NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen Elizabeth en haar broer werden gebaard door Franse kokkinSchandaal:

Schandaal: "Queen Elizabeth en haar broer werden gebaard door Franse kokkin"


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Queen-Elizabeth.jpg
Is Cecilia Cavendish (links) écht de moeder van Elizabeth Bowes-Lyon, de latere 'Queen Mother'?


Groot-Brittannië staat op zijn kop. In een nieuw boek wordt onthuld dat koningin Elizabeth, de 'Queen Mother', en haar jongere broer David verwekt werden bij en gebaard door de Franse kokkin aan het hof. Die "aantrekkelijke en vrolijke française" zou surrogaatmoeder zijn geworden nadat Elizabeths 'echte' moeder Cecilia Glamis, die al acht kinderen had, op doktersadvies geen kinderen meer mocht krijgen.

Volgens de adellijke auteur Lady Colin Campbell was het niet Cecilia maar de kokkin Marguerite Rodière die op 4 augustus 1900 het kind baarde dat van 1936 tot de dood van haar man koning George VI in 1952 koningin was.

Dit zou de weinig flatterende bijnaam verklaren die de hertog en hertogin van Windsor haar gaven: Cookie. Het ophefmakende boek 'The Queen Mother, The untold story of Elizabeth Bowes Lyon, Who became Queen Elizabeth the Queen Mother' verschijnt volgende maand, het eerste hoofdstuk ervan verscheen gisteren online.

De publicatie komt bijzonder ongelegen: gisteren nog hield de huidige koningin Elizabeth een gedenkdienst voor haar geliefde moeder, die tien jaar geleden overleed. Haast alle oudere leden van de koninklijke familie brachten in de St George's Chapel van Windsor Castle hulde aan de voormalige koningin en haar dochter, prinses Margaret, die enkele weken na haar moeder overleed.

Expert van het koningshuis Hugo Vickers in de Daily Mail: "Het is niet netjes dergelijke theorietjes te lanceren op de tiende verjaardag van het overlijden van de Queen Mother. Lady Colin Campbell poneert die bizarre theorie al enige tijd, maar volgens mij is het volslagen nonsens. Je hoeft maar naar foto's van de Queen Mother en haar moeder te kijken om te zien dat ze verwant zijn. Zonder DNA-bewijs kan ze haar stelling niet staven. Het is heel ongelukkig dergelijke beweringen te publiceren in het diamanten jubileumjaar van onze koningin. Ongetwijfeld zal dit de koningin storen, en ook prins Charles, die dol was op zijn oma".

De precieze geboortedatum van de Queen Mother, in augustus 1900 als de vierde dochter van Lord Glamis, staat al jarenlang ter discussie. Het is ook onduidelijk of ze in een Londense ziekenwagen dan wel op het familiedomein in Hertfordshire ter wereld kwam. Een ander raadsel is waarom Elizabeth Angela Marguerite Bowes Lyon een Franse naam als derde voornaam kreeg.

In het boek 'The Royals' uit 1977, van de Amerikaanse Kitty Kelly, wordt gesteld dat de Queen Mother de dochter was van een Welshe meid die in het familiekasteel in Schotland werkte.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Protest tegen uitmoorden dakloze dieren in Oekraïne

Protest tegen uitmoorden dakloze dieren in Oekraïne


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/dakloze-dieren.jpg


Polen en Oekraïne maken zich op voor het EK Voetbal in juni. Eén van de acties die ze ondernemen is het uitmoorden van dakloze dieren, waaronder veel honden. Veel Oekraïeners zijn het zat en protesteren tegen deze praktijk.

De dierenrechtenactivisten brachten vaak hun eigen hond of geredde, gehandicapte honden mee naar de manifestatie. Ze vragen dat het doden stopt en dat er naar andere oplossingen wordt gezocht. Ze dragen posters en borden met daarop 'Red onze zielen' bij een afbeelding van honden.

Behalve in Kiev vonden nog in 13 andere Oekraïense steden optochten plaats. Ook in andere Europese landen, zoals Nederland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Spanje, Kroatie, Tsjechië, Griekenland, Rusland en natuurlijk Polen wordt de actie gesteund.

Hoeveel straathonden er al uit de weg zijn geruimd is niet gekend.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een op tien 12-jarigen kan België niet aanduiden op kaart

Een op tien 12-jarigen kan België niet aanduiden op kaart


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/aardrijkskunde.jpg


De (slim gemonteerde) filmpjes waarbij op straat aan willekeurige mensen (meestal Amerikanen) vragen worden gesteld over aardrijkskunde, geschiedenis of actualiteit leveren altijd hilarische en foute antwoorden op. Maar met onze 12-jarigen is het niet veel beter gesteld: tien procent kan België niet situeren op een kaart, meer dan een derde van de twaalfjarigen heeft geen idee waar Noord-Amerika ligt en een op de vijf denkt dat een paardentram uit de middeleeuwen dateert.

Vooral op het onderdeel 'maatschappij' scoren de kinderen slecht. Amper 53 procent behaalt de ondergrens. Bij Brusselse leerlingen is dat niet eens een kwart.

Simpele dingen, zoals het metroplan lezen of in een station op het scherm zien wanneer de volgende trein vertrekt, lukken niet. In de metro zou 66 procent hopeloos verloren lopen, in het station blijven ruim vier op de tien tevergeefs wachten.

Bij geschiedenis en aardrijkskunde zijn de eindresultaten beter: 69 en 75 procent. Maar toch slaagt een op de tien er niet in België aan te duiden en meer dan de helft kan aangeduide landen van de Europese Unie niet benoemen.

Het zou vooral het abstractieniveau zijn dat leerlingen parten speelt. "Als we vragen om fietsen te rangschikken van vroeger naar nu, lukt dat", legt Rianne Janssen (KU Leuven), die de peilingen mee opstelde, uit. "Maar aanduiden in welk tijdperk een paardentram thuishoort, kunnen ze niet."

De resultaten komen uit een peiling naar de kennis van het vak wereldoriëntatie (WO) bij 4.000 leerlingen uit het zesde leerjaar. De Morgen citeert de cijfers uit het onderwijsblad Klasse. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Buble - Sway

Michael Buble - Sway

Klik op de foto om hem te beluisteren


Michael Steven Bublé (Burnaby (Canada), 9 september 1975) is een Canadees jazz-zanger en acteur. Hij woont tegenwoordig in Vancouver. Zijn eerste album behaalde de top 10 in Canada, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Michael Bublé werd geboren in Burnaby, in Brits-Columbia. Hij groeide op met zijn opa’s jazzalbums. Op zijn website markeert hij het belang van zijn opa in het bemoedigen van zijn muzikale talenten. Hij zegt onder andere dat zijn grootvader zijn beste vriend was, en degene die de wereld van muziek opende die eigenlijk aan zijn generatie was voorbijgegaan. Door hem wilde Bublé zanger worden. Hij groeide op met muziek van onder andere Ella Fitzgerald en Frank Sinatra.

Bublés opa bracht hem bij een talentenjacht in Vancouver, waar hij won maar later werd gediskwalificeerd omdat hij te jong was. Hierdoor werd hij niet ontmoedigd; hij won toen hij 17 jaar was de eerste prijs bij de Canadian Youth Talent Search.

De jaren daarna had hij een muzikale carrière die niet echt van de grond kwam. Hij speelde Elvis in een dinnershow en zong in een revue genaamd Forever Swing. Hij nam een paar albums op, één als cadeau voor zijn opa. In 2000 ontving hij twee Genie Award-nominaties voor de twee nummers die hij schreef voor de film Here’s to Life met onder andere de Canadees Eric McCormack.

Een optreden tijdens een bedrijfsfeest zorgde voor Michael Bublés doorbraak. Tijdens dit feest gaf hij een cd aan Michael McSweeney, een kennis van de voormalige Minister President van Canada Brian Mulroney. McSweeney gaf de cd aan de minister, waarna Bublé werd uitgenodigd als zanger op de bruiloft van zijn dochter in 2000. Daar zong hij het nummer Mack the Knife van Kurt Weill. De zanger werd daar voorgesteld aan David Foster, een bekend producer. Hij tekende een contract waardoor hij terecht kwam bij het label 143. Daar bracht hij in 2003 zijn eerste titelloze album Michael Bublé uit.

Op het album staan veel bekende nummers als The Way You Look Tonight en Moondance (Van Morrison). Op het nummer How Can You Mend a Broken Heart (origineel van de Bee Gees) zingt Barry Gibb de achtergrondzang. Michael Bublé kwam snel in de Canadese albumlijst terecht. Het album bereikte de platina status en behaalde de nummer 1-positie in Australië. Zijn nummers Kissing'Fool (origineel George Michael) en How Can You Mend A Broken Heart haalden de top 30 in Amerika. Zijn derde single Sway behaalde in een remixversie van Junkie XL de top 20 in Australië.

Op de Juno Awards van 2004 won Bublé de prijs voor beste nieuwkomer. Zijn album was genomineerd voor Album of the Year, maar won deze prijs niet.

Hij bracht in 2003 een kerst-cd uit, Let it Snow. Het titelnummer haalde de top 40 van Australië. Ook volgde een live-album, met een video die de top 10 behaalde in de Amerikaanse videohitlijst.

Hierop volgde een wereldtournee en verscheen hij verschillende malen op televisie, onder andere in de Today Show van NBC, waarin hij een duet zong met de gastvrouw Katie Couric.

Michael Bublé is lange tijd verloofd geweest met Debbie Timuss, een toneelactrice, danseres en zangeres. Ze speelden samen in de musicals Red Rock Diner in 1996 en Forever Swing in 1998. Ook is Timuss de achtergrondzangeres op Bublés nummer It's Time. Het nummer Home is voor haar geschreven, toen Bublé in Italië was. Ook speelt ze een rol in de videoclip van dat nummer. Ze beëindigden hun relatie in november 2005.

Michael had een relatie met Emily Blunt, een Engels actrice; in juli 2008 eindigde hun driejarige relatie. Dat kwam doordat zij beiden drukke schema's hadden.

In november 2009 heeft Bublé Luisana Lopilato, een bekende actrice uit Argentinië, ten huwelijk gevraagd. Zij is onder andere te zien in de video-clip van Haven't met you yet. Ze trouwden op 31 maart 2011 in Buenos Aires.» Reageer (0)
30-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zieke bruid sterft 1,5 uur voor het geven van haar ja-woord

Zieke bruid sterft 1,5 uur voor het geven van haar ja-woord


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/trouw.jpg?t=1333117814


De Engelse Jemma Webbs was van plan om te trouwen in een prachtig landhuis, met het rotsvaste vertrouwen om de kanker waar ze aan leed, te boven te komen. Maar een maand voor haar geplande bruiloft verergerde haar conditie en het koppel organiseerde een feest aan huis. Ook dat bleek te laat te zijn.

Slechts 90 minuten voordat ze haar ja-woord had moeten uitspreken, stierf Jemma (32). Haar verloofde Alex Bradford blijft gebroken achter. "Ze herpakte zichzelf elke keer. Sommige mensen geven het op, maar zij bleef denken dat ze de kanker zou verslaan. Jemma had kanker, maar de kanker had Jemma nooit. Iedereen was ervan onder de indruk hoe ze ermee omging." De vrouw vormde een grote inspiratiebron voor andere vrouwen die vochten tegen eierstokkanker, zo vertelt haar verdrietige partner.

De eerste symptomen van kanker verschenen in 2008 bij Jemma. Ze onderging een operatie en begon in 2010 aan chemotherapie. Ze ontmoette Alex slechts negen maanden voor haar dood, in het bedrijf waar ze beiden werkten. "Ik wist niet dat ze ziek was. Je kon het nergens aan zien", vertelt Bradford. Hun relatie begon aanvankelijk heel normaal. "Maar in twee maanden tijd verspreidde de kanker zich naar haar lever en longen, en toen wist ik dat ik er voor haar moest zijn."
 
Weggaan was nooit een optie voor Alex. "Ik hield van haar, zo simpel is het. Ik heb nooit getwijfeld." Afgelopen januari vroeg Alex zijn vriendin ten huwelijk. Het stel plande hun bruiloft voor 18 april in het Colehayes park. Maar op 16 maart verslechterde de toestand van Jemma drastisch en het stel besloot de volgende dag al te trouwen. Ze regelden vlug alle papieren voor een trouwerij aan huis. Maar die volgende dag stierf Jemma, in het bijzijn van haar verloofde en haar familie.

Bradfort vertelt: "Ze was op die dag duidelijk heel blij en opgewonden, en ik was dat ook. Maar om 14.00 uur ging het plotseling heel slecht, en binnen een uur was ze overleden." Er blijft echter nog wel iets groots van Jemma achter: de Eve Appeal, een onderzoeksfonds voor kanker.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herontdekte Cézanne op 1 mei onder veilinghamer

Herontdekte Cézanne op 1 mei onder veilinghamer


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/Czanne.jpg?t=1333116971


Op 1 mei gaat op een avondveiling bij Christie's New York een herontdekt werk van Paul Cézanne (1839-1906) onder de hamer.

Het gaat om een studie in waterverf voor zijn beroemde serie Kaartspelers, vijf schilderijen die worden gerekend tot het allerbeste wat de modernistische meester op het doek zette. De studie dook na 60 jaar op in een Texaanse privécollectie en moet tussen de 11 en 15 miljoen euro opbrengen.

In de afgelopen jaren kwamen er meer teruggevonden meesterwerken onder de hamer bij Christie's, zoals Picasso's Naakt met groene Bladeren uit 1932 (106,5 miljoen dollar in 2010) en Hoofd van een Muze (47.9 miljoen dollar in 2009) van Renaissancemeester Rafaël Sanzio. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzame wasbeerhond gespot in West-Vlaanderen

Zeldzame wasbeerhond gespot in West-Vlaanderen


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/wasbeerhond.jpg?t=1333104787


In februari hebben wandelaars in een natuurgebied nabij Ieper een vrijlopende wasbeerhond waargenomen en gefotografeerd. "De foto is de eerste van een vrijlopende wasbeerhond in Vlaanderen die we onder ogen kregen", meldt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO).

De wasbeerhond werd op 19 februari en op 21 februari ontdekt in een stuk tuin aan een wandelpad in de Verdronken Weide, een spaar- en wachtbekken en natuurgebied aan de stadsrand van Ieper. Sindsdien is het dier spoorloos verdwenen, aldus INBO.

Het instituut vermoedt dat het dier recent uit gevangenschap ontsnapte, want het dier bleek niet echt schuw te zijn. Wasbeerhonden staan echter niet op de zogenaamde positieflijst van zoogdieren die gehouden mogen worden, klinkt het. Het gaat wel om de eerste foto van een vrijlopende wasbeerhond in Vlaanderen. Eerder werden wel al in Zonnebeke in 2002 en in Sint-Truiden in 2006 dode wasbeerhonden aangetroffen, die het slachtoffer van het verkeer waren.

In januari zou in het Vlaams-Brabantse Wilselse ook een wasbeerhond waargenomen zijn, maar het instituut meldt dat de waarnemingen moeilijk te beoordelen zijn. Het INBO houdt het dan ook op een "mogelijke" wasbeerhond, maar vindt het wel een aanleiding om alert te blijven in de regio.

Het instituut merkt voorts nog op dat in het West-Vlaamse Alveringem, niet ver van Ieper, in januari voor het eerst een exotische zilvervos werd waargenomen. Het dier komt niet of nauwelijks voor in het wild in Europa en bleek dan ook ontsnapt te zijn uit een kinderboerderij even verderop. (br.hln)


De wasbeerhond

De wasbeerhond of marterhond  is een roofdier uit de familie der hondachtigen. Hij komt oorspronkelijk voor in Oost-Azië, maar tegenwoordig leven er ook verwilderde exemplaren in Europa. Hij dankt zijn naam aan een opvallende gelijkenis met de gewone wasbeer . De vacht wordt gebruikt in luxekleding.

Een volwassen dier wordt 50 tot 55 centimeter lang en de staart is ongeveer 15 centimeter lang. Wasbeerhonden hebben een geelachtig bruine grondkleur. Op de kop zijn de dieren zwart met wit, de poten zijn donker evenals een deel van de staart. De wasbeerhond heeft een zwart masker rond zijn ogen. 's Winters krijgt de wasbeerhond een dikkere vacht en een vetlaag, waardoor hij er ronder uitziet dan in de zomer. Tussen september en november begint de ondervacht te groeien, in mei en juni wordt hij vervangen door een dunnere zomervacht.

De wasbeerhond lijkt veel op de (onverwante) wasbeer, en kan makkelijk met dit dier verward worden. Met name de kop, met het opvallende donkere gezichtsmasker, doet sterk aan een wasbeer denken. De wasbeerhond is groter dan de wasbeer, met een kortere, egaal gekleurde staart en heeft kortere oren.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lilli, het anderhalve kalfje

Lilli, het anderhalve kalfje

http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/Lilli.jpg?t=1333099079


Lilli is een beroemdheid geworden in Zwitserland. Het zeven weken oude kalfje is geboren met zes poten. De verwachting was dat het diertje niet zou kunnen overleven. Maar niets is minder waar. Integendeel: Lilli is één brok levenslust.

Boer Andreas Knutti had er aanvankelijk geen goed oog in. Lilli zou nooit een 'fulltime' melkkoe worden, zoveel was zeker. Het dier afmaken was voor de veehouder uit Weissenburg echter evenmin een optie. Temeer omdat Lilli een echte spring-in-'t-veld bleek. Als het kalfje voort op deze weg blijft evolueren, kan het deze zomer wellicht met de makkers in de bergweiden stoeien

Mutaties van deze aard zijn niet echt uitzonderlijk. In het geval van Lilli zijn wellicht twee embryo's samengesmolten in de baarmoeder van mama-koe.  (br.hln - foto epa)
» Reageer (0)
29-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bokrijk keert terug naar de Sixties

Bokrijk keert terug naar de Sixties


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Bokrijk.jpg


Bokrijk. Geen Vlaming die er nooit op schoolreis is geweest. Maar de boeren op klompen en pastoors met zwarte rokken lokten de voorbije jaren almaar minder volk. Vorige zomer haalde het Limburgse domein niet eens 100.000 bezoekers. Om die cijfers weer een duw in de juiste richting te geven, opent zaterdag een gloednieuw Vlaams dorp de deuren, zo weggeplukt uit de jaren 60. Maak kennis met het Nieuwe Bokrijk: Tony Corsari in zwart-wit, grote potten Kwatta-choco op tafel en - de techniek staat voor niets - draagbare radiootjes van Philips.

Het nieuwe dorp, gebouwd nabij het 'Antwerpse stadsplein' dat door z'n kleine omvang en aparte ligging nauwelijks bezocht werd in het verleden, begint bij de Delhaize-supermarkt, die de weelde van de golden sixties illustreert. Kasten vol Spic & Span (mét Artis Historia-zegeltjes), nylonkousen van Coral (6 paar voor 100 frank), trommels met Dixan-waspoeder (3 kilo, 135 frank), gele familiepotten Kwatta-choco... Alleen Cécémel blijkt na 50 jaar nog steeds hetzelfde logo te hebben. De meeste andere merken stopten gewoon met bestaan. In de platenzaak worden singles van Elvis, The Beatles en Bob Benny aangeboden, naast - "zo was dat in die tijd" - elektro-apparaten als transistorradiootjes tussen 2.495 frank (60 euro) en 3.250 frank (80 euro).

Voorts in het dorp: een kapsalon met schreeuwlelijk behang-papier en haardrogers die vaak zo heet werden dat de klanten met een rood aangezicht naar huis vertrokken. Ook nog: een reisbureau en architectenkantoor - waar het modernste snufje een type-machine is - een sixtieskeuken, woonkamer met zwart-wit-televisie en draaiantenne, een kinderkamer, kledingwinkel, een krantenkiosk met oude dagbladen ('Ons Land Heeft Een Koningin!'), een bioscoop en een studentencafé, losjes gebaseerd op de legendarische bruine kroeg 't Keldertje in Hasselt. Een pintje kostte er 7,5 frank (0,18 euro).

"We zijn zeker dat 'De Sixties' een succes wordt", zegt communicatieverantwoordelijke Miet Feytons. "Retro is weer helemaal in. Kijk maar naar de T-shirts, scooters, meubelen en kleine elektro: alles heeft een vintage look en niks is authentieker dan het origineel. Nu al zijn er 5.000 tickets online gereserveerd en raden we de mensen aan om eerst kaarten te bestellen, zodat ze niet voor het bordje 'volzet' komen te staan. (br.hln)

Tickets vanaf 15 euro via Bokrijk


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het doel van 'runner's high'

Het doel van 'runner's high'


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/lopen.jpg


Wie regelmatig loopt, komt 'm wel eens tegen: runner's high. Dat euforische moment dat de inspanning draaglijker wordt, je het weer ziet zitten, dat je vol vertrouwen en trots op jezelf loopt. In het Nederlands ook wel 'de tweede adem' genoemd. Dient dat ook ergens voor? Wel jazeker: het was nuttig toen we nog in grotten woonden.

Belangrijker nog is dat niet alle diersoorten ervan kunnen profiteren: de runner's high is enkel bestemd voor die diersoorten die geëvolueerd zijn naar uithouding. Zoals mensen, en ook honden maar bijvoorbeeld niet fretten.

Wetenschappers lieten mensen, honden en fretten een half uur lang lopen op een loopband. Achteraf werd het bloed geanalyseerd. Mensen en honden hadden allebei meer van de stof endocannabinoïden in hun bloed, fretten niet. Die stof is een van de belangrijkste stoffen die runner's high uitlokt.

Conclusie? De runner's high is een extra motivatie om te blijven gaan, iets wat bij onze jager- en verzamelaarvoorouders handig kon zijn om roofdieren te ontlopen en/of extra voeding, onderdak of water te vinden, waardoor ze meer kans hadden om zich voort te planten. Toen werd het dus eerder gebruikt om meer calorieën te vinden... vandaag om het teveel te verliezen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steden breiden tegen 2030 uit met twee keer grootte van Texas

Steden breiden tegen 2030 uit met twee keer grootte van Texas


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Wereldsteden.jpg


Wereldsteden zouden in minder dan 20 jaar met ongeveer anderhalf miljoen vierkante kilometer uitbreiden. Tegen 2030 zullen steden zo twee keer de omvang van de Amerikaanse staat Texas inpalmen.

Halverwege deze eeuw zou de huidige wereldbevolking van 7 miljard mensen al uitgebreid zijn naar 9 miljard, zo voorspellen de Verenigde Naties. Experts stelden op een conferentie in Londen dat steden overal ter wereld dan ook met anderhalf miljoen vierkante kilometer zullen uitbreiden. Dat komt neer op een hallucinerend cijfer van 43.000 voetbalvelden per dag gedurende de komende 18 jaar.

"De manier waarop steden sinds de Tweede Wereldoorlog gegroeid zijn, is zowel sociaal als ecologisch niet houdbaar", zegt professor Karen Seto van de universiteit van Yale. Zeker steden zoals Los Angeles zijn geen goed model voor de toekomst. Er staan veel woningen waar maar één gezin woont. Beter zijn bijvoorbeeld Manhattan en Singapore, waar meer mensen op een kleinere oppervlakte wonen. De oplossing is dus in de hoogte bouwen. "Dan zouden steden een minder grote impact op het milieu hebben."

"Het gaat allemaal veel te snel en we moet hier beter over nadenken", zegt Seto. "Rome is niet op één dag gebouwd, maar Chinese steden tegenwoordig wel." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw wondermiddel tegen acne: tijm

Nieuw wondermiddel tegen acne: tijm


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/tijm.jpg


Wie last heeft van acne, weet dat het moeilijk is om die aandoening te behandelen. De traditionele antibacteriële zalfjes werken niet goed en zorgen bovendien bij veel mensen voor huidirritaties. Maar volgens wetenschappers zouden die problemen voorgoed verleden tijd kunnen zijn. Zij ontdekten namelijk een veel effectiever alternatief: tijm.

Het waren wetenschappers van de Leeds Metropolitan University die aan de slag gingen met alcoholische oplossingen (tincturen) van tijm, mirre en goudsbloem.

Zij onderzochten het effect daarvan op de 'propionibacterium acnes', de bacterie die acne veroorzaakt door de poriën van de huid te besmetten. Een zuivere alcoholoplossing werd gebruikt als controlemiddel, om uit te sluiten dat het effect veroorzaakt werd door het steriliserende effect van de alcohol.

"Om een tinctuur te maken, worden planten namelijk dagen of zelfs weken ondergedompeld in alcohol", legt onderzoeksleidster dr. Margaratia Gomez-Escalada uit. "Dat proces zorgt ervoor dat de actieve bestanddelen uit de plant worden gehaald."

De proeven toonden dat alle kruidenoplossingen in staat waren om de bacterie binnen de vijf minuten na de blootstelling te doden, maar tijm was duidelijk het meest effectieve middel.

Meer nog: het kruid werkt zelfs beter dan de standaard concentraties van benzoylperoxide, het actieve ingrediënt in de meeste anti-acneproducten.

Een hoopgevende vaststelling voor acnelijders met een gevoelige huid dus, maar helaas nog zonder zekerheid. "We moeten eerst nog extra onderzoeken uitvoeren in omstandigheden die dichter aanleunen bij de huid", zegt dr. Gomez-Escalada.

"Maar als de tinctuur met tijm even effectief is als onze bevindingen suggereren, dan kan het een natuurlijk alternatief worden voor de huidige behandelingen."

En dat is positief, want die zorgen vaak voor bijwerkingen. "Een branderig gevoel en huidirritatie door de benzoylperoxide zijn niet ongewoon", bevestigt de experte. "Door hun ontstekingsremmende eigenschappen zijn kruidenbehandelingen veel minder hard voor de huid." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zonnebrillen voor honden

 Zonnebrillen voor honden


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/zonnebrillen-v-honden.jpg


Inwoners van Duitsland moeten hun ogen niet laten testen wanneer ze door het raam van de opticien naar binnen kijken en een wachtzaal vol honden zien zitten. Een Duitse opticien startte onlangs namelijk met de verkoop van zonnebrillen voor honden - een nieuw product dat UV-bescherming biedt voor uw trouwe viervoeter.

Het product wordt sinds kort verkocht in de Berlijnse brillenwinkel Sehwerk, gespecialiseerd in de oogverzorging van honden. De brillen bieden bescherming voor honden die gevoelig zijn aan zonlicht en wind en werden zo gemaakt dat ze zo comfortabel mogelijk zijn. De ontwerpers omschrijven de zonnebrillen als "flexibel" en "goed passend" en ook de glazen blijken heilzaam voor blinde honden en honden met een visuele beperking.

De brillen scoren over de hele wereld. Een gelukkig baasje vertelt: "Wanneer het tijd is om te gaan wandelen, wordt hij helemaal gek als ik de bril uit de kast neem." Een andere tevreden klant voegt daar nog aan toe: "Fantastisch concept. Mijn hond moest even wennen aan de bril, maar sindsdien is hij er zeer tevreden mee."

De modebewuste baasjes kunnen kiezen uit een reeks gekleurde monturen, waaronder roze, kaki en luipaardprint. Er zijn ook miniversies te verkrijgen voor kleinere honden zoals chihuahua's en terriërs. Het bedrijf verkoopt ook andere accessoires zoals rugzakken, hoeden en kettingen.» Reageer (0)
28-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelle behandeling na hiv-besmetting werkt

Snelle behandeling na hiv-besmetting werkt


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/HIV.jpg


Snel starten met medicijnen na een recente besmetting met hiv levert voordeel op. Patiënten die kort na hun besmetting begonnen met een kuur van 6 maanden, hoeven gemiddeld pas 2 jaar later te starten met het levenslang pillen slikken wegens een chronische hiv-besmetting. Dat bewees een team onderzoekers van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam met een studie onder 173 mensen die recent met het virus besmet raakten.

Hoogleraar infectieziekten Jan Prins van het AMC verwacht dat de standaardrichtlijn voor de behandeling van een hiv-infectie snel wordt aangepast. De huidige richtlijn schrijft namelijk voor dat artsen wachten met het voorschrijven van medicijnen tot het afweerniveau van een patiënt onder een bepaalde waarde is gezakt. Die richtlijn komt voort uit de tijd dat hiv-medicijnen nog zware bijwerkingen hadden. Artsen hadden echter al langer het idee dat het snel aanpakken van de acute besmetting later tijdwinst zou opleveren voor de patiënt.

De AMC-onderzoekers gaven twee groepen patiënten meteen medicijnen in plaats van af te wachten. Na deze kuur bleek dat het tot 2 jaar langer duurde voordat die patiënten moesten beginnen met chronisch pillen slikken. Het maakte daarbij niet uit of de beginkuur 6 of 15 maanden had geduurd. Het AMC is al begonnen met de nieuwe therapie voor recent besmette patiënten. Zij krijgen in Amsterdam meteen een kuur aangeboden, aldus het ziekenhuis.

In Engeland loopt momenteel een vergelijkbare studie.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kansas - Dust in the Wind

Kansas - Dust in the Wind

Klik op de foto om ze te beluisteren

Kansas is een Amerikaanse rockgroep. De muziek van de band kenmerkt zich door een combinatie van typisch Amerikaanse hardrock en symfonische rock.

Kansas is opgericht in 1970. De klassieke bezetting werd gevormd door Kerry Livgren (gitaar), Steve Walsh (zang, toetsen), Dave Hope (bas), Phil Ehart (drums), Robby Steinhardt (viool, zang) en Richard Williams (gitaar). In deze bezetting bleef de band tot 1980 bij elkaar. De grootste successen in deze periode waren de albums Leftoverture (uit 1976), met de hit Carry on Wayward Son en Point of Know Return (uit 1977), met daarop de hit Dust in the Wind. Hoewel de band ook hierna nog enkele jaren, vooral in Amerika, zeer succesvol was begon Kansas vanaf 1980 scheuren te vertonen. Tekstschrijver Livgren droeg zijn christelijke geloof in toenemende mate uit in zijn teksten, reden voor zanger Steve Walsh om de band te verlaten. Hij richtte de band Streets op en bracht hiermee twee albums uit. "Walsh" werd vervangen door John Elefante, net als Livgren een belijdend christen. Na het album "Vinyl Confessions" vertrok Robby Steinhardt en vervolgens werd nog het album "Drastic Measures" opgenomen, waarna Kansas in 1984 werd ontbonden.
In 1986 werd de band heropgericht door Walsh, Ehart en Williams en aangevuld met gitarist Steve Morse en bassist Billy Greer. Deze bezetting nam twee albums op, Power (uit 1986) en In the Spirit of Things (uit 1988). In 1992 kwam vervolgens de live-registratie "Live At The Whisky" uit, waarbij ondertussen gitarist Steve Morse (die naar Deep Purple was vertrokken) was vervangen door violist/gitarist David Ragsdale en de band was tevens aangevuld met een extra toetsenist: Greg Robert. Deze bezetting toerde veelvuldig en nam vervolgens het zeer ambachtelijke "Freaks Of Nature" op in 1995. In 1998 kwam violist Robby Steinhardt weer terug bij de band en vertrokken David Ragsdale en Greg Robert. Er werd een album opgenomen met het London Symphony Orchestra genaamd "Always Never The Same". Dit album bevatte naast een aantal bekende nummers in een nieuw jasje ook een aantal nieuwe nummers. In 2000 verscheen Somewhere to Elsewhere, een album waarop voor het eerst weer Kerry Livgren van de partij was en ook alle nummers geschreven zijn door hem. Het bleef echter alleen bij een studio-samenwerking. In 2002 werd er een dvd gemaakt, genaamd Device Voice Drum. In 2006 verliet Robby opnieuw de band om te worden vervangen door David Ragsdale die in de jaren 90 ook de vioolpartijen deed.» Reageer (0)
27-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 'Slimste aap ter wereld' krijgt baby in Planckendael

'Slimste aap ter wereld' krijgt baby in Planckendael


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/Bonobo-Djanoa.jpg?t=1332861269


In het dierenpark Planckendael in Mechelen heeft Bonobo Djanoa zaterdag een mensaapje ter wereld gebracht, meldt de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde. Djanoa kwam in de zomer van 2011 als 'slimste aap' uit een spelletjeswedstrijd tussen de chimpansees van de zoo van Antwerpen en de bonobo's van Planckendael.

De bonobomoeder neemt haar kleintje zo dicht tegen zich aan dat het geslacht nog niet bepaald kon worden. Toch kreeg het jong al de naam Nayoki, wat 'ik begrijp' wil zeggen in het Lingala. Dat is de taal die gesproken wordt in het gebied rond de evenaar in Congo, waar de bonobo's leven. Moeder en baby zijn sinds vandaag te bewonderen in het bonobogebouw van Planckendael.

Djanoa, geboren in 1995, verblijft sinds 2002 in Planckendael. Dit is haar derde bevalling. Haar zoon Habari is nu 6 jaar. Vorig jaar kostte een infectie bijna Djanoa's leven en bracht ze een doodgeboren jong ter wereld. Een DNA-test moet nu uitwijzen wie de vader van Nayoki is.

Met de nieuwe telg erbij leven er nu acht bonobo's in Planckendael. Het dierenpark in Mechelen leidt het Europees kweekprogramma van deze bedreigde dieren. In tien Europese dierentuinen leven 97 bonobo's. (br.hln - foto belga)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vet stimuleert de hersenen... zodat je nog meer bijkomt

Vet stimuleert de hersenen... zodat je nog meer bijkomt


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/dik-1.jpg?t=1332853813


Vet is slecht, dat weten we al. Slecht voor het lichaam, en dan niet alleen voor de uitdijende tailles, buiken en poepen. Vet doet ook de hersenen groeien. Dat lijkt goed nieuws, maar dat is het niet want de nieuw aangemaakte hersencellen hebben maar één doel: je nog meer vet te laten opnemen. Of hoe vette voeding een grote, moeilijk te doorbreken vicieuze cirkel in gang zet.

Dat blijkt althans uit een studie met muizen. Muizen die veel vette voeding aten, verdikten en kwamen nadien nog sneller bij dan andere muizen, zelfs als deze exact dezelfde voeding kregen.

Dat komt omdat het vet de groei van zenuwcellen stimuleert in één welbepaald deel van de hersenen: 'median eminence', een stukje van de hypothalamus. Muizen die vette voeding aten kregen op enkele weken tijd vier keer zoveel cellen in dit hersengebied dan muizen die gewoon aten, met het verontrustende gevolg dat ze nog sneller bijkwamen. Dat zou de schuld zijn van een zeer specifiek soort hersencel, namelijk de tancyte, die ook bij mensen voorkomt.

Zo muizen, zo mensen?
Toch is het nog niet zeker dat deze effecten zich (in dezelfde mate) voordoen bij mensen. "Dit is de eerste stap in het proberen begrijpen van dit proces. We hebben nog een lange weg te gaan voor we weten of dit ook relevant is voor overgewicht bij mensen", legt hoofdonderzoeker Seth Blackshaw van John Hopkins University uit.

Al zijn de mogelijkheden wel duidelijk: meer inzicht in hoe de hersenen ons gewicht beïnvloeden (door hongergevoel en/of eetgewoonten) en manieren om dit effect te voorkomen of weer om te buigen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostenrijkers zijn vriendelijkste Europeanen

Oostenrijkers zijn vriendelijkste Europeanen


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/Oostenrijk.jpg?t=1332851043


Inwoners van Oostenrijk zijn de meest vriendelijke en gastvrije mensen van Europa. Dat blijkt uit een onderzoek van vakantiebeoordelingssite Zoover. De Belgen eindigen op een mooie derde plaats

Ruim 17.000 respondenten uit 23 landen werkten mee aan het onderzoek van de website en kozen Oostenrijk als vriendelijkste en meest gastvrije Europese land met bijna 13 procent van de stemmen. Spanje en België maken de top 3 compleet met een score van respectievelijk 10,6 en 10,3 procent. Naast de vriendelijkheid wordt ook de rust die onze landgenoten uitstralen erg geapprecieerd.

Europeanen schatten zichzelf overigens hoog in. De meeste Europeanen vinden de inwoners van hun eigen land het vriendelijkst en geven hun landgenoten maar liefst 35 procent van de stemmen.

Opmerkelijk is dat één van de populairste vakantiebestemmingen in Europa niet in de top-10 is opgenomen. Frankrijk bungelt helemaal onderaan het lijstje. Ook zijn Europese vakantiegangers niet erg gecharmeerd van de Engelsen en de Zwitsers.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Belg betaalt te veel voor mobiel internet

Belg betaalt te veel voor mobiel internet

http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/Smsen.jpg?t=1332848779

Belgen die een smartphone met mobiel internet bezitten, betalen vaak te veel voor hun gsm- en datapakket. Dat blijkt uit een vergelijkend onderzoek van consumentenorganisatie Test-Aankoop. De consumentenorganisatie raadt aan om te kiezen voor prepaidformules, die de consument meer flexibiliteit bieden.

Test-Aankoop onderzocht in februari meer dan 130 formules van telecomoperatoren, aan de hand van vier verschillende standaardprofielen. Wie als voordeligste uit de bus komt, hangt vooral af van iemands gsm-gebruik en het corresponderende profiel.

Wel blijkt duidelijk uit het onderzoek dat er heel wat geld bespaard kan worden door te kiezen voor de goedkopere formules van kleinere operatoren. Want bij de drie grote operatoren - die samen nochtans meer dan negentig procent van de Belgische markt dekken - is bellen en surfen vaak een pak duurder.

"Wie naar Base, Mobistar of Proximus trekt, betaalt al snel 30 tot zelfs 100 procent meer. Bovendien zitten abonnees van de drie marktleiders vaak vast aan een contract van 12 tot 24 maanden. Zij betalen dus ofwel twee jaar lang te veel voor hun gsm-verbruik, ofwel hoge opzeggingskosten om naar een goedkopere operator over te stappen", aldus Test-Aankoop.

De organisatie raadt de consument dan ook aan om te kiezen voor een prepaidformule, waardoor er gemakkelijker kan worden overgestapt naar een andere operator wanneer die een voordeliger tarief aanbiedt.

"Met een abonnement behoudt de consument namelijk geen enkele manoeuvreerruimte om de interessantste tarieven te genieten, terwijl de herladende beller flexibel blijft om de voordeligste formules na te jagen", luidt het.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke week sterven 24 paarden op renbanen in VS

Elke week sterven 24 paarden op renbanen in VS


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/renpaarden-degas.jpg?t=1332846838
Doek van Edgar Degas


Elke week sterven er gemiddeld 24 renpaarden op racetracks in de Verenigde Staten. Dat heeft de Amerikaanse krant New York Times onderzocht. De meeste paarden die sterven, zijn niet bijzonder bekend, zoals de merrie Eight Belles wel was. Het dier werd in 2008 geëuthanaseerd nadat het beide enkels brak tijdens de Kentucky Derby. De dood van de 'goedkopere' paarden gaat vaak onopgemerkt voorbij. Op hun lichamen wordt geen autopsie gedaan en ze worden veelal gewoon gedumpt op een afvalberg.

Het Amerikaanse Congres was na de dood van Eight Belles vastbesloten om de race-industrie te verplichten om strengere veiligheidsnormen op te leggen. Maar de New York Times analyseerde 150.000 paardenrennen tussen 2009 en 2011 en onthulde een wereld die gevaarlijk is voor zowel paard als jockey. Een wereld waarin drugs zo normaal zijn als een dagelijks kopje koffie zijn en er amper regels zijn.

De krant dokterde ook uit dat er steeds minder volk komt kijken naar de races, en dus worden er ook meer risico's genomen. Jockeys berijden vaker ongeschikte paarden die verschillende soorten drugs toegediend krijgen: van viagra tot slangengif tot kankerdrugs. Door die drugs kunnen paarden niet alleen beter presteren, maar voelen ze ook geen pijn. Wat hun kwetsuren alleen maar erger maakt. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Luc Appermont keert met quiz terug naar Eén

Luc Appermont keert met quiz terug naar Eén


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/Luc-Appermont.jpg?t=1332844611


Luc Appermont keert terug op Eén. In het najaar presenteert hij de quiz 'Vroeger of later?'. Daarin ondervraagt hij vier bekende Vlamingen over de populaire cultuur van vroeger en nu. Dat heeft de zender bekendgemaakt. Het format is ook al verkocht aan China.

In het programma legt Appermont de kandidaten een reeks gebeurtenissen voor uit de populaire cultuur. Het gaat daarbij om bekende televisiefragmenten, liedjes, rages, modetrends, sportgebeurtenissen en films "die in het collectieve geheugen staan gegrift", aldus Eén. Ook mensen en dingen uit een recenter verleden komen aan bod. De kandidaten moeten antwoorden op de vraag of dat nu vroeger of later gebeurde.

De netmanager van Eén, Jean Philip De Tender, meldt in het persbericht dat Appermont met een mediacarrière van meer dan veertig jaar als geen ander op de hoogte is van de populaire cultuur van vroeger en nu. "Sterker nog, hij maakt er zelf deel van uit, heeft mee mediageschiedenis geschreven en volgt als voorzitter van de Vlaamse Televisie Academie de mediawereld ook vandaag op de voet", legt hij uit.

Op Studio Brussel zei Appermont alvast dat de "goesting heel groot is". Hij kondigde ook aan dat het format al verkocht is aan de Chinese televisie, waar het programma 'Sooner or later?' zal heten. (br.hln)» Reageer (0)
26-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1.100 cafés minder sinds rookverbod

1.100 cafés minder sinds rookverbod


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/rookverbod.jpg?t=1332752171


Sinds de invoering van het rookverbod in cafés negen maanden geleden, gingen er 700 volkscafés meer failliet dan in dezelfde periode vorig jaar en werden er 400 minder geopend. Dat meldt Het Laatste Nieuws vandaag.

"Alles opgeteld stelt België het met een dikke 1.100 volkscafés minder, nochtans ons cultureel erfgoed", zegt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). De cijfers gaan alleen over de volkscafés, waar geen eten geserveerd werd voor het rookverbod. "Precies die 12.000 bruine kroegen zijn van alle 20.000 cafés het hardst getroffen, omdat daar acht op de tien klanten rokers waren."

"Niet alleen het rookverbod duwde ons onder, maar het was wel de druppel", reageren twee failliete cafébazen. Door de crisis daalt het aantal cafés al enkele jaren.

Het NSZ vraagt onder meer dat de regels voor de btw-betaling versoepeld worden voor cafébazen in problemen, en dat er een hogere fiscale aftrek zou komen voor het installeren van rookkamers of keukens. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bpost garandeert rode brievenbussen in straal van 1,5 kilometer

Bpost garandeert rode brievenbussen in straal van 1,5 kilometer

http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/Postbus.jpg?t=1332764377


Burgers zullen in principe altijd hun brieven kwijt kunnen in een rode brievenbus binnen een straal van 1,5 kilometer. Dat zegt bpost in een reactie op berichtgeving van L'Avenir dat sommige dorpjes binnenkort niet meer over een rode brievenbus zullen beschikken omdat die te weinig gebruikt wordt.

Al enkele jaren analiseert bpost het gebruik van de rode brievenbussen. Als sommige gemeenten er in de toekomst geen meer zullen hebben, is dat omdat er een andere staat op minder dan 1,5 kilometer, benadrukt een woordvoerder van het bedrijf. In stedelijk gebied ligt die afstand op 500 meter.

Volgens André Blaise van de christelijke vakbond wordt de afstand van 1,5 kilometer helemaal niet gerespecteerd. "In de gemeente Bertogne (provincie Luxemburg) liggen bijvoorbeeld 21 dorpen verspreid op 9.000 hectare. Inwoners moeten er meerdere kilometers afleggen om een brief te posten", zegt hij.

Sinds 2005 verdwenen 4.000 rode brievenbussen. In heel België staan er nu nog 14.000. Er is geen doelcijfer vooropgesteld voor wat betreft het weghalen van brievenbussen, verduidelijkt bpost.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzameldrift

Verzameldrift

De afbeelding “http://img238.imageshack.us/img238/1350/simonek6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Verzamelen doen we allemaal of hebben we op zijn minst wel eens gedaan. Misschien verzamel je nu muziek, maar hield je je vroeger bezig met mooi gekleurde vogelveertjes, kastanjes, plaatjes van sporthelden of wat dan ook. Verzamelen zit in onze genen.
De oude Egyptenaren legden al verzamelingen aan, en wie weet daarvoor ook al wel. Sinds mensenheugenis zijn we er mee bezig en nog steeds is het verzamelen van spulletjes, snuisterijen of hebbedingetjes een bezigheid waar we ons allemaal wel eens schuldig aan maken.

Wij houden ervan ons te omringen met spullen waar wij een zekere waarde aan toekennen. Voor de één is dat topkunst en voor de ander zijn het dingen die herinneren aan voorbije tijden of het voorgeslacht. Voor de één gaat het om puur genieten, voor de ander is het een hobby. En bij sommigen zit het verzamelen zo in de genen dat het een passie is.

Het resultaat van die eeuwenlange verzamelwoede mag er wezen. In het onderdeel instellingen van de Cultuurwijs vind je alleen al 750 musea die hun verzamelingen laten zien: kachels, schelpen, parfumflesjes, speldjes, fietsen, politiepetten, strijkijzers, tassen, pianola's, tatoeages, scheepjes in flessen, jukeboxen, knipkunst, telefoons. Maar niet alleen objecten worden verzameld, ook dieren, planten en zelfs (delen van) mensen zijn prooi van de verzamelaar.

Toch denk je bij het woord verzamelen misschien vooral aan kunst. Al eeuwen lang wordt kunst verzameld. Vroeger -lang voordat musea bestonden- gebeurde dat voornamelijk door welgestelden, vorsten en de kerk.  Ze beperkten zich vaak niet alleen tot het verzamelen zelf, maar gaven opdrachten voor het maken van kunst. In een enkel geval waren ze zelfs sponsor van een kunstenaar. Door de verzamelwoede ontstond een nieuw beroep, de kunsthandelaar. De verzamelingen die in vroeger eeuwen werden aangelegd, vormen soms de basis voor collecties die nu in musea of bibliotheken zijn terug te vinden. Maar de verzamelwoede is niet alleen voorbehouden aan individuen. Instellingen, overheid en bedrijven dragen ook hun steentje bij. Musea, bibliotheken en archieven hebben verzamelen tot een hoger doel gemaakt.» Reageer (0)
25-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op vijf mannen scheert oksels en schaamstreek

Eén op vijf mannen scheert oksels en schaamstreek


http://static3.hln.be/static/photo/2012/1/7/10/20120325122341/media_xll_4717150.jpg


Steeds meer mannen scheren niet alleen hun baard en snor, maar verwijderen ook het haar op andere lichaamsdelen. Vooral de oksels en de schaamstreek zijn populair, want maar liefst één op de vijf mannen scheert die. Dat blijkt althans uit een rondvraag bij meer dan 900 Nederlanders, die uitgevoerd werd door Kruidvat.

De meerderheid van de mannen (52 procent) scheert die lichaamsdelen omdat ze er verzorgd willen uitzien. Een bijkomende 27 procent vindt het dan weer hygiënischer.

En wat vinden vrouwen ervan? Zij juichen de evolutie toe, blijkt uit dezelfde enquête. Zo vindt maar liefst 64 procent het sexy als een man zijn schaamstreek onthaart, terwijl 42 procent dat aangenamer vindt tijdens de seks. Bovendien vindt ook meer dan de helft van de vrouwen een geschoren schaamstreek hygiënischer (51 procent).

Okselhaar vinden ze (45 procent) vooral 'vies'. 37 procent is zelfs van mening dat elke man zijn oksels zou moeten ontharen.

Het scheren van borsthaar is dan weer heel wat minder populair. Slechts 1 op de 10 Nederlandse mannen blijkt dat te doen.

En dat vinden vrouwen helemaal niet erg. Integendeel zelfs, want slechts 9 procent vindt zo'n gladgeschoren borst aantrekkelijk. Meer dan de helft (56 procent) vindt het borsthaar net zeer mannelijk. (br.hln)» Reageer (0)
24-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De invloed van geur op je geest

De invloed van geur op je geest


http://static3.hln.be/static/photo/2012/15/3/7/20120323133732/media_xll_4714732.jpg


Als je mensen vraagt wat hen gelukkig maakt, heeft dat opvallend vaak met geur te maken: de geur van versgebakken brood, vers gemalen koffie of gemaaid gras. De geur van de stad na een felle zomerse regenbui, de geur van lentebloesems, de geur van sneeuw. Niet alle geuren zijn even populair: mest, beerruimers en zweetoksels doen ons de neus optrekken. Toch mogen we blij zijn dat we dit alles ruiken want geur heeft een invloed op de geest.

Niet alleen in positieve zin, zoals het geluksgevoel doet vermoeden, maar ook in negatieve zin. Wie geen geur kan waarnemen, heeft meer kans op een depressie. Het treft meer mensen dan je zou denken: een op vijf ruikt niet goed of onvoldoende, 1 op 5000 is geboren zonder geurzin of lijdt aan 'anosmia'.

Wetenschappers van de universiteit van Dresden ondervroegen 32 volwassenen die geen geur konden waarnemen over hun dagelijkse leven, zowel wat betreft relaties als voedselvoorkeur.


Het gebrek aan geur had een negatieve impact op hun leven, zo bleek. Omgaan met collega's en vreemden is moeilijk, gesprekken over parfums of lichaamsgeur bevatten geen aanknopingspunt en ze maken zich zorgen om hun eigen lichaamsgeur.  De meeste vermijden zelfs om met anderen te eten. Ze gaan wel even vlot relaties aan als wie wél kan ruiken, maar hebben opvallend minder seksuele relaties.

"Geuren bevatten sociale informatie over anderen. Wie die geurtips niet heeft, voelt zich sociaal erg onzeker en kan anderen minder goed inschatten. Ze missen als het ware een communicatiekanaal", leggen de onderzoekers uit.

Dat is meteen ook de link met depressieve gevoelens: sociale uitsluiting  (exclusie) vergroot de gevoelens van eenzaamheid, en dus depressie.  Het is ook mogelijk dat dezelfde hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor geur, ook verantwoordelijk zijn voor depressie. Het zou alvast het instant geluksgevoel van de geur van verse croissants verklaren. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een uurtje minder slaap door begin zomertijd

Een uurtje minder slaap door begin zomertijd


http://desmond.imageshack.us/Himg221/scaled.php?server=221&filename=bigbenw.jpg&res=medium


In de nacht van zaterdag op zondag gaat de zomertijd in. Om 02.00 uur wordt de klok vooruit gezet, waardoor de nacht een uurtje korter duurt. Sommigen raken daardoor ontregeld.

De Engelse aannemer William Willet kwam in 1907 op het idee van zomertijd om energie te besparen, maar het duurde nog tot de Eerste Wereldoorlog voor het plan aansloeg. De Duitsers gebruikten het als eersten. Andere landen volgden al snel. Vanwege de oliecrisis werd deze in 1977 opnieuw ingevoerd. Het verzetten van de klok dient om beter te profiteren van natuurlijk daglicht. Als de zomertijd net is ingegaan, is het 's ochtends wat langer donker, maar 's avonds blijft het langer licht.

Of er echt op energie wordt bespaard, is al jaren onderwerp van discussie. Energiebedrijven schatten een paar jaar geleden dat de zomertijd zo'n 0,3 procent energiebesparing oplevert, maar critici vinden dat het amper iets oplevert. Zij zien alleen maar nadelen. Vooral avondmensen en kinderen schijnen moeite te hebben om zich aan de nieuwe tijd aan te passen. (br.hln)» Reageer (0)
23-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veiling stukken Van Beirendonck brengt 59.000 euro op

Veiling stukken Van Beirendonck brengt 59.000 euro op


http://desmond.imageshack.us/Himg812/scaled.php?server=812&filename=vanbeirendonck.jpg&res=medium


De internetveiling van 400 collectiestukken van modeontwerper Walter Van Beirendonck, die deze middag is afgelopen, heeft uiteindelijk 59.000 euro opgebracht. Dat meldt veilinghuis Moyersoen uit Wilrijk, dat de veiling organiseerde. De spullen werden te koop aangeboden omdat Van Beirendoncks bvba 'W' failliet ging.

Tot de verzameling behoorden onder meer kledingstukken, winkelinrichting, kantoorapparatuur en verlichting. Ze waren gisteren nog te bekijken op een door het veilinghuis georganiseerde bezichtiging. De verkoop gebeurde echter volledig online. "Dat is een transparante wijze om een faillissement af te handelen", klinkt het bij Moyersoen.

De stukken werden voornamelijk individueel verkocht, maar na afloop van de eigenlijke veiling kon deze middag nog een hoger bod worden uitgebracht op combinaties van verschillende stukken. Volgens het veilinghuis is dat een courante praktijk.

De opbrengst van de veiling zal naar de schuldeisers van de bvba gaan. Onder hen is onder meer de verhuurder van het pand, die volgens Van Beirendonck aan de basis ligt van het faillissement door een huurprijsverhoging. Of het eindbedrag zal volstaan om alle schulden af te lossen, is niet duidelijk.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harde beelden doodstrijd orang-oetan in ontbost regenwoud

Harde beelden doodstrijd orang-oetan in ontbost regenwoud

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Liggend op haar rug en stilaan aan het inslapen. Het is een aangrijpend beeld. Green, een vrouwelijke orang-oetan, houdt nog even de arm van haar verzorgster vast vooraleer ze het leven laat. Bezweken onder de stress, overleden doordat het regenwoud van Indonesië zo goed als totaal verwoest is.

Green werd een tijd geleden uit de modder gehaald in Sumatra en overgebracht naar een zorgcentrum. Ze werd het slachtoffer van de ontbossing van het regenwoud in Indonesië. De Frans-Zweedse filmmaker Patrick Rouxel wijdde in dienst van Al-Jazeera een hartverscheurende documentaire aan de ondergang van het regenwoud, met de doodstrijd van Green als uitgaanspunt.

Rouxel, die voordien beelden schoot voor Greenpeace en het WWF in Afrika, kreeg bakken kritiek over zich heen. Vooral het laatste shot was pijnlijk. Het bed waarop Green dagenlang lag, was plots opgeborgen. Gesproken werd er niet in de documentaire van bijna 48 minuten. De harde beelden spraken voor zich. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plantin-Moretus toont invloeden van reisverhalen op kaarten Mercator

Plantin-Moretus toont invloeden van reisverhalen op kaarten Mercator


http://desmond.imageshack.us/Himg195/scaled.php?server=195&filename=mercator.jpg&res=medium


In het Antwerpse Museum Plantin-Moretus/Prentenkabinet loopt vanaf zaterdag een nieuwe tentoonstelling gewijd aan cartograaf Gerard Mercator, die dit jaar 500 jaar oud zou geworden zijn. Centraal staat de invloed van reisverhalen van tijdgenoten op het werk van Mercator, die zelf vooral een theoreticus was. In 'Mercator - Reizen in het onbekende' wordt ook de relatie belicht met drukker Christoffel Plantijn, die de werken van Mercator verhandelde.

De tentoonstelling omvat onder meer het unieke Mercatorstuk 'De Kaart van Vlaanderen', maar vestigt vooral de aandacht op hoe Mercator en andere cartografen beschrijvingen van ontdekkingsreizigers, zeevaarders en handelaars gebruikten om weinig gekende gebieden in kaart te brengen. "Zijn kaarten zullen tijdens dit Mercatorjaar al voldoende in andere tentoonstellingen aan bod komen", verklaart museumdirecteur Iris Kockelbergh het eigen accent van de expositie.

Dat het Plantin-Moretusmuseum een tentoonstelling rond Mercator organiseert, heeft lang niet alleen te maken met de vele cartografische publicaties die daar aanwezig zijn. "Mercator en Plantin waren tijdgenoten en hadden een natuurlijke band. Plantin verspreidde immers het werk van Mercator over de hele wereld", aldus Kockelbergh.

Hoewel Mercator vooral in Leuven en het buitenland actief was, hoort ook Antwerpen de cartograaf dit jaar te huldigen, vindt schepen van Cultuur Philip Heylen (CD&V). "Als centrum van handel en drukkunst werden in Antwerpen in feite de eerste reisgidsen verkocht", aldus Heylen. "Het denken en doen van mensen veranderde erg vanaf het moment dat reisverhalen ook beschreven hoe men van punt A naar B kon reizen."
» Reageer (0)
22-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste mannelijke Belg (111) is overleden

Oudste mannelijke Belg (111) is overleden


http://desmond.imageshack.us/Himg831/scaled.php?server=831&filename=jangoossenaerts.jpg&res=medium


De oudste man van België is gisteren op 111-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de VRT en wordt bevestigd door de burgemeester van Essen, Gaston Van Tichelt. Jan Goossenaerts was ook de oudste man van Europa en zou zelfs de op twee na oudste man ter wereld geweest zijn.
 
Goossenaerts overleed in het Essense rusthuis Sint Michaël. "Hij was geboren en getogen in Essen", zegt de burgemeester. De gemeente was fier op haar ouderdomsdeken.
 
De burgemeester herinnert zich nog hoe de 110-de verjaardag van Goossenaerts in oktober vorig jaar werd gevierd in het bijzijn van Vlaams minister-president Kris Peeters. (br.hln - beeld photonews)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suzi Quatro - Can The Can

Suzi Quatro - Can The Can

Klik op de foto om ze te beluisteren

Suzi Quatro (Detroit, 3 juni 1950) is een Amerikaanse zangeres, basgitariste, radiopersoonlijkheid en actrice. Ze is vooral bekend geworden als glamrockartiest en had in de jaren zeventig veel succes in Europa, Australië en Japan.

Quatro werd geboren als Susan Kay Quatrocchio; haar vader Art Quatrocchio was van Italiaanse afkomst en had een eigen groep, het Art Quatro Trio. Haar moeder Helen Rebel was van Hongaarse afkomst.

Quatro groeide met drie zusters en een broer op in Grosse Pointe, een voorstad van Detroit. Ze begon haar muzikale carrière als basgitariste "Suzi Soul" bij de meidenband Pleasure Seekers, waar ook haar zusters Arlene en Patti deel van uitmaakten. In 1971 werd de bandnaam gewijzigd in Cradle en begon de groep stevige rock te spelen. Quatro werd dat jaar ontdekt door platenproducer Mickie Most die in Detroit was voor het produceren van een nieuw plaat van Jeff Beck. Hij haalde haar over om naar het Verenigd Koninkrijk te verhuizen en een solocarrière te beginnen.

Haar eerste single ("Rolling Stone") flopte in het Verenigd Koninkrijk, maar werd een nummer-1 hit in Portugal. Most liet nu nummers voor haar schrijven door Nicky Chinn en Mike Chapman, die beroemd waren geworden met hun hits voor The Sweet. Met "Can the Can" had ze in 1973 zowel in verscheidene Europese landen als in Australië een nummer-1 hit. Er volgden nog drie grote hits: "48 Crash" (eveneens 1973), "Daytona Demon" (1974) en "Devil Gate Drive" (1974). Haar eerste twee albums werden eveneens grote successen in Europa en Australië. Toen Elvis Presley hoorde dat ze zijn hit All Shook Up had opgenomen, nodigde hij haar uit om naar Graceland te komen, maar ze sloeg de uitnodiging af.

In de Verenigde Staten verkochten haar albums slecht, en zelfs pogingen om Quatro's populariteit op te vijzelen via tournees (als voorprogramma van Alice Cooper) haalden weinig uit. Na 1975 nam de populariteit van Quatro's glamrock snel af, behalve in Australië. Pas in 1978 had ze weer succes; ze had toen een top-10 hit in het Nederland, Verenigd Koninkrijk en Australië met "If You Can't Give Me Love", een countrynummer met achtergrondzang van Smokie. Ook dit keer had ze in de VS geen succes. Samen met Chris Norman van de band Smokie haalde ze er in 1979 wel een vierde plaats met "Stumblin' In". Later dat jaar scoorde ze nog in Nederland met "She's in love with you". In Australië had ze begin 1981 nog een hit met "Rock Hard".

Intussen was ze in 1978 actrice geworden in de Amerikaanse comedy-serie Happy Days waarin ze zeven afleveringen de rol van "Leather Tuscadero" speelde. Ze was in de jaren tachtig in uiteenlopende rollen te zien, zowel op televisie als in het theater waar ze "Annie Oakley" speelde in een Londense productie van Annie Get Your Gun (1986).

Quatro leeft zowel in het Verenigd Koninkrijk als Duitsland en heeft een wekelijks Rock and Roll-programma op BBC Radio 2. Als muzikant tourt ze nog steeds, en in februari 2006 kwam een nieuw album uit: "Back To The Drive", geproduceerd door gitarist Andy Scott van The Sweet. De titelsong is geschreven door Mike Chapman.

Quatro trouwde in 1978 met haar gitarist Len Tuckey. Het paar kreeg twee kinderen (Laura in 1982, en Richard Leonard in 1984), maar ging in 1992 uit elkaar.» Reageer (0)
21-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa wil verbod op afsnijden haaienvinnen

Europa wil verbod op afsnijden haaienvinnen


http://desmond.imageshack.us/Himg21/scaled.php?server=21&filename=haaievinnen.jpg&res=medium


De Europese Unie heeft zich achter een verbod op 'shark finning' geschaard, een praktijk waarbij de vinnen van haaien worden afgesneden en de dieren terug in zee gegooid worden, waar hen een gewisse dood wacht. Eén haaienvin is honderden euro waard.

Europa eist dat alle vissersboten in Europese wateren en in Europa geregistreerde boten enkel haaien mét vinnen aan wal brengen. Het voorstel dient nog goedgekeurd te worden door het Europees Parlement voor het wet kan worden.

Volgens Europees visserijchef Maria Damanaki zal de wet "de controle vergemakkelijken en helpen om shark finning te bannen". Ze noemt de praktijk "een gruwelijke verspilling".

Haaien zijn kwetsbaar omdat ze laat volwassen worden en slechts een klein aantal jongen baren. Haaienvinnen zijn gegeerd in Azië, waar er soep en vermeende geneesmiddelen van gemaakt wordt. Volgens Damanaki worden elk jaar 75 miljoen haaien gedood, enkel voor hun vinnen. De Europese Unie is daarvan de grootste exporteerder. Damanaki vergelijkt de praktijk met het doden van olifanten, enkel voor hun slagtanden.

Daardoor is bijvoorbeeld de hamerhaai zo goed als uitgestorven in de Middellandse Zee.

Onder de geldende wetgeving staat de EU nog uitzonderingen toe en vaardigt speciale vergunningen uit voor de praktijk van 'shark finning'. Het toezicht laat overigens te wensen over.

De maatregelen om bedreigde haaiensoorten beter te gaan beschermen kadert in het EU-beleid dat erop is gericht duurzame vormen van visserij te promoten nadat decennia van overbevissing ertoe leidde dat heel wat vissoorten op aan het uitsterven zijn.

De bijeenkomst van 27 visserijministers zocht ook steun voor een ban op de praktijk van het terug in zee gooien van vis die niet aan bepaalde qualificaties voldoet en/of commercieel niet interessant is.

Volgens de Europese Commissie wordt zo tot de helft van de witvis en 70 procent van de platvis die gevangen wordt weer overboord gegooid. Frankrijk en Spanje zijn tegen een algemeen verbod.

"Ik ben bang dat sommige landen traag willen gaan en andere snel, maar hopelijk wint het gezond verstand", sprak de Britse visserijminister Richard Lochhead.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer mensen besmet met tuberculose

Steeds meer mensen besmet met tuberculose


http://desmond.imageshack.us/Himg163/scaled.php?server=163&filename=tuberculose.jpg&res=medium


In België raken steeds meer mensen besmet met tbc: liefst 1.115 in 2010, een stijging met 12,2 procent in vergelijking met een jaar eerder. Vooral migranten zorgen voor een opflakkering.

Uit een rapport van de Europese gezondheidsdienst ECDC en de Wereldgezondheidsorganisatie WHO blijkt dat de landen van de Europese Unie twee jaar geleden 74.000 gevallen van tuberculose noteerden. Dat is een afname van 7 procent tegenover 2009. België maakt een slechte beurt. Zo steeg het aantal besmettingen met liefst 12,2 procent tot 1.115 personen. 52 patiënten overleden aan de infectieziekte.
 
Meer dan de helft van alle getroffenen in ons land is uit het buitenland afkomstig. "Er komen veel migranten binnen die besmet zijn", zegt Jef Van den Ende, tuberculose-expert bij het Antwerpse Instituut voor Tropische Geneeskunde. "In hun thuislanden komt de ziekte tot honderd keer zo vaak voor."
 
Het rapport waarschuwt voor de multiresistente variant van tbc. Bij een dergelijke besmetting helpen de basismedicijnen niet direct en moet er een speciale combinatie worden gevonden, schrijft de krant De Morgen.
 
Artsen Zonder Grenzen spreekt van "een wereldwijde crisis" rond multiresistente tuberculose, waarbij waarschijnlijk maar 10 procent van de patiënten toegang heeft tot behandeling.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond niet toegelaten op begrafenis van baasje

Hond niet toegelaten op begrafenis van baasje


http://desmond.imageshack.us/Himg221/scaled.php?server=221&filename=willythernr.jpg&res=medium


De laatste wens van een Zweedse man zal helaas niet ingewilligd worden. De pastoor weigert namelijk de hond toe te laten op de begrafenis van Willy Thern, die zaterdag op 81-jarige leeftijd overleed.

Willy verloor een lange strijd tegen kanker. De laatste weken van zijn leven verbleef hij thuis bij zijn vrouw Gun en hun trouwe hond Milo. "Tijdens de 56 jaar dat we getrouwd waren hadden we acht honden", zegt de weduwe. "Omdat we nooit kinderen kregen, waren zij onze meisjes en jongens. Het is dus niet verwonderlijk dat het Willy's laatste wens was dat onze hond Milo zijn begrafenisplechtigheid zou bijwonen".

Dat was echter buiten de waard gerekend, in dit geval pastoor Markus von Mertens van de Välluv-kerk in Helsingborg. Hij wil onder geen beding de negenjarige Milo in zijn kerk toelaten. "Voornamelijk omdat sommige van onze parochianen allergisch zijn aan honden", is zijn argument. "Na de begrafenis zouden we het hele gebouw bijgevolg grondig moeten reinigen en daar hebben we de middelen niet voor", luidt het.

"Uiteraard zijn ook honden onderdeel van de schepping, maar een begrafenis is enkel bestemd voor rouwende mensen", aldus nog pastoor von Mertens. "Ik sluit niet uit dat de hond voor of na de kerkdienst de lijkkist kian begroeten, maar in het kerkgebouw kan ik het dier niet toelaten". (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Bowie - Under Pressure

David Bowie - Under Pressure

Om hem te beluisteren druk op de foto


David Robert Jones, beter bekend onder zijn artiestennaam David Bowie (Brixton, 8 januari 1947) is een Engelse muzikant. Hij is bekend geworden als een uiterst invloedrijk rockmuzikant, artiest en acteur, vanaf de jaren zestig tot heden.

David Bowie werd bekend vanwege wereldhits zoals Changes, Ziggy Stardust, Let's Dance, Dancing In The Street, Heroes en Under Pressure. In Nederland had Bowie vijf nummer één hits. Daarnaast is hij bekend van de verschillende imago's, die vooral in de jaren zeventig excentriek te noemen waren.» Reageer (0)
20-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoestsiroop met codeïne alleen nog op voorschrift verkrijgbaar

Hoestsiroop met codeïne alleen nog op voorschrift verkrijgbaar


http://desmond.imageshack.us/Himg405/scaled.php?server=405&filename=apotheek.jpg&res=medium


Hoestsiropen die één of andere vorm van codeïne bevatten, zullen enkel nog op medisch voorschrift verkrijgbaar zijn. Daaronder vallen ook alle middeltjes voor volwassenen, meldt het Federaal Geneesmiddelenagentschap.

De beslissing komt er na een advies van de Geneesmiddelencommissie, waarin professoren van alle Belgische universiteiten zetelen. Hoestsiroop die codeïne bevat, werkt pijnstillend en kan kriebelhoest onderdrukken. Maar er zijn veel kansen op bijwerkingen, zoals slaperigheid en zelfs ademhalingsproblemen. Vandaar dat je het goedje nu enkel nog op voorschrift bij de apotheek zal krijgen.
 
"Die maatregel lijkt ons nodig omdat codeïne in het lichaam omgezet wordt in morfine. Omdat ieder lichaam anders reageert op dat verdovende middel, is het niet verantwoord om siropen met codeïne vrij beschikbaar te maken", zegt Ann Eeckhout van het Geneesmiddelenagentschap in de krant Het Laatste Nieuws.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoveel verschillende diëten volgen we in ons leven

Zoveel verschillende diëten volgen we in ons leven


http://desmond.imageshack.us/Himg851/scaled.php?server=851&filename=diten.jpg&res=medium

Een slaatje, koolsoepje,... wij vrouwen hebben het allemaal al geprobeerd. Onderzoek toont nu zelfs aan dat de gemiddelde 45-jarige vrouw in haar leven al 61 verschillende soorten diëten uitgeprobeerd heeft. Slechts weinig vrouwen zouden daarbij het gewenste effect bereikt hebben. Ook blijkt dat de meerderheid voor het eerst op dieet gaat op 16-jarige leeftijd en iedere twee jaar een nieuw dieet aangaat.

Uit een Britse rondvraag bij 2.000 mannen en vrouwen blijkt dat drie vierde het laatste jaar op dieet is gegaan, waarbij vrouwen het meeste uitproberen om van hun overtollige kilo's af te raken. Daarbij beweerden zes op de tien ondervraagden ook dat ze door hun kinderen al eens gevraagd werden om hen geen brood, aardappelen of fruit te geven omdat het niet goed zou zijn voor hun gezondheid.

Meer dan 85 procent van de ondervraagden bleek bovendien niet te weten dat calcium belangrijk is in onze voeding en in wit brood te vinden is. Vooral 26-jarigen bleken niet te beseffen dat calcium een belangrijk voedingsmiddel is, terwijl het terug te vinden is in melkproducten, bladgroenten, vis en brood. Het helpt de botten te verstevigen. De vereiste dagelijkse hoeveelheid calcium voor volwassenen bedraagt 700 mg. Voor zwangere vrouwen en vrouwen ouder dan 40 met een verhoogd risico op osteoporose bedraagt die hoeveelheid zelfs 1.000 mg.

Televisiedokter Hilary Jones vertelt: "Een gemiddelde van 61 diëten verspreid over een mensenleven betekent dat ontzettend veel mensen een aanzienlijke hoeveelheid calcium van het menu schrappen. Dit heeft een negatief effect op de voedselinname, waardoor veel mensen uit het oog verliezen wat een gezonde en evenwichtige voeding inhoudt."(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blanche en zyn peird

Willem Vermandere - Blanche en zyn peird

Klik op de foto om hem te beluisteren

Willem Vermandere (Lauwe, 9 februari 1940) is een Vlaams kleinkunstenaar, schrijver, dichter, beeldhouwer, levensfilosoof, zanger, gitarist en schilder.

Vermandere zingt steevast in zijn West-Vlaamse dialect. Zijn bekendste nummers zijn Klein ventje van Elverdinge, Lat mie maar lopen, Als ik zing, Blanche en zijn peird, Bange blankeman, Duizend soldaten, La Belle Rosselle en Ik plantte ne keer patatten.

Willem Vermandere werd geboren in 1940 in Lauwe, een deelgemeente van Menen. Hij groeide op in muzikale sferen tussen moeders keuken en de werkbank van vader-wagenmaker-klarinettist. Hij stapte zelf al heel vroeg mee in de dorpsharmonie Sint-Cecilia. Willem leerde Grieks en Latijn, maar was meer geboeid door de gitaar. Ook tekende hij zijn kladschriften vol ventjes en karikaturen van zijn leraren. Later begon hij melodietjes te componeren en zette gedichtjes op muziek. Op latere leeftijd studeerde Vermandere godsdienstwetenschappen te Gent en gaf hij drie jaar les in Nieuwpoort. Hij beschouwt zichzelf eerder beeldend kunstenaar dan muzikant.

In de jaren 60 werd Vermandere vooral bekend door zijn kleinkunstliedjes in het West-Vlaams over de dagelijkse dingen, zijn Westhoek en de verschrikkingen van de Grote Oorlog. Soms worden zijn liedjes kritisch over de maatschappij en de kerk. Zijn optredens zijn een afwisseling van luchtige en doodernstige, droevige en levenslustige liedjes en muziek en worden doorspekt met zijn typische spitse 'vertellementen'.

Hij maakte acht langspeelplaten en even zoveel cd's. Zijn vaste kompanen zijn Freddy Desmedt (fluiten en klarinet) en Pol Depoorter (gitaren en mandoline).

In 1993 schreef Vermandere het lied "Bange Blanke Man", een lied over multiculturaliteit. Veel aanhangers van de partij Vlaams Blok protesteerden tegen het nummer. Vermandere ontving dreigbrieven en tijdens de 11 juli-viering op de Brusselse Grote Markt in 1992 werd hij bekogeld met projectielen door Vlaams Blok-militanten.

In 2000 werd hij omwille van zijn diverse kunstactiviteiten ereburger van Veurne; hij woont er in de deelgemeente Steenkerke. Vermandere eindigde in 2005 op nr. 115 tijdens de Vlaamse versie van de verkiezing van De Grootste Belg. In 2010 bracht hij op z'n 70ste verjaardag een nieuw album genaamd Alles gaat over uit. Hij stond daarmee 14 weken genoteerd in de Ultratop 100 albums met een hoogste notering op nummer 6.» Reageer (0)
19-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speciale hoofdtelefoon biedt hoop op genezing van tinnitus

Speciale hoofdtelefoon biedt hoop op genezing van tinnitus


http://desmond.imageshack.us/Himg545/scaled.php?server=545&filename=tinnitus.jpg&res=medium


De Tinnitus Clinic van Londen ontwikkelt een remedie om gehoorschade te genezen. Door enkele uren naar een speciale hoofdtelefoon te luisteren, worden de zenuwcellen van het gehoor gereset. Drie vierde van de proefpersonen reageert positief en heeft minder last van tinnitus.

Tinnitus, beter gekend als gehoorschade, veroorzaakt piep-, zoem- over andere storende geluiden die vaak een grote impact hebben op het persoonlijk en professioneel leven van de patiënt. Gehoorschade kan leiden tot onder andere slaapverlies, depressie en angstgevoelens.

Tot nog toe werd de aandoening als ongeneeslijk beschouwd. Behandelingen leerden patiënten enkel om te gaan met de gehoorschade of ze te negeren. Maar daar komt nu verandering in. De Tinnitus Clinic in Londen, een ziekenhuis gespecialiseerd in gehoorschade, zegt een techniek te ontwikkelen die de gehoorcellen reset.

De patiënten luisteren enkele uren per dag naar een speciale hoofdtelefoon. Deze speelt een serie tonen af, afgestemd op de tinnitus van de desbetreffende patiënt, om de ritmische patronen van de gehoorschade te doorbreken.

63 proefpersonen ondergingen zowel een echte als een placebohandeling. Bij de bevraging achteraf reageerde 75 procent van de proefpersonen positief. Binnen de 12 weken was er een resultaat dat tot 10 maanden bleef duren.

De behandeling kost zo'n 8.000 euro en is in het Verenigd Koninkrijk slechts beschikbaar voor patiënten, die de volle pot betalen. Toch hoopt men met dit onderzoek de baan vrij te maken voor een terugbetaling. In Duitsland is de techniek overigens al sinds 2010 ingevoerd. Al 2.000 tinnituspatiënten werden er geholpen.

Discotheek-, concert- en festivalgangers lopen een verhoogd risico op gehoorschade. In Westerse landen vormt dit een steeds groter probleem. In Groot-Brittannië bijvoorbeeld zou tot 10 procent van de bevolking hinderlijke last ondervinden van tinnitus.

Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) kreeg onlangs haar omstreden geluidsnormen goedgekeurd. Vanaf 1 januari 2013 mag de muziek bij onder andere concerten, festivals en fuiven niet luider dan 100 db(A) spelen. Naast de nieuwe geluidsnorm moeten organisatoren ook gratis oordoppen aanbieden. Verder plant minister Schauvliege sensibiliseringscampagnes en een reeks infosessies voor de muzieksector. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wolvenpopulatie heeft dringend wijfje nodig

Wolvenpopulatie heeft dringend wijfje nodig


http://desmond.imageshack.us/Himg580/scaled.php?server=580&filename=wolfrc.jpg&res=medium


In het Isle Royal National Park, in de Amerikaanse staat Michigan, dreigt een wolvenpopulatie die afgesloten is van de buitenwereld volledig uit te sterven. De huidige roedel grijze wolven heeft namelijk nog maar één wijfje. De populatie is dan ook met uitsterven bedreigd.

Het Isle Royal National Park, in het noorden van de Verenigde Staten, is compleet geïsoleerd van de buitenwereld, en je hebt een boot of watervliegtuigje nodig om het park te bereiken. Al 54 jaar wordt de dierenpopulatie er nauwlettend in de gaten gehouden, aangezien het de enige plaats is waar wolven naast elanden leven, zonder de aanwezigheid van beren.

Het evenwicht tussen jager en prooi dreigt nu verstoord te worden aangezien de jager dreigt uit te sterven. De volledige roedel bestaat namelijk uit 28 mannetjes en één enkel vrouwtje. Daardoor is de roedel niet alleen op korte termijn bedreigd, maar ook op lange termijn door inteelt. Wetenschappers stellen zich nu dan ook de vraag of de mens moet ingrijpen om het evenwicht te herstellen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollander proest het al twee jaar uit na heupoperatie

Hollander proest het al twee jaar uit na heupoperatie

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Lachen met Huug Bosse, het zou zomaar een nieuw televisieprogramma kunnen worden bij onze noordeburen. Al zal niet iedereen gewonnen zijn voor dat idee. Zijn broer die hem niet meer wil bezoeken, of zijn vrouw Nora bijvoorbeeld. Ze kan het niet meer verdragen dat de gewezen groentenboer uit Krommenie, een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Holland, constant lachsalvo's afschiet. Een en ander heeft te maken met een heupoperatie twee jaar geleden. "Hij ontwaakte uit narcose en stopte niet meer met lachen."

Enkel het 'Wilhelmus' (het Nederlandse volkslied, nvdr.) haalt de grijns van Huugs gezicht. Vreemd genoeg borrelen er dan zelfs tranen op. "Het is zo'n mooi liedje he", prevelt hij met een ernstig gezicht. Het fragment uit de Nederlandse 'Man Bijt Hond' gaat vlot rond op het net. Sommigen vermoeden dat het 'fake' is, anderen vinden het dan weer bijzonder grappig. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bryan Ferry - Will You Love Me Tomorrow

Bryan Ferry  - Will You Love Me Tomorrow

Klik op de foto om hem te beluisteren


Bryan Ferry (Washington, Tyne and Wear, 26 september 1945) is een Brits musicus. Hij werd bekend als zanger en songwriter  in de rockband  Roxy Music, en had daarna een succesvolle solocarrière.

Ferry werd geboren in een arbeidersgezin en na zijn middelbare schooltijd ging hij talen studeren aan de Universiteit van Newcastle upon Tyne, om vervolgens pottenbakcursussen te gaan geven in Londen. Tegelijkertijd probeerde Bryan een carrière in de muziek te vestigen. Met dat doel voor ogen richtte hij in 1971, samen met Brian Eno en Graham Simpson, de band Roxy Music op. Hoewel deze band erg vaak van leden wisselde, werden zij razendpopulair en inspireerden zij wereldwijd duizenden punkrockers. Het nummer 'Jealous Guy', dat oorspronkelijk door John Lennon werd geschreven, behoorde tot hun grootste successen. In de tussentijd hield Ferry ook nog, met succes, een solocarrière in stand.

Behalve muzikaal succes, viel Bryan Ferry ook erg goed in de smaak bij vrouwen. Zo had hij onder anderen een relatie met de modellen Amanda Lear en Jerry Hall, en met de activiste Lucy Helmore, met wie hij vier zoons kreeg.

Toen Roxy Music in 1983 uit elkaar ging, richtte Ferry zich volledig op zijn solocarrière, waarvoor hij de steun kreeg van het oud-bandlid Paul Thompson. Hij zong nummers van Roxy Music, klassiekers uit de jaren dertig en een aantal nieuwe nummers.

In 2001 werd een Roxy Music-reünie georganiseerd met Ferry, Thompson, Phil Manzanera en Andy Mackay. Samen gingen zij toeren en traden zij in juni 2005 op in Berlijn bij Live 8, maar desondanks bleef Ferry ook solo muziek maken. In 2004 maakte hij bijvoorbeeld de titelsong voor de film The Porter, waarin hijzelf ook een rol had. In 2007 verscheen zijn album Dylanesque, een langspeler vol Bob Dylan-covers.


» Reageer (0)
17-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft mannen vindt mama betere kokkin dan vrouw

Helft mannen vindt mama betere kokkin dan vrouw


http://desmond.imageshack.us/Himg88/scaled.php?server=88&filename=kokkin.jpg&res=medium


Meer dan de helft van de mannen verkiest een maaltijd van zijn mama boven die van zijn partner. Dat blijkt uit een recente Britse rondvraag. En daar zijn ze zeer eerlijk over: drie op de vier mannen maakten al ruzie over de kwestie met hun vrouw.

"Mannen zoeken troost in eten waarmee ze opgroeiden", legt Nick Thorogood van Food Network UK, die de rondvraag uitvoerde bij 2.000 mannen, uit. "Ze wenden zich tot hun mama voor wat zij zien als een 'echte maaltijd'".

55 procent van de mannen geeft dan ook toe dat ze liever een maaltijd eten die bereid werd door hun moeder dan het eten dat hun partner klaarmaakt.

Eén op drie vindt dat mama's meer tijd en zorg besteden aan het koken, waardoor het veel lekkerder wordt. Drie op de tien mannen klagen dan ook over de kant-en-klare maaltijden die hun vrouw hen voorschotelt.

Toch zijn er ook veel vrouwen die wel proberen om zo'n 'echte' maaltijd te bereiden voor hun man. Maar wie dat doet, moet wel bereid zijn om opmerkingen te slikken. 47 procent van de mannen klaagt namelijk als een maaltijd niet dezelfde kwaliteit heeft als die van hun mama.

En dat blijft natuurlijk niet zonder gevolgen: 75 procent bekende dat hun opmerkingen over het eten al eens tot ruzies met hun partner leiden.

Om nog ergere ruzies te voorkomen, verzwijgt 27 procent dat hij af en toe nog eens bij zijn mama gaat eten. Zou die van jou dat ook doen?» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzame witte neushoorn heeft lijfwachten

Zeldzame witte neushoorn heeft lijfwachten


http://desmond.imageshack.us/Himg829/scaled.php?server=829&filename=witteneushoorn.jpg&res=medium


In de hele wereld zijn er nog maar slechts vier noordelijke witte neushoorns. Dit exemplaar in het Keniaanse reservaat Ol Pejeta heeft permanent gezelschap van een vierkoppig team van lijfwachten dat stropers op afstand moet houden.

In december 2009 kwamen vier van de toen nog acht overgebleven noordelijke witte neushoorns in het reservaat aan om er voor nieuw leven te zorgen. De noordelijke witte neushoorn is in het wild uitgestorven door toedoen van stropers.

Neushoornexperten hopen dat de natuurlijke omgeving van het reservaat voor hormonale veranderingen zal zorgen bij wijfjes Najin en Fatu, waardoor ze ontvankelijk worden voor de paring. Zo kunnen ze 'hybride' kalveren baren met de nog talrijker voorkomende zuidelijke witte neushoorn, de enige manier om het genetisch materiaal van de noordelijke witte neushoorn te laten overleven. Vorig jaar is zo'n eerste kalf geboren. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fles Glenfiddich geveild voor 72.000 euro

Fles Glenfiddich geveild voor 72.000 euro


http://desmond.imageshack.us/Himg100/scaled.php?server=100&filename=glenfiddich.jpg&res=medium


In New York is een fles whisky voor een absolute recordprijs, 94.000 dollar (72.000) euro, onder de veilinghamer gegaan. Het gaat om een Glenfiddich uit het jaar 1957, behorend tot een collectie die amper elf flessen besloeg.

Twee andere flessen van de collectie zijn in Groot-Brittannië voor merkelijk minder, maar nog steeds boven de 50.000 euro, van eigenaar gewisseld. De opbrengst van de verkoop gaat naar het goede doel.
 
Glenfiddich (in het oosten van Schotland) viert dit jaar zijn 125ste bestaan. De verkoop geschiedde ter ere van de kleindochter van de oprichter van de distilleerderij, Janet Sheed Roberts. Met 110 levensjaren is zij ook de oudste vrouw van Schotland - en levende reclame voor een dagelijks glaasje whisky.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dido - Thank You

Dido - Thank You

Klik op de foto om haar te beluisteren

Dido Florian Cloud De Bounevialle O'Malley Armstrong (Londen, 25 december 1971) is een Britse zangeres. Ze staat bekend onder haar artiestennaam Dido (door haarzelf uitgesproken als Daaide).

Dido begon haar muziekcarrière toen ze vijf jaar was met het bespelen van blokfluit op school. Een jaar later werd ze toegelaten tot de Guildhall School of Music in Londen. Toen ze tien was, speelde ze naast blokfluit ook al piano en viool. Haar tienerjaren waren een mix van het spelen van haar broers platen en het toeren door de UK met haar klassiekemuziek-gezelschap.

Toen ze 16 was was ze helemaal gek van Ella Fitzgerald. Ze begon in verschillende bands in en rondom Londen te zingen, ondanks dat haar broer Rollo (DJ en producer bij de succesvolle groep Faithless) haar zei haar baan niet op te geven. Ze was onder andere te horen op het debuutalbum van Faithless in 1995. De volgende twee jaar toerde Dido met Faithless en elke keer wanneer ze terug in Londen was, nam ze ook demo's van haar eigen liedjes op.

Zo begon de opname van haar debuutalbum No angel. De combinatie van Dido's liefde voor warme akoestische klanken en haar broers fascinatie voor beats en alles wat elektronisch is, maakt het album zowel nieuw als klassiek tegelijk. De grote doorbraak bereikte ze toen Eminem een gedeelte van haar nummer Thank you gebruikte voor zijn hit Stan. Hierna bereikten ook enkele singles van No angel de hitparades. Haar nummer Here with me werd gebruikt als themamuziek voor de televisieserie Roswell.

In 2003 kwam Dido terug met haar album Life for Rent. Dit album werd nog succesvoller dan het vorige en ging wereldwijd miljoenen malen over de toonbank. De eerste singles White Flag en Life for Rent werden grote hits. Ook de singles Don't leave home en Sand in my shoes kwamen van dit album, maar werden minder grote hits.

In 2004 maakte Dido bekend dat ze in 2005 een jaar rust zou nemen, maar ze was toch weer te zien op het Live 8-festival. Ondertussen was Dido al een tijd in Los Angeles bezig met de opnames en het schrijven van nummers voor haar derde album. Safe Trip Home verscheen op 17 november 2008. De eerste single daaruit heet Don't Believe In Love.

In november 2010 werkte Dido samen met A.R. Rahman aan de filmsoundtrack voor 127 Hours. In januari 2011 werd Dido's nummer If I rise, een duet met A.R. Rahman, genomineerd voor een Oscar.

Dido verbrak in 1999, kort na de verschijning van het album No angel, de relatie met haar verloofde, entertainmentadvocaat Bob Page. Het paar had zeven jaar een relatie. Op 15 februari 2011 meldde Dido op haar officiële site en Twitteraccount dat ze niet aanwezig zal zijn bij de Oscaruitreiking aangezien zij en haar man Rohan Gavin een baby verwachten. Ze beviel in juli 2011 van een zoon.» Reageer (0)
16-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Land stond minuut stil

Land stond minuut stilhttp://desmond.imageshack.us/Himg802/scaled.php?server=802&filename=deelneming.jpg&res=medium


In het hele land is om 11 uur een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de slachtoffers van het busongeluk in Zwitserland. Na de minuut stilte werden overal de rouwklokken geluid.» Reageer (0)
15-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste boerenzwaluwen zijn in het land

Eerste boerenzwaluwen zijn in het land


http://desmond.imageshack.us/Himg535/scaled.php?server=535&filename=boerenzwaluw.jpg&res=medium


De eerste boerenzwaluwen zijn in het land. Hun aantallen zijn echter de laatste dertig jaar met tachtig procent achteruit gegaan, meldt Natuurbericht.be. De zwaluwen komen gemiddeld zeven dagen eerder toe dan twintig jaar geleden.

De eerste boerenzwaluwen werden gezien in de Pollaremeersen in Ninove op 10 maart. Op 12 maart kwamen er meldingen uit Ieper en Drongen en daarna uit nog meer plaatsen in Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen.
 
De boerenzwaluw ging er in Vlaanderen de laatste 30 jaar met ongeveer tachtig procent op achteruit. "Dat heeft waarschijnlijk te maken met het aantal landbouwbedrijven met runderen dat met bijna de helft afnam", aldus Dominique Verbelen van Natuurpunt. "Bovendien krijgen boerenzwaluwen op nieuwe, grote industriële veehouderijen om bedrijfshygiënische of technische redenen steeds minder toegang." Gesloten mestopslag, afgesloten melk- en koelruimtes en stalkoeien leiden tot minder insecten, het voedsel van de vogel.
 
Onze boerenzwaluwen brengen de winter door ten zuiden van de Sahara. Ghana, Nigeria en Congo zijn populaire locaties om te overwinteren.
In het volksgeloof nemen boerenzwaluwen een opmerkelijke plaats in. "Zo zouden zwaluwen geluk brengen, op plaatsen waar ze nestelen, zou de bliksem nooit inslaan. Komt een zwaluw niet terug naar zijn nestplaats van het vorige jaar, dan zal dat huis spoedig afbranden."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een goede slaaphouding geneest nekpijn

Een goede slaaphouding geneest nekpijn


http://desmond.imageshack.us/Himg171/scaled.php?server=171&filename=slaaphouding.jpg&res=medium


Mensen met hoofd-, nek- en rugklachten kunnen hun pijn laten verdwijnen door een betere slaaphouding. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlandse tijdschrift gezondNU bij 89 proefpersonen.

Lezers met nek-, rug- of hoofdpijn kregen een hoofdkussen dat in hoogte verstelbaar is en een lichaamskussen dat de slaaphouding corrigeert.

Aan het begin van het onderzoek werd een zogenaamde nul-meting uitgevoerd. Na een testperiode van dertig dagen volgde een nieuwe meting.

Daaruit bleek dat de kussens duidelijk een positief effect hadden op de klachten. Vooral mensen met nekpijn haalden er voordeel uit, want 71 procent van hen rapporteerde minder pijn. Van de proefpersonen met hoofdpijn had 46 procent minder last, van degene met rugpijn 39 procent.

Belangrijk is ook dat de proefpersonen niet alleen minder vaak last hadden, maar dat ook de mate van de pijn afnam.

Volgens gezondNU zijn onafhankelijke fysiotherapeuten niet verrast over de resultaten. De kussens doen immers wat ze moeten doen: de slaaphouding aanpassen.

Voor het onderzoek sliep 30 procent van de deelnemers in de juiste houding, namelijk op hun zij. Met behulp van de kussens werd dat ruim twee keer zoveel (65 procent). Bovendien verbeterde ook de slaapkwaliteit van de proefpersonen: ze waren 's morgens meer uitgerust en werden 's nachts minder vaak wakker.

Gemiddeld werkt een mens even veel uren als hij slaapt. Een verkeerde werkhouding is volledig geaccepteerd als bron van lichamelijke klachten. Een verkeerde slaaphouding is dat (nog) niet.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topchef Peter Goossens stort helemaal in

Topchef Peter Goossens stort helemaal in


http://desmond.imageshack.us/Himg545/scaled.php?server=545&filename=petergoossens.jpg&res=medium


De echtgenote van Peter Goossens vond haar man in de nacht van maandag op dinsdag in een "zorgwekkende toestand" in hun huis in Kruishoutem. Ze belde de hulpdiensten die de sterrenchef naar het ziekenhuis brachten. Goossens kampt met een zware depressie, zo weet zijn entourage. Gisteren mocht hij naar huis. "Maar het is hoog tijd voor professionele hulp".

Even leek Peter Goossens terug op het voorplan te treden nadat hij in mysterieuze omstandigheden op zondag 29 januari in Kruishoutem een ongeval had. Hij was toen door zijn dorp geraasd en had op de rotonde een paaltje geramd. Over eventuele intoxicatie wilden het gerecht of de politie niets kwijt.

"Iedereen maakte al eens iets onaangenaams mee in zijn leven, die zondag was het mijn beurt", klonk het over dat bizarre accident afgelopen weekend in Brussel. Goossens zetelde daar in de jury die kok Robrecht Wissels begeleidt voor zijn deelname aan de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d'Or. Hij liet toen ook weten "volle bak" voor zijn restaurant Hof van Cleve te gaan. Maar toch liep het twee nachten geleden opnieuw mis en moest hij dus worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Goossens combineerde de laatste jaren heel wat jobs. Zo was hij, naast zijn hoofdtaak als chef-kok van zijn eigen sterrenrestaurant, in allerhande tv-programma's te zien, met als opvallendste passage die in 'Mijn Restaurant'. "In alles wat hij doet, is hij een grenzeloze perfectionist", zegt iemand uit zijn entourage in Het Laatste Nieuws. Hij leeft onder enorme druk en is uitgeput. Fysiek én mentaal. Hij is per slot van rekening ook maar een mens, een kok. Hij heeft zijn problemen altijd weggestoken voor de buitenwereld. Dat maakt het allemaal nog zwaarder."

De topchef zou "erg diep" zitten en heeft doorgedreven professionele hulp nodig. Daarover was hij gisteren met enkele personen in gesprek. Zijn restaurant zal voorrang krijgen en al de rest wordt naar de achtergrond geschoven. Hij zal in de toekomst zichzelf ook af en toe rust gunnen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marianne Faithfull - This little bird

Marianne Faithfull - This little bird

Klik op de foto om haar te beluisteren

Marianne Faithfull (Hampstead (Londen), 29 december 1946) is een Brits zangeres, die ontdekt is door The Rolling Stones.

Ze begon haar carrière in 1964 met het nummer As Tears Go By (geschreven door Mick Jagger en Keith Richards). In Nederland scoorde ze in die tijd (1965) met Summer Nights. Al snel had ze een relatie met Jagger. Nadat deze relatie uitging, stopte Faithfull tijdelijk met de muziek om van haar drugsverslaving af te komen.

In 1979 kwam ze terug met Broken English, met daarop haar tweede en in Nederland grootste hit The ballad of Lucy Jordan. In 1981 kwam een derde en vooralsnog laatste single uit: Sweetheart. In 1994 kwam de autobiografie Faithfull op de markt. Ze was in 1997 te horen op het nummer The Memory Remains van Metallica, waarin ze de achtergrondzang voor haar rekening nam. In 2002 kwam ze weer met een soloalbum, getiteld Kissin' Time. Dit album werd gevolgd door het album Before the Poison uit 2004. Hits in Nederland leverde deze albums niet op.

Op 14 september 2006 werd bekend gemaakt dat Faithfull borstkanker had en daarom haar tournee moest afbreken. Op 11 oktober 2006 werd ze geopereerd in Frankrijk. Omdat de ziekte in een zeer vroeg stadium werd ontdekt, was verdere behandeling niet nodig. Op 26 april 2008 keerde ze terug voor een concert in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven.» Reageer (0)
14-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overal in het land rouwregisters, vlaggen halfstok en stilte

Overal in het land rouwregisters, vlaggen halfstok en stilte


http://desmond.imageshack.us/Himg816/scaled.php?server=816&filename=sterkte.jpg&res=medium


Overal in het land worden acties ondernomen om de solidariteit uit de drukken met de slachtoffers van het zware ongeval met een Belgische bus in Zwitserland. Rouwregisters worden geopend, vlaggen gaan halfstok en mensen nemen een minuut stilte in acht.

Verschillende steden en gemeenten hebben al meegedeeld dat ze een rouwregister openen. Dat is onder meer het geval in Brussel, Koksijde, Leuven, Mechelen, Merchtem, Mol, Namen en Waver. Kamer en Senaat openen in het parlement een gemeenschappelijk rouwregister.
 
Ook op de website van de Sint-Lambertusschool uit Heverlee staat een rouwregister (www.sintlambertusschool.be), net als in het gemeentehuis van het Zwitserse St-Luc.
 
Onder meer op het Atomium is de vlag halfstok gehangen, "om solidariteit uit te drukken en medeleven te betuigen met de bevolking en de getroffen families". Ook alle Noord-Limburgse gemeenten hangen vanaf woensdagmiddag de vlaggen halfstok aan alle openbare gebouwen.
 
Minuten stilte waren er onder meer in het Europees parlement en het parlement van het Zwitserse kanton Wallis. Ook bij aanvang van het koninklijk bezoek aan het Vrij Technisch Instituut in Aalst werd een moment van stilte in acht genomen, net als bij aanvang van een officiële lunch in de stad Hai Phong tijdens de prinselijke missie in Vietnam. De wielerwedstrijd Nokere Koerse startte eveneens met een minuut stilte.
 
Vanuit het buitenland stromen condoleances toe. Onder meer de Franse president Nicolas Sarkozy en de Russische president Dmitri Medvedev betuigden hun medeleven bij koning Albert II. Ook de Nederlandse minister-president Mark Rutte, de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Guido Westerwelle, de voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso en de de voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy condoleerden de families van de slachtoffers. (br.hln - foto belga)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oprechte deelneming bij dit tragisch busongeval

Oprechte deelneming bij dit tragisch busongeval


http://img14.imageshack.us/img14/2509/deelneming.jpg


Ik ben er het hart van in bij dit tragisch busongeval met Belgische kinderen die terugkwamen van een plezierige skivakantie. 28 doden waarbij 22 kinderen en nog 24 zwaargewonden kinderen die in het ziekenhuis verblijven.

Mijn oprechte deelneming aan de zwaar getroffen familie en vrienden .
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 doden van wie 22 kinderen bij ongeluk met belgische skibus

28 doden van wie 22 kinderen bij ongeluk met Belgische skibus


http://oi39.tinypic.com/10z7gux.jpg


Een Belgische autobus, met kinderen uit Lommel en Heverlee aan boord, is gecrasht in een tunnel op de Zwitserse snelweg A9 nabij Sierre. De dodentol is volgens de autoriteiten van het kanton Wallis opgelopen tot minstens 28, onder wie 22 kinderen van rond de twaalf jaar. Er kwamen ook zes volwassenen om, onder wie de twee buschauffeurs. Minstens 24 kinderen raakten daarenboven gewond, waarvan enkele ernstig. Zij werden met ziekenwagens en helikopters overgebracht naar verschillende ziekenhuizen. Buitenlandse Zaken heeft een crisiscentrum geopend.

Een Belgische skibus reed gisteravond rond kwart over negen op de A9 tussen Sierre en Sion, maar week af van zijn traject. De bus raakte eerste de rechterkant van de baan alvorens op de tunnelwand in te rijden ter hoogte van een nis met veiligheidsstrook. De precieze oorzaak is vooralsnog niet duidelijk, maar Zwitserse bronnen melden dat er geen andere voertuigen betrokken waren.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pink Floyd - Wish you were here

Pink Floyd - Wish you were here

Klik op de foto om hun te beluisteren


Pink Floyd is een Engelse rockband die vroege erkenning kreeg voor zijn psychedelische rockmuziek. De groep evolueerde tot pioniers van de progressieve rock en symfonische muziek. Pink Floyd is bekend door zijn filosofische songteksten, klassieke rockcomposities, experimenten met geluid, grafisch en artistiek vernieuwende hoesontwerpen en niet in de laatste plaats door vele spectaculaire live-concerten.

Als een van de meest succesvolle en invloedrijke bands in de rockmuziek verkocht Pink Floyd wereldwijd meer dan 300 miljoen albums.[2] Syd Barrett, Roger Waters en het latere bandlid David Gilmour kenden elkaar van school in Cambridge, terwijl de overige leden Mason en Wright samen met Roger Waters architectuur studeerden aan het Polytechnic in Regent Street in Londen.

Pink Floyd had in de late jaren 60 aanvankelijk bescheiden succes als een psychedelische band die destijds nog geleid werd door Syd Barrett. Barretts toenemende onbetrouwbaarheid en zijn moeizame gedrag dwongen de overige bandleden om een nieuwe gitarist en leadzanger toe te voegen. Dat werd David Gilmour, die Syd Barrett later helemaal zou vervangen. Na het vertrek van Barrett werd zanger en basgitarist Roger Waters langzaamaan bandleider en belangrijkste songwriter. Dit leidde tot enkele wereldwijd bekende albums zoals The Dark Side of the Moon (1973), Wish You Were Here (1975), Animals (1977) en The Wall (1979).

Tijdens de opnames voor The Wall ontstonden de eerste scheurtjes in de groep. Het volgende album, The Final Cut, was in feite al een soloproject van Waters, met enige assistentie van Gilmour. In 1985 stopte Waters er ook mee en leek het voorbij, maar in 1986 besloten Gilmour en Mason tot een doorstart, en later voegde Wright zich bij hen. Dit zeer tegen de zin van Waters, waarna rechtszaken volgden over de naamvoering Pink Floyd. Waters verloor.

Het overgebleven trio maakte de albums A Momentary Lapse of Reason in 1987 en The Division Bell in 1994, beide gevolgd door tournees.

Bob Geldof wist de groep inclusief Waters in 2005 bijeen te krijgen voor een optreden in het kader van het London Live 8-concert. Dit was het eerste optreden in de voltallige bezetting in 24 jaar. In februari 2006 verklaarde Gilmour tijdens een interview met de Italiaanse krant La Repubblica dat de band geen nieuw materiaal meer zal uitbrengen en geen tour meer zal houden.[3]. De individuele bandleden sluiten echter niet uit dat ze solo of in klein samenwerkingsverband verder musiceren, maar door het overlijden van Richard Wright in 2008 werd een echte reünie onmogelijk.
» Reageer (0)
13-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toenemend aantal vossen in Vlaanderen geschoten en overreden

Toenemend aantal vossen in Vlaanderen geschoten en overreden


http://desmond.imageshack.us/Himg207/scaled.php?server=207&filename=vosq.jpg&res=medium


Uit de afschotgegevens van de erkende wildbeheereenheden (WBE) blijkt dat het aantal geschoten vossen in Vlaanderen in de periode 2009-2010 gestegen is van 11.033 tot 11.961. Ook het aantal vossen dat gedood wordt in het verkeer steeg van 301 in 2009, tot 419 tot 2010 en 440 in 2011.

De meeste vossen werden in 2010 geschoten in de provincie West-Vlaanderen (2.718), gevolgd door Oost-Vlaanderen (2.618), Limburg (2.401), Vlaams-Brabant (2.325) en Antwerpen (1.899). De meeste verkeersslachtoffers onder de vossen sneuvelden in 2011 in Oost-Vlaanderen (134), West-Vlaanderen (122), Vlaams-Brabant (95), Antwerpen (62) en Limburg (27).
 
De grootte van de vossenpopulatie in Vlaanderen is volgens Schauvliege niet exact te bepalen. Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) beperkt zich voor haar onderzoek tot een heuvelachtig kleinschalig cultuurlandschap van de Vlaamse Ardennen (circa 100 km2) ten zuiden van de provincie Oost-Vlaanderen. Het INBO raamt er het aantal vossen per 100 km2 in 2009, 2010 en 2011 op achtereenvolgens 70, 77 en 87 in het voorjaar en 188, 207 en 236 in het najaar. Vlaams minister van Milieu Joke Schauvliege (CD&V) voerde begin dit jaar zoals bekend een versoepeling in van de voorwaarden om op vossen te jagen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 op 5 verkrachte vrouwen durven geen aangifte te doen

4 op 5 verkrachte vrouwen durven geen aangifte te doen


http://desmond.imageshack.us/Himg607/scaled.php?server=607&filename=verkracht.jpg&res=medium


In Groot-Brittannië is er groeiende onrust over het aantal gevallen van seksueel geweld. Uit een rondvraag bleek namelijk dat één op de tien vrouwen het slachtoffer werd van verkrachting, terwijl één op de drie seksueel misbruikt werd. Nog verontrustender is dat vier op de vijf slachtoffers geen aangifte doen bij de politie.

Dat zou willen zeggen dat het aantal gevallen van seksuele agressie in werkelijkheid nog groter is.

De vrouwen zwijgen, uit schaamte of omdat ze denken dat de dader toch niet veroordeeld zal worden. De 1.600 vrouwen, die antwoordden op een enquête van Mumsnet, hadden het gevoel dat zowel de politie als de samenleving verkrachting niet ernstig genoeg opvatten.

"Deze enquête toont aan waarom het belangrijk is dat slachtoffers naar voren komen", zegt de Britse procureur des Konings Allison Saunders. "Alleen zo kunnen er meer succesvolle veroordelingen zijn."

"Als samenleving moeten we er ons bewust van zijn dat er verschillende mythes en stereotypes leven bij het publiek. Het zijn uiteindelijk die mensen die terechtkomen in een jury en invloed hebben op de beslissing van het gerecht, en op mensenlevens", vindt zij. "Die mythes en vooroordelen ten opzichte van slachtoffers moeten we dan ook dringend de wereld uit helpen."

Dat vindt ook Mumsnet, die als reactie op hun rondvraag de 'We Believe You'-campagne lanceerden.

"Wij willen gewoon niet accepteren dat we in een land leven waar één op de tien vrouwen verkracht wordt en meer dan één derde seksueel misbruikt", zegt mede-oprichtster Justine Roberts.

"Het is nog erger dat vrouwen het gevoel hebben dat ze niet kunnen praten over deze misdaden, uit angst om scheef bekeken te worden. Het is net op deze momenten dat ze de steun het meest nodig hebben", klinkt het. "Daarom zegt Mumsnet: wij geloven jou. En we hopen dat de andere mensen in de samenleving dat ook zullen doen."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patti Smith - Because The Night

Patti Smith - Because The Night

Klik op de foto om haar te beluisteren


Patricia Lee (Patti) Smith (Chicago (Illinois), 30 december 1946) is een Amerikaanse zangeres en dichteres. Zij wordt beschouwd als één van de grondleggers van het punkgenre in New York. Vandaar ook haar bijnaam "The Godmother of Punk". Haar werk is een fusie van rock en poëzie.

Smiths bekendste nummer is "Because the Night", geschreven in samenwerking met Bruce Springsteen. Het nummer bereikte de 13e plaats in de Billboard Hot 100 in 1978

In 2005 werd Smith benoemd tot Commandeur in de Franse Ordre des Arts et des Lettres door de Franse minister van cultuur en in 2007 werd haar naam toegevoegd in de Rock and Roll Hall of Fame in Ohio. Op 17 november 2010 won ze de National Book Award voor haar memoires Just Kids. In 2011 won Smith een Polar Music Prize.» Reageer (0)
12-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbewoond eiland krijgt openbaar toilet

Onbewoond eiland krijgt openbaar toilet


http://desmond.imageshack.us/Himg808/scaled.php?server=808&filename=toilet.jpg&res=medium


Een onbewoond eiland in het hoge noorden van Schotland krijgt een openbaar toilet. De infrastructuur zal zo'n 50.000 pond (60.000 euro) kosten.

Volgens de Schotse natuurbeschermingsorganisatie Scottish Wildlife Trust zal het toilet door de ongeveer 6.000 vogelspotters gebruikt worden die jaarlijks in de lente en de zomer naar het 309 hectare grote eiland Handa trekken. Tot nog toe is er enkel een kleine schuilhut met een toilet voorzien voor vrijwiligers die daar werken.
 
Het fundament voor het huisje moet twee meter diep zijn, om tegen de krachtige wind bestand te zijn. Omdat er geen stromend water is, moeten de gebruikers zaagsel strooien. Om de twee jaar zal de pot geruimd worden.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongelukkige vrouwen herken je aan hun jeans

Ongelukkige vrouwen herken je aan hun jeans


http://desmond.imageshack.us/Himg859/scaled.php?server=859&filename=ongelukkig.jpg&res=medium


Als een vrouw verdrietig of depressief is, dan kan je dat zien aan haar kleren. Wetenschappers stelden namelijk vast dat ze op ongelukkige momenten kiezen voor een jeans, in combinatie met losse topjes of T-shirts. Aan de andere kant zijn er ook 'gelukkige' kleren, die we aantrekken als we ons goed voelen. Die kledingstukken hebben een mooie snit, zetten ons figuur in de verf en zijn gemaakt uit glanzende en mooie stoffen.

"Onze bevindingen bewijzen dat kleren niet alleen invloed hebben op wat anderen over ons denken, maar dat ze ook je eigen humeur reflecteren", zegt professor Karen Pine. "Veel van de ondervraagde vrouwen hadden het gevoel dat ze hun stemming konden aanpassen door te veranderen van kleren."

Het wetenschappelijk team van de University of Hertfordshire ondervroeg voor haar onderzoek 100 vrouwen tussen 21 en 64 jaar. Aan hen werd gevraagd welke kleren ze zouden aantrekken bij een slecht humeur.

Meer dan de helft (51 procent) van de vrouwen vertelde dat ze een jeans aantrekt als ze zich niet goed voelt. Zes op de tien vrouwen combineren de broek met een los topje en een sweater of trui. Ter vergelijking: één derde draagt ook een jeans als ze goed gezind is, terwijl slechts 2 op de 100 vrouwen dan voor een los topje kiezen.

Wat ze dan wel dragen als ze gelukkig zijn? Hun favoriete kleedje natuurlijk! Verder zijn vrouwen ook twee keer meer geneigd om een hoedje te dragen als ze gelukkig zijn, en zelfs vijf keer meer geneigd om hun favoriete schoenen aan te trekken. Die kleren tonen niet alleen dat we ons goed in ons vel voelen, maar dragen daar ook toe bij.

En dat zijn volgens Karen Pine net de eigenschappen die een jeans ontbreekt. "Zo'n broek ziet er niet bij iedereen even goed uit", vindt zij. "Ze zijn vaak niet mooi afgewerkt en passen niet perfect. Daarom geeft een jeans de indruk dat de drager niet veel moeite heeft gedaan aan zijn uiterlijk."

Betekent dit dat we vanaf nu geen jeans meer morgen dragen? "Misschien wel", zegt Pine. "Je kan je kleden voor geluk, maar dat gaat niet met een jeans. En het is een goed idee om 'gelukkige' kleren aan te trekken, zelfs al voel je je niet goed. Die kunnen je humeur namelijk verbeteren."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Susan Tedeschi - Share Your Love With Me

Susan Tedeschi - Share Your Love With Me

Klik op de foto om haar te beluisteren

Susan Tedeschi is een Amerikaanse  zangeres .

Blues, jazz, rock 'n' roll, country en folk... je hoort het allemaal terug in haar muziek. Ze straalt vooral veel kracht uit... ze kan fluisteren maar ook stevig uithalen, en ze heeft bovendien een mooie  stem.
» Reageer (0)
11-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robert William Vonnoh 1858 - 1933 was een Amerikaans impressionistisch kunstschilder

Robert William Vonnoh 1858 - 1933  was een Amerikaans impressionistisch kunstschilder


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Robert-William-Vonnoh-1.jpg?t=1331472950Robert William Vonnoh (Hartford, Connecticut, 17 september 1858 – Nice, 27 december 1933) was een Amerikaans kunstschilder. Hij wordt gerekend tot het impressionisme.

Vonnoh was de zoon van Duitse immigranten. Hij ging al vroeg in de leer als lithograaf en volgde daarna kunststudies aan de Massachusetts Normal Art School en later bij Edmund Tarbell. Van 1881 tot 1883 studeerde hij te Parijs aan de Académie Julian, onder Gustave Boulanger en Jules Joseph Lefebvre. In die periode maakte hij ook kennis met het impressionisme.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Robert-William-Vonnoh-2.jpg?t=1331472972Terug in Amerika ging Vonnoh doceren aan diverse kunstacademies in Boston en later ook Pennsylvania. In 1887 keerde hij terug naar Frankrijk, waar hij zich opnieuw inschreef bij de Académie Julian. Een tijd lang maakte hij ook deel uit van een kunstenaarskolonie te Grez-sur-Loing. Hij exposeerde te Parijs op de Wereldtentoonstelling van 1889 en met twaalf werken op de Wereldtentoonstelling van 1900.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Robert-William-Vonnoh-3.jpg?t=1331472997In 1886 huwde Vonnoh de beeldhouwster Bessie Potter (1872–1955), met wie hij gedurende de rest van zijn leven voortdurend op en neer bleef pendelen tussen de Oostkust van de Verenigde Staten en Frankrijk. Hij groeide uit tot een belangrijke exponent van het Amerikaans impressionisme. Hij maakte vooral naam met zijn landschappen en portretten. Exemplarisch voor zijn stijl is zijn schilderij Coquelicots (1890), geschilderd in een expressieve penseelvoering, waarmee hij het rood van de papavers fel laat opkleuren. Later werd het schilderij ook wel bekend als In Flanders Field - Where Soldiers Sleep and Poppies Grow, naar een gedicht van John McCrae over de Eerste Wereldoorlog. Coquelicots werd in 1891 met veel succes tentoongesteld in de Parijse salon. Momenteel bevindt het schilderij zich in Youngstown, Ohio.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Robert-William-Vonnoh-4.jpg?t=1331473007Na de eeuwwisseling ontwikkelde de stijl van Vonnoh zich meer richting het estheticisme. In 1905 maakte hij een tijdlang deel uit van een kunstenaarsacademie te Old Lyme, Connecticut, samen met de impressionisten Childe Hassam en Willard Metcalf. In 1906 werd hij lid van de National Academy of Design. Van 1907 tot 1912 verbleef hij wederom in Frankrijk. Ook zijn laatste levensjaren zou hij in Frankrijk doorbrengen, in Grez-sur-Loing. Hij overleed in 1933 te Nice, op 75-jarige leeftijd, aan een hartaanval.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne Zondag

Fijne Zondag


http://img390.imageshack.us/img390/9731/18meizm7.jpg
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelle L'Amour speelt Beethoven met haar billen

Michelle L'Amour speelt Beethoven met haar billen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken
Wie ooit om een orkestmeester verlegen zit, kan altijd beroep doen op Michelle L'Amour. Deze opvallende burlesque-artieste heeft er haar specialiteit van gemaakt om van jetje te geven met haar... billen.

Heilige huisjes zijn niet aan haar besteed: met enkel een vlinderstrikje raast ze doorheen de vijfde symfonie van Beethoven. Een ingekorte versie welteverstaan, maar niet getreurd: zoveel kontgeweld volstaat ruimschoots om elke zaal plat te spelen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak je benen klaar voor rokjes en shorts


Maak je benen klaar voor rokjes en shortshttp://img651.imageshack.us/img651/4928/benens.jpg


Nu de lente bijna is aangebroken, kunnen we weer onze fleurige rokjes en shorts beginnen klaarleggen. Omdat we onze benen zo lang weggestoken hebben tijdens de winter, is een opfrisbeurt voor de zomer bij de meeste vrouwen nodig. Daarom enkele tips om je benen rokjesklaar te maken.

Een bleke teint, cellulitis en fijne spataders zijn de meest voorkomende redenen waarom vrouwen hun benen niet durven tonen op straat:

Via laserbehandelingen kun je fijne spataders aanpakken, dit laat geen littekens na en je herstelt hier redelijk snel van. Als je echter deze behandeling niet ziet zitten, kun je deze verdoezelen door je hydraterende crème te mengen met een concealer, een bruiner kleurt doet de adertjes minder opvallen. Pas dan wel op met witte, fleurige rokjes, zorg dat alles goed is ingetrokken voor je deze aantrekt om plekken te vermijden. De illusie van een stralende teint creëer je ook met een bodylotion die het licht reflecteert. Het zorgt voor een gloed waardoor je benen bruiner en strakker lijken.

De meeste crèmes tegen cellulitis werken niet en zijn dus weggesmeten geld. Een eenvoudige scrub kan meer effect hebben omdat de massage de doorbloeding in je benen stimuleert. Dit verwijdert ook de dode huidcellen en de daarmee gepaard gaande doffe, grijze kleur. Kies voor een scrub met natuurlijke ingrediënten, zodat je huid er niet onder te lijden heeft. Om je benen wat steviger te maken en zo ook cellulitis te beperken kun je vanaf nu  elke dag volgende oefening doen:

- Sta rechtop, hou je voeten samen en neem twee lichte gewichtjes in je handen. Die hangen losjes naast je lichaam, je palmen wijzen naar binnen.

- Met een voet zet met je knie in een hoek van 90 graten een stap voorwaarts, de andere knie plooit richting de grond, die mag echter nooit de grond raken. Let er op dat je voorste knie ter hoogte van de enkel zit.

- Vervolgens duw je je terug af met je rechtervoet en ga je naar startpositie.

- Herhaal dit nu met je andere been. Werk een set van 15 oefeningen af, rust even en doe er dan weer 15.» Reageer (0)
10-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hevia - Busindre Reel

Hevia - Busindre Reel

Klik op de foto om hem te beluisteren

De Asturische doedelzakspeler werd wereldberoemd met zijn album 'Tierra de Nadie' en meer bepaald de hit 'Busindre Reel'.

José Angel Hevia Velasco speelde reeds als kind doedelzak. Het typische Asturische instrument wordt vaak gecombineerd met drums, een rol die zijn zus Maria José in de groep vervult. Samen met een pianist touren ze in trioformatie.

Hevia is uitgegroeid tot één van de belangrijkste Spaanse muzikanten en hij verkocht wereldwijd meer dan 2.000.000 albums en toerde in meer dan 40 landen.
Intussen heeft hij een eigen school opgericht en blijft hij steeds op zoek naar het verbeteren en uitvinden van nieuwe instrumenten. Fusion, een hip woord dat vaak de lading niet dekt, is in zijn geval wel degelijk realiteit. Vandaar ook dat elke nieuwe tournee verrassingen en inventiviteit van topniveau biedt.

www.tenvrede.be» Reageer (0)
09-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gloednieuwe gierenvolière in Planckendael

Gloednieuwe gierenvolière in Planckendael


http://desmond.imageshack.us/Himg252/scaled.php?server=252&filename=gierenvolire.jpg&res=medium


Vanaf nu zitten de monniksgieren en de vale gieren samen in één grote, nieuwe volière van 870 m² in Planckendael. Egyptische aasgieren en rode wouden komen op langere termijn deze zeven roofvogels gezelschap houden. Planckendael beschikt dan ook over de nodige 'gierexpertise'.

Voor de monniksgieren is dit de nieuwe datingvolière, waar Europese koppels voor het leven gevormd worden. Planckendael is Europees stamboekhouder voor deze soort.

Een indrukwekkende metalen constructie van 8 hoge palen met netten vormt de nieuwe gierenvolière. Het hoogste punt reikt tot 24 meter en is een blikvanger tot ver in de omtrek. Platanen zorgen voor rustplaatsen voor de vogels. Het verblijf van 870 m² ligt vlakbij de toegangsweg. Bezoekers kunnen de dieren bewonderen langs het voetpad naar de ingang.

In de nieuwe volière zullen 3 van de 4 Europese giersoorten samenleven. Vier monniksgieren, drie vale gieren en een koppel Egyptische aasgieren verbroederen hier. De monniksgieren en de vale gieren hebben hun plekje al veroverd. Op de
aasgieren is het dus nog even wachten. Deze soort is sterk bedreigd en Planckendael wil meewerken aan de kweek van deze kleinste gier met felgele kop.

Enkel de baardgier of lammergier ontbreekt op het Europese appèl. Zij dulden geen andere in hun territorium. Twee rode wouwen, arendachtigen met een vorkstaart, die in hetzelfde broedgebied als de gieren leven, maken de roofvogelvolière op langere termijn compleet.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 20 beste plaatsen ter wereld om een vrouw te zijn

De 20 beste plaatsen ter wereld om een vrouw te zijn


 http://desmond.imageshack.us/Himg441/scaled.php?server=441&filename=vrouwen.jpg&res=medium


Het allerbeste land om vrouw te zijn is IJsland, maar ook verrassende landen als Rwanda, Lesotho en Burundi hebben zo hun voordelen. België staat niet in de lijst van The Independent on Sunday.

Beste land ter wereld om vrouw te zijn: IJsland
In IJsland is de gelijkheid tussen mannen en vrouwen in het algemeen het hoogst, als er rekening gehouden wordt met politiek, onderwijs, tewerkstelling en gezondheid. Het slechtste land op dat vlak is Yemen, het gevaarlijkste is Afghanistan.

Beste land om politica te zijn: Rwanda
Rwanda is het enige land ter wereld (!) waar de meerderheid van de parlementsleden vrouw is (45 op een totaal van 80). Al zijn er nog massa's landen waar gewoonweg géén vrouwen een politiek mandaat uitoefenen: Saoedi-Arabië, Yemen, Qatar, Oman en Belize.

Beste land ter wereld om moeder te worden: Noorwegen
Moederlijke mortaliteit is de sterfte van moeders van dag 1 van de zwangerschap tot 42 dagen na de bevalling. Op dat vlak ben je nergens beter af dan in Noorwegen waar slechts 1 op 7.600 moeders bezwijkt. In Afghanistan is de situatie het slechtst: een moeder heeft er 200 keer meer kans om te sterven tijdens een bevalling dan door een bom of door kogels.

Beste land ter wereld om te bevallen: Griekenland
Als het enkel om de bevalling gaat, kan je maar beter in Griekenland zijn: daar sterft 1 op 31.800 vrouwen in het kraambed. De situatie is het ergst in Zuid-Soedan, waar het hele land nog geen 20 officiële vroedvrouwen kent.

Beste land om te leren lezen en schrijven: Lesotho
Het begin van de emancipatie van de vrouw, is educatie. Dat weten ze in lesotho maar al te goed, waar 95 procent van alle vrouwen kan lezen of schrijven... in vergelijking met 83 procent van de mannen. Blijf weg uit Ethiopië: daar kan nog geen één op vijf vrouw lezen, al doen mannen het met 42 procent ook niet denderend.

Beste plaats om een land te leiden: Sri Lanka
Vrouwen aan de top... in Sri Lanka is dat al 23 jaar het geval. In België net als in de States, Spanje of Zweden is het nog altijd wachten op het eerste vrouwelijke staatshoofd.

Beste plaats om een kunstenares of artieste te zijn: Zweden
Zweden heeft zich tot doel gesteld om de gendergelijkheid in de kunsten te vergroten. Dat betekent dat de subsidies evenredig verdeeld worden tussen mannen en vrouwen, en dat de filmindustrie quota kreeg opgelegd.

Beste plaats voor een bedrijfsleidster: Thailand
Verrassing: Thailand heeft het hoogste percentage vrouwen in een raad van bestuur of bedrijfsleiding: 45 procent. In België is er nog altijd discussie over de vraag of dat nodig is. Gelukkig kan het altijd slechter, zoals in Japan waar slechts 8 procent van de plekken in senior management voor vrouwen is weggelegd.

Beste land om te werken: Bahamas
De economische participatie en opportuniteiten voor vrouwen is het best op de Bahama's. De kloof tussen mannen en vrouwen is er op 6 jaar tijd met 91 procent verkleind. Yemen scoort alweer het slechtst: de kloof is er maar 32 procent kleiner geworden in dezelfde periode.

Beste land om een journaliste te zijn: Caraïben
Nergens zijn zoveel print-, tv- en radiojournalistes als in de Caraïben: 45 procent. Afrika scoort het slechtst met 30 procent, Europa doet niet veel beter met 35 procent.

Beste land voor een abortus: Zweden
Tweede vermelding voor Zweden en wel omdat ze vrouwen een verregaande keuze heeft over haar eigen lichaam. Abortus is er mogelijk tot 18 weken zwangerschap zonder verplichte 'goedkeuring' van dokters. In het Verenigd Koninkrijk kan het zelfs tot 24 weken, maar daar moeten wel twee dokters instemmen. In El Salvador, de Filipijnen en Nicaragua is er dan weer geen mogelijkheid tot een legale abortus.

Beste land voor tewerkstelling: Burundi
Burundi is het enige land ter wereld waar de tewerkstellingsgraad van vrouwen hoger is dan die van mannen: 92 versus 88 procent. Pakistan scoort hier het slechtst: vier keer zoveel mannen zijn daar aan het werk dan vrouwen.

Beste land om als vrouw geld te verdienen: Luxemburg
Klein maar fijn: Luxemburg is samen met Noorwegen het beste land om geld te verdienen. Mannen en vrouwen verdienen er evenveel vanaf 40.000 dollar per jaar. Saoedi-Arabië maakt hier de slechtste beurt: waar vrouwen 7.157 dollar verdienen, rapen mannen 36.727 op.

Beste land om naar de universiteit te gaan: Qatar
Per mannelijke universiteitsstudent, worden er zes vrouwelijke ingeschreven. Noot: of hun educatie hen ook een plaatsje in de economie verovert, is nog afwachten. Slechter dan in Tsjaad kan alvast niet: daar worden drie keer meer mannen dan vrouwen ingeschreven.

Beste land om lang te leven: Japan
Al jarenlang aan de top: vrouwen worden het oudst in Japan. Gemiddeld 87 jaar, 7 jaar langer dan mannen. In België worden vrouwen maar 81 jaar. Vrouwen sterven het vroegst in Lesotho (gemiddelde leeftijd 48), en zelfs twee jaar vroeger dan hun mannen.

Beste land voor onbetaald werk: Denemarken
Deense vrouwen spenderen het minst tijd aan onbetaald werk per dag: 'maar' 57 minuten meer dan de Deense mannen. In Mexico is de situatie het ergst: daar verrichten vrouwen 4 uur en 21 minuten extra onbetaald werk in vergelijking met mannen.

Beste land om een atlete te zijn: USA
Nergens word je als vrouwelijke sportster zo goed betaald als in de VS: maar liefst vijf van de best verdienende sportvrouwen ter wereld komen uit de States. Saoedi-Arabië heeft dan nog nooit een vrouw afgevaardigd naar de Olympische Spelen. Geen wonder: sport is verboden voor meisjes op school.

Beste land om te scheiden: Guam (Micronesië)
Enigszins verwarrend deze categorie, want er wordt geen gewag gemaakt van wetgeving enkel van scheidingsgraad. Nergens ter wereld valt een huwelijk zo vaak uiteen als op Guam, nergens minder dan in Guatemala. Of dat dan ook betekent of het leven goed is na de scheiding, is een andere vraag.

Beste land om als vrouw auto te rijden: India
India is het eerste land dat een taxibedrijf met enkel vrouwelijke chauffeurs uit de grond stampt. In Saoedi-Arabië mogen vrouwen niet eens rijden.

Beste land voor hoogopgeleide jobs: Jamaica
Zes op tien leidinggevenden in Jamaïca is vrouw, het hoogste percentage ter wereld. Yemen staat alweer op de laatste plaats met amper 2 procent.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vooruitgang in de strijd tegen vrouwenbesnijdenis

Vooruitgang in de strijd tegen vrouwenbesnijdenis


http://desmond.imageshack.us/Himg192/scaled.php?server=192&filename=vrouwenbesnijdenis.jpg&res=medium


Twintig Afrikaanse landen hebben wetten uitgeschreven die vrouwenbesnijdenis verbieden en bestraffen. Er wordt gehoopt dat dit het begin van het einde is wat betreft genitale verminking en vrouwenbesnijdenis. Dat meldt de organisatie No Peace Without Justice.

Ook de Afrikaanse Unie heeft zich geschaard achter het voornemen om de pijnlijke praktijken uit te roeien. Ze veroordelen vrouwenbesnijdenis in het verdrag Protocol of the Rights of Women in Africa, waar vrouwenbesnijdenis gezien wordt als een misdrijf tegen de menselijkheid.

Naast wetgeving maken Afrikaanse landen ook geld vrij voor campagnes tegen vrouwenbesnijdenis. Er wordt zowel informatie verspreid als een standpunt ingenomen. Vooral het platteland wordt geviseerd, omdat de praktijk daar nog meer wijdverspreid is dan elders.

In de vergadering van de Verenigde Naties staat genitale verminking weer op de agenda, vooral door toedoen van Burkina Faso , een voorvechter in de strijd tegen vrouwen verminking.

Volgens cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie zijn 100 tot 140 miljoen vrouwen wereldwijd besneden. Elk jaar komen er drie miljoen bij. In Afrikaanse landen, maar ook in Aziatische en Europese landen leeft de praktijk voort. Ook in ons land gebeurt het: in het geheim, in schaamte, in stilte. Iedereen zwijgt erover, de druk van de gemeenschap is te groot. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Waterboys - Fisherman's Blues

The Waterboys - Fisherman's Blues

Klik op de foto om ze te beluisteren

The Waterboys is een van oorsprong Britse en Ierse groep rond Mike Scott die in de jaren tachtig succes hadden en sinds 2000 weer actief is.

Scott zat vanaf eind jaren zeventig in verschillende bands waarvan Another Pretty Face de meest succesvolle is. Als de opvolger van Another Pretty Face, Funhouse, begin jaren tachtig uit elkaar valt besluit Scott aan een soloalbum te gaan werken. Aan die opnamen werken ook saxofonist Anthony Thistlethwaite en drummer Kevin Wilkinson mee. Het resultaat verschijnt onder de naam The Waterboys, de naam is afkomstig van het Lou Reed-nummer The Kids. De eerste single A Girl Called Johnny is een eerbetoon aan Patti Smith.

Hierna voegt toetsenist Karl Wallinger zich bij de groep en gaat men op tournee. In juni 1984 verschijnt de tweede plaat A Pagan Place met daarop de single The Big Music. De muziek van The Waterboys uit deze periode werd ook The Big Music genoemd net als de muziek van onder andere The Alarm en Big Country. In 1985 verschijnt het derde album This Is The Sea met daarop het bekendste nummer van de band, The Whole Of The Moon. Aan deze plaat werkt ook violist Steve Wickham voor het eerst mee, hij zou bandlid blijven.

Na het verschijnen van This Is The Sea verandert er veel, Wallinger en Wilkinson vertrekken en Mike Scott verhuist naar Dublin. Hij wordt steeds meer beïnvloed door Ierse volksmuziek, country en gospel en dat is te horen op Fisherman's Blues uit 1988. Het daaropvolgende album Room To Roam (1990) is nog meer Iers getint. Na Room To Roam verlaten eerst Wickham en later Thistlethwaite de band en Scott maakt het volgende Waterboys-album met sessiemuzikanten. Het resultaat, Dream Harder verschijnt in 1993 en is meer rock-gericht.

Mike Scott besluit dan op het solo-pad te gaan en The Waterboys worden ontbonden. Na twee platen haalt Scott de groepsnaam in 2000 weer van stal voor het album A Rock In The Weary Land waarop ook oudgedienden Wilkinson en Thistlethwaite eenmalig meedoen, Steve Wickham keert definitief terug. De groep blijft sindsdien toeren en brengt met regelmaat platen uit.

In 2005 verschijnt het eerste officiële livealbum, Karma to Burn. In april 2007 verschijnt het album Book of Lightning. Dit gaat vergezeld van een tournee, waarbij er ook enkele malen in Amsterdam wordt opgetreden.

Mike Scott heeft 20 gedichten van W.B. Yeats in liedjes verwerkt. Dit heeft vorm gekregen in de show "An Appointement With Mr. Yeats". De première vond plaats in Dublin in maart 2010. Meteen gooiden ze hoge ogen. Naar aanleiding van dat succes worden momenteel voorbereidingen getroffen voor een show in Engeland. Ook een album staat op het programma.

Op 20 november 2010 gaven The Waterboys een eenmalig concert in Den Haag, waarbij naast eerder genoemd project "An Appointement With Mr. Yeats" met een uitvoering in Nederland in 2011, ook een boek van de hand van Mike Scott en een "gewoon" Waterboys album werden aangekondigd.» Reageer (0)
08-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crisis of niet: vrouwen behouden kledingbudget

Crisis of niet: vrouwen behouden kledingbudget


http://desmond.imageshack.us/Himg826/scaled.php?server=826&filename=crisiss.jpg&res=medium


Het is crisis en dat voelen we ook in onze portemonnee. Er wordt geschrapt in de uitgaven maar niet in alle uitgaven. Waar 6 op tien restaurantbezoek laat vallen, en de helft de binnenhuisinrichting schrapt; wil bijna niemand raken aan het reis-, hobby- en kledij- en verzorgingsbudget. Met uitzondering van make-up: twee op drie schrapt dat gemakkelijk.

Enigszins logisch want dat budget is al beperkt: 80 procent van de 8.000 ondervraagden besteedt maar een klein deel van het gezinsbudget aan zichzelf. Bij meer dan de helft gaat minder dan één vijfde naar kledij en schoenen. 8 op tien is echter niet bereid te beknibbelen op verzorgingsproducten: dat wordt enkel geschrapt als het echt niet anders kan.

Ook voor kleren blijven de Vlaamse vrouwen eerder bescheiden: slechts één op tien kijkt niet naar het prijskaartje, zeventig procent koopt liever enkele (of veel) goedkopere kleding dan één duur stuk. Toch laat de helft zich wel eens verleiden tot een te dure rok, paar schoenen of parfum.

Zeven op tien vrouwen beslissen waar zelf over de dagelijkse aankopen, al overlegt wel bijna één op drie met haar partner. De helft van de vrouwen kiest voor hetzelfde merk als haar moeder.

Als ze meer geld zou hebben, zou de Vlaamse vrouw het spenderen aan... meer tijd. Tijd voor de kinderen, de partner en zichzelf. Werk is de grootste slokop, gevolgd door het huishouden en de kinderen. Wat rest is voor de partner... en bijna niets voor zichzelf.

De enquête werd eind 2011 uitgevoerd bij de surfers van de P&G-site www.zininmeer.be. Het gezinsbudget is wat overblijft na aftrek van de vaste kosten, zoals hypotheek of huur, elektriciteit en verwarming en wordt vooral opgeslokt door voeding en kledij en verzorging voor de kinderen. » Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke groenten en fruit moet je eten om knapper te worden?

Welke groenten en fruit moet je eten om knapper te worden?


http://desmond.imageshack.us/Himg213/scaled.php?server=213&filename=groentenenfruit.jpg&res=medium


Het is gezonder, dat weten we wel. Het is nodig, voor de vitaminen, mineralen en vezels, dat weten we ook. Maar de zin in een lekker koekje is soms veel groter dan de zin in die appel. Wat kan je dan tegenhouden? De calorieën? Nauwelijks. Misschien helpt deze reden wel: van fruit & groenten word je mooier. Er is één addertje onder het gras: je moet er méér van eten dan tot nu toe aanbevolen.

Een kleine test bij 35 blanke en Aziatische proefpersonen tussen 18 en 25 jaar toonde aan dat 3 porties per dag een gezonder voorkomen genereren. Nog eens ruim 3 porties per dag extra, maakt dat ze ook als knapper werden beschouwd, en dat na amper 6 weken. Samen maakt dat zes porties per dag, in plaats van de aanbevolen vijf nu.

De onderzoekers kwamen tot die conclusie na het analyseren van een voedingsdagboek en het nemen van foto's van de vrijwilligers. Via een speciale camera werd aangetoond dat de huid van wie veel groenten en fruit eet, meer rode en gele pigmenten bevatte. Deze pigmenten die afkomstig zijn van de stof carotenoïde en worden onbewust waargenomen door de kijker, maar maken de huid wel aantrekkelijker.

De oranjerode kleurstof beschermt tegen celschade door vervuiling en UV-stralen en die leeftijdsgerelateerde ziekten zoals hartaandoeningen en kanker kan voorkomen. Eerder was al gekend dat extreme hoeveelheden van de stof kunnen de huid een oranje kleur geven, maar nu bleek ook dat kleine hoeveelheden zo hun effect hebben op de huid.

Er zijn honderden verschillende soorten carotenoïden, maar degene die het meest effect hebben zijn lycopeen (watermeloen, tomaten, rode paprika's, rozenbottel en roze pompelmoes) en beta-carroteen (wortelen, broccoli, pompoen, zoete aardappel en spinazie).

Polyfenolen, zoals in appels, kersen en blauwe bessen, hebben ook een effect: zij veroorzaken een betere bloeddoorstroming in de huid, waardoor deze frisser, stralender en dus mooier lijkt. Een volledige lijst kan je nalezen op Wikipedia.

Het goede nieuws is dat het effect niet het grootst is bij wie weinig fruit en groenten at. Ook wie al dicht bij de limiet zit kan zijn voordeel doen door nog een extra schep groenten op het bord te leggen.

De onderzoekers gaan het effect verder onderzoeken: ze willen weten of het stand houdt voor elk ras en voor alle leeftijden.» Reageer (0)
07-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Moldavië gaat pedofielen chemisch castreren

Moldavië gaat pedofielen chemisch castreren


http://desmond.imageshack.us/Himg861/scaled.php?server=861&filename=chemischcastreren.jpg&res=medium


Mannen die veroordeeld worden voor seksueel misbruik van kinderen in Moldavië zullen voortaan chemisch gecastreerd worden. Dat heeft het parlement van het Oost-Europese land beslist. De behandeling, waarbij het libido wordt onderdrukt door middel van driemaandelijkse injecties, wordt verplicht voor Moldaviërs en buitenlanders die zich schuldig maken aan pedofilie.

Rechtbanken mogen de behandeling voortaan ook opleggen aan verkrachters. De nieuwe wet wordt bekritiseerd door mensenrechtengroeperingen, maar kan niettemin op heel wat steun van de Moldavische bevolking rekenen. De laatste tijd zijn er heel wat buitenlanders veroordeeld voor pedofilie, wat de vrees in de hand werkt dat het Oost-Europese land stilaan een populaire bestemming voor pedofielen uit rijkere landen wordt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Tokio in de ban van ontsnapte pinguïn '337

Tokio in de ban van ontsnapte pinguïn '337'


http://desmond.imageshack.us/Himg405/scaled.php?server=405&filename=pinguiny.jpg&res=medium


De Japanse hoofdstad Tokio is al drie dagen in de ban van een ontsnapte pinguïn. Het zwart-witte dier wist via een rots van meer dan een meter hoog uit zijn verblijf in het Sea Life Park te klimmen. Daarna piepte hij door een gat in een hek en maakte zich uit de voeten.

De pinguïn heeft geen naam, maar wel een nummer: 337. Het dier is iets meer dan een jaar oud en het is niet bekend of het een mannetje of een vrouwtje is. "We denken dat hij door zijn jonge leeftijd nog nieuwsgierig is en op zoek naar avontuur'', zegt de vicedirecteur van het aquarium, Kazuhiro Sakamoto.

Het Sea Life Park had de pinguïn nog niet gemist, totdat er zondag een foto opdook waarop te zien was hoe hij in de baai bij de hoofdstad ronddobberde. Daarop deed het park een oproep aan het publiek om te melden als het dier was gezien. Dat is inmiddels acht keer gebeurd, maar heeft nog niets opgeleverd.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wachttijd niertransplantatie bedraagt meer dan vier jaar


Wachttijd niertransplantatie bedraagt meer dan vier jaar


http://desmond.imageshack.us/Himg851/scaled.php?server=851&filename=niertransplantatie.jpg&res=medium


De wachttijd voor een niertransplantatie loopt in België op tot meer dan vier jaar. Dat zegt de vereniging van nierpatiënten Fenier-Fabir naar aanleiding van de jaarlijkse Wereldnierdag, die morgen plaatsvindt.

De vraag naar nieuwe nieren is volgens Roger Carton, voorzitter van Fenir-Fabir, de laatste jaren gevoelig toegenomen omwille van het stijgend aantal patiënten met diabetes, hoge bloeddruk en cardiovasculaire ziekten. "Voeg daar aan toe dat het aantal nierdonoren reeds jaren hetzelfde blijft en er ontstaat een wachttijdprobleem", zegt hij in een persbericht.
 
De Wereldnierdag staat dit jaar dan ook in het teken van niertransplantatie. Door het tekort aan donoren is de wachttijd in België opgelopen tot gemiddeld 4,5 jaar, waardoor patiënten vaak verplicht zijn om meerdere jaren nierdialyse te ondergaan. Voor andere organen is er in de helft van de gevallen al na 1 jaar een donor, aldus Fenir-Fabir.
 
Volgens het UZ Gent hebben in Vlaanderen 300.000 mensen nierproblemen. Er staan in ons land zo'n 850 mensen op de wachtlijst voor een donornier. Jaarlijks worden zo'n 450 niertransplantaties uitgevoerd. Het Gentste universitaire ziekenhuis wijst in een persbericht op het belang van "levende donatie". Dat geeft betere resultaten dan bij transplantatie met een nier van een overleden donor. Jaarlijks gebeuren er in België zowat 50 niertransplantaties via levende donatie.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pete Townshend - Let My Love Open The Door


Pete Townshend - Let My Love Open The Door

Klik op de foto om hem te beluisteren


Peter Dennis Blandford ('Pete') Townshend (Chiswick, Londen, 19 mei 1945) is een Engelse rockgitarist, -zanger, -songwriter en -componist die vooral bekend is door zijn rol als gitarist en primaire songwriter van de Britse rockband The Who.

De carrière van Pete Townshend met The Who beslaat een periode van meer dan veertig jaar, waarin deze uitgroeide tot een van de grootste en invloedrijkste rock-'n-rollbands ter wereld. Townshend schreef in zijn rol als primaire songwriter meer dan honderd nummers voor de elf studioalbums die The Who maakte, bijvoorbeeld de grootste delen van de rockopera's Tommy en Quadrophenia en tientallen nummers die verschenen op singles, bonusnummers op heruitgaven en nummers van verscheidene rariteitencollecties, zoals Odds and Sods. Hoewel hij het bekendste was als gitarist, heeft Townshend op verschillende albums (zowel solo als met de band) ook instrumenten als de basgitaar, drums en piano bespeeld.

Pete Townshend is een volgeling van de Indiase religieuze goeroe Meher Baba, wiens spirituele leringen hem in het openbaar hebben doen afstappen van zijn drugsgebruik. Tijdens zijn solocarrière, waarin hij slechts sporadisch actief is (geweest), kreeg Townshend de kans om te spelen met zowel een van zijn grote helden, John Lee Hooker, als verschillende muzikanten uit de rockwereld, waaronder David Gilmour, Simon Phillips, Pino Palladino en Ronnie Lane.

Townshend is een voorstander en donateur van verschillende liefdadigheids- en andere filantropische doeleinden. Ook omdat zijn luistervermogen gedurende de afgelopen jaren flink verminderd is als gevolg van uitbundige blootstelling aan harde muziek uit koptelefoons en tijdens concerten, heeft Townshend geholpen om de organisatie Hearing Education and Awareness for Rockers op te starten.

In 2003 werd hij door de politie officieel gewaarschuwd, omdat hij op internet een kinderpornosite zou hebben bezocht, maar na een artikel in The Guardian, waarin hij werd vrijgepleit, werd hij vrijgesproken. In 2006 bracht hij met The Who het eerste album met nieuw materiaal sinds 25 jaar uit en begon met hen een lucratieve en succesvolle wereldtournee.
» Reageer (0)
06-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sledehondenracer dwingt uitgeputte husky's om verder te lopen

Sledehondenracer dwingt uitgeputte husky's om verder te lopen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Er is een hetze losgebarsten tegen sledehondenracer Claudio De Ferrari. De Italiaan dwong zijn sledehonden door te zetten hoewel de dieren duidelijk geen zin meer hadden. Een voor een zegen de husky's neer in de sneeuw. Volgens De Ferrari uit angst, volgens tegenstanders echter door "totale uitputting". Na een aantal minuten pushen, kreeg de 'musher' zijn honden weer op de been.

De 'musher' (de man/vrouw die de commando's roept naar de honden, nvdr.) greep ondanks het oponthoud de tweede plek op het Europese kampioenschap lange afstand sledehondenrennen - of 'mushing' - in Gryon, Zwitserland. Onthutste dierenliefhebbers hebben een petitie opgestart om de Italiaan van het slederennentoneel te bannen. De internationale bond FISTC heeft dan weer een onderzoek ingesteld.

De Ferrari is zich van geen kwaad bewust. "Mijn honden zijn erg verlegen en waren op dat moment bang. Uitgeput? Totaal niet: laat me duidelijk stellen dat ze niet gestopt zijn omdat ze te moe waren. Een vermoeide hond zal direct sneeuw eten en dat was hier dus niet het geval. Excuses? Ik verontschuldig me enkel bij mijn vrouw en kinderen omdat ik zo vaak van huis weg ben."

De beelden kunnen als schokkend ervaren worden  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJs even verslavend als cocaïne

IJs even verslavend als cocaïne


http://desmond.imageshack.us/Himg600/scaled.php?server=600&filename=ijsje.jpg&res=medium


Onderzoek heeft aangetoond dat het verlangen naar ijs zo sterk kan zijn dat de snoeplust vergelijkbaar is met de begeerte van drugsverslaafden.

De studie toont aan dat de hersenen naar meer ijs hunkeren, op dezelfde manier als iemand die regelmatig cocaïne snuift. De resultaten van de studie ondersteunen andere studies die eerder al aantoonden dat mensen 'verslaafd' kunnen raken aan junk food.

De onderzoekers stelden vast dat mensen die regelmatig ijs eten, elke keer naar meer ijs verlangen om de 'high' die ze de eerste keer ervaarden opnieuw te bereiken. Dat is vergelijkbaar met het effect van cocaïne en andere harddrugs, zo blijkt. Volgens dokter Kyle Burger van het onderzoeksinstituut van Oregon verandert het eten van voedsel met een hoog vet- en suikergehalte de manier waarop onze hersenen reageren, waardoor de mentale 'beloning' steeds kleiner is. De dokter vertelde de Britse krant The Telegraph: "Dit patroon wordt vaak vastgesteld bij drugsverslaafden: hoe meer ze gebruiken, hoe minder voldoening ze krijgen."

De tieners die meewerkten aan het onderzoek ondergingen ook een hersenscan terwijl hen foto's van chocolademilkshakes getoond werden alvorens ze er een te drinken kregen. Volgens het onderzoek wilden alle deelnemers een ijsje en diegenen die er het meest naar verlangden, genoten er het minst van. Ze moesten meer ijs eten om hetzelfde genot te bereiken.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wifi in hotels moet standaard gratis worden

"Wifi in hotels moet standaard gratis worden"


http://desmond.imageshack.us/Himg525/scaled.php?server=525&filename=wifiinhotels.jpg&res=medium


Onder reizigers ontstaat steeds meer weerstand tegen betalen voor een internetverbinding in hotels. Van alle hotels wereldwijd brengt maar liefst twee derde zijn gasten kosten in rekening. Dat terwijl in veel bars, cafés en zelfs al bij McDonalds en Starbucks een Wifi-verbinding gratis is.

De kosten in de hotels kunnen oplopen van 10 euro per uur tot 24 euro per dag, zo meldt de Britse krant The Telegraph. De krant inventariseerde tientallen hotelketens en particuliere hotels. Luxehotels in Londen rekenen het meest voor een Wifi-verbinding. "Gratis Wifi moet standaard worden in hotels. Als ze dat niet aanbieden zullen de klanten naar elders vertrekken", oppert pr-specialist Paul Charles.
 
Het magazine Wired UK deed zelfs een oproep om hotels te boycotten als die hun gasten een rekening presenteren. "Reizigers voelen zich uiteraard afgezet door dit soort kosten. Als cafés gratis draadloos internet aanbieden, terwijl de klant daar misschien 2 of 3 euro besteedt aan een kop koffie, waarom kan een hotel dat 200 euro voor een overnachting vraagt, dat dan niet?" zo vraagt reisjournalist Nick Trend zich af.» Reageer (0)
05-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 3 Vlamingen laat zich voorbijsteken aan de kassa

1 op 3 Vlamingen laat zich voorbijsteken aan de kassa


http://desmond.imageshack.us/Himg11/scaled.php?server=11&filename=verlegen.jpg&res=medium


Assertiviteit, het is iets waar velen onder ons het moeilijk mee hebben. Bijna 6 op de 10 Vlamingen gaan dan ook confrontaties het liefst uit de weg. Zo zal één derde bijvoorbeeld niks zeggen als iemand hen voorbijsteekt in een wachtrij.

Vier op de tien Vlamingen vindt zichzelf dan ook niet assertief. Dat blijkt uit een rondvraag van CM Antwerpen en CM Midden-Vlaanderen bij 2.500 Vlamingen.

Zij vinden dat het al bij al nog meevalt met de assertiviteit van de Vlamingen. 6 op de 10 vinden zichzelf namelijk wél assertief en 73,1 procent vraagt makkelijk hulp aan anderen. Bovendien heeft slechts één op de tien ondervraagden het moeilijk om oogcontact te maken met zijn of haar gesprekspartner.

"Over het algemeen klopt het cliché niet dat de Vlaming niet assertief is", bevestigt woordvoerster Marjolein Cuvelier. "Zo heeft 7 op 10 Vlamingen er geen enkele moeite mee om op te komen voor zijn of haar eigen mening. Ook durven we voor elkaar opkomen: 72,6 procent zegt er iets van wanneer een ander slecht behandeld wordt."

Toch voelen velen (55,9 procent) zich ook vaak onzeker door wat andere mensen over ons zeggen of denken. Bij vrouwen is dat gevoel veel sterker dan bij mannen: 62,7 procent versus 38,7 procent.

Opvallend is ook dat we ons minder op het gemak voelen bij onbekenden. Dat is voor 42,9 procent van de ondervraagden het geval. Ongeveer hetzelfde percentage zal dan ook niet snel het woord nemen in onbekend gezelschap.

Daarnaast gaan bijna 6 op de tien Vlamingen (56,9 procent) confrontaties het liefst uit de weg. Zo durven ze bijvoorbeeld niks zeggen als iemand hen voorbijsteekt in een wachtrij (31,8 procent). Ook bekent meer dan helft (55,9 procent) te zwijgen als ze het eten in een restaurant niet lekker vinden.

"De Vlaming staat bekend om zijn compromis-denken en dat blijkt ook duidelijk uit dit onderzoek", zegt Marjolein Cuvelier.  "Zo is bijna drie op de vier Vlamingen (72,6 %) van mening dat je meer bereikt door water in de wijn te doen."

Toch is dat volgens de woordvoerster niet slecht, en zelfs een voorbeeld van assertief gedrag. "Op die manier laat je ook weten wat jouw eigen mening is", klinkt het.

Toch kan het zeker geen kwaad om nog wat assertiever te zijn en voor jezelf op te komen. "81,6 procent van de ondervraagden is van mening dat je dat kunt leren. En dat klopt ook", zegt Cuvelier. "Assertiviteit is geen aangeboren karaktereigenschap, maar wel een aangeleerd gedragspatroon."

Er bestaan dan ook specifieke assertiviteitscursussen, die je zelfs thuis kunt volgen. Daarnaast is er bijvoorbeeld ook de 'Vereniging voor Verlegen Mensen', waar je samen met anderen aan je zelfbeeld en assertiviteit kunt werken.

En dat kan lonen: 4 op de 5 Vlamingen is er namelijk van overtuigd dat assertieve mensen meer bereiken in het leven. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Hond overleeft 53 dagen in woestijn van Nevada

Hond overleeft 53 dagen in woestijn van Nevada


http://desmond.imageshack.us/Himg141/scaled.php?server=141&filename=shetlanderdooley.jpg&res=medium


Shetlander Dooley is terug bij het baasje. De hond zwierf 53 dagen rond in de dorre woestijn van de Amerikaanse staat Nevada nadat rond de kerstperiode een auto-ongeluk fataal afliep voor de familie Bagley. Baasje Barbara raakte daarbij zwaargewond, haar echtgenoot en haar andere hond liepen dodelijke verwondingen op. Dooley liep bebloed weg van de plek des onheils.

De hond werd meermaals gezien in het dunbevolkte noordoosten van de Amerikaanse staat. Medewerkers van de Amerikaanse spoorwegen zagen Dooley ook ronddolen op 18 februari, op 24 km van de plaats van het ongeval. Het lukte hen echter niet om de hond te vangen, de bange Dooley sloeg steeds op de vlucht.

Tot Barbara er zich mee ging moeien. De vrouw, bekomen van haar verwondingen, leidde zelf de zoektocht en werd snel weer herenigd met de sheltie, die uiteindelijk bijna twee maanden vermist was. Dooley verloor meer dan de helft van zijn gewicht en woog nog amper 8 kilo toen hij aangetroffen werd. (br.hln - foto ap)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onkruid maakt Indiase neushoorn het leven zuur

Onkruid maakt Indiase neushoorn het leven zuur


http://desmond.imageshack.us/Himg138/scaled.php?server=138&filename=indiaseneushoorns.jpg&res=medium


Sinds Indiase boswachters mogen vuren op stropers, wordt er minder gestroopt op Indiase neushoorns. Maar een onkruid dat agressief groeit in het Nationaal Park Kaziranga (KNP) in het oosten van de staat Assam, de belangrijkste thuishaven van de neushoorn, maakt de dieren sinds kort het leven zuur.

Mimosa (mimosa diplotricha) werd oorspronkelijk als stikstofbinder gebruikt in theetuinen in de buurt van het park. Het onkruid heeft zich inmiddels echter verspreid over het 430 vierkante kilometer tellende park en verdringt het hoge gras waar de neushoorns en andere herbivoren van leven. "Als dit probleem niet opgelost wordt, gaat het grasland van Kaziranga verloren. En hoe kunnen de dieren zonder gras overleven?", zegt opzichter Chinmoy Dhar.
 
Mimosa hindert de groei van grassen en andere inheemse planten doordat het kruid veel water en voedingsstoffen gebruikt. Het KNP is met zijn natte grond en mix van tropische groenblijvende en vochtige loofbossen rijk aan biodiversiteit. Sinds 1985 staat het park op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

In het KNP leven olifanten, Indiase bizons, moerasherten, varkensherten, lippenberen, luipaardkatten, moeraskatten, wilde beren, pythons, varanen en meer dan vijfhonderd vogelsoorten. Omdat er voldoende prooi is, heeft het park ook de hoogste tijgerdichtheid ter wereld. Het gebied telt 32 soorten Bengaalse tijgers per 100 vierkante kilometer, bleek uit een studie uit 2010.

De beroemdste bewoner van het gebied is echter de Indiase neushoorn. Een derde van de naar schatting 3000 Indiase neushoorns leeft in het Nationaal Park Kaziranga. De rest leeft grotendeels in Nepal. Ook leven er nog enkele neushoorns in het Lal Sunehra Park in Pakistan, wat iets zegt over de omvang van het gebied waar de neushoorns vanouds voorkwamen.

Park Kaziranga was in het verleden vaak in het nieuws vanwege de stroperij op neushoorns, die gewild zijn vanwege hun hoorn. Aan de hoorn worden in de Chinese kruidengeneeskunde verschillende heilzame eigenschappen toegeschreven. Betere surveillance en strengere wetgeving heeft er in de afgelopen tien jaar echter toe geleid dat de stroperij sterk verminderd is. Werden er in 1992 nog 48 neushoorns gedood door stropers, in 2009 waren dat er 14 en in 2010 nog 9.

Boswachters mogen sinds 2010 direct schieten op stropers en worden daarvoor niet vervolgd. Na de invoering van de nieuwe regels werden in 2010 negen stropers doodgeschoten. In 2011 waren dat er drie. De Chinese vraag naar de hoorns van neushoorns is echter nog steeds groot en de nieuwe regels schrikken stropers niet helemaal af. In januari werd nog een neushoorn gedood in het westen van het park. De stropers slaagden er echter niet in de hoorn mee te nemen.

Ondanks de voortdurende dreiging van stroperij, wordt het KNP gezien als een succesverhaal op het gebied van natuurbeheer in India. Die status staat nu onder druk door het onkruidprobleem.

Er zijn met behulp van het Rain Forest Research Institute (RFRI) in de stad Jorhat al verschillende methodes uitgeprobeerd om van het onkruid af te komen. N.K. Vasu, directeur van het RFRI en voormalig directeur van het KNP), zegt dat het handmatig verwijderen van mimosa de enige effectieve bestrijdingsmethode is. "Andere methoden kunnen schadelijk zijn voor de verschillende diersoorten in het park." Hij denkt dat de verspreiding van mimosa ingedamd kan worden "als er in twee of drie achtereenvolgende jaren twee keer per jaar gewied wordt."
 
Surajit Dutta, directeur van het KNP, vindt handmatig wieden een goede oplossing, maar hij wijst op de hoge kosten die dat met zich meebrengt vanwege het grote oppervlak dat bewerkt moet worden. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 rijksten bezitten samen 512,8 miljard euro

20 rijksten bezitten samen 512,8 miljard euro


http://desmond.imageshack.us/Himg52/scaled.php?server=52&filename=geldi.jpg&res=medium


De 20 rijkste personen ter wereld zijn 676,8 miljard dollar (zo'n 512,8 miljard euro) waard. Dat valt op te maken uit de nieuwe rijkenlijst van Bloomberg

De Bloomberg Billionaires Index berekent de lijst op basis van veranderingen in de markt en de economie. De Mexicaanse telecomgigant Carlos Slim staat momenteel op de eerste plek met een vermogen van 68,5 miljard dollar. Microsoftmiljardair Bill Gates en superbelegger Warren Buffett volgen hem op positie 2 en 3 met respectievelijk 62,4 miljard dollar en 43,8 miljard dollar.

Ten opzichte van vorige week vrijdag zijn de vermogens van Slim, Gates en Buffett volgens Bloomberg met respectievelijk 478,4 miljoen dollar, 102,1 miljoen dollar en 336,9 miljoen dollar afgenomen.

In de top 20 staan negen Amerikanen, onder wie drie leden van de familie van Sam Walton, de oprichter van de Amerikaanse supermarktgigant Wal-Mart. De Zweed Ingvar Kamprad, oprichter van Ikea, is de rijkste Europeaan. Hij staat vierde op de lijst, met een vermogen van 42,5 miljard dollar.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse prins Georg Friedrich veilt diamant uit geldnood

Duitse prins Georg Friedrich veilt diamant uit geldnood


http://desmond.imageshack.us/Himg196/scaled.php?server=196&filename=diamandgeorgfriedrich.jpg&res=medium


De Pruisische prins Georg Friedrich laat een dure diamant veilen die al eeuwenlang in familiebezit is. De prins van het voormalige vorstenhuis kampt met geldgebrek, aldus de woordvoerster van de familie Hohenzollern. De diamant 'Beau Sancy' van bijna 35 karaat moet 1,5 tot 3 miljoen euro opbrengen bij een veiling op 15 mei in het Zwitserse Genève.

Veilinghuis Sotheby's spreekt over een belangrijke historische edelsteen. "De steen is overgeleverd door de koninklijke families van Frankrijk, Engeland, Pruisen en het huis Oranje. De 'Beau Sancy' heeft de eer om getuige te mogen zijn van vele eeuwen Europese geschiedenis.''

De steen werd eind 1500 gekocht door de Lord van Sancy. Hij verkocht hem in 1604 aan de Franse koning Henri IV. Toen die werd vermoord, verkocht zijn vrouw Maria de Medici de steen aan de Oranjes. De diamant belandde zo later in Engeland en Pruisen.» Reageer (0)
03-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jennifer Warnes - Somewhere Somebody

Jennifer Warnes - Somewhere Somebody

Klik op de foto om haar te beluisteren


Jennifer Jean Warnes (Seattle, 3 maart  1947) is een Amerikaanse zangeres.

Al op 7-jarige leeftijd kreeg Jennifer Warnes haar eerste platencontract aangeboden, wat door haar vader werd afgewezen. Op 9-jarige leeftijd maakte ze alsnog haar debuut als professioneel zangeres door, gekleed in de Amerikaanse vlag en begeleid door 300 accordeons, het lied "The Star Sprangled Banner" te zingen in het Shrine Auditorium in Los Angeles. Na de middelbare school koos Jennifer Warnes aanvankelijk voor de folk-muziek, in die tijd erg populair. In 1968 bracht ze haar eerste LP uit. In datzelfde jaar verscheen ze in de televisieshow "The Smothers Brothers Comedy Hour".

In 1970 ontmoette ze Leonard Cohen. Later zou ze als achtergrondzangeres met hem toeren in Europa. In 1986 bracht Jennifer Warnes een album uit met songs van Leonard Cohen.

Eind jaren '70, begin jaren '80 scoorde Jennifer Warnes meerdere hits in de Verenigde Staten. In 1980 won ze een Oscar voor de beste soundtrack voor de film Norma Rae. In 1983 zong ze samen met Joe Cocker het nummer Up where we belong, behorend bij de soundtrack van de film An officer and a gentleman. In Nederland kwam dit nummer niet verder dan de tipparade, maar in de Verenigde Staten werd het een nummer 1 hit. Voor dit nummer ontving ze een Grammy Award, een Oscar en een Golden Globe Award.

In 1988 scoorde ze een wereldwijde nummer 1-hit (onder meer in de Verenigde Staten en Nederland) met het nummer (I've Had) The Time of My Life, een duet met Bill Medley voor de soundtrack van de film Dirty Dancing. Voor dit nummer ontving ze een Grammy Award.

Op de cd van Rob Wasserman genaamd Duets zingt zij met zijn basbegeleiding Ballad of the runaway horse (GRP Records 1993).
» Reageer (0)
02-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cirque du Soleil komt met 'Corteo' naar Antwerpen

Cirque du Soleil komt met 'Corteo' naar Antwerpen


http://desmond.imageshack.us/Himg13/scaled.php?server=13&filename=corteo.jpg&res=medium


Het wereldvermaarde circusgezelschap Cirque du Soleil zal van 13 juni tot 1 juli opnieuw in ons land te zien zijn met de show 'Corteo', die vorig jaar nog in Europese première ging in Brussel. Thuishaven wordt ditmaal Parking Noord aan het Antwerpse Sportpaleis.

'Corteo', Italiaans voor 'processie', vertelt het verhaal van een clown die droomt over zijn eigen begrafenis in een carnavaleske sfeer. Net als bij andere producties van Cirque du Soleil gaat het om een combinatie van acrobatie en theater. Wereldwijd lokte de show al bijna 6 miljoen bezoekers.
 
Cirque du Soleil komt naar Antwerpen met een internationale cast van 60 artiesten uit 28 verschillende landen. "De voorstelling speelt groot en klein, belachelijk en tragisch, de magie van de perfectie en de charme van onvolkomenheden tegen elkaar uit", aldus het gezelschap in een persbericht. De kracht en kwetsbaarheid, maar ook de wijsheid en vriendelijke aard van de clown staan centraal als symbool voor de menselijkheid die in ieder van ons schuilt.
 
In januari 2011 lokte het spektakel al meer dan 85.000 bezoekers naar Brussel. Sindsdien trok 'Corteo' naar Oostenrijk, Frankrijk en Spanje, waar de show tot 11 maart in Barcelona te bekijken valt. Sinds 2005 zagen wereldwijd al bijna 6 miljoen mensen 'Corteo' in 40 steden en 7 verschillende landen.
 
Tickets voor de Antwerpse voorstellingen kosten tussen de 44 en 203 euro voor volwassenen en tussen 32 en 144 euro voor kinderen. De voorverkoop start op maandag 5 maart.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonobo's apen 'barseksueel' gedrag van meisjes na

Bonobo's apen 'barseksueel' gedrag van meisjes nahttp://desmond.imageshack.us/Himg42/scaled.php?server=42&filename=bonobos.jpg&res=medium


Tienermeisjes experimenteren met (homo)seksueel gedrag in bars en discotheken om aandacht van jongens te trekken en/of gratis drankjes te scoren. Dat is een gekend fenomeen. Maar niet één dat zich beperkt tot mensen: ook bonobo's doen iets gelijkaardigs. Ook om aandacht te trekken, maar niet van de mannetjes, maar van de dominante vrouwtjes.

Onderzoeker Zanna Clay bestudeert al vijf jaar de vocalisaties (of 'roepen') van de bonobo's. De apensoort staat bekend als promiscue: ze hebben vaak seks, en niet alleen met het andere geslacht.

Bij de seksuele betrekkingen met hetzelfde geslacht viel het de onderzoekers op dat de vrouwtjes veel meer lawaai maakten als er een alfavrouwtje in de buurt was. Vooral de vrouwtjes met een lage status maakten veel lawaai als ze 'bezig' waren met een hoog geplaatst vrouwtje in de buurt.

Bij observaties bleek dat dit geen toeval was: de lesbische bonobo's waren zich bewust van hun publiek, dus de luide vocalisatie van de betrekkingen was opzettelijk.

Waarom ze dat doen? Om aandacht te trekken inderdaad, net zoals tienermeisjes dat doen. Die aandacht heeft één doel: hun sociale status vergroten. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen stoten niet door tot top universiteit


Vrouwen stoten niet door tot top universiteit


http://desmond.imageshack.us/Himg831/scaled.php?server=831&filename=universiteit.jpg&res=medium


Het aandeel docentes en vrouwelijke professoren aan de Vlaamse universiteiten bedraagt slechts 23 procent. De UHasselt is met 25,7 procent vrouwelijke lesgeefsters de minst slechte leerling, terwijl de UGent blijft steken op 20,1 procent. Dat schrijft De Morgen vandaag. Ten opzichte van vijf jaar geleden boekten alle universiteiten wel vooruitgang.

Bij de professoren is de toestand nog slechter. Slechts 7 tot 10 procent daarvan is een vrouw. Bij de decanen ligt dat aandeel nog lager. De Antwerpse politicologe Petra Meier, voorzitster van het Belgische coördinatienetwerk voor vrouwenstudies, wijst op het gebrek aan gelijke kansen. "Een jonge mannelijke postdoctoraal onderzoeker met drie toppublicaties wordt beloftevol genoemd. Een jonge vrouw met drie toppublicaties krijgt dat label nooit", hekelt ze.
 
"Het is ontgoochelend om te zien hoe traag het gaat, omdat het een verspilling van talent is", geeft de Gentse rector Paul Van Cauwenberge toe. "Het is een erg competitieve wereld waarin vrouwen zich vaak niet thuis voelen. Dat moet veranderen, maar we zullen nooit een eerlijke fifty-fifty verdeling krijgen."
 
Van Cauwenberge hoopte op een quotum voor de raad van bestuur, maar dat kan niet volgens de regels. "Om de carrièrekansen van vrouwen te vergroten zal er voortaan wel een derde vrouwen zetelen in onze commissies", belooft hij. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse krijgt derde schrikkelbaby op rij

Amerikaanse krijgt derde schrikkelbaby op rij


http://desmond.imageshack.us/Himg88/scaled.php?server=88&filename=louiseestesinprovo.jpg&res=medium


Een Amerikaanse vrouw is voor de derde opeenvolgende keer op schrikkeldag bevallen van een baby. Woensdagochtend schonk Louise Estes in Provo (Utah) het leven aan een dochter, Jade. Als u absoluut een schrikkelbaby wil, moet u dus beslist haar man Dave eens in huis halen.

Op 29 februari 2008 zag haar zoon Remington het levenslicht. Precies vier jaar eerder werd zoon die Xavier geboren. De artsen besloten deze keer de bevalling kunstmatig in te leiden toen baby Jade zich vijf dagen na de uitgerekende datum nog niet had aangediend.

"Ik ben nog nooit over de datum gegaan", aldus de moeder. "Ik wist dus niet zeker of Jade zou wachten tot op de schrikkeldag om de wereld te begroeten. Maar toen het na middernacht was, wist ik dat het echt zou kunnen gebeuren".

Volgens de organisatie van Guinness World Records deelt Louise Estes het record met een Noorse vrouw die schrikkelbaby's kreeg in 1960, 1964 en 1968. Vader David Estes wilde zich niet uitlaten over de mogelijkheid of hij en zijn echtgenote over vier jaar zullen proberen het record alleen in handen te krijgen. Ter informatie: Dave en Louise Estes hebben twee kinderen die niet op 29 februari zijn geboren.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucio Dalla - Caruso

Lucio Dalla - Caruso

Klik op de foto om hem te beluisteren

Lucio Dalla, Grootofficier, ( 3-4-1943 -1-3 -2012 ) was een populaire Italiaanse zanger, liedjesschrijver en muzikant. Hij speelde ook klarinet en keyboards.

Dalla was de componist van Caruso (1986), die is gebracht door een groot aantal internationale kunstenaars. Een versie van Caruso gezongen door Luciano Pavarotti verkocht meer dan 9 miljoen exemplaren, en een andere versie was een track op eerste internationale Andrea Bocelli's album Romanza, die later verkocht meer dan 16 miljoen exemplaren wereldwijd. Dit stuk is ook op het album van Josh Groban's "Closer",  waarin meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht in de Verenigde Staten alleen. Het nummer is een eerbetoon aan de karakteristieke opera tenor Enrico Caruso. Maynard Ferguson ook onder het nummer op zijn album "Brass Attitude", na eerder hulde aan Caruso met zijn vertolking van Vesti la giubba (titel Pagliacci) op het album "Primal Scream"» Reageer (0)
01-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paddentrek komt op gang

Paddentrek komt op gang


http://desmond.imageshack.us/Himg534/scaled.php?server=534&filename=padden.jpg&res=medium

Door de lang aanhoudende koudegolf komt de jaarlijkse paddentrek pas nu op gang. Dat meldt Natuurbericht.be. Vorig jaar werden op meer dan 200 overzetacties ruim 178.000 amfibieën veilig overgezet.

"Amfibieën brengen de winter meestal door aan land, verstopt onder bladeren, een houtmijt, of ingegraven in een ondergrondse holte", aldus Dominique Verbelen van Natuurpunt. In het voorjaar ontwaken ze en gaan op pad naar hun voortplantingspoel om een partner te zoeken, te paren en eitjes af te zetten.
 
"Doorgaans bouwt de paddentrek langzaam op met een trage start midden tot eind februari om te pieken in de tweede week van maart", aldus Verbelen. "Die aanloopfase is nu begonnen door de zachtere avondtemperaturen van minimaal 6 °C en een hoge luchtvochtigheid." De koudegolf van begin februari was volgens Natuurpunt fataal voor een beperkt aantal amfibieën die al in de poelen zaten. Voor de kikkers, padden en salamanders die op het land overwinteren, is een koude winter doorgaans goed.
 
Natuurpunt coördineert jaarlijks paddenoverzetacties. In 2011 waren er dat 206 verspreid over 98 Vlaamse steden en gemeenten, goed voor 178.260 overgezette amfibieën in Antwerpen (48.381), Oost-Vlaanderen (38.307), West-Vlaanderen (28.478), Limburg (35.477) en Vlaams-Brabant (27.617). Vorig jaar werden 12.148 verkeersslachtoffers geregistreerd. Natuurpunt roept op om maximaal 30 km/u te rijden waar paddentrek plaatsvindt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Fransman die in tuin aan het plassen was, vervolgt Google

Fransman die in tuin aan het plassen was, vervolgt Google


http://desmond.imageshack.us/Himg822/scaled.php?server=822&filename=plassen.jpg&res=medium


Een niet met naam genoemde inwoner van een gehucht in het westen van Frankrijk heeft in Angers klacht ingediend tegen Google. Reden: Google Street View heeft een foto gemaakt van de man terwijl hij in zijn tuin aan het plassen is.

De man leerde pas van het bestaan van de "compromitterende" foto nadat hij het mikpunt van spot was geworden voor de rest van het dorpje, waar iedereen iedereen kent. De Populaire Plasser vervolgt Google wegens schending van het private leven en van het beeldrecht. "Mijn cliënt wil geen geld(elijke tegemoetkoming), hij wil gewoon dat men zijn privéleven respecteert", zei de advocaat van de eiser.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Darmkanker treft jaarlijks 400.000 Europeanen

Darmkanker treft jaarlijks 400.000 Europeanen


http://desmond.imageshack.us/Himg718/scaled.php?server=718&filename=darmkanker.jpg&res=medium


Een op de twintig Europeanen krijgt in zijn leven af te rekenen met darmkanker, maar een vroegtijdige detectie kan het risico op overlijden drastisch verminderen. Om meer aandacht hiervoor te vragen, hield de vzw stop Darmkanker onder leiding van de Antwerpse darmspecialist Luc Colemont een actiedag in het Europees Parlement.

Darmkanker treft jaarlijks bijna 400.000 Europeanen, onder wie bijna 5.000 mensen in Vlaanderen. Elk jaar overlijden in Europa ook 68.000 vrouwen en 78.000 mannen aan deze ziekte, die daarmee de tweede belangrijkste kankersterfteoorzaak is.
 
Om de noodzaak van een grotere bewustwording over de ziekte aan te kaarten, deelde stop Darmkanker samen met een Nederlandse zusterorganisatie folders en blauwe campagnelintjes uit aan medewerkers en bezoekers. De Europarlementsleden zelf kregen een brochure en een lintje in de bus. Er werd ook een internetplatform gelanceerd (www.stopcoloncander.info), en de Antwerpse ontwerper Tim van Steenbergen maakte speciaal voor de actie een kunstwerk.
 
"Er heerst nog een groot taboe over darmkanker", zegt europarlementslid Frieda Brepoels (N-VA), die de actie in het Europees Parlement mee op touw zette. Op vraag van het Europees Parlement heeft de EU-Commissie de lidstaten intussen aangespoord om de inspanningen rond preventie en vroegtijdige detectie te verhogen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie 'beledigende' foto's neemt met gsm riskeert gevangenis in Zweden


Wie 'beledigende' foto's neemt met gsm riskeert gevangenis in Zweden


http://desmond.imageshack.us/Himg29/scaled.php?server=29&filename=83942164.jpg&res=medium


Zweden legt het ongeoorloofd foto's nemen met smartphones aan banden. Wie voortaan zonder toestemming van betrokkenen 'beledigende foto's' verspreidt, riskeert tot twee jaar gevangenis.

Het Zweedse parlement wil zo een einde maken aan het heimelijk fotograferen van mensen. Het is niet de eerste keer dat de 'Riksdag' werk maakt van de wet maar in het verleden kregen de indieners heel wat kritiek. De nieuwe regel zou een beperking van de 'expressievrijheid' inhouden. "We willen met de wet net voorkomen dat er beledigende foto's genomen worden zonder medeweten van de slachtoffers. Ook het heimelijk filmen van mensen kan een inbreuk op hun privacy inhouden en net dat willen we vermijden", zegt minister van Justitie Beatrice Ask.

De nieuwe wet komt er na een paar incidenten waarbij burgers het slachtoffer werden van voyeurisme. Daarbij ging het vaak om foto's en filmpjes van vrouwen in pashokjes, publieke toiletten of douches. Het beeldmateriaal werd vaak verspreid op het internet zonder dat de slachtoffers er weet van hadden.

De nieuwe wet maakt het werk van journalisten volgens Ask niet onmogelijk. In de wet gaat het om het bestraffen van 'beledigende' foto's. Toch blijft dit een moeilijk beoordelingscriterium. Er zal dan ook een grote verantwoordelijkheid berusten bij de rechter. Wie schuldig bevonden wordt, riskeert tot twee jaar gevangenis. Ask rekent erop dat de nieuwe wet op 1 juli van kracht wordt. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardagscadeau terminale tiener hit op YouTube

Verjaardagscadeau terminale tiener hit op YouTube

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Een terminaal zieke tiener heeft in de Verenigde Staten een droom in vervulling zien gaan. Nachu Bhatnagar kreeg voor zijn verjaardag het nieuwe boek 'The War That Came Early' van Harry Turtledove, zijn favoriete auteur. Niet meteen sensationeel, ware het niet dat het boek feitelijk maar in juli in de rekken zal liggen.

Omdat Nachu maar tot juni meer te leven heeft, zocht zijn beste maat naar een oplossing. Colton Jang wendde zijn steven op Reddit, een sociaalnieuwssite, eigendom van uitgeverij Condé Nasten. Hij kwam na een intensieve zoektocht in contact met Del Rey Books dat hem het eerste exemplaar van het boek kon bezorgen. Bovendien kon Jang nog een fraai extraatje regelen: hij zorgde voor een telefoongesprek met Turtledove himself, de zeer bekende schrijver van sciencefiction, fantasy en historische fictie.

Nachu was zichtbaar aangedaan en gooide er de ene 'Oh my God' na de andere uit. Het filmpje is in korte tijd bijzonder populair op YouTube. Al meer dan 500.000 mensen bekeken de beelden. Jang, die het filmpje zelf online zette, werd bedolven onder de felicitaties. "A real friend, this is true friendship."» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!