Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




21-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedroogde appelschijfjes

Gedroogde appelschijfjes



http://img69.imageshack.us/img69/2060/gedroogdeappelschijfjes.jpg



Gedroogde appelschijfjes

Je hebt nodig: 2 frisse stevige appels, citroensap, 3 eetlepels vloeibare honing, een oven en geduld.

Was de appels en droog ze goed af. Verdeel ze in kwarten, verwijder klokhuis en snijd er dunne schijfjes van ( niet schillen) Besprenkel de schijfjes aan weerzijden met citroensap tegen het verkleuren en strijk ze dan ook aan weerzijde in met honing, met behulp van een keukenkwast.Verwarm de oven voor op 65 ° C (niet hoger). Leg de appelschijfjes op een bakplaat uiteen ( liefst op bakpapier ). Zet de ovendeur op een kier, zodat alle vocht weg kan. Laat de schijfjes 6 tot 8 uur drogen. Keer ze in de helft van de droogtijd om. Het drogen kan ook langer duren: de appels moeten taai aanvoelen . Dan even laten afkoelen en je hebt heerlijke caloriearme appelsnoepjes, die heerlijk naar verse appel smaken. Bewaar ze in een geloten doos op een droge plaats ..... als ze niet meteen op zijn




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neushoorn geboren in Beekse Bergen

Neushoorn geboren in Beekse Bergen





In het Nederlandse safaripark Beekse Bergen is vanmorgen een neushoorn geboren. Moeder Dounia schonk na een zwangerschap van anderhalf jaar en na dagenlange signalen van een aanstaande bevalling het leven aan een dochter, meldde een woordvoerder.
 
Het is voor het eerst dat een neushoorn die zelf in het Brabantse safaripark is geboren zelf voor nageslacht zorgt. Moeder en dochter maken het goed.
 
Verzorgers verwachten dat de baby over enkele dagen een naam krijgt en naar buiten kan om zich aan de bezoekers te tonen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit eerder was 21 november zo warm

Nooit eerder was 21 november zo warm


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/8/13/3/media_xl_2720523.jpg


De dagtemperatuur in Ukkel zal vandaag wellicht de 17,5 graden overschrijden. Dat betekent een 'flink' nieuw dag- en perioderecord is, zo is bij het KMI vernomen.

Het record voor de periode 18-28 november bedraagt 16,8 graden. Deze waarde is bereikt op 18 november 1926, 20 november 1981 en 28 november 1930.

Voorlopig 3 graden extra
Tot en met 19 november bedroeg de gemiddelde temperatuur van november 2009 9,5 graden, de gemiddelde maximumtemperatuur 12,1 graden en de gemiddelde minimumtemperatuur 7,0 graden. Dat is een ruim 3 graden hoger dan de 'normale' waarden in november; 6,1, 8,9 en 3,5 graden.

Hoogterecords
De hoogterecords zijn een gemiddelde van 10,4 graden (1994), een gemiddelde maximumtemperatuur van 12,8 graden (1994) en een gemiddelde minimumtemperatuur van 8,1 graden (994).

De laagterecords zijn een gemiddelde van 0,9 (1858), een gemiddelde maximumtemperatuur van 4,9 (1919) en een gemiddelde minimumtemperatuur van -1 (1921).

Afkoelen
Vanaf morgen zal het weer afkoelen en zullen we naar meer 'normale' temperaturen voor deze periode van het jaar gaan. Dat maakt het verdere verloop onvoorspelbaar, en dus weigert het KMI uitspraken te doen over de gemiddelden in november.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noisettes - Never Forget You

Noisettes - Never Forget You

Klik op de foto  en geniet





Noisettes is een Engelse band bestaande uit 3 leden: Shingai Shoniwa, Dan Smith en Jamie Morrison. Ze spelen vooral indie- en rockmuziek. Ze braken door met de single "Don't Upset the Rhythm (Go Baby Go)" van hun tweede album. Dat nummer bereikte in de Engelse hitlijsten nummer 2 in de lente van 2009.

De band vormde zich in 2003 toen gitarist Smith en zangeres Shoniwa (toen nog in de band Sonarfly) vaak samen begonnen te spelen en nummers schreven. Het duo ontmoette drummer Morrison in december 2003 en al snel speelden ze samen.

The Noisettes speelden samen met Paul Weller, Graham Coxon, The Smiths's Andy Rourke, en met leden van New Young Pony Club en Supergrass. Ze creëerden zo exclusieve optredens en speciale songs met hun eigen materiaal. Op 2 maart 2008 speelden ze een speciaal concert om geld in te zamelen voor een opvangcentrum van daklozen.

The Noisettes waren te gast in de SXSW showcasing en speelden er 3 van hun nieuwe songs. Ze speelden op de NME/Transgressive party op de Wave venue op 13 maart 2008. Later dat jaar stonden ze op het 2-daagse festival Camden Crawl.

In april 2009 kwam hun tweede album uit, Wild Young Hearts als opvolger van What's The Time Mr. Wolf (2007).



Klik op de foto om 'Don't Upset The Rhythm' te beluisteren






De band toerde al in Europa en Amerika. In november en december 2006 vergezelden ze Muse op hun Europese tournee. Ze speelden ook op het Coachella festival op 27 april 2007 en op het Reading and Leeds Festivals op de NME/Radio 1 Stage in augustus van dat jaar. The Noisettes maakten hun Amerikaanse televisiedebuut in The Late Late Show met Craig Ferguson op 2 april 2007. Eén van hun songs was te horen in een Bionic Woman-aflevering.

De band vond toeren in eigen land belangrijk bij het uitkomen van "Wild Young Hearts". Ze zetten zelfs een boodschap op hun MySpace-pagina. Ze riepen er plaatselijke bands op om te verschijnen als verrassingsact op hun tour. Zo traden o.a. Paul Dixon in Manchester, Emily Breeze in Bristol en Jack Butcher in Glasgow op.

Op 28 juni 2009 speelde de band op de John Peel Stage op Glastonbury Festival in Somerset. In juli 2009 zullen ze lady GaGa vergezellen in haar Europese tour.

Op 17 juli 2009 speelden the Noisettes 'Never Forget You' in The Jonathan Ross Show op BBC1.



» Reageer (0)
20-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cleanpoint lanceert website om poetsvrouw te vinden

Cleanpoint lanceert website om poetsvrouw te vinden




Wie een poetsvrouw of -man zoekt met dienstencheques kan voortaan terecht op de nieuwe website Cleanpoint.be. De informatie voor de vacatures wordt aangeleverd door de erkende dienstencheque-ondernemingen en wordt dagelijks bijgewerkt. Via de site komen geïnteresseerden te weten wie in zijn regio op dag X en uur Y beschikbaar is.
 
De initiatiefnemers van de site hopen met dit project tegemoet te komen aan de problemen in de zoektocht naar een poetsvrouw of -man.




In België zijn ongeveer tweeduizend dienstencheque-ondernemingen actief.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaan koopt per ongeluk vingers en tand van Galilei

Italiaan koopt per ongeluk vingers en tand van Galilei


Galilei Galileo.


In Italië zijn twee vingers en een tand teruggevonden van Galileo Galilei, de Italiaanse natuur- en sterrenkundigde die leefde van 1564 tot 1642. Al meer dan honderd jaar werd er gedacht dat ze verloren gegaan waren.

Anonieme vinder
De vondst werd gedaan dankzij een verzamelaar, die anoniem wenst te blijven. "De man belde ons twee dagen geleden", vertelt Paolo Galluzzi, directeur van het Historisch Instituut voor de Wetenschappen in Firenze. "Hij vertelde ons dat hij zonder het te beseffen twee vingers en een tand van Galilei dacht gekocht te hebben tijdens een recente veiling. Wij hebben dat onmiddellijk onderzocht en het bleek te kloppen".

De vingers en de tand zullen vanaf de lente van 2010 tentoongesteld worden. "De laatste keer dat de bewuste vingers en de tand gezien waren, was in 1905. We dachten eigenlijk dat ze voor altijd verloren waren", vertelt Galluzzi.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borsten blijven groeien

Borsten blijven groeien





Goed nieuws voor borstenliefhebbers: de omvang van de borsten van Nederlandse vrouwen neemt nog altijd toe. Ook goed nieuws voor lingeriemerken, die hun 'grote maten'-segment uitbreiden.

Al heeft dat in Nederland een lelijk staartje gekregen: er woedt een ware lingerieoorlog tussen Marlies Dekkers en Sapph en dan vooral in het topsegment F, FF, G en GG, zo schrijft De Telegraaf.

Dekkers is allang gespecialiseerd in beha's voor vrouwen met grote borsten en nu probeert Sapph een stuk van de koek mee te pikken. Zeer tegen de zin van de ontwerpster, die  Sapph van plagiaat beschuldigt. De twee merken vechten momenteel een slepende rechtszaak uit.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Hollies - The air that I breathe

The Hollies - The air that I breathe

Om hun te beluisteren klik op de foto





Over The Hollies


The Hollies is een Britse band uit de jaren zestig. Ze behoorden tot de succesvolste bands uit de "Britse invasie"-periode. De band wordt vaak geassocieerd met Manchester, omdat enkele leden van de band uit (de omgeving van) deze stad komen. De band zou vernoemd zijn naar Buddy Holly. Bassist Eric Haydock en zanger Allan Clarke hebben echter in interviews met BBC-radio aangegeven dat zij hun band hadden vernoemd naar de hulst (Engels: holly). De hulst werd gebruikt als kerstversiering in de kleedkamer van de club The Oasis, waar de band in december 1962 hun eerste optreden gaf. The Hollies werd ter plaatse bedacht om te kunnen worden aangekondigd. Het feit dat de groep in de jaren '80 om contractuele verplichtingen een lp uitbracht met louter Buddy Holly-covers versterkt het idee dat er een relatie zou zijn tussen Buddy en The Hollies.

The Hollies is te herkennen aan de meerstemmige, harmonieuze zang. De groep was hierin duidelijk geïnspireerd door The Everly Brothers. Veel liedjes uit de begintijd zijn covers van rock-'n-rollhits, maar in de loop der jaren schreven ze vaker hun eigen teksten of werden tekstschrijvers van buitenaf (vooral Graham Gouldman, bekend van 10CC) aangetrokken.

In 1962 werd de groep opgericht door zanger Allan Clarke en gitarist Graham Nash. Andere belangrijke leden uit de beginperiode van de band zijn onder andere Tony Hicks (gitaar), Eric Haydock (basgitaar) en Bobby Elliott (drums). Elliott wordt beschouwd als één van de beste Britse drummers. In 1966 werd Haydock vervangen door Bernie Calvert.

In het midden van de jaren zestig scoorde de band een hele reeks aan hits, waaronder "I'm Alive", "Look Through Any Window", "I can't let go", "Bus Stop", "Stop Stop Stop", "Dear Eloise" en "Carrie Anne".

In 1968 verliet Graham Nash de groep om samen met David Crosby (uit the Byrds) en Stephen Stills (uit Buffalo Springfield) Crosby, Stills & Nash op te richten. Nash werd vervangen door Terry Sylvester (ex-Swinging Blue Jeans) en The Hollies scoorde met de nieuwe line-up een grote hit met "Sorry Suzanne".

Na een album gevuld met Bob Dylan-covers bracht the Hollies "He Ain't Heavy... He's my Brother" uit, één van de grootste internationale hits van de groep. In 1971 verliet Clarke tijdelijk de groep. Hij werd vervangen door de Zweedse zanger Mikael Rickfors afkomstig uit de Zweedse groep Bamboo, met wie de groep het album Romany en onder andere de hit "The Baby" opnam.

In 1972 keerde Clarke weer terug met "Long Cool Woman (In a Black Dress)", een Creedence Clearwater Revivalachtig rocknummer, waarin nu juist het handelsmerk van de groep, de driestemmige samenzang, ontbreekt. In 1973 kwamen de laatste twee grote hits van de groep uit, "The Day that Curly Billy Shot Down Crazy Sam McGee" (nummer één in de Top 40 en "The Air That I Breathe" (nummer één in de Daverende Dertig).

The Hollies brengt sindsdien sporadisch een album uit en geeft nog steeds concerten, met twee leden uit de originele bezetting: gitarist Tony Hicks en drummer Bobby Elliott (tevens elkaars zwager). In 1983 keerde Graham Nash voor één album terug. Allan Clarke stopte in 2000 met zingen, waarna zijn plaats werd overgenomen door Carl Wayne, leadzanger van The Move. In 2004 overleed Wayne echter aan kanker.

Nadat in 2005 vanwege zijn succes voor een BBC-tv-productie ook gitarist/high harmonyvocalist Alan Coates de groep verlaat (1983-2005) treden twee nieuwelingen tot de groep toe: Steve Lauri (gitaar/vocals) en Peter Howarth (vocals/gitaar). Laatstgenoemde was voor die tijd een bekend musicalzanger.

Onder invloed van beide jongelingen wordt in de loop van 2005 een volledig nieuwe cd opgenomen met de titel "Staying Power". Dit is het 25e album in de carrière van de groep. De groep treedt gemiddeld 3 avonden per week op, tot ver over de grenzen van Groot-Brittannië. In januari 2008 en september 2008 treedt de band op tijdens twee Nederlandse festivals, respectievelijk in Emmen en Horst (L). In 2009 verschijnt opnieuw een nieuwe cd met de titel "Then, Now ,Always". De titel verwijst, net als de vorige cd, naar de lange historie die de band inmiddels heeft.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herman Van Rompuy wordt eerste president van Europa

Herman Van Rompuy wordt eerste president van Europa


Van Rompuy schatert het uit met Sarkozy, die hem van in het begin steunde.



De 27 regeringsleiders van de EU hebben in Brussel Herman Van Rompuy (62) voorgedragen als eerste Europese president. Ondertussen is zijn kandidatuur bevestigd, want iedereen steunt onze premier. De kogel is dus helemaal door de kerk, de groepsfoto al genomen. Dat betekent dat Van Rompuy opstapt als Belgische premier. Naar verwachting wordt Yves Leterme naar voor geschoven om hem op te volgen als eerste minister. Van Rompuy zal de Europese ministerraad voorzitten en alle regeringsleiders op dezelfde lijn moeten krijgen om beslissingen te nemen. Op 1 januari zal hij aan zijn nieuwe functie beginnen.


Nog voor het cruciale diner op de EU-top echt begon, was rond 19u de knoop al doorgehakt.  De Britse eerste minister Gordon Brown trok de kandidatuur van de Britse ex-premier Tony Blair voor de job in. Met Catherine Asheton als Hoge Vertegenwoordiger voor Buitenlands Beleid is er wel een Europese topfunctie voor de Britten weggelegd. Zo lag de weg voor Van Rompuy al open. Het is enkel nog wachten op de officiële bevestiging na het diner.

Tevreden
Reinfeldt presenteerde voor aanvang van het diner Van Rompuy en Catherine Ashton als de officiële kandidaten voor de twee Europese topjobs. "We zijn tevreden dat de socialisten eindelijk duidelijkheid hebben verschaft. Nu kunnen we een voorstel presenteren", zo verklaarde een woordvoerder van het Zweedse EU-voorzitterschap.






350.000 euro
De functie van voorzitter van de Europese Raad (de zogenaamde Europese president) wordt gecreeërd door het verdrag van Lissabon dat op 1 december van kracht wordt. Van Rompuy, die een mandaat voor 2,5 jaar krijgt, zit de driemaandelijkse vergaderingen van de Europese leiders voor en vertegenwoordigt de Europese Unie in internatonale topontmoetingen. Hij begint op 1 januari 2010 aan zijn nieuwe job en zal per jaar zo'n 350.000 euro verdienen.





» Reageer (0)
19-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geuren niet hetzelfde voor mannen als voor vrouwen

Geuren niet hetzelfde voor mannen als voor vrouwen





Iedereen is het er over eens dat geuren een belangrijke rol spelen in onze beleving. Verlangen kan worden aangewakkerd, interesse gewekt, stress verminderd, en dat allemaal door geuren.

Maar hoewel mensen het grotendeels eens zijn over wat lekker ruikt (vers gebakken brood, pas gemaaid gras en verse koffie), zijn mannen en vrouwen het hoegenaamd niet eens over de boodschappen die geuren overdragen.

Betekenis
'Meisjesachtige geuren' bestaan voor vrouwen vooral uit bloemengeuren, voor mannen vooral uit oriëntaalse en kruidige geuren.  Geurboodschappen, zoals 'ik ben sportief' of 'ik ben jong en aantrekkelijk' komen bij het andere geslacht dan ook niet altijd over. Dat blijkt uit een onderzoek van zeepproducent Palmolive bij 502 respondenten.

Misverstanden
"We geuren langs elkaar heen", concludeert geurdeskundige Tanja Deurloo. "Het kan tot misverstanden leiden", stelt onderzoeker Robert Goos. "Je wilt met een geur als een bepaald type overkomen, of een bepaalde stemming creëren terwijl de ander de geurboodschap heel anders interpreteert."

De geur van de ideale ochtend
Vrouwen hebben over het algemeen een betere neus dan mannen, al kunnen mannen dat maar moeilijk aanvaarden. Zij vinden dat mannelijke en vrouwelijke neuzen evenwaardig zijn. Mannen en vrouwen zijn het wél eens over hoe hun ideale ochtend 'ruikt'. Verse koffie, nog warme croissants, samen ontbijten en daarna de krant lezen: dat is de ideale ochtend. Mannen vinden de geur van koffie wel belangrijker dan vrouwen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op tien meisjes is ongelukkig

Eén op tien meisjes is ongelukkig


http://img8.imageshack.us/img8/3488/kinderen.jpg



Bijna één op tien Vlaamse meisjes noemt zichzelf ongelukkig tot zeer ongelukkig. Piekeren doen ze vooral over hun uiterlijk en gewicht (bijna 40 procent), slechte punten (29 procent) en het ontbreken van een lief (25 procent) en vrienden (19 procent). Alarmerend genoeg piekert 11 procent ook over de dood en 14 procent over ruzies, leugens en roddels.

Vrienden maken gelukkig
Gelukkig noemt 63 procent van de Vlaamse meisjes zichzelf 'gelukkig' tot 'heel gelukkig'. De meisjes worden gelukkig door hun vrienden (65 procent), lachen en plezier maken (50 procent), hun crush of lief (bijna 20 procent) en hun familie (18 procent).

Dat blijkt uit een enquête van het weekblad Joepie. 3422 jongeren tussen 10 en 18 jaar werden bevraagd, een overweldigende meerderheid (98 procent) was een meisje. Aan de enquête namen slechts 55 jongens deel.

Praten en plezier maken
Om uit een dipje te geraken wenden de tienermeisjes zich tot hun vrienden, om te praten (27 procent) of om plezier te maken en hun dipje te vergeten (24 procent). Ruim een op tien zet een toffe dvd op of kijkt naar een tv-programma, 8 procent kruipt weg in een hoek met een boek (of tijdschrift). De jongeren beseffen dat drugs (0 procent), uitgaan en alcohol drinken (2 procent) geen oplossing is. Of ligt dat aan hun relatief jonge leeftijd? Twee op drie respondenten was namelijk tussen 13 en 15 jaar.

Geen rolmodel aub!
Ook de toekomst ziet er goed uit. 67 procent wijst radicaal een rolmodel af en wil liever haar eigen persoonlijkheid ontplooien. De 33 procent die wél een rolmodel heeft, verwijst naar vrouwelijke sterren zoals Miley Cyrus (11 procent), Vanessa Hudgens (10 procent) en Beyoncé (5 procent). Een mooi diploma is het belangrijkst, gevolgd door een gezin stichten en een goede gezondheid voor de hele familie.

School: leuk of niet leuk?
16 procent gaat niet graag naar school. Het dubbele daarvan geeft schoorvoetend toe dat toch wel leuk te vinden (32 procent), en nog eens 9 procent gaat 'zeer graag' naar school. De meeste kiezen een studierichting op basis van wat ze aankunnen of wat hen interesseert (elk een derde). 70 procent zou dan ook terug dezelfde school en studierichting kiezen, als ze opnieuw konden beginnen. Dat wil evenwel ook zeggen dat 30 procent zich niet op haar plaats voelt.

Don't worry, be happy
Gevraagd naar welk motto ze verkiezen, kiest een ruime meerderheid (54 procent) voor 'Don't worry, be happy'. 'Fuck you, fuck you, very very much' krijgt 12 procent achter zich en 'J'aime la vie' en 'It's a cruel cruel world to face on your own' kan nog eens elk tien procent bekoren. Slechts twee procent kiest voor 'I don't wanna dance'.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste meisje van gescheiden Siamese tweeling is wakker

Eerste meisje van gescheiden Siamese tweeling is wakker


Kinderverzorgster Moira Kelly staat tussen 'haar' Trishna (links) en Krishna.


Trishna, de helft van de met succes gescheiden Siamese tweeling, is wakker. Haar zusje Krishna zou vandaag heel langzaam uit haar kunstmatige coma ontwaken. Trishna praat en gedraagt zich zoals de Trishna van vóór de ingreep, weet neurochirurg Wirginia Maixner. Zij beschreef aan de pers haar gevoel na de geslaagde operatie die 27 uren duurde: "Fantastisch!"

Tijdens die lange operatie moesten Maixner en haar collega Alison Wray geregeld een pauze inlassen, om de hersenen van de aan elkaar vergroeide meisjes uit Bangladesh rust te gunnen. Na 27 uur opereren in het Melbourne's Royal Children's Hospital besefte Maixner dat de ingreep een succes was.

Onvoorstelbaar moment
"Ik keek naar Alison en zij naar mij en ik zei: 'Ik denk dat we geslaagd zijn'. Dat was een onvoorstelbaar moment, moet ik zeggen. Het was niet alleen de bekroning van het gevecht van de laatste uren, maar van twee jaar lang werken aan het scheiden van de tweeling."

Maixner is echt optimistisch over de toekomst van de meisjes. Trishna werd vannacht al 'gewekt', Krishna mag vandaag wakker worden, maar dan wel uiterst langzaam. Het moment van ontwaken uit een coma is uiterst belangrijk. De eerste hersenscans zijn volgens Maixner alvast bemoedigend: "Ik deed een soort van kippendansje, toen ik ze zag", zegt ze. "Ik denk dat de meisjes er héél goed zullen uitkomen.




» Reageer (0)
18-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes redenen om dit jaar geen kerstcadeau te kopen

Zes redenen om dit jaar geen kerstcadeau te kopen





Terwijl nu al naarstig gezocht naar het ideale cadeau voor onze geliefden, publiceert de Britse Times meteen zes argumenten om de kerstgeschenken te bannen.

Reden 1: we weten niet meer waarom we geschenken kopen
Meest gefrekwenteerde situatie om een geschenk  te geven is van oudsher het huwelijk of bij het bereiken van een bepaalde leeftijd. Op die manier willen ouders hun kroost een financieel zetje geven. Kerstcadeau's werken zo niet meer. In plaats van te focussen op wat echt nodig is, pakken we eender welk cadeau in.

Reden 2: het creeërt verplichtingen bij anderen
Fervente gevers hebben allicht het beste argument klaar: het plezier van het geven is belangrijk. Velen raken opgewonden om een ander iets cadeau  te kunnen geven. Wat ze echter vergeten is dat hun vrijgevigheid ook anderen op kosten jaagt. Dat kan de tegenpartij meer schaden dan gedacht.

Reden 3: financiële prioriteiten worden vergeten
Kerstcadeau's uitwisselen is een spel waar niemand iets aan wint. Ten eerste worden gelijkwaardige cadeau's uitgewisseld. Je wint er niets bij, zeker niet als je met een verkregen cadeau niets kan aanvangen. Meer nog, het maakt dat je geld niet aan meer nuttige zaken kan besteden.

Reden 4: we geven cadeau's die niet gebruikt worden
Geschenken waar we niets mee kunnen aanvangen, worden gekocht om een seizoensgebonden verplichting te voldoen. Niet meteen een goede zaak voor je portemonnee en het milieu. Waarom er dan kopen? Zijn we te beschaamd om te suggeren dat we het liever niet doen? Probeer het toch of spreek tenminste een maximaal bedrag af.

Reden 5: kinderen worden materiële snobs
Leggen we bij de opvoeding niet teveel de nadruk op materiële zaken? Hoeven kinderen zoveel speelgoed? Kleintjes amuseren zich ook met potjes of kartonnen dozen en hebben geen boodschap aan de prijs van een stuk speelgoed. Waarom dan onze vrijgevigheid beoordelen op de prijs van een geschenk dat we voor hen kopen?

Reden 6: Duurder en mooier geeft slechte boodschap
Jammer genoeg worden schoolgaande kinderen steeds competitiever en willen ze steeds mooier, duurder en groter. De druk op ouders vergroot en doet hen spullen kopen die ze zich eigenlijk beter niet veroorloven.

Echte spirit
Kerst moet zeker gevierd worden, concluderen de schrijvers van het stuk. Alleen wordt het tijd af te stappen van de steeds toenemende cadeaurage. Samen tijd spenderen met kleine ineengeknutselde hebbedingetjes, attenter zijn tegenover elkaar: dat is de echte spirit van het winterfeest. Misschien bestaat het beste cadeau erin de ander te verlossen van de verplichting om een geschenk te kopen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dwangsom voor Fedasil van 500 euro per dag per persoon

Dwangsom voor Fedasil van 500 euro per dag per persoon !!!

Wat gebeurt er met onze daklozen...?

Wat is jullie mening hierover....?





Fedasil is veroordeeld tot een dwangsom van 500 euro per persoon per dag dat er geen opvang wordt aangeboden aan asielzoekers. De Brusselse arbeidsrechtbank verwierp het argument van overmacht van Fedasil. Fedasil moet instaan voor materiële hulp aan asielzoekers.
         
Fedasil werd reeds een aantal malen in kortgeding veroordeeld voor het niet verlenen bijstand aan asielzoekers en illegaal in Belgie verblijvende families met minderjarige kinderen. Woensdag bekrachtigde de Brusselse arbeidsrechtbank voor het eerst ten gronde dat de Belgische staat zich niet kan verschuilen achter de verzadiging van de opvangcentra om haar verplichtingen niet na te komen.
         
"Verantwoordelijkheid opnemen"
"Fedasil en zijn bevoegde voogdijoverheden wisten dat de opvangverplichtingen zoals opgenomen in de opvangwet in de loop der jaren fors werden uitgebreid. (...) Derhalve was de vermeerdering van het aantal op te vangen personen wel degelijk voorzienbaar en dienden Fedasil en zijn bevoegde voogdijoverheden de opvangcapaciteit hieraan tijdig en op een afdoende manier aan te passen", wordt uit het vonnis geciteerd.
         
Voor Emmanuelle Schouten van Progress Lawyers Network Brussels vormt de beslissing ten gronde een nieuwe oproep aan de Belgische staat om zijn verantwoordelijkheid op te nemen ten overstaan van families die hun land ontvlucht zijn of minderjarige kinderen.
         
Uit protest tegen de opvangcrisis hebben een aantal ngo's net vandaag in Brussel symbolisch een tentenkamp opgezet om asielzoekers op te vangen die geen opvang hebben.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas

Eén ouder op vijf besteedt meer dan 100 euro per kind aan Sinterklaas




Belgische ouders zitten absoluut niet op hun centen als het om Sinterklaasaankopen gaat. Gemiddeld krijgen de kinderen twee à drie geschenken en een vijfde van de ouders geeft meer dan 100 euro per kind uit in de Sinterklaasperiode. Dat blijkt uit een online-enquête over de Sintaankopen van vrijetijdsketen FUN.
 
Cadeautjesjacht
Uit de enquête blijkt dat de aankopen verspreid zijn over het seizoen. Ongeveer 9 procent gaat al in oktober op cadeautjesjacht, terwijl 41 procent in de eerste helft van november zijn Sintaankopen doet. De helft van de ouders doet nog aankopen na 15 november.
 
Daarnaast houdt maar liefst 81 procent van de ouders rekening met wat de kinderen vragen bij de aankoop van Sinterklaasgeschenken en 18 procent houdt hiermee gedeeltelijk rekening.
 
In de enquête, waaraan 1.068 volwassenen en 893 kinderen deelnamen, werd gepeild naar een aantal gewoontes van de Belgische consument bij de aankoop van Sinterklaascadeaus.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrouwen met een welgevormde kont rocken


Waarom vrouwen met een welgevormde kont rocken





De legendarische rockgroep Queen bezong ze al, en steeds meer mannen volgen hen daar in: vrouwen met een behoorlijke kont liggen goed in de markt. Maar waarom hebben deze vrouwen het gevoel dat niemand hen graag ziet? Dat vraagt blogger Joe Hildebrand zich af, en wij met hem. Waarom die fascinatie met vrouwen die géén borsten en kont hebben?

"Wie geen borsten, billen of dijen heeft, heeft ook geen persoonlijkheid", argumenteert Hildebrand. "Wat kan iemand nu tegen borsten en billen hebben? Dat zijn mijn favoriete lichaamsdelen bij een vrouw!"

We analyseren het probleem.

1) De mode
De mode-industrie spelt iedereen de les. Het schoonheidsideaal zorgt ervoor dat welgevormde vrouwen zich dik voelen. Geen wonder als je beseft dat de meeste mode-ontwerpers homomannen of heterovrouwen zijn.

"Daar luisteren vrouwen dus naar: naar de enige twee groepen mensen in deze wereld die zich niét tot hen aangetrokken voelen. Geen wonder dat ze geen zelfvertrouwen hebben", aldus Hildebrand.

Het manipuleren van foto's en de zich uithongerende modellen worden wel aangepakt, maar zolang het blijft verschijnen, Hollywoodsterren zich doodtrainen en moderedactrices hyperslanke celebs blijven ophemelen, komen we nergens. Daarom:

2) De magazines
"De tijdschriften die mee het schoonheidsideaal ondersteunen worden gerund door normale, slimme vrouwen. Vrouwen dus die weten wat mannen willen. Of dat zouden ze toch moeten weten. Is het daarom dat ze de andere vrouwen laten geloven in iets dat mannen niét aantrekkelijk vinden? Zodat ze meer mannen voor zichzelf hebben", argumenteert Hildebrand.

Een vergezocht idee, maar waarom geloven vrouwen deze magazines. Waarom laten ze zich dicteren wat ze moeten willen dragen om er mooi uit te zien? Door andere vrouwen dan nog? Dat brengt ons bij:

3) De vrouwen
"Het idee leeft dat vrouwen zich niet kleden voor mannen, maar voor zichzelf, om zich goed te voelen en zelfvertrouwen te kweken. Maar eigenlijk kleden vrouwen zich voor ándere vrouwen. Daarom spenderen ze tonnen geld aan een hip paar schoenen of een elegante jurk: om complimenten te krijgen van andere vrouwen. Als vrouwen zich echt voor mannen zouden kleden, dan was het niet nodig dit systeem van onzekerheid en meedogenloosheid in stand te houden," stelt Hildebrand.

Dat klinkt simpel maar dat is het niet. Want niet alle mannen willen hetzelfde. Al willen de meeste wel wat hen opgedrongen wordt door... de media, films en porno. Zij leren dat te definiëren als aantrekkelijk, en niet iemand anders. Dus ook opvoeding en peer pressure speelt een rol.

4) De omgeving
Sommige voorkeuren zijn aangeboren en verschillen van persoon tot persoon. Andere zijn meer aangeleerd: een fruit of groente dat je nooit aangeboden krijgt, zal je waarschijnlijk niet lekker vinden. En ook wie of wat aantrekkelijk is, is deels aangeleerd. Je ziet het in tijdschriften, in films, in porno en je hoort het van vrienden. 'Bij dit soort vrouw reageer je positief, bij dat soort vrouw negatief.' Het idee is zo overheersend dat het moeilijk wordt te zeggen dat je dat niét aantrekkelijk vindt, zeker als je wil vermijden dat je uitgelachen wordt.

5) De wetenschappers
Wetenschappers zijn allang op zoek naar wat mannen (en vrouwen) mooi vinden. Symmetrische gezichten, een ideale taille-heupverhouding (0,7) en andere signalen die wijzen op vruchtbaarheid, zo wordt gezegd. Maar te magere mensen zijn meestal niét vruchtbaar, en het gepromote 'ideale' lijf is voor veel vrouwen fysiek niet eens haalbaar.

6) De dokters
Gezondheid is een van de grote onderwerpen van deze tijd. Er wordt op gehamerd wat je moet doen om lang en gezond te kunnen leven, om minder ziek te worden. Gezond eten, voldoende bewegen en veel water drinken: dat somt het op. Het BMI wordt daarbij nog altijd als uitgangspunt genomen, terwijl onderzoeken herhaaldelijk hebben uitgewezen dat licht overgewicht gezonder is dan een 'gewoon' gewicht. De absolute nadelen van ondergewicht blijven ook zwaar onderbelicht in tegenstelling tot de nadelen van overgewicht.

Rocken
Daarom durven wij besluiten dat vrouwen met echte rondingen 'rocken'. Ze hoeven zich niet schuldig te voelen omdat ze de ideale maten niet hebben, omdat een skinny jeans niet haalbaar is, omdat hun buik niet zo plat is als een tafel en hun ribben niet uit hun lijf steken.

In plaats daarvan zouden ze zich moeten focussen op het feit dat ze aantrekkelijk zijn voor veel mannen, dat zij wél kunnen genieten van een brokje chocolade of een heerlijke roze cupcake en dat ze gezond kunnen blijven zonder zich uit te hongeren en een panlat te worden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat houdt een koppel samen?

Wat houdt een koppel samen?




De reden waarom sommige koppels tot het einde van hun dagen samen blijven, heeft met meer dan enkel liefde te maken. Onderzoekers kwamen erachter dat leeftijd, eerdere relaties en rookgedrag, meer belangrijke factoren zijn dan gedacht. 

Scheiding
Bij de Australische studie 'What's Love Got To Do With It', trachtten wetenschappers te achterhalen waarom bepaalde koppels er wel in slagen om samen te blijven en anderen niet. De cijfers liegen er niet om: 1 op 4 scheidt al na zes jaar huwelijk, de helft eindigt binnen de 25 jaar.

Leeftijd
Een man die negen jaar ouder is dan zijn ega, zal in één geval op twee scheiden, net als mannen die voor hun 25 ste huwen.

Kinderen
Nieuw samengestelde gezinnen of koppels met kinderen, zien hun huwelijk in 20 procent van de gevallen op de klippen lopen. Voor koppels waar geen kinderen voor het huwelijk zijn, eindigt het huwelijk slechts bij 10 procent. Wil de vrouw meer kinderen en de man niet, lijkt een huwelijk ook geen lang leven beschoren. 

Wie als kind een echtscheiding meemaakte, loopt meer risico later hetzelfde te doen. Kinderen van niet-gescheiden ouders deden dat slechts in 10 procent van de gevallen.

Eerste keer
Een tweede of derde huwelijk biedt geen garantie voor een succesvolle relatie: bij  90 % van hen loopt het huwelijk uit op een sisser. Een eerste huwelijk biedt duidelijk meer zekerheden.

Bankrekening
Geld speelt een belangrijke rol: 16 procent van de gezinnen met een laag inkomen trekken er een streep onder. De werkloosheid van de man eist daarbij ook zijn tol. Slechts 9 procent van de relaties met een gezonde  bankrekening, stoppen ermee.

Roken en drinken
Ook het rook- en drinkgedrag speelt mee. Rookt of drinkt één van beide, verhoogt de kans tot mislukken. Vooral als de vrouw meer drinkt dan de man. Eerder opvallend: etnische origine, religieuze achtergrond en opleiding lijken minder van tel.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dementie wordt erger in ziekenhuis

Dementie wordt erger in ziekenhuis





Dementerenden die voor ziekte of breuken worden behandeld in een ziekenhuis, gaan veel sneller achteruit. Zestig procent kwam uit hun eigen woning, maar slechts een derde van deze groep keert er ook terug naartoe. Dat blijkt uit een Britse studie van Dame Joan Bakewell. Vele ouderen denken ook dat dokters hen niet meer serieus nemen omdat ze oud zijn.

Weken of maanden
De algemene gezondheid van dementerende patiënten ging er op achteruit omdat ze weken of maanden in het ziekenhuis moeten blijven na een val, nieuwe heup, infectie of hartaanval. Bij andere patiënten duurt dit maar een week. Een kwart van de ziekenhuisbedden in Groot-Brittannië wordt zo bezet door 65-plussers met dementie.

Niet goed
Driekwart van de patiënten is niet gelukkig met de behandeling in het ziekenhuis. Ook de verzorgers zien dat het misloopt. De helft stipt aan dat de toestand van een dementerende er sterk op achteruitgaat door een verblijf in het ziekenhuis, en dit zowel op fysiek als op mentaal vlak.

Verdovende patiënten
Een deel van de verklaring zou liggen in de medicatie die de dementerenden toegediend krijgen. Zo wordt hen vaak antipsychotica gegeven om hen verdoofd te houden. Dit maakt hun herstel veel moeilijker.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruce Springsteen - Fire

Bruce Springsteen - Fire


Klik op de foto om hem tebeluisteren






Bruce Springsteen (Long Branch (New Jersey), 23 september 1949) is een Amerikaanse rockzanger, gitarist en liedjesschrijver. Zijn bijnaam luidt The Boss.

De vader van Springsteen is van Iers-Nederlandse en zijn moeder van Italiaanse afkomst. Vanaf de jaren '60 speelde Springsteen in meerdere bands, waaronder The Castiles, Steel Mill en Dr. Zoom and The Sonic Boom. In 1972 werd de zanger ontdekt door John Hammond, die al eerder Bob Dylan ontdekte. Springsteen tekende in dat jaar dan ook een contract bij Hammonds werkgever Columbia Records. Zijn eerste album verscheen in januari 1973: Greetings From Asbury Park, NJ, genoemd naar de badplaats Asbury Park waar hij vroeg in zijn carrière optrad in kleine clubs. In september 1973 verscheen zijn tweede album: The Wild, the Innocent, and the E Street Shuffle. Hoewel deze albums in eerste instantie niet aansloegen, werden ze jaren later platina.

Springsteens doorbraak kwam echter pas bij zijn derde album: Born to Run (augustus 1975). Inmiddels had Springsteen (in 1974) de samenstelling van zijn band, de E Street Band gewijzigd. De rangschikking werd: Clarence Clemons op saxofoon, Steve Van Zandt op gitaar, Danny Federici op orgel, Roy Bittan op piano, Garry Tallent op basgitaar en Max Weinberg op drums. In 1975 bezocht Springsteen voor het eerst Europa en gaf op 23 november ook een optreden in Amsterdam (RAI).


Mede vanwege de groeiende invloed van Jon Landau, de journalist die Springsteen eerder 'de toekomst van de rock n roll' noemde, ontstond een conflict tussen Springsteen en diens impresario, Mike Appel. In verband met een rechtszaak die Appel tegen Springsteen aanspande, kon Springsteen niet snel na Born to Run een nieuw album uitbrengen om het succes voort te zetten. In juni 1978 verscheen zijn vierde album, Darkness on the Edge of Town. Inmiddels hadden de punk en de new wave hem ingehaald, waardoor Springsteen niet meer "anders" was, maar opeens mainstream. Darkness on the Edge of Town werd een groot succes, vooral vanwege een energieke concertreeks. In oktober 1980 verscheen zijn vijfde album: The River (een dubbelalbum). Van dit album kwam Springsteens eerste top-10-hit: Hungry Heart. Inmiddels was Springsteen niet langer een hype, maar een echt succes. Springsteen trok zich echter terug en nam het eenvoudige en donkere album Nebraska op (september 1982), zonder de E Street Band, en zonder tour om het album te promoten. In deze periode begon Steve Van Zandt een solocarrière onder de naam Little Steven & The Disciples of Soul, waarna hij de E Street Band verliet. Hij werd vervangen door Nils Lofgren.


In het najaar van 2008 zette "The Boss" zich in voor de democratische presidentskandidaat Barack Obama. Met enkele akoestische optredens maakte Bruce duidelijk dat hij vindt dat het beleid van president Bush gefaald heeft, en dat hij het tijd vindt voor vernieuwing onder de leus "yes, we can". Op 4 november 2008 wordt Obama met een meerderheid verkozen tot nieuwe president. Op 20 januari 2009 legde Obama de eed af. Naar aanleiding daarvan vond er op 18 januari 2009 aan het Lincoln Memorial in Washington een groot openluchtconcert voor Obama plaats. Springsteen opende dit concert en speelde The Rising, samen met een vrouwenkoor. Later bracht hij samen met Pete Seeger ook Woody Guthrie's "This Land Is Your Land". Dit concert werd bijgewoond door ruim 400.000 mensen.

Springsteen woont met zijn vrouw en kinderen Evan, Jessica en Sam in Rumson (New Jersey).




» Reageer (0)
17-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ander weer, meer hoofdpijn

Ander weer, meer hoofdpijn





Een wijziging in het weer kan plotse hoofpijn uitlokken. Amerikaanse vorsers beweren dat 7 op 10 mensen hier last van hebben. Een dalende luchtdruk zorgt voor de meeste klachten.

Vochtigheid
Als het weer omslaat, voelen we dat zelfs in het hoofd, volgens de Amerikaanse National Headache Foundation. Dalende luchtdruk, toenemende bewolking, stijgende vochtigheid, temperatuurwissels en toenemende wind bezorgen mensen letterlijk heel wat  kopzorgen.






Bloedvaten
Een dalende luchttdruk laat zich het meest voelen. Als die snel zakt, zet de lucht in onze bij- en voorhoofdsholten uit. Hierdoor komt meer druk op de bloedvaten. Gevolg is hoofdpijn. Uiteindelijk lost het drukprobleem zich op. Het lichaam stelt er zich instinctief op in of de luchtdruk stijgt uiteindelijk ook weer.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!