wilde tonen dat ik het echt meen", verklaart Geoffrey. "Dit was de enige en definitieve manier om te tonen dat ik 100 procent voor haar wil gaan. De gedachte dat ik de rest van mijn leven enkel nog met Nathalie zou zijn, schrikt me totaal niet af. Integendeel, ik wil niets liever."

Nathalie van haar kant had het aanzoek totaal niet zien aankomen. "Hij had een heel plannetje bedacht. De opnames waren dan wel al afgelopen, maar Geoffrey had een weekend naar Gent geregeld, met de camera's erbij.Tijdens onze wandeling begon er aan de stadhal plots muziek te spelen. Ik dacht dat hij had leren dansen. Leuk! (lacht) En toen ging hij ineens op z'n knieën." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ingenieurs binden strijd aan tegen epilepsie

Ingenieurs binden strijd aan tegen epilepsie

http://static1.hln.be/static/photo/2014/3/12/2/20141117060902/media_xll_7281962.jpg

Ingenieurs van de KU Leuven boeken veelbelovende resultaten in de strijd tegen epilepsie. Via computermodellen werken ze aan methodes om epileptische aanvallen vroegtijdig af te breken of te voorkomen. Dat bericht Metro vandaag.

Wereldwijd lijden 50 miljoen mensen aan epilepsie, een neurologische aandoening die gepaard gaat met terugkerende aanvallen. De meest gebruikte behandelingen zijn medicatie en chirurgie, maar bij 20 procent van de patiënten zijn die niet doeltreffend. Voor die patiënten biedt hersenstimulatie mogelijk een alternatief.

Ingenieur Roel Henckaerts zocht naar behandelingen voor twee soorten epilepsie: absences - aanvallen waarbij de patiënt het bewustzijn verliest - en mediale temporale kwabepilepsie - aanvallen die in de hippocampus optreden en een invloed hebben op het geheugen of de emotionele functies. Hij ontwikkelde wiskundige modellen van de hersenen die hij gebruikte om epileptische aanvallen te simuleren.

Het doel is om via zo'n model de start van een aanval op te sporen, zodat die via hersenstimulatie kan worden afgebroken of voorkomen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifant doodt begeleider en vlucht met toeristen op rug

Olifant doodt begeleider en vlucht met toeristen op rug

http://static3.hln.be/static/photo/2014/9/10/0/20141117085210/media_xll_7282215.jpg

Een olifant heeft in Thailand zijn begeleider gedood en is de jungle in gevlucht terwijl twee toeristen nog op de rug van het dier zaten. Dat meldt de lokale televisie.

Het incident met de mannetjesolifant gebeurde zondag tijdens een routinetocht in de provincie Phang Nga, op 500 kilometer ten zuiden van Bangkok. Het dier was loops en vertrappelde de begeleider. Daarna liep het dier de jungle in, terwijl twee Russische toeristen nog op de rug zaten. Drie kilometer verder zijn de olifant en de toeristen teruggevonden. Het dier werd verdoofd, waarna de toeristen omlaag konden klimmen.

Olifanten in razernij zijn heel gevaarlijk en zouden geen onderdeel van deze attracties mogen zijn, aldus Edwin Wieks, stichter van de Wildlife Friends Foundation of Thailand. Volgens Wieks zijn toeristen op zichzelf aangewezen, gezien resorts zelden gestraft worden voor ongevallen door de lakse ordehandhaving. (br.hln)


» Reageer (0)
16-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8-jarig meisje schrijft hartverscheurende brief aan agenten die haar verkrachting negeerden

8-jarig meisje schrijft hartverscheurende brief aan agenten die haar verkrachting negeerden

http://static2.hln.be/static/photo/2014/1/10/5/20141116111728/media_xll_7280345.jpg

Als meisje van vijf jaar zou je je over niks zorgen hoeven te maken en ongestoord met je vrienden moeten spelen. Tijdens een bezoekje aan een van haar mama's vriendinnen overkwam een Amerikaans meisje van vijf iets helemaal anders. Toen ze boven ging spelen met de twaalfjarige zoon des huizes, kreeg het woord 'spelen' een afschuwelijke betekenis. Het meisje werd gedwongen naar seksuele video's te kijken en werd daarna verkracht. Moedig als ze was, vertelde ze het hele verhaal de dag erna in tranen aan haar ouders en vervolgens aan de politie. De agenten beloofden de jongen aan te pakken, maar drie jaar later is er nog niets gebeurd. Om toch gehoord te worden, heeft het meisje, dat ondertussen acht jaar is, een hartverscheurende brief aan de agenten geschreven.

Door heel wat juridische fouten wacht het meisje al drie jaar op nieuws van de politie. Wanneer haar ouders polsen naar de stand van zaken, krijgen zij alleen maar slecht nieuws te horen. Zo werden er geen vingerafdrukken afgenomen en liet een DNA-onderzoek op zich wachten. Door de ontelbare blunders is de jongeman nog altijd niet gestraft. "Neem de volgende keer iemand van je eigen leeftijd" was het enige wat de politie ooit tegen de jongen zei.

Als slachtoffer was het meisje zo bedroefd dat de agenten geen tijd voor haar verhaal hadden. Ze besloot een pijnlijke brief aan elke officier die iets met de zaak te maken had te schrijven. Nu de brief door heel wat media opgepikt wordt, hoopt het meisje eindelijk gehoord te worden. Haar woorden zijn dan ook niet mals.

"Geachte,
Toen ik vijf jaar oud was, heb ik iets verschrikkelijk meegemaakt. Het was uw job om ervoor te zorgen dat alles juist afgehandeld zou worden en de dader een straf zou krijgen. Maar je hebt helemaal je job niet gedaan en hebt met diep teleurgesteld. Dat maakt me boos en verdrietig omdat ik nog maar een klein meisje was. Ik vijf jaar toen het gebeurde en drie jaar later merk ik dat er nog niets veranderd is.

Is het omdat hij 12 jaar oud was? Je had me erbovenop moeten helpen, maar duwde me dieper de put in. Agenten moeten volgens mij slechte mensen oppakken, maar dat deed je niet. Je hebt een grote fout gemaakt en zou beter moeten weten. Ik hoop dat je weet dat ik erg teleurgesteld ben. Ik vind dat je me een brief moet schrijven om je te verontschuldigen, want dat is wat ik doe wanneer ik 'sorry' tegen mijn vrienden wil zeggen.

Ik hoop dat je in de toekomst weet wat je doet." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze stam werd 10 jaar geleden 'gered' door tsunami

Deze stam werd 10 jaar geleden 'gered' door tsunami

http://static2.hln.be/static/photo/2014/12/16/14/20141114165752/media_xll_7278209.jpg

Het waren de mangrovebossen die de Irula's in Zuid-India beschermden tegen de tsunami, tien jaar geleden. Deze bossen vormen nu de basis van hun economische bloei.

Tien jaar geleden verwoestte de tsunami hele gemeenschappen langs de kust van India. Maar voor de Irula's, een stam van 25.000 mensen in Zuid-India, betekende de tsunami het begin van een bloeiperiode. Ze laten zien hoe een duurzame vorm van rampbeheersing kan bijdragen aan economische ontwikkeling, met behoud van een traditionele manier van leven.

De Irula's leven in Zuid-India, in de Nilgiribergen in de deelstaten Tamil Nadu en Kerala. Vanouds verdienen ze de kost met het vangen van ratten en slangen op akkers, aangevuld met inkomen uit loonarbeid. Voor 2004 stonden ze vaak bloot aan extreme uitbuiting. Ze verdienden niet meer dan 3.000 roepies (40 euro) per maand.

Maar nadat de tsunami had toegeslagen, werden ze officieel erkend als Geregistreerde Stam. Daardoor konden ze profiteren van overheidsregelingen, zoals de Wet op Bosrechten en initiatieven voor duurzame visserij. Dat heeft geleid tot een ware wederopstanding van de stam. Het inkomen van de Irula's in het Pichavaram Mangrove Forest in Tamil Nadu is gestegen tot ruwweg 21.000 roepies (280 euro). Zo'n 180 families profiteren van trainingsprogramma's en zelfhulpgroepen. De stamleden leren vissen, duurzaam vis kweken en krab vetmesten, waardoor ze ontsnappen aan een leven van dienstbaarheid aan de grote landeigenaren.

Mangrovewoud
En het belangrijkste is misschien nog wel dat bosbescherming steeds meer verweven raakt met hun dagelijks leven, iets wat ze zelf beschouwen als cruciale stap op op termijn te kunnen blijven bestaan. Het was namelijk
mangrovewoud dat de Irula's heeft behoed voor de verwoesting van de tsunami. Het Pichavaram Mangrove Forest, een woud van 1.100 hectare dichtbij Chidambaram in Tamil Nadu, beschermde de 4.500 Irula's die er wonen, met zijn complexe wortelsystemen en een ecosysteem dat een barrière is voor opkomend zeewater, golven en overstromingen. De tsunami eiste de levens van enkele leden, maar die waren op de dag des onheils niet in het mangrovebos.

De gebeurtenis opende de ogen van de leden van de stam voor de eigen kwetsbaarheid en voor het belang van de mangroves. Het leidde tot een grassroots initiatief onder de paraplu van de Wet op Bosrechten.
"Als dit allemaal niet was gebeurd, waren we nog steeds jagers-verzamelaars die ratten eten en op slangen jagen", zegt de 33-jarige Nagamuthu, een Irula. "Nu hebben we bosgrond gekregen voor een mangroveplantage en hebben we visrechten in het beschermde mangrovegebied."

De Irula's hebben zelfs wat opbrengst uit de kweek van pareloesters, waar veel proteïne in zit. "We hebben geleerd hoe we krabben moeten vangen en we hebben hulpmiddelen om ze in vet te mesten, dicht bij huis, in de kreken van het mangrovebos", aldus Nagamuthu.

Kanaalsysteem
De bewoners hebben geleerd hoe ze kanalen moeten graven op de milieuvriendelijke manier die bekendstaat als de "vissengraat", waardoor de getijdekreken tot aan de voordeur komen. Zo kunnen ze verse vis vangen voor het ontbijt. Dit kanaalsysteem, nu officieel door de regering aanbevolen, helpt de verzilting tegen te gaan, beschermt tegen afkalving van het bos en verhoogt de visopbrengst.

Samen met betere hulpmiddelen, zoals netten, boten, motoren en vallen, hebben vissersfamilies hierdoor hun leven volledig kunnen omgooien.
Bovendien hebben een paar dorpen een fonds opgericht waar ze 30 procent van hun inkomsten in storten. Daarmee hebben ze een tempeltje, een school en drinkwatervoorzieningen gebouwd voor negenhonderd families.

Het fonds heeft zelfs bijgedragen aan een waarschuwingssysteem dat per sms de vissers informeert over golfhoogte, windrichting en naderende orkanen. Een gesproken sms informeert vrouwen over gezondheid, hygiëne, ouderschapstoeslagen en minimumlonen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veiling Man Ray brengt 2,7 miljoen euro op

Veiling Man Ray brengt 2,7 miljoen euro op

http://static1.hln.be/static/photo/2014/2/3/5/20141116102253/media_xll_7280270.jpg

Een veiling van verschillende werken van Man Ray, die aangekondigd werd als de belangrijkste van de artiest in 20 jaar, heeft meer dan 2,7 miljoen euro opgebracht. Het duurste stuk, een olieverfschilderij, ging onder de hamer voor drie keer de verwachte prijs. Dat maakte veilinghuis Sotheby's zaterdagavond bekend.

Een vierhonderdtal werken waren te koop uit de nalatenschap van dadaïst en surrealist Man Ray: foto's, schilderijen, objecten, juwelen en films. De verkoop bracht 2,716 miljoen euro op, een "succes", zegt Sotheby's in een persbericht.

Een Europese privé-verzamelaar betaalde maar liefst 187.500 euro voor het schilderij "Much ado about nothing" (1949) uit de serie "Shakespearean Equations". Het schilderij was geschat op 60 à 80.000 euro. Een surrealistisch object, "Ce que manque à nous tous", een op een kleien pijp gemonteerde glazen luchtbel, ging de deur uit voor 133.500 euro. Een foto, het protret "Lee Miller au collier d'éponges", werd dan weer voor 79.500 euro verkocht (geschatte waarde 40 à 60.000 euro).

Een andere foto, "A l'heure de l'observatoire, les amoureux", steeg ver boven de geschatte waarde van 20.000 euro uit en ging voor 51.900 euro onder de hamer. De foto toont een van de bekendste werken van Man Ray, de lippen van Lee Miller tussen de wolken. De Amerikaanse fotografe was de muze en vriendin van Man Ray tussen 1929 en 1932.

Man Ray, die als Emmanuel Rudzitsky geboren werd in 1890 in Philadelphia, overleed in 1976 in Parijs. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monty: de bijzondere kater met 60.000 likes op Facebook

Monty: de bijzondere kater met 60.000 likes op Facebook

http://static3.hln.be/static/photo/2014/14/11/9/20141116090359/media_xll_7280244.jpg

Monty werd vorig jaar in huis gehaald door Mikala en Michael toen de kater drie jaar was en in een asiel verbleef. Het is een bijzonder beestje: het werd geboren zonder neusbeen en -brug. Maar dat belet het huisdier niet om 60.000 likes binnen te halen op zijn Facebookpagina.

De handicap van Monty zorgt ervoor dat hij vaak moet niezen, maar verder is het dier gezond en kan het vlot ademen.

Monty's baasjes richtten de pagina op omdat ze de poes zien als "ambassadeur" voor al wie er niet helemaal perfect uitziet in ieders ogen maar die toch fantastisch is.

En die boodschap slaat duidelijk aan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britten vinden kind alleen thuis laten een strafbaar feit

Britten vinden kind alleen thuis laten een strafbaar feit

http://static0.hln.be/static/photo/2014/13/16/4/20141115155504/media_xll_7279654.jpg

Ouders die een kind onder de twaalf jaar alleen thuis laten, zouden moeten worden vervolgd. Een meerderheid van de Britse ouders is die mening toegedaan, blijkt uit een vandaag gepubliceerde peiling in opdracht van The Times.

Uit de enquête, die is uitgevoerd door onderzoeksbureau YouGov, blijkt dat twaalf jaar de jongste leeftijd is waarop 61 procent van de ouders denkt dat hun kind wel een uurtje alleen kan blijven. Slechts een kwart van de ouders denkt dat over een tienjarige, en een achtjarige durft maar 7 procent alleen te laten.

Er is geen wet die bepaalt hoe oud kinderen moeten zijn voordat ze alleen kunnen blijven. Evenmin is wettelijk vastgelegd hoe oud een oppas minstens moet zijn. De meeste ouders denken dat een verantwoorde babysitter wel ouder dan veertien moet zijn.

De peiling is uitgevoerd nadat bekend was geworden dat een moeder die haar zesjarige zoontje drie kwartier alleen had gelaten, een waarschuwing van de politie had gekregen. (br.hln)


» Reageer (0)
15-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn gespierde vriend was vroeger een vrouw

Mijn gespierde vriend was vroeger een vrouw

http://static1.hln.be/static/photo/2014/18/8/2/20141115171431/media_xll_7279697.jpg

Veel koppels hebben wel een geheim voor elkaar, maar Charlotte Urie (20) had het geheim van haar vriend Kieran Moloney niet zien aankomen. De knappe spierbundel bleek vroeger immers een meisje te zijn.

Met zijn sterk ontwikkelde biceps, wasbordje en stoppelbaardje zou Kieran Moloney (23) zo aan de slag kunnen bij de Chippendales. Charlotte was dan ook stomverbaasd toen hij haar vertelde dat hij geboren werd als Ciara, een meisje. "Ik had dat nooit verwacht", vertelt de 20-jarige vrouw. "We waren een maand samen toen hij vertelde dat hij iets belangrijks te zeggen had. Ik was zo verbaasd, ik had helemaal niets gemerkt."

Kieran was dan ook bang dat Charlotte hem meteen zou verlaten. "Mijn vorige vriendinnen waren telkens beschaamd toen ik het hen vertelde, maar Charlotte reageerde geweldig. Ik was enorm opgelucht; eindelijk iemand die me graag ziet voor mijn persoonlijkheid, niet voor mijn lichaam."

Charlotte maakt er inderdaad geen drama van. "Ik was verbaasd, maar wist dat ik hem nog steeds graag zag. Het maakt me niet uit dat hij geboren werd als een vrouw." Kieran was in zijn kinderjaren nooit gelukkig met zijn gender. "Ik had geen interesse in vrouwenzaken. Ik huilde als mijn moeder mij een jurk aantrok, en haatte het dat ik borsten kreeg terwijl andere jongens een baard ontwikkelden. Toen ik 16 was, werd ik gediagnosticeerd als transgender.

Kieran onderging hormoonkuren en een borstamputatie, en trok naar de fitness om een mannelijker figuur te ontwikkelen. Met succes, want vandaag ziet hij er zo mannelijk uit als maar kan zijn.

Het koppel plant intussen ook al een familie. "Kieran moet zijn definitieve geslachtsverandering nog ondergaan, maar we zouden graag al aan kinderen beginnen", aldus Charlotte. "Kierans beste vriend wil onze spermadonor zijn, en ik weet zeker dat wij geweldige ouders zullen zijn." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste manier om je medicijnen in te nemen

De beste manier om je medicijnen in te nemen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/7/10/10/20141114134709/media_xll_7277710.jpg

Als het over medicijnen gaat, verkiezen veel mensen oplosbare tabletten. Hoe slecht de drankjes ook mogen smaken, ze zijn gemakkelijker voor wie er elke keer vijf minuten over doet om zijn pillen in te slikken. Gelukkig hebben wetenschappers nu de ideale manier ontdekt om je medicijnen in te nemen.

De universiteit van Heidelberg in Duitsland boog zich over dit specifieke probleem. Wie vaak zit te kokhalsen bij het innemen van medicatie en de rest van de dag een slechte smaak in zijn mond heeft, zal met de resultaten misschien geholpen zijn.

Volgens dokter Walter Haefeli neemt zo'n 10 procent van de patiënten zijn medicatie niet of allerminst correct omdat ze het moeilijk vinden om deze in te slikken. Hij ontwikkelde een methode hiervoor, die afhangt van de vorm van de capsules en tabletten.

Iedere pil neem je het best in met minstens 20 milliliter water. Voor poederige tabletten pas je best de 'flessenmethode' toe. Leg de pil op je tong en drink van een flesje met je lippen rond de opening. Slik de pil in tijdens de 'snelle zuigende bewegingen'.

Wie capsules moet innemen, gaat echter beter in een andere positie zitten. Ga rechtop zitten en neem een slok water in je mond. Kantel je hoofd naar voor en slik. Zo slik je als het ware naar boven. 88 procent van de deelnemers aan het onderzoek vond dit een gemakkelijkere manier om capsules in te slikken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te koop: originele Batmobile

Te koop: originele Batmobile

http://static1.hln.be/static/photo/2014/3/4/12/20141115072329/media_xll_7279302.jpg

De allereerste officiële 'Batmobile' staat te koop. Dat is niet de beroemdste tv-versie van George Barris maar die van ene Forrest Robinson. Hij begon in 1960 een Oldsmobile 88 uit 1956 samen met zijn vriend Len Perham te verbouwen tot Batmobile. In 1963 werd het resultaat officieel erkend door DC Comics.

De striplezers zullen ongetwijfeld in de Batmobile van Robinson een authentieker model zien dan de iconische Lincoln Futura uit de tv-serie eind jaren 60. De bijzondere wagen werd gebouwd in een schuur in New Hampshire en had kenmerken uit de stripverhalen van DC Comics uit de jaren 40-50, zoals de vleermuisneus vooraan en de enkele vin achteraan. Oorspronkelijk werd hij in blinkend zilver gespoten en reed Robinson er zelf mee rond.

ALL STAR Dairies (in dienst van DC Comics) huurde daarna de auto, liet hem herspuiten en nam hem als 'Batman's Batmobile' mee op promocampagne. Eind 1966 kreeg Robinson hem terug en hij verkocht hem voor nog geen 200 dollar.

De authentieke Batmobile werd dan 50 jaar lang verwaarloosd achtergelaten ergens in een veld in New Hampshire en werd pas in 2008 weer ontdekt. Begin 2013 kwam hij terecht bij Toy Car Exchange die de Batmobile in oorspronkelijke staat herstelde. Het voertuig kreeg het label 'de eerste officieel erkende voor zover geweten' mee.

En op sinterklaasdag dit jaar wordt de Batmobile uit 1963 geveild in Dallas door Heritage Auctions. Het openingsbod is vastgelegd op 90.000 dollar (72.000 euro). Een bedrag tot nog ver ligt van de 4,62 miljoen dollar die vorig jaar in januari werd neergeteld voor de originele Batmobile uit de tv-serie van 1966. Bieden kan vanaf maandag. (br.hln)


» Reageer (0)
14-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.400 kinderen per jaar hebben dringend de warmte van een pleeggezin nodig

"400 kinderen per jaar hebben dringend de warmte van een pleeggezin nodig"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/6/9/20141113224353/media_xll_7276329.jpg

Jaarlijks worden er zo'n 6.000 kinderen opgevangen in een pleeggezin. Maar elk jaar zijn er ook 400 kinderen die geen gezin vinden. Zij komen dan in een jeugdinstelling terecht. "Wat loopt er mis?" Dat vraagt onderzoeksprogramma 'Panorama' zich af.

Het grote probleem van de pleegzorg blijkt de grote onbekendheid van het systeem. Doordat het statuut van 'pleegouder' veel te onduidelijk is, worden veel potentiële ouders afgeschrikt. Terwijl er in Vlaanderen wel genoeg kandidaat adoptie-ouders zijn, is er aan pleegouders een groot gebrek.

Onbekend is onbemind

Ongeveer 2.700 Belgische pleegkinderen zijn momenteel op zoek naar een gezin. Dat aantal is zorgwekkend groot. Dat vindt ook Vlaams parlementslid Lorin Parys (N-VA). Volgens hem wordt pleegzorg in onze samenleving nog veel te stiefmoederlijk behandeld en daar moet dringend verandering in komen. Hij schreef de problematiek dan ook neer in zijn boek 'De Vergeetput'. De vele pleegkinderen in ons land die nog steeds op zoek zijn naar de warme omgeving van een gezin, hebben dringend een stem nodig, want, zo zegt hij, "onbekend is onbemind." 

Parys is ervan overtuigd dat een kind zo lang mogelijk thuis moet blijven, maar als de thuissituatie te gevaarlijk is of het kind er te kwetsbaar wordt, dan is het gebaat bij plaatsing in een pleeggezin. Die situatie is veel beter dan een opname in een instelling. "De goede zorgen van professionals, hoe hoognodig ook, zijn nooit te vergelijken met de warmte van een gezin." Kinderen hebben die stabiliteit en zekerheid echt nodig voor een normale persoonlijke ontwikkeling.

Statuut

Een extra moeilijkheid voor kinderen in een pleeggezin, is het paradoxale statuut dat zij en hun pleegouders hebben. Doordat pleegkinderen niet door het opvangende gezin geadopteerd worden, blijven de ouderlijke rechten bij de biologische ouders liggen. Daardoor ontstaan soms lastige situaties.

Zo mogen de kinderen bijvoorbeeld geen plaats innemen op klasfoto's, want pleegkinderen onder de 18 jaar moeten anoniem blijven. Daarnaast mogen pleegouders wel met hun kind naar de dokter gaan, maar een operatie toestaan, mogen ze dan weer niet. Ook het haar van hun pleegkind laten knippen mag, het volledig 'van stijl veranderen' dan weer niet.

Eenzaamheid

Die vreemde situaties zorgt er, samen met de gezinssituatie voor dat pleegkinderen zich vaak eenzaam voelen. "Mijn pleegdochter wordt vaak gezien als een curiosum", getuigt een pleegmoeder." Op die manier groeien pleegkinderen niet alleen op zonder specifieke peers die in dezelfde situatie zitten, maar worden ze ook vaak expliciet speciaal behandeld.

Daardoor worden pleegkinderen vaak nog onzekerder dan ze al zijn. "Ik voel me door alle speciale regelingen en reacties altijd een beetje buitengeduwd", geeft een jongen aan. "En dat terwijl we toch niets misdaan hebben."

Sensibiliseren

Daarbij komt nog eens dat veel mensen niet weten waarom pleegkinderen uit hun gezin worden weggehaald. Veel mensen blijken te denken dat de schuld daarvoor bij de kinderen zelf te zoeken is, maar dat is helemaal niet zo: pleegkinderen gaan naar een opvanggezin omdat het bij hun eigen ouders niet veilig is.

In de benarde situatie van het Vlaamse pleegkind moet duidelijk dringend verandering worden gebracht. Daarom wil 'Panorama' in samenwerking met kinderpsychiater Peter Adriaenssens en Pleegzorg Vlaanderen meer kandidaat-ouders sensibiliseren over de problematiek. Zo hopen ze meer mensen te mobiliseren tot het in huis nemen van een pleegkind. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw (91) ontwaakt in lijkenhuisje, elf uur nadat ze dood was verklaard

Vrouw (91) ontwaakt in lijkenhuisje, elf uur nadat ze dood was verklaard

http://static0.hln.be/static/photo/2014/8/14/5/20141114105142/media_xll_7277255.jpg

Een 91-jarige vrouw die al elf uur in het lijkenhuisje lag, bezorgde de staf van het mortuarium de schrik van hun leven toen ze plots begon te bewegen in de lijkzak.

De Poolse Janina Kolkiewicz was elf uur eerder dood verklaard door haar huisarts. Na haar miraculeuze herstel, kloeg ze tegen haar familieleden dat ze het koud had.

De ziekenhuisdirectie onderzoekt hoe het kan dat de bejaarde vrouw naar het mortuarium werd gestuurd. Eens terug thuis, slikte de vrouw haar wedervaren door met een kom warme soep en pannenkoeken, zo meldt de Poolse krant Dziennik Wschodni.

De nicht van de vrouw had de dokter gebeld toen haar tante op een ochtend niet meer leek te ademen en geen polsslag meer leek te hebben. Na een kort onderzoek werd de vrouw dood verklaard en overgebracht naar het mortuarium. De familie van de vrouw begon meteen aan de voorbereidingen van haar begrafenis. "Ik was zeker dat ze dood was", verklaarde dokter Wieslawa Czys tegenover tv-zender TVP. "Ik sta versteld, ik begrijp niet wat er gebeurd is. Haar hart klopte niet meer, ze ademde niet meer". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werelddiabetesdag legt focus op gezond ontbijten

Werelddiabetesdag legt focus op gezond ontbijten

http://static0.hln.be/static/photo/2014/0/10/5/20141114110116/media_xll_7277285.jpg

Start de dag met een gezond ontbijt. Dat is de boodschap van Werelddiabetesdag vrijdag. In het Gentse UZ kregen alle patiënten vrijdag, naast hun dagelijks evenwichtig ontbijt, een folder met handige tips.

Ter herinnering: een evenwichtig ontbijt bestaat onder meer bruin- of volkorenbrood of ter afwisseling ontbijtgranen zonder toegevoegde suikers, een mespuntje vetstof per snede brood (dat de nodige vetoplosbare vitaminen levert), zoet en mager beleg volgens het half-en-half principe, een (mager of halfvol) melkproduct of een calciumverrijkt sojaproduct, een stuk vers fruit en tot slot water, koffie of thee.  

"Veel mensen schenken weinig aandacht aan een gezond ontbijt, terwijl het een eerste stap is in een gezonde voeding en elementair in zowel de preventie als de behandeling van diabetes", zegt professor Guy T'Sjoen (Endocrinologie en Stofwisselingsziekten UZ Gent). "Het systematisch overslaan van een ontbijt geeft een veel grotere kans op de ontwikkeling van diabetes op latere leeftijd."

Professor T'Sjoen wijst erop dat obesitas voor tachtig pct aan de oorzaak ligt van ouderdomsdiabetes (type 2), terwijl 70 procent ervan kan vermeden worden door een gezonde voeding, levensstijl en meer beweging. Ook bij type 1 patiënten, de auto-immuunziekte waarbij het lichaam geen insuline aanmaakt, is een gezonde voeding een essentieel onderdeel van de behandeling, naast de medicatie. Bovendien kan het ook complicaties vermijden aan nieren, ogen of zenuwen.

Ook omwille van de kostprijs kan diabetes beter vermeden worden, een jonge patiënt kost de maatschappij jaarlijks 1.600 euro, bij oudere patiënten kan dat oplopen tot 5.600 euro. "Tien tot vijftien procent van het totale gezondheidsbudget gaat naar de behandeling van diabetes. De cijfers lopen uiteen, maar 1 op de 12 tot 1 op de 20 Belgen lijdt eronder en tegen 2030 wordt verwacht dat het cijfer stijgt naar één op de tien."

Naast de sensibiliseringsactie vindt aan het UZ Gent nog een praatcafé plaats, waarbij artsen, diëtisten en patiënten ervaringen uitwisselen over de haat-liefdeverhouding tussen voeding en diabetes. Amper 57 procent van de patiënten ziet echter een diëtiste, terwijl de kosten in principe terugbetaalbaar zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén kaart voor trein en bus

Eén kaart voor trein en bus

http://static2.hln.be/static/photo/2014/11/1/6/20141114081819/media_xll_7277106.jpg

Vlaamse reizigers kunnen binnenkort eindelijk met één chipkaart zowel bus als trein nemen. "Vanaf eind volgend jaar kan je een Vlaams busabonnement combineren met één voor de NMBS, op één zogeheten Mobib-kaart", luidt het bij De Lijn.

Pendelaars zijn al jaren vragende partij voor een kaart die je op elk openbaar vervoersmiddel kan gebruiken. Het vergt immers minder rompslomp en de kans is kleiner dat je één van je abonnementen vergeet en een boete moet betalen. In 2006 sloten de gewesten al een akkoord om werk te maken van één uniek ticket. De projecten liepen jaren vertraging op, maar nu komt er eindelijk schot in de zaak. In februari volgend jaar kunnen Waalse reizigers al een bus- en treinabonnement combineren op één chipkaart. Eind 2015 is dat ook mogelijk bij De Lijn.

"De Mobib-kaart is zo groot als een bankkaart en blijft vijf jaar geldig, wat overeenkomt met de gemiddelde levensduur van een chip", zegt Tom Van de Vreken, woordvoerder van De Lijn. "Reizigers betalen 5 euro om er eentje te laten aanmaken." Volgens Van de Vreken wil de Vlaamse busmaatschappij het ook snel mogelijk maken om tienritten-kaarten van De Lijn en de Brusselse MIVB op de kaart te zetten. "Daarvoor lopen nu al testen."

Federaal minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) laat nog weten dat de migratie van NMBS-biljetten naar Mobib-kaarten alvast gepland staat in de loop van 2016. (br.hln)


» Reageer (0)
13-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaak last van blaren? Wat je beter niet doet

Vaak last van blaren? Wat je beter niet doet

http://static3.hln.be/static/photo/2014/8/12/12/20141113112046/media_xll_7274652.jpg

Heel wat lopers en liefhebbers van ballerina's of stileto's krijgen ermee te maken: blaren. Het goede nieuws is dat ze al na enkele dagen verdwijnen, het slechte nieuws is dat ze irritant of zelfs pijnlijk zijn. Toch zit er niet veel meer op dan te wachten tot de vochtige bulten vanzelf verdwijnen.

Blaren worden veroorzaakt door herhaaldelijk trauma aan de huid, dat legt dermatoloog Lauren Ploch uit. "Wrijving zet de huid onder druk, wat leidt tot de scheiding van de huidcellen. Vaak begint het met een klein roze plekje dat brandt of tintelt en dat witter wordt als de toestand verergert. Dan komt er vocht in de holte die veroorzaakt wordt door de aanhoudende wrijving. Uiteindelijk krijg je de bekende bult."

Het vocht moet helder zijn of er kan wat bloed in zitten. Als de vloeistof geel of groen wordt of de zone rond de blaar is rood en pijnlijk, dan heb je mogelijk een infectie en stap je best zo snel mogelijk naar een dermatoloog. Ook een bloedblaar laat je best nakijken als die donker van kleur is. Dan kan dat namelijk een teken van iets anders zijn, bijvoorbeeld gordelroos.

Als het om een doorsnee blaar gaat door lang te lopen of te wandelen, dan is je grootste zorg hoe deze zo snel mogelijk kwijt te raken. De beste behandeling is gewoon geduldig te zijn. Als het echt niet anders kan, dan kun je het vocht vrijlaten wanneer je druk ervaart. Dit doe je best door aan de zijkant te prikken met een steriele naald. Zo kan het vocht weg en neemt de bult af. Probeer de huid zo intact mogelijk te houden. Dit doet namelijk dienst als een natuurlijk verband. Als de blaar uit zichelf gesprongen is, dan kun je het best reinigen met zeep en water. Maak een barrière met de overgebleven hoeveelheid huid en plak er dan een pleister op.

Als je vaak last hebt van blaren, zal je er alles aan doen om dit in de toekomst te voorkomen. Een vochtige, warme huid is gevoeliger voor dit probleem. Vermijd slecht passende schoenen en draag nieuwe exemplaren niet te lang aan een stuk, maar bouw de lengte langzaam op. Dikke antizweetsokken zijn efficiënt om blaren te voorkomen, maar ook versleten paren die hun vorm verloren zijn, kunnen het risico verhogen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigen kippen? Eet niet meer dan drie eieren per week

Eigen kippen? Eet niet meer dan drie eieren per week

http://static1.hln.be/static/photo/2014/15/5/0/20141113143735/media_xll_7275495.jpg

Er zit meer dioxine in eieren van kippen die mensen thuis houden, dan in eieren die in de winkel worden gekocht. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vandaag op basis van onderzoek dat ze heeft laten uitvoeren. Maar als mensen niet meer dan drie eieren per week eten, sowieso al het advies van het Voedingscentrum, is het gezondheidsrisico volgens de NVWA "verwaarloosbaar klein".

Dat er dioxine in de eieren zit, komt doordat hobbykippen hun voer van de grond pikken. Daarbij krijgen ze ook grond binnen, met daarin de dioxines. Uit het onderzoek, dat gedaan is op verschillende plekken in Nederland, blijkt dat er geen regionale verschillen zijn wat betreft dioxinegehaltes in eieren. "Het gaat dus niet om sterk vervuilde grond maar om de milieuverontreiniging die in heel Nederland aanwezig is", aldus de NVWA.

Mensen die wat willen doen aan de dioxine in hun eieren, kunnen de dieren voeren vanuit een bak, tegels aanleggen of de grond in en rond de ren vervangen door schone grond of zand. De NVWA wijst erop dat dioxines onder andere afkomstig zijn van verbrandingsovens of as. Als er dus verbrandingsovens zijn in de buurt van de ren, raadt de NVWA aan die weg te halen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Net geen twee meter verschil: grootste en kleinste man op aarde samen op de foto

Net geen twee meter verschil: grootste en kleinste man op aarde samen op de foto

http://static1.hln.be/static/photo/2014/18/1/8/20141113153828/media_xll_7275593.jpg

Indrukwekkende beelden uit Londen. Daar poseerden Sultan Kösen (rechts) en Chandra Bahadur Dangi (links) samen op de foto ter gelegenheid van Guinness World Record Day. De eerste wordt met zijn 251 cm gezien als de grootste man op aarde. De andere met zijn 54,6 cm is dan weer de kleinste. Het verschil: 196,4 cm!

Het was de eerste keer dat beide heren elkaar ontmoetten. Hun trip naar Londen is er een om de zestigste verjaardag van het Guinness World Record Book in de verf te zetten. De Turk Kösen (31) mag zich sinds 2009 's werelds grootste man noemen en 'sleept' ook het record van de grootste handen ter wereld met zich mee. De 63-jarige Nepalees Dangi is dan weer de kleinste man die ooit door Guinness werd opgemeten. Van zijn vijf broers zijn er drie kleiner dan 1,20 m. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij black-out hebben dieven vrij spel

Bij black-out hebben dieven vrij spel

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/3/5/20141113081106/media_xll_7273895.jpg

De regering heeft aan lokale overheden en politie gevraagd om extra uit te kijken voor inbrekers als er een stroompanne komt. Als duizenden beveiligingssystemen tegelijk uitvallen, hebben boeven haast carte blanche. Bewakingsbedrijf Securitas is bezig met een noodplan.

Bewoners van steden en gemeenten die in het afschakelplan zitten, moeten niet enkel rekening houden met verkeersproblemen of met elektrische toestellen die uitvallen. Er is ook een reëel risico op verhoogde criminaliteit. Als de overheid straks beslist om enkele uren lang de stekker uit te trekken in een groot stuk van het land, betekent dat dat duizenden bewakingscamera's en alarmsystemen op bedrijventerreinen én bij particuliere woningen tegelijk uitvallen of minstens even gestoord worden.

"En dat zal in één klap voor evenveel alarmen in onze meldkamers zorgen", zegt Frank Bouchet, Area Manager Mobile & Monitoring bij Securitas. "Ik kan niet ontkennen dat we daarmee bezig zijn."

Politiediensten vrezen dat dievenbendes dankbaar gebruik zullen maken van de chaos die dan zou ontstaan. "Ook wij tasten in het onzekere", zegt een expert bij de politie. "Maar we hebben dezelfde grote troef als de inbrekers: het wordt aangekondigd. Zij weten waar ze eventueel kunnen toeslaan, maar ook wij weten waar de risicogebieden zich bevinden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal diabetespatiënten in 15 jaar tijd verdubbeld

Aantal diabetespatiënten in 15 jaar tijd verdubbeld

http://static0.hln.be/static/photo/2014/4/7/14/20141112133832/media_xll_7272539.jpg

België ontsnapt niet aan de explosie van diabetes, een ziekte die wereldwijd nagenoeg 350 miljoen personen treft. In de gezondheidsenquête van 2013 beweert 5,3 procent van de bevolking ouder dan 15 jaar in België te lijden aan diabetes type 1 of 2. In 2008 bedroeg dit cijfer 4,2 procent. Tegenover 1997 (2,7 procent) is dit een verdubbeling. Dat meldt het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV-ISP) naar aanleiding van Werelddiabetesdag op 14 november.

De aanzienlijke toename van het voorkomen van de ziekte in België is des te verontrustender, omdat diabetes volgens de ramingen van de Wereldgezondheidsorganisatie tegen 2030 de op zes na grootste sterfteoorzaak in de wereld zal zijn, stipt het WIV aan.

Gezien de toename van het aantal diabetespatiënten, hoofdzakelijk type 2 (of ouderdomsdiabetes), en het feit dat de ziekte best op een aangepaste manier in een vroeg stadium wordt behandeld, hebben de Belgische gezondheidsinstanties het zorgsysteem voor patiënten behandeld met injecties van antidiabetica uitgebreid met zorgtrajecten. Zo'n zorgtraject maakt het mogelijk om de aanpak, de behandeling en de opvolging van de diabetespatiënt te organiseren en te coördineren.

"Aangezien de zorgtrajecten recent zijn gestart, kunnen we nog niet echt nagaan in welke mate de gezondheid van de patiënten erop vooruitgegaan is, maar de eerste resultaten wijzen op een positieve evolutie van de kwaliteit van de zorgverlening, zodra de patiënten in het programma zijn opgenomen", aldus dr. Viviane Van Casteren.

"Tussen 2001 en 2013 hebben we via de gezondheidsenquêtes een heel duidelijke evolutie van de therapeutische aanpak van diabetes vastgesteld. Het percentage patiënten die een aangepast dieet volgen is gedaald, net zoals het aantal patiënten die behandeld worden met insuline. Het percentage patiënten die worden behandeld met orale antidiabetica is integendeel gestegen", stelt dr. Johan Van der Heyden.

Volgens de recentste gezondheidsenquête werd 96 procent van de diabetespatiënten opgevolgd door een arts of een andere gezondheidswerker. Achtentwintig procent van deze patiënten werd behandeld met injecties van insuline, 80 procent met orale antidiabetica en 15 procent met injecties van insuline en orale antidiabetica. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we huilen van geluk en lachen van de zenuwen

Waarom we huilen van geluk en lachen van de zenuwen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/8/11/20141113021143/media_xll_7273781.jpg

Hebt u zich ooit al eens afgevraagd waar die tranen van vreugde vandaan komen, waarom sommige mensen beginnen lachen uit nervositeit of schreeuwen wanneer ze te opgewonden raken? Wetenschappers aan de Amerikaanse universiteit van Yale menen het antwoord daarop nu gevonden te hebben, meldt Metro.

Volgens een team van psychologen zorgen deze reacties, die het tegenovergestelde lijken te reflecteren van de emoties die we eigenlijk voelen, ervoor dat ons lichaam een soort van "emotionele balans" kan herstellen en "de intense gevoelens onder controle houdt".

Wanneer een emotie met andere woorden 'te' krachtig wordt, proberen onze hersenen die gevoelens weer naar een 'gezond' niveau te brengen. Dit, door ons lichaam in de andere richting te duwen: door de tegenovergestelde emotie te ervaren.

"De reacties lijken plaats te vinden wanneer we overweldigd worden door sterke, positieve emoties en mensen die dit ervaren lijken zich beter te herstellen van die krachtige emoties", zegt Oriana Aragon, die het onderzoek leidde. "Deze inzichten geven ons een beter begrip van hoe mensen hun emoties uitdrukken en beheersen wat van belang is in verband met de mentale en fysieke gezondheid, de kwaliteit van onze relaties met anderen en zelfs het samenwerkingsverband."

Het onderzoeksteam ontdekte dus dat mensen die negatief reageren op positief nieuws de intense emoties snel(ler) onder controle hadden. Maar het bleek ook in de tegenovergestelde richting te werken: diezelfde mensen bleken ook een betere grip te hebben op hun emoties wanneer ze geconfronteerd worden met bijvoorbeeld gevoelens van angst.

Vreemd genoeg heeft deze 'emotionele balans' niet enkel betrekking op onze emoties, maar ook op onze handelingen: mensen die baby's ongelooflijk schattig vinden, kunnen het - vanwege diezelfde reden - niet laten om in hun wangen te knijpen. (br.hln)


» Reageer (0)
12-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de vleugels van een glazen vlinder

http://oi41.tinypic.com/2guipna.jpg

De stroom van het leven
voelde te zwaar voor jou
het water te woelig
en veel te diep
je probeerde wel te springen
van steen naar steen
maar kon de stroming niet ontwijken
en je viel
steeds vaker
steeds harder
tot je niet meer op kon staan
en uitgeput bleef je liggen
liet je ogen
verlangend over de oevers dwalen
maar je hart had het afscheid
reeds herkend

in jouw handen openden zich
de vleugels van een glazen vlinder
breekbaar teer en zo vertederend mooi
en je liet hem vrij
je sloot je ogen
en liet jouw heden en verleden los
liet je drijven
tegen de stroom in
en onder het fladderen van zijn vleugels
blies jij je laatste adem uit


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriend Herr Seele maakt schetsen van laatste momenten brandweerman

Vriend Herr Seele maakt schetsen van laatste momenten brandweerman

http://oi60.tinypic.com/ixyut5.jpg

De laatste momenten van Kevin Chalmet werden door zijn vriend Peter van Heirseele, beter bekend als tekenaar Herr Seele, in schetsen vastgelegd. Dat meldt van Heirseele op zijn facebookpagina.

"Mijn goede vriend Kevin is deze ochtend overleden, na euthanasie", stelt van Heirseele in het Engels.

"Het was een blije, zonnige bijeenkomst van zowat 15 mensen. Vrienden, zijn partner, zijn moeder... in een appartement aan de Belgische kust, in Wenduine. Ik had een schetsboek bij me en maakte zwart-wit inkttekeningen tot het einde".

"Toen de dokter uiteindelijk arriveerde, vroeg hij iedereen de kamer te verlaten, behalve Nathalie (zijn partner) en ikzelf. Ik bleef tekenen, verborgen in een hoek van de kamer. Het was goed om op dat moment te tekenen, een artiest moet genereus zijn".

"Enkele seconden voor hij overleed, gooide hij me een vriendelijke blik toe, omhelsde hij zijn partner. Er waren tranen. (En er werd getekend, ik gaf het niet op). Toen, nadat hij in slaap was gebracht in de sofa, gaf de dokter hem de euthanasiepil. Hij overleed na enkele minuten, zeer vredig met een glimlach op zijn gelaat. Hij had die glimlach tot het laatste moment..."

"Ik moest denken aan de woorden van Dorothé Sölle, de theoloog (hoewel Kevin een vrijmetselaar was): 'Sommige mensen die we op straat tegenkomen zijn eigenlijk heiligen. We letten niet op ze, maar ze leven tussen ons'. Het is waar, we herkennen het heilige niet. Kevin was ongetwijfeld zo'n persoon, een heilige (hoewel hij niet graag zou hebben dat ik dit zeg). De tekeningen volgen over enkele dagen. Bedankt, Kevin".

Van Heirseele liet de schetsen bij de familie. Er was ook een fotograaf. "Het plan is om tekeningen en foto's te bundelen", laat van Heirseele nog weten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wil in schoonheid afscheid nemen

Brandweerman Kevin Chalmet (34) uit Wenduine stapt vandaag uit het leven.Ik wil in schoonheid afscheid nemen"

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/7/2/20141112070915/media_xll_7271672.jpg

Brandweerman Kevin Chalmet (34) uit Wenduine stapt vandaag uit het leven. Hij leefde jarenlang met een zeldzame en zeer pijnlijke hersentumor. "Ik neem liever afscheid in schoonheid", vertelde de man gisteren nog. Met een open brief hoopt hij onder meer het taboe rond euthanasie te verbreken.

Kevin Chalmet (34) uit Wenduine, beroepsbrandweerman bij het korps van Brugge, neemt vandaag in intieme kring afscheid van het leven. In mei 2009 werd bij Kevin de zeldzame brughoektumor vastgesteld in de hersenen, waardoor hij helse pijnen ondergaat. Smaak en geur heeft hij niet meer. Na een zoveelste operatie afgelopen zomer, besloot de man voor euthanasie te kiezen. Gisteren nam hij nog de tijd om zijn verhaal te doen. "In mei 2009 was ik onderweg met de ambulance toen we iemand moesten reanimeren. Plots zag ik rare beelden. Toen we op spoed waren met de patiënt, heb ik aan de spoedarts verteld wat ik voelde. Hij dacht eerst aan epilepsie. Diezelfde dag nog ben ik bij de neuroloog geweest, maar de epilepsietest was negatief. Daarna onderging ik voor de zekerheid een CT-scan. Daarop was een tumor te zien van een duim groot. Plots stond mijn wereld even stil", vertelde Kevin. "Mijn zus stierf aan kanker toen ik zeven jaar was. Die beelden kwamen ineens weer naar boven."

De brandweerman onderging ondertussen talrijke operaties en experimentele testen, maar besloot afgelopen zomer dat hij liever in schoonheid afscheid nam van het leven. Hij zal zijn lichaam aan de wetenschap schenken. "Twee en een half jaar geleden is die gedachte voor het eerst naar boven gekomen. Mijn vriendin en ik hebben daar gewoon over gepraat tussen de soep en de patatten. Eenmaal je ernstig ziek bent, denk je daar sowieso over na. Na een tijdje is dat gewoon een onderwerp als een ander. Voor mijn vriendin kwam de beslissing dan ook niet echt als een schok. Ze heeft mij bovendien enorm hard gesteund. Het is een pracht van een vrouw." Vriendin Nathalie Van Moorter (37) was nog maar zes maanden samen met Kevin toen hij het nieuws over de tumor vernam. Ze is al die tijd bij hem gebleven en begrijpt de moeilijke keuze van Kevin. "Elke dag ben ik bij hem en ik zie duidelijk wanneer hij veel pijn heeft. Chapeau dat hij het zolang volgehouden heeft", treedt ze hem bij.

Kevin verspreidde afgelopen week ook een open brief met als titel: 'Ik neem afscheid van jullie, maar wat gaan jullie met de toekomst doen?'. Hij stelt enkele vragen over de brandweerhervorming en over het leven zelf. "Ik wil dat de mensen die mijn brief lezen stilstaan bij mijn vragen. Ik stel er onder andere dat het debat over euthanasie voor mij nog opener mag gebeuren. Er rust nog altijd een taboe op in sommige delen van de maatschappij. Het is niks om je over te schamen als je daarvoor kiest. Ook euthanasie voor kinderen moet volgens mij kunnen. Door die keuze kan je een mooi en waardig einde maken aan je leven." Vorige week leegde Kevin al zijn kastje in de brandweerkazerne. "Ik heb er nog een kop koffie gedronken en de laatste taken doorgegeven. Mijn collega's begrijpen mijn keuze. Maar iedereen is vrij om zijn eigen mening te hebben."

In de laatste dagen van zijn leven plande Kevin alvast geen speciale dingen. "Ik heb alles gedaan in mijn leven wat ik wou doen en heb nergens spijt van. Nu kan ik alles mooi tot in de details regelen, zoals mijn eigen herdenkingsmoment. Daarnaast geniet ik in de laatste momenten nog even van de kleine dingen: een ritje met de moto, een tas koffie, de zon op mijn gezicht." De man blijft positief tot op het laatste moment. "Ik blijf grappen met mijn vrienden, want ik wil dat ze me zo herinneren. Zo postte ik op Facebook dat ik morgen (vandaag, red.) stop met roken. Ook morgenochtend (vanochtend, red.) zal dat het geval zijn. Alles gebeurt thuis en we gaan eerst nog een boterkoek eten. Ik wil nog eens goed lachen, om daarna afscheid te nemen van familie en dichte vrienden."

Kevin geeft graag nog een positieve boodschap mee. "Geniet van het leven en vit niet op de kleine dingen, want het leven is al kort genoeg. Deel je kennis en lach. En apprecieer vooral de kleine dingen. Gezonde mensen lopen er al te snel voorbij." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansee staat moeder bij tijdens operatie

Chimpansee staat moeder bij tijdens operatie

http://static0.hln.be/static/photo/2014/1/4/9/20141111235430/media_xll_7271244.jpg

Een operatie is voor niemand een lachertje, ook niet voor de 40-jarige chimpansee Jutta  die in de zoo van Aalborg in Denemarken werd geopereerd aan twee gebroken tanden. Gelukkig kreeg ze steun van haar twee jaar oude jong Mijn.

Jutta en Mijn zijn erg close, dus besloot dierenarts Trine Hammer Jensen om Mijn bij haar moeder te laten tijdens de operatie. Mijn volgde nieuwsgierig de operatie.

Het was niet gemakkelijk om Mijn stil te houden, de artsen moesten erop toezien dat ze de draden niet uittrok, maar uiteindelijk is alles goed verlopen. Moeder en kind stellen het ondertussen goed. (br.hln)


» Reageer (0)
11-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom kaneel goed is voor jou

Waarom kaneel goed is voor jou


 

Al eeuwen worden aan kaneel allerlei gezondheidsvoordelen gekoppeld. Het is voor jou dus misschien oud nieuws, maar we zetten toch graag nog even op een rijtje waarvoor dit gezond en natuurlijk middel allemaal wonderen kan doen.

Kaneel heeft naast de heerlijke geur en de lekkere smaak nog heel wat meer in petto. Je gebruikt het misschien enkel als toevoegsel bij appeltaart, thee, warm appelsap, ... maar je kan het dus ook bewust toepassen voor een betere weerstand en in de strijd tegen heel wat gezondheidskwaaltjes.

Omdat het onder andere antisceptisch, verwarmend en krampwerend werkt, kan je het dus gebruiken voor een hele resem aan aandoeningen. Zo heeft kaneel onder andere een gunstige werking op je darmen, bij verkoudheden, bij vermoeidheid en tegen kouwelijkheid.

Daarnaast zou het ook een gunstige werking hebben op de bloedsuikerspiegel en het cholesterolniveau. Kaneel levert ook voordelen voor sporters aangezien het zorgt voor een grotere aanmaak van anabole eiwitten in de spiercellen. Hierdoor wordt meer glucose opgenomen en komt dus meer energie vrij.

In plaats van meteen te grijpen naar een berg medicamenten, kan je eens proberen kaneel te gebruiken als je last hebt van:

1. Een verkoudheid
Bestrijd je hoest door een aantal dagen na elkaar een lepel lauwe honing te eten waar je een vierde van een eetlepel kaneel aan toevoegt. Het helpt ook bij het schoonmaken van je sinussen.

2. Een blaasinfectie
Spoel de bacillen weg door een glas lauwwarm water te mengen met 2 theelepels kaneelpoeder en een lepel honing.

3. Artritis
Hiervoor kan je 's morgens en 's avonds een tas heet water mengen met 2 lepels honing en een theelepel kaneel.

4. Maagpijn
Ook hiervoor is de heilzame combinatie van honing, water en kaneel effectief. Het heeft een goede reinigende werking en maakt ook komaf met overtollige gassen. Daarnaast zou het zelfs helpen tegen maagzweren en deze kunnen wegwerken vanaf de wortel.

5. Te hoge cholesterol
Thee drinken met twee theelepels honing en drie theelepels kaneelpoeder zou je cholesterolniveau tot 10 procent kunnen laten dalen.

Je kan kaneel zelfs gebruiken om een slechte adem tegen te gaan door simpelweg dagelijks te gorgelen met een theelepel honing en kaneel in warm water. Uiteraard is er nog veel meer te vinden over de goede werkingen van dit winterse kruid. Probeer het eens uit zou ik zeggen want de kans op bijwerkingen is zo goed als uitgesloten.


» Reageer (0)
10-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toen hij voor een ultimatum gesteld werd door vriendin, koos deze man voor de hond

Toen hij voor een ultimatum gesteld werd door vriendin, koos deze man voor de hond

http://static0.hln.be/static/photo/2014/10/13/14/20141110132857/media_xll_7268669.jpg

Scheiden is lijden maar voor de Amerikaan Scott Ladauti was de beslissing toch redelijk eenvoudig op het moment dat hij voor een ultimatum werd gesteld door zijn vriendin. Toen de jongeman moest kiezen tussen het redden van  zijn relatie en zijn hond, twijfelde hij geen seconde.

"Op het moment dat mijn vriendin me voor een ultimatum stelde, was er niet de minste aarzeling om voor mijn hond te kiezen", vertelde Ladauti aan The Huffington Post. "Ik leefde zelfs vier dagen in de wagen met haar vooraleer we beiden terecht konden bij mijn ouders. Als het moest, zou ik zelfs dakloos gebleven zijn opdat we samen zouden kunnen blijven."

Laudati legde uit dat hij de hond initieel had gekocht om zijn relatie te redden maar het draaide anders uit. "Ik heb altijd een hond gewild. Bovendien woonden we in een vreselijke buurt, dus het leek me een goed idee om een viervoeter in huis te halen. Onze relatie was niet goed, wellicht zouden we sowieso uit elkaar gegaan zijn maar de aankoop van de hond versnelde dit proces alleen maar."

"De hond en ik waren te nemen of te laten. Wanneer de hond iets mispeuterde, koos ik haar zijde. Dat leverde heel wat geruzie op. Ik ben er zeker van dat ik de juiste keuze heb gemaakt", verklaarde Laudati terugblikkend op de beslissing die hij enkele jaren geleden nam.

Op internetforums van dierenrechtenorganisaties wordt de gedurfde keuze van de man alvast toegejuicht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boer zkt Vrouw: Antoine zette mij en ons kind op straat

Boer zkt Vrouw: "Antoine zette mij en ons kind op straat"

http://static0.hln.be/static/photo/2014/17/15/0/20141110145057/media_xll_7268790.jpg

In Boer zkt Vrouw lijkt boerin Kelly (23) de man van haar leven gevonden te hebben. De Waalse Antoine (29) lijkt wel voor haar gemaakt. Maar nu blijkt er toch een geurtje rond het koppel te hangen. "Ze kenden elkaar al voor het programma", vertelt Julie, de ex van Antoine. "Hij zette mij en ons kind op straat voor Kelly."

Julie vindt dat het tijd geworden is om haar kant van de zaak te vertellen. "Ik en Antoine waren zo'n zeven jaar een koppel, maar op 28 maart  kreeg ik te horen dat het uit was tussen ons", aldus Julie, die verder anoniem wenst te blijven. "We hebben een zoontje samen, Milo (5), maar dat deed hem niks. We moesten allebei zo snel mogelijk vertrekken. Het huis staat op zijn naam en we zijn niet getrouwd, dus ik kon niets doen."

Volgens Julie heeft Antoine haar verlaten voor Boer zkt Vrouw. "In februari ontdekte ik al sms'jes die Antoine uitwisselde met een zekere Kelly. Toen Kelly in het programma voorgesteld werd en vroeg om haar brieven te sturen, was ze al samen met Antoine." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook ons drinkwater in gevaar bij stroomtekort

Ook ons drinkwater in gevaar bij stroomtekort

http://static1.hln.be/static/photo/2014/18/16/7/20141110043654/media_xll_7267822.jpg

Als het komende winter tot een black-out komt, dreigen we ook zonder drinkwater te vallen. Dat berichten Het Belang van Limburg, De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

"Om water te produceren, maar ook om dat geproduceerde drinkwater op te pompen naar de watertorens en water­reservoirs, is elektriciteit nodig", zegt Kathleen De Schepper van De Watergroep, het grootste drinkwaterbedrijf in Vlaanderen. Daarom werkt De Watergroep momenteel een plan uit om zo veel mogelijk water tot bij de mensen te krijgen in geval van een black-out. "Maar als in meerdere zones tegelijkertijd de stroom wordt uitgeschakeld, kunnen we niet beloven dat we elk gezin van water kunnen blijven voorzien."

De Gazet van Antwerpen schrijft dat in Antwerpen geen tekort aan drinkwater dreigt. Ook al zou de stad zonder elektriciteit komen te zitten, watermaatschappij Antwerpse Waterwerken/Waterlink garandeert dat de drinkwatervoorziening niet zal stilvallen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Good old' melkboer maakt comeback in Amerika

'Good old' melkboer maakt comeback in Amerika

http://static1.hln.be/static/photo/2014/17/12/0/20141109063319/media_xll_7265370.jpg

Melkdrinkers in de Amerikaanse staat Pennsylvania kunnen tegenwoordig op beide oren slapen en hoeven niet langer in alle vroegte naar de winkel hollen omdat de melk op is. Wie dat wil vindt tegenwoordig tezamen met de ochtendkrant volle flessen melk voor de deur.

Heimwee naar de goede oude tijd heeft er namelijk voor gezorgd dat nu ook de melkboer zijn comeback heeft gemaakt. Hij rijdt, zoals dat hoort, gekleed met een wit shirt en in een witte bestelwagen de straten door en levert overal bussen melk af, net zoals dat ook het geval was in de jaren zestig, toen ongeveer dertig procent van de Amerikaanse gezinnen melk aan huis kreeg geleverd.

Het enige verschil is dat er nu via het internet op de diensten van de in Landisville gevestigde 'Mr Milkman' moet worden ingetekend, maar dat mag de pret niet bederven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiase vrouw voor straf bloot op ezel

Indiase vrouw voor straf bloot op ezel

http://static2.hln.be/static/photo/2014/1/8/5/20141110111609/media_xll_7268375.jpg

In India zijn dertig mensen opgepakt, omdat zij een vrouw voor straf met een zwart geschminkt gezicht bloot op een ezel door het stadje Thurval hadden laten paraderen. De dorpelingen verdachten haar van het vermoorden van haar neefje, zo meldden Indiase media vandaag.

Of de jongen inderdaad onder verdachte omstandigheden is gestorven, is niet duidelijk - de dorpsbewoners hebben zijn lichaam al gecremeerd. Tijdens een dorpsmeeting werd echter vastgesteld dat de vrouw een misdaad had begaan en dat zij gestraft moest worden, legde een politiewoordvoerder uit.

De echtgenoot van de vrouw schakelde de politie in, die vervolgens tientallen mensen oppakte, onder wie negen familieleden van de 'veroordeelde'. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers ontdekken verrassende behandeling tegen borstkanker

Wetenschappers ontdekken verrassende behandeling tegen borstkanker

http://static0.hln.be/static/photo/2014/3/2/3/20141109181837/media_xll_7266363.jpg

Australische wetenschappers hebben een verrassende behandeling tegen borstkanker ontdekt. Een medicijn dat wordt gebruikt om mensen met osteoporose te behandelen, zou ook mensen met borstkanker kunnen helpen.

Onderzoekers van het Sydney's Garvan Institute of Medical Research hebben ontdekt dat calciumbindende medicijnen ook tumoren buiten het skelet kan behandelen. Het project zit nog in de testfase.

Vrouwen die behandeld worden aan borstkanker in een vroeg stadium krijgen naast hun normale behandeling nu ook bisfosfonaten. De resultaten geven aan dat het medicijn in sommige gevallen verhinderen dat de kanker zich verder verspreidt, maar een oorzaak voor dit fenomeen werd nog niet gevonden.

Professor Mike Rogers, Doctor Tri Phan en Doctor Simon Junankar stelden met geavanceerde techonologieën vast hoe bisfosfonaten zich vasthechten aan kleine verkalkingen in tumoren bij muizen. Het medicijn wordt vervolgens opgenomen door immuuncellen die door een kanker in een beginstadium normaal worden uitgeschakeld. Het medicijn verandert blijkbaar het gedrag van de immuuncellen waardoor ze niet worden uitgeschakeld door de tumor.

"Dit medicijn kan de patiënt mogelijk een voorsprong geven op de kanker in een vroeg stadium", aldus professor Rogers.

In het onderstaande filmpje zien we hoe de bisfosfonaten (in het rood) in een tumor worden verdeeld. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al tachtig vrouwen willen op de foto voor abortuscampagne

Al tachtig vrouwen willen op de foto voor abortuscampagne

http://static2.hln.be/static/photo/2014/11/2/5/20141110063113/media_xll_7267910.jpg

Al 80 Belgische vrouwen hebben zich aangemeld om zich te laten fotograferen voor een bewustmakingscampagne rond abortus. Allemaal kozen ze ooit voor zwangerschapsafbreking. Dat berichten De Standaard en Het Belang van Limburg.

"Hoe noem je een vrouw die een abortus heeft gehad? Je moeder, je zus, je vriendin." Met die woorden voerden Britse organisaties enkele jaren geleden campagne om het taboe rond abortus te doorbreken. Belgische abortusverenigingen willen hetzelfde doen, maar dan met foto's van vrouwen die zelf voor abortus kozen, geen modellen.

Eind september deden ze een oproep. "De eerste dag hadden we al 26 inschrijvingen, vandaag staat de teller op 80", zegt Tom Nys, verantwoordelijke voor de actie. "Meer dan we durfden te hopen. De jongste is 20, de oudste 75. Ze komen van overal in het land en uit alle sociale lagen. Ze illustreren perfect wat we met de campagne willen aantonen: dat een ongeplande zwangerschap bij het leven hoort, en dat het iedereen kan overkomen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berlijn staat stil bij de val van de Muur, vandaag 25 jaar geleden

Berlijn staat stil bij de val van de Muur, vandaag 25 jaar geleden

http://static3.hln.be/static/photo/2014/10/16/4/20141109122718/media_xll_7265629.jpg

Berlijn staat vandaag stil bij de val van de Muur, 25 jaar geleden. Bondskanselier Angela Merkel nam in de ochtend deel aan een herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers van de Muur, bij een monument in de Bernauer Strasse.

Merkel stak samen met andere prominente gasten rozen tussen de stenen van de voormalige barrière. De straat staat symbool voor de opdeling van Berlijn. Na de bouw van de Muur in 1961 hoorde het ene deel van de straat bij het Oosten en het andere kant bij het Westen.

In de middag starten op diverse plaatsen, zoals de voormalige grensovergang Checkpoint Charlie, rondleidingen om de geschiedenis toe te lichten van de Muur, die de Duitse hoofdstad van 1961 tot 1989 in tweeën spleet.

Vanaf 14.00 uur wordt aan de Brandenburgse Poort het 'burgerfeest' van de regering gevierd, onder het motto Moed tot vrijheid.

Om 19.00 uur vormt de 'Ode an die Freude' van Beethoven, het Europese volkslied, de start van de afsluitende ceremonie. President Joachim Gauck en voormalige DDR-burgerrechtenactivisten laten de eerste van zo'n 7.000 lichtgevende ballonnen op. Die geven sinds vrijdag over een lengte van enkele kilometers in het centrum van Berlijn, de plaats aan waar ooit de Muur stond. Tot de gasten behoort de laatste president van de Sovjet-Unie, Michail Gorbatsjov. (br.hln)


» Reageer (0)
09-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizenden klanten zonder telefoon en internet door vandalisme bij Proximus

Duizenden klanten zonder telefoon en internet door vandalisme bij Proximus

http://static1.hln.be/static/photo/2014/17/10/4/20141109133040/media_xll_7265674.jpg

Door vandalisme in twee gebouwen van Proximus gisterenavond zitten duizenden klanten tussen Thuin in Henegouwen en Nijvel in Waals-Brabant momenteel zonder telefoon- en internetverbinding. Technici zijn aan het werk om de schade te herstellen, maar de panne zou nog dagen kunnen aanhouden.

Duizenden klanten van Proximus in Gozée, Montigny-le-Tilleul, Ham-sur-Heure/Nalinnes, Nijvel, Gosselies en Ransart zitten sinds gisterenavond zonder telefoon of internetverbinding, meldt RTL-TVI. Er is ingebroken in gebouwen in Gosselies en Montignies-sur-Sambre en de daders knipten verschillende kabels door.

Volgens Proximus-woordvoerder Jan Margot gaat het om vandalisme, want er werd niets gestolen. "Onze technici gingen ter plaatse toen het alarm afging en zijn de verbindingen momenteel aan het herstellen", zegt hij. Kabel per kabel moet opnieuw manueel aangesloten worden, wat tijd kost. De eerste verbindingen werden afgelopen nacht al hersteld, maar het kan nog enige tijd duren voor alles weer in orde is.

Niet alleen gezinnen werden getroffen, de Bancontact-terminals van verschillende banken zijn niet meer toegankelijk en ook de alarmsystemen zijn buiten dienst. De politie heeft de bewaking van kantoren opgedreven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verstoten babygiraf maakt er het beste van

Verstoten babygiraf maakt er het beste van

http://static2.hln.be/static/photo/2014/6/11/5/20141107170144/media_xll_7262870.jpg

Drie weken oud is hij nu, deze giraf in de dierentuin van het Siberische Krasnoyarsk. Hij is al flink gegroeid en dat mag een klein wonder heten.

Het diertje werd immers verstoten door Princess, zijn moeder. Volgens de dierenartsen in de zoo is men er in Rusland tot dusver nog nooit in geslaagd om een babygiraf met de hand te voeden. Maar zo te zien slagen de verzorgers hier toch aardig in. Zij gingen dan ook te rade bij vooraanstaande internationale experts om hun edele taak tot een goed einde te brengen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet billen of borsten, mannen vallen op de ogen

Vergeet billen of borsten, mannen vallen op de ogen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/9/12/20141108141205/media_xll_7264092.jpg

Mannen verkiezen een intelligente vrouw boven een seksueel aantrekkelijke vrouw. Ook vallen ze vooral voor de ogen, en pas daarna voor de borsten en billen. Dat beweren wetenschappers aan de universiteit van Utrecht althans.

Dat blijkt uit een onderzoek, in opdracht van het Nederlandse Volkskrant Magazine naar de mening van mannen over de schoonheid van vrouwen. Het onderzoek, bestaande uit een onlinevragenlijst, is uitgevoerd door de Universiteit Utrecht (UU). Ruim 3.500 mannen deden eraan mee. Het merendeel van de respondenten is in Nederland geboren (95 procent) en hoogopgeleid.

De uitkomsten van dit eerste grootschalige onderzoek naar het uiterlijk bevestigen menig clichébeeld, maar wijken er ook vaak van af. Zo willen de meeste mannen graag een jonge(re) vrouw als partner, maar vindt gemiddeld 69 procent hoge hakken overbodig en bedankt ruim 57 procent voor sexy lingerie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Printemps van Manet voor 52 miljoen geveild

Printemps van Manet voor 52 miljoen geveild

http://static1.hln.be/static/photo/2014/15/2/3/20141106145946/media_xll_7259478.jpg

Een portret van de actrice Jeanne Demarsy van de hand van Édouard Manet is woensdagavond in New York geveild voor 65,1 miljoen dollar (52 miljoen euro). Van tevoren was de waarde van het doek geschat op 35 miljoen dollar, maar zes bieders joegen de prijs bij het veilighuis Christie's fors op.

Le Printemps toont de actrice in een fleurige jurk met een hoedje op. Het is gekocht door het J. Paul Getty Museum in Los Angeles. "Het is een prachtig, aantrekkelijk, fascinerend portret waarvan ik zeker ben dat het populair zal zijn bij bezoekers uit de hele wereld", zei de museumdirecteur Timothy Potts tegen The New York Times. (br.hln)


» Reageer (0)
08-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taboe bij jonge vrouwen: urineverlies

Taboe bij jonge vrouwen: urineverlies

http://static0.hln.be/static/photo/2014/6/16/11/20141107155634/media_xll_7262756.jpg

Huisartsen en verpleegkundigen zouden bij hun vrouwelijke patiënten vaker moeten informeren naar eventuele incontinentieproblemen, zelfs bij jonge vrouwen. Bij een bevraging onder 725 vrouwen ouder dan 25 jaar bleek immers iets meer dan de helft van de respondentes op zijn minst occasioneel last te hebben van een vorm van ongewild urineverlies.

Ongewild urineverlies, gaande van enkele druppels tot een volledige plas, komt vooral bij oudere vrouwen voor. Toch blijkt volgens de enquête ook 31 procent van de vrouwen tussen 25 en 35 jaar er al eens mee te maken te krijgen. Maar liefst 20 procent van de vrouwen legt zich onder meer omwille van de taboesfeer neer bij het probleem in plaats van (professionele) hulp te zoeken.

"Toch zijn er vaak eenvoudige oplossingen voor dit ongemak", klinkt het bij VIVA-SVV provincie Antwerpen, de Antwerpse vrouwenwerking van de socialistische mutualiteit De VoorZorg. "Een arts kan hierover gepast advies geven." De vrouwenorganisatie pleit er verder voor om hulpmiddeltjes zoals opvangmateriaal slechts als noodoplossing te gebruiken en veeleer de bekkenbodemspieren te trainen.

Incontinentie is volgens VIVA-SVV vooral een sociaal probleem, omdat wie ermee kampt zich vaak ongerust maakt over geurtjes en zich beschaamd voelt. "Dit kan ernstige proporties aannemen en zelfs tot vermijdingsgedrag leiden", luidt het.

Naast de sensibiliserings- en informatietaak voor artsen en verpleegkundigen, pleit de vrouwenorganisatie op basis van de bevraging ook voor meer (en propere) openbare toiletten en vrije toegang tot toiletten in handelszaken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste wens van stervende vrouw komt uit wanneer paard haar vaarwel kust

Laatste wens van stervende vrouw komt uit wanneer paard haar vaarwel kust

http://static2.hln.be/static/photo/2014/7/9/12/20141107232650/media_xll_7263327.jpg

Kankerpatiënte Sheila Marsh had voor haar dood een laatste wens: nog één keer herenigd worden met haar geliefde paard Bronwen. Het ziekenhuispersoneel stelde alles in het werk om het emotionele afscheid mogelijk te maken. De merrie kwam op ziekenbezoek en kuste haar baasje vaarwel. Enkele uren later stierf Sheila.

Voor de bijzondere ontmoeting werd de terminaal zieke Britse vrouw in haar hospitaalbed naar buiten gerold. Op de parking van het Wigan Royal Infirmary stond Bronwen haar op te wachten. Het duo was al ruim 25 jaar samen. Sheila had zich over het paard ontfermd sinds het een veulen was. Hun band was speciaal.

Toen de 77-jarige vrouw zachtjes de naam van het paard riep, stapte Brownden naar het hospitaalbed, boog voorover en raakte de wang van Sheila aan. De wijze waarop de merrie afscheid nam, was erg pakkend. Het tafereel leverde een foto op die niemand onberoerd liet en druk werd gedeeld op sociaalmediasites.

Veel mensen waren vol lof over de prachtige manier waarop het ziekenhuis de wens van de kankerpatiënte had vervuld. Ook de familie van Sheila prees de verpleging voor hun liefdevolle daad. Mede daardoor kon de vrouw tijdens de laatste uren van haar leven rust vinden. (br.hln)


» Reageer (0)
07-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartbrekend: man vertelt over zijn zieke vrouw (29) die haar leven beëindigde

Hartbrekend: man vertelt over zijn zieke vrouw (29) die haar leven beëindigde

http://static1.hln.be/static/photo/2014/15/11/7/20141107153038/media_xll_7262632.jpg

Eerder deze week raakte bekend dat de Amerikaanse Brittany Maynard, die haar leven wilde beëindigen door een terminale vorm van hersenkanker, was gestorven op de manier dat zij het wou. Nu spreekt haar weduwnaar voor het eerst over hun ontroerende liefdesverhaal: van hoe ze elkaar hebben ontmoet tot hun huwelijksdag.

Diaz was 35 jaar toen hij in april 2007 voor het eerst Maynard ontmoette, zij was toen 23. Meteen was hij omvergeblazen door haar uiterlijk, maar hij werd verliefd op haar persoonlijkheid. 

Aan het magazine People vertelt hij: "Ze is een geweldig persoon om in de buurt te hebben: aantrekkelijk, energiek en extrovert. Al grappend zei ze wel eens dat ik lang genoeg vrijgezel was geweest door het leeftijdsverschil. Maar mijn heel eerlijke antwoord was dat ik de ware niet was tegengekomen voor Brittany. Ik had meteen het gevoel dat zij de persoon was waar ik de rest van mijn leven mee wilde spenderen. Onze huwelijksdag was heel speciaal, zij heeft het grootste deel van de organisatie voor haar rekening genomen. Ze heeft dat echt schitterend gedaan. Het was zo mooi: al onze vrienden en familie op een prachtige locatie. Voor onze huwelijksreis trokken we naar Patagonië waar we tien dagen in de natuur hebben gewandeld."

Maynard kreeg werd in januari 2014 geveld door helse hoofdpijn, in april kreeg ze de diagnose van een terminale hersentumor. Toen ze te horen kreeg dat ze nog maar zes maanden te leven had, werd Maynard het gezicht van de beweging Die with Dignity. In een filmpje legde ze uit waarom ze een punt achter haar leven wilde zetten. (br.hln)


» Reageer (0)
06-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.480.000 euro extra voor restauratie Lam Gods

480.000 euro extra voor restauratie Lam Gods

http://static2.hln.be/static/photo/2014/11/6/0/20141106152251/media_xll_7259550.jpg

Om de recent ontdekte overschilderingen op de buitenpanelen van het schilderij 'De aanbidding van het Lam Gods' te verwijderen, maakt Vlaanderen en mecenas Fonds Inbev-Baillet Latour 480.000 euro extra vrij. De restauratiewerken zullen daardoor anderhalf jaar langer duren, schrijft De Gentenaar en bevestigt het kabinet van Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA).

De meerkost van 480.000 euro wordt voor 80 procent, ruim 380.000 euro, door Vlaanderen gefinancierd, waarbij de Vlaamse ministers Sven Gatz (Open Vld) en Geert Bourgeois (N-VA) elk 190.000 euro vrijmaken. De rest wordt bijgepast door het fonds Inbev-Bailliet Latour. De restauratie van het meesterwerk van de gebroeders Van Eyck werd vóór de werken op 1,2 miljoen euro begroot. Eerder al gaf Vlaams minister Bourgeois 150.000 euro extra om de originele lijsten te restaureren.

De twee jaar geleden gestarte eerste restauratiefase van het pronkstuk van de Gentse Sint-Baafskathedraal zou normaal eind oktober afgerond moeten zijn, maar daar komt dus anderhalf jaar extra werk bij, waardoor de (voor nu geplande) tweede fase pas in het voorjaar van 2016 kan starten.

In juni maakten restaurateurs bekend dat er zowat op de helft van de buitenpanelen overschilderingen gevonden werden, en die willen ze verwijderen om de uitzonderlijke kwaliteit van het werk terug te geven.

"Er is een zodanig grote hoeveelheid aan informatie vrijgekomen, vooral door de zeer intensieve studie, visueel maar ook op basis van niet-destructieve onderzoeksmethoden", zegt Christina Ceulemans, waarnemend directeur van het Koninklijk Instituut voor Kunstpatrimonium (KIK).

"Het eindresultaat zal een spectaculaire verandering zijn, het weghalen van het vernis gaf al een zeer grote verbetering wat betreft kleurintensiteit. Door de overschilderingen weg te halen, zullen ook de verschillen tussen de panelen verdwijnen, het geheel wint erbij." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 jaar en getroffen door dementie: deze meid moet ermee leven

12 jaar en getroffen door dementie: deze meid moet ermee leven

http://static2.hln.be/static/photo/2014/9/7/0/20141106145102/media_xll_7259415.jpg

Charlea Armstead ziet er uit zoals elk ander meisje van twaalf jaar oud: ze is vrolijk en wil dolgraag ballerina worden. Niemand die het kleine meisje tegenhoudt om haar dromen na te streven, op die vervelende ziekte na... Charlea werd gediagnosticeerd met de ziekte van Niemann-Pick type C, een neurologische aandoening, waardoor ze naast haar geheugen ook stilaan haar motoriek verliest.

Wereldwijd zijn ongeveer vijfhonderd personen getroffen door de ziekte van Niemann-Pick, in het Verenigd Koninkrijk moeten 82 mensen met de ziekte leren leven. Charlea (12) is een van hen, de ziekte werd bij haar vastgesteld toen ze amper twee maanden oud was. Sindsdien is haar leven erg onvoorspelbaar: de meeste kinderen met dezelfde ziekte worden niet ouder dan tien jaar, waardoor Charlea en haar familie erg bange tijden beleven.

"We hebben geen idee wanneer de ziekte een einde aan het leven van Charlea zal maken. Als bij wonder is mijn dappere meid twaalf jaar geworden, iets wat niemand had durven voorspellen. Toen de ziekte ontdekt werd, vertelden de dokters ons dat ze twee tot tien jaar zou worden. Een pijnlijke gedachte. Gelukkig is Charlea nog steeds aan het vechten, ze wilt haar dromen waarmaken maar er is helaas nog geen medicijn om de ziekte af te remmen", vertelt haar mama.

Het zware verdict was dan ook een harde dobber voor de ouders van Charlea. "Eraan denken dat je je dochter niet zult zien opgroeien tot een volwassen vrouw is pijnlijk. Na een emotionele periode besefte ik echter dat we moeten proberen er het beste van te maken. Ik wou haar een zo goed mogelijke kindertijd en jeugd gunnen. Ik heb haar altijd opgevoed alsof ze nog een heel leven voor zich had en dat heeft ervoor gezorgd dat Charlea een dappere en moedige meid is geworden."

Haar doorzettingsvermogen werd gelukkig dubbel en dik beloond. Charlea sloot zich aan bij een professionele dansclub en danste in 2009 mee in 'Het Zwanenmeer'. Dansen is nu echter bijna onmogelijk geworden. Charlea haar motoriek is stilaan aan het verdwijnen en bewegen verloopt moeizamer dan ooit. Ook haar geheugen gaat erg snel achteruit. "De dementie die wordt veroorzaakt door de ziekte zou je toeschrijven aan iemand van zeventig jaar, niet aan een kleine meid. Het is zelfs zo dat haar broer Tyler, die zeven jaar is, beter leest en schrijft dan Charlea. Als ik hem vraag wat hij later wilt worden, antwoordt hij overtuigd dokter. Zodat hij zijn grote zus kan redden. Maar voor nu kunnen we niets anders doen dan afwachten, hoe moeilijk dat ook is." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 leeuwen niet opgewassen tegen stekelvarken

17 leeuwen niet opgewassen tegen stekelvarken

Klik op de foto om het filmpje te bekijkenDe natuur kan meedogenloos zijn, maar soms ook heel ironisch. In een filmpje dat vorige week op Youtube werd gezet, is te zien hoe 17 leeuwen een stekelvarken omsingelen. Het zou genoeg moeten zijn om spontaan een kleine zweetaanval te krijgen, maar de katten weten duidelijk niet wat gedaan met het dier. Wie niet sterk is... juist ja.

De leeuwen bevonden zich in het Londolozi-reservaat, een privé reservaat naast het Kruger National Park in Zuid-Afrika. "Dit is geen ideale plek, zeker niet als je op de menukaart van een leeuw staat!", schreef Lucien Beaumont, die de beelden maakte, op de blog van het reservaat. Het stekelvarken was echter niet van plan om als avondmaal te dienen en de leeuwen gooiden uiteindelijk de handdoek in de ring. (br.hln)


» Reageer (0)
05-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Redding bij gekleurd haar: zo verberg je uitgroei

Redding bij gekleurd haar: zo verberg je uitgroei

http://static1.hln.be/static/photo/2014/4/14/7/20141105132009/media_xll_7256617.jpg

Heel wat vrouwen kiezen voor een kleurenshampoo of gaan langs bij de kapper om hun haren te verven omdat ze het mooi vinden. Eenmaal je echter begint met je lokken te kleuren, is het moeilijk om ermee te stoppen. Zo zal je natuurlijke haarkleur na een paar weken weer zichtbaar zijn aan de wortels van je haar. Heb je nog geen zin om heel wat geld uit te geven bij de kapper of wil je je natuurlijke haarkleur terugkrijgen? Dankzij deze tips zal je uitgroei minder opvallen.

Wie gezegend is met krullende of golvende lokken heeft al meteen een voordeel: je uitgroei zal vanzelf minder zichtbaar zijn door het volume in je haardos. Dames met sluik haar hebben dan weer minder geluk, zeker wanneer de haarwortels erg plat vallen. Om je kappersbezoek toch wat langer uit te stellen, kan je droogshampoo en haarlak op je wortels sprayen en het product goed uitwrijven. Op die manier creëer je extra volume.

Gekozen voor een contrasterende haarkleur? Gebruik dan producten die een wit laagje op je lokken achterlaten wanneer je haar van nature donker is maar je koos voor een blonde kleuring. In het omgekeerde geval kan je kiezen voor 'haarstiftjes' of 'haarmascara's': deze producten bevatten pigmenten waarmee je je wortels tijdelijk kan bijwerken.

Je kan ook heel wat verschillende kapsels uitproberen. Kies echter nooit voor een middenstreep, deze zorgt ervoor dat je de aandacht naar je haarwortels trekt. Wat wél kan, zijn vlechten en opsteekkapsels: kies voor een losse vlecht of nonchalante dot en laat enkele haarlokken loshangen. De kleurschakeringen zorgen bij deze kapsels net voor een jong en speels effect.

In de winter kan je natuurlijk ook wat vaker voor een leuke muts kiezen waardoor het probleem even verdwijnt, toch wanneer je in de buitenlucht vertoeft. Thuis of op je werk kunnen haarbanden dan weer de ideale redding zijn, al moet je de haarband wel hoog genoeg op je hoofd dragen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De taal van liegen: zo spreekt een leugenaar

De taal van liegen: zo spreekt een leugenaar

http://static3.hln.be/static/photo/2014/9/11/12/20141105164634/media_xll_7257192.jpg

We horen elke dag tussen de 10 en 200 leugens, van "sorry, mijn batterij was plat" tot "alles gaat goed met mij". Door naar eenvoudige aanwijzingen in taalgebruik te luisteren, kun je leugenaars ontmaskeren. Dat beweert een linguïstische expert.

Negatieve taal, weinig verwijzingen naar zichzelf, eenvoudige verklaringen en complexe verwoordingen wijzen op een leugen.  Commincatie-expert Noah Zandan verklaart in een filmpje voor Ted Talk hoe we de waarheid anders verwoorden dan leugens. Door op kleine aanwijzingen te letten kun je snel onwaarheden spotten.

Verschillende studies hebben aangetoond dat verhalen gebaseerd op ingebeelde ervaringen anders verwoord worden dan echte ervaringen. Dit suggereert dat een leugen bedenken een inspanning vraagt. Dit resultaat in een ander patroon van taalgebruik.

Tekstanalyse heeft vier patronen onthuld in de onbewuste taal van liegen. Zanden zegt dat leugenaars minder over zichzelf praten en meer over anderen. Sommigen gebruiken de derde persoon om zichzelf te distanciëren van een leugen, omdat ze zich onbewust schuldig voelen.

Je kan een leugenaar ook ontmaskeren waneer hij of zij een gebeurtenis in erg eenvoudige termen uitlegt. Ons brein heeft het moeilijk om een complex vals verhaal te verzinnen. Dit betekent dat een verklaring over feiten die niet gebeurd zijn, onrealistisch eenvoudig klinken. Maar hoewel het verhaal zelf eenvoudig is, zijn de zinnen van een leugenaar langer en complexer. Dit komt omdat de daders niet-relevante details gebruiken om de feiten te vertellen.

Een mooi voorbeeld is het verhaal van de wielrenner Lance Armstrong. Toen hij het gebruik van doping ontkende in 2005 beschreef hij een hypothetische situatie waarbij hij voornamelijk op iemand anders focuste, om afstand tussen hem en de leugen creëren. Toen hij de feiten in 2013 wel opbiechtte, gebruikte hij veel meer persoonlijke voornaamwoorden. Dit toonde aan dat hij de waarheid vertelde. Toen  concentreerde hij zich op zijn persoonlijke gevoelens en motivaties. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterfactuur stijgt meer dan verwacht

Waterfactuur stijgt meer dan verwacht

http://static1.hln.be/static/photo/2013/18/14/6/20130226151311/media_xll_5598216.jpg

De afrekening op de waterfactuur zal nog sterker stijgen dan eerder aangekondigd. Dat komt door een koppeling tussen twee bijdrages die nu opduikt. Doordat de Vlaamse overheid meer doorrekent aan de verbruikers, zullen ook de gemeenten automatisch meer kunnen innen. Dat schrijft De Standaard vandaag.

Naast de vaste en variabele bijdrage per geleverde kubieke meter water staan er nog twee kostenposten op de waterfactuur: de gemeentelijke en de bovengemeentelijke saneringsbijdrage. In zijn regeerverklaring liet Vlaams minister-president Geert Bourgeois weten dat de inleg van de Vlaamse begroting hiervoor met 48 miljoen euro daalt, wat betekent dat de prijs op de waterfactuur voor de verbruikers zal stijgen.

Maar de Serv, de adviesraad van de Vlaamse werkgevers en werknemers, merkt op dat ook de gemeentelijke saneringsbijdrage in alle stilte vermeerdert. In artikel 16 uit het drinkwaterdecreet staat namelijk dat de gemeentelijke saneringsbijdrage niet hoger mag liggen dan 1,4 keer het tarief van de bovengemeentelijke bijdrage. Vier op de vijf gemeenten in Vlaanderen hanteren dat maximum en veel kiezen voor een automatische koppeling: als de bovengemeentelijke bijdrage omhooggaat, dan de gemeentelijke ook. Bij ongewijzigd beleid betekent dat nu een extra kostprijs voor de gebruiker van 58 miljoen euro. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gps kent 15% van ons wegennet niet

Gps kent 15% van ons wegennet niet

http://static0.hln.be/static/photo/2014/1/2/10/20141105064113/media_xll_7255075.jpg

De verkeersinfrastructuur in ons land verandert zo snel dat de gps-systemen niet kunnen volgen, zelfs niet als je je toestel regelmatig updatet. Naar schatting 15% van ons wegennet wordt niet herkend.

Iedereen kent het wel: het ene moment wijst je navigatiesysteem je nog feilloos de weg naar je bestemming, het andere moment lijkt het ding tilt te slaan. Plots word je gesommeerd een straat in de verkeerde richting in te slaan of blijkt de baan waarover je rijdt volgens je gps niet te bestáán.

"Een straat waar recent eenrichtingsverkeer is ingevoerd, langdurige wegenwerken, een pas aangelegde rotonde, een nieuwe afrit of parallelweg: dat zijn de grootste verstoorders van onze gps'en", weet technologie-expert Guy Kindermans van 'Data News'. "Op het scherm kan je nog altijd zien waar je je precies bevindt, maar de getoonde verkeerssituatie komt niet overeen met de realiteit. En dan is het vaak behelpen. Zélfs wanneer je een update hebt laten uitvoeren, is het niet zeker dat de plaats waar jij verloren bent gereden inmiddels is aangepast. Een bekend probleemgeval is de snelweg in de buurt van Eindhoven, net over de grens, waar nu al enkele jaren gewerkt wordt. Toch raakt de gps daar compleet het noorden kwijt. Een gruwel voor veel automobilisten."

"Wij passen onze kaarten vier keer per jaar aan", zegt Lars Guns van TomTom. "Dat doen we op basis van eigen informatie én aan de hand van wat de overheid ons meedeelt. Alleen kunnen er wel eens maanden over gaan alvorens wij op de hoogte worden gesteld van álle wijzigingen of ontsnapt een rotonde in een landelijke gemeente al eens aan onze aandacht." Hoewel het dus geen garantie biedt op 100% nauwkeurigheid, zit er voor bestuurders niets anders op dan hun toestel regelmatig te updaten. Goed nieuws is dat almaar meer vaste gps-toestellen in wagens ook door de eigenaar zélf bijgewerkt kunnen worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ergens geen stroom, dan nergens een trein

Ergens geen stroom, dan nergens een trein

http://static2.hln.be/static/photo/2014/1/1/5/20141105062813/media_xll_7255550.jpg

Als het afschakelplan deze winter wordt geactiveerd, rijden die dag geen treinen in heel België. Dat bevestigen meerdere bronnen binnen de NMBS, zo schrijft De Morgen.

"Zonder elektriciteit rijden er geen treinen. U begrijpt dat dit een zeer dringend probleem is", zegt Jo Cornu, CEO van de NMBS. De treinen worden overal afgelast, dus niet alleen in de getroffen zones. Ook al kan 85 procent van de treinen via de bovenleiding van stroom worden voorzien. Het probleem is dat de seinhuizen, de slagbomen en de wissels zijn aangesloten op lokale stroomvoorzieningen. En een trein kan niet rijden zonder seinen of wissels. Te gevaarlijk, zo blijkt uit een veiligheidsanalyse van Infrabel. "Wij adviseren om bij één of meerdere afschakelingen gedurende de hele dag niet te rijden op het hele net", aldus de experts van Infrabel.

Cornu pleit voor een noodoplossing. Hij richt zich tot minister van Mobiliteit Jacqueline Galant en energieminister Marie-Christine Marghem. Intussen werd een werkgroep opgericht met NMBS, Infrabel en de ministeries van Energie, Economie en Mobiliteit. Maar ook die heeft nog geen oplossing gevonden. (br.hln)


» Reageer (0)
04-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoektocht naar 'Woord van het Jaar 2014' van start

Zoektocht naar 'Woord van het Jaar 2014' van start

http://static3.hln.be/static/photo/2014/14/15/4/20140923171950/media_xll_7136224.jpg

De zoektocht naar het Vlaamse 'Woord van het Jaar 2014' is gestart. Tot en met 24 november kan het publiek het beste, mooiste en/of leukste nieuwe woord van 2014 nomineren en insturen op de website van Van Dale. Op dinsdag 16 december wordt bekendgemaakt welk woord 'selfie' opvolgt als hét Vlaamse woord van het jaar.

De ingezonden woorden moeten het liefst in 2014 ontstaan zijn, maar in ieder geval in 2014 in Vlaanderen populair geworden zijn, melden de inrichters Van Dale Uitgevers en de VRT vandaag in een persbericht.

Van alle ingezonden nieuwe woorden maakt Van Dale shortlists in vijf categorieën: jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek. Bovendien maakt Van Dale een shortlist van 10 woorden die door de uitgeverij zelf genomineerd worden.

Van 25 november tot en met 15 december kan er gestemd worden om per categorie één winnaar te bepalen en om het Vlaamse Woord van het Jaar 2014 te kiezen. Op dinsdag 16 december worden de winnende woorden per categorie en het Woord van het Jaar bekendgemaakt.

Ook dit jaar is er de verkiezing van het 'Kinderwoord van het Jaar'. Om een kinderwoord in te zenden, klikken taalliefhebbers door naar de website van Ketnet. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische whisky uitgeroepen tot beste van Europa

Belgische whisky uitgeroepen tot beste van Europa

http://static0.hln.be/static/photo/2014/14/0/9/20141104123806/media_xll_7253169.jpg

De Belgische whisky Owl Single Malt 64 Months is door whiskyspecialist Jim Murray uitgeroepen tot beste Europese whisky. The Belgian Owl deelt die ereplaats met de Engelse Whisky Co. Chapter 14 Unpeated.

Terwijl de ster van de Schotse whisky's tanende is, straalt die van de Belgische als nooit tevoren. The Belgian Owl is volgens expert Jim Murray de beste Europese whisky. Op een gedeelde eerste plaats staat de Engelse Chapter 14 Non Peated.

De beste whisky ter wereld is de Japanse Yamazaki Single Malt Sherry Cask. Voor het eerst in tien jaar is er in de top vijf geen enkele Schotse whisky te bespeuren. De tweede en derde plaats worden ingenomen door Amerikaanse whisky's. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emiel Goelen vecht tegen zenuwziekte ALS

Emiel Goelen vecht tegen zenuwziekte ALS

http://static1.hln.be/static/photo/2014/18/9/11/20141104081230/media_xll_7252736.jpg

Zijn armen en benen zijn verlamd, spreken gaat moeizaam. "Hij heeft een trage vorm van ALS", aldus Sonja (65), de echtgenote van ex-televisiepresentator Emiel Goelen (65). "Sonja is mijn troost", zegt hij in Dag Allemaal. "Maar eerlijk: ik zie geen toekomst meer. Mensen begrijpen niet wat Sonja en ik doormaken".

"Emiel heeft altijd gezond geleefd", zegt Sonja. "Nooit gerookt, nooit alcohol gedronken. En dan komt een mens zoiets tegen..."

Emiel Goelen was jarenlang een vertrouwd televisiegezicht, voornamelijk als bezieler en presentator van het populaire consumentenprogramma 'Op De Koop Toe'. En ook als panellid in 'De Drie Wijzen' en 'Zeg Eens Euh!' Na zijn ontslag bij de VRT in 1997 werkte hij mee aan de magazines 'Genieten' en 'Autowereld'.

Maar dat is allemaal verleden tijd. Emiel is ongeneeslijk ziek en komt z'n huis nog nauwelijks uit. Tot nu hield hij dat voor de buitenwereld verborgen. Maar hij wil niet langer zwijgen. De fatale zenuwziekte ALS is nu algemeen bekend door de Ice Bucket Challenge.


"Emiel heeft die ziekte al zes jaar", vertelt Sonja. "Hij heeft een heel trage vorm van de ziekte". Goelen: "Het is een rotziekte. En het gaat altijd maar verder en verder... Bergaf. In de zomer van 2013 kon ik nog zelf eten, met m'n rechterarm. Maar in de herfst ging dat al niet meer". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Show of Hands - Roots

Show of Hands - Roots

Klik op de foto om ze te beluisteren


Show of Hands is een Engels akoestische roots en folk duo bestaande uit zanger-songwriter Steve Knightley en multi-instrumentalist Phil Beer» Reageer (0)
03-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven zoals het is op seksslavenmarkt IS

Het leven zoals het is op seksslavenmarkt IS: "Waarom zou ik haar willen als ze geen tanden heeft?"

http://static1.hln.be/static/photo/2014/1/12/9/20141103151349/media_xll_7251294.jpg

IS verhandelt gevangengenomen Yezidi-vrouwen als seksslaven. Daar heeft de terreurbeweging nooit een geheim van gemaakt. Nu zijn er voor het eerst beelden opgedoken van jihadi's die in de Iraakse stad Mosul onderhandelen over de meisjes. Yezidi's met groene en blauwe ogen blijken duurder.

"Vandaag is het de dag waarop de meisjes worden uitgedeeld", zegt een strijder. "Iedereen moet zijn deel krijgen." Enkele mannen zitten in een ruimte bij elkaar en praten over de slavenmarkt. "Waar is mijn Yezidi-meisje?", vraagt een andere moslimextremist. "Ik zweer het man, ik zoek een meisje, ik hoop dat ik er een vind."

De vraag "Wie wil er verkopen?", schalt door de kleine ruimte. "Ik verkoop haar voor een Glock (een pistool), antwoordt een man die zijn slavin wenst van de hand te doen. "Het hangt ervan af hoe ze eruit ziet", luidt het uit de mond van een strijder. Hij legt uit dat hij eerst controleert of het meisje wel tanden heeft. "Als ze geen tanden heeft, waarom zou ik haar dan willen hebben?". Groene of blauwe ogen drijven de prijs op. De mannen betalen met geld of pistolen.

Ondertussen zou de Islamitische Staat al meer dan 2.500 Yezidi-vrouwen die deel uitmaken van een religieuze minderheid, hebben ontvoerd. Meisjes die uit handen van de terreurbeweging zijn kunnen ontsnappen, vertellen gruwelijke verhalen. Ook telefonische getuigenissen van vrouwen, die nog steeds gevangen zitten, spreken boekdelen. "Ik ben dertig keer verkracht en het is nog niet eens tijd voor het middagmaal. Ik kan zelfs niet meer naar het toilet gaan", verklaarde een zekere Karam aan de BBC. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je ouder wordt ziek en dan? Zo vermijd je burn-out bij mantelzorg

Je ouder wordt ziek en dan? Zo vermijd je burn-out bij mantelzorg

http://static2.hln.be/static/photo/2014/2/2/6/20141103110706/media_xll_7250706.jpg

Omdat je ouders altijd voor jou hebben gezorgd toen jij klein was, lijkt het evident dat jij dat ook voor hen doet als zij oud en minder zelfstandig worden. Maar vaak wordt onderschat hoe zwaar dit kan zijn voor de verzorger: je zit niet alleen met praktische vragen, een eigen huishouden en carrière maar ook met de emotionele pijn. Onderstaande tips helpen je door deze moeilijke tijd te worstelen.

Steunpunt Mantelzorg noemt mantelzorgers onmisbaar in onze maatschappij. Vaak zorgen ze onbetaald en langdurig voor hun naasten, waardoor de zieke deze moeilijke tijd kan doorbrengen zoals hij of zij wil en niet in een rusthuis of ziekenhuis.

Mantelzorg is niet alleen lichamelijk zwaar, ook de emotionele tol is niet te onderschatten. De problemen waar mantelzorgers is voor iedereen anders, maar er zijn enkele gemeenschappelijke kwesties waar ze allemaal mee worstelen.

Waar vind je informatie?
Ontkenning helpt je niet verder als mantelzorger. Het is moeilijk om als kind de problemen onder ogen te zien wanneer een familielid permanent aftakelt. Wanneer je ouder ziek wordt of mentaal achteruitgaat zul je je daar vooral slecht bij voelen. Toch is het belangrijk aandachtig te zijn. Hoe sneller je de waarheid onder ogen durft te zien, hoe sneller je oplossingen je kan zoeken.  De beste bron van informatie is het internet. Je kan er niet alleen praktische tips vinden, maar je kan ook vrienden en familie mailen om vragen te stellen.

Op het internet vind je ook tips over hoe je medische papieren moet invullen of waar je goede thuisverpleging kan vinden. Veel van deze taken blijven desondanks alle tips moeilijk. Maar probeer je intuïtie te volgenbij het nemen van belangrijke beslissingen. Door je buikgevoel te volgen, is de kans ook kleiner dat je achteraf verteerd gaat worden door twijfels of spijt gaat krijgen.

Hulp aanvaarden
Probeer niet alles in je eentje te regelen, het is belangrijk dat je alle hulp inschakelt die je kan aanvaarden. Durf hulp te aanvaardenen zelfs te vragen, anders maak je deze periode nog zwaarder. Laat je adviseren door artsen, apothekers, buren, familieleden en zelfs de kapper als het moet.

Emotionele pijn
Naast de praktische en medische problemen is ook de mentale tol niet te onderschatten. De emotionele pijn bij mantelzorgers is intens. Bij elk nieuw probleem dat zich stelt, moet je weer door een emotionele mallemolen. Dit verloopt vaak in de volgende fases: onderhandelen, boosheid, droefheid, aanvaarding. En elke keer opnieuw. Het rouwen om een zieke ouder is bij iedereen anders. Als je een moeilijke relatie met je vader of moeder hebt, dan zul je lang in de boze fase blijven zitten. Praat hier over met een psycholoog, vrienden en schrijf het zelfs neer in een dagboek. Als je ouder een grote bron van emotionele steun was, dan zul je lang droevig zijn. Ook al heb je het gevoel dat je hieraan ten onder gaat, dat zal niet het geval zijn. Je bent altijd sterker dan je denkt.

Je mag boos zijn om de moeilijke situatie en de stoppen kunnen eens doorslaan. Durf deze gevoelens eens toe te laten, maar het is ook belangrijk dat je hieruit leert en deze negatieve gevoelens achter je laat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sms jij wel eens achter het stuur? Dan moet je dit bekijken

Sms jij wel eens achter het stuur? Dan moet je dit bekijken

Klik op de foto om de video te bekijken

Wie stuurt er niet eens af en toe een sms'je van achter het stuur. Er kan toch niet zo veel gebeuren in die paar seconden, toch? Maar deze confronterende video brengt je vast wel op andere gedachten. Het resultaat kan immers verwoestend zijn.

Liz Marks was de typische 'American sweetheart'. Ze was knap, populair op school, verdiende wat bij als model en was in het algemeen een doodnormale tiener. "Toen maakte ik me zorgen over de normale zaken", vertelt haar moeder. "Haar resultaten op school, drugs, foute vriendjes... Ik had geen idee dat ze zo verknocht was aan haar telefoon."

Maar dat was ze wel, en toen ze voor de zoveelste keer een sms'je verzond vanuit haar auto, liep het fout af. Ze raakte betrokken bij een ongeluk, waardoor ze blind werd aan één oog, half doof werd en haar reuk- en smaakvermogen verloor.

"Ik dacht dat het geen kwaad kon", vertelt ze. "Iedereen deed het, dus ik dacht dat het geen probleem was. Ik had het duidelijk volslagen mis." De nu 20-jarige Liz heeft momenteel een eenzaam bestaan en heeft het moeilijk om vrienden te vinden. "Ik zag dat ze een post op Facebook had gepost", vertelt haar moeder aangeslagen. "Of iemand met haar een dagje wou optrekken, omdat ze geen vrienden heeft."

"Als je een sms krijgt achter het stuur, lees het dan niet", besluit Liz. "Het is het gewoon niet waard." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Openingsweekend Boekenbeurs lokt meer dan 40.000 bezoekers

Openingsweekend Boekenbeurs lokt meer dan 40.000 bezoekers

http://static2.hln.be/static/photo/2014/16/8/10/20141102201309/media_xll_7249675.jpg

Na drie dagen - en de openingsavond - Antwerpse Boekenbeurs zijn al naar schatting 40.337 boekenliefhebbers afgezakt naar Antwerp Expo. Dat meldt organisator Boek.be. In totaal mikt de Boekenbeurs op 150.000 bezoekers, gezien het tijdstip - grotendeels buiten de herfstvakantie - iets minder dan vorig jaar.

Een van de toppers van de affiche, 'Girls'-schrijfster Lena Dunham, moest zondag haar signeersessie schrappen wegens ziekte.

Wie wel van de partij was, was tv-kok Piet Huysentruyt. Die werd door zijn uitgeverij Lannoo verrast met een receptie naar aanleiding van 25 jaar carrière en evenveel kookboeken. Andere blikvangers de voorbije dagen waren Tom Lanoye, Pascale Naessens en Santa Montefiore.

Het centrale thema van deze 78ste Boekenbeurs is strips. Maandag wordt de Willy Vandersteen-prijs voor de beste Nederlandstalige strip van het jaar uitgereikt, later volgt ook nog de verkiezing van beste Belgische strip ooit. Komiek Alex Agnew is tijdens de hele Boekenbeurs 'stripgids' en deelt op verschillende momenten zijn liefde voor het medium met het publiek. Voorts kan je er je eigen strip maken en leren tekenen, was er al een stripveiling en komen heel wat bekende tekenaars signeren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terminaal zieke Amerikaanse (29) beëindigt leven

Terminaal zieke Amerikaanse (29) beëindigt leven

http://static0.hln.be/static/photo/2014/15/16/9/20141103034907/media_xll_7250244.jpg

Brittany Maynard, de Amerikaanse kankerpatiënte die begin vorige maand aankondigde een einde te willen maken aan haar leven is zaterdag in het bijzijn van haar familie gestorven. Haar dood werd gisterenavond (plaatselijke tijd) door het Amerikaanse magazine People bevestigd en even later verscheen ook een overlijdensbericht op haar website. Eerder deze week nog had de jonge vrouw laten weten te twijfelen over de geplande datum.

Maynard nam via een bericht op Facebook afscheid van haar vrienden en familie: "Vaarwel aan al mijn vrienden en familie van wie ik houd", schreef ze. "Vandaag is de dag dat ik gekozen heb om waardig te sterven vanwege mijn terminale ziekte, deze afschuwelijke hersentumor die zoveel van me heeft afgenomen... maar zoveel meer zou nemen. De wereld is een mooie plek, reizen heeft me zoveel geleerd en mijn dichte vrienden en ouders zijn de meest vrijgevige mensen. Ik heb zelfs een cirkel van steun rond mijn bed terwijl ik dit typ... Vaarwel wereld. Verspreid positieve energie (...)"

In januari werd bij Maynard een kwaadaardige hersentumor ontdekt en niet veel later kreeg de vrouw te horen nog zes maanden te leven te hebben. Ze besloot naar de staat Oregon te verhuizen zodat ze van de 'Death With Dignity Act' gebruik kon maken, omdat euthanasie nog niet overal in de VS mogelijk is.

Ze werd dan ook in geen tijd een boegbeeld voor bewegingen die ijveren voor het recht op waardig sterven. "Dat mensen tegen deze keuze zijn voor zieken lijkt me gemeen", vertelde ze vorige maand aan People. "Ze verwarren het met zelfmoord en dat is heel oneerlijk, omdat er geen cel in mijn lichaam is die wil sterven, maar ik ben stervende." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzaam in Hollywood: Bette Midler viert 30-jarig huwelijk

Zeldzaam in Hollywood: Bette Midler viert 30-jarig huwelijk

http://static3.hln.be/static/photo/2014/16/4/3/20141103061901/media_xll_7250283.jpg

Bette Midler geeft toe dat een 30-jarig huwelijksjubileum zeldzaam is in Hollywood. Toch bereiken zij en haar Duitse man Martin Von Haselberg op 16 december deze mijlpaal. "Het geheim is volgens mij elkaar een hoop ruimte geven", vertelt de actrice en zangeres aan People.

Ook luisteren is belangrijk, zegt Midler. "En compromissen sluiten. Dat is het moeilijkste van alles." De 68-jarige blondine adviseert stellen verder om niet over alles ruzie te maken. "Soms moet je zeggen, het is het niet waard. Jij krijgt je zin en misschien krijg ik de volgende keer mijn zin. Blijf kalm en probeer adem te halen."

Bette en Martin (65) trouwden in 1984, zes weken nadat ze elkaar leerden kennen, om 2 uur 's nachts in Las Vegas. Twee jaar later verwelkomden ze hun dochter Sophie. "Mijn man is waarschijnlijk de beste vader op aarde", zegt Midler. "Hij is geweldig. Hij deed alles wanneer ik op pad was. Hij heeft haar een buitenlandse taal geleerd. Hij heeft haar leren koken."

Sophie speelt momenteel in een toneelstuk in New York, 'Billy & Ray'. Bette Midler brengt dinsdag haar eerste album uit sinds acht jaar, 'It's The Girls'. (br.hln)


» Reageer (0)
02-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Celine Dion -All By Myself

Celine Dion -All By Myself

Om haar te beluisteren druk op de foto


Céline Dion (Charlemagne (Quebec), 30 maart 1968) is een Canadese zangeres.

In 1994 trouwde ze met haar zesentwintig jaar oudere manager René Angélil. Op 25 januari 2001 kreeg het koppel een zoon; op 23 oktober 2010 beviel Dion van een tweeling, eveneens jongens

Dion werd, als jongste van veertien kinderen, geboren in Charlemagne, Quebec (Canada). Op 12-jarige leeftijd bracht haar moeder haar in contact met de manager René Angélil, die zo in haar geloofde dat hij een hypotheek op zijn huis nam om haar carrière te financieren. In 1981 kwam het eerste album van Dion uit (La Voix du bon Dieu). Hiermee werd ze in Quebec een ster. Het jaar erop won ze de gouden medaille op het World Song Festival in Tokio. In de jaren die erop volgden bracht Dion meerdere albums uit met Franse chansons, die veelal over het gevoelsleven van dit jonge meisje gingen. In 1987 kwam in Canada het album Incognito uit, het eerste echte pop-album van Dion.

In 1988 deed ze namens Zwitserland mee met het Eurovisiesongfestival, dat ze won met het liedje Ne Partez Pas Sans Moi. Door de overwinning werd Dion bekend in Europa. Vanaf 1988 werd er gewerkt aan Dions eerste Engelstalige album Unison dat in 1990 uitkwam. Platenlabel Sony Music had het doel voor ogen dat Dion in de VS zou doorbreken met het Engelse repertoire. Het bleek te lukken. De single Where Does My Heart Beat Now behaalde de top 5 van de Amerikaanse Billboard Hot 100 en het album behaalde de platinastatus.

In 1991 werd Dion benaderd door de Walt Disney Studios om haar medewerking te verlenen aan de soundtrack van de speelfilm Beauty And The Beast. Samen met zanger Peabo Bryson nam Dion de titelsong van deze Disneyfilm op en eind 1991 groeide het nummer uit tot een groot succes. Het duet leverde Dion en Bryson zelfs een Academy Award op. Begin 1992 verscheen Celine Dion, het tweede Engelstalige album van de zangeres. Met de uitgebrachte singles If You Asked Me To, Love Can Move Mountains en Nothing Broken But My Heart scoorde ze hoog in de hitlijsten.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egon Schiele 1890 - 1918

Egon Schiele 1890 - 1918  was een Oostenrijks expressionistisch kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken
Egon Schiele (Tulln, 12 juni 1890 — Wenen, 31 oktober 1918) was een Oostenrijks expressionistisch kunstschilder.

Schieles vader was hoofd van de spoorwegen in Tulln an der Donau in Oostenrijk. Ook zijn grootvader werkte bij het spoor, en de latere voogd van Schiele was eveneens ingenieur bij de spoorwegen. Schiele maakte voor zijn plezier treinreizen en speelde op zijn 23ste jaar nog met een speelgoedtrein, waarbij hij alle geluiden die daarbij horen realistisch nadeed. Zijn vader, gek geworden door syfilis, overleed toen Schiele pas 15 jaar was. Ook een zusje was jong gestorven en in het gezin werden bovendien twee kinderen levenloos geboren. De relatie tussen Schiele en zijn moeder was bijzonder moeizaam en schijnbaar liefdeloos. Met zijn zuster Gerti had Schiele een incestueus contact.

Een loopbaan bij de spoorwegen had voor de hand gelegen, maar Schiele ging tegen de oorspronkelijke wens van zijn moeder en zijn voogd naar de kunstacademie, waar hij overigens matige resultaten behaalde. Eerder werd Schiele beïnvloed door Gustav Klimt en diens Secession beweging.

http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Egon_Schiele2.jpg?t=1309087621
In 1909 leerde Schiele de kunstcriticus Arthur Roessler kennen, die zeer positief stond tegenover zijn werk en later ook een biografie schreef over Schiele.
Egon Schiele zelfportret


Tussen 1911 en 1915 had Schiele een relatie met Wally Neuzil. Omdat zij ongehuwd samenwoonden, werden zij in 1911 verjaagd uit hun woonplaats in het Boheemse Krumau (waar Schieles moeder vandaan kwam) en verhuisden zij naar Neulengebach, een voorstad van Wenen. Ook daar ontstond een schandaal, omdat Schiele zeer jonge meisjes als model naakt liet poseren. De tekeningen van masturberende jonge meisjes kwamen in de openbaarheid. Hierdoor kwam Schiele zelfs enige tijd (3 weken in voorhechtenis) in de gevangenis terecht, de uiteindelijk uitgesproken straf bedroeg 3 dagen. In 1915 beëindigde Schiele de relatie met Wally om in hetzelfde jaar te trouwen met Edith Harms. Kort daarna moest Schiele in militaire dienst, het was immers de tijd van Eerste Wereldoorlog. Hij kreeg echter een kantoorbaan en kon daarom contact houden met Edith. Vanwege zijn werk kon hij echter minder schilderen.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Egon_Schiele3.jpg?t=1309087633
Op 28 oktober 1918 overleed Edith aan de Spaanse griep, zij was toen 6 maanden zwanger. Op 31 oktober 1918 overleed Schiele aan dezelfde ziekte, pas 28 jaar oud.

De tekeningen en schilderijen van Schiele zijn voornamelijk afbeeldingen van mensen. In beperkte mate heeft Schiele stadsgezichten en landschappen geschilderd. Door het sterke gebruik van lijnen kan Schiele eerder als een tekenaar dan als een schilder gezien worden. Kleur in de schilderijen wordt pas achteraf aangebracht, als de tekening af is. Het kleurgebruik versterkt echter wel de vervreemdende werking in hoge mate. De schilderijen van Schiele doen denken aan die van Kokoschka maar hebben ook een kubistisch karakter.

http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Egon-Schiele4.jpg?t=1309087644
Hoewel Schiele sterk beïnvloed is door het werk van Gustav Klimt, zijn de lijnen die hij gebruikt toch geheel anders van aard. Terwijl Klimt vooral ronde zachte vormen afbeeldt, waarmee hij de menselijke vorm idealiseert, gebruikt Schiele krachtige hoekige lijnen. De afgebeelde lichamen worden hierdoor als vreemd en vaak beangstigend ervaren door de toeschouwer. Vrouwen zowel als mannen worden meedogenloos in hun naaktheid weergegeven, in ongebruikelijke poses. Toch kreeg het werk van Schiele in zijn tijd veel bijval.
Figuur: Mark Hardens Artchive

Het zelfportret speelt in het werk van Schiele een centrale rol. Hij beeldt zichzelf af op een lege achtergrond. Door de hoekige vormen van het lichaam, de onrealistische kleuren en de vaak panische blik in de ogen doen deze portretten zeer vervreemdend aan. De zelfportretten, waarin Schiele zichzelf meedogenloos laat zien, kunnen ook voor het hedendaagse (2002) publiek nog schokkend zijn, vanwege het expliciet seksuele, narcistische en exhibitionistische karakter.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/egon-schiele.jpg?t=1309088445
zelfportretGezien zijn jeugd is het niet verbazingwekkend dat in het werk van Schiele de dood een grote rol gespeeld heeft. Zo zijn er schilderijen getiteld De dode moeder, De dood en het meisje. Het laatste schilderij laat de omarming zien van de dood, die eruit ziet als Schiele zelf, en zijn ex-vriendin Wally.

Egon Schiele heeft ook landschappen geschilderd zoals de Versinkende Sonne (zinkende zon), uit 1913.

Na het huwelijk met Edith lijken de lijnen in Schieles schilderijen wat ronder en zachter te worden. Zijn leven met Edith was meer burgerlijk en geregeld van aard dan het leven met Wally geweest is.

De werken van Egon Schiele zijn expressionistisch en behoren tot de schilderstijl Sezession.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstschaatsster even half in haar blootje in volle korte kür

Kunstschaatsster even half in haar blootje in volle korte kür


Klik op de foto om de video te bekijken

Het is de ergste nachtmerrie voor elke kunstschaatsster, maar het overkwam de Zweedse Viktoria Helgesson wel echt. Tijdens haar korte kür bij een internationale wedstrijd in Canada liet haar outfit het zo erg afweten dat ze zowaar even half in haar blootje moest verder schaatsen. Gelukkig kon de Zweedse het euvel snel rechttrekken, al had ze daarbij wel de hulp van haar coach nodig. Haar korte kür was helaas grotendeels om zeep natuurlijk. Viktoria Helgesson baalde als een stekker, je zou voor minder, maar bij het herbekijken van de beelden kon ze er alweer om lachen. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderdjarige kaketoe krijgt verjaardagsfeestje

Honderdjarige kaketoe krijgt verjaardagsfeestje

http://static0.hln.be/static/photo/2014/2/9/13/20141102083828/media_xll_7248673.jpg

Fred de kaketoe heeft de gezegende leeftijd van honderd jaar bereikt, en dat verdient een verjaardagsfeestje, zo vonden zijn verzorgers van het dierencentrum in Tasmanië waar Fred verblijft. Zondag was het dan zo ver, en er waren zelfs verjaardagswensen vanuit Buckingham Palace.

Feestbeest Fred woont al zeker twintig jaar in het Bonorong Wildlife Sanctuary en is er naar verluidt erg tevreden. De kaketoe zit het liefst binnen, houdt het meest van vrouwelijk gezelschap en beschikt over een grote woordenschat. De favoriete zinnen van Fred zijn "Hello Fred" en "Polly want a cracker".

Fred kreeg voor zijn honderdste verjaardag een witte taart in de vorm van het getal 100, met drie gele kaarsjes.

Overigens worden de vogels in het wild ongeveer veertig jaar oud, terwijl in gevangenschap meestal de leeftijd van zeventig wordt bereikt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie manieren waarop koffie je mooier kan maken

Drie manieren waarop koffie je mooier kan maken

http://static3.hln.be/static/photo/2012/12/0/14/20121213102730/media_xll_5399489.jpg

Het zwarte goud is niet alleen goed om je 's ochtends een oppepper te geven, je kan koffiebonen ook gebruiken in de badkamer om je looks een boost te geven.

Gezicht
Koffie bevat veel antioxidanten die het verouderingsproces kunnen omkeren door toxines te elimineren en te beschermen tegen vrije radicale,. Deze stoffen vind je vervuilde lucht en sigarettenrook.

Meng twee eetlepels vers gemalen koffie met evenveel cacaopoeder, drie eetlepels volle melk en een lepel honing. Breng een lichte laag van dit mengsel op je gezicht aan. Laat het ongeveer 15 minuten inwerken en verwijder dan met een warm washandje.

Haar
Koffie maakt je haar niet alleen zijdezacht. Wanneer je dit in je hoofdhuid masseert, stimuleert de koffie de haarfollikels om harder te werken. Hierdoor gaan je lokken sneller groeien.

Zet een potje sterke koffie en voeg hier een half kopje water aan toe. Laat het mengsel afkoelen tot het lauw is. Neem dit drankje mee onder de douche en breng dit aan op je lokken. Zet dan een douchekapje op. Na 20 minuten mag je het uitwassen met warm water.

Huid
Waarschijnlijk heb je het zelf al ervaren, maar koffie werkt als een diureticum. Dus als je het op je huid aanbrengt, kunnen de koffiebonen vocht uit de vetcellen trekken. Hierdoor krimpen ze in volume en valt cellulite minder op.

Meng een kopje gemalen koffie met een half kopje witte of bruine suiker en een kopje kokosolie. Was eerst je lichaam, masseer dan gedurende enkele minuten de probleemgebieden met de scrub en spoel met warm water. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands echtpaar leeft al maanden in bushokje

Nederlands echtpaar leeft al maanden in bushokje

http://static0.hln.be/static/photo/2014/18/4/6/20141102064718/media_xll_7248651.png

Een echtpaar uit Almere leeft al drie maanden in een bushokje bij een industrieterrein. De hulpdiensten hebben moeite een geschikte opvangplek te vinden voor het stel, zo meldt Omroep Flevoland. De vrouw is meervoudig gehandicapt en zit in een rolstoel.

Het stel werd in april uit hun huis gezet. In eerste instantie bood een kennis opvang aan. Maar omdat die situatie onhoudbaar was, kwamen de man en vrouw begin augustus op straat terecht. Sindsdien leven ze met hun huisdieren in een bushokje.

Het stel was noodopvang in Baarn aangeboden, maar dat sloegen ze af, omdat ze dan van elkaar gescheiden zouden worden. De GGD (Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst) laat weten voorlopig geen passende oplossing te hebben.

Tijdens tv-opnamen van Omroep Flevoland vrijdagmiddag werd bekend dat het stel dit weekeinde terecht kan bij het Leger des Heils in Almere Buiten. Hoe het daarna verder moet is nog onduidelijk. (br.hln)


» Reageer (0)
01-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allerheiligen: ook jij mag na jaren gerust nog rouwen

Allerheiligen: ook jij mag na jaren gerust nog rouwen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/14/4/6/20141031150926/media_xll_7246101.jpg

Dit weekend is het Allerheiligen, een dag waarop we onze geliefden herdenken die niet meer bij ons zijn. Hoewel ze op elk moment wel eens in je hoofd kunnen opduiken, worden zij op deze dag vaak letterlijk in de bloemetjes gezet. Soms maakt het helemaal niet uit hoe lang ze er al niet meer zijn, het rouwproces kan nog steeds bezig zijn en pijn veroorzaken. Er is dan ook geen handleiding die je vertelt hoe je moet rouwen: dat doe je op je eigen manier. Soms kan de rouwperiode echter zo moeilijk en zwaar zijn dat je op een bepaald moment wel iets moet ondernemen om er weer bovenop te komen. Lees hier enkele adviezen om het rouwen draaglijk te maken.

Je gevoelens kan je maar zelden de baas wanneer je het slechte nieuws verneemt. Het feit dat de dood meestal onverwacht komt, zorgt ervoor dat je wereld helemaal kan instorten. Woede, verdriet of pijn: in de eerste fase van de rouw kan alles in je opkomen. Die overvloed aan emoties die plots opduiken, zijn meer dan normaal en je moet ze dan ook onder ogen durven zien. Wie de gevoelens daarentegen liever aan de kant schuift en probeert door te gaan met zijn of haar leven zal heel waarschijnlijk later een grote weerslag krijgen. Kijk daarom je gevoelens recht in de ogen met deze tips:

- Je opsluiten is zelden een goed idee, over de gebeurtenis praten met andere die hetzelfde meemaken kan daarentegen wél goed zijn.

- Laat je gevoelens ook de vrije loop: als je moet huilen, mag je dat gerust doen. Heb je nood aan knuffel? Vraag er dan om een. Het zijn deze momenten die ervoor zorgen dat we het verlies een plaats kunnen geven

- Verdring je gedachten over die dierbare persoon niet maar haal juist leuke herinneringen op samen met vrienden en familie. Heel waarschijnlijk was dat wat de overledene gewild zou hebben. Een lach en een traan gaan dan ook vaak samen.

- Wil je een speciaal afscheid organiseren? Doe dat dan! Je kan namelijk maar een keer echt afscheid nemen van een overledene. Een briefje, een foto of een ander persoonlijk gebaar: zorg ervoor dat je achteraf geen spijt krijgt dat je er toch niet de tijd voor hebt genomen.

- Wanneer je familielid, vriend of kennis al enkele maanden of jaren geleden overleed, is het oké om nog altijd te rouwen en verdriet te hebben. Het is zeker niet zo dat je rouwperiode binnen een bepaalde tijd moet afgelopen zijn: doe alles op je eigen tempo en forceer jezelf niet. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vrouw stoot hoofd tegen tafel en kan weer zien

Blinde vrouw stoot hoofd tegen tafel en kan weer zien

http://static1.hln.be/static/photo/2014/3/5/13/20141101105202/media_xll_7247173.jpg

Door een dom toeval kan een blinde vrouw uit Nieuw-Zeeland opnieuw zien. Lisa Reid (38) stootte haar hoofd tegen de salontafel toen ze haar geleidehond Ami een knuffel wilde geven. Toen Lisa de volgende ochtend wakker werd, bleek dat haar gezichtsvermogen op wonderbaarlijke wijze was teruggekeerd.

Mevrouw Reid werd blind toen ze 11 jaar was. De oorzaak was een tumor die haar oogzenuw samendrukte. Maar door een doodgewoon huis-, tuin- en keukenongeval kan ze nu dus weer zien. Een medische verklaring voor het 'mirakel' is er vooralsnog niet.

"Ik kan niet beschrijven hoe ik me voelde toen ik die ochtend wakker werd", zegt een geëmotioneerde Lisa. "Weer kunnen zien is gewoon fantastisch. Het zit hem in de kleine dingen: de blauwe lucht, het groene gras... De zaken die voor ziende mensen vanzelfsprekend zijn".

"De grootste schok, als ik het zo mag noemen, was te zien hoe mijn broer een volwassen man was geworden. Of nog al die nieuwe dingen die ik in de supermarkt zag liggen", aldus nog Lisa.

Lisa is technisch gesproken nog altijd slechtziend. Het incident met de koffietafel gebeurde 14 jaar geleden. Ze komt er nu mee naar buiten ter gelegenheid van de Week van de Blinden in Nieuw-Zeeland. "Uit dankbaarheid voor de Nationale Blindenstichting. Dankzij hen kreeg ik mijn trouwe hond Ami en heb ik in de beste omstandigheden kunnen leven met mijn handicap". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hocus Pocus - I Put A Spell On You

Hocus Pocus - I Put A Spell On You

Om hun te beluisteren klik op de foto en geniet» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!