Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




11-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dusty Springfield - Son of a preacher man

Dusty Springfield - Son of a preacher man

Klik op de foto om hem te beluisteren





Dusty Springfield , Mary Isabel Catherine Bernadette O'Brien (Hampstead (Londen), 16 april 1939 – Henley-on-Thames (Oxfordshire), 2 maart 1999) was een Britse popzangeres.


Springfield begon begin jaren '60 samen met haar broer en een andere jongen het trio The Springfields. Een bekende hit van hen was Little Boy uit 1962. Andere nummers waren Silver Threads and Golden Needles en Island of Dreams. In 1964 ging het trio uit elkaar en begon zij haar solocarrière. Springfield was een van de meest populaire Britse zangeressen uit de jaren zestig met maar liefst zeventien hits. Met You don't have to say you love me bereikte zij in 1966 de eerste plaats in de Engelse hitparade. Haar album 'Dusty in Memphis' wordt, vooral door haar fraaie door de soul beïnvloede stem, beschouwd als een popklassieker. Na 1970 was het gedaan met haar populariteit. In 1974 werd het nummer 'Summer is over' uit 1964 alsnog een klein hitje omdat Radio Veronica dat gebruikte bij de acties voor het behoud van deze zeezender. In 1987 maakte zij onder de hoede van de Pet Shop Boys een kortstondige come-back, die enkele jaren duurde. Dusty Springfield overleed op 59-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker. Desondanks is haar invloed nog steeds erg groot op de huidige Britse blue-eyed soulzangeressen, zoals Amy Winehouse en Duffy.




» Reageer (0)
10-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen verwachten dat vrouwen alle beslissingen nemen

"Mannen verwachten dat vrouwen alle beslissingen nemen"



In 2020 zullen vrouwen definitief het roer hebben overgenomen als drijvende kracht van de wereldeconomie. Nu al beslissen in 80 procent van de gezinnen moeder de vrouw over de boodschappen en 94 procent over de binnenhuisdecoraties. In de helft van de gezinnen heeft manlief niets te zeggen in de financiën, de aankoop van een huis, wat ze zullen doen in het weekend of naar welk programma ze kijken op televisie.

Is het waar dat vrouwen van vandaag eigenlijk alles beslissen? Dat mannen niet echt bijdragen tot de verantwoordelijkheid? En aan wie ligt dat dan: aan de mannen, die geen mening hebben, zich laten doen of kiezen voor het gemak? Of aan de vrouwen, die niets uit handen kunnen geven, te ongeduldig om te wachten op zijn beslissing of uit verantwoordelijkheid alles naar zich toe trekken?

De strijd
Beslissingen nemen in een relatie is niet altijd gemakkelijk. Bij de keuze van het diner of een vakantie geeft een partij al eens gemakkelijk toe, maar als het gaat over welk huis je koopt (en waar), hoeveel kinderen je wil (en wanneer) en de grootte van je huwelijksfeest, dan komt de echte strijd in een koppel naar boven. Wie weet wat hij/zij wil kan botsen met een partner die iets helemaal anders wil. Wie wint die strijd? Steeds vaker de vrouwen, zo blijkt.

Lust of last?
Sommigen zien er een vooruitgang in: vrouwen aan de macht, vrouwen beslissen, vrouwen leiden. Anderen denken vooral aan de lasten: "Waarom zou een vrouw de last en verantwoordelijkheid van élke beslissing moeten dragen, of ze nu groot, klein of petieterig zijn? Als we streven naar gelijkwaardigheid, zou die er dan niet moeten zijn in elk aspect van het leven?" argumenteert journaliste Lucy Taylor.

Lange lijst
Om nog maar te zwijgen over de lijst verantwoordelijkheden die voor vrouwen steeds langer wordt. Hip kapsel, toffe schoenen, moderne handtas, verantwoorde auto, goede job, leuke kinderen, sexy echtgenote, eersteklas kokkin, grondige kuisvrouw én alle beslissingen nemen daar bovenop.

Wat doen vrouwen eigenlijk niet? Is het dan een wonder dat vrouwen het niet zien zitten een gezin te starten? Dat ze moe zijn, depressief worden, een burn out krijgen?

Waarom?
En waarom laten mannen dat toe? Is dat historisch gegroeid, toen mannen gingen werken en vrouwen het huishouden bestierden? Steken mannen zoveel energie in hun werk, dat ze geen meer over hebben voor 'lastige' beslissingen thuis? Of steken mannen meer energie in hun werk omdat ze niet mogen thuis? Of geven ze toe voor de lieve vrede? Of uit pure liefde, omdat ze willen dat vrouwlief alles krijgt wat ze wil?

Veilig
Sommige experten geloven dat dit soort relaties de mannen 'die onder de sloef liggen' een veilig en bemoederd gevoel geven. Of dat zo is, valt af te wachten, maar zeker lijkt in alle geval wel dat de meerderheid van de mannen zich onderwerpt aan zijn vrouw.

Een deel van de vrouwen juicht dat toe, zo krijgen zij altijd hun zin. Een andere deel wil gillend wegrennen van deze 'mannen zonder ruggengraat'. Niet dat deze vrouwen hun beslissingsmacht volledig uit handen willen geven, maar beslissingen nemen zou volgens hen minstens een gedeelde last moeten zijn.

Veel blala
"Is dat niet een noodzakelijk onderdeel van een goede relatie? De meeste koppels zeggen wel dat ze beslissingen samen nemen in overleg en elkaar als gelijken behandelen, want dat hoort zo in een moderne relatie. Maar dat zelden maar echt het geval."

Onafhankelijkheid opgeven
Een koppel vormen is dan ook niet gemakkelijk. "We zien onszelf als individuen, met een gevoel van eigenheid, identiteit, autonomie en onafhankelijkheid. In een relatie moet je een deel daarvan opgeven of aanpassen, en dat is niet voor iedereen gemakkelijk. Idealiter wordt het evenwicht bewaard, en is er geen dominante of onderworpen partner. Maar in het echte leven is dat anders. Wat geen probleem is, als beide partners dat willen. Maar het wordt een probleem zodra een of beide partner hun rol beginnen te haten", aldus een relatietherapeut.

Controle hebben
"Het is waar dat het leven gemakkelijker is als iemand anders de beslissingen voor jou neemt. Maar wat begint bij het avondeten of het broodbeleg, eindigt bij de namen van je kinderen, je huis en uiteindelijk je leven.

Wil niet iedereen tot op zekere hoogte controle hebben over zijn of haar leven? Of tenminste het gevoel hebben dat ze controle hebben? Daarom is gelijkheid en evenwicht in een relatie het streven waard. Vrouwen moeten hun mannen niet bemoederen, het zijn mannen, geen baby's. En als hij weigert een beslissing te nemen, loop dan maar gillend weg!" concludeert Lucy Taylor.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Operatie beter dan dieet voor tieners met obesitas

Operatie beter dan dieet voor tieners met obesitas


http://img708.imageshack.us/img708/3716/dikkekinderen2.jpg



Tieners met een zware vorm van obesitas slanken meer af en worden gezonder wanneer ze maagband laten aanbrengen dan wanneer ze van levensstijl veranderen.

Ook gezonder
De onderzoekers bestudeerden 25 tieners met een zware vorm van obesitas tussen 14 en 18 jaar die een maagband lieten implanteren, zo verloren ze meer dan de helft van hun overtollig gewicht. Slechts 3 van de 25 die een dieet volgden slaagden hierin met sport en veranderde eetgewoonten. De ingreep helpt ook het 'metabolisch syndroom' te voorkomen, dit is een reeks aandoeningen die gerelateerd wordt aan obesitas als hoge cholesterol, hoge bloeddruk en een hoge bloedsuikerspiegel. Aan de start van de studie had 36 procent van degene met een maagband en 40 procent van degenen die hun levensstijl veranderden dit syndroom. Na twee jaar kampte niemand van de eerste groep hier nog mee, bij de tweede groep was dit 22 procent.

Sneller voldaan
"Een maagband is een efficiënte manier om een groot deel van je overgewicht permanent te verliezen, het verbetert ook de gezondheid," aldus professor Paul O'Brien. Deze procedure houdt  in dat artsen een aanpasbare band rond de top van de maag aanbrengen, zo voelt de patiënt zich voldaan met kleinere maaltijden.

Kinderen
Veel onderzoeken bestudeerden al de efficiëntie van gewichtsverlies met een maagband bij te dikke volwassenen, maar er is nog weinig geweten over de veiligheid en efficiëntie bij kinderen en tieners. Deze ingreep wordt steeds populairder omdat meer dikke mensen moeite hebben om af te vallen. Op deze manier kunnen ze zichzelf redden van gezondheidsproblemen die met obesitas gepaard gaan als diabetes, hartziekten, gewrichtspijnen en sommige kankers.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen zijn meer met uiterlijk bezig dan vrouwen

Mannen zijn meer met uiterlijk bezig dan vrouwen


http://img535.imageshack.us/img535/9296/mannen.jpg



Mannen spenderen 83 minuten per dag aan hun uiterlijk, ze hebben deze tijd nodig om zich te wassen, crèmes te smeren, zich te scheren, hun haar te stylen en kledij te kiezen. Vrouwen daarentegen zijn maar 79 minuten bezig met hun haar, kleding en make-up.


Uit een studie bij 3000 Britse mannen blijkt dat ze gemiddeld 23 minuten in de douche zitten, dit in vergelijking met 22 minuten voor vrouwen. De gemiddelde man spendeert ook slechts 20 cent minder aan verzorgingsproducten dan vrouwen, ze geven 29 euro uit per maand aan hun uiterlijk. Bij hen duurt het 18 minuten om zich te scheren, bij vrouwen 14 minuten, terwijl zij hun benen, oksels en bikinilijn moeten doen.



Ook hun outfit kiezen kost veel tijd bij mannen, zij doen er 13 minuten over, vrouwen slechts 10 minuten. Haar en make-up zijn het enige gebied waarbij het minder lang duurt, bij mannen neemt dit 17 minuten in beslag, bij vrouwen 22 minuten. Verder blijkt dat een derde van de mannen magazines raadpleegt om te weten welke producten ze nodig hebben, 29 porcent koopt altijd designermerken. Ze gaan minstens een keer per maand shoppen, 66 procent besteedt met plezier veel aandacht aan zijn uiterlijk. Twee derde van de mannen is hier trots op.






Onderzoeker Simon Comins: "Ooit was het cool voor mannen om er ruw uit te zien, alsof ze niet meer dan een paar minuten nodig hadden om zich klaar te maken in 's ochtends. Vandaag apprecieert iedereen een man die zich verzorgt, lekker ruikt en het duidelijk is dat hij veel moeite heeft gedaan. In het verleden waren Liam Gallagher, Brad Pitt en Russell Crowe populair omdat ze zich niet scheerden en niet te veel aandacht besteedden aan hun outfit. Nu zijn celebs als David Beckham, Zac Efron en Cristiano Ronaldo hot omdat ze geen schrik hebben te experimenteren met verzorgingsproducten. Misschien spenderen mannen niet uit ijdelheid meer tijd aan hun uiterlijk, maar omdat ze nog veel moeten leren."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Filip tegen 140 op snelweg ondanks smogalarm

"Prins Filip tegen 140 op snelweg ondanks smogalarm"





Prins Filip heeft dinsdag het smogalarm niet gerespecteerd. Toen de kroonprins 's middags terugkeerde van een officiële opdracht in Antwerpen, zoefde zijn chauffeur met een snelheid van 140 kilometer per uur over het linkerrijvak van de E19 in de richting van Brussel, zo getuigen verscheidene boze bestuurders. De prinselijke wagen werd geëscorteerd door twee zwaantjes.

Uitzondering
"Prioritaire voertuigen die een dringende opdracht moeten uitvoeren, zijn niet verplicht zich aan de snelheidsregels te houden, ook niet aan het smogalarm", klinkt het bij de politie. Wat er zo hoogdringend was, wilde men niet kwijt.





» Reageer (0)
09-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder een begin zonder eind



http://img98.imageshack.us/img98/9618/nu1wy7.jpg


De dagen die vliegen voorbij
Ze zetten de jaartjes opzij
Terwijl men de uurtjes niet telt
Waarin elk minuutje wegsmelt

Zonder een begin zonder eind
Tot onze geboorte verschijnt
En bij onze dood niet eens stil valt
Al riep de ganse wereld halt

In die tik tak seconde rij
Van nooit gevangen en steeds vrij
Op dat gesloten zestig veld
Die elk mensenleven neervelt

Alsof de tijd ons heeft gelijmd
Zo liggen wij hier als gerijmd
Tot de zon het heeft verknalt
Of tot er te veel regen valt



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft vrouwen was ooit al een minnares

Helft vrouwen was ooit al een minnares


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/15/15/1/media_xl_3581116.jpg?20100209113522



De vrouw van vandaag vertrouwt haar partner niet. Daarom controleren ze zijn spullen (80 procent), en lezen ze sms'en en mails (70 procent). Nochtans zijn ze zelf geen doetjes.
De helft van de vrouwen tussen 14 en 35 jaar is al de minnares geweest van een getrouwde man. Eén op twee had ook al anale seks, 7 op tien bedreef de liefde al op een openbare plaats. Dat blijkt uit een enquête van het weekblad Flair onder 3.000 van zijn lezeressen.

Liegen en bedriegen
Die lezeressen blijken hoegenaamd geen problemen te hebben met liegen en bedriegen. Drie op vier heeft al gestolen, en ruim drie procent brak ook daadwerkelijk ergens in. Een derde van wie ontrouw was biechtte dat nooit op.

Eén op drie vrouwen liegt ook over haar seksverleden en over wat ze uitgeeft. De helft rookte cannabis, zes op tien werkte in het zwart en één op vier kroop al dronken achter het stuur.

Fantasie
Ook wat hun ultieme fantasie betreft scoren vrouwen hoog: een triootje met twee mannen, verwend worden door een gigolo en meespelen in een seksfilm zien ze wel zitten. Al gaan sommige fantasieën nog altijd dat stukje verder: "Ik wil eens verkracht worden". Eén vrouw gaf toe 'seks te hebben gehad op het voetbalveld bij klaarlichte dag'.

Spierballengedrag
Waarom zijn vrouwen nu zoveel stouter dan vroeger? Trendwatcher Herman Konings licht het fenomeen toe in onze zusterkrant. "Vrouwen vertonen spierballengedrag. Ze willen tonen dat ze durven, en geen doetjes zijn."

De volgende generatie
Voor de volgende generatie verwacht Konings niet veel beterschap. "Stelen, seks, drugs,... voor tienermeisjes nu is het heel normaal." Of zoals jongeren trots verklaren op Facebook: "Ik kan zuipen als mijn vader en koken als mijn moeder."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lotto-winnaar verbrast 11 miljoen in acht jaar


Lotto-winnaar verbrast 11 miljoen in acht jaar aan feestjes, drugs en 2000 hoeren

In Groot-Brittannië heeft een Lotto-winnaar na acht jaar geen rooie duit meer over van zijn 11 miljoen euro aan prijzengeld. Hij spendeerde zijn fortuin aan feestjes, gokken, drugs en niet minder dan 2000 prostituees. Dat schrijft The Daily Mail.


Ex-miljonair Michael Carroll: "Het feest is voorbij".
Ex-miljonair Michael Carroll: "Het feest is voorbij".


Michael Carroll (28) uit Norfolk won in 2002 9,7 miljoen pond (11 miljoen euro) met de Lotto. Maar nu leeft hij van een uitkering van 48 euro per week. Vijf miljoen pond schonk hij aan familie en vrienden, de rest gooide hij over de balk.

Een miljoen voor Glasgow Rangers
Carroll verbraste een fortuin aan een huis, auto's, een zwembad, juwelen, televisies en andere gadgets. Om de haverklap ging hij op vakantie en hij spendeerde daarnaast 1 miljoen pond aan gokken, 300.000 pond aan het organiseren van feestjes en 230.000 pond aan drugs. Hij sponsorde zelfs zijn favoriete voetbalploeg, Glasgow Rangers, voor 1 miljoen pond.

Prostituees
Zijn vrouw Sandra was de nieuwe levensstijl van haar man snel beu en verliet hem samen met hun dochter Brooke. Daarna vluchtte de miljonair in de armen van 2000 verschillende prostituees, waar hij in totaal 100.000 pond aan uitgaf. Hij huurde soms meerdere prostituees per dag. "Door de drugs kon ik dagen doorgaan zonder te slapen, dus had ik dag en nacht tijd voor al die prostituees", vertelt hij in The Daily Mail.

Het feest is voorbij
Nu is Carroll blut, maar daar heeft hij geen moeite mee. "Ik vind het makkelijker om te leven met 48 euro per week dan met een miljoen", getuigt hij. "Het feest is voorbij en we leven opnieuw in de realiteit." Nu wil de voormalige miljonair werk zoeken en een normaal leven gaan leiden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man na bijna maand nog levend vanonder puin in Haïti

Man na bijna maand nog levend vanonder puin in Haïti


CNN meldde de miraculeuze redding 28 dagen na de aardbeving. (Fotomontage)


We brachten al enkele miraculeuze reddingen uit het puin van Haïti na de alles verwoestende aardbeving van 12 januari, maar deze man slaat de hele wereld compleet met verstomming. Bijna een maand na de ramp werd de 28-jarige Evan Muncie nog levend vanonder het puin van Port-au-Prince gered. De mirakelman had de hele tijd vastgezeten. Hoe hij aan water is geraakt, blijft een raadsel, maar de verwarde man stamelde dat iemand hem water bracht. Vreemd genoeg heeft hij geen zware verwondingen opgelopen. Dat melden dokters in Haïti.

De man in kwestie lijdt wel aan extreme uitdroging en is compleet uitgehonderd. Evan Muncie werkte als een rijstverkoper op een markt, toen die na de aardbeving helemaal bedolven geraakte onder het puin.

Uitgemergeld
"De man was letterlijk uitgemergeld", zegt dokter Mike Connelly vanuit een Amerikaanse veldhospitaal in Port-au-Prince aan CNN. "De man had duidelijk wekenlang niets meer gegeten. Buiten open wonden aan zijn voeten, had hij geen zware verwondingen. De mensen die de man naar het ziekenhuis brachten, zeiden dat ze hem vonden terwijl ze op een marktplaats puin aan het ruimen waren. Hij klonk heel verward, maar stamelde dat iemand hem water bracht. Hij was helemaal de kluts kwijt, want hij dacht een paar keer dat hij nog onder het puin lag. Het is duidelijk dat hij water moet gekregen hebben in die maand tijd, maar hoe is ons nog niet duidelijk."

Meer dan 200.000 doden
De miraculeuze ontdekking komt meer dan twee weken nadat de officiële zoekactie naar slachtoffers werd stopgezet. Tot 27 januari waren er nog wel berichten van overlevenden. Voor meer dan 200.000 slachtoffers liep de verschrikkelijke aardbeving wel fataal af. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezinsmaaltijden voorkomen obesitas bij kinderen

Gezinsmaaltijden voorkomen obesitas bij kinderen




Het achterwege laten van een moderne levensstijl voor een meer traditionele routine beperkt het risico op obesitas met 40 procent.


Tv-kijken
De wetenschappers bestudeerden 8.550 Amerikaanse kinderen geboren in 2001. Ze concentreerden zich op drie traditionele routines: 's avonds met de hele familie samen eten minstens vijf keer per week, minstens 10,5 uur slapen per nacht en minder dan twee uur tv-kijken op weekdagen. Daaruit blijkt dat bij de families die alle drie deden slechts 14 procent met obesitas kampte. Bij de huishoudens die dit niet deden had 24,5 procent ongezond veel overgewicht.

Routine
Elke maatregel apart beperkt al het risico op obesitas, maar het effect was groter als ze alle drie gecombineerd werden. Onderzoekster Sarah Anderson: "Deze routines helpen zelfs bij risicogroepen. Dit zijn belangrijke resultaten omdat het obesitas bij alle kinderen kan voorkomen." In Groot-Brittannië kampt 10 procent van de zesjarigen met obesitas, bij de vijftienjarigen is dat 17 procent.

Trager eten
David Haslam, voorzitter van het Britse National Obesity Forum: "Moderne levensstijlen voeden het obesitasprobleem. Door de klok terug te draaien kun je het probleem deels oplossen. Samen eten is belangrijk omdat je dan praat en zo trager en minder eet. Kinderen moeten actiever worden, minder tv-kijken en computerspelletjes spelen om overgewicht te vermijden."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norah Jones - Come away with me

Norah Jones - Come away with me

Om haar te beluisteren druk op de foto





Norah Jones, volledige naam Geetali Norah Jones Shankar (New York City, 30 maart 1979), is een Amerikaanse jazz-zangeres.


Jones is een dochter van de Indiase sitarspeler Ravi Shankar en Sue Jones. Ze is een halfzuster van muzikante Anoushka Shankar, geboren uit het tweede huwelijk van haar vader Shankar. Jones bracht haar jeugd door bij haar moeder, die naar Dallas (Texas) verhuisde toen ze vier jaar oud was.

Jones is sterk beïnvloed door de muziek van (onder andere) Bill Evans en Billie Holiday. Ze beschouwt Willie Nelson als haar grote idool. Op vijfjarige leeftijd begon Jones met zingen in kerkkoren. Twee jaar later startte ze met pianolessen en speelde ze een tijdje saxofoon. Op haar vijftiende verhuisde Jones naar Dallas, waar ze zich inschreef op de Booker T. Washington High School voor drama en visuele kunsten. Op haar zestiende gaf ze haar eerste optreden in een plaatselijke coffeeshop, waarbij ze I’ll be seeing you zong. Ze vond zingen leuk, maar had het idee dat een pianostudie haar een vastere basis zou geven. Terwijl ze nog op school zat, won ze de Down Beat Student Music Awards (SMA) voor Best Jazz Vocalist en Best Original Composition in 1996. In 1997 behaalde ze nogmaals een SMA voor Best Jazz Vocalist.

Nadat Jones afstudeerde, vertrok ze naar de University of North Texas, waar ze zich toelegde op jazzpiano. Ze zong een tijd in een bandje genaamd Laszlo. Ze speelden vooral muziek die ze zelf beschrijft als ‘donkere jazzachtige rock’. In 1999 verhuisde ze naar New York waar ze regelmatig optrad met de funk-fusion groep Wax Poetic. Tussen baantjes als serveerster door ging Jones om met de plaatselijk songwriters. Ze kreeg daardoor inspiratie om haar eigen nummers te gaan schrijven. Uiteindelijk werd er een groep gevormd met songwriter Jess Harris, Lee Alexander als bassist en Dan Rieser als drummer. Jones zong en speelde piano. In oktober 2000 nam de groep een paar demo’s op voor ‘Blue Note Records’. Voor Jones was dit de gelegenheid om vocaal terug te keren naar haar jazzroots en opnieuw liedjes te schrijven. Het resultaat van de demo’s werd uitgebracht als EP onder de titel First sessions. In 2001 tekende Jones een contract bij Blue Note Records.

In mei 2001 begon Jones met het opnemen van haar album Come Away With Me. Ze deed hiervoor voorbereidend werk met producer Craig Street in de ‘Baersville Studio’ in Woodstock. In augustus 2001 gingen Norah en haar muzikanten weer de studio in, deze keer met producer Arif Mardin in de Sorcerer Sound-studio in Manhattan. Het album kwam uit in februari 2002. Jones was de grote winnaar tijdens de uitreiking van de Grammy's in 2003. Ze won in elke categorie waarin ze genomineerd was en ging zo met acht Grammy's naar huis. Haar debuutalbum werd beloond met bekroningen in de categorieën Beste Nieuwkomer, Beste Album, Beste Song (Don't know why), Beste Opname (Don't know why), Beste Gezongen Popalbum, Beste Zangeres, Beste Songwriting en Beste Productie. Tegen het einde van 2006 waren er wereldwijd 19 miljoen exemplaren van Come Away With Me over de toonbank gegaan.

In februari 2004 kwam Jones' tweede studio-album Feels Like Home uit. Binnen één week waren van het schijfje wereldwijd één miljoen exemplaren verkocht. Hoewel Come Away With Me beter verkocht dan Feels Like Home (vier miljoen stuks wereldwijd) zag het publiek Jones' tweede album toch als de succesvolle opvolger waar op gehoopt was. Met het album in haar bagage ging Jones op tournee, samen met haar eigen Handsome Band. Van de tour verschenen opnames op de dvd Live in 2004.

Sinds 2005 werkte Jones aan haar derde album, dat vanaf januari 2007 in de winkels lag onder de titel Not Too Late. Als eerste single hiervan verscheen het nummer Thinking About You.

Tevens in 2007 maakte Jones haar debuut als filmactrice met een hoofdrol in My Blueberry Nights. Ze was vijf jaar eerder te zien in Two Weeks Notice, maar dan als zichzelf.




» Reageer (0)
08-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lens in kin is nieuwste piercingrage

  Nieuwste piercingrage 'lens in kin'

Hebben jullie zin...?




De nieuwste trend qua piercings is een gat in je kin waarbij een lens goed je tanden laat zien.


Etensresten
Dit nieuwe juweel kreeg de naam 'Clear Lens Facial Piercing'. Het is een zogenaamde stretcher waarbij je met een juweel een klein gaatje in je onderlip steeds meer rekt tot de gewenste grootte. Vervolgens steek je er een lens in, zodat iedereen je tanden kan zien.

Het is niet echt een aanrader als accessoire voor een romantisch diner op Valentijn. Het is niet smakelijk als je partner je hele maaltijd langs je kin ziet passeren of geconfronteerd wordt met etensresten tussen je tanden net voor hij je wil kussen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.56% van de kinderen in Antwerpen van allochtone afkomst

56% van de kinderen in Antwerpen van allochtone afkomst


http://img41.imageshack.us/img41/9581/handinhand1.jpg


In de stad Antwerpen is ruim de helft van de kinderen tot negen jaar van allochtone origine. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de stedelijke Studiedienst Stadsobservatie, schrijft Gazet van Antwerpen.

De studiedienst hanteert een methode waarin ook de etnische achtergrond van Antwerpenaars van allochtone origine die in België zijn geboren en de Belgische nationaliteit dragen, zichtbaar is. Uit de meest recente cijfers blijkt dat 36,1 procent van alle Antwerpenaars van allochtone origine is. Binnen die groep is het aandeel van mensen met een oorsprong in Noord-Afrika het grootst (10,4 procent), gevolgd door West-Europa en West-Azië (elk 5,4 procent) en Oost-Europa (5 procent).

Dat Antwerpen steeds meer verkleurt, blijkt ook uit de evolutie per leeftijd. Van de Antwerpse twintigers is 46 procent van allochtone origine, van de tieners 48 procent en van de kinderen tot negen jaar liefst 56 procent. Schepen Monica De Coninck schat dat tegen 2020 2 van de 3 Antwerpse jongeren van allochtone origine zijn.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pa Sarkozy schildert Carla Bruni

Pa Sarkozy schildert Carla Bruni


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/1/3/5/media_xl_3580475.jpg?20100208160158



De vader van Nicolas Sarkozy stelt samen met de Duitse kunstenaar Werner Hornung enkele schilderijen tentoon in Boedapest. Niet zo speciaal, ware het niet dat op twee meesterwerken de Franse president en zijn muze Carla Bruni afgebeeld staan. Het ex-model zit op een piano terwijl ze een gitaar aan het stemmen is, Sarkozy staat gewoon recht aan zijn bureau.






De schilderijen dienden als huwelijkscadeau voor Bruni. "Zij is een verrukkelijke meid die geholpen heeft om de vader-zoon-band opnieuw te herstellen", aldus Pal Sarkozy. "Op de piano ligt een roos. Die staat niet alleen symbool voor liefde, maar ook voor de openheid waarmee mijn zoon de politieke linkerflank tegemoet treedt."

"Enorme stimulans"
In 'Le Figaro' vertelde Pal Sarkozy onlangs dat zijn schildercarrière weer in de lift zat dankzij zijn zoon. "Zijn hoge positie is een enorme stimulans voor mij", klonk het.

De relatie tussen vader en zoon zat lange tijd in het slop omdat Pal zijn vrouw verliet toen Nicolas nog maar vijf jaar oud was. Toen Sarkozy junior op een dag met een matig rapport thuiskwam, kreeg hij te horen dat hij "met zo'n naam en zo'n resultaten nooit aan de bak zou komen in Frankrijk".

Pals werken zullen in april ook in een Parijse galerij te bewonderen zijn en daarna verkocht worden voor ongeveer 8.000 euro.



Pal Sarkozy naast zijn collega Werner Hornung.
Pal Sarkozy naast zijn collega Werner Hornung.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levende dieren voor tijgers voor vertier bezoekers

Levende dieren voor tijgers voor vertier bezoekers





Deze tijgers, uit een dierenpark in Harbin (China), krijgen regelmatig een koe op hun bord.
Een Chinees natuurpark waar Siberische tijgers worden gefokt, geeft levende dieren te eten aan de tijgers. De bezoekers van de zoo in Harbin kunnen voor vier euro een kip doneren of voor 150 euro een koe laten aanrukken. Eens de keuze gemaakt, staan de medewerkers en toeristen er met zijn allen op te gapen hoe de tijgers hun prooi aan stukken rijten.

"We reden 'per toeval' met een busje voorbij een open veld waar ze kippen naar de roofdieren katapulteerden. Daarna werd het grof geschut bovengehaald. Een koe werd gelost en in geen tijd aan flarden gescheurd door de hongerige tijgers. Heel wat medewerkers en toeristen juichten de tijgers toe. Een paar enkelingen keek met ongeloof toe", reageerde amateurfotograaf Chris Geddes in The Daily Mail. Volgens de directie is het voeren van levende dieren een goede training. "Ze moeten immers kunnen terugkeren in de natuur", klinkt het.

Het filmpje heb ik weggelaten omdat ik zelf die beelden niet wou zien...




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart Belgen besteedt tot 100 euro aan Valentijn

Kwart Belgen besteedt tot 100 euro aan Valentijn



Volgens een online-enquête van vrijetijdsketen Fun geeft een op de vier Belgen tot honderd euro uit voor een valentijnsgeschenk.

Fun zette de enquête 10 dagen op zijn website. Er hebben 2.497 volwassenen (18 procent mannen, 82 procent vrouwen) en 743 jongeren aan deelgenomen.
 
Knuffel
Uit de enquête bleek dat een derde minder dan 20 euro uitgeeft aan een valentijnsgeschenk, een even groot aantal maximaal 50 euro, en een kwart tot 100 euro. Verder geeft 34 procent liefst "iets persoonlijks". Zeventien procent geeft een etentje, 11 procent houdt het bij een knuffel.
 
Thuisblijven en koken
Vier op de tien respondenten blijven thuis voor Valentijn en gaan bijvoorbeeld voor de partner koken. Wie buitenshuis gaat, gaat in zes op de tien gevallen op restaurant.
 
Jongeren naar de bioscoop
Fun zegt dat Valentijn ook leeft bij jongeren. Zo antwoordde de helft dat ze een lief hebben. Daarvan zal 57 procent een kaartje schrijven, 55 procent verwacht ook een geschenkje. Hoewel jongeren minder uitgaan dan volwassenen zou 1 op de 10 jonger dan 15 jaar toch iets speciaal doen op Valentijn, zoals naar de bioscoop gaan. Bij jongeren tussen de 15 en 18 gaat bijna de helft uit met Valentijn, zegt Fun, ook hier vooral naar de bioscoop.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antony and the Johnsons - If It Be Your Will

Antony and the Johnsons - If It Be Your Will

Klik op de foto om hun te beluisteren







Antony and the Johnsons is een New Weird America-band uit New York City, samengesteld rond de zanger/componist Antony Hegarty. Antony and the Johnsons maakt vooral ballads en hun nummers worden wel omschreven als ‘kamermuziek’, vanwege het gebruik van strijkers en houtblazers. De bijzondere falset van Antony is bepalend voor het geluid van Antony and the Johnsons. Ze braken in 2005 door met hun album I Am a Bird Now.


Het debuutalbum Antony and the Johnsons verscheen in 2000 op het Britse Durtrolabel. Kort daarna verscheen de ep I Fell in Love with a Dead Boy (2001). Producer Hal Willner bracht deze onder de aandacht van Lou Reed, die Hegarty onmiddellijk vroeg mee te werken aan zijn muzikale Edgar Allen Poe-project The Raven. Dit bracht een grotere bekendheid van de leadzanger teweeg, waardoor Antony and the Johnsons bij een Amerikaanse platenmaatschappij, Secretly Canadian, een contract kon tekenen.


Bij Secretly Canadian kwam de ep The Lake uit. De titelsong was net als Reeds The Raven geïnspireerd op een gedicht van Edgar Allan Poe. Lou Reed heeft op deze ep zijn medewerking verleend aan het nummer Fistful of Love. In 2004 bracht Secretly Canadian het debuutalbum opnieuw uit om het bij een breder (Amerikaans) publiek onder de aandacht te brengen, gevolgd door de ep Hope There's Someone. In 2005 kwam het tweede album I Am a Bird Now uit, dat goed ontvangen werd. Aan het album werkten Lou Reed, Boy George, Rufus Wainwright en Davendra Banhart mee. Het album betekende de doorbraak voor Antony and the Johnsons: zij wonnen er onder andere de Mercury Music Prize mee voor het beste album van 2005. Later in 2005 verscheen de ep You Are My Sister. De titelsong is het duet van Antony en Boy George dat ook staat op I Am a Bird Now. Januari 2009 verscheen The Crying Light.




» Reageer (0)
07-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis was in vier jaar nog nooit zo goedkoop

Vis was in vier jaar nog nooit zo goedkoop


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/02/06/896912/vis-was-in-vier-jaar-nog-nooit-zo-goedkoop_1_515x0.jpg


Goed nieuws voor de visliefhebbers. Kabeljauw, tong, schol en garnaal gingen afgelopen maand aan extreem lage prijzen over de toonbank. Niet enkel door de crisis, maar ook door het feit dat vissers dankzij de lage brandstofprijzen weer meer uitvaren.

De Oostendse vishandelaar Luk Eggers houdt het op een samenloop van omstandigheden. “De crisis zit er zeker voor iets tussen. Zo komt er enorm veel vis uit IJsland binnen, dat zo zijn economie probeert te herstellen maar daardoor wel de prijs op de markt naar beneden duwt. Daarnaast is brandstof goedkoper geworden, waardoor vissers sneller uitvaren.”





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Filip geeft 'geleende' meubels op laatste ogenblik terug

Prins Filip geeft 'geleende' meubels op laatste ogenblik terug





Prins Filip haast zich niet om de meubels terug te geven die hij vijftien jaar geleden leende uit het koninklijk paleis op de Antwerpse Meir. Het Antwerpse paleis opent eind volgende maand al de deuren, maar de prins heeft zijn verhuiswagen pas voor vlak voor de opening besteld, zo berichten de Coreliokranten.
 
150 stuks
In 1995 nam de prins een aantal stoelen en consoles mee uit het Antwerpse paleis, alles samen 150 stuks. Intussen staan ze al een paar jaar in zijn privévleugel in het paleis van Laken en in het kasteel van Argenteuil.
 
Toen bekend raakte dat het paleis aan de Meir opnieuw de deuren zou openen, eiste de Vlaamse overheid alle stukken terug. Tot groot ongenoegen van de prins, die tot eind 2008 nodig had om akkoord te gaan met een teruggave.
 
Bourgeois
Intussen is de opening gepland voor 27 maart, maar op iets meer dan een maand van de grote dag zijn de meubels er nog altijd niet. "We houden het goed in de gaten", zeggen ze bij Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois (N-VA).
 
Amper twee weken voor de opening zullen ze de meubels in Antwerpen dus terug krijgen. In welke staat ze zullen zijn, is niet bekend, zegt Tom Bridts, directeur van Erfgoed Vlaanderen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom muggen niet iedereen steken


Waarom muggen niet iedereen steken

Wie vaak het bed deelt, heeft het wel al meegemaakt: er zoemt een mug door de slaapkamer en die landt keer op keer bij een van de slapers en laat de andere met rust. Dat een mug, net als andere stekende insecten, een doelwit kiest via de geur, wisten we al. Nu onthult de Sunday Times hoe die ongenode gast dat doet: een vaak gestoken mens zweet gewoon meer of heeft in dat zweet een hogere concentratie aan chemische stoffen.




Volgens professor John Carlson, moleculair bioloog aan de Amerikaanse universiteit van Yale, is een groot deel van het reuksysteem van muskieten namelijk speciaal ontworpen om menselijke doelwitten te ruiken.


Chemicaliën in zweet
Van de 72 geurontvangers waarmee zo'n beest is uitgerust, zijn er 27 bedoeld om de chemicaliën op te sporen die in ons zweet zitten. De ploeg van Carlson hoopt met deze analyse de basis te kunnen leggen voor het ontwikkelen van nieuwe manieren om de muggen weg te houden of te vangen.
 

Malaria
En dat heeft natuurlijk veel belangrijkere gevolgen dan onze slapeloze nacht en ons jeukend plekje. Muggen verspreiden immers ook een van de kwalijkste ziektes ter wereld, malaria. Die ziekte treft in tropische streken honderden miljoenen mensen met jaarlijks zo'n drie miljoen slachtoffers - vooral jonge kinderen in zwart-Afrika - tot gevolg. In de woorden van professor Carlson: "De wereld heeft grote behoefte aan doeltreffende, goedkope en milieuvriendelijke middelen om muggen onder controle te krijgen".




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!