NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


20-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Hollies - The air that I breathe

The Hollies - The air that I breathe

Om hun te beluisteren klik op de foto

Over The Hollies


The Hollies is een Britse band uit de jaren zestig. Ze behoorden tot de succesvolste bands uit de "Britse invasie"-periode. De band wordt vaak geassocieerd met Manchester, omdat enkele leden van de band uit (de omgeving van) deze stad komen. De band zou vernoemd zijn naar Buddy Holly. Bassist Eric Haydock en zanger Allan Clarke hebben echter in interviews met BBC-radio aangegeven dat zij hun band hadden vernoemd naar de hulst (Engels: holly). De hulst werd gebruikt als kerstversiering in de kleedkamer van de club The Oasis, waar de band in december 1962 hun eerste optreden gaf. The Hollies werd ter plaatse bedacht om te kunnen worden aangekondigd. Het feit dat de groep in de jaren '80 om contractuele verplichtingen een lp uitbracht met louter Buddy Holly-covers versterkt het idee dat er een relatie zou zijn tussen Buddy en The Hollies.

The Hollies is te herkennen aan de meerstemmige, harmonieuze zang. De groep was hierin duidelijk geïnspireerd door The Everly Brothers. Veel liedjes uit de begintijd zijn covers van rock-'n-rollhits, maar in de loop der jaren schreven ze vaker hun eigen teksten of werden tekstschrijvers van buitenaf (vooral Graham Gouldman, bekend van 10CC) aangetrokken.

In 1962 werd de groep opgericht door zanger Allan Clarke en gitarist Graham Nash. Andere belangrijke leden uit de beginperiode van de band zijn onder andere Tony Hicks (gitaar), Eric Haydock (basgitaar) en Bobby Elliott (drums). Elliott wordt beschouwd als één van de beste Britse drummers. In 1966 werd Haydock vervangen door Bernie Calvert.

In het midden van de jaren zestig scoorde de band een hele reeks aan hits, waaronder "I'm Alive", "Look Through Any Window", "I can't let go", "Bus Stop", "Stop Stop Stop", "Dear Eloise" en "Carrie Anne".

In 1968 verliet Graham Nash de groep om samen met David Crosby (uit the Byrds) en Stephen Stills (uit Buffalo Springfield) Crosby, Stills & Nash op te richten. Nash werd vervangen door Terry Sylvester (ex-Swinging Blue Jeans) en The Hollies scoorde met de nieuwe line-up een grote hit met "Sorry Suzanne".

Na een album gevuld met Bob Dylan-covers bracht the Hollies "He Ain't Heavy... He's my Brother" uit, één van de grootste internationale hits van de groep. In 1971 verliet Clarke tijdelijk de groep. Hij werd vervangen door de Zweedse zanger Mikael Rickfors afkomstig uit de Zweedse groep Bamboo, met wie de groep het album Romany en onder andere de hit "The Baby" opnam.

In 1972 keerde Clarke weer terug met "Long Cool Woman (In a Black Dress)", een Creedence Clearwater Revivalachtig rocknummer, waarin nu juist het handelsmerk van de groep, de driestemmige samenzang, ontbreekt. In 1973 kwamen de laatste twee grote hits van de groep uit, "The Day that Curly Billy Shot Down Crazy Sam McGee" (nummer één in de Top 40 en "The Air That I Breathe" (nummer één in de Daverende Dertig).

The Hollies brengt sindsdien sporadisch een album uit en geeft nog steeds concerten, met twee leden uit de originele bezetting: gitarist Tony Hicks en drummer Bobby Elliott (tevens elkaars zwager). In 1983 keerde Graham Nash voor één album terug. Allan Clarke stopte in 2000 met zingen, waarna zijn plaats werd overgenomen door Carl Wayne, leadzanger van The Move. In 2004 overleed Wayne echter aan kanker.

Nadat in 2005 vanwege zijn succes voor een BBC-tv-productie ook gitarist/high harmonyvocalist Alan Coates de groep verlaat (1983-2005) treden twee nieuwelingen tot de groep toe: Steve Lauri (gitaar/vocals) en Peter Howarth (vocals/gitaar). Laatstgenoemde was voor die tijd een bekend musicalzanger.

Onder invloed van beide jongelingen wordt in de loop van 2005 een volledig nieuwe cd opgenomen met de titel "Staying Power". Dit is het 25e album in de carrière van de groep. De groep treedt gemiddeld 3 avonden per week op, tot ver over de grenzen van Groot-Brittannië. In januari 2008 en september 2008 treedt de band op tijdens twee Nederlandse festivals, respectievelijk in Emmen en Horst (L). In 2009 verschijnt opnieuw een nieuwe cd met de titel "Then, Now ,Always". De titel verwijst, net als de vorige cd, naar de lange historie die de band inmiddels heeft.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herman Van Rompuy wordt eerste president van Europa

Herman Van Rompuy wordt eerste president van Europa


Van Rompuy schatert het uit met Sarkozy, die hem van in het begin steunde.De 27 regeringsleiders van de EU hebben in Brussel Herman Van Rompuy (62) voorgedragen als eerste Europese president. Ondertussen is zijn kandidatuur bevestigd, want iedereen steunt onze premier. De kogel is dus helemaal door de kerk, de groepsfoto al genomen. Dat betekent dat Van Rompuy opstapt als Belgische premier. Naar verwachting wordt Yves Leterme naar voor geschoven om hem op te volgen als eerste minister. Van Rompuy zal de Europese ministerraad voorzitten en alle regeringsleiders op dezelfde lijn moeten krijgen om beslissingen te nemen. Op 1 januari zal hij aan zijn nieuwe functie beginnen.


Nog voor het cruciale diner op de EU-top echt begon, was rond 19u de knoop al doorgehakt.  De Britse eerste minister Gordon Brown trok de kandidatuur van de Britse ex-premier Tony Blair voor de job in. Met Catherine Asheton als Hoge Vertegenwoordiger voor Buitenlands Beleid is er wel een Europese topfunctie voor de Britten weggelegd. Zo lag de weg voor Van Rompuy al open. Het is enkel nog wachten op de officiële bevestiging na het diner.

Tevreden
Reinfeldt presenteerde voor aanvang van het diner Van Rompuy en Catherine Ashton als de officiële kandidaten voor de twee Europese topjobs. "We zijn tevreden dat de socialisten eindelijk duidelijkheid hebben verschaft. Nu kunnen we een voorstel presenteren", zo verklaarde een woordvoerder van het Zweedse EU-voorzitterschap.


350.000 euro
De functie van voorzitter van de Europese Raad (de zogenaamde Europese president) wordt gecreeërd door het verdrag van Lissabon dat op 1 december van kracht wordt. Van Rompuy, die een mandaat voor 2,5 jaar krijgt, zit de driemaandelijkse vergaderingen van de Europese leiders voor en vertegenwoordigt de Europese Unie in internatonale topontmoetingen. Hij begint op 1 januari 2010 aan zijn nieuwe job en zal per jaar zo'n 350.000 euro verdienen.

» Reageer (0)
19-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geuren niet hetzelfde voor mannen als voor vrouwen

Geuren niet hetzelfde voor mannen als voor vrouwen

Iedereen is het er over eens dat geuren een belangrijke rol spelen in onze beleving. Verlangen kan worden aangewakkerd, interesse gewekt, stress verminderd, en dat allemaal door geuren.

Maar hoewel mensen het grotendeels eens zijn over wat lekker ruikt (vers gebakken brood, pas gemaaid gras en verse koffie), zijn mannen en vrouwen het hoegenaamd niet eens over de boodschappen die geuren overdragen.

Betekenis
'Meisjesachtige geuren' bestaan voor vrouwen vooral uit bloemengeuren, voor mannen vooral uit oriëntaalse en kruidige geuren.  Geurboodschappen, zoals 'ik ben sportief' of 'ik ben jong en aantrekkelijk' komen bij het andere geslacht dan ook niet altijd over. Dat blijkt uit een onderzoek van zeepproducent Palmolive bij 502 respondenten.

Misverstanden
"We geuren langs elkaar heen", concludeert geurdeskundige Tanja Deurloo. "Het kan tot misverstanden leiden", stelt onderzoeker Robert Goos. "Je wilt met een geur als een bepaald type overkomen, of een bepaalde stemming creëren terwijl de ander de geurboodschap heel anders interpreteert."

De geur van de ideale ochtend
Vrouwen hebben over het algemeen een betere neus dan mannen, al kunnen mannen dat maar moeilijk aanvaarden. Zij vinden dat mannelijke en vrouwelijke neuzen evenwaardig zijn. Mannen en vrouwen zijn het wél eens over hoe hun ideale ochtend 'ruikt'. Verse koffie, nog warme croissants, samen ontbijten en daarna de krant lezen: dat is de ideale ochtend. Mannen vinden de geur van koffie wel belangrijker dan vrouwen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op tien meisjes is ongelukkig

Eén op tien meisjes is ongelukkig


http://img8.imageshack.us/img8/3488/kinderen.jpgBijna één op tien Vlaamse meisjes noemt zichzelf ongelukkig tot zeer ongelukkig. Piekeren doen ze vooral over hun uiterlijk en gewicht (bijna 40 procent), slechte punten (29 procent) en het ontbreken van een lief (25 procent) en vrienden (19 procent). Alarmerend genoeg piekert 11 procent ook over de dood en 14 procent over ruzies, leugens en roddels.

Vrienden maken gelukkig
Gelukkig noemt 63 procent van de Vlaamse meisjes zichzelf 'gelukkig' tot 'heel gelukkig'. De meisjes worden gelukkig door hun vrienden (65 procent), lachen en plezier maken (50 procent), hun crush of lief (bijna 20 procent) en hun familie (18 procent).

Dat blijkt uit een enquête van het weekblad Joepie. 3422 jongeren tussen 10 en 18 jaar werden bevraagd, een overweldigende meerderheid (98 procent) was een meisje. Aan de enquête namen slechts 55 jongens deel.

Praten en plezier maken
Om uit een dipje te geraken wenden de tienermeisjes zich tot hun vrienden, om te praten (27 procent) of om plezier te maken en hun dipje te vergeten (24 procent). Ruim een op tien zet een toffe dvd op of kijkt naar een tv-programma, 8 procent kruipt weg in een hoek met een boek (of tijdschrift). De jongeren beseffen dat drugs (0 procent), uitgaan en alcohol drinken (2 procent) geen oplossing is. Of ligt dat aan hun relatief jonge leeftijd? Twee op drie respondenten was namelijk tussen 13 en 15 jaar.

Geen rolmodel aub!
Ook de toekomst ziet er goed uit. 67 procent wijst radicaal een rolmodel af en wil liever haar eigen persoonlijkheid ontplooien. De 33 procent die wél een rolmodel heeft, verwijst naar vrouwelijke sterren zoals Miley Cyrus (11 procent), Vanessa Hudgens (10 procent) en Beyoncé (5 procent). Een mooi diploma is het belangrijkst, gevolgd door een gezin stichten en een goede gezondheid voor de hele familie.

School: leuk of niet leuk?
16 procent gaat niet graag naar school. Het dubbele daarvan geeft schoorvoetend toe dat toch wel leuk te vinden (32 procent), en nog eens 9 procent gaat 'zeer graag' naar school. De meeste kiezen een studierichting op basis van wat ze aankunnen of wat hen interesseert (elk een derde). 70 procent zou dan ook terug dezelfde school en studierichting kiezen, als ze opnieuw konden beginnen. Dat wil evenwel ook zeggen dat 30 procent zich niet op haar plaats voelt.

Don't worry, be happy
Gevraagd naar welk motto ze verkiezen, kiest een ruime meerderheid (54 procent) voor 'Don't worry, be happy'. 'Fuck you, fuck you, very very much' krijgt 12 procent achter zich en 'J'aime la vie' en 'It's a cruel cruel world to face on your own' kan nog eens elk tien procent bekoren. Slechts twee procent kiest voor 'I don't wanna dance'.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste meisje van gescheiden Siamese tweeling is wakker

Eerste meisje van gescheiden Siamese tweeling is wakker


Kinderverzorgster Moira Kelly staat tussen 'haar' Trishna (links) en Krishna.


Trishna, de helft van de met succes gescheiden Siamese tweeling, is wakker. Haar zusje Krishna zou vandaag heel langzaam uit haar kunstmatige coma ontwaken. Trishna praat en gedraagt zich zoals de Trishna van vóór de ingreep, weet neurochirurg Wirginia Maixner. Zij beschreef aan de pers haar gevoel na de geslaagde operatie die 27 uren duurde: "Fantastisch!"

Tijdens die lange operatie moesten Maixner en haar collega Alison Wray geregeld een pauze inlassen, om de hersenen van de aan elkaar vergroeide meisjes uit Bangladesh rust te gunnen. Na 27 uur opereren in het Melbourne's Royal Children's Hospital besefte Maixner dat de ingreep een succes was.

Onvoorstelbaar moment
"Ik keek naar Alison en zij naar mij en ik zei: 'Ik denk dat we geslaagd zijn'. Dat was een onvoorstelbaar moment, moet ik zeggen. Het was niet alleen de bekroning van het gevecht van de laatste uren, maar van twee jaar lang werken aan het scheiden van de tweeling."

Maixner is echt optimistisch over de toekomst van de meisjes. Trishna werd vannacht al 'gewekt', Krishna mag vandaag wakker worden, maar dan wel uiterst langzaam. Het moment van ontwaken uit een coma is uiterst belangrijk. De eerste hersenscans zijn volgens Maixner alvast bemoedigend: "Ik deed een soort van kippendansje, toen ik ze zag", zegt ze. "Ik denk dat de meisjes er héél goed zullen uitkomen.
» Reageer (0)
18-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes redenen om dit jaar geen kerstcadeau te kopen

Zes redenen om dit jaar geen kerstcadeau te kopen

Terwijl nu al naarstig gezocht naar het ideale cadeau voor onze geliefden, publiceert de Britse Times meteen zes argumenten om de kerstgeschenken te bannen.

Reden 1: we weten niet meer waarom we geschenken kopen
Meest gefrekwenteerde situatie om een geschenk  te geven is van oudsher het huwelijk of bij het bereiken van een bepaalde leeftijd. Op die manier willen ouders hun kroost een financieel zetje geven. Kerstcadeau's werken zo niet meer. In plaats van te focussen op wat echt nodig is, pakken we eender welk cadeau in.

Reden 2: het creeërt verplichtingen bij anderen
Fervente gevers hebben allicht het beste argument klaar: het plezier van het geven is belangrijk. Velen raken opgewonden om een ander iets cadeau  te kunnen geven. Wat ze echter vergeten is dat hun vrijgevigheid ook anderen op kosten jaagt. Dat kan de tegenpartij meer schaden dan gedacht.

Reden 3: financiële prioriteiten worden vergeten
Kerstcadeau's uitwisselen is een spel waar niemand iets aan wint. Ten eerste worden gelijkwaardige cadeau's uitgewisseld. Je wint er niets bij, zeker niet als je met een verkregen cadeau niets kan aanvangen. Meer nog, het maakt dat je geld niet aan meer nuttige zaken kan besteden.

Reden 4: we geven cadeau's die niet gebruikt worden
Geschenken waar we niets mee kunnen aanvangen, worden gekocht om een seizoensgebonden verplichting te voldoen. Niet meteen een goede zaak voor je portemonnee en het milieu. Waarom er dan kopen? Zijn we te beschaamd om te suggeren dat we het liever niet doen? Probeer het toch of spreek tenminste een maximaal bedrag af.

Reden 5: kinderen worden materiële snobs
Leggen we bij de opvoeding niet teveel de nadruk op materiële zaken? Hoeven kinderen zoveel speelgoed? Kleintjes amuseren zich ook met potjes of kartonnen dozen en hebben geen boodschap aan de prijs van een stuk speelgoed. Waarom dan onze vrijgevigheid beoordelen op de prijs van een geschenk dat we voor hen kopen?

Reden 6: Duurder en mooier geeft slechte boodschap
Jammer genoeg worden schoolgaande kinderen steeds competitiever en willen ze steeds mooier, duurder en groter. De druk op ouders vergroot en doet hen spullen kopen die ze zich eigenlijk beter niet veroorloven.

Echte spirit
Kerst moet zeker gevierd worden, concluderen de schrijvers van het stuk. Alleen wordt het tijd af te stappen van de steeds toenemende cadeaurage. Samen tijd spenderen met kleine ineengeknutselde hebbedingetjes, attenter zijn tegenover elkaar: dat is de echte spirit van het winterfeest. Misschien bestaat het beste cadeau erin de ander te verlossen van de verplichting om een geschenk te kopen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dwangsom voor Fedasil van 500 euro per dag per persoon

Dwangsom voor Fedasil van 500 euro per dag per persoon !!!

Wat gebeurt er met onze daklozen...?

Wat is jullie mening hierover....?

Fedasil is veroordeeld tot een dwangsom van 500 euro per persoon per dag dat er geen opvang wordt aangeboden aan asielzoekers. De Brusselse arbeidsrechtbank verwierp het argument van overmacht van Fedasil. Fedasil moet instaan voor materiële hulp aan asielzoekers.
         
Fedasil werd reeds een aantal malen in kortgeding veroordeeld voor het niet verlenen bijstand aan asielzoekers en illegaal in Belgie verblijvende families met minderjarige kinderen. Woensdag bekrachtigde de Brusselse arbeidsrechtbank voor het eerst ten gronde dat de Belgische staat zich niet kan verschuilen achter de verzadiging van de opvangcentra om haar verplichtingen niet na te komen.
         
"Verantwoordelijkheid opnemen"
"Fedasil en zijn bevoegde voogdijoverheden wisten dat de opvangverplichtingen zoals opgenomen in de opvangwet in de loop der jaren fors werden uitgebreid. (...) Derhalve was de vermeerdering van het aantal op te vangen personen wel degelijk voorzienbaar en dienden Fedasil en zijn bevoegde voogdijoverheden de opvangcapaciteit hieraan tijdig en op een afdoende manier aan te passen", wordt uit het vonnis geciteerd.
         
Voor Emmanuelle Schouten van Progress Lawyers Network Brussels vormt de beslissing ten gronde een nieuwe oproep aan de Belgische staat om zijn verantwoordelijkheid op te nemen ten overstaan van families die hun land ontvlucht zijn of minderjarige kinderen.
         
Uit protest tegen de opvangcrisis hebben een aantal ngo's net vandaag in Brussel symbolisch een tentenkamp opgezet om asielzoekers op te vangen die geen opvang hebben.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas

Eén ouder op vijf besteedt meer dan 100 euro per kind aan Sinterklaas
Belgische ouders zitten absoluut niet op hun centen als het om Sinterklaasaankopen gaat. Gemiddeld krijgen de kinderen twee à drie geschenken en een vijfde van de ouders geeft meer dan 100 euro per kind uit in de Sinterklaasperiode. Dat blijkt uit een online-enquête over de Sintaankopen van vrijetijdsketen FUN.
 
Cadeautjesjacht
Uit de enquête blijkt dat de aankopen verspreid zijn over het seizoen. Ongeveer 9 procent gaat al in oktober op cadeautjesjacht, terwijl 41 procent in de eerste helft van november zijn Sintaankopen doet. De helft van de ouders doet nog aankopen na 15 november.
 
Daarnaast houdt maar liefst 81 procent van de ouders rekening met wat de kinderen vragen bij de aankoop van Sinterklaasgeschenken en 18 procent houdt hiermee gedeeltelijk rekening.
 
In de enquête, waaraan 1.068 volwassenen en 893 kinderen deelnamen, werd gepeild naar een aantal gewoontes van de Belgische consument bij de aankoop van Sinterklaascadeaus.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrouwen met een welgevormde kont rocken


Waarom vrouwen met een welgevormde kont rocken

De legendarische rockgroep Queen bezong ze al, en steeds meer mannen volgen hen daar in: vrouwen met een behoorlijke kont liggen goed in de markt. Maar waarom hebben deze vrouwen het gevoel dat niemand hen graag ziet? Dat vraagt blogger Joe Hildebrand zich af, en wij met hem. Waarom die fascinatie met vrouwen die géén borsten en kont hebben?

"Wie geen borsten, billen of dijen heeft, heeft ook geen persoonlijkheid", argumenteert Hildebrand. "Wat kan iemand nu tegen borsten en billen hebben? Dat zijn mijn favoriete lichaamsdelen bij een vrouw!"

We analyseren het probleem.

1) De mode
De mode-industrie spelt iedereen de les. Het schoonheidsideaal zorgt ervoor dat welgevormde vrouwen zich dik voelen. Geen wonder als je beseft dat de meeste mode-ontwerpers homomannen of heterovrouwen zijn.

"Daar luisteren vrouwen dus naar: naar de enige twee groepen mensen in deze wereld die zich niét tot hen aangetrokken voelen. Geen wonder dat ze geen zelfvertrouwen hebben", aldus Hildebrand.

Het manipuleren van foto's en de zich uithongerende modellen worden wel aangepakt, maar zolang het blijft verschijnen, Hollywoodsterren zich doodtrainen en moderedactrices hyperslanke celebs blijven ophemelen, komen we nergens. Daarom:

2) De magazines
"De tijdschriften die mee het schoonheidsideaal ondersteunen worden gerund door normale, slimme vrouwen. Vrouwen dus die weten wat mannen willen. Of dat zouden ze toch moeten weten. Is het daarom dat ze de andere vrouwen laten geloven in iets dat mannen niét aantrekkelijk vinden? Zodat ze meer mannen voor zichzelf hebben", argumenteert Hildebrand.

Een vergezocht idee, maar waarom geloven vrouwen deze magazines. Waarom laten ze zich dicteren wat ze moeten willen dragen om er mooi uit te zien? Door andere vrouwen dan nog? Dat brengt ons bij:

3) De vrouwen
"Het idee leeft dat vrouwen zich niet kleden voor mannen, maar voor zichzelf, om zich goed te voelen en zelfvertrouwen te kweken. Maar eigenlijk kleden vrouwen zich voor ándere vrouwen. Daarom spenderen ze tonnen geld aan een hip paar schoenen of een elegante jurk: om complimenten te krijgen van andere vrouwen. Als vrouwen zich echt voor mannen zouden kleden, dan was het niet nodig dit systeem van onzekerheid en meedogenloosheid in stand te houden," stelt Hildebrand.

Dat klinkt simpel maar dat is het niet. Want niet alle mannen willen hetzelfde. Al willen de meeste wel wat hen opgedrongen wordt door... de media, films en porno. Zij leren dat te definiëren als aantrekkelijk, en niet iemand anders. Dus ook opvoeding en peer pressure speelt een rol.

4) De omgeving
Sommige voorkeuren zijn aangeboren en verschillen van persoon tot persoon. Andere zijn meer aangeleerd: een fruit of groente dat je nooit aangeboden krijgt, zal je waarschijnlijk niet lekker vinden. En ook wie of wat aantrekkelijk is, is deels aangeleerd. Je ziet het in tijdschriften, in films, in porno en je hoort het van vrienden. 'Bij dit soort vrouw reageer je positief, bij dat soort vrouw negatief.' Het idee is zo overheersend dat het moeilijk wordt te zeggen dat je dat niét aantrekkelijk vindt, zeker als je wil vermijden dat je uitgelachen wordt.

5) De wetenschappers
Wetenschappers zijn allang op zoek naar wat mannen (en vrouwen) mooi vinden. Symmetrische gezichten, een ideale taille-heupverhouding (0,7) en andere signalen die wijzen op vruchtbaarheid, zo wordt gezegd. Maar te magere mensen zijn meestal niét vruchtbaar, en het gepromote 'ideale' lijf is voor veel vrouwen fysiek niet eens haalbaar.

6) De dokters
Gezondheid is een van de grote onderwerpen van deze tijd. Er wordt op gehamerd wat je moet doen om lang en gezond te kunnen leven, om minder ziek te worden. Gezond eten, voldoende bewegen en veel water drinken: dat somt het op. Het BMI wordt daarbij nog altijd als uitgangspunt genomen, terwijl onderzoeken herhaaldelijk hebben uitgewezen dat licht overgewicht gezonder is dan een 'gewoon' gewicht. De absolute nadelen van ondergewicht blijven ook zwaar onderbelicht in tegenstelling tot de nadelen van overgewicht.

Rocken
Daarom durven wij besluiten dat vrouwen met echte rondingen 'rocken'. Ze hoeven zich niet schuldig te voelen omdat ze de ideale maten niet hebben, omdat een skinny jeans niet haalbaar is, omdat hun buik niet zo plat is als een tafel en hun ribben niet uit hun lijf steken.

In plaats daarvan zouden ze zich moeten focussen op het feit dat ze aantrekkelijk zijn voor veel mannen, dat zij wél kunnen genieten van een brokje chocolade of een heerlijke roze cupcake en dat ze gezond kunnen blijven zonder zich uit te hongeren en een panlat te worden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat houdt een koppel samen?

Wat houdt een koppel samen?
De reden waarom sommige koppels tot het einde van hun dagen samen blijven, heeft met meer dan enkel liefde te maken. Onderzoekers kwamen erachter dat leeftijd, eerdere relaties en rookgedrag, meer belangrijke factoren zijn dan gedacht. 

Scheiding
Bij de Australische studie 'What's Love Got To Do With It', trachtten wetenschappers te achterhalen waarom bepaalde koppels er wel in slagen om samen te blijven en anderen niet. De cijfers liegen er niet om: 1 op 4 scheidt al na zes jaar huwelijk, de helft eindigt binnen de 25 jaar.

Leeftijd
Een man die negen jaar ouder is dan zijn ega, zal in één geval op twee scheiden, net als mannen die voor hun 25 ste huwen.

Kinderen
Nieuw samengestelde gezinnen of koppels met kinderen, zien hun huwelijk in 20 procent van de gevallen op de klippen lopen. Voor koppels waar geen kinderen voor het huwelijk zijn, eindigt het huwelijk slechts bij 10 procent. Wil de vrouw meer kinderen en de man niet, lijkt een huwelijk ook geen lang leven beschoren. 

Wie als kind een echtscheiding meemaakte, loopt meer risico later hetzelfde te doen. Kinderen van niet-gescheiden ouders deden dat slechts in 10 procent van de gevallen.

Eerste keer
Een tweede of derde huwelijk biedt geen garantie voor een succesvolle relatie: bij  90 % van hen loopt het huwelijk uit op een sisser. Een eerste huwelijk biedt duidelijk meer zekerheden.

Bankrekening
Geld speelt een belangrijke rol: 16 procent van de gezinnen met een laag inkomen trekken er een streep onder. De werkloosheid van de man eist daarbij ook zijn tol. Slechts 9 procent van de relaties met een gezonde  bankrekening, stoppen ermee.

Roken en drinken
Ook het rook- en drinkgedrag speelt mee. Rookt of drinkt één van beide, verhoogt de kans tot mislukken. Vooral als de vrouw meer drinkt dan de man. Eerder opvallend: etnische origine, religieuze achtergrond en opleiding lijken minder van tel.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dementie wordt erger in ziekenhuis

Dementie wordt erger in ziekenhuis

Dementerenden die voor ziekte of breuken worden behandeld in een ziekenhuis, gaan veel sneller achteruit. Zestig procent kwam uit hun eigen woning, maar slechts een derde van deze groep keert er ook terug naartoe. Dat blijkt uit een Britse studie van Dame Joan Bakewell. Vele ouderen denken ook dat dokters hen niet meer serieus nemen omdat ze oud zijn.

Weken of maanden
De algemene gezondheid van dementerende patiënten ging er op achteruit omdat ze weken of maanden in het ziekenhuis moeten blijven na een val, nieuwe heup, infectie of hartaanval. Bij andere patiënten duurt dit maar een week. Een kwart van de ziekenhuisbedden in Groot-Brittannië wordt zo bezet door 65-plussers met dementie.

Niet goed
Driekwart van de patiënten is niet gelukkig met de behandeling in het ziekenhuis. Ook de verzorgers zien dat het misloopt. De helft stipt aan dat de toestand van een dementerende er sterk op achteruitgaat door een verblijf in het ziekenhuis, en dit zowel op fysiek als op mentaal vlak.

Verdovende patiënten
Een deel van de verklaring zou liggen in de medicatie die de dementerenden toegediend krijgen. Zo wordt hen vaak antipsychotica gegeven om hen verdoofd te houden. Dit maakt hun herstel veel moeilijker.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruce Springsteen - Fire

Bruce Springsteen - Fire


Klik op de foto om hem tebeluisteren


Bruce Springsteen (Long Branch (New Jersey), 23 september 1949) is een Amerikaanse rockzanger, gitarist en liedjesschrijver. Zijn bijnaam luidt The Boss.

De vader van Springsteen is van Iers-Nederlandse en zijn moeder van Italiaanse afkomst. Vanaf de jaren '60 speelde Springsteen in meerdere bands, waaronder The Castiles, Steel Mill en Dr. Zoom and The Sonic Boom. In 1972 werd de zanger ontdekt door John Hammond, die al eerder Bob Dylan ontdekte. Springsteen tekende in dat jaar dan ook een contract bij Hammonds werkgever Columbia Records. Zijn eerste album verscheen in januari 1973: Greetings From Asbury Park, NJ, genoemd naar de badplaats Asbury Park waar hij vroeg in zijn carrière optrad in kleine clubs. In september 1973 verscheen zijn tweede album: The Wild, the Innocent, and the E Street Shuffle. Hoewel deze albums in eerste instantie niet aansloegen, werden ze jaren later platina.

Springsteens doorbraak kwam echter pas bij zijn derde album: Born to Run (augustus 1975). Inmiddels had Springsteen (in 1974) de samenstelling van zijn band, de E Street Band gewijzigd. De rangschikking werd: Clarence Clemons op saxofoon, Steve Van Zandt op gitaar, Danny Federici op orgel, Roy Bittan op piano, Garry Tallent op basgitaar en Max Weinberg op drums. In 1975 bezocht Springsteen voor het eerst Europa en gaf op 23 november ook een optreden in Amsterdam (RAI).


Mede vanwege de groeiende invloed van Jon Landau, de journalist die Springsteen eerder 'de toekomst van de rock n roll' noemde, ontstond een conflict tussen Springsteen en diens impresario, Mike Appel. In verband met een rechtszaak die Appel tegen Springsteen aanspande, kon Springsteen niet snel na Born to Run een nieuw album uitbrengen om het succes voort te zetten. In juni 1978 verscheen zijn vierde album, Darkness on the Edge of Town. Inmiddels hadden de punk en de new wave hem ingehaald, waardoor Springsteen niet meer "anders" was, maar opeens mainstream. Darkness on the Edge of Town werd een groot succes, vooral vanwege een energieke concertreeks. In oktober 1980 verscheen zijn vijfde album: The River (een dubbelalbum). Van dit album kwam Springsteens eerste top-10-hit: Hungry Heart. Inmiddels was Springsteen niet langer een hype, maar een echt succes. Springsteen trok zich echter terug en nam het eenvoudige en donkere album Nebraska op (september 1982), zonder de E Street Band, en zonder tour om het album te promoten. In deze periode begon Steve Van Zandt een solocarrière onder de naam Little Steven & The Disciples of Soul, waarna hij de E Street Band verliet. Hij werd vervangen door Nils Lofgren.


In het najaar van 2008 zette "The Boss" zich in voor de democratische presidentskandidaat Barack Obama. Met enkele akoestische optredens maakte Bruce duidelijk dat hij vindt dat het beleid van president Bush gefaald heeft, en dat hij het tijd vindt voor vernieuwing onder de leus "yes, we can". Op 4 november 2008 wordt Obama met een meerderheid verkozen tot nieuwe president. Op 20 januari 2009 legde Obama de eed af. Naar aanleiding daarvan vond er op 18 januari 2009 aan het Lincoln Memorial in Washington een groot openluchtconcert voor Obama plaats. Springsteen opende dit concert en speelde The Rising, samen met een vrouwenkoor. Later bracht hij samen met Pete Seeger ook Woody Guthrie's "This Land Is Your Land". Dit concert werd bijgewoond door ruim 400.000 mensen.

Springsteen woont met zijn vrouw en kinderen Evan, Jessica en Sam in Rumson (New Jersey).
» Reageer (0)
17-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ander weer, meer hoofdpijn

Ander weer, meer hoofdpijn

Een wijziging in het weer kan plotse hoofpijn uitlokken. Amerikaanse vorsers beweren dat 7 op 10 mensen hier last van hebben. Een dalende luchtdruk zorgt voor de meeste klachten.

Vochtigheid
Als het weer omslaat, voelen we dat zelfs in het hoofd, volgens de Amerikaanse National Headache Foundation. Dalende luchtdruk, toenemende bewolking, stijgende vochtigheid, temperatuurwissels en toenemende wind bezorgen mensen letterlijk heel wat  kopzorgen.


Bloedvaten
Een dalende luchttdruk laat zich het meest voelen. Als die snel zakt, zet de lucht in onze bij- en voorhoofdsholten uit. Hierdoor komt meer druk op de bloedvaten. Gevolg is hoofdpijn. Uiteindelijk lost het drukprobleem zich op. Het lichaam stelt er zich instinctief op in of de luchtdruk stijgt uiteindelijk ook weer.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar kerstmarkt in Duitsland?


Naar kerstmarkt in Duitsland? Vergeet geen milieuvignet te kopen
Wie dit jaar naar een kerstmarkt in Duitsland trekt, moet rekening houden met de wetgeving rond winterbanden en milieuvignetten. Daarvoor waarschuwt automobilistenvereniging VAB.
 
Het Duitse milieuvignet is momenteel verplicht in de helft van alle steden waar een kerstmarkt wordt georganiseerd. Het gaat om Berlijn, Dortmund, Dresden, Düsseldorf, Essen, Keulen, München en Stuttgart.
 
Niet voor snelweg
Het document is verplicht voor alle vierwielers die de stad in willen, dus niet voor automobilisten die enkel de snelweg gebruiken. Ook motorrijders zijn vrijgesteld. Het vignet kost 17,50 euro en kan onder meer worden gekocht in de webshop van VAB. De vignetten worden ook ter plaatse verkocht.
 
Daarnaast waarschuwt VAB dat het in Duitsland verplicht is om winterbanden te gebruiken als de wegen er glad bij liggen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kangoeroezorg koestert prematuurtjes

Kangoeroezorg koestert prematuurtjes

Kangoeroezorg is een nieuwe manier om met prematuurtjes om te gaan. Het houdt in dat de ouders hun baby koesteren door het aan naakt aan hun borst te leggen. Beide liggen ongeveer een uur tegen elkaar, onder een deken. Het huidcontact tussen baby en ouders versterkt de band en maakt dat de baby zich gekoesterd voelt. Meer en meer ziekenhuizen laten dit toe, zo meldt gezondheid.be.

Voordelen voor ouders én kind
De voordelen van deze kangoeroezorg lijken niet gering. Zo zou het het hartritme, de ademhaling, de temperatuur en het zuurstofgehalte van de baby verbeteren. Ook gaat de baby beter slapen en minder huilen, eet hij beter en dus verdikt hij ook sneller. Borstvoeding geven wordt ook gemakkelijker voor de moeder, en zowel vader als moeder kunnen een betere band vormen met hun kind en krijgen meer zelfvertrouwen.

Verstoorde binding
Dat is niet onbelangrijk, omdat het bindingsproces tussen ouders en kind vaak verstoord wordt bij prematuurtjes. Soms kunnen ouders hun kind niet eens knuffelen voor het in de couveuse verdwijnt en ook in de dagen of weken erna worden ze nauwelijks geduld op de afdeling neonatologie. Die omgeving, met veel licht en lawaai, wordt ook niet bevorderlijk geacht voor de ontwikkeling van de baby.

Toch is kangoeroezorg niet bij alle baby's mogelijk. Pasgeborenen in een onstabiele toestand, die de aanpak afwijzen of met te veel toestellen verbonden zijn, komen niet in aanmerking.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Golden Earring - Johnny Make Believe

Golden Earring - Johnny Make Believe

Om hun te beluisteren klik op de foto


Golden Earring is een Nederlandse rockband. De groep werd opgericht in 1961 en is daarmee de oudste nog bestaande rockband van Nederland.


Als een van de weinige Nederlandse bands heeft Golden Earring echt internationaal succes gehad, vooral vanwege hun hits Radar Love en Twilight Zone. De band heeft wereldwijd miljoenen albums verkocht en genoot in de jaren zeventig en tachtig internationale sterrenstatus, met name in de Verenigde Staten. Al meer dan vijfenveertig jaar neemt Golden Earring een dominante positie in de Nederlandse muziekwereld in met meer dan dertig gouden en platina albums. De band stond tot nu toe in totaal 389 weken in de Nederlandse Top 40 en is daarmee de succesvolste Nederlandse single-artiest in die lijst. Met 5 hitnoteringen in de Amerikaanse Billboard Hot 100 is Golden Earring ook de succesvolste Nederlandse act in Amerika, met Twilight Zone scoren ze zelfs een #1 hit in Billboard's Mainstream Rock Tracks.


De vier Haagse musici vormen een van de belangrijkste Nederlandse bands die nog steeds wekelijks optreedt en geldt als een van 's werelds oudste rockbands (1961) in oorspronkelijke bezetting (sinds 1970). In 2009 maakte Golden Earring zijn comeback in Engeland met concerten in Ipswich en Londen en wordt er gewerkt aan een nieuw studio -album, waarvoor de band al enkele songs heeft opgenomen.

» Reageer (0)
16-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lesbi's zijn betere ouders

Lesbische ouders voeden hun kinderen evengoed op .....


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Lesbischeouders.jpg?t=1258375947


"Lesbische ouders voeden hun kinderen evengoed, zoniet beter op dan traditionele ouders. De kleintjes van lesbische stellen doen het in hun latere leven zelfs beter", zo stelt de Brit Stephan Scott van de National Academy for Parenting Practioners.

Bewuste stap
Zijn controversiële theorie haalt hij uit studies die aantonen dat lesbiënnes zeer bewust voor kinderen kiezen. Hun nakomelingen kunnen niet zomaar verwekt worden, er moeten weloverwogen stappen genomen om een kind op de wereld te zetten. Net daarom stemmen ze het ouderschap sterker af op de kinderen.

Voorbeeld
Nog volgens de wetenschapper toont onderzoek aan dat kinderen met lesbische ouders niet sneller 'aangezet' worden tot homoseksualiteit, al wordt dat vaak gesteld.

Vaderrol
Critici reageren verontwaardigd over de uitspraken en stellen dat de rol van een vader niet mag onderschat worden.  "Vaders zijn belangrijk voor de opvoeding en vervullen een ondersteundende rol. Elke kind heeft het recht te weten wie de biologische vader is", aldus Jon Davies van de Families Need Fathers organisation.

Publieke opinie
Daar zijn niet alle Britten van overtuigd. Meer dan 1 op de 3 ondervraagde Britten vindt een homo- of lesbiennekoppel evenwaardig aan een heterokoppel. Ze zien geen verschil in de opvoeding van de kinderen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbekend portret Rubens ontdekt

Onbekend portret Rubens ontdekt


'Portret van een jonge vrouw' is naar verluidt in uitstekende staat.
'Portret van een jonge vrouw' is naar verluidt in uitstekende staat.


Op 9 december veilt Sotheby's in Londen een tot nu toe onbekend vrouwenportret dat de Antwerpse barokmeester Peter Paul Rubens (1577-1640) in 1606 zou hebben geschilderd. Dat berichten verschillende kranten vandaag.
 
Het werk is de voorbije 400 jaar altijd in privébezit geweest, was zelden of nooit in het openbaar te zien en was ook bij Rubensspecialisten niet bekend. Zondag dook het op uit het niets.

"Portret van een jonge vrouw" is naar verluidt in uitstekende staat en wordt op 9 december openbaar verkocht samen met andere oude meesters, waaronder een laat zelfportret van Rubens' leerling Antoon van Dyck. Het Rubensschilderij zelf is een vroeg werk en stamt vermoedelijk uit de Italiaanse periode van de schilder.
 
"Wanneer het om die bedragen gaat, moet het Rubenshuis passen", zegt Steven Thielemans, de algemeen directeur Musea en Erfgoed Antwerpen in de kranten De Standaard en Het Nieuwsblad. "Onze beperkte werkingsmiddelen dwingen ons tot creativiteit. We kunnen nog altijd nieuwe tekeningen of prenten van Rubens kopen. Op die manier houden we een grote variatie in ons aanbod."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuven maakt stadswoning goedkoper dan marktprijs

Leuven maakt 'stadswoning' goedkoper dan marktprijs


http://img5.imageshack.us/img5/8705/leuvenn.jpg


Leuven heeft het concept "stadswoning" bedacht waarmee woningen en appartementen onder bepaalde voorwaarden goedkoper verkocht worden dan de marktprijs. De stad wil een oplossing bieden voor de vele mensen met een gemiddeld inkomen die in Leuven willen blijven wonen maar voor wie de woningprijzen te hoog zijn, terwijl ook hun inkomen te hoog is om in aanmerking komen voor een sociale koopwoning.
 
Het concept wordt nu toegepast op de voormalige Centrale Werkplaatsen in Kessel-lo waar projectontwikkelaar Matexi op gronden die eigendom zijn van het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven (AGSL) 179 van 325 geplande woningen realiseert. Door een gezamenlijke inspanning van AGSL en Matexi wordt een appartement 12.250 euro goedkoper en een rijwoning 16.000 euro. In totaal 70 woningen komen voor de regeling in aanmerking.
 
In aanmerking komen personen met een gezamenlijk belastbaar inkomen van maximum 49.600 euro, een bedrag dat verhoogd wordt met 2.500 euro per persoon ten laste. De koper moet op straf van een boete van 20.000 euro de woning 20 jaar in eigendom houden en zelf bewonen. Leuven wil het concept in de toekomst ook ingang doen vinden in grootschalige woonprojecten. De stad denkt daarbij in de eerste plaats aan de plannen van Ertzberg in de Vaartkom.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat mannen écht aantrekkelijk vinden bij een vrouw

Wat mannen écht aantrekkelijk vinden bij een vrouw
Vergeet de borstvergrotingen, superslanke figuurtjes en alle andere uiterlijkheden waar vrouwen van wakker liggen. Een mooi snoetje en een leuke persoonlijkheid: meer hebben vrouwen niet nodig om alle mannen rond de vinger te winden.

Aanpraten
Een Australische rondvraag onder honderd mannen leert dat weinig of geen mannen de beauty-ideeën van dames delen in de schaal van aantrekkelijkheid. Volgens hen praten vrouwen zichzelf heel wat twijfels en stereoptiepen aan omtrent hun gewicht en uiterlijkheden.

Persoonlijkheid
Betekent dit dat vrouwen er best wel slonzig of onopgemaakt mogen bijlopen? Nee, wel dat vrouwen moeten stoppen met zich alleen te fixeren op hun voorkomen. Een mooi, vriendelijk gezichtje en een leuke persoonlijkheid zijn veruit meer belangrijk dan een stel perfecte borsten of een superslank figuurtje.


Uiterlijk
Mannen worden vooral aangetrokken door een mooi snoetje. 68 procent vindt een vrouw aantrekkelijker met een mooi gezicht, 8 procent valt voor de boezem, 16 procent wil kost wat kost een superslanke dame. Opvallend is wel dat geen enkele man uiterlijkheden als belangrijkste factor omschreef, 24 procent kiest voor persoonlijkheid, 76 procent vindt zowel persoonlijkheid als voorkomen even belangrijk.

Kapsel, ouftits en eerlijkheid
Minder dan de helft geeft toe dat een nieuwe haarsnit of outfit bij zijn vriendin meteen opvalt  38 procent merkt 'geleidelijk' wel verschil, 6 procent ziet het zelden of nooit. De gevreesde vraag 'lijkt mijn kont niet te dik?', krijgt trouwens zelden een eerlijk antwoord. 1 op de 2 heren zal nooit eerlijk antwoorden. Onthouden, dames.   

Plus size models
Waarom photoshop uitgevonden is, mag een raadsel wezen. 54 procent van de heren ziet niet of of een foto bijgewerkt is. Meer nog, bij het tonen van een volslanker model op de cover van een magazine, wordt de dame bij het merendeel als uiterst normaal beschreven, 16 procent vindt ze zelfs 'superhot'.
 
Wat zoeken vrouwen in een man?
41 procent denkt dat dames een mooi gelaat aantrekkelijk vinden, 36 procent gelooft dat een heer welgebouwd moet zijn. Ook een goedgevulde haardos lijkt een extra troef. Zijn er wel aantrekkelijke lichaamsdelen?', vragen vier ondervraagden zich af. 'En waarom lopen er niet meer lesbiennes rond?'

Porno
Enigszins verbazend: 78 procent van de heren beweert regelmatig naar pornosites te surfen. Het merendeel bekijkt het als een onschuldige activiteit, slechts 26 procent vindt het vrouw-onvriendelijk.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!