Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




20-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Draagdoeken kunnen baby's verstikken:

Draagdoeken kunnen baby's verstikken


Ook Nicole
Kidman is fan van de draagdoek.


Britse ouders worden gewaarschuwd voor het gevaar van draagdoeken waarin baby's vervoerd worden. Onder meer celebrities hebben de draagdoek erg populair gemaakt, maar er zouden helaas al een aantal dodelijke gevallen te betreuren zijn.


De draagdoek zou de natuurlijke band met de moeder verstevigen. Met dat gevoelige argument worden ze vaak ook aan de vrouw gebracht. Maar de Amerikaanse autoriteiten zeggen dat er kans op verstikking bestaat. Meer nog, het zou ook de doodsoorzaak van veertien baby's zijn.

Als de neus en/of de mond van baby'tjes bedekt geraken, dan kunnen zij zich nog niet zelf bevrijden uit die benarde positie omdat hun nekspieren nog niet voldoende ontwikkeld zijn. Bovendien doet de kromme houding van de baby's de kin naar de borstkas buigen, wat ook de ademhaling kan bemoeilijken en daardoor de zuurstoftoevoer beperken.

Brad Pitt en Nicole Kidman
Onder meer Brad Pitt en Nicole Kidman zijn fans van de draagdoek, omdat die tegelijkertijd hun handen vrij en de baby dicht bij hen houdt. De lichaamswarmte en het kloppen van het ouderhart zouden de baby ook een gevoel van geborgenheid geven.

Maar nu loopt er in de VS een onderzoek naar de dood van veertien baby's, die vermoedelijk te maken heeft met de draagdoek. Twaalf van hen waren jonger dan vier maanden. De laatste drie gevallen dateren van 2009, terwijl de totaliteit over een periode van 20 jaar gaat. Een en ander heeft ervoor gezorgd dat de Amerikaanse overheid waarschuwt voor de gevaren van een draagdoek voor kindjes jonger dan 16 weken.

Dezelfde organisatie waarschuwde vorig jaar ook al voor het gevaar van sommige McLaren buggy's, nadat het plooimechanisme de vingertoppen van enkele kindjes had afgesneden. 'Better safe than sorry', luidt een Engels spreekwoord. Vrij vertaald: 'beter voorkomen dan genezen'.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.45 miljoen extra gevraagd voor opvang asielzoekers

45 miljoen extra gevraagd voor opvang asielzoekers

Nog meer...!!!


Staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard (PS)


Staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard (PS) vraagt 45 miljoen extra om de crisis in de asielopvang onder controle te krijgen, bericht De Morgen zaterdag. Het bedrag wekt volgens de krant beroering in de federale regering: 45 miljoen is gelijk aan de helft van de beschikbare ruimte voor bijkomend beleid.
 
"We hebben dat geld echt nodig om bijkomende opvangplaatsen te creëren, nieuw personeel aan te werven en de oplopende hotelkosten te dekken", zegt de woordvoerder van Courard in de krant. Door de plotse toevloed van Albanese asielzoekers uit Macedonië en Servië "rijzen de hotelkosten echt de pan uit".
Al maandenlang slapen er iedere nacht meer dan duizend asielzoekers in een hotel bij gebrek aan plaats in de reguliere opvangcentra. Voor meer dan 2.000 asielzoekers, onder wie 760 kinderen, was er sinds oktober zelfs geen slaapplaats meer op hotel, schrijft De Morgen.
 
Vorig jaar kregen Fedasil en de Regie der Gebouwen al 76 miljoen euro extra om 5.000 opvangplaatsen bij te bouwen, maar daarvan zijn er nog maar 1.300 effectief gerealiseerd.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spectaculaire lichtshow met dieren in Tokio

Spectaculaire lichtshow met dieren in Tokio

Klik op de foto om de clip te bekijken en geniet van de unieke beelden






In Japan weten ze wat spektakel is. Met de prachtig verlichte regenboogbrug als achtergrond, creëren kunstenaars in Tokio geweldige animaties met geprojecteerde dieren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Odaiba lichtshow ontelbare mensen kan entertainen.



http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/0/1/9/media_xl_3626169.jpg?20100320111916
Dolfijnen duiken plots uit het water op.


Zo krijgen de liefhebbers onder meer een erg grote haai te zien die de beroemde brug wel lijkt te gaan opeten. Ook tropische vissen, dolfijnen en walvissen worden opgevoerd. De dieren worden geprojecteerd op een waterscherm van 23 meter hoog en 60 meter breed.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een neushoorn, graag

"Een neushoorn, graag"



Hotelpersoneel krijgt het soms hard te verduren. Een neushoorn zoeken als verjaardagsgeschenk, een huwelijksaanzoek doen in de plaats van te zenuwachtige venten of hun broek uitlenen aan een gast: het kwam al voor. Dat blijkt uit een enquête van de Britse Premier Inn hotelketen, die 580 hotels heeft in het Verenigd Koninkrijk. The Sun kon de verbazingwekkende resultaten inkijken.

Dat van die neushoorn, stak er toch wel bovenuit. "Waar zou ik er een kunnen kopen voor de verjaardag van mijn vriend?" Een andere keer moest de man aan de receptie op zijn knieën om het huwelijksaanzoek van zijn klant uit te voeren. Het antwoord was 'ja'.

Een rijke hotelgast vroeg ooit aan het personeel om in zijn Ferrari plaats te nemen terwijl hij zelf in het etablissement ging tafelen. "Zodat mijn wagen niet gestolen wordt."

Een bizarre vrouw wou dan weer een gigantische rubberen eend voor haar bad en een man die letterlijk zijn broek scheurde, eiste prompt die van een werknemer van het hotel in bruikleen. Premier Inn liet weten dat alle verzoeken ingewilligd werden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oi Va Voi - Refugee

Oi Va Voi - Refugee

Klik op de foto om hun te beluisteren






Oi Va Voi is een band uit Londen met een Joodse oorsprong, opgericht in 2000. Hun muziek is een mengsel van klezmer, Oost-Europese muziek en dance. De naam van de groep is Jiddisch en betekent 'o, mijn god' (Engels: oh, dear god') [1]  .

De leden van de band hebben een zeer diverse achtergrond. Sophie Solomon speelt al van jongsafaan viool, maar had daar tijdens haar studie genoeg van en ging techno en drum and bass dj'en. Lemez Lovas, trompettist, dj'de jazz, latin en hiphop. Drummer Josh Breslaw was lid van zowel rock- als hiphopgroepen.

De muziek is echter meer dan alleen maar klezmer met een beat eronder. De bandleden zijn duidelijk diep geworteld zowel in enerzijds de Joodse en andere volksmuziektradities, vooral uit Oost-Europa en het Middellandse Zeegebied, als anderzijds in de dancescene. In hun teksten zijn authenticiteit en identiteit belangrijke thema's.



  http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/oi-va-voi-.jpg?t=1269026836



Voordat hun eerste album uitkwam, speelden ze al een paar jaar live. Bij optredens werden ze vaak ondersteund door zangeres KT Tunstall; zo ook op hun tweede album. Hun eerste commerciële album Laughter Through Tears kwam in 2003 uit bij platenmaatschappij Outcaste. Daarvoor hadden ze in eigen beheer de cd Digital Folklore uitgebracht maar deze was nooit op grote schaal uitgegeven. De cd is tegenwoordig dan ook vrij zeldzaam, hoewel bij recente optredens voor het eerst de cd bij de Merchandise stand werd verkocht. Op Digital Folklore staan de nummers "7 Brothers" en "Od yeshoma" die later ook op Laughter Through Tears zouden staan, hetzij in een andere (kortere) uitvoering.

Lange tijd is er weinig van de band vernomen. Sophie Solomon is inmiddels geen lid meer van de band en is solo gegaan, KT Tunstall heeft een succesvolle soloplaat achter de rug en zal niet meer terugkeren bij Oi Va Voi. In april 2007 is dan eindelijk het derde album uitgekomen genaamd Oi Va Voi. Hierop volgde een intensieve tour waarbij Nederland meerdere malen is aangedaan. Zo stond de band op het "The music in my head" festival in Den Haag, het "Zomerparkfeest" in Venlo, stonden ze als opener op vrijdag in de grote Alpha tent op Lowlands en deden ze meerdere optredens in Nederland in september zoals in de Oosterpoort in Groningen, Patronaat in Haarlem en Tivoli in Utrecht. Grappig detail is overigens dat hun laatste cd, hoewel de band uit London komt, eerder in Nederland en andere Europese landen is uitgebracht dan in Engeland. De officiële cd presentatie van het nieuwe album was op 9 juli in Scala te London.




» Reageer (0)
19-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien lentekriebels in je hoofd

Tien lentekriebels in je hoofd





Heel wat mensen geloven dat het leven hen een gelukkig gevoel moet bezorgen. Is dat niet het geval, vragen ze zich alleen maar af waar het verkeerd gelopen is. Geluk komt echter niet uit de lucht gevallen, daar zorg je zelf voor. Met deze evidente tips, die helaas vaak vergeten worden, komt de lente als  vanzelf in je hoofd.

1. Blijf gezond
Wie gezond is, krijgt voldoende endorfines binnen om zich gelukkig te voelen. Hou rekening met wat je eet, beweeg voldoende en je goed-gevoel-niveau stijgt meteen.

2. Stop met zorgen maken
Wie altijd bezorgd rondloopt, kampt alleen maar met stress. Doe iets om je probleem op te lossen of vergeet het. Over sommige dingen heb je geen controle, dat accepteren maakt een stuk gelukkiger.

3. Complimenteer
Ziet die collega er mooi uit, heeft je vriendin een leuke jas aan? Zeg het, geef complimentjes. Niet alleen doe je een ander veel plezier, het bezorgt jezelf een supergevoel.  

4. Zing
Zet je favoriete deuntjes op en brul, zing of neurie mee. Zingen bezorgt je hersenen een opkikker en doet zelfs calorieën verbranden.

5. Haal een hond
Een huisdier maakt dat je je minder eenzaam voelt. Zo is er altijd iemand in huis om tegen te babbelen. Bovendien trek je er vaker op uit, het beestje moet immers op wandel.

6. Leef nu
Het verleden is geweest en laat je maar beter voor wat het is. Je leeft nu, focus je op de goede tijden die nog moeten komen.

7. Wees assertiever
Leer nee te zeggen tegen dingen die je niet wil doen. Een echte reden heb je niet nodig, je zal alleen maar opluchting voelen als je geen 1001 dingen moet doen die je niet wil.

8. Neem foto's
Trek een kiekje van alles wat mooi, leuk of plezierig is. Blader regelmatig in je fotoalbum, gelukkige beelden geven een boost aan je hersenen.

9. Verwen jezelf
Koop regelmatig een cadeau voor jezelf. Een bloemetje in huis, een lekker geurende badolie... je verdient het om af en toe aan jezelf te denken. Koop daarbij iets voor iemand die je dierbaar is, zo voel je dubbel geluk.

10. Kijk naar een grappige film
Het klinkt banaal, maar werkt echt om je humeur een boost te geven.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planckendael verwelkomt witwanggibbon


Planckendael verwelkomt witwanggibbon


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/2/16/9/media_xl_3625164.jpg?20100319120336



In dierenpark Planckendael is dinsdag een kleine witwanggibbon geboren. Heb is het eerste jong voor vrouwtje Paquita. Het is nog niet duidelijk of de nieuwe witwanggibbon een mannetje of een vrouwtje is, want mama Paquita laat niemand toe bij haar kersverse jong.
 
"Gibbons zijn net als de meeste andere regenwouddieren volledig afhankelijk van grote, onaangetaste bosgebieden. Daarvan zijn er steeds minder en daardoor zijn alle gibbonsoorten met uitsterven bedreigd. Net daarom is het zo belangrijk dat er in dierentuinen nieuwe jongen geboren worden", stelt woordvoerster Ilse Segers.
 
Tot 30 jaar oud
In de natuur komen witwanggibbons voor in de wouden van China en Vietnam. Het zijn verbazingwekkend goede slingeraars en ze voeden zich met bladeren, vruchten en stengels. Witwanggibbons kunnen tot 30 jaar oud worden.
 
Terwijl apen over het algemeen echte groepsdieren zijn, leven gibbons in paartjes van man en vrouw. Een gibbongezin bestaat uit maximum vijf dieren. Om de 2,5 jaar wordt er immers een nieuwe gibbon geboren en na zes jaar, als de gibbon de volwassen leeftijd bereikt, worden ze uit de familie gezet om zelf een partner en een eigen plek in het bos te zoeken. "Afhankelijk van het kweekprogramma bestaat de kans dat de babygibbon op volwassen leeftijd naar een andere dierentuin verhuist", besluit Segers.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crisis zet niet aan tot eigen groentjes kweken

Crisis zet niet aan tot eigen groentjes kweken


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/8/12/6/media_xl_880221.jpg



De crisis heeft de Belgen niet echt aangezet tot meer tuinieren. Iets meer dan de helft (52 procent) zegt even veel te kweken als vroeger, een kwart zegt meer te kweken en 23 procent beweert minder te tuinieren. Dat blijkt uit een studie van het Onderzoek- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO). De organisatie nam de groentetuintjes in ons land onder de loep.
 

Twee op drie personen in België hebben een tuin met een gemiddelde oppervlakte van 217,5 vierkante meter. In Vlaanderen zijn de tuinen gemiddeld iets groter (228,9 vierkante meter) dan in Wallonië (215,8 vierkante meter). Slechts een derde van die mensen teelt er groenten of fruit.


http://img192.imageshack.us/img192/350/zinkengieter.jpg
 


De grootste groep hobbytuiniers is tussen 50 en 64 jaar oud: 31 procent van hen kweekt groenten of fruit. Bij de 30-tot 39-jarigen en de 65-plussers is tuinieren iets minder populair: 25 procent kweekt groenten of fruit. Groenten en fruit kweken gebeurt volgens OIVO het vaakst door de middenklassen en de hogere sociale groepen.
In drie op de vier gevallen worden groenten gekweekt in de tuin, een op tien hobbytuiniers gaat ook in de serre aan de slag. Fruit wordt in de helft van de gevallen gekweekt in de moestuin.


Bovenaan de lijst van de gekweekte groenten staan sla, tomaten, wortelen en prei. De meest gekweekte fruitsoorten zijn appels, pruimen, peren, kersen, frambozen en aardbeien.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Treinbestuurder rijdt door rood licht in Nijvel

Treinbestuurder rijdt door rood licht in Nijvel




Ter hoogte van Nijvel is een bestuurder van een passagierstrein vanochtend om 08.15 uur door een rood licht gereden. De treinbestuurder realiseerde zich onmiddellijk wat er was gebeurd en bracht de trein zelf tot stilstand. Het incident zorgde voor vertragingen op de lijn Jemeppes-Schaarbeek. Rond 11.50 uur was de toestand weer normaal, aldus de NMBS.
 
Dergelijke incidenten doen zich relatief vaak voor, aldus de NMBS.
De in dergelijke gevallen voorziene procedure werd toegepast. De trein stond een uur lang stil in afwachting van de komst van een andere bestuurder. Aankomende treinen werden omgeleid via andere lijnen.
 
De NMBS is een onderzoek gestart naar de juiste omstandigheden van het incident. Als blijkt dat de bestuurder in de fout is gegaan, moet hij bepaalde tests ondergaan alvorens hij zijn functie weer mag uitoefenen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna helft van 65-plussers klaagt over slaapproblemen

Bijna helft van 65-plussers klaagt over slaapproblemen



Bijna de helft van de 65-plussers klaagt over slaapproblemen. Om het publiek beter te informeren, wordt de Internationale Dag van de Slaap op 21 maart gewijd aan het thema 'Slaap en leeftijd', meldt de Vrije Universiteit Brussel.

Maar liefst 44 procent van de 65-plussers klagen over hun slaap. De meeste slaapstoornissen zijn het gevolg van lichamelijke of psychiatrische aandoeningen en de medicatie die men hiervoor moet nemen. Dat is niet verwonderlijk, als men weet dat 24 procent van de 65- tot 84-jarigen lijdt aan meerdere chronische problemen zoals onder andere neurologische klachten en artritis.
 
Bovendien ondergaat onze slaap enkele belangrijke veranderingen naarmate we ouder worden. De diepe slaap wordt minder prominent, waardoor we sneller wakker worden. Ook het slaap-waakritme verandert: het verschuift wat naar voor zodat we 's avonds eerder in slaap vallen en 's ochtends vroeger ontwaken. Heel wat mensen denken daardoor dat oudere mensen minder slaap nodig hebben, maar dit klopt niet. De totale slaapbehoefte per etmaal blijft gelijk (zo'n 7 tot 8 uur), maar het slaappatroon van de mensen wordt verstoord.
 
De oorzaak van deze ritmeverschuiving ligt waarschijnlijk in de verminderde productie van bepaalde hormonen op latere leeftijd, zoals het groeihormoon en melatonine.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw gaf 56.000 euro uit aan chemotherapie voor papegaai

Vrouw gaf 56.000 euro uit aan chemotherapie voor papegaai

Dat is echte liefde...


http://img265.imageshack.us/img265/6856/papegaai.jpg
(foto te illustratie)


De Amerikaanse Anne Lowery zag haar papegaai 'Areba' graag, zelfs doodgraag. De vrouw had er dan ook alles voor over het diertje te redden toen bleek dat hij kanker had. Mevrouw Lowery gaf 76.000 dollar (56.000 euro) uit aan chemotherapie voor haar lieveling. Het mocht helaas niet baten want Areba sneuvelde toch na een strijd van achttien maanden tegen de ziekte.

Tijdens de eerste diagnose voorspelden veeartsen in Tampa (Florida) dat de 42-jarige Areba slechts twee maanden meer te leven had. De chemosessies hebben het leven van van de papegaai met 16 maanden kunnen rekken maar volstonden niet om hem te redden. Het baasje treurt nu nog volop om het verlies van haar huisdier maar betreurt daarentegen de kostelijke uitgaven niet.



» Reageer (0)
18-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waarheid rond grijze haren


De waarheid rond grijze haren

 

http://www.haartrends.net/photos/uncategorized/2007/08/10/jan26.jpg



Kun je werkelijk grijze haren krijgen van je opstandige kinderen of je veeleisende baas? Sommigen zijn op hun dertigste grijs, anderen blijven veel langer hun natuurlijke haarkleur behouden. We doorprikken alle mythes rond grijze haren.



Grijze haren bestaan niet. Het zijn eigenlijke kleurloze, holle haren. Het licht dat er op valt wordt niet geabsorbeerd maar gereflecteerd. Een grijze haardos is dus niet meer dan de mengeling van kleurloze en gekleurde haren, meldt Bodytalk.

Onze haarkleur is het resultaat van de verhouding tussen de kleurpigmenten die zich in het haarzakje bevinden: rood en bruin-zwart. Je haarkleur ligt vast in je genen, alsook de manier waarop je haren verdeeld zijn in de haardos.

Abrupte stop
De cellen in de haarzakjes stoppen op een gegeven moment pigment te produceren. Dat gebeurt niet geleidelijk, maar abrupt, waardoor het haar wit wordt. De slapen zijn gewoonlijk het gebied dat eerst getroffen wordt, daarna het achterhoofd en ten slotte de haren bovenop de kruin.


Wanneer de productie van pigment stilvalt, ligt op voorhand vast in onze genen. Externe factoren als stress en voeding hebben daar geen vat op. Maar het heeft wel invloed of de dikte van je haren en zelfs haaruitval. Voedingssupplementen die beloven je haren te doen groeien, glanzen, of intensiever te kleuren, baten niet.




 
De afbeelding
“http://www.breda-en-alles-daaromheen.nl/grijze%20haren_bestanden/image001.jpg”
kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.





Het is echter een grote misvatting dat stress of een jachtig leven invloed op je haarkleur heeft, je zal er niet sneller grijs door worden. Geen enkel wetenschappelijk onderzoek slaagde erin aan te tonen dat een jachtig leven invloed heeft op de pigmentcellen in de haarzakjes.


Wat niet wegneemt dat sommige ernstige voedingstekorten wél een invloed kunnen hebben op je haarkleur. Ondervoeding gepaard gaand met eiwittekort, geeft niet alleen een opgeblazen buikje, maar kleurt je haren ook geelachtig rood. Ook een ernstig tekort aan zink geeft een lichtrode schijn. Deze verschijnselen zul je bijna nooit in de Europa zien.


Elk haartje groeit uit een haarzakje. Iedereen heeft zo'n 100.000 tot 150.000 haren. Tijdens een mensenleven produceert eén haarzakje ongeveer 20 nieuwe haren. De gemiddelde leeftijd van een haar is een aantal jaar en de maximum lengte is ongeveer een meter. Aan het einde van de groeicyclus valt het haar uit en wordt het vervangen door een nieuwe haar.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinds december meer dan 220 olifanten gedood in Kenia

Sinds december meer dan 220 olifanten gedood in Kenia


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/1/8/1/media_xl_3622351.jpg?20100317160420



In het nationaal park Tsavo in Kenia zijn sinds december meer dan 220 olifanten gedood door stropers of bewoners van aangrenzende gebieden. Veel van die stropers drongen via de grens van Tanzania het gebied binnen.
Enkele dagen geleden werden bij een vuurgevecht met jachtopzieners in Tsavo nog drie Tanzaniaanse stropers opgepakt. Ook neushoorns belanden steeds meer in het het vizier van georganiseerde stroperbendes. Na een aanwijzing van KWS-bewakers zouden onlangs ook zes vermoedelijke stropers gearresteerd zijn die in het nationaal park Nakuru, zowat 150 kilometer van Nairobi, jacht op neushoorns gemaakt hebben.
 
Kenia zet zich in voor een totaal verbod op de verkoop van ivoor. Deskundigen van KWS vrezen dat een gecontroleerde en beperkte verkoop van de bestaande voorraad ivoor alleen maar tot een toename van de stroperij zou leiden. Tanzania en Zambia hebben CITES-conferentie in Doha al duidelijk gemaakt voorstander te zijn van een dergelijke verkoop.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweejarige meisjes verkracht in Haïtiaanse tentenkampen

Tweejarige meisjes verkracht in Haïtiaanse tentenkampen



Twee maanden na de alles verwoestende aardbeving die het straatarme Haïti nog dieper in de ellende stortte, is de aandacht van de internationale gemeenschap stilaan aan het verslappen. De chaos blijft er echter immens. Naast de kwart miljoen doden vielen er ook honderdduizenden Haïtianen zonder dak boven hun hoofd. Zij vonden ontredderd opvang in enorme tentenkampen. Daar gebeuren de meest mensonterende gruwelijkheden. Zo worden weerloze kinderen van amper twee jaar verkracht, vaak door ontsnapte gevangenen. De VN kijkt onmachtig toe.






De vreselijke verkrachters azen in de tentenkampen speciaal op dakloze moeders met jonge kinderen. Aanrandingen zijn er dagelijkse kost en dienen als pasmunt voor voedsel en onderdak. Dat blijkt uit een rapport dat gisteren werd gepubliceerd en waarin dokters getuigen dat ze de voorbije twee weken kinderen van twee tot zeven jaar met duidelijke sporen van verkrachting hebben verzorgd in een tentenkamp op een golfterrein in de hoofdstad Port-au-Prince. Het rapport werd opgesteld door Alison Thompson. Zij coördineert vrijwillig de medische hulp in Haïti en maakt deel uit van een project dat opgezet werd door acteur Sean Penn.


"Vrouwen worden totaal niet beschermd", zegt Alison Thompson. "Als het donker wordt, neemt het aantal verkrachtingen snel toe. Zo gaat het er dagelijks aan toe in de tentenkampen in Port-au-Prince. De meeste verkrachtingen worden niet gemeld door de schaamte, het sociale stigma en de vrees voor represailles van de verkrachters. Als jonge meisjes een schuilplaats willen tegen de stortregens, dan moeten ze in ruil seksuele diensten aanbieden." Het verhaal van een 21-jarige moeder is helemaal wraakroepend. Haar familie geraakte maar niet aan voedsel, omdat de Haïtiaanse mannen seks vroegen bij de verdeling van voedselbonnen. Ze werd verkracht door drie mannen tegelijk.


In één van de grootste tentenkamp op een sportterrein in het centrum van Port-au-Prince leven liefst 47.000 Haïtianen op elkaar geplakt. Onder hen tientallen ontsnapte gevangenen, sommige van hen beruchte moordenaars. "Maar niemand durft iets te zeggen, omdat ze bang zijn, bang dat van de criminelen en van de politie", zegt Fritzel Pierre, een mensenrechtenadvocaat in het kamp. "Ik heb al drie slachtoffers van verkrachting gezien. Het ergste geval was een 17-jarige maagd die door zes mannen tegelijk verkracht was. Ze komt haar aanranders nog tegen in het kamp, maar durft niets te zeggen uit schrik verjaagd te worden en ze weet niet waar ze dan zou terecht kunnen."


De slachtoffers van de verkrachtingen lopen een grote kans op aids. Haïti heeft de hoogste besmettingsgraad in het Westelijk Halfrond met 1 op 50 mensen besmet met het HIV-virus. De politie reageert nauwelijks en geeft de schuld volledig aan de 7.000 ontsnapte gevangenen. "Bandieten misbruiken vrouwen en jongen kinderen in de tentenkampen", zegt politiechef Mario Andresol. Informatieminister Marie-Jocelyn Lassegue verwoordde het zo: "We zijn ons bewust van het probleem, maar het is geen prioriteit." (br.hln)







Gelukkig begint het vreselijke probleem voor de VN sinds het bezoek van secretaris-generaal Ban Ki-moon wel een prioriteit te worden. Voorlopig waren de VN-medewerkers zwaar onderbemand en de veiligheidsagenten komen nauwleijks uit hun voertuigen. "We moeten deze tentenkampen veilig maken", zei Ban Ki-moon. "We moeten die vrouwen en meisjes beschermen. Het is totaal onaanvaardbaar dat ze seksueel misbruikt, aangerand en verkracht worden. Dat moeten we zo snel mogelijk stoppen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewonde hond trekt alleen naar spoeddienst ziekenhuis

Gewonde hond trekt alleen naar spoeddienst ziekenhuis



In de Amerikaanse staat New Mexico is een gewonde hond zonder baasje naar de spoeddienst van een ziekenhuis getrokken. Volgens de krant 'Daily Times' meldde de herdershond Scottie zich in het San Juan Regional Medical Center in Farmington met een bloedende neus en poot.

"De hond leek erg intelligent en rustig en zag eruit alsof hij hulp kon gebruiken", zegt een werknemer van het dierenasiel, die naar het ziekenhuis werd geroepen. "Het ziet er naar uit dat de hond naar de juiste plek is gekomen".
 
Bijtwonde
De viervoeter van ongeveer zeven of acht jaar oud had geen baasje bij. Het dier had een bijtwonde, maar kreeg uiteindelijk geen behandeling. Medepatiënten verzorgden hem met water en het dier werd daarna naar het asiel gebracht. Als het baasje zich niet aandient, zal de hond aangeboden worden voor "adoptie". Enkele uren later daagden de eigenaars al op. "We zullen de borgtocht voor Scottie betalen", grapten ze.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijk ligt weken te ontbinden onder bed hotelgasten

Lijk ligt weken te ontbinden onder bed hotelgasten



Het dode lichaam van een vermiste vrouw heeft schijnbaar wekenlang onder het bed gelegen van een hotelkamer van de Amerikaanse keten Budget Inn. Hotelgasten hebben zo ongewild bovenop een lijk geslapen.


Pas deze week werd het lichaam van de vermiste vrouw Sony Millbrook onder het bed ontdekt nadat hotelgasten de vreselijke lijkgeur gewaar geworden waren. De dame uit Memphis logeerde eerst een tijdje in het hotel alvorens ze eind januari opgegeven werd als vermist. Sony Millbrook had nagelaten haar kinderen op te pikken van de school en de hotelrekening was onbetaald gebleven.


Ongeruste familieleden waren naar de hotelkamer gekomen en vonden enkele bezittingen van Sony terug maar de vrouw zelf leek 'verdwenen'. Het hotel zag er dan ook geen graten in om de kamer na een opkuis opnieuw te 'verhuren'.


De politie van Memphis deed deze week de macabere ontdekking nadat de verschrikkelijke stank de hotelkamer had ingepalmd. Het lijk bleek verborgen tussen de matras van de boxspring en het metalen frame van het bed. Het lijdt volgens de politiediensten geen twijfel dat Sony Millbrook is vermoord. Bovendien is het een lugubere vaststelling dat de hotelkamer al die tijd is gebruikt door andere hotelgasten die zich van geen kwaad bewust waren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leerlingen die op tijd komen, mogen gratis naar Walibi

Leerlingen die op tijd komen, mogen gratis naar Walibi



211 leerlingen van de Victor Hortaschool die gedurende zes weken elke dag op tijd zijn gekomen, mogen gratis en exclusief naar het openingsweekend van Walibi België op zaterdag 3 april. Sinds 2007 probeert de beroepsschool elk jaar origineel uit de hoek te komen om het probleem van laatkomers aan te pakken.

Van de 367 leerlingen is 57 procent erin geslaagd om elke dag op tijd te komen tussen 3 februari en 16 maart. Zo'n 159 leerlingen kwamen minstens een keer te laat, van wie 57 procent jongens. Het is opvallend dat leerlingen uit het vijfde jaar het vaakst ongewettigd afwezig zijn.
 
"Het beloningssysteem heeft procentueel het meeste effect gehad op de eerste graad. We kunnen van een succes spreken, want tussen 1 september en 2 februari kwam nog maar 18 procent van de leerlingen altijd op tijd", verduidelijkt woordvoerder Bart Uyttersprot.
 
Hij bevestigt dat de school het probleem van de laatkomers blijft opvolgen. "Een mentaliteitswijziging komt er niet van de ene dag op de andere, zelfs niet door een beloning."
 
De meest voorkomende excuses zijn: 'de bus was te laat', 'ik heb me overslapen' en 'ik moest eerst mijn broertje/zusje naar school brengen'. Volgend jaar wordt het individueel beloningssysteem vervangen door een project in klasverband.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roxette - Listen To Your Heart

Roxette - Listen To Your Heart

Om haar te beluisteren druk op de foto






Roxette is een uit Zweden afkomstige popgroep, die internationaal doorbrak in 1989 met het nummer The Look, dat in Nederland drie weken op de tweede plaats stond van de Nederlandse Top 40 (achter Eternal Flame van The Bangles). Dat was te danken aan een Amerikaanse student die het album Look Sharp! op cassette meebracht uit Zweden, waarna Amerikaanse radiostations het nummer bekendmaakten. Later gaven de beide artiesten aan dat het zeker heeft bijgedragen dat deze student het nummer meenam, maar dat het toch zeker EMI's marketingbeleid was wat het succes te weeg bracht. Het verhaal werd extra gebruikt als PR-stunt. Daarnaast werd het wel of niet een relatie hebben sterk gebruikt in de marketing. Bij ieder interview kwam het ter sprake. Ook hun fashionable look en presentatie werden hun unieke trademark.

De belangrijkste leden zijn Marie Fredriksson (Östra-Ljungby, 30 mei 1958) en Per Gessle (Halmstad, 12 januari 1959). Beiden waren in Zweden al zo'n tien jaar bekend toen ze internationaal succes kregen: Marie Fredriksson vooral solo, Per Gessle vooral als zanger in de band Gyllene Tider.

Vooral in de periode 1988 - 1992 was de band wereldwijd commercieel succesvol, met onder andere vijf top drie hits in Nederland. Na 1992 scoorde de band buiten het thuisland Zweden enkel nog bescheiden hitjes.

In 1996 maakte Per Gessle een reünietournee met zijn oude band "Gyllene Tider". Fredriksson bracht in 2000 een Zweedstalig solo-album uit. Zij is op 21 mei 1994 getrouwd met Mikael Bolyos.

Op 11 september 2002 raakte Frederiksson in haar eigen huis buiten bewustzijn. In het ziekenhuis werd een hersentumor geconstateerd, die vervolgens succesvol behandeld is. Haar meest recente soloalbum, The change uit 2004, is sterk door deze periode beïnvloed. In 2005 vertelde Marie dat ze kankervrij is in een interview met het Zweedse blad Aftonbladet.

In 2005 werd Listen To Your Heart gecoverd door D.H.T. met zangeres Edmée Daenen. De cover kwam op nummer 10 en overtrof het origineel dus niet. Wel stond het 17 weken genoteerd (5 weken langer dan het origineel). In de VS bereikte het ook de top 10.

Op 20 september 2006 is hun nieuwste single, getiteld "One Wish", verschenen. Tevens is op 14 februari 2007 hun tweede single "Reveal" uitgebracht. Deze is verkrijgbaar als "Single Version", maar ook als "Remix Version".

Op 5 mei 2009, 7 jaar na het afblazen van de Night of the Proms concerten, wordt tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat Roxette hoofdact zal zijn tijdens de Night of the Proms voorstellingen in het Antwerpse Sportpaleis, het Rotterdamse Ahoy, het Arnhemse Gelredome en in twaalf Duitse steden. Zij zullen daar onder begeleiding van het Night of the Proms orkest Il Novecento en het koor Fine Fleur een aantal van hun hits ten gehore brengen.

Op 6 mei 2009, de dag na deze aankondiging, verscheen Marie Fredriksson als speciale gast tijdens een concert van Per Gessle, die in het kader van zijn "Party Crasher" solotour in De Melkweg in Amsterdam optrad. Ondanks eerdere gezamenlijke optredens na Marie's ziekte, wordt dit concert gezien als het definitieve teken dat Roxette terug is in de internationale muziekwereld. Marie verscheen in de eerste toegift, en speelde samen met Per de nummers "The Look" en "It Must Have Been Love".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gecontesteerde Picasso recordbedrag waard

Gecontesteerde Picasso recordbedrag waard





Binnenkort wordt een belangrijk Picasso-schilderij geveild. Volgens schattingen zal het kunstwerk tussen 33 en 45 miljoen euro opbrengen. Dat zou het hoogste bedrag ooit zijn dat in Europa wordt neergeteld voor een kunstwerk.

Het schilderij is momenteel eigendom van de Lloyd Webber's Art Foundation. Het gaat om een portret van Angel Fernandez de Soto. Het kunstwerk zal ook het hoogtepunt zijn van de 'Christie's Impressionist and Modern Art Sale' in Londen.

Meesterwerk
"Dit is een van de belangrijkste werken dat de laatste decennia geveild wordt", aldus Jussi Pylkkanen, de voorzitter van Christie's voor Europa, Rusland en het Midden-Oosten. "De mogelijkheid om zo'n meesterwerk uit de 20ste eeuw te kopen zal voor veel enthousiasme zorgen bij verzamelaars en instituties over de hele wereld."

Gecontesteerde geschiedenis
Het schilderij werd in 1903 gemaakt en werd al eens eerder bijna verkocht. Toen werd verwacht dat het schilderij meer dan 60 miljoen euro zou opbrengen, maar de verkoop sprong op het laatste moment af. Er ontstond een hevige discussie over wie de eigenaar van het schilderij nu was. De Duitse professor Julius Schoeps, een erfgenaam van de Berlijnse bankier Pauk van Mendelssohn-Bartholdy, beweerde dat zijn grootvader de eigenaar van de Picasso was. Volgens hem moest die het schilderij voor een spotgoedkope prijs van de hand doen omdat hij op de vlucht was voor de Nazi's.




» Reageer (0)
17-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJstherapie vernietigt borstkankercellen zonder operatie

IJstherapie vernietigt borstkankercellen zonder operatie



Als je borstkankercellen omringt met ijs, dan worden deze vernietigd. Dat doet de hoop leven dat borstkanker ook op een niet-chirurgische manier kan behandeld worden. De therapie, cryotherapie genaamd, wordt al gebruikt om prostaatkanker te behandelen.

De theraptie bestaat uit het inbrengen van naaldachtige 'cryoprobes' in de tumor. Door deze wordt een ijskoud gas gestuurd. Rond elke site worden dan een soort ijsballetjes gevormd, die gevaarlijke kankercellen vermoordt.


In de laatste studie werden 13 vrouwen ermee behandeld. Ze bleven tot vijf jaar kankervrij en er werden geen belangrijke neveneffecten vastgesteld. "Cryotherapie is veilig en effectief als manier om borstkanker te controleren en te behandelen. Het behoudt de borsten en bezorgt de vrouwen maar weinig discomfort", aldus hoofdonderzoeker Peter Littrup van het kankerinstituut in Detroit.


Het is niet de eerste keer dat vriestherapie wordt geprobeerd op borstkanker, maar het is wel de eerste keer dat er zo weinig ingrepen bij komen kijken en dat de techniek de kanker volledig behandelde. Het slechte nieuws is dat het nog jaren kan duren voor de techniek toepasbaar is op grote schaal, ook al omdat hij nog veel getest moet worden.


Op dit moment wordt borstkanker vooral behandeld door operaties, waarbij meestal een of meerdere borsten worden geamputeerd om het aangetaste weefsel iot het lichaam te hebben. Deze techniek geeft de beste kansen op overleven, maar de patiëntes betalen een zware psychologische prijs. Het gemis van een of beide borsten is niet iets waar velen zich snel mee verzoenen. Ook chemotherapie en radiotherapie worden vaak toegepast, met als belangrijkste nadelen complicaties en neveneffecten.


Daarom weigeren sommige vrouwen behandeling omdat ze geen zin hebben in agressieve behandelingen of de vele neveneffecten. Om hen toch te bereiken wordt steeds vaker gedacht aan 'zachte' therapieën, die de kankercellen wel doden maar voor de rest weinig ingrepen vragen.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!