Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




11-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Azijn doet vet verdwijnen

Azijn doet vet verdwijnen





Het nieuwste middeltje om af te vallen staat simpelweg in je keukenkast. Japanse onderzoekers ontdekten namelijk dat azijn helpt vet te bestrijden.

10 procent minder vet
Een nieuwe studie bij muizen bewijst dat azijn kan helpen om gewicht te verliezen en zo obesitas te bevechten. De wetenschappers toonde namelijk aan dat degenen die dagelijks azijnzuur opnamen 10 procent minder lichaamsvet hadden, ook al aten ze hetzelfde als hun soortgenoten. De onderzoekers denken dat azijnzuur de genen helpt proteïnes te produceren die het lichaam stimuleren vet af te breken.

Wondermiddel
Azijn wordt al eeuwen gebruikt als wondermiddeltje voor tal van verschillende ziekten. Nu bewijst de moderne wetenschap dat onze voorouders het juist hadden over de positieve eigenschappen van dit voedingsmiddel. Eerder onderzoek toonde al aan dat een chemisch bestanddeel van azijn de bloeddruk en suikerspiegel helpt te controleren. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Bart De Wever en Veerle Hegge traden vandaag in het huwelijk


 Bart De Wever en Veerle Hegge traden vandaag in het huwelijk






In de Sint-Willibrorduskerk in Berchem is het kerkelijk huwelijk ingezegend van Bart De Wever en Veerle Hegge. N-VA-voorzitter De Wever (38) en Hegge (36) zijn al tien jaar een koppel, hebben vier kinderen samen en trouwden begin vorig jaar al voor de wet.

Het echtpaar koos symbolisch voor een huwelijksviering op de dag van het feest van de Vlaamse Gemeenschap. De Wever verklaarde eerder ook al dat de datum 11 juli gemakkelijker te onthouden zal zijn dan de dag van zijn trouw voor de wet op 12 januari 2008. Aan de ingang van de Sint-Willibrorduskerk stonden een tiental personen verkleed als Romeinse soldaten, die het echtpaar salueerden toen ze de kerk verlieten.

Vlaamse feestdag
De viering zelf stond in het teken van de onbreekbare band tussen De Wever en Hegge en hun liefde voor de kinderen. Er waren geen politieke boodschappen te horen, maar De Wever verwees in zijn huwelijksbelofte wel naar zijn hectische leven als politicus. "Precies tien jaar geleden ben je mijn lief geworden", sprak De Wever tegen zijn vrouw.

"Het leven dat ik leid is geen pretje voor jou, maar zonder jou en de kinderen ben ik niets meer". De plechtigheid werd onder meer bijgewoond door N-VA-kopstukken Jan Jambon, Louis Ide en Frieda Brepoels.






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zanger Erik Van Neygen opgenomen in ziekenhuis


Zanger Erik Van Neygen opgenomen in ziekenhuis


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/ErikVanNeygen.jpg?t=1247325553


De Vlaamse zanger Erik Van Neygen is met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Vrijdagavond werd hij plots onwel. Zijn toestand is naar verluidt ernstig, maar niet zorgwekkend.

De 58-jarige Van Neygen was net met zijn vrouw Sanne en dochter Maartje terug in België na een vakantie van twee weken in Frankrijk.

Het optreden van Erik & Sanne, vanavond in Zoutleeuw, is uiteraard afgelast. Ook de persvoorstelling van de nieuwe single 'Twee witte paarden' op 14 juli is afgelast.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romantiek




http://img30.imageshack.us/img30/469/camerondiazk.jpg



O, heerlijke droom van romantiek,
eeuwig zou ik wel in u verblijven,
zonder geweld, zonder haat en nijd,
alleen avontuurlijk,romantisch, erotisch...
met eeuwige zomerbloesem omgeven,
altijd een redder in de nood,
nooit meer de dreiging van de goot,
altijd net op tijd,
o, droom van zoete romantiek..
ik wil u nooit meer kwijt.





» Reageer (0)
10-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diepe decolleté kan je carrière schaden


Diepe decolleté kan je carrière schaden





"Te blote decolletés doen je carrière meer kwaad dan goed", dat stelt Elisabeth Squires, auteur van het boek 'Boobs: A guide to Your Girls'. "Onderschat de kracht niet van je eigen paar borsten".

Andere eigenschappen
De zomer laat zich ook op het werk voelen. Strakke, uitgesneden topjes en kortere rokjes horen dan wel bij dit seizoen, op kantoor belemmeren ze wel degelijk je carrièrekansen. "Tenzij je borsten een belangrijk item zijn voor je werk, is het veel belangrijker om vertrouwen te winnen met andere eigenschappen", stelt de auteur. "Vrouwen weten in het algemeen welke effecten borsten hebben, maar ze onderschatten de kracht van hun eigen paar".

Middelgrote borsten
Teveel tonen leidt anderen af en dat weet ook de werkgever. Een studie in opdracht van Squires toont aan dat discreet geklede vrouwen, professioneler werden bekeken. Mannen dienden een aantal foto's te beoordelen met dames in verschillende outfits en verschillende behamaten. Op de vraag welke zij het meest professioneel achtten, werden vrouwen geplukt die minder toonden en gezegend zijn met middelgrote borsten.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een derde meer oproepen voor Tele-Onthaal na dood Yasmine


Een derde meer oproepen voor Tele-Onthaal na dood Yasmine





Vlaanderen heeft na de zelfmoord van Yasmine blijkbaar de behoefte gehad om zijn verhaal aan een luisterend oor te kunnen te vertellen. De hulplijn Tele-Onthaal kreeg ook in de dagen na de rouwplechtigheid van Yasmine afgelopen vrijdag nog emotionele reacties op de gebeurtenissen. De voorbije twee weken kreeg de hulplijn maar liefst 33 procent meer oproepen te verwerken.

Toch ligt de drempel om over zijn gevoelens te praten nog altijd heel hoog bij de Vlaming. Zo beginnen heel veel mensen nog altijd heel aarzelend aan hun verhaal. Pas als ze hun eigen ervaringen ergens aan kunnen vastknopen, bloeien ze open. Zo werd Yasmine in 257 oproepen zelfs expliciet vernoemd als reden om naar Tele-Onthaal te bellen.

Zelfdoding
De mensen die belden, deden dat om allerhande redenen. Tele-Onthaal kreeg opvallen veel oproepen van mensen die zelf gedachten hebben aan zelfdoding, of iemand kennen met gelijkaardige gedachten. Ook nabestaanden van mensen die zelfmoord pleegden vonden de weg naar de hulplijn, om over hun herinneringen en - soms onverwerkte - gevoelens te praten. Het thema 'zelfdoding' was daarmee goed voor 17 procent van de oproepen, terwijl dat gewoonlijk maar vier procent is.

Holebi's
Tele-Onthaal kreeg ook veel oproepen van holebi's die zich identificeerden met Yasmine en die diep onder de indruk waren van het verlies van de zangeres. Aanvaarding van het 'holebi-zijn' kwam de afgelopen twee weken duidelijk meer aan bod als gespreksthema, aldus nog Tele-Onthaal. (sps)

Tele-Onthaal is 24u/24 bereikbaar voor een gesprek, telefonisch op het nummer 106 of online via www.tele-onthaal.be (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Triootje blijft grootste mannendroom


Triootje blijft grootste mannendroom


http://img269.imageshack.us/img269/644/triootje.jpg



Een triootje met twee vrouwen, dat is waar de meeste heren stiekem over dromen. Een enquête, uitgevoerd door Playboy, maakt tevens duidelijk dat een standje op z'n hondjes ook tot de favorieten mag gerekend worden.

Vertrouwen
Playboy peilde bij 1.300 heren en 300 vrouwen naar hun seksuele verlanglijstje. Het trio met twee vrouwen staat bovenaan, liefst 63 procent van alle heren ziet dat wel zitten, gevolgd door 'op z'n hondjes'. Welke voorkeur ook, echt goede seks kan niet zonder vertrouwen. Volgens de resultaten is dit zelfs belangrijker dan seks.

Bed
Meest gebruikte plaats om te seksen is het bed. Dat is bij 91 procent van de ondervraagden zo. Opmerkelijk is dat het bos ook als een favoriet plekje wordt aangestipt.

Borsten kijken
Even opvallend is dat beide geslachten elkaar nogal eens verkeerd inschatten. Tweederde van de dames denkt dat mannen het eerst naar de borsten kijken, dat blijkt niet het geval. Slechts 37 procent lonkt eerst naar de boezem. Dat heren twijfelen over de grootte van hun geslacht, is ook een fabeltje. Dames denken dat slechts 35 procent content is met hun penis, terwijl dat in werkelijkheid met 61 procent veel hoger ligt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudere moeders hebben meer stress


Oudere moeders hebben meer stress door zwangerschap



 



Vrouwen die op latere leeftijd een kind krijgen hebben niet meer last van zwangerschapskwaaltjes, maar ze kampen wel met meer stress over hun ongeboren baby dan jonge mama's. Dat blijkt uit Australisch onderzoek.









Bezorgd
De studie volgde 620 Australische vrouwen tussen 20 en 40 jaar vanaf het derde trimester in hun zwangerschap tot vier maanden na de geboorte. Daaruit bleek dat vrouwen ouder dan 37 evenveel last hadden van kwaaltjes als misselijkheid als jonge vrouwen. "Vaak wordt gedacht dat oudere mama's minder goed omkunnen met de lichamelijke kwaaltjes van een zwangerschap. Of dat ze het moeilijker vinden om hun levensstijl aan te passen. Maar dit onderzoek bewijst dat oudere vrouwen daar geen problemen mee hebben. Ze zijn wel bezorgder over de gezondheid van hun ongeboren baby. Maar dat was te verwachten aangezien de bewijzen groeien dat het ongezond is om op latere leeftijd nog een kind te krijgen. Jongere mama's gaan ook positiever om met de veranderingen in hun lichaam", aldus de onderzoekers.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede dansers trekken meer vrouwen aan


Goede dansers trekken meer vrouwen aan


http://img196.imageshack.us/img196/8254/tangot.jpg
 



Mannen met goede dansmoves hebben meer kans om vrouwen aan te trekken omdat ze sterker lijken. Dat blijkt uit een recente Duitse studie.

Sterk nageslacht
De onderzoekers filmden 40 mannelijke studenten op de dansvloer. Vervolgens moesten vrouwen hier de beste en aantrekkelijkste dansers uit kiezen. Daaruit bleek dat deze ook de sterkste waren. Om factoren als kledij en lichaamsbouw uit te sluiten hadden alle deelnemers een witte overal aan. Hieruit concluderen de wetenschappers dat vrouwen op basis van dansmoves beoordelen of een man een gezond en sterk nageslacht kan voortbrengen.

Paringsritueel
Onderzoeker Bernhard Fink: "We wisten al langer dat vrouwen de mogelijkheid van een man om een sterk nageslacht te produceren beoordelen op basis van de vorm van het gezicht en de lichaamsbouw. Maar dit onderzoek bewijst dat ook bewegingen als danspasjes gebruikt worden om te bepalen of een man sterk en dominant is." Charles Darwin suggereerde eerder al dat dansen een deel was van het paringsritueel, iets wat elk weekend in discotheken bevestigd wordt.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loop jij risico op een zonneallergie?


Loop jij risico op een zonneallergie?


http://img33.imageshack.us/img33/1881/zonnehoed.jpg



Eén op de tien mensen kampt met een zonneallergie. En de laatste jaren groeit het aantal patiënten, vooral jonge vrouwen tussen 15 en 35 jaar lopen een groot risico. Je kunt deze aandoening niet voorkomen, maar je kan wel met enkele maatregelen er voor zorgen dat het niet erger wordt.

Wat?
Een zonneallergie kan optreden wanneer je je de eerste keer van het seizoen intens en gedurende een lange periode in de zon zit, meldt e-gezondheid.be. Maar het kan ook pas na verschillende keren opduiken. Vaak merk je op de tweede of derde dag van je vakantie aan de hals kleine puistjes die jeuken. Vandaar verspreiden ze zich naar de schouders, amen en zelfs de benen. Na vijf tot zes dagen verdwijnt de uitslag vanzelf als je uit de schaduw blijft. Eens je een zonneallergie hebt gehad, loop je elke zomer opnieuw risico. Hoe vaker je het hebt, hoe erger het wordt: de zone wordt groter en de uitslag houdt langer aan. Je wordt ook steeds gevoeliger voor de zon. Na verloop van tijd kun je al last krijgen bij het eerste streepje zon in de lente.

Tips
Mensen die met een zonneallergie kampen zijn niet gebaat met een gewone zonnecrème. Want de meeste producten beschermen enkel tegen UVB-stralen, maar het zijn de UVA-stralen die de allergie veroorzaken. Zoek dus een crème die tegen beide beschermt. Voor patiënten is het nog belangrijker dan bij anderen dat ze zich regelmatig insmeren en het ook elke keer doen als ze uit het water komt. Ze zonnebaden ook best geen uren aan een stuk en moeten de periode tussen 12 en 16 uur in de schaduw doorbrengen. Daarnaast is het ook heel belangrijk dat je je lichaam laat wennen aan de zon. De eerste blootstelling beperk je best tot een half uur tijdens de minst hete uren van de dag. (br.hln)





» Reageer (0)
09-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kitten overleeft wasbeurt op 30 graden


Kitten overleeft wasbeurt op 30 graden


http://img31.imageshack.us/img31/2374/kittencvr.jpg



In Schotland heeft een kitten van zeven weken oud een wasbeurt op 30 graden overleefd. Het poesje moet ongezien in de wasmachine gekropen zijn.

De eigenaar, een man uit Stonehaven, ontdekte het diertje pas op het einde van de wasbeurt, toen de kat al bewusteloos was. Een dierenarts diende de kitten onmiddellijk zuurstof toe. Volgens de eerste vaststellingen zal het dier niets aan haar avontuur overhouden, weet De Telegraaf.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vervelende straatmuzikanten


Gentenaars starten petitie tegen vervelende straatmuzikanten





Horeca-lui en winkeliers uit Gent zijn een petitie gestart om een stel opdringerige straatmuzikanten te verbannen. Reden is het beperkt repertoire van de 'musici'. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. "Ze staan continu op dezelfde plaatsen 'Una Paloma Blanca' en nog hoop en al drie andere liedjes te spelen", klinkt het. "Ze zijn opdringerig en schooien na élk nummer om geld." De Gentse politie voert extra controles uit.

De voorbije maanden gaat het in Gent van kwaad naar erger. "Het regent klachten", bevestigt de Gentse horecacoach Bart Ingelbrecht in de krant. "Er zijn niet meer straatmuzikanten op pad dan vroeger, maar ze gaan wel op een andere manier te werk. Ze zijn opdringerig en duwen na elk liedje meteen een bekertje onder je neus. Dat stoort de mensen, en horeca-uitbaters klagen dat de straatmuzikanten hun klanten wegjagen. Bovendien spelen ze telkens weer dezelfde paar liedjes. Ook dat irriteert de mensen."

"Om gek van te worden"
Ondertussen is er dus een petitie gestart. Initiatiefnemer is Tibor Frankel, geen handelaar, maar een gewone Gentenaar. "Het is gewoon niet houdbaar", zegt hij. "Van 10 uur 's ochtends tot 18 uur 's avonds staan hier straatmuzikanten in mijn straat. Ze hebben hier zogezegd een toegewezen plaats van de stad. Maar hun lawaai weergalmt ongelooflijk. Bij mij thuis is het zelfs met de ramen dicht om gek van te worden."

Ook bij de stad erkennen ze het probleem. "Ik heb met de korpschef van de politie afgesproken dat er controles zullen worden uitgevoerd", zegt burgemeester Termont. "Dat is de voorbije week al drie keer gebeurd, en met succes."





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgelet: nieuwe goedkoopste benzine aan Franse pomp


Opgelet: nieuwe goedkoopste benzine aan Franse pomp kan uw auto om zeep helpen






Even opletten wat u in uw tank gooit tijdens de komende grote vakantie-uittocht. Bij steeds meer pompstations in Frankrijk vervangt E10 de Euro loodvrij 95. Maar bij wat oudere wagens kan die brandstof schade opleveren aan leidingen en pakkingen.

Mengsel
De naam E10 staat voor ethanol 10 procent. Uit milieuoverwegingen heeft de Franse overheid besloten gewone benzine te mengen met de biobrandstof ethanol. In de meeste Europese landen is gekozen voor een mengsel van 5,75 procent ethanol en benzine om oudere auto's te beschermen. E10 kan behalve leidingen en pakkingen, ook de motor zelf beschadigen.

Mondeo, Audi A4, ...
We ontdekten dat bijvoorbeeld bepaalde modellen Ford Mondeo die tot 2006 van de band liepen, niet met E10 overweg kunnen. Hetzelfde geldt voor alle Alfa Romeo's op negen specifieke modellen na. Erg recente Audi A4's zijn er ook bij. De meeste Franse auto's van na 2000 lijken ok, hoewel: wat oudere Renault Meganes, Espaces met een turbo, Avantimes en Velsatis (om er maar een paar te noemen) zijn niet in orde.

Website
De Franse overheid heeft een website geopend waar automobilisten kunnen nagaan of hun auto geschikt is voor E10: www.carburant.e10.fr. Bepaalde merken, zoals Mini Cooper ontbreken echter in de lijst.

Duurdere Euro 98
Een alternatief, weze het wat duurder, hebben automobilisten in Frankrijk nog wel: ze kunnen Euro 98 in hun tank gooien.





» Reageer (0)
08-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genieten van chocolade zonder calorieën


Genieten van chocolade zonder calorieën






Le Whif beweert de oplossing te zijn voor vrouwen op dieet die snakken naar zoete lekkernijen. Het is een staafje waaraan je net zoals bij een sigaret moet trekken. Zo krijg je een chocoladesmaak in de mond zonder dat je calorieën opneemt.








Hongergevoel stillen
De fabrikant ontwikkelde vier verschillende smaken, je hebt gewone chocoladesmaak en chocolade met een vleugje munt, framboos of mango. De uitvinder van het product is David Edwards, een professor aan de universiteit Harvard. Volgens hem is het de perfecte manier om je hongergevoel te stillen of om toch van chocolade te genieten bij je koffie als je op dieet bent."Whiffing, het inhaleren van de chocolade, past perfect in deze moderne maatschappij. De laatste jaren eten we vaker kleinere porties, waardoor het steeds meer op ademen begint te lijken. Dat was het uitgangspunt voor deze uitvinding die gastronomie en wetenschap combineert", aldus de professor.









Voor- en tegenstanders

De reacties op Le Whif zijn uiteenlopend. Sommigen vinden het de ideale manier om toch van zoete snacks tijdens het diëten te kunnen genieten, anderen zeggen dat het nooit de sensatie van echte chocolade kan evenaren. Wil je het zelf proberen dan kun je Le Whif hier bestellen, je betaalt 9,95 euro voor 6 exemplaren.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op acht vrouwen werd verkracht


Eén op acht vrouwen werd verkracht





Eén op acht Nederlandse vrouwen in steden is ooit verkracht. Drie op de honderd mannen overkwam hetzelfde lot. Wat seksueel geweld betreft, zijn de cijfers nog choquerender. Eén op drie vrouwen, en vijf procent van de mannen tussen 15 en 70 jaar, zegt al seksueel geweld te hebben meegemaakt. Twintig procent van de vrouwen maakte dit al mee voor haar 16de verjaardag. Afhankelijk van de gebruikte definitie is seksueel geweld kwetsende toenaderingen, ongewenste aanrakingen of verkrachting.

Dat blijkt uit het rapport Seksuele Gezondheid in Nederland 2009, zo meldt de Nederlandse krant De Telegraaf. Een staal van 6.000 stadsbewoners, representatief verdeeld voor leeftijd, geslacht en opleiding, werd ondervraagd.

Mannen zijn bijna altijd (98 procent) de daders van geweld tegen vrouwen. Bij de mannen was 40 procent van de geweldplegers een vrouw. In bijna alle gevallen zijn de geweldplegers bekenden van de slachtoffers: vrienden, familie of buren. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benen van Britse blijven groeien


Benen van Britse blijven groeien






Ze lijkt een doodgewone single van 34. Mandy Sellars gaat graag op stap met haar vriendinnen, is altijd in voor een babbel en pikt af en toe een filmpje mee. Lijkt, want de jonge vrouw is eigenlijk een fenomeen. Haar benen blijven maar groeien. "Toen ik pas geboren was, wisten de dokters meteen dat er iets aan de hand was", vertelt de vrouw uit Manchester. De toekomst baart haar zorgen, want de dokters lieten al eens het woord amputatie vallen.









Diagnose klopt niet
"Mijn ouders mochten me niet lang zien. Ze namen me meteen weg van bij mijn moeder. De dokters waren bezorgd." Mandy kwam op de wereld met extreem lange benen en grote voeten. Een diagnose kon niet onmiddellijk gesteld worden. Mandy was pas twee toen de dokters wisten wat er aan de hand was: lymphedema, een aandoening die zwellingen in armen en benen veroorzaakt. "Maar hun diagnose klopte niet", aldus Sellars. "Ik heb gewoon iets anders."










Olifantman
Vandaag meer dan dertig jaar later weten dokters nog altijd niet precies waaraan de vrouw lijdt. Vaak krijgt ze te horen dat het om het proteus syndrome gaat, een aandoening waaraan ook de 'Olifantman', Joseph Merrick, leed. De oorzaak van de ziekte blijft nog onbekend. Feit is wel dat bepaalde lichaamsdelen sterk gaan groeien. "Ik heb nu leren leven met het label van proteus syndrome maar ik weet echt niet of ik eraan lijd."










Droomjob onmogelijk
Haar kindertijd was geen grapje, maar ze beet van zich af en maakte er het beste van. "Ik deed mijn best om een gewoon meisje te zien. Mijn aandoening hield me niet tegen. Ik kon voetballen met vriendjes en rond het huis lopen. Ik had dus een vrij normale jeugd." Ze werd later een prima studente. Ze studeerde grafisch design, sociologie, psychologie en criminologie. Ze droomde ervan om een forensisch wetenschapper te worden maar haar aandoening maakt het onmogelijk om haar droom te vervullen. Haar benen bleven maar groeien en dat beperkt haar bewegingsvrijheid. Ze kan bijna niet meer uit de voeten. "Ik heb krukken nodig, maar gelukkig heb ik nog vrij sterke spieren. Ik trek mijn plan wel, kan de dagelijkse dingen nog doen. Alleen het stappen is soms moeilijk en vermoeiend."









Amputatie
De vrouw weegt nu 127 kilogram. Het meeste gewicht zit in haar benen. Toch kan ze nog altijd met de wagen rijden, maar de toekomst baart haar grote zorgen. Op termijn zou amputatie enkel nog een optie kunnen zijn. "Zo lang het nog kan, wil ik echter blijven stappen. Ik wil er niet aan denken dat ze op een dag mijn benen moeten afzetten. En toch, als het moet zal ik geen andere keuze hebben. Het zal dan een nieuw en ander leven worden", besluit de Britse.










» Reageer (0)
07-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen zijn hygiënischer


Vrouwen zijn hygiënischer


 



Een man wordt aantrekkelijker bevonden als zijn haren kort, zijn nagels geknipt en baard geschoren zijn. En toch hechten Belgische vrouwen meer belang aan persoonlijke hygiëne dan mannen. Vrouwen wassen bijvoorbeeld eerder hun handen na een toiletbezoek en nemen vaker een douche. Eén en ander blijkt uit een internationaal onderzoek van Tork, verdeler van hygiëne-artikelen.

Geen taboe
Hoe denken mensen in verschillende delen van de wereld over hun dagelijkse hygiëne? Welke gewoontes en gebruiken hebben we als het op persoonlijke hygiëne aankomt? Tussen mannen en vrouwen zijn er alvast grote verschillen. Niet alleen praten dames makkelijker over lichaamsverzorging en hygiënezaken, ze verzorgen zich ook beter.

Toiletbezoek
Slechts 70% mannen wast hun handen na een toiletbezoek. Dit percentage ligt bij vrouwen merkelijk hoger (84,4%). Ook wassen vrouwen hun handen vaker dan mannen. Meer van 54.4% van de vrouwelijke respondenten doet dit meer dan zes maal per dag, vergeleken met 46% van de mannen. Over het algemeen nemen dames ook vaker een douche.








Toch mogen de resultaten met een korrel zout genomen worden. Een vergelijkend Amerikaans onderzoek toont aan dat er een groot verschil is tussen wat mensen zeggen te doen en daadwerkelijk doen. Zo geeft 91% van de mensen aan dat zij altijd hun handen wassen na een toiletbezoek, terwijl uiteindelijk slechts 80% dit doet. Een groot deel van de respondenten, meer dan 85%, vindt het moeilijk om met hun partner over hygiëneproblemen te praten. Slechts 9% bespreekt deze kwesties met vreemden, daar waar mannen dit voor zichzelf houden.

Geen toiletpapier
Wat het openbaar toilet betreft, zijn we eensgezind. Meer dan de helft van de mannen en liefst 70% van de vrouwen voelt zich ongemakkelijk op een openbaar toilet. Dat kan voor problemen zorgen, zo kunnen veel vrouwen niet werken of naar school wanneer zij menstrueren door een gebrek aan sanitaire voorzieningen.

De grootste frustratie op een openbaar toilet is het gebrek aan toiletpapier. Ook de stank is vervelend. 59.5% van de mensen is bang om besmet te worden met bacteriën door op de WC-bril van een openbaar toilet te gaan zitten.

Ideale man
Goede hygiëne en een verzorgd voorkomen is nochtans zeer belangrijk.

De ideale man heeft, volgens het onderzoek,
1. Kort haar 89%
2.Geknipte nagels 86%
3. Geschoren baard 82%
4. Gebruikt geen crème 67%
5. Draagt geen sieraden 55%
6. Gebruikt geen parfum 51%

De ideale vrouw
1. Scheert haar benen 84%
2. Draagt sieraden 70%
3. Gebruikt parfum 70%
4. Heeft lang haar 69%
5. Draagt het haar los 55%
6. Draagt geen make-up 55%
7. Gebruikt huidcrème 51%





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kreukvrij je koffers pakken


Kreukvrij je koffers pakken







Lijkt het alsof de oorlog is uitgebroken als je eenmaal op de bestemming je koffers opent? Rommel alom, de shampoo is uitgelopen en je favoriete schoenen liggen nog thuis. Het overkomt de beste, gelukkig helpen deze tips om straks je koffers netjes te pakken.

Voorbereiding
Een goede voorbereiding maakt het halve werk. Maak je koffers niet de avond voordat je vertrekt. Neem je tijd en denk rustig na wat je nodig hebt. Hou rekening met je bestemming en het aantal dagen dat je ergens verblijft. Check de weersvoorspellingen op je eindbestemming.

Bedenk ook hoeveel outfits je werkelijk nodig hebt. Je hebt geen 14 verschillende avondoutfits nodig tijdens een strandvakantie, er zijn ongetwijfeld avonden waarbij je rustig niets zal doen. Heb je een wasmachine ter plekke, kan je die ook gebruiken.

Combineerbaar
Neem je tijd om na te denken wat je echt zal dragen. Overloop je garderobe en kijk welke spullen onderling combineerbaar zijn. Probeer zoveel mogelijk te mixen met zo weinig mogelijk verschillende stukken. Kleuren als wit, zwart, grijs en blauw zijn makkelijk te combineren. Neem geen linnen mee, dat verkreukt zo makkelijk.

Op je bed
Leg alles op je bed en zie of je outfits te combineren zijn. Vaak heb je niet zoveel schoenen nodig als je wel denkt. Idem met je handtassen.
Ga je naar het strand, heb je niet meer nodig dan een paar slippers. Neem er eentje voor op het strand en een meer geklede variant, dat staat onder elke outfit.

Niemand merkt dat je een outfit meer dan twee keer draagt. Dat geldt voor een bikini net zo. Een sarong of omslagdoek kan je strandlook ook wijzigen.

Voordat je alles in de koffer dropt, ga je even weg. Kom na een tijdje terug en verwijder enkele items vanop je bed.

Wees realistisch
We neigen te denken: 'wat als... 'Daardoor nemen we teveel mee. Als er onverwacht een plensbui overkomt, kan je ter plekke nog altijd iets kopen. Heb je enige twijfels over een outfit, laat deze dan thuis.

Gebruik de juiste koffer
Rugzakken doen alles verkreuken. Beter is een koffer te nemen. Smallere koffers op wieltjes zijn ideaal voor weekendjes of als handbagage. Een grotere koffer is ideaal, maar opteer wel voor een lichtgewicht versie.

Zorg dat alles netjes en proper gestreken is alvoor je begint te pakken. Leg alles plat zodat ze tijdens de reis niet kunnen verschuiven. Jassen zijn het lastigst: ofwel draag je er eentje of leg deze helemaal onderaan.

De volgende laag bestaat uit avondjurkjes, gevolgd door topjes, rokken of shorts. Delicate stoffen als zijde keer je binnenstebuiten. Delicate kleding leg je ook beter apart zodat die niet kunnen beschadigd raken of leg er papier tussen. Gebruik je ondergoed om de gaten op te vullen, plaats je schoenen bovenaan in shoenenzakken of plastic tassen.

Denk vooruit
Het beste is om meteen bij aankomst, alles netjes op te hangen. Dat is niet altijd mogelijk. Denk daarom op voorhand wat je eerst zal aantrekken. Leg je nachtkleding bovenaan als je pas 's avonds arriveert.

Toiletgerei
Neem toiletspullen zoveel mogelijk mee in je handbagage. Het maakt je koffers lichter en makkelijker te pakken. Hou wel rekening met de veiligheidsvoorschriften. Manicuresetjes en dergelijke laat je beter thuis, op vakantie gebruik je deze zelden.

Kinderen
Dezelfde regels gelden voor kinderen. Heb je ruimte over, neem dan gerust enkele extra t-shirts mee, die neigen sneller vuil te worden. Speelgoed kunnen kleintjes meezeulen in hun eigen handbagage.

Plooien
Zijn je spullen toch gekreukt, hang ze dan omhoog in de badkamer. De stoom van je douche strijkt je plooien glad.






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sterretje zingt tijdens afscheid Jackson


Britain's Got Talent-sterretje zingt tijdens afscheid Jackson





Een 12-jarige kandidaat uit "Britain's Got Talent", Shaheen Jafargholi, zal naar verluidt zingen tijdens de herdenkingsplechtigheid van Michael Jackson in het Staples Center in Los Angeles. Het Britse jongetje is uitgenodigd door de familie van de King of Pop. Michael Jackson zou onder de indruk zijn geweest van het optreden van het 12-jarige talentje in "Britain's Got Talent".

"Michael heeft me altijd geïnspireerd. Ik ben heel zenuwachtig, maar ik voel me ook vereerd dat ik hier mag optreden", citeert de Britse tabloid The Sun Jafargholi.

De jongen had tijdens de Britse talentenjacht een nummer gezongen van Michael Jackson. De afscheidsceremonie van de King of Pop vindt vanavond plaats in het Staples Center in Los Angeles en zal door miljoenen mensen wereldwijd op televisie gevolgd worden.






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips tegen zomerdiarree


Tips tegen zomerdiarree






Buikgriep is één van de ziekten die tijdens de zomer vaker optreedt. Niet enkel reizigers naar verre landen lopen diarree op, meestal is de keuken de oorzaak van bacterieleed.

Tips
-Als de warmte oploopt, nemen voedselvergiftingen toe. De salmonellebacterie zorgt elk jaar voor heel wat ellende. Hou gekoelde producten koud en warm gerechten voldoende op. Rauwe eieren plaats je meteen in de koelkast. Schotels met gegrilde restjes, salades en sausjes blijven beter niet in de zon staan. Ontdooien gebeurt beter in de koelkast.

-Diarree kan je voorkomen met goede hygiëne. Het begint al bij je handen. Was je handen regelmatig met water en zeep. Droog ze niet af aan een vuile handdoek. Ook vaatdoeken zijn best dagelijks aan vervanging toe.

-Wat rauw is, hoort niet bij bereide gerechten. Tracht beide niet te mengen, ook niet door een snijplank of keukenmessen bijvoorbeeld.

-In de zomer moet alles koel en droog bewaard worden. De koelkast is de ideale methode, want zelfs in een berging kan de temperatuur oplopen.

-Door alles goed te laten doorkoken, kan je heel wat bacteriën de mond snoeren.

-Hou rekening met de vers- en houdbaarheidsdatum, volg de bewaaradviezen nauwlettend op. (br.hln)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!