NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
30-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voordelig kerstshoppen met trein tijdens Hop & Shop-dag

Voordelig kerstshoppen met trein tijdens Hop & Shop-dag


http://img20.imageshack.us/img20/1879/kerstgeschenken.jpgDe Trein-Tram-Bus-dag wordt vervangen door de Hop & Shop-dag, die op 12 december 2009 voor de eerste keer plaatsvindt. De nadruk ligt op het ontlasten van het drukke autoverkeer tijdens de eindejaarsinkopen. Dat heeft staatssecretaris van Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) vandaag bekendgemaakt.

Voordelige tarieven
Volgens Schouppe was de Trein-Tram-Bus-dag de laatste jaren minder succesvol, met als gevolg dat ook het enthousiasme van de deelnemende maatschappijen steeds minder werd. De Hop & Shop-dag wordt een dag ter promotie van het openbaar vervoer. Bedoeling is duurzame mobiliteit te bevorderen en niet-gebruikers van het openbaar vervoer aan te trekken. De verschillende vervoermaatschappijen (De Lijn, MIVB, TEC en NMBS) zullen samenwerken en voordelige tarieven aanbieden voor een onbeperkt gebruik van de binnenlandse netwerken gedurende de hele dag.

Druk verkeer
De datum, zaterdag 12 december, werd gekozen in het kader van de eindejaarsinkopen en het bijzonder drukke autoverkeer in de omgeving van de winkelcentra tijdens deze periode. Voor een hele dag onbeperkt reizen met bus, tram of metro betaalt de reiziger 3 euro. Indien men ook met de trein wil rijden, kost een ticket 10 euro.
Meer informatie op hopenshop.be.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw implantaat tegen meest voorkomende hartritmestoornis

Nieuw implantaat tegen meest voorkomende hartritmestoornis

Voor het eerst is in België een nieuw implantaat aangebracht bij een patiënt met voorkamerfibrillatie, de meest voorkomende hartritmestoornis bij volwassenen. Dat heeft professor Pedro Brugada van het UZ Brussel vandaag bekendgemaakt.

Herseninfarct
Met succes implanteerden de artsen Jean-Baptiste Chierchia en Benjanim Scott van het UZ Brussel een zogenoemd Watchman-implantaat bij een patiënt met atriale (voorkamer)fibrillatie (AF) die bloedverdunners nam om een herseninfarct te voorkomen, aldus Brugada. Door die medicijnen had de patiënt al verschillende hevige bloedingen gehad, maar dankzij het Watchman-implantaat moet de patiënt in kwestie niet langer bloedverdunners slikken en is het risico op een herseninfarct weg.

AF
AF of voorkamerfibrillatie is een hartritmestoornis waarbij de voorkamers van het hart minder efficiënt bloed pompen. Herseninfarcten die gelinkt zijn aan AF, ontstaan door bloedklonters, die gevormd worden door dat ontoereikende pompen van de voorkamer. Het nieuwe implantaat sluit het linkerhartoor, waar meer dan negentig procent van de bloedklonters ontstaat, af.

Geen bloedverdunners meer
Bloedklonters kunnen dankzij de Watchman geen herseninfarcten meer veroorzaken en krachtige bloedverdunners zijn niet langer nodig. AF is de meest voorkomende ritmestoornis bij volwassenen. In België lijden volgens het UZ Brussel 100.000 tot 300.000 mensen aan de aandoening. Van alle herseninfarcten is een vijfde te wijten aan AF.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kunstkamer een specialiteit van de 17e eeuw

De kunstkamer een specialiteit van de 17e eeuw


http://img689.imageshack.us/img689/6106/dekunstkamervanvanderg.jpg
De kunstkamer van Cornelis van der Geest


Het Antwerpse Rubenshuis pakt uit met een unieke tentoonstelling van schilderijen van kunstkamers, een Antwerpse specialiteit uit de 17de eeuw. Op zo'n doek wordt een kamer afgebeeld die zelf vol kunst hangt, schilderijen van schilderijen met andere woorden.

“Dit is de eerste keer in de museale geschiedenis dat de kunstkamers van Willem van Haecht worden samengebracht”, aldus een glunderende Ben van Beneden, conservator van het Rubenshuis. “Het is een kleine tentoonstelling, maar kwalitatief zeer hoogstaand”, wist schepen van Cultuur Philip Heylen eraan toe te voegen. En beiden hebben meer dan gelijk. De expositie "Kamers vol kunst in zeventiende –eeuws Antwerpen" wordt zonder enige twijfel een nationale en internationale publiekstrekker. Voor het Rubenshuis: succes verzekerd.


Een apart kunstgenre

De kunstkamer is een exclusief genre omdat er in de zeventiende eeuw slechts een honderd exemplaren werden geschilderd. Een kunstkamer is een rijkelijk en groot interieur dat volgestouwd staat met bustes, beelden en natuurlijk ontelbare schilderijen.


Een kunstkamer kan een plaats zijn die niet bestaat maar die de schilder voorziet van een gefantaseerde  en dus voor hem ideale – kunstcollectie, ofwel is het een interieur dat reëel bestaat. In dat laatste geval heeft de eigenaar het laten schilderen om met zijn kunstwerken te kunnen pronken.

Het zijn miniatuur musea of geschilderde kunstgalerijen.

De eerste schilders van kunstkamers waren Frans Francken de Jonge (1581-1642) en Jan Breughel de Oude (1568 – 1625).

Maar de meester in het genre is een leerling van Pieter Paul Rubens (1577-1640) nl. Willem van Haecht (1593-1637) die in 1615 naar Parijs vertrok en nog zeven jaar door Italië zwierf. In 1628 kwam hij terug naar Antwerpen waar hij – als kunstbeheerder – zijn intrek nam bij Cornelis Van der Geest (1555-1638), een koopman die fortuin maakte in de specerijenhandel en "vastgoed". Deze rijke patriciër heeft ontelbare opdrachten gegeven aan schilders en beeldhouwers maar voornamelijk het atelier van Rubens heeft daarvan geprofiteerd.


De tentoonstelling vindt plaats in het Rubenshuis, een uitgelezen plek: de meester bezat zelf een enorme kunstcollectie en had een kunstkamer. Omdat het Rubenshuis een historisch gebouw is, is de tentoonstelling niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.  De permanente opstelling op het gelijkvloers kan wel bezocht worden.Tentoonstelling
Volwassenen (18+)
28 november, zaterdag -
28 februari, zondag
Van 10 tot 17 uur (laatste toegang om 16.30 uur)
» Reageer (0)
29-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme herfst houdt dieren uit winterslaap

Warme herfst houdt dieren uit winterslaap

Een warme novembermaand zorgt ervoor dat tal van dieren nog niet aan hun winterslaap zijn begonnen. Nederlandse onderzoekers ontdekten dat de hazelmuis nog wakker is en jonge egels nog rond scharrelen. Ook de Vlaamse vzw Natuurpunt bevestigt dat.

Problemen
Doordat vleermuizen en egels nog volop actief zijn, kunnen zij later deze winter in de problemen komen, waarschuwt Natuurpunt. November was tot nu toe extreem zacht. Midden deze maand werden temperaturen van bijna 17 graden opgemeten. De gemiddelde temperatuur voor de hele maand zou zo'n drie graden hoger liggen dan normaal.

Te weinig energie
Dat heeft een negatief effect op de dieren in de wilde natuur. Normaal houden dieren zoals egels of vleermuizen van november tot maart een winterslaap om energie te sparen, maar Natuurpunt stelt vast dat deze dieren nog volop actief zijn. "Bepaalde zoogdieren worden door de lagere temperatuur geprikkeld om in winterslaap te gaan, maar dat gebeurt nu minder", aldus Stefan Versweyveld, diensthoofd Natuurpunt. "Door constant energie te blijven gebruiken, kan dit op termijn een gevaar vormen voor deze dieren. Ze riskeren aan het einde van de winter te weinig energie te hebben als ze op zoek moeten naar voedsel." De uitzonderlijke droogte in de zomer en hoge temperaturen in de herfst, leiden nog tot een ander effect: ook paddenstoelen bloeien later.

Algemene risico's
Versweyveld wijst op de algemene risico's van de klimaatopwarming. "Alles groeit zeer onvoorspelbaar, zoals paddenstoelen. Het gevaar bestaat dat bepaalde soorten moeite zullen hebben om te overleven omdat hun voedsel niet voorradig is. Het paddenstoelenseizoen zien opschuiven met één maand lijkt niet veel, maar voor soorten die slechts enkele jaren leven, is dat immens."

Paddenstoelen en dieren
Nederlandse wetenschappers aan de Wageningen Universiteit ontdekten ook dat bruine kikkermannen al knorren, terwijl zij dat normaal pas in maart doen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brit leeft heel jaar zonder geld uit te geven

Brit leeft heel jaar zonder geld uit te geven


Mark Boyle


De Brit Mark Boyle leefde opzettelijk een heel jaar zonder een cent uit te geven, door zijn eigen groenten te telen en kledij uit vuilbakken te recycleren. Hij dat dit de gelukkigste periode van zijn leven is en wil in zijn 'Freeconomy' levenswijze volhouden.

Leven zonder geld
De 30-jarige Mark Boyle leefde het afgelopen jaar als een 'freeconomist' in zijn caravan in het kleine Britse dorpje Timsbury. Hij teelde zijn eigen groenten als veganist en hergebruikte afval van anderen. Mark Boyle verplaatste zich op zijn fiets, hij gebruikt zijn telefoon enkel om binnenkomende telefoontjes aan te nemen en douchet met water dat door de zon verwarmd werd. Hij teelt zijn eigen groenten en vindt zijn kledij in vuilbakken. Boyle zegt dat hij geen cent uitgaf, zo een gelukkiger persoon werd en zweert vandaag verder te leven zonder geld. 

Geen stress
Boyle is een economist van opleiding en voormalig zakenman, hij heeft een blog die hij update met zijn laptop die op zonne-energie werkt. Internet krijgt hij in ruil voor zijn werk op de lokale boerderij. "Ik zie geen enkele reden om terug te keren naar een wereld die enkel om geld draait. Deze levenswijze is echt bevrijdigend. Het afgelopen jaar was een uitdaging, maar ik had ook geen stress door mijn rekeningen, files of lange uren op kantoor. Het moeilijkste was het sociale contact met vrienden, dat heb ik wel gemist. Maar in plaats van op café te zitten, maakte ik kampvuren, speelde ik muziek of ging ik wandelen", aldus Boyle.

Lessen
Deze 'freeconomist' probeerde van Bristol naar India te wandelen met de goede wil en vrijgevigheid van anderen. Na een maand moest hij echter al in Frankrijk opgeven door problemen. "De komende twintig jaar zullen mensen moeten nadenken over hoe ze leven en wat ze consumeren. Mijn prioriteit is afval te hergebruiken", daarom zal Mark de levensstijl Freeconomy promoten op zijn blog. Op 'Freeskilling-evenementen" zal hij mensen leren te leven op zijn manier.
» Reageer (0)
28-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen en mannen willen zelfgemaakt cadeau

Vrouwen en mannen willen zelfgemaakt cadeau


http://img35.imageshack.us/img35/8122/geschenkt.jpgMannen en vrouwen krijgen het liefst een cadeau waaraan ze iets als koppel hebben. Ook is originaliteit belangrijk bij het uitkiezen van het ideale geschenk, dat blijkt uit Nederlands onderzoek.

Veel tijd
Met de kerstperiode in het verschiet, komt ook de stress die de zoektocht naar het ideale cadeau veroorzaakt. Nederlands onderzoek maakt het er niet makkelijker op, want dat toonde aan dat 82 procent van de vrouwen en 76 procent van de mannen wil dat er veel tijd gestoken wordt in het uitkiezen van het ideale geschenk. Ook blijkt dat twee derde van de mannen en vrouwen een zelfgemaakt pakje appreciëren, dat meldt De Telegraaf. De kostrpijs blijkt van minder belang, een kwart van de vrouwen en 23 procent van de mannen krijgt het liefst een duur cadeau.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik hou van jou

Mannen zeggen eerder dan vrouwen: 'Ik hou van jou'


http://img39.imageshack.us/img39/9097/iloveyoupw.jpgHet romantische cliché wil dat vrouwen te snel 'Ik hou van jou' fluisteren tegen de man van hun dromen, waarop hij (bijna) gillend de deur uit rent. Want mannen willen zich niet binden, en je moet ze stilletjes in de val lokken. Een slecht cliché, en nog onwaar ook. Want mannen zeggen gemiddeld na 7 maanden de vier zoetgevooisde woordjes, terwijl vrouwen er 8 maand over doen, zo blijkt uit een onderzoek van The Sunday Telegraph bij 2.000 respondenten.

Sentimenteel en gevoelig
"Vrouwen gaan hun emoties over het algemeen sneller uiten, maar mannen zijn eigenlijk net zo sentimenteel en gevoelig, zo niet méér", aldus relatie-experte Jenni Trent Hughes. Volgens psycholoog Oliver James kan dat ook verklaard worden door het feit dat mannen vaker verliefd worden en vaker meegesleept worden door deze gevoelens. "Vrouwen worden sneller volwassen, en hebben dus een realistischer kijk op relaties en ze houden hun emoties beter onder controle."

Seks versus liefde
Interessant genoeg wil dat ene zinnetje blijkbaar niet hetzelfde zeggen voor mannen als voor vrouwen. "Mannen zeggen 'Ik hou van jou' misschien eerder als een manier om met die bal complexe gevoelens om te gaan die hij niet begrijpt. Als vrouwen het zeggen, betekent het meer", aldus James. "Het klassieke cliché: mannen zeggen het om seks te krijgen, en vrouwen gebruiken seks om liefde te krijgen."

Humor versus looks
Dat blijkt ook uit de cijfers: de helft van de mannen date om seks te vinden tegenover een op vijf vrouwen. Vrouwen zijn namelijk op zoek naar een vaste partner (80 procent) tegenover 66 procent van de mannen. De ideale vrouw heeft gevoel voor humor en maximaal vijf jaar jonger, de ideale man is aantrekkelijk en maximaal vijf jaar ouder.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Dice - Bleeding Love


Tom Dice - Bleeding Love

Klik op de foto om hem te beluisteren
Over Tom Dice


Tom Dice pseudoniem van Tom Eeckhout  werd geboren in Eeklo op 25 november 1989 als zoon van Rudy Eeckhout en Martine Claeys. Hij heeft twee broers, Sam en Wim. Hij voetbalde bij clubs uit Balgerhoeke en Watervliet.

Op 25 november 2009, tevens zijn verjaardag, werd bekend gemaakt dat hij België in 2010 zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Oslo. Hij is door de VRT intern aangewezen als kandidaat. Hij zal op 25 of 27 mei in de halve finale staan, om mogelijk door te stoten naar de grote finale op 29 mei. Het is nog niet bekend met welk nummer hij zal deelnemen. Voorlopig plant de VRT in het voorjaar een show waarin één of meer nummers zullen worden voorgesteld. Het is nog niet bekend hoe het definitieve nummer uiteindelijk zal worden gekozen. Eeckhout werd gekozen na een selectieprocedure, opgestart door een werkgroep van de VRT.


Tom Dice studeerde Verzorging aan het College Onze-Lieve-Vrouw ten Doorn. Hij liep in augustus 2009 stage in een bejaardentehuis.

Eeckhout begon met zingen bij het koor van basisschool Sint-Josef. Het zingen zat al in de familie aangezien zijn moeder ook actief is met zingen.

Op achtjarige leeftijd leerde hij gitaar spelen, wat hij deed tot zijn elfde. Hij bleef wel muziek maken en schreef op zijn twaalfde zijn eerste nummer. Toen hij vijftien was, herontdekte hij zijn gitaar en niet lang daarna voegde hij zich bij de band The Dice,. Vanaf dat moment hanteerde Eeckhout de naam Tom Dice als zijn artiestennaam. Bij The Dice, deed hij ervaring op als artiest en performer maar ook als songwriter en componist. Hij wordt beïnvloedt door artiesten als Gavin DeGraw, Taylor Swift, Tyler Hilton, Damien Rice, The Kooks, Matthew Bellamy van Muse, Placebo en System Of A Down.

Eeckhout schreef zich begin 2008 in voor het tweede seizoen van X Factor. Hij kwam door de voorrondes en kreeg uiteindelijk Maurice Engelen als coach. Hij doorstond de finalerondes en werd uiteindelijk tweede, na Dirk De Smet.

Na X Factor tekende Eeckhout als eerste artiest bij het nieuwe label SonicAngel. Eind juni 2009 bracht Eeckhout zijn eerste single uit onder zijn artiestennaam Tom Dice. Het betrof Bleeding Love, een akoestische cover van het origineel van Leona Lewis, dat hij had gebracht tijdens een liveshow van X Factor. De single werd met een top-10 notering in de Ultratop niet alleen een succes in eigen land, maar deed het ook goed in Polen. Dankzij het succes van deze single werd hij in september 2009 genomineerd voor een TMF Award in de categorie Beste Jonge Artiest.

Ondertussen werd er achter de schermen gewerkt aan zijn debuutalbum. Hiervoor werkte Dice samen met Maurice Engelen, zijn coach bij X Factor. Een groot deel van het repertoire zal door Dice worden geschreven. Het album werd voorzien voor oktober 2009, maar is tot op heden niet verschenen.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen sociale woning voor Antwerpse ex-daklozen

Geen sociale woning voor Antwerpse ex-daklozen


Verschillende Antwerpse ex-daklozen kregen een brief in de bus die niet verstuurd had mogen worden volgens schepen van Wonen Leen Verbist


Wie ooit dakloos is geweest, moet in Antwerpen niet op een sociale woning rekenen. Dat is de boodschap die sommige inwoners van de Scheldestad meekregen in een brief waarin de sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven Antwerpen hun aanvraag voor een sociale huurwoning afkeurde. Dat meldt de krant De Morgen.
 

Leefbaarheidsproblemen
"Gezien uw verleden van thuisloosheid is de vrees gegrond dat u rechtstreeks of onrechtstreeks voor leefbaarheidsproblemen kan zorgen. (...) De ervaringen die wij hebben met thuis- of daklozen zijn helaas niet allemaal even positief. We stellen vast dat deze groep mensen elkaar steeds opzoekt en - terecht - elkaar probeert te helpen, met echter vaak ernstige samenlevingsproblemen."
 

Ernstige bedreiging
Volgens de huisvestingsmaatschappij is hun verleden als dakloze blijkbaar voldoende om hen een sociale huurwoning te weigeren. Daarvoor beroept Woonhaven Antwerpen zich op "artikel 22 van het kaderbesluit sociale huur, krachtens hetwelk een toewijzing kan geweigerd worden wanneer deze een ernstige bedreiging vormt voor de fysische of psychische integriteit van de bewoners".
 

Formulering
"Deze brief, met die formulering, had nooit verstuurd mogen worden", zegt Leen Verbist, als schepen van Wonen verantwoordelijk voor de sociale huisvestingsmaatschappijen in Antwerpen.  Zij blijft evenwel achter de beslissing staan. Ze benadrukt dat de betrokkenen via het Centrum voor Algemeen Welzijn (CAW) Metropool aan een woning geholpen zullen worden.


Kritiek
Staatssecretaris voor Armoedebestrijding Philippe Courard (PS) is niet te spreken over het standpunt van de sociale huisvestingsmaatschappij. "Het is voor mij onaanvaardbaar dat Woonhaven Antwerpen aanvragers van een sociale woning discrimineert op basis van hun verleden. Aanvragers die ooit dakloos geweest zijn verdienen juist extra begeleiding om hun integratie in de samenleving vlot te laten verlopen. Sociale huisvestingsmaatschappijen zouden daarin een voortrekkersrol moeten spelen", meent de staatssecretaris. Hij roept de sociale huisvestingsmaatschappijen op een dialoog op te starten met de verenigingen voor daklozen.
» Reageer (0)
27-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer te luisteren naar het stemmetje in je hoofd

Leer te luisteren naar het stemmetje in je hoofd

Zelfvertrouwen is een enkel een kwestie van je hersenen te trainen. Zelfzekere mensen geloven in zichzelf en krijgen zo wat ze willen. Volgens experts komt dit doordat ze naar hun innerlijke stem luisteren.

Hard oordeel
Je kunt snel je zelfvertrouwen een boost geven door bewust te veranderen hoe je denkt over jezelf en de wereld. Als je gelooft dat je meer kunt bereiken, zul je je positiever voelen en meer kunnen bereiken. We hebben allemaal een innerlijke stem, experts schatten dat we tussen de 150 en 300 minuten zeggen als deze aan het werk is. Vaak is deze innerlijke stem harder dan het oordeel van de meeste mensen.

Negatieve gedachten
Psychologen noemen deze kritiek in je hoofd automatische negatieve gedachten. Deze kunnen veel vormen aannemen, maar we geven enkele voorbeelden:
- Ik kan het niet doen, ik ben niet slim genoeg om te slagen.
- Mensen houden niet van me.
- Ik zal nooit veranderen.
- Iedereen zal met me lachen.
- Het is te moeilijk.

Positief aanmoedigen
Je innerlijke stem kan een lastpak zijn, maar je kan deze negatieve gedachten omzetten in positieve. Psycholoog Michael Mahoney bestudeerde een groep turners die hoopten de kwalificaties voor het Olympische team te halen. Daaruit bleek dat de succesvolste atleten zichzelf aanmoedigden door positief tegen zichzelf te praten. Vertel jezelf dat je het kunt doen en dat je alles zult proberen om dat te bewijzen.

Enkele voorbeelden:
- Ik ben vastbesloten om dit tot een goed einde te brengen.
- Komaan, je kan het.
- Blijf lachen.
- Ik ben veel harder dan mensen denken.
- Denk aan de voordelen wanneer je dit hebt volbracht.
- Blijf zelfzeker.
- Ik heb dit eerder al gedaan, ik kan het nog eens doen.

Herhaal deze mantra's telkens wanneer je het nodig hebt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse speleoloog zit 28 uur vast in grot en sterft

Amerikaanse speleoloog zit 28 uur vast in grot en sterft

Een Amerikaanse student geneeskunde is overleden nadat hij 28 uur lang ondersteboven vastzat in een grot in Utah. John Jones was amper 26 en laat een dochtertje en een zwangere vrouw na. Een verschrikkelijke slag voor de familie op de feestdag van Thanksgiving.

Nutty Putty
John Jones was met tien kompanen de Nutty Putty grotten gaan verkennen, zo'n 100 kilometer ten zuiden van Salt Lake City, de hoofdstad van Utah. Na drie uur kwam Jones klem te zitten in de zogenaamde 'Bob's Push'. Die is maar 45 centimeter breed en 25 centimeter hoog. Jones kon geen kant meer op, niet vooruit, niet achteruit en bovendien hing zijn hoofd naar beneden.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/10/10/3/media_xl_2805588.jpgGrote middelen ingezet
Zo'n honderd reddingswerkers zetten de grote middelen in om Jones uit zijn benarde positie 46 meter onder de grond en op 213 meter van de ingang van de grot te bevrijden. Ze werkten de klok rond. Even was Jones los, maar een touw en het hijssysteem begaven het en hij zat opnieuw gekneld. Zijn fysieke toestand verergerde met het verstrijken van de uren. Hij stierf 28 uur nadat hij vast kwam te zitten in de grot. Hulpverleners probere nog altijd zijn lichaam te bevrijden.

De dood van Jones is het eerste ongeval met fatale afloop in de Nutty Putty. De grotten werden voorlopig afgesloten in afwachting van een definitieve beslissing over de toekomst van de Nutty Putty.Leon Jones, de vader van John.
Leon Jones, de vader van John.De familie Jones telt vijf jongens en twee meisjes, allemaal heel close met elkaar. John Jones was de papa van een dochtertje van dertien maanden oud en zijn vrouw was opnieuw zwanger.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/8/15/11/media_xl_2805491.jpg

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Won Ton Ton - I Lie And I Cheat

Won Ton Ton - I Lie And I Cheat

Om haar te beluisteren klik op de foto

Over
Bea Van der Maat

Bea Van der Maat (15 november 1960) is een Belgische zangeres, presentatrice en actrice. Als zangeres is ze vooral bekend als leadzangeres van Won Ton Ton, alhoewel ze in 1996 ook een soloalbum opnam. Voor Won Ton Ton zong ze bij Chow-Chow. Van der Maat speelde samen met diverse artiesten, onder wie Kloot Per W.

In 1989 werd ze gevraagd voor de toen nieuwe zender VTM een muziekprogramma te presenteren samen met Willy Sommers. Dit programma, Tien om te zien, betekende voor haar het begin van een loopbaan als presentatrice.

Bea Van der Maat speelde ook mee in de film Koko Flanel van Urbanus. Ze speelde eveneens mee in de film Max van regisseur Freddy Coppens.

Vandaag de dag geeft Bea les in de Middenschool in Keerbergen (MSK). Ze is daar leerkracht Engels in het tweede jaar. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen: Ulrike en Lenny. Ze zingt ook bij The Belpop Bastards.
» Reageer (0)
26-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisjes van drie al onzeker over gewicht

Meisjes van drie al onzeker over gewicht

Meisjes beginnen al op driejarige leeftijd zich zorgen over hun uiterlijk te maken, dat is veel vroeger dan eerder werd gedacht. Uit een recente Amerikaanse studie blijkt wel dat het opgedrongen schoonheidsideaal daar weinig invloed op heeft. 


Schoonheidsideaal geen invloed
De onderzoekers stelden aan een groep kleutermeisjes van drie tot zes jaar vragen over hun lichaamsbeeld nadat ze tekenfilmpjes met vrouwelijke personages toonden. Daaruit blijkt dat meer dan 50 procent zich al zorgen maakt over haar uiterlijk, een derde wilde al gewicht verliezen of van haarkleur veranderen. Maar blootstelling aan beelden van geïdealiseerde schoonheid, zoals prinsessen in tekenfilms, blijken deze bezorgdheid niet te beïnvloeden. De ene groep meisjes kreeg namelijk filmpjes te zien van erg stereotiepe vrouwen als Belle en het Beest. De andere helft kreeg filmpjes waarbij het uiterlijk van het hoofdpersonage minder van belang was als Dora. Maar tussen beide groepen was er geen verschil merkbaar over hun lichaamsbeeld tijdens de discussies achteraf.


Veranderen
31 procent van de meisjes zegt zich altijd zorgen te maken over hun uiterlijk, terwijl 18 procent dit soms te doet. 30 procent van de kinderen zou graag minstens één uiterlijk kenmerk willen veranderen. "We moeten kinderen helpen na te denken over de beelden omtrent schoonheid, zeker het slankheidsideaal, die ze te zien krijgen. We moeten ze aanmoedigen zich vragen te stellen over hoe hun uiterlijk van belang is voor hun eigenwaarde", aldus professor Stacey Tantleff-Dunn. "We moeten meisjes helpen een positief zelfbeeld te kweken met appreciatie voor veel verschillende soorten van uiterlijkheden."


Veel jonger dan gedacht
Uit het onderzoek blijkt dat meisjes zich veel jonger zorgen beginnen te maken over hun lichaam dan eerder werd gedacht. Een eerdere studie gaf 10 jaar aan als het sleutelmoment waarop problemen als anorexia beginnen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schijfje onder de huid doodt gevaarlijke huidkankers

Schijfje onder de huid doodt gevaarlijke huidkankers

Is een minuscuul schijfje hét antwoord op gevaarlijke huidkankers? Wetenschappers van de Amerikaanse topuniversiteit Harvard menen van wel. Ze ontwikkelden een schijfje ter grootte van een vingernagel dat ingeplant onder de huid de meest gevaarlijke vormen huidkanker kan vernietigen.

Proteïnen
Het schijfje is een poreus stukje metaal, dat volgepropt is met stoffen als proteïnen dat immuniteitsstoffen lokt. In het schijfje ontdekken deze stoffen de proteïnen die normaal op huidkankertumoren worden gevonden.

Als gevolg daarvan schiet het immuunsysteem in actie, en beginnen de witte bloedcellen de kankercellen op te sporen en te doden. De cellen zijn geprogrammeerd om enkel de tumor uit te schakelen, en gezonde cellen met rust te laten. Het lichaam wordt op deze manier ook gespaard van neveneffecten als misselijkheid en haaruitval.

Helft vernietigd
In experimenten met muizen die grote melanomen hadden, bleek dat de tumoren in de helft van de gevallen compleet uitgeschakeld werden. De onbehandelde beestjes bezweken snel.

Hoewel het onderzoek nog in een vroege fase verkeert, zijn de onderzoekers optimistisch dat het systeem ook bij mensen kan werken. Ze zijn er ook van overtuigd dat hun behandeling efficiënter is dan de vaccins die ontwikkeld worden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zon is dood

"De zon is dood"


http://img690.imageshack.us/img690/8638/zonw.jpg
 Mogelijk wordt het kouder op aarde door een gebrek aan explosies op de zon  


De zon is dood, zegt de Nederlandse astronoom Kees de Jager uit Texel. De vermaarde deskundige op het gebied van zonne-explosies stelt dat er momenteel verontrustend weinig van zulke explosies op de zon zijn.
 
Afkoeling aarde?
Mogelijk wordt het daardoor kouder op aarde. Tussen 1650 en 1710 ging de temperatuur al gemiddeld iets omlaag door een gebrek aan zulke explosies op de zon.
 
De zon heeft elke elf jaar een piek en een dal in het aantal zonne-explosies. In 2006-2007 was er zo'n dal. "Inmiddels zou het aantal explosies weer moeten toenemen, op weg naar een piek rond 2011 à 2012. Maar tot onze verbazing werd het aantal explosies alsmaar lager en lager", zegt De Jager.
 
"Zo dood als een pier"
"Een paar weken geleden was er nog wel zo'n explosie, na lange tijd. Sommigen dachten dat de stille periode voorbij was. Maar sindsdien is de zon weer dood. Zo dood als een pier".
 
Over de reden van de trendbreuk tast De Jager in het duister. "Geen mens die dat weet", zegt hij. "Het is erg intrigerend. We hebben het er met wetenschappers voortdurend over".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siberische tijger met uitsterven bedreigd

Siberische tijger met uitsterven bedreigd

De Siberische tijger is met uitsterven bedreigd. Volgens een onderzoek van de organisatie Wildlife Conservation Society (WCS) zouden er nog 56 exemplaren op de wereld rondlopen. Vier jaar geleden werd het aantal Siberische tijgers nog op een 500-tal geschat. Vijftien procent van de Siberische tijgers zou in Rusland leven. De onderzoekers wijten de spectaculaire daling aan stropers en het feit dat de tijgers steeds meer hun leefomgeving moeten prijsgeven.

"Dit onderzoek bewijst dat de huidige inspanningen om het aantal Siberische tijgers intact te houden, niet ver genoeg gaan", zegt een woordvoerder van het WCS. "Het goede nieuws is wel dat deze trend kan omgebogen worden als we onmiddellijk actie ondernemen."

De wetenschappers dringen nu aan op wettelijke reguleringen en een verbetering van de leefomgeving voor de tijgers om hun aantal te helpen in stand houden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vietnamese man slaapt vijf jaar naast overleden vrouw

Vietnamese man slaapt vijf jaar naast overleden vrouw


http://img7.imageshack.us/img7/8947/bloemkop.jpgEen Vietnamese man heeft het gepresteerd om gedurende vijf jaar naast het stoffelijk overschot van zijn overleden vrouw te slapen. De 55-jarige man, wiens vrouw in 2003 stierf, sliep eerst elke nacht bovenop haar graf. Na een aantal maanden werd hem dat te koud, zodat hij besloot om op het kerkhof een tunnel te graven om zo dichter bij zijn vrouw te kunnen zijn. Zijn kinderen ontdekten dat en verboden de man om nog naar het graf van zijn vrouw te gaan. De man vond er daarop niet beter op om de restanten van zijn vrouw op te graven. Hij smeerde ze in met klei, deed ze kleren aan en legde ze naast zich in bed. Pas vijf jaar later werd het 'kunststukje' ontdekt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Simon & Art Garfunkel - The Sound Of Silence

Paul Simon & Art Garfunkel - The Sound Of Silence

Klik op de foto om hun te beluisteren


Over Paul Simon en Art Garfunkel

Simon & Garfunkel (Paul Simon en Art Garfunkel) was een populair zangduo in de jaren 60.

Tijdens hun middelbare-schoolperiode begonnen Simon en Garfunkel met het zingen van liedjes van onder andere de Everly Brothers. In 1956 namen ze de artiestennamen Tom and Jerry aan (Paul Simon als Jerry Landis en Art Garfunkel als Tom Graph), startten daarmee officieel een carrière en kregen een eerste opnamecontract. In 1957 schreven ze voor het eerst eigen teksten en scoorden een eerste hit: Hey schoolgirl. Volgende pogingen tot hits te komen bleken niet succesvol en na de middelbare school ging een ieder zijn eigen weg.

In de daarop volgende periode zagen ze elkaar weinig. In 1962 ontmoetten ze elkaar weer en eind 1963 traden ze op onder de naam Simon & Garfunkel.

Doordat hun muziek werd gebruikt als soundtrack voor de film The Graduate (met Dustin Hoffman in de hoofdrol) kwam hun carrière in een stroomversnelling. Met hun rustige, goed in het gehoor liggende en mild maatschappijkritische nummers stegen ze in de hitparades. Nummers als The Sound of Silence, Homeward Bound, I am A Rock, Kathy's Song, April Come She Will, A Hazy Shade of Winter, America, Scarborough Fair, Mrs. Robinson, The Boxer, Bridge Over Troubled Water, Cecilia, El Condor Pasa en My Little Town zijn nog steeds bij veel mensen bekend. Zij hebben ook een song gewijd aan de beroemde architect Frank Lloyd Wright.

Sommige van hun songs hebben de status van evergreen bereikt. Simon & Garfunkel wonnen samen vijf Grammy Awards voor hun albums. Het duo ging in 1970 uit elkaar.

Na een pauze van elf jaar kwamen Paul Simon en Art Garfunkel op 19 september 1981 voor één keer samen voor een optreden in Central Park in New York. Bijna een half miljoen mensen waren aanwezig bij dit memorabele optreden. In 2003 ontving het duo een Grammy Lifetime Achievement Award.

In 2004 hielden zij de Old Friends Tour en in februari 2009 kondigde Garfunkel aan dat ze mogelijk weer aan een nieuwe tournee zullen beginnen. Dit hebben ze ook gedaan, in juni en juli 2009 was er een tour door Australië, Nieuw-Zeeland en Japan.
» Reageer (0)
25-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ga nooit weg zonder te groeten.
http://img692.imageshack.us/img692/6919/alessandraambrosio1.jpg


Ga nooit weg zonder te groeten.
 Ga nooit heen zonder zoen.
 Als je het noodlot zult ontmoeten,
kun je het nooit meer over doen.

Toon Hermans» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste editie van Darwin lag ruim 50 jaar op toilet

Eerste editie van Darwin lag ruim 50 jaar op toilet

Een eerste editie van het baanbrekende werk van Charles Darwin "On the Origin of Species" is tijdens een veiling in Londen verkocht voor 103.250 pond (114.300 euro), nadat het meer dan 50 jaar op een boekenplankje in een toilet had vertoefd.


http://img16.imageshack.us/img16/4600/eersteeditievandarwin.jpgEnkele shilling
Het veilinghuis Christie's in Londen zei dat het boek, waarvan de waarde geschat werd op maximum 60.000 pond, 50 jaar geleden in een winkeltje in het westen van Groot-Brittannië werd gekocht voor enkele shilling. Het stond sindsdien op een boekenplankje van een gastentoilet in het huis van de koper in de omgeving van Oxford totdat de schoonzoon zich realiseerde dat het om een zeldzaam exemplaar ging. Een telefonische bieder is de nieuwe eigenaar geworden voor 103.250 pond.

150 jaar oud
Het boek, met de volledige titel "On the Origin of Species by Means of Natural Selection", heeft de originele groene kaft van de uitgever met goudkleurige opdruk. Het kwam op de veiling exact 150 jaar nadat het voor het eerst werd gepubliceerd, op 24 november 1859. Darwin, die van 1809 tot 1882 leefde, is het best gekend voor zijn evolutieleer, die stelt dat alle levenssoorten zich ontwikkeld hebben uit gemeenschappelijke voorouders.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/0/15/0/media_xl_2769060.jpg

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijkse bedevaart naar Mekka is begonnen

Jaarlijkse bedevaart naar Mekka is begonnen

Honderduizende pelgrims verzamelden enkele dagen geleden al aan de grote moskee in Mekka.
In Saudi-Arabië is de jaarlijkse hadj begonnen, de bedevaartstocht die moslims een keer in hun leven moeten maken naar de heilige stad Mekka. Vanuit de hele wereld zijn honderdduizenden moslims naar Mekka gekomen. Dat meldt de VRT-nieuwsdienst.

Honderdduizend veiligheidsagenten moeten er op toezien dat er geen slachtoffers vallen in het gedrum. Dit jaar wordt er ook gevreesd voor de Mexicaanse griep. De overheid zet 20.000 medische personeelsleden in en de pelgrims wordt aangeraden om mondmaskers te dragen. Bovendien zijn er thermische camera's die pelgrims met koorts moeten detecteren. Tot nu toe zijn er al 67 pelgrims besmet.» Reageer (0)
24-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rom Houben ontwaakt na 23 jaar uit Coma

Rom Houben ontwaakt na 23 jaar uit Coma


http://img3.imageshack.us/img3/4746/romhouben.jpg


 23 jaar lang waren de artsen ervan overtuigd dat Rom Houben (46) uit Riemst weggezonken was in een diepe coma. Alleen zijn familie bleef al die tijd geloven dat die kleine reacties die ze meenden te zien echt waren. Ze hebben gelijk gekregen.

Josephina Nicolaes, bijna 74 jaar, krijgt altijd tranen in de ogen als ze vertelt over de terugkeer van haar zoon. Hoewel ze het zelf niet zo wil noemen. ‘Voor mij is hij nooit weggeweest. Ik heb altijd geweten dat hij begreep wat ik hem vertelde. Ik voelde het, hij was zich bewust van zijn omgeving. Hij kon het gewoon niet tonen.'

Maar nu wel. Dankzij een klavier, een computer en een logopediste die de hand van Rom Houben begeleidt, zodat hij de woorden kan vormen die hij wil uitspreken. Het verhaal is gisteren door het Duitse tijdschrift Der Spiegel naar buiten gebracht, en meteen veroverde het de hele wereld.

‘Het was zijn zus die voor de doorbraak heeft gezorgd', zegt Josephina in haar appartement in Luik, waar de telefoon de hele dag door rinkelt. ‘De zus van Rom had op televisie een reportage uit Frankrijk gezien, over een jongen die er net zo aan toe was als Rom. Ze heeft contact opgenomen met de reportagemakers, en die hebben haar doorgestuurd naar een man in het Gentse die over speciale communicatiemiddelen beschikte. Toen we die voor het eerst op Rom wilden uitproberen stonden we allemaal rond zijn bed om te supporteren. Komaan Rom, duwen, riepen we allemaal. En hij duwde, met zijn voet.' Dat is nu drie jaar geleden.

Rom lag helemaal niet in coma, zo bleek. Hij was locked-in, opgesloten in een lichaam dat reageren onmogelijk maakte. Zijn hersenen zijn grotendeels in orde, maar zijn lichaam is bijna volledig verlamd.   http://img3.imageshack.us/img3/6089/romhouben2.jpgDat druksysteem is ondertussen vervangen door een moderner klavier, waardoor hij alle boodschappen kan schrijven die hij wil. Aan Der Spiegel vertelde Rom Houben hoe hij zich voelde toen zijn lichaam niet meer wilde gehoorzamen. ‘Ik heb geroepen, maar er was niets te horen', schreef hij.

‘Maar meestal schrijft hij boodschappen over het hier en nu, want hij is alleen geïnteresseerd in het heden. En elk gesprek begint met: Hoe voel je je? De jongste dagen is het antwoord steevast: Ik ben een gelukkig mens. Als ik dat hoor, dan ben ik ook gelukkig.'

Rom Houben was nog maar twintig jaar toen het noodlot toesloeg. Een begenadigd judoka, en een gepassioneerd surfer. Hij was die bewuste vrijdagavond na een judotraining nog naar Seraing getrokken met enkele vrienden, toen ze met hun auto aangereden werden. ‘Hij is gestorven in dat ongeval', zegt Josephine. ‘Maar toen de ambulance ter plekke kwam, voelde een van de hulpverleners dat zijn lichaam nog warm was, en ze hebben hem gereanimeerd.'

Toen zijn ouders hem de volgende dag mochten opzoeken in het ziekenhuis van Luik lag hij al in zijn coma. En zo is het jarenlang gebleven. Rom had de ogen open, maar een reactie kwam er niet. Behalve dan die kleine, die alleen zijn moeder zag of hoorde. ‘Zuchtjes als ik twee keer na elkaar hetzelfde vertelde bijvoorbeeld', zegt ze. ‘Maar volgens de dokters beeldde ik mij dat maar in.'

De ouders van Rom gaven echter nooit op. Ze trokken van dokter naar dokter, en van ziekenhuis naar ziekenhuis. Na enkele jaren kwam Rom ook gewoon weer bij hen thuis inwonen. ‘We namen hem overal mee naartoe. We probeerden ons en zijn leven aan de gang te houden. Gedreven door de liefde die we voor hem voelen.'

Maar de man van Josephine werd ziek. Zijzelf werd ouder. En na twaalf jaar moesten ze hun zoon wel naar een verzorgingscentrum laten gaan. ‘Ik bleef hem wel zo vaak als mogelijk opzoeken, en dan vertelde ik wat er allemaal gebeurd was in ons leven. Maar sinds hij drie jaar geleden zijn klavier kreeg, is het allemaal anders geworden. We kunnen weer praten. Hij is zelfs een boek aan het schrijven over wat hij allemaal doormaakt. Mijn woorden stromen uit mijn vingers, zal hij daarin schrijven. Zo ziet hij dat.' (br De Standaard)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom zagen vrouwen over het huishouden

Daarom zagen vrouwen over het huishouden

Vrouwelijke broodwinners overdrijven wanneer ze zagen over de bijdragen van hun partner in huishouden om zo de traditionele rolpatronen te behouden. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

Schuldgevoel
De onderzoekers ondervroegen 15.000 vrouwelijke broodwinners. Daaruit blijkt dat zij zichzelf als degenen willen zien die huishoudelijke problemen oplossen om zo hun traditionele vrouwelijke rol te behouden. Werkende vrouwen klagen al lang dat hun partner niet genoeg doet in het huishouden. Nu blijkt dat dit probleem door hen zelf gecreëerd wordt. Ze willen namelijk de controle over het huishouden bewaren uit schuldgevoel dat ze te veel tijd aan hun carrière spenderen en niet genoeg aan hun huishouden of kinderen. Ook blijkt enkel vrouwen zonder kinderen jonger dan 18 jaar zich niet zo verantwoordelijk voor het huishouden voelt.

Controle bewaren
Volgens onderzoekster Meisenbach vinden de meeste ondervraagde vrouwelijke broodwinners het niet erg dat hun partner niet de broodwinner of de huisman is. 60 procent geniet er namelijk van de controle te bewaren. Dit doen ze door hun man een takenlijstje voor het huishouden te geven. Door hem te zeggen wat hij exact moet doen moet doen, proberen ze het traditionele rollenpatroon in stand te houden.

Rollenpatronen
Hoewel de meeste rollenpatronen in de westerse wereld doorbroken zijn, blijft het idee bestaan dat mannen broodwinners moeten zijn en vrouwen verantwoordelijk blijven voor het huishouden. Uit een Britse enquête van vorig jaar blijkt dat 32 procent van de jonge mensen het eens zijn dat een vrouw in de eerste plaats een goede echtgenote en moeder moet zijn. Ook merken degenen die meer dan hun man verdienen meer relationele problemen.

Geen respect
Psychologe Janet Reibstein: "Het respect voor onze partner hangt af van het feit of ze voldoen aan de verwachtingen die aan hun geslacht gesteld worden. Vrouwen met een hoog loon hebben het moeilijk slecht verdienende mannen te respecteren omdat van hem verwacht wordt dat hij zijn vrouw onderhoudt."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hiv-besmettingen bij homo's opnieuw in stijgende lijn

Hiv-besmettingen bij homo's opnieuw in stijgende lijn


http://img21.imageshack.us/img21/1925/homobv.jpgVorig jaar kregen 1.079 mensen in ons land te horen dat ze besmet waren met hiv, het virus dat tot aids kan leiden. Dat zijn drie nieuwe diagnoses per dag. Zo blijkt uit cijfers van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid die vandaag verspreid worden.
 
Onrustwekkend is dat het aantal nieuwe diagnoses bij homomannen weer in stijgende lijn zit. "Dat is zo sinds 2001. Jaarlijks stijgt het aantal diagnoses in deze groep met 20 procent", zegt Marleen Zoïle van Sensoa. "Maar in 2007 zagen we een stagnatie en we hoopten dat die zou doorzetten. Dat blijkt niet zo."
 
"Het gros (van de homo's, nvdr.) is zich erg bewust van de noodzaak van veilig vrijen en doet dat ook. Alleen, hiv komt heel veel voor bij homomannen: we schatten dat 1 op de 20 besmet is. Bij hetero's is dat maar 1 op de 20.000", zegt Marc Sergeant, bij Sensoa verantwoordelijk voor preventie bij homomannen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Sugardrop smaakt even zoet als perzik

De Sugardrop een nieuwe tomaat smaakt even zoet als perzik


http://img34.imageshack.us/img34/362/sugardrop.jpg


Spaanse telers creëerden de Sugardrop, een nieuwe tomaat die even zoet smaakt als een perzik. Dit moet ervoor zorgen dat meer kinderen tomaten gaan eten, dit supervoedsel zit namelijk boordevol vitamines en antioxidanten die kanker kunnen voorkomen. 

Vitamine C
De Sugardrop is het resultaat van twee jaar kruisbestuiving met 3.000 variëteiten op initiatief van de Britse winkelketen Tesco. Hij smaakt heel zoet, is even groot als een kerstomaat en voorziet in 50 procent van de dagelijks aanbevolen portie vitamine C voor kinderen. Hiermee hopen de uitvinders dat de jeugd tomaten zal eten alsof het druiven of perziken zijn.


Kanker voorkomen
Tomaten zijn de grootste bron van lycopeen, deze antioxidant geeft de rode kleur en neutraliseert vrije radicalen, die celschade veroorzaken en zo kanker kan veroorzaken. Ashleigh McWilliams van Tesco: "Aangezien tomaten zo gezond zijn, hopen we dat een zoete variant aantrekkelijker zal zijn voor kinderen." Deze voordelen komen wel aan een hoge prijs, de Sugardrops kost vier keer meer dan de normale variant.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emma en Noah populairste voornamen in 2008

Emma en Noah populairste voornamen in 2008


http://img689.imageshack.us/img689/6184/babyinmand.jpgEmma was vorig jaar voor het zesde jaar op rij de meest toegekende voornaam in België. Bij jongens is Noah terug van even weggeweest, en Mohamed is de populairste jongensnaam in het Brussels Gewest en de provincie Antwerpen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie van de FOD Economie.
 
Mohamed
In Vlaanderen werden de namen Emma en Noah het vaakst gegeven, in Wallonië Léa en Nathan en in het Brussels Gewest Sarah en Mohamed. Daaruit blijkt al de geringe overeenkomst tussen de gewesten. Vlaanderen en Wallonië hebben zowel bij meisjes als jongens slechts twee voornamen gemeen (respectievelijk Emma en Louise en Noah en Lucas). Vlaanderen en het Brussels Gewest delen geen enkele voornaam uit de top-10.
 
Opvallend is verder dat wat betreft het hele land Sarah (419) uit de top drie valt en zakt naar plaats zes. De laagste trede van het podium wordt nu bezet door Léa (458), een trapje hoger prijkt Louise (520), op ruime achterstand van de ongenaakbare leider Emma (726). Bij de jongens eist Noah (740) opnieuw de eerste plaats op. Nathan (695) strandt op plek twee, gevolgd door Lucas (654).
 
Provincies
Ook de provincies hebben hun eigen top-10. Opvallend is dat in Limburg en West-Vlaanderen Noah niet tussen de tien populairste namen prijkt. Mohamed is de populairste voornaam in de provincie Antwerpen, maar komt in de andere Vlaamse provincies zelfs niet voor bij de eerste veertig. Bij de meisjesnamen wist Emma zich wel in elke provincie bij de eerste drie te nestelen.
» Reageer (0)
23-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een schone huid is vatbaarder voor infecties

Een schone huid is vatbaarder voor infecties


http://img4.imageshack.us/img4/4367/bad1p.jpg


Een té schone huid maakt ons veel vatbaarder voor infecties. De reden is duidelijk: de triljoenen bacteriën op onze huid worden te vaak weggewassen, waardoor ze ons niet meer kunnen beschermen.

Het gekke is dat als deze bacteriën zich in onze huid zouden bevinden, ze ons net een infectie zouden geven. Maar zolang ze zich aan de oppervlakte bevinden, schakelen ze andere bacteriën die willen binnendringen uit.

Sneller herstellen
Ook uitslag, blauwe plekken en oppervlakkige wonden herstellen niet meer zo snel als vroeger. De bacteriën schakelen verzachten namelijk de reactie van het immuunsysteem, die als natuurlijke reactie de huid rond de wonde doet opzwellen.

Te proper, te veel zeep
Dat de moderne mens eigenlijk té proper is, is geen nieuws. We wassen ons te vaak, met te veel zeep. De vloeren zijn te schoon, de lakens te steriel, onze dingen te proper. Het maakt dat allergieën en huidaandoeningen als eczema veel vaker voorkomen, omdat er niet genoeg antistoffen worden opgebouwd door blootstelling aan insecten en vuiligheid.

Bevestiging
Een nieuwe Amerikaanse studie bevestigt dat nu nog maar eens in een publicatie in het vakblad Nature Medicine. "De bacteriën op onze huid zijn eigenlijk goed voor ons", besluit professor Richard Gallo. Wat dan het 'goede evenwicht' is, hoe vaak 'mogen' we ons wassen en de keukenvloer schrobben, blijft onduidelijk.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dineetjes voor vrienden grootste nachtmerrie voor de vrouw

Dineetjes voor vrienden grootste nachtmerrie voor de vrouw


http://img130.imageshack.us/img130/9317/koken.jpgDe delicate balans tussen toffe maaltijden op tafel toveren en je gasten entertainen, het is niet gemakkelijk. Programma's als 'Komen eten' maken dat nog ene beetje erger: niet alleen moet het lekker zijn, alles moet ook nog eens kloppen. Zijn dineetjes de grootste nachtmerrie van de vrouw geworden?

Keukenprobleem
Het lijkt erop van wel. Uit een recente bevraging bij 1.007 personen blijkt dat een kwart van de vrouwen een dineetje met vrienden meer stressvol vinden dan een sollicitatiegesprek. 44 procent is banger voor het dineetje dan voor een gesprekje met de bank, terwijl 57 procent meer stress krijgt van het etentje dan van het werk. Men maakt zich het meest zorgen over iets dat fout zal lopen in de keuken of gasten die zich niet vermaken.

Vals spelen
Dat hebben ze vooral aan de tv te danken. Kookprogramma's als 'Beste hobbykok' en 'Komen eten' drijven de druk op. De verwachtingen van de gasten zijn hoger, en de wannabe-keukenprins(ess)en leggen de lat voor zichzelf ook hoger.  Om ogenschijnlijk te voldoen, wordt er vaak vals gespeeld (16 procent). Eén of vijf heeft wel eens een vooraf klaargemaakte maaltijd voorgeschoteld als iets dat ze zelf hebben gemaakt.

Mannen zien zo'n etentje vaker als een opportuniteit dan vrouwen. 15 procent heeft dan ook al eens een job gekregen of een deal gesloten via zo'n etentje. 11 procent heeft er zijn vrouw ontmoet.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DJ ontdekt dat zijn biologische vader Charles Manson is

DJ ontdekt dat zijn biologische vader Charles Manson is


Matthew Roberts.


Een man die op zoek ging naar zijn biologische vader schrok zich een hoedje, toen hij hem ook vond. Papa bleek immers de gestoorde en beruchte seriemoordenaar Charles Manson te zijn.

Matthew Roberts is een 41-jarige DJ uit Los Angeles. Hij zonk weg in een depressie na de ontdekking. "Ik wou het niet geloven. Ik was bang en boos. Het is alsof je te weten komt dat Hitler je vader is", zei hij aan The Sun. "Ik ben een vredelievend persoon, gevangen door het gezicht van een monster."

Mailen met vader
Ondanks zijn afkeer van zijn eigen vader, heeft Roberts toch een correspondentie met hem opgezet. Manson (75) mailt hem vanuit een staatsgevangenis in Californië, waar hij levenslang vastzit voor negen moorden, begaan door zijn 'Familie' of volgelingen in 1969. "Hij schrijft me vreemde dingen en ondertekent steeds met de swastika", zegt Roberts.Charles Manson, eind jaren zestig en nu.Roberts vernam pas op zijn tiende van zijn zus dat hij geadopteerd was. Zijn stiefvader waarschuwde hem dat er "niks goeds" van zou komen als Roberts zijn biologische ouders zou opzoeken. Maar hij deed het toch. Eerst vond hij zijn moeder, Terry. Die zei hem dat zijn echte geboortenaam Lawrence Alexander was, maar weigerde hem de familienaam te geven.

Verkrachting
Uiteindelijk ging de moeder toch overstag. Ze vertelde haar zoon dat Manson haar in 1967 had verkracht, nadat ze voor zijn charisma was gevallen. "Je lijkt helemaal op hem", kreeg Roberts nog mee. Charles Manson geeft toe dat hij mogelijks de vader van Roberts is. Hij herinnert zich Terry nog.

Roberts worstelt nu met zijn gevoelens voor zijn vader. "Ik heb nu eenmaal een emotionele band met hem. Ik wil niet van hem houden maar ik kan hem ook niet haten. Dat is het moeilijkste: liefde voelen voor een monster dat mijn moeder verkrachtte."http://img18.imageshack.us/img18/4457/charlesmansonenmatthewr.jpg
Charles Manson (links) en Matthew Roberts.Angstaanjagende ogen
Matthew Roberts lijkt inderdaad ook werkelijk op Charles Manson. "Ik ben niet gek, maar ik heb wel wat van hem. Als ik overwerkt ben, heb ik van die enorme ogen, die mensen angst aanjagen. Dat wil ik natuurlijk niet. Ik ben extreem tegen geweld. Mijn held is Ghandi."

Roberts mag zijn vader in de gevangenis bellen, als hij wil, maar hij wil niet. "Als ik hem aan de lijn zou hebben, zou ik hem zeggen dat ik echt begrijp hoe het is om hém te zijn, meer dan wie ook."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scholen en wegen Engeland dicht door noodweer


Scholen en wegen in Engeland dicht door noodweer

Vijfentwintig wegen en zestien bruggen in het Engelse graafschap Cumbria zijn gesloten door wateroverlast na de zware regenval van de voorbije dagen. De scholen in het graafschap blijven voorlopig dicht.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/14/3/7/media_xl_2749447.jpg1300 ondergelopen huizen

Cumbria en andere delen van Groot-Brittannië en Ierland hebben zwaar geleden onder het extreme weer van de laatste dagen. De BBC meldt dat eind vorige week meer dan 1.300 huizen in het noordwestelijke Cumbria zijn ondergelopen. Honderden mensen werden uit hun woning geëvacueerd, elf mensen zijn nog altijd vermist.
Extreem uitzonderlijk

De enorme overstromingen zijn het gevolg van extreem uitzonderlijke neerslag. In twee dagen tijd is evenveel regen gevallen als normaal in een maand. Volgens experts is dit een natuurfenomeen dat één keer in duizend jaar voorkomt.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alison Moyet - That Ole Devil Called Love

Alison Moyet - That Ole Devil Called Love

Klik op de foto om haar te beluisteren

Over Alison Moyet


Alison Moyet ( Genevieve Alison Jane Moyet ) (Billericay, 18 juni 1961) is een Brits singer-songwriter.


Alison Moyet werd geboren in Billericay en groeide op in Basildon. Haar vader is Fransman en haar moeder is Engelse. Op haar zestiende ging Moyet van school. Na een tijdje in een winkel gewerkt te hebben begon ze een opleiding tot pianostemmer, waar ze echter na twee jaar mee ophield, omdat ze toen met de band Yazoo, waar ze samen met Vince Clarke in zat, een hit had met het liedje "Only You".

Moyet maakte met Yazoo twee albums, en de band kreeg een Brit Award voor Beste Nieuwe Band, voordat ze de band verliet om solo te gaan. Haar solodebuut noemde ze Alf, naar de bijnaam die ze van Vince Clarke gekregen had. Ze maakte verschillende cd's, won nog drie Brit Awards en verschillende andere prijzen, en tourde over de hele wereld.


In 1985 trok Alison Moyet zich terug uit de popwereld en ging op tournee met jazzveteraan John Altman. De van dit duo uitgebrachte single "That ole devil called love", een nummer van Billie Holiday werd het grootste verkoopsucces van Alison Moyet in het Verenigd Koninkrijk, maar de tournee was geen succes. Met Paul Young trad Alison Moyet op tijdens het Live Aid concert in 1985. Het waren moeilijke jaren voor Moyet. Ze kreeg een dochter en zag haar huwelijk in rook op gaan. Pas in 1987 bleek Alison Moyet dit voorval verwerkt te hebben. Ze sloeg terug met de hits "Is this love?", "Weak in the presence of beauty" en "Love letters".


In 2001 speelde Moyet Matron ‘Mama’ Morton in de musical Chicago, en kreeg goede kritieken.

Intussen brengt Moyet nog steeds goed verkopende albums uit.

Alison Moyet  staat in de top 5 van best verkopende Britse zangeressen ooit.

Alison Moyet is getrouwd met David en heeft drie kinderen.
» Reageer (0)
22-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armand Marseille pop

Armand Marseille pop


http://img690.imageshack.us/img690/4024/armandmarseille.jpg


Over
Armand Marseille

Armand Marseille was een van de meeste beroemde Duitse poppenmakers van de 19de eeuw.
Hij werd geboren in Sint-Petersburg (Rusland), maar hij verhuisde in 1884 naar Köppelsdorf
vlakbijSonneberg waar hij zijn porseleinzaak begon. In 1890 begon hij porseleinen
poppenhoofden te produceren. Hij produceerde duizenden poppen per week.
Na 1919 heette zijn bedrijf:"Vereinigte Koppelsdorfer Porzellanfabrik".
Armand Marseille Bedrijf maakten vele hoofden voor bedrijven in Duitsland en in de VS
Enkele van deze bedrijven waren: Amberg & Sons-CM Bergmann-George Borgfeltdt -
Cuno & Otto Dressel en nog vele anderen. Hij maakte goedkope en dure karakter poppen.
Zijn karakterpoppen zijn weinig bekend en zijn niet altijd gemerkt.
Hij markeerde zijn poppen met A.M. en met zijn volledige naam. Sommige zijn ongemarkeerd.
Armand Marseille werkte in zijn fabriek tot 1929
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Water maakt de huid niet mooier

Water maakt de huid niet mooier

Dagelijks  acht glazen water drinken, zouden je teint doen stralen. Britse voedingsdeskundigen oordelen dat dit een fabeltje is. Evenwichtige voeding en een goede zonnecrème zijn belangrijker om je huid gezond en jeugdig te houden.

Misvattting
Water hydrateert de huid en houdt rimpels weg, zo wordt ons voorgehouden. Volgens de British Nutrition Foundation lijken er geen harde bewijzen voor deze theorie. "Wetenschappelijke bewijzen die de effecten van het waterverbruik op de hydratatie van de huid bevestigen, zijn er niet. Het is een misvatting, belangrijker is je voeding en de blootstelling aan de zon voor je teint".

Voeding
Vitaminen A, B, C en E, te vinden in een gamma van groenten en fruit, helpen om de huid elastisch te houden. Ook zijn ze de ideale anti-aging producten en helpen ze de huid te herstellen. Niet genoeg van deze vitamines eten, kunnen problemen als scheurbuik of een droge, schilferige huid veroorzaken. Ook een zonnebrandcrème wordt aanbevolen om de tekenen des tijds te bestrijden.  

Afvallen
Dezelfde organisatie publiceerde vorig jaar een onderzoek waarin duidelijk was dat drinkwater niet helpt om sneller gewicht te verliezen. Er werd geen verband gevonden tussen water drinken en de lichaamsvorm. Volgens deze studie krijgen we voldoende binnen via ons voedsel en andere dranken. Wie in een droog, heet klimaat leeft, heeft wel behoefte aan extra water.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wet Wet Wet - Love Is All Around

Wet Wet Wet - Love Is All Around

Om hun te beluisteren klik op de foto

Over Wet Wet Wet


Wet Wet Wet is een Schotse popgroep, die het meest succes had in de tweede helft van de jaren '80 tot eind jaren '90.

De vier bandleden richtten in 1982 een kwartet op onder de naam Vortex Motion.[1] "Het was kiezen tussen misdaad, werkloosheid, voetbal of muziek, we kozen voor het laatste", aldus Cunningham.[2]
Wet Wet Wet werd opgericht in Glasgow in 1984. De naam Wet Wet Wet komt van een nummer van de band Scritti Politti genaamd "Getting, Having and Holding" een gedeelte van de lyric was "My Face was Wet Wet with tears". Ze hadden een derde "Wet" erbij gedaan omdat er toentertijd al veel bands met dubbele namen waren zoals, Duran Duran en Talk Talk.

    * De bandleden zijn :
    * Marti Pellow (echte naam Mark Mclachlan) - Zang
    * Tommy Cunningham - Drums
    * Graeme Clark - Basgitaar
    * Neil Mitchell - Keyboard
    * Graeme Duffin - Leadgitaar

In 1987 scoorde de band hun eerste wereldhit met Wishing I was lucky. Hun debuutalbum Popped in Souled Out kwam ook in dat jaar uit. Dit album bevatte de grote hit Angel Eyes, dat op de tweede plaats in de Nederlandse Top 40 terecht kwam.


Hun grootste hit scoorden ze in 1994 met de single Love is all around. Dit nummer was de soundtrack van de film Four Weddings and a Funeral. Ook in Nederland stond dit nummer verschillende weken op nummer 1. Dit nummer stond maar liefst 18 weken in de Nederlandse Top 40.

In 1997 verliet drummer Cunningham de band. Toch ging Wet Wet Wet door, met andere bandleden. In 1998 gaven ze diverse optredens in Europa zoals bij "The Night Of The Proms". Hierna is de band uit elkaar gegaan.

In maart 2004 was er een geheim overleg. Het was voor het eerst sinds 7 jaar dat de bandleden weer bij elkaar in een kamer zaten. Een Greatest Hits Cd met 3 nieuwe nummers werd uitgebracht, samen met een DVD. In december 2004 was er een succesvolle concerttour in het Verenigd Koninkrijk. Er worden weer nieuwe nummers opgenomen en het wachten is op een nieuwe cd. Ze hebben ook op het podium gestaan in Edinburgh bij Live 8 en staan ook op de Live 8-dvd. Tevens doen de leden ook hun eigen dingen.

Op 5 november 2007 zal de Britse release zijn van hun nieuwste album, Timeless. Waarna in december een concerttour in het Verenigd Koninkrijk wordt gehouden.

» Reageer (0)
21-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedroogde appelschijfjes

Gedroogde appelschijfjeshttp://img69.imageshack.us/img69/2060/gedroogdeappelschijfjes.jpgGedroogde appelschijfjes

Je hebt nodig: 2 frisse stevige appels, citroensap, 3 eetlepels vloeibare honing, een oven en geduld.

Was de appels en droog ze goed af. Verdeel ze in kwarten, verwijder klokhuis en snijd er dunne schijfjes van ( niet schillen) Besprenkel de schijfjes aan weerzijden met citroensap tegen het verkleuren en strijk ze dan ook aan weerzijde in met honing, met behulp van een keukenkwast.Verwarm de oven voor op 65 ° C (niet hoger). Leg de appelschijfjes op een bakplaat uiteen ( liefst op bakpapier ). Zet de ovendeur op een kier, zodat alle vocht weg kan. Laat de schijfjes 6 tot 8 uur drogen. Keer ze in de helft van de droogtijd om. Het drogen kan ook langer duren: de appels moeten taai aanvoelen . Dan even laten afkoelen en je hebt heerlijke caloriearme appelsnoepjes, die heerlijk naar verse appel smaken. Bewaar ze in een geloten doos op een droge plaats ..... als ze niet meteen op zijn
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neushoorn geboren in Beekse Bergen

Neushoorn geboren in Beekse Bergen

In het Nederlandse safaripark Beekse Bergen is vanmorgen een neushoorn geboren. Moeder Dounia schonk na een zwangerschap van anderhalf jaar en na dagenlange signalen van een aanstaande bevalling het leven aan een dochter, meldde een woordvoerder.
 
Het is voor het eerst dat een neushoorn die zelf in het Brabantse safaripark is geboren zelf voor nageslacht zorgt. Moeder en dochter maken het goed.
 
Verzorgers verwachten dat de baby over enkele dagen een naam krijgt en naar buiten kan om zich aan de bezoekers te tonen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit eerder was 21 november zo warm

Nooit eerder was 21 november zo warm


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/8/13/3/media_xl_2720523.jpg


De dagtemperatuur in Ukkel zal vandaag wellicht de 17,5 graden overschrijden. Dat betekent een 'flink' nieuw dag- en perioderecord is, zo is bij het KMI vernomen.

Het record voor de periode 18-28 november bedraagt 16,8 graden. Deze waarde is bereikt op 18 november 1926, 20 november 1981 en 28 november 1930.

Voorlopig 3 graden extra
Tot en met 19 november bedroeg de gemiddelde temperatuur van november 2009 9,5 graden, de gemiddelde maximumtemperatuur 12,1 graden en de gemiddelde minimumtemperatuur 7,0 graden. Dat is een ruim 3 graden hoger dan de 'normale' waarden in november; 6,1, 8,9 en 3,5 graden.

Hoogterecords
De hoogterecords zijn een gemiddelde van 10,4 graden (1994), een gemiddelde maximumtemperatuur van 12,8 graden (1994) en een gemiddelde minimumtemperatuur van 8,1 graden (994).

De laagterecords zijn een gemiddelde van 0,9 (1858), een gemiddelde maximumtemperatuur van 4,9 (1919) en een gemiddelde minimumtemperatuur van -1 (1921).

Afkoelen
Vanaf morgen zal het weer afkoelen en zullen we naar meer 'normale' temperaturen voor deze periode van het jaar gaan. Dat maakt het verdere verloop onvoorspelbaar, en dus weigert het KMI uitspraken te doen over de gemiddelden in november.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noisettes - Never Forget You

Noisettes - Never Forget You

Klik op de foto  en geniet

Noisettes is een Engelse band bestaande uit 3 leden: Shingai Shoniwa, Dan Smith en Jamie Morrison. Ze spelen vooral indie- en rockmuziek. Ze braken door met de single "Don't Upset the Rhythm (Go Baby Go)" van hun tweede album. Dat nummer bereikte in de Engelse hitlijsten nummer 2 in de lente van 2009.

De band vormde zich in 2003 toen gitarist Smith en zangeres Shoniwa (toen nog in de band Sonarfly) vaak samen begonnen te spelen en nummers schreven. Het duo ontmoette drummer Morrison in december 2003 en al snel speelden ze samen.

The Noisettes speelden samen met Paul Weller, Graham Coxon, The Smiths's Andy Rourke, en met leden van New Young Pony Club en Supergrass. Ze creëerden zo exclusieve optredens en speciale songs met hun eigen materiaal. Op 2 maart 2008 speelden ze een speciaal concert om geld in te zamelen voor een opvangcentrum van daklozen.

The Noisettes waren te gast in de SXSW showcasing en speelden er 3 van hun nieuwe songs. Ze speelden op de NME/Transgressive party op de Wave venue op 13 maart 2008. Later dat jaar stonden ze op het 2-daagse festival Camden Crawl.

In april 2009 kwam hun tweede album uit, Wild Young Hearts als opvolger van What's The Time Mr. Wolf (2007).Klik op de foto om 'Don't Upset The Rhythm' te beluisteren


De band toerde al in Europa en Amerika. In november en december 2006 vergezelden ze Muse op hun Europese tournee. Ze speelden ook op het Coachella festival op 27 april 2007 en op het Reading and Leeds Festivals op de NME/Radio 1 Stage in augustus van dat jaar. The Noisettes maakten hun Amerikaanse televisiedebuut in The Late Late Show met Craig Ferguson op 2 april 2007. Eén van hun songs was te horen in een Bionic Woman-aflevering.

De band vond toeren in eigen land belangrijk bij het uitkomen van "Wild Young Hearts". Ze zetten zelfs een boodschap op hun MySpace-pagina. Ze riepen er plaatselijke bands op om te verschijnen als verrassingsact op hun tour. Zo traden o.a. Paul Dixon in Manchester, Emily Breeze in Bristol en Jack Butcher in Glasgow op.

Op 28 juni 2009 speelde de band op de John Peel Stage op Glastonbury Festival in Somerset. In juli 2009 zullen ze lady GaGa vergezellen in haar Europese tour.

Op 17 juli 2009 speelden the Noisettes 'Never Forget You' in The Jonathan Ross Show op BBC1.» Reageer (0)
20-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cleanpoint lanceert website om poetsvrouw te vinden

Cleanpoint lanceert website om poetsvrouw te vinden
Wie een poetsvrouw of -man zoekt met dienstencheques kan voortaan terecht op de nieuwe website Cleanpoint.be. De informatie voor de vacatures wordt aangeleverd door de erkende dienstencheque-ondernemingen en wordt dagelijks bijgewerkt. Via de site komen geïnteresseerden te weten wie in zijn regio op dag X en uur Y beschikbaar is.
 
De initiatiefnemers van de site hopen met dit project tegemoet te komen aan de problemen in de zoektocht naar een poetsvrouw of -man.
In België zijn ongeveer tweeduizend dienstencheque-ondernemingen actief.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaan koopt per ongeluk vingers en tand van Galilei

Italiaan koopt per ongeluk vingers en tand van Galilei


Galilei Galileo.


In Italië zijn twee vingers en een tand teruggevonden van Galileo Galilei, de Italiaanse natuur- en sterrenkundigde die leefde van 1564 tot 1642. Al meer dan honderd jaar werd er gedacht dat ze verloren gegaan waren.

Anonieme vinder
De vondst werd gedaan dankzij een verzamelaar, die anoniem wenst te blijven. "De man belde ons twee dagen geleden", vertelt Paolo Galluzzi, directeur van het Historisch Instituut voor de Wetenschappen in Firenze. "Hij vertelde ons dat hij zonder het te beseffen twee vingers en een tand van Galilei dacht gekocht te hebben tijdens een recente veiling. Wij hebben dat onmiddellijk onderzocht en het bleek te kloppen".

De vingers en de tand zullen vanaf de lente van 2010 tentoongesteld worden. "De laatste keer dat de bewuste vingers en de tand gezien waren, was in 1905. We dachten eigenlijk dat ze voor altijd verloren waren", vertelt Galluzzi.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borsten blijven groeien

Borsten blijven groeien

Goed nieuws voor borstenliefhebbers: de omvang van de borsten van Nederlandse vrouwen neemt nog altijd toe. Ook goed nieuws voor lingeriemerken, die hun 'grote maten'-segment uitbreiden.

Al heeft dat in Nederland een lelijk staartje gekregen: er woedt een ware lingerieoorlog tussen Marlies Dekkers en Sapph en dan vooral in het topsegment F, FF, G en GG, zo schrijft De Telegraaf.

Dekkers is allang gespecialiseerd in beha's voor vrouwen met grote borsten en nu probeert Sapph een stuk van de koek mee te pikken. Zeer tegen de zin van de ontwerpster, die  Sapph van plagiaat beschuldigt. De twee merken vechten momenteel een slepende rechtszaak uit.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Hollies - The air that I breathe

The Hollies - The air that I breathe

Om hun te beluisteren klik op de foto

Over The Hollies


The Hollies is een Britse band uit de jaren zestig. Ze behoorden tot de succesvolste bands uit de "Britse invasie"-periode. De band wordt vaak geassocieerd met Manchester, omdat enkele leden van de band uit (de omgeving van) deze stad komen. De band zou vernoemd zijn naar Buddy Holly. Bassist Eric Haydock en zanger Allan Clarke hebben echter in interviews met BBC-radio aangegeven dat zij hun band hadden vernoemd naar de hulst (Engels: holly). De hulst werd gebruikt als kerstversiering in de kleedkamer van de club The Oasis, waar de band in december 1962 hun eerste optreden gaf. The Hollies werd ter plaatse bedacht om te kunnen worden aangekondigd. Het feit dat de groep in de jaren '80 om contractuele verplichtingen een lp uitbracht met louter Buddy Holly-covers versterkt het idee dat er een relatie zou zijn tussen Buddy en The Hollies.

The Hollies is te herkennen aan de meerstemmige, harmonieuze zang. De groep was hierin duidelijk geïnspireerd door The Everly Brothers. Veel liedjes uit de begintijd zijn covers van rock-'n-rollhits, maar in de loop der jaren schreven ze vaker hun eigen teksten of werden tekstschrijvers van buitenaf (vooral Graham Gouldman, bekend van 10CC) aangetrokken.

In 1962 werd de groep opgericht door zanger Allan Clarke en gitarist Graham Nash. Andere belangrijke leden uit de beginperiode van de band zijn onder andere Tony Hicks (gitaar), Eric Haydock (basgitaar) en Bobby Elliott (drums). Elliott wordt beschouwd als één van de beste Britse drummers. In 1966 werd Haydock vervangen door Bernie Calvert.

In het midden van de jaren zestig scoorde de band een hele reeks aan hits, waaronder "I'm Alive", "Look Through Any Window", "I can't let go", "Bus Stop", "Stop Stop Stop", "Dear Eloise" en "Carrie Anne".

In 1968 verliet Graham Nash de groep om samen met David Crosby (uit the Byrds) en Stephen Stills (uit Buffalo Springfield) Crosby, Stills & Nash op te richten. Nash werd vervangen door Terry Sylvester (ex-Swinging Blue Jeans) en The Hollies scoorde met de nieuwe line-up een grote hit met "Sorry Suzanne".

Na een album gevuld met Bob Dylan-covers bracht the Hollies "He Ain't Heavy... He's my Brother" uit, één van de grootste internationale hits van de groep. In 1971 verliet Clarke tijdelijk de groep. Hij werd vervangen door de Zweedse zanger Mikael Rickfors afkomstig uit de Zweedse groep Bamboo, met wie de groep het album Romany en onder andere de hit "The Baby" opnam.

In 1972 keerde Clarke weer terug met "Long Cool Woman (In a Black Dress)", een Creedence Clearwater Revivalachtig rocknummer, waarin nu juist het handelsmerk van de groep, de driestemmige samenzang, ontbreekt. In 1973 kwamen de laatste twee grote hits van de groep uit, "The Day that Curly Billy Shot Down Crazy Sam McGee" (nummer één in de Top 40 en "The Air That I Breathe" (nummer één in de Daverende Dertig).

The Hollies brengt sindsdien sporadisch een album uit en geeft nog steeds concerten, met twee leden uit de originele bezetting: gitarist Tony Hicks en drummer Bobby Elliott (tevens elkaars zwager). In 1983 keerde Graham Nash voor één album terug. Allan Clarke stopte in 2000 met zingen, waarna zijn plaats werd overgenomen door Carl Wayne, leadzanger van The Move. In 2004 overleed Wayne echter aan kanker.

Nadat in 2005 vanwege zijn succes voor een BBC-tv-productie ook gitarist/high harmonyvocalist Alan Coates de groep verlaat (1983-2005) treden twee nieuwelingen tot de groep toe: Steve Lauri (gitaar/vocals) en Peter Howarth (vocals/gitaar). Laatstgenoemde was voor die tijd een bekend musicalzanger.

Onder invloed van beide jongelingen wordt in de loop van 2005 een volledig nieuwe cd opgenomen met de titel "Staying Power". Dit is het 25e album in de carrière van de groep. De groep treedt gemiddeld 3 avonden per week op, tot ver over de grenzen van Groot-Brittannië. In januari 2008 en september 2008 treedt de band op tijdens twee Nederlandse festivals, respectievelijk in Emmen en Horst (L). In 2009 verschijnt opnieuw een nieuwe cd met de titel "Then, Now ,Always". De titel verwijst, net als de vorige cd, naar de lange historie die de band inmiddels heeft.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herman Van Rompuy wordt eerste president van Europa

Herman Van Rompuy wordt eerste president van Europa


Van Rompuy schatert het uit met Sarkozy, die hem van in het begin steunde.De 27 regeringsleiders van de EU hebben in Brussel Herman Van Rompuy (62) voorgedragen als eerste Europese president. Ondertussen is zijn kandidatuur bevestigd, want iedereen steunt onze premier. De kogel is dus helemaal door de kerk, de groepsfoto al genomen. Dat betekent dat Van Rompuy opstapt als Belgische premier. Naar verwachting wordt Yves Leterme naar voor geschoven om hem op te volgen als eerste minister. Van Rompuy zal de Europese ministerraad voorzitten en alle regeringsleiders op dezelfde lijn moeten krijgen om beslissingen te nemen. Op 1 januari zal hij aan zijn nieuwe functie beginnen.


Nog voor het cruciale diner op de EU-top echt begon, was rond 19u de knoop al doorgehakt.  De Britse eerste minister Gordon Brown trok de kandidatuur van de Britse ex-premier Tony Blair voor de job in. Met Catherine Asheton als Hoge Vertegenwoordiger voor Buitenlands Beleid is er wel een Europese topfunctie voor de Britten weggelegd. Zo lag de weg voor Van Rompuy al open. Het is enkel nog wachten op de officiële bevestiging na het diner.

Tevreden
Reinfeldt presenteerde voor aanvang van het diner Van Rompuy en Catherine Ashton als de officiële kandidaten voor de twee Europese topjobs. "We zijn tevreden dat de socialisten eindelijk duidelijkheid hebben verschaft. Nu kunnen we een voorstel presenteren", zo verklaarde een woordvoerder van het Zweedse EU-voorzitterschap.


350.000 euro
De functie van voorzitter van de Europese Raad (de zogenaamde Europese president) wordt gecreeërd door het verdrag van Lissabon dat op 1 december van kracht wordt. Van Rompuy, die een mandaat voor 2,5 jaar krijgt, zit de driemaandelijkse vergaderingen van de Europese leiders voor en vertegenwoordigt de Europese Unie in internatonale topontmoetingen. Hij begint op 1 januari 2010 aan zijn nieuwe job en zal per jaar zo'n 350.000 euro verdienen.

» Reageer (0)
19-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geuren niet hetzelfde voor mannen als voor vrouwen

Geuren niet hetzelfde voor mannen als voor vrouwen

Iedereen is het er over eens dat geuren een belangrijke rol spelen in onze beleving. Verlangen kan worden aangewakkerd, interesse gewekt, stress verminderd, en dat allemaal door geuren.

Maar hoewel mensen het grotendeels eens zijn over wat lekker ruikt (vers gebakken brood, pas gemaaid gras en verse koffie), zijn mannen en vrouwen het hoegenaamd niet eens over de boodschappen die geuren overdragen.

Betekenis
'Meisjesachtige geuren' bestaan voor vrouwen vooral uit bloemengeuren, voor mannen vooral uit oriëntaalse en kruidige geuren.  Geurboodschappen, zoals 'ik ben sportief' of 'ik ben jong en aantrekkelijk' komen bij het andere geslacht dan ook niet altijd over. Dat blijkt uit een onderzoek van zeepproducent Palmolive bij 502 respondenten.

Misverstanden
"We geuren langs elkaar heen", concludeert geurdeskundige Tanja Deurloo. "Het kan tot misverstanden leiden", stelt onderzoeker Robert Goos. "Je wilt met een geur als een bepaald type overkomen, of een bepaalde stemming creëren terwijl de ander de geurboodschap heel anders interpreteert."

De geur van de ideale ochtend
Vrouwen hebben over het algemeen een betere neus dan mannen, al kunnen mannen dat maar moeilijk aanvaarden. Zij vinden dat mannelijke en vrouwelijke neuzen evenwaardig zijn. Mannen en vrouwen zijn het wél eens over hoe hun ideale ochtend 'ruikt'. Verse koffie, nog warme croissants, samen ontbijten en daarna de krant lezen: dat is de ideale ochtend. Mannen vinden de geur van koffie wel belangrijker dan vrouwen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op tien meisjes is ongelukkig

Eén op tien meisjes is ongelukkig


http://img8.imageshack.us/img8/3488/kinderen.jpgBijna één op tien Vlaamse meisjes noemt zichzelf ongelukkig tot zeer ongelukkig. Piekeren doen ze vooral over hun uiterlijk en gewicht (bijna 40 procent), slechte punten (29 procent) en het ontbreken van een lief (25 procent) en vrienden (19 procent). Alarmerend genoeg piekert 11 procent ook over de dood en 14 procent over ruzies, leugens en roddels.

Vrienden maken gelukkig
Gelukkig noemt 63 procent van de Vlaamse meisjes zichzelf 'gelukkig' tot 'heel gelukkig'. De meisjes worden gelukkig door hun vrienden (65 procent), lachen en plezier maken (50 procent), hun crush of lief (bijna 20 procent) en hun familie (18 procent).

Dat blijkt uit een enquête van het weekblad Joepie. 3422 jongeren tussen 10 en 18 jaar werden bevraagd, een overweldigende meerderheid (98 procent) was een meisje. Aan de enquête namen slechts 55 jongens deel.

Praten en plezier maken
Om uit een dipje te geraken wenden de tienermeisjes zich tot hun vrienden, om te praten (27 procent) of om plezier te maken en hun dipje te vergeten (24 procent). Ruim een op tien zet een toffe dvd op of kijkt naar een tv-programma, 8 procent kruipt weg in een hoek met een boek (of tijdschrift). De jongeren beseffen dat drugs (0 procent), uitgaan en alcohol drinken (2 procent) geen oplossing is. Of ligt dat aan hun relatief jonge leeftijd? Twee op drie respondenten was namelijk tussen 13 en 15 jaar.

Geen rolmodel aub!
Ook de toekomst ziet er goed uit. 67 procent wijst radicaal een rolmodel af en wil liever haar eigen persoonlijkheid ontplooien. De 33 procent die wél een rolmodel heeft, verwijst naar vrouwelijke sterren zoals Miley Cyrus (11 procent), Vanessa Hudgens (10 procent) en Beyoncé (5 procent). Een mooi diploma is het belangrijkst, gevolgd door een gezin stichten en een goede gezondheid voor de hele familie.

School: leuk of niet leuk?
16 procent gaat niet graag naar school. Het dubbele daarvan geeft schoorvoetend toe dat toch wel leuk te vinden (32 procent), en nog eens 9 procent gaat 'zeer graag' naar school. De meeste kiezen een studierichting op basis van wat ze aankunnen of wat hen interesseert (elk een derde). 70 procent zou dan ook terug dezelfde school en studierichting kiezen, als ze opnieuw konden beginnen. Dat wil evenwel ook zeggen dat 30 procent zich niet op haar plaats voelt.

Don't worry, be happy
Gevraagd naar welk motto ze verkiezen, kiest een ruime meerderheid (54 procent) voor 'Don't worry, be happy'. 'Fuck you, fuck you, very very much' krijgt 12 procent achter zich en 'J'aime la vie' en 'It's a cruel cruel world to face on your own' kan nog eens elk tien procent bekoren. Slechts twee procent kiest voor 'I don't wanna dance'.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste meisje van gescheiden Siamese tweeling is wakker

Eerste meisje van gescheiden Siamese tweeling is wakker


Kinderverzorgster Moira Kelly staat tussen 'haar' Trishna (links) en Krishna.


Trishna, de helft van de met succes gescheiden Siamese tweeling, is wakker. Haar zusje Krishna zou vandaag heel langzaam uit haar kunstmatige coma ontwaken. Trishna praat en gedraagt zich zoals de Trishna van vóór de ingreep, weet neurochirurg Wirginia Maixner. Zij beschreef aan de pers haar gevoel na de geslaagde operatie die 27 uren duurde: "Fantastisch!"

Tijdens die lange operatie moesten Maixner en haar collega Alison Wray geregeld een pauze inlassen, om de hersenen van de aan elkaar vergroeide meisjes uit Bangladesh rust te gunnen. Na 27 uur opereren in het Melbourne's Royal Children's Hospital besefte Maixner dat de ingreep een succes was.

Onvoorstelbaar moment
"Ik keek naar Alison en zij naar mij en ik zei: 'Ik denk dat we geslaagd zijn'. Dat was een onvoorstelbaar moment, moet ik zeggen. Het was niet alleen de bekroning van het gevecht van de laatste uren, maar van twee jaar lang werken aan het scheiden van de tweeling."

Maixner is echt optimistisch over de toekomst van de meisjes. Trishna werd vannacht al 'gewekt', Krishna mag vandaag wakker worden, maar dan wel uiterst langzaam. Het moment van ontwaken uit een coma is uiterst belangrijk. De eerste hersenscans zijn volgens Maixner alvast bemoedigend: "Ik deed een soort van kippendansje, toen ik ze zag", zegt ze. "Ik denk dat de meisjes er héél goed zullen uitkomen.
» Reageer (0)
18-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes redenen om dit jaar geen kerstcadeau te kopen

Zes redenen om dit jaar geen kerstcadeau te kopen

Terwijl nu al naarstig gezocht naar het ideale cadeau voor onze geliefden, publiceert de Britse Times meteen zes argumenten om de kerstgeschenken te bannen.

Reden 1: we weten niet meer waarom we geschenken kopen
Meest gefrekwenteerde situatie om een geschenk  te geven is van oudsher het huwelijk of bij het bereiken van een bepaalde leeftijd. Op die manier willen ouders hun kroost een financieel zetje geven. Kerstcadeau's werken zo niet meer. In plaats van te focussen op wat echt nodig is, pakken we eender welk cadeau in.

Reden 2: het creeërt verplichtingen bij anderen
Fervente gevers hebben allicht het beste argument klaar: het plezier van het geven is belangrijk. Velen raken opgewonden om een ander iets cadeau  te kunnen geven. Wat ze echter vergeten is dat hun vrijgevigheid ook anderen op kosten jaagt. Dat kan de tegenpartij meer schaden dan gedacht.

Reden 3: financiële prioriteiten worden vergeten
Kerstcadeau's uitwisselen is een spel waar niemand iets aan wint. Ten eerste worden gelijkwaardige cadeau's uitgewisseld. Je wint er niets bij, zeker niet als je met een verkregen cadeau niets kan aanvangen. Meer nog, het maakt dat je geld niet aan meer nuttige zaken kan besteden.

Reden 4: we geven cadeau's die niet gebruikt worden
Geschenken waar we niets mee kunnen aanvangen, worden gekocht om een seizoensgebonden verplichting te voldoen. Niet meteen een goede zaak voor je portemonnee en het milieu. Waarom er dan kopen? Zijn we te beschaamd om te suggeren dat we het liever niet doen? Probeer het toch of spreek tenminste een maximaal bedrag af.

Reden 5: kinderen worden materiële snobs
Leggen we bij de opvoeding niet teveel de nadruk op materiële zaken? Hoeven kinderen zoveel speelgoed? Kleintjes amuseren zich ook met potjes of kartonnen dozen en hebben geen boodschap aan de prijs van een stuk speelgoed. Waarom dan onze vrijgevigheid beoordelen op de prijs van een geschenk dat we voor hen kopen?

Reden 6: Duurder en mooier geeft slechte boodschap
Jammer genoeg worden schoolgaande kinderen steeds competitiever en willen ze steeds mooier, duurder en groter. De druk op ouders vergroot en doet hen spullen kopen die ze zich eigenlijk beter niet veroorloven.

Echte spirit
Kerst moet zeker gevierd worden, concluderen de schrijvers van het stuk. Alleen wordt het tijd af te stappen van de steeds toenemende cadeaurage. Samen tijd spenderen met kleine ineengeknutselde hebbedingetjes, attenter zijn tegenover elkaar: dat is de echte spirit van het winterfeest. Misschien bestaat het beste cadeau erin de ander te verlossen van de verplichting om een geschenk te kopen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dwangsom voor Fedasil van 500 euro per dag per persoon

Dwangsom voor Fedasil van 500 euro per dag per persoon !!!

Wat gebeurt er met onze daklozen...?

Wat is jullie mening hierover....?

Fedasil is veroordeeld tot een dwangsom van 500 euro per persoon per dag dat er geen opvang wordt aangeboden aan asielzoekers. De Brusselse arbeidsrechtbank verwierp het argument van overmacht van Fedasil. Fedasil moet instaan voor materiële hulp aan asielzoekers.
         
Fedasil werd reeds een aantal malen in kortgeding veroordeeld voor het niet verlenen bijstand aan asielzoekers en illegaal in Belgie verblijvende families met minderjarige kinderen. Woensdag bekrachtigde de Brusselse arbeidsrechtbank voor het eerst ten gronde dat de Belgische staat zich niet kan verschuilen achter de verzadiging van de opvangcentra om haar verplichtingen niet na te komen.
         
"Verantwoordelijkheid opnemen"
"Fedasil en zijn bevoegde voogdijoverheden wisten dat de opvangverplichtingen zoals opgenomen in de opvangwet in de loop der jaren fors werden uitgebreid. (...) Derhalve was de vermeerdering van het aantal op te vangen personen wel degelijk voorzienbaar en dienden Fedasil en zijn bevoegde voogdijoverheden de opvangcapaciteit hieraan tijdig en op een afdoende manier aan te passen", wordt uit het vonnis geciteerd.
         
Voor Emmanuelle Schouten van Progress Lawyers Network Brussels vormt de beslissing ten gronde een nieuwe oproep aan de Belgische staat om zijn verantwoordelijkheid op te nemen ten overstaan van families die hun land ontvlucht zijn of minderjarige kinderen.
         
Uit protest tegen de opvangcrisis hebben een aantal ngo's net vandaag in Brussel symbolisch een tentenkamp opgezet om asielzoekers op te vangen die geen opvang hebben.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas

Eén ouder op vijf besteedt meer dan 100 euro per kind aan Sinterklaas
Belgische ouders zitten absoluut niet op hun centen als het om Sinterklaasaankopen gaat. Gemiddeld krijgen de kinderen twee à drie geschenken en een vijfde van de ouders geeft meer dan 100 euro per kind uit in de Sinterklaasperiode. Dat blijkt uit een online-enquête over de Sintaankopen van vrijetijdsketen FUN.
 
Cadeautjesjacht
Uit de enquête blijkt dat de aankopen verspreid zijn over het seizoen. Ongeveer 9 procent gaat al in oktober op cadeautjesjacht, terwijl 41 procent in de eerste helft van november zijn Sintaankopen doet. De helft van de ouders doet nog aankopen na 15 november.
 
Daarnaast houdt maar liefst 81 procent van de ouders rekening met wat de kinderen vragen bij de aankoop van Sinterklaasgeschenken en 18 procent houdt hiermee gedeeltelijk rekening.
 
In de enquête, waaraan 1.068 volwassenen en 893 kinderen deelnamen, werd gepeild naar een aantal gewoontes van de Belgische consument bij de aankoop van Sinterklaascadeaus.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrouwen met een welgevormde kont rocken


Waarom vrouwen met een welgevormde kont rocken

De legendarische rockgroep Queen bezong ze al, en steeds meer mannen volgen hen daar in: vrouwen met een behoorlijke kont liggen goed in de markt. Maar waarom hebben deze vrouwen het gevoel dat niemand hen graag ziet? Dat vraagt blogger Joe Hildebrand zich af, en wij met hem. Waarom die fascinatie met vrouwen die géén borsten en kont hebben?

"Wie geen borsten, billen of dijen heeft, heeft ook geen persoonlijkheid", argumenteert Hildebrand. "Wat kan iemand nu tegen borsten en billen hebben? Dat zijn mijn favoriete lichaamsdelen bij een vrouw!"

We analyseren het probleem.

1) De mode
De mode-industrie spelt iedereen de les. Het schoonheidsideaal zorgt ervoor dat welgevormde vrouwen zich dik voelen. Geen wonder als je beseft dat de meeste mode-ontwerpers homomannen of heterovrouwen zijn.

"Daar luisteren vrouwen dus naar: naar de enige twee groepen mensen in deze wereld die zich niét tot hen aangetrokken voelen. Geen wonder dat ze geen zelfvertrouwen hebben", aldus Hildebrand.

Het manipuleren van foto's en de zich uithongerende modellen worden wel aangepakt, maar zolang het blijft verschijnen, Hollywoodsterren zich doodtrainen en moderedactrices hyperslanke celebs blijven ophemelen, komen we nergens. Daarom:

2) De magazines
"De tijdschriften die mee het schoonheidsideaal ondersteunen worden gerund door normale, slimme vrouwen. Vrouwen dus die weten wat mannen willen. Of dat zouden ze toch moeten weten. Is het daarom dat ze de andere vrouwen laten geloven in iets dat mannen niét aantrekkelijk vinden? Zodat ze meer mannen voor zichzelf hebben", argumenteert Hildebrand.

Een vergezocht idee, maar waarom geloven vrouwen deze magazines. Waarom laten ze zich dicteren wat ze moeten willen dragen om er mooi uit te zien? Door andere vrouwen dan nog? Dat brengt ons bij:

3) De vrouwen
"Het idee leeft dat vrouwen zich niet kleden voor mannen, maar voor zichzelf, om zich goed te voelen en zelfvertrouwen te kweken. Maar eigenlijk kleden vrouwen zich voor ándere vrouwen. Daarom spenderen ze tonnen geld aan een hip paar schoenen of een elegante jurk: om complimenten te krijgen van andere vrouwen. Als vrouwen zich echt voor mannen zouden kleden, dan was het niet nodig dit systeem van onzekerheid en meedogenloosheid in stand te houden," stelt Hildebrand.

Dat klinkt simpel maar dat is het niet. Want niet alle mannen willen hetzelfde. Al willen de meeste wel wat hen opgedrongen wordt door... de media, films en porno. Zij leren dat te definiëren als aantrekkelijk, en niet iemand anders. Dus ook opvoeding en peer pressure speelt een rol.

4) De omgeving
Sommige voorkeuren zijn aangeboren en verschillen van persoon tot persoon. Andere zijn meer aangeleerd: een fruit of groente dat je nooit aangeboden krijgt, zal je waarschijnlijk niet lekker vinden. En ook wie of wat aantrekkelijk is, is deels aangeleerd. Je ziet het in tijdschriften, in films, in porno en je hoort het van vrienden. 'Bij dit soort vrouw reageer je positief, bij dat soort vrouw negatief.' Het idee is zo overheersend dat het moeilijk wordt te zeggen dat je dat niét aantrekkelijk vindt, zeker als je wil vermijden dat je uitgelachen wordt.

5) De wetenschappers
Wetenschappers zijn allang op zoek naar wat mannen (en vrouwen) mooi vinden. Symmetrische gezichten, een ideale taille-heupverhouding (0,7) en andere signalen die wijzen op vruchtbaarheid, zo wordt gezegd. Maar te magere mensen zijn meestal niét vruchtbaar, en het gepromote 'ideale' lijf is voor veel vrouwen fysiek niet eens haalbaar.

6) De dokters
Gezondheid is een van de grote onderwerpen van deze tijd. Er wordt op gehamerd wat je moet doen om lang en gezond te kunnen leven, om minder ziek te worden. Gezond eten, voldoende bewegen en veel water drinken: dat somt het op. Het BMI wordt daarbij nog altijd als uitgangspunt genomen, terwijl onderzoeken herhaaldelijk hebben uitgewezen dat licht overgewicht gezonder is dan een 'gewoon' gewicht. De absolute nadelen van ondergewicht blijven ook zwaar onderbelicht in tegenstelling tot de nadelen van overgewicht.

Rocken
Daarom durven wij besluiten dat vrouwen met echte rondingen 'rocken'. Ze hoeven zich niet schuldig te voelen omdat ze de ideale maten niet hebben, omdat een skinny jeans niet haalbaar is, omdat hun buik niet zo plat is als een tafel en hun ribben niet uit hun lijf steken.

In plaats daarvan zouden ze zich moeten focussen op het feit dat ze aantrekkelijk zijn voor veel mannen, dat zij wél kunnen genieten van een brokje chocolade of een heerlijke roze cupcake en dat ze gezond kunnen blijven zonder zich uit te hongeren en een panlat te worden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat houdt een koppel samen?

Wat houdt een koppel samen?
De reden waarom sommige koppels tot het einde van hun dagen samen blijven, heeft met meer dan enkel liefde te maken. Onderzoekers kwamen erachter dat leeftijd, eerdere relaties en rookgedrag, meer belangrijke factoren zijn dan gedacht. 

Scheiding
Bij de Australische studie 'What's Love Got To Do With It', trachtten wetenschappers te achterhalen waarom bepaalde koppels er wel in slagen om samen te blijven en anderen niet. De cijfers liegen er niet om: 1 op 4 scheidt al na zes jaar huwelijk, de helft eindigt binnen de 25 jaar.

Leeftijd
Een man die negen jaar ouder is dan zijn ega, zal in één geval op twee scheiden, net als mannen die voor hun 25 ste huwen.

Kinderen
Nieuw samengestelde gezinnen of koppels met kinderen, zien hun huwelijk in 20 procent van de gevallen op de klippen lopen. Voor koppels waar geen kinderen voor het huwelijk zijn, eindigt het huwelijk slechts bij 10 procent. Wil de vrouw meer kinderen en de man niet, lijkt een huwelijk ook geen lang leven beschoren. 

Wie als kind een echtscheiding meemaakte, loopt meer risico later hetzelfde te doen. Kinderen van niet-gescheiden ouders deden dat slechts in 10 procent van de gevallen.

Eerste keer
Een tweede of derde huwelijk biedt geen garantie voor een succesvolle relatie: bij  90 % van hen loopt het huwelijk uit op een sisser. Een eerste huwelijk biedt duidelijk meer zekerheden.

Bankrekening
Geld speelt een belangrijke rol: 16 procent van de gezinnen met een laag inkomen trekken er een streep onder. De werkloosheid van de man eist daarbij ook zijn tol. Slechts 9 procent van de relaties met een gezonde  bankrekening, stoppen ermee.

Roken en drinken
Ook het rook- en drinkgedrag speelt mee. Rookt of drinkt één van beide, verhoogt de kans tot mislukken. Vooral als de vrouw meer drinkt dan de man. Eerder opvallend: etnische origine, religieuze achtergrond en opleiding lijken minder van tel.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dementie wordt erger in ziekenhuis

Dementie wordt erger in ziekenhuis

Dementerenden die voor ziekte of breuken worden behandeld in een ziekenhuis, gaan veel sneller achteruit. Zestig procent kwam uit hun eigen woning, maar slechts een derde van deze groep keert er ook terug naartoe. Dat blijkt uit een Britse studie van Dame Joan Bakewell. Vele ouderen denken ook dat dokters hen niet meer serieus nemen omdat ze oud zijn.

Weken of maanden
De algemene gezondheid van dementerende patiënten ging er op achteruit omdat ze weken of maanden in het ziekenhuis moeten blijven na een val, nieuwe heup, infectie of hartaanval. Bij andere patiënten duurt dit maar een week. Een kwart van de ziekenhuisbedden in Groot-Brittannië wordt zo bezet door 65-plussers met dementie.

Niet goed
Driekwart van de patiënten is niet gelukkig met de behandeling in het ziekenhuis. Ook de verzorgers zien dat het misloopt. De helft stipt aan dat de toestand van een dementerende er sterk op achteruitgaat door een verblijf in het ziekenhuis, en dit zowel op fysiek als op mentaal vlak.

Verdovende patiënten
Een deel van de verklaring zou liggen in de medicatie die de dementerenden toegediend krijgen. Zo wordt hen vaak antipsychotica gegeven om hen verdoofd te houden. Dit maakt hun herstel veel moeilijker.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruce Springsteen - Fire

Bruce Springsteen - Fire


Klik op de foto om hem tebeluisteren


Bruce Springsteen (Long Branch (New Jersey), 23 september 1949) is een Amerikaanse rockzanger, gitarist en liedjesschrijver. Zijn bijnaam luidt The Boss.

De vader van Springsteen is van Iers-Nederlandse en zijn moeder van Italiaanse afkomst. Vanaf de jaren '60 speelde Springsteen in meerdere bands, waaronder The Castiles, Steel Mill en Dr. Zoom and The Sonic Boom. In 1972 werd de zanger ontdekt door John Hammond, die al eerder Bob Dylan ontdekte. Springsteen tekende in dat jaar dan ook een contract bij Hammonds werkgever Columbia Records. Zijn eerste album verscheen in januari 1973: Greetings From Asbury Park, NJ, genoemd naar de badplaats Asbury Park waar hij vroeg in zijn carrière optrad in kleine clubs. In september 1973 verscheen zijn tweede album: The Wild, the Innocent, and the E Street Shuffle. Hoewel deze albums in eerste instantie niet aansloegen, werden ze jaren later platina.

Springsteens doorbraak kwam echter pas bij zijn derde album: Born to Run (augustus 1975). Inmiddels had Springsteen (in 1974) de samenstelling van zijn band, de E Street Band gewijzigd. De rangschikking werd: Clarence Clemons op saxofoon, Steve Van Zandt op gitaar, Danny Federici op orgel, Roy Bittan op piano, Garry Tallent op basgitaar en Max Weinberg op drums. In 1975 bezocht Springsteen voor het eerst Europa en gaf op 23 november ook een optreden in Amsterdam (RAI).


Mede vanwege de groeiende invloed van Jon Landau, de journalist die Springsteen eerder 'de toekomst van de rock n roll' noemde, ontstond een conflict tussen Springsteen en diens impresario, Mike Appel. In verband met een rechtszaak die Appel tegen Springsteen aanspande, kon Springsteen niet snel na Born to Run een nieuw album uitbrengen om het succes voort te zetten. In juni 1978 verscheen zijn vierde album, Darkness on the Edge of Town. Inmiddels hadden de punk en de new wave hem ingehaald, waardoor Springsteen niet meer "anders" was, maar opeens mainstream. Darkness on the Edge of Town werd een groot succes, vooral vanwege een energieke concertreeks. In oktober 1980 verscheen zijn vijfde album: The River (een dubbelalbum). Van dit album kwam Springsteens eerste top-10-hit: Hungry Heart. Inmiddels was Springsteen niet langer een hype, maar een echt succes. Springsteen trok zich echter terug en nam het eenvoudige en donkere album Nebraska op (september 1982), zonder de E Street Band, en zonder tour om het album te promoten. In deze periode begon Steve Van Zandt een solocarrière onder de naam Little Steven & The Disciples of Soul, waarna hij de E Street Band verliet. Hij werd vervangen door Nils Lofgren.


In het najaar van 2008 zette "The Boss" zich in voor de democratische presidentskandidaat Barack Obama. Met enkele akoestische optredens maakte Bruce duidelijk dat hij vindt dat het beleid van president Bush gefaald heeft, en dat hij het tijd vindt voor vernieuwing onder de leus "yes, we can". Op 4 november 2008 wordt Obama met een meerderheid verkozen tot nieuwe president. Op 20 januari 2009 legde Obama de eed af. Naar aanleiding daarvan vond er op 18 januari 2009 aan het Lincoln Memorial in Washington een groot openluchtconcert voor Obama plaats. Springsteen opende dit concert en speelde The Rising, samen met een vrouwenkoor. Later bracht hij samen met Pete Seeger ook Woody Guthrie's "This Land Is Your Land". Dit concert werd bijgewoond door ruim 400.000 mensen.

Springsteen woont met zijn vrouw en kinderen Evan, Jessica en Sam in Rumson (New Jersey).
» Reageer (0)
17-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ander weer, meer hoofdpijn

Ander weer, meer hoofdpijn

Een wijziging in het weer kan plotse hoofpijn uitlokken. Amerikaanse vorsers beweren dat 7 op 10 mensen hier last van hebben. Een dalende luchtdruk zorgt voor de meeste klachten.

Vochtigheid
Als het weer omslaat, voelen we dat zelfs in het hoofd, volgens de Amerikaanse National Headache Foundation. Dalende luchtdruk, toenemende bewolking, stijgende vochtigheid, temperatuurwissels en toenemende wind bezorgen mensen letterlijk heel wat  kopzorgen.


Bloedvaten
Een dalende luchttdruk laat zich het meest voelen. Als die snel zakt, zet de lucht in onze bij- en voorhoofdsholten uit. Hierdoor komt meer druk op de bloedvaten. Gevolg is hoofdpijn. Uiteindelijk lost het drukprobleem zich op. Het lichaam stelt er zich instinctief op in of de luchtdruk stijgt uiteindelijk ook weer.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar kerstmarkt in Duitsland?


Naar kerstmarkt in Duitsland? Vergeet geen milieuvignet te kopen
Wie dit jaar naar een kerstmarkt in Duitsland trekt, moet rekening houden met de wetgeving rond winterbanden en milieuvignetten. Daarvoor waarschuwt automobilistenvereniging VAB.
 
Het Duitse milieuvignet is momenteel verplicht in de helft van alle steden waar een kerstmarkt wordt georganiseerd. Het gaat om Berlijn, Dortmund, Dresden, Düsseldorf, Essen, Keulen, München en Stuttgart.
 
Niet voor snelweg
Het document is verplicht voor alle vierwielers die de stad in willen, dus niet voor automobilisten die enkel de snelweg gebruiken. Ook motorrijders zijn vrijgesteld. Het vignet kost 17,50 euro en kan onder meer worden gekocht in de webshop van VAB. De vignetten worden ook ter plaatse verkocht.
 
Daarnaast waarschuwt VAB dat het in Duitsland verplicht is om winterbanden te gebruiken als de wegen er glad bij liggen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kangoeroezorg koestert prematuurtjes

Kangoeroezorg koestert prematuurtjes

Kangoeroezorg is een nieuwe manier om met prematuurtjes om te gaan. Het houdt in dat de ouders hun baby koesteren door het aan naakt aan hun borst te leggen. Beide liggen ongeveer een uur tegen elkaar, onder een deken. Het huidcontact tussen baby en ouders versterkt de band en maakt dat de baby zich gekoesterd voelt. Meer en meer ziekenhuizen laten dit toe, zo meldt gezondheid.be.

Voordelen voor ouders én kind
De voordelen van deze kangoeroezorg lijken niet gering. Zo zou het het hartritme, de ademhaling, de temperatuur en het zuurstofgehalte van de baby verbeteren. Ook gaat de baby beter slapen en minder huilen, eet hij beter en dus verdikt hij ook sneller. Borstvoeding geven wordt ook gemakkelijker voor de moeder, en zowel vader als moeder kunnen een betere band vormen met hun kind en krijgen meer zelfvertrouwen.

Verstoorde binding
Dat is niet onbelangrijk, omdat het bindingsproces tussen ouders en kind vaak verstoord wordt bij prematuurtjes. Soms kunnen ouders hun kind niet eens knuffelen voor het in de couveuse verdwijnt en ook in de dagen of weken erna worden ze nauwelijks geduld op de afdeling neonatologie. Die omgeving, met veel licht en lawaai, wordt ook niet bevorderlijk geacht voor de ontwikkeling van de baby.

Toch is kangoeroezorg niet bij alle baby's mogelijk. Pasgeborenen in een onstabiele toestand, die de aanpak afwijzen of met te veel toestellen verbonden zijn, komen niet in aanmerking.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Golden Earring - Johnny Make Believe

Golden Earring - Johnny Make Believe

Om hun te beluisteren klik op de foto


Golden Earring is een Nederlandse rockband. De groep werd opgericht in 1961 en is daarmee de oudste nog bestaande rockband van Nederland.


Als een van de weinige Nederlandse bands heeft Golden Earring echt internationaal succes gehad, vooral vanwege hun hits Radar Love en Twilight Zone. De band heeft wereldwijd miljoenen albums verkocht en genoot in de jaren zeventig en tachtig internationale sterrenstatus, met name in de Verenigde Staten. Al meer dan vijfenveertig jaar neemt Golden Earring een dominante positie in de Nederlandse muziekwereld in met meer dan dertig gouden en platina albums. De band stond tot nu toe in totaal 389 weken in de Nederlandse Top 40 en is daarmee de succesvolste Nederlandse single-artiest in die lijst. Met 5 hitnoteringen in de Amerikaanse Billboard Hot 100 is Golden Earring ook de succesvolste Nederlandse act in Amerika, met Twilight Zone scoren ze zelfs een #1 hit in Billboard's Mainstream Rock Tracks.


De vier Haagse musici vormen een van de belangrijkste Nederlandse bands die nog steeds wekelijks optreedt en geldt als een van 's werelds oudste rockbands (1961) in oorspronkelijke bezetting (sinds 1970). In 2009 maakte Golden Earring zijn comeback in Engeland met concerten in Ipswich en Londen en wordt er gewerkt aan een nieuw studio -album, waarvoor de band al enkele songs heeft opgenomen.

» Reageer (0)
16-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lesbi's zijn betere ouders

Lesbische ouders voeden hun kinderen evengoed op .....


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Lesbischeouders.jpg?t=1258375947


"Lesbische ouders voeden hun kinderen evengoed, zoniet beter op dan traditionele ouders. De kleintjes van lesbische stellen doen het in hun latere leven zelfs beter", zo stelt de Brit Stephan Scott van de National Academy for Parenting Practioners.

Bewuste stap
Zijn controversiële theorie haalt hij uit studies die aantonen dat lesbiënnes zeer bewust voor kinderen kiezen. Hun nakomelingen kunnen niet zomaar verwekt worden, er moeten weloverwogen stappen genomen om een kind op de wereld te zetten. Net daarom stemmen ze het ouderschap sterker af op de kinderen.

Voorbeeld
Nog volgens de wetenschapper toont onderzoek aan dat kinderen met lesbische ouders niet sneller 'aangezet' worden tot homoseksualiteit, al wordt dat vaak gesteld.

Vaderrol
Critici reageren verontwaardigd over de uitspraken en stellen dat de rol van een vader niet mag onderschat worden.  "Vaders zijn belangrijk voor de opvoeding en vervullen een ondersteundende rol. Elke kind heeft het recht te weten wie de biologische vader is", aldus Jon Davies van de Families Need Fathers organisation.

Publieke opinie
Daar zijn niet alle Britten van overtuigd. Meer dan 1 op de 3 ondervraagde Britten vindt een homo- of lesbiennekoppel evenwaardig aan een heterokoppel. Ze zien geen verschil in de opvoeding van de kinderen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbekend portret Rubens ontdekt

Onbekend portret Rubens ontdekt


'Portret van een jonge vrouw' is naar verluidt in uitstekende staat.
'Portret van een jonge vrouw' is naar verluidt in uitstekende staat.


Op 9 december veilt Sotheby's in Londen een tot nu toe onbekend vrouwenportret dat de Antwerpse barokmeester Peter Paul Rubens (1577-1640) in 1606 zou hebben geschilderd. Dat berichten verschillende kranten vandaag.
 
Het werk is de voorbije 400 jaar altijd in privébezit geweest, was zelden of nooit in het openbaar te zien en was ook bij Rubensspecialisten niet bekend. Zondag dook het op uit het niets.

"Portret van een jonge vrouw" is naar verluidt in uitstekende staat en wordt op 9 december openbaar verkocht samen met andere oude meesters, waaronder een laat zelfportret van Rubens' leerling Antoon van Dyck. Het Rubensschilderij zelf is een vroeg werk en stamt vermoedelijk uit de Italiaanse periode van de schilder.
 
"Wanneer het om die bedragen gaat, moet het Rubenshuis passen", zegt Steven Thielemans, de algemeen directeur Musea en Erfgoed Antwerpen in de kranten De Standaard en Het Nieuwsblad. "Onze beperkte werkingsmiddelen dwingen ons tot creativiteit. We kunnen nog altijd nieuwe tekeningen of prenten van Rubens kopen. Op die manier houden we een grote variatie in ons aanbod."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuven maakt stadswoning goedkoper dan marktprijs

Leuven maakt 'stadswoning' goedkoper dan marktprijs


http://img5.imageshack.us/img5/8705/leuvenn.jpg


Leuven heeft het concept "stadswoning" bedacht waarmee woningen en appartementen onder bepaalde voorwaarden goedkoper verkocht worden dan de marktprijs. De stad wil een oplossing bieden voor de vele mensen met een gemiddeld inkomen die in Leuven willen blijven wonen maar voor wie de woningprijzen te hoog zijn, terwijl ook hun inkomen te hoog is om in aanmerking komen voor een sociale koopwoning.
 
Het concept wordt nu toegepast op de voormalige Centrale Werkplaatsen in Kessel-lo waar projectontwikkelaar Matexi op gronden die eigendom zijn van het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven (AGSL) 179 van 325 geplande woningen realiseert. Door een gezamenlijke inspanning van AGSL en Matexi wordt een appartement 12.250 euro goedkoper en een rijwoning 16.000 euro. In totaal 70 woningen komen voor de regeling in aanmerking.
 
In aanmerking komen personen met een gezamenlijk belastbaar inkomen van maximum 49.600 euro, een bedrag dat verhoogd wordt met 2.500 euro per persoon ten laste. De koper moet op straf van een boete van 20.000 euro de woning 20 jaar in eigendom houden en zelf bewonen. Leuven wil het concept in de toekomst ook ingang doen vinden in grootschalige woonprojecten. De stad denkt daarbij in de eerste plaats aan de plannen van Ertzberg in de Vaartkom.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat mannen écht aantrekkelijk vinden bij een vrouw

Wat mannen écht aantrekkelijk vinden bij een vrouw
Vergeet de borstvergrotingen, superslanke figuurtjes en alle andere uiterlijkheden waar vrouwen van wakker liggen. Een mooi snoetje en een leuke persoonlijkheid: meer hebben vrouwen niet nodig om alle mannen rond de vinger te winden.

Aanpraten
Een Australische rondvraag onder honderd mannen leert dat weinig of geen mannen de beauty-ideeën van dames delen in de schaal van aantrekkelijkheid. Volgens hen praten vrouwen zichzelf heel wat twijfels en stereoptiepen aan omtrent hun gewicht en uiterlijkheden.

Persoonlijkheid
Betekent dit dat vrouwen er best wel slonzig of onopgemaakt mogen bijlopen? Nee, wel dat vrouwen moeten stoppen met zich alleen te fixeren op hun voorkomen. Een mooi, vriendelijk gezichtje en een leuke persoonlijkheid zijn veruit meer belangrijk dan een stel perfecte borsten of een superslank figuurtje.


Uiterlijk
Mannen worden vooral aangetrokken door een mooi snoetje. 68 procent vindt een vrouw aantrekkelijker met een mooi gezicht, 8 procent valt voor de boezem, 16 procent wil kost wat kost een superslanke dame. Opvallend is wel dat geen enkele man uiterlijkheden als belangrijkste factor omschreef, 24 procent kiest voor persoonlijkheid, 76 procent vindt zowel persoonlijkheid als voorkomen even belangrijk.

Kapsel, ouftits en eerlijkheid
Minder dan de helft geeft toe dat een nieuwe haarsnit of outfit bij zijn vriendin meteen opvalt  38 procent merkt 'geleidelijk' wel verschil, 6 procent ziet het zelden of nooit. De gevreesde vraag 'lijkt mijn kont niet te dik?', krijgt trouwens zelden een eerlijk antwoord. 1 op de 2 heren zal nooit eerlijk antwoorden. Onthouden, dames.   

Plus size models
Waarom photoshop uitgevonden is, mag een raadsel wezen. 54 procent van de heren ziet niet of of een foto bijgewerkt is. Meer nog, bij het tonen van een volslanker model op de cover van een magazine, wordt de dame bij het merendeel als uiterst normaal beschreven, 16 procent vindt ze zelfs 'superhot'.
 
Wat zoeken vrouwen in een man?
41 procent denkt dat dames een mooi gelaat aantrekkelijk vinden, 36 procent gelooft dat een heer welgebouwd moet zijn. Ook een goedgevulde haardos lijkt een extra troef. Zijn er wel aantrekkelijke lichaamsdelen?', vragen vier ondervraagden zich af. 'En waarom lopen er niet meer lesbiennes rond?'

Porno
Enigszins verbazend: 78 procent van de heren beweert regelmatig naar pornosites te surfen. Het merendeel bekijkt het als een onschuldige activiteit, slechts 26 procent vindt het vrouw-onvriendelijk.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.James Morrison - You Give Me Something

James Morrison - You Give Me Something

Klik op de foto om hem te beluisteren


James Morrison, geboren als James Morrison Catchpole (Rugby, Warwickshire, 13 augustus 1984) is een Engels zanger en songwriter. In 2006 scoorde hij een grote hit met zijn eerste single You Give Me Something. Zijn debuutalbum Undiscovered was tevens een groot succes.

Op 13-jarige leeftijd begon James gitaar te spelen nadat zijn oom hem had laten zien hoe je een bluesriff speelt. Nadat hij jaren nummers van andere artiesten speelde, begon Morrison uiteindelijk zelf liedjes te schrijven. In 2005 tekende hij een platencontract bij Polydor en trad hij als support-act op tijdens een tour van zangeres Corinne Bailey Rae. You Give Me Something werd als eerste single uitgebracht op 16 juli 2006 in Engeland en behaalde de vijfde plaats in de hitlijsten.

Morrisons debuutalbum Undiscovered verscheen op 31 juli en wist 1 week na de release nieuw binnen te komen op de eerste plaats van de Britse albumhitlijsten. In Nederland lag de single You Give Me Something vanaf 1 september in de winkels. Wegens veel airplay op radio en televisie groeide het nummer ook in Nederland uit tot een groot succes, met een tweede plek als hoogste positie in de hitlijsten. Voor promotie zou de zanger optreden tijdens de TMF Awards op 13 oktober in de Heineken Music Hall, Amsterdam. Hij moest uiteindelijk verstek laten gaan wegens ziekte. Wel gaf hij op 20 november 2006 een concert in de Melkweg, Amsterdam. Het concert was binnen enkele dagen al uitverkocht. In diezelfde periode verscheen Morrison's tweede single Wonderful World. Zowel in Engeland als in Nederland bereikte het nummer de achtste plaats in de charts. 8 februari gaf Morrison voor de tweede maal een optreden in Nederland, in de Heineken Music Hall, Amsterdam. De derde single van het album werd The Pieces Don't Fit Anymore. Zowel dit nummer als de vierde single Undiscovered werden geen grote hits in zowel Engeland en Nederland. Op 26 juni 2007 gaf James Morrison een concert in de Westergasfabriek te Amsterdam. In diezelfde periode nam Morrison voor You Give Me Something een geheel nieuwe videoclip op, ter ere van de Amerikaanse release van de single. Het album zal vanaf maart in de Amerika te koop zijn. Hoewel de single geen notering behaalde in de Billboard hitlijsten, behaalde het album wel de 24ste plaats.

Morrisons nieuwe studioalbum met de naam Songs for You, Truths for Me is uitgebracht op 29 september 2008. De eerste single, You Make It Real, verscheen op 22 september 2008. Als tweede single verschijnt Broken Strings, een duet met Nelly Furtado. Het duet werd Morrisons grootste hit in de Nederlandse Top 40. Op 14 januari 2009 gaf Morrison opnieuw een concert in de Heineken Music Hall ter promotie van zijn nieuwe album. De derde single, Please Don't Stop the Rain, staat momenteel in de top 40. Op 18 oktober 2009 stond James in een uitverkocht Paradiso.

» Reageer (0)
15-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peperdure reuzenkat sterft voor baasje haar kan vastpakken

Peperdure reuzenkat sterft voor baasje haar kan vastpakken


http://img4.imageshack.us/img4/7610/eenasherakat.jpg
Een asherakat.


Dierenverdriet in Nederland: Shin-Chan is overleden zonder dat haar baasje haar heeft kunnen aaien, verzorgen of verwennen. Dat schrijft De Telegraaf op haar website. De kat was een zogenaamde ashera-kat, of een een zeldzame kruising tussen een serval en een Aziatische luipaardkat.

Geheime locatie
Eigenaar Jeffrey Borrenberg kocht de kat twee jaar geleden in Amerika voor zo'n 30.000 euro. Bij aankomst in Nederland werd de kat onmiddellijk door de Nederlandse justitie in beslag genomen en vastgehouden op een geheime locatie.

Borrenberg vocht de in beslag name aan, zonder resultaat. Zijn advocaten hebben alvast een aanvraag ingediend om zelf een sectie op het dier te verrichten. Of dat wordt toegestaan, is nog niet bekend.

Wantrouwen
Omdat de doodsoorzaak nog onbekend is, zal Jusitie ook zelf een sectie laten uitvoeren. Maar daar heeft Borrenberg geen vertrouwen in. "We hebben nooit geweten waar Shin-Chan werd vastgehouden, en we weten dus ook niet of er goed voor haar werd gezorgd. Dit is waar we voor vreesden. Wie zegt dat het geen truc is om op een gemakkelijke manier van het hele gedoe af te komen?", zegt een aangeslagen Borrenberg aan De Telegraaf.

De Eindhovenaar wil hoe dan ook iemand aansprakelijk stellen voor de dood van zijn peperdure huisdier. "Dit verhaal gaat een enorm staartje krijgen", zo waarschuwt hij nog.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.60 burgemeesters achter het fornuis

60 burgemeesters achter het fornuis
Onder meer de Leuvense en Gentse burgemeester Louis Tobback en Daniël Termont staan voor de Week van de Smaak één dag achter het fornuis. Tijdens die week, van 12 tot 22 november, worden in totaal zestig burgemeesters voor een dag chef, meldt de Week van de Smaak in een mededeling.
 
De vierde editie van de Week van de Smaak presenteert meer dan duizend activiteiten in Vlaanderen en Brussel. De organisatoren vonden onder meer zestig burgemeesters bereid om een bijzonder gerecht te maken of op een speciale locatie te koken.
 
In de bloemetjes
"Ze gaan de uitdaging aan om een Turkse klassieker te bereiden of realiseren nieuwe creaties met hun streekproducten. Ze bedanken hun personeel of zetten jarigen of vrijwilligers in de bloemetjes, koken voor het goede doel of maken er een groots dorpsfeest van", luidt het.
 
In Leuven steken burgemeester Louis Tobback en kok Jeroen Meus de handen uit de mouwen voor Poverello. In Gent kookt burgemeester Daniel Termont een Turks buffet. Marleen Vanderpoorten maakt tijdens 'Lier Wereldwijd' desserten en op 19 november kookt Karel De Gucht met de bewoners van WZC Ter Meere Turkse zoete nagerechten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet uw trouwe hond, haal een halve wolf in huis

Vergeet uw trouwe hond, haal een halve wolf in huis
In steeds meer Britse huisgezinnen wordt de 'gewone' hond als huisdier vervangen door een 'hybride wolf', die nauw verwant is met het wilde dier dat ooit zo gevreesd werd, zo meldt de Sunday Telegraph.

Die dieren, waarvoor meer dan 5.000 euro moet worden neergeteld, lijken als ze volgroeid zijn sprekend op een echte wolf en maken zelfs hetzelfde jankende geluid, in plaats van het ons vertrouwde geblaf. Het gaat om dieren die het resultaat zijn van het vermengen van Europese of Noord-Amerikaanse wolven met gewone honden.

Tsjechoslovaakse wolfshond
Hondenrassen die het vaakst worden gebruikt voor deze vorm van kweken zijn Duitse herders, huskies of akilas. Populaire rassen die nauw verwant zijn met wolven zijn de sardoo en de

Tsjechoslovaakse wolfshond, een kruising tussen een herder en een Karpatische wolf die tijdens de Koude Oorlog veel werd gebruikt door communistische grenspatrouilles langs de Muur.

In de Verenigde Staten zijn deze halve wolven al enige tijd legaal en gegeerd. Nu heeft ook de Britse overheid beslist dat dergelijke rassen zonder speciale vergunning kunnen worden gekweekt en gekocht, vooropgesteld dat ze minstens drie generaties verwijderd zijn van hun wilde voorouder.

Fatale incidenten
De beslissing heeft tot verontwaardigde reacties geleid bij dienrenbeschermers, vooral omdat de wolfhonden in Amerika al verantwoordelijk zijn geweest voor enkele fatale incidenten met kinderen.

Een woordvoerder van de Britse dierenbescherming waarschuwde dat "in een huiselijke omgeving de uiting van natuurlijk gedrag bij dergelijke dieren gevaren met zich kan brengen. Dit worden nooit gewone honden". Vooral kinderen lopen gevaar, omdat de dieren hen volgens deskundigen gemakkelijk als potentiële prooi kunnen zien.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat vertelt je buggy over jezelf?

Wat vertelt je buggy over jezelf?

Een kinderwagen verraadt je levensstijl. Traditionele ouders kiezen eerder voor een Mc Laren, sportievelingen houden het bij snelle driewielers, rijkelui opteren voor een oldtimer en fashionista's pronken met een funky bugaboo. 

1. Traditionele ouders kiezen voor een Mc Laren. Hoewel, wie had gedacht dat de solide MacLaren als onbetrouwbaar voor de kinderhandjes kan worden gezien? Mac Laren, het equivalent van de Ford Escort, is niet meteen de meest spannende en aantrekkelijke keuze, maar van oudsher wel beschreven als een betrouwbare en kwaliteitsvolle keuze.  


2. Kinderen die zetelen in een bugaboo, hebben misschien meer modieuze ouders. Met hun stevig onderstel en funky kleuren, vallen de kinderzitjes beslist op. Eigenwijs en een tikkeltje arrogant, zo zou je de koper ervan kunnen omschrijven. Al moet die ook best handig wezen, want de bugaboo's zijn moeilijk te vouwen.


3. De free-wielers of all-terreinwagens zijn de geschikte keuze voor actieve ouders. Bij het joggen of skeeleren neem je junior mee op sleeptouw. Vooral heren gedragen zich achter het stuur alsof ze ware Formule 1-rijders zijn. Meestal hebben deze ouders gezworen dat een baby geen verandering in hun levensstijl hoeft te brengen.

4.  De traditionele kinderwagens maken een comeback. Tengenwoordig worden de klassieke modellen duur verkocht. Hun eigenaars zitten er meestal warmpjes in. Vaak mag een nanny het royaltystuk uit de jaren '50, voor zich uit duwen.

 5. Buggy's met dubbele zitjes.
Tweelingen buiten beschouwing gelaten, worden deze dubbele buggy's meestal gekocht door oudere ouders. Omdat ze rijkelijk laat aan hun voortplanting begonnen, willen ze op korte tijd snel twee kindjes. Modebewuste dames vallen ook hier voor hippere modelletjes.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joss Stone - Son of a Preacher Man

Joss Stone - Son of a Preacher Man

Om haar te beluisteren klik op de foto

Over
Joss Stone


Joss Stone, artiestennaam van Joscelyn Eve Stoker, (Dover, 11 april 1987) is een Engelse soul-, R&B- en blueszangeres, songwriter en actrice.

Stone werd beroemd in het einde van 2003 met haar debuutalbum The Soul Sessions. Het album is drie keer als platinum gecertificeerd door het BPI, en is uitgeroepen als één van de twaalf albums op de lijst van genomineerden voor de Mercury Music Prize. Haar tweede album, ook drie keer platinum, Mind, Body and Soul, stond een week op één in de hitlijsten van het Verenigd Koninkrijk. Het zorgde ook voor de massale verkoop van de single You Had Me, wat in de top 10 van de UK Singles Chart kwam. Het album en de single kregen een nominatie voor een Grammy Award in 2005.

Tijdens haar carrière heeft Stone tot nu toe al meer dan 10 miljoen albums verkocht wereldwijd en ze heeft twee Brit Awards en één Grammy Award gewonnen. Ze heeft haar acteerdebuut gemaakt in de fantasyfilm Eragon, die werd uitgebracht in december 2006, waarin ze de heks Angela speelde.

Joss Stone is geboren in Dover, in Kent (in het Verenigd Koninkrijk). Ze bracht haar tienerjaren door in Ashill in Devon. Ze is de derde van de vier kinderen van Richard en Wendy Stoker. Ze deed haar eerste optreden op de Uffculme Comprehensive School, in Uffculme in Devon. Ze zong een cover van Jackie Wilsons "Reet Petite" uit 1957. Vanwege haar dyslexie stopte Stone met haar school op 16-jarige leeftijd, met drie General Certificate Of Secondary Education-kwalificaties. "Ik was niet zo stom. Ik ben gewoon een beetje dyslectisch en ik was niet een erg goede leerling. Ik ben meer artistiek", zei ze.

Stone groeide op met een grote variatie van muziek, waaronder Amerikaanse R&B- en soulzangeressen, zoals Dusty Springfield en Aretha Franklin. Ze ontwikkelde daardoor een muziekstijl in het genre soul. In 2001, toen ze dertien was, kwam ze in de show Star for a Night van de BBC. Ze zong 'On the Radio' van Donna Summer uit 1979, en won. Aan MTV vertelde ze: "Ik ben meer van de soulmuziek dan van wat dan ook, vanwege de zang. Je moet een goede stem hebben om soulmuziek te zingen en ik heb het al leuk gevonden sinds ik klein ben".
» Reageer (0)
14-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ban stress: plan je feestdagen nu

Ban stress: plan je feestdagen nu

December is feestmaand. Sinterklaas komt langs, kerstmis lonkt en de eerste cadeaulijstjes worden opgesteld. Wie straks zonder kater aan de feestdis wil zetelen, begint maar beter ruim op voorhand aan de drukke periode. Een goede planning is goud waard.

1.    Voorbereiding
Een goede voorbereiding maakt het halve werk. Weet je al welke sinterklaascadeau's je in huis moet halen? Wacht er niet mee. Niet alleen valt de drukte nu nog enigszins mee, de kortingen en reducties worden toch al in alle speelgoedwinkels gegeven.

Idem met de kerstperiode. Een week voor kerstmis lijkt het alsof de winkelstraten bezaaid zijn met mensen die op het allerlaatste nippertje nog tientallen cadeau's moeten zoeken. Vooral als je een lijstje af te werken hebt, kan je een hoop stress vermijden door nu al een heleboel in huis te halen.

Moet je straks zelf het kerstmenu samenstellen? Blader eens door je kookboeken, experimenteer en test eens uit of je een geslaagd gerechtje op tafel kan toveren.

2.   Afspraken maken
 Kerst en nieuwjaar vier je met mensen die je graag hebt. Dat betekent dat je nu al eerste afspraken maakt en plannen maakt. Je wil immers toch niet horen dat je goede vrienden al elders 'geboekt' staan?

3.    Subtiele hints
Heb je geen idee wat je straks als cadeau moet kopen voor je familie of vrienden? Schrijf op wat je denkt, ga op ontdekking bij hen thuis of geef een subtiele hint. Niemand die nu al denkt dat je al met kerstinkopen bezig bent.

4.    Zet wat centjes opzij
De feestdagen kosten geld, veel geld. Probeer de uitgaven in te calculeren en spaar wat op voorhand. Zo start je het nieuwe jaar niet met een financiële kater.
 
5.  Geniet
 Door extra tijd in te lassen, kan je creatief uit de hoek komen. Ga op zoek naar je ultieme kerstoutfit want je hebt tijd. Maak zelf een origineel cadeau of leg je toe op het leren van een gerecht waar je je anders niet aan durft te wagen. Kortom, geniet en maak zelfs van je voorbereiding, een leuke tijd.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse vrouw trouwt met overleden verloofde

Franse vrouw trouwt met overleden verloofde


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/zwarte-roos.jpg?t=1258221126Een vrouw is zaterdag in Dommary-Baroncourt in Frankrijk gehuwd met haar verloofde, die vorig jaar om het leven kwam bij een ongeluk.
In november 2008 verloor Magali Jaskiewicz haar vriend Jonathan Goerge, met wie ze zes jaar samen was en twee kinderen van drie jaar en achttien maanden oud had. Het koppel had zijn huwelijk gepland voor 24 januari 2009, maar Jonathan (25) kwam vorig jaar om in een verkeersongeluk.
 
Presidentiële eindbeslissing
Magali besloot daarop om postuum te trouwen. Ze stelde een dossier samen en stuurde dat naar Parijs. De eindbeslissing, een verantwoordelijkheid van de president, volgde in september. "Het dossier van Magali was geargumenteerd en vertelde het relaas van vijf jaar samenleven en van hun twee kinderen, toonde de trouwjurk die ze al gekocht had en bevatte de huwelijksformaliteiten", legt de burgemeester uit.
 
Foto
Vandaag stelde de burgemeester dan de traditionele vraag aan Magali, die gekleed ging in de trouwjapon die ze een jaar geleden gekocht had. Naast haar stond de foto van Jonathan. Haar eigen trouwring draagt ze om haar vinger, maar die van haar overleden echtgenoot wil ze aan een halsketting dragen.
 
Een huwelijk zoals dat van Magali en Jonathan is zeer zeldzaam. De uitzonderlijke procedure is enkel mogelijk als de overledene al officiële stappen had genomen om te trouwen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag was warmste 13 november sinds 1938

Vrijdag was warmste 13 november sinds 1938


http://img163.imageshack.us/img163/9991/herfst.jpgIn Ukkel steeg de temperatuur vrijdagmiddag tot maar liefst 17 graden. Dat was meteen de warmste 13 november sinds 1938. Toen werd 18,8 graden opgetekend. Dat meldt weerman Eddy De Mey.
 
18 graden werd het vrijdagmiddag wel in onder meer Schaffen, Antwerpen en Kleine Brogel. Op de meeste andere plaatsen werd het, net als in Brussel, 17 graden. Oostende bleef steken bij 16 graden en in Sint-Hubert werd het niet warmer dan 13 graden.
 
Nacht warmste sinds 1929
De nacht van vrijdag op zaterdag was ook uitzonderlijk zacht en meteen ook de warmste sinds 1929. De minimumtemperatuur in Brussel en aan de kust was 12 graden, in Antwerpen en in Kleine Brogel 13 graden, in Oostende 11 graden en in Saint-Hubert 8 graden.
 
Subtropische lucht
De oorzaak voor de uitzonderlijk zachte nacht is de aanvoer van subtropisch-maritieme lucht, die door de krachtige zuidzuidwestenwind onderweg nauwelijks de tijd heeft om af te koelen. De komende tien dagen blijven de temperaturen zowel 's nachts als overdag boven het langjarig gemiddelde uitkomen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bobby McFerrin - Don't Worry Be Happy

Bobby McFerrin - Don't Worry Be Happy

Om hem te beluisteren klik op de foto


Over Bobby McFerrin


Robert (Bobby) McFerrin Jr. (11 maart 1950) is een in New York geboren Amerikaanse a capella-zanger, die beïnvloed is door de jazzmuziek. Hij is vooral bekend van zijn wereldwijde hit Don't Worry, Be Happy uit 1988. Dit lied, uit de film Cocktail met Tom Cruise, voerde internationaal de hitlijsten aan. Het lied werd door George H.W. Bush gebruikt in zijn verkiezingscampagne voor het presidentschap in 1988, totdat Bobby McFerrin bezwaar maakte. Het lied werd in Nederland gecoverd door Alfred Lagarde, alias Johnny Camaro.

Zijn vader, Robert McFerrin sr., was de eerste zwarte solo-zanger in de Metropolitan Opera. In 1958 verhuisde de familie McFerrin naar Hollywood, toen Robert McFerrin gevraagd werd de zangpartij van Sidney Poitier te verzorgen in de film Porgy and Bess. De jonge Bobby McFerrin begon in deze periode met muziekles. Aanvankelijk speelde hij klarinet, maar hij stapte al snel over naar de piano. Even overwoog Bobby McFerrin priester te worden, tot hij als tiener definitief voor een carrière in de muziek koos.

In 1977 begon Bobby McFerrin, die tot dan toe als pianist in een band getourd had door de Verenigde Staten, met zingen. Hij werd zanger van de groep Astral Project uit New Orleans. Daarna tourde hij met de jazz-zanger Jon Hendricks. Zijn ster als zanger rees gestaag in de volgende jaren. In 1980 kon hij optreden op het The Playboy Jazz Festival, een jaar later op het Kool Jazz Festival in New York. Kort hierna bracht hij zijn eerste album uit. In 1983 maakte hij zijn eerste tournee door Europa. Hij specialiseerde zich in optredens zonder voorbereid materiaal en waarbij geen begeleiding gebruikt werd. Hoewel het Europese publiek in eerste instantie enigszins terughoudend reageerde, werd hij al snel een gevierd zanger. De Duitse pers noemde hem een Stimmwunder. Opnames van deze optredens werden uitgebracht op het album The Voice.

Op zijn derde album Simple Pleasures uit 1988 stond Don't Worry, be Happy. Voor dit lied ontving hij twee Grammy's. Het album en vooral het lied brachten Bobby McFerrin in het middelpunt van de popmuziek. In plaats van zijn populariteit uit te buiten, nam Bobby McFerrin een sabbatical op. In deze periode begon hij zich toe te leggen op het dirigeren. Hij volge lessen bij onder andere Leonard Bernstein, Gustav Meier and Seiji Ozawa. Op zijn veertigste verjaardag mocht hij het San Francisco Symphony Orchestra dirigeren.

Hierna nam hij het klassieke album Hush op met de cellist Yo-Yo Ma. In 1994 werd McFerrin benoemd tot creative director van het St. Paul Chamber Orchestra en bracht hij het album Paper Music uit, een verzameling opnames van McFerrin als dirigent.

Sindsdien heeft Bobby McFerrin opgetreden met vermaarde orkesten. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.
» Reageer (0)
13-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man schenkt perfecte kerstcadeau liever aan moeder dan aan partner

Man schenkt perfecte kerstcadeau liever aan moeder dan aan partner


Als het op cadeautjes kopen aankomt, doen mannen meer inspanningen om hun moeder te plezieren dan hun eigen vrouw. Een Britse enquête bewijst dat mannen harder en langer nadenken over wat mama graag voor Kerstmis wil.

Enquête
Wie koopt de kerstcadeautjes? Wanneer worden deze gekocht en wat is het minst populairste geschenk? Deze en nog meer vragen werden aan 2.000 Britse volwassenen gesteld.

Mama's hart
Opmerkelijk is dat heren tijdens de kerstperiode blijkbaar liever mama's hart verblijden dan eender wie ook. De helft van alle mannen maakt een weloverwogen keuze en doet meer dan zijn best om het ideale geschenk te vinden voor moederlief. Eenmaal de keuze gemaakt, betekent dat niet dat ze zelf op koopjesjacht gaan: 1 op de 5 mannen kan zelfs zijn partner overhalen om moeders' geschenken te kopen. Gaan ze toch zelf shoppen, wacht het merendeel het laatste moment af. Vaak dwalen heren op kerstavond nog door de winkelstraten.

Pokerface
Kerstcadeau's maken ons trouwens niet altijd blij. 18 procent bleek niet tevreden met de voorbije cadeau's het laatste jaar, 42 procent weet nu al dat ze ook dit jaar ontgoocheld zullen zijn. 14 procent zet dan maar een vreugdevol gezicht op, vooral uit beleefdheidsoverwegingen, bij het openen van hun cadeau. Kwestie van hun echte gevoelens niet te moeten etaleren.

Bonnen
Een van de minst succesvolle cadeau's zijn waardebonnen. 30 procent beweert er nog eentje van vorig jaar in de lade te hebben en vreest ze niet te kunnen opnemen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In tuin plassen goed voor milieu

In tuin plassen goed voor milieu


http://img4.imageshack.us/img4/4306/indetuinplassen.jpg


In de tuin plassen is goed voor het milieu. We verbruiken immers veel minder water wanneer we niet voor elk plasje het toilet moeten doorspoelen. Britse milieugroeperingen roepen mannen daarom op voortaan in de (eigen) tuin te plassen. Volgens de initiatiefnemers is urine trouwens een goede vorm van compost.

Het mannelijk personeel van het Britse landgoed National Trust in Cambridgeshire moet nu al verplicht plassen op een paar balen hooi. De volgeplaste balen worden dan toegevoegd aan een composthoop.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinezen knoeien met het weer en creëren ergste sneeuwstorm in 60 jaar

Chinezen knoeien met het weer en creëren ergste sneeuwstorm in 60 jaar
Zeker 38 mensen zijn de afgelopen dagen om het leven gekomen door sneeuwstormen en ijzige kou in het noorden van China. Chinese staatsmedia repten vandaag van de meest barre weersomstandigheden van de afgelopen zestig jaar. Veel autowegen in het noorden van China zijn onbegaanbaar. Ook het trein- en vliegverkeer is ontregeld. Honderden vluchten van en naar steden als Peking en Xian zijn geschrapt.

Cloud seeding
Ondertussen blijk dan toch dat de sneeuwstorm het gevolg is van "cloud seeding", een techniek waarbij enorme hoeveelheden kristallen zilverjodide in de wolken worden gejaagd. De kleine waterdruppeltjes, waaruit een wolk bestaat, zetten zich af op de kristallen en komen dan als neerslag omlaag.

Vast
De provincie Shanxi is het zwaarst getroffen. Deze week zijn op de gladde en besneeuwde wegen in Shanxi bijna vijfhonderd verkeersongevallen geregistreerd. Daardoor kwamen 24 mensen om en vielen circa zeventig gewonden. Ongeveer 10.000 wagens en 30.000 mensen zijn langs de wegen in Shanxi gestrand in de sneeuw. In één van de treinstations van Peking hebben 20.000 reizigers noodgedwongen de nacht moeten doorbrengen op de vloer.

Weather Modification Office
Volgens The China Daily is de storm wel degelijk veroorzaakt door het Beijing Weather Modification Office, een instantie die zich bezig houdt met het artificieel beïnvloeden van het weer, vooral door raketten met zilverjodide af te schieten. Tot gisteren werd dat nog ontkend, maar ambtenaren hebben nu toegegeven dat er wel degelijk geknoeid is.

Vervuilend
De Chinezen zijn felle beoefenaars van "cloud seeding", het bezaaien en beschieten van wolken om het neerslagproces te beïnvloeden. Door enorme hoeveelheden kristallen zilverjodide aan wolken toe te voegen kan het opeens gaan regenen. De kleine waterdruppeltjes, waaruit een wolk bestaat zetten zich af op de kristallen en komen dan als neerslag omlaag. Door de wolken versneld te laten uitregenen, proberen de Chinezen iets te doen aan een jarenlange droogte die grote delen van het land treft.

De techniek wordt ook toegepast om het bij belangrijke evenementen droog te houden. Men zorgt ervoor dat de wolken op een andere plek op afstand van het evenement versneld uitregenen. De Chinezen deden het naar aanleiding van ondermeer de Olympische Spelen van 2008 in Peking.

Cloud seeding is een omstreden techniek: het zou erg vervuilend zijn. Zilver als metaal is geen gevaarlijke stof echter als verbinding is het net zo giftig als een loodverbinding.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje niest 12.000 keer per dag

Meisje niest 12.000 keer per dag

Dokters weten niet wat ze aanmoeten met Lauren Johnson. Het meisje van twaalf niest 12.000 keer per dag. De Amerikaanse tiener uit Virginia kan gewoon niet stoppen met niezen.

Ganse dag niezen
Artsen hebben geen idee hoe ze Lauren kunnen helpen. "Het gaat de hele dag door. Ik nies gemiddeld zo'n acht tot negen keer per minuut", vertelt ze. Alleen als ze in een hele diepe slaap is, zo'n twee uur per nacht, stopt het niezen.

Psychische aandoening
Het niezen begon twee weken geleden toen de Amerikaanse een koudje had gevat. Sindsdien is ze met haar moeder al langs zes dokters geweest. Een arts vertelde het meisje dat de aandoening psychisch is en dat het wordt veroorzaakt door stress. In de hele wereld zijn 40 mensen bekend met het syndroom.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tandarts uit Sydney laat twee miljoen na aan zwerfkatten

Tandarts uit Sydney laat twee miljoen na aan zwerfkatten


http://img196.imageshack.us/img196/8782/dainasilins1.jpg
Daina Silins.


Een voormalige tandarts uit Sydney heeft twee miljoen euro nagelaten aan zwerfkatten. Daina Silins - een dierenliefhebster inderdaad - stierf eenzaam en verlaten op haar tachtigste. Ze werd pas drie dagen na haar dood in haar zetel gevonden. Een zwerfhond die bij haar te eten kreeg, krabde met zijn poten aan haar deur, een teken dat er iets niet klopte.

Felrode mantel
Silins was van Letse afkomst. Ze trouwde nooit en was eigenlijk zelf nooit eigenares van een dier. Maar beesten, dat was wel waar ze mee inzat. Ze voedde alle zwerfdieren die bij haar langskwamen aan haar tandartspraktijk. Ze had geen familie maar iedereen kende haar als de vrouw met felrode mantel en de grote hoed.

Verscheidene eigendommen
Ze had tientallen boeken over katten en honden en een collectie oude notities en munten ter waarde van 37.500 euro. In haar testament liet ze optekenen dat haar fortuin van ongeveer twee miljoen euro naar dierenwelzijnsorganisaties ging. Haar nalatenschap bestond onder meer uit haar huis en eigendommen in Fiji en Bensville.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heather Nova - River Of Life

Heather Nova - River Of Life

Om haar te beluisteren klik op de foto

Over Heather Nova


Heather Nova, geboren als Heather Allison Frith (Bermuda, 6 juli 1967) is een singer-songwriter. Heather brak door met het album Oyster (1995), na een tournee van bijna twee jaar.

Ze trad op bij o.a. Lowlands 1994, 1995, 1998, 2000 en 2005, Pinkpop 1995, 1999 en 2002, Rock Werchter 1999 en 2003, Marktrock 2003 en Lokerse Feesten 2006.

In 2003 tourde ze met Lloyd Cole door Duitsland en in december 2005 gaf ze samen met Bløf een optreden voor het televisieprogramma De vrienden van Amstel LIVE. Ze schreef een Engelstalige tekst (Beautiful Day) voor het liedje Mooie Dag, dat op het Bløf-album Blauwe Ruis kwam te staan.

In 2002 bracht ze haar eerste dichtbundel The Sorrowjoy uit, met daarin zelfgemaakte tekeningen.

Ze leeft samen in Bermuda met haar echtgenoot, muziekproducent Felix Tod en hun zoon, Sebastian (26 januari 2004).

Heather Nova doet ook aan goede doelen, zo is ze bijvoorbeeld in 2005 de ambassadeur geworden van de stichting Bring the elephant Home. De stichting heeft als doel om Thaise straatolifanten vrij te kopen om ze naar een natuurreservaat in het Noorden van Thailand te brengen.
» Reageer (0)
12-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artsen gaan proberen geamputeerde borsten terug te laten groeien

Artsen gaan proberen  geamputeerde borsten terug te laten groeien
Australische wetenschappers gaan proberen borsten terug te laten groeien bij vrouwen die een borstamputatie hebben gehad. Binnen enkele maanden zullen de eerste testen op een klein aantal vrouwen beginnen, nadat eerder positieve resultaten zijn geboekt bij proefdieren. Dat meldt het Bernard O'Brien Instituut voor Microchirurgie in Melbourne.

Hol implantaat
De artsen denken dat ze een borstvormig hol implantaat kunnen plaatsen onder de huid van de vrouw. In het implantaat wordt een beetje vetweefsel geplaatst, dat groeit zolang er ruimte is. De onderzoekers maken gebruik van de neiging van het menselijk lichaam om lege ruimtes op te vullen.

De onderzoekers hopen op korte termijn een hol implantaat te kunnen ontwikkelen dat door het lichaam wordt afgebroken zodra het vol zit met vet. De patiënt hoeft dan niet nogmaals geopereerd te worden. De techniek moet een uitkomst gaan bieden voor vrouwen die bijvoorbeeld door borstkanker een borst zijn verloren.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstheup gaat steeds langer mee

Kunstheup gaat steeds langer mee

Wie een kunstheup laat plaatsen, heeft nu meer dan 92,5 procent kans dat ze binnen 10 jaar nog steeds meegaat. Dat berekenden de Christelijke Mutualiteiten (CM) in een studie bij 50.000 CM-leden die een kunstheup kregen wegens artrose. Dat is een verbetering tegenover 2000. Toch kan het volgens de CM nog beter.
 
Vergeleken met de vorige studie uit 2000 waren er een achtste minder heringrepen. Met haar 19 jaar observatieperiode behoort deze studie tot de omvangrijkste ter wereld, stelt de CM.
 
Langer bij ouderen
Enigszins verrassend gaat een kunstheup gemiddeld langer mee bij oudere patiënten. Dat komt omdat de jongere mensen hun prothese doorgaans zwaarder belasten. Overigens worden steeds vaker jongere mensen (vanaf 45-50 jaar) geopereerd. Bij deze groep gebruikt men meer en meer een kleinere prothese (de zogenaamde "sportheup").
 
Afhankeleijk van ziekenhuis en arts
De CM is verontrust over de blijvend grote verschillen in succespercentage tussen de ziekenhuizen: in sommige ziekenhuizen zijn deze resultaten 6 keer beter dan het nationaal gemiddelde, in andere tot bijna 5 keer slechter.
 
Ook tussen artsen zijn er verschillen. De ervaring van de arts blijkt mee het succescijfer te verklaren: iemand die minder dan 6 ingrepen per jaar doet, heeft tot 50 pct meer kans dat de prothese op termijn zal moeten vervangen worden, in vergelijking met de arts die er meer dan 20 per jaar plaatst.
 
De CM pleit er onder meer voor dat deze en gelijkaardige ingrepen bij een kleiner aantal chirurgen - en misschien zelfs ziekenhuizen - zouden geconcentreerd worden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft Vlaamse tieners bekijkt online porno en geweld

Helft Vlaamse tieners bekijkt online porno en geweld


http://img4.imageshack.us/img4/1214/sexyhr.jpg


Zestig procent van de Vlaamse jongeren tussen 15 en 19 jaar bekijkt online geregeld porno, 40 procent gewelddadige of gruwelijke beelden en minder dan één op vijf sites over racisme of zelfdoding. Dat blijkt uit een enquête door het Centrum voor Mediacultuur en Communicatie (van de K.U.Leuven) bij 815 leerlingen uit de 2de en 3de graad van het secundair onderwijs. De studie is een onderdeel van een Europese studie naar internetrisico's en aangepaste beveiliging.
 
Ongewenste mails
Voor driekwart van de ondervraagde jongeren maakt internetgebruik deel uit van de dagelijkse routine. Hierbij komen ze onvermijdelijk in contact met tal van internetrisico's. Zo krijgt maar liefst 85 procent geregeld commerciële boodschappen, zoals ongewenste mails met reclame.

Geslacht bepalend
Geslacht, zelfvertrouwen en de relatie met de ouders bepalen voor een groot stuk mee de mate waarin jongeren worden blootgesteld aan risico's. Jongens, tieners met veel zelfvertrouwen en jongeren die thuis vaak ruzie hebben, krijgen meer te maken met geweld, seks, racisme en zelfdoding op het internet.
 
Meer kennis lijkt echter niet tot veiliger internetverkeer te leiden: naarmate jongeren intensiever gebruikmaken van het internet en internettoepassingen beter begrijpen, verhoogt ook de kans om in contact te komen met die risico's.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gilbert O'Sullivan - Matrimony

Gilbert O'Sullivan - Matrimony

Om hem te beluisteren klik op de foto


Gilbert O'Sullivan (pseudoniem van Raymond O'Sullivan) (Waterford, 1 december 1946) is een Iers zanger en songwriter.

O'Sullivan werd geboren in Ierland. Hij verhuisde in 1960 naar Swindon waar hij geïnteresseerd raakte in muziek. In 1967 tekende hij een vijfjarig platencontract bij CBS Records Eind jaren '60 maakte hij zijn eerste plaatopnamen, maar met weinig succes.


Zijn debuutalbum 'Himself' stond wekenlang aan de top. Zijn populariteit in Japan heeft er in de jaren '90 voor gezorgd dat hij in de muziek kon doorgaan.

Zijn muziek wordt gekenmerkt door soepele melodieën die gekoppeld worden aan een zeer kunstig samengestelde tekst. Zijn bescheidenheid en teruggetrokken leven (wars van 'showbusiness') hebben voorkomen dat hij in de schijnwerpers bleef. O'Sullivan woont anno 2009 op Jersey in de gemeente Saint Mary, maar schrijft nog steeds muziek, maakt nog steeds CD's en treedt nog steeds op.

In 2003 verscheen zijn jazzy-CD 'Piano Foreplay', in juni 2005 gaf hij 13 uitverkochte concerten in Japan en in oktober 2006 verscheen zijn nieuwste album 'A scruff at heart'. In oktober 2009 staat hij weer in de Royal Albert Hall.

Vermaard zijn O'Sullivans aanvankelijke crisisimage (met bloempotkapsel, streepjesdas en 3/4-broek) en zijn proces tegen de manager die hem beroemd maakte Gordon Mills. Hij won zijn proces en kreeg de rechten terug van zijn sublieme, miljoenenverkopende nummers. In de muziekindustrie is deze uitspraak een precedent geweest voor vele andere artiesten.

Na 11 jaar keerde Gilbert O'Sullivan terug naar Nederland voor een concert in Carré op 29 mei 2008.
» Reageer (0)
11-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen kopen alleen ondergoed voor nieuw lief

Mannen kopen alleen ondergoed voor nieuw lief
Mannen zeggen graag dat ze thuis de broek dragen, maar waarschijnlijk hebben ze deze niet zelf gekocht. Een onderzoek van het ondergoedmerk Debenhams toont aan dat mannen slechts 17 jaar van hun leven hun eigen ondergoed kopen. De rest van de tijd gebeurt dat door hun moeder en hun vrouw. Strak ondergoed is het populairst bij mannen tussen 19 en 26 jaar, daarna wordt overgeschakeld op boxershorts (tot 33 jaar) en 'y-fronts'.

Vrouwen versieren
Mannen die zelf nieuw ondergoed gaan kopen doen dat meestal in het begin van een nieuwe relatie. "Mannen die meer dan 31 paar onderbroeken per jaar kopen zijn of wanhopig aan het proberen een vrouw te versieren, of hun huidig lief is niet 'de ware", concludeert Rob Faucherbrand van Debenhams.

"Omgekeerd, als een man al zijn onderbroeken door zijn vrouw of vriendin laat kiezen, is de relatie zeker in een stabiele fase."

Piek op 23
De piek in de aankopen van ondergoed door de mannen zelf, is rond de leeftijd van 23 jaar. De aankopen dalen geleidelijk in de jaren daarna om nul te bereiken op hun 33ste. Dan heeft de gemiddelde man een stabiele relatie, met een vrouw die ook zijn ondergoed uitkiest.

Tussen de 38ste en 40ste verjaardag kopen mannen weer vaker hun eigen ondergoed, wellicht omdat het een periode van echtscheidingen, relatiebreuken én nieuwe veroveringen is.

Kort daarna zakt het koopgedrag van de mannen weer dramatisch ineen om op hun 44ste weer 'nul' te bereiken. Na die leeftijd blijven mannen weg van ondergoed: omdat ze het aan hun nieuwe partner overlaten, of omdat ze het nut van nieuw ondergoed niet meer inzien.

Symbool mannelijkheid
"Vreemd toch", zegt Faucherbrand, "dat zelfs machomannen hét onderdeel van hun mannelijkheid, hun onderbroek, aan vrouwen overlaten. Dat hebben feministen nog nooit aangeklaagd. Het gaat duidelijk niet om wie de broeken draagt, maar om wie ze koopt!"
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bierflesje uit Hindenburg kan recordbedrag opleveren

Bierflesje uit Hindenburg kan recordbedrag opleveren

Zaterdag gaat een flesje bier onder de hamer dat door een brandweerman achterover werd geslagen bij de ramp met het luchtschip Hindenburg in 1937,. Dat meldt de Britse omroep BBC.
 
Löwenbraubier
De Duitse zeppelin Hindenburg ontplofte bij de landing in New Jersey. Er vielen 38 doden en 60 gewonden. Het ongeluk luidde de neergang van de zeppelin als transportmiddel in. Bij het opruimen van het puin stootte brandweerman Leroy Smith op zes flesjes Löwenbraubier uit de Hindenburg. Hij begroef zijn vondst om de flesjes later weer op te halen. Hij schonk er vijf aan collega's en in 1966 een gaf hij zesde aan een nicht van hem.
 
Nu gaat het kleinood onder de hamer bij veilinghuis Henry Aldridge and Son, dat een opbrengst van 5.000 pond (5.575 euro) verwacht. Indien bevestigd, is dit een record voor een fles bier. Het vorige was voor een beperkte editie van Carlsberg, 240 pond (267 euro).
 
Consumptie af te raden
Voor de proevers: volgens Andrew Aldridge van het veilinghuis is consumptie van het bier af te raden. Een deel van het gerstenat is verdampt, het etiket is verbrand maar het logo is nog duidelijk.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joint halveert werking hersenen

Joint halveert werking hersenen

Het roken van een joint, duurt het twee keer zolang voor stonede personen een geheugentaak kunnen afwerken in vergelijking met nuchtere personen. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Utrecht.

Het was al bekend dat cannabis de werking van de hersenen tijdelijk aantast, maar deze onderzoekers vonden ook waarom: hersengolven die helpen bij het geheugen gaat chaotisch door elkaar lopen. Resultaat? Een slechter functionerend werkgeheugen.

Tijdelijke informatie
In het werkgeheugen van de hersenen wordt tijdelijke informatie opgeslagen. Een voorbeeld is het intoetsen van een telefoonnummer dat je net hebt gehoord.
 
De Utrechtse onderzoekers lieten proefpersonen na het roken van een zeer sterke joint een kort rijtje cijfers onthouden. De inmiddels stonede vrijwilligers werd gevraagd of een bepaald getal in het rijtje voorkwam. Ze deden er twee keer zo lang over dan zonder roes.
 
Chaos van thètagolven
Dat de mens een telefoonnummer voor korte tijd kan onthouden, komt door de herhaling van deze informatie tussen twee pieken van thètagolven. De onderzoekers kwamen er achter dat de zogenaamde thètagolven door elkaar gingen lopen. De pieken verdwenen en er ontstond als het ware een golvenchaos.
 
Thètagolven, die een snelheid van vier tot acht golven per seconde hebben, worden ook vaak gemeten tijdens lichte slaap.

Eerder vandaag bleek uit Zweeds onderzoek dat de gevaren van cannabis voor de hersenen van jongeren zwaar onderschat worden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liechtenstein niet langer een belastingparadijs

Liechtenstein niet langer een belastingparadijs
De Organisatie van Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft het dwergstaatje Liechtenstein geschrapt van de lijst met zogenaamde belastingparadijzen. Dat deelde de regering in Vaduz mee.

Een richtinggevende stap
De Liechtensteinse regeringsleider Klaus Tschütscher was blij met de beslissing. "De schrapping van de zwarte lijst is een richtinggevende stap in de herziening van onze positie", zei Tschütscher.
 
Internationale fiscale normen
De OESO heeft Liechtenstein erkend als een jurisdictie die alle internationale normen op fiscaal vlak heeft ingevuld. De Liechtensteinse autoriteiten hadden in maart aanvaard zich te schikken naar de normen van de OESO in de strijd tegen de fraude en de fiscale vlucht. Voorwaarde om niet meer op de lijst te staan, was het afsluiten van twaalf akkoorden.
 
Akkoord 11 en 12
Het elfde en twaalfde akkoord werd gisteren getekend met België en Nederland. Tien andere akkoorden waren al afgesloten met Ierland, Andorra, Saint-Vincent en de Grenadines, Frankrijk, San Marino, Monaco, Duitsland, Luxemburg, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Richenel - Dance Around The World

Richenel - Dance Around The World

Om hem te beluisteren klik op de foto


Richenel, artiestennaam van Hubertus Richenel Baars (Amsterdam, 1957) is een Nederlandse zanger die vooral in de jaren tachtig bekend was. Zijn carrière begon als lid van de discoformatie Luxor en daarnaast was hij lokaal bekend als zanger/danser en ‘transformer’ artiest.

Dankzij zijn androgyne uiterlijk was hij een opvallende verschijning. De eerste single Statue Of Desire deed niet zo veel. Zijn tweede single, L'Esclave Endormi, was echter vooral in Engeland een grote hit. Het succes van Richenel trok de aandacht van producers Fluitsma & Van Tijn, bekend van onder anderen MaiTai, Dolly Dots. Zij namen de zanger onder hun hoede. De single Dance Around The World werd begin 1987 uitgebracht en bereikte in Nederland, Italië, Scandinavië en Duitsland de top van de hitlijsten.

Ook de opvolgers Temptation, Don't Save Your Love en Richenel's debuutalbum A Year Has Many Days (waarop ook de zangeres van een hit van The Communards, Sarah Jane Morris, te horen is) deden het tevens goed. Zijn tweede album Deep As Blue stond was minder succesvol. Op dit album stond onder andere de single Are You Just Using Me, die door George Michael was geschreven onder het pseudoniem R. Phillips, en de singles Turn My Page en het jazzy Billie.

Richenel maakte daarna het goed ontvangen album Oasis waarvan twee singles kwamen : Oasis en Fascination For Love dat een hit werd in de dance-charts in Frankrijk en in de 'underground club-scene' in New York. Het album dat volgde was Closer maar werd niet opgepikt door Hilversum. Hoewel hij de daaropvolgende jaren af en toe nog wel een single uitbracht, verdween Richenel langzaam maar zeker uit de spotlights. Hij verhuisde naar Spanje, hield zich bezig met allerlei dance- en loungeprojecten en maakt de laatste jaren naam als jazzzanger.

In 2009 komt er alsnog een nieuwe CD uit, Artist in Exile, een album met dance, disco en lounge invloeden. Met dit album wil Richenel de disco/dance periode waardig afsluiten en zich verder gaan ontwikkelen in de Jazz scene.
» Reageer (0)
10-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advies Michelle Obama:

Advies Michelle Obama: "kies geen man op basis van zijn uiterlijk"


http://img200.imageshack.us/img200/8273/michelleobama.jpg"Als het erop aankomt de juiste partner te vinden, is het uiterlijk niet alles. Kijk verder dan een mooi snoetje, zoek naar zijn ziel. Vooral de band met zijn moeder zegt veel over een man". Aan het woord is Michelle Obama. Haar datingtips worden weldra gepubliceerd in het nieuwste nummer van Glamour Magazine.


Moeder
"Knap zijn mag, maar duurt niet eeuwig. Eenmaal dat verdwenen is, stellen heel wat vrouwen zich de vraag: wie is hij als persoon? Kijk daarbij niet naar zijn titel of bankreking, wel naar de band met zijn moeder en hoe hij met jou en en andere vrouwen omgaat. Zo krijg je een betere indruk van zijn hart en ziel". Even belangrijk volgens Michelle is de manier waarop hij met kinderen omgaat die hij niet kent.Perfecte man
Michelle, intussen al 17 jaar gelukkig getrouwd, beweert dat haar instincten nooit hebben gelogen.  "Ik wist dat Barack de perfecte man voor me was. Niet omdat hij het nog tot president zou schoppen, wel omdat hij altijd speciaal geweest is.  Hij was speciaal op het vlak van eerlijkheid, oprechtheid en medeleven naar anderen toe. Date je een man, moet je je goed voelen. En hoef je nooit te twijfelen. Een relatie waarbij je niet volledig gelukkig bent, is ten dode opgeschreven. Mijn advies is: trouw nooit met die persoon en ga op zoek naar die ene die je volledig gelukkig kan maken."


Investeer in jezelf
Buiten haar datingadvies geeft Michelle nog één goede raad mee aan alle vrouwen: "geloof in jezelf. 'Ik heb altijd geprobeerd om mijn kinderen voorop te stellen en mijzelf in tweede positie te plaatsen, in tegenstelling tot de vijfde of zevende plaats.  Eén ding heb ik immers geleerd van mannelijke rolmodellen: ze aarzelen niet om in zichzelf te investeren".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninklijke dotatie wordt met 8 procent teruggeschroefd

Koninklijke dotatie wordt met 8 procent teruggeschroefd


http://img21.imageshack.us/img21/7987/koninklijkedotatie.jpg


De leden van de Belgische koninklijke familie zullen 423.000 euro minder krijgen in 2010 in vergelijking met dit jaar. Dat melden de kranten van Sud Press. De koningskinderen Filip, Astrid en Laurent en koningin Fabiola zien hun dotatie met acht procent teruglopen.
 
De civiele lijst van de Koning, die alle middelen voor het staatshoofd opsomt, werd verlaagd van 10.536.000 euro naar 10.388.000 euro. Dat komt neer op een daling met 148.000 euro of 1,4 procent. Meer dan zeventig procent van dat bedrag gaat naar het personeel dat voor de koning werkt, aldus Sud Presse.

29.000 euro minder voor Laurent
Prins Filip, die 85.000 euro minder zal krijgen, duikt onder de grens van een miljoen euro en zal 935.000 euro ontvangen. De weduwe van wijlen koning Boudewijn krijgt 132.000 euro minder zodat koningin Fabiola's dotatie voor 2010 neerkomt op 1.462.000 euro, terwijl prinses Astrid het moet stellen met 324.000 euro in plaats van 353.000 euro in 2009. Prins Laurent ten slotte zal 311.000 euro of 29.000 euro minder dan dit jaar ontvangen.
 
De dotaties kunnen echter nog aangepast worden aan de inflatie. In 2009 gingen de dotaties nog de hoogte in met zes procent in vergelijking met 2008. Toen speelde de inflatie een grote rol.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 2 vrouwen beleeft anale seks

1 op 2 vrouwen beleeft anale seks
Een rondvraag door een Nederlands vrouwenblad leert dat dames niet vies zijn van anale seks. 48 procent van alle ondervraagden waagt er zich af en toe aan.


Halfjaarlijks
Aan 514 dames werd gevraagd of ze anale seks beleven. Bijna de helft van alle dames beweert dat ze af en toe anale standjes uitproberen. Al moet er bijgegezegd worden dat anaal niet tot de meest toegepaste posities behoort. Een kwart waagt er zich maandelijks aan, het merendeel doet het slechts één keer op een halfjaar. Daarbij zijn het zeker niet enkel mannen (39 procent) die het initiatief nemen, ook vrouwen (36 procent) willen het regelmatig uitproberen.


Nadelen
Zijn er ook nadelen aan de anale seks? Wel, volgens de ondervraagden. 'Pijn' is het topantwoord en ook 'viezigheid' bleek een belangrijk minpunt
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruth McKenny-Rocking in The Street

Ruth McKenny-Rocking in The Street

Om hem te beluisteren klik op de foto

RUTH McKENNY/geboren te Lier op 14/10/1954 als jongste telg van twee broers ,mama was een kwaliteits-sopraan, papa tenor speelde viool&bugel

Rudy want zo wordt hij het liefst genoemd=(trouwens zijn echte naam )Bassist/ZANGER

RUTH speelde in diverse groepjes tot in 1978 de échte internationale doorbraak kwam.Met de eerste hitsingle,ROCKING IN THE STREET..die veelvuldig GOUD werdt, en een monsterverkoop van vele honderduizenden exemplaren(origineel op het Monopole-label)doormaakte, opende dit de deuren voor een reeks van Nationale en Internationale successen!!!

Via de Nederlandse Tros top50, Avro's Top-pop,Veronica, Kro-Radio&T.V gingen de deuren open voor Ruthmc kenny in Duitsland,Frankrijk, England(Top of the pops)en zo verder de wereld rond,ontmoette o.a Boney M, Mike Egan, Engelbert Humperdinck,The Pointer SISTERS, Barry Gibb , Andre Hazes, Lee Towers,Blue Diamonds en werkte samen met zowat alle artiesten van de Benelux ontmoet bij één of ander optreden waar ook te landen....
» Reageer (0)
09-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen beginnen nu al te diëten voor de feestdagen

Vrouwen beginnen nu al te diëten voor de feestdagen


http://img94.imageshack.us/img94/2793/dieettips.jpgVandaag is de dag dat vrouwen officieel starten met een vermageringskuur voor de feestdagen, dat blijkt uit Brits onderzoek. Zes op de tien vrouwen beginnen al hun lichaam klaar te stomen voor hun feestoutfit.

Te kleine outfit
Een enquête bij 3.000 vrouwen onthulde dat 58 procent van de vrouwen plant om af te vallen om er op de feestrecepties er op hun best uit te zien. 14 procent koopt zelfs haar feestoutfit te klein in de hoop dat ze er in zullen passen tegen de feestdagen. De helft van hen moet zich toch nog een noodoutfit aanschaffen omdat ze er niet in slaagden. De gemiddelde vrouw wil 4,5 kilo verliezen voor van de feestdagen. Ondanks hun harde werk zegt 21 procent na nieuwjaar evenveel gewicht als voordien terug te zijn bijgekomen. De meerderheid van wil zich met het dieet zekerder voelen over haar uiterlijk, 56 procent wil sowieso afvallen en vindt dat Kerstmis een goed doel is. Meer dan één op de tien vrouwen gaat op dieet om een man te imponeren.Receptie op het werk
Daarmee verklaarden de onderzoekers vandaag als het begin van het dieetseizoen voor de feestdagen. "De kerstreceptie is één van de grootste events van het jaar geworden. Vooral die op het werk is belangrijk. Het is een gelegenheid waarop vrouwen hun mannelijke collega's willen imponeren en de vrouwen jaloers maken. Januari wordt traditioneel als de maand gezien waarop vrouwen de schade van de feestdagen voor hun gewicht proberen te beperken. Maar deze enquête toont aan dat ze ook voor de feestdagen diëten", aldus de onderzoekers.

Tips
"Alleen door minder te eten, ga je niet afvallen. De beste manier om slanker te worden is door verstandig te eten en drie evenwichtige maaltijden per dag te eten. Vooral het ontbijt is belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat eieren je een voller gevoel geven en daardoor als ontbijt helpen om je gewicht onder controle te houden", raden de onderzoekers aan. 71 procent wil met een gezond eetpatroon afvallen, één op de tien plant om maaltijden over te slaan.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alsmaar meer aangiften van kindermisbruik door vrouwen

Alsmaar meer aangiften van kindermisbruik door vrouwenHet aantal aangiftes van seksueel kindermisbruik door vrouwen is de laatste vijf jaar in Engeland flink gestegen. De noodlijn van ChildLine constateerde in die periode een toename van 132 procent van de klachten over aanrandingen van minderjarigen door vrouwen tegenover een stijging van 'maar' 27 procent van seksueel misbruik van kinderen door mannen. Dat meldt skynews.


De nieuwe gegevens werden vrijgegeven na het losbarsten van de zaak van de kinderverzorgster Vanessa George, die kinderen onder haar hoede in de crèche seksueel zou misbruikt hebben, pornografische foto's van hen zou geschoten hebben én die de wereld zou hebben rondgestuurd.

Ook moeders
Het afgelopen jaar vertelden meer dan 2.100 kinderen aan het Britse ChildLine dat ze werden verkracht door een vrouw. Dat is ongeveer eenvierde van alle telefoontjes die binnenliepen waarbij het geslacht van de aanrander kon worden vastgesteld. Van meer dan de helft van deze aangiftes (1.311) was de dader ook de moeder van de kinderen.

Volgens het onderzoek melden jongetjes sneller dat ze aangerand werden door een vrouw dan door een man. Meisjes rapporteerden dan weer tien keer vlugger dat ze door een man misbruikt werden dan door een vrouw.

Meisjes én jongens
"Dit verslag maakt komaf met enkele mythes over seksueel misbruik van kinderen", zegt Esther Rantzen, directrice van ChildLine. "Het komt niet alleen voor bij meisjes, zoals vaak aangenomen, maar ook bij jongens. En ook moeders misbruiken soms hun eigen zonen. Bovendien toont het rapport aan dat seksueel misbruikte meisjes meestal slachtoffer zijn van hun eigen biologische vader, en niet van hun stiefvader, zoals velen geloven."

Eerder onderzoek wees uit dat vrouwen in één op twintig gevallen van kinderverkrachtingen de dader zijn.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berlijn viert 20ste verjaardag val van de Muur

Berlijn viert 20ste verjaardag val van de Muur
Berlijn viert de 20ste verjaardag van de val van de Muur. De Duitse bondspresident Horst Köhler en bondskanselier Angela Merkel bezochten vanmorgen een oecumenische eredienst in de Gethsemanekirche in de wijk Prenzlauer Berg. De kerk wordt beschouwd als een centrum van de vreedzame revolutie van 1989 in de DDR.
 
De Berlijnse bisschop Wolfgang Huber waarschuwde voor vergetelheid. "We moeten er ook waakzaam voor blijven dat het onrecht in de voormalige DDR niet gebagatelliseerd wordt". De Berlijnse burgemeester Klaus Wowereit bezocht in de voormiddag een herdenkingsfeest aan de Bernauer Straße, die vroeger gescheiden werd door de Muur.
 
Symbolische wandeling
Merkel zal in de namiddag samen met mensenrechtenactivisten uit de ex-DDR de vroegere grens aan de Bornholmer Straße oversteken. De controlepost was in de late avond van 9 november 1989 de eerste waarlangs de mensen naar het Westen stroomden. Aan de symbolische wandeling nemen ook de voormalige Sovjetpresident Michail Gorbatsjov en de vroegere Poolse burgerrechtenactivist Lech Walesa deel. Merkel had 9 november 1989 als de "gelukkigste dag uit de jongere geschiedenis van Duitsland" omschreven.
 

Dominostenen
Hoogtepunt is vanavond het Feest van de Vrijheid aan de Brandenburger Tor. Aan het symbool van de Duitse eenheid worden de staats- of regeringsleiders van alle EU-lidstaten, VS-minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton en de Russische president Dmitri Medvedev verwacht. Ongeveer 1.000 beschilderde dominostenen, die de loop van de Muur voorstellen, zullen omvallen en daarmee aan november 1989 herinneren.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Clapton - Somewhere over the rainbow

Eric Clapton - Somewhere over the rainbow

Om hem te beluisteren druk op de foto

Eric Patrick Clapton (geboren als Eric Patrick Clapp, Ripley (Surrey), 30 maart 1945) is een Britse gitarist, componist en zanger van blues-, rock- en popmuziek.

Clapton werd geboren als zoon van de zestienjarige Patricia Molly Clapp en de 25-jarige Canadese militair Edward Walter Fryer die in Engeland was gelegerd. Fryer keerde nog voor Claptons geboorte terug naar zijn echtgenote in Canada. Omdat zijn moeder nog erg jong was, werd Clapton opgevoed door zijn grootmoeder Rose, en haar echtgenoot Jack Clapp, die de stiefvader was van Claptons moeder. Zijn moeder die doorging voor zijn zuster, trouwde met de Canadese militair Frank McDonald, en volgde haar echtgenoot naar Duitsland en later naar Canada. Onterecht wordt soms gemeld dat Eric de achternaam Clapp heeft, van zijn grootvader. Eric kreeg bij zijn geboorte de achternaam van zijn moeder, Clapton. Uiteraard zorgde dat bij Eric in zijn jeugd voor verwarring. Hem werd aanvankelijk verteld dat zijn moeder zijn zus was.

"Ricky", zoals Clapton door zijn grootouders genoemd werd, was een stil kind met kunstzinnige aanleg en een goed verstand. Op negenjarige leeftijd ontdekte hij de waarheid omtrent zijn afstamming. Hij trok zich nog meer terug in zichzelf en begon zijn schoolwerk te verwaarlozen. Toen Clapton eind jaren '50 met de opkomende rock-'n-roll in aanraking kwam, was hij meteen enthousiast. Voor zijn dertiende verjaardag vroeg en kreeg hij een gitaar. Hij ging op zoek naar de oorsprong van de rock-'n-roll en kwam bij de blues terecht. Op zijn 16e liet hij zich inschrijven bij het Kingston College of Art, maar al na een jaar werd hij weggestuurd.

Toen hij van school af was begon hij te werken in de bouwsector, samen met zijn grootvader. Zijn allereerste muzikale invloeden waren Big Bill Broonzy en Robert Johnson, wiens muziek wel eens werd gedraaid tijdens kinderradioprogramma's. Later leerde hij de muziek van B.B. King en andere elektrische gitaristen kennen. Zijn eerste elektrische gitaar kochten zijn grootouders op afbetaling. Deze is zichtbaar op foto's van de Roosters. Clapton ruilde hem al in voor een Fender Telecaster voordat de afbetaling voldaan was.
» Reageer (0)
08-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte tanden maken 13 jaar jonger


Witte tanden maken 13 jaar jonger


http://img20.imageshack.us/img20/2749/wittetanden1l.jpgHoe je er jonger kan uitzien? Verzorg je gebit. Een witte tandenrij maakt dertien jaar jonger. Dat blijkt uit een nieuwe Britse studie. Gelige tanden doen het omgekeerde.

Foto
Tweeduizend Britten dienden de leeftijd van het model op de foto in te schatten. De ene foto toonde een vrouw met een stralende witte glimlach, de andere dezelfde dame met gelige, eerder onverzorgde tandenrij. Het bijgewerkte model werd gemiddeld 13 jaar ouder ingeschat met een leeftijd van 44 jaar, tegenover de dame met de witte tanden. Haar leeftijd schommelde rond de 31 jaar. 

Indrukken
Volgens onderzoeker Dr Phil Stemmer zijn tanden het eerst dat opvalt aan een persoon.  "Wie met een onverzorgd gebit rondloopt, zal minder lachen en dat geeft sowieso al een slechte indruk. Onbewust krijgt die persoon een pak negatieve indrukken mee over haar of zijn levensstijl, karakter, relatiestatus en carrière".http://img132.imageshack.us/img132/1271/wittetanden.jpgZelfvertrouwen
Mooie tanden vormen je looks en stralen zelfzekerheid uit. "We zijn steeds maar op zoek naar het eeuwige jeugdeselixir en vergeten dat één van de meest efficiënte manieren erin bestaat je gebit goed te verzorgen", aldus de vorser.

Carrière
Nog volgens het onderzoek gelooft de meerderheid van de ondervraagden dat mooie tanden meer doet verdienen. Ook zijn de meesten ervan overtuigd dat een mooi gebit de kansen op een nieuwe job verhogen.

Singles
Zelfs op relatievlak verraadt het gebit een eerste indruk:  4 op de 10 denkt dat vrouwen met onverzorgde tanden eerder single blijven. 1 op 3 beweert dat deze vrouwen allicht een scheiding achter de rug hebben.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisjes doen het voor het eerst rond vijftien jaar

Meisjes doen het voor het eerst rond vijftien jaar


http://img687.imageshack.us/img687/1387/complimenten.jpg


De gemiddelde leeftijd waarop tienermeisjes hun maagdelijkheid verliezen is 15, 16 jaar. Een rondvraag op een Nederlandse tienerwebsite toont aan dat meisjes minder seksueel actief zijn als algemeen wordt gedacht.  43 procent van de ondervraagden is er nog maagd.
 
Sekspartners
Meer dan tienduizend meisjes tussen de 12 en 20 jaar namen deel aan het grote seksonderzoek. Hoewel alarmerende berichten doen geloven dat de seksleeftijd steeds jonger wordt, blijkt dat niet uit de resultaten.

Op de vraag 'hoeveel sekspartners heb jij al gehad?' geeft de helft aan nog nooit gemeenschap te hebben gehad. Een kwart heeft er al eentje in bed gehad, 1 op de 10 deelde de lakens al met twee partners en zes procent heeft ervaringen met meer jongens. De eerste gemeenschap plegen ze gemiddeld rond hun vijftiende levensjaar.

Belangrijk
Wel beseffen vrijwel alle meisjes dat seks 'best wel belangrijk is'. Tien procent vindt het 'superbelangrijk', zeven procent vindt seks 'totaal onbelangrijk'.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kinderen leren meer van moderne prentenboeken

Kinderen leren meer van moderne prentenboeken
Moderne prentenboeken waaraan video en gesproken tekst zijn toegevoegd, hebben geen nadelige gevolgen voor de taalontwikkeling van kinderen. Integendeel, het leidt tot beter taalbegrip en een uitbreiding van de woordenschat. Dat bleek uit het onderzoek van Maria Verhallen, verbonden aan de universiteit van Leiden.

De taal van het verhaal
Verhallen liet kinderen luisteren naar een gesproken tekst uit een prentenboek. Bij één groep bleef het bij de tekst en statische prenten, bij de andere groep kinderen werden videobeelden, geluidseffecten en muziek toegevoegd. "Ondanks de fascinerende videoversie negeerden kinderen de taal van het verhaal niet", aldus Verhallen.

Verhaal volgen
De Leidse onderzoekster keek ook naar de aandacht voor het verhaal. Wanneer een verhaal wordt voorgelezen en het kind bepaalde delen er van niet begrijpt, dan zal het bij een herhaling minder moeite doen om het verhaal alsnog te snappen. Bij een test met een videoprentenboek bleef het kind zich wel inspannen om de tekst te snappen. Er ontstond een match tussen beelden en taal.

600 woorden extra
Op internet zijn multimediale prentenboeken zoals videoboeken te vinden. Volgens Verhallen kunnen kinderen die twee keer per week zo'n website bezoeken hun woordenschat met zeshonderd woorden per jaar uitbreiden.

Bovendien kunnen de bewegende prentenboeken ook een oplossing zijn voor kinderen die met een taalachterstand op de basisschool komen. Prentenboeken zijn een belangrijke voorbereiding om kinderen later zelfstandig te laten lezen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meat Loaf - Paradise by the dashboard light

Meat Loaf - Paradise by the dashboard light

Om hem te beluisteren klik op de foto


Meat Loaf, geboren Marvin Lee Aday (Dallas, 27 september 1947) is een Amerikaanse rock and roll-zanger en acteur. Hij werd vooral bekend door zijn rockhit Paradise By The Dashboard Light van zijn album Bat Out Of Hell (1977), die hij zong met Ellen Foley. De teksten en muziek zijn van Jim Steinman.

Meat Loafs optredens worden gekenmerkt door theatrale acts. In een interview in de Volkskrant in 2003 zei hij: "De meeste rockbands denken dat het voldoende is gewoon hun liedjes te spelen. Ik niet. Mensen moeten meegesleept worden in een drama. Ieder hoekje van het podium moet worden benut. [...] Een beetje op en neer springen is niet genoeg. Je moet alles uit de kast halen en je inleven in een rol, elke dag weer."

In 1994 won Meat Loaf de Grammy Award for Best Rock Vocal Performance, Solo voor zijn "I'd Do Anything for Love, But I won't do that".


Meat Loaf had een rol als Eddie in The Rocky Horror Picture Show (1975), en als Robert Paulson in Fight Club (1999). Ook speelde hij "The Lizzard" in The 51st State (2001).

In 1992 speelde Meat Loaf de rol van Hoover in Leap of Faith, met Steve Martin in de hoofdrol. Meat Loaf speelt de muzikaal leider van een rondtrekkende kerk. Leuk detail: Wanneer hij de radio in zijn truck aanzet komt "Paradise By The Dashboard Light" uit de speakers. In 1997 speelde hij de rol van buschauffeur Dennis in Spice World. In 2006 brengt hij een album uit, het derde deel van "Bat Out of Hell", genaamd "The Monster Is Loose". In 2006 speelde hij in de rockfilm Tenacious D: The Pick of Destiny de vader van JB (Jack Black). Op 27 juni 2007 gaf Meat Loaf een concert in een uitverkochte Heineken Music Hall. Dit concert maakte deel uit van de 'Seize the Night Tour'. Op 20 november 2007 zou de zanger naar Nederland komen voor een concert in Ahoy in Rotterdam, dit als onderdeel van zijn nieuwe 'Three Bats Tour'. Deze tour werd echter afgelast in verband met een cyste op zijn stembanden.
» Reageer (0)
07-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe ontvang en krijg je meer complimenten?

Hoe ontvang en krijg je meer complimenten?


http://img24.imageshack.us/img24/8968/complimentjes.jpgEen complimentje maakt onze dag goed en toch kunnen we er zo moeilijk mee om. Complimentjes maken ons onzeker of doen twijfelen over de oprechtheid. Jammer, want daarmee nodigen we de anderen uit om zich voortaan minder lovend uit te laten. Ze gepast ontvangen, kan je leren. Wie er gracieus weet mee om te springen, spoort mensen aan er nog meer te maken. En dat komt je zelfvertrouwen alleen maar ten goede.

1. Als een ander een complimentje geeft, spreekt de ander zijn waardering uit. Een gepaste 'dank je' is de beste reactie op een compliment. Kijk de ander aan met een glimlach en laat blijken dat je de aandacht en lof waardeert.

2. Vooral vrouwen hebben het best moeilijk om een complimentje te aanvaarden. Bekijk het als een stukje persoonlijke waardering en die hoef je niet te pareren. Door te reageren als 'dit oude ding? Heb ik allang' of 'mijn haar valt nooit goed' geef je een negatieve reactie aan een compliment.

3. Zoek niet naar een dubbele bodem. Stel jezelf geen verdere vragen, soms is de reden zeer duidelijk en geniet gewoon van de positieve aandacht en waardering. Niet iedereen wil je met een complimentje het bed inkrijgen of versieren. 

4. Complimenten zijn niet bedoeld als ruilhandel. En toch menen velen dat ze er eentje moeten teruggeven. Dat is niet de bedoeling en ontkracht zelfs het compliment van de ander. Ga ook niet discussiëren en vergelijk jezelf niet met iemand anders. 

5. Gedraag je niet onverschillig omdat je nu eenmaal niet weet hoe er mee om te springen. Sta niet wat rond te kijken of tokkel niet verder op je gsm of computer. Kijk de ander aan als die iets positiefs zegt, dat geeft een zelfzekere en attente indruk.

6. Een compliment schenkt een boost aan je zelfvertrouwen. Niet dat je naast je schoenen moet lopen, maar bekijk het als een extra stimulans om zo verder te gaan. Een compliment tovert een glimlach op je gezicht en daar kunnen anderen net zo veel genieten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg haalt meer geld uit de muur

Belg haalt meer geld uit de muur

De Belgen halen steeds meer geld uit een automaat. Volgens cijfers van Febelfin, de federatie van de financiële sector, haalden we in 2008 samen 31,43 miljard euro af. Dat is een stijging van 8 procent ten opzichte van de 29,05 miljard euro in 2007. Dat schrijft De Tijd.
 
Het gemiddelde bedrag per afhaling bedroeg vorig jaar 117 euro. Een jaar eerder was dat 109 euro.
 
Niet alleen inflatie
De toename van het aantal opvragingen en van het opgevraagde bedrag is niet louter te verklaren door de inflatie, waardoor consumenten meer geld nodig hebben om hetzelfde te kopen. Want de stijging ligt hoger dan de inflatie.
 
Een belangrijke verklaring is wellicht het verder toenemende gebruik van bankkaarten, waardoor niet alleen de elektronische betalingen maar ook de afhalingen met de kaart toenemen. Vorig jaar nam het aantal Bancontact/MisterCash-kaarten met 161.000 stuks toe.
 
Automaten voor cash
Nog belangrijker is het feit dat banken hun cliënten steeds meer richting geldautomaten kanaliseren. De nieuwe kantoorconcepten waar de banken aan werken, houden in dat er geen loketten meer zijn voor cashtransacties. Wie geld wil ophalen of deponeren, wordt daardoor steeds vaker doorverwezen naar een geldautomaat.
» Reageer (0)
06-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Waarzeggers profiteren van crisis

Waarzeggers profiteren van crisis
De crisis slaat niet voor elke sector even hard toe. Budgetketens floreren en ook waarzeggers, kaartenleggers en anderen met een zesde zintuig profiteren van de recessie.

Geld voor relaties
Mensen komen naar hen voor raad over hun carrière en een glimp van hun financiële toekomst, zo meldt foxnews.com. Daarmee is dé jarenlange nummer één in de wereld van de waarzeggerij, advies over liefde en relaties, van de troon gestoten.

Geen inkomstendaling
Is naar een waarzegger of kaartenlegger gaan, dan geen vorm van luxe? Maar de sector zegt geen inkomstendaling te zien. Integendeel: de meeste verdienen evenveel of zelfs meer dan voor de crisis.
Niet alleen blijven mensen naar de waarzegger stappen, er zijn ook meer mensen geïnteresseerd in een job in de 'kristallen' sector. Opleidingen trekken meer dan drie keer zoveel leerlingen.

Logisch
Voor waarzeggers zelf een logisch evolutie. "Dit is het Aquarius-tijdperk, wat betekent dat mensen een hoger niveau aan communicatie hebben en meer met hun voorspellende vaardigheden in contact kunnen komen", zegt waarzegster Laurie Johnson.

En dat kan best een lucratieve bezigheid zijn: sommigen vragen tot 160 euro per uur. Wie niet te kieskeurig is, kan dus een aardig centje (bij)verdienen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cats Musical - Memory

Cats Musical - Memory

Om Memory te beluisteren klik op de foto


Cats is een musical gecomponeerd door Andrew Lloyd Webber in 1981. De musical is gebaseerd op het boek Old Possum's Book of Practical Cats van Thomas Stearns Eliot.

Cats eerste show vond plaats in West End, Londen in het New London Theatre op 11 mei 1981. Het werd oorspronkelijk geproduceerd door Cameron Mackintosh en het bedrijf van Andrew Lloyd Webber, The Really Useful Theatre Company. Op 7 oktober 1982 maakt de show zijn debut op Broadway in het Winter Garden Theatre. Het heeft 8949 optredens in Londen en 7485 in New York gehad, waarmee Cats de langstlopende musical ooit is op Broadway en in Londen geweest.
Op Broadway was het lang de langstlopende show (musical én non-musical) maar deze rol is in januari 2006 overgenomen door The Phantom of the Opera. In Londen is het record inmiddels overgenomen door Les Misérables, dat nog steeds optredens geeft. De première van de Duitstalige versie van de musical vond plaats in het Theater an der Wien in Wenen op 24 september 1983.

In Nederland was Cats de opstap voor vele nu bekende musicalsterren als Pia Douwes, Ruth Jacott, Corine Boon, Fred Butter, Marjolein Keuning, Peter Bording en Stanley Burleson.

In 1998 is in London een filmversie van Cats opgenomen, bedoeld om als (koop)video uit te brengen. Deze versie is later ook op DVD uitgebracht.
» Reageer (0)
05-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seks veroorzaakt geheugenverlies

Seks veroorzaakt geheugenverlies
Seks kan voor tijdelijk verlies van het korte termijn geheugen veroorzaken. Deze aandoening komt regelmatig voor, zeker bij migraine- en hoofdpijnpatiënten.

Seks is oorzaak
Tientallen jaren beschreven dokters zeldzame gevallen van een neurologische aandoening die vaak voorkomt bij patiënten ouder dan 50. Deze personen wisten wel wie ze waren, maar hun korte termijn geheugen haperde, ze wisten bijvoorbeeld niet waar ze waren en hoe ze er geraakt waren. Voor de rest vertoonden ze geen andere symptomen. Nu blijkt dat seks de grootste oorzaak van deze aandoening is.

Na orgasme
Tijdelijk verlies van het korte termijn geheugen kan opduiken na een inspannende activiteit, zoals seks, sport, plotse koude of warmte of na het stoten van het hoofd. "Deze dingen veroorzaken allemaal een plotse verandering van bloedtoevoer. Plots stroomt er veel bloed naar de geslachtsorganen en minder naar de hersenen wat voor geheugenverlies kan zorgen", aldus de Amerikaanse neuroloog Louis Caplan. "Seks is een gekende oorzaak van geheugenverlies. Vaak ontwikkelt de aandoening zich net na het orgasme. Ook blijkt dat mensen met migraine of hoofdpijn hier meer kans op hebben. Het is vergelijkbaar met seksuele hoofdpijn, deze patiënten krijgen een vreselijke pijn in hun hoofd na het vrijen."

Nooit meer seks?
Levitra, een erectiepil, heeft zelfs dit soort van geheugenverlies als bijwerking staan op de bijsluiter. Deze aandoening hoeft volgens dokters echter geen reden zijn om nooit meer seks te hebben. Het geheugenverlies is van voorbijgaande aard en korte duur, omdat er meestal weer snel bloed naar de hersenen stroomt, moet het probleem na een dag opgelost zijn.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermager door trager te eten

Vermager door trager te eten

Mensen die snel eten, hebben meer kans zich te overeten dan degenen die op een trager tempo kauwen. Wetenschappers denken dat snel eten de productie van hormonen stopt die de hersenen signaleren wanneer de maag vol is.

Hormonen
De onderzoekers vergeleken de bloedstalen van proefpersonen nadat ze 300 ml roomijs aan verschillende snelheden aten. Ze maten het niveau van hormonen die de hersenen signaleren dat de maag vol is en het tijd is om te stoppen met eten. Degenen die er 30 minuten over deden, hadden meer van deze hormonen in hun bloed, ook voelden zich meer voldaan dan de anderen die snel aten. Eerdere studies toonden aan dat het even voor je je voldaan voelt na het eten.

Achter computer eten
Deze resultaten bevestigen de volkslegenden dat je minstens twintig keer op je eten moet kauwen voor je het inslikt. Volgens professor Stephen Bloom bevestigen de resultaten dat werkmensen die snel hun lunch achter hun bureau eten in plaats van hun tijd te nemen, bijdragen tot de obesitasepidemie. "Door snel te eten of te lunchen achter de computer blijf je eten, waardoor je snel verdikt. Er is geen twijfel dat als je trager eet, je meer kans hebt om slank te blijven."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braziliaan daagt op tijdens eigen begrafenis

Braziliaan daagt op tijdens eigen begrafenis


http://img197.imageshack.us/img197/7841/begrafenis.jpg
Een Braziliaanse man van 59 heeft zijn familie een aap doen schrikken toen hij levend en wel opdaagde tijdens zijn eigen begrafenisdienst.

Slachtoffer verkeersongeval
Familieleden van metselaar Ademir Jorge Goncalves hadden hem een dag eerder geïdentificeerd als het dodelijk slachtoffer van een verkeersongeval in de staat Parana.  

De politie verklaarde later aan de krant O Globo dat de verwanten het moeilijk hadden het lichaam te identificeren, daar het zwaar was toegetakeld.

Op de zuip
Maar meneer Goncalves had helemaal geen verkeersongeval gehad, hij had de hele nacht met zijn maten aan de fles gehangen.

Pas maandagmorgen vernam Ademir dat hij begraven zou worden, dus ging hij een kijkje nemen op zijn eigen begrafenis.

Twijfels
Zijn nicht Rosa Sampaio: "Ikzelf en Ademirs moeder hadden onze twijfels, maar een tante en vier vrienden hadden het lichaam geïdentificeerd als dat van Ademir. Wat konden we doen?".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chihuahua met twee poten in de steek gelaten door baasje

Chihuahua met twee poten in de steek gelaten door baasje
Een chihuahua die met twee poten geboren werd, is door zijn baasje in de steek gelaten. Het diertje is nu zes weken oud, is al zwaar ziek geweest en heeft in het dierenziekenhuis gelegen.

"Meestal moeten we euthanasie plegen op dieren met twee poten omdat de beestjes vaak problemen krijgen met de organen, waaronder de lever en nieren", aldus een medewerker.

Toch wordt de chihuahua niet zomaar opgegeven. Een dokter is bezig om een hulpmiddel met wieltjes te maken zodat de hond zich beter kan verplaatsen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geoffrey Gurrumul Yunupingu - Wiyathul

Geoffrey Gurrumul Yunupingu - Wiyathul

Ik had tot mijn spijt nog nooit van deze man met zijn engelen stem gehoord....beslist luisteren zou ik zeggen....

Om hem te beluisteren klik op de foto

Gurrumul is afkomstig van Elcho Island in het noorden van Australië. Hij werd blind geboren, maar dat wil nog niet zeggen dat hij geen talent heeft voor muziek.

Geoffrey Gurrumul Yunipingu had wel een gitaar, maar omdat hij linkshandig is en zijn eiland te afgelegen was om speciaal materiaal te laten overkomen heeft hij op zijn gitaar ondersteboven leren spelen.

Gurrumul zingt in het Yolngu Matha, een verzamelnaam voor een aantal Aboriginaldialecten gesproken door de Yolngu. U en ik verstaan er dus geen fluit van, maar laat dat u vooral niet tegenhouden om van zijn engelenstem te genieten.
Omdat Geoffrey Gurrumul Yunupingu een engelenstem heeft die je nooit zou verwachten wanneer je hem ziet. Hij zingt vol gevoel, maar zonder pathetiek, over zijn volk en zijn leefwereld. De man werd dan misschien wel in een uithoek van deze aardbol geboren, hij mag dan bijna geen Engels spreken, maar wanneer hij begint te zingen, wordt er geluisterd.http://www.youtube.com/watch?v=DgRCBN9nyzI
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldprimeur: baby geneest van dodelijke hersenziekte

Wereldprimeur: baby geneest van dodelijke hersenziekte
Een Australische baby uit Melbourne, die ten dode was opgeschreven, is wonderbaarlijk genezen dankzij een medisch experiment. De hersenen van 'Baby Z' begonnen meteen vanaf haar geboorte anderhalf jaar geleden af te takelen omdat ze te veel giftig sulfiet in haar systeem had. Molybdenum cofactor deficiency heet de zeldzame genetische afwijking, die één op een miljoen mensen treft.

'Ontwaken'
Toen de diagnose gesteld werd, gaven ouders en artsen Baby Z zeker niet op. Het arme wicht werd een maand na de geboorte met experimentele medicatie behandeld en enkele dagen later "werd ze wakker". "Het was echt 'een ontwaken', bang, en ze werd plots op 'aan' gezet", zei neonatoloog Alex Veldman.

De moeder van Baby Z is uiteraard dolblij en laat weten dat het meisje een gelukkig en vastberaden kleine meid is geworden. "Het gaat elke dag beter. Koppig is ze wel, ik weet niet van wie ze dat heeft", lacht mama opgelucht.

Hersenen lossen op
Molybdenum cofactor deficiency is een letale aandoening die het brein vergiftigt en is al binnen enkele maanden na de geboorte fataal. Baby Z is de eerste patiënt ter wereld ooit die ervan geneest. In haar lichaam was er dertig keer meer giftig sulfiet te vinden dan normaal, en dat doet de hersenen letterlijk oplossen. Een geneesmiddel dat enkel succesvol op muizen was getest in 2004 kon Baby Z redden. De behandeling werd juridisch toegelaten omdat het enige alternatief een pijnlijke dood zou zijn.

De neurologische ontwikkeling van Baby Z heeft weliswaar vertraging opgelopen door hersenschade tijdens de eerste dagen na de geboorte, maar het meisje stelt het goed.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaten bij je broodje geeft je vol gevoel

Tomaten bij je broodje geeft je vol gevoel


http://img41.imageshack.us/img41/5959/tomaten.jpg


Slechts enkele sneetjes tomaat bij je broodje kan je al een verzadigd (of 'vol') gevoel geven. Tomaten zouden immers stoffen bevatten die de hongerhormonen aanpassen. Minder hongergevoel vermindert ook de kans op snoepen tussendoor, een van de grootste valkuilen voor wie gewicht probeert te verliezen.

Verrijkt brood
Dat bleek uit Brits onderzoek naar het verrijken van wit brood. Een kleine groep vrouwen met een normaal gewicht en tussen 18 en 35 jaar, kreeg wit brood met roomkaas aangeboden. De vrouwen kregen zowel wit brood als brood verrijkt met wortel en brood verrijkt met tomaten te eten in een willekeurige volgorde. Daarna werd het hongergevoel gemeten

De wetenschappers dachten dat het wortelbroodje het meest verzadiging zou geven, door de vezels in de wortel. Maar het bleek dat de vrouwen na de tomatenbroodjes het meest verzadigd waren.


Statistische significantie

"Het was maar een kleine studie, maar de resultaten waren wel statistisch significant," legt onderzoekster Julie Lovegrove van de universiteit van Reading uit. "Spijtig genoeg weten we nog niet wat dé stof in de tomaten is die voor dit effect zorgt."

Gezonde effecten
De 'kleurstof' lycopene zou aan de basis kunnen liggen. Deze stof zou ook al kanker bevechten en de vruchtbaarheid verbeteren.

Het is niet de eerste keer dat tomaten gezonde kwaliteiten wordt toegedicht. Zo zou de rode vrucht ook de gezondheid van het hart verbeteren, de cholesterol verlagen, zonnebrand helpen genezen en de huid een gezondere look geven.

Bovendien zitten tomaten vol vitamine C, wat helpt bij de genezing van wondjes en het lichaam helpt ijzer op te nemen. Al bij al véél redenen om regelmatig tomaten te eten dus!
» Reageer (0)
04-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstveilingen New York nemen teleurstellende start

Herfstveilingen New York nemen teleurstellende start


'Danseuses', een werk van Degas, ging voor 7,4 miljoen euro onder de hamer.


Ondanks een drastisch ingeperkt aanbod en door de economische crisis getemperde verwachtingen zijn de herfstveilingen in New York van Christie's en Sotheby's met een valse noot gestart. Christie's sneed de feestelijkheden aan met de veiling van Impressionistische en Moderne Kunst, en zelfs die traditionele hoogvlieger was een afknapper. Zo bleven waardevolle werken als een portret van Pablo Picasso ('Tête de femme') en een landschapsstudie van Camille Pissarro onverkocht achter.
 
Degas
Blikvanger van de avond was Edgar Degas. Zijn 'Danseuses' (1896), een studie van twee balletdanseressen tijdens een lespauze, ging voor 10,7 miljoen dollar (7,4 miljoen euro) naar een Aziatisch privépersoon. De bronzen sculptuur 'Le Baiser' (1880/81) van Auguste Rodin, een van zijn iconische omhelzingen, ging voor 6,4 miljoen dollar onder de hamer, meer dan het drievoudige van de hoogste raming.
 
66 miljoen dollar
In totaal leverde het avondje kunst Christie's een kleine 66 miljoen dollar op, flink minder dan de verhoopte 97 miljoen. Een derde van het aanbod, 12 van de 40 uitgestalde werken, vond geen koper.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niemand blij met geforceerde sneeuw in Peking

Niemand blij met geforceerde sneeuw in Peking

Vorige week vielen de eerste sneeuwvlokjes in Peking. Dat gebeurde veel vroeger dan normaal en daar zat de Chinese overheid voor iets tussen. Wetenschappers hadden zelf voor de sneeuw gezorgd, maar de winterpret veranderde al snel in winterellende: het verkeer zat vast, vliegtuigen hadden vertragingen en de geschrokken burgers bibberden door de plotse kou.16 miljoen ton

In China willen ze werkelijk alles controleren, en dus ook het weer ontsnapt er niet aan. Met enorme hoeveelheden chemicaliën werden de wolken boven Peking beschoten, zodat de sneeuw de volgende ochtend met bakken uit de lucht viel. Volgens de regering was de sneeuw nodig om de aanhoudende droogte in Peking te onderbreken. In totaal kreeg Peking 16 miljoen ton sneeuw over zich heen.

Overlast
Maar aangezien de winter doorgaans pas over een tweetal maanden echt doorbreekt, was Peking niet voorbereid op de sneeuw. De verwarming wordt in de meeste gebouwen pas op 15 november aangezet. De kritiek op de beslissing van de overheid is groot. Ruim 200 vliegtuigen moesten aan de grond blijven en duizenden passagiers zaten vast op de luchthaven. Op de weg gebeurden ongevallen en de elektriciteit viel regelmatig uit.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/18/3/8/media_xl_2457098.jpg
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cardioloog Brugada wil dat België eerste rookvrije land wordt

Cardioloog Brugada wil dat België eerste rookvrije land wordtPedro Brugada


Al enkele weken is er in België discussie aan de gang over een rookverbod in cafés en restaurants. Hartspecialist Pedro Brugada geeft nu nog meer stof tot discussie gegeven door te stellen dat België het eerste land ter wereld zou moeten worden dat volledig rookvrij is. "Vaardig een rookverbod uit op straat, op het werk, thuis, overal en altijd", luidt zijn oproep.

De VUB-hartspecialist, die ook koning Albert behandelde, gelooft er rotsvast in dat België kan slagen in deze opzet. "België was al vaker een baanbreker. Kijk maar eens hoe Walen en Vlamingen hier kunnen samenleven of hoe een klein landje als dit toch groot kan zijn bij een humanitaire crisis. Daarom, laat België maar het allereerste land ter wereld worden met een absoluut rookverbod."

"Ziektekosten dalen"
Toch lijkt de oproep van Brugada niet haalbaar en zou het ook op veel protest stoten bij de rokers in ons land. "Ik ken de bezwaren wel. Roken verbieden is asociaal is er een van. Dat is kletskoek. De enige waarheid is dat je van roken ziek wordt. Een andere dooddoener: de overheid verdient aan rokers. Wel, een algemeen rookverbod zal nog beter zijn voor de staatskas want de ziektekosten zullen spectaculair dalen."

Bovendien vindt geboren Spanjaard Brugada dat hij tweemaal recht van spreken heeft. "Ik spreek niet alleen uit mijn ervaring als arts, maar ook uit mijn ervaring als ex-roker. Ik rookte dertig jaar geleden toen de schadelijke gevolgen ervan nog niet zo bekend waren. Ik ben dus het bewijs dat stoppen met roken kan."

"Geen draagvlak voor oproep"
De politici reageren alvast met gemengde gevoelens op de oproep van Brugada. Federaal minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) ziet een volledig rookverbod wel zitten.

Patrik Vankrunkelsven (Open Vld) waarschuwt echter en spreekt over begripsverwarring. "Een totaal rookverbod betekent voor de politiek een totaal rookverbod op openbare plaatsen, dus geen rookverbod dat altijd en overal geldt", aldus Vankrunkelsven, "Als arts ben ik natuurlijk voorstander van het voorstel van Brugada, maar als gewezen politicus weet ik dat daar geen draagvlak voor is. De tijdsgeest is er gewoon niet rijp voor. Misschien wel over vijf of tien jaar. Laat ons nu gaan voor een rookverbod op openbare plaatsen en in het bijzijn van kinderen."

Wouter Van Besien van Groen! denkt bovendien dat zo'n rookverbod alleen maar de illegale verkoop en het zwarte circuit in de hand zal werken. Daarom pleit ook hij voor een rookverbod op openbare plaatsen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eva de Roovere - Slaap lekker

Eva de Roovere - Slaap lekker (Fantastig toch)

Om haar te beluisteren klik op de foto

Eva De Roovere Lier, 1978, is een Vlaamse folkzangeres.


Eva de Roovere studeerde aan de kleinkunstafdeling van Studio Herman Teirlinck en de Jazz Studio Tritonus in Antwerpen. Won in 1999 het Leids Cabaret Festival samen met Colette Notenboom. Haar vaste band bestaat uit Roeland Vandemoortele (gitaar), Sara Gilis (toetsen, accordeon & gitaar), Dagobert De Smet (bas) en Arnout Hellofs (drums), aangevuld met Marc de Maeseneer (sax).


In 1996 sloot ze zich aan als zangeres bij de Belgische folk formatie Kadril ter vervanging van Patrick Riguelle. De groep was zo tevreden met haar als nieuwe zangeres dat de eerstvolgende CD Eva (1999) werd gedoopt. In dezelfde periode deed ze ook aan cabaret (in 1999 won ze de juryprijs van het Leids Cabaret Festival met Eeef & Coo) en zong ze bij de groep Oblomow, opgericht door Gerry De Mol. Deze laatste samenwerking leverde onder meer de radiohits Later en Op een hoopje op en de albums Min en Meer (2004) en Kleine Blote Liedjes (2005).

Ook deed ze in 2007 de zangstem van Giselle in de Disney film Enchanted.

Na 8 jaar Kadril verliet ze de groep om zich ten volle te kunnen toeleggen op haar solocarrière. In 2006 kwam haar eerste soloalbum uit: De Jager, waar ook de singles Fantastig Toch en Anoniem op staan.

Op 8 augustus 2009 won ze op de Radio 2 Zomerhit de prijs voor Beste lied met Zoals in dat ene liedje.

In Nederland brak ze door in 2007 met het album De jager, nadat ze in het voorprogramma van Ilse DeLange had opgetreden. Ook trad ze op bij het radioprogramma Giel (van Giel Beelen) en bij het televisie programma Mooi! Weer De Leeuw van Paul de Leeuw. In 2009 staat ze met haar nummer Slaap lekker (fantastig toch) voor het eerst in de Nederlandse top 40, een rap versie hiervan met de rapper Diggy Dex. In de Vlaamse Ultra top 50 behaalt ze zelfs de 2e plek.

» Reageer (0)
03-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartverscheurende strijd: mama wil baby laten sterven, gescheiden papa niet

Hartverscheurende strijd: mama wil baby laten sterven, gescheiden papa niet


http://img38.imageshack.us/img38/5838/euthanasie.jpg
Het ziekenhuis heeft al een aanvraag voor euthanasie ingediend.


Het Verenigd Koninkrijk is in de ban van een opmerkelijk proces waarbij twee ouders hun hartverscheurende strijd voor de rechter uitvechten. De moeder wil hun zwaar gehandicapte zoontje van één jaar laten sterven, maar de vader beweert dat één simpele operatie hem kan redden en wil het kind later thuis verzorgen. Het koppel is ondertussen gescheiden, maar er was tot voor het proces geen sprake van een vechtscheiding. Dat is nu aan het veranderen, want verder kunnen de meningen van de ouders moeilijk uit elkaar liggen. Aan de rechter van het Hooggerechtshof om de bijzonder complexe knoop door te hakken. Mocht de rechtbank inderdaad euthanasie toestaan zonder de goedkeuring van de vader, dan zou dat voor het eerst in het land zonder zijn.

Zeldzame afwijking
De moeder heeft alvast het ziekenhuis aan haar kant, want de artsen dienden al een aanvraag in om euthanasie toe te passen op het kind, dat al sinds enkele minunten na zijn geboorte aan een beademingsmachine ligt en zwaar gehandicapt is. De baby lijdt aan een extreem zeldzame genetische afwijking waarbij zowat al zijn spieren onbruikbaar zijn. Vreemd genoeg is er mentaal geen enkel probleem: zijn hersenen zijn niet aangetast en alle zintuigen werken perfect. Het kind is bij wijze van spreken opgesloten in een 'verloren' lichaam. Het jonge patiëntje moet  ook vaak een pijnlijke behandeling ondergaan waarbij zijn longetjes worden gezuiverd.

"Kan het niet meer aanzien"
De moeder kan dat lijden niet meer aanzien. "Elke dag zit ze aan zijn bed en ze ziet telkens de vreselijke overlevingsstrijd van haar zoontje", zegt haar advocaat Anthony Fairweather aan The Daily Mail. "Dat kan ze niet meer aanzien. In haar geest moet het ondraaglijke lijden van haar kind doorwegen op haar persoonlijke lijden mocht ze haar zoontje verliezen. Ze wil alleen maar het beste voor haar kindje dat ze heel graag ziet."

Reageert op prikkels
En dan is er de visie van de vader. Hij beweert dat een simpele tracheotomie (waarbij via een snede in de hals een pijpje in de luchtpiijp wordt ingebracht om de patiënt toe te laten te ademen) hem van de beademingsmachine kan verlossen. De behandelende artsen beweren echter dat hij dan nog zwaar zal blijven lijden. Met video-opnames probeert de vader in de rechtbank aan te tonen dat zijn zoontje wel degelijk reageert op prikkels. Medische rapporten zouden ook vermelden dat het kind al eens begon te 'spreken' en genoot van een halfuurtje schilderen met zijn handjes en voetjes. Hoe zijn ziekte juist evolueert, weet niemand, maar het staat wel vast dat de kans op beterschap heel miniem is.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft van tienermeisjes overweegt plastische chirurgie

Helft van tienermeisjes overweegt plastische chirurgie

De helft van de Britse tienermeisjes zegt dat ze een laserbehandeling, liposuctie of een andere vorm van plastische chirurgie zou ondergaan om haar uiterlijk te veranderen. Deze nieuwe studie bewijst dat meisjes al veel jonger met hun uiterlijk worstelen dan werd gedacht.

Dunner of mooier
46 procent van de Britse meisjes tussen 11 en 16 jaar en de helft van degenen tussen 16 en 21 jaar overweegt een cosmetische ingreep om zichzelf dunner of mooier te maken. Dat blijkt uit een onderzoek bij meer dan duizend 7- tot 21-jarigen. De cijfers zijn zelfs nog hoger bij degenen die het niet goed doen op school. De resultaten suggereren dat jonge vrouwen geloven dat plastische chirurgie een deel is van het dagelijkse leven. Volgens critici zijn de celebs die openlijk spreken over hun ingrepen en televisieshows over plastische chirurgie hier verantwoordelijk voor. Ze geven namelijk het idee dat een schoonheidsoperatie even eenvoudig is als een bezoekje aan de kapper.

Diëten
Het onderzoek toont ook aan dat diëten belangrijk is, meisjes vanaf 11 jaar zeggen minder te eten om slank te blijven. Ongeveer de helft van de 11- tot 16-jarigen dieet, dat aantal stijgt naar 66 procent bij meisjes van 16 tot 21. De drang om slank te zijn begint al jong. 1 op de 8 10- tot 11-jarigen zegt dat ze slanker wil zijn. Dat stijgt naar een kwart bij de 11- tot 16-jarigen. Deze cijfers suggereren dat meisjes al hard zijn voor zichzelf voor de puberteit. Ook blijkt dat 'binge drinking' een ernstig probleem is, meer dan 1 op de 4 meisjes tussen 11 en 16 jaar zei dat ze ooit al zoveel hadden gedronken dat ze braakten of het bewustzijn verloren. Dat aantal stijgt naar 58 procent bij 16- tot 21-jarigen.

Ongelukkig
Onderzoekster Nicola Grinstead: "Het is alarmerend dat zo'n jonge meisjes ongelukkig zijn met hun uiterlijk. Meisjes en jonge vrouwen zeggen dat ze het moeilijk vinden hun uiterlijk te aanvaarden en dat begint op veel jongere leeftijd dan eerder werd gedacht. Ze zijn al heel jong bereid hulp te zoeken bij plastische chirurgie."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klein buisje geneest impotentie bij mannen

Klein buisje geneest impotentie bij mannen
Een klein metalen buisje, niet groter dan een rijstkorrel, geïmplanteerd in het bekken kan het seksleven van mannen met erectieproblemen verbeteren. Het opent namelijk de ader die de penis van bloed voorziet.

Stent
Ongeveer de helft van de mannen ouder dan 40 kampt af en toe met impotentieproblemen. Een beperkte bloedtoevoer naar de penis is volgens dokters een van de belangrijkste factoren van erectiestoornissen. Britse dokters hopen het eerste implantaat binnen enkele maanden te implanteren tijdens een proefproject bij 30 mannen. Ook in Amerika staat een proefproject op de planning. Het buisje wordt met medische termen een stent genoemd: het is een metalen 'kooitje' dat vaak gebruikt wordt bij hartziekten en opent dichtgeslibde bloedvaten. 

Viagra
Hoewel Viagra en andere gelijkaardige medicatie het leven van tal van mannen verbeterde, heeft het geen effect bij ongeveer 30 procent van de patiënten met erectiestoornissen. Bij hen is de enige optie medicatie direct in de penis te injecteren of een pomp te gebruiken dat manueel de bloedtoevoer naar het orgaan verhoogt, maar geen van beide technieken zijn populair. Er zijn wel gevaren verbonden aan deze stents. Ze kunnen ervoor zorgen dat het lichaam littekenweefsel aanmaakt waardoor de bloedtoevoer weer geblokkeerd wordt. Daarom zullen de artsen een nieuwere generatie buisjes gebruiken die medicatie vrijgeven die het genezingsproces versnelt. Zo hopen dat er op deze manier geen littekenweefsel gevormd wordt. 

Verband met hartziekten
De oorzaken van erectieproblemen variëren van diabetes, hormonale problemen, stress en depressies. De laatste jaren concentreert de medische wereld zich vooral op het verband met hartziekten. Net zoals een hart een constante en gezonde toevoer van bloed nodig heeft, moeten de geslachtsorganen van een man bloed hebben tijdens de seksuele prikkeling. Uit recent onderzoek blijkt dat bloedvaten in de onderbuik ook getroffen kunnen worden door ongezonde eetgewoonten, roken en een gebrek aan lichaamsbeweging, net als dat bij de kroonslagaders het geval is. Volgens sommige cardiologen zijn erectiestoornissen een even duidelijk teken van hartziekten, ze doen zich namelijk drie jaar eerder voor dan andere symptomen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonnie Taylor - It's heartache

Bonnie Taylor - It's heartache

Om haar te beluisteren klik op de foto

Over Bonnie Tyler


Bonnie Tyler, artiestennaam van Gaynor Hopkins (Skewen, Wales, 8 juni 1951) is een Welsh' zangeres.


Ze komt uit een gezin van 6 kinderen, haar vader was een mijnwerker, haar moeder, een operafan, deelde haar passie voor muziek met haar kinderen. Janis Joplin en Tina Turner waren haar grote voorbeelden, na in verschillende bands gezeten te hebben en verschillende artiestennamen kwam ze uiteindelijk uit bij Bonnie Tyler.

In 1975 nam ze haar eerste liedje op bij een platenmaatschappij, My my honeycomb, de single werd geen succes. Haar tweede single Lost in France toonde meteen haar vocale kwaliteiten en ze haalde er de top 10 mee, later werd het zelfs een Europese hit.

Haar eerste album in 1977 had een bescheiden succes, maar toch goed genoeg om door Europa te touren. Net voor het album werd uitgebracht moest ze een knobbeltje op haar stembanden laten wegnemen. Tegen doktersadvies in sprak ze voor ze genezen was, hierdoor kreeg ze een schor geluid in haar keel, ze dacht dat haar zangcarrière over was maar niets was minder waar. Haar volgende single It's a Heartache waar ze met schorre stem zong haalde de top 5 in Engeland, Europa en de Verenigde Staten, waardoor ze daar voor het eerst kon gaan touren.

In 1979 won ze het World Popular Song Festival in Tokio met het lied Sitting on the Edge of the Ocean. Toch bleef groot succes uit na deze overwinning.

In 1982 tekende ze een platencontract bij CBS Records en bracht ze het album Faster Than the Speed of Night uit met daarop het lied Total Eclipse of the Heart. Producer van dit album was Jim Steinman, die eerder succes had met Meat Loaf's 'Bat out of Hell'. Zijn combinatie van hardrock en theatrale arrangementen zorgde voor een internationaal succes. In veel landen kwam de single op 1, ook het album schoot in Engeland meteen naar de eerste plaats. Ze was de eerste vrouwelijke artieste die daarin slaagde. Ze won ook twee Grammy's.

Twee jaar later had ze opnieuw een groot succes, dit keer met Holding Out for a Hero. In 1991 nam ze het album Bitterblue op dat vierdubbelplatina werd in Noorwegen, platina in Oostenrijk en goud in o.a. Duitsland, Zweden en Zwitserland. Van 1991 tot en met 1994 produceerde zanger Rolf Köhler en producent Dieter Bohlen de muziek van Bonnie Tyler.

Samen met de Franse zangeres Kareen Antonn nam ze Si Demain... (Turn Around) op (de Franse versie van Total Eclipse of the Heart). Hiermee had ze een nummer 1 hit in België, Frankrijk en Polen.
» Reageer (0)
02-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Injectie verhelpt snurken in twee minuten

Injectie verhelpt snurken in twee minuten


http://img407.imageshack.us/img407/300/snurken.jpg


Een haast pijnloze injectie in het gehemelte is een volwaardig alternatief voor een pijnlijke operatie om snurken permanent te verhelpen. Dat beweert een Britse arts die ondertussen al 400 patiënten behandelde. 

Slaaptekort
Momenteel heeft slechts enkel de Britse arts Hadi Al-Jassim deze techniek onder de knie. Hij zegt zelf schitterende resultaten te bereiken met deze injectie. De behandeling, snoreplasty genaamd, is snel en goedkoop. Het duurt twee minuten en gebeurt onder lokale verdoving. Hij injecteert sodium tetradecyl in het gehemelte, wat het zacht weefsel harder maakt, waardoor dit niet kan vibreren. Hij geeft nu lezingen aan andere specialisten in Groot-Brittanië over deze techniek.

Operatie is pijnlijk
"Een operatie is heel pijnlijk en het duurt weken voor je helemaal hersteld bent, daarom beslissen veel patiënten het niet te doen. Bij deze injectie kun je achteraf meteen naar huis en een uur later weer eten", besluit Al-Jassim. "Snurken lijkt slechts een klein probleem en voor de patiënt zelf is het vaak niet storend, maar voor de partner wel. Dankzij deze techniek krijgen zij op een makkelijke manier hun nachtrust terug."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De fysieke nadelen van de laptop

De fysieke nadelen van de laptop


Fout: de laptop op de knieën.


Laptops hebben enkele duidelijke voordelen: je computer is mobiel, en kan dus overal mee naartoe. Op de trein of tijdens het wachten in de luchthaven kan je nog wat werken of een filmpje bekijken.

Fysieke klachten
Maar ze hebben ook enkele belangrijke nadelen, vooral voor de houding die de gebruiker van de laptop aanneemt. Meer zelfs: laptopgebruikers hebben vaak méér lichamelijke klachten dan wie aan een desk top (een vaste computer) werkt. Dat staat te lezen op gezondheid.be.

Nek, rug en schouders
Veel heeft te maken met de nabijheid van scherm en toetsenbord, en de plaatsing ervan op een gewone tafel of de schoot van de gebruiker. Daardoor moet de gebruiker het hoofd voorwaarts kantelen om goed op het scherm te kunnen kennen. Als gevolg daarvan kantelen ook nek, schouders en bovenrug mee, waardoor de gebruiker voorover gebogen komt te zitten.

Dit belast de nek- en schouderspieren, waardoor een gevoel van stijfheid, kramp of zelfs ontsteking ontstaan. Klachten die vaak verergerd worden als de mousepad op de laptop wordt gebruikt in plaats van een aparte muis.

Ogen
Ook de ogen lijden onder het gebruik van een laptop. De letters zijn vaak kleiner, wat de ogen extra belast. Droge ogen zijn ook een vaak voorkomend fenomeen, omdat computergebruikers minder vaak knipperen met de ogen. Dit kan ook tot een gevoel van vermoeidheid leiden.

Tips
Om je lichaam te ontlasten, worden volgende tips meegegeven aan computergebruikers:

1) Werk niet langer dan twee uur per dag met een laptop. Sluit deze liefst aan op een extern toetsenbord, scherm en muis. Dit geldt ook voor kinderen.

2) Wordt de laptop toch langer dan dat gebruikt, dan wordt aangeraden een laptopstation te gebruiken, of een pak papier, om de laptop op de juiste hoogte te brengen. Hierdoor kan de gebruiker rechter zitten, wat de lichamelijke klachten zou moeten verminderen. Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van een laptopstation de belasting met bijna een kwart doet dalen.

3) Let er op dat de toetsen niet te klein zijn

4) Plaats de laptop nooit op de knieën om te werken, te mailen, te surfen of films te bekijken.

5) Zorg ervoor dat er voldoende maar niet te fel licht is in de ruimte waar je met de laptop werkt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer Japanse mannen kiezen voor vrouwenleven

Steeds meer Japanse mannen kiezen voor 'vrouwenleven'
Ze willen wel studeren, en een beetje werken. Maar het liefst willen ze met een rijke zakenfiguur trouwen, en thuisblijven voor de kinderen om te koken, te bakken en te zorgen. Niets nieuws onder de zon, dit zijn gewoon traditionele vrouwen? Juist, behalve dat het hier niet om vrouwen gaat, maar om mannen.

Extreme nieuwe mannen
Japanse mannen om precies te zijn. Mannen die zich afzetten tegen alles waar Japanse mannen voor staan, en zich identificeren met de vrouwenrol. Het zijn geen transseksuelen en ze zijn ook niet noodzakelijk homoseksueel. Eerder een extreme nieuwe man of zoals The Times het omschrijft: een metroseksueel zonder de testosteron. In Japan worden ze 'herbivoren' (soshokukei danshi) of 'vrouwelijke mannen' (ojo-man) genoemd.

Grote groep
Uitzonderingen zijn het ook al niet. Hoewel er geen specifieke cijfers lijken te bestaan die het fenomeen naar waarde schatten, zou het toch om een substantiële groep mannen gaan. Sommigen schatten dat de helft van de Japanse mannen tussen 20 en 40 'herbivoor' is, anderen geloven dat twee derde van de mannelijke bevolking tussen 20 en 34 'herbivorische neigingen' heeft.

Geen auto's, merken of vrouwen
Mannen met een diploma, mannen met gevoel voor stijl, mannen met een mening, maar zonder de wil om in het mannelijke rollenpatroon te stappen. Ze geven niets om 'mannelijke waarden' als succes, snelle auto's, dure kleren, spiksplinternieuwe gadgets en 'trofeevrouwen'. Dingen die 'in' waren voor de generatie eind de jaren '80, begin de jaren '90, die de economische heropleving van het land meemaakten. En samen daarmee het belang aan materiële zaken.

Taart eten
Maar dat weigeren de herbivoren dus. Ze hebben daarentegen wel een uitgesproken interesse voor alles dat tot voor kort gold als 'exclusief vrouwelijk': bescheiden jobs, shoppen en, het summum voor vrouwelijk Japan, samen taart eten. Auto's zijn voor hen vooral praktisch en geven hen de ruimte zichzelf te zijn.

Marketeers hebben het gat in de markt ondertussen gevonden. Zo maken ze light-bieren (met minder alcohol), beha's voor mannen (zonder kant of franjes) en ook de modewereld volgt met een collectie rokken en topjes voor mannen, sommige zelfs roze.

Slecht nieuws
Maar sociologen en demografen trekken zich de haren uit het hoofd. Voor een land als Japan, met zijn sterk vergrijsde bevolking is het slecht nieuws dat vele mannen niet geïnteresseerd zijn in hun traditionele mannelijke rol.

Japanse vrouw
Want de Japanse vrouwen zijn niet meegeëvolueerd. Zij willen voornamelijk (40 procent) een man die meer dan 50.000 euro verdient. In werkelijkheid verdient nog geen vier procent van de Japanse mannen dat, en de Japanse vrouwelijke mannen zéker niet.

Nooit trouwen, nooit kinderen
Het gevolg is dat veel Japanners, zowel man als vrouw, nooit trouwen en nooit kinderen hebben. Het timide karakter van de Japanse mannen helpt niet. De helft van de mannen tussen 20 en 34 is niet getrouwd en van hen heeft slechts 20 procent een vriendin. 30 procent van de mannen heeft nog nooit een vriendin gehad. Sociologen vrezen dat deze nieuwe trend de al grijze samenleving nog minder dynamisch en vitaal gaat maken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beefeaters vallen eerste vrouw in Tower of London lastig

Beefeaters vallen eerste vrouw in Tower of London lastig

Twee "beefeaters", of wachters van de Tower of London, zijn geschorst nadat ze ervan beschuldigd zijn de eerste vrouw die in dienst genomen werd, te hebben lastiggevallen. Tegen een derde man is een onderzoek geopend. "We nemen de beschuldigingen heel ernstig", stelde een woordvoerster van de instelling die de Tower beheert.

Wikipedia
De Britse krant The Sun berichtte dat de 44-jarige Moira Cameron, de eerste vrouw die in 2007 de functie van "beefeater" kreeg, het onderwerp uitmaakte van "een haatcampagne" door sommige van haar collega's. Onder meer werd haar uniform beschadigd en werd een onlineartikel op Wikipedia met haar naam vervalst.


Kroonjuwelen
De "Yeomen" werden in de zestiende eeuw door koning Henry VIII aangeduid om de Tower te bewaken. Het gebouw was eerst een koninklijk verblijf, later een gevangenis en vandaag een toeristische trekpleister. De beefeaters, die momenteel met 35 zijn, beschermen de kroonjuwelen en leiden de bezoekers rond.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Meisje (11) bevalt op haar trouwdag

Meisje (11) bevalt op haar trouwdag

Een meisje van elf heeft een onvergetelijke trouwdag beleefd. Kordeza Zhelyazkova stond te stralen in haar prachtige trouwjurk toen plots haar weeën begonnen. Het meisje werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht en schonk er even later het leven aan Violeta, een wolk van een dochter.

"Mooiste speelgoed"
De Bulgaarse uit Sliven werd twee weken voor haar elfde verjaardag zwanger van haar vriendje Jeliazko Dimitrov (19). De moeder is dolgelukkig met haar kleine spruit. "Ik hoef geen speelgoed meer, ik heb net het mooiste speelgoed gekregen", aldus Kordeza. "Violeta is zo mooi, ik hou echt van haar. Ik ga niet meer terug naar school, ik wil nu voor haar zorgen."

Geen seksuele opvoeding gekregen
Het stel ontmoette elkaar op de speelplaats van hun zigeunerschool. Haar man redde haar van tussen de stieren en het meisje werd meteen verliefd op haar heldhaftige redder. "Ik heb nooit seksuele opvoeding gekregen en ik wist niets over seks. Ik had nog nooit een vriendje gehad en ook over condooms had ik nog nooit gehoord. Ik wist ook niet dat ik zwanger was tot mijn oma een opmerking maakte over mijn gewicht. Ik dacht dat ik gewoon te veel hamburgers gegeten had."

Vader riskeert celstraf
Het stel had een traditionele trouwpartij in ware roma-traditie maar aan het geluk kan nu wel snel een einde komen. Jeliazko riskeert immers tot zes jaar cel voor het hebben van seks met een minderjarige. Hij is er alvast niet gerust in. "Ik ben bang. Ik wil voor mijn vrouw en kind zorgen en wil dus niet in de gevangenis belanden. Ik heb een fout gemaakt maar ik heb er geen spijt van want nu heb ik tenminste mijn mooie Violeta", besluit de fiere vader.
» Reageer (0)
01-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips om keukenrampen nog te redden

Tips om keukenrampen nog te redden
Je bent aan het zweten in de keuken, je gasten arriveren binnen een kwartier en je moet nog tal van gerechten bereiden. Net op dat moment kap je per ongeluk het volledige zoutvat in je soep of merk je dat je de wijn bent vergeten koud te zetten. We geven je lessen eerste hulp bij keukenrampen.
 
Te veel zout
Per ongeluk te veel zout toevoegen aan een gerecht is één van de dingen die je nog kan goedmaken. De beste manier is door een ander ingrediënt toe te voegen. Je zal dan wel meer eten maken dan nodig is, maar je kan de overschot de volgende dag nog opeten. Bij een stoofpotje kun je nog een gepelde aardappel toevoegen. Leg deze gedurende 15 minuten in de kokende schotel om die vervolgens te verwijderen. De aardappel absorbeert het overtollige zout en maakt je gerecht weer eetbaar.

Verbrand voedsel
Bij een pan die te lang op het vuur stond, zal het aanbaksel aan de bodem plakken. Verwijder de pot van het vuur zonder te roeren of te schrapen. Neem een nieuwe pot of pan en giet hierin driekwart van je gerecht en laat de aangebrande resten in de andere pan. Dit redt het meeste van je gerecht.

Hoe een verbrande pan redden?
Om aanbaksel uit een pan te verwijderen, kook hierin wat water met een beetje zuiveringszout gedurende een kwartier. Laat het dan een achteraf afkoelen. Hierdoor zou alles moeten verdwenen zijn.

Klonters in saus
Een zeef is de beste manier om klonters uit een saus te krijgen.

Uitgedroogd brood
Een stuk oud, uitgedroogd (stok)brood  hebt, kun je terug lekker maken door het in een vochtige doek te wikkelen gedurende 20 minuten. Verwijder deze en plaats het brood gedurende twee à drie minuten in de oven. Dit geeft de weer de textuur versgebakken brood.

Warme fles witte wijn
Als je een warme fles witte wijn snel koud moet krijgen, doe je dit best met een ijsemmer, met daarin een beetje koud water en een handvol grof zout. Binnen de tien minuten zou je fles op temperatuur moeten zijn
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe scantechniek maakt gedachten zichtbaar

Nieuwe scantechniek maakt gedachten zichtbaar


http://img59.imageshack.us/img59/4452/gedachtenlezen.jpgGedachtenlezen wordt binnenkort een wetenschap, schrijft the Sunday Times. Amerikaanse vorsers hebben namelijk een techniek ontwikkeld waardoor scanners kunnen lezen wat er in de hersenen gebeurt en beelden kunnen reproduceren van wat mensen zien, of zelfs van wat ze zich herinneren.
 
Bewegende beelden
Jack Gllant en Shinji Nishimoto, twee neurologen van de universiteit van Californië, zijn erin geslaagd om de hersenactiviteit in de visuele cortex van het brein te koppelen aan statische beelden die dezelfde persoon ziet. Ze gingen een stap verder door bekend te maken dat ze nu ook de signalen decoderen die door bewegende beelden in de hersenen worden geregistreerd.
 
Video's kijken
Gallant and Nishimoto gebruikten de fMRI-techniek om de hersenen van twee patiënten te scannen terwijl die naar video's keken. Om het verband te leggen tussen de vormen, kleuren en bewegingen in de video's en de de activiteiten in de visuele cortex van de patiënten werd een speciaal computerprogramma ontwikkeld. Vervolgens werden 200 dagen YouTube-beelden in die computer gebracht die moest voorspellen welke hersengedeeltes door die beelden zouden worden gestimuleerd.
 
Niet scherp
Tenslotte werd deze software gebruikt om de hersenactiviteit te meten terwijl de patiënten een nieuwe film bekeken en om wat zij zagen te reproduceren - maar dan uitsluitend op basis van die hersenactiviteiten. Daaruit bleek dat de patiënten hele stukken konden terugbrengen van de film die ze bekeken, ook al waren die beelden verre van scherp.

Ooggetuigen misdrijf
Volgens dokter Gallant "kunnen we op deze manier boeiende dingen bereiken". "Op het ogenblik dat je iets ziet en je wilt het aan een ander vertellen, blijken woorden vaak niet voldoende. Deze technologie kan worden gebruikt om de beelden die je hebt gezien aan een ander te tonen. Het kan van nut zijn voor kunstenaars maar het kan ook worden gebruikt om een ooggetuigen van een misdrijf te laten 'tonen' wat en wie hij zag."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom dochters moeders goede raad irritant vinden

Waarom dochters moeders goede raad irritant vinden
Dochters kunnen zich op volwassen leeftijd ontzettend storen aan de bemoeienissen van hun moeder. Dat gaat van het bekritiseren van haar kledingstijl tot opvoedingstips. We leggen uit waarom dat zo is.


Voorspelbaar
Tachtig tot negentig procent van de dochters zegt een goede relatie te hebben met haar moeder, dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse professor Karen Fingerman. De relatie tussen een moeder en haar dochter is vrij voorspelbaar, tijdens de jonge jaren is de liefde wederzijds en onvoorwaardelijk, dat meldt 6minutes.be. Eens de dochter de puberteit bereikt, wordt ze kritischer ten opzichte van haar moeder. Op volwassen leeftijd krijgt de dochter een realistische kijk. Ze neemt haar mama zoals ze is, met haar slechte en goede kantjes.


Spiegel voorhouden
Op middelbare leeftijd draaien de rollen om. Dan moet de dochter steeds meer voor haar mama zorgen. En geeft de moeder een kijk in de eigen toekomst van de dochter, wat niet altijd makkelijk te verdragen is. Toch blijft ze dan nog steeds raad geven, gevraagd of ongevraagd. Omdat mama's ooit zo goed voor hun dochters hebben gezorgd, verwachten ze op latere leeftijd hetzelfde dat hun kroost dit ook voor haar zal doen. Maar dit zorgt voor faalangst bij de jongere generatie.


Waarom irritant
Volgens Fingerman kan dit een verklaring zijn waarom deze goedbedoelde raad dochters irriteert. Desondanks blijven ze graag in elkaars gezelschap vertoeven. Ook blijkt dat mama's meer verdragen en minder kritisch zijn dan omgekeerd. Nog verrassend is dat moeders bemoeienissen en bezorgdheid van hun dochter helemaal niet erg vinden, het maakt zelfs dat ze zich geliefd vinden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 novembernu ik er niet meer ben
huil dan eventjes
want ik weet dat je verdriet  hebt
maar vergeet niet te leven
vergeet niet te genieten
want weet dat ik altijd bij je zal zijn
s'nachts zal ik over je waken
de mooiste ster zal ik voor je zijn
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emma Shapplin Cuerpo Sin Alma

Emma Shapplin  Cuerpo Sin Alma

Om de prachtige stem van haar te beluisteren
druk op de foto


Emma Shapplin (born Crystêle Joliton on 19 May 1974, in the Paris suburb of Savigny is a French soprano coloratura who primarily performs contemporary classical crossover.

Emma Shapplin started her music career in classical music but then moved to hard rock. When she was 18, singer Jean-Patrick Capdevielle convinced her to return to taking classical lessons so as to improve her singing technique. She discovered that although rock had given her more artistic freedom and hedonistic lifestyle than classical music, it was still not enough for her, so she decided to create her own style. This became a combination of archaic opera and modern trance and folk traditional Scottish and/or pop music. Shapplin and Capdevielle subsequently worked together on her first release, Carmine Meo.] Capdevielle wrote Carmine Meo as the first part of an Atlantis themed opera, Atylantos, whose 2001 staging and CD release promoted the careers of four other gifted young singers: the French sopranos Chiara Zeffirelli and Jade Laura D’angelis, the Romanian soprano Elena Cojocaru, and the French tenor Nikola Todoravitch.


Although Shapplin was raised speaking French, and sings some of her songs in that language, most of the songs on Carmine Meo were translated from the French in which Capdevielle wrote them into Latin and ancient Provençal dialect, in which Shapplin sang them. On her second release, Etterna, she decided to perform in old (13th-century) Italian. She did so because, according to her, "It's a language that sings naturally"; and because this is closer to the modern Italian language she used in some of her first classical singing lessons, while the older Italian "lends itself more to poetry, to dreaming, and to drama too". In particular, she used the spelling "Etterna" for the album and track title because this is the way Dante wrote, rather than the modern Italian "Eterna". She occasionally performs one of her hit songs, La Notte Etterna, in Spanish (as La Noche Eterna). Her single "Discovering Yourself" is in English. Shapplin has co-operated with Greek singer George Dalaras and she visits Greece almost every year for concerts in Athens's ancient Odeon of Herod Atticus.

Shapplin was relatively unknown in the United States until composer Graeme Revell used her voice on his score for the movie Red Planet. They later collaborated on her second album Etterna, with Revell producing all of her songs. That album was written in breach of her contract with Pendragon Records, which owns the trademark "Emma Shapplin" and had a six-record contract with the singer.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!