NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manlief in slipje


 Vrouw vertrekt met caravan en laat manlief in slipje achter

Het leest als een hollandermop maar het is echt gebeurd. Een Nederlandse vakantieganger die aan het slapen was in zijn caravan werd even later letterlijk in zijn onderbroek gezet. Gelukkig voor de man was er nog de politie.

Even dutten in caravan
Nel en Kees Janssen uit Almere waren met hun sleurhut op weg naar Spanje, toen Kees besloot om even te gaan slapen. Met alleen zijn onderbroek aan kroop hij onder de wol in zijn caravan, terwijl zijn vrouw de auto bestuurde, schrijft De Telegraaf.

Vrouw moet plassen
Na een tijdje rijden moest Nel plassen en parkeerde ze de auto in Frankrijk langs een toiletgebouw van een benzinestation. Kees werd even later wakker en merkte dat de wagen stil stond. Hij opende de deur van de caravan om poolshoogte te gaan nemen. Maar wat hij niet in de gaten had, was dat Nel inmiddels al weer in de auto zat. Op het moment dat hij in zijn onderbroek de caravan verliet, reed zijn vrouwtje weg en daar stond Kees dan bij de pompen. Helemaal alleen in zijn onderbroek.

Politie helpt maar geeft toch boete
Even later draaide een politieauto toevallig het parkeerterrein van het benzinestation op. Kees haalde opgelucht adem en vertelde de agenten zijn verhaal. Ze pikten hem op en zetten gauw de achtervolging in. Gelukkig was Nel nog in de buurt en kon Kees weer voorin naast zijn vrouw plaatsnemen. Hij kreeg wel een bekeuring voor het slapen in een caravan!

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijftigers leiden actiever leven dan twintigers


Vijftigers leiden actiever leven dan twintigers

De gemiddelde vijftiger leidt een gezonder en actiever leven dan iemand die half zo oud is, dat blijkt uit een recent Brits onderzoek.

Evenwichtig leven
Uit een onderzoek bij 4.000 Britten blijkt dat de gemiddelde 25-jarige elke dag 2.300 calorieën opneemt, drie keer per week sport en maandelijks 12 keer fastfood eet. De gemiddelde 50-jarige geniet maar een keer week junkfood en neemt slechts 1.990 calorieën op. Ze proberen het beste uit hun leven te halen door fit te blijven. "Velen denken dat hoe jonger je bent, hoe actiever je leeft. Maar dit onderzoek bewijst het tegendeel", aldus onderzoeker Neil Spiers. "Jonge mensen onderschatten de voordelen van een evenwichtige levensstijl en voeding. Het is mooi om te zien hoe de oudere generatie jongeren toont hoe ze gezond moeten leven."

Overgewicht
Vijftigers grijpen elke gelegenheid aan om te wandelen, ze gaan te voet naar de winkel of doen een toertje met de hond, terwijl twintigers zich voornamelijk met de wagen verplaatsen. Te weinig tijd is voor een derde van hen een excuus om niet te sporten in vergelijking met slechts een kwart van de vijftigers. 70 procent van de Britten sport gemiddeld 27 minuten per dag en doet het liefst aan wandelen, lopen, fietsen of fitness. 70 procent neemt de trap in plaats van de lift om gezond te zijn en een kwart fietst naar vrienden. De gemiddelde Brit kampt volgens zichzelf met 4 kilo overgewicht. Een kwart van hen zijn momenteel op dieet. Een derde daarom eet minder vet, 14 procent minder koolhydraten en 8 procent volgt een detoxkuur. Als ze gemiddeld 6 kilo zouden vermageren, zouden ze op hun droomgewicht zitten.

Liegen
Een kwart van de ondervraagden liegt over de hoeveelheid van wat ze eten, één op de vijf liegt over zijn gewicht. 12 procent knipt labels uit kledij om hun echte maat te onthullen. Ongeveer 16 procent reageerde op een advertentie om af te vallen en zeven procent zette foto's waarop ze magerder leken op Facebook. Een derde ging voor de zomer op een crashdeet om er goed uit te zien in een jurk of bikini.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geheimzinnig opschrift ontdekt op kelk uit tijd Jezus


Geheimzinnig opschrift ontdekt op kelk uit tijd Jezus


Archeoloog Shimon Gibson in de 'grot van Johannes De Doper' in 2004.Archeologen hebben tijdens opgravingen in Jeruzalem een geheimzinnig opschrift ontdekt op een stenen kelk uit de eerste eeuw van het christendom.

Zuiveringsritueel
"We hebben een inscriptie van tien regels in het oud-Hebreeuws of Aramees op een kelk ontdekt die ogenschijnlijk voor een zuiveringsritueel gebruikt werd", zegt de Britse archeoloog Shimon Gibson.

"De schuin geschreven letters zijn leesbaar, maar de tekst is erg moeilijk te ontcijferen", aldus de wetenschapper van de Universiteit van North Carolina, die eveneens de auteur is van het recent verschenen boek 'De laatste dagen van Jezus: de archeologische bewijzen'.

Zeldzaam
De beker werd ontdekt nabij een site met een rituele badplaats waar opgravingen aan de gang zijn. De site ligt niet ver van het paleis van Herodes de Grote en de Tempel van Jeruzalem die in het jaar 70 verwoest werd door de Romeinen.

"Het is mogelijk dat dat soort kelk door Jezus gebruikt werd om zijn handen ritueel te wassen voor het laatste avondmaal", meende de man, die benadrukte hoe zeldzaam zo'n opschrift wel is.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 mythes rond overgewicht uitgelegd


6 mythes rond overgewicht uitgelegd


Over overgewicht doen veel weetjes maar ook veel mythes de ronde. Dit zijn de vijf meest voorkomende:


MYTHE 1: Je moet vermageren als je BMI te hoog is
De body mass index of BMI is een goed beginpunt om te bepalen of je te veel weegt of niet. Een van de voordelen is dat het gewicht relateert aan je lengte.

Maar deze maat is niet perfect. Een BMI houdt geen rekening met je fitheid, je botstructuur of waar je extra gewicht vandaan komt: spieren of McDonalds. Spieren wegen immers zwaarder dan vet en wie erg gespierd is kan volgens zijn BMI (te) veel wegen, en toch amper vet bezitten. Nuance door een doktersbezoek is dus nodig.

MYTHE 2: Extra kilo's zijn altijd slecht nieuws
Ook hier weer een paradox: elke kilo te veel is slecht voor je gezondheid, maar mensen met licht overgewicht (BMI tussen 25 en 30) lijken net sterker te zijn en overleven vaker een hartoperatie. Ze zouden ook minder kans hebben om te sterven aan ademhalingsziektes, alzheimer, leveraandoeningen en andere ziektes.

MYTHE 3: Vermageren is altijd goed
Zelfs maar een klein beetje vermageren, heeft meteen een positief effect op je lichaam. Toch is vermageren niet altijd goed: jojo'en (waarbij je afvalt en even snel weer bijkomt) zet net een grotere druk op je hart, verstoort je metabolisme en veroorzaakt galstenen. Traag maar zeker afvallen door belangrijke veranderingen in je levensstijl is dus zeker beter dan een crashdieet.

Ook eetstoornissen als anorexia en boulemie kunnen leiden tot hartritmestoornissen en elektrolytische onevenwichten. Ook je tanden kunnen zwaar aangetast raken van het maagzuur in braaksel. "Beter vijf kilo overgewicht dan continu afvallen en weer bijkomen", klinkt het.

MYTHE 4: Slank is gezond
Het lijkt alsof slanke mensen zich geen zorgen moeten maken, maar niets is minder waar. Er zijn ook mensen zonder overgewicht die desondanks geen groenten of fruit eten, of roken als een ketter. Ook kan hun vetgehalte veel te hoog zijn. Intern vet verhoogt de kans op hartziekten, diabetes en kanker.

Een op vijf mensen die aan type 2-diabetes lijkt is slank. Zij krijgen de ziekte door hun genen, niet door te veel te eten en te weinig te bewegen. Wie slank is en rookt, heeft meer kans op long- en hart ziekten. Bovendien heeft een kwart van de slanke mensen minstens twee metabolische factoren met te hoge waarden, zoals bloeddruk, bloedsuikerspiegel of triglyceriden.

MYTHE 5: Alle vet is slecht
Niet dus. Er bestaan verschillende soorten vet, waardoor mensen die even groot en even dik toch niet even gezond kunnen zijn. Vet aan de buik en taille is bijvoorbeeld gevaarlijker dan vet aan de heupen, kont en billen. Buikvet wordt onder andere gelinkt aan erectiestoonissen, Alzheimer en diabetes.

Ook wie vet opslaat in de lever is ongezonder dan wie dat niet doet. Het enige probleem hier mee is dat dit moeilijk te ontdekken valt. Over het algemeen kan je stellen dat vet slecht is voor iedereen, alleen is het voor sommigen slechter dan voor anderen.

MYTHE 6: Vet en fit, dat bestaat niet
Hier bestaat nog geen duidelijkheid over, ondanks alle nuances over gewicht en vet die we hierboven hebben gemaakt. De mate van overwicht speelt hier duidelijk een rol. Wie licht overgewicht heeft en een actief leven heeft, zal wel fitter zijn en minder vaak een hoge cholesterol of hartziekte hebben. Hoe gezonder en actiever je leeft, hoe minder de negatieve effecten van het overgewicht.

Ook fitheid is niet duidelijk omschreven. Veel is afhankelijk van hoe snel je hartslag terug normaal wordt. Hoe sneller het herstelt van de inspanning hoe beter. Dus zelfs als je niet meer afvalt, kan je maar beter blijven sporten: je doet er je hart en je longen een plezier mee.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voel je je eenzaam en verlatenhttp://img387.imageshack.us/img387/6069/heidiklum.jpg


Soms zien we het leven
als een grote zwarte gat
zie je de kleine dingen niet meer
heb je het er helemaal mee gehad.
 
Voel je je eenzaam en verlaten
alsof niemand van je houd
je voelt geen liefde of warmte
in je hartje voelt het koud.
 
Geniet dan van die kleine dingen
die zijn zo kostbaar in dit leven
want waar is soms die dankbaarheid
in dit leventje gebleven?
» Reageer (0)
30-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radiostunt loopt uit de hand


Radiostunt loopt uit de hand: meisje biecht verkrachting op


Een tienermeisje heeft live op de Australische radio opgebiecht dat ze twee jaar geleden verkracht geweest is. Extra opvallend: ze deed dat terwijl ze aan de leugendetector hing, als onderdeel van een 'stunt' van het presentatorsduo. Die wilden het met haar hebben over haar seks- en drugsverleden, maar schrokken zich een hoedje toen het hoge woord 'verkrachting' eruit kwam. De daaropvolgende ongelukkige vraag van radioman Kyle Sandilands of dat haar enige seksuele ervaring was, deed ook al geen goed aan de zaak. De moeder, die in de studio aanwezig was, gaf achteraf toe dat ze al enkele maanden op de hoogte was van het misbruik maar nooit klacht ingediend had.

"Opnieuw misbruikt"
De pijnlijke kwestie bereikte intussen zelfs de regeringskringen. "Ze heeft al psychologische bijstand gekregen en ze zal die blijven krijgen", aldus minister Linda Burney uit de Australische staat New South Wales. Zij ging het meisje persoonlijk opzoeken. "Haar moeder had die verkrachting moeten aangeven bij de politie. Een radioshow is niet de juiste plek om haar dochter zo'n persoonlijke vragen te laten beantwoorden. Wat zal dit voor gevolgen hebben voor hun moeder-dochter-relatie? Het zou me niet verbazen als dat meisje zich nu opnieuw misbruikt voelt. Hopelijk zijn de ouders verstandig genoeg om zich af te vragen of het wel zo'n goed idee was hieraan mee te werken, zeker omdat de moeder op de hoogte was van de verkrachting."

"Volksvermaak"
Volgens kinderpsycholoog Louise Newman kan deze affaire zeer schadelijke gevolgen hebben voor het meisje. "Het werd voorgesteld als volksvermaak. Ook de reactie van de presentator liet te wensen over. Andere slachtoffers van seksueel misbruik kunnen zo ontmoedigd worden om hun verhaal te doen."

"Pijnlijke stilte"
Radiomaker Sandilands beseft dat hij een blunder van formaat begaan heeft. "Na haar bekentenis volgde er een pijnlijke stilte van enkele seconden, omdat we perplex stonden. En dan vraag ik stomweg of dat haar enige ervaring was. Verschrikkelijk, ik schaamde me meteen en wou dat ik mijn woorden iets verstandiger gekozen had. Maar ook de pers gaat hier niet vrijuit: zij heeft aan deze zaak onverantwoord veel aandacht aan geschonken. Het enige positieve aan dit verhaal is dat de familie na twee jaar eindelijk professionele hulp zal krijgen."(br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen hebben meer plezier dan vrouwen


Mannen hebben meer plezier dan vrouwen

Wat Cyndi Lauper ook mag beweren, uit het plezieronderzoek van Magnum blijkt duidelijk dat mannen meer plezier beleven dan vrouwen. Hun plezierquocient is gemiddeld 120, dat van vrouwen 116.

De grootste pleziermakers vinden we in Colombia, Mexico, Portugal en Turkije. België staat met een gemiddelde score van 119 op de 12de plaats. Italië, Frankrijk en Nieuw-Zeeland bengelen onderaan de lijst.

Pleziertest
Magnum ontwikkelde samen met een psycholoog een 'pleziertest' die je 'PQ' of plezierquotiënt meet. Sinds de lancering hebben al meer dan 100.000 mensen in 180 landen de test ingevuld, zo meldt Magnum in een persbericht.

Brusselaars
In België scoren de gepensioneerden beter dan studenten en boeren. Brusselaars (120) doen het ook nipt beter dan Vlamingen (119) en Walen (117). Wallonië levert zowel de twee plezantste als de twee minst plezante regio's: respectievelijk Waals-Brabant (125) en Henegouwen (122) en Namen (113) en Luxemburg (107).

Vrienden versus raften
Vlamingen halen het meest plezier uit samen zijn met vrienden en persoonlijke prestaties, Walen en Brusselaars kiezen vaker voor tafelen en dingen die een adrenalinerush geven, zoals rollercoasters of raften.

Geluid, geur en me-time
Wereldwijd halen mannen en vrouwen het meest plezier uit 'geluid', zoals regen op een dak, een brullende motor, muziek of het gelach van een baby. Daarna volgen geuren en me-time. Dat laatste valt wel niet echt in de smaak van de Belgen: ze zetten het bijna op de laatste plaats. Belgische mannen kiezen voor prestaties, geluiden en vrienden; Belgische vrouwen verkiezen vrienden, ontspanning en lekker eten en drinken.

Journalisten vs studenten
Journalisten, marketeers en communicatieadviseurs maken het meest plezier samen met de gepensioneerden (PQ= 123). Ze worden op de voet gevolgd door wie werkt in de financiële wereld, de vrjietijdssector of de retailsector. Studenten en werkzoekenden hebben het minste plezier.

Tot slot nog enkele toppleziertjes van onze Europese vrienden:

- Spaanse vrouwen houden het meest van relaxen en siësta. Spaanse en Italiaanse mannen verkiezen succes.
- Denen, Britten en Italiaanse moeders genieten het meest van eten en drinken.
- Nederlanders voelen zich goed omringd door vrienden, familie en geliefden.
- Fransen kiezen voor 'du pain, du vin et du boursin', gevolgd door seks en ontspannen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonge moeder (26) sterft van dieet op water en soep

Jonge moeder (26) sterft van dieet op water en soep


http://img240.imageshack.us/img240/2354/soep2.jpg
De vrouw at alleen nog soep en dronk alleen nog water.Drama in Groot-Brittannië waar een jonge moeder overleden is na het volgen van een streng dieet. Helen Anderson (26) werd in haar bed dood aangetroffen. Het was haar moeder die haar vond. Blijkt nu dat de getalenteerde musicus maanden voor haar hongerdood leefde op een dieet van water en soep.

Lichaam vergiftigd
De jonge vrouw uit South Shields raakte geobsedeerd door haar lichaamsgewicht en verloor maar liefst 38 (!) kilogram op een paar maanden tijd. Haar ouders, Michael en Hazel smeekten hun dochter om meer te eten maar ze wilde niet luisteren. Uit onderzoek blijkt dat haar lichaam met een fataal te kort aan suikers kampte waardoor het de eigen vetreserves ging opmaken. Dit veroorzaakte de chemische metabolische reactie -ketoacidosis- wat haar uiteindelijk fataal werd. "Ze werd als het ware door haar eigen lichaam vergiftigd", aldus lijkschouwer Terence Carney. "Dit proces is het resultaat van een manifest tekort aan suikers veroorzaakt door het strenge dieet van Helen." De vrouw laat een dochtertje van vijf, Niamh-Kate achter.

Net nieuwe vriend
Naast het strenge dieet nam de vrouw ook nog een afslankmiddel. Volgens wetsdokter Stuart Hamilton slikte ze pillen maar die zouden niet bijgedragen hebben tot haar dood. Het drama gebeurde net voor ze haar nieuwe liefde zou ontmoeten. Anderson had via het internet Kristian Persson leren kennen. Samen met de Zweed had ze een feestje gepland in zijn huis om hun liefde te vieren. Anderson was op het ogenblik van haar overlijden werkloos. Haar ouders zijn gebroken en kunnen niet praten over de dramatische gebeurtenis. De laatste keer dat haar moeder een woord kwijt wilde over de situatie zei ze aan de krant Shields Gazette het volgende. "We smeken Helen om te eten want na Kerstmis is ze begonnen aan een dieet van soep en water. Ze was altijd al een stevige meid maar als het zo doorgaat dan wordt anorexia haar fataal." Het waren profetische woorden. (br.hln)

» Reageer (0)
29-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speel een heks voor 58.000 euro per jaar

 Speel een heks voor 58.000 euro per jaar

Om het filmpje te bekijken druk op de fotoU bent wel al te laat, maar in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk was er weer een 'droomjob' te winnen. Als heks zou u de bezoekers van de historische Wookey Hole Caves, bij Wells, angst moeten aanjagen. Vereisten: kunnen schetteren en niet allergisch voor katten zijn. Door het mooie salaris van zo'n 58.000 euro per jaar (4.800 euro per maand) werd de vacature al snel vergeleken met die andere droomjob van eilandbewaker in het Australische Queensland.

Honderden kandidaten
Honderden sollicitanten zakten af naar de audities. Uiteindelijk was het immoverkoopster Carole Bohanan die het als heks mag waarmaken, nadat de vorige op pensioen ging. Alle kandidaten kregen precies één minuut de tijd om de driekoppige jury te overtuigen van hun kwaliteiten als heks. Ze moesten onder meer huiveringwekkende kreten door de grotten jagen en er een vloek over uitschreeuwen.

Versteend
De grotten zouden volgens de overlevering 50.000 jaar geleden bewoond geweest zijn door de mens, maar er huizen vandaag enkel nog vleermuizen. De legende wil dat de échte heks van Wookey Hole in de middeleeuwen in de grotten leefde, van daaruit oogsten deed mislukken en de melk zuur maakte. Een plaatselijke abt zou haar veranderd hebben in een steen door heilig water op haar te kappen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna helft van jonge mama's kampt met vaginale droogte


Bijna helft van jonge mama's kampt met vaginale droogte


http://img20.imageshack.us/img20/879/vaginag.jpgBijna de helft van de vrouwen kampt na de bevalling met vaginale droogte. Velen weten echter niet dat ze met deze veelvoorkomende kwaal te maken kunnen krijgen.

Taboe
De onderzoekers ondervroegen 188 vrouwen tussen 25 en 35 jaar. 42 procent van hen had ooit al last van vaginale droogte, maar 66 procent weet op voorhand echter niet dat ze risico lopen op deze kwaal, dat meldt gezondheidsnet.be. Daarnaast bestaat er een groot taboe rond dit onderwerp. Slechts 3 procent van de ondervraagden zou in geval van een probleem hier een apotheker over durven aanspreken, de meerderheid zou aan de gynaecoloog raad vragen. Glijmiddel is volgens de meeste vrouwen een goede oplossing, maar 56 procent van hen schaamt zich om dit in de winkel te gaan kopen. Drie procent zou zelfs shampoo gebruiken om deze kwaal op te lossen.

Oestrogeen
Vaginale droogheid wordt na de bevalling veroorzaakt door een daling van het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Het is een tekort aan natuurlijk vocht in de vaginale wand. Die droogt dan uit, wat jeuk en irritaties kan veroorzaken. Tijdens het vrijen krijgen deze vrouwen vaak last van pijn, irritaties en bloedingen en lopen ze meer risico op infecties. Het onderzoek werd georganiseerd door glijmiddelproducent Sensilube.(br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walvis redt duikster


Walvis redt duikster


Mila is een Beloega walvis (archiefbeeld)Een Chinese duikster is gered door een Beloega walvis toen ze in de problemen kwam tijdens een duikwedstrijd. De deelnemers moesten zo diep mogelijk in een ijskoud aquarium duiken en daar zo lang mogelijk blijven. De 26-jarige Yang Yun kreeg plots last van krampen en kon niet meer naar boven zwemmen. Toen schoot de walvis haar te hulp. Dat meldt de Telegraaf.

"Ik begon te stikken en verder te zinken. Ik dacht dat ik doodging. Toen voelde ik dat iets me met grote kracht weer naar boven duwde", zegt ze. Het was de witte walvis Mila die had gemerkt dat de vrouw in moeilijkheden verkeerde. Plots nam het dier het been van de vrouw in haar mond. Ze duwde de duikster vervolgens naar het wateroppervlak.


Mila werkt vaak samen met mensen en is volgens haar verzorgers een gevoelig dier. Een fotograaf legde het indrukwekkende verhaal vast. Klik hier voor de foto's.

» Reageer (0)
28-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachyoga is rage in Amerika


Lachyoga is rage in Amerika

Om het filmpje te bekijken druk op de fotoLachyoga is een sport gebaseerd op lachen, ook al ben je niet in de stemming. Tal van Amerikanen zijn alvast fan van deze ontspannende work-out. Een kankerkliniek verplicht er zelfs zijn patiënten deze lessen te volgen.

Lachen en klappen
De techniek van lachyoga houdt onder meer in dat je klapt en tegelijkertijd lachliedjes zingt met een groep andere mensen. Deze sport werd in India ontwikkeld in de jaren '90. De Amerikaanse Sebastien Gendry richtte er een school op en leert er zijn volk volop lachen. Momenteel is er een stormloop voor zijn lessen.
http://www.hln.be/static/FOTO/pe/6/11/1/media_l_976321.jpg
Voordelen

Volgens experts kun je leren lachen of je daar nu zin in hebt of niet en houdt het tal van gezondheidsvoordelen in. "Yoga laat je lachen met zowel het lichaam als de geest. Je doet eerst alsof, maar na een tijdje wordt het echt. Het gaat er niet om moppen te vertellen of grappige dingen te doen, de techniek baseert zich op je ademhaling." Wanneer je lacht, neemt het gehalte van gelukshormonen in je bloed toe, waardoor je minder stress hebt. Het beperkt ook je risico op hartziekten, beroertes, allergieën en verbetert je ademhaling.

Kanker genezen
Nu wil een kankerkliniek in Amerika zelfs lachyoga organiseren voor haar patiënten. "Lachen is misschien niet het beste medicijn maar het helpt wel", aldus professor Sharon Plank. "Het leidt ook de patiënten af van hun pijn." Directeur van de kliniek Paul Friday: "Vroeger hadden we hier een speciaal humoristisch videokanaal. Daaruit bleek dat humor helpt te genezen, de patiënten namen toen minder medicijnen. Met deze yogasessies hopen we hetzelfde effect te bereiken." (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde moslimvrouw vervangt hond door pony


Blinde moslimvrouw vervangt  hond door pony


 In het Amerikaanse Detroit heeft een blinde moslimvrouw zich een pony aangeschaft om haar te begeleiden. Geen blindegeleidehond dus, want moslims beschouwen honden als onreine dieren.

Pony
Mona Ramouni leest proefdrukken van geschriften die in braille gepubliceerd worden. Intussen zit haar pony geduldig naast haar te wachten. Toch kan de kleine pony, Cali, het niet laten om met zijn neus in de tas van Ramouni te snuffelen naar snoepgoed. Het is een vreemd beeld en Cali is dan ook slechts één van de weinige paarden die opgeleid worden om blinden te begeleiden.
Onrein
Cali is de eerste hond van Ramouni, die geen hond kreeg van haar ouders. Het speeksel van honden wordt als onrein beschouwd in de Islam. Honden worden er wel toegelaten als werkdieren, bijvoorbeeld als waakhond. Maar de ouders van Cali wilden liever geen hond in hun huis. Zo kwam Ramouni bij een pony als alternatief terecht. "Ik had het eigenlijk al opgegeven", vertelde Ramouni. "Er waren momenten dat ik dacht: ik ga niets uit mijn leven kunnen halen. Met Cali heb ik weer het idee dat ik alles aankan. Dat alles mogelijk is."

Voordelen?
Een pony is ongeveer even groot als een blindegeleidehond, maar biedt opvallend veel voordelen. Ze worden ouder en kunnen tot dertig jaar dienst doen, terwijl de meeste honden rond hun twaalfde op pensioen gaan. Aan de andere heeft een pony wel meer verzorging nodig en ze zijn een pak duurder dan honden. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tienduizenden oproepen voor wespennesten


Tienduizenden oproepen voor wespennesten

Vlaanderen wordt geteisterd door een wespenplaag. Van Limburg tot West-Vlaanderen krijgen de brandweerdiensten duizenden oproepen om nesten te verdelgen. Normaal doet die piek zich pas vanaf 15 augustus voor, schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.

De wespen zijn deze zomer ook talrijker én agressiever, zeggen experts. De spoedafdelingen van ziekenhuizen krijgen veel patiënten met een wespensteek binnen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan met fucking in Fucking


Gedaan met fucking in Fucking

Bewoners van het Oostenrijkse Fucking zijn toeristen die zichzelf al vrijend filmen voor een van de plaatsnaamborden in het dorp kotsbeu. Beveiligingscamera's moeten de sekstoeristen weren.

Focko
In Fucking wonen zo'n 150 mensen. Het dorpje in het district Braunau am Inn in de Oostenrijkse deelstaat Opper-Oostenrijk is eigenlijk een deelgemeente van Tarsdorf. De geschiedenis van het dorp is terug te voeren tot minstens 1070. Fucking is genoemd naar een zekere Focko uit de 6e eeuw. Het -ing geeft aan dat het om een nederzetting gaat.

Filmpjes
Het dorpje in de buurt van Salzburg wordt al geruime tijd bezocht door toeristen die hartelijk moeten lachen om de toch wel amusante plaatsnaam. De laatste tijd nemen ze echter niet alleen foto's van het naambord, maar maken ze ook hun eigen pornofilmpjes met het bord op de achtergrond.

T-shirts
De plaatsnaamborden worden ook regelmatig (tot enkele keren per maand) gestolen. Aan de andere kant profiteren de locals ook wel van het zaakje: in de handel zijn bijvoorbeeld T-shirts met de plaatsnaam erop verkrijgbaar. In 2004 stemden de bewoners van Fucking over hun plaatsnaam, maar besloten die te handhaven.

Het gemeentebestuur heeft beveiligingscamera's boven alle plaatsnaamborden gehangen zodat de toeristen afgeschrikt worden. "Hopelijk bedenken ze zich als ze de camera's zien en maken ze gewoon een foto van het bord", aldus de burgemeester.

Lotgenoten
Misschien dringt een kleine top met lotgenoten zich op om de problematiek aan te pakken. Dat zijn dan Petting en Kissing (beide in Beieren), Windpassing en Wank am See (ook Oostenrijk). In Frankrijk is een plaats die Condom heet, en ook daar zijn de borden een regelrechte hit.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJskoffie even calorierijk als warme maaltijd


IJskoffie even calorierijk als warme maaltijd


Lekkere ijskoffies, verkocht door koffieshops, zijn echte caloriebommen. De combinatie van suiker, volle melk en room leveren meer dan 500 calorieën, vergelijkbaar met een volwaardige warme maaltijd.

Starbucks
De World Cancer Research Fund deed onderzoek naar een aantal ijskoffie's. Zo scoorde de 'venti dark berry mocha frappuccino' van Starbucks de slechtste score, gevolgd door de 'Caffe Nero'.

Gevaren
Het kankerfonds wil mensen wijzen op de gevaren van dergelijke koffies. Dagelijks een ijskoffie drinken verhoogt de kans op obesitas en andere chronische ziekten enorm.

Suikervrij
Volgens de organisatie verwacht niemand zich aan zoveel calorieën bij het drinken van één kop koffie. Drink je koffie, kies je volgens hen beter voor een suikervrije variant of kies er eentje op basis van magere of halfvolle melk. Starbucks reageert op het onderzoek en stelt dat de keten evenveel calorie-arme koffie's verkopen.

» Reageer (0)
27-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kindjes verdwalen aan Belgische kust

Steeds verdwalen er nog kindjes aan de Belgische kust


http://img18.imageshack.us/img18/2446/meerenmeerkindjesverdwa.jpgIn de eerste helft van juli verdwaalden al 264 kinderen aan de Belgische kust, goed voor een gemiddelde van 17 kinderen per dag. Dat aantal ligt nog steeds verbazingwekkend hoog, zeker wanneer je weet dat er oplossingen als verdwaalarmbandjes voorhanden zijn.

Het aantal verloren gelopen kinderen verschilt van badplaats tot badplaats. Zo verdwaalden in de eerste helft van juli 5 kindjes in Bredene, maar in een populaire kuststad als Koksijde verdwenen al 44 kleintjes.

Verdwaalpaal

"Nochtans is alles voorhanden om het aantal verdwaalde kinderen tot een minimum te beperken. Over de hele kust zijn deze zomer 375.000 verdwaalarmbandjes gratis beschikbaar, maar niemand komt erom vragen", vertellen redders uit Koksijde.

Ouders kunnen hun gsm-nummer noteren op zo'n verdwaalarmbandje en ook het logo van de verdwaalpaal op het strand is erop aangeduid. (br.Gazet van Antwerpen)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarkozy doet te veel moeite om Carla bij te houden


Sarkozy doet te veel moeite om Carla bij te houden


 
 


De Franse president Nicolas Sarkozy heeft het moeilijk om zijn leeftijd te aanvaarden. Volgens vrienden doet hij te veel moeite om in goede conditie te blijven, zodat hij zijn dertien jaar jongere echtgenote Carla Bruni kan volgen. Dat zou de reden zijn waarom de president gisteren onwel werd tijdens het sporten.
 Ziekenhuis
Volgens de Daily Mail stellen vrienden van het koppel dat zijn dieet- en sportprogramma ooit eens slecht moest aflopen. Sarkozy volgt een streng dieet en gaat regelmatig sporten. Hij is inmiddels wel al 54 jaar en gisteren eiste hij iets te veel van zijn lichaam. De Franse president werd naar het ziekenhuis overgebracht waar zijn hart getest werd. Vandaag mocht hij het ziekenhuis alweer verlaten.

Tour de France
"De laatste tijd lijkt hij meer op een renner uit de Tour de France dan op een president", zegt Patrick Balkany, een goede vriend van Sarkozy. "Hij zal veel beter voor zichzelf moeten zorgen: een beetje minder hard werken en iets meer eten." Oorzaak voor zijn strikte levensstijl is waarschijnlijk Carla Bruni. Na een romance van amper 80 dagen stapte hij in het huwelijksbootje met de 41-jarige Bruni. Sindsdien doet hij er alles om fit te blijven voor zijn jongere vrouw.

Fitness

Bruni heeft Sarkozy voorgesteld aan een fitnessleraar, Julie Imperiali. Zij raadde hem aan om een kleine vijf kilo en twee broeksmaten te vermageren. Dat zouden velen ongezond achten voor een kleine en magere man als Sarkozy. Hij schrapte meteen alle snacks en snoep die hem vroeger wel eens konden verleiden. Intussen was ook zijn werklast als president fel toegenomen. Daarnaast moest hij Bruni op zijn beurt begeleiden naar concerten en andere culturele evenementen waar hij voordien nooit verscheen.

Vakantie
Bruni snelde naar het ziekenhuis waar Sarkozy gisteren werd opgenomen. Ook vandaag liep ze naast haar man, terwijl die het ziekenhuis verliet. In zijn typische kostuum bedankte de president het personeel voor hun inspanningen. Een bezoek aan Normandië werd uit zijn agenda geschrapt. Weldra begint ook voor Franse politici de zomervakantie. Sarkozy trekt dan naar de Riviera waar hij in het huis van de familie van Bruni een lange break zal nemen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde hond heeft eigen geleidehond


Blinde hond heeft eigen geleidehond 


In het Britse Blundeston zijn onlangs op straat twee honden gevonden tijdens een storm. Een van de honden is blind, en gaat nergens naartoe zonder de andere. De vijf jaar oude border collie heeft als het ware zijn eigen geleidehond. Van de eigenaars ontbreekt voorlopig elk spoor, waardoor de dieren nu worden verzorgd in een asiel.
Daar doopten ze de dieren Bonnie en Clyde. "Als Clyde niet zeker weet waar hij is, legt hij zijn hoofd op de rug van Bonnie zoadat ze hem kan leiden. Hij vertrouwt volledig op haar," zegt een verzorger in de Daily Mirror. "Bonnie let de hele tijd op of Clyde in de buurt is. Als zij bij hem is, zou je niet zeggen dat hij blind is, maar Clyde weigert te bewegen wanneer ze er niet is."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dansende trouwers stelen show in kerk

Dansende trouwers stelen show in kerk

Om het filmpje te bekijken druk op de foto


Kevin Heinz en Jill Peterson hebben van hun trouwpartij echt wel de mooiste dag van hun leven gemaakt. Het stel wilde wel eens uitpakken en stapte niet zomaar naar het altaar. Neen, het koppel danste zich een weg naar de pastoor. De trouwers op de dansvloer van de kerk zijn intussen ook een echte hit geworden op YouTube. Al meer dan vijf miljoen kijkers hebben genoten van hun danspasjes in de kerk van Saint Paul in Minnesota. Bekijk het fimpje Bekijk hier het hilarische filmpje.

Complete verrassing
Het spektakel begint met de bruidsmeisjes op het nummer 'Forever' van Chris Brown en zo gaat het nog vijf minuten door. De bruid en bruidegom konden alvast op een stevig applaus rekenen van de aanwezigen. Meer nog, Peterson en Heinz haalden met hun stunt ook de populaire televisieprogramma 'Today Show' van NBC. Daarin vertelde Peterson dat het haar idee was. "Alleen mijn ouders wisten ervan. Voor de andere aanwezigen was het een complete verrassing", aldus Peterson. "Ik hou van dansen, het is een prima manier om jezelf te uiten en je wordt er ook vrolijk van. Ik wilde dit altijd al doen!"

Geen blessures
Haar kersverse man is vooral blij dat hij zich niet blesseerde. Het koppel verraste ook de bruidsjongens en meisjes. Pas anderhalf uur op voorhand werden ook zij op de hoogte gebracht. Het moest immers een verrassing blijven. Het ganse gevolg oefende welgeteld een keer voor ze de kerk op stelten zetten.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel artsen schrijven nog altijd onnodig antibiotica voor


Veel artsen schrijven nog altijd onnodig antibiotica voor
Antibiotica worden nog te vaak onnodig voorgeschreven. Dat besluit consumentenorganisatie Test-Aankoop uit een onderzoek bij 103 artsen. Vier op de tien van die artsen schreven spontaan antibiotica voor bij klachten over keelpijn, "een aandoening die niet eens vraagt om een dergelijke behandeling".

Bij een gelijkaardig onderzoek in 2005 schreef 'maar' 32 procent van de artsen spontaan antibiotica voor. Nu is dat 39 procent. Wanneer de patiënt zijn twijfel uitdrukte over het voorschrift, liep het aantal artsen dat antibiotica voorschreef, zelfs op tot bijna de helft. "Dat alles kost zowel de patiënt als het Riziv een aardige duit", klaagt Test-Aankoop aan. Voor de 48 voorschriften voor antibiotica betalen de patiënten 198 euro en de sociale zekerheid 751 euro.

De consumentenorganisatie wijst er ook op dat de artsen niet alleen "foutief en onnodig" antibiotica voorschreven, maar ook nog eens 184 andere producten. Gemiddeld schreef elke arts 2,3 medicijnen voor. "Meestal zijn deze nutteloos, maar onschadelijk. In andere gevallen zijn die middelen af te raden omwille van de nevenwerkingen", zegt Test-Aankoop.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extreem giftige zwerfspin duikt op in Tilburg


Extreem giftige zwerfspin duikt op in Tilburg

Bij dierenpark de Oliemeulen in het Nederlandse Tilburg is vorige week een extreem giftige Braziliaanse zwerfspin binnengebracht. De spin overleefde twee weken koeltransport tussen de bananen uit Zuid-Amerika en ook nog een verblijf in een container. In Tilburg heeft de zwerfspin inmiddels het leven geschonken aan bijna honderd kleine spinnetjes.

De zwerfspin leeft in Midden- en Zuid-Amerika en eet insecten. Volgens dierenverzorger Sjef van Overdijk is het dier niet gevaarlijk als je weet hoe je er mee moet omgaan. De spin wordt ongeveer veertien centimeter groot.

De Oliemeulen is gespecialiseerd in de opvang van exotische dieren. De zwerfspin en de nakomelingen zitten bij elkaar in een terrarium. Van Overdijk verwacht dat uiteindelijk ongeveer vijf spinnen het avontuur overleven.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vergeet alles om je heen
http://img9.imageshack.us/img9/8716/meganfoxw.jpgvergeet alles om je heen
geef je over aan de natuur
aan de golven van de zee
en de vogels die zweven in de lucht

laat je voeren op de wind
die zacht zijn vlagen langs laat komen
zie het duister boven het water
sterren helder als in dromen

geef je over aan de schoonheid
van de natuur die ons blijft voeden
laat je meeslepen op de wind
om je voor pijn te kunnen behoeden
» Reageer (0)
26-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen worden steeds mooier, mannen niet

Vrouwen worden steeds mooier, mannen nietMegan FoxVrouwen worden steeds mooier dankzij de evolutie. Dat stellen wetenschappers in de Sunday Times. Maar voor de mannen die nu in gejuich uitbarsten is er ook minder goed nieuws: zij gaan er wat hun uiterlijk betreft helemaal niet op vooruit.
Angelina Jolie
Angelina JolieGoede genen
De reden voor de gestage esthetische vooruitgang van het mooie geslacht ligt in het feit dat mooie vrouwen meer kinderen krijgen dan hun minder aantrekkelijke zusters en dat een groter percentage van die kinderen meisjes zijn. Op die manier worden de "goede genen" doorgegeven want die dochters krijgen, als ze volwassen zijn, eveneens meer dochters en zo wordt dit patroon voortgezet.

Meer kinderen
De conclusies komen uit een aantal nieuwe onderzoeken naar fysieke aantrekkelijkheid en het verband met voortplantingssucces bij mensen. Zo berekende Markus Jokela, een wetenschapper aan de universiteit van Helsinki, dat mooie vrouwen gemiddeld 16 procent meer kinderen krijgen dan minder door de natuur verwende seksegenoten. Jokela ging graven in Amerikaans onderzoek waarbij 1.244 vrouwen en 997 mannen gedurende veertig jaar werden gevolgd en ondervraagd. Hun mate van aantrekkelijkheid werd gemeten op grond van foto's die werden genomen tijdens dit project - waarbij ook gegevens werden verzameld over hun kindertal.http://img36.imageshack.us/img36/6268/giselebundchen1l.jpg
Gisele BundchenAantrekkelijk
Het Finse onderzoek bevestigt eerder werk van Satoshi Kanazawa, een evolutionair psycholoog die verbonden is aan de London School of Economics. Hij ontdekte dat aantrekkelijke ouders veel vaker dochters krijgen dan gemiddeld en concludeerde dat dit deel uitmaakt van het evolutionair proces en dat het "geprogrammeerd" is in het menselijk DNA.

Kanazawa baseerde zich daarbij op een onderzoek bij 15.000 Amerikanen dat werd ondernomen in opdracht van de Amerikaanse regering. Daaruit bleek ook dat vrouwen in het algemeen niet alleen door mannen maar ook door andere vrouwen in het algemeen aantrekkelijker worden gevonden dan mannen. Bovendien blijkt dat de aantrekkelijkste koppels maar liefst 26 procent minder zonen op de wereld zetten.

Volgens Kanazawa "is fysieke aantrekkingskracht een in hoge mate erfelijk bepaalde eigenschap, die het voortplantingssucces van dochters veel groter maakt dan dat van zonen. Als aantrekkelijke ouders meer dochters hebben, en als die aantrekkingskracht erfelijk is, is het logisch dat vrouwen, door de generaties heen, geleidelijk aantrekkelijker worden dan mannen."Scarlett Johansson
Scarlett JohanssonLooks man niet belangrijk
Bij die mannen blijken looks in het evolutieproces veel minder belangrijk te zijn, want hoe knap een man is, heeft geen meetbare gevolgen voor zijn nageslacht. Dat wijst er volgens Kanazawa op dat er bij mannen veel minder druk is om te evolueren tot een aantrekkelijker soort.

Volgens psycholoog Gayle Brewer van de universiteit van Central Lancashire, ligt de evolutionaire druk voor mannen op een ander vlak. "Voor vrouwen is hoe een man eruit ziet veel minder belangrijk dan of hij in staat is voor haar te zorgen als ze zwanger is, en voor haar kinderen als die opgroeien. Dat heeft er, door de geschiedenis heen, voor gezorgd dat rijke mannen meer vrouwen en meer kinderen hebben. Bij de man is succes dus de evolutiemotor."

» Reageer (0)
25-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historische Kanaalvlucht na 100 jaar opnieuw gevlogen


Historische Kanaalvlucht na 100 jaar opnieuw gevlogen


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/13/16/0/media_xl_973725.jpgPrecies honderd jaar nadat voor het eerst een vliegtuigje het Kanaal tussen Groot-Brittannië en Frankrijk overstak, is de vlucht onder grote belangstelling opnieuw uitgevoerd. Een gerestaureerd Blériot-toestel uit 1934 vloog in veertig minuten over de Noordzee en landde veilig in het Britse Dover.

De Fransman Louis Blériot deed er in 1909 ongeveer even lang over om de oversteek te maken. Volgens piloot Edmond Salis, die de herdenkingsvlucht uitvoerde, deed Blériot iets uitzonderlijks. "Hij vroeg zich waarschijnlijk dezelfde dingen af als wij voor we een vlucht maken, maar er was toen veel meer onzekerheid omdat zoiets nog nooit eerder gedaan was", aldus Salis.

Later op de dag zullen ongeveer driehonderd andere piloten ook nog volgen in de voetsporen van Blériot. De piloten die vanuit Calais naar Dover zullen vliegen zijn voornamelijk Frans, Brits en Belgisch. Ook waagt een Nederlander zich aan de overtocht.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft mannen vindt dat vrouwen zélf moeten versieren


Helft mannen vindt dat vrouwen zélf moeten versieren


http://img30.imageshack.us/img30/5630/flirten.jpg


Sommige dingen zullen nooit veranderen: vrouwen willen veroverd worden door een man. De mannen hadden dit liever anders gezien: de helft vindt dat vrouwen meer moeten flirten. Dit blijkt uit onderzoek van haarstylingmerk New Wave bij 1400 respondenten tussen de 18 en 35 jaar.

Openingszinnen
Klassieke of originele openingszinnen zoals 'Heb je slingers bij je, dan kan ik je versieren' of 'Wil je iets drinken' doen het niet bij vrouwen. Waar ze dan wél voor vallen, werd niet vermeld.

Geen slechte geurtjes aub!
Een lijfgeur en slechte adem staan bovenaan het lijstje 'grootste afknappers' met respectievelijk 81 en 72 procent van de stemmen. Daarna volgen een onverzorgd gebit (48 procent), overgewicht (43 procent) of onflatteuze kledij (33 procent).

Lang, donkerblond haar
Pluspunten zijn lang, los en steil haar, maar ook krullend lang haar doet het goed (25 procent). Kort of opgestoken haar zijn niet populair, net als rood haar. Donkerblond haar staat met stip op één als favoriete haarkleur.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.664 euro voor bidprentje Yasmine

664 euro voor bidprentje Yasmine


Verzamelaars proberen munt te slaan uit de dood van Yasmine. Op de veilingsite eBay werd een doodsprentje voor 664 euro verkocht. Van gesigneerde cd's tot doodskaartjes: op het internet is momenteel een opbod bezig van spullen die te maken hebben met omroepster-zangeres Yasmine, in het echte leven Hilde Rens.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf goede redenen om te kiezen voor salade


Vijf goede redenen om te kiezen voor salade


Een slaatje (zonder vette sauzen) is een gezonde keuze, maar weet je ook hoe gezond? Deze vier redenen geven je extra zin om wél te kiezen voor dat slaatje.

1) Vezels
Groenten bevatten veel vezels, die allerlei positieve effecten hebben: minder constipatie, minder cholesterol en het geeft je een verzadigd gevoel, waardoor je minder eet én uiteindelijk afvalt.

2) Tegen kanker
(Donker) groene en oranje groenten hebben extra veel gezondheidsvoordelen: anitoxidanten, vitamines, foliumzuur, alfa- en betacarotenen. Zeker als je ze rauw eet, zoals in een salade. Samen verminderen ze de kans op kanker.

3) Minder calorieën, meer tevreden
Uit studies blijkt dat een slaatje van maximaal 150 calorieën rapper een verzadigd gevoel geeft, wat het aantal calorieën opgenomen tijdens de maaltijd vermindert. Hoe groter het slaatje in volume, hoe beter: het wijst meestal op meer groenten en minder vette, calorierijke sausjes en dressings.

4) Goede vetten
Vetvrij eten is niét gezond, maar je moet wel de foute vetten schrappen en de goede overhouden. Die goede vetten vind je onder meer in olijfolie, avocado en noten en zij helpen je lichaam beschermde chemicaliën opnemen, zoals lycopene uit tomaten en luteïne uit groene groenten.

5) Dagelijkse portie
Door van een begeleidend slaatje een dagelijkse gewoonte te maken, verorber je zeker je portie groenten per dag waardoor je optimaal geniet van de voordelen van deze gezonde voedingsstoffen. Je lichaam bouwt geen tekorten op en beschermt je optimaal tegen ziektes.

Vuistregels voor een lekkere salade:

- kies een salsoort die je lekker vindt. Een krop geniet de voorkeur over voorverpakte porties

- speel met kleuren en smaken: gooi er al eens fruit of noten door, of gebruik groenten die je bijna niet eet.

- opgelet met sauzen en dressings: deze caloriebommen doen het slaatje naar binnen glijden, maar dat is niet de bedoeling. Op een salade moet je kauwen. Moet je na elke hap je mond afvegen, dan is er zéker te veel dressing. Probeer te werken met een beetje olijfolie en versie kruiden in plaats van mayonnaisesauzen.

- Beperk ook de porties kaas en vlees die je er bij gooit: een lekker extraatje, maar ook daar schuilt gevaar in. Kies voor mager vlees als ham of kip en beperk zeker de portie kaas.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.feeën en elfjes
http://img22.imageshack.us/img22/3411/nu2k.jpg
in het bos zie ik ineens kabouters
niet zo ver bij me vandaan
ze zeggen altijd het zijn maar sprookjes
maar nu zie ik zelf... ze bestaan!

ik loop verder en zie een open plek
vol met prachtige kastelen
daar wonen koningen en koninginnen
en prinsesjes die  de hele dag spelen

daar vliegen feeën en elfjes
en ook klein duimpje stapt er rond
kijk daar... sneeuwwitje en assepoester
en de wolf van roodkapje met zijn grote muil

ik zie een kasteel omringd door rozen
ik kijk ernaar vanuit een boom
kijk daar doornroosje wordt net weer wakker
en dan... wordt ik het ook...
spijtig... het was maar een droom...
» Reageer (0)
24-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op drie mannen tussen 20 en 40 woont nog bij mama


Eén op drie mannen tussen 20 en 40 woont nog bij mama


http://img200.imageshack.us/img200/6733/nogthuiswonen.jpgZe noemen zichzelf het moedige, sterke, onafhankelijke geslacht maar mannen zijn wél degenen die aan moeders rokken blijven hangen, zelfs tot als ze veertig zijn. Eén op drie mannen tussen 20 en 40 jaar woont nog steeds (of weer) bij de ouders. Bij vrouwen is dit maar één op vijf.

Een kwart van de mannen (en een vijfde van de vrouwen) die wél alleen is gaan wonen, houdt zijn ouderlijke slaapkamer in stand - voor het geval dat.

Kostprijs, potje en was
De reden om thuis te blijven wonen is voor mannen en vrouwen dezelfde: de kostprijs. Slechts 16 procent van de mannen gaf toe te genieten van de moederlijke zorgen, 11 procent bekende de ouders te veel te zullen missen als ze alleen zouden wonen. 56 procent van de thuiswonende volwassen kookt nooit zijn eigen potje en hoeft nooit de was te doen. 18 procent krijgt zelfs elke dag een klaargemaakt lunchpakket mee.

19 procent van wie thuis woont is niet van plan te verhuizen 'tot ze er genoeg van hebben'. Dertig procent plant in Hotel Mama te blijven tot ze een vast lief hebben opgescharreld.

Kredietcrisis
21 procent van de plakkers heeft alleen gewoond maar is teruggekeerd naar het ouderlijk huis wegens de kredietcrisis. Veertig procent van hen plant 'een tijdje' te blijven voor ze weer op eigen benen gaan staan.

Toegeven
Dat blijkt uit een poll bij 3.000 mannen en vrouwen uitgevoerd door Giovanni Rana Fresh Pasta. "Dit toont dat mannen niet het sterke onafhankelijke geslacht zijn, al zullen ze dat zelf niet snel toegeven. Velen willen wel een eigen stekje, maar als ze denken aan de maaltijden die ze moeten koken en de sokken die ze moeten wassen dan blijven ze net zo lief thuis", aldus een woordvoerder.

"In sommige Europese landen, bijvoorbeeld Italië, is het de gewoonte om thuis te blijven wonen tot ze trouwen. Het bespaart geld en het versterkt de band met de familie. Britten beginnen hier duidelijk ook de voordelen van in te zien." (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Door crisis wordt er massaal gelogen over vakantie


"Door crisis wordt er massaal gelogen over vakantie"

De economische crisis heeft voor iedereen hard toegeslaan. Dat blijkt uit een nieuwe trend: de jokvakantie.Steeds meer mensen maken hun omgeving wijs dat ze een reis naar een verre bestemming geboekt hebben terwijl ze in werkelijkheid niet eens hun zetel uitkomen. Dat zegt de Nederlandse trendwatcher Adjiedj Bakas aan De Telegraaf.

"De 'jokkers' zullen om hun verhaal kracht bij te zetten vaak onder de zonnebank gaan om een kleurtje te krijgen", aldus Bakas, "Bovendien gaan ze vakantieverhalen en foto's opzoeken via Google. De foto's worden nadien wat bijgewerkt met Photoshop en zo hoeven ze geen gezichtsverlies te lijden bij vrienden en collega's."

Bakas verwacht dat deze nieuwe trend zich nog volop verder zal ontwikkelen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theaterhandschrift uit 18de eeuw ontdekt in Antwerpen


Theaterhandschrift uit 18de eeuw ontdekt in Antwerpen


http://img27.imageshack.us/img27/9307/14ncimdcg1.jpgIn een Antwerpse privécollectie is recent een volledig theaterhandschrift uit de vroege achttiende eeuw ontdekt. Dat meldt Resonant, Centrum voor Vlaams muzikaal erfgoed. Het spreekt van "een uitzonderlijke bron voor de kennis van het Nederlandstalig muziektheater in de Zuidelijke Nederlanden".

1706
Het handschrift bevat de volledige tekst van het toneelstuk "De Goede Doodt van Alexander" en verwijst in de titelpagina naar Antwerpen, de Broederschap van de Goede Doodt en het jaar 1706. In het handschrift is op verschillende plaatsen muziek toegevoegd, namelijk de verschillende aria's en instrumentale werken die ook in het theaterhandschrift zelf vermeld worden.

Zeldzaam
"Alleen al in zijn volledigheid is deze bron zeldzaam, een reconstructie van de hele komedie is quasi integraal mogelijk", zegt Resonant. "Bovendien is onze kennis over muziektheater in de Zuidelijke Nederlanden bijzonder schaars. (...) Zelfs internationaal zijn weinig volledige teksten van theaterspelen, laat staan met toegevoegde muziek, bewaard gebleven."

Ook voor de kennis van muziek bij de Jezuïeten is dit een waardevolle vondst. De Broederschap van de Goede Doodt werd opgericht in de kerk van de Jezuïeten. Het handschrift wordt in privébezit in Antwerpen bewaard.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschap zoekt vrouwen om chocolade te eten


Wetenschap zoekt vrouwen om chocolade te eten


http://img9.imageshack.us/img9/5457/chocoladeeten.jpgBritse wetenschappers zijn op zoek naar vrouwen die elke dag twee repen chocolade willen eten. Ze onderzoeken of pure chocolade het risico op een hartaandoening kan drukken. De onderzoekers zijn nog op zoek naar veertig proefpersonen. Ze moeten wel minimaal 75 jaar oud zijn, in de menopauze verkeren en behandeld zijn voor diabetes type 2.

De proefpersonen moeten elke dag twee repen extra sterke chocolade eten die speciaal voor het onderzoek werd gemaakt door Belgische chocolatiers. Een controlegroep zal elke dag twee repen normale chocolade krijgen, die het effect van een placebo heeft.

Beide groepen worden regelmatig onderzocht. De wetenschappers hopen op die manier het risico op een hartaandoening bij oudere vrouwen te laten dalen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gesluierde vrouw wint schoonheidswedstrijd


Gesluierde vrouw wint schoonheidswedstrijd

De Saoedische Aya Ali al-Mulla won de schoonheidswedstrijd 'Miss Moral Beauty' zonder dat ze daarvoor zelfs haar gezicht moest tonen. Ze werd beoordeeld op basis van haar karakter en sleepte een kroontje, juwelen, geld en een reis naar Maleisië in de wacht.

Helemaal bedekt
'Miss Moral Beauty' is een schoonheidswedstrijd in Saoedi-Arabië die vrouwen beoordeelt op basis van hun trouw aan de familie en dienstigheid ten opzichte van de maatschappij. In plaats van de gebruikelijke badpakkendefilé bij andere schoonheidswedstrijden moesten de deelneemsters van drie maanden lang zware persoonlijke, culturele, sociale en psychologische tests afleggen. Het gezicht en het lichaam van de 18-jarige winnares bleef tijdens de hele wedstrijd bedekt door een boerka. Het is onduidelijk waarom Mullah won van haar concurrentes, maar ze haalt goede cijfers op school en wil geneeskunde gaan studeren. De tweede eredame, een 15-jarig meisje, behaalde deze plaats omdat ze zo "goed voor haar gezin kan zorgen als haar moeder er niet is."

Religie
Wedstrijden die zich enkel op uiterlijke schoonheid focussen bestaan niet in het erg conservatieve, islamitische Saoedi-Arabië. Vrouwen moeten er in het openbaar altijd helemaal bedekt door een boerka en ze mogen er niet alleen niet in het gezelschap blijven van mannen die geen familie zijn.(br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ferré Grignard - Drunken sailerFerré Grignard - Drunken sailer

Om hem te beluisteren druk op de foto


Ferre Grignard (Antwerpen, 13 maart 1939, 8 augustus 1982) was een Vlaams zanger. Hij verwierf faam tijdens de jaren '60 met nummers als "Ring, Ring, I've Got To Sing" en "My Crucified Jesus".

Hij werd geboren in een burgerlijk milieu waar hij later weinig mee te maken zou willen hebben. Toen hij eind jaren '50 kunstonderwijs ging volgen, kreeg hij bekendheid in de Antwerpse artiestenwereld. Niet omdat zijn schilderijen nu zo goed verkochten, integendeel, maar omdat hij zichzelf gitaar had leren spelen en zong als een witte neger. "Hij heeft de blues, al spreekt hij geen woord Engels."

In 1964 werd hij ontdekt door platenbaas Hans Kusters, en Grignard brak snel door met de hit "Ring, ring, I've got to sing". Met zijn hippie-achtige imago, zijn lange haar en nonchalante uiterlijk, werd hij de Boudewijn de Groot van Vlaanderen.

Hoogtepunt was een optreden in Olympia in Parijs. Kort daarop klaagde hij de Franse vedette Johnny Halliday aan, die een bewerking had gemaakt van zijn tweede hit "My crucified Jesus". Het plagiaat zelf kon hem niet zoveel schelen, wel het feit dat Halliday er een tekst op had gemaakt, die beledigend was tegenover hippies in het algemeen en Grignard in het bijzonder.

Grignard leefde overeenkomstig zijn imago: wild en nonchalant. Dat deed zijn carrière geen goed. De fans waren hem snel vergeten en Grignard werd weer cafézanger. Vlak voordat hij in 1982 aan keelkanker zou overlijden, probeerde hij een come-back te maken, "met beklemmend werk, indringend als een lange doodskreet".

Omdat hij vaak in het Antwerpse jazzcafé "De Muze" zat, hangt er ook nu nog steeds een groot portret van Grignard aan de muur.

In 2005 eindigde hij op nr. 185 in de Vlaamse versie van De Grootste Belg, buiten de officiële nominatielijst.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marianne Dupon woog nog 45 kilo na overlijden Yasmine


Marianne Dupon woog nog 45 kilo na overlijden Yasmine


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/18/10/14/media_xl_971849.jpgMarianne Dupon is volgens haar vader aan de beterhand. De ex-vrouw van de overleden presentatrice en zangeres Yasmine, of Hilde Rens zoals ze echt heette, woog na de begrafenis amper 45 kilogram meer, zo weet TV Familie. "Marianne is er net na de uitvaart helemaal onderdoor gegaan, met haar opname in het ziekenhuis als triest dieptepunt. Op dat moment woog mijn dochter amper nog 45 kilogram", zegt haar vader. "Momenteel komt ze tot rust in het buitenland, ze komt er wel bovenop." Yasmine stapte op 25 juni uitgeblust uit het leven.Yasmines ex-vrouw Marianne Dupon werd na de uitvaart onwel en moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis.


» Reageer (0)
23-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugse stadsbestuur wil kauwgombuideltjes lanceren


Brugse stadsbestuur wil kauwgombuideltjes lanceren


De kauwgombuideltjes.
De kauwgombuideltjes.


Het Brugse stadsbestuur onderzoekt of het buideltjes voor kauwgom en sigarettenpeuken kan lanceren, naar analogie met de hondenpoepzakjes. Dat heeft schepen voor Leefmilieu Hilde Decleer (CD&V) geantwoord op een vraag van gemeenteraadslid Liliane Cottenie (Vlaams Belang).

Hondenpoepzakjes zijn speciale zakjes die baasjes kunnen kopen om hondenpoep netjes op te kuisen. De stad Brugge wil nu ook zakjes fabriceren waarin mensen hun kauwgom of sigarettenpeuk dumpen. Het herbruikbare buideltje is luchtdicht en dooft een nog brandende peuk binnen enkele seconden, zonder dat er onaangename geuren vrijkomen. Bij elk buideltje zitten ook folies waarin kauwgomresten gewikkeld kunnen worden.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Croo vecht tegen kanker aan de rechterstemband

De Croo vecht tegen kanker aan de rechterstemband


http://img41.imageshack.us/img41/9455/decroo.jpgHerman De Croo  wordt behandeld voor beginnend kanker aan de rechterstemband. De Croo had al langer problemen met zijn stem.

De minister van Staat en burgemeester van Brakel voelde zich al langer niet helemaal in orde. Daar zat de voorbije zware verkiezingscampagne voor iets tussen, maar de last metz ijn stem bleef aanslepen. De Croo liet zich daarop grondig onderzoeken in het UZ van Gent.

Die onderzoeken, waaronder een biopsie, brachten aan het licht dat De Croo kampt met een kanker in het eerste stadium. Op zijn rechterstemband werd een kwaadaardige tumor ontdekt.
De Croo zal de volgende zes weken behandeld worden in het UZ Gent, maar zal daarvoor niet opgenomen moeten worden in het ziekenhuis. De politicus hoopt zijn dagelijks werk verder te kunnen zetten, zegt hij in een persbericht.
 
Een aantal geplande spreekbeurten en andere verplichtingen zal De Croo de komende periode wel afzeggen. De liberaal is er desalniettemin van overtuigd dat hij begin september al zijn activiteiten weer normaal zal kunnen aanvatten.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giraffenhotel geopend in Kenia


Giraffenhotel geopend in Kenia


http://img27.imageshack.us/img27/1882/giraffenw.jpgVoor ons een opmerkelijk zicht, voor de familie Carr-Hartley de doodnormaalste zaak van de wereld: elke ochtend deelt het gezin in Kenia de ontbijttafel met acht zeldzame Rothschild-giraffen. Dat de langnekken daarvoor met hun kop door het venster moeten komen piepen, is leuk meegenomen.

"Kenianen van derde generatie"
Nu eigenaars Tanya en Mikey hun herenhuis in Nairobi omgetoverd hebben tot een 'giraffenhotel' kan ook het grote publiek dit natuurspektakel aan den lijve komen ondervinden. "Als kind groeiden we hier in de buurt op", vertelt Tanya. "We zijn Kenianen van de derde generatie. Mikeys familie zette zich decennialang in voor dierenbescherming. Zijn grootvader was zelfs betrokken bij de verhuis van giraffen in de jaren '30, een broodnodig initiatief om hen te laten overleven. Toen dit huis te koop gezet werd, hebben we geen moment getwijfeld. We zijn dolgelukkig dat we ons steentje kunnen bijdragen tot de bescherming van deze zeer bedreigde diersoort. Dat de giraffen zo dichtbij komen, is heel speciaal."

"Gek op aaitjes"
U kan de giraffen dus zoals gezegd tijdens het ontbijt aan de keukentafel voeden, maar ook via de slaapkamers op de tweede verdieping. "Ze hebben allemaal een naam. De dertienjarige Lynne is de leider van de kudde. Arlene is twee jaar ouder en de kleinste van de zes vrouwtjes. Ze houdt van mensen en heeft er geen problemen mee geaaid te worden. In augustus 2007 zette ze Barney op de wereld, die intussen ook al flink opgeschoten is. Hij is iets nerveuzer als hij aangeraakt wordt, maar houdt wel van kusjes."

"Gasten moeten wel opletten als de giraffen rondtrekken in de tuin: het blijven krachtige beesten die maar halftam zijn", klinkt het met een waarschuwende vinger. Van de Rothschild-giraffen leven nog amper een paar honderd exemplaren in het wild.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven is een soort van spel!
http://img522.imageshack.us/img522/4069/gwenstefaniv.jpghet leven is een soort van spel…
soms red je het niet en soms wel
het is uw leven en je moet je eigen wegen kiezen
soms zal je winnen en soms verliezen
natuurlijk doet het soms wel pijn
en is niet alles even fijn
maar dat is hoe het leven is
daar kan je niets aan veranderen
in dit spel krijgt niet iedereen een gelijke start
dit spel is zo ontzettend hard
maar doe wat je hartje zegt
ook al is dat soms een hard gevecht
alleen zo kan je er komen
hoe moeilijk het soms ook is
het blijft een spel...
speel het slim dan lukt het wel!

» Reageer (0)
22-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topless zonnen is uit


Topless zonnen is uit

Franse vrouwen gedragen zich terug preuts op het strand. Monokini is er vooral bij jongeren niet meer in trek. Dat meldt het dagblad 'Le Parisien' vandaag.

Sexy badpak aantrekkelijker
Vrouwen vinden het niet meer nodig om te bewijzen dat ze zich goed in hun vel voelen, zo schrijft het dagblad. Enkele jaren geleden stond halfnaakt zonnen nog symbool voor bevrijding.

Nu zijn het vooral vrouwen ouder dan 40 die voor monokini kiezen. "Een sexy badpak is aantrekkelijker dan zich onmiddellijk bloot te geven", aldus een jonge toeriste aan de Franse Côte d'Azur

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruine broodkorsten beschermen tegen darmkanker


Bruine broodkorsten beschermen tegen darmkanker

Daarom moet je de korsten van je bruine boterham opeten: ze beschermen tegen darmkanker. Tijdens het bakken komt een krachtige antioxidant (pronyl-lysine) vrij die je darmen beschermt tegen de ontwikkeling van tumoren.

Dagelijkse portie
In de korst is zijn kracht acht keer zo sterk als in de rest van het brood. Je moet wel elke dag broodkorsten eten opdat het efficiënt zou zijn, zo blijkt uit Indiaas onderzoek. Hoeveel je dagelijks moet binnenkrijgen, is nog niet duidelijk.

72 procent
Uit onderzoek aan de universiteit van Annamalai bij ratten blijkt dat de vorming van prekankergezwellen met 72 procent verminderd wordt door het eten van broodkorsten.

Symptomen
Darmkanker is een veel voorkomende kanker, die goed kan gehandeld worden als het tijdig wordt ontdekt. Daar schuilt het probleem evenwel: de meeste patiënten vertonen geen symptomen tot de kanker als flink is gegroeid.

Waarschuwingssignalen zijn bloed in de stoelgang, verandering van toiletgewoontes en pijn in de onderbuik. Goede eetgewoonten zouden normaal gezien moeten beschermen tegen de ziekte. Daartoe hoort het eten van veel vezels, zoals in volkorenbrood.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris en Wendy (Mijn Restaurant) gaan scheiden


Chris en Wendy (Mijn Restaurant) gaan scheiden


Chris en Wendy, het immer bekvechtende koppel uit het vtm-programma 'Mijn Restaurant', gaan scheiden. "Vanaf het begin was onze relatie een roetsjbaan. Met weinig ups en veel downs. Het is nooit fantastisch geweest tussen ons", zegt Wendy aan Het Laatste Nieuws. Het nieuws is vooral pijnlijk voor de drie kinderen van het koppel. Het koppel lijkt een zware vechtscheiding tegemoet te gaan, want Chris beschuldigt Wendy bovendien van overspel.

Frustratie
Chris en Wendy waren dertien jaar getrouwd, maar de stressvolle maanden die ze tijdens 'Mijn Restaurant' beleefden, waren blijkbaar de druppel. Chris kreeg veel kritiek te slikken over zijn kookkunsten in 't Gerecht en die frustratie werkte hij vaak op Wendy uit. Hij schrok er niet van terug om voor zijn keukenpersoneel met zijn vrouw te spotten. Toch zit ook Chris diep door de beslissing om te scheiden. "Ik heb haar nooit gelukkig kunnen maken", zegt hij.Chris hield altijd vol dat hun relatie net sterker geworden was door de moeilijke maanden in 't Gerecht. Tot Wendy hem eind vorige maand vertelde dat hun huwelijk voorbij is. "Ik voelde dat ze met iets zat, maar communiceren is ons ding niet", zegt Chris. "We hebben veel te weinig gepraat."

Bedrogen
Chris beweert dat Wendy hem onlangs bedrogen heeft met een oude schoolvriend. "Ik heb genoeg bewijzen. Ondertussen is de relatie beëindigd", zegt Chris. Die schoolvriend zou immers zelf een gezin hebben. Maar Chris voelt zich zwaar gekwetst. "Misschien had ik Wendy vaker complimentjes moeten geven en zeggen dat ze er goed uitzag. Maar ik ben geen prater. In de plaats hield ik haar eens vast. En nu is het te laat."

"Gevochten"
Wendy reageert heel teleurgesteld op het verhaal over overspel. "Als ik het goed begrijp, ga ik hier dus de overspelige vrouw zijn! Ik hoop dat de mensen die naar 'Mijn Restaurant' hebben gekeken, wel beter weten. Ik heb verdomme gevochten voor mijn relatie", snikt ze. Tijdens het tv-programma gingen haar ogen open. "Ik heb ingezien dat Chris enorm anders is dan ik. Dat ik meer verlang in het leven. Ik kan er geen energie meer voor opbrengen."
Samenwonen

Chris en Wendy wonen nog altijd samen in Mechelen. Ze wou er tijdelijk samen met haar moeder voor de kinderen zorgen, maar dat zag Chris niet zitten. "Hij wil het me zo lastig mogelijk maken. Het is een onhoudbare situatie. Daarom heb ik er mijn advocaat op gezet." Chris vertelt een ander verhaal en zegt dat hij momenteel geen nieuw appartement kan betalen. "Mijn plan om een restaurant te starten, heb ik daarom voorlopig ook laten varen." Het hele verhaal kan u vandaag lezen in Het Laatste Nieuws.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw start zoekactie naar verloren schoen


Vrouw start zoekactie naar verloren schoen
Een Britse vrouw is een gigantische zoekactie begonnen naar een verloren schoen. De schoen is afkomstig van een paar designerschoenen ter waarde van ruim 500 euro. Om haar schoentje terug te vinden, is deze Assepoester een zoektocht met folders en posters begonnen, meldt de Daily Mail.

Beloning
We weten al langer dat vrouwen gek zijn op schoenen, maar in het geval van de 37-jarige Louise Bawn kunnen we haar paniek best begrijpen. Ze had tijdens een nachtje stappen in Bristol van schoenen gewisseld en één van de peperdure schoenen is uit haar tas gevallen. Voorbijgangers krijgen in de stad nu folders met een afbeelding van de schoen en wie het schoentje vindt, krijgt een beloning van meer dan 50 euro.

Cadeau
Ze verwacht bovendien geen beeldschone prins om haar de schoen terug te brengen, want de schoenen zijn al een cadeau van haar echtgenoot. Die sentimentele waarde is een extra reden om de schoen terug te vinden. "De vinder kan niets met de schoen doen, omdat het slechts één schoen is. Maar voor mij betekent die schoen heel veel."

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste cake ter wereld in Australië


Grootste cake ter wereld in Australië

De stad Ipswich (Queensland) in het noorden van Australië heeft de grootste cake van de wereld gebakken. Het is alleen nog wachten op toestemming om opgenomen te worden in het Guinness Book of Records, melden Australische media.

De enorme lamington, een cake met chocola en kokos, weegt ruim 1300 kilo en heeft ongeveer de omvang van een halve personenauto. Het duurde drie dagen om het gevaarte te bakken. Voor de cake waren honderden eieren en circa 70 kilo kokosnoot nodig.

De cake is gebakken ter ere van de Nationale Lamington Dag in de streek. Het gerecht zou zijn ontstaan toen de hulp van ene Lord Lamington per ongeluk diens favoriete cake in gesmolten chocolade liet vallen.  (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Randy crawford - One day I fly away


Randy crawford - One day I fly away

Om haar te beluisteren druk op de foto


Randy Crawford (echte naam Veronica Crawford, 18 februari 1952) is een Amerikaanse zangeres.

Randy Crawford werd geboren in Macon, Georgia, maar groeide op in Cincinnati, Ohio. Als kind zong ze op school en in kerkkoren. Op 15-jarige leeftijd begon ze op te treden, begeleid door haar vader. Later werd ze zangeres van een groep. In 1972 trad ze voor het eerst op bij een concert in New York, waar ze samen optrad met George Benson. In 1975 trad ze op met George Benson en Quincy Jones. Enkele van de liedjes die ze daar ten gehore bracht, verschenen op haar debuutalbum Everything must change. Dit album verscheen alleen in de Verenigde Staten.

Grotere bekendheid kreeg ze in 1979 toen ze mee mocht zingen op de titelsong van het album Street Life van The Crusaders. Haar eigen commerciële doorbraak kwam een jaar later, toen haar vierde album Now we may begin uitkwam. De ballad One day I'll fly away werd een nummer 1-hit in onder meer België, Nederland en Groot-Brittannië. Pas na dit succes werden haar eerdere albums ook in Europa uitgebracht.

De volgende jaren scoorde ze nog enkele hits, maar grote hits als One day I'll fly away bleven (in tegenstelling tot wat begin jaren '80 werd voorspeld) uit.

» Reageer (0)
21-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brutale apen gaan auto's te lijf in safaripark


Brutale apen gaan auto's te lijf in safaripark


http://img200.imageshack.us/img200/3416/brutaleapen.jpgIn een Brits safaripark veroorzaakt een grote groep bavianen chaos door auto's aan te vallen en bagage in het rond te strooien.

De bavianen van het Knowsley Safari Park staan ervoor bekend wel eens een ruitenwisser of een buitenspiegel van een auto te rukken, maar de jongste tijd hebben ze een voorliefde voor menselijke spullen ontwikkeld. Zo leerden ze zich bagageboxen op het dak van een auto te openen.

De bezoekers kunnen vanuit hun wagen vervolgens alleen maar toekijken hoe de apen er met hun spullen vandoor gaan.
Foto's

Het personeel van het safaripark raadt de bezoekers nu aan niet langer door het park te rijden met bagageboxen op het dak. Om die raadgevingen kracht bij te zetten, zette het personeel een auto met bagagebox klaar voor de apen, zodat er foto's konden genomen worden van de aangerichte chaos. Die foto's worden aan de bezoekers uitgedeeld, als waarschuwing voor hetgeen er kan gebeuren.  (br.gazet van Antwerpen)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ondraaglijke oorsuizingen


29-jarige Essenaar pleegt zelfmoord door ondraaglijke oorsuizingen


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/zelfmoord-door-ondraaglijke-oorsuiz.jpg?t=1248115636


In Essen heeft een man zich vorige vrijdag van het leven beroofd omdat hij niet langer kon leven met het gesuis in zijn oren, dat door luide muziek was ontstaan.

Dietrich Hectors, een 29-jarige ingenieur, was gek van muziek. In 1996 ging hij naar een optreden van Sepultura in Leuven. Daar liep hij voor het eerst een geluidstrauma op.

Oorwatten voor een concert

"Ik zie mensen met oorwatten in en lach hen inwendig uit. Toch geen oorwatten indoen voor een concert, denk ik bij mezelf en ik vind me o zo stoer", schrijft Hectors in zijn afscheidsbrief.

"Het is 20u, Strife (het voorprogramma, red.) begint te spelen. Vanaf de eerste noot hoor ik dat er iets niet goed zit. De muziek staat gewoon veel te luid, ik voel de gitaren en de drums daveren in mijn oren. Zo iets luid heb ik nog nooit meegemaakt. Ik kijk wat om me heen maar niemand kijkt terug. Iedereen lijkt het het volume normaal te vinden, niemand kijkt op. De muziek staat verschrikkelijk hard maar ik ga gewoon niet weg. Ik ben te koppig om weg te gaan."

"Rond 24u is het optreden gedaan, we verlaten de zaal. Mijn oren tuten zo hard als nooit tevoren. Langzamerhand minderde het gepiep in mijn oren, maar ik had aan het concert toch een licht blijvend gepiep overgehouden."

Repetitie

Vervolgens nam Hectors altijd oordopjes mee naar de repetities van zijn groep en wanneer hij naar concerten ging.

Bij een repetitie in 2003 had Hectors zijn oordopjes echter vergeten. De dag erna klonk er een getuut in zijn oren dat nooit meer zou weggaan. Alledaagse geluiden gingen bovendien pijndoen. Zelfs praten werd ondraaglijk.

"Ik vroeg me af waarom mij dit moest overkomen? Ik had twee keer in mijn leven zonder oorbescherming in lawaai gestaan, TWEE keer!" schrijft Hectors.

Levenskwaliteit

"Mijn levenskwaliteit is te laag om nog door te kunnen met dit leven. Honderden keren heb ik teruggevochten na geluidstrauma’s, me in stilte gehuld, me asociaal gedragen, alle voorstellen voor sociale activiteiten afgeslagen, en me opgesloten, totdat er beterschap kwam. Maar er is ergens een grens. Die grens is bereikt."

Hectors verhing zich vrijdag in een bos in Essen. Hij schreef een maand aan zijn afscheidsbrief. "Respecteer aub mijn keuze, mijn leven is een hel geworden", zijn Hectors' laatste woorden daarin.  (br.Gazet van Antwerpen)


Lees de afscheidsbrief van Dietrich Hectors.


Druk op bovenstaande link om zijn afscheidsbrief te lezen...
» Reageer (0)
20-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kust voelt de crisis


De Kust voelt de crisis

Er zijn minder toeristen aan de Kust en zij die toch komen, verteren minder. Dat is de evaluatie van de eerste drie weken van de zomervakantie aan onze kust. Alleen Plopsaland in Adinkerke is tevreden: "Wij trekken meer bezoekers dan vorig jaar."

Onze Kust kampt overigens niet met een uniek fenomeen. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Nederlanders gaven in de eerste drie maanden van het jaar 4 procent meer uit tijdens toeristische reizen in het buitenland. Maar in eigen land spendeerden ze 17 procent minder.

Strandgangers consumeren minder
"We merken duidelijk dat de strandgangers minder consumeren", zegt schepen van Toerisme Johnny Devey uit Middelkerke. "De crisis is voelbaar en dat hoor ik ook bij mijn collega's uit de andere kustgemeenten."

Minder volk
Bovendien zijn er minder toeristen dan vorig jaar, iets wat ook Dirk Schockaert van De Lijn vaststelt: "Op de kusttram zitten beduidend minder reizigers. De eerste twee weken waren niet zo goed. Het is nog te vroeg om met cijfers naar buiten te komen, maar in vergelijking met vorig jaar is het zeker minder."

"Het valt tegen"
"Het valt tegen", zegt ook Marc Coene, verhuurder van strandcabines en -stoelen in Middelkerke. "De cabineverhuur lukt nog redelijk, maar de mensen huren minder stoelen. Ze huren er één per groep en de rest ligt op het strand achter het zeil."

Op topjaar gerekend
De toeristische sector aan de kust rekende nochtans op een topjaar. Patrick Van Gheluwe, voorzitter van Westtoer zei voor de schoolvakantie: "Op basis van de goede resultaten van het voorjaar en de prognose voor de zomer kunnen we met goed weer en veel late boekingen rekenen op een topprestatie."

"We vermoeden dat de mensen door de crisis de kust herontdekken als vakantiebestemming", luidde het toen.

Eerste jaarhelft wel goed
In de periode januari tot april steeg de verhuur van vakantiewoningen met 11 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het aantal dagtoeristen steeg met 19 procent. Tijdens de paasvakantie waren er dubbel zoveel dagtoeristen die per wagen naar zee reden.

De toeristische sector aan de kust benadrukt dat een juiste weersvoorspelling erg belangrijk is. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse vondeling heet Michaël De Kleine


Antwerpse vondeling heet Michaël De Kleine


 De baby die zaterdag in de vondelingenschuif van Moeders voor Moeders in Antwerpen werd achtergelaten, krijgt de naam Michaël De Kleine. Sinds vanochtend verblijft het jongetje in het centrum voor gezinsondersteuning Good Engels. Daar zal hij naar verwachting vier tot zes weken verblijven tot er pleegouders, die ook de latere adoptieouders zullen worden, zijn gevonden.

In goede gezondheid
Het kindje werd zaterdagnamiddag gevonden in de vondelingenschuif in de Borgerhoutse Helmstraat door een van de medewerkers van Moeders voor Moeders.

Toast op geboorte
"Meteen werd er een dokter bijgehaald, die vaststelde dat de baby in goede gezondheid verkeerde. Daarnaast hebben we politie en parket verwittigd en OCMW-voorzitster en voogd Monica De Coninck op de hoogte gebracht. Dan hebben we een glaasje op de geboorte gedronken", licht Monique Verdickt, voorzitster van Moeders voor Moeders, toe.
Met OCMW-voorzitster Monica De Coninck (links) en Monique Verdickt van Moeders voor Moeders.
Met OCMW-voorzitster Monica De Coninck (links) en Monique Verdickt van Moeders voor Moeders.Aartsengel
Moeders voor Moeders gaf de vondeling ook een voornaam. "De vondelingenschuif heeft ondanks de kritiek al twee keer dienst bewezen. We hebben er nu een engelbewaarder bij. Vandaar dat we kozen voor Michaël, naar de aartsengel", aldus Verdickt.Vinddatum wordt verjaardag
Woensdag zal de geboorte van Michaël De Kleine worden aangegeven. De vinddatum wordt ook de geboortedatum, hoewel het kindje toen vermoedelijk al twee dagen oud was.

Navelstreng met grof touw afgebonden
Het gaat overigens duidelijk om een thuisgeboorte. De navelstreng werd met een grof touw afgebonden.

De naam zal veranderen wanneer het kindje wordt geadopteerd of als de ouders zich melden. De persoon die het heeft achtergelaten, heeft alvast een enveloppe mee met daarin informatie over hoe hij of zij het kind kan terugkrijgen.

Adoptie over zes maanden
De Coninck raadt de ouders aan om zich, indien ze hun kind terug willen, binnen de zes maanden te melden omdat dan de adoptieprocedure wordt opgestart. "We willen zo snel mogelijk een pleeggezin zoeken dat het kindje ook wil adopteren. Eens de adoptie rond is, is het niet evident voor de ouders om het kind nog terug te krijgen."

De adoptieprocedure, die naar verwachting 2,5 jaar zal duren, zal verlopen via de erkende adoptiediensten. Het heeft voor kandidaten daarom geen zin om zich aan te bieden bij het OCMW of bij Good Engels.

Met kleine Michaël, 3,3 kg zwaar, lijkt het goed te gaan. Hij reageerde bij de voorstelling van de pers nauwelijks op de vele flitsende camera's. "Het is een rustig manneke", weet Katrin Beyer van Moeders voor Moeders. De moeder van drie hield het kindje bij zich en verzorgde het tot het vanochtend naar Good Engels werd overgebracht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwemster met achterwerk bloot na scheur in badpak


Zwemster met achterwerk bloot na scheur in badpak


http://img24.imageshack.us/img24/8420/zwemstermetachterwerkbl.jpgDe Italiaanse zwemster Flavia Zoccari heeft een genant moment meegemaakt tijdens een wedstrijd op de Mediterrane Spelen in Pescara; haar strakke zwempak scheurde, net ter hoogte van haar achterwerk.

Zoccari droeg een nieuw, hoogtechnologisch badpak, ter waarde van zo'n 350 euro. Het badpak, de Jaked J101, is door de Internationale Zwemfederatie FINA intussen zelfs verboden omdat de uitrusting teveel voordeel zou opleveren.

Zoccari miste door het scheuren van het pak de finale van de 200 meter. De zwemster barstte daarop in tranen uit. (br.Gazet van Antwerpen)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrijver Frank McCourt overleden in New York


Schrijver Frank McCourt overleden in New York

De Amerikaans-Ierse schrijver Frank McCourt is op 78-jarige leeftijd overleden in New York, meldt de New York Times. Volgens het dagblad is de schrijver overleden aan een uitgezaaid melanoom.

Angela's Ashes
McCourt werd een literair fenomeen in de VS met zijn debuut 'Angela's Ashes' ('De as van mijn moeder') dat hij schreef toen hij 66 was. Hierin vertelt hij over zijn armoedige kindertijd in de Ierse stad Limerick met een aan alcohol verslaafde vader die zijn gezin in de steek liet en een moeder die moest bedelen om haar kinderen te kunnen voeden. Het boek won de Pulitzer Prijs in 1997. In de VS werden er vijf miljoen exemplaren van verkocht. Het werd vertaald in 24 talen. In 1999 verfilmde Alan Parker het boek.

Leraar
McCourt werd geboren in 1930 in Brooklyn, New York, in een grote, katholieke Ierse familie. In 1934 keerden zijn ouders, werkloos door de Grote Depressie, terug naar Ierland. Op zijn 19de komt McCourt terug naar New York. Hij doet allerlei jobs voordat hij in 1959 leraar wordt.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kikker zonder longen in Indonesië ontdekt


Kikker zonder longen in Indonesië ontdekt

Biologen hebben in de Indonesische provincie Kalimantan een kikker zonder longen ontdekt. Dat zegt David Bickford, een bioloog van de Nationale Universiteit van Singapore.

De kikker Barbourula kalimantanensis ademt via de huid, omdat de longen ontbreken. Volgens Bickford is de kikker de eerste bij wetenschappers bekende kikkersoort die geen longen heeft. Bickford liet weten dat op de korte lijst van amfibiesoorten zonder longen onder meer enkele salamanders staan.

Volgens de bioloog kan de kikker zonder longen wetenschappers helpen bij het onderzoek naar de invloed van de omgeving op de evolutionaire verandering van diersoorten.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venetiaans glas


Venetiaans glas


http://www.antiek-ambrosia.be/foto%27s%20glas/glas%20groot/Venitiaanse%20coupe.jpgVenetiaans glas is een voor velen direct herkenbare vorm van geblazen glaswerk, dat met gebruik van oorspronkelijk Romeinse technieken als sinds de 13e eeuw wordt vervaardigd op nagenoeg dezelfde wijze als toen.

Op het eind van de 13e eeuw was het eiland Murano het centrum van deze industrie. Vanwege het brandgevaar moest dit op een eiland gebeuren en mocht dit niet binnen de stadse bebouwing plaatsvinden. Tevens hoopte men daarmee de kennis van het procedé geheim te houden.

Mogelijk hebben de Venetianen het procedé van glas ontkleuren, wat in de vergetelheid geraakt was, toen herontdekt en maakten daarmee het zuivere kristalglas. Dit werd in later eeuwen in diverse steden in Europa nagemaakt onder andere in Antwerpen, daar noemde men het façon de Venise. Ook het gebruik van diverse kleuren glas door en naast elkaar is een typisch kenmerk van Venetiaans glas.


Nog voor het begin van de 16e eeuw kreeg met de techniek van het emailleschilderen, oorspronkelijk ontdekt in de islamitische wereld, onder de knie en men gebruikte deze techniek voor decoratie. Ook ging men het glas graveren en vergulden.

In de 16e eeuw beheerste men de technieken zo goed, dat men zeer ingewikkelde vormen en versieringen wist te maken. Tot op de dag van vandaag is de glasproductie nog steeds een belangrijke bron van inkomsten voor de economie en voor toeristische souvenirs uit Venetië.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.muziek klinkt zacht
muziek klinkt zacht
in mijn oren
ik wil even niets anders horen
stilletjes stil
prachtige klanken
me stil omarmen
geen slotacoorden
stil luisterend
hart en ziel fluisteren
meegaand met muziek
zo stil zo uniek
in vervoering beroering
stilte niet verloren
muziek gedragen door de wind
rust die vind zijn weg
de stilte
oorverdovend
stilletjes
stil
st
» Reageer (0)
19-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Non raast tegen 180 km/u


Non raast tegen 180 km/u "omdat paus pols brak"

Een Italiaanse non moet een fikse boete betalen en is haar rijbewijs voor een maand kwijt nadat ze te snel over de autoweg scheurde. Reden voor die haast? Ze maakte zich zorgen om de gebroken pols van Benedictus XVI...

Toen de 56-jarige non gisteren gehoord had wat de kerkleider in zijn chalet in de Aostavallei overkomen was, stoof zij samen met een 65-jarige en een 78-jarige andere non weg uit Rome om de paus te gaan bezoeken. Ter hoogte van Turijn werd zij staande gehouden door de politie omdat zij tegen 180 kilometer per uur over de snelweg raasde, 50 kilometer te snel.

"U hebt gelijk, mijn jongen", kreeg de waakzame agent te horen. "Wij rijden echter zo snel uit bezorgheid omtrent de gezondheid van de Heilige Vader." De pakkemannen waren niet onder de druk en zwierden haar alsnog op de bon.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom jongens meer vrienden hebben dan meisjes

Waarom jongens meer vrienden hebben dan meisjes


http://img268.imageshack.us/img268/9852/meisjes.jpgElke ouder weet het uit ervaring: een dochter heeft meestal een vriendin met we ze alles deelt, terwijl de zoon liever op stap gaat met een groep kameraden. De reden daarvoor is te zoeken in onze hersenen, toont een Amerikaanse studie uitgevoerd door het National Institute for Mental Health.

Individuele relaties
Hersenscans tonen dat meisjes van nature een aanleg hebben voor individuele relaties, terwijl jongens kiezen voor de complexe dynamiek en de interne concurrentie binnen een groep. Dat verschil ontwikkelt zich duidelijker naarmate kinderen ouder worden.

Puberteit
Volgens Daniel Pine, de kinderpsycholoog die het onderzoek leidde, groeien die sociale verschillen tussen jongens en meisjes vooral vanaf het moment dat ze de puberteit bereiken. "Relaties van één-op-één worden in die periode belangrijker voor meisjes, terwijl relaties die tot uiting komen in competitief verband, zoals sportevenementen, dan bij jongens op het voorplan komen".

Meer of minder actief
Als een meisje geïnteresseerd raakt in één persoon, worden hersengebieden geactiveerd die verband houden met hormoonsecretie, gevoelens, motivatie en beloning. Bij jongens neemt de activiteit in die gebieden af. En hoewel ook omgevingsfactoren hier meespelen "wordt dit vooral bepaald door zaken die onderdeel uitmaken van wie we zijn". (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoesontwerper van Beatles en Stones overleden


Hoesontwerper van Beatles en Stones overleden


Het oorspronkelijke ontwerp voor 'Beggars Banquet' leidde tot ergernis.
De Amerikaanse designer en fotograaf Tom Wilkes is op 69-jarige leeftijd gestorven. Hij was de man die met platenhoezen voor de Rolling Stones, Janis Joplin, de Beatles, Joe Cocker en anderen mee popgeschiedenis heeft geschreven. Volgens zijn dochter Katherine Fotch overleed hij al op 26 juni na een lange ziekte.

De invallen van Wilkes vormden het uitzicht van veel platenverzamelingen uit de jaren zestig en zeventig. Zijn oorspronkelijk ontwerp voor het Rolling-Stones-album 'Beggars Banquet' leidde tot ergernis. Het toonde de bandnaam als graffiti in een openbaar toilet. De platenfirma bracht een andere cover op de markt en keerde pas later naar het origineel terug.

Andere ontwerpen waren die voor het rode en blauwe verzamelalbum van The Beatles, George Harrisons 'Concert for Bangladesh', Neil Youngs 'Harvest' en 'Decade' en Joe Cockers 'Mad Dogs & Englishmen'. Voor zijn ontwerp voor 'Tommy' van The Who kreeg Wilkes een grammy.

» Reageer (0)
18-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 tips om de liefdesvlam aan te wakkeren


4 tips om de liefdesvlam aan te wakkeren

De passie terug doen oplaaien vergt een beetje moeite en energie, daar gaan we niet om liegen. Je moet uit je comfortzone komen en weer echt voor de ander gaan. Met deze eenvoudige tips kan je van de liefdeswaakvlam weer een groot kampvuur maken!

1) Flirten

Om de seksuele spanning weer aan te wakkeren, en dat verwachtingsvolle, tintelende gevoel terug te krijgen, moet je terug beginnen flirten. Dat kan met dubbelzinnige sms'jes, een echte date of een avondje uit waar je doet alsof je elkaar niet kent. Wedden dat de temperatuur meteen een paar graden stijgt?

2) Kleed je op

Ook al eten jullie thuis spaghetti, maak je op en trek iets leuk aan. Altijd in die trainingsbroek en met ongekamde haren aan tafel verschijnen, is misschien wel comfortabel, maar zeker niet spannend.


3) Doe iets nieuw

Nieuwe dingen doen is spannend, en als je ze samen doet versterk je jullie band. Een nieuwe hobby, je inzetten voor een buurtvereniging, samen gaan sporten, verrassingsweekends plannen... het kan allemaal.

4) Seks

Seks, orgasmes en intimiteit: daar mag je niet op besparen. Laat vermoeidheid en 'geen zin' niet in de weg komen, maar onderhou je seksleven. Hoe vaker je het doet, hoe vaker je zin hebt, dat is bewezen!


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw leert terriër lezen


Vrouw leert terriër lezen

In New York heeft een vrouw haar hond leren lezen. Volgens Lyssa Rosenberg reageert haar terriër Willow op de juiste manier wanneer ze hem bordjes toont met bevelen als 'zit', 'lig' en 'zwaai', schrijft Ananova. De hond valt zelfs neer wanneer hij het woord 'bang!' leest.

Rosenberg heeft nu van haar hobby haar werk gemaakt. Ze traint honden voor tv-spotjes en fotoshoots. Willow zou zo'n 250 commando's kunnen lezen.

"Het is begonnen als een weddenschap met een vriend," zegt Rosenberg. "Hij beloofde me een trip naar Mexico als het me lukte.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw rijbewijs gaat maar vijftien jaar mee


Nieuw rijbewijs gaat maar vijftien jaar mee


http://img269.imageshack.us/img269/3605/hondachterhetstuur.jpgVanaf juli volgend jaar wordt geleidelijk een nieuw rijbewijs ingevoerd. Het is amper zo groot als een bankkaart, en moet om de vijftien jaar hernieuwd worden.
Het nieuwe rijbewijs heeft het formaat van een bankkaart, en beantwoordt volledig aan de Europese normen. Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) legde het gisteren aan de regering voor, maar een werkgroep moet nog een aantal aspecten uitzoeken, zoals de kostprijs van de hele operatie. De bedoeling van Schouppe is het rijbewijs gefaseerd in te voeren, zegt zijn woordvoerder Jan Pauwels.

Eerst komen de nieuwe automobilisten aan bod, daarna geleidelijk alle anderen. Het nieuwe rijbewijs zal niet meer levenslang geldig zijn: om de vijftien jaar moet men een nieuw aanvragen, om te vermijden dat chauffeurs helemaal niet meer op de foto erop lijken, zoals nu vaak het geval is. Toch is het helemaal niet de bedoeling daar voorwaarden of een nieuwe rijproef aan te koppelen.  
http://img17.imageshack.us/img17/4961/nieuwrijbewijs.jpgEuropa heeft de vorm van het nieuwe rijbewijs opgelegd. Het wordt zo groot als een bankkaart of elektronische identiteitskaart. De bedoeling is de kaart te koppelen aan een nieuwe database van alle rijbewijzen. Nu bestaat die namelijk niet. Die database zou ook gegevens bevatten als eventuele medische ongeschiktheden, schorsingen en dergelijke, en moet er ook voor zorgen dat personen van wie het rijbewijs ingetrokken werd, niet frauduleus aan een nieuw raken.

Volgens Pauwels zorgt die database ook voor een belangrijke vermindering van de administratieve lasten in de gemeentes leiden. Nu moeten die van elk afgeleverd rijbewijs een dossier bijhouden, dat bij een verhuis mee naar de nieuwe gemeente moet. Door de centrale database zal dat niet langer nodig zijn.

Opvallend is dat het nieuwe rijbewijs geen chip zal bevatten, in tegenstelling met de elektronische identiteitskaart. Toch moet het voor de politie leesbaar zijn. De meeste Europese landen hebben overigens al zo'n nieuw rijbewijs. De invoering van het nieuwe rijbewijs loopt samen met die van de Europese nummerplaat.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw met twee baarmoeders


Vrouw met twee baarmoeders bevalt van gezond meisje


 


De 27-jarige Lindsay Hasaj heeft het leven geschonken aan een gezonde dochter. Op zich niets verrassends, ware het niet dat de Britse een zeer bizarre zwangerschap achter de rug heeft. Toen ze net zwanger was, ontdekten de dokters immers dat ze twee baarmoeders en twee vagina's had. De foetus groeide in één van de twee baarmoeders.Twee baarmoeders
Lindsay en haar vriend Tony probeerden al enkele maanden zwanger te geraken. Lindsay kreeg uiteindelijk heel wat problemen en trok naar de dokter omdat ze vreesde voor een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Daar wezen de scans op het wonderbaarlijke feit van twee baarmoeders en twee vagina's. Haar vagina heeft één ingang, die zich inwendig opsplitst in twee baarmoeders en twee vagina's. Slechts één vrouw op één miljoen heeft zo'n anatomie van dubbele voortplantingsorganen en de kans op een zwangerschap is uiterst gering, haast onmogelijk.

Mirela Elizabeth
Maar het kerngezonde meisje, Mirela Elizabeth, heeft de met verstomming geslagen dokters en Lindsay het tegendeel bewezen. "Ik was tijdens de zwangerschap vaak erg ongerust maar het is goed afgelopen. Onze dochter mee naar huis nemen was een unieke ervaring. Ik kan het niet vatten en al zeker niet onder woorden brengen." (br.hln)» Reageer (0)
17-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 irritante dingen die mannen doen in bed


10 irritante dingen die mannen doen in bed


http://img38.imageshack.us/img38/7130/inbed.jpgHij mag dan denken dat hij 'de man' is (en niet alleen letterlijk), vrouwen denken er soms het hunne van. Want eerlijk, hij duwt niet alleen soms (vaak) op de verkeerde knopjes, het zijn die kleine gewoontes die ons doen zuchten. Zoals:

1) Sokken en schoenen
Vergeet wat je geleerd hebt uit pornofilms: zelfs in je haast om het voor elkaar te krijgen, doe je je sokken en schoenen uit. Om ze niet te vergeten, doe je dit best eerst - en de broek het laatst.

2) Gsm
Je gsm opnemen tijdens seks, is een moodkiller. Logisch? 15 procent van de Amerikanen doet het nochtans. Oplossing? Zet 'm uit!

3) Small talk
Okee, vrouwen houden van praten en ze houden zeker van mannen die iets te vertellen hebben. Maar niet tijdens seks, laat dat duidelijk zijn. Lieve woordjes: ja, een verhandeling over je favoriete voetbalspeler: néén!

4) Kijken
Als iets anders je aandacht meer opeist dat je partner tijdens seks, dan ben je fout bezig. Zet de tv uit, of beter nog: verwijder het toestel uit de slaapkamer. Koppels zonder tv in de slaapkamer hebben vaker seks, dan koppels met tv in de slaapkamer.

Waar je dan wel naar moet kijken? Je partner, en liefst haar ogen. Raak je toch afgeleid, probeer je dan te concentreren op het moment en alle zintuigen die dat moment beleven.

5) Kwijlen
Je speeksel komt maar op twee plekken: haar mond en haar geslachtsorganen, bij wijze van glijmiddel. En niet op haar gezicht, mannen!

6) Orgasme
Instorten na je eigen orgasme is niet cool. Okee, het is een biologische reactie voor mannen om slaperig te worden na hun orgasme, maar hey, wij willen nog een knuffel (of een eigen orgasme). Net zoals je de biologische tendens hebt verslagen om binnen twee tot vijf minuten klaar te komen, kan je wakker blijven na seks. Wat je er ook voor moet doen: geef je vrouw de lieve knuffels die ze nodig heeft, terwijl ze afkoelt van jouw mannelijke passie. Yeah!

7) Andere vrouwen
Opsommen wat je vorige vriendinnen beter konden tijdens seks is geen goed idee. Ook buiten de slaapkamer begin je er beter niet aan. Gewoon niet. En als ze er zelf om vraagt, is zij de beste en de liefste ooit. Capice?

8) Humor
Humor is een goede manier om een vrouw op te winden, maar het moet ergens stoppen. Belachelijke opmerkingen maken of in een lachstuip verzeilen, komt voor haar over alsof je seks met haar niet belangrijk en één grote grap vindt. Dat is niet erg bevorderlijk voor het goede verloop, dat snap je zelf ook wel.

9) Bijnaampjes
Een schattig koosnaampje wil elke vrouw, maar niet voor haar lichaamsdelen. Noem ze gewoon bij naam (zet er eventueel een positief adjectief) voor, maar kom niet af met kinderachtige pseudoniemen. Seks is iets voor volwassenen, dus laat het kind in jou achterwege.

10) Verschillen
Vrouwen zijn niet als mannen. Een understatement, maar toch een belangrijk verschil dat veel mannen vergeten op belangrijke momenten. Zoals: een vagina is gemaakt om stimulatie te onvangen in de eerste paar centimeters. Naarmate de opwinding stijgt, opent de spier zich zodat er meer plaats is. Dus: zachtjes beginnen is veel leuker voor haar (en het weerhoudt jou er van te vroeg klaar te komen).

Denk eraan dat het voor een vrouw veel langer duurt om klaar te komen. Geduldig en lief zijn en je inhouden tot zij er klaar voor is, is niet alleen beleefd, het is ook wat van een man een geliefde maakt.(br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouderwetse manieren om een griepepidemie te overleven


Ouderwetse manieren om een griepepidemie te overlevenNu de Mexicaanse griep zich steeds sneller verspreidt, begint bij sommige mensen een gevoel van paniek te leven. Geen nood, de Britse krant The Times geeft vijftien tips om een griepepidemie te overleven. Let wel: deze tips dateren van de vorige grote griepepidemie in 1918-1919.

1) Neem een heet mosterdbad
2) Gebruik je elektrische deken om je lakens te verluchten, drogen en opwarmen. Geen gevaar voor oververhitting of kortsluiting
3) Eet kloek voedsel, want griep valt alleen de zwakkeren aan
4) Ovaltine helpt tegen alles
5) Steriliseer de lucht in de slaap- en woonkamers met de hulp van een gasbrander
6) Neem medicatie als Coca Wine of Milton, wat het griepvirus in drie minuten knockout slaat
7) Magische muntjes: zuig een muntje en overleef de griep
8) "Behandel de symptomen, dat is het enige dat de wetenschap kan doen."
9) Verrijk je bloed en kalmeer je zenuwen met 'Hall's wine'. Het versterkt de weerstand, versterkt de zwakken en houdt de gezonden gezond.http://img193.imageshack.us/img193/6126/griep.jpg


Voor wie het niet gelooft: deze tips komen uit advertenties die 90 jaar geleden in de krant werden afgedrukt. Bewijs daarvan vind je hier.Tegenwoordig luiden tips om (minder) ziek te worden wel anders:

1) Haal een griepvaccin, met voorrang voor wie werkt in de gezondheidszorg en voor kinderen
2) Was regelmatig je handen
3) Ga zo snel mogelijk naar de dokter als je de symptomen van de griep vertoont
4) Eet verse groenten en fruit of neem vitaminesupplementen om je weerstand te optimaliseren
5) Slaap voldoende


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik haat dat ze haar lichaam haat

"Ik haat dat ze haar lichaam haat"


Veel vrouwen hebben geen goed gevoel over hun lichaam. Dat gaat van af en toe zeuren over wat ze zouden veranderen tot regelrechte monologen over waarom zij de lelijkste en meest misvormde vrouw ter wereld zijn. De meeste mannen vinden de problemen waar vrouwen zo zwaar aan tillen niet zo erg. Straffer, ze zouden ze zelfs niet zien als hun vrouwen ze er niet op zouden wijzen.

Maar waarom blijven sommige vrouwen hun lichaam haten, ondanks de steun van hun partner? Waarom zien ze alleen maar 'lelijke benen', 'dikke enkels', 'slappe borsten', waar anderen een fitte, slanke vrouw zien? "Ik haat dat mijn vrouw haar lichaam haat", zo vatte iemand het probleem samen.

Pam Spurr, relatietherapeute, heeft tips over hoe je met deze irrationele haat tegenover het eigen lichaam kan omgaan.

1) Stel grenzen
Je kan niet hulpeloos toekijken hoe je geliefde zichzelf kwelt met die irrationele gedachtes. Het slechte nieuws is dat je haar niet kan dwingen haar lichaam anders te zien. Dat zal stap voor stap moeten gebeuren. Eerste stap: stel grenzen. Maak duidelijk dat je een haatcampagne tegenover zichzelf niet accepteert, en onderbreek haar telkens ze erover begint.

2) Negeren
Negeer haar wanneer ze toch blijft doorgaan over alle slechte punten aan haar lichaam. Dit veroorzaakt waarschijnlijk een groor emotioneel drama, omdat ze de gewoonlijke tegenwind ('nee, dat is niet waar, je bent prachtig') niet meer te horen krijgt, wat haar onzeker zal maken. Vreemd genoeg is dit de bedoeling: door de onzekerheid moet ze beginnen nadenken over wat ze zegt en wat ze jullie als koppel aandoet.

3) Weggaan
Als bovenstaande tips te subtiel zijn, moet worden overgeschakeld naar de grove middelen: de kamer/het pashokje/de auto verlaten als ze zichzelf toch blijft bekritiseren.

De bedoeling is om uiteindelijk de realiteitszin terug aan te wakkeren. Niet tevreden zijn met je lichaam en daar iets aan doen, is één ding. De sfeer in de relatie totaal verzuren en zichzelf de dieperik in praten is onaanvaardbaar. (br.hln)


» Reageer (0)
16-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doel hoeft niet weg ?


Doel hoeft niet weg ?


http://img43.imageshack.us/img43/5777/antwerpenhaven.jpg
 
Groen! grijpt de dalende cijfers van de Antwerpse haven in de eerste jaarhelft aan om te pleiten voor het behoud van polderdorp Doel. "Zelfs als de trend in de tweede jaarhelft verbetert, eindigt 2009 met een lager volume dan 2007. Aangezien er geen nood is aan bijkomende containercapaciteit, is er geen nood aan een tweede dok. En aangezien er geen nood is aan een tweede dok, hoeft Doel niet te verdwijnen", luidt het in een mededeling van Filip Watteeuw, de fractieleider van de groenen in het Vlaams parlement.

Eind augustus loopt het tijdelijk woonrecht in het polderdorp af, en de groenen roepen nu op om dit te verlengen. "Eigenlijk zou men moeten teruggrijpen naar de beslissing van de paars-groene regering in 2000: Doel blijft zolang er geen bouwvergunning is voor het Saeftinghedok".

Groen! ziet een toekomst voor Doel, enerzijds vanuit toeristisch-recreatief oogpunt en anderzijds als kunstevenementendorp. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planckendael blij met geboorte babyzebra Kanza


Planckendael blij met geboorte babyzebra Kanza
http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gva/2009/07/16/534050/planckendael-blij-met-geboorte-kanza_5_460x0.jpg


De familie van de Grévy zebra's in Planckendael is sinds woensdagnacht een telg rijker. Moeder Bettina zette het stevige jong van iets meer dan 30 kg zonder problemen op de wereld. Het jong kreeg de naam Kanza mee.

De Grévy zebra is een bedreigde diersoort. In de natuur zijn er nog ongeveer 2.500 exemplaren van deze soort over. Planckendael neemt actief deel aan het internationale kweekprogramma voor deze dieren én levert een bijdrage aan het conservatieproject in Kenia.

Met wat geluk volgen er de komende maanden nog twee veulentjes.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wonderbra hielp Marilyn Monroe mee aan mooi figuurtje


Wonderbra hielp Marilyn Monroe mee aan mooi figuurtje


http://img38.imageshack.us/img38/8133/marilynmonroe1n.jpgWie de naam Marilyn Monroe hoort, denkt ongetwijfeld onmiddellijk aan het meisje wiens witte jurk opwaait door een luchtrooster. Maar de meeste mannen zullen ook wel denken aan haar mooi gevormde lichaam. Nu is gebleken dat de Amerikaanse actrice haar vormen niet allemaal van God gekregen heeft. Monroe droeg een wonderbra uit de jaren '50.

Tijdens de voorbereiding van een veiling van een privécollectie in het Verenigd Koninkrijk werd één van de wonderbra's van Monroe ontdekt. Daarmee bleek de Hollywoodster haar borsten te liften tot een D-cup.

Boven de jurk uit
In de wonderbra uit de jaren '50 werden de borsten ondersteund door extra riemen die in een driehoek over de schouders naar het midden en de zijkanten van de bh liepen. De halve cups moesten de borsten van Monroe wat meer omhoog duwen. Bovendien kwamen ze iets boven haar jurk uit waardoor het leek dat haar lichaam nog langer was.

De wonderbra en een paar kousen worden nu in het Verenigd Koninkrijk geveild. De man achter de veiling, Richard Davie geeft toe dat de bh er op het eerste zicht zeer gecompliceerd uitziet. "Maar eigenlijk heeft hij vier cups, twee die niet zichtbaar zijn en dan twee die net iets boven haar jurk uitkwamen."

Gehoopt wordt dat het kleinood 2.000 Britse pond of 2.327 euro zal opbrengen.(br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Hond zoogt verstoten pandawelpjes


Hond zoogt verstoten pandawelpjes


Het teefje weigert haar eigen puppy te voeden.
 In de dierentuin van het Chinese Taiyuan zoogt een hond twee verstoten rode pandawelpjes. De welpjes werden geboren op 25 juni, maar de moeder keek er niet naar om.

Het personeel van de zoo zocht daarom snel een vervangmoeder voor de welpjes, en vond drie geschikte teefjes. Het teefje dat uiteindelijk werd gekozen, heeft genoeg melk en ontfermde zich meteen over de jonge panda's.

Een volwassen rode panda.
Een volwassen rode panda.Spijtig genoeg denkt de teef dat de panda's haar eigen baby's zijn, en weigert ze haar eigen puppy nog melk te geven. Een personeelslid van de zoo geeft het hondje dan maar de fles.

Na drie weken zijn de pandabeertjes 20 centimeter lang, twee keer zo groot als bij hun geboorte. Hun ogen zijn nog steeds niet open. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bryan Adams - Heaven


Bryan Adams - Heaven

Om hem te beluisteren druk op de foto
Bryan Adams (Kingston (Ontario), 5 november 1959) is een Canadese zanger. Hij wordt ook wel de Canadese Bruce Springsteen genoemd.

Als kind trok hij met zijn ouders door Europa en het Midden-Oosten. Op de leeftijd van tien jaar kreeg hij zijn eerste gitaar; twee jaar later kocht hij zijn eerste elektrische gitaar. Op 14-jarige leeftijd verhuisde hij naar Vancouver. Een jaar later verliet hij de school en trok hij door Canada om op te treden. Als 18-jarige kreeg hij zijn eerste platencontract aangeboden.

Zijn grootste successen behaalde Bryan Adams begin jaren '90 onder de productionele leiding van Robert John "Mutt" Lange, een Zuid-Afrikaanse topproducer. Zijn single (Everything I Do) I Do It for You werd een wereldwijde nummer 1-hit, waaronder in Nederland. In veel landen, waaronder Nederland, was het de bestverkochte single van 1991. In Nederland bleef het nummer 12 weken op de eerste positie staan in de Nationale Hitparade, destijds een record. Het nummer stond op de soundtrack van de film Robin Hood: Prince of Thieves.

Bryan Adams zong in die jaren vaker voor de soundtrack van grote films. Zo scoorde hij een hit met Have You Ever Really Loved A Woman? (afkomstig van de soundtrack van de film Don Juan de Marco) en All For Love (van de soundtrack van de film The Three Musketeers). Dat laatste nummer zong hij met Rod Stewart en Sting. Andere bekende nummers van Bryan Adams zijn Summer of '69, It's Only Love (met Tina Turner) en When You're Gone (met Mel C.). In 2005 kwam er een greatest hits album (2-CD) uit waar al zijn grootste hits plus enkele live-opnames op staan, genaamd Anthology.

In de Nederlandse Top 2000 van Radio 2 staat Bryan Adams verschillende keren genoteerd. Summer of '69 scoort al jaren goed, evenals (Everything I Do) I Do It for You, Heaven en Run To You. In België stond het nummer Summer of '69 al jaren op de tweede plaats in de eindejaarshitlijst Donna's top aller tijden. Het moest enkel Bohemian Rhapsody van Queen laten voorgaan. Op vrijdag 14 december 2007 kwam daar verandering in. Summer of '69 liet na 6 jaar Bohemian Rhapsody achter zich.

In juni 2007 gaf Bryan Adams een concert in een uitverkochte Rotterdamse Ahoy en het Antwerpse Sportpaleis. Op 14 maart 2008 kwam zijn elfde album uit genaamd: "11". Ter promotie van dit album gaf Adams weer een reeks concerten waarbij opnieuw Ahoy en het Sportpaleis.


» Reageer (0)
15-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voettocht vader doodzieke Sandra levert niks op


Voettocht vader doodzieke Sandra levert niks ophttp://img193.imageshack.us/img193/9931/williammassartensandra.jpgDe voettocht die William Massart, de vader van het doodzieke meisje Sandra, heeft afgelegd tussen Londen en Basingstoke, is zonder resultaat gebleven. In Basingstoke, in het hoofdkwartier van het farmaceutische bedrijf Shire, kreeg de man te horen dat zijn dochter het geneesmiddel tegen haar zeldzame stofwisselingsziekte niet krijgt. "Nochtans verkoopt Shire het product wel aan andere ouders", zegt Massart. "Ik voel me bedrogen en vind die houding beschamend."

MLD
Ongeveer anderhalf jaar geleden werd bij de zevenjarige Sandra de zeldzame en dodelijke stofwisselingsziekte MLD vastgesteld. Volgens haar vader kreeg de familie toen een offerte van het Deense bedrijf Zymenex. Dat bood het geneesmiddel Metazym aan, voor één miljoen euro. De familie Massart slaagde erin het geld bij elkaar te krijgen, maar ondertussen was Zymenex failliet gegaan en was Metazym in handen van het Ierse farmaceutische bedrijf Shire gekomen. Dat weigerde het geneesmiddel ter beschikking te stellen, omdat het nog in een testfase zit.

Ultieme poging
"Maandenlang hebben we met Shire onderhandeld, maar tevergeefs", aldus Massart. "Een poging om via gerechtelijke weg aan het geneesmiddel te komen, mislukte ook, omdat ik naar Engels recht de offertes, twee ondertussen, had moeten bevestigen, maar dat wist ik niet."

Als ultieme poging stapte vader Massart drie dagen tussen Londen en Basingstoke, waar het hoofdkwartier van Shire ligt. "Ik ben ontvangen, maar opnieuw hebben ze geweigerd het geneesmiddel aan mij te verkopen", stelt Massart.

Belofte
"Ze zijn het aan het produceren voor een tweede test, maar ook die productie willen ze mij niet verkopen. Ondertussen verkopen ze het wel aan andere ouders, zogezegd omdat zij aan die mensen een belofte hadden gedaan. Wel, ik had ook een belofte, en het kan mij niet schelen dat die niet van Shire kwam. De farmaceutische industrie in zijn geheel is verantwoordelijk voor die belofte en moet ze nu maar nakomen. Maar neen, Shire laat mijn dochter sterven."

Nieuwe stappen
Massart wil het daar, ondanks alles, niet bij laten. "Ik moet een paar dagen bekomen van deze nieuwe teleurstelling, maar nadien ga ik nieuwe stappen ondernemen. Wat weet ik nog niet, maar dit laat ik zo niet." (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterke koppels delen meer dan liefde


Sterke koppels delen meer dan liefde

Een koppel dat het lang uitzingt, heeft meer gemeen dan alleen liefde tussen hen beiden. Dezelfde houding tegenover alcohol, de leeftijd van het koppel bij hun huwelijk, hun opleidingsniveau en het feit of ze roken, spelen een grotere rol in het voortbestaan van de relatie. Een Australische studie bevestigt daarmee officieel wat de meesten van ons al langer aanvoelden of vermoedden.

Roken & drinken
Koppels die ongeveer evenveel drinken hebben meer kans om bij elkaar te blijven dan een koppel waarvan een partij meer drinkt dan de andere. Hetzelfde geldt voor roken: als de twee wel of niet roken, hebben ze meer kans om bij elkaar te blijven dan wanneer de ene rookt en de andere niet.

Te jong, te oud
Koppels die op jonge leeftijd in het huwelijksbootje duiken hebben dan weer meer kans om uit elkaar te gaan "omdat ze niet weten wat bij hen past of wat ze willen in het leven". Hetzelfde geldt voor wie laat trouwt, omdat het aanbod geschikte kandidaten dan kleiner is, net als de kans om er de liefde van je leven uit te pikken.

Mannen met jongere vrouwen mogen dan langer leven, maar hun huwelijk niet. Een leeftijdsverschil van negen of meer jaren, verhoogt de kans op een echtscheiding aanzienlijk. Zowel een significant jongere vrouw als een significant jongere man doen de relatie sneller eindigen.

Kinderen vs opleiding
Kinderen uit een vorige relatie doen de liefde ook snel bekoelen, net als werkloosheid en economische crisissen. Hoogopgeleide koppels kunnen de liefdesvlam langer laaiende houden dan laagopgeleide koppels.

Dat alles bleek uit een onderzoek bij 2.500 koppels die 6 jaar lang gevolgd warden. Tegen het einde van het onderzoek was een kwart van de koppels uit elkaar, wat de onderzoekers deed besluiten dat de helft van de koppels na 25 jaar niet meer zou bestaan.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angst heeft echt een geur


Angst heeft echt een geur

Mensen zijn in staat om angst te ruiken bij anderen. De geur van angst roept medelijden op in het brein, blijkt uit een onderzoek van Duitse psychologen.

Emoties
Volgens de wetenschappers is voor het eerst aangetoond dat emoties chemisch worden overdragen, meldt de Telegraaf. Van vissen, vliegen en knaagdieren was al bekend dat hun hersenen op die manier werken. Angstige dieren en mensen voegen een bepaald molecuul toe aan hun zweet. Anderen registreren dat luchtje, waardoor een bepaald deel van de hersenen geactiveerd wordt.

Procedure
De onderzoekers namen bij vijftig mensen een zweetmonster. Sommige personen hadden gesport, anderen waren net bang geweest. Het zweet werd daarna door andere testpersonen geroken, terwijl hun hersenen onderzocht werden. De hersenen reageerden niet na het ruiken van het sportzweet, maar het angstzweet leidde tot een flinke reactie. "Dat houdt in dat angst, als dat geroken wordt, besmettelijk werkt en medeleven oproept", zegt onderzoekster Betinna Pause.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit de kleinste hond ter wereld?


Is dit de kleinste hond ter wereld?

Officieel is het allemaal niet, maar dit kan wel eens de kleinste hond ter wereld zijn. Scooter, een zes maanden oude Maltezer uit Nieuw-Zeeland, is zo klein dat hij in een theekopje past. Het hondje is amper 8 centimeter hoog, meet zo'n 20 centimeter van kop tot staart en weegt een schamele 400 gram.

Volgens baasje Cheryl McKnight is Scooter gestopt met groeien en is hij dus kleiner dan de huidige recordhouder Boo Boo, een Amerikaanse chihuahua van iets meer dan 10 cm. Scooter is zo klein dat hij uit een eierdopje eet en in een schoenendoos slaapt. Het hondje uitlaten lukt niet, want geen enkele riem is klein genoeg. Om ongelukken te voorkomen heeft McKnight een truitje voor Scooter gemaakt uit een paarse sok.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse politie sluit snelweg af om eendjes over te laten


Nederlandse politie sluit snelweg af om eendjes over te laten

De Nederlandse politie heeft gisterenavond de A28 ter hoogte van Haren tijdelijk afgesloten om dertien jonge eendjes, die op de snelweg liepen, van de dood te redden. Dat melden de hulpdiensten. De politie had even daarvoor van meerdere automobilisten de melding gekregen dat een moedereend samen met haar jongen de snelweg was opgewaggeld.

Om de beestjes te kunnen redden was de politie gedwongen de snelweg tijdelijk af te sluiten. Daardoor ontstond een korte file. De kuikentjes werden ondertussen door de agenten één voor één in de politieauto gezet. Voor moedereend kwam de hulp te laat. Zij was inmiddels overreden.

De kuikentjes zijn overgebracht naar het politiebureau, waar ze zijn opgehaald door de Dierenambulance. Volgens de medewerkers van de ambulance zijn de diertjes oud genoeg om te kunnen overleven.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foetus van 30 weken heeft al geheugen


Foetus van 30 weken heeft al geheugen

Menselijke foetussen hebben een kortetermijngeheugen dat begint bij 30 weken. Tot die ontdekking kwam een groep onderzoekers van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (UMC+). De resultaten van het onderzoek staan woensdag in het Amerikaanse tijdschrift Child Development.

Herkent prikkeling
Ongeveer 25 jaar geleden werd al ontdekt dat een foetus in de baarmoeder al menselijke trekken vertoont zoals slapen, wakker zijn en zuigen. In het verlengde daarvan gingen de Maastrichtse wetenschappers onder leiding van prof.dr. Jan Nijhuis, hoofd afdeling Obstetrie & gynaecologie, op zoek naar het bestaan van een geheugen. De onderzoekers testten de foetus door de prikkeling van een been met een trilling en een geluid. Een foetus van 30 weken bleek de prikkeling na een aantal keren te herkennen.

"Het is weer een stap voorwaarts in het inzicht krijgen in de ontwikkeling van de foetus voor de bevalling", aldus de onderzoeksleider. (br.hln)

» Reageer (0)
14-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen verliezen contact met de natuur


"Kinderen verliezen contact met de natuur"


 
 


Verscholen achter videospelletjes en televisie, verliezen kinderen alle contact met de natuur. "Dat is een ware tragedie", zo stelt een Amerikaanse auteur op Timesonline.

Kindertijd
Hebben wij een leukere kindertijd gehad dan de huidige kinderen, vraagt de auteur van het boek 'Last Child in the Woods' zich af? Urenlang ravotten in de bossen, spelen in het park of op rustige plekjes: het lijkt er tegenwoordig niet meer bij. Zelfs in de meest stedelijke gebieden lijkt het erop dat kinderen vroeger meer van de natuur proefden in een park of ander plekje. Spontaan buiten spelen, met of zonder vriendjes uit de buurt: kan het nog?

Huidige kinderen weten alles over het milieu en zijn gevaren, maar verliezen wel elk fysiek en psychisch contact met de natuur. Elke kind kan vertellen over het regenwoud in de Amazone, maar niet over die keer dat ze in het veld luisteren naar de wind of kijken naar de wolken.

Natuurstoornis
"Ik wil liever binnen spelen, want daar zijn al mijn spelletjes", vertelde een tienjarige onlangs. De high-tech maatschappij geeft aan jongeren nieuwe kansen, allicht, maar tot welke prijs?", stelt de auteur terecht. De auteur heeft het over een nieuwe term, een 'natuurstoornis', een vervreemding van de natuur, dat bij de meeste jongeren flink tiert.
 Favoriete herinnering
Onderzoekers in Engeland, America, Scandinavië en Australië onderschrijven het bestaan van dergelijke trend en waarschuwen voor de gevolgen ervan. Een rondvraag aan 3.000 parents leert dat spelen in het park of tuin tot hun meest favoriete herinnering behoort van de kindertijd, gevolgd door het bouwen van kampen en de fauna en flora ontdekken in het bos. Vandaag spenderen slechts 38 procent van alle kinderen meer dan een uur buiten. 13 procent van de kinderen speelt nog op 'natuurrijke plaatsen', vroeger was dat 40 procent. 75 procent van de volwassenen beweerde in de buurt een eigen plekje te hebben waar het leuk vertoeven was, meer dan de helft verbleef er enkele keren per week.


Geen voeling
Een onderzoek door BBC Wildlife Magazine, rapporteerde dat nog weinig kinderen enige voeling hebben met diersoorten als libellen of kikkers. Spelen op het platteland stond als minst populaire bezigheid aangestipt. Het rapport doet de wenkbrauwen fronsen, ook die van Sir Attenborough: "niemand kan de natuur beschermen zolang we ze niet verstaan".

Onveilig
Waarom spelen ze niet meer buiten? Amerikaans onderzoek legt tal van redenen bloot. Gaande van minder natuurgebieden, meer tv- en computerconcurrentie tot gevaarlijker verkeer, meer huiswerk en drukke tijdschema's. Bovenaan prijkt de vrees van ouders voor ontvoeringen. Onveiligheid is de belangrijkste reden, terwijl onderzoek uitwijst dat de kans op een daadwerkelijke misdaad zoveel kleiner is dan media doet geloven.

Emotioneel welzijn
Een spijtige zaak, want de natuur doet heel wat goeds voor een jongere. Zet kinderen in een kamer met natuuruitzicht en stress verdwijnt, vooral bij kinderen die daar gevoelig voor zijn. Een wandeling in park bant eveneens depressieve gevoelens.

De natuur pakt leerstoornissen aan, activeert de creativiteit, verhoogt het leer- , ervarings- en testvermogen. Volgens Zweeds onderzoek zijn kinderen die minstens zes uur per week buiten spelen, minder ziek en lijden ze minder aan obesitas.Tips

Kan je als ouder helpen om je kind naar buiten te krijgen? Jawel, stelt de auteur. Vertel waarom die plek zo speciaal was tijdens je kindertijd, help hen een eigen plekje te vinden.

-Laat hen buiten kamperen. Koop een tent of maak een tipi. Laat deze de hele zomer buiten staan.

-Ga op insectenonderzoek, leg af en toe een 'groen uurtje' vast met de hele familie. Klim met hen in de bomen, kijk naar de bloemen of ga wandelen.

-Leer kinderen hun zintuigen gebruiken. Gebruik een blinddoek en leer hen ruiken, voelen en proeven.

-Leg een moestuin aan. Gebruik zaadjes die snel resultaat geven zoals radijsjes of laat kruiden groeien in potten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen zomer zonder picknick


Geen zomer zonder picknick


 


Vakantietijd is picknicktijd. Luie dagen en een beetje mooi weer vormen de ideale gelegenheid om in het bos of op een mooi plekje te eten. Veel heb je niet nodig om van zoveel zomergenot te genieten.

1. Een picknick improviseer je niet, ook al lijkt het zo. Tracht het goed voor te bereiden, van de bereiding van de gerechtjes tot de keuze van het plekje. Het plezier schuilt zowel in de niet-alledaagse omgeving als het hele picknickritueel. Een tafelkleed dat je op het gras legt, de voorwerpen dat je uitstalt tot de wijn die lekker afkoelt in de rivier...

Tegenwoordig bestaan er heel wat middeltjes die het buitenzijn aanzienlijk verbeteren. De koelbox, tafelgerei in karton of plastic of praktische opbergmanden. Een picknickmand is geen overbodige investering. Deze is zelfs makkelijk te vinden bij een kringloop- of tweedehandswinkel.

2. Kleine details maken een picknick geslaagd. Kleurige papieren servetten geven meteen iets feestelijks. Buigzame rietjes kan je meteen in het blikje of doosje prikken, zo hoef je niet te zeulen met glazen. Handig zijn de plastic zakjes om vooraf ijsblokjes te maken, ze houden elke drank lekker koel.

3. Eten doe je met je ogen en dat geldt zeker in de natuur. Vele kleuren vrolijken elke maaltijd op. Fruit en groenten zitten vol met kleurpigmenten en bovendien maken ze een dagje picknick helemaal gezond. Wat gedacht van een koude gazpachosoepje, heerlijk verfrissend en voedzaam. Zelfs een fris groente- of tomatensapje smaakt buiten stukken lekkerder.

4. Geen picknick zonder een fris glaasje wijn. Rood, wit of rosé maakt niet zoveel uit, zolang deze maar jong, levendig en fris smaakt. Vergeet niet dat ook rode wijn koel mag worden geschonken. Flessen water en vruchtensap mogen evenmin ontbreken. Wie niet zonder koffie of thee kan, neemt deze mee in de thermoskan.

5. Heel belangrijk is de voeding goed koel te houden. Stel eten niet bloot aan de hitte, vooral als het om verse of zuivelproducten gaat. Een draagbare koelbox is belangrijk. Pak broodjes, slaatjes, rauwkost of andere bereidingen zorgvuldig in met huishoudfolie of in bewaardozen. Gebraden vlees snij je best al voor vertrek in sneetjes.
http://img239.imageshack.us/img239/3122/picknick1.jpg
Al dat lekkers kan je fris houden met plastic waterflessen die een nachtje in de diepvriezer hebben gelegen. Is het tijd om te eten, dan hebben de ontdooide flessen hun frisheid al afgegeven.

6. Makkelijkst zijn de belegde broodjes. Slaatjes op basis van rauwkost of kant-en-klare slaatjes zijn eveneens lekker. Neem potjes saus mee om de groentjes in te dopen. Kleintjes genieten ongetwijfeld van pastasalades of aardappelslaatjes.

7. Dessertjes maken de picknick helemaal af. Vers fruit of al voorgesneden stukjes zijn ideaal. Tussen de stukjes appel en druiven, mogen exotische stukjes mango of ananas niet ontbreken.

8. Wat niet mag vergeten worden: een zeer ruim tafelkleed om op te zitten, anti-muggenspray, een spannend boek of muziekje, een fototoestel, een trui voor als het frisser wordt.

9. Terug naar de natuur betekent ook dat je nadien alle afval netjes opruimt en geen rommel achterlaat. Geen vuilnisbak in de buurt, neem dan eigen zakken mee waarin je alle restjes kan deponeren.


» Reageer (0)
13-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is vakantie wel nodig?


Is vakantie wel nodig?


http://img19.imageshack.us/img19/6811/vakantie.jpg
 


Tijdens de vakantie trekken sommigen er weken op uit, anderen stellen het liever met korte verlofdagen. Is vakantie wel nodig en wat betekenen die vrije weken voor ons lichaam?

Burn-out
In principe zouden we na het werk voldoende moeten recuperen van alle stress die we overdag voelen. Tijdens drukke periodes lukt dat niet. De stress stapelt zich op en ons recuperatiemechanisme is niet langer in evenwicht. Wie niet op vakantie trekt, raakt sneller uitgeblust of uitgeput en krijgt na een tijdje te maken met een burn-out.

Alarmsignalen
Wanneer sla je alarm? Stress stapelt zich op in het lichaam (gespannen schouders, stijve nek, hoofdpijn, vermoeidheid, in gedachten en gevoelens (concentratieproblemen, prikkelbaar en humeurig) of uit zich in gedrag (roepen, roken, drinken, huilen). Wie deze signalen herkent, wacht beter niet te lang om vakantie op te nemen.

Flexibel
Na jaren strijden hebben we minstens recht op twintig verlofdagen. Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de Vlamingen best tevreden is met het aantal verlofdagen. Slechts één op de vijf ondervraagden vindt de vakantie te kort. Wat we belangrijker vinden, is de flexibiliteit waarmee een vrij dagje kan opgenomen worden. Als we concrete behoefte aan rust hebben, willen we die graag zo snel mogelijk invullen.
Vakantiestress
Het klinkt paradoxaal, maar vakantie brengt ook stress teweeg. De voorbereidingen zouden de helft van alle vrouwen stress bezorgen. Eén op de vijf gezinnen ondervindt wrijvingen met de kinderen. Vooral de eerste vakantiedagen lopen we nog op de toppen van onze tenen. Bovendien is de kans op letsels en zelfs op hartklachten dan het grootst omdat we ons gedragpatroon geheel wijzigen. Toch hopen de meesten de relatie met hun partner te verbeteren en zien ze er hun seksleven op vooruit gaan.

Zonnig
Hou bij het plannen ook rekening met je persoonlijkheid. Wie niet avontuurlijk ingesteld is, laat de rugzak en tent maar beter liggen. Ander onderzoek toont touwens aan dat zonnige temperaturen onze moraal en conditie versterken. Eenmaal op onze vakantiebestemming, zijn we gemiddeld na 3,7 uur volledig ontspannen. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo jij daar
http://img11.imageshack.us/img11/5561/hallojijdaar.jpghallo jij daar
ik ken je niet
maar ik weet dat je me ziet
en al zie ik je niet

toch ben je altijd om me heen
met jou ben ik nooit alleen
ook al raak ik je nooit aan
ik weet van je bestaan

jij kent mijn hart
mijn vreugde en mijn smart
alleen ben je onzichtbaar
misschien was je een koning of juist een bedelaar

ik weet het niet
van jou heb ik nooit pijn
want ik weet op een dag.
misschien dichtbij of verweg

ik naast jou zal stralen.
en dan bestaan wij alleen nog uit verhalen
op die dag zal ik jou zien
en dan ben jij niet langer anoniem

» Reageer (0)
12-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een babyfoto in je portefeuille maakt de vinder eerlijker


Een babyfoto in je portefeuille maakt de vinder eerlijker

Wie zijn portefeuille verliest, is die in veel gevallen voorgoed kwijt. Maar de kans dat de vinder een eerljke bui krijgt en de portefeuille terugbezorgt, wordt aanzienlijk groter als daar een foto in zit van een baby, zo meldt de Sunday Times. Want eerlijkheid blijkt meer te maken te hebben met evolutie dan met moraal.

Dat ontdekten psychologen in het Schotse Edinburg die vorig jaar in het cenrum van die stad 240 portefeuilles 'verloren' om na te gaan wat daarmee zou gebeuren. Bijna de helft van die verloren voorwerpen werd terugbezorgd, wat een verheugende en lichtelijk verrassende vaststelling was, maar nog veel verbazingwekkender was het motief dat mensen ertoe bracht eerlijke vinders te worden.

Op gevoelens inspelen
Want Richard Wiseman en zijn medewerkers hadden in een aantal portefeuilles een foto van een lachende baby of van een gelukkig gezin of van een jong hondje of van een tevreden oud koppel achter het plastic 'fotovenstertje' gezet. Andere portefeuilles waren 'fotoloos' en weer anderen bevatten documentatie van een liefdadigheidsinstelling. In elke portefeuille zaten de gebruikelijke lidkaarten en winkelbonnetjes, en er zat in geen geval geld in.

Van elke 'categorie' werden 40 portefeuilles op verschillende plaatsen in het stadscentrum neergelegd. En wat bleek: portefeuilles met een babyfoto werden heel vaak teruggebracht. Als er geen foto inzat die op de gevoelens inspeelde, lag dat percentage vele malen lager. Van de babyfoto's werd 88 procent van de 40 portefeuilles keurig ingeleverd. Het hondje, het gezinnetje en het oudere koppel brachten respectievelijk 53, 48 en 28 procent van de vinders ertoe het terug te brengen. De 'liefdadigheidsportefeuille raakte bij 20 procent van de vinders een gevoelige snaar, en de 'onpersoonlijke' portefeuille werd in 5 op de 6 gevallen gewoon niet teruggegeven.

Instinctief gevoel
Volgens dr. Wiseman weerspiegelt dit een instinctief gevoel van mededogen voor een baby die de mens heeft ontwikkeld om het overleven van volgende generaties veilig te stellen. "Dat de baby bij veel mensen een zorgzaam gevoel losmaakte is, evolutionair gezien niet verrassend", aldus Wiseman.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zon niet hoofdschuldige bij huidkankerZon niet hoofdschuldige bij huidkanker


http://img11.imageshack.us/img11/6127/camerondiaz5.jpgGoed nieuws voor zonnekloppers. De zon is niet de belangrijkste oorzaak van huidkanker, zoals we de jongste jaren altijd te horen kregen. Volgens nieuw onderzoek dat de Sunday Times samenvat is het aantal moedervlekken op de huid bepalend voor wie al dan niet te kampen krijgt met een melanoom.

Genetisch
Vorsers in Londen, Queensland, Montreal en Philadelphia identificeerden namelijk twee genen die bepalen hoeveel huidvlekken iemand krijgt en daardoor ook wat de kans is dat die mensen huidkanker krijgen.

Aantal moedervlekken
Want zoals Tim Spector, professor genetische epidemologie aan het Londense King's College het stelt: "Het aantal moedervlekken vormt een van de belangrijkste risicofactoren voor huidkanker, veel belangrijker dan zonlicht. We hebben tijdens ons onderzoek twee genen ontdekt die bepalen hoeveel vlekken je hebt, en op grond daarvan kan worden bepaald hoe groot de kans is dat iemand een melanoom krijgt".

Puzzel
Dermatologe dr. Veronique Bataille, die eveneens is verbonden aan King's College, zegt dat de rol die zonlicht spelt bij huidkanker al lang wordt overschat. "Als een dermatologe die zich al meer dan 20 jaar bezig houdt met melanomen, had ik die indruk al langer. Je leest overal dat melanomen worden veroorzaakt door de zon, maar de bewijslast voor die stelling is niet sterk. Hoe meer onderzoek we doen, hoe duidelijker het wordt dat de zon slechts een klein onderdeeltje vormt van deze puzzel".

Controle
Om die reden pleiten de vorsers ervoor dat de huidige waarschuwingen, die volgens hen de mensen onnodig schrik aanjagen, worden vervangen door waarschuwingen voor mensen die meer dan 100 moedervlekjes op hun lichaam hebben. Zij zouden zich regelmatig medisch moeten laten onderzoeken. (br.hln)

» Reageer (0)
11-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Azijn doet vet verdwijnen

Azijn doet vet verdwijnen

Het nieuwste middeltje om af te vallen staat simpelweg in je keukenkast. Japanse onderzoekers ontdekten namelijk dat azijn helpt vet te bestrijden.

10 procent minder vet
Een nieuwe studie bij muizen bewijst dat azijn kan helpen om gewicht te verliezen en zo obesitas te bevechten. De wetenschappers toonde namelijk aan dat degenen die dagelijks azijnzuur opnamen 10 procent minder lichaamsvet hadden, ook al aten ze hetzelfde als hun soortgenoten. De onderzoekers denken dat azijnzuur de genen helpt proteïnes te produceren die het lichaam stimuleren vet af te breken.

Wondermiddel
Azijn wordt al eeuwen gebruikt als wondermiddeltje voor tal van verschillende ziekten. Nu bewijst de moderne wetenschap dat onze voorouders het juist hadden over de positieve eigenschappen van dit voedingsmiddel. Eerder onderzoek toonde al aan dat een chemisch bestanddeel van azijn de bloeddruk en suikerspiegel helpt te controleren. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Bart De Wever en Veerle Hegge traden vandaag in het huwelijk


 Bart De Wever en Veerle Hegge traden vandaag in het huwelijk


In de Sint-Willibrorduskerk in Berchem is het kerkelijk huwelijk ingezegend van Bart De Wever en Veerle Hegge. N-VA-voorzitter De Wever (38) en Hegge (36) zijn al tien jaar een koppel, hebben vier kinderen samen en trouwden begin vorig jaar al voor de wet.

Het echtpaar koos symbolisch voor een huwelijksviering op de dag van het feest van de Vlaamse Gemeenschap. De Wever verklaarde eerder ook al dat de datum 11 juli gemakkelijker te onthouden zal zijn dan de dag van zijn trouw voor de wet op 12 januari 2008. Aan de ingang van de Sint-Willibrorduskerk stonden een tiental personen verkleed als Romeinse soldaten, die het echtpaar salueerden toen ze de kerk verlieten.

Vlaamse feestdag
De viering zelf stond in het teken van de onbreekbare band tussen De Wever en Hegge en hun liefde voor de kinderen. Er waren geen politieke boodschappen te horen, maar De Wever verwees in zijn huwelijksbelofte wel naar zijn hectische leven als politicus. "Precies tien jaar geleden ben je mijn lief geworden", sprak De Wever tegen zijn vrouw.

"Het leven dat ik leid is geen pretje voor jou, maar zonder jou en de kinderen ben ik niets meer". De plechtigheid werd onder meer bijgewoond door N-VA-kopstukken Jan Jambon, Louis Ide en Frieda Brepoels.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zanger Erik Van Neygen opgenomen in ziekenhuis


Zanger Erik Van Neygen opgenomen in ziekenhuis


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/ErikVanNeygen.jpg?t=1247325553


De Vlaamse zanger Erik Van Neygen is met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Vrijdagavond werd hij plots onwel. Zijn toestand is naar verluidt ernstig, maar niet zorgwekkend.

De 58-jarige Van Neygen was net met zijn vrouw Sanne en dochter Maartje terug in België na een vakantie van twee weken in Frankrijk.

Het optreden van Erik & Sanne, vanavond in Zoutleeuw, is uiteraard afgelast. Ook de persvoorstelling van de nieuwe single 'Twee witte paarden' op 14 juli is afgelast.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romantiek
http://img30.imageshack.us/img30/469/camerondiazk.jpgO, heerlijke droom van romantiek,
eeuwig zou ik wel in u verblijven,
zonder geweld, zonder haat en nijd,
alleen avontuurlijk,romantisch, erotisch...
met eeuwige zomerbloesem omgeven,
altijd een redder in de nood,
nooit meer de dreiging van de goot,
altijd net op tijd,
o, droom van zoete romantiek..
ik wil u nooit meer kwijt.

» Reageer (0)
10-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diepe decolleté kan je carrière schaden


Diepe decolleté kan je carrière schaden

"Te blote decolletés doen je carrière meer kwaad dan goed", dat stelt Elisabeth Squires, auteur van het boek 'Boobs: A guide to Your Girls'. "Onderschat de kracht niet van je eigen paar borsten".

Andere eigenschappen
De zomer laat zich ook op het werk voelen. Strakke, uitgesneden topjes en kortere rokjes horen dan wel bij dit seizoen, op kantoor belemmeren ze wel degelijk je carrièrekansen. "Tenzij je borsten een belangrijk item zijn voor je werk, is het veel belangrijker om vertrouwen te winnen met andere eigenschappen", stelt de auteur. "Vrouwen weten in het algemeen welke effecten borsten hebben, maar ze onderschatten de kracht van hun eigen paar".

Middelgrote borsten
Teveel tonen leidt anderen af en dat weet ook de werkgever. Een studie in opdracht van Squires toont aan dat discreet geklede vrouwen, professioneler werden bekeken. Mannen dienden een aantal foto's te beoordelen met dames in verschillende outfits en verschillende behamaten. Op de vraag welke zij het meest professioneel achtten, werden vrouwen geplukt die minder toonden en gezegend zijn met middelgrote borsten.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een derde meer oproepen voor Tele-Onthaal na dood Yasmine


Een derde meer oproepen voor Tele-Onthaal na dood Yasmine

Vlaanderen heeft na de zelfmoord van Yasmine blijkbaar de behoefte gehad om zijn verhaal aan een luisterend oor te kunnen te vertellen. De hulplijn Tele-Onthaal kreeg ook in de dagen na de rouwplechtigheid van Yasmine afgelopen vrijdag nog emotionele reacties op de gebeurtenissen. De voorbije twee weken kreeg de hulplijn maar liefst 33 procent meer oproepen te verwerken.

Toch ligt de drempel om over zijn gevoelens te praten nog altijd heel hoog bij de Vlaming. Zo beginnen heel veel mensen nog altijd heel aarzelend aan hun verhaal. Pas als ze hun eigen ervaringen ergens aan kunnen vastknopen, bloeien ze open. Zo werd Yasmine in 257 oproepen zelfs expliciet vernoemd als reden om naar Tele-Onthaal te bellen.

Zelfdoding
De mensen die belden, deden dat om allerhande redenen. Tele-Onthaal kreeg opvallen veel oproepen van mensen die zelf gedachten hebben aan zelfdoding, of iemand kennen met gelijkaardige gedachten. Ook nabestaanden van mensen die zelfmoord pleegden vonden de weg naar de hulplijn, om over hun herinneringen en - soms onverwerkte - gevoelens te praten. Het thema 'zelfdoding' was daarmee goed voor 17 procent van de oproepen, terwijl dat gewoonlijk maar vier procent is.

Holebi's
Tele-Onthaal kreeg ook veel oproepen van holebi's die zich identificeerden met Yasmine en die diep onder de indruk waren van het verlies van de zangeres. Aanvaarding van het 'holebi-zijn' kwam de afgelopen twee weken duidelijk meer aan bod als gespreksthema, aldus nog Tele-Onthaal. (sps)

Tele-Onthaal is 24u/24 bereikbaar voor een gesprek, telefonisch op het nummer 106 of online via www.tele-onthaal.be (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Triootje blijft grootste mannendroom


Triootje blijft grootste mannendroom


http://img269.imageshack.us/img269/644/triootje.jpgEen triootje met twee vrouwen, dat is waar de meeste heren stiekem over dromen. Een enquête, uitgevoerd door Playboy, maakt tevens duidelijk dat een standje op z'n hondjes ook tot de favorieten mag gerekend worden.

Vertrouwen
Playboy peilde bij 1.300 heren en 300 vrouwen naar hun seksuele verlanglijstje. Het trio met twee vrouwen staat bovenaan, liefst 63 procent van alle heren ziet dat wel zitten, gevolgd door 'op z'n hondjes'. Welke voorkeur ook, echt goede seks kan niet zonder vertrouwen. Volgens de resultaten is dit zelfs belangrijker dan seks.

Bed
Meest gebruikte plaats om te seksen is het bed. Dat is bij 91 procent van de ondervraagden zo. Opmerkelijk is dat het bos ook als een favoriet plekje wordt aangestipt.

Borsten kijken
Even opvallend is dat beide geslachten elkaar nogal eens verkeerd inschatten. Tweederde van de dames denkt dat mannen het eerst naar de borsten kijken, dat blijkt niet het geval. Slechts 37 procent lonkt eerst naar de boezem. Dat heren twijfelen over de grootte van hun geslacht, is ook een fabeltje. Dames denken dat slechts 35 procent content is met hun penis, terwijl dat in werkelijkheid met 61 procent veel hoger ligt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudere moeders hebben meer stress


Oudere moeders hebben meer stress door zwangerschap Vrouwen die op latere leeftijd een kind krijgen hebben niet meer last van zwangerschapskwaaltjes, maar ze kampen wel met meer stress over hun ongeboren baby dan jonge mama's. Dat blijkt uit Australisch onderzoek.

Bezorgd
De studie volgde 620 Australische vrouwen tussen 20 en 40 jaar vanaf het derde trimester in hun zwangerschap tot vier maanden na de geboorte. Daaruit bleek dat vrouwen ouder dan 37 evenveel last hadden van kwaaltjes als misselijkheid als jonge vrouwen. "Vaak wordt gedacht dat oudere mama's minder goed omkunnen met de lichamelijke kwaaltjes van een zwangerschap. Of dat ze het moeilijker vinden om hun levensstijl aan te passen. Maar dit onderzoek bewijst dat oudere vrouwen daar geen problemen mee hebben. Ze zijn wel bezorgder over de gezondheid van hun ongeboren baby. Maar dat was te verwachten aangezien de bewijzen groeien dat het ongezond is om op latere leeftijd nog een kind te krijgen. Jongere mama's gaan ook positiever om met de veranderingen in hun lichaam", aldus de onderzoekers.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede dansers trekken meer vrouwen aan


Goede dansers trekken meer vrouwen aan


http://img196.imageshack.us/img196/8254/tangot.jpg
 Mannen met goede dansmoves hebben meer kans om vrouwen aan te trekken omdat ze sterker lijken. Dat blijkt uit een recente Duitse studie.

Sterk nageslacht
De onderzoekers filmden 40 mannelijke studenten op de dansvloer. Vervolgens moesten vrouwen hier de beste en aantrekkelijkste dansers uit kiezen. Daaruit bleek dat deze ook de sterkste waren. Om factoren als kledij en lichaamsbouw uit te sluiten hadden alle deelnemers een witte overal aan. Hieruit concluderen de wetenschappers dat vrouwen op basis van dansmoves beoordelen of een man een gezond en sterk nageslacht kan voortbrengen.

Paringsritueel
Onderzoeker Bernhard Fink: "We wisten al langer dat vrouwen de mogelijkheid van een man om een sterk nageslacht te produceren beoordelen op basis van de vorm van het gezicht en de lichaamsbouw. Maar dit onderzoek bewijst dat ook bewegingen als danspasjes gebruikt worden om te bepalen of een man sterk en dominant is." Charles Darwin suggereerde eerder al dat dansen een deel was van het paringsritueel, iets wat elk weekend in discotheken bevestigd wordt.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loop jij risico op een zonneallergie?


Loop jij risico op een zonneallergie?


http://img33.imageshack.us/img33/1881/zonnehoed.jpgEén op de tien mensen kampt met een zonneallergie. En de laatste jaren groeit het aantal patiënten, vooral jonge vrouwen tussen 15 en 35 jaar lopen een groot risico. Je kunt deze aandoening niet voorkomen, maar je kan wel met enkele maatregelen er voor zorgen dat het niet erger wordt.

Wat?
Een zonneallergie kan optreden wanneer je je de eerste keer van het seizoen intens en gedurende een lange periode in de zon zit, meldt e-gezondheid.be. Maar het kan ook pas na verschillende keren opduiken. Vaak merk je op de tweede of derde dag van je vakantie aan de hals kleine puistjes die jeuken. Vandaar verspreiden ze zich naar de schouders, amen en zelfs de benen. Na vijf tot zes dagen verdwijnt de uitslag vanzelf als je uit de schaduw blijft. Eens je een zonneallergie hebt gehad, loop je elke zomer opnieuw risico. Hoe vaker je het hebt, hoe erger het wordt: de zone wordt groter en de uitslag houdt langer aan. Je wordt ook steeds gevoeliger voor de zon. Na verloop van tijd kun je al last krijgen bij het eerste streepje zon in de lente.

Tips
Mensen die met een zonneallergie kampen zijn niet gebaat met een gewone zonnecrème. Want de meeste producten beschermen enkel tegen UVB-stralen, maar het zijn de UVA-stralen die de allergie veroorzaken. Zoek dus een crème die tegen beide beschermt. Voor patiënten is het nog belangrijker dan bij anderen dat ze zich regelmatig insmeren en het ook elke keer doen als ze uit het water komt. Ze zonnebaden ook best geen uren aan een stuk en moeten de periode tussen 12 en 16 uur in de schaduw doorbrengen. Daarnaast is het ook heel belangrijk dat je je lichaam laat wennen aan de zon. De eerste blootstelling beperk je best tot een half uur tijdens de minst hete uren van de dag. (br.hln)

» Reageer (0)
09-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kitten overleeft wasbeurt op 30 graden


Kitten overleeft wasbeurt op 30 graden


http://img31.imageshack.us/img31/2374/kittencvr.jpgIn Schotland heeft een kitten van zeven weken oud een wasbeurt op 30 graden overleefd. Het poesje moet ongezien in de wasmachine gekropen zijn.

De eigenaar, een man uit Stonehaven, ontdekte het diertje pas op het einde van de wasbeurt, toen de kat al bewusteloos was. Een dierenarts diende de kitten onmiddellijk zuurstof toe. Volgens de eerste vaststellingen zal het dier niets aan haar avontuur overhouden, weet De Telegraaf.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vervelende straatmuzikanten


Gentenaars starten petitie tegen vervelende straatmuzikanten

Horeca-lui en winkeliers uit Gent zijn een petitie gestart om een stel opdringerige straatmuzikanten te verbannen. Reden is het beperkt repertoire van de 'musici'. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. "Ze staan continu op dezelfde plaatsen 'Una Paloma Blanca' en nog hoop en al drie andere liedjes te spelen", klinkt het. "Ze zijn opdringerig en schooien na élk nummer om geld." De Gentse politie voert extra controles uit.

De voorbije maanden gaat het in Gent van kwaad naar erger. "Het regent klachten", bevestigt de Gentse horecacoach Bart Ingelbrecht in de krant. "Er zijn niet meer straatmuzikanten op pad dan vroeger, maar ze gaan wel op een andere manier te werk. Ze zijn opdringerig en duwen na elk liedje meteen een bekertje onder je neus. Dat stoort de mensen, en horeca-uitbaters klagen dat de straatmuzikanten hun klanten wegjagen. Bovendien spelen ze telkens weer dezelfde paar liedjes. Ook dat irriteert de mensen."

"Om gek van te worden"
Ondertussen is er dus een petitie gestart. Initiatiefnemer is Tibor Frankel, geen handelaar, maar een gewone Gentenaar. "Het is gewoon niet houdbaar", zegt hij. "Van 10 uur 's ochtends tot 18 uur 's avonds staan hier straatmuzikanten in mijn straat. Ze hebben hier zogezegd een toegewezen plaats van de stad. Maar hun lawaai weergalmt ongelooflijk. Bij mij thuis is het zelfs met de ramen dicht om gek van te worden."

Ook bij de stad erkennen ze het probleem. "Ik heb met de korpschef van de politie afgesproken dat er controles zullen worden uitgevoerd", zegt burgemeester Termont. "Dat is de voorbije week al drie keer gebeurd, en met succes."

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgelet: nieuwe goedkoopste benzine aan Franse pomp


Opgelet: nieuwe goedkoopste benzine aan Franse pomp kan uw auto om zeep helpen


Even opletten wat u in uw tank gooit tijdens de komende grote vakantie-uittocht. Bij steeds meer pompstations in Frankrijk vervangt E10 de Euro loodvrij 95. Maar bij wat oudere wagens kan die brandstof schade opleveren aan leidingen en pakkingen.

Mengsel
De naam E10 staat voor ethanol 10 procent. Uit milieuoverwegingen heeft de Franse overheid besloten gewone benzine te mengen met de biobrandstof ethanol. In de meeste Europese landen is gekozen voor een mengsel van 5,75 procent ethanol en benzine om oudere auto's te beschermen. E10 kan behalve leidingen en pakkingen, ook de motor zelf beschadigen.

Mondeo, Audi A4, ...
We ontdekten dat bijvoorbeeld bepaalde modellen Ford Mondeo die tot 2006 van de band liepen, niet met E10 overweg kunnen. Hetzelfde geldt voor alle Alfa Romeo's op negen specifieke modellen na. Erg recente Audi A4's zijn er ook bij. De meeste Franse auto's van na 2000 lijken ok, hoewel: wat oudere Renault Meganes, Espaces met een turbo, Avantimes en Velsatis (om er maar een paar te noemen) zijn niet in orde.

Website
De Franse overheid heeft een website geopend waar automobilisten kunnen nagaan of hun auto geschikt is voor E10: www.carburant.e10.fr. Bepaalde merken, zoals Mini Cooper ontbreken echter in de lijst.

Duurdere Euro 98
Een alternatief, weze het wat duurder, hebben automobilisten in Frankrijk nog wel: ze kunnen Euro 98 in hun tank gooien.

» Reageer (0)
08-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genieten van chocolade zonder calorieën


Genieten van chocolade zonder calorieën


Le Whif beweert de oplossing te zijn voor vrouwen op dieet die snakken naar zoete lekkernijen. Het is een staafje waaraan je net zoals bij een sigaret moet trekken. Zo krijg je een chocoladesmaak in de mond zonder dat je calorieën opneemt.
Hongergevoel stillen
De fabrikant ontwikkelde vier verschillende smaken, je hebt gewone chocoladesmaak en chocolade met een vleugje munt, framboos of mango. De uitvinder van het product is David Edwards, een professor aan de universiteit Harvard. Volgens hem is het de perfecte manier om je hongergevoel te stillen of om toch van chocolade te genieten bij je koffie als je op dieet bent."Whiffing, het inhaleren van de chocolade, past perfect in deze moderne maatschappij. De laatste jaren eten we vaker kleinere porties, waardoor het steeds meer op ademen begint te lijken. Dat was het uitgangspunt voor deze uitvinding die gastronomie en wetenschap combineert", aldus de professor.

Voor- en tegenstanders

De reacties op Le Whif zijn uiteenlopend. Sommigen vinden het de ideale manier om toch van zoete snacks tijdens het diëten te kunnen genieten, anderen zeggen dat het nooit de sensatie van echte chocolade kan evenaren. Wil je het zelf proberen dan kun je Le Whif hier bestellen, je betaalt 9,95 euro voor 6 exemplaren.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op acht vrouwen werd verkracht


Eén op acht vrouwen werd verkracht

Eén op acht Nederlandse vrouwen in steden is ooit verkracht. Drie op de honderd mannen overkwam hetzelfde lot. Wat seksueel geweld betreft, zijn de cijfers nog choquerender. Eén op drie vrouwen, en vijf procent van de mannen tussen 15 en 70 jaar, zegt al seksueel geweld te hebben meegemaakt. Twintig procent van de vrouwen maakte dit al mee voor haar 16de verjaardag. Afhankelijk van de gebruikte definitie is seksueel geweld kwetsende toenaderingen, ongewenste aanrakingen of verkrachting.

Dat blijkt uit het rapport Seksuele Gezondheid in Nederland 2009, zo meldt de Nederlandse krant De Telegraaf. Een staal van 6.000 stadsbewoners, representatief verdeeld voor leeftijd, geslacht en opleiding, werd ondervraagd.

Mannen zijn bijna altijd (98 procent) de daders van geweld tegen vrouwen. Bij de mannen was 40 procent van de geweldplegers een vrouw. In bijna alle gevallen zijn de geweldplegers bekenden van de slachtoffers: vrienden, familie of buren. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benen van Britse blijven groeien


Benen van Britse blijven groeien


Ze lijkt een doodgewone single van 34. Mandy Sellars gaat graag op stap met haar vriendinnen, is altijd in voor een babbel en pikt af en toe een filmpje mee. Lijkt, want de jonge vrouw is eigenlijk een fenomeen. Haar benen blijven maar groeien. "Toen ik pas geboren was, wisten de dokters meteen dat er iets aan de hand was", vertelt de vrouw uit Manchester. De toekomst baart haar zorgen, want de dokters lieten al eens het woord amputatie vallen.

Diagnose klopt niet
"Mijn ouders mochten me niet lang zien. Ze namen me meteen weg van bij mijn moeder. De dokters waren bezorgd." Mandy kwam op de wereld met extreem lange benen en grote voeten. Een diagnose kon niet onmiddellijk gesteld worden. Mandy was pas twee toen de dokters wisten wat er aan de hand was: lymphedema, een aandoening die zwellingen in armen en benen veroorzaakt. "Maar hun diagnose klopte niet", aldus Sellars. "Ik heb gewoon iets anders."


Olifantman
Vandaag meer dan dertig jaar later weten dokters nog altijd niet precies waaraan de vrouw lijdt. Vaak krijgt ze te horen dat het om het proteus syndrome gaat, een aandoening waaraan ook de 'Olifantman', Joseph Merrick, leed. De oorzaak van de ziekte blijft nog onbekend. Feit is wel dat bepaalde lichaamsdelen sterk gaan groeien. "Ik heb nu leren leven met het label van proteus syndrome maar ik weet echt niet of ik eraan lijd."


Droomjob onmogelijk
Haar kindertijd was geen grapje, maar ze beet van zich af en maakte er het beste van. "Ik deed mijn best om een gewoon meisje te zien. Mijn aandoening hield me niet tegen. Ik kon voetballen met vriendjes en rond het huis lopen. Ik had dus een vrij normale jeugd." Ze werd later een prima studente. Ze studeerde grafisch design, sociologie, psychologie en criminologie. Ze droomde ervan om een forensisch wetenschapper te worden maar haar aandoening maakt het onmogelijk om haar droom te vervullen. Haar benen bleven maar groeien en dat beperkt haar bewegingsvrijheid. Ze kan bijna niet meer uit de voeten. "Ik heb krukken nodig, maar gelukkig heb ik nog vrij sterke spieren. Ik trek mijn plan wel, kan de dagelijkse dingen nog doen. Alleen het stappen is soms moeilijk en vermoeiend."

Amputatie
De vrouw weegt nu 127 kilogram. Het meeste gewicht zit in haar benen. Toch kan ze nog altijd met de wagen rijden, maar de toekomst baart haar grote zorgen. Op termijn zou amputatie enkel nog een optie kunnen zijn. "Zo lang het nog kan, wil ik echter blijven stappen. Ik wil er niet aan denken dat ze op een dag mijn benen moeten afzetten. En toch, als het moet zal ik geen andere keuze hebben. Het zal dan een nieuw en ander leven worden", besluit de Britse.


» Reageer (0)
07-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen zijn hygiënischer


Vrouwen zijn hygiënischer


 Een man wordt aantrekkelijker bevonden als zijn haren kort, zijn nagels geknipt en baard geschoren zijn. En toch hechten Belgische vrouwen meer belang aan persoonlijke hygiëne dan mannen. Vrouwen wassen bijvoorbeeld eerder hun handen na een toiletbezoek en nemen vaker een douche. Eén en ander blijkt uit een internationaal onderzoek van Tork, verdeler van hygiëne-artikelen.

Geen taboe
Hoe denken mensen in verschillende delen van de wereld over hun dagelijkse hygiëne? Welke gewoontes en gebruiken hebben we als het op persoonlijke hygiëne aankomt? Tussen mannen en vrouwen zijn er alvast grote verschillen. Niet alleen praten dames makkelijker over lichaamsverzorging en hygiënezaken, ze verzorgen zich ook beter.

Toiletbezoek
Slechts 70% mannen wast hun handen na een toiletbezoek. Dit percentage ligt bij vrouwen merkelijk hoger (84,4%). Ook wassen vrouwen hun handen vaker dan mannen. Meer van 54.4% van de vrouwelijke respondenten doet dit meer dan zes maal per dag, vergeleken met 46% van de mannen. Over het algemeen nemen dames ook vaker een douche.
Toch mogen de resultaten met een korrel zout genomen worden. Een vergelijkend Amerikaans onderzoek toont aan dat er een groot verschil is tussen wat mensen zeggen te doen en daadwerkelijk doen. Zo geeft 91% van de mensen aan dat zij altijd hun handen wassen na een toiletbezoek, terwijl uiteindelijk slechts 80% dit doet. Een groot deel van de respondenten, meer dan 85%, vindt het moeilijk om met hun partner over hygiëneproblemen te praten. Slechts 9% bespreekt deze kwesties met vreemden, daar waar mannen dit voor zichzelf houden.

Geen toiletpapier
Wat het openbaar toilet betreft, zijn we eensgezind. Meer dan de helft van de mannen en liefst 70% van de vrouwen voelt zich ongemakkelijk op een openbaar toilet. Dat kan voor problemen zorgen, zo kunnen veel vrouwen niet werken of naar school wanneer zij menstrueren door een gebrek aan sanitaire voorzieningen.

De grootste frustratie op een openbaar toilet is het gebrek aan toiletpapier. Ook de stank is vervelend. 59.5% van de mensen is bang om besmet te worden met bacteriën door op de WC-bril van een openbaar toilet te gaan zitten.

Ideale man
Goede hygiëne en een verzorgd voorkomen is nochtans zeer belangrijk.

De ideale man heeft, volgens het onderzoek,
1. Kort haar 89%
2.Geknipte nagels 86%
3. Geschoren baard 82%
4. Gebruikt geen crème 67%
5. Draagt geen sieraden 55%
6. Gebruikt geen parfum 51%

De ideale vrouw
1. Scheert haar benen 84%
2. Draagt sieraden 70%
3. Gebruikt parfum 70%
4. Heeft lang haar 69%
5. Draagt het haar los 55%
6. Draagt geen make-up 55%
7. Gebruikt huidcrème 51%

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kreukvrij je koffers pakken


Kreukvrij je koffers pakkenLijkt het alsof de oorlog is uitgebroken als je eenmaal op de bestemming je koffers opent? Rommel alom, de shampoo is uitgelopen en je favoriete schoenen liggen nog thuis. Het overkomt de beste, gelukkig helpen deze tips om straks je koffers netjes te pakken.

Voorbereiding
Een goede voorbereiding maakt het halve werk. Maak je koffers niet de avond voordat je vertrekt. Neem je tijd en denk rustig na wat je nodig hebt. Hou rekening met je bestemming en het aantal dagen dat je ergens verblijft. Check de weersvoorspellingen op je eindbestemming.

Bedenk ook hoeveel outfits je werkelijk nodig hebt. Je hebt geen 14 verschillende avondoutfits nodig tijdens een strandvakantie, er zijn ongetwijfeld avonden waarbij je rustig niets zal doen. Heb je een wasmachine ter plekke, kan je die ook gebruiken.

Combineerbaar
Neem je tijd om na te denken wat je echt zal dragen. Overloop je garderobe en kijk welke spullen onderling combineerbaar zijn. Probeer zoveel mogelijk te mixen met zo weinig mogelijk verschillende stukken. Kleuren als wit, zwart, grijs en blauw zijn makkelijk te combineren. Neem geen linnen mee, dat verkreukt zo makkelijk.

Op je bed
Leg alles op je bed en zie of je outfits te combineren zijn. Vaak heb je niet zoveel schoenen nodig als je wel denkt. Idem met je handtassen.
Ga je naar het strand, heb je niet meer nodig dan een paar slippers. Neem er eentje voor op het strand en een meer geklede variant, dat staat onder elke outfit.

Niemand merkt dat je een outfit meer dan twee keer draagt. Dat geldt voor een bikini net zo. Een sarong of omslagdoek kan je strandlook ook wijzigen.

Voordat je alles in de koffer dropt, ga je even weg. Kom na een tijdje terug en verwijder enkele items vanop je bed.

Wees realistisch
We neigen te denken: 'wat als... 'Daardoor nemen we teveel mee. Als er onverwacht een plensbui overkomt, kan je ter plekke nog altijd iets kopen. Heb je enige twijfels over een outfit, laat deze dan thuis.

Gebruik de juiste koffer
Rugzakken doen alles verkreuken. Beter is een koffer te nemen. Smallere koffers op wieltjes zijn ideaal voor weekendjes of als handbagage. Een grotere koffer is ideaal, maar opteer wel voor een lichtgewicht versie.

Zorg dat alles netjes en proper gestreken is alvoor je begint te pakken. Leg alles plat zodat ze tijdens de reis niet kunnen verschuiven. Jassen zijn het lastigst: ofwel draag je er eentje of leg deze helemaal onderaan.

De volgende laag bestaat uit avondjurkjes, gevolgd door topjes, rokken of shorts. Delicate stoffen als zijde keer je binnenstebuiten. Delicate kleding leg je ook beter apart zodat die niet kunnen beschadigd raken of leg er papier tussen. Gebruik je ondergoed om de gaten op te vullen, plaats je schoenen bovenaan in shoenenzakken of plastic tassen.

Denk vooruit
Het beste is om meteen bij aankomst, alles netjes op te hangen. Dat is niet altijd mogelijk. Denk daarom op voorhand wat je eerst zal aantrekken. Leg je nachtkleding bovenaan als je pas 's avonds arriveert.

Toiletgerei
Neem toiletspullen zoveel mogelijk mee in je handbagage. Het maakt je koffers lichter en makkelijker te pakken. Hou wel rekening met de veiligheidsvoorschriften. Manicuresetjes en dergelijke laat je beter thuis, op vakantie gebruik je deze zelden.

Kinderen
Dezelfde regels gelden voor kinderen. Heb je ruimte over, neem dan gerust enkele extra t-shirts mee, die neigen sneller vuil te worden. Speelgoed kunnen kleintjes meezeulen in hun eigen handbagage.

Plooien
Zijn je spullen toch gekreukt, hang ze dan omhoog in de badkamer. De stoom van je douche strijkt je plooien glad.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sterretje zingt tijdens afscheid Jackson


Britain's Got Talent-sterretje zingt tijdens afscheid Jackson

Een 12-jarige kandidaat uit "Britain's Got Talent", Shaheen Jafargholi, zal naar verluidt zingen tijdens de herdenkingsplechtigheid van Michael Jackson in het Staples Center in Los Angeles. Het Britse jongetje is uitgenodigd door de familie van de King of Pop. Michael Jackson zou onder de indruk zijn geweest van het optreden van het 12-jarige talentje in "Britain's Got Talent".

"Michael heeft me altijd geïnspireerd. Ik ben heel zenuwachtig, maar ik voel me ook vereerd dat ik hier mag optreden", citeert de Britse tabloid The Sun Jafargholi.

De jongen had tijdens de Britse talentenjacht een nummer gezongen van Michael Jackson. De afscheidsceremonie van de King of Pop vindt vanavond plaats in het Staples Center in Los Angeles en zal door miljoenen mensen wereldwijd op televisie gevolgd worden.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips tegen zomerdiarree


Tips tegen zomerdiarree


Buikgriep is één van de ziekten die tijdens de zomer vaker optreedt. Niet enkel reizigers naar verre landen lopen diarree op, meestal is de keuken de oorzaak van bacterieleed.

Tips
-Als de warmte oploopt, nemen voedselvergiftingen toe. De salmonellebacterie zorgt elk jaar voor heel wat ellende. Hou gekoelde producten koud en warm gerechten voldoende op. Rauwe eieren plaats je meteen in de koelkast. Schotels met gegrilde restjes, salades en sausjes blijven beter niet in de zon staan. Ontdooien gebeurt beter in de koelkast.

-Diarree kan je voorkomen met goede hygiëne. Het begint al bij je handen. Was je handen regelmatig met water en zeep. Droog ze niet af aan een vuile handdoek. Ook vaatdoeken zijn best dagelijks aan vervanging toe.

-Wat rauw is, hoort niet bij bereide gerechten. Tracht beide niet te mengen, ook niet door een snijplank of keukenmessen bijvoorbeeld.

-In de zomer moet alles koel en droog bewaard worden. De koelkast is de ideale methode, want zelfs in een berging kan de temperatuur oplopen.

-Door alles goed te laten doorkoken, kan je heel wat bacteriën de mond snoeren.

-Hou rekening met de vers- en houdbaarheidsdatum, volg de bewaaradviezen nauwlettend op. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg eet weer meer aardappelen en rijst


Belg eet weer meer aardappelen en rijst


http://img15.imageshack.us/img15/5425/aardappelen.jpgBelgen eten steeds meer aardappelen en rijst door de economische crisis. Volgens het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) kiest de consument weer voor de zogenaamde 'maaltijddragers'.

Sinds juni 2008 is er een duidelijke overgang van kant-en-klaarmaaltijden naar maaltijddragers. "In de eerste jaarhelft tekende de aankoop van de traditionele verse kant-en-klaarmaaltijden nog een maandelijkse groei op. In juli viel die groei terug op nul. Daarna werden negatieve cijfers voor die categorie opgetekend. In oktober 2008 werd met -14.2 procent een dieptepunt bereikt", aldus het VLAM.
Vers

Vanaf april kenden de maaltijddragers groeicijfers tot +20 procent in oktober. Belgen kochten in 2008 ook meer verse ingrediënten: "De aankopen van verse groenten groeiden vorig jaar met 7 procent. Vers vlees steeg met bijna 2 procent en vers gevogelte zelfs met ruim 4 procent."

Ontbijtgranen (-2.2 procent), yoghurt (-2.4 procent) en verse vis en schaaldieren (-3.8 procent) werden in 2008 ook minder gekocht dan het jaar daarvoor. (br.she)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skatende baby's promoten Evian

Skatende baby's promoten Evian

Schattig om zien en knap gemaakt

Druk op de foto om het filmpje te bekijkenEvian pakt opnieuw uit met een spectaculaire campagne. Skatende baby's promoten het Evian mineraalwater als eeuwige bron van jeugd. Na het waterballet van 1998, uitgeroepen tot favoriete reclame, weet ook deze clip heel wat harten te veroveren. Vanaf 6 juli zullen de filmpjes te zien op tv.

96 baby's
Met de Live Young-campagne zoekt Evian inspiratie bij de baby's, als symbool van jeugd. De baby's van evian hebben deze keer gekozen voor een spectaculaire demonstratie van roller-breakdance. De choreografie werd gefilmd in Engeland, in de Pinewood Studios. In totaal werden 96 ukjes gefilmd.

» Reageer (0)
06-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie kan ziekte van Alzheimer genezen


Koffie kan ziekte van Alzheimer genezen


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/07/06/502299/koffie-kan-ziekte-van-alzheimer-genezen_5_460x0.jpg


Koffie kan niet alleen de ziekte van Alzheimer voorkomen, maar ook genezen. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie.

Wetenschappers in Florida zijn tot de conclusie gekomen na tests op muizen. Onderzoeksleider Gary Arendash beweert dat "cafeïne een levensvatbaar geneesmiddel voor de ziekte kan zijn en niet alleen goed is als preventief middel".
Proteïnen

Mensen die aan Alzheimer lijden, hebben last van samenklonteringen van abnormale proteïnen in de hersenen. Volgens Arendash dringt cafeïne gemakkelijk door tot de hersenen en beïnvloedt het zo het ziekteproces.

Voor het onderzoek kregen muizen dagelijks koffie. Hierna vertoonde vijftig procent van hen minder proteïnen. De diertjes ontwikkelden een beter geheugen en versnelden het denkproces. Om hetzelfde effect op mensen teweeg te brengen, moeten ze wel dagelijks vijf kopjes koffie of veertien kopjes thee drinken.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De acht heetste ruzies en tips om weer af te koelen


De acht heetste ruzies en tips om weer af te koelen

Bij een ruzie kunnen beide partijen behoorlijk verhit raken. In warm weer lijkt dit nog gemakkelijker te gebeuren, alsof de hete zon de gemoederen nog sneller verhit. De acht 'heetste' ruzies op een rijtje gezet.

1) Te warm, te koud

Voor de een is het te warm, voor de ander te koud, het is ook altijd iets en jullie schijnen geen 'juiste' temperatuur te vinden... voor de airconditioning.

Afkoeling? Elkaar ontmoeten in het midden lijkt logisch, maar niet zo simpel. Wie te kou heeft, moet misschien verder van de airco gaan zitten of een trui aantrekken. Hou de temperatuur sowieso redelijk en niet ijskoud: op die manier heeft je lichaam minder tijd nodig om aan te passen aan de werkelijke temperatuur buiten én moet het minder hard werken om je lichaamstemperatuur op peil te houden.

2) Marathon-autotrip

Bij het vertrek is iedereen nog fit, verdraagzaam en positief. Maar na enkele uren, al dan niet met file of verloren rijden, beginnen de frustraties de kop op te steken. Hij wil die cd, jij de radio, volgens hem moeten jullie naar links, jij zegt naar rechts... en voor je het weet is het ijzig stil terwijl de zon bakt.

Afkoeling? Stop regelmatig voor frisse lucht, beentje strek en een drankje. Overleg samen op voorhand de route, of je nu afwisselend rijdt of één persoon altijd rijdt en de andere navigeert.

3) Het laatste drankje

Warm, zon, dorst! En dan blijkt alle drank in huis op - en niemand die heeft bijgevuld. Een woedeuitbarsting volgt...

Afkoeling? Hou een stapel ijsblokjes achter de hand, daarmee wordt zelfs lauw water of frisdrank meteen koud!

4) Afdwalende ogen

Warm weer betekent (veel) minder kleren. Dat betekent ook 'toevallige' ontmoetingen met borsten en billen - of een verrokken nek door het 'volgen' van bepaalde borsten of billen. Gevolg: jaloerse oprispingen en een ijskoude stilte waar de haren op je armen recht van gaan staan.

Afkoeling? Accepteer dat kijken erbij hoort en niet (noodzakelijk) betekent dat jij niet meer aantrekkelijk bent. Of keer de zaken om en speel samen het spelletje: wie is er allemaal lelijker dan ik?

5) Terrasjes doen

Terrasjes doen is leuk! Tot je geen plaats vindt op het terras van je stamcafé, en er moet beslist worden tussen andere etablissementen. Cocktails, bier, hapjes... jullie kunnen het niet eens geraken, en hup, daar vliegen de vonken in het rond.

Afkoeling? Als je met meer dan twee bent, kan je heel democratisch stemmen. Je kan ook chantage toepassen (genre: ok, we gaan naar dat café als we morgen sushi eten) of een beurtrol afspreken (de volgende keer...).

6) Raak me niet aan!

Je bent verbrand en nu pas valt het je op hoe vaak hij je nog wil knuffelen. Schattig, maar ook zeer pijnlijk. Alleen, dat je hem wegduwt, dat begrijpt híj dan weer niet. Qué?

Afkoeling? Zeg dat je pijn hebt in plaats van zijn neus af te bijten en nog meer pijn te veroorzaken. Trouwens, je kan hem inschakelen in het verzorgingsproces met after sun en verkoelende compressen.

7) Slapen
Zweet, overall zweet en nog wil hij lepeltje-lepeltje slapen. Extra warmte is echt niet nodig in de hitte.

Afkoeling? Neem een koude douche voor het slapengaan en hou de slaapkamer zo koel mogelijk. Misschien kan een knuffeltje er dan wel af?

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op drie Belgen wil koningshuis niet meer betalen


Een op drie Belgen wil koningshuis niet meer betalen


http://img14.imageshack.us/img14/5061/albertpaola.jpgEen derde (32 procent) van de Belgen is voorstander van een volledige afschaffing van de koninklijke dotaties. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau Profacts, dat vandaag in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg staat.

Momenteel krijgen alle leden van de koninklijke familie een dotatie uit de schatkist, voor een totaal van 13,8 miljoen euro per jaar. Maar vorige week werd door de werkgroep-dotaties een politiek akkoord bereikt om in de toekomst die dotaties enkel te beperken tot koning, koningin en troonopvolger.

Maar uit een studie van onderzoeksbureau Profacts blijkt dat dit voor heel wat landgenoten niet ver genoeg gaat."Zeventig procent vindt dat er te veel belastinggeld naar het koningshuis gaat. Een derde van alle Belgen wil de dotaties zelfs volledig afschaffen, ook voor de koning en de koningin", zegt Tim Desmet van Profacts. "De verklaring hiervoor is de toename van het aantal Vlaamsgezinde Belgen. Zij zien het koningshuis als een groot obstakel voor de splitsing van België." (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naaktprotest tegen stierenrennen Pamplona


Naaktprotest tegen stierenrennen Pamplona


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/0/1/0/album_large_955605.jpg


Deze week worden in Pamplona weer de wereldberoemde San Fermin feesten gehouden met de stierenrennen door de straten van de Spaanse stad. Dierenrechtenorganisatie PETA vindt die niet kunnen en pakte weer uit met een erg opvallend massaal naaktprotest.

» Reageer (0)
05-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hommage aan Toulouse-Lautrec


Hommage aan Toulouse-Lautrechttp://img30.imageshack.us/img30/1904/toulouselautrec1.jpgIn Parijs werd het designmuseum Les Arts Décoratifs in de rue de Rivoli  net naast het Louvre, onlangs vernieuwd. Het tentoonstellingsaanbod omvat onder andere een inspirerende klassieker over de affiches van Henri de Toulouse-Lautrec, de vermaarde kunstenaar-edelman die eind negentiende eeuw de grafische kunst nieuw leven inblies met prachtige affiches. Hij ontwierp er slechts 31, maar hun invloed was enorm. Tot op vandaag, want op deze expo laten honderd grafici uit 24 landen nog tot 3 januari werk zien dat op hem is geïnspireerd .
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seksspel bij Australische marine levert geldprijs op


Seksspel bij Australische marine levert geldprijs opDe Australische autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar een seksspel bij de marine. Opvarenden van het schip HMAS Success zouden een wedstrijd zijn aangegaan om met zoveel mogelijk vrouwelijke collega's naar bed te gaan. Aan elke prestatie zat een geldprijs verbonden, weet De Telegraaf.

Enkele zeelieden van het schip zijn naar het vasteland gestuurd voor verhoor. "Niets moet vrouwen ervan weerhouden om een goede carrière op te bouwen bij Defensie", aldus vicepremier Julia Gillard. De onderlinge competitie op het schip met 220 bemanningsleden kwam in mei aan het licht, toen het in Singapore lag.

De mannen hadden hun prestaties opgeschreven in een logboek. Naar bed gaan met een vrouwelijke officier of lesbienne leverde extra punten op, net als gemeenschap op een biljarttafel. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je slaaphouding over jezelf vertelt


Wat je slaaphouding over jezelf vertelt


 
 
 

Sommigen kunnen absoluut niet op hun buik slapen, de ander zweert bij de foetushouding. Wist je dat de manier waarop je in bed ligt heel wat over jezelf vertelt? Bij koppels is het zelfs zo dat jullie slaaphouding jullie relatie weerspiegelt.
 
 


Foetus
Bij de foetushouding rol je je tot een bolletje op je zij, net als een foetus in de baarmoeder, meldt ze.nl. Met je handen probeer je je gezicht te beschermen. Is dit je favoriete houding, dan kom je zeker over, maar eigenlijk ben je gevoelig, verlegen en onzeker. Bij de semi-foetale houding zijn je benen slechts gedeeltelijk opgetrokken. Ongeveer de helft van de mensen slaapt zo. Het is een warme, beschermende houding, waarbij je toch wat beweeglijkheid hebt. Deze houding betekent dat je evenwichtig, zelfzeker, sociaal en emotioneel stabiel bent.
 Rug
Slaap je op je rug, dat ben je zelfzeker en heb je een sterk karakter. Je aanvaardt wat het leven je brengt en bent een open persoon. Als je met je armen langs je lichaam slaapt op de rug ben je een rustig er introvert persoon. Je doet je niet graag anders voor en bent veeleisend. Personen die met hun handen onder hun hoofd slapen luisteren graag naar anderen en ze maken makkelijk vrienden, maar staan liever niet in het middelpunt van de belangstelling.Buik
Wie graag op zijn buik slaapt met de handen op het kussen houdt van gezelschap en hecht veel belang aan sociale contacten. Je hebt weinig zelfvertrouwen en neemt graag de leiding, wat kan leiden tot perfectionisme en faalangst. Verder kun je moeilijk kritiek slikken.
 Zij
Als je graag op je zij ligt met je armen vooruit wil je in je slaap iets of iemand vasthouden. Je bent wel open, maar tegelijkertijd ook cynisch en wantrouwig. Daarnaast durf je wel koppig te zijn, want je komt nooit op een beslissing terug.

 Partners
Je slaaphouding die je samen met je partner aan neemt vertelt heel wat over jullie relatie:


Lepeltje
In jullie relatie is geborgenheid en samenhorigheid belangrijk. Jullie hebben een sterke emotionele band en zijn vooral op elkaar gericht.


Knuffel
Jullie slapen met de gezichten naar elkaar gericht, waardoor je makkelijk persoonlijk contact maakt. Emotionele intimiteit is belangrijk in jullie relatie. Jullie kennen elkaars diepste geheimen en vertrouwen elkaar door en door.


Ruggen naar elkaar
Jullie slapen met jullie ruggen naar elkaar, waarbij jullie konten elkaar aanraken. Je wilt je partner dicht bij je hebben, maar vindt ook je eigen identiteit en privacy belangrijk.

Ondersteunen
Terwijl de ene partner op zijn rug ligt, ondersteunt hij de andere die op de zij ligt. Jullie vertrouwen elkaar en kunnen elkaar troosten en koesteren. Er is een diepe emotionele band tussen jullie.

Tegenpolen
Jullie hebben een totaal verschillende slaaphouding, jullie zouden evengoed elk apart in een bed kunnen liggen. Dat betekent dat jullie botsende karakers hebben. De kans is groot dat jullie veel ruziën door verschillende behoeften. Maar als je het juist aanpakt door een beetje toe te geven, vullen jullie elkaar mooi aan.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Gaga - Pokerface


Lady Gaga - Pokerface


Om haar te beluisteren druk op de foto
Stefani Joanne Angelina Germanotta (Yonkers (New York), 28 maart 1986, beter bekend als Lady GaGa, is een Amerikaanse singer-songwriter. GaGa is bekend geworden door haar werk in elektronische muziek. Ze schrijft haar eigen teksten en ontwerpt haar eigen videoclips. Voor het nummer Just Dance werd zij in 2008 genomineerd voor een Grammy Award. De stijl van Lady GaGa wordt vaak betiteld als een revival van de electropop muziek uit de jaren 90.


Ze werd in 1986 geboren in een Italiaanse familie aan de Lower East Side van Manhattan. Op vierjarige leeftijd begon ze met pianospelen. Op haar dertiende gaf ze haar eerste grote optreden. Op haar twintigste werd ze aangenomen bij Interscope Records waar ze haar eerste nummers schreef. Zo schreef ze onder andere voor de Pussycat Dolls en Britney Spears. In 2008 trad ze op tijdens de Miss Universeverkiezing met haar beste vriendinnen Pauline en Sophie.

Haar debuutalbum The Fame schreef GaGa samen met onder andere de producer RedOne. De leadsingle van het album, Just Dance, werd uitgebracht in april 2008. Het nummer behaalde de nummer 1-positie in zeven landen. In de meeste landen, waaronder Nederland, werd deze positie pas behaald in 2009, toen het nummer de airplay kreeg, waar het daarvoor aan ontbroken had. Tweede single Poker Face werd uitgebracht in september 2008. Het nummer werd succesvoller dan Just Dance, door in bijna twintig landen de eerste plaats te behalen. Als derde single werd in Nederland gekozen voor LoveGame. In andere landen wordt eerst het nummer Eh, Eh (Nothing Else I Can Say) uitgebracht. Het nummer LoveGame wordt wegens omstandigheden in sommige landen vervangen door Paparazzi.

Op 28 mei 2009 gaf GaGa toe wat al langer werd vermoed; zij is inderdaad biseksueel, maar verklaart nog nooit verliefd te zijn geweest op een vrouw en gelukkig te zijn met haar huidige vriend

Naast interesse voor avant-garde en elektronische dance muziek heeft Gaga zich verbreed tot glam-rock en een pop-sound met invloeden van David Bowie en Queen. "Queen en David Bowie zijn erg belangrijk voor me geweest, ik wist me geen raad voordat ik ze ontdekte" aldus GaGa.

» Reageer (0)
04-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuinige jongens scoren

Zuinige jongens scoren

Wie op een eerste date ietwat zuiniger met het geld weet om te springen, heeft een stapje voor. Volgens een Britse rondvraag vallen vrouwen eerder voor een zuiniger type dan eentje die het geld meteen kwistig laat rollen.

Rekening delen
De economische crisis lijkt een goede zaak voor spaarzame jongens. Het is weer toegelaten om goedkoop te daten, 43 procent van de dames heeft geen problemen met dergelijke afspraakjes. Een goede zaak voor de singles, want 1 op de 4 alleenstaanden beweert regelmatig kortingsbonnen te gebruiken, een derde staat er zelfs op de rekening netjes door twee te delen. Voor slechts 1 op de 5 dames betekent zoveel spaarzaamheid een afknapper.

Financieel slim
Onderzoekster Alistair Shrimpton stelt dat wie slim met de centjes weet om te gaan, tegenwoordig beter scoort. "De etiquette rond daten is sterk veranderd. We komen uit een tijdperk waarin mannen verondersteld werden steevast de rekening te betalen. Door de rekening te splitsen, voelen huidige dames zich evenwaardig. Slimmer omgaan met geld lijkt belangrijker te worden. Daar vallen dames op".

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marianne Dupon


Fel verzwakte ex-partner Marianne Dupon stort na de uitvaart in


http://img160.imageshack.us/img160/3571/mariannedupon.jpgFamilie en fans van Yasmine hebben gisteren afscheid genomen van hun vriendin en heldin. Na de dienst stortte haar ex-partner Marianne Dupon in.
De uitvaart van Yasmine in Wilrijk was al een uur voorbij toen Marianne Dupon in elkaar zakte en afgevoerd werd met een voertuig van het Rode Kruis. In het ziekenhuis kreeg de ex-partner van Yasmine een infuus omdat ze fel verzwakt was. Marianne (38) had blijkbaar al dagen niet meer gegeten. Dat kon je al zien tijdens de plechtigheid: Marianne wankelde tijdens het rechtstaan en moest ondersteund worden.

Emotioneel stond Marianne onder enorme druk. Niet alleen door de dood van Yasmine, maar ook door de negatieve reacties die ze kreeg nadat Yasmine uit het leven stapte. 'Marianne krijgt haatmails', zegt Martine Prenen. 'Er zijn mensen die haar de schuld geven van de dood van Yasmine omdat zij een einde maakte aan de relatie. Dat is gewoon verschrikkelijk. Ik loop al dagen te zeggen dat mensen haar met rust moeten laten. Marianne moet nu ook verder en kan alle steun gebruiken. Ik hoop dat ze de bijzetting van de urne heeft kunnen bijwonen. Ik hoop ook dat ze nu veel goeie zorgen krijgt. En dat wij haar verdriet met de mooie dingen die we geschreven en gezongen hebben wat kunnen verlichten.'

Tijdens de uitvaart hield Martine Prenen (45) een toespraak zoals Yasmine ze graag wilde: met een vette knipoog en veel humor. 'Ge hebt een uitverkochte zaal vandaag', zei Martine. 'Er zijn zelfs staanplaatsen.' Prenen verwees naar de aula van het crematorium Schoonselhof, die te klein was voor familie, collega's en beste vrienden. Buiten volgden zo'n twaalfhonderd mensen de plechtigheid op een groot scherm. Martine vertelde hoe Yasmine de weken voor haar dood geregeld bij haar kwam 'schuilen'. 'Dat laatste weekend was ze breekbaar en broos. Haar hoofd liep over van het piekeren.' Prenen, een collega van Yasmine bij De rode loper , vertelde nog hoe ze met Yasmine en collega's een act in elkaar had gestoken op de muziek van Nine to five van Dolly Parton. 'Jij droeg een blonde pruik en valse dikke borsten. Achteraf zei je: die borsten wil ik houden.'

De rode draad doorheen de plechtigheid? Dat Yasmine een heerlijke vrouw was die té streng was voor zichzelf. Dat ze iemand héél graag kon zien en héél moeilijk kon loslaten, zoals haar boezemvriend Jo Mahieu het verwoordde. Dat haar familie en vrienden álles hebben gedaan om haar op te vangen en te steunen, maar dat Yasmine de bodem had bereikt. Volgens haar schoonbroer Michel Clavareau - de enige van de familie die tijdens de dienst het woord nam - kwam Yasmine de voorbije weken meer dan ooit bij haar zussen langs. 'Je vertrouwde ons dingen toe die we niet wisten. Je leven als Yasmine liet weinig plaats voor Hilde Rens: je werd te vaak geleefd door je carrière, de media, je fans.' In een brief die Yasmines zus Anja door een collega liet voorlezen zei Anja dat ze niet meer tot Yasmine kon doordringen: 'Ik kon je niet meer verstaan, het spijt me.'

Opmerkelijk waren ook de woorden van Peter Cockx, eindredacteur van De rode loper . Hij zei dat Yasmine de voorbije maanden 'geen kwaad woord over Marianne had gezegd'. (br.Het Nieuwsblad)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot drie miljoen Belgen met Mexicaanse griep


"Tot drie miljoen Belgen met Mexicaanse griep na zomer"


Tot nog toe riep de Belgische griepcommissaris Marc Van Ranst op om niet te panikeren over de Mexicaanse griep. Maar zeven griepdoden per dag tegen eind augustus noemt hij nu wel "een realistische voorspelling". Volgens Van Ranst kan tot een derde van de bevolking besmet geraken. De 12,6 miljoen vaccins die ons land besteld heeft, zullen tegen dan nog niet klaar zijn.   Viroloog Marc Van Ranst
Viroloog Marc Van RanstVakantiegangers

Heel wat populaire vakantielanden zijn risicogebieden. Tot nu toe kwam het virus België enkel binnen via landgenoten die in het buitenland zijn geweest. Spanje, Groot-Brittannië, Frankrijk en de Verenigde Staten lokken echter heel wat Belgen tijdens de zomervakantie. Daarom verwacht Van Ranst dat het aantal gevallen na de vakantie fel zal stijgen.

Thuis blijven
De echte grieppiek verwacht de viroloog in september, als de scholen weer open gaan. De Mexicaanse griep is dodelijk, hoewel de meeste mensen er van af komen door een weekje thuis te zitten. Voor wie al verzwakt is of een andere kwaal heeft, kan de griep echter fataal zijn. Van Ranst waarschuwt bedrijven dat ze er rekening moeten mee houden dat een groot deel van hun werknemers thuis zal blijven in september en oktober.
  Scholen dicht?

Een echte voorspelling kan Van Ranst nog niet doen. In het ergste geval zullen de scholen hun deuren moeten sluiten. In het beste geval zullen de meeste mensen er maar weinig van merken.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen lijden meer onder slaaptekort


Vrouwen lijden meer onder slaaptekort


 


Een slaaptekort is voor de vrouwelijke gezondheid nadeliger dan voor mannen. Dat blijkt uit nieuw Brits onderzoek.

Meer piekeren
Vrouwen slapen slechter dan mannen, dat is al langer bewezen. Ze kampen vaker met inslaapproblemen en hebben moeite met in slaap te blijven. Ook zouden dames meer piekeren bij het slapen en emotioneler op zaken reageren.


Gezondheidsproblemen
Te weinig slapen is altijd nadelig, zowel voor mannen als vrouwen. Het risico op diabetes en hartproblemen vergroot op die manier. Uit de recente studie blijkt dat dames daar nog gevoeliger voor zijn. Slapen zij slechts vijf uur per dag, krijgen ze meer stoffen binnen die hartproblemen kunnen veroorzaken, in vergelijking met hen die acht uur slapen. Bij mannen is dat verschil minder uitgesproken.

» Reageer (0)
03-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hilde, je hebt een volle zaal vandaag

"Hilde, je hebt een volle zaal vandaag"


Om een paar fragmenten van de uitvaart te bekijken druk op de fotoIn Wilrijk is afscheid genomen van zangeres en Eén-presentatrice Yasmine. Het werd een erg emotioneel gebeuren met woorden van lof en begrip. De plechtigheid in het crematorium was voorbehouden aan familie, vrienden en collega's. Enkele honderden mensen volgden buiten alles op een groot scherm. Iedereen was opvallend stil.http://www.deredactie.be/polopoly_fs/1.556474!image/3039353083.jpg_gen/derivatives/landscape190/3039353083.jpgVriendin en oud-collega Martine Prenen stond de pers vóór de uitvaart al even te woord. "Wat er moet overblijven van Yasmine is haar muziek en haar ongelofelijk warme persoonlijkheid", reageerde de voormalige presentatrice van "De rode loper" aangeslagen.

De plechtigheid werd samengesteld door de familie van Yasmine en de familie van Marianne Dupon, de ex-vrouw van Yasmine. Beide families lieten vóór het begin van de plechtigheid de boodschap "wij danken u voor de steun" projecteren op het grote scherm. Marianne Dupon was ook aanwezig op de plechtigheid."Dank je mijn lieve moeke. Een dikke kus"
Tijdens de uitvaart werden nummers van Yasmines idolen George Michael en Leonard Cohen gedraaid. Het gedicht "Voor een dag van morgen" van Hans Andreus werd opgedragen. Yasmines oudere zus Anja liet een stukje tekst voorlezen:
"Je zocht voortdurend naar antwoorden die je niet kreeg. Je werd broos en breekbaar diep vanbinnen... Je koos -wat voor ons het einde lijkt- voor een nieuw begin. Het ga je goed."


Ook schoonbroer Michel en oud-"Tien om te zien"-collega Anne De Baetzelier hadden emotionele woorden over voor de zangeres. Ze benadrukten de druk die het werk voor Yasmine meebracht en de drang van haar om opnieuw gewoon Hilde Rens (Yasmines echte naam, red.) te zijn.http://www.deredactie.be/polopoly_fs/1.556466!image/2757232232.jpg_gen/derivatives/landscape190/2757232232.jpgBoezemvriendin en radiostem Truus Druyts verwoordde de gevoelens van het 2-jarige dochtertje van Yasmine. "Ella-Louise denkt aan jou. Dank je mijn lieve moeke. Een hele dikke knuffel en dikke kus."Eric Mellaerts: "Omdat ik van je hou"
Martine Prenen had het over het laatste weekend dat Yasmine met haar doorbracht. "Hilde, je hebt een uitverkochte zaal vandaag... Je piekerde over nieuwe en oude littekens. Je kon wél weer zichtbaar genieten maar was zó moe."
Prenen vertelde enkele leuke anekdotes over hun samenwerking en hun hechte vriendschap. Ze sloot af met de woorden "Ik zien a geire."

Gitarist Eric Mellaerts die intensief met Yasmine samenwerkte, bracht  "Omdat ik van je hou", een nummer speciaal voor de uitvaart met flarden tekst uit Yasmines hits "Porselein" en "Meisjes aan de macht". Mellaerts kreeg het moeilijk tijdens de uitvoering en stopte snikkend.
Eén werkt vandaag zonder omroepsters
Op zender Eén zullen vandaag uitzonderlijk geen omroepsters te zien zijn. Iedereen woonde immers de uitvaart bij. De programma's op Eén worden -zoals op Canvas- buiten beeld aangekondigd.

Vanavond herhaalt Eén ook, in plaats van een gewone uitzending van "De rode loper", de hommage "Van porselein". Daarin wordt de weg geschetst die Yasmine heeft afgelegd als artieste, met getuigenissen van wie haar goed kende.

Voor het grote publiek biedt  Eén online een rouwregister aan. Op de sociale netwerksite Facebook hebben zich ook al tienduizenden leden aangesloten op herdenkingspagina's voor Yasmine.

De zangeres en presentatrice beroofde zichzelf vorige week van het leven. Ze werd 37 jaar.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/16/7/1/album_large_953911.jpg


(br.De redactie)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe beschermen we onze dieren tegen de hitte?Hoe beschermen we onze dieren tegen de hitte?


http://img382.imageshack.us/img382/5192/dierenindehitte.jpgDe vzw Belgische Landelijke Inspectiedienst voor Dierenwelzijn (BLID) wordt naar eigen zeggen overstelpt met klachten en vragen van mensen over de verzorging van dieren in extreme hitte. De klachten gaan onder meer over konijnenhokken en dieren in de weide die in de brandende zon staan, zonder schaduw en water. Ook meldingen van honden die worden vervoerd in oververhitte auto's zijn schering en inslag, zegt BLID.

Water en schaduw
De vzw vraagt elke eigenaar om goed voor de dieren te zorgen en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Voldoende water en schaduw zijn daarbij erg belangrijk, luidt het. Inspecteurs van de BLID proberen tijdens deze warme dagen zoveel mogelijk extra aandacht te geven aan mogelijke mistoestanden.

Honden
Voor honden is het belangrijk dat ze zo weinig mogelijk vervoerd worden in warme auto's. "Honden achterlaten in een auto is op dit moment uit den boze. De dieren raken dan oververhit en gaan dood. Zorg voor voldoende water en schaduw en maak niet te lange wandelingen met de hond", aldus de dierenorganisatie.

Schapen scheren
Voor katten is het probleem minder groot, die zoeken wel een schaduwplekje in de tuin. Voor knaagdieren is het erg belangrijk dat de hokken, die gewoonlijk buiten staan, in de schaduw worden gezet en dat er voldoende water aanwezig is. Ook voor de dieren die permanent buiten in de wei staan, zoals paarden, pony's, koeien, geiten en schapen, is schaduw en drinkwater volgens de BLID noodzakelijk. Voor schapen is het ook nuttig dat ze zijn geschoren. "Wie nu nog zijn schapen moet scheren, doet dat best niet in de felle zon. De dieren zouden kunnen verbranden", luidt het.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop met Marianne te beschuldigen


'Stop met Marianne te beschuldigen'


http://img194.imageshack.us/img194/8641/yasmineenmarianne.jpg

Martine Prenen neemt het op voor ex van Yasmine'Marianne heeft het verschrikkelijk zwaar', zegt Martine Prenen. De goeie vriendin van Yasmine vindt dat er een einde moet komen aan het zwartmaken van Yasmines ex. 'Ze zijn als vrienden uit elkaar gegaan.'
De ex-vriendin van Yasmine, Marianne Dupon, kreeg de afgelopen dagen op verschillende internetsites de wind van voren van de publieke opinie. Mensen wezen met een beschuldigende vinger naar de vrouw die eind april met Yasmine brak en met wie ze samen een dochtertje heeft. Maar het overlijdensbericht in een krant was duidelijk: de families maken elkaar geen verwijten. 'De families Rens, Claes, Dupon en Heuvelmans melden u met droefheid het overlijden van Hilde Rens, Yasmine.' Er staan ook twee rouwadressen: het adres van de ouders van Yasmine en dat van de ouders van Marianne.

Martine Prenen, goeie vriendin en ex-collega van Yasmine, roept dan ook op om Marianne niet langer met de vinger te wijzen. 'Ze moet verder gaan als een goeie mama én moeke voor Ella Louise, het kindje dat Hilde en zij samen hadden. Ze heeft alle steun nodig', aldus Prenen.

Prenen sprak met Marianne aan de telefoon. 'We hebben samen gehuild en ik heb haar heel veel sterkte gewenst. Meer kan je niet doen.' Volgens haar ziet Marianne echt af van alle kritiek die nu op haar af komt. 'Ze wordt aan de muur genageld omdat zij en Hilde gingen scheiden, maar dat gebeurt elke dag. Elke dag gaat er wel een koppel uit elkaar. Iedereen zou beter eens naar zichzelf kijken. Iedereen heeft al eens met iemand gebroken omdat het niet meer werkt.'

Volgens Prenen hadden Marianne en Yasmine nog een goede verstandhouding. 'Ze zijn als vrienden uit elkaar gegaan. Er was nog heel veel wederzijds respect en ze hadden nog veel contact met elkaar, ook omwille van Ella Louise. Er was zeker geen ruzie.'

Dat Yasmine zo diep zat, heeft volgens Prenen niet alleen te maken met de liefdesbreuk. 'Het zat dieper. Ze kampte ook met een depressie en een burn-out. Haar emmer was gewoon overvol.' Dat het met de adoptieprocedure van Ella had te maken - Yasmine is niet haar natuurlijke moeder - is volgens Prenen ook 'zever in pakskes' .

Prenen is het lichaam van Yasmine niet gaan groeten. 'Ik heb getwijfeld, maar ik wil me haar herinneren zoals ze zondag is weggegaan toen ze zei: Merciekes, ik zie je gère . Dat gevoel wil ik behouden. Haar lichaam is er nog wel, maar haar ziel zit al ergens anders.'

Op de begrafenis vandaag, waar kleine Ella Louise volgens Martine Prenen niet aanwezig zal zijn, zal de presentatrice een tekst voorlezen. 'Ik ga het hebben over de plezante kant van Hilde. Over hoeveel plezier we samen hebben gemaakt. Hilde was een leutige madam waar je echt heel veel mee kon lachen. Ze was een levensgenieter die graag een glas dronk met haar vrienden.'

'Een liedje zingen ga ik niet doen. Ik heb Hilde ooit plechtig beloofd dat ik nooit meer zou zingen. Ik zing namelijk heel vals', glimlacht ze. 'En ik ga al zeker niet Afscheid van Marco Borsato zingen want mijn gedweep met hem vond ze ook verschrikkelijk. Ach, Hilde en ik hebben een ongelooflijke tijd samen gehad en dát, dat is het belangrijkste.' ( br.Het Nieuwsblad )

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitvaart van yasmine


Uitvaart van Yasmine vandaag op groot scherm te volgen

Om ik was zo graag bij jou gebleven te beluisteren druk op de foto


De uitvaartplechtigheid van Yasmine vindt vandaag vrijdag 3 juli om 13.30 uur plaats in het Crematorium Antwerpen, aan de Jules Moretuslei in Wilrijk, op de begraafplaats Schoonselhof. De uitvaart van Yasmine zal te volgen zijn op een groot scherm dat buiten aan het crematorium Schoonselhof in Wilrijk geplaatst zal worden. De aula van het crematorium is morgen voorbehouden voor familie, vrienden en collega's van de vorige week overleden zangeres en presentatrice. Verschillende artiesten hebben al laten weten dat ze een boodschap of lied willen brengen tijdens de uitvaartplechtigheid
» Reageer (0)
02-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blote benen maken dames onzeker


Blote benen maken dames onzeker


http://img189.imageshack.us/img189/2159/ellemacpherson.jpg
Elle Macpherson


De helft van alle Britse dames durft nauwelijks met blote benen op straat. Zes op de tien vrouwen is te beschaamd over haar benen en draagt daarom nog zelden een korte jurk, short of rok.

Complexen
Uit een rondvraag bij 4.000 Britse dames, uitgevoerd door Venaforce, blijkt dat er heel wat beencomplexen bestaan. Cellulitis, spataders, te dikke en te witte benen, zijn de belangrijkste redenen waarom deze niet of zelden getoond worden.

Geen bikini
De benen knagen aan het zelfvertrouwen van de dames. Meer dan gedacht. 63 procent zou zich zelfzekerder voelen als de benen hen tevreden kon stemmen. 28 procent durft daardoor geen bikini aan op vakantie of opteert voor een sarong of handdoek om de benen te verstoppen.

Piekeren
Dat de dames wakker liggen van zoveel frustratie, blijkt uit het feit dat gemiddeld twee keer, in totaal anderhalf uur per dag, wordt gepiekerd over benen, gewicht en kledingmaat.

Voorbeelden
Volgens de ondervraagden beschikken Beyoncé, Cheryl Cole en Elle Macpherson over de mooiste exemplaren. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder kanker bij vegetariërs


Minder kanker bij vegetariërs


http://img20.imageshack.us/img20/1949/gedektetafels.jpg
Wie nooit vlees of vis op zijn bord krijgt, heeft 12 procent minder kans om kanker te krijgen dan wie geregeld vlees eet. Het risico op leukemie en maag- en blaaskanker verkleint zelfs met bijna 50 procent. Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws. Voor prostaat- en borstkanker waren er nauwelijks verschillen tussen de verschillende eettypes. "Wat je eet, beïnvloedt zeker de kans op het krijgen van kanker", zeggen de onderzoekers stellig.
http://img5.imageshack.us/img5/8163/vegetarisch.jpg
Britse onderzoekers volgden twaalf jaar lang 61.000 personen tussen 20 en 89 jaar. De helft waren vegetariërs, de andere helft vleeseters. Tijdens het onderzoek kregen 3.350 mensen kanker. Er werden gemiddeld twaalf procent meer vleeseters dan vegetariërs getroffen. Op basis van statistieken berekenden de onderzoekers zo dat een vleesloos dieet in Groot-Brittannië meer dan twee miljoen mensen kan redden. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.99-jarige oma stoomt zich klaar voor World Masters Games


99-jarige oma stoomt zich klaar voor World Masters Games

Dat sporten gezond is, bewijst een Australische dame van 99 jaar (!) die zich momenteel voorbereidt op de World Masters Games in Sydney. De kranige overgrootmoeder wil er in oktober deelnemen aan vijf nummers, zo verklaarde ze vandaag op de radiozender ABC.

Sprightly Ruth Frith, die bijna blind is, wordt (uiteraard) de oudste deelneemster aan dit vierjaarlijks atletiekfeest voor seniores. "Waarom is er zoveel interesse voor mijn persoon omdat ik 100 word? Ik heb daar geen verdienste aan, ik ben alleen maar ouder geworden", relativeert de Australische 'atlete' haar prestatie.

"Mijn geheim is dat je gewoon je eigen weg moet volgen en volop van het leven moet genieten", voegt ze eraan toe. Sinds haar 85e verpulverde de sportieve bomma de wereldrecords in haar leeftijdscategorie in de disciplines kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen, hamerslingeren, hoog-, ver- en hinkstapspringen én de 100 meter. Een ding vindt Sprightly wel spijtig: dat ze op de piste verplicht een short moet dragen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.700 euro voor spaghetti


700 euro voor spaghetti


http://img8.imageshack.us/img8/4169/spagettix.jpgRestaurant 'Il Passetto' in Rome is gesloten door de politie, nadat het toprestaurant een Japans koppel een rekening van 695 euro voorgeschoteld had. Het restaurant staat bekend als een favoriet van enkel groten der aarde: onder meer wijlen Charlie Chaplin, de Britse Queen, Prins Rainier van Monaco, Sylvester Stallone en Leonardo di Caprio.

Klacht
Een Japans koppel diende op 19 juni een klacht in tegen 'Il Passetto' Pa. Na een lunch met pasta, een fles water, een fles wijn en een fruitsalade als dessert, kregen ze een rekening van 695 euro gepresenteerd, waarvan 115,5 euro fooi. Toen ze verhaal gingen halen bij de baas, kregen ze te horen dat het niet om een vergissing ging. "De prijzen zijn correct", zei de patron.

Roemloos einde
Daarop trok het koppel naar het gemeentebestuur, dat na een controle van de voedselinspectie besloot om het pand te sluiten. "Als de licentie wordt ingetrokken, betekent dat een roemloos einde voor een van de bekendste VIP-restaurants in Rome", schrijft de krant La Repubblica.
» Reageer (0)
01-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keuken tweede meest populaire kamer in huis

Keuken tweede meest populaire kamer in huis

Vetaanslag en vieze geurtjes als frituur- en vislucht zijn de minst leuke dingen in een keuken. Voor een Nederlander is de keuken de tweede belangrijkste ruimte in huis, na de woonkamer. Koken, afwassen, schoonmaken én seks zijn de favoriete bezigheden in de keuken. Dat schrijft De Telegraaf.

Drie op vier Nederlanders wil liever een dampkap dan een microgolf of een vaatwasser. Ruim de helft (57%) brengt per week meer dan vijf uur in de keuken door. Het meeste tijd gaat naar koken en afwassen.

De meeste vrouwen (55%) koken het liefst alleen. Mannen kiezen vaker voor gezelschap in de keuken; zij koken liever met hun partner dan in hun eentje.

De oudere Nederlander bereidt dan het liefst echte kost, in tegenstelling tot de jongeren die liever een Italiaans gerecht bereiden. Waar mensen met een laag inkomen vooral de Hollandse pot kiezen (44%), koken mensen met een hoger inkomen het liefst een wokgerecht.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste olifant was niet groter dan konijn


Eerste olifant was niet groter dan konijn

Een 60 miljoen jaar oude schedel, opgegraven in Marokko, zou toebehoren aan wat de oudste voorouder van de olifant is. En dit is het meest verrassend: Eritherium azzouzorum was niet groter dan een konijn.

5 kilo
De huidige olifant is het grootste beest op land, maar deze jongen was amper 50 centimeter lang, staart inbegrepen en woog iets van een 5 kilo.

Dino
Tot nu toe gingen wetenschappers er vanuit dat de oudste voorouders van de olifant pas 10 miljoen jaar later op aarde rondliepen dan de Eritherium. De nieuwe ontdekking wijst er echter dat de dieren al vlak na het uitsterven van de dinosauriërs ontstonden.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albert en Paola gaven elkaar 50 jaar geleden hun jawoord


Albert en Paola gaven elkaar 50 jaar geleden hun jawoord

Koning Albert en koningin Paola vieren donderdag hun vijftigste huwelijksverjaardag. Om dat te vieren nodigt het koningspaar op 30 augustus de 68 koppels uit die net zoals Albert en Paola op 2 juli 1959 in het huwelijk traden.

Prins Albert was 25 jaar en donna Paola Ruffo di Calabria was bijna 22 toen het paar vijftig jaar geleden trouwde in Brussel. De Italiaanse prinses Paola had Belgische roots: haar grootmoeder, Laure Mosselman du Chenoy, was een Belgische.

Albert en Paola hadden elkaar het jaar voordien leren kennen in Rome, tijdens de inwijdingsplechtigheid van paus Johannes XXIII.
Albert en Paola zijn trouwens niet de enige leden van de koninklijke familie die dit jaar een symbolische huwelijksverjaardag mogen vieren. Prinses Astrid en prins Lorenz vieren op 22 september immers hun zilveren bruiloft.

Prinses Mathilde en prins Filip zullen op 4 december dan weer 10 jaar getrouwd zijn. Laurent en Claire stapten zes jaar geleden in het huwelijksbootje.

Op 30 augustus zullen tijdens de receptie in het kasteel van Laken, naast de 68 koppels die getrouwd zijn op 2 juli 1959, ook koppels worden uitgenodigd die op dezelfde dag als de prinsen getrouwd zijn. De laureaten van het Prins Albertfonds worden eveneens bij het feest betrokken.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodje met tortilla van pijnboompitten en spinazie


Broodje met tortilla van pijnboompitten en spinazie


http://img132.imageshack.us/img132/8664/broodjemettortilla.jpg


Ingrediënten
4 broodjes met maanzaad
of broodje naar smaak
4 eieren
400 g verse spinazie
1 versnipperd teentje knoflook,
1 el pijnboompitten
2 el olijfolie
peper en zout


Bereiding
Rooster de pijnboompitten in een kleine pan en zet even opzij. Was de spinazie. Verhit de olijfolie en de knoflook in een pan en bak de spinazie tot die krimpt. Klop de eieren los in een kom, samen met de peper en het zout. Giet het mengsel gelijkmatig over de spinazie en laat het geheel 5 minuten op een laag vuurtje stollen. Draai de tortilla om met behulp van een deksel en laat nog 5 minuten bakken. Leg de tortilla voorzichtig op een bord en snijd hem in rondjes, zo groot als het Kaiserbroodje. Beleg de gehalveerde broodjes met de warme of koude tortilla en werk af met de geroosterde pijnboompitten.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varken ontsnapt aan slachthuis en duikt in zwembad


Varken ontsnapt aan slachthuis en duikt in zwembad

Een varken dat ontsnapte tijdens zijn lijdensweg naar het slachthuis in Little Rock nam een duik in het zwembad van verbaasde Amerikanen.

Overlever
Een vrachtwagen volgeladen met varkens kantelde op weg naar het slachthuis in Little Rock. De beesten gingen lopen en de politie had de grootste moeite om de knorrende dieren te recupereren. Van de negentig dieren die bij het ongeval betrokken waren, overleefden zestig de klap. De agenten dachten dat ze alle dieren opnieuw gevangen hadden maar dat was dus buiten een dappere beer gerekend. De zware jongen ging alleen verder op stap en nam een verfrissende duik in het zwembad van LeAnn Baldy. Ze hoorde plots een enorme plons en ging een kijkje nemen. Ze moest toch wel even in haar ogen wrijven toen ze het varken zag plonzen. Het dier werd uit het water gehaald en heeft intussen een nieuwe thuis gekregen bij een boer. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinead O'Connor

Sinead O'Connor

Om don't cry for me argentina

te beluisteren druk op de foto» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!