NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
29-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De grootste verschillen tussen honden en katten

De grootste verschillen tussen honden en katten


http://img854.imageshack.us/img854/4421/hondenenkatten.jpg


Omdat honden en katten de voornaamste gezelschapsdieren zijn, ze allebei op vier poten wandelen en een vacht hebben, denken velen dat ze meer op elkaar lijken dan werkelijk het geval is. Daarom leggen we de tien grootste verschillen tussen de twee uit.

- Honden kun je trainen, soms zelfs al in enkele minuten, om basiscommando's als 'kom' en 'zit' uit te voeren. Katten daarentegen zullen veel minder snel een bevel opvolgen.

- Je kunt katten onmiddellijk zindelijk maken met een kattenbak. Er komt zelfs geen training aan te pas, het is hun instinct. Bij de meeste honden duurt het heel wat langer, sommigen leren het zelfs nooit helemaal.

- Een hond is een sociaal dier, ze willen in een kudde leven. Katten zijn veel individueler. Ze zijn meer gehecht aan hun territorium dan aan baasjes of soortgenoten.

- Wat het gebit betreft: honden hebben 42 tanden, katten slechts 30.

- Katachtigen kunnen springen en klimmen, waardoor ze meer opties hebben in hun jacht naar eten of wanneer ze zich bedreigd voelen. Honden hebben meer hun kudde nodig om efficiënt te jagen. Dat verklaart ook waarom ze agressiever reageren wanneer ze zich bedreigd voelen.

- Een hond is een carnivoor, het is een voornamelijke vleeseters, maar kan ook, indien nodig, op plantaardige stoffen alleen overleven. Katten hebben vlees nodig, anders sterven ze.

- Wilde honden vangen hun prooi door ze te vermoeien door hen achterna te zitten, ze kunnen goed lange afstanden afleggen. Katten vangen hun prooi door hen te verrassen, het zijn eerder sprinters.

- Vasten is gevaarlijk voor katten, een crashdieet kan zelfs dodelijk zijn voor hen. Ze verbranden hun vetreserve niet efficiënt als energiebron. Honden kunnen dit veel beter, daarom kunnen ze veel langer zonder voedsel.

- Katten kunnen hun klauwen intrekken zodat ze scherp blijven. De klauwen van honden zijn stomp omdat ze voortdurend in contact komen met de ondergrond.

- Een hond kan ongeveer iets gedurende vijf minuten onthouden, de herinneringen van een kat blijven tot 16 uur hangen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Lee Hooker & Bonnie Raitt - I'm in the mood

John Lee Hooker & Bonnie Raitt - I'm in the mood

Klik op de foto om hem te beluisteren» Reageer (0)
28-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handtas van Sophia Loren is fortuintje waard

Handtas van Sophia Loren is fortuintje waard


http://img833.imageshack.us/img833/87/sophialoren.jpg


Een handtas die ooit in het bezit was van actrice Sophia Loren, is voor ruim 167.000 euro geveild. De opbrengst gaat naar zieke kinderen in de streek van Kemerovo.

De aanvangsprijs voor de kleine rode handtas met hartafbeelding gemaakt door Giorgio Armani en met handtekening van Sophia Loren, werd vastgelegd op 21.500 euro (900.000 roebel).

Een grove onderschatting van wat de naam Sophia Loren nog altijd teweeg brengt: tegen het einde van de veiling bood een anonieme bieder zo'n 7 miljoen roebel of bijna acht keer zoveel als geschat.
 
Sophia Loren had de tas geschonken aan gouverneur Aman Toelejev.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frantz Charlet 1862 – 1928 was een Belgische kunstschilder

Frantz Charlet 1862 – 1928 was een Belgische kunstschilder


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Charlet_Frantz.jpg?t=1322399337Frantz Charlet (Brussel, 21 of 29 januari 1862 – Parijs, 8 augustus 1928) was een Belgische kunstschilder, etser en lithograaf uit de late 19de en vroege 20ste eeuw. Hij wordt beschouwd als één der belangrijke impressionisten uit de Nieuwe Belgische School.

Hij was de broer van kunstschilder Emile Charlet en was eveneens familiaal verwant met Emile Wauters, kunstschilder. Hij woonde in de Molenstraat, 35, Brussel (± 1894) en later in de Molièrelaan (ca. 1908)

Frantz Charlet was een leerling aan de Academie voor Schone Kunsten in Brussel van 1872 tot 1873 en van 1876 tot 1881. Zijn voornaamste leraar was daar Jean Portaels. Medestudenten waren onder andere Eugène Broerman, François-Joseph Halkett, Théo Van Rysselberghe en Rodolphe Wytsman.

Daarna ging hij zich vervolmaken in Parijs bij gerenommeerde kunstenaars zoals Jean-Léon Gérôme, Jules Lefêbre en Emile Carolus-Duran aan de École des Beaux Arts.

In Brussel was Charlet lid van de kunstenaarsgroep "L'Essor"http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Charlet_Frantz-2.jpg?t=1322399351Charlet was een verwoed reiziger. Samen met Théo Van Rysselberghe, Constantin Meunier en Dario de Regoyos maakte hij een studiereis naar Spanje en (eindejaar 1882 - voorjaar 1883). Na een bezoek aan het Prado in Madrid, trokken ze naar Sevilla, waar ze Constantin Meunier ontmoetten, die er aan een kopie van een Kruisafneming werkte. Alfred Cluysenaer vervoegde zich bij het kleine groepje en samen reisden ze naar Tanger en vervolgens naar Marokko. Ze verlieten Afrika eind februari 1883 (zoals blijkt een brief van Charlet aan Guillaume Van Strydonck). Op de daaropvolgende tentoonstelling in Brussel kregen de oriëntalistische werken van Van Rysselberghe duidelijk meer aandacht van de kritiek dan de inzendingen van Charlet en De Regoyos.

In de zomer van 1883 vertrok hij, opnieuw samen met Théo Van Rysselberghe, naar Haarlem, waar ze werken van Frans Hals bestudeerden. Hij verbleef ook bij de kunstenaarskolonie in Knokke, samen met Van Rysselberghe, De Regoyos en andere bevriende kunstenaars zoals Willy Schlobach, Willy Finch en Rodolphe Wytsman. In 1883 lag hij samen met Théo Van Rysselberghe en Willy Schlobach aan de basis van de afscheuring van "L'Essor", iets wat in hetzelfde jaar zou leiden tot de oprichting van "Les XX". Hij exposeerde echter niet op de eerste tentoonstelling van Les XX omdat hij, samen met Van Rysselberghe, opnieuw naar Tanger was vertrokken met een omweg via Italië.

Met James McNeill Whistler bezocht hij in 1885 Volendam en het eiland Marken. Hij bezocht ook het -toen modieuze- Zeeland, Zwitserland, Duitsland, Italië en Algerije.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Franz_Charlet-3.jpg?t=1322399366Tijdens een groepstentoonstellling in de Cercle Artistique et Littéraire in Brussel (eindejaarsperiode 1904-1905) exposeerde hij diverse werken onder de noemer "Souvenirs du Littoral".

In 1906 stichtte hij samen met Fernand Khnopff, Henri Stacquet en Henri Cassiers de "Société Internationale de la peinture à eau".

Charlet schilderde landschappen, marines, stedelijke taferelen, genretaferelen en portretten.

Aanvankelijk werkte hij realistisch, aanleunend bij de stijl van Bastien-Lepage. Hij eigende zich al vrij snel een lichter coloriet en een vrijere toets toe. Iets wat voor hem, gezien zijn vele contacten in Paris (oa. met Paul Signac), evident was. Het theoretische pointillisme van Georges Seurat bekoorde hem maar heel even. Charlet bleef eerder gericht op een vrij impressionisme met losse, trillende toetsen, met veel aandacht voor licht en weerspiegelingen.

Eigentijdse motieven waren hem niet vreemd, zoals bv. tennisspelende dames of het zomerse kustleven.» Reageer (0)
27-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melanie - Beautiful People

Melanie - Beautiful People

Klik op de foto om haar de beluisteren


Melanie Safka-Schekeryk, bekend als Melanie (Astoria, 3 februari 1947) is een Amerikaanse zangeres, bekend van onder andere Look what they´ve done to my song, ma, Lay Down en Beautiful People.

Melanie Safka werd geboren in Astoria, een wijk in Queens in New York, als dochter van Fred en Polly Safka-Altamare. Op 5-jarige leeftijd maakt ze haar eerste plaatje, het loepzuivere, à la Shirley Temple gezongen, Give A Little Kiss.

Na de highschool treedt ze met haar gitaar op in coffeehouses in Greenwich Village en gaat overdag naar de American School of Drama. Bij een auditie voor een toneelstuk loopt ze de verkeerde deur in, waar de jonge producer Peter Schekeryk haar vraagt wat te zingen. Hij is zo onder de indruk van haar stem en liedjes dat hij haar prompt een contract aanbiedt. In 1968 trouwt ze met hem.

Gilbert Bécaud haalt Melanie naar Parijs, waar ze tussen de kamelen en revuedanseressen in L'Olympia optreedt. Ze zal hier een liedje over schrijven: Tuning my guitar. Daarna treedt ze in Nederland op bij Singing Europe en heeft haar eerste successen. Dezelfde zomer speelt ze op het Woodstock-festival (1969) waar het publiek kaarsen aansteekt tijdens haar optreden. Het is de eerste keer dat dit gebeurt. Uiteindelijk wordt het verboden door de brandweer, maar Melanie heeft de traditie in werking gezet. Lay Down / Candles in the Rain is in Nederland een zomerhit. "Look What They've Done To My Song, Ma" is een ander bekend nummer.

Melanie is niet de enige die profiteert van haar muziek. De Britse groep The Wurzels neemt in 1976 een parodie op van Melanies nummer Brand New Key, waarbij ze haar melodie behouden. Dat behaalt onder de de titel The Combine Harvester de eerste plaats in de UK Singles Chart.

Melanie maakt sindsdien jaarlijks een plaat of cd, zij en Peter Schekeryk – die al haar platen produceert – krijgen drie kinderen die alle drie met Melanie optreden. De laatste jaren wordt ze begeleid door haar zoon, Beau 'Virtuoso' Jarred Schekeryk op gitaar. Zij hebben twee kleinkinderen.

In juli 2004 komt bij CNR haar cd Paled by Dimmer Light uit. Ze heeft een trouwe schare aanhangers in alle leeftijdsgroepen. Ze wordt al jaren beschouwd als een belangrijke vrouwelijke singer-songwriter.

In 2005 wordt haar lp Photograph, door velen beschouwd als haar meesterwerk, opnieuw uitgebracht als Double Exposure, met een bonus-cd van nooit eerder uitgebrachte nummers.
» Reageer (0)
25-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kip en het ei: goed voor je geheugen

De kip en het ei: goed voor je geheugenOnderzoekers aan de universiteit van Boston hebben ontdekt dat mensen met veel choline in hun voeding (een semi-essentiële voedingsstof, rijkelijk vindbaar in eieren en kippenvlees) beter scoren op geheugentesten en minder kans maken op veranderingen in het brein, geassocieerd met dementie.

Dit is vermoedelijk een van de eerste keren dat je iets hoort over de werking van choline, maar een dieet rijk aan deze voedingsstof zou je hersenen kunnen beschermen tegen de effecten van het ouder worden. Je kan choline - zoals de intro al stelt - in grote mate terugvinden in eieren en kippenvlees. Daarnaast zit het ook in zoutwatervissen, sojabonen, tarwe, pinda's en zelfs in moedermelk.

Choline hebben we nodig voor het aanmaken van lecithine en acetylcholine. Deze eerst stof is een emulgator met een vetregulerende werking die helpt voorkomen dat cholesterol zich gaat vastzetten in onze aderen. Acetylcholine dan, werkt als neurotransmitter.

Het speelt een belangrijke rol in de impulsoverdracht binnen ons zenuwstelsel, aangezien het als 1 van de weinige organische stoffen binnen het menselijk lichaam in staat is de bloed-hersenbarrière te doorbreken. Een tekort aan choline kan volgende gevolgen hebben: zwakke tot zelfs verlamde spieren en uiteraard een slecht geheugen.

Deze studie draagt weer een steentje bij aan de gedachte dat je eetpatroon doorheen je hele leven echt een verschil kan maken in hoe je brein en uiteraard ook je lichaam oud worden. Zo hebben voorgaande onderzoeken aangetoond dat mediterraanse diëten gebaseerd op olijfolie, groenten en vis eveneens een beschermend effect kunnen hebben.

Senior onderzoeker, Dr. Rhoda Au, ziet het zo: "Ik denk dat het vooral belangrijk is gezond en evenwichtig te eten, zeker in je midlifeperiode. Het zou gek zijn te denken dat 1 enkele voedingsstof een magisch antwoord zou kunnen zijn op ouderdomsaandoeningen als dementie, maar het kan zeker en vast helpen".

Voor deze studie werden voedingsenquètes van 1.400 volwassenen tussen de 36 en 83 geanalyseerd. De ondervraagden ondergingen ongeveer 6 jaar later geheugentesten en een MRI hersenscan. De mensen die bij de 25 % behoorden met de hoogste cholineopname scoorden opvallend beter dan zij die binnen het kwart vielen met de kleinste opname, rekening houdend met hun scholing uiteraard.

Daarnaast toonden de hersenscans aan dat de hersenen van mensen met een hogere dosis choline in het lichaam minder signalen vertonen die wijzen op bloedvaatziekten in het brein en dus minder kans maken op herseninfarcten en uiteindelijk ook op dementie. Toch zouden mensen die amper choline opnemen niet noodzakelijk een opmerkelijk verschil ondervinden. Ze maken gewoon meer kans om te belanden op het pad van mentale achteruitgang.

Dokter Au stelt dat meer onderzoek noodzakelijk is, maar dat nu toch al veelbelovende resultaten op tafel liggen. De aangeraden dagelijkse dosis choline bedraagt 425 mg voor vrouwen en 550 mg voor mannen. De kip en het ei zijn dus goed voor je geheugen!» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen - I Want To Break Free

Queen - I Want To Break Free

Klik op de foto om hun te beluisteren


Queen is een Engelse rockgroep. Queen is opgericht in 1970 in Londen door gitarist Brian May, zanger Freddie Mercury en drummer Roger Taylor, aangevuld met bassist John Deacon in 1971. Met tientallen hits in de jaren zeventig, 80, 90 en 00, is Queen een van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis

De band staat bekend om de muzikale veelzijdigheid, de gelaagde arrangementen en harmonieën en de krachtige live-optredens. Het optreden tijdens Live Aid in 1985 werd 20 jaar later verkozen tot het beste live optreden aller tijden.

Queen's grote doorbraak begon in 1974 met het nummer Killer Queen en het album A Night At The Opera een jaar later. Queen heeft in totaal vijftien studio-albums, zeven live-albums, twee EPs, tien dvds, meerdere verzamelalbums en tientallen singles uitgebracht. Ook hebben alle bandleden solo-projecten ondernomen. Naar schatting heeft de band wereldwijd meer dan 300 miljoen albums verkocht , waardoor ze bij de meest succesvolle bands ter wereld behoort.

Na Mercury's overlijden in 1991 heeft Deacon zich, op enkele optredens na, teruggetrokken uit het publieke leven. May en Taylor bleven wel samen werken. Van 2005 tot 2008 deden ze dit met de Britse zanger Paul Rodgers. Onder de naam Queen + Paul Rodgers is een nieuw studioalbum opgenomen en zijn twee tournees gehouden.
» Reageer (0)
24-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chuck Berry - Reelin and Rockin

Chuck Berry - Reelin and Rockin

Klik op de foto om hem te beluisteren


Charles Edward Anderson Berry (St. Louis, Missouri, 18 oktober 1926), bekend als Chuck Berry, is een Amerikaans gitarist, zanger en componist. Berry was het eerste lid van de Rock and Roll Hall of Fame (1986).


Johnnie Johnson had de band Sir Johns Trio, en nodigde Chuck Berry in 1952 uit mee te spelen als vervanging voor de zieke saxofonist. Snel nam Berry de leiding van de band over. Hij componeerde zijn liedjes in samenwerking met Johnson (die 20 jaar zou meespelen op zijn nummers), en liet ze registreren met "Chuck Berry" als enige componist/schrijver.

Berry's "Maybellene" (1955) is één van de eerste R&R-nummers.

Berry's idolen waren Nat King Cole, Louis Jordan en Muddy Waters, die allen voornamelijk bluesmuziek maakten.


Hij geraakte met meer dan 30 van zijn opnames in de top-10 en ze worden nog altijd gebracht door bands over de hele wereld.


Berry had een grote invloed op andere muzikanten, zoals op de Rolling Stones en John Lennon, wiens nummer "Come Together" zelfs geplagieerd zou zijn van Berry's "You Can't Catch Me". Angus Young van AC/DC, zegt ook beïnvloed te zijn door Chuck Berry, en heeft ook diens ganzenpas  of duckwalk gebruikt als één van zijn gimmicks. AC/DC heeft op het album T.N.T. het nummer Schooldays  van Chuck Berry opnieuw ingezongen. Een ode aan Chuck Berry en zijn muziek wordt gedaan door Steppenwolf in het nummer Berry Rides Again, waarin de gitaar en de piano treffend het karakteristieke geluid van Berry's gitaar en Johnsons piano laten horen en alle hits voorbij komen.The Beach Boys moesten Chuck Berry vermelden als auteur van hun hit Surfin' USA  omdat het nummer in sterke mate op Sweet little sixteen leek.


Ook Elvis Presley was onder de indruk van Berry. In de jaren zeventig speelde Presley met de gedachte een album op te nemen met enkel liedjes van Berry. Dit is echter nooit gebeurd. Wel heeft Presley door de jaren heen regelmatig Berrynummers opgenomen en gebruikt in zijn live-acts, te weten: Brown-eyed Handsome Man, Memphis, Tennesse, Too Much Monkey Business, Promised Land, Maybellene, Johnny B. Goode, Rock and Roll Music en School Days.» Reageer (0)
23-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit de toekomst? Emails en sms'jes rechtstreeks op je oog

Is dit de toekomst? Emails en sms'jes rechtstreeks op je oog


http://img651.imageshack.us/img651/5067/smsopoog.jpg


Schermen zijn zó twintigste eeuw. Een internationaal team van wetenschappers is momenteel druk aan het werk aan de volgende stap in de digitale projectietechnologie: een contactlens die emails, sms'jes en allerhande andere info meteen op het retina projecteert. Say what?

De wetenschappers zijn er nog lang niet, hoewel onlangs wel een belangrijke stap gemaakt werd. Een primitief prototype werd getest op konijnen en bleek veilig te zijn. Het prototype bestond uit een lens met een LED-lampje en een ronde antenne.

Omdat het menselijke oog normaal gezien niet kan focussen op iets wat heel dichtbij is, hebben de wetenschappers ook een tweede lens gemaakt om het licht van de LED-lamp te kunnen focussen.

De lens zal slechts 1 pixel kunnen tonen en omdat ze gemaakt wordt van harde plastic zal de luchttoevoer naar het oog worden verhinderd. Daarom kan de lens momenteel maar enkele minuten aangedaan worden. Maar wetenschappers zijn ervan overtuigd dat ze die nadelen kunnen wegwerken. Wie weet doen we het binnen enkele tientallen jaren allemaal zoals The Terminator! (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tony Bennett & Lady Gaga - The Lady Is A Tramp

Tony Bennett & Lady Gaga - The Lady Is A Tramp

Klik op de foto om ze te beluisteren

De extravagante Lady Gaga vormt een exclusief duo met Tony Bennett


Lady Gaga, is een Amerikaans zangeres. Ze schrijft haar eigen teksten en ontwerpt haar eigen kleding en videoclips.
Ze werd in 1986 geboren in een Italiaanse familie in Manhattan. Haar ouders zijn Cynthia en Joseph Germanotta. Op vierjarige leeftijd begon ze met pianospelen. Op haar dertiende gaf ze haar eerste grote optreden. Op haar twintigste tekende ze een contract bij Interscope Records, waar ze haar eerste nummers schreef. Zo schreef ze onder andere voor de Pussycat Dolls en Britney Spears. In 2008 trad ze op tijdens de Miss Universe-verkiezing.


Tony Bennett, geboren als Anthony Dominick Benedetto (Astoria (Queens, New York City), 3 augustus 1926) is een Amerikaans zanger, van zowel populaire als jazzmuziek. Zijn artistieke carrière loopt al 55 jaar, met 14 Grammy Awards heeft hij een bijzonder respectabel palmares.» Reageer (0)
22-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Weller - You Do Something To Me

Paul Weller - You Do Something To Me

Klik op de foto om hem te beluisteren


John William Weller (Paul Weller; Woking Surrey), 25 mei 1958) is een Brits muzikant en zanger. Hij werd bekend met de bands The Jam en The Style Council, alvorens vanaf begin jaren negentig als solo-artiest aan het werk te gaan. Sindsdien staat Weller bekend als een van de meest geliefde en invloedrijke artiesten van Groot-Brittannië.

Weller groeit op als zoon van Ann (schoonmaakster) en John Weller (taxichauffeur, amateurbokser, bouwvakker); hoewel hij het niet breed heeft zetten z'n ouders alles op alles om hem te geven waar hij om vraagt. Als tiener ontdekt Weller The Beatles en raakt hij geïnteresseerd in de Modcultuur.

In zijn Style Council-periode deed Weller steeds verwoedender pogingen om het Jam-imago af te schudden met als gevolg dat hij niet alleen zijn fans kwijtraakte maar ook zichzelf. In 1990, wanneer hij voor het eerst in dertien jaar zonder platencontract zit keert hij noodgedwongen terug naar zijn roots. Hij luistert weer naar de muziek uit zijn jeugd maar ook naar artiesten als Neil Young, Van Morrison en Steve Winwood in diens Traffic-periode.

Deze "mannen met baarden", die hij jarenlang heeft verafschuwd, inspireren hem om weer liedjes te schrijven op de akoestische gitaar; de eerste resultaten worden vanaf november 1990 in de kleine zalen ten gehore gebracht met de Paul Weller Movement (waarvoor ex-Councildrummer Steve White weer in dienst wordt genomen). Het tekort aan solomateriaal wordt opgevuld met enkele Jam- en Council-nummers.

In 1991 verschijnt de eigen beheer-single Into Tomorrow met op de B-kant het van Modernism afkomstige That Spritual Thing. Weller is er zich van bewust dat geen enkele grote platenmaatschappij zich naar zijn voorwaarden zal schikken, maar als hij in november door Japan toert krijgt hij het zakgeld toegediend om er zijn eerste solo-album van op te nemen...

Op 24 april 2009 verliest Weller zijn vader die meer dan 30 jaar z'n manager is geweest. In april 2010 komt het album Wake Up The Nation uit, waarop ook Bruce Foxton een nummer meespeelt.
» Reageer (0)
19-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rod Stewart - Have I Told You Lately

Rod Stewart - Have I Told You Lately

Klik op de foto om hem te beluisteren


Rod Stewart (Roderick David) (Londen, 10 januari 1945) is een Britse rockzanger bekend om zijn rauwe bluesy stem. Hij wordt de witte met de zwarte stem genoemd of ook wel eens de laatste "song and dance man" vanwege zijn podiumpersoonlijkheid.

Rod Stewart is CBE (Commander of the order of The British Empire), een onderscheiding die hij met kerst 2006 (New Year's Honours) kreeg uitgereikt door Elizabeth II voor zijn culturele en artistieke verdiensten aan het Verenigd Koninkrijk. Hij is ook opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame.» Reageer (0)
18-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankie Goes To Hollywood - The Power Of Love

Frankie Goes To Hollywood - The Power Of Love

Klik op de foto om ze te beluisteren
Frankie Goes to Hollywood (FGTH) was een Britse popgroep uit Liverpool die in de jaren 80 erg populair was. De naam Frankie Goes to Hollywood is afkomstig van een poster over de filmcarrière van Frank Sinatra.

De band ontstond in de Liverpoolse Punkscene van de jaren 70. Hier vormden Peter Gill, Jed O'Toole en Brian Nash de band Sons of Egypt, samen met Holly Johnson als zanger. In 1980 vormden zij, samen met Mark O'Toole maar zonder Brian de band Frankie Goes to Hollywood. Vrij snel daarna voegde Paul Rutherford zich bij de groep. Jed heeft de band in 1984 tijdelijk verlaten en werd vervangen door Brian. Toen Jed hetzelfde jaar weer terugkeerde bestond de band uit zes leden.

Hun eerste single Relax, uitgebracht in het late najaar van 1983, werd pas een grote hit, nadat diskjockey Mike Reid op BBC Radio One in zijn live-programma de plaat van de draaitafel haalde en in tweeën brak nadat hij wat beter naar de expliciete homo-erotische tekst luisterde. Ook de videoclip bij Relax was uiterst controversieel: hij speelde zich af in een SM-club. De BBC deed daarop de single in de ban, waarna er een enorme vraag naar de single ontstond en er - om verdere incidenten te voorkomen - een neutrale videoclip werd gemaakt.

De single Relax werd gevolgd door de eveneens door Trevor Horn geproduceerde single Two Tribes, een lied over kernoorlog. Dit nummer werd in onder meer Groot-Brittannië en Nederland een nummer 1-hit. De videoclip was in Groot-Brittannië vanwege het gewelddadige karakter niet te zien. In de videoclip, geregisseerd door Godley & Creme, vochten twee lookalikes van respectievelijk Ronald Reagan en Konstantin Tsjernenko (de leiders van de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie van dat moment) een verbeten strijd in een worstelring terwijl de bandleden van FGTH op de uitslag wedden. Aan het einde van de clip explodeerde de aardbol.

De derde single, The Power Of Love, werd in Groot-Brittannië de derde nummer 1-hit op rij; FGTH werd daardoor de tweede groep in de Engelse hithistorie die dat bereikte met de eerste drie singles. De eerste was Gerry & the Pacemakers in 1964.

De groep bracht nog enkele singles uit, totdat zanger Holly Johnson de groep in 1987 verliet. Holly Johnson, toen inmiddels hiv-patiënt, kwam in 1989 met een redelijk succesvol soloalbum. Hierna werd het stil rond de groep en haar leden. Wel werd in 1993 een remix van Relax uitgebracht. In 2003 deed muziekzender VH1 een poging om de band weer bij elkaar te krijgen, maar dat mislukte omdat Holly Johnson er geen zin in had. "Not in the next millennium". Toch kwam er een reünie met een andere zanger. Hierna werden nog een aantal compilaties uitgebracht.
» Reageer (0)
17-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Klik op de foto om ze te beluisteren


Roland Van Campenhout, of kortweg Roland  is een Vlaamse bluesmuzikant.

Admiral Freebee of Tom Van Laere is een Antwerpse artiest

Samen brengen ze dit prachtige nummer» Reageer (0)
16-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Petty - You Don't Know How It Feels

Tom Petty - You Don't Know How It Feels

Klik op de foto om hem te beluisteren


Thomas Earl Petty (Gainesville (Florida), 20 oktober 1950) is een Amerikaans muzikant. In 1976 brak hij door met zijn band Tom Petty & the Heartbreakers. Zijn muziek wordt regelmatig vergeleken met de stijl van Bob Dylan en Neil Young.

Tom Petty werd in 1950 geboren in Gainesville, Florida. Op zijn zeventiende verliet hij school om zich aan te sluiten bij de band Mudcrutch. In deze band zaten ook de latere Heartbreakers Mike Campbell (gitaar) en Benmont Tench (keyboard). Begin jaren zeventig ging de band uit elkaar, vlak nadat de groep een contract was aangeboden door Shelter Records.

Tom Petty trok toen van de ene band naar de andere, tot hij zich in 1975 weer aansloot bij Tench en Campbell, die een samenwerking waren aangegaan met Ron Blair (basgitaar) en Stan Lynch (drums). Het vijftal noemde zichzelf the Heartbreakers. In 1976 kwam het album Tom Petty & the Heartbreakers uit. Het album deed weinig in de Verenigde Staten, maar was in het Verenigd Koninkrijk een groot succes, mede doordat de band daar op tournee ging als openingsact voor Nils Lofgren. Na het Britse succes sloeg het album ook in Amerika aan. You're Gonna Get It, het tweede album uit 1978, was de eerste grote hit in hun thuisland.

Door overnames moesten Petty en the Heartbreakers in 1979 van label wisselen, en kwamen zo terecht bij Backstreet Records. Eind 1979 kwam het derde album uit, Damn the Torpedoes. Het album was een groot succes: het werd goed ontvangen bij zowel de critici als het grote publiek, en de band scoorde enkele hits.

In 1981 verscheen de opvolger van Damn the Torpedoes; Hard Promises. Ook produceerde hij het comeback-album van Del Shannon en nam hij een zelfgeschreven duet op met Stevie Nicks. De Fleetwood Mac-zangeres was zo'n groot fan van de Heartbreakers dat ze deze sound wilde hebben voor haar eerste soloplaat. Het oorspronkelijke nummer dat Petty zou leveren besloot hij voor zichzelf te houden nadat Nicks tijdens het voorzingen spontaan een tweede stem toevoegde.

Na Long After Dark, het album uit 1982, verliet de bassist Ron Blair de groep. Hij werd vervangen door Howie Epstein.

In 1985, drie jaar later, verscheen Southern Accents; op dit album, geproduceerd door Dave Stewart van de Eurythmics probeerde de band nieuwe genres uit. De geschiedenis herhaalde zich doordat Petty wederom een nummer voor zichzelf hield dat eigenlijk voor Stevie Nicks was bedoeld. Mede dankzij de Alice in Wonderland-clip werd Don't Come Around Here No More een hit.

Na dit album ging de band op tournee met Bob Dylan. Dylan speelde ook op het nummer "Jammin' Me" voor het album Let Me Up (I've Had Enough) uit 1987. Nadat dit album uitkwam, werd Petty's huis verwoest door een brand.

In 1988 werd Petty lid van de Traveling Wilburys, een all-star band die ook bestond uit George Harrison, Roy Orbison, Bob Dylan en Jeff Lynne. Het jaar daarop bracht hij zijn eerste soloalbum uit, Full Moon Fever. Het album werd geproduceerd door Lynne en bevatte onder andere de hit "Free Fallin'". In 1991 keerde hij weer terug naar the Heartbreakers, en bracht met hen het album Into the Great Wide Open uit.

In 1993 kwam de Greatest Hits-cd uit, met daarop twee nieuwe tracks, beide geproduceerd door Rick Rubin. Een van die tracks was "Mary Jane's Last Dance". Voor dit nummer ontving de band in 1994 een MTV Video Music Award voor Best Male Video. In datzelfde jaar kwam Wildflowers uit, commercieel het grootste succes van de band. Stan Lynch was inmiddels producer geworden en dus moest er een vervanger worden gezocht. Ex-Nirvana-drummer Dave Grohl deed mee bij een televisie-optreden maar bedankte voor een vaste plek omdat hij bezig was met het eerste album van de Foo Fighters. De uieindelijke keuze viel op Steve Ferrone (ex-Average White Band).

In 1996 maakte de band de soundtrack van de film She's the One. In 1999 kwam Echo uit, in 2002 The Last DJ en in 2006 Highway Companion.

In 2008 verscheen het album Mudcrutch dat werd opgenomen met de toenmalige leden van deze band.

Begin 2010 kondigde Petty het nieuwe Heartbreakersalbum Mojo aan. Dit album kwam op 11 juni 2010 uit.» Reageer (0)
14-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terence Trent D'Arby - Dance little sister

Terence Trent D'Arby - Dance little sister

Klik op de foto om hem te beluisteren

Sananda Maitreya, geboren als Terence Trent Howard (New York City, 15 maart 1962) is een Amerikaanse zanger. Tot 2001 stond hij bekend onder de naam Terence Trent D'Arby.

Trent D'Arby scoorde vooral eind jaren tachtig enkele grote hits. Met Wishing Well scoorde hij in 1987 een nummer 1-hit in onder meer Nederland en de VS. Andere welbekende nummers zijn onder andere Sign your name, Dance little sister, Rain, Delicate en Holding on to you.

In de jaren tachtig was hij als Amerikaans militair gelegerd in Duitsland. Daar sloot hij zich aan bij een band genaamd The Touch. Nadat hij het leger had verlaten verhuisde hij naar Londen, waar hij zijn demo-tape opnam. Dankzij deze demo kreeg hij een contract aangeboden bij CBS Records. Zijn debuutsingle If you let me stay werd direct een grote hit in Europa.

In 1987 kwam zijn debuutalbum Introducing the Hardline According to Terence Trent D'Arby uit. Hij beweerde in interviews dat dit het beste album was sinds Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band van de Beatles. Deze opmerking leverde hem in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië veel publiciteit op. De singles If you let me stay, Wishing well, Dance little sister en Sign your name worden wereldwijd grote hits.

Zijn tweede album Neither fish nor flesh, met als ondertitel A soundtrack of love, faith, hope & destruction uit 1989 werd minder enthousiast ontvangen. Het album verkocht desondanks meer dan 2 miljoen exemplaren.

In de jaren negentig werden nog uitgebracht Symphony or damn (1993) en Vibrator (1995), waarvan de singles Delicate, een duet met Des'ree, en Holding on to you de bekendste zijn. Ook het nummer Let her down easy wist in 1993 de hitparades te halen en is inmiddels twee keer door andere artiesten gecoverd. Hij bleef actief in de muziek. Zo trad hij in 1999 op als plaatsvervangend voorman van INXS bij de opening van het Olympisch Stadion in Sydney. Later dat jaar speelde hij Jackie Wilson in de Amerikaanse miniserie Shake, rattle and roll.

Op 4 oktober 2001 veranderde hij zijn officiële naam in Sananda Maitreya. Onder deze naam brengt hij in 2001 het album Wildcard! uit. Het nummer O Divina wordt een bescheiden hit in Italië waar hij tegenwoordig woont met zijn Italiaanse echtgenote.

Op 29 juli 2005 bracht hij het album Angels & Vampires - Volume I uit via zijn officiële website. Het is volledig te koop als MP3-album. In 2006 kwam het vervolg uit, met de titel Angels & Vampires - Volume II. In oktober 2007 werd het als dubbel-cd uitgebracht, alleen te verkrijgen via zijn officiële website.

Ook in oktober 2007 is het eerste hoofdstuk van zijn volgende project, Nigor Mortis, online gekomen. Het volledige album verscheen op 20 mei 2009, zowel als MP3-album als cd.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo til je een kat op

Zo til je een kat op

http://img46.imageshack.us/img46/6642/katbt.jpg


Hoewel een moederpoes haar kittens vaak bij het nekvel draagt, is dat niet de goede manier om een volwassen kat op te tillen. Zelfs lichtgewichten zijn eigenlijk al te zwaar om goed ondersteund te worden door die overtollige, losse huid. Wij geven vijf tips om het wel goed te doen!

De meeste katten houden er niet van om langs de voorkant benaderd te worden. Er is veel kans dat ze je vriendelijke gebaar interpreteren als een regelrechte aanval en ze zullen niet aarzelen om met hun nagels naar jou uit te halen. Benader haar dus enkel langs de zijkant en laat goed zien wat je van plan bent.

Gebruik de hand die zich het verst van de kat bevindt om haar op te tillen. Leg die hand onder haar 'oksels' van de voorpoten en til haar op.

Terwijl je de kat optilt, moet je je vrije hand (die het dichtst bij haar is) onder de achterpoten leggen. Zo geef je steun aan de onderste helft van haar lichaam.

Sommige katten houden ervan om vastgehouden te worden als een baby, terwijl anderen liever rond je schouders hangen. Kijk wanneer je kat het minst tegenstribbelt en hou je kat vast volgens haar eigen voorkeur.

Let goed op de reactie van je kat als je haar wel optillen. Doe dat niet als ze duidelijk aangeeft dat ze het niet wil. Dat doet ze bijvoorbeeld door weg te lopen.

Als je kat in je armen tegenpruttelt of kronkelt, dan heeft ze waarschijnlijk geen zin in. Zet haar op de grond en probeer het later opnieuw. Of misschien heeft ze wel zin om te spelen? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wonderplant stevia: voordelen van deze zoetstof op een rijtje

Wonderplant stevia: voordelen van deze zoetstof op een rijtje


http://img525.imageshack.us/img525/6531/stevia.jpg


Stevia, een plantaardige zoetstof, is vanaf vandaag officieel in Europa toegelaten. Hoewel deze plant al eeuwenlang gebruikt wordt in Latijns-Amerika, wordt dit lang in Europa verboden omdat werd gedacht dat het kankerverwekkend was, maar dat blijkt niet te kloppen.

Stevia is een natuurlijke zoetstof die gemaakt wordt van de bladeren van de steviaplant. Dit wordt al 60 jaar in Japan gebruikt als alternatief voor een andere zoetstof aspartaam, tot nu zijn er nog geen klachten gemeld, waarmee de mythe dat het kankerverwekkend is, wordt ontkracht. Je kunt het krijgen in poeder of vloeibare vorm, maar ook de gedroogde blaaderen zijn bruikbaar.

Buiten het feit dat het ook zoet is, vertoont het geen andere gelijkenissen met suiker. Het bevat geen calorieën of koolhydraten.
Dit maakt dat patiënten met suikerziekte het mogen eten, maar deze mensen contacteren toch best eerst hun arts. Omdat het een plantenextract is, houdt het verschillende voordelen voor je gezondheid in. Zo is het antibacterieel, bevat het antioxidanten en helpt het de bloeddruk te verlagen. Wat verklaart waarom het zo populair is als alternatief voor suiker.

Je kunt stevia gebruiken om te koken of te bakken, in het laatste geval is het wel aangewezen dat je de helft stevia en de helft suiker neemt. Omdat het veel zoeter is, heb je er minder van nodig dan van suiker om dezelfde smaak te krijgen. Op de verpakking zal de aangewezen hoeveelheid staan. Gedroogde bladeren zijn tot 10 à 15 keer zoeter. Het is dus best dat je begint met een kleine hoeveelheid en dat je naar smaak bijvoegt. Net als suiker versterkt stevia de smaak van andere voedingswaren en is het oplosbaar in water. Het product is hittebestendig tot 200 graden en niet-karameliseerbaar.

Het wordt niet bruin bij het bakken, dus als je een bruine kleur wil, neem je best de helft suiker, honing of ahornsiroop. Sommige mensen merken wel een nasmaak op, dit kun je beperken door een andere stof als honing of ahornsiroop toe te voegen. Je kunt het ook toevoegen aan thee of andere dranken, maar je kunt er ook ijs mee maken.

Een ander voordeel is dat het ook gebruikt kan worden als schoonheidsproduct. Zo kun je het aanbrengen als gezichtsmasker, het maakt de huid strak en doet rimpels vervagen. Het helpt ook bij eczeem, acne en jeuk. Als laatste versnelt Stevia het genezingsproces bij wondjes en koortsblaasjes. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maurice Brazil Prendergast 1858 – 1924 was een Amerikaans postimpressionistische kunstenaar

Maurice Brazil Prendergast 1858 – 1924  was een Amerikaans postimpressionistische kunstenaar

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken


Maurice Brazil Prendergast (St. John's, 10 oktober 1858 – New York City, 1 februari 1924) was een Amerikaans postimpressionistische kunstenaar die werkte met olieverf, aquarel en monotype. Formeel was hij lid van De Acht, maar de fijnheid van zijn composities en mozaïek-achtige schoonheid van zijn ontwerpen hadden weinig gemeen met de filosofie van de groep.

Prendergast werd geboren in het Canadese Newfoundland. Na het mislukken van zijn vaders subarctische handelspost, verhuisde het gezin naar Boston in de Verenigde Staten. Daar ging de jonge Prendergast in de leer bij een commercieel kunstenaar en terwijl hij in het begin felle kleuren gebruikte, werd zijn volwassen werk gekenmerkt door platte motiefeffecten.http://img710.imageshack.us/img710/2256/mauricebrazilprendergas.jpg
Wandeling langs de SeinePrendergast was erg verlegen en bleef zijn leven lang vrijgezel. Hij was erg gehecht aan zijn broer Charles, die kunstenaar was en een succesvol lijstenmaker. Prendergast studeerde gedurende drie jaar in Parijs aan de Académie Colarossi en de Académie Julian.

Tijdens een vroeg verblijf in Parijs, ontmoette hij de Canadese schilder James Morrice, die hem voorstelde aan de Engelse avant-gardekunstenaars Walter Sickert en Aubrey Beardsley, beiden vurige bewonderaars van James McNeill Whistler. Zij beïnvloedden zijn toekomstige schilderstijl.http://img835.imageshack.us/img835/9987/prendergast.jpg
Hij was lid van De Acht, de 20e-eeuwse groep van Amerikaanse schilders met als leider Robert Henri, waartoe verder Shinn Everett, John Sloan, Arthur B. Davies, Ernest Lawson, George Luks en William Glackens behoorden.

Een nadere kennismaking met Vuillard en Bonnard plaatste hem stevig in het postimpressionistische kamp. Hij ontwikkelde een zeer persoonlijke stijl, met gedurfde contrasterende, juweelachtige kleuren en vlakke, patroonachtige vormen, ritmisch geordend op een doek. Vormen werden drastisch vereenvoudigd en gepresenteerd in vlakke gebieden aan heldere, ongemoduleerde kleur. Zijn schilderijen zijn treffend beschreven als wandkleedachtig of lijkend op mozaïeken. Een reis naar Venetië in 1898 stelde hem bloot aan het genre van Vittore Carpaccio, wat hem aanmoedigde tot nog meer complexe en ritmische arrangementen. Hij werd ook een van de eerste Amerikanen die het werk van Cézanne omhelsde en zijn expressieve gebruik van vorm en kleur leerde te begrijpen en te gebruiken.http://img210.imageshack.us/img210/2256/mauricebrazilprendergas.jpgPrendergast schilderde meestal mensen in hun vrije tijd. In de Armory Show in 1913 toont hij met zeven werken zijn stilistische volwassenheid. Hoewel hij voornamelijk werkte aan aquarellen ging hij later in zijn loopbaan ook met olie aan de gang. Hij produceerde ook een groot aantal monotypes tussen 1891 en 1902.» Reageer (0)
12-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De granaatappel, elixer van eeuwige jeugd?

De granaatappel, elixer van eeuwige jeugd?


http://img207.imageshack.us/img207/5272/granaatappel.jpg


Dat deze vrucht een wondermiddeltje zou zijn, doet al eeuwen de ronde. Granaatappels barsten van de vitaminen, ijzers en antioxidanten. Ze zijn niet alleen gezond voor het hart, het zijn ook natuurlijke vechtersbazen tegen stress en ja, ze kunnen zelfs je seksleven verbeteren. Een nieuwe studie kent er echter nog een kwaliteit aan toe: de granaatappel als sleutel tot eeuwige jeugd.

Het onderzoek, met een prijskaartje van meer dan 2 miljoen euro, werd uitgevoerd in het private laboratorium van ProbelteBio in Murcia, Spanje. Dokter Sergio Streitenberger, hoofdonderzoeker van deze granaatappelstudie legt uit:

"We zijn zeer enthousiast over dit onderzoek en we geloven dat een regelmatige opname van dit granaatappelextract het proces van DNA-oxidatie kan afremmen. Op een manier kan je ouder worden vergelijken met roesten. Oxideren is een beschadigend proces en de mogelijkheid je lichaam hier tegen te beschermen zou een ware doorbraak zijn."

Ja, een natuurlijk middel om verzwakking van hersenen, spieren en organen tegen te gaan en zelfs je huid langer jong te houden, dat zou wat zijn, niet?

60 proefpersonen kregen gedurende 1 maand een capsule met extracten van volledige granaatappels, met nadruk op de delen die we doorgaans niet eten. Een andere groep kreeg placebo's. Vervolgens werden metingen verricht op de chemicalieën in de lichamen van alle deelnemers.

Resultaat? Onderzoekers vonden bij de proefpersonen die de granaatappelcapsules hadden ingenomen een significante daling in de metingen die peilden naar celschade. Zo zou de chemicalie 8-Oxo-DG uit ons lichaam gezuiverd kunnen worden door het opnemen van extracten uit de granaatappel, waardoor het oxidatieproces van DNA in cellen zou vertragen en we langer jong zouden kunnen blijven.

Het onderzoek zou later deze maand gepubliceerd worden. Eens benieuwd of we binnenkort allemaal massaal granaatappelcapsules naar binnen zullen spelen.» Reageer (0)
11-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canned Heat - On The Road Again

Canned Heat - On The Road Again

Klik op de foto om ze te beluisteren

Canned Heat is een witte blues- en boogie-band, in november 1965 opgericht door Bob 'The Bear' Hite (zang) en Al 'Blind Owl' Wilson (gitaar).

De naam "Canned Heat" ontleenden zij aan een in 1928 uitgebrachte blues van Tommy Johnson Canned Heat Blues. Een song over een alcoholicus die reddeloos verslaafd was aan het drinken van verdunde Sterno, een alcoholproduct in blik gebruikt voor verwarming, ook wel in het algemeen "canned heat" genoemd.

In het nummer Turpentine Moan op de lp 'Boogie with Canned Heat' zingt Canned Heat over hetzelfde fenomeen namelijk het drinken van brandstof (terpentine). De piano in dit nummer wordt bespeeld door Sunnyland Slim.

Andere bandleden zijn: Larry 'The Mole' Taylor (bass), Henry 'The Sunflower' Vestine (gitaar) en Adolfo 'Fito' de la Parra (drums). Het succes van de groep was mede te danken aan de film Woodstock, waarvan het nummer Going up the country de officieuze soundtrack is geworden en aan de wervelende show die daar bij hoorde. Ook op het Monterey Pop Festival, twee jaar eerder, gooide deze band al hoge ogen. Hits zijn On the road again en Lets work together. Canned Heat is meer een tourband dan een band die de hitlijsten verovert, wat het uitblijven van meer hits verklaart. De gitarist Harvey Mandel vervangt Henry Vestine gedurende de periode 1969-1970. In de jaren 70 zal ook Richart Hite, broer van Bob Hite, enige tijd bassist zijn van de groep.

De band trad in die tijd veel op voor de VPRO, oa voor het legendarische TV- en radioprogramma's Piknik te Baarn en het radioprogramma Campus in Arcen. Tevens is een liveoptreden van de groep bewaard gebleven in het Concertgebouw te Amsterdam, eveneens opgenomen voor de VPRO-radio. Van deze opnames is in 2007 een CD verschenen met als spraakmakende titel Under the Dutch Skies op het label MLP.

Op 3 september 1970 sterft Al 'Blind Owl' Wilson aan een overdosis, wat het hart uit de band rukt. In een wisselende samenstelling gaat de band verder, maar als op 5 april 1981 Bob 'The Bear' Hite sterft aan een hartaanval tijdens een optreden, lijkt het over. De band gaat echter verder. Op 20 oktober 1997 sterft ook Henry 'The Sunflower' Vestine. Desondanks bestaat Canned Heat nog steeds onder leiding van Fito de la Parra, maar er wordt vooral geteerd op oud succes. Hierin hebben gitaristen als Walter Trout en Harvey Mandell af en toe meegespeeld.» Reageer (0)
10-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder zout eten doet net meer kwaad dan goed

"Minder zout eten doet net meer kwaad dan goed"


http://img26.imageshack.us/img26/8540/zout.jpg


Minder zout eten stimuleert de productie van chemische stoffen die slecht voor het hart zijn, waarschuwen wetenschappers.

Gezondheidsexperts beweren al langer dat een eetpatroon rijk aan zout de bloeddruk kan verhogen. Onderzoekers aan de universiteit van Kopenhagen beweren nu na analyse van 67 studies bij 40.000 mensen dat je opname verminderen de sterftekans van sommige patiënten met hartproblemen kan verhogen. Het zou je cholesterol met 2,5 procent doen stijgen en een bepaald type vet met 7 procent verhogen, dit kan bloedklonters veroorzaken.

Deze verandering zou ook ervoor zorgen dat de nieren meer van het proteïne renine en het hormoon aldosteron, dat in verband staat met een hoge bloeddruk, produceren. Onderzoeker Niels Graudal: "Een toename in cholesterol verhoogt de kans op sterfte aan hart- en vaatziekten. In plaats van van de opname van zout te beperken, zouden mensen zich beter concentreren op het stoppen met roken, de consumptie van alcohol beperken en gewicht verliezen."

"Er is geen sterk bewijs dat het verlagen van zout het risico op hartziekten of een vroegtijdige dood beperkt", professor Graham MacGregor trekt deze bevindingen in twijfel. Hij zegt dat de cijfers onbeduidend zijn, een kleine toename van deze stoffen zijn gelijkaardig aan het effect van diuretica die gegeven worden om de bloeddruk te verlagen. Professor Keith C. Ferdinand: "Deze studie ontkracht de aanbeveling dat minder zout eten een groot voordeel heeft op het beperken van hart- en vaatziekten bij de algemene bevolking, dit kan levens redden."

Volgens experts eten volwassenen best niet meer dan 6 gram per dagen, wat gelijk staat aan ongeveer een theelepel. Ook laat je best voedingsmiddelen als spek, kaas, salami en gezouten nootjes liggen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Norah Jones - Come away with me

 Norah Jones - Come away with me

Klik op de foto om haar te beluisterenNorah Jones, volledige naam Geetali Norah Jones Shankar (New York City, 30 maart 1979), is een Amerikaanse jazz-zangeres.» Reageer (0)
09-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jodie Kean - Mad World

Jodie Kean - Mad World

Klik op de foto om haar te beluisteren


Ze is de enige van haar Schotse familie die in Engeland geboren is.  Kean komt uit een muzikaal nest van musicerende ouders . Op haar zevende verhuisde ze naar Nederland, waar haar moeder aan de slag kon als componist voor theatervoorstellingen. Opgroeiend in de coulissen werd Kean besmet met het muzikale virus. Artiesten als Melanie, Linda Ronstadt, Carly Simon, Bonnie Raitt en Chaka Khan waren grote inspiratiebronnen en op haar 18e zong Jodie in haar eerste band. "Dat was direct een groot orkest waarmee we allerlei artiesten begeleidden. Van Rob de Nijs tot Boney M en Paul Young", aldus Kean. "Na een paar jaar ben ik er mee gestopt om mezelf als zangeres verder te ontwikkelen.

Ik ben eigen nummers gaan brengen met een band, maar deed ook 80 optredens per jaar met coverband Boston Tea Party." In de jaren die volgden heeft de Brabantse Engelse zich geprofileerd als een allround zangeres die veel werd gevraagd als studiomuzikant. In die hoedanigheid heeft heel Nederland haar ongetwijfeld al eens gehoord, alleen nooit onder haar eigen naam. "Ik was nog in ontwikkeling. Nu heb ik pas het gevoel dat ik er helemaal klaar voor ben." Qua muziekgenre volgt ze in het rijtje Amy Winehouse, Duffy en Adele.» Reageer (0)
08-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koorts is ... gezond voor je immuunsysteem!

Koorts is ... gezond voor je immuunsysteem!


http://img706.imageshack.us/img706/2037/koorts.jpg


Een nieuw onderzoek uitgevoerd aan het Roswell Park Cancer Institute onderbouwt verder de gedachte dat een hogere lichaamstemperatuur een boost geeft aan onze weerstand en we zo sneller en effectiever vechten tegen geïnfecteerde cellen.

John Wherry, editor van het 'Journal of Leukocyte Biology' verklaart: "Koorts hebben mag misschien oncomfortabel zijn, het draagt echter wezenlijk bij tot een effectief immuunsysteem en de manier waarop het reageert op infecties. Niet alleen dit onderzoek, maar ook heel wat andere studies ondersteunen deze stelling. Vroeger dachten artsen en wetenschappers dat koorts enkel het vermenigvuldigen van gevaarlijke microben belemmerde, maar dit nieuw onderzoek suggereert dat het immuunsysteem zelfs tijdelijk functioneel verhoogd wordt wanneer onze temperaturen stijgen door koorts."

Het geheim zit in een type witte bloedcel, namelijk de lymfocyt CD8+, ook wel 'Killer T-cel' of cytotoxische T-cel genoemd. Deze cellen maken infecties onschadelijk en zouden zelfs tumorcellen kunnen vernietigen. Voor het onderzoek gingen ze aan de slag met muizen. Ze injecteerden de beestjes met een antigen en zagen hoe de CD8+ T-cellen reageerden. Vervolgens gingen ze bij de helft van de proefdieren de temperatuur verhogen met 2 graden en bij deze dieren steeg parallel ook het aantal 'Killer T-cellen'.

De temperatuurstijging in de lichamen van de muizen simuleerde aldus een koorstaanval die ervoor zorgde dat de koorstige muizen sneller en effectiever waren in de stijd tegen het antigen. Uiteraard wil dit niet zeggen dat we de gevaren van koorts zomaar mogen vergeten. Maar bij kleine temperatuurschommelingen zouden we beter twee keer nadenken vooraleer we een koorstremmer nemen.

Tot ongeveer 38,8 graden kan je koorts perfect vanzelf laten overgaan, zo luidt het advies. Eens de temperatuurschommelingen echter boven deze grens gaan, is het noodzakelijk in te grijpen. Hoge koorts is namelijk toxisch voor de hersencellen en kan leiden tot uitdroging, epileptische aanvallen, verhoogde hartslag, ... Zeker bij kinderen is het goed geen risico's te nemen en de koorts gewoon te behandelen.» Reageer (0)
06-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom kaneel goed is voor jou

Waarom kaneel goed is voor jouAl eeuwen worden aan kaneel allerlei gezondheidsvoordelen gekoppeld. Het is voor jou dus misschien oud nieuws, maar we zetten toch graag nog even op een rijtje waarvoor dit gezond en natuurlijk middel allemaal wonderen kan doen.

Kaneel heeft naast de heerlijke geur en de lekkere smaak nog heel wat meer in petto. Je gebruikt het misschien enkel als toevoegsel bij appeltaart, thee, warm appelsap, ... maar je kan het dus ook bewust toepassen voor een betere weerstand en in de strijd tegen heel wat gezondheidskwaaltjes.

Omdat het onder andere antisceptisch, verwarmend en krampwerend werkt, kan je het dus gebruiken voor een hele resem aan aandoeningen. Zo heeft kaneel onder andere een gunstige werking op je darmen, bij verkoudheden, bij vermoeidheid en tegen kouwelijkheid.

Daarnaast zou het ook een gunstige werking hebben op de bloedsuikerspiegel en het cholesterolniveau. Kaneel levert ook voordelen voor sporters aangezien het zorgt voor een grotere aanmaak van anabole eiwitten in de spiercellen. Hierdoor wordt meer glucose opgenomen en komt dus meer energie vrij.

In plaats van meteen te grijpen naar een berg medicamenten, kan je eens proberen kaneel te gebruiken als je last hebt van:

1. Een verkoudheid
Bestrijd je hoest door een aantal dagen na elkaar een lepel lauwe honing te eten waar je een vierde van een eetlepel kaneel aan toevoegt. Het helpt ook bij het schoonmaken van je sinussen.

2. Een blaasinfectie
Spoel de bacillen weg door een glas lauwwarm water te mengen met 2 theelepels kaneelpoeder en een lepel honing.

3. Artritis
Hiervoor kan je 's morgens en 's avonds een tas heet water mengen met 2 lepels honing en een theelepel kaneel.

4. Maagpijn
Ook hiervoor is de heilzame combinatie van honing, water en kaneel effectief. Het heeft een goede reinigende werking en maakt ook komaf met overtollige gassen. Daarnaast zou het zelfs helpen tegen maagzweren en deze kunnen wegwerken vanaf de wortel.

5. Te hoge cholesterol
Thee drinken met twee theelepels honing en drie theelepels kaneelpoeder zou je cholesterolniveau tot 10 procent kunnen laten dalen.

Je kan kaneel zelfs gebruiken om een slechte adem tegen te gaan door simpelweg dagelijks te gorgelen met een theelepel honing en kaneel in warm water. Uiteraard is er nog veel meer te vinden over de goede werkingen van dit winterse kruid. Probeer het eens uit zou ik zeggen want de kans op bijwerkingen is zo goed als uitgesloten.» Reageer (0)
05-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nirvana - The Man Who Sold The World

Nirvana - The Man Who Sold The World

Klik op de foto om ze te beluisteren

Nirvana was een Amerikaanse rockband die in 1987 werd opgericht in Aberdeen, Washington door zanger en gitarist Kurt Cobain en bassist Krist Novoselic. De band kende een reeks verschillende drummers van wie Dave Grohl, die in 1990 bij de band kwam, de langstzittende was.

De band vestigde zichzelf binnen de muziek-scene van Seattle door in 1989 hun debuutalbum Bleach uit te brengen op het indie-label Sub Pop. Nadat de band tekende bij het grote label DGC Records, kende het onverwacht succes met de single "Smells Like Teen Spirit", van zijn tweede album Nevermind (1991). Hierop betrad Nirvana de mainstream en nam het het genre 'grunge' hierin mee. Frontman Kurt Cobain werd door de media bestempeld als "stem van een generatie", terwijl Nirvana gezien werd als vaandeldrager voor Generatie X.[1] Cobain voelde zich ongemakkelijk bij alle aandacht en legde zich toe op de bands muziek, vindende dat de boodschap en artistieke visie van de band verkeerd werden geïnterpreteerd door het grote publiek dat hij uitdaagde met hun derde album In Utero (1993).

Met Cobains dood in april 1994 kwam er een einde aan het korte bestaan van Nirvana. De bands invloed en populariteit bleven echter intact in de jaren die volgden. Het nummer "You Know You're Right", een nooit eerder uitgebrachte demo, stond in 2002 hoog in radio-playlists over de gehele wereld. De band verkocht sinds zijn debuut wereldwijd meer dan vijftig miljoen platen, waarvan meer dan 25 miljoen in de Verenigde Staten.» Reageer (0)
03-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallohttp://img11.imageshack.us/img11/5561/hallojijdaar.jpg


hallo jij daar
ik ken je niet
maar ik weet dat je me ziet
en al zie ik je niet

toch ben je altijd om me heen
met jou ben ik nooit alleen
ook al raak ik je nooit aan
ik weet van je bestaan

jij kent mijn hart
mijn vreugde en mijn smart
alleen ben je onzichtbaar
misschien was je een koning of juist een bedelaar

ik weet het niet
van jou heb ik nooit pijn
want ik weet op een dag.
misschien dichtbij of ver weg

ik naast jou zal stralen.
en dan bestaan wij alleen nog uit verhalen
op die dag zal ik jou zien
en dan ben jij niet langer anoniem
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaya con dios - Don't Cry For Louie

Vaya con dios - Don't Cry For Louie

Klik op de foto om hun te beluisteren


Vaya Con Dios (een Spaanse groet, letterlijk Ga met God) is een Belgische popgroep opgericht in 1986. Begin jaren negentig scoorde de groep enkele grote internationale hits.

Na een succesvolle samenwerking van Dani Klein en Willy Lambregt in de band Arbeid Adelt! wordt in 1986 samen met contrabassist Dirk Schoufs Vaya Con Dios opgericht omdat hun hart bij de jazz, opera en zigeunermuziek ligt en het een genre is dat in Brussel nauwelijks bekendheid geniet. In hun eerste single Just a friend of mine zijn al Spaanse invloeden te horen. De single wordt een grote hit in Frankrijk waar meer dan 300.000 exemplaren worden verkocht. Willy Lambregt heeft inmiddels de groep al verlaten om zijn carrière bij The Scabs de volle aandacht te geven. Hij wordt vervangen door Jean-Michel Gielen. Het tweede album bevat de grote hitsingles What's a Woman en Nah neh nah. What's a woman staat in de zomer van 1990 drie weken op nummer 1 in Nederland.

In 1991 gaat het duo Dani Klein en Dirk Schoufs uit elkaar. Dirk Schoufs verlaat de groep en Vaya Con Dios gaat verder als eenvrouwsband. Op 24 mei 1991 overlijdt Schoufs aan de gevolgen van AIDS die hij door zijn heroïneverslaving heeft opgelopen. In 1992 verschijnt het derde album Time Flies. De muziek is veel triester dan op de eerste twee albums, met invloeden uit de soul en Latijns-Amerika. De bekendste single van dit album is Heading for a fall. Ondanks de personele en muzikale wijzigingen blijft Vaya Con Dios populair in grote delen van Europa, vooral in Duitsland, Frankrijk en Scandinavië en Zuid-Amerika. Alleen in Nederland en België blijft het succes beperkt. In 1993 wordt een grote wereldtournee georganiseerd vanwege het grote internationale succes.

In 1995 komt het vierde album uit. In 1996 maakt Dani Klein bekend geen plezier meer te beleven aan de muziekwereld, en besluit ze de band te stoppen, die op dat moment nog maar uit één persoon bestaat. In 1997 verschijnt nog een verzamelalbum. Dani Klein begon in 1999 weer met zingen en wordt zangeres bij Purple Prose.

Zeven jaar later, in 2004, wordt Vaya Con Dios opnieuw opgericht. De groep, die nog steeds uit zangeres Dani Klein, enkele nieuwe muzikanten en muzikanten van de beginjaren van Vaya Con Dios bestaat, brengt een nieuw album uit in oktober 2004 onder de naam 'The Promise'.

Op 31 augustus 2006 werd in Theatre Vaudeville te Brussel de eerste van een nieuwe reeks akoestische optredens gegeven. Op 3 november verscheen hiervan de cd/dvd The Ultimate Collection. Op 3 september 2006 bracht Vaya Con Dios hun nieuwe single 'Pauvre Diable' uit.

Vaya Con Dios verkocht in totaal meer dan 7 miljoen albums en meer dan 3 miljoen singles.
» Reageer (0)
01-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roland - Fire in the morning

Roland - Fire in the morning

Klik op de foto om hem te beluisteren


Roland Van Campenhout, of kortweg Roland (Boom, 1945) is een Vlaamse bluesmuzikant.

Roland groeide op in de steenbakkerij-omgeving van de Rupelstreek. Zijn vader, een jazzmuzikant, verdronk toen hij vijf was. Toen hij 14 was ging Roland het huis uit. Pas toen hij 20 was begon hij zich met muziek bezig te houden. Hij speelde in de skifflegroep, the William & Roland Skiffle Group, en het folkduo Miek en Roel.

In 1969 boorde hij definitief een ander genre aan: blues, al zou hij zich tijdens zijn carrière ook met andere stijlen zoals country, wereldmuziek, folk, rock,... bezig houden. Roland ontdekte het genre toen hij dat decennium John Lee Hooker zag optreden in het café De Muze in Antwerpen. Hij brak door tijdens Jazz Bilzen, waar hij zijn reputatie als live-artiest vestigde.

Tijdens de jaren zeventig werd hij lid van Rory Gallagher's band en tourde de hele wereld rond, zelfs tot in Singapore. Hij trad ook op met Tim Hardin, Leo Kottke en Ian Anderson. Roland bouwde hierdoor een reputatie als zwervend muzikant op die van café naar café trekt. Sinds de geboorte van zijn dochter heeft hij dit leven meer ingetoomd.

In 1985 had hij commercieel succes met de plaat "79 cm per second", waarop hits als "Fish on the hook" en "Cruising down on main street" stonden.

Ook zijn samenwerking met Arno Hintjens als het nevenproject "Charles et les Lulus" (1990-1991) bleek een succesrijk project. Het deed veel om Roland's bekendheid aan een nieuw en ander publiek door te geven. Roland speelde hierna op Arno's vriendin, Marie-Laure Béraud, debuutplaat. In 1993 zong Arno ook de track, "Les Femmes" op Roland's album "Little Sweet Taste". Datzelfde jaar produceerde Roland Pieter-Jan De Smet's plaat, "Antidote" en verzorgde de soundtrack van Marc Didden's film "Mannen maken plannen".

Roland coverde Johan Verminnen's nummer "Rue des Bouchers" op het hommage-album, "Spelers & Drinkers".

In 1998 interviewde Roland zijn idool John Lee Hooker. Een jaar later nam hij een CD op met Neeka en trad ook een poos met haar op. Dat jaar kreeg hij ook de Lifetime achievement-prijs bij de ZAMU Awards.

In 2000 trad Roland samen op met Wannes van de Velde met wie hij eigen nummers speelde en ook Bob Dylan coverde.

In 2001 speelde hij samen met de bluesgroep El Fish.

In 2003 ondernam hij samen met Jean Blaute en Paul Michiels, een succesvolle theatertournee.

In 2005, toen hij 60 was en zijn 40-jarige carrière vierde, ontving hij van het ministerie van Cultuur een speciaal verguld beeld met inscriptie. Datzelfde jaar kreeg hij op 20 augustus de derde straat in de SIM-route, de Roland Van Campenhouts Brick Road, aan de Steenovens in Sint-Amands. Er prijkt een blauw straatnaambord en een geschilderd portret van Robert De Keersmaecker.

In 2006 trad Roland op tijdens de 0110-concerten voor verdraagzaamheid.

In 2009 kreeg hij een Music Industry Award voor 'beste artwork'.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!