NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
28-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Booms glas

Booms glas


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Artver.jpg?t=1267367973De Boomse glasfabriek ‘De Rupel’ produceerde van 1923 tot 1982 een uitgebreid gamma van drink-, decoratie-, en verlichtingsglas. Het meest gekende is het zwarte Boomse glas, gedecoreerd met goud of bloemen. Maar ook het opalineglas, het ‘Artver’ glas en het geslepen kristalglas  was van een gerenommeerde kwaliteit en werd wereldwijd geëxporteerd.


 Begin jaren 60 kende deze glasfabriek met 400 personeelsleden, waaronder heel wat Spaanse gastarbeider zijn absolute bloeiperiode. Nadien raakte de ze door de concurrentie van het machinaal vervaardigde glas sterk in verval.

http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Art-ver-2.jpg?t=1267368032
Artver
De Artver is gezien haar uitstraling ontegensprekelijk het top product van de Boomse glasfabriek. De reeks is vervaardigd rond 1935.
De serie Artver was het stokpaardje en het levenswerk van Paul Heller.Paul Heller 1914 1995 ( glasblazer en decorateur )
Hij werd geboren op 23 juli 1914 in Ullrichsthal Bohemen en stierf op 25 november 1995 te Reet
In de glasfabriek te Boom ontwierp Paul Heller glaswerk van een uitzonderlijke klasse die hij signeerde met Artver.De versiering van Artver bestond gewoonlijk uit dieren, vogels en vissen.
Ook uit bloemen, licht tot uiterst gestileerd, wat de vazen een uit gesproken art-deco uitzicht geeft.

De Artver werd ongeveer 10 jaar vervaardigd, tot aan het uitbreken van de oorlog. Nadien kwam de productie niet meer op gang.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Blauwe-vaas.jpg?t=1267368089
Deze blauwe vaas is versierd met dentelle en goudDentelle veel toegepast in de periode 1937-1958

De te behandelen tekening werd vooraf gezandstraald. Nadien werd de tekening bedekt met een pâte gemaakt van lijm en beendermeel.  Er werden drie lagen aangebracht. Na het drogen werd het voorwerp in een ovenkamer verwarmd tot 55° C. De dentelle ( ijsbloempjes) ontstonden door het afspringen van stukjes glas van de opervlakte, tengevolgen de sterke inkrimping van de pâte.

Vervolgens werd de vaas versierd met goud.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beslissingen waar je spijt van krijgt

Beslissingen waar je later spijt van krijgtAls je jong bent, waan je je onoverwinnelijk. Je kan de wereld aan, je weet het beter dan die ouwe zakken én de snotneuzen, en je staat op het toppunt van je (over)moed, ambitie, schoonheid en energie. En dan overschat je jezelf al eens. Later, als het leven gemoedelijker, gezapiger, milder en wijzer is geworden, besef je dat er sommige dingen zijn die je beter nooit had gedaan. Meer bepaald:1) Naaktfoto's

Die naaktfoto's op het internet, was dat wel een goed idee? Okee, je was strak, de borsten pittig, maar je toekomstige nieuwe baas voor een job in een publieke kan ze ook zomaar vinden. Oeps!

2) Tatoeages
Het lijkt altijd een goed idee, zeker na een paar drankjes, een paar trekjes of een paar vriend(inn)en die hetzelfde doen. Een kleintje of een grote, op je onderrug, enkel of onderbuik. Een gek, origineel, hip idee. Denk je dus. Als je jong en hip bent, natuurlijk. Maar twintig jaar later staat het nog maar zelden , je  huid is niet meer zo strak en je kinderen zullen je keihard uitlachen.

3) Mannen boven vrienden
Een fout die we allemaal maken: je vrienden verwaarlozen zodra je een man aan de haak hebt geslagen. Het is ook zo verleidelijk, in die wittebroodsperiode. Dan wil je ook alleen maar bij elkaar zijn, en elkaar leren kennen en verdrinken in elkaars ogen. Maar mannen hebben wel eens de neiging te vertrekken, en als je je vrienden te veel hebt verwaarloosd, dan blijf je eenzaam achter. Gouden tip: zoek altijd een evenwicht tussen je relatie en je gals.

4) Te jong trouwen
Wie zichzelf niet de kans geeft te ontdekken, te reizen, zich te ontwikkelen, te experimenteren, die beklaagt dat op latere termijn.

5) Te veel kosten
Kosten maken, dat moet wel als je jong bent. Je moet toch ergens wonen, een auto hebben, kunnen reizen en dus hebben we visakaarten en talloze leningen. Als je jong bent, denk je ook dat je genoeg tijd hebt om alles af te betalen. Maar hou het onder controle, en ga zeker niet lenen om je lening af te betalen.

6) Te bruin
We weten het, te wit is niet sexy genoeg. Maar te veel zon (of zonnebanken), dat wreekt zich. Je weet dat wel, maar je doet het lekker toch, want de gevolgen zijn niet onmiddellijk zichtbaar. Twintig jaar later beklaag je je dat wel, als je vel rimpelt, uitdroogt en vlekken vertoont. Bescherm je huid dus als je in de zon gaat, en beperk dat in tijd. Verzorg je huid ook na het zonnen en in de winter.
» Reageer (0)
27-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herr Seele koopt unieke piano uit 1838 voor 50 euro

Herr Seele koopt unieke piano uit 1838 voor 50 euroKunstenaar en pianoverzamelaar Herr Seele heeft in het kringloopcentrum van Bredene voor amper 50 euro een uiterst zeldzame buffetpiano uit 1838 van de befaamde Parijse pianobouwer Ignace Pleyel op de kop getikt.

Opmerkelijk aan het instrument is dat het serienummer amper vijf nummers verwijderd is van de vleugel waarop Chopin veel van zijn oeuvre heeft gecomponeerd, meldt Herr Seele zelf.
 
Zeldzaam
"De buffetpiano's van Pleyel uit de jaren 30 zijn zo zeldzaam dat de overgebleven exemplaren op een paar handen te tellen zijn. We staan hier immers aan de wieg van de rechtopstaande piano. Naar dit type piano kijk ik al 20 jaar uit, op de internationale markt. Het is werkelijk een verbluffende vondst", legt de enthousiaste kunstenaar uit.
 
Chopin en Delacroix
Behalve de link met de vleugel van Chopin is het instrument ook slechts drie nummers verwijderd van de buffetpiano die Eugène Delacroix bezat. De piano heeft bovendien een holle ijzeren bebalking aan de rugzijde. Van dit type was wereldwijd maar één exemplaar bekend, aldus nog Herr Seele.
 
Belachelijk weinig
Hij geeft toe dat de prijs van 50 euro belachelijk laag is, maar het instrument wordt niet doorverkocht. "We gaan het restaureren en het krijgt mettertijd een zeer bijzondere plaats in het pianomuseum dat we willen oprichten in Oostende. Oorspronkelijk stond er een hoger bedrag op van 100 euro, maar ik kon niet nalaten nog af te dingen. Ik wist toen overigens nog niet hoe belangrijk de piano wel was, maar merkte wel dat ik met een ongewoon exemplaar te doen had."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom is pompelmoes goed voor je

Daarom is pompelmoes goed voor je


http://img641.imageshack.us/img641/4695/grapefruit.jpgPompelmoezen zijn niet meteen het meest populaire fruit, maar ze zijn wel bijzonder goed voor je lichaam en geest. Wij somden de voordelen van deze heerlijke vrucht voor jou op.

Grapefruit zit boordevol vezels en vitaminen. Hierdoor worden afvalstoffen sneller uit het lichaam verwijderd en wordt de opslag van vet voorkomen. Dankzij het hoge vitamine C-gehalte zorgt de vrucht er bovendien voor dat het verouderingsproces vertraagd wordt en je immuunsysteem een extra boost krijgt.

Grapefruit bevat slechts 100 calorieën maar geeft je lichaam en geest dankzij zijn bittere karakter wel een enorme energieboost. Volgens experts is de fruitsoort dan ook één van de beste middeltjes om een dipje tegen te gaan. Hou je niet zo van de extreem bittere varianten? Kies dan voor een pompelmoes uit Florida. Deze zijn meestal sappiger en zoeter van smaak dan hun Europese soortgenoten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer gezinnen besparen op gezinsbudget

Steeds meer gezinnen besparen op gezinsbudget


http://img251.imageshack.us/img251/1848/verwarming.jpg


Gezinnen besparen al sinds 2008 op hun uitgaven, maar dat gedrag is naarmate de crisis vorderde alleen maar toegenomen. Zo heeft een kwart van de consumenten de voorbije zes maanden bespaard op de uitgaven voor kleding, reizen en telecom. Dat blijkt uit een onderzoek van het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO).

Twee op de drie consumenten zeggen nu thuis energie te besparen, door bijvoorbeeld de verwarming lager te zetten of spaarlampen te gebruiken. Bij het winkelen gaat de helft meer op zoek naar promoties, vier op de tien consumenten kopen meer goedkope producten.
 
Daarnaast ging zowat een derde van de consumenten minder op restaurant of café en een derde gaf minder uit aan vrijetijdsactiviteiten en sport. Een op de vijf consumenten reed minder met de auto.
 
De lage sociale groepen worden dieper getroffen door de crisis dan de andere consumenten, aldus het OIVO. De Belgen zijn momenteel het meest bezorgd over de toename van de werkloosheid, de daling van de koopkracht en de armoede.
» Reageer (0)
26-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilde wolf in Beieren vormt geen gevaar voor mensen

Wilde wolf in Beieren vormt geen gevaar voor mensen

Voor de eerste keer in vier jaar tijd loopt er weer een wilde wolf rond in het Duitse Beieren. De roedel van het dier is vermoedelijk vanuit de zuidelijke Alpen in Opper-Beieren terechtgekomen, aldus Manfred Wölfl van de natuurbescherming. "Ik zie geen enkel gevaar voor de mens. De wolf is een schuchter dier", aldus Wölfl.
 
Dode dieren
Het dier zou naar verluidt al enkele maanden in het gebied leven. Eind december werd in Rosenheim, een district in Beieren, een dood hert aangetroffen. Het dier vertoonde enkele verdachte bijtwonden. Later werd ook nog een dood schaap aangetroffen.
 
Schapenhoeders in de regio wordt aangeraden hun dieren te beschermen. Voorlopig zijn er nog geen aanwijzingen die duiden op de aanwezigheid van meerdere wolven.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft single moeders kiest voor dat leven

Helft single moeders kiest voor dat levenMeer dan de helft van de Britse single moeders (57 procent) heeft de 'keuze' gemaakt om alleen te blijven 'omdat dat het meest belonende is'. Ze hebben zelfs nog nooit met een partner samengeleefd, en verkiezen ook om niet te gaan werken Dat blijkt uit de British Social Attitudes, een bevraging die peilt naar levensstijlen.

Twintig jaar geleden was het aantal alleenstaande moeders door keuze nog 15 procent. De meerderheid werd een alleenstaande moeder na een echtscheiding. Nu is dat dus meer dan de helft.


Zorgwekkender is dat deze vrouwen steeds vaker kiezen om werkloos te blijven en van een uitkering te leven, dan te gaan werken.

Steeds meer Britse vrouwen vinden het leven van een huisvrouw dan ook aantrekkelijk en belonend: 50 procent in 2006 in vergelijking met 38 procent in 1990. De proportie single moeders in de hele samenleving is ook gestegen van 10 naar 25 procent.


Een kwart van de Britse kinderen groeit dus op in een éénoudergezin, een groot deel daarvan leeft onder de armoedegrens. Deze kinderen hebben meer kans op een slechte gezondheid, slechte schoolresultaten, problemen en werkloosheid.


De Britse regering probeerde om die redenen de single mama's aan het werk te krijgen, zodat ze boven die armoedegrens uitkwamen. Een verkeerde strategie, aldus onderzoeker Geoff Dench van de sociale actiegroep Young Foundation.


"De regering moet zich niet focussen om deze vrouwen aan het werk te krijgen. Ze willen niet onafhankelijk en zelfbedruipend zijn. Ze willen een betrouwbare partner als broodwinner, zodat zij kunnen thuisblijven voor de kinderen. Het systeem van sociale zekerheid zorgt ervoor dat ze dat niet nodig hebben en niet de moeite doen een partner te vinden. De regeringscampaganes zouden zich dus beter richten op de werkgelegenheid voor mannen én op het huwbaar maken van mannen."


Of dat klopt weten we niet, want de moeders zelf werd het niet gevraagd. Toch lijkt het ons sterk dat vrouwen die er bewust voor kiezen een alleenstaande moeder te zijn, niet financieel zelfstandig willen zijn. Dat deze vrouwen zitten te wachten op een partner die het geld binnenbrengt, is net tegengesteld aan de conclusie dat ze voor dit leven gekozen hebben.

Als we er van uitgaan dat de moeders niet gelogen hebben over hun keuze, is het een beter besluit om te stellen dat gaan werken een minder aantrekkelijk alternatief is dan thuis te blijven en te leven van een uitkering. Omdat ze het gevoel hebben dan beter voor de kinderen te kunnen zorgen als ze niet werken, omdat de jobs weinig aantrekkelijk zijn of omdat deze maar weinig extra geld binnenbrengen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Louis Armstrong - What a Wonderful World


Louis Armstrong - What a Wonderful World

Klik op de foto om hem te beluisteren


Louis Daniel Armstrong (New Orleans, 4 augustus 1901 – New York, 6 juli 1971) was een Amerikaans jazztrompettist, zanger en entertainer. Zijn bijnaam was Satchmo of Satch, een afkorting voor Satchelmouth (buidelmond). Hij was ook bekend als Dippermouth, net als Satchmo een referentie aan zijn grote mond. Door vrienden en collega's werd hij meestal aangesproken met Pops, een naam die hij zelf ook voor anderen gebruikte (met uitzondering van Pops Foster, die hij steevast George noemde).

Hoewel zijn carrière begon in de jaren twintig, kennen zelfs huidige generaties hem nog van nummers als What a wonderful world, Hello Dolly en It takes two to tango, die hij met zijn karakteristieke, rauwe stem vertolkte.

Armstrong beweerde publiekelijk altijd dat hij niet wist wanneer hij jarig was, maar dat hij het altijd vierde op 4 juli (de Amerikaanse onafhankelijkheidsdag). Armstrong gaf als jaar van zijn geboorte meestal 1900 op, behalve op officiële overheidsdocumenten (daar was het 1901). Zijn geboortedatum (4 augustus) werd later teruggevonden door muziekhistoricus Tad Jones in de doop-archieven van de rooms-katholieke kerk waar Armstrongs grootmoeder hem had laten dopen. Deze datum, ondersteund door andere documenten, wordt tegenwoordig door Armstrong-kenners als juist geaccepteerd.

Armstrong was een telg van een arme familie in New Orleans. Ten tijde van zijn overlijden in 1971 werd hij beschouwd als een van de belangrijkste musici van de twintigste eeuw. In een eerbetoon aan Armstrong zei Bing Crosby "Hij was de enige musicus aller tijden, die niet door iemand anders vervangen kon worden". Miles Davis zei over hem "Je kunt niets op een blaasinstrument spelen dat Louis niet al gespeeld heeft". En Duke Ellington zei "Hij werd arm geboren, stierf rijk, en heeft in de tussentijd niemand benadeeld".
» Reageer (0)
25-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De man met het langste haar' is niet meer

'De man met het langste haar' is niet meerDe Vietnamees Tran Van Hay is op 79-jarige leeftijd overleden. Van Hay is waarschijnlijk de man met het langste haar ter wereld. Geschat wordt dat zijn ongewassen lokken zo'n 6,8 meter lang waren, maar de exacte afmeting is niet gekend.


De man besloot 50 jaar geleden om zijn haar te laten groeien, nadat hij is ziek geworden van een kappersbeurt, vertelt zijn vrouw Nguyen Thi Hoa.

Van Hay leefde een simpel leven als kruidenman, maar zijn lange, vettige haren bemoeilijkten wel het dagelijkse leven. Zo wilden taxi's hem niet meepakken omdat hij geen helm kon dragen. Om het werk gemakkelijker te maken, droeg hij zijn haar als een mand op zijn hoofd.


Van Hay haalde het Guinness Book of World Records niet. De man met het langste officiële haar is de Chinees Xie Qiuping. In 2004 had de man 5,6 meter haar.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/5/10/3/media_xl_3599403.jpg?20100225145812

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen houden hun make-up dikwijls te lang

Vrouwen houden hun make-up dikwijls te lang

Een make-uptas van de gemiddelde vrouw bevat producten die vier jaar over hun houdbaarheidsdatum zijn. Dat blijkt uit een recent Brits onderzoek. Vervallen cosmetica lijkt onschuldig, maar het betekent een gevaar voor je gezondheid.

Onhygiënisch
Oogschaduw en blush kun je tot 18 tot 24 maanden bewaren, vrouwen houden deze echter gemiddeld 15 jaar bij. Een lipstick, die je best twee jaar bewaart, gebruiken vrouwen gemiddeld na tien jaar nog. 68 procen vervangt beautyproducten slechts wanneer ze op zijn, onafhankelijk van hoe oud ze zijn. 72 procent wast nooit borsteltjes of sponsjes.

Houdbaarheidsdatum
Tegenwoordig moeten fabrikanten de houdbaarheidsdatum van producten vermelden op de verpakking. 89 procent van hen beseft niet eens dat dit soort informatie bestaat, begrijpen deze niet of kunnen simpelweg de kleine lettertjes niet lezen. Je vindt dit op de achterkant van het product, het is namelijk een symbool van een potje, daarnaast staat een getal. Dat cijfer wijst op het aantal maanden dat je de cosmetica mag bewaren na de opening.

Risico's
Hoe langer je make-up bewaart, hoe groter de kans is dat er bacteriën in huizen. Deze kunnen irritaties of infecties veroorzaken. Het borsteltje van een oude mascara is na zes maanden een broeihaard voor bacteriën en kan zo de oogslijmvliezen doen ontsteken, wat roodheid, jeuk en zwellingen kan veroorzaken.  Vrouwen houden een mascara gemiddeld een jaar bij. Vervallen lipstick kan de lippen uitdrogen, deze irriteren en voor blaasjes zorgen. Vuile borsteltjes zijn een broeihaard voor micro-organismen die tot herpes, schimmelinfecties en huidinfecties leiden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak jezelf gelukkiger in je slaap

Maak jezelf gelukkiger in je slaap


http://img96.imageshack.us/img96/8779/slapen6.jpgSlaapleren of hypnopaedia gaat uit van de theorie dat je 's nachts bijvoorbeeld een nieuwe taal kunt leren of leren te stoppen met roken via een tape. Het klinkt voor velen als een droom in de oren, experts doorprikken echter deze illusie, maar zeggen dat je tijdens het slapen je jezelf wel gelukkiger kunt maken.

Leren?
Slaapexperte Florence Cardinal: "Tapes afspelen in je slaap kan zelfs een negatief effect hebben op je nachtrust. Dit verstoort namelijk je patroon omdat je hersenen 's nachts alert blijven, waardoor je niet in een diepe slaap raakt. Een fase die net ontzettend belangrijk voor je brein is." Daarom is het beter net voor je gaat slapen te leren. "Herbekijk je materiaal verschillende keren en probeer het in je geheugen op te slaan. Dit geeft je brein de tijd die het nodig heeft om de informatie op te slaan. Als je dan naar bed gaat, doen je hersenen de rest. Je zult verrast zijn hoeveel je onthoudt."

Gelukkiger worden
Het is wel mogelijk gelukkiger te maken in je slaap. Dit kan je doen door je dromen te sturen. "Zo kun je in verbeelding tijdens je droom je baas vertellen wat je echt van hem denkt, zonder dat dit gevolgen heeft. De volgende dag zul je je opgelucht voelen. Dit heeft invloed op je wakkere leven en zo word je overdag ook gelukkiger", aldus gezondheidsexpert Devadas. "Je kunt 's nachts dromen dat je een kettingroker bent, dit zal je helpen om in de werkelijkheid te stoppen met je nicotineverslaving. 20 procent van de bevolking is van nature goed in het sturen van dromen, maar de meesten kunnen zich er wel in trainen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondje vuil? Steek het in de wasmachine

Hondje vuil? Steek het in de wasmachine

Die diertjes moeten angst hebben...Een speciaal ontworpen wasmachine maakt je hond en kat schoon voor een fractie van het geld (4 euro) dat een trimbeurt bij de hondenkapper zou kosten. Voorlopig is de 'Joyful Honda' alleen beschikbaar in de voorwijken van Tokio.

Zowel honden als baasje moeten even wennen aan het systeem. "Ik vind het niet vreemd, maar mijn Benji (een Yorkshire terrier) moest er wel even aan wennen", getuigt Naka Honda. Vooral de droger joeg het hondje schrik aan, wat verminderde zolang hij zijn baasje kon zien staan.

Het hele proces duurt ongeveer een half uur, inclusief shampoo, spoelen en drogen. Er wordt speciaal ozonwater gebruikt, en het geheel zou '100 procent veilig' zijn. Om dat te bewijzen nam één van de bedenkers zelf plaats in de machine. Hoe hij daar in paste, weten we helaas niet.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandweer bevrijdt puppy uit theepot

Brandweer bevrijdt puppy uit theepot


http://img690.imageshack.us/img690/5074/591c.jpgDe brandweer in Gisborne, Nieuw-Zeeland, is uitgerukt om een hondje te redden dat met zijn kop in een theepot vastzat. De brandweermannen dachten op basis van de noodoproep dat ze een baby moesten bevrijden, vertelde officier Mike Milne aan het radiostation Newstalk ZB. "Onderweg vroegen we ons af hoe we tewerk zouden gaan en maakten we de bedenking dat de baby in elk geval door de tuit van de pot kon ademen."

 
Er was geen spitstechnologie nodig om de 10 weken oude mastiff te bevrijden. "Enkele tikken met een hamer volstonden", zei Milne. De puppy had enkel een kleine snee in zijn snoet en kwispelde al met zijn staart toen de eigenaars van de hond de scherven van de pot opraapten.
» Reageer (0)
24-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tattoo Eddy moet sterrenmeisje weer gaaf gezicht geven

Tattoo Eddy moet sterrenmeisje weer gaaf gezicht geven

Goed nieuws voor het veelbesproken 'sterrenmeisje' Kimberley Vlaeminck. De 19-jarige Kortrijkse heeft er haar eerste sessie van een gloednieuwe laserbehandeling opzitten en is "dolgelukkig dat er een oplossing in zicht is", zo zegt ze in de krant 'Het Laatste Nieuws'. Kimberley laat haar sterretjes weghalen bij Tattoo Eddy, waar Eddy Vercaemere en zijn vrouw Alena Bedvarikova een nieuw laserapparaat gekocht hebben waarmee tatoeages kunnen verwijderd worden zonder littekens.


De behandeling kan tot twintig maanden duren, afhankelijk van het aantal sessies die nodig zijn. Het zal Kimberley tot 2.500 euro kosten. "Ik ben heel blij dat ik eindelijk iemand vond die me kan helpen", aldus Kimberley. "Ik was erg gespannen voor de eerste lasersessie, maar heb daarna tranen gehuild van geluk. Op sommige plekken, ter hoogte van de jukbeenderen, doet het wel pijn. Maar ik wil afzien om van die sterren af te raken. Ik bijt wel op mijn tanden."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sexting is de nieuwste vorm van ontrouw

Sexting is de nieuwste vorm van ontrouwOoit waren lipstick op de kraag en verdachte hotel- of restaurantrekeningen de aanwijzingen voor ontrouw, nu moeten partners vaak harder zoeken omdat via ontrouw sms-berichten, ook bekend als sexting, gebeurt. Sommigen zeggen dat dit de doodsteek voor een relatie betekent, anderen schrijven het een positief effect toe.


Samen met de komst van de gsm en zeker door smartphones ontstond het fenomeen sexting. Dit is het sturen van sexy berichtjes al dan niet met een pikante foto of video in bijlage. Vaak beschrijven beide partijen wat ze met elkaar op seksueel vlak willen doen. Dit betekent echter niet dat elke man die sexy berichtjes stuurt, dit ook werkelijk in de praktijk omzet. Steeds meer gewone mannen zouden het doen, sexting is populair bij veel veertigers, want zo kunnen ze hun liefdesaffaire beter verstoppen.


De Britse Cheryl Cole ontdekte dat haar man Ashley aan sexting deed met andere vrouwen, dit was voor haar meteen een reden tot scheiding. Ook Tiger Woods en de Britse presentator Vernon Kay werden zo betrapt op ontrouw. Hannah Betts: "Hoewel het eerst enkel een trend bij jongeren leek, gaan steeds meer veertigers, die vaak al een relatie hebben, zich er ook mee bezig houden. Vernon Kay stuurde seksberichten naar tal van vrouwen, maar ziet het zelf niet als ontrouw, eerder onschuldig vermaak."


Psychotherapeute Paula Hall behandelde het onderwerp in haar nieuwste boek. "Mensen die aan sexting doen verdedigen zich door te zeggen dat het onschuldig is, dat het niets seksueel inhoudt. Ze raken zelfs die andere man of vrouw niet aan. Dit is echter duidelijk wel bedrog en het schaadt het vertrouwen tussen partners. Beide partijen spelen met vuur. Het verzwijgen van dingen voor je geliefde is schadelijk voor de relatie. Het gaat om vluchtgedrag uit je dagelijkse leven, want degene die berichtjes stuurt heeft de controle en voelt zich aantrekkelijk. Er zijn sommige koppels die samen bepaalde grenzen kunnen vastleggen, maar in de meeste gevallen spelen de 'sexters' met vuur."


Het feit dat je geen oogcontact hebt en dat je steeds verder gaat,  maakt sexting verslavend. Vaak begint het onschuldig, maar snel neemt het ernstigere vormen aan. Eens je ontdekt hebt dat je partner aan sexting doet, is het moeilijk om hem daarna nog te vertrouwen. Aangezien velen nu onafscheidelijk zijn van hun telefoon, zullen velen altijd wantrouwig zijn wanneer de andere een sms'je krijgt.


Het Britse onderzoekersbureau gespecialiseerd in relaties One Plus One: "Het loopt allemaal zo'n vaart niet, we steken graag de schuld op technologie bij het mislopen van relaties, maar het probleem ligt echter vaak bij de partners. Veel mensen gebruiken hun gsm bijvoorbeeld ook om problemen om te lossen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat koppels mails en berichtjes gebruiken om onderwerpen aan te snijden die ze anders te moeilijk vinden. Sexting kan ook een positieve rol spelen in relaties. Het is vaak een manier voor mensen om met een moeilijke periode in hun relatie om te gaan. De sexting stopt vaak vanzelf wanneer de plooien weer gladgestreken zijn."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Klik op de foto om ze te beluisteren


Roland Van Campenhout, of kortweg Roland  is een Vlaamse bluesmuzikant.

Admiral Freebee of Tom Van Laere is een Antwerpse artiest

Samen brengen ze dit prachtige nummer
» Reageer (0)
23-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn het gelukkigst op 74 jaar

We zijn het gelukkigst op 74 jaar

Mensen zijn het meest tevreden over hun leven op hun 74ste, aldus Britse onderzoekers. Dit komt door een combinatie van minder verantwoordelijkheden, minder financiële zorgen en meer tijd voor jezelf.


Mensen van vijftig en zestig worden steeds vrolijker, op hun 74ste geven ze zichzelf een 5,9 op 7 qua tevredenheid over hun leven. Vanaf de tienerjaren daalt dit gevoel en gaat het in een neerwaartse trend tot je veertigste. Dan bereikt het een plateau, vanaf je 46ste gaat het in stijgende lijn. Duitse en Amerikaanse wetenschappers analyseerden de resultaten van een langetermijn studie bij meer dan 21.000 Duitse en Britse mannen en vrouwen. De proefpersonen gaven op een schaal van één tot zeven hoe tevreden ze waren, 1 stond voor helemaal niet, 7 voor volledige tevredenheid.


Na hun 74ste daalt de tevredenheid omdat meer mensen dan te maken krijgen met gezondheidsproblemen. Volgens de onderzoekers is het ook mogelijk dat mensen bij het verouderen meer appreciatie tonen voor wat ze hebben. Ze proberen dan het beste van hun leven te maken. "Het besef dat hun leven niet meer zo lang kan duren zorgt er voor dat oudere mensen zoveel mogelijk van het leven proberen te genieten", aldus de onderzoekers. Bij het ouder worden kunnen we beter onze negatieve gevoelens controleren. Twintigers en dertigers kampen met stress door hun hypotheek, de zorg voor hun gezin en hun carrière.

Deze cyclus van de tevredenheid over het leven blijkt wel vooral een Brits fenomeen te zijn.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gifkikkers uit Peru zijn trouw aan hun partner

Gifkikkers uit Peru zijn trouw aan hun partnerhttp://www.hln.be/static/FOTO/pe/11/7/13/media_xl_3596578.jpg?20100223113234In het regenwoud van Zuid-Amerika is een kikkersoort ontdekt die een hele leven lang voor dezelfde partner kiest. De Peruaanse gifkikker is tot nu toe de enige monogame amfibie ter wereld.


Na het paren legt het vrouwtje haar eieren op bladeren. Als de eieren uitkomen, draagt het mannetje zijn kroost op zijn rug naar verschillende kleine poelen waar hij voor de kleine kikkertjes kan zorgen. Als de baby's honger krijgen, roept het mannetje zijn partner die onvuchtbare eitjes in het water dropt. Dat is het voedsel van de jonge kikkers.


 
Het was al geweten dat een koppel Peruaanse gifkikkers goed samenwerkt, maar wetenschappers hebben nu onderzocht hoe trouw de kikkers wel zijn. Er zijn wel meer dieren die monogaam zijn en hun hele leven bij dezelfde partner blijven. Maar in de realiteit blijken de meeste dieren zich wel eens op glad ijs te wagen en overspel te plegen.
Maar niet de Peruaanse gifkikker. Wetenschappers van de East Carolina University voerden DNA-tests uit bij twaalf koppels. In elf gevallen bleken de kikkers enkel met hun eigen partner te paren. Slechts in één geval had een mannetje een scheve schaats gereden. Andere gifkikkers bleken na onderzoek een stuk minder trouw te zijn.De oorzaak moeten we volgens de wetenschappers in de poelen zoeken waarin de kikkers hun eieren leggen. De poelen van de Peruaanse gifkikker zijn veel kleiner waardoor de dieren afhankelijk zijn van hun ouders. Volwassen gifkikkers hebben daardoor meer de neiging om trouw te blijven aan hun omgeving. Als de beide ouders na de geboorte niet langer voor hun kroost zouden moeten zorgen, zouden ze ook minder aan elkaar gebonden zijn. De Peruaanse gifkikker blijft daarom trouw aan zijn partner en zijn gezin.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse dog (111 kg) officieel grootste hond ter wereld

Duitse dog (111 kg) officieel grootste hond ter wereld

Giant George, een enorme Duitse dog uit Tucson, in de Amerikaanse staat Arizona, is officieel erkend als de grootste hond ter wereld. Dat heeft het Guinness Book of Records meegedeeld.
 
Giant George is 109 centimeter hoog en 2,2 meter lang. Hij weegt 111 kilogram en verorbert maandelijks zo'n 50 kilogram voedsel. Tot gisteren was de eer van grootste hond ter wereld weggelegd voor een andere Duitse dog: Titan uit Californië, maar die meet "slechts" 107 centimeter.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde Aztekentempel in Mexico ontdekt

Ronde Aztekentempel in Mexico ontdekt

Archeologen hebben in het centrum van de Mexicaanse hoofdstad de funderingen van een ronde Aztekentempel ontdekt. De tempel was volgens archeoloog Eduardo Matos Moctezuma mogelijk aan de god van de wind gewijd.

 
De tempel bevindt zich achter de huidige kathedraal in Mexico-City en maakte vroeger deel uit van de hoofdstad van het Aztekenrijk Tenochtitlán. Hij werd waarschijnlijk op het einde van de vijftiende eeuw kort voor de aankomst van de Spanjaarden gebouwd en was vermoedelijk 30 meter hoog.» Reageer (0)
22-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingen helpt weer te praten na beroerte

Zingen helpt weer te praten na beroerte

Dokters konden slachtoffers van een beroerte weer laten spreken door hen woorden en zinnen te laten zingen. Deze techniek werd succesvol getest op duizenden patiënten die niet meer konden praten door schade aan de linker hersenhelft.


Sommige slachtoffers van een beroerte, die vroeger geen twee woorden konden zeggen, geven dankzij de techniek nu speeches voor een publiek, aldus de onderzoekers. Volgens neuroloog Gottfried Schlaug werkt de techniek voor mensen en kan dit thuis aangeleerd worden.


Een beroerte gebeurt wanneer door een bloedklonter of gesprongen bloedvat er geen zuurstof naar een deel van de hersenen kan, dit deel loopt dan schade op. Dokters weten al langer dat slachtoffers van een beroerte die niet kunnen spreken, wel kunnen zingen. Dit komt omdat het deel van de hersenen verantwoordelijk voor spraak ergens anders ligt dan het deel dat muziek verwerkt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aids kan binnen 40 jaar uitgeroeid zijn

"Aids kan binnen 40 jaar uitgeroeid zijn"

Een massascreening van mensen met een verhoogd risico op AIDS kan succesvol de ziekte binnen de 40 jaar uitroeien, dat zegt alvast een toonaangevend onderzoeker.


Professor Brian Williams wil miljarden mensen jaarlijks testen op aids. Iedereen die positief werd bevonden zal dan de juiste medicatie krijgen. Met dit radicaal voorstel wil hij de overdracht van het virus binnen vijf jaar stoppen, tegen 2050 zou volgens hem de globale aids-epidemie zo uitgeroeid moeten zijn.


Williams werkt in Zuid-Afrika, het land met het hoogste aantal aids- en hiv-besmettingen. Daar zal als eerste het proefproject starten. Andere gebieden met een hoge besmettingsgraad zullen snel volgen. "Onze beste hoop is dan medicatie te gebruiken die niet alleen levens redt maar ook het aantal besmettingen met de ziekte zal stoppen. Deze medicatie tegen aids verlaagt namelijk de concentratie van hiv in het bloed, dit maakt de dragers minder besmettelijk. De kosten voor Zuid-Afrika van dit project worden geschat op meer dan 2 miljard euro. Volgens Williams zouden de lagere kosten van de gezondheidszorg dit goed moeten maken.


"De hiv-epidemie is een van de ergste plagen in de menselijke geschiedenis. Het aids-virus besmette naar schatting al 33 miljoen mensen en vermoordde er al 25 miljoen. Door dit plan te volgen zou de ziekte samen met de huidige generatie besmette mensen moeten sterven", besluit Williams.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend: vrouwen die breien op café

Trend: vrouwen die breien op café

Kijk niet vreemd op wanneer op café de tafel naast je gevuld is met jonge, modebewuste vrouwen met brepriemen in de handen. In Groot-Brittannië zijn breiclubs namelijk de nieuwste trend.


Het idee is heel eenvoudig: de vrouwen ontmoeten elkaar wekelijks op café om te breien, te roddelen en raad te vragen over moeilijke patronen bij een glas wijn. Breien is al langer trendy, veel bekende sterren als Julia Roberts en Cameron Diaz komen er voor uit deze 'ouderwetse' hobby te beoefenen. De vereniging van hippe breigroepen Stitch 'n' Bitch (wat zoveel als breien en roddelen betekent) zegt dat ze de nieuwe boekenclubs voor vrouwen zijn.


De oorsprong van deze breigroepen is echter helemaal niet zo modern. De traditie startte tijdens de Tweede Wereldoorlog, breiende vrouwen praatten toen bij op café. De trend kent een heropleving in de 21ste eeuw, dit startte in de Verenigde Staten met de feministe en redactrice Debbie Stolle en haar boek 'Stitch 'N Bitch: The Knitter's Handbook' in 2003.


Elke plaatselijke groep is een initiatief van de lokale leden, deze wordt opgericht via de website stitchnbitch.org. De Londense groep is de grootste, met 6.000 leden die ingeschreven zijn op de nieuwsbrief. De grootste bijeenkomst was vorige maand, 200 leden daagden er op. In België is het nog niet echt een trend, we kennen momenteel drie groepen, twee in Gent en één in Antwerpen. Als je een groep wil opstarten, hoef je helemaal geen natuurtalent te zijn. Een 'Stitchette', een vrouw met ervaring, helpt je namelijk op weg. En misschien nog het belangrijkste, de bijeenkomsten zijn gratis.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armand - Ben ik te min

Armand - Ben ik te min

Klik op de foto om hem te beluisteren


Herman George van Loenhout (Eindhoven, 10 april 1946) beter bekend als Armand, is de Nederlandse protestzanger die ook wel "de Nederlandse Bob Dylan" genoemd wordt. Zijn hit "Ben ik te min" is een klassieker. Zijn partner is Marrit Dijkstra en er zijn twee kinderen, Johan en Joris.

Armand brengt zijn eerste single "En nou ik" uit in 1965. Die wordt een grote flop, maar Armand geeft het niet op en brengt de single "Een van hen ben ik" uit. Hiermee bereikt hij in eerste instantie alleen de tipparade, totdat drie maanden later Radio Veronica de b-kant op de radio laat horen en die een succes wordt. In de zomer van 1967 breekt Armand door met het nummer "Ben ik te min". Deze single wordt als controversieel gezien door het establishment. Armand wordt vanaf dit moment beschouwd als de Nederlandse protestzanger. In dat zelfde jaar komt Blommenkinders in de Top 40, met als hoogste positie nr. 19.

In 1969 stopt Armand, hij is dan zwaar verslaafd aan harddrugs. In 1971 is hij weer terug als artiest en in 1973 komt de plaat "De oorlog woedt in jezelf" in de tipparade, maar een hit wordt het niet. Hierna is het Armand nooit meer gelukt in de hitparade te komen. Wel blijft hij albums uitbrengen met maatschappijkritische teksten, veelal geïnspireerd door de hippie-ideologie. Twee derde van de singles die hij tot op heden heeft uitgebracht zijn geboycot door de Hilversumse radiostations.

In 1981 betuigt Armand zijn steun aan de demonstratie tegen de kruisraketten, met het lied "Liever een Rus (in de keuken dan een raket in de tuin)". Tijdens de grote demonstratie in Amsterdam vlogen er vliegtuigjes boven de stad met de tekst "Liever een Rus in de keuken dan een raket in de tuin". Dit nummer werd in die tijd zeer vaak ten gehore gebracht op de radio en het is ook zijn laatste lied dat succesvol was in de media.

In 1990 onthult Armand in de vara-gids 'Nee, ze naaien me niet meer', waarin hij aangeeft geen albums meer te maken bij een platenmaatschappij, omdat hij stelt dat hij zo geen volkomen vrijheid van muziek uitbrengen heeft. En zo verschijnt in 1994 het album One of eur Kind enkel te koop bij zijn live optredens, en Armand slaat zo een bewust nieuwe weg in, enkel nog albums uitbrengen voor zijn liefhebbers en fans. Armand is daarna ook periodiek op televisie te zien, en staat model voor de hippie Koos Koets die gespeeld wordt door Kees van Kooten.

Armand maakt deel uit van de hippiegeneratie en staat bekend als fervent liefhebber van cannabis.
» Reageer (0)
21-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen die instrument bespelen, kunnen beter lezen

Kinderen die instrument bespelen, kunnen beter lezen

Kinderen die een muziekinstrument leren bespelen, hebben minder moeite met lezen en kunnen ook beter luisteren en zich concentreren wanneer het erg rumoerig wordt in de klas.

Zelfde deel hersenen
Professor Nina Kraus, een neurologe en amateur-musicus, mat de elektrische activiteit in de hersenen en ging na hoe musicerende en niet-musicerende mensen daarop reageren. Dat leidde tot de conclusie dat mensen die goed zijn in het vinden van muzikale harmonieën, ook beter kunnen lezen omdat hetzelfde deel van de hersenen een cruciale rol speelt bij het lezen.

Verwerken
Volgens vorsers aan de Amerikaanse Northwestern universiteit is gebleken dat muzikanten beschikken over verhoogde hersenactiviteit. Die stelt hen in staat om informatie die ze ontvangen via hun ogen en oren beter te 'verwerken' dan mensen die geen instrument bespelen.

Beter en sneller
Dat komt doordat het deel van ons brein dat geluiden interpreteert, de auditieve cortex, beter en sneller werkt bij mensen met een muzikale opleiding en dus beter geschikt is om uit de stortvloed van informatie die onze zintuigen naar de hersenen sturen subtiele patronen op te sporen. Dat meldt de Sunday Telegraph.
 
Letters = patronen
"Onze ogen en oren nemen elke seconde miljoenen stukjes informatie op en het brein kan niet al die info verwerken", legt Kraus uit. "Daarom zijn de betrokken delen van de hersens erop gericht regelmatige patronen te ontdekken in de ontvangen signalen. Hoe beter je in staat bent muzikale patronen te ontdekken, des te beter kun je ook lezen, want letters en woorden op een bladzijde zijn eigenlijk ook gewoon patronen".

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Expositie Caravaggio in Rome

Expositie Caravaggio in Rome


http://img638.imageshack.us/img638/9194/caravaggio.jpgRome opende dit weekend een prestigieuze tentoonstelling van het werk van Caravaggio (1571-1610). Het is het grootste van een reeks evenementen die de 400e verjaardag van de dood van de Italiaanse meester van het clair obscur herdenken.

De tentoonstelling in de Scuderie del Quirinale toont 24 van de 64 werken die Caravaggio maakte. "En dan hangen er nog eens 15 schilderijen in kerken in Rome. Dat maakt Rome tot de hoofdstad van Caravaggio's werk", zegt een van de curators van de expositie.

Caravaggio staat bekend als de meester van het clair-obscur, een dramatisch licht-donkercontrast. Sommige zalen van het museum zijn bijna niet verlicht om de schilderijen nog beter tot hun recht te doen komen.

Caravaggio werkte vooral in Rome, waar hij even beroemd als berucht was. Hij schopte vaak schandaal en kwam meer dan eens in aanraking met het gerecht. In 1607 moest hij Rome ontvluchten nadat hij iemand had gedood in een gevecht.

De tentoonstelling belicht Caravaggio's werk in drie fasen: zijn jeugd (1592-1599), zijn grootste successen (1600-1606) en zijn vlucht (1607-1610).
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma moet getuigen

Oma moet getuigen


http://img22.imageshack.us/img22/1695/omab.jpgBeklaagdenbank


Advocaten zouden nooit aan een oudere dame vragen moeten stellen als ze niet voorbereid zijn op haar antwoord.

Tijdens een proces in Amerika riep de aanklager zijn eerste getuige naar voren, een dame op leeftijd. Hij ging naar haar toe en vroeg: "Mevrouw, kent u mij?"

Zij antwoordde direct: "Wel ja ik ken u mijnheer. Ik ken u al van toen u nog een knaap was en eerlijk gezegd ben ik in u erg teleurgesteld. U liegt, u bedriegt uw vrouw, u manipuleert de mensen en spreekt kwaad achter hun rug. U denkt dat u een hele meneer bent terwijl u geen verstand genoeg heeft om te beseffen dat u het nooit ver zult brengen. Jawel, ik ken u."

De aanklager stond perplex. Niet wetend wat anders te doen wees hij door de zaal naar de verdediger en vroeg: "Mevrouw, kent u de advocaat van de verdediging?"

Zij antwoordde weer direct: "Welja, ik ken hem ook al van toen hij klein was. Hij is lui, onverdraagzaam, en hij heeft een drankprobleem. Hij kan met niemand een normale relatie opbouwen en zijn praktijk is de slechtste van het land. Bovendien heeft hij zijn vrouw bedrogen met drie verschillende minnaressen, waaronder uw vrouw. Jawel, ik ken hem."

De verdediger zakte bijna ineen van schaamte.

Toen riep de rechter de twee advocaten bij zich en zei heel stilletjes:

"Als een van jullie beiden het waagt aan die dame te vragen of ze mij kent, dan stuur ik jullie allebei naar de elektrische stoel!"

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook meer jonge vrouwen willen een toyboy

Ook meer jonge vrouwen willen een toyboy

Een nieuwe soort vrouw werd gesignaleerd, de jonge cougar, ook bekend als poema. Steeds meer vrouwelijke dertigers zoeken een jongere partner, in navolging van de oudere vrouwen met toyboys. En jongemannen beginnen tegenwoordig maar al te graag iets met een oudere partner.

Minder bewijzen
Een oudere vrouw trekt heel wat mannen aan, aldus psychologe Helen Fisher. "Ze heeft het voordeel van levenservaring, opleiding en stijl, drie eigenschappen die veel mannen aanbidden. Vandaag de dag zijn vrouwen op financieel vlak succesvoller dan ooit, dit verandert wat mannen van een partner verlangen. Ze vallen vaak op de onafhankelijkheid van een vrouw, dit maakt de druk voor hen kleiner om zichzelf op financieel vlak te bewijzen. Deze nieuwe soort, de poema, verstaat beter het gebrek aan ambitie van deze jonge mannen."

Zorgelozer
De poema houdt er van dat deze mannen zorgelozer zijn en meer ontspannen, wat heel verfrissend kan zijn voor vrouwen. Velen van hen hebben namelijk genoeg van hun gestresseerde leeftijdsgenoten, aldus professor Sandra Caron. Uit onderzoek blijkt dat een vrouwen zich goed voelt wanneer ze een jongere man aan de haak kan slaan. Jonge mannen zetten hun oudere partner op een voetstuk en zijn vaker onder de indruk van hun prestaties.

Seks
Ook op seksueel vlak kan dit leeftijdsverschil voordelig zijn, niet alleen omdat vrouwen op seksueel vlak later pieken dan mannen. Een vrouwelijke dertiger is qua seksleven compatibel met een mannelijke twintiger. Ze zitten dan vaak beter in hun vel en maken zich geen zorgen meer over hun uiterlijk tijdens het vrijen, ze focussen zich meer op hoe ze zich voelen. Deze zelfzekerheid is erg aantrekkelijk voor jonge mannen, zij vallen vandaag meer op de onafhankelijkheid van een vrouw en minder op haar uiterlijk.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stash - Sadness

Stash - Sadness

Klik op de afbeelding om hem te beluisteren


Stash (voormalig Stache) is een Vlaamse muziekgroep, die uit het bijna niets een monsterhit scoorde in Vlaanderen met het nummer "Sadness" in 2004-2005.


Het nummer brak de records van de hitlijst van de VRT, de Ultratop, door zowel de langstgenoteerde plaat in de top 10 als de langstgenoteerde plaats in de gehele Ultra Top 75 te zijn. In de clip van "Sadness" is een reeks bekende Vlamingen aan het werk, zoals Axl Peleman, Guy Swinnen, Luc De Vos, Walter Grootaers. In de clip van "Shelter Of The Evil Ones" spelen de moeders van de 4 bandleden mee.


In de zomer van 2005 waren ze onder andere te zien op Rock Werchter. De frontman van Stash is Gunter Verspecht.
» Reageer (0)
20-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fijne zaterdagavond.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man bevallen van derde kind

Man bevallen van derde kind


http://img638.imageshack.us/img638/9064/thomasbeatie.jpgThomas Beatie (34) is voor de derde keer vader geworden. De transseksueel is bevallen van een meisje. Beatie liet zich ombouwen tot een man maar hij behield zijn vrouwelijke geslachtsorganen. 

De Amerikaan die opgroeide in Hawaï ging twintig jaar lang door het leven als Tracy Lagondino en haalde nog de finale van een schoonheidswedstrijd voor jonge meisjes. Hij werd wereldberoemd toen hij zwanger verscheen in een homoblad en zijn opwachting maakte op de sofa van Oprah Winfrey. "Kinderen krijgen is niet een exclusie aangelegenheid voor vrouwen alleen. Ook mannen willen een kind krijgen. Het is gewoon een menselijke behoefte. Ik ben wie ik ben en ik heb het recht om te bevallen." En dat deed hij dus al voor de derde keer.

De nu 35-jarige Beatie werd geboren als vrouw met de naam Tracy. Ze liet 15 jaar geleden haar borsten weghalen. Door het slikken van testosteron veranderde haar wettelijke geslacht van vrouw naar man.

Omdat de Amerikaan wel zijn vrouwelijke voortplantingsorganen behield kon hij zwanger worden en een kind baren. Hij besloot dat ook werkelijk te doen toen zijn vrouw Nancy onvruchtbaar bleek te zijn.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft 6-jarige meisjes vindt zichzelf te dik

Helft 6-jarige meisjes vindt zichzelf te dik


http://img211.imageshack.us/img211/1237/ongelukkig.jpg


De helft van de 6-jarige meisjes in Groot-Brittannië vindt zichzelf te dik. Ze denken ook dat magere meisjes meer succes hebben. Dat blijkt uit een studie van de gereputeerde universiteit van Cambridge.

De meisjes kregen digitale beelden van zichzelf onder ogen met een (paar) maatje(s) minder. De meeste meisjes kozen meteen voor de foto waarop ze met drie maatjes minder afgebeeld stonden. Een moeder is razend en steekt een beschuldigende vinger uit naar de media die alleen oog hebben voor graatmagere modellen die bovendien nog eens digitaal bijgewerkt worden. "Ook Saffron bladert uiterst kritisch door vrouwenbladen. Ze zegt dan steevast dat haar benen te dik zijn", zegt Amanda, moeder van Saffron Davies die aan het onderzoek deel nam en ook de 'magerste foto' van zichzelf koos. "Ik stel vast dat steeds meer jonge meisjes denken dat ze te dik zijn en dat is een angstwekkende evolutie."

Ook dokter Terri Apter van de universiteit van Cambridge maakt zich zorgen. "Steeds meer jonge meisjes koppelen mager zijn aan populariteit en dat is een verontrustende trend", besluit ze.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Knack - My Sharona live

The Knack - My Sharona live

Klik op de foto om hun te beluisteren


The Knack is een band die ontstond in Los Angeles. Hun eerste single, My Sharona in 1979 was meteen een schot in de roos. het nummer staat op hun debuut album, Get the Knack. My Sharona werd internationaal een hit. Critici vergeleken de band al direct met The Beatles. Niet de slechtste vergelijking voor een beginnende band. De powerpop van The Knack was een goede muzieksoort tegen al het discogeweld van die tijd.

Alhoewel de kritieken dus goed waren en My Sharona een vette hit opleverde werden de albums en singles na hun eerste lichting niet zo'n succes. En uiteindelijk leidde dat tot het uiteenvallen van de groep. In 1980 wordt er verwezen naar 'My Sharona' in het nummer 'Pull my strings' van de punkband The Dead Kennedys op het Bay Area Music festival. The Dead Kennedys klaagden hiermee de voorgekauwde supersterren aan in de muziekindustrie.

Later kwam het tot een reünie. En in 2001 werd een studio album uitgebracht onder de titel Normal As The Next Guy en een live DVD: Live From The Rock N'Roll Funhouse. The Knack tourt nog steeds en heeft ook nog steeds een groot aantal fans die genieten van hun energieke rock en roll muziek.

Zanger Doug Fieger, een inwoner van Detroit, speelde voordat hij tot The Knack toetrad in een country rock band die de naam Sky droeg. Zijn broer Geoffrey is een succesvolle maar controversiële advocaat en een politieke kandidaat namens de staat Michigan.

Doug Fieger overleed op 14 februari 2010 in zijn huis in Californië. Een paar jaar daarvoor was hij geopereerd wegens twee hersentumoren. Hij bleek die te hebben nadat hij tijdens een optreden hoofdpijn kreeg en zijn teksten vergat. Later kreeg Fieger ook nog eens longkanker. Hij werd 57 jaar.
» Reageer (0)
19-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer vrouwen klussen in huis

Steeds meer vrouwen klussen in huis

Steeds meer vrouwen nemen gereedschap zelf in de handen en klussen in het huis. Ook bieden meer dames hun handige kwaliteiten online aan.

Niet wachten
Het aantal vrouwelijke singles groeit en steeds meer gehuwden willen niet op hun partner wachten om hun interieur onder handen te nemen. Dit maakt dat het aantal vrouwen dat een klusjesman inhuurt met een kwart steeg het laatste jaar. De emancipatie en het gevoel dat ze hiervoor geen man nodig hebben, speelt ook een rol, dat meldt nu.nl. 

Interieur
Voor vrouwen is het bij kluswerk vaak het uitzicht van groot belang. Zij bepaalt de kleuren op de muren en het interieur van de kamers. "Vrouwen worden steeds zelfstandiger, zij hebben niemand meer nodig om hun zaakjes te regelen", aldus woordvoerder van een Nederlandse site die klusjesmannen aanbiedt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwentaboe: dunner wordend haar

Vrouwentaboe: dunner wordend haar

Dunner wordend haar is een toenemend probleem, maar blijft door het huidige schoonheidsideaal een groot taboe. Een vrouw hoort een volle haardos te hebben, als teken van vrouwelijkheid. "Onterecht wordt gedacht dat daar niets aan te doen valt", stelt de Nederlandse dermatologe Ids Boerma op BeautyJournaal TV.


"Maar liefst 15% van de vrouwen voor de menopauze en zelfs 40% van de vrouwen in de menopauze krijgen onder invloed van hormoonveranderingen te maken met een ernstige vorm van haaruitval", vertelt dermatoloog en specialist in haarziekten, Ids Boersma, verbonden aan de Intermedica Kliniek in Geldermalsen. "Het is een groot taboe, vrouwen lijden enorm en nodeloos onder hun haarprobleem. De heersende opvatting is dat er niets aan te doen is, of dat het door stress komt en wel weer overgaat. Vooral huisartsen stellen veel te snel deze diagnose."


Uit de documentaire wordt duidelijk dat maar tien procent van de vrouwen effectief haaruitval krijgt door stress. Deze is inderdaad tijdelijk. Bij de grootste groep van de vrouwen, waaronder ook steeds meer jonge vrouwen, is sprake van erfelijke kaalheid. Vrouwen lopen er erg lang mee rond voor ze stappen durven te ondernemen. Zo vertelt een zekere Carien in de documentaire hoe ze op een gegeven moment bij regenachtig weer ook niet meer naar buiten ging, bang dat de dunne plukjes uit model zouden waaien en nat worden. Ook zwembad- en saunabezoek waren taboe.


"Wij zeggen altijd dat je niet langer dan zes maanden moet blijven tobben. Hoe eerder de diagnose gesteld is, hoe eerder je ervoor kan zorgen dat het proces gestopt wordt met medicijnen en/of vertraagd met speciale lotions," aldus de arts. "Hoe langer je doorloopt, hoe dunner je haardos wordt. Als blijkt dat er sprake is van erfelijke haaruitval, is dat een blijvende schade. Haar dat eenmaal weg is, blijft weg. Dus wat je kunt behouden, is van groot belang."


Voor Carien is er nu eindelijk hulp. Met het medicijn dutasteride kan ze het uitgedunde haar aan de voorkant in ieder geval behouden, en voorkomen dat de rest ook uitdunt. Jarenlang dacht ze dat het bij haar ook door stress kwam en door het vele diëten, maar niets is minder waar.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Solomon Burke - Cry To Me

Solomon Burke - Cry To Me

Klik op de foto om hem te beluisterenSolomon Burke (Philadelphia, Pennsylvania, 21 mei 1940) is een Amerikaans soulzanger. Hij is een van de muzikanten die begin jaren zestig aan de wieg stonden van de soulmuziek.

Alhoewel hij nooit grote pophits heeft gehad, zijn een aantal van zijn nummers uitgegroeid tot klassiekers, die meerdere malen zijn uitgevoerd door andere artiesten. "Everybody Needs Somebody to Love" is hiervan waarschijnlijk de bekendste.

Burkes wortels liggen in de gospel. Hij zingt in een kerkkoor, preekt op jonge leeftijd al in zijn kerk in Philadelphia en presenteert een gospelprogramma op de radio. Tussen 1954 en 1958 neemt hij enkele gospelnummers op voor het label Apollo. In 1960 wordt hij ontdekt door producer Jerry Wexler en tekent hij een contract bij Atlantic Records. Zijn eerste singles zijn covers van countryliedjes als "Just Out of Reach". Door gospel te mengen met de toen populaire muziekstijl R&B legt hij de basis voor soulmuziek.

Hij heeft in de jaren zestig wel enkele grote R&B-hits, maar weet niet door te breken tot het grotere poppubliek, wat andere soulzangers (Aretha Franklin, Otis Redding, Sam Cooke) wel lukt. Enkele R&B-hits uit die tijd zijn onder andere "Cry To Me", "If You Need Me", "Got To Get You Off My Mind" en "Tonight's The Night". "Everybody Needs Somebody to Love" uit 1964 is mogelijk zijn bekendste nummer: het wordt datzelfde jaar nog gecoverd door de Rolling Stones op een van hun eerste albums, en krijgt ook bekendheid in de versies van Wilson Pickett en The Blues Brothers. In '64 wordt hij ook door een diskjockey uitgeroepen tot de "King of Rock and Soul", een titel die hij nog steeds met trots draagt. In 1969 scoort hij zijn grootste hit met een cover van "Proud Mary" van Creedence Clearwater Revival.

Eind jaren zestig verlaat Burke Atlantic. In de jaren zeventig, tachtig en negentig brengt hij onregelmatig muziekalbums uit. Deze albums worden echter enkel goed ontvangen bij enkele muziekliefhebbers, en niet bij het grote publiek. Regelmatig geeft hij dan ook in deze tijd aan de muziekindustrie vaarwel te zeggen. Wel heeft hij in 1986 een kleine hit met "A Change is Gonna Come", oorspronkelijk van Sam Cooke. Dit nummer wordt ook in Nederland een kleine hit. Ook is hij te zien in de film The Big Easy uit 1987.

In 2002 maakt Solomon Burke een comeback mee. Andy Kaulkin, de eigenaar van Fat Possum Records, haalt hem over om een album op te nemen met nummers geschreven door enkele bewonderaars. Met het resulterende album Don't Give Up On Me, weet hij een nieuw publiek te bereiken. Enkele van de artiesten die een nummer hebben geschreven voor het album zijn Bob Dylan, Elvis Costello, Tom Waits, Van Morrison, Nick Lowe, Brian Wilson en Dan Penn. Het album is geproduceerd door Joe Henry. Don't Give Up On Me wint een Grammy Award voor beste bluesalbum en wordt door verscheidene muziektijdschriften (onder andere Mojo, OOR, Rolling Stone) beschouwd als een van de beste albums van het jaar. In 2003 treedt Burke op op zowel Pinkpop als North Sea Jazz en neemt hij het nummer "Catch Up To My Step" op met Junkie XL, en in 2004 volgt het duet "Devil in me", met de Italiaanse zanger Zucchero op diens duetalbum "ZU & Co".

In 2006 verbleef Burke een paar dagen in Buddy Millers huis in Nashville om zijn countryalbum Nashville op te nemen, waarop Emmylou Harris, Patty Griffin, Gillian Welch, Patty Loveless en Dolly Parton duetten met hem zingen. Eind 2007 gaf hij tijdens een concert van De Dijk een gastoptreden.

Solomon Burke staat aan het hoofd van een zeer grote familie. Mei 2009 had hij 21 kinderen (14 dochters en 7 zonen), 90 kleinkinderen en 20 achterkleinkinderen. Behalve zanger is hij ook werkzaam als predikant en is hij eigenaar van onder andere een eigen kerk en een keten van begrafenisondernemingen. Burke zingt tevens mee op het nummer "Het moet en het zal", door hem geschreven en vertaald door Huub van der Lubbe van De Dijk op de cd "Brussel", uit 2008.
» Reageer (0)
18-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook vrouwen kijken vaak naar borsten

Ook vrouwen kijken graag naar borsten


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/beha1.jpg?t=1266506927


De meeste mannen zijn geobsedeerd door borsten dat weet toch iedereen maar wist je ook dat vrouwen net zoveel oog hebben voor een goed gevulde boezem? Uit een onderzoek blijkt immers dat vrouwen tot zeven keer per dag naar borsten kijken.

Meer nog, negen op tien vrouwen kijkt meteen naar de voorgevel van vrouwen die ze ontmoeten. Ze willen checken of hun boezem voller is. De helft van de ondervraagde vrouwen geeft ook toe dat ze vaak jaloers zijn op de beter gevormde boezem van hun seksegenotes.

Vrouwen zijn in ieder geval eerlijker dan mannen want maar de helft van de ondervraagde mannen geeft toe eerst naar de borsten en pas dan naar het gezicht van een vrouw te kijken.

Uit het Brits onderzoek blijkt verder dat vooral mannen uit Newcastle oog hebben voor het bovenlichaam van vrouwen. De meeste mannen zeggen dat ze minstens tien keer per dag naar borsten kijken.

De helft van de Britse vrouwen is ook niet zo blij met haar borsten en 63 procent van de respondenten vindt haar boezem te klein. Misschien moeten ze toch maar eens met hun partner praten want ruim de helft van de mannen vindt de boezem van hun partner prachtig, blijkt nog uit het onderzoek van Transform.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen van Gauguin in Van Gogh Museum

Vrouwen van Gauguin in Van Gogh Museum


http://img16.imageshack.us/img16/3742/paulgauguin.jpgHet Van Gogh Museum in Amsterdam biedt vanaf nu onderdak aan de geportretteerde vrouwen van de Franse kunstschilder Paul Gauguin (1848-1903). Schilderijen en tekeningen van vrouwen in Bretagne, Arles of Tahiti: ze zijn tot en met 6 juni te zien op de nieuwe tentoonstelling 'Paul Gauguin. De doorbraak naar moderniteit'.
 

De tentoonstelling toont hoe de Fransman zich ontwikkelde tot een maker van moderne kunst en zich hierbij aangetrokken voelde tot boerinnen en badende en exotische vrouwen. De aanleiding voor de expositie is de zogeheten 'Volpini-serie', een reeks van elf prenten van Gauguin die het Van Gogh Museum in 2004 aankocht. De kunstenaar maakte de serie tijdens de Parijse Wereldtentoonstelling van 1889 op aandringen van Theo van Gogh, de broer van Vincent en de kunsthandelaar van Gauguin.
 

De schilder exposeerde zestig werken in Café des Arts van de heer Volpini op het terrein van de Wereldtentoonstelling, en de serie was daar een onderdeel van. "De prenten waren het visitekaartje van Gauguin om zich aan de wereld te presenteren", zegt museumdirecteur Axel Rüger. De schilder wilde heel graag dat meer mensen zijn kunst zagen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat geeft eekhoorn de borst

Kat geeft eekhoorn de borst


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/2/15/3/media_xl_3591078.jpg?20100218011815


De natuur zit vol ontwapenende en wonderbaarlijke verhalen. Neem nu deze gewonde eekhoorn die onderdak vond bij een kat. Nadat haar baasje Ruben Gaviria uit Envigado (bij de Colombiaanse grootstad Medellin) een week geleden de jonge eekhoorn gewond had aangetroffen in een park en mee naar zijn huis gebracht, adopteerde de kat Tita het arme diertje. De eekhoorn krijgt zelfs borstvoeding om op kracht te komen.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/13/9/14/media_xl_3591089.jpg?20100218011739Ruben Gaviria ziet het schouwspel in zijn woning met plezier aan. Zelfs het kleine katje van Tita speelt met de eekhoorn. Dat leidt tot hilarische taferelen, zoals blijkt uit de foto's.
http://www.hln.be/static/FOTO/pe/1/14/2/media_xl_3591077.jpg?20100218011802
http://www.hln.be/static/FOTO/pe/12/8/13/media_xl_3591088.jpg?20100218011658
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Celtic Woman - the Voice

Celtic Woman - the Voice

Klik op de foto om hun te beluisteren

Celtic Woman is een Iers muziekensemble bestaande uit de zangeressen Chloë Agnew, Órla Fallon, Lynn Hilary, Lisa Kelly, Alex Sharpe en violiste Máiréad Nesbitt. De groep speelt Keltische muziek evenals moderne liederen. De groep heeft drie albums uitgebracht en verscheidene tournees gedaan.

Voormalige leden van de groep zijn Órla Fallon, Méav Ní Mhaolchatha, Deirdre Shannon en Hayley Westenra.

De groep werd aanvankelijk samengesteld door David Downes voor een optreden op 15 september 2004 in het The Helix theater in Dublin, Ierland. De oorspronkelijke leden van de groep waren Chloë Agnew, Órla Fallon, Lisa Kelly, Méav Ní Mhaolchatha en Máiréad Nesbitt. Het optreden werd in maart 2005 uitgezonden door PBS in de Verenigde Staten. Hun eerste album, Celtic Woman, bereikte spoedig de eerste plaats op de World Music hitparade van het tijdschrift Billboard. Het hield deze positie vast voor een recordaantal van 68 weken. De live-uitvoering in The Helix werd op dvd uitgebracht evenals een studioalbum.

Hun tweede album Celtic Woman: A Christmas Celebration werd op 19 oktober 2006 uitgebracht. Het album stootte hun eerste album van de eerste plaats in de World Music hitparade waardoor de groep zowel de eerste als de tweede plaats bezette in deze ranglijst.

Op 23 en 24 augustus 2006 hield de groep een optreden in Slane Castle in County Meath, Ierland. Dit optreden werd in december 2006 uitgezonden door PBS. Het derde album, Celtic Woman: A New Journey, werd op 30 januari 2007 uitgebracht op dvd, tegelijkertijd met het uitbrengen van de live-uitvoering. Het album bereikte de eerste plaats op de World Music hitparade en de vierde plaats op de Billboard 200 hitparade. De groep bezette nu de eerste drie plaatsen van deze ranglijst.


Celtic Woman - Orinoco Flow

Klik op de foto om hun te beluisteren


Op 28 oktober 2008 werd het vierde album uitgebracht, genaamd Celtic Woman: The Greatest Journey. Het bevat voornamelijk nummers van hun debuutalbum en het album A New Journey. Daarnaast bevat het drie nieuwe nummers.

De oorspronkelijke leden van de groep zijn Chloë Agnew, Órla Fallon, Lisa Kelly, Méav Ní Mhaolchatha en Máiréad Nesbitt. Tijdens de zwangerschap van Ní Mhaolchatha in 2005 verving Deirdre Shannon haar tijdens de tournees. Shannon verliet de groep in februari 2006 en Ní Mhaolchatha keerde terug voor de opnames en tournee van het album A New Journey.

Op 6 september 2006 werd bekend dat Hayley Westenra lid werd van de groep. Westenra heeft ook afgewisseld met Ní Mhaolchatha tijdens de tournees. Op 20 augustus 2007 werd bekend dat Ní Mhaolchatha zich wilde richten op haar solocarrière. Lynn Hilary verving haar voor het eerst op 10 oktober 2007 in Estero, Florida.

In 2008 werd Lisa Kelly wegens zwangerschap vervangen door Alex Sharpe tijdens de tournees van A New Journey.

In 2009 werd bekend dat Órla Fallon zich ging richten op haar solo-album en haar gezin. Haar plaats wordt ingevuld door Alex Sharpe.
» Reageer (0)
17-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongewassen lakens bevatten tien miljoen beestjes

Ongewassen lakens bevatten tien miljoen beestjes

Een half miljoen Britten wast zijn lakens slechts drie keer per jaar. Volgens experts bevatten ongewassen lakens ongeveer tien miljoen beestjes en kunnen ze zo astma veroorzaken.

Frequentie
Een op zes van de 1029 ondervraagde Britten geeft toe minstens een maand te wachten voor zijn lakens te wassen. Als je dit te weinig doet, kan het gewicht van een ongewassen kussensloop tot een tiende bestaan uit dode huid en mijten. Vooral mensen jonger dan 25 wassen hun lakens te weinig, één op de tien van hen doet dit slechts zes keer per jaar, degenen ouder dan 55 jaar drie keer per maand. 

Broeihaard
Professor Lisa Ackerley zegt dat ongewassen lakens een broeihaard zijn van ziekten. "Veel Britten genieten van een snack in bed en meer dan een half miljoen wast zijn lakens slechts drie keer per jaar. Dit kan astma veroorzaken of verergeren. Bedden de het belangrijkste habitat voor mijten. Het wassen van lakens eist tijd en moeite maar dit vermindert het niveau van ongewenste organismen en mijten. Je moet je lakens minstens om de twee weken wassen, liefst elke week."

Onweerstaanbaar
Onderzoekster Jacky Brown: "Het koude weer maakt onze bedden onweerstaanbaar, Britten spenderen er momenteel meer dan 49 uur in. Het is één van de vaakst gebruikte meubelen, dus is het schokkend dat we er niet meer aandacht aan besteden. Sommigen eten er zelfs in."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toetanchamon stierf aan malaria

Toetanchamon stierf aan malaria


http://img402.imageshack.us/img402/3581/toetanchamon.jpgHet mysterie van Toetanchamon is eindelijk ontrafeld. De Egyptische farao is op zijn 19e al overleden aan de complicaties van een gebroken been verergerd door malaria. Dat is de conclusie van wetenschappers die twee jaar lang DNA-onderzoek hebben uitgevoerd op de mummie van Toetanchamon en die van 15 familieleden.


De resultaten staan in een gezaghebbend Amerikaans medisch tijdschrift. Het is het meest uitgebreide genetische onderzoek ooit op de mummies. De onderzoekers namen ook scans. De jonge koning leed aan een ernstige vorm van hersenmalaria, waarbij bloedvaten in de hersenen verstopt raken.

Erfelijke afwijkingen
Toetanchamon had ook enkele erfelijke afwijkingen: een gespleten gehemelte en een klompvoet. Daardoor moest hij met een stok gaan. Bovendien leed hij aan de ziekte van Kohler, een aandoening waarbij gebrek aan bloedtoevoer de beenderen in zijn linkervoet traag aan het vernietigen was. In zijn graf zijn niet minder dan 130 wandelstokken gevonden.

Stamboom
Het DNA-onderzoek heeft ook duidelijkheid verschaft over zijn stamboom. Zijn vader was hoogstwaarschijnlijk Echnaton, de 'ketterfarao' die de Egyptische godsdienst trachtte te hervormen, en men weet ook welke mummie die van zijn moeder is. Zij blijkt een zus van Echnaton, maar haar naam is nog niet bekend.   http://www.hln.be/static/FOTO/pe/1/1/8/media_xl_3589823.jpg?20100217080039Farao op tiende

Toetanchamon werd farao toen hij 10 jaar was, in 1333 voor Christus. In de Egyptische geschiedenis was hij een onbeduidende farao maar hij werd wereldberoemd omdat zijn graf een van de weinige Egyptische koningsgraven is dat niet geplunderd was. Het graf werd ontdekt in 1922 en bevatte heel wat schatten. Dat het niet geplunderd werd, is te danken aan het feit dat bij de bouw van het graf van Ramses VI in de Vallei der Koningen het zand en puin op de ingang van het graf van Toeanchamon werd gegooid.


Speculaties
Er doen al lang speculaties de ronde over de vroege dood van Toetanchamon, te meer omdat hij in een roerige periode leefde waarin zowel zijn voorganger, hijzelf als zijn opvolgers maar kort regeerden. Toen in zijn schedel een gat ontdekt werd, ging men er van uit dat hij vermoord was. Een CT-scan wees in 2005 echter uit dat het gat waarschijnlijk veroorzaakt was bij de mummificering. Uit de scan bleek toen ook al dat hij een gebroken been had.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/17/15/5/media_xl_3589820.jpg?20100217075925

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nina Hagen - 99 Luftballons

Nina Hagen - 99 Luftballons

Klik op de foto om haar te beluisteren

Nina (Catherina) Hagen (Oost-Berlijn, 11 maart 1955) is een Duitse zangeres, actrice en songwriter.


Hagen werd in Berlijn geboren als dochter van actrice Eva-Maria Hagen en schrijver van filmscripts Hans Oliva-Hagen. Haar stiefvader werd Wolf Biermann, die enige tijd met Nina's moeder samenwoonde. Zij zou de opleiding voor actrice volgen, maar kwam niet door de selectieprocedure. Daaropvolgend werd zij zangeres voor diverse bands, waaronder Automobil. Al snel werd dit haar begeleidingsband. Toen zij in de DDR op een zijspoor kwam als gevolg van haar steunbetuiging aan Wolf Biermann benutte zij de eerstmogelijke kans om uit dat land te emigreren. Zij vertrok met haar moeder in eerste instantie naar het Verenigd Koninkrijk.

In 1978 keerde zij terug naar Duitsland, en vormde daar de Nina Hagen Band tezamen met Bernhard Potschka, Herwig Mitteregger, Manfred Praeker en Reinhold Heil. Zij zouden een aantal albums uitbrengen, waarvan het eerste ('Nina Hagen Band') het bekendst zou worden.

Hagen had in de loop der jaren diverse echtgenoten, waaronder een zeventienjarige kraker uit Londen. Ook had zij enige tijd een relatie met Herman Brood en met diens ex-gitarist Ferdi Karmelk. Met deze laatste kreeg Hagen ook een dochter: Cosma Shiva Hagen.

Zij nam eind 2001 samen met de Duitse live act Russenmafia, onder de naam Schwarze Puppen, een hardtrance plaat op, getiteld 'Tanz'. In 2003 heeft zij samen met Apocalyptica het nummer 'Seemann' van Rammstein gecoverd. Tevens nam Nina Hagen eind jaren '90 het clublied van de Oost-Berlijnse voetbalclub 1. FC Union Berlin op: Eisern Union. Tijdens de bekerfinale van deze club in 2001 tegen Schalke '04 zong zij dit nummer live in het Olympiastadion in Berlijn.
» Reageer (0)
16-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders overleden machinist:

Ouders overleden machinist: "Enige troost: niet zijn schuld"De totaal verhakkelde stuurcabine waarin machinist Johan De Keyser (36) het leven verloor.


Het Laatste Nieuws brengt vandaag een pakkende getuigenis met de ouders van één van de verongelukte machinisten bij de treinramp in Halle die minstens 18 doden eiste. "Johan leefde voor zijn job als machinist. Apetrots waren we op hem. Onze enige troost is nu dat het ongeval niet zijn schuld was. Een schrale troost, want wij zijn elk doel in ons leven kwijt", treuren de ouders van machinist Johan De Keyser (36) uit Rillaar, die pas gisteravond laat op de hoogte werden gebracht van het tragische nieuws.

Met de dood van Johan verliezen Robert De Keyser en zijn echtgenote Marceline uit Rillaar (Aarschot) hun enige kind. "We kregen pas 's avonds de bevestiging, maar eigenlijk wisten we het al van 's ochtends", zeggen ze in Het Laatste Nieuws. "Toen we rond 10 uur op het radionieuws hoorden dat de trein die van Quiévrain kwam, betrokken was geraakt bij een ramp, sloeg de schrik ons om het hart. Johan belde wel tien keer per dag naar huis. Hij woonde nog bij ons. Dus toen we hem niet konden bereiken op zijn gsm, wisten we het eigenlijk al wel."

Jongensdroom
Johan De Keyser was al acht jaar machinist bij de spoorwegen. "Een jongensdroom die uitkwam. Hij deed het met hart en ziel. Onze Johan deed élk examen mee. Hij mocht met goederentreinen rijden, met passagiers - treinen. Met dieseltreinen, met elektrische. Een crack, onze zoon."

Sprak van kinderen
"Nu hebben wij geen leven meer", zegt vader Robert, terwijl zijn vrouw Marceline instort. "Wat rest ons nog? Onze enige zoon is er niet meer. Hij had sinds een tweetal jaren verkering met een meisje uit Hasselt. Johan woonde nog thuis, maar sprak toch af en toe van samen te gaan wonen met haar. Van aan kinderen te beginnen... Maar dat is hun afgepakt. Wij zullen nooit grootouders worden. We klampen ons een beetje vast aan het feit dat het niet Johans schuld was, het ongeval. Dat is onze enige troost. Een schrale troost, maar toch."

Gewaarschuwd
"Het strafste van alles is dat ik hem vanochtend nog gewaarschuwd heb", zegt vader Robert. "Niet voor een treinongeval, dát niet. Nooit had ik aan zoiets durven denken. Maar wel voor de gladde wegen. Het had zo erg gesneeuwd. Ik zei nog tegen hem: 'Ziet dat ge vanmiddag veilig thuiskomt.' 'Tuurlijk', had hij geantwoord. En weg was hij. Voor de laatste keer."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nemen macho's onze keukens over?

Nemen macho's onze keukens over?

Macho tv-koks hebben hun effect op onze keuken. Niet alleen voelen meer mannen zich geroepen om in de kookpotten te roeren, ook de apparaten en keukengerei krijgen een stoerder (lees: mannelijker) uiterlijk.

Mannelijke eigenschappen
De Britse verkoopketen Debenhams ziet een duidelijke trend in het keukengerei. "Het vrouwelijk kantje waarbij kookgerei er ook stijlvol, kleurrijk en kwalitatief moet uitzien, lijkt wat op zijn return. In de plaats daarvan moeten zelfs de simpelste pan of pot aan een heleboel mannelijke eigenschappen voldoen als 'zwaargewicht, 'goede warmteverdeling' of 'met uitzonderlijke kookresultaten'.

Zelfs machines als microgolven, mixers of ovens moeten bijna aan de kracht van een nuclaire bunker voldoen. "Deze mannen voelen zich beter als ze keukenspullen kopen die meer kracht boven stijl of kleur bieden", stelt een verkoopsverantwoordelijke van de keten. "Mannen willen in een keuken vertoeven alsof het hun garage is".

Vermogen
Cijfers tonen ook aan dat apparaten, gelinkt aan macho tv-chefs, het goed doen. Ook de machines die het vermogen in de verf zetten, verkopen als zoete broodjes. Zelfs een mixer moet over de nieuwste technologie en over een rits aan optionele bijbehoren beschikken.
Zwart en inox zijn de gegeerde kleuren, pastelkleurtjes of roze apparaten lijken voorgoed voorbij.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crowded House - Don't Dream It's Over

Crowded House - Don't Dream It's Over

Klik op de foto om hun te beluisteren


Crowded House was de band van het Nieuw-Zeelandse multitalent Neil Finn. Hij richtte de band in 1986 op na het uiteenvallen van Split Enz in 1984, de band waar hij samen met zijn broer Tim voorman van was. In 1987 werd een grote hit gescoord met Don't Dream It's Over. Een andere bekende song was "Weather with you".

Andere bandleden waren Nick Seymour (basgitaar), Paul Hester (drums) en Mark Hart (diverse instrumenten). Broer Tim Finn werkte mee aan het album Woodface en werd korte tijd lid van de band.

In de zomer van 1992/1993 nam de band het album Together Alone op. Hiervoor verbleven ze op een afgelegen strand van Nieuw-Zeeland, Karekare, dat ook het toneel werd voor de film The Piano. Tim Finn had ondertussen de band alweer verlaten en werkte aan een solo-album. Zowel op Tim's solo-album als op Together Alone verschenen restjes van de nummers die ze in aanloop naar Woodface hadden geschreven.

Het album werd in 1993 uitgebracht. Het jaar daarop ontving Crowded House de prijs voor Beste Internationale Act van Q-magazine, waarbij ze grote acts als U2, Nirvana en Pearl Jam versloegen.

Ze brachten in totaal vier albums uit en een 'Best of' genaamd Recurring Dream. Het album Afterglow is een verzameling rariteiten voor de echte fan.

De band werd door Neil opgeheven in 1996 omdat hij naar eigen zeggen 'bang was zichzelf te herhalen' en hij op zoek wilde naar een nieuwe manier van muziek maken. De band gaf een laatste concert op de trappen van het Sydney Opera House. Zeker 120.000 mensen woonden het concert bij.

Na vaak te hebben aangegeven dat de band niet opnieuw leven zou worden ingeblazen kondigt Neil Finn in januari 2007 toch een reünie van de band aan, met Mark Hart en Nick Seymour en een nieuwe drummer, Matt Sherrod. Sherrod vervangt oorspronkelijk bandlid Paul Hester, die overleed in 2005. Hesters overlijden is een rode draad door het reünie-album, en volgens Finn was Pauls dood ook de 'oorzaak' van het opnieuw bijeenkomen van de band. Tegenwoordig maakt ook Neils zoon Liam Finn deel uit van de live band.
» Reageer (0)
15-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grijzende mannen: hot or not?

Grijzende mannen: hot or not?


http://img689.imageshack.us/img689/2964/georgeclooneyg.jpgOok mannen vechten tegen tekenen van veroudering. Tegen de rimpels, met huidcrèmes, tegen een slappe huid, met oefeningen en tegen grijze haren, met haarverf. Maar hoeft dat wel?

Voor vrouwen is het schoonheidsideaal als jaren strak, jong en stralend. Maar voor mannen gold dat toch niet? Oudere nieuwsankers blijven tot ze zelf opstappen, vrouwelijke nieuwsankers worden (meestal) snel vervangen. Voor acteurs geldt net hetzelfde.

Lang werd gezegd dat mannen 'alles' mochten. Wallen, rimpels, grijze haren, een buikje... voor hen was het van geen tel. Vrouwen die op het kleine of grote scherm kwamen daarentegen, moesten er zelfs op leeftijd picobello bijlopen: geen grijze haren, zo weinig mogelijk rimpels, een strak lichaam.

Wijsheid en sexappeal
Grijzende mannen werd als een teken van wijsheid gezien, extra sexappeal, een gedistingeerd uiterlijk. Maar de balans lijkt door te slagen naar de andere kant. Ook voor mannen worden grijzende haren niet altijd meer getolereerd (of voelen ze zich te oud?), en steeds vaker grijpen ook zij naar de haarverf. Tien procent van de Britse mannen doet dat zo'n 6 tot 8 keer per jaar tegenover 60 procent van de vrouwen.

Het geheim
Maar is dat wel een goede zaak? Niet altijd zo blijkt. Als het verschil met de grijzende haardos te groot is, kan een geverfde man er behoorlijk belachelijk uitzien (nietwaar, Silvio Berlusconi?). Het geheim is dan ook de verf te doseren, een tint te kiezen die bij je haarkleur (en je grijze kleur) past, en dat minimaal toe te passen.

"Het is verdacht"
Vrouwen reageren minder enthousiast. "Het is verdacht als een man van middelbare leeftijd zijn haar kleurt", klinkt het. Maar wat ze daarmee bedoelen, werd niet duidelijk. Denken ze dat hun man een affaire heeft, of ten minste indruk wil maken op het (jongere) andere geslacht? Of dat hun man zijn veranderende lichaam niet aanvaard, wat wel een heel hypocriet argument zou zijn...

Grijs is sexy?
Of is het gewoon omdat vrouwen een (elegant) grijzende mannen wel kunnen appreciëren. De grijze lokken van George Clooney geven hem niet minder sexappeal (bijna in tegendeel). Ook Michael Douglas of John Slattery komen er vlot mee weg. Maar zij verzorgen ook de rest van hun lichaam. Ze blijven sporten, ze kleden zich in dure maatpakken en de rimpels wijzen op wijsheid, niet op vermoeidheid (zoals bij Brad Pitt wél het geval is).

Weten wat kan
Conclusie? Ook als man moet je weten wat je kan hebben. Of een beetje verf je vooruit helpt, of je er net belachelijk doet uitzien. Uiteindelijk komt het neer op aanvaarden wie je bent en hoe je er uit ziet.

Eén man die zijn haar liet verven verantwoordde het als volgt. "Je begint met haarverf, en dat maakt je zo bewust van wat er allemaal beter kan, dat je ook begint na te denken over facelifts en andere schoonheidsingrepen. Het is het niet waard."

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We verzamelen steeds meer rommel

We verzamelen steeds meer rommel


http://img85.imageshack.us/img85/8094/rommel.jpg


We mogen dan onderdeel zijn van een wegwerpsamenleving, zelf gooien we verrassend weinig weg. Brits onderzoek toont dat het hamsterinstinct van de Britten de bovenhand heeft gehaald, waardoor hun huizen steeds voller zitten met oude elektrische toestellen en speelgoed.


20.000 euro
Het aantal zelden gebruikte dingen in huis neemt bij de gemiddelde Brit 95 kubieke meter in beslag, dat is een verdubbeling op 30 jaar tijd. Al die rommel is in een gemiddeld gezien 20.000 euro waard.
Het meest rommel vind je in de slaapkamers en logeerkamers.

De situatie is het ergst bij mensen tussen 35 en 44 jaar. Hun huis is tot bijna de helft gevuld met spullen die ze niet gebruiken, voornamelijk kledij en schoenen.

Entertainment
Vooral 'home entertainment' (zoals dvd's en computerspelletjes) zijn enorm gestegen (+ 3866 procent), spelletjes en speelgoed (+ 1190 procent), muziek (+ 733 procent) en kleine elektrische toestellen (+ 400 procent). Ook ongebruikt groot elektronica, gereedschap en kleren (ongeveer plus 200 procent) is enorm in aantallen toegenomen.

Consumptiegeest
Hoe komt het dat we zoveel rommel bij ons houden? De consumptiegeest van de jaren '80 en '90 zou een van de grootste oorzaken zijn, samen met een voorzichtige instelling 'voor als we het ooit nog eens nodig hebben'. Maar in realiteit gebruiken we de rommel zelden, en het bemoeilijkt de zoektocht naar de dingen die we wél nodig hebben.

Kwaliteit boven kwantiteit
Die opgehoopte stapels onbruikbare dingen doet mensen beseffen dat ze beter voor kwaliteit kiezen dan voor kwantiteit. Twee op drie van de 1.800 respondenten zegt spijt te hebben iets goedkoop te kopen dat niet lang meeging. Meer en meer mensen gaan op zoek naar dingen die minder plaats innemen, zoals een laptop in plaats van een desktop en een flatscreen in plaats van een 'oude' tv.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mariah Carey and Luther Vandross - Endless Love

Mariah Carey and Luther Vandross - Endless Love

Klik op de foto om hun te beluisteren


Mariah Carey (Long Island (New York), 27 maart 1970) is een Amerikaanse popzangeres. Ze is een van de best verkopende vrouwelijke artiesten aller tijden.Luther Vandross (New York, 20 april 1951 - Edison (New Jersey), 1 juli 2005) was een Amerikaanse R&B en soul zanger. Gedurende zijn carrière verkocht hij meer dan 25 miljoen albums en won acht Grammy Awards.

» Reageer (0)
14-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijn

Valentijn


http://img168.imageshack.us/img168/8163/roos6.jpgValentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen, of kaarten. Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Paus Gelasius I riep in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn. Een meisje moet een brief schrijven aan de jongen, en de jongen een roos geven aan het meisje

Commerce
In de Verenigde Staten is men, uit commercieel oogpunt, begonnen met het verleggen van de nadruk van anonieme liefde naar liefde. Valentijnsdag is in België en Nederland in korte tijd, sinds midden jaren 90, een groot commercieel succes geworden: cadeauwinkels, boekwinkels en bloemenwinkels profiteren hiervan. Ook de Nederlandse posterijen deden hieraan mee door een valentijnspostzegel uit te geven.

Historische achtergrond
Er bestaan verschillende heilige martelaren met de naam Sint-Valentijn. Eén was priester in Rome, een ander was bisschop van Terni. Beiden werden in de 3e eeuw ter dood gebracht. Mogelijk gaat het hier om dezelfde persoon.

Over Sint-Valentijn is geen enkel biografisch gegeven bekend. In de achttiende eeuw werd geopperd dat het Valentijnsfeest op 14 februari is gesteld om de oude Lupercalia, een Romeins (en wellicht nog ouder) vruchtbaarheidsfeest te vervangen. Lupercalia werd op 15 (!) februari gevierd ter ere van vruchtbaarheidsgod Lupercus. Voor de Romeinen was dit destijds een belangrijk feest. Het feest werd hoogstwaarschijnlijk gevierd in de buurt van de grotten waar Romulus en Remus, de stichters van Rome, waren opgevoed door wolven. Volgens het verhaal werden de namen van ongehuwde jonge vrouwen in een grote kom gegooid. Ongehuwde mannen mochten dan om de beurt een naam trekken. Tijdens het feest waren de twee jonge mensen die aan elkaar gekoppeld werden elkaars partner. Toen in Europa het Christendom opkwam, werd dit heidense feest door de kerk verboden en verving men Lupercalia door Valentijnsdag[1].

Legenden over Valentijn komen voor in de Legenda Aurea, maar het Valentijnsfeest van de romantische liefde, zoals dat tegenwoordig gebeurt, dankt zijn ontstaan aan een vermelding door Geoffrey Chaucer in 1382:


For this was on seynt Volantynys day
Whan euery bryd comyth there to chese his make

'Want dit was op Sint Valentijns dag
Als elke vogel zijn maatje komt kiezen'Legenden

Het was in de tijd dat keizer Claudius II aan de macht was. Om zijn rijk in stand te houden had hij veel soldaten nodig, aan wie hij allerlei eisen stelde. Zo mochten soldaten niet trouwen omdat aan het front niets hen mocht afleiden, dus ook geen gedachten aan thuis.

Volgens de legende kwam een jong paar bij bisschop Valentijn met het verzoek hen te trouwen. De man was een heidense soldaat, de vrouw een Christen. Valentijn vond de liefde zwaarder wegen dan de wetten van de keizer en huwde het stel. Al gauw kwamen meerdere paren met hetzelfde verzoek. Hij werd aangegeven en gearresteerd. Toen hij voor de keizer moest verschijnen probeerde hij die te bekeren. Claudius voelde zich beledigd en liet Valentijn martelen en onthoofden. Dat gebeurde op 14 februari, maar het jaar is onduidelijk. Voor het vonnis werd uitgevoerd, zag hij nog kans het dochtertje van de gevangenisbewaarder een briefje toe te stoppen. Van je Valentijn, stond erop.

Volgens een ander verhaal kwam een cipier (of de stadhouder van Rome) bij de toen al in de gevangenis zittende Valentijn met het verzoek zijn blinde dochter te genezen. Valentijn zorgde voor een geneesmiddel, maar dat werkte niet. Op de dag van zijn onthoofding probeerde de vader van het meisje nog wanhopig het vonnis tegen te gaan, maar tevergeefs. Na Valentijns terechtstelling ontving het meisje een klein briefje van Valentijn, waaruit een gele bloem viel (als mensen hem om raad vroegen gaf hij hen een bloem, vandaar de bloemengroet op Valentijnsdag). Op het briefje stond 'Van Valentinus' en direct kon ze weer zien. Volgens de legende werd de vader daarna bekeerd tot het christendom.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marvin Gaye and Tammi Terrell

Marvin Gaye and Tammi Terrell - Ain't no Mountain High Enough

Klik op de foto om hun te beluisteren


Marvin Gaye (Washington, D.C., 2 april 1939 - Los Angeles, 1 april 1984) was een van de belangrijkste Amerikaanse soulzangers.


Tammi Terrell (geboren als Thomasina Montgomery) (Philadelphia, 29 april 1945 – aldaar, 16 maart 1970) was een Amerikaanse soul-zangeres. Ze boekte haar grootste successen aan de zijde van Marvin Gaye tussen 1967 en 1969, maar stierf reeds jong aan de gevolgen van een hersentumor.» Reageer (0)
13-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drank- en eetfestijn carnaval kreeg pas in middeleeuwen religieus tintje

Drank- en eetfestijn carnaval kreeg pas in middeleeuwen religieus tintje


http://img138.imageshack.us/img138/5753/carnavalo.jpgCarnaval is vanaf het begin al een eetfeest geweest, waarbij men zich te buiten gaat aan spijzen en dranken. "De oorsprong van het carnaval gaat terug naar de oude Romeinen", zegt directeur Ineke Strouken van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur aan de vooravond van het populaire volksfeest. "Maar de echte doorbraak kwam pas in de middeleeuwen."
 
De naam stamt vermoedelijk ook af van het Latijnse 'carne vale', dat 'vaarwel aan het vlees' betekent. Ook het verkleden en in optocht door de straten lopen, was bij de Romeinen al gebruikelijk.
 
Kerk
De religieuze invulling van carnaval kwam pas later, zegt Strouken. "De kerk heeft het heidense carnaval omgezet in een katholieke traditie. Datzelfde is in principe gebeurd met Kerstmis." De periode van carnaval vormt de opmaat tot de vastentijd en bezinning voor Pasen. "Iedereen mag even helemaal gek doen voordat de ziel moet worden gereinigd", legt de deskundige uit.
 
Tijdens de veertigdaagse vasten wordt de periode van veertig dagen herdacht dat Jezus door de woestijn zwierf en niet at.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 vreemde weetjes rond menstruatie

10 vreemde weetjes rond menstruatie


http://img22.imageshack.us/img22/6324/menstruationw.jpg


Wat weten we nu helemaal over onze maandstonden? Dat ze in principe elke vier weken komen, en een gevolg zijn van een niet-bevruchte eicel, dat wel. Dat het bij elke vrouw anders is ook: sommigen zijn regelmatig, anderen niet, sommigen zijn er elke maand ziek van, anderen niet. Maar verder dan dat gaat het niet.

Dat verandert met het boek 'Flow. The cultural study of menstruation' (Vloed: de culturele studie van de menstruatie) van Elissa Stein en Susan Kim. Tien bizarre weetjes werden via 'thefrisky.com' verspreid.

1) Lysol
Het desinfecterende schoonmaakmiddel Lysol, dat werd tussen 1920 en 1960 aangeprezen als 'vaginale douche' (voor na de menstruatie) en uiteindelijk ook als 'spermadodend middel'.

Met als gevolg dat tonnen vrouwen zich voor en na hun maandstonden en voor en na geslachtsgemeenschap wasten met Lysol. Het resultaat was interne brandwonden, vaginale infecties en zwangerschappen, want de effectiviteit tegen zwangerschap was nooit bewezen.

2) Hysterie
De stemmingswisselingen en humeurigheid van vrouwen vlak voor hun menstruatie werd eeuwenlang 'hysterie' genoemd. Die diagnose werd gesteld van bij de oude Grieken tot de jaren '50 ongeveer, toen 'pms' of het premenstrueel syndroom werd 'ontdekt'. De beste behandeling voor deze hysterie was 'manuele stimulatie tot het punt van orgasme' en het gebruik van een vibrator, die in de 19de eeuw al werd uitgevonden en werd voorgeschreven door dokters.

3) Aderlatingen
Aderlatingen zijn gebaseerd op menstruatie. Daar de oude Grieken dachten dat maandstonden een manier was van het lichaam om slecht bloed uit het lichaam te krijgen, begonnen ze met aderlatingen... met alle gevolgen vandien.

4) Andere openingen
Zeldzaam maar het bestaat: menstruatie waarbij je niet bloedt vanuit de baarmoeder, maar uit andere lichaamsopeningen, zoals neus, armen, longen, borsten, darmen, mond, blaas, oog, oren en zelfs de mond. Het heet vicariërende bloeding, en zou ontstaan omdat een bloeding elders in het lichaam gestelpt werd.

5) Offerande
Als vorm van rituele reiniging raadt de Bijbel aan een dier te offeren: twee jonge duiven of twee schildpadden.

6) Studeren
Meisjes werd lang afgeraden om te studeren, omdat gedacht werd dat dan te veel bloed naar haar hersenen zou vloeien, wat het voortplantingssysteem in de war zou brengen. Als gevolg zou ze ziekelijke, zwakke kinderen baren.

7) Afzuigen
In 1971 bedacht een groep feministen een doe-het-zelfsysteem om je menstruatie uit je lichaam te zuigen (en eventueel ook de foetus bij een ongewenste zwangerschap).

8) Bijgeloof
Rond menstruatiebloed hangt heel wat bijgeloof. Zo zou je zaden onvruchtbaar maken, insecten, bloemen en gras doden, fruit van bomen doen vallen, messen onscherp en honden gek maken en miskramen bij paarden veroorzaken. Menstruerende vrouwen werden gebannen uit kerken, zilvermijnen (Mexico) en opiumlabo's (Vietnam).

Zwarte Zuid-Afrikaanse vrouwen mogen geen melk drinken tijdens hun menstruatie, want dat zou de koe doen sterven. Moslimvrouwen mogen tot de dag van vandaag niet bidden tijdens hun menstruatie omdat ze zich in al hun 'onreinheid' niet mogen richten tot Allah.

9) Epilepsie
Sommige epilepsie-aanvallen kunnen getriggerd worden, wat blijkbaar tot gevaarlijke dingen kan leiden. Bijlmoordenares Lizzie Borden zou haar ouders kunnen vermoord hebben tijdens zo'n aanval.

10) Premarine
Premarine is een synthetisch oestrogeen, gewonnen uit de urine van zwangere merries. In de VS nemen meer dan 9 miljoen vrouwen dit hormoon, waarvoor 50.000 paarden continu zwanger worden gehouden om aan de vraag te voldoen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deep Purple - Smoke On The Water

Deep Purple - Smoke On The Water

Klik op de foto om hun te beluisteren


Deep Purple is een Britse hardrockband. De groepsnaam is afgeleid van de jazzklassieker Deep Purple, het favoriete nummer van de moeder (of de grootmoeder, naargelang de bron) van gitarist Ritchie Blackmore.


Ze laten voor het eerst van zich horen eind 1968  met de single 'Hush'. Deep Purple scoort in de jaren '70 grote hits met 'Black Night', 'Woman From Tokyo' en 'Smoke On The Water'. 'Child In Time (Part 1)' uit 1972 blijkt een klassieker en haalt twee keer de Nederlands Top 10. Bassist Roger Glover is verder ook nog bekend van het nummer 'Love Is All'.


De groep zoals ze nu bestaat


De huidige samenstelling (2006) is Airey / Gillan / Glover / Morse / Paice, en in deze samenstelling treden ze nog steeds op. In januari 2006 is Deep Purple begonnen aan de ongeveer twee jaar durende Rapture of the deep-worldtour. Op 18 april 2006 werd de nieuwe Ian Gillan-cd/dvd Gillan's Inn uitgebracht. Op 9 juni 2006 speelden ze voor de tweede keer op het Arrow Rock Festival te Lichtenvoorde. Tijdens de uitvoering van het nummer "Smoke on the Water" speelde de gitarist Neal Schon van Journey ook mee.

De grootste hit van de band is "Child in Time". Dit nummer staat in elke Tijdloze 100 in de bovenste regionen geklasseerd. Hetzelfde geldt voor "Smoke on the water".

Deep Purple zou op 27 juli 2006 een concert geven in Libanon. Het concert werd afgelast vanwege de oorlog met Israël. Op 13 november 2006 gaf Deep Purple een eenmalig concert in muziektempel Nikaïa in Nice in zuid-Frankrijk. Voorlopig is Deep Purple aan hun drie jaar durende Rapture Of The Deep-tour. Hierbij zijn ze in de Lotto Arena in Antwerpen geweest.

Deep Purple is in 2003 uitgeroepen tot beste live-band en trekt sindsdien overal ter wereld weer volle zalen en stadions. Ze doen op dit moment zo'n 150 concerten per jaar en zijn daarmee een van de drukste bands ter wereld. Gitarist Steve Morse(sinds eind 1993) is een waardige opvolger van Ritchie Blackmore en heeft ook echt nieuw leven in de band geblazen. Hij is in America ook vijf jaar lang uitgeroepen als beste gitarist en hangt ook in "The Hall of fame". Hij speelt ook nog steeds in zijn eigen band "The Steve Morse band" en in de "Dixie Dreggs". Deep Purple was op 15 juli 2006 ook de afsluiter van het Montreux Jazz Festival, dat dat jaar 40 jaar bestond. Deep Purple deed daar voor de derde keer mee, ook vanwege hun speciale band met Montreux door het nummer "Smoke on the water". Deep Purple heeft ook zijn eigen monument aan de boulevard in Montreux.

Ritchie Blackmore heeft in 1996 zijn eigen band opgericht genaamd Blackmore's Night.

Ian Gillan heeft op 14 november 2009 in de Hammersmith Apollo verklaard tijdens een optreden dat er in februari 2010 een nieuw album uitgebracht zal worden.
» Reageer (0)
12-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen zoeken levensgezel steeds vaker via internet

Belgen zoeken levensgezel steeds vaker via internet


http://img714.imageshack.us/img714/7347/kantoor.jpgInternet is volgens 34 procent van de Belgen het ideale middel om mensen te ontmoeten. Dat blijkt uit een enquête van Microsoft over online flirten en daten.
 
In 2008 verklaarde nog slechts 16 procent van de Belgen dat internet de ideale manier was om mensen te ontmoeten. Dat aantal is intussen meer dan verdubbeld en bedroeg 34 procent in 2009. Internetten is daarmee de op een na populairste manier geworden om een potentiële partner te vinden. De beste manier om de toekomstige levensgezel tegen het lijf te lopen blijkt nog altijd via bemiddeling van vrienden (52 procent).
 
Chatten
Uit het onderzoek leren we ook dat meer dan de helft van de Europeanen (56 procent) en de helft van de Belgen (50 procent) al eens geflirt heeft via een chatdienst. De helft van de respondenten verklaart overigens het makkelijker te vinden om te flirten vanachter een computerscherm dan face-to-face.
 
Meer dan een derde van de Europeanen, en 38 procent van de Belgen, zou ooit al een relatie begonnen zijn met iemand die ze via het internet hadden leren kennen. Negen procent van de Belgen verklaart zelfs getrouwd te zijn met een persoon die ze voor het eerst online hadden ontmoet.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agressie op treinpersoneel met kwart toegenomen

Agressie op treinpersoneel met kwart toegenomen

Het aantal gevallen van verbale en fysieke agressie en bedreigingen tegen treinpersoneel is de eerste elf maanden van 2009 met 27 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de NMBS Holding die bevoegd is voor de veiligheidsdienst Securail. Van januari tot en met november werden er 1.191 gevallen geregistreerd. In heel 2008 waren dat er 936. "Dat is een aanzienlijke stijging", geeft Holding-woordvoerder Louis Maraite toe.
 
Aangezien het nog niet om de volledige cijfers gaat, is de analyse van de cijfers nog niet gemaakt. "We hebben opnieuw meer reizigers vervoerd, dat kan al een deel verklaren. We vermoeden ook dat de matige dienstverlening een rol kan gespeeld hebben. Het was zoals bekend een slecht jaar inzake stiptheid. Als een trein vertraging heeft, worden de passagiers nerveus en prikkelbaar. Dan komt het al eens tot een scheldpartij."
 
Onveiligheidsgevoel
Securail zet de mensen en middelen gericht in op de plaatsen waar er veel incidenten zijn. Dat blijken de lijnen Brussel-Mechelen, Brussel-Bergen en Brussel-Charleroi. Ook de Noord-Zuidverbinding in Brussel geldt als een moeilijke lijn.
 
Cijfers van agressie tussen reizigers kon Maraite niet geven. Wel hebben de spoorwegen het onveiligheidsgevoel laten onderzoeken. Het blijkt dat in 2009 81,7 procent van de reizigers zich veilig voelde op de trein en in de stations. Het jaar daarvoor was dat 82,3 pct, in 2007 82,4 pct. Het percentage daalt dus licht. De treinen scoren iets beter dan de stations.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizenden naakte monniken duiken de Ganges in

Duizenden naakte monniken duiken de Ganges in

Duizenden 'naga sadoes' - compleet naakte, langharige en met as ingewreven monniken - zijn vandaag de rivier de Ganges bij de stad Haridwar ingedoken. Dit zogeheten koninklijke bad is het hoogtepunt van het hindoefestival Kumbh Mela.


Zonden wegwassen
Dit feest loopt van 14 januari tot 28 april en wordt maar om de twaalf jaar gehouden. Volgens de hindi staan de sterren nu zo gunstig dat de heilige rivier een ziel kan schoonwassen van alle zonden. Komt daarbij, dat het vandaag de huwelijksverjaardag is van de god Shiva.Veiligheidsmaatregelen
Het feest gaat gepaard met immense veiligheidsmaatregelen. Tienduizend politieagenten en artsen in een dertigtal ziekenhuizen staan paraat om het religieuze bad in goede banen te leiden. Bij vorige edities zijn immers mensen vertrappeld in de chaos. Nadat de monniken hebben gebaad, is het de beurt aan tienduizenden gewone pelgrims.
http://www.hln.be/static/FOTO/pe/11/11/10/media_xl_3584665.jpg?20100212110553Aandacht voor milieu

Door middel van spandoeken en een fototentoonstelling vragen de naga sadoes ook aandacht voor het milieu. Zij vestigen de aandacht op de zwaar vervuilde Ganges en het Himalayagebergte. Veel sadoes wonen hoog in de bergen. Door een vorm van yoga kunnen de monniken de kou daar zonder kleding doorstaan.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse vegetariërs zijn veelal vrouwen

Vlaamse vegetariërs zijn veelal vrouwen


http://img28.imageshack.us/img28/8163/vegetarisch.jpgZowat 79 procent van de Vlaamse vegetariërs is een vrouw. Dat blijkt uit een enquête die EVA, de Vlaamse vegetarische organisatie, uitvoerde bij 3.400 bezoekers van haar website.
 
EVA merkt naar eigen zeggen al jarenlang dat het merendeel van de geïnteresseerden in vegetarisme vrouwelijk is. De verhouding die blijkt uit het onderzoek is echter nog meer scheefgetrokken dan verwacht.
 
Rood vlees
"Vlees, en dan vooral rood vlees, wordt nog steeds gezien als iets typisch mannelijks", stelt de vegetarische organisatie. "Mannen die anders nooit in de keuken te vinden zijn, staan bijvoorbeeld wel graag achter de barbecue. Bovendien zijn vrouwen meer bezig met hun gezondheid, een belangrijke reden om minder vlees te gaan eten."
 
Naast gezondheid blijken ook dierenwelzijn en de wereldvoedselproblematiek belangrijke drijfveren om vegetariër te worden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gabriel Rios - Broad Day Light

Gabriel Rios - Broad Day Light

Klik op de foto om hem te beluisteren


Gabriel Ríos (San Juan, 1978) is een Puerto Ricaanse muzikant, die tegenwoordig in De Pinte, België woont. Hij studeerde in Gent schilderkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK). Rios is zowel gitarist als zanger en tekstschrijver.

Gabriel Rios werd geboren in Puerto Rico. Daar ontmoette hij zijn vriendin die hem op zijn zeventiende mee naar haar geboorteplaats Gent nam. Gabriel Rios begon al snel een band onder de naam The Nothing Bastards. Later richtte hij de groep L. Santo op. Na enkele jaren wilde hij graag een soloalbum opnemen. Hij ontmoette producer Jo Bogaert, bekend van Technotronic, die met hem het gewaardeerde Ghostboy opnam. Hij werkte ook mee aan What's this?, een benefietsingle voor de StuBru-actie "Music for Life". In april 2007 kwam zijn langverwachte nieuwe album Angelhead uit waarop de Puerto Ricaan een totaal nieuwe richting van muziek inslaat.

Het debuutalbum van Gabriel Rios is genaamd Ghostboy en kwam begin 2004 uit. Eind 2005 kwam het livealbum En Vivo uit. Angelhead is het nieuwste album van Rios en kwam uit in april 2007. In november 2007 kon je de cd "Morehead" vinden bij de Knack.

De tweede single van het album in België, Broad Daylight, werd in eerste instantie in 2004 uitgebracht. Hoewel het nummer in die tijd weinig commercieel succes genoot, viel het bij filmmaker Theo van Gogh zo goed in de smaak dat hij het gebruikte in zijn film 06/05 over de moord op Pim Fortuyn. In zijn testament vermeldde Theo van Gogh dat Broad Daylight zou moeten worden gespeeld op zijn begrafenis.

Na de moord op Theo van Gogh werd het nummer herhaaldelijk gebruikt voor achtergrondreportages over de moord. Hierdoor werd het nummer bij een select publiek steeds bekender. In de zomer van 2005 speelde Gabriel Rios op veel grote festivals in België en Nederland, waaronder op Koninginnenach, Parkpop, Mundial, Pinkpop en Lowlands.

Eind 2005 werd Broad Daylight opnieuw als single uitgebracht na grote bekendheid te hebben verworven als muziek bij een reclamespot van Appelsientje, en scoorde het in de hitlijsten een hoge notering.

Gabriel Rios bracht samen met Natalia , het nummer "Hallelujah" van Leonard Cohen  tijdens de benefietuitzending 'Help Haïti'.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendje leert kleuter stappen

Eendje leert kleuter stappen

Dieren hebben soms een groot effect op kinderen. Zo ook op Finlay Lomax. De Britse kleuter kreeg als baby een hartaanval en zou nooit kunnen lopen. Zijn moeder gaf de strijd niet op en liep ziekenhuizen plat maar niemand kon haar helpen. Tot ze op een dag een eendje met een gebroken pootje in huis haalde.

Imitatiegedrag
Becci bracht het eendje naar de veearts en die spalkte het pootje. Ze gaf het watervogeltje de naam Ming-Ming en nam hem voor haar zoontje mee naar huis. De jongen was meteen gek op het diertje en hij zag hoe het eendje steeds beter ging waggelen. Onder de indruk van de revalidatie van Ming-Ming begon Finlay het gedrag van de eend na te imiteren. "Kijk mama, ik loop als een eendje!"

"Onvoorstelbaar"
"Toen Ming-Ming zijn eerste pasjes zette, ging Finlay hem achterna. Ik ben echt zo trots op mijn zoontje", aldus Becci. Finlay en het eendje lopen nu ganse dagen rond. Met een looprekje kan de jongen al vijf meter stappen. "Ik heb hem verteld dat als hij hard zijn best blijft doen, hij op een dag kan gaan wandelen met Ming Ming aan de leiband", aldus de single mama. "Ik blijf het onvoorstelbaar vinden dat hij dankzij het eendje zijn eerste stapjes gezet heeft."
» Reageer (0)
11-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen vinden zwarte lingerie meest sexy

Mannen vinden zwarte lingerie meest sexy


http://img28.imageshack.us/img28/1696/zwartelingerie.jpg


Meer dan de helft van de Britse mannen zegt dat rood hun minst favoriete kleur is voor ondergoed, ze verkiezen donkere lingerie bij hun bedpartner. Twee derde van de vrouwen denkt echter dat hun partner hen liever ziet in een rode beha en slipje.

Rood en roze
Rood wordt traditioneel als meest sexy lingeriekleur gezien, het is de tint die vrouwen een flirterig gevoel geven. Uit onderzoek bleek namelijk ook dat mannen onbewust personen in deze kleur aantrekkelijk vinden. Helaas flatteert dit niet de teint van vrouwen, die hoogstwaarschijnlijk bleek is rond Valentijn. Nu blijkt dus ook dat meer dan 50 procent van de Britse mannen rode lingerie niet mooi vindt, 18 procent zegt dat ook van roze, 11 procent zegt nee tegen huidskleurige setjes. Wit komt op de tweede plaats als mooiste kleur van ondergoed. 60 procent van de vrouwen bekende echter dat ze al rode lingerie kocht om haar partner te imponeren.

Combineren?
Met wat moet je een zwart setje nu combineren om succesvol te verleiden met Valentijn? Uit onderzoek blijkt dat vrouwen met rode kleding mannen meer doen uitgeven tijdens een romantische date, het dragen van rood is dus ook voor jou voordelig. Cosmopolitan-journaliste Pederson raadt daarom aan je zwart of wit lingeriesetje te combineren met rode schoenen of een jurkje in deze kleur.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljonair geeft alles weg:

Miljonair geeft alles weg: "Geld maakt mij niet gelukkig"De schatrijke Oostenrijkse zakenman Karl Rabeder (47) schenkt drie miljoen euro aan de armen en wil het voortaan zelf rooien met amper 888 euro per maand. "Mijn fortuin heeft me nooit gelukkig gemaakt", geeft hij als verklaring voor zijn plotse gulheid. "Ik wil finaal niks meer overhouden, helemaal niks", zei hij aan de Daily Telegraph. "Geld werkt contraproductief, het houdt geluk tegen."

Rabeder verkoopt zijn villa van 1,6 miljoen euro. Het optrekje is gelegen aan een meer, heeft een sauna en een spectaculair uitzicht op de Alpen. Ook zijn boerderij in de Provence in Frankrijk doet hij van de hand.

Zijn collectie van zes zweefvliegtuigjes, zijn luxewagen, zijn dure meubels én zijn zaak -  samen goed voor een fortuin drie miljoen euro - werden al verkocht. Het geld gaat naar weeshuizen en andere liefdadigheidsprojecten in Zuid-Amerika.

"Ik kwam op dat idee een paar jaar terug, op vakantie in Hawaii. Ik kan niet wachten tot ik echt van al mijn bezittingen af ben. Ik heb er tot nu over gedaan om te beseffen dat ik geen geld nodig heb. Sinds ik mijn bedrijf verkocht in 2004, heb ik al heel wat projecten met weeskindjes gesteund in Centraal- en Zuid-Amerika.

Rabeder woont intussen in een kleine flat met twee kamers in Innsbruck. Hij is gescheiden en leeft van 888 euro per maand. "Het ergste dat mij zou kunnen overkomen, is dat ik er ergens een kleine job moet bijpakken om rond te komen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaan we binnenkort een neanderthaler klonen?

Gaan we binnenkort een neanderthaler klonen?Loopt er binnenkort weer een neanderthaler op onze planeet rond? Het is niet onmogelijk, want wetenschappers beschikken bijna over voldoende DNA om deze uitgestorven mensensoort te klonen.

Het Max Planck Instituut begon in 2005 het DNA van een 30.000 jaar oude vrouw te ontrafelen. Nu de genetische code bijna compleet is, kunnen wetenschappers meer te weten komen over het leven van neanderthalers. En wie weet, misschien klonen ze een exemplaar.

DNA is een stuk eenvoudiger geworden dan een paar jaar geleden. Toen kostte het miljoenen en duurde het een jaar om DNA te onderzoeken. Vandaag doen we er nog amper twee dagen over. Eens we over DNA beschikken, is klonen mogelijk. Sommige wetenschappers denken dat we een neanderthaler zouden kunnen klonen door een menselijke cel aan te passen. Het gaat dan wel over duizenden tot miljoenen aanpassingen.

Het blijft natuurlijk wel de vraag of het ethisch verantwoord zou zijn om een neanderthaler te klonen. Volgens auteur Zach Zorich heeft de neanderthaler immers ook recht op mensenrechten. En hoe zou een neanderthaler reageren op onze maatschappij?
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zevenjarige 'danskoningin' tijdens carnaval in Rio

Zevenjarige 'danskoningin' tijdens carnaval in Rio

Klik op de foto om haar te bekijken

De 7-jarige Julia Lira mag 'danskoningin' zijn namens haar dansschool tijdens het carnaval in Rio de Janeiro. Braziliaanse media meldden gisteren dat een rechtbank daarvoor toestemming heeft gegeven, ondanks protesten van actiegroepen die opkomen voor de rechten van kinderen.
   
Meestal zijn danskoninginnen schaarsgeklede volwassen dames. Lira's vader, het hoofd van de betreffende dansschool, vond dat de rol van danskoningin niet te erotisch was voor zijn dochter. Wel beloofde hij dat het meisje niet te bloot gekleed zal zijn. Haar kleding zal de onschuld van dit kleine meisje benadrukken, zo zei haar vader.


  http://www.hln.be/static/FOTO/pe/8/4/12/media_l_3583332.jpg?20100211065420
   

Een rivaliserende dansschool liet een 12-jarig meisje zes jaar geleden voorop lopen in een carnavalstoet.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dusty Springfield - Son of a preacher man

Dusty Springfield - Son of a preacher man

Klik op de foto om hem te beluisteren

Dusty Springfield , Mary Isabel Catherine Bernadette O'Brien (Hampstead (Londen), 16 april 1939 – Henley-on-Thames (Oxfordshire), 2 maart 1999) was een Britse popzangeres.


Springfield begon begin jaren '60 samen met haar broer en een andere jongen het trio The Springfields. Een bekende hit van hen was Little Boy uit 1962. Andere nummers waren Silver Threads and Golden Needles en Island of Dreams. In 1964 ging het trio uit elkaar en begon zij haar solocarrière. Springfield was een van de meest populaire Britse zangeressen uit de jaren zestig met maar liefst zeventien hits. Met You don't have to say you love me bereikte zij in 1966 de eerste plaats in de Engelse hitparade. Haar album 'Dusty in Memphis' wordt, vooral door haar fraaie door de soul beïnvloede stem, beschouwd als een popklassieker. Na 1970 was het gedaan met haar populariteit. In 1974 werd het nummer 'Summer is over' uit 1964 alsnog een klein hitje omdat Radio Veronica dat gebruikte bij de acties voor het behoud van deze zeezender. In 1987 maakte zij onder de hoede van de Pet Shop Boys een kortstondige come-back, die enkele jaren duurde. Dusty Springfield overleed op 59-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker. Desondanks is haar invloed nog steeds erg groot op de huidige Britse blue-eyed soulzangeressen, zoals Amy Winehouse en Duffy.
» Reageer (0)
10-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen verwachten dat vrouwen alle beslissingen nemen

"Mannen verwachten dat vrouwen alle beslissingen nemen"In 2020 zullen vrouwen definitief het roer hebben overgenomen als drijvende kracht van de wereldeconomie. Nu al beslissen in 80 procent van de gezinnen moeder de vrouw over de boodschappen en 94 procent over de binnenhuisdecoraties. In de helft van de gezinnen heeft manlief niets te zeggen in de financiën, de aankoop van een huis, wat ze zullen doen in het weekend of naar welk programma ze kijken op televisie.

Is het waar dat vrouwen van vandaag eigenlijk alles beslissen? Dat mannen niet echt bijdragen tot de verantwoordelijkheid? En aan wie ligt dat dan: aan de mannen, die geen mening hebben, zich laten doen of kiezen voor het gemak? Of aan de vrouwen, die niets uit handen kunnen geven, te ongeduldig om te wachten op zijn beslissing of uit verantwoordelijkheid alles naar zich toe trekken?

De strijd
Beslissingen nemen in een relatie is niet altijd gemakkelijk. Bij de keuze van het diner of een vakantie geeft een partij al eens gemakkelijk toe, maar als het gaat over welk huis je koopt (en waar), hoeveel kinderen je wil (en wanneer) en de grootte van je huwelijksfeest, dan komt de echte strijd in een koppel naar boven. Wie weet wat hij/zij wil kan botsen met een partner die iets helemaal anders wil. Wie wint die strijd? Steeds vaker de vrouwen, zo blijkt.

Lust of last?
Sommigen zien er een vooruitgang in: vrouwen aan de macht, vrouwen beslissen, vrouwen leiden. Anderen denken vooral aan de lasten: "Waarom zou een vrouw de last en verantwoordelijkheid van élke beslissing moeten dragen, of ze nu groot, klein of petieterig zijn? Als we streven naar gelijkwaardigheid, zou die er dan niet moeten zijn in elk aspect van het leven?" argumenteert journaliste Lucy Taylor.

Lange lijst
Om nog maar te zwijgen over de lijst verantwoordelijkheden die voor vrouwen steeds langer wordt. Hip kapsel, toffe schoenen, moderne handtas, verantwoorde auto, goede job, leuke kinderen, sexy echtgenote, eersteklas kokkin, grondige kuisvrouw én alle beslissingen nemen daar bovenop.

Wat doen vrouwen eigenlijk niet? Is het dan een wonder dat vrouwen het niet zien zitten een gezin te starten? Dat ze moe zijn, depressief worden, een burn out krijgen?

Waarom?
En waarom laten mannen dat toe? Is dat historisch gegroeid, toen mannen gingen werken en vrouwen het huishouden bestierden? Steken mannen zoveel energie in hun werk, dat ze geen meer over hebben voor 'lastige' beslissingen thuis? Of steken mannen meer energie in hun werk omdat ze niet mogen thuis? Of geven ze toe voor de lieve vrede? Of uit pure liefde, omdat ze willen dat vrouwlief alles krijgt wat ze wil?

Veilig
Sommige experten geloven dat dit soort relaties de mannen 'die onder de sloef liggen' een veilig en bemoederd gevoel geven. Of dat zo is, valt af te wachten, maar zeker lijkt in alle geval wel dat de meerderheid van de mannen zich onderwerpt aan zijn vrouw.

Een deel van de vrouwen juicht dat toe, zo krijgen zij altijd hun zin. Een andere deel wil gillend wegrennen van deze 'mannen zonder ruggengraat'. Niet dat deze vrouwen hun beslissingsmacht volledig uit handen willen geven, maar beslissingen nemen zou volgens hen minstens een gedeelde last moeten zijn.

Veel blala
"Is dat niet een noodzakelijk onderdeel van een goede relatie? De meeste koppels zeggen wel dat ze beslissingen samen nemen in overleg en elkaar als gelijken behandelen, want dat hoort zo in een moderne relatie. Maar dat zelden maar echt het geval."

Onafhankelijkheid opgeven
Een koppel vormen is dan ook niet gemakkelijk. "We zien onszelf als individuen, met een gevoel van eigenheid, identiteit, autonomie en onafhankelijkheid. In een relatie moet je een deel daarvan opgeven of aanpassen, en dat is niet voor iedereen gemakkelijk. Idealiter wordt het evenwicht bewaard, en is er geen dominante of onderworpen partner. Maar in het echte leven is dat anders. Wat geen probleem is, als beide partners dat willen. Maar het wordt een probleem zodra een of beide partner hun rol beginnen te haten", aldus een relatietherapeut.

Controle hebben
"Het is waar dat het leven gemakkelijker is als iemand anders de beslissingen voor jou neemt. Maar wat begint bij het avondeten of het broodbeleg, eindigt bij de namen van je kinderen, je huis en uiteindelijk je leven.

Wil niet iedereen tot op zekere hoogte controle hebben over zijn of haar leven? Of tenminste het gevoel hebben dat ze controle hebben? Daarom is gelijkheid en evenwicht in een relatie het streven waard. Vrouwen moeten hun mannen niet bemoederen, het zijn mannen, geen baby's. En als hij weigert een beslissing te nemen, loop dan maar gillend weg!" concludeert Lucy Taylor.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Operatie beter dan dieet voor tieners met obesitas

Operatie beter dan dieet voor tieners met obesitas


http://img708.imageshack.us/img708/3716/dikkekinderen2.jpgTieners met een zware vorm van obesitas slanken meer af en worden gezonder wanneer ze maagband laten aanbrengen dan wanneer ze van levensstijl veranderen.

Ook gezonder
De onderzoekers bestudeerden 25 tieners met een zware vorm van obesitas tussen 14 en 18 jaar die een maagband lieten implanteren, zo verloren ze meer dan de helft van hun overtollig gewicht. Slechts 3 van de 25 die een dieet volgden slaagden hierin met sport en veranderde eetgewoonten. De ingreep helpt ook het 'metabolisch syndroom' te voorkomen, dit is een reeks aandoeningen die gerelateerd wordt aan obesitas als hoge cholesterol, hoge bloeddruk en een hoge bloedsuikerspiegel. Aan de start van de studie had 36 procent van degene met een maagband en 40 procent van degenen die hun levensstijl veranderden dit syndroom. Na twee jaar kampte niemand van de eerste groep hier nog mee, bij de tweede groep was dit 22 procent.

Sneller voldaan
"Een maagband is een efficiënte manier om een groot deel van je overgewicht permanent te verliezen, het verbetert ook de gezondheid," aldus professor Paul O'Brien. Deze procedure houdt  in dat artsen een aanpasbare band rond de top van de maag aanbrengen, zo voelt de patiënt zich voldaan met kleinere maaltijden.

Kinderen
Veel onderzoeken bestudeerden al de efficiëntie van gewichtsverlies met een maagband bij te dikke volwassenen, maar er is nog weinig geweten over de veiligheid en efficiëntie bij kinderen en tieners. Deze ingreep wordt steeds populairder omdat meer dikke mensen moeite hebben om af te vallen. Op deze manier kunnen ze zichzelf redden van gezondheidsproblemen die met obesitas gepaard gaan als diabetes, hartziekten, gewrichtspijnen en sommige kankers.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen zijn meer met uiterlijk bezig dan vrouwen

Mannen zijn meer met uiterlijk bezig dan vrouwen


http://img535.imageshack.us/img535/9296/mannen.jpgMannen spenderen 83 minuten per dag aan hun uiterlijk, ze hebben deze tijd nodig om zich te wassen, crèmes te smeren, zich te scheren, hun haar te stylen en kledij te kiezen. Vrouwen daarentegen zijn maar 79 minuten bezig met hun haar, kleding en make-up.


Uit een studie bij 3000 Britse mannen blijkt dat ze gemiddeld 23 minuten in de douche zitten, dit in vergelijking met 22 minuten voor vrouwen. De gemiddelde man spendeert ook slechts 20 cent minder aan verzorgingsproducten dan vrouwen, ze geven 29 euro uit per maand aan hun uiterlijk. Bij hen duurt het 18 minuten om zich te scheren, bij vrouwen 14 minuten, terwijl zij hun benen, oksels en bikinilijn moeten doen.Ook hun outfit kiezen kost veel tijd bij mannen, zij doen er 13 minuten over, vrouwen slechts 10 minuten. Haar en make-up zijn het enige gebied waarbij het minder lang duurt, bij mannen neemt dit 17 minuten in beslag, bij vrouwen 22 minuten. Verder blijkt dat een derde van de mannen magazines raadpleegt om te weten welke producten ze nodig hebben, 29 porcent koopt altijd designermerken. Ze gaan minstens een keer per maand shoppen, 66 procent besteedt met plezier veel aandacht aan zijn uiterlijk. Twee derde van de mannen is hier trots op.


Onderzoeker Simon Comins: "Ooit was het cool voor mannen om er ruw uit te zien, alsof ze niet meer dan een paar minuten nodig hadden om zich klaar te maken in 's ochtends. Vandaag apprecieert iedereen een man die zich verzorgt, lekker ruikt en het duidelijk is dat hij veel moeite heeft gedaan. In het verleden waren Liam Gallagher, Brad Pitt en Russell Crowe populair omdat ze zich niet scheerden en niet te veel aandacht besteedden aan hun outfit. Nu zijn celebs als David Beckham, Zac Efron en Cristiano Ronaldo hot omdat ze geen schrik hebben te experimenteren met verzorgingsproducten. Misschien spenderen mannen niet uit ijdelheid meer tijd aan hun uiterlijk, maar omdat ze nog veel moeten leren."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Filip tegen 140 op snelweg ondanks smogalarm

"Prins Filip tegen 140 op snelweg ondanks smogalarm"

Prins Filip heeft dinsdag het smogalarm niet gerespecteerd. Toen de kroonprins 's middags terugkeerde van een officiële opdracht in Antwerpen, zoefde zijn chauffeur met een snelheid van 140 kilometer per uur over het linkerrijvak van de E19 in de richting van Brussel, zo getuigen verscheidene boze bestuurders. De prinselijke wagen werd geëscorteerd door twee zwaantjes.

Uitzondering
"Prioritaire voertuigen die een dringende opdracht moeten uitvoeren, zijn niet verplicht zich aan de snelheidsregels te houden, ook niet aan het smogalarm", klinkt het bij de politie. Wat er zo hoogdringend was, wilde men niet kwijt.

» Reageer (0)
09-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder een begin zonder eindhttp://img98.imageshack.us/img98/9618/nu1wy7.jpg


De dagen die vliegen voorbij
Ze zetten de jaartjes opzij
Terwijl men de uurtjes niet telt
Waarin elk minuutje wegsmelt

Zonder een begin zonder eind
Tot onze geboorte verschijnt
En bij onze dood niet eens stil valt
Al riep de ganse wereld halt

In die tik tak seconde rij
Van nooit gevangen en steeds vrij
Op dat gesloten zestig veld
Die elk mensenleven neervelt

Alsof de tijd ons heeft gelijmd
Zo liggen wij hier als gerijmd
Tot de zon het heeft verknalt
Of tot er te veel regen valt» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft vrouwen was ooit al een minnares

Helft vrouwen was ooit al een minnares


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/15/15/1/media_xl_3581116.jpg?20100209113522De vrouw van vandaag vertrouwt haar partner niet. Daarom controleren ze zijn spullen (80 procent), en lezen ze sms'en en mails (70 procent). Nochtans zijn ze zelf geen doetjes.
De helft van de vrouwen tussen 14 en 35 jaar is al de minnares geweest van een getrouwde man. Eén op twee had ook al anale seks, 7 op tien bedreef de liefde al op een openbare plaats. Dat blijkt uit een enquête van het weekblad Flair onder 3.000 van zijn lezeressen.

Liegen en bedriegen
Die lezeressen blijken hoegenaamd geen problemen te hebben met liegen en bedriegen. Drie op vier heeft al gestolen, en ruim drie procent brak ook daadwerkelijk ergens in. Een derde van wie ontrouw was biechtte dat nooit op.

Eén op drie vrouwen liegt ook over haar seksverleden en over wat ze uitgeeft. De helft rookte cannabis, zes op tien werkte in het zwart en één op vier kroop al dronken achter het stuur.

Fantasie
Ook wat hun ultieme fantasie betreft scoren vrouwen hoog: een triootje met twee mannen, verwend worden door een gigolo en meespelen in een seksfilm zien ze wel zitten. Al gaan sommige fantasieën nog altijd dat stukje verder: "Ik wil eens verkracht worden". Eén vrouw gaf toe 'seks te hebben gehad op het voetbalveld bij klaarlichte dag'.

Spierballengedrag
Waarom zijn vrouwen nu zoveel stouter dan vroeger? Trendwatcher Herman Konings licht het fenomeen toe in onze zusterkrant. "Vrouwen vertonen spierballengedrag. Ze willen tonen dat ze durven, en geen doetjes zijn."

De volgende generatie
Voor de volgende generatie verwacht Konings niet veel beterschap. "Stelen, seks, drugs,... voor tienermeisjes nu is het heel normaal." Of zoals jongeren trots verklaren op Facebook: "Ik kan zuipen als mijn vader en koken als mijn moeder."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lotto-winnaar verbrast 11 miljoen in acht jaar


Lotto-winnaar verbrast 11 miljoen in acht jaar aan feestjes, drugs en 2000 hoeren

In Groot-Brittannië heeft een Lotto-winnaar na acht jaar geen rooie duit meer over van zijn 11 miljoen euro aan prijzengeld. Hij spendeerde zijn fortuin aan feestjes, gokken, drugs en niet minder dan 2000 prostituees. Dat schrijft The Daily Mail.


Ex-miljonair Michael Carroll: "Het feest is voorbij".
Ex-miljonair Michael Carroll: "Het feest is voorbij".


Michael Carroll (28) uit Norfolk won in 2002 9,7 miljoen pond (11 miljoen euro) met de Lotto. Maar nu leeft hij van een uitkering van 48 euro per week. Vijf miljoen pond schonk hij aan familie en vrienden, de rest gooide hij over de balk.

Een miljoen voor Glasgow Rangers
Carroll verbraste een fortuin aan een huis, auto's, een zwembad, juwelen, televisies en andere gadgets. Om de haverklap ging hij op vakantie en hij spendeerde daarnaast 1 miljoen pond aan gokken, 300.000 pond aan het organiseren van feestjes en 230.000 pond aan drugs. Hij sponsorde zelfs zijn favoriete voetbalploeg, Glasgow Rangers, voor 1 miljoen pond.

Prostituees
Zijn vrouw Sandra was de nieuwe levensstijl van haar man snel beu en verliet hem samen met hun dochter Brooke. Daarna vluchtte de miljonair in de armen van 2000 verschillende prostituees, waar hij in totaal 100.000 pond aan uitgaf. Hij huurde soms meerdere prostituees per dag. "Door de drugs kon ik dagen doorgaan zonder te slapen, dus had ik dag en nacht tijd voor al die prostituees", vertelt hij in The Daily Mail.

Het feest is voorbij
Nu is Carroll blut, maar daar heeft hij geen moeite mee. "Ik vind het makkelijker om te leven met 48 euro per week dan met een miljoen", getuigt hij. "Het feest is voorbij en we leven opnieuw in de realiteit." Nu wil de voormalige miljonair werk zoeken en een normaal leven gaan leiden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man na bijna maand nog levend vanonder puin in Haïti

Man na bijna maand nog levend vanonder puin in Haïti


CNN meldde de miraculeuze redding 28 dagen na de aardbeving. (Fotomontage)


We brachten al enkele miraculeuze reddingen uit het puin van Haïti na de alles verwoestende aardbeving van 12 januari, maar deze man slaat de hele wereld compleet met verstomming. Bijna een maand na de ramp werd de 28-jarige Evan Muncie nog levend vanonder het puin van Port-au-Prince gered. De mirakelman had de hele tijd vastgezeten. Hoe hij aan water is geraakt, blijft een raadsel, maar de verwarde man stamelde dat iemand hem water bracht. Vreemd genoeg heeft hij geen zware verwondingen opgelopen. Dat melden dokters in Haïti.

De man in kwestie lijdt wel aan extreme uitdroging en is compleet uitgehonderd. Evan Muncie werkte als een rijstverkoper op een markt, toen die na de aardbeving helemaal bedolven geraakte onder het puin.

Uitgemergeld
"De man was letterlijk uitgemergeld", zegt dokter Mike Connelly vanuit een Amerikaanse veldhospitaal in Port-au-Prince aan CNN. "De man had duidelijk wekenlang niets meer gegeten. Buiten open wonden aan zijn voeten, had hij geen zware verwondingen. De mensen die de man naar het ziekenhuis brachten, zeiden dat ze hem vonden terwijl ze op een marktplaats puin aan het ruimen waren. Hij klonk heel verward, maar stamelde dat iemand hem water bracht. Hij was helemaal de kluts kwijt, want hij dacht een paar keer dat hij nog onder het puin lag. Het is duidelijk dat hij water moet gekregen hebben in die maand tijd, maar hoe is ons nog niet duidelijk."

Meer dan 200.000 doden
De miraculeuze ontdekking komt meer dan twee weken nadat de officiële zoekactie naar slachtoffers werd stopgezet. Tot 27 januari waren er nog wel berichten van overlevenden. Voor meer dan 200.000 slachtoffers liep de verschrikkelijke aardbeving wel fataal af. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezinsmaaltijden voorkomen obesitas bij kinderen

Gezinsmaaltijden voorkomen obesitas bij kinderen
Het achterwege laten van een moderne levensstijl voor een meer traditionele routine beperkt het risico op obesitas met 40 procent.


Tv-kijken
De wetenschappers bestudeerden 8.550 Amerikaanse kinderen geboren in 2001. Ze concentreerden zich op drie traditionele routines: 's avonds met de hele familie samen eten minstens vijf keer per week, minstens 10,5 uur slapen per nacht en minder dan twee uur tv-kijken op weekdagen. Daaruit blijkt dat bij de families die alle drie deden slechts 14 procent met obesitas kampte. Bij de huishoudens die dit niet deden had 24,5 procent ongezond veel overgewicht.

Routine
Elke maatregel apart beperkt al het risico op obesitas, maar het effect was groter als ze alle drie gecombineerd werden. Onderzoekster Sarah Anderson: "Deze routines helpen zelfs bij risicogroepen. Dit zijn belangrijke resultaten omdat het obesitas bij alle kinderen kan voorkomen." In Groot-Brittannië kampt 10 procent van de zesjarigen met obesitas, bij de vijftienjarigen is dat 17 procent.

Trager eten
David Haslam, voorzitter van het Britse National Obesity Forum: "Moderne levensstijlen voeden het obesitasprobleem. Door de klok terug te draaien kun je het probleem deels oplossen. Samen eten is belangrijk omdat je dan praat en zo trager en minder eet. Kinderen moeten actiever worden, minder tv-kijken en computerspelletjes spelen om overgewicht te vermijden."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norah Jones - Come away with me

Norah Jones - Come away with me

Om haar te beluisteren druk op de foto

Norah Jones, volledige naam Geetali Norah Jones Shankar (New York City, 30 maart 1979), is een Amerikaanse jazz-zangeres.


Jones is een dochter van de Indiase sitarspeler Ravi Shankar en Sue Jones. Ze is een halfzuster van muzikante Anoushka Shankar, geboren uit het tweede huwelijk van haar vader Shankar. Jones bracht haar jeugd door bij haar moeder, die naar Dallas (Texas) verhuisde toen ze vier jaar oud was.

Jones is sterk beïnvloed door de muziek van (onder andere) Bill Evans en Billie Holiday. Ze beschouwt Willie Nelson als haar grote idool. Op vijfjarige leeftijd begon Jones met zingen in kerkkoren. Twee jaar later startte ze met pianolessen en speelde ze een tijdje saxofoon. Op haar vijftiende verhuisde Jones naar Dallas, waar ze zich inschreef op de Booker T. Washington High School voor drama en visuele kunsten. Op haar zestiende gaf ze haar eerste optreden in een plaatselijke coffeeshop, waarbij ze I’ll be seeing you zong. Ze vond zingen leuk, maar had het idee dat een pianostudie haar een vastere basis zou geven. Terwijl ze nog op school zat, won ze de Down Beat Student Music Awards (SMA) voor Best Jazz Vocalist en Best Original Composition in 1996. In 1997 behaalde ze nogmaals een SMA voor Best Jazz Vocalist.

Nadat Jones afstudeerde, vertrok ze naar de University of North Texas, waar ze zich toelegde op jazzpiano. Ze zong een tijd in een bandje genaamd Laszlo. Ze speelden vooral muziek die ze zelf beschrijft als ‘donkere jazzachtige rock’. In 1999 verhuisde ze naar New York waar ze regelmatig optrad met de funk-fusion groep Wax Poetic. Tussen baantjes als serveerster door ging Jones om met de plaatselijk songwriters. Ze kreeg daardoor inspiratie om haar eigen nummers te gaan schrijven. Uiteindelijk werd er een groep gevormd met songwriter Jess Harris, Lee Alexander als bassist en Dan Rieser als drummer. Jones zong en speelde piano. In oktober 2000 nam de groep een paar demo’s op voor ‘Blue Note Records’. Voor Jones was dit de gelegenheid om vocaal terug te keren naar haar jazzroots en opnieuw liedjes te schrijven. Het resultaat van de demo’s werd uitgebracht als EP onder de titel First sessions. In 2001 tekende Jones een contract bij Blue Note Records.

In mei 2001 begon Jones met het opnemen van haar album Come Away With Me. Ze deed hiervoor voorbereidend werk met producer Craig Street in de ‘Baersville Studio’ in Woodstock. In augustus 2001 gingen Norah en haar muzikanten weer de studio in, deze keer met producer Arif Mardin in de Sorcerer Sound-studio in Manhattan. Het album kwam uit in februari 2002. Jones was de grote winnaar tijdens de uitreiking van de Grammy's in 2003. Ze won in elke categorie waarin ze genomineerd was en ging zo met acht Grammy's naar huis. Haar debuutalbum werd beloond met bekroningen in de categorieën Beste Nieuwkomer, Beste Album, Beste Song (Don't know why), Beste Opname (Don't know why), Beste Gezongen Popalbum, Beste Zangeres, Beste Songwriting en Beste Productie. Tegen het einde van 2006 waren er wereldwijd 19 miljoen exemplaren van Come Away With Me over de toonbank gegaan.

In februari 2004 kwam Jones' tweede studio-album Feels Like Home uit. Binnen één week waren van het schijfje wereldwijd één miljoen exemplaren verkocht. Hoewel Come Away With Me beter verkocht dan Feels Like Home (vier miljoen stuks wereldwijd) zag het publiek Jones' tweede album toch als de succesvolle opvolger waar op gehoopt was. Met het album in haar bagage ging Jones op tournee, samen met haar eigen Handsome Band. Van de tour verschenen opnames op de dvd Live in 2004.

Sinds 2005 werkte Jones aan haar derde album, dat vanaf januari 2007 in de winkels lag onder de titel Not Too Late. Als eerste single hiervan verscheen het nummer Thinking About You.

Tevens in 2007 maakte Jones haar debuut als filmactrice met een hoofdrol in My Blueberry Nights. Ze was vijf jaar eerder te zien in Two Weeks Notice, maar dan als zichzelf.
» Reageer (0)
08-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lens in kin is nieuwste piercingrage

  Nieuwste piercingrage 'lens in kin'

Hebben jullie zin...?
De nieuwste trend qua piercings is een gat in je kin waarbij een lens goed je tanden laat zien.


Etensresten
Dit nieuwe juweel kreeg de naam 'Clear Lens Facial Piercing'. Het is een zogenaamde stretcher waarbij je met een juweel een klein gaatje in je onderlip steeds meer rekt tot de gewenste grootte. Vervolgens steek je er een lens in, zodat iedereen je tanden kan zien.

Het is niet echt een aanrader als accessoire voor een romantisch diner op Valentijn. Het is niet smakelijk als je partner je hele maaltijd langs je kin ziet passeren of geconfronteerd wordt met etensresten tussen je tanden net voor hij je wil kussen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.56% van de kinderen in Antwerpen van allochtone afkomst

56% van de kinderen in Antwerpen van allochtone afkomst


http://img41.imageshack.us/img41/9581/handinhand1.jpg


In de stad Antwerpen is ruim de helft van de kinderen tot negen jaar van allochtone origine. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de stedelijke Studiedienst Stadsobservatie, schrijft Gazet van Antwerpen.

De studiedienst hanteert een methode waarin ook de etnische achtergrond van Antwerpenaars van allochtone origine die in België zijn geboren en de Belgische nationaliteit dragen, zichtbaar is. Uit de meest recente cijfers blijkt dat 36,1 procent van alle Antwerpenaars van allochtone origine is. Binnen die groep is het aandeel van mensen met een oorsprong in Noord-Afrika het grootst (10,4 procent), gevolgd door West-Europa en West-Azië (elk 5,4 procent) en Oost-Europa (5 procent).

Dat Antwerpen steeds meer verkleurt, blijkt ook uit de evolutie per leeftijd. Van de Antwerpse twintigers is 46 procent van allochtone origine, van de tieners 48 procent en van de kinderen tot negen jaar liefst 56 procent. Schepen Monica De Coninck schat dat tegen 2020 2 van de 3 Antwerpse jongeren van allochtone origine zijn.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pa Sarkozy schildert Carla Bruni

Pa Sarkozy schildert Carla Bruni


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/1/3/5/media_xl_3580475.jpg?20100208160158De vader van Nicolas Sarkozy stelt samen met de Duitse kunstenaar Werner Hornung enkele schilderijen tentoon in Boedapest. Niet zo speciaal, ware het niet dat op twee meesterwerken de Franse president en zijn muze Carla Bruni afgebeeld staan. Het ex-model zit op een piano terwijl ze een gitaar aan het stemmen is, Sarkozy staat gewoon recht aan zijn bureau.


De schilderijen dienden als huwelijkscadeau voor Bruni. "Zij is een verrukkelijke meid die geholpen heeft om de vader-zoon-band opnieuw te herstellen", aldus Pal Sarkozy. "Op de piano ligt een roos. Die staat niet alleen symbool voor liefde, maar ook voor de openheid waarmee mijn zoon de politieke linkerflank tegemoet treedt."

"Enorme stimulans"
In 'Le Figaro' vertelde Pal Sarkozy onlangs dat zijn schildercarrière weer in de lift zat dankzij zijn zoon. "Zijn hoge positie is een enorme stimulans voor mij", klonk het.

De relatie tussen vader en zoon zat lange tijd in het slop omdat Pal zijn vrouw verliet toen Nicolas nog maar vijf jaar oud was. Toen Sarkozy junior op een dag met een matig rapport thuiskwam, kreeg hij te horen dat hij "met zo'n naam en zo'n resultaten nooit aan de bak zou komen in Frankrijk".

Pals werken zullen in april ook in een Parijse galerij te bewonderen zijn en daarna verkocht worden voor ongeveer 8.000 euro.Pal Sarkozy naast zijn collega Werner Hornung.
Pal Sarkozy naast zijn collega Werner Hornung.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levende dieren voor tijgers voor vertier bezoekers

Levende dieren voor tijgers voor vertier bezoekers

Deze tijgers, uit een dierenpark in Harbin (China), krijgen regelmatig een koe op hun bord.
Een Chinees natuurpark waar Siberische tijgers worden gefokt, geeft levende dieren te eten aan de tijgers. De bezoekers van de zoo in Harbin kunnen voor vier euro een kip doneren of voor 150 euro een koe laten aanrukken. Eens de keuze gemaakt, staan de medewerkers en toeristen er met zijn allen op te gapen hoe de tijgers hun prooi aan stukken rijten.

"We reden 'per toeval' met een busje voorbij een open veld waar ze kippen naar de roofdieren katapulteerden. Daarna werd het grof geschut bovengehaald. Een koe werd gelost en in geen tijd aan flarden gescheurd door de hongerige tijgers. Heel wat medewerkers en toeristen juichten de tijgers toe. Een paar enkelingen keek met ongeloof toe", reageerde amateurfotograaf Chris Geddes in The Daily Mail. Volgens de directie is het voeren van levende dieren een goede training. "Ze moeten immers kunnen terugkeren in de natuur", klinkt het.

Het filmpje heb ik weggelaten omdat ik zelf die beelden niet wou zien...
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart Belgen besteedt tot 100 euro aan Valentijn

Kwart Belgen besteedt tot 100 euro aan ValentijnVolgens een online-enquête van vrijetijdsketen Fun geeft een op de vier Belgen tot honderd euro uit voor een valentijnsgeschenk.

Fun zette de enquête 10 dagen op zijn website. Er hebben 2.497 volwassenen (18 procent mannen, 82 procent vrouwen) en 743 jongeren aan deelgenomen.
 
Knuffel
Uit de enquête bleek dat een derde minder dan 20 euro uitgeeft aan een valentijnsgeschenk, een even groot aantal maximaal 50 euro, en een kwart tot 100 euro. Verder geeft 34 procent liefst "iets persoonlijks". Zeventien procent geeft een etentje, 11 procent houdt het bij een knuffel.
 
Thuisblijven en koken
Vier op de tien respondenten blijven thuis voor Valentijn en gaan bijvoorbeeld voor de partner koken. Wie buitenshuis gaat, gaat in zes op de tien gevallen op restaurant.
 
Jongeren naar de bioscoop
Fun zegt dat Valentijn ook leeft bij jongeren. Zo antwoordde de helft dat ze een lief hebben. Daarvan zal 57 procent een kaartje schrijven, 55 procent verwacht ook een geschenkje. Hoewel jongeren minder uitgaan dan volwassenen zou 1 op de 10 jonger dan 15 jaar toch iets speciaal doen op Valentijn, zoals naar de bioscoop gaan. Bij jongeren tussen de 15 en 18 gaat bijna de helft uit met Valentijn, zegt Fun, ook hier vooral naar de bioscoop.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antony and the Johnsons - If It Be Your Will

Antony and the Johnsons - If It Be Your Will

Klik op de foto om hun te beluisterenAntony and the Johnsons is een New Weird America-band uit New York City, samengesteld rond de zanger/componist Antony Hegarty. Antony and the Johnsons maakt vooral ballads en hun nummers worden wel omschreven als ‘kamermuziek’, vanwege het gebruik van strijkers en houtblazers. De bijzondere falset van Antony is bepalend voor het geluid van Antony and the Johnsons. Ze braken in 2005 door met hun album I Am a Bird Now.


Het debuutalbum Antony and the Johnsons verscheen in 2000 op het Britse Durtrolabel. Kort daarna verscheen de ep I Fell in Love with a Dead Boy (2001). Producer Hal Willner bracht deze onder de aandacht van Lou Reed, die Hegarty onmiddellijk vroeg mee te werken aan zijn muzikale Edgar Allen Poe-project The Raven. Dit bracht een grotere bekendheid van de leadzanger teweeg, waardoor Antony and the Johnsons bij een Amerikaanse platenmaatschappij, Secretly Canadian, een contract kon tekenen.


Bij Secretly Canadian kwam de ep The Lake uit. De titelsong was net als Reeds The Raven geïnspireerd op een gedicht van Edgar Allan Poe. Lou Reed heeft op deze ep zijn medewerking verleend aan het nummer Fistful of Love. In 2004 bracht Secretly Canadian het debuutalbum opnieuw uit om het bij een breder (Amerikaans) publiek onder de aandacht te brengen, gevolgd door de ep Hope There's Someone. In 2005 kwam het tweede album I Am a Bird Now uit, dat goed ontvangen werd. Aan het album werkten Lou Reed, Boy George, Rufus Wainwright en Davendra Banhart mee. Het album betekende de doorbraak voor Antony and the Johnsons: zij wonnen er onder andere de Mercury Music Prize mee voor het beste album van 2005. Later in 2005 verscheen de ep You Are My Sister. De titelsong is het duet van Antony en Boy George dat ook staat op I Am a Bird Now. Januari 2009 verscheen The Crying Light.
» Reageer (0)
07-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis was in vier jaar nog nooit zo goedkoop

Vis was in vier jaar nog nooit zo goedkoop


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/02/06/896912/vis-was-in-vier-jaar-nog-nooit-zo-goedkoop_1_515x0.jpg


Goed nieuws voor de visliefhebbers. Kabeljauw, tong, schol en garnaal gingen afgelopen maand aan extreem lage prijzen over de toonbank. Niet enkel door de crisis, maar ook door het feit dat vissers dankzij de lage brandstofprijzen weer meer uitvaren.

De Oostendse vishandelaar Luk Eggers houdt het op een samenloop van omstandigheden. “De crisis zit er zeker voor iets tussen. Zo komt er enorm veel vis uit IJsland binnen, dat zo zijn economie probeert te herstellen maar daardoor wel de prijs op de markt naar beneden duwt. Daarnaast is brandstof goedkoper geworden, waardoor vissers sneller uitvaren.”

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Filip geeft 'geleende' meubels op laatste ogenblik terug

Prins Filip geeft 'geleende' meubels op laatste ogenblik terug

Prins Filip haast zich niet om de meubels terug te geven die hij vijftien jaar geleden leende uit het koninklijk paleis op de Antwerpse Meir. Het Antwerpse paleis opent eind volgende maand al de deuren, maar de prins heeft zijn verhuiswagen pas voor vlak voor de opening besteld, zo berichten de Coreliokranten.
 
150 stuks
In 1995 nam de prins een aantal stoelen en consoles mee uit het Antwerpse paleis, alles samen 150 stuks. Intussen staan ze al een paar jaar in zijn privévleugel in het paleis van Laken en in het kasteel van Argenteuil.
 
Toen bekend raakte dat het paleis aan de Meir opnieuw de deuren zou openen, eiste de Vlaamse overheid alle stukken terug. Tot groot ongenoegen van de prins, die tot eind 2008 nodig had om akkoord te gaan met een teruggave.
 
Bourgeois
Intussen is de opening gepland voor 27 maart, maar op iets meer dan een maand van de grote dag zijn de meubels er nog altijd niet. "We houden het goed in de gaten", zeggen ze bij Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois (N-VA).
 
Amper twee weken voor de opening zullen ze de meubels in Antwerpen dus terug krijgen. In welke staat ze zullen zijn, is niet bekend, zegt Tom Bridts, directeur van Erfgoed Vlaanderen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom muggen niet iedereen steken


Waarom muggen niet iedereen steken

Wie vaak het bed deelt, heeft het wel al meegemaakt: er zoemt een mug door de slaapkamer en die landt keer op keer bij een van de slapers en laat de andere met rust. Dat een mug, net als andere stekende insecten, een doelwit kiest via de geur, wisten we al. Nu onthult de Sunday Times hoe die ongenode gast dat doet: een vaak gestoken mens zweet gewoon meer of heeft in dat zweet een hogere concentratie aan chemische stoffen.
Volgens professor John Carlson, moleculair bioloog aan de Amerikaanse universiteit van Yale, is een groot deel van het reuksysteem van muskieten namelijk speciaal ontworpen om menselijke doelwitten te ruiken.


Chemicaliën in zweet
Van de 72 geurontvangers waarmee zo'n beest is uitgerust, zijn er 27 bedoeld om de chemicaliën op te sporen die in ons zweet zitten. De ploeg van Carlson hoopt met deze analyse de basis te kunnen leggen voor het ontwikkelen van nieuwe manieren om de muggen weg te houden of te vangen.
 

Malaria
En dat heeft natuurlijk veel belangrijkere gevolgen dan onze slapeloze nacht en ons jeukend plekje. Muggen verspreiden immers ook een van de kwalijkste ziektes ter wereld, malaria. Die ziekte treft in tropische streken honderden miljoenen mensen met jaarlijks zo'n drie miljoen slachtoffers - vooral jonge kinderen in zwart-Afrika - tot gevolg. In de woorden van professor Carlson: "De wereld heeft grote behoefte aan doeltreffende, goedkope en milieuvriendelijke middelen om muggen onder controle te krijgen".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Martha Wainwright - Stormy Weather

Martha Wainwright - Stormy Weather

Klik op de foto om haar te beluisteren


Martha Wainwright (Québec, 8 mei 1976) is een Amerikaanse singer-songwriter. Zij is een dochter van troubadour Loudon Wainwright III en folkzangeres Kate McGarrigle. Ze heeft een oudere broer, de inmiddels ook bekende zanger Rufus Wainwright.

Al op haar tiende speelde Martha in een band: de McGarrigle Sisters and Family, van moeder Kate, tante Anna en kinderen Rufus en Martha zorgde voor een aantal regionale succesjes, en veroorzaakte ook de nominatie van Rufus voor 'Juno', de Canadese Grammy, als veelbelovend artiest.

Later heeft Martha geregeld meegewerkt aan de muzikale carrière van haar familieleden, maar tot in 2005 kwam ze niet verder dan een aantal singletjes die in eigen beheer werden uitgebracht. In dat jaar bracht zij voor het eerst een geheel eigen cd uit, met als titel 'Martha Wainwright'. De muziek die op deze cd staat is een combinatie van pop-, rock- en folkmuziek.

In 2004 zong ze "I'll Be Seeing You" voor de soundtrack van de filmthe Aviator in de jaren 30 stijl.

Martha Wainwright zong in 2006 mee in het nummer Set The Fire To The Third Bar op de cd Eyes Open van de Schotse band Snow Patrol. Dit nummer is in België uitgebracht op single.

Martha bracht in mei 2008 haar nieuwe album 'I Know You're Married But I've Got Feelings Too' uit. Deze CD bereikte de 63e positie in de Album Top 100 in Nederland. Zij deed ook Nederland aan in haar Europese tour in mei 2008.
» Reageer (0)
06-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 minderjarige handtasdieven vrij wegens plaatsgebrek

4 minderjarige handtasdieven vrij wegens plaatsgebrek


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/handtas.jpg?t=1265475032Vier minderjarigen uit Anderlecht die vandaag door de politie van Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) waren opgepakt voor een reeks handtasdiefstallen, zullen over enkele uren weer op vrije voeten zijn.

Geen plaats in jeugdinstelling
Het parket heeft aan de jeugdrechter gevraagd de vier te laten opnemen in een jeugdinstelling, maar omdat er geen enkele plaats vrij is, moeten de vier wel vrijgelaten worden.
 
Slag slaan
Het viertal was door de lokale recherche van de zone Brussel Zuid opgepakt na een reeks handtasdiefstallen. De speurders hadden de vier daarbij in de gaten gehouden en zelfs foto's genomen van de vier terwijl ze hun slag sloegen.

Gezien de ernst van de feiten, besloot de parketsubstituut de vier ter beschikking te stellen van de jeugdrechter met de bedoeling hen te laten plaatsen in een jeugdinstelling.
 
Plaatsgebrek
"Maar opnieuw zijn we daarbij geconfronteerd met het plaatsgebrek in de jeugdinstellingen", zegt substituut Antonissen. "Ik heb zowat alle instellingen afgebeld, tot en met Everberg toe, maar nergens is er ook maar één plaats vrij. De vier minderjarigen zijn dus wel ter beschikking gesteld van de jeugdrechter, maar die zal niets anders kunnen doen dan hen vrijlaten."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klassieke appelcake

Klassieke appelcake


http://www.nina.be/static/FOTO/pe/7/1/11/media_l_2379491.jpgIngrediënten voor 2 bakvormen van 15 cm diameter:
150 g zachte boter
200 g suiker
3 eieren
250 g gezeefde bloem
2 appels, geschild en in stukken gesneden
1/2 tl bakpoeder
zaadjes uit 1/2 vanillestokBereidingswijze:
Meng boter, suiker en vanille door elkaar.

Voeg de eieren er langzaam aan toe onder voortdurend roeren.

Doe er de appelstukken bij en meng dan zo snel mogelijk bloem en bakpoeder door de massa. Doordat de bloem gezeefd is kan je die er makkelijk onder roeren.

Vul de licht beboterde cakevormen voor 2/3 met het beslag.

Bak in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 40 minuten.

Smakelijk
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mirakel: tumor verdwijnt spontaan bij Britse peuter

Mirakel: tumor verdwijnt spontaan bij Britse peuter


http://img514.imageshack.us/img514/3479/kindjemetkankergezwel.jpg


Toen er een groot kankergezwel werd vastgesteld achter het oog van een Britse peuter, brak er een zeer zware periode aan voor de familie Finn. Op de koop toe werd het kindje zo ziek van de chemo en medicatie dat alle behandelingen moesten stopgezet worden. Het kind riskeerde volledige blindheid en kon zelfs aan de aandoening sterven. Groot was dan ook de verbazing toen uit een scan maanden later bleek dat het gezwel spontaan verdwenen was. De dokters hadden er geen verklaring voor.

Liberty (3) en haar tweelingszusje Destiny werden schijnbaar gezond geboren in december 2006. Toen de baby's zes maanden oud waren, merkten de ouders Carl en Dawn oncontroleerbare oogbewegingen op bij hun dochter Liberty. Verdere testen in het ziekenhuis van Nottingham wezen uit dat er zich een tumor achter het oog bevond die blindheid kon veroorzaken. De ouders kregen te horen dat het gezwel onmogelijk kon verwijderd worden gezien de delicate plaats waar het zich bevond.

Ontzettend ziek
In oktober 2007 begon Liberty aan verschillende chemokuren over een periode van achttien maanden. Tegelijkertijd kreeg ze zware medicatie toegediend. Op het einde van de behandeling bleek de tumor met vijftig procent afgenomen te zijn. Dat was op zich goed nieuws maar het kind was ondertussen zo ziek geworden dat ze de zware kuren niet meer aankon. De behandeling werd dan ook volledig stopgezet. Liberty liep nu een groot risco om volledig blind te worden en de kans dat de tumor opnieuwe zou groter worden, was zeer reëel.

Eentje uit duizend
Vorige week bleek echter uit een scan dat het gezwel helemaal verdwenen was en dat een soort van mirakel zich had voltrokken. "We konden het ons zelfs in onze meest wilde dromen niet voorstellen dat dit zou kunnen gebeuren", vertelden de ouders geëmotioneerd. "Het voelt alsof ons dochtertje er eentje uit duizend is omdat haar lichaam de strijd tegen het gezwel heeft verdergezet. Het is fantastisch voor ons maar het kan ook andere ouders van kinderen met kanker hoop geven".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tien beste manieren om een baby te troosten

De tien beste manieren om een baby te troosten


http://img32.imageshack.us/img32/3417/babychina.jpgEen huilende baby kan ouders (en babysitters) de muren doen oplopen van frustratie. Je kan niet meer nadenken, je probeert alles waar je aan kan denken, en je komt gevaarlijk dicht bij het randje van een zenuwinzinking. Deze tien manieren worden door de site allwomenstalk aangeraden:

1) Wiegen
De meest basismethode van alle basismethodes als je omgaat met baby's: wiegen. Dat kan door je baby letterlijk heen en weer te wiegen in je armen, of samen in een schommelstoel te zitten. Een schommelwiegje kan ook.

2) Wippen
Ook een basistroostmethode: op en neer bewegen met je baby in je armen. Dit kan al zittend en al staand. Een wipstoel kan ook handig zijn als je baby hiervoor gevoelig is.

3) Zingen
Zachtjes zingen of neuriën is ook een gekende methode. Niet voor niets worden slaapliedjes voor kinderen ook 'wiegenliedjes' genoemd. De beste keuze is een rustig nummer te nemen, en niet te veel te variëren. Maar niet alle kinderen reageren daar evengoed op.

Sommige worden rustig van iets jazzy of iets met gitaren... Wees dus in eerste instantie creatief bij het uitzoeken van welk soort muziekje het best werkt voor jouw baby. Ook voorlezen kan een rustgevend effect hebben.

4) Huisdieren
Enige voorzichtigheid is geboden als huisdieren in de buurt komen van je baby. Je weet nooit dat ze bijten of krabben, als ze de baby als een bedreiging beschouwen. Toch kan het huisdier ook een rustgevende invloed hebben op je baby, door te spinnen of gewoon de aanwezigheid.

5) Een bad
Voor de meeste baby's volstaat het gevoel van water al om te kalmeren. Is dat niet voldoende, probeer het dan eens met een klein stroompje lopende water of iets dat een kleine fontein opwekt. Het lopende water fascineert hen zo, dat ze vergeten wat hen dwars zat. Ook kindvriendelijke zeep, met een kalmerende geur, kan helpen.

6) Een wasmachine/droogkast/vaatwas
Het geluid van deze machines (of de mogelijkheid om de kleren zien rond te draaien) werkt kalmerend bij veel baby's.

7) Een massage
Als het bij jou werkt, waarom dan niet bij baby's? Je kan ervoor kiezen te strelen, of te masseren met een babylotion.

8) Afleiding
Soms is het leven simpel: je baby afleiden is soms al voldoende. Een rondje kiekeboe, een kleine spiegel, een leuk boekje met veel kleuren of een rammelaar: alles wat de aandacht trekt van je baby, kan hem/haar afleiden van het probleem.

9) Ga naar buiten
Een wandeling samen, in een draagzak of een kinderwagen, is er iets ontspannender? Te veel gedoe met doekjes, pampers en flesjes? Steek ze klaar, dan kan je altijd onmiddellijk weg.

10) Ga een ritje maken met de auto
Dit werkt volgens hetzelfde als de eerste twee tips: iets dat beweegt, kalmeert de baby. Eventueel met een zacht muziekje op de achtergrond, een blokje om rijden, en de baby slaapt als een roos.
Andere tips zijn altijd welkom!
» Reageer (0)
05-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inwoners Shanghai mogen niet meer in pyjama op straat

Inwoners Shanghai mogen niet meer in pyjama op straat
Sinds jaren lopen de inwoners van Shanghai graag en onbeschaamd in hun pyjama op straat. Maar daar wil de stad nu paal en perk aan stellen. Over enkele maanden start de Wereldtentoonstelling in de Chinese stad, en de autoriteiten willen niet dat hun stad een mal figuur slaat. De krant South China Morning Post meldt dat de stadswijk Qiba ambtenaren van het wijkcomité en vrijwilligers gemobiliseerd zijn om mensen te verbieden nog langer in hun pyjama rond te lopen.


Het gebruik om in nachtkledij rond te lopen stamt volgens de socioloog Zhang Jiehai uit de leefomstandigheden in bepaalde stadswijken. "Het is een kwestie van praktisch gemak. De mensen woonden toch op elkaar, een grens tussen private en publieke ruimte was er omzeggens niet".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag vierde Panamarenko zijn 70 ste verjaardag


Vandaag vierde Panamarenko zijn 70 ste verjaardag


http://img200.imageshack.us/img200/5837/panamarenko.jpgPanamarenko studeerde aan de Antwerpse Academie. Vóór 1968 leunde hij aan bij de pop-art, maar hij raakte algauw in de ban van het vliegtuig en vliegen op eigen kracht. Panamarenko is een pseudoniem en een samentrekking van "Pan American Airlines and Company". Aldus ontstonden, sinds 1970, zijn schaalmodellen van talrijke imaginaire voertuigen, vliegtuigen, ballonnen of helikopters in alle mogelijke origineel-verrassende vormen.http://img222.imageshack.us/img222/1130/panamarenko2.jpg Het zijn evenveel varianten op de droom van het vliegen van de mythologische figuur Icarus. Of deze tuigen echt kunnen vliegen is deel van het mysterie en de aantrekkingskracht.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom sommigen steeds de foute man kiezen

Waarom sommigen steeds de foute man kiezen


http://img31.imageshack.us/img31/1237/ongelukkig.jpgSommige vrouwen lijken voor het ongeluk geboren in de liefde en kiezen steeds de foute man eruit. In het boek 'Vrouwen en hun (foute) partners' somt psychotherapeute Martien Verreycken hun beweegredenen op. Een foute relatie ontstaat, volgens haar, al in de kindertijd. Haar argumenten staan te lezen op 6minutes.be.

Verleden
Waarom vrouwen voor de verkeerde man kiezen, heeft veelal met het verleden te maken. Kinderen die onvoldoende affectie, liefde en waardering kennen, blijven er steeds hopeloos naar op zoek.

Zelfbeeld
Een stevig zelfbeeld is het begin van alles. Dat geldt ook voor de heren. Eisen moeders hen teveel op, zitten ze emotioneel aan haar vast. Is er voor het kind geen of weinig papa aanwezig, mist de jongen een model. Hierdoor groeit hij onzeker op. Dat gemis compenseert hij vaak door zich later op zijn werk of hobby te storten. Slechter is dat hij zich kan ontwikkelen tot een ware macho die psychisch of fysiek geweld durft te gebruiken.

Eenzaamheid
Bij meisjes speelt eenzaamheid mee. Als geen van de ouders zich bekommert om het kleine meisje, wordt ze eenzaam. Ze gaat als het ware op zoek naar manieren om 'liefde te verdienen'. Kreeg ze alleen maar kritiek of mist ze de goedkeuring van ma of pa, zal ze aan zichzelf blijven twijfelen en zich afvragen of ze wel liefde verdient. Zichzelf wegcijferen of een overdreven zorgzame houding zijn maar enkele gevolgen.

Ontkennen
Dat is ook de reden waarom vrouwen steeds naar foute mannen grijpen. Bang voor de eenzaamheid, denken ze dat ze nog harder hun best moeten doen. Ze blijven zijn fouten ontkennen. Zo pikken deze vrouwen ook alles en laten ze bijna de vloer met zich aanvegen.

Hulp
Volgens de schrijfster kan je een foute man niet veranderen. Altijd hervalt hij in zijn oude patroon, de vrouw zal altijd de schuld krijgen. Teveel vrouwen verdragen psychisch, fysiek of seksueel geweld. Zelfs de jaloezie of het drankmisbruik laten ze toe. Hulp zou deze dames en hun kinderen kunnen helpen, stelt de auteur.  Een objectieve stem is aangewezen en kan evalueren of het nog de moeite waard is voor de relatie te vechten.

' Vrouwen en hun foute partners' van Martien Verreycken, prijs is € 27,80.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorverpakte sla moet nog gewassen worden

Voorverpakte sla moet nog gewassen worden


http://img205.imageshack.us/img205/4316/slaatje.jpg


De voorgewassen en ingepakte slaatjes in de supermarkt zijn niet zo proper als ze lijken. Een recent Amerikaans onderzoek bewijst dat heel wat zakjes massa's bacteriën bevatten. Dit wijst op slechte hygiëne.

Onderzoek
The Consumers Union, een consumentenorgansatie, onderzocht 208 voorverpakte slaatjes van 16 verschillende merken. De slaatjes werden zowel in zakjes als plastic bakjes verkocht. 39 procent van de stalen bevatten meer dan 10.000 bacteriën, die onder meer darmontstekingen kunnen veroorzaken.

Andere opmerkelijke resultaten:
-Zes dagen voor de vervaldatum werden minder bacteriën gevonden dan vijf dagen voor de houdbaarheidsdatum.
-Sla-mengelingen met spinazie bleken hogere bacteriewaarden te hebben dan die zonder spinazie.
-De verpakking speelt geen rol. Zowel de zakjes als de plastic containers bleken even veel aangetast. Ook bio-voedsel bleef niet gespaard.
-Zowel de grote, nationale als de kleinere regionale merken hadden minstens 1 op 4 aangetaste stalen.

Adviezen
De consumentenorganisatie raadt aan enkel slaatjes te kopen die nog minstens zes dagen voor de vervaldatum te eten zijn. Ook dienen de voorgewassen slaatjes nog grondig afgespoeld en gewassen. De adviezen werden gepubliceerd in het consumentenmagazine Consumer Reports.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Within Temptation - Memories

Within Temptation - Memories

Klik op de foto om ze te beluisteren


Within Temptation is een Nederlandse symfonische metalband en een van de succesvolste bands in het genre.


Biografie

De band startte in de formatie genaamd The Circle, waar een aantal huidige bandleden al in speelden. Zodra Robert Westerholt en Jeroen van Veen de band verlaten, gaat The Circle verder onder de naam Voyage, en neemt een debuutalbum op genaamd Embrace. Snel daarna valt Voyage uit elkaar.[1].

Robert en Jeroen gaan verder onder de naam The Portal, samen met de vriendin van Robert, Sharon den Adel. Ondanks dat er voor The Portal al een logo is ontworpen, wordt nog voordat er muziek wordt uitgebracht de naam veranderd naar Within Temptation.

De atmosferische metal van de eerste cd's Enter en The Dance scoorde goed in de undergroundscene. In de jonge dagen van de band stonden zij op Dynamo Open Air. Met de cd Mother Earth in 2000 ging de band een nieuwe kant op, zij lieten de grunt achterwege en maakten meer bombastische keltische rock dan metal. De single Ice Queen werd geheel onverwacht een hit, hij was al een half jaar uit toen radio 3FM hem uitkoos als Megahit en het balletje ging rollen.


Doorbraak

Within Temptation mocht op grote festivals spelen zoals Rock Werchter en ook deed de single Mother Earth het goed in de hitlijsten. Na deze successen hadden zij het heel druk met touren op festivals, clubtouren door heel Europa en maakten sommige bandleden hun studies af waardoor in 2004 pas de volgende cd uitkwam. Inmiddels was getekend bij platenmaatschappij BMG en had Within Temptation ook een nieuw management, AT-productions (die ook het management verzorgt van diverse Idols-sterren).

De cd The Silent Force is mede hierdoor duidelijk gericht op het bereiken van nieuwe successen. Naast het bijna geheel verloren gegaan van de harde gitaren, is ook de stem van zangeres Sharon den Adel een stuk ingetogener, waardoor de cd veel minder extreem is dan zijn voorgangers en meer gericht op het grote publiek. Ook het gebruik van mooie melodieën en de inzet van een Russisch koor zorgden er voor dat deze cd op nummer 1 binnenkwam in de Nederlandse cd top 100. Professionele videoclips werden uitgebracht van Stand My Ground, Memories en Angels. Within Temptation is hiermee definitief doorgebroken, ook in het buitenland, zoals Duitsland. Echter, meerdere liefhebbers van Enter en The Dance hebben zich van deze band afgekeerd. Maar ook Within Temptation zelf heeft de keuze gemaakt voor hun nieuw werk, door bij concerten alleen maar nummers te spelen van Mother Earth en The Silent Force, en bijna geen nummers van de cd’s daarvoor. Hiermee is Within Temptation populairder in bijvoorbeeld Duitsland dan in Nederland. In 2005 tekent Within Temptation een contract met het van oorsprong Nederlandse Roadrunner voor distributie van albums in Japan, Groot-Brittannië en Australië.


Het buitenland lonkt; De toekomst voor Within Temptation

Op 9 maart 2007 kwam het nieuwe album The Heart Of Everything uit. Dit album werd voorgegaan door de single What Have You Done een samenwerking met zanger Keith Caputo van de band Life of Agony. Na de release van het album volgde een tweede single, Frozen. In juli 2007 werd bekend dat het album in de Verenigde Staten werd uitgebracht [2].

Op 5 augustus 2007 werd bekend dat de band op nummer een is binnengekomen in de Amerikaanse Heatseeker Charts met het album "The Heart Of Everything". Ook wordt hun hit "What Have You Done" veel gedraaid op de radiostations in Amerika waardoor dit nummer erg hoog uitkwam in de Amerikaanse top 40. In Nederland stond Within Temptation op 16 augustus 2008 in het voorprogramma van Iron Maiden. De band maakte ook muziek voor een computerspel, The Chronicles of Spellborn. 19 maart 2009 kwam het nummer "What Have You Done" uit in Guitar Hero World Tour.[3].

Eind 2007 maakte de band bekend dat ze een nieuw album wilde schrijven. In 2008 hielden ze accoustische theater tour. In 2009 traden ze als band niet op, maar zaten ze in de studio. Daarnaast is zangeres Sharon den Adel op 1 juni 2009 moeder geworden van een zoon. In een interview op Nu.nl geeft de band te kennen dat het nieuwe studio-album waarschijnlijk in het najaar van 2010 zal uitkomen[4].

Op 30 oktober 2009 is hun nieuw live album An Acoustic Night at the Theatre uitgekomen. Dit is een opname van één van de concerten die deel uitmaakte van de akoestische tour in november 2008. Het (live-)album bevat eveneens hun nieuwe single (samen met Chris Jones): Utopia. Deze werd fysiek uitgebracht op 23 oktober 2009.

Sharon Den Adel is in het najaar van 2009 te gast op de Night of the Proms concerten, gehouden in het Sportpaleis Antwerpen, Gelredome en Ahoy. Samen met het orkest Il Novecento brengt ze enkele nummers in een klassiekere versie.

2010 zal voor Within Temptation starten met een tweede theatertour, die op 3 april zal beginnen in de stadsschouwburg van Middelburg

Op het moment zijn ze op muzikaal gebied het grootste exportproduct van Nederland.
» Reageer (0)
04-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turks meisje levend begraven omdat ze vrienden had

Turks meisje levend begraven omdat ze vrienden had


http://img692.imageshack.us/img692/1784/witterozen.jpg


Een Turks meisje van 16 jaar is levend begraven door familieleden. De puber werd het slachtoffer van eerwraak omdat ze omgang zou gehad hebben met jongens. Dat meldt het Turkse persbureau Anatolia.

De politie vond het lichaam van Medine Memi dankzij een tip. Ze zat met haar handen vastgebonden op haar rug in een gat van 2 meter diep. Die put was gegraven in een kippenren bij haar huis in het dorpje Kahta in de provincie Adiyaman. Het meisje werd al veertig dagen vermist.

Huiveringwekkend
Uit onderzoek bleek dat er een aanzienlijke hoeveelheid aarde in haar longen en maag zat. Dat betekent dat ze levend was begraven, aldus forensische experts. "Het autopsierapport is huiveringwekkend. Volgens onze onderzoek had het meisje geen blauwe plekken of sporen van drugs of gif in haar bloed", aldus een van de experts. "Het meisje was volledig bij bewustzijn toen ze onder de grond werd gestopt."

De politie heeft Medines vader en grootvader opgepakt. De vader zou tijdens zijn verhoor hebben gezegd dat hij er niet blij mee was dat zijn dochter mannelijke vrienden had.

Familie-eer aangetast
Bij eerwraak wijst een familieraad iemand aan om het vrouwelijke familielid te vermoorden die de familie-eer zou hebben aangetast. Dat gebeurt vooral bij buitenechtelijke affaires, maar soms worden ook slachtoffers van verkrachtingen omgebracht of vrouwen die met vreemde mannen hebben gepraat. Als families hun eer verliezen, worden ze door hun omgeving buitengesloten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOS Piet 3 en Stieg Larsson absolute bestsellers in Vlaanderen

SOS Piet 3 en Stieg Larsson absolute bestsellers in Vlaanderen

Ondanks de economische crisis is de boekenverkoop in Vlaanderen in 2009 gestegen met 9,9 procent in omzet en met 5,9 procent in aantal boeken, zo blijkt uit de jaarcijfers van GfK Retail and Technology Benelux. Dat meldt Boek.be, de confederatie van Vlaamse uitgevers, boekenimporteurs en boekhandels, in een persbericht.

Kinderboeken
De groei situeert zich voornamelijk bij de kinderboeken en de kookboeken. Zeven op de tien verkochte boeken in Vlaanderen is ofwel een fictieboek (literatuur of kinderboek) ofwel een vrijetijdsboek. Maar liefst 10 van de 20 topboeken in de categorie 'non-fictie vrije tijd' zijn kookboeken. Het aandeel van de non-fictie vrije tijd is gestegen naar 22,5 procent van de totale verkoop. Qua omzet gaat het zelfs om 25,9 procent van het totaal aantal verkochte boeken. Quasi één boek op vier is dus een vrijetijdsboek.
 
Spannende boek
Globaal genomen is 'SOS Piet 3' de absolute bestseller, gevolgd door de overleden Zweedse auteur Stieg Larsson in de categorie fictie en literaire non-fictie. Zijn 'Millennium'-trilogie (Mannen die vrouwen haten, De vrouw die met vuur speelde en Gerechtigheid) staan samen in de top 10.
 
Het spannende boek doet het trouwens zeer goed in Vlaanderen. Pieter Aspe haalt met twee boeken ('De cel' en 'Misleid') de top 20 bij fictie. Deflo staat met 'Lust' op plaats 13.
 
Bij de kinderboeken domineren Stephenie Meyer en Geronimo Stilton de bestsellerlijsten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sotheby's veilt duurste kunstwerk ooit voor 74 miljoen

Sotheby's veilt duurste kunstwerk ooit voor 74 miljoen


'L'homme qui marche I' van de Zwitserse beeldhouwer Giacometti brak het record.


Een beeldhouwwerk van de Zwitserse kunstenaar Alberto Giacometti (1901-1966) heeft woensdag op een veiling in Londen 65 miljoen pond (ruim 74 miljoen euro) opgebracht. Volgens het veilinghuis Sotheby's gaat het om een recordbedrag voor een kunstwerk op een veiling.


Een anonieme koper telde het bedrag neer voor het levensgrote bronzen beeld van een lopende man met de titel 'L'Homme Qui Marche I'. Het werk werd verkocht door de Duitse Commerzbank, die het beeld in handen kreeg door de koop van de Dresdner Bank vorig jaar. De verwachte opbrengst lag tussen de 13 en 20 miljoen euro.http://img706.imageshack.us/img706/6457/lhommequimarchei.jpg167 miljoen totale opbrengst

Het werk Kirche in Cassone van de schilder Gustav Klimt ging weg voor bijna 27 miljoen pond (ruim 30 miljoen euro). Het is daarmee een recordprijs voor een landschapschilderij voor de Oostenrijkse kunstenaar. De totale opbrengst van de veiling van impressionistische en moderne kunst was volgens Sotheby's ruim 167 miljoen euro, de hoogste opbrengst ooit voor een veiling in Londen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echo zag het niet: baby zonder ogen geboren

Echo zag het niet: baby zonder ogen geboren


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/9/6/1/media_xl_3576721.jpg?20100204113514Brielle Garrison werd geboren zonder oogweefsel. Een hoogst uitzonderlijke afwijking die anophtalmia heet, meestal niet door een echografie wordt vastgesteld en onherstelbare blindheid als gevolg heeft.
Het was dan ook fel schrikken voor de mama van de kleine Brielle, toen haar dochtertje onmiddellijk na de bevalling werd weggenomen door het verplegend personeel en pas na zes uur van allerhande tests weer teruggebracht werd. Mama Taylor was overigens amper 15 toen ze vorig jaar in oktober beviel van Brielle.

"Ze leek een normale baby, maar ik zag toch dat er iets mis was", vertelt Taylor, uit het Amerikaanse Wellington. "De echografie zag de afwijking niet omdat de oogkassen op de foto's gewoon zwart waren, wat normaal is, daar ogen water bevatten. De oogkassen van Brielle waren gewoon leeg.

Uiterst zeldzaam
De aandoening komt amper in dertig gevallen op 100.000 geboortes voor, is niet erfelijk en komt meestal pas aan het licht bij de bevalling. "Het zou een genetische mutatie kunnen zijn of een nog niet bekend voorval tijdens de eerste weken van de zwangerschap", zegt ophtalmoloog Aaron Fay van het Massachusetts Eye and Ear Infirmary.

De komende jaren zal de kleine Brielle vaak bij de dokter moeten langsgaan. Ze zal balletjes ingeplant krijgen om de oogkassen te vergroten, zodat haar gezicht op een normale manier kan groeien. Op latere leeftijd krijgt ze dan kunstogen. Mama Taylor eindigt het interview met ABC News met een positieve boodschap: "Heel wat ergere zaken hadden kunnen gebeuren, wat gelukkig niet het geval was. Ik beschouw haar net als elke andere baby. Ze doet alles wat andere kindjes doen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weduwnaars overlijden sneller dan weduwen

Weduwnaars overlijden sneller dan weduwen
Komt een partner te overlijden, vergroot het risico op sterfte bij een weduwnaar. Bij weduwen is dat niet het geval. Eén en ander blijkt uit een Nederlands onderzoek aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Eenzaamheid
Neemt het contact met kinderen en familie af na het overlijden van hun echtgenote, neemt de kans op overlijden tijdelijk toe bij een weduwnaar. Toegenomen steun beschermt zowel weduwe als weduwnaar tegen sociale eenzaamheid, maar niet tegen de emotionele eenzaamheid. Het lijkt erop dat weduwen, wanneer zij steun ontvingen van anderen, beter bestand zijn tegen eenzaamheid en minder snel zelf overlijden.

Impact
Volgens onderzoeker Maurice Guiaux, is de invloed van relaties als vangnet op late leeftijd, zeer belangrijk. Hij laat ook zien hoe veranderingen in deze netwerken de gezondheid van de ouderen kunnen aantasten.

Steun
Voor het onderzoek werden tussen 1992 en 2002 meer dan 1.900 getrouwde koppels ondervraagd. Tijdens deze periode verloren ruim 200 hun partner. 2,5 jaar voor het overlijden van een partner halen de ouderen de minste steun uit hun contacten. Na het overlijden neemt die steun toe tot gemiddeld 2,5 jaar na het verlies. Vooral kinderen, broers en zussen zijn belangrijk als ondersteuning.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetatieve patiënt kan 'denkend antwoorden'

Vegetatieve patiënt kan 'denkend antwoorden'

Een patiënt in vegetatieve toestand, heeft op vragen 'ja' of 'neen' kunnen antwoorden, enkel door te denken. Dat blijkt uit een studie van de universiteiten van Luik (ULg) en van Cambridge waarvan de resultaten zijn in het medisch tijdschrift New England Journal of Medicine.

Gesloten vragen
De patiënt, een man, verkeert sinds een verkeersongeval in 2003 in een vegetatieve toestand. In het onderzoek werden hem gesloten vragen gesteld terwijl zijn hersenactiviteit met functionele magnetische beeldresonantie (IRMf) werd geregistreerd.
 
Gezonde hersenen
Volgens de onderzoekers bleken zijn hersenen te reageren zoals gezonde personen in dezelfde situatie. De techniek toegepast op gezonde personen, had bewezen honderd procent efficiënt te zijn.

Onmachtig
De patiënt is nadien onderzocht door het team van de Coma Science Group, onder leiding van professor Steven Laureys, die bevestigde dat hij, afgezien van zijn hersenreacties, volkomen onmachtig is om te communiceren.

Bewustzijn
De ontdekking kadert in een studie over 3 jaar door de teams van Luik en Cambridge waarbij 23 patiënten in vegetatieve toestand via IRMf werden gescand. De techniek leidde tot het ontdekken van tekenen van bewustzijn bij vier van deze patiënten (17 procent). Verder doorgedreven heeft het experiment toegelaten aan één patiënt met 'ja' of met 'neen' te communiceren.

Perspectieven
Dit eerste geval opent perspectieven voor de medische wereld, stelt professor Steven Laureys. "Men zou zich kunnen inbeelden om aan deze patiënten een stem te geven en hen in staat te stellen zelf te antwoorden op moeilijke vragen zoals over euthanasie", vervolgt hij.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendschaphttp://img692.imageshack.us/img692/9129/vriendschap.jpg


Echte vrienden tillen je over de hoogste bergen,
sleuren je door de woeste zee.
Ze gaan met je door diepe dalen,
en leven je leven met je mee.

Deze vrienden moet je stijf omarmen,
en nooit meer laten gaan.
Probeer ook hun hart te verwarmen,
en hun leven met ze te gaan.

Echte vrienden laat je in hun waarde,
ook al zit je niet op dezelfde lijn.
We moeten het zelf maken op deze aarde,
dus laten we echte vrienden zijn!

Jolanda» Reageer (0)
03-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezocht: vrijwilliger om panda Chinees te leren

Gezocht: vrijwilliger om panda Chinees te leren


Mei LanDe driejarige reuzenpanda Mei Lan krijgt binnenkort Chinese les. Het dier vliegt van de zoo van het Amerikaanse Atlanta naar een dierentuin in China, waar de panda Chinese instructies moet kunnen begrijpen en gehoorzamen.

Vrijwilliger
De Chengdu Onderzoeksbasis voor de Voortplanting van Reuzenpanda's heeft nu een website opgericht om vrijwilligers te zoeken voor de taallessen, zegt Directeur Huang Xiangmin. "De lesgever moet ook vloeiend Engels kunnen, aangezien Mei Lan wat tijd zal nodig hebben om te wennen aan de omschakeling." Op de website staan ook foto's van mannetjesdieren. Bezoekers kunnen stemmen wie van de dieren de partner van Mei Lan wordt.Tai Shan
Tai ShanMei Lan krijgt op het vliegtuig het gezelschap van Tai Shan, een mannetje dat geboren werd in de zoo van Washington DC. Beide dieren zijn nakomelingen van panda's die door China werden uitgeleend aan Amerikaanse dierentuinen. Volgens die overeenkomst moeten hun nakomelingen terug naar China, waar nog 1.600 reuzenpanda's in het wild leven.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruim 8 miljoen voor 'La Gitane' van Van Dongen

Ruim 8 miljoen voor 'La Gitane' van Van Dongen
Het meesterwerk 'La Gitane' (de zigeunerin) van de Nederlandse kunstschilder Kees van Dongen heeft ruim 8 miljoen euro opgebracht (7.097.250 pond) op een veiling bij veilinghuis Christie's in Londen. De verwachting was dat het schilderij tussen de 6 en 8 miljoen euro zou opbrengen.
 
Beste werk
Het schilderij is een meter bij 81 centimeter en toont het resultaat van reizen, die de tot Fransman genaturaliseerde Rotterdammer in 1910-1911 maakte door Italië, Spanje en Noord-Afrika. De serie vrouwen die Van Dongen (1877-1968) naar aanleiding hiervan maakte, behoort tot zijn beste werk.
 
Het kunstwerk komt na de veiling mogelijk naar Nederland, aangezien de nieuwe eigenaar het verzoek krijgt zijn aanwinst in bruikleen te geven voor de Van Dongen-tentoonstelling van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Die expositie is vanaf september te zien.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond glimlacht steeds als baasje in de buurt komt

Hond glimlacht steeds als baasje in de buurt komt

Klik op de foto om het filmpje van de lachende Shiba Inu te bekijken


De relatie tussen een hond en een mens is meestal erg intens. Een treffend voorbeeld daarvan is Chii, een Shiba Inu die in de zevende hemel belandt als ze haar Japanse baasje op haar af ziet komen. Ze trekt dan een schattige grijns tot achter haar oren. Proberen er andere mensen haar te benaderen, verstopt ze haar eeuwige glimlach.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemanipuleerde tomaten blijven zes weken vers

Gemanipuleerde tomaten blijven zes weken vers


http://img97.imageshack.us/img97/5959/tomaten.jpg


Dankzij een doorbraak in genetische manipulatie zouden tomaten nu gedurende zes weken vers blijven . Indische wetenschappers hebben een vrucht gecreëerd die 45 dagen houdbaar is, drie maal langer dus dan de originele groente. Hetzelfde proces zou ook kunnen toegepast worden op fruit zoals mango's en bananen.

De onderzoekers verlengden de houdbaarheid van de tomaten door sommige genen, die verantwoordelijk voor het rijpingsproces van enzymen, uit te schakelen. Hierdoor werden de groenten steviger en bleven ze vers gedurende 45 dagen.

Sceptisch
Campagnegroepen tegen genetische manipulatie stellen zich echter grote vragen. "De meerderheid van het publiek is zeer sceptisch tegenover de zogezegde voordelen van gemanipuleerde vruchten", verklaart Pete Riley van de actiegroep 'GM Freeze'. "De nieuwe tomaten zullen op het eerste zicht vers lijken maar het kan niet anders dan dat de hoeveelheid vitaminen in de groenten daalt naarmate dat je ze langer bewaart. Als puntje bij paaltje komt, zijn ze minder voedzaam dan de originele groenten".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Fransman omdat hij vrouw tot boerka dwingt

Geen Fransman omdat hij vrouw tot boerka dwingt"Hij verwierp principes scheiding kerk-staat en gelijkheid man-vrouw"


De Franse autoriteiten zetten hun strijd tegen het dragen van een boerka verder kracht bij. Een buitenlander die zijn vrouw dwingt tot het dragen van een boerka, kan geen Fransman worden. Eric Besson, de De minister van Immigratie, heeft daarvoor een decreet ondertekend.

Als iemand Frans staatsburger wil worden, dan moet hij een standaardprocedure doorlopen. Daarbij ook een onderzoek naar zijn achtergrond. Bij de man in kwestie bleek dat hij zijn vrouw verplichtte tot het dragen van een boerka. "Hij verwierp de principes van scheiding van staat en kerk en de gelijkheid van man en vrouw", stelde Besson. De naam en nationaliteit van de man die Frans staatsburger wilde worden, zijn niet bekendgemaakt.

Parlementair rapport
Vorige publiceerde een Franse parlementscommissie een rapport, waarin het pleitte voor een verbod op de allesbedekkende islamitische sluier. De Franse regering onderzoekt momenteel de juridische gevolgen voor het opstellen van wetgeving waarin ze de boerka en nikab op zoveel mogelijk terreinen probeert te verbieden, liet premier François Fillon eerder al weten.

1.900 Franse boerkavrouwen
Frankrijk telt met ongeveer vijf miljoen moslims de grootste islamitische minderheid van Europa. Ongeveer 1.900 vrouwen in het land dragen een boerka.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaar stormweer op Canarische Eilanden

Zwaar stormweer op Canarische Eilanden
Hevige onweders hebben op de Canarische Eilanden heel wat huizen onder water gezet. Vooral de hoofdstad Santa Cruz op Tenerife werd zwaar getroffen. Hele stadswijken overstroomden en straten werden bedolven onder de modder, die de regen van de bergen naar beneden had gespoeld. Ruim 30.000 bewoners zaten zonder stroom.
 
Gisteren sloten alle scholen de deuren. Aan de universiteit van Las Palmas op Gran Canaria werden de lessen afgelast. Vele wegen op de Canarische Eilanden zijn onberijdbaar, omdat ze onder water staan of na grondverschuivingen door puin waren geblokkeerd.
 
Hevige stormen hinderden ook het scheepvaartverkeer. Op het eiland La Palma sleurden metershoge golven geparkeerde voertuigen de Atlantische Oceaan in. Dertig mensen moesten uit hun woningen geëvacueerd worden, omdat het hoge water hun huizen aan de kust bedreigde.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje (12) meer dan een jaar in kast opgesloten

Meisje (12) meer dan een jaar in kast opgeslotenOuders uit Brownsville (Texas) hebben hun twaalfjarige dochter meer dan een jaar in een kast opgesloten. Niemand had iets door, tot de broer van het meisje uit de biecht klapte. Toen agenten de woning binnenvielen, vonden ze het jonge kind -jawel- in de kast.

Het meisje mocht de kast enkel verlaten om naar school te gaan, te eten of de badkamer te gebruiken. 's Nachts moest ze haar gevoeg doen in een emmer, die ze dan ook nog eens zelf elke morgen moest uitkuisen.

Volgens de politie was er geen elektriciteit in de kamer waar ze gevangen zat. Haar huiswerk kon ze maken met licht dat via de spleten van de kast binnenviel.

"Anders steelt ze voedsel"
De moeder vertelde aan de politie dat ze haar dochter gevangen hield opdat ze geen voedsel uit de koelkast zou stelen. Dat de tiener er door ondervoeding maar acht à negen jaar uitzag, kon haar blijkbaar niet deren.

Uiteindelijk biechtte een van de drie broers van het kind de wansmakelijke praktijk in school op. Zowel de moeder, die in een Wal-Mart werkte, als de vader zijn opgepakt. Volgende week komt tijdens een hoorzitting de verdere opvang van het meisje ter sprake.
» Reageer (0)
02-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erfelijke ziekte geeft 13-jarig meisje uiterlijk van 50-jarige

Erfelijke ziekte geeft 13-jarig meisje uiterlijk van 50-jarige

Zara Hartshorn, een dertienjarig meisje uit Rotherham in Engeland, lijdt aan de zeldzame erfelijke ziekte lipodystrofie. Het is een ziekte die een stoornis in de vetstofwisseling veroorzaakt, waardoor heel wat rimpels ontstaan die bij een normale dertienjarige niet voorkomen.

Geen behandeling
Er zijn maar zo'n 2.000 mensen ter wereld die last hebben van deze ziekte, waarvoor tot op de dag van vandaag geen behandeling tegen bestaat. Ook de moeder van Zara en twee van haar zes broers en zussen lijden aan de aandoening.

In tegenstelling tot de ziekte progeria, tast lipodystrofie niet het volledige fysieke welzijn van de het lichaam aan, maar geeft het enkel de indruk oud te zjin.

Invloed
In plaats van dertien ziet het meisje er minstens vijftig jaar oud uit. De ziekte heeft dan ook vooral een invloed op haar sociale leven. Haar leeftijdsgenoten zijn niet altijd even mild voor de tiener: "Mensen noemen me vaak 'oma' en 'aap'", zo getuigde het meisje aan de New York Post. "Soms ga ik gewoon naar het toilet en begin ik te huilen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar ontknoping mysterie dode baby's in graf Toetanchamon

Naar ontknoping mysterie dode baby's in graf Toetanchamon
Wellicht wordt over twee weken een van de grote raadselen van het oude Egypte ontrafeld.  Egyptische wetenschappers presenteren op 17 februari de resultaten van DNA-onderzoek bij de farao. Historici hebben zich altijd afgevraagd of de jonge farao kinderen heeft verwekt.

Toetanchamon stierf nog voor zijn twintigste onder mysterieuze omstandigheden. Zijn mummie werd in 1922 gevonden. In de tombe van de kindkoning lagen twee doodgeboren, onvolgroeide baby's. De Egyptische onderzoekers namen in 2008 DNA af bij de mummie en de foetussen.

Toetanchamon regeerde in de veertiende eeuw voor het begin van onze jaartelling. Hij was getrouwd met Anchesenamon, dochter van de legendarische koningin Nefertiti. Mogelijk kan door het onderzoek ook de mummie van Nefertiti worden geïdentificeerd.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trendy jongeren drinken thee

Trendy jongeren drinken thee
Thee is niet langer een drankje enkel voor oude vrouwen, dit is tegenwoordig het meest geconsumeerde drankje na water en trekt steeds meer jonge fans aan.

Ontspanning
Hippe tearooms of zelfs funky theebars schieten als paddenstoelen uit de grond. Je vindt ze wereldwijd, van de Verenigde Staten tot Australië. Ze hebben vaak honderden variëteiten in hun aanbod, in Groot-Brittannië kun je zelfs in afwachting van Valentijn een 'Love Potion' drinken, deze zou als een afrodisiacum werken.

Gezondheid
"Thee staat nu synoniem voor ontspanning", aldus thee-experte Jutta Waldeck. "Theefabrikanten concentreren zich meer en meer op jongeren. Zo bestaan er bars waar je je eigen mengeling kan maken of in Singapore is er zelfs couturethee, die past bij de modetrends van het seizoen. Ook de gezondheidsvoordelen maken dit drankje steeds populairder, uit verschillende studies bleek dat thee tegen tal van ziektes als diabetes en hartziekten beschermt, ook zou het helpen afvallen. Een recente Japanse studie toonde nog aan dat oudere mensen die verschillende kopjes groene thee per dag drinken minder kans op depressies lopen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat voorspelt 50 overlijdens in bejaardentehuis

Kat voorspelt 50 overlijdens in bejaardentehuis


Oscar zet zelfs de medische wetenschap voor schut.


Dat katten speciale dieren zijn, wisten we al, maar wat een kat in een Amerikaans bejaardentehuis presteerde, grenst aan het bovennatuurlijke. De poes (Oscar) voorspelde er liefst vijftig overlijdens door net voor het overlijden bij de bejaarde in kwestie te komen zitten. Het ging zelfs zo ver dat Oscar slimmer was dan de medische wetenschap over een nakend overlijden. De speciale gave werd twee jaar geleden al ontdekt, maar nu heeft een professor er een boek over geschreven, waarin hij concludeert dat Oscar al vijftig keer een overlijden voorspelde.Dankzij Oscar kunnen familieleden tijdig afscheid nemen van hun dierbare.
Dankzij Oscar kunnen familieleden tijdig afscheid nemen van hun dierbare.De kat werd binnengehaald door een instelling die zich specialiseerde in de verzorging van demente bejaarden in Providence (Rhode Island) en al gauw ontdekte de verpleging dat Oscar over een speciale gave beschikte. De kat dwaalde door de instelling, zonder lang te blijven rondhangen. Behalve wanneer een patiënt aan zijn of haar laatste uren was begonnen. Hij krabde zelfs op de deur om binnen te geraken.

Nog straffer
De gave gaat nog verder. Op een bepaald moment zetten de verpleegsters Oscar op het bed van een patiënt die volgens hen weldra zou sterven. De kat zette het meteen op een lopen en spurtte naar een andere kamer, waar hij naast een andere patiënt ging zitten. Diezelfde avond overleed die patiënt. Het oordeel van Oscar was dus beter dan dat van de verpleging.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/16/3/14/media_xl_3574049.jpg?20100202040610Dokter David Dosa, een geriater aan de Brown University, vond het fenomeen zo fascinerend dat hij er twee jaar geleden een wetenschappelijk artikel over schreef. Sindsdien vermenigvuldigde Oscar de juiste voorspellingen van overlijdens en zit nu al aan vijftig. Daardoor is Dosa ervan overtuigd dat het onmogelijk een toeval kan zijn. De verpleging verwittigt nu zelfs al de familieleden van patiënten als Oscar op het bed van hun dierbare springt en er zich neervlijt. Dan kunnen ze tijdig afscheid nemen. Het lijkt wel alsof Oscar waakt over een stervende. In het huis dwalen nog vijf andere katten rond, maar geen enkele heeft dezelfde gave.In zijn boek 'Making rounds with Oscar: the extraordinary gift of an ordinary cat' ('Op pad met Oscar: de buitengewone gave van een gewone kat') reikt Dokter Dosa geen sluitende wetenschappelijke verklaring aan voor het fenomeen. Hij suggereert wel dat Oscar- een beetje zoals honden die naar verluidt kanker kunnen ruiken- ketonen kunnen waarnemen. Dat zijn biochemicaliën die afgescheiden worden door afstervende cellen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Negenjarig meisje bevallen van een gezond zoontje

Negenjarig meisje bevallen van een gezond zoontjeIn het noordoosten van China is een meisje van negen bevallen van een zoontje. Het jongetje kwam ter wereld in Changchun via een keizersnede en woog 2.75 kg bij zijn geboorte. Moeder en kind stellen het wonderbaarlijk perfect. Dat meldt City Evening News.

Zo'n extreem jonge moeder is hoogst uitzondelijk. Wereldwijd zouden er maar een vijftal gevallen bestaan van moeders van negen jaar of jonger. In Peru werd er volgens een medisch rapport ooit (in 1939) zelfs een vijfjarig meisje moeder.

Verkrachting
De ouders van de jonge moeder uit Sonyuan hebben meteen een advocaat ingeschakeld, want seks met een minderjarige (onder 14 jaar) staat in China immers gelijk met een automatische aanklacht voor verkrachting. De vader zal dus streng vervolgd worden. Bevallingen van jonge moeders zijn een groeiend probleem in China, want in sommige delen van het land gebeurt 30 procent van de abortussen bij schoolmeisjes. Vooral tijdens schoolvakanties geraken ze zwanger.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lies Steppe - My dark companion

Lies Steppe - My dark companion

Klik op de foto om haar te beluisteren

Lies Steppe presenteert de programma's Neve en Laika op Klara, maar ze heeft ook zangtalent. ze zingt bij Steppe en ze presenteert de muzikanten op het podium van Jazz Middelheim.

 Hier brengt ze het nummer "My dark companion" uit het debuutalbum "Steppe"» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een kopje thee voor al je kwalen

Een kopje thee voor al je kwalen


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/01/28/883218/een-kopje-thee-voor-al-je-kwalen_1_515x0.jpgEen kopje thee kan je gezondheid een enorme boost geven. Wij onderzochten welke thee nu goed is voor welk kwaaltje.

Wanneer je koorts hebt helpt vlierbloesemthee vaak. De thee zorgt ervoor dat je meer transpireert waardoor je sneller gezond wordt. Het goedje is ook ontstekingswerend waardoor je minder snel bijkomende problemen krijgt. Voel je een griepje opkomen? Dan grijp je best snel terug naar lindethee. Deze helpt je de gifstoffen in je lichaam af te scheiden dankzij een verhoogde transpiratie. De rest van de gifstoffen worden versneld afgevoerd via de urinewegen.

Wanneer je verkouden bent en last hebt van een vervelende hoest kunnen bepaalde soorten thee je eveneens genezen. Om slijmen los te maken helpt venkelthee. Taai slijm maak je zachter door een combinatie van venkelthee met gember- of tijmthee. Een kriebelhoest is snel van de baan denkzij een thee van zoethout en die vastzittende hoest verdwijnt als sneeuw voor de zon dankzij een combinatie van tijmthee met wilde kamillethee een beetje kaneel en wat gemberpoeder.

Kan je moeilijk de slaap vatten dan kan kamille of linde wonderen doen. Onrustige slapers halen hun heil dan weer uit hopthee. Ben je misselijk dan drink je best voor het slapengaan wat gemberthee, maar pas op met het zoetmiddel want dit zorgt dan weer voor winderigheid.

» Reageer (0)
01-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfmoordterroristen laten bommen inplanten om scanners te omzeilen

Zelfmoordterroristen laten bommen inplanten om scanners te omzeilenNu luchthavens wereldwijd de nieuwe scanners inzetten, willen terroristen een nieuwe verregaande manier gebruiken om aanslagen op vliegtuigen te plegen: ze laten bommen via een operatie inplanten in hun lichaam om zo de scanners te omzeilen. Op het vliegtuig brengen ze hun explosieven dan met een injectienaald tot ontploffing.


De informatie over de zogenaamde 'body bombers' werd ontdekt door de Britse geheime dienst MI5. Ze screenden systematisch extremistische Arabische websites en vernamen daar de dreiging van de chirurgisch ingebrachte bommen. Bij de ingreep wordt het explosieve PETN eerst in een zakje gestoken en dan in het lichaam van de terrorist geplaatst. Zoals bij een gewone operatie wordt de wonde dan dichtgenaaid.


Mannelijke terroristen zouden de explosieven ingeplant krijgen nabij hun appendix of in hun achterwerk. Bij vrouwen zou de ingreep vergelijkbaar zijn met borstimplantaten. Als ontsteking wordt dan een injectienaald gebruikt, zoals de Nigeriaanse terrorist Abdulmutallab probeerde bij zijn verijdelde aanslag boven Detroit. Alleen zou in dit geval de injectienaald door de huid gestoken worden. Veiligheidsexperts vrezen dat die injectienaalden op vliegtuigen zullen gesmokkeld worden onder het mom van diabetesspuiten of in buisjes of tubes.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meerderheid senioren heeft nog seks

Meerderheid senioren heeft nog seks


http://img251.imageshack.us/img251/8999/seksopleeftijd.jpgAl te vaak worden senioren gezien als een groep die niets meer doet: niet meer werken, niet meer sporten, en geen seks meer. Een beeld dat niet klopt. De actieve senior gaat wel sporten, maakt uitstapjes en ja, houdt het ook in bed levendig.

60-plussers
Bij de 'pas gepensioneerden' (57 tot 64 jaar) heeft de meerderheid nog seks: 84 procent van de mannen en 62 procent van de vrouwen. Bij de bejaarden (75 tot 85 jaar) is dat nog 38 procent bij de mannen en 17 procent bij de vrouwen. Dat blijkt uit cijfers die het National Opinion Research Center, verbonden aan de universiteit van Chicago, verzamelde.

Demografisch verschil
Het verschil tussen mannen en vrouwen is overigens niet (enkel) te verklaren door een verschil in libido, maar ook door een demografisch verschil. Vrouwen leven namelijk langer dan mannen, en hebben meer kans om weduwe te worden. De kans dat ze daarna een nieuwe partner willen of vinden, is niet zo groot.

Gezondheid
Toch is er een goede reden om seksueel actief te blijven: een betere gezondheid. "Wie vaker seks heeft, is over het algemeen gezonder. Dat is zo bij jong en oud", zegt onderzoeker Lindau.

De vraag is echter of de richting van het causale verband niet verandert bij het ouder worden, zodat je niet ongezonder wordt van minder seks, maar dat je minder seks hebt omdat je kampt met allerlei kwaaltjes.

"Misvatting"
"Oudere mensen kunnen en zouden een actief seksleven moeten hebben. De nood aan intimiteit en contact met anderen verandert immers niet met het ouder worden. Dat oude mensen geen seks hebben is een misvatting van de samenleving", besluit dokter Dennis Lin.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-jarige Amerikaan vindt ondergronds sms'en uit

16-jarige Amerikaan vindt ondergronds sms'en uit


Sms'jes sturen in de metro lukt vaak niet.


In de Amerikaanse staat New Mexico heeft een 16-jarige jongen een systeem uitgevonden waarmee je diep in de aarde tekstberichtjes kan versturen. Alexander Kendrick uit Los Alamos heeft daarmee een oplossing gevonden voor een probleem waar gsm-producenten al jaren mee kampen.

Lage frequentie
Het geheim van Kendrick is signalen met een lage frequentie. Die geraken veel beter door rotsen dan de hogefrequentiegolven. De signalen van zijn zelfgemaakt apparaat zijn alvast krachtig genoeg om een bericht te sturen vanop 288 meter diepte, een nationaal record.


  http://img534.imageshack.us/img534/7238/kendrickb.jpg
Kendrick met zijn antenne.


Belang

Zijn toestel is wel anderhalve meter groot, maar opent perspectieven voor zowel de veiligheid van ondergrondse expedities als de gsm-industrie. Kendrick heeft met zijn uitvinding alleszins de '2009 Science Fair' gewonnen, en kreeg daardoor een nieuwe computer, een trip naar Zwitserland en 12.000 dollar (8.625 euro).
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaarste man ter wereld vermagert 120 kilo

Zwaarste man ter wereld vermagert 120 kilo (maar is nog steeds de zwaarste)


Brandweerlui moesten ooit een muur uitbreken om deze Paul Mason naar het ziekenhuis te krijgen.


De dikste man ter wereld heeft na een operatie meer dan 120 kilogram verloren. Veel schiet Paul Mason er echter niet mee op: op het eerste zicht lijkt de tientonner met zijn 311 kilogram nog steeds de zwaarste vent die op deze planeet rondloopt.

De 48-jarige ex-postbode liet de maagverkleining dit weekend doorvoeren en ligt nu nog steeds op intensieve zorgen. Volgens bronnen herstelt hij goed en kijkt hij er naar uit om nog meer gewicht te verliezen.

Crashdieet
Paul moest eerst een crashdieet volgen om de operatie veilig te laten verlopen. "Hij ziet er vrij goed uit", aldus een bron van de gezondheidsdienst. "Al acht jaar wachtte hij op dit moment. Hij is heel wat kilo's kwijt, maar hij is er nog niet. Die 120 kilogram minder vindt hij wel al de moeite waard. Zijn droom is om ooit in een rolstoel te kunnen rondrijden en misschien zelfs met de wagen te rijden. Sinds de operatie ziet hij het helemaal zitten: hij maakt constant grapjes met dokters en verpleegsters."

Speciale ambulance
Een speciale ambulance moest Paul van zijn huis in Ipswich naar het ziekenhuis in Chichester vervoeren, een trip van maar liefst 230 kilometer. Hij moet nu nog zeker twee weken in het hospitaal blijven. Binnen zes maanden staat er hem nog een tweede zware operatie te wachten.

De vetkwab verdrong de Mexicaan Manuel Uribe vorig jaar als zwaarste kolos ter wereld. Die laatste presteerde het om meer dan de helft van zijn 570 kilogram kwijt te spelen én te trouwen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Openbaar vervoer wordt duurder

Openbaar vervoer wordt duurderReizen met het openbaar vervoer is sinds vandaag weer een beetje duurder. De Buzzy Pazz en Omnipas bij De Lijn worden gemiddeld 2,5 procent duurder. Ook de kaarten en biljetten op het voertuig worden duurder, maar de tarieven in voorverkoop blijven ongewijzigd. 


Reizigers van de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn kunnen vanaf 1 februari 2010 in heel Vlaanderen een vervoerbewijs kopen per gsm. Een sms-ticket van een uur zal, inclusief verzendingskost, 1,45 euro kosten. Voorlopig kunnen enkel klanten van Proximus hun busritten via gsm betalen. De Lijn onderhandelt nog wel met Base en Mobistar.
   
Sms-ticket
Wie een sms-ticket wil, stuurt voor het opstappen een bestelcode naar het nummer 4884. Voor een ticket van zestig minuten is de code "DL" en voor 120 minuten "DL120". Voor dat laatste sms-ticket zullen reizigers 2,25 euro, verzendingskosten meegerekend, betalen. De bevestigings-sms die de reiziger na enkele seconden krijgt, geldt als vervoerbewijs. Zolang het sms-ticket geldig is, mogen reizigers onbeperkt overstappen. Volgens De Lijn is het sms-ticket tot 28 procent goedkoper dan een biljet bij de chauffeur.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroeger was Valentijnsdag eigenlijk seksloterij

Vroeger was Valentijnsdag  eigenlijk seksloterij


http://img199.imageshack.us/img199/4659/victorianvalentine.jpgNog twee weken en het is weer Valentijn. Feest van de liefde voor de ene, verplichte commercie voor de andere. Een overdaad aan rood, hartjes, chocolade en rozen, maar ook een dag waarop je kan vieren dat je elkaar (nog altijd) graag ziet en dat het leven samen leuk is. Maar de Valentijnsdag zoals wij deze kennen en (soms) vieren is niet hoe Valentijnsdag was bedoeld.

Romeins feest voor vruchtbaarheid
In den beginne was Valentijnsdag een soort 'seksloterij'. In de Romeinse tijd werd van 13 tot 15 februari Lupercalia gevierd in Rome, het feest van de god Lupercus, god van de schapenhoeders. De priesters droegen geitenhuiden, offerden een geit en een hond en verbranden zoute cakejes, gemaakt voor maagden. Ook Lupa, de wolvin die de stichters van Rome, Romulus en Remus, zoog, werd geëerd tijdens die feestperiode.

Nobele mannen en magistraten renden naakt door de stad, voor het plezier en voor de sport. Iedereen die ze tegenkwamen kreeg een slag van geitenhoedersstok. Vrouwen gingen expres in de weg lopen om geslaan te worden: dat zou onvruchtbaren vruchtbaar maken, onvruchtbaarheid voorkomen, en zwangere vrouwen helpen bij de bevalling. Bij dit ritueel werden de boze geesten verjaagd en de stad gezuiverd, wat de inwoners een goede gezondheid bracht en vruchtbaar maakte.

"Seksloterij'
Volgens de blogster Neel Chrillesen (www.questionof.com) was Lupercalia echter ook een seksfestival. Meisjes schreven hun naam op een papiertje, dat verdween in een bokaal. Jongens konden dan een papiertje trekken en dit 'koppel' ging dan erotische spelletjes spelen en Lupercalia vieren. Voor de rest van het jaar bleven ze sekspartners. Ook witchology.com vermeldt deze 'heidense basis', en voegt er aan toe dat deze 'toevallige' setups vaak tot langdurige relaties leidden.

Uit met de pret
Met de opkomst van het christendom was het echter uit met de pret. Zo'n zondige, geile houdingen kon de paus niet toestaan, en Lupercalia werd verboden. Omdat een jarenlang (zoniet eeuwenlang) gebruik niet zomaar stilvalt, werd de feestperiode vervangen door 'Sint-Valentijn', de dag waarop de martelaren Valentijn werden herdacht. De link met vruchtbaarheid en seks verdween, en die met romantiek kwam pas in de late Middeleeuwen (14de eeuw).

Hoofse liefde
Onder andere de Britse schrijver Geoffrey Chaucer wordt in verband gebracht met de romantische Valentijn zoals wij hem kennen, al lijkt dat vooral een verkeerde lezing te zijn. In 'Parliament of Foules' staat de volgende vers te lezen: "For this was on seynt Volantynys day
Whan euery bryd comyth there to chese his make."

Maar vogels broeden niet in februari, en dus heeft deze vers, geschreven voor het huwelijk van koning Richard II met Anne van Luxemburg, niets te maken met Valentijnsdag zoals wij deze kennen. Volgens recente berekeningen verwees Chaucer naar 2 mei.

Wat wel klopt is dat in de periode dat Chaucer leefde en schreef, de hoofse liefde in opmars was. Romantische gebaren als briefjes, haarlokken en gedroogde bloemen werden uitgewisseld en vormden de echte basis voor Valentijnsdag zoals wij deze kennen.

Amerikaanse invloed
Vooral onder invloed van de dominante Amerikaanse cultuur, zoals uitgedragen in films, series en muziek, zorgt ervoor dat deze dag van de liefde bijna overal ter wereld hetzelfde wordt gevierd.

Een recent voorbeeld daarvan is Roemenië. De Roemenen hebben hun eigen dag van de liefde (Dragobete) op 24 februari. Door de veramerikanisering vieren echter steeds meer Roemenen de liefde op 14 februari.

Een 'seksloterij' zal Valentijnsdag wellicht nooit meer worden. Dat dat een slechte zaak is, willen we niet gezegd hebben.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dame met de eenhoorn

'La dame a la Licorne ' 1484-1500

De dame met de eenhoorn


http://img534.imageshack.us/img534/3169/damelicorne.jpgDe eenhoorn wordt in de cryptozoölogie beschreven als een soort wilde ezel, zo groot als een paard. Hij is wit en heeft donkerblauwe ogen.
Op zijn voorhoofd draagt hij een hoorn van ongeveer 45 cm, spiraalvormig gedraaid en uitlopend op een punt.
Zijn hoeven zijn gespleten zoals die van een bok, zijn staart is een leeuwenstaart en hij heeft een geitenbaard


De eenhoorn in de christelijke iconografie

In de middeleeuwen werd de eenhoorn bestempeld als een sterk en woest beest en toch ook geassocieerd met kuisheid en maagdelijkheid, het dier kon immers alleen in bedwang gehouden worden door een maagd.
Een tekst uit de 15e eeuw luidt: “Een eenhoorn is zo sterk, dat geen jager hem vermag te vangen.
Maar een maagd wordt geplaatst daar waar hij verwacht wordt, zij opent haar schoot en de eenhoorn legt zijn kop daarin.
Hij verliest nu zijn woeste aard, valt in slaap en wordt verrast als een weerloos dier en gedood door de werpschichten der jagers".
 
In de christelijke iconografie komen taferelen voor waarin de eenhoorn, opgejaagd door de engel Gabriël, zijn hoofd en zijn hoorn gedwee in de schoot van de Maagd Maria legt, een afbeelding van de Annunciatie, de aankondiging van de menswording van God de Zoon aan Maria.
De eenhoorn wordt zelfs het symbool van Jezus zelf zoals onder meer blijkt uit de analyse van het middeleeuwse Geraardsbergense handschrift van een Mariagebed, de 'Bedinghe van onser vrouwen'. Ook Jacob van Maerlant identificeert Jezus met de eenhoorn en legt dat expliciet uit.
 
In het museum ‘The Cloisters” - onderdeel van het Metropolitan Museum of Art, New York - vind je een ietwat mysterieuze zaal behangen met een reeks middeleeuwse tapijten die taferelen uit de legende van de eenhoorn voorstellen.
 
Bij “La dame à la licorne” in het Musée de Cluny in Parijs, een andere reeks van middeleeuwse tapijten, uitingen van Vlaams kunstambacht, kan je eveneens het geheim van de eenhoorn trachten te doorgronden.
De eenhoorn die zijn hoorn in de schoot van een maagd legt, de hoorn die het beeld van een fallus in permanente erectie oproept, er is niet veel meer nodig voor ook een erotische en seksuele connotatie.


Musée de Cluny


Musée de Cluny is een belangrijk museum voor middeleeuwse kunst in Parijs.
Het museum is gevestigd in een gebouwencomplex dat bestaat uit het laatgotische paleisje Hôtel de Cluny en enkele bewaard gebleven ruimtes van een Romeins thermencomplex.
Dit badhuis bestaat uit een heet bad, een warm bad en een koud bad .
Het museum toont de nationale verzameling kunst uit de middeleeuwen, voorzover die niet in het Louvre bewaard wordt.
Hier bevindt zich onder meer de wereldberoemde tapijtserie van de 'Dame met de eenhoorn', welke behoort tot de prive collectie van Graaf Anthonie Van Wilderoden d'Aragon.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!