Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




14-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terence Trent D'Arby - Dance little sister

Terence Trent D'Arby - Dance little sister

Klik op de foto om hem te beluisteren





Sananda Maitreya, geboren als Terence Trent Howard (New York City, 15 maart 1962) is een Amerikaanse zanger. Tot 2001 stond hij bekend onder de naam Terence Trent D'Arby.

Trent D'Arby scoorde vooral eind jaren tachtig enkele grote hits. Met Wishing Well scoorde hij in 1987 een nummer 1-hit in onder meer Nederland en de VS. Andere welbekende nummers zijn onder andere Sign your name, Dance little sister, Rain, Delicate en Holding on to you.

In de jaren tachtig was hij als Amerikaans militair gelegerd in Duitsland. Daar sloot hij zich aan bij een band genaamd The Touch. Nadat hij het leger had verlaten verhuisde hij naar Londen, waar hij zijn demo-tape opnam. Dankzij deze demo kreeg hij een contract aangeboden bij CBS Records. Zijn debuutsingle If you let me stay werd direct een grote hit in Europa.

In 1987 kwam zijn debuutalbum Introducing the Hardline According to Terence Trent D'Arby uit. Hij beweerde in interviews dat dit het beste album was sinds Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band van de Beatles. Deze opmerking leverde hem in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië veel publiciteit op. De singles If you let me stay, Wishing well, Dance little sister en Sign your name worden wereldwijd grote hits.

Zijn tweede album Neither fish nor flesh, met als ondertitel A soundtrack of love, faith, hope & destruction uit 1989 werd minder enthousiast ontvangen. Het album verkocht desondanks meer dan 2 miljoen exemplaren.

In de jaren negentig werden nog uitgebracht Symphony or damn (1993) en Vibrator (1995), waarvan de singles Delicate, een duet met Des'ree, en Holding on to you de bekendste zijn. Ook het nummer Let her down easy wist in 1993 de hitparades te halen en is inmiddels twee keer door andere artiesten gecoverd. Hij bleef actief in de muziek. Zo trad hij in 1999 op als plaatsvervangend voorman van INXS bij de opening van het Olympisch Stadion in Sydney. Later dat jaar speelde hij Jackie Wilson in de Amerikaanse miniserie Shake, rattle and roll.

Op 4 oktober 2001 veranderde hij zijn officiële naam in Sananda Maitreya. Onder deze naam brengt hij in 2001 het album Wildcard! uit. Het nummer O Divina wordt een bescheiden hit in Italië waar hij tegenwoordig woont met zijn Italiaanse echtgenote.

Op 29 juli 2005 bracht hij het album Angels & Vampires - Volume I uit via zijn officiële website. Het is volledig te koop als MP3-album. In 2006 kwam het vervolg uit, met de titel Angels & Vampires - Volume II. In oktober 2007 werd het als dubbel-cd uitgebracht, alleen te verkrijgen via zijn officiële website.

Ook in oktober 2007 is het eerste hoofdstuk van zijn volgende project, Nigor Mortis, online gekomen. Het volledige album verscheen op 20 mei 2009, zowel als MP3-album als cd.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo til je een kat op

Zo til je een kat op

http://img46.imageshack.us/img46/6642/katbt.jpg


Hoewel een moederpoes haar kittens vaak bij het nekvel draagt, is dat niet de goede manier om een volwassen kat op te tillen. Zelfs lichtgewichten zijn eigenlijk al te zwaar om goed ondersteund te worden door die overtollige, losse huid. Wij geven vijf tips om het wel goed te doen!

De meeste katten houden er niet van om langs de voorkant benaderd te worden. Er is veel kans dat ze je vriendelijke gebaar interpreteren als een regelrechte aanval en ze zullen niet aarzelen om met hun nagels naar jou uit te halen. Benader haar dus enkel langs de zijkant en laat goed zien wat je van plan bent.

Gebruik de hand die zich het verst van de kat bevindt om haar op te tillen. Leg die hand onder haar 'oksels' van de voorpoten en til haar op.

Terwijl je de kat optilt, moet je je vrije hand (die het dichtst bij haar is) onder de achterpoten leggen. Zo geef je steun aan de onderste helft van haar lichaam.

Sommige katten houden ervan om vastgehouden te worden als een baby, terwijl anderen liever rond je schouders hangen. Kijk wanneer je kat het minst tegenstribbelt en hou je kat vast volgens haar eigen voorkeur.

Let goed op de reactie van je kat als je haar wel optillen. Doe dat niet als ze duidelijk aangeeft dat ze het niet wil. Dat doet ze bijvoorbeeld door weg te lopen.

Als je kat in je armen tegenpruttelt of kronkelt, dan heeft ze waarschijnlijk geen zin in. Zet haar op de grond en probeer het later opnieuw. Of misschien heeft ze wel zin om te spelen? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wonderplant stevia: voordelen van deze zoetstof op een rijtje

Wonderplant stevia: voordelen van deze zoetstof op een rijtje


http://img525.imageshack.us/img525/6531/stevia.jpg


Stevia, een plantaardige zoetstof, is vanaf vandaag officieel in Europa toegelaten. Hoewel deze plant al eeuwenlang gebruikt wordt in Latijns-Amerika, wordt dit lang in Europa verboden omdat werd gedacht dat het kankerverwekkend was, maar dat blijkt niet te kloppen.

Stevia is een natuurlijke zoetstof die gemaakt wordt van de bladeren van de steviaplant. Dit wordt al 60 jaar in Japan gebruikt als alternatief voor een andere zoetstof aspartaam, tot nu zijn er nog geen klachten gemeld, waarmee de mythe dat het kankerverwekkend is, wordt ontkracht. Je kunt het krijgen in poeder of vloeibare vorm, maar ook de gedroogde blaaderen zijn bruikbaar.

Buiten het feit dat het ook zoet is, vertoont het geen andere gelijkenissen met suiker. Het bevat geen calorieën of koolhydraten.
Dit maakt dat patiënten met suikerziekte het mogen eten, maar deze mensen contacteren toch best eerst hun arts. Omdat het een plantenextract is, houdt het verschillende voordelen voor je gezondheid in. Zo is het antibacterieel, bevat het antioxidanten en helpt het de bloeddruk te verlagen. Wat verklaart waarom het zo populair is als alternatief voor suiker.

Je kunt stevia gebruiken om te koken of te bakken, in het laatste geval is het wel aangewezen dat je de helft stevia en de helft suiker neemt. Omdat het veel zoeter is, heb je er minder van nodig dan van suiker om dezelfde smaak te krijgen. Op de verpakking zal de aangewezen hoeveelheid staan. Gedroogde bladeren zijn tot 10 à 15 keer zoeter. Het is dus best dat je begint met een kleine hoeveelheid en dat je naar smaak bijvoegt. Net als suiker versterkt stevia de smaak van andere voedingswaren en is het oplosbaar in water. Het product is hittebestendig tot 200 graden en niet-karameliseerbaar.

Het wordt niet bruin bij het bakken, dus als je een bruine kleur wil, neem je best de helft suiker, honing of ahornsiroop. Sommige mensen merken wel een nasmaak op, dit kun je beperken door een andere stof als honing of ahornsiroop toe te voegen. Je kunt het ook toevoegen aan thee of andere dranken, maar je kunt er ook ijs mee maken.

Een ander voordeel is dat het ook gebruikt kan worden als schoonheidsproduct. Zo kun je het aanbrengen als gezichtsmasker, het maakt de huid strak en doet rimpels vervagen. Het helpt ook bij eczeem, acne en jeuk. Als laatste versnelt Stevia het genezingsproces bij wondjes en koortsblaasjes. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maurice Brazil Prendergast 1858 – 1924 was een Amerikaans postimpressionistische kunstenaar

Maurice Brazil Prendergast 1858 – 1924  was een Amerikaans postimpressionistische kunstenaar

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken






Maurice Brazil Prendergast (St. John's, 10 oktober 1858 – New York City, 1 februari 1924) was een Amerikaans postimpressionistische kunstenaar die werkte met olieverf, aquarel en monotype. Formeel was hij lid van De Acht, maar de fijnheid van zijn composities en mozaïek-achtige schoonheid van zijn ontwerpen hadden weinig gemeen met de filosofie van de groep.

Prendergast werd geboren in het Canadese Newfoundland. Na het mislukken van zijn vaders subarctische handelspost, verhuisde het gezin naar Boston in de Verenigde Staten. Daar ging de jonge Prendergast in de leer bij een commercieel kunstenaar en terwijl hij in het begin felle kleuren gebruikte, werd zijn volwassen werk gekenmerkt door platte motiefeffecten.



http://img710.imageshack.us/img710/2256/mauricebrazilprendergas.jpg
Wandeling langs de Seine



Prendergast was erg verlegen en bleef zijn leven lang vrijgezel. Hij was erg gehecht aan zijn broer Charles, die kunstenaar was en een succesvol lijstenmaker. Prendergast studeerde gedurende drie jaar in Parijs aan de Académie Colarossi en de Académie Julian.

Tijdens een vroeg verblijf in Parijs, ontmoette hij de Canadese schilder James Morrice, die hem voorstelde aan de Engelse avant-gardekunstenaars Walter Sickert en Aubrey Beardsley, beiden vurige bewonderaars van James McNeill Whistler. Zij beïnvloedden zijn toekomstige schilderstijl.



http://img835.imageshack.us/img835/9987/prendergast.jpg




Hij was lid van De Acht, de 20e-eeuwse groep van Amerikaanse schilders met als leider Robert Henri, waartoe verder Shinn Everett, John Sloan, Arthur B. Davies, Ernest Lawson, George Luks en William Glackens behoorden.

Een nadere kennismaking met Vuillard en Bonnard plaatste hem stevig in het postimpressionistische kamp. Hij ontwikkelde een zeer persoonlijke stijl, met gedurfde contrasterende, juweelachtige kleuren en vlakke, patroonachtige vormen, ritmisch geordend op een doek. Vormen werden drastisch vereenvoudigd en gepresenteerd in vlakke gebieden aan heldere, ongemoduleerde kleur. Zijn schilderijen zijn treffend beschreven als wandkleedachtig of lijkend op mozaïeken. Een reis naar Venetië in 1898 stelde hem bloot aan het genre van Vittore Carpaccio, wat hem aanmoedigde tot nog meer complexe en ritmische arrangementen. Hij werd ook een van de eerste Amerikanen die het werk van Cézanne omhelsde en zijn expressieve gebruik van vorm en kleur leerde te begrijpen en te gebruiken.



http://img210.imageshack.us/img210/2256/mauricebrazilprendergas.jpg



Prendergast schilderde meestal mensen in hun vrije tijd. In de Armory Show in 1913 toont hij met zeven werken zijn stilistische volwassenheid. Hoewel hij voornamelijk werkte aan aquarellen ging hij later in zijn loopbaan ook met olie aan de gang. Hij produceerde ook een groot aantal monotypes tussen 1891 en 1902.



» Reageer (0)
12-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De granaatappel, elixer van eeuwige jeugd?

De granaatappel, elixer van eeuwige jeugd?


http://img207.imageshack.us/img207/5272/granaatappel.jpg


Dat deze vrucht een wondermiddeltje zou zijn, doet al eeuwen de ronde. Granaatappels barsten van de vitaminen, ijzers en antioxidanten. Ze zijn niet alleen gezond voor het hart, het zijn ook natuurlijke vechtersbazen tegen stress en ja, ze kunnen zelfs je seksleven verbeteren. Een nieuwe studie kent er echter nog een kwaliteit aan toe: de granaatappel als sleutel tot eeuwige jeugd.

Het onderzoek, met een prijskaartje van meer dan 2 miljoen euro, werd uitgevoerd in het private laboratorium van ProbelteBio in Murcia, Spanje. Dokter Sergio Streitenberger, hoofdonderzoeker van deze granaatappelstudie legt uit:

"We zijn zeer enthousiast over dit onderzoek en we geloven dat een regelmatige opname van dit granaatappelextract het proces van DNA-oxidatie kan afremmen. Op een manier kan je ouder worden vergelijken met roesten. Oxideren is een beschadigend proces en de mogelijkheid je lichaam hier tegen te beschermen zou een ware doorbraak zijn."

Ja, een natuurlijk middel om verzwakking van hersenen, spieren en organen tegen te gaan en zelfs je huid langer jong te houden, dat zou wat zijn, niet?

60 proefpersonen kregen gedurende 1 maand een capsule met extracten van volledige granaatappels, met nadruk op de delen die we doorgaans niet eten. Een andere groep kreeg placebo's. Vervolgens werden metingen verricht op de chemicalieën in de lichamen van alle deelnemers.

Resultaat? Onderzoekers vonden bij de proefpersonen die de granaatappelcapsules hadden ingenomen een significante daling in de metingen die peilden naar celschade. Zo zou de chemicalie 8-Oxo-DG uit ons lichaam gezuiverd kunnen worden door het opnemen van extracten uit de granaatappel, waardoor het oxidatieproces van DNA in cellen zou vertragen en we langer jong zouden kunnen blijven.

Het onderzoek zou later deze maand gepubliceerd worden. Eens benieuwd of we binnenkort allemaal massaal granaatappelcapsules naar binnen zullen spelen.



» Reageer (0)
11-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canned Heat - On The Road Again

Canned Heat - On The Road Again

Klik op de foto om ze te beluisteren





Canned Heat is een witte blues- en boogie-band, in november 1965 opgericht door Bob 'The Bear' Hite (zang) en Al 'Blind Owl' Wilson (gitaar).

De naam "Canned Heat" ontleenden zij aan een in 1928 uitgebrachte blues van Tommy Johnson Canned Heat Blues. Een song over een alcoholicus die reddeloos verslaafd was aan het drinken van verdunde Sterno, een alcoholproduct in blik gebruikt voor verwarming, ook wel in het algemeen "canned heat" genoemd.

In het nummer Turpentine Moan op de lp 'Boogie with Canned Heat' zingt Canned Heat over hetzelfde fenomeen namelijk het drinken van brandstof (terpentine). De piano in dit nummer wordt bespeeld door Sunnyland Slim.

Andere bandleden zijn: Larry 'The Mole' Taylor (bass), Henry 'The Sunflower' Vestine (gitaar) en Adolfo 'Fito' de la Parra (drums). Het succes van de groep was mede te danken aan de film Woodstock, waarvan het nummer Going up the country de officieuze soundtrack is geworden en aan de wervelende show die daar bij hoorde. Ook op het Monterey Pop Festival, twee jaar eerder, gooide deze band al hoge ogen. Hits zijn On the road again en Lets work together. Canned Heat is meer een tourband dan een band die de hitlijsten verovert, wat het uitblijven van meer hits verklaart. De gitarist Harvey Mandel vervangt Henry Vestine gedurende de periode 1969-1970. In de jaren 70 zal ook Richart Hite, broer van Bob Hite, enige tijd bassist zijn van de groep.

De band trad in die tijd veel op voor de VPRO, oa voor het legendarische TV- en radioprogramma's Piknik te Baarn en het radioprogramma Campus in Arcen. Tevens is een liveoptreden van de groep bewaard gebleven in het Concertgebouw te Amsterdam, eveneens opgenomen voor de VPRO-radio. Van deze opnames is in 2007 een CD verschenen met als spraakmakende titel Under the Dutch Skies op het label MLP.

Op 3 september 1970 sterft Al 'Blind Owl' Wilson aan een overdosis, wat het hart uit de band rukt. In een wisselende samenstelling gaat de band verder, maar als op 5 april 1981 Bob 'The Bear' Hite sterft aan een hartaanval tijdens een optreden, lijkt het over. De band gaat echter verder. Op 20 oktober 1997 sterft ook Henry 'The Sunflower' Vestine. Desondanks bestaat Canned Heat nog steeds onder leiding van Fito de la Parra, maar er wordt vooral geteerd op oud succes. Hierin hebben gitaristen als Walter Trout en Harvey Mandell af en toe meegespeeld.



» Reageer (0)
10-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder zout eten doet net meer kwaad dan goed

"Minder zout eten doet net meer kwaad dan goed"


http://img26.imageshack.us/img26/8540/zout.jpg


Minder zout eten stimuleert de productie van chemische stoffen die slecht voor het hart zijn, waarschuwen wetenschappers.

Gezondheidsexperts beweren al langer dat een eetpatroon rijk aan zout de bloeddruk kan verhogen. Onderzoekers aan de universiteit van Kopenhagen beweren nu na analyse van 67 studies bij 40.000 mensen dat je opname verminderen de sterftekans van sommige patiënten met hartproblemen kan verhogen. Het zou je cholesterol met 2,5 procent doen stijgen en een bepaald type vet met 7 procent verhogen, dit kan bloedklonters veroorzaken.

Deze verandering zou ook ervoor zorgen dat de nieren meer van het proteïne renine en het hormoon aldosteron, dat in verband staat met een hoge bloeddruk, produceren. Onderzoeker Niels Graudal: "Een toename in cholesterol verhoogt de kans op sterfte aan hart- en vaatziekten. In plaats van van de opname van zout te beperken, zouden mensen zich beter concentreren op het stoppen met roken, de consumptie van alcohol beperken en gewicht verliezen."

"Er is geen sterk bewijs dat het verlagen van zout het risico op hartziekten of een vroegtijdige dood beperkt", professor Graham MacGregor trekt deze bevindingen in twijfel. Hij zegt dat de cijfers onbeduidend zijn, een kleine toename van deze stoffen zijn gelijkaardig aan het effect van diuretica die gegeven worden om de bloeddruk te verlagen. Professor Keith C. Ferdinand: "Deze studie ontkracht de aanbeveling dat minder zout eten een groot voordeel heeft op het beperken van hart- en vaatziekten bij de algemene bevolking, dit kan levens redden."

Volgens experts eten volwassenen best niet meer dan 6 gram per dagen, wat gelijk staat aan ongeveer een theelepel. Ook laat je best voedingsmiddelen als spek, kaas, salami en gezouten nootjes liggen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Norah Jones - Come away with me

 Norah Jones - Come away with me

Klik op de foto om haar te beluisteren







Norah Jones, volledige naam Geetali Norah Jones Shankar (New York City, 30 maart 1979), is een Amerikaanse jazz-zangeres.



» Reageer (0)
09-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jodie Kean - Mad World

Jodie Kean - Mad World

Klik op de foto om haar te beluisteren






Ze is de enige van haar Schotse familie die in Engeland geboren is.  Kean komt uit een muzikaal nest van musicerende ouders . Op haar zevende verhuisde ze naar Nederland, waar haar moeder aan de slag kon als componist voor theatervoorstellingen. Opgroeiend in de coulissen werd Kean besmet met het muzikale virus. Artiesten als Melanie, Linda Ronstadt, Carly Simon, Bonnie Raitt en Chaka Khan waren grote inspiratiebronnen en op haar 18e zong Jodie in haar eerste band. "Dat was direct een groot orkest waarmee we allerlei artiesten begeleidden. Van Rob de Nijs tot Boney M en Paul Young", aldus Kean. "Na een paar jaar ben ik er mee gestopt om mezelf als zangeres verder te ontwikkelen.

Ik ben eigen nummers gaan brengen met een band, maar deed ook 80 optredens per jaar met coverband Boston Tea Party." In de jaren die volgden heeft de Brabantse Engelse zich geprofileerd als een allround zangeres die veel werd gevraagd als studiomuzikant. In die hoedanigheid heeft heel Nederland haar ongetwijfeld al eens gehoord, alleen nooit onder haar eigen naam. "Ik was nog in ontwikkeling. Nu heb ik pas het gevoel dat ik er helemaal klaar voor ben." Qua muziekgenre volgt ze in het rijtje Amy Winehouse, Duffy en Adele.



» Reageer (0)
08-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koorts is ... gezond voor je immuunsysteem!

Koorts is ... gezond voor je immuunsysteem!


http://img706.imageshack.us/img706/2037/koorts.jpg


Een nieuw onderzoek uitgevoerd aan het Roswell Park Cancer Institute onderbouwt verder de gedachte dat een hogere lichaamstemperatuur een boost geeft aan onze weerstand en we zo sneller en effectiever vechten tegen geïnfecteerde cellen.

John Wherry, editor van het 'Journal of Leukocyte Biology' verklaart: "Koorts hebben mag misschien oncomfortabel zijn, het draagt echter wezenlijk bij tot een effectief immuunsysteem en de manier waarop het reageert op infecties. Niet alleen dit onderzoek, maar ook heel wat andere studies ondersteunen deze stelling. Vroeger dachten artsen en wetenschappers dat koorts enkel het vermenigvuldigen van gevaarlijke microben belemmerde, maar dit nieuw onderzoek suggereert dat het immuunsysteem zelfs tijdelijk functioneel verhoogd wordt wanneer onze temperaturen stijgen door koorts."

Het geheim zit in een type witte bloedcel, namelijk de lymfocyt CD8+, ook wel 'Killer T-cel' of cytotoxische T-cel genoemd. Deze cellen maken infecties onschadelijk en zouden zelfs tumorcellen kunnen vernietigen. Voor het onderzoek gingen ze aan de slag met muizen. Ze injecteerden de beestjes met een antigen en zagen hoe de CD8+ T-cellen reageerden. Vervolgens gingen ze bij de helft van de proefdieren de temperatuur verhogen met 2 graden en bij deze dieren steeg parallel ook het aantal 'Killer T-cellen'.

De temperatuurstijging in de lichamen van de muizen simuleerde aldus een koorstaanval die ervoor zorgde dat de koorstige muizen sneller en effectiever waren in de stijd tegen het antigen. Uiteraard wil dit niet zeggen dat we de gevaren van koorts zomaar mogen vergeten. Maar bij kleine temperatuurschommelingen zouden we beter twee keer nadenken vooraleer we een koorstremmer nemen.

Tot ongeveer 38,8 graden kan je koorts perfect vanzelf laten overgaan, zo luidt het advies. Eens de temperatuurschommelingen echter boven deze grens gaan, is het noodzakelijk in te grijpen. Hoge koorts is namelijk toxisch voor de hersencellen en kan leiden tot uitdroging, epileptische aanvallen, verhoogde hartslag, ... Zeker bij kinderen is het goed geen risico's te nemen en de koorts gewoon te behandelen.



» Reageer (0)
06-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom kaneel goed is voor jou

Waarom kaneel goed is voor jou



Al eeuwen worden aan kaneel allerlei gezondheidsvoordelen gekoppeld. Het is voor jou dus misschien oud nieuws, maar we zetten toch graag nog even op een rijtje waarvoor dit gezond en natuurlijk middel allemaal wonderen kan doen.

Kaneel heeft naast de heerlijke geur en de lekkere smaak nog heel wat meer in petto. Je gebruikt het misschien enkel als toevoegsel bij appeltaart, thee, warm appelsap, ... maar je kan het dus ook bewust toepassen voor een betere weerstand en in de strijd tegen heel wat gezondheidskwaaltjes.

Omdat het onder andere antisceptisch, verwarmend en krampwerend werkt, kan je het dus gebruiken voor een hele resem aan aandoeningen. Zo heeft kaneel onder andere een gunstige werking op je darmen, bij verkoudheden, bij vermoeidheid en tegen kouwelijkheid.

Daarnaast zou het ook een gunstige werking hebben op de bloedsuikerspiegel en het cholesterolniveau. Kaneel levert ook voordelen voor sporters aangezien het zorgt voor een grotere aanmaak van anabole eiwitten in de spiercellen. Hierdoor wordt meer glucose opgenomen en komt dus meer energie vrij.

In plaats van meteen te grijpen naar een berg medicamenten, kan je eens proberen kaneel te gebruiken als je last hebt van:

1. Een verkoudheid
Bestrijd je hoest door een aantal dagen na elkaar een lepel lauwe honing te eten waar je een vierde van een eetlepel kaneel aan toevoegt. Het helpt ook bij het schoonmaken van je sinussen.

2. Een blaasinfectie
Spoel de bacillen weg door een glas lauwwarm water te mengen met 2 theelepels kaneelpoeder en een lepel honing.

3. Artritis
Hiervoor kan je 's morgens en 's avonds een tas heet water mengen met 2 lepels honing en een theelepel kaneel.

4. Maagpijn
Ook hiervoor is de heilzame combinatie van honing, water en kaneel effectief. Het heeft een goede reinigende werking en maakt ook komaf met overtollige gassen. Daarnaast zou het zelfs helpen tegen maagzweren en deze kunnen wegwerken vanaf de wortel.

5. Te hoge cholesterol
Thee drinken met twee theelepels honing en drie theelepels kaneelpoeder zou je cholesterolniveau tot 10 procent kunnen laten dalen.

Je kan kaneel zelfs gebruiken om een slechte adem tegen te gaan door simpelweg dagelijks te gorgelen met een theelepel honing en kaneel in warm water. Uiteraard is er nog veel meer te vinden over de goede werkingen van dit winterse kruid. Probeer het eens uit zou ik zeggen want de kans op bijwerkingen is zo goed als uitgesloten.



» Reageer (0)
05-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nirvana - The Man Who Sold The World

Nirvana - The Man Who Sold The World

Klik op de foto om ze te beluisteren





Nirvana was een Amerikaanse rockband die in 1987 werd opgericht in Aberdeen, Washington door zanger en gitarist Kurt Cobain en bassist Krist Novoselic. De band kende een reeks verschillende drummers van wie Dave Grohl, die in 1990 bij de band kwam, de langstzittende was.

De band vestigde zichzelf binnen de muziek-scene van Seattle door in 1989 hun debuutalbum Bleach uit te brengen op het indie-label Sub Pop. Nadat de band tekende bij het grote label DGC Records, kende het onverwacht succes met de single "Smells Like Teen Spirit", van zijn tweede album Nevermind (1991). Hierop betrad Nirvana de mainstream en nam het het genre 'grunge' hierin mee. Frontman Kurt Cobain werd door de media bestempeld als "stem van een generatie", terwijl Nirvana gezien werd als vaandeldrager voor Generatie X.[1] Cobain voelde zich ongemakkelijk bij alle aandacht en legde zich toe op de bands muziek, vindende dat de boodschap en artistieke visie van de band verkeerd werden geïnterpreteerd door het grote publiek dat hij uitdaagde met hun derde album In Utero (1993).

Met Cobains dood in april 1994 kwam er een einde aan het korte bestaan van Nirvana. De bands invloed en populariteit bleven echter intact in de jaren die volgden. Het nummer "You Know You're Right", een nooit eerder uitgebrachte demo, stond in 2002 hoog in radio-playlists over de gehele wereld. De band verkocht sinds zijn debuut wereldwijd meer dan vijftig miljoen platen, waarvan meer dan 25 miljoen in de Verenigde Staten.



» Reageer (0)
03-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo



http://img11.imageshack.us/img11/5561/hallojijdaar.jpg


hallo jij daar
ik ken je niet
maar ik weet dat je me ziet
en al zie ik je niet

toch ben je altijd om me heen
met jou ben ik nooit alleen
ook al raak ik je nooit aan
ik weet van je bestaan

jij kent mijn hart
mijn vreugde en mijn smart
alleen ben je onzichtbaar
misschien was je een koning of juist een bedelaar

ik weet het niet
van jou heb ik nooit pijn
want ik weet op een dag.
misschien dichtbij of ver weg

ik naast jou zal stralen.
en dan bestaan wij alleen nog uit verhalen
op die dag zal ik jou zien
en dan ben jij niet langer anoniem




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaya con dios - Don't Cry For Louie

Vaya con dios - Don't Cry For Louie

Klik op de foto om hun te beluisteren






Vaya Con Dios (een Spaanse groet, letterlijk Ga met God) is een Belgische popgroep opgericht in 1986. Begin jaren negentig scoorde de groep enkele grote internationale hits.

Na een succesvolle samenwerking van Dani Klein en Willy Lambregt in de band Arbeid Adelt! wordt in 1986 samen met contrabassist Dirk Schoufs Vaya Con Dios opgericht omdat hun hart bij de jazz, opera en zigeunermuziek ligt en het een genre is dat in Brussel nauwelijks bekendheid geniet. In hun eerste single Just a friend of mine zijn al Spaanse invloeden te horen. De single wordt een grote hit in Frankrijk waar meer dan 300.000 exemplaren worden verkocht. Willy Lambregt heeft inmiddels de groep al verlaten om zijn carrière bij The Scabs de volle aandacht te geven. Hij wordt vervangen door Jean-Michel Gielen. Het tweede album bevat de grote hitsingles What's a Woman en Nah neh nah. What's a woman staat in de zomer van 1990 drie weken op nummer 1 in Nederland.

In 1991 gaat het duo Dani Klein en Dirk Schoufs uit elkaar. Dirk Schoufs verlaat de groep en Vaya Con Dios gaat verder als eenvrouwsband. Op 24 mei 1991 overlijdt Schoufs aan de gevolgen van AIDS die hij door zijn heroïneverslaving heeft opgelopen. In 1992 verschijnt het derde album Time Flies. De muziek is veel triester dan op de eerste twee albums, met invloeden uit de soul en Latijns-Amerika. De bekendste single van dit album is Heading for a fall. Ondanks de personele en muzikale wijzigingen blijft Vaya Con Dios populair in grote delen van Europa, vooral in Duitsland, Frankrijk en Scandinavië en Zuid-Amerika. Alleen in Nederland en België blijft het succes beperkt. In 1993 wordt een grote wereldtournee georganiseerd vanwege het grote internationale succes.

In 1995 komt het vierde album uit. In 1996 maakt Dani Klein bekend geen plezier meer te beleven aan de muziekwereld, en besluit ze de band te stoppen, die op dat moment nog maar uit één persoon bestaat. In 1997 verschijnt nog een verzamelalbum. Dani Klein begon in 1999 weer met zingen en wordt zangeres bij Purple Prose.

Zeven jaar later, in 2004, wordt Vaya Con Dios opnieuw opgericht. De groep, die nog steeds uit zangeres Dani Klein, enkele nieuwe muzikanten en muzikanten van de beginjaren van Vaya Con Dios bestaat, brengt een nieuw album uit in oktober 2004 onder de naam 'The Promise'.

Op 31 augustus 2006 werd in Theatre Vaudeville te Brussel de eerste van een nieuwe reeks akoestische optredens gegeven. Op 3 november verscheen hiervan de cd/dvd The Ultimate Collection. Op 3 september 2006 bracht Vaya Con Dios hun nieuwe single 'Pauvre Diable' uit.

Vaya Con Dios verkocht in totaal meer dan 7 miljoen albums en meer dan 3 miljoen singles.




» Reageer (0)
01-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roland - Fire in the morning

Roland - Fire in the morning

Klik op de foto om hem te beluisteren






Roland Van Campenhout, of kortweg Roland (Boom, 1945) is een Vlaamse bluesmuzikant.

Roland groeide op in de steenbakkerij-omgeving van de Rupelstreek. Zijn vader, een jazzmuzikant, verdronk toen hij vijf was. Toen hij 14 was ging Roland het huis uit. Pas toen hij 20 was begon hij zich met muziek bezig te houden. Hij speelde in de skifflegroep, the William & Roland Skiffle Group, en het folkduo Miek en Roel.

In 1969 boorde hij definitief een ander genre aan: blues, al zou hij zich tijdens zijn carrière ook met andere stijlen zoals country, wereldmuziek, folk, rock,... bezig houden. Roland ontdekte het genre toen hij dat decennium John Lee Hooker zag optreden in het café De Muze in Antwerpen. Hij brak door tijdens Jazz Bilzen, waar hij zijn reputatie als live-artiest vestigde.

Tijdens de jaren zeventig werd hij lid van Rory Gallagher's band en tourde de hele wereld rond, zelfs tot in Singapore. Hij trad ook op met Tim Hardin, Leo Kottke en Ian Anderson. Roland bouwde hierdoor een reputatie als zwervend muzikant op die van café naar café trekt. Sinds de geboorte van zijn dochter heeft hij dit leven meer ingetoomd.

In 1985 had hij commercieel succes met de plaat "79 cm per second", waarop hits als "Fish on the hook" en "Cruising down on main street" stonden.

Ook zijn samenwerking met Arno Hintjens als het nevenproject "Charles et les Lulus" (1990-1991) bleek een succesrijk project. Het deed veel om Roland's bekendheid aan een nieuw en ander publiek door te geven. Roland speelde hierna op Arno's vriendin, Marie-Laure Béraud, debuutplaat. In 1993 zong Arno ook de track, "Les Femmes" op Roland's album "Little Sweet Taste". Datzelfde jaar produceerde Roland Pieter-Jan De Smet's plaat, "Antidote" en verzorgde de soundtrack van Marc Didden's film "Mannen maken plannen".

Roland coverde Johan Verminnen's nummer "Rue des Bouchers" op het hommage-album, "Spelers & Drinkers".

In 1998 interviewde Roland zijn idool John Lee Hooker. Een jaar later nam hij een CD op met Neeka en trad ook een poos met haar op. Dat jaar kreeg hij ook de Lifetime achievement-prijs bij de ZAMU Awards.

In 2000 trad Roland samen op met Wannes van de Velde met wie hij eigen nummers speelde en ook Bob Dylan coverde.

In 2001 speelde hij samen met de bluesgroep El Fish.

In 2003 ondernam hij samen met Jean Blaute en Paul Michiels, een succesvolle theatertournee.

In 2005, toen hij 60 was en zijn 40-jarige carrière vierde, ontving hij van het ministerie van Cultuur een speciaal verguld beeld met inscriptie. Datzelfde jaar kreeg hij op 20 augustus de derde straat in de SIM-route, de Roland Van Campenhouts Brick Road, aan de Steenovens in Sint-Amands. Er prijkt een blauw straatnaambord en een geschilderd portret van Robert De Keersmaecker.

In 2006 trad Roland op tijdens de 0110-concerten voor verdraagzaamheid.

In 2009 kreeg hij een Music Industry Award voor 'beste artwork'.




» Reageer (0)
30-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Goossenaerts (111) uit Essen oudste man van Europa

Jan Goossenaerts (111) uit Essen oudste man van Europa


http://img513.imageshack.us/img513/6743/jangoossenaerts.jpg


Jan Goossenaerts uit Essen mag vandaag 111 kaarsjes uitblazen. Hij is daarmee de oudste man van Europa en de derde oudste man ter wereld.

Jan Goossenaerts werd op 30 oktober 1900 geboren in de Essense wijk Horendonk. De gewezen boerenknecht en metser ging in 1965 op pensioen. Hij kreeg vijf kinderen, van wie er twee zijn overleden in 2010.

In 2007 verhuisde Goossenaerts naar het rust- en verzorgingstehuis Sint-Michaël. In 2010 vierde hij zijn 110de verjaardag nog in het bijzijn van Vlaams minister-president Kris Peeters met wie hij een "supereeuwelingenboom" plantte, maar dit jaar viert Goossenaerts zijn verjaardag in alle rust.
 
Interviews geven doet hij niet meer: "Ik heb alles toch al de vorige keer gezegd en er is niets veranderd aan mijn verleden", zegt hij in de Gazet van Antwerpen. "Alleen hoor ik niet meer zo goed, en dat vind ik spijtig. Ik heb heel mijn leven hard gewerkt. Eerst als boerenknecht, daarna als metser. Dat is volgens mij ook één van de redenen dat ik zo lang leef. Naast hard werken moet je op tijd gaan slapen en veel poepgelei (Luikse perenstroop, red.) op je boterham smeren."
 
Uit de lijst van 'supercentenarians' blijkt dat er momenteel 82 mensen ouder zijn dan 110. Het gaat om zevenenzeventig vrouwen en vijf mannen. De Amerikaanse Besse Cooper is met 115 jaar de oudste vrouw van de wereld. De oudste man is de Japanner Jirimoen Kimura met 114 lentes.



» Reageer (0)
27-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Morrison - Have I told you lately that I love you

Van Morrison - Have I told you lately that I love you

Klik op de foto om hem te beluisteren






Van Morrison, volledige naam George Ivan Morrison (Belfast, 31 augustus 1945) is een Noord-Ierse zanger en muzikant die deel uitmaakt van de zogenoemde Belfast Blues. Hij is zanger-tekstschrijver maar ook gitarist en soms speelt hij de harmonica of de saxofoon.



» Reageer (0)
26-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dionne Bromfield - Ain't No Mountain High Enough

Dionne Bromfield - Ain't No Mountain High Enough

Klik op de foto om haar te beluisteren





Dionne Julia Bromfield  is een Britse soulzangeres.

Bromfield werd geboren (1996) in de Londense wijk Tower Hamlets, in een gezin met een Engelse moeder en een Jamaicaanse vader. Ze volgde haar opleiding aan de Beaverwood School voor meisjes in Chislehurst tot in 2009. Bromfield verscheen voor het eerst op YouTube, waar ze Alicia Keys' nummer If I Ain't Got You samen met haar peetmoeder Amy Winehouse bezong. Bromfields debuutalbum Introducing Dionne Bromfield verscheen in 2009 en werd geproduceerd door het label van Amy Winehouse, Lioness Records.

In de UK Singles Chart scoorde ze al twee top 50-hits met Mama Said en Yeah Right. In Nederland verkreeg ze enige bekendheid met haar nummer Foolin, dat positie 90 behaalde in de Single Top 100 en de eerste plaats in de tipparade.



» Reageer (0)
25-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op tijd en stond kopje koffie verlaagt risico op huidkanker

Op tijd en stond kopje koffie verlaagt risico op huidkanker


http://img155.imageshack.us/img155/1665/koffiels.jpg


Er is goed nieuws voor koffieverslaafden. Wie dagelijks enkele kopjes koffie drinkt, loopt minder kans om basaalcelcarcinoom - een vorm van huidkanker - te ontwikkelen. Dat blijkt uit een studie waarvan de resultaten in de Verenigde Staten werden voorgesteld.

Volgens de onderzoekers lopen vrouwen die dagelijks meer dan drie koppen koffie drinken twintig procent minder kans op basaalcelcarcinoom dan vrouwen die weinig of geen koffie nuttigen.
 
Mannen halen iets minder profijt uit hun dagelijkse dosis cafeïne, maar toch zouden drie kopjes koffie per dag ook bij hen resulteren in 9 procent minder kans om deze vorm van huidkanker te ontwikkelen. Waarom koffie beschermender werkt bij vrouwen dan bij mannen, blijkt niet uit de resultaten.
 
Het onderzoek, dat werd voorgesteld op een conferentie van de American Association for Cancer Research in Boston (Massachusetts), toont dus duidelijk aan dat wie meer koffie drinkt, minder kans loopt op basaalcelcarcinoom, besluiten de onderzoekers. Ze waren naar verluidt zelf verrast door de uitkomst van de studie.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boris Gardiner - I Want To Wake With You

Boris Gardiner - I Want To Wake With You

Klik op de foto om hem te beluisteren






Boris Gardiner (Kingston, 13 januari 1946) is een Jamaicaanse reggaezanger en bassist. Hij is vooral bekend van de hit I want to wake up with you.

Boris Gardiner werd op 13 januari 1946 in de Jamaicaanse hoofdstad Kingston geboren als jongste van drie kinderen. Zijn muzikale carrière begon in jaren zestig als sessiemuzikant bij Studio One, de studio van producer Coxsone Dodd. In diezelfde tijd zat hij samen met Richard Ace, Dennis Moss en Delano Stewart in de groep Rhythm Aces. Deze groep bestond echter maar korte tijd. Gedurende de jaren zestig bleef hij veel sessiewerk doen en was hij bassist in verschillende begeleidingsgroepen. Zo was hij lid van Byron Lees Dragonaires, Lee Perrys Upsetters, Derrick Harriotts Crystalites, Bunny Lees Aggrovators en The Now Generation Band.

In 1970 had hij zijn eerste solohit met het instrumentale Elizabethan reggae. Hij haalde er een veertiende plaats mee in de Britse hitlijst. Aanvankelijk werd als uitvoerend artiest van Elizabethen reggae Byron Lee vermeld, die een jaar eerder samen met Mighty Sparrow een hit had met Only a fool breaks his own heart. Byron Lee was echter de producer van het nummer en was per ongeluk als uitvoerend artiest op de hoes van de eerste persingen van de single terechtgekomen. De fout werd in de hitlijsten overgenomen, maar een paar weken later werd deze hersteld. Later in de jaren zeventig nam hij nog verschillende albums met zijn groep Boris Gardiner Happening op, maar buiten Jamaica bleven deze vrijwel onopgemerkt.

Het duurde na Elizabethan reggae zestien jaar voordat Gardiner weer een hit scoorde. In 1986 had hij een Britse nummer 1-hit met de ballad I want to wake up with you. In Nederland en Vlaanderen kwam het nummer tot #4. Het nummer was een cover van Mac Davis. Het grote succes kon hij met zijn opvolgers You are everything to me en The meaning of Christmas, dat hij in de jaren zestig al met The Rhythm Aces opgenomen had, niet evenaren. In tegenstelling tot het intstrumentale Elizabethan reggae waren al deze nummers gezongen. Na dit hoogtepunt uit zijn carrière ging hij weer verder als muzikant in de achtergrond.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!