NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen verkiezen poetsvrouw


Vrouwen verkiezen poetsvrouw boven nieuwe kleren
Tijdens de huidige economische crisis besparen Nederlandse vrouwen liever op kledij en accessoires dan op hun poetsvrouw of andere huishoudelijke hulp. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek.

20 uur per week
Een op de zes Nederlandse gezinnen betaalt voor huishoudelijke hulp, meldt De Telegraaf. Degenen die het poets-, was- of strijkwerk voor hun eigen rekening nemen, zijn hier wekelijks 20 uur mee bezig. 49 procent van de vrouwen die geen hulp inhuren, moeten het huishouden alleen runnen. Een derde van hen doet het samen met haar partner.

Goede vriendin
Als Nederlanders hulp inschakelen bij het huishouden doen ze dit omdat ze een drukke job, te weinig tijd of geen zin hebben of omdat ze met lichamelijk gebreken sukkelen. Negen op de tien van hen zijn heel tevreden over hun werkvrouw, de helft vindt dat ze een goede kennis of vriendin is. Twee derde verwent de huishoudelijke hulp zelfs soms met een boeketje bloemen of wat extra geld.

De meeste Nederlanders doen vier uur per week beroep op een hulp, een derde van hen is altijd thuis wanneer die komt, vaak om het werk samen te kunnen doen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een op vijf teken kan Lyme veroorzaken


Een op vijf teken kan Lyme veroorzaken


http://www.sweetlove.be/prentjes/Lyme4.jpgEen op de vijf teken is besmet met de bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Dat blijkt uit onderzoek dat de Wageningen Universiteit vandaag heeft gepresenteerd in het kader van de Week van de Teek. In de tweede helft van vorig jaar was ruim 19 procent van de beestjes besmet. In 2007 was de besmettingsgraad tien procent, in 2006 was dat 24 procent.


  http://img7.imageshack.us/img7/9382/teek1.jpg
Vol gezogen teek


De meeste tekenbeten vinden volgens de universiteit plaats in het weekeinde. Met name zondag is een 'populaire' dag, omdat dan relatief veel mensen in de natuur of in de tuin zijn. Mensen lopen de meeste kans op een beet tussen mei en juli, met een piek in juni. Mensen tussen de 50 en 59 jaar worden het vaakst slachtoffer. http://img17.imageshack.us/img17/7157/teek3.jpgZenuwstelsel aantasten

Uit het onderzoek blijkt verder dat het gemiddeld aantal teken per locatie daalt. Lag dat gemiddelde in het laatste halfjaar van 2006 nog op 27, in de laatste helft van 2008 was het gezakt tot dertien. Onduidelijk is waardoor deze afname wordt veroorzaakt.

De beet van een teek die besmet is met de Borrelia-bacterie kan bij mensen de ziekte van Lyme veroorzaken. De ziekte kan het zenuwstelsel aantasten en gewrichtsontstekingen en hartaandoeningen veroorzaken. Met een antibioticumkuur is de ziekte vaak goed te behandelen. De ziekte van Lyme is niet besmettelijk. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaan promoot fiets met reis rond de wereld


Amerikaan promoot fiets met reis rond de wereld


Anderhalf jaar geleden vertrok de Amerikaan Charles Brigham op wereldreis met zijn fiets. Hij was toen 28 jaar en zal waarschijnlijk pas rond zijn 33ste weer thuis komen. De man reist graag, maar wil om ecologische redenen geen vliegtuig nemen. Aangezien hij in een fietsenwinkel werkte, was zijn alternatieve keuze snel gemaakt.

Zeilboot
Met een stevige fiets, 3.000 dollar, een broek en 30 kilo kampeer- en kookgerei vertrok hij op zijn avontuurlijke trip. Eerst fietste hij naar de Atlantische kust van Virginia, maar daar bleek dat hij enkel per vrachtschip kon reizen. Aangezien deze schepen eveneens niet zo milieuvriendelijk zijn, reed hij naar Miami. Daar trof hij dan weer dure jachten aan die mogelijk nog erger waren dan een vrachtboot. Hij besloot dan maar een spoedcursus te volgen om met een zeilboot te kunnen reizen.

Gebroken voet
Op die manier kwam Brigham uiteindelijk terecht in Cornwall. Daar kreeg hij echter met nieuwe problemen te maken. Hij brak zijn voet en zijn fiets en moest maandenlang herstellen. Intussen was de winter begonnen en niemand kon hem per zeilboot naar het Europese vasteland brengen. Voor één keer besloot hij zijn principes opzij te schuiven en per ferry te reizen.

Van Afrika tot in Amerika
Nu is de Amerikaan bezig aan een reis door Frankrijk. De weg is nog lang en hij is van plan om via Madrid en Gibraltar naar Marokko te reizen. Vervolgens wil hij door het noorden van Afrika naar Egypte fietsen. Van daaruit gaat de tocht door Isräel, Syrië, Iran, Pakistan en India naar Thailand. Daar zal hij opnieuw per zeilboot tussen verschillende eilandjes naar Australië varen. Via Nieuw-Zeeland moet een zeilboot hem tot in Zuid-Amerika voeren. Vervolgens zal hij zo weer naar huis fietsen.

 

 


"Ik hoop hiermee de fiets te promoten. Alles moet altijd snel gaan en dat is de reden waarom we zoveel olie verbruiken", zegt hij. "Mensen moeten beseffen dat er een alternatief is." Als alles goed gaat, zullen we over vier jaar vernemen of zijn onderneming geslaagd is. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese is al zestien jaar niet naar de kapper geweest


Chinese is al zestien jaar niet naar de kapper geweest

De Chinese Cheng Shiqun heeft haar haren zo lang laten groeien dat ze er de vloer mee zou kunnen aanvegen. Het haar van de vrouw is inmiddels 2,5 meter lang.

Volgens de China Daily is de vrouw al zestien jaar niet meer naar de kapper geweest. Als haar partner haar eens door de haren wil strijken, moet hij wellicht een halve dag vrij nemen.(br.hln)
» Reageer (0)
30-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer mensen allergisch aan verzorgingsproducten


Steeds meer mensen allergisch aan verzorgingsproductenhttp://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/03/30/439657/steeds-meer-mensen-allergisch-voor-verzorgingsproducten_1_515x0.jpgSteeds meer mensen zijn allergisch voor een geuringrediënt dat gebruikt wordt voor shampoo, crèmespoeling en zeep. Volgens Zweedse onderzoekers zou zo'n 2 procent van de bevolking er last van hebben.

Het geurmiddel linalool zit in 60 tot 80 procent van alle verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen. Wanneer dit product in aanraking komt met lucht kan er een allergische reactie, zoals eczeem, ontstaan.
Allergie

Linalool ruikt naar rozenhout en is terug te vinden in lavendel, munt en andere planten. Omdat het veel voorkomt, hebben sommige mensen een contactallergie voor dit product ontwikkeld. Om allergische reacties te voorkomen, kan je beter kleine verpakkingen kopen en de fles altijd sluiten.
Onderzoek

Voor het onderzoek werden 3.000 mensen die lijden aan eczeem onderworpen aan een allergietest. Daaruit bleek dat 5 tot 7 procent allergisch reageert op linalool. In een eerder onderzoek was dit nog maar 1 procent. (br.gazet van Antwerpen)   

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien dagen volop lente!


Tien dagen volop lente!


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/14/1/6/media_xl_886041.jpgWe gaan een zonnige lenteweek tegemoet waarbij de temperaturen vrijdag en zaterdag lokaal zelfs kunnen oplopen tot 20 graden. Het rustige, droge en zonnige voorjaarsweer met aangename temperaturen zou zeker tot midden volgende week aanhouden. Vanaf zondag neemt de kans op regen wat toe.

De komende week biedt veel zon en warmte van meer dan 15 graden. Later in de week is de eerste warme dag mogelijk. Aan het einde van de week kunnen de temperaturen daarbij oplopen naar 20 graden. Aan de kust is dat 14 graden.

De 15 graden wordt meestal al in maart overschreden, maar soms laat de eerste lentewarmte langer op zich wachten. Vorig jaar ging de temperatuur op de meeste plaatsen in ons land pas eind april voor het eerst boven de 15 graden. Dat was uitzonderlijk laat: sinds 1901 is het maar drie keer voorgekomen dat de lente zo lang of nog langer op zich liet wachten. Bovendien viel er vorig jaar maart nog volop sneeuw.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Geert Hoste: Jagers zijn pedofielen


Geert Hoste: "Jagers zijn pedofielen"

Cabaretier Geert Hoste heeft zich de woede van de jagers op de hals gehaald. In het tijdschrift Mens en Vogel vergeleek hij hen met pedofielen: "Natuurbeheer door jagers, dat is hetzelfde als pedofielen inschakelen voor de speelpleinwerking." De Hubertusvereniging, de belangenvereniging voor de jacht en jagers in Vlaanderen, dreigt nu naar de rechter te stappen voor eerherstel. Hoste is "niet onder de indruk van de boze jagers". (br.hln)
» Reageer (0)
29-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kathleen van K3


Als ik nog langer Kathleen van K3 blijf, zou ik mezelf moeten forcerenhttp://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/03/29/439155/als-ik-nog-langer-kathleen-van-k3-blijf-zou-ik-mezelf-moeten-forceren_5_460x0.jpgZangeres Kathleen Aerts is als het ware bevrijd door haar beslissing om meidengroep K3 dra te verlaten. "Als ik nog langer Kathleen van K3 blijf, zou ik mezelf moeten forceren. En dat zou niet eerlijk zijn tegenover mezelf, het publiek en ook niet tegenover Karen en Kristel."

Aerts nam de beslissing om K3 na tien jaar te verlaten omdat ze meer uit haar leven wil halen. "Ik ben altijd de meest avontuurlijke geweest van de drie. En ik kreeg steeds meer het gevoel dat ik mijn vleugels uit moet slaan. Iets nieuws doen, verre reizen maken."
Talentenjacht

Dat ze nu een sprong in het duistere neemt, baart de blonde zangeres geen zorgen. "Weet je, vier jaar geleden is mijn papa heel plots gestorven en toen heb ik enkele harde levenslessen geleerd. En een ervan is dat geld niet het allerbelangrijkste is en dat we niet eindeloos de tijd krijgen om iets van ons leven te maken."

Collega's Karen Damen en Kristel Verbeke zetten K3 voorts. Studio 100 gaat binnenkort op zoek naar een vervangster voor Kathleen via een talentenjacht op televisie. (br.Gazet van Antwerpen)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eiffeltoren


Eiffeltoren krijgt nieuwe laag verf voor 120ste verjaardag


http://triton.imageshack.us/Himg4/scaled.php?server=4&filename=parijs.jpg&xsize=640&ysize=480


Vanaf dinsdag krijgt de Eiffeltoren, één van de meest bezochte monumenten ter wereld, een nieuw likje verf. Die dag is het precies 120 jaar geleden dat de Parijse toeristische trekpleister, die vorig jaar een recordaantal van 6,93 miljoen bezoekers trok, werd ingehuldigd.

 

Volgens de website van het monument wordt de toren door verschillende verflagen beschermd tegen roestvorming. Nadat de Eiffeltoren zijn eerste laag kreeg, werd hij nog zeventien maal opnieuw geschilderd, dus gemiddeld eens om de zeven jaar. De toren veranderde ook enkele keren van kleur, van bruin-rood over okergeel tot het huidige brons.

Nog volgens de site is 60 ton verf nodig, alsook 50 kilometer veiligheidstouw, 2 hectare beschermingsnetten, 1.500 borstels en 1.500 werkuitrustingen. Het werk, met een ploeg van 25 schilders, zou meer dan een jaar in beslag nemen.

De schilderwerken beginnen aan de top van de Eiffeltoren en eindigen onderaan. De laatste keer dat het monument een nieuwe verflaag kreeg, was tussen december 2001 en juni 2003. (br.het Nieuwsblad)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een uur minder slapen deze nacht.

Een uur minder slapen deze nacht.http://img172.imageshack.us/img172/2158/mooieslaapster.jpgDe Zomertijd gaat in...joepie......
 
 
 
We moeten een uurtje korter slapen
of een uurtje vroeger naar bed
de zomertijd gaat vannacht weer in
de klok een uur vooruit gezet
dus twee uur wordt dan 3 uurhttp://www.nieuwsblad.be/Assets/Images_Upload/zomeruur.jpg.250.jpg

» Reageer (0)
28-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minnaressen worden massaal gedumpt door de recessie


Minnaressen worden massaal gedumpt door de recessie


http://triton.imageshack.us/Himg7/scaled.php?server=7&filename=minaar1.jpg&xsize=640&ysize=480

Zakenmannen dumpen uit vrees voor hun job en huwelijk massaal hun minnaressen. Door de crisis zijn ze nu eenmaal genoodzaakt te besparen en minnaressen zijn vaak de dupe van. Uit een recente enquête blijkt dat bijna de helft van de Britse beursmensen en analisten bereid is om zijn minnares te dumpen.

Veel tijd en geld
"Net als luxewagens, eisen minnaressen veel tijd en geld", aldus expert Josh Spero. "Dus als rijke mannen moeten besparen, dan is de minnares het eerste wat moet sneuvelen." Ook bleek al eerder dat in Amerika 80 procent van de multimiljonairs met een minnares minder uitgeeft aan cadeautjes.http://triton.imageshack.us/Himg10/scaled.php?server=10&filename=minnares.jpg&xsize=640&ysize=480Meer risico

Maar niet enkel rijke mensen dumpen hun minnaressen, scheiden in deze economisch moeilijke tijden is financiële zelfmoord. Het hebben van een minnares vergroot het risico op een scheiding en dat is wel het laatste wat ze willen.

Advocate Sandra Davis zegt dat angst de voornaamste reden is waarom overspelige mannen hun ingewikkeld liefdesleven eenvoudiger willen maken.

Verdacht kalm
In Londen vreest 79 procent van de werkende mannen dat hun huwelijk sneller zal eindigen tijdens een economisch moeilijke tijd. Ook in Parijs merken hoteleigenaars dat wat ze vroeger van 5 tot 7 periode noemden nu verdacht kalm is. Dit is het tijdstip na het werk en voor het avondeten waarop Franse mannen traditiegetrouwen wat tijd met hun minnares op hotel doorbrachten.

Opzij zetten
"Alle minnaressen haten de crisis" vertelt Sarah Symonds, de vorige minnares van Gordon Ramsay en de schrijfster van het boek 'Having An Affair? A Handbook For The Other Woman'. "Ze zijn het eerste 'luxeartikel' dat mannen laten gaan, net als het lidmaatschap van de golfclub. Daarom raad ik alle minnaressen nu aan om wat geld opzij te zetten voor later."

"Enkele maanden geleden beloofd ik mijn minnares een borstvergroting en een liposuctie, maar ik kan het me gewoon niet meer veroorloven", vertelt een 'arme' analist uit Londen.Lager libido

Ook tripjes met de minnares lijden er onder. "Het wordt moeilijker voor overspelige mannen om hun vrouw te overtuigen dat ze op zakenreis moeten als ze op vakantie willen met hun minnares ", aldus Josh Spero. Maar niet alleen geld is een reden om een minnares te dumpen. Volgens Spero lijdt ook het libido van de mannen onder de stress veroorzaakt door de crisis.

"Als alles goed gaat, dan hebben mannen veel serotonine in hun bloed, wat zorgt voor een hoge seksdrift. Maar als de zaken slechter gaan, neemt dit hormoon ook af en daalt dus ook hun libido. Het valt niet te ontkennen, trouwheid wordt plots veel aantrekkelijker en goedkoper", besluit Spero.(br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fileflirten blijft een mannenzaak


Fileflirten blijft een mannenzaak


 


Wat doet een mens in de file? Fileflirten en radio beluisteren, zo blijkt uit een Nederlands onderzoek van AutoRAI.

Radio
800 ondervraagden van 18 jaar en ouder vertelden hun favoriete activiteit in de auto. Op nummer één prijkt radio beluisteren. Popdeuntjes genieten daarbij de voorkeur. Andere muziekgenres scoren minder, al kiezen nog relatief velen voor klassieke muziek, house of heavy metal.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/14/13/6/media_l_885186.jpgFlirten
Flirten in de file is een fenomeen dat even succesvol blijft. Vooral mannen en jongeren doen het graag. Soms loopt zo'n flirt uit op seks. Eerder onderzoek maakte al duidelijk dat één op zeven weggebruikers graag met andere schoonheden flirt. In zes procent van de gevallen kwam daar toen een relatie van. Volgens Brits onderzoek scoorden een half miljoen mensen een seksdate na een fileflirt. En 150.000 Britten hebben op deze manier hun partner gevonden.

Betere chauffeurs
Carpoolen is minder populair. Slechts 2 procent rijdt samen, 84 procent doet het nooit. Merkwaardig is dat bijpraten met medepassagiers ook in de top vijf staat. 28 procent van de mannen vindt dat zij beter autorijden dan vrouwen, 10 procent van de dames denkt daar anders over (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skippy is vermagerd, maar hij is weer thuis


Skippy is vermagerd, maar hij is weer thuis


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gva/2009/03/27/438701/skippy-is-vermagerd-maar-hij-is-weer-thuis_5_460x0.jpg


De familie Van Ocken kan weer rustig slapen. Hun ontsnapte wallaby Skippy is terecht na een ongepland uitje van enkele dagen. “Het beestje is uitgeput en gedraagt zich nog wat onrustig”, vertelt baasje Jan.

Verdoving

Bij de politie liepen sinds het voorbije weekend heel wat telefoontjes binnen: alle bellers hadden het over een loslopende kangoeroe. Het dier dook onder meer op in de Vredestraat, de Eikenstraat en op het Konijnenveld.

Meerdere pogingen om de wallaby te vangen, draaiden op niets uit. Het beestje was zijn eigenaar, de politie en de dierenarts telkens te snel af. Tot dinsdagavond heel laat: de wallaby sloot zichzelf in aan een huis en kon zo gevat worden. De dierenarts zorgde voor een plaatselijke verdoving.
Vermagerd

“Skippy - hij kreeg die naam van mijn dochter - is wat vermagerd en uitgeput, maar hij is terug”, zegt Jan Van Ocken, die het kinderboerderijtje aan het Altena Instituut op de Antwerpsesteenweg heeft. "Hij is nog wat onrustig: Skippy is erg tam en eet normaal uit de hand, maar dat doet hij nog niet opnieuw.”

De wallaby was voor de allereerste keer op uitstap. Van Ocken: “De draad van de omheining is zeker sterk en hoog genoeg. Maar een vandaal had de draad stukgemaakt, waardoor de wallaby heel gemakkelijk kon gaan lopen. Dan sta je natuurlijk machteloos.”
Geen kater

Tijdens zijn avontuurlijke tocht heeft Skippy nergens schade aangericht. “Daar hield ik toch wel wat rekening mee”, zegt zijn baasje. “Ik informeerde zelfs bij mijn verzekeringsmakelaar. Gelukkig bleek ik verzekerd voor eventuele schadegevallen.”

“Hij heeft geen ongevallen veroorzaakt, maar natuurlijk wel wat mensen doen schrikken. Zijn uitstap bezorgt mij dus geen financiële kater. Alleen de rekening van de dierenarts moest ik ophoesten.”(Gazet van Antwerpen)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimste Mens ter Wereld grote winnaar Televisiesterren


'Slimste Mens ter Wereld' grote winnaar Televisiesterren 


De 'Slimste Mens ter Wereld' won maar liefst twee prijzen op de tweede Nacht van de Vlaamse Televisiesterren. De populaire quiz ging lopen met de titels voor 'meest populaire programma' en 'beste entertainmentprogramma'. Op de koop toe werd presentator Erik Van Looy ook verkozen tot beste presentator. 'De Slimste Mens ter Wereld' haalde zo bijna de helft van de prijzen voor de VRT binnen.

 

 VRT-VTM: 7-4

De VRT viel met zeven programma's en personen in de prijzen en triomfeerde daarmee over concurrent VTM, dat het met vier awards moest stellen: voor Ann Lemmens (rijzende ster), Gaston Berghmans (Carrière ster), Hilde De Baerdemaeker (beste actrice in LouisLouise) en Mijn Restaurant (beste realityprogramma).

Voor de VRT sleepte Mathias Schoenaerts nog beste acteur (Smaak van de Keyser) in de wacht. Phara De Aguirre werd beste presentatrice, 'Smaak van de Keyser' beste fictieprogramma en 'Het Journaal' beste informatieprogramma.
  


   http://www.hln.be/static/FOTO/pe/6/6/4/media_xl_885349.jpgEmoties

De show kende enkele emotionele momenten. Zo was er een staande ovatie voor de recent overleden Nand Buyl en droeg Rani De Coninck de trofee voor "Mijn Restaurant" op aan Leentje Custers. De jonge vrouw overleed samen met Ernst-Paul Hasselbach bij een dramatisch ongeval tijdens de opnamen van "71° Noord". (br.hln)
» Reageer (0)
27-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzaam zebrapaard op nippertje van slachtbank gered


Zeldzaam zebrapaard op nippertje van slachtbank gered


Archiefbeeld van een zebrapaard.
Archiefbeeld van een zebrapaard.


Een erg zeldzaam zebrapaard is door een Zuid-Afrikaanse vrouw van de slachtbank gered. Op het laatste nippertje bood ze de slachtprijs voor het koperbruine dier met zebrastrepen, dat een zebravader en een paardenmoeder heeft.

Aanvaard
Koopster Sandy Barnes zegt in de krant The Star dat ze op het internet had ontdekt dat er slechts weinig van deze zebrapaarden bestaan. Haar eigen 22 paarden hebben de nieuweling onmiddellijk aanvaard, ondanks dat het dier rare geluiden maakt. het dier stoot klanken uit die het miden houden tussen het gehinnik van een paard en het geblaf van een zebra. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.overgewicht


Dikke vrouwen willen liefst zelf geen man met overgewicht
Vrouwen blijken mild voor zichzelf te zijn en des te harder voor mannen. 70 procent van hen wil geen dikke partner, zelfs al kampen ze zelf met wat overgewicht. Verder blijkt uit een Nederlandse enquête dat mannen helemaal niet zo veeleisend zijn wat het gewicht van potentiële partners betreft.

Roddels en gemene opmerkingen
Gewicht heeft een grote invloed op je aantrekkingskracht bij een potentiële partner, meldt ze.nl. Negen op de tien ondervraagden denkt anderen je minder aantrekkelijk vinden door enkele kilo's extra. Volgens hen zijn de media de oorzaak voor de afkeer van dikke mensen, meldt ze.nl. Meer dan tweederde van de ondervraagden maakte zelf al mee dat een gewichtstoename een negatieve invloed had op hun aantrekkelijkheid. Zo merkten ze dat ze minder aandacht kregen, maar ze waren ook al het slachtoffer van roddels en gemene opmerkingen.

Voordelen
Toch vinden vrouwen dat dik zijn voordelen heeft. Bijna een kwart van hen zegt al positieve dingen te hebben beleefd door hun overgewicht. Mannen vinden het minder erg als vrouwen wat dikker zijn. Ze zijn namelijk blij met vollere borsten en billen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefdesverdriet is écht slecht voor je hart


Liefdesverdriet is écht slecht voor je hart

Hartzeer door liefdesverdriet lijkt een cliché uit romantische liedjes, maar recent Amerikaans onderzoek toonde aan dat je hart echt kan 'breken' door erg emotionele gebeurtenissen.

Stresshormonen
Bij 'het gebroken hart syndroom' krijg je symptomen die erg lijken op een hartaanval, die worden veroorzaakt door een erg emotionele of lichamelijk stresserende gebeurtenis. In Amerika werd deze diagnose de laatste 4 jaar bij 70 mensen gesteld. 1 op 5 was in kritieke toestand en had meteen medische bijstand nodig, maar ze overleefden het allemaal en herstelden volledig. Dit syndroom werd voor het eerst beschreven door Japanse onderzoekers in de jaren '90. Experts geloven dat de symptomen veroorzaakt worden door een opstoot van stresshormonen als adrenaline. Deze kunnen ervoor zorgen dat het hart tijdelijk zwakker wordt of even verlamd raakt.

 

  http://triton.imageshack.us/Himg242/scaled.php?server=242&filename=gebrokenhart.jpg&xsize=640&ysize=480


Lente en zomer

In twee derde van de gevallen kregen de patiënten net voor de symptomen slecht nieuws over een familielid, maakten ze hevige ruzie, kampten ze met een ernstige lichamelijke ziekte of waren ze betrokken bij een auto-ongeval. Alle patiënten uit het onderzoek ervoeren typische symptomen van een hartaanval als pijn in de borst en kortademigheid. De artsen ontdekten dat deze aandoening het vaakst in de lente en de zomer voorkomt. Normale hartaanvallen, daarentegen, komen het vaakst in de winter voor.

Oorzaak?
Professor en onderzoeker Richard Regnante: "Sommigen geloven dat dit syndroom een vorm van een hartaanval is dat zichzelf oplost, waardoor er geen permanente schade aangericht is. Anderen denken dat het simpelweg een probleem met de hartspier is." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw seizoen in Bokrijk in het teken van smokkelen


Nieuw seizoen in Bokrijk in het teken van smokkelen


http://triton.imageshack.us/Himg300/scaled.php?server=300&filename=bokrijk.jpg&xsize=640&ysize=480Op zaterdag 28 maart opent het Openluchtmuseum van het provinciaal domein Bokrijk in Genk haar deuren voor het nieuwe toeristische seizoen. Het jaarthema wordt "Op smokkeltocht...", een interactief museumspel dat bezoekers de geschiedenis van het smokkelen toont.

Bokrijk staat als meest bezochte museum van Vlaanderen nog altijd garant voor een levendige en vernieuwende uitwerking, zo zei de Limburgse gedeputeerde van Toerisme Sylvain Sleypen (sp.a) vrijdag tijdens de voorstelling van het nieuwe seizoen. Het nieuwe museumspel is daar een perfect voorbeeld van, luidde het.

Raadsels oplossen
Het spel speelt zich af in het museumgedeelte de Kempen. Daar moeten bezoekers op acht locaties legale spullen zoeken en raadsels in de bubbele bodems van koffertjes oplossen. Bij de douane kunnen ze hun antwoorden vergelijken met de juiste oplossingen. De smokkellocaties zijn aangegeven met een icoontje van een smokkelaar.    http://triton.imageshack.us/Himg141/scaled.php?server=141&filename=bokrijk2.jpg&xsize=640&ysize=480In het museumgedeelte Haspengouw worden bezoekers dan weer ondergedompeld in het leven van honderd jaar geleden. Dat gebeurt door opvoeringen van acteurs op tal van locaties. In Oost- en West-Vlaanderen worden oude ambachten zoals spinnen, potten bakken en mandenvlechten gedemonstreerd.

Topevenementen dit jaar zijn De Dag van de Bokrijkabonnee op zondag 5 april, de Radio 2 Tuindag op 1 mei, het dialecht straattheaterfestival op 1 juni, de Suske en Wiskedag op 19 juli, de Dag van het Eetbare Landschap op 20 september en de Winteravonden in Bokrijk tijdens de kerstperiode.(br.hln)   http://www.hln.be/static/FOTO/pe/14/7/9/media_xl_885129.jpg

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heet kopje koffie of thee kan keelkanker veroorzaken


Heet kopje koffie of thee kan keelkanker veroorzaken
Het drinken van een te heet kopje thee of koffie kan keelkanker veroorzaken. Daarom raden de Iraanse onderzoekers mensen aan eerst hun warme drankjes eerst te laten afkoelen voor ze het opdrinken.

Tabak en alcohol
Eerdere studies toonden aan al dat tabak en alcohol het risico op keelkanker verhoogt, maar nu zouden ook hete drankjes tumoren kunnen veroorzaken. De onderzoekers bestudeerden de drinkgewoonten van 300 mensen met keelkanker en 571 gezonde mannen en vrouwen in Iran. In deze streek komt deze ziekte heel vaak voor, terwijl er net weinig gerookt en alcohol gedronken wordt.

Even wachten
Bijna alle deelnemers aan het onderzoek dronken gemiddeld een liter zwarte thee per dag. Degenen die de thee slechts twee minuten nadat hij was uitgeschonken dronken, hadden 5 keer zoveel kans om kanker te ontwikkelen dan degenen die vier of meerdere minuten wachtten. Verder bleek dat wanneer je koffie of thee warmer dan 70 graden drinkt, je 8 keer zoveel risico op keelkanker hebt dan wanneer je iets van 65 graden drinkt. Het is de onderzoekers nog niet duidelijk hoe warme drankjes kanker kunnen veroorzaken, ze denken dat het komt doordat de warmte aan de binnenkant van de keel wonden veroorzaakt. Meer dan 500.000 mensen sterven jaarlijks aan keelkanker.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Russische leeuwentemmer


Russische leeuwentemmer van geen kleintje vervaard

Grote sensatie, gisteravond tijdens de première van de show 'Camelot' in het circus van het Russische Sint Petersburg. Leeuwentemmer Askold Zapashny maakte een dolle rit op een van zijn indrukwekkende leeuwen.

De stunt liep goed af en als beloning kreeg de koning van het dierenrijk een
fikse tongkus van zijn baasje. 


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twijfels over zieke vrouw die 7 miljard weggeeft


Twijfels over zieke vrouw die 7 miljard weggeeft
Onder meer acteur Dirk Claes, Ahmed uit 'Chez Bompa Lawijt' en jarenlang onterecht uitbetaald door de stad Antwerpen, kwam naar de Zuiderkroon voor 'weldoenster' Gerda Hendrickx (hier met roze sjaal).
Een terminaal zieke vrouw die op radiozender MNM aankondigde dat ze 7 miljard euro weg te geven heeft aan goede doelen. Het lijkt te mooi om waar te zijn en het heeft er alle schijn van dat het verhaal van de 49-jarige Gerda Hendrickx compleet uit de lucht gegrepen is. De organisaties die ze valse hoop gaf, dreigen met een klacht bij het gerecht. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hou je baby rustig met een emmer warm water

Hou je baby rustig met een emmer warm water

In Nederland is een nieuwe techniek ontstaan om baby's en peuters rustig en tevreden te houden: een emmer met warm water. De 'Tummy tubs' werden uitgevonden door Nederlandse kinderverzorgers.

Foetushouding
"Door hun ontwerp zitten de baby's in de vertrouwde en natuurlijke foetushouding en komen ze tot rust. Bovendien blijven ze langer warm omdat ze tot hun schouders in het water zitten", verklaren de ontwerpers. Het zou ook de overgang van de moederbuik naar de koude wereld vergemakkelijken. De voordelen worden erkend door dokters en vroedvrouwen, zo schrijft de Britse krant Daily Mail.

Geboorte
Het wordt aangeraden de emmer te gebruiken vanaf de geboorte en meteen het waterniveau tot boven de schouders te houden. Wil je je kind laten drijven, dan kan je er nog extra water aan toevoegen.

De ontwerpers raden aan het waterniveau pas te verlagen als de baby 12 tot 16 weken is. De Tummy Tub kan gebruikt worden tot het kind 3 jaar is. Op die manier kan het ook rust brengen na een drukke speelse dag op de crèche of in de kleuterschool. (edp)

Het officiële filmpje om de Tummy Tub te gebruiken kan je hier bekijken. (br.hln)

» Reageer (0)
26-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat doen tijdens Earth Hour?

Wat doen tijdens Earth Hour?Wie zich zaterdagavond tussen 20u30 en 21u30 een uurtje in de duisternis hult, hoeft zich zeker niet te vervelen. Integendeel, Earth Hour kan juist de ideale gelegenheid zijn om eens iets te doen wat je op een andere avond nooit doet. Geen televisie, geen radio en bovendien in het donker. Wij geven alvast enkele tips om uw inspiratie op weg te helpen:

1. Feestje bij kaarslicht
Nodig kennissen uit en maak het gezellig. Als iedereen bijvoorbeeld iets om te eten meebrengt, kan je een diner bij kaarslicht houden. Let wel op dat het om eenvoudige dingen gaat. Je beschikt immers over geen elektriciteit. Voor je het weet, wordt Earth Hour misschien wel Earth Night...

2. Speel een spel
Neem eens een kijkje in een kast of op zolder en je zal er misschien oude gezelschapsspellen terugvinden. Hoog tijd om nog eens wat nostalgie op te snuiven. Het uur zal voorbij vliegen.

3. Een avondje muziek
Wie muzikaal is aangelegd, kan zelf muziek spelen. Het is echter niet verboden om tijdens Earth Hour naar je iPod te luisteren. Vergeet hem dan wel niet eerst voldoende op te laden.

4. Kijk naar de sterren
Zonder verlichting zal de sterrenhemel, als het weer meezit, beter zichtbaar zijn. Misschien organiseert ook de plaatselijke sterrenwacht een speciale avond.

5. Schrijf een brief
Tegenwoordig schrijven we enkel nog e-mails of berichtjes op sites als Facebook. Laat Facebook een uurtje met rust en schrijf eens een echte brief.

6. Haal herinneringen op
Vertel leuke verhalen of anekdotes. Haal er nog eens een paar oude foto's bij.

7. Maak het romantisch
Koppeltjes hebben genoeg aan elkaar en wat romantisch kaarslicht om het gezellig te maken. Misschien krijgen we binnen negen maanden wel een babyboom.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Officieel: Clijsters keert terug


Officieel: Clijsters keert terug


Kim Clijsters en haar manager Bob Verbeeck.


Kim Clijsters heeft op een persconferentie in Bree officieel haar comeback in het tennis aangekondigd. Ze wil deelnemen aan de tornooien van Cincinnati (start op 10 augustus), Toronto (17 augustus) en de US Open (31 augustus), waar ze een wildcard voor heeft aangevraagd. "Daarna zien we wel verder", sprak Clijsters de verzamelde wereldpers toe.

Wimbledon
Het is allemaal begonnen met die uitnodiging voor Wimbledon om tegen Steffi Graf te spelen", zei de Limburgse. "Ik vond dat een hele eer en ben er keihard voor gaan trainen. Hoe meer ik mij afbeulde, hoe groter de honger naar de bal werd. Ik stelde mij voortdurend de vraag of een terugkeer nog zou lukken. Daarom wil ik het erop wagen. Ik ga de uitdaging aan!"

Plezier
"Ik heb nu een heel ander leven: ik ben getrouwd, heb een dochtertje en moest afscheid nemen van mijn papa. Maar wees gerust: het is puur voor het plezier dat ik nog op de courts zal verschijnen. Ik hoef niets meer te bewijzen. Het enige probleem dat de kop kan opsteken is het gebrek aan wedstrijdritme, maar daar passen we wel een mouw aan." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15-jarig meisje overleeft 10 dagen op kruiden en regenwater


15-jarig meisje overleeft 10 dagen op kruiden en regenwater


http://triton.imageshack.us/Himg12/scaled.php?server=12&filename=kruiden1.jpg&xsize=640&ysize=480


In China heeft een 15-jarig meisje 10 dagen overleefd op niets anders dan kruiden en regenwater. An Yuan verdwaalde toen ze een wandeling ging maken in een bos nabij haar huis.

Het meisje raakte totaal in paniek en vond de weg niet meer terug. Tien dagen lang leefde ze op wilde kruiden en regenwater. Het meisje werd uiteindelijk gevonden en verenigd met haar ouders.

Haar kleding was vuil en gescheurd, maar voor de rest verkeerde het meisje in goede gezondheid. (br.hln) » Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.homoseksualiteit


Britse therapeuten proberen homoseksualiteit te genezen
Eén op de zes therapeuten in Groot-Brittannië heeft ooit al geprobeerd om een patiënt te genezen van homoseksualiteit. Dat blijkt uit recent onderzoek.


Seksuele gevoelens
17 procent van de Britse therapeuten heeft minstens één patiënt geholpen om niet langer seksuele gevoelens te koesteren voor mensen van hetzelfde geslacht, hoewel er helemaal geen bewijs bestaat dat zoiets mogelijk is. Dat blijkt uit een enquête bij 1.400 mentale hulpverleners in Groot-Brittannië.

Religie en discriminatie
Daarnaast bleek dat 4 procent van de therapeuten en psychiaters zouden proberen de seksualiteit van een patiënt te veranderen als dat gevraagd werd. Sommigen gaven toe dat religie hun drijfveer was omdat die voorschrijft dat homoseksualiteit pervers en gevaarlijk is. Anderen beweerden te willen voorkomen dat hun patiënten gediscrimineerd zouden worden, of ongelukkig te zijn omdat ze niet heteroseksueel zijn. Therapie als manier om de seksualiteit van mensen te veranderen wordt door sommige christelijke organisaties gepromoot. In Amerika worden er voor tieners zelfs trainingskampen georganiseerd, ze leren er hun geloof te gebruiken om hun seksualiteit te veranderen.

Schade berokkenen
Onderzoeker Michael King zegt dat er geen bewijs bestaat dat mensen genezen kunnen worden van homoseksualiteit. Dit kan zelfs schade berokkenen aan de mentale gezondheid van de patiënten. Het is dus zeer verontrustend dat therapeuten deze 'dienst' aanbieden. "De beste manier om deze mensen te helpen is ze te leren aanpassen aan hun situatie en te tonen dat er niets mis is met hun seksuele geaardheid. Zowel professionals uit de gezondheidszorg als de gehele maatschappij moet helpen het vooroordeel ten opzichte van homoseksuelen te doen verdwijnen." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Non gaat kloosterkraaien te lijf met vuilblik en vuurwerk


Non gaat kloosterkraaien te lijf met vuilblik en vuurwerk

In het klooster Spes Nostra in het Nederlandse dorp Vleuten is onenigheid ontstaan over de bestrijding van kraaien. Zuster Maria Lucia bestrijdt ze te vuur en te zwaard maar twee andere zusters willen dat ze de vogels met rust laat. Dat meldt RKNieuws.net.

"Kra, kra, kra"
Gewapend met vuurwerk, overgehouden aan afgelopen oudejaarsnacht, en stoffer en vuilblik probeert Maria Lucia de vogels te verjagen. "Kra, kra, kra", schreeuwt ze daarbij, om de kaaien van hun nest in de kloostertuin af te krijgen. Volgens de non maken ze de hele dag ruzie en produceren ze een hels kabaal.

Meer last van zuster
Haar actie heeft nogal wat stof doen opwaaien binnen de kloostermuren. Andere nonnen zijn niet te spreken over haar geknal. Zuster Maria Elisabeth: "We hebben meer last van Maria Lucia dan van de vogels zelf".

Ook door God geschapen
"Volgens mij zijn het trouwens kauwen of roeken in plaats van kraaien. Zijn dat geen beschermde diersoorten? De vogels doen ook hun best, ze zijn door God geschapen". Een andere zuster zei te genieten van het "gefluit" van de kraaien. (br.hln)
» Reageer (0)
25-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heb zoon van John F. Kennedy

Bejaarde Oostenrijkse (87): Heb zoon van John F. Kennedy
De 87-jarige Oostenrijkse Lisa Lanett heeft in de Oostenrijkse krant Kurier verklaard dat ze een zoon heeft van de voormalige Amerikaanse president John F. Kennedy. Een DNA-test kan uitsluitsel brengen, maar de familie van Kennedy, die in 1963 in Dallas werd vermoord, weigert alle medewerking.

Baby
"Ik was 21 jaar toen ik zwanger werd van Kennedy. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden we een twee jaar durende relatie", zegt de ravissante Lanett. "We leerden elkaar kennen in de stad Phoenix in de Amerikaanse staat Arizona. Nadien trokken we naar Miami en New York om onze liefde te bezegelen met een baby. We gingen zelfs op reis naar Cuba."

DNA
De Oostenrijkse kan haar boeiende verhaal echter niet met bewijsmateriaal staven. Alleen een DNA-test, waarin genetisch materiaal van haar zoon Anthony Bohler vergeleken wordt met dat van Caroline Kennedy, een dochter van de oud-president, kan bevestigen of de vrouw al dan niet de volledige waarheid spreekt. De Kennedy-familie weigert echter resoluut een DNA-onderzoek, waardoor de waarheid allicht nooit aan het licht zal komen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partner houdt oudere gezonder

Partner houdt oudere gezonder
Ouderen zonder partner hebben vaker een slechte gezondheid dan senioren met een levensgezel. Zo gaat één op de vijf gescheiden ouderen in Nederland tussen 50 en 80 jaar gebukt onder psychische problemen en heeft één op de zeven uit deze groep een slechte lichamelijke gezondheid. In de groep met een partner komt een slechte fysieke en psychische gezondheid voor bij ruim acht procent, blijkt vandaag uit Nederlands onderzoek.

Overleden partner
Het verschil is ook te zien onder ouderen van wie de partner is overleden. Van de senioren die hun partner de afgelopen drie jaar verloren, kampt bijna één op de vijf met een slechte psychische gezondheid, aanzienlijk meer dan wanneer de partner langer dan drie jaar geleden is weggevallen. In die groep heeft 13 procent te maken met psychische problemen.

Artsen
De slechtere gezondheid van ouderen zonder partner leidt overigens niet tot meer bezoeken aan de huisarts, de specialist of de fysiotherapeut. In de groep 50- tot 80-jarigen is het bezoek aan deze artsen voor iedereen nagenoeg gelijk. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw: escortbureau met eenmalige hoertjes

Nieuw: escortbureau met eenmalige hoertjes


 Escortbureaus lijken weinig last van de crisis te hebben.Een nieuw Rotterdams escortbureau biedt vanaf morgen dames die zich voor één keer prostitueren. De vraag naar 'maagdelijke' dames-van-plezier is groot, zegt Zoë Vialet, de vrouw achter de escortservice.

Try-out-meiden
Vialet, zelf een glamour- en ex-Playboymodel: "Er zijn veel meiden die voor talloze bureaus werken. Daardoor is er een circuitje en zie je steeds dezelfde gezichten. Ik denk dat de mannen verwachten dat de tryout-meiden echter zijn, en niet van die doorgewinterde, afstandelijke escortmeiden.''

Bang dat het bureau wordt overstelpt met verzoeken om firsttimers, is Vialet niet. "Dagelijks bellen geïnteresseerde meiden me en zo'n vier keer in de week krijg ik mails. Soms zijn het ook meiden die het gewoon een keer gedaan willen hebben", zegt ze tegen het AD.

600 euro voor twee uur
De maagdelijkheid op escortvlak komt met een prijskaartje: klanten zijn 600 euro kwijt voor 2 uur. En dat is zonder de reiskosten.

De jonge 'onderneemster', studeerde in 2003 af aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam met een thesis over "De sociale aspecten van het participeren in de High class escort wereld". Daarna zette ze met een geldschieter een high class escortbureau op.

Geen crisis bij de hoeren
Escortbureaus lijken overigens weinig last van de crisis te hebben. Op Wall Street steeg de vraag naar escorts net zo hard als de koersen daalden - beursjongens zoeken blijkbaar massaal naar afleiding bij sekswerkers.( br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man is verliefd als hij 8 seconden in je ogen kijkt

Man is verliefd als hij 8 seconden in je ogen kijkt
Als een man je slechts 4 seconden je in de ogen kijkt, is hij helemaal niet onder de indruk van je. Duurt jullie oogcontact 8,2 seconden, dan is hij wel verliefd. Vrouwen daarentegen, kijken hunks en lelijkerds even lang in de ogen.

Aantrekkingskracht
De onderzoekers volgden met verborgen camera's de oogbewegingen van 115 studenten tijdens een gesprek met acteurs en actrices. Ze moesten na afloop een score geven aan de aantrekkelijkheid van hun gesprekspartner. Daaruit bleek dat een man gemiddeld 8,2 seconden oogcontact maakt als hij zich aangetrokken voelt tot een vrouw. Als dit niet het geval is, kijkt hij haar slechts 4 seconden in de ogen. De vrouwelijke studentes daarentegen, keken aantrekkelijke en minder knappe mannen even lang in de ogen.

Ongewenste zwangerschap
De onderzoekers denken dat mannen door middel van oogcontact proberen in te schatten of de potentiële partner gezonde en vruchtbaar is. Vrouwen zijn hier eerder voorzichtig mee omdat ze geen ongewenste aandacht willen uit angst voor een ongewilde zwangerschap. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw van 130 jaar gevonden in het land van Borat


Vrouw van 130 jaar gevonden in het land van BoratSakhan Dosova wordt vrijdag 130 jaar en dat is 16 jaar ouder dan de officieel oudste mens ter wereld, de Amerikaanse Edna Parker. Dat is aan het licht gekomen tijdens een bevolkingscensus in Karaganda, in het noorden van Kazachstan, waar ook filmheld Borat afkomstig van is.

Sakhan werd geboren in 1879. Ze is teruggevonden door demografen in de census die Stalin liet uitvoeren in 1926. Ze was toen 47 jaar.

Platte kaas
Sakhan schrijft haar geheim toe aan nooit snoepen en een verslaving aan platte kaas. Ze hoort niet goed meer, maar is voor de rest gezond en woont bij een van haar kleindochters op een appartementje.

Ze was twee keer getrouwd, en verloor haar laatste man in de slag van Stalingrad. Ze had tien kinderen van wie er nog drie leven. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuifje krijgt nieuwe koekjesdoos


Kuifje krijgt nieuwe koekjesdoosKuifje viert dit jaar zijn tachtigste verjaardag. Meteen wordt een nieuwe koekjesdoos gelanceerd, dat bij verzamelaars altijd een voltreffer is. Meteen een cadeautip voor zowel vader- als moederdag.

Klassieker
De nieuwe Kuifjeskoekjesdoos van Delacre is een instantklassieker. Deze nieuwe koekjesdoos is, afwijkend van zijn metalen voorgangers, gemaakt van luxekarton met de textuur van linnen, met materialen die perfect aansluiten bij de grafische wereld en de albums van Kuifje. Ook binnenin is de trommel uitgevoerd in zwart.

Traditie
Delacre heeft een traditie opgebouwd met speciale edities van koekjesassortimenten rond de iconen van het Belgische stripverhaal. Het oeuvre van Hergé heeft daarin een ereplaats gekregen.

De beperkte editie is verkrijgbaar vanaf 13 april 2009. Aanbevolen verkoopprijs: 8,49 euro (br.hln)
» Reageer (0)
24-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Student schildert reuzenpenis op dak landhuis ouders


Student schildert reuzenpenis op dak landhuis ouders


http://triton.imageshack.us/Himg21/scaled.php?server=21&filename=penus.jpg&xsize=640&ysize=480De geschilderde penis van 20 meter lang werd pas na een jaar ontdekt.
De Britse student Rory McInnes (18) heeft een unieke grap uitgehaald. De tiener schilderde zonder dat zijn ouders iets wisten een reuzenpenis van zo'n 20 meter lang op het dak van hun landhuis nabij Hungerford. Pas een jaar later werd zijn geheim ontdekt door een overvliegende helikopter, toen passagiers foto's namen van het unieke 'pietdak'.

Google Earth
Het landhuis ter waarde van zo'n 1,1 miljoen euro van zijn ouders was net voorzien van een gloednieuw dak, toen zoonlief op tv een documentaire over Google Earth zag. Daarop zijn satellietfoto's van over de hele wereld te zien. De 18-jarige Rory besloot het huis van zijn ouders extra te laten opvallen voor die satellieten. Hij nam stiekem een pot verf en een borstel en klom op het dak.

Cerne Abbas Giant
Hij liet zich inspireren door het bizarre maar wereldberoemde kunstwerk 'Cerne Abbas Giant' (zie foto hieronder), waarop een 'penisreus' te zien is in de velden van Dorset. Het zou een vruchtbaarheidssymbool uitbeelden. Koppels vrijen vaak met een replica ervan in de buurt omdat ze denken dat ze dan meer kans hebben een kind te verwekken. Een halfuur had hij daar nodig voor zijn speciale kunstwerk: een reuzenpenis van 20 meter lang.

1 april?
Het duurde liefst een jaar lang voor een helikopterpiloot Rory's geheim ontdekte. Rory's vader dacht eerst dat het om een vroege 1 april-grap ging, toen The Sun hem over de zaak belde. "Het is toch onmogelijk dat er een reuzenpenis op mijn dak staat? Voor zekerheid zal ik eens naar mijn zoon bellen. Hij is op reis in Brazilië."

Wegvegen
"Ah, je hebt hem uiteindelijk toch gevonden", barstte Rory in lachen uit. Zijn moeder Clare (49) is er niet gerust in. "We willen geen kinderen meer. Het idee om onder een gigantisch vruchtbaarheidssymbool te slapen vind ik dus toch maar eng." Haar man Andy vult grappend aan. "We zouden niet graag 's nachts gewekt worden door vrijende koppels op ons dak. Als Rory terug thuis is, zullen we hem een borstel en white spirit geven om het ding van ons dak te vegen." (br.hln)


De 18-jarige Rory McIInnes liet zich inspireren door de Cerne Abbas Giant.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen meest onzeker over buikje


Vrouwen meest onzeker over buikje

De Vlaamse vrouw heeft wel wat complexen over haar uiterlijk. Ze schamen zich voornamelijk over hun buikje, billen en bovenbenen. Op schouders en enkels zijn ze echter wel trots. Dat blijkt uit een enquête uitgevoerd door Flair.

Complexen
Meer dan de helft van de 3.000 ondervraagde vrouwen is ontevreden over haar buik en bovenbenen. Bij bijna de helft is het complex zelfs zo groot dat ze haar buikje intrekt als haar partner haar naakt ziet. Maar 43 procent van de vrouwen zijn ook onzeker over hun billen. Wat het gezicht betreft, is voor velen de neus een storende factor. Om van hun complexen verlost te raken, overweegt de helft van hen een cosmetische ingreep, vooral bij de borsten en de buik.

Trots
Toch hebben vrouwen ook lichaamsdelen waar ze trots op zijn. Bijna elke vrouw is tevreden over haar schouders, enkels, armen en handen. Daarnaast vinden de meeste vrouwen van zichzelf dat ze mooie ogen hebben.  (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nand Buyl (86) overleden


Nand Buyl (86) overleden

De Vlaamse acteur Nand Buyl is vanmorgen om 8.30 uur overleden in het UZ Brussel. Hij werd 86 jaar oud. Dat meldt zijn echtgenote Chris Lomme. Nand Buyl was vorige week in het ziekenhuis opgenomen nadat hij een beroerte gekregen had.
Buyl is een van onze grootste acteurs én een pionier van de Vlaamse televisie. Hij was zestig jaar verbonden aan het Brusselse theaterhuis KVS, maar werd bij het grote publiek bekend met Schipper naast Mathilde ('55), waar hij Chris Lomme leerde kennen, en Axel Nort ('65). Hij stond ook in Thuis, Ons geluk en Stille waters. Ondanks zijn hoge leeftijd blijft hij actief. In 2005 was hij te zien in De Kavijaks, een jaar later speelde hij de hoofdrol in de film Vidange Perdue.  http://triton.imageshack.us/Himg24/scaled.php?server=24&filename=schippernaastmathilde.jpg&xsize=640&ysize=480


Jonge theatergezelschappen draagt hij een warm hart toe. Zo stond hij vorig jaar nog samen met zijn echtgenote Chris Lomme op de planken in Spoon river van Braakland/Zhebilding en maakte hij met Leporello in 2007 Fool for love. In die productie naar een tekst van Sam Shepard was hij deze dagen dus nog te zien.   http://www.hln.be/static/FOTO/pe/8/14/1/media_xl_879271.jpg
In 'De Kavijaks', een van zijn laatste grote rollen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Humanist Erasmus wordt stripheld


Humanist Erasmus wordt stripheldDesiderius Erasmus (1466 (?) - 1536)
Desiderius Erasmus (1466 (?) - 1536)


'Globetrotter' Desiderius Erasmus speelt de hoofdrol in een stripverhaal. De humanist stierf 473 jaar geleden, maar zijn gedachtegoed is nog steeds springlevend. Daarom heeft de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) een plaatjesboek voor basisschoolleerlingen laten maken.

De strip beschrijft het leven van de beroemde Rotterdammer. Het boekje volgt Erasmus tijdens zijn studie en op zijn reizen. Het vertelt welke boeken hij schreef, hoe die werden ontvangen en wie hij ontmoette. De EUR hoopt dat jongeren hierdoor enthousiast te maken voor de beroemde Renaissancefiguur.

'Erasmus in Europa' is gemaakt door tekenaar Rob Derks, scenarist René Leisink en de deskundigen Jan van Herwaarden en Adrie van der Laan. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 walvissen 20 km vervoerd om weer in zee te geraken


11 walvissen 20 km vervoerd om weer in zee te geraken

Er wordt nog altijd met man en macht geprobeerd om de overlevende walvissen voor de kust van West-Australië te redden. Gisteren zijn in Hamelin Bay bij Margaret River meer dan 80 walvissen gestrand. Er zijn er nu nog slechts elf in leven. De 3,5 ton zware en tot zes meter lange dieren zullen met speciale trucks 20 km verder over de weg naar Flinders Bay nabij Augusta - waar de Grote Oceaan en de Indische Oceaan samenkomen - getransporteerd worden. Daar kunnen ze in diepere en veiligere wateren weer in zee gezet worden.

Dag en nacht
Dag en nacht blijven de reddingsploegen proberen de onfortuinlijke walvissen te redden. Vannacht stierven weer drie gestrande dieren. De overlevende walvissen zijn er slecht aan toe door hun verwondingen en door de stress. In het verderop gelegen Flinders Bay hopen experts dat ze de gestrande walvissen definitief weer in zee zullen krijgen.

150 redders
Eens ze daar in het water zijn, zullen jetski's proberen de walvissen te begeleiden op hun tocht terug naar de open zee. Meer dan 150 mensen helpen bij de grootschalige reddingsoperatie. Plaatselijke dierenartsen en studenten dierengeneeskunde dragen ook hun steentje bij, zelfs 's nachts. (br.hln)Met man en macht wordt dag en nacht geprobeerd de overlevende walvissen te redden.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse kroonprinses Victoria trouwt op 19 juni


Zweedse kroonprinses Victoria trouwt op 19 juni
Het Zweedse koningshuis heeft de trouwdatum van kroonprinses Victoria bekendgemaakt. De toekomstige koningin van het Scandinavische land geeft op 19 juni 2010 haar jawoord aan haar verloofde Daniel Westling. De ceremonie zal plaatsvinden in de kathedraal van Stockholm.
De 31-jarige prinses trouwt daarmee op dezelfde datum als haar ouders koning Carl Gustaf en koningin Silvia. Zij stapten op 19 juni 1976 in het huwelijksbootje.

Prinses Victoria en de 35-jarige sportschooleigenaar Westling hebben sinds 2002 een relatie.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dansers stunten in Antwerpen Centraal


Dansers stunten in Antwerpen Centraal

Druk op de foto om het filmpje te bekijken...

Schitterend filmpje... echt zien...De treinreizigers die vanochtend in Antwerpen Centraal arriveerden, keken even raar op. Ruim tweehonderd dansers infiltreerden tussen de reizigers. Wanneer plots de tonen van 'The sound of music' door de luidsprekers klonken, Schoten ze in actie:


De dansers wilden met hun stunt het nieuwe vtm-programma 'Op zoek naar Maria' promoten, dat woensdag van start gaat. Daarin zoekt Koen Wauters naar een zangeres die de hoofdrol kan spelen in de Vlaamse versie van de musical 'The sound of music'. Music Hall plant in het najaar zo'n 80 voorstellingen daarvan.
Julie Andrews

'Op zoek naar Maria' is overigens gebaseerd op een Brits format. Vorig jaar ging de BBC al samen met musicalgoeroe Andrew Lloyd Webber op zoek naar de nieuwe Julie Andrews in 'How to solve a problem like Maria'. Over het Kanaal was het programma een daverend succes. (br.Gazet van Antwerpen)
» Reageer (0)
23-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen doen het liefst de was


Vrouwen doen het liefst de was


http://img4.imageshack.us/img4/2351/wasgoed.jpgBijna de helft van de vrouwen vindt de was het leukste huishoudelijke taakje, stofzuigen komt op de tweede plaats met 25 procent en strijken op de derde plaats met 14 procent. Dat blijkt uit een Nederlandse enquête.

Mannen vs vrouwen
Verder toonde het onderzoek aan dat vrouwen een hekel hebben aan afwassen en afstoffen. Ook bljkt dat hoe meer apparaten vrouwen bij hun taakjes kunnen gebruiken, hoe leuker ze het vinden. Mannen denken echter helemaal anders over het huishouden, 20 procent van hen doet het liefst de afwas, bij vrouwen is dat slechts 9 procent. Wat ook opviel in de resultaten, geen enkele man neemt graag het stof af, meldt De Telegraaf.

Ergernissen
Hoewel vrouwen graag de was doen, stoort 9 op de 10 er zich aan wanneer vlekken niet uit kleren willen verdwijnen. De helft is ook boos wanneer het wasgoed met een andere kleur uit de machine komt en bij 32 procent is het hek van de dam wanneer kledingstukken krimpen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paard is allergisch aan gras


Paard is allergisch aan gras


Haast hermetisch verpakt 'dartelt' Pandora door de wei.


Het leven van de merrie Pandora is een... nachtmerrie. Het paard is allergisch aan gras. Als het dier maar met zelfs het kleinste sprietje in aanraking komt, is de pijn ondraaglijk. Vandaar dat Pandora haast hermetisch verpakt door de wei loopt.

Masker
Het kleed en de pootbeschermers die Pandora draagt zijn vervaardigd uit polyester. Op haar kop draagt ze een masker met minuscule doorkijkgaatjes. De 'kledij' is gemaakt in Zweden en heeft de eigenares - de Britse Emily Pearce - 250 euro gekost.

Speciale voeding
Daarenboven mag Pandora enkel een speciaal mengsel van suikerbietpulp en soja-olie eten. Elke dag krijgt het paar vijftien anti-histaminetabletten toegediend.

Ongeneeslijk
De ellende begon vorige zomer. Pandora kreeg een enorm gezwel op haar buik. Na tal van onderzoeken bleek de oorzaak bij een allergie te liggen. Een allergie aan gras, nog wel. Volgens de veearts is de aandoening ongeneeslijk. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ijsbeertje Swimmer overleden


Het drie maanden oude ijsbeertje Swimmer is dit weekend overleden


Huggies rouwt bij haar overleden jong.


Het Ouwehands Dierenpark in het Nederlandse Rhenen rouwt: het drie maanden oude ijsbeertje Swimmer is dit weekend overleden onder de ogen van de bezoekers.

Mama Huggies showde afgelopen dinsdag voor het eerst haar tweeling Walker en Swimmer. De ijsbeertjes mochten voor het eerst hun kraamverblijf verlaten, een gebeurtenis die heel wat aandacht trok. Aan het einde van zaterdagochtend lieten de bezoekers van de dierentuin weten dat Swimmer dood aan de kant van het water lag. De directie vermoedt dat het ijsbeertje verdronken is, maar dat is nog niet zeker.

Onder water geduwd
"Het is nog niet honderd procent zeker, maar verdrinking is het meest waarschijnlijk", aldus Gerard Meijer, het hoofd van de dierenverzorging in het park, "Dat ligt het meest voor de hand, maar het kan ook iets anders geweest zijn." Ooggetuigen verklaarden in ieder geval hoe ze gezien hadden hoe ijsbeermama Huggies met haar kroost aan het zwemmen was en om Swimmer zijn angst voor het water af te leren, zou ze hem onder water geduwd hebben. Alleen zou dat net iets te lang geduurd hebben.

Meijer wil niet ingaan op dat verhaal en zegt dat er momenteel allerlei indianenverhalen de ronde doen. Daarom moet nader onderzoek en een sectie uitwijzen wat de echte doodsoorzaak is van de kleine ijsbeer.

Jong beschermen
Duizenden bezoekers zagen alvast hoe moeder Huggies weigerde haar jong in de steek te laten. "Waarschijnlijk wilde ze haar jong beschermen", aldus Meijer, "Ik denk wel dat ze wist wat er aan de hand was, maar ik kan niet in het hoofd van een ijsbeer kijken, dus voor hetzelfde geld heeft ze het niet beseft dat Swimmer dood was."

Het duurde even alvorens de verzorgers Huggies konden weglokken en Swimmer weghalen. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geld uit raam op snelweg bij San Diego


Overvaller gooit geld uit raam op snelweg bij San Diego

Heel ongewone taferelen op een snelweg in de Amerikaanse stad San Diego. Een voortvluchtige verdachte gooide bij een dolle politie-achtervolging handenvol gestolen geld uit zijn raampje. Dat veroorzaakte gevaarlijke toestanden, toen chauffeurs stopten om hun graantje mee te pikken. Uiteindelijk werd de verdachte overvaller door de politie bij de lurven gevat.

Andere richting
Typisch Amerikaanse toestanden daar in Californië. Twee voortvluchtige overvallers werden op de hielen gezeten door een reeks politiewagens, toen één van hen besloot domweg pakken gestolen geld op de drukke snelweg te smijten. Zelfs chauffeurs uit de andere richting stopten meteen om een deel van het geld op te rapen.

Interviews
Er ontstond een stevige verkeerschaos en sommige bestuurders waagden hun leven om toch maar een paar biljetten op te rapen. Ook typisch voor de States was dat er meteen een tv-ploeg in de buurt was. Een vrouwelijke reporter in een veiligheidsvestje begon een reeks geld oprapende chauffeurs ter plaatse te interviewen en zelfs toen ze meldde dat het om gestolen geld ging, stoven de Amerikanen ermee weg. Wat een kredietcrisis allemaal met een mens kan doen... (br.hln)
» Reageer (0)
22-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedankt Christiane


Bedankt Christiane voor de prachtige crea die je voor mij hebt gemaakt
Ik was heel verrast en  ben er heel blij mee....


Na het verjaren van de tijd

kijk ik met een andere blik
Gebeurtenissen in het leven
krijgen een andere kleur
Het vurige ongeduldige rood
veranderde in warm oranje.
Het diepe zwart in lichtgrijs
Het onschuldige wit
in een bruinwitte gouden kleur
Stormen worden een lichte bries
je vriend de wind
duwt je verder het levenspad op
Velen mensen komen en gaan
Laten een rimpeling achter
op het levenspad
de ene diep de andere licht
Deuren zijn geopend
waar anderen sloten
Ouder worden kan mooi zijn
Elke ervaring is een groeimoment
Leven  als een diamant
ongepolijst ruw beginnend
Door ervaringen geslepen
tot een prachtige diamant.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom nerds betere partners zijn

Waarom nerds betere partners zijn
Omdat gevaar meestal in een verdoken hoekje zit, bestaat de kans dat een nerd met je vriendin gaat lopen. Je ziet ze niet als een bedreiging, maar ze beschikken wel over alle vaardigheden om het hart van een vrouw te veroveren, dat beweert althans de website voor nerds 'Geeks Are Sexy'. Nerds leggen uit waarom ze je relatie in gevaar kunnen brengen.

1. Nerds verdienen meer
Het is niet zo dat alle vrouwen op geld vallen. Maar als ze kunnen kiezen, zullen ze toch gaan voor de rijke man. En nerds verdienen vaker meer: denk maar aan de uitvinder van de i-Phone en Bill Gates.

2. Nerds zijn slimmer
Nerds zijn slimmer en kunnen dus ook meer gespreksonderwerpen aansnijden dan mannen die enkel met hun uiterlijk bezig zijn. Een boeiende conversatie is ideaal gereedschap om het hart van een vrouw te veroveren.

3. Multitasken
Mannen zijn vaak slecht in multitasken. Hoewel nerds ook oog hebben voor vrouwelijk schoon, kunnen ze ondertussen ook nog een conversatie voeren en niet alleen naar een décolleté staren. Vaak zijn ze ook galanter en hebben ze betere manieren.

4. Belangrijke dingen
Nerds zijn minder bezig met wie op de cover van de nieuwste playboy stond of de voetbaluitslagen van afgelopen weekend. Daardoor zijn ze beter in het herinneren van verjaardagen en andere speciale gelegenheden waar vrouwen zo dol op zijn.

5. Cadeautjes
Nerds zullen zich niet enkel de datum van haar verjaardag herinneren, ze weten vaak nog wat hun vriendin graag heeft, daardoor is het makkelijker voor hen om het ideale cadeau te kopen. En aangezien nerds het internet als hun broekzak kennen, vinden ze meteen wat ze zoeken.

6. Betere minnaars
De meeste mannen denken enkel aan zichzelf in bed. Een nerd zal zich beter voorbereiden op een vrijpartij, weet precies wat een vrouw wil en zal ook aan haar noden denken.

7. De nieuwe klusjesmannen
Hoewel ze geen autoband kunnen vervangen, krijgen nerds wel je computer weer aan de praat, kunnen ze je de digitale tv weer doen werken en lossen ze dat probleem met je fototoestel meteen op.

8. Betrouwbaar
Vertrouwen is belangrijk. Vrouwen houden er niet van als hun vriend te aanhankelijk wordt, maar ze wil zeker ook iemand die ze kan vertrouwen en niet meteen de eerste de beste vrouw naloopt. Bij een nerd weet ze dat ze met een gerust hart met haar vriendinnen op stap kan gaan, dat geeft haar zekerheid. Ze weet ook dat een nerd bij haar is voor meer redenen dan enkel seks. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dure babyspulletjes zijn statussymbool voor ouders


Dure babyspulletjes zijn statussymbool voor ouders

Meer dan twee derde van de Britse ouders voelt zich gedwongen om dure autozitjes of speeltjes voor hun baby te kopen. Verder blijkt uit een studie dat 12 procent van hen een kinderwagen als een statussymbool ziet.

Celebs
Een vijfde van de deelnemers van de enquête gaf toe hun kinderen kledij aan te trekken die bij hun eigen outfit passen. "We zien heel veel mensen die dure babyspullen kopen die ze eigenlijk niet nodig hebben", aldus de onderzoekers. "Op het speelplein en op school is de strijd tussen de dure merken ontzettend groot. Deze trend werd gestart door celebs als Katie Holmes en Victoria Beckham die fortuinen spenderen aan accessoires voor hun kinderen. Steeds meer ouders vinden het belangrijk om net dezelfde belachelijk dure kinderwagen als in de film van 'Sex and the City' te hebben. Zeker in deze moeilijke tijden is het heel belangrijk dat ouders kunnen weerstaan aan veel te dure accessoires".

Babyfoon met video
Als ouders meer dan één kind hebben, tellen deze uitgaven al snel op. Sommigen spenderen meer dan 1.000 euro aan een kinderwagen. Vooral aan dit item kun je volgens de deelnemers te veel geld spenderen, het meest overbodige babygadget vinden ze een babyfoon met videobeelden. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie dingen die we vaak vergetenhttp://i.cnn.net/si/pr/subs/swimsuit/images/50th_dpestova_01.jpgMooie dingen die we vaak vergeten
Vanmorgen vroeg ik hoorde een koekoek
Eerst dichtbij later verder weg
Ik luisterde naar een merel
Die zong het hoogste lied
Toen keek ik naar buiten
Zag de bloemen bloeien in de tuin
Zie kinderen spelen op het plein
Onbezorgd zonder pijn
Nog onder en boven de wet
Maakten een en al pret
Lieve mensen kijk eens om je heen
Er is nog zoveel moois om ons heen
Kleine dingen om van te genieten
Het geeft je weer hoop
Hoop in dit soms zo nare leven
Want echt al is het leven nog zo donker
Een lichtpuntje zal er altijd wezen 
» Reageer (0)
21-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen vinden vrouwen met condooms op zak sexy


Mannen vinden vrouwen met condooms op zak sexy

De meerderheid van de Britse mannen vindt het sexy wanneer een vrouw condooms op zak heeft, het getuigt volgens hen van zelfvertrouwen en initiatief. Meer dan een kwart van hen verkiest dat zijn bedpartner oppert om condooms te gebruiken. De resultaten van dit onderzoek vormen de invalshoek voor de voorlichtingscampagne van de Britse overheid.

Campagne
De Britse overheid pompte 5,5 miljoen euro in een campagne om veilig vrijen te promoten. De hoofdgedachte hiervan is: 'Condooms op zak hebben is sexy'. Zo willen ze vrouwelijke tieners en twintigers duidelijk maken dat mannen vrouwen prefereren die voorbehoedsmiddelen op zak. Ze houden blijkbaar van een vrouw die weet wat ze wil.

Veel tegenkanting
Maar niet iedereen in Groot-Brittannië staat achter de campagne, de conservatieve politiekers vinden het triest. "Het probleem van onveilig vrijen begint bij jongeren die steeds vaker seks hebben met verschillende partners. Deze campagne zorgt er enkel voor dat het probleem enkel nog groeit." Ook experte in tienerzwangerschappen Patricia Morgan: "Deze campagne moedigt losbandige seks aan. Je kan evengoed meisjes vragen rond te lopen met een bordje op hun voorhoofd waarop staat dat ze beschikbaar zijn."

De woordvoerster van de campagne Sarah Hedley: "Het op zak hebben van een condoom zou even evident moeten zijn als het dragen van een gsm, sleutels en handtas." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen maken ouders niet gelukkiger

"Kinderen maken ouders niet gelukkiger"
Ouders overschatten de voordelen van kinderen, dat blijkt uit verschillende onderzoeken. De mijlpalen uit het leven van een kind zoals het eerste woordje, de eerste stapjes en de eerste schooldag zijn een schat voor elke moeder of vader. Maar sociologen zeggen dat deze momenten niet opwegen tegen de nadelen van het ouderschap.

Geen verband met geluk
Professor Nattavudh Powdthavee, die zelf geen kinderen heeft, zegt dat het ouderschap je niet gelukkiger kan maken. "Wetenschappers ontdekten dat er geen verband bestaat tussen het ouderschap en geluk. Een recente Britse studie toonde aan dat ouders en kinderloze mensen even tevreden zijn over hun leven."

Dagelijkse lasten
Hij verklaart waarom het ouderschap vaak overschat wordt. "De meeste ouders herinneren zich de eerste mijlpalen uit het leven van hun kinderen. Ze denken dat deze beloningen de vermoeiende taak van het ouderschap compenseren. Maar deze kleine opflakkeringen van geluk compenseren de last van de dagelijkse taakjes niet. Bij het ouderschap hebben mensen de neiging meer op de goede dan de slechte dingen te focussen. We verwachten dat die enkele bijzondere momenten een lange termijn effect op ons geluk zullen hebben. Maar dat is dus niet zo. Ouders zijn veel meer langer met de dagelijkse taken van het opvoeden als schoolproblemen, koken, poetsen. Het zijn ook deze kleine, maar negatieve ervaringen die meer invloed hebben op ons dagelijks geluks- en tevredenheidgevoel.

Toekomst stopt
Ondanks dit onderzoek zegt de 30-jarige wetenschapper dat hij toch binnenkort aan een gezinnetje zal beginnen. "Diep van binnen weet iedereen dat het opvoeden van kinderen waarschijnlijk de saaiste en moeilijkste job ter wereld is. Maar wat als we nu allemaal beslissen geen kinderen meer te hebben? Dan stopt onze toekomst met onze generatie en dat is nog erger." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klachten van toeristen


"Olifant had erectie"... en andere klachten van toeristenEen man op huwelijksreis voelde zich gecounterd door een olifant met een erectie.Vakantiegangers melden zich bij hun Britse reisbureau met de vreemdste klachten. De Daily Telegraph maakte een top twintig. Wat dacht u bijvoorbeeld van: "Het strand was te zanderig". De volgende opmerkelijke klachten werden genoteerd.De siësta zou verboden moeten worden.
De siësta zou verboden moeten worden.1. Een man zag een overduidelijk opgewonden olifant bij een drinkplaats. Zijn huwelijksreis was volgens hem verpest omdat hij zich "zwaar onderbedeeld" voelde.

2. Een vrouw dreigde de politie te bellen omdat ze naar eigen zeggen door het hotelpersoneel in haar kamer was opgesloten. In werkelijkheid bleek ze het 'Do Not Disturb' label aan de binnenkant van de deur als een verbod te zien om haar kamer te verlaten.


   Een dame had het 'niet storen'-kaartje aan de binnenkant van haar deur gehangen en voelde zich opgesloten.
Een dame had het 'niet storen'-kaartje aan de binnenkant van haar deur gehangen en voelde zich opgesloten.


3. "Het strand was te zanderig".

4. Een gast in een Australisch hotel klaagde dat de soep te dik en te sterk was. Hij bleek per ongeluk de vleessaus te hebben opgedronken...

5. "Topless zonnen op het strand zou verboden moeten worden. Mijn vakantie is verpest omdat mijn man de hele dag naar andere vrouwen zat te loeren."

 

     Topless zonnen: niet iedereen vindt het kunnen.
Topless zonnen: niet iedereen vindt het kunnen.


6. "We kochten een Ray-Ban zonnebril bij een straatverkoper voor 5 euro. Deze bleek later nep te zijn...'

7. "Niemand had ons verteld dat er vissen in de zee zouden zwemmen. Onze kinderen zijn erg geschrokken.'

8. "Onze vlucht van Jamaica naar Engeland duurde ruim negen uur, terwijl de Amerikanen er maar drie uur over deden."

9. "Mijn verloofde en ik hadden een kamer geboekt met twee bedden. We kregen echter een tweepersoonsbed. Ik hou u nu verantwoordelijk voor het feit dat ik zwanger ben."

10. "In vergelijking met het driekamerappartement van onze vrienden was ons appartement met één kamer aanzienlijk kleiner".

11. "In de brochure stond: geen kappers op de locatie. Wij zijn kappers in opleiding, mogen we er nu dan wel komen?"

12. Over een vakantie in Spanje: "Er zijn te veel Spanjaarden, de receptioniste spreekt Spaans, het eten is Spaans en er zijn te veel buitenlanders."


  "In Spanje zaten te veel Spanjaarden".
"In Spanje zaten te veel Spanjaarden".


13. "Het strand zag er niet uit zoals in de brochure. In de brochure is het geel, maar in het echt is het wit."


 Geel zand moet geel zijn als dat zo in de brochure staat.
Geel zand moet geel zijn als dat zo in de brochure staat.


14. "We moesten buiten in de rij staan, zonder airconditioning."

15. "U bent als touroperator verplicht ons van tevoren te verwittigen van lawaaierige hotelgasten."

16. "Ik ben geprikt door een mug. Niemand had me gewaarschuwd dat ze prikken."

17. "Het zou in de folder vermeld moeten worden dat de lokale winkel geen lekkere koekjes verkoopt."

18. "Het is ronduit lui van de lokale winkeleigenaren om hun zaak 's middags te sluiten. Tijdens de siësta heb ik vaak dingen nodig, het zou verboden moeten worden."  De siësta zou verboden moeten worden.
De siësta zou verboden moeten worden.


19. "Bijna elk restaurant dat ik tijdens mijn reis naar Goa (India) tegenkwam had, tot mijn walging, curry op het menu. Ik hou helemaal niet van scherp eten."

20. "We hadden een excursie geboekt naar een waterpark. Maar niemand had ons verteld dat we een zwembroek en handdoek mee moesten nemen." (br.hln)
» Reageer (0)
20-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Veiling erfenis Versace brengt 7,5 miljoen pond op


Veiling erfenis Versace brengt 7,5 miljoen pond op
Zo'n 550 schilderijen, meubels en andere bezittingen uit de Italiaanse villa van de in 1997 vermoorde ontwerper Gianni Versace zijn in Londen onder de hamer gegaan. Enkele voorwerpen leverden een stuk meer op dan de geschatte waarde. De totale opbrengst is bijna 7,5 miljoen pond (7,9 miljoen euro). Dat meldt veilinghuis Sotheby's.

Canavo
Twee kersenhouten boekenkasten uit de slaapkamer van de la Villa Fontanelle leverden respectievelijk 510.000 en 637.000 euro op. Dat is vier maal hun geschatte waarde. Twee imposante Griekse strijders - gipsen kopieën van werken van beeldhouwwerken van Antonio Canova - uit dezelfde slaapkamer gingen onder de hamer voor 460.000 euro oftewel tienmaal zoveel als verwacht.

Portret
Een achttiende-eeuws portret van Major George Maule door Johann Zoffany werd uit de verkoop gehaald omdat twijfel was gerezen over de herkomst ervan. Het Art Loss Register is een onderzoek gestart naar de mogelijke diefstal van dit werk uit de woning van een eerdere eigenaar. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel vrouwen doen 'grote boodschap' enkel thuis


Veel vrouwen doen 'grote boodschap' enkel thuis


http://img12.imageshack.us/img12/1449/badkamer.jpgTerwijl 29 procent van de vrouwen hun 'grote boodschap' enkel thuis willen doen, hebben mannen er geen problemen mee hun behoefte op het werk, bij vrienden of familie, in openbare toiletten en zelfs in de bosjes te doen. Dat blijkt uit recent Nederlands onderzoek.

Bezigheden
8 procent van de mannen zei al zijn 'grote' behoefte te hebben gedaan in de natuur, meldt nu.nl. Verder bleek uit onderzoek bij 6700 Nederlanders dat jongeren graag iets om handen hebben tijdens een toiletbezoek. Meer dan de helft van hen maakt van de gelegenheid gebruik om te sms'en. Een kwart denkt dan na over het leven, slechts 3 procent zegt te vrijen op het toilet. Bijna de helft van de deelnemers stelt zijn behoefte uit als ze merken dat er geen toiletpapier is. 14 procent van de jongeren stuurt een sms voor hulp. Veel dames en 50-plussers hebben in geval van nood altijd een zakdoekje bij zich.

Hygiëne
De hygiëne van het toilet is duidelijk nog altijd de verantwoordelijkheid van de vrouw, 86 procent van hen neemt het poetsen van het kleinste kamertje voor haar rekening. 33 procent van de mannen geeft eerlijk toe dat ze dit een vrouwenwerkje vinden. Een vuile wc-bril is met 69 procent de grootste ergernis op toilet. Op de tweede plaats komen remsporen met 49 procent en de afwezigheid van toiletpapier volgt met 46 procent. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste mop van Nederland gaat over schele heilige


Oudste mop van Nederland gaat over schele heilige
De oudste Nederlandse mop is 800 jaar oud en gaat over een schele heilige. Dat heeft het Meertens Instituut bekendgemaakt ter gelegenheid van Wereldverteldag. De mop gaat over de pogingen een borstbeeld van Sint Servaas te maken. Dat beeld keek, ondanks verwoede pogingen, telkens scheel.

Oudste ter wereld gaat over scheet
De oudste mop ter wereld was al langer bekend en is bijna vierduizend jaar geleden opgetekend bij de Sumeriërs, in het zuidelijk deel van Mesopotamië. In augustus vorig jaar werd bekend dat de grap over een scheet ging. Hij gaat als volgt: "Wat is er sinds mensenheugenis nog nooit gebeurd: dat een jonge vrouw een scheet liet op de schoot van haar man".

Lapdance
Het Meertens Instituut spreekt toch tegen dat de stokoude mop over een scheet ging. "Dat is een beetje oppervlakkig", zegt onderzoeker Theo Meder. De mop heeft volgens hem een seksuele boodschap. "De vrouw denkt op de schoot van haar man wel aan andere dingen en vice versa. De mop gaat in essentie eerder over een lapdance dan over een wind." (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mirakelbaby


Mirakelbaby geboren na 23 weken overleefd: 515g en 17cm


http://img5.imageshack.us/img5/2305/mirakelbaby.jpg


In Londen is enkele maanden geleden een echte mirakelbaby ter wereld gekomen. Chloe Suggitt (24) beviel er al na amper 23 weken (of een goede vijf maanden) zwangerschap van Eva Saunders. De baby woog amper 515 gram en was slechts 17 cm lang. Eva's beentjes waren even dik als de vingers van haar mama. Bij de geboorte kreeg het extreem prematuurtje maar vijf procent overlevingskansen, maar toch heeft Eva het gehaald. Ze overleefde een hartoperatie en een bloedvergiftiging waarbij ze groen uitsloeg.

Onder abortuslimiet
Zes maanden later is één van de vroegst geborenen van de planeet gezond en wel. Het 'wereldrecord' staat op naam van James Elgin Gill, die in Canada al na 21 weken en 5 dagen geboren werd, maar hij woog 109 gram meer dan Eva. Deze unieke geboorte doet ook de discussie over de abortuslimiet (24 weken) weer oplaaien.

Normale baby
Een gemiddelde zwangerschap duurt zo'n 40 weken of negen maanden. Eva was er al na iets meer dan de helft. Vaak hebben prematuren hersenschade en/of problemen met de ogen of oren. Onderzoeken wezen echter uit dat Eva zich ontwikkelt als een normale baby. Chloe is zielsgelukkig met haar kindje. "De dokters en verpleegsters hadden nooit gedacht dat Eva zou overleven. Ze is echt een fenomeen omdat ze zo hard gevochten heeft. Elke dag sprak ik tegen haar en vertelde haar hoe graag we haar allemaal zagen. We hebben haar meteen na de geboorte laten dopen voor het geval het misliep, maar ze heeft bewezen dat mirakels toch bestaan."

Hulp
"Ik kreeg er nog altijd tranen van in de ogen als ik eraan denk van hoe ver ze is moeten komen. Nu is ze alert en bijna altijd glimlachend. Toen ik haar voor het eerst mee naar huis kreeg, moest ze nog zuurstof krijgen, maar dat is nu ook achter de rug. Samen met vader Dale hebben mijn moeder, andere familieleden en vrienden ons door deze loodzware periode geholpen. Natuurlijk kunnen we het personeel van het ziekenhuis niet genoeg bedanken."

Vier maanden ziekenhuis
Eva kwam al op 29 september van vorig jaar ter wereld, en moest de eerste vier maanden van haar jonge leven in het ziekenhuis spenderen. Pas op 28 januari - dat was een week na de geplande geboortedatum - mocht ze naar huis. "Toen ze geboren werd, was Eva heel dun en haar huid was doorzichtig. Meteen moest ze naar een soort 'roosterbak' op de speciale prematurenafdeling. Na acht weken onderging ze een hartoperatie en de naald van de anesthesist was even lang als zij. Toen ze amper een paar weken geboren was, kreeg ze een bloedvergiftiging en sloeg groen uit."

80 kaartjes
"Ik ben ervan overtuigd dat ze het gehaald heeft door de overweldigende liefde die haar omringd heeft van bij haar geboorte. Ik heb 80 kaartjes ontvangen, ontelbare sms'jes en telefoontjes van familie en vrienden die me vertelden dat ze mee wilden bidden voor Eva. We zijn niet religieus, maar toch denken we dat hun goede wil en gebeden geholpen hebben bij dit mirakel."

Moedig
Laura De Rooy van de neonatale afdeling van het St George's ziekenhuis was ook stomverbaasd, toen ze Eva binnenkreeg. "Ze had weinig overlevingskansen, zeker omdat ze ook nog eens heel ziek werd, maar toch vocht ze zich door heel zware momenten. Haar moeder toonde zich ook heel moedig." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mariah Carey wil duurste huis ter wereld kopen


Mariah Carey wil duurste huis ter wereld kopen


http://img24.imageshack.us/img24/4179/mariahcareyz.jpg


Mariah Carey denkt aan verhuizen en heeft een bod gedaan op het duurste landgoed ter wereld, Fleur de Lys in Beverly Hills: een villa in Franse stijl + landgoed met 15 slaapkamers, Italiaans marmeren muren, een balzaal met beschilderd plafond en een privé-filmzaal die plaats biedt aan 50 mensen. Prijskaartje van dit alles: 125 miljoen dollar of dik 90 miljoen euro.
Nanny
De villa werd gebouwd door de Texaanse miljardair David Saperstein. Het is momenteel eigendom van zijn ex-vrouw Suzanne, die hij verliet voor een Zweedse nanny. Het is niet bekend hoeveel Mariah en haar echtgenoot, de rapper/acteur Nick Cannon hebben geboden, evenmin of hun bod wordt geaccepteerd.


De verhuisplannen volgen op geruchten dat Carey en Cannon permanent naar New York zouden uitwijken voor de verdere uitbouw van hun carrière. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. IJsbeer uitgestorven in 2040


IJsbeer uitgestorven in 2040
 
 
De kans dat de ijsbeer verdwenen zal zijn van onze aardbol voor u zelf uw laatste adem uitblaast, is meer dan reëel. Dat kunnen we concluderen uit de slotverklaring van een internationale conferentie die deze week werd gehouden in Oslo over het lot van 'ursus maritimus'.

Onafwendbaar
De ijsbeer zal wellicht al tussen 2030 en 2040 zijn uitgestorven op de Noordpool omdat de Noordpool in de zomer volledig gesmolten zal zijn. Zelfs met veel drastischere ingrepen dan die nu gepland zijn om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan, is dat scenario onafwendbaar.

Onvruchtbaar
Rest zijn habitat in het 'circumpolair gebied': voornamelijk Canada, Rusland, Alaska, Groenland en Spitsbergen. Klimaatverandering is echter slechts één probleem dat de beer bedreigt. Uit nieuw onderzoek blijkt dat door de mens in het milieu gebrachte stoffen (zoals PCB's) de voortplantingsorganen en het immuunsysteem van de dieren vernietigen. De dieren zijn tout court ongezond en hun vruchtbaarheid is enorm afgenomen, evenals de kans op overleven van pasgeboren ijsberen.

Nog 25.000
Volgens de meest optimistische prognoses van de delegaties van de Verenigde Staten, Rusland, Canada, Noorwegen en Denemarken na drie dagen overleg in het Noorse Tromso, zal de ijsbeer misschien in de circumpolaire gebieden het einde van deze eeuw halen. Misschien.

Er leven wereldwijd nog hooguit 25.000 ijsberen in het wild. Eerder was op de conferentie al geconstateerd dat de ijsberen steeds kleiner worden. Ook blijken ze steeds vaker jacht te maken op elkaar, omdat hun normale voedselvoorziening onder druk staat.

Kleiner en lichter
Vandaag de dag wegen vrouwtjesijsberen gemiddeld 230 kilo, waar dat rond 1980 nog bijna 300 kilo was. De dieren worden ook minder lang. Nu is dat 1,85 meter, tegen circa 2,20 meter drie decennia geleden.

De problemen zijn onder meer zichtbaar in en rond de Hudson Baai in Canada. Daar leeft een grote populatie ijsberen. Het ijsseizoen is hier drie weken korter dan in het verleden, waardoor de roofdieren minder tijd hebben om te jagen op zeehonden, hun voornaamste voedselbron.

Kannibalisme
In het noorden van de Amerikaanse staat Alaska zijn onderzoekers getuige geweest van kannibalisme onder ijsberen. Dit was uit het verleden een bekend fenomeen, maar niet op de schaal waarop het tegenwoordig voorkomt.

"Het verschil is dat de ijsberen nu duidelijk opzettelijk jacht maken op andere beren, bijvoorbeeld vrouwtjes in de gebieden waar zij baren", aldus de Amerikaanse onderzoeker Steven Amstrup. "We nemen aan dat dit verband houdt met voedingsstress." (br.hln)

Foto's courtesy www.firstpeople.us


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 op 10 bereid te verhuizen voor de liefde


7 op 10 bereid te verhuizen voor de liefde

Op een dag vind je de liefde van je leven en dan ben je weg natuurlijk. Tenminste, dat ziet zeven op tien Nederlandse singles wel zitten. Van die groep wil een op drie zelfs verhuizen naar een ander werelddeel. Tien procent zou nooit willen verhuizen. Dit blijkt uit een enquête van datingsite Relatieplanet bij 3.200 singles tussen de 30 en 50 jaar.

Kwam je in vroeger tijden de man of vrouw van je leven vooral in de nabije omgeving tegen, door studie, werk en internet is het schootsveld van de zoekende single veel breder geworden en worden regionale en zelfs internationale grenzen makkelijk overschreden. En als de vonk echt overslaat, zal een van de twee moeten verhuizen, zo schrijft De Telegraaf. (br.hln)» Reageer (0)
19-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justine Henin krijgt eigen tv-programma


Justine Henin krijgt eigen tv-programma

In tegenstelling tot Kim Clijsters mist Justine Henin de tenniswereld niet. Volgens Le Soir duikt de tennislegende binnenkort op als tv-figuur. De Franstalige televisiezender RTBF pakt uit met 'De 12 werken van Henin', naar analogie met de twaalf werken van Rob Vanoudenhoven, een humoristisch programma op de VRT.

De voormalige tenniskampioene zal in haar show eveneens twaalf uitdagingen tot een goed einde moeten brengen. Zo zal ze onder meer de catwalk van een modeshow doen, koken voor een vooraanstaand persoon én meetrainen met Anderlecht, haar favoriete club. De eerste uitzendingen worden begin juni verwacht. En dat is nog lang niet alles: Henin krijgt tevens een gastrolletje in de Franse soap 'Plus belle la vie' en ze gaat een liedjesprogramma presenteren. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alzheimer

Molecule ontdekt die hersencellen bij Alzheimer kan redden
In de toekomst zal het mogelijk zijn alzheimerpatiënten te behandelen met een geneesmiddel dat ook hun hersencellen redt. Daartoe is een eerste stap gezet in een onderzoek van het VIB en de KU Leuven. Wetenschappers hebben namelijk een molecule gevonden die de basis kan vormen voor een nieuwe therapie tegen de ziekte van Alzheimer. Het onderzoek wordt gepubliceerd in het toonaangevende tijdschrift Science.

Geen stop afsterven
Naar schatting zal ons land tegen 2010 meer dan 150.000 alzheimerpatiënten tellen. Momenteel kan de ziekte nog niet genezen worden. De huidige geneesmiddelen ondersteunen voor korte tijd het geheugen, maar stoppen het afsterven van de hersencellen niet.

Typisch
Typisch voor de hersenen van alzheimerpatiënten is de aanwezigheid van amyloïde plakken, abnormale ophopingen van een eiwit tussen de zenuwcellen. Het y-secretasecomplex, dat eiwitten op een specifieke plaats knipt, speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van de plakken. Onderzoekers toonden aan dat het complex een andere vorm en werking heeft naargelang het weefsel waarin het secretase actief is.

Het inactiveren van de variant Aph1B y-secretase leidde bij alzheimermuizen tot verminderde vorming van plakken, zonder enige schadelijke bijwerking. Door zich dus te richten op de variant van het complex, dat specifiek in de hersenen knipt, is het mogelijk om de vorming van plakken te vermijden terwijl de andere functies niet verhinderd worden.

Vijftien jaar
De weg naar een geneesmiddel is zelfs na deze ontdekking nog lang, zo benadrukken de onderzoekers. Zelfs als alles goed gaat duurt het nog minstens vijftien jaar voordat een geneesmiddel beschikbaar wordt. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rood vlees kan je blind maken


Rood vlees kan je blind maken


10 porties rood vlees per week verhogen je risico op blindheid met 50 procent, dat blijkt uit een recent onderzoek.


Aandoening
Mensen die verzot zijn op runds-, lams- of varkensvlees hebben 50 procent meer kans om de voornaamste oorzaak van blindheid, de aandoening 'leeftijdsgebonden maculaire degeneratie', op te lopen dan degenen die in beperkte mate rood vlees eten. Dat blijkt uit een onderzoek bij 5.600 mannen en vrouwen.

Kip beschermt
Mensen die een of twee keer per week kip aten daarentegen, hadden 57 procent minder kans om hun zicht te verliezen. "Het verband tussen rood vlees en blindheid is nog niet helemaal duidelijk. Het kan zijn dat je door rood vlees te eten blind wordt, maar het kan ook zijn dat een voorkeur voor rood vlees samenhangt met andere levenstijlkeuzes die slecht zijn voor je zicht."

Bloedvaten in ogen
De aandoening 'leeftijdsgebonden maculaire degeneratie' treft vaak mensen ouder dan 50 jaar. Bij de ziekte lekken de bloedvaten in de ogen vloeistof, waardoor littekenweefsel ontstaat dat het zicht verstoort. Voor 9 op de 10 slachtoffers van de ziekte bestaat er geen behandeling. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naakte Cherie Blair te koop voor 635.000 euro


Naakte Cherie Blair te koop voor 635.000 euro

In de aanbieding bij een Londense kunstgalerij: een schilderij met een naakte Cherie Blair op.


De vrouw van de Britse ex-premier Tony Blair poseerde op 22-jarige leeftijd halfnaakt voor het vlijmscherpe potlood van Euan Uglow. Op basis van die tekening ging de inmiddels overleden kunstenaar nog een stapje verder en schilderde hij Cherie 'in hare pure'.

Privé-bezoek
Deze week betaalde mevrouw Blair voor een privé-bezoek, zo graag wilde ze nog eens herinneringen ophalen aan hoe ze er meer dan dertig jaar geleden uitzag. Het kunstwerk moest eigenlijk al in 2006 van de hand gedaan zijn, maar de verkoop werd toen in laatste instantie afgeblazen.

4.250 euro voor tekening
De tekening ging inmiddels voor 4.250 euro van de hand. Allicht hebben de Blairs het zelf gekocht, al weigert de eigenaar van de galerij dat natuurlijk te bevestigen. "De namen van onze kopers blijven altijd geheim. Velen van hen willen anoniem blijven. Ik kan wel vertellen dat de respons op beide werken heel goed is", aldus Charles Bradstock. Van het schilderij wordt verwacht dat het zeker 635.000 euro in het laatje zal brengen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofd peuter gekneld in pispot:


Hoofd peuter gekneld in pispot:


Moederlief nam een foto van haar onfortuinlijke zoontje.
Moederlief nam een foto van haar onfortuinlijke zoontje.


Brandweerlieden moeten wel vaker mensen bevrijden die met 'iets ergens' in gekneld zitten. Maar de noodoproep waarmee het korps van het Amerikaanse Salina gisteren geconfronteerd werd, deed de brandbestrijders toch even de wenkbrauwen fronsen. Een jongetje van twee was immers met z'n hoofd komen vast te zitten in de bril van zijn pispotje.

Stukgesneden
Een radeloze moeder bood zich in paniek aan in de brandweerpost. In een oogwenk was de peuter uit z'n benarde positie bevrijd. De pompiers sneden het plastic potje probleemloos stuk.

Brandweerhelm
Na enkele traantjes gelaten te hebben, keek de kleine zijn ogen uit op de glimmende brandweerwagens. Hij mocht in een interventievoertuig gaan zitten en een brandweerhelm op zijn hoofdje zetten. Deze ging er gelukkig zonder probleem weer af. br.hln)
» Reageer (0)
18-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papegaai kan turnen, golfen en basketten


Papegaai kan turnen, golfen en basketten


Papegaaien staan erom bekend heel wat kunstjes te kunnen uitvoeren, maar AJ is wellicht de strafste ter wereld. Zoals heel wat van zijn soortgenoten is hij in staat te praten en op bevel zijn baasje een hand/poot te geven. Wat de vogel zo speciaal maakt, zijn de sportprestaties die hij levert: AJ turnt als een volleerde topatleet, slaat moeiteloos een golfbal in een hole en voert een dunk uit als Michael Jordan in zijn beste basketdagen.

Vinger is brug
De Indiase ringnekpapegaai is meesterlijk afgetraind door zijn baasje Dave Cota uit Florida. Bij het begin van het filmpje speelt AJ nog als een topacteur voor dood. Na het bevel om recht te staan, volgt een lange reeks wonderbaarlijke tricks. De 18-jarige vogel klimt eerst op een vinger van zijn baasje die hij gebruikt als brug om enkele enkele behendige turnoefeningen uiterst lenig uit te voeren.

Golfbaan van 2.200 euro
Op de mini-golfbaan (ter waarde van zo'n 2.200 euro) wordt het nog leuker. AJ scoort niet alleen een 'birdie', hij haalt op vraag van Dave ook keurig het balletje weer uit de hole, waarna hij zijn huzarenstukje nog eens overdoet. Ook in het basketten is AJ erg bedreven. "Put the ball in the basket" herhaalt de unieke vogel wel drie keer, terwijl hij via een laddertje op het basketveld klimt en als een NBA-ster een dunk scoort.

Tv kijken
Dave Cota (40) vindt zijn papegaai de sportiefste van de wereld. "Het lijkt alsof hij echt alles kan uitvoeren wat ik hem voordoe. Ik heb hem al sinds hij heel jong was en hij is altijd al sportief geweest. Golf is duidelijk zijn favoriete sport, want hij kijkt er zelfs naar op tv. Omdat hij golf zo leuk vindt, heb ik veel geld gestoken in zijn eigen golfterrein en zijn eigen golfmateriaal." (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blondines kleuren massaal hun haar voor serieuzere look


Blondines kleuren massaal hun haar voor serieuzere look


30 procent van de blonde werkneemsters in Groot-Brittannië kleurt haar lokken bruin om op de werkvloer serieuzer genomen te worden.


Professionelere look
De onderzoekers ontdekten dat 62 procent van de mensen ook werkelijk denkt dat brunettes er een professioneler uitzien. Britse werkneemsters volgen daarom massaal het voorbeeld van Scarlett Johansson en zangeres Fergie, ze kiezen voor een serieuzere look met een bruin kapsel. Zo hopen ze niet ontslagen te worden tijdens de huidige economische crisis.

Uiterlijk
Onderzoeker Dan Hadley: "Het huidige economische klimaat zorgt er duidelijk voor dat vrouwen meer aandacht aan hun uiterlijk op het werk besteden, ze zijn zelfs bereid van haarkleur te veranderen. Het is ongelooflijk hoe je haarkleur ervoor kan zorgen dat mensen je volledig anders bekijken."

Promotie
38 procent van de blondines gelooft dat haar kleur van lokken haar carrière heeft tegengewerkt in het verleden. 38 procent van degenen die de overstap waagden, gelooft dat ze dankzij haar bruine kapsel serieuzer wordt genomen door haar baas. 25 procent van hen kreeg zelfs een promotie nadat ze van haarkleur veranderde.

Seksleven
Maar ook het seksleven van vrouwen is afhankelijk van de haarkleur. Roodharigen hebben drie keer seks per week, bij brunettes is dat twee keer. Blondines blijken het avontuurlijkst te zijn. 25 procent van hen staat open voor nieuwe dingen en 1 op 5 had al eens seks in een veld, 5 procent vrijde al eens op een trein. Verder blijkt dat blondines meer onenigthstand beleven, 65 procent van hen dook al eens in bed met iemand die ze de dag zelf pas leerden kennen. Brunettes zijn het 'braafst', minder dan de helft van hen beleefde een flirt van 1 nacht. Als laatste gaan zwartharigen het vaakst vreemd en zijn blondines het trouwst. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzaamste kat ter wereld doodgereden in Spanje


Zeldzaamste kat ter wereld doodgereden in Spanje

Een drachtige Iberische Lynx is eind vorige week dood gevonden in een Spaans natuurreservaat. De Iberische Lynx, ofwel pardellynx, is de zeldzaamste katachtige ter wereld. Een Spaanse milieuambtenaar zei dat het dier was aangereden en dat er vervolgens een aantal malen op was geschoten.

Het vrouwtje werd gevonden in het nationaal park Donana in Andalusië, een van de slechts twee gebieden ter wereld waar de Iberische Lynx nog in het wild voorkomt. Volgens het Spaanse ministerie voor milieuzaken zijn er nog maar tweehonderd exemplaren. Daarmee is het de zeldzaamste soort kat op aarde. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude liefde roest niet: Saoedi van 97 trouwt met jeugdliefde


Oude liefde roest niet: Saoedi van 97 trouwt met jeugdliefde
Na bijna 80 jaar en twee huwelijken heeft een 97-jarige Saoedi eindelijk het huwelijksbootje met zijn nu 90-jaar oude jeugdvlam zien komen aandrijven. Dat heeft de Arabische krant al-Hayat vandaag gemeld.

Gereserveerd voor andere man
Mohammed Eid uit al-Noairija had als jongeman vergeefs de hand gevraagd van een meisje. Het was volgens de oude stamtraditie "gereserveerd" voor de zoon van een oom langs vaderskant. Maar het meisje kende geen geluk in de liefde.

Zes huwelijken
Noch in haar eerste gearrangeerd huwelijk, noch in de echtverbintenissen met vijf andere mannen. Twee van hen overleden en wellicht lieten de vier anderen zich van haar scheiden omdat ze hen geen kinderen kon baren.

Single
Toen een jaar geleden de tweede vrouw van Mohammed Eid overleed, ging de man op zoek naar zijn jeugdliefde. Met succes. De vrouw leefde nog en was single. Op haar negentigste moest ze niet meer gehoorzamen aan mannelijke bloedverwanten en stemde ze in met het huwelijksaanzoek.

Gezondheidstest doorstaan
Beiden doorstonden de gezondheidstest die in Saoedi-Arabië voor een huwelijk is voorgeschreven en ondertekenden meteen een huwelijkscontract. Er komt ook een feest. De jonggehuwden vertelden al-Hayat dat de weinige overlevers uit hun jeugd allemaal hebben beloofd naar de huwelijksfuif te komen. Een groot feest wordt het zeker, want Eid heeft 42 kinderen en kleinkinderen. (br.hln)
» Reageer (0)
17-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijk kikkers laatste hoop op regen in India


Huwelijk kikkers laatste hoop op regen in Indiahttp://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/kikkers.jpg?t=1237297694Priesters in India hebben twee kikkers gehuwd. De geestelijken hopen zo de regengoden gunstig te stemmen. Het koppel kon op heel wat belangstelling rekenen.

"Huwelijk laatste hoop op regen"
Tweeduizend gasten waren afgekomen op de trouwpartij van bruid Bijuli wat donder betekent en bruidegom Barun, wat dan weer staat voor wind. De kikkers werden verwend met een smakelijk diner. Op het menu stonden vliegen en muggen. De huwelijksceremonie vond plaats in Guwahati, in het noorden van India. De streek wordt getroffen door aanhoudende droogte. "Het was een prachtig huwelijk. We hopen nu dat het snel begint te regenen. We hebben echt nood aan regen, de toestand is hopeloos. Het huwelijk is onze laaste hoop", besluit een woordvoerder uit de streek. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat mama's echt willen op moederdag: geen kinderen


Wat mama's echt willen op moederdag: geen kinderen
Moeders willen helemaal geen bloemen, pralines of een nieuwe stofzuiger voor moederdag. Wat ze echt willen is tijd voor zichzelf, zónder de kinderen. Dat blijkt uit een ondervraging van 500 moeders.
22 procent van de moeders verkoos een dagje ik-tijd, nog eens 20 procent koos toch voor de traditionele bloemen of een kaartje. Chocolade (14 procent), parfum (12 procent) of net méér tijd met de kinderen (11 procent).

"Moederdag is eigenlijk de perfecte dag om een beetje ik-tijd op te eisen. Het eerste dat moeders verwaarlozen is zichzelf." Dat is de mening van Karen Hastings, voorzitter van Cupcake, een club voor moeders, aanstaande moeders en hun familie.

"Eindelijk laten vrouwen het niet allemaal rond de kinderen draaien", jubelt cultureel antropoloog Jean Smith. "Het draait al 364 dagen per jaar om de kinderen. Moeders kunnen best een dag per jaar voor zichzelf opeisen. Zo zullen ze nog een betere moeder zijn op alle andere dagen." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil iemand asjeblieft seks hebben met mijn zoon?


"Wil iemand asjeblieft seks hebben met mijn zoon?"
De Britse Lucy Baxter (50) gaat donderdagavond een opmerkelijke oproep doen tijdens het programma Real Britain op de BBC: ze zoekt een sekspartner voor haar 21-jarige zoon Otto. Otto heeft het Downsyndroom. "Ik heb hem zijn hele leven op het hart gedrukt dat hij niet abnormaal is, dat hij dezelfde verwachtingen van het leven mag koesteren als iedereen en daarom wil ik tot het uiterste gaan om hem ook hierbij te helpen", zegt moeder Baxter.

Met de rugzak door India
De alleenstaande Lucy Baxter uit Steventon in Oxfordshire adopteerde Otto als baby. Hij heeft drie broers: James (27), Titus (14) en Raphael (7), die ook het Downsyndroom hebben.

Otto zit niet stil. Hij speelt toneel - was te zien in opvoeringen van Macbeth en The Canterbury Tales - en trok zelfs met de rugzak door India en Japan. Alleen, met de meisjes wil het niet lukken.

Jackie & Sarah
"Er was Jackie", glundert Otto. "Ze was erg knap en gaf me vier kussen. En er was Sarah. Die gaf me een tongzoen. Ze ging me nog bellen, maar da's alweer een paar maanden geleden en ik zit nog altijd te wachten."

Moeder Baxter zocht onder meer op sociale netwerksites om een date voor Otto te regelen, maar verder dan een gesprek heeft dat nog niet geleid. "We moeten daar geen doekjes om winden", zegt ze, "de enige reden waarom het niet lukt, is Otto's handicap."

Kritiek
Ze beseft ook dat veel mensen een probleem zullen hebben met haar oproep voor seks-zonder-meer. "Maar geloof mij, ik zou niet liever hebben dan dat Otto een echte relatie krijgt en ooit misschien zelf vader wordt. Alleen, het gaat er nu om dat hij een ervaring kan opdoen en delen die voor zijn leeftijdsgenoten vanzelfsprekend is. Want onder de gedachte dat het niet kan lijdt hij nu."

Prostituee
"Desnoods gaat hij naar een prostituee. Ik heb al met de gedachte gespeeld om met Otto naar Amsterdam te gaan, of Las Vegas. Ik ben daar nuchter in: miljoenen mannen gaan naar de hoeren. Maar laten we eerst dit proberen." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkiger tussen 25 en 34 jaar

Gelukkiger tussen 25 en 34 jaar


Niet de middelbare schooljaren, maar wel de gouden jaren als twintiger of dertiger zijn de gelukkigste van je leven. In deze periode heb je al wat meer financiële zekerheid, en dienen er zich nog weinig kopzorgen aan met bijvoorbeeld kinderen of het kopen van een huis. Een onderzoek onder 25.000 respondenten in 18 verschillende landen door MTV Networks, maakt dat duidelijk.

Segmenten
De jongerenmarkt lijkt groter dan gedacht, niet alle 25 tot 34 jarigen zijn over dezelfde kam te scheren. Reclamejongens lonken voluit naar deze leeftijdscategorie en doen er alles aan om hen te bereiken. Deze categorie heeft de mogelijkheid om centjes uit te geven en ze hebben nog voluit interesse in de jeugdcultuur.

De threenagers, goed voor 6 % van de 25 tot 34-jarigen, scoren nog laag op zowel emotionele als functionele volwassenheid. Zij zitten nog het meest in de experimentele fase. De ambitieuze presteerder volgt: deze dertiger heeft het gevoel nog niet alles bereikt hebben en is op zoek naar geld, populariteit en belangrijkheid. De grootste groep zijn de nostalgische dromers (34%) en de gevestigde presteerders (41%). De eersten hebben het gevoel vast te zitten omdat ze te vroeg verantwoordelijkheden hebben gekregen, gevestigde presteerders voelen zich daar net goed bij en zijn al helemaal gesetteld. (br.hln)
» Reageer (0)
16-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lakei vernielt tapijt van Queen: 65.000 euro schade


Lakei vernielt tapijt van Queen: 65.000 euro schade

Oh arme die man


Archiefbeeld van de Picture Gallery in Buckingham Palace.


Een lakei in Buckingham Palace heeft de blunder van zijn leven begaan. De man stootte een karretje met warme dranken om en hielp zo een gloednieuw tapijt naar de haaien. De schade bedraagt 65.000 euro. Dat meldt The Telegraph.

Wiel breekt af
Een wiel van het karretje brak af en de kannen met thee en koffie spetterden uit over het tapijt dat amper twee dagen voordien was vernieuwd. Die operatie had drie dagen geduurd. De zaal in het paleis van de Britse Queen is immers zo groot als twee tennisvelden.

Verkeerd schoonmaakproduct
Het schoonmaakpersoneel heeft een week lang met man en macht gewerkt om de schade te herstellen. Ze hebben daarbij blijkbaar de verkeerde producten gebruikt, met als resultaat dat de schade nog groter werd.

Geen reserve meer
Er werd een gespecialiseerde firma ingeschakeld, maar het tapijt bleek niet meer te redden. Een groot stuk moest vervangen worden. Gevolg is, dat alle reserve is opgebruikt. Als er nu nog iets gebeurt, moet de hele Picture Gallery weer een nieuwe vloerbekleding krijgen.

Tijdelijke kracht
En de arme lakei? De man werkte als tijdelijke kracht op het paleis. Insiders beweren dat hij nu wel op zoek mag naar een andere job. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ooglift is meest gegeerd


Ooglift is meest gegeerd


Een ooglidcorrectie zou de meest favoriete cosmetische ingreep zijn, gevolgd door een borstvergroting, liposuctie en een facelift. Dat blijkt uit een Nederlandse rondvraag bij 2.600 vrouwen.Bij de ondervraagden heeft 69 procent al een cosmetische ingreep ondergaan. De anderen overwegen het wel te doen.

Ontevreden
1 op de 10 dames is ontevreden over het resultaat. De reden is meestal onvoldoende informatie te hebben opgezocht over de kliniek en de behandelende arts.

Te snel
De ontevreden dames lieten de ingreep vaak al na 1 jaar, uitvoeren. De tevreden dames doen langer over het traject: zij raadpleegden vaker informatiebronnen als internet, tijdschriften, beurzen en familie of vrienden.

Leeftijd
Meer dan de helft van alle ondervraagden vindt dat plastische chirurgie onder de 18 jaar verboden moet worden. Meetal wordt de ingreep tussen de 40 en 55 jaar ondergaan. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Nieuw Fifties museum


Nieuw Fifties museum


http://img3.imageshack.us/img3/8895/gerritrietveld.jpg


Nederland heeft er in Utrecht een nieuwe museumwoning uit de fifties bij, waar straks alle architectuur- en designfreaks van over de hele wereld naartoe zullen komen.

Het is bovendien een hoogst origineel museum, namelijk een flat in een sociale woonwijk die in 1956-'57 ontworpen werd door de bekendste modernistische architect van Nederland: Gerrit Rietveld. Hij is de man die de meubelkunst in 1918 op zijn kop zette met zijn Rood-Blauwe stoel en in 1924 de bouwkunst met zijn Rietveld-Schröderhuis (eveneens een in Utrecht te bezoeken museumwoning) Maar hij was ook na de oorlog actief, onder meer in de sociale woningbouw. In het Robijnhof realiseerde hij een fraai complex van woningen en flats die onlangs werden gerestaureerd onder leiding van Bertus Mulder, een van de vroegere medewerkers van Rietveld. Van één flat werd het gehele interieur gereconstrueerd, van het kolenhok tot de zitkamer. Alles werd bovendien gestoffeerd met origineel vintagemeubilair.

Je kunt de flat van het Robijnhof 13 zowel individueel als in groep bezoeken, maar onder begeleiding van een gids.  (br.Knack.be )» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op de vier Belgen heeft last van allergie

Eén op de vier Belgen heeft last van allergie
Eén op de vier Belgen heeft last van een allergie. Over tien jaar zal dat aantal oplopen tot één op de drie. Twintig jaar geleden was dat nog maar één op de tien, zegt de Astma en Allergiekoepel vzw in de kranten Het Belang van Limburg en de Gazet Van Antwerpen.

Milieu
Dat steeds meer mensen met een allergie kampen, komt onder meer omdat ons leefmilieu erg veranderde. Er bevinden zich veel meer allergene stoffen in de lucht. Voorbeelden daarvan zijn stoffen verspreid door luchtverfrissers of een kopieerapparaat. Mensen met gevoelige luchtwegen kunnen hierdoor nieuwe allergieën ontwikkelen.

Antibiotica
Naast de leefomgeving zijn ook antibiotica de boosdoener. "Ons immuunsysteem is aangetast doordat we te veel antibiotica slikten en omdat we te hygiënisch zijn", zegt Christine Baelus van de Astma en Allergiekoepel vzw in de krant.

Huisstofmijt
Grootste oorzaak van allergische reacties blijft de huisstofmijt, gevolgd door pollenallergie (hooikoorts) en dierenepitheel (haren en huidschilfers). De laatste jaren rukt ook voedselallergie op. Oorzaak: we eten meer nieuwe voeding zoals tropisch fruit. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Charles schudt beentjes los met Braziliaanse schoonheid


Prins Charles schudt beentjes los met Braziliaanse schoonheid


Prins Charles heeft bij zijn vierdaags bezoek aan Brazilië van de nood een deugd gemaakt. Na de debatten over het behoud van het regenwoud blies de prins wat stoom af met een Braziliaanse danseres. Zijn vrouw, Camilla Parker Bowles, kon zijn danspasjes naar verluidt wel smaken.

Naast de milieukwesties kondigde de prins ook een partnerschap aan om jongeren sneller aan werk te helpen. Alvorens naar Ecuador af te reizen, ontmoette hij nog enkele Braziliaanse staatshoofden. Ook de Galapagos-eilanden mogen zich aan een bezoekje verwachten. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Postkaartje na 47 jaar besteld

Postkaartje na 47 jaar besteld


US Postal weet ook niet waarom het kaartje zolang achterbleef.US Postal weet ook niet waarom het kaartje zolang achterbleef.
Een verzekeringsmakelaar heeft een postkaartje in de bus gekregen dat in 1962 verstuurd werd. De Amerikaan kent de afzender niet.

Geen reden voor vertraging
Dave Conn uit Hudson, Ohio keek vreemd op toen hij zijn brievenbus lichtte en het kaartje zag van Fran, een dame die hij niet kent, schrijft Akron Beacon Journal. De man ging op zoek naar het verhaal achter het postkaartje. Het kwam van de journalist Fances B. Murphey, die vaak reisde en kaartjes stuurde naar vrienden. Hij stuurde het naar Marion White, die in 1988 stierf. De reden voor de vertraging van de bestelling is onduidelijk. "Ik weet ook niet waarom het kaartje zo lang achtergebleven is. Het belangrijkste is dat het alsnog opgemerkt werd en besteld werd", zegt Victor Dubina van US Postal Service. Conn zelf weet nog niet wat hij met het kaartje gaat aanvangen. (br.hln)
» Reageer (0)
15-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veiling van Suske en Wiske


Veiling van Suske en Wiske-tekeningen brengt 250.000 euro op
Het Antwerpse veilinghuis Bernaerts heeft een grote stripveiling georganiseerd, waarop meer dan 350 loten onder de hamer gingen. Zowat de helft waren originele tekeningen van Suske en Wiske, waaronder de pentekeningen van Willy Vandersteen voor "De Dulle Griet". De 55 tekenplaten van dat album, die afzonderlijk verkocht werden, brachten samen 42.950 euro op. De hele veiling, die de naam "De Magische Matinée" droeg, leverde in totaal circa 250.000 euro op.

Daverend succes
Bernaerts organiseerde de veiling op vraag van de erfgenamen van Vandersteen. Toen de striptekenaar in 1990 overleed, liet hij een omvangrijke stripproductie na. Eerder al deed de familie afstand van de originele tekeningen van nevenreeksen als Bessy, De Rode Ridder en Robert en Bertrand. Nu ging voor het eerst een aanzienlijke collectie Suske en Wiske items onder de hamer.

"We zijn heel tevreden, want de veiling was een daverend succes. Slechts een tiental loten werden ingehouden en de rest is allemaal verkocht", zei veilingmeester Mon Bernaerts na afloop.

Tekeningen 'De Dulle Griet'
"Er werd zwaar geboden op stripalbums in perfecte staat. Ze brachten soms een veelvoud op van de geschatte prijs. Zo was een eerste druk van "Prinses Zagemeel" uit 1949 geschat op 800 euro, maar werd hij verkocht voor 2.200 euro. Hetzelfde voor het album "Lambiorix" uit 1950: dat was geschat op 500 euro en ging uiteindelijk voor 1.500 euro naar zijn nieuwe eigenaar."

Ook de tekeningen verkochten als zoete broodjes. Die van "De Dulle Griet" werden geschat op 600 tot 900 euro per plaat met vier stroken, maar werden verkocht voor 1.000 tot 2.500 euro per plaat. Na de plaat per plaat veiling, die eerst voorlopig werden toegekend, konden kopers ook een hoger bod uitbrengen op het geheel, maar er was niemand die daarop in ging. Alle platen van "De Dulle Griet" samen brachten 42.950 euro op. Die van "De Junglebloem" 17.300 euro in totaal. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuid-Afrikaan zwemt met enorme leeuwin die hem knuffelt


Zuid-Afrikaan zwemt met enorme leeuwin die hem knuffelt

Prachtig filmpje om te zien...De Zuid-Afrikaan Kevin Richardson leidt een uniek bestaan. De wetenschapper bestudeert het gedrag van dieren en leeft, speelt en slaapt tussen wilde beesten die als de gevaarlijkste ter wereld beschouwd worden. Zo knuffelt de 34-jarige zoöloog met een enorme leeuwin (185 kg!) met wie hij ook gaat zwemmen. Het levert ontwapenende beelden op vanuit zijn 'Kingdom of The White Lion'.

Band
Door zijn ongewone werkmethoden heeft Richardson een hechte band met de wilde dieren opgebouwd. In de Magaliesburg-bergen in de buurt van Johannesburg neemt hij vaak een verkoelende duik in de Crocodile River. De 185 kg zware leeuwin Meg komt dan achter hem aan gezwommen en pakt hem vast alsof ze zijn vrouw was.

Verrijking
"Die zwemervaring kwam er louter voor de verrijking van het bestaan van Meg", legt Kevin Richardson uit. "Dat is één van de redenen waarom ik denk dat mijn dieren zo relaxed zijn: dankzij hun enorm verrijkt bestaan. Zij die willen, gaan met me zwemmen, anderen gaan een eindje wandelen en nog andere verkiezen gewoon een deuggdoend dutje onder een boom.

Bedreigd
Meg (7) en haar zus Amy leven in het 'Kingdom of The White Lion'. Naast leeuwen verblijven er ook hyena's en luipaarden in het 650 hectaren grote park, dat onderzoek naar roofdieren financiert en ook sensibeliseringscampagnes over de hele wereld. Kevin is er vooral op uit om bedreigde diersoorten van de ondergang te redden. In 15 jaar viel het aantal leeuwen die in het wild leven terug van 350.000 naar amper 25.000. Hij trad al op in enkele documentaires en werkt ook aan een film over zijn werk.

Voorzichtig
De wereld kijkt met grote verbazing naar zijn omgang met wilde dieren. "Mensen denken dat Mag me aan stukken gaat scheuren met haar klauwen. Af en toe voel ik inderdaad weleens een stevige krab, maar dat is dan onopzettelijk. Het bewijst alleen maar hoe voorzichtig en gecontroleerd ze met me wil omgaan. Als we gaan zwemmen, is ze zo opgewonden als een hond die je meeneemt voor een ritje in de auto. Je bent aan het zwemmen en plots zie je een volwassen leeuwin in hondenslag (of moet ik zeggen leeuwenslag) naar je toe zwemmen. Een onbeschrijflijk gevoel." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maten kinderschoenen kloppen niet

Maten kinderschoenen kloppen niet
Kijk niet naar de maat bij kinderschoenen, want deze is zelden betrouwbaar. Beter is de kleintjes op blote voeten te laten lopen. Dat concluderen Oostenrijkse wetenschappers na een grondig onderzoek.

Betere houding
Vaak wordt gedacht dat jonge kinderen schoenen nodig hebben om te leren lopen. "De waarheid is dat kinderen zonder schoenen het beste leren lopen", concludeert onderzoeker Wieland Kinz. "Zo leren ze een betere houding aan te nemen. Het beste is om ze pas schoenen te geven op het moment dat ze deze nodig hebben voor de warmte of voor de veiligheid."

Soepel
Moet het eerste paar schoenen stevig zijn om meer steun te geven? "Zeker niet", weerlegt Kinz opnieuw. "Hoe stijver de schoenen, hoe meer de voeten en het lopen worden beperkt. Soepele schoenen zijn veel beter."

Passen
Ook over de maat valt wat te vertellen. Schoenmaten zijn immers niet betrouwbaar. Bij ruim 90 procent van alle onderzochte schoenen blijkt de maat niet te kloppen. Schoenmaat 23 blijkt vaak niet groter dan maat 21.

Passen en meten is de boodschap: goed passende schoenen zijn ongeveer 1 tot anderhalve centimeter langer dan de voeten. Dan is er voldoende ruimte en dat zit veel comfortabeler.
Meet de voeten en de binnenkant van de voeten, zo ben je zeker.
Vertrouw vooral niet op het oordeel van de kleintjes, zij kunnen echt niet inschatten of hun schoentje wel of niet past.

Tweede keuze
Opmerkelijk: tweedehands schoenen mogen wel en zijn niet persé slecht voor de voeten. "Als de schoenen niet zijn afgedragen en afgesleten, is er geen reden om ze niet te gebruiken. Het scheelt geld en grondstoffen."

Dure schoenen
Idem voor de prijs: dure schoenen niet altijd beter. De maataanduiding van dure schoenen bleek net zo belabberd als de goedkopere varianten. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe oliegolf dreigt voor Australische stranden


Nieuwe oliegolf dreigt voor Australische stranden


In Australië wordt de impact van de olie die de stranden van Queensland overspoeld heeft, nu pas duidelijk. Enkele dagen geleden verloor een schip voor de kust een grote hoeveelheid olie. Intussen blijkt dat ruim twee keer zoveel olie als eerst verwacht gelekt is. En het ergste moet volgens de autoriteiten mogelijk dit weekend nog komen.

Veel vrijwilligers
Mensen staan in lange rijen aan te schuiven om te helpen met het schoonmaken van de stranden. De olie ligt verspreid over zestig kilometer kustlijn, maar toch weigeren de autoriteiten de hulp van veel vrijwilligers. Het schip dat in stormachtig weer in de problemen raakte, is weggevoerd voor herstellingen. Volgens de Australische Maritieme Unie had de ramp nog erger kunnen zijn als de haven een tweede schip in het slechte weer toelating had gegeven om uit te varen.

Tijdbom
Er wordt ook gevreesd dat 31 vermiste containers als een soort tijdbom liggen te wachten op een botsing met andere schepen. Een tweede golf olie dreigt de mooiste stranden ter wereld bovendien te overspoelen. Op sommige plaatsen is de olielaag tot tien centimeter dik. (br.hln)
» Reageer (0)
14-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo blijf je verslaafd aan elkaar


Zo blijf je verslaafd aan elkaarDe beste remedie om samen te blijven: creëer je eigen gewoontes als koppel. Gemiddeld heb je twee weken nodig om nieuwe dingen aan te leren, zestig dagen om ze opnieuw af te leren. Met deze liefdesrituelen, gelezen op Flair.be, ben je mooi op weg om eeuwig verslaafd te blijven aan elkaar.

1. Deel een tv-programma
Of je nu voor blokken, de laatste show of een spannende tv-reeks kiest, samen voor de buis is zoveel leuker. Kies een programma dat je kan delen.

2. Neem samen een siësta
Geniet ervan om in het weekend even samen een break te nemen. Misschien val je niet meteen in slaap maar ontspannend is het zeker!

3. Begin je week samen in de douche
Een goed begin van de week: douche samen op maandagochtend. De beste remedie om nooit meer tegen een nieuwe week op te kijken.

4. Een net-thuis-knuffel-moment
Wacht even met de praktische zaken te regelen, hou je nog even in om te vertellen hoe je dag was en geef elkaar gewoon eerst een knuffel. Hoe meer fysiek contact, hoe gezonder een mens is, dus waarom profiteer je niet van het moment?

5. Vier elke week een avond feest
Kies één weekavond uit als jullie feestavond. Ofwel ga je uit eten, ofwel kook je voor elkaar, ofwel neem je samen een relaxerend bad. Zorg ervoor dat je in ieder geval elke week een avond samen gepland hebt waar niemand tussen kan komen.

6. Eigen taaltje
Niemand weet hoe jullie zijn boterhammen met choco en banaan noemen, welke term hij gebruikt voor jouw paarse schoentjes, of welke naam die rare neef van jullie krijgt. Ontwikkel je eigen woordjes die niemand kent, geheimpjes zijn goed voor de intimiteit.

7. Duik samen onder de lakens
Ga op hetzelfde moment naar bed, zelfs al blijft eentje van jullie nog even lezen. Samen in bed liggen zorgt ervoor dat je elkaar niet uit het oog verliest.

8. Zeg het op jouw manier
Maak er een gewoonte van om elkaar af en toe te zeggen hoe graag je elkaar ziet. Dat moet niet met woorden, misschien hou je meer van een massage, van koffie op bed of van een vette knipoog. Zorg er alleen voor dat je partner het niet vergeten kan.

9. Ontbijt samen
Hoe druk de dag ook mag worden, dit moment nemen ze jullie niet meer af: jullie ontbijt-à-deux.

10. Kleed je op voor het avondeten
Soms is die oude, uitgeleefde joggingbroek zo verleidelijk maar neem toch de moeite om leuk gekleed aan tafel te verschijnen. Het maakt jullie gewone avondeten meteen een stuk meer bijzonder en je vriend verdient het toch ook om je elke dag in volle glorie te zien? (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste Supermanstrip verkocht voor 317.000 dollar


Eerste Supermanstrip verkocht voor 317.000 dollar
Een exemplaar van het eerste album van Superman is verkocht voor de som van 317.000 dollar (234.194 euro). De prijs voor het album in 1938 bedroeg 10 cent. Het opbod dat twee weken geleden op het internet werd gelanceerd, bereikte onmiddellijk de som van 200.000 dollar (154.697 euro). Op het laatste nippertje overschreed een bod de grens van 300.000 dollar (232.045 euro).

In totaal werd er 89 keer geboden op het album. Noch de verkoper, noch de koper zijn bekend. De kaft van het zeldzaam exemplaar 'Action Comics' toont de held met rode - blauwe cape en het logo 'S'. Hij houdt een groene auto tegen in het midden van doodsbange voorbijgangers. Het personage Superman werd door twee Amerikanen, Jerry Siegel en Joe Shuster, uitgevonden. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolfijnen spelen met zelfgemaakte ringen


Dolfijnen spelen met zelfgemaakte ringen
We weten al langer dat dolfijnen graag spelen, maar in Florida stond iedereen versteld toen bleek dat dolfijnen onder water hun eigen speelgoed 'blazen'. Uit het gaatje boven hun boven blazen ze geen bellen maar ringen waarmee ze zich vervolgens vermaken.

De dolfijnen slagen er bovendien in de ringen gracieus intact te houden. Met hun snuit verkleinen ze de ringen, zodat ze langer kunnen meegaan. Bekijk hier de knappe beelden van enkele spelende dolfijnen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Koffie smaakt beter in je favoriete kopje


Koffie smaakt beter in je favoriete kopje


Thee of koffie smaakt beter als je het drinkt uit je favoriete kopje. Volgens Britse onderzoekers komt dit doordat cafeïne als een drug is voor je hersenen.


Cafeïne is een drug
Psycholoog Tom Stafford zegt dat je koffie uit je favoriete kopje lekkerder vindt doordat je hersenen getraind zijn om te geloven dat dit dagelijkse ritueel op een bepaalde manier gedaan moet worden om er maximaal plezier uit te halen. "Het drinken van thee en koffie houdt veel rituelen in, je raakt verslaafd aan de manier waarop je favoriete drankje gemaakt wordt. Cafeïne is eigenlijk een drug en zoals als bij elke verslaving, ontwikkelen mensen eisen over hoe ze aan hun drug komen. Eerder bleek al uit onderzoek: waar een drug is, duiken rituelen op."

Favoriet kopje
"De meeste mensen drinken al heel lang koffie of thee, daardoor denken ze echt dat hun ochtendkopje thee of koffie beter smaakt als ze het uit een specifiek kopje drinken. Het lijkt irrationeel of bijkomstig maar het is een absolute waarheid." Uit onderzoek blijkt dat 65 procent van de Britten een favoriet kopje heeft voor zijn ochtenddosis koffie of thee. (br.hln)
» Reageer (0)
13-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse apen hebben last van hooikoorts


Japanse apen hebben last van hooikoorts
Naar jaarlijkse traditie lopen heel wat Japanners in maart al niezend over de straat. Hooikoorts is er echter geen zuiver menselijk fenomeen. Ook de Japanse makaak heeft er last van.

Weinig eten
In vergelijking met andere jaren hebben meer apen deze maand onder de hooikoorts te lijden. De dieren kunnen maar moeilijk eten en verzorgers kunnen er niets aan doen. Liefst één op vier Japanners, ongeveer 32 miljoen mensen, zou last hebben van de hooikoorts. De boosdoener is de mooiste boom van Japan. De Japanse ceder stuurt ieder jaar een onzichtbare wolk over het land die menig Japanner niesbuien bezorgd.

Pollen
Luchtvervuiling en droge zomers maken het hooikoortsseizoen in Japan ieder jaar erger. De apen hebben al langer last van de pollen, maar tegenwoordig neemt ook bij hen het aantal patiënten toe. Vroeger hadden vooral oudere apen onder de hooikoorts te lijden, maar intussen blijven ook de jonge apen niet meer gespaard. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omstreden vaccin helpt je stoppen met roken


Omstreden vaccin helpt je stoppen met roken
http://blogimages.seniorennet.be/athea/P965746-79bb45d8288a9a63a081971f956c3b72.jpg

 
Nicotinevervangende producten zoals pleisters en kauwgom voorzien het lichaam van nicotine die de nicotine uit sigaretten vervangt. Het antirookvaccin daarentegen zorgt ervoor dat de nicotine niet meer in de hersenen kan komen waardoor de verslavende werking wordt opgeheven.  
NicVax kreeg een snelprocedure voor goedkeuring door de Food & Drug Administration (FDA) van de VS. En dan is er niets meer dat de artsen tegenhoudt om het voor te schrijven als ouders bang zijn dat hun kinderen slechte gewoonten zullen oppikken op school. 

Eén prikje en de sigaret smaakt nergens meer naar. Dat is de belofte van NicVAX, een 'anti-rookvaccin' ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Nabi. Maar het vaccin kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld te voorkomen dat kinderen verslaafd raken aan nicotine. Dat is de grootste controverse rond drugvaccins: dat het de mogelijkheid biedt om gedrag van mensen te veranderen nog voordat ze eraan begonnen zijn of verslaafd raken.

Zes prikken
De Maastrichtse hoogleraar Onno van Schayk gaat het binnenkort uitproberen op zeshonderd verstokte rokers. De proefpersonen krijgen zes prikken in een half jaar. Het vaccin stimuleert het lichaam antilichamen te produceren die zich binden aan nicotine. Hierdoor worden de nicotinedeeltjes te groot om in de hersenen door te dringen en kunnen ze geen kick meer veroorzaken. Van Schayk verwacht dat het vaccin vooral een ondersteunende rol zal kunnen spelen, naast middelen als varenicline of nicotinepleisters. Bijwerkingen zijn er nauwelijks. Van Schayck: 'Door de prik kan de huid geïrriteerd raken.'

Duizenden belangstellenden
Voorlopig heeft Van Schayk geen moeite met het vinden van proefpersonen. Binnen een paar uur nadat hij een oproep op internet had gezet, waren er duizenden belangstellenden.

Nicotinevervangende producten zoals pleisters en kauwgom voorzien het lichaam van nicotine die de nicotine uit sigaretten vervangt. Het antirookvaccin daarentegen zorgt ervoor dat de nicotine niet meer in de hersenen kan komen waardoor de verslavende werking wordt opgeheven.

Minder hunkering
Door nicotine komen normaal gesproken stoffen vrij in de hersenen, zoals dopamine, die voor de verslavende 'rookkick' zorgen. De nicotinemoleculen kunnen de hersenen bereiken omdat ze klein genoeg zijn om de 'bloed-hersenbarriëre' te overschrijden. NicVax stimuleert het immuunsysteem om antilichamen aan te maken die nicotine aan zich kunnen binden. De antilichamen (eiwitten) hechten zich aan de nicotinemoleculen, die daardoor te groot zijn om de bloed-hersenbarriëre te overschrijden. De meeste nicotine (sommige moleculen ontsnappen aan de antilichamen) kan hierdoor niet meer in de hersenen komen, waardoor het plezierige gevoel van het roken verdwijnt en de hunkering naar de volgende sigaret minder wordt.

Groot onderzoek
Het onderzoek naar het effect van het antirookvaccin is uitgevoerd door onderzoekers van de universiteit van Californië in San Francisco en acht andere instellingen. 301 mensen die al lange tijd roken kregen vijf injecties met NicVax en werden een jaar lang gevolgd.

Die studie toonde aan dat 38 procent van de mensen die het vaccin effectief kregen toegediend, minstens 30 dagen stopte met roken.

Grote controverse
De bedoeling van NicVax en andere drugvaccins die in ontwikkeling zijn, is mensen te helpen stoppen en clean te blijven. Maar het vaccin kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld te voorkomen dat kinderen verslaafd raken aan nicotine. Dat is de grootste controverse rond drugvaccins: dat het de mogelijkheid biedt om gedrag van mensen te veranderen nog voordat ze eraan begonnen zijn of verslaafd raken. Onderzoekers zeggen dat het veel te vroeg is om zelfs nog maar te beginnen denken aan het gebruik van vaccins als verslavingspreventie. Maar NicVax kreeg een snelprocedure voor goedkeuring door de Food & Drug Administration (FDA) van de VS. En dan is er niets meer dat de artsen tegenhoudt om het voor te schrijven als ouders bang zijn dat hun kinderen slechte gewoonten zullen oppikken op school.

Enorme markt
Behalve NicVax zijn er nog twee andere kandidaat-vaccins in ontwikkeling, bijvoorbeeld van het Zwitserse bedrijf Cytos AG, maar het antirookvaccin van Nabi Biopharmaceuticals ligt voor in de ontwikkeling. Het eerste bedrijf dat een succesvol nicotinevaccin op de markt brengt, wacht een enorme opbrengst. Hoewel de laatste decennia steeds minder mensen roken, blijven er nog miljoenen rokers over. Bijna een kwart van de jongeren rookt regelmatig. 65% van de rokers heeft wel eens geprobeerd om te stoppen met roken, maar is hierin niet geslaagd. Zij wachten op het antirookvaccin. Daardoor is immers motivatie geen voorwaarde meer om te stoppen met roken. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppel koopt zetel met 'ingebouwde' kat


Koppel koopt zetel met 'ingebouwde' kat

Een koppel uit Spokane heeft een kat in een zetel gekocht. In de sofa, die ze op een rommelmarkt op de kop hadden getikt, bleek een poes te wonen. Kat én zetel hebben een schamele 30 euro gekost.

Vreemd geluid
Vickie en haar vriend Chris vonden wel dat de zetel een vreemd geluid maakte. Na een paar dagen hadden ze door dat het gepiep vanonder de kussens van hun sofa kwam. Vickie nam de kussens weg en vond daar de hongerige kat.

Herenigd
Het koppel ging tevergeefs op zoek naar de vorige eigenaar van het zitmeubel. In de lokale pers las de oorspronkelijke eigenaar van de zetel het verhaal. De man stelde toen pas vast dat zijn poes, Callie, verdwenen was. Hij is inmiddels herenigd met zijn troeteldier. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooiste stranden van de wereld onder de olie


Mooiste stranden van de wereld onder de olie


Drie mega-rampen in evenveel maanden: het houdt niet op in Australië. Na de overstromingen in het noorden, de apocalyptische bosbranden in het zuiden, is nu de oostkust van Australië getroffen door een ramp van gigantische proporties. De Australische autoriteiten hebben 60 kilometer strand van de staat Queensland in het noordoosten van het land tot rampgebied verklaard, omdat die met olie is besmeurd. De olie is afkomstig van de Pacific Adventurer, een vrachtschip dat dinsdag in slecht weer beschadigd raakte.

Black Friday
Onder de delen van de kust die besmeurd zijn met een centimeters dikke laag olie zijn onder meer Moretoneiland en delen van de populaire Sunshine Coast in de buurt van Brisbane. Het gaat om één van de mooiste en belangrijkste toeristische gebieden ter wereld. De olie spoelde vandaag aan en er wordt al gesproken van "Black Friday".

"Grootste natuurramp die we ooit meemaakten"
"Mogelijk is dit de grootste natuurramp die we ooit in het zuidoosten van Queensland hebben meegemaakt", aldus Premier Anna Bligh van de deelstaat. Natuurbeheerders lieten weten dat zeevogels en schildpadden al met olie zijn besmeurd. Ze proberen de eieren van de zeeschildpadden op de stranden te redden.

Het vaartuig voer onder de vlag van Hongkong. Een woordvoerder van de eigenaar zei dat de schip de capaciteit had voor het transporteren van 500.000 liter olie. De autoriteiten schatten dat tussen de 30.000 en 100.000 liter uit het schip is gelekt.

620 ton ammoniumnitraat
Het ergste moet echter nog komen: het schip verloor 620.000 kilo ammoniumnitraat in de vorm van kunstmest. Dat gaat een slachting aanrichten in het visbestand en de zeezoogdieren in het gebied.

In hartje Brisbane
Ondertussen is de olie zelfs tot in de Brisbane River doorgedrongen. Een nieuwe olievlek vabn 500 vierkante meter zou immers vrijgekomen zijn bij de berging van het schip. "De olie is daarmee Brisbane, de derde grootste stad van het land, binnengespoeld", aldus plaatselijke politici.

Midnight Oil
Ze zijn verontwaardigd dat premier Rudd en vooral milieuminister Peter Garrett nog niks van zich hebben laten horen. Garrett moest een optreden spelen met zijn herenigde band, Midnight Oil. "Dat hij zich bezig houdt met de echte midnight oil, die aangespoeld is op onze stranden", aldus de lokale politici.

Premier Rudd heeft ondertussen al wel federale hulp toegezegd. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vampiervrouw uit 15de eeuw ontdekt


Vampiervrouw uit 15de eeuw ontdekt


"Vampieren" werden begraven met een stenen paal in de mond om te voorkomen dat ze zich zouden tegoed doen aan slachtoffers van de pest.


De forensische antropoloog Matteo Borrini.
De forensische antropoloog Matteo Borrini.


In Venetie is wellicht een vampiervrouw uit de 15de ontdekt. Dat gebeurde bij archeologische opgravingen in de baai.

De schedel van de vrouw lijkt met een soort stenen paal langs de mond doorboord te zijn, een Middeleeuwse manier om een (veronderstelde) vampier definitief het zwijgen op te leggen.

Pestlijders
Nabij de plaats van de vondst werd in 1468 een lazaret voor pestlijders ingericht. "Hoe meer de pest om zich heen greep, hoe meer men destijds geloofde dat de ziekte door vampiervrouwen werd overgedragen", verklaarde een specialist van de American Academy of Forensic Sciences.

Bloed
Vampieren en pestlijders werden met elkaar in verband gebracht omdat bij slachtoffers van de pest na hun dood een straaltje bloed uit de mond liep.

Bovendien wou de legende dat de "ondoden" zich in hun graven tegoed deden aan het bloed van dode pestlijders en met hun beten telkens nieuwe mensen besmetten. Om dit te verhinderen, werd bij van vampirisme verdachte mensen letterlijk een paal door de strot geduwd. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cosmetica niet langer getest op dieren


Cosmetica niet langer getest op dieren


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/03/12/431328/cosmetica-niet-langer-getest-op-dieren_1_515x0.jpg


Wie binnenkort een make-up- of verzorgingsproduct koopt, kan er op vertrouwen dat deze niet op dieren zijn getest. De Europese Commissie heeft namelijk een verbod uitgevorderd op dierproeven voor cosmetica.

Vanaf vandaag heerst er een algemeen verbod op dierproeven voor cosmetica. Enkel in uitzonderlijke gevallen, wanneer het bijzonder moeilijk is om vervangende testmethodes te vinden, geldt het verbod pas vanaf 11 maart 2013.

Crèmes en zepen die voorheen op dieren werden getest worden eveneens verboden in de EU. De Europese Commissie wil zo vermijden, dat men elders de producten op dieren test en ze vervolgens importeert in de EU.  (br.nina)
» Reageer (0)
12-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zout

Zout maakt je vrolijk


http://img24.imageshack.us/img24/2498/zout1.jpg


Zout is een natuurlijk antidepressivum, dat ontdekten Amerikaanse onderzoekers. Volgens hen kan dit verklaren waarom we het toch blijven eten ook al weten we dat het gezondheidsrisico's inhoudt.

Ratten
Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat ratten zich anders beginnen te gedragen als ze te weinig zout opnemen, ze mijden dan voeding en activiteiten die ze anders wel lekker of leuk vinden.

Vrolijk
Psychologe Kim Johnson: "Als de ratten geen zout aten, haalden ze niet evenveel plezier uit dingen die ze anders wel leuk vinden. Dit toont volgens ons aan dat een tekort aan zout dezelfde symptomen opwekt als bij een depressie." Ons lichaam heeft volgens de onderzoekers over de eeuwen heen er voor gezorgd dat we vrolijk worden van zout. Vroeger werden Romeinse soldaten betaald met zout, omdat het toen zo waardevol was. Eeuwenlang gebruikten mensen het als bewaarmiddel, ze raakten er zo aan gewend dat ze met de komst van de koelkast zout bleven gebruiken als specerij.

Aanbevolen hoeveelheid
De dagelijks aanbevolen hoeveelheid zout voor een volwassene is 4 gram, maar experts zeggen dat het lichaam slechts de helft nodig heeft. De meeste volwassenen nemen dagelijks ongeveer 10 gram op, voornamelijk doordat we te veel verwerkt voedsel eten dat zout bevat. Het lichaam kan niet zonder de mineralen in zout, maar je hebt ze slechts in geringe mate nodig. Deze stoffen helpen bij het transport van vloeistof in de cellen. Als je er te veel van eet, loop je risico op een te hoge bloeddruk.

Verslaving
De onderzoekers vrezen nu dat de meeste mensen reageren op zout als op drugs. "Dit onderzoek suggereert dat de drang naar zout hetzelfde proces in de hersenen in gang zet als bij een verslaving." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifant die poot verloor door landmijn krijgt nieuwe prothese

Olifant die poot verloor door landmijn krijgt nieuwe prothese


http://img5.imageshack.us/img5/9493/olifant.jpg


De jonge Aziatische olifant Mosha kan weer vrolijk trompetterend door de jungle trekken. Door in het grensgebied tussen Thailand en Cambodja op een landmijn te trappen, verloor het dier toen het amper zeven maanden jong was haar rechtervoorpoot. Halfdood belandde Mosha in de 'Friends of the Asian Elephant' dierenkliniek in het Thaise Lampang en werd gered door een unieke ingreep. In 2007 kreeg ze daar als eerste olifant ter wereld een prothesepoot.

Nu is Mosha drie jaar oud en moest de prothese aangepast worden aan haar nieuwe gestalte. Mosha en haar collega-olifantenweesjes in het opvangcentrum worden meer en meer een symbool in de strijd tegen de verboden landmijnen. Elk jaar vallen er onder de Thaise burgers 100 nieuwe doden door de vreselijke wapens. (hlnsydney/kh)

Hieronder zie je een filmpje van hoe Mosha haar prothese uitprobeert en klik hier voor meer foto's.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amazonewoud dreigt zelfs zonder houtkap te verdwijnen


Amazonewoud dreigt zelfs zonder houtkap te verdwijnen


 Het ziet ernaar uit dat klimaatverandering de genadestoot zal uitdelen 
Professor Tim LentonSlecht nieuws voor beschermers van het Amazonewoud in Brazilië. Het regenwoud zal mogelijk zelfs verdwijnen als er een einde komt aan de ontbossing en de uitstoot van schadelijke gassen. Als global warming niet gestopt wordt, zullen grote delen van het bos toch verloren gaan. Wetenschappers voorspellen dat tegen 2150 liefst 75 procent van het woud zal verdwenen zijn als de temperatuur met amper drie graden zou stijgen.

Droog
Drie graden is niet eens veel als we nagaan dat de meest pessimistische voorspellingen het over zes graden tegen de volgende eeuw hebben. Nu al merken wetenschappers dat de regenval in het tropische regenwoud verandert. Binnen anderhalve eeuw zou het grootste deel van het bos droog kunnen staan. De resultaten werden bekend gemaakt op een kleine klimaattop in Kopenhagen, die de VN-top van later die jaar moet voorbereiden.

Savanne
Twee graden extra, en dat lijkt op dit ogenblik meer dan waarschijnlijk, zal twintig tot veertig procent van het regenwoud opeisen. Drie graden extra zal driekwart fataal worden. Het kan nadien honderden jaren duren om het proces om te keren. De impact op het regenwoud zou ook het weer over de hele wereld in de war kunnen brengen. Een gebrek aan regen zal ervoor zorgen dat jonge bomen niet voldoende groeien, terwijl oudere bomen uitsterven. Vervolgens ontstaat een lawine-effect: naarmate het groene dak van regenwoud kleiner wordt, zal het steeds droger worden en uiteindelijk kan het Amazonewoud in een soort savanne veranderen.

Houtkap
Ontbossing blijft uiteraard een acuut probleem. Houtkap zorgt ervoor dat het proces nog sneller kan verlopen. Maar stoppen met kappen zal niet voldoende zijn. "Ik dacht vroeger dat het Amazonewoud aan de houtkap ten onder zou gaan", zegt professor Tim Lenton van de universiteit van East Anglia. "Nu ziet het ernaar uit dat de klimaatverandering de genadestoot zal uitdelen." (br.hln)
» Reageer (0)
11-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jenny Tanghe overleden


Jenny Tanghe overleden


http://img19.imageshack.us/img19/8577/jennytanghe.jpg

In haar woonplaats Gent is actrice Jenny Tanghe vandaag op 82-jarige leeftijd overleden. Tanghe is vooral bekend van televisieprogramma's bij de VRT.

Ze speelde heel wat grote rollen, de meest opmerkelijke was zonder twijfel die van moeder Cent in 'Wij, Heren van Zichem' . We herinneren haar ook als de bazige Jenny Vanjes in 'De Collega's' en als de moeder van DDT in 'F.C. De Kampioenen'.

Jenny Tanghe speelde ook gastrollen op VTM, onder meer in 'Wittekerke' en 'Verschoten & Zoon'.

In 2003 trouwde Tanghe met haar levensgezel Antoine, met wie ze al 32 jaar samen was.
Tanghe werd geboren op 15 september 1926 in het Henegouwse Manage, maar bracht haar jeugd door in Oostende en vestigde zich later in Gent.

Op verzoek van de familie zal de uitvaartdienst in strikte intimiteit plaatsvinden. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deodorants veroorzaken toch borstkanker

"Deodorants veroorzaken toch borstkanker"
Vrouwen die vaak met goedaardige knobbeltjes of cysten in hun borsten kampen, hebben meer kans op kanker. Steeds meer Britse artsen denken dat het regelmatige gebruik van antitranspiratie deodorants leidt tot deze goedaardige knobbels. Dat blijkt uit Brits onderzoek.

Aluminium
Antitranspiratie cosmetica gebruikt de stof aluminium om de zweetproductie te reduceren en de geur van zweet te neutraliseren. Onderzoek gepubliceerd in 'Journal Of Applied Toxicology' toont aan dat goedaardige knobbeltjes in de borst aluminium bevatten, wat volgens de experts niet in het lichaam kan komen via voedsel. Andere studies toonden aan dat de opstapeling van aluminium in het lichaam niet alleen in verband wordt gebracht met de vorming van kankergezwellen, maar ook geassocieerd wordt met Alzheimer.

Zweet blokkeren
De antitranspiratie deodorants blokkeren het zweet en zorgen er zo voor dat knobbeltjes zich in het weefsel vormen. De Brits Eileen Turnham-Jones gebruikte vroeger veel antitranspiratie producten. "Ik heb al meer dan 18 knobbeltjes laten verwijderen uit mijn borst. Elke keer waren ze goedaardig, maar je krijgt wel elke keer ontzettend veel stress als je ze ontdekt. Na 6 jaar ben ik gestopt met het gebruik van antitranspiratie deodorants, sindsdien merkte ik geen enkel knobbeltje meer op."

Waarschuwing
Steeds meer onderzoekers bestuderen de mogelijk links tussen het gebruik van deodorants, borstkanker en andere knobbeltjes. De Britse onderzoekster Philippa Darbre ontdekte dat kankergezwellen het vaakst voorkomen in het gebied van de borst dicht aan de oksel waar antitranspiratie producten aangebracht worden. Ze onderzocht de cysten van 48 vrouwen, deze vergeleek ze met bloedstalen van 30 gezonde vrouwen en borstmelk van 45 vrouwen. Bij de cysten in de buurt van de oksel was het gehalte van aluminium 25 keer zo hoog als bij een 'normaal' bloedstaal. "We weten de oorzaak hier nog niet van, maar dit is een goede waarschuwing voor vrouwen. Iedereen moet stoppen met het gebruik van deze producten en de fabrikanten moeten bestudeerden hun ze de samenstelling kunnen veranderen."

Verbod
Voorzitster van de liefdadigheidsinstelling voor borstkanker in Groot-Brittannië vindt dat antitranspiranten verboden moeten worden. "De meeste van deze producten bevatten aluminium. Dat bootst de werking van oestrogeen na, een hormoon dat de groei van borstkankercellen stimuleert. Je kan beter een deodorant op basis van minerale stoffen gebruiken."

Tegenkanting
Woordvoerdster van de Britse 'Cosmetics Toiletries and Perfumers Association', een organisatie die de fabrikanten van deodorants vertegenwoordigd, zegt dat eerdere studies geen verband vonden tussen antitranspiranten. "Het is niet omdat deze producten aluminium bevatten, dat er een link met kanker is." Volgens professor Jodie Moffat die gespecialiseerd is in onderzoek naar kanker levert dit onderzoek niet genoeg bewijs om te zeggen dat deodorants werkelijk kanker veroorzaken. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen zouden beter zittend plassen


"Mannen zouden beter zittend plassen"
Wie al eens toiletten heeft gekuist, kent ze wel: de urinespetters van staand plassende mannen op de bril én ernaast. Opgedroogd met stof erin, geplakt tegen de vloer. Het schoonschrobben neemt wat tijd in beslag, terwijl niet bepaald de lekkerste geuren je neusgaten bereiken. De oplossing lijkt simpel: laat mannen zittend plassen.

Lekker gezellig
Vrouwen zijn alvast fan: het toilet blijft properder en ze kunnen met een gerust hart plaatsnemen op de bril. Ook sommige mannen vinden het wel leuk: lekker gezellig gaan zitten voor een plasje. Waarom niet?

Mannelijkheid
Maar Nederlandse mannen komen in opstand tegen het fenomeen "omdat ze hun mannelijkheid verliezen", zo beweert Wim Kunst in de Nederlandse krant De Telegraaf. Kunst meent het serieus en richtte ondertussen de stichting 'Ik blijf staan' op. "Mannen voelen zich een softie als ze toegeven. Uit schaamte durven ze dit niet te zeggen tegen hun vrienden", klinkt het.

Geen verbod
Vrouwen zien het anders. "Wij verbieden ze toch niet om élders staand te plassen. Maar wij houden onze badkamervloer, -muur én wc-bril graag proper." Eerlijk mannen, dat is toch niet te veel gevraagd? (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penis te kort? Hang er gewichten aan!

Penis te kort? Hang er gewichten aan!

Er is hoop voor mannen die hun kleinood te klein achten. Italiaanse wetenschappers hebben een methode uitgedacht waarmee de penis met een derde kan verlengd worden. Het experiment is beschreven in de British Journal of Urology International.

Pijn
Het experiment verliep evenwel niet rimpelloos, als we ons zo mogen uitdrukken. Van de 21 proefpersonen zijn er vijf uit het onderzoek gestapt met een pijnlijke plasser of met verwondingen aan hun piemel.

Gewicht opdrijven
De methode is nochtans erg simpel. De proefkonijnen - met een gemiddelde leeftijd van 47 jaar - moesten gedurende een jaar een gewicht aan hun roede hangen. Het gewicht werd stelselmatig verhoogd, te beginnen met 600 gram om te eindigen om een flinke 1,2 kilogram.

In alle omstandigheden
Onderzoeksleider dr. Paolo Gontero is opgetogen over de resultaten. "Uit de testen blijkt dat de fallus van de proefpersonen met een derde langer is geworden. De verlenging blijkt duurzaam na de beëindiging van het experiment en geldt zowel in 'rusttoestand' als bij een erectie". (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pornowet bedreigt volksdans wegens ontblote voorarmen

Pornowet bedreigt volksdans wegens ontblote voorarmenIndonesië staat bekend om zijn erg strenge wetten op gebied van seks en porno, maar dit slaat echt alles. Een traditionele volksdans dreigt door een nieuwe pornowet te verdwijnen omdat de ontblote voorarmen van de danseressen te zien zijn.

Verkiezingen
Ahmad Heryaman, de gouverneur van West-Java heeft alle volkdansgroepen gewaarschuwd dat ze hun "erotische bewegingen beperkt moeten houden. Om de wet niet te overtreden moeten ze hun voorarmen bedekken." In december drukte de streng islamitische partij al een nieuwe antipornowet door het parlement en nu werken ze aan een nog strenger wetsvoorstel dat het einde van heel wat volksdansen kan betekenen. In april zijn er verkiezingen in Indonesië en die antipornowetgeving is één van de belangrijke thema's.

Bedekt
Ook de Jaipong-dans ligt onder vuur. "Waar hebben ze het toch over? De danseressen zijn helemaal bedekt", zegt Mas Nanu Madu van Jaipong. "Dit is helemaal niet erotisch. Natuurlijk kunnen toeschouwers erotische fantasieën hebben bij het aanschouwen van deze dans, maar daar kan geen enkele wet iets aan veranderen."

Peniskoker
Ook in andere traditionele culturen is dans een belangrijke steunpilaar. Zo willen primitieve stammen in de hooglanden van Papoea het recht behouden om een 'koteka-koker' over hun penis te schuiven voor hun dansrituelen. Balinese operadanseressen zijn dan weer bezorgd over hun ontblote schouders. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinezen rijden op hete pepers

Chinezen rijden op hete pepers
In het zuidwesten van China voert de politie een vreemde campagne. Ze delen er Spaanse pepers uit aan bestuurders van voertuigen. Volgens de politie zijn pepers het ideale middel om wakker te blijven achter het stuur. Dat bericht de Chinese krant Chongqing Evening News.

"Het is echt goed om een paar hete pepers bij je te hebben als je moe bent van het rijden", zei een vrachtwagenchauffeur. "Ze maken je alert." De agenten delen de pepers uit bij benzinestations langs de snelweg. Vooral het begin van de lente zou een gevaarlijke periode zijn voor slaperige chauffeurs. (br.hln)
» Reageer (0)
10-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch liedje voor Songfestival bekend


Belgisch liedje voor Songfestival bekend


http://www.standaard.be/Assets/Images_Upload/2009/03/10/fkpatrickouchene.jpg


België zendt dit jaar de Elvis-lookalike Patrick Ouchène naar het Eurovisie Songfestival. Hij zal er in de halve finale aantreden met het rockabilly liedje 'Copycat'.

Dit jaar is het aan de Franstalige openbare omroep RTBF om de inzending voor het Songfestival te bepalen. Anders dan in Vlaanderen opteert de RTBF ervoor zelf een artiest te kiezen zonder een publieke stemming te organiseren. De omroep doet voor zijn keuze alleen beroep op een professionele jury.

Dat de keuze deze keer op Patrick Ouchène viel, was al eerder bekend. Nu is ook het liedje officieel voorgesteld. 'Copycat' is een rockabillynummer in de stijl van Elvis. De tekst van het nummer werd geschreven door Jacques Duvall.

Ouchène maakte carrière in rock-’n-roll- en rockabillyformaties als The Domino’s, Million Dollars Sunrise en Runnin’ Wild. Hij kende in 1991 een groot succes met het nummer 'Je suis swing', waarmee hij in de Franse top 10 geraakte.

Op 16 mei vindt de volgende editie van het Eurovisie Songfestival plaats in de Russische hoofdstad Moskou.  (br.De Standaard)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.80-jarig model verdient nog 1.100 euro per dag


80-jarig model verdient nog 1.100 euro per dag


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/80jarigfotomodel.jpg


In tijden waarin jeugd en schoonheid meer en meer een obsessie worden, herinnert de prestatie van het 80-jarige Britse model Daphne Selfe ons eraan dat die twee niet onlosmakelijk verbonden hoeven te zijn. Zestig jaar loopt ze al met volle overgave op de catwalk. Ondanks haar lange grijze lokken verdient ze nog altijd een fortuin (tot zo'n 1.100 euro per dag) met haar modellenwerk voor topmerken als Dolce&Gabbana, Tata-Naka en Michiko Koshino. Daarnaast treedt ze ook op in reclamecampagnes van onder meer Nivea en Olay.

Grijze haren
Elf jaar geleden zat de modellencarrière van de straffe grootmoeder in het slop tot ze gespot werd op een modeshow en de ontwerpers inzagen dat ze de doelgroep op hogere leeftijd zou kunnen aanspreken. "Mijn comeback was ongelooflijk", zegt Daphne. "Mijn haar blijft nog altijd mijn grote troef, hoe grijs het ook mag zijn. Mijn half-Ierse afkomst heeft me zeker ook geholpen, want ik heb sterke beenderen en ben heel soepel."

Jonge modellen
"Andere veel jongere modellen bewonderen me, maar ze zijn niet jaloers. Ik ben immers geen bedreiging voor hen, omdat ik op mijn eigen nichemarkt van de derde leeftijd mik. Ze zijn wel vaak opvallend mager en laten zich al te makkelijk verleiden door drugs en alcohol om de druk aan te kunnen. Ik houd het nog altijd op water en limonade."

Drie kinderen
"Toen ik 20 was, liet ik me overtuigen door enkele collega's in een kledingwinkel in Reading om deel te nemen aan een lokale modellenwedstrijd. Ik won en was meteen vertrokken. Ik heb ondertussen al drie kinderen en vier kleinkinderen, maar helaas is mijn man elf jaar geleden overleden. Zo lang de contracten blijven binnenlopen, zal ik op de catwalk blijven lopen. Ik vind het heel leuk en het houdt me jong." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boze aap plant aanval op zoobezoekers uren vooraf


Boze aap plant aanval op zoobezoekers uren vooraf


De chimpansee verzamelt de stenen terwijl hij kalm is.


Een gracht scheidt Santino van zijn publiek.
Een gracht scheidt Santino van zijn publiek.


Enkele stenen die de woeste Santino naar de bezoekers gooide.
Enkele stenen die de woeste Santino naar de bezoekers gooide.


In de Zweedse Furuvik-zoo hebben wetenschappers opmerkelijk gedrag vastgesteld bij chimpansee Santino. Het 31-jarige alfamannetje verzamelde 's ochtends vroeg een voorraad munitie om uren later bezoekers mee te bekogelen, meldt Current Biology.

Rustig
Opmerkelijk genoeg zoekt Santino stenen en andere objecten bij elkaar voor de zoo opent, in een kalme gemoedstoestand. Hij gooit de stenen pas uren later naar bezoekers, terwijl hij dominant gedrag vertoont en woest was.

Mentale simulaties
De Zweede onderzoeker Mathias Osvath, die de aap bestudeerde en sprak met personeel dat Santino al tien jaar verzorgt, noemt de resultaten opmerkelijk. "Het toont aan dat onze collega-primaten de toekomst bekijken op een heel complexe manier. Het impliceert dat ze een sterk ontwikkeld bewustzijn hebben, en mentale simulaties maken van mogelijke gebeurtenissen." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim Gevaert is zwanger


Kim Gevaert is zwanger


http://img7.imageshack.us/img7/4805/kimgevaert.jpg
 


Enkele weken geleden had Gevaert al moeite om haar buikje te verbergen.
Enkele weken geleden had Gevaert al moeite om haar buikje te verbergen.Kim Gevaert is zwanger. Na Tia Hellebaut en Kim Clijsters is ze de derde grote ex-kampioene die snel na haar afscheid zwanger wordt. Gevaert kondigde op de Olympische Spelen in Peking in augustus vorig jaar aan dat ze zou stoppen en vierde haar afscheid op de Memorial van 5 september. Samen met haar vriend Djeke Mambo - ook een ex-atleet - verwacht ze nu een eerste kindje. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Kims moeder Mieke bevestigt het nieuws en is in de wolken dat ze een tweede keer grootmoeder wordt. Eerder kreeg haar andere dochter Sigrid al een kindje. "We wisten het al een tijdje, maar ik wacht toch liever tot alles helemaal zeker is", glundert de moeder van Kim Gevaert. "Je kan er ook niet meer naast kijken met haar buikje. Voor haar komt een droom uit en wij delen uiteraard die vreugde." (br.De morgen)» Reageer (0)
09-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Enige portret Shakespeare ontdekt


Enige portret Shakespeare ontdekt

In Londen is het enige portret van schrijver William Shakespeare aan het publiek voorgesteld. Het is het enige overgebleven schilderij dat tijdens zijn leven werd geschilderd. Het portret is zes jaar voor zijn dood in 1610 gemaakt toen Shakespeare 46 jaar was. Dat meldt de Telegraaf.

Het portret was onderdeel van de privécollectie van een kunstconservator. Eén van zijn voorvaderen trouwde ooit met de achterkleindochter van iemand bij wie Shakespeare nog een schuld had staan. Pas toen hij een ander portret van Shakespeare zag, besefte hij wat hij in zijn bezit had. De enige twee andere waarheidsgetrouwe afbeeldingen van Shakespeare dateren van na zijn dood. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbie wordt vandaag 50


Barbie wordt vandaag 50


De allereerste Barbie, anno 1959.

Ruth Handler met haar creatie.
Ruth Handler met haar creatie.


Toegeven: ze ziet er nog goed uit voor haar leeftijd: de beroemdste pop ter wereld, Barbie, viert vandaag haar vijftigste verjaardag. Ze is meer dan een miljard keer over de toonbank gegaan in zo'n 150 landen in die periode. En dat terwijl de Amerikaanse fabrikant Mattel Inc. er in eerste instantie geen brood in zag in de blondine.

Bedacht tijdens reis door Duitsland
De Amerikaanse zakenvrouw Ruth Handler (1916-2002) wordt gezien als de bedenker van Barbie. Tijdens een reis door Duitsland kwam ze op het idee een speelgoedpop op de markt te brengen die volwassen was. De poppen tot dan toe waren vaak baby's.

Haar man, topman van Mattel, zag in eerste instantie niets in het idee. Maar nadat hij had gezien hoe zijn eigen kinderen op de pop reageerden, bracht hij het ding uit via zijn bedrijf Mattel Inc. Het echtpaar doopte hun vondst Barbie, naar hun dochter Barbara. De aankleedpop was in 1959 meteen een kassucces: Er werden er alleen in dat jaar al 350.000 van verkocht.

Stijlicoon
Barbie groeide uit tot een stijlicoon van de Westerse wereld. In 1961 kreeg Barbie een mannelijke tegenhanger Ken, dit keer genoemd naar een zoon van het echtpaar Handler. De Afro-Amerikaanse pop Christie volgde in 1968, en in 1997 kwam daar ook nog Becky bij, die in een rolstoel zit.

Mode
De modeontwerpster Charlotte Johnson maakt de eerste kleertjes voor de pop. Barbies volledige naam is Barbie Millicent Roberts (naar het reclamebureau Carson and Roberts dat toentertijd een grote rol speelde in de promotie van Barbie).

Als 'geboortedatum' van Barbie geldt 9 maart 1959. Op die dag werd de pop geïntroduceerd bij de inkopers op de "1959 Toy Fair".

Barbie zorgde door de jaren voor controverse. Ze is te ideaal volgens vrouwenactivisten. Die maakten ook nu een Barbie at 50-pop om hun punt te maken. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén Brit op vijf vindt vrouw afrossen ok


Eén Brit op vijf vindt vrouw afrossen ok
Een op de vijf volwassenen in Engeland heeft er niets op tegen dat vrouwen afgerost worden. Dat blijkt uit een onderzioek waarvan de resultaten in The Sun gepubliceerd werden.

Geen gezeur
De deelnemers aan het onderzoek vinden het aanvaardbaar dat je je vrouw of vriendin slaat als ze sexy kleding draagt in het openbaar. Veertien procent van de mannen meent dat slaan mag als de partner zeurt. Tien procent vindt flirten met een ander reden voor een pak slaag.

De Britse overheid organiseerde het onderzoek om huiselijk geweld in kaart te brengen. Zowel mannen als vrouwen deden mee aan het onderzoek.

Verkrachting
Schokkend is dat de helft van de geïnterviewden van mening is dat een vrouw, die verkracht is, dat voor een deel aan zichzelf te wijten heeft als ze niet duidelijk 'nee' zegt, als ze dronken is of sexy kleding draagt.

Minister geschokt
Minister Jacqui Smith is geschokt door de resultaten. Zij denkt erover om een register bij te houden van agressieve partners, die gevolgd kunnen worden door de politie. Op die manier kunnen vrouwen gewaarschuwd worden als ze daten met mannen met een gewelddadig verleden.

142 doden in 2007
De Britse overheid bekijkt of ze huisverboden kan opleggen aan agressieve partners. In 2007 overleden 142 mensen in Engeland door huiselijk geweld, onder hen 38 mannen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eiwit ontdekt dat kanker verspreidt in het lichaam


Eiwit ontdekt dat kanker verspreidt in het lichaam
Bijvoorbeeld bij borstkanker zijn de uitzaaiingen een groot probleem, waarvoor deze ontdekking een uitzicht op een oplossing biedt.
Er is een belangrijke doorbraak in het onderzoek naar kanker.
Wetenschappers hebben voor het eerst een belangrijk enzym ontdekt dat achter de verspreiding van de ziekte in het lichaam zit. Een enzym is een eiwit dat een reactie in het lichaam versnelt, een katalysator dus. Hoofdonderzoeker Janine Erler van het Britse Instituut voor Kankeronderzoek omschreef de vondst als het ontbrekende puzzelstuk waar wetenschappers al jaren naar zochten.

Borstkanker muizen
Het enzym heet LOX (lysyl-oxidase) en zendt signalen uit om andere delen van het lichaam voor te bereiden op de komst van kankercellen. Zonder dit voorbereidingsproces zou die nieuwe plaats in het lichaam te vijandig zijn voor kanker. Onderzoekers bestudeerden borstkanker in muizen. Toch zijn er ervan overtuigd dat de resultaten ook van toepassing zijn op mensen en ook gelden voor andere vormen van kanker.

Uitzaaiingen
Bij 90 procent van de mensen die overlijden aan kanker, vormen uitzaaiingen de doodsoorzaak. Uitzaaiingen zijn erg moeilijk te behandelen. Deze ontdekking biedt hoop op het ontwikkelen van een geneesmideel dat de acties van het enzym tegengaat en zo de uitzaaiingen kan tegengaan. Janine Erler is in de wolken met de ontdekking van het team dat ze leidt. "Het is de eerder keer dat één seutelenzym geïdentificeerd werd dat de verspreiding van kanker toelaat. Als we de eigenschap van het lichaam om nieuwe plaatsen voor te bereiden om kanker in te verspreiden, kunnen onderbreken, dan kunnen we daadwerkelijk de uitzaaiing(en) voorkomen."

Stap dichter
Dokter Julie Sharp van het Britse kankeronderzoek beaamt. "Een beter begrip van hoe kanker zich verspreidt in het lichaam is cruciaal om de behandeling van de ziekte te verbeteren. Dit onderzoek brengt wetenschappers een stap dichter bij het uitroeien van dit probleem. In een volgende fase moet een manier gevonden worden om het LOX-eiwit ook echt uit te schakelen, zodat de uitzaaiingen kunnen gestopt worden." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Compleet Engels dorp te koop voor 25 miljoen


Compleet Engels dorp te koop voor 25 miljoen
Een Engels dorp, inclusief cricketclub, winkel en landhuis staat te koop voor 25 miljoen euro. De huidige eigenaar, een investeringsbedrijf, wil met de opbrengst geld inzamelen voor gehandicapte kinderen en geblesseerde jockeys.

Op de 8 vierkante kilometer van het historische dorp Linkenholt in het zuiden van Engeland staan 22 huurwoningen, waar veertig mensen wonen. Ook zijn er twee smeden, een schietbaan en een schooltje. Dat meldt de Times.

Alleen de kerk uit de twaalfde eeuw valt buiten de koop. De bewoners van Linkenholt hopen dat ze onder de nieuwe eigenaar even "prettig en harmonieus in hun dorp op een prachtige plek op aarde kunnen blijven wonen." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapwelwelterusten vrienden
het is al laat...
de straten zijn stil
het is donker achter alle ramen

de hemel wordt zo mooi verlicht
door sterren die zacht stralen
en de maan toont zijn gezicht
ik voel de vrede op me dalen

maar straks is er weer een dag
nog een blik en ik ga slapen
ik blaas mijn kleine kaarsje uit
welterusten wereld….ik moet gaan» Reageer (0)
08-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citroenen voor een slanke lijn


Citroenen voor een slanke lijn


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Citroenen.jpg


Het nieuwste revolutionaire dieet op de markt is het citroensapdieet. Calorieën tellen is niet langer nodig, citroenen eten daarentegen een must! Wij zetten alvast de 7 belangrijkste principes van het citroensapdieet voor jullie op een rijtje.

Het citroenendieet start elke dag met een glas citroensap aangelengd met warm water. Dit helpt je spijsverteringssysteem te stimuleren, en zorgt er voor dat je darmen meteen in actie schieten. Geef je darmen echter wel de kans om kalmpjes aan op volle toeren te gaan draaien, en eet of drink het eerste halfuur dus niets anders. Door de dag zou je nog een zes tot acht glazen aangelengd citroensap moeten opdrinken.

Eet daarbij ook genoeg fruit met vitamine C zoals een citroen, limoen, sinaasappel, … . Deze voedingsmiddelen zijn bijzonder caloriearme krachtcentrales die rijk zijn aan vitaminen, mineralen en vezels. Hierdoor verbetert niet alleen je hormoonhuishouding, ook je spijsvertering krijgt een extra kick waardoor je sneller afvalt.
Bloedsuikergehalte

Een stabiel bloedsuikergehalte is de geheime sleutel tot een perfect dieet. Wanneer je dit onder controle krijgt, zul je minder zin hebben om iets zoets te eten. Om een stabiele bloedsuikerspiegel te bekomen besprenkel je je eten best met enkele theelepels citroensap of gebruik je citroenschil en -sap tijdens het koken van je maaltijden.

Probeer zo weinig mogelijk suikers en geraffineerde voedingsmiddelen (witte rijst, wit brood, cornflakes, …) te eten. Deze doen je alleen maar verlangen naar meer, waardoor je steeds met een psychologisch hongergevoel achterblijft.

Kies voor verse en volwaardige voedingsmiddelen. Deze zitten barstensvol enzymen die helpen de voeding af te breken en de spijsvertering en je metabolisme op volle toeren te laten draaien. Bovendien helpt het ook je lichaam te ontgiften.
Vergeet vetarm

Denk niet: hoe magerder hoe beter, want vetarm voedsel zal je niet helpen bij een evenwichtig en gezond dieet. Goede vetten zijn zelfs noodzakelijk om af te vallen. De vetten vertragen namelijk de opname van koolhydraten in het bloed waardoor je minder snel terug honger krijgt.

Vergeet alle andere dieetregels niet. Zo is het noodzakelijk om kleine porties te eten, en erg lang te kauwen. Zo krijgen je hersenen de kans alles te verwerken, en kunnen ze je tijdig waarschuwen wanneer je genoeg hebt. Zo overeet je je niet, en zet je maag niet verder uit. (br.she)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Telefoon van God staat roodgloeiend


Telefoon van God staat roodgloeiend
Het mobiele nummer van God is al duizenden keren gebeld door mensen van over de hele wereld. Dat zegt de Nederlandse kunstenaar Johan van der Dong, die het nummer opende als deel van een expositie over de beleving van religie en rituelen in de kunstruimte Noorderstation in Groningen.

Nadenken
"God heeft een standaardringtone", zegt Van der Dong. Bellers kunnen op een voicemail een boodschap inspreken. De kunstenaar gaat de voicemails niet afluisteren en de bellers niet terugbellen. Van der Dong zegt met de expositie mensen te willen laten nadenken over rituelen door met de hotline van God een nieuw ritueel te introduceren.

Brieven
Van der Dong opende eerder een postbusnummer voor brieven aan God. Hij deed dit toen hij hoorde dat brieven die aan het Opperwezen geadresseerd zijn doorgaans door de post naar de Evangelische Omroep worden doorgestuurd. Nadat er een jaar lang brieven waren binnengekomen verbrandde hij ze.

Het lijntje van God (06-44244901) kan een halfjaar lang worden gebeld. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Duurste Belgische horloge kost 1,2 miljoen euro

Duurste Belgische horloge kost 1,2 miljoen eurohttp://www.nieuwsblad.be/Assets/Images_Upload/2009/03/08/A24_GC627CIEO.1+NBN_A24_TOUR_JACOB.jpg


De Antwerpse juwelierszaak Ginotti verkoopt een horloge met een prijskaartje van 1,2 miljoen euro. De handgemaakte Crystal Tourbillon Rose Gold telt 17,48 karaat aan diamant en er worden wereldwijd maar achttien exemplaren vervaardigd.

'Zo'n duur horloge is vooral bij Amerikaanse rappers populair. Hier hebben we nog geen exemplaar verkocht', weet juwelier Gino Cukrowicz van Ginotti. Het exclusieve stukje techniek is het duurste serie-uurwerk dat je in ons land kan bestellen. Want bij Ginotti zit er geen in de kluis. 'Het is inderdaad alleen te verkrijgen op bestelling. Het horloge komt uit New York uit het atelier van Jacob & Co.'

Ginotti is voor ons land exclusief verdeler van Jacob & Co-horloges. De firma is gevestigd in Basel en New York en maakte fortuin met de verkoop van opzichtige diamantjuwelen aan zwarte rappers. Vooral diamanten dollartekens vielen in de smaak.

De Crystal Tourbillon Rose Gold heeft een doorzichtige voor- en achterkant uit saffierglas. De polsband is van krokodillenleer met in de gesp 2,22 karaat aan diamant. De Crystal heeft ook een bijzonder mechanisme: een tourbillon ('wervelvind') die de zwaartekracht van de aarde neutraliseert bij polsbewegingen en voor het eerst in 1801 is toegepast door horlogemaker Abraham-Louis Breguet. Zo blijft het kleinood altijd accuraat tikken. (br.Het Nieuwsblad)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse pizzeria serveert sprinkhanen, krekels en wormen


Franse pizzeria serveert sprinkhanen, krekels en wormen
In een pizzeria in Bretagne, in het westen van Frankrijk, serveert patron Alexis Chambon maaltijden met onder meer krekels, sprinkhanen en meelwormen. Hij kreeg het idee door zijn vriendschap met een bekend entomoloog of insectenkenner die hem nu verse ingrediënten levert.

De chef bewaart zijn diertjes in de diepvriezer en bereidt ze door ze kort te frituren in olie. Daarna serveert hij ze onder meer met een salade en Provençaalse saus of op een pizza.

Volgens de entomoloog hebben de insecten een hoge voedingswaarde. "Een sprinkhaan bevat voor 82 pct proteïnen", luidt het. Hij ziet het eten op grote schaal voorlopig niet mogelijk. Daarvoor zouden er speciale kweekcentra moeten komen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scandinaven willen zeehonden blijven vermoorden


Scandinaven willen zeehonden blijven vermoorden
 De Noren eten zelf zeehondenvlees en exporteren het bont, vooral naar Rusland. Noorwegen, geen lid van de EU, vreest dat een handelsverbod ertoe zal leiden dat het land geen bont meer via EU-landen naar Rusland mag transporteren. 
 
In Zweden mogen er ruim tweehonderd zeehonden per jaar worden geschoten. In Noorwegen, waar de zeehondenjacht als een belangrijke traditie wordt beschouwd, zijn dat er 40.000. 
 
De zeehondenjacht wordt in de Scandinavische landen toegestaan om vissers tegemoet te komen. Volgens de Scandinavische autoriteiten halen de dieren vis uit de netten en maken ze de fuiken kapot. "Dat kost ons jaarlijks 5,5 miljoen euro", aldus Helena Busk van het Zweedse ministerie van visserij.  
Het Europese Parlement wil dat er een handelsverbod op zeehondenproducten komt, en de Scandinavische landen Noorwegen, Finland en Zweden gaan zich daar met hand en tand tegen verzetten.

De Europese maatregel is in eerste instantie bedoeld om de zeehondenjacht in Canada aan banden te leggen. Maar ook in Noorwegen, Zweden en Finland wordt op zeehonden gejaagd, waarbij jonge pups weliswaar worden ontzien.

Vissers
De zeehondenjacht wordt in de Scandinavische landen toegestaan om vissers tegemoet te komen. Volgens de Scandinavische autoriteiten halen de dieren vis uit de netten en maken ze de fuiken kapot. "Dat kost ons jaarlijks 5,5 miljoen euro", aldus Helena Busk van het Zweedse ministerie van visserij.

In Zweden mogen er ruim tweehonderd zeehonden per jaar worden geschoten. In Noorwegen, waar de zeehondenjacht als een belangrijke traditie wordt beschouwd, zijn dat er 40.000; in de praktijk worden er zo'n twaalfduizend geschoten.

Toename
Volgens de Scandinavische landen is het aantal zeehonden in de Oostzee de afgelopen jaren explosief toegenomen. Zo waren de zogenoemde grijze zeehonden in de Oostzee eind jaren negentig nagenoeg uitgestorven, maar zijn er volgens de Zweden nu zo'n 30.000. Bovendien groeit het zeehondenbestand in dit gebied met acht procent.

Voedsel
De Noren eten zelf zeehondenvlees en exporteren het bont, vooral naar Rusland. Noorwegen, geen lid van de EU, vreest dat een handelsverbod ertoe zal leiden dat het land geen bont meer via EU-landen naar Rusland mag transporteren.

Humaan doden
De Noorse minister van visserij, Helga Pedersen, kondigde gisteren aan dat ze voor de Noorse zeehondenjacht zal strijden: "Wij bedrijven humane zeehondenjacht met verantwoorde vangstmethoden. Bovendien is zeehondenvlees nog steeds een belangrijke voedingsbron in Noorwegen."

Goodwill
Het Europees Parlement zal in april opnieuw over de aanscherpingen stemmen. In de tussentijd hoopt de Noorse minister goodwill bij de EU-landen te kweken. "De strijd is nog lang niet gestreden", aldus Pedersen.

In Zweden is er geen sprake van handel, maar als de populatie zeehonden blijft groeien, zal dat volgens Helena Busk van het Zweedse ministerie zeker een punt van discussie worden. "Een handelsverbod van de EU zal ertoe leiden dat vissers de dode dieren achterlaten in plaats van de bijproducten te verwerken", aldus Busk. "Door alle delen van het dier te gebruiken ga je juist duurzaam met de natuur om." (br.hln)
» Reageer (0)
07-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezing 'Miss Straling' moet kernenergie promoten


Verkiezing 'Miss Straling' moet kernenergie promotenIn ons land is er onlangs een informatiecampagne gestart om de bevolking bewust de maken van de voordelen van kernenergie. In Rusland pakken ze dat anders aan. Daar werd een heuse 'Miss Atom 2009' aka 'Miss Nuclear Reactor' of vrij vertaald 'Miss Straling' op poten gezet. De organisatoren willen naast promotie voor de sector ook bewijzen dat vrouwen die in de nucleaire industire werken wel degelijk knap én verstandig kunnen zijn. De kandidates moeten op één of andere manier verbonden zijn met een kerncentrale. Er zijn al 200 deelneemsters ingeschreven.

Global warming
Dit is de Russische manier om de vreselijke ramp van Tsjernobyl in april 1986 proberen te vergeten. De (imago)schade is 23 jaar na de feiten nog altijd niet te overzien. Voorstanders van kernenergie wijzen op de propere productie van energie (het probleem van nucleaire afval minimaliseren ze daarbij), waardoor de global warming een halt kan toegeroepen worden. Anderzijds kunnen de babes in deze missverkiezing juist zorgen voor een stevige (radioactieve) verhitting.

Niet verminkt
Spanning verzekerd, dat wel. Voorlopig staat de beeldschone Ekaterina Bulgacova aan de leiding. De organisatoren maken zich sterk dat sinds de lancering van de missverkiezing de aandacht voor kernenergie als een komeet omhoog geschoten is. De deelneemsters willen vooral aantonen dat veel mensen ten onrechte denken dat hun lichaam door hun job op één of andre manier door de nucleaire straling verminkt zou zijn. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belastingen 11.000 werklozen en gepensioneerden fout berekend


Belastingen 11.000 werklozen en gepensioneerden fout berekend
Zo'n 11.000 belastingplichtigen, hoofdzakelijk gepensioneerden en werklozen, krijgen binnenkort een brief van de fiscus in de bus met de melding dat ze meer belastingen moeten betalen.

De belastingaanslag die ze in december of januari ontvingen, was fout berekend, erkent topman Carlos Six van Financiën. Daarom moeten ze nu bedragen tussen 120 en 600 euro bijbetalen.

De zoveelste misser van de belastingen is volgens Six toe te schrijven aan een "onjuiste interpretatie" van een nieuwe wet die een extra belastingvermindering toekent aan gepensioneerden en vervangingsinkomens. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mathias Sercu wint Steracteur-Sterartiest

Mathias Sercu wint Steracteur-Sterartiest

Om She van hem te beluisteren druk op de foto

Mathias Sercu is de winnaar geworden van 'Steracteur-Sterartiest' op één. Hij volgt daarmee Stan Van Samang en Free Souffriau op. Sercu haalde het in een spannende finale van Ann Van Den Broeck. Mathias mag 25.000 euro schenken aan zijn goede doel.

Mathias Sercu belandde samen met Ann Van Den Broeck en Margot De Ridder in de finale. Margot, die zeven seizoenen lang Dorien vertolkte in Flikken, viel als eerste af en kreeg de bronzen medaille.

Kings of Leon
Uiteindelijk was het opnieuw Mathias Sercu, bekend van zijn rollen in Buiten de Zone, Team Spirit of W817, die de kijker wist te overtuigen van zijn kunnen. Hij zong in de finale 'Use Somebody' van Kings of Leon, 'With a little help from my friends' van Joe Cocker en 'Suspicious Minds' van Elvis Presley.

Goed doel
Mathias Sercu schenkt met zijn overwinning 25.000 euro aan 'Het Anker', een centrum dat jongeren en volwassenen met een autismespectrumstoornis begeleidt. (br.hln)
» Reageer (0)
06-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Optimisten blijven gezonder

Optimisten blijven gezonder
Wie blij- en goedgemutst door het leven wandelt, leeft langer en gezonder. Onderzoekers aan de Pittsburgh University analyseerden de sterftecijfers en chronische gezondheidskwalen bij meer dan 100.000 vrouwen boven de vijftig jaar.

Gezonder
Optimisten lijken 14 procent minder kans te lopen om geveld te worden door eender welke levensbedreigende ziekte. Wat hartkwalen betreft, is de sterftekans bij pessimisten tot 30 procent hoger. Optimisten hadden ook minder hoge bloeddruk, minder diabetes en rookten gevoelig minder. De onderzoekers concludeerden dit nadat ze de gezondheid van duizenden vrouwen gedurende acht jaren, opvolgden.

Wantrouwen
Het team, onder leiding van Dr. Hilary Tindle, maakte ook een onderscheid tussen uiterst wantrouwige dames en vrouwen die geruster en meer vertrouwen hebben. Ook wantrouwigen krijgen eerder gezondheidsklachten met verhoogd risico op overlijden. Zo liepen deze 23 procent meer kans om door kanker geveld te worden.

Therapieën
Volgens Tindle is verder onderzoek zeker nog nodig. Zo moet verder bekeken worden welke therapieën het negatieve gedrag kunnen omzetten en of dit daadwerkelijk bevorderlijk is voor de gezondheid. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen bouwvergunning meer voor veranda of carport


Geen bouwvergunning meer voor veranda of carport


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/veranda.jpg
(foto ter illustratie)


Voor kleinere constructies tot 30 m2, zoals een duiventil, dierenhok, veranda of carport, is vanaf september niet langer een bouwvergunning nodig. Tot nu toe was een bouwproject ofwel vergunningsplichtig, ofwel vrijgesteld van vergunning.

Meldplicht
Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Van Mechelen voert nu een derde categorie in, van werkzaamheden die alleen aan de gemeente gemeld moeten worden. De gemeente krijgt dan 20 dagen om er zich tegen te verzetten. De minister veegt meteen ook de spons over een aantal oude bouwmisdrijven.

De nieuwe stedenbouwkundige codex, waarin duidelijk staat wat mag en wat niet en wanneer wat verjaart, moet in september van kracht zijn. Onlangs is het decreet daarover goedgekeurd in de parlementscommissie, medio maart volgt de plenaire stemming.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikste man krijgt speciale auto en gaat op huwelijksreis


Dikste man krijgt speciale auto en gaat op huwelijksreis


Manuel "Meme" Uribe, de man die in 2006 het recordboek haalde met zijn 560 kilo, krijgt een speciale auto. De Mexicaan, die 226 kilo afviel sindsdien, kan weliswaar nog steeds niet op eigen kracht stappen, maar nu hij getrouwd is, wil hij met zijn echtgenote toch iets van de wereld zien.

Vorklift
Uribe's auto is door de Mexicaanse pers al de Meme-mobiel gedoopt. Het is een Chevrolet Astrovan die versterkt is om het gewicht van Uribe te dragen. De Mexicaan bracht de jongste zes jaar hoofdzakelijk in bed door. Hij gaat trouwens niet zelf rijden: dat zal zijn vrouw doen. Uribe zelf zal het meemaken als passagier op een gemonteerd bed in de bak van de pick-up-truck.

Honeymoon
Om Meme van zijn gewoon bed in zijn mobiel bed te krijgen is trouwens een vorklift nodig. Als alles goed gaat, vertrekt Uribe met zijn vrouw in mei voor een vakantie naar de Mexicaanse kust. het is een uitgestelde huwelijksreis. Meme trouwde in oktober 2008. Het huwelijk - u raadt het - vond noodgedwongen in bed plaats. Een carrosier legt de laatste hand aan de Meme-mobiel. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterke vrouwen in de bloemetjes gezet


Sterke vrouwen in de bloemetjes gezet


Anastacia


Elle McPherson
Elle McPherson


Monica Bellucci.
Monica Bellucci.


Marilyn Carlson Nelson
Marilyn Carlson Nelson


Kelly Clarkson
Kelly Clarkson


Betty Williams
Betty Williams


Ter gelegenheid van Vrouwendag op 8 maart vonden gisteren in Wenen de vierde Women's World Awards plaats in Wenen. Daarbij worden uitzonderlijke, sterke en succesvolle vrouwen die de wereld op hun manier proberen te verbeteren in de bloemetjes gezet.

Vechten voor gelijkheid
De awards werden gepresenteerd door Mikhail Gorbachev. In 12 verschillende categorieën werden vrouwen gelauwerd die voor gelijkheid, vrijheid en tegen elke vorm van discriminatie vechten. De afgelopen jaren wonnen vrouwen als Oprah Winfrey, mode-icoon Donnatella Versace, Teri Hatcher, Ingrid Betancourt, actrice Susan Sarandon, komedienne Whoopi Goldberg en model Claudia Schiffer een award.

Prijzen
Dit jaar kreeg Hollywoodster Monica Bellucci voor haar prestaties in The Matrix Reloaded, The Matrix revolutions en The Passion of Christ een award. Daarnaast werden de Amerikaanse zangeres Anastacia, tieneridool Kelly Clarkson en muziekicoon Marianne Faithfull gelauwerd. Maar ook vrouwen die op heel andere vlakken anderen inspireerden kregen een prijs. Nujood Ali ontving de World Hope Award. Dit 10-jarig meisje uit Jemen scheidde vorig jaar van haar 30-jarige man waaraan ze uitgehuwelijkt werd en die haar seksueel misbruikte. Laureate van de Nobelprijs voor de vrede Betty Williams en zakenvrouw Marilyn Carlson Nelson werden in de bloemetjes gezet voor hun inspirerende inspanningen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Whitney Houston I will always love youWhitney Houston I will always love you

 Om haar  te beluisteren

druk op de foto
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stralende Michael Jackson bevestigt comeback


Stralende Michael Jackson bevestigt comeback


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/03/05/428356/michael-jackson-geeft-laatste-tien-concerten_5_460x0.jpg
 


Michael Jackson heeft zijn comeback bevestigd. De 50-jarige popster deed dit vanmiddag tijdens een persconferentie in Londen. Hij geeft deze zomer onder de noemer 'This is it' een reeks concerten in de O2 Arena van de Britse hoofdstad. De eerste show vindt plaats op 8 juli.

Allerlaatste ooit
Jackson verscheen bijna twee uur later op de persconferentie dan gepland. De zanger, die er fragiel maar stralend uitzag, sprak kort zijn fans toe die massaal naar de bijeenkomst in de O2 Arena waren toegekomen. Hij benadrukte dat de shows in juli zijn allerlaatste concerten ooit zullen zijn. "Hierna valt het doek", verklaarde hij.

Geen nieuw album
De artiest zei verder tijdens de shows de nummers te zullen zingen 'die mijn fans willen horen'. Daarmee lijkt hij de geruchten over een op handen zijnd nieuw album te ontkrachten. Op de hysterische reacties uit het publiek reageerde Jackson met de opmerking: "Ik houd van jullie uit het diepste van mijn hart."

De voorverkoop van de concerten gaat woensdag van start. (br.hln)
» Reageer (0)
05-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste babygiraf voor Planckendael


Eerste babygiraf voor Planckendael
Ze hebben er maandenlang naar uitgekeken en daar is-ie dan: de eerste babygiraf in de geschiedenis van dierenpark Planckendael. 'Girafje' zeggen zou wat oneerbiedig zijn voor deze mannelijke snaak van 1,8 meter. Mama giraf is Diamant, papa is Baridi, het kersverse veulen heeft nog geen naam: die kan het publiek mee kiezen.

Val van 2 meter
Het kalfje kwam op de wereld met een val van zo'n twee meter en stond daarna al snel op zijn pootjes. Het gaat om een bedreigde ondersoort van giraffen, sterk gelijkend op die in Niger, waarvan er nog slechts 200 in leven zijn.

Tong van 45 cm
De draagtijd van giraffen bedraagt 14 tot 15 maanden. Mannetjes worden tot 5 meter hoog, vrouwtjes strekken de nek tot 4,30 meter. Ze zijn de hoogste dieren ter wereld en toch hebben ze maar 7 nekwervels net als een muis. Nog een goede raad: steek nooit je tong uit naar een giraf, want die van hen is wel 45 centimeter lang.

Ook giraf Barbie van Planckendael is trouwens zwanger en verwacht elk moment haar eerste baby. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenzame Amerikaan bouwt luxeranch voor 500 katten


Eenzame Amerikaan bouwt luxeranch voor 500 katten


"Caboodle Ranch, waar katten niet behandeld worden als dieren", zo kondigt de eenzame Craig Grant zijn eigengereide project aan. Wie de ranch in Florida bezoekt, kan er niet naast kijken. Meer dan 500 katten, één voor één straatkatten, bevolken deze onwaarschijnlijke mini-stad. "Het is allemaal begonnen toen mijn zoon uit het ouderlijke huis vertrok. Hoewel ik eerst een hekel had aan zijn kat, bleef ik ze toch verzorgen. Zo raakte ik aan ze gehecht. Sindsdien heb ik mijn job opgegeven om een reusachtig kattenresort uit de grond te stampen", zegt Grant, die 100.000 dollar (80.000 euro) in de verblijfplaats van zijn 'vrienden' pompte.

"Ik ben dag in dag uit met mijn katten bezig. Hoewel ik zelf vaak honger lijd, gaat alles naar mijn viervoeters. Ik zou niet willen dat ze iets te kort komen", aldus Grant. Grant knutselde onder meer eigenhandig een kapel, lagere school en winkeltje in elkaar, om zijn katten niets te ontzeggen. Maandelijks moet de werkloze Grant om en bij de 6.000 dollar (4.800 euro) neertellen om zijn viervoeters te onderhouden. Een hels karwei, als u het ons vraagt... (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Filip en Mathilde verzoenen zich met nonkel Henri


Filip en Mathilde verzoenen zich met nonkel Henri


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/03/05/427878/filip-en-mathilde-verzoenen-zich-met-nonkel-henri_5_460x0.jpg


Prins Filip, Prinses Mathilde en haar nonkel Henri d'Udekem d'Acoz lijken zich verzoend te hebben. De familie van Mathilde zat al jaren in een dispuut verwikkeld, maar volgens de betrokkenen zijn de plooien gladgestreken.

"Het leven is te kort om ruzie te maken", liet Henri d'Udekem d'Acoz zich ontvallen in de Corelio-kranten. "Toen mijn broer Patrick stierf, heeft de hele familie dat beseft."
Helikopter

De ruzie draaide rond een krot in de Westhoek. Volgens Henri d'Udekem d'Acoz werd alles bijgelegd toen de weduwe van broer Patrick op diner kwam bij haar schoonbroer. Ook Prins Filip en zijn zoontje Gabriël kwamen in de namiddag mee aanschuiven aan tafel nadat ze geland waren met de privéhelikopter.

Het tafelgesprek zou heel gemoedelijk verlopen zijn en over de vete werd met geen woord gerept. Eerder zou ook al Prinses Mathilde de plooien hebben gladgestreken met haar nonkel en zijn familie.


http://img5.imageshack.us/img5/4149/huish.jpg


Het huis in Proven dat leidde tot een proces waarbij Patrick zijn broer Henri voor de rechter sleepte wegens belangenvermenging. (br.Gazet van Antwerpen)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carla Bruni overweegt adoptie

Carla Bruni overweegt adoptie tweede kind
Carla Bruni heeft een nieuwe kinderwens. De Franse first lady wil dolgraag nog een tweede kind en is bereid er eentje te adopteren. Dat heeft ze gezegd in een interview aan het Franse magazine Madame Figaro, dat zaterdag in de winkels ligt. "Moeder ben je voor je hele leven", klinkt het liefkozend.

"Adoptie is misschien wel de meest pure vorm van moederschap. Ik wil dus wel nog een kind maar ik ga geen strijd leveren met de natuur." Het voormalige topmodel heeft met haar ex-man, de Franse hoogleraar filosofie Raphaël Enthoven, één zoon, de zevenjarige Aurélien. De Franse president Nicolas Sarkozy, Bruni's huidige echtgenoot, heeft momenteel twee kinderen uit een eerste huwelijk, en nog een zoon uit een relatie met Cécilia. (br.hln)» Reageer (0)
04-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.India verbiedt verkoop Gandhi-bril

India verbiedt verkoop Gandhi-bril
Het Indiase gerecht heeft de verkoop van Gandhi-spullen, zoals zijn brilletje, een horloge en een paar versleten sandalen verboden. Het Amerkiaanse veiligshuis Aintoquorum Auctioneerszoud e spullen morgen geveild hebben voor een minimumstartbod van 15.000 euro.

Het verbod kwam er na een vraag van de organisatie Navjivan, een stichting die in 1929 door Gandhi werd opgericht en die aanspraak maakt op al zijn persoonlijke bezittingen.

Voor het volk van India
Vorige week zei een achterkleinzoon van Gandhi, Tushar Gandhi, dat hij een campagne was begonnen voor de aankoop van de spullen. Tushar Gandhi noemde veiling 'immoreel', omdat de spullen van zijn overgrootvader 'behoren aan India en het volk van India'.

Opzettelijk
Hij hoopte minstens 300.000 dollar (234.000 euro) bijeen te brengen. Hij zei zich met opzet niet tot de Indiase regering te hebben gewend, in de hoop dat het materiaal met 'een volksinitiatief' voor India behouden kan blijven.

De spullen worden te koop aangeboden door een particuliere Amerikaanse verzamelaar, die ze ooit kocht of kreeg van nazaten of oud-medewerkers van Gandhi.

De Indiase regering heeft aangekondigd overleg te voeren met het veilingshuis. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Maak kennis met de lelijkste kat ter wereld


Maak kennis met de lelijkste kat ter wereld

In close up lijkt 'Ugly Bat Boy' nog afschrikwekkender.
In close up lijkt 'Ugly Bat Boy' nog afschrikwekkender.


Deze kater is zo lelijk dat de melk in zijn kommetje er prompt zuur van wordt. 'Ugly Bat Boy' heet hij toepasselijk en het dier komt zonder twijfel in aanmerking voor de titel van 'lelijkste kat ter wereld'.

Dierenkliniek
Het grootste deel van zijn lijf is kaal, maar op zijn borst groeien dan weer weelderige manen. 'Ugly Bat Boy' verblijft in een dierenkliniek in het Engelse Stratham. Het personeel daar noemt hem bij zijn koosnaampje 'Uggs'.

Ondanks zijn eerder weerzinwekkende uiterlijk, is de lelijkerd een ware publiekstrekker geworden in de dierenkliniek. De medewerkers moeten er wel telkens bijvertellen dat de kat niet ziek is, enkel lelijk. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vooral kinderen praten tijdens de slaap


Vooral kinderen praten tijdens de slaap
Praten tijdens de slaap kan grappig zijn. Degene die het doet, is meestal niet op de hoogte van al dat onbewust gekeuvel. Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle jonge kinderen 's nachts de mond niet houdt. Maar ook volwassen durven af en toe te bazelen tijdens hun slaap.

Schreeuwen
Slaap praten is een parasomnia, een abnormaal gedrag tijdens de slaap. Dat kunnen eenvoudige, mompelende geluiden zijn, maar evengoed lange toespraken. Meestal praten ze met zichzelf, al gebeurt het af en toe dat ze gesprekken lijken te voeren met anderen. Niet enkel op fluistertoon, zo blijkt, schreeuwen kan evengoed.

Erfelijk
De helft van alle kinderen tussen 3 en 10 jaar oud voeren gesprekken tijdens de slaap. Een kleiner aantal volwassenen houden nachtelijke gesprekken in bed. Meisjes praten daarbij net zo vaak als jongens, en volgens sommige wetenschappers wordt slaappraten doorgegeven in bepaalde families.

Ongevaarlijk
Vaak wordt gedacht dat slaappraten een gevolg is van dromen. Dat is niet zeker, wetenschappers vragen zich nog steeds af of er een verband bestaat omdat spreken zich tijdens elke fase in de slaap kan manifesteren. Zeker is dat dergelijke conversaties meestal ongevaarlijk zijn. Slechts in sommige gevallen is het een teken van een meer ernstige slaapstoornis of gezondheidstoestand. Bepaalde medicatie, emotionele stress of koorts kunnen leiden tot slaappraten.
Slaapstoornis
Slaappraten kan ook optreden met slaapwandelen en nachtelijke eetbuien, waarbij een persoon zelfs eet tijdens de slaap.
Wie intense angsten voelt tijdens de slaap, begint te schreeuwen of gewelddadige acties doet, overlegt beter wel met zijn arts.

Proeven
Door eenvoudige proeven weet de arts of een slaapstoornis je parten speelt. Meestal vereist slaappraten geen behandeling. In het geval van een ernstige slaapstoornis kunnen medische aandoeningen wel een rol spelen en is overleg met de dokter zeker aangewezen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrijf eens op papier van wombatpoep

Schrijf eens op papier van wombatpoep
Het Australische bedrijf Creative Paper doet zijn naam alle eer aan. Later op de maand lanceren zij een papiersoort die gemaakt is op basis van wombatpoep. Dat meldt ABC News op zijn site.

Kangoeroekak
Creative Paper haalde in 2005 al het wereldnieuws met z'n papier van kangoeroekak. Nu doen ze een beroep op de uitwerpselen van een ander buideldier - de wombat - om het 'gat' in de markt voort te dichten.

Groen- of goudkleurig
Volgens directeur Darren Simpson is het papier groen- of goudkleurig, afhankelijk van het seizoen waarin de wombatdrollen 'geoogst' worden. Er worden enkel uitwerpselen van dieren in gevangenschap gebruikt. Wombats in de vrije natuur gebruiken hun kaka immers om met elkaar te communiceren en hun territorium af te bakenen.

Prima kwaliteit
De kwaliteit en de textuur van het wombatpapier zijn naar verluidt uitstekend. Het bedrijf stelt zijn nieuwste product later deze maand voor op een internationale papierconferentie in Burnie in de Australische deelstaat Tasmanië. (br.hln)
» Reageer (0)
03-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inge Moerenhout bijna blind

Inge Moerenhout bijna blind


Inge Moerenhout met haar partner op de avant-première van 'Los'.


Tv-presentatrice Inge Moerenhout sukkelt met vochtophoping op beide ogen, waardoor ze quasi blind is. "Ik zie haast niets meer", verklaart het ex-lid van Opium in 'Story'. Enkel de contouren van voorwerpen en mensen weet ze nog enigszins te onderscheiden. De precieze oorzaak is nog niet bekend, maar voorlopig wordt in de richting van een falend immuunsysteem gedacht.

Moerenhout heeft haar portie gezondheidsleed al gehad: enkele jaren geleden werd het tv-gezicht bijna doof toen ze als gevolg van hevige migraineaanvallen getroffen werd door de ziekte van Ménière. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roze dolfijn lokt te veel toeristen


Roze dolfijn lokt te veel toeristen
Pinky, een albinodolfijntje dat gespot is in Lake Calcasieu, een zoutwaterplas die uitgeeft op de Golf van Mexico in Louisiana, trekt zoveel bekijks dat er aan toeristen gevraagd wordt voorlopig weg te blijven.

Voor zover bekend is Pinky de enige roze dolfijn ter wereld. In de Amazone leven er wel roze dolfijnen, de botos of orinocodolfijnen, maar dat zijn zoetwaterexemplaren.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnen helpt tegen kanker


"Zonnen helpt tegen kanker"


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/gise.jpg


De Britse, vooraanstaande kankerspecialist Tim Oliver, raadt iedereen aan te zonnen, zelfs onder de zonnebank. Vitamine D zou het risico op enkele kankers tot 40 procent kunnen verkleinen. Omdat die vitamine ook in zonlicht zit, is zonnen noodzakelijk. Belgische dermatologen reageren in 'Het Laatste Nieuws' dat vitamine D ook op een veiligere manier kan genomen worden.

Voordelen
Professor Tim Oliver zorgt met zijn uitspraak voor verbaasde reacties. Doorgaans wordt gezegd weinig of niet in de zon te blijven op gevaar van huidkanker. Oliver ziet het anders, hij gelooft dat de zon meer voor- dan nadelen kent. Het lichaam zet zonlicht om in vitamine D, optimaal voor onze botten en onze immuniteit.

Onderzoek
In landen met de meeste zonneschijn zouden minder prostaat-, borst- en darmkanker voorkomen. Een Amerikaans onderzoek toont zelfs aan dat vrouwen die topless zonnen tot 47% minder risico op borstkanker lopen.

Zonnebank
De arts raadt iedereen aan om drie keer per week het gezicht en de voorarmen telkens bloot te stellen aan 5 tot 10 minuten zon. Meer hoeft niet, want overdaad schaadt nog altijd. Is dit onmogelijk, bijvoorbeeld tijdens de winter, biedt de zonnebank soelaas. Om de zes weken vijf tot tien minuten onder de lamp, moeten volstaan. Hij beroept zich op een Zweedse studie die aantoont dat er minder huidkankers voorkomen bij degenen die af en toe de zonnebank gebruiken.

Veilige manier
Dermatoloog Thomas Maselis kent de voordelen van vitamine D, maar kent veiligere middelen om de nodige hoeveelheid binnen te krijgen. Via levertraan, vette vis en andere voeding kan dit ook. "Blootstelling aan de zon moet met mate gebeuren. Na twintig minuten in de zon maakt het lichaam sowieso geen vitamine D meer aan". (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees wil twee beeldjes van veiling YSL niet betalen

Chinees wil twee beeldjes van veiling YSL niet betalen
Een Chinese kunstverzamelaar heeft gezegd dat hij de twee Chinese bronzen beeldjes gekocht heeft die vorige week in Parijs verkocht werden op de veiling van de kunstcollectie van Yves Saint-Laurent en Pierre Bergé. Hij wil de beelden echter niet betalen.

"Ik denk dat elke Chinees op dat moment rechtgestaan zou zijn. Ik probeer alles te doen om mijn verantwoordelijkheden op te nemen", aldus Cai Mingchao in een mededeling. "Maar ik moet benadrukken dat het geld niet betaald zal worden", voegt hij eraan toe. "De koper is een Chinees die bewonderd moet worden", stelt Niu Xianfeng, adjunct-directeur van het erfgoedfonds van China, in de mededeling.

Geroofde kunstvoorwerpen
Het parastatale fonds tracht sinds 2002 geroofde kunstvoorwerpen terug te halen. "We willen, net als Cai Mingchao, benadrukken dat het geld niet gestort mag worden." Cai, die een veilinghuis in Xiamen (in het zuidoosten van China) leidt, is volgens de mededeling een van de adviseurs van het fonds.

De twee bronzen beelden, die ongeveer 40 centimeter groot zijn en de kop van een rat en van een konijn voorstellen, gingen woensdag elk voor 15,7 miljoen euro onder de hamer. Ze zijn afkomstig van de plundering van het Zomerpaleis in 1860 in Peking door Franse en Britse soldaten. Ze maakten deel uit van een geheel dat de twaalf dieren van de Chinese dierenriem voorstelt. De Chinese regering eist dat de geplunderde beelden naar China terugkeren, maar wil er niet voor betalen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees heeft schildpad met twee koppen


Chinees heeft schildpad met twee koppen
Chinezen zijn soms rare snuiters en de beestjes die ze houden hebben af en toe ook een rare snuit. Zo pocht Jian met zijn schildpad. Het diertje heeft twee kopjes.

"Ze kunnen alle twee sla eten", zegt de Chinees uit Chengdu. "Maar als ze hun kopjes intrekken dan zie je geen verschil meer met een gewone schildpad." Volgens hem gaat het om een uniek exemplaar. Genetische afwijking of vervuiling kunnen de oorzaak zijn van dit natuurwonder. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaan bedwelmt hyperkinetische kat met wiet


Amerikaan bedwelmt hyperkinetische kat met wiet
Een jonge Amerikaan uit Nebraska wordt beschuldigd van dierenmishandeling. Acea Schomaker had een limineus idee. Hij stopte zijn kat in een kartonnen doos en rookte marihuana uit de doos met het beestje erin. Het poesje overleefde het maar was wel een beetje het noorden kwijt.

"Hyperkinetisch beestje"
"Het beestje was helemaal bedwelmd",aldus agent Andy Stebbing. "Het zat stil op de zetel van de politiewagen." De politie kreeg een telefoontje van de grootvader van de jongeman. De Amerikaan wordt niet alleen beschuldigd van dierenmishandeling, hij riskeert ook een veroordeling voor het bezit van drugs. Hij verklaarde dat hij het beestje wat wilde kalmeren. Het poesje was wat hyperkinetisch en een kuur met marihuana zou haar wel tot rust brengen. (br.hln)» Reageer (0)
02-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tatoeages voor huisdieren: nieuwe rage in Rusland


Tatoeages voor huisdieren: nieuwe rage in Rusland

Nog zichtbaar van de kaart na een drie uur durende verdoving, showt de zeldzame kat Mickey haar nieuwe tattoo. Deze Sphynxkat kreeg van haar baasje een afbeelding van een Egyptische farao cadeau. Gewoon omdat haar Russische baasje 'wel eens iets anders wilde' voor haar huisdier.

Tattoos voor dieren worden stilaan een rage in Rusland. Dierenrechtenorganisaties noemen de praktijk schandalig. Zij stellen alles in het werk om dierentatoeages te verbieden. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurrampen zullen leven tegen einde eeuw uitroeien


"Natuurrampen zullen leven tegen einde eeuw uitroeien"

James Lovelock
James Lovelock 
Het is alsof de Sahara Europa langzaam binnentrekt  
Terwijl we nu op het punt staan om de kaap van zeven miljard mensen te overschrijden, zal de wereldbevolking tegen 2100 tot slechts één miljard mensen
teruggevallen zijn
James Lovelock De klimaatverandering zal tegen het einde van de eeuw het meeste leven op onze planeet uitroeien en de mens is te laat om deze catastrofe te vermijden. Dat zegt de belangrijke Britse klimaatwetenschapper James Lovelock. Sommige delen van de wereld zullen volgens de 89-jarige Brit een woestijn worden, terwijl andere gebieden door het stijgende zeeniveau overspoeld zullen worden.

Eén miljard mensen
Lovelock ziet in zijn apocalyptische visie hongersnood, droogte en dood op een nooit geziene schaal. Terwijl we nu op het punt staan om de kaap van zeven miljard mensen te overschrijden, zal de wereldbevolking tegen 2100 tot slechts één miljard mensen teruggevallen zijn. De overgebleven Aardbewoners zullen onderling oorlog voeren om de schrale voorraad voedsel en water te bemachtigen. Lovelock onthulde zijn doembeeld vorige week in een interview met het Britse persagentschap Reuters.

Sahara in Europa
Tegen 2040 zal de temperatuur in de meeste Europese steden in de zomer gemiddeld rond 43 graden liggen, zegt Lovelock. Dat is vergelijkbaar met het huidige gemiddelde in bijvoorbeeld Bagdad of met de hittegolf in de zomer van 2003. "Land zal geleidelijk aan in een woestijn veranderen. Het is alsof de Sahara Europa langzaam binnentrekt", aldus de wetenschapper. In de rest van de wereld zullen gelijkaardige scenario's plaatsvinden.

Gedoemd
Kunnen we nog iets doen om deze ramp te vermijden? Volgens Lovelock is het daar al te laat voor. Zelfs als we onze CO2-uitstoot aanpakken en een nultolerantie invoeren, dreigen we te mislukken. Het is gewoon te laat om onze planeet nog af te koelen. Lovelock gelooft niet in het nut van zonne-energie of windenergie, hoewel hij toegeeft dat kernenergie kan helpen om de groeiende vraag naar energie te beantwoorden.

Voorspellingen
Lovelock is vooral bezorgd omdat niemand lijkt te begrijpen dat dit een dringend probleem is. "Je moet mij de schuld niet geven omdat ik zo'n dramatische voorspelling doe", zegt hij. "In 2001 waarschuwde de VN al voor hogere temperaturen tegen de helft van deze eeuw. Ik probeer alleen maar de aandacht van de bevolking op het probleem te vestigen." Lovelock werd vooral beroemd voor zijn Gaia-hypothese, waarin hij stelt dat de Aarde functioneert als een soort superorganisme. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bejaarde laat spaargeld - 44.000 euro - op tram liggen


Bejaarde laat spaargeld - 44.000 euro - op tram liggen
Een Zweedse vrouw heeft al haar spaargeld in de tram laten liggen terwijl ze op weg was om het naar de bank te brengen. Dat meldt de Zweedse krant Aftonbladet.

Veiliger
De 83-jarige Birgitta was op pad met een half miljoen kronen, bijna 44.000 euro. Ondanks de bankencrisis vond ze het na vele jaren uiteindelijk toch een veiliger idee om het spaargeld op een bank te zetten.

Verstrooid
De vrouw stopte haar centen in een papieren zak en trok met de tram naar de bank in het centrum van Göteborg. In een vlaag van verstrooidheid liet de bejaarde dame de geldzak liggen toen ze uitstapte.

Beschaamd
Birgitta durfde haar blunder aanvankelijk niet te vertellen aan haar familie. Uiteindelijk deed ze het toch. De trammaatschappij werd als de bliksem gecontacteerd, maar het geld bleek spoorloos.

Bewakingscamera
Birgitta zit in 'zak' en as en vreest dat haar spaarcenten voorgoed verdwenen zijn. De politie ziet de zaak minder pessimistisch in. De tram is immers uitgerust met bewakingscamera's en hoopt dat de oneerlijke vinder werd gefilmd. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Life of Brian' na 30 jaar in première in Welsh dorpje


'Life of Brian' na 30 jaar in première in Welsh dorpje


http://img11.imageshack.us/img11/397/brian1.jpg


De Monty Python klassieker Life of Brian gaat dertig jaar nadat hij uitkwam alsnog in première in het dorp Aberystwyth in Wales waar de film al die jaren verboden was. Dat heeft de burgemeester van het dorp, Sue Jones-Davies, laten weten.

Enkele sterren uit de film zullen op de rode loper verschijnen, onder wie Michael Palin en Terry Jones, maar ook de burgemeester zelf. Jones-Davies speelt in de film de vriendin van Brian. Graham Chapman, die de titelrol op zich nam, is in 1989 overleden.

Opschudding
Een commissie van katholieke geestelijken in het dorp verbood in 1979 de vertoning van de satirische komedie over de jonge Brian van Nazareth. In de satirische film krijgt hij het aan de stok met de Romeinen en wordt hij per abuis aangezien voor de messias en gekruisigd. De film zorgde dertig jaar geleden wereldwijd voor veel opschudding.

Niemand in Aberystwyth had er de afgelopen decennia aan gedacht het verbod op te heffen. De burgemeester heeft het initiatief genomen voor de verlate première, waarvoor slechts 120 kaartjes beschikbaar zijn. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg vindt verloren tombe bij Luxor


Belg vindt verloren tombe bij Luxor
Een Belgische onderzoeksmissie heeft bij het Zuid-Egyptische Luxor een tombe ontdekt die eind 19e eeuw was gesignaleerd maar weer in het woestijnzand was verdwenen. Het is het graf van een hoge koninklijke functionaris in de tijd van farao Tutmosis III (1479-1425 voor Christus), zegelbewaarder Amenhotep. De Egyptische Hoge Raad voor Oudheden heeft dat bekendgemaakt.

Zoek
De missie van de Belgische archeoloog Laurent Bavay stuitte na drie jaar werk op Amenhoteps graf in de buurt van Aheikh Abd al-Qarna bij Luxor op de westoever van de Nijl. In 1880 ontdekte de Zweed Karl Piehl de tombe, maar door het bewegende woestijnzand was het graf snel weer zoek. (br.hln)» Reageer (0)
01-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef je kinderen geen middeltjes tegen verkoudheid


Geef je kinderen geen middeltjes tegen verkoudheid
De tijd van gesnotter en verkoudheden is (hopelijk) bijna voorbij, Maar toch publiceren alle Britse kranten dit weekeinde een officiële waarschuwing: geef verkouden kinderen onder de twaalf jaar geen medicijnen meer als ze verkouden zijn. Ze helpen eigenlijk niet en kunnen zelfs heel gevaarlijk zijn. Een huis-tuin-en-keukenmiddeltje zoals citroensap met honing is even doeltreffend, aldus de Sunday Telegraph.

Anders reageren
De overheidsorganisatie die toezicht houdt op de geneesmiddelen, de MHRA, publiceerde een rapport waarin staat dat er "geen sterke bewijzen zijn voor de stelling dat de medicijnen tegen verkoudheid werken". "Jarenlang werd ervan uitgegaan dat we geneesmiddelen die gemaakt waren voor volwassenen in een zwakkere vorm konden toedienen aan kinderen", aldus een MHRA-woordvoerder, "maar nu weten we dat het lichaam van een kind anders reageert".

Vijf sterfgevallen
Zo anders dat die middelen neveneffecten kunnen veroorzaken als slapeloosheid, allergische reacties en halucinaties. Er werden zelfs vijf sterfgevallen geregistreerd bij kinderen van minder dan twee jaar die een overdosis van deze middelen hadden gekregen. Om die redenen zullen op de verpakking van die geneesmiddelen voortaan waarschuwingen worden afgedrukt en krijgen apothekers het advies ze niet langer te verkopen aan kinderen jonger dan 6 jaar. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harige borstkas is weer sexy


Harige borstkas is weer sexy


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/harige-borstkas.jpg
Werelds meest sexy man Hugh Jackman.
 


Na jaren van glasgeschoren borstkassen, is een harige torso terug sexy bij mannen, dat blijkt uit een recente Britse enquête. De meningen bij vrouwen hierover zijn verdeeld, ofwel zijn ze helemaal voor ofwel radicaal tegen.

Macho
David Beckham en Daniel Craig mogen hun scheermesjes en wax opbergen en hun borsthaar laten groeien. Deze comeback van het borsthaar zou volgens sommigen de komst van een nieuw soort man aankondigen. De macho is terug en de metroseksueel mag inpakken. Met de komst van de metroman enkele jaren geleden verdween ook het borsthaar. Knappe mannelijke celebs als David Beckham en Brad Pitt zetten de trend met hun gladde borstkas. Harige mannen als Tom Selleck hadden plots afgedaan. Nu lijkt alsof met Hugh Jackman, ster uit de film 'Australia' en verkozen tot werelds meest sexy man door People, een nieuwe generatie mannen is opgestaan, die vecht om het recht op borsthaar.

Nee
Verschillende vrouwen betreuren deze evolutie, zij verkiezen een gladde torso. De Britse journaliste Petronella Wyatt van de Daily Mail is zo iemand. Zij zegt dat vrouwen geprogrammeerd zijn om gladde oppervlakten boven ruwe te verkiezen. "Wat is er nu leuk aan om met je hoofd op een harige bos te liggen, het irriteert onze gevoelige, vrouwelijke huid. Een gladde borstkas is geen teken van een vrouwelijk kantje bij mannen, het toont wel dat hij gesofisticeerd is. Ik vond Sean Connery als Bond alleen sexy vanaf zijn nek. Ik denk ook dat mannen met een weelderige haarbos op de borstkas iets te verstoppen hebben, namelijk het gemis van spieren. Er is nog een ander negatief kantje aan borsthaar, bijna elke man met borsthaar heeft ook een bos op de rug. Ik kan me niet inbeelden dat ook maar één vrouw dat sexy vindt. Nee, ik ben voor gewaxte torso's wereldwijd."

Ja
Tanya Gold, ook een Britse journaliste, is het daar volledig niet mee eens. Ze houdt van een harige borstkas. "Ik ben ontzettend blij met de comeback van de harige torso. Ik hou ervan omdat ik graag mijn hoofd nestel in die bos. Het is een essentieel onderdeel van mannelijkheid voor mij. Ik vind ook dat het heerlijk ruikt, ik stop graag eens mijn neus in borsthaar. Een behaarde borstkas is het toppunt van sexy." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente komt laat dit jaar


"Lente komt laat dit jaar"


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Bloesem.jpgVandaag is de meteorologische lente officieel begonnen en op de meeste plaatsen is het zonnig. Toch komt de natuur maar langzaam op gang dit jaar door de kou van de afgelopen maanden.

2008 extreem vroeg
Planten zoals speenkruid, gele kornoelje en sleedoorn liggen gemiddeld anderhalve maand achter op de ontwikkeling in het extreem vroege 2008. Vlinders hebben zich tot nu toe nog nauwelijks laten zien. Dat alles blijkt uit het jaaroverzicht van de Natuurkalender dat in het Nederlandse radioprogramma Vroege Vogels werd voorgesteld. Door de lage temperaturen in de afgelopen maanden ligt de natuur tussen de dertig en vijftig dagen achter op de ontwikkelingen in de vroege lente van 2008. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte knoflook zonder vieze adem


Zwarte knoflook zonder vieze adem


Zwarte knoflook verovert stilaan onze contreien. In Groot-Brittannië is deze bijzondere variant sinds kort verkrijgbaar. Een vieze adem is voorgoed verleden tijd: de gezonde groente is volledig reukloos en kan ook rauw gegeten worden.

Onsterfelijk
Zwarte knoflook is al jaren succesvol op de Japanse markt. De 'Black Garlic' is een 100% natuurlijk product zonder conserveringsmiddelen. Volgens Thaïse legenden maakt de zwarte knoflook je onsterfelijk. Feit is wel dat deze variant nog stukken gezonder is dan zijn wit broertje. Het bevat twee keer zoveel antioxidanten en bevat stoffen die kanker zouden kunnen weren.

Procédé
De zwarte kleur wordt bekomen nadat de knoflook een maand lang wordt gefermenteerd in warme temperaturen. Zo ontstaat de kleur, de zachte textuur en de zoetere smaak. De knoflook smaakt zo meer naar soja en kan makkelijk rauw gegeten worden. (br.hln)» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!