Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




07-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartbrekend: man vertelt over zijn zieke vrouw (29) die haar leven beëindigde

Hartbrekend: man vertelt over zijn zieke vrouw (29) die haar leven beëindigde

http://static1.hln.be/static/photo/2014/15/11/7/20141107153038/media_xll_7262632.jpg

Eerder deze week raakte bekend dat de Amerikaanse Brittany Maynard, die haar leven wilde beëindigen door een terminale vorm van hersenkanker, was gestorven op de manier dat zij het wou. Nu spreekt haar weduwnaar voor het eerst over hun ontroerende liefdesverhaal: van hoe ze elkaar hebben ontmoet tot hun huwelijksdag.

Diaz was 35 jaar toen hij in april 2007 voor het eerst Maynard ontmoette, zij was toen 23. Meteen was hij omvergeblazen door haar uiterlijk, maar hij werd verliefd op haar persoonlijkheid. 

Aan het magazine People vertelt hij: "Ze is een geweldig persoon om in de buurt te hebben: aantrekkelijk, energiek en extrovert. Al grappend zei ze wel eens dat ik lang genoeg vrijgezel was geweest door het leeftijdsverschil. Maar mijn heel eerlijke antwoord was dat ik de ware niet was tegengekomen voor Brittany. Ik had meteen het gevoel dat zij de persoon was waar ik de rest van mijn leven mee wilde spenderen. Onze huwelijksdag was heel speciaal, zij heeft het grootste deel van de organisatie voor haar rekening genomen. Ze heeft dat echt schitterend gedaan. Het was zo mooi: al onze vrienden en familie op een prachtige locatie. Voor onze huwelijksreis trokken we naar Patagonië waar we tien dagen in de natuur hebben gewandeld."

Maynard kreeg werd in januari 2014 geveld door helse hoofdpijn, in april kreeg ze de diagnose van een terminale hersentumor. Toen ze te horen kreeg dat ze nog maar zes maanden te leven had, werd Maynard het gezicht van de beweging Die with Dignity. In een filmpje legde ze uit waarom ze een punt achter haar leven wilde zetten. (br.hln)


» Reageer (0)
06-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.480.000 euro extra voor restauratie Lam Gods

480.000 euro extra voor restauratie Lam Gods

http://static2.hln.be/static/photo/2014/11/6/0/20141106152251/media_xll_7259550.jpg

Om de recent ontdekte overschilderingen op de buitenpanelen van het schilderij 'De aanbidding van het Lam Gods' te verwijderen, maakt Vlaanderen en mecenas Fonds Inbev-Baillet Latour 480.000 euro extra vrij. De restauratiewerken zullen daardoor anderhalf jaar langer duren, schrijft De Gentenaar en bevestigt het kabinet van Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA).

De meerkost van 480.000 euro wordt voor 80 procent, ruim 380.000 euro, door Vlaanderen gefinancierd, waarbij de Vlaamse ministers Sven Gatz (Open Vld) en Geert Bourgeois (N-VA) elk 190.000 euro vrijmaken. De rest wordt bijgepast door het fonds Inbev-Bailliet Latour. De restauratie van het meesterwerk van de gebroeders Van Eyck werd vóór de werken op 1,2 miljoen euro begroot. Eerder al gaf Vlaams minister Bourgeois 150.000 euro extra om de originele lijsten te restaureren.

De twee jaar geleden gestarte eerste restauratiefase van het pronkstuk van de Gentse Sint-Baafskathedraal zou normaal eind oktober afgerond moeten zijn, maar daar komt dus anderhalf jaar extra werk bij, waardoor de (voor nu geplande) tweede fase pas in het voorjaar van 2016 kan starten.

In juni maakten restaurateurs bekend dat er zowat op de helft van de buitenpanelen overschilderingen gevonden werden, en die willen ze verwijderen om de uitzonderlijke kwaliteit van het werk terug te geven.

"Er is een zodanig grote hoeveelheid aan informatie vrijgekomen, vooral door de zeer intensieve studie, visueel maar ook op basis van niet-destructieve onderzoeksmethoden", zegt Christina Ceulemans, waarnemend directeur van het Koninklijk Instituut voor Kunstpatrimonium (KIK).

"Het eindresultaat zal een spectaculaire verandering zijn, het weghalen van het vernis gaf al een zeer grote verbetering wat betreft kleurintensiteit. Door de overschilderingen weg te halen, zullen ook de verschillen tussen de panelen verdwijnen, het geheel wint erbij." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 jaar en getroffen door dementie: deze meid moet ermee leven

12 jaar en getroffen door dementie: deze meid moet ermee leven

http://static2.hln.be/static/photo/2014/9/7/0/20141106145102/media_xll_7259415.jpg

Charlea Armstead ziet er uit zoals elk ander meisje van twaalf jaar oud: ze is vrolijk en wil dolgraag ballerina worden. Niemand die het kleine meisje tegenhoudt om haar dromen na te streven, op die vervelende ziekte na... Charlea werd gediagnosticeerd met de ziekte van Niemann-Pick type C, een neurologische aandoening, waardoor ze naast haar geheugen ook stilaan haar motoriek verliest.

Wereldwijd zijn ongeveer vijfhonderd personen getroffen door de ziekte van Niemann-Pick, in het Verenigd Koninkrijk moeten 82 mensen met de ziekte leren leven. Charlea (12) is een van hen, de ziekte werd bij haar vastgesteld toen ze amper twee maanden oud was. Sindsdien is haar leven erg onvoorspelbaar: de meeste kinderen met dezelfde ziekte worden niet ouder dan tien jaar, waardoor Charlea en haar familie erg bange tijden beleven.

"We hebben geen idee wanneer de ziekte een einde aan het leven van Charlea zal maken. Als bij wonder is mijn dappere meid twaalf jaar geworden, iets wat niemand had durven voorspellen. Toen de ziekte ontdekt werd, vertelden de dokters ons dat ze twee tot tien jaar zou worden. Een pijnlijke gedachte. Gelukkig is Charlea nog steeds aan het vechten, ze wilt haar dromen waarmaken maar er is helaas nog geen medicijn om de ziekte af te remmen", vertelt haar mama.

Het zware verdict was dan ook een harde dobber voor de ouders van Charlea. "Eraan denken dat je je dochter niet zult zien opgroeien tot een volwassen vrouw is pijnlijk. Na een emotionele periode besefte ik echter dat we moeten proberen er het beste van te maken. Ik wou haar een zo goed mogelijke kindertijd en jeugd gunnen. Ik heb haar altijd opgevoed alsof ze nog een heel leven voor zich had en dat heeft ervoor gezorgd dat Charlea een dappere en moedige meid is geworden."

Haar doorzettingsvermogen werd gelukkig dubbel en dik beloond. Charlea sloot zich aan bij een professionele dansclub en danste in 2009 mee in 'Het Zwanenmeer'. Dansen is nu echter bijna onmogelijk geworden. Charlea haar motoriek is stilaan aan het verdwijnen en bewegen verloopt moeizamer dan ooit. Ook haar geheugen gaat erg snel achteruit. "De dementie die wordt veroorzaakt door de ziekte zou je toeschrijven aan iemand van zeventig jaar, niet aan een kleine meid. Het is zelfs zo dat haar broer Tyler, die zeven jaar is, beter leest en schrijft dan Charlea. Als ik hem vraag wat hij later wilt worden, antwoordt hij overtuigd dokter. Zodat hij zijn grote zus kan redden. Maar voor nu kunnen we niets anders doen dan afwachten, hoe moeilijk dat ook is." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 leeuwen niet opgewassen tegen stekelvarken

17 leeuwen niet opgewassen tegen stekelvarken

Klik op de foto om het filmpje te bekijken



De natuur kan meedogenloos zijn, maar soms ook heel ironisch. In een filmpje dat vorige week op Youtube werd gezet, is te zien hoe 17 leeuwen een stekelvarken omsingelen. Het zou genoeg moeten zijn om spontaan een kleine zweetaanval te krijgen, maar de katten weten duidelijk niet wat gedaan met het dier. Wie niet sterk is... juist ja.

De leeuwen bevonden zich in het Londolozi-reservaat, een privé reservaat naast het Kruger National Park in Zuid-Afrika. "Dit is geen ideale plek, zeker niet als je op de menukaart van een leeuw staat!", schreef Lucien Beaumont, die de beelden maakte, op de blog van het reservaat. Het stekelvarken was echter niet van plan om als avondmaal te dienen en de leeuwen gooiden uiteindelijk de handdoek in de ring. (br.hln)


» Reageer (0)
05-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Redding bij gekleurd haar: zo verberg je uitgroei

Redding bij gekleurd haar: zo verberg je uitgroei

http://static1.hln.be/static/photo/2014/4/14/7/20141105132009/media_xll_7256617.jpg

Heel wat vrouwen kiezen voor een kleurenshampoo of gaan langs bij de kapper om hun haren te verven omdat ze het mooi vinden. Eenmaal je echter begint met je lokken te kleuren, is het moeilijk om ermee te stoppen. Zo zal je natuurlijke haarkleur na een paar weken weer zichtbaar zijn aan de wortels van je haar. Heb je nog geen zin om heel wat geld uit te geven bij de kapper of wil je je natuurlijke haarkleur terugkrijgen? Dankzij deze tips zal je uitgroei minder opvallen.

Wie gezegend is met krullende of golvende lokken heeft al meteen een voordeel: je uitgroei zal vanzelf minder zichtbaar zijn door het volume in je haardos. Dames met sluik haar hebben dan weer minder geluk, zeker wanneer de haarwortels erg plat vallen. Om je kappersbezoek toch wat langer uit te stellen, kan je droogshampoo en haarlak op je wortels sprayen en het product goed uitwrijven. Op die manier creëer je extra volume.

Gekozen voor een contrasterende haarkleur? Gebruik dan producten die een wit laagje op je lokken achterlaten wanneer je haar van nature donker is maar je koos voor een blonde kleuring. In het omgekeerde geval kan je kiezen voor 'haarstiftjes' of 'haarmascara's': deze producten bevatten pigmenten waarmee je je wortels tijdelijk kan bijwerken.

Je kan ook heel wat verschillende kapsels uitproberen. Kies echter nooit voor een middenstreep, deze zorgt ervoor dat je de aandacht naar je haarwortels trekt. Wat wél kan, zijn vlechten en opsteekkapsels: kies voor een losse vlecht of nonchalante dot en laat enkele haarlokken loshangen. De kleurschakeringen zorgen bij deze kapsels net voor een jong en speels effect.

In de winter kan je natuurlijk ook wat vaker voor een leuke muts kiezen waardoor het probleem even verdwijnt, toch wanneer je in de buitenlucht vertoeft. Thuis of op je werk kunnen haarbanden dan weer de ideale redding zijn, al moet je de haarband wel hoog genoeg op je hoofd dragen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De taal van liegen: zo spreekt een leugenaar

De taal van liegen: zo spreekt een leugenaar

http://static3.hln.be/static/photo/2014/9/11/12/20141105164634/media_xll_7257192.jpg

We horen elke dag tussen de 10 en 200 leugens, van "sorry, mijn batterij was plat" tot "alles gaat goed met mij". Door naar eenvoudige aanwijzingen in taalgebruik te luisteren, kun je leugenaars ontmaskeren. Dat beweert een linguïstische expert.

Negatieve taal, weinig verwijzingen naar zichzelf, eenvoudige verklaringen en complexe verwoordingen wijzen op een leugen.  Commincatie-expert Noah Zandan verklaart in een filmpje voor Ted Talk hoe we de waarheid anders verwoorden dan leugens. Door op kleine aanwijzingen te letten kun je snel onwaarheden spotten.

Verschillende studies hebben aangetoond dat verhalen gebaseerd op ingebeelde ervaringen anders verwoord worden dan echte ervaringen. Dit suggereert dat een leugen bedenken een inspanning vraagt. Dit resultaat in een ander patroon van taalgebruik.

Tekstanalyse heeft vier patronen onthuld in de onbewuste taal van liegen. Zanden zegt dat leugenaars minder over zichzelf praten en meer over anderen. Sommigen gebruiken de derde persoon om zichzelf te distanciëren van een leugen, omdat ze zich onbewust schuldig voelen.

Je kan een leugenaar ook ontmaskeren waneer hij of zij een gebeurtenis in erg eenvoudige termen uitlegt. Ons brein heeft het moeilijk om een complex vals verhaal te verzinnen. Dit betekent dat een verklaring over feiten die niet gebeurd zijn, onrealistisch eenvoudig klinken. Maar hoewel het verhaal zelf eenvoudig is, zijn de zinnen van een leugenaar langer en complexer. Dit komt omdat de daders niet-relevante details gebruiken om de feiten te vertellen.

Een mooi voorbeeld is het verhaal van de wielrenner Lance Armstrong. Toen hij het gebruik van doping ontkende in 2005 beschreef hij een hypothetische situatie waarbij hij voornamelijk op iemand anders focuste, om afstand tussen hem en de leugen creëren. Toen hij de feiten in 2013 wel opbiechtte, gebruikte hij veel meer persoonlijke voornaamwoorden. Dit toonde aan dat hij de waarheid vertelde. Toen  concentreerde hij zich op zijn persoonlijke gevoelens en motivaties. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterfactuur stijgt meer dan verwacht

Waterfactuur stijgt meer dan verwacht

http://static1.hln.be/static/photo/2013/18/14/6/20130226151311/media_xll_5598216.jpg

De afrekening op de waterfactuur zal nog sterker stijgen dan eerder aangekondigd. Dat komt door een koppeling tussen twee bijdrages die nu opduikt. Doordat de Vlaamse overheid meer doorrekent aan de verbruikers, zullen ook de gemeenten automatisch meer kunnen innen. Dat schrijft De Standaard vandaag.

Naast de vaste en variabele bijdrage per geleverde kubieke meter water staan er nog twee kostenposten op de waterfactuur: de gemeentelijke en de bovengemeentelijke saneringsbijdrage. In zijn regeerverklaring liet Vlaams minister-president Geert Bourgeois weten dat de inleg van de Vlaamse begroting hiervoor met 48 miljoen euro daalt, wat betekent dat de prijs op de waterfactuur voor de verbruikers zal stijgen.

Maar de Serv, de adviesraad van de Vlaamse werkgevers en werknemers, merkt op dat ook de gemeentelijke saneringsbijdrage in alle stilte vermeerdert. In artikel 16 uit het drinkwaterdecreet staat namelijk dat de gemeentelijke saneringsbijdrage niet hoger mag liggen dan 1,4 keer het tarief van de bovengemeentelijke bijdrage. Vier op de vijf gemeenten in Vlaanderen hanteren dat maximum en veel kiezen voor een automatische koppeling: als de bovengemeentelijke bijdrage omhooggaat, dan de gemeentelijke ook. Bij ongewijzigd beleid betekent dat nu een extra kostprijs voor de gebruiker van 58 miljoen euro. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gps kent 15% van ons wegennet niet

Gps kent 15% van ons wegennet niet

http://static0.hln.be/static/photo/2014/1/2/10/20141105064113/media_xll_7255075.jpg

De verkeersinfrastructuur in ons land verandert zo snel dat de gps-systemen niet kunnen volgen, zelfs niet als je je toestel regelmatig updatet. Naar schatting 15% van ons wegennet wordt niet herkend.

Iedereen kent het wel: het ene moment wijst je navigatiesysteem je nog feilloos de weg naar je bestemming, het andere moment lijkt het ding tilt te slaan. Plots word je gesommeerd een straat in de verkeerde richting in te slaan of blijkt de baan waarover je rijdt volgens je gps niet te bestáán.

"Een straat waar recent eenrichtingsverkeer is ingevoerd, langdurige wegenwerken, een pas aangelegde rotonde, een nieuwe afrit of parallelweg: dat zijn de grootste verstoorders van onze gps'en", weet technologie-expert Guy Kindermans van 'Data News'. "Op het scherm kan je nog altijd zien waar je je precies bevindt, maar de getoonde verkeerssituatie komt niet overeen met de realiteit. En dan is het vaak behelpen. Zélfs wanneer je een update hebt laten uitvoeren, is het niet zeker dat de plaats waar jij verloren bent gereden inmiddels is aangepast. Een bekend probleemgeval is de snelweg in de buurt van Eindhoven, net over de grens, waar nu al enkele jaren gewerkt wordt. Toch raakt de gps daar compleet het noorden kwijt. Een gruwel voor veel automobilisten."

"Wij passen onze kaarten vier keer per jaar aan", zegt Lars Guns van TomTom. "Dat doen we op basis van eigen informatie én aan de hand van wat de overheid ons meedeelt. Alleen kunnen er wel eens maanden over gaan alvorens wij op de hoogte worden gesteld van álle wijzigingen of ontsnapt een rotonde in een landelijke gemeente al eens aan onze aandacht." Hoewel het dus geen garantie biedt op 100% nauwkeurigheid, zit er voor bestuurders niets anders op dan hun toestel regelmatig te updaten. Goed nieuws is dat almaar meer vaste gps-toestellen in wagens ook door de eigenaar zélf bijgewerkt kunnen worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ergens geen stroom, dan nergens een trein

Ergens geen stroom, dan nergens een trein

http://static2.hln.be/static/photo/2014/1/1/5/20141105062813/media_xll_7255550.jpg

Als het afschakelplan deze winter wordt geactiveerd, rijden die dag geen treinen in heel België. Dat bevestigen meerdere bronnen binnen de NMBS, zo schrijft De Morgen.

"Zonder elektriciteit rijden er geen treinen. U begrijpt dat dit een zeer dringend probleem is", zegt Jo Cornu, CEO van de NMBS. De treinen worden overal afgelast, dus niet alleen in de getroffen zones. Ook al kan 85 procent van de treinen via de bovenleiding van stroom worden voorzien. Het probleem is dat de seinhuizen, de slagbomen en de wissels zijn aangesloten op lokale stroomvoorzieningen. En een trein kan niet rijden zonder seinen of wissels. Te gevaarlijk, zo blijkt uit een veiligheidsanalyse van Infrabel. "Wij adviseren om bij één of meerdere afschakelingen gedurende de hele dag niet te rijden op het hele net", aldus de experts van Infrabel.

Cornu pleit voor een noodoplossing. Hij richt zich tot minister van Mobiliteit Jacqueline Galant en energieminister Marie-Christine Marghem. Intussen werd een werkgroep opgericht met NMBS, Infrabel en de ministeries van Energie, Economie en Mobiliteit. Maar ook die heeft nog geen oplossing gevonden. (br.hln)


» Reageer (0)
04-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoektocht naar 'Woord van het Jaar 2014' van start

Zoektocht naar 'Woord van het Jaar 2014' van start

http://static3.hln.be/static/photo/2014/14/15/4/20140923171950/media_xll_7136224.jpg

De zoektocht naar het Vlaamse 'Woord van het Jaar 2014' is gestart. Tot en met 24 november kan het publiek het beste, mooiste en/of leukste nieuwe woord van 2014 nomineren en insturen op de website van Van Dale. Op dinsdag 16 december wordt bekendgemaakt welk woord 'selfie' opvolgt als hét Vlaamse woord van het jaar.

De ingezonden woorden moeten het liefst in 2014 ontstaan zijn, maar in ieder geval in 2014 in Vlaanderen populair geworden zijn, melden de inrichters Van Dale Uitgevers en de VRT vandaag in een persbericht.

Van alle ingezonden nieuwe woorden maakt Van Dale shortlists in vijf categorieën: jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek. Bovendien maakt Van Dale een shortlist van 10 woorden die door de uitgeverij zelf genomineerd worden.

Van 25 november tot en met 15 december kan er gestemd worden om per categorie één winnaar te bepalen en om het Vlaamse Woord van het Jaar 2014 te kiezen. Op dinsdag 16 december worden de winnende woorden per categorie en het Woord van het Jaar bekendgemaakt.

Ook dit jaar is er de verkiezing van het 'Kinderwoord van het Jaar'. Om een kinderwoord in te zenden, klikken taalliefhebbers door naar de website van Ketnet. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische whisky uitgeroepen tot beste van Europa

Belgische whisky uitgeroepen tot beste van Europa

http://static0.hln.be/static/photo/2014/14/0/9/20141104123806/media_xll_7253169.jpg

De Belgische whisky Owl Single Malt 64 Months is door whiskyspecialist Jim Murray uitgeroepen tot beste Europese whisky. The Belgian Owl deelt die ereplaats met de Engelse Whisky Co. Chapter 14 Unpeated.

Terwijl de ster van de Schotse whisky's tanende is, straalt die van de Belgische als nooit tevoren. The Belgian Owl is volgens expert Jim Murray de beste Europese whisky. Op een gedeelde eerste plaats staat de Engelse Chapter 14 Non Peated.

De beste whisky ter wereld is de Japanse Yamazaki Single Malt Sherry Cask. Voor het eerst in tien jaar is er in de top vijf geen enkele Schotse whisky te bespeuren. De tweede en derde plaats worden ingenomen door Amerikaanse whisky's. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emiel Goelen vecht tegen zenuwziekte ALS

Emiel Goelen vecht tegen zenuwziekte ALS

http://static1.hln.be/static/photo/2014/18/9/11/20141104081230/media_xll_7252736.jpg

Zijn armen en benen zijn verlamd, spreken gaat moeizaam. "Hij heeft een trage vorm van ALS", aldus Sonja (65), de echtgenote van ex-televisiepresentator Emiel Goelen (65). "Sonja is mijn troost", zegt hij in Dag Allemaal. "Maar eerlijk: ik zie geen toekomst meer. Mensen begrijpen niet wat Sonja en ik doormaken".

"Emiel heeft altijd gezond geleefd", zegt Sonja. "Nooit gerookt, nooit alcohol gedronken. En dan komt een mens zoiets tegen..."

Emiel Goelen was jarenlang een vertrouwd televisiegezicht, voornamelijk als bezieler en presentator van het populaire consumentenprogramma 'Op De Koop Toe'. En ook als panellid in 'De Drie Wijzen' en 'Zeg Eens Euh!' Na zijn ontslag bij de VRT in 1997 werkte hij mee aan de magazines 'Genieten' en 'Autowereld'.

Maar dat is allemaal verleden tijd. Emiel is ongeneeslijk ziek en komt z'n huis nog nauwelijks uit. Tot nu hield hij dat voor de buitenwereld verborgen. Maar hij wil niet langer zwijgen. De fatale zenuwziekte ALS is nu algemeen bekend door de Ice Bucket Challenge.


"Emiel heeft die ziekte al zes jaar", vertelt Sonja. "Hij heeft een heel trage vorm van de ziekte". Goelen: "Het is een rotziekte. En het gaat altijd maar verder en verder... Bergaf. In de zomer van 2013 kon ik nog zelf eten, met m'n rechterarm. Maar in de herfst ging dat al niet meer". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Show of Hands - Roots

Show of Hands - Roots

Klik op de foto om ze te beluisteren






Show of Hands is een Engels akoestische roots en folk duo bestaande uit zanger-songwriter Steve Knightley en multi-instrumentalist Phil Beer



» Reageer (0)
03-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven zoals het is op seksslavenmarkt IS

Het leven zoals het is op seksslavenmarkt IS: "Waarom zou ik haar willen als ze geen tanden heeft?"

http://static1.hln.be/static/photo/2014/1/12/9/20141103151349/media_xll_7251294.jpg

IS verhandelt gevangengenomen Yezidi-vrouwen als seksslaven. Daar heeft de terreurbeweging nooit een geheim van gemaakt. Nu zijn er voor het eerst beelden opgedoken van jihadi's die in de Iraakse stad Mosul onderhandelen over de meisjes. Yezidi's met groene en blauwe ogen blijken duurder.

"Vandaag is het de dag waarop de meisjes worden uitgedeeld", zegt een strijder. "Iedereen moet zijn deel krijgen." Enkele mannen zitten in een ruimte bij elkaar en praten over de slavenmarkt. "Waar is mijn Yezidi-meisje?", vraagt een andere moslimextremist. "Ik zweer het man, ik zoek een meisje, ik hoop dat ik er een vind."

De vraag "Wie wil er verkopen?", schalt door de kleine ruimte. "Ik verkoop haar voor een Glock (een pistool), antwoordt een man die zijn slavin wenst van de hand te doen. "Het hangt ervan af hoe ze eruit ziet", luidt het uit de mond van een strijder. Hij legt uit dat hij eerst controleert of het meisje wel tanden heeft. "Als ze geen tanden heeft, waarom zou ik haar dan willen hebben?". Groene of blauwe ogen drijven de prijs op. De mannen betalen met geld of pistolen.

Ondertussen zou de Islamitische Staat al meer dan 2.500 Yezidi-vrouwen die deel uitmaken van een religieuze minderheid, hebben ontvoerd. Meisjes die uit handen van de terreurbeweging zijn kunnen ontsnappen, vertellen gruwelijke verhalen. Ook telefonische getuigenissen van vrouwen, die nog steeds gevangen zitten, spreken boekdelen. "Ik ben dertig keer verkracht en het is nog niet eens tijd voor het middagmaal. Ik kan zelfs niet meer naar het toilet gaan", verklaarde een zekere Karam aan de BBC. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je ouder wordt ziek en dan? Zo vermijd je burn-out bij mantelzorg

Je ouder wordt ziek en dan? Zo vermijd je burn-out bij mantelzorg

http://static2.hln.be/static/photo/2014/2/2/6/20141103110706/media_xll_7250706.jpg

Omdat je ouders altijd voor jou hebben gezorgd toen jij klein was, lijkt het evident dat jij dat ook voor hen doet als zij oud en minder zelfstandig worden. Maar vaak wordt onderschat hoe zwaar dit kan zijn voor de verzorger: je zit niet alleen met praktische vragen, een eigen huishouden en carrière maar ook met de emotionele pijn. Onderstaande tips helpen je door deze moeilijke tijd te worstelen.

Steunpunt Mantelzorg noemt mantelzorgers onmisbaar in onze maatschappij. Vaak zorgen ze onbetaald en langdurig voor hun naasten, waardoor de zieke deze moeilijke tijd kan doorbrengen zoals hij of zij wil en niet in een rusthuis of ziekenhuis.

Mantelzorg is niet alleen lichamelijk zwaar, ook de emotionele tol is niet te onderschatten. De problemen waar mantelzorgers is voor iedereen anders, maar er zijn enkele gemeenschappelijke kwesties waar ze allemaal mee worstelen.

Waar vind je informatie?
Ontkenning helpt je niet verder als mantelzorger. Het is moeilijk om als kind de problemen onder ogen te zien wanneer een familielid permanent aftakelt. Wanneer je ouder ziek wordt of mentaal achteruitgaat zul je je daar vooral slecht bij voelen. Toch is het belangrijk aandachtig te zijn. Hoe sneller je de waarheid onder ogen durft te zien, hoe sneller je oplossingen je kan zoeken.  De beste bron van informatie is het internet. Je kan er niet alleen praktische tips vinden, maar je kan ook vrienden en familie mailen om vragen te stellen.

Op het internet vind je ook tips over hoe je medische papieren moet invullen of waar je goede thuisverpleging kan vinden. Veel van deze taken blijven desondanks alle tips moeilijk. Maar probeer je intuïtie te volgenbij het nemen van belangrijke beslissingen. Door je buikgevoel te volgen, is de kans ook kleiner dat je achteraf verteerd gaat worden door twijfels of spijt gaat krijgen.

Hulp aanvaarden
Probeer niet alles in je eentje te regelen, het is belangrijk dat je alle hulp inschakelt die je kan aanvaarden. Durf hulp te aanvaardenen zelfs te vragen, anders maak je deze periode nog zwaarder. Laat je adviseren door artsen, apothekers, buren, familieleden en zelfs de kapper als het moet.

Emotionele pijn
Naast de praktische en medische problemen is ook de mentale tol niet te onderschatten. De emotionele pijn bij mantelzorgers is intens. Bij elk nieuw probleem dat zich stelt, moet je weer door een emotionele mallemolen. Dit verloopt vaak in de volgende fases: onderhandelen, boosheid, droefheid, aanvaarding. En elke keer opnieuw. Het rouwen om een zieke ouder is bij iedereen anders. Als je een moeilijke relatie met je vader of moeder hebt, dan zul je lang in de boze fase blijven zitten. Praat hier over met een psycholoog, vrienden en schrijf het zelfs neer in een dagboek. Als je ouder een grote bron van emotionele steun was, dan zul je lang droevig zijn. Ook al heb je het gevoel dat je hieraan ten onder gaat, dat zal niet het geval zijn. Je bent altijd sterker dan je denkt.

Je mag boos zijn om de moeilijke situatie en de stoppen kunnen eens doorslaan. Durf deze gevoelens eens toe te laten, maar het is ook belangrijk dat je hieruit leert en deze negatieve gevoelens achter je laat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sms jij wel eens achter het stuur? Dan moet je dit bekijken

Sms jij wel eens achter het stuur? Dan moet je dit bekijken

Klik op de foto om de video te bekijken

Wie stuurt er niet eens af en toe een sms'je van achter het stuur. Er kan toch niet zo veel gebeuren in die paar seconden, toch? Maar deze confronterende video brengt je vast wel op andere gedachten. Het resultaat kan immers verwoestend zijn.

Liz Marks was de typische 'American sweetheart'. Ze was knap, populair op school, verdiende wat bij als model en was in het algemeen een doodnormale tiener. "Toen maakte ik me zorgen over de normale zaken", vertelt haar moeder. "Haar resultaten op school, drugs, foute vriendjes... Ik had geen idee dat ze zo verknocht was aan haar telefoon."

Maar dat was ze wel, en toen ze voor de zoveelste keer een sms'je verzond vanuit haar auto, liep het fout af. Ze raakte betrokken bij een ongeluk, waardoor ze blind werd aan één oog, half doof werd en haar reuk- en smaakvermogen verloor.

"Ik dacht dat het geen kwaad kon", vertelt ze. "Iedereen deed het, dus ik dacht dat het geen probleem was. Ik had het duidelijk volslagen mis." De nu 20-jarige Liz heeft momenteel een eenzaam bestaan en heeft het moeilijk om vrienden te vinden. "Ik zag dat ze een post op Facebook had gepost", vertelt haar moeder aangeslagen. "Of iemand met haar een dagje wou optrekken, omdat ze geen vrienden heeft."

"Als je een sms krijgt achter het stuur, lees het dan niet", besluit Liz. "Het is het gewoon niet waard." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Openingsweekend Boekenbeurs lokt meer dan 40.000 bezoekers

Openingsweekend Boekenbeurs lokt meer dan 40.000 bezoekers

http://static2.hln.be/static/photo/2014/16/8/10/20141102201309/media_xll_7249675.jpg

Na drie dagen - en de openingsavond - Antwerpse Boekenbeurs zijn al naar schatting 40.337 boekenliefhebbers afgezakt naar Antwerp Expo. Dat meldt organisator Boek.be. In totaal mikt de Boekenbeurs op 150.000 bezoekers, gezien het tijdstip - grotendeels buiten de herfstvakantie - iets minder dan vorig jaar.

Een van de toppers van de affiche, 'Girls'-schrijfster Lena Dunham, moest zondag haar signeersessie schrappen wegens ziekte.

Wie wel van de partij was, was tv-kok Piet Huysentruyt. Die werd door zijn uitgeverij Lannoo verrast met een receptie naar aanleiding van 25 jaar carrière en evenveel kookboeken. Andere blikvangers de voorbije dagen waren Tom Lanoye, Pascale Naessens en Santa Montefiore.

Het centrale thema van deze 78ste Boekenbeurs is strips. Maandag wordt de Willy Vandersteen-prijs voor de beste Nederlandstalige strip van het jaar uitgereikt, later volgt ook nog de verkiezing van beste Belgische strip ooit. Komiek Alex Agnew is tijdens de hele Boekenbeurs 'stripgids' en deelt op verschillende momenten zijn liefde voor het medium met het publiek. Voorts kan je er je eigen strip maken en leren tekenen, was er al een stripveiling en komen heel wat bekende tekenaars signeren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terminaal zieke Amerikaanse (29) beëindigt leven

Terminaal zieke Amerikaanse (29) beëindigt leven

http://static0.hln.be/static/photo/2014/15/16/9/20141103034907/media_xll_7250244.jpg

Brittany Maynard, de Amerikaanse kankerpatiënte die begin vorige maand aankondigde een einde te willen maken aan haar leven is zaterdag in het bijzijn van haar familie gestorven. Haar dood werd gisterenavond (plaatselijke tijd) door het Amerikaanse magazine People bevestigd en even later verscheen ook een overlijdensbericht op haar website. Eerder deze week nog had de jonge vrouw laten weten te twijfelen over de geplande datum.

Maynard nam via een bericht op Facebook afscheid van haar vrienden en familie: "Vaarwel aan al mijn vrienden en familie van wie ik houd", schreef ze. "Vandaag is de dag dat ik gekozen heb om waardig te sterven vanwege mijn terminale ziekte, deze afschuwelijke hersentumor die zoveel van me heeft afgenomen... maar zoveel meer zou nemen. De wereld is een mooie plek, reizen heeft me zoveel geleerd en mijn dichte vrienden en ouders zijn de meest vrijgevige mensen. Ik heb zelfs een cirkel van steun rond mijn bed terwijl ik dit typ... Vaarwel wereld. Verspreid positieve energie (...)"

In januari werd bij Maynard een kwaadaardige hersentumor ontdekt en niet veel later kreeg de vrouw te horen nog zes maanden te leven te hebben. Ze besloot naar de staat Oregon te verhuizen zodat ze van de 'Death With Dignity Act' gebruik kon maken, omdat euthanasie nog niet overal in de VS mogelijk is.

Ze werd dan ook in geen tijd een boegbeeld voor bewegingen die ijveren voor het recht op waardig sterven. "Dat mensen tegen deze keuze zijn voor zieken lijkt me gemeen", vertelde ze vorige maand aan People. "Ze verwarren het met zelfmoord en dat is heel oneerlijk, omdat er geen cel in mijn lichaam is die wil sterven, maar ik ben stervende." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzaam in Hollywood: Bette Midler viert 30-jarig huwelijk

Zeldzaam in Hollywood: Bette Midler viert 30-jarig huwelijk

http://static3.hln.be/static/photo/2014/16/4/3/20141103061901/media_xll_7250283.jpg

Bette Midler geeft toe dat een 30-jarig huwelijksjubileum zeldzaam is in Hollywood. Toch bereiken zij en haar Duitse man Martin Von Haselberg op 16 december deze mijlpaal. "Het geheim is volgens mij elkaar een hoop ruimte geven", vertelt de actrice en zangeres aan People.

Ook luisteren is belangrijk, zegt Midler. "En compromissen sluiten. Dat is het moeilijkste van alles." De 68-jarige blondine adviseert stellen verder om niet over alles ruzie te maken. "Soms moet je zeggen, het is het niet waard. Jij krijgt je zin en misschien krijg ik de volgende keer mijn zin. Blijf kalm en probeer adem te halen."

Bette en Martin (65) trouwden in 1984, zes weken nadat ze elkaar leerden kennen, om 2 uur 's nachts in Las Vegas. Twee jaar later verwelkomden ze hun dochter Sophie. "Mijn man is waarschijnlijk de beste vader op aarde", zegt Midler. "Hij is geweldig. Hij deed alles wanneer ik op pad was. Hij heeft haar een buitenlandse taal geleerd. Hij heeft haar leren koken."

Sophie speelt momenteel in een toneelstuk in New York, 'Billy & Ray'. Bette Midler brengt dinsdag haar eerste album uit sinds acht jaar, 'It's The Girls'. (br.hln)


» Reageer (0)
02-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Celine Dion -All By Myself

Celine Dion -All By Myself

Om haar te beluisteren druk op de foto






Céline Dion (Charlemagne (Quebec), 30 maart 1968) is een Canadese zangeres.

In 1994 trouwde ze met haar zesentwintig jaar oudere manager René Angélil. Op 25 januari 2001 kreeg het koppel een zoon; op 23 oktober 2010 beviel Dion van een tweeling, eveneens jongens

Dion werd, als jongste van veertien kinderen, geboren in Charlemagne, Quebec (Canada). Op 12-jarige leeftijd bracht haar moeder haar in contact met de manager René Angélil, die zo in haar geloofde dat hij een hypotheek op zijn huis nam om haar carrière te financieren. In 1981 kwam het eerste album van Dion uit (La Voix du bon Dieu). Hiermee werd ze in Quebec een ster. Het jaar erop won ze de gouden medaille op het World Song Festival in Tokio. In de jaren die erop volgden bracht Dion meerdere albums uit met Franse chansons, die veelal over het gevoelsleven van dit jonge meisje gingen. In 1987 kwam in Canada het album Incognito uit, het eerste echte pop-album van Dion.

In 1988 deed ze namens Zwitserland mee met het Eurovisiesongfestival, dat ze won met het liedje Ne Partez Pas Sans Moi. Door de overwinning werd Dion bekend in Europa. Vanaf 1988 werd er gewerkt aan Dions eerste Engelstalige album Unison dat in 1990 uitkwam. Platenlabel Sony Music had het doel voor ogen dat Dion in de VS zou doorbreken met het Engelse repertoire. Het bleek te lukken. De single Where Does My Heart Beat Now behaalde de top 5 van de Amerikaanse Billboard Hot 100 en het album behaalde de platinastatus.

In 1991 werd Dion benaderd door de Walt Disney Studios om haar medewerking te verlenen aan de soundtrack van de speelfilm Beauty And The Beast. Samen met zanger Peabo Bryson nam Dion de titelsong van deze Disneyfilm op en eind 1991 groeide het nummer uit tot een groot succes. Het duet leverde Dion en Bryson zelfs een Academy Award op. Begin 1992 verscheen Celine Dion, het tweede Engelstalige album van de zangeres. Met de uitgebrachte singles If You Asked Me To, Love Can Move Mountains en Nothing Broken But My Heart scoorde ze hoog in de hitlijsten.


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!