NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninklijke onderbroek van 1,3 meter geveild


Koninklijke onderbroek van 1,3 meter geveild

Een slip van de Britse koningin Victoria is geveild voor 4.500 pond (zo'n 5.700 euro). Al kunnen we in dit geval echt wel spreken van een "onderbroek". De meer dan 100 jaar oude pofbroek heeft een heupomvang van bijna 1,3 meter. Een Canadees telde er negen keer meer voor neer dan was verwacht.

Volgens veilingmeester Charles Hanson is de slip het bewijs dat Queen Victoria een "zeer krachtige vrouw van kleine gestalte met een grote lichaamsomvang" was. De handgemaakte broek uit fijn katoen draagt het monogram "VR", wat staat voor "Victoria Regina" (koningin Victoria). De slip was in privébezit van een Engelse familie.

Pofbroeken waren een zeer populair kledingstuk in de Victoriaanse tijd. Queen Victoria leefde van 1819 tot 1901 en regeerde bijna 64 jaar lang. Ze was een van de machtigste vrouwen ter wereld. (dpa/gb)(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwoele zomeravond
Zwoele zomeravond

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/isha_sharvani_1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

zwoele zomeravond
verschrikkelijk chliche
brandend verlangen gaat met je mee
een avondje voor twee
een fles wijn voor de dorst
m'n hoofd op je borst
je handen overal
en ik was pal
palverliefd op de zwoele zomeravond
en daar waar jij je bevond
mooier dan de mooiste zee
was jij voor mij op dit avondje voor twee

» Reageer (0)
30-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom warme zonneschijn
Welkom warme zonneschijn

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/cindy-crawford.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Welkom warme zonneschijn

vlak, rimpelloos als spiegelglas

schoven witte wolken door de plas

daaromheen met een stille vreugdedans

legden kleine zonnestralen er een stralenkrans

 

de warmte schoof de gloed de toppen in

parelende dauwdruppels in hun vrijheidszin

droogden in elkaar in minnepijn

wees welkom warme zonneschijn

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Victoria's Secret
Victoria's Secret

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/adriana-lima.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Victoria's Secret is een Amerikaans bedrijf in dameskleding, lingerie en schoonheidsproducten. Het is het grootste onderdeel van het beursgenoteerde Limited Brands met een verkoop van meer dan 5 miljard dollar en een bedrijfsresultaat van 1 miljard dollar in 2006.

Victoria's Secret staat bekend om haar modeshows en catalogi, met modellen zoals Heidi Klum, Adriana Lima en Alessandra Ambrosio.

Victoria's Secret is begonnen in San Francisco, Californië in 1977 door Roy Raymond, een afgestudeerde aan de Stanford Graduate School of Business, die zich schaamde als hij lingerie voor zijn vrouw probeerde te kopen in het openbaar of een warenhuis. Hij opende de eerste winkel in het 'Stanford Shopping Center'. Deze werd snel gevolgd door een catalogus waar men per post kan bestellen en drie andere winkels.

De winkels waren bedoeld om een comfortabele omgeving voor mannen te bieden, met houten wanden met panelen, een Victoriaanse inrichting en behulpzaam personeel. In plaats van rekken met beha's en slipjes in elke maat, waren er slechts voorbeelden, paarsgewijs op een soort dubbele kleerhanger aan de muur gehangen. Mannen kunnen de voorbeelden bekijken en vervolgens helpt het verkooppersoneel met het inschatten van de juiste maat, die het dan uit het magazijn haalt.

Na 5 jaar, in 1982, verkocht Roy Raymond het bedrijf aan The Limited. The Limited hield het persoonlijke imago van Victoria's Secret intact. Victoria's Secret werd snel uitgebreid naar de Amerikaanse winkelcentra gedurende de jaren tachtig. Het bedrijf kon een uitgebreid scala aan producten bieden (zoals schoenen, avondkleding, parfums) via een catalogus die acht keer per jaar werd verstuurd.

In het begin van de jaren negentig was Victoria's Secret de grootste Amerikaanse lingerieverkoper geworden met meer dan een miljard dollar omzet.

Op 10 juli 2007 verkocht Limited Brands Inc 75 procent van de Limited kledingketen aan bedrijfsovernamefirma Sun Capital Partners Inc. om zich te concentreren op en het stimuleren van omzetgroei van Victoria's Secret-lingeriewinkels en de Bath&Body Works-eenheden, die 72% van de inkomsten en bijna alle winst in 2006 van de firma behaalden.

Er zijn ongeveer 1000 Victoria's Secret lingeriewinkels en 100 stand-alone Victoria's Secret Beauty Stores in de VS, meestal op basis van het winkelcentrum. Zij verkopen beha's, slipjes, lingerie, schoonheidsproducten, beddengoed en nog veel meer. Victoria's Secret verstuurt meer dan 400 miljoen van haar catalogi per jaar. Met de milieubeweging heeft Victoria's Secret een akkoord bereikt om de catalogus van 2006 milieuvriendelijker te maken. De catalogus zal niet meer worden gemaakt van de houtpulp uit een boskariboe-leefgebied in Canada, tenzij het is gecertificeerd door de Forest Stewardship Council. De catalogi zullen ook worden gemaakt van 10 procent gerecycled papier uit consumptie-afval.

Victoria's Secret is nu bezig met de opbouw van haar imago met een vrij conservatief, middenklasse-klantenbestand in het achterhoofd en vermijdt alle connotaties van ranzigheid die lingerie kan oproepen.

Het bedrijf kreeg bekendheid in het begin van de jaren 1990, nadat het gebruik begon te maken van supermodellen in haar reclame en modeshows. Gedurende de afgelopen tien jaar, weigerde het om met de trend mee te gaan, en weigerde het minstens één beroemdheid per maand die bedelde om model van het merk te worden.

Victoria's Secret Angels (Victoria's geheime engelen) zijn de meest zichtbare leden van het team modellen en de woordvoerders van Victoria's Secret. De Angels debuteerden in 1999 op de 4e jaarlijkse Victoria's Secret Fashion Show. Maria Ines Rivero, Adriana Lima, Heidi Klum, Rebecca Romijn en Tyra Banks behoren tot de "Angels" die in de originele promotie ingezet zijn. De 'Angels' worden gekozen om hun "duidelijk spectaculaire fysieke kenmerken, maar ook veel energie en grote persoonlijkheid". Om een 'Angel' en een supermodel voor Victoria's Secret te zijn moet ze "in de smaak vallen bij vrouwen, niet bij mannen". In mei 2007 werden de Victoria's Secret Angels waaronder Adriana Lima, Selita Ebanks, Alessandra Ambrosio, Izabel Goulart en Karolína Kurková gekozen om deel te nemen aan People Magazine's jaarlijkse 100 'mooiste mensen' in de wereld.

Op 13 november 2007 werden Victoria's Secret Angels de eerste commerciële iconen die een ster ontvingen op de Hollywood Walk of Fame.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Lingerie als cadeau: mannen in de knoei
 Lingerie als cadeau: mannen in de knoei

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/bridnet-hall.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Mannen kiezen al te graag setjes waar een kolonie motten lijkt in te zitten. ‘Honey I shrunk your underwear’ zou misschien een leuk vervolg zijn op die bioscoopkraker van weleer, maar te veel bloot is bij de keuze van lingerie absoluut af te raden. Zeg nu zelf: het is en blijft leuker als er ook nog wat verbeelding aan te pas komt. Bovendien voelen heel wat vrouwen zich een stuk comfortabeler in lingerie die niet alles blootgeeft. Ook een string of doorkijkmodelletjes vallen niet bij elke vrouw even goed in de smaak.Een verwittigd man is er twee waard …
Een hint: welke plekjes van haar lichaam vindt je vrouw zelf het mooist? Kan ze prat gaan op een stel eindeloze benen, dan is een kort nachthemdje ideaal. Legt ze graag de nadruk op haar boezem, dan doe je haar beslist plezier met een gewaagde decolleté. Kortom, zet haar vrouwelijkheid extra in de verf en het zal je niet berouwen …

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Julia Roberts
Julia Roberts

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/julia-roberts.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Julie Fiona Roberts (Smyrna (Georgia), 28 oktober 1967) is een Amerikaans actrice die bekend werd door haar rol als Vivian Ward in Pretty Woman. Ze kreeg een Academy Award voor Beste Actrice in de film Erin Brockovich (2000).

Julia Fiona Roberts is de dochter van Walter Roberts en Betty Motes. Julia heeft een broer (Eric) en een zus (Lisa). Hun ouders zaten bij de toneelvereniging, zodat het acteren er al snel in zat. Zowel Julia als Eric en Lisa zijn in de filmwereld terecht gekomen. Haar ouders scheidden toen Julia 4 jaar was. Haar broer Eric bleef bij z'n vader en Julia en haar zus Lisa bleven bij hun moeder in Smyrna wonen. Toen Julia 9 jaar was stierf haar vader aan kanker. Van jongst af aan wilde Julia altijd al dierenarts worden. Dat veranderde op de middelbare school toen ze voor het acteervak koos. Tijdens haar schooltijd werkte ze als serveerster in een pizzeria en zat ze ook nog een tijdje achter de kassa in een supermarkt.

Julia begon met acteerlessen en ging later bij haar zus in New York wonen. Ze begon ook met spraaklessen om haar accent wat kwijt te raken.

Roberts ontmoette haar echtgenoot, cameraman Danny Moder, tijdens de opnames van de film The Mexican in 2000. Het paar trouwde op 4 juli 2002, in Taos, New Mexico. Julia en Danny hebben drie kinderen. De tweeling Hazel Patricia en Phinnaeus Walter is op 28 november 2004 in een ziekenhuis van Los Angeles geboren [1]. Het derde kind, Henry Daniel, is geboren op 18 juni 2007. Ook Henry Daniel is geboren in het ziekenhuis van Los Angeles. De kinderen hebben de achternaam van hun vader Danny Moder meegekregen.

Roberts was daarvoor getrouwd met acteur Lyle Lovett en had al relaties met acteurs Benjamin Bratt, Matthew Perry, Liam Neeson, Daniel Day-Lewis en Kiefer Sutherland.» Reageer (0)
29-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HelloDe afbeelding “http://img258.imageshack.us/img258/6339/gedichtathea7julinz4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde van size zero op catwalk?


Einde van size zero op catwalk?
Nederlandse modellen verkiezen vrouwelijke vormen boven size zero. Dat blijkt uit een Nederlands onderzoek dat het einde van de extreem magere modellen lijkt aan te kondigen. 68,4% van de ondervraagden wil namelijk dat er meer rekening wordt gehouden met de natuurlijke lichaamsbouw van een model, dat meldt styletoday.nl.

Vrouwelijke vormen
Niet alleen de modellen, maar ook de modellenbureaus en zelfs hun klanten zijn het hiermee eens. "De opdrachtgevers vragen steeds vaker naar modellen met vrouwelijke vormen", zegt algemeen directeur van modellenbureau Favourite Models Emilie Bouwman.

Eetgewoonten
Daarnaast vroeg de enquête ook naar de eetgewoonten van de modellen. 1 op de 4 zegt gezond te eten en 1 op 2 van hen houdt zich aan de aangewezen 3 maaltijden per dag. Meer dan de helft van de modellen zegt wel eens een ongezonde snack te eten na een avondje uit. (ep)(br.hln)» Reageer (0)
28-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keira Knightley: Blijf van mijn borsten


Keira Knightley: Blijf van mijn borsten
Keira stond niet vooraan in de rij toen de borsten werden uitgedeeld.

Voor de promotie van de film 'King Arthur' kreeg Keira een boezem opgeschilderd.

Keira Knightley heeft filmbazen verboden haar decolleté op te blazen voor de posters voor de film 'The Duchess' waarin ze een hoofdrol speelt. Knightley is trots op haar bescheiden boezem en wil niet dat haar borsten groter worden voorgesteld dan ze in werkelijkheid zijn.

"Ze heeft er op aangedrongen dat haar figuur niet aangepast wordt. Ze is trots op haar lichaam en ziet geen reden om het anders voor te stellen dan het is", aldus een bron in de Britse pers. "Maar in de hele film ziet ze eruit alsof ze geen borsten heeft", voegt die er aan toe.

Knightley wilde niet dat haar hetzelfde zou overkomen als in 2004. Toen werden de publiciteitsfoto's voor de film 'King Arthur' digitaal bijgewerkt, vooral de zone van haar melkklieren. Dat is immers een pijnpunt voor Keira. Toen verzuchtte ze immers: "Die dingen zijn zeker niet van mij. Ik zou dolgraag borsten hebben, maar ik zal er nooit krijgen. Ik ben wie ik ben, en daar horen blijkbaar geen borsten bij". (bang/lb)(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensen met obesitasgen kennen voldaan gevoel niet


Mensen met obesitasgen kennen voldaan gevoel niet


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/15/13/6/large_394056.jpg


Dragers van het obesitasgen voelen niet wanneer ze verzadigd zijn en hebben hierdoor meer kans op obesitas, dat blijkt uit recent onderzoek.

Spijsvertering
Het onderzoek bestudeerde meer dan 3.000 kinderen tussen 8 en 11 jaar met het zogenaamde obesitasgen. Vervolgens gingen de onderzoekers na of ze een andere spijsvertering of eetgewoonten hadden. De spijsvertering bleek niet veel anders te zijn. Daaruit kunnen ze dus afleiden dat het gen voor overgewicht doordat de dragers niet weten wanneer ze verzadigd zijn.

Niet noodzakelijk obesitas
Mensen met twee kopieën van dit gen waren gemiddeld drie kilo dikker dan degenen zonder. Mensen met slechts 1 kopie waren 1,5 kilo zwaarder. Professor Jane Wardle: "Deze studie toont aan hoe het gen er juist voor zorgt dat mensen er overgewicht door krijgen. Het effect van dit gen is onafhankelijk van leeftijd, geslacht, sociale achtergrond of BMI van de kinderen. Maar als je drager van deze variant van het gen bent, hoeft dit niet noodzakelijk te betekenen dat je obesitas hebt. Het maakt mensen enkel gevoeliger voor de moderne maatschappij die ons confronteert met grote porties en ongelimiteerde mogelijkheden om te eten." (ep)(br.hln)» Reageer (0)
27-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat je inspireren door de Japanse tuin

Laat je inspireren door de Japanse tuin


http://www.hasseltlokaal.be/Portals/0/Upload/Foto/10483Hasselt%201%20Japanse%20tuin%20dinsdag%2015%20mei%202007%20(2).JPGWater staat in de Japanse tuin teken voor leven

Japanse lantaarn

Boeddhabeeld

Tover je tuin om tot een oase van rust. Japanse tuinen kunnen heel wat inspiratie bieden. Japanners kennen namelijk als geen ander de kunst van tot rust te komen. Pas dus de oosterse tuinkunst toe op je eigen stukje groen, meldt toostylish.com.

Een regel die je zeker moet volgen bij de Japanse tuin is het gebruik van zo weinig mogelijk materialen, planten en bloemen. Houd het dus eenvoudig zonder er een saai geheel van te maken.

Soorten tuinen
Er bestaan vier types Japanse tuinen:
De theetuin: Deze is opgedeeld in verschillende kleine tuintjes. Die in het midden heeft een theepaviljoen waar thee gedronken wordt. Daar rond staan verschillende kamertjes die allemaal een eigen betekenis hebben. Om van de ene ruimte naar de andere te gaan moet je je bukken onder een lage doorgang, dit moet de nederigheid van de mens ten opzichte van de natuur symboliseren. Dit soort tuin heeft ook altijd waterelementen, omdat dit voor de reiniging van lichaam en geest staat.

De zen- of meditatietuin: Deze is sober ingericht, niets mag je namelijk afleiden tijdens het mediteren. Stenen en grind vormen hier de belangrijkste elementen.

De kere-san-sui tuin: Naar het Nederlands vertaald betekent dit letterlijk 'de droge berg watertuin'. Het is een combinatie van een thee- en zen tuin. Verrassend is dat je hier geen water zult terugvinden maar wel geharkt grind dat water symboliseert. Grote stenen zul je er ook terugvinden, die staan voor een rustpunt.

De Kaiyu-shiki-teien tuin: Dit is een landschaptuin en staat zo dicht mogelijk tegen de natuur. Het moet zo natuurlijk mogelijk lijken, water moet er bijvoorbeeld als een echte rivier of beek uitzien. Daarnaast vind je er ook heuvels bedekt met mos terug.

Drie elementen
In elke Japanse tuin zul je drie basiselementen terugvinden, deze hebben ook telkens een eigen betekenis.

Water: Hierbij moet je een belangrijke regel volgen: het water loopt in een Japanse tuin loopt altijd van oost naar west, van zonsopgang naar -ondergang. Het water staat symboliek voor leven.

Stenen: Deze hebben een belangrijke spirituele betekenis. Ze staan voor rust maar eveneens voor de obstakels in je leven. Hierbij moet je opletten dat ze altijd asymmetrisch ten opzichte van elkaar liggen.

Groen: Hiermee bedoelen we bloemen en planten en deze staan symbool voor de natuur.

Zorgvuldig
Ondertussen zul je al wel begrijpen dat je niet zomaar willekeurig te werk mag gaan bij een Japanse tuin. Je mag bijvoorbeeld niet eender wat planten. Als je te veel verschillend gekleurde bloemen en planten gebruikt, kan het geheel onrustig worden. Oosterse planten als bamboe, bonsai, Japanse esdoorn, ginkgo biloba, varensoorten, mos en cornus worden vaak gebruikt. Ook zie je vaak gekleurde bloemen als kalmia augustifolia, rododendron en azalea japonica terug komen.

Oosterse elementen
Om je tuin extra cachet te geven, kun je met oosterse elementen de juiste sfeer scheppen: een boeddhabeeld, een windgong en stenen kaarslantaarns waardoor je ook 's avonds van je tuin kunt genieten. Wil je ook wat tuinmeubelen, ga dan zeker voor houten exemplaren om dicht bij de natuur te blijven. (ep)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor een geslaagde picknick

Tips voor een geslaagde picknick


De afbeelding “http://www.wittehuissoest.nl/images/picknick1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Vakantietijd is picknicktijd. Luie dagen en een beetje mooi weer vormen de ideale gelegenheid om in het bos of een mooi plekje te eten. Veel heb je niet nodig om van zoveel zomergenot te genieten.


1. Een picknick improviseer je niet, ook al lijkt het zo. Tracht het goed voor te bereiden, van de bereiding van de gerechtjes tot de keuze van het plekje. Het plezier schuilt zowel in de niet-alledaagse omgeving als het hele picknickritueel. Een tafelkleed dat je op het gras legt, de voorwerpen dat je uitstalt tot de wijn die lekker afkoelt in de rivier¿Tegenwoordig bestaan er heel wat middeltjes die het buitenzijn aanzienlijk verbeteren. De koelbox, tafelgerei in karton of plastic of praktische opbergmanden, maken het een stuk makkelijker.


2. Ook kleine details maken een picknick geslaagd. Kleurige papieren servetten geven meteen iets feestelijks. Buigzame rietjes kan je meteen in het blikje of doosje prikken, zo hoef je niet te zeulen met glazen. Handig zijn de plastic zakjes om vooraf ijsblokjes te maken, ze houden elke drank lekker koel.


3. Eten doe je met je ogen en dat geldt zeker in de natuur. Vele kleuren vrolijken elke maaltijd op. Fruit en groenten zitten vol met kleurpigmenten en bovendien maken ze een dagje picknick helemaal gezond. Wat gedacht van een koude gazpachosoepje, heerlijk verfrissend en voedzaam. Zelfs een fris groente- of tomatensapje smaakt buiten stukken lekkerder.


4. Geen picknick zonder een fris glaasje wijn. Rood, wit of rosé maakt niet zoveel uit, zolang deze maar jong, levendig en fris smaakt. Vergeet niet dat ook rode wijn koel mag worden geschonken. Flessen water en vruchtensap mogen evenmin ontbreken. Wie niet zonder koffie of thee kan, neemt deze mee in de thermoskan.


5. Heel belangrijk is de voeding goed koel te houden. Stel eten niet bloot aan de hitte, vooral als het om verse of zuivelproducten gaat. Een draagbare koelbox is belangrijk. Pak broodjes, slaatjes, rauwkost of andere bereidingen zorgvuldig in met huishoudfolie of in bewaardozen. Gebraden vlees snij je best al voor vertrek in sneetjes.


Al dat lekkers kan je fris houden met plastic waterflessen die een nachtje in de diepvriezer hebben gelegen. Is het tijd om te eten, dan hebben de ontdooide flessen hun frisheid al afgegeven.


6. Makkelijkst zijn de belegde broodjes. Slaatjes op basis van rauwkost of kant-en-klare slaatjes zijn eveneens lekker. Neem potjes saus mee om de groentjes in te dopen. Kleintjes genieten ongetwijfeld van pastasalades of aardappelslaatjes.


7. Dessertjes maken de picknick helemaal af. Vers fruit of al voorgesneden stukjes zijn ideaal. Tussen de stukjes appel en druiven, mogen exotische stukjes mango of ananas niet ontbreken.


8. Terug naar de natuur betekent ook dat je nadien alle afval netjes opruimt en geen rommel achterlaat. Geen vuilnisbak in de buurt, neem dan eigen zakken mee waarin je alle restjes kan deponeren. (lvl)(br.hln)» Reageer (0)
22-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe voorkom je omhoog kruipend bikinibroekje?

Hoe voorkom je omhoog kruipend bikinibroekje?

Trendy bikini's hebben meestal een erg klein broekje. Dat hoeft geen probleem te zijn als je van plan bent een hele dag rustig op je handdoek te blijven liggen. Maar zodra je een stap zet, heeft je broekje de neiging omhoog te kruipen, waardoor je bijna met je billen bloot loopt. Je kunt dit makkelijk vermijden met deze tips.

Haarlak
Stylist en expert Thom Wagner heeft heel wat ervaring met modellen in piepkleine broekjes en deelt ons zijn geheim. "Ik gebruik haarlak. Je spuit het gewoon op je achterste, trekt daarover je broekje aan en alles blijft mooi op zijn plaats zitten."

Juiste kont
Een nog eenvoudigere truc is het juiste broekje kiezen. Een klein exemplaar kan mooi zijn, maar enkel als je er de juiste kont voor hebt. Zodra het niet goed past, kruipt het namelijk omhoog. Daarom moet elke vrouw zich bij aankoop afvragen: "Heb ik wel de juiste kont voor deze bikini?" (ep)(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo mooi kan het leven zijnDe afbeelding “http://img212.imageshack.us/img212/9748/noagc8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


genieten van het stille strand
lopen door het mulle zand
kijken naar de blauwe zee
de koele wind met je mee
nippen aan een goed glas wijn
zo mooi kan het leven zijn» Reageer (0)
21-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duffy zingt nummer voor Britse film


Duffy zingt nummer voor Britse film

Om Mercy van haar te beluisteren druk op
de foto en geniet
 

De blonde soulzangeres Duffy gaat een nummer inzingen voor de film 'How to lose friends and alienate people'. Het wordt 'een romantisch liedje' voor de Britse komedie, zegt een bron in The Sun. Zowel het nummer als de film komt in oktober uit.

Meer aanzien
De 24-jarige Duffy kwam boven aan de hitlijsten met het uptempo 'Mercy'. Ook opvolger 'Warwick Avenue' doet het goed. Ook de filmsong is een rustig nummertje. "Producenten van de film denken dat het aanzien van de film stijgt doordat ze Duffy hebben aangetrokken", zegt de bron.

Journalist
In de film zijn naast hoofdrolspeler Simon Pegg, bekend van 'Shaun of the dead' en 'Hot fuzz', ook Jeff Bridges, Gillian Anderson, Kirsten Dunst en Megan Fox te zien. De komedie gaat over de journalist Sidney, die voor een entertainmenttijdschrift werkt. Als hij aan de slag gaat bij een conservatief blad, wordt hij de vertrouwenspersoon van een van de grootste sterren in Hollywood. (novum/edp)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte paarden zijn eigenlijk vroeg oud


Witte paarden zijn eigenlijk vroeg oud

Schimmels, witte paarden dus, mogen dan opvallen en bewonderd worden om hun ongewone kleur, volgens de Sunday Times gaat het eigenlijk om dieren met een DNA-defect waardoor ze sneller verouderen en dus net als veel oudere mensen grijs worden.


Identiek gen
In het wild, aldus vorsers aan de Zweedse universiteit van Uppsala, zouden die dieren waarschijnlijk nooit hebben overleefd, ware het niet voor één witte schimmel die duizenden jaren geleden werd geboren en zoveel aandacht trok bij onze voorouders dat ze het dier beschermden en gebruikten om te fokken. Met succes, zodat alle schimmels die sindsdien rondlopen afstammen van deze viervoetige "Eva" en eigenlijk verwant zijn aan elkaar: bijna alle witte paarden hebben een identiek gen.


Huidkanker
De witte kleur van deze paarden mag dan vele generaties geleden hun redding zijn geweest, het was ook bijna hun ondergang geworden want niet alleen vallen ze daardoor sterk op, wat de kans vergroot dat ze ten prooi vallen aan roofdieren, het stelt ze ook eerder bloot aan huidkanker.


Fascinerend
"Het is een fascinerend idee dat er ooit een paard werd geboren dat eerst grijs en vervolgens wit werd en dat de mensen daarvan zo onder de indruk waren dat ze het gebruikten om te fokken", zegt Leif Andersson, de leider van het onderzoek waarvan de resultaten worden gepubliceerd in het tijdschrift "Nature Genetics".


Pigmentcellen drogen op
Momenteel wordt ongeveer één paard op de tien met een bruine of zwarte of kastanjekleurige vacht geboren dat binnen zes jaar wit wordt. Dat komt volgens geneticus en paardenkenster Samantha Brooks, van de Cornell universiteit in New York, doordat de pigmentcellen (melanocytes) in de haarbuisjes al op vroege leeftijd "opdrogen".


Albino's
Het haar blijft dan wel groeien, maar de nieuwe haren zijn dan wit. Door het verdwijnen van het pigment zijn die dieren ook gevoeliger voor zonlicht en kwestbaarder voor huidkanker. Naast de schimmel is er nog een ander soort witte paarden, de albino's, maar die zijn al bij geboorte wit. (belga/tdb)(br.De Morgen)» Reageer (0)
18-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yves St Laurent


Kunstverzameling YSL wordt geveild


http://www.am770chqr.com/_Shared/CPContent/e060208A.jpg
Yves Saint Laurent


De kunstverzameling van de onlangs overleden modekoning Yves Saint Laurent gaat in februari 2009 bij Christie's onder de hamer, zo heeft het veilinghuis vandaan in Parijs meegedeeld.

Behalve de collectie van YSL wordt ook die van de partner en manager van de modeontwerper Pierre Bergé geveild . De kunstverzameling van Saint Laurent omvat werk van onder anderen Pablo Picasso, Henri Matisse en Francisco Goya. 'YSL' overleed op 1 juni op 71 jarige leeftijd aan een hersentumor. (belga/ep)(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ingewikkelde baby's slapen beter

'Ingewikkelde' baby's slapen beter

Gewoon in een doek wikkelen werkt ook.

De Cocooi babywrap.

Een babyzak doet je baby er uitzien als een snoezig wormpje.

Baby's doen slapen is de hoofdzorg van kersverse mama's en papa's die door vermoeidheid niet meer weten waar hun hoofd staat. Alle trucs worden uit de kast gehaald, tot een speciale nachtbabysit toe. Maar volgens sommige experten is het antwoord simpel: wikkel je baby in een speciale doek, en dan slaapt hij of zij als een roos.

Awards
Er is zelfs een speciaal daartoe bestemde doek ontwikkeld, Cocooi Babywrap genaamd, door Amie Nilsson, zelf een moeder van drie. De wrap wordt verdeeld door het bedrijf Merino kids, dat voorziet in kinderkledij en slaapzakken in speciaal, natuurlijk materiaal. Merino kids won al twee ontwerpawards, voor de Go go-slaapzak en deze Cocooi babywrap.

Eeuwenoude techniek
De techniek is niet bepaald nieuw: de 'ingewikkelde' baby's zijn in het westen niet echt meer gebruikelijk, maar in het oosten en bij vele stammenvolkeren zijn ze dat wel. Dat heeft enerzijds een praktische reden: ingepakte kinderen worden beperkt in hun bewegingen en zijn dus gemakkelijker te controleren.

Anderzijds hebben Amerikaanse wetenschappers aangetoond dat baby's beter en meer slapen als ze zich 'veilig' ingestopt voelen. Dat zou hen doen herinneren aan de veilige en rustige periode in de baarmoeder.


Slechte ontwikkeling?
Dat de techniek uit de gratie is gevallen, heeft te maken met de idee dat kinderen gehinderd worden in hun bewegingen, waardoor ze minder goed kunnen uitdrukken en hun spieren niet goed ontwikkeld worden. Maar als de wrap enkel gebruikt wordt voor het slapen, zien experten daar geen graten in.

Ook celebrities passen de techniek toe: Gwyneth Paltrow gebruikte de wrap vooral bij dochter Apple, Heidi Klum pakte haar drie kinderen (Henry, Leni en Yohan) in.

Doek of wrap
Het 'inpakken' van je baby kan met een gewone doek, een soort zak of een klein laken. Wie zekerheid wil kan de Cocooi Wrap bestellen. Hij is gemaakt van een fijne, zachte wol dat het kind laat ademen, de vochtigheid afvoert en de warmte vasthoudt. Niet alle kinderen zijn er dol op, maar de meeste blijken beter en langer te slapen. Bestellen kan hier.(edp)(br.hln)» Reageer (0)
14-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaap leeft in huis bij familie


Schaap leeft in huis bij familie


Een familie in Cardiff heeft een schaap als huisdier. De viervoeter kijkt samen met het gezin naar tv en maakt uitstapjes in de wagen. Het beest is dol op koekjes en weegt intussen 140 kilogram.

Televisie kijken
David Palmer redde het schaap en bracht het mee naar huis. Palmer vond het verzwakte dier tijdens een wandeling in een natuurgebied. "Er waren toen geen andere schapen in de buurt en we lieten hem achter bij een boerderij samen met mijn gegevens maar niemand contacteerde me. We hebben het schaap dan maar even later meegenomen", vertelt Palmer. "Toen we thuis kwamen, gaven we hem de papfles en hij kikkerde meteen op." Twee keer hebben ze geprobeerd om hem bij andere schapen te zetten maar zonder succes. De familie bouwde dan maar een huisje met ramen en vast tapijt in de tuin. Toch kan de ram het gezelschap van de Palmers niet meer missen. Hij kijkt liever televisie in de woonkamer. Pas na een koekje en een appel wil hij gaan slapen. Zo rotverwend is hij intussen geworden. "Hij is deel van de familie geworden en intelligenter dan andere schapen in de wei. Hij is prima gezelschap en beweegt zich makkelijk in huis en in de wagen", besluit Palmer. (vsv)(br.hln)» Reageer (0)
12-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Tips om houten tuinmeubelen optimaal te houden


 Tips om houten tuinmeubelen optimaal te houden


Houten tuinmeubelen zijn een waardig alternatief geworden voor de gemakkelijk te onderhouden, regenbestendige plastic tafel en stoelen. Maar mits enkele gulden regels zijn houten tuinmeubelen net zo duurzaam. Let wel bij de aankoop van je houtenmeubelen dat ze het FSC-keurmerk dragen, zodat je zeker weet dat het hout uit goed beheerde bossen komt.

1. Voordat je je tuinmeubelen gaat behandelen, zorg dat ze goed gereinigd zijn met een houtreiniger.

2. Hardhouten meubelen moet je zeker 2 tot 3 keer per seizoen met olie behandelen. Vooral vlak voor de winter is een grondige oliebeurt een goed idee.

3. Teak heeft al een goede oliebasis, dus een oliebehandeling is niet echt nodig. Maar het kan zijn dat na verloop van tijd de kleur van het teak wit uitslaat. Vind je dat niet mooi, dan kun je je tuinmeubelen dezelfde behandeling geven als hardhout, maar het nadeel is dat je ze dan elke keer een oliebehandeling moet geven.

4. Als het eenmaal winter is, zorg dan dat je de tuinmeubelen nooit in een warme ruimte worden geplaatst. Een garage of carport is de perfecte opslagplaats aangezien het daar droog is en er genoeg ventilatie aanwezig is.

5. Bewaar ze nooit onder plastic. Optrekkend vocht kan onder het plastic blijven hangen en het hout aantasten. (edp)» Reageer (0)
11-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor een slanke barbecue

Enkele tips voor een slanke barbecue


De afbeelding “http://img521.imageshack.us/img521/9720/barbequequ0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Zelfgemaakte ijsthee

De afbeelding “http://img521.imageshack.us/img521/8018/saladegj6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Slaatje

Kalkoen op de barbecue

Gegrilde ananas

Het is niet omdat je een barbecue hebt gepland, dat dit een aanslag op je lijn hoeft te betekenen. Door enkele varianten op traditionele barbecuegerechten kun je honderden calorieën schrappen. Dus laat de pret niet bederven en geniet met z'n allen met van een heerlijke zomers festijn.

Vlees
Rood vlees bevat veel calorieën. In plaats van rundsworstjes of -hamburgers kun je kiezen voor gevogelte of vegetarische varianten. Dat scheelt 100 calorieën.

Verfrissing
Serveer geen bier of cocktails. Maak zelf ijsthee, dan heb je zelf controle over hoeveel suiker je toevoegt. Je kunt ook zelf fruit persen en wat aanlengen met water.

Slaatje
Hoe kan een slaatje slecht zijn voor de lijn? Als je meer mayonaise als groenten gebruikt, kom je al snel aan een caloriebom. Gebruik dus bij een slaatje lightmayonaise of probeer eens iets met zure room of een lichte vinaigrette.

Groentjes
Als je rauwe groentjes serveert, combineer het dan niet met de traditionele cocktailsaus. Je gaat dan al snel meer saus dan groenten eten. Wat je kan doen is groentjes op de grill leggen. Serveer maïs met een vleugje citroensap, zonder boter natuurlijk. Maar ook courgettes, asperges en paprika krijgen een verrassende nieuwe smaak op de grill.

Dessert
De taart laat je best achterwege. Als je barbecue nog steeds warm is, leg er dan wat ananas-, nectarine- of perzik- schijfjes op. De warmte zal hun natuurlijke suikers doen carameliseren. Je kan ook fruitspiesjes maken met aardbeien, meloenstukjes en druiven. (ep)(br.hln)» Reageer (0)
08-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carla Bruni zet cd online

Carla Bruni zet cd online

Om  L´amour van haar te beluisteren
druk op de foto en geniet ervan
Het nieuwe album van Carla Bruni staat vanaf morgenochtend op haar website. Elke ingelogde bezoeker kan de cd twee uur lang online beluisteren. Dat heeft haar platenmaatschappij bekendgemaakt.

Julien Clerc
'Comme si de rien n'etait' bevat veertien tracks, waarvan er tien door Bruni zelf werden geschreven. Voor de twee andere nummers tekende ze samen met schrijver Michel Houellebecq en zanger Julien Clerc. Naast eigen nummers staan er ook twee covers op het nieuwe album.

Geen concerten
Onlangs maakte Bruni bekend dat ze geen concerten geeft zolang haar echtgenoot Nicolas Sarkozy president van Frankrijk is. De zangeres, van wie volgende maand een nieuw album verschijnt, zal wel haar muziek via televisieoptredens promoten. Ze ziet af van optredens vanwege de vele maatregelen die moeten worden genomen om haar veiligheid te garanderen. 'Comme si de rien n'etait' is vanaf vrijdag verkrijgbaar. (novum/jv) (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Midlifecrisis bij mannen steeds vroeger

Midlifecrisis bij mannen steeds vroeger
De midlifecrisis bij mannen valt steeds vroeger, velen stellen zich reeds als dertiger vragen bij hun leven. Dat blijkt uit een Britse enquête bij meer dan 1.500 mannen.

Sportwagens en flitsende garderobe
Nog een verschil met vroeger is dat mannen in een midlifecrisis geen dure sportwagens meer gaan kopen, zich geen nieuwe kapsels of een flitsende garderobe gaan aanmeten om de voorbije jaren in te halen. In plaats daarvan spenderen vele dertigers ongeveer 2.500 euro aan een life coach, zelfhulpboeken en soms zelfs een cosmetische ingreep.
Succesvol
Mannen vinden dat ze onder enorme druk staan om als succesvol aanzien te worden op vlak van inkomsten, carrière, gezin en familie. Ze denken dat ze drie keer meer kans hebben op een midlifecrisis dan vrouwen, 76 procent bij de mannen in vergelijking met 24 procent bij de vrouwen. Meer dan een derde van de dertigers heeft al een collega of vriend door een crisis zien gaan. Vooral financiële zorgen en relatiebreuken worden als oorzaken aangegeven. Maar ook het mislopen van een grote promotie of een slechte ervaring op een schoolreünie kunnen voor een inzinking zorgen.

Breekpunt
De grote meerderheid van mannen, 71 procent, zeggen dat de midlifecrisis nu vroeger toeslaat dan ooit. De helft geeft aan dat de leeftijd van 30 een breekpunt is. 53 procent van de mannen vindt dat ze tekort komen als ze zichzelf vergelijken met succesvolle vrienden.
Britse life coach Pete Cohen: "Ik heb vaak mannelijke klanten van eind twintig, begin dertig die hun hele leven in vraag stellen."

Life coach
De life coach is enorm populair in Amerika en Groot-Brittannië, maar ook in België is deze trend aan het opkomen. Worstel jij ook met jezelf en denk je dat een life coach je kan helpen? Op coachfederation.be krijg je meer uitleg en zoek je een coach in jouw buurt op. (ep)(hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maken suikervervangers dik?

Maken suikervervangers juist dik?

Lightdranken werken gewichtstoename in de hand, dat toont een Amerikaanse studie aan. Het effect werd wel enkel op lange termijn vastgesteld.

Gewichtstoename
Je vindt suikervervangers in vrij veel producten in de winkel, voornamelijk in lightproducten als frisdranken, desserts, koekjes, snoep, meldt e-gezondheid.be. Je kunt zoetstoffen ook zelf kopen in tablet- of poedervorm en gebruiken om je thee, koffie, yoghurt en zelfgemaakt gebak zoeter te maken. De laatste jaren zijn ze aan een enorme opmars bezig omdat ze als een makkelijk middeltje gezien worden om je calorieën te beperken. Een Amerikaanse studie volgde meer dan 3000 mensen om de invloed van kunstmatige zoetmiddelen op de body mass index (BMI) na te gaan. De onderzoekers concludeerden dat suikervervangers juist gewichtstoename veroorzaken.

Lightdranken
Uit het onderzoek blijkt dat de mensen met een normaal gewicht aan het begin van de studie die 7 tot 8 jaar dagelijks meer dan 3 lightdranken per dag dronken 2 keer meer risico liepen op overgewicht of obesitas dan de personen die geen zoetstoffen gebruikten. Zelfs bij mensen die minder dan 3 lightdranken dronken, werd een grotere BMI aan het einde opgemerkt. Hoe groter dus de consumptie van zoetstoffen, hoe meer je bijkomt. Deze relatie staat los van het geslacht, het voedingspatroon bij het begin van de studie, de hoeveelheid lichaamsbeweging en de aanwezigheid van diabetes.

Lange termijn
Het verband tussen gewichtstoename en zoetstoffen werd echter enkel op lange termijn bewezen. Daarom doe je er goed aan als je niet wil afslanken het regelmatige gebruik ervan te mijden. Wil je wel vermageren, kan je deze producten wel zonder gevaren op korte termijn gebruiken. Ze zijn namelijk een goede hulp als je je calorieën wil beperken, maar overdrijf er niet mee. (ep)(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffiefilter bestaat 100 jaar


Koffiefilter bestaat 100 jaar


De afbeelding “http://img410.imageshack.us/img410/8669/melittahc3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Dag op dag een eeuw geleden werd aan Melitta Bentz het patent voor de papieren koffiefilter toegekend. De Duitse huisvrouw ontwikkelde de uitvinding samen met familie vanuit haar huiskamer.

Melitta Benz ergerde zich aan het koffiedik bij het zetten van een tasje. Een filter bleek de eenvoudige maar geniale oplossing voor dat probleem. De koffiefilter kende een overweldigend succes en tegen 1914 had het bedrijf al vijftien werknemers in dienst.

Pas in 1932 kreeg de filter zijn kenmerkende kegelvorm, waardoor de koffie sneller doorliep. Een paar jaar later werd de metalen filterhouder vervangen door porselein, waardoor de koffie meer van zijn aroma behield.

De nieuwste ontwikkeling op koffiegebied is een filter met drie aromazones waarbij het water ook langs de zijkanten loopt. Een kopje koffie is nog nooit zo lekker geweest.
 jog (Belga) (br.Het Nieuwsblad)
» Reageer (0)
07-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toe geef mij nog een kusje


De afbeelding “http://img142.imageshack.us/img142/7066/scharletii8.gif” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Toe geef mij nog een kusje
Een kleintje op mijn wang
Dan vergeet ik al mijn angsten
Ben ik voor niets meer bang
Want één zo'n piepklein kusje
Geeft mij weer levenskracht
Ik sta weer in de wereld
Toe kus mij heerlijk zacht

Toe geef mij nog een kusje
Dan vergeet ik al mijn pijn
Je kunt er zo voor zorgen
Dat ik weer mezelf kan zijn
Ik kende zoveel rottigheid
Ellende en verdriet
Toe geef mij nog één kusje
Toe, één, meer vraag ik niet...
 


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta

La Pasta 'Freschezza Gustosa'


Pasta boordevol smaak (koud)Ingrediënten
350 g korte pasta (een selectie van penne, farfalle, fusilli...)
Zout
1 rood pepertje, gedroogd
Olijfolie, naar eigen smaak
Balsamico, naar eigen smaak
20 kerstomaatjes, rood en geel
2 el geroosterde pijnboompitjes
1 bol mozzarella, in kleine blokjes gesneden
4 el zwarte olijven
1 ansjovis, op olie
400 g verse tonijn
Verse kruiden (basilicum, munt, bladpeterselie, oregano, bieslook...) Alles naar eigen smaak, in reepjes gesneden
1 1/2 aubergine, gegrild en in reepjes gesneden)
1 teentje knoflook
Beetje citroen

Bereiding
Kook de pasta beetgaar, giet af, laat meteen schrikken in ijskoud water en uitlekken. Pas dan het geheim van Sue toe: dep de pasta altijd droog als je hem koud wil gebruiken. Anders blijft hij waterig en kleven de kruiden er niet goed aan. Gril de tonijn kort aan, verdeel in stukjes, besprenkel met citroen en kruid met zout en peper. Meng olijfolie door de koude pasta en voeg er alle kruiden, de mozzarella, aubergines en tonijn aan toe. Roer alles om, proef en kruid eventueel bij. Wie het graag iets pittiger heeft, laat een gedroogd rood pepertje de dag ervoor marineren in olijfolie en doet voor het serveren enkele druppels bij de koude pasta.
Je kan de pasta vooraf klaarmaken en in de koelkast bewaren. Haal hem dan wel een halfuur voor serveren uit de koelkast zodat de olijfolie kan 'bekomen'.» Reageer (0)
04-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen besparen op make-up

Vrouwen besparen op make-up


De afbeelding “http://img389.imageshack.us/img389/4417/makeupve2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


De dalende koopkracht laat zich overal voelen. Ook de beautysector, die normaal niet te lijden heeft onder de economie, kent nu een enorme achteruitgang.


Luxeproducten
Als het slecht gaat, zullen vrouwen besparen op luxeproducten, meldt weekend.be. Maar ze blijven dan wel nog trouw aan hun beautyproducten. Ze laten die designerhandtas -of jurk en kopen een lipstick van Chanel of dat heerlijke chique parfum.

Cosmetica
Maar uit een Amerikaans onderzoek in mei bij 1500 shoppers blijkt nu dat ook de beautysector begint te lijden onder de dalende koopkracht. Bijna 60 procent van de vrouwen gaf aan te besparen op cosmetica en 55 procent spendeert minder aan huidverzorging. De meesten nemen hun toevlucht tot goedkopere merken en winkels. De luxueuzere Amerikaanse departement stores zagen in de eerste vier maanden van dit jaar de verkoop van hun beautyproducten met 13 procent dalen, de ergste achteruitgang in tien jaar. In het tweede kwartaal trad een kleine verbetering op.

Wegdromen
"De beautyafdeling is vaak een plek waar vrouwen kunnen wegdromen", aldus Gary Giblen, analyst van het Amerikaanse onderzoeksbureau. Maar deze keer is het anders. "Beauty is de laatste sector die eraan gaat. En dat staat nu te gebeuren." (ep)(br.hln)» Reageer (0)
03-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse anorexiapatiënte Inez doet mee aan missverkiezing


'Ik ben gechoqueerd als ik mezelf in badpak zie'

Vlaamse anorexiapatiënte Inez doet mee aan missverkiezing


De afbeelding “http://img66.imageshack.us/img66/9093/kempeneerswy1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


 Ongezien in Vlaanderen: Inez Kempeneers, 22jaar en amper 37kilo, nam als anorexiapatiënte deel aan een missverkiezing. De jonge graatmagere vrouw deed het om lotgenoten de ogen te openen. 'De confrontatie met mijn lichaam in badpak is vreselijk', zegt ze.


Geschokt en ontroerd. Zo reageerden de toeschouwers van de Miss STVV-verkiezing in Sint-Truiden enkele weken geleden. Op het podium tussen de andere finalistes stond de graatmagere Inez Kempeneers, 22 jaar en 37 kilo. De anorexiapatiënte, niet meer dan vel over been, deed mee aan de misswedstrijd, niet om te winnen maar om een statement te maken. 'Ik wilde mezelf confronteren met mijn eigen lichaam', zegt de jonge vrouw. 'Ik zal zeker mensen gechoqueerd hebben, maar ik heb toch vooral positieve reacties gekregen. Mensen vinden het moedig wat ik gedaan heb.'Inez lijdt al 12 jaar aan anorexia. Het begon toen ze als 10-jarige meisje op school werd gepest. Ze kropte alles op en toen haar mama op dieet ging, deed ze gewoon mee. Sindsdien betekende vermageren voor haar dat ze mooier werd. 'Ik ben nooit gestopt met eten en heb nooit een maaltijd overgeslagen. Maar in de winkel bestudeerde ik elke verpakking en rekende ik elke dag uit hoeveel calorieën ik mocht eten. Ik ben nochtans iemand die graag eet. Een hongergevoel negeren is een marteling, maar al die jaren deed ik het toch. In december woog ik nog amper dertig kilo en zag ik de dood voor ogen. Mijn lichaam was uitgeput. De dokter waarschuwde me. Door mijn ondervoeding vermoeide ik mijn hartspier zo dat ik mezelf aan het doden was. Toen gingen mijn ogen open. Of toch voor een deel. Sindsdien ben ik zeven kilo aangekomen.'Maar voor Inez blijft het een moeilijke strijd. Dus wou ze een doel voor ogen stellen. Om zichzelf te confronteren met haar eigen lichaam. 'Deelnemen aan de missverkiezing was een eerste stap. Ik durfde voor een volle zaal toegeven dat ik aan een ziekte lijd', zegt ze. 'Ik kende enkele mensen van de organisatie en ze vonden het een goed idee. Ze waren wel bezorgd. Bang dat ik het door de zware choreografie te moeilijk zou hebben. Enkele weken voor de verkiezing wou ik er ook mee ophouden. Ik zag het toch niet zitten om met mijn lichaam op een podium te verschijnen. Maar de andere kandidates hebben me toen hard gesteund. Als ik nu de foto's van mezelf zie in badpak die avond, dan krijg ik tranen in de ogen. De confrontatie met mijn magere lichaam is heel pijnlijk. Ik moet genezen, want het ziet er niet uit. Vreselijk gewoon.'Inez wil het bij deze ene verkiezing houden. 'Ik wil niet bekend worden, of zo. Ik doe dit om eerlijk te zijn met mezelf, de buitenwereld en andere meisjes die anorexia hebben. Ik hoop dat ik de ogen van die meisjes help openen.'Inez heeft al veel reacties gekregen op haar deelname aan de missverkiezingen. 'Sommigen waarschuwen me dat ik niet in de modellenwereld mag gaan, omdat het net een wereld vol eetstoornissen is. Maar dat is dus niet mijn bedoeling. Anderen zijn gechoqueerd, maar de meeste mensen vinden het toch goed dat ik het gedurfd heb. Veel lotgenoten laten me weten dat ze zichzelf herkennen in mijn verhaal. Dat doet me deugd.'Inez zit vol toekomstplannen. 'Ik wil zeker nog tien kilo bijkomen. Mijn streefgewicht is 48 kg, dan zou ik al heel blij zijn. Ik heb ook een fantastische jongen leren kennen. Hij doet me alles vergeten en bij hem kan ik zelfs zonder problemen eten. Maar mijn ziekte schrikt hem wat af. Hij is bang voor de toekomst. Het geeft me extra kracht om door te gaan en de ziekte verslaan. Anorexia zal niet nog meer dromen van me afpakken. Ik moet en zal haar verslaan.' (br.Het Nieuwsblad)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!