NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




31-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse timmerman leeft vier maanden samen met slangen

Britse timmerman leeft vier maanden samen met slangen


http://img185.imageshack.us/img185/3156/cobraf.jpg


"Ik had het gevoel dat het moment gekomen was om eens iets ongewoons te doen in mijn leven". Met dat understatement licht een Britse timmerman toe waarom hij vier maanden lang wil doorbrengen in een kamer met enkele van de meest gevaarlijke slangen ter wereld.

De 44-jarige David Jones uit Crawley zal vanaf 24 april proberen om 121 dagen lang het gezelschap van cobra's, boomslangen, pofadders en groene en zwarte cobra's te verdragen. De recordpoging vindt plaats in Johannesburg. Het huidige record staat immers op naam van de Zuid-Afrikaan Martin Smit. Smit, die door zijn vrienden niet helemaal onterecht wordt begroet met 'Mad Martin', bracht 113 dagen onder de slangen door zonder gebeten te worden.


Aan de Britse openbare omroep BBC vertelde Jones dat een man vorig jaar al eens een poging had gewaagd om het record te breken. De waaghals raakte echter in onmin met een pofadder en ontsnapte maar net aan een amputatie van zijn been.


Het wedervaren van zijn voorganger maakt Jones echter niet bang. Ongerust is hij wel. "Niet enkel omdat het om giftige slangen gaat en de kans reëel is dat ik in het ziekenhuis beland, maar ook omdat ik mijn vrouw en zoon vier maanden moet achterlaten", stelt de timmerman, die met zijn stunt geld wil inzamelen voor een lokaal. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna helft vrouwen past interieur achter rug partner aan

Bijna helft vrouwen past interieur achter rug partner aan





Bijna de helft van de Nederlandse vrouwen verandert het interieur van haar huis zonder dit eerst te overleggen met haar partner. Mannen zijn daarin heel wat braver, slechts 20 procent van hen durft dit te doen zonder toestemming van zijn vrouw.


De Nederlandse enquête toont aan dat 66 procent van de Nederlanders blij, gelukkig en tevreden wordt van zijn interieur te veranderen, dat meldt De Telegraaf. Een kwart van de mannen moet hier eerst aan wennen, vrouwen zijn meestal meteen tevreden. Een op de drie wil uitpakken met zijn nieuwe interieur door dit aan iedereen te tonen. Een verrassend weetje is dat mannen meer geld spenderen aan nieuwe interieurspullen. 35 procent van hen geeft meer dan 100 euro uit, bij vrouwen is dat slechts 15 procent.
75 procent verandert zijn interieur met nieuwe accessoires, het vaakst zijn dat nieuwe bloemen en planten, gevolgd door fotokaders en (geur)kaarsen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man biedt vrouw geld in ruil voor scheten

Man biedt vrouw geld in ruil voor scheten


http://img407.imageshack.us/img407/4353/prottenman.jpg
Susanne werd slachtoffer van de 'prottenman' van Kokkedal.


De 'prottenman' slaat weer toe. Een geheimzinnige man heeft opnieuw een vrouw lastiggevallen. Hij vroeg haar om voor hem scheten te laten. De politie heeft de Deen met zijn vreemde fantasie nog niet kunnen inrekenen.

Acht slachtoffers
Susanne is al het achtste slachtoffer van de 'prottenman' in Kokkedal. Ze was aan het joggen toen hij plots opdook en haar benaderde. Hij vroeg haar om voor hem scheten te laten. "Ik vond hem vreemd. Hij gedroeg zich raar en liep alleen in het bos. Pas later zag ik dat hij me achtervolgde. Ik voelde me een beetje ongemakkelijk maar zette mijn looptochtje verder", vertelt Susanne aan de krant Lokalavisen. "Ik keek nog even over mijn schouder en plots stond hij achter mij. Hij stak zijn hoofd tussen mijn bips en vroeg of ik scheten wilde laten. Ik werd bang maar kon nog altijd weglopen", zegt het slachtoffer.


Volgens haar is de 'prottenman' een sukkel van 17 à 18 jaar. "Plots bood hij me duizend kronen aan voor een paar scheten. Toen zette ik het op een lopen. Ik ging naar een vriendin die in de buurt woont."

Cultfiguur
Intussen is de 'prottenman' in Denemarken uitgegroeid tot een cultfiguur met een fangroep op Facebook en dat vindt Susanne helemaal niet leuk. "Het is misschien wel grappig maar als je zelf het slachtoffer wordt van de prottenman dan kan je er niet meer om lachen. Het is een choquerende belevenis als iemand jou perverse voorstellen doet."

Intussen heeft de politie van Nordsjælland al verschillende tips en aanwijzingen gekregen maar ze slaagt er niet in om de dader in te rekenen. En toch zal Susanne blijven lopen rond het kasteel van Kokkedaal, het favoriete actieterrein van de vreemde jongeman. "Maar voortaan neem ik mijn gsm mee", besluit ze. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart van vrouwen ziet slecht omdat ze te ijdel voor bril zijn

Kwart van vrouwen ziet slecht omdat ze te ijdel voor bril zijn


Kelly Osbourne.


Ondanks de trend van de nerdbril is een kwart van de Britse vrouwen te ijdel om een bril op haar neus te zetten en haar zicht zo te verbeteren. Dat blijkt uit een recente studie.


Minder aantrekkelijk

De Britse studie toonde aan dat de meeste vrouwen die een bril nodig hebben liever hun ogen toeknijpen of wazig zien dan hun uiterlijk te verknoeien met een bril. Vrouwen die dit wel dragen, doen deze niet zo vaak als ze zouden moeten. Twee derde van hen weigert dit tijdens een avondje uit, de helft zou dit niet doen voor een date en zestien procent laat haar bril thuis wanneer ze haar partner zal ontmoeten. 69 procent van hen voelt zich enkel thuis echt makkelijk met haar bril op. De helft van de meisjes zegt zich dan lelijk te voelen, 48 procent compenseert dit met de rest van haar outfit om haar aantrekkelijker te voelen. Iets minder dan de helft denkt dat het dragen van een bril haar minder populair zal maken, 40 procent werd hier al om gepest.


Trendy

Volgens optiekers is ijdelheid de voornaamste reden waarom meisjes hun ogen niet laten testen. Optieker Paul Surridge: "Het is belachelijk dat vrouwen liever hun ogen permanent beschadigen dan een bezoekje aan de oogarts te brengen. Een slecht zicht kan verschrikkelijke effecten op je levenskwaliteit hebben, het kan leiden tot hoofdpijn of pijn achter de ogen." Tegenwoordig is de nerdbril echter trendy, celebs als Nicole Kidman, Jessica Biel, Drew Barrymore, Kelly Osbourne en Scarlett Johansson dragen nu een bril zonder dat ze dit zelfs nodig hebben. Het stigma op brillen is tegenwoordig al heel wat kleiner dan vroeger.




» Reageer (0)
30-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat het paasfeest je slanke lijn niet verknallen

Laat het paasfeest je slanke lijn niet verknallen





Lekkere chocolade eitjes en een uitgebreide paasmaaltijd, het klinkt allemaal heerlijk. Voor vrouwen echter die hun lichaam bikiniklaar willen krijgen kan dit hun gezonde eetpatroon in de war sturen. We leren je alvast hoe je slanke lijn in deze periode te behouden.


Pasen staat synoniem voor chocolade: eitjes van melk-, witte en donkere chocolade zijn nu alomtegenwoordig en zijn overal aanwezig om je te verleiden. Als je eenmaal begonnen met deze lekkernij niet meer kunt stoppen, is het belangrijk dat je terug leert de controle te nemen. Wanneer je te veel eet komt dit vaak omdat je niet nee durft te zeggen tegen familieleden of vrienden uit beleefdheid. Maar zet je scrupules opzij en leer vaker nee zeggen. Je mag genieten van een chocolade eitje, een glas champagne als aperitief of een stukje taart, maar hou het dan bij dat. Als je je niet laat gaan, naar je lichaam luistert en stopt wanneer je voldaan bent, kun je de schade beperken.


Als je weet dat je aan heel waat verleidingen blootgesteld gaat worden, wees dan voorbereid. Honger is namelijk vaak sterker dan wilskracht, dus stel dat niet op de proef. Als je weet dat je veel zoete verleidingen gaat voorgeschoteld krijgen, zorg dan dat je eerst een voedzame maaltijd eet. Dan heb je geen honger meer en kun je met mate van chocolade genieten. Het haalt weinig uit bepaalde voedingsgroepen volledig te schrappen, want dan ga je er enkel meer zin in krijgen. Neem je zin in zoet weg door volkorenproducten te eten die traag hun energie vrijgeven, denk aan haver en bruine rijst. Zorg ook dat je genoeg groenten opneemt om je mineralen en vitamines in balans te brengen.


Probeer tijdens het paasfeest ook te bewegen. Stel voor om met de ganse familie na de maaltijd te gaan wandelen of zorg dat je sport voor het feest begint. Heb je achteraf nog een berg chocolade liggen waar je moeilijk aan kunt weerstaan? Dan kun je alles wegsmijten of weggeven. Nodig bijvoorbeeld je vrienden uit voor de koffie en laat hen alles opeten. Als laatste kun je het ver in de kast opbergen en dit het hele jaar door in je desserts verwerken.


Daarnaast is het ook belangrijk verstandige keuzes te maken. Zo weten velen dat pure chocolade minder calorieën bevat dan een wit eitje, maar een gevulde praline met likeur is bijvoorbeeld een nog slimmere keuze. Een klein paaseitje van pure chocolade is goed voor 40 calorieën en dus alles behalve een ramp.  Ga je voor een groter exemplaar dan is dat al meer een caloriebom, voor eentje van 50 gram moet je toch 270 calorieën rekenen. Een grote paashaas van 150 gram is goed voor 800 calorieën.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe leef je met een man?

Hoe leef je met een man?



"Beslis je met een man samen te leven, gaat een hele nieuwe wereld open. Veel vrouwen denken dat liefde en romantiek de klus wel klaren, zo verwaarlozen ze de strategie". Dit schrijft auteur Jennifer Worick in haar boek : 'Leven met een man, hoe moet dat dan?"


Er bestaan handleidingen om met een man samen te leven. 6minutes. be haalde de ultieme tips uit het boek van de Amerikaanse schrijfster. De auteur geeft een aantal, vaak hilarische tips aan om met je liefste in pijs en vree samen te leven. Oordeel zelf wat ze waard zijn.  


1.    Territorium
Heb je een man gevonden, begint het al: wie trekt in bij wie? Of verhuis je naar iets nieuws, hoe vind je iets waar beiden tevreden mee zijn? Romantiek wordt door mensenhanden gemaakt: zorg voor voldoende ruimte, een dekbed in een kleur waar beiden van houden, een stapels kussens, een kaars met geur of massage-olie. Deze kunnen de kloof tussen beiden al dichten. Maak het met andere woorden gezellig, zoek gemeenschappelijke mooimakers in je interieur. Lukt dat niet, moeten aparte slaapkamers worden gemaakt.


Volgens de schrijfster moet een eigen plek kunnen. Zonder toestemming mag de ander er geen voet verzetten. Dat kan voor manlief de kelder of garage zijn, voor vrouwlief een zonnig plekje aan het raam. Voorwaarde is dat daar niets verplaatst of gewijzigd mag worden.


2.    Zorg voor romantische rituelen
Romantiek doorbreekt de dagelijkse sleur en bewaart de appetijt. Niet onlogisch, al raadt ze ons ook aan echt interesse te tonen in zijn hobby's, zijn werk en wat hem bezighoudt. Krijg jij die belangstelling niet van hem, tracht dan een eigen leven te leiden naast je relatie. Dat mag.


3. Stem de kookpotten op elkaar af
Zoek wat jullie beiden lekker vinden, maar leer beslist zijn favoriete gerecht klaar te maken en op te eten. Moet hij ook jouw kost leren eten? Dat kan door hem te verrassen met jouw kookkunsten.


4. Al spelend leren
De moderne man doet zijn deel in het huishouden. Dat hoort zo, maar net als een klein kind maak je er een spelletje van 'wie is het eerst klaar?' of 'verstop geld op plekken waar hij de werkjes doet. Wat hij vindt, mag hij houden?' 


5. Verzorg je
Wil je romantiek, hoor je als vrouw er deftig bij te lopen. Een beetje glamour mag niet ontbreken, zelfs al ben je mama. Verstop overal in huis een lipstick zodat je jezelf altijd kan opmaken. Heb je een baby, leg je overal een fopspeen zodat de kleine op elk moment kan getroost worden. 'Zo wordt manlief niet geforceerd, maar bloeit die zachtjes open in zijn relatie met het kindje'.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruine zomertint blijft gegeerd

Bruine zomertint blijft gegeerd





Een witte huid mag door de mode-industrie dan wel gegeerd zijn, voor de meeste dames hoort een bruingetinte huid nog steeds bij de zomer. Uit een Nederlandse rondvraag blijkt dat 30 procent zichzelf slanker vindt met een bruine teint. Vrijwel alle vrouwen denken te weten hoe veilig te zonnen, al dan niet onder de zonnebank.


Slechts 1 op de 10 ondervraagden smeert zich niet altijd in met een beschermingsfactor. Een kleine 13 procent weet te weinig over veilig zonnen, dat blijkt uit het onderzoek van Sunday's. Naakt zonnen lijkt voorbij, slechts 5 procent trekt alle kleren uit onder de zon. Vooral vrouwen onder de dertig jaar doen het nooit.


Geen zon te bespeuren? 30 procent van de dames trekt dan naar de zonnebank, 1 op 2 gelooft dat de zonnebank op dezelfde manier werkt als de zon. Redenen om onder de lampen te liggen zijn: ontspanning (57%) , een mooie gebruinde huid (56%) of een voorbereiding op de zomerperiode en vakantie (44%). Minstens even veel dames trekken niet naar de zonnebank uit mogelijke gezondheidsrisico's (41%) en tijdsgebrek (20%).(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tsunami door vulkaan kan Zuid-Italië tot zinken brengen

Tsunami door vulkaan kan Zuid-Italië tot zinken brengen



Volgens een gerespecteerd vulkanoloog kan Zuid-Italië op ieder moment tot zinken gebracht worden indien de grootse onderzeese vulkaan afbrokkelt en reuzegrote golven veroorzaakt.

Uit onderzoek blijkt dat de Marsili vulkaan boordenvol magma zit. Bovendien zijn de wanden zeer fragiel waardoor ze elk moment kunnen instorten. Alles wijst erop dat de vulkaan terug actief is en kan beginnen uitbarsten. "Het kan zelfs morgen al gebeuren", verklaart vulkanoloog Enzo Boschi. Indien de vulkaan uitbarst, zal dit een enorme tsunami teweegbrengen die een grote bedreiging vormt voor Zuid-Italië en Sicilië.

Indrukwekkende cijfers
De onderzeese Marsili vulkaan is 3000 meter hoog en bevindt zich 150 km ten zuidwesten van Napels. De lengte van de enorme vulkaan bedraagt 70 km en hij is zo'n 30 km breed. De krater is 450 meter onder zeeniveau gesitueerd.




» Reageer (0)
29-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak je benen klaar voor rokjes en shorts

Maak je benen klaar voor rokjes en shorts



http://img651.imageshack.us/img651/4928/benens.jpg


Nu de lente is aangebroken, kunnen we weer onze fleurige rokjes en shorts beginnen klaarleggen. Omdat we onze benen zo lang weggestoken hebben tijdens de winter, is een opfrisbeurt voor de zomer bij de meeste vrouwen nodig. Daarom enkele tips om je benen rokjesklaar te maken.

Een bleke teint, cellulitis en fijne spataders zijn de meest voorkomende redenen waarom vrouwen hun benen niet durven tonen op straat:

Adertjes en kleur
Via laserbehandelingen kun je fijne spataders aanpakken, dit laat geen littekens na en je herstelt hier redelijk snel van. Als je echter deze behandeling niet ziet zitten, kun je deze verdoezelen door je hydraterende crème te mengen met een concealer, een bruiner kleurt doet de adertjes minder opvallen. Pas dan wel op met witte, fleurige rokjes, zorg dat alles goed is ingetrokken voor je deze aantrekt om plekken te vermijden. De illusie van een stralende teint creëer je ook met een bodylotion die het licht reflecteert. Het zorgt voor een gloed waardoor je benen bruiner en strakker lijken.

Cellulitis
De meeste crèmes tegen cellulitis werken niet en zijn dus weggesmeten geld. Een eenvoudige scrub kan meer effect hebben omdat de massage de doorbloeding in je benen stimuleert. Dit verwijdert ook de dode huidcellen en de daarmee gepaard gaande doffe, grijze kleur. Kies voor een scrub met natuurlijke ingrediënten, zodat je huid er niet onder te lijden heeft. Om je benen wat steviger te maken en zo ook cellulitis te beperken kun je vanaf nu  elke dag volgende oefening doen:

- Sta rechtop, hou je voeten samen en neem twee lichte gewichtjes in je handen. Die hangen losjes naast je lichaam, je palmen wijzen naar binnen.

- Met een voet zet met je knie in een hoek van 90 graten een stap voorwaarts, de andere knie plooit richting de grond, die mag echter nooit de grond raken. Let er op dat je voorste knie ter hoogte van de enkel zit.

- Vervolgens duw je je terug af met je rechtervoet en ga je naar startpositie.

- Herhaal dit nu met je andere been. Werk een set van 15 oefeningen af, rust even en doe er dan weer 15.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagelijkse appel verkleint kans op kanker

Dagelijkse appel verkleint kans op kanker





Het regelmatig eten van appels beperkt het risico op een bepaalde darmkanker, dat blijkt uit recent Pools onderzoek.


De onderzoekers vergeleken de gegevens van 592 patiënten met deze ziekte met die van 765 gezonde mensen. Daaruit blijkt dat degenen die meer dan één appel per dag eten de helft minder risico liepen op colorectale kanker. Het eten van ander fruit heeft niet hetzelfde effect op je gezondheid.


Volgens de onderzoekers is de hoge concentratie van flavonoïden in appels de reden. Deze gedragen zich als antioxidanten en zitten voornamelijk in de schil van de appels, je vindt ze er vijf keer meer dan in het vruchtvlees. De onderzoekers raden dus aan het fruit te wassen in plaats van te schillen. Flavonoïden verhinderen dat vrije radicalen schade aanrichten aan het weefsel, zo kunnen ze kanker voorkomen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrij te koop sleuteltje schakelt alle flitspalen uit

"Vrij te koop sleuteltje schakelt alle flitspalen uit"



Met sloten en sleutels die vrij te koop zijn, kunnen alle flitspalen in Vlaanderen uitgeschakeld worden zonder risico op vervolging. Dat zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Jurgen Verstrepen (LDD).


Omdat de sloten en sleutels zonder bestelling vrij te koop zijn, "kan iedereen die het typenummer van het sleuteltje kent dit kopen, bestellen en op eenvoudig verzoek laten namaken. Elke slotenmaker kan dit leveren en namaken. Zowel het slot als de sleutel beschikt niet over een of andere veiligheidcode."


Verstrepen toonde in het programma 'Verstrepen&Hermans' op GunkTV hoe hij de flitspalen onklaar maakte. "Mijn voordeur thuis is beter beveiligd dan al die flitspalen en sturingskasten. Je doet ze zonder probleem open en je kan gewoon de zekering afzetten. Ik moet zelfs geen kniptang meebrengen. Ik heb bewezen dat het allerlaatste model zelfs opengaat met mijn sleuteltje. Het is onvoorstelbaar dat de Vlaamse overheid zo nalatig en amateuristisch is."
 

Als hij dat zou willen, zegt Verstrepen, legt hij "morgen het grootste deel van de flitspalen in Vlaanderen plat. Als ik stout ben, geef ik de gegevens vrij van het sleuteltje en het slot. Ik wil dit niet doen, maar als ik het kan en weet... wie dan nog?" Verstrepen spreekt van "je reinste amateurisme" in hoofde van de overheid. "Ik kan flitspalen uitschakelen zonder iets te vernielen. Men kan mij dus zelfs niet vervolgen omdat ik niets vernietig." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen diagnoses meer voor probleemkinderen ouder dan 7jaar

Geen diagnoses meer voor probleemkinderen ouder dan 7jaar



De Centra voor Ontwikkelingsstoornissen (COS) moeten door een gebrek aan budget kinderen ouder dan zeven jaar weigeren voor onderzoek. "Dat is schrijnend, omdat veel gedrags- en leerproblemen pas in de lagere school tot uiting komen", luidt het maandag in Gazet van Antwerpen. Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) belooft een meerjarenplan.


In Vlaanderen zijn er vier Centra voor Ontwikkelingsstoornissen: in Antwerpen, Gent, Leuven en Brussel. Zij onderzoeken duizenden baby's en jonge kinderen op mogelijke mentale, fysieke, gedrags- of leermoeilijkheden, waaronder ADHD en autisme.


De wachttijden voor kinderen ouder dan 24 maanden waren enkele jaren geleden opgelopen tot twee jaar. "Om daar iets aan te doen hebben de centra ervoor gekozen om zich te concentreren op de baby's en kleuters. Om daar de problemen vroeg te detecteren zodat snel met ondersteuning gestart kan worden", zegt Lieve Heene, de directrice van COS Antwerpen.


Daardoor blijft een hele groep ouders met kinderen met moeilijkheden wel in de kou staan. Zij kunnen alleen op de privémarkt terecht, maar daar kosten multidisciplinaire onderzoeken minstens 750 euro, waar de ouderbijdrage bij een gesubsidieerd onderzoek door een COS maximaal 60 euro bedraagt.


Vlaams minister Vandeurzen zegt dat er vanaf 2011 een uitbreidingsoperatie moet starten. "Die zal zorgen voor meer capaciteit in de verschillende diagnosecentra", luidt het. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op de drie Vlaamse leraren heeft last van stem

Een op de drie Vlaamse leraren heeft last van stem



Een op de drie Vlaamse leraren heeft last van de stem. Een op de vijf heeft een echt stemprobleem. Dat zijn minstens 30.000 leraren. Dat blijkt uit nieuw onderzoek dat het onderwijsblad Klasse deze week bekendmaakt.

Het onderzoek is van logopedist en onderzoeker Bernadette Timmermans. Zij toonde aan dat het probleem al in de lerarenopleiding begint. Zo zou een op de vijf aspirant-leraren last hebben met zijn stem of zelfs al een stemprobleem hebben. Volgens Timmermans kan een minimale training de stemkwaliteit van 75 procent van de studenten al verbeteren.
 
Overbelasting
Stemverlies en keelontsteking, beide door overbelasting, zijn de meest voorkomende stemproblemen bij leraren. Vooral vrouwelijke leraren hebben er last van. Het aantal stemproblemen bij leraren piekt tussen de leeftijd van 20-25 jaar en 45-50 jaar. De 45- tot 50-jarigen klagen het meest over stemproblemen. Dit bewijst dat stemproblemen vooral na langdurige (over)belasting de kop opsteken.
 
Alle Vlaamse lerarenopleidingen ontvangen bij de Klasse van deze week een gratis preventiebrochure waarmee ze hun studenten kunnen leren hoe ze hun stem beter gebruiken en minder belasten. TV.Klasse brengt bovendien een instructiefilmpje online waarmee leraren leren hun stem beter te gebruiken.

Uit onderzoek in het Antwerpse blijkt dat leraren die aan stemloosheid lijden negentien dagen per jaar afwezig zijn.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verpleegster weigert stervende patiënt glas water

Verpleegster weigert stervende patiënt glas water


http://img97.imageshack.us/img97/254/geenwater.jpg
(foto mailonline)


In Groot-Brittannië heeft een patiënt naar de telefooncentrale van het ziekenhuis gebeld nadat een verpleegster hem een glas water weigerde. De 60-jarige Derek Sauter gebruikte zijn gsm om medische hulp te vragen in zijn ziekenbed. Toen de dokter in zijn kamer aankwam, stuurde verpleegster Caroline Lowe hem opnieuw weg met de smoes dat Sauter overdreef. Ze dreigde ermee zijn gsm in beslag te nemen. Acht uur later was de man dood.


De verpleegster had duidelijk geen medeleven met de vrouw van Sauter. Het koppel was 41 jaar getrouwd, maar Susan Sauter kreeg van Lowe te horen dat haar echtgenoot kon aangeklaagd worden wegens het nutteloos opbellen van een dokter. De 42-jarige dochter van Sauter is niet te spreken over de manier waarop haar vader behandeld werd in het ziekenhuis. "Mijn vader kwam binnen met een ontsteking in de borst, maar hij kwam hier nooit meer buiten. Zijn toestand was niet levensbedreigend, maar de verpleegster heeft haar werk niet gedaan. Haar gedrag heeft mijn vader gedood. Hij had niet moeten sterven, zijn tijd was nog niet gekomen", aldus dochter Sauter.


Derek Sauter lag in het Queen Mary's ziekenhuis in Kent. Hij kreeg bij zijn opname een kamer toegewezen, maar belde enkele uren later naar zijn vrouw om te zeggen dat hij geen water meer kreeg omdat hij per ongeluk zijn eerste bekertje had omgestoten. De familie van de overleden man trof verschillende briefjes aan. Op het eerste stond te lezen: "Om 18u vroeg ik een glas water. Om 20u30 opnieuw omdat ik mijn beker liet vallen. Ik kreeg geen water meer."

Op een tweede briefje schreef Sauter. "Ik voel me slecht. De verpleegster zou elke vier uur moeten komen kijken, maar ik heb al uren niemand meer gezien." Om halftwaalf belde de man dan maar met zijn gsm om hulp. De volgende morgen kreeg mevrouw Sauter een telefoontje met de vraag om naar het ziekenhuis te komen. De vrouw heeft haar echtgenoot niet meer gezien voor hij stierf omdat het geen bezoekuur was.


Uit een onderzoek van het ziekenhuis bleek dat er 11 uur niemand meer naar de toestand van Sauter had omgekeken. Volgens het rapport had Derek Sauter nog geleefd als verpleegster Lowe haar werk had gedaan. De vrouw werd ontslagen door het ziekenhuis. "Ik vind het erg wat er gebeurd is, maar de familie heeft ook fouten gemaakt", was de uitleg van de verpleegster. "Hij riep niemand als hij iets nodig had, ik heb hem water gegeven, ook nadat Sauter zijn beker had omgestoten. Ik ben er nog steeds niet goed van." Gelukkig dacht het ziekenhuis er anders over, maar daar krijgt mevrouw Sauter haar echtgenoot niet mee terug. (br.hln) (foto mailonline)



» Reageer (0)
28-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charles Catteau

Charles Catteau - geboren 1880 in Sèvres en gestorven 1966 in Nice


Hij werd geboren uit een Belgische vader en een Franse moeder.
Charles Catteau studeerde in 1903 af als ingenieur-keramist aan de ‘Ecole nationale de Céramique’ in Sèvres. Hij gaat eerst aan de slag bij de Königliche Porzellan-Manufaktur in Nymphenburg nabij Munchen. Daar krijgt hij de de kans om zijn artistieke vaardigheden te ontwikkelen vooraleer hij in 1906 naar Boch Frères Keramis trekt.



http://i771.photobucket.com/albums/xx355/halloween_doe/charles-chatteau.jpg?t=1269787696



Hij verdedigt de visie dat kunst toegankelijk moet zijn voor iedereen. Overtuigd van de cruciale rol die het onderwijs hierbij speelt, werd Catteau titularis van de cursus decoratieve schilderkunst aan de industriële hogeschool van La Louvière. Hij bleek een uitstekend pedagoog te zijn, die zijn studenten aanmoedigde om te styleren en geometrische vormen te gaan gebruiken.


Aangekomen bij Boch Keramis in La Louvière, maakt Catteau snel carrière: ontwerper, op zijn 27ste bevorderd tot hoofd van de designafdeling, zijn Catteaus eerste creaties voor Boch Frères eerder traditioneel. Het observeren van de natuur bezorgt hem inspiratie voor zijn ontwerpen: planten, verschillende gestileerde dieren, geometrische motieven... Zijn bekendste creaties dateren van kort na de eerste wereldoorlog. Hij creëert binnen de keramische kunsten nieuwe vormen, nieuwe glazuur- en decoratietechnieken.




http://i771.photobucket.com/albums/xx355/halloween_doe/boch.jpg?t=1269788053




Terwijl zijn werk qua vorm en ontwerpen werd beïnvloed door verschillende kunststromingen zoals het het Japanisme en het Africanisme. en de internationale avant-garde stromingen hebben geleid tot het gebruik van puur abstracte, geometrische ontwerpen en intense kleuren. Op die manier werd Catteau een vertegenwoordiger bij uitstek van de Art Deco met een zeer persoonlijke toets.


De ‘Exposition Internationale des Arts Décoratifs et industriels modernes’ in Parijs in 1925 was van doorslaggevend belang voor zowel Catteau als Boch Frères Keramis. In 1927 deed ook de glasfabriek “Verreries de Scailmont” in Manage een beroep op hem. Aan het hoofd van het “Atelier de Fantaisie” van de Manufacture Boch Frères Keramis, kreeg hij nationale en internationale erkenning. Zijn werk was enorm populair tot begin jaren 30. Hij bleef voor het bedrijf werken tot in 1946. Hij verliet La Louvière in 1950 en verhuisde naar het Franse Nice, waar hij in 1966 overleed.



http://i771.photobucket.com/albums/xx355/halloween_doe/chateau-1.jpg?t=1269788957



Het werk van Catteau is wereldwijd verspreid en zeer gegeerd bij verzamelaars. Binnen de kunstmarkt worden zijn kwalitatieve werken dan ook uitermate zeldzaam. (br.www.charlescatteau.be)


 

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zon heeft ook positieve effecten

"De zon heeft ook positieve effecten"


http://img532.imageshack.us/img532/7859/dezon.jpg


Te veel zonlicht en UV-stralen leiden inderdaad tot huidkanker, maar de zon heeft ook positieve effecten. Onder invloed van zonlicht maakt ons lichaam immers vitamine D aan, wat de botten versterkt en astma, diabetes 2 en multiple slerose verzacht of zelfs (tijdelijk) verhelpt. "Geniet dus van de zon", adviseren Britse wetenschappers in de Sunday Times.

De jongste tijd is zonnebaden in een slecht daglicht komen te staan, omdat een overdaad aan uv-stralen zou leiden tot huidkanker. Vandaar ook de stroom van crèmes en spuitbussen die ons daartegen moeten beschermen. Maar nu waarschuwen Britse artsen voor een omgekeerd gevaar: de meeste mensen krijgen juist veel te weinig vitamine D doordat ze de zon schuwen.  Daarom is er niets mis mee om te genieten van de zon.

Een kwartier per dag
Toch is urenlang zonnebaden niet nodig. Elke dag een kwartier met blote armen en benen in de zon is meer dan voldoende. In donkere wintermaanden kan overwogen worden om een vitamine D-suppelement te slikken.
 
Geen schrik
Onderzoekster Barbara Boucher zegt dat de dagelijkse inname van 10 microgram vitamine D 'geen kwaad kan' omdat daardoor de hoeveelheid vitamine D in het bloed merkbaar stijgt.

"Er is geen reden om schrik te hebben van de zon. Mensen denken dat ze, door enkele minuten in de zon, hun huid jaren verouderen en grote kans lopen om melanomen, maar dat is niet zo."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie Carmen - L'aigle Noir

Marie Carmen - L'aigle Noir

Om haar te beluisteren druk op de foto






Marie Carmen is de artiestennaam van Marie-Carmen Aubut (geboren 29 augustus, 1959 in Sainte-Foy, Quebec), een Canadese pop zangeres




» Reageer (0)
27-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische bieren bedreigd door namaak en concurrentie

Belgische bieren bedreigd door namaak en concurrentie



Het Belgische bier wordt in het buitenland steeds vaker gekopieerd of krijgt concurrentie van kwalitatief minderwaardige producten. Een groep Belgische politici, de Belgian Beerclub, roept op tot actie.


De bierexport van ons land is zeker niet rampzalig. Bier blijft een van onze belangrijkste exportproducten. Maar toch zijn er evoluties die bij de biersector in België voor bezorgdheid zorgt, aldus de Concentra-kranten.
 

"We blijken steeds meer het slachtoffer te zijn van ons eigen succes", zegt Philip Buisseret, directeur van de Federatie Belgische Bierbrouwers. "In elk land waar Belgisch bier op de markt komt - in Groot-Brittannië, Italië, Frankrijk of Amerika - wordt onze manier van brouwen gekopieerd. De lokale brouwers zien dat onze speciaalbieren vlot over de toonbank gaan en willen zelf graag een graantje meepikken."


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/8/2/12/media_xl_3634347.jpg?20100327061434
 

Soms gaan ze daarin erg ver, zo blijkt. "In de Verenigde Staten durft men soms op het etiket van plaatselijk gebrouwen bier de woorden 'Belgian beer' zetten, zonder dat er ook maar enige band met ons land is. We zijn er in het verleden al in geslaagd om dat soort brouwerijen tot de orde te roepen. Maar wat we tegenwoordig steeds vaker zien, is dat op het etiket de woorden 'Belgian style' staan. Hiermee bedoelt men dat het op de 'Belgische manier' geproduceerd is, en wordt geen directe band met ons land gesuggereerd. We kunnen daarom tegen dit soort van zaken op geen enkele manier reageren."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Apart op vakantie

 Apart op vakantie



Dat slapen in aparte bedden niet noodzakelijk een doodsteek voor de relatie betekent, wordt al langer gepredikt. Maar sommigen gaan verder, en beweren dat hét geheim voor een goede relatie aparte vakanties is. Het blijkt een trend te zijn: mannen boeken mannentrips, vrouwen gaan met hun vriendinnen weg.

Is een vakantie samen niet net een manier om elkaar terug te vinden, na de chaos van alledag en het jongleren van 17 taken tegelijk? Om samen te ontspannen, uit te slapen, lekker te gaan eten en bij te praten?

Voor sommige koppels wel, maar voor andere koppels is een gezamenlijke vakantie de hel. Omdat ze heel andere dingen verwachten van een vakantie, omdat de ene graag steden wil verkennen en de andere alleen maar wil fietsen in een gebergte bijvoorbeeld. Omdat de ene opleeft bij onverwachte gebeurtenissen en de andere wegzinkt in een depressie.

Hazel Davis pleit dan ook voor aparte vakanties. "Het betekent echt niet dat wij geen goede relatie hebben, integendeel, wij zijn al dertien jaar gelukkig samen. Maar mensen vinden het alsof wij niets gemeen hebben met elkaar. Ze argumenteren dat we nooit gelukkig kunnen samenleven als we niet eens samen op vakantie kunnen."

"Maar is dat wel zo? Is toegeven aan wat de ander wil of je conformeren aan het idee 'vakantie' wel een goed idee? Vakanties zijn er om te ontspannen, om je te amuseren, om weg te zijn van alles en iedereen. Akkoord, relaties draaien om compromissen, maar je vrije tijd is beperkt, wil je daar echt op beknibbelen?"

Davis haalt fijntjes aan dat twee op drie Britten al een eerste ruzie heeft nog voor ze gearriveerd zijn. "Mijn man en ik keren uitgerust en met frisse moed terug van onze vakanties en we hebben elkaar altijd veel te vertellen. Hoe kan dat dan slecht zijn voor onze relatie?"

Het blijkt een trend te zijn. De krant Het Laatste Nieuws meldde onlangs nog dat vrouwenreisjes hot zijn. "Vrouwen willen immers meer zijn dan mama, vrouw en collega. Ze gaan met hun vriendinnen weg om te herbronnen." Dus boeken ze citytrips om te gaan shoppen en wellnessweekends. Sommige reisbureaus gaan al zover dat ze specieke vrouwentrips aanbieden. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel vaker euthanasie dan artsen aangeven

Veel vaker euthanasie dan artsen aangeven


Professor Distelmans.


In België werden vorig jaar 700 euthanasiegevallen geregistreerd. Dat is nog altijd driekwart minder dan het werkelijke aantal. "Veel artsen zijn bang om door hun registratie juridisch in de problemen te komen", zegt professor Wim Distelmans van de Vrije Universiteit Brussel (VUB).

De wetgeving rond euthanasie is volgens Distelmans nog steeds niet waterdicht. "Maar als dokters niet registreren en er komen klachten, kunnen ze net in de problemen geraken. Wel registreren steeds meer artsen als ze euthanasie uitvoeren."
 
In 2008 waren er nog maar 500 registraties. Tachtig procent van de geregistreerde euthanasiegevallen komt uit Vlaanderen. "Ofwel zijn de Waalse artsen minder bereid om te registreren of om de euthanasie uit te voeren", aldus de VUB-professor.
 
Momenteel hebben ruim 15.000 Belgen een wilsverklaring laten registreren bij hun gemeente. Dat is mogelijk sinds 1 september 2008. Het houdt in dat de patiënt verklaart dat hij of zij euthanasie wil, als hij of zij dat later niet meer kan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie kopjes thee per dag helpen tegen hartaanval

Drie kopjes thee per dag helpen tegen hartaanval





Wie elke dag minstens drie kopjes thee drinkt, heeft 20 procent minder kans op een hartaanval. Dat komt omdat thee flavonolen bevat, die een beschermende werking hebben tegen een herseninfarct of hersenbloeding, zegt Peter Hollman van de afdeling Humane Voeding en onderzoeksinstituut RIKILT, onderdeel van de Wageningen Universiteit.
 
Het was al bekend dat theedrinken goed is voor hart en bloedvaten. Wetenschappers vermoedden dat dat te danken zou zijn aan het voorkomen van flavonoïden in thee, een stof die een sterk anti-oxiderende werking heeft. Maar niet duidelijk was welk stofje precies voor het gunstige effect van theedrinken zorgde.
 
Hollman analyseerde de gegevens van ruim 100.000 mensen in zes internationale studies. Hij concludeert dat flavonol voor het blijvend positieve effect op het voorkomen van een beroerte zorgt.

Flavonol komt overigens niet alleen in thee voor, de stof zit ook in onder meer rode wijn, chocola en diverse groenten. Nog niet bekend is hoeveel mensen daarvan zouden moeten consumeren voor eenzelfde gunstig effect als drie kopjes thee.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man leeft met 2000 muizen in huis

Man leeft met 2000 muizen in huis


http://img59.imageshack.us/img59/4264/muis.jpg



Een man in Groot-Brittannië leefde met 500 muizen in huis, nadat de dierenbescherming eerst 2.000 van deze dieren bij hem in beslag had genomen.

Kleintjes
Vorig jaar in november kwam een organisatie voor het welzijn van dieren de 2.000 muizen van de man uit Wales weghalen. Hij mocht er toen echter twee als huisdieren bijhouden, die plantten zich al snel voort tot een nest van 500 kleintjes. Die diertjes zijn nu in een asiel in Surrey geplaatst, de dertiger mag nooit meer muizen als huisdieren houden.

Overal
Buren zeggen dat het huis verschrikkelijk was. "Er liepen letterlijk duizenden muizen, ze waren overal: op het bed, de sofa, het toilet, de televisie en ze nestelden zich in het tapijt. "Waarom de dierenbescherming hem eerst nog die twee muizen liet houden is onbegrijpelijk, ze hadden er ten minste voor kunnen zorgen dat het twee dieren van hetzelfde geslacht waren, zodat ze zich niet meer konden voortplanten."

De dierenbescherming zoekt nu wanhopig naar nieuwe baasjes voor de muizen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer piloot zonder vliegbrevet: 67-jarige betrapt na noodlanding

Alweer piloot zonder vliegbrevet: 67-jarige betrapt na noodlanding




In Nederland hebben het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) gisteren een onderzoek ingesteld naar de noodlanding van een Lockheed T33 op het vliegveld Twente in Enschede. De Engelse piloot is aangehouden voor het vliegen zonder geldig brevet. Dat hebben beide diensten vanochtend gemeld.
 
Storing
De Lockheed T33, een oud militair lesvliegtuig, tegenwoordig in particulier eigendom, was onderweg van Denemarken naar Duitsland. Het vliegtuig moest uitwijken naar het -inmiddels gesloten- vliegveld Twente vanwege een technische storing en verslechterende weersomstandigheden in Duitsland.
 
De 67-jarige piloot en zijn Duitse leerling bleven ongedeerd.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staat eist fortuin van vader van 5 vermoorde kinderen


Staat eist fortuin van vader van 5 vermoorde kinderen

Moqadem moet 72.743 euro gerechtskosten betalen omdat ex-vrouw Lhermitte onvermogend is


http://img36.imageshack.us/img36/9913/bouchabmoqadem.jpg


Bouchaïb Moqadem, de vader van de vijf kinderen die door hun moeder Geneviève Lhermitte vermoord werden, heeft donderdag 72.743 euro gerechtskosten betekend gekregen. Dat bericht de krant Le Soir.

Lhermitte onvermogend
De staat richt zich in feite tot de (huwelijks)gemeenschap, die gevormd werd door Moqadem en Lhermitte, voor de gerechtskosten en boetes die het gevolg waren van het assisenproces. Lhermitte, die in 2007 haar vijf kinderen vermoordde in Nijvel, werd veroordeeld tot levenslang. Ze zit in de gevangenis en is onvermogend.

Moqadem en Lhermitte zijn niet langer getrouwd, vorige maand hertrouwde Moqadem.

'Gematigdheid'
De vader is niet van plan om het erbij te laten. Zijn advocaat zal een verzoek aan minister van Financiën Didier Reynders richten. Hij hoopt dat de "moraal en de administratieve regels weer met elkaar in overeenstemming komen" en dat de staat blijk zal geven van "gematigdheid, wegens het tragische karakter van de vijfvoudige moord"



» Reageer (0)
26-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Seniorennet doet het licht uit

Ook Seniorennet doet het licht uit


http://img215.imageshack.us/img215/1543/pascalvyncke.jpg



Voor EarthHour van WWF maakt www.SeniorenNet.be haar homepage zaterdag de ganse dag zwart. De website doet symbolisch het licht uit om mee de actie te steunen.

"Als dé website voor de 50-plusser willen we een voorbeeld stellen", legt Pascal Vyncke van SeniorenNet uit. "Energie zal de zwarte homepage waarschijnlijk niet besparen. Het gaat echter om een symbolische actie die de hele dag de tienduizenden 50-plus bezoekers niet zal ontgaan."

SeniorenNet steunt de actie van Earth Hour en roept haar bezoekers tevens op om mee te doen vanavond en ook zelf het licht uit te doen. "Het milieu en de natuur zijn té belangrijk om met te spelen. We willen samen mee een sterk signaal geven", aldus Vyncke.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer dan 320 gemeenten doen morgen het licht uit

Meer dan 320 gemeenten doen morgen het licht uit


http://img260.imageshack.us/img260/6141/lichtuit.jpg


Meer dan 320 gemeenten en 600 bedrijven hebben zich al geregistreerd op de site van Earth Hour, een initiatief van WWF. De natuurorganisatie roept iedereen op morgen van 20.30 uur tot 21.30 uur het licht te doven, als symbolische actie tegen de opwarming van de aarde.


Darth Fladder, de ambassadeur van Earth Hour in België, zal morgen  samen met Vlaams minister van Milieu Joke Schauvliege de lichten doven van het Atomium. Ook collega Hilde Crevits, minister van Mobiliteit, steunt het initiatief. Zij zal de verlichting van de snelwegen uitknippen. "Om veiligheidsredenen zullen de op- en afritten en de Ringwegen wel verlicht blijven", aldus de minister. In Wallonië werd besloten om de verlichting wel aan te steken, maar twee uur later dan normaal.






Het Brussels gewest dooft morgen alle lichten in de administratieve gebouwen en de kabinetten. De ambtenaren werden aangemoedigd om thuis hetzelfde te doen. Ook in onder meer de Basiliek van Koekelberg en de VRT-toren blijft het donker. In de Europese gebouwen gaat het licht uit om 20.30 uur. Nadien zal een maand lang intern campagne worden gevoerd om energie te besparen op kantoor.


Volgens WWF is Earth Hour dit jaar meer dan ooit nodig, na de grotendeels mislukte klimaattop in Kopenhagen. Acties als deze zijn volgens de organisatie onmisbaar om de regeringsleiders met meer ambitie te laten onderhandelen op de volgende klimaatconferentie in Cancun, eind 2010.

Elia, de beheerder van het elektriciteitsnet, laat intussen weten dat er storingen kunnen optreden als iedereen tegelijk het licht weer aansteekt




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pedofielen zijn binnenkort te ontmaskeren via hun typgedrag

Pedofielen zijn binnenkort te ontmaskeren via hun typgedrag





Pedofielen die het internet gebruiken om hun jonge prooien te zoeken, kunnen binnenkort worden opgespoord door hun toetsenbord. Wetenschappers zijn druk doende om bepaalde technologieën te ontwikkelen die de pedofiel kunnen ontmaskeren op de manier waarop hij zijn berichten intikt.


Onderzoekers aan de Universiteit van Newcastle hopen met hun nieuwe techniek leeftijd, geslacht en achtergrond te bepalen van de typist. Dat kan door binnen de tien toetsaanslagen snelheid en ritme te bepalen. Volgens de vorsers belooft de technologie 95 procent nauwkeurigheid.


Ook hopen ze zo volwassenen die zich voordoen als kinderen, met de hulp van hun software, te ontmaskeren. De nieuwe techniek belooft een fantastische tool in de strijd tegen pedofielen op het net. Ook kan zo voorkomen worden dat reeds veroordeelde zedendelinquenten opnieuw misdaden plegen via de computer.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop de vispedicure

"Stop de vispedicure"





De vispedicure, waarbij kleine visje dode huidcellen op je voeten wegknabbelen, komt steeds meer in opspraak.  In New York is de behandeling al verboden en ook in Nederland gaan stemmen op om de beautybehandeling te verbieden. De diertjes zouden er teveel stress bij voelen.


De Dr. Fish methode is een nieuwe trend waarbij je de voeten onderdompelt in een bak water met honderden visjes. Zodra ze jouw tere voetjes in de gaten krijgen, gaan ze aan de slag. Elk droog stukje huid of eelt wordt door hen vakkundig opgeknabbeld en opgegeten. Zelfs droge huid die voor het menselijke oog nog niet zichtbaar is, wordt weggevreten. Dierenrechtenorganisaties willen de vispedicure liever kwijt. De diertjes zouden er volgens hen veel stress en ongemakken aan overhouden.


Deze methode, waarbij honderden vissen aan je voeten sabbelen, komt oorspronkelijk uit Turkije. In gebieden aan de Dode Zee maakt men er al jarenlang gebruik van. Onder meer om psoriasis, een chronische huidziekte gekenmerkt door rode vlekken, te behandelen. Recent is het een rage geworden in Europa, Amerika en Japan. De vraag is enorm.






De vissen zitten in een ton gevuld met water op hoge temperatuur. In dat warme water krijgt de Gara Rufa Obtusa, de karpersoort die de job uitoefent, geen ander voedsel. Bijgevolg stort de vis zich maar meteen op een alternatief, je onderdanen.


Het resultaat zou door geen menselijke pedicure te evenaren zijn. Al schijnt het knabbelen en sabbelen volgens 'voetgetuigen' vaak erg onaangenaam en irritant te zijn. Niet iedereen zit de behandeling uit.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kritiek op pretpark met 108 dwergen

Kritiek op pretpark met 108 dwergen


http://img340.imageshack.us/img340/1829/skingdom.jpg


De kritiek op een pretpark met dwergen in China zwelt aan. Tegenstanders vinden dat de dwergen vernederd en commercieel uitgebuit worden voor de ogen van nieuwsgierigen.

Het 'Little People's Kingdom' stelt 108 dwergen te werk. Ze komen uit alle hoeken van de Volksrepubliek en entertainen bezoekers in sprookjesachtige pakken. Het koninkrijk van de dwergen heeft niet alleen engeltjes in dienst maar ook een heuse koning met een leger. Er is ook een ziekenhuis en een ministerie van Buitenlandse Zaken. Allemaal leven ze samen in een groot dorp.

Het hoogtepunt in hun dagelijks bestaan is de opvoering van het 'Zwanenmeer' waarbij de kleine mannen en vrouwen in roze balletpakjes dansen als kleine zwanen voor de bezoekers. Toch is niet iedereen opgezet met de vertoningen van de dwergen. Belangengroepen van gehandicapten vinden het bestaan van het koninkrijk "vernederend en stigmatiserend". Dwergen die in het pretpark willen werken moeten aan twee eisen voldoen. Ze moeten kleiner zijn dan 1 meter 30 en zelfstandig zijn. De jongste werknemer is 18 en de oudste 48, schrijft Sky News.




» Reageer (0)
25-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Singles vormen risicogroep voor zelfdoding

Singles vormen risicogroep voor zelfdoding





Zeven op de tien mensen die in 2009 de Zelfmoordlijn belden, is ongehuwd, weduwe of weduwnaar of gescheiden. Meer dan vier op de tien telefonische oproepers woont alleen.


"Alleenstaanden vormen een risicogroep voor zelfdoding", zegt het Centrum ter Preventie van Zelfdoding (CPZ). "Met 10.363 oproepen stond de Zelfmoordlijn ook in 2009 roodgloeiend." Vooral de eenzaamheid bij alleenstaanden en het hoge aantal suïcidale personen zonder juiste begeleiding was vorig jaar frappant.


Bijna 40 procent van de alleenstaanden meldde eenzaamheid als probleem. Bij de alleenwonenden liep dit zelfs op tot de helft. Die eenzaamheid blijkt ook nefaster te zijn voor mannen dan voor vrouwen. Het huwelijk en het hebben van een partner zijn logischerwijs een goed middel tegen eenzaamheid. "Voor mannen blijkt het voordeel echter aanzienlijk groter", luidt het, "onder de gehuwde bellers tellen we opvallend meer vrouwen".


Verder zegt de Zelfmoordlijn dat het taboe rond mentale gezondheid en zelfdoding blijft bestaan. Net geen 23 procent van de bellers en ongeveer 30 procent van de chatters spreekt voor het eerst over zijn of haar zelfdodingsgedachten met de Zelfmoordlijn.


"Meer dan een derde van onze oproepers raadpleegt geen deskundige. Nochtans denkt bijna de helft van onze oproepers al langer dan een jaar aan zelfdoding en hebben velen al een poging achter de rug. Dit is verontrustend", aldus directrice Grieke Forceville.
Uit een onderzoek van jongerenonderzoeksbureau Trendwolves blijkt dat 70 procent van de jongeren die online met zelfdoding geconfronteerd worden, op het onderwerp ingaan; 80 procent probeert hulp te bieden. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg eet en drinkt vaker thuis door crisis

Belg eet en drinkt vaker thuis door crisis




Door de economische crisis eet en drinkt de Belg vaker thuis, al is het verschil klein. Zevenenzestig procent van de consumptiemomenten in 2009 vond thuis plaats, tegenover 65 procent in 2007. Dat blijkt uit een studie over het eetgedrag van de Belgen waarvan het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).


Onderzoeksbureau InSites bevroeg in 2009 elke dag online 17 Belgen tussen 15 en 65 jaar, of 6.264 respondenten in totaal. 33 procent van de consumptiemomenten vindt buitenshuis plaats. In de eerste plaats is dat op het werk of op school: 30 procent had de dag voordien iets op school of het werk gegeten of gedronken. In 2007 was dat nog 37 procent, een daling die volgens het VLAM waarschijnlijk grotendeels te wijten is aan de hogere werkloosheid en de stijging van het deeltijds werken en thuiswerken.


Van de warme maaltijden is 74 procent thuis bereid met de "vlees-groenten-aardappelen-combinatie" als populairste. Brood blijft het meest geconsumeerde product. Opvallend, 28 procent verklaarde de voorbije dag geen groenten of fruit gegeten te hebben.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevallen fietsster krijgt boete voor bloedvlek op wegdek

Gevallen fietsster krijgt boete voor bloedvlek op wegdek


http://img213.imageshack.us/img213/6863/boetevoorbloedvlek.jpg


Een vrouw uit Wieze smakte afgelopen zomer tijdens een fietstocht door Aalst tegen het asfalt. De Oost-Vlaamse stad heeft de arme dame van 70 nu een factuur gestuurd van 250 euro. Het brandweerkorps moest namelijk opgetrommeld worden om een bloedvlek van het wegdek te verwijderen.

Burgemeester Ilse Uyttersprot (CD&V) ontkent het verhaal niet. Volgens haar gaat het hier om een standaardprocedure. "Als er een ongeval gebeurt krijgt de stad Aalst de facturen voor het vervoer met de ziekenwagen, de opname in het ziekenhuis en sturen we de brandweer om de rijweg schoon te maken."

De brandweer was destijds twintig minuten in de weer om de bloedvlek op te kuisen en dat werd nu in rekening gebracht. (br.vandaag.be)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beha' lift je kont zonder operatie

'Beha' lift je kont zonder operatie





Een hangerige of platte kont kun je nu instant een lift geven met een kledingstuk dat hetzelfde doet voor je achterste als een push-up beha voor je borsten.

Jennifer Lopez
Je draagt de Biniki onder je broek, dit geeft een stevigere look aan je kont, zodat je de rondingen van celebs als Jennifer Lopez en Beyoncé kan evenaren. Het kledingstuk bestaat uit een gordel rond de taille met aanpasbare bandjes die onder de kont zitten om deze te liften. Er is zelfs een mannelijke versie van, de Maniki, die hij zelfs kan dragen onder een zwembroek. Ook ontwikkelde de ontvindster Karin Hart de 'Throng', een Biniki dat je als string kan dragen zonder het oncomfortabele touwtje.

Plakband
De Amerikaanse psychologe Karin Hart vond het kledingstuk uit nadat ze afviel en zo de ronde vorm van haar kont verloor. Ze ontdekte als snel dat er geen product bestaat dat kleine of platte konten lift. Hart: "Toen ik ben afgevallen, ging ik op zoek naar iets dat mijn kont kon liften. Omdat ik niets vond, besloot ik zelf iets te maken. Ik gebruikte plakband en bracht deze op verschillende gebieden aan, zo wist ik wat het beste werkte. Omdat ik zo tevreden was over het resultaat, maakt ik een paar exemplaren zodat ik ze altijd kon dragen.

Beha voor kont
"De meeste mensen zijn het ermee eens dat borsten en konten het meeest sexy zijn als ze hoog zitten, daarom dragen miljoenen vrouwen een beha. De Biniki boost kleinere, plattere konten, het geeft vrouwen meer zelfvertrouwen over hoe hun achterkant", aldus Hart. Momenteel is ze nog op zoek naar een Europese distributeur voor haar producten, je kan de Biniki al wel op haar website bestellen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe mensensoort ontdekt in Rusland

Nieuwe mensensoort ontdekt in Rusland





Een nieuwe mensensoort is ontdekt in Rusland, dankzij dna-tests op een vingerbeentje dat was opgegraven in Siberië. De persoon, die naar schatting 30.000 jaar geleden heeft geleefd, behoorde niet tot de soort Homo sapiens, de enige mensensoort vandaag, maar was ook geen Neanderthaler, een mensensoort die 35.000 jaar geleden uitstierf.
 
Het Max Planck Instituut voor Evolutionaire Antropologie in Leipzig deed de ontdekking, waarover wordt bericht in het wetenschappelijk blad Nature. De vondst suggereert dat er nog een andere emigratie was van hominide voorouders uit Afrika, waar alle Homo soorten hun voorouderlijke roots liggen. Tot nog toe was gedacht dat enkel de Homo sapiens, Neanderthalers en Homo erectus is staat was tot deze verre verhuis.
 
Het beentje, dat in 2008 werd gevonden in een grot in het Altajgebergte in het zuiden van Siberië, bevatte nog voldoende mitochondriaal dna om geanalyseerd te worden door het team aangevoerd door Johannes Krause en Svante Paabo.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fats Domino - There Goes My Heart Again

Fats Domino - There Goes My Heart Again

Klik op de foto om hem te beluisteren






Fats Domino, geboren als Antoine Dominique Domino, (New Orleans, 26 februari 1928) is een rhythm and blueszanger-pianist. In de jaren 50 en 60 was hij de best verkopende Afro-Amerikaanse muzikant. Voor Domino's bijdragen aan de rock-'n-roll is hij in 1986 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Ook staat hij in de The Louisiana Music  en Songwriters Hall Of Fame. Domino staat op #25 in de Rolling Stone-lijst 100 Greatest Artists of All Time.

Zijn carrière begon in 1949 met "The Fat Man", een van de eerste rock-'n-rollplaten  en de reden voor zijn wereldberoemde bijnaam. Dit nummer en de vele hits die daarna volgden schreef hij samen met Dave Bartholomew, een bandleider en producent van vele Rhythm-and-Bluesartiesten uit New Orleans. De nummers werden tijdens de vijftiger jaren allen opgenomen in de studio van Cossimo Matassa in New Orleans en uitgebracht op het Imperial Label. The Fat Man werd met meer dan een miljoen verkochte exemplaren een grote hit. Dave Bartholomew is ook de schrijver van de wereldhits " I hear you Knockin'" en " One Night".

Na een aantal kleine hits brak Domino in 1955 definitief door bij het grote publiek met "Ain't That a Shame", dat in de Verenigde Staten de top-tien haalde. Vervolgens maakte Domino 35 nummers die de Nederlandse Top 40 haalden, waaronder "Whole Lotta Loving", "Blue Monday" en "Blueberry Hill". Ook speelde Domino in de films Shake, Rattle & Rock! en The Girl Can't Help It. Gedurende de zeventiger jaren was Domino nog steeds actief, maar niet zo succesvol als in de vijftiger en zestiger jaren. In 1980 trad hij voor het eerst op bij het North Sea Jazz Festival.

Nadat in 2005  de orkaan Katrina over zijn geboorteplaats was getrokken, werd Fats Domino korte tijd vermist, totdat zijn dochter hem herkende op foto's van geëvacueerden. Door deze natuurramp mist hij nu wel 12 van zijn 22 gouden platen, maar hij is erg gelukkig met het feit dat hij de foto nog heeft waar hij samen met Elvis Presley op staat afgebeeld.

Zijn laatste optreden vond plaats op 19 mei 2006 bij Tipitinas, de bekende jazz- en bluesclub in New Orleans. Dit optreden is opgenomen op de recent verschenen documentaire "Walking Back to New Orleans". Fats is inmiddels (2010) 81 jaar oud en in goede gezondheid.

"Golden Record Awards" meer dan 1.000.000 exemplaren verkocht:




» Reageer (0)
24-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mestkever is sterkste insect ter wereld

Mestkever is sterkste insect ter wereld



Zes dubbeldeksbussen uit Londen kan het beest tillen. Of toch het equivalent daarvan voor de 'Onthophagus taurus'. Dat is de mestkever die werd uitgeroepen tot het sterktste insect ter wereld.

De kever kan 1.141 keer zijn eigen gewicht trekken, volgens een onderzoek van de Queen Mary University of London, dat in het wetenschappelijke tijdschrift 'Proceedings of the Royal Society B' werd gepubliceerd. Dat zou voor een gemiddelde sterveling van 70 kilo (droog aan de haak) overeenkomen met een Londense volgeladen dubbeldekkerbus of zes. Toch maar niet, zouden wij zeggen.

Mijt nog sterker
Het onderzoek bracht ook aan het licht dat de mijt eigenlijk nog een zwaarder gewicht kan trekken dan de kever, maar mijten behoren, zoals u ongetwijfeld weet, tot de spinachtigen en niet tot de insecten. Vandaar dat ze geen concurrentie zijn voor de macho mestkever, die zijn onvoorstelbare krachten vooral nodig heeft bij gevechten om vrouwtjes.

Die vrouwtjes graven tunnels waarin de paring kan plaatsvinden. Als een mannetje op zo'n tunnel botst die al bezet is door een rivaal, dan is het oorlog en worden de hoorntjes gekruist met de bedoeling elkaar weg te duwen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudere vrouwen moeten elke dag uur sporten om slank te blijven

Oudere vrouwen moeten elke dag uur sporten om slank te blijven





Vrouwen van middelbare leeftijd moeten minstens éé uur per dag gematigd sporten als ze de extra kilo's willen vermijden die met het verouderen gepaard gaan, dat blijkt uit recent onderzoek. Velen hebben echter geen tijd om dit in hun drukke schema te passen.


Professor Mary Tillema zegt echter dat elke dag een uur sporten niet makkelijk zal zijn voor veel vrouwen. "Het is veel om te vragen van de mensen. Als ik niet oplet met wat ik eet, zelf al sport ik consequent, dan kom ik bij." "In de realistische wereld van een werkende moeder met een gezin is het erg moeilijk om dit uurtje sport in te plannen", aldus professor Eva Lazarra. "Het is belangrijk bij de bestrijding van obesitas dat we beginnen te kijken naar preventie en dat dit een deel wordt van het dagelijkse leven, maar het moet wel doenbaar blijven. "


President Barack Obama en first lady Michelle Obama gingen al de strijd aan met obesitas bij kinderen. "Het is nodig dat dezelfde maatregelen genomen worden bij volwassenen om de gezondheidsconsequenties van obesitas te vermijden." Experts zeggen dat het politieke veranderingen zal vragen om de Amerikanen te helpen meer te sporten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HIV-moeder weigert hulp en laat baby sterven van honger

HIV-moeder weigert hulp en laat baby sterven van honger



Negen dokters, sociale assistenten en verzorgers stonden in voor de baby en toch is het gestorven omdat zijn moeder niet in staat was om voor hem te zorgen. In de zes maanden voor zijn dood kreeg de baby nog vijftien keer bezoek van de professionele hulpverleners en toch kon het drama plaats vinden.


Hoewel ze verschillende keren hun bezorgheid geuit hebben, nam niemand initiatief om de baby te redden. Zijn HIV-positieve moeder stuurde de hulpverleners ook vaak wandelen. Uit een vertrouwelijk rapport dat de krant Daily Mail kon inkijken, blijkt dat de baby dood aangetroffen werd tussen rottend voedsel na een noodoproep van zijn moeder.


Uit de autopsie bleek dat zijn maagje leeg was en dat de baby al dagen niet meer gegeten had. Volgens de lijkschouwer kwam de baby om van de honger en was het kind duidelijk ondervoed. De politie startte een onderzoek en pakte de moeder op beschuldiging van kinderverwaarlozing op. Ze had professionele hulp geweigerd omdat ze bang was dat iemand er zou achterkomen dat ze de hulp nodig had omdat ze besmet was met het aidsvirus. De immigrant had schrik, ze wilde niet dat haar gemeenschap haar zou verstoten. Hoewel de professionele hulpverleners twijfelden aan haar oudercapaciteiten mocht ze haar baby en haar vier jaar oude dochter houden. Twee dagen na de dood van de baby werd de vrouw overgebracht naar een ziekenhuis in West-Londen waar ze overleed aan een hersenaandoening, een gevolg van haar HIV-besmetting.


De vrouw kwam een paar jaar terug naar Londen met haar familie. Het was hulpverleners meteen opgevallen dat ze eigenlijk niet in staat was om voor haar dochter te zorgen en ze plaatsen het meisje op een lijst van risicogevallen. Later werd de naam van de kleuter op de lijst geschrapt en verhuisde ze samen met haar zwangere moeder naar Birmingham waar de vrouw beviel van haar zoontje. Na de bevalling beweerde ze dat ze mishandeld werd door de vader van de baby en ze verhuisde naar Londen waar een aantal zorgverleners haar kwamen bezoeken. Ondanks dat alles erop wees dat de vrouw steeds minder in staat was om voor haar kinderen te zorgen, werd er niets ondernomen.


Een week na het laatste bezoek van een professional werd de baby dood aangetroffen op de flat van zijn moeder in St. John's Wood. "We hoorden de baby en het oudere kind altijd huilen", zegt een buur. "Op 8 maart hoorde mijn zoon plots een luide schreeuw." Volgens een bron met kennis van zaken is het ongeoorloofd dat een baby zo kan sterven. "Minstens twee instanties waren verantwoordelijk voor het welzijn van de baby. Het is dan ook onaanvaardbaar dat vandaag in Groot-Brittannië een kind dat onder toezicht staat van verschillende instanties toch nog sterven kan van honger!"




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterke koffie is beter voor de maag

Sterke koffie is beter voor de maag





Drink je koffie, neem je maar beter het straffe en sterke spul. Nieuw onderzoek bewijst dat de sterke variant beter is voor de maag dan milde koffie.

Zuren
1 op 5 maaglijders door het koffiedrinken, dient zich te onthouden van het bakje troost. De studie door Oostenrijkse wetenschappers kan een heleboel mensen helpen die last hebben van koffiegevoeligheid. De resultaten suggereren immers dat donker gebrande koffie minder zuur produceert in de maag dan andere varianten.

Roosterproces
Volgens het rapport zijn er drie componenten die koffiedrinkers een zure maag bezorgen: cafeïne, catechols en N-alkanoly-5-hydroxytryptamides. Onverwacht botsten ze op 1 koffie-ingrediënt, N-methylpyridium (NMP), dat de maagcellen aanzet tot een stopzetting van het aantal zuren. Deze NMP werd niet gevonden in ruwe koffiebonen, maar komt vrij door het roosterproces.

Nieuwe koffie
Intussen testen de vorsers verschillende soorten bonen en roostermethodes. Zo hopen ze later een nieuw maagvriendelijk koffiebrouwsel op de markt te kunnen brengen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Operatie onderkaak maakt even jong als facelift

Operatie onderkaak maakt even jong als facelift





Het vraagt meer dan enkel operatie die de huid strakker maken om de tekeningen van veroudering tegen te gaan. Onderzoekers ontdekten dat gezichtsveroudering ook belangrijke veranderingen aan de beenderstructuur inhouden.

Onderkaak
De artsen bestudeerden 120 gezichtscans. Ze verdeelden de deelnemers in drie leeftijdscategorieën: van 20 tot 36, van 41 tot 64 en 65 en ouder. Daaruit bleek dat de hoek van de kaak afneemt met de jaren, dit zorgt voor een minder gedefinieerde onderkaak. Ook neemt de lengte van de kaaklijn af waardoor je kin minder uitgesproken wordt. Als laatste krijgt je gezicht een meer ovale vorm. Dit proces begint ongeveer vanaf je veertigste.

Twee procedures
De toekomst van cosmetische procedures zal dus eerst bestaan in het aanbrengen van kin en wangimplantaten bij vrouwen om zo de structuur van vroeger terug te reconstrueren. Dan pas komt het strak trekken van de gezichtshuid. De kaak bepaalt namelijk het uitzicht van het onderste van je gezicht, het verandert je schoonheid. Dit onderdeel zorgt ook voor de ondersteuning van de huid aan de kaak en de nek, als de lengte ervan afneemt, gaat je huid hier meer gaat hangen.  

Invloed uiterlijk
"Artsen kregen lang te horen dat gezichtsveroudering veroorzaakt wordt door het zakken van het zachte weefsel en door verlies aan elasticiteit van de huid. Hoewel we altijd al wisten dat de beenderstructuur verandert met de jaren, beseften we de invloed hiervan niet op het uiterlijk", aldus de onderzoekers.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje zonder benen is nu levensechte Assepoester

Meisje zonder benen is nu levensechte Assepoester





Olivia Story, een zesjarig meisje uit het Engelse Reading, gaat momenteel door het leven als een echte Assepoester. Ze is de eerste persoon over het kanaal die speciaal gemaakte beenprotheses heeft. Op haar tweede werd Olivia geveld door de dodelijke ziekte meningokokken meningitis, waardoor ze haar twee ledematen onder de knie en een arm verloor.





Olivia besefte al snel dat ze voor altijd anders zou zijn dan haar klasgenootjes, van een feestje waarin ze uit de bol kon gaan met haar vriendinnen in roze dansschoentjes kon ze alleen maar dromen. Maar na uren werk aan haar beenprotheses met aangepaste voeten zorgt de medische wereld voor soelaas, zodat Olivia naar de feestjes als een levensechte Assepoester kan.



http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/1/13/5/media_xl_3630635.jpg?20100324113809




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanda Jackson - Let's Have A Party

Wanda Jackson - Let's Have A Party

Klik op de foto om haar te beluisteren






Wanda Jackson (Wanda Jean Jackson), (Maud, Oklahoma, 20 oktober 1937), wordt soms de eerste vrouwelijke rock-'n-rollzangeres genoemd. Ze begon bij Decca  in 1954. Jackson tekende een contract bij Capitol in 1956. In 1960 kreeg ze succes in de pop chart toen Capitol haar opname uit 1958 "Let's Have a Party" uitgaf. Ze schakelde over naar countrymuziek  in de zestigerjaren en scoorde hier en daar een paar hits. Ze noemden haar vaak de "Queen of Rockabilly".

Jackson zat nog steeds op de 'High School' toen countryzanger Hank Thompson haar hoorde zingen in een programma op de radio in Oklahoma City en hij vroeg haar of ze wat opnamen wilde maken met zijn band. Ze ontmoette Elvis Presley, die haar aanmoedigde het genre van de gospel - waarmee ze sinds haar jeugd optrad - te verlaten en rock-'n-roll te proberen. Ze ontwikkelde haar eigen distinctieve geluid en trad op in een variëteit van genres, van volkse traditionele liedjes tot country en luidstemmige suggestieve ballads.

In 1995 maakte Wanda Jackson min of meer haar rentree in de rock-’n'-rollscène door haar medewerking aan het het album "Rockabilly Filly" van Rosie Flores. In 2003 verscheen haar eerste studioalbum in jaren "Heart Trouble" waarop zij wordt begeleid door artiesten zoals Elvis Costello, Lee Rocker (Stray Cats) en The Cramps. Drie jaar later volgde de CD "I Remember Elvis" waarop Wanda terugblikt op haar samenwerking en vriendschap met The King.

Op 16 augustus 2007 nam Wanda deel aan een concert in Europa, als gast ster van de Nederlandse rock-'n-roll-sterren, René Shuman en Angel-Eye. In 2009 verzorgt Wanda Jackson een gastoptreden op de CD-single "Whiskey Song" van Nederlandse rock-'n-roll-zanger William Smulders. Het betreft hier duetversies van Let's Have A Party en Funnel Of Love.

In april 2009 zal Wanda Jackson worden opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.




» Reageer (0)
23-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna helft Belgen heeft het moeilijk om rond te komen

Bijna helft Belgen heeft het moeilijk om rond te komen



Maar liefst 44 procent van de Belgen had in 2008 moeite om rond te komen. Dat is tien procent meer dan het jaar ervoor.


In 2008 had 44 procent van de Belgen moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat meldt de FOD Economie op basis van een Europese enquête. In 2007 bedroeg dat aantal nog 34 procent. Maar liefst 21 procent van de ondervraagden geeft aan 'moeilijk' of 'zeer moeilijk' rond te komen, 23 procent komt 'eerder moeilijk' rond.
 

Ongeveer 1 op 7 Belgen loopt een verhoogd risico op armoede. Dat wil zeggen dat er in het gezin per hoofd niet meer dan 899 euro per maand beschikbaar is. Vooral 65-plussers (21,3 procent) en alleenstaande ouders (39,5 procent) hebben een opvallend hoger risico om in de armoede te verzeilen.

Verder blijkt dat werk een belangrijke buffer is tegen armoede. Het armoederisico van werklozen is zeven keer hoger dan dat van de werkenden. Ook het onderwijsniveau beïnvloedt het armoederisico. Bij personen zonder diploma of met een diploma lager onderwijs ligt het risico twee keer hoger dan bij personen met een diploma secundair onderwijs en bijna drie keer hoger dan bij personen met een diploma hoger onderwijs.
 

Voor 24,1 procent van de mensen die boven de armoedegrens leven is het onmogelijk om één keer per maand vrienden te ontvangen. In dezelfde groep is het voor 39,5 procent niet mogelijk om een onverwachte uitgave van 800 euro binnen de week op te vangen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zet je bioklok nu al op het zomeruur

Zet je bioklok nu al op het zomeruur





Dit weekend wordt er weer eens met de tijd geknoeid. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag wordt de klok een uurtje vooruit gezet. En dat heeft gevolgen voor onze biologische klok: een uurtje minder slaap kan dagen voelbaar zijn.

Nadelen
Volgens artsen is het winteruur het meest natuurlijke voor ons lichaam. Anders is het met de zomertijd. De Belgische Vereniging tegen de Zomertijd (BVZT) is al jaren tegen de ingreep en zwaait met wetenschappelijke publicaties die de gevolgen aanhalen: slaperigheid, stress, overconsumptie van slaap- en kalmeringsmiddelen en meer ongevallen. De zomertijd zou volgens hen ook een oorzaak zijn van een verhoogde luchtverontreiniging .

7 dagen last
Wat er ook van is, een uur vooruit zetten, betekent een uur eerder opstaan. Volgens berekeningen zouden we 15 tot 20 % minder slaap hebben. Dat kan het slaapritme van heel wat mensen verstoren. Vooral nachtmensen die doorgaans laat gaan slapen en 's morgens ook laat opstaan, zouden hinder kunnen ondervinden. Ook ouderen, kinderen en zieken ijlen enkele dagen na bij de verschoven tijd. Een aanpassing vraagt aan het lichaam één tot zeven dagen tijd. 

Tips
Hoe kan je het lichaam voorbereiden op een uurtje minder slaap?

-Ga op vaste tijdstippen slapen.  Zorg dat je voldoende nachtrust kent en op vrijdag,zaterdag en zondag trek je zelfs een half uurtje eerder naar bed.

-Doe geen middagdutje op de dag dat de klok wordt bijgesteld. Ga liever 's avonds tijdig naar bed.

-Neem geen slaappilen en tracht koffie, alcoholische dranken of andere slaapverstoorders, zoveel mogelijk te vermijden.

-Is het buiten nog erg licht en raken je kinderen niet in bed, verduister dan hun kamer. Zorg dat ze op hun gewone tijdstip in bed geraken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis nachttelefoon voor Brusselse eenzamen

Gratis nachttelefoon voor Brusselse eenzamen



De Stad Brussel lanceert in september een groen nachtnummer waarop inwoners kleine conflicten, zoals nachtlawaai of burenruzies, kunnen melden. Maar ook eenzame mensen mogen ernaar bellen. Dat meldt de krant La Dernière Heure. Tegelijk zouden zo'n vijftien ordebewakers op het terrein gestuurd worden tussen 18u30 en 2u00.

Volgens burgemeester Freddy Thielemans (PS), zal iedereen die "het slachtoffer is van nachtelijk geweld of geluidsoverlast" het nummer gratis kunnen bereiken tot 2u 's ochtends. Na een oproep is het de bedoeling dat een ordebewaarder langskomt om de situatie onder controle te brengen. Bij ernstige problemen zou de politie ingeschakeld worden.
 
Het call-center zal ook oproepen ontvangen van eenzame personen. Ook bij hen zal iemand ter plekke gaan, zonder tot in de huiskamers binnen te treden. De orde-agent zal de persoon doorverbinden naar de juiste organisaties.
 
Het initiatief is momenteel beperkt tot de wijk Papenvest in het centrum van Brussel. Als het systeem een succesverhaal mocht blijken, kan het nog uitgebreid worden, aldus La Dernière Heure. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man laat 12-jarig meisje met 100 mannen slapen, haar moeder strijkt meeste geld op

Man laat 12-jarig meisje met 100 mannen slapen, haar moeder strijkt meeste geld op


http://img155.imageshack.us/img155/6501/baardiris.jpg


Op het Australische eiland Tasmanië is een gruwelijk verhaal van kinderprostitutie aan het licht gekomen. Een man liet een 12-jarig meisje in een jaar tijd met 100 mannen slapen. Haar moeder, met wie de man bevriend is, streek het grootste deel van de winst op. Tot overmaat van ramp liep het arme meisje een SOA (seksueel overdraagbare aandoening) op. De man pleitte schuldig op zijn proces in Hobart.


De 51-jarige man fungeerde vorig jaar als pooier van de twaalfjarige dochter van een vriendin en liet haar met meer dan 100 mannen seks hebben in Glenorchy. De fikse winsten verdeelden ze op een heel rare manier. De pooier kreeg een kleiner stuk dan de moeder van de gedwongen kinderprostituee, die zelf de kruimels kreeg. Het grootste deel van het geld ging uiteindelijk naar drugs.


De pooier liet een seksadvertentie plaatsen waarin hij de zogezegd 18-jarige 'Angela' aanprees. De moeder boekte een hotelkamer voor twee nachten. De pooier rekende 100 Australische dollar (zo'n 67 euro) aan voor een halfuur seks met het in werkelijkheid 12-jarige meisje. Een klant die geen condoom wilde gebruiken, moest de helft extra betalen. Zo kreeg het meisje wratten op haar geslachtsorganen en werd ze besmet met chlamydia. De pooier beweert dat hij zo 2.000 dollar achterover drukte in die eerste fase. Vervolgens begon de man een eigen seksbedrijfje vanuit zijn huis, waar het meisje van donderdag tot zondag moest 'werken' en gedwongen seks had met meer dan honderd klanten.


In november kon de politie de man klissen en nu kwam zijn proces voor. Zijn advocaat pleitte dat de man nu begrepen heeft dat hij een misdaad heeft begaan en dat hij zijn lesje wel geleerd heeft. Rechter Peter Evans velt donderdag zijn vonnis. Het meisje zit in een pleeggezin, terwijl ook haar moeder een celstraf boven het hoofd hangt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dokters roepen chocolade tot gezondheidsvoeding uit

Dokters roepen chocolade tot gezondheidsvoeding uit


http://img443.imageshack.us/img443/8579/chocolade.jpg



Chocolade onderdrukt een hardnekkige hoest, dat is het nieuwste bewijs dat deze lekkernij goed is voor je gezondheid. Daarom zeggen wetenschappers nu dat cacao 'superfood' voor je lichaam kan zijn. 


Uit recent Brits onderzoek blijkt dat chocolade eten een hardnekkige hoest verzacht. Ooit werd het als een gezondheidszonde gezien, maar het bewijs groeit dat dit snoepgoed goed is voor lichaam je. Het bevat veel antioxidanten, deze schakelen vrije radicalen, stoffen verantwoordelijk voor het verouderingsproces, uit. Antioxidanten beschermen ook je huid tegen schade van de zon en geven een boost aan je cardiovasculaire gezondheid. Een ander weldoende ingrediënt is theobromine, wat goed is voor je zenuwsysteem. Het bestanddeel fenylethylamine zorgt dan weer voor een goed humeur.


Chocolade is zo goed, dat sommige dokters het nu als vorm van behandeling aanraden. Professor K.K. Atsina gebruikt al jarenlang cacaopoeder als behandeling voor een hoge bloeddruk en diabetes. Een andere wetenschapper Kwaku Addai raadt twee tot vijf porties cacaopoeder als bescherming tegen malaria. Professor en Brits oogchirurg Dan Reinstein moedigt zijn patiënten aan zoveel mogelijk chocolade te eten een half uur voor de operatie. "Mensen die cacao eten voor een operatie zijn minder gespannen, alerter en werken beter mee dan degenen die kalmeermiddelen krijgen. Met een ontspannen, aandachtige patiënt kan ik een routineprocedure in minder dan drie minuten verrichten. Dezelfde ingreep kan veel langer duren als de persoon gespannen is."


De Italiaanse professor Donatella Lippi: "De afgelopen jaren beschouwen artsen flavonoïden, die je in hoge concentraties in cacao vindt, als een natuurlijk antidepressiva. Het kan ook gebruikt worden om stoffen in de hersenen als serotonine en dopamine in balans te brengen. Deze zijn belangrijk bij het controleren van je humeur en dwangneurosen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LaBelle - Lady Marmalade

LaBelle - Lady Marmalade

Klik op de foto om hun te beluisteren






LaBelle was de naam van het vocale trio bestaande uit de zangeressen Patti Labelle (pseudoniem van Patricia Holt), Nona Hendryx  en Sarah Dash, gedurende de periode 1970-1976. De groep was daarvoor actief als Patti LaBelle & the BlueBelles. Onder hun nieuwe manager Vicki Wickham wijzigden ze in 1970 hun naam in LaBelle en veranderden van stijl: in plaats van popdeuntjes kozen ze voor een mengeling van soul, funk, (proto-)disco en rock. Bij hun optredens gingen ze zich kleden in bizarre, extravagante kostuums met veel glitter en veren, die deden denken aan de glamrock.

Nona Hendryx ontpopte zich in de periode die volgde als een getalenteerde songschrijfster. De meeste nummers op de LP Pressure Cookin' uit 1973 waren van haar hand. In 1974 namen ze in New Orleans de LP Nightbirds op met de befaamde producent Allen Toussaint. De single Lady Marmalade met het Franse refrein "voulez-vous coucher avec moi ce soir?" ging naar de eerste plaats van onder andere de Amerikaanse hitparade, een succes dat ze later niet meer konden herhalen.

De volgende LP's, Phoenix (1975) en Chameleon (1976) waren commercieel niet erg succesvol. Op het einde van 1976 werd de groep ontbonden en begonnen de leden aan een solocarrière, die voor Patti LaBelle zelf en Nona Hendryx meer succesvol zou verlopen dan voor Sarah Dash.




» Reageer (0)
22-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heetste zomer ooit op komst

Heetste zomer ooit op komst



Na de extreem koude winter mogen we ons opmaken voor een extreem hete zomer. Het wordt zelfs de heetste zomer ooit, als we een klein weerkundig bedrijfje in Groot-Brittannië mogen geloven. En daar hebben we misschien wel reden toe, want ook de extreme vrieskou van de voorbije maanden hadden ze voorspeld.


Voor de Britten was de voorbije winter nog net iets historischer dan voor ons. Het land lag er sinds december bijna de hele tijd onder een dikke sneeuwlaag. Het leek wel of de Noordpool tot net boven het zeekanaal was afgedaald. Volgens een klein Brits weerkundig bedrijf zou de komende zomer op zijn beurt records breken. Zo zal de temperatuur het nationaal record van 38,5 graden Celsius overstijgen.


Maar heeft zo'n klein bedrijf dan wel enige autoriteit als hun voorspelling niet ondersteund wordt door het Met Office, de weerkundige dienst van Groot-Brittannië? De voorbije winter hebben ze de belangrijkste weersvoorspellers alvast op hun plaats gezet. Die hadden vorig jaar trouwens al een goede zomer voorspeld, terwijl de Britten extreem veel regen over zich heen kregen.



http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/10/6/8/media_l_3627908.jpg?20100322150626



De daaropvolgende winter zou dan weer "mild" worden, terwijl we intussen een historische vrieskperiode achter de rug hebben. 'Positive Weather Solutions', een bedrijf in Abergavenny (Wales) met slechts vijf werknemers, had de ijskoude winter wel zien komen. Ook de regenval van vorige zomer hadden ze aangekondigd. Twee toevalstreffers of moeten we echt gaan geloven dat ze het weer beter kunnen voorspellen dan het Met Office?


Voor het eerst zullen hun voorspellingen de meeste mensen als muziek in de oren klinken. De zomer van 2010 zou de heetste uit onze geschiedenis worden. Zelfs de hete zomer van 1976 zou dit jaar sneuvelen. Het zal gedurende juni, juli en augustus warmer zijn dan gewoonlijk en begin augustus mogen we ons aan een heuse hittegolf verwachten.

"Een extreem hete zomer ligt al enkele jaren op tafel, maar het Met Office gokte op vorige zomer", zegt Jonathan Powell, de oudste weerkundige in dienst van 'Positive Weather Solutions'. "Maar nu is het echt tijd om de barbecue boven te halen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje (9) elke dag naar de les via eeuwenoude death ride

Meisje (9) elke dag naar de les via eeuwenoude 'death ride'


Foto Christoph Otto

Daisy Mona (9) neemt haar vijfjarig broertje mee in een juten zak voor een 'death ride' 400m boven de rivier.


Dat er in de Zuid-Amerikaanse jungle nog primitieve toestanden bestaan, wisten we al. Het verhaal van de negenjarige Colombiaanse Daisy Mora en haar broertje van vijf tart echt de verbeelding. Het meisje moet elke dag via een kabel 400 meter boven de wilde Rio Negro naar de andere oever om op school te geraken. Op haar 'death ride' neemt ze met 65 km per uur haar 5-jarige broertje Jamid mee in een juten zak.

De kabelbaan in twee richtingen (voor de terugweg) hangt al eeuwen boven de Rio Negro. De Duitse ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt was de eerste westerling die het systeem met eigen ogen mocht aanschouwen. Toen waren de kabels van hennep, maar met de komst van de houthakkers werden die vervangen door stalen exemplaren.


Er wonen maar elf families samen met de Mora's aan die kant van de rivier. Er zijn zelfs geen paden in dit dichtbeboste Cordillera-gebied, zodat dit de enige manier is en blijft om Daisy's kant van de vallei te verbinden met de buitenwereld. Ook voedsel en zelfs vee moeten via de 'death ride' naar de andere oever. Omdat Jamid nog te jong is om zelf veilig de 'death ride' aan te vatten, steekt zijn grote zus hem in een juten zak. Met een houten vork kan ze min of meer remmen.
  



Foto Christoph Otto



Enkele jaren geleden werd al een documentaire uitgezonden over het fenomeen, maar nu heeft de Duitse fotograaf en schrijver Christoph Otto (43) er een prachtige fotoreportage over online gezet. De man nam de andere kabel die weer naar boven gaat om deze prachtige beelden aan de wereld te tonen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppel koopt huis voor buurman

Koppel koopt huis voor buurman





Een koppel met een gouden hart heeft het huis van de buurman gekocht. Het huis stond de koop omdat de eigenaar van het huis zijn belastingen niet meer betaalde. "We wilden hem helpen want hij wou graag in zijn huis blijven wonen", klinkt het.

Debbie en Clint Harrell betaalden 3.160 euro aan de belastingsdienst van Marion. Het bod was voldoende om Mark Reeves te helpen. Het was de eigenaar van het huis die niet langer meer eigendomsbelastingen betaalde waardoor Reeves in de problemen kwam, schrijft de krant The Indianapolis Star. De Harrells beslisten om Reeves te helpen ook al hebben ze geen cent te veel. Clint Harrell verloor nog maar net zijn job en zijn vrouw Debbie die gehandicapt is, leeft van een uitkering.

Toen het hulpvaardige stel, Reeves het goede nieuws bracht, brak de man in tranen uit. "Vrienden die ik al dertig jaar ken, wisten af van mijn probleem maar ze hebben me niet geholpen. Dat hebben mijn buren wel gedaan", benadrukt Reeves. "Ik vind het onwaarschijnlijk want ze hebben het ook niet breed." De Harrells beschouwen hun daad als een renteloze lening. "Ik ben blij dat Mark nu niet in zijn caravan hoeft te leven. Het huis is niet veel soeps maar voor hem is het een echte thuis", besluit Debbie Harrell.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sms'je na moord: Kom je mee mijn vriendje opeten?

Sms'je na moord: "Kom je mee mijn vriendje opeten?"


http://img690.imageshack.us/img690/9348/luguber.jpg


Straffe tragedie van de andere kant van de wereld. De 29-jarige Tarnie Melehan vermoordde haar vriend, David Vaughan (30), en nodigde vervolgens een andere man uit om het lijk mee te komen opeten. Bonus: het drama gebeurde op kerstdag.

De dolle Australische sms'te na het doodsteken van Vaughan naar een andere vriend dat ze het lijk zou oppeuzelen, omdat ze dacht dat het goed zou smaken. Ze had net haar partner met zestien messteken in de hals, zes in de borst en vier in zijn buik om het leven gebracht. Het koppel was amper drie maanden samen, die kerstdag in 2008.

Ontoerekeningsvatbaar
Melehan bekende de moord, maar pleit op haar proces onschuldig wegens ontoerekeningsvatbaarheid. De vrouw heeft een medisch verleden dat bol staat van de psychische problemen. In 2002 werd ze gediagnosticeerd met paranoïde schizofrenie.

Bizarre berichten
Een greep uit de bizarre sms'jes die ze verstuurde aan een man die ze naar eigen zeggen "miste":

"Mag ik deze kerel opeten?"
"Ik denk dat hij lekker smaakt... er is genoeg, als je zin hebt om mee te eten - geen grap, delicieus vlees..."
"Heb hulp nodig om het lijk weg te krijgen."

Mama vindt lijk
Even later belde ze haar moeder om haar te vragen: "Kan je naar mij thuis komen en hem meepakken voordat ik zijn keel oversnijd?" Melehans mama, Loretta Watts, trok inderdaad naar het huis van haar dochter en vond er het lijk van Vaughan op de grond van de douche in de badkamer. Het bloed gutste uit de nek van de onfortuinlijke man.

De verdediging pleit dus ontoerekeningsvatbaarheid. Het is nog wachten op de uitspraak van de rechter.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerry & The Pacemakers - You'll Never Walk Alone

Gerry & The Pacemakers - You'll Never Walk Alone

Klik op de foto om ze te beluisteren






Gerry & the Pacemakers is een groep uit de jaren 60 rond Gerry Marsden. In 1962 kregen Gerry and the Pacemakers een contract bij manager Brian Epstein als tweede groep naast de Beatles. Ze kregen hits als Ferry Cross the Mersey en Don't Let the Sun Catch You Crying. Een Rodgers & Hammerstein song, You'll Never Walk Alone, die indruk had gemaakt op Marsden, nadat hij de film Carousel had gezien in zijn jeugd, werd hun grootste hit. Dit lied is vele malen gecoverd en is al jaren het club lied van Liverpool, de titel van deze hit is ook verwerkt in het officiële embleem van Liverpool FC. Het Nederlandse FC Twente heeft deze versie van de destijds officiële Anfield stadionspeaker George Septhon uitgereikt gekregen op 22 april 1998 tijdens de afscheidswedstrijd van Stadion Het Diekman, de song wordt voor elke aftrap luidkeels meegezongen in het stadion.




» Reageer (0)
21-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een nimf liep door een bos

Werk van Otto Lingner ( 1856 – 1917 )

Hij was een van de jonge Duitse kunstenaars van de Münchense school



http://img10.imageshack.us/img10/4194/ottotheodoregustavlingn.jpg


een nimf liep door een bos
over een pad van prachtig mos
haar haren in de wind
O wat was ze welgezind
ze liep naar een beek
waar ze naar de vissen keek
ze begon te zingen over water
over licht en zon
over blad en boom
ze begon te dansen op haar lied
stoppen nee dat wou ze niet
toch stond ze stil
al was dat tegen haar wil
ze ging verder met haar tocht
waar ze naar meerdere avonturen zocht
lichte passen hadden haar stap
ze was niet traag maar ook niet rap
twee zwaarden op haar rug licht als een veer
voor vijanden, aanval en verweer
af en toe hoorde ze een haas of vos
snel trok ze dan haar zwaarden los
opgelucht was ze als ze wist
het was maar een dier
dan ging ze weer verder weg van hier
stak ze haar zwaarden weer in de scheden terug
en zo ging ze weg
weg van hier




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sieraden van 860.000 euro gestolen op kunstbeurs Maastricht

Sieraden van 860.000 euro gestolen op kunstbeurs Maastricht


Een beeld van de kunstbeurs Tefaf in Maastricht.


Onbekenden hebben vandaag op de kunstbeurs Tefaf in Maastricht twee sieraden gestolen ter waarde van in totaal 860.000 euro. Het gaat volgens een woordvoerster van de Tefaf om een ring en een hanger, die eigendom zijn van de Londense antiekhandelaar Hancocks. De sieraden werden ontvreemd in het laatste uur van de beurs. Van de daders ontbreekt elk spoor. Het is niet voor het eerst dat dieven toeslaan op de kunstbeurs. Twee jaar geleden werd tijdens de Tefaf een diamanten halsketting met een verkoopwaarde van 1,2 miljoen euro gestolen.
 
De Tefaf is inmiddels gesloten. In de elf dagen dat de internationale kunstbeurs de deuren geopend had, trok de beurs 72.863 bezoekers, aldus de woordvoerster. Dat zijn er ruim 4.000 meer dan vorig jaar. De woordvoerster toonde zich tevreden over het bezoekersaantal. "Het is een goede beurs geweest, er is goed gekocht", zegt ze.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pruimentaart met plattekaas

Pruimentaart met plattekaas


http://img294.imageshack.us/img294/5417/pruimentaart.jpg


Ingrediënten
Voor het deeg
1 pak petit-beurre-koekjes
100 g griessuiker
50 g boter

Voor de vulling
6 blauwe pruimen
250 g roomplattekaas
¼ l dikke verse room
4 geweekte gelatineblaadjes
2 eieren
100g fijne griessuiker
sap van 1 sinaasappel
1 eetlepel suiker
2 eetlepels pruimengelei om te bestrijken


Bereiding
Kneed de geplette koekjes met de suiker en de boter tot een glad deeg en verdeel dat over de bodem van een springvorm. Strijk glad en bak ongeveer 20 minuten in de op 180° C voorverhitte oven. Laat afkoelen. Klop de room stijf. Klop de eiwitten tot stevige sneeuw met 1 eetlepel suiker en laat opstijven in de koelkast. Snijd twee ontpitte pruimen in partjes en hak de rest fijn. Klop de eierdooiers op een laag pitje op met sinaasappelsap en suiker en los daarin de geweekte gelatine op. Spatel er de plattekaas, de opgeklopte room en de eiwitsneeuw door, samen met de gehakte pruimen. Schep over de deegbodem en strijk glad. Bestrijk bovenop met verwarmde pruimengelei en garneer met pruimenpartjes.


Pas de hoeveelheid suiker aan aan de pruimensoort of fruitsoort , want de ene is zoeter dan de andere.

Men kan ook andere fruitsoorten uitproberen, zoals ananas , bosbessen, frambozen enz





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dakloze gedood voor 15 euro in Brusselse Zuidstation

Dakloze gedood voor 15 euro in Brusselse Zuidstation




In het station Brussel-Zuid is vannacht een dakloze doodgeslagen door een andere dakloze voor 15 euro. De dader is gekend en wordt opgespoord. Dat meldt het parket van Brussel. Een derde dakloze, die de politie verwittigde, is opgepakt voor het niet verlenen van hulp aan een persoon in nood.

De 43-jarige dakloze Philippe zou doodgeslagen zijn omdat hij met geleend geld geen bier was gaan kopen. Hij zou de 15 euro van de dader voor zichzelf gehouden hebben. Een dakloze vrouw was getuige van de feiten die plaatsvonden in een dienstruimte onder het station. Zij verwittigde de politie. Ze werd doorverwezen naar het parket voor het niet verlenen van hulp aan een persoon in nood. Dankzij haar getuigenis is de dader wel gekend. Hij wordt verdacht van doodslag en wordt opgespoord.

Het slachtoffer was zo fel toegetakeld, dat de identificatie moeilijk verliep. Bovendien had de man geen papieren op zak.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder met achtling bijna op straat door wanbetaling huis

Moeder met achtling bijna op straat door wanbetaling huis


Nadya Sulema heeft een jonge achtling en zes andere kinderen.


Een Californische achtling dreigt ruim een jaar na zijn geboorte dakloos te worden. De moeder, Nadya Suleman, wordt volgens de Los Angeles Times mogelijk uit haar huis gezet. Haar vader blijft in gebreke met de afbetaling van het huis, zei schuldeiser Amer Haddadin aan de krant. Suleman woont in het huis met de achtling en de zes kinderen die ze eerder kreeg.

Haddadin kwam naar eigen zeggen met Sulemans vader een maandelijkse afbetaling van 4.000 dollar overeen voor het huis in La Habra, 30 kilometer ten zuidoosten van Los Angeles, dat 565.000 dollar (415.000 euro) kost. Begin deze maand moest een eindbedrag van 450.000 dollar betaald worden, maar dat geld heeft hij tot dusver niet ontvangen. "Ik was de redder van de kinderen. Maar wat de familie nu doet, is niet correct. Ik zal hen voor de rechtbank dagen", zei Haddadin aan televisiezender KABC.



http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/18/8/2/media_xl_3626567.jpg?20100321081455
         

Sulemans woordvoerder zei dat het een zaak tussen haar vader en Haddadin was. "Zij is enkel het slachtoffer."
         
Na een kunstmatige bevruchting bracht Suleman in januari acht kinderen met een keizersnede ter wereld. Drie kindermeisjes helpen haar dagelijks bij de verzorging van haar veertien kinderen.



http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/0/9/3/media_xl_3626568.jpg?20100321081654




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Spencer Davis Group - Keep on Running

The Spencer Davis Group - Keep on Running

Klik op de foto om hun te beluisteren





The Spencer Davis Group is een Britse band die hun grootste successen had in het midden van de jaren zestig van de 20e eeuw. De naamgever van de band is Spencer David Nelson Davis uit Wales.

Rond zijn 20e verjaardag vertrekt Davis vanuit Wales naar Birmingham dat een ware broedplaats is voor de popmuziek in de daaropvolgende jaren. In 1963 komen leden van de Excelsior Jazz Band en "Muff Woody Jazz Band", waarin de broertjes Winwood, bij elkaar en de Rhythm and Blues Quartet, later opgedoopt tot The Spencer Davis Group is gevormd:


    * Steve Winwood – zang, toetsen, gitaar;
    * Muff Winwood – zang, basgitaar;
    * Spencer Davis – zang, gitaar;
    * Pete York – slagwerk.


Ze worden het “huisorkest” van een plaatselijk rhythm-and-bluescafé en wisselen in mei 1964 de semi-beroepsstatus om naar volledig beroeps (Steve Winwood is dan 16 jaar!). Er volgen een aantal singles die nog geen succes hebben, maar met Keep on Running is het raak: nummer 1 in Engeland. Het is niet de laatste, er volgt een lijst van hits, niet alleen in Engeland, maar ook in de Verenigde Staten.

In 1967 valt deze samenstelling uit elkaar. Island Records zit namelijk achter de gebroeders Winwood aan. Steve Winwood gaat naar Traffic; Muff Winwood wordt producer bij het label. Dit blijkt de doodsteek voor de band; die pruttelt nog wat door, wordt opgeheven en weer opgestart en weer opgeheven etc.




» Reageer (0)
20-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat sexy is bij vrouwen, maar afstotelijk bij mannen

Wat sexy is bij vrouwen, maar afstotelijk bij mannen


http://img524.imageshack.us/img524/6340/mena.jpg


Sommige dingen zijn enkel sexy als een bepaald geslacht dit doet. Vrouwen en mannen zijn compleet anders: zij zijn sensueel en zacht en mannen eerder bruut. Daarom bestaan er tal van verleidingstrucs waar dames mee wegkomen, maar die heren niet eens moeten proberen.

1. Ruiken aan gedragen kledij
Vrouwen raken opgewonden door de geur van mannen. Hij mag ruiken aan onze t-shirts of kussensloop, maar onze gedragen slipjes zijn echter uit den boze. Dit geeft het idee dat je een pervert bent. 

2. Hijgen
Vrouwen die zwaar ademen tijdens het praten is sexy, zeker wanneer je iets in het oor van een man fluistert. Doet iemand van het mannelijke geslacht dit, dan maakt het van hem een mislukte crimineel die mysterieus wil klinken.

3. Sexy gebaren
Veel vrouwen houden er van het hoofd van hun partner gek te maken in publiek. Ze likken dan stiekem aan hun lippen of tonen sutbiel hun slipje wanneer ze een rok dragen. Een man die gelijkaardige dingen doet, mist zijn doel volledig.

4. Verzorging
Een verzorgde vrouw lichtjes ingesmeerd met bodylotion en volledig onthaard is sexy. Een man die hetzelfde doet lijkt te verwijfd en simpelweg bizar.

5. Elkaars kleren dragen
Bijna alle mannen zijn het ermee eens: een vrouw die 's ochtends in zijn hemd of boxershort rondloopt is opwindend. Vrouwen lopen echter zo snel mogelijk weg wanneer ze een man ziet in haar topje en string. Het is ook geen goed idee als heer je partner te verrassen door over je poedelnaakte lichaam enkel een lange mantel te dragen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Draagdoeken kunnen baby's verstikken:

Draagdoeken kunnen baby's verstikken


Ook Nicole
Kidman is fan van de draagdoek.


Britse ouders worden gewaarschuwd voor het gevaar van draagdoeken waarin baby's vervoerd worden. Onder meer celebrities hebben de draagdoek erg populair gemaakt, maar er zouden helaas al een aantal dodelijke gevallen te betreuren zijn.


De draagdoek zou de natuurlijke band met de moeder verstevigen. Met dat gevoelige argument worden ze vaak ook aan de vrouw gebracht. Maar de Amerikaanse autoriteiten zeggen dat er kans op verstikking bestaat. Meer nog, het zou ook de doodsoorzaak van veertien baby's zijn.

Als de neus en/of de mond van baby'tjes bedekt geraken, dan kunnen zij zich nog niet zelf bevrijden uit die benarde positie omdat hun nekspieren nog niet voldoende ontwikkeld zijn. Bovendien doet de kromme houding van de baby's de kin naar de borstkas buigen, wat ook de ademhaling kan bemoeilijken en daardoor de zuurstoftoevoer beperken.

Brad Pitt en Nicole Kidman
Onder meer Brad Pitt en Nicole Kidman zijn fans van de draagdoek, omdat die tegelijkertijd hun handen vrij en de baby dicht bij hen houdt. De lichaamswarmte en het kloppen van het ouderhart zouden de baby ook een gevoel van geborgenheid geven.

Maar nu loopt er in de VS een onderzoek naar de dood van veertien baby's, die vermoedelijk te maken heeft met de draagdoek. Twaalf van hen waren jonger dan vier maanden. De laatste drie gevallen dateren van 2009, terwijl de totaliteit over een periode van 20 jaar gaat. Een en ander heeft ervoor gezorgd dat de Amerikaanse overheid waarschuwt voor de gevaren van een draagdoek voor kindjes jonger dan 16 weken.

Dezelfde organisatie waarschuwde vorig jaar ook al voor het gevaar van sommige McLaren buggy's, nadat het plooimechanisme de vingertoppen van enkele kindjes had afgesneden. 'Better safe than sorry', luidt een Engels spreekwoord. Vrij vertaald: 'beter voorkomen dan genezen'.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.45 miljoen extra gevraagd voor opvang asielzoekers

45 miljoen extra gevraagd voor opvang asielzoekers

Nog meer...!!!


Staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard (PS)


Staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard (PS) vraagt 45 miljoen extra om de crisis in de asielopvang onder controle te krijgen, bericht De Morgen zaterdag. Het bedrag wekt volgens de krant beroering in de federale regering: 45 miljoen is gelijk aan de helft van de beschikbare ruimte voor bijkomend beleid.
 
"We hebben dat geld echt nodig om bijkomende opvangplaatsen te creëren, nieuw personeel aan te werven en de oplopende hotelkosten te dekken", zegt de woordvoerder van Courard in de krant. Door de plotse toevloed van Albanese asielzoekers uit Macedonië en Servië "rijzen de hotelkosten echt de pan uit".
Al maandenlang slapen er iedere nacht meer dan duizend asielzoekers in een hotel bij gebrek aan plaats in de reguliere opvangcentra. Voor meer dan 2.000 asielzoekers, onder wie 760 kinderen, was er sinds oktober zelfs geen slaapplaats meer op hotel, schrijft De Morgen.
 
Vorig jaar kregen Fedasil en de Regie der Gebouwen al 76 miljoen euro extra om 5.000 opvangplaatsen bij te bouwen, maar daarvan zijn er nog maar 1.300 effectief gerealiseerd.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spectaculaire lichtshow met dieren in Tokio

Spectaculaire lichtshow met dieren in Tokio

Klik op de foto om de clip te bekijken en geniet van de unieke beelden






In Japan weten ze wat spektakel is. Met de prachtig verlichte regenboogbrug als achtergrond, creëren kunstenaars in Tokio geweldige animaties met geprojecteerde dieren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Odaiba lichtshow ontelbare mensen kan entertainen.



http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/0/1/9/media_xl_3626169.jpg?20100320111916
Dolfijnen duiken plots uit het water op.


Zo krijgen de liefhebbers onder meer een erg grote haai te zien die de beroemde brug wel lijkt te gaan opeten. Ook tropische vissen, dolfijnen en walvissen worden opgevoerd. De dieren worden geprojecteerd op een waterscherm van 23 meter hoog en 60 meter breed.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een neushoorn, graag

"Een neushoorn, graag"



Hotelpersoneel krijgt het soms hard te verduren. Een neushoorn zoeken als verjaardagsgeschenk, een huwelijksaanzoek doen in de plaats van te zenuwachtige venten of hun broek uitlenen aan een gast: het kwam al voor. Dat blijkt uit een enquête van de Britse Premier Inn hotelketen, die 580 hotels heeft in het Verenigd Koninkrijk. The Sun kon de verbazingwekkende resultaten inkijken.

Dat van die neushoorn, stak er toch wel bovenuit. "Waar zou ik er een kunnen kopen voor de verjaardag van mijn vriend?" Een andere keer moest de man aan de receptie op zijn knieën om het huwelijksaanzoek van zijn klant uit te voeren. Het antwoord was 'ja'.

Een rijke hotelgast vroeg ooit aan het personeel om in zijn Ferrari plaats te nemen terwijl hij zelf in het etablissement ging tafelen. "Zodat mijn wagen niet gestolen wordt."

Een bizarre vrouw wou dan weer een gigantische rubberen eend voor haar bad en een man die letterlijk zijn broek scheurde, eiste prompt die van een werknemer van het hotel in bruikleen. Premier Inn liet weten dat alle verzoeken ingewilligd werden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oi Va Voi - Refugee

Oi Va Voi - Refugee

Klik op de foto om hun te beluisteren






Oi Va Voi is een band uit Londen met een Joodse oorsprong, opgericht in 2000. Hun muziek is een mengsel van klezmer, Oost-Europese muziek en dance. De naam van de groep is Jiddisch en betekent 'o, mijn god' (Engels: oh, dear god') [1]  .

De leden van de band hebben een zeer diverse achtergrond. Sophie Solomon speelt al van jongsafaan viool, maar had daar tijdens haar studie genoeg van en ging techno en drum and bass dj'en. Lemez Lovas, trompettist, dj'de jazz, latin en hiphop. Drummer Josh Breslaw was lid van zowel rock- als hiphopgroepen.

De muziek is echter meer dan alleen maar klezmer met een beat eronder. De bandleden zijn duidelijk diep geworteld zowel in enerzijds de Joodse en andere volksmuziektradities, vooral uit Oost-Europa en het Middellandse Zeegebied, als anderzijds in de dancescene. In hun teksten zijn authenticiteit en identiteit belangrijke thema's.



  http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/oi-va-voi-.jpg?t=1269026836



Voordat hun eerste album uitkwam, speelden ze al een paar jaar live. Bij optredens werden ze vaak ondersteund door zangeres KT Tunstall; zo ook op hun tweede album. Hun eerste commerciële album Laughter Through Tears kwam in 2003 uit bij platenmaatschappij Outcaste. Daarvoor hadden ze in eigen beheer de cd Digital Folklore uitgebracht maar deze was nooit op grote schaal uitgegeven. De cd is tegenwoordig dan ook vrij zeldzaam, hoewel bij recente optredens voor het eerst de cd bij de Merchandise stand werd verkocht. Op Digital Folklore staan de nummers "7 Brothers" en "Od yeshoma" die later ook op Laughter Through Tears zouden staan, hetzij in een andere (kortere) uitvoering.

Lange tijd is er weinig van de band vernomen. Sophie Solomon is inmiddels geen lid meer van de band en is solo gegaan, KT Tunstall heeft een succesvolle soloplaat achter de rug en zal niet meer terugkeren bij Oi Va Voi. In april 2007 is dan eindelijk het derde album uitgekomen genaamd Oi Va Voi. Hierop volgde een intensieve tour waarbij Nederland meerdere malen is aangedaan. Zo stond de band op het "The music in my head" festival in Den Haag, het "Zomerparkfeest" in Venlo, stonden ze als opener op vrijdag in de grote Alpha tent op Lowlands en deden ze meerdere optredens in Nederland in september zoals in de Oosterpoort in Groningen, Patronaat in Haarlem en Tivoli in Utrecht. Grappig detail is overigens dat hun laatste cd, hoewel de band uit London komt, eerder in Nederland en andere Europese landen is uitgebracht dan in Engeland. De officiële cd presentatie van het nieuwe album was op 9 juli in Scala te London.




» Reageer (0)
19-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien lentekriebels in je hoofd

Tien lentekriebels in je hoofd





Heel wat mensen geloven dat het leven hen een gelukkig gevoel moet bezorgen. Is dat niet het geval, vragen ze zich alleen maar af waar het verkeerd gelopen is. Geluk komt echter niet uit de lucht gevallen, daar zorg je zelf voor. Met deze evidente tips, die helaas vaak vergeten worden, komt de lente als  vanzelf in je hoofd.

1. Blijf gezond
Wie gezond is, krijgt voldoende endorfines binnen om zich gelukkig te voelen. Hou rekening met wat je eet, beweeg voldoende en je goed-gevoel-niveau stijgt meteen.

2. Stop met zorgen maken
Wie altijd bezorgd rondloopt, kampt alleen maar met stress. Doe iets om je probleem op te lossen of vergeet het. Over sommige dingen heb je geen controle, dat accepteren maakt een stuk gelukkiger.

3. Complimenteer
Ziet die collega er mooi uit, heeft je vriendin een leuke jas aan? Zeg het, geef complimentjes. Niet alleen doe je een ander veel plezier, het bezorgt jezelf een supergevoel.  

4. Zing
Zet je favoriete deuntjes op en brul, zing of neurie mee. Zingen bezorgt je hersenen een opkikker en doet zelfs calorieën verbranden.

5. Haal een hond
Een huisdier maakt dat je je minder eenzaam voelt. Zo is er altijd iemand in huis om tegen te babbelen. Bovendien trek je er vaker op uit, het beestje moet immers op wandel.

6. Leef nu
Het verleden is geweest en laat je maar beter voor wat het is. Je leeft nu, focus je op de goede tijden die nog moeten komen.

7. Wees assertiever
Leer nee te zeggen tegen dingen die je niet wil doen. Een echte reden heb je niet nodig, je zal alleen maar opluchting voelen als je geen 1001 dingen moet doen die je niet wil.

8. Neem foto's
Trek een kiekje van alles wat mooi, leuk of plezierig is. Blader regelmatig in je fotoalbum, gelukkige beelden geven een boost aan je hersenen.

9. Verwen jezelf
Koop regelmatig een cadeau voor jezelf. Een bloemetje in huis, een lekker geurende badolie... je verdient het om af en toe aan jezelf te denken. Koop daarbij iets voor iemand die je dierbaar is, zo voel je dubbel geluk.

10. Kijk naar een grappige film
Het klinkt banaal, maar werkt echt om je humeur een boost te geven.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planckendael verwelkomt witwanggibbon


Planckendael verwelkomt witwanggibbon


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/2/16/9/media_xl_3625164.jpg?20100319120336



In dierenpark Planckendael is dinsdag een kleine witwanggibbon geboren. Heb is het eerste jong voor vrouwtje Paquita. Het is nog niet duidelijk of de nieuwe witwanggibbon een mannetje of een vrouwtje is, want mama Paquita laat niemand toe bij haar kersverse jong.
 
"Gibbons zijn net als de meeste andere regenwouddieren volledig afhankelijk van grote, onaangetaste bosgebieden. Daarvan zijn er steeds minder en daardoor zijn alle gibbonsoorten met uitsterven bedreigd. Net daarom is het zo belangrijk dat er in dierentuinen nieuwe jongen geboren worden", stelt woordvoerster Ilse Segers.
 
Tot 30 jaar oud
In de natuur komen witwanggibbons voor in de wouden van China en Vietnam. Het zijn verbazingwekkend goede slingeraars en ze voeden zich met bladeren, vruchten en stengels. Witwanggibbons kunnen tot 30 jaar oud worden.
 
Terwijl apen over het algemeen echte groepsdieren zijn, leven gibbons in paartjes van man en vrouw. Een gibbongezin bestaat uit maximum vijf dieren. Om de 2,5 jaar wordt er immers een nieuwe gibbon geboren en na zes jaar, als de gibbon de volwassen leeftijd bereikt, worden ze uit de familie gezet om zelf een partner en een eigen plek in het bos te zoeken. "Afhankelijk van het kweekprogramma bestaat de kans dat de babygibbon op volwassen leeftijd naar een andere dierentuin verhuist", besluit Segers.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crisis zet niet aan tot eigen groentjes kweken

Crisis zet niet aan tot eigen groentjes kweken


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/8/12/6/media_xl_880221.jpg



De crisis heeft de Belgen niet echt aangezet tot meer tuinieren. Iets meer dan de helft (52 procent) zegt even veel te kweken als vroeger, een kwart zegt meer te kweken en 23 procent beweert minder te tuinieren. Dat blijkt uit een studie van het Onderzoek- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO). De organisatie nam de groentetuintjes in ons land onder de loep.
 

Twee op drie personen in België hebben een tuin met een gemiddelde oppervlakte van 217,5 vierkante meter. In Vlaanderen zijn de tuinen gemiddeld iets groter (228,9 vierkante meter) dan in Wallonië (215,8 vierkante meter). Slechts een derde van die mensen teelt er groenten of fruit.


http://img192.imageshack.us/img192/350/zinkengieter.jpg
 


De grootste groep hobbytuiniers is tussen 50 en 64 jaar oud: 31 procent van hen kweekt groenten of fruit. Bij de 30-tot 39-jarigen en de 65-plussers is tuinieren iets minder populair: 25 procent kweekt groenten of fruit. Groenten en fruit kweken gebeurt volgens OIVO het vaakst door de middenklassen en de hogere sociale groepen.
In drie op de vier gevallen worden groenten gekweekt in de tuin, een op tien hobbytuiniers gaat ook in de serre aan de slag. Fruit wordt in de helft van de gevallen gekweekt in de moestuin.


Bovenaan de lijst van de gekweekte groenten staan sla, tomaten, wortelen en prei. De meest gekweekte fruitsoorten zijn appels, pruimen, peren, kersen, frambozen en aardbeien.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Treinbestuurder rijdt door rood licht in Nijvel

Treinbestuurder rijdt door rood licht in Nijvel




Ter hoogte van Nijvel is een bestuurder van een passagierstrein vanochtend om 08.15 uur door een rood licht gereden. De treinbestuurder realiseerde zich onmiddellijk wat er was gebeurd en bracht de trein zelf tot stilstand. Het incident zorgde voor vertragingen op de lijn Jemeppes-Schaarbeek. Rond 11.50 uur was de toestand weer normaal, aldus de NMBS.
 
Dergelijke incidenten doen zich relatief vaak voor, aldus de NMBS.
De in dergelijke gevallen voorziene procedure werd toegepast. De trein stond een uur lang stil in afwachting van de komst van een andere bestuurder. Aankomende treinen werden omgeleid via andere lijnen.
 
De NMBS is een onderzoek gestart naar de juiste omstandigheden van het incident. Als blijkt dat de bestuurder in de fout is gegaan, moet hij bepaalde tests ondergaan alvorens hij zijn functie weer mag uitoefenen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna helft van 65-plussers klaagt over slaapproblemen

Bijna helft van 65-plussers klaagt over slaapproblemen



Bijna de helft van de 65-plussers klaagt over slaapproblemen. Om het publiek beter te informeren, wordt de Internationale Dag van de Slaap op 21 maart gewijd aan het thema 'Slaap en leeftijd', meldt de Vrije Universiteit Brussel.

Maar liefst 44 procent van de 65-plussers klagen over hun slaap. De meeste slaapstoornissen zijn het gevolg van lichamelijke of psychiatrische aandoeningen en de medicatie die men hiervoor moet nemen. Dat is niet verwonderlijk, als men weet dat 24 procent van de 65- tot 84-jarigen lijdt aan meerdere chronische problemen zoals onder andere neurologische klachten en artritis.
 
Bovendien ondergaat onze slaap enkele belangrijke veranderingen naarmate we ouder worden. De diepe slaap wordt minder prominent, waardoor we sneller wakker worden. Ook het slaap-waakritme verandert: het verschuift wat naar voor zodat we 's avonds eerder in slaap vallen en 's ochtends vroeger ontwaken. Heel wat mensen denken daardoor dat oudere mensen minder slaap nodig hebben, maar dit klopt niet. De totale slaapbehoefte per etmaal blijft gelijk (zo'n 7 tot 8 uur), maar het slaappatroon van de mensen wordt verstoord.
 
De oorzaak van deze ritmeverschuiving ligt waarschijnlijk in de verminderde productie van bepaalde hormonen op latere leeftijd, zoals het groeihormoon en melatonine.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw gaf 56.000 euro uit aan chemotherapie voor papegaai

Vrouw gaf 56.000 euro uit aan chemotherapie voor papegaai

Dat is echte liefde...


http://img265.imageshack.us/img265/6856/papegaai.jpg
(foto te illustratie)


De Amerikaanse Anne Lowery zag haar papegaai 'Areba' graag, zelfs doodgraag. De vrouw had er dan ook alles voor over het diertje te redden toen bleek dat hij kanker had. Mevrouw Lowery gaf 76.000 dollar (56.000 euro) uit aan chemotherapie voor haar lieveling. Het mocht helaas niet baten want Areba sneuvelde toch na een strijd van achttien maanden tegen de ziekte.

Tijdens de eerste diagnose voorspelden veeartsen in Tampa (Florida) dat de 42-jarige Areba slechts twee maanden meer te leven had. De chemosessies hebben het leven van van de papegaai met 16 maanden kunnen rekken maar volstonden niet om hem te redden. Het baasje treurt nu nog volop om het verlies van haar huisdier maar betreurt daarentegen de kostelijke uitgaven niet.



» Reageer (0)
18-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waarheid rond grijze haren


De waarheid rond grijze haren

 

http://www.haartrends.net/photos/uncategorized/2007/08/10/jan26.jpg



Kun je werkelijk grijze haren krijgen van je opstandige kinderen of je veeleisende baas? Sommigen zijn op hun dertigste grijs, anderen blijven veel langer hun natuurlijke haarkleur behouden. We doorprikken alle mythes rond grijze haren.



Grijze haren bestaan niet. Het zijn eigenlijke kleurloze, holle haren. Het licht dat er op valt wordt niet geabsorbeerd maar gereflecteerd. Een grijze haardos is dus niet meer dan de mengeling van kleurloze en gekleurde haren, meldt Bodytalk.

Onze haarkleur is het resultaat van de verhouding tussen de kleurpigmenten die zich in het haarzakje bevinden: rood en bruin-zwart. Je haarkleur ligt vast in je genen, alsook de manier waarop je haren verdeeld zijn in de haardos.

Abrupte stop
De cellen in de haarzakjes stoppen op een gegeven moment pigment te produceren. Dat gebeurt niet geleidelijk, maar abrupt, waardoor het haar wit wordt. De slapen zijn gewoonlijk het gebied dat eerst getroffen wordt, daarna het achterhoofd en ten slotte de haren bovenop de kruin.


Wanneer de productie van pigment stilvalt, ligt op voorhand vast in onze genen. Externe factoren als stress en voeding hebben daar geen vat op. Maar het heeft wel invloed of de dikte van je haren en zelfs haaruitval. Voedingssupplementen die beloven je haren te doen groeien, glanzen, of intensiever te kleuren, baten niet.




 
De afbeelding
“http://www.breda-en-alles-daaromheen.nl/grijze%20haren_bestanden/image001.jpg”
kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.





Het is echter een grote misvatting dat stress of een jachtig leven invloed op je haarkleur heeft, je zal er niet sneller grijs door worden. Geen enkel wetenschappelijk onderzoek slaagde erin aan te tonen dat een jachtig leven invloed heeft op de pigmentcellen in de haarzakjes.


Wat niet wegneemt dat sommige ernstige voedingstekorten wél een invloed kunnen hebben op je haarkleur. Ondervoeding gepaard gaand met eiwittekort, geeft niet alleen een opgeblazen buikje, maar kleurt je haren ook geelachtig rood. Ook een ernstig tekort aan zink geeft een lichtrode schijn. Deze verschijnselen zul je bijna nooit in de Europa zien.


Elk haartje groeit uit een haarzakje. Iedereen heeft zo'n 100.000 tot 150.000 haren. Tijdens een mensenleven produceert eén haarzakje ongeveer 20 nieuwe haren. De gemiddelde leeftijd van een haar is een aantal jaar en de maximum lengte is ongeveer een meter. Aan het einde van de groeicyclus valt het haar uit en wordt het vervangen door een nieuwe haar.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinds december meer dan 220 olifanten gedood in Kenia

Sinds december meer dan 220 olifanten gedood in Kenia


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/1/8/1/media_xl_3622351.jpg?20100317160420



In het nationaal park Tsavo in Kenia zijn sinds december meer dan 220 olifanten gedood door stropers of bewoners van aangrenzende gebieden. Veel van die stropers drongen via de grens van Tanzania het gebied binnen.
Enkele dagen geleden werden bij een vuurgevecht met jachtopzieners in Tsavo nog drie Tanzaniaanse stropers opgepakt. Ook neushoorns belanden steeds meer in het het vizier van georganiseerde stroperbendes. Na een aanwijzing van KWS-bewakers zouden onlangs ook zes vermoedelijke stropers gearresteerd zijn die in het nationaal park Nakuru, zowat 150 kilometer van Nairobi, jacht op neushoorns gemaakt hebben.
 
Kenia zet zich in voor een totaal verbod op de verkoop van ivoor. Deskundigen van KWS vrezen dat een gecontroleerde en beperkte verkoop van de bestaande voorraad ivoor alleen maar tot een toename van de stroperij zou leiden. Tanzania en Zambia hebben CITES-conferentie in Doha al duidelijk gemaakt voorstander te zijn van een dergelijke verkoop.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweejarige meisjes verkracht in Haïtiaanse tentenkampen

Tweejarige meisjes verkracht in Haïtiaanse tentenkampen



Twee maanden na de alles verwoestende aardbeving die het straatarme Haïti nog dieper in de ellende stortte, is de aandacht van de internationale gemeenschap stilaan aan het verslappen. De chaos blijft er echter immens. Naast de kwart miljoen doden vielen er ook honderdduizenden Haïtianen zonder dak boven hun hoofd. Zij vonden ontredderd opvang in enorme tentenkampen. Daar gebeuren de meest mensonterende gruwelijkheden. Zo worden weerloze kinderen van amper twee jaar verkracht, vaak door ontsnapte gevangenen. De VN kijkt onmachtig toe.






De vreselijke verkrachters azen in de tentenkampen speciaal op dakloze moeders met jonge kinderen. Aanrandingen zijn er dagelijkse kost en dienen als pasmunt voor voedsel en onderdak. Dat blijkt uit een rapport dat gisteren werd gepubliceerd en waarin dokters getuigen dat ze de voorbije twee weken kinderen van twee tot zeven jaar met duidelijke sporen van verkrachting hebben verzorgd in een tentenkamp op een golfterrein in de hoofdstad Port-au-Prince. Het rapport werd opgesteld door Alison Thompson. Zij coördineert vrijwillig de medische hulp in Haïti en maakt deel uit van een project dat opgezet werd door acteur Sean Penn.


"Vrouwen worden totaal niet beschermd", zegt Alison Thompson. "Als het donker wordt, neemt het aantal verkrachtingen snel toe. Zo gaat het er dagelijks aan toe in de tentenkampen in Port-au-Prince. De meeste verkrachtingen worden niet gemeld door de schaamte, het sociale stigma en de vrees voor represailles van de verkrachters. Als jonge meisjes een schuilplaats willen tegen de stortregens, dan moeten ze in ruil seksuele diensten aanbieden." Het verhaal van een 21-jarige moeder is helemaal wraakroepend. Haar familie geraakte maar niet aan voedsel, omdat de Haïtiaanse mannen seks vroegen bij de verdeling van voedselbonnen. Ze werd verkracht door drie mannen tegelijk.


In één van de grootste tentenkamp op een sportterrein in het centrum van Port-au-Prince leven liefst 47.000 Haïtianen op elkaar geplakt. Onder hen tientallen ontsnapte gevangenen, sommige van hen beruchte moordenaars. "Maar niemand durft iets te zeggen, omdat ze bang zijn, bang dat van de criminelen en van de politie", zegt Fritzel Pierre, een mensenrechtenadvocaat in het kamp. "Ik heb al drie slachtoffers van verkrachting gezien. Het ergste geval was een 17-jarige maagd die door zes mannen tegelijk verkracht was. Ze komt haar aanranders nog tegen in het kamp, maar durft niets te zeggen uit schrik verjaagd te worden en ze weet niet waar ze dan zou terecht kunnen."


De slachtoffers van de verkrachtingen lopen een grote kans op aids. Haïti heeft de hoogste besmettingsgraad in het Westelijk Halfrond met 1 op 50 mensen besmet met het HIV-virus. De politie reageert nauwelijks en geeft de schuld volledig aan de 7.000 ontsnapte gevangenen. "Bandieten misbruiken vrouwen en jongen kinderen in de tentenkampen", zegt politiechef Mario Andresol. Informatieminister Marie-Jocelyn Lassegue verwoordde het zo: "We zijn ons bewust van het probleem, maar het is geen prioriteit." (br.hln)







Gelukkig begint het vreselijke probleem voor de VN sinds het bezoek van secretaris-generaal Ban Ki-moon wel een prioriteit te worden. Voorlopig waren de VN-medewerkers zwaar onderbemand en de veiligheidsagenten komen nauwleijks uit hun voertuigen. "We moeten deze tentenkampen veilig maken", zei Ban Ki-moon. "We moeten die vrouwen en meisjes beschermen. Het is totaal onaanvaardbaar dat ze seksueel misbruikt, aangerand en verkracht worden. Dat moeten we zo snel mogelijk stoppen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewonde hond trekt alleen naar spoeddienst ziekenhuis

Gewonde hond trekt alleen naar spoeddienst ziekenhuis



In de Amerikaanse staat New Mexico is een gewonde hond zonder baasje naar de spoeddienst van een ziekenhuis getrokken. Volgens de krant 'Daily Times' meldde de herdershond Scottie zich in het San Juan Regional Medical Center in Farmington met een bloedende neus en poot.

"De hond leek erg intelligent en rustig en zag eruit alsof hij hulp kon gebruiken", zegt een werknemer van het dierenasiel, die naar het ziekenhuis werd geroepen. "Het ziet er naar uit dat de hond naar de juiste plek is gekomen".
 
Bijtwonde
De viervoeter van ongeveer zeven of acht jaar oud had geen baasje bij. Het dier had een bijtwonde, maar kreeg uiteindelijk geen behandeling. Medepatiënten verzorgden hem met water en het dier werd daarna naar het asiel gebracht. Als het baasje zich niet aandient, zal de hond aangeboden worden voor "adoptie". Enkele uren later daagden de eigenaars al op. "We zullen de borgtocht voor Scottie betalen", grapten ze.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijk ligt weken te ontbinden onder bed hotelgasten

Lijk ligt weken te ontbinden onder bed hotelgasten



Het dode lichaam van een vermiste vrouw heeft schijnbaar wekenlang onder het bed gelegen van een hotelkamer van de Amerikaanse keten Budget Inn. Hotelgasten hebben zo ongewild bovenop een lijk geslapen.


Pas deze week werd het lichaam van de vermiste vrouw Sony Millbrook onder het bed ontdekt nadat hotelgasten de vreselijke lijkgeur gewaar geworden waren. De dame uit Memphis logeerde eerst een tijdje in het hotel alvorens ze eind januari opgegeven werd als vermist. Sony Millbrook had nagelaten haar kinderen op te pikken van de school en de hotelrekening was onbetaald gebleven.


Ongeruste familieleden waren naar de hotelkamer gekomen en vonden enkele bezittingen van Sony terug maar de vrouw zelf leek 'verdwenen'. Het hotel zag er dan ook geen graten in om de kamer na een opkuis opnieuw te 'verhuren'.


De politie van Memphis deed deze week de macabere ontdekking nadat de verschrikkelijke stank de hotelkamer had ingepalmd. Het lijk bleek verborgen tussen de matras van de boxspring en het metalen frame van het bed. Het lijdt volgens de politiediensten geen twijfel dat Sony Millbrook is vermoord. Bovendien is het een lugubere vaststelling dat de hotelkamer al die tijd is gebruikt door andere hotelgasten die zich van geen kwaad bewust waren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leerlingen die op tijd komen, mogen gratis naar Walibi

Leerlingen die op tijd komen, mogen gratis naar Walibi



211 leerlingen van de Victor Hortaschool die gedurende zes weken elke dag op tijd zijn gekomen, mogen gratis en exclusief naar het openingsweekend van Walibi België op zaterdag 3 april. Sinds 2007 probeert de beroepsschool elk jaar origineel uit de hoek te komen om het probleem van laatkomers aan te pakken.

Van de 367 leerlingen is 57 procent erin geslaagd om elke dag op tijd te komen tussen 3 februari en 16 maart. Zo'n 159 leerlingen kwamen minstens een keer te laat, van wie 57 procent jongens. Het is opvallend dat leerlingen uit het vijfde jaar het vaakst ongewettigd afwezig zijn.
 
"Het beloningssysteem heeft procentueel het meeste effect gehad op de eerste graad. We kunnen van een succes spreken, want tussen 1 september en 2 februari kwam nog maar 18 procent van de leerlingen altijd op tijd", verduidelijkt woordvoerder Bart Uyttersprot.
 
Hij bevestigt dat de school het probleem van de laatkomers blijft opvolgen. "Een mentaliteitswijziging komt er niet van de ene dag op de andere, zelfs niet door een beloning."
 
De meest voorkomende excuses zijn: 'de bus was te laat', 'ik heb me overslapen' en 'ik moest eerst mijn broertje/zusje naar school brengen'. Volgend jaar wordt het individueel beloningssysteem vervangen door een project in klasverband.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roxette - Listen To Your Heart

Roxette - Listen To Your Heart

Om haar te beluisteren druk op de foto






Roxette is een uit Zweden afkomstige popgroep, die internationaal doorbrak in 1989 met het nummer The Look, dat in Nederland drie weken op de tweede plaats stond van de Nederlandse Top 40 (achter Eternal Flame van The Bangles). Dat was te danken aan een Amerikaanse student die het album Look Sharp! op cassette meebracht uit Zweden, waarna Amerikaanse radiostations het nummer bekendmaakten. Later gaven de beide artiesten aan dat het zeker heeft bijgedragen dat deze student het nummer meenam, maar dat het toch zeker EMI's marketingbeleid was wat het succes te weeg bracht. Het verhaal werd extra gebruikt als PR-stunt. Daarnaast werd het wel of niet een relatie hebben sterk gebruikt in de marketing. Bij ieder interview kwam het ter sprake. Ook hun fashionable look en presentatie werden hun unieke trademark.

De belangrijkste leden zijn Marie Fredriksson (Östra-Ljungby, 30 mei 1958) en Per Gessle (Halmstad, 12 januari 1959). Beiden waren in Zweden al zo'n tien jaar bekend toen ze internationaal succes kregen: Marie Fredriksson vooral solo, Per Gessle vooral als zanger in de band Gyllene Tider.

Vooral in de periode 1988 - 1992 was de band wereldwijd commercieel succesvol, met onder andere vijf top drie hits in Nederland. Na 1992 scoorde de band buiten het thuisland Zweden enkel nog bescheiden hitjes.

In 1996 maakte Per Gessle een reünietournee met zijn oude band "Gyllene Tider". Fredriksson bracht in 2000 een Zweedstalig solo-album uit. Zij is op 21 mei 1994 getrouwd met Mikael Bolyos.

Op 11 september 2002 raakte Frederiksson in haar eigen huis buiten bewustzijn. In het ziekenhuis werd een hersentumor geconstateerd, die vervolgens succesvol behandeld is. Haar meest recente soloalbum, The change uit 2004, is sterk door deze periode beïnvloed. In 2005 vertelde Marie dat ze kankervrij is in een interview met het Zweedse blad Aftonbladet.

In 2005 werd Listen To Your Heart gecoverd door D.H.T. met zangeres Edmée Daenen. De cover kwam op nummer 10 en overtrof het origineel dus niet. Wel stond het 17 weken genoteerd (5 weken langer dan het origineel). In de VS bereikte het ook de top 10.

Op 20 september 2006 is hun nieuwste single, getiteld "One Wish", verschenen. Tevens is op 14 februari 2007 hun tweede single "Reveal" uitgebracht. Deze is verkrijgbaar als "Single Version", maar ook als "Remix Version".

Op 5 mei 2009, 7 jaar na het afblazen van de Night of the Proms concerten, wordt tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat Roxette hoofdact zal zijn tijdens de Night of the Proms voorstellingen in het Antwerpse Sportpaleis, het Rotterdamse Ahoy, het Arnhemse Gelredome en in twaalf Duitse steden. Zij zullen daar onder begeleiding van het Night of the Proms orkest Il Novecento en het koor Fine Fleur een aantal van hun hits ten gehore brengen.

Op 6 mei 2009, de dag na deze aankondiging, verscheen Marie Fredriksson als speciale gast tijdens een concert van Per Gessle, die in het kader van zijn "Party Crasher" solotour in De Melkweg in Amsterdam optrad. Ondanks eerdere gezamenlijke optredens na Marie's ziekte, wordt dit concert gezien als het definitieve teken dat Roxette terug is in de internationale muziekwereld. Marie verscheen in de eerste toegift, en speelde samen met Per de nummers "The Look" en "It Must Have Been Love".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gecontesteerde Picasso recordbedrag waard

Gecontesteerde Picasso recordbedrag waard





Binnenkort wordt een belangrijk Picasso-schilderij geveild. Volgens schattingen zal het kunstwerk tussen 33 en 45 miljoen euro opbrengen. Dat zou het hoogste bedrag ooit zijn dat in Europa wordt neergeteld voor een kunstwerk.

Het schilderij is momenteel eigendom van de Lloyd Webber's Art Foundation. Het gaat om een portret van Angel Fernandez de Soto. Het kunstwerk zal ook het hoogtepunt zijn van de 'Christie's Impressionist and Modern Art Sale' in Londen.

Meesterwerk
"Dit is een van de belangrijkste werken dat de laatste decennia geveild wordt", aldus Jussi Pylkkanen, de voorzitter van Christie's voor Europa, Rusland en het Midden-Oosten. "De mogelijkheid om zo'n meesterwerk uit de 20ste eeuw te kopen zal voor veel enthousiasme zorgen bij verzamelaars en instituties over de hele wereld."

Gecontesteerde geschiedenis
Het schilderij werd in 1903 gemaakt en werd al eens eerder bijna verkocht. Toen werd verwacht dat het schilderij meer dan 60 miljoen euro zou opbrengen, maar de verkoop sprong op het laatste moment af. Er ontstond een hevige discussie over wie de eigenaar van het schilderij nu was. De Duitse professor Julius Schoeps, een erfgenaam van de Berlijnse bankier Pauk van Mendelssohn-Bartholdy, beweerde dat zijn grootvader de eigenaar van de Picasso was. Volgens hem moest die het schilderij voor een spotgoedkope prijs van de hand doen omdat hij op de vlucht was voor de Nazi's.




» Reageer (0)
17-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJstherapie vernietigt borstkankercellen zonder operatie

IJstherapie vernietigt borstkankercellen zonder operatie



Als je borstkankercellen omringt met ijs, dan worden deze vernietigd. Dat doet de hoop leven dat borstkanker ook op een niet-chirurgische manier kan behandeld worden. De therapie, cryotherapie genaamd, wordt al gebruikt om prostaatkanker te behandelen.

De theraptie bestaat uit het inbrengen van naaldachtige 'cryoprobes' in de tumor. Door deze wordt een ijskoud gas gestuurd. Rond elke site worden dan een soort ijsballetjes gevormd, die gevaarlijke kankercellen vermoordt.


In de laatste studie werden 13 vrouwen ermee behandeld. Ze bleven tot vijf jaar kankervrij en er werden geen belangrijke neveneffecten vastgesteld. "Cryotherapie is veilig en effectief als manier om borstkanker te controleren en te behandelen. Het behoudt de borsten en bezorgt de vrouwen maar weinig discomfort", aldus hoofdonderzoeker Peter Littrup van het kankerinstituut in Detroit.


Het is niet de eerste keer dat vriestherapie wordt geprobeerd op borstkanker, maar het is wel de eerste keer dat er zo weinig ingrepen bij komen kijken en dat de techniek de kanker volledig behandelde. Het slechte nieuws is dat het nog jaren kan duren voor de techniek toepasbaar is op grote schaal, ook al omdat hij nog veel getest moet worden.


Op dit moment wordt borstkanker vooral behandeld door operaties, waarbij meestal een of meerdere borsten worden geamputeerd om het aangetaste weefsel iot het lichaam te hebben. Deze techniek geeft de beste kansen op overleven, maar de patiëntes betalen een zware psychologische prijs. Het gemis van een of beide borsten is niet iets waar velen zich snel mee verzoenen. Ook chemotherapie en radiotherapie worden vaak toegepast, met als belangrijkste nadelen complicaties en neveneffecten.


Daarom weigeren sommige vrouwen behandeling omdat ze geen zin hebben in agressieve behandelingen of de vele neveneffecten. Om hen toch te bereiken wordt steeds vaker gedacht aan 'zachte' therapieën, die de kankercellen wel doden maar voor de rest weinig ingrepen vragen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schot ontwaakt met ander accent na zes weken coma

Schot ontwaakt met ander accent na zes weken coma


Tom Patterson met zijn Franse vrouw Michelle.


Dat een coma rare dingen met een mens kan doen, bewijst het geval van Tom Patterson. De 39-jarige Schot uit Largs bij Glasgow ontwaakte na zes weken in coma met een totaal andere stem. Hij ruilde het sappige Schotse accent voor een vreemd accent van het Europese vasteland. Dat schrijft de Schotse krant The Evening Times.


Tom Patterson lag zes weken in coma na een auto-ongeval en vindt zijn nieuwe stem zelf heel raar. "Vlak na de stemwisseling, vroegen mensen me constant: 'Waar kom jij wel vandaan?'. Mijn hele leven ben ik al Tom uit Largs. Nu denken mensen dat ik uit Polen kom. Maar ik ben ook al voor een Portugees aangezien, voor een Duitser, een Fransman en sommige mensen dachten zelfs dat ik uit Israël kwam."


De stemvervorming van de Brit ontstaat volgens wetenschappers door het 'Foreign Accent Syndrome', dat vaker optreedt bij patiënten die door een ongeluk hersenbeschadiging oplopen. Hoewel het syndroom erg zeldzaam is - de afgelopen 70 jaar werd het bij 60 mensen vastgesteld - zijn er gevallen bekend waarbij een Amerikaan als een Brit ging klinken en anderen een zelfs overdreven Frans of Iers accent kregen.


De Brit is getrouwd met de Franse advocate Michelle Abraham. Onlangs werd hun eerste kindje geboren. Patterson krijgt nu logopedie, maar zegt niet ongelukkig te zijn met zijn nieuwe accent. "Het maakt me niets uit, ik ben al lang blij dat ik nog leef", aldus Tom.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebruik van zware drugs door jongeren stijgt explosief

Gebruik van zware drugs door jongeren stijgt explosief


http://img707.imageshack.us/img707/5943/drugsz.jpg


Het aantal jongeren dat zware drugs gebruikt, is spectaculair gestegen tegenover twee jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek van het Onderzoek- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO). In 2009 had al 5,8 procent van de jongeren middelen als ketamine, heroïne, XTC en cocaïne/crack gebruikt. In 2007 bedroeg dat percentage nog 2,8 procent.

Opvallend is dat het bij een groot deel van die gebruikers niet bij één keer blijft, en dat de drug meermaals gebruikt wordt. In 2009 heeft de meerderheid al enkele keren zware drugs gebruikt.
 

Drempel verlaagd
Drugs worden vaak gebanaliseerd, weet het OIVO. Het gebruik wordt gerelativeerd en de gezondheidsrisico's worden vergeten. Ook het gevoel dat "iedereen" het doet, heeft een drempelverlagende werking. Het OIVO wijst er ook op dat jongeren zich dikwijls aan hun idolen spiegelen. Door het onverantwoord voorbeeldgedrag van die iconen worden jongeren ook meer aangezet tot gebruik.
 

Cannabis
In maart 2009 werden 2.630 jongeren tussen 12 en 17 ondervraagd in de Belgische scholen. Er werd ook gepeild naar het cannabisgebruik. Meer dan een op vier geeft toe al cannabis te hebben geprobeerd. Jongeren beginnen al vanaf hun twaalf jaar met cannabis, en bij 16-jarigen is het gebruik het hoogst. Veertien procent van hen is gebruiker. Tegenover vorig onderzoek in 2007 is de frequentie van het cannabisgebruik fors gestegen. Per week gaven de jongeren toen aan dat ze gemiddeld 5,5 keer cannabis gebruikten. Nu is dat bijna het dubbele: 10,1 keer.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museumbezoekers wringen zich tussen naakte vrouwen

Museumbezoekers wringen zich tussen naakte vrouwen

En waar is het museum van de blote heren...?

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






In het Museum voor Moderne Kunst in New York loopt een wel heel merkwaardige tentoonstelling. De bezoekers moeten zich tussen twee poedelnaakte vrouwen wringen om van de ene zaal naar de andere te geraken.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/8/2/0/media_l_3621750.jpg?20100317041702



De Servisch-Amerikaanse kunstenares Marina Abramovic wil het publiek in aanraking laten komen met naakte lichamen. Dat neemt ze dus heel letterlijk. Aan de ingang worden de museumbezoekers wel gewaarschuwd dat het om een naakttentoonstelling gaat, maar eens in het museum kijken ze toch wel raar op als ze van de ene naar de andere zaal moeten gaan. Twee poedelnaakte modellen staan er net niet neus aan neus en de kunstliefhebbers moeten zich tussen de nauwe opening wringen om verder te kunnen gaan.


Verderop in de tentoonstelling stoten de bezoekers op een nieuw merkwaardig tafereel. Een (levensechte) naakte vrouw ligt er onder een (kunstmatig) geraamte, dat op en neer beweegt met de ademhaling van het model. De hele tijd blijven de naaktmodellen stokstijf staan of liggen. Een hele opdracht. "Het voelt niet aan als naakt in de seksuele zin", zegt bezoeker Steven Crossot uit Philadelphia. "Het is zelfs niet voyeuristisch. Het lijkt gewoon op een renaissance-kunstwerk, maar dan levensecht."



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/17/4/14/media_xl_3621854.jpg?20100317095840



Abramovic (63) provoceert haar publiek al sinds de late jaren '60. Zo nam ze al in volle zalen medicijnen waardoor ze het bewustzijn verloor en stak ze zichzelf in de linkerhand.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw fruitbier met chocolade

Nieuw fruitbier met chocolade







De Oudenaardse brouwerij Liefmans serveert dit voorjaar zijn nieuwste fruitbier met donkere chocolade. Voor het eerst wordt het bittere lekkers met bier gemengd.

Foodpairing
Chocolade kan perfect bij het aperitief geserveerd worden, oordeelde men bij Liefmans. "De bittere smaak van de chocolade harmonieert prima met het zoete fruitbier waardoor een nieuwe aperitiefbelevenis ontstaat", oordeelt Marc Coessens, meester-brouwer. "De foodpairing bleek na degustatie bijzonder geslaagd. In de culinaire wereld is het al langer geweten dat de bitterheid van donkere chocolade perfect contastreert met zoete elementen. Het is vreemd dat nog toe niemand eraan dacht deze voor de hand liggende combinatie voor te stellen aan het grote publiek".

Minder calorierijk
Liefmans fruitbier biedt volgens de fabrikanten ook een perfect alternatief voor de calorierijke aperitieven. Met slechts 102 kcal mag er zonder problemen van gedronken worden. Ter vergelijking: champagne kent 200 kcal en witte wijn 375 kcal per 250 ml. Het nieuwe bier is een blend van bier dat versneden werd met vruchtensappen van aardbei, framboos, kriek, bosbes en vlierbes. Het resultaat is een zacht mousserende, fruitige, zoete drank.

Pakket
Vanaf half maart zal het fruitbier in de horeca met chocolade worden geserveerd. Vanaf april zal ook in de distributie een Bier & Chocoladepakket worden aangeboden, bestaande uit vier flesjes Liefmans en 6 chocolaatjes.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keukenhulp mengde benzine met soep in Britse privéschool

Keukenhulp mengde benzine met soep in Britse privéschool


http://img209.imageshack.us/img209/8138/stoweschool.jpg


Een keukenhulp in de Stowe school, een hoog aangeschreven privéschool in het Engelse Buckinghamshire, is aangehouden omdat hij bezine in de soep van de leerlingen en leerkrachten zou hebben gegoten.


Het keukenpersoneel luidde de alarmbel nadat ze opmerkten dat de soep een chemische geur had.  De 58-jarige verdachte is gisteren aangehouden. Hij is voorlopig vrij op borg maar werd door de school geschorst.


Schoolhoofd dr. Anthony Wallersteiner maakte aan de Daily Mail duidelijk dat "niemand van deze soep dronk." Er werd ook een e-mail gestuurd naar de ouders van de leerlingen om dit nogmaals te benadrukken.

De privéschool, waar het inschrijvingsgeld voor één jaar al gauw zo'n 30.000 euro bedraagt, telt 750 leerlingen tussen de 13 en de 18 jaar. Onder andere Chelsy Davy, de vriendin van prins Harry, werd er opgeleid




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op drie mist hond meer dan partner op reis

Eén op drie mist hond meer dan partner op reis




30 procent van de Amerikanen geeft toe op een zakenreis zijn viervoeter meer dan zijn partner te missen. Negen op de tien heeft het gevoel dat zijn huisdier blijer is hem te zien na een zware werkdag dan zijn partner.

Een blik
90 procent van de ondervraagden zegt ook dat zijn huisdier sneller dan zijn partner merkt wanneer ze een slechte dag achter de rug hebben. Een op de zeven hondeneigenaars beweert dat hij met één blik zijn hond begrijpt. Een derde zegt zelfs dat ze een conversatie met hun viervoeter kunnen voeren zonder woorden.

Boven vrienden
Twee derde vertrouwt zijn hond meer dan zijn partner of vrienden, 70 gaat liever met de viervoeter wandelen wanneer ze zich slecht voelen dan met hun beste vriend tijd te spenderen. Twee derde voelt zich schuldiger over het verlaten van hun hond dan van vrienden of geliefden wanneer ze op vakantie gaan. De meerderheid zegt dat hun hond hen gelukkig en ontspannen maakt, ook geeft het dier hen het gevoel geliefd te zijn.




» Reageer (0)
16-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen worden steeds dikker

Belgen worden steeds dikker


http://img51.imageshack.us/img51/1573/overgewicht.jpg



De Belgen worden steeds dikker. Dat blijkt uit de jongste, vierjaarlijkse enquête van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV). Het gemiddelde van de Body Mass Index (BMI), de verhouding tussen lengte en gewicht, steeg vorig jaar tot 25,3. Alles boven de 25 wordt als overgewicht bestempeld.
"In 1997 hebben we vastgesteld dat 41 procent van de bevolking aan overgewicht leed. In 2008 was dat opgelopen tot 47 procent en dat is een zeer significante stijging", zegt Johan Van der Heyden, dokter bij het WIV. Ook het overgewicht neemt in omvang toe. Veertien procent is zelfs echt zwaarlijvig. Bovendien doet het probleem zich ook bij minderjarigen voor. Daar zou 18 procent met overgewicht kampen.

Die cijfers zijn ook zorgwekkend, omdat uit overgewicht verschillende ziektes kunnen voortkomen. "Het percentage van Belgen met diabetes bijvoorbeeld neemt sterk toe en het verband met overgewicht is toch zeer duidelijk", aldus Van der Heyden.

Uit de enquête blijkt ook dat bijna een kwart van de Belgen (23 procent) zegt in slechte gezondheid te verkeren, een cijfer dat de voorbije tien jaar min of meer stabiel is gebleven.

Chronische aandoeningen
Het aantal chronische aandoeningen neemt echter wel toe. Volgens de enquête heeft nu al 31% van de Belgen daar last van. Daarbij wordt vooral melding gemaakt van lage rugproblemen (15% van de mannen en 19% van de vrouwen), artrose (17% van de vrouwen, 9% van de mannen), allergieën (14% van de vrouwen, 12% van de mannen), hoge bloeddruk (14% van de vrouwen, 11% van de mannen) en nekproblemen (12% van de vrouwen, 7% van de mannen). De stijging wordt deels verklaard door de veroudering van de bevolking.

Voorts blijven ook de psychische problemen zich regelmatig voordoen. Veertien procent van de bevolking geeft aan daardoor getergd te worden.

Tot slot is er ook goed nieuws te vinden in de gezondheidsenquête. Zo zou vooral de mondhygiëne er de voorbij tien jaar duidelijk op vooruit zijn gegaan.


Voor de vierde gezondheidsenquête werden tussen mei 2008 en juni 2009 meer dan 11.000 mensen ondervraagd.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemummificeerde hand gestolen uit café

Gemummificeerde hand gestolen uit café



Dieven in het Engelse graafschap Wiltshire gingen in een pub met een ongewone buit aan de haal. Ze pikten een gemummificeerde hand, die honderden jaren geleden werd afgehakt bij een valsspeler. Dat meldt The Independent op haar website.

Het macabere relikwie werd veilig bewaard in een glazen koffer in de Haunch of Venison, een eeuwenoude pub in Salisbury. Een plaatselijke legende wil dat een slager de hand afhakte van een kaartspeler die betrapt werd tijdens het valsspelen. Zoals dat dan hoort in Engeland, doet het verhaal de ronde dat de hand - die gevonden werd tijdens renovatiewerken en een pak 18de-eeuwe kaarten vasthoudt - behekst is.

Dieven, spoken of lolbroeken?
In elk geval wisten de dieven wat ze zochten toen ze vorige week die 684 jaar oude pub binnendrongen. Ze hadden materiaal mee waarmee ze de glazen bewaarkoffer gemakkelijk konden openen.

Chantelle Stefan, dienster in de pub, hoopt dat het veelbesproken polleke opnieuw opduikt. "De hand hoort hier gewoon thuis", vindt ze. "Met een beetje geluk zijn de dieven niet meer dan grappenmakers en krijgen we onze eigendom gauw terug."

Het is niet de eerste keer dat de geamputeerde hand verdwijnt. Ook in maart 2004 was ze enkele weken verdwenen, om daarna ineens weer in de kroeg op te duiken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Irak blind geworden soldaat kan weer zien met tong

In Irak blind geworden soldaat kan weer zien met tong

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





De medische en technologische wonderen zijn de wereld nog lang niet uit. Craig Lundberg werd tijdens de oorlog in Irak blind na een raketaanval. De 24-jarige soldaat kan drie jaar later weer zien, met zijn tong! Dankzij een zonnebril, een camera, elektroden en zijn tong. Het systeem heet 'Brainport' en werd op de Britse televisie fraai gedemonstreerd (zie onderstaand filmpje).

Toen Lundberg drie jaar geleden in Irak het zicht verloor door een ontploffing bij een granaataanval, kreeg hij het harde verdict te horen dat hij voor altijd blind zou blijven. Met het revolutionaire 'Brainport' kan hij nu miraculeus opnieuw zien. Het systeem opent nieuwe perspectieven voor blinde mensen. De aanblik van een man met een zonnebril en een vreemd toestel in zijn mond zou dus weleens vaker in het straatbeeld kunnen opduiken.


Het systeem bestaat uit een zonnebril met daarin een videocamera. De camera stuurt de opgenomen beelden via elektroden door naar de tong. Het uiteinde van de elektrode lijkt op een lolly. "Waar de camera ook naar kijkt, ik kan het beeld op mijn tong voelen," vertelt Lundberg. Dankzij de elektrode kan de man verschillende vormen en zelfs verschillende soorten licht onderscheiden. Zo kan Craig nu zonder begeleiding rondwandelen en obstakels ontwijken.


Hoe werkt het? De elektrode geeft bepaalde bewegingen af. Het voelt als champagnebubbels op de tong. Die bubbels worden vervolgens door het brein opgepikt en in beelden vertaald. En het systeem functioneer prima. Lundberg was onlangs in staat om bij de opticien de bovenste letters van de oogtest moeiteloos te lezen. "Ik kon met mijn tong voelen dat de eerste letter een 'a' was en toen bewoog ik naar de volgende. Het was ongelofelijk. Ik liep door de gang en ik kon de deuren, de muren en de mensen die tegen me inkwamen, zien." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifantenbaby uit water gered door andere olifanten in zoo

Olifantenbaby uit water gered door andere olifanten in zoo

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






De olifantenbaby die vorige week zeer onverwacht toch miraculeus levend ter wereld kwam in een Australische zoo, is nu aan de verdrinkingsdood ontsnapt. Op een filmpje is te zien hoe de baby in het water sukkelt maar door de andere olifanten terug naar de kant wordt geduwd. Het kleintje met als bijnaam Mr Shuffles beschikt duidelijk over een hele goede beschermengel, zoals blijkt uit het filmpje .


Mr Shuffles heeft zijn debuut op aarde niet gemist. Integendeel, hij lijkt er willens nillens voor in de wieg gelegd om vaak de krantenkoppen te halen. Het olifantenjong werd drie dagen voor de geboorte nog dood verklaard in de baarmoeder door het verzorgend personeel van Tarongo Zoo in Sydney. Mr Shuffles sloeg de wereld dan ook met verstomming door springlevend ter wereld te komen. Nu heeft de olifantenbaby een nieuw hachelijk avontuur overleefd.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/12/2/1/media_l_3620101.jpg?20100316080916



Een filmpje dat pas werd vrijgegeven laat zien hoe de olifantenbaby per ongeluk in het water sukkelt. De andere olifanten van de zoo beginnen luidruchtig te trompetteren en snellen Mr Shuffles ter hulp. Met vereende krachten slagen de dieren erin om het kleintje terug uit het water te duwen. Het is ontroerend om te zien hoe de olifanten samenwerken om het jong te redden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet opdagen bij tandarts kost patiënt 90 euro per uur

Niet opdagen bij tandarts kost patiënt 90 euro per uur



Een patiënt die niet komt opdagen voor een afspraak bij de tandarts en daarvoor niet verwittigd heeft, kan een boete opgelegd krijgen. De rechtbank van eerste aanleg heeft daartoe voor het eerst een patiënt veroordeeld. In het verleden gaven sommige ziekenfondsen al toe dat tandartsen recht hebben op een vergoeding als patiënten onrechtmatig afwezig blijven. Dat staat te lezen in de Artsenkrant.

Het gaat om dispuut tussen een Antwerpse tandarts en zijn patiënt. De tandarts had in zijn praktijk duidelijk geafficheerd dat de patiënt een compensatie verschuldigd is als een afspraak later dan 24 uur op voorhand afgezegd wordt, inclusief de prijzen van de vergoeding.
 
16 uur gebitsbehandeling
De patiënt had afspraken vastgelegd voor vier langdurige gebitsbehandelingen van telkens vier uur, maar kwam niet opdagen. Na twee opeenvolgende afwezigheden stelde de tandarts de patiënt in gebreke met een voorstel tot minnelijke schikking. Hij vroeg daarvoor 90 euro per uur.
 
720 euro
De Antwerpse rechtbank van eerste aanleg kon zich vinden in die vergoeding. Voor de eerste twee afspraken werd de patiënt verplicht de vergoeding op te hoesten, wat hem dus 720 euro kost.
 
Niet helemaal gelijk
De tandarts kreeg niet over de hele lijn gelijk van de rechter. Alleen de eerste twee afspraken van vier uur mocht hij aanrekenen. Nadien stelde hij zijn patiënt immers in gebreke en mocht de overeenkomst als beëindigd worden beschouwd.
 
Ook de prijs van de behandeling, verscheidene duizenden euro's, hoeft de patiënt niet te betalen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sein slaat tilt door magnetisch veld van TGV's

"Sein slaat tilt door magnetisch veld van TGV's" ?





Het sein in Buizingen sloeg gisteren voor de tweede keer in vier dagen tilt. Officieel is het niet duidelijk wat het sein keer op keer verstoort, maar het parket onderzoekt alvast of het sein mogelijk 'behekst' is door het magnetische veld van passerende treinen, eventueel TGV's. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.
 

Ook de onafhankelijke spoorvakbond OVS denkt steeds meer in die richting. "Het lijkt erop dat de treinbestuurder op die 15de februari misschien toch geen fout maakte, maar dat het sein tilt sloeg door het elektromagnetische veld opgewekt door andere voorbijzoevende treinen", luidt het.
 

Het 'spooksein' is buiten dienst gesteld. Passerende treinen moeten er over een zijspoor.




» Reageer (0)
15-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleinste man ter wereld gestorven

Kleinste man ter wereld gestorven


http://img52.imageshack.us/img52/9333/pingping.jpg



De kleinste man ter wereld is eergisteren op 21-jarige leeftijd overleden, meldt een woordvoerder van het Guinness Book of Records. He Pingping uit het Chinese Binnen-Mongolië was amper 74,61 centimeter groot. Hij werd geboren met dwerggroei, en stond sinds maart 2008 te boek als de kleinste man ter wereld.



http://img641.imageshack.us/img641/9333/pingping.jpg

 

Pingping was voor televisieopnames in Italië toen hij plots pijn kreeg in de borststreek. In een ziekenhuis in Rome werd hij behandeld voor hartproblemen. Wie hem opvolgt in het Guinness Book of Records is nog niet duidelijk. Wel kreeg Pingping de laatste tijd 'concurrentie' van een Nepalese 17-jarige tiener die slechts 56 centimer groot zou zijn.







» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.K-cup is de grootste behamaat

K-cup is de grootste behamaat





Een extralarge behamaat is geboren: de K-cup. Britse welvoorziene dames kunnen hun boezem sinds kort kwijt in de kolossale beha, de 'windsock' genoemd. Die kwam er na toenemende vraag naar ruimere beha's.


Tot voor kort was de G-cup de grootste behamaat. Wie daar niet in kon, moest terecht bij gespecialiseerde shops. Omdat de vraag maar groter werd, komt de Britse keten Selfridges nu op de proppen met een K-cup. De beha biedt een aanzienlijke omtrek en extra ondersteuning aan de borsten. Elke cup meet zowaar een impressionante 45 cm op zijn hoogste punt.


Dat de borsten de afgelopen tien jaar beduidend groter werden, blijkt uit de gemiddelde behamaat. Tien jaar geleden bleek de gemiddelde vrouw met een B-cup rond te lopen, vandaag is dat met een D-cup.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burlesk dansen is nieuwste fitnesshype

Burlesk dansen is nieuwste fitnesshype


http://img710.imageshack.us/img710/9628/burleskdansen.jpg



Paaldanslessen zijn al langer hip, maar steeds meer jonge vrouwen doen nu ook aan stripaerobics of buikdanslessen om zowel hun zelfvertrouwen als hun conditie een boost te geven.


Donna Cyrus van de Amerikaanse fitnessketen Crunch organiseert al sinds 1996 sexy workouts. Ze breidde haar aanbod echter onlangs uit en merkt dat er plots heel wat belangstelling is voor haar sensuele sportlessen. "Mijn generatie deed veel aan aerobics", aldus de veertigjarige Cyrus. "Nu zoeken vrouwen echter naar andere manieren om fit te worden, ze willen hun seksualiteit uiten. "Daarom kun je nu in Crunch lessen volgen met de ronkende namen als 'Strip Bar', 'Belly Moves' en 'Sexy Stretch'. Hiermee verbrand je niet alleen calorieën, je werkt ook aan je zelfvertrouwen."


Volgens fitnessexperte Jessica Matthews zijn dit soort lessen een goede stimulans om te bewegen. "Ik ben grote fan van dit soort lessen als ze mensen enthousiast maken om te sporten. Paaldansen of stripaerobics hebben voordelen voor je lichaam. Bij buikdansen train je je buikspieren, bij paaldansen werk je aan je bovenlichaam, omdat je met je armen je lichaamsgewicht moet dragen. Maar met je onderlichaam moet je de paal beklimmen en train je ook deze spieren weer. Daarnaast houden mensen er tegenwoordig van zich sexy te gedragen."


Robin Antin, choreografe van 'The Pussycat Dolls' maakt sexy fitnessdvd's en wil zo vrouwen aan het sporten krijgen. "Ik hoopt dat ze dankzij mijn dvd's op sexy nummers als 'Don't Cha' van de opwindende meidengroep The Pussycat Dolls dansen en fit worden. Sexy attributen als veren en boa's moeten daarbij helpen, ik wil dat ze hun fantasie gebruiken. Met een vereenvoudigde versie van een dansles hoop ik vrouwen fit te krijgen. In de dvd zie je danseressen in hoge hakken en lingerie, toch is deze bedoeld voor 'gewone vrouwen'. Het is perfect voor moeders en dochters."

"Deze sexy workouts zijn al een trend in San Francisco, Los Angeles, Miami en New York. Vrouwen bereiden zich voor door sexy kledij en schoenen aan te treken en geven dan het beste van zichzelf", besluit Cyrus.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Signalisatielicht Buizingen hapert voor de 3 de maal

Signalisatielicht Buizingen hapert voor de 3 de maal


http://img18.imageshack.us/img18/2289/signalisatielichtbuizin.jpg


Voor de derde keer op één maand tijd was er een incident met het sein in Buizingen, vermoedelijk door een technische storing. De treinbestuurder merkte het probleem op en kon tijdig remmen. "De veiligheid van de reizigers was niet in gevaar", luidt het bij spoorweginfrastructuurbeheerder Infrabel.


Afgelopen weekend werd het seinsysteem nog onderzocht. Volgens Infrabel zou het lichtsein, wanneer het kapot is, automatisch op rood springen.


Vorige week donderdag reed een treinbestuurder door het rode licht in Buizingen omdat het lichtsein opeens defect was. Minder dan een maand daarvoor, op 15 februari, deed zich op dezelfde plaats de treinramp voor die achttien mensen het leven kostte.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen praten over politiek, vrouwen over mode

Mannen praten over politiek, vrouwen over mode





Waarover praten mannen en vrouwen? De clichés lijken werkelijkheid, zo blijkt uit een Duitse studie. Mannen babbelen onderling meer over politiek, sport, wetenschap en het bedrijfsleven. Eten, drinken, wonen, de laatste mode en psychologie lijken typische thema's van vrouwen.
 
Inhoud
Zorgen, angsten en bekommernissen zijn voor mannen taboe-onderwerpen. Slechts 48 procent van de heren hoopt zijn zorgen te kunnen weg-communiceren. Voor vrouwen speelt dat met 71 procent een zeer belangrijke rol. Tips en adviezen lijken voor de mannelijke sekse dan weer belangrijker. In het algemeen kan men zeggen: bij heren gaat het om wat er gezegd wordt, vrouwen zijn al content met het gesprek zelf.

Geheimen
Je hoeft niet alles te weten, zo lijken sommige heren te denken. Eerlijkheid is slecht bij 71 procent belangrijk, bij vrouwen ligt dat aantal hoger. Opmerkelijk is echter dat vertrouwen een belangrijk gegeven is voor een goed gesprek.

Empathie
Wat de empathie-score betreft, lijken heren alweer hun meerdere in de vrouwen te hebben gevonden. Vrouwen schijnen beter te luisteren en zich in te leven. Geen wonder dat haar beste gesprekspartner de vriendin betreft. Ook de eigen moeder biedt een beter luisterend oor dan de vader. Ook schijnen moeders beter met hun dochter te praten dan met hun zoon.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermogen koning Albert bedraagt 1 miljard euro

"Vermogen koning Albert bedraagt 1 miljard euro"


http://img96.imageshack.us/img96/304/koningalbert.jpg



Het privévermogen van koning Albert II is een veelvoud van de 12,4 miljoen euro die het Paleis al jarenlang opgeeft. Volgens financieel specialist Thierry Debels staat op de rekening van de vorst liefst tachtig maal meer en dus één miljard euro. "En dat is allicht nog een onderschatting", zegt Debels in de krant Het Nieuwsblad. Bijvoorbeeld "flink wat fortuin in Congo" zit nog niet in de optelsom verrekend.
 

Debels onderzocht de persoonlijke rijkdom van de Belgische dynastie in zijn boek 'Het verloren geld van de Coburgs'. Hij baseert zijn cijfer op de historische aandelen van het koningshuis bij de Generale Maatschappij, het huidige Suez.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donna vastberaden dikste vrouw ter wereld te worden

Donna vastberaden dikste vrouw ter wereld te worden


http://img188.imageshack.us/img188/4606/donnadikstevr.jpg
Foto
Daily Mail.


Donna Simpson is een vrouw met ambitie. De 42-jarige Amerikaanse uit New Jersey weegt momenteel al 273 kilo, maar wil kost wat kost de dikste vrouw ter wereld worden en haar gewicht de komende twee jaar verdubbelen. Simpson stelt zowaar dat ze gezond is, ondanks dat ze een scooter nodig heeft om zich te verplaatsen.

"Het liefst eet ik sushi", zegt Simpson in de Engelse Daily Mail. "Maar in tegenstelling tot anderen kan ik in één keer zeventig van die grote stukken naar binnen werken", aldus Simpson. Ook op cake en snoep ben ik verlekkerd. Vooral doughnuts."

Dikste moeder ooit
Simpson, die zich in XXXXXXXL kledij werkt, speelt kilo's junk food naar binnen en probeert ook zo weinig mogelijk te bewegen. Ze is al in het bezit van het Guinness World Record als 's werelds dikste moeder, toen ze met haar 240 kilo in 2007 een baby ter wereld bracht. Jacqueline zag het leven na een keizersnede, een operatie waarbij een team van dertig dokters aan te pas kwam.

Ondanks dat Donna amper zeven meter kan stappen zonder te gaan zitten, wil ze dus nog dikker worden. "Ik hoop ooit 450 kilo te wegen. Maar dat kan weleens moeilijk worden, want door achter mijn dochter te lopen verdik ik nog weinig."

'Buikenman'
Merkwaardig genoeg staat de man van Simpson, de 49-jarige Philippe, helemaal achter het plan van zijn partner. Philippe bekent immers te houden van vrouwen met overgewicht. Zo leerde hij Donna kennen op een datingsite voor dikkerds, ondanks dat hij zelf maar 68 kilo weegt. "Hij is een echte 'buikenman' en steunt me volledig."

Eigen website
Om haar doel te bereiken, werkt Donna dagelijks tot 12.000 calorieën naar binnen, meer dan zes keer het gezonde gemiddelde. En om het nog allemaal wat gekker en perverter te maken: Donna laat mannen op een website betalen om toe te zien hoe ze al dat fast food naar binnen werkt. Dat laat haar toe al dat eten te bekostigen.

Donna's gewichtsprobleem begon al op vroege leeftijd. Toen ze negen was, woog ze al 87 kilo. "Door ons veel eten te geven, toonde mama hoe graag ze ons zag. Ze beschermde ons ook. Niemand mocht zeggen dat ik een dik meisje was en met dokters die stelden dat ik gezondheidsrisico's liep, ging ze altijd in discussie." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barry White - Lisa Stansfield - All around the world

  Barry White - Lisa Stansfield - All around the world

Om ze te beluisteren druk op de foto




Barry White

Barry White (Galveston, 12 september 1944 – Los Angeles, 4 juli 2003) was een Amerikaans soul- en disco-zanger en -producer. Zowel solo als met het door hem gedirigeerde Love Unlimited Orchestra scoorde hij diverse hits.

Barry White werd als Barry Eugene Carter geboren in Galveston, Texas, en groeide op in Los Angeles. Op 10-jarige leeftijd werd hij lid van een 'gang', en op de leeftijd van zestien werd hij veroordeeld tot vier maanden gevangenis wegens diefstal van Cadillac-autobanden ter waarde van $30.000.

Eind jaren zestig begon Whites muziekcarrière, aanvankelijk nog slechts als producer. Zijn grootste succes was het opzetten van Love Unlimited, een damesgroep met drie leden, waaronder zijn latere vrouw Glodean James, waarvoor hij de klassieker Walkin' in the Rain (With the One I Love) schreef.

White had een aantal liedjes geschreven, en zocht een mannelijke vocalist om deze op te nemen. Uiteindelijk liet hij zich overhalen dit zelf te doen, wat leidde tot het succesvolle album "I've Got So Much to Give" met de hit I'm Gonna Love You Just a Little More Baby.

Zijn volgende succes was de oprichting van het Love Unlimited Orchestra. Tegen alle verwachtingen in, werd het volledig instrumentale Love's theme een grote hit.

White behaalde zijn grootste successen in de jaren '70, in de periode van de disco, maar ook later heeft hij nog diverse hits gehad.

Tijdens een verblijf in het ziekenhuis, waar hij herstelde van de gevolgen van een beroerte, overleed White aan een nierziekte.







Lisa Stansfield


Lisa Jane Stansfield (Heywood (Greater Manchester), 11 april 1966) is een Brits zangeres, die eind jaren '80 en begin jaren '90 enkele grote hits scoorde.

Op veertienjarige leeftijd won ze een talentenjacht georganiseerd door een plaatselijke krant, waarna ze haar televisiedebuut kon maken.

In 1983 vormde ze samen met twee vriendinnen van school de groep Blue Zone. Hun eerste single On Fire was aanvankelijk populair, maar werd uit de handel genomen na een grote brand op het Londense Metro station King's Cross.

In 1989 kwam de grote doorbraak, toen Stansfield de vocalen mocht verrichten voor het nummer People hold on van Coldcut. Dit nummer werd een grote internationale hit, waarna Stansfield een solocarrière begon. Haar eerste single All Around the World werd een nummer 1 hit in Nederland begin 1990. Later volgden nog enkele kleinere hits. In 1990, 1991 en 1992 won ze een Grammy Award voor respectievelijk beste vrouwelijke nieuwkomer en beste vrouwelijke artiest (2x).




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardewerk Longwy - Emaux de Longwy

Aardewerk Longwy - Emaux de Longwy



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/longwy.jpg?t=1268574612




In 1798 wordt in het ongebruikte Karmelietenklooster in Longwy-Bas een plateelfabriek opgericht door Boch en Nothomb. De vestiging van de fabriek heeft meegewerkt aan de reputatie van de stad Longwy. De oprichting van deze fabriek was de laatste stap van een lang traject.
Immers in de 18e eeuw is er een ware golf van aardewerk productie van oost naar west door Lotharingen heen getrokken, via Niderviller, Lunéville, Saint-Clement, Sarreguemines, Thionville, Islettes en Audun-le-Tiche. Maar waar in de andere plaatsen het avontuur kortstondig is geweest, heeft het plateelwerk in Longwy gebloeid, heeft het crisis overwonnen en wordt nog steeds, na twee eeuwen, voortgezet.


Longwy is vooral beroemd voor zijn émail cloissonné. Deze vorm van aardewerk is rond 1875 gelanceerd door Amédée de Caranza. Hij probeerde hiermee de sfeer van Perzische objecten op te roepen. Caranza is later vertrokken naar een concurrent in Bordeaux, waardoor Longwy niet langer het alleenrecht op dit soort producten behield.
In de loop van de 200 jaar heeft men zeer verschillend aardewerk in Longwy geproduceerd. Deze stukken, variërend van zeer bescheiden tot zeer prestigieus, getuigen van de evolutie van de technieken, van smaak, van de maatschappij en van de kunst.



http://www.antiek-ambrosia.be/foto%27s%20porselein/foto%27s%20groot/Longwy%20vaasje.jpg



De kunst van het emailleren, d.w.z. het aanbrengen van gesmolten glas op een metalen ondergrond, was al in het eerste millenium bekend. Er waren twee toepassingen in gebruik : het "émail champlevé" en het "émail cloisonné". Bij het "champlevé" werden er holten in het metaal geslagen, die opgevuld werden met email. Bij het "cloisonné" werden er, door middel van metalen draden vakken gevormd die de begrenzing, de hekken, waren voor de glaspasta, die later gesmolten werd. De laatste methode werd door de gebroeders d'Huart uiterst geschikt bevonden om toe te passen op hun keramiek. De draden van metaal werden vervangen door klei en zwart gemaakt. Het zwarte kader hield het schitterende email in bedwang en versterkte optimaal de fantastische kleur.

Om het prachtige blauw te krijgen, gebruikte men koperoxyde, voor het purper goud en voor het groen chroomoxyde. Het omcirkelen van deze heldere tinten met zwart bleek een gouden greep die de fabriek een aanzienlijk aantal onderscheidingen bracht van diverse wereldtentoonstellingen.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaastaart met Père Joseph en Passendale

Kaastaart met Père Joseph en Passendale



http://img28.imageshack.us/img28/3265/kaastaart.jpg



Ingrediënten
1 pak bladerdeeg (diepvries)
300 g Père Joseph (fijn gesneden)
300 g Passendale (fijn gesneden)
400 ml room
750 ml melk
6 eieren
75 g bloem + extra om te bestuiven
versgemalen peper en zout
nootmuskaat
honing
noten



Neem een bakvorm en vet die goed in. Rol het bladerdeeg uit en snij het af in de gewenste maat. Leg het in de bakvorm en prik kleine gaatjes in de bodem. Snij een stuk Père Joseph in fijne stukjes. Doe hetzelfde met een stuk Passendale. Zet de melk samen met de bloem op het vuur. Roer door elkaar tot alles kookt en zorg dat er geen klonters meer inzitten. Voeg de twee kazen toe aan de melk en de bloem.
Blijf roeren en neem het kokende kaasmengsel pas van het vuur als alles goed vermengd is.
Breek de eieren in een kom en voeg daar de room aan toe. Kruid het geheel met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg tenslotte de twee mengsels bij elkaar. Giet alles op het bladerdeeg in de vorm.
Plaats de quiche in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 45 tot 50 minuten.
Laat dan afkoelen, snij er een punt uit en werk het bord af met honing en noten.

Recept : Winnaar Mijn Restaurant - Yanaïka

(br.lekkervanbijons)




» Reageer (0)
14-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parket en Infrabel onderzoeken seingeving in Buizingen

Parket en Infrabel onderzoeken seingeving in Buizingen



Experts van het Brusselse parket en deskundigen van spoorwegnetbeheerder Infrabel hebben de seingeving in Buizingen onderzocht, meldt woordvoerder van Infrabel Frédéric Petit.

Vorige week donderdag reed een treinbestuurder door een rood sein in Buizingen, bijna een maand na de treinramp van 15 februari op dezelfde plaats die achttien mensen het leven kostte. De trein, die van Leuven naar 's Gravenbrakel reed, kreeg van het seinhuis in Buizingen groen licht. Vlak daarna is mogelijk door een technische storing het sein op rood gesprongen.

"Het onderzoek naar de seingeving in Buizingen wil alle mogelijke pistes nagaan", aldus Petit. Naast het seinhuis wordt alles van de seininrichting onderzocht. Over de inhoud van het lopende onderzoek wil Petit geen uitspraken doen. Volgens vtm wekt één seinkast de interesse van de onderzoekers.

Tot de uitkomst van het onderzoek wordt geen gebruik gemaakt van het betreffende sein. Het treinverkeer in de omgeving zal via andere sporen verlopen, aldus Petit, die herhaalt dat de veiligheid donderdag niet in het gedrang is gekomen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo onderhoud je een betonnen vloer

Zo onderhoud je een betonnen vloer


http://img196.imageshack.us/img196/8694/betonnenvloer.jpg



 Wie zijn woning graag een hippe en goedkopere toets geeft, kan kiezen voor een betonnen vloer. Maar hoe onderhoud je zo'n vloer nu best?

Een betonnen vloer heeft op zich weinig onderhoud nodig. Je kan er bovendien de meeste soorten poetsproducten op gebruiken zonder dat er schade ontstaat. Maar omdat beton ook maar zo simpel is, opteren veel (ver)bouwers voor een extra verflaagje. Belangrijk voor je begint te verven is echter dat je ondergrond droog, glad en schoon is. Stofzuig ook steeds even je vloer voordat je begint met schilderen.

Bij het schilderwerk breng je eerst een primer aan zodat de verf beter aan de vloer hecht, en daarna werk je af met een vloerverf voor beton naar keuze. Gebruik ook steeds aangepast verfmateriaal dat speciaal gemaakt is voor vloeren om zo'n goed mogelijk resultaat te bekomen. Na twee lagen laat je de verf eventjes drogen om hem vervolgens lichtjes op te schuren en een derde, laatste laag aan te brengen. Door deze verschillende lagen zorg je voor een betere weerstand en geef je je vloer meer kleurintensiteit en glans. Een epoxyhoudende tweecomponentenverf is dan weer ideaal voor vloeren die erg veel gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld de inkomhal van een winkel. Wie kiest voor een epoxyhoudende tweecomponentenverf laat dat best aanbrengen door een professional, want deze verf is erg moeilijk in gebruik en bovendien moeilijk te verwijderen moest het plots verkeerd gaan.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén Chinees meisje, duizenden gewillige aanbidders

Eén Chinees meisje, duizenden gewillige aanbidders


http://img8.imageshack.us/img8/1784/witterozen.jpg


Toen ze haar wens om een vriendje kenbaar maakte op het internet, hoopte de Chinese studente Zhang Mengqian dat ze tenminste enkele antwoorden zou krijgen. Maar ze kreeg een massa wanhopige vrijgezellen voor haar neus, enkele duizenden zo werd geschat.

Mengqjan studeert aan de universiteit van elekrowetenschap en technologie in Chengu (Sichuan). Voor elke vrouwelijke studente zijn er 25 mannelijke, dus de massale respons is enigszins begrijpelijk.

Wensmuur
De universiteit besloot een inspanning te doen voor de meisjes en gaf ze een 'meisjesdag'. De studentes kregen een blanco kaartje en de opdracht een wens neer te schrijven. Die werden vervolgens op de 'Wensmuur' geplaatst.

"Ik ben knap, denk ik"
Mengqjan schreef: "Ik heet Zhang Mengqjan, een eerstejaarsstudente, en ik denk dat ik knap ben, maar toch kan ik geen vriendje vinden. Ik geloof in het lot, dus als je dezelfde wens hebt, kom dan alsjeblieft naar mijn kotgebouw tussen 12h30 en 12h50 op 11 maart 2010. Ik zal je in het geheim bespieden van op het gebouw. Als je mijn type bent, kom ik naar beneden om je te ontmoeten."

Tweede proef
De wens verspreidde zich als een lopend vuurtje, en op de 11de maart begaven niet enkele maar een hele troep studenten zich naar het kotgebouw. Slimme Mengqjan had echter nog een tweede proef aan haar wens toegevoegd: "Schreeuw mijn naam als je er bent". Gek genoeg slaagden slechts enkelen in deze proef.

Het meisje is weinig verrassend niet naar beneden gekomen om uit de massa haar uitverkorene te kiezen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa verliest massaal vlinders

Europa verliest massaal vlinders


http://img379.imageshack.us/img379/8086/vlinder.jpg



Van de bijna vijfhonderd soorten vlinders die in Europa voorkomen, is 9 procent met uitsterven bedreigd. Nog eens 10 procent geldt als kwetsbaar. Dat blijkt uit de nieuwe Europese Rode Lijst voor dagvlinders. In Europa leven in totaal 482 soorten dagvlinders, waarvan bijna een derde uitsluitend in Europa voorkomt.

Ongeveer de helft van de soorten blijft op dit moment stabiel, ongeveer een derde gaat achteruit en slechts 4 procent neemt toe. Bijna 20 procent van de dagvlindersoorten heeft de status bedreigd of kwetsbaar, zoals het klaverblauwtje, het gentiaanblauwtje en de bruine vuurvlinder.

Als belangrijkste bedreiging voor de vlinders geldt het verlies van leefgebied door veranderingen in landbouwmethoden. Andere belangrijke bedreigingen zijn klimaatverandering, branden en toerisme.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Astrid Nijgh - Ik Doe Wat Ik Doe

Astrid Nijgh - Ik doe wat ik doe

Klik op de foto om haar te beluisteren






Astrid Nijgh-de Backer (Amsterdam, 16 april 1949) is een Nederlands zangeres. Ze is contra-alt en ex-echtgenote van tekstschrijver Lennaert Nijgh. In 1973 scoorde ze een grote hit met het nummer Ik doe wat ik doe.

Astrid Nijgh (meisjesnaam De Backer) volgde vanaf haar dertiende een zangopleiding bij de bekende zangpedagoge Bep Ogterop. In folkclub de Waag in Haarlem ontmoette zij Lennaert Nijgh, met wie zij trouwde.

Toen Boudewijn de Groot en Lennaert uit elkaar groeiden, ging Astrid muziek schrijven bij de teksten van Lennaert. Veel artiesten vertolkten nummers van het echtpaar Nijgh, waaronder Rob de Nijs, Adèle Bloemendaal, Gerard Cox, Leen Jongewaard en Jenny Arean. Na twee en half jaar huwelijk ging het echtpaar uit elkaar, maar zij bleven samen songs schrijven.

In 1973 bracht Astrid Nijgh zelf het nummer Ik doe wat ik doe op single uit. Vanwege duidelijke verwijzingen naar de prostitutie wekte dit nummer veel commotie op. Het nummer bereikte de zesde plaats in de Nederlandse Top 40. Haar zangcarrière nam vanaf dat moment een vlucht en ze bracht nog verschillende albums uit

In het voorjaar van 2010 deed ze samen met Liliane Saint-Pierre, Sophie Van Everdingen en Frank Dingenen een tour doorheen Vlaanderen. Ze brachten het programma: "Hij komt, hij is er en hij gaat". Drie verschillende zangeressen brengen liedjes over de verschillende stadia van de liefde. Frank Dingenen zorgt voor de bindteksten met een humoristisch kantje.




» Reageer (0)
13-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 dingen die elke vrouw zou moeten kunnen

10 dingen die elke vrouw zou moeten kunnen




Vrouwen kunnen heel veel, zoniet bijna alles. We kunnen sowieso alles dat we willen kunnen. En toch... toch zijn er een paar dingen waar vrouwen niet sterk in zijn, waar we steken laten vallen of die we gewoonweg niet kunnen. Daar is niets mis mee, maar sommige dingen zou je wel moeten kunnen, of je zou tenminste moeten weten hoe. Zoals...


1) Een platte band vervangen

Iedereen die met de auto rijdt heeft het wel eens voor, vrouwen dus ook. Meestal kunnen ze alleen hulpeloos naar hun man/vader/vriend bellen of meteen de wegenwacht inschakelen. Makkelijk is het niet, maar onmogelijk is het ook niet.

Trek eerst je fluovestje aan, plaats de gevarendriehoek en gebruik je knipperlichten. Check of je een reserveband bijhebt, die geschikt is om mee te rijden. Draai de bouten los (meestal het moeilijkste stuk), installeer de krik, en krik de auto op. Neem de bouten en de band van de as, zet de nieuwe erop en draai de bouten (niet te strak) aan. Laat de auto weer zakken, en draai de bouten strak aan (je kan eventueel op de sleutel gaan staan).

Je houdt er vuile handen en een goed gevoel aan over. Let wel: een reserveband is niet geschikt om lange afstanden mee te rijden, zeker niet als de band kleiner is dan je andere. Ga dus zo snel mogelijk naar een garage.

2) Bedankbriefjes
Een bedankbriefje is  niet echt meer van deze tijd. Maar een mailtje, sms'je of muurberichtje om iemand te bedanken voor een heerlijk maal of een toffe babbel, dat is toch niet teveel gevraagd?

3) Accepteer een compliment
Gedaan met de valse bescheidenheid, vrouwen moeten leren een compliment te aanvaarden. Doe dit met een stralende glimlach en een gemeend dank je wel, meer hoeft dat niet te zijn. Neen, je moet jezelf niet verklaren of uitleggen of verklappen hoe weinig die mooie schonene maar gekost hebben. Zeg gewoon dank je, met de glimlach en meen het. Simpel, toch?

4) Ongelijk toegeven
Niemand is perfect, ook jij niet. Je ongelijk toegeven, je veronstchuldigen voor een gemene opmerking, een venijnige grap of een beledigende toon, dat is maar zo beleefd. Doe het zo snel mogelijk, en doe het oprecht, anders telt het niet.

5) Iets koken dat mannen lekker vinden
Een maaltijd kunnen koken die een man imponeert én smaakt: het klinkt gemakkelijker dan het is. Toch hoef je het daarom niet heel moeilijk (of te simpel) te maken, less is more (behalve wat de porties betreft dan).

6) Een cadeautje inpakken
Okee, het papiertje er min of meer netjes rond doen, dat lukt nog wel. Maar je kan het cadeautje ook pimpen, met een mooie strik en een bloemetje of lolly.

7) Van seks genieten
Elke vrouw zou moeten weten wat haar bevredigt en wat ze leuk vindt, en, belangrijker, hoe dit aan haar partner duidelijk te maken. Seks hebben zonder dat je er van geniet, dat is tijdverlies.

8) Een knop naaien
Natuurlijk verliest je favoriete bloes wel eens een knopje op de foute plek. Dit terug aannaaien kan niet zo moeilijk zijn, maar hoeveel jonge vrouwen kunnen en doen het nog? Leer het van je moeder, je zal er geen spijt van krijgen.

9) Een lief dumpen
Geen leuke bezigheid, en het moet ook geen hobby worden, maar soms is het de enige juiste beslissing. Waarom? Omdat iemand aan het lijntje houden niet beleefd en redelijk egoïstisch is. Je wil hem niet kwetsen, maar toch is de korte pijn te verkiezen boven een verzurende relatie waarin je hem gebruikt en zijn kansen op geluk verkleint. Hij verdient iemand die hem wel graag ziet, dus het is beter voor jullie beiden om het uit te maken.

10) Nieuwe vrienden maken
Het wordt minder gemakkelijk als je ouder wordt: vrienden maken. Daar moet je tijd en energie in investeren. Stel vragen, plan activiteiten samen en ga niet in een hoekje zitten!





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sovjet-edelstenen binnenkort geveild in Antwerpen


Sovjet-edelstenen binnenkort geveild in Antwerpen


http://img364.imageshack.us/img364/9217/veilinghuisbernaerts.jpg


Het Antwerpse veilinghuis Bernaerts veilt op maandag 29 maart met de 'Soviet Stars Collection' een uitzonderlijke verzameling van 17 opvallend grote topazen en 1 beryl. De waarde van de collectie wordt geschat op honderdduizenden euro, zegt Peter Bernaerts.
 
De topazen zijn 225 tot liefst 2.411 karaat groot. Een eivormige edelsteen die deel uitmaakt van de collectie is 8,8 x 5,7 cm groot, en wordt geschat op 240.000 tot 360.000 euro. Voor de andere edelstenen lopen de schattingen uiteen van 15.500 tot 170.000 euro.
 
Communistische vakmannen
"De stenen werden gedolven in de Oeral, en onder het Sovjet-tijdperk geslepen in de vroege jaren 1970. Het lag in de bedoeling van de Russische regering met deze collectie de wereld te tonen waartoe de communistische vakmannen in staat waren", zegt Bernaerts. "De omvang van de stenen liet toe dat er tot de helft van de oorspronkelijke grootte werd opgeofferd om een uitzonderlijke vorm te verkrijgen: een bloemblad, een ruit, een ei, een peer, een blad en een traan."
 
De Soviet Stars Collection is uniek door de zeldzaamheid van de stenen, de uitzonderlijke slijp, de 'keizerlijke' kleur, de zuiverheid en de grootte. Ze zijn enkel na afspraak met de gerechtsdeurwaarder te bezichtigen bij de Antwerp Diamond Bank, niet bij het veilinghuis zelf. De stenen zullen verkocht worden aan de meestbiedende onder toezicht van de curatele omwille van een faillissement.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Paus wist van kindermisbruik en gaf zelfs onderdak aan pedofiele priester

Paus wist van kindermisbruik en gaf zelfs onderdak aan pedofiele priester


http://img696.imageshack.us/img696/8529/paus.jpg


De paus is wel degelijk geconfronteerd geweest met pedofiele priesters en heeft alvast één van hen zelfs de hand boven het hoofd gehouden. Dat is de schokkende onthulling van de Süddeutsche Zeitung, die ondertussen bevestigd is door het bisdom München. Bovendien pleegde de priester nog verschillende zedendelicten met minderjarigen nadat toenmalig aartsbisschop Joseph Ratzinger hem de hand had gereikt. De paus moet daarvan op de hoogte zijn geweest. Eerder vandaag liet de kerkvader nog weten bijzonder verontwaardigd en geschokt te zijn door de onthullingen in Duitsland.

Paus Benedictus XVI heeft in 1980, toen hij nog aartsbisschop van München was, in zijn aartsbisdom onderdak gegeven aan een pedofiele priester, opdat de man in therapie kon gaan. Dat heeft het aartsbisdom München en Freising vandaag in een communiqué meegedeeld.

Eerwaarde H.
De priester in kwestie wordt aangeduid als "eerwaarde H.". Joseph Ratzinger, de huidige paus, stond aan het hoofd van het aartsbisdom van 1977 tot 1982. Hij wist wat H. had uitgespookt in het bisdom Essen, maar stemde toch in met een "behandeling" in München. De pedofiele priester herviel quasi meteen in zijn misbruik van minderjarigen en werd later ook veroordeeld daarvoor. Desalniettemin is hij nog steeds aan de slag als pastoor in Beieren.

18 maanden cel, maar wel nog steeds pastoor
"De vraag om H. op te vangen was", aldus het communiqué, "afkomstig van het bisdom Essen". Met zijn communiqué bevestigt het aartsbisdom informatie van de Süddeutsche Zeitung. "Ondanks de verdenkingen aan zijn adres werd H. voor onbepaalde duur aangesteld als assistent-aalmoezenier in een parochie van de diocese München", aldus nog het aartsbisdom. In juni 1986 werd H. veroordeeld tot 18 maanden cel met uitstel en een boete van 4.000 mark (2.045 euro) voor seksueel misbruik van minderjarigen. De man is nog steeds werkzaam als pastoor in Beieren, maar het bisdom "heeft geen weet van ander wangedrag door de man".

Volgens de Süddeutsche Zeitung moet Joseph Ratzinger van de zaak op de hoogte zijn geweest. Hij zetelde in de bisschoppelijke raad die stemde over de overplaatsing van de pedofiele priester, en het bisdom bevestigt dat de paus instemde met de overplaatsing.

"Zware fout"
Woordvoerder Bernhard Kellner heeft het over een "zware fout". De Süddeutsche Zeiting kon het dossier inkijken dat ook de huidige paus moet hebben gelezen. Daarin staat uitgelegd hoe de priester een elfjarige jongen dwong hem oraal te bevredigen. Er staat de aanbeveling in dat de priester naar München moet komen om "te genezen". Daar werd hij echter onmiddellijk weer ingezet in een parochie. Van dat laatste, beweert het bisdom München, was de toenmalige aartsbisschop en huidige paus niet op de hoogte. Dat was volgens het bisdom een beslissing van de toenmalige vicaris-generaal.

Geen woord over broer Georg
Volgens informatie van de Süddeutsche Zeiting wist Ratzinger het echter wel. Vandaag ontving de paus Robert Zollitsch, de aartsbisschop van Freiburg im Breisgau en voorzitter van de Duitse bisschoppen. Volgens Zollitsch was de paus bijzonder aangegrepen en verontwaardigd over het misbruik in zijn vaderland: "Hij spoort ons aan de ingeslagen weg te blijven bewandelen en tegelijk naar opheldering te blijven streven." Tijdens het gesprek werd met geen woord gerept over het seksueel misbruik bij de Regensburger Domspatzen. Dertig jaar lang was de koorleider in deze school niemand minder dan Georg Ratzinger, de oudere broer van Joseph Ratzinger.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezicht slachtoffer open voor gsm in Brusselse Nieuwstraat

Twintigjarige overvaller snijdt gezicht slachtoffer open voor gsm in Brusselse Nieuwstraat



Een twintigjarige overvaller heeft voorbije nacht in de Brusselse Nieuwstraat het gezicht van zijn slachtoffer opengesneden omdat die zijn gsm niet wilde afgeven. Het slachtoffer heeft er een lelijke snijwonde in de kaak aan overgehouden, maar kon na verzorging het ziekenhuis verlaten.

De jonge overvaller kon later opgepakt worden en het Brusselse parket vraagt zijn aanhouding, meldt het parket
 
Het incident gebeurde in de Nieuwstraat rond 2.20 uur. Twee jongemannen die daar over straat liepen, werden plots aangesproken door een jongeman die vroeg of zij hem geslagen hadden. De twee wandelaars antwoordden ontkennend, waarna die één van hen om diens gsm vroeg. Toen het slachtoffer weigerde, haalde de boef met een scherp mes uit naar diens gezicht en veroorzaakte een wonde die liep van de bovenlip tot aan het oor.
 
Terwijl de jonge overvaller wegvluchtte, werd het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. Ondertussen doorzocht de politie, samen met de vriend van het slachtoffer, de buurt. Daarbij konden ze een verdachte oppakken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tieners vaakst high van inademen huishoudmiddelen

Tieners vaakst high van inademen huishoudmiddelen





Het is belangrijk kinderen te waarschuwen voor de gevaren van drugs als marihuana en cocaïne, maar waar ouders zich echt zorgen over moeten maken is dat hun kinderen huishoudproducten als schoensmeer, lijm en luchtverfrissers inhaleren. Daar beweren Amerikaanse onderzoekers althans.


Uit Amerikaanse cijfers van 2006 tot 2008 blijkt dat 6,9 procent van de 12-jarige al high werd van 'huffing' (het inhaleren van huishoudproducten), in vergelijking met 5,1 procent met het misbruik van medicatie, 1,4 procent met marihuana, 0,7 procent van hallucinogenenen 0,1 procent met cocaïne. Meer 12-jarigen gebruikten dus potentieel gevaarlijk inhalatoren om high te worden dan alle illegale drugs samen. "Steeds meer jongeren experimenteren en misbruiken bewust huishoudproducten, vooral jonge tieners zijn hier erg gevoelig voor", aldus onderzoekers


Het meest onrustwekkende aan 'huffing' is dat de meeste ouders niet beseffen dat het dodelijk kan zijn. De inhalatoren kunnen je hart plots heel wat sneller doen slaan, wat uiteindelijk kan leiden tot een hartstilstand, waardoor je bijna onmiddellijk sterft.  "Als arts kan ik niet genoeg het belang benadrukken van de voorlichting van adolescenten over de gevaren van het inhaleren van vluchtige stoffen", aldus professsor Jennifer  Caudle. "Jonge mensen beseffen niet altijd de gevolven van hun acties. Het kan zijn dat ze al sterven na een keer te inhaleren."




» Reageer (0)
12-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historische meubelen Paleis op de Meir zijn terecht

Historische meubelen Paleis op de Meir zijn terecht


http://img717.imageshack.us/img717/6280/historischemeubelenpale.jpg



De historisch waardevolle meubelen van het voormalig koninklijk Paleis op de Meir zijn opnieuw op hun oorspronkelijke stek. Vandaag bracht een verhuisfirma in opdracht van het Hof de meubelen terug naar Antwerpen.

Het Paleis op de Meir werd in 1969, samen met de inboedel, overgedragen aan Vlaanderen. De Vlaamse overheid gaf in de jaren tachtig een deel van het interieur in bruikleen aan musea en het Hof. Zo belandden een 150-tal meubelen bij kroonprins Filip. Voor de heropening van het Paleis op de Meir wou de Vlaamse overheid die meubelen weer op hun oorspronkelijke locatie.

Vlaams minister Geert Bourgeois ijverde al sinds de vorige regeerperiode voor de terugkeer van de meubelen naar Antwerpen. Na maandenlang overleg bereikte de minister daarover in september 2008 een principieel akkoord met federaal minister van Financiën Didier Reynders. Erfgoed Vlaanderen, de beheerder van het Paleis op de Meir, sloot vervolgens een definitieve overeenkomst over de verhuis van de meubelen.


Volgens Erfgoed Vlaanderen, dat het Paleis op de Meir beheert, zijn de meubelstukken op het eerste gezicht allemaal in goede staat. Vanaf het openingsweekend van het Paleis op de Meir, op 8 en 9 mei, worden de meubelen tentoongesteld voor het publiek.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man helpt meer dan ooit in huis, vrouw merkt dit niet op

Veel mannen helpen meer dan ooit in huis, vrouw merkt dit niet op




Britse mannen spenderen wekelijks 13 uur aan huishoudelijke taken per week, dat is meer dan ooit. Het probleem is echter dat hun partner dit niet lijken op te merken.


Uit het onderzoek bij 1.000 mannen blijkt dat mannen 676 uur per jaar met huishoudelijke taken bezig zijn. Wekelijks spendeert hij 4,7 uur aan werk in huis, 1,5 uur gaat naar doe-het-zelfklusjes en 6,9 uur naar kinderverzorging. Verder blijkt dat 85 procent van de mannen de vuilbakken buitenzet, 80 procent draagt de winkelzakken en 78 procent gaat wekelijks naar de winkel. 58 procent doet regelmatig de was en 57 procent strijkt vaak.


Maar zes op de tien van hen zegt dat dit vaak niet opgemerkt door hun parnter omdat hij hier geen heisa over maakt. De helft van de mannen zegt dat vrouwen meer pochen over hun bijdragen in het huishouden. Onderzoeker Paul Connell: "Dit onderzoek toont aan dat moderne mannen meer van zich laten horen over hun huishoudelijke taken, het vooroordeel dat ze niets uitvoeren klopt dus niet langer."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onzichtbare ster bekogelt Aarde met dodelijke kometen

"Onzichtbare ster bekogelt Aarde met dodelijke kometen"




De impact van de dodelijke kometen die Nemesis afvuurt, zou van dezelfde orde zijn als de asteroïde die de dino's uitroeide.

Het zou weleens kunnen dat een gigantische, onzichtbare, bruine dwergster dodelijke kometen op de Aarde afvuurt. Dat meldt The Sun. De impact van die 'sneeuwballen' op onze planeet zou vergelijkbaar zijn met die van de asteroïde die de dinausurus 65 miljoen jaar geleden definitief van de aardbodem veegde.

Volgens wetenschappers zou de bizarre ster rond de zon cirkelen en ervoor zorgen dat kometen de Aarde bombarderen met 'sneeuwballen' - lees: kometen. Deze 'bruine dwerg', die tot vijf keer de grootte van Jupiter zou meten, zou om de 26 miljoen jaar verantwoordelijk zijn voor massavernietiging. De term 'dwergster' slaat op het weinige licht dat de ster afgeeft.

NASA-wetenschappers bedachten de ster met de bijnaam 'Nemesis'. Dit hemellichaam zou onzichtbaar zijn omdat ze enkel infraroodlicht afstraalt en ongelooflijk ver van ons verwijderd is. Nemesis zou in een baan van 25.000 keer de afstand tussen de zon en de Aarde rond ons zonnestelsel draaien. Haar wentelingen in het melkwegstelsel sleuren door de aantrekkingskracht ijzige stenen uit de Oortwolk met zich mee, dat is een wolk van miljarden kometen die nog eens twee keer verder dan Nemesis van ons verwijderd is.

'Sneeuwballen'
Deze 'sneeuwballen' worden op de Aarde geworpen als kometen en veroorzaken daarbij een verwoesting die zo groot is als die van de op de Aarde ingeslagen asteroïde, die 65 miljoen jaar geleden het einde van de dinosaurus betekende.

Wetenschappers van de NASA denken nu Nemesis te kunnen opsporen met een nieuwe warmtegevoelige telescoop, die in januari het luchtruim begon af te speuren. Verwacht wordt dat er zo'n duizend bruine dwergsterren zullen gevonden worden binnen een afstand van 25 lichtjaar van de zon. De telescoop zond alvast een foto naar de Aarde van een komeet die mogelijk uit de Oortwolk afkomstig is.

Sedna en Nemesis
De eerste aanwijzing voor het bestaan van Nemesis was de gekke omwenteling van de dwergster Sedna. Volgens wetenschappers kan de ongewone ovale wenteling van 12.000 jaar enkel verklaard worden door de aanwezigheid van een enorm hemellichaam. Mike Brown, die Sedna in 2003 ontdekte, zegt het volgende: "Sedna is een heel vreemd object. Het zou er niet moeten zijn. Het kan maar op één manier en dat is dat een of andere reus het heeft weggeschopt."

Professor John Matese van de University of Louisiana in Lafayette, beweert dat de meeste kometen uit hetzelfde gedeelte van de Oortwolk stammen. "Er is statistisch belangrijk bewijsmateriaal om te stellen dat de concentratie van kometen kan veroorzaakt zijn door een kompaan van de zon."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat overleeft rit op autostrade in motorkap auto

Kat overleeft rit op autostrade in motorkap auto


(archieffoto)


In Duitsland heeft een kat een rit in de hete motorkap van een wagen overleefd. Met snelheden tot 160 kilometer per uur werd het dier uit Berlijn meegenomen over de snelweg.

De bestuurder van de auto hoorde pas na ruim 50 kilometer rijden het luide gemiauw vanonder zijn motorkap. Vanaf de onderkant van de wagen zag hij de kop en een pootje van de poes, die volgens hem in de auto was gekropen voor een warme slaapplek bij de motor.

Hulpdiensten moesten het voorwiel en de motor van de auto verwijderen om de kat te kunnen vrijlaten. Het dier hield er een verbrande poot over.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkrijgbaar in flessen: verse lucht.

Verkrijgbaar in flessen: verse lucht.


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/18/0/8/media_xl_3616478.jpg?20100312093842



In het Verenigd Koninkrijk pakt de National Trust uit met een wel erg speciale promotie. De natuurvereniging bottelde lucht uit de rustigste en mooiste delen van het land, en deelt die nu uit aan gestresseerde werklui uit de steden. De flessen zouden een relaxerend effect hebben. Dat schrijft de Daily Express.

10 minuten stressvrij
Elke volle bokaal frisse lucht, afkomstig van feeërieke lokaties als Lake Windermere en Box Hill in Surrey, zou tot 10 minuten helpen tegen stress, maakt de National Trust zich sterk.

De Trust kreeg het idée voor gebottelde lucht nada teen studie aan het licht bracht dat liefst 60 procent van de Britten tot rust kwam door een beetje frisse lucht.

3 op 4 hebben stress
Het onderzoek, dat werd uitgevoerd bij 1.000 mensen,  bracht aan het licht dat drievierde van de stedelijke werkende bevolking met stress kampt, maar die achter zich laat zodra ze de stad kunnen inruilen voor het platteland.

De Trust deelt de komende dagen duizenden flesjes uit die elk 0,42g lucht bevatten in de Britse hoofdstad Londen. Daarna zou de rest van het verstedelijkte Groot-Brittannië moeten volgen. Met de actie wil de vereniging ook de deugden van het Britse buitenleven in de kijker zetten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onthoofde lichamen in Engels massagraf blijken Vikingen

Onthoofde lichamen in Engels massagraf blijken Vikingen


http://img214.imageshack.us/img214/3893/vikingen.jpg


In juni 2009 werd in het zuidwesten van Engeland een massagraf ontdekt in het graafschap Dorset. Archeologen hebben de ontdekte onthoofde lichamen nu geïdentificeerd als Vikingen. Uit testen bij 10 van de meer dan 50 lijken, blijkt dat ze afkomstig zijn uit een land met een kouder klimaat dan dat in Groot-Brittannië.

Het massagraf werd ontdekt tijdens bouwwerken in het Engelse graafschap Dorset, in het zuidwesten van Engeland. Volgens het team archeologen rond Jane Evans en Carolyn Chenery van NERC Isotope Geosciences Laboratory in Nottingham, dateert de vondst van tussen 910 en 1030 na Christus. Mogelijk werden de Vikingen vermoord door Angelsaksen.
 
"Het is relatief zeldzaam dat een massagraf ontdekt wordt, zeker een massagraf van deze omvang en uit deze tijd", zegt projectleider David Score. "Het biedt ongelooflijke mogelijkheden om meer te ontdekken over wat er in Dorset heeft plaatsgevonden." De wetenschappers hopen nieuwe informatie te verkrijgen over de levensstijl, de voeding en de algemene gezondheid van Vikingen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betere huidtransplantaties door ontdekking nieuwe stamcel

Betere huidtransplantaties door ontdekking nieuwe stamcel





Onderzoekers hebben een stamcel gevonden die in staat is alle weefsels te vormen die voorkomen in de opperhuid. Dat maakte het UMC Utrecht vandaag bekend.

Muizen
De gevonden cellen staan aan de basis van haarzakjes, talgklieren en de opperhuid zelf. Hoewel de cellen gevonden zijn bij muizen, zijn de resultaten van het onderzoek volgens de wetenschappers ook van toepassing op mensen omdat de betrokken eiwitten en cellen volledig vergelijkbaar zijn.

Betere transplantaties
De onderzoekers stellen dat hun vondst in de toekomst kan leiden tot betere huidtransplantaties omdat het denkbaar is dat lichaamseigen huidweefsel "met alles erop en eraan" in een laboratorium kan worden gekweekt.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronan Keating - When you say nothing at all

Ronan Keating - When you say nothing at all

Klik op de foto om hem te beluisteren






Ronan Keating (Dublin, 3 maart 1977) is een Ierse zanger, bekend geworden als zanger van de boy-band Boyzone.

Ronan was de zanger van Boyzone vanaf 1994. In 1999 begon hij een solocarrière. Ook was hij de bedenker en co-manager van Westlife. Keating presenteerde de MTV Europe Music Awards van 1997.

Hij trouwde op 30 april 1998 met Yvonne Connolly (1974) en heeft inmiddels drie kinderen: Jack (15 maart 1999), Marie (18 februari 2001) en Ali (7 september 2005).




» Reageer (0)
11-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse vrouw studeert af op 91-jarige leeftijd

Japanse vrouw studeert af op 91-jarige leeftijd





Een Japanse vrouw heeft op 91-jarige leeftijd haar diploma van de middelbare school behaald. Ze leverde deze buitengewone prestatie op een speciale avondschool voor mensen die het altijd niet even gemakkelijk hebben gehad in het leven. Dat meldt de krant Mainichi Simbun.

Tegenslagen
En dat het leven van Sidzue Hirai niet altijd over rozen liep, mag blijken uit het volgende. Als weeskind moest ze op haar twaalfde gaan werken. Ze trouwde toen ze achttien was, maar haar man sneuvelde in de Tweede Wereldoorlog. De vrouw hertrouwde, maar in 2007 werd haar huis vernield tijdens een aardbeving.

Verder studeren
"Dankzij deze school heb ik mijn jeugd teruggevonden", sprak Sidzue Harai tijdens de diploma-uitreiking. "Ik zou nog graag verder studeren. Deze dag is een nieuw begin voor mij".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen laten zich vooral door mama troosten

Kinderen laten zich vooral door mama troosten



Als kinderen zich pijn hebben gedaan, richten ze zich vooral tot hun mama (71 procent) om zich te laten troosten en verzorgen. Kinderen zijn in het gezin dan ook degenen die zich het meest verwonden, vrouwen verwonden zich het minst. Dat blijkt uit een enquête van pleistermerk Hansaplast.

De meeste wondjes ontstaan bij het koken, klussen en de huishoudelijke taken. Dat gaat dan vooral om schrammen (40 procent), snijwonden (36 procent), blauwe plekken (36 procent) en insectenbeten (33 procent). 18 procent loopt wel eens een brandwonde op, 6 procent een open wonde.

Ontsmetting
Een snijwond en schram wordt door bijna 80 procent onmiddellijk ontsmet. Respectievelijk 70 en 42 procent zal ook een pleister of verband aanbrengen. Brandwonden worden door quasi iedereen onmiddellijk onder stromend water gehouden (94 procent), maar slechts de helft brengt ook verzorgende zalf aan.

Zalfjes
De helft van de Belgen behandelt ook blauwe plekken met een zalf. Bij insectenbeten stijgt dat naar 72 procent, 20 procent ontsmet het wondje ook. Bij zwaardere verwondingen contacteert bijna 6 op tien onmiddellijk een dokter of gaan langs op een spoeddienst.

Pleisters
Onze huisapotheek bestaat uit pleisters, ontsmettingsmiddelen, verbanden en zalfjes. Bijna de helft controleert alles elke 1 tot zes maanden, 27 procent tussen 6 en 12 maanden en een kwart doet dit niet jaarlijks.

Ze wordt aangevuld als iets simpelweg op is (38 procent), vervallen (21 procent), een wonde moet verzorgd worden (14 procent) of vlak voor de vakantie (12 procent).




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man huwt knuffelkussen

Man huwt knuffelkussen


http://img709.imageshack.us/img709/789/huwtknuffelkussen.jpg



In Japan is een Koreaanse man getrouwd met zijn knuffelkussen . Niet zomaar het eerste het beste kussen: het gaat om een 'dakimakura', een Japans knuffelkussen dat blijkbaar nogal populair is bij Japanse tieners.

Om het allemaal nog wat vreemder te maken, is het kussen versierd met een afbeelding zijn favoriete - uiteraard sexy - animepersonage Fate Testarossa uit de serie 'Mahou Shoujo Lyrical Nanoha'.

Obsessie
De 28-jarige Lee Jin-gyu is blijkbaar geobsedeerd door het kussen, en doste het zelfs uit in een heus trouwkleed voor de korte huwelijksceremonie, die plaatsvond in Tokio.

"Hij neemt het overal mee," zegt een vriend. "Ze gaan samen naar het park of de kermis, waar het samen met hem op alle attracties gaat." Het kussen mag zelfs mee uit eten, en krijgt dan zelfs een eigen maaltijd...




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Editors - Papillon

Editors - Papillon

Klik op de foto om ze te beluisteren






Editors is een Britse indie rockband, bestaande uit Tom Smith (zang/gitaar), Chris Urbanowicz (gitaar), Russell Leetch (basgitaar) en Ed Lay (drums). Het debuutalbum The Back Room, met als bekendste single Munich, werd in 2005 uitgebracht en werd genomineerd voor een Mercury Music Prize. Het vervolgalbum, An End Has A Start, kwam in 2007 uit en bevatte onder meer de hitsingle The Racing Rats


De vier bandleden komen voor het eerst bijeen als ze in 2000 allemaal de Music Technology-lessen volgen op Staffordshire University. Daar merkten ze dat ze alle vier dezelfde muzieksmaak hadden. Ze begonnen een band en kozen Pilot als naam. De eerste optredens vonden plaats in de omgeving van Wolverhampton, Birmingham en Stafford. Toen de band er achter kwam dat er in de jaren ´70 al een band genaamd Pilot bestond, veranderden ze hun naam in The Pride. Onder deze naam maakten ze hun eerste demo, met nummers als "Come Share The View" en "Forest Fire". Ze zetten deze nummers op het internet en kregen daarop positieve berichten. Nu het goed begon te gaan, besloot de band wederom een andere naam te gebruiken: Snowfield. Tijdens die periode was de drummer Geraint Owen, die later werd vervangen door Ed Lay. In de herfst van 2003 rondden de vier bandleden hun studie af en verhuisden ze naar Birmingham om zich volledig op de band te storten


Ze speelden in 2005 op Lowlands, Pukkelpop en in het voorprogramma van Franz Ferdinand. In 2006 staan ze voor eerste keer op het podium van Rock Werchter. Ook stonden zij in 2006 op Pinkpop. In de zomer van 2006 speelde de band enkele nieuwe nummers: Weight Of The World en Bones


Editors hebben de voorbije maanden reeds tientallen concerten gegeven en er staan er nog volop gepland tot eind maart. In België was het eerste op 7 november in Vorst Nationaal. Dit concert werd in juli 2009 aangekondigd, maar was slechts enkele weken voor aanvang uitverkocht. Later in november kondigden Editors een extra concert aan in België in de Lotto Arena te Antwerpen op 30 april 2010. Dit concert was, in tegenstelling tot dat van in Vorst, vrijwel meteen uitverkocht.




» Reageer (0)
10-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders staan voor zwaarste keuze: één hart, twee meisjes, welk kind blijft leven?

Ouders staan voor zwaarste keuze: één hart, twee meisjes, welk kind blijft leven?



Mandy en Tor Bailey uit Phoenix (Arizona) staan voor een vreselijke keuze: dokters hebben hen laten weten dat ze heel snel zullen moeten beslissen of ze Taylor en Emma, hun Siamese tweeling gaan scheiden. De kans dat ze het allebei redden is minimaal.


De meisjes hebben maar één hart, en dat kan, nu ze drie zijn, het werk niet meer aan. Artsen willen proberen na de scheiding één van de twee kinderen een ruilhartje en een nieuw levertje te geven, een primeur als dat zou lukken. Maar ze hebben ook te horen gekregen dat de kans dat de twee kinderen het zullen overleven minimaal is.

Dat ze zijn blijven leven
bij geboorte is wonder
Toen Emma en Taylor Bailey werden drie jaar geleden geboren gebeurde al een wondertje. De artsen hadden voorspeld dat de Siamese tweeling, verbonden van borstbeen tot navel, geen 15 minuten zou leven: hun longen zouden hun hartje platdrukken bij hun eerste ademhaling. Maar dat gebeurde niet.

  


  Emma en Taylor hebben een zus (Paige, 10) en drie broers: Cole (6), Drew (8) en baby Blake (1).
Emma en Taylor hebben een zus (Paige, 10) en drie broers: Cole (6), Drew (8) en baby Blake (1).


Hartje gaat stoppen met kloppen

Emma en Taylor konden het tot nu redden, ondanks het gedeelde hart én een gedeelde lever. Maar artsen hebben papa Tor en mama Mandy nu laten weten dat er geopereerd moet worden, anders zal het hartje tout court stoppen met kloppen. Een Siamese tweeling die één hart deelt is nog nooit succesvol gescheiden. Artsen willen het wel proberen. Ze vermoeden dat zowel Emma als Taylor een ruilhartje zullen nodig hebben, de gedeelde lever zou door één van de meisjes behouden kunnen worden.

Minimale slaagkans
Maar ze hebben de ouders er meteen bijverteld dat de kans dat beide meisjes zo'n operatie overleven "van de kleinste orde" is. Bovendien is er haast bij de beslissing: er moet naar vervangorganen worden gezocht en dat is niet evident, plus het gaat de jongste maanden, sinds Emma en Taylor de Mexicaanse griep kregen, snel bergaf met hun motortje.

De vreselijkste keuze
"We begrijpen de risico's en we zijn ons bewust van de vreselijke keuze die van ons verwacht wordt. Als we niet opereren sterven onze meisjes sowieso. Als we het wel doen, misschien ook. En we weten dat de kans bestaat dat we tijdens de operatie zullen moeten beslissen wie leeft en wie sterft."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw spendeert 10.000 euro aan make-up in haar leven

Vrouw spendeert 10.000 euro aan make-up in haar leven

Geven jullie ook zoveel uit ?




De gemiddelde Britse vrouw spendeert in haar leven 9.877 euro aan make-up. Zeven op de tien verlaat nooit het huis zonder cosmetica, omdat het haar zelfzekerder maakt.

'Naakt'
Uit onderzoek bij 3.000 vrouwen blijkt dat 70 procent van de vrouwen nooit zonder make-up het huis verlaat, de helft zegt het altijd te dragen. 71 procent vindt dat ze veel mooier zijn met make-up, 68 procent voelt zich zelfzekerder met make-up. Een vijfde van de partners heeft zijn vrouw of vriendin nog nooit zonder cosmetica gezien, ook niet in bed. Vier op de tien zou zich doodschamen moest een collega hen met 'naakt' gezicht zien. Een vijfde geeft toe zich zelfs nooit zonder make-up te tonen aan haar vriendinnen. Een kwart van de vrouwen denkt dat hun vrienden, familie en collega's verrast zouden zijn hoe lelijk ze er uitzien zonder cosmetica.

Noodpakket
Een derde van de vrouwen zou daarom zelfs niet eens overwegen het huis te verlaten zonder noodpakket met lippenbalsem, oogpotlood, deodorant en haarborstel. Ook blijkt dat vrouwen gemiddeld vijf keer per jaar make-up kopen, elke shopbeurt voor cosmetica is gemiddeld goed voor bijna 30 euro. Dat bedrag loopt jaarlijks op tot 144 euro. Lipstick is goed voor 1200 euro, bij mascara is dat 2500 euro en 1833 euro voor oogschaduw. Onderzoekster Sara Wolverson: "Vrouwen gebruiken make-up om hun zelfvertrouwen te stimuleren en zichzelf modebewust en jong te voelen."





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Pebbles - Seven Horses In The Sky

The Pebbles - Seven Horses In The Sky


Klik op de foto om hun te beluisteren






The Pebbles waren in de jaren 60 van de twintigste eeuw een Belgische popgroep die enkele internationale hits scoorde.

De groep werd door Fred Beekmans en Bob Baelemans gesticht. Ze noemden zich oorspronkelijk The Fredstones. Toen ze in 1965 in contact kwamen met producer Norman Petty (hij deed productiewerk voor Buddy Holly) stonden ze dicht bij een internationale doorbraak. Petty wist de groep te overreden om de naam van de groep te veranderen in The Pebbles.

In 1967 werd Louis de Vries, die ook Ferre Grignard onder zijn vleugels had, hun manager. Hij bezorgde hen een platencontract bij Barclay Paris. Een jaar later bracht de groep de single Get Around uit die frequent door Radio Vrij Veronica werd gedraaid. Het werd hun eerste hit.

De daaropvolgende single Seven Horses in the Sky wordt door velen als de beste Belgische popsong ooit beschouwd. Ze kwamen dicht bij een platencontract met Apple maar Eddie Barclay wou de groep niet laten gaan.

George Harrison stuurde hen een felicitatietelegram voor hun single Incredible George en Mackintosh werd een hit in Spanje. Hun eerste LP The Pebbles bracht niet het verhoopte succes en leidde tot meningsverschillen. Er volgden een aantal wijzigingen in de bezetting van de groep en vanaf dan ging het langzaam bergafwaarts met hun populariteit.

In 1974 hield de groep op te bestaan. Af en toe treden The Pebbles nog gezamenlijk op.





» Reageer (0)
09-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom sommigen gevoeliger zijn voor pijn

Waarom sommigen gevoeliger zijn voor pijn


http://img697.imageshack.us/img697/1641/pijn.jpg


Een bepaald gen is de reden waarom sommige mensen gevoeliger zijn voor pijn. Deze ontdekking belooft volgens wetenschappers de ontwikkeling van meer efficiënte pijnstillers. 

Gen
De onderzoekers ontdekten het gen na een studie bij 578 mensen met artrose, zenuwpijn in de rug, fantoompijnen, rugproblemen en pancreatitis, daaruit bleek namelijk dat ze allemaal hetzelfde gen deelden. Vervolgens bestudeerden ze 186 gezonde vrouwen daaruit bleek dat degenen met dit gen meer pijn voelden. De wetenschappers ontdekten dat het proteïne aangemaakt door een mutatie van dit gen langer openblijft dan een normaal proteïne. Dit zou meer zenuwen activeren die het gevoel van een zeurende pijn produceren. Medicatie die de activiteit van dit proteïne verandert zou volgens de onderzoekers een efficiënte pijnstiller kunnen zijn.

Nieuwe pijnstiller
Volgens professor Geoffrey Woods vergroot het vinden van een gen verantwoordelijk voor pijn de mogelijkheid om dit te overwinnen en te controleren. "De zoektocht naar het vinden van pijnstillers met aanvaardbare bijwerkingen duurt al erg lang. De huidige oplossingen hebben maar een beperkte werking, bij 50 procent van de behandelde patiënten werkt de huidige medicatie niet."

Wereldwijd kampen heel veel mensen met chronische pijn, als gevolg van bijvoorbeeld een kwetsuur of artritis, dit beïnvloedt elk aspect van hun leven, wat bij hen vaak resulteert in een depressie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topprijzen op veiling Peter Stuyvesant-collectie

Topprijzen op veiling Peter Stuyvesant-collectie



De veiling van de Peter Stuyvesant-collectie bij veilinghuis Sotheby's in Amsterdam heeft flink meer opgebracht dan verwacht. De veiling van ruim 160 schilderijen en sculpturen leverde enkele miljoenen meer op dan de verwachte opbrengst. Die lag tussen de 4 en 5 miljoen euro.

Het schilderij 'Dinosaurierei' van de Duitse kunstenaar Martin Kippenberger was de klapper van de avond: het werk werd geveild voor 900.000 euro. De getaxeerde waarde lag tussen de 200.000 en 300.000 euro. Kippenberger maakte het werk in 1996, een paar maanden voordat hij abrupt op 44-jarige leeftijd stierf.
Het schilderij "2 Trames de Tirets" van de Franse kunstschilder François Morellet ging weg voor 360.000 euro, liefst twaalf keer de getaxeerde waarde.

Appel
Ook werken van kunstenaars als Karel Appel, Jan Schoonhoven, Simon Hantai en Max Bill gingen van de hand voor bedragen die ver boven de verwachte opbrengsten lagen. De veiling bij Sotheby's was de grootste collectie naoorlogse moderne kunst die ooit in Nederland onder de hamer kwam, met vele werken die in een museum niet zouden misstaan.

Tegen monotone werkomstandigheden
Het was het eerste deel van de Peter Stuyvesant-collectie, die geldt als de eerste bedrijfscollectie van Nederland. De verzameling werd in 1960 opgezet door Alexander Orlow, directeur van de Turmac Tobacco Company. Om de monotone werkomstandigheden van de arbeiders in de sigarettenfabriek in Zevenaar te verbeteren, schafte hij moderne kunst aan. De rest van de collectie komt in twee delen later onder de hamer. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet bekend.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén ei per dag is supergezond en helpt afvallen

Eén ei per dag is supergezond en helpt afvallen


http://img175.imageshack.us/img175/6411/eitje.jpg



Eieren worden door wetenschappers tot het nieuwe 'superfood' uitgeroepen omdat ze goed zijn voor je gezondheid en obesitas kunnen aanpakken. Dat blijkt uit recent onderzoek.

Essentiële stoffen
De wetenschappers analyseerden 71 voorgaande onderzoeken die de voedingswaarden en de rol van eieren in je eetpatroon bestuderen. Zo ontdekten ze dat eieren een belangrijke rol spelen bij een goede gezondheid en het verliezen van gewicht. Dit voedingsmiddel bevat weinig calorieën, maar is een goede bon van proteïne en bevatten veel essentiële stoffen die vitaal zijn voor een goede gezondheid, zoals vitamine D, B12, selenium en choline. Het onderzoek bevestigt ook dat eieren de rijkste mix hebben aan aminozuren, een belangrijke stof voor kinderen, adolescenten en jonge volwassenen, die zorgen namelijk voor een goede groei en herstelling. Het hoge niveau van antioxidanten in eieren kunnen ook blindheid door een oogaandoening voorkomen.

Meest voedingstoffen
Dit betekent dat een ei één van de voedingsmiddelen is dat het meeste voedingstoffen per oppervlakte bevat. Daarom raden de wetenschappers aan minstens een ei per dag te eten voor de gezondheidsvoordelen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man heeft elke dag 50 minuten meer vrije tijd dan vrouw

Man heeft elke dag 50 minuten meer vrije tijd dan vrouw





Belgische mannen hebben dagelijks 50 minuten extra dat ze kunnen besteden aan televisie kijken, bijpraten met vrienden, sporten of uitvoeren van hobby's, dat blijkt uit een recente studie.


De onderzoekers verdeelden tijd in werk, onbetaald werk, persoonlijke zorg en vrije tijd. Werk houdt studeren of betaald werk in. Vrije tijd omvat televisie kijken, hobby's uitoefenen, vrienden ontmoeten, naar evenementen gaan en sporten. Onbetaald werk zijn huishoudelijke taken, koken, voor de kinderen of ouders zorgen en winkelen. Persoonlijke verzorging houdt slapen, eten, drinken, persoonlijke hygiëne, haarverzorging, fitness en medische verzorging in. Uitslapen en gaan lunchen met vrienden hoort dus ook bij dit laatste. Uit het onderzoek blijkt wel dat vrouwen meer tijd besteden aan persoonlijke zorg dan mannen, waardoor als je hiermee rekening houdt, de kloof tussen mannen en vrouwen qua vrije tijd minder groot is.


De studie bracht ook heel wat verschillen over de hele wereld aan het licht. Britse mannen hebben slechts 32 minuten meer vrije tijd dan hun vrouwelijke tegenhangers, in Amerika is dat 38 minuten, 33 minuten in Frankrijk en 22 minuten in Duitsland. "Noorse mannen hebben slechts enkele minuten meer vrije tijd per dag dan vrouwen, in Italië besteden mannen 80 minuten aan wat ze willen. Dit komt doordat Italiaanse mannen televisie kijken terwijl hun vrouw het huis poetst", aldus de onderzoekers.




» Reageer (0)
08-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg eet nog niet helft van aanbevolen hoeveelheid groenten

Belg eet nog niet helft van aanbevolen hoeveelheid groenten


http://img695.imageshack.us/img695/4978/groenten.jpg



De Belg eet gemiddeld 138 gram, wat nog niet eens de helft is van de aanbevolen hoeveelheid van 300 gram. Daarom focust de Week van de Diëtist, die dit jaar van 29 maart tot 2 april loopt, zich deze keer op 'onmisbare groenten'.

Geïnteresseerden kunnen tijdens die week na afspraak terecht bij één van de 200 deelnemende diëtisten voor een kennismakingsgesprek over wat gezonde voeding precies inhoudt.

Slechts 138 gram
Tijdens dat gesprek wordt ook besproken hoe belangrijk groenten zijn in de dagelijkse voeding, en welke positieve eigenschappen ze hebben. De aanbevolen hoeveelheid groenten per dag is zo'n 300 gram, maar het Belgische gemiddelde bedraagt slechts 138 gram.

Bereidingswijze
Het wordt aangeraden om groenten vooral vers te gebruiken, maar ook sommige industrieel behandelde groentesoorten bieden gezondheidsvoordelen. De bereidingswijze kan wel een impact hebben op de voedingswaarde. Zo blijkt dat bloemkool de meeste van zijn antioxidanten verliest door koken, terwijl sperziebonen, selderij en wortels net meer antioxidanten krijgen door koken.

De lijst van deelnemende diëtisten is binnenkort terug te vinden op www.dietistenvereniging.be.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuifje-album verkocht voor 28.800 euro

Kuifje-album verkocht voor 28.800 euro





Een originele zwartwit-uitgave van het stripalbum 'Kuifje in het land van de Sovjets' uit 1930 is tijdens de stripveiling 'Banque Dessinée' in Elsene verkocht voor 28.800 euro. De waarde van het album werd voor de veiling geschat tussen de 12.000 en 15.000 euro.
 
'De scepter van Ottokar', een ander album van Kuifje, veranderde dan weer voor 15.600 euro van eigenaar. Een originele uitgave van het Lucky Luke-album 'Arizona' uit 1951 ging voor 13.300 euro onder de hamer, hoewel de waarde werd geschat op slechts 1.100 tot 1.300 euro.
 
Tijdens de veiling werd een geldsom opgehaald van in totaal 248.000 euro, exclusief kosten, zegt organisator Arnaud de Partz van veilinghuis Salle Laetitia.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filorolletjes met spinazie en feta

Filorolletjes met spinazie en feta





1 el olijfolie
150 g spinazie
dikke steeltjes verwijderd, gewassen en uitgelekt
200 g feta
1 groot ei, losgeklopt
de blaadjes van een klein bosje gemengde kruiden zoals munt, bladpeterselie en dille gehakt
zeezout en zwarte peper
een snuifje sumak (naar keuze)
6 vellen filodeeg
100 g boter, gesmolten





Bereidingswijze:

Verhit een grote koekenpan en doe de olijfolie erin. Voeg zodra de olie heet is de spinazie toe en schep hem goed om tot hij is geslonken. Doe de spinazie in een vergiet, druk het teveel aan vocht er met de achterkant van een grote lepel uit en dep droog met keukenpapier. Hak de spinazie fijn en doe hem in een grote kom. Laat hem afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verkruimel de feta over de spinazie en meng het ei, de gehakte kruiden, zout en peper en desgewenst een snuifje sumak erdoor.

Werk met twee filodeegvellen per keer en houd de rest onder een theedoek om te voorkomen dat ze uitdrogen.

Bestrijk een filodeegvel met de gesmolten boter en druk er een tweede vel op. Bestrijk dat ook met gesmolten boter en snijd dan uit de twee lagen vier rechthoekjes.

Verdeel een lepel van de spinaziefetavulling langs een korte kant van een rechthoekje en laat daarbij 2 cm aan weerszijden open. Rol het deeg een klein stukje over de vulling om deze te bedekken, vouw de zijkanten naar binnen om en rol het deeg verder als een 'sigaar' op. Leg het rolletje op een grote, licht ingevette bakplaat en bestrijk het met nog wat gesmolten boter. Herhaal dit met de rest van het filodeeg en de vulling; je zou genoeg moeten hebben om twaalf rolletjes te maken.

Bak de filorolletjes 20 à 30 minuten in de oven, tot ze goudbruin en krokant zijn. Ze zijn het lekkerst als ze warm uit de oven komen.  (br.nina)




» Reageer (0)
07-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pieter Franciscus Dierckx was een Vlaams kunstschilder

Pieter Franciscus Dierckx was een Vlaams kunstschilder 1871 - 1950


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/ZelfportretPieterDierckx.jpg?t=1267973687
Zelfportret Pieter Franciscus Dierckx


Pieter Franciscus Dierckx (Antwerpen, 7 februari 1871 - Berchem/Antwerpen, 4 september 1950) was een Vlaams kunstschilder (onder meer portretschilder), etser, grafisch ontwerper en illustrator.

Dierckx studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen en aan het Hoger Instituut in Antwerpen. Zijn leraars waren o.m. Juliaan De Vriendt, diens broer Albert De Vriendt en Karel Verlat.

Hij was lid van de Antwerpse kunstenaarskring De Scalden.


In september 1896 werd hij directeur benoemd van de Tekenacademie in Temse en werd tevens verantwoordelijk voor de tekenklas. Hij vernieuwde de school naar vorm en inhoud en tilde haar op een hoger niveau. Pieter Dierckx geldt als een van de belangrijkste directeurs in de 230-jarige geschiedenis van de Academie van Temse.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Pieter-Dierckx-De_Kantwerks.jpg?t=1267973778
De kantwerkster



Als etser en grafisch ontwerper stelde hij zijn kunst ten dienste van het verenigingsleven ( affiches, briefhoofden…). Hij illustreerde het “Studentenliederboek” (1899) van Karel Heyndrickx. Voor de auteur Lodewijk Scheltjens (1861 - 1946) illustreerde hij in 1910 enkele kinderverhalen. In 1912 werkte hij mee als ontwerper van de historische stoet in Rupelmonde ter gelegenheid van de 400ste verjaardag van de geboorte van Mercator.


Tijdens de Eerste Wereldoorlog schilderde hij het landelijk leven in Temse met werken als: “Aardappelschillers in het Ouderlingengesticht”, “Het sober Maal”, “De Soepbedeling”, “Het Plekplein”, “De Kantwerkster“, “De Klompenmaker”, “De Mandenvlechter”, “De kleine Kaai” (1917), “Het verbrande Hof”, “De Baanwachtster”, “Het huisgezin van de Wever”, “Het Spinnewiel“, “Godvrucht op de Heide“ e.a.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Pieter-Franciscus-Dierckx-.jpg?t=1267973855
 


Het grootste gedeelte van zijn productie bestaat uit opnamen van landschappen waarin boszichten een bijzondere plaats innemen. Behorend tot de neo-impressionistische school speelde het licht een voorname rol in zijn werken.

Hij werd ook aangetrokken door het historisch genre waarbij men vooral aan Hendrik Leys moet denken. Op aanbeveling van Franz Courtens, die grote waardering had voor de kunst van Pieter Dierckx, kreeg hij de belangrijke opdracht van de stad Lokeren om voor de raadzaal twee historische panelen te schilderen: op het ene ziet men Keizer Karel die aan de afgevaardigden van Lokeren in 1555 het octrooi voor het houden van een wekelijkse markt overhandigt. Op het andere paneel ziet men hoe Albrecht en Isabella in 1613 de Sint-Sebastiaangilde instellen en tevens het octrooi voor de jaarmarkt uitreiken. Het zijn grote schilderijen die de glorie van de school Leys bevestigen en die bovendien aantonen hoe Pieter Dierckx een geschiedkundig thema meesterlijk wist uit te beelden.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Soepbedeling-Pieter-Dierckx.jpg?t=1267973929
De soepbedeling



In maart 1919 keerde hij terug naar Antwerpen en begon er een schildersatelier. Met het bijna 5 m brede doek: “ Sint-Willibrordus het evangelie verkondigend aan de oeverbewoners der Schelde omtrent het jaar 700” (1939) bevestigde hij andermaal zijn talent als historisch schilder. Dit werk hangt in de H. Hartkerk, Lange Beeldekensstraat 18 te Antwerpen.

Met de schilderijen: “Dans der Sylphiden bij dageraad” en “ Orpheus de zoetgevooisde zanger van Tracië” (1942) heeft hij mythologische onderwerpen uitgebeeld. In dit laatste werk heeft hij de “Dans der Sylphiden” op de achtergrond hernomen .

Als portretschilder heeft hij eveneens zijn meesterschap bewezen.

Sedert 1952 wordt er aan de Tekenacademie van Temse een tweejaarlijkse “Pieter Dierckx Prijs voor schilderkunst” uitgereikt.

In 1986 werd, als eerbetoon aan Pieter Dierckx, een straat in Temse naar hem genoemd.



  http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/PieterDierckx-schildersatel.jpg?t=1267974280
In zijn schildersatelier


Pieter Dierckx hoort thuis in de traditie van de grote schilders van zijn generatie, waar hij een eigen en bevoorrechte plaats inneemt.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nacht van de Brusselse musea trekt 12.000 bezoekers

Nacht van de Brusselse musea trekt 12.000 bezoekers


http://img299.imageshack.us/img299/9002/belvuemuseum.jpg

Het BELvue Museum


Museum Night Fever, de Nacht van de Brusselse musea, trok gisterenavond zo'n 12.000 bezoekers. Dat heeft de Brusselse Museumraad, die het evenement organiseert, bekendgemaakt.

De twintig deelnemende Brusselse musea, die tussen 19 uur en 1 uur 's nachts hun deuren openden, werden samen meer dan 36.000 keer bezocht door zowat 12.000 bezoekers. Vorig jaar trok de museumnacht zo'n 10.000 bezoekers.
 
Museum Night Fever mikt vooral op jongeren tussen 18 en 35 jaar, maar volgens de organisatoren kon het programma ook ook oudere bezoekers en families bekoren.
 
De musea die het meest volk over de vloer kregen waren onder meer Bozar, het BELvue Museum en de archeologische site van de Coudenberg, het Muziekinstrumentenmuseum, het Broodhuis en het Belgisch Stripcentrum.
 
Door het succes komt er volgend jaar waarschijnlijk een vierde editie van de museumnacht, aldus nog de Brusselse Museumraad.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inbrekers slaan toe in de week tussen 14 en 16.30 uur

Inbrekers slaan toe in de week tussen 14 en 16.30 uur


http://img38.imageshack.us/img38/1151/inbrekers.jpg



De meeste inbrekers doen niet langer aan nachtwerk. Ze slaan steeds meer hun slag in de namiddag en dat op weekdagen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers.

De piekmomenten zijn op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 14 en 16.30 uur. Ook op weekendavonden tussen 19 en 21h30 wordt nog wel eens vaak ingebroken.


In 2009 waren er in totaal 66.000 woninginbraken, een stijging van 9.000 inbraken in vergelijking met 2008. 
Ook het aantal minderjarige inbrekers neemt gevoelig toe."In 20 procent van de gevallen ging het om minderjarigen. Als het gaat om rondtrekkende dievenbendes is dat zelfs 35 procent."


"Tot en met 2005 was er een gevoelige daling van het aantal inbraken. "Deze nieuwe stijging verontrust ons dus", aldus Eddy De Raedt, verantwoordelijke eigendomsdelicten van de federale gerechtelijke politie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hot Chocolate - You Sexy Thing

Hot Chocolate - You Sexy Thing

Klik op de foto om hun te beluisteren






Hot Chocolate was een Britse discoband van de jaren 60, 70 en 80 en werd opgericht door Errol Brown (oorspronkelijk van Jamaica). De bandnaam The Hot Chocolate Band werd verzonnen door Applemedewerkster Mavis Smith, dit werd echter al snel afgekort.

Brown begon zijn muziekcarrière met het maken van een reggaeversie van John Lennons "Give Peace A Chance", maar er werd hem verteld, dat hij toestemming nodig had. Tot Browns verbazing werd hij benaderd door Apple Records, aangezien John Lennon zijn versie goed vond en kreeg vervolgens een contract aangeboden bij Apple Records.

Vervolgens werkte de band samen met producent Mickie Most aan vele singles, waaronder Love Is Life (1970), Brother Louie (1973) en Emma (1974), en geleidelijk introduceerden ze hun karakteristieke funky geluid. Het succes van de band was in de Benelux matig in de beginperiode, maar Hot Cholocate bleef gestaag produceren. Toen in 1975 de discoperiode aanbrak, brak ook Hot Chocolate door en had met name in het Verenigd Koninkrijk grote hits, zoals You Sexy Thing (1975), So you win again (1977), Every 1's A Winner (1978), No doubt about it (1980), Girl crazy (1982) en It Started With A Kiss (ook 1982). In 1987 maakte Ben Liebrand remixes van oude hits van Hot Chocolate; You sexy thing (remix) stond maar liefst 29 weken in de Nationale Hitparade maar kwam nooit hoger dan de 29e plaats.

Errol Brown begon vervolgens tevens aan een weinig succesvolle solocarrière met uitzondering van één kleine hit: Personal touch (1987). In 2003 ontving Brown de Order of the British Empire (equivalent van de ridderorde) en in 2004 de Ivor Novello Award voor zijn uitmuntende bijdrage aan de Britse muziek. Hot Chocolate is echter nog niet opgehouden en blijft doorgaan met tours en optredens.

In 1975 verliet basgitarist Tony Wilson de groep omdat hij het niet eens was met de met de verzoeting en vercommercialisering van de sound die Errol Brown voorstond. Tony scoorde in 1977 één hit in de Benelux, I like your style.




» Reageer (0)
06-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinosauriërs stierven wel degelijk uit door meteorieteninslag

"Dinosauriërs stierven wel degelijk uit door meteorieteninslag"





Dinosauriërs stierven 65 miljoen jaar geleden wel degelijk uit als gevolg van een reusachtige meteorieteninslag. De theorie werd 30 jaar geleden voor het eerst gelanceerd, maar wordt nog steeds gecontesteerd door sommige wetenschappers.
 
Een 40-tal onderzoekers, waaronder Prof. Philippe Claeys (VUB) en Robert Speijer (KUL), leveren in een nieuw artikel in het vaktijdschrift Science, dat nieuwe en reeds gepubliceerde gegevens bundelt, het bewijs dat dit wel degelijk het geval was.

Meteoriet had diameter van 10 a 15 km
De meteoriet had een diameter van 10 a 15 km en sloeg in met een snelheid tussen 20 en 72 km/seconde in de omgeving van Chicxulub in Mexico. De volledige opgevulde krater, die een doorsnede heeft van 200 km, werd 20 jaar geleden ontdekt. Uit modelnabootsingen blijkt dat bij de inslag energie vergelijkbaar met 5 miljard Hiroshima-atoombommen vrijgekomen moet zijn.
 
De inslag moet materiaal met hoge snelheid rond de wereld hebben doen slingeren en gepaard zijn gegaan hebben met aardbevingen met een sterkte groter dan 12 op de schaal van Richter, ineenstortingen van de continentale rand, aardverschuivingen en tsunami's.
 
De opeenvolging van fossielen toont volgens de groep onderzoekers, onder leiding van de Duitse hoogleraar Peter Schulde (Universiteit van Erlangen), overduidelijk aan dat het wereldwijde massa-uitsterven van de dinosauriërs exact samenvalt met de wereldwijd aangetroffen gesteentelaag die voor een deel bestaat uit resten van de meteoriet en deels uit het uitgeworpen kratermateriaal.
 
Alternatieve hypothesen zijn volgens de onderzoekers niet toereikend om het abrupte massale uitsterven te verklaren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstenaar wil alle 8.363.710 inwoners New York schetsen

Kunstenaar wil alle 8.363.710 inwoners New York schetsen




Kunstenaar Jason Polan heeft zichzelf een onmogelijke taak opgelegd, en dat beseft hij. De voorbije twee jaar probeerde de jongeman uit Michigan alle 8.363.710 Newyorkers te schetsen. Toen hij recent 8.300 portretten had verzameld, hield hij een feestje onder de noemer 'The One-Tenth of One Percent Event' (een tiende van een procent event).


Elke dag maakt Polan schetsen op straathoeken, in fastfoodrestaurants, in musea en op basketpleintjes. "Ik weet dat ik de eindmeet nooit zal halen, maar ik ben bereid er heel mijn leven aan te werken", verklaart hij. Polan doet er gemiddeld twee minuten over om van iemand een schets te maken. Die verkopen, doet hij niet. "Als iemand merkt dat ik hem of haar aan het schetsen ben, stop ik er toch mee".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. James Brown -It's a mans world

 James Brown -It's a mans world

Om hem te beluisteren druk op de foto






James Joseph Brown (Barnwell, 3 mei 1933 — Atlanta, 25 december 2006) was een Amerikaanse zanger. Hij was een van de belangrijkste muzikanten van de 20e eeuw en had een belangrijke invloed op de ontwikkeling van gospel en rhythm and blues in soul en funk. Zijn bijnaam was de "Godfather of Soul".


Brown zou geboren zijn in Barnwell in 1933, maar sommige bronnen noemen 1928 als zijn geboortejaar en Pulaski (Tennessee) als zijn geboorteplaats. Hij groeide op in een bordeel, in de crisisjaren '30 in Augusta (Georgia). Op 16-jarige leeftijd werd hij veroordeeld voor een gewapende overval. Na drie jaar werd hij op voorspraak van Bobby Byrd vrijgelaten op voorwaarde dat hij zich niet meer in Augusta zou laten zien en dat hij een baan zou zoeken. Na een korte sportcarrière in boksen en baseball zocht hij zijn heil in de muziek.

Hij was vier keer gehuwd; achtereenvolgens met Deidre Jenkins, Velma Warren (1954 - 1969) en Adrienne Rodriguez. Dit laatste huwelijk hield twaalf jaar stand, tot z'n vrouw in 2002. In dat jaar trouwde James Brown een laatste keer, met Tommie Rae Hynie.

Gedurende zijn carrière heeft hij veel muzikanten beïnvloed. In de jaren '60 werd hij door andere artiesten geïmiteerd. Halverwege de jaren '70 verlieten diverse muzikanten zijn band en gingen meer de funkkant op, à la George Clinton. In de late jaren '70 en jaren '80 was Brown een inspiratiebron voor rap, breakdance en hiphop, dj's als Grandmaster Flash gebruikten veelvuldig samples van Browns werk. Met de Egyptische zanger Hakim zong hij 'Leila' (2004).

James Brown wordt vaak The Godfather of Soul, Soul Brother Number One en Mr. Dynamite genoemd. Op 23 januari 1986 werd Brown opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en op 14 november 2006 in de UK Music Hall of Fame.


In december 2004 werd bij Brown prostaatkanker vastgesteld. Hij overleed op 73-jarige leeftijd op eerste kerstdag 2006 om 07:45 uur CET, nadat hij een dag eerder in het ziekenhuis was opgenomen met een longontsteking. De doodsoorzaak was congestief hartfalen veroorzaakt door de longontsteking. In maart 2007 werd bekend dat het lichaam van James Brown bijgezet is in een crypte bij het huis van een van zijn dochters in Columbia (South Carolina).





» Reageer (0)
05-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkige mensen praten meer én zinvoller

Gelukkige mensen praten meer én zinvoller





Gelukkige mensen communiceren meer dan ongelukkige mensen. Bovendien praten ze over zinvollere dingen en nemen ze minder deel aan de oppervlakkige gesprekjes over koetjes en kalfjes.

Studie
Bij een onderzoek aan de University of Arizona dienden een aantal proefpersonen vier dagen lang een EAR (Electronically Activated Recorder) te dragen. Op die manier werden gesprekjes gevolgd van de deelnemers. Wat ze vertelden, werd in twee groepen gedeeld: zinvolle gesprekken of babbels over koetjes en kalfjes. Een persoonlijkheidstest rondde het onderzoek af. Daarin werd gepeild naar het algemene welzijn van de deelnemers.

Minder alleen
Volgens de resultaten besteden gelukkige mensen 70 procent meer tijd aan praten dan ongelukkigen. Wie zich gelukkig voelt, zou ook 25 procent minder tijd alleen doorbrengen. Opvallend is dat deze laatsten dubbel zo vaak en veel liever deelnemen aan zinvolle gesprekken.

Geen zin
Wat de preciese reden is, blijft voorlopig onduidelijk. Zijn het de zinvolle gesprekjes die gelukkig maken? Wel vermoeden de psychologen dat ongelukkige mensen minder zin hebben in serieuze gesprekken en het liever oppervlakkig houden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huiselijk geweld op vrouwen neemt alleen maar toe

Huiselijk geweld op vrouwen neemt alleen maar toe





Steeds vaker worden Europese vrouwen het slachtoffer van huiselijk geweld. Ondanks strengere wetten, neemt het geweld nog toe. Naar aanleiding van de Wereldvrouwendag op 8 maart zetten deze internationale cijfers aan tot nadenken.

Slachtoffers
De Raad van Europa, een groep van 47 landen die op de toepassing van de mensenrechten toeziet, had in een rapport van 2006 al berekend dat 12 tot 15 procent van de Europese vrouwen ouder dan zestien het slachtoffer is van geweld in een relatie. Ondanks strengere wetten blijkt het huiselijk geweld nog toe te nemen.

In België registreerde de politie 56.748 gevallen van huiselijk geweld in 2007, een stijging met een derde ten opzichte van 2000. Die cijfers zijn slechts een indicatie, want zeker niet iedereen doet aangifte.

In Nederland steeg het aantal door-de-politie-geregistreerde incidenten van 56.355 in 2004 naar 63.841 incidenten in 2008. In bijna de helft van de helft van de gevallen gaat het om lichamelijk geweld en daarbij zijn de slachtoffers meestal vrouwen. Naar schatting 10 tot 12 procent van de incidenten wordt gemeld, dus het werkelijke cijfer is aanzienlijk hoger.

Elke minuut
In Groot-Brittannië krijgt de politie gemiddeld elke minuut een melding van een geval van huiselijk geweld. Elke week worden twee vrouwen vermoord door partners of ex-partners, blijkt uit nieuwe gegevens van de politie van Sussex.

Stalking
In Italië zijn naar schatting 6,7 miljoen vrouwen, op een totale bevolking van 60 miljoen, al slachtoffer geweest van lichamelijk of psychisch geweld. En het geweld neemt toe, zegt het laatste rapport van het Nationaal Instituut voor de Statistiek. Meer dan twee miljoen vrouwen werden al gestalkt. Bijna zevenhonderdduizend vrouwen waren slachtoffer van herhaaldelijk geweld, vaak met hun kinderen als getuigen.

Overlijden
In Frankrijk overlijdt om de drie dagen een vrouw aan de gevolgen van huiselijk geweld, zegt het ministerie van Binnenlandse Zaken daar. Een nationale politiestudie uit 2008 toonde dat 156 vrouwen en 27 mannen dat jaar vermoord waren door hun partner of ex-partner, goed voor 16 procent van het totale aantal moorden in Frankrijk.

Verbeterd
"De politiek en de publieke opinie zijn zich meer bewust geworden van huiselijk geweld, en van het ruimere probleem van geweld tegen vrouwen, en de hulpverlening is aanzienlijk verbeterd", zegt Nicola Harwin, van de Women's Aid Federation, het oudste Britse netwerk van organisaties tegen huiselijk geweld. "Maar er is nog veel werk aan de winkel om alle slachtoffers van geweld tegen vrouwen en kinderen effectieve bescherming en ondersteuning te geven."

Hulplijn
De diensten voor huiselijk en seksueel geweld van Women's Aid hielpen vorig jaar 108.690 vrouwen en 39.130 kinderen. Bovendien beantwoordden ze meer dan 150.000 telefonische oproepen via de nationale hulplijn voor huiselijk geweld.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diepvriesgroenten zijn soms voedzamer dan vers

Diepvriesgroenten zijn soms voedzamer dan vers





Ingevroren groenten kunnen voedzamer zijn dan zogezegde 'verse' supermarktgroenten, zo blijkt uit een recente studie. Verse groenten verliezen tot 45 procent van hun voedingsstoffen als ze niet tijdig de tafel bereiken.

Verloren tijd
De tijd dat verse groenten in de opslagruimte, het transport en in de winkel liggen, kan tot meer dan twee weken oplopen. Zo verliezen groene bonen bijvoorbeeld bijna de helft van alle voedingsstoffen in de 11 tot 15 dagen dat ze elders dan op het bord liggen. Brocolli en bloemkool zouden 25 procent verlies maken, tuinerwten tot 15 procent en wortelen tot 10 procent. De diepgevroren varianten daarentegen behouden een veel hoger niveau van vitamines en voedingsstoffen.








Opvatting
Tachtig procent van de shoppers is nochtans van mening dat de verse groenten verkocht in de supermarkt minder dan vier dagen oud is. In werkelijkheid liggen ze al vaak negen dagen elders voor ze in de winkel aankomen.


Superieur
Volgens de studie, uitgevoerd door het Britse Institute of Food Research, begint de voedingswaarde van groenten te verslechteren zodra ze worden geplukt. "Het wordt tijd dat we de opvatting dat diepgevroren slechter is dan vers, volledig negeren", aldus de onderzoekers. "Bevroren voedsel is qua voedingswaarde vergelijkbaar en in sommige gevallen zelfs superieur. Snelle en georganiseerde oogstmethoden maken dat diepgevroren groenten zo weinig mogelijk voedingsstoffen verliezen".





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Randy Crawford - One Day I'll Fly Away

Randy Crawford - One Day I'll Fly Away

Klik op de foto om haar te beluisteren






one day i'll fly away
leave your love to yesterday
what more can your love do for me
when will love be trough with me?
why live life from dream to dream
and drag the day when dreaming end



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/vliegende-vogel-1.jpg?t=1267736224





» Reageer (0)
04-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend: plastische chirurgie aan wangen en kin voor kuiltjes

Trend: plastische chirurgie aan wangen en kin voor kuiltjes





Lachkuiltjes zijn schattig, maar slechts weinigen zijn er mee gezegend. Steeds meer plastische chirurgen echter krijgen de vraag wangen en kinnen te opereren om zo kuiltjes te creëren.

Kin of wang?
Veel beautyfora staan vol met vragen over plastische ingrepen voor kuiltjes, mannen en vrouwen willen dezelfde look als Jennifer Garner, mannen willen een kuiltje in de kin à la Russel Crowe. De operatie kost tussen de 1.500 en de 3500 euro. "De afgelopen twee jaar voerde ik meer dan 200 van dit soort ingrepen uit", aldus plastisch chirurg Gal Aharonov uit Beverly Hills. "Van over de hele wereld vliegen mensen naar hier voor de operatie. Zowel jong als oud vragen ernaar. 65 procent van mijn patiënten zijn vrouwen, zij willen graag een kuiltje in de wangen, mannen verkiezen er eentje in de kin."

Lokale verdoving
Een kuiltje in de wangen wordt gecreëerd door een incisie in de mond, het duurt ongeveer tien minuten en wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. Het duurt ongeveer een week tot een maand voor je genezen bent, maar als je volledig hersteld bent, krijg je kuiltjes bij het lachen. Natuurlijke kuiltjes zijn eigenlijk een misvorming van de natuur, het is een erfelijke kwaal die veroorzaakt wordt doordat de huid en de kaakspier aan elkaar kleven.

Sexyer
Dokter Aharonov zegt dat de ingreep een boost aan je sexappeal geeft. "De aantrekkingskracht van kuiltjes is dat ze dynamisch zijn, de ene moment zie je ze, de andere niet. Mensen houden van dit soort eigenschappen die plots de aandacht trekken."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op drie schoolgaande tieners slaapt te weinig

Een op drie schoolgaande tieners slaapt te weinig





Maar liefst 33 procent van de tieners slaapt minder dan 8,5 uur op schooldagen. Bij 18 procent is dat minder dan 8 uur per dag, zo blijkt uit een enquête. Vooral jongens uit het TSO en BSO zouden heel laat opblijven.

Ernstige tekorten
"Onderzoeken wijzen op een slaapbehoefte van om en bij negen uur bij tieners. Jongeren die gedurende maanden te weinig slaap hebben, bouwen slaapschuld op die kan leiden tot ernstige slaaptekorten", waarschuwt dokter Stijn Verhulst van het slaapcentrum van de Universiteit Antwerpen op Radio 1 bij Peeters & Pichal.

Ouders
Uit het onderzoek blijkt ook dat slechts bij 16 procent van de tieners de ouders het uur van bedtijd controleren. Bij 84 procent hebben ouders er zelden tot nooit problemen mee. Niet goed, aldus specialisten uit slaapcentra die vinden dat ouders hun kinderen moeten stimuleren om voldoende te slapen.

Bedtijd
De onderzoekers peilden tot slot naar naar het effectieve uur dat tieners naar bed gaan en stelden vast dat 70 procent van de schoolgaande tieners na 22 uur gaat slapen. Veertig procent duikt na 22.30 uur onder de lakens en 22 procent pas na 23 uur. De enquête werd afgenomen in zes Vlaamse scholen bij 750 leerlingen van 14 tot en met 16 jaar in zowel ASO, BSO en TSO.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lulu - Shout

Lulu - Shout

Klik op de foto om haar te beluisteren





Lulu


Lulu Kennedy-Cairns, OBE (geboren als Marie McDonald McLaughlin Lawrie op 3 november 1948 in Lennoxtown, Stirlingshire), vooral bekend door haar artiestennaam Lulu, zij is een Schotse singer-songwriter, actrice, en tv-persoonlijkheid die succesvol is geweest in de entertainment business in de jaren 1960 tot en met de dag van vandaag.  Ze is het meest bekend vanwege haar hit "To Sir, with Love" en in het Verenigd Koninkrijk met "Shout".




» Reageer (0)
03-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex-eigenaar eist piano terug van Herr Seele

Ex-eigenaar eist piano terug van Herr Seele


http://img52.imageshack.us/img52/6859/pianovanherrseele.jpg


De zeldzame piano van de hand van de befaamde Parijse pianobouwer Ignace Playel uit 1838, die Herr Seele recent kocht in het kringloopcentrum van Bredene, had misschien al een eigenaar. Een zekere Dirk Lievens beweert dat de piano zonder zijn medeweten werd verkocht aan het kringloopcentrum.

Dirk Lievens was de vorige eigenaar van het Albert 2 hotel in Oostende, waar de piano door het kringloopcentrum werd opgehaald. Lievens beweert dat de piano nog steeds van hem is, en zonder zijn toestemming van de hand werd gedaan door de nieuwe eigenaars van het hotel.

De Vlaamse striptekenaar Herr Seele reageert resoluut: "Ik heb deze piano gekocht en het is nu mijn eigendom. Er zijn van deze piano maar twee exemplaren wereldwijd en ik verzeker je, het is in zeer goede handen.

Ook Bart Herremans, directeur van het kringloopcentrum Kust waar de piano werd verkocht, reageert onaangeslagen: "Na de ophaling van de spullen moeten de eigenaars een document ondertekenen waarin ze bevestigen dat zij deze spullen verkopen. Dit was ook zo het geval bij de piano." (br.vandaag.be)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijntje coke is goedkoper geworden dan kopje koffie

"Lijntje coke is goedkoper geworden dan kopje koffie"

Waar gaan we naar toe...te bedenken dat sommige mensen zich druk maken om een gewone sigaret...!!!


http://img682.imageshack.us/img682/3624/cokeb.jpg


Een lijntje coke is goedkoper geworden dan een kop koffie in Londen. Dat blijkt uit een parlementair onderzoeksrapport in het Verenigd Koninkrijk. Het rapport hekelt ook de inadequate manier waarop getracht wordt om de invoer van de drug te stoppen.

Uit het rapport blijkt dat een lijntje coke nog amper 2,2 euro kost. De prijsdaling is vooral te wijten aan het overaanbod in Groot-Brittannië. Cocaïne kostte tien jaar geleden nog 88 euro per gram. Volgens politici hebben ook celebrities schuld aan die evolutie. Ze hebben met hun snuifgedrag gezorgd voor een popularisering van de drug, net als succesvolle zakenmannen. "Het beeld dat celebrities zomaar wegkomen met het gebruik van cocaïne heeft gezorgd voor een toenemende populariteit van de drug. Ze hebben cocaïne snuiven zo ook sociaal aanvaardbaar gemaakt, net als zakenlui die blijkbaar normaal kunnen functioneren met de drug en er ook schijnbaar hun carrière aan danken", luidt het in het rapport. "Dit draagt bij tot de bedenkelijke reputatie van de drug als zijnde 'onschadelijk' en niet-verslavend". Supermodellen Kate Moss en Jodie Kidd werden betrapt op het gebruik van cocaïne. Zangeressen Katherine Jenkins en Amy Winehouse maken er geen geheim van. Ze geven toe dat ze regelmatige gebruikers te zijn.

Twee euro voor lijntje coke
De politici lieten zich informeren door een rist experts over de prijzen en de bereikbaarheid van de drug in Groot-Brittannië. De prijs van een lijntje cocaïne varieert in Londen van 2,2 tot 8,8 euro. Voor een kop meeneemkoffie betaal je in Londen minstens twee euro. Een pintje of een glas wijn kosten algauw vier euro. Een verklaring voor de dalende prijzen van cocaïne is het ontstaan van een nieuwe markt gebruikers die tevreden zijn met coke van mindere kwaliteit (aangevuld met andere producten).

Dertig ton per jaar
Het cijfer van het aantal gebruikers is angstaanjagend. Groot-Brittannië telt het tweede meeste aantal in Europa. Drie procent van de volwassen gebruikte vorig jaar de drug en dat is een vervijfvoudiging tegenover 1996. Volgens de politie is het duidelijk dat het beleid faalt en dat alle pogingen om de invoer van de drug te stoppen, niets uithalen. De politiediensten en douane kunnen maar twaalf procent van de ingevoerde cocaïne onderscheppen. Elke jaar raakt dertig ton van het spul verkocht.

"Koffie duurder dan lijntje coke"
"Het is toch onwaarschijnlijk dat een kopje koffie in Londen duurder geworden is dan een lijntje coke. Labour treft hier schuld. De regeringspartij doet onvoldoende inspanningen om de drugs uit ons land te houden", zegt James Brokenshire, woordvoeder van de Conservatieven. "De vaststelling toont nog maar eens aan hoe belangrijk het is om extra te investeren in de grenspolitie. Enkel zo kunnen we de invoer van de drug verminderen. Vandaag is Groot-Brittannië het centrum geworden van de cocaïnehandel in Europa. Dit kan zo niet verder!" Ook Keith Vaz is die mening toegedaan. Hij zat de parlementaire commissie voor. "De strijd tegen de invoer van de drug mag niet verslapt worden ook al omdat cocaïne sociaal aanvaardbaar geworden is. De drug is ook betaalbaar geworden voor de middenklasse en net daarom moeten we meer inspanningen leveren om de invoer ervan tegen te gaan."

"Geen onschuldige drug"
Professor Les Iversen maakte nog eens duidelijke dat cocaïne helemaal geen onschuldige drug is. "Het is een misverstand geworden dat cocaïne een relatief veilige drug is. Dat is helemaal niet het geval!" Uit cijfers blijkt ook nog dat drieduizend Britten tussen 18 en 24 vorig jaar in behandeling waren tegen de drug. Nog eens 745 gebruikers jonger dan achttien zochten vorig jaar hulp. Het zijn alarmerende cijfers.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Originele albums van Kuifje en Blake en Mortimer onder de hamer

Originele albums van Kuifje en Blake en Mortimer onder de hamer




Franstalige orginelen uit het oeuvre van Hergé (Kuifje, Kwik en Flupke) en Edgar P. Jacobs (Blake en Mortimer) worden zondag geveild in de Brusselse veilingzaal Banque Dessinée.
 
Een originele zwart-wit uitgave uit 1930 van 'Kuifje in het land van de Sovjets' wordt geschat tussen de 12.000 en 15.000 euro. Het album 'De scepter van Ottokar' uit 1939, ook in zwart-wit, wordt evenveel geschat. 'De krab met de gulden scharen' (1943) wordt op 10.000 euro geraamd, 'De zaak Zonnebloem' (1958) op 6.000 euro, 'Cokes in voorraad' (1958) op 3.500 euro en 'De sigaren van de farao' (zwart-wit uit 1941) op 4.000 euro.
 
Naast Hergé wordt ook werk van andere auteurs geveild, meer bepaald Edgar P. Jacobs met verschillende originele albums van Blake en Mortimer. Verder is Franquin met een Guust Flater uit 1960, geschat op 4.000 euro, Peyo met een Johan en Pirrewiet ('De slotheer van Schoonburg', 1960) geraamd op 1.500 euro, en Morris met een Lucky Luke ('Rodeo') uit 1949, geschat op 7.000 euro.
 
Ten slotte zal een aantal gesigneerde tekeningen verkocht worden. Het gaat om een Asterix-tekening van Uderzo en een Blake-tekening van Jacobs. Ook is er een door Hergé gesigneerd werk.
 
De loten, meer dan 700 in totaal, zullen vrijdag en zaterdag tentoongesteld worden in de zaal Laetitia in Elsene (Grenadierslaan 48). De verkoop zelf begint zondag om 11 uur.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lager risico op botontkalking bij vegetariërs

Lager risico op botontkalking bij vegetariërs




Vegetarische voeding beschermt het lichaam beter tegen allerlei ziekten, zoals botontkalking, dan vlees. Dat bevestigt een studie van biometricus Peter Deriemaeker en enkele collega's van de Vrije Universiteit Brussel.
 
Eiwitten
Eiwitten bevorderen botontkalking. Tegenstrijdig genoeg stimuleren eiwitten ook de aanmaak van bot. Of ze een positief of negatief effect hebben, hangt grotendeels af van de rest van het voedingspatroon.  Het eten van voldoende groenten en fruit speelt een belangrijke rol, maar daarnaast zijn ook de genetische achtergrond, leeftijd en geslacht doorslaggevende factoren.
 
Meer fruit en groenten
Deriemaeker en zijn collega's vergeleken een groep vegetariërs met een gelijkaardige (geslacht, leeftijd, ...) groep niet-vegetariërs. Hoewel de opname van calcium, fosfor, natrium, magnesium en kalium in beide groepen binnen de aanbevolen waarden lag, bleek de opname van magnesium en kalium significant hoger bij vegetariërs. Zij hadden aanzienlijk meer fruit en groenten gegeten.
 
"Er tekent zich dus een duidelijk verschil af tussen beide groepen. De resultaten staven het eerdere vermoeden dat een dieet rijk aan plantaardige voedingsstoffen (...) het lichaam beter beschermt tegen een hele reeks ziekten zoals osteoporose", klinkt het.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen gaan evenveel vreemd maar om andere redenen

Vrouwen gaan evenveel vreemd maar om andere redenen





We kennen allemaal de stereotypen betreffende vreemdgaan. Zo worden mannen vaak met de vinger gewezen omdat ze steeds een excuus zouden zoeken om een scheve schaats te rijden. En vrouwen blijven braafjes bij het haardvuur zitten terwijl hun echtgenoot elders rampetampt, nietwaar?

Uiteraard gaat het hier om een typisch cliché dat dringend uit de wereld moet geholpen worden als het van dokter en antropologe Helen Fisher afhangt. Volgens haar zijn vrouwen even schuldig als het op vreemdgaan aankomt dan mannen, alleen de reden waarom verschilt.


Dokter Fisher legt uit dat gedurende het verloop van de geschiedenis vreemdgaan echt wel een mannenzaak was. Vrouwen waren immers erg afhankelijk van hun echtgenoot wat betreft hun levensonderhoud. Ontrouw zijn was voor vrouwen dan ook uit den boze.


Door de ontwikkeling van de moderne samenleving zijn de statistieken echter drastisch dooreengeschud. Recente onderzoeken tonen immers aan dat zowel mannen als vrouwen jonger dan veertig jaar even erge schuinsmarcheerders blijken te zijn. Dames zijn zich immers veel meer bewust van hun seksualiteit en spelen die uit.


Mannen en vrouwen gaan dus volgens de recente statistieken evenveel vreemd maar de reden waarom ze een slippertje maken, kan wel danig verschillen. Een man laat zich vaak verleiden door het nieuwe seksuele avontuur, terwijl een dame eerder vreemd zal gaan uit ongenoegen betreffende de bestaande relatie.

Vrouwen willen geen onenightstand beleven maar wensen daarentegen een heel ander leven op te bouwen met hun nieuwe vlam. 54 procent van de mannen die een scheve schaats rijden, geven toe dat ze eigenlijk wel gelukkig zijn binnen hun relatie, vergeleken met slechts 36 procent van de vrouwen.


 "Mannen en vrouwen lijken wel samen in een complot te zitten wat vreemdgaan betreft", verklaart dokter Fisher.  "De beide seksen lijken er stellig van overtuigd dat mannen meer bedriegen. Vrouwen willen dat mannen geloven dat zij nooit een scheve schaats rijden, terwijl mannen niets liever lijken te willen dan die stelling voor waar aan te nemen." Het is en blijft echter een feit dat je steeds met twee moet zijn om een slippertje te maken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier koffies of meer per dag goed voor hart

"Vier koffies of meer per dag goed voor hart"



Mensen die vier of meer koppen koffie per dag drinken, hebben minder kans op hartritmestoornissen. Dat is gebleken uit een grootschalig Amerikaans onderzoek, dat vrijdag wordt gepresenteerd tijdens het 50-jarig bestaan van de American Heart Association.

Volgens de onderzoekers hebben mannen en vrouwen die dagelijks minimaal vier koppen koffie drinken 18 procent minder kans om in het ziekenhuis te worden opgenomen wegens hartritmestoornissen. Bij wie op een dag één tot drie keer koffie drinkt, was een verlaging in risico te zien van 7 procent.

"Het onderzoek betekent niet dat mensen koffie moeten drinken om hartritmestoornissen te voorkomen'', benadrukt onderzoeker Arthur Klatsky. De uitkomst ondersteunt volgens hem wel het idee dat mensen met hartritmestoornissen of met het risico daarop, koffie niet hoeven te laten staan. Aan het onderzoek hebben ruim 130.000 mannen en vrouwen meegedaan. De onderzoekers hebben het aantal ziekenhuisopnamen in deze groep tien jaar lang bijgehouden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cher & Tina Turner - Shame, Shame, Shame

Cher & Tina Turner - Shame, Shame, Shame

klik op de foto om hun te beluisteren






Cher


Cher, (geboren Cherilyn Sarkisian LaPiere (El Centro, 20 mei 1946), is een Amerikaans zangeres en actrice van Armeense afkomst.

Cher werd geboren in El Centro, Californië. Ze werd bekend van het rock-'n-rollduo Sonny & Cher, samen met haar toenmalige echtgenoot Sonny Bono. Ook maakte ze toen al solo-opnamen. Sonny en Cher scheidden in 1975. Cher hertrouwde later met rock-'n-rollzanger Gregg Allman, en scheidde weer in 1979. Later volgden relaties met bassist Gene Simmons van Kiss en gitarist Les Dudek. Ze heeft twee kinderen, Chastity Bono en Elijah Blue Allman.


Tina Turner


Tina Turner (geboren als Anna Mae Bullock, Nutbush, Tennessee, 26 november 1939) is een Amerikaans zangeres en actrice. Ze heeft de bijnaam Queen of Rock. In de jaren '60 en '70 werd ze met haar toenmalige echtgenoot bekend als het duo Ike & Tina Turner. In de jaren '80 brak ze door met een uiterst succesvolle solocarrière. De zangeres is met ongeveer 200 miljoen verkochte platen de best verkopende vrouwelijke rockartiest en verkocht de meeste concerttickets van alle soloartiesten ter wereld. Tina Turner staat bekend om haar originele en krachtige stemgeluid, energieke optredens op hoge hakken en in minirokjes, vitaliteit, om haar mooie benen en big hair.





» Reageer (0)
02-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse gemberthee wordt officiële warme drank op Expo

Antwerpse gemberthee wordt officiële warme drank op Expo


Bedenker Alain Indria met zijn gemberthee


Gingerlove wordt de officiële warme drank van het Belgisch Paviljoen tijdens de Wereld Expo 2010 in Shangai. Bedenker Alain Indria, de Antwerpenaar met Italiaanse roots, stelde zijn gemberthee voor in zijn bio-restaurant Lombardia.
 
Uniek
"Het is uniek dat een kleine zelfstandige ondernemer zijn uitvinding of creatie zelf weet te commercialiseren op wereldniveau. Het is helemaal uniek en zelfs de eerste keer in de geschiedenis van de Wereld Expo, dat deze zich ook nog eens officiële partner mag noemen voor het Belgisch paviljoen tijdens de gehele expo-periode van 1 mei tot eind oktober", pronkt Indria.


Eigen fabrikaat
Zes maanden lang zullen China en de rest van de wereld kennis kunnen maken met deze gezonde warme drank die Alain Indria enkele jaren geleden creëerde in zijn bio- en eco-restaurant Lombardia.
 
Proeven
Nieuwsgierigen kunnen van maandag tot en met zaterdag komen proeven in Lombardia. Een tas gingerlove kost 4,98 euro. Meer info op  www.lombardia.be.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsbeer Knut mag het niet met zijn nichtje doen

IJsbeer Knut mag het niet met zijn nichtje doen



Dierenrechtenorganisatie PETA stelt voor om de wereldberoemde ijsbeer Knut te castereren zodat hij geen seks kan hebben met zijn nichtje. De lieveling van de Berlijnse zoo kreeg vorig jaar het gezelschap van Giovanna, maar die blijkt nu dezelfde opa te hebben als Knut. De twee ijsberen zijn dus neef en nicht, en incestueuze seks moet vermeden worden, vindt PETA.

Een nakomeling van Knut en Gianna (voor de vrienden) zou de genetische diversiteit van de ijsberenpopulatie in Duitsland kunnen bedreigen. Het zou ook de zogenaamde 'incestdepressie' als gevolg kunnen hebben.

"De fans van Knut moeten beseffen dat de ijsbeer enkel met Giovanna kan blijven samenleven als hij gecastreerd wordt", zegt specialist Frank Albrecht van PETA.

Verbouwing
Giovanna kwam over van de zoo van München, waar er verbouwingswerken aan haar verblijf moesten gebeuren. Het was bedoeld als een tijdelijke situatie, maar de twee groeiden langzaam meer en meer naar elkaar toe. 



  http://www.hln.be/static/FOTO/pe/10/8/7/media_xl_3605317.jpg?20100302194108



Knut verwierf in 2007 wereldfaam als het schattige edoch door zijn moeder verstoten ijsbeerwelpje. Bij zijn eerste publieke optreden trok hij 500 reporters en 100 cameraploegen aan. Hij schopte het zelfs tot de cover van onder andere Vanity Fair.




http://www.hln.be/static/FOTO/pe/12/8/5/media_xl_3605300.jpg?20100302194121





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fransen grootste voorstander van verbod op boerka

Fransen grootste voorstander van verbod op boerka


http://img34.imageshack.us/img34/9788/boerka.jpg



De Fransen tonen zich de grootste voorstander van een verbod op de boerka, het gezichtsbedekkend gewaad voor islamitische vrouwen, op bepaalde openbare plaatsen. Dat blijkt uit een peiling van de Financial Times onder de inwoners van zeven landen. Zeventig procent van de bevraagde Fransen is voor een verbod op de boerka, terwijl een meerderheid van de Europeanen eveneens voor de toepassing van een dergelijke wet in hun land is.
 
Vijfenzestig procent van de Spanjaarden en 63 procent van de Italianen hebben ook liever dat het kledingstuk verboden wordt. In iets mindere mate is dat ook het geval in Groot-Brittannië (57 procent) en Duitsland (50 procent). In de VS is een minderheid van 33 procent, in China minder dan 30 procent. De Amerikanen en de Britten zijn daarentegen met meer dan 60 procent voor het gebruik van lichaamscanners op de luchthavens, terwijl in Frankrijk, Italië en Duitsland een kleine meerderheid voorstander is. In Spanje schaart slechts 46 procent zich achter het idee.
 
De peiling werd uitgevoerd tussen 3 en 10 februari door het instituut Harris voor de Financial Times bij 7.256 volwassenen in Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Italië, Spanje, VS en China.
 
De Franse regering overweegt een wetsvoorstel over een zo breed en effectief mogelijk verbod op de boerka. In Groot-Brittannië heeft minister van Justitie Jack Straw zich begin februari uitgesproken tegen een verbod op de boerka.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man leeft 2 jaar op gras en bladeren

Man leeft 2 jaar op gras en bladeren


http://img99.imageshack.us/img99/6294/grasenbladeren.jpg


De 50-jarige Chinees, Li Sanju, zegt dat hij 2 jaar overleefde door enkel bladeren en gras te eten. Dat meldt China News Network.

Eerst probeerde hij het al grazend in een weide. Dit smaakte echter bitter en hij werd er onwel van."Ik denk dat het gras vol pesticiden zat. Daarom schakelde ik over naar de planten in mijn achtertuin. Sinds dan heb ik nooit geen problemen meer gehad."

Geïnspireerd door tv
De man uit Niuwei village zegt dat hij perfect gelukkig is met zijn toch wel eigenaardig dieet. Hij haalde zijn inspiratie op tv. "Ik zag eens een programma waarin men stelde dat een mens meer dan 10 dagen kan overleven door enkel water te drinken en dus zonder iets te eten. Daarom wou ik zelf ook zoiets proberen met natuurlijke zaken die dicht bij mijn huis voor handen zijn", aldus Sanju.

Aanvankelijk wou hij bij elke maaltijd ook een kleine portie rijst eten, maar al gauw gaf hij dit op en ging volledig voor bladeren en gras. Ook het vlees heeft hij volledig afgezworen. "Ik zou geen vlees meer kunnen eten. Al wat vet is zou me ziek maken. Iemand bood me zelfs 1.100 euro aan om een stuk vlees te eten, maar ik kon het niet over mijn hart krijgen."

Tumor genezen
"Ik stond in het dorp bekend als een man die altijd ziek was. Maar sinds ik enkel nog bladeren en gras at, ben ik kerngezond. Zelfs de tumor in mijn rechtervoet is verdwenen." Het lokale ziekenhuis zei dat de meeste planten eetbaar waren en dus niet giftig, maar beveelt het dieet echter niet aan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse brouwerij maakt bier met 45 procent alcohol

Nederlandse brouwerij maakt bier met 45 procent alcohol





De Almeerse brouwer Jan Nijboer heeft bier met 45 procent alcohol ontwikkeld. Hij komt hiermee in opstand tegen twee niet-Nederlandse brouwers die steeds maar weer met zwaarder bier op de markt komen. Dat liet Nijboer dinsdag weten.

 
"Ik vind het zo langzamerhand een klein beetje idioterie worden", legt Nijboer, eigenaar van bierbrouwerij Het Koelschip, uit. "En ik vond het wel leuk om in opstand te komen". Momenteel bestaat volgens hem het zwaarste biertje ter wereld uit 41 procent alcohol. Zijn bier Obilix is ondanks het hoge alcoholpercentage nog steeds goed drinkbaar. "Je drinkt het alleen niet als bier, maar als borreltje. In een mooi whisky- of cognacglas."





» Reageer (0)
01-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 5 vrouwen komt moeilijk financieel rond

1 op 5 vrouwen komt moeilijk financieel rond



Voor ruim één op de vijf vrouwen (22 procent) is het lastig om financieel rond te komen. Zeven procent van de vrouwen moet zelfs toegeven dat ze niet rondkomen, voor 15 procent is het 'moeilijk'.

Nog eens 40 procent komt wel rond, maar kan zich niets extra veroorloven. Dat blijkt uit een onderzoek naar de financiële situatie bij 2.313 vrouwen.

Het rapport is niet gebaseerd op een representatief staal van de Belgische bevolking maar is wel uniek omdat een poging werd gedaan om vrouwen te bereiken die anders moeilijk bereikbaar zijn.

Werk en diploma geen garantie
De vrouwen die niet rondkomen blijken vaker alleenstaand, werkloos en laagopgeleid dan de vrouwen die geen financiële zorgen hebben. Bovendien hebben ze ook vaker kinderen.

Werk en diploma verkleinen het risico op financiële problemen, maar bieden zeker geen garantie. Zo is 38 procent van de vrouwen die moeilijk rondkomen hoger opgeleid en is 30 procent voltijds aan de slag.
 
Thuis blijven
Een belangrijk gevolg van de precaire financiële situatie is dat die vrouwen weinig buitenkomen (77 procent) en proberen te verbergen dat ze niet rondkomen (68 procent).

Taboe
Bij 47 procent van de respondenten weet de omgeving zelfs niet dat ze het financieel moeilijk hebben. In totaal durft 59 procent geen financiële hulp te vragen. Uit deze cijfers blijkt dat het taboe op financiële moeilijkheden nog altijd erg groot is.

Breuk
Voorts blijken vrouwen financieel vaak erg afhankelijk te zijn. Zo geeft iets meer dan de helft van de respondenten (52 procent) aan in financiële moeilijkheden te zullen raken als zij en haar partner uit elkaar gaan. Elf procent van de vrouwen zegt zelfs enkel bij haar partner te blijven omdat ze het anders financieel niet aankunnen.

Geld en geluk
Tot slot lijkt het onderzoek ook de stelling te ontkrachten dat geld niet gelukkig maakt. Slechts 44% van de respondenten die het financieel zwaar hebben, geeft aan tevreden te zijn over haar leven in het algemeen, tegenover 80% van de vrouwen die wel makkelijk rondkomen.

Om het risico op armoede en financiële moeilijkheden verminderen, wordt de gids "Check, Alles over vrouwen en hun geld" uitgebracht. De gids zal deze week als bijlage te vinden zijn in de bladen Flair en Libelle. Hij zal ook te vinden zijn in de postkantoren, en kan besteld werden via de Koning Boudewijnstichting.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mishandelde Stefan: Ik moest in een hondenmand blijven liggen

Mishandelde Stefan: "Ik moest in een hondenmand blijven liggen"


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/03/01/934312/kopie-mishandelde-stefan-ik-moest-de-hele-tijd-in-een-hondenmand-blijven-liggen_5_460x0.jpg



Een week geleden heeft een groep twintigers die in Neeroeteren bekendstaan als drugsgebruikers, de minderbegaafde Stefan Jonck (35) thuis ontvoerd. In de woning van de bendeleider werd Jonck op beestachtige manier gefolterd met slagen en elektroshocks. Vier verdachten zitten in de gevangenis van Hasselt.

De feiten dateren uit de nacht van zondag 21 op maandag 22 februari. Stefan Jonck droeg die avond enkele oude computers die hij gekregen had via de veranda naar binnen.
Leider Ken C.

Plots doken twee mannen op die hem in een auto sleurden en meenamen naar een huis op de Kinrooiersteenweg, de woning van de 28-jarige Ken C., door het slachtoffer en de politie beschouwd als de leider van de kliek drugsgebruikers.
Hondenmand

“Ik moest de hele tijd in een hondenmand blijven liggen. Ze bleven maar slaan en stampen. En met een ijzeren staaf gaven ze me elektroshocks. Na een zware klap ben ik bewusteloos geraakt. ‘s Morgens kon ik niet weg omdat alle deuren gesloten waren. De moeder van Ken C. heeft me uiteindelijk gevonden”, zegt slachtoffer Stefan Jonck.

Een week later draagt hij nog altijd de sporen van de zware foltering. Een opgezwollen gezicht, een pijnlijk kaak, blauwe ogen, kneuzingen, bloeduitstortingen op beide benen, en vooral brandwonden van de vele elektroshocks op armen en in de nek.

Uit het onderzoek bleek dat de jongeman al meerdere keren het slachtoffer was geworden van dit groepje mannen. Op YouTube staat een filmpje van juni vorig jaar waar hij in het water wordt geduwd. Het is niet uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen volgen. (br.gazet van Antwerpen)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!