NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jack (25) spot met alle wetten na verbrijzelde schedel

Jack (25) spot met alle wetten na verbrijzelde schedel

http://static0.hln.be/static/photo/2014/7/6/13/20141031142722/media_xll_7246018.jpg

De schedel van Jack Martindale uit Groot-Brittanië brak in 30 stukken na een auto-ongeluk in 2010. Hij lag drie maanden in coma en de artsen voorspelden een zeer afhankelijk leven. Bijna vijf jaar na het tragische ongeval heeft Jack zijn studie afgerond, een boek geschreven én leeft hij een onafhankelijk leven.

Op nieuwjaarsdag 2010 rijdt Jack met zijn vriendin Chelsea (19) en vriend Carrie (20) over The North Circular Road in Londen. In tegengestelde richting komt Shamail Ali Syed aanrijden, die van de weg raakt en bovenop de auto van Jack klapt. Jack raakt in coma met een verbrijzelde schedel, zijn vriend overlijdt ter plekke en Chelsea zou nooit meer uit haar coma raken.

Dokters vervangen de tientallen schedelscherven met titaniumplaten, maar geven al te kennen dat een afhankelijk leven van Jack in de lijn der verwachting ligt. Op een comaschaal van 1 tot 15, kreeg Jack een 3: het laagste punt waarmee je enige kans op overleven hebt. Jack heeft een diffuse axonale beschadiging aan het hoofd, wat leidt tot ernstig geheugenverlies en een coördinatiestoornis.

Jack werd 5 uur lang geopereerd en zijn schedel werd vervangen door negen titaniumplaten en 33 schroeven. In april 2010 werd Jack wakker uit zijn coma. Hij kon niet lopen, praten of eten. Hij wist niet hoe oud hij was en kon objecten alleen in het Frans benoemen. Toch confronteerden zijn ouders hem met het nieuws over Chelsea en Carrie. "Ik had er geen woorden voor", vertelt hij aan Daily Mail. "Maar gelukkig hebben mijn ouders nooit getwijfeld om het te vertellen. Als zij dingen voor me zouden verbergen, zou ik me verraden voelen".

Missies
Na jarenlange, intensieve therapie ziet zijn wereld er heel anders uit. Zo was Jack erop gebrand om zijn diploma Engels aan de Universiteit van York te behalen. Hij sloot zich aan bij de Queen Elizabeth Foundation, een neurologisch rehabilitatiecentrum in Surrey, met drie missies: plannen maken om terug te keren naar York, de automobilist te laten vervolgen die zijn vrienden doodreed en zijn rechtmatige compensatie te claimen.

Jack besloot te accepteren dat hij voor altijd moet leren leven met zijn aangetaste brein. Met zijn wilskracht pakte hij de draad op. Hij zag Shamail Ali Syed voor zeven jaar achter de tralies verdwijnen voor dood door schuld door roekeloos rijgedrag. Tevens bewees Jack na een lange strijd mentaal sterk genoeg te zijn om zijn eigen compensatiegeld te beheren.

Prestaties
Jacks grootste, bijna onwerkelijke prestaties volgden daarop: hij rondde zijn studie af én schreef een boek. "De universiteit begeleidde mijn comeback geweldig", verklaart hij opgetogen. Na het binnenharken van zijn diploma volgde een boek, waarin hij zo precies mogelijk zijn ervaringen beschrijft vanaf het ongeluk. De betreffende nacht blijft echter onbeschreven: dat is een zwart gat in zijn gedachten. Soms heeft hij vage herinneringen aan die nacht, maar Jack durft niet te zeggen of het fantasie is of dat het flashbacks zijn.

Jacks boek 'Battling A Brain Injury: The Lift That Jack Built' komt vandaag uit in Engeland. Als hij foto's in zijn boek bekijkt, maakt dat hem "soms trots", maar soms gelooft hij niet dat hij deze persoon is. "Maar het is wat het is, er is geen keuze". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Landon Jones: de jongen die stopte met eten

Landon Jones: de jongen die stopte met eten

http://static0.hln.be/static/photo/2014/9/5/12/20141031131321/media_xll_7245507.jpg

Zo'n jaar geleden, op 14 oktober 2013, stopte de 12-jarige Landon Jones met eten. Hij werd wakker zonder enige honger of dorst, en eet sindsdien nauwelijks een paar happen per dag. 12 maanden en meer dan 16 kilogram later zijn zijn ouders ten einde raad.

De familie Jones uit Iowa leeft momenteel in bizarre omstandigheden. Toen hun zoon Landon vorig jaar op 13 oktober ging slapen, na het eten van een pizza en een ijsje, hadden ze nooit gedacht dat het hun laatste normale dag zou zijn. Toen Landon de ochtend erop wakker werd, was ieder spoortje van honger- en dorstgevoel verdwenen. De eens zo energieke jongen stopte van de ene dag op de andere met eten.

Sindsdien is het gewicht en de gezondheid van de jongen drastisch achteruit gegaan. Hij verloor niet minder dan 16 kilogram, en ging van een gezonde 47 kilo naar amper 30 kilogram. Hij voelt zich constant duizelig, is moe en lethargisch, maar toch krijgt hij nauwelijks een hap door zijn keel. "Af en toe wat chips en een hapje van zijn boterham, meer zit er niet in", klinkt het bij ouders Michael en Debbie.

Terwijl zijn jongere broer Bryce iedere dag vrolijk naar school trekt, blijft Landon versuft in de zetel hangen. Dit jaar alleen al miste hij 65 dagen school, en als hij gaat, neemt hij nauwelijks deel aan de activiteiten.

Zijn ouders zijn ten einde raad. "Niemand weet wat er mis is met hem. We hebben hem al naar verschillende dokters gestuurd, maar niemand kan ons vertellen waarom hij geen honger meer heeft. De volgende stap is een voedingstube inbrengen om hem in leven te houden."

Hoewel niemand precies weet wat er gaande is, zijn er wel enkele vermoedens. "Het zou te maken kunnen hebben met een defect in zijn hypothalamus", aldus Debbie. Dat deel van de hersenen is immers verantwoordelijk voor honger dorst, lichaamstemperatuur, bloeddruk en slaappatroon. Anderzijds kan het ook een effect zijn van eerdere medicatie, die Landon nam om toevallen te behandelen. "Maar er is nog nooit iemand geweest met zijn symptomen, dus we weten het niet zeker. Landon zou wel eens de enige kunnen zijn met deze mysterieuze ziekte." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andrea Bocelli & Zucchero - Miserere

Andrea Bocelli & Zucchero - Miserere

Klik op de foto om ze te beluisteren
Zucchero, artiestennaam van Adelmo Fornaciari (Roncocesi (Emilia-Romagna), 25 september 1955), is een Italiaanse zanger, tekstschrijver, componist en producer. 'Zucchero' is Italiaans voor 'suiker', de bijnaam die hij van een lerares kreeg en die hij later voor zichzelf is gaan gebruiken.

Andrea Bocelli (Lajático, Toscane, 22 september 1958) is een Italiaanse tenor, die zowel klassieke als populaire muziek zingt. Tevens zingt hij in enkele opera's, en is hij een producer.

Samen brengen ze het mooie Miserere» Reageer (0)
30-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Café met meeste bieren op vat

Café met meeste bieren op vat

http://oi60.tinypic.com/2a0jrc6.jpg

De nieuwste ontdekking in de Overpoortstraat heet Rock Circus. Het is een atypisch café in alle opzichten. Er wordt alleen rock gedraaid, en ze hebben er geen pils en geen 'doorsnee' bier. Wél 58 speciale bieren van het vat, en een mooie collectie whisky.

Voor Jan Francois (44) het pand kocht, ontmantelde en heropbouwde was er een nachtwinkel gevestigd. Vandaag heet de vestiging in de Overpoortstraat 22 Rock Circus, een combinatie van Jans 2 grote liefdes: bier en muziek. Jan is geen onbekende in het milieu. Ook de Back Door in de Sint Amandsstraat is van hem. Daar hebben ze 250 bieren uit flesjes.

"Bier in flesjes hebben we hier in Rock Circus niet", zegt Jan. "Alleen in flesjes van 75 centiliter. Hier is alles van 't vat. 58 verschillende soorten, waarvan er 2 alleen hier te krijgen zijn. Circusbier is een blond bier van 8 graden, en Red Rooster is een bruin bier met bosbessen. De toog heb ik speciaal in Nederland laten maken. 10 meter lang in één stuk, met alle tapkranen erin geboord. Mensen kijken hun ogen uit, de toog is al ettelijke keren gefotografeerd."

Jan heeft zijn liefde voor bier opgedaan in de Hopduvel, in de jaren 90 hét biercafé van Europa. Bezieler Antoine - Toon - Denooze stopte daar in 2000 en liet de zaak over aan zijn broer. Zelf trok hij naar Afrika. "Ik heb bij Toon gewerkt, eerst in het restaurant boven, later in het biercafé", zegt Jan. "Daar heb ik alles geleerd. Toon en ik zijn altijd contact blijven houden. En Toon steekt hier een handje toe, met raad en daad." Toon knikt. "Eigenlijk is dit mijn erfenis, die Jan nu verderzet. Ik ben fier op hem."

Van de Hopduvel en het schitterende terras daar schiet niks meer over, een ontwikkelaar veranderde het café in een handvol studio's. Maar de liefde voor het bier is dus verhuisd naar de Overpoortstraat. En de klanten van toen vinden de weg terug. "De Overpoortstraat is niet perse een rare locatie voor dit café", vindt Jan. "Iedereen kent de Overpoort, tot ver buiten Gent. Het is ook niet zo dat alle studenten zo veel mogelijk willen drinken voor zo weinig mogelijk geld. Er zijn er ook die écht bier appreciëren. Het echte 'zuipen' gebeurt verderop in de straat. Hier is de gemiddelde prijs voor een bier 3,4 euro."

Jan is één van de weinige cafébazen die vrij is van brouwer. "Ik werk niet met grote brouwerijen, alleen met kleintjes die heel specifieke bieren brouwen. Ik bezoek brouwerijen om mijn selectie te maken. Sommige bieren worden speciaal voor dit café op vat getrokken." In het café is verder alleen rockmuziek te horen, met The Doors als favoriet van de uitbater. "Ik heb boven een muziekstudio waar ik compilaties maak. Die speel ik af in de zaak. Zelf muziek maken doe ik niet, dat zal er ook nooit van komen. Maar zelf brouwen, dat sluit ik niet uit." Al broedt Jan eerst nog op andere plannen, zoals de uitbreiding van zijn tapkranen. Al heeft hij er nu al veruit de meeste in België. (br.hln foto Wannes Nimmegeers )

Rock Circus, Overpoortstraat 22, van 15 tot 3 uur, gesloten op zondag.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bekend zelfportret Leonardo da Vinci te zien in Turijn

Bekend zelfportret Leonardo da Vinci te zien in Turijn

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/11/11/20141028183713/media_xll_7238441.jpg

Het bekende zelfportret van Leonardo da Vinci wordt opnieuw tentoongesteld. Het werk is vanaf 30 oktober tien weken lang te zien in de tentoonstelling 'Leonardo e i Tesori del Re' (Leonardo en de schatten van de koning), die op 30 oktober opent in Turijn.

Het zelfportret, een zeer broze tekening, is de afgelopen 100 jaar maar een aantal keer aan het grote publiek getoond: in 1929, 2006 en in 2011 naar aanleiding van de 150ste verjaardag van de Italiaanse eenwording.

Samen met het zelfportret worden ook 80 andere werken, die allemaal bewaard worden in de Koninklijke Bibliotheek van Turijn, tentoongesteld. Het gaat daarbij om ander werk van da Vinci, maar ook van Rembrandt, Van Dyck en Raphaël.

Wie de tentoonstelling wil bezoeken, zal moeten reserveren. Elk half uur worden groepen van maximaal 25 mensen binnengelaten. De tentoonstelling loopt van 30 oktober tot 15 januari, ter gelegenheid van de inhuldiging van een nieuwe zaal in de bibliotheek. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis is gezond, maar met deze tips nog dat tikkeltje meer

Vis is gezond, maar met deze tips nog dat tikkeltje meer

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/4/1/20141030144502/media_xll_7243381.jpg

At je tijdens de examens ook altijd vis omdat het goed is voor je hersenen en serveer je het om dezelfde reden ook aan je kinderen? Ideaal, want heel wat onderzoeken tonen inderdaad aan dat vis erg voedzaam is. Daarnaast helpt het ook tegen hartziektes en beroertes. Die gezonde voordelen kan je bovendien nog wat meer uitbuiten door je vis op bepaalde manieren klaar te maken. Ontdek hier hoe jij vis nóg beter maakt voor je gezondheid.

Het lijkt logisch maar het is veel gezonder om je vis te stomen in plaats van te bakken in de pan. Je krijgt dan wel geen krokant korstje, maar zal heel wat minder calorieën naar binnen werken. Zo bevat een portie gebakken scampi's gemiddeld 280 calorieën terwijl een gestoomde portie 85 calorieën telt. Kies je toch voor de pan? Gebruik dan niet te veel boter. Je kan de filets voor het bakken ook inwrijven met een laagje olie.

Ook kruiden zijn erg goed voor je gezondheid dus waarom zou je ze niet op je vis strooien? Limoen, koriander, gehakte knoflook, rode peper: probeer wat combinaties uit en ontdek wat jij lekker vindt.

Daarnaast kan je ook de binnenkant (wanneer je het voor de helft opensnijdt) van de vis erg gezond maken: stop er na het bakken wat hummus, spinazie, champignons of linzen in. Zo krijg je naast je vertrouwde portie groenten er nog wat extra binnen. Bovendien zal de smaak van de groenten in de vis trekken en zo een lekker geheel vormen.

Vis kan je ook heerlijk laten afkoelen en het dan toevoegen aan een salade. Ook voorgerechten zoals soep zijn ideaal om vis in te verwerken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Neroke': bekendste tv-hond van Vlaanderen is overleden

'Neroke': bekendste tv-hond van Vlaanderen is overleden

http://static3.hln.be/static/photo/2014/12/14/7/20141030074140/media_xll_7242337.jpg

Na zes jaar trouwe dienst in FC De Kampioenen is een van de bekendste hondjes van Vlaanderen overleden. Yorkshire Terrier Lily, beter bekend als Neroke, bezweek eerder deze maand aan nierproblemen.

Lily zat van 2004 tot 2010 steevast als Neroke op de schoot van personage Carmen in de Eén-reeks FC De Kampioenen, meldt de krant Het Nieuwsblad. Stil zitten en goed luisteren, waren de troeven van het beestje.

Op 15-jarige leeftijd werd ze in de tuin van baasjes Alfons D'Hollander en Hilda Tourné in Meise begraven. Haar echte baasjes waren bij elke opnamedag aanwezig. Het hondje was niet meer te zien in de langspeelfilm van de reeks omdat ze toen al te oud was.  (br.hln)


» Reageer (0)
29-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makkelijk: met deze voedingswaren kan je ook poetsen

Makkelijk: met deze voedingswaren kan je ook poetsen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/3/11/11/20141028164527/media_xll_7238186.jpg

Tomatensaus is lekker, maar wist je dat je er ook uitstekend mee kunt schoonmaken? Zo is het ideaal om koper mee op te boenen. Naast tomatensaus kan je gelukkig ook nog aan de slag met heel wat andere voedingswaren (die wat minder vloeibaar zijn). Ontdek hier de verborgen werking van enkele dagelijkse etenswaren.

Bananenschillen: Zilverwerk dat stilaan wat minder blinkt? Wrijf er de binnenkant van een bananenschil op en boen het zilverwerk weer proper.

Komkommer: Gebruik de schil van deze frisse groente om vlekken van je muren en tafels te verwijderen of wrijf met de schil over je spiegel zodat hij niet meer zal aanslaan wanneer je uit de douche komt.

Rauwe ajuin: Barbecueroosters zijn een ware hel om schoon te maken. Wanneer je de grill echter opwarmt en er vervolgens met de helft van een rauwe ajuin over wrijft, kan je de aanbakresten veel makkelijker verwijderen.

Walnoten: Een klein sneetje opgemerkt in je houten tafel of stoel? Haal dan een walnoot uit zijn schelp en wrijf ermee over de barst. Probeer de olie die vrijkomt uit de noot in de snede te duwen en laat het vijf minuten intrekken. Gebruik erna een droge doek om de olie te verwijderen.

Tafelzout: Wijnvlekken uit je tapijt verwijderen, doe je dan weer met tafelzout. Wees niet zuinig met de het zout: de korrels zullen het vocht opslorpen. Reinig nadien wel altijd je tapijt met water.

Brood: Glasscherven kan je verzamelen door een sneetje brood vochtig te maken en vervolgens zachtjes op de scherven te drukken. De kleine stukjes zullen in het sneetje blijven hangen.

Polenta: Een nieuwe vetplek ontdekt? Bedek het volledig met polenta en laat het 15 à 20 minuten intrekken. Eens je het maïsmeel erna opstofzuigt, zou de vetlaag verwijderd moeten zijn. Kuis de plek erna zoals je normaal zou doen, bijvoorbeeld met wat water en zeep.

Frisdrank: Een vuile toiletpot kan je dan weer bestrijden met frisdrank. Giet een volledig blikje in je toilet en laat het gedurende een uur in de pot staan. Wrijf daarna alles schoon met een borstel en spoel vervolgens het water door. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgeverij De Bezige Bij Antwerpen doet boeken dicht

Uitgeverij De Bezige Bij Antwerpen doet boeken dicht

http://static3.hln.be/static/photo/2014/14/5/9/20141029064733/media_xll_7239489.jpg

De Bezige Bij Antwerpen, zowat de enige speler die zich in Vlaanderen voluit als literaire uitgever profileert, stopt als apart uitgeeffonds. Henk Pröpper, directeur/uitgever van De Bezige Bij Amsterdam, kwam maandag naar Antwerpen om de werknemers in te lichten. Oorzaak is een besparingsoefening bij het overkoepelend concern WPG. Dat bericht De Standaard.

"Zoals iedereen in dit vak zijn we aan het kijken hoe we rendabel kunnen blijven", zegt Koen Clement, de algemeen directeur van WPG. "Daarom ontwikkelen we een model om onze kracht in België en Nederland sterker te maken." Hij maakt zich sterk dat Antwerpen niet volledig verdwijnt, maar de verwachting is dat het gros van de uitgeefactiviteiten voortaan naar Nederland verhuist en er dus de facto geen zelfstandige uitgeefactiviteiten meer verricht worden.

Wat er met de schrijvers zal gebeuren, is nog niet duidelijk. WPG zal zich beraden wie het uit het fonds aan boord houdt. De Bezige Bij Antwerpen is momenteel de uitgeverij van gevestigde schrijvers als Walter Van den Broeck en Paul Claes. Ook Tom Naegels, Jeroen Olyslaegers, Chika Unigwe, Ivo Victoria, Jeroen Theunissen, Gaea Schoeters en Marc Reugebrink publiceren er. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf hoeveel kopjes is koffie dodelijk?

Vanaf hoeveel kopjes is koffie dodelijk?

http://static1.hln.be/static/photo/2013/7/16/12/20130729112451/media_xll_6021297.jpg

Sommige mensen krijgen al een energie-opstoot van een kopje thee terwijl andere echt wel een dubbele espresso nodig hebben om 's ochtends de douche te bereiken. Iedereen zal echter wel al eens de effecten van (te veel) cafeïne ervaren hebben. Nervositeit, opwinding of slapeloosheid: het kan allemaal veroorzaakt worden door koffie. Je kunt ook sterven door een overdosis cafeïne, al is die kans gelukkig klein. Ontdek hier vanaf hoeveel kopjes koffie dodelijk is.

Ben jij een echte koffieliefhebber en drink je per dag wel meerdere tassen van het zwarte goedje? Geen paniek: enkel wanneer je echt verslaafd bent en 14.000 milligram cafeïne per dag inneemt, kan de dosis dodelijk zijn. Omgerekend betekent dat 140 kopjes koffie. Gelukkig is het bijna onmogelijk om zo veel koffie per dag te drinken: na vijf tassen zal je maag waarschijnlijk al protesteren.

Over de effecten van koffie en cafeïne wordt nog altijd gediscussieerd. Sommige studies beweren dat 3 kopjes koffie per dag het risico op sterfte verlagen terwijl andere onderzoeken die bevindingen juist tegenspreken.

Een ding staat wel vast: je kunt van een kopje genieten, zo lang je niet overdrijft. Santé! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eddy Wally (82) opnieuw opgenomen in ziekenhuis

Eddy Wally (82) opnieuw opgenomen in ziekenhuis

http://static1.hln.be/static/photo/2014/2/0/0/20141029081838/media_xll_7239705.jpg

Eddy Wally is gisterenavond opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. Hij sukkelde al van begin deze week met zijn gezondheidstoestand. Dochter Marina Wally sprak dinsdag nog van een 'gewone verkoudheid', maar blijkbaar ging het gisterenavond opnieuw een pak slechter.

Het is niet de eerste keer dat Eddy Wally opgenomen wordt in het ziekenhuis. De gezondheidsproblemen van de charmezanger gaan terug tot 2011 toen 'the voice' deels verlamd raakte na een hersenbloeding. Eddy verhuisde toen naar rusthuis Bloemenbos in Zelzate. Daar geniet Eddy hij van een welverdiende oude dag.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ernstig verwaarloosd jongetje (4) uit 'horrorhuis' bevrijd

Ernstig verwaarloosd jongetje (4) uit 'horrorhuis' bevrijd

http://static3.hln.be/static/photo/2014/2/4/5/20141028181059/media_xll_7237805.jpg

Een 24-jarige moeder uit het Australische Gilles Plains plaatste op Facebook foto's van lasagnes en andere feestelijke maaltijden, terwijl even verderop in een ernstig vervuilde slaapkamer haar vierjarige zoontje al twaalf dagen zat opgesloten en op sterven na dood was. Het jongetje werd ernstig uitgedroogd en uitgehongerd door de politie gevonden. De vrouw en de vader (28) staan deze week voor de rechter.

De zaak kwam aan het licht toen de politie vorig jaar na een melding van huiselijk geweld aan de deur kwam, meldt News.com.au. "Dit kan gezien worden als een van de meest ernstige zaken die de rechtbank ooit zal zien, want dit is de verwaarlozing van een kind in de puurste vorm," zo liet de openbaar aanklager weten.

Kniehoog afval
Agenten moesten zich een weg banen door kniehoog afval, inclusief rottend vlees, voordat ze een naakt jongetje aantroffen in zijn slaapkamer. Het knulletje werd omringd door vuile pampers, plastic borden en zijn eigen uitwerpselen. Hij zat daar al 12 dagen en zou naar schatting binnen 48 uur in een kritieke toestand zijn geraakt. De jongen kreeg slechts af en toe wat yoghurt of pudding onder de deur toegeschoven.

De jongen werd meegenomen en moest een maand herstellen in het ziekenhuis. Verschillende tanden moesten operatief worden verwijderd omdat deze aan het rotten waren. Door de verwaarlozing toont hij een gebrek aan sociale en motorische ontwikkeling. Ook zijn taalontwikkeling loopt achter.

Schokkende foto's
Tijdens de zitting zag de openbaar aanklager zich genoodzaakt de rechter te waarschuwen voor de schokkende foto's van de toestand waarin de jongen werd gevonden. Ook maakte zij bekend dat de ouders diverse uitkeringen onterecht ontvingen. Er was dus, in tegenstelling tot wat de ouders beweerden, wel degelijk geld om eten te kopen, zoals ook bleek uit de Facebookfoto's.

De sociale diensten hebben zes keer geprobeerd om een afspraak te maken met de familie om te controleren hoe het met de jongen ging. Maar geen van de keren zagen zij de jongen ook in levende lijve.

Schuld bekend
De ouders van de jongen hebben bekend zich schuldig te hebben gemaakt aan de verwaarlozing. Ze zouden met regelmaat veel alcohol hebben gedronken. De moeder zou lichamelijk en geestelijk niet in staat zijn geweest om voor de jongen te zorgen. De vader liet weten heel veel spijt te hebben.

De rechtbank doet pas in december een uitspraak over de straf. Tot die tijd blijft het stel in de gevangenis. Het jongetje is ondergebracht bij een pleeggezin. (br.hln)


» Reageer (0)
28-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo overleefde deze uitgehongerde hond op straat

Zo overleefde deze uitgehongerde hond op straat

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/6/12/20141024002758/media_xll_7227012.jpg

Alex de Weimaraner werd door zijn baasjes aan zijn lot overgelaten en dwaalde door de straten van New Orleans. Het lot van het dier keerde echter toen enkele leden van een dierenorganisatie een foto van de graatmagere hond voorbij zagen komen op de Facebook-pagina van een dierencentrum.

Voorzitster Deanna Theis ontfermde zich over Alex en zorgde dat hij niet moest worden geëuthanaseerd. "Op een X-ray is te zien hoe zijn maag vol met stenen en takjes zat", zegt ze. "Het is ongelofelijk dat hij al die tijd heeft kunnen overleven."

De eerst dagen in het centrum schrokte het uitgehongerde dier echter te veel eten binnen waardoor zijn maag draaide. Dankzij een operatie is de viervoeter opnieuw gezond en met een voorgeschreven dieet zal hij nu eten krijgen om langzaamaan terug op gewicht te komen. Daarna wordt gezocht naar een nieuwe thuis voor Alex.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom onze goede voornemens nooit langer dan maandag duren

Waarom onze goede voornemens nooit langer dan maandag duren

http://static0.hln.be/static/photo/2014/16/15/6/20141027171538/media_xll_7235691.jpg

Tijdens het weekend durven we ons al eens laten gaan: een Netflix-marathon organiseren, langer in bed blijven liggen en wat ongezonder eten. Leuke bezigheden, maar wel de redenen waarom we op maandag massaal goede voornemens maken. Echter kunnen we deze intenties niet lang volhouden: vanaf woensdag zijn we al weer wat minder streng voor onszelf.

Ga je vanavond nog naar de fitness? Volgens gegevens van UP, een fitnessbandje dat lichamelijke activiteit bijhoudt, zal je niet de enige zijn. Op maandag kiezen namelijk heel wat mensen ervoor om te sporten en opnieuw gezonder te eten. Zo blijkt de eerste weekdag de ideale gelegenheid om een frisse start te nemen. Maar zoals het gaat in het leven, is het moeilijk om onze goede voornemens vol te houden. Op dinsdag lukt het nog, maar vanaf woensdag en donderdag gaat het plots heel wat moeilijker. Op vrijdag en tijdens het weekend ondernemen we weinig: we brengen geen bezoek meer aan de fitness en de quinoa die op maandag op het menu stond, is vervangen door spek en bier.

De trend werd waargenomen bij meer dan 100.000 gebruikers en is volgens ons erg herkenbaar. Ach, binnen een week krijg je een nieuwe kans en kunnen we onze voornemens hopelijk iets langer volhouden. Tenzij het een vicieuze cirkel is natuurlijk.. (br.hln)


» Reageer (0)
26-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ga voorbereid de wintertijd in met deze tips

Ga voorbereid de wintertijd in met deze tips

http://static3.hln.be/static/photo/2014/14/10/11/20141026021320/media_xll_7231946.jpg

Vannacht schakelden we om 3u weer over naar de wintertijd. Hierdoor mogen we een uurtje langer slapen. Dat 'bonusuur' zorgt er ook voor dat het voortaan 's morgens weer iets vroeger licht wordt, nadeel is wel dat het 's avonds ook sneller donker wordt. Hoewel die gedachte misschien deprimerend kan zijn, hoeft de overschakeling niet noodzakelijk voor problemen te zorgen.

Verander je routine niet
Het goede nieuws is dat de klok een uurtje terugdraaien gemakkelijker is dan overschakelen op de zomertijd, waarbij het lichaam een uur slaap verliest. Ideaal is in elk geval om op hetzelfde tijdstip te gaan slapen - voor wie dat nog niet gedaan zou hebben - en vooral je routine niet te veranderen. De meeste mensen kampen sowieso al met een slaaptekort en kunnen dat extra uurtje dus hoogstwaarschijnlijk wel gebruiken. Mensen met kleine kinderen, die hun kroost nog niet hebben voorbereid op de overschakeling, kunnen dan best weer voorbereid zijn op extra vroege vogels.

Grijp de kans om je slaapachterstand in te schatten
Ook wie op zondag doorgaans geen alarm zet, kan de overschakeling naar het winteruur gebruiken om te kijken of je voldoende slaap krijgt. Sta je op je normale tijdstip op? Dan heb je mogelijk een beetje slaapachterstand opgelopen. Wie wakker werd voor het alarm afging, heeft een lichaam dat duidelijk voldoende slaap krijgt. Het winteruur biedt een jaarlijkse kans om je ideale bedtijd even te evalueren.

Kies voor een maximale dosis zonlicht
Het is niet abnormaal om je de eerst volgende dagen een beetje uit je element te voelen. Wat zeker niet helpt is dat de zon al om 17u ondergaat. Voor wie 's namiddags al last krijgt van een humeurdipje door de nakende duisternis, geniet best ten volle van de zon wanneer het kan. Sport je doorgaans na het werk? Dan schakel je nu misschien beter over naar een sportsessie wanneer het wél nog licht is. Probeer in elk geval tijdens de lunchpauze even een wandeling te maken, al is het maar voor even.

Verdrijf je winterblues ook binnenskamers
Voel je je na een paar dagen nog steeds loom, overweeg dan om te investeren in een zonlichtvervangende lamp voor lichttherapie. Dit kan als tegengewicht dienen voor de neiging van de hersenen om melatonine (een slaapverwekkende stof) te produceren wanneer de zon ondergaat. Heb je na het werk een kleine boost nodig, laat de lamp dan niet langer dan twintig minuutjes haar werk doen. Dat zou er volgens slaapexperten voldoende zijn om je enkele uren alerter te voelen. Het spreekt voor zich dat je dit soort lampen best niet te laat op de avond gebruikt, aangezien het je slaappatroon kan verstoren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw vliegt met 55.500 euro in maag van Brussel naar Punta Cana

Vrouw vliegt met 55.500 euro in maag van Brussel naar Punta Cana

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/4/13/20141026021246/media_xll_7232008.jpg

De Nationale Drugsbestrijdingsdienst (DNCD) van de Dominicaanse Republiek heeft vrijdag een vrouw opgepakt op de luchthaven van Punta Cana met voor 55.500 euro bankbiljetten in haar maag. De vrouw, een tot Spaanse genaturaliseerde Dominicaanse, had het vliegtuig genomen in Brussel. Ze had ook nog eens 54.602 euro in haar bagage. Dat bericht de Dominicaanse zender CDN op haar website.

De vrouw van 40, van wie de identiteit niet bekend werd gemaakt, zat op een vlucht van de Belgische maatschappij Jetairfly. "De 55.500 euro zat in 16 capsules", zegt de DNCD in een persbericht. "Ze werden ontdekt via een radiografie. In een medisch centrum werden de capsules afgedreven." De DNCD zegt al voor haar aankomst in Punta Cana op de hoogte te zijn geweest dat de vrouw 110.102 euro smokkelde. (br.hln)


» Reageer (0)
25-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De klok gaat terug: morgen een uur langer slapen

De klok gaat terug: morgen een uur langer slapen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/13/1/14/20141025062605/media_xll_7230254.jpg

In de nacht van vandaag op morgen  gaat de wintertijd in. Dat betekent dat de klok een uur terug gaat, 3 uur 's nachts wordt het weer 2 uur.

De wintertijd is eigenlijk de standaardtijd. Die duurt 5 maanden, van de laatste zondag van oktober tot de laatste zondag van maart. Dat betekent voor 2015 dat op 29 maart de zomertijd weer ingaat.

Door in de zomer langer gebruik te maken van het zonlicht, wordt energie bespaard. Als de zomertijd ook in de winter zou gelden, zou het midden in de winter pas rond 9 uur 's ochtends licht worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 6 is te dik: "Kinderen moeten dringend meer bewegen"

1 op 6 is te dik: "Kinderen moeten dringend meer bewegen"

http://static1.hln.be/static/photo/2014/9/16/14/20141025094858/media_xll_7230269.jpg

Liefst één op de zes kinderen lijdt aan overgewicht. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau iVox bij 1.416 ouders van lagereschoolkinderen.

"Ze moeten dringend meer bewegen", waarschuwt hartspecialist Pedro Brugada.  "Zo niet riskeren ze diabetes, een hoge cholesterol en een hoge bloeddruk te ontwikkelen. Het is daarom van cruciaal belang dat kinderen van jongs af aan thuis en op school gezonde eetgewoonten krijgen aangeleerd en tot voldoende fysieke beweging worden gestimuleerd om gezondheidsproblemen te helpen voorkomen."

Om kinderen in beweging te zetten, organiseert Vital Cycling Tour jaarlijks een Nationale Schoolfietsdag. Dit jaar zetten Evy Gruyaert, Pedro Brugada en de wielerploeg van Lotto-Belisol hun schouders onder het initiatief.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Webwinkels passen steeds vaker nieuwe tactiek toe: elke klant een andere prijs

Webwinkels passen steeds vaker nieuwe tactiek toe: elke klant een andere prijs

http://static1.hln.be/static/photo/2014/8/1/7/20141025004420/media_xll_7229812.jpg

Als je vriend online de prijs van een tv bekijkt, kost hij 500 euro, maar voor jou is dat 550 euro? Mogelijk komt dat door een tactiek die ­winkels steeds vaker toepassen: de prijs aanpassen aan de klant én zijn ­aankoopgedrag. En dat is nog perfect wettelijk ook.

Wie op de Meir in een kleding­keten een outfit koopt, zal daar doorgaans wat meer voor betalen dan voor exact dezelfde kleren in een filiaal ver weg van de grootstad. Logisch, want in hartje Antwerpen liggen de vaste kosten voor een winkelier veel hoger. Bij aankopen op het internet is wat dat betreft geen verschil, dus je zou verwachten dat een site elke klant evenveel aanrekent. Maar dat is niet zo. Wetenschappers uit Boston namen enkele grote reisaanbieders, doe-het-zelfketens en meubelwinkels onder de loep en stelden vast dat ze hun prijzen aanpassen 'à la tête du client'. ­Volgens experts zal het niet lang duren voor dat ook hier gebeurt.

Hoe werkt het? Je surfgedrag wordt geregistreerd, bijvoorbeeld met 'cookies', kleine bestanden die jouw voorkeuren tijdens het surfen onthouden. Dat merken we nu al duidelijk: wie schoenen bekijkt, ziet de weken daarna overal reclame voor datzelfde paar. Maar die gegevens worden dus ook gebruikt om ­prijzen aan te passen: als je een spoor achterlaat van dure aan­kopen, riskeer je meer te betalen, "omdat er blijkbaar toch niet op een euro meer of minder wordt gekeken".

"Het komt zo ver dat als je eerst een reis boekt en de volgende dag nog snel een nieuwe zwembroek of bikini wil kopen, die voor jou opeens duurder zal zijn", zegt ­Pieterjan Van Leemputten van 'Datanews'. "Want die bedrijven wéten dat je op reis gaat en die aankoop dus wellicht toch wel zal doen." En niet alleen de prijzen verschillen: afhankelijk van je surfprofiel kan je ook andere zoekresultaten ­krijgen. "Wie dure dingen koopt, zal meer exclusieve spullen zien opduiken. Online winkelen biedt heel wat voordelen, maar dit is helaas de keerzijde." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische foto scoort op Instagram

Belgische foto scoort op Instagram

http://oi62.tinypic.com/2gucrw0.jpg

Het Hallerbos ligt er in de zomer erg mooi bij, en dat is ook de Huffington Post niet ontgaan. Ze kozen een foto van het bos uit als beeld van de dag op hun Instagram, waardoor het kiekje nu druk geliket wordt op de sociale netwerksite.

"Hier is een prachtige foto om je ochtend goed te starten", werd er een paar uur geleden op de Instagrampagina van de Amerikaanse Huffington Post gezet. De foto in kwestie is er eentje van @frits73, een Belgische natuurliefhebber en fotograaf. Hij wist de kleurenpracht van het Hallerbos perfect in beeld te brengen. De foto vergaarde intussen al duizenden likes. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lou Reed - Perfect Day

Lou Reed - Perfect Day

Om hem te beluisteren klik op de foto


Lewis Allen "Lou" Reed (New York 2 maart 1942) is een Amerikaans musicus en zanger. Lou Reed was samen met John Cale het gezicht van de invloedrijke band the Velvet Underground. Hij was een van de eersten die durfden zingen over onderwerpen als sadomasochisme (Venus in Furs), travestie (Sister Ray) en transseksualiteit (Lady Godiva's Operation). Als gitarist was hij ook erg invloedrijk: hij maakte veel gebruik van distortion en alternatieve stemmingen.

In 1971 nam Reed afscheid van de Velvet Underground en startte een solo-carrière. Reeds in hetzelfde jaar scoorde hij zijn grootste single-hit: Walk on the Wild Side, dat later uitgebracht werd op het album Transformer (geproduceerd door David Bowie). Ook met Perfect Day scoorde hij een hit.

Sindsdien heeft Lou Reed regelmatig nieuwe albums het licht doen zien. Zijn meest 'beruchte' solo-album is zonder twijfel Metal Machine Music uit 1975; een dubbelalbum gevuld met herhalingen (loops) van gitaar feedback en destijds door velen bestempeld als één van de slechtste albums uit de geschiedenis van de rockmuziek. Achteraf noemen de gitaristen Lee Ranaldo en Thurston Moore van Sonic Youth dit echter als een van de meest gewaagde albums aller tijden.

Reed is getrouwd met de Amerikaanse kunstenares Laurie Anderson.» Reageer (0)
24-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man stort 20 meter diep en overleeft 3 dagen jungle

Man stort 20 meter diep en overleeft 3 dagen jungle

http://static2.hln.be/static/photo/2014/5/13/12/20141024110404/media_xll_7227852.jpg

Een 33-jarige overlevende van een auto-ongeval heeft 3 dagen lang gewond door de Maleisische jungle gekropen om zichzelf in veiligheid te brengen. Dat melden Maleisische media.

De man brak een arm en een been toen zijn wagen in het westen van het land een 20 meter diep ravijn inreed. Daarbij kwam een passagier om het leven, maar bestuurder Nicholas Andrew was naar eigen zeggen vastbesloten niet te sterven in het bos.

Andrew slaagde er op inventieve wijze in zichzelf in leven te houden. Zo maakte hij een rietje van gras toen hij door wondjes in zijn mond niet meer kon drinken. De Maleisiër sleepte zichzelf over de grond op zoek naar hulp en wist uiteindelijk een plantage te bereiken.

Hoewel Andrew werd gered, krijgt de zaak mogelijk nog een vervolg. De politie onderzoekt of de Maleisiër zich schuldig heeft gemaakt aan roekeloos rijgedrag. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.351 Q-luisteraars breken wereldrecord ontbijt op bed

351 Q-luisteraars breken wereldrecord ontbijt op bed

http://static3.hln.be/static/photo/2014/6/16/9/20141024082216/media_xll_7227549.jpg

De presentatoren van Q-music Sven Ornelis en Maarten Vancoillie hebben vanochtend een poging gedaan om het wereldrecord ontbijt op bed te breken. Na een woelige nacht had de gerechtsdeurwaarder in de gebouwen van Medialaan in Vilvoorde 352 deelnemers geteld. Het was toch nog even spannend, want één deelnemer werd gediskwalificeerd.

Eerst telde de gerechtsdeurwaarder twee keer officieel alle deelnemers, daarna begonnen de 352 luisteraars aan hun ochtendmaal. De voorwaarden waren: iedereen moest zes minuten lang rechtop zittend in bed een drankje en twee vaste voedingsmiddelen nuttigen. Een deelnemer werd gediskwalificeerd omdat hij niet neerzat, maar de 351 anderen zorgden dus wel voor een geslaagde poging.  De gerechtsdeurwaarder getuigde dat alles erg gestructureerd en vlot verliep.

De nacht voor de wereldrecordpoging verliep allesbehalve rustig. Enkel Vancoillie viel gisterenavond als een blok in slaap. Maar Ornelis was de hele nacht erg actief op Twitter, hij leek geen moment van de recordpoging te willen missen. Presentatrice Joke van de Velde kon de slaap niet vatten door de broer van Astrid Bryan. Een hilarisch geluidsfragment op Instagram bewijst dat 'de Lau' een luide snurker is.

Deelnemers Peggy en Maxim uit Merelbeke lieten vanochtend weten dat hun snode plannetje gelukt is. Gisterenavond biechte het koppeltje op niet van plan te zijn de hele nacht hun pyjama aan te houden. Dankzij hun oefeningen thuis zijn er in geslaagd één stil nummertje af te werken, dankzij hun oefeningen thuis. Dat gaven de twee vanmorgen toe. (br.hln)


» Reageer (0)
23-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier geweldige dingen die honden kunnen doen voor jouw gezondheid

Vier geweldige dingen die honden kunnen doen voor jouw gezondheid

http://static2.hln.be/static/photo/2014/5/13/13/20141022215210/media_xll_7223653.jpg

Begin deze week deden berichten de ronde van James Wathen, een doodzieke man die weer helemaal opleefde na het zien van zijn trouwe viervoeter, Bubba. Het lijkt op het eerste gezicht een ongelooflijke transformatie, maar dieren hebben al vaker bewezen dat ze fantastische dingen kunnen doen voor de mens en honden worden dan ook al jaren gebruikt bij verschillende soorten therapieën. De Britse krant The Daily Mirror zette enkele manieren op een rij waarop de trouwe dieren een invloed kunnen hebben op onze gezondheid.

1. Honden kunnen een verschil maken bij depressies en angstaanvallen
Wanneer patiënten hun huisdier regelmatig mogen zien, zoals in sommige staten in de VS het geval is, maakt dit doorgaans een enorm verschil. Het zorgt er namelijk voor dat mensen zich meer op hun gemak voelen en de aanwezigheid van de dieren verlaagt de bloeddruk en het stresshormoon cortisol, wat dan weer voor een spoedig herstel kan zorgen.

Uit andere studies blijkt dat de viervoeters ook de impact van mentale stress kunnen verlichten. Ze hebben een positieve invloed op mentale problemen zoals depressies, omdat ze fysiek contact aanmoedigen, negatieve gedachten weren en onvoorwaardelijke liefde representeren. Ze zorgen er ook voor dat we ons verantwoordelijk(er) gedragen, wat een andere factor is die kan helpen bij het omgaan met depressies. Die verantwoordelijkheidszin voor een ander leven betekent dat we ons waardig en gerespecteerd voelen.

2. Ze helpen eenzame mensen op te vrolijken
Uit onderzoek blijkt dat wanneer bejaarde mensen die in het rusthuis verblijven dierentherapie krijgen, ze zich beduidend minder eenzaam voelen dan mensen die niet in het gezelschap van honden vertoeven. Dit zou komen omdat de honden geen vooroordelen hebben en rust uitstralen. Vaak hebben we ook het gevoel dat er een soort bijzondere 'band' is die verbale communicatie overstijgt en we beschouwen het gezelschap van honden van hetzelfde niveau als de omgang met mensen.

3. Honden zijn prima studiemaatjes
Uit een onderzoek uit 2008 blijkt dat luidop voorlezen aan honden het zelfvertrouwen van jonge kinderen een boost kan geven. Diezelfde conclusie werd bevestigd door een andere studie uit 2009, waarbij vastgesteld werd dat de leesvaardigheid van leerlingen hierdoor met 20 procent verbeterde.

Een mogelijke verklaring hiervoor is dat de honden die voor therapiesessies gebruikt worden, kalme en onbevooroordeelde dieren zijn die rustig naar de kinderen luisteren en het worstelen met woorden gewoon negeren.

Verder zouden honden ook de algemene concentratie tijdens het leren verbeteren en vooral ook autistische kinderen kunnen helpen in de sociale omgang en het ontwikkelen van motorische vaardigheden.

4. Ze doen je bewegen
Deze reden spreekt voor zich: wie een hond heeft, moet het dier ook voldoende beweging geven en uitlaten. Logisch gevolg? We worden zelf ook actiever. Uit onderzoek blijkt dan ook dat wie een hond heeft, geneigd is actiever door het leven te gaan. We zouden zelfs liever de hond uitlaten dan te gaan sporten... (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorgpremie dubbel zo duur, maar geen betere zorg

Zorgpremie dubbel zo duur, maar geen betere zorg

http://oi59.tinypic.com/wmnghd.jpg

Vijftig euro in plaats van 25 euro, zo veel betaalt u binnenkort voor de Vlaamse zorgpremie. Met die premie komt de overheid tussen bij de hulp voor zwaar zorgbehoevende ouderen. En dat systeem zou fors uitgebreid worden, verdedigde de Vlaamse regering de verdubbeling van de jaarlijkse premie. Maar nu blijkt dat de 104 miljoen euro die die verhoging oplevert, een pure besparing is. Want de regering vermindert tegelijk haar eigen bijdrage aan het fonds met een even groot bedrag, zo bericht Het Nieuwsblad.

"Bourgeois I doet een beroep op onze solidariteit om mee te betalen voor de duurder wordende zorg voor ouderen, maar eigenlijk is het een verkapte besparingsoperatie", zegt Groen-parlementslid Elke Van den Brandt. Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) ontkent niet dat het geld in het zorgfonds niet toeneemt, maar benadrukt dat de overheid de voorbije jaren altijd maar meer centen in het systeem stopte en de bijdrage van de mensen steeds gelijk bleef. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruce Willis - Devil Woman

Bruce Willis - Devil Woman

Klik op de foto om hem te beluisteren

Walter Bruce Willis (Idar-Oberstein (Rijnland-Palts), 19 maart 1955) is een Amerikaans acteur, producent en zanger.

Willis werd geboren op een Amerikaanse legerbasis in West-Duitsland. Zijn jeugd bracht hij door in New Jersey en nadat hij de middelbare school had afgerond, trok hij naar New York om acteur te worden. In eerste instantie waren dat rollen in toneelstukken.

Hij was getrouwd met actrice Demi Moore van 21 november 1987 tot 18 oktober 2000. Het paar gaf geen reden voor hun scheiding en is nog steeds goed bevriend. Ze hebben drie kinderen samen: Rumer Glen Willis (geboren in 1988), Scout LaRue Willis (1991) en Tallulah Belle Willis (1994). Hij trouwde op 21 maart 2009 (en zes dagen later tevens voor de wet) met actrice en model Emma Heming. In oktober 2011 werd bekend dat ze hun eerste kind verwachtten in 2012.

Hij werd beroemd door zijn rol in de televisieserie Moonlighting (1985-89), waarin hij samen met Cybill Shepherd speelde. Hij begon ook met een filmcarrière en brak met de eerste Die Hard-film in 1988 definitief door als filmacteur.

Als zanger scoorde Willis in Nederland in 1987 een Top 10 hit met het nummer Under The Boardwalk. Even daarvoor reikte hij niet verder dan de tipparade met Respect Yourself. Na 1987 bracht Willis geen platen meer uit.

Op 16 oktober 2006 kreeg Bruce Willis een ster op de wereldberoemde Hollywood Walk of Fame.


» Reageer (0)
22-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze natuurlijke tips bestrijden herfstkwaaltjes

Deze natuurlijke tips bestrijden herfstkwaaltjes

http://static3.hln.be/static/photo/2014/12/10/6/20141022151039/media_xll_7222596.jpg

Een rode neus, een hese stem en storende hoestbuien, dit zijn allemaal heerlijke symptomen van een verkoudheid. Maar door het werk en een hectische levensstijl hebben velen simpelweg geen tijd om ziek te zijn. Daarom is belangrijk voorbereid te zijn op de komst van die verkoudheid of griep. Druk met onderstaande trucjes de symptomen de kop in.

Keelpijn
Maak hete thee met honing en een schijfje citroen. Als dat niet helpt, drink dan wat appelazijn. Dit voorkomt dat de bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen.

Hoestje
Je kunt hoestbuien verzachten met een kwartje van een citroen. Besprenkel dit zout en zwarte peper en zuig er dan op.

Hoofdpijn
Eet amandelen, deze noten zijn rijk aan magnesium. Ze zouden moeten helpen je hoofdpijn te verzachten.

Verstopte neus
Door veel water te drinken, worden je slijmvliezen dunner. Wat voorkomt dat je sinussen verstopt raken. Probeer ook te sporten om een verstopte neus te verhelpen. Spring bijvoorbeeld een paar keer op en neer om het snot vrij te maken.

Snotneus
Als je constant je neus moet snuiten kun je zelf een neusspray maken. Probeer dit met twee kopjes gedistilleerd water en een halve theelepel zout. Mix deze ingrediënten en breng enkele druppels van dit mengsel in je neus aan. Zorg ervoor dat je hoofd ondertussen achterover gekanteld is.  

Koorts
Als je het ene moment beeft en vijf minuten later zweet, is de kans groot dat je koorts hebt. Het beste wat je dan kan doen is katoenen sokken in koud water laten weken. Dompel dan je voeten even op in warm water onder om ze meteen erna in de koude, natte sokken te stoppen. Dan trek je droge wollen sokken hierover aan voor je in bed kruipt. Bedek dan je voeten met een deken en ga vervolgens slapen. Dit proces moet de koorts verzachten door de circulatie te verbeteren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onverkoopbare villa De Pfaffs wordt gesloopt

"Onverkoopbare villa De Pfaffs wordt gesloopt"

http://static3.hln.be/static/photo/2014/4/14/10/20141021181424/media_xll_7219795.jpg

De beroemde villa van De Pfaffs in Brasschaat, waarin we tien jaar lang het reilen en zeilen van de bekendste showbizzfamilie van Vlaanderen konden aanschouwen, wordt waarschijnlijk gesloopt. Volgens Hollywoodhuizen.nl staat de verouderde villa in schril contrast met de moderne villa's in de buurt en zal een eventuele nieuwe eigenaar het pand slopen.

Oorspronkelijk stond de Pfaffs-villa te koop voor ruim twee miljoen euro, maar na vier jaar is die prijs gezakt tot iets meer dan één miljoen. Ondanks die forse prijsverlaging, krijgen de Pfaffs hun villa niet verkocht. Waarschijnlijk zullen ze de vraagprijs nog meer moeten laten zakken tot 795.000 euro, dat is ongeveer de waarde van de grond waarop het huis staat.

De villa werd gebouwd in 1979 en is duidelijk gedateerd in vergelijking met de villa's in de buurt. Als de "riante villa op toplocatie met inpandig zwembad" dan toch wordt gekocht, zal het wellicht worden gesloopt.

Makelaar Rodenburgh die het huis in verkoop heeft, zegt in De Tijd: "In Brasschaat is altijd veel gekocht en verkocht. Een huis kopen en het vijf jaar daarna duurder doorverkopen, en met die opbrengst een groter huis kopen. Het was hier jarenlang heel gewoon. Vaak werd het oude huis pas verkocht lang nadat het nieuwe al gekocht was, de prijzen bleven toch stijgen. De Pfaffs waren van plan het net zo te doen. Maar zo werkt het niet meer. Je ziet dat heel veel villa-eigenaars het moeilijk hebben met die realiteit."(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makkelijke tips om je huis langer schoon te houden

Makkelijke tips om je huis langer schoon te houden

http://static1.hln.be/static/photo/2014/18/6/2/20141021150756/media_xll_7219277.jpg

Je kan je huis op elk moment van de dag schoonmaken aangezien het huishouden nooit gedaan is. Altijd valt je oog wel op iets vuil en wanneer je eindelijk gedaan hebt met je poetsbeurt, mag je weer opnieuw beginnen. Toch zijn er heel wat trucjes die je het leven iets makkelijker maken, lees ze hier.

- Heb je een cementen vloer of bakstenen muur in je huis? Vernis het oppervlak dan om fijn stof te voorkomen. Je zal plots heel wat minder deeltjes op de kasten of grond zien liggen.

- Plaats zowel een mat binnen als buiten de voor- of achterdeur. Wanneer je ziet hoeveel vuil er verzameld wordt in de mat binnen, zal je overtuigd zijn van de methode.

- Wie geen zin heeft in rommel, moet zichzelf beloven om telkens een voorwerp dat eigenlijk boven thuishoort mee te nemen wanneer ze de trap oplopen. Ook voorwerpen die in woonkamer horen, moeten boven niet rondslingeren.

- Je eettafel na het ontbijt klaarzetten voor de lunch of na het middageten servies plaatsen voor 's avonds, zorgt ervoor dat er geen andere rommel op de tafel kan liggen. Bovendien geeft het een propere en nette indruk.

- Voorwerpen die vaak vergeten worden tijdens het poetsen, zijn plinten. Pas wanneer je er met je vinger over wrijft, merk je hoeveel stof er op deze plek ligt. Bind daarom een wasverzachterdoekje vast aan een borstel en veeg over de plinten. Het stof wordt geabsorbeerd en je huis ruikt ook nog eens fris.

- Als je een bad hebt, kan je het na een goede schoonmaakbeurt behandelen met zeep voor de auto. Het product laat namelijk een laagje achter waardoor er minder vuil in de badkuip blijft liggen. Ook voor de douchebak is deze truc ideaal.

- Kalkaanslag pak je best elke dag aan: gebruik na het douchen een aftrekkertje om de ruit schoon te maken. Schrob geen tien minuten per week maar investeer elke ochtend of avond tien seconden in het schoonmaken van de douche.

- Haat je het om de aangebakken restjes uit de oven te verwijderen? Plaats dan bakpapier onder de schotel die je in de oven zet. Wanneer er saus drupt, moet je enkel het velletje weggooien. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom lach eens met een stotteraar

Kom lach eens met een stotteraar

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/2/0/20141022090327/media_xll_7221330.jpg

Vandaag is het Wereldstotterdag en dan mag er al eens gelachen worden. Want mensen die stotteren krijgen het misschien niet zo goed gezegd, ze hebben evenveel geestige dingen te melden als u en ik. Daarom lanceert VZW Belangengroep Stotterende Mensen een nieuw initiatief: een website waarop mensen die stotteren hun beste grap of anekdote over stotteren bovenhalen. Want durven spreken is de beste manier om stotteren te overwinnen.

De site wordt op gang getrokken door zanger Tom Helsen en journalist Luckas Vander Taelen, die zelf ook al jarenlang stotteren. Op Q-Music zei Tom Helsen daarover: "Als ik in een broodjeszaak sta, bestel ik 90 procent van de keren een ander broodje dan ik eigenlijk wil. Gewoon omdat ik het niet uitgesproken krijg."

De VZW Best nodigt alle mensen die stotteren vriendelijk uit om zelf ook een grap of anekdote over stotteren in te zenden. Bedoeling is om de komende dagen meerdere filmpjes toe te voegen met geestige verhalen en grappen. Gert Reunes van Belangengroep Stotterende Mensen: "Met deze website beogen we dat de mens die stottert zichzelf leert relativeren en met meer humor door het leven gaat."
 
Meer info op www.stottercomedyclub.be


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oplichter die in 'coma' lag om proces te vermijden, betrapt tijdens het winkelen

Oplichter die in 'coma' lag om proces te vermijden, betrapt tijdens het winkelen

Klik op de foto om de video te bekijken

Een crimineel die twee jaar lang deed alsof hij verlamd was en in coma lag, is onlangs door de politie betrapt op enkele winkeluitstapjes en autoreizen met zijn gezin. Alan Knight uit Swansea in Wales wilde ten alle koste een proces vermijden nadat hij zijn buurman opgelicht had voor 40.000 pond (omgerekend 50.691 euro) en daarvoor ging hij heel ver: hij verzon zijn vegetatieve staat en hield dit ook nog eens jarenlang vol, tot vandaag.

De 47-jarige was het Britse rechtssysteem te slim af door te beweren dat hij na een ernstig ongeval vanaf de nek verlamd was geraakt. Verder zou hij naar eigen zeggen ook regelmatig toevallen krijgen waardoor hij in coma raakt. Zijn vrouw Helen (33) zou voor haar man gezorgd hebben. Het trieste verhaal maakte echter allemaal deel uit van Knights uitgebreide driejarenplan om het spaargeld van zijn buurman Ivor Richards te bemachtigen. De vader van drie leefde al die tijd van een uitkering.

Jammer voor Knight werd hij onlangs gefilmd terwijl hij een tolbrug overstak op weg naar huis van vakantie. Daarnaast doken ook beelden op van de man in supermarkten op verschillende locaties in het land, nadat de politie de klantenkaart van het gezin was beginnen monitoren. De agenten probeerden hem al "minstens twee keer" eerder voor het gerecht te dagen, maar telkens liet hij zich net dan opnemen in het ziekenhuis omdat zijn toestand verslechterd was.

Na het opduiken van de beelden kreeg Knight echter de horen dat zijn proces vandaag zou doorgaan, zelfs als hij er niet bij kon zijn en dat is wanneer hij eindelijk kwam opdagen. In een rolstoel en met een kraag om de hals, weliswaar. Swansea Crown Court kreeg te horen dat de man zijn dokter blijkbaar overtuigd had van zijn aandoening, maar dat hij het personeel van het ziekenhuis niet kon bedotten. Tijdens de 'observaties' zagen ze hem immers eten, zijn gezicht aanraken en zelfs schrijven.

'Uniek' geval
Hij pleitte schuldig voor 19 aanklachten van schriftvervalsing en diefstal en kreeg te horen 'hoogstwaarschijnlijk' de gevangenis in te gaan, aangezien de rechter van hem een voorbeeld wil maken voor mensen met gelijkaardige ideeën. "Verschillende aspecten van deze zaak zijn naar mijn ervaring uniek, en er moet een duidelijke boodschap uitgezonden worden naar iedereen die van plan is gelijkaardige methodes toe te passen", klonk het. "Zijn symptomen stemmen overeen met de nakende hofverschijningen. Ik geloof niet dat zijn ziekte oprecht is."

Rechercheur Harry Paul, die het onderzoek leidde, zei: "Dit is de meest berekende, langdurige manipulatie van een kwetsbare, bejaarde buur die ik in mijn carrière al heb gezien." Zijn strafmaat wordt volgende maand bepaald. (br.hln)


» Reageer (0)
21-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iggy Pop - The Passenger

Iggy Pop - The Passenger

Klik op de foto om hem te beluisteren

Iggy Pop, geboren als James Newell Osterberg (Muskegon (Michigan), 21 april 1947), is een Amerikaans rock en -punkzanger.

Iggy Pop groeit op in een "motorhome", een caravan op een terrein met motorhomes bij het kleine plaatsje Ann Arbor onder de rook van "Motor City" Detroit. Nadat hij de kunstacademie heeft afgemaakt, begint hij zijn eigen band, The Iguana's, waarmee hij experimenteert met muziek zonder structuur en songteksten - een volledige anarchie van geluiden. Zijn eerste succesvolle band heet The Stooges. Iggy is al vroeg bevriend met leden van The Velvet Underground, de band van zanger Lou Reed en hij heeft zelfs een kortstondige relatie met de mooie Duitse zangeres Nico, die ook op een Velvet album heeft meegezongen. In 1971 komt hij in contact met David Bowie, die bijzonder onder de indruk is van zijn optredens en volgens sommigen zelfs zijn alter ego Ziggy Stardust heeft gebaseerd op de persoon van Iggy. Bowie zelf ontkent dat, maar er zijn veel aanwijzingen voor dat dit wel zo is. In het Bowie-nummer The Jean Genie lijkt de zin "He looks like a man, but he smiles like a reptile" zelfs regelrecht op Iggy te wijzen. In 1972 mixed Bowie het Stooges album Raw Power en worden er foto's gemaakt van David Bowie en Lou Reed, met Iggy in het midden. Na het uiteenvallen van The Stooges raakt Iggy echt bevriend met David Bowie. Bowie neemt hem mee op tournee en uiteindelijk gaan ze samen in Berlijn wonen, waar de punkbeweging net op gang komt. Pas in deze periode krijgen The Stooges als protopunkband echt erkenning voor hun muziek. De invloed die zij hebben op de Duitse rockscene is dan ook sterk voelbaar. Iggy en David hebben ook contact met de Duitse synthesizergroep Kraftwerk. In het Kraftwerk-nummer Trans Europe Express is zelfs de tekst te horen: "Traveling through Europe with David Bowie and Iggy Pop". Bowie besluit Iggy Pop onder zijn hoede te nemen en hem als producent te helpen met zijn solo-carrière. Dat resulteert in de opname van twee albums - The Idiot en Lust for Life en ook een live wereldtournee, waarbij David Bowie als toetsenman plaatsneemt in Iggy's band The Iguana's. Het album 'TV Eye' uit 1978 is het resultaat van deze tour en hier vindt men Iggy Pop op zijn best, hoewel de geluidskwaliteit te wensen overlaat en op sommige bootlegs beter klinkt. De bootleg 'Heroin Hates You' is waarschijnlijk de beste live-weergave die er ooit te vinden zal zijn; mede dankzij Brian James, punkgitarist met status, die in deze show 'the Iggster's' terzijde staat. Iggy is ook getrouwd, met een Japanse vrouw die hij tijdens een tour is tegengekomen. ...» Reageer (0)
20-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziet het nieuwe VRT-gebouw er straks zo futuristisch uit dankzij Rem Koolhaas?

Ziet het nieuwe VRT-gebouw er straks zo futuristisch uit dankzij Rem Koolhaas?

http://static1.hln.be/static/photo/2014/10/9/8/20141020155843/media_xll_7216628.jpg

Het architectenbureau van de spraakmakende Nederlandse architect Rem Koolhaas is in de running om het nieuwe VRT-gebouw te ontwerpen. Daardoor zou het toekomstige gebouw van de openbare omroep wel eens een erg futuristisch uitzicht kunnen krijgen.

Het Office for Metropolitan Architecture, het architectenbureau van Rem Koolhaas, zal eerst wel de selectie moeten doorstaan. De VRT heeft nu uit 66 kandidaturen vijf ontwerpteams geselcteerd, waaronder Koolhaas, die nu een voorstel mogen indienen voor hoe het nieuwe VRT-gebouw er zal uitzien.

De finale ontwerpen en uitvoerder wordt in maart 2015 gekozen. De start van de nieuwbouw is voorzien voor 2017, de oplevering voor 2019 en de uiteindelijke verhuis van de openbare omroep voor 2020.

Eerder raakte bekend dat de VRT voor het nieuwe gebouw 105 miljoen euro vrijmaakt. Het huidige gebouw zal, met uitzondering van de VRT-toren, worden afgebroken. De totale bouwkost van de twee CCTV-gebouwen, die Koolhaas ontwierp voor de Chinese staatstelevisie, wordt geschat op ongeveer 850 miljoen euro.

Eén van deze vijf zal het nieuwe VRT-gebouw ontwerpen

De eerste kandidaat is de tijdelijke vereniging evr-Architecten / Doorzon interieurarchitecten / Denis Dujardin BVBA / Architecten de vylder vinck taillieu.

De Zweedse architect Christian Kerez Zürich AG is de tweede kandidaat.

De tijdelijke vereniging Office Kersten Geers David Van Severen / KCAP Architects&Planners is de derde kandidaat.

De vierde kandidaat is het Office for Metropolitan Architecture (OMA): het internationale bureau met hoofdzetel in Rotterdam dat in de jaren zeventig mede opgericht werd door de Nederlandse architect Rem Koolhaas.

Vijfde kandidaat ten slotte is de tijdelijke vereniging Robbrecht en Daem architecten / DIERENDONCKBLANCKE ARCHITECTEN / Arup / VK Engineering. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spin zo groot als pup kruist pad van wetenschapper

Spin zo groot als pup kruist pad van wetenschapper

http://static0.hln.be/static/photo/2014/15/5/10/20141019210100/media_xll_7214125.jpg

Een wetenschapper beleefde een huizenhoge verrassing toen hij in het Amazonegebied 'struikelde' over een spin, zo groot als een hondenpup. Entonomoloog Piotr Naskrecki deed de verbazingwekkende ontdekking van een goliathvogelspin tijdens een trektocht door het regenwoud.

"Mijn aandacht werd getrokken door het geluid van hoeven op de gedroogde bladeren", zegt de spinnendeskundige op zijn blog. "Ik ging af op het lawaai en dacht een klein zoogdier - een (buidel)rat of iets dergelijks - te zullen aantreffen."

Het bleek echter om een kloek exemplaar van een goliathvogelspin te gaan. Dit dier kan een pootspanwijdte van 30 centimeter hebben en tot 170 gram wegen, zo veel als een hondenpup.

Ongevaarlijk gif
Bij een aanval kan de spin voorwaarts springen alvorens de belager te bijten. Bij een beet wordt volgens Wikipedia een relatief ongevaarlijk gif ingespoten waarvan de uitwerking vergelijkbaar is met een wespensteek. (br.hln)


» Reageer (0)
19-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Procol Harum - A Whiter Shade Of Pale

Procol Harum - A Whiter Shade Of Pale

Klik op de foto om hun te beluisteren


Procol Harum is een Britse band, die in het begin van de jaren 60 werd gevormd. De band is vooral bekend van hun nummer-1-hits A whiter shade of pale  en Homburg. De band wordt gezien als een van de wegbereiders van het genre progressieve rock. De samenstelling van de band is in de loop der tijd veelvuldig gewijzigd. De enige constante leden zijn zanger/pianist Gary Brooker  en tekstschrijver Keith

De wortels van Procol Harum lagen in een live band genaamd 'The Paramounts', die door Gary Brooker  en Robin Trower werd geleid, populaire artiesten in het begin van de jaren 60. Zij sloten in 1963 een contract af bij Parlophone  en brachten de single Poison Ivy uit, die een gematigd succes was in Groot-Brittannië. Zij konden dit succes echter niet vasthouden en de band viel in 1966 uiteen. Brooker ging werken als liedjesschrijver en kwam hierbij in aanraking met tekstschrijver Keith Reid, met wie hij een aantal nummers schreef. Om deze nummers uit te voeren werd een nieuwe band genaamd 'Pinewoods' opgericht, met daarin naast Brooker o.a. organist Matthew Fisher en bassist Dave Knights. Met deze band werd het nummer A Whiter Shade of Pale opgenomen. Nog voor de release van dit nummer werd de naam van de band veranderd in Procol Harum. Het was hun manager die het idee kreeg om de band naar de kat van een vriend te noemen.

A Whiter Shade of Pale werd een enorm succes en is één van de weinige nummers die tot twee keer toe de nummer 1 positie in de hitparade zou behalen. Het nummer wordt algemeen beschouwd als één van de grootste popklassiekers. De samenstelling van de band werd gewijzigd door twee leden te vervangen door oud-Paramounts Robin Trower (gitaar) en B.J. Wilson (drums). Een eerste album werd opgenomen, eenvoudig Procol Harum geheten. Ook verscheen een tweede single, Homburg, dat weliswaar minder succes had dan de voorganger, maar wel weer de 1ste plaats behaalde in de hitparade. Latere singles hadden vaak weinig succes maar de LP's vonden hun weg naar een groot en trouw publiek, echter vooral in het buitenland, met name in Nederland. Op de volgende albums, Shine on Brightly en A Salty Dog werd de op het eerste album ingeslagen weg verder gevolgd, steeds met compositorische bijdragen van Brooker, Fisher en Trower. Daarna verliet Matthew Fisher de band om te worden vervangen door Chris Copping, waarmee alle oud-leden van de Paramounts weer herenigd waren. In deze bezetting werd het album Home opgenomen, min of meer een conceptalbum rond het thema de dood. Na het volgende album, Broken Barricades uit 1971, verliet ook Trower de groep. Hiermee bleef Brooker als enige componist over.

In de jaren zeventig bleef Procol Harum populair. De band ging ondanks een constant wijzigende bezetting door met het maken van muziek. Zij waren een van de eerste groepen die succes had met een symfonieorkest.

Meer personeelsproblemen droegen bij tot dalende verkoop tegen het einde van de jaren zeventig. Korte tijd later viel de band uiteen (1977), al werd de groep vijf maanden later herenigd voor een eenmalig optreden. Brooker begon vervolgens een solocarrière. In 1991 werd Procol Harum echter heropgericht. De band bestond nu uit Brooker, Trower, Fisher en drummer Mark Brzezicki. B.J. Wilson was het jaar daarvoor overleden. Na de opname van het album The Prodigal Stranger viel ook deze bezetting uiteen. Pas in 2003 verscheen het meest recente album The Well's on Fire, waarop ook Fisher weer te horen is. Na dit album stapte Fisher echter weer op. In november 2006 stapte hij naar de rechter om zijn deel in de rechten op A Whiter Shade of Pale op te eisen. Hij kreeg vervolgens 40% van de credits toegekend, omdat de rechter het met hem eens was dat zijn orgelspel een wezenlijk onderdeel van de song is. In april 2008 werd deze beslissing in hoger beroep weer teruggedraaid en kreeg Brooker weer de volledige rechten. Een van de redenen was dat Fisher pas na 30 jaar om deze royalty's vroeg.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie Bracquemond 1841 - 1916

Marie Bracquemond  1841 - 1916  was een Frans impressionistische kunstenares

Klik op de foto om een filmpje van haar overige werken te bekijkenOp het terras van Sèvres, 1880


Marie Bracquemond (Argenton (Bretagne), 1 december 1841 - Parijs, 17 januari 1916) was een Franse impressionistische vrouwelijke kunstenaar, door Gustave Geffroy in 1894 beschreven als een van de trois grandes dames van het Impressionisme, naast Berthe Morisot en Mary Cassatt.Zij wordt echter nauwelijks genoemd in boeken over vrouwelijke kunstenaars. Dit was het resultaat van de inspanningen van haar man, Félix Bracquemond, om haar ontwikkeling als kunstenaar te dwarsbomen. Felix had bezwaar tegen de impressionistische stijl die zij had aangenomen.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/bracquemond_foto.jpg?t=1262530777Ze werd geboren als Marie Quivoron. Haar achtergrond staat in scherp contrast met de culturele, welvarende en stabiele omgeving van de andere vrouwelijke impressionisten - Cassatt, Morisot en Gonzalès. Ze was het kind uit een ongelukkig, gearrangeerd huwelijk. Haar vader, een zeekapitein, stierf kort na haar geboorte. Haar moeder hertrouwde snel met M. Pasquiou. Daarna leidde ze een onrustig bestaan, verhuizend van Bretagne naar de Jura, Zwitserland, en naar de provincie Auvergne voordat zij zich vestigde in Etampes, ten zuiden van Parijs. Ze had een zus, Louise, geboren terwijl het gezin woonde in Corrèze, in de buurt van Ussel, in de Auvergne, in de oude abdij van Bonnes-Aigues.


In haar tienerjaren begon ze haar lessen in het schilderen bij M. Wasser, door haar beschreven als een oude schilder die nu schilderijen restaureerde en les gaf aan de jonge vrouwen van de stad. Zij vorderde in zo'n snel tempo, dat het schilderij van haar moeder, zusje en oud-leraar poserend in de studio al in 1857 door het Salon werd aanvaard. Zij werd geïntroduceerd bij Ingres, die haar adviseerde en op zijn beurt introduceerde bij twee van zijn studenten, Flandrin en Signol. De criticus Philippe Burty noemde haar een van de meest intelligente leerlingen in Ingres' studio. Marie verliet Ingres' studio en begon met haar werk geld te verdienen. Het hof van keizerin Eugénie de Montijo gaf opdracht voor een schilderij van Cervantes in de gevangenis. Dit schilderij stemde kennelijk tot tevredenheid, want zij is toen door de Graaf de Nieuwerkerke, de directeur-generaal van de Franse musea, gevraagd om kopieën te maken van belangrijke werken in het Louvre.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/marie-bacquemond-2.jpg?t=1262530472Het was tijdens het kopiëren van oude meesters in het Louvre, dat zij werd opgemerkt door Félix Bracquemond, die verliefd op haar werd. Zijn vriend, de criticus Montrosier, regelde een ontmoeting en vanaf toen waren Marie en Felix onafscheidelijk. Ze werden twee jaar verloofd voordat ze trouwden in 1869, ondanks de tegenwerpingen van Maries moeder.


Felix en Marie werkten samen op de Haviland Studio in Auteuil, waar Felix artistiek directeur was geworden. Marie ontwierp borden voor serviezen en schilderde op grote panelen beeltenissen van muzen, die werden getoond op de Wereldtentoonstelling van 1878. Haar schilderijen werden vanaf 1874 op regelmatige basis aanvaard voor de Salon. Omdat zij zich tijdens het etsen te gebonden voelde, waren de inspanningen van Felix om haar deze kunst te leren slechts een matig succes. Toch heeft ze negen etsen geproduceerd, die getoond werden tijdens de tweede tentoonstelling van de Society of Painter-Etchers op de Galeries Durand-Ruel in 1890.

Felix introduceerde haar bij de media en de kunstenaars die hij bewonderde, maar ook bij oudere meesters, zoals Chardin. Ze werd vooral aangetrokken door de Belgische schilder Alfred Stevens. Tussen 1887 en 1890 begon haar stijl te veranderen, onder invloed van de impressionisten. Haar doeken werden groter en haar kleuren intenser. Ze verlegde haar blik naar buiten en tot Felix' afschuw werden Monet en Degas haar mentors.


Marie Bracquemond heeft deelgenomen aan de impressionistische tentoonstellingen van 1879, 1880 en 1886. In 1879 en 1880 zijn een aantal van haar tekeningen gepubliceerd in La Vie Moderne. In 1881 zijn vijf werken tentoongesteld in de Dudley Gallery in Londen. Veel van haar bekendste werken zijn geschilderd in haar tuin in Sèvres.


In 1886 ontmoette Felix Gauguin via Sisley en bracht de verarmde kunstenaar bij hem thuis. Deze had een beslissende invloed op Marie en in het bijzonder leerde hij haar hoe het doek voor te bereiden, met het oog op de verwezenlijking van de intense kleuren ze nu zo graag wilde.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Marie-Bracquemond-3.jpg?t=1262530310
De zoon en dochter van de kunstenares in de tuin van Sèvres, 1890


Hoewel ze werd overschaduwd door haar bekende man, wordt het werk van de teruggetrokken Marie Bracquemond geacht dichter bij de idealen van het impressionisme te staan. Volgens hun zoon Pierre, was Felix Bracquemond vaak rancuneus naar zijn vrouw. Hij wees haar kritiek op zijn werk bruusk af en weigerde om haar schilderijen aan bezoekers te tonen. In 1890 gaf Marie het schilderen op, verdrietig door de voortdurende wrijving en ontmoedigd door gebrek aan belangstelling voor haar werk, met uitzondering van een paar particuliere werken. Een van haar laatste schilderijen was De dochter en zoon van de artiest in de tuin in Sèvres.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lovehandles bij panty's vermijden: dat doe je zo

Lovehandles bij panty's vermijden: dat doe je zo

http://static2.hln.be/static/photo/2014/18/5/4/20141017174413/media_xll_7209739.jpg

Het wordt stilaan kouder, dus tijd om je benen met panty's tegen de kou te beschermen. Het probleem hiermee is dat een maatje te groot snel gaat afzakken, waardoor je heel de dag loopt te frunniken. Als je te klein gaat, creëer je lovehandles die er anders niet zijn. Om nog maar te zwijgen van dat onbehaaglijke gevoel.

Deze modeblunder overkomt iedere vrouw, onafhankelijk van het lichaamstype. Want we hebben nu eenmaal allemaal huid die afgesneden kan worden.

Er zijn echter enkele strategieën waarmee je die lovehandles kunt vermijden:

- Zoek naar een model van panty met een brede tailleband of zonder band.

- Je kan ook zwangerschapspanty's dragen die je hoog genoeg kan trekken. Het model moet dan wel net op de juiste hoogte komen zodat de tailleband niet naar beneden rolt. Sommige dames maken zelfs hun kousen met een veiligheidsspeld vast aan hun beha. Maar dan loop je wel risico op steekwonden en gaatjes in je delicate panty.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog maar zes noordelijke witte neushoorns over

Nog maar zes noordelijke witte neushoorns over

http://static0.hln.be/static/photo/2014/11/7/1/20141019003112/media_xll_7212886.jpg

Er leven wereldwijd nog maar zes noordelijke witte neushoorns na de dood van de 34-jarige neushoorn Suni in Kenia. Dat heeft een natuurorganisatie zaterdag bekendgemaakt.

Suni, de eerste noordelijke witte neushoorn die in gevangenschap is geboren, werd vrijdag dood gevonden door parkwachters op het reservaat Ol Pejeta, dat ongeveer 250 kilometer ten noorden van de hoofdstad Nairobi ligt. De oorzaak van zijn dood is nog niet bekend. Suni leefde tot 2009 in een dierentuin in Tsjechië, maar werd naar Kenia vervoerd om deel te nemen aan een fokprogramma. Nu hij dood is, is er nog maar één mannetje waarmee gefokt kan worden.

Van de zuidelijke witte neushoorn zwerven er nog duizenden rond op de vlaktes in het zuiden van Afrika. Maar door stropers is de noordelijke neushoorn bijna uitgestorven. De hoorn van neushoorns was vorig jaar in Azië meer waard dan goud en platina. Handelaren vroegen 65.000 dollar (50.000euro) voor een kilo. Vorig jaar werden er 59 neushoorns gestroopt in Kenia. (br.hln)


» Reageer (0)
18-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neushoornweesje 'dartelt' met lammetje

Neushoornweesje 'dartelt' met lammetje

Klik op de foto om de video te bekijken

Neushoorntje Gertjie (ook wel Little G genoemd), verloor vorig jaar zijn moeder aan stropers. Intussen lijkt het diertje weer aan de beterhand en heeft hij een aparte vriendschap opgebouwd met een lammetje genaamd... Lammie. De twee leerden elkaar kennen in een opvangcentrum voor gewonde en achtergelaten dieren in Zuid-Afrika. En ze lijken alvast onafscheidelijk.
In bovenstaand filmpje, dat gemaakt werd door een medewerker van de organisatie, lijkt de baby neushoorn het lammetje na te apen terwijl de twee vrolijk ronddartelen op het domein.


Het leven zag er echter niet altijd zo rooskleurig uit voor Gertjie. Hij werd dit jaar naar het Hoedspruit Endangered Species Center gebracht nadat hij al huilend naast het gestroopte lichaam van zijn moeder gevonden werd. Het dier zou een tijd lang niet meer alleen hebben durven slapen door het trauma.

Gelukkig stelt de baby neushoorn het intussen goed en worden regelmatig filmpjes online gezet van zijn vooruitgang. De videobeelden hebben niet alleen een bescheiden internetster gemaakt van Gertjie, maar helpen ook de aandacht vestigen op het schrijnende probleem van stroperij. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hebben blinde mensen last van hoogtevrees? Ja!

Hebben blinde mensen last van hoogtevrees? Ja!

http://static1.hln.be/static/photo/2014/2/1/7/20141018111618/media_xll_7211452.jpg

Hebben blinde mensen ook last van hoogtevrees? Wel degelijk. 26 blinden en slechtzienden gingen gisteren de uitdaging aan en daalden met flinke hoogtevrees van de toren Euromast in Rotterdam af.

"Ik zie de hoogte niet, maar voel die wel," legt de visueel gehandicapte Frank Tesselaar uit. "En je hoort het. De geluiden van de stad en de auto's die onder je langsrijden, klinken wel heel ver weg." Volgens zijn vrouw, de eveneens blinde Aniek Tesselaar, is het juist enger om af te dalen zonder iets te zien. "Wij konden de techniek niet afkijken. Die stap over de rand was ook voor ons echt doodeng."

Ook de 74-jarige blinde Dick Kuivenhoven heeft kriebels als hij op het 100 meter hoge platform staat te wachten op zijn beurt. "Ik kan het niet zien, maar ik wéét hoe hoog het is en dat is al genoeg om bang te zijn," rilt hij. "De weg omhoog met de lift duurde lang."

Toch schreef hij zich in voor de uitdaging die werd georganiseerd door de Bartiméus. Deze instelling voor blinden en slechtzienden vierde met de spectaculaire afdaling de opening van een nieuwe vestiging.

"Ik durfde niet, maar ik ben heel eigenwijs," legt Kuivenhoven zijn deelname uit. Als hij twintig minuten later weer met beide benen op de grond staat, houden zijn handen niet meer op met trillen. "Nou, ik sta weer beneden," klinkt het opgelucht. "Eigenlijk was het toch erg leuk." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen zin om te strijken? Ontkreuken kan sneller met deze trucs

Geen zin om te strijken? Ontkreuken kan sneller met deze trucs

http://static3.hln.be/static/photo/2014/15/15/0/20141017133818/media_xll_7209375.jpg

In de ellenlange lijst van huishoudelijke taakjes, komt strijken vaak op de allerlaatste plek. Omdat het vaak veel werk vraagt om de strijkplank op te zetten en te wachten tot het ijzer heet is. De handeling is dan ook nog eens erg saai en tijdconsumerend. Maar wist je dat er snellere en efficiëntere alternatieven zijn? Vijf onderstaande methodes verwijderen kreukels uit kleding zonder te strijken.

Je kan deze eenvoudige en makkelijke truc proberen wanneer je zelfs niet thuis bent. Voor het beste resultaat leg je het verkreukelde stuk op een plat oppervlak, daar gaat een vochtige handdoek op. Oefen wat druk uit en wrijf een aantal keer over de probleemzones. Wanneer het droog is, heb je een net kledingstuk om zo aan te trekken. 

Dit is de makkelijkste truc: hang het kledingstuk op en blaas het droog met een haardroger tot het helemaal kreukloos is.

Zorg er eerst voor dat de deuren en ramen van je badkamer goed gesloten zijn. Hang dan de kledingstukken in de buurt van je douchekop, maar zorg ervoor dat ze niet nat kunnen worden. Neem dan een douche zoals je altijd zou doen. Tegen de tijd dat jij frisgewassen bent, zal de stoom de kreuken hebben weggewerkt.

Hang het kledingstuk op in een openruimte. Ga op ongeveer 30 centimeter staan en spuit er wat water op. Als de broek of het hemd droogt, zullen de kreuken verdwijnen.

Het concept van de stoom van de waterkoker is gelijkaardig aan dat van de douche, maar het is efficiënter bij kleinere probleemzones. (br.hln)


» Reageer (0)
17-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hou jij het droog bij dit gedicht van 93-jarige weduwnaar?

Hou jij het droog bij dit gedicht van 93-jarige weduwnaar?

Klik op de foto om de video te bekijken

De 93-jarige Bob Lowe las op live op de Britse radio een prachtig gedicht voor zijn vrouw Kate voor. Zij stierf drie jaar geleden na 65 jaar huwelijk. Zijn mooie woorden maken duidelijk dat de man zijn soulmate nog elke minuut van de dag mist.

Heel het Verenigd Koninkrijk is intussen in de ban van Bob Lowe's gedicht. Lowe is een hulpverlener bij 'The Silver Line', een hulplijn voor ouderen die kampen met eenzaamheid. De twee bleven 72 jaar na hun eerste kus verliefd. Zij heeft de hele tweede wereldoorlog om hem gewacht en hij op haar.

"Ik weet alles over eenzaamheid", aldus Lowe aan de Britse krant The Telegraph." Ik heb het gedicht op de radio voorgelezen om ouderen te helpen hun eenzaamheid te overwinnen en om vrijwilligers aan te moedigen zich aan te sluiten bij de hulplijn."

Vooral de laatste zinnen van het gedicht zijn ontzettend ontroerend. "Maar om eerlijk te zijn, ik ben niet helemaal alleen. Naast mij in haar stoel, zit ze te wachten om weer samen te zijn. Kath zei me enkele jaren geleden. Schat, als de tijd er is gekomen om te gaan, laat ons dan de assen mengen en samen zijn. Dan kunnen we voor altijd knuffelen", klinkt het in een vrije vertaling. (br.hln)

Ode to Kath - door Bob Lowe

I am alone, now I know it's true
There was a time when we were two
Those were the days when we would chat
Doing little jobs of this and that
We'd go to the shops and select our meals
But now I'm alone I know how it feels
To try and cook or have meals on wheels
The rooms are empty there's not a sound
Sometimes I'm lost and wander round
To look for jobs that I can do
To bring back the days when we were two
When darkness falls and curtains drawn
That's when I feel most forlorn
But I must be honest and tell the truth
I'm not quite alone and here's the proof
Because beside me in her chair
She quietly waits our time to share
Kath said to me some time ago
Darling when the time comes for us to go
Let's mix our ashes and be together
So we can snuggle up for ever and ever.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christen dreigt opgehangen te worden omdat ze "profeet Mohammed beledigde"

Christen dreigt opgehangen te worden omdat ze "profeet Mohammed beledigde"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/0/6/4/20141017115442/media_xll_7209094.jpg

Een vrouwelijke christen moet in Pakistan opgehangen worden omdat ze tijdens een ruzie zogezegd de profeet Mohammed beledigd zou hebben. Asia Bibi ging in beroep tegen die wel heel drastische uitspraak, maar vangt nu bot.

De 46-jarige vrouw kreeg het in 2009 aan de stok met enkele moslimvrouwen. Haar misdaad? Ze had het aangedurfd om water te drinken uit hun beker. Een doodzonde als 'onreine' christen.

Uren later ging een van de betrokkenen haar verklikken bij een lokale geestelijke. Meer nog, ze beweerde dat de toenmalige fruitplukster met venijnige opmerkingen de profeet Mohammed gekleineerd had.

Een razende menigte trok daarop naar het huis van Bibi en gaf haar een stevige rammeling. Ook enkele van haar familieleden deelden in de klappen. Ze werd gearresteerd, beschuldigd van blasfemie en uiteindelijk veroordeeld tot de doodstraf. Hoewel de wereld moord en brand schreeuwde en een petitie voor haar vrijlating honderdduizenden keren ondertekend werd, trok de vrouw deze week ook in beroep aan het kortste eind.

"Elkaar vaak tegengesproken"
De opmerkelijke zaak haalde de wereldpers nadat twee vooraanstaande politici die haar openlijk steunden vermoord werden. Een van hen werd zelfs gedood door zijn eigen bodyguard.

"Sinds die eerste klacht hebben de vrouwen elkaar al heel vaak tegengesproken", argumenteert Bibi's advocate Naeem Shakir. "Twee getuigen zijn tijdens het proces zelfs niet komen opdagen. Een moslimleider kon enkel vertellen dat Bibi haar 'misdaad' aan hem opgebiecht had, daar is uiteraard niets van aan. Ik had eerlijk gezegd een andere uitspraak verwacht. We zullen nu naar de Pakistaanse Hoge Raad stappen."

Volgens de advocaat van de tegenpartij heeft recht echter gezegevierd. "Mijn collega probeerde te bewijzen dat deze zaak draaide rond een persoonlijke afrekening, maar daar is hij duidelijk niet in geslaagd", aldus Gulam Mustafa.

Wet vaak misbruikt
Volgens mensenrechtengroeperingen wordt de wet rond blasfemie vaak misbruikt om onderlinge vetes te beslechten. Vanaf wanneer iets beschouwd wordt als godslastering is helemaal niet duidelijk. Wie zich schuldig maakt aan zulke praktijken wordt soms ter plekke gelyncht. Als er een proces van komt, belandt die vaak op de lange baan omdat rechters de beschuldigden niet durven vrijspreken. Voor valse beschuldigingen zijn dan weer geen straffen voorzien.

"Weigerde mezelf tot de islam te bekeren"
Vorig jaar verscheen een boek over haar hopeloze situatie. De vrouw legt in 'Blasfemie' nog een keer uit hoe het zo ver kunnen komen is. "Ik, Asia Bibi, ben ter dood veroordeeld omdat ik dorst had. Ik heb dezelfde beker gebruikt als die moslimvrouwen en in de ogen van die stomme collega's was ik onrein. Ik moest mezelf tot de islam bekeren om me te zuiveren, maar in plaats daarvan heb ik het christendom verdedigd. Ik smeekte om genade en benadrukte dat ik hun godsdienst niet beledigd had, maar tevergeefs." Het boek kwam er dankzij haar echtgenoot, die haar verhaal doorvertelde aan een Franse journalist. De helft van de opbrengst dient om haar 'zoektocht naar gerechtigheid' te betalen.

Bibi vreest tot slot dat ze in de gevangenis vergiftigd zal worden. "Dat is hier al eerder gebeurd met christenen die beschuldigd werden van blasfemie. Gelukkig mag ik nu mijn eigen potje koken." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming somber over toekomst van zijn kinderen

Vlaming somber over toekomst van zijn kinderen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/17/11/11/20141017091418/media_xll_7208351.jpg

Meer dan de helft van de Vlamingen denkt dat er minder sociale bescherming (kinderbijslag, werkloosheidsuitkeringen, pensioenen) zal zijn voor de volgende generaties. Zes op de tien gelooft ook niet dat een kind nog op eigen kracht een huis zal kunnen verwerven dat even groot of groter is dan dat van zijn ouders. Dat blijkt vrijdag uit een enquête van de krant De Tijd.

De respondenten zijn iets minder somber over werk en loon. Daar denkt 'maar' 40 procent dat de volgende generaties een stap terug zullen moeten doen. Over studies zijn de Vlamingen optimistischer: 84 procent gelooft dat kinderen het studieniveau van hun ouders zullen kunnen evenaren of overtreffen. Op vlak van de materiële welvaart gelooft een op de drie Vlamingen dat de volgende generatie het met minder zal moeten stellen. De ongerustheid wordt breed gedeeld, blijkt uit de opsplitsing van de resultaten volgens leeftijd, geslacht, opleidingsniveau, beroep en sociale klasse.

De enquête, uitgevoerd door het onderzoeksbureau Ipsos, peilde naar de toekomstverwachtingen bij een representatief staal van 1.017 Vlamingen van 16 tot 70 jaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dominique (17) wil na half jaar als meisje weer jongen zijn

Dominique (17) wil na half jaar als meisje weer jongen zijn

http://static3.hln.be/static/photo/2014/10/16/13/20141017072619/media_xll_7208458.jpg

Dominique Goedvriendt werd geboren als jongen, besliste op zijn 15de om als meisje door het leven te gaan, maar is nu - vlak voor zijn 18de verjaardag en de geplande geslachtsoperatie - van gedachte veranderd: "De kans was groot dat ik nooit een normaal seksleven zou hebben, daar ben ik bang van geworden."

Het was een moedig getuigenis, twee jaar geleden in de krant. De toen 15-jarige Dominique Goedvriendt vertelde hoe hij als 11-jarige jongen besefte dat hij eigenlijk een meisje wilde zijn. Hij ging op zijn 16de met een hormonenkuur starten en zou na zijn 18de verjaardag een geslachtsoperatie ondergaan. "Eindelijk kan ik mezelf zijn", zei Dominique destijds. "Een meisje, een vrouw. Ik zie mezelf al in een witte bruidsjurk naar het altaar schrijden. Ik droom zelfs stiekem van een modellencarrière."

http://static2.hln.be/static/photo/2014/11/0/14/20141017072734/media_l_7208459.jpgMaar vandaag gaat Dominique opnieuw als jongen door het leven. Hij veranderde niet van geslacht, wel van gedachte. "Ik geloofde twee jaar geleden echt dat ik definitief een nieuwe weg was ingeslagen", zegt hij. "Maar toen we na anderhalf jaar op het punt kwamen om het vrouwelijk hormoon, oestrogeen, toe te dienen, ben ik me vragen gaan stellen. De dokters vertelden me ook dat het risico bestond dat ik na de geslachtsoperatie nooit voldoening zou beleven aan seks. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en tegen de psychologen gezegd: 'Ik stop ermee.'" (br.hln)


» Reageer (0)
16-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie keukenfouten die ook jij zal herkennen

Drie keukenfouten die ook jij zal herkennen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/15/14/20141016112517/media_xll_7206179.jpg

We koken elke dag of enkele malen per week en toch heeft onze keuken nog enkele geheimen. Zo maak ook jij (onbewust) enkele keukenfoutjes die makkelijk te vermijden zijn. Lees daarom hier de drie meest gemaakte kookfouten.

Zout
Kruiden kunnen je gerecht een extra smaakboost geven, maar het zijn de kleine witte zoutkorreltjes die elke smaak extra benadrukken. Hartig, zoet, pittig, zuur? Zo goed als elk ingrediënt kan een extra snuifje zout gebruiken! Wees daarom niet bang om je steak, salade en zelfs havermout wat extra pit te geven.

Gaartijd
De cuisson: het was en is een hip woord maar meestal wil je gewoon dat je vlees doorbakken is en je groenten gaar zijn. Soms is het echter moeilijk om je ingrediënten op het juiste moment uit de pan of pot te halen. Onthoud alvast dat je je eten best niet te ver laat garen. Vlees dat te lang in de pan ligt, wordt taai en groenten die te lang gestoomd zijn, verliezen hun frisse toets. Ben je ongeveer zeker dat het eten gaar is? Laat het dan geen tien minuten langer koken. Vaak gaart vlees nog wat verder op je bord waardoor je nog wat speelruimte hebt. Kooktijden van dessert moet je wel goed in het oog houden: er is niets lekkerder dan een zachte brownie, maar een minuut te lang in de oven kan ervoor zorgen dat het gebakje hard en droog is.

Warm eten
Eten serveer je warm, niet? Toch is het verstandig om je eten op je bord te scheppen en het vervolgens tien minuten te laten 'rusten'. Het zorgt er niet alleen voor dat de sappen in het vlees zich kunnen verspreiden maar zorgt er ook voor dat je meer zal smaken van je eten. Wanneer je moet puffen of uitblazen omdat je eten te warm is, kunnen je smaakpapillen niet optimaal werken. Zonde van al dat harde werk, dus. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit reclamebord laat niemand onberoerd

Dit reclamebord laat niemand onberoerd

Klik op de afbeelding om de video te bekijkenEerder dit jaar werden pendelaars in de metro van de Zweedse hoofdstad Stockholm getrakteerd op een opmerkelijke publiciteit voor shampoo waarbij de haren van een dame werden weggeblazen door de luchtverplaatsing van een aanstormend metrostel. Het Zweedse kinderkankerfonds besloot daar een variant op te maken.

Opnieuw verliest een jong meisje haar haar door de wind van een metrostel. Nu is het echter een pruik die wegwaait, waarna de booschap volgt dat elke dag in Zweden bij een kind kanker wordt vastgesteld. Reizigers worden verzocht een schenking te doen aan het kinderkankerfonds. (br.hln)


» Reageer (0)
15-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nogmaals bevestigd: een ferme kont is populair

Nogmaals bevestigd: een ferme kont is populair

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/14/7/20141015105221/media_xll_7203832.jpg

De tijden waar vrouwen naar een plastische chirurg gingen om hun buik, benen en billen strakker en slanker te maken, ligt volgens heel wat dokters achter ons. Zo is de populariteit van vettransplantaties met gemiddeld driehonderd procent gestegen in de afgelopen twaalf maanden. Het overtollige vet wordt daarbij weggezogen en vervolgens verplaatst naar de borsten of billen om deze meer karakter te geven.

Vrouwen die voor de behandeling kiezen, gaan volgens plastische chirurgen op zoek naar een zachter, meer verleidelijk en vrouwelijker silhouet. Hun inspiratie halen ze veelal bij mooie filmsterren met een prachtig lijf zoals Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe en Sophia Loren. Een mooi paar borsten + een aanwezige taille + welgevormde billen en dijen: er lijkt een heuse moderevolutie aan de gang.

Het feit dat de procedure weinig om het lijf heeft, zorgt ervoor dat de populariteit sneller dan ooit stijgt. Vetcellen worden weggezogen op ongewenste plekken en vervolgens geïnjecteerd op een andere plek, meestal de billen en borsten. Het grootste pluspunt aan de behandeling is volgens dokters het feit dat de injectie je natuurlijke vormen extra in de kijker zet en het veel minder 'vals' lijkt dan wanneer je kiest voor implantaten. Sommige noemen het zelf de meest perfecte oplossing die er bestaat aangezien je ongewenst vet naar een andere plaats kan overbrengen en je figuur eindelijk kan doen lijken op dat van Beyoncé, Kim Kardashian of Jennifer Lopez. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepensioneerde zakenman vindt vikingschat van meer dan 1 miljoen euro

Gepensioneerde zakenman vindt vikingschat van meer dan 1 miljoen euro

http://static2.hln.be/static/photo/2014/15/6/7/20141015085329/media_xll_7203637.jpg

Een gepensioneerde zakenman en notoir schattenjager heeft een vikingschat gevonden ter waarde van meer dan een miljoen euro. De lucratieve vondst bestaat uit honderd objecten waaronder armbanden, gouden ringen en een vroegmiddeleeuws kruis uit de negende eeuw en vroeger, schrijft Metro.

Derek McLennan, die op schatten jaagt als hobby, had aanvankelijk geen idee van wat hij opgegraven had. "Ik wist niet wat ik gevonden had toen ik mijn eerste stuk opgegraven had. Ik dacht dat het om een zilveren lepel ging, maar toen ik hem omdraaide, wist ik meteen dat het van een viking was."

Hij kon zijn ogen niet geloven. "Ik voelde de adrenaline door mijn lichaam jagen en ik zwaaide naar mijn collega's." Ook toen hij thuis kwam kon hij het goede nieuws amper overbrengen op zijn vrouw. Ze dacht dat haar man het slachtoffer was van een auto-ongeluk toen hij haar het wonderbaarlijke nieuws wilde vertellen.

Kort na zijn wonderbaarlijke ontdekking kwamen archeologen om een grote opgraving te beginnen. Ze hebben op de vindplaats nog meer artefacten gevonden. "Dit is een enorm belangrijke vondst. Niets zoals dit werd eerder in Schotland gevonden," zei Stuart Campbell, hoofd van de Treasure Trove Unit at National Museums Scotland.

McLennan moet de eventuele opbrengst van zijn vondst delen met de eigenaar van de grond en de Kerk van Schotland. Dat staat zo in de Schotse wet. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw van 105 vraagt euthanasie: Genoeg geweest

Vrouw van 105 vraagt euthanasie: "Genoeg geweest"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/3/8/0/20141015065856/media_xll_7203435.jpg

105 was ze, en voor Germaine De Koninck was het genoeg. Ze kon niet meer lezen, hoorde slecht, zat in een rolstoel en had veel pijn aan haar benen. "Het is erg uitzonderlijk dat iemand van 105 euthanasie vraagt", zegt professor Wim Distelmans. "Maar de optelsom van allerlei kwalen zorgt bij steeds meer bejaarden voor existentieel lijden. Dat kun je niet genezen."

Germaine De Koninck was vijf jaar toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Vorige vrijdag, na een leven van meer dan 105 jaar, liet een arts haar voor altijd inslapen. Germaine had zelf om euthanasie gevraagd. "Het was in het voorjaar", zegt Greta, haar dochter en enig kind. "Ik was op bezoek in het rusthuis waar ze al sinds 2001 verbleef en ze vroeg me: 'Wat zou je ervan denken als ik vrijwillig uit het leven stap?'"

Dochter Greta, ook al 82, reageerde begripvol op de doodswens van haar moeder. "Mijn moeder hoorde niet meer goed, kon amper nog lezen of handwerkjes maken en zat al jaren in een rolstoel. Bovendien had ze steeds meer last van haar benen. Slechte bloedcirculatie, elke ochtend leed ze enorm veel pijn en dat werd er niet beter op. Ik had al gemerkt dat het stilaan ondraaglijk werd en dus schrok ik niet toen ze de wens uitsprak om te mogen sterven. Ik heb haar ook op geen enkel moment proberen te overtuigen om het uit haar hoofd te zetten. Nee, ik voelde alleen maar begrip."


In augustus werden 'de papieren' geregeld, daarna kon Germaine stilaan haar overlijden plannen. "Toen ze wist dat ze dood mocht, leefde ze enorm op", zegt Greta. "Je merkte heel goed dat er een last van haar schouders was gevallen. Het was genoeg geweest en eindelijk stond het eindpunt vast. Wanneer in haar gang in het rusthuis medebewoners stierven, vroeg ze soms: 'Waarom ik niet?' Daarom hebben we op haar doodsbrief ook een citaat van Rainer Maria Rilke geplaatst, een van haar favoriete auteurs: 'Und der Mut ist so müde geworden, und die Sehnsucht so gross.' Haar moed was op, het verlangen naar de dood was groot. Als mensen haar feliciteerden met haar hoge leeftijd, zei ze altijd: 'Bedankt, maar ik wens het u niet toe.'"

Vorige vrijdag was het dan zover. "Ze had gezegd dat ik erbij moest zijn", vertelt Greta. "Verder ook een goeie vriend en een vriendin en voor het overige iedereen die erbij wilde zijn. Uiteindelijk zijn drie van mijn vier kinderen gekomen, mijn oudste zoon had het er moeilijker mee omdat zijn vrouw vorig jaar erg ziek is geweest. Hij had - begrijpelijk - geen zin om opnieuw de dood in de ogen te kijken."


In de uren voorafgaand aan de dodelijke injectie nam de familie afscheid van 'omoe'. "De jurk die ze op de foto draagt, is de jurk die ze had uitgekozen om in te sterven", zegt Greta. "Over zulke zaken hebben we nog gezwansd en geschertst. Uiteraard word je heen en weer geslingerd tussen verschillende emoties, als je weet dat je moeder of je grootmoeder er enkele uren later niet meer zal zijn, maar er hing absoluut geen begrafenisstemming toen het afgesproken tijdstip naderde en iedereen afscheid van haar nam. Toen de dokter de injectie had gegeven, heb ik haar pols vastgenomen en voelde ik haar hartslag verminderen. Haar wens werd ingewilligd. Het was zo zacht, zo vredig. Echt heel mooi." (br.hln)


» Reageer (0)
14-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engelstalige papegaai na vier jaar terug bij baasje, maar nu spreekt hij Spaans

Engelstalige papegaai na vier jaar terug bij baasje, maar nu spreekt hij Spaans

http://static2.hln.be/static/photo/2014/10/9/7/20141014124117/media_xll_7201447.jpg

Papegaai Nigel is terug bij zijn baasje in Californië. Vier jaar geleden raakte Nigel, die van zijn Britse baasje Darren Chick Engels met een Brits accent leerde spreken, vermist. Nu is hij terug thuis in het Californische Torrance. Baasje is tevreden, maar staat voor een raadsel: Nigel spreekt enkel nog Spaans.

Nigel, een Afrikaanse grijze papegaai, keerde vorige week terug bij zijn baasje. "Hij stelt het prima, ook al beet hij me toen ik hem voor het eerst na vier jaar probeerde aan te raken", zegt Chick in de krant Daily Breeze.

De reünie kwam er nadat een dierenarts een advertentie had geplaatst voor een andere vermiste vogel. Toen iemand haar contacteerde die een andere vogel had gevonden, ging ze op zoek naar diens eigenaar en kwam ze bij Chick uit.

"Het is heel maf. Ik wist dat hij het was van zodra ik hem zag. Waar hij de voorbije vier jaar zat, zal wel altijd een raadsel blijven. Hoe hij van het Engels op het Spaans is overgestapt, is me al helemaal een mysterie". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willie Nelson & Norah Jones

Willie Nelson & Norah Jones

Om hun te beluisteren druk op de foto


Jones is een dochter van de Indiase sitarspeler Ravi Shankar en Sue Jones. Ze is een halfzuster van muzikante Anoushka Shankar, geboren uit het tweede huwelijk van haar vader Shankar. Jones bracht haar jeugd door bij haar moeder, die naar Dallas (Texas) verhuisde toen ze vier jaar oud was.

Jones is sterk beïnvloed door de muziek van (onder andere) Bill Evans en Billie Holiday. Ze beschouwt Willie Nelson als haar grote idool. Op vijfjarige leeftijd begon Jones met zingen in kerkkoren. Twee jaar later startte ze met pianolessen en speelde ze een tijdje saxofoon. Op haar vijftiende verhuisde Jones naar Dallas, waar ze zich inschreef op de Booker T. Washington High School voor drama en visuele kunsten. Op haar zestiende gaf ze haar eerste optreden in een plaatselijke coffeeshop, waarbij ze I’ll be seeing you zong. Ze vond zingen leuk, maar had het idee dat een pianostudie haar een vastere basis zou geven. Terwijl ze nog op school zat, won ze de Down Beat Student Music Awards (SMA) voor Best Jazz Vocalist en Best Original Composition in 1996. In 1997 behaalde ze nogmaals een SMA voor Best Jazz Vocalist.http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/willie-nelson.jpg?t=1252877593

William Hugh ("Willie") Nelson (Abbott, Texas, 30 april 1933) is een Amerikaanse countryzanger, gitarist en liedjesschrijver. Hij groeide op in Fort Worth.» Reageer (0)
13-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom mannen "Hé, hoer" of "slet" naar je roepen op straat

Waarom mannen "Hé, hoer" of "slet" naar je roepen op straat

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/2/1/20141013110418/media_xll_7197751.jpg

Sinds kort is het in België verboden om schunnige opmerkingen te maken over vrouwen op straat. Daders riskeren namelijk sinds kort een boete en een celstraf. Maar helpen deze maatregelen ook echt om de problematiek van straatintimidatie in te dijken? Een Nederlandse fotografe onderzocht waarom mannen dit eigenlijk doen en hoe je als vrouw best zelf deze vorm van seksisme kunt bestrijden.

Het Nederlandse kenniscentrum voor seksualiteit Rutgers WPF meldt dat meer dan een kwart van de vrouwen tussen 15 en 70 jaar weleens te maken heeft met seksueel kwetsende opmerkingen.

De Nederlandse Marjolein Busstra (35), werd in het stadscentrum door een paar jongens achterna gezeten. Haar reactie op de intimidatie was naar haar iPhone grijpen om een foto te maken. "Ik dacht: dat schrikt misschien af. Maar ik kreeg een trap tegen mijn fiets." Thuis bedacht de fotografe dat er een groter verhaal school achter dit incident. Ze wilde weten wie de moeders van deze, veelal Marokkaanse, jongens zijn. Voor het foto- en filmproject Marokkaanse moeders sprak ze uiteindelijk dertien vrouwen, die ze vroeg waarom hun zoons Nederlandse vrouwen hoer noemen. "Ze zeggen dat het groepsdruk is, gooien het op machogedrag en zeggen dat hun zoons zich achtergesteld voelen in de maatschappij. De jongens gaan zich gedragen naar de negatieve reputatie die ze toch al hebben."

Busstra benadrukt dat ze straatintimidatie niet als een Marokkanenprobleem zien. Het gaat over alle mannen, zegt Jens van Tricht (45), oprichter van de Emancipator, een stichting voor mannenemancipatie. "De meeste mannen doen het niet, maar houden wel hun mond als andere mannen vrouwen lastigvallen. Zo wordt het de norm. Ik heb twee tips aan mannen: doe er niet aan mee en spreek je vrienden erop aan als ze het wel doen.' Hij wijt het aan een zucht naar macht. "Mannen willen zo indruk te maken op de eigen sekse."

Wat kun je aan intimidatie op straat doen?
1. Confronteer de dader. (Vraag bijvoorbeeld: "Waarom doe je dit?")

2. Loop door (Wat is er pijnlijker dan een vrouw die je negeert?)

3. Bijt van je af (Vraag bijvoorbeeld: "Praat je ook zo tegen je zus?")

4. Kom op voor andere vrouwen (En mannen zouden elkaar ook moeten aanspreken)

5. Volg een zelfverdedigingscursus.

6. Spreek de moeder/werkgever/docent van de persoon in kwestie erop aan .


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom mijn kind beter niet geboren was

Waarom mijn kind beter niet geboren was

http://static3.hln.be/static/photo/2014/7/12/11/20141013140003/media_xll_7198271.jpg

Het is een harde uitspraak die ouders Iain en Jill Kelly doen. De twee betreuren dat ze geen abortus gepleegd hebben en hun zoon Dylan ter wereld brachten. De vijfjarige Dylan kan immers op elk moment ademhalingsproblemen krijgen en is afhankelijk van het buisje dat via een snede in zijn hals in zijn luchtpijp is aangebracht. "Onze zoon ervaart constant stress, hij heeft al talloze operaties moeten ondergaan en er zullen er nog heel wat volgen. Hadden we geweten dat zijn leven zo hard zou zijn, dan hadden we voor abortus gekozen", zeggen de ouders.

"Versta me niet verkeerd. Ik hou van mijn zoon, hij heeft mijn hele leven veranderd en het ook mooier gemaakt. Had ik echter geweten dat de ziekte zijn leven zo zou verwoesten, dan had ik ervoor gekozen om mijn zwangerschap te beëindigen. Het doet me pijn zo te denken en deze dingen luidop te zeggen. Dylan is mijn kleine jongen, hij is fantastisch", zegt mama Jill.

'Normaal' leven
De jongen werd geboren met micrognathie waardoor zijn onderkaak klein is en zijn kin te weinig ontwikkeld is. Door de aangeboren ontwikkelingsstoornis kan Dylan plots acute ademhalingsproblemen ervaren. "We hadden de dokters duidelijk gemaakt dat we geen kind wilden dat niet normaal door het leven kan gaan. Het is verschikkelijk om te zeggen maar het is de waarheid", zegt Iain. Het is niet alleen hun verlangen naar een gezond kind dat de ouders over de streep heeft getrokken om hun verhaal te doen. Ze willen aantonen dat ouderschap erg zwaar is, ze voelen zich wanhopig en willen gewoon wat begrip voor hun moeilijke beslissing.

Om optimaal voor hun zoon te kunnen zorgen, moesten Jill en Iain ontslag nemen. Na heel wat financiële problemen werden ze bankroet verklaard en werd hun woning in beslag genomen. Met antidepressiva konden de ouders de helse tijden overleven. "We zijn vooral boos dat het ziekenhuis ons niet heeft verteld hoe Dylan zijn leven eruit zou zien. We wisten alleen dat hij wat trager ontwikkelde, maar over een of andere ziekte werd er weinig gezegd. Wel zagen we op de echografie dat zijn rechterarm erg gefixeerd was en nauwelijks van positie veranderde. Na lang nadenken hadden we voor abortus gekozen."

Overhaaste beslissing
"We vertelden aan de dokters waarom we die keuze gemaakt hadden. We wilden geen 'abnormaal' kind, maar kregen te horen dat we geen overhaaste beslissingen mochten nemen. We werden naar huis gestuurd om nog eens alles op een rijtje te zetten. Na heel wat nieuwe onderzoeken bleek alles normaal. De test op micrognathie was negatief, zijn hart klopte normaal en de schade aan zijn arm zou niet erg zijn. We zouden een gezonde zoon ter wereld brengen."

Toen hun zoon na een emotionele zwangerschap geboren werd, bleek er toch heel wat mis met hun kleintje. Zijn kin was veel kleiner dan normaal, zijn tong was te dik en versperde zijn luchtpijp maar ook zijn hart bleek niet in orde, zo werd er een holte in zijn hartspier ontdekt. "We werden voorgelogen en hebben zo een verschrikkelijke en foute beslissing genomen. Onze zoon zal een zware toekomst hebben en dat is onze fout." Ondanks de geboorte van hun 'abnormale' zoon wou Kelly snel een tweede kind. "Mijn lichaam hunkerde naar een gezonde en normale baby. Er was één kans op vier dat Mia dezelfde aandoening zou hebben. We hadden dus wat hoop en besloten haar te houden. Ze werd gezond en wel geboren", weet Jill.

Moeilijk gesprek
Toch weten de twee dat het moeilijk zal zijn om het hele verhaal later aan hun zoon te vertellen. "Het zal verschrikkelijk zijn om te vertellen dat hij misschien beter niet geboren was, maar het zijn nu eenmaal de gedachten die door ons hoofd blijven spoken." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan je toetsenbord je gedachten lezen?

Kan je toetsenbord je gedachten lezen?

http://static1.hln.be/static/photo/2014/16/12/5/20141013105300/media_xll_7197710.jpg

Als het gaat over complexe berekeningen en analyses, zal een computer sneller resultaten bereiken als de mens. Als het over emotionele intelligentie gaat, hebben we nog steeds een streepje voor, al zal dat misschien niet lang meer duren. Wetenschappers hebben een manier ontdekt waarop je toetsenbord je emoties kan lezen.

Onderzoekers aan de University of Technology in Bangladesh hebben een methode ontwikkeld die de emoties van een computergebruiker kan lezen. Ze lieten een aantal testpersonen tekstjes uittypen, en verzamelden tegelijkertijd gegevens over de manier van typen. Zo werd de algemene snelheid gemeten, alsook hoelang de aparte toetsen werden ingedrukt en losgelaten.

Aan de hand van die gegevens probeerden de wetenschappers zeven emoties te identifiëren: geluk, angst, woede, verdriet, walging, schaamte of schuld. En ze slaagden er wonderwel in: de analyses kwamen goed overeen met de gevoelens die de proefpersonen zelf rapporteerden. Vooral geluk en woede konden duidelijk aangetoond worden.

De wetenschappers hebben ook al enkele toepassingen op het oog: "Als we een systeem kunnen bouwen dat intelligent genoeg is om met menselijke emoties om te gaan, zullen machines heel wat effectiever en gebruiksvriendelijker worden", klinkt het. Zo kunnen online leermethodes zich aanpassen aan de student, of zou online therapie veel effectiever worden. "Het is geen enorme doorbraak, maar wel een grote stap in de goede richting." (br.hln)


» Reageer (0)
12-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poort naar de hel zorgt voor overlast bij buurtbewoners

'Poort naar de hel' zorgt voor overlast bij buurtbewoners

Klik op de foto om de video te bekijken

 

Paranormale groepen beweren dat in Cincinnati, in de staat Ohio een 'poort naar de hel' ligt en dat is niet naar de zin van de plaatselijke bewoners, die van een regelrechte nachtmerrie spreken.

De zogenaamde 'poort naar de hel' is eigenlijk een ondergrondse tunnel die deel uitmaakt van de riolering en uitkomt in de bossen achter een appartementencomplex in Blue Ash, Cincinnati. Volgens de geruchten zou het de verzamelplek geweest zijn van een groep Satanisten die erin geslaagd waren een toegangspoort naar de onderwereld te openen.

De legende is zo hardnekkig dat de plek een trekpleister is geworden voor de plaatselijke jeugd en liefhebbers van het paranormale. Het zou naar verluidt spoken in de tunnel, die ook wel eens 'Satan's Hollow' genoemd wordt.

"Het is moeilijk voor de eigenaars", zegt Steve Schueler van de politie in Blue Ash. "Mensen parkeren zich op de oprit en proberen in de riolering te kruipen, niemand vindt dat leuk. De eigenaar heeft al verschillende mensen moeten wegjagen."

Mensenoffers
Bezoekers beweren doorgaans geschreeuw te horen in de tunnels en zien gezichten zweven in het donker. In een reportage op Youtube, noemt David Scott de plek "een van de meest enge locaties die ik ooit onderzocht heb". Volgens hem was de plek ook berucht voor mensenoffers, maar dat is volgens de plaatselijke politie je reinste onzin. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte Piet blijft gemoederen verhitten in Nederland

Zwarte Piet blijft gemoederen verhitten in Nederland

http://static2.hln.be/static/photo/2014/10/1/2/20141012114414/media_xll_7193942.jpg

Wordt het in Nederland een roetpiet, een gekleurde piet, een klassieke zwarte piet of een mix van dit alles? Donderdag buigt de Raad van State in Den Haag zich over het beroep dat de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan aantekende tegen de beslissing van de bestuursrechter eerder dit jaar.

Die stelde dat de vergunning voor de sinterklaasintocht van 2013 opnieuw moet worden bekeken, omdat er volgens de rechter onvoldoende aandacht is geweest voor de bezwaren van de tegenstanders. De rechtbank stelde dat Zwarte Piet kwetsend is voor veel zwarte Amsterdammers en te veel de nadruk legt op het slavernijverleden.

Culturele traditie
De burgemeester vindt op zijn beurt dat de discussie rond de 'knecht' niet thuishoort in de rechtszaal maar in de samenleving. Bovendien is het volgens hem niet alleen een Amsterdams feest, maar een culturele traditie van het hele land. Zo ziet directeur Ineke Strouken van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed dat ook. Zij denkt dat tijdens de komende sinterklaasperiode mensen verschillende variaties op Zwarte Piet gaan zien.

Roetvegen
Een roetpiet zou het moeten worden, die met zwarte vegen is geschminkt, adviseerde ze eind augustus, samen met Frits Booy, secretaris en sinterklaasdeskundige van de Stichting Nationaal Sint Nicolaas Comité. Hoe dan ook, de klassieke Zwarte Piet blijft gewoon welkom in de supermarkt. Jumbo, Plus, en Hoogvliet verwelkomen hem zoals elk jaar met speciale producten en reclame. Alleen Albert Heijn heeft zijn beleid iets aangepast.

Volgens NRC Handelsblad verandert er dit jaar in de meeste gemeenten niets aan het uiterlijk van Zwarte Piet. Dat maakt de krant op uit een rondgang langs de vier grootste gemeenten in alle 12 provincies. De gemeente Gouda, waar Sinterklaas dit jaar aankomt, maakt komende week bekend hoe de pieten er daar uit gaan zien.

Het College voor de Rechten van de Mens in Utrecht houdt zich ook bezig met de kwestie. Bij het college klaagde een vrouw over de school van haar kinderen. Zij vindt Zwarte Piet een racistisch onderdeel van het sinterklaasfeest. De zaak dient woensdag 15 oktober. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is het meest afgelegen bewoonde eiland ter wereld

Dit is het meest afgelegen bewoonde eiland ter wereld

http://oi58.tinypic.com/v6sx39.jpg

Diep in het zuidelijke deel van de Atlantische Oceaan ligt Tristan da Cunha, het meest afgelegen bewoonde eiland ter wereld. De plek is 2.816 kilometer verwijderd van Zuid-Afrika en 3.360 kilometer van Zuid-Amerika. Het dichtste stuk bewoonde land in de buurt van het vulkaaneiland is Sint-Helena. Maar dan nog, met een afstand van ruim 2.000 kilometer ligt dat niet bij de deur.

Tristan da Cunha is een unieke plek. Het eiland werd in 1506 ontdekt door de gelijknamige Portugese zeeman. Maar door de afgelegen ligging en steile rotskust duurde het nog tot 1810 vooraleer iemand er voet aan land zette. De eerste bewoners waren drie Amerikaanse walvisvaarders.

De intussen 275 inwoners behoren oorspronkelijk tot slechts zeven families. De enige familienamen die circuleren op het eiland zijn Glass, Swain, Green, Rogers, Hagan, Repetto en Lavarello. Patterson vervoegde het rijtje in 1986. Buitenlanders mogen zich niet langer permanent vestigen op het eiland.

Alle gezinnen op Tristan da Cunha bezitten evenveel land en hebben evenveel runderen en schapen. Het eiland telt één politieman die de orde handhaaft, al is dat geen fulltime bezigheid en vervult die ook nog andere taken.

Wie naar de plek wil vliegen, is eraan voor de moeite. De enige verbinding met de buitenwereld is een kleine vissershaven. Die is vooral van belang voor de uitvoer van kreeft en postzegels, de belangrijkste exportproducten.

Tristan da Cunha is 98 vierkante kilometer groot en maakt deel uit van het Briste eilandenterritorium waaronder ook Sint-Helena en Ascension vallen. Op het enige vlakke gedeelte van het eiland is de hoofdstad Edinburgh-of-the-Seven-Seas gevestigd, tevens de enige bewoonbare plek van de afgelegen archipel. (br.hln)


» Reageer (0)
11-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinnen in huis? Verdrijf ze met deze natuurlijke trucs

Spinnen in huis? Verdrijf ze met deze natuurlijke trucs

http://static1.hln.be/static/photo/2014/4/6/9/20141011165049/media_xll_7190649.jpg

Het spinnenseizoen is volop bezig. Horrorverhalen uit Amerika en het Verenigd Koninkrijk over gezinnen die hun huis moeten verlaten door een invasie van deze beestjes bezorgen arachnofoben slapeloze nachten. Wie niet voor achtpotige verrassingen wil komen te staan, kan onderstaande efficiënte en natuurlijke tips uitproberen.

Pepermunt is erg efficiënt. Spinnen haten deze geur. Het is volstaat om een fles met spraydop met pepermuntolie, wat water en detergent te vullen. Spuit dit mengsel rond je ramen, deuren en andere plekken waar de achtpotige beestjes mogelijk kunnen opduiken.

Je kan ook azijn en kokosolie gebruiken om je woonst te verdedigen. Vergeet niet onder de bedden te spuiten om nachtelijke verrassingen te voorkomen.

Ook van citrusgeuren zijn spinnen geen fan. Olieën van limoen, citroen en appelsienen zorgen niet alleen voor een frisse geur in huis, maar ze schrikken ook deze beestjes af.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poetsen voor luieriken: een handleiding

Poetsen voor luieriken: een handleiding

http://static1.hln.be/static/photo/2014/9/2/10/20141010172539/media_xll_7187500.jpg

Naast het feit dat velen niet graag poetsen, is het een erg tijdrovende activiteit. Dus elke tip waarmee tijd en energie uitgespaard kan worden, zal vrede brengen in heel wat huishoudens.

De afwas
Je kan de afwas heel wat sneller doen als je het efficiënt aanpakt. Het best is om zo snel mogelijk na het eten eraan te beginnen. Hoe sneller de restjes aankoeken, hoe erger het probleem wordt. Schraap zo snel mogelijk de restjes weg en spoel eerst de vuilste spullen af. Vervolgens begin je aan de echte afwas met heet water, dit lost het vuil sneller op. Start met de glazen en het bestek. Daarna volgt het zwaardere werk.

De badkamer
Haar in de afvoer, een smerig toilet en tandpastaresten in de gootsteen maken van de badkamer een poetsnachtmerrie. Om schimmels en muffe geurtjes te vermijden, is het belangrijk om consequent te zetten. Zorg voor voldoende verluchting na het douchen of baden door een raampje of deur open te zetten. Vermijd kalkaanslag door na elke douchebeurt meteen alles te reinigen met een raamtrekker. Hang handdoeken meteen netjes te drogen en gebruik steeds de toiletborstel na elk gebruik. Zo vermijd je dat het vuil zich opstapelt en veel onderhoud vraagt.

Wassen
Koop verschillende wasmanden en laat het hele gezin op voorhand mee helpen sorteren op kleur en delicaatheid. Gooi ook niet te snel dingen in de afwasmand, denk eerst na of iets echt wel vuil is. Hardnekkige plekken kun je best meteen verwijderen met een speciaal product. Poets regelmatig je wastoestellen, dit maakt dat je was- en droogmachine beter en efficiënter werken.

Afstoffen en stofzuigen
In plaats van kamer per kamer af te werken, is het beter om eerst heel het huis af te stoffen en vervolgens pas de stofzuiger boven te halen. Een truc om sneller het stof af te nemen is om je oude plumeau om te ruilen voor doekjes die je normaal in de droogkast stopt. Het stof hecht zich hier snel aan en de doekjes laten een laagje achter waardoor stof minder snel weer zichtbaar op je meubels wordt. Een kleine, wendbare stofzuiger die je makkelijker kan verplaatsen bespaart je ook heel wat tijd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studenten boos: volgend jaar blokken in plaats van rocken

Studenten boos: volgend jaar blokken in plaats van rocken

http://static1.hln.be/static/photo/2014/7/5/2/20141011073537/media_xll_7189322.jpg

Een week vroeger Rock Werchter, dat betekent slecht nieuws voor veel studenten. Op de meeste hogescholen en universiteiten zijn de examens op 25 en 26 juni, de eerste twee festivaldagen, nog volop bezig. In het middelbaar zullen de examens overal achter de rug zijn.

Het festival vindt een week eerder plaats dan de vorige jaren, in functie van een nog onbekende headliner. Terwijl gisteren al namen als Coldplay en AC/DC circuleerden, is alvast één ding zeker: er zullen waarschijnlijk duizenden studenten passen voor een (combi)ticket omdat het festival nu tijdens hun examens valt.

Aan zowat alle universiteiten duren die examens tot en met de laatste week van juni of zelfs een week langer. Ook aan de meeste hogescholen worden volgende zomer proefwerken afgenomen tot en met 26 juni. Uiteraard zal niet iedereen nog moeten blokken tot de allerlaatste dag, maar op het moment dat de voorverkoop van het festival begint, zal niemand al de examenkalender kennen. En dan is een combiticket van zo'n 200 euro misschien wel een (te) duur gokje.

Leerlingen van het middelbaar hebben meer geluk. Op zowat elke school eindigen de examens al op dinsdag. De leerlingen kunnen dus naar Werchter voor ze mogelijk slecht nieuws krijgen op school. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer bestuurders krijgen geen klassieke verzekering meer

Steeds meer bestuurders krijgen geen klassieke verzekering meer

http://static2.hln.be/static/photo/2014/17/1/7/20141011085250/media_xll_7189522.jpg

Steeds meer bestuurders die bij de klassieke verzekeraars geen verzekering kunnen afsluiten wegens te risicovol, moeten aankloppen bij het Tariferingsbureau Autoverzekeringen, melden de kranten van Sudpresse.

De eerste negen maanden van het jaar werden 21.895 aanvragen ontvangen, waarvan 10.328 nieuwe gevallen. De 11.567 anderen vroegen een verlenging aan van hun bestaande contract. Dat is volgens het Tariferingsbureau een stijging met 25 procent.

Op een totaal aantal van 7,5 miljoen voertuigen gaat het uiteindelijk om een beperkt percentage.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.113-jarige moet liegen over leeftijd om Facebookprofiel aan te maken

113-jarige moet liegen over leeftijd om Facebookprofiel aan te maken

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


De Amerikaanse Anna Stoehr is met haar 113 levensjaren een van de oudste personen ter wereld en raakte op hoogbejaarde leeftijd nog geïnteresseerd in nieuwe technologie. Toen ze onlangs echter een Facebookprofiel wilde aanmaken, stootte ze op een opmerkelijk grens. In plaats van te jong, bleek de vrouw namelijk te oud te zijn voor de sociaalnetwerksite.

De oudste inwoner van Minnesota kon uiteindelijk net op tijd voor haar verjaardagsweekend en dus haar 114de verjaardag, een profiel aanmaken. Daarvoor moest ze zich echter wel jonger voordoen dan ze eigenlijk is, want 1900 (het jaar van Anna's geboorte) was geen optie bij het aanmaken van een profiel. Het oudste geboortejaar om aan te klikken bleek 1905, waardoor Stoehr dan maar besloot zichzelf 15 jaar jonger te maken. Dat vertelde ze zelf aan een plaatselijke radiozender.

Stoehrs interesse voor technologie werd aangewakkerd toen ze bevriend raakte met de verkoper die haar 85-jarige zoon een smartphone had verkocht. De man heeft haar sindsdien geleerd hoe het internet te gebruiken en in bovenstaand filmpje gaat de vrouw zelfs met haar iPad en FaceTime aan de slag om met mensen van over de hele wereld te praten. (br.hln)


» Reageer (0)
10-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf redenen waarom huilen goed voor je is

Vijf redenen waarom huilen goed voor je is

http://static0.hln.be/static/photo/2014/3/9/9/20141010110222/media_xll_7186164.jpg

Huilen is iets dat je niet op de trein, in de winkel of op de werkvloer doet, velen schamen zich wanneer ze de tranen voelen opkomen. Vanaf nu mag je echter zonder gêne de tranen laten vloeien. Want we geven je lichamelijke, spirituele en psychologische redenen waarom een stevige huilbui goed voor je is.

1. Tranen helpen ons te zien
Traanvocht hydrateert niet alleen onze oogballen en -leden, ze voorkomen ook uitdroging van slijmvliezen. Zonder tranen kan je simpelweg niet zien.

2. Tranen doden bacteriën
Het ingrediënt lysozyme is het beste middel om bacteriën te bestrijden. Dit bestanddeel roeit 90 tot 95 procent van alle slechte beestjes uit in vijf tot tien minuten.

3. Toxines verwijderen
Tranen van angst of verdriet bevatten meer giftige bijproducten dan tranen door irritatie (bijvoorbeeld wanneer je een ajuin aan het snijden bent). Het vocht zelf is niet giftig, maar ze verwijderen toxines die zich in ons lichaam opstapelen door stress. Ze hebben hetzelfde effect als natuurlijke therapieën of een massagesessie, maar ze kosten heel wat minder.

4. Het geeft je humeur een oppepper
Onderzoek heeft aangetoond dat huilen je gelukkiger maakt en dat het stress verdrijft. Een mogelijke verklaring is dat dit alle chemische reacties in je lichaam wegspoelt. Hierdoor kan je weer wat helderder denken. Als je je tranen onderdrukt, krijg je meer stress. Dit kan de kans op ziekten zoals hoge bloeddruk en hartproblemen verhogen.

5. Banden smeden
Een onderzoek van psycholoog Oren Hasson heeft aangetoond dat een huilsessie voor een betere band en vriendschap zorgt. Het zorgt voor meer medeleven onder mensen uit je omgeving en een breder opvangnetwerk. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ataye, de vrouw met de grootste lipschijf ter wereld

Ataye, de vrouw met de grootste lipschijf ter wereld

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/0/12/20141010114040/media_xll_7186257.jpg

Zelfs de eigen stamgenoten staan versteld van het 'talent' van de 20-jarige Ataye Eligidagne: met een lipschijf die even groot is als haar eigen hoofd zorgt zij voor een nieuw wereldrecord in de discipline.

De jongedame werd ontdekt door een Australische filmploeg toen die een reportage aan het draaien was in de verre uithoeken van Ethiopië. "We kregen een rondleiding van enkele lokale gidsen", aldus cameraman Abrahem Joffe. "Toen zij op die vrouw botsten, reageerden ze wel heel enthousiast. Ik ben een grote fan van het Guinness Book of Records: als de lokale bevolking al zo verbaasd reageert, is de link snel gelegd."

De schijf heeft een omtrek van 59,5 centimeter en een diameter van 19,5 centimeter, oftewel 4,5 centimeter beter dan het vorige wereldrecord. Meisjes tussen 15 en 18 jaar laten de twee voorste ondertanden verwijderen om zo'n schotel in te brengen, een traditie die bij deze Surma teruggaat tot 1896. Recent heeft de Ethiopische regering echter maatregelen genomen om de praktijk aan banden te leggen.

Wat dan wel het praktisch nut ervan is? In eerste instantie mannen aantrekken en de familie rijker maken: hoe groter de schijf, hoe meer vee die als bruidsschat krijgt. Daarnaast is het hen ook om de eer te doen. "Jonge mensen van over de hele wereld proberen elkaar de loef af te steken."

"Tijdens het interview boden we haar wat Cola aan", gaat Joffe verder. "Ze goot het zachtjes over haar tong en trok ineens een heel verbaasd gezicht. Zo'n smaak had ze duidelijk nog nooit geproefd. Voorts zei ze dat ze geen nadelen ondervond van dat ding in haar mond, ze heeft dus geen pijn. Op de vraag of ze wilde dat haar dochter ook de traditie zou volgen, antwoordde ze dat dat haar eigen keuze was." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven 'heksen' levend verbrand in Tanzania

Zeven 'heksen' levend verbrand in Tanzania

http://static1.hln.be/static/photo/2014/6/13/11/20141010135223/media_xll_7186661.jpg

Zeven mensen zijn levend verbrand in een dorp in het westen van Tanzania door woedende dorpsbewoners. Een twintigtal huizen werd in brand gestoken. De zeven slachtoffers werden verdacht van hekserij door de bewoners van dat dorp. Dat heeft de Tanzaniaanse politie vandaag meegedeeld.

Volgens de politiebaas van de regio Kigoma, Jafari Mohamed, werden 23 mensen gearresteerd. Onder hen een stamhoofd en tovenaar-genezer. Over het lot van de beschuldigden wordt vrijdag beslist.

De lynchpartij kostte het leven aan vijf zestigers, een vijftiger en een veertiger en gebeurde maandagavond in het dorp Murufiti, in het district Kasulu, op ongeveer 1.200 km ten westen van Dar es Salaam, de economische hoofdstad van Tanzania. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine leugentjes die de kapper je soms wijsmaakt

Kleine leugentjes die de kapper je soms wijsmaakt

http://static2.hln.be/static/photo/2014/9/16/9/20141009114335/media_xll_7183434.jpg

Wanneer we het kapsalon verlaten, krijgen we vaak nog een laatste raad mee hoe we onze lokken nu het best verzorgen. Volgens bekende Hollywoodstylisten moeten we die adviezen echter niet blindelings opvolgen: je moet namelijk zelf uitmaken wat voor jou lokken het beste is. Neem daarom snel een kijkje welke tips je met een korreltje zou mag nemen.

"Heb je nog iets nodig?", vraagt de kapper wel al eens op het einde van je bezoek waarbij ze kijken naar de vele shampoo's en conditioners die op het rek staan. Wanneer ze je vragen welke producten je gebruikt, zullen ze je heel waarschijnlijk ook vertellen dat shampoo's uit de supermarkt of drogisterij slecht zijn. Toch is het niet bewezen dat een duurder product beter werkt. Haarstylisten uit Hollywood raden dan ook aan om een shampoo te kiezen waarvan je blij bent met het resultaat.

Vaak raden kappers ook aan om na vier of zes weken opnieuw je haar te laten knippen. Echter heb je er vaak geen tijd voor en is een bezoek aan de kapper vrij duur. Alles hangt namelijk af van de conditie van je haar: als het nog gezond is na zes weken, moet je het niet laten bijknippen. Ook wanneer je je haar wil laten groeien, kan je best wat langer wachten.

De meeste vrouwen willen graag mooie, dikke en volle lokken. Wanneer je dun haar hebt, kan je al eens te horen te krijgen dat je best kiest voor een korte coupe of je haar in laagjes moet laten knippen. Het resultaat kan best mooi zijn, maar is niet altijd zo. Vaak moet je verschillende dingen uitproberen om te weten welke stijl nu echt bij jou past. Volg vooral je eigen gevoel: jij moet namelijk elke dag naar je kapsel kijken in de spiegel.

Gespleten puntjes is een van de meest voorkomende problemen bij vrouwen, als het kon zou je om de paar weken al weer naar de kapper moeten hollen. Je mag dan ook "nooit je punten zelf bijknippen." Wanneer je echter een simpel kapsel én een goede schaar hebt, kan je weinig fout doen. En neen, een keukenschaar is geen professioneel gereedschap.

De punten van je haar afknippen, zorgt er ook helemaal niet voor dat je haar sneller groeit. Wel blijft je haar op die manier gezond en soepel. Er is spijtig genoeg geen manier waardoor je lokken sneller zouden groeien.

Een ander wondermiddel waarover de meeste kappers lovend praten is droogshampoo: het zou niet alleen erg gemakkelijk zijn maar je ook heel wat extra volume geven. Daarentegen is het wel heel duur en droogt het je haar uit. Bovendien heb je heel wat producten in je keuken staan die je haar op een gezondere manier een volumeboost geven. Zo zou zuiveringszout of maïzena hetzelfde resultaat opleveren.

Natuurlijk begrijpen we dat kappers het beste met ons voorhebben wanneer ze ons raad meegeven, het blijven nog altijd professionals, al mag je zelf natuurlijk ook af en toe aan je haar prutsen en je eigen favoriete producten en routine ontdekken. (br.hln)


» Reageer (0)
09-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkouden? Waarom je nu liters snot produceert

Verkouden? Waarom je nu liters snot produceert

http://static1.hln.be/static/photo/2014/8/11/1/20141009153630/media_xll_7184041.jpg

Het verkoudheidsseizoen is weer volop bezig. Slechts weinigen winnen de strijd tegen bacteriën en virussen. Dit gaat gepaard met constant hoesten, koortsdromen en slapeloze nachten door een snotneus. Maar wist je dat dit laatste eigenlijk een goed teken is?

Zelfs als je niet ziek bent, maakt het menselijk lichaam bij een verkoudheid dagelijks een liter snot aan. Dat gebeurt niet alleen in je neus, de mix van vocht en proteïnes zit ook in de sinussen, neus, mond, keel, longen en het spijsverteringsstelsel. Dit om te voorkomen dat die oppervlakten uitdrogen.  

Wanneer je ziek bent, is je lichaam druk bezig met het bestrijden van de infectie. Dat manifesteert zich net in de symptomen die we associëren met onze ziekte. We voelen ons deels dus zo slecht door de reactie van het immuunsysteem in het lichaam. Die symptomen zijn namelijk belangrijk om immuuncellen te rekruteren die de infectie zullen bestrijden. Maar ze zijn ook de oorzaak van waarom je tot niet veel meer in staat bent.

Een verstopte neus is een poging van je lichaam om een infectie te blokkeren en de infectie te verdrijven. De extra afscheiding van slijm naar de neus komt van de cellen in de sinuswand en het bovenste deel van de luchtwegen. Het snot is een poging om de neus te spoelen en ongewenste bacteriën uit het lichaam te verwijderen.

Dus de volgende keer dat je maar niet kan stoppen met je neus te snuiten, troost jezelf dan met de gedachte dat je lichaam hard aan het vechten is. Als je snot van kleur verandert, dan betekent dit dat er witte bloedcellen in zitten die de infectie proberen te bestrijden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Activisten eisen mensenrechten voor apen

Activisten eisen mensenrechten voor apen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/18/13/8/20141009041533/media_xll_7182683.jpg

Een gerechtshof in New York staat voor de lastige opgave een uitspraak te doen over de vraag of chimpansees als 'personen' behandeld moeten worden, in plaats van 'dingen'. Dierenrechtenactivisten hopen met een definitiewijziging de mensapen te bevrijden uit hun "onmenselijke omstandigheden".

In de rechtszaal voerde advocaat Steven Wise gisteren het woord namens Tommy, die in het plaatsje Fulton County zijn dagen in een kooi slijt. In een eerdere rechtszaak weigerde de rechter in te stemmen met het verzoek van Wise en zijn groep, het Nonhuman Rights Project, om Tommy over te brengen naar een chimpanseeverblijf in Florida.

Volgens Wise hebben dieren met menselijke capaciteiten, zoals chimpansees, recht op basale rechten, waaronder vrijheid van gevangenschap. Zijn groep streeft ook naar de vrijlating van drie andere chimpansees in New York.

De eigenaar van Tommy, Patrick Lavery, zegt dat zijn chimpansee een gelukkig dier is en over kabeltelevisie en een muziekinstallatie beschikt om zichzelf te vermaken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sting -Englishman In New York

Sting -Englishman In New York

Klik op de foto om hem  te beluisteren


Sting, artiestennaam van Gordon Matthew Thomas Sumner, (Newcastle upon Tyne, 2 oktober 1951) is een Brits musicus. Hij is commandeur in de Orde van het Britse Rijk; dit werd hem verleend door koningin Elizabeth II.

Sting is de oudste van vier kinderen. In het noordoosten van Groot-Brittannië was het niet makkelijk vanwege het harde klimaat en de economische depressie. De werkloosheid lag er heel hoog en de redding van het gezin was het feit dat zijn vader een vaste baan had als melkboer. Gordon had echter een natuurlijke aanleg voor muziek. Op negenjarige leeftijd maakte hij al zijn eerste songs en zijn eigen muziek op een oude gitaar van zijn oom. In 1966 kreeg hij van een vriend een zelfgemaakte basgitaar. Dit was zijn eerste kennismaking met dit instrument. In 1969 mocht hij beginnen aan een universiteit in de Midlands, maar dat hield hij slechts een maand vol. Na enkele baantjes in de bouw, als buschauffeur en zelfs als belastingontvanger besloot hij in 1971 iets van zijn leven te maken en begon een opleiding tot leraar. Tijdens die opleiding speelde hij basgitaar bij een schoolrockbandje, Earthrise.

In 1974 richtte hij samen met 3 vrienden de groep Last Exit op. In 1976 huwde hij met Frances Tomelty. Later dat jaar kregen zij hun eerste kind, Joe. Kort daarna besloot hij zijn job als leraar op te geven en trok hij met Last Exit naar Londen om het daar als rockband te maken.

De bijnaam Sting kreeg hij in het begin van zijn carrière, toen hij bassist was bij een jazzbandje. In die tijd droeg hij vaak een zwart met geel gestreepte trui, die zijn medemuzikanten deed denken aan een bij. Sindsdien gebruikt hij zijn werkelijke naam alleen nog bij officiële gelegenheden.

Hij werd voor het eerst wereldwijd bekend als de bassist en zanger van The Police die hij samen vormt met drummer Stewart Copeland en gitarist Andy Summers.

Nog voordat The Police in 1984 de facto uit elkaar gaat, op hun hoogtepunt, begint Sting met het werken aan zijn eerste soloalbum. Hierbij neemt hij jazzmuzikanten aan als begeleidingsband, onder andere: Branford Marsalis, Kenny Kirkland, Darryl Jones en Omar Hakim. Sting verwisselt zijn basgitaar voor een gitaar.

De overstap naar meer jazz georiënteerde muziek is niet helemaal verrassend, aangezien Sting in zijn jongere jaren met jazz en progressieve rockbands heeft gespeeld. Het resultaat is meer volwassen en afwisselend dan zijn opnames met The Police.

In 1986 komt The Police weer bij elkaar voor een reünie, waaruit een nieuw opgenomen versie van Don't stand so close to me ontstaat.

Hierna brengt Sting het ambitieuze album Nothing like the Sun uit in 1987, wederom met hulp van Branford Marsalis. Het album wordt goed ontvangen en kort na het verschijnen ervan gaat Sting zich inzetten voor Amnesty International. Ook zet hij zich in voor natuurbehoud en sticht hiervoor de Rainforest Foundation om aandacht te vragen voor het Braziliaanse regenwoud.

Sting trouwde op 20 augustus 1992 met Trudie Styler, nadat zij al ruim 10 jaar een relatie hadden. Uit dit huwelijk werden vier kinderen geboren: Bridget Michael (a.k.a. "Mickey," geb. 1984), Jake Sumner (geb. 1985), Eliot Paulina ("Coco" geb 1990) en Giacomo Luke (geb. 1995).

De albums die volgen zijn ook succesvol, maar niet zo succesvol als zijn eerste twee soloalbums. In 2006 scoort hij nog wel een Amerikaanse top 10-hit met het nummer Always On Your Side, een duet met Sheryl Crow.

Als soloartiest is het Sting gelukt om de grenzen van de popmuziek op te zoeken. Hij versmolt invloeden van jazz, klassieke muziek en wereldmuziek in zijn eigen nummers. Zijn teksten zijn literair en bevatten betekenisvolle boodschappen. Dit benadrukt hij zelf ook regelmatig in de pers. Zijn muziek wordt door velen gezien als literaire, intelligente rock. Zijn critici vinden zijn werk vaak pretentieus. Sting is nog steeds actief als artiest en heeft een trouwe schare volgelingen.

In juli 2006 deed Sting Nederland aan met zijn Broken Music Tour. In Weert (Bospop) gaf hij samen met gitaristen Dominic Miller en Lyle Workman en drummer Abe Laboriel een kwalitatief hoogstaand concert. De setlist vermeldde zowel Police-werk als solo-werk.

In oktober 2006 kwam de CD "Songs from the labyrinth" uit met 16e-eeuwse luitmuziek van John Dowland (1563-1626) in samenwerking met de luitist Edin Karamazov. Op 1 maart 2007 gaf Sting samen met Karamazov een optreden in het concertgebouw in Amsterdam.

In februari 2007 kondigden Sting, Andy Summers en Stewart Copeland geheel onverwachts een reünietournee van The Police aan: The Police Reunion Tour. Op 28 mei begonnen ze met een optreden in Vancouver. Op 13 en 14 september speelde het drietal in een bijna uitverkochte Amsterdam Arena.

Sting heeft ook een zoon die actief is in de muziek, Joe Sumner. Dit is de zanger van Fiction Plane, de band die ook het voorprogramma verzorgt van bij The Police gedurende de reünietournee. Fiction Plane kan overigens opgevat worden als anagram van "police infant", hetgeen uiteraard refereert naar Joe Sumner als zijnde kind van Sting, ofwel The Police. Elliot Paulina (Coco) Sumner, zijn dochter, is sinds 2009 de zangeres van de band "I Blame Coco". Deze band was onder andere op Lowlands 2010 en trad in Nederland voor het eerst op in Rotterdam. In Oktober 2010 komt haar eerste album uit.

Hiernaast heeft Sting in 1984 een rol gespeeld in de cultfilm Dune van David Lynch, naar het verhaal van Frank Herbert. Hij speelde hierin Feyd-Rautha de neef van Baron Harkonnen. Sting heeft ook nog een bijdrage geleverd aan het nummer Money for Nothing van de Engelse rockband Dire Straits. Het is de stem van Sting die aan het begin van het nummer de tekst "I want my MTV" zingt. Verder zingt hij in dit nummer alle hoge partijen (2de stem).

In 2008 werkten hij en andere bekende artiesten uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Zuid-Afrika aan het album Songs for Tibet, een steunbetuiging aan Tibet en dalai lama Tenzin Gyatso.

Op 19 april 2010 werd bekend dat Sting de vijfde editie van Symphonica in Rosso op zich neemt.


» Reageer (0)
08-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier jachtluipaarden geboren in Zoo van Basel

Vier jachtluipaarden geboren in Zoo van Basel

http://static0.hln.be/static/photo/2014/11/12/4/20141008161523/media_xll_7181764.jpg

Voor het eerst in vijf jaar zijn in de dierentuin van het Zwitserse Basel weer jachtluipaarden geboren. De vier wijfjes kwamen volgens een mededeling van de zoo vandaag al eind juli ter wereld en brachten de eerste weken door in een afgesloten verblijf. Moeder is de driejarige Alima, die uit de Duitse zoo van Wuppertal naar Basel was gekomen. De achtjarige vader Gazembe is uit de dierentuin van het Duitse Münster afkomstig.

Cheeta's staan op de Rode Lijst van de IUCN (The International Union for Conservation of Nature) als bedreigde soort. Volgens een schatting van de IUCN leefden in 2008 nog slechts 7.500 jachtluipaarden in heel Afrika. Sindsdien is hun aantal teruggelopen naar een geschatte 5.000.

Het kweken van jachtluipaarden is moeilijk. Slechts tien van de 85 Europese dierentuinen met 329 jachtluipaarden hebben nakomelingen. De vier welpen in Basel worden op de leeftijd van anderhalf jaar doorgegeven aan andere dierentuinen om geen inteeltproblemen te krijgen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe lang zou jij zonder alcohol kunnen?

Hoe lang zou jij zonder alcohol kunnen?

http://static0.hln.be/static/photo/2014/9/6/1/20141008141647/media_xll_7181401.jpg

Je kan het waarschijnlijk zelf al raden: een maand geen druppel alcohol aanraken, doet werkelijk wonderen voor je lichaam. Niet alleen kan je enkele overtollige kilo's verliezen en zal je bloeddruk en bloedsuikerspiegel dalen, daarnaast heeft het ook postieve effecten voor je geest. Allemaal goed en wel, maar eerst moet je natuurlijk alcohol uit je leven kunnen bannen. Ook Mark Abbott wou wel even een nuchtere periode inlassen, lees hier hoe hij het voor elkaar kreeg.

Kan jij je een vrijdagavond inbeelden zonder een pint bier of een glas wijn? Het was een vraag die ook Abbott aan zichzelf stelde. De man noemt zichzelf een gematigde drinker: hij geniet van enkele glaasjes in het weekend maar kan zich tijdens de week meestal bedwingen. Op zich leek het dus niet zo een moeilijke opdracht voor de man, uit zijn ervaring blijkt echter iets helemaal anders.

"Je zal alcohol missen tijdens het eerste 'happy hour' op café of wanneer je langsgaat bij vrienden. Hoewel wetenschappers vaak stellen dat je lichaam na ongeveer 21 dagen went aan een nieuwe situatie, kan ik je vertellen dat het niet zo was. Zelfs na dertig dagen bleef ik het moeilijk hebben om 'neen' te zeggen, mijn lichaam bleek nog altijd te verlangen naar een druppel." Volgens de man is een maand lang genoeg om kleine verbeteringen waar te nemen maar vraagt het echte wilskracht om langer door te gaan.

"Ik begon te analyseren wanneer ik normaal gezien het meest dronk. Vooral het weekend bleek mijn zwakke punt. Daarom besloot ik om andere activiteiten op die momenten te plannen zodat ik geen tijd had om aan alcohol te denken. Vooral sporten bleek erg effectief voor mij: je bent met je lichaam bezig en hebt absoluut geen zin om na een training veel te drinken." Zijn time-out betekende echter niet dat Abbott niet meer omging met zijn vrienden. "Het vraagt gewoon om een andere instelling: als je weet dat je maten alcohol zullen drinken, kan je je daarop voorbereiden. Zo bracht ik zelf water of frisdrank mee en beloofde ik mezelf er het beste van te maken. Volgens mij zit veel vervat in je hersenen: je moet jezelf overtuigen dat je het kan en weten dat je heus niet alleen in een kamertje moet kruipen omdat je geen alcohol meer drinkt." Als oppepper dacht Abbott vaak aan de volgende dag: hij wist dat hij niet zou wakker worden met een kater en trok zich daaraan op.

Thuis haalde de man geen alcohol in huis en merkte hij dat dit echt hielp. "Toen ik de koelkast opentrok, zag ik geen bier staan waardoor ik er ook niet naar kon grijpen. Ik werd niet in verleiding gebracht en dat had ik net nodig op sommige momenten." Daarnaast had de man ook erg veel aan de steun van zijn kennissen en familie. "Je voelt je altijd sterker wanneer andere de situatie begrijpen. Licht daarom je vrienden zeker in en hou het je time-out niet geheim." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom jij verslaafd bent aan koffie

Waarom jij verslaafd bent aan koffie

http://static1.hln.be/static/photo/2014/16/13/7/20141008105449/media_xll_7180762.jpg

Je weet al dat je voorouders jouw lichaamsbouw en oogkleur bepalen, maar nu heeft de wetenschap onthuld dat je genen kunnen verklaren waarom je zonder koffie niets waard bent.

Voor een grootschalige studie die onlangs in het blad Molecular Psychiatry verscheen, vergeleken onderzoekers DNA-stalen en de koffiegewoonten van meer dan 120.000 mannen en vrouwen van Europese en Afro-Amerikaanse afkomst. Daaruit blijkt dat wie het meeste koffie dronk enkele zaken gemeen hadden. Deze cafeïneverslaafden deelden twee genetische varianten die verantwoordelijk waren voor een efficiënt cafeïnemetabolisme, twee varianten die invloed op de belonende effecten van cafeïne hadden en nog twee varianten die andere aspecten van het energiemetabolisme troffen.

De onderzoekers zeggen dat genetica niet de enige factor is die bepaalt of je zonder koffie niet kunt overleven  of je geheelonthouder wordt. Je omgeving en cultuur spelen ook een belangrijke rol. Hoewel er nog meer onderzoek moet gebeuren, suggereren de resultaten dat mensen van nature hun koffieopname regelen gebaseerd op de hoeveelheid cafeïne dat hun lichaam aankan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna-doodervaringen:

Bijna-doodervaringen: "Leven na de dood is reëel fenomeen"

http://static0.hln.be/static/photo/2014/10/2/0/20141007180244/media_xll_7179255.jpg

Het is misschien niet langer een uit de lucht gegrepen term, want als het over een korte periode gaat, blijkt er wel degelijk een soort leven na de dood te bestaan. Volgens wetenschappers aan de Universiteit van Southampton blijft het bewustzijn minstens nog enkele minuten intact nadat de hersenen gestopt zijn met werken.

Het is iets dat tot voor kort onmogelijk werd geacht. De dood is een onvermijdelijk gevolg van het leven, maar onderzoekers geloven nu dat het misschien niet zo zwart-wit is. In de grootste studie rond het onderwerp ooit onderzochten ze gedurende vier jaar de bijna-doodervaringen na een hartstilstand van 2.000 mensen uit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Oostenrijk. Wat blijkt? 40 procent van de mensen die de hartstilstand overleefden, beschreven een soort bewustzijn nadat ze eigenlijk al klinisch dood waren.

Drie minuten
Een 57-jarige man beweerde zelfs dat hij uit zijn lichaam trad en zijn eigen reanimatie vanuit een hoek van de kamer gadesloeg. En dat terwijl hij fysiek bewusteloos was en eigenlijk 'dood' gedurende zeker drie minuten.

De man uit Southampton was in staat om de acties van de verpleging tot in de details te vertellen en kon zelfs het geluid van de hartmonitor accuraat beschrijven.

Dokter Sam Parnia, een voormalig onderzoeker aan de Southampton Universiteit, die het onderzoek leidde, zegt: "De man beschreef alles wat er in de kamer gebeurd was, maar belangrijker nog, hij had twee bliepjes gehoord van de machine die om de drie minuten een geluid maakt. Dus konden we meten hoelang de ervaring duurde."

"Hij klonk erg geloofwaardig en alles wat hij zei was ook echt gebeurd."

Van de 2060 patiënten met een hartstilstand die bestudeerd werden, overleefden ongeveer 330 mensen. 140 van hen beweerden een bijna-doodervaring te hebben gehad.

Helder licht
Dokter Parnia, die nu aan de State Universiteit van New York werkt, voegt eraan toe dat veel mensen een gevoel van rust beschreven, of het feit dat de tijd net sneller of trager ging, terwijl sommigen een helder licht of de zon zagen.

Anderen beschreven dan weer een gevoel van angst, alsof ze verdronken of hun lichaam door diep water werd gesleurd.

Hij gelooft dat nog meer mensen mogelijk gelijkaardige ervaringen hebben, maar ze dit door hersenschade of verdovende medicijnen niet meer kunnen herinneren. "Naar schatting hebben miljoenen mensen levendige ervaringen in verband met de dood, maar het wetenschappelijk bewijs daarvoor is op z'n zachtst gezegd ambigu."

Volgens hem veronderstellen mensen vaak dat het om hallucinaties of illusies gaat, maar "het lijkt wel degelijk over echte gebeurtenissen te gaan". Hij hoopt dan ook op verder onderzoek naar het onderwerp.

De studie werd gepubliceerd in het magazine Resuscitation. (br.hln)


» Reageer (0)
07-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steve Harley - Sebastian

Steve Harley - Sebastian

Klik op de foto om ze te beluisterenSteve Harley (geboren in Deptford (Lewisham, Groot-Londen) als Stephen Malcolm Ronald Nice op 27 februari 1951) is een Britse singer/songwriter.

Harley scoorde in 1973 met zijn band Cockney Rebel een hit met 'Sebastian' en had twee jaar later met 'Make me smile' als Steve Harley and Cockney Rebel nog meer succes. Door de opkomst van punk, new wave en disco verkochten de platen van Steve Harley in de tweede helft van de jaren '70 slechter. Hij vertrok naar de VS, maar slaagde er niet in om daar door te breken. Hoewel hij er een plaat opnam met gerenommeerde namen als Marc Bolan (T-Rex), Bobby Kimball (Toto) en Michael McDonald (Doobie Brothers) vielen de verkoopcijfers tegen. Nadat meerdere comebackpogingen mislukten, had hij in ’83 een hit met het door Mike Batt geschreven liefdeslied ‘Ballerina’. Na hoofdrollen in musicals, waaronder The Phantom of the Opera, en opnieuw gestarte live-optredens trad Harley vanaf de tweede helft van de jaren ’80 weer uit de schaduw. Momenteel presenteert hij het BBC-radioprogramma ‘Sounds of the seventies’.

In 2010 verscheen het album Stranger Comes to Town.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familie van vijf olifanten komt naar Pairi Daiza

Familie van vijf olifanten komt naar Pairi Daiza

http://static2.hln.be/static/photo/2014/9/1/13/20141007145300/media_xll_7178608.jpg

Pairi Daiza verwacht binnenkort een familie van vijf olifanten, waaronder drie jongen. De dieren zijn afkomstig uit de zoo van Hannover. Dat meldt het dierenpark in Brugelette.

De matriarch Khaing Hnin Hnin is 32 jaar oud. Zij komt samen met haar drie dochters Farina (11 jaar), Soraya (3 jaar en 9 maanden) en Malay (anderhalf jaar). Het derde jong is de baby van Farina en dus de kleindochter van Khaing Hnin Hnin: een vrouwtje met de naam Amithi (1 jaar en 9 maanden). Het gezin krijgt nog uitbreiding: Farina verwacht een tweede baby die in de lente van 2015 in Pairi Daiza geboren wordt.

Vorige week nog vertrokken twee mannetjes olifanten vanuit Pairi Daiza naar de dierentuinen van Heidelberg en Berlijn.

De olifanten vertrekken naar België omdat in de zoo van Hannover de voorbije jaren veel olifanten geboren waren. "Het is de bedoeling dat kuddes olifanten in de dierentuinen zo veel mogelijk rust krijgen en daarom besliste de Zoo van Hannover om één van de twee families te verhuizen naar Pairi Daiza. Zo kunnen de families zich volledig ontwikkelen op hun eigen territorium", luidt het.

De olifanten blijven minstens 15 jaar in Pairi Daiza. Door de uitzonderlijke komst van vijf olifanten moest een nieuw gebied voor de dieren worden aangelegd. Dat nieuwe project wordt pas volgend seizoen onthuld aangezien het dierenpark in Brugelette op 3 november de deuren sluit. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29-jarige vrouw: Waarom ik mijn leven zal beëindigen

29-jarige vrouw: "Waarom ik mijn leven zal beëindigen"

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Ze is een formidabele vrouw met een enorme levenslust, maar toch zal de 29-jarige Brittany Maynard zich binnen een aantal weken van het leven beroven. Ze is allerminst suïcidaal, maar ziet geen andere uitweg. "Ik wou dat er een genezing bestond voor mijn ziekte, maar die is er niet", legt ze uit in een emotionele YouTubevideo.

Ze heeft al halve marathons gelopen en Mount Kilimanjaro beklommen, maar de zwaarste taak staat Brittany nog te wachten: vrijwillig sterven. "Er is geen cel in mijn lichaam die niet wil leven", aldus de jonge vrouw. "Ik wil niet sterven, maar voor deze verschrikkelijke ziekte is er geen genezing mogelijk."

In januari werd eindelijk duidelijk waarom de 29-jarige actieve vrouw zo'n verschrikkelijke hoofdpijnaanvallen had. Ze bleek een kwaadaardige hersentumor te hebben: een glioblastoma, stadium 4. Het is de meest agressieve vorm van hersenkanker, en Brittany kreeg amper 6 maanden van de artsen. "En geloof me, voor een 29-jarige is dat een enorme klap."

Volgens experts is de glioblastoma een "verschrikkelijke en pijnlijke" manier om te sterven, dus kiest Brittany zelf wanneer ze vertrekt. "Mijn man is jarig op 30 oktober, en ik zal twee dagen later sterven", aldus de dappere vrouw. "In het bijzijn van mijn moeder, stiefvader, man en beste vriend. In mijn eigen bed, in mijn eigen slaapkamer. Misschien met wat van mijn favoriete muziek op de achtergrond."

Brittany heeft echter moeten vechten voor het recht om haar eigen dood te bepalen. In de Verenigde staten is euthanasie nog steeds een onderwerp van discussie. De vrouw en haar familie moesten naar Oregon verhuizen, omdat er slechts enkele staten zijn die het mogelijk maken om "te sterven met waardigheid". Dat is meteen waarom Brittany toestemde om haar verhaal in een YouTubevideo te gieten, in samenwerking met de organisatie 'Compassion & Choices'. Ze hoopt zo meer staten te overtuigen om deze vorm van euthanasie goed te keuren.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be. (br.hln)


» Reageer (0)
06-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Getest: kan je leven op maaltijdvervangers?

Getest: kan je leven op maaltijdvervangers?

http://static0.hln.be/static/photo/2014/4/6/0/20141006121340/media_xll_7175145.jpg

Maaltijdvervangers zijn momenteel een populaire manier om wat gewicht te verliezen. Ze beloven alle voordelen van een gebalanceerd dieet, maar dan met heel wat minder calorieën. Maar zijn die vervangers eigenlijk wel gezond, en kan je erop overleven? Nick Harding van the Daily Mail probeerde er een week op te overleven.

Wie de rekken van de supermarkt bekijkt, wordt overspoeld met sapjes, shakes, poeders, repen en soepjes die je ontbijt, lunch of avondmaal moeten vervangen. Een gebalanceerde maaltijd in een kleine verpakking: lekker handig in ons drukke bestaan. En daarnaast vaak ook met een verminderd aantal calorieën, zodat je gewicht er ook wel bij vaart.

Nick Harding ruilde zeven dagen lang zijn redelijk gezonde dieet in voor een hoop vervangmaaltijden. Natuurlijk waarschuwen veel merken dat het niet aangeraden is om enkel en alleen op deze vervangers te leven, maar de man wilde wel eens weten hoe gezond die dingen eigenlijk zijn.

De resultaten waren niet zo aangenaam. Na een dag voelde Nick zich hongerig en uitgeput. Niet veel later komt daar hoofdpijn bij, die steeds erger wordt doorheen de week. Zijn humeur keldert en zijn spijsvertering slaat op hol. Naar het einde van de week toe begint hij zich echt zorgen te maken: hij krijgt bevingen en voelt zich ronduit ziek. Op het einde kan hij zelfs geen 1.000 kilocalorieën per dag naar binnen werken door de buikpijn. 

Na zijn experiment ging Nick langs bij de dokter voor een bloedtest. Het aantal fosfaten - belangrijk voor je bottten, tanden, zenuwen en spieren - is sterk gedaald, net zoals bij ondervoeding. Daarnaast zijn ook zijn 'goede' cholesterolwaarden gekelderd. Daarnaast hadden ook de grote hoeveelheden snelle suikers in de maaltijden hun invloed: Nick voelde zich futloos en zijn lever kreeg niet genoeg glycogeen, waardoor hij bevingen kreeg. "Niets van dit alles is wenselijk op lange termijn", besluit hij. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lazarus: de mirakelhond die zich terug in het leven vocht na euthanasiespuit

'Lazarus': de mirakelhond die zich terug in het leven vocht na euthanasiespuit

http://static0.hln.be/static/photo/2014/14/15/5/20141006145531/media_xll_7175630.jpg

Wanda Snell, een medewerkster van een Amerikaans asiel in Atlanta, had het nochtans duidelijk gezien. Een bruin-zwarte hond die niemand wilde adopteren, had een dodelijke injectie gekregen van de dierenarts. Hij bewoog nog even en was toen stil. De volgende dag was de hond echter springlevend. Dat is het bijzondere verhaal van Lazarus.

De hond kwam op 19 augustus het asiel binnen. Zijn baasje ging verhuizen en kon niet meer voor hem zorgen. Het dier was bovendien gewond nadat hij was aangereden door een auto. Ook dat ongeval overleefde hij dus wonderwel. Maar een adoptiegezin diende zich helaas niet aan. Op 10 september zou zijn lot bezegeld worden met een spuitje.

Die namiddag kwam de dierenarts in het asiel aan om de euthanasie te voltrekken. Wanda Snell aanschouwde de hele procedure. Nadat de hond niet meer bewoog, werd hij voor dood achtergelaten in zijn kennel met de bedoeling zijn lichaam later te verwijderen. Toen Snell de volgende dag echter toekwam, zag ze hoe de hond rechtstond om te drinken. "Hij ging door met zijn leven alsof er niets was gebeurd", aldus een verbijsterde Snell.

Alhoewel de hond na zijn wederopstanding nog wat onstabiel op zijn poten stond, herstelde hij daarna volledig van wat een dodelijke spuit had moeten zijn. En het mooie is dat hij minder dan een maand later dan toch geadopteerd werd door een liefhebbende familie uit de stad Birmingham in de Amerikaanse staat Alabama, waar kan hij nu voluit kan ravotten met een andere asielhond. Ze noemden hem Lazarus, naar de bijbelse figuur die door Jezus weer tot leven werd gewekt.

Hoe de vierjarige viervoeter de injectie heeft kunnen overleven, is vooralsnog onduidelijk. Cortney Blankenship, een medewerkster van het asiel heeft zo haar idee over wat er gebeurd is: "Zijn lichaam overwon de spuit op de één of andere manier en zijn wil om te leven haalde het van de dood."

Adoptiemoeder Jane Holston draagt nu met heel veel liefde zorg voor Lazarus. "Hij is helemaal van niets bang en dat is echt ongelofelijk als je weet wat hij op korte tijd heeft meegemaakt." Lazarus, de hond voor wie de dood hopelijk nog lang op zich laat wachten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Napoleon was niet klein: dingen die we dénken te weten, maar fout zijn

Napoleon was niet klein: dingen die we dénken te weten, maar fout zijn

http://oi62.tinypic.com/14ienvq.jpg

Napoleon een kleine man? Met zijn 1 meter 70 centimeter was hij eigenlijk groter dan de gemiddelde Franse man van zijn tijd. En jawel, er bestaan nog heel wat meer van deze wijdverspreide mythes. De website Information is beautiful zette er enkele op een rijtje:

1. We gebruiken slechts 10 procent van ons brein: deze uitspraak werd fout geïnterpreteerd: op elk gegeven moment is maar tien procent van de neuronen aan het werk, maar alle cellen worden wel degelijk gebruikt.

2. Slaapwandelaars mag je niet wakker maken: er is geen enkel bewijs dat slaapwandelaars wakker maken gevaarlijk is. Ze zullen wat groggy zijn, maar het is ok. Ze lopen meer kans om zichzelf pijn te doen als je ze laat rondwandelen.

3. Bananen groeien aan bomen: eigenlijk is de plant waaraan bananen groeien officieel een struik.

4. Je kan de Grote Muur van China vanuit de ruimte zien: geen enkele astronaut is erin geslaagd om het bouwwerk te spotten vanuit de ruimte. Het is niet mogelijk met het blote oog.

5. Zwarte gaten: het zijn helemaal geen gaten, maar eigenlijk objecten met een enorme dichtheid, die een zeer grote zwaartekracht hebben.

6. Olie bij je water zorgt dat je pasta niet kleeft: jammer genoeg niet, Het enige dat de olie doet is zorgen dat het water niet schuimt en overkookt.

7. Jihad betekent 'heilige oorlog': taalkundig gezien is 'worsteling' of 'strijd' een correctere vertaling van het woord Jihad.

8. Honden zweten langs hun mond: fout! Ze regelen hun lichaamstemperatuur door te hijgen, maar ze zweten via hun voetkussentjes.

9. Geen seks voor de wedstrijd? Er is geen enkel bewijs dat seks voor een atletische inspanning het resultaat beïnvloedt. Integendeel, het verhoogd testosterongehalte kan alleen maar helpen.

10. Onze tong heeft aparte zones voor iedere smaak: dit wordt nog steeds in zeer veel scholen verkondigd, maar werd jaren geleden al ontkracht. Alle smaken - zoals zoet, zuur en umami - komen van alle delen van de tong, al zijn sommige gevoeliger dan andere.

11. 72 maagden: in de Koran wordt nergens vermeld dat martelaren 72 maagden krijgen in hun hiernamaals. Het gaat hier om een fout vertaalde regel: eigenlijk wordt hen 'gezellen van dezelfde leeftijd' beloofd.

12. Kuisheidsgordels: ze werden helemaal niet ingevoerd om meisjes te beschermen tegen verkrachting, maar wel om ervoor te zorgen dat ze niet konden masturberen.

13. De vijf zintuigen: eigenlijk hebben we bijna twintig zintuigen, waaronder evenwicht, pijn, honger, dorst...

14. In de hel regeert Satan: er staat nergens in de Bijbel vermeld dat Satan de leiding heeft over de onderwereld. God regeert over de hel, en Satan werd daar enkel opgesloten nadat hij uit de hemel viel.

15. Goudvissen hebben maar een geheugen van drie seconden: eigenlijk zijn het drie maanden, wat helemaal niet zo slecht is. Toch maar een grotere kom gaan kopen dan?

Meer compleet foute maar wijdverspreide mythes? Die kan je hier raadplegen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hersendode tiener opgegeven door dokters, nu beweegt ze op commando

Hersendode tiener opgegeven door dokters, nu "beweegt ze op commando"

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Jahi McMath werd in december hersendood verklaard nadat een routineoperatie aan de amandelen desastreus afgelopen was. Drie dokters zetten het licht op groen om haar van de beademingsmachine te halen, maar haar familie bleef zich tot in de rechtbank toe verzetten. Met succes, want die oordeelde dat het de moeder was die zeggenschap hoorde te hebben over het lot van haar 13-jarige dochter. Nu gaat mama Nailah nog een stap verder door te beweren dat Jahi haar voet en hand op commando kan bewegen. Én ze heeft beelden om het te bewijzen. "Ze leeft dus nog", klinkt het.

In de filmpjes is te zien hoe Jahi nog wel degelijk reactie vertoont als haar moeder iets vraagt. De familie wil nu dat de rechtbank erkent dat haar situatie niet onomkeerbaar is, zodat ze van de zorginstelling in New Jersey overgebracht kan worden naar haar thuisbasis in Californië. En, niet onbelangrijk: als Nailah de zaak wint, zal het de belastingbetaler zijn die vanaf dan voor de kosten moet opdraaien.

"Maar daar is het ons niet om te doen", stelt de advocaat van de familie. "Enkele dokters zijn bereid om te getuigen dat er op haar MRI-scans nog hersenactiviteit waar te nemen valt. De zwelling rond haar brein zou ook afgenomen zijn. Er is een verschil tussen hersenbeschadiging en hersendood zijn."

"Ik heb het altijd geweten, want ik ben haar moeder en praat tegen haar", verklaarde Nailah tijdens een persconferentie. "Als ze hersendood zou zijn, zou ze toch niet meer kunnen reageren? Laat het duidelijk zijn: ik dwing haar daar niet toe en die voet beweegt ook niet omdat ik er een touw rond gebonden heb. Jahi doet het helemaal uit zichzelf."

Andere experts stellen zich echter vragen bij het hele proces. "Ik heb dat filmpje nog niet gezien, maar het is wel zo dat hersendode mensen vanuit het niets nog een beweging kunnen maken", aldus de co-directeur van het ethisch comité in Stanford. "Dat zo'n patiënten ooit nog kunnen herstellen, daar is geen bewijs voor. Uit de dood sta je niet meer op." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fantastisch: deze kat begeleidt blinde hond met haar staart

Fantastisch: deze kat begeleidt blinde hond met haar staart

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Wie zegt dat honden en katten geen echte vrienden kunnen zijn, moet maar eens naar dit hartverwarmend filmpje kijken. Toen de 14-jarige labrador Tervel stilaan blind werd, wou de viervoeter niet meer uit zijn mandje komen. Hij werd te bang om ergens tegen te botsen en zichzelf te bezeren, iets wat zijn baasje hartzeer bezorgde. De vrouw besloot een oplossing te zoeken en haalde zwerfkat Pudditat in huis. Hoewel de poes niet overweg kan met andere katten en honden, was er meteen een klik met de arme Tervel.

Door hun unieke band kreeg Tervel plots weer zin om op ontdekking te gaan, samen met zijn nieuwe maatje. De kat zorgt er dan ook voor dat Tervel nergens tegen stoot door haar staart in de buurt van zijn neus te houden en hem zo te begeleiden. Wie weet wat avonturen deze twee nog samen zullen beleven... (br.hln)

» Reageer (0)
05-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse ontdekker van ebola Peter Piot: "Ik vrees voor een onvoorstelbare catastrofe"

Vlaamse ontdekker van ebola Peter Piot: "Ik vrees voor een onvoorstelbare catastrofe"

http://static0.hln.be/static/photo/2014/14/8/12/20141005151207/media_xll_7172172.jpg

Leuvenaar Peter Piot was in 1976 mede-ontdekker van het ebolavirus in Zaïre. Bijna 40 jaar later vreest hij voor "een onvoorstelbare catastrofe". Dat zegt de arts in een interview met Der Spiegel.

Piot zegt dat hij de huidige uitbraak van ebola nooit had verwacht. "Ik dacht dat ebola, in vergelijking met aids of malaria, niet zo'n groot probleem zou vormen omdat de uitbraken altijd kort en plaatselijk waren. Maar in juni werd het mij duidelijk dat het dit keer helemaal anders was. Hoewel Vlamingen doorgaans niet zo emotioneel zijn, werd ik toen ongerust."

"Perfecte storm"
De gerenommeerde arts wijt de huidige problemen aan verschillende factoren. "Het is wat we de 'perfecte storm' noemen: elke individuele omstandigheid is wat erger dan anders en zij klitten vervolgens samen tot een ramp. Sommige betrokken landen kwamen net uit verschrikkelijke burgeroorlogen, vele artsen waren gevlucht en het gezondheidssysteem stuikte in elkaar. In heel Liberia, bijvoorbeeld, waren er in 2010 amper 51 dokters en velen van hen zijn inmiddels zelf overleden aan ebola."

Verder speelt ook mee dat de grensregio tussen Guinea, Sierra Leone en Liberia erg dichtbevolkt is. Het is daar moeilijker na te gaan met wie besmette mensen in contact kwamen. De doden moeten er begraven worden op de plaats van geboorte en dat brengt een constant en gevaarlijk lijkenstransport met zich mee. Dat het virus voor het eerst grote steden als Monrovia en Freetown heeft bereikt, is ook slecht nieuws. Dat belemmert het indijken van de verspreiding. "Daarom ben ik zo bang voor Nigeria, met enorme steden als Lagos en Port Harcourt. Als het ebolavirus zich daar verspreidt, zou dat een onvoorstelbare catastrofe zijn."

"Niet zomaar een epidemie"
"Het zou voor iedereen nu duidelijk moeten zijn: dit is niet langer zomaar een epidemie. Dit is een menselijke catastrofe. We hebben niet alleen medisch personeel nodig, maar ook logistieke experten, trucks, jeeps en voedsel. Zo'n epidemie kan een hele regio destabiliseren. Ik kan alleen maar hopen dat we het onder controle krijgen. Ik had echt nooit gedacht dat het zo erg zou worden", concludeert hij in The Guardian.

Piot is in de eerste plaats erg verontrust over de situatie in West-Afrika, waar vele Indiërs werken. Eén besmetting zou volgens de dokter voldoende kunnen zijn voor veel ergere gevolgen, omdat het medische personeel van publieke ziekenhuizen in India vaak geen beschermende handschoenen dragen. Voor onze regio is hij optimistischer. "Zieken uit Afrika die bij ons willen behandeld worden, kunnen een paar mensen besmetten die dan eventueel zouden sterven. Maar een uitbraak in Europa of Noord-Amerika zou snel onder controle zijn." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beren zitten vast in boomstam, niemand weet hoe het kon gebeuren

Beren zitten vast in boomstam, niemand weet hoe het kon gebeuren

http://static1.hln.be/static/photo/2014/2/1/6/20141005092545/media_xll_7172046.jpg

Het is een ongewoon beeld: twee jongen beren raakten in Amerika gevangen in een boomstam en konden geen weg meer op. Een bewoner van in de buurt merkte de dieren op toen hij enkele vreemde geluiden hoorde. "De beren waren aan het krabben en janken. Plots zag ik een snuit door de boomstam steken. Het dier leek erg hulpeloos", vertelt de getuige.

De man sloeg alarm en belde de bosbeheerder. Die kwam de beren bevrijden met een kettingzaag.

Hoe de dieren juist in de boomstammen zijn geraakt, blijft gissen. Autoriteiten stellen dat de beren een gat in de boom hebben gemaakt en hun ingang uiteindelijk geblokkeerd werd waardoor ze niet konden ontsnappen. Na een reddingsoperatie lukte het de dieren wel en trokken ze gezond de vrije natuur in.  (br.hln)


» Reageer (0)
04-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn deze grotten in Oregon van de eerste bewoners van Amerika?

Zijn deze grotten in Oregon van de eerste bewoners van Amerika?

http://static0.hln.be/static/photo/2014/1/13/11/20141004202206/media_xll_7171361.jpg

Een netwerk van grotten in het landelijke Oregon zou weleens de oudste plek van Amerika kunnen zijn waar ooit mensen gewoond hebben. Dat zou erop kunnen wijzen dat een oude bevolking al op het einde van de laatste IJstijd het land heeft bereikt dat we nu de Verenigde Staten noemen. Dat heeft de overheid in Oregon bekendgemaakt.

Die bevinding heeft de Amerikaanse National Park Service ertoe aangezet om de Paisley Five Mile Point grotten toe te voegen aan de lijst van de belangrijke archeologische en historische sites.

Pas nu zijn wetenschappers ervan overtuigd dat er mensen leefden in de Paisley-grotten, duizend jaar voor de menselijke nederzetting van de zogenaamde Clovis-site in New Mexico. Die wordt doorgaans beschouwd als de eerste aanwezigheid van mensen in Noord-Amerika.

Het onderzoeksteam van Dennis Jenkins van de Universiteit van Oregon gebruikte koolstofdatering om de meer dan 200 monsters van menselijke uitwerpselen uit de Paisley-grotten te situeren. Die zouden daar 14.300 jaar geleden gedropt zijn, zo'n 1.000 jaar voor de menselijke nederzetting in het Clovis-gebied.

Naast deze biologische monsters vond Jenkins ook stenen die gebruikt werden om plantaardige materialen te vermalen, geweven plantaardige vezels, aangepaste dierlijke botten en projectielpunten.
Vandaag de dag worden de Paisley-grotten omgeven door alsem in een dunbevolkt gebied van Zuid-Centraal Oregon. Maar de onderzoekers geloven dat de site ooit een grasvlakte was met een meer en met kamelen, bizons en watervogels.

Archeologen deden de eerste opgegravingen van de Paisley-grotten in 1938. De Universiteit van Oregons huidige onderzoek op de site begon in 2002. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartverscheurend: het effect van scheiding op een kind

Hartverscheurend: het effect van scheiding op een kind

Klik op de foto om de video te bekijken

Als ouders uit elkaar gaan, heeft dat een groot effect op het leven van de kinderen. Maar de verwoestende impact van een scheiding werd nog nooit zo duidelijk als in deze video.

De video is het initiatief van de Amerikaanse Monica Epperson, die de vzw 'Child of Divorce' oprichtte, samen met haar man. De vrouw maakte zelf niet minder dan vijf scheidingen mee voor ze afstudeerde, en weet als geen ander hoe dat het leven van een kind beïnvloedt. Ze schreef een open brief naar gescheiden ouders uit naam van alle kinderen, en liet die door een jongen voorlezen.

De inhoud is hartverscheurend. "Beste mama en papa", is er te horen. "Ik weet dat jullie pijn hebben, maar ik heb ook pijn. Ik voel net hetzelfde als jullie: spanning en angst. Mijn hart breekt iedere keer als ik een ouder moet achterlaten, en ik voel me niet veilig meer."

"Ga er alsjeblieft niet van uit dat ik veerkrachtig ben, en dat mijn leven net zo zal zijn als ervoor. Of dat ik dezelfde liefde van jullie allebei zal voelen. Mijn noden zijn dezelfde als die van jullie: liefde, aandacht, stabiliteit, consistentie en het belangrijkste: me gewild voelen."

De brief gaat daarna rechtuit in de aanval tegen de gescheiden ouders: "Jullie hebben me in het midden van jullie ruzie geplaatst, en tonen zo dat jullie winnen belangrijker vinden dan mijn leven. Je leert me dat ik afstam van iemand die het niet waard is om lief te hebben, en dat ik ook zo ben."

Straffe taal, waar een grond van waarheid in zit. Vele commentaren op de YouTubevideo, die momenteel viraal gaat, juichen het initiatief toe, omdat ze vinden dat er meer aandacht moet zijn voor de kinderen in een scheiding. Anderen hebben dan weer hun bedenkingen. "Is het soms niet beter om uit elkaar te gaan, dan bij elkaar te blijven voor de kinderen?", merkt iemand op. (br.hln)


» Reageer (0)
03-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je glimlach: het belangrijkste wapen in je liefdesleven

Je glimlach: het belangrijkste wapen in je liefdesleven

http://static2.hln.be/static/photo/2014/10/7/4/20141003104530/media_xll_7168159.jpg

Vergeet make-up, dat uitdagende kleedje of zorgvuldig geplande gesprekken. Je hebt ze allemaal niet nodig om iemand te verleiden. Dé belangrijkste versiertruc in je arsenaal? Je glimlach.

Vandaag is World Smile Day, de internationale dag van de glimlach. Je goede daad voor vandaag? Zorg dat je iemand aan het glimlachen krijgt. Maar het is niet alleen goed om andermans humeur te verbeteren, ook je liefdesleven vaart er wel bij. Website Elitedating zette vijf wetenschappelijk onderbouwde redenen op een rij waarom glimlachen je van je singlestatus kan afhelpen:

Uit onderzoek blijkt dat glimlachen stress vermindert en gevoelens van geluk stimuleert. Door te lachen kunnen we onze hersenen dus wijsmaken dat we blij zijn, ook al hebben we zorgen aan ons hoofd. Verder zal je helderder nadenken en in staat zijn om een goed gesprek te voeren. Meer zelfvertrouwen, minder stress en een algemeen goed gevoel: flirten wordt zo een stuk eenvoudiger.

Je weet niet goed welk kleedje je moet aantrekken voor je eerste date, of welke make-up erbij past? Je hoeft je eigenlijk helemaal geen zorgen te maken: uit recent onderzoek blijkt dat een natuurlijk gezicht minstens even aantrekkelijk is als een gelaat vol make-up, zolang je maar glimlacht. Je tanden laten zien geeft je dus heel wat meer aantrekkingskracht!

Ons brein heeft de neiging om de lichaamstaal van onze gesprekspartner te imiteren. Als die negatief overkomt, zal je een slecht gevoel krijgen. Een glimlachende partner doet jou echter ook al snel glimlachen, waardoor we ons blijer en meer ontspannen voelen. Wie lacht, straalt positiviteit en vriendelijkheid uit, en de hersenen van je date zullen je met deze goede gevoelens gaan associëren.

Als mensen gevraagd worden naar de belangrijkste eigenschappen van een partner, staat 'betrouwbaarheid' met stip op het lijstje. In verschillende studies worden lachende mensen betrouwbaarder ingeschat. Opgelet: het moet dan wel om een gemeende glimlach gaan, die zich geleidelijk opbouwt. Als je oprecht bent, zal je betrouwbaar én flirterig overkomen. Win-win!

De glimlach van een vrouw blijkt zelfs effectiever dan een flirterig oogcontact. In een studie naar flirtgedrag werden vrouwen in een bar 20 procent van de keren benaderd als ze oogcontact gebruikten. Maar in combinatie met een glimlach steeg dat tot 60 procent! Een glimlach is verwelkomend, en je zal vaker versierd worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15-jarige verspeelt 37.000 euro met 'gratis' computerspel

15-jarige verspeelt 37.000 euro met 'gratis' computerspel

http://static0.hln.be/static/photo/2014/10/5/7/20141003065255/media_xll_7167817.jpg

Zonder dat iemand het besefte, heeft een 15-jarige jongen op enkele maanden tijd ruim 37.000 euro verspeeld aan een internetspel. Dat bericht Het Nieuwsblad vandaag.

De jongen downloadde 'Game of War' gratis, maar kocht zonder het zelf te weten "virtueel goud" om sneller vooruitgang te kunnen boeken in het spel. Zo ging in enkele maanden tijd een flink bedrag van de rekening van de moeder van de jongen.

De Kansspelcommissie trekt aan de alarmbel. "Er is een strikte regelgeving nodig." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands dorp al 17 jaar in de ban van haatbrieven

Nederlands dorp al 17 jaar in de ban van haatbrieven

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/12/3/20141003073223/media_xll_7167858.jpg

Het Nederlandse dorp Prinsenbeek wordt al 17 jaar geteisterd door haatbrieven. Dat meldde de krant Trouw vandaag. Inwoners hebben geen idee wie de brieven stuurt.

De meeste brieven zijn gericht aan vrouwen van een jaar of 50 die in een moeilijke periode zitten. De ontvangers houden de post vaak jarenlang voor zich, omdat de inhoud meestal persoonlijk is: "Nu je moeder zo aso bezig is verdient ze geen gezin. Het had met d'r ziekte beter slecht af kunnen lopen", is te lezen in een brief.

De politie heeft inmiddels één aangifte van smaad en laster gehad. Daarnaast hebben twee andere slachtoffers zich gemeld bij de politie. Die roept alle ontvangers op om aangifte te doen. De politie controleert de brieven op vingerafdrukken en andere sporen. (br.hln)


» Reageer (0)
02-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Miles - Music was my first Love

John Miles - Music was my first Love

Klik op de foto om hem te beluisteren


John Miles (Jarrow, 23 april 1949) is een Engelse muzikant en componist.

Op jonge leeftijd leerde John Miles piano en gitaar spelen. Op zijn achttiende speelde hij bij de semi-professionele band The Influence, met gitarist Vic Malcolm en drummer Paul Thompson (vanaf 1971 drummer bij Roxy Music). Na het uiteenvallen van deze band vormde John onder zijn eigen naam een band die voornamelijk soulcovers bracht. Ook dit bleek geen succes en John begon met componeren.

In 1976 produceerde Alan Parsons de eerste elpee van John Miles: Rebel. De rockballade Music (was my first love) werd een wereldhit en leidde tot een Amerikaanse tournee met Elton John. De elpees die John Miles daarna maakte, waren minder succesvol.

John Miles werkte vervolgens als studiomuzikant voor andere artiesten. Bij Alan Parsons Project zong hij een aantal nummers, waaronder La Sagrada Familia in 1987. In 1992 begeleidde hij Joe Cocker en in 1997 Tina Turner op tournee. John Miles werd ook door artiesten als Jethro Tull, de Rolling Stones, Fleetwood Mac, Tom Petty, Stevie Wonder en Jimmy Page van Led Zeppelin mee op tournee gevraagd.

Tevens schreef hij zelf meerdere songs, waaronder "Now that the magic has gone".

In 1985 was John Miles bij de eerste editie van Night of the Proms in Antwerpen. Sindsdien is hij als zanger en als leider van de Electric Band een vast onderdeel bij Night of the Proms.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coyote overleeft als bij wonder aanvaring met autobumper

Coyote overleeft als bij wonder aanvaring met autobumper

http://static0.hln.be/static/photo/2014/8/4/5/20141001224614/media_xll_7164110.jpg

Dieren versus het verkeer: het loopt meestal gegarandeerd fout af, maar niet zo voor deze coyote die onlangs een aanrijding op miraculeuze wijze overleefde. Het dier bleef na de botsing vasthangen in de bumper van de wagen, terwijl de chauffeur nietsvermoedend verder reed. Het lijkt achteraf wel een geluk bij een ongeluk, want de coyote kon snel verzorgd worden en zal volledig te herstellen.

Mark Armour was vorige week op weg naar zijn werk in de staat Illinois toen hij 'iets' raakte met zijn wagen. Hij zag echter niets en besloot verder te rijden. Toen hij eenmaal bij het treinstation aankwam, stonden tientallen mensen op de parking naar de voorkant van zijn wagen te staren. Hij had blijkbaar wel degelijk een dier aangereden en de coyote was erin geslaagd vast te komen zitten in zijn bumper.

Zowel de politie als de dierenbescherming konden hun ogen niet geloven bij het zien van wat er gebeurd was. "Het is een wonder dat hij de impact van de auto overleefd heeft", zei Amber Manley van de plaatselijke dierenbescherming.

Ze kon het gewonde dier, dat volledig in shock was, bevrijden van de bumper en bracht het voor verzorging naar het Flint Creek Wildlife Rehabilitation.

Hoewel de coyote drie gebroken pootjes overhield aan het ongeval, kon hij de volgende dag alweer eten en "lag hij comfortabel te rusten". Hij zou tegen deze winter weer helemaal paraat zijn om terug te keren naar het wild.

De chauffeur, die zich verschrikkelijk voelde over het incident, heeft intussen aangeboden geld te storten voor de behandeling van het dier. "Ik ben zo blij dat hij goed zal herstellen. Heel erg bedankt om voor hem te zorgen", klonk het op de Facebookpagina van het centrum. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze ziekte laat mensen letterlijk hun haar uittrekken

Deze ziekte laat mensen letterlijk hun haar uittrekken

http://static2.hln.be/static/photo/2014/14/11/4/20141002135240/media_xll_7165579.jpg

De ziekte trichotillomanie, of je haar uittreken omdat je je impulsen niet kan beheersen, is voor vele personen een pijnlijke waarheid en weegt naast het fysieke aspect ook erg zwaar op het zelfvertrouwen. Wereldwijd zouden ongeveer 110 miljoen mensen hun haar uittrekken, om deze personen wat kracht bij te zetten, is het deze week de Internationale Week tegen Trichotillomanie.

Hoewel de ziekte iederen kan treffen, blijken vooral vrouwen het slachtoffer. De eerste zichtbare tekenen uiten zich meestal rond de puberteit wanneer jongeren zich bewuster worden over hun lichaam. De stress die gepaard gaat met de ontwikkeling van jongeren hun identiteit blijkt vaak de oorzaak die mensen aanzet tot onbedwingbare impulsen.

Hoewel de ziekte zich traag ontwikkelt, verergt de situatie heel snel: plots trekken mensen geen paar haren meer uit maar hele plukken, wat resulteert in kale plekken op het hoofd. Om aan te tonen hoe hulpeloos patiënten zich voelen, filmen veel slachtoffers de ontwikkelingen. Ze nemen elke dag een foto van hun haar of maken een timelapse.

Weinig mensen zoeken echter hulp om de ziekte te behandelen, terwijl het een zware beproeving is voor geest en lichaam. Vooral vrouwen hebben het er erg moeilijk mee omdat ze meestal langer haar hebben en de kale plekken dus sneller opvallen. Net omdat de ziekte goed zichtbaar is, zorgt het vaak voor extra stress wat de situatie nog erger maakt. Maar ook voor mannen is het een zware dobber. De eerste manier om de ziekte onder controle te krijgen is dan ook te aanvaarden dat je er last van hebt. Vervolgens zoek je best uit wat nu juist de stress veroorzaakt en moet je je impulsen proberen onder controle te houden. Hulp van een huisdokter en psychiater kunnen hierbij helpen. (br.hln)


» Reageer (0)
01-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De meest sexy leeftijd van vrouwen

De meest sexy leeftijd van vrouwen


http://oi46.tinypic.com/1gsy8h.jpg


De vrouwelijke schoonheid mag dan officieel op hun 23ste pieken, dat is niet wanneer ze zichzelf het meest sexy voelen. Dat komt op de leeftijd van 28: net oud genoeg om zich minder aan te trekken van wat anderen denken en zichzelf te zijn, zonder de grote, boze 30 al te zien naderen. De piek in zelfvertrouwen komt iets later: op hun 32ste.

Vrouwen zijn het meest trots op hun ogen (23 procent), hun borsten (20 procent) en in mindere mate op wat ze intellectueel aankunnen: slechts 13 procent is trots op hun brein. De belangrijkste doorn in het oog was: de benen. Ruim vier op tien zou deze langer en slanker maken, als ze zouden kunnen.

De helft van de 2.000 ondervraagde Britse vrouwen was trots op hun figuur en driekwart zou niets veranderen aan hun lichaamstype.

Dat zijn opmerkelijke cijfers, want uit andere onderzoeken blijkt dat vrouwen eerder ongelukkig zijn met hun lichaam. De groep ondervraagde vrouwen speelt dus duidelijk een rol: Noord-Ierse vrouwen zijn bijvoorbeeld helemaal niet tevreden met hun lichaam, daar zou 80 procent haar lichaam anders willen hebben.

Zelfvertrouwen is moeilijker op te bouwen dan vertrouwen in het eigenlijk lichaam: de helft van de vrouw wenst dat ze zich minder zorgen zou maken over haar leven.

Waardoor voelt ze zich zekerder? Weten waar haar leven naartoe gaat (60 procent) en een partner hebben en je natuurlijke gewicht ontdekken (elk 52 procent). Redenen om het zelfvertrouwen te verliezen zijn niet onlogisch je werk verliezen en gedumpt worden. Gelukkig kunnen ze terecht bij hun vier goede vriendinnen.

Wat is het leukst aan vrouw-zijn? Je kunnen opkleden, hakken dragen en make-up, zo vonden de vrouwen. Zelf kijken ze op naar Kate Middleton (19 procent), Marilyn Monroe (15 procent) en Florence Nightingale (17 procent). (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stella McCartney ontwerpt lingerie voor borstkankerfonds

Stella McCartney ontwerpt lingerie voor borstkankerfonds

http://static2.hln.be/static/photo/2014/17/16/7/20141001143332/media_xll_7163017.jpg

De populaire Britse ontwerpster Stella McCartney wil geld inzamelen om borstkanker beter te bestrijden. Dat doet ze door een lingeriecollectie te ontwerpen en de aandacht op de vreselijke ziekte te vestigen. McCartney, die zelf haar moeder verloor aan borstkanker, hoopt op een groot succes.

"Nog te veel vrouwen worden geconfronteerd met deze ziekte. Daarnaast is het gewoon verschrikkelijk om een dierbare te verliezen aan kanker." Met de collectie wil McCartney vrouwen er in de ochtend aan herinneren dat ze goed voor zichzelf moeten zorgen. "Een beha of slipje is het eerste wat je aantrekt, daarom kan de collectie vrouwen sensibiliseren", klinkt het.

Voor de campagne kon McCartney haar vriendin Kate Moss strikken: zij is te zien op de prachtige reclamebeelden. De opbrengst van haar collectie wil McCartney investeren in kankerfondsen. Stella richtte enkele jaren geleden het Linda McCartney centrum op na het overlijden van haar mama. Zo moet de mammografieruimte dringend vernieuwd worden.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dus daarom gaan mannen liever op café met hun vrienden

Dus daarom gaan mannen liever op café met hun vrienden

http://static3.hln.be/static/photo/2014/17/12/13/20141001105641/media_xll_7162333.jpg

Mannen die met enkele vrienden op café gaan en samen soms wat te diep in het glas kijken: het is een gewoonte die zo oud is als de straat. Vriendschappen onstaan immers vaak bij pot en pint, niet? Die vaststelling wordt nu ook bevestigd door de wetenschap, er is zelfs een verklaring waarom mannen zo graag op café gaan met hun makkers.

Lachen is besmettelijk, dat weten vrouwen maar al te goed. Ook mannen vallen te prooi aan deze vrolijke uiting. Wanneer ze echter een pintje ophebben, fungeert "alcohol als een smeermiddel waardooor ze gevoeliger zijn voor sociaal gedrag zoals lachen en plezier maken." Mannen zouden volgens het onderzoek niet op dezelfde manier reageren wanneer ze enkel frisdrank of water drinken.

Hoewel deze vaststelling misschien ietwat voorspelbaar is, gebeurt niet hetzelfde wanneer er vrouwen op dat moment in de vriendengroep aanwezig zijn.

Voor het onderzoek werden ongeveer 800 personen onderverdeeld in drie groepen. De eerste groep kreeg een alcoholisch drankje voorgeschoteld terwijl de andere groepen ofwel een placebo ofwel frisdrank mochten drinken. Onder mannen werd er vaker gelachen naarmate ze meer dronken. Dit resultaat werd alleen vastgesteld bij mannen. "Een gemeende glimlach zou bij nuchtere vrouwen aanstekelijk zijn terwijl dit niet het geval is bij mannen", stellen de wetenschappers. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo veel Belgen bezoeken elke maand een prostituee

Zo veel Belgen bezoeken elke maand een prostituee

http://static2.hln.be/static/photo/2014/6/14/1/20141001091115/media_xll_7161961.jpg

Jaarlijks spenderen Belgen 430 miljoen euro aan prostituees. Dit komt doordat meer dan een half miljoen mannen gemiddeld 15 keer per jaar naar voornamelijk raamprostituees of privéclubs gaan. Onderzoekers van de Nationale Bank ontdekten dat illegale praktijken als drugs, prostitutie en smokkel de Belgische economie doen groeien met 1,3 miljard euro.

De Nationale Bank kreeg van Europa de opdracht de illegale economie, waaronder prostitutie, drugshandel en smokkel, van België in kaart te brengen. Vrijwillige prostitutie is niet illegaal in ons land, maar pooierschap wel. Toch heeft Eurostat, het statistisch bureau van Europa, beslist dat enkel de legale prostitutie moet meegerekend worden.

Om te berekenen hoeveel waarde prostitutie toevoegt aan onze economie, is de Nationale Bank van een opvallende stelling vertrokken. Namelijk dat 10 procent van de Belgische mannen tussen 18 en 65 jaar een 'hoerenloper' zou zijn. Gemiddeld zou hij 15 keer per jaar een prostituee bezoeken. Meestal kiest hij voor vrouwen die hun diensten aanbieden in een vitrine (45 procent) of in een club/bar (27 procent). Op basis van de prijs per dienst en de kosten voor de prostituee komt de Nationale Bank tot een bedrag van 305 miljoen euro. Het totale bedrag dat mannen jaarlijks achterlaten bij hun prostitutiebezoeken wordt geschat op 430 miljoen euro.

Prostitutie is niet de grootste illegale uitgavenpost van de Belgen, we geven 535 miljoen uit aan drugs als cannabis, xtc, amfetamines, cocaïne en heroïne. De Nationale Bank geeft toe dat het om ramingen gaat omdat het niet makkelijk is om deze illegale praktijken in kaart te brengen.

"Bronnenmateriaal daarover bestaat niet", vertelt Rudi Acx, departementshoofd Algemene Statistiek van de Nationale Bank. "Daarom hebben we beroep gedaan op gegevens van de politie, hulporganisaties en wetenschappelijke instituten.

Toch stellen Belgische experts deze gegevens in vraag. Professor Guido Van Hal van de Universiteit van Antwerpen bestudeerde ooit al het onderwerp en voerde een rondvraag uit bij Belgische prostituees. "Een half miljoen mannen die regelmatige klanten zijn bij hoeren, dat lijkt me aan de hoge kant." (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!