NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Populairste voornemens voor 2013: meer lezen en sparen


Populairste voornemens voor 2013: meer lezen en sparen


http://static2.hln.be/static/photo/2012/10/1/7/20121231110305/media_xll_5433592.jpg


Traditioneel maken we aan het begin van een nieuw jaar enkele goede voornemens. In het verleden waren vooral stoppen met roken of minder alcohol drinken populair, maar de voornemens voor 2013 klinken anders. Zo willen we vooral meer lezen, meer geld sparen en afvallen.

Stoppen met roken en minder drinken bleken slechts op de 22ste en 26ste plaats van de lijst met goede voornemens te staan. Die kwam tot stand na een enquête bij 2.000 Britten, al zullen de resultaten in België wellicht gelijkaardig zijn.

Technologie
Na de top drie van lezen, sparen en diëten bleek ook het herinrichten van het huis een populair voornemen te zijn. Dat werd op de voet gevolgd door het doel om betere foto's te leren nemen met onze iPhone of iPad.

Ook andere nieuwe technologieën spelen een grote rol bij het maken van nieuwe voornemens. Zo willen velen minder sms'en, minder tijd doorbrengen op sociaalnetwerksites en knippen in hun aantal vrienden op Facebook. In de plaats daarvan willen ze vaker in het echt afspreken met goeie vrienden.

Familie
Anderen willen dan weer vooral meer tijd doorbrengen met hun familie, bijvoorbeeld door vaker op tijd te stoppen met werken. Ook minder naar televisie kijken moet tijd vrijmaken voor het gezin.

Hoewel veel ondervraagden van plan zijn om in 2013 meer te sparen, zijn velen ook van plan om het komende jaar iets te doen voor het goede doel.


Veel nieuwe voornemens lopen dus op lange termijn. Dat is in tegenstelling tot de traditionele beloftes, omdat zeven op de tien mensen het gevoel hadden dat ze die nooit konden volhouden. De gemiddelde persoon bekende zelfs dat het goede voornemen al verbroken werd na vijf weken.

De meeste mensen hopen dat ze zich op het einde van 2013 vooral fysiek fitter voelen, minder last hebben van stress en gelukkiger en veiliger zijn. Twee op de drie willen ook iets veranderen aan het zelfvertrouwen over hun lichaam. Vrouwen laten zich daarbij vooral inspireren door Cheryl Cole, mannen door Daniel Craig.

Top 20 van goede voornemens voor 2013
1. Meer boeken lezen
2. Meer geld sparen
3. Afvallen
4. Huis herinrichten
5. Betere foto's nemen
6. Reizen
7. Ongewenste spullen verkopen op EBay
8. Tablet kopen
9. Foto's organiseren: printen en/of slechte deleten
10. Iets doen voor het goede doel
11. Meer tijd doorbrengen met de kinderen
12. Krant kopen op zondag
13. Minder televisie kijken
14. Computer aansluiten op televisie
15. Op tijd stoppen met werken
16. Minder tijd op Facebook
17. Nieuwe garderobe
18. Nieuw kapsel proberen
19. Sixpack krijgen
20. Minder chocolade eten» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Meer dan 70.000 Belgen verslaafd aan gokspelen


Meer dan 70.000 Belgen verslaafd aan gokspelen


http://static0.hln.be/static/photo/2012/1/7/1/20121231052508/media_xll_5433241.jpg


België telt 70.000 mensen wier gokverslaving "problematisch" is en nog eens 144.000 gokkers van wie het gokgedrag "riskant" is. Dat blijkt uit een studie van de Rodin-stichting, vandaag aangehaald door de kranten Le Soir en Sudpresse. Nog eens 330.000 Belgen zijn ingeschreven op sites van online-spelletjes.

Voorts mogen 120.000 landgenoten de gokzaal niet meer betreden. Van hen zijn er ongeveer 16.000 die zelf om het verbod hebben verzocht. Een honderdtal mag de goktent niet in op verzoek van derden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste Nobelprijswinnaar (103) overleden

Oudste Nobelprijswinnaar (103) overleden

http://static2.hln.be/static/photo/2012/17/12/13/20121230161728/media_xll_5432668.jpg


Nobelprijswinnaar en zenuwarts/bioloog Rita Levi Montalcini is op 103-jarige leeftijd overleden in haar huis in Rome. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa. Ze was tot vandaag de oudste nog levende Nobelprijswinnaar.

In 1986 kreeg ze samen met collega Stanley Cohen de Nobelprijs voor geneeskunde voor haar baanbrekend wetenschappelijk onderzoek naar het functioneren van het menselijk zenuwstelsel. De toenmalige president Ciampi maakte Levi Montalcini in 2001 tot senator voor het leven.

De vrouw was één van de meest vooraanstaande Joodse intellectuelen van Italië en nam tot op hoge leeftijd deel aan het maatschappelijk debat op tal van terreinen.» Reageer (0)
30-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Hele oeuvre van Rembrandt te zien in Amsterdam

Hele oeuvre van Rembrandt te zien in Amsterdam


http://static1.hln.be/static/photo/2012/5/3/11/20121227141117/media_xll_5428001.jpg


De 325 schilderijen die aan Rembrandt worden toegeschreven, zijn sinds vandaag voor het eerst allemaal samen op een tentoonstelling te zien. In winkelcentrum Magna Plaza in Amsterdam hangen reproducties op ware grootte van de werken van deze beroemde 17e-eeuwse schilder.

De tentoonstelling 'Rembrandt - All his paintings' is een initiatief van de Nederlandse Rembrandtkenner Ernst van de Wetering, die sinds 1993 aan het hoofd staat van het Rembrandt Research Project, dat onderzoek doet naar de echtheid van schilderijen van de meester. De echte werken van Rembrandt zijn over de hele wereld verspreid, waardoor het zo goed als onmogelijk is om ze allemaal bij elkaar te brengen.

Op de expositie zijn ook reconstructies te zien van schilderijen die in het verleden ernstig werden verminkt, zoals Danaë. Dat doek werd in 1985 door een aanslag met zwavelzuur onherstelbaar beschadigd.» Reageer (0)
29-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefdesregels op Facebook: vraag nooit zelf een man als vriend


Liefdesregels op Facebook: vraag nooit zelf een man als vriend


http://static0.hln.be/static/photo/2012/2/10/1/20121228152611/media_xll_5430031.jpg Auteurs Ellen Fein en Sherrie Schneider zijn twee datingexperts die bekend werden met hun zelfhulpboek rond 'hard to get' spelen om de ware liefde aan de haak te slaan. Onlangs brachten ze The Rules' uit, waarin ze de etiquette van online dating uit de doeken doen, zo raden ze aan nooit zelf een man op Facebook Chat aan te spreken.

Een partner vinden wordt er in 2013 niet makkelijker op, dankzij nieuwe technologieën als Facebook, Twitter en smartphones wordt contact maken en onderhouden met het mannelijke geslacht een heus mijnenveld. Ellen en Sherrie zeggen dat sociaalnetwerksites het daten bemoeilijken: "Facebook is als een speeltuin zonder grenzen, 'The Rules' draaien helemaal rond zelfcontrole."

Zo mag je nooit zelf een man toevoegen waar je in geïnteresseerd bent, schrijf ook nooit iets op zijn 'wall' en deel zo weinig mogelijk negatieve statusupdates. Ook als een man je 'port' moet je dit negeren.  Dit is het equivalent van oogcontact maken op een feestje, en ook dan moet je 'hard to get' spelen. Als een man niet de moeite kan opbrengen een boodschap te sturen om zichzelf te introduceren, zal hij je waarschijnlijk ook niet uitvragen.

Regel nummer 1 in het boek is dat je als vrouw zelf geen mannen mag achterna zitten, je krijgt aandacht door anderen te negeren. Dit betekent dat je nooit als vrouw als eerste een berichtje mag sturen. Doe je dit wel, dan krijg je een zogenaamde fantasierelatie. Degene waarbij een vrouw het initiatief nam, leidt nooit tot een echte relatie.

Een andere regel van het boek is dat je tussen een half uur en vier uur moet wachten voor je antwoordt op een berichtje van een potentiële partner. Wanneer je de neiging hebt om dit sneller te doen of je vreest voor een impulsieve daad tijdens een dronken bui raden de auteurs aan zijn naam in je contacten te veranderen in 'hij vindt je te aanhankelijk'.  Dit zou genoeg moeten zijn om je verstand te laten werken en niet zomaar je hart te volgen.

Als je over en weer begint te sms'en, mag dit volgens 'The Rules' niet langer dan een kwartier duren en jij moet dit als vrouw snel beëindigen. De redenering hierachter is dat als een man je berichtjes kan sturen wanneer hij wil en gedurende uren zo met je kan praten, moet hij niet meer met je op date. Je wil echter dat berichtjes leiden tot een afspraakje en niet tot meer berichten.

De Britse single Bella Battle probeerde de regels uit en moet erkennen dat er een grond van waarheid in zit. "Ik kwam vaak als te enthousiast over en werd daardoor uiteindelijk afgewezen. Ik ga niet altijd 'The Rules' volgen, maar begrijp nu wel dat je mannen af en toe moet laten verlangen naar meer."  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het einde van de oorlog over de afwasmachine?

Het einde van de oorlog over de afwasmachine?


http://static0.hln.be/static/photo/2012/2/8/12/20121228151232/media_xll_5430012.jpg


Hoewel afwasmachines het leven makkelijker horen te maken, zorgen ze bij ongeveer 40 procent van samenwonende gebruikers voor het nodige gekibbel. Laadtechnieken botsen en ook het al dan niet afspoelen van de vaat wakkert de nodige twisten aan. Zelfs de richting van mespunten blijkt een bron van frustratie. Wie weet brengen deze tips wel wapenstilstand in je keuken.

Uit een ludieke rondvraag van Bosch blijkt dat de afwasmachine in ruim 40 procent van gezinnen een grote frustratiebron is. De vijf grootste redenen voor gekibbel zijn:

5. Het plaatsen van tupperware en plastiek voorwerpen: bovenaan of eender waar er plaat is. (30%)

4. De locatie van glazen, tassen en borden: al dan niet strikt gescheiden boven/onder. (34%)

3. De richting van scherpe mespunten: naar boven of naar beneden. (39%)

2. Volproppen voor maximaal rendement of plaats laten ter bescherming van de afwas. (41%)

1. Het al dan niet afspoelen van borden voor het inladen. (61%)

Wapenstilstand?
In magazine 'Real Simple' claimen ze de enige juiste oplossing te hebben die (bijna) al het gekibbel moet uitdoven. Daar staat te lezen dat etensresten afgeschraapt dienen te worden, maar NIET afgespoeld. Een vaatwasser heeft namelijk nood aan de aanwezigheid van wat restjes om optimaal te werken. Glazen horen bovenaan te staan, tussen de 'tandjes', niet erbovenop, om brokstukken te vermijden.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijgezelle man maakt toilet slechts 2 keer per jaar schoon

Vrijgezelle man maakt toilet slechts 2 keer per jaar schoon


http://static0.hln.be/static/photo/2012/11/12/12/20121227153715/media_xll_5428197.jpg


Wie in het appartement van een vrijgezelle man naar het toilet gaat, zou wel eens dingen kunnen zien die hij of zij liever niet tegenkomt. Dat komt omdat de gemiddelde single man zijn toilet maar één keer per zes maanden schoonmaakt. Vrijgezelle vrouwen daarentegen doen dat één keer om de veertien dagen.

En ook in de douches van de vrijgezelle mannen zullen veel vrouwen zich wellicht niet willen wassen, want die worden slechts één keer om de 7,8 maanden schoongemaakt. Single vrouwen maken hun douche daarentegen om de 1,3 maanden schoon.

Bovendien zijn er niet alleen verschillen in de frequentie van het schoonmaken, maar ook in de gebruikte producten. Slechts 32 procent van de mannen bleek een speciaal schoonmaakmiddel voor de badkamer te gebruiken. 19 procent ging daarentegen aan de slag met een gewoon afwasmiddel.

Nochtans is een vuile badkamer een grote afknapper voor 67 procent van de ondervraagden, ook voor mannen. Hoog tijd dus voor de vrijgezellen om te beginnen schoonmaken. Of: om te vragen of je mama of zus de badkamer wil aanpakken, zoals 64 procent van de ondervraagde mannen al bleek te doen. (br.hln)» Reageer (0)
27-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Meer mensen blijven thuis op oudejaar (dankzij crisis)

Meer mensen blijven thuis op oudejaar (dankzij crisis)


http://static3.hln.be/static/photo/2012/14/1/1/20121227104029/media_xll_5427421.jpg


Als jij van plan bent om op oudejaarsavond gezellig thuis te blijven, dan ben je zeker niet alleen. Uit een Brits onderzoek blijkt dat maar liefst acht op de tien mensen het nieuwe jaar thuis zullen inzetten. Zo proberen ze in deze tijden van economische crisis geld te besparen.

De gegevens komen uit een rondvraag bij 2.000 Britten, van wie 83 procent oudejaarsavond thuis zal vieren in plaats van op een feestje. Dat is een tiende meer dan vorig jaar, toen 74 procent besloot om thuis te blijven.

43 procent van de thuisblijvers zal de avond gewoon doorbrengen in de zetel, terwijl ze hapjes en snacks eten en naar een goeie film kijken. 38 procent is dan weer van plan om te genieten van een lekkere maaltijd en een paar flessen wijn, terwijl 12 procent vrienden en familie ontvangt.

Voor 44 procent zijn geldzorgen de belangrijkste reden om thuis te blijven. De ondervraagden schatten dat ze gemiddeld 78,20 pond (of 95,26 euro) zouden uitgeven op een avondje uit. Denk maar aan het vervoeren, eten, drinken, toegangsprijs voor het feestje, enzovoort.

Een andere reden is de stijgende populariteit van georganiseerde etentjes, zoals in televisieprogramma's als 'Komen Eten'. Veel mensen zouden koken voor vrienden daardoor verkiezen boven een avondje uit. Heel wat mensen vinden het dan ook niet erg om thuis te blijven, want bijna de helft (49 procent) vindt dat het gezelschap op oudejaarsavond belangrijker is dan de plaats waar je het viert. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Renmans stopt met verkoop vlees gecastreerde biggen

Renmans stopt met verkoop vlees gecastreerde biggen


http://static0.hln.be/static/photo/2012/10/11/3/20121227122459/media_xll_5427873.jpg


Renmans, de slagerijketen die zich doorgaans aan een Aldi-winkel bevindt, zal vanaf eind 2013 geen vlees meer verkopen van gecastreerde varkens. Dat blijkt uit een mededeling van de slagerijketen en van Gaia, de dierenrechtenorganisatie die al langer pleit voor een verbod op chirurgische castratie bij biggen.

"Persoonlijk wilde ik reeds eerder af van chirurgische castratie. Maar we hebben besloten onze producenten de tijd te geven om zich aan te passen. De omschakeling gebeurt dus geleidelijk en tegen eind 2013 bieden we enkel nog vlees aan van niet-gecastreerde varkens", zegt commercieel directeur Rik Renmans in het persbericht.

Door die beslissing wordt volgens Gaia jaarlijks ongeveer 500.000 biggen "de hevige pijn van castratie bespaard". De dierenrechtenorganisatie spreekt dan ook over een "mooi eindejaarsgeschenk voor biggen".

Varkens worden gecastreerd om te voorkomen dat het vlees van de dieren bij verhitting een onaangename geur ("berengeur") verspreidt. Maar volgens Gaia zijn er verschillenden diervriendelijke alternatieven voor die praktijk. Zo kunnen leveranciers van varkensvlees de biggen vaccineren tegen berengeur, of ze kunnen de beren intact laten en eventuele berengeur opsporen aan de slachtlijn. Varkenshouders mogen van Renmans zelf kiezen welke techniek ze toepassen.

Eerder hadden de slagerijen van Colruyt, Lidl, Delhaize en Carrefour al besloten om geen vlees meer te verkopen van gecastreerde biggen.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.62 procent pitazaken krijgt ongunstig advies


62 procent pitazaken krijgt ongunstig advies


http://static2.hln.be/static/photo/2012/5/5/13/20121226173904/media_xll_5426728.jpg


Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft in de eerste helft van dit jaar 178 pitazaken gecontroleerd, waarvan 62,9 procent een ongunstig advies kreeg. De situatie is licht verbeterd in vergelijking met 2010 en 2011, toen 67,6 en 72,4 procent een ongunstig advies kreeg. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Middenstand Sabine Laruelle op een schriftelijke vraag van Peter Logghe (Vlaams Belang).

De meeste problemen in de eerste helft van 2012 werden vastgesteld in het Waals Gewest (65,5 procent ongunstig advies) gevolgd door Vlaanderen (62,1 procent) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (50 procent). In Brussel werden wel slechts vier zaken gecontroleerd.

Er werden in totaal 67 boetes opgelegd en 17 pv's opgesteld. In heel 2011 was dat respectievelijk 97 en 38. Geen enkele vergunning werd ingetrokken.

De vastgestelde inbreuken blijven grotendeels dezelfde. Ofwel gebeurt het ontdooien niet onder gepaste omstandigheden, ofwel wordt de temperaturen van gekoelde levensmiddelen en de koudeketen niet gerespecteerd. Ook zijn de oppervlakken die in contact komen met levensmiddelen - met inbegrip van uitrusting en apparatuur - niet schoon.» Reageer (0)
26-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedroogde plant moet malariaparasiet te slim af zijn


Gedroogde plant moet malariaparasiet te slim af zijnhttp://static3.hln.be/static/photo/2012/2/0/13/20121226150941/media_xll_5426383.jpgOmdat de dodelijkste malariaparasiet telkens opnieuw resistent wordt tegen elk nieuw medicijn, willen Amerikaanse wetenschappers het over een andere boeg gooien. Ze stellen een nieuwe, goedkope strategie voor, op basis van een gedroogde plant. Hun studie verscheen in wetenschappelijke tijdschrift PLoS One.

Deze lente raakte bekend dat de Plasmodium falciparum, de parasiet die verantwoordelijk is voor de dodelijkste vorm van malaria, steeds resistenter wordt tegen artemisinine, het belangrijkste geneesmiddel tegen malaria. Onderzoekers van de Universiteit van Massachusetts, onder leiding van moleculair parasitoloog Stephen Rich, zeggen een nieuwe, veelbelovende strategie gevonden te hebben om de Plasmodium falciparum alsnog te slim te zijn.

Hun strategie maakt op een andere manier gebruik van de zomeralsem (Artemisia annua), de plant waaruit artemisinine wordt gewonnen. Het vertrekt van gedroogde bladeren van de zomeralsem. Daarin zitten honderden chemicaliën die niet in artemisinine zitten en toch effectief kunnen zijn tegen de parasiet. "Die kunnen de parasieten te slim af zijn omdat ze een complexer medicijn opleveren dan de gezuiverde vorm", zegt plantenbiochemica Pamela Weathers van het Worcester Polytechnic Institute (WPI), die aan het onderzoek meewerkte.

Het zou ook een goedkopere behandeling zijn dan die vandaag; de planten kunnen ter plaatse gekweekt en gedroogd worden. En het zou een antwoord bieden op het huidige artemisinine-tekort, aangezien de hoeveelheid zuivere artemisinine per zomeralsem zeer beperkt is.
Proeven met knaagdieren toonden dat dieren die met de gedroogde plant waren behandeld, aanzienlijk minder parasieten vertoonden dan dieren die het zuivere artemisinine hadden gekregen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kippensoep helpt echt verkoudheid te bestrijden

Kippensoep helpt echt verkoudheid te bestrijden


http://static3.hln.be/static/photo/2012/4/2/14/20121226110046/media_xll_5425739.jpg


Een bestanddeel in kippensoep, carnosine, helpt het immuunsysteem ziekten te bevechten. Het effect stopt wel als de soep door het lichaam wordt uitgescheiden, dit betekent dus dat je hier een constante toevoer van moet hebben. Tal van studies toonden al aan dat deze drank je lichaam sterkt in de strijd tegen ziekten.

Een eerdere studie aan de universiteit van Nebraska bestudeerde bloedstalen van vrijwilligers, daaruit bleek dat de soep de beweging van de meest voorkomende witte bloedstellen stopte, die helpen te verdedigen tegen infectie. Hieruit leidde de onderzoeker af dat door de migratie van deze infectiebestrijdende cellen in het lichaam te voorkomen kippensoep de symptomen van een verkoudheid helpt te verzachten.

De soep die in het onderzoek gebruikt bevatte kip, ui, zoete aardappelen, pastinaak, raap, wortel, selder, peterselie, zout en peper. Heel wat kant-en-klare soepen die je in de supermarkt kunt kopen, hadden een gelijkaardig effect. Daarom denken de onderzoekers dat het vooral de combinatie van voedingstoffen is die voor het voordelige effect zorgen. Een andere studie suggereerde dat kippensoep meer een placebo effect heeft. De vorsers bestudeerden de luchtstroom en slijmen in de neus van 15 vrijwilligers die koud water, warm water en kippensoep dronken. Daaruit blijkt dat alle warme vloeistoffen de beweging van slijmvliezen in de neus helpen te verhogen. Dit verlicht een verstopte neus.

Soep is toch nog beter dan warm water omdat het de functie van de beschermende haartjes in de neus sterkt, deze voorkomen dat besmettelijke stoffen in het lichaam binnendringen. Onderzoekers aan de universiteit van Nebraska ontdekten dat de combinatie van gevogelte en groenten in de soep een ontsteking van de ademhalingswegen kunnen verlichten.

Een gezond recept bevat best look en uien, want hier zitten organosulfiden in, samen met vitamine D stimuleert dit de productie van immuuncellen. Vitamine C heeft hetzelfde effect.  Ook zijn wortels onontbeerlijk: vitamine A en carotenoïden helpen namelijk de productie van antilichamen. Daarnaast is soep ook nog zo gezond omdat voedingstoffen makkelijker geabsorbeerd worden dan vaste versies. Vergeet niet wat vetstof, een scheutje olijfolie bijvoorbeeld, toe te voegen om de absorptie van vitamine D, A, K en E te vergemakkelijken.» Reageer (0)
25-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisdier is geen pluchen speelgoed

Huisdier is geen pluchen speelgoed


http://static2.hln.be/static/photo/2012/8/5/2/20121224165827/media_xll_5423957.jpg


"De aankoop van een huisdier is een ingrijpende beslissing. Dat moet weloverwogen gebeuren. Zich enkel door emoties laten leiden, loopt vaak slecht af. Het gaat om een levend wezen: dat kan wispelturig gedrag vertonen, ziek worden, en zelfs sterven", stelt Ani-Zoo, de beroepsorganisatie van erkende ondernemers uit de huisdierensector, aangesloten bij Unizo. De beroepsfederatie heeft een reeks aanbevelingen en tips in petto.

Om te beginnen koop je een huisdier het best enkel bij een erkende professionele kweker of handelaar, zo luidt de eerste tip. Kopers kunnen bij eventuele problemen achteraf ook bij die mensen terecht voor hulp en advies.

Ani-Zoo raadt kopers aan de kweker of handelaar erkenningsbewijs te vragen dat is toegekend dor de Federale Overheidsdienst Dierenwelzijn. Dat bewijs is steeds zichtbaar aanwezig.

Gaat het om een hond of kat uit een ander land, zoals Tsjechië of Slovakije, dan mag de invoer alleen via een erkend leverancier. U kunt de lijst raadplegen op www.health.belgium.be/eportal/AnimalsandPlants/keepingandbreedinganimals/breedinganimals/pets/index.htm.

Wie een ingevoerd huisdier koopt, wordt aangeraden op pagina 2 van het Europees paspoort altijd na te gaan of de hond of kat geleverd werd door een gecertificeerde leverancier.

Meer info over de campagne van Ani-Zoo vindt u op www.ani-zoo.be.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Clapton - Cryin' Christmas Tears

Eric Clapton - Cryin' Christmas Tears

Klik op de foto om hem te beluisteren

Eric Clapton, (Ripley (Surrey), 30 maart 1945) is een Britse gitarist, componist en zanger van blues-, rock- en popmuziek.

Clapton werd geboren als zoon van de zestienjarige Patricia Molly Clapton en de 25-jarige Canadese militair Edward Walter Fryer die in Engeland was gelegerd. Fryer keerde nog voor Claptons geboorte terug naar zijn echtgenote in Canada. Omdat zijn moeder nog erg jong was, werd Clapton opgevoed door zijn grootmoeder Rose, en haar echtgenoot Jack Clapp, die de stiefvader was van Claptons moeder. Zijn moeder die doorging voor zijn zuster, trouwde met de Canadese militair Frank McDonald, en volgde haar echtgenoot naar Duitsland en later naar Canada. Onterecht wordt soms gemeld dat Eric de achternaam Clapp heeft, van zijn grootvader. Eric kreeg bij zijn geboorte de achternaam van zijn moeder, Clapton. Uiteraard zorgde dat bij Eric in zijn jeugd voor verwarring. Hem werd aanvankelijk verteld dat zijn moeder zijn zus was.

"Ricky", zoals Clapton door zijn grootouders genoemd werd, was een stil kind met kunstzinnige aanleg en een goed verstand. Op negenjarige leeftijd ontdekte hij de waarheid omtrent zijn afstamming. Hij trok zich nog meer terug in zichzelf en begon zijn schoolwerk te verwaarlozen. Toen Clapton eind jaren '50 met de opkomende rock-'n-roll in aanraking kwam, was hij meteen enthousiast. Voor zijn dertiende verjaardag vroeg en kreeg hij een gitaar. Hij ging op zoek naar de oorsprong van de rock-'n-roll en kwam bij de blues terecht. Op zijn 16e liet hij zich inschrijven bij het Kingston College of Art, maar al na een jaar werd hij weggestuurd.

Toen hij van school af was begon hij te werken in de bouwsector, samen met zijn grootvader. Zijn allereerste muzikale invloeden waren Big Bill Broonzy en Robert Johnson, wiens muziek wel eens werd gedraaid tijdens kinderradioprogramma's. Later leerde hij de muziek van B.B. King en andere elektrische gitaristen kennen. Zijn eerste elektrische gitaar kochten zijn grootouders op afbetaling. Deze is zichtbaar op foto's van de Roosters. Clapton ruilde hem al in voor een Fender Telecaster voordat de afbetaling voldaan was.» Reageer (0)
23-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skarbina Franz 1849 - 1910


Skarbina Franz  1849 - 1910  was een Duitse impressionistisch schilder


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/SkarbinaFranz1.jpg?t=1324822067Skarbina Franz  (24 februari 1849 - 18 mei 1910 ) was een Duitse impressionistisch schilder, illustrator en  etser .

Skarbina Franz werd geboren als zoon van een goudsmid Nicholas Skarbina van Zagreb, Zagreb vandaag, en Henriette Eleonore Kayser, dochter van een heraldische schilder in het huis Spittelmarkt 11/12 in Berlijn.

Handhaafde hij zijn eigen studio in de 21 Prince Street (1869) en de Leipziger Platz 3 (1880). Vanaf februari 1893 had hij de studio en het verblijf in het Queen-Augusta-Straße 41http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Skarbina-Franz-2.jpg?t=1324822082Skarbina trok zijn hele leven door een sterk gevoel van de werkelijkheid, dat is waarom zijn artistieke ontwikkeling werd voornamelijk beïnvloed door de realist Adolph Menzel.

In de jaren 1865-1869 studeerde hij aan de Academie voor Schone Kunsten in Berlijn. Na twee jaar van het huis van onderwijsactiviteit (1869-1871) met de dochters van graaf Friedrich van Perponcher-Sedlnitzky (Pruisische generaal-majoor à la suite, en 1888 Grootmaarschalk van de keizer, dan is Oberst kledingstuk penningmeester), ging hij op reis naar Dresden, Wenen, Venetië, München, Neurenberg en Merano. 1877 Skarbina studiereizen gemaakt naar Nederland, België en Frankrijk, gehouden op voor een lange tijd hier in Parijs en schilderde onder de invloed van de Franse impressionisten bewegende scènes op straat, uitgaansgelegenheden, theaters en het meer van stranden.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Skarbina-Franz-3.jpg?t=1324822093In 1878 werd hij assistent leraar aan de Academie, in 1881 leerde hij tekenen en anatomische studie van de verhouding tot de onderwijsinstelling van het Museum van Decoratieve Kunsten in Berlijn.

In 1882 woonde hij in Parijs in 1883 en nam deel aan tentoonstellingen in de Parijse Salon. 1885/1886 was hij ook een jaar in Parijs, waaronder studie in Noord-Frankrijk, België, Nederland. Hier had hij zijn grootste creatieve periode.

In 1888 werd hij aan de Academie voor Schone Kunsten professor. In 1889 volgde hij de 100e verjaardag Tentoonstelling Verjaardag van de Franse Revolutie, in een deel. In 1892 werd hij verkozen tot lid van de Academie van Kunsten en in 1904 benoemd tot zelfs in de Senaat. Maar in 1893 legde hij over zijn leer positie, nadat er waren verschillen met Anton von Werner.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Skarbina-Franz-4.jpg?t=1324822104In 1892 werd hij met Max Liebermann en Walter Leistikow van de oprichters van de Elf in Berlijn, waar hij in hetzelfde jaar was op een Munch tentoonstelling over het schandaal. In 1893 werd hij opnieuw in het noorden van Frankrijk en Nederland. In 1895 werd hij bestuurslid van het tijdschrift Pan.

Hij was mede-oprichter in 1898 van de Berlijnse Secession, kwam terug in de club tot 1902 Berlijnse kunstenaar terug en kreeg de officiële orders.

Vanaf 1898 Franz Skarbina werd in opdracht van Ludwig Stollwerck lid van de jury voor de evaluatie van ontwerpen van de concurrentie voor Stollwerck verzamelen foto's en plakboeken. Andere rechters waren Hoogleraren Emil Doepler Younger, Woldemar Friedrich en Bruno Schmitz van Berlijn, en een aandeelhouder van Stollwerck.

Skarbina was echt populair in zijn tijd van een nogal pathetische beeld van de rally's in de voorkant van de Berlijnse City Palace na de zesde algemene verkiezingen Februari, 1907.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Skarbina-Franz-5.jpg?t=1324822117Skarbina is overleden op 18 Mei 1910 op de leeftijd van 61 jaar in zijn appartement in de Queen-Augusta-Straße 41 van een acute nier kwaal, dat had slechts acht dagen eerder plaatsgevonden. Zijn graf bevindt zich in het oude kerkhof van St. Jacobi kerk in Berlijn-Neukölln direct op de snelweg.

De nalatenschap van de kunstenaar brandde in de Tweede Wereldoorlog. Zijn werken zijn nu wereldwijd verspreid. Veel Duitse musea hebben werken van de kunstenaar.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Celine Dion -The Power Of Love

Celine Dion -The Power Of Love

Om haar te beluisteren druk op de foto


Céline Dion (Charlemagne (Quebec), 30 maart 1968) is een Canadese zangeres.

In 1994 trouwde ze met haar zesentwintig jaar oudere manager René Angélil. Op 25 januari 2001 kreeg het koppel een zoon; op 23 oktober 2010 beviel Dion van een tweeling, eveneens jongens

Dion werd, als jongste van veertien kinderen, geboren in Charlemagne, Quebec (Canada). Op 12-jarige leeftijd bracht haar moeder haar in contact met de manager René Angélil, die zo in haar geloofde dat hij een hypotheek op zijn huis nam om haar carrière te financieren. In 1981 kwam het eerste album van Dion uit (La Voix du bon Dieu). Hiermee werd ze in Quebec een ster. Het jaar erop won ze de gouden medaille op het World Song Festival in Tokio. In de jaren die erop volgden bracht Dion meerdere albums uit met Franse chansons, die veelal over het gevoelsleven van dit jonge meisje gingen. In 1987 kwam in Canada het album Incognito uit, het eerste echte pop-album van Dion.

In 1988 deed ze namens Zwitserland mee met het Eurovisiesongfestival, dat ze won met het liedje Ne Partez Pas Sans Moi. Door de overwinning werd Dion bekend in Europa. Vanaf 1988 werd er gewerkt aan Dions eerste Engelstalige album Unison dat in 1990 uitkwam. Platenlabel Sony Music had het doel voor ogen dat Dion in de VS zou doorbreken met het Engelse repertoire. Het bleek te lukken. De single Where Does My Heart Beat Now behaalde de top 5 van de Amerikaanse Billboard Hot 100 en het album behaalde de platinastatus.

In 1991 werd Dion benaderd door de Walt Disney Studios om haar medewerking te verlenen aan de soundtrack van de speelfilm Beauty And The Beast. Samen met zanger Peabo Bryson nam Dion de titelsong van deze Disneyfilm op en eind 1991 groeide het nummer uit tot een groot succes. Het duet leverde Dion en Bryson zelfs een Academy Award op. Begin 1992 verscheen Celine Dion, het tweede Engelstalige album van de zangeres. Met de uitgebrachte singles If You Asked Me To, Love Can Move Mountains en Nothing Broken But My Heart scoorde ze hoog in de hitlijsten.

» Reageer (0)
22-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5.200 kerstmannen lopen door Antwerpse binnenstad

5.200 kerstmannen lopen door Antwerpse binnenstad


http://static3.hln.be/static/photo/2012/17/14/7/20121222213245/media_xll_5421382.jpg


5.200 kerstmannen en -vrouwen hebben hun slee en rendieren vanavond even aan de kant gezet om deel te kunnen nemen aan de Santa Run in Antwerpen. De rood-witte horde rende door de binnenstad, deed zich onderweg te goed aan enkele jenevertjes en bouwde daarna nog een feestje in de Waagnatie.

De Santa Run is dit jaar aan zijn zesde editie toe. Iedereen kan deelnemen, op voorwaarde dat je uitgedost bent als kerstman of -vrouw. Kerstkalkoenen, kerstbomen, kerstballen, rendieren en cadeautjes waren ook toegelaten outfits.

Het vijf kilometer tellende parcours startte aan de Waagnatie en bracht de jolige meute langs de kaaien, de studentenbuurt, de Meir - waar de dorstigen zich aan jenever konden laven - de Groenplaats en terug naar de Waagnatie. Daar werden de sportievelingen beloond met een Santa Run Party.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurpark bedolven onder 40.000 pinguïntruitjes

Natuurpark bedolven onder 40.000 pinguïntruitjes

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

In Australië zijn deze week ruim 40.000 gebreide truien voor pinguïns aangekomen op Phillip Island bij Melbourne. De truitjes dienen om de pinguïns te helpen overleven bij een olieramp.

Het initiatief komt van Angelika Regenstein (64) uit het Duitse Hamburg, die bij een reisbureau werkt. Ze las in april over de truitjes, die de vogels warm houden wanneer hun veren zijn besmeurd met olie. Bovendien kunnen de dieren zich dankzij de truitjes niet schoonpikken, iets waardoor ze de giftige olie zouden binnenkrijgen.

Regenstein besloot de diertjes te helpen en riep anderen op hetzelfde te doen. Nadat het patroon voor de truitjes werd verspreid, stortten dierenliefhebbers zich als gekken op het breien, waardoor het natuurpark nu opgescheept zit met de 40.000 kleurrijke truitjes. Regenstein heeft dierenvrienden dan ook gevraagd te stoppen met breien.

Op Phillip Island wonen zo'n 33.000 dwergpinguïns, waardoor elk dier nu gewapend is tegen een olieramp. De laatste keer dat dat gebeurde, was in 2001. Toen kon 97 procent van de 438 besmeurde pinguïns worden gered. Ongeschikte truitjes worden verkocht als souvenir, laat het natuurpark weten.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IKEA-aapje mag niet naar huis voor kerst

IKEA-aapje mag niet naar huis voor kerst

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Het aapje dat onlangs op de parking van een IKEA-winkel in Canada uit een auto ontsnapte, zal kerst niet thuis kunnen doorbrengen. Zijn eigenares had een verzoek ingediend om haar huisdier mee naar huis te nemen, maar een rechter heeft beslist dat Darwin nog zeker een maand in een dierenasiel moet blijven.

De zeven maanden oude Darwin werd wereldberoemd toen hij in een piepklein jasje rond de IKEA-winkel dartelde. Het duurde ongeveer een uur voor de politie het dier te pakken had. Het is in Toronto illegaal om aapjes als Darwin thuis te houden en dus werd hij onmiddellijk bij zijn baasje vandaan gehaald. Yasmin Nakhuda probeerde de rechter er nog van te overtuigen dat het dier met kerst weer thuis moet zijn, maar haar verzoek werd afgewezen. De vrouw verliet de rechtszaal in tranen.

De zaak zal in januari verder worden behandeld. De vrouw beloofde de rechter dat ze naar een nabijgelegen dorpje zou verhuizen, waar het houden van een aapje als huisdier niet specifiek verboden is. Darwin woonde sinds juli bij haar gezin. Ze plaatste intussen ook meer filmpjes van Darwin op YouTube. Voor volgende week had ze een speciaal kerstpakje voor het dier klaarliggen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VN wil vrouwenbesnijdenis de wereld uit

VN wil vrouwenbesnijdenis de wereld uit


http://static2.hln.be/static/photo/2012/15/11/9/20121220202403/media_xll_5417979.jpg


De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties roept landen op besnijdenis van vrouwen te verbieden. Volgens de volkerenorganisatie is het een "niet te herstellen onomkeerbaar misbruik" dat ongeveer 3 miljoen jonge meisjes bedreigt.

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) schat dat wereldwijd bij ongeveer 140 miljoen vrouwen de schaamlippen en/of de clitoris gedeeltelijk of helemaal zijn weggesneden. Een VN-resolutie roept de 193 lidstaten nu op maatregelen te nemen en wetten te maken die genitale verminking bij vrouwen verbieden en die "meisjes en vrouwen beschermen tegen deze vorm van geweld".

Besnijdenissen zijn gangbaar in 28 landen in Afrika en in delen van het Midden-Oosten en Azië. Landen waar bijna alle vrouwen een dergelijke behandeling ondergaan, zijn bijvoorbeeld Somalië, Soedan, Eritrea, Egypte en Djibouti. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe geluidsnormen vanaf 1 januari van kracht

Nieuwe geluidsnormen vanaf 1 januari van kracht


http://static3.hln.be/static/photo/2012/1/9/7/20121221173400/media_xll_5420017.jpg


Op 1 januari gaan nieuwe Vlaamse geluidsnormen van kracht voor muziekactiviteiten die toegankelijk zijn voor het publiek en waar elektronisch versterkte muziek wordt gespeeld. De normen gelden onder meer voor cafés, fuiven in een zaal of tent, maar ook voor festivals in open lucht. Bedoeling is gehoorschade te vermijden.

Er wordt in de nieuwe regelgeving gewerkt met drie categorieën. Hoe hoger het geluidsniveau van de muziek, hoe meer maatregelen moeten worden genomen om het geluid te beheersen en gehoorschade te voorkomen.

Bij muziekactiviteiten met een geluidsniveau onder 85 decibel gemeten over 15 minuten, moet de organisator geen maatregelen nemen voor gehoorbescherming. Praatcafés of restaurants, waar de muziek op de achtergrond speelt, vallen bijvoorbeeld onder deze categorie.

Ligt het geluidsniveau tussen 85 en 95 decibel, zoals in muziekcafés of bij kleine fuiven, moet de organisator wel een aantal maatregelen nemen. Het gemeten geluidsniveau moet bijvoorbeeld permanent zichtbaar zijn voor de persoon die het volume bedient. Het volume moet ook de hele activiteit gemeten worden met een reglementair meettoestel.

In de derde en luidste categorie, met een geluidsniveau van maximaal 100 decibel gemeten over 60 minuten, gaan de verplichtingen nog verder. Dan is de organisator bijvoorbeeld verplicht om gratis oordopjes ter beschikking te stellen en moet het gemeten geluidsvolume geregistreerd worden en gedurende een maand bijgehouden. Festivals vallen onder die categorie. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebookbericht aan niet-vriend kost 1 dollar

Facebookbericht aan niet-vriend kost 1 dollar


http://static3.hln.be/static/photo/2012/4/8/10/20121221202849/media_xll_5420305.jpg


Wie op Facebook een bericht stuurt aan iemand met wie hij niet bevriend is, loopt het risico dat het ongelezen verdwijnt in het postvak 'Overige'. Het bedrijf test op kleine schaal of mensen willen betalen om het bericht alsnog in het normale postvak te krijgen.

Dat laat Facebook weten op het bedrijfsblog. Wie Facebook gebruikt, ziet berichten van vrienden meteen verschijnen. Berichten van niet-vrienden belanden vaak in de map Overige. Die is alleen te vinden door op 'Alle berichten' te klikken en te zoeken in het overzicht. Wie dat niet wil als hij iemand benadert, moet er mogelijk voor betalen in de toekomst.

Volgens bronnen op internet kost het momenteel 1 dollar om een onbekende direct te benaderen met een bericht in het normale gespreksvenster. Als die persoon antwoord geeft, zijn er geen verdere kosten verschuldigd. Of de dienst ook hier wordt getest, is niet bekend.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofdpijn door seks? Het komt vaker voor dan gedacht

Hoofdpijn door seks? Het komt vaker voor dan gedacht


http://oi45.tinypic.com/ic76ue.jpg


Extreme hoofdpijn tijdens of na een vrijpartij komt vaker voor dan je denkt, vooral mannen kampen hiermee. Er rust tevens een taboe op het onderwerp, heel wat patiënten zijn vaak te beschaamd om dit met hun dokter te bespreken. De wetenschap weet overigens ook nog zeer weinig over de aandoening.

Volgens medische naslagwerken treft coïtale cephalgie, ook bekend als kwaadaardige sekshoofdpijn, een op de 100 mensen. Maar nu menen onderzoekers dat dit vaker voorkomt dan gedacht. Vooral tieners en pornoliefhebbers melden ernstige hoofdpijn als gevolg van seksuele activiteit. Mannen hebben drie tot vier keer meer kans om deze diagnose te krijgen, het overvalt ook vaker migrainepatiënten. Sommigen ervaren pijn voor het orgasme die zich traag opbouwt, anderen worden overweldigd door een plotse pijnstoot. 

Dit soort aanval voelt niet als een gewone hoofdpijn, vaak gaat het om een scherpe pijn die begint aan de basis van de schedel en zonaar de voorkant van het hoofd en achter de ogen gaat. Dit kan maanden of jaren aanhouden, vaak verdwijnt de aandoening vanzelf. Artsen benadrukken dat het belangrijk is dat je onmiddellijk medische zorg zoekt wanneer je een plotse hoofdpijnaanval krijgt. Een hersentumor, beroerte of een hersenbloeding kan namelijk ook pijn veroorzaken.

Gelukkig bestaat er een medische behandeling voor deze pijnlijke en gêntante aandoening. De medicatie indomethacine is succesvol in de behandeling van coïtale cephalgie, ontdekten artsen. Je neemt deze pil best voor de seksuele activiteit. Patiënten klagen wel dat dit de spontaniteit van seks wegneemt.  (br.hln)» Reageer (0)
21-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemiddelde prijs van gas- en elektriciteitscomponent mogelijk op niveau buurlanden


Gemiddelde prijs van gas- en elektriciteitscomponent mogelijk op niveau buurlanden


http://static0.hln.be/static/photo/2012/11/10/0/20121220234703/media_xll_5418165.jpg


Dankzij de recente ontwikkelingen in de energiesector zou de gemiddelde prijs van de elektriciteits- en gascomponent kunnen herleid worden tot de gemiddelde prijs in de buurlanden, waardoor de federale regering haar doelstelling zou bereiken. Dat zegt de CREG, de Commissie voor de Regulering van Elektriciteit en Gas.

De CREG, die spreekt van een "ware revolutie", stelt vast dat de energieleveranciers afzien van ingewikkelde, ondoorzichtige prijsindexen en voortaan doorzichtige indexen gebruiken op basis van de Europese groothandelsmarktprijzen. Bovendien leveren de duurste leveranciers "aanzienlijke inspanningen" om de prijs van hun duurste contracten te verminderen. Daarnaast zien de leveranciers vanaf 1 januari 2013 af van de indexering van de gasprijs op basis van de olieprijs, met uitzondering van twee leveranciers die daar nog twee jaar deels mee doorgaan.

"Op basis van de recente verklaringen van leveranciers en van informele gesprekken (...) is de CREG van mening dat de invoering van deze maatregelen ertoe zou kunnen leiden dat de gemiddelde prijs van de elektriciteit- en gascomponent herleid wordt tot het gemiddelde van de prijzen van toepassing in de buurlanden, waardoor de doelstelling van de federale regering zou worden bereikt", zegt de regulator in een persbericht. In januari, als de CREG alle gegevens van de energieleveranciers heeft, zal ze alle prijzen op de Belgische markt publiceren.

De CREG raadt verbruikers wel aan om de prijzen verder te blijven vergelijken. Ook adviseert ze verbruikers die bij hun leverancier willen blijven om de verschillende, vaak sterk uiteenlopende prijsvoorstellen van die leverancier te vergelijken.  (br.hln)» Reageer (0)
20-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegenhttp://oi45.tinypic.com/35hi93a.jpg


soms wil ik vliegen
net als de vogels
hoog in de lucht

dan wil ik zweven
net als dat pluisje
op de adem van de wind

maar ik heb geen vleugels
en ben niet zo licht
als een veertje

daarom blijf ik maar
met beide voeten
op de grond» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Stripboek Suske en Wiske brengt 5.000 euro op

Stripboek Suske en Wiske brengt 5.000 euro op


http://oi48.tinypic.com/20f9ojq.jpg
Wijlen Willy Vandersteen


Het stripboek 'Op het eiland Amoras' van Suske en Wiske heeft  5.000 euro opgebracht op een veiling van werk van tekenaar Willy Vandersteen. Het album was in 1947 te koop voor 36 Belgische frank, nog geen euro. De online veiling vond plaats bij Catawiki, veilinghuis voor verzamelaars.

Oude Suske en Wiske-albums waren erg in trek. Het eerste album 'Rikki en Wiske' uit 1946 werd verkocht voor 2.200 euro. Na dit eerste deel besloot tekenaar Willy Vandersteen om het personage Rikki te vervangen door Suske omdat Rikki bij nader inzien teveel leek op Kuifje.

Van dat album zijn indertijd 7.000 exemplaren gedrukt, maar het is moeilijk om het nog te vinden. Vier beeldjes uit de jaren '50 met Suske en Wiske er op gingen voor 1.200 euro weg. Bijna duizend verzamelaars uit Nederland en België boden mee. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoveel tijd gaat werkelijk naar jouw kapsel

Zoveel tijd gaat werkelijk naar jouw kapsel


http://oi48.tinypic.com/1q3k8n.jpg


Tien dagen per jaar, zoveel tijd kruipt in het kapsel van de gemiddelde vrouw. Dat bleek uit een bevraging van 500 Britse vrouwen door haarverzorgingsproducent Fabriah. Al doet niet iedereen eraan mee: 12 procent kamt enkel het haar 's ochtends, niets meer (of minder).

Die tien dagen per jaar worden gespendeerd aan:

-    Het haar wassen en verzorgen: 10 minuten per dag
-    Het haar drogen: 15 minuten per dag
-    Het kapsel goed leggen: 15 minuten per dag
-    Een verzorgingsbeurt: elke twee weken

Voor een avondje uit stijgt de energie en tijd die in een kapsel kruipt nog bij de helft.

Niet iedereen besteedt echter veel tijd aan haar kapsel: 12 procent kamt het enkel en kijkt er voor de rest niet naar om.

5 procent wast, droogt of kamt het niet elke dag, en kiest voor een paardenstaart, sjaaltje of hoedje in de plaats.

Eerder was uit bevragingen al naar voor gekomen dat vrouwen gemiddeld 3 dagen per week niet tevreden zijn over hun kapsel. 12 procent zegde al een afspraak af door het kapsel.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn met meer dan 11 miljoen

We zijn met meer dan 11 miljoen


http://static3.hln.be/static/photo/2012/2/10/11/20121220132318/media_xll_5417111.jpg


België telde op 1 januari 2012 11.035.948 inwoners, of een stijging met 84.682 personen sinds het jaar voordien. Dat blijkt uit de cijfers die de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie publiceerde. "Hoewel de groei aanzienlijk minder sterk is dan in 2010, toen die nog 111.361 personen bedroeg, is het cijfer vergelijkbaar met de vorige jaren."

De groei is het sterkst in de 19 Brusselse gemeenten (+ 1,8 procent), tegenover een stijging met 0,7 procent in Vlaanderen, 0,6 procent in Wallonië en 0,8 procent in heel België. De gemeente met de sterkste groei bevindt zich ook in het Brussels Gewest: Anderlecht (+ 3,1 procent). De Algemene Directie Statistiek merkt ook de "aanzienlijke groei" op in de gemeente Antwerpen, dat vorig jaar 9.087 inwoners meer telde, of een stijging van 1,8 procent. Op provinciaal niveau is het Antwerpen dat het sterkste stijgt, met 1 procent.

Volgens de overheidsdienst is "de bevolkingsgroei voor iets meer dan een kwart toe te schrijven aan de natuurlijke loop van de bevolking, het overschot van de geboortes op de overlijdens. In 2011 nam het aantal geboortes af, maar ook het aantal sterfgevallen, zij het iets minder sterk."

Het is vooral de internationale migratie die de belangrijkste oorzaak van de totale bevolkingsgroei blijft. Die nam toe met goed 60.000 mensen. De interne migratie bleef stabiel. Net als in 2010 verhuisden goed 570.000 mensen naar een andere woonplaats in België.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 21 december is begonnen, maar Kiribati bestaat - waarschijnlijk - nog

21 december is begonnen, maar Kiribati bestaat - waarschijnlijk - nog


http://static2.hln.be/static/photo/2012/0/5/14/20121220121108/media_xll_5416919.jpg


Op verschillende plekken op de wereld - ver ten oosten van ons - is 21 december al begonnen, maar berichten over het einde van de aardbol komen er tot op dit moment nog niet vandaan.

Om 11 uur Belgische tijd begon de dag die volgens sommigen het einde der tijden zou inluiden al op exotische eilandenrijkjes als Samoa en Kiribati. 21 december 2012, zo menen doemdenkers, werd door de Maya's berekend als de dag waarop er een einde zou komen aan al het leven op aarde.

Maar persbureaus, twitteraars en lokale media maken vooralsnog geen melding van ongewone feiten. Daarbij dient wel te worden aangetekend dat wanneer al het leven er wel zou zijn vernietigd, berichten daarover lastig de rest van de wereld kunnen bereiken.

Als eerste grote landen zijn om 12 uur Belgische tijd Nieuw-Zeeland en het uiterste oosten van Rusland aan de beurt. Pas zaterdagmiddag 12 uur weten we zeker of de gehele wereld de vermeende apocalyps heeft overleefd. Dan is het ook op de Amerikaanse Midway-eilanden 22 december. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinezen maken ons fruit binnenkort duurder

Chinezen maken ons fruit binnenkort duurder


http://oi46.tinypic.com/outwkm.jpg


Appels, druiven en mango's zullen binnenkort wat meer kosten in de winkel omdat de Chinese middenklasse de smaak voor ingevoerde fruitsoorten steeds meer te pakken krijgt. Dat schrijft De Tijd.

"De wereldhandel in groenten en fruit is ingrijpend aan het veranderen", stelt Theo de Kool, CEO van het Belgische Univeg, een topspeler in de branche. "Zeker het laatste jaar zien we een versnelling. Azië en het Midden-Oosten eisen een steeds groter deel op." De groei van de volumes die richting die groeiregio's gaan, zal volgens de Kool "absoluut een impact hebben op de prijs die wij betalen". "De boeren krijgen een alternatief voor de Europese afzetmarkt. Dus stellen ze hogere eisen."

"Naarmate mensen welvarender worden, willen ze dat tonen. Dat was bij ons vroeger niet anders met appelsienen en bananen. Maar in China heb je de macht van de getallen", zegt Philippe Appeltans van het Verbond van Belgische Tuinbouwveilingen.

Voor telers hier is de trend goed nieuws. "Vier vijfde van het Belgische hardfruit is al voor export bestemd. Japan, het Midden-Oosten en steeds meer China", aldus Appeltans. "Voor dagverse soorten zoals frambozen of aardbeien loopt het zo'n vaart niet, want die vereisen luchttransport en dat is duur." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaappillen helpen (deels) omdat je in hun werking gelooft

Slaappillen helpen (deels) omdat je in hun werking gelooft


http://static1.hln.be/static/photo/2012/6/2/13/20121220104202/media_xll_5416678.jpg


Ongeveer de helft van de voordelen die slaappillen bieden, zijn niet het gevolg van die pillen zelf. Dat blijkt uit een nieuwe internationale studie. Het gaat veeleer om een placebo-effect, een positief psychisch effect dat ontstaat door het geloof in de werking van de pillen.

Voor de studie werd de informatie van 13 klinische experimenten gebruikt, waar meer dan 4.300 proefpersonen aan deelnamen.

"Onze analyse toonde aan dat een aantal veelvoorkomende slaappillen effectief de tijd verkorten die nodig is om in slaap te vallen", zei professor Niroshan Siriwardena van de University of Lincoln. "Maar ongeveer de helft van het effect van de pillen is een placebo-antwoord."

Eens dat effect buiten beschouwing gelaten wordt, hebben de pillen volgens de wetenschappers slechts een "twijfelachtige klinische betekenis". "Bovendien bleek er geen bewijs te zijn dat slaappillen ook andere voordelen hebben voor mensen met slaapproblemen, zoals hun slaapkwaliteit of hoe ze overdag functioneren", aldus de onderzoeksleider.

Integendeel zelfs, want de slaappillen hebben voor sommige patiënten ook negatieve neveneffecten, zoals geheugenverlies of vermoeidheid. "We weten uit andere studies dat ongeveer een vijfde last krijgt van neveneffecten. En één op de honderd oudere mensen krijgen te maken met een valpartij, breuk of verkeersongeval na gebruik van de pillen."

Siriwardena pleit dan ook voor psychologische behandelingen tegen slapeloosheid, want "die zijn op korte termijn even effectief als slaappillen en werken op lange termijn zelfs beter".

Het onderzoek werd uitgevoerd door wetenschappers van de University of Lincoln, de Harvard Medical School en de University of Connecticut. De resultaten werden gepubliceerd in het 'British Medical Journal'.» Reageer (0)
19-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer kerstcadeautjes zijn tweedehands

Steeds meer kerstcadeautjes zijn tweedehands


http://static0.hln.be/static/photo/2012/10/14/9/20121219185345/media_xll_5415789.jpg


Een pakje onder de boom is niet altijd spiksplinternieuw, integendeel: tweedehandscadeautjes zitten in de lift. Er wordt een toename van 6 à 20 procent gezien, afhankelijk van de winkel.

Uit een bevraging van troc.com bij 1.000 Belgen in januari 2012 bleek dat 11 procent vorig jaar al een tweedehandscadeautje onder de boom had gelegd.

Een trend die zich dit jaar schijnt door te zetten. De tweedehandsketen ziet zijn verkeer met 20 procent stijgen tijdens de eindejaarsperiode.

De populairste tweedehandscadeaus tijdens de vorige feestdagen waren:
- boeken, cd's en dvd's (42 procent)
- kledij of mode-accessoires (19 procent)
- Sport- en vrijetijdsartikelen (12 procent)

We doen het vooral voor de aantrekkelijke prijs (66 procent) en 32- procent vindt het gewoon leuk om op de tweedehandsmarkt op zoek te gaan naar hét ideale kerst- of sinterklaascadeau. Ook de  originaliteit is vaak een doorslaggevende factor om voor een tweedehands geschenk te kiezen (30 procent).

"Mensen zijn zich ervan bewust dat ze met tweedehandscadeaus heel wat geld kunnen besparen. We merken eveneens dat een steeds breder publiek geïnteresseerd is in tweedehandsartikelen", verklaart Pierre Boseret van Troc.com.

Chantal Heymans van Cash Converter bevestigt dat. "De eerste twee weken van december lag de omzet al 10 procent hoger dan vorig jaar. Bovendien zien we ook heel wat nieuwe klanten. Een trend die zich al jaren doorzet en niet conjunctuurgevoelig is."

Voor Heymans is er niet enkel het financiële aspect dat een rol speelt. "Er is ook een ecologisch aspect. Mensen gaan valoriseren wat ze hebben, zodat bepaalde objecten een tweede leven kunnen gaan leiden. Ze gooien minder snel weg."

Marc Willem van Komosie, de koepel rond 117 Kringwinkels: "We zien op jaarbasis een toename in de verkoop van 6 à 10 procent. Tweedehands is wel in en we koppelen dat aan een aangename winkelervaring. In deze periode hebben we niet zo'n 'boom', maar bepaalde zaken zoals feestkledij zitten wel in de lift." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Weg met energiedrankjes bij studeren: koffie werkt even goed

Weg met energiedrankjes bij studeren: koffie werkt even goed


http://oi49.tinypic.com/qpmly1.jpg


Studenten die al een voorraad energiedrankjes ingeslagen hebben voor de komende weken zijn eraan voor de moeite. Want hoewel van ingrediënten zoals guarana en ginseng gezegd wordt dat ze een boost geven aan lichaam en geest, blijkt cafeïne het enige bruikbare ingrediënt in de drankjes. Koffie drinken is dus even effectief.

Nochtans wordt nog steeds beweerd dat energiedrankjes de fysieke en cognitieve prestaties verbeteren. Dat kan wel kloppen, maar enkel omdat er een serieuze dosis cafeïne in zit. Ingrediënten zoals ginseng, glucuronolacton, guarana, taurine, en vitamine B zijn dus ondergeschikt. "Er is een zeer groot gebrek aan bewijs dat bevestigt dat deze ingrediënten een boost geven aan je prestaties", staat te lezen in de conclusie van het onderzoek.

De wetenschappers analyseerden tientallen studies die het effect van de ingrediënten bestudeerde, zowel op zichzelf als in combinatie met cafeïne. Met uitzondering van zwak bewijs voor glucose- en guaranaextracten werd niet bewezen dat de ingrediënten van energiedrankjes op zichzelf bijdragen tot de verbetering van fysieke en/of cognitieve prestaties.

Bovendien zijn ze ook ongezond. Eerder dit jaar bleek al dat energiedrankjes zo'n 14 keer keer meer cafeïne bevatten dan frisdranken. Zo'n hoog gebruik werd gelinkt aan diabetes, hartproblemen en gedragsstoornissen.

Daarnaast waarschuwen veel artsen ook voor de extra kilo's waartoe de drankjes kunnen leiden bij kinderen, aangezien ze niet genoeg bewegen om de extra calorieën te verbranden. Zij vinden zelfs kinderen nooit energie- of sportdrankjes mogen krijgen, aangezien ze tot 270 calorieën kunnen bevatten. "Voor sportende kinderen is gewoon water nog steeds het allerbeste", besluit onderzoeksleidster dr. Holly Benjamin. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ouderen vaakst mishandeld door eigen familie

Ouderen vaakst mishandeld door eigen familie


http://static3.hln.be/static/photo/2012/0/13/9/20121218183841/media_xll_5413119.jpg


Als ouderen mishandeld of misbehandeld worden, dan is dat niet zelden door de eigen familie. Vrouwen zijn daarbij vaker het slachtoffer dan mannen. Dat stelt gerontologe Els Messelis in haar boek 'Geweld tegen oudere vrouwen in de thuissituatie'. De mis(be)handeling is vooral op psychologisch en financieel vlak, maar ook fysieke en seksuele wanpraktijken komen voor.

De meeste ouderen willen zolang mogelijk thuis blijven wonen. Els Messelis waarschuwt: "Dat geeft familieleden wel de kans om geweld te gebruiken of de personen te mishandelen of misbehandelen. Daarbij zijn het vooral de vrouwen die moeten incasseren."

Het gaat om verschillende soorten geweld. "In eerste instantie gaat het om psychologische mis(be)handeling, in tweede instantie om financiële misbehandeling en vervolgens om schending van rechten en verwaarlozing." Volgens de gerontologe is ook fysieke en seksuele mis(be)handeling niet uitgesloten.

Thuiszorgverleners zijn vaak de enigen die toegang hebben tot deze groep ouderen, aldus Messelis. "Zij moeten zowel de alertheid als de vaardigheden hebben om problematische situaties te detecteren en er adequaat mee om te gaan. Daarbij is inzicht in de verhoudingen van de gezinsleden, het opmerken van risicofactoren en signalen van groot belang."  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe kaartlezer combineert e-bankieren en eID

Nieuwe kaartlezer combineert e-bankieren en eID


http://static0.hln.be/static/photo/2012/3/6/0/20121218204123/media_xll_5413350.jpg


Een nieuw soort kaartlezer zal zowel kunnen dienen voor elektronisch bankieren als voor de elektronische identiteitskaart. Klanten van Belfius krijgen de lezer vanaf de tweede helft van 2013. Staatssecretaris voor de Modernisering van de Openbare Diensten Hendrik Bogaert (CD&V) verwacht dat de andere banken zullen volgen en juicht de schaalvergroting voor de e-governmenttoepassingen toe.

"Dit zal veel e-government dichter bij burgers en bedrijven brengen. Iedereen heeft een eID en nu al gebruiken 5 miljoen mensen een digipass."

Nu zijn er zowat een miljoen eID-lezers. Met de 1,2 klanten van Belfius die elektronisch bankieren en die de nieuw kaartlezer krijgen, komt er zowat een verdubbelingvan het aantal mensen dat via eID gebruik kan maken van de zowat 500 e-governementtoepassingen met de elektronische identiteitskaart. Tax-on-web is wellicht het bekendste voorbeeld, maar ook toegang tot het containerpark, boeken uitlenen of bepaalde documenten opvragen kan via eID.

Als alle banken het voorbeeld van Belfius volgen zouden meer dan tien miljoen mensen bereikt kunnen worden, hoopt Bogaert.

Vasco, het bedrijf dat de nieuwe digipass levert, lijkt dat te bevestigen: het bedrijf meldt "contacten hebben met andere bedrijven, ook buiten de banksector".

Het bedrijf ontwikkelde ook het platform mydigipass.com. Gebruikers kunnen via die website en via één autentificatie gebruikmaken van aangesloten applicaties, bijvoorbeeld van bedrijven.

Voor Belfius laat de nieuwe kaartlezer enkele vereenvoudigingen toe. Zo zou je bijvoorbeeld van thuis uit een adreswijziging kunnen doorgeven met de eID. Voor bancaire verrichtingen blijft de bankkaart, en dus niet de eID, evenwel nodig (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jamie Cullum - Everlasting Love

Jamie Cullum - Everlasting Love

Klik op de foto om hem te beluisteren


Jamie Cullum (Malmesbury (Wiltshire), 20 augustus 1979) is een Britse jazzpianist en -zanger. Hij behoort tot de populairste jazzartiesten aan het begin van de 21e eeuw.

Zelf noemt hij de muziek op zijn nieuwere albums geen pure jazz, maar jazz met een vleugje rock en pop. Een populaire benaming voor deze stijl is jazzpop. Zijn eerste cd Heard it all before wordt over het algemeen wel als 'echte' jazz beschouwd.

Op zijn negentiende, terwijl hij aan de Universiteit van Reading studeerde, bracht hij zijn eerste plaat uit: Jamie Cullum Trio — Heard it all before. Door dit album kwam hij in contact met bassist Geoff Gascoyne en speelde hij op Gascoynes album Songs of the summer. In 2002 nam Cullum zijn tweede album Pointless nostalgic op, maar zijn doorbraak naar een groot publiek kwam met Twentysomething in 2003. Op dit album, dubbel-platina in het Verenigd Koninkrijk, speelt hij naast eigen nummers ook covers van Jimi Hendrix (Wind cries Mary), Jeff Buckley (Lover, you should've come over), Radiohead (High And Dry) en Pharrell Williams (Frontin).

Jamie Cullum is getrouwd met model en schrijfster Sophie Dahl.

In Nederland werd Jamie Cullum bekend tijdens North Sea Jazz 2004. De man die lange tijd vaste drummer van Jamie was, Sebastiaan de Krom, komt uit Nederland. In Nederland was hij onder andere te zien tijdens Nijmegen Rockin' Park en in Paradiso.

Ter promotie van zijn vierde album Catching Tales (dat in september 2005 uitgekomen is) heeft hij op 14, 15 en 16 december de Heineken Music Hall aangedaan.

29 april 2006 stond hij in de line up van Koninginnedag een uur lang te spelen op het Museumplein te Amsterdam. Als statement droeg hij een shirt van zangeres Anouk die zeer geliefd is bij Jamie.

Op 23 juli 2006 speelde Jamie Cullum weer in Nederland in het Zuiderpark in Den Haag. Hier was het 1-daags festival Arrow Rock Jazz In The Parc georganiseerd, met onder meer New Cool Collective en Wende Snijders. Jamie Cullum zette opnieuw een set neer van meer dan 2 uur voor het 8500 koppen tellende publiek.

Op het album van de Haarlemse hiphop-band Relax, Pirates Among Puppets, speelt hij mee met het nummer "Bittersweet".

Op 12 juli 2009 speelde Jamie Cullum opnieuw op het drie-daagse jazzfestival North Sea Jazz. Dit festival betekende in 2004 zijn doorbraak in Nederland.

Na Catching Tales duurde het vier jaar voordat de Brit een nieuw album zou uibrengen. Dit kwam ook omdat zijn vaste twee bandleden Geoff Gasgoyne en Sebastiaan de Krom na zeven jaar hetzelfde repertoire zin hadden in wat anders en Jamie verlieten. Percussionist Tom Richards bleef wel. Met nieuwe muzikanten en een nieuwe producer maakte Jamie het album The Pursuit, waarop hij voor het eerst gebruik maakt van meer elektronische muziek.

In 2006 gaf hij een concert in Vorst Nationaal met vooral nummers van zijn nieuwe cd 'Catching Tales' en datzelfde jaar was hij één van de headliners op het folkfestival van Dranouter.

Op 19 juli 2009 trad hij ook op op het Gent Jazz Festival. Hij bracht er een mix van oude en nieuwe nummers, met o.a. zijn nieuwe nummer I'm all over it now.

Op 14 augustus 2011 trad hij op in Antwerpen op Jazz Middelheim.» Reageer (0)
18-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frietchinees is Vlaamse Woord van het Jaar

Frietchinees is Vlaamse Woord van het Jaar


http://oi45.tinypic.com/fo2mmh.jpg


Frietchinees is het 'Vlaamse Woord van het Jaar 2012'. Het woord voor een Aziatische frituurhouder is de opvolger van onder meer stoeproken en tentsletje. Dat hebben de organisatoren Van Dale Uitgevers vanochtend bekendgemaakt. Frietchinees haalde 36 procent van de stemmen. Ruim 22.000 mensen brachten hun stem uit. De top drie bestond verder uit respectievelijk miserietaks en anticoalitie. De verkiezing 'Woord van het Jaar' telt ook enkele subcategorieën, die woorden bevatten die door het publiek ingezonden werden.

In de subcategorie Jongerentaal werd 'yolo' woord van het jaar. Yolo is de afkorting van het Engelse You only live once en wordt gebruikt als excuus als jongeren iets leuks gaan doen, bijvoorbeeld als ze uitgaan in plaats van huiswerk te maken. In de subcategorie Lifestyle haalde het woord 'wrijftelefoon' het, een telefoon met een touchscreen. 'Gangnamstijl' werd het woord van het jaar in de categorie Sport/amusement. Dat woord verwijst naar een dansstijl waarbij men een ruiter imiteert en komt van de hit Gangnam style van de Koreaanse hiphopartiest PSY.

In de categorie Economie schopte 'sjoemelstroom' het tot woord van het jaar. Sjoemelstroom duidt op elektriciteit die door energiebedrijven als groene stroom wordt aangeboden, maar in feite grijze stroom is die vergroend is door de aankoop van duurzaamheidscertificaten. 'Foefelakkoord' werd ten slotte verkozen in de categorie Politiek. Een foefelakkoord is een akkoord tussen werkgevers en vakbonden om geen sociale verkiezingen te organiseren.

De 'Woord van het Jaar'-verkiezing van Van Dale wordt sinds 2007 georganiseerd in het hele Nederlandse taalgebied. Sinds 2010 bestaat er een afzonderlijke Nederlandse en Vlaamse verkiezing. Vorig jaar haalde stoeproken het in Vlaanderen van onder andere frietrevolutie en heen-en-weerkind. Project X-feest is het favoriete nieuwe woord van dit jaar in Nederland. Een project X-feest is een feest dat enorm uit de hand loopt omdat er veel gasten komen die via sociale media zijn uitgenodigd.

De nominaties voor het 'Woord van het Jaar' werden door Van Dale zelf bepaald. De genomineerde woorden in de subcategorieën werden gekozen door het Vlaamse publiek. De Woord van het Jaarverkiezing werd in voorgaande jaren in Vlaanderen gewonnen door de woorden stoeproken (2011), tentsletje (2010), ontvrienden (2009), swaffelen (2008) en bokitoproof (2007).

In navolging van de verkiezing van het Woord van het Jaar ging Ketnet de voorbije weken samen met Van Dale voor het tweede jaar op rij ook op zoek naar het 'Kinderwoord van het Jaar'. Dat is 'Kingsize' geworden. 'Kingsize' is een bestaand woord en betekent 'heel groot', maar in het kindertaalgebruik in Vlaanderen heeft het een extra betekenis gekregen: 'super, geweldig, fantastisch'. Andere genomineerde woorden waren 'chillaxen' (een combinatie van chillen en relaxen), 'chips' (een vloek: in plaats van 'shit'), 'i-les' (een les met de i-pad), en 'jufferen' (met je vinger in de lucht de aandacht van de juf vragen).» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichaam uit zesde eeuw gevonden onder as van Japans Pompeii

Lichaam uit zesde eeuw gevonden onder as van Japans Pompeii


http://static0.hln.be/static/photo/2012/17/11/14/20121218161947/media_xll_5412794.jpg


Archeologen op de Harunaberg, het Pompeii van Japan, hebben de goed bewaarde resten van een man uit de zesde eeuw opgegraven. De man werd, in zijn wapenuitrusting, levend verbrand terwijl hij probeerde te vluchten bij een vulkaanuitbarsting. Volgens de archeologen gaat het waarschijnlijk om een belangrijk persoon.

De vulkaan bevindt zich in het centrum van het land, 110 km ten noordoosten van Tokio.

Het gebied rond de vulkaan wordt het Pompeii van Japan genoemd. De wapenuitrusting van de man bestaat uit metalen platen die met elkaar verbonden zijn met lederen bandjes, een voor die tijd moderne techniek die geïmporteerd werd uit het Koreaanse schiereiland.

Volgens een van de archeologen is die wapenuitrusting rond dezelfde tijd in Japan komen aanwaaien als het paardrijden. De uitrusting zou ook heel gesofisticeerd zijn, wat "aantoont dat die persoon een hoge positie bekleedde in de maatschappij. Die man moet een soort van regionale leider geweest zijn» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kolen binnen tien jaar belangrijkste energiebron

Kolen binnen tien jaar belangrijkste energiebron


http://static1.hln.be/static/photo/2012/13/15/2/20121218112655/media_xll_5411897.jpg


Binnen tien jaar zijn kolen de meest gebruikte brandstof in de wereld en niet langer olie. Dat komt vooral door de grote vraag in China en India. Dat heeft Maria van der Hoeven, hoofd van het Internationaal Energie Agentschap (IEA), laten weten.

Volgens de laatste voorspelling van het IEA ligt het gebruik van kolen wereldwijd al in 2017 bijna gelijk aan de olieconsumptie.

De opkomst van kolen is slecht nieuws voor het milieu. Het verstoken ervan gaat gepaard met veel uitstoot van broeikasgassen.

De honger naar kolen heeft te maken met de grote voorraden die er van zijn. Tegelijkertijd groeien de economieën van landen als India en China snel.

Alleen in de Verenigde Staten loopt de vraag terug. In Europa neemt de vraag voorlopig nog toe. Volgens het IEA heeft dat te maken met de hoge gasprijs in Europa en de relatief lage kosten voor CO2-uitstoot. Vanaf 2017 voorziet de organisatie dat het kolengebruik ook in Europa afneemt.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druk zetten op borsten kan kanker voorkomen


Druk zetten op borsten kan kanker voorkomen


http://static2.hln.be/static/photo/2012/4/7/13/20121218084152/media_xll_5411413.jpg


Door een beetje druk te zetten op je borsten kan je voorkomen dat kwaadaardige borstcellen zich ontwikkelen tot kanker. Dat blijkt uit een nieuw Amerikaans onderzoek. Experimenten toonden aan dat fysieke druk de cellen kan terugbrengen naar hun normale groeipatroon. Die ontdekking zou kunnen leiden tot nieuwe behandelingen.

"Mensen weten al eeuwen dat fysieke druk ons lichaam kan beïnvloeden", zegt Gautham Venugopalan van het onderzoeksteam van de University of California. "Als we gewichtjes heffen, dan worden onze spieren sterker. De zwaartekracht is essentieel om onze botten sterk te houden. En nu toonden we ook aan dat fysieke kracht een rol kan spelen in de groei - en terugval - van kankercellen."

In het experiment werden kwaadaardige borstepitheelcellen gekweekt in een gel, die geïnjecteerd werd in flexibele siliconen kamers. Op die manier konden de wetenschappers druk zetten tijdens de eerste fases van de celgroei, door de cellen handmatig samen te drukken.

En wat bleek? Na enige tijd begonnen de samengedrukte kwaadaardige cellen te groeien op een meer normale en georganiseerde manier. Eens de structuur van het borstweefsel weer normaal was, stopten de cellen met groeien, zelfs nadat er geen druk meer werd uitgeoefend. Cellen die tijdens het experiment niet werden samengedrukt bleven daarentegen zitten met een lukrake en ongecontroleerde groei die leidt tot kanker.

"Kwaadaardige cellen vergeten niet volledig hoe ze gezond kunnen zijn, ze hebben alleen de juiste signalen nodig om hen terug in een gezond groeipatroon te krijgen", legt dr. Venugopalan uit. "En een vroeg signaal, in de vorm van samendrukking, lijkt de cellen terug op het spoor te krijgen", voegt professor Daniel Fletcher er nog aan toe.

Maar dat wil niet zeggen dat het team borstkanker vanaf nu wil bestrijden met drukkende beha's. "Het samendrukken zal geen behandelingsmethode worden, maar het geeft ons wél nieuwe aanwijzingen die helpen om de te behandelen moleculen en structuren op te sporen", aldus professor Fletcher. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonnie Raitt - Runaway

Bonnie Raitt - Runaway

Om haar te beluisteren druk op de foto


Bonnie Raitt (Burbank (Californië), 8 november 1949) is een Amerikaanse zangeres, liedjesschrijfster en gitaarspeelster.

Ze is de dochter van Broadway musicalster John Raitt. Ze begon gitaar te spelen toen ze twaalf jaar oud was. Na de middelbare school begon ze in Rhythm and Bluesclubs te spelen. In 1983 werd ze geloosd door haar platenlabel, Warner Bros. Records, onder andere vanwege alcohol- en drugsgebruik, maar verdween allerminst uit de muziekscene.

Na meer dan 20 jaar opnames en optredens, bereikte Bonnie Raitt succes met haar tiende album. "Nick of Time" kwam in de top te staan in de Verenigde Staten en won drie Grammy Awards. Tegelijk kreeg ze een vierde Grammy voor haar duet "In the Mood" met John Lee Hooker op zijn album "The Healer".

Hierna kreeg ze nog drie Grammy Awards voor haar album uit 1991, "Luck of the Draw", waarna ze in 1994 nog twee Grammy's kreeg met haar album "Longing in Their Hearts".» Reageer (0)
17-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hartendiefhttp://oi50.tinypic.com/142y2y1.jpg


Hij is zo lief
een echte hartendief
Hij kijkt met zijn trouwe hondenogen
je zo liefdevol aan
Geld en bezit tellen niet mee
Wat zij geven is zo zuiver en puur
Gelukkig voor de mens dat er dieren zijn
Hij is nooit te moe om liefde te geven
Verdedigd zijn baasje zolang hij zal leven
Zo een onvoorwaardelijke trouw
vind je bij de mensen niet gauw» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrassende tips die rimpels bestrijden

Verrassende tips die rimpels bestrijden


http://static0.hln.be/static/photo/2012/9/6/4/20121217151447/media_xll_5410069.jpg


Rimpels en andere uiterlijke teken en van veroudering associëren vrouwen steevast met negatieve dingen. Toch is het voorkomen van fijne lijntjes eenvoudiger dan je denkt. Door op kleine dingen te letten, zie je er makkelijk wat jonger uit.

Op je rug slapen
Als je in bepaalde posities in bed ligt, krijg je slaaprimpels. Dit zijn groeven in de bovenste lagen van je huid. Wie op zijn zij slaapt, krijgt rimpels op de wangen en de kin, met je gezicht naar beneden liggen, geeft je fronslijnen boven de wenkbrauwen. Slaap op je rug om dit in de toekomst te voorkomen.

Meer zalm eten
Zalm en andere zoetwatervissen zijn een goede bron aan proteïne. Deze vissoorten zijn ook rijk aan omega 3-vetzuren. Experts zeggen dat deze essentiële vetzuren de huid voeden en deze jeugdig houden door rimpels te beperken.

Bril kopen
Door steeds dezelfde uitdrukking te maken, moeten je gezichtsspieren te veel werken. Hierdoor vormen zich groeven onder de oppervlakte van de huid, wat uiteindelijk een rimpel wordt. Zorg ervoor dat je je ogen gewoon open kunt houden door de juiste bril te kopen. Ook een zonnebril kan rimpels voorkomen, dit beschermt de huid tegen de zon en voorkomt dat je gaat loenzen.

Fruitzuren smeren
Deze natuurlijke fruitzuren verwijderen de bovenste laag van dode huidcellen, het maakt poriën minder, fijne lijntjes en rimpels aan de oppervlakte minder zichtbaar. Sterkere vormen van AHA's kunnen de productie van collageen een boost geven. Dit maakt je gezicht wel gevoeliger voor de zon, zorg dus voor een beschermende crème.

Wassen
Kraantjeswater maakt je huid droog en verwijdert natuurlijke oliën die beschermen tegen rimpels. Als je je gezicht te vaak wast, haal je ook de natuurlijke bescherming van de huid weg. Gebruik daarom een speciale hydraterende gezichtszeep.

Vitamine C
Sommige studies toonden aan dat vitamine C de productie van collageen verhoogde, dit helpt te beschermen tegen UVA en UVB-stralen, het vermindert donkere plekjes en roodheid. L-Ascorbisch zuur werkt het beste om rimpels te verlichten.

Soja
Soja verbetert het uitzicht van je huid en kan deze zelfs beschermen tegen schadelijke elementen. Studies suggereren dat als je dit op je huid smeert of als supplement inneemt, dit zelfs kan beschermen tegen schade door de zon. Dit voedingsmiddel verbetert de structuur en stevigheid van de huid. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste sprookje Hans Christian Andersen ontdekt

Eerste sprookje Hans Christian Andersen ontdekt


http://static0.hln.be/static/photo/2012/1/13/12/20121213015613/media_xll_5398737.jpg


Een Deense onderzoeker heeft het allereerste sprookje van Hans Christian Andersen ontdekt in de nationale archieven van Denemarken. Dat schrijft de Deense krant Politiken.

Het sprookje heet 'De vetkaars' en is vermoedelijk geschreven toen Andersen nog op school zat, gezien de ruwe schrijfstijl. Het sprookje gaat over een kaars die moeite heeft zijn plekje in de wereld te vinden, totdat hij een tondeldoos ontmoet die hem aansteekt. Een tondeldoos is min of meer de voorloper van de lucifer.

De Deense schrijver Andersen leefde tussen 1805 en 1875 en is bekend van sprookjes als De prinses op de erwt, De kleine zeemeermin en Het meisje met de zwavelstokjes. Zijn sprookjes zijn over de hele wereld beroemd, ook in Azië. Vooral in China en Japan zijn Andersens verhalen geliefd.

Ejnar Stig Askgaard, gespecialiseerd in het leven van Andersen, noemt de ontdekking in Politiken sensationeel. "Deels omdat het zijn eerste sprookje moet zijn en deels omdat het aantoont dat Andersen al op jonge leeftijd geïnteresseerd was in sprookjes, nog voor hij schrijver was. Het was een geweldige ervaring om het verhaal voor het eerst te lezen."

Andersen groeide op in Odense, als zoon van een schoenlapper. Zijn vader overleed toen Andersen nog maar 11 was en zijn moeder was verslaafd aan de drank. Door naar Kopenhagen te gaan en zich daar te storten op het leven in het theater wist hij zich langzaam omhoog te werken. Het verhaal over 'Het lelijke eendje' wordt wel als autobiografisch gezien, Andersen steeg enorm op de sociale ladder: van schoenlapperszoon tot lieveling van de Europese koningshuizen.

Andersen schreef het sprookje over de kaars voor mevrouw Bunkeflod, zij was een vertrouweling van de jonge Andersen. Bunkeflod schreef het verhaal over en stuurde het naar een bevriende familie. Dat exemplaar is nu gevonden. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer vraag naar uitstel van betaling bij de apotheker

Steeds meer vraag naar uitstel van betaling bij de apotheker


http://static2.hln.be/static/photo/2012/8/4/4/20121217123407/media_xll_5409574.jpg


Almaar meer patiënten kunnen hun geneesmiddelen niet meer betalen en vragen aan de apotheker om hun betalingen uit te stellen. Dat blijkt uit een tweejaarlijks onderzoek van het vaktijdschrift De Apotheker. Bovendien zorgt de crisis ervoor dat de mensen besparen op hun medicatie.

Vijftig procent van de apothekers in Franstalige België en dertig procent in Nederlandstalig België wordt geconfronteerd met de vraag om de betaling van medicijnen uit te stellen.

Bijna 9 op de 10 (88 procent) Nederlandstalige apothekers en 7 op de 10 (69 procent) Franstalige krijgen bovendien geregeld de vraag om goedkopere alternatieven van geneesmiddelen te verkopen. De meeste apothekers (81 procent) wijzen er geregeld zelf op dat er goedkopere versies van geneesmiddelen voorhanden zijn.

Zeventig procent van de Belgische apothekers zegt ten slotte dat patiënten door de crisis minder geneesmiddelen kopen, wat een stijging betekent van twintig procent ten opzichte van twee jaar geleden.

"We weten uit ervaring dat apothekers vroeger vrij gemakkelijk een uitstel van betaling accepteerden bij mensen die ze kenden, maar dat dat nu steeds minder gebeurt omdat de vraag zo groot is", legt Desirée De Poot, de hoofdredacteur van De Apotheker, uit. "Bovendien zijn er behoorlijke wachttijden in verband met de zogenaamde Bf-medicatie, waarbij een adviserende geneesheer een attest moet geven vooraleer de medicatie wordt terugbetaald. Soms kunnen mensen niet wachten tot het attest in orde is en moeten ze heel veel betalen aan de apotheker." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De hipste en raarste alternatieven voor 'oma' en 'opa'

De hipste en raarste alternatieven voor 'oma' en 'opa'


http://static0.hln.be/static/photo/2012/8/2/7/20121217111904/media_xll_5409232.jpg


Te gewoon, te ouderwets of de grootouder in kwestie voelt er zich te oud door: er zijn tal van redenen om de klassieke 'bomma' en 'bompa' of 'oma' en 'opa' te dumpen. In de Verenigde Staten en Groot-Brittannië is de trend al een tijdje aan de gang, en ook bij ons raakt het meer ingeburgerd. Opvallend is dat daarbij vaak wordt teruggegrepen naar andere talen.

De babyboomgeneratie wordt grootouder en dat is er aan te merken. Als de eerste generatie die het voor de wind ging, houden ze graag de touwtjes in handen. Oud worden is hun grootste nachtmerrie en als het eerste kleinkind eraan komt zijn ze in de wolken... en doodsbang.

Bang dat ze 'bomma en bompa' worden, bang dat ze die grijze haren en dat (nakende) pensioen  niet meer kunnen weglachen. Dus wille ze (soms stiekem, soms openlijk) kiezen hoe kleinzoon of -dochter hen zal noemen... met de raarste namen tot gevolg.

Iets typisch Amerikaans? Misschien, maar ook bij ons duiken varianten op voor bompa, vake, pepe en opa, zoals:
-    Opi
-    Papi/pappy/pappie
-    Papoe
-    Peetje
-    Bompi
-    Pepère
-    Nono
-    Papsie
-    Poe
-    Vava
-    Pipa
-    Grompie
-    Brompa/Brompi
-    Poepoe
-    Tataia


Oma's (bomma, meme, moeke) hebben nog meer keuze:

-    Omi
-    Mamie
-    Moemoetje
-    Moetje
-    Nanny
-    Memère
-    Bobonne
-    Nona
-    Meetje
-    Marraine
-    Nini
-    Bonny
-    Moetie/Muti
-    Moemoe
-    Moesjke
-    Mima
-    Granny
-    Nomi
-    Mimi

De variaties lijken eindeloos.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze week is de slechtste tijd van het jaar voor onze slaap

Deze week is de slechtste tijd van het jaar voor onze slaap


http://oi49.tinypic.com/8tnr.jpgDe eindejaarsperiode is een van de drukste en meest stresserende momenten van het hele jaar. Dit treft voornamelijk ons slaappatroon. Uit recente Britse cijfers blijkt dat tal van vrouwen deze week elke nacht slechts vijf uur kunnen rusten.

Ondanks de vermoeidheid, familiale spanningen en financiële zorgen vindt bijna de helft van de mannen dat vrouwen de kerststress overdrijven. Een derde van hen meent zelfs dat ze het er beter vanaf zouden brengen als zij verantwoordelijk zouden zijn voor de festiviteiten. 40 procent van de Britse vrouwen vertrouwt haar man echter niet als gastheer van het kerstfeest. 85 procent van de dames beweert dat mannen niet begrijpen hoeveel moeite een perfecte kerst kost of de stress die deze feestdag veroorzaakt.

42 procent van de vrouwen zegt dat het organiseren van Kerstmis de meest stresserende taak van het jaar is. Twee op de vijf vreest dat ze dan kritiek zullen krijgen van familie en vrienden. Vooral het entertainen van gasten, het plannen van maaltijden, het vernederd worden door een partner of kind zijn hun grootste zorgen.

De week voor Kerstmis is ook de slechtste periode van het jaar voor de nachtrust. Bijna de helft van de Britten mist dan 21 uur slaap, 45 procent slaapt dan slechts vijf uur per nacht, terwijl acht uur de aanbevolen hoeveelheid is. Vier op de tien volwassenen staat deze week een uur vroeger op om nog feestelijke voorbereidingen te treffen.

Psychologe Corinne Sweet: "De stress van kerst kan vermeden worden als mensen hier lagere verwachtingen van hebben. Las af en toe een pauze in door een dutje te houden, dit kan wonderen verrichten wanneer je niet genoeg hebt geslapen. Zorg er ook voor dat je af en toe wat tijd voor jezelf inlast." Slaapexpert en professor Chris Idzikowski voegt daar aan toe: "Het is belangrijk dat je een regelmatig slaappatroon aanhoudt als voorbereiding op de feestdagen. Slaperigheid kan even gevaarlijk als drinken zijn en mensen moeten hier rekening mee houden wanneer ze achter het stuur kruipen of iets anders doen waarvoor ze zich moeten concentreren." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiltehttp://oi49.tinypic.com/2pq0w3n.jpg


Een koude wind
waait door mijn hart
als een bries
van onzuiver lucht
de kilte heeft
mijn hart omringt
met stilte en eenzaamheid
de warmte van de liefde
die ik altijd voelde
in mijn hart
is nu als een
kille grot
de warmte heeft geen vat
Het geruis galmt door
tot hij mijn oren doet trommelen
lieve woorden
hoor ik slechts niet meer
enkel..
het langzaam kloppen
van mijn kille hart..» Reageer (0)
15-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 procent meer cafés failliet in eerste jaar na rookverbod


13 procent meer cafés failliet in eerste jaar na rookverbod


http://static2.hln.be/static/photo/2012/4/9/8/20121128160156/media_xll_5362013.jpg


In het eerste jaar na het algemeen rookverbod zijn in België 820 cafés failliet gegaan. Dat is een stijging met 13,6 procent tegenover het jaar ervoor, zo meldt La Dernière Heure.

De cijfers hebben betrekking op de twaalf maanden voor en de twaalf maanden na 1 juli 2011, de dag waarop het algemeen rookverbod in werking trad.

Federaal minister van Middenstand Sabine Laruelle (MR) zegt in haar antwoord op een parlementaire vraag dat het nog te vroeg is om een oorzakelijk verband te leggen tussen het algemeen rookverbod en de stijging van het aantal faillissementen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18, 34 of 55-plusser: zo ziet jouw perfecte man eruit

18, 34 of 55-plusser: zo ziet jouw perfecte man eruit


http://static1.hln.be/static/photo/2012/15/12/14/20121214171515/media_xll_5402969.jpg


Als je terugkijkt op het verleden, dan begrijp je niet altijd waarom je met bepaalde mannen een relatie aanging. Nochtans is dat volgens nieuw onderzoek volkomen normaal, aangezien de smaak van een vrouw verandert naarmate ze ouder wordt. Er is dus een 'perfecte man' voor elke periode in een vrouwenleven.

Dat wil zeggen dat de leeftijd van een vrouw vaak bepalend is voor de karakteristieken waar een vrouw naar op zoek gaat in een man. De bevindingen uit het jaarlijkse 'LoveGeist'-rapport weerleggen ook de stelling dat vrouwelijke 55-plussers minder kieskeurig zijn, het is zelfs omgekeerd.

"Het is natuurlijk dat vrouwen als ze ouder worden hun smaak aanpassen aan hun nieuwe verwachtingen", vindt relatie-experte dr. Cecilia D'Felice van match.com, dat het onderzoek uitvoerde. "Wanneer je jonger bent domineert het uiterlijk, maar die 'oppervlakkige eisen' worden later minder belangrijk."

Maar wat maakt een man nu eigenlijk perfect voor vrouwen in een bepaalde leeftijdsgroep? Wij zetten hun verwachtingen op een rijtje.


* 18 tot 24 jaar

- Eerst en vooral willen jonge vrouwen een man waarmee ze kunnen uitpakken bij hun vrienden. 47 procent is op zoek naar een man die goedgekeurd wordt door haar vrienden.

- Uiterlijk is dan ook heel belangrijk. Jonge vrouwen willen daten met een man die knapper is dan zijzelf.

- Dezelfde smaak qua muziek, film en boeken is veel belangrijker dan bij elke andere leeftijdsgroep.

* 25 tot 34 jaar

- Hoewel deze vrouwen meer op lange termijn beginnen te denken, zijn ze nog steeds gevoelig voor een knappe man. Fysieke aantrekkingskracht is belangrijker dan bij alle andere leeftijdsgroepen.

- Hetzelfde geldt voor seksuele overeenkomst.

- Daarnaast moet de perfecte man ook ambitie hebben. Twee op de drie vrouwen in deze leeftijdsgroep beschouwen dit als een belangrijke eigenschap van een perfecte man.


* 35 tot 44 jaar

- Aangezien ze zich graag willen settelen, gaan vrouwen tussen 35 en 44 jaar vaak op zoek naar een oudere man. 73 procent van hen zou daten met een man die vijf jaar ouder is.

- Sociale vaardigheden zijn absoluut noodzakelijk voor een man. Minder dan 1 procent van deze leeftijdsgroep zou daten met een man met slechte manieren.

* 45 tot 54 jaar

- Een veilig gevoel is het belangrijkste, met 95 procent van deze vrouwen die vooral een partner willen waarbij ze zich op hun gemak voelen.

- Een hoog inkomen is even belangrijk als bij de andere groepen.

- Deze vrouwen zijn ook bereid om te daten met een jongere man. 54 procent zou uitgaan met een man die vijf jaar jonger is.

- Vrouwen in deze leeftijdsgroep zijn het minst kieskeurig.

* 55-plussers

- Intelligentie en gemeenschappelijke waarden zijn zeer belangrijk voor 55-plussers. Hetzelfde geldt voor eenzelfde gevoel voor humor.

- Ook voor hen is seksuele overeenkomst zeer belangrijk. Daar ging 45 procent volledig mee akkoord.

- 55-plussers stellen geen minder hoge eisen dan andere leeftijdsgroepen. Integendeel zelfs, want deze leeftijdsgroep is het meest kieskeurig. "Door hun ervaring weten ze perfect wat ze willen en - vooral - wat ze niet willen", besluit dr. D'Felice. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen - We are the champions

Queen - We are the champions

Om hem te beluisteren druk op de foto» Reageer (0)
14-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmuziek tijdens shoppen doet ons meer geld uitgeven

Kerstmuziek tijdens shoppen doet ons meer geld uitgeven


http://static2.hln.be/static/photo/2012/5/2/3/20121214130556/media_xll_5402313.jpg


Als je tijdens het shoppen voortdurend kerstmuziek hoort, is dat niet alleen om wat sfeer in de winkels te brengen. Het is ook een stiekeme truc om je meer geld te doen uitgeven zonder dat je het beseft, want een nieuw onderzoek toont aan dat kerstliedjes je daartoe aanzetten.

"De feestelijke liedjes worden opgedrongen aan de kerstshoppers om hen in de juiste sfeer te brengen, hun tijdsgevoel te veranderen en hun koopgedrag te beïnvloeden", weet dr. Alan Bradshaw, marketingexpert bij Royal Holloway. "Het is met andere woorden een manier om onze shopgewoonten te manipuleren, zonder dat iemand er zich bewust van wordt."

Samen met professor Morris Holbrook van de Columbia University analyseerde hij de muziek die tijdens de eindejaarsperiode gespeeld werd in winkels in Londen en New York. Zij stelden vast dat liedjes zoals 'All I Want for Christmas' en 'Last Christmas' ons meer geld doen uitgeven.

Volgens de wetenschappers bewijst dit dat marketeers onze 'cultuur' gebruiken om ons te beïnvloeden. "Veel winkels maken de muziek 'simpeler' om de klanten op hun gemak te stellen, wat het makkelijker maakt om hun gedrag te beïnvloeden", zegt dr. Bradshaw.

Een populair trucje is het afspelen van de instrumentale versie van een populair liedje, dat in een tragere of snellere versie. Zo kan een trager tempo er bijvoorbeeld voor zorgen dat de klanten denken dat er minder tijd voorbijgaat, waardoor ze langer in de winkel blijven.

"Dat is niet alleen slecht voor de muzikanten en de waardigheid van hun werk, maar kan ook negatieve sociale gevolgen hebben", vindt dr. Bradshaw. "Het promoot bijvoorbeeld een niet-luisterende cultuur."

Eerder onderzoek toonde ook al aan dat winkels bepaalde geuren gebruiken om hun klanten meer te doen kopen. Sommige 'eenvoudige' geuren worden namelijk makkelijker opgenomen, waardoor ze zich beter kunnen focussen op de producten en hun aankopen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Maya's komen einde van de wereld vieren in Hamburg

Maya's komen einde van de wereld vieren in Hamburg


http://static1.hln.be/static/photo/2012/9/3/10/20121213172522/media_xll_5400835.jpg


Het Hamburgs etnologisch museum laat Maya-priesters uit Guatemala overvliegen om op 21 december de "overgang van de wereld" te vieren.

De mythe, dat de Maya-kalender voor die dag het einde van de wereld voorspelt, berust op een misverstand, zei de Duitse Maya-expert Lars Frühsorge op een informatieve bijeenkomst. Feitelijk vormt de datum slechts het begin van een nieuwe tijdsperiode.

De beide priesters zullen op de feestelijkheden in het museum een Maya-ritueel voltrekken, bovendien worden spirituele praktijken als yoga, meditatie en kaartlezen aangeboden. Het museum verwacht meer dan 1.000 belangstellenden. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Hoge bloeddruk maakt het meeste doden ter wereld


Hoge bloeddruk maakt het meeste doden ter wereld


http://static2.hln.be/static/photo/2012/9/13/9/20121214095250/media_xll_5401899.jpg


Een hoge bloeddruk is het grootste gezondheidsrisico wereldwijd, in 2010 stierven hier meer dan 9 miljoen mensen aan. Tabak en alcohol kwamen op een tweede en derde plaats, dat blijkt uit een grootschalige, internationale studie.

De studie doe uitgevoerd werd door een internationale groep van wetenschappers bestudeerde de trends van 43 gezondheidsrisico's tussen 1990 en 2010. Een hoog BMI was de hoogste 'stijger' van doodsoorzaken, dat is van de tiende plaats in 1990 naar de zesde in 2010 gestegen. In dat jaar stierven meer dan drie miljoen mensen aan een te hoog lichaamsgewicht, dat is drie keer zoveel dan ondervoeding. In Australië en zuidelijk Latijns-Amerika is een hoog BMI het grootste gezondheidsrisico.

Roken, waaronder ook tweedehandsrook, was de risicofactor die het meeste doden veroorzaakte in West-Europa en rijke Noord-Amerikaanse landen, dit was verantwoordelijk voor 6,3 miljoen doden in 2010. Eetgewoonten en een passieve levensstijl zorgde voor een tiende van de onderzochte doodsoorzaken in 2010, de gevaarlijkste eetgewoonten zijn te veel zout en niet genoeg fruit. Professor Majid Ezzati: "Wereldwijd zien we een toename van risicofactoren die leiden tot chronische ziekten kanker, hartziekten en diabetes bij volwassenen, de factoren die in verband worden gebracht met infectieziekten bij kinderen zijn afgenomen."

Zijn collega Stephen Lim voegt daaraan toe: "We bestudeerden de risicofactoren waar genoeg gegevens van beschikbaar zijn, hierdoor kunnen regeringen ingrijpen en de juiste beleidsbeslissingen nemen. Het goede nieuws is dat we veel kunnen ondernemen om het gezondheidsrisico te beperken. Om de hoge bloeddruk te verlagen, moeten we zout in voeding beperken, zorgen dat mensen makkelijker vers fruit en groeten kunnen verkrijgen en de gezondheidszorg verbeteren. Ondervoeding is tegenwoordig minder een probleem omdat we in heel wat landen al een grote vooruitgang hebben geboekt. Dit succes zouden we in Afrika moeten kunnen evenaren, want daar is dit nog steeds een groot probleem." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trucjes die je haar dikker doen lijken

Trucjes die je haar dikker doen lijken


http://static0.hln.be/static/photo/2012/17/7/13/20121214153344/media_xll_5402743.jpg


Met het verouderen wordt het haar van heel wat vrouwen dunner, voor velen is dit een taboe waar ze niet over durven praten. Omdat dit dames onzeker maakt, geven we enkele trucjes om je zelfvertrouwen op te krikken en je lokken dikker te laten lijken.

Pony
Als je haar bovenaan dun is, maar dik vooraan, probeer dan met een pony om een vollere look te creëren. Als je nog een stapje verder wil gaan, neem dan wat lokken onder de pony en kleur dit twee tinten donkerder dan de rest. Als je dan de bovenste laag hierover legt, zal je pony dikker lijken door de diepere kleur eronder.

Laagjes
Vraag je kapper om de onderste laag van je haar een centimeter korter te knippen dan de bovenste laag, dit zorgt voor volume. Zorg ervoor dat hij of zij hiervoor geen scheermesje gebruikt, want dit heeft net het omgekeerde effect.

Highlights
Peroxide verdubbelt de dikheid van iedere lok, het doet de haarschacht zwellen, waardoor je kapsel er dikker uitziet en voelt. Een ander voordeel is dat je dimensie in je haar creëert, waardoor het voller lijkt.

Kort houden
Eens je haar de toppen van je schouders raakt, breekt dit je lokken, waardoor het dunner lijkt. Hoe korter je kapsel, hoe dikker het effect.

Mousse
Een haarmousse geeft je wortels een boost en creëert volume zonder dat het plakkerig aanvoelt. Vermijd crèmes en zware gels, waardoor je haar meer weegt en plat valt. Breng het aan op vochtig haar en gebruik een kam om het product gelijkmatig over je hele kapsel te verdelen.

Voorzichtig drogen
Zorg ervoor dat je haar niet onnodig beschadigt, laat het daarom voor 80 procent door de lucht drogen, gebruik dan een ronde borstel  en een föhn om volume aan de wortels te creëren en de punten glad te maken. Maak de scheiding ook aan de andere kant dan waar je dit normaal draagt voor je het droogt.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bever wuift uitbundig terug naar jongetje

Bever wuift uitbundig terug naar jongetje

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

De kleine Ryan bezocht de Oregon Zoo in de Verenigde Staten samen met zijn moeder. Toen ze bij de bevers halt hielden, gebeurde er iets heel bijzonders.

Het jongetje begon enthousiast te wuiven naar het nieuwsgierige dier en wat niemand verwacht had, gebeurde: de bever zwaaide al even uitbundig terug. De moeder kon haar lach alvast niet onderdrukken bij het filmen van dit lieflijke tafereel.

Wedden dat de beelden ook een grijns op jouw gezicht zullen toveren? Soms gebeuren er gewoon wonderlijke dingen op onze planeet en die moeten we koesteren.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ferré Grignard - ring ring I've got to sing

Ferré Grignard - ring ring I've got to sing

Om hem te beluisteren druk op de foto


Ferre Grignard (Antwerpen, 13 maart 1939, 8 augustus 1982) was een Vlaams zanger. Hij verwierf faam tijdens de jaren '60 met nummers als "Ring, Ring, I've Got To Sing" en "My Crucified Jesus".

Hij werd geboren in een burgerlijk milieu waar hij later weinig mee te maken zou willen hebben. Toen hij eind jaren '50 kunstonderwijs ging volgen, kreeg hij bekendheid in de Antwerpse artiestenwereld. Niet omdat zijn schilderijen nu zo goed verkochten, integendeel, maar omdat hij zichzelf gitaar had leren spelen en zong als een witte neger. "Hij heeft de blues, al spreekt hij geen woord Engels."

In 1964 werd hij ontdekt door platenbaas Hans Kusters, en Grignard brak snel door met de hit "Ring, ring, I've got to sing". Met zijn hippie-achtige imago, zijn lange haar en nonchalante uiterlijk, werd hij de Boudewijn de Groot van Vlaanderen.

Hoogtepunt was een optreden in Olympia in Parijs. Kort daarop klaagde hij de Franse vedette Johnny Halliday aan, die een bewerking had gemaakt van zijn tweede hit "My crucified Jesus". Het plagiaat zelf kon hem niet zoveel schelen, wel het feit dat Halliday er een tekst op had gemaakt, die beledigend was tegenover hippies in het algemeen en Grignard in het bijzonder.

Grignard leefde overeenkomstig zijn imago: wild en nonchalant. Dat deed zijn carrière geen goed. De fans waren hem snel vergeten en Grignard werd weer cafézanger. Vlak voordat hij in 1982 aan keelkanker zou overlijden, probeerde hij een come-back te maken, "met beklemmend werk, indringend als een lange doodskreet".

Omdat hij vaak in het Antwerpse jazzcafé "De Muze" zat, hangt er ook nu nog steeds een groot portret van Grignard aan de muur.

In 2005 eindigde hij op nr. 185 in de Vlaamse versie van De Grootste Belg, buiten de officiële nominatielijst.» Reageer (0)
13-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wat Maya's zeggen over 21.12.12:

Wat Maya's zeggen over 21.12.12: "Niet eind van de wereld, wel transformatie"


http://static1.hln.be/static/photo/2012/2/11/14/20121213171409/media_xll_5400809.jpg


Komt het ook zo stilaan uw oren uit, het geleuter over de Maya-kalender en de voorspelling als zou de wereld vergaan op 21 december? Voor u wegloopt: we gaan hier niet in op de stellingen van de zogenaamd spiritueel uitverkorenen. Geen patchouli, geen gezwets over aliens die zich in bergen schuilhouden, uw chakra's zijn onze zaken niet. Wat we wél eens wilden weten, is hoe de Maya's zelf omgaan met de hele mikmak rond hun almanak. De Maya's bestaan immers nog altijd, hoewel hun klassieke cultuur ten prooi viel aan de Spaanse kolonisten. Die hadden ze niet zien komen.

Carlos Barrios is Maya en een ceremoniële priester van de Clan van de Arend. Hij verrichte samen met zijn broer Gerardo jarenlang onderzoek naar de verschillende Mayakalenders die in omloop zijn.

Hij interviewde zeshonderd traditionele Maya-ouderlingen en kwam er al gauw achter dat er tegenstrijdige interpretaties de ronde doen van de hiërogliefen, petrogliefen, Heilige Boeken en teksten uit de Oudheid.

Antropologen en hun verbeelding
"Antropologen bezoeken de tempels en lezen de inscripties. Vervolgens verzinnen ze verhalen over de Maya's, maar ze lezen de inscripties fout. Ze voegen er hun verbeelding aan toe. Anderen schrijven voorspellingen in naam van de Maya's. Ze zeggen dat de wereld zal vergaan in december 2012. De Maya zijn daar boos om. De wereld zal niet vergaan. De wereld zal getransformeerd worden".

Overgangsfase
"We zijn niet langer in de wereld van de Vierde Zon, maar we zijn ook nog niet in de wereld van de Vijfde Zon. We zitten in een overgangsfase. Tijdens die transformatie is er een enorme convergentie van milieuvernieling, sociale chaos, oorlog en aanhoudende veranderingen op Aarde".

Speeltijd is voorbij
"De mensheid zal blijven bestaan, maar op een andere manier. Materiële structuren zullen veranderen. Dat zal ons de kans geven menselijker te worden. We leven in de belangrijkste periode uit de Mayakalenders en -voorspellingen. Alle profetiën van de wereld, uit alle tradities, komen nu samen. De speeltijd is voorbij. Het spirituele ideaal van dit tijdperk is actie".

De Vijfde Zon
"De Maya's zien 21 december 2012 als de dag van de hergeboorte, de start van de wereld van de Vijfde Zon. Het wordt de start van een nieuw tijdperk, het resultaat van de zonnemeridiaan die de evenaar van de Melkweg doorkruist en de Aarde die op één lijn komt met het centrum van de Melkweg. Dit kosmisch kruis wordt beschouwd als de belichaming van de Heilige Boom, de Boom van het Leven, een symbool in alle spirituele tradities"

Kosmische energie
Sommige waarnemers menen dat die constellatie een kanaal zal openen voor kosmische energie die door de Aarde zou vloeien, met een reinigend effect op al het leven hier.

Carlos Barrios meent dat dit proces al begonnen is. "De verandering versnelt nu en zal dat blijven doen. De Maya's stellen dat indien de mensen op Aarde tot 2012 geraken zonder al te veel van de Aarde te hebben vernietigd, we allemaal naar een nieuw, hoger niveau zullen stijgen. Maar daartoe moeten we enorm grote krachten tranformeren die de weg blokkeren".

Sensatie van onwetenden
Volgende week zal de wereld dus niet vergaan, oordeelt Carlos Barrios. De datum 21.12.12 is tot een sensatie uitgeroepen door onwetenden. Zij die het wel weten, meent Barrios, zijn de Maya ouderlingen die de tradities in ere houden.

Vernietiging van materiële wereld
Barrios: "De economie vandaag is fictie. De eerste periode van vijf jaar transitie, van augustus 1987 tot augustus 1992, was het begin van de vernietiging van de materiële wereld. We zitten nu tien jaar verder in die transitie en nu blijken dat heel wat van de zogenaamde bronnen van financiële stabiliteit uitgehold zijn. De banken staan zwak. Als we niet opletten, zullen de banken wereldwijd crashen".

Licht en duisternis
Barrios herinnert zich de jongste Maya nieuwjaarsviering in Guatemala. Daar kwam een gerespecteerde Maya-ouderling, die moederziel alleen in een berggrot woont, een simpele boodschap verspreiden. Mensen moeten zich verenigen en het licht en het leven vieren.

Barrios: "Nu gaat elke persoon en elke groepering zijn of haar weg. De man uit de bergen zei dat er hoop is als de mensen van het licht kunnen samenkomen. We leven in een wereld van tegenstellingen - dag en nacht, man en vrouw, positief en negatief. Licht en duisternis hebben elkaar nodig. Ze vormen een evenwicht. Maar nu is de donkere component heel sterk aanwezig".

Materialisme en ontkenning
Carlos gelooft dat de donkere kant alles doet om de eenheid te verhinderen. "De donkere krachten van het materialisme en de ontkenning proberen iedereen tegen te werken die werkt met het licht om de Aarde naar een hoger niveau te tillen. De donkere krachten houden zich vast aan de energie van de oude, Vierde Wereld, het materialisme. Zij willen niet dat er verandering komt. Ze willen geen eenheid. Ze willen op het huidige niveau blijven".» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie drinken halveert de kans op mondkanker

Koffie drinken halveert de kans op mondkanker


http://static3.hln.be/static/photo/2012/12/0/14/20121213102730/media_xll_5399489.jpg


Uit nieuw onderzoek van de Amerikaanse Cancer Society blijkt dat 4 kopjes koffie per dag het risico op mondkanker halveren door de vorming van tumoren in mond en keel tegen te gaan. Zelfs bij rokers en drinkers blijft dit positieve verband overeind. Ook cafeïnevrije koffie heeft een gelijkaardig effect, alleen minder overtuigend. Thee blijkt daarentegen geen bescherming te bieden tegen mondkanker.

De studie toont aan dat cafeïne niet aan de basis ligt van het kankerwerende effect van koffie. De onderzoekers stellen dat natuurlijke antioxidanten (honderden verschillende stoffen) verantwoordelijk zijn voor de positieve werking. Eerder onderzoek lijkt de bevindingen bovendien te ondersteunen. Zo werd twee jaar geleden al ontdekt dat dagelijks koffie consumeren het risico op kanker met 39 procent kan terugschroeven. Daarnaast zou koffie ook helpen bij het voorkomen van beroertes en Alzheimer.


Toch wil dit niet zeggen dat je plots liters koffie per dag moet gaan verzetten. Te veel zorgt namelijk voor een verhoogde bloeddruk. Ook zwangere dames moeten opletten met koffie, want overmatige consumptie vergroot de kans op abnormaal kleine baby's.

Het onderzoek van de Amerikaanse Cancer Society begon reeds in 1982. Ze onderzochten ruim 1 miljoen mannen en vrouwen, waarvan 868 stierven aan mond- of keelkanker over een periode van 30 jaar. De eet- en drinkpatronen van de deelnemers werden grondig geanalyseerd en na afloop van de grootschalige studie kwam duidelijk naar voren dat koffiedrinkers een opvallend kleinere risico lopen op kanker.

Wie meer dan vier tassen per dag drinkt, heeft 49 procent minder kans op tumoren in verhouding tot wie bitterweinig (tot geen) koffie drinkt. Cafeïnevrije koffie lijkt ook effect te hebben, maar door het kleine aantal gebruikers konden de onderzoekers geen duidelijke conclusies trekken. Theedrinkers krijgen helemaal geen bescherming tegen mondkanker.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15-jarig Nederlands meisje springt voor trein na pesten

15-jarig Nederlands meisje springt voor trein na pesten


http://static0.hln.be/static/photo/2012/16/15/13/20121213090705/media_xll_5399113.jpg


Voor de ogen van haar klasgenoten heeft een vijftienjarige leerlinge uit het Nederlandse Staphorst dinsdag een einde aan haar leven gemaakt. Op weg van huis naar school sprong zij bij een spoorwegovergang voor de trein vlak voor de school zou beginnen. Pesten zou de oorzaak zijn van de wanhoopsdaad van de vmbo-leerlinge van AOC Terra in Meppel, meldt De Stentor. De school doet een onderzoek naar de zelfmoord van de tiener.

Astrid Berendsen, van de raad van bestuur van de Nederlandse overkoepelende Onderwijsgroep Noord, is in het bezit van een brief van het meisje, maar over de inhoud doet zij geen mededelingen. School AOC Terra zegt ook van de brief af te weten en die in het onderzoek te zullen betrekken.

In de brief zou de leerlinge kinderen die haar hebben gepest bij naam noemen. Berendsen: "We stellen als school een onafhankelijk onderzoek in. We hopen zodoende de oorzaak van deze dramatische gebeurtenis te achterhalen. Dat gebeurt 'uiteraard' in overleg met haar ouders. We hebben veel contact met hen", vertelt zij aan de Stentor.

Voor de leerlingen die getuige waren van de zelfmoord is slachtofferhulp ingeschakeld. Ook is op school een stilteruimte ingericht. (br.hln)» Reageer (0)
12-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 6 manieren waarop de feestdagen je looks verpesten

6 manieren waarop de feestdagen je looks verpesten


http://static3.hln.be/static/photo/2012/15/3/6/20121212144610/media_xll_5397231.jpg

De eindejaarsperiode is de gezelligste tijd van het jaar, maar door de verschillende familiefeesten, koude temperaturen, slaaptekort en stress betekent dit vaak een aanslag op je uiterlijk. Door de grootste gevaren voor je looks aan te pakken kun je deze periode stralend doorkomen.

1. Gewichtstoename
Chocolade, dessertjes, speciale drankjes en gefrituurde snacks, het zijn allemaal lekkernijen die op bijna elk feestmenu staan. Door op enkele kleine dingen te letten, kun je voorkomen dat je verdikt in deze periode. Zolang je de porties in de gaten houdt, hoef je niets van de feestdis te missen. Erg gevaarlijk zijn de hapjes, hiermee prop je jezelf vaak al vol voor je nog maar aan het eten begint. Neem ook steeds een licht ontbijt en lunch. Probeer in je agenda ook tijd vrij te maken voor sport. Een korte wandeling kan al volstaan om je metabolisme te versnellen.

2. Slapeloze nachten
Je slaappatroon kan al snel lijden onder de vele sociale verplichtingen. Dit kan donkere cirkels en wallen onder je ogen veroorzaken, ook maakt slaaptekort je huid dof. Op lange termijn versnelt dit zelfs het verouderingsproces. Zorg daarom dat je voldoende slaapt tijdens de eindejaarsperiode. Je ziet er dan niet alleen beter uit, dit is ook goed voor je geheugen en beperkt de gewichtstoename.

3. Stress
De feestdagen veroorzaken bij velen stress: dit komt onder meer door zorgen om geld, pakjes, familievetes en het klaarmaken van de perfecte maaltijd. Dit kan voor een opstoot van acne of psoriasis zorgen, maar zelfs leiden tot haarverlies. Neem, om dit te vermijden, de tijd om te genieten. Leer te aanvaarden dat niet alles volgens plan verloopt en ontspan af en toe bij de open haard, neem een heet bad geniet van een massage of laat iemand anders koken. Zorg er ook voor dat je elke ochtend je huid grondig verzorgt. Ook als je voor een feest make-up aanbracht, moet je elke avond je gezicht goed reinigen, anders raken je poriën verstopt. Begin met een reinigend product, smeer vervolgens een hydraterende crème. Duiken er toch puistjes op, verdoezel deze dan met een concealer.

4. Gesprongen lippen
Wintersporten als skiën hebben vaak gesprongen lippen tot gevolg, maar je kunt dit ook al na een winterse wandeling oplopen. Gebruik als je naar buiten gaat op koude dagen preventief lippenbalsem.

5. Pijnlijke voeten
Een hele dag lang cadeautjes zoek of een ganse avond dansen op hoge hakken heeft vaak pijnlijke voeten, eeltknobbels en blaren tot gevolg. Verwen je voeten met een badje. Ontspan de spieren door een tennisbal onder je voeten te plaatsen en dan heen en weer te rollen.

6. Droge huid
Een typisch winters huidprobleem is droogheid. Gebruik eerst een scrub en breng dan een rijke crème aan, vergeet je handen zeker niet. Draag altijd een klein flesje lotion in je handtas voor noodgevallen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beroemdste wolf ter wereld doodgeschoten

Beroemdste wolf ter wereld doodgeschoten


http://static1.hln.be/static/photo/2012/14/8/7/20121210142102/media_xll_5390827.jpg


Net buiten Yellowstone National Park is vorige week een wolf doodgeschoten, die door menig fotograaf en wetenschapper wordt gezien als de beroemdste wolf op aarde. Het nieuws is door de autoriteiten in de Amerikaanse staat Wyoming bevestigd.

De wolf 832F werd door wetenschappers al zes jaar lang gevolgd via een vierduizend dollar kostende GPS-band om haar hals. Ze was het alfavrouwtje van de Lamar Canyonroedel. Ze werd geregeld gespot door toeristen en natuurfotografen.

Er is de laatste tijd veel kritiek in de Verenigde Staten op de jacht op wolven buiten het Yellowstone National Park. Er worden regelmatig 'populaire' wolven doodgeschoten die al langere tijd door de wetenschap werden gevolgd.

Yellowstone National Park, het oudste nationaal park in de wereld, ligt hoofdzakelijk in Wyoming.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Test-Aankoop looft prijsdalingen Electrabel

Test-Aankoop looft prijsdalingen Electrabel


http://oi45.tinypic.com/2mk5fs.jpg


"Het nieuws dat Electrabel de elektriciteits- en gastarieven na de bevriezingsprocedure doet dalen is zeker en vast goed nieuws", meldt Test-Aankoop. De aangekondigde kortingen zouden variëren van 185 tot 230 euro. Test-Aankoop wacht nu op de reactie van de andere leveranciers.

Test-Aankoop stelt tevreden vast dat de energiesector nog nooit zo actief is geweest is als nu. "De consumenten, meer dan ooit gesensibiliseerd, vergelijken en handelen." Verschillende factoren, zoals de afschaffing van de verbrekingsvergoeding, wegen volgens Test-Aankoop op de markt. "Die hebben druk gezet op de leveranciers, en voornamelijk op Electrabel. Het verlies van 200.000 klanten voor elektriciteit en 145.000 voor gas leidden Electrabel er nu toe om te reageren."

De consumentenorganisatie betreurt dat Electrabel niet de precieze tarieven communiceert, maar "enkel tendensen". Daarmee is het mogelijk al een aantal besluiten te trekken, maar die zullen "nog bevestigd moeten worden vanaf januari 2013, wanneer de andere leveranciers zich ook gepositioneerd zullen hebben".

De berekeningen van Test-Aankoop tonen aan dat Electrabels energiecontract EnergyPlus, met een geïndexeerde energieprijs, 12 tot 16 procent duurder blijft dan de interessantste gelijkwaardige contracten. FixPlus, met een vaste energieprijs, positioneert zich ten opzichte van gelijkwaardige formules goed, maar blijft 3 tot 7 procent duurder dan de formules die Test-Aankoop aanbeveelt.

Daaruit besluit Test-Aankoop dat de aangekondigde kortingen voor gas en elektriciteit variëren van 185 tot 230 euro. Electrabel kondigde dinsdag aan dat de prijsverlaging 200 tot 400 euro zouden opleveren voor een gezin.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Hoe langer op Facebook, hoe slechter de schoolresultaten


Hoe langer op Facebook, hoe slechter de schoolresultaten


http://static1.hln.be/static/photo/2012/14/11/10/20121212085948/media_xll_5396185.jpg


Kinderen met een televisie op hun slaapkamer en een eigen gsm scoren slechter op leestests, dat blijkt uit een grootse internationale studie.

Een studie bij 4.000 leerlingen in Engeland heeft aangetoond dat het bezit van een tv, dvd en gsm leidt tot lage scores op leestests. Twee derde van de tienjarige Britten heeft een eigen televisietoestel, evenveel kinderen hebben een dvd-speler en een gsm. Deze kinderen scoorden gemiddeld 20 punten lager op leestests dan hun leeftijdsgenoten die deze gadgets niet hadden. Het bezit van een muziekinstrument leidt tot een boost van 30 punten.

Een op de vijf tienjarigen zijn minstens drie uur per dag bezig met het kijken naar tv of een dvd. 13 procent van de 14-jarigen zijn drie uur per dag bezig met sociaalnetwerksites gedurende drie uur. Hoe meer tijd ze hieraan besteedden, hoe slechter hun schoolresultaten. 

Dit onderzoek past in een internationale studie die naar de prestaties van kinderen qua lezen, wetenschappen en wiskunde peilde. Daaruit blijkt dat twee keer meer jongeren in Groot-Brittannië ondermaats scoorden op leestests in vergelijking met Amerikaanse leeftijdsgenote. Ook scoren ze op vlak van wiskunde slechter dan hun evenknieën in Hongarije, Tsjechië en Slovakije. Qua wiskunde waren jongeren uit Zuid-Korea, Singapore, Hong Kong, Japan en Taiwan het beste. Ook zeiden Britse leerkrachten dat leerlingen niet genoeg sliepen, wat hun meewerking in de klas negatief beïnvloedde. Heel wat kinderen kapten ook met een tekort aan voedingsmiddelen, wat de schoolprestaties niet ten goede komt.

Meer dan een kwart van de kinderen in de lagere school en een op de tien jongeren uit de middelbare school werden de laatste maand gekwetst door onder meer geduw en getrek. (br.hln)» Reageer (0)
11-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet alleen voor dames: ook hij kan seksspieren trainen

Niet alleen voor dames: ook hij kan seksspieren trainen


http://static2.hln.be/static/photo/2012/16/12/3/20121211154312/media_xll_5394078.jpg


Neen het is geen grap: kegeloefeningen voor mannen bestaan echt. Ook hij kan zijn 'seksspieren' trainen voor intensere orgasmes. Bovendien wordt de erectie krachtiger en doen de oefeningen wonderen voor de gezondheid van de prostaat.

Een eerste stap in de goede richting is het identificeren van de PC-spier (kort voor pubococcygeus-spier, onderdeel van de bekkenbodemspieren). De makkelijkste manier om dat te doen is twee vingers net achter de teelballen te plaatsen wanneer je al zittend plast. Stop in het midden van je plasje en let bewust op de samentrekking van de spiergroep wanneer je de rest van de stroom laat vloeien.

Net als bij de traditionele kegeloefeningen voor dames, staat ook bij de mannelijke variant het samentrekken centraal. De basisoefening bestaat uit het krachtig opspannen van de PC-spier gedurende 2 seconden, opnieuw te ontspannen en dit dagelijks 20 keer te herhalen. Je kan het zelfs doen terwijl je 's morgens voor de spiegel je tanden staat te poetsen.

Hier wordt het al een tikkeltje complexer. Bij het fladderen is het de bedoeling dat de PC-spier een aantal keer na elkaar zo snel mogelijk samengetrokken en ontspannen wordt. Bouw dit rustig op tot 20 door elke week 5 samentrekkingen toe te voegen aan het rijtje.

Een keer per dag een superkegel doen, is meer dan genoeg. Bij deze oefening moet de pubococcygeus-spier gedurende 20 tellen stevig worden opgespannen.

Wie de superkegel onder de knie heeft, kan nog een stapje verder gaan. Bij de pull-up moet je jezelf inbeelden dat er een koord door het midden van je lichaam loopt. Eens de PC-spier stevig opgespannen staat, is het de bedoeling dat die zo hoog mogelijk wordt opgetrokken. Hou dit enkele tellen aan en ontspan.

Deze oefening kan je perfect inlassen tijdens het voorspel. Het is ideaal om even te tonen wat je als man in huis hebt. Eens de erectie een feit is, laat je je partner een washandje over je penis hangen. Beweeg vervolgens 5 tot 10 keer op en neer. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn kale mannen pittiger in bed?

Zijn kale mannen pittiger in bed?


http://oi45.tinypic.com/15fku9t.jpg


Het werd al meer dan eens verkondigd dat een hoog libido zorgt voor een kalend mannenhoofd. Zo zou een stevige dosis testosteron niet alleen de sexdrive verhogen, maar ook de haargroei stopzetten. Zijn kale mannen echt pittiger in bed? De BBC ging kijken of het om een feit of een fabel gaat.

Wie denkt aan mannen als Bruce Willis, Michael Jordan en Andre Agassi, denkt ook onmiddellijk aan een sterke, masculine uitstraling én heel wat vrouwelijke fans. Ze hebben echter nog iets gemeen: deze drie heren zijn namelijk kaal.

"Kale mannen zijn virieler", klinkt de populaire theorie die zich baseert op de gedachtengang dat mannen met een hoger libido (lees: meer testosteron) hun haren op jongere leeftijd verliezen. Toch zit de waarheid heel wat complexer in elkaar.

Het is een feit dat kaal worden afhankelijk is van testosteron. Reeds in 1960 ontdekte dokter James B. Hamilton van de Yale universiteit dat er een opvallend verband is tussen een lage dosis testosteron en het uitblijven van een kalende kruin. In die tijd werden jongens met mentale problemen of gedragsstoornissen vaak gecastreerd. Hij volgde de jongens op gedurende 18 jaar en ontdekte dat ze, in tegenstelling tot hun leeftijdsgenoten met een normale testosteronproductie, geen terugwijkende haarlijn hadden.

Toch blijkt uit recenter onderzoek dat de hoeveelheid testosteron niet noodzakelijk doorslaggevend is. Zo kunnen mannen met een relatief lage dosis hormonen ook perfect kaal worden. De hoeveelheid testosteron in de bloedstroom bepaalt niet of je al dan niet kaal wordt, het zijn een aantal genen die de touwtjes in handen hebben. Zo zouden specifieke genen verantwoordelijk zijn voor overgevoelige haarzakjes die krimpen na contact met kleine hoeveelheiden testosteron. Door te krimpen wordt de groei gesaboteerd tot er uiteindelijk alleen nog een kale schedel overblijft. Slecht nieuws voor dames die niet houden van baarden: die haartjes worden namelijk niet uitgeroeid.

Mannen met kalende hoofden kunnen zich dus helaas niet troosten met de gedachte dat ze pittiger zijn tussen de lakens. Ze kunnen wel hun ouders met de vinger wijzen, want het zit allemaal in de genen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse 'kerstboom' moet nog voor Nieuwjaar weg

Brusselse 'kerstboom' moet nog voor Nieuwjaar weg


http://static3.hln.be/static/photo/2012/12/9/3/20121211105356/media_xll_5392953.jpg


De veelbesproken 'kerstboom' op de Grote Markt van Brussel verdwijnt vervroegd. Officieel omdat de constructie een gevaar zou kunnen betekenen voor de veiligheid, maar wellicht is het stadsbestuur bezweken onder de druk van de inwoners. Die hadden een internetpetitie op poten gezet voor het behoud van de échte kerstboom.

Soit, wat de reden ook is: op 28 december wordt de moderne lichtinstallatie met een prijskaartje van bijna 45.000 euro, zes keer meer dan een gewone kerstboom, afgebroken. Veel Brusselaars waren niet te spreken over het idee van hun stadsbestuur om de traditionele kerstboom op de Grote Markt te vervangen door een "innoverend bouwsel". Ze ondertekenden massaal een internetpetitie.

De ondertekenaars volgden daarmee het protest van gemeenteraadslid Bianca Debaets (CD&V), die zich onlangs boos maakte dat de stad de kerstboom als christelijk symbool weg wilde om andere godsdiensten niet te schofferen. "Na het verbod van varkensvlees in schoolrestaurants en het hernoemen van de kerstmarkt tot 'Winterpret', laten we nu ook niet nog onze kerstboom afnemen", klinkt het in de petitie. De stad Brussel ontkende evenwel religieuze motieven.

'Winterpret' blijft nog een tijdje in de hoofdstad. De twee kilometer lange kerstroute met onder meer ook nog een schaatsbaan en een reuzenrad is tot 6 januari open voor het publiek. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amy Belle & Rod Stewart - I Dont Want To Talk About It

Amy Belle & Rod Stewart - I Dont Want To Talk About It

Klik op de foto om hun te beluisteren


Amy Belle speelde in pubs om in haar onderhoud te voorzien en wordt op een avond opgemerkt door een vriend van Rod Stewart. Voor ze het weet zingt ze een duet met Rod Stewart tijdens een eenmalig concert in  The Royal Albert Hall (2004) . Een gouden kans, want niet veel later (2006) krijgt ze een deal bij Epic in New York en neemt ze een album op.» Reageer (0)
10-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gevaren van vaginale versieringen

De gevaren van vaginale versieringen


http://static0.hln.be/static/photo/2012/3/0/13/20121210132931/media_xll_5390683.jpg


Zelfklevende kristallen die je aanbrengt boven je intieme zone, zogenaamde Vajazzles, zijn verantwoordelijk voor de stijging van het aantal gênante kwetsuren aan de intieme delen. Dat tonen Britse cijfers aan.

Het aantal patiënten dat behandeld moet worden voor snijwonden en infecties aan de geslachtsorganen nam de afgelopen vijf jaar met 50 procent toe. Veel dames moesten medische verzorging krijgen nadat ze zelf klevende kristallen boven hun vagina aanbrachten. Deze trend wordt ook de vajazzle genoemd en is een trend in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Andere behandelingen als de 'Brazilian wax' zijn ook verantwoordelijk voor de stijging. Vooral dertigplussers komen het vaakst op de spoeddienst terecht met dit soort kwetsuren, maar ook bij jonge twintigers en veertigers is er een stijging merkbaar. Toch worden nog steeds meer mannen behandeld voor intieme problemen, zeven op de tien patiënten zijn nog steeds mannelijk. In Groot-Brittannië worden het vaakst slachtoffers van cricketballen in het kruis opgenomen, ook vallen er tal van slachtoffers bij het uitstappen van het bad.

De Britse minister van Gezondheid Dianne Abbott: "Het is aan jonge sporters en vrouwen die vaak schoonheidsprocedures ondergaan om zelf beslissingen over hun gezondheid te maken. Het is een zonde dat mensen hun lichaam in gevaar brengen omdat ze niet voorzichtig genoeg zijn of niet over het juiste materiaal beschikken."

Een onderzoek aan de universiteit van Californië toonde aan dat het afgelopen jaar 16.000 mensen met een genitaal kwetsuur werden opgenomen in de Verenigde Staten, dit is waar de trend van vajazzling begon. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 'Hard to get' spelen is echt de beste weg naar mannenhart

'Hard to get' spelen is echt de beste weg naar mannenhart


http://static2.hln.be/static/photo/2012/4/7/10/20121210103519/media_xll_5390095.jpg


De evolutie heeft bepaald dat 'hard to get' spelen de beste manier is om als vrouw een man aan zich te binden. Dit is namelijk een manier om zijn engagement en karakter te testen.

Onderzoekers uit Australië en Sydney analyseerden 58 strategieën van vrouwen die hard to get spelen. Dit varieert van flirten met anderen, jezelf aanstellen tot niet antwoorden als een aanbidder haar belt. Vervolgens vroegen ze aan meer dan 1.500 mannen en vrouwen welke tactieken het beste werkten. Daaruit blijkt dat de beste strategieën zelfzeker overkomen, praten met anderen, seks weigeren, sarcasme, doen alsof ze druk bezet zijn, plagen, flirten met anderen en de eerste afspraakjes afslaan zijn.

Ook blijkt dat vrouwen vaker dan mannen 'hard to get' spelen. Dit komt omdat vrouwen proberen te verzekeren dat een potentiële partner bij hen blijft eens ze een kind hebben. Relatietherapeut Phillip Hodson: "Deze studie combineert traditionele denkpatronen met moderne opvattingen. Doris Day moest in de film uit de jaren 50 'The Pajama Game' om een man te krijgen seks weigeren tot haar contractuele eisen ingewilligd werden. Psychologen en therapeuten zouden deze strategieën ouderwets noemen omdat een vrouw zo een man aantrekt die niet bij haar past en haar beu is eens hij heeft gekregen wat hij wil en de uitdaging verdwenen is." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse helikopterpiloot redt ree uit bevroren meertje


Duitse helikopterpiloot redt ree uit bevroren meertje


http://static1.hln.be/static/photo/2012/7/13/12/20121209112428/media_xll_5388027.jpg


Een helikopterpiloot van de Duitse politie heeft in het weekeinde een ree van het ijs gered. De piloot die terugkeerde van patrouille boven de Oostzee, vernam dat er crisisberaad was in het politiebureau in Lübeck. Daar werd gesproken over een manier om een ree die op dun ijs op het meertje van Süsel ten noorden van Lübeck, geïsoleerd was geraakt, uit zijn benarde toestand te bevrijden.

Het crisisberaad had na een uur echter nog geen praktisch uitvoerbare suggesties voor een reddingsoperatie opgeleverd. De piloot besloot toen met vliegmanoeuvres het ijs en de ree naar een oever te blazen. Dat lukte en de ree slaagde erin van het ijs te komen, meldt de politie vandaag. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haar perfecte dag bevat bijna twee uur romantiek

Haar perfecte dag bevat bijna twee uur romantiek


http://static0.hln.be/static/photo/2012/12/9/14/20121022170707/media_xll_5264399.jpg


Als een vrouw haar perfecte dag zou mogen samenstellen, dan zou ze daarvan 106 minuten vullen met romantiek. Dat blijkt uit een rondvraag van Duitse en Amerikaanse wetenschappers. In het algemeen bleek dat vrouwen vooral minder willen werken en meer plezier maken.

Want in vergelijking met de 106 minuten romantiek, wilden vrouwen slechts 33 minuten pendelen en 36 minuten op het werk doorbrengen.

Naast romantiek bleek ook internet een topprioriteit te zijn, dat 98 minuten van de perfecte dag zou innemen. Daarna volgt afspreken met vrienden of vriendinnen, waaraan ze 82 minuten zouden besteden. Andere elementen van de perfecte dag zijn relaxen (78 minuten), eten (75 minuten) en sporten om de calorieën te verbranden (68 minuten).

Verder werden ook enkele clichés bevestigd, want vrouwen wilden ook veel bellen (57 minuten),shoppen (56 minuten) en koken (50 minuten). Maar niets was zo belangrijk als 8 uur slapen, wat voor vrouwen essentieel is om de perfecte dag te starten.

Als vrouwen echter helemaal zelfzuchtig zouden mogen zijn, dan zouden ze helemaal niet pendelen of gaan werken. Ook het huiswerk van de kinderen zou maar 2 minuten aandacht krijgen. Daarentegen zou een vrouw 619 minuten doorbrengen met haar partner, 103 minuten met vrienden en 74 minuten relaxen.

"Om echt gelukkig te zijn willen we dus veel meer tijd doorbrengen met onze naasten, iets meer met vrienden en veel minder met onze baas en collega's", lieten de wetenschappers optekenen.

"Een kortzichtige reactie zou dan zijn om de tijd met je intieme relaties te maximaliseren en de pendeltijd te minimaliseren. Maar je mag niet vergeten dat je meer geniet van het eerste shopuurtje dan van het vijfde of zesde. Een ander probleem is dat bepaalde activiteiten aantrekkelijk zijn omdat we ze zo weinig doen. Die schaarsheid speelt ook mee in de verklaring waarom we meer genieten van onze intieme relaties dan van die op het werk."» Reageer (0)
09-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Victor Horta 1861 – 1947

Victor Horta 1861 – 1947

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijkenVictor Horta (Gent, 6 januari 1861 – Brussel, 8 september 1947) was een Belgisch architect. Hij speelde een belangrijke rol in het ontstaan en de ontwikkeling van de Art Nouveau of de Jugendstil.

Horta werd geboren in Gent als zoon van de schoenmaker Petrus Horta en Henrica Coppieters. Hij genoot middelbaar onderwijs aan het Koninklijk Atheneum aan de Ottogracht. Horta werd opgeleid in de traditie van de ontwerp- en stijlstroming Beaux-arts.De eerste jaren van zijn carrière werkte hij als interieurontwerper in Montmartre in Parijs, waar hij in contact kwam met het impressionisme, het pointillisme en met de mogelijkheid om te bouwen met moderne materialen als staal en glas. Hij had grote belangstelling voor de geschriften van Viollet-le-Duc. In Parijs werkte hij in het atelier van de architect-binnenhuisontwerper Jules Dubuysson. Zo ontdekte Horta het belang van de decoratieve kunsten en van de binnenhuisarchitectuur.
http://img709.imageshack.us/img709/5703/victorhorta1.jpg
In 1880, na de dood van zijn vader, keerde hij naar België terug. Hij trouwde met zijn jeugdvriendin, Pauline Heyse, en ging in Brussel wonen; daar studeerde hij aan de Academie voor Schone Kunsten, waarvan hij in 1884 afstudeerde met de gouden medaille. Hij behaalde datzelfde jaar de Godecharleprijs. Horta raakte bevriend met zijn toekomstige collega Paul Hankar, die eveneens een sleutelfiguur van de Art Nouveau-architectuur zou worden. Horta liep stage bij Alphonse Balat, de toenmalige hofarchitect van koning Leopold II en deed er ervaring op in gietijzer- en glasarchitectuur. Samen ontwierpen Balat en Horta de Koninklijke Serres van Laken, Horta's eerste complex bouwwerk van glas en staal.

In 1920 tot 1927 wordt Victor Horta directeur van de architectuurafdeling van het "Hoger Instituut voor Schone Kunsten" in Antwerpen.

Rond 1885 had Horta een eigen praktijk; zijn eerste realisaties waren een drietal woonhuizen in de Gentse straat Twaalfkameren 45-47. Deze realisaties kunnen als jeugdwerken van de later bekend geworden architect beschouwd worden en vormen de enige bouwwerken van Horta in Gent. Hierna concentreerde hij zich een tijd op wedstrijden voor publieke opdrachten, waarbij hij zijn typische stijl van gebogen lijnen ontwikkelde. Hij werd in deze periode lid van de vrijmetselaarsloge en breidde zijn sociale netwerk gevoelig uit, wat vanaf 1893 resulteerde in een reeks opdrachten voor burgerwoningen en winkels, vooral in Brussel. Uit deze periode dateren Horta's belangrijkste realisaties voor een select publiek uit de hoge Brusselse burgerij.
De woning voor ULB professor Emile Tassel, Hotel Tassel in 1893, markeerde de aanvang van een nieuwe stijl of de Art Nouveau. Deze stijl was niet alleen vernieuwend in het gebruik van typische decoratievormen (de "spaghettistijl" of "zweepslagmotieven" van de Art Nouveau), maar ook door een experimentele indeling van de interieurs. Door het gebruik van niveauverschillen, bijzondere raampartijen, serres, trappenhuizen en glazen lichtkoepels bracht hij op alle verdiepingen en in alle kamers licht naar binnen, en creëerde hij een ongekend ruimtegevoel voor burgerwoningen uit die tijd. Het ermee gepaard gaande ietwat vermoeide "fin-de-siècle"-gevoel vind je ook terug in de boeken van de Haagse romancier Louis Couperus.
http://img835.imageshack.us/img835/3740/victorhorta3.jpg
Een aantal van Horta's gebouwen zijn verdwenen door afbraak of brand, onder andere het Volkshuis en het warenhuis Innovation in Brussel. Toegankelijk voor ieder zijn het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel (BOZAR) (1928), het Belgisch Centrum van het Beeldverhaal, het Autrique-huis en het Horta-museum. Een viertal van zijn burgerwoningen in Brussel staan op de lijst van het UNESCO Werelderfgoed, onder andere zijn eigen woning en atelier in Brussel, het huidige Horta-museum.

In 1932 werd hij tot baron verheven door koning Albert I. Hij overleed op 8 september 1947 en werd begraven op het kerkhof van Elsene.
» Reageer (0)
07-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik hou wel van mannen, niet van seks

Aseksuele Sophie: "Ik hou wel van mannen, niet van seks"


http://static3.hln.be/static/photo/2012/17/11/6/20121207111544/media_xll_5383401.jpg


Een aseksuele man of vrouw ervaart geen seksuele gevoelens. Steeds meer jongeren hebben absoluut geen interesse meer om in bed te duiken met anderen, ongeveer een procent van de bevolking kampt met deze psychische aandoening. De Britse Sophie zegt dat het door haar aseksualiteit niet makkelijk is om een partner te vinden.

Er duiken steeds meer websites op waar aseksuelen kunnen praten over hun emoties. Er bestaan zelfs datingsites waar enkel mensen die een niet-lichamelijke relatie zoeken op terecht kunnen. De 23-jarige Sophie Zebeda is vrijgezel en voelde zich nog nooit seksueel aangetrokken tot iemand in haar leven. "Wanneer ik aan seks denk, voel ik walging. De enige keer dat de geslachtsdaad zou kunnen doen is om een baby te maken. Ik zou me dan echt moeten inbeelden dat dit iemand anders overkomt. Dit is een gevoel waar ik al mijn hele leven mee rondloop. Toen ik opgroeide, begonnen mijn vriendinnen interesse in jongens te krijgen en ze praatten over hun eerste keer. Als leeftijdsgenoten zeggen dat ze een man aantrekkelijk vinden, voel ik niets. Vroeger deed ik wel alsof, gewoon om erbij te horen. Ik zou me nooit kunnen inbeelden dat iemand zo intiem met mij zou zijn."

De aseksuele twintiger gaat verder: "Deze aandoening verpest mijn relaties omdat mannen met mij naar bed willen, zo ben ik al enkele vriendjes kwijtgespeeld. Die mannen vragen zich af wat er mis is met hen, of ze denken dat ik hen afwijs. Het is moeilijk uit te leggen dat ik hen wel graag heb, maar gewoon geen seks met hen wil. Ik loop graag hand in hand en kus ook graag, maar wanneer ik aan seks denk, blokkeer ik plots. Het is ook niet zo dat ik me tot vrouwen aangetrokken voel, niemand begrijpt dat ik gewoon geen seksuele gevoelens heb."

"Er passeerden al wat mannen de revue die dachten dat ze mij konden 'genezen'. Voor mij is het geen probleem, ik ben altijd al zo geweest en ben gelukkig zo. Ik merk wel dat steeds meer aantrekkelijke vrouwen voor hun aseksualiteit durven uit te komen. In het verleden werd ik al onder druk gezet om seks te hebben met een man om hem te plezieren", aldus Sophie.

"Ik denk dat ik zo geboren ben, hierdoor heb ik wel moeite om een partner te vinden, er zijn maar weinig mannen die net zo als ik over seks denken. Ik hecht veel belang aan romantiek in een relatie, ik wil iemand echt leren kennen. Het idee om met een wildvreemde in bed te kruipen, vind ik walgelijk. Seks zou voor mij enkel mogelijk zijn als ik echt zou moeten, bijvoorbeeld om een kind te maken. Ik ben dol op kinderen en zou graag trouwen, maar door mijn aseksualiteit is dit problematisch. Hopelijk ontmoet ik een man die net hetzelfde als ik voel. Dan kunnen we een intense relatie opbouwen die niet gebaseerd is op lust. Met mijn toekomstige partner zou ik enkel seks hebben om een kind te verwekken", besluit Sophie.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extraverte gorilla's leven langer

Extraverte gorilla's leven langer

http://oi46.tinypic.com/zk34b6.jpg


Dominantie is niet de bepalende karaktereigenschap voor de levensverwachting van gorilla's. Gorilla's die zich sociaal en extravert gedragen, leven juist het langst, melden Schotse wetenschappers in The Journal Proceedings of the Royal Society B.

Onafhankelijk van leeftijd, geslacht of leefomstandigheden geldt voor gorilla's hoe actiever, speelser, socialer en nieuwsgieriger zij zich gedragen, hoe langer ze leven. De levensverwachting voor introverte soortgenoten is het laagst. Net als bij mensen is de persoonlijkheid van het dier dus van invloed op zijn gezondheid.

"Deze resultaten laten zien dat de kennis over de persoonlijkheid van groot belang is voor de gezondheid van mensen, gorilla's en andere grote apen," stelt hoofdonderzoeker en psycholoog Alexander Weiss.

De wetenschappers van de universiteit van Edinburgh bestudeerden 18 jaar lang de persoonlijkheid van 298 gorilla's in Noord-Amerikaanse dierentuinen. De gorilla's werden beoordeeld op menselijke karaktereigenschappen als dominantie, nervositeit en meegaandheid.

Het enige probleem was dat er tijdens de studie enkele dieren overleden waarvan de doodsoorzaak niet vastgesteld werd. (br.hln )» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden rijden met de auto

Honden rijden met de auto

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Hondenexperten in Nieuw-Zeeland leren achtergelaten zwerfhonden zowaar om met de auto te rijden. Verbazingwekkend genoeg hadden drie honden slechts acht weken nodig om de basisknepen van het autorijden onder de knie, euh poot, te krijgen op houten testkarretjes. Vervolgens haalden ze hun hondenrijbewijs in een speciaal aangepaste Mini. De beelden van de zwerfhonden met hun pootjes aan het stuur (zie video onderaan) zijn even baanbrekend als ontwapenend.

Niets wordt de viervoeters-chauffeurs onthouden: zo hebben ook de honden veiligheidsgordels om. Voorbeeldige chauffeurs dus. Om gas te geven moeten ze met hun poten op verlengde hendels duwen, die in verbinding staan met het gaspedaal. Remmen doen de honden door hun andere poot op de versnellingspook te plaatsen.

Het experiment werd op poten gezet door de dierenrechtenvereniging The Society for the Prevention of Cruelty to Animals in Nieuw-Zeeland. Die wil met deze stunt wilde bewijzen ook intelligent honden wel zijn. Missie geslaagd, zouden we zo zeggen. Ze willen de revolutionaire doorbraak nu delen met de rest van de wereld. Maandag volgt er een live uitzending. Daarin zullen Porter, een Bearded Collie van 10 maanden oud en Monty, een Schnauzer van 18 maanden en Ginny, een Beardie Whippet, hun rijkunstjes tonen.

Mark Vette, die de honden leert rijden, vertelt. "We leiden hen op om allerlei acties uit te voeren in de wagen. De eerste stap is het aanraken en dan volgt het aanraken met de juiste poot (linker of rechter). Tot dusver doen ze het alledrie geweldig. We hebben deze honden zelf opgevangen en nu opgeleid tot 'chauffeurs'. Onze bedoeling is dat de kijkers zo onder de indruk zal zijn van de kunstjes van deze honden dat ze hen zullen adopteren. Zo willen we aantonen dat een achtergelaten zwerfhond helemaal geen 'tweedeklassehond' hoeft te zijn. Het bewijst dat alle honden met de juiste honden perfecte huisdieren kunnen zijn." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewezen: wortelen voorkomen borstkanker

Bewezen: wortelen voorkomen borstkanker


http://static3.hln.be/static/photo/2012/11/14/6/20121207084620/media_xll_5382996.jpg


Vrouwen met een hoog niveau van carotenoïden, dit zijn voedingstoffen in fruit en groenten, in hun bloed lopen minder op borstkanker. Het gaat voornamelijk om types van tumoren die moeilijk te behandelen en dodelijk kunnen zijn.

De onderzoekers aan de universiteit van Harvard Medical School maten het niveau van deze plantaardige stof in het bloed van vrouwen. De studie combineerde gegevens van acht proefprojecten, in totaal namen 3.000 borstkankerpatiënten en 4.000 gezonde vrouwen deel.

Degenen met het hoogste niveau van carotenoïden hadden een lager risico op borstkanker in vergelijking met dames met het laagste niveau had. Dit verband leek sterker voor rokers dan voor niet-rokers en voor slanke vrouwen in vergelijking met dikkerds. Het is niet duidelijk of deze carotenoïden rechtstreeks het risico op borstkanker verlaagden.

Carotenoïden zijn de bestanddelen in fruit en groenten en bezorgen deze een felgele, -oranje of rode kleur. Wortelen, zoete aardappelen, spinazie, boerenkool, rode pepers en pompoen zijn hier rijk aan. Een hoog niveau hiervan kan vooral beschermen tegen borstkankersoorten die geen oestrogeen nodig hebben om te groeien. De resultaten suggereren dat een gezond dieet op basis van planten een van de makkelijkste manieren is om je risico om deze mogelijk dodelijke ziekte voorkomen.

Professor en onderzoekster A. Heather Eliassen: "We weten weinig over types van borstkanker die onafhankelijk van oestrogeen zijn." Experte Sue Friedman zegt dat vooral vrouwen die genetisch gezien meer risico lopen op kanker er baat bij zullen hebben om gezonder en vooral meer kleurrijke groenten te eten. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip tegen de kou: haal herinneringen op

Tip tegen de kou: haal herinneringen op


http://static0.hln.be/static/photo/2012/17/14/6/20121206170248/media_xll_5381976.jpg


Met de koude temperaturen doen we allemaal een beroep op dingen die ons warm kunnen houden, zoals fleecedekens en warme drankjes. Nochtans kan je ook warm krijgen zonder die hulpmiddeltjes, door alleen maar na te denken. Het ophalen van herinneringen verwarmt namelijk niet alleen je hart, maar ook je hele lichaam.

Tot die conclusie kwamen wetenschappers van de universiteit van Southampton na een reeks experimenten. "We wisten al langer dat nostalgie kan zorgen voor psychologisch comfort, bijvoorbeeld wanneer we ons eenzaam voelen. Maar hetzelfde geldt blijkbaar op fysiek vlak", zegt onderzoeksleider dr. Tim Wildschut.

"Nostalgie kan zorgen voor een mentale simulatie van momenten uit het verleden, inclusief degene waarbij we genoten van lichaamscomfort. In dat geval kan het ons een warmer gevoel geven of onze tolerantie ten opzichte van kou verhogen", zegt onderzoeksleider dr. Tim Wildschut.

In één van de experimenten werd aan een groep vrijwilligers gevraagd om hun nostalgische momenten gedurende een maand op te lijsten. Daarbij stelden de wetenschappers vast dat er een link is tussen gevoelens van nostalgie en koudere dagen.

Bij een tweede experiment namen de proefpersonen plaats in een 'koude' (20 graden), 'comfortabele' (24 graden) of 'warme' (28 graden) kamer. Ondertussen werd gepeild naar hun nostalgische gevoelens. En wat bleek? Degene in de koude kamers voelden zich nostalgischer dan die in de comfortabele of warme kamers.

In een laatste experiment namen alle vrijwilligers plaats in een koude kamer, waar ze ofwel een nostalgisch ofwel een gewoon moment moesten oproepen. Ook hier was het resultaat duidelijk: wie een nostalgisch moment opriep, schatte de kamertemperatuur hoger in dan de andere groep.

Het effect was zelfs zo groot dat de proefpersonen in staat waren om hun handen langer in ijskoud water (4 graden) te houden. Met normale gedachten lukte dat 20 seconden, maar nostalgische gevoelens zorgden nog voor zes extra seconden.

Wie het de komende dagen koud heeft, kan ook zelf eens uittesten of je het effectief warmer krijgt door nostalgische herinneringen op te halen. Lukt het? Laat het ons dan zeker weten via de reacties. (br.hln)
» Reageer (0)
06-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal wanbetalers bereikt nieuw recordniveau

Aantal wanbetalers bereikt nieuw recordniveau


http://static3.hln.be/static/photo/2012/14/7/13/20121205205345/media_xll_5379028.jpg


Het aantal mensen in België dat een of meerdere kredieten niet op tijd kan terugbetalen, zat in november op een nieuwe recordhoogte voor dit jaar. Het gaat in totaal om 328.702 mensen, 0,6 procent meer dan in oktober. Dat blijkt uit cijfers van de Centrale voor kredieten aan particulieren.

Het totaalbedrag van de achterstallige schuld is volgens de centrale opgelopen tot 2,692 miljard euro, een lichte stijging in vergelijking met de maand voordien (+1,0 procent). Voorts blijkt uit de cijfers dat iets meer dan 100.000 mensen (100.609) een collectieve schuldenregeling hebben getroffen.

Privépersonen die veel schulden hebben en geen zicht op een oplossing, kunnen naar de arbeidsrechtbank stappen om een collectieve schuldenregeling aan te vragen. Er wordt dan een bemiddelaar aangesteld die in overleg met alle schuldeisers een aanzuiveringsregeling voorstelt. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Carla Bruni - L'amour

 Carla Bruni - L'amour

Klik op de foto om haar te beluisteren


Carla Bruni, voluit Carla Gilberta Bruni Tedeschi, (Turijn, 23 december 1967) is een Italiaans-Frans model en singer-songwriter. Na haar huwelijk, begin 2008, met de Franse president Nicolas Sarkozy werd ze first lady van Frankrijk.» Reageer (0)
05-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kinderen zien oma en opa minder na scheiding

Kinderen zien oma en opa minder na scheiding


http://static0.hln.be/static/photo/2012/8/11/3/20121205151152/media_xll_5378148.jpg


Kinderen met gescheiden ouders zien hun grootouders minder dan leeftijdgenootjes met getrouwde ouders. Vooral het contact met de grootouders aan vaderskant vermindert drastisch. Dat stellen sociologen Maaike Jappens en Jan Van Bavel van de Vrije Universiteit Brussel (VUB).

Als ouders gescheiden zijn, zien kinderen hun grootouders minder frequent, vooral die van vaderskant. Meer dan 10 procent van de kinderen met gescheiden ouders heeft zelfs helemaal geen contact meer met de grootouders van vaderskant. Sociologen Maaike Jappens en Jan Van Bavel baseerden zich voor het onderzoek op data van meer dan 1.000 10- tot 25-jarige inwonende kinderen en hun ouders die deelnamen aan de rondvraag 'Scheiding in Vlaanderen'.

Dat een echtscheiding in vele gevallen tot minder contacten met grootouders van vaderskant leidt, kan volgens de sociologen voor een groot deel verklaard worden door de verblijfsregeling van de kinderen. "De meest voorkomende regeling in Vlaanderen is dat kinderen van gescheiden ouders bij hun moeder wonen en eventueel tweewekelijks tijdens het weekend bij hun vader. Die kinderen zien hun oma en opa van moederskant even vaak als kinderen met nog steeds gehuwde ouders", zeggen de sociologen.

Als de kinderen minstens de helft van de tijd bij de vader wonen, springen zijn ouders wel vaker in bij zorg en opvang en is er dus meer contact met de grootouders. "Dit onderzoek suggereert dat de verblijfsregeling niet alleen gevolgen heeft voor ouders en kinderen maar ook voor de verschillende grootouders." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaluw weer thuis na barre tocht van 17.000 kilometer

Zwaluw weer thuis na barre tocht van 17.000 kilometer


http://static1.hln.be/static/photo/2012/5/7/6/20121204173748/media_xll_5376036.jpg


Ornithologen hebben zwaluwen uitgerust met chips, en zo ontdekt dat een exemplaar het afgelopen jaar een tocht van maar liefst 17.000 kilometer heeft afgelegd.

De zwaluw kreeg de chip geïmplanteerd in mei 2011. Ruim een jaar later blijkt het beestje een reis te hebben afgelegd die het bijna met het leven moest bekopen. Tijdens de terugreis vanuit zuidelijk Afrika kwam de vogel in een zandstorm terecht boven de sahara.

Hij besloot honderden kilometers terug te vliegen richting het zuiden om uit te rusten en te wachten tot de storm voorbij was. Het beestje kwam met een maand vertraging terug in het Nederlandse Culemborg, waar de chip werd uitgelezen.

Volgens de Nederlandse Vogelbescherming is de populatie van de boerenzwaluw bij onze noorderburen de afgelopen 30 jaar met de helft afgenomen, maar de vogel staat niet op de lijst van beschermde diersoorten.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding

Stadsvogel gebruikt peuken in nest als parasietbestrijding


http://static3.hln.be/static/photo/2012/9/4/4/20121205180146/media_xll_5378719.jpg


Heeft u ook wel eens een vogeltje met een sigarettenpeuk zien vliegen en vreesde u toen voor het leven van het diertje? Wees gerust, ze eten het niet op maar gebruiken de peuken voor de bouw van hun nest.

In tegenstelling tot mensen lijken vogels alleen maar te profiteren van sigaretten. Mexicaanse wetenschappers ontdekten dat sigarettenpeuken in nesten van veel voorkomende stadsvogels het aantal parasieten drastisch doet afnemen. De vogels lijken zich dus aan te passen aan hun stedelijke leefomgeving.

Om dit te onderzoeken bevestigde het team Constantino Macías Garcia van de National Autonomous University van Mexico een soort warmteval aan de nesten van 55 mussen en vinken. Als parasieten hier op af kwamen, bleven ze vastplakken aan een plakband.

Nadat de vogels het nest hadden verlaten, werden de nesten verzameld en geanalyseerd. Uit de analyse bleek dat hoe meer peuken een nest bevatte, des de minder parasieten er op het plakband zaten. Bovendien ontdekten de Mexicaanse wetenschappers dat nesten met gebruikte peuken tot wel 60 procent minder parasieten aantrokken.

Het is nog onduidelijk of de vogels de peuken ook voor dit doeleinde gebruiken. 'Het is ook goed mogelijkheid dat de vogels de peuken voor isolatie gebruiken uit gebrek aan veren of dons', zegt Macías Garcia tegen New Scientist.

Opvallend was wel dat de nesten vooral Marlboro sigaretten bevatten. 'Ik weet niet of dit aan de smaak van de vogels of die van de studenten ligt,' zegt coauteur Montserrat Suárez Rodriguez. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een echte man kan ...


Een echte man kan ...


http://static1.hln.be/static/photo/2012/10/8/13/20121205111549/media_xll_5377618.jpg


Als je het aan de moderne vrouw vraagt, dan zijn de mannen van vandaag geen 'echte mannen' meer. Twee op de drie vrouwen zijn er namelijk van overtuigd dat ze bepaalde traditionele mannelijke klusjes, zoals het herstellen van computers, niet meer kunnen uitvoeren.

De meerderheid moet echter wel toegeven dat hun man de gewone basisklusjes wél kan uitvoeren. Het gaat bijvoorbeeld om gras afrijden, fotokaders ophangen of de vaat doen.

Maar als het gaat over kapotte computers en auto's, dan kunnen de meeste mannen het niet oplossen. Nochtans vindt bijna de helft van de ondervraagde vrouwen ze in staat zouden moeten zijn om een computer te upgraden, zodat hij weer sneller werkt. Drie op de vier vinden dan weer dat het herstellen van een auto een echte mannenzaak zou moeten zijn.

Het zijn echter niet alleen de vrouwen die vinden dat moderne mannen niet meer al hun vaardigheden hebben, want ook zelf zijn ze het daarmee eens. De mannen die deelnamen aan de enquête van computerspecialist Crucial.com gaven toe dat ze inderdaad waardeloos zijn voor bepaalde taken.

Meer dan de helft van hen (51 procent) bekende het upgraden van een harde schijf 'verwarrend' te vinden. Daarnaast gaf een kwart ook toe dat het vervangen van de olie van een auto niet zou lukken. Kan jij / jouw man het wel? (br.hln)» Reageer (0)
04-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vitamine D kan het risico op Alzheimer verkleinen

Vitamine D kan het risico op Alzheimer verkleinen


http://static1.hln.be/static/photo/2012/6/9/11/20121204114210/media_xll_5374916.jpg


Vrouwen die vitamine D-supplementen nemen, kunnen het risico op de ziekte van Alzheimer verminderen. Twee nieuwe studies tonen namelijk aan dat een tekort aan vitamine D op middelbare leeftijd het risico op de aandoening verhoogt.

De eerste studie gebeurde in het Franse Toulouse, waar de gegevens van 500 vrouwen werden bestudeerd. Onderzoeksleider dr. Cedric Annweiler stelde er vast dat vrouwen die Alzheimer ontwikkelden een gemiddelde vitamine D-opname hadden van 50,3 microgram per week. Ter vergelijking: vrouwen die niet te maken kregen met een vorm van dementie, namen 59 microgram op.

Opvallend was wel dat vrouwen met een andere vorm van dementie nog meer vitamine D opnamen: gemiddeld 63,6 microgram per week. De studie toont dus aan dat vitamine D vooral een rol speelt in de ontwikkeling Alzheimer, een zeer erge vorm van dementie die de patiënt gedesoriënteerd, agressief en vergeetachtig maakt.

Een tweede studie werd uitgevoerd in de Verenigde Staten, waar ook bleek dat vrouwen met een lage opname van vitamine D meer kans hadden op cognitieve achteruitgang. Het team van Yelena Slinin kwam tot die conclusie na een analyse van het vitaminegehalte van 6.257 oudere vrouwen. Die proefpersonen werden ook onderworpen aan een cognitieve test.

Het resultaat was duidelijk: een vitamine D-gehalte van minder dan 20 nanogram per milliliter bloedserum, was gelinkt aan een hogere kans op mentale achteruitgang.

Verschillende experten onderlijnen dan ook het belang van een voldoende hoge opname van vitamine D, zowel door blootstelling aan de zon, door het kiezen van de juiste voeding als door het nemen van vitaminesupplementen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hou op kinderen bang te maken voor einde wereld

"Hou op kinderen bang te maken voor einde wereld"


http://static1.hln.be/static/photo/2012/12/16/1/20121204150449/media_xll_5375416.jpg


De Amerikaanse overheid luidt de alarmbel over het zogezegde einde van de wereld deze maand. "Spijtig genoeg hebben die geruchten veel mensen bang gemaakt, vooral kinderen," stelt het Witte Huis op de blog USA.Gov. "De wereld zal niet vergaan op 21 december 2012, noch op een andere dag in 2012."

NASA-astronoom David Morrison vertelt de site dat hij minstens een keer per week een bericht krijgt van een jongere - zo jong als elf - die zegt ziek te zijn of zelfmoord te overwegen wegens de aankomende apocalyps.

Volgens de Amerikaanse overheid is er helemaal geen einde van de wereld voorspeld door een kalender van de Maya's, geen komeet op komst die de Aarde zal doen ontploffen, en ook geen verborgen planeet die komt knoeien met de polariteit van de Aarde. Het bericht verzekert dat ook veel andere theorieën niet kloppen.

De NASA zei vorige maand nog dat onze planeet meer te vrezen heeft van de kwalijke gevolgen van de klimaatopwarming en de mens zelf. "De grootste bedreiging voor de Aarde in 2012, op het einde van dit jaar en in de toekomst, komt gewoon van het menselijk ras zelf," aldus heliofysicus Mitzi Adams van NASA's Marshall Space Flight Center aan LiveScience.

De Verenigde Staten zijn niet de enige overheid die het nodig vindt voorspellingen over het einde van de wereld tegen te spreken. Ook de Russische minister van Noodsituaties stelde de bevolking vrijdag gerust dat hij "toegang heeft tot manieren om in het oog te houden wat er op de planeet Aarde gebeurt," en dat hij met zekerheid kan zeggen dat de wereld niet zal eindigen in december. Hij erkende echter wel dat de Russen nog altijd kwetsbaar zijn voor "sneeuwstormen, ijsstormen, tornado's, overstromingen, transportproblemen, problemen met de voedselvoorraad en pannes van de voorzieningen voor verwarming, stroom en water." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder broedvogels door strenge winters

Minder broedvogels door strenge winters


http://static3.hln.be/static/photo/2012/18/8/5/20121203170436/media_xll_5372705.jpg


De voorbije strenge winters hebben ertoe geleid dat veel minder broedvogels in onze streken verblijven. Zo komen fuut en waterhoen respectievelijk 36 en 37 procent minder vaak voor, en de goudhaantjes en zwarte mezen respectievelijk 48 en 57 procent minder. Dat staat in het tijdschrift INBO Vogelnieuws dat verschijnt op maandag 10 december.

De voorbije twee winters kenden een erg koude periode met veel sneeuw en ijs. Vele vogelsoorten zoeken in de winter warmere oorden op, maar vele standvogels blijven hier door ons gematigd klimaat. Verwacht werd dat vorstgevoelige soorten na de voorbije twee winters serieuze klappen zouden krijgen. Traditioneel komen watervogels in de problemen zodra de ijsbedekking aanhoudt, maar minder bekend is dat ook sommige zangvogels in de problemen komen.

Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) vergeleek de cijfers van de periode 2007-2009 met 2010-2012, en stelde vast dat soorten als fuut en waterhoen afnamen met respectievelijk 36 en 37 procent. In de bossen en tuinen nam ook het aantal groene spechten (-17 procent), goudhaantjes (-48 procent), zwarte mezen (-57 procent) en winterkoningen (-15 procent) sterk af. Andere metingen wezen al op een forse terugloop van de ijsvogel en blauwe reiger.

Tuinvogels zoals de merel, koolmees, pimpelmees en Turkse tortel houden wel stand en nemen soms zelfs toe. Zij profiteren van de vele voedertafels in onze tuinen. "Afnames bij algemene soorten door winterse omstandigheden zijn normaal in ons klimaat en wanneer er zachtere winters voorkomen, zullen die soorten zich naar verwachting weer snel herstellen", zegt Glenn Vermeersch van het INBO. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brief en manuscript Napoleon geveild voor 560.000 euro

Brief en manuscript Napoleon geveild voor 560.000 euro


http://static1.hln.be/static/photo/2012/10/9/8/20121202194829/media_xll_5370683.jpg


Een gecodeerde brief waarin Napoleon aankondigt het Kremlin te willen opblazen, is  in Fontainebleau geveild voor 187.500 euro. Een behoorlijk bedrag, maar niet het hoogste dat vandaag werd opgehaald: een manuscript van Napoleon op Sint-Helenaging voor 375.000 euro onder de hamer. Koper was in beide gevallen het Museum voor Brieven en Manuscripten in Parijs.

Beide historische voorwerpen hebben meer opgebracht dan verwacht: de gecodeerde brief was geschat op 10.000 tot 15.000 euro, het manuscript tussen 60.000 en 80.000 euro.

Napoleon schreef de brief op 20 oktober 1812, een dag nadat hij zich uit het centrum van Moskou had teruggetrokken. De brief was ondertekend met 'nap' en gericht aan Hugues-Bernard Maret, de minister van Buitenlandse Zaken van Napoleon. Hij vraagt onder meer levensmiddelen en rijdieren omdat een Siberische koude is neergestreken over de regio rond Moskou.

In het laatste manuscript van keizer Napoleon op Sint-Helena wordt de veldtocht in Rusland gerechtvaardigd. Het document telt meer dan 310 pagina's en is geïllustreerd met 44 tekeningen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leveranciers energie dumpen recordaantal gezinnen

Leveranciers energie dumpen recordaantal gezinnen


http://static1.hln.be/static/photo/2012/7/7/8/20121204043702/media_xll_5373758.jpg


Nog nooit hebben zoveel Vlaamse gezinnen een beroep moeten doen op een sociale netbeheerder. Het gaat nu al om 112.173 energieaansluitingen bij Vlaamse gezinnen, 1.800 meer dan in 2011. Dat bericht Gazet van Antwerpen. De sociale netbeheerder vangt gezinnen op nadat ze door hun commerciële energieleverancier zijn gedumpt, meestal omdat ze een of meerdere elektriciteits- of gasfacturen niet hebben betaald.

"Het blijft een hoog aantal, maar de stijging is wel minder sterk dan in andere jaren", zegt Simon Van Wijmeersch, woordvoerder van netbeheerder Eandis, in de krant. "De energieprijs is dit jaar minder sterk gestegen en het was een zachtere winter. Ook de OCMW's spelen korter op de bal."

De Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) houdt haar hart vast voor komende winter. "Als er echt een koudeprik komt, gaan de cijfers nog sterker de hoogte in", voorspelt woordvoerster Nathalie Debast. Ook de waterfactuur betalen blijft voor veel mensen een probleem. Vorig jaar is het water bij 4.470 Vlaamse gezinnen volledig afgesloten. Dat is dubbel zoveel als in 2010. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lies Steppe - My dark companion

Lies Steppe - My dark companion

Klik op de foto om haar te beluisteren» Reageer (0)
03-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zo voelen we ons sexy: met stiletto's en rode lippen

Zo voelen we ons sexy: met stiletto's en rode lippen


http://static2.hln.be/static/photo/2012/1/3/11/20121203142805/media_xll_5372156.jpg


Een Britse vrouw voelt zich het meest aantrekkelijk als ze gladgeschoren benen heeft, nieuw ondergoed heeft aangetrokken en net een compliment heeft gekregen, dat blijkt een Britse rondvraag. Hoge hakken, rode lippen en een diepe decolleté komen ook in de top zes van de meest sexy attributen.

Gelakte nagels, opgestoken haar en nippen aan een glas wijn helpt dames zich ook sexy te voelen. Een op de tien vrouw meent aantrekkelijk te zijn wanneer ze diamanten draagt, 80 procent voelt zich slanker met hoge hakken. De helft van de dames voelt zich beter wanneer haar make-up en kapsel verzorgd is. Een vrouw op de twintig doet elke dag moeite om zich sexy te voelen, 19 procent zegt dat ze hier nooit tijd in investeert.

Naast kledij, haar en make-up, heeft zelfvertrouwen de grootste impact op het sexappeal van vrouwen. De grens tussen sexy en ordinair is wel dun. Een diepe decolleté is volgens 40 procent sexy, maar ordinair volgens 60 procent.  Haast iedereen is het er wel over eens dat tatoeages, een overdaad aan make-up en zichtbare slipjesranden een grote afknapper zijn.

Meer dan de helft van de 2000 ondervraagde Britse vrouwen wil sexy voor haar partner zijn, 18 procent kleedt zich uitdagend om te krijgen wat ze wil. Driekwart tut zich op om een date vast te krijgen, een op de tien doet het zelfs om hun auto gemaakt te krijgen. Britse dames spenderen gemiddeld 17 minuten aan het zich klaarmaken voor een normale dag, voor een heus avondje uit zijn ze hier gemiddeld 40 minuten mee bezig.


http://static0.hln.be/static/photo/2012/10/12/5/20121203143634/media_l_5372165.jpg
Vrouwen voelen zich sexy met gladgeschoren benen en hoge hakken.


Een op de vijf vrouwen tut zich vaak op om thuis te blijven, een derde zegt dat ze in huis regelmatig jarretelles en hoge hakken draagt. Vier op de tien voelt zich het meest aantrekkelijk wanneer ze helemaal niets dragen in bed, een kwart verkiest een sexy nachtjurkje, 20 procent opteert voor het comfort van een pyjama. Meer dan de helft van de vrouwen is fan van zwarte lingerie, rood komt op de tweede plaats. 29 procent draagt regelmatig een setje dat bij elkaar past.

De rondvraag werd uitgevoerd door de webshop voor lingerie Boux Avenue. "Enkele subtiele veranderingen kunnen een dame het gevoel geven dat ze sexy is. Hoge hakken en lipstick veranderen ons uiterlijk, hoe we ons voelen, maar mensen onderschatten het effect dat nieuw ondergoed op een vrouw kan hebben ondanks het feit dat haast niemand dit kan zien."  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw sociaal taboe: 2 keer getagd worden in zelfde outfit


Nieuw sociaal taboe: 2 keer getagd worden in zelfde outfit


http://oi47.tinypic.com/e7c582.jpg


Verschijnen op een feestje in dezelfde outfit als een andere aanwezige, dat was nog niet zo lang geleden het ergste wat op sociaal modevlak kon gebeuren. Vandaag is er echter een nieuw taboe: twee keer in dezelfde outfit getagd worden op Facebook. Om dat te vermijden, kopen heel wat meisjes elke week een nieuwe feestjurk.

Dat is althans wat 80 procent van de vrouwen in een enquête van AX Paris onthulde. Zij krijgen vanaf maandagmiddag al stress over de outfit die ze op zaterdagavond zullen dragen. 62 procent koopt die ten laatste op dinsdag.

Eens de jurk gedragen is, belandt die in de kast. Maar liefst 72 procent van de ondervraagden weigert namelijk om twee keer dezelfde outfit aan te trekken voor een feestje. Eén op drie zou zelfs een avondje uit afzeggen als ze geen nieuwe outfit heeft om aan te trekken.

Andere vrouwen wagen het dan weer wel om meerdere keren dezelfde outfit aan te trekken, maar vermijden een Facebook-misstap door te spelen met accessoires. Dat kan je echter maximum drie keer doen met één jurk.

Sociale media zoals Facebook, Twitter en Instagram spelen al een tijdje een belangrijke rol in de onzekerheden en modezorgen van vrouwen. Het is tegenwoordig zelfs zo dat een vrouw de 'likes' op een foto belangrijker vindt dan een compliment van de eigen partner. 40 procent beschouwt die 'likes' als de belangrijkste beïnvloeder van hun humeur. Het aantal 'likes' kan een avondje uit dan ook doen slagen of doen falen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vorstschade maakt kerstbomen schaars

Vorstschade maakt kerstbomen schaars


http://oi50.tinypic.com/28077kp.jpg


Wie in Nederland een kerstboom wil kopen, moet er dit jaar snel bij zijn. De vorst eerder dit jaar beschadigde veel bomen, die daardoor niet kunnen geoogst worden.

Door de vorst ontberen de bomen uit bijvoorbeeld de Ardennen, Duitsland en Denemarken aan kwaliteit. Knoppen zijn stukgevroren, waardoor bijvoorbeeld de populaire Nordmann Spar maar beperkt leverbaar is.

De verwachting is dat er binnenkort nauwelijks meer kerstbomen verkocht kunnen worden door Nederlands-Limburgse tuincentra. Of het in ons land ook problematisch is, is af te wachten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. U verkiest geld voor kerst (maar u krijgt cadeaubonnen)

U verkiest geld voor kerst


http://static3.hln.be/static/photo/2012/18/9/2/20121122180438/media_xll_5347682.jpg


De Belgen krijgen het liefst baar geld als kerstcadeau, maar zullen dit jaar zelf vooral een cadeaubon onder de kerstboom leggen. Dat blijkt uit de kerststudie van consultant Deloitte. Daarbij geven bijna vier op de tien Belgen aan minder dure geschenken te zullen kopen.

Deloitte bevroeg 18.587 consumenten in 18 Europese landen over hun aankoopintenties voor de eindejaarsperiode. Aan de studie namen 1.214 Belgen deel. Het gaat om de vijftiende editie van de studie.

De meerderheid van de Belgische respondenten (38 procent) is van plan om cadeaubonnen te schenken. Dan volgen boeken (33 procent), cosmetica of parfum (22 procent), cd's (22 procent) en juwelen of horloges (19 procent).

Slechts 18 procent van de consumenten is van plan om ook daadwerkelijk cash geld te geven, terwijl 47 procent dat het liefst zou hebben. Boeken (39 procent), cadeaubonnen (37 procent), reizen (34 procent) en een restaurantbezoek (33 procent) vervolledigen de top vijf van meest gewenste geschenken.

Deloitte merkt op dat de prijsgevoeligheid in België is toegenomen. "Belgische consumenten geven aan dat ze dit jaar waarschijnlijk goedkopere cadeaus zullen kopen en dat ze op zoek gaan naar afgeprijsde producten of geschenken", luidt het.

Vorig jaar dachten de Belgische consumenten 574 euro te zullen uitgeven, maar dat werd uiteindelijk 544 euro. Dit jaar begroten de Belgische gezinnen hun uitgaven voor de eindejaarsfeesten -aan cadeaus, voeding, drank en sociale activiteiten- op 559 euro. Dat is de laagste raming sinds het begin van de economische crisis in 2008, aldus Deloitte. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterie onvindbaar eiland in Stille Ocenaan opgelost

Mysterie onvindbaar eiland in Stille Ocenaan opgelost


http://static0.hln.be/static/photo/2012/18/16/12/20121203115642/media_xll_5371812.jpg


Een Nieuw-Zeelandse onderzoeker heeft het mysterie van het spookeiland in de Stille Oceaan ontrafeld. Het eiland staat op Google Earth en in de grote wereldatlassen, maar is onvindbaar in de oceaan zelf. Volgens de onderzoeker is de fout in de atlassen te wijten aan de informatie die een walvisvaarder in 1876 doorgaf.

Het eiland is op de digitale atlas Google Earth halverwege tussen Australië en de Nieuw-Caledonië in de Koraalzee te zien onder de naam 'Sandy Island'. In de Times Atlas of the World kreeg het de naam 'Sable Island'. Het eiland staat ook op maritieme kaarten, maar een team van Australische wetenschappers heeft geverifieerd dat er geen eiland te vinden is.

Shaun Higgings, een Nieuw-Zeelandse onderzoeker, dook in de archieven om het raadsel op te lossen. "Het eiland werd in de negentiende eeuw gesignaleerd door walvisvaarder 'Velocity'", aldus Higgings aan radiozender ABC. Hij meldde dat de kapitein berichtte over grote klippen en enkele zandeilandjes.

"Volgens mij is het mogelijk dat de walvisvaarders melding maakten van een rif dat aan de oppervlakte kwam drijven of dachten ze enkel maar dat ze een rif hadden gezien. Het is ook mogelijk dat ze een verkeerde locatie hebben doorgegeven", luidt het. "Het eiland is ooit op een kaart gezet en telkens opnieuw gekopieerd", besluit Higgins. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiki Dee - I got the music in me

Kiki Dee - I got the music in me

Om haar te beluisteren klik op de foto


Kiki Dee, pseudoniem van Pauline Matthews, (Bradford, 6 maart 1947) is een Engelse zangeres.

In de late jaren '60 werd ze bekend als blanke soulzangeres. Ze was de eerste blanke Britse zangeres die bij het legendarische soul label Motown onder contract kwam. Vanaf 1973 was ze de protegé van Elton John. In die periode scoorde ze haar bekendste hits: "I've got the music in me" (1974), het duet "Don't go breaking my heart" (1976) met Elton John en "Star" (1981).

Vanaf 1984 richtte ze zich tevens op het acteren in (West End-)musicals.

Vanaf medio jaren negentig vormt ze een duo met Carmelo Luggeri, met wie ze voornamelijk in het Britse schnabbelcircuit optreedt.» Reageer (0)
01-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In deze gezonde voeding gelooft de dokter niet

In deze gezonde voeding gelooft de dokter niet


http://static3.hln.be/static/photo/2012/6/12/9/20121130155130/media_xll_5367354.jpg


Voeding wordt vaak in verband gebracht met gezondheid: een bepaalde hoeveel van die fruit, groenten, noten of drank zou dit of dat effect hebben op (de kans tot) het krijgen of net niet krijgen van een bepaalde ziekte. De Daily Mail liep langs bij enkele dokters en zij doorprikten deze 'gezondheidsclaims':

1)    Margarine die de cholesterol verlaagt
Aseem Malhotra, cardioloog bij de organisatie National Obesity Forum:
"Ik zou er niets kopen dat beweert mijn cholesterol te verlagen, en dat zeg ik ook tegen mijn patiënten. Ten eerste zijn het dure producten, en ten tweede zijn ze artificieel: al die onnatuurlijke ingrediënten, dat kan niet goed zijn. Ten derde geloof ik niet dat er gezondheidsvoordeel uit te halen valt. Ze verlagen de cholesterol wel een beetje, maar er is niet bewezen dat het de kans op een hartaanval vermindert. En dat is nochtans cruciaal."

 De dokter gaat zelfs nog een stapje verder: "Het hele gedoe over verzadigde vetten is overhypet. Ik raad mijn patiënten aan om gewone boter te eten, een heel klein beetje dan toch."

Een review van verschillende studies over in totaal 350.000 mensen kon geen sluitend bewijs leveren dat verzadigde vetten linkt aan hart- en vaatziekten. Meer en meer wordt zelfs aangetoond dat verzadigd vet net helpt om hartaanvallen te voorkomen, omdat het essentiële vitamines bevat, zoals vitamine A en D, en mineralen zoals calcium.

De Britse dokter staat niet alleen: in 2007 werd in ons land al eens gewaarschuwd dat cholesterolverlagende middelen best worden geconsumeerd na een advies van de dokter of diëtist, vooral omdat ze niet allemaal doen wat ze beweren.

In 2009 keurde de Europese unie twee producten goed (Benecol en Becel Pro-Activ). De producten zijn wel populair: in 2011 bleek dat één op vijf volwassenen regelmatig cholesterolverlagende producten gebruikt.

2)    Wortelen om beter te zien
Niet het gezondheidsgehalte van een wortel op zich staat ter discussie, wel hun effect op de ogen: "Iedereen denkt dat wortelen helpen om beter te zien, maar eigenlijk zijn ze niet beter dan de andere groenten", poneert Shamine Asif van de organisatie voor optometristen.

De mythe werd gestart in Wereldoorlog II, toen werd gesuggereerd dat de uitzonderlijke nachtelijke prestaties van de RAF (de Britse luchtmacht) was te wijten aan het eten van wortelen. Eigenlijk was het een trucje om een overaanbod aan wortelen weg te werken, maar het werkte: de consumptie van wortelen steeg scherp, en nam zo de druk weg van andere, veel schaarsere groenten.

Wil je echt groenten eten en je ooggezondheid verbeteren, dan kan je maar beter groene bladgroenten eten en wel drie tot vier keer per week. Deze kunnen beschermen tegen maculadegeneratie, een oogziekte waarbij de kegeltjes op het netvlies afsterven, waardoor niet meer scherp kan worden gezien.

3)    Smoothies
"Een smoothie is een betere keuze dan frisdrank en ja, het bevat enigszins fruit. Maar ze zijn echt niet zo gezond als ze willen doen geloven, vooral niet als ze melk, siropen, suiker, pindakaas of chocolade bevatten. Dat zijn veel extra calorieën, en de suikers in fruit zorgen al voor een pak calorieën meer", zegt diëtiste Helen Bond.

Dat is nog niet alles: "Door te persen of te mixen, haal je alle vezels uit het fruit. Je laat veel nuttige voedingsstoffen verloren gaan."
Advies: de stukken fruit eten is gezonder en zal je langer een verzadigd gevoel geven.

4)    Levertraan
Levertraan als wondermiddel voor wie lijdt aan reuma en artritis? Niet volgens dokter Christine Haesler, adviseur bij de organisatie Arthritis Care.

"Het is beter te focussen op wat wél werkt: sporten. Dat is de beste niet-medicinale oplossing, en vermindert pijn zowel als het beweging verbetert. En het voorkomt reuma en artritis. Dus stop met slikken en start met sporten!"

5)    Rozijnen omhuld in yoghurt
"Dat klinkt gezond: rozijnen en yoghurt, hoe kan dat slecht zijn? Maar het hoofdbestandeel is suikers en vetten, en de yoghurt is ver te zoeken tot afwezig. Het 'yoghurtjasje' is gemaakt van droge melk, yoghurtpoeder, suiker en olie. Wil je yoghurt en rozijnen? Doe dan een handjevol rozijnen in een potje niet-gesuikerde yoghurt", zo raadt diëtiste Victoria Taylor aan.

6)    Bessen tegen Alzheimer
Alzheimeronderzoeker Simon Ridley: "Er is veel te doen rond dementie voorkomen door verse bessen te eten. In sommige onderzoeken is inderdaad vastgesteld dat regelmatig bessen eten leeftijdsgerelateerde mentale afwikkeling ietwat vertraagt. Maar het is natuurlijk niet zo dat dit je beschermt tegen dementie."

7)    Sinaasappelsap tegen ademhalingsproblemen
Sinaasappelsap bevat te veel suikers, dat weten we al. Maar het is ook geen wondermiddel tegen ademhalingsproblemen. "Het aantal mensen dat denkt dat dit werkt, is niet te tellen. Ze geloven dat de benodigde vitamine C hun longen deblokkeert. Dat is zever in pakjes, en voor sommigen kan het de zaken zelfs verergeren. Niet vers geperst sinaasappelsap bevordert namelijk de slijmvorming, en maakt het slijm dikker en taaier. Voor patiënten met ademhalingsproblemen is dat een nachtmerrie!"(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarah Bettens - Chasing Cars

Sarah Bettens - Chasing Cars

Klik op de foto om ze te beluisteren

Sarah Bettens (Kapellen, 23 september 1972) is een Belgische zangeres, vooral bekend als zangeres van K's Choice en later ook als solo-zangeres.

In het begin van de jaren 90 speelde Sarah samen met haar broer Gert in een amateurbandje, The Basement Plugs. Broer en zus werden hierdoor ontdekt en kregen een platencontract aangeboden. Onder de naam The Choice brachten ze hun debuutalbum uit. Later werd de naam veranderd in K's Choice, waarmee ze nog drie studioalbums maakten en enkele grote hits scoorden, zoals Not an Addict.

Toen K's Choice in 2003 besloot om een jaar rust te houden, ging Sarah aan het werk om een soloalbum te maken. Allereerst bracht ze het minialbum Go uit en in maart 2005 verscheen het volledige album Scream, met daarop o.a. de singles Not Insane en Stay. In 2005 schreef ze ook voor het eerst een Nederlandstalig nummer genaamd Leef, wat tevens de titelsong werd van de gelijknamige film Leef!. Op 23 januari 2006 verscheen een duet van Sarah Bettens en Stash op single, genaamd I need a woman.

In december 2006 toerde ze samen met muzikale duizendpoot Tom Kestens door Vlaanderen met de theatertour From Scream to Whisper. In 21 dagen speelde ze 17 concerten die allemaal uitverkocht waren.

Op het album 2007 van The Scene, waarop de band een aantal van zijn eigen nummers opnieuw opneemt, is ze gastzangeres in het nummer Blauw.

Op 28 september 2007 had het nieuwe album van Sarah Bettens moeten verschijnen, getiteld Shine. De Vlaamse krant 'De Morgen' besliste echter om in samenwerking met Universal Music het album op 13 oktober 2007 gratis in 120.000 exemplaren bij de krant te geven. Deze actie bleek een succes en de krant moest nog 60.000 keer bijgedrukt worden. De Belgische winkeleditie van Shine bevat zes extra live-tracks die tijdens een showcase in de KVS werden opgenomen. Van Shine verschenen twee promosingles, Daddy's gun en I can't get out.

In 2007 won Sarah Bettens een European Border Breakers Award. De European Border Breakers Awards zijn prijzen die jaarlijks worden uitgereikt aan tien jonge veelbelovende Europese artiesten die het jaar ervoor succesvol buiten de eigen landsgrenzen debuteerden.

Eind 2008 toerde Sarah door West-Europa met de theatertour Never say goodbye. Hierbij speelde zij louter akoestische liedjes, waaronder een stel covers van onder andere Stevie Wonder (Don't you worry 'bout a thing), Otis Redding (Sitting on the dock of the bay), Jacques Brel (Ne me quitte pas), The Commodores (Three times a lady) en Abba (Money money money). De tournee startte op 26 november in Verviers en leidde vervolgens naar Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zwitserland en Luxemburg.
Bij de concerten was exclusief de cd Never say goodbye verkrijgbaar. Hierop staan voornamelijk akoestische nummers die live zijn opgenomen bij de From Scream to Whisper-tournee van 2006. Twee van deze nummers zijn covers: Cry me a river van Julie London en I can't make you love me van Bonnie Raitt. Ook staan er drie nieuwe studioliedjes op van Sarah zelf, I can do better than you, Slow you down en Win me over.

Sarah zingt ook mee op het album Oktober van BLØF, dat op 1 oktober 2008 verscheen. Sarah is te horen in de nummers Van veraf was het zo mooi, Labrador en Hoe lang blijf je binnen?.

Op 25 april 2009 was ze één van de gasten op Nekka-Nacht met als hoofdact Yevgueni en Zjef Vanyutsel. Hier zong ze het nummer "Leef" in duet met Klaas Delrue van Yevgueni het nummer "De aarde" in duet met Jan de Wilde oorspronkelijk van Urbanus en het nummer "Als je zomaar weg zou gaan" in duet met Zjef Vanyutsel. Ook was Bettens te horen op het album Kingdom of Contradiction van de Nederlandse band Intwine met een cover van "Walking on the Moon" van The Police.

Sarah woont samen met haar vriendin Steph in Johnson City (Tennessee). Ze hebben samen twee kinderen: Justin en Taylor.» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!