Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




17-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer vraag naar uitstel van betaling bij de apotheker

Steeds meer vraag naar uitstel van betaling bij de apotheker


http://static2.hln.be/static/photo/2012/8/4/4/20121217123407/media_xll_5409574.jpg


Almaar meer patiënten kunnen hun geneesmiddelen niet meer betalen en vragen aan de apotheker om hun betalingen uit te stellen. Dat blijkt uit een tweejaarlijks onderzoek van het vaktijdschrift De Apotheker. Bovendien zorgt de crisis ervoor dat de mensen besparen op hun medicatie.

Vijftig procent van de apothekers in Franstalige België en dertig procent in Nederlandstalig België wordt geconfronteerd met de vraag om de betaling van medicijnen uit te stellen.

Bijna 9 op de 10 (88 procent) Nederlandstalige apothekers en 7 op de 10 (69 procent) Franstalige krijgen bovendien geregeld de vraag om goedkopere alternatieven van geneesmiddelen te verkopen. De meeste apothekers (81 procent) wijzen er geregeld zelf op dat er goedkopere versies van geneesmiddelen voorhanden zijn.

Zeventig procent van de Belgische apothekers zegt ten slotte dat patiënten door de crisis minder geneesmiddelen kopen, wat een stijging betekent van twintig procent ten opzichte van twee jaar geleden.

"We weten uit ervaring dat apothekers vroeger vrij gemakkelijk een uitstel van betaling accepteerden bij mensen die ze kenden, maar dat dat nu steeds minder gebeurt omdat de vraag zo groot is", legt Desirée De Poot, de hoofdredacteur van De Apotheker, uit. "Bovendien zijn er behoorlijke wachttijden in verband met de zogenaamde Bf-medicatie, waarbij een adviserende geneesheer een attest moet geven vooraleer de medicatie wordt terugbetaald. Soms kunnen mensen niet wachten tot het attest in orde is en moeten ze heel veel betalen aan de apotheker." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De hipste en raarste alternatieven voor 'oma' en 'opa'

De hipste en raarste alternatieven voor 'oma' en 'opa'


http://static0.hln.be/static/photo/2012/8/2/7/20121217111904/media_xll_5409232.jpg


Te gewoon, te ouderwets of de grootouder in kwestie voelt er zich te oud door: er zijn tal van redenen om de klassieke 'bomma' en 'bompa' of 'oma' en 'opa' te dumpen. In de Verenigde Staten en Groot-Brittannië is de trend al een tijdje aan de gang, en ook bij ons raakt het meer ingeburgerd. Opvallend is dat daarbij vaak wordt teruggegrepen naar andere talen.

De babyboomgeneratie wordt grootouder en dat is er aan te merken. Als de eerste generatie die het voor de wind ging, houden ze graag de touwtjes in handen. Oud worden is hun grootste nachtmerrie en als het eerste kleinkind eraan komt zijn ze in de wolken... en doodsbang.

Bang dat ze 'bomma en bompa' worden, bang dat ze die grijze haren en dat (nakende) pensioen  niet meer kunnen weglachen. Dus wille ze (soms stiekem, soms openlijk) kiezen hoe kleinzoon of -dochter hen zal noemen... met de raarste namen tot gevolg.

Iets typisch Amerikaans? Misschien, maar ook bij ons duiken varianten op voor bompa, vake, pepe en opa, zoals:




-    Opi
-    Papi/pappy/pappie
-    Papoe
-    Peetje
-    Bompi
-    Pepère
-    Nono
-    Papsie
-    Poe
-    Vava
-    Pipa
-    Grompie
-    Brompa/Brompi
-    Poepoe
-    Tataia


Oma's (bomma, meme, moeke) hebben nog meer keuze:

-    Omi
-    Mamie
-    Moemoetje
-    Moetje
-    Nanny
-    Memère
-    Bobonne
-    Nona
-    Meetje
-    Marraine
-    Nini
-    Bonny
-    Moetie/Muti
-    Moemoe
-    Moesjke
-    Mima
-    Granny
-    Nomi
-    Mimi

De variaties lijken eindeloos.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze week is de slechtste tijd van het jaar voor onze slaap

Deze week is de slechtste tijd van het jaar voor onze slaap


http://oi49.tinypic.com/8tnr.jpg



De eindejaarsperiode is een van de drukste en meest stresserende momenten van het hele jaar. Dit treft voornamelijk ons slaappatroon. Uit recente Britse cijfers blijkt dat tal van vrouwen deze week elke nacht slechts vijf uur kunnen rusten.

Ondanks de vermoeidheid, familiale spanningen en financiële zorgen vindt bijna de helft van de mannen dat vrouwen de kerststress overdrijven. Een derde van hen meent zelfs dat ze het er beter vanaf zouden brengen als zij verantwoordelijk zouden zijn voor de festiviteiten. 40 procent van de Britse vrouwen vertrouwt haar man echter niet als gastheer van het kerstfeest. 85 procent van de dames beweert dat mannen niet begrijpen hoeveel moeite een perfecte kerst kost of de stress die deze feestdag veroorzaakt.

42 procent van de vrouwen zegt dat het organiseren van Kerstmis de meest stresserende taak van het jaar is. Twee op de vijf vreest dat ze dan kritiek zullen krijgen van familie en vrienden. Vooral het entertainen van gasten, het plannen van maaltijden, het vernederd worden door een partner of kind zijn hun grootste zorgen.

De week voor Kerstmis is ook de slechtste periode van het jaar voor de nachtrust. Bijna de helft van de Britten mist dan 21 uur slaap, 45 procent slaapt dan slechts vijf uur per nacht, terwijl acht uur de aanbevolen hoeveelheid is. Vier op de tien volwassenen staat deze week een uur vroeger op om nog feestelijke voorbereidingen te treffen.

Psychologe Corinne Sweet: "De stress van kerst kan vermeden worden als mensen hier lagere verwachtingen van hebben. Las af en toe een pauze in door een dutje te houden, dit kan wonderen verrichten wanneer je niet genoeg hebt geslapen. Zorg er ook voor dat je af en toe wat tijd voor jezelf inlast." Slaapexpert en professor Chris Idzikowski voegt daar aan toe: "Het is belangrijk dat je een regelmatig slaappatroon aanhoudt als voorbereiding op de feestdagen. Slaperigheid kan even gevaarlijk als drinken zijn en mensen moeten hier rekening mee houden wanneer ze achter het stuur kruipen of iets anders doen waarvoor ze zich moeten concentreren." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kilte



http://oi49.tinypic.com/2pq0w3n.jpg


Een koude wind
waait door mijn hart
als een bries
van onzuiver lucht
de kilte heeft
mijn hart omringt
met stilte en eenzaamheid
de warmte van de liefde
die ik altijd voelde
in mijn hart
is nu als een
kille grot
de warmte heeft geen vat
Het geruis galmt door
tot hij mijn oren doet trommelen
lieve woorden
hoor ik slechts niet meer
enkel..
het langzaam kloppen
van mijn kille hart..



» Reageer (0)
15-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 procent meer cafés failliet in eerste jaar na rookverbod


13 procent meer cafés failliet in eerste jaar na rookverbod


http://static2.hln.be/static/photo/2012/4/9/8/20121128160156/media_xll_5362013.jpg


In het eerste jaar na het algemeen rookverbod zijn in België 820 cafés failliet gegaan. Dat is een stijging met 13,6 procent tegenover het jaar ervoor, zo meldt La Dernière Heure.

De cijfers hebben betrekking op de twaalf maanden voor en de twaalf maanden na 1 juli 2011, de dag waarop het algemeen rookverbod in werking trad.

Federaal minister van Middenstand Sabine Laruelle (MR) zegt in haar antwoord op een parlementaire vraag dat het nog te vroeg is om een oorzakelijk verband te leggen tussen het algemeen rookverbod en de stijging van het aantal faillissementen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18, 34 of 55-plusser: zo ziet jouw perfecte man eruit

18, 34 of 55-plusser: zo ziet jouw perfecte man eruit


http://static1.hln.be/static/photo/2012/15/12/14/20121214171515/media_xll_5402969.jpg


Als je terugkijkt op het verleden, dan begrijp je niet altijd waarom je met bepaalde mannen een relatie aanging. Nochtans is dat volgens nieuw onderzoek volkomen normaal, aangezien de smaak van een vrouw verandert naarmate ze ouder wordt. Er is dus een 'perfecte man' voor elke periode in een vrouwenleven.

Dat wil zeggen dat de leeftijd van een vrouw vaak bepalend is voor de karakteristieken waar een vrouw naar op zoek gaat in een man. De bevindingen uit het jaarlijkse 'LoveGeist'-rapport weerleggen ook de stelling dat vrouwelijke 55-plussers minder kieskeurig zijn, het is zelfs omgekeerd.

"Het is natuurlijk dat vrouwen als ze ouder worden hun smaak aanpassen aan hun nieuwe verwachtingen", vindt relatie-experte dr. Cecilia D'Felice van match.com, dat het onderzoek uitvoerde. "Wanneer je jonger bent domineert het uiterlijk, maar die 'oppervlakkige eisen' worden later minder belangrijk."

Maar wat maakt een man nu eigenlijk perfect voor vrouwen in een bepaalde leeftijdsgroep? Wij zetten hun verwachtingen op een rijtje.


* 18 tot 24 jaar

- Eerst en vooral willen jonge vrouwen een man waarmee ze kunnen uitpakken bij hun vrienden. 47 procent is op zoek naar een man die goedgekeurd wordt door haar vrienden.

- Uiterlijk is dan ook heel belangrijk. Jonge vrouwen willen daten met een man die knapper is dan zijzelf.

- Dezelfde smaak qua muziek, film en boeken is veel belangrijker dan bij elke andere leeftijdsgroep.

* 25 tot 34 jaar

- Hoewel deze vrouwen meer op lange termijn beginnen te denken, zijn ze nog steeds gevoelig voor een knappe man. Fysieke aantrekkingskracht is belangrijker dan bij alle andere leeftijdsgroepen.

- Hetzelfde geldt voor seksuele overeenkomst.

- Daarnaast moet de perfecte man ook ambitie hebben. Twee op de drie vrouwen in deze leeftijdsgroep beschouwen dit als een belangrijke eigenschap van een perfecte man.


* 35 tot 44 jaar

- Aangezien ze zich graag willen settelen, gaan vrouwen tussen 35 en 44 jaar vaak op zoek naar een oudere man. 73 procent van hen zou daten met een man die vijf jaar ouder is.

- Sociale vaardigheden zijn absoluut noodzakelijk voor een man. Minder dan 1 procent van deze leeftijdsgroep zou daten met een man met slechte manieren.

* 45 tot 54 jaar

- Een veilig gevoel is het belangrijkste, met 95 procent van deze vrouwen die vooral een partner willen waarbij ze zich op hun gemak voelen.

- Een hoog inkomen is even belangrijk als bij de andere groepen.

- Deze vrouwen zijn ook bereid om te daten met een jongere man. 54 procent zou uitgaan met een man die vijf jaar jonger is.

- Vrouwen in deze leeftijdsgroep zijn het minst kieskeurig.

* 55-plussers

- Intelligentie en gemeenschappelijke waarden zijn zeer belangrijk voor 55-plussers. Hetzelfde geldt voor eenzelfde gevoel voor humor.

- Ook voor hen is seksuele overeenkomst zeer belangrijk. Daar ging 45 procent volledig mee akkoord.

- 55-plussers stellen geen minder hoge eisen dan andere leeftijdsgroepen. Integendeel zelfs, want deze leeftijdsgroep is het meest kieskeurig. "Door hun ervaring weten ze perfect wat ze willen en - vooral - wat ze niet willen", besluit dr. D'Felice. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen - We are the champions

Queen - We are the champions

Om hem te beluisteren druk op de foto







» Reageer (0)
14-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmuziek tijdens shoppen doet ons meer geld uitgeven

Kerstmuziek tijdens shoppen doet ons meer geld uitgeven


http://static2.hln.be/static/photo/2012/5/2/3/20121214130556/media_xll_5402313.jpg


Als je tijdens het shoppen voortdurend kerstmuziek hoort, is dat niet alleen om wat sfeer in de winkels te brengen. Het is ook een stiekeme truc om je meer geld te doen uitgeven zonder dat je het beseft, want een nieuw onderzoek toont aan dat kerstliedjes je daartoe aanzetten.

"De feestelijke liedjes worden opgedrongen aan de kerstshoppers om hen in de juiste sfeer te brengen, hun tijdsgevoel te veranderen en hun koopgedrag te beïnvloeden", weet dr. Alan Bradshaw, marketingexpert bij Royal Holloway. "Het is met andere woorden een manier om onze shopgewoonten te manipuleren, zonder dat iemand er zich bewust van wordt."

Samen met professor Morris Holbrook van de Columbia University analyseerde hij de muziek die tijdens de eindejaarsperiode gespeeld werd in winkels in Londen en New York. Zij stelden vast dat liedjes zoals 'All I Want for Christmas' en 'Last Christmas' ons meer geld doen uitgeven.

Volgens de wetenschappers bewijst dit dat marketeers onze 'cultuur' gebruiken om ons te beïnvloeden. "Veel winkels maken de muziek 'simpeler' om de klanten op hun gemak te stellen, wat het makkelijker maakt om hun gedrag te beïnvloeden", zegt dr. Bradshaw.

Een populair trucje is het afspelen van de instrumentale versie van een populair liedje, dat in een tragere of snellere versie. Zo kan een trager tempo er bijvoorbeeld voor zorgen dat de klanten denken dat er minder tijd voorbijgaat, waardoor ze langer in de winkel blijven.

"Dat is niet alleen slecht voor de muzikanten en de waardigheid van hun werk, maar kan ook negatieve sociale gevolgen hebben", vindt dr. Bradshaw. "Het promoot bijvoorbeeld een niet-luisterende cultuur."

Eerder onderzoek toonde ook al aan dat winkels bepaalde geuren gebruiken om hun klanten meer te doen kopen. Sommige 'eenvoudige' geuren worden namelijk makkelijker opgenomen, waardoor ze zich beter kunnen focussen op de producten en hun aankopen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Maya's komen einde van de wereld vieren in Hamburg

Maya's komen einde van de wereld vieren in Hamburg


http://static1.hln.be/static/photo/2012/9/3/10/20121213172522/media_xll_5400835.jpg


Het Hamburgs etnologisch museum laat Maya-priesters uit Guatemala overvliegen om op 21 december de "overgang van de wereld" te vieren.

De mythe, dat de Maya-kalender voor die dag het einde van de wereld voorspelt, berust op een misverstand, zei de Duitse Maya-expert Lars Frühsorge op een informatieve bijeenkomst. Feitelijk vormt de datum slechts het begin van een nieuwe tijdsperiode.

De beide priesters zullen op de feestelijkheden in het museum een Maya-ritueel voltrekken, bovendien worden spirituele praktijken als yoga, meditatie en kaartlezen aangeboden. Het museum verwacht meer dan 1.000 belangstellenden. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Hoge bloeddruk maakt het meeste doden ter wereld


Hoge bloeddruk maakt het meeste doden ter wereld


http://static2.hln.be/static/photo/2012/9/13/9/20121214095250/media_xll_5401899.jpg


Een hoge bloeddruk is het grootste gezondheidsrisico wereldwijd, in 2010 stierven hier meer dan 9 miljoen mensen aan. Tabak en alcohol kwamen op een tweede en derde plaats, dat blijkt uit een grootschalige, internationale studie.

De studie doe uitgevoerd werd door een internationale groep van wetenschappers bestudeerde de trends van 43 gezondheidsrisico's tussen 1990 en 2010. Een hoog BMI was de hoogste 'stijger' van doodsoorzaken, dat is van de tiende plaats in 1990 naar de zesde in 2010 gestegen. In dat jaar stierven meer dan drie miljoen mensen aan een te hoog lichaamsgewicht, dat is drie keer zoveel dan ondervoeding. In Australië en zuidelijk Latijns-Amerika is een hoog BMI het grootste gezondheidsrisico.

Roken, waaronder ook tweedehandsrook, was de risicofactor die het meeste doden veroorzaakte in West-Europa en rijke Noord-Amerikaanse landen, dit was verantwoordelijk voor 6,3 miljoen doden in 2010. Eetgewoonten en een passieve levensstijl zorgde voor een tiende van de onderzochte doodsoorzaken in 2010, de gevaarlijkste eetgewoonten zijn te veel zout en niet genoeg fruit. Professor Majid Ezzati: "Wereldwijd zien we een toename van risicofactoren die leiden tot chronische ziekten kanker, hartziekten en diabetes bij volwassenen, de factoren die in verband worden gebracht met infectieziekten bij kinderen zijn afgenomen."

Zijn collega Stephen Lim voegt daaraan toe: "We bestudeerden de risicofactoren waar genoeg gegevens van beschikbaar zijn, hierdoor kunnen regeringen ingrijpen en de juiste beleidsbeslissingen nemen. Het goede nieuws is dat we veel kunnen ondernemen om het gezondheidsrisico te beperken. Om de hoge bloeddruk te verlagen, moeten we zout in voeding beperken, zorgen dat mensen makkelijker vers fruit en groeten kunnen verkrijgen en de gezondheidszorg verbeteren. Ondervoeding is tegenwoordig minder een probleem omdat we in heel wat landen al een grote vooruitgang hebben geboekt. Dit succes zouden we in Afrika moeten kunnen evenaren, want daar is dit nog steeds een groot probleem." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trucjes die je haar dikker doen lijken

Trucjes die je haar dikker doen lijken


http://static0.hln.be/static/photo/2012/17/7/13/20121214153344/media_xll_5402743.jpg


Met het verouderen wordt het haar van heel wat vrouwen dunner, voor velen is dit een taboe waar ze niet over durven praten. Omdat dit dames onzeker maakt, geven we enkele trucjes om je zelfvertrouwen op te krikken en je lokken dikker te laten lijken.

Pony
Als je haar bovenaan dun is, maar dik vooraan, probeer dan met een pony om een vollere look te creëren. Als je nog een stapje verder wil gaan, neem dan wat lokken onder de pony en kleur dit twee tinten donkerder dan de rest. Als je dan de bovenste laag hierover legt, zal je pony dikker lijken door de diepere kleur eronder.

Laagjes
Vraag je kapper om de onderste laag van je haar een centimeter korter te knippen dan de bovenste laag, dit zorgt voor volume. Zorg ervoor dat hij of zij hiervoor geen scheermesje gebruikt, want dit heeft net het omgekeerde effect.

Highlights
Peroxide verdubbelt de dikheid van iedere lok, het doet de haarschacht zwellen, waardoor je kapsel er dikker uitziet en voelt. Een ander voordeel is dat je dimensie in je haar creëert, waardoor het voller lijkt.

Kort houden
Eens je haar de toppen van je schouders raakt, breekt dit je lokken, waardoor het dunner lijkt. Hoe korter je kapsel, hoe dikker het effect.

Mousse
Een haarmousse geeft je wortels een boost en creëert volume zonder dat het plakkerig aanvoelt. Vermijd crèmes en zware gels, waardoor je haar meer weegt en plat valt. Breng het aan op vochtig haar en gebruik een kam om het product gelijkmatig over je hele kapsel te verdelen.

Voorzichtig drogen
Zorg ervoor dat je haar niet onnodig beschadigt, laat het daarom voor 80 procent door de lucht drogen, gebruik dan een ronde borstel  en een föhn om volume aan de wortels te creëren en de punten glad te maken. Maak de scheiding ook aan de andere kant dan waar je dit normaal draagt voor je het droogt.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bever wuift uitbundig terug naar jongetje

Bever wuift uitbundig terug naar jongetje

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





De kleine Ryan bezocht de Oregon Zoo in de Verenigde Staten samen met zijn moeder. Toen ze bij de bevers halt hielden, gebeurde er iets heel bijzonders.

Het jongetje begon enthousiast te wuiven naar het nieuwsgierige dier en wat niemand verwacht had, gebeurde: de bever zwaaide al even uitbundig terug. De moeder kon haar lach alvast niet onderdrukken bij het filmen van dit lieflijke tafereel.

Wedden dat de beelden ook een grijns op jouw gezicht zullen toveren? Soms gebeuren er gewoon wonderlijke dingen op onze planeet en die moeten we koesteren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ferré Grignard - ring ring I've got to sing

Ferré Grignard - ring ring I've got to sing

Om hem te beluisteren druk op de foto






Ferre Grignard (Antwerpen, 13 maart 1939, 8 augustus 1982) was een Vlaams zanger. Hij verwierf faam tijdens de jaren '60 met nummers als "Ring, Ring, I've Got To Sing" en "My Crucified Jesus".

Hij werd geboren in een burgerlijk milieu waar hij later weinig mee te maken zou willen hebben. Toen hij eind jaren '50 kunstonderwijs ging volgen, kreeg hij bekendheid in de Antwerpse artiestenwereld. Niet omdat zijn schilderijen nu zo goed verkochten, integendeel, maar omdat hij zichzelf gitaar had leren spelen en zong als een witte neger. "Hij heeft de blues, al spreekt hij geen woord Engels."

In 1964 werd hij ontdekt door platenbaas Hans Kusters, en Grignard brak snel door met de hit "Ring, ring, I've got to sing". Met zijn hippie-achtige imago, zijn lange haar en nonchalante uiterlijk, werd hij de Boudewijn de Groot van Vlaanderen.

Hoogtepunt was een optreden in Olympia in Parijs. Kort daarop klaagde hij de Franse vedette Johnny Halliday aan, die een bewerking had gemaakt van zijn tweede hit "My crucified Jesus". Het plagiaat zelf kon hem niet zoveel schelen, wel het feit dat Halliday er een tekst op had gemaakt, die beledigend was tegenover hippies in het algemeen en Grignard in het bijzonder.

Grignard leefde overeenkomstig zijn imago: wild en nonchalant. Dat deed zijn carrière geen goed. De fans waren hem snel vergeten en Grignard werd weer cafézanger. Vlak voordat hij in 1982 aan keelkanker zou overlijden, probeerde hij een come-back te maken, "met beklemmend werk, indringend als een lange doodskreet".

Omdat hij vaak in het Antwerpse jazzcafé "De Muze" zat, hangt er ook nu nog steeds een groot portret van Grignard aan de muur.

In 2005 eindigde hij op nr. 185 in de Vlaamse versie van De Grootste Belg, buiten de officiële nominatielijst.



» Reageer (0)
13-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wat Maya's zeggen over 21.12.12:

Wat Maya's zeggen over 21.12.12: "Niet eind van de wereld, wel transformatie"


http://static1.hln.be/static/photo/2012/2/11/14/20121213171409/media_xll_5400809.jpg


Komt het ook zo stilaan uw oren uit, het geleuter over de Maya-kalender en de voorspelling als zou de wereld vergaan op 21 december? Voor u wegloopt: we gaan hier niet in op de stellingen van de zogenaamd spiritueel uitverkorenen. Geen patchouli, geen gezwets over aliens die zich in bergen schuilhouden, uw chakra's zijn onze zaken niet. Wat we wél eens wilden weten, is hoe de Maya's zelf omgaan met de hele mikmak rond hun almanak. De Maya's bestaan immers nog altijd, hoewel hun klassieke cultuur ten prooi viel aan de Spaanse kolonisten. Die hadden ze niet zien komen.

Carlos Barrios is Maya en een ceremoniële priester van de Clan van de Arend. Hij verrichte samen met zijn broer Gerardo jarenlang onderzoek naar de verschillende Mayakalenders die in omloop zijn.

Hij interviewde zeshonderd traditionele Maya-ouderlingen en kwam er al gauw achter dat er tegenstrijdige interpretaties de ronde doen van de hiërogliefen, petrogliefen, Heilige Boeken en teksten uit de Oudheid.

Antropologen en hun verbeelding
"Antropologen bezoeken de tempels en lezen de inscripties. Vervolgens verzinnen ze verhalen over de Maya's, maar ze lezen de inscripties fout. Ze voegen er hun verbeelding aan toe. Anderen schrijven voorspellingen in naam van de Maya's. Ze zeggen dat de wereld zal vergaan in december 2012. De Maya zijn daar boos om. De wereld zal niet vergaan. De wereld zal getransformeerd worden".

Overgangsfase
"We zijn niet langer in de wereld van de Vierde Zon, maar we zijn ook nog niet in de wereld van de Vijfde Zon. We zitten in een overgangsfase. Tijdens die transformatie is er een enorme convergentie van milieuvernieling, sociale chaos, oorlog en aanhoudende veranderingen op Aarde".

Speeltijd is voorbij
"De mensheid zal blijven bestaan, maar op een andere manier. Materiële structuren zullen veranderen. Dat zal ons de kans geven menselijker te worden. We leven in de belangrijkste periode uit de Mayakalenders en -voorspellingen. Alle profetiën van de wereld, uit alle tradities, komen nu samen. De speeltijd is voorbij. Het spirituele ideaal van dit tijdperk is actie".

De Vijfde Zon
"De Maya's zien 21 december 2012 als de dag van de hergeboorte, de start van de wereld van de Vijfde Zon. Het wordt de start van een nieuw tijdperk, het resultaat van de zonnemeridiaan die de evenaar van de Melkweg doorkruist en de Aarde die op één lijn komt met het centrum van de Melkweg. Dit kosmisch kruis wordt beschouwd als de belichaming van de Heilige Boom, de Boom van het Leven, een symbool in alle spirituele tradities"

Kosmische energie
Sommige waarnemers menen dat die constellatie een kanaal zal openen voor kosmische energie die door de Aarde zou vloeien, met een reinigend effect op al het leven hier.

Carlos Barrios meent dat dit proces al begonnen is. "De verandering versnelt nu en zal dat blijven doen. De Maya's stellen dat indien de mensen op Aarde tot 2012 geraken zonder al te veel van de Aarde te hebben vernietigd, we allemaal naar een nieuw, hoger niveau zullen stijgen. Maar daartoe moeten we enorm grote krachten tranformeren die de weg blokkeren".

Sensatie van onwetenden
Volgende week zal de wereld dus niet vergaan, oordeelt Carlos Barrios. De datum 21.12.12 is tot een sensatie uitgeroepen door onwetenden. Zij die het wel weten, meent Barrios, zijn de Maya ouderlingen die de tradities in ere houden.

Vernietiging van materiële wereld
Barrios: "De economie vandaag is fictie. De eerste periode van vijf jaar transitie, van augustus 1987 tot augustus 1992, was het begin van de vernietiging van de materiële wereld. We zitten nu tien jaar verder in die transitie en nu blijken dat heel wat van de zogenaamde bronnen van financiële stabiliteit uitgehold zijn. De banken staan zwak. Als we niet opletten, zullen de banken wereldwijd crashen".

Licht en duisternis
Barrios herinnert zich de jongste Maya nieuwjaarsviering in Guatemala. Daar kwam een gerespecteerde Maya-ouderling, die moederziel alleen in een berggrot woont, een simpele boodschap verspreiden. Mensen moeten zich verenigen en het licht en het leven vieren.

Barrios: "Nu gaat elke persoon en elke groepering zijn of haar weg. De man uit de bergen zei dat er hoop is als de mensen van het licht kunnen samenkomen. We leven in een wereld van tegenstellingen - dag en nacht, man en vrouw, positief en negatief. Licht en duisternis hebben elkaar nodig. Ze vormen een evenwicht. Maar nu is de donkere component heel sterk aanwezig".

Materialisme en ontkenning
Carlos gelooft dat de donkere kant alles doet om de eenheid te verhinderen. "De donkere krachten van het materialisme en de ontkenning proberen iedereen tegen te werken die werkt met het licht om de Aarde naar een hoger niveau te tillen. De donkere krachten houden zich vast aan de energie van de oude, Vierde Wereld, het materialisme. Zij willen niet dat er verandering komt. Ze willen geen eenheid. Ze willen op het huidige niveau blijven".



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie drinken halveert de kans op mondkanker

Koffie drinken halveert de kans op mondkanker


http://static3.hln.be/static/photo/2012/12/0/14/20121213102730/media_xll_5399489.jpg


Uit nieuw onderzoek van de Amerikaanse Cancer Society blijkt dat 4 kopjes koffie per dag het risico op mondkanker halveren door de vorming van tumoren in mond en keel tegen te gaan. Zelfs bij rokers en drinkers blijft dit positieve verband overeind. Ook cafeïnevrije koffie heeft een gelijkaardig effect, alleen minder overtuigend. Thee blijkt daarentegen geen bescherming te bieden tegen mondkanker.

De studie toont aan dat cafeïne niet aan de basis ligt van het kankerwerende effect van koffie. De onderzoekers stellen dat natuurlijke antioxidanten (honderden verschillende stoffen) verantwoordelijk zijn voor de positieve werking. Eerder onderzoek lijkt de bevindingen bovendien te ondersteunen. Zo werd twee jaar geleden al ontdekt dat dagelijks koffie consumeren het risico op kanker met 39 procent kan terugschroeven. Daarnaast zou koffie ook helpen bij het voorkomen van beroertes en Alzheimer.


Toch wil dit niet zeggen dat je plots liters koffie per dag moet gaan verzetten. Te veel zorgt namelijk voor een verhoogde bloeddruk. Ook zwangere dames moeten opletten met koffie, want overmatige consumptie vergroot de kans op abnormaal kleine baby's.

Het onderzoek van de Amerikaanse Cancer Society begon reeds in 1982. Ze onderzochten ruim 1 miljoen mannen en vrouwen, waarvan 868 stierven aan mond- of keelkanker over een periode van 30 jaar. De eet- en drinkpatronen van de deelnemers werden grondig geanalyseerd en na afloop van de grootschalige studie kwam duidelijk naar voren dat koffiedrinkers een opvallend kleinere risico lopen op kanker.

Wie meer dan vier tassen per dag drinkt, heeft 49 procent minder kans op tumoren in verhouding tot wie bitterweinig (tot geen) koffie drinkt. Cafeïnevrije koffie lijkt ook effect te hebben, maar door het kleine aantal gebruikers konden de onderzoekers geen duidelijke conclusies trekken. Theedrinkers krijgen helemaal geen bescherming tegen mondkanker.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15-jarig Nederlands meisje springt voor trein na pesten

15-jarig Nederlands meisje springt voor trein na pesten


http://static0.hln.be/static/photo/2012/16/15/13/20121213090705/media_xll_5399113.jpg


Voor de ogen van haar klasgenoten heeft een vijftienjarige leerlinge uit het Nederlandse Staphorst dinsdag een einde aan haar leven gemaakt. Op weg van huis naar school sprong zij bij een spoorwegovergang voor de trein vlak voor de school zou beginnen. Pesten zou de oorzaak zijn van de wanhoopsdaad van de vmbo-leerlinge van AOC Terra in Meppel, meldt De Stentor. De school doet een onderzoek naar de zelfmoord van de tiener.

Astrid Berendsen, van de raad van bestuur van de Nederlandse overkoepelende Onderwijsgroep Noord, is in het bezit van een brief van het meisje, maar over de inhoud doet zij geen mededelingen. School AOC Terra zegt ook van de brief af te weten en die in het onderzoek te zullen betrekken.

In de brief zou de leerlinge kinderen die haar hebben gepest bij naam noemen. Berendsen: "We stellen als school een onafhankelijk onderzoek in. We hopen zodoende de oorzaak van deze dramatische gebeurtenis te achterhalen. Dat gebeurt 'uiteraard' in overleg met haar ouders. We hebben veel contact met hen", vertelt zij aan de Stentor.

Voor de leerlingen die getuige waren van de zelfmoord is slachtofferhulp ingeschakeld. Ook is op school een stilteruimte ingericht. (br.hln)



» Reageer (0)
12-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 6 manieren waarop de feestdagen je looks verpesten

6 manieren waarop de feestdagen je looks verpesten


http://static3.hln.be/static/photo/2012/15/3/6/20121212144610/media_xll_5397231.jpg

De eindejaarsperiode is de gezelligste tijd van het jaar, maar door de verschillende familiefeesten, koude temperaturen, slaaptekort en stress betekent dit vaak een aanslag op je uiterlijk. Door de grootste gevaren voor je looks aan te pakken kun je deze periode stralend doorkomen.

1. Gewichtstoename
Chocolade, dessertjes, speciale drankjes en gefrituurde snacks, het zijn allemaal lekkernijen die op bijna elk feestmenu staan. Door op enkele kleine dingen te letten, kun je voorkomen dat je verdikt in deze periode. Zolang je de porties in de gaten houdt, hoef je niets van de feestdis te missen. Erg gevaarlijk zijn de hapjes, hiermee prop je jezelf vaak al vol voor je nog maar aan het eten begint. Neem ook steeds een licht ontbijt en lunch. Probeer in je agenda ook tijd vrij te maken voor sport. Een korte wandeling kan al volstaan om je metabolisme te versnellen.

2. Slapeloze nachten
Je slaappatroon kan al snel lijden onder de vele sociale verplichtingen. Dit kan donkere cirkels en wallen onder je ogen veroorzaken, ook maakt slaaptekort je huid dof. Op lange termijn versnelt dit zelfs het verouderingsproces. Zorg daarom dat je voldoende slaapt tijdens de eindejaarsperiode. Je ziet er dan niet alleen beter uit, dit is ook goed voor je geheugen en beperkt de gewichtstoename.

3. Stress
De feestdagen veroorzaken bij velen stress: dit komt onder meer door zorgen om geld, pakjes, familievetes en het klaarmaken van de perfecte maaltijd. Dit kan voor een opstoot van acne of psoriasis zorgen, maar zelfs leiden tot haarverlies. Neem, om dit te vermijden, de tijd om te genieten. Leer te aanvaarden dat niet alles volgens plan verloopt en ontspan af en toe bij de open haard, neem een heet bad geniet van een massage of laat iemand anders koken. Zorg er ook voor dat je elke ochtend je huid grondig verzorgt. Ook als je voor een feest make-up aanbracht, moet je elke avond je gezicht goed reinigen, anders raken je poriën verstopt. Begin met een reinigend product, smeer vervolgens een hydraterende crème. Duiken er toch puistjes op, verdoezel deze dan met een concealer.

4. Gesprongen lippen
Wintersporten als skiën hebben vaak gesprongen lippen tot gevolg, maar je kunt dit ook al na een winterse wandeling oplopen. Gebruik als je naar buiten gaat op koude dagen preventief lippenbalsem.

5. Pijnlijke voeten
Een hele dag lang cadeautjes zoek of een ganse avond dansen op hoge hakken heeft vaak pijnlijke voeten, eeltknobbels en blaren tot gevolg. Verwen je voeten met een badje. Ontspan de spieren door een tennisbal onder je voeten te plaatsen en dan heen en weer te rollen.

6. Droge huid
Een typisch winters huidprobleem is droogheid. Gebruik eerst een scrub en breng dan een rijke crème aan, vergeet je handen zeker niet. Draag altijd een klein flesje lotion in je handtas voor noodgevallen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beroemdste wolf ter wereld doodgeschoten

Beroemdste wolf ter wereld doodgeschoten


http://static1.hln.be/static/photo/2012/14/8/7/20121210142102/media_xll_5390827.jpg


Net buiten Yellowstone National Park is vorige week een wolf doodgeschoten, die door menig fotograaf en wetenschapper wordt gezien als de beroemdste wolf op aarde. Het nieuws is door de autoriteiten in de Amerikaanse staat Wyoming bevestigd.

De wolf 832F werd door wetenschappers al zes jaar lang gevolgd via een vierduizend dollar kostende GPS-band om haar hals. Ze was het alfavrouwtje van de Lamar Canyonroedel. Ze werd geregeld gespot door toeristen en natuurfotografen.

Er is de laatste tijd veel kritiek in de Verenigde Staten op de jacht op wolven buiten het Yellowstone National Park. Er worden regelmatig 'populaire' wolven doodgeschoten die al langere tijd door de wetenschap werden gevolgd.

Yellowstone National Park, het oudste nationaal park in de wereld, ligt hoofdzakelijk in Wyoming.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Test-Aankoop looft prijsdalingen Electrabel

Test-Aankoop looft prijsdalingen Electrabel


http://oi45.tinypic.com/2mk5fs.jpg


"Het nieuws dat Electrabel de elektriciteits- en gastarieven na de bevriezingsprocedure doet dalen is zeker en vast goed nieuws", meldt Test-Aankoop. De aangekondigde kortingen zouden variëren van 185 tot 230 euro. Test-Aankoop wacht nu op de reactie van de andere leveranciers.

Test-Aankoop stelt tevreden vast dat de energiesector nog nooit zo actief is geweest is als nu. "De consumenten, meer dan ooit gesensibiliseerd, vergelijken en handelen." Verschillende factoren, zoals de afschaffing van de verbrekingsvergoeding, wegen volgens Test-Aankoop op de markt. "Die hebben druk gezet op de leveranciers, en voornamelijk op Electrabel. Het verlies van 200.000 klanten voor elektriciteit en 145.000 voor gas leidden Electrabel er nu toe om te reageren."

De consumentenorganisatie betreurt dat Electrabel niet de precieze tarieven communiceert, maar "enkel tendensen". Daarmee is het mogelijk al een aantal besluiten te trekken, maar die zullen "nog bevestigd moeten worden vanaf januari 2013, wanneer de andere leveranciers zich ook gepositioneerd zullen hebben".

De berekeningen van Test-Aankoop tonen aan dat Electrabels energiecontract EnergyPlus, met een geïndexeerde energieprijs, 12 tot 16 procent duurder blijft dan de interessantste gelijkwaardige contracten. FixPlus, met een vaste energieprijs, positioneert zich ten opzichte van gelijkwaardige formules goed, maar blijft 3 tot 7 procent duurder dan de formules die Test-Aankoop aanbeveelt.

Daaruit besluit Test-Aankoop dat de aangekondigde kortingen voor gas en elektriciteit variëren van 185 tot 230 euro. Electrabel kondigde dinsdag aan dat de prijsverlaging 200 tot 400 euro zouden opleveren voor een gezin.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Hoe langer op Facebook, hoe slechter de schoolresultaten


Hoe langer op Facebook, hoe slechter de schoolresultaten


http://static1.hln.be/static/photo/2012/14/11/10/20121212085948/media_xll_5396185.jpg


Kinderen met een televisie op hun slaapkamer en een eigen gsm scoren slechter op leestests, dat blijkt uit een grootse internationale studie.

Een studie bij 4.000 leerlingen in Engeland heeft aangetoond dat het bezit van een tv, dvd en gsm leidt tot lage scores op leestests. Twee derde van de tienjarige Britten heeft een eigen televisietoestel, evenveel kinderen hebben een dvd-speler en een gsm. Deze kinderen scoorden gemiddeld 20 punten lager op leestests dan hun leeftijdsgenoten die deze gadgets niet hadden. Het bezit van een muziekinstrument leidt tot een boost van 30 punten.

Een op de vijf tienjarigen zijn minstens drie uur per dag bezig met het kijken naar tv of een dvd. 13 procent van de 14-jarigen zijn drie uur per dag bezig met sociaalnetwerksites gedurende drie uur. Hoe meer tijd ze hieraan besteedden, hoe slechter hun schoolresultaten. 

Dit onderzoek past in een internationale studie die naar de prestaties van kinderen qua lezen, wetenschappen en wiskunde peilde. Daaruit blijkt dat twee keer meer jongeren in Groot-Brittannië ondermaats scoorden op leestests in vergelijking met Amerikaanse leeftijdsgenote. Ook scoren ze op vlak van wiskunde slechter dan hun evenknieën in Hongarije, Tsjechië en Slovakije. Qua wiskunde waren jongeren uit Zuid-Korea, Singapore, Hong Kong, Japan en Taiwan het beste. Ook zeiden Britse leerkrachten dat leerlingen niet genoeg sliepen, wat hun meewerking in de klas negatief beïnvloedde. Heel wat kinderen kapten ook met een tekort aan voedingsmiddelen, wat de schoolprestaties niet ten goede komt.

Meer dan een kwart van de kinderen in de lagere school en een op de tien jongeren uit de middelbare school werden de laatste maand gekwetst door onder meer geduw en getrek. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!