Vis is gezond, maar met deze tips nog dat tikkeltje meer
At je tijdens de examens ook altijd vis omdat het goed is voor je hersenen en serveer je het om dezelfde reden ook aan je kinderen? Ideaal, want heel wat onderzoeken tonen inderdaad aan dat vis erg voedzaam is. Daarnaast helpt het ook tegen hartziektes en beroertes. Die gezonde voordelen kan je bovendien nog wat meer uitbuiten door je vis op bepaalde manieren klaar te maken. Ontdek hier hoe jij vis nóg beter maakt voor je gezondheid.
Het lijkt logisch maar het is veel gezonder om je vis te stomen in plaats van te bakken in de pan. Je krijgt dan wel geen krokant korstje, maar zal heel wat minder calorieën naar binnen werken. Zo bevat een portie gebakken scampi's gemiddeld 280 calorieën terwijl een gestoomde portie 85 calorieën telt. Kies je toch voor de pan? Gebruik dan niet te veel boter. Je kan de filets voor het bakken ook inwrijven met een laagje olie.
Ook kruiden zijn erg goed voor je gezondheid dus waarom zou je ze niet op je vis strooien? Limoen, koriander, gehakte knoflook, rode peper: probeer wat combinaties uit en ontdek wat jij lekker vindt.
Daarnaast kan je ook de binnenkant (wanneer je het voor de helft opensnijdt) van de vis erg gezond maken: stop er na het bakken wat hummus, spinazie, champignons of linzen in. Zo krijg je naast je vertrouwde portie groenten er nog wat extra binnen. Bovendien zal de smaak van de groenten in de vis trekken en zo een lekker geheel vormen.
Vis kan je ook heerlijk laten afkoelen en het dan toevoegen aan een salade. Ook voorgerechten zoals soep zijn ideaal om vis in te verwerken. (br.hln)
|