NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
30-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Don Johnson - Tell It Like It is

Don Johnson - Tell It Like It is

Klik op de foto om hem te beluisteren


Don Johnson (Flat Creek, 15 december 1949) is een Amerikaanse zanger en acteur, bekend van verschillende televisieseries en films. Johnson werd vooral bekend als detective in de politieserie Miami Vice uit de jaren '80.

Johnson, geboren in Flat Creek, is de zoon van een boer en een schoonheidsspecialiste. Later trok zijn familie naar Kansas. Johnson zelf was toen 6 jaar. In 1967 studeerde Johnson af aan South High School in Wichita en ging vervolgens studeren aan de Universiteit van Kansas, maar die universiteit lag Johnson niet echt. Vervolgens ging de toekomstige acteur drama studeren aan het American Conservatory Theater in San Francisco. In 1969 speelde hij de hoofdrol in Fortune and Men's Eyes, een productie uit Los Angeles.

Later ging hij acteren voor verscheidene televisieseries maar elke serie waarin hij meespeelde, raakte niet gelanceerd. Hij kreeg al gauw de bijnaam six-time loser in Hollywood omdat hij zes keer deel uitmaakte van een serie die de televisie niet haalde.

In de jaren '80 lukte het Johnson wel om in een serie te spelen die succesvol werd. Don Johnson nam de rol van Sonny Crockett aan, een detective uit Miami. Samen met Philip Michael Thomas vormde hij het legendarische politieduo uit de serie Miami Vice, die tussen 1984 en 1989 werd uitgezonden. In de late jaren '90 werd hij opnieuw succesvol door Nash te spelen in de televisieserie Nash Bridges. Nash was een detective van de San Francisco Police Department


Don Johnson trouwde in zijn leven twee keer met de actrice Melanie Griffith. De eerste keer was maar voor een korte periode in 1976, de tweede keer was tussen 1989 en 1996. Samen hebben ze een dochter die Dakota Johnson heet.

Tussen 1981 en 1985 woonde Johnson ook samen met Patti D'Arbanville. Zij is eveneens een actrice. Samen hadden ze één zoon, Jesse Johnson.

Johnson heeft ook ooit een relatie gehad met Barbara Streisand. Samen namen ze zelfs een single op die de titel Till I Loved You meekreeg.

Momenteel is Don Johnson getrouwd met Kelley Phleger. Samen hebben ze drie kinderen: Jasper, Deacon en Grace.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is zover: ons Belgisch bier is cultureel erfgoed!

Het is zover: ons Belgisch bier is cultureel erfgoed!

http://static2.hln.be/static/photo/2016/14/7/12/20161130110821/media_xll_9346437.jpg

De UNESCO heeft vandaag in Addis Abeba (Ethiopië) beslist dat de biercultuur in België een plaats verdient op de Representatieve Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid.

In de ons omringende landen wordt ook bier geproduceerd. Maar het is de ongeëvenaarde diversiteit van de brouwkunst en de intensiteit van de biercultuur, zoals ze deel uitmaakt van het dagelijkse leven en bij feesten in ons land, die maken dat deze biercultuur tot de identiteit en het cultureel erfgoed van heel het land behoort.

De biercultuur wordt in heel het land beleefd. In elke provincie bestaan er brouwerijen, bierproeversverenigingen, musea, cursussen en opleidingen, evenementen, feesten, restaurants en kroegen die bijdragen tot de creativiteit en diversiteit van het bierlandschap in België.

Diverse praktijken hebben een lokale oorsprong. Lambiekbieren bijvoorbeeld, werden en worden nog steeds in Brussel en het Pajottenland gebrouwen, gebruik makend van spontane gisting. Saison-bieren komen vooral voor in Wallonië, Oud Bruine-biersoorten worden dan weer voornamelijk in West-Vlaanderen gebrouwen, terwijl met bier gewassen kazen ontstaan zijn in de abdijen, zoals in Chimay. Bovendien zijn er duidelijke smaakpatronen herkenbaar die verschillen naargelang de regio. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdrietig nieuws uit Antwerpse Zoo: leeuwin Maouli is niet meer

Verdrietig nieuws uit Antwerpse Zoo: leeuwin Maouli is niet meer

http://static1.hln.be/static/photo/2016/10/1/10/20161130001143/media_xll_9345445.jpg

De Zoo van Antwerpen heeft verdrietig nieuws: leeuwin Maouli, moeder van Caitlin (2001) en Nestor (2012) is overleden. De leeuwin was twintig jaar en in leeuwentermen hoogbejaard. Dat meldt de dierentuin op Facebook.

"Verdrietig nieuws, leeuwin Maouli is gestorven, de mama van Nestor en Caitlin. Maouli is 20 jaar geworden, wat hoogbejaard is voor een leeuw. Rust zacht Maouli, we gaan je missen", klinkt het op de Facebookpagina van ZOO Antwerpen.

Leeuwenkoning
In 2013 verloor de dierentuin al haar 'leeuwenkoning' Victor. Van het leeuwengezin bleven enkel moeder Maouli, dochter Caitlin en zoon Nestor over. In het wild worden leeuwen gemiddeld twaalf tot veertien jaar oud. In gevangenschap kunnen ze tot twintig jaar oud worden.

De Afrikaanse leeuw is een bedreigde diersoort: er leven er nog maar ongeveer dertigduizend in het wild. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeroen Meus moest vertrekken uit Cuba door dood van Castro

Jeroen Meus moest vertrekken uit Cuba door dood van Castro

http://static3.hln.be/static/photo/2016/9/6/7/20161130075052/media_xll_9346147.jpg

Het overlijden van oud-president Fidel Castro in Cuba heeft ook roet in het eten gegooid bij Jeroen Meus. Hij zag de opnames van het nieuwe seizoen van 'Goed Volk' ter plaatse in het water vallen door de nationale rouw, meldt Het Nieuwsblad. Het is nu maar de vraag of ze nog mogen terugkeren voor extra filmdagen.

Jeroen Meus (38) en de filmploeg van 'Goed Volk' waren op bezoek bij Cubaanse boksers, waar ze de eetcultuur bestudeerden voor het nieuwe seizoen, dat in het voorjaar van 2017 te zien is. Ze hadden nog een drietal draaidagen te gaan toen het nieuws van Castro's overlijden bekend raakte. Er werd nog even verder gefilmd, maar even later bleek dat de negen dagen van nationale rouw verdere opnames onmogelijk maakten. Jeroen en co stapten dan maar op een vliegtuig naar huis.

Jammer genoeg heeft de ploeg niet genoeg materiaal voor een volledige aflevering, en het is niet zeker dat ze nog zullen mogen terugkeren om de opnames af te werken. Cuba is immers heel streng met de toelating van buitenlandse filmploegen. "Onbegeleid filmen op Cuba is onmogelijk, er is altijd iemand die de opnames volgt. We hadden alle toestemmingen, maar pas een dag voor het vertrek kregen we groen licht", aldus producer Lien Vandereycken. "Toen bleek dat de opnames moesten worden gestaakt, had het geen zin om aan te dringen. Anders zou het materiaal in beslag genomen worden. Hopelijk kan Jeroen in januari terug. Nu moeten we natuurlijk opnieuw toestemming krijgen, maar we hadden al een ijzersterk dossier en we kennen de Belgische ambassadeur nu goed."

In het nieuwe seizoen van 'Goed Volk' schuift Meus mee aan tafel bij de Joodse gemeenschap in Antwerpen, de foorkramers van de Zuidfoor, de Schotse Shetlandeilanden en een aantal prostituees in Nevada. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cadeautje voor jezelf? Koop eens een in beslag genomen designertas

Cadeautje voor jezelf? Koop eens een in beslag genomen designertas

http://static0.hln.be/static/photo/2016/16/11/12/20161129133643/media_xll_9342582.jpg

Droom jij ook van de klassieke Chaneltas of wil een luchtige sjaal van Delvaux om je hals draperen? Omcirkel dan nu zaterdag in het rood in je agenda. Dan organiseert de overheid namelijk een uitzonderlijke openbare verkoop van luxegoederen.

Het gaat om 250 designerspullen die in beslag genomen werden of verbeurd werden verklaard door het gerecht, na een misdrijf of faillissement. Let wel op: het gaat om een openbare verkoop, dus haal je beste biedingskills boven. De opbrengst gaat naar de staatskas.

Het is niet de eerste keer dat de FOD Financiën een openbare verkoop organiseert. Per jaar brengen de verkopen maar liefst 2,5 miljoen euro op. "Er komt heel wat volk op af," zegt Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financiën. "Zeker als we wagens van topmerken verkopen." Dit is wel de eerste keer dat er ook handtasssen, sjaals en brillen van luxemerken verkocht worden.

Geïnteresseerd? De openbare verkoop vindt plaats op 3 december om 10.30 uur en om 13 uur in de Tweedekkerstraat 126 in Brussel (Haren) in de Fin Shop. De originele ontpakking ontbreekt in de meeste gevallen, maar alles is gegarandeerrd gloednieuw en authentiek, belooft Adyns.

Geïnteresseerden kunnen op 2 december, de dag voor de verkoop, de goederen al gaan bezichtigen van 14u tot 16u30.  (br.hln)

Meer info vind je op de site van Fin Shop.  


» Reageer (0)
29-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nathalie Meskens bevestigt breuk

Nathalie Meskens bevestigt breuk: "Tien jaar huwelijk afsluiten, da's emotioneel"

http://static2.hln.be/static/photo/2016/17/3/12/20161129062349/media_xll_9341367.jpg

"We maken een erg moeilijke periode door", klonk het begin oktober. Nu is hun breuk officieel. Nathalie Meskens (34) en Jeroen Van Dyck (36) hebben ons gisteravond bevestigd dat hun huwelijk voorbij is. "We zijn als vrienden uit elkaar gegaan", klinkt het.

Wat al lang gevreesd werd, is nu bevestigd. Nathalie Meskens en Jeroen Van Dyck hebben een einde gemaakt aan wat door velen lang als een sprookjeshuwelijk werd omschreven. De twee lieten gisteren weten dat hun breuk officieel is. "Tien jaar huwelijk loslaten is een bijzonder emotionele beslissing. Dat geldt voor ons allebei", aldus Nathalie. "We koesteren de voorbije tien jaar samen. Het is een hoofdstuk dat we samen afsluiten", voegde Jeroen daaraan toe. Zoals ze eerder al duidelijk maakten, zullen ze op zakelijk vlak gewoon blijven samenwerken. Het koppel opende in 2012 het Thaise restuarant Yam Thai in Antwerpen. Drie jaar later volgde Nimman, hun tweede zaak.

Waanzinnig druk

Nu willen ze een einde maken aan de geruchten en speculaties. "Met deze mededeling trekken we een lijn onder wat is gebeurd, wat we tot onze strikte privésfeer beschouwen en waarover we niet verder zullen communiceren", klonk het nog. Deze krant meldde begin oktober dat er relationele problemen waren ten huize Meskens-Van Dyck, en dat hun relatie op springen stond. Dat bericht werd toen bevestigd door de twee, die zeiden dat hun relatie zich in zwaar weer bevond en dat ze een moeilijke periode doormaakten.

Voor de fans van Nathalie, de absolute vrouwelijke nummer één bij VTM, en Jeroen kwam het nieuws aan als een zware schok. Maar veel dieper wilde het duo niet op de berichten ingaan.

Nathalie en Jeroen gaven elkaar in 2007 het jawoord. Al snel was er sprake van een écht sprookjeshuwelijk. Ook toen de ster van Nathalie alsmaar groter werd, was er nooit sprake van enige rimpel op relationeel vlak. De voorbije maanden werden wel vragen gesteld bij de waanzinnig drukke agenda van Meskens - en hoe lang een relatie die druk zou kunnen verdragen. Of het succes en de tol van haar carrière ook effectief de reden zijn, wilde geen van beiden bevestigen.

In therapie

Meskens stond afgelopen weekend op de cover van ons magazine 'Nina'. Ze gaf toe dat haar liefdesleven er momenteel erg hobbelig bijligt. "Ik ben sinds deze zomer in therapie. Als ik weer naar buiten ga, is alles weer helder. Ik probeer heel hard te luisteren naar mijn lichaam, mijn geest, mijn gevoelens, naar wat ik denk en voel."

Professioneel blijft ze hyperactief. Ze springt van tv-studio naar filmset en zingt in 'Meskens in Motown' over gebroken harten. Binnenkort moet ze ook alweer de rode loper op voor de première van 'Pippa'. Daarin schittert ze naast onder anderen Tom Van Dyck en Bart De Pauw. Verder staan er in haar agenda ook nog tot 24 december opnames voor de VTM-serie 'Gina & Chantal'. "En dan ben ik drie weken vrij. Voor het eerst weet ik niet wat ik zal doen met de feestdagen. Gelukkig hebben veel vrienden me uitgenodigd, maar ik wil het openhouden. Misschien moet ik bij familie zijn, misschien moet ik bij vrienden zijn, misschien moet ik gewoon alleen zijn: ik weet het niet. Spannend", zei ze. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stroomfactuur weer met 60 tot ruim 100 euro omhoog

Stroomfactuur weer met 60 tot ruim 100 euro omhoog

http://static2.hln.be/static/photo/2016/11/14/7/20161129083856/media_xll_9342007.jpg

De invoering van de capaciteitsvergoeding, een vergoeding op basis van het vermogen van een woning, zal de stroomfactuur voor Vlaamse gezinnen opnieuw met 60 tot meer dan 100 euro doen stijgen. Dat zegt Vlaams parlementslid Rob Beenders (sp.a) in Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen. "Net zoals bij de waterfactuur gaan we minder verbruiken en meer betalen."

De Vlaamse regering, de energieregulator VREG en de netbeheerders Infrax en Eandis willen dat gezinnen en bedrijven anders gaan betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. "Zoals opgenomen in het Vlaams regeerakkoord zal niet enkel het verbruik, maar ook de capaciteit of het vermogen in rekening worden gebracht", zegt Rob Beenders.

"Simulaties van de VREG wijzen nu al uit dat de factuur voor nagenoeg iedereen zal stijgen. Een ander probleem is dat de combinatie van een forfait met een lagere prijs per verbruikte kilowattuur investeren in energiezuinige toestellen ontmoedigt." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn de 10 gekste Belgische gewoontes, volgens buitenlanders

Dit zijn de 10 gekste Belgische gewoontes, volgens buitenlanders

http://static0.hln.be/static/photo/2016/9/11/1/20161128085649/media_xll_9338281.jpg

"België, is dat niet de hoofdstad van Brussel?" De kennis over ons landje is bedroevend laag in het buitenland. Maar dat we veel mayonaise eten en uit de bol gaan op Les Lacs du Connemara, dat weten ze allemaal. Op het internet zijn er zelfs hele fora gewijd aan onze gekste gewoontes. Een bloemlezing.

1. Zacht praten

"Belgen praten zo zacht," aldus één van onze noorderburen. "Roepen was één van de eerste dingen die ik afleerde toen ik in België kwam wonen. Alleen jammer dat mijn familie me nu amper nog verstaat."

2. Extreem beleefd

"Wanneer iemand anders tegen jullie aanbotst, zijn jullie toch diegene die sorry zeggen."

3. Dat kusgedoe

"Hoeveel kussen moet je nu eigenlijk geven? Ik snap het niet meer hoor. Sommige mensen kussen, andere mensen niet. Sommigen kussen één keer, anderen kussen twee keer en nog andere Belgen kussen drie keer. Ik snap er niets van!"

4. Les Lacs du Connemara

"Je schrikt je een hoedje als je op een Belgisch huwelijk aanwezig bent. Toen de DJ Les Lacs du Connemara speelde ging iedereen uit de bol. Zelfs bejaarden."

5. Honger

"Als je een Belg vraagt of hij honger heeft, kijkt hij op z'n horloge. Altijd."

6. Aftrekkers

"Belgen hebben een obsessie met aftrekkers. Zo zag ik eens een dame de straat aftrekken.

Waarop een Belg: "Ik gebruik een aftrekkertje na het douchen. Soms zelfs tijdens al, gewoon omdat het leuk is."

7. Frietjes met mayonaise

Voor ons de normaalste zaak van de wereld, voor anderen een tikje vreemd: "Wij kennen ook wel mayonaise, maar dat eten we met vlees. Die saus op een pakje frieten had ik echt nog nooit gezien."

8. Bierpuristen

"Een Leffe uit een Duvelglas drinken? Dan drinken jullie nog liever water."

9. Het weer

"Als je een praatje wil maken met een vreemde, begin je gewoon over het weer. Werkt altijd."

10. Aanschuiven

"Waarom neemt iedereen toch de auto om vervolgens urenlang in de rij te gaan staan?" (br.hln)


» Reageer (0)
28-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Priscilla Presley had moeite met roem

Priscilla Presley had moeite met roem: "Ik deelde hem met de wereld en mijn wereld werd een gouden kooi"

http://static1.hln.be/static/photo/2016/15/10/12/20161128095702/media_xll_9338382.jpg

Priscilla Presley had als echtgenote van Elvis Presley lange tijd moeite om om te gaan met roem. Ze werd tegen wil en dank de first lady van het entertainment. ''Ook ik werd geadoreerd en dat voelde onwennig'', zegt ze in het AD. "Het duurde lang eer ik handtekeningen uitdeelde. Wie was ik nu?"

Priscilla was tot 1973 zes jaar getrouwd met de King of rock and roll. "Het was moeilijk met die roem om te gaan. Ik deelde hem met de wereld en mijn wereld werd een gouden kooi", vertelt ze.

Priscilla (71) reist momenteel rond met het London Symphony Orchestra voor de liveshow 'Elvis Presley - the wonder of you'. Het publiek ziet beelden van de in 1977 overleden zanger op een projectiescherm. Priscilla: "Deze show maakt me oprecht emotioneel. Ik vertel over hem, laat privéfoto's en filmpjes uit zijn jonge jaren zien."

"Elvis was dol op orkesten. The bigger the better. Tijdens zijn optredens in Las Vegas, Rino en Tahoe beschikte hij over twintig musici en Sweet Inspirations, zijn achtergrondzangeressen. De droom van een nog completer orkest kan ik nu voor hem vervullen. En ook nog eens in Groot-Brittannië en het Europese continent, waar hij nooit optrad.'' (br.hln)


» Reageer (0)
27-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit koppel reist de wereld rond, en verdient daarmee zes cijfers per jaar

Dit koppel reist de wereld rond, en verdient daarmee zes cijfers per jaar

http://static0.hln.be/static/photo/2016/1/0/7/20161127104615/media_xll_9334207.jpg

Een verre reis maken is voor de meeste mensen een dure bedoening, maar Jack Morris (26) en zijn vriendin Lauren Bullen (23) wisten het om te toveren in een lucratieve bezigheid. Het koppel verdient zes cijfers per jaar door de prachtigste locaties te bezoeken, en wij verklappen hoe ze dat doen.

Jack Morris uit Manchester was niet altijd een rijke reiziger. Vijf jaar geleden werkte hij netjes van 9 tot 5 in de tapijtreinigingsbusiness en had hij schoon genoeg van zijn monotone bestaan. Hij boekte in een avontuurlijke opwelling een ticket richting Bangkok en keek niet meer om. "Ik werd op een ochtend wakker en wilde eens iets anders proberen. Ik vloog op mijn eentje erheen, zonder plan. ik wilde gewoon zien wat er op mij af zou komen."

In de eerste plaats verliep alles vlot, maar twee jaar later zat hij een beetje in het slop. Het geld was op, en reizen is nu eenmaal een kostelijke zaak. Gelukkig begon net op dat moment zijn blog Doyoutravel aan bekendheid te winnen. "Ik had een camera gekocht en had wel wat verstand van fotografie. Ik richtte de blog op om mijn avonturen te delen, het had helemaal niets met geld te maken. Ik had niet verwacht dat ik er iets mee kon verdienen, maar het werd mijn nieuwe carrière."

Voorbeeldkoppel
Een dikke negen maand geleden ontmoette Jack dan Lauren Bullen, een knappe Australische met net dezelfde reiskriebel als hij. "Ik leerde haar kennen op een strand in Fiji, en het klikte meteen. Sindsdien zijn we samen." Lauren heeft eveneens een blog, die de naam Gypsea Lust meekreeg. En toen ze hun krachten bundelden, begonnen ze pas echt goed te verdienen aan hun hobby. "Het feit dat we nu als koppel op al onze foto's verschijnen, vinden de mensen leuker dan een eenzaat. Het werkt voor ons", aldus Jack. Zo groeide zijn Instagrampagina sinds hij Lauren leerde kennen met meer dan een half miljoen fans, en Lauren verzamelde er meer dan 700.000. Samen zijn ze goed voor meer dan 2,5 miljoen volgers.

Maar hoe weten ze die volgers dan juist om te zetten in geld? Wel, de twee steken enorm veel tijd in de foto's die ze posten. "We zijn perfectionisten als het gaat om het creëren van de situatie en het editen van de foto." Het geheim van een perfecte foto is echter om hem zo authentiek mogelijk te houden. "We proberen alleen momenten en situaties te tonen die ook echt bestaan in de omgeving waar we ons bevinden. Elke foto is echt."

En die echte foto's slaan aan bij het publiek, iets dat ook veel merken hebben opgemerkt. Die betalen dan ook maar wat graag een fiks bedrag aan het koppel om hier en daar wat reclame te maken. Dat is immers stukken goedkoper dan een grootse campagne, en je bereikt er een paar miljoen mensen mee. En dus promoten de twee een mix van fotografiemateriaal, reisspullen en zelfs mode- en lifestyleproducten. "We denken wel zorgvuldig na over alle voorstellen. Lauren wijst bijvoorbeeld heel wat merken af. Als ze de kleren niet zou dragen in haar echte leven, trekt ze ze ook niet aan voor de foto's. Zoals we al zeiden: elke foto is echt." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baasjes denken hun hond nooit meer levend terug te zien. Dan wordt hij met de taxi thuisgebracht

Baasjes denken hun hond nooit meer levend terug te zien. Dan wordt hij met de taxi thuisgebracht

http://static2.hln.be/static/photo/2016/0/4/11/20161127044022/media_xll_9333446.jpg

Toen hun hond Harris een wild dier achterna ging op de Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, vreesden zijn baasjes Christoff en Allison du Plessis dat ze hun geliefde viervoeter nooit meer terug zouden zien.

Het vriest immers stevig op de berg, met op dit moment temperaturen tot min vier graden. Ze waren ook bang dat de terriër gewond zou raken en dat alle hulp te laat zou komen. Gelukkig liep het allemaal heel wat minder dramatisch af dan het koppel dacht.

Taxi
Twee klimmers vonden de ronddwalende hond namelijk diezelfde middag nog en besloten het nummer te bellen dat aan de halsband van de hond zat. Zo kwamen ze terecht bij Christoffs moeder, die hen het juiste adres doorgaf. De klimmers regelden toen een taxi, die de hond kwam oppikken en naar zijn baasjes terugbracht.

Oproep
Christoff en Allison zijn enorm opgelucht dat ze hun hond weer terughebben en zouden de klimmers graag persoonlijk willen bedanken voor hun reddingsactie. Allison heeft op haar Facebookpagina, waarin ze het avontuur van hond Harris uit de doeken deed, een oproep gedaan om de alerte klimmers te vinden.

Hond Harris vindt het intussen allemaal wel best. "Hij heeft erg genoten van zijn mini Highland-avontuur", schrijft Allison op haar Facebookpagina. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Harrison - My Sweet Lord

George Harrison - My Sweet Lord

Klik op de foto om hem te beluisterenGeorge Harrison (Liverpool, 25 februari 1943 - Los Angeles, 29 november 2001) was gitarist van de legendarische popgroep The Beatles. Hij maakte vrijwel vanaf het begin deel uit van de groep. Hij werd geboren in het Engelse Liverpool. Volgens Harrison was hij eigenlijk geboren op 24 februari. Op zijn geboortecertificaat staat echter 25 februari als geboortedatum.

Zijn muzikale loopbaan begon op school, waar hij in de band 'The Quarrymen' speelde, samen met zijn vrienden John Lennon en Paul McCartney, die hem bij Lennon introduceerde. Met Paul, John Lennon, Stuart Sutcliffe en Pete Best (later vervangen door Ringo Starr) vormde hij in 1959 de band 'Silver Beatles'. In 1960 veranderden ze de naam in 'The Beatles' en werden ze gevraagd in Duitsland op te treden. Dat was het begin van het succesverhaal van de groep, dat tien jaar geduurd heeft.

Als componist werd hij binnen de Beatles overigens naar eigen zeggen nooit helemaal erkend, ondergesneeuwd als hij werd door het grote(re) succes en de dominantie van het koppel Lennon-McCartney. Pas in 1969 werd Harrison door de critici muzikaal op een lijn gesteld met Lennon en McCartney na het verschijnen van de elpee Abbey Road waarop zijn composities Something en Here Comes The Sun staan.


In november 1968 werd de eerste soloplaat van Harrison uitgebracht onder de titel Wonderwall Music. Het jaar erop verscheen Electronic Sounds waarop Harrison met de moog synthesizer experimenteerde. Nadat McCartney de Beatles in april 1970 verlaten had ging ieder zijns weegs. Harrison begon een solocarrière. Nog in 1970 verscheen zijn derde album All things must pass, met daarop de grote hit My Sweet Lord. Het is meteen een driedubbel album: het is duidelijk dat Harrison wil laten horen wat hij al die jaren niet kwijt kon op de Beatles-albums. 'All things must pass' is een klassiek album van de jaren 70. Volgens velen zou hij later het album kwalitatief ook niet meer overtreffen.

Ook maakte hij in 1974 als eerste ex-Beatle een tournee door de Verenigde Staten. Zijn belangstelling voor oosterse spiritualiteit bracht hem aan de voeten van Indiase goeroes en dat had zijn weerslag op de muziek die hij componeerde. Midden jaren '60 al verwerkte hij bijvoorbeeld oosterse instrumenten zoals de sitar in nummers van de Beatles (Lennons Norwegian Wood (1965) en zijn eigen Love you too uit 1966). Later trad hij op met de Indiase musicus Ravi Shankar.

Na de moord op John Lennon in 1980, maakten de overige Beatles in 1981 als eerbetoon aan hem samen het nummer All those years ago, wat een hit werd in de Verenigde Staten. Het nummer is geschreven door George Harrison en staat op het album 'Somewhere in England'.

'Cloud nine' is een comeback album voor Harrison. Met 'Got my mind set on you' en 'When we was fab' keert hij terug in de hoogste regionen van de hitparade.

Eind jaren 80 heeft Harrison veel succes als prominent lid van de band Traveling Wilburys. Deze band maakt twee albums maar gaat ten onder door het overlijden van Roy Orbison en kort daarop de dood van diens beoogde opvolger Del Shannon.

In 2002 verscheen postuum zijn laatste album Brainwashed. Het album is afgemaakt door zoon Dhani Harrison en ontving lovende kritieken.

Op 29 november 2002, een jaar na het overlijden van George Harrison, werd er in de Royalty Albert Hall een special concert gehouden als eerbetoon aan Harrison. Onder andere Paul McCartney, Ringo Starr, Eric Clapton, Ravi Shankar en Billy Preston spelen die avond songs van Harrison. In 2003 wordt dit concert uitgebracht op CD en DVD onder de titel The Concert For George.

Op 14 april 2009 werd Harrison geëerd met een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame.
» Reageer (0)
26-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewezen: op kleinkinderen passen is goed voor oma's hersenen

Bewezen: op kleinkinderen passen is goed voor oma's hersenen

http://static3.hln.be/static/photo/2016/14/6/7/20160824173556/media_xll_8998072.jpg

Je hoeft je niet meer schuldig te voelen als je de kinderen nog maar eens bij oma dropt. Nee, je behandelt haar niet als gratis babysitter. Je helpt haar net haar hersenen gezond te houden. Dat blijkt uit recent onderzoek.

Een nieuwe studie toont dat vrouwen die na de menopauze voor hun kleinkinderen zorgen minder risico lopen Alzheimer en andere kennisstoornissen te krijgen. Minstens één keer in de week tijd doorbrengen met de kleinkinderen zou perfect zijn.

Het Australische Women's Healthy Aging Project legde 186 postmenopauzale vrouwen drie tests voor. Daaruit bleek dat vrouwen die minstens één dag per week hielpen met de zorg voor de kleinkinderen beter scoorden op de hersentests.

Maar ook daar staat een limiet op. Als oma de kinderen meer dan vijf dagen per week op bezoek krijgt, heeft dat volgens het onderzoek juist een negatief effect op haar brein. (br.hln)


» Reageer (0)
25-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pairi Daiza wil bezoekers laten overnachten tussen de dieren

Pairi Daiza wil bezoekers laten overnachten tussen de dieren

http://static3.hln.be/static/photo/2016/2/6/3/20161124085240/media_xll_9322143.jpg

Een hotel ontbreekt nog in Pairi Daiza maar de plannen rijpen volop. Eric Domb, stichter van de dierentuin in Brugelettes, wil 500 kamers of cabanes plaatsen middenin het park. Slapen tussen de dieren is dan niet langer een droom maar wordt werkelijkheid.

Zoals steeds toont Eric Domb zich erg ambitieus. Hij hoopt binnen een jaar met de definitieve plannen naar buiten te komen zodat het verblijf voldoet aan alle regelgevingen. Financieel is het plaatje al rond.

De stichter wil geen hotel buiten het park maar wel een verblijf er pal middenin. De hotelgasten moeten iets unieks kunnen beleven. De cabanes met een capaciteit van 4 tot 5 personen zullen komen te staan in nieuwe themagebieden of 'werelden'. Dit komt neer op 2.000 tot 2.500 mogelijke overnachtingen. De dierentuin neemt nu 50 hectare in beslag maar kan uitbreiden tot 130 hectare.

"Het is mijn droom dat onze gasten gedurende 1 tot 4 nachten kunnen samenleven met bepaalde diersoorten zonder dat dit risico's met zich meebrengt voor hen of voor de dieren", verklaart Domb. Momenteel heeft de stichter nog enkele hoofdbrekers. Zo moet hij het ongestoorde verblijf van de hotelgasten proberen te verzoenen met de vele dagjestoeristen die Pairi Daiza aandoen.

Daarnaast moet Domb ervoor zorgen dat de inwoners van Brugelettes zo min mogelijk last ondervinden van de voortdurende uitbreidngen van het park en de steeds stijgende bezoekersaantallen. Vorig jaar ontving het park 1,5 miljoen bezoekers mede dankzij de aanwezigheid van de Chinese reuzenpanda's en de geboorte van de schattige babypanda Tian Bao. (br.hln)


» Reageer (0)
24-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de reden dat sommige mensen onkambaar haar hebben

Dit is de reden dat sommige mensen onkambaar haar hebben

http://static1.hln.be/static/photo/2016/8/14/6/20161124112558/media_xll_9322491.jpg

Sommige mensen mogen zoveel crèmes en serums op hun lokken smeren als ze willen, hun haar blijft ontembaar en de producten halen niets uit. Volgens Duitse wetenschappers hebben ze dat te danken aan een aantal zeldzame mutaties in 3 genen. Die zorgen er samen voor dat je met geen moeite van de wereld glad haar krijgt, zoals je waarschijnlijk zo graag wil.

Duitse onderzoekers aan de universiteit van Bonn en Toulouse kwamen tot die ontdekking nadat ze doorgesneden haren van 10 proefpersonen bestudeerden onder een elektronenmicroscoop. Door de afwijking die de zeldzame mutaties in 3 genen veroorzaakt, ontstaan groeven in de haren van de wortel tot de punt. Dat leidt tot droog, froezelig en onkambaar haar.

De mutatie in drie genen wordt ook wel het 'Struwwelpeter syndrome' genoemd oftewel het 'onkambaar haar syndroom'. Wel is de aandoening volgens de onderzoekers heel zeldzaam. Zo konden ze tot nu amper 100 mensen met het syndroom vinden. Voor wie hier toch denkt aan te "lijden", hebben de onderzoekers goed nieuws. De onhandelbaarheid van je haar zou met de jaren minder en minder worden. Dat schrijven ze in het onderzoek dat werd gepubliceerd in American Journal of Human Genetics. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris Boni: Afscheid nemen van Yvette heeft me verdriet gedaan

Chris Boni: "Afscheid nemen van Yvette heeft me verdriet gedaan"

http://static1.hln.be/static/photo/2016/4/8/3/20161122080345/media_xll_9316008.jpg

Het overlijden van Yvette in Thuis was een klap voor veel fans van de Eén-soap, maar dat was het ook voor Chris Boni, de actrice die vijftien jaar lang in de huid kroop van het personage. In een openhartige brief vertelt ze nu voor het eerst hoe zij de afgelopen maanden heeft ervaren.

De open brief van Chris:

Beste Thuis-kijkers,

Toen ik vernam dat de rol van Yvette die ik speelde in 'Thuis' was 'uitgespeeld' en dat de samenwerking éénzijdig werd stopgezet, was ik heel verdrietig. Samen met héél wat fijne collega's heb ik het personage vijftien jaar lang gestalte mogen geven. Ik voelde al heel vlug dat meewerken aan de meest bekeken soap in Vlaanderen niet zonder gevolg kon blijven. In het begin werd ik overal begroet als: 'Ah, dag madam Toertjes'. Veel kijkers gaan heel erg op in hun dagelijkse aflevering, velen vereenzelvigen zich met de personages en situaties. Anderen houden zoveel van de personages dat de lijn tussen fictie en realiteit erg dun wordt.

Voor mezelf was het heel zwaar om afscheid te moeten nemen van de rol van Yvette. Temeer omdat er een drastisch einde werd voorzien. Ik vroeg en kreeg de tijd om de dood van Yvette voor te bereiden, daar ikzelf eerst tot rust wilde komen. De moeilijke scènes werden opgenomen en gewaardeerd, wat me wel wat trots maakte.

Er was al veel reactie gekomen toen de kijkers te weten kwamen dat Yvette zou verdwijnen. Nu was de fictieve figuur er echt niet meer. Dit was voor velen, ook voor mezelf, bijzonder moeilijk. Zeker ook omdat werd ingespeeld op de reacties van de kijkers en zonder mijn medeweten een rouwregister werd geopend en rouwprentjes werden voorzien! Maar vergeet niet dat ik, Chris Boni, spinglevend ben en ik nog volop van mijn leven wil genieten. Een acteur is ook maar een mens met een gezin, familie, vrienden... Ge zou er zowaar depressief van worden.

De reacties van de kijkers bleven niet uit: protest, medeleven, spijt, verdriet, alles was te lezen. Al deze toestanden zijn nooit mijn ding geweest en het versterkt de relatie tussen fictie en realiteit.

Ik heb me steeds heel bewust uit de pers willen houden en dat werd gerespecteerd. Nu, en dat besef ik, kan het niet anders. Het zou dan ook heel onbeleefd zijn om niet te reageren en in de eerste plaats alle kijkers te bedanken voor hun grote sympathie voor Yvette die, zowel bij jong als oud, heel wat losweekte. Ze was blijkbaar een geliefde vrouw en oma die positieve gevoelens losmaakte. Als actrice stemt het me gelukkig dat ik Yvette bijna als een persoon van vlees en bloed heb mogen spelen.
Het is goed zo! (Zei ook Yvette).

Als actrice sluit ik een periode in mijn leven af. Ik wil nogmaals iedereen bedanken en groeten die bij 'Thuis' betrokken was. Ik heb er me goed gevoeld. En ik wil zeker de kijkers en de vele fans duizend maal bedanken. Jullie zorgen ervoor dat wij een mooie job hebben.

Met vriendelijke groeten,
Chris Boni

De vrt reageert op Chris' brief:
"Net als op tv neemt Chris met deze brief op een mooie manier afscheid van de kijkers en de fans. De keuze om haar personage te laten sterven was echt geen evidente beslissing. We weten dat Chris het hiermee moeilijk had. Sinds ze gepensioneerd was, was acteren bij Thuis haar hobby en passie tegelijk. Bij iedereen van de cast en crew is er een groot respect voor de acteerprestaties van Chris en dat op hoog niveau tot de laatste scène en tot de laatste draaidag. Ook al wisten we, zoals ze zelf in de brief aangeeft, dat ze het einde van haar rol een plaats moest geven in haar eigen leven." (br.hln)


» Reageer (0)
22-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karla DeVito - FOR YOUR LOVE

Karla DeVito - FOR YOUR LOVE

Klik op de foto om haar te beluisteren


Karla DeVito (geboren 29 mei 1953. Opgegroeid in Mokena, Illinois) is een Amerikaanse zangeres, actrice en stemkunstenaar.


» Reageer (0)
21-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Jane van Sergio Herman blijft op 2 Michelinsterren steken

The Jane van Sergio Herman blijft op 2 Michelinsterren steken

http://static2.hln.be/static/photo/2016/15/5/4/20161121151004/media_xll_9312979.jpg

Twee sterren in twee jaar, de opmars van The Jane in Antwerpen leek niet te stuiten. Helaas heeft topkok Sergio Herman niet voor een absolute stunt kunnen zorgen door zijn derde ster in evenveel jaar te pakken. In de nieuwe Michelingids blijft The Jane op twee sterren steken. België heeft er wel elf nieuwe sterrenrestaurants bij. Maar er verdwijnen ook zes restaurants uit de gids, waaronder driesterrenrestaurant De Karmeliet in Brugge.

Er blijven nog twee driesterrenrestaurants over in België nadat de Michelingids afscheid moest nemen van De Karmeliet, het toprestaurant in Brugge dat al 20 jaar op rij bekroond was met drie sterren. Chef Geert Van Hecke sloot vorig jaar de deuren en daarmee verdwijnt een stukje Belgische culinaire geschiedenis.

Hof van Cleve van Peter Goossens en Hertog Jan van Gert De Mangeleer behouden hun drie sterren. "Hun keukens hebben persoonlijkheid, ze zijn een ervaring, en zorgen ervoor dat beide chefs blijven meedraaien aan de gastronomische wereldtop", klinkt het bij Michelin.

Jonge chefs

België verwelkomt elf nieuwe sterrenrestaurants, waarvan er veel zijn opgericht door jonge talentvolle chefs die in grote huizen in de leer zijn gegaan.

Maarten Bouckaert van Castor in Beveren-Leie zag zijn harde werk beloond met een ster. Ook Thijs Vervloet van Colette in Westerlo en Sébastien Ververken van Vol-Ver in Marke kregen een ster.

Standvastigheid

Niet enkel jonge veulens werden dit jaar beloond met een ster, ook standvastigheid werd beloond. Chef Bart Tastenhoye van Kelderman in Aalst en 't Korennaer van Edwin Van Goethem in Nieuwerkerken-Waas draaien al lang mee aan de top en zien hun inspanningen bekroond met een ster.

Andere nieuwkomers zijn Bozar Basserie in Brussel, La Villa Emily in Elsene, Wine in the City in Jette en Quadras in Sankt-Vith. La Villa des Bégards in Embourg en L'Impératif in Roucourt werden aangeduid als nieuwe ster wegens een verhuis. Beide zaken kregen al een onderscheiding in 2016.

Luxemburg

Ook Luxemburg krijgt er een tweesterrenrestaurant bij. Mosconi van chef Ilario Mosconi  herovert de sterren die hij enkele jaren geleden kwijtspeelde. "Mosconi heeft de inspecteurs verleid met zijn durf", klinkt het.

 De Michelingids België en Luxemburg 2017 is te koop vanaf 24 november. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hooiberg van Monet voor 81,4 miljoen dollar onder de hamer

'Hooiberg' van Monet voor 81,4 miljoen dollar onder de hamer

http://static2.hln.be/static/photo/2016/3/4/2/20161117191405/media_xll_9298052.jpg

Het schilderij 'Hooiberg' van de Franse impressionist Claude Monet is bij veilinghuis Christie's in New York voor 81,4 miljoen dollar verkocht (76,4 miljoen euro). Het gaat om een nieuw record voor de schilder.

De prijs, die inclusief veilingkosten is, verpulvert de verwachte biedprijs van 45 miljoen dollar. Het doek is een van de vele uit de Hooiberg-reeks die hij in 1890-1891 in zijn woonst in het Normandische Giverny schilderde. Het geveilde doek is een van de weinige hooibergen van Monet in privaat bezit.

Tot nu toe was een van de werken uit de 'Waterlelie'-reeks, 'Le bassin aux nymphéas', Monets duurste werk. Het doek verwisselde in 2008 in Londen voor 80,4 miljoen dollar van eigenaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat je kinderen meer bewegen met deze tips

Laat je kinderen meer bewegen met deze tips

http://static3.hln.be/static/photo/2016/1/14/8/20161121093042/media_xll_9312053.jpg

Belgische kinderen bewegen te weinig, zo blijkt uit een nieuw rapport van de KU Leuven, UGent en het Wetenschappelijk Instituut van Volksgezondheid. Heb je zelf een kind dat liever uren op zijn smartphone tokkelt dan met een voetbal aan de slag te gaan? Met deze tips zorg je ervoor dat je zoon of dochter toch voldoende beweging krijgt.

De belangrijkste regel: we moeten anders naar sport gaan kijken. Volgens Dr. Fatima Cody Stanford van Harvard Medical School zien we sport vooral als een middel om af te vallen. "Maar bij kinderen is dat vaak geen punt. Ze zijn nog aan het groeien, dus moet je beweging eerder zien als een manier om gezonder en gelukkiger te worden." Onderzoek bewijst dat wie vaak beweegt een beter leven leidt: zo krijg je bijvoorbeeld minder kans op chronische ziekten en depressies. Kinderen scoren ook gemiddeld beter op school als ze fit zijn.

Maar het is niet gemakkelijk om je kinderen te leren dat ze heel hun leven moeten blijven bewegen. "Je moet dat idee al vroeg inplanten en ontwikkelen, en dan zullen ze zich altijd verbeteren", aldus Cody Stanford. Maar hoe doe je dat precies?

1. In de kleuterklas: "Zelfs kinderen van deze leeftijd kunnen zeer goed zeggen wat ze fijn vinden en wat niet. Spoor hen aan om te bewegen zoals ze het graag doen. En geef zelf het goede voorbeeld: als ze je regelmatig zien joggen, gaan ze dat als normaal beschouwen."

2. In de lagere school: In deze periode worden kinderen zich bewuster van hun lichaam, en merken ze dat sommigen beter zijn in sport dan anderen. "Op deze leeftijd is het cruciaal dat je kinderen aanspoort om vol te houden met de sporten die ze graag doen. Leg ze uit dat 'de beste zijn' niet het belangrijkste is bij bewegen, maar dat ze er blij en gezond van worden."

3. In het middelbaar: deze leeftijd leunt aan tegen volwassenheid, wanneer er geen sportlessen meer bestaan om je te helpen bewegen. Hier is het dus belangrijk om je kinderen gewoontes aan te leren die ze ook na school kunnen meenemen. "Spoor ze aan om ook buiten de schooluren te bewegen. Een sportclub, een fitness... Ze zijn ook oud genoeg om zelf de verantwoordelijkheid op te nemen en voldoende te sporten." Stanford wil het liefst dat ze een uur per dag bewegen. "En dat hoeft niet in een keer: tien minuten hier, twintig minuten daar... Voor je het weet heb je een sportieveling in huis."

Beweging met kinderen: 5 tips

1. Met de hond wandelen. Heb je een hond of buren die regelmatig met een viervoeter gaan wandelen? Zet die dan handig in om de kinderen mee naar buiten te krijgen voor een wandeling.

2. Timing is alles. Plan beweegmomenten in op vaste tijdstippen en hang die duidelijk zichtbaar voor het hele gezin op een centrale plek in je huis. Is je kind geen lid van een sportclub? Plan dan een spelletje voetbal of maak een extra ommetje vlak na school.

3. Wees creatief. Je hoeft geen uren te gaan joggen om te sporten. Ook werken in de tuin of helpen bij het huishouden kan beweging zijn. Maak een spurtrace van de afstand van de auto naar de voordeur of doe push-ups tijdens reclameblokken op televisie.

4. Hou vorderingen bij. Hang een papier aan de ijskast waarop je de beweegmomenten van elk kind bijhoudt. Je kan ook een competitie-element inbouwen, zoals wie als eerste voldoende heeft bewogen die week, het avondeten in het weekend mag kiezen. Dat motiveert kinderen om hun doel te bereiken.

5. Denk ruim. Hoezo, winter is geen ideaal seizoen om te gaan sporten? Met een binnenzwembad krijg je je kroost wel overtuigd, of ga bijvoorbeeld eens muurklimmen. Maar ook thuis kan je makkelijk bewegen met spelletjes zoals Twister of touwtjesspringen.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patiënten betalen steeds meer supplementen aan artsen die ze niet zien

Patiënten betalen steeds meer supplementen aan artsen die ze niet zien

http://static3.hln.be/static/photo/2016/9/14/0/20161121091520/media_xll_9311985.jpg

Artsen die amper of zelfs geen contact hebben met patiënten, rekenen steeds vaker ook ereloonsupplementen aan voor hun werk. Het gaat dan onder meer om radiologen. Dat melden de Mediahuis-kranten op basis van de Ziekenhuisbarometer van CM. Zulke ereloonsupplementen zijn een van de redenen waarom patiënten steeds meer uit eigen zak betalen. Het christelijk ziekenfonds wil meer beperkingen op de supplementen.

Patiënten in een eenpersoonskamer betalen gemiddeld 1.460 euro, besluit CM uit een analyse van 1,4 miljoen ziekenhuisfacturen. Meer dan 60 pct van dat bedrag (zo'n 900 euro) bestaat uit ereloonsupplementen. Dat zijn extra bedragen die dokters mogen vragen bovenop de vaste tarieven. Vijf jaar geleden maakten die ereloonsupplementen nog 56 pct uit van de factuur, die toen gemiddeld 1.379 euro bedroeg.

Die stijging heeft volgens CM-voorzitter Luc Van Gorp te maken met het feit dat de maximale ereloonsupplementen die artsen mogen vragen, blijven stijgen. Daarnaast kiezen mensen vaker voor een eenpersoonskamer dan vroeger. Een derde reden is dus het aanrekenen van die supplementen voor technische prestaties. (br.hln)


» Reageer (0)
20-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deep Purple - Led Zeppelin - Eric Clapton - Smoke on the water

Deep Purple - Led Zeppelin - Eric Clapton - Smoke on the water

Klik op de foto om ze te beluisteren» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met dit trucje wordt parfum kiezen veel makkelijker

Met dit trucje wordt parfum kiezen veel makkelijker

http://static3.hln.be/static/photo/2016/15/7/9/20161119113639/media_xll_9303954.jpg

Besloten om jezelf eens te trakteren op een nieuw flesje parfum? Altijd fijn, tot je in de parfumerie staat. Want na drie verschillende geuren ruikt alles hetzelfde en heb je er alleen maar hoofdpijn van gekregen. Maar er is goed nieuws: met dit simpele trucje kan je dat kiesproces een stuk vergemakkelijken.

Een paar geuren geselecteerd die je wil proberen? Gebruik dan de papieren strookjes die in de parfumerie liggen om te testen. Spray een beetje op zo'n strookje, wacht een paar seconden en ruik dan aan het papiertje.

Een andere geur proberen? In sommige parfumeriezaken zweren ze bij een zak koffiebonen, om je even iets anders te laten ruiken zodat je klaar bent voor een volgend geurtje. Het probleem daarmee is dat je nog een extra nieuwe geur te verwerken krijgt, waardoor je neus nog meer in de war kan geraken.

PureWow deelt met ons een betere truc. Tussen twee "ruiksessies" in, snuif je beter even aan de binnenkant van je arm. Onze eigen lichaamsgeur komt voor onszelf als neutraal over, waardoor we onze neus even "leeg maken" en plek maken voor een nieuwe geur met complexe aroma's. Even simpel als geniaal! 

Nog een tip: probeer nooit meer dan 3 à 4 geuren tegelijkertijd te testen, want dan maak je het jezelf te moeilijk. Schrijf op de strookjes die je gebruikt hebt welke geuren het zijn, en ruik een uurtje later nog eens voor een definitief oordeel. Ben je bijna overtuigd, probeer je favoriet dan ook nog eens uit op je huid. Succes! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo raak je in 24 uren van je verkoudheid verlost

Zo raak je in 24 uren van je verkoudheid verlost

http://static3.hln.be/static/photo/2016/16/9/6/20161120083837/media_xll_9307356.jpg

Een verkoudheid opgelopen, nu de temperaturen een stuk gedaald zijn? Dan lijkt de enige oplossing om het een paar dagen kalm aan te doen en veel theetjes te drinken. Maar dat is natuurlijk buiten jouw drukke schema gerekend. Met dit gezonde stappenplan met tips van dokters druk je in het beste geval binnen de 24 uur die symptomen de kop in.

7u30: een hete douche

Begin je dag alvast met een lekker hete douche. Na een nachtje plat liggen is alles weer "vast" komen te zitten in je neus. De stoom van een hete douche maakt je sinussen vrij, zodat je makkelijker kan ademenen, zo legt E. Neil Schachter uit, dokter en auteur van The Good Doctor's Guide to Cold and Flu. 

8u: vlierbessensiroop

Vlierbessen hebben anti-virale eigenschappen en boosten het immuunsysteem, weet kinderarts Heater Jeney. Zij raadt dan ook aan om drie keer per dag zo'n 2 theelepels van de siroop te nemen, om de intensiteit of de duur van je verkoudheid te doen afnemen. Tip: als je voelt dat je bijna een verkoudheid krijgt, werkt het ook preventief. Je koopt het in natuurwinkels of bij sommige apothekers. 

8u30: eitjes en thee

Sla de granola en koffie maar even over, en kies voor een ontbijt met eieren en een kop thee. Eieren zijn volle proteïnen, wat betekent dat ze alle essentiële aminozuren bevatten. Die komen nu van pas om tegen een infectie te vechten, zo hebben studies al aangetoond. Voeg daar een dampend kopje thee met citroen en honing aan toe, wat meteen ook de keel en het hoesten verzacht.

12u30: kikkererwten en pompoenpitten

Lunch met een gezonde, kleurrijke salade waar je kikkererwten en pompoenpitten over sprenkelt. Beide ingrediënten zijn een goede bron van zink, een voedingsstof die je lichaam helpt te reageren tegen infecties en ontstekingen.

14u: fles water vullen

Al genoeg gedronken vandaag? Vul die fles water nog maar eens bij. Hydrateren is cruciaal als je tegen ziektekiemen vecht, zeker als je ook lichte koorts maakt. Die zorgt ervoor dat vocht vlugger verdampt van je lichaam, waardoor je sneller uitgedroogd raakt. Daarenboven helpt veel drinken ook om de slijmen in je neus en keel weg te werken, legt Schachter uit. Drink daarom 2 à 3 glazen meer dan je gewend bent. Thee en soep tellen ook mee, dus wissel gerust af.

15u: maak een ommetje

Onderdruk de neiging om een hele dag suf in de zetel te liggen, maar ga in plaats daarvan 20 minuutjes wandelen. Je krijgt er meer energie door en doordat je dieper gaat in- en uitademen, kan je neus wat opener komen te zitten. Ook lichtjes sporten kan geen kwaad bij een verkoudheid. Door te sporten krijgt je humeur een boost en voel je je mentaal beter, wat ook invloed kan hebben op je fysieke toestand. 

18u30: tijd voor kippensoep

Het is geen fabeltje dat kippensoep een prima keuze is tijdens een verkoudheid. Een bestanddeel in kippensoep, carnosine, geeft je immuunsysteem een boost en vecht tegen de indringers in je lichaam. Bij voorkeur kies je voor een verse kippensoep, maar is dat echt geen optie, dan kan een blik ook al soelaas bieden.

21u: neus schoonmaken

Slijmen die tijdens je slaap niet weg kunnen, zorgen ervoor dat je een infectie krijgt. Het is dus belangrijk om je neus en keel goed "schoon te maken" voor je onder de wol kruipt. Gebruik een neusspray of een zoutoplossing om de bacteriën weg te krijgen, tipt Schachter. Ook dampen boven een hete pot water met eventueel enkele druppels eucalyptusolie, helpt om alles vrij te maken.

22u: slaap zacht

Nu is niet het ideale moment om series te gaan bingewatchen, want je lichaam heeft minstens 7 uur rust nodig om te vechten tegen de ziektekiemen. Gebruik een extra kussen om je hoofd wat hoger te leggen, zodat je sinussen makkelijker vocht kunnen afvoeren en je neusgaten open blijven, aldus Schachter. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris Rea - Julia

Chris Rea - Julia

Klik op de foto om hem te beluisteren

Chris Rea (Middlesbrough (Engeland), 4 maart 1951) is een Britse zanger.

Chris Rea is met zijn krasse zangstem vooral bekend geworden met nummers als Fool (If you think it's over), Josephine en Driving home for Christmas, die nog altijd veel gedraaid worden op de radio.

Verder schreef hij een aantal nummers voor films, en een aantal van zijn bekendere nummers werden gebruikt als themamuziek. Hij speelde zelf in twee films, in 1985 in Willie and the Poor Boys en in 1999 in Parting Shots, waar hij tevens de muziek van deed. Hij schreef en produceerde de film La Passione, die in 1996 verscheen.

In 2005 heeft hij nog 11 nieuwe cd's uitgebracht (130 nummers), een dvd en een boek met schilderingen die hij gemaakt heeft tijdens zijn herstel van een ernstige ziekte rond het jaar 2000. Chris Rea heeft omstreeks 2005 bekend gemaakt dat hij stopt met touren. In 2006 deed hij zijn The Farewell Tour. Tijdens deze tour speelde hij oude klassiekers en nieuwe nummers.

Hoewel zijn gezondheid hem nog steeds parten speelt, maakt Rea in het najaar van 2007 zijn terugkeer naar het podium bekend. In het voorjaar van 2008 heeft hij met een nieuwe band, the Fabulous Hofner Blue Notes, een korte Europese tournee gedaan: "The Return of the Fabulous Hofner Blue Notes". De band speelt een mix van blues en instrumentale nummers, nieuwe songs en klassiekers. De muzikale invloeden gaan van de instrumentele platen uit de jaren 50 tot en met Miles Davis.


» Reageer (0)
19-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huren wordt fors duurder: stijging tot 10 procent voor nieuwe huurcontracten?

Huren wordt fors duurder: stijging tot 10 procent voor nieuwe huurcontracten?

http://static3.hln.be/static/photo/2016/1/12/14/20161119115000/media_xll_9303959.jpg

Een woning huren wordt in de toekomst gevoelig duurder. De koepelorganisatie van verhuurders denkt eraan een prijsstijging van 10 procent door te voeren voor nieuwe huurcontracten. Zo willen de verhuurders hun hogere kosten doorrekenen. Dat blijkt uit een bevraging bij 1.800 verhuurders waarover het VRT-programma 'De vrije markt' bericht.

Uit een rondvraag van Invest Immo bij 1.800 verhuurders blijkt wel dat ze onvodoende rendement halen uit hun investering. Driekwart geeft te kennen dat ze de komende jaren verdere lastenverhogingen zullen doorrekenen aan hun huurders.

Kopzorgen
"Het gaat niet enkel om de verwachte kosten, die andere kwaliteitseisen of energienormen met zich meebrengen. Zo zal men tegen 2020 geen pand meer mogen verhuren waarvan het dak niet geïsoleerd is. Dubbele beglazing is intussen ook verplicht", zegt Katelijne D'Hauwers, directeur van de Verenigde Eigenaars. "Een verhuurder haalt momenteel 3,27 procent rendement uit zijn investering. Dit is laag in verhouding tot de kopzorgen die verhuren met zich meebrengen."

Tien procent
Een prijsstijging van zo'n de 10 procent noemt D'Hauwers "zeker niet onrealistisch". "Al zijn verhuurders er zich terdege van bewust dat een dergelijke prijsstijging vaak zal leiden tot betalingsproblemen bij de huurders".

Betaalbaar?
Precies die betaalbaarheid baart Joy Verstichele van het Vlaams huurdersplatform zorgen. "Er is niks mis mee dat verhuurders streven naar een bepaald rendement. Maar het is de vraag of het wel realistisch is om te streven naar een rendement van 4,6 procent. Vergeleken met andere beleggingsproducten vandaag, lijkt me dat heel hoog", meent Verstichele.

"Als kosten van verhuurders gewoon worden doorgerekend in de huurprijs, dan ontstaat een probleem van betaalbaarheid. Eén op de drie huurders houdt vandaag al niet genoeg over om menswaardig te kunnen leven nadat de huur werd betaald".

Minimale kwaliteitsnorm
Bij de afsluiting van een nieuw huurcontract staat het verhuurders volledig vrij om een bepaalde prijs vast te leggen. Volgens Verstichele moet bevoegd minister Liesbeth Homans (N-VA) dringend de zogenoemde "minimale kwaliteitsnormen" van een huurwoning vastleggen. "Als er extra energiebesparende ingrepen worden uitgevoerd, waaruit de huurder ook voordeel haalt, moeten we bekijken in welke mate die worden doorgerekend." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal mensen met burn-out verdubbeld in vijf jaar (en dat is nog maar topje van ijsberg)

Aantal mensen met burn-out verdubbeld in vijf jaar (en dat is nog maar topje van ijsberg)

http://static1.hln.be/static/photo/2016/18/9/6/20161119100516/media_xll_9303786.jpg

Het aantal mensen dat kampt met een burn-out is in de afgelopen vijf jaar verdubbeld. Vorig jaar telde het Riziv, het rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering, 8.208 mensen met een burn-out, onder wie 555 zelfstandigen. In 2010 ging het nog om 4.574 loontrekkenden. Dat schrijft La Dernière Heure.

Dit cijfer is echter nog maar het topje van de ijsberg want het Riziv neemt enkel de mensen in rekening die al langer dan een jaar out zijn. Volgens HR-dienstverlener Securex kampt een werknemer op 10 met een burn-out. (br.hln)


» Reageer (0)
18-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je handtas & 4 andere verrassende dingen waar je hoofdpijn van krijgt

Je handtas & 4 andere verrassende dingen waar je hoofdpijn van krijgt

http://static1.hln.be/static/photo/2016/5/15/6/20161118100254/media_xll_9299916.jpg

Dat je van slaaptekort of een glaasje teveel wel eens hoofdpijn krijgt, weten we allemaal. Maar wist je dat bijvoorbeeld ook een te zware handtas voor een bonkend hoofd kan zorgen? Kinesiste Naomi Sofer uit Londen wijst ons op 5 onverwachte oorzaken van hoofdpijn en hun oplossingen.

1. Je handtas

Wist je dat een handtas maar maximaal 10% van je totale lichaamsgewicht mag wegen? Is je tas zwaarder, dan zet je te veel druk op je lichaam die tot hoofdpijn kan leiden. Hoog tijd voor een grote schoonmaak in die handtas dus. Ook de tas te lang aan dezelfde schouder dragen, kan spanning op je nek en schouders zetten en op termijn hoofdpijn veroorzaken. Zorg daarnaast voor voldoende lichaamsbeweging om je spieren te stretchen.

2. Te veel pijnstillers

Gebruik je pijnstillers zoals paracetamol, ibuprofen of aspirine meer dan 2 of 3 keer per week, dan kan je jezelf opzadelen met zogenaamde medicatieafhankelijke hoofdpijn. Dokters adviseren dan ook dat je stopt met die medicatie te nemen. Aanvankelijk zal de hoofdpijn niet meteen stoppen, omdat de medicijnen nog uit je systeem moeten raken. Na een tiental dagen zou de hoofdpijn uiteindelijk afnemen.

3. Gewichtheffen

Soms kan ook gewichtjes heffen met de verkeerde ademhalingstechniek zorgen voor een stevige hoofdpijn. Denk maar aan iemand die met een rood aangelopen gezicht en ingehouden adem een zwaar gewicht boven het hoofd houdt. Dat zogenaamde "Valsalva manoeuvre" kan je bloeddruk op korte tijd fel verhogen en voor een ernstige hoofdpijn zorgen. Om dat te vermijden, adem je beter uit tijdens de inspanning als je zware gewichten heft, om je bloeddruk niet de hoogte in te jagen. Verrassend genoeg kan ook hoesten en niezen tot dit soort hoofdpijn leiden.

4. Langdurig zitten

Lang onafgebroken zitten is erg ongezond, schreven we al regelmatig. Maar je kan er ook hoofdpijn door krijgen. Vooral door een ineengezakte houding aan te nemen, waardoor er spanning komt te zitten op de gewrichten en spieren van je schedel en nek. Zit daarom zoveel mogelijk rechtop met je voeten plat op de grond, je hoofd recht alsof er een denkbeeldig koordje aan je kruin trekt en trek je kin zachtjes in. Sta regelmatig recht om even te stretchen.

5. Nachtelijke hoofdpijn

Word je wel eens wakker in het midden van de nacht met barstende hoofdpijn, meestal tussen 1 en 3 uur 's nachts, dan zou je wel eens kunnen leiden aan nachtelijke hoofdpijn of hypnic headache. Deze zeldzame vorm van hoofdpijn komt vooral bij mensen over de 60 jaar voor en over de oorzaak is weinig bekend. Onderzoek heeft al uitgewezen dat regelmatig sporten en veel drinken deze hoofdpijn kan verminderen. Een doktersbezoek kan bij dit geval van hoofdpijn zeker geen kwaad. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je oudste kind meer kans heeft op een geslaagde carrière

Waarom je oudste kind meer kans heeft op een geslaagde carrière

http://static3.hln.be/static/photo/2016/2/4/3/20161118135131/media_xll_9300483.jpg

De oudste zoon of dochter uit het gezin? Dat is goed nieuws voor je carrière. Een eerstgeborene heeft 20% meer kans om een hoge managerfunctie te bekleden in zijn latere professionele loopbaan. Dat blijkt uit cijfers van een grootschalig onderzoek bij 1.400.000 Zweedse broers en zussen.

Wanneer je geboren bent in je familie ten opzichte van je broers en zussen, heeft een invloed op je persoonlijkheid en toekomstige carrière, besluiten onderzoekers van het Zweedse Institute for Evaluation of Labour Market and Education Policy (IFAU). Zij concluderen dat eerstgeborenen socialer, meer gefocust, volhardender en emotioneel stabieler zijn, wat hun kansen op het vinden van een job en het klimmen op de carrièreladder vergroot. Voor hun studie gebruikten ze gegevens over het beroep van 1.400.000 broers en zussen.

Creatieve jonkies

Slecht nieuws voor de jongere kinderen in het gezin? Niet noodzakelijk. Zo zouden jongere broers en zussen eerder een eigen zaak starten. "We weten niet of dit komt doordat ze meer risico's durven nemen en creatiever zijn, of net omdat het voor hen moeilijker is om een job te vinden," legt professor Björn Öckert uit. "We ontdekten ook dat jonge zussen vaker creatieve jobs uitoefenen, wat erop kan wijzen dat ze creatiever zijn."

Zonen versus dochters

Als de studie zonen en dochters ging vergelijken, bleek dat eerstgeboren zonen 33 % meer kans hebben op een topmanager functie dan hun broer die als derde werd geboren. Eerstgeboren dochters hebben een 60 % grotere kans om een topfunctie te bekleden. "Omdat er veel minder vrouwelijke managers zijn, ligt het cijfer bij dochters zo hoog," verklaart Öckert. Neem je dochters en zonen samen, dan heeft een eerstgeborene 18 à 22 % meer kans op een topfunctie.

Het belang van geboortevolgorde

"We kunnen geen exacte verklaring geven voor dit fenomeen. Al lijkt het wel zo te zijn dat de negatieve effecten van de geboortevolgorde pas merkbaar worden door omgevingsfactoren na de geboorte. Zo zien we dat ouders minder tijd spenderen aan kinderen die niet als eerste geboren worden, wat eventueel invloed kan hebben. Maar het karakter van de zoon of dochter speelt natuurlijk ook een rol. Broers en zussen hebben dezelfde genetische achtergrond. Door te bestuderen hoe de plaats binnen het gezin hen individueel beïnvloedt, kunnen we veel te weten komen over hoe die plek hun latere leven beïnvloedt," besluit de onderzoeker. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 op 10 Vlamingen zijn patiënt bij dokter Google

9 op 10 Vlamingen zijn patiënt bij dokter Google

http://static1.hln.be/static/photo/2016/12/12/3/20161117104700/media_xll_9296598.jpg

Last van je maag? Vervelende hoofdpijn? Of blijft die kies maar zeuren? De symptomen zijn snel ingetikt, en dokter Google weet altijd raad. Niet verwonderlijk dat maar liefst 91 procent van de Vlamingen online op consultatie gaat. Het enige probleem? Het internet heeft het lang niet altijd bij het rechte eind.

"Foute info raadplegen of informatie niet correct inschatten kan de gezondheid schaden," stelt Stijn De Cock, deskundige Gezondheidspromotie bij gezondheidsfonds CM. Bovendien wees eerder onderzoek al uit dat dokter Google het bij 2 op 3 diagnoses bij het verkeerde eind heeft. Gevaarlijk dus, al helemaal als je weet dat een derde van de Vlamingen na hun online zoektocht besluit om niét naar de dokter te gaan.

Zelf een diagnose stellen

Dat blijkt uit een bevraging van CM en Université Catholique de Louvain (UCL). Daarnaast blijken mensen vooral op zoek te gaan naar informatie over ziektesymptomen of klachten, over de oorzaak of behandeling van een ziekte, of over een gezonde levensstijl. Ook al zijn de gevonden zoekresultaten vaak verontrustend, toch beslist bijna een derde dus toch niet meteen naar de dokter te gaan. 

Verder geeft niet minder dan 43 procent van de respondenten aan zelf een diagnose te stellen op basis van de informatie. "Nochtans zijn niet alle sites in de lijst met zoekresultaten betrouwbaar. En ook niet alle folders of artikels geven even correcte informatie", zegt Stijn De Cock. "Onze enquête toont dat vier op de tien Vlamingen beperkte gezondheidsvaardigheden hebben. Gezondheidsinfo correct kunnen inschatten, maakt daar deel van uit."

Met de campagne 'Foute informatie schaadt de gezondheid' wil CM mensen op weg zetten om kritischer om te gaan met gezondheidsinformatie. Meer info vind je op www.cm.be.   (br.hln)


» Reageer (0)
17-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugge tweede meest inspirerende stad ter wereld volgens Travelbird

Brugge tweede meest inspirerende stad ter wereld volgens Travelbird

http://static1.hln.be/static/photo/2016/14/10/7/20161116115310/media_xll_9293332.jpg

Brugge is de op één na meest inspirerende stad ter wereld volgens online reisbureau Travelbird. Antwerpen volgt als tweede Belgische stad, op de 38ste plek. Miami staat op de eerste plaats in de ranglijst die gebaseerd is op acht criteria, die allemaal te maken hebben met innovatie en creativiteit.

Om de ranglijst op te stellen, begon TravelBird met een selectie van gerenommeerde en inspirerende steden wereldwijd totdat de ranglijst bestond uit 85 locaties. Vervolgens rekende het reisbureau de 'Inspiratie Ranglijst' uit, waarbij is gekeken naar de aanwezigheid van theatergezelschappen, kunstacademies, galerieën, musea, filmindustrie, muziekproductie en start-ups op zoek naar financiering. Daarnaast werd elke locatie gerangschikt op basis van het aantal Googlezoekopdrachten voor romantiek gerelateerde zoekwoorden (bv. zoekopdrachten voor romantische locaties of diners), in de bijbehorende taal. De cijfers representeren elk criterium per 100.000 inwoners.

Vier Belgische steden behaalden uiteindelijk een plaats in de ranglijst. Brugge is de op één na meest inspirerende stad, gevolgd door Antwerpen op de 38ste plek, Gent staat op de 40ste positie en Brussel eindigde op plaats 51. (br.hln)


» Reageer (0)
16-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jevetta Steele- I am Calling you

Jevetta Steele- I am Calling you

Klik op de foto om haar te beluisteren

Jevetta Steele (geboren 11 november 1963) is een Afro-Amerikaanse gospel zangeres.


» Reageer (0)
15-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dronken chauffeurs krijgen deze winter af te rekenen met Vliegende Bob

Dronken chauffeurs krijgen deze winter af te rekenen met 'Vliegende Bob'

http://static0.hln.be/static/photo/2016/0/6/6/20161115053259/media_xll_9288891.jpg

Om verklikkers via sociale media te snel af te zijn, gaat de politie voor de nieuwe bobcampagne meer dan ooit inzetten op vliegende brigades. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.

Agenten blijven dan maar een kwartier op één plek staan om dan snel in te pakken en op een andere locatie op te duiken.

"We willen de kwaliteit van onze controles verhogen. Daarom moeten onze politiediensten slim te werk gaan. En dat kan door snelle en korte controles te organiseren. Tijdens de komende bobcampagne zal je die nog vaker zien", klinkt het op het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

De politie gaat tijdens de campagne, die al eind deze maand start, ook werk maken van extra patrouilles. Zij moeten vooral focussen op opvallend rijgedrag.

Ze stelt zich 250.000 alcoholcontroles tot doel, evenveel als vorig jaar. Dat streefcijfer werd toen nog makkelijk gehaald. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik draag altijd een rokje, al heb ik geen benen meer

Ik draag altijd een rokje, al heb ik geen benen meer

http://static2.hln.be/static/photo/2016/17/9/2/20161115043544/media_xll_9288452.jpg

"Ik viel flauw op het perron. En dat was de dag waarop ik geen benen meer had." Hannelore Vens (26) is het meisje met de twee beenprotheses in de nieuwe campagne van Music for Life van Studio Brussel. Wegstoppen doet ze dat niet: Hannelore draagt áltijd een rokje. "Dan kunnen de protheses sneller uit als ik krampen krijg."

Hannelore had een fantastische tijd achter de rug, die zomer van 2014. Ze trok op kamp met Kazou. Ze jogde ook, met vrienden en vriendinnen. Want Hannelore uit Varsenare was een loopster, één meter 77 met ranke, lange benen. Die zomer werkte ze in Aalter. Toen ze op maandagmorgen 1 september 2014 de trein wilde nemen van Brugge naar Aalter, liep het mis. Grondig mis. Hannelore viel flauw op het perron en kwam plat op haar buik op de sporen terecht. Net toen ze bij bewustzijn kwam, arriveerde haar trein. "Niemand kon me nog redden, gelukkig reed hij enkel over mijn benen." 'Gelukkig'. Het klinkt vreemd hoe ze het zo vertelt, dat woord.

Negen operaties en twee en een halve maand ziekenhuis volgden. Na de ziekenhuismaanden verhuisde Hannelore naar het revalidatiecentrum in Gent. "Nog 26 centimeter dijen schoten over. Ik kon dus protheses dragen. Op 11 december 2014 paste ik ze voor het eerst. Het was fantastisch, ik was zo fier als een gieter. Maar het was ook confronterend. Alles moest plots anders, maar ik trainde elke dag. Máánden aan een stuk." (br.hln)


» Reageer (0)
14-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Originele tekeningen Suske en Wiske brengen 125.000 euro op

Originele tekeningen Suske en Wiske brengen 125.000 euro op

http://static3.hln.be/static/photo/2016/5/10/14/20161114105411/media_xll_9284849.jpg

Een veiling met enkele originele tekeningen van Suske en Wiske heeft gisteravond, zondag, 125.000 euro opgeleverd. Alle 53 overgebleven pagina's van het stripalbum 'De Wolkeneters' uit 1961 gingen onder de hamer.

De onlineveiling werd georganiseerd door veilinghuis Catawiki. Naast tekeningen van Willy Vandersteen werden ook originele tekeningen van Suske en Wiske-tekenaars Paul Geerts, Luc Morjaeu en Eugeen Goossens geveild.

Volgens veilinghuis Catawiki was de belangstelling groot. "De markt voor originele striptekeningen zit enorm in de lift en dat was duidelijk te zien tijdens de veiling", zegt veilingmeester Jacques Pels.

De hoogste opbrengst ging naar pagina 31 van 'De Wolkeneters'. Ze wisselde voor bijna 2.700 euro van eigenaar.

Futuristisch
Pels, die ook stripexpert is bij Catawiki, geeft aan dat 'De Wolkeneters' een opmerkelijk verhaal is in de Suske en Wiske-reeks. ''In het album wordt ingespeeld op de verovering van de ruimte door de mens. In datzelfde jaar, 1961, maakte de Rus Gagarin namelijk de eerste ruimtereis en was het het doel van de Amerikaanse president John F. Kennedy om de eerste man op de maan te laten landen", aldus Pels.

De futuristische tekeningen van tekenaar Willy Vandersteen vielen dus in de smaak. ''Vandersteen blijft natuurlijk het meest populair onder verzamelaars, maar we zien inmiddels ook dat de opbrengsten voor tekeningen van bijvoorbeeld zijn opvolger, Paul Geerts, toenemen''.

Een originele pagina van het Suske en Wiske-album 'De Witte Gems' uit 1979 bracht ruim 800 euro. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1.171 dagen moest ze wachten, maar nu heeft deze kleine meid eindelijk een nieuwe familie

1.171 dagen moest ze wachten, maar nu heeft deze kleine meid eindelijk een nieuwe familie

http://static3.hln.be/static/photo/2016/3/15/7/20161114101951/media_xll_9284752.jpg

Haar hele leven al zat ze al in de pleegzorg, maar toen de Amerikaanse familie Scudder de kleine Victoria (3) leerde kennen, was het liefde op het eerste gezicht. Ze besloten het meisje te adopteren en na een ellenlange procedure kunnen ze haar eindelijk het warme nest geven waar ze al zo lang naar verlangt. Toen de Scudders te weten kwamen dat Victoria een broertje had, besloten ze meteen om ook Preston (1) in hun gezin op te nemen. De hartverwarmende foto's van de adoptie gaan intussen de wereld rond op sociale media.

"We hebben al drie tienerdochters, maar eigenlijk wilden we ook graag een zoontje", vertelt mama Autumn, die met haar gezin in Californië woont. "Jammer genoeg konden we na onze derde dochter geen kinderen meer krijgen."

Vreugde
Vorig jaar leerden ze Victoria kennen en al snel besloten ze dat ze het meisje wilden adopteren. Toen ook haar broertje Preston in de pleegzorg bleek te zitten, startten ze voor hem meteen ook een adoptieprocedure. Sinds december vorig jaar wonen de kinderen bij de Scudders, maar pas nu is de procedure helemaal rond. "We zijn zo blij en opgelucht dat alles eindelijk definitief is", aldus Autumn. "Deze kindjes hebben al zo veel vreugde, liefde, vrolijkheid en avontuur in onze levens gebracht. De aanpassing van drie naar vijf kinderen was een peulschil in vergelijking met het geluk dat met hun komst gepaard ging. Ongelofelijk." (br.hln)


» Reageer (0)
13-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Geen grap: hakken waren oorspronkelijk voor mannen bedoeld

Geen grap: hakken waren oorspronkelijk voor mannen bedoeld

http://static3.hln.be/static/photo/2016/13/3/4/20160727084411/media_xll_8916979.jpg

 

We mogen hoge hakken dan wel altijd claimen als kenmerk van vrouwelijke elegantie, dit nieuwtje ondergraaft heel die theorie. De hak werd oorspronkelijk voor niemand minder dan mannen ontworpen. "Al in de 10de eeuw droegen mannen hakken," legt kunsthistorica en curator van het schoenenmuseum in Toronto Elisabeth Semmelhack. Daar hoort wat uitleg bij.

Vandaag dragen we hakken voor een vrouwelijke look of om iets groter en slanker te lijken, maar dat is ooit anders geweest. De geschiedenis van de schoen waarmee we onszelf in naam der elegantie vrijwillig pijnigen, gaat terug tot in de 10de eeuw, weet Elizabeth Semmelhack van het Bata Shoe Museum in Toronto. Daar droegen Perzische mannen hakken op een paard, zodat hun voeten beter in de stijgbeugels pasten. Die trend werd door de Europeanen overgenomen in de 17de eeuw.

Hulpmiddel bij oorlogvoering

"Er bestaat een lange geschiedenis van mannen die hakken droegen voor ruiterlijke doeleinden," vertelt Semmelhack. Ze schreef ook het boek Standing Tall: The Curious History of Men in Heels. "We weten al dat cowboys hakken droegen. De hoge hak had oorspronkelijk alles met functionaliteit te maken, niet met mode, in tijden van oorlog. De hak was een extra instrument waarmee de ruiter stabiel bleef en zijn wapen beter kon gebruiken."

Van houten hak naar stiletto

Het duurde tot de 18de eeuw voor de hak als kenmerk van vrouwenschoeisel beschouwd werd. Stilaan kregen ze ook een vrouwelijkere vorm, met een dunnere hiel en een puntige teen. Al duurde het tot de jaren 50 van de vorige eeuw vooraleer hout werd ingeruild voor staal om hakken te maken. "Pas dan werd de stiletto geboren, met de karateristieke dunne naaldhak," legt Semmelhack uit. En de hak blijft vandaag ook verder evolueren, met onder meer plateauhakken, wedges en armadillo boots. We moeten toegeven dat ze al lang niet meer om puur functionele redenen worden gedragen, maar horen we daar iemand over klagen?  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgenochtend is de grootste supermaan sinds 1948 te zien

Morgenochtend is de grootste supermaan sinds 1948 te zien (al blijkt dat vooral psychologie)

http://static3.hln.be/static/photo/2016/2/4/9/20161113102447/media_xll_9280134.jpg

Er wordt al lang over gesproken en geschreven, maar morgenochtend is het zover. Dan kan u - als de bewolking wat meezit - een supermaan zien. En die supermaan wordt niet zomaar een supermaan, het wordt de grootste sinds 1948. Bovendien krijgen we eenzelfde groot fenomeen niet meer te zien tot november 2034. En toch is de impact van het verschijnsel vooral psychologisch.

Eerst de feiten. Morgenochtend krijgen we een zogenaamde supermaan te zien. Daarbij staat de maan ruim 48.000 kilometer dichter bij de aarde, dan op het verste punt. Bovendien gaat het om een volle maan, waardoor de maan in totaal 30 procent helderder en de maanschijf 12 procent groter zal zijn.

Een supermaan komt wel vaker voor, vorige maand op 16 oktober nog, maar een dergelijke grote en heldere maan is heel zeldzaam. Zo zeldzaam dat het sinds 1948 geleden is dat de maneschijn dergelijke proporties aannam. En de volgende keer dat het gebeurt zal pas in november 2036 zijn.

Verschil in werkelijkheid niet te zien

Behoorlijk indrukwekkend, toch? De Amerikaanse astronoom Neil deGrasse Tyson plaatst het enthousiasme rond de supermaan echter in perspectief. Want de cijfers lijken dan wel indrukwekkend, in werkelijkheid kunnen wij mensen het verschil tussen een gewone (super)maan en de supermaan van morgenochtend helemaal niet zien.

De maan aan de hemel is namelijk ongeveer zo groot als een euromunt op twee meter afstand. Zo klein dat een klein verschil niet opvalt. "Zelfs het verschil tussen een pizza van 14 inch en een van 15 inch merk je niet", zegt deGrasse Tyson daarover. "En die ligt dan nog op je bord." De opwinding rond de supermaan is dan ook vooral psychologisch van aard. "Als we iets moois en spectaculairs verwachten, zien we dat vanzelf", zo klinkt het in de Volkskrant.

Maar hoe komt het dan dat we telkens bij een supermaan prachtige foto's te zien krijgen van een enorme maan aan de horizon? Opnieuw psychologie, zo luidt het antwoord. Ons brein ziet vooral verhoudingen, waardoor een verre wolk schijnbaar in het niets valt met een enorme maanschijf. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstverzameling David Bowie brengt bijna 40 miljoen euro op

Kunstverzameling David Bowie brengt bijna 40 miljoen euro op

http://static2.hln.be/static/photo/2016/16/4/12/20161112111008/media_xll_9276462.jpg

De grote kunstverzameling van de in januari overleden rockmuzikant David Bowie is in Londen geveild voor omgerekend bijna 40 miljoen euro. De tweedaagse veiling heeft de schattingen vooraf over de opbrengst van rond de 15 miljoen euro ver overtroffen. Dat heeft het veilinghuis Sotheby's vandaag laten weten.

De privécollectie bestond uit ongeveer 350 kunstwerken en objecten, en werd in opdracht van de beheerders van de nalatenschap van Bowie en zijn familie op donderdag en vrijdag volledig verkocht. Uiteindelijk kwam de opbrengst uit op 32,9 miljoen pond, omgerekend zo'n 38,2 miljoen euro.

Donderdagavond gingen 47 hoofdwerken van de verzameling van Bowie in twee uur voor bijna 28 miljoen euro onder de hamer. De tweede veilingsdag vrijdag duurde meer dan 10 uur en ging door tot diep in de nacht. Daarbij werd alleen voor designobjecten van Ettore Sottsass en de Memphisgroep ongeveer 1,5 miljoen euro neergeteld. Die waren vooraf op maximaal 130.000 euro geschat.

Duurste werk was het doek 'Air Power' van de Amerikaan Jean-Michel Basquiat (1960-1988). Dat wisselde van eigenaar voor 8 miljoen euro (na belastingen). De minimumprijs van het kunstwerk was ingesteld op drie tot vier miljoen euro.

Ongeveer 55.000 mensen, onder wie ook minder welgestelde Bowie- en kunstfans, hadden de tentoonstellingen vooraf van 'Bowie/Collector' in Londen, Los Angeles, New York en Hongkong bezocht. Meer dan 1.700 geïnteresseerden waren bij de veiling in Londen, meer dan 26.000 volgden de veiling online.

Bowie overleed op 10 januari, twee dagen na het uitkomen van zijn wereldwijd gesmaakte album Blackstar, op 69-jarige leeftijd in New York aan kanker. Voor hem betekende kunst "een onontbeerlijke bron van voedsel", zei de muzikant in 1998, maar er was nauwelijks iets over zijn verzameling bekend. (br.hln)


» Reageer (0)
12-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tovenaars in de dop, schrijf je nu in bij Zweinstein!

Tovenaars in de dop, schrijf je nu in bij Zweinstein!

http://static0.hln.be/static/photo/2016/15/5/13/20161111235816/media_xll_9275188.jpg

Altijd al eens een lesje willen volgen op Zweinstein? Binnenkort kan het, wanneer de tovenaarsschool voor een magisch weekend in Frankrijk neerstrijkt.

Van 25 tot 28 mei 2017 kunnen Harry Potterfans in het Château de Joliberg in Bourgougnague, een gemeente in het zuidwesten van Frankrijk, tovenaarslessen volgen. De organisatie is in handen van drie 'tovenaars' die lid zijn van de Mimbelus Mimbletoniavereniging.

Het weekend begint met de traditionele sorteerceremonie, waarna je je boeken en toverstok kan kopen in de Wegisweg. Wie daar dorst van gekregen heeft, kan voor de lessen aanvangen eerst nog even iets gaan drinken in de Lekke Ketel, het stamcafé van Harry en co.

Toverdrank brouwen
Tijdens de lessen leer je niet alleen toverdrank brouwen, maar ook de verzorging van magische planten komt aan bod. Eten gebeurt met zijn allen aan lange tafels in een grote zaal en tijdens de vrije uurtjes zal er zwerkbal gespeeld worden. Aan het einde van het weekend volgt een ware tovernaarsproef.

Frans
Wie nu erg veel zin heeft gekregen om de bezemsteel te pakken en naar het zuiden van Frankrijk te vliegen, moet er wel even rekening mee houden dat het programma volledig in het Frans wordt gegeven en dat basiskennis van die taal wel een vereiste is.

Deelname kost 185 euro voor vier dagen, inclusief logement en maaltijden. De tickets worden vanaf 10 december te koop aangeboden. Meer informatie vindt u op de Facebookpagina van de Mimbelus Mimbletoniavereniging. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rondreizende expo David Bowie breekt record

Rondreizende expo David Bowie breekt record

http://static1.hln.be/static/photo/2016/8/13/9/20161110113347/media_xll_9269994.jpg

De rondreizende expo van David Bowie, die in januari van dit jaar overleed, breekt records. Na acht steden - London, Toronto, Sao Paolo, Berlijn, Chicago, Parijs, Melbourne en Groningen - staat de teller al op 1,5 miljoen verkochte tickets. Ook Bologna (deze week), Tokio en Barcelona komen nog aan de beurt.

'David Bowie is' toont allerhande memorabilia van de op 10 januari overleden rockster. De expo, met meer dan 300 objecten die toebehoren aan Bowies familie, toont pruiken, kostuums, muziekinstrumenten, handgeschreven songteksten, unieke foto's en geluidsopnames.

In 2013 was de tentoonstelling voor het eerst te zien in het Victoria en Albert Museum in London. Het brak er toen al alle records, met van maart 2013 tot september van dat jaar liefst 321.000 bezoekers. Met 1,5 miljoen verkochte tickets overtreft de expo zelfs de beroemde Art Deco-tentoonstelling uit 1925 (!) die goed was voor 1,1 miljoen bezoekers.

Veiling
Vanavond (donderdagavond) trouwens gaat Bowies grote kunstverzameling bij veilinghuis Sotheby's in London onder de hamer. De collectie van meer dan 350 objecten zou een minimumwaarde hebben van rond de 15 miljoen euro. Het opvallendste werk? Het doek 'Air Power' van de Amerikaan Jean-Michel Basquiat (1960-1988), met een minimumprijs van rond de drie miljoen euro het duurste aanbod. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze zes vrouwen wegen evenveel, maar zien er totaal anders uit

Deze zes vrouwen wegen evenveel, maar zien er totaal anders uit

http://static2.hln.be/static/photo/2016/10/1/7/20161104075830/media_xll_9246607.jpg

Wie graag wat strakker of slanker wil, heeft doorgaans een streefgewicht in haar hoofd. Maar is dat cijfertje op de weegschaal eigenlijk wel zo'n goede richtlijn?

Op de bovenstaande foto zie je zes vrouwen. Ze zien er allemaal anders uit, maar hebben ze één ding gemeenschappelijk: hun gewicht. Stuk voor stuk wegen ze 70 kilo, en toch hebben ze een totaal ander lichaam.

Net daarom ijvert onder andere fitnessgoeroe Kayla Itsines voor een gezonde levensstijl als doel, in plaats van een specifiek gewicht. "Als je gezond bent en een goede conditie hebt, zal je lichaam je vanzelf belonen. Je verliest vet, wordt slanker, sterker en voelt je beter. Dat is wetenschap. Het werkt 100%, iedere keer opnieuw. Dus werk hard, eet goed, neem foto's van je vooruitgang en wees zelfzeker. Ga voor gezondheid en een goede conditie, niet voor een bepaald gewicht." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canadese zanger Leonard Cohen (82) overleden

Canadese zanger Leonard Cohen (82) overleden

http://static1.hln.be/static/photo/2013/0/9/8/20130326092445/media_xll_5679233.jpg

De Canadese dichter, liedjesschrijver en artiest Leonard Cohen is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat werd deze nacht op zijn Facebookpagina gemeld door zijn platenlabel Sony Music Canada. "Het is met een grote droefheid dat we melden dat de legendarische dichter, songwriter en artiest Leonard Cohen is overleden. We zijn een van de meest gerespecteerde en creatieve visionairen uit de muziekwereld verloren", klinkt het.

Er zal op een latere datum een herdenkingsdienst plaatsvinden in Los Angeles. De familie vraagt tijdens deze periode van rouw om privacy, aldus Sony Music Canada nog.

Cohen werd op 21 september 1934 geboren in Montreal, in de Canadese provincie Quebec, en verhuisde na een aantal jaren in Europa later naar Los Angeles. Zijn muziekcarrière begon meer dan 50 jaar geleden en Cohen geldt als een van de meest invloedrijke artiesten van de afgelopen decennia. Hij is bij het grote publiek vooral bekend door nummers als 'Hallelujah', 'Suzanne', 'So Long Marianne', en 'Bird on a Wire'.

Hoogpriester van de pathos
Aanvankelijk begon Cohen als dichter, maar met zijn monotone, melancholieke stem had hij als muzikant meer succes. Zijn werk handelde over thema's als politiek en sociale rechtvaardigheid, oorlog en vrede en liefde en haat, wat hem bijnamen als 'de hoogpriester van het pathos' opleverde.

Klaar voor de dood
Uit een recent en openhartig interview dat Cohen in oktober nog gaf aan The New Yorker, blijkt dat Cohen besefte dat de dood eraan zat te komen. "Ik heb nog wat werk te doen. Vooral zaken afhandelen. Ik ben klaar om te sterven. Ik hoop dat het niet al te zwaar wordt", klonk het toen.

Vorige maand bracht Cohen nog zijn veertiende studioalbum 'You Want it Darker' uit, de opvolger van het in 2014 uitgekomen 'Popular Problems'.

De Canadees werd in 2008 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Hij won verschillende Grammy Awards, onder meer de Grammy Lifetime Achievement Award en werd in 2011 ook opgenomen in de Songwriters Hall of Fame. Zijn laatste passage in ons land dateert uit 2013. (br.hln)


» Reageer (0)
11-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adam Cohen - Bird On The Wire

Adam Cohen - Bird On The Wire

Klik op de foto om hem te beluisteren
Adam Cohen is een Canadese muzikant, singer-songwriter en frontman van de band Low Millions. Hij ook de zoon van Leonard Cohen .


» Reageer (0)
09-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke chocolade is nu het gezondst: zwart, biologisch of rauw?

Welke chocolade is nu het gezondst: zwart, biologisch of rauw?

http://static2.hln.be/static/photo/2016/12/7/7/20161012151323/media_xll_9162667.jpg

Waar we chocolade vroeger helemaal moesten mijden als we iet of wat gezond wouden eten, klinkt er nu een heel ander liedje: een blokje chocolade af en toe is zelfs goed voor je. Het zit namelijk boordevol antioxidanten en bevat weinig suikers. Maar welke soort chocolade eet je nu het best?

Dat we witte chocolade best links laten liggen, staat buiten kijf. Witte chocolade wordt namelijk niet gemaakt van cacaopoeder, wat polyfenolen bevat (beter gekend als de gezonde antioxidanten), maar van cacaovet gemengd met suiker en melkpoeder. Deze soort chocolade bevat dus geen van de goede stoffen waar een tablet pure chocolade je bijvoorbeeld wel in voorziet, én telt ook nog eens heel wat meer suikers. Donkere chocolade daarentegen is wel een goede optie. Maar dan nog zijn er heel wat verschillende soorten. En wat kies je nu het best?

Rauw
Met de hele paleohype is rauw populairder dan ooit. De wetenschap erachter gaat als volgt: de meeste chocoladerepen worden gemaakt van verhitte cacaobonen, zij het door ze te roosteren of te verbranden. Bij die verhitting komen bepaalde schadelijke stoffen vrij en gaan er goede voedingsstoffen verloren. Bij rauwe chocolade worden de ingrediënten echter niet warmer gemaakt dan 46 graden, waardoor de concentratie aan antioxidanten in topconditie blijft. Bovendien bevat zo'n tablet rauwe chocolade geen toegevoegde suikers, en zijn de vetten voornamelijk natuurlijk.

Biologisch
Staat er het label 'organisch' of 'biologisch' op je chocoladewikkel gedrukt? Dan wordt daarmee aangegeven dat 95 procent van de ingrediënten naar biologische standaarden verkregen werden. In de praktijk komt dat neer op de cacaobonen die vrij zijn van pesticiden en insecticiden, en een reep die geen transvetten en synthetische hulpstoffen bevat.

Puur
Hoe hoger het cacaopercentage, hoe beter de reep voor je is. Maar in de Europese Unie wordt chocolade al als 'puur' of 'zwart' beschouwd vanaf 35 procent cacao. In realiteit zou een reep echter minstens 50 procent moeten bevatten. Wie het helemaal op veilig (en zo gezond mogelijk) wil spelen, kiest echter best voor een tablet dat 70 procent of zelfs nog meer bevat. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
916452


Conclusie

Hoewel je natuurlijk met een gerust hart voor één van de drie opties kan kiezen, is de allergezondste chocolade een combinatie van bovenstaande factoren. Kies voor rauwe chocolade (zo onbewerkt mogelijk) die op een biologische manier gemaakt werd en minstens 70 procent cacao bevat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donald J. Trump wordt 45ste president van Verenigde Staten

Donald J. Trump wordt 45ste president van Verenigde Staten

http://oi66.tinypic.com/20uxuad.jpg

Donald Trump wordt de 45e president van de Verenigde Staten. In zijn overwinningsspeech heeft hij zijn aanhangers toegesproken. Opvallend daarin: de mildere toon die hij meteen aansloeg.

Donald Trump wordt de eerste Amerikaane president die eerder geen publiek ambt heeft bekleed of in het leger heeft gediend. Hij begon zijn overwinningsspeech met Hillary Clinton te bedanken.

"Ik heb net een telefoontje gekregen van minister Clinton", zei Trump. "Ze heeft ons gefeliciteerd met de overwinning. En ik heb haar gefeliciteerd met een hardbevochten campagne."

Trump bedankte Clinton zelfs voor haar jarenlange inzet voor de Verenigde Staten. Opvallend, nadat hij haar doorheen gans de campagne de gevangenis in wenste. "We zijn Clinton dankbaar om haar jarenlange inzet."

"Ik beloof de president voor alle Amerikanen te zijn"

Dan kwam hij met een boodschap aan de inwoners van de Verenigde Staten. "Ik zeg aan Democraten, Republikeinen en onafhankelijken. Het is tijd om nu samen te komen als één volk. Ik beloof dat ik de president zal zijn voor alle Amerikanen. Dat is belangrijk voor mij", zo klonk het. "Aan zij die mij niet gesteund hebben, reik ik de hand uit om te werken aan de eenmaking van dit land."

"Onze campagne was geen campagne, maar een beweging", ging Trump verder. "Van mensen die een betere toekomst willen voor zichzelf en hun families. Het is een beweging van mensen van verschillende achtergronden, culturen en religies. We zullen de Amerikaanse droom hernieuwen."

"Ik wil het enorme potentieel uit dit land halen", blikt hij nog vooruit. "Het wordt prachtig. De vergeten mannen en vrouwen van deze natie zullen niet langer vergeten worden. Wij gaan onze steden, ziekenhuizen, bruggen, wegen, ... heropbouwen. En we zullen daarmee miljoenen mensen tewerk stellen. En we zullen zorg dragen over onze veteranen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niks aan te geven, mevrouw? En vrouw opent tas met babykoala

"Niks aan te geven, mevrouw?" En vrouw opent tas met babykoala

http://static3.hln.be/static/photo/2016/2/5/6/20161107105528/media_xll_9255111.jpg

Een vrouw die door de politie van het Australische Queensland was aangehouden, sloeg de agenten met verstomming toen ze haar vroegen of ze iets aan te geven had. In een tas droeg ze een babykoala. De koala is een beschermd dier in Queensland.


De 50-jarige vrouw uit Brisbane werd gisteravond aangehouden, maar dat had niets met de inhoud van haar tas te maken.

"De agenten geloofden hun oren niet. Voorzichtig deden ze de ritssluiting van de tas open en troffen het prachtige dier aan", laat de politie weten. De vrouw beweerde dat ze het dier daags voordien op straat had gevonden, dat wordt nu onderzocht. Koala's zijn beschermde dieren en mogen dus niet als huisdier gehouden worden. Wie wilde diersoorten aantreft, heeft 72 uur de tijd om de dieren aan te geven.

De koala die de vrouw bij had, woog anderhalve kilo en was naar schatting zes maanden oud. Het dier was licht uitgedroogd maar voorts verkeerde het in goede gezondheid. De dierenbescherming doopte hem Alfred. (br.hln)


» Reageer (0)
08-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordaantal aangespoelde zeehondjes opgevangen in Sea Life in Blankenberge

Recordaantal aangespoelde zeehondjes opgevangen in Sea Life in Blankenberge

http://static0.hln.be/static/photo/2016/2/13/2/20161108170134/media_xll_9261647.jpg

Er zijn dit jaar al 34 aangespoelde zeehondenpups opgevangen in het opvangcentrum Sea Life in Blankenberge. Dat is een absoluut record, meldt het attractiepark en opvangcentrum.

Sea Life heeft met 34 zeehondenpups een absoluut record beet. En het jaar is nog niet ten einde want vanaf december worden de eerste grijze zeehondenpups alweer verwacht. Het aantal kan dus nog fors oplopen. Het vorige record dateert al van 2006, toen er 29 pups werden binnengebracht. Gemiddeld schommelt het aantal rond de twintig zeehondenjongen per jaar.

Opvallend is dat er afgelopen weekend nog drie zeehondenpups aanspoelden. Ze kampen allemaal met een longontsteking en longwormen. "Het hoge cijfer toont aan dat de populaties opnieuw aansterken. Er is zeker geen tekort aan voedsel, anders zouden we magere pups binnen krijgen. Maar het zijn allemaal jonge zeehonden op gewicht, die ziek zijn", aldus hoofdverzorger Manu Potin. Er verblijven op dit moment dertien pups in het opvangcentrum. Op zaterdag 3 december worden vijf zeehonden weer vrijgelaten in Blankenberge.

Het opvangcentrum zat dit jaar bijna constant vol. Normaal worden de rustige periodes gebruikt om de quarantaines te poetsen, maar dit jaar is er nog geen enkele quarantaine vrij geweest. "Het zorgt ook voor een meerkost. We hebben nu bijna iedere maand dubbel zo veel vis nodig. We worden niet gefinancierd, maar we willen dit blijven doen", aldus Potin. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderbroek van Hitlers vrouw fel gegeerd op veiling

Onderbroek van Hitlers vrouw fel gegeerd op veiling

http://static0.hln.be/static/photo/2016/1/14/1/20161108075738/media_xll_9259081.jpg

Een lilakleurige onderbroek van Eva Braun, de maîtresse en later de vrouw van Adolf Hitler, heeft op een veiling ruim 3.250 euro gehaald. De slip maakte deel uit van een collectie persoonlijke spullen van Braun die in het Engelse Malvern onder de hamer ging.

Bij veilinghuis Phillip Serrell wrijven ze zich in de handen. De slip, met de initialen van Eva Braun erop geborduurd, werd geschat op 450 euro. De anonieme koper had er dus flink wat meer geld voor over.

De onderbroek werd op het einde van de Tweede Wereldoorlog gevonden door een Amerikaanse militair in een verlaten bunker in het Platterhof Hotel. Dit hotel ligt in de buurt van de Berghof. Dit was het woonhuis van de Duitse dictator op de Obersalzberg in Beieren. Het stuk ondergoed vond zijn weg naar een Britse verzamelaar van oorlogsmemorabilia, die het nu van de hand deed op de veiling.

Eva Braun was de maîtresse en - op het allerlaatst - echtgenote van Adolf Hitler. Dit was een van de best bewaarde geheimen van nazi-Duitsland. Hitler en Braun traden op 29 april, één dag voor hun gemeenschappelijke zelfmoord, in het huwelijk. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf manieren om meer calorieën te verbranden

Vijf manieren om meer calorieën te verbranden

http://static2.hln.be/static/photo/2016/12/9/4/20161107103948/media_xll_9255064.jpg

Ah, ons metabolisme. Het is een mechanisme waar we nog lang niet alles over weten, maar de grote lijnen zijn bekend: hoe hoger het is, hoe meer kcal je verbrandt. We weten ook al dat het grotendeels genetisch bepaald is, maar er zijn wel degelijk dingen die je kan doen om je metabolisme een handje te helpen:

1. Maak je dieet niet te streng
Wie minder kcal per dag verorbert dan de dagelijks aangeraden hoeveelheid, zal gewicht verliezen. Beperk dit aantal echter niet te veel, want dat vertraagt je metabolisme net. De algemene regel is: knip bij je calorie-inname maximum 500 kcal per dag weg. Wil je sneller afvallen, vul je de rest het beste aan met sporten.

2. Vermijd stress
Stress is een van de gevaarlijkste ziektes van deze tijd. Niet alleen loop je bij de chronische vorm meer kans op hart- en vaatziekten, maar het is ook slecht voor je metabolisme. Een studie aan de universiteit van Florida kon vaststellen dat vrouwen met veel stress gemiddeld 104 kcal minder verbrandden na een vetrijke maaltijd dan dames zonder al te veel stress.

3. Wisselend vasten
Langdurig vasten is nooit aan te raden, maar afwisselend vasten blijkt wel voordelen te hebben. Een studie aan de universiteit van Chicago stelt het volgende voor: eet een dag zonder beperkingen (maar doe natuurlijk niet al te gek) en wissel dan af met een dag van ongeveer 500 kcal. De proefpersonen verloren gewicht zonder hun metabolisme te vertragen, en hadden na een paar dagen wennen ook geen hongergevoel. Wil je het zelf proberen? Vraag dan eerst wel toestemming aan je dokter.

4. Doe aan gewichtheffen
Duursporten zijn prima om je aantal kcal te verkleinen, maar daarnaast verbrandt spiermassa net het meeste vet. Regelmatig aan gewichtheffen doen om je spieren op te bouwen, is dus geen slecht idee. En dat hoeft helemaal niet intensief te zijn: onderzoek heeft uitgewezen dat de oefeningen traag uitvoeren en voldoende rusten tussendoor beter is voor je spiergroei.

5. Eet je koolhydraten 's avonds
Laat je koolhydraten (denk aan pasta, brood en rijst) niet volledig weg uit je voedingsschema, maar bewaar ze voor het avondmaal. Een onderzoek uit 2014 kon vaststellen dat mensen 's middags meer kcal verbrandden als ze hun carbs 's avonds aten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is nu écht de pijnlijkste plek voor een tattoo?

Wat is nu écht de pijnlijkste plek voor een tattoo?

http://static1.hln.be/static/photo/2016/18/12/9/20161107144944/media_xll_9255849.jpg

Tatoeages zijn niet voor iedereen, maar als je er eentje overweegt, dan doe je er goed aan dit artikel te lezen. De handige illustratie hieronder vertelt je namelijk precies welke plek het meeste pijn doet en waar je er amper iets van voelt.

Zo valt op dat een tatoeage laten zetten in de armplooi, oksels, ribben, schaamstreek en de knieholte ondraaglijk veel pijn doet. De bovenkant van de borst, armen en benen voel je dan weer 'amper'. Al hangt dit natuurlijk wel af van persoon tot persoon. Sommige mensen ervaren nu eenmaal sneller en meer pijn dan anderen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berlin - Take my breath away

Berlin - Take my breath away

Klik op de foto om haar te beluisteren


Berlin was een popgroep die vooral bekend werd van de hit Take My Breath Away uit 1986. Dit lied, afkomstig van de soundtrack van de film Top Gun werd in veel landen, waaronder Nederland, een nummer 1-hit. Een andere hit die de groep scoorde was Like flames. De kernleden waren Terri Nunn (zang), John Crawford (keyboards) en David Diamond (keyboards).

» Reageer (0)
07-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie draagt het beter: Paris Hilton en Kate Middleton gespot in dezelfde jurk

Wie draagt het beter: Paris Hilton en Kate Middleton gespot in dezelfde jurk

http://static1.hln.be/static/photo/2016/8/13/2/20161107142754/media_xll_9255782.jpg

De Amerikaanse starlet Paris Hilton en de hertogin van Cambridge Kate Middleton moeten zowat elkaars tegenpolen zijn. De ene leidt een wild leven met veel drank en drugs, de andere is lid van de Koninklijke familie. En toch werden de twee gespot in dezelfde jurk. Kijk maar mee en laat ons weten wie het beter draagt!

De jurk in kwestie is van het populaire merk Self-Portrait en bestaat uit een wit kanten bovenstuk en een lange witte rok daar aan vast. De witte versie lijkt overal uitverkocht te zijn, maar hetzelfde model met een rode rok is wel nog te koop op de site van het Britse label. De jurk kost zo'n 360 euro.

Paris droeg de jurk vorige week naar het amFAR Gala in Los Angeles. Een week later werd Kate gespot in de jurk op de première van A Street Cat Named Bob in Londen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geestelijke vader van Nero, Marc Sleen (93), overleden

Geestelijke vader van Nero, Marc Sleen (93), overleden

http://static3.hln.be/static/photo/2016/1/2/1/20161107104917/media_xll_9255091.jpg

Vlaams striptekenaar Marc Sleen, de geestelijke vader van Nero, is overleden. Hij is 93 jaar geworden

Marc Sleen werd op 30 december 1922 als Marcel Neels geboren in Gentbrugge. Als kind verslond Sleen boeken en tekende hij enorm graag. Alles krabbelde hij vol.

In 1944 ging hij aan de slag als cartoonist bij De Standaard. Zijn bekendste werk is vanzelfsprekend 'De Avonturen van Nero en co', dat in 1947 het levenslicht zag. Verder was hij ook de tekenaar en scenarist van andere populaire stripreeksen als 'De Lustige Kapoentjes', Piet Fluwijn en Bolleke' en Doris Dobbel'.

Volgens zijn familie is de striptekenaar thuis "vredevol en waardig ingeslapen", zo meldt VTM Nieuws. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit meisje verovert wereldwijd harten: Down is niet eng, het is net leuk

Dit meisje verovert wereldwijd harten: "Down is niet eng, het is net leuk"

http://static0.hln.be/static/photo/2016/4/5/11/20161107070430/media_xll_9254771.jpg

Er bestaan heel wat vooroordelen over mensen met het syndroom van Down. Maar de zevenjarige Sofia heeft die allemaal ontkracht in een schattig filmpje waarin ze uitlegt hoe het voelt om met deze aandoening te leven.

Mama Jennifer Sanchez deelde het filmpje vorige maand via social media naar aanleiding van Down Syndrome Awareness Month. Sindsdien gingen de beelden een eigen leven leiden en zijn mensen van over de hele wereld fan van deze spring-in-'t-veld.

In het filmpje zegt de Sofia heel trots: "Het is niet eng om met het syndroom van Down te leven, het is opwindend." Op de vraag wat Down is, antwoordt ze heel duidelijk: "Dat zit in het bloed." Maakt dit je bloed dan speciaal, wilde mama nog weten? Waarop Sofia volmondig "Yeah" zegt. "En het is opwindend, want ik mag naar Disneyland." 

Sinds haar mama het filmpje online zetten, werd het al meer dan zes miljoen keer bekeken. En Sofia werd meteen uitgeroepen tot het schattigste meisje ooit op social media.

Nochtans kende Sofia's leven een moeilijke start. Ze werd in Oekraïne geboren en leefde tot haar 16 maanden in een opvangtehuis. Tot Jennifer en haar partner zo vertederd waren door haar foto dat ze besloten het meisje te adopteren. Hun zoon Joaquin (8) heeft dezelfde genetische aandoening.

Mama Jennifer was erg ontroerd door de vele positieve reacties die ze kreeg op het filmpje. "Ik besefte plots dat mensen niet vaak genoeg horen van iemand met een beperking dat ook zij zich goed voelen in hun vel kunnen voelen." (br.hln)


» Reageer (0)
06-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eddie Vedder - Guaranteed

Eddie Vedder - Guaranteed

Klik op de foto om hem te beluisteren


Eddie Vedder, geboren als Edward Louis Severson III (Evanston, Illinois, 23 december 1964),is een Amerikaans musicus en singer-songwriter. Hij is leadzanger en gitarist van de Amerikaanse rockband Pearl Jam. Vedder staat bekend om zijn "gouden bariton-stem" en wordt gezien als een icoon van de alternatieve rock.

Naast zijn activiteiten bij Pearl Jam is Vedder ook actief in andere muzikale projecten, waaronder diverse soundtracks en bijdrages aan albums van andere artiesten. In 2007 bracht hij zijn eerste soloalbum uit, welke diende als soundtrack voor de film Into the Wild. Zijn tweede album Ukelele Songs verscheen op 31 mei 2011.

Eddie Vedder is de zoon van Karen Lee Vedder en musicus Edward Louis Severson, Jr. De familie had zeven kinderen. Zijn ouders scheidden in 1965 toen Vedder een jaar oud was. Zijn moeder hertrouwde met advocaat Peter Mueller, waarna Vedder werd opgevoed met het idee dat Mueller zijn biologische vader was. Zijn aangenomen naam werd Edward Mueller.

Halverwege de jaren 70 verhuisde een gedeelte van de familie, inclusief Eddie, naar San Diego County, Californië. Tijdens deze jaren ging Vedder zich in muziek interesseren en bewonderde hij het album Quadrophenia van The Who uit 1973. Hij zei hierover: “Toen ik 15 of 16 jaar oud was… voelde ik me helemaal alleen… Ik was alleen, met uitzondering van muziek”. Zijn moeder en Peter Mueller scheidden een paar jaar later. Zijn moeder en broers verhuisden terug naar Illinois, maar Vedder bleef met zijn stiefvader in Californië zodat hij zijn middelbare school kon afmaken.

Pas na de scheiding hoorde Vedder dat Peter Mueller niet zijn biologische vader was. Vedder had zijn biologische vader als kind ontmoet, maar dacht dat Severson een oude vriend van zijn ouders was. Toen Vedder de waarheid ontdekte, was Severson al overleden aan multiple sclerose. Vedders slechte relatie met zijn stiefvader verslechterde nog meer. Eind jaren 80 schreef Vedder het nummer "Better Man", dat later een van de bekendste nummers van Pearl Jam zou worden. Tijdens een optreden met Pearl Jam in de jaren 90 verkondigde Vedder dat het nummer ging over "... the bastard that married my mom". Het nummer "Alive", Pearl Jams bekendste nummer, is gedeeltelijk te herleiden naar het verleden van Vedder zelf.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke verzameling van 25.000 (!) strips te koop

Unieke verzameling van 25.000 (!) strips te koop

http://static3.hln.be/static/photo/2016/18/3/11/20161103123410/media_xll_9242036.jpg

Tweedehandszaak Troc.com organiseert van 4 tot 6 november een 'Stripverhalenfestival'. Aanleiding is de verkoop van een unieke privécollectie met meer dan 25.000 strips, afkomstig van één verwoede verzamelaar.

De strips, alles samen een stapel van zowat 125 meter hoog, bevinden zich in in goede of in de meeste gevallen zelfs nieuwe staat. Er is voor elke stripliefhebber wat wils; De collectie bevat meer dan 100 reeksen van onder andere Jommeke, Kuifje, Suske en Wiske, Jerom, Bessy, De Kiekeboes, Bob Morane, Bakelandt, Nero, Rik Ringers, Piet Pieter en Bert Bibber, Storm, De Rode Ridder, Agent 212, FC De Kampioenen en nog zowat tientallen anderen.

De stripverzameling beslaat een periode van 10 jaar. Na het overlijden van de verzamelaar enkele maanden geleden, besloot zijn familie om een beroep te doen op de inboedelservice van Troc.com Sint-Niklaas. Daar deden ze er maar liefst 500 uren over om alles nauwgezet in te pakken, verhuizen, uit te pakken en inventariseren.

• Meer dan 25.000 strips
• Zo zijn er bijvoorbeeld meer dan 2.300 Suske en Wiske strips
• Enkele originele gesigneerde tekeningen
• Opeengestapeld zijn ze 125 meter hoog
• Als ze (in de lengte) naast elkaar worden gelegd, vormen ze een rij van 7,5 kilometer lang
• De collectie weegt meer dan 5.000 kilo

98 topstukken uit de stripverhaalcollectie - zoals onder meer zeldzamere exemplaren van Nero, Bakelandt, Piet Pienter en Rik Ringers - worden nog tot 6 november per opbod verkocht via 2dehands.be (referentie "stripverhaalcollectie").

De andere strips worden in de winkel uitgestald om dan tijdens een 'Stripverhalenfestival' aan de man gebracht te worden. Plaats van gebeuren: Singel 5, 9100 Sint-Niklaas. Op vrijdagavond 4 november om 20 uur start de verkoop en deze loopt door tot zondag 6 november om 17 uur.  (br.hln)Zondag 6 november van 10.30 tot 17 uur


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit meer afwassen: het is oké om uit een vuile kop te drinken

Nooit meer afwassen: het is oké om uit een vuile kop te drinken

http://static3.hln.be/static/photo/2016/18/12/4/20161106100025/media_xll_9252619.jpg

In het kader van deze lazy sunday kunnen we alvast opstaan met goed nieuws: het is helemaal niet zo erg om koffie uit een vuile mok te drinken. Integendeel, het zou zelfs goed voor je zijn, zo klinkt het in Wall Street Journal.

Zij spraken met geneeskundeprofessor Jeffrey Starke. En Wat blijkt nu? Het is zelfs de meest hygiënische optie om je koffie gewoon over dat restje van gisterenavond te gieten. Al zijn daar wel twee voorwaarden aan: je moet er zeker van zijn dat jij de enige bent die van dit kopje drinkt, en je mag geen melk of suiker gebruiken. Die restjes zullen namelijk beginnen schimmelen.

 "Natuurlijk vind je bacteriën in een ongewassen koffiekopje," verklaart Starke. "Maar de overgrote meerderheid van die bacteriën komen van de persoon die de kop gebruikt heeft." Zelfs als je van de beker bent wanneer je ziek bent, is de kans miniem dat je jezelf besmet, legt hij uit. Virussen kunnen buiten ons lichaam namelijk niet lang overleven. Bovendien is die aangekoekte koffie een stuk hygiënischer dan je kop afwassen met een kantoorspons, die waarschijnlijk pas écht veel bacteriën bevat. Lekker niet afwassen dus. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Traveling Wilburys - End Of The Line

Traveling Wilburys - End Of The Line

Klik op de foto om ze te beluisterenDe Traveling Wilburys was een gelegenheidsband die in 1988 ontstond op initiatief van voormalig Beatle George Harrison. Naast Harrison bestond de supergroep uit Jeff Lynne, Roy Orbison, Tom Petty en Bob Dylan. De 'Wilburys' brachten twee cd's uit maar traden nooit op en gaven nauwelijks interviews.

De samenwerking ontstond toen Harrison zijn vrienden Lynne en Orbison uitnodigde om mee te werken aan de B-kant voor zijn single This is Love. Het was de bedoeling om het nummer op te nemen op een oude achtsporenrecorder van Dylan. Petty kwam in beeld omdat Harrison zijn gitaar bij hem had laten liggen. Platenmaatschappij Warner realiseerde zich dat het door de vijf opgenomen nummer Handle With Care te goed was om slechts als B-kantje te dienen en vroeg de gelegenheidsformatie om een album te maken. Harrison zou de band later in interviews een 'happy accident' noemen.

Het album Traveling Wilburys Vol. 1 werd in mei 1988 opgenomen in de studio van Dave Stewart in Hollywood. De nummers zijn grotendeels samen gecomponeerd en geschreven. Voor de opnames werden slechts tien dagen uitgetrokken omdat Dylan op het punt stond op tournee te gaan. Het album en de single Handle With Care kwamen uit in oktober 1988 en werden een wereldwijd succes. De groep presenteerde zich als zogenaamde familiegroep van halfbroers, zonen van de fictieve persoon Charles Truscott Wilbury sr. De samenwerking kwam echter nogal abrupt tot een eind toen Lefty Wilbury, oftewel Orbison, op 6 december 1988 aan een hartaanval overleed. In de videoclip van de tweede single van het album, End Of The Line, werd Orbison geëerd door tijdens het door hem gezongen gedeelte zijn gitaar in een schommelstoel in beeld te brengen, gevolgd door een foto van Orbison.

Eind 1989 was er speculatie dat Del Shannon als opvolger van Orbison toe zou treden tot de Traveling Wilburys. Hij werkte op dat moment met Jeff Lynne aan een comeback-album. De zelfmoord van Shannon in februari 1990 maakte echter een einde aan de geruchten. In juni 1990 werd de single Nobody's Child uitgebracht, als onderdeel van een liefdadigheidsproject voor Roemeense weeskinderen. In oktober van dat jaar volgde een tweede album, Traveling Wilburys Vol. 3. Het album is ruiger maar ook minder succesvol dan het eerste.

In 2007 verscheen een compilatie van de gelegenheidsband, bestaande uit de twee uitgebrachte cd's en een dvd met een documentaire over de totstandkoming van het eerste album en enkele videoclips.


» Reageer (0)
05-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amper zes jaar is hij, maar wonderkind Laurent mag nu al naar het middelbaar

Amper zes jaar is hij, maar wonderkind Laurent mag nu al naar het middelbaar

http://static2.hln.be/static/photo/2016/18/6/2/20161103195310/media_xll_9244487.jpg

Laurent Simons, een jongen uit Oostende van amper zes jaar oud die samen met zijn ouders in Amsterdam woont, is een echt wonderkind. Binnenkort begint hij zowaar aan de middelbare school. Jawel, een zesjarige in het middelbaar. "Hij gaat als een speer", vertelt papa Alexander Simons over zijn zoontje, die een IQ van minstens 145 heeft.

Laurent begon nochtans zoals elk ander kind gewoon aan de lagere school, maar die heeft de slimmerik inmiddels al bijna achter de rug. Weldra begint hij aan wat in Nederland het gymnasium heet, ongeveer vergelijkbaar met onze richting Latijn-Grieks.

Het ene leerjaar na het andere

Radio 1 belde met grote verbazing toch even met Alexander Simons, de papa van Laurent, voor wat meer informatie. Eerst en vooral de belangrijke vraag: hoe komt het dat zijn zoontje zo snel door het lagere onderwijs is gespurt?

"Hij is in principe normaal begonnen", vangt papa Alexander aan. "En toen is hij een jaartje vooruit gezet, en toen weer een jaartje... Vooral sinds januari vorig jaar verslindt hij het ene leerjaar na het andere, zonder moeite. Hij absorbeert de leerstof heel snel."

Met zowat alle leerstof van de lagere school doorlopen en met de handboeken van wiskunde van het eerste middelbaar onder de arm, blijft het razendsnel gaan. "Ook dat gaat als een speer. In amper twee maanden zit hij halverwege de leerstof van het eerste middelbaar."

Over enkele weken begint Laurent dan écht aan de middelbare school.

Tussen de pubers

Of dat niet vreemd is, een kindje van zes in een klas vol 13-jarige pubers? "Hij gaat er heel goed mee om", aldus zijn papa. "Op de een of andere manier aardt hij niet echt bij kinderen van zijn leeftijd." Bij leeftijdsgenootjes zou hij zelfs meer frustraties oplopen, stelt vader Simons. "Want is het wel gezond om een slim kind samen te steken met minder slimme kinderen? Dat is alsof je een gezond iemand in een gekkenhuis zet, terwijl die daar niet hoeft te zitten. Ik denk dat die daar meer gefrustreerd zou zijn."

Harry Potter, Stanford-universiteit

Ondanks alles is Laurent toch ook een kind zoals een ander, aldus zijn papa. "Hij is dol op Harry Potter, stripverhalen en computerspelletjes." Maar aan de andere kant toch ook weer écht niet, want die kleine, slimme Laurent volgt ook wel eens een zomercursus van de Amerikaanse Stanford-universiteit of van een Zwitsere eliteschool. Dat heb je dan met een toegeschreven IQ van minstens 145, waar hij vermoedelijk zelfs ver boven zit.

"Naar de universiteit? Dan gaan we mee"

En wat volgt nog in de nabije toekomst? Op naar de universiteit dan maar? Als Laurent daar binnen een jaar of twee rijp voor blijkt te zijn, "dan gaan we mee, natuurlijk", aldus zijn papa. "Je kan een kind niet alleen naar de universiteitsbanken laten gaan."

Maar zover kijkt vader Simons liever niet. "Misschien ook beter, dan maak ik me minder zorgen. We laten hem zijn gang gaan. Als hij maar gelukkig is." (br.hln)


» Reageer (0)
04-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.R.E.M. - The One I Love

R.E.M. - The One I Love

Klik op de foto om hun te beluisteren


R.E.M. is een college rock-band die in 1980 in Athens, Georgia (Verenigde Staten) werd opgericht.


» Reageer (0)
03-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom zijn raskatten eigenlijk zo duur?

Waarom zijn raskatten eigenlijk zo duur?

http://static3.hln.be/static/photo/2016/10/10/7/20161102124721/media_xll_9237487.jpg

Je wil al een tijdje een kitten adopteren. Niets zo gezellig als 's avonds samen op de bank genieten van een nieuwe aflevering van De Slimste Mens terwijl er zo'n donshoopje op je schoot ligt te knorren. Natuurlijk kan je naar het asiel gaan, maar heel wat mensen kiezen ervoor om een raskat in huis te halen, ook al kost dat een rib uit hun lijf. Maar wat maakt raskatten eigenlijk zo duur?

Vijfhonderd tot zelfs negenhonderd euro, het is eerder regel dan uitzondering voor een raskatje. Maar hoe komt dat eigenlijik, terwijl een kittentje uit het asiel doorgaans quasi gratis is?

Opvoeding en dierenarts

Allereerst hebben fokkers heel wat verantwoordelijkheid. Waar kittens doorgaans al op jonge leeftijd naar het asiel gebracht worden, verlaten raskatten het nestje pas op 12 à 14 weken. Dat wil zeggen dat het katje in tussentijd door de fokker verzorgd moet worden. En dat betekent niet alleen eten, maar ook inentingen, dierenartscontroles en natuurlijk ook de sterilisatie- of castratiekosten, aangezien de Belgische wetgeving dit tegenwoordig verplicht. Zo kom je toch al snel aan een paar honderd euro kosten per kitten uit.

Kittens maken

Bovendien werden die kittens - helaas - niet door de ooievaar gebracht. Vaak gaat de moederpoes op 'date' met een uitgekozen dekkater. Die dekkater doet dat uiteraard niet gratis. Voor zo'n poes op dekking gaat, heeft de fokker dus een bedrag tussen de 200 en 600 euro neergeteld. Tel daar nog bij dat een dekking niet altijd van de eerste keer lukt, en dan weet je dat dit een behoorlijk prijskaartje met zich meebrengt.

Gezonde mama en papa

Als je een raskat koopt, dan wil je er zeker van zijn dat je een gezond beestje in huis haalt. Helaas zijn er heel wat erfelijke ziektes in omloop. Een goede fokker laat mama- en papakat dan ook op regelmatige basis testen op verschillende genetische ziektes. En uiteraard zijn die testen en dierenartskosten allesbehalve gratis. Daarnaast krijg je bij iedere raskat ook een stamboom mee, en ook dat kost geld.

Time is money

Kittens grootbrengen is geen sinecure. Goede fokkers steken dan ook heel wat tijd en geld in het opvoeden van de kleintjes. Van dure warmtelampen en mandjes tot speelgoed en een zorgvuldig samengesteld kittenpakket voor de kopers. Verder nemen velen onder hen de eerste weken ook vakantie, speciaal om van het kleintje een goed gesocialiseerde kat te maken die niet mensenschuw is en snel bij je thuis zal aarden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bejaarden moeten in wel meer Nederlandse verpleeghuizen plas ophouden

Bejaarden moeten in wel meer Nederlandse verpleeghuizen plas ophouden

http://static3.hln.be/static/photo/2016/8/9/2/20161103081911/media_xll_9241532.jpg

Er zijn veel meer verpleeghuizen in Nederland waar bewoners niet naar het toilet kunnen als ze dat willen. Ze moeten hun plas een paar uur ophouden of krijgen een luier om, ook als ze niet incontinent zijn. Dat zeggen FNV Zorg en Patiëntenfederatie Nederland vandaag in het Algemeen Dagblad.

Woensdag werd bekend dat bewoners van verpleeghuis Grootenhoek in Hellevoetsluis (ten zuiden van Rotterdam) maar drie keer per dag naar de wc mogen. Onacceptabel, oordeelt staatssecretaris Martin van Rijn. Maar medewerkers zeggen dat ze geen andere keuze hebben: uit tijdgebrek helpen ze bewoners maar een paar keer per dag.

In een recente enquête van FNV Zorg geeft 73 procent van de zorgmedewerkers aan dat bewoners langer moeten wachten op hun toiletbezoek. Reden: de krappe zomerbezetting. "Het is belachelijk en mensonterend", zegt een woordvoerder van de Patiëntenfederatie Nederland. "Mogen plassen is een grondrecht, daar mag geen beperking op zitten. Maar helaas horen we het vaker."

"Als een bewoonster elk uur naar de wc moet, ook al is het maar een kort plasje, moet ik daarin schrappen", getuigt een rusthuismedewerkster in het AD. "Van bovenaf hoor ik: 'sorry, mevrouw krijgt anders te veel zorguren'." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zucchero & Paul Young - Senza Una Donna

Zucchero & Paul Young - Senza Una Donna

klik op de foto om hun te beluisteren


Zucchero, artiestennaam van Adelmo Fornaciari (Roncocesi (Emilia-Romagna), 25 september 1955), is een Italiaanse zanger, tekstschrijver, componist en producer. 'Zucchero' is Italiaans voor 'suiker', de bijnaam die hij van een lerares kreeg en die hij later voor zichzelf is gaan hanteren.

Zucchero brak in 1985 door in Italië na zijn deelname aan het Festival van Sanremo met het nummer Donne. Na enkele goedverkopende albums volgde in 1988 het uitermate succesvolle album "Blue's" dat het best verkochte album ooit in Italië werd en gemaakt werd met sessiemuzikanten als Clarence Clemons en de legendarische Memphis Horns. In 1989 volgde het album "Oro incenso e birra" (lett. "Goud wierook en bier", een woordspelige verwijzing naar het bijbelse "Goud, wierook en mirre"/"Oro incenso e mirra") met gastoptredens van Ennio Morricone, Rufus Thomas en Eric Clapton en dat de hits "Diavolo in me" en "Diamante" bevatte. In 1991 volgde de complete Europese doorbraak met een heropname van zijn vroegere hit Senza una donna (Engels: Without a woman) samen met Paul Young. Hiermee behaalde hij internationaal succes, wat hij spoedig herhaalde met een Engelse versie van Diamante met Randy Crawford. ...Paul Anthony Young (Luton, 17 januari 1956) is een Britse popmuzikant.


Na zijn schooltijd ging Paul Young werken bij de Britse autofabrikant Vauxhall. In zijn vrije tijd speelde hij in bandjes. Met de band The Toasters scoorde hij in 1978 met Toast en als lid van de groep Q-Tips in 1980 met S.Y.S.Q.L.M.

In 1982 begon Paul Young een solocarrière. De single Love Of The Common People flopte in Groot-Brittannië. Nadat in Groot-Brittannië het nummer Wherever I Lay My Hat op de eerste plaats was gekomen, kwam er een geremixte versie uit van Love Of The Common People en die versie werd ook in Nederland een hit, nummer 1. Andere grote hits die Paul Young scoorde waren Come Back And Stay en Everytime You Go Away. Ook zong hij mee bij Band Aid.

Zijn debuutalbum "No Parlez" haalde de nummer-1 positie in de Nederlandse Album Top 100, het bleef daar 7 weken bovenaan, en is daarmee zijn meest succesvolle album in Nederland allertijden. Het album bevat enkele van zijn grootste hits, zoals de hierboven genoemde hits. From Time To Time (The Singles Collection), een verzamelalbum uit 1991 met daarop al zijn hits, is zijn op één na succesvolste album, gevolgd door The Secret Of Association uit 1985.

In 1991 scoorde Paul Young nog een grote hit met het duet Senza Una Donna, samen met de Italiaanse zanger Zucchero. In de jaren 90 bracht hij minder albums uit, maar verdeelde hij zijn tijd over zijn gezin, enkele muziekprojecten en liveoptredens. Op 27 oktober 2006 verscheen zijn nieuwe cd Rock Swings.

Paul Young viel op door zijn warme soulgeluid, maar ook door zijn (in de ogen van velen) gebrek aan smaak bij zijn kleding. Naarmate de jaren vorderden, werd Young, mogelijk mede door de vele liveoptredens, steeds vaker geplaagd door stemproblemen.
» Reageer (0)
02-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Deze dame wil in anderhalf jaar tijd alle landen ter wereld zien

 Deze dame wil in anderhalf jaar tijd alle landen ter wereld zien

http://static3.hln.be/static/photo/2016/5/15/3/20161101103152/media_xll_9234993.jpg

Iedereen zijn hobby: de één haakt, de ander leest of gaat wekelijks naar de zumba. En Cassie De Pecol? Die bezoekt in haar vrije tijd zoveel mogelijk landen.

Haar doel is om de jongste vrouw te worden die door alle 196 landen ter wereld reist en zo het Guinness World Record te breken. De 26-jarige dame begon aan haar reis in juli 2015, op haar 25e verjaardag. Inmiddels heeft ze al 180 landen op de teller staan en heeft ze nog 45 te gaan om ook de laatste 16 landen een bezoekje te brengen.

"Ik heb altijd al de wens gehad om ooit alle landen in de wereld te bezoeken en meer te leren over verschillende culturen, woonomgevingen en religies," vertelde ze aan Daily Mail. Ondertussen gaf ze al 18.000 euro uit aan haar reis. En behoorlijk bedrag, maar vergeleken met de landen die ze al bezocht zijn het peanuts.

Met dank aan sponsors, haar populaire Instagrampagina en een documentaire die ze zelf maakte, lukt het haar om geen financiële kater aan de reis over te houden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haar wagen was verdwenen. Toen de auto plots weer opdook, vond ze daarin geld en deze brief

Haar wagen was verdwenen. Toen de auto plots weer opdook, vond ze daarin geld en deze brief

http://static1.hln.be/static/photo/2016/4/15/11/20161102105031/media_xll_9237101.jpg

De wagen die op haar oprit stond in de Amerikaanse stad Portland (Oregon), was plots verdwenen. Voor een geschrokken Erin Hatzi was het een ordinaire diefstal maar uiteindelijk bleek het veel meer dan dat.

Erin Hatzi geloofde haar ogen niet toen haar rode Subari niet meer op haar oprit stond. Ze verwittigde de politie. In de hoop de dief snel op te sporen, plaatste ze op 25 oktober beelden van de bewakingscamera op Facebook. Daarop was te zien hoe een vrouw met het voertuig aan de haal ging.

Maar het zou niet lang duren vooraleer Hatzi antwoorden ging krijgen die de merkwaardige diefstal ontrafelden. Haar rode Subaru kwam op bijzondere wijze weer boven water.

De volgdende ochtend stond het voertuig immers weer voor haar deur met enkele extraatjes. Er lag geld en een excuusbriefje in.

De briefschrijfster bleek dezelfde rode auto te hebben en in de buurt te wonen. Zij had aan een vriendin gevraagd om de wagen op te pikken maar die vrouw had zich van auto vergist. Merkwaardig genoeg pasten de sleutels en kreeg ze hem makkelijk aan de praat. De briefschrijfster excuseerde zich uitvoerig voor het misverstand en liet 30 dollar (ongeveer 28 euro) achter voor de benzinekosten.

Na het bestuderen van de beelden van de bewakingscamera bleek het verhaal van de vrouw inderdaad te kloppen, bevestigde de politie van Portland. Ze was helemaal niet gehaast en gedroeg zich niet als een gewone autodief.

Wie rijdt met een oude Subaru Impreza kan dus maar beter uitkijken want de autosleutels van dergelijke oudere modellen blijken onderling inwisselbaar. Dit keer liep het gelukkig goed af. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die dag dat mijn dochtertje (4) onbekende oude man aansprak in de supermarkt en zijn leven veranderde

Die dag dat mijn dochtertje (4) onbekende oude man aansprak in de supermarkt en zijn leven veranderde

http://static3.hln.be/static/photo/2016/9/10/8/20161101113151/media_xll_9235073.jpg

De 4-jarige Norah Wood uit de Amerikaanse staat Georgia ging met haar mama naar de supermarkt om cupcakes te kopen voor haar verjaardag. Maar daar deed de kleuter veel meer dan dat. De kleine meid sprak de 82-jarige weduwnaar Dan Peterson aan en veranderde zijn leven voorgoed.

Het begon allemaal begin vorige maand met een kort gesprekje in de supermarkt. Norah riep: "Hey, oude meneer! Het is mijn verjaardag vandaag!" Mama Tara Wood wist eerst niet waar kruipen van schaamte omdat haar dochtertje de onbekende shopper oud had genoemd. Maar het gezicht van de man die op z'n eentje boodschappen deed, klaarde meteen helemaal op. "Hoe oud ben je geworden?", vroeg hij hartelijk.

Het kleine meisje wilde ook op de foto met de bejaarde man die ze na de leuke conversatie 'Mister Dan' noemde. Ze gaven mekaar nog een knuffel en dan scheidden hun wegen. Einde verhaal zou je denken. Maar dat was buiten die prachtige kronkel van het leven gerekend.

Mama Tara deelde het leuke voorval en de foto van haar dochtertje met Mister Dan op Facebook. Iemand uit haar kennissenkring herkende de man als Dan Peterson en schreef: "Dat is de eerste keer dat ik hem zie lachen sinds zijn vrouw is gestorven."

Peterson verloor zijn echtgenote in maart en gleed daarna weg in een depressie. Zes maanden later ontmoette hij Norah in de winkel en vond zijn glimlach terug. "Die dag liep ik rond vol zelfmedelijden", vertelde hij aan CNN. "Maar zij veranderde dat."

Via die kennis nam Tara contact op met Dan. Hij nodigde de moeder en haar dochtertje bij hem thuis uit. Het was bijzonder gezellig. Sindsdien is er een innige vriendschapsband ontstaan die niet meer stuk kan. "Norah heeft mij een diepere vorm van liefde laten zien", aldus Peterson. "Een vorm van liefde waarvan ik niet wist dat ze bestond." Voor hun ontmoeting hielden angstaanvallen hem 's nachts wakker. Nu slaapt hij als een roos.

"Doe moeite om mensen om te merken want de impact die je op hun leven kan hebben, is misschien gigantisch", besloot Tara.

Dat is de levensles die de schattige Norah ons heeft geleerd. (br.hln)


» Reageer (0)
01-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.116-jarige onthult haar geheim voor een lang en gelukkig leven

116-jarige onthult haar geheim voor een lang en gelukkig leven

http://static2.hln.be/static/photo/2016/15/16/13/20161031235748/media_xll_9234433.jpg

Deze maand wordt de Italiaanse Emma Morano 117 jaar oud. Ze is de oudste mens ter wereld en de laatste nog levende persoon die in de negentiende eeuw geboren is. Maar wat is het geheim van haar lange leven?

In een exclusief interview aan AFP ter ere van haar nakende 117e verjaardag, doet Morano haar geheim uit de doeken. "Ik eet twee rauwe eieren per dag. En koekjes", klinkt het simpelweg. "Verder eet ik niet zoveel: ik heb namelijk geen tanden meer", lacht ze.

Dieet
Een dokter had Morano ooit verteld dat het eten van twee rauwe eieren zou helpen tegen bloedarmoede. Of dat echt zo is, weten we niet, maar feit is dat Morano op dat dieet erg oud geworden is.  

Single
De vrouw gelooft verder dat haar single status haar ook geholpen heeft om lang en gelukkig te leven. In de jaren dertig scheidde ze van haar toenmalige man en sindsdien is ze nooit meer hertrouwd. Het grootste nadeel van haar vergevorderde leeftijd lijkt Morano te vinden dat ze niet meer kan zingen: ze heeft nauwelijks nog een stem over. 

Op 29 november mag Emma Morano 117 kaarsjes uitblazen. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!