NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
30-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liftende nonnenhttp://www.burg-reuland.be/de/Geschichten_und_Sehenswertes_unserer_Ortschaften/Ortschaften%20der%20Gemeinde/Oudler/Karneval/Karneval%202007/Nonnen.jpg


Twee nonnen staan te liften langs de weg. Een mooie vrouw in een grote sportwagen stopt om ze mee te nemen. Onderweg ziet een van de nonen de diamanten ring aan de vinger van de vrouw en zegt:'Wat een mooie ring heeft U daar'. 'Ja,' zegt de vrouw 'die heb ik voor één liefdesnacht gekregen'. Even later ziet de non een bontjas liggen op de achterbank. 'Wat een mooie bontjas'zegt ze tegen de vrouw. 'Die heb ik gekregen voor twee liefdesnachten,' is het antwoord. Na een tijdje zegt de non weer:'Wat heeft U eigenlijk een mooie auto'. 'Die heb ik gekregen voor vijf liefdesnachten' antwoordt de vrouw. 'Nou,'zegt de ene non tegen de andere 'dan heeft de abt ons mooi beet gehad met zijn reep chocolade'.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wacht niet op de ware maar trouw met je tweede keus

"Wacht niet op de ware maar trouw met je tweede keus"


http://img163.imageshack.us/img163/7/huwelijk3jpg.jpg


Het is zinloos om als single dertigplusser te blijven wachten op de perfecte man. Stel je tevreden met iemand die misschien niet helemaal de ware is maar toch voldoet. Dat schrijft de Amerikaanse Lori Gottlieb in een boek dat volgende week in Groot-Britannië gaat verschijnen en nu al voor commotie zorgt.

Gottlieb is zelf een alleenstaande vrouw die het boek geschreven heeft vanuit haar eigen ervaringen. Achteraf bekeken was ze liever getrouwd met een man die goed genoeg was in plaats van te zitten wachten op de ware. Zij vindt dat oudere singles er geen goed aan doen om te blijven hopen dat de prins op het witte paard alsnog gaat passeren.

Alleenstaande vrouwen kunnen beter hun verwachtingen bijstellen en een realistische kijk op de liefde hebben. Singles denken dat ze willens nillens de ware moeten vinden door de vele romantische films en boeken die altijd eindigen met een 'happy end'. Gottlieb verkondigt dat dertigplussers die wanhopig blijven zoeken naar 'Mister Right' gedoemd zijn om eenzaam achter te blijven omdat ze geen oog hebben voor andere potentiële levenspartners.

De schrijfster doorprikt hiermee het romantische ideaal en dat wordt niet op gejuich onthaald. Op talrijke internetfora wordt de stelling van Gottlieb neergesabeld. De harde opvatting lijkt singles overal ter wereld te beroeren. Maar zit er misschien geen grond van waarheid in?
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep


De afbeelding “http://www.lekkervanbijons.be/recepten/photos/detail/12bloemkoolsoep.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Ingrediënten
1 bloemkool van 500 g
1 ui
2 preiwitten
2 stengels groene selder
boter
1 l groentebouillon
¼ l melk
4 eetlepels  room
verse kervel
nootmuskaat
peper en zout


Bereiding

Snijd de roosjes van de bloemkool en houd een vierde ervan aan de kant. Schil de stengel en snijd in stukjes. Snijd de rest van de groenten in stukken.
Stoof de ui, de prei en de selder glazig in boter. Voeg de bloemkool toe en blus met de warme groentebouillon en de melk. Breng aan de kook en laat 30 minuten rustig sudderen.
Mix de soep en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de resterende bloemkoolroosjes over de borden en schenk er de hete soep over. Lepel er wat  room over en werk af met kervelpluksels en vers geraspte nootmuskaat.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 waanideeën die vrouwen leren uit magazines

7 waanideeën die vrouwen leren uit magazines

Magazines doen vrouwen niet altijd een plezier met het leven dat ze voorschotelen. Zo prediken ze een cellulitisvrij, strak lichaam met platte buik en een leven waarin weekends gevuld zijn met uitgaan zonder dat je moe wordt. Ook over de man van je leven en je relatie worden ideeën in je hoofd gepompt. De site 'guyism.com' zet de zeven belangrijkste 'waanideeën' die vrouwen uit de boekjes leren op een rijtje.

1) Mannen willen zotte seks
Mannen moeten bezig gehouden worden in bed. Ze vervelen zich snel, en om te vermijden dat ze hun sekshonger elders stillen, moet je je toevlucht nemen tot acrobatische standjes, gekke pakjes en kleurrijke speeltjes. Zeggen ze dus. Maar is dat ook zo? Variatie, tot daar, maar moeten dat altijd de meest wilde standjes zijn in plaats van intieme?


2) Mannen laten zich in de val lokken
Niet zelden wordt vrouwen aangeleerd hoe ze mannen 'in de val' kunnen lokken. In een relatie, maar ook in een extra kind, een vakantiebestemming of een huis. Vrouwen lijken daarbij de almachtigen, die hun man manipuleren zodat ze krijgen wat ze willen. Zelfs een relatie, want mannen lijken in de tijdschriften per definitie fobisch voor relaties en dus moeten vrouwen ze er op slinkse wijze 'in lokken', zodat ze na een tijdje niet meer weg kunnen.

Eerlijk: welke vrouw wil een relatie gebaseerd op deze gronden, waarbij altijd een deel twijfel knaagt: had hij ook voor mij gekozen zonder als die trucjes?

3) Mannen zijn geïntimideerd door succesvolle vrouwen
Het ziet er niet goed uit voor de vrouw. Uit bevragingen blijkt dat single mannen graag een traditionele huisvrouw hebben, die zorgt voor de kinderen en beter kan koken. Dus raden de magazines een soort halfslachtig feminisme aan: vrouwen mogen slim, grappig en succesvol zijn, maar niet slimmer, grappiger en succesvoller dan hem.

En dan klagen over seksisme, verontwaardigd zijn als mannen een huisvrouw verkiezen, en woedend reageren op het glazen plafond. Ze moeten wel weten wat ze willen natuurlijk.

4) Mannen houden van vrouwen zonder en met make-up
Vrouwenmagazines zijn geobsedeerd door de vraag of mannen houden van vrouwen met of zonder make-up. Helaas zijn de resultaten wisselend, wat verwarrend is voor vrouwen. Of niet: stop gewoon met luisteren naar make-uptips van de tijdschriften en doe waar je je goed bij voelt. Alsof een man jou énkel zal dumpen omdat je (geen) make-up draagt. En als hij dat doen, dan was hij het toch niet waard.

5) Mannen willen een vrouw die sport begrijpt
Mannen houden van sport en vrouwen moeten dat begrijpen. Echter, ze mogen niet harder naar de tv schreeuwen dan hij, want dat is niet meer sexy. Wat moeten vrouwen dan doen? Hem zijn gang laten gaan en zijn sportverslaving 'begrijpen' door braaf bier en chips te brengen? Een sportliefhebberij is geen reden om je vrouw te behandelen als een huisslaaf. Tenzij hij op zijn knieën chocolaatjes aanreikt terwijl zij naar haar favoriete serie kijkt. Ook zonder commentaar, dat spreekt. Voor wat, hoort wat, toch?

6) Lichaamstaal is een wetenschap
Deze vrouwenboekjes zijn dol op het analyseren van lichaamstaal. Van hem, van haar, van hun gedrag als koppel én wat dat voorspelt voor de toekomst. Niets mis mee, behalve dan dat het gebruikt wordt als exacte wetenschap. Met als gevolg dat vrouwen als paranoïde wezens elke houding die hun man in de zetel aanneemt platanalyseren met hun beste vriendin aan de telefoon. Niemand is er mee gebaat, en het kan nog tot ruzie leiden ook. ('Waarom geeuw je elke drie minuten en 17 seconden?' 'Euh, omdat ik moe ben?' 'Ik wist het, je gaat me verlaten!')

7) Mannen willen altijd, overal en met iedereen seks
Een laatste beeld dat vrouwenmagazines promoten is dat 'mannen altijd, overal en met iedereen' seks willen. Ze denken er elke zoveel seconden aan, het overheerst hun leven. Mannen kunnen blijkbaar niet, zoals vrouwen, aan veel verschillende denken op een dag denken. Een wonder eigenlijk dat er zoveel in zo'n hoge functie zijn geraakt zonder een deftig brein...

Dit waanidee heeft tot gevolg dat vrouwen meteen depressief worden als hun man eens geen seks wil en zij wel. Terwijl mannen ook gewoon moe kunnen zijn en hoofdpijn of geen zin kunnen hebben.


Moraal van het verhaal: neem alles met een korrel zout, en doe wat goed voelt voor jou.

» Reageer (0)
29-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chihuaha verzorgt vier puppies en drie kittens

Chihuaha verzorgt vier puppies en drie kittens

Normaal gezien zijn kat en hond niet de beste vriendjes, maar Tinkerbell, een kleine chihuaha, lijkt niet zo van clichés te houden. Het hondje heeft het tegenwoordig erg druk, ze neemt immers niet alleen de zorg voor haar eigen vier puppies op zich, maar ontfermt zich ook maar al te graag over drie piepjonge poesjes.


Vorige week onderging Tinkerbell een keizersnede in het Hobart Dierenziekenhuis in Australië nadat er zich wat problemen hadden voorgedaan die een gewone bevalling uitsloten. Het resultaat waren vier sterke, kerngezonde chihuaha-pups.


Terwijl Tinkerbell's baasje, Angie Reynolds ongeduldig wachtte aan het ziekenbed van haar kleine hondje, bracht een man drie pasgeboren kittens binnen die hij had gevonden. De kleintjes hadden het koud en waren hongerig. De dokters van het ziekenhuis schatten de overlevingskansen van de weesjes erg klein in, en planden om de katjes te doen inslapen. Maar dat was buiten Angie gerekend.   http://www.hln.be/static/FOTO/pe/5/14/11/media_xl_3570371.jpg?20100129112601Zij besloot de diertjes mee te nemen naar huis en op te voeden met het flesje. "Toen we thuiskwamen zette ik de kittens bij de hond om te zien of Tinkerbell ze zou accepteren", zo getuigt mevrouw Reynolds. En tot ieders verbazing accepteerde het hondje de poesjes wonderwel: "Tinkerbell heeft de katjes niet alleen aanvaard, ze wast ze, knuffelt ze en wordt helemaal wild als ik er eentje ophef."


Tinkerbell de heldin verzorgt de poesjes nu samen met haar eigen kroost. Ze gaat er op exact dezelfde manier mee om. Het flesje is ook niet meer nodig aangezien de poesjes mogen meedrinken van haar melk.

Angie Reynolds plant de poesjes voor adoptie op te geven zodra ze oud genoeg zijn.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk: het hemd dat je nooit moet strijken

Eindelijk: het hemd dat je nooit moet strijken

Het strijken van hemden is niet bepaald de favoriete bezigheid van veel vrouwen (of mannen). Maar je kan toch moeilijk met een gekreukt hemd naar een belangrijke vergadering of zakenlunch? Een probleem waar Oger het antwoord op zocht en vond: het dream shirt. Een stijlvol hemd van 100 procent katoen, dat nooit gestreken moet worden. De stof en het stiksel kregen een speciale behandeling zodat het nooit meer kreukt.


Dat het hemd veel frustraties en tijd zal besparen staat vast. Bijna de helft van de mannen strijkt namelijk opzettelijk slecht, zodat iemand anders (lees: zijn vrouw) het van hem zou overnemen. Een kwart schakelt nog altijd zijn moeder in. In hun hele leven zouden mannen 117,5 kilometer strijken. Vrouwen halen bijna het drievoudige daarvan: 346,5 kilometer. Dat bleek uit een Brits onderzoek in 2008.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nep-Da Vinci brengt meer dan miljoen op

'Nep-Da Vinci' brengt meer dan miljoen op


http://img4.imageshack.us/img4/3718/nepdavinci.jpg
Een beveiliger bij een 'echte' De Vinci in een museum in Hongarije.

 

Het veilinghuis Sotheby's in New York heeft voor 1,5 miljoen dollar (omgerekend ruim 1 miljoen euro) een 'nep-Da Vinci' geveild. Dat maakten verschillende Amerikaanse media vrijdag bekend. Zowel Sotheby's als de koper wist dat de authenticiteit van het kunststuk ernstig in twijfel wordt getrokken.

Het schilderij werd ooit toegeschreven aan de Italiaanse renaissanceschilder Leonardo da Vinci of een van zijn leerlingen. Tegenwoordig zijn veel experts het erover eens dat het geveilde stuk een imitatie is uit de achttiende eeuw.

La Belle Ferronnière is een portret van Lucrezia Crivelli, de minnares van de Milanese hertog Ludovico Sforza. Verwacht werd dat het schilderij tussen de 300.000 en 400.000 dollar zou opbrengen. Het veilinghuis wil niet bekendmaken wie de koper is.

Begin vorige eeuw voerden een vorige eigenaar van de donderdag geveilde kopie en een expert een jarenlange juridische strijd om de echtheid van het schilderij. Omdat het stuk op doek is geschilderd, kan het volgens kenners niet het origineel zijn. In de tijd van Da Vinci werd geschilderd op houten panelen. De echte La Belle Feronnière (sieradenmaakster) hangt volgens de meeste deskundigen in het museum het Louvre in Parijs.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Straatgeweld verjaagt studenten uit Anderlecht

Straatgeweld verjaagt studenten uit Anderlecht
Na een golf van overvallen verhuisde de industriële hogeschool haar lessen van Anderlecht naar de Koningstraat in Brussel. Dat schrijven de Coreliokranten.
 

De directie van het Institut Supérieur Industriel de Bruxelles in de Grondelstraat in Anderlecht heeft de lessen van haar 250 ingenieursstudenten naar de campus in de Koningsstraat in Brussel-centrum verhuisd. In Anderlecht was de onveiligheid te groot. Al sinds begin december worden de studenten lastiggevallen door straatcriminelen.
 

Ze worden klemgezet, afgeperst en bestolen. De boefjes zetten hen geregeld een mes op de keel, soms met steekwonden als gevolg. Ze maken de studenten gsm's, iPods en geld afhandig. 'Racketeering' heet deze vorm van criminaliteit.
 

Het begon met één dader, dat werden er drie, de laatste keer werden er acht tot tien geteld, sommigen geen zestien jaar oud. De politie kon een verdachte oppakken maar die werd na verhoor vrijgelaten. Hij zou een alibi hebben gehad. Slachtoffers zagen hem de dagen daarop opnieuw actief als dader. Maandag werden drie verdachten opgepakt, onder wie twee minderjarigen. Bij de minderjarigen werd een mes aangetroffen. De meerderjarige werd formeel herkend door de slachtoffers. Vandaag beslist het parket over zijn lot.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosmarmot Phil moet vervangen worden door robot

"Bosmarmot Phil moet vervangen worden door robot"


Bosmarmot Phil mag nog vier daagjes pitten.


Dierenrechtenactivisten in Amerika staan op hun achterste poten omwille van bosmarmot Phil. Ze eisen dat het beestje op Groundhog Day vervangen wordt door een robot.


In Punxsutawney (Pennsylvania) is het al sinds 1887 een jaarlijkse traditie om Phil op 2 februari uit z'n winterslaap te wekken. Als hij dan zijn eigen schaduw in het zonlicht ziet, blijven de States nog zes weken in de greep van koning winter. Gebeurt dat niet, dan hopen de burgers dat de temperaturen weldra in stijgende lijn zullen gaan.


Een leuk bijgeloof waar elk jaar tienduizenden nieuwsgierigen op af komen, maar volgens PETA gaat het volksvermaak een stap te ver: het dier gevangen houden en hem vervolgens blootstellen aan zoveel licht en drukte getuigt van bijzonder weinig respect. De dierenrechtenorganisatie stelt daarom het gebruik van een robot als vervanger voor, maar daar wil Groundhog-voorzitter William Deeley niets van weten.


"Phil wordt beter behandeld dan een doorsnee kind in Pennsylvania", klinkt het. "Hij wordt opgevangen in een omgeving waar het klimaat volledig aan hem aangepast is en krijgt elk jaar controle van het ministerie van Landbouw. Vreemd toch dat PETA enkel rond 2 februari geïnteresseerd is in Phil: volgens mij zoeken ze alleen maar publiciteit."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scorpions - Still Loving You

Scorpions - Still Loving You

Klik op de foto om hun te beluisteren


Scorpions is een Duitse hardrockband uit Hannover. Ze dienen niet te worden verward met de band The Scorpions uit de jaren '60 uit Engeland.

De band werd opgericht in 1965, een jaar na hun naamgenoot uit Engeland. Het eerste album van de Scorpions kwam echter pas uit in 1972. De band werd internationaal bekend in 1984 met het album Love at First Sting. Op dit album stond de bekende single Still loving you. Met het nummer Wind of Change haalde de band in 1991 nog een nummer 1-hit in Nederland. Het nummer Wind of Change werd geschreven over de veranderingen in Oost-Europa in die tijd.

Scorpions was de eerste westerse band die in de voormalige Sovjet-Unie mocht optreden. Op 21 juli 1990 was Scorpions samen met veel andere bands bij de voorstelling The Wall van Roger Waters in Berlijn.Controverse

http://img191.imageshack.us/img191/4366/scorpionsvirginkiller.jpgDe oorspronkelijke hoes van het album Virgin Killer (1976) toonde een jong meisje in een volgens sommigen pornografische pose. Een Britse internetwaakhond, de Internet Watch Foundation, oordeelde in december 2008 dat de hoes een mogelijk illegale afbeelding toonde. De hoes werd onder meer getoond in het artikel over het album in de Engelstalige Wikipedia. De IWF verzocht daarop Britse internetproviders om toegang tot die pagina te blokkeren. Door de maatregel konden veel Britse internetgebruikers niet alleen het artikel niet meer bezoeken, maar was het voor hen ook niet mogelijk Wikipedia te bewerken. Na enkele dagen werd de blokkade opgeheven; de IWF oordeelde dat de afbeelding al geruime tijd bestaat en wijd verspreid is

» Reageer (0)
28-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Midlifecrisis is met uitsterven bedreigd

Midlifecrisis is met uitsterven bedreigd
Het stereotype beeld dat mensen van middelbare leeftijd depressief zijn en hun leven moeten opkrikken met affaires en sportwagens klopt niet langer. Uit onderzoek blijft dat veel mensen op deze leeftijd net gelukkiger zijn.

Gelukkigste periode
De term midlifecrisis ontstond 40 jaar geleden, deze ging ervan uit dat het leven van mensen rond hun 35ste alleen maar slechter werd. Sommige mensen reageerden daar extreem op door radicale beslissingen te nemen. Volgens psycholoog Carlo Strenger is dat niet langer waar, verschillende onderzoeken bewezen dat deze periode nu één van de gelukkigste bij mensen is. "We ondervroegen 1.500 mensen van middelbare leeftijd, de meesten zeggen dat ze nuevenwichtiger en gelukkiger zijn dan twintig jaar geleden."

Nieuwe dingen ondernemen
De betere gezondheidszorg heeft ervoor gezorgd dat mensen gelukkiger ouder worden en daar geen schrik meer van hebben. Strenger: "Mensen denken zo hard dat de middelbare leeftijd een periode van verlies is, dat dit ook waar wordt. Maar steeds meer personen beginnen dan net open te bloeien. Ze ondernemen nieuwe dingen die ze altijd al uitstelden, ze hebben ook meer kans om te slagen, want hun beslissingen zijn gebaseerd op kennis en ervaring, in plaats van op jeugdige, blinde ambitie."

Dromen
"Geef jezelf de kans na te denken over je beslissingen, zo kun je een betekenisvoller leven lijden dan voorheen. De middelbare leeftijd kan het moment zijn waarop je pas echt beseft wat je dromen zijn omdat je jezelf beter kent", besluit Strenger.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na 35ste nemen rimpels plots toe

Na 35ste nemen rimpels plots toe


http://img704.imageshack.us/img704/2817/rimpels.jpg


Hoewel wetenschappers voorheen dachten dat rimpels geleidelijk aan tevoorschijn komen, ontdekten ze nu dat de leeftijd van 35 een belangrijk kantelmoment is waarop de huid plots snel veroudert.

Kantelmoment
Een studie bij 100 Japanse vrouwen tussen 22 en 55 jaar toonde aan dat de mogelijkheid van de huid om zichzelf te beschermen tegen UV-stralen en vervuiling en zichzelf te vernieuwen geleidelijk aan afneemt, eens ouder dan 35 jaar gebeurt dit echter plots razendsnel. "Dit kantelmoment komt er wanneer de elasticiteit en een hoog niveaus van collageen niet langer opweegt tegen de UV-schade, de blootstelling aan vrije radicalen en stress", aldus wetenschapper Laura J. Goodman.

Kaakvolume
De Britse plastische chirurg Rajiv Grover ondersteunt deze theorie. Hij stelde onlangs een tienjarige studie bij 100 vrouwen voor. De chirurg mat elk jaar de wenkbrauwhoogte, het kaakvolume, de vouw van de neus tot de liprand en de dikte van de kin. "Sommige plekken vertonen een geleidelijke veroudering, maar het kaakvolume, één van de sleutelfactoren van een jeugdig uiterlijk, kan snel dalen. Dit kan zelfs oplopen tot 35 procent in een jaar." De vrouwen die plots zo verouderden, verloren wel plots veel gewicht, kampten met een ernstige ziekte of maakten een stresserende ervaring als een scheiding, dood of ontslag mee. 

Tips
"Vermijd stress, crashdiëten, zon en sigaretten als je wil voorkomen dat je plots veroudert. Deze maatregelen houden je niet eeuwig jong, maar ze voorkomen wel dat je vroegtijdig rimpels krijgt", aldus Grover.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meet de leeftijd van je hart online

Meet de leeftijd van je hart online


http://img710.imageshack.us/img710/2852/sabineappelmans.jpg
Sabine Appelmans wordt het gezicht van de campagne.


Voedingsproducent Unilever lanceert de website Hartleeftijd.be. Internetgebruikers kunnen er berekenen of hun hart jonger of ouder is dan hun werkelijke leeftijd en krijgen tips hoe ze gezonder kunnen gaan leven.
 
100 miljoen testers
Unilever en de Belgische Cardiologische Liga zien het groots. Voor 2020 willen ze wereldwijd 100 miljoen mensen testen. In België hopen ze dit jaar 200.000 mensen te overhalen de test af te leggen.
"Hart- en vaatziekten liggen elk jaar aan de basis van 38.000 overlijdens in ons land", zegt dokter Freddy Van de Casseye van de Cardiologische Liga. "Ze vormen daarmee de belangrijkste doodsoorzaak."
 
Daarom ontwikkelde de Liga samen met Unilever een systeem om de hartleeftijd te meten. "Een goede voorspeller van het risico op een hartaandoening", aldus Van de Casseye.
 
Appelmans
Op basis van een vragenlijst en enkele gegevens, zoals gewicht, bloeddruk en cholesterolgehalte, berekent de site hoe oud je hart is. Uithangbord Sabine Appelmans deed de test vanmiddag. Hoewel verrassend bleek dat haar cholesterol te hoog lag, bleek haar hart liefst acht jaar jonger dan haar werkelijke leeftijd. Appelmans, naast tenniscoach ook voedingsdeskundige, geeft op de website tips om de hartleeftijd omlaag te dringen.
 
Wie de test online doet, kan zijn bloeddruk en cholesterolgehalte laten schatten op basis van een vragenlijst. In het voorjaar trekt Unilever ook naar de supermarkten om beide parameters bij de klanten te laten opmeten door verpleegkundigen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Absynthe minded - Envoi

Absynthe minded - Envoi

Klik op de foto om ze te beluisteren

Absynthe Minded (vroeger Absynthe Minded Company) is een rock-/jazzband uit de omgeving van de Belgische stad Gent.


Absynthe Minded zag het daglicht in 1999 en was oorspronkelijk de eenmansband van Bert Ostyn (1982, Vichte in West-Vlaanderen). Ostyn liet voor het eerst van zich horen met de opname van 'More than this' in een bescheiden slaapkamer in het Gentse. Een jaar later kreeg Ostyn de kans om - samen met een aantal andere muzikanten die later de band Tao Tse Tse zouden vormen - in een heuse studio te gaan opnemen. Resultaat hiervan was de demo 'Mushroom Holiday'.

In 2001 nam Absynthe Minded een derde demo op, getiteld 'Krankenhaus Hotel'. Opnieuw werd gekozen voor een luidruchtige slaapkamer. Het werd steeds duidelijker dat Bert Ostyn een echte band rond zich moest verzamelen. Zo geschiedde, en in 2002 werd de eerste demo mét band ('Absynthe Minded Quartet') op de mensheid losgelaten onder de vorm van de 'Sweet Oblivion'. Het Quartet bestond uit Bert Ostyn, Renaud Ghilbert, Sergej Van Bouwel en Jan Duthoy. Samen speelden ze zowat elk café in het land plat en mochten ze menig voorprogramma verzorgen.

In 2003 was de tijd blijkbaar rijp voor een eerste officiële release op het Keremos-label: de 'History Makes Science Fiction EP' was een feit. Met deze ep onder de arm nam de groep in 2004 ook deel aan Humo's Rock Rally: ze haalden de finale, waarin ze tweede eindigden na The Van Jets.

Met de komst van drummer Jakob Nachtergaele werd ook aan de sound van de band een flinke draai gegeven. Het resultaat hiervan is te horen op het debuutalbum van Absynthe Minded, 'Acquired Taste', dat in 2004 werd uitgebracht, opnieuw bij Keremos. De plaat werd geproduceerd door Geoffrey Burton. Nog geen jaar later werd een tweede album opgenomen onder de vakkundige leiding van Jean-Marie Aerts. Na tournees in België en Nederland haalden 16 nummers het tot op de plaat, die werd uitgebracht in België, Duitsland en Nederland. Later volgde ook nog Portugal. Vervolgens ging Absynthe Minded de boer op in o.m. Duitsland, Frankrijk, België en Nederland. Later kwamen ze na hun doorbraak in Frankrijk terug naar België met hun nieuwe single "Envoi". Met dit lied brengt de groep een hommage aan de schrijver Hugo Claus (1929-2008).

Op 8 januari 2010 won Absynthe Minded net als Daan vier Music Industry Awards, namelijk die voor Hit van het Jaar, beste album, beste rock/alternative en beste groep.
» Reageer (0)
27-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen krijgen steeds grotere voeten


Vrouwen krijgen steeds grotere voeten

Belangrijk nieuws voor schoenfabrikanten: de Sunday Telegraph heeft ontdekt dat vrouwen steeds grotere voeten krijgen. Waar tot voor kort in Engeland een maatje 5 (onze 37/38) de norm was, worden nu maat 6 (38/39) 17 procent en maat 9 (onze 40) zelfs 23 procent vaker gevraagd.
 
Dat bleek uit onderzoek bij een van Londens grootste warenhuizen, Debenhams, waar men nu zelfs overweegt om naast hun maat 9, momenteel de grootst beschikbare maat, ook damesschoenen in maat 10 te gaan verkopen.
 
Een woordvoerder van de winkelketen zei dat "grotere schoenen ook steeds steviger moeten worden omdat ze meer gewicht en druk moeten weerstaan".
 
De voorzitter van het Britse chiropodische genootschap bevestigde dat "de voorbije 13 jaar de gevraagde schoenmaten drastisch zijn veranderd.
 
Tot voor kort kon je moeilijk een maat 6 vinden, nu is dat de norm. Dat maakt deel uit van een evolutie waarbij mensen groter en zwaarder worden als gevolg van veranderende eetgewoonten en lifestyle. We zien een soortgelijke trend trouwens ook bij mannen".
 
Volgens medische kringen hebben we ook hier te maken met een gevolg van de obesitasepidemie, omdat het eten van junkfood tijdens de puberteit het groeihormoon stimuleert, ook bij de voeten dus.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crisis en celebs maken schilderen weer populair

Crisis en celebs maken schilderen weer populair


http://img24.imageshack.us/img24/9203/schilderen.jpgDoor de crisis blijken mensen goedkope hobby's als schilderen of tekenen te herontdekken. Dat blijkt uit cijfers van verschillende Britse supermarkten. In Tesco bijvoorbeeld verdriedubbelde de verkoop van penselen en de schetsblokken gingen anderhalve keer zo vaak over de toonbank.

Ouders, zo wordt gezegd, leren hun kinderen weer knutselen en creatief bezig zijn in plaats van geld uit te geven aan bioscoopbezoek, binnenspeeltuinen en pretparken.

Al zouden ook celebs een handje kunnen geholpen hebben in deze 'trend'. Onder andere Beyoncé verklaarde onlangs nog dat ze graag schildert, en ook Bob Dylan, Paul McCartney, Pierce Brosnan en Viggo Mortensen nemen wel eens een penseel vast. Mortensen versierde zelfs een tentoonstelling in New York.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op tien kinderen is ongelukkig

Eén op tien kinderen is ongelukkig

Het hoort een zorgeloze tijd te zijn in je leven, maar tien procent van de tieners is ongelukkig. Ruzie in het gezin of de familie, als gevolg van een echtscheiding, ligt meestal aan de basis. Dat heeft tot gevolg dat kinderen die wonen bij beide ouders gelukkiger zijn dan kinderen die in éénoudergezinnen wonen, of te maken krijgen met stiefouders.

7,7 op 10
Gemiddeld geven de kinderen zich 7,7 op tien op de geluksschaal. Tien procent bevindt zich echter onder dat gemiddelde. Dat blijkt uit een bevraging van 7.000 Britse kinderen tussen 10 en 15 jaar, zo schrijft Daily Mail. Extrapolatie van de cijfers zou betekenen dat 140.000 Britse tieners ongelukkig is.

"De meerderheid van onze kinderen is best gelukkig, maar 2 kinderen per klas zijn dat dus niet. Ze zijn ongelukkig, onzeker en hebben geen zelfvertrouwen", aldus Bob Reitemeier, hoofd van de organisatie Children's Society.

Buurt, scheiding en de toekomst
Veranderingen in het gezin verlagen dat geluksgevoel een beetje maar wel significant (van 7,5 naar 6,8). Ook de buurt waarin ze wonen, huiswerk, beperking van vrijheid en keuze en de slechte toekomstvooruitzichten maken de jongeren ongelukkig.

Verder daalt het geluksgevoel ook met het ouder worden (8 voor 10-jarigen, 7,4 voor 15-jarigen), en zijn meisjes ongelukkiger dan jongens omdat ze vaak piekeren over hun uiterlijk.

De kinderen zijn het gelukkigst met hun ouders, hun vrienden en hun familie.

Uit een onderzoek naar het welzijn bij kinderen bleek ons land eerder gemiddeld te scoren.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoorns van neushoorns verwijderd tegen stroperij

Hoorns van neushoorns verwijderd tegen stroperij
Kenia verwijdert de hoorns van de vier zeldzame neushoorns die onlangs werden overgebracht uit Tsjechië. De overheid doet dit om te voorkomen dat stropers de dieren doden voor die hoorns, zegt een woordvoerster van het Keniaanse milieubeheer.

De twee mannetjes en twee vrouwtjes behoren tot de laatste acht nog levende dieren van een zeldzame ondersoort van de witte neushoorn of breedlipneushoorn. In Kenia leven nog ongeveer zeshonderd zwarte en driehonderd witte neushoorns.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natalia & Gabriel Rios - Hallelujah

Natalia & Gabriel Rios - Hallelujah

Klik op de foto om hun te beluisteren
Natalia bracht samen met Gabriel Rios, het nummer "Hallelujah" van Leonard Cohen  tijdens de benefietuitzending 'Help Haïti'.


Gabriel Ríos (San Juan, 1978) is een Puerto Ricaanse muzikant, die tegenwoordig in De Pinte, België woont. Hij studeerde in Gent schilderkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK). Rios is zowel gitarist als zanger en tekstschrijver.

Gabriel Rios werd geboren in Puerto Rico. Daar ontmoette hij zijn vriendin die hem op zijn zeventiende mee naar haar geboorteplaats Gent nam. Gabriel Rios begon al snel een band onder de naam The Nothing Bastards. Later richtte hij de groep L. Santo op. Na enkele jaren wilde hij graag een soloalbum opnemen. Hij ontmoette producer Jo Bogaert, bekend van Technotronic, die met hem het gewaardeerde Ghostboy opnam. Hij werkte ook mee aan What's this?, een benefietsingle voor de StuBru-actie "Music for Life". In april 2007 kwam zijn langverwachte nieuwe album Angelhead uit waarop de Puerto Ricaan een totaal nieuwe richting van muziek inslaat.       http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Natalia.jpg?t=1264540576
 


Natalia Druyts (Westerlo, 3 december 1980), artiestennaam: Natalia, is een Vlaams soulzangeres afkomstig uit Oevel, een deelgemeente van Westerlo. In Vlaanderen raakte ze bekend tijdens het vtm-programma Idool 2003, waarin ze op de tweede plaats eindigde. Druyts was de enige kandidate die een levensvatbare zangcarrière opbouwde.
» Reageer (0)
26-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het einde van een sprookje: ook zwanen scheiden

Het einde van een sprookje: ook zwanen scheidenVoor mensen is een scheiding de normaalste zaak van de wereld. Bij zwanen is het uniek als een koppel een punt zet achter een relatie. Britse wetenschappers zijn dan ook verbaasd dat twee zwanen voor de 'echtscheiding' kozen. Zo komt een sprookje in de dierenwereld ten einde...

De legende vertelt dat zwanen blijven rouwen als hun partner sterft. Ook de wetenschap heeft dat tot nu toe altijd bevestigd: zwanen blijven verschillende seizoenen 'single' als hun wederhelft overlijdt. En dat is veel voor vogel die in het wild maar ongeveer 15 jaar leeft. In Bewick is het ondenkbare toch gebeurd: twee zwanen zijn uit elkaar gegaan.

Ieder jaar verhuizen de zwanen van Bewick duizenden kilometers van Groot-Brittannië naar Scandinavië en Rusland. De zwanen vertrekken als koppel en keren ook altijd als koppel terug. Het personeel kent de alle zwanen individueel en dus weten ze welke zwanen een koppel vormen. De mannelijke zwaan Sarindi keerde onlangs zonder partner terug met een nieuwe partner. Even later dook ook zijn ex-partner Saruni op met een ander mannetje.

Het is nog maar de tweede keer in 40 jaar dat twee zwanen van Bewick scheiden. Mogelijk heeft het met de voortplanting te maken. Als een koppel vaak faalt om eitjes te produceren, kunnen ze besluiten om hun geluk elders te beproeven.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meeste gepensioneerden hebben te weinig vrije tijd

Meeste gepensioneerden hebben te weinig vrije tijd


De meerderheid van de senioren ervaart een gebrek aan vrije tijd.


Uit een onderzoek van SeniorenNet blijkt dat 76 procent van de gepensioneerden vindt dat ze te weinig vrije tijd hebben. Naast een gevuld sociaal leven hebben ze vaak ook een druk privéleven.

Voor de meeste mensen wordt het pensioen geassocieerd met vrijheid, vrije tijd en genieten. Hun vrije tijd gaan ze invullen met reizen, samen zijn met vrienden en familie, en het beoefenen van hobby's. Opvallend is dat de actieven hun vrije tijd ook op deze manier wensen in te vullen wanneer ze op pensioen gaan.
 
Pensioenleeftijd te hoog
Voor 6 op de 10 ondervraagden is de huidige pensioenleeftijd van 65 te oud. Volgens hen is de ideale pensioenleeftijd 60 jaar. Een kleine groep werkenden (28 procent) is toch bereid om langer te werken, maar dan onder voorwaarden: een hoger pensioen, minder werkdruk of als ze hun opvolgers mogen coachen.
 
Pensioensparen
De actieven denken dat hun levenskwaliteit evenwaardig of slechter zal zijn wanneer ze met pensioen gaan. Bij hoger opgeleiden spaart 94 pct voor een aanvullend pensioen, tegenover 81 pct bij de lager opgeleiden. Ook bedienden (95 pct) sparen meer ten opzichte van arbeiders (88 pct) en zelfstandigen (87 pct).
 
Op kleinkinderen passen
Ruim de helft onder de 1858 deelnemers aan het onderzoek heeft kleinkinderen. 2 op 3 grootouders passen regelmatig op hen. De helft van de grootouders spaart voor hun kleinkinderen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen hebben meer slaap nodig omdat ze multitasken

Vrouwen hebben meer slaap nodig omdat ze multitasken


http://img685.imageshack.us/img685/8779/slapen6.jpg


Een vrouw moet volgens een Britse slaapexpert 20 minuten meer slapen dan mannen doordat ze zo vaak multitasken. Dit maakt dat ze zich niet volledig kan ontwikkelen op carrièrevlak.

Kloof
Slaap is vaak een reden tot discussie bij koppels: wie slaapt het meest, wie moet opstaan voor de kinderen en wie heeft het meeste energie over voor huishoudelijke taken? Volgens een Amerikaanse feministe is slaaptekort de nieuwste oorzaak van de kloof tussen vrouwen en mannen. Gebrek aan slaap is bij haar negatief voor haar beoordelingsvermogen, creativiteit en de mogelijkheid om haar te ontwikkelen.

Herstellen
"Een van de belangrijkste functies van slaap is het brein de mogelijkheid te geven te bekomen en zichzelf te herstellen", aldus professor Jim Horne. "De hersendelen verantwoordelijk voor het geheugen en taal koppelen zich los van de zintuigen en gaan dan in herstellingsmodus. Hoe meer je van je brein vraagt overdag, hoe meer tijd het nodig heeft te herstellen, hoe meer slaap je dus nodig hebt."

Vrouwen doen meer
Horne gaat verder:" Omdat vrouwen multitasken, ze doen veel tegelijkertijd en zijn flexibel, gebruiken ze meer van hun hersenen dan mannen. Daarom hebben ze meer slaap nodig. Een man met een mentaal veeleisende job moet 's nachts meer herstellen dan iemand die handenarbeid doet, toch zal dat nooit zoveel als bij vrouwen zijn. Ze moeten daarom gemiddeld 20 minuten langer rusten, bij sommigen is dat een beetje meer of minder.

Vrouwen jonger
Dit kan volgens Horne verklaren waarom de hersenen van mannen sneller verouderen dan die van vrouwen. "Een vrouw van 75 jaar heeft een vergelijkbaar brein met dat van een 70-jarige man. Het is nog niet duidelijk waarom, maar een vrouwenbrein krijgt wel meer tijd om te ontspannen en zich te herstellen."

Zwangerschap en menopauze
"De gemiddelde volwassene heeft tussen de zes en de acht uur slaap nodig", aldus professor Horne. "Maar dat kan erg van mens tot mens verschillen, sommigen kunnen perfect overleven op zes uur, anderen niet." Het probleem is echter dat hoewel vrouwen meer slaap nodig hebben dan mannen, dit vaak niet gebeurt. Uit Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat ze vaker met slaapproblemen kampen. Vrouwen slapen lichter en worden dus makkelijker wakker. De zwangerschap kan slaapproblemen veroorzaken door het gewicht en de positie van de baby. De menopauze kan eveneens het slaappattroon verstoren door warmte-opstoten, maar dit wordt terug normaal als deze periode voorbij is. 

Mama wakker
Omdat moeders onrustiger slapen zullen zij eerder dan vaders wakker worden van het geluid van hun baby. Ook blijkt uit een studie dat bij koppels die samen slapen de persoon die het minste weegt, het vaakst wakker wordt. De zwaardere persoon stoort namelijk als hij of zij draait, dit is vaak de man. Vrouwen hebben, eens ze gestoord werden, het vaak dan moeilijker om terug in slaap te raken, blijkt uit een Britse studie.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groot Maya-hoofd doet archeologen dromen

Groot Maya-hoofd doet archeologen dromen

Archeologen hebben een groot beeld van een Maya-hoofd gevonden in de regio Peten in Guatemala. Dit wijst er volgens hen op, dat op deze plek in de jungle mogelijk ooit een belangrijke stad gevestigd was.

Het beeld van 3 bij 3,5 meter werd aangetroffen in de ruïnes van Chilonche dichtbij de grens met Belize. Het lag eeuwenlang onder de grond en stamt uit de periode 300 tot 600, wat betekent dat de plek ouder is dan eerder werd gedacht. De Maya's gebruikten oude gebouwen vaak als funderingen voor hun gebouwen.

De Maya's heersten ruim duizend jaar over grote delen van Guatemala, Honduras, El Salvador en Mexico tot ze werden overwonnen door de Spanjaarden in de 16de eeuw.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden- en kattenvlees van het menu in China?

Honden- en kattenvlees van het menu in China?


Het protest tegen het eten van katten en honden in China is groot, zeker nu een wet op dierenmishandeling in aantocht is.


Honden- en kattenvlees wordt in China eeuwenlang beschouwd als een echte delicatesse, maar lijkt nu voorgoed van hun menu te gaan verdwijnen. Het land heeft immers voor het eerst in zijn geschiedenis een wetsvoorstel klaar tegen dierenmishandeling, zo zegt het staatspersagentschap.

Boete en gevangenisstraf
Als de wet aangenomen wordt, trotseren mensen die vlees van kat of hond eten een boete van 5000 Chinese Yuan, gelijk aan zo'n 520 euro, en riskeren ze daarbovenop nog eens een gevangenisstraf van 15 dagen, zo zei men tijdens het Chongqing Evening News.

Producenten of verdelers van het vlees zouden een boete krijgen tussen de 10.000 en de 500.000 yuan.

Voorstel
De wet is op dit moment nog niet aangenomen en omvat nog slechts een voorstel dat het afgelopen jaar werd opgesteld. Wanneer de wetgeving in actie zal treden is nog niet duidelijk. Volgens persagentschap AFP kan het jaren duren vooraleer een wetsontwerp in China wordt goedgekeurd.

Dierenmishandeling en het kweken van honden en katten voor hun vlees blijft een wijdverspreid fenomeen in China. Wel groeit stilaan het besef van het belang van dierenwelzijn.

'Aromatisch vlees'
Dikwijls wordt op restaurant hondenvlees aangeboden onder een psuedoniem als 'aromatisch vlees'. Ook in grote steden, waar honden meer en meer als huisdieren worden beschouwd, blijft de voorliefde voor hun vlees op het bord ook bestaan.

Kattenvlees is vooral populair in de zuidelijke delen van China. Regelmatig proberen dierenliefhebbers daar vrachtwagens met honderden of duizenden katten onderweg naar het slachthuis te blokkeren. Meestal komen de diertjes jammer genoeg toch nog in de pan terecht.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selah Sue feat. Ronny Mosuse -Ain't No Sunshine


Selah Sue feat. Ronny Mosuse -Ain't No Sunshine

(Help Haïti)

Klik op de foto om hun te beluisteren


Selah Sue en Ronny Mosuse brachten het nummer 'Ain't No Sunshine' tijdens de benefietuitzending 'Help Haïti'.


Selah Sue, geboren als Sanne Putseys (Leuven, 3 mei 1989), is een Belgische singer-songwriter.

Ronny Mosuse (Antwerpen, 17 mei 1971) is een Vlaamse zanger, muzikant, songschrijver en muziekproducer .
» Reageer (0)
25-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw struikelt en beschadigt Picasso-schilderij

Vrouw struikelt en beschadigt Picasso-schilderij

Een vrouw kreeg dit weekend de schrik van haar leven. Tijdens een bezoek aan het Metropolitan Museum of Arts in New York struikelde ze, viel ze tegen een werk van kunstenaar Pablo Picasso aan, en greep zich eraan vast in haar val. Resultaat: een scheur van zo'n 15 centimeter in het peperdure werk.

Restauratie
Het gaat om het schilderij 'The Actor', dat 1,82 bij 1,22 meter meet, werd onmiddellijk naar de restauratieafdeling gebracht. Een conservator heeft laten weten in The New York Times, dat het de komende weken gerestaureerd wordt en dat de scheur daarna nagenoeg onzichtbaar zal zijn. De vrouw zelf hield geen verwondingen over aan haar val.

Roze periode
Het werk uit 1904-1905 stamt uit de 'roze periode' van Picasso. Op het doek staat een rondtrekkende acrobaat afgebeeld in een roze met blauw pak.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts één vrouw op drie draagt juiste behamaat

Slechts één vrouw op drie draagt juiste behamaat


http://i617.photobucket.com/albums/tt259/fashion_news/bh.jpg?t=1264428264Slechts 29 procent van de Britse vrouwen koopt de juiste behamaat, aldus een Britse organisatie. Ook blijkt dat de meeste grote lingerieketens klanten verkeerd advies geven bij de aankoop van lingerie.


Rugpijn
Een kwart van de winkelverkopers geeft verschrikkelijk advies bij het uitkiezen van lingerie, de meesten raden de verkeerde maat aan. Voor het onderzoek gingen 11 vrouwen van 25 tot 75 jaar met een E-cup of een grotere maat een beha in verschillende winkels kopen. Sommigen kregen in verschillende winkels totaal andere maten aangeraden. Volgens de onderzoekers zien slecht zittende beha's er niet alleen uit, ze veroorzaken ook nek-, schouder- en rugpijn en kunnen tot een slechte houding kunnen leiden.


Goed voelen
Experte Jenny Driscoll: "Vrouwen willen er goed uitzien en zich goed voelen, ongeacht hun behamaat. De resultaten waren schokerend, één beha zat zo slecht dat er nog een paar sokken bij kon." De onderzoekers kozen vrouwen met een grotere boezem om zo te bestuderen hoe winkels hen behandelt, maar de twee met kleinere borsten werden even slecht geadviseerd.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu ook de draagzak voor honden

Nu ook de draagzak voor honden

Voor wie graag met zijn hond gaat winkelen, maar deze niet buiten wil achterlaten, is er nu een oplossing: een draagzak voor honden.

Geplet
Deze draagzak is ideaal voor kleine honden die geplet kunnen raken in een grote massa of op de tram of bus. De New Yorkse Meena Mansharamani bedacht de draagzak voor honden, ze heeft zelf een 8-jarige Shi Tzu, Luke genaamd. Zo kwam op het idee van de 'Pup to go' nadat ze jarenlang sukkelde met haar hond als ze het openbaar vervoer nam. Het voordeel is dat je je hond kunt dragen, maar toch je handen vrij hebt om te shoppen.

Plaats voor staart
De draagzak lijkt op die waar ouders hun baby's in stoppen, maar deze versie heeft vier gaten voor de poten en een plekje voor de staart. Hij is bedoeld voor honden die minder dan 11,3 kilo wegen. De zak is verkrijgbaar in verschillende maten en je kunt hem in de wasmachine stoppen. De uitvindster zegt dat honden er gek op zijn.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pitavlees en schepijs scoren slecht in kwaliteitstest

Pitavlees en schepijs scoren slecht in kwaliteitstest


http://img200.imageshack.us/img200/1329/pitta.jpgVan de 927 voedingswaren en verkooppunten die consumentenorganisatie Test-Aankoop in 2009 onderzocht, kreeg 42 procent een slechte of zwakke beoordeling van Test-Aankoop. Onder meer over de kwaliteit van pita's, ijs, snelverkoop en suikervrije producten is de organisatie niet te spreken. Test-Aankoop lichtte vandaag tijdens een persconferentie de voedingsbalans van 2009 toe.
 

"Zes op de tien voedingsproducten en verkooppunten bleken dus wel in orde, maar we kunnen niet spreken van een goed rapport voor 2009", stelde Ivo Mechels. "Van een echt gevaar voor de gezondheid kunnen we echter niet spreken." Volgens Robert Remy, voedingsexpert van Test-Aankoop, is de situatie in vergelijking met 2008 min of meer onveranderd gebleven.http://img42.imageshack.us/img42/217/schepijs.jpg

 

Pita
Slechts 8 op de 40 pita-verkopers die Test-Aankoop testte, konden zeggen welk vlees ze precies verkopen. Opvallend is dat in 11 gevallen waar Arabische shoarma-pita's verkocht werden, Test-Aankoop varkensvlees vond. Ook schep- en softijs kregen een slechte score: in 51 van de 70 verkooppunten was vorig jaar de netheid onvoldoende. "Dit is een aanhoudend probleem, de hygiëne wordt er steeds slechter", aldus Remy.
 

Snelverkoop
Ook over producten in snelverkoop is Test-Aankoop ontevreden. "34 procent is niet meer geschikt voor consumptie en zou uit de rekken moeten gehaald worden", waarschuwt Remy. Smoothies, gezondheidsdrankjes, lightproducten en voedingssuplementen noemt Test-Aankoop eveneens onaanvaardbaar omdat ze consumenten al te vaak om de tuin leiden.
 

De voedingsbalans van 2009 wees ook positieve evoluties aan, aldus Test-Aankoop. Bij slechts 1 van de 31 geanalyseerde mozzarellakazen stelde Test-Aankoop fraude vast, waarbij koemelk in plaats van buffelmelk gebruikt werd.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fabiana Dammers - Blinded

Fabiana Dammers - Blinded

Klik op de foto om haar te beluisteren

Over Fabiana Dammers


Sinds haar dubbele overwinning van de Grote Prijs van Nederland 2008 (eerste Jury- en Publieksprijs) kan niemand meer om de muziek van Fabiana Dammers heen. Haar authentieke stemgeluid en opvallende verschijning laten keer op keer een diepe indruk achter op wie van singer-songwritermuziek pur sang houdt. De zangeres uit IJmuiden, die door de media tot ‘de vrouwelijke equivalent van Damien Rice’ werd gekroond, wil zelf met niemand vergeleken worden; ze haalt haar inspiratie uit het leven zelf, wat resulteert in adembenemende composities en teksten die lang in je hoofd blijven nagalmen.

De Italiaans-Nederlandse Fabiana Dammers begon met liedjes schrijven op haar zeventiende, toen ze een gitaar van haar vader cadeau kreeg. Na een korte loopbaan als musicalster en metal-bassiste was het duidelijk geworden wat haar ware droom was: met haar eigengeschreven liedjes door de wereld trekken om overal haar “Fabfolk” te kunnen laten horen.

Om zich verder te bekwamen volgde Dammers een opleiding aan het Amsterdamse Conservatorium, die ze zomer 2009 met succes afrondde. Hier kreeg zij onder andere zangles van Anouk. Intussen speelde ze in veel lokale en regionale cafés om ervaring op te doen. Landelijke bekendheid kreeg ze door haar deelname aan de Grote Prijs van Nederland in 2008.
» Reageer (0)
24-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme chocolademelk

Warme chocolademelkhttp://www.villeroy-boch.com/typo3temp/pics/c4fd88ce8a.jpg200gr fondant chocolade
1/2 liter melk
suiker naar smaak

Voor de versiering opgeklopte room
paar chocolade schilfers


Verwarm de melk met de chocolade en suiker onder voordurend roeren met een garde .
Giet in een tas en versier met opgeklopte room en een paar chocolade schilfers
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mode verwelkomt dikkertjes

Mode verwelkomt dikkertjes


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/01/12/856474/mode-verwelkomt-dikkertjes_1_515x0.jpgDe modewereld is klaar voor verandering. En die verandering komt er in de vorm van dikkere modellen. Plus size vrouwen zouden binnenkort de pagina's van Vogue moeten opvrolijken. Niets nieuws, ware het niet dat het Duitse modeblad Brigitte nog een stapje verder gaat.

"Onze modellen zijn zo dun dat we ze via photoshop moeten dikker maken. Dat is onnatuurlijk en ontoelaatbaar. Vrouwen willen weten hoe een kledingstuk op hen zal staan, daarom kiezen we resoluut voor echte vrouwen", het zijn de woorden van Andreas Lebert, hoofdredacteur van het Duitse magazine Brigitte. Het tijdschrift zette Leberts woorden extra kracht bij door een oproep te plaatsen aan zijn lezeressen.

In een mum van tijd schreven ruim 20.000 vrouwen zich in. Alledaagse vrouwen met normale maten en veel voorkomende figuurfoutjes. Maar ook al is er wat buik of een vetrolletje te zien, gephotoshopt wordt er niet. "Het is niet de bedoeling dat deze vrouwen plots modellen worden. Ze stappen gewoon eventjes uit hun dagelijkse leven en tonen mode volgens hun persoonlijkheid. De vrouwen krijgen dezelfde som betaalt als professionele modellen", aldus Lebert.

Het resultaat mag er alvast zijn. Zo staat een zijden maatpak plots heel wat mooier op een vrouw met rondingen en wordt een rood jurkje een bijzonder modestatement dankzij een jongere vrouw met een klein buikje. (br.she)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jouw zachte woorden
De afbeelding “http://img261.imageshack.us/img261/3622/deniserichardstc9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


jouw zachte woorden
hebben mij stilletjes beroert
even heb ik jouw eeuwigheid gevoelt
jouw zachte woorden
klonken in mijn hart
eindeloos verzachten zij
teder mijn smart
jouw zachte woorden
hebben mij omstrengeld,vast omarmd
mijn kou even verwarmd
jouw zachte woorden
hebben mij eeuwig gekust
intens heb ik dat gemist
jouw zachte woorden
geven mij grenzeloze kracht
dragen mij door dag en nacht
spreek tot mij poezie
met zachte woorden
zing jouw melodie
spreek tot mij
met zachte woorden
in alle eeuwigheid
tot aan het einde
van de tijd...
» Reageer (0)
23-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hedendaagse roos geurt niet meer.De hedendaagse roos geurt niet meer.


http://farm3.static.flickr.com/2316/2438677059_439fb6dec3.jpg?v=0Een bos rozen in een kamer, dat kon je vroeger van op grote afstand ruiken. Maar de moderne roos geeft niet of nauwelijks een geur af, zoals velen van ons uit ervaring weten. En dat is de schuld van de kwekers


Shakespeare wijdde in zijn sonnetten al bloemrijke woorden van bewondering voor de geur van de roos. En zowel voor geliefden als voor zieke medemensen had die bloem een dubbele aantrekkingskracht: de schoonheid en de geur. Maar wie tegenwoordig een bos rozen koopt, ruikt niets -zelfs al begraaf je je neus diep in de bloem.


Dat komt omdat de kwekers de voorbije tijd de nadruk leggen op de houdbaarheid van de bloem, zodat daar lang van genoten kan worden. Daartoe moest een chemische samenstelling -ethyleen- worden verwijderd, want die maakt dat de bloemen gaan rotten. Probleem is echter dat diezelfde ethyleen ook zorgde voor de zoete geur. Rozengeur werd dus ingeruild voor houdbaarheid.


Maar er is hoop op geuriger tijden. Een kweker in het Engelse graafschap Shropshire is er, na 17 jaar experimenteren, in geslaagd een rozensoort te maken die ruikt zoals vroeger en tegelijkertijd beschikt over de lange stengel die zorgt dat de bloem zeker tien dagen goed blijft.


In Florida gaat men zelfs hoogtechnologisch te werk om hetzelfde doel te bereiken. Daar probeert men aan de hand van genetische modificatie de geur na te maken die ook wordt gebruikt in de parfumindustrie. Daartoe worden moderne, dus reukloze rozen 'geïnjecteerd' met genen uit tomaten.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe balans Haïti: 111.499 doden

Nieuwe balans Haïti: 111.499 doden

De aardbeving in Haïti heeft al minstens 111.499 mensenlevens geëist. Dat blijkt uit een nieuwe balans die de autoriteiten in Haïti zaterdagochtend hebben bekendgemaakt. Tien dagen na de natuurramp slaagden de hulpdiensten erin nog twee levenden vanonder het puin te halen.
 
Behalve 111.499 doden eiste de aardbeving volgens de meest recente cijfers ook 190.000 gewonden. Meer dan 50.000 gezinnen zijn dakloos. In de vorige balans van de Haïtiaanse overheid werd nog gewag gemaakt van 75.000 doden en 250.000 gewonden.
 
Niettemin ontdekken de reddingsteams ruim tien dagen na de ramp nog steeds overlevenden. Zo haalden Israëlische hulpverleners vrijdag een 22-jarige jongeman levend vanonder het puin van een gebouw nabij het presidentiële paleis. Zijn toestand is stabiel.
 
Even voordien hadden buren en vrienden ook een 84-jarige vrouw levend teruggevonden. Ze was ernstig verzwakt en is meteen overgebracht naar een Amerikaans marineschip.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal wielertoeristen fors gestegen

Aantal wielertoeristen fors gestegen

Het aantal wielertoeristen kent een explosieve groei. De recreatieve wielersport kende de voorbije jaren een fenomenale groei. Vorig jaar steeg het aantal reguliere wielertoeristen met 48 procent en ook op fietsevenementen kwamen tot 30 procent meer deelnemers opdagen.
 
En steeds meer vrouwen en senioren vinden de weg naar de fiets, zodat het traditionele beeld van de wielertoerist als man van middelbare leeftijd voorgoed tot het verleden behoort, schrijven de kranten van Corelio.
 
Onlangs steeg het aantal wielertoeristen van de Vlaamse Wielrijdersbond (VWB) van 28.485 in 2007 via 40.508 in 2008 tot maar liefst 60.132 in 2009. Of een jaarlijkse groei van respectievelijk 35, 42 en 48 procent. Met een verdubbeling van de ledenbasis in minder dan twee jaar tijd werd de Vlaamse Wielrijdersbond een van de grootste sportfederaties in dit land, en zeker de snelst groeiende.
» Reageer (0)
22-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby weggehaald bij "te domme moeder

Baby weggehaald bij "te domme moeder"


http://img189.imageshack.us/img189/6456/babygw.jpgEen pasgeboren baby is in Ierland weggehaald bij haar Schotse ouders omdat de mama "niet slim genoeg is om een kind op te voeden". Het koppel was naar Ierland gevlucht om te bevallen in het grootste geheim, uit vrees voor de kinderbescherming in hun geboorteland Schotland.

Opgejaagd door kinderbescherming
Kerry Robertson is een 17-jarige tiener die niet over al haar verstandelijke vermogens beschikt. Samen met haar vriend, de 25-jarige artiest Mark McDougall, vluchtte ze drie maanden geleden naar Ierland om daar in alle rust te kunnen bevallen. Vier dagen na de geboorte van hun zoontje Ben, dook de Ierse kinderbescherming, die handelde in naam van hun Schotse collega's, plots op aan het kraambed van Kerry. Ze werden gedwongen om Ben af te staan.

Gevlucht naar Ierland
Begin september werd het huwelijk van Kerry en Mark al een halt toegeroepen 48 uur voor de dienst. "Miss Robertson begrijpt de huwelijksgeloften niet", klonk het snoeihard. In november kregen ze te horen dat hun baby zou weggehaald worden. Het getormenteerde duo kon niet om met die gedachte en vluchtte naar Ierland. "Alles verliep vlot. We waren niet langer achterdochtig, gewoon gelukkig! Op het moment dat de kinderbescherming binnenviel, gaf ik Ben net borstvoeding. Maar ik moest hem onmiddellijk afstaan. Ik gaf hem nog een kus en barstte in tranen uit", snottert Kerry. Het koppel wou in Ierland een nieuw leven beginnen, met de hulp van heel wat liefdadigheid. Ze hadden een huisje gevonden met twee slaapkamers dat uitkeek op de zee.

Pleegouders
Kerry en Mark mogen Ben, die nu geplaatst is bij pleegouders, elke dag twee uurtjes zien. Voor mama Kerry de hel. "Ze wil hem borstvoeding geven, maar dat mag niet. Telkens moet ze ook opnieuw afscheid van kleine Ben nemen, een marteling", luidt het bij papa Mark. De Ierse autoriteiten weigeren voorlopig alle commentaar in deze zaak.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Al 9,3 miljoen euro hulp voor slachtoffers Haïti

Al 9,3 miljoen euro hulp voor slachtoffers Haïti


http://img696.imageshack.us/img696/52/haitijx.jpgDe benefietacties voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti hebben al 9,3 miljoen euro opgebracht. Vlamingen organiseren massaal acties, en van 8 tot 20 uur vond ook de radiouitzending 'Radio 1212' plaats, een gezamenlijk initiatief van Joe fm, MNM, Radio 2, Studio Brussel en Q-music. Om 18 uur had die actie al meer dan 130.000 euro opgeleverd.


Om 19.15 uur was er een totaalbedrag van 9.292.563 euro ingezameld op de rekening 000-0000012-12, beheerd door Caritas International, Handicap International, Dokters van de Wereld, Oxfam-Solidariteit en Unicef België. Gisteravond stond de teller na een speciale televisie-uitzending op 5,9 miljoen euro.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zet je schrap voor het griepseizoen

Zet je schrap voor het griepseizoen

Het is de tijd van het jaar waarop neuzen beginnen te lopen en haast elke hoestbui besmettelijk lijkt te zijn. Het griepseizoen is dus begonnen. Je kunt jezelf hier echter tegen beschermen om zo te vermijden dat je zelf ziek wordt.


Voorbereiding
Dokters zeggen dat het grootste probleem bij griepepidemieën is dat veel mensen zich niet voorbereiden om hun kansen op het virus te beperken. De Britse professor Steve Field: "Griep heeft een erg goed mechanisme om van de ene persoon op de andere overgebracht te worden. Wanneer iemand niest, vliegen er druppeltjes van de neus en de mond, het virus kan dan via de neus en mond de ontvanger 'binnendringen'."


Besmetting vermijden

Iedereen die niest vermijden, is de beste manier om gezond te blijven. Denk er wel aan dat een druppeltje de lengte van een bus kan reizen, dat is dus niet altijd mogelijk. Onderzoeken tonen aan dat het sterken van je immuunsysteem de tweede beste optie is. Zorg dat je genoeg slaapt, stop met roken en beperk je stressniveau.


Voeding
Ook de juiste dingen eten kan een beduidend effect hebben. Een slecht eetpatroon zet je immuunsysteem onder druk," aldus voedingsspecialiste Anna Denny. "Eet noten voor selenium, rood vlees voor ijzer, granen en schaaldieren voor zink. Denk niet dat je door dagelijks wat extra vitamine C te nemen je jezelf veilig zal stellen. Omdat deze stof in water oplost, zal je lichaam de overschotten afvoeren met je urine. Er is namelijk weinig bewijs dat voedingssupplementen je risico op een infectie zal beperken." Zorg dus dat je genoeg groenten en fruit in huis hebt.
» Reageer (0)
21-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelen met prei en kabeljauw

Aardappelen met prei en kabeljauw


http://img35.imageshack.us/img35/5225/pureemetprei.jpg


Ingrediënten
1 kg aardappelen
1 bos prei, in ringen
80 g boter
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
1 dl room
1 eigeel
peper en zout
2,5 dl witte wijn
2 blaadjes laurier
2 takjes tijm
800 g kabeljauw, in 4 stukken
2 eetlepels peterselie, fijngesneden


Bereiding
Kook de aardappelen. Stoof de preiringen 10 minuten in 50 g van de boter, samen met de knoflook en de ui. Maak een puree van de aardappelen met de opgewarmde room , eigeel en een klontje boter . Breng op smaak en hou de puree warm. Breng in een pan 1 l water aan de kook met de wijn, de laurier en de tijm. Stoom hierboven de stukken vis gedurende 5 minuten. Smelt de boter met de rest van de wijn in een pannetje.
Serveer de puree , prei met de vis en de botersaus en maak van alles een mooi geheel .
Werk af met de peterselie.
Smakelijk.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips en methodes om minder te vergeten

Tips en methodes om minder te vergeten

Vergeetachtigheid overkomt ons allemaal wel eens. Onder invloed van stress slagen we er niet in alles te onthouden dat we zouden moeten onthouden, en dus vergeten we de melk in de supermarkt, de handschoenen op het werk, de ruitenvloeistof bij te vullen en die vriendin te bellen. Het goede nieuws is dat je je geheugen kan trainen en kan verbeteren door enkele simpele tips en technieken toe te passen.

Werking
Om dat te doen, is het belangrijk om te weten hoe je geheugen werkt, en hoe herinneringen gemaakt worden.

Het geheugen is simpelweg de opslagplaats van herinneringen. Als je je iets herinnert, dan roep je dat op in je geheugen. In je hersenen zitten hersencellen die met elkaar verbonden zijn, en elektrische signalen doorgeven. Hoe sterker de connectie, hoe minder snel je iets zal vergeten. Daarom herinner je je elke dag je naam, maar niet dat je melk moet kopen, omdat de 'naamherinnering' zo vaak is opgeroepen dat het quasi onverwoestbaar is.

Kortetermijngeheugen
Dat is minder het geval bij het kortetermijngeheugen. Dat geheugen wordt gebruikt voor de tijdelijke opslag en afhandeling van informatie. Wanneer je een adres herinnert dat je net hebt opgezocht, of prijzen vergelijkt in de supermarkt, wordt dit geheugen gebruikt.  Dit type geheugen kan een herinnering voor zo'n 20 seconden vasthouden, en zo'n 7 dingen tegelijkertijd onthouden. Het is onmisbaar voor elke handeling waarbij je moet nadenken, zoals zinnen begrijpen, maar het is ook vluchtig.

Langetermijngeheugen
Het langetermijngeheugen daarentegen bevat alle informatie waarvoor je bewust of onbewust moeite moet dan om het op te roepen. Er zijn verschillende soorten langetermijngeheugen: herinneringen met een emotionele impact, gedetailleerde herinneringen of procedurele herinneringen, wat gaat over vaardigheden als het strikken van de veters.

3 fases
Om een herinnering te maken doorlopen je hersenen drie verschillende stadia: Aanmaken, opslaan en ophalen.

1) Aanmaken
Om een herinnering aan te maken, moet je er bewust en geconcentreerd mee bezig zijn. Anders 'vervaagt' het pad tussen de neuronen even gemakkelijk als de waterstrepen van een vliegtuig in de lucht. Je proberen herinneren wat je probeert op te slaan als herinnering, is de eerste stap.

2) Opslaan
Door er bewust en geconcentreerd mee bezig te zijn, weten je hersenen dat de informatie iets is voor het langetermijngeheugen. Een herinnering wordt gemakkelijker gemaakt als er iets is om de herinnering aan te linken, of als de herinnering een emotionele reactie oproept.

3) Ophalen
Elke keer je een herinnering ophaalt, moet je brein exact hetzelfde 'pad' door de neuronen volgen. Hoe vaker je dat pad neemt, hoe gemakkelijker het wordt.

Hoe hou je je geheugen scherp?

1) Regelmatig bewegen is belangrijk voor je geheugen, omdat het de bloedcirculatie stimuleert, en meer zuurstof en voedingsstoffen naar het brein brengt. Het vermindert tegelijk de kans op stress, diabetes en hart- en vaatziekten, wat indirect ook een effect kan hebben op de werking van het brein. Sommigen geloven dat sporten de voordelen van chemische stoffen nog versterkt en dat het het brein beschermt.

2) Nog belangrijk: voldoende slapen. Niets is zo belangrijk voor de werking van het geheugen als een goede nachtrust. Tijdens de slaap wordt de informatie van die dag verwerkt, geordend en opgeslagen en kunnen de cellen tot rust komen na een drukke dag. Slaapstoornissen als apneu of insomnia kunnen op den duur een effect hebben op het geheugen.

3) Stop met roken. Sigaretten en sigaren vergroten het risico op bloedsomloopstoornissen, wat beroertes, hartaanvallen en zuurstoftekort kan veroorzaken.

4) Vermijd te veel alcohol. Alcohol 'helpt' de neuronen afsterven, en zo gaat er onvermijdelijk informatie verloren.

5) Eet voldoende fruit, groenten, volle granen en goede vetten. Vooral vitamines B (beschermen de neuronen van het giftige homocysterine en maken rode bloedcellen aan, die zuurstof vervoeren), anitoxidanten en vitamine C (vertragen leeftijdsgebonden geheugenverlies) en omega 3-vetzuren (helpen de cognitieve functie) zijn belangrijk.

Tot slot zijn er nog enkele technieken die je kunnen helpen om grote broken informatie in één keer te onthouden. Een voorbeeld daarvan is de locusmethode. Dat houdt in dat je elk item op (bijvoorbeeld) een boodschappenlijstje verbindt met een lichaamsdeel, een ruimte in je huis of een plaats in de supermarkt. Hierdoor kan je in de ruimte of door te denken aan het lichaamsdeel herinneren wat je wilde kopen.

Een andere manier is een associatiemethode. Om namen op gezichten te plakken bijvoorbeeld, moet je de naam verbinden met iets dat past bij de persoon. Op die manier brengt de persoon de associatie naar boven, en die roept op zijn beurt de naam op.

Oefening baart kunst, en dat geldt ook voor je hersenen. Geef ze voldoende rust, een goede voeding en blijf ze trainen: zo kan je het meest zeker zijn dat ze je niet in de steek laten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opel sluit grote fabriek Antwerpen

Opel sluit fabriek Antwerpen

GM laat 2.600 werknemers vallen als een baksteen


Verslagenheid alom bij de Opel-werknemers as ze het slechte nieuws te horen krijgen.


N-VA-voorzitter Bart De Wever betreurt de beslissing van GM en voelt mee met de getroffen werknemers. Hij heeft het over een "zwarte dag voor Antwerpen". Wat de zaak volgens hem extra pijnlijk maakt, is dat de GM-directie al maanden "met de voeten van de werknemers speelt, twijfels zaait en iedereen aan het lijntje houdt", om ze uiteindelijk als een baksteen te laten vallen.
 
"Dit is een drama voor alle 2.600 werknemers bij Opel Antwerpen, net zoals voor al die andere mensen die reeds hun job zijn kwijtgespeeld in andere bedrijven en de mensen die straks wellicht ook getroffen zullen worden bij de toeleveranciers van Opel Antwerpen", aldus De Wever.
 
Hij spreekt ook zijn bewondering uit voor de werknemers die zijn blijven werken in de moeilijke omstandigheden van de voorbije maanden. "De vakbonden hebben zich in dit bedrijf altijd constructief opgesteld. De Vlaamse regering, zowel de vorige als de huidige, heeft steeds haar uiterste best gedaan om dit bedrijf alsnog te redden, maar die inspanningen hebben helaas niet geholpen", luidt het nog.http://img707.imageshack.us/img707/3992/opeld.jpg


Vakbonden hadden woensdag al het terrein van de fabriek in Antwerpen geblokkeerd. Geen enkele nieuwe auto kan de fabriek uit. De bonden deden dat toen uit Duitsland geruchten kwamen over sluiting van de fabriek.


General Motors maakt al sinds 1925 auto's in Antwerpen. Aanvankelijk werden in een oude abdij Chevrolets gemaakt, enkele jaren later kwamen daar ook Opels bij. De fabriek maakte ook vrachtwagens van het merk Bedford en Amerikaanse legertrucks. De laatste jaren leverde de lopende band hier Opelmodellen zoals de Ascona, Kadett, Vectra's en momenteel de Astra's.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal vrouwen dat meer verdient dan man vervijfvoudigd

Aantal vrouwen dat meer verdient dan man vervijfvoudigd

Een significant deel van de single mannen droomt van een vrouw zonder ambities, die zonder morren thuis blijft voor de kinderen en het huishouden bestiert.

Maar dat is geen realistisch droombeeld zo blijkt: vrouwen zijn gemiddeld namelijk hoger opgeleid dan hun mannen en zijn steeds vaker de kostwinner in huis. Sinds 1970 verdienen vijf keer zoveel vrouwen meer dan hun mannen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse Pew Research Centre.

Opleiding
In 1970 was 28 procent van de mannen hoger opgeleid dan hun vrouw. 20 procent van de vrouwen was hoger opgeleid dan hun man. In ruim de helft van de gezinnen hadden mannen en vrouwen dus een gelijk opleidingsniveau.

In 2007 was dit helemaal anders. 28 procent van de vrouwen was beter opgeleid dan haar man, terwijl 19 procent van de mannen hoger was opgeleid dan zijn vrouw. De proportie gezinnen waarin man en vrouw hetzelfde opleidingsniveau hebben is dus gelijk gebleven.

Loonbriefje
In dezelfde periode steeg het aantal vrouwen dat meer verdiende dan hun man van 4 procent naar 22 procent. Hun loon steeg met 44 procent, na correctie voor inflatie, terwijl dit bij mannen slechts 6 procent was.

Deze mooie cijfers verbergen wel nog altijd een loonkloof: in de VS verdienen vrouwen gemiddeld 77,9 procent van wat mannen verdienen voor dezelfde job.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amy Belle & Rod Stewart - I Dont Want To Talk About It

Amy Belle & Rod Stewart - I Dont Want To Talk About It

Klik op de foto om hun te beluisteren


Amy Belle speelde in pubs om in haar onderhoud te voorzien en wordt op een avond opgemerkt door een vriend van Rod Stewart. Voor ze het weet zingt ze een duet met Rod Stewart tijdens een eenmalig concert in  The Royal Albert Hall (2004) . Een gouden kans, want niet veel later (2006) krijgt ze een deal bij Epic in New York en neemt ze een album op.
» Reageer (0)
20-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.H&M belooft geen kleding meer te vernietigen

H&M belooft geen kleding meer te vernietigen

De Zweedse keten lag recent onder vuur nadat onverkochte kleding zomaar werd vernietigd. Volgens hun woordvoerder zal dat niet meer gebeuren. Liefdadigheidsinstellingen zullen er in de toekomst nog beter bij varen.

Eenmalig
Volgens de woordvoerder is het niet gebruikelijk dat H&M kleding dumpt. Normaal gesproken worden onverkochte spullen aan liefdadigheidsinstellingen geschonken als UNHCR, Caritas, het Rode Kuis en Helping Hands. Zo stelt H&M dat vorig jaar alleen al meer dan 50.000 kledingstukken werden geschonken. De vernietigde zakken, ontdekt door een journalist van The Times, zouden een eenmalige gebeurtenis geweest zijn.

Voorbeeld
Volgens de Nederlandse professor bedrijfsethiek Ronald Jeurissen, heeft H&M een voorbeeldfunctie. Als marktleider is deze het best bekend bij het grote publiek en zo zijn ze een makkelijke prooi voor actievoerders om zich op te richten. "Wat H&M het best doet, is wachten tot de storm voorbij waait. In de toekomst zal zeker strenger worden gelet wat er met restpartijen staat te gebeuren. De keten zal die fout niet meer maken".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel of peren dessertje

Appel of peren dessertje


http://img121.imageshack.us/img121/572/appel.jpg


Ingrediënten
4 appelen of peren
4 plakjes bladerdeeg
sap van 1 citroen
1 dl ongezoet appelsap
1 eetlepel fijne griessuiker
100 g bloem
50 g grove kristalsuiker
50 g boter
1 snuifje kaneelpoeder


Bereiding
Bekleed vier beboterde, vrij hoge ovenschaaltjes met het bladerdeeg.
Prik de deegbodems een paar keer in met een vork en bak ze ongeveer 5 minuten voor in de op 175°C voorverhitte oven.
Schil de appelen, verwijder pitten en klokhuis en snijd ze in partjes.
Bedruip met een beetje citroensap.
Breng het appelsap met de suiker tegen het kookpunt aan en pocheer daarin de appelpartjes gedurende 3 minuten.
Verdeel vervolgens de uitgelekte appelpartjes over de deegbodempjes.
Kneed de bloem met de grove kristalsuiker, kaneel en boter mooi kruimelig en bestrooi daarmee de appelen.
Bak 15 minuten in de op 175°C voorverhitte oven en serveer met een bolletje roomijs of een toef slagroom. (br.lekkervanbijons)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen verkiezen handige harry boven advocaat ....

Vrouwen verkiezen handige harry boven advocaat...

Vrouwen verkiezen een vakman als partner boven een advocaat, een bankier of een ambtenaar. Dat blijkt uit recent Brits onderzoek.

Bob de Bouwer
Twee derde van de vrouwen wil een handige harry als partner, 34 procent zegt dat ze haar huidige liefde zou dumpen voor iemand die weet hoe zijn gereedschapskist te gebruiken. Een opvallend resultaat is dat Bob de Bouwer met 41 procent beter scoort bij vrouwen dan James Bond (24 procent) en de Cola Light-man (11 procent). Daniel Craig is wel de meest populaire handige celeb.

Ruggengraat
"Deze resultaten bewijzen dat vakmannen de ruggengraat van Groot-Brittannië vormen. Britse vrouwen houden van een partner die praktisch is om in huis te hebben", aldus onderzoeker Mark Pataky.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronald Janssen bekent vijf verkrachtingen

Ronald Janssen bekent vijf verkrachtingen


http://img195.imageshack.us/img195/8149/ronaldjanssen.jpg
Ronald Janssen op een nieuwjaarsfeestje . Foto vtm.

 

Ronald Janssen heeft aan de federale gerechtelijke politie Hasselt vijf verkrachtingen bekend, die hij pleegde in het gerechtelijk arrondissement Hasselt. Dat maakte de Hasseltse procureur des konings Marc Rubens bekend. Het parket van Hasselt kent de identiteit van de slachtoffers. Janssen pleegde de feiten tussen 2002 en 2006. Het gaat om ernstige zedenfeiten. De man gebruikte telkens een mes en tape.


Het parket van Hasselt gaf vandaag een stand van zaken in het onderzoek naar Janssen, die eerder al de moord op Shana Appeltans en Kevin Paulus uit Loksbergen en de bijna drie jaar oude moord op Annick Van Uytsel uit Diest bekende.


Slachtoffers ingelicht
Volgens de procureur zijn de vijf onderzoeken omtrent de verkrachtingen afgerond met bewijzen en bekentenissen. De slachtoffers zijn eveneens ingelicht. Uit verder onderzoek moet blijken of Janssen nog meer slachtoffers maakte.


Het onderzoek loopt verder en er wordt nagegaan of Janssen verantwoordelijk is voor gewelddadige verkrachtingen in andere gerechtelijke arrondissementen. Wanneer mogelijk doet het parket hierover verdere mededelingen.


Vierde moord?
Over een vierde moord, waarover Janssen bekentenissen zou hebben afgelegd, wil de procureur kwijt dat de speurders in de Euregio nagaan of in de zomer van 2007 een jonge vrouw verdween van wie sindsdien niets meer gehoord is. Er zijn op dit ogenblik geen concrete aanwijzingen.


"Met aandrang wordt de pers gevraagd de slachtoffers van de zedenfeiten niet proberen te benaderen voor het brengen van een eigen verhaal. Elk slachtoffer moet de feiten verwerken en vanuit justitie en politie is aan elk slachtoffer slachtofferhulp aangeboden", aldus Rubens.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tarieven openbaar vervoer verhogen op 1 februari

Tarieven openbaar vervoer verhogen op 1 februari

Vanaf 1 februari kunnen treinreizigers niet langer een 50%-verminderingskaart en de treinbiljetten 'Een Dag aan Zee' en 'Een Dag in de Ardennen' van de NMBS kopen. Ook enkele tarieven gaan op 1 februari gemiddeld met 0,57 procent de hoogte in.


MIVB
Ook de tarieven van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB zullen vanaf 1 februari met gemiddeld 2,53 procent stijgen. De grootste stijging betreft de MTB-abonnementen, die gelden voor metro, tram en bus. Met bijna 180.000 gebruikers is het een van de populairste formules. De basisprijs verhoogt van 495 naar 530 euro per jaar. De prijzen voor schoolabonnementen en kaarten voor een rit veranderen niet.


De Lijn
Vanaf 1 februari past ook De Lijn enkele tarieven aan. De Buzzy Pazz en Omnipas worden gemiddeld 2,5 procent duurder. Ook de kaarten en biljetten op het voertuig worden duurder, maar de tarieven in voorverkoop blijven ongewijzigd. Reizigers kunnen voortaan wel in heel Vlaanderen een vervoerbewijs kopen per gsm. Een sms-ticket van een uur zal, inclusief verzendingskost, 1,45 euro kosten.


Kopieervergoeding
Vanaf 1 februari moet u ook een extra vergoeding betalen voor geheugenkaarten, USB-sleutels, mp3- en mp4-spelers, gsm's met mp3- en/of mp4-functie, externe harde schijven en zogenoemde salontoestellen met geïntegreerde harde schijven zoals een dvd-recorder met harde schijf. De nieuwe vergoedingen variëren afhankelijk van de capaciteit van 0,15 tot 13 euro.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelle Obama in Madame Tussauds

Michelle Obama in Madame Tussauds

Gisteren is in het Madame Tussauds-museum in Londen het wassen beeld van Michelle Obama onthuld. De exacte kopie van de presidentsvrouw kwam er niet toevallig: vandaag zal het precies een jaar geleden zijn dat Barack Obama de eed als Amerikaans president aflegde.


Michelle werd stijlvol afgebeeld in een mouwloze paarse jurk, met een zwarte sweater eroverheen. "Het beeld van Barack Obama is een ware publiekslokker, maar ik vermoed dat zijn vrouw niet voor hem zal moeten onderdoen", aldus woordvoerster Liz Edwards.


Mevrouw Obama zal tot midden april in Londen te bewonderen zijn. Dan verhuist het beeld naar het Madame Tussauds-museum in het Thaise Bangkok.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duffy - Rain On Your Parade

Duffy - Rain On Your Parade

Klik op de foto om haar te beluisteren


Aimee Anne Duffy (Nefyn, 23 juni 1984) is een Welshe zangeres en songwriter. Haar stem wordt vaak vergeleken met die van Dusty Springfield en Amy Winehouse. Met haar soulnummers wordt ze getipt als een groot doorbrekend talent in 2008.


Duffy werd in 1984 geboren in het stadje Nefyn. Haar ouders scheidden toen ze tien jaar oud was en ze verhuisde met onder andere haar moeder en tweelingzus naar een andere stad. Toen Duffy vijftien jaar was, zong ze in verschillende lokale bands. In 2003 deed ze mee aan Wawffactor, een alternatieve versie van Idols en eindigde als tweede. Na die deelname was ze een graag geziene artiest in de lokale jazz- en bluescafés. Een platencontract volgde en haar doorbraak was in november een feit, toen ze mocht optreden in de BBC2-show Later with Jools Holland.

Sinds maart 2008 ligt haar debuutalbum Rockferry in de winkels. Daar staat onder andere de eerste single Mercy op. De single werd bekroond tot Megahit op de radiozender 3FM en bereikte de nummer 1 positie in de Nederlandse Top 40. Ook wordt deze single gebruikt in het voetbalspel FIFA 09. In mei 2008 werd de tweede single Warwick Avenue uitgebracht.

» Reageer (0)
19-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelbeignets

Appelbeignets


http://img9.imageshack.us/img9/5041/appelbeignets.jpg


Ingredienten
Voor 4 Personen:

- 4 appelen
- melk
- 2 eieren
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- bloemsuiker

Bereidingswijze
Verwarm de frituurpot voor op 180 graden. Maak een beslagje van de melk, het ei en het zelfrijzend bakmeel zodat je een glad deeg bekomt. Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij de appelen in schijven van ongeveer 0.5 cm dik. Wentel ze in het deeg en frituur ze met 6 tegelijk totdat ze goudgeel zien. Bestrooi ze met wat bloemsuiker voor het serveren.

Smakelijk
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geheime wapen van de huidige twintiger: ma en pa

Het geheime wapen van de huidige twintiger: ma en pa


http://img69.imageshack.us/img69/1751/brookeshields.jpgVolwassen kinderen blijven steeds langer afhankelijk van ma en pa. Nu de economie slabakt en kinderen aan hun carrière timmeren, zullen ouders dat geweten hebben. Van zakgeld, wasjes doen, potjes koken tot beslissingen nemen: een nieuwe Amerikaanse studie bewijst dat volwassen kinderen nog altijd aan moeders rokken blijven hangen.


Complexe wereld
De studie aan de Purdue University neemt aan dat kinderen van nu veel meer steun krijgen dan pakweg een generatie geleden. Zelfs al zijn ze het huis uit, kunnen ze nog teren op ouderlijke steun, omdat het nu eenmaal een gecompliceerde wereld is.


Geld en hulp

De studie, gepubliceerd in the Journal of Marriage and Family, onderzocht de relaties bij honderden ouders en hun kinderen. De vorsers ontdekten dat een heleboel kinderen tussen 18 en 33 jaar, moeilijker op eigen benen staan. 76 procent kreeg maandelijks huishoudelijke hulp, 79 procent ontving regelmatig een flinke duit toegestopt. 93 procent kreeg emotionele steun door wekelijks bij te praten over hun bekommernissen. "Een heleboel meer in vergelijking met ouders van 20 jaar geleden", stelt onderzoeker Dr. Fingerman.

De resultaten tonen aan dat de jongere leeftijdscatgegorie meer emotionele steun ontving. Bij kinderen met problemen als echtscheiding, jobverlies of gezondheidsproblemen, werd meer geld toegestopt en praktische steun. Een 'succesvoller' nageslacht kon dan weer op goed advies en emotionele hulp rekenen.


Minder rijp

Raken kinderen daardoor later volwassen? "Een beetje wel", beweert Fingerman. "Al willen heel wat ouders helpen navigeren door een meer complexe wereld dan vroeger. Het duurt langer om een carrière of relatie uit te bouwen dan 50 jaar geleden".


Nadelen

Andere deskundigen fronsen wel de wenkbrauwen bij deze toenemende trend. "Wie tien beslissende jaren alleen maar teert op anderen, creërt een gewoonte waarnaar je uiteindelijk zal handelen", stelt klinisch psycholoog Joseph Allen. Hij noemt de trend eerder schokkend. "Op eigen benen staan, leek vroeger een opwindende gedachte, zelfs als dat betekende dat je je eigen sokken diende te wassen. Het motiveerde elke jongere. En dat nemen we nu weg".


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babykangoeroe verliest oren na gruwelijke daad

Babykangoeroe verliest oren na gruwelijke daad


Een kangoeroe van zeven maanden oud huppelt zielig rond zonder oren nadat het buideldier slachtoffer werd van zware dierenmishandeling. Een onverlaat heeft er blijkbaar niet beter op gevonden dan de oortjes van het arme dier af te snijden. De afschuwelijke daad choqueert de Australische gemeenschap.


De babykangoeroe die ondertussen de naam 'Elfie' gekregen heeft van de verzorgers, werd sterk ondervoed, uitgedroogd en zonder oren teruggevonden in een tuin in het noordelijke stadje Pilbara. Verzorgster Joanne Waterstrom-Muller is er het hart van in en verklaart:" Kangoeroes kunnen soms hun oren verliezen maar hier is het duidelijk dat ze zijn afgesneden."


De delinquent, die deze gruwelijke mishandeling op zijn geweten heeft, riskeert een boete van minimaal 1.200 euro en maximaal 32.000 euro en een gevangenisstraf van vijf jaar. Tot op heden is men helaas nog geen dader op het spoor.


De toekomst van Elfie is erg onzeker.  Of een terugkeer naar de Outback er al dan niet inzit,  zal afhangen van de mate waarin het buideldiertje kan omgaan met de opgelopen kwetsuren.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tempel en 600 beelden opgegraven in Alexandrië

Tempel en 600 beelden opgegraven in Alexandrië

Archeologen hebben in de Egyptische havenstad Alexandrië de resten blootgelegd van een tempel die zou zijn opgericht ter ere van de Ptolemaische koningin Berenice II. (circa 269-221 v. Chr.). Bij de opgraving vonden de archeologen ook zeshonderd vrijwel perfect bewaarde standbeelden en dierenbeelden uit de tijd der Ptolemeeërs.

 
De Archeologische Dienst in Caïro meldt dat onder de beelden uit kalksteen, brons en keramiek opvallend veel kattenfiguren zijn. In het Oude Egypte werd de godin Bastet vaak in het gestalte van een kat weergegeven. Een van de beelden is voorts een figuur uit graniet met inscripties in het Oud-Grieks. Het beeld stelt een hoge ambtenaar aan het hof van farao Ptolemaeus IV voor.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elvis Costello - Good Year For The Roses

Elvis Costello - Good Year For The Roses

Om hem te beluisteren druk klik op de foto

Over Elvis Costello

Declan Patrick Aloysius McManus (Londen, 25 augustus 1954), beter bekend als Elvis Costello, is een Brits muzikant, zanger en liedjesschrijver van Ierse afkomst.

Costello werkte midden zeventiger jaren als computerprogrammeur en trad in folkclubs op als D.P. Costello en was daarmee een vroeg lid van de pub rock scene in Londen. Zijn eerste album verscheen in 1977; zijn voornaam is afkomstig van Elvis Presley; zijn achternaam is die van zijn moeder. In die periode werd ook de vaste begeleidingsband van Costello gevormd, the Attractions, bestaande uit bassist Bruce Thomas, toetsenist Steve Nieve en drummer Pete Thomas. Zijn stijl veranderde naar punkrock en new wave voordat hij zijn eigen geluid vond in de 80er jaren, waarin een mengeling aan muziekstijlen te herkennen valt.

Gaandeweg volgden ook experimenten met klassieke muziek, zoals samenwerking met het Brodsky Quartet en Anne Sofie von Otter, en met jazz, zoals een optreden in 2004 op het North Sea Jazz Festival met het Metropole Orkest en het schrijven van nummers en optreden met Burt Bacharach. Zijn affiniteit met klassieke muziek komt ook tot uiting in het feit dat hij sinds kort albums uitbrengt op het befaamde klassieke platenlabel Deutsche Grammophon. Het nummer She dat als titelsong werd gebruikt voor de film Notting Hill bereikte een hoge notering in de hitlijsten. In 2005 schreef Costello een opera over het leven van de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen in opdracht van de Royal Danish Opera in Kopenhagen.

Veel van Costello's albums werden geproduceerd door Nick Lowe. Zelf treedt Costello ook regelmatig op als producer, onder andere voor The Pogues. Costello hertrouwde in 1986 met de bassiste van die laatste band, Caitlin O'Riordan. Dit huwelijk duurde tot begin 21e eeuw. Inmiddels is Costello voor de derde keer getrouwd, nu met jazz-zangeres Diana Krall. Zij is op 6 december 2006 bevallen van een tweeling. De ouders hebben de jongetjes de namen Dexter Henry Lorcan en Frank Harlan James gegeven.
» Reageer (0)
18-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verwekker van malaria bij mens ook gevonden bij gorilla

Verwekker van malaria bij mens ook gevonden bij gorillaDe verwekker van de gevaarlijkste malariavariant bij de mens, Malaria tropica, is ook gevonden bij gorilla's. Dat staat in de jongste uitgave van het vakblad Proceedings van de Amerikaanse Academie voor Wetenschappen.

Wetenschappers uit Frankrijk en de VS hebben twee voorheen onbekende vormen van de malariaparasiet gevonden bij de gorilla's in Afrika. Het is niet duidelijk of die apen mensen of andere apen hebben besmet, en hoe ziek de dieren zijn.
 
Hulpverleners moeten er bij de bestrijding van de door muggen overgedragen infectie alleszins aan denken dat ook mensapen de verwekkers kunnen dragen. De Malaria tropica wordt veroorzaakt door de parasiet Plasmodium Falciparum.

Volgens schattingen van de Wereldgezondheidsorganisatie krijgen jaarlijks wereldwijd 500 miljoen mensen de ziekte. Twee miljoen daarvan, vooral kinderen, overleven de besmetting niet.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag is de meest deprimerende dag

Vandaag is de meest deprimerende dag
Heb je vandaag geen zin om er in te vliegen, ben je niet de enige. Officieel is deze 'blue monday' de meest deprimerende dag van het jaar. Redenen zijn de goede voornemens die verbroken worden en het gat in de geldbeugel na de feesten. Mist en ijzige temperaturen samen met de idee dat ons volgend loon nog effe op zich laat wachten, maken ons neerslachtig. Heel wat onder ons zijn zelfs niet in staat om grondig te werken.

Absenteïsme
Volgens een rondvraag door een Britse werkgeversorganisatie kent de derde maandag van januari het hoogst aantal afwezigheden op het werk. Al valt dat dit jaar beslist mee: door de crisis durven heel wat mensen zich niet meer ziek te melden. Uit vrees hun job te verliezen of doordat ze tijdens de voorbije sneeuwprik al niet op het werk geraakten. Een extra dagje lijkt in deze tijden niet aangewezen.

Vrolijkste dag
Wie deze dag doorkomt, kan maar beter aftellen naar de meest vrolijke dag van het jaar. De vrijdag die het dichtst bij de zomer ligt, maakt ons het gelukkigst. Daarvoor telde de Britse psycholoog Cliff Arnall verschillende elementen bij elkaar die inwerken op het humeur.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeders en schoondochters kunnen een gezin kraken

"Moeders en schoondochters kunnen een gezin kraken"

Spanningen tussen moeders en schoondochters zijn een belangrijke oorzaak van familieruzies. Ook een scheiding tussen ma en pa of financiële redenen, maken dat er conflicten binnen een gezin ontstaan.


Volgens een onderzoek aan de Newcastle University leven 1 op 25 ouders in onvrede met hun volwassen kind. Bij 25 mannen en vrouwen tussen 60 en 80 jaar werden de stuk gelopen familiebanden geanalyseerd. Het merendeel had geen contact meer met hun kinderen, anderen onderhielden gelimiteerde, eerder onbevredigende contacten met hun nageslacht. Een aantal deelnemers onderhield al jaren geen contact meer. Hierbij werden die kapotte banden zelden nog aangehaald.


Moeders die het niet kunnen vinden met hun schoondochter, bleken nog contact met hun zoon en partner, te onderhouden. Alleen gebeurde dat weinig frequent en verliep dat uiterst ongemakkelijk.


Volgens de onderzoekers brengt een schoondochter nieuwe waarden en ideeën  binnen een gezin. Het kan gebeuren dat deze haaks staan tegenover de familiewaarden die tot dan toe werden gebruikt.
Al bleken de meeste moeders er zich op voorhand van bewust dat een schoondochter de relatie met hun zoon kan veranderen, verwachtte niemand dat hun relatie zo drastisch zou verslechteren. 'Een dochter heb je voor de rest van je leven, een zoon is er tot hij een vrouw huwt',  merken heel wat verbitterde dames op.


Geld, nieuwe relaties en conflicten bleken eveneens heel wat gezinnen uiteen doen spatten. Net als een scheiding tussen ma en pa. Met beiden overeenkomen, schijnt voor een aantal kinderen iets te moeilijk. Daarom wordt vaak voor één van beiden gekozen.


Volgens de onderzoekers worden heel wat ruzies verzwegen. De hoge frequentie van gezinsruzies doet hen alvast verbazen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dodelijke slang houdt labrador in 'wurggreep'

Dodelijke slang houdt labrador in 'wurggreep'


De eigenaars van labrador 'Bronson' schrokken zich rot toen hun hond thuiskwam met zijn nieuwste speeltje: een uiterst giftige 'Copperhead' slang. Het beest had zich helemaal rond de snuit van Bronson gekronkeld en de situatie kon op elk moment uit de hand lopen.Bronson verkeerde in een zeer benarde positie.
Bronson verkeerde in een zeer benarde positie.


De familie Allen in Australië is al wel wat gewoon van hun labrador. De hond brengt vaak allerlei voorwerpen mee naar huis. Toen hij onlangs trots zijn nieuwste vondst showde, konden Peter en Deborah Allen hun ogen niet geloven. Bronson daagde op met een dodelijke slang. Wat erger was, de staart van de 'Copperhead' zat in zijn muil en de rest van de slang had zich rond zijn snuit gekronkeld. Het was een uiterst gevaarlijke situatie voor Bronson.


"We waren niet zeker of de slang nog leefde maar toen ik tegen de kop van het beest duwde, bewoog de slang", vertelt Deborah Allen. Toen ze een plan aan het bedenken waren om hun hond uit zijn penibele situatie te verlossen, droeg Peter zijn vrouw op om er toch maar een foto van te nemen. "Anders zou niemand ons geloofd hebben", verklaart hij.


Gelukkig was Bronson een zeer goed opgevoede hond waardoor hij onmiddellijk gehoorzaamde toen Peter Allen hem beval om de slang los te laten. Hierdoor kon de eigenaar het gevaarlijke beest voorzichtig in een zak stoppen en de hond bevrijden uit zijn benarde positie. Zowel Bronson als de slang werden zo snel mogelijk naar de dierenkliniek gebracht.


Een bloedtest bevestigde dat de hond wel degelijk gebeten was door de dodelijke slang. Bronson werd vier dagen gehospitaliseerd en recupereerde wonderwel van zijn schrikbarende avontuur.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 6 beautyproblemen met honing

 6 beautyproblemen  met honing

Honing lijkt wel een wondermiddel voor de huid en het haar. De was, suikers en mineralen doen je lichaam allemaal goed. Deze zes veel voorkomende beautyproblemen kan je er ook mee aanpakken.

1) Droge huid

Was je gezicht en breng de honing aan. Laat de honing vijftien minuten drogen en was het dan af met warm water. Herhaal elke week voor het beste resultaat.

2) Wondje

Breng een tot twee keer per dag een toefje honing aan op het vlekje. Laat het opdrogen en spoel het dan af. De roodheid zal verminderen en het genezingsproces zal gestimuleerd worden.

3) Ruwe huid

Meng honing en suiker samen in een kopje tot een pasta. Wrijf dit in cirkelvormige bewegingen over de ruwe vlekken of zelfs je hele lichaam. Laat het drogen en neem dan een douche. Je huid zal zacht, glad en fris aanvoelen. Kan ook perfect gebruikt worden als gezichtsscrub en zelfs als lipscrub.

4) Lusteloos haar

Meng een half kop honing met vier koppen water en een halve kop citroensap. Was je haar, spoel goed uit en breng het mengsel aan op je haar. Niet uitspoelen, gewoon laten drogen.

5) Droog haar

Meng een halve kop honing met twee eetlepels olijfolie. Breng aan op het haar, wrap het en draai het in een handdoek. Laat een halfuur rusten, en was het dan uit. Werkt ook goed voor de hoofdhuid.

6) Gebarsten huid

Gebruik dagelijks een mix van een kwart kop honing met twee koffielepels droge melk. Masseer dit mengsel op een vochtige huid. Het zal make-up en andere onzuiverheden verwijderen. Goed afspoelen en hydraterende crème aanbrengen.

Tip:

Zorg dat je  pure honing gebruikt voor je beautyproducten.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Carla Bruni - L'amour


 Carla Bruni - L'amour

Klik op de foto om haar te beluisteren


Carla Bruni, voluit Carla Gilberta Bruni Tedeschi, (Turijn, 23 december 1967) is een Italiaans-Frans model en singer-songwriter. Na haar huwelijk, begin 2008, met de Franse president Nicolas Sarkozy werd ze first lady van Frankrijk.

Haar stiefvader Alberto Bruni Tedeschi (haar biologische vader is de Italiaans-Braziliaanse kruideniersmagnaat Maurizio Remmert) was mede-eigenaar van het Pirelli-concern en haar moeder Marysa Borini is een concertpianiste. Toen Carla vijf jaar oud was vertrok het gezin naar Frankrijk. Later bezocht ze een kostschool in Zwitserland. Na haar terugkomst begon ze een studie architectuur in Parijs, maar maakte haar studie niet af.


Als negentienjarige begon ze een carrière als model en op twintigjarige leeftijd was zij al één van de meest succesvolle modellen op de catwalk met een jaarinkomen van 7,5 miljoen dollar. In deze jaren werd zij beroemd door affaires met beroemdheden als Mick Jagger, Eric Clapton, Donald Trump, Kevin Costner en Vincent Pérez. Ze is een aantal jaren getrouwd geweest met Raphaël Enthoven. Samen kregen zij in 2002 een zoon, Aurélien.In 1998 verliet zij de modewereld en stortte zich op het schrijven en zingen van chansons. In 2003 verscheen haar debuutalbum Quelqu’un m’a dit. Dit album, met nummers in de stijl van Joni Mitchell en Serge Gainsbourg werd goed ontvangen. In 2007 verscheen het Engelstalige album No Promises. Haar derde album heet Comme Si de Rien N'Était en werd goed ontvangen door de pers.

Op 17 december 2007 werden in de Franse pers foto's gepresenteerd van president Nicolas Sarkozy en Carla Bruni. Op 2 februari 2008 zijn ze getrouwd.[5] Op 11 april 2008 werd in New York een naaktfoto van Carla Bruni geveild voor 91.000 dollar (circa 58.000 euro). Enkele Franse media werden in juni 2007 beboet, omdat ze naakfoto's van de presidentsvrouw hadden gepubliceerd zonder toestemming van de fotografen.


Bruni krijgt het aan de stok met de Colombiaanse minister van Buitenlandse zaken, Fernando Araújo, als ze op haar derde album Comme si de rien n'était in het lied Tu es ma came verwijst naar Colombiaanse cocaïne. De minister laat weten "not amused" te zijn

» Reageer (0)
17-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amy Macdonald - This Is The Life

Amy Macdonald - This Is The Life


Klik op de foto om haar te beluisteren

Amy Macdonald (Bishopbriggs (nabij Glasgow), 25 augustus 1987) is een Schotse zangeres en staat al op het podium vanaf haar 15de. Haar debuutalbum This Is the Life kwam in Groot-Brittannië binnen op de tweede plaats en in Schotland op de eerste plaats. Ook bereikte dit album in vier dagen tijd daar de gouden status. In Nederland was de cd op de eerste positie van de Album Top 100 te vinden. In totaal verkocht ze wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren van haar debuutalbum

Macdonald haar muziek wordt onder andere beïnvloed door Travis en The Libertines. Ze heeft een platencontract met Vertigo en is verloofd met voetballer Steve Lovell.

In Nederland gaf zij optredens in het voorprogramma van Paul Weller (2007) en in de bovenzaal van Paradiso (3 maart 2008). Op 31 mei 2008 was zij ook op Pinkpop aanwezig evenals in augustus op Lowlands. In de uitzending van het televisieprogramma Mooi! Weer de Leeuw van 13 september 2008 trad ze op met het nummer Mr. Rock & Roll. Op Pinkpop 2009 stond Amy op maandag 1 juni op het hoofdpodium.

Ze brak in Europa door met de single Mr. Rock & Roll, waarmee ze onder andere een nummer 1-positie in de Schotse hitlijst en een nummer 3-positie in Zwitserland behaalde. Andere succesvolle singles zijn L.A. en This Is the Life, de single die haar doorbraak betekende in Nederland en waarmee ze meteen de grootste solo-hit voor een vrouwelijke artiest ooit scoorde.

This Is the Life werd eind maart 2008 uitgeroepen tot 3FM Megahit, en kwam vervolgens op 5 april 2008 binnen in de Single Top 100. Het nummer steeg door tot nummer één (3 juni 2008). Ook in de Top 40 was deze single op 3 juni 2008 de nummer 1. Ook in België is de single erg populair. Op 12 september 2008 stond de single al 14 weken in de Ultratop 50, waarvan nu al 11 weken op nummer 1.

Haar debuutalbum This is the Life verkoopt erg goed in zowel Nederland als België. In de tweede week van augustus 2008 kreeg ze in België daarom een gouden plaat uitgereikt, en in Nederland een platina plaat [2].

Halverwege augustus werd haar eerste Nederlandse single, Mr. Rock & Roll opnieuw uitgebracht als single.
» Reageer (0)
16-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sprookjeswereld


ze zeggen...
je ben te groot om te dromen
te oud om te geloven
wat heb je toch aan zeemeerminnen
elfjes en kaboutertjes
als de realiteit je wakker schud

ik zeg...

sprookjes zijn zo prachtig
zou veel liever
een vrije zeemeermin zijn
of een elfje ontmoeten
dan te luisteren naar de regels
in de mensenwereld..

je bent nooit te groot om te dromen
nooit te oud om te geloven
sprookjes en dromen
zijn veel mooier
als je de realiteit even niet aankan...

dus kijk maar eens goed rond je
want er zijn echt wel zeemeerminnen
elfjes en kaboutertjes
ga maar eens met me mee...
laat je meeslepen door de mooie sprookjeswereld...

daar is het prachtig
geen verdriet of pijn
alleen maar mooie natuur
en sprookjesfiguren
daar wil toch iedereen voor eeuwig zijn...

ga je mee

naar mijn mooie sprookjeswereld...» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontmoet de swoftie: gelukkige, single vrouw van 50

Ontmoet de swoftie: gelukkige, single vrouw van 50

De 600.000 oudere Britse vrouwen die vrijgezel, weduwe of gescheiden zijn, waren nog nooit zo gelukkig. Dat blijkt uit een recente studie. Ook zijn ze nog nooit zo actief en leergierig geweest.

Twitter
Het onderzoek toonde aan dat meer oudere vrouwen dan ooit blij zijn alleen te zijn, 21 procent van hen woont alleen, dat is een stijging van 5 procent de laatste tien jaar. 17 procent zegt dat ze actief op zoek zijn naar een partner en volop daten, 20 procent heeft een geweldig sociaal leven.

Nieuwe dingen leren
Daarnaast blijkt dat deze vrouwen niet bang zijn van technologie, een vijfde is lid van een sociale netwerksite als Facebook en Twitter. Bijna de helft leerde een nieuwe vaardigheid na hun 50ste, vooral computerlessen, een vreemde taal, koken en zelfs salsalessen zijn populair. Een kwart nam een fitnessabonnement en proberen te diëten voor hun gezondheid, 18 procent reist vaken naar het buitenland en vindt nieuwe culturen ontmoeten het meest opwindende aspect van hun leven. Een kwart van de vrouwelijke vijftigplussers zegt dat ze nog nooit zo gelukkig waren in hun volwassen leven.

Oude vrijster
Onderzoekster Christine Northam: "Steeds meer vrouwen tussen de vijftig en de zestig zijn single. Ze maken hier iets positiefs van om nieuwe vaardigheden te leren, nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van een nieuwe fase in hun leven. Het stereotype beeld van de oude vrijster is een mythe, veel van deze vrouwen zijn glamoureus en hebben controle over hun leven, dit maakt dat dit de mooiste jaren van hun leven zijn."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kan je de naam van iemand verklappen in je slaap?

Kan je de naam van iemand verklappen in je slaap?

Wie kent er niemand die praat in zijn slaap? Soms volzinnen, meestal onsamenhangend gebrabbel. Maar kan je ook echt geheimen verklappen op die manier? Ja dus, dat is geen mythe. Slaapexpert Jim Horne verklaart hoe dat komt.

"Je hebt geen controle over wat je zegt in je slaap, dus het is goed mogelijk dat je iets totaal ongepast zegt of iets verklapt. De naam van je minnaar of minnares, een geheim van je beste vriendin of wat je echt graag hebt (of net niet). Wat je zegt in je slaap, kan immers te maken hebben met waar je aan denkt."

Zeldzaam én onlogisch
Toch moet dit meteen genuanceerd worden: slaappraten is immers redelijk zeldzaam bij volwassenen (5 procent), en meestal komt er niet meer dan onverstaanbaar gebrabbel uit. Je hebt immers geen controle over wat je zegt, dus kan je ook geen logische zinnen opbouwen. En hoewel sommige woorden iets te maken kunnen hebben met waar je aan denkt, zijn andere totaal willekeurig.

De kans dat iemand iets verstaanbaar opbiecht is dus redelijk klein. Bij kinderen is die kans een pak groter: ongeveer de helft van de kinderen praat wel eens in zijn slaap. Het komt wel vaker voor bij mensen die piekeren of die met iets zitten.

Confrontatie
De ander ermee confronteren heeft ook geen zin: slaappraters herinneren zich over het algemeen niets van wat ze 's nachts vertellen en zullen meestal ook in alle talen ontkennen dat ze iets gezegd hebben, net omdat ze het zich niet herinnen. Sommigen worden wel wakker door zichzelf te horen praten, maar weten maar zelden waarover ze bezig waren.

Niet tijdens droomfase
Slaappraten, ook wel somniloquy genoemd, komt voor in een lichte slaapfase als je lichaam niet correct van de ene naar de andere slaapfase overgaat. Er wordt vaak een link gelegd met dromen, maar omdat je lichaam dan verlamd is, kan je niet praten. Het kan gebeurden dat die 'verlamdheid' tijdelijk doorbroken wordt, waarbij de slaper de woorden uitspreekt die ook in de droom luidop worden uitgesproken.

Praten in de slaap kan ook een onderdeel zijn van slaapstoornissen zoals slaapwandelen, nachtmerries en slaapeten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee derde tienjarigen heeft gsm

Twee derde tienjarigen heeft gsm

Gsm-gebruikers worden steeds jonger. Bijna twee op de drie 10-jarigen hebben al een gsm. Op 12 jaar is dat al 92 procent. Dat blijkt uit een onderzoek bij 2.600 jongeren van de consumentenorganisatie OIVO. Zij pleit voor een "bel-opvoeding" om jongeren te leren omgaan met de risico's van gsm-gebruik.


Het aantal 10-jarigen met een gsm is sinds 2007 met 20 procent toegenomen en met 9 procent bij de 12-jarigen. De tieners gebruiken hun gsm vooral om sms'jes te sturen en spelletjes te spelen. Ze bellen minder dan twee jaar geleden.


"De gsm speelt een cruciale rol in de communicatie tussen opgroeiende kinderen en jongeren als middel voor identificatie en sociale herkenning", zegt OIVO.


"Jongeren zijn er als de kippen bij om de diversiteit en de multimediatoepassingen van mobiele telefoons en de convergentie met onder andere het internet als eersten te gebruiken."


Maar aan al dat gsm-gebruik zijn ook risico's verbonden. Die gaan van intimidatie en cyberpesten, over diefstal, tot risico op gezondheidsproblemen door stralingsbelasting. Ouders hebben ook weinig controle op wat hun kinderen doen.


OIVO beveelt ouders en leerkrachten aan om een "bel-opvoeding" te geven "over de risico's zoals omgaan met geld, kostenbeheersing, gezondheid, persoonlijke veiligheid en 'bel'-etiquette".

De toegang tot bepaalde diensten zou beperkt moeten worden voor jongeren en zij moeten beter beschermd worden tegen sms-diensten en telecomaanbieders.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Pebbles - Seven Horses In The Sky

The Pebbles - Seven Horses In The Sky

Klik op de foto om hun te beluisteren


The Pebbles waren in de jaren '60 van de twintigste eeuw een Belgische popgroep die enkele internationale hits scoorde.

De groep werd door Fred Beekmans en Bob Baelemans gesticht. Ze noemden zich oorspronkelijk The Fredstones. Toen ze in 1965 in contact kwamen met producer Norman Petty (hij deed productiewerk voor Buddy Holly) stonden ze dicht bij een internationale doorbraak. Petty wist de groep te overreden om de naam van de groep te veranderen in The Pebbles.

In 1967 werd Louis de Vries, die ook Ferre Grignard onder zijn vleugels had, hun manager. Hij bezorgde hen een platencontract bij Barclay Paris. Een jaar later bracht de groep de single Get Around uit die frequent door Radio Vrij Veronica werd gedraaid. Het werd hun eerste hit.

De daaropvolgende single Seven Horses in the Sky wordt door velen als de beste Belgische popsong ooit beschouwd. Ze kwamen dicht bij een platencontract met Apple maar Eddie Barclay wou de groep niet laten gaan.

George Harrison stuurde hen een felicitatietelegram voor hun single Incredible George en Mackintosh werd een hit in Spanje. Hun eerste LP The Pebbles bracht niet het verhoopte succes en leidde tot meningsverschillen. Er volgden een aantal wijzigingen in de bezetting van de groep en vanaf dan ging het langzaam bergafwaarts met hun populariteit.

In 1974 hield de groep op te bestaan. Af en toe treden The Pebbles nog gezamenlijk op.
» Reageer (0)
15-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinnen van kat maakt baasje rustig

Spinnen van kat maakt baasje rustig

De frequentie waarop katten spinnen versnelt het genezingsproces van breuken of spieren en zou zelfs het gelukshormoon serotonine opwekken.

Sneller aandacht
Een kat produceert tijdens het spinnen vibraties van vijfentwintig tot vijftig hertz. Artsen gebruiken dezelfde frequenties om breuken en spieren sneller te laten genezen, dat meldt 6minutes.be. Dat verklaart volgens een Franse dierenarts waarom deze dieren ook spinnen wanneer ze pijn of stress hebben. Hij ontdekte dat katten namelijk drie keer sneller herstellen dan honden en dat ze vijf keer minder kans op complicaties hebben.

Meer aandacht
Daarnaast helpen deze bepaalde frequenties componisten ook emoties los te wekken bij hun publiek. Spinnen heeft ook hetzelfde effect op de hersenen. Het stimuleert de productie van serotonine, beter bekend als het gelukshormoon. Een Brusselse dierenarts leidt daaruit af dat een kat haar baasjes in de juiste stemming en ontspannen probeert te krijgen, omdat ze weet dat ze dan meer aandacht zal krijgen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 tips voor een betere band met je schoonma

12 tips voor een betere band met je schoonma


http://img706.imageshack.us/img706/2474/mamah.jpg

Schoonmoeders wekken altijd emoties los. Goed of slecht, verlies je waardigheid nooit. Met deze 12 tips scoor je gegarandeerd bij elke schoonmoeder.
 


1. Respect
is de sleutel in elke relatie. Geef je respect, krijg je evenveel terug. Bekijk haar als een ouder en wijzer iemand, net als bij je eigen ouders, toch? Vraag naar haar levenservaringen, toon interesse in wat ze zelf al meemaakte. Laat haar vertellen over haar kindertijd, haar opvoeding. Nostalgische gevoelens maken haar dankbaar. 

2. Krijgen jij of je kinderen een cadeau, bedank haar dan met een kaartje of tekstberichtje. Het zegt zoveel meer dan een verbale 'dankjewel'.

3. Informeer haar. Heb je belangrijke evementen in het vooruitzicht zoals een feestje, breng haar op de hoogte. Zo geef je het gevoel dat ze betrokken blijft. Heb je kinderen, stuur je regelmatig foto's door.

4. Behandel je schoonmoeder als je eigen moeder. Al zijn je gevoelens misschien niet dezelfde, doe je best. Krijgt je eigen ma een verjaardagscadeau, vergeet dan ook je schoonma niet. Breng even vaak een bezoekje aan haar.

5. Betrek haar bij jullie vakanties. Vertel haar over jullie plannen, misschien kan ze mee. Zoniet, geef je ideeën voor haar vakantie-uitjes. Vergeet haar niet uit te nodigen voor de feestdagen, een kerstdiner zonder haar zou niet gepast zijn.

6. Wil je schoonma helpen met de kinderen, laat haar dat ook doen. Laat toe dat ze de kleintjes meer zal verwennen dan jij. Waarom zou ze niet gaan shoppen of het bedverhaaltje voorlezen? Wat opvoeding betreft, is enig advies op tijd en stond welkom. Al ben je het niet eens met haar principes, het kan geen kwaad ze te horen. Vertel haar vriendelijk jouw idee erover.

7. Komt ze op bezoek, behandel haar als je gast. Kook, maak tijd en praat met haar. Wil ze helpen met het eten te bereiden, laat het toe.

8. Tracht zijn moeder je steeds goede raad geven? Wees open van geest en hart en probeer te verstaan wat ze je wil vertellen. Tenslotte wil ze maar helpen. Niemand zegt dat je haar raad moet opvolgen. Zeg nooit nooit, wie weet brengt haar advies meer levensgeluk.

9. Wees communicatief. Vertel wat er op je lever ligt, ook aan je partner. Maak duidelijk wat bepaalde kwetsende opmerkingen met je kunnen doen. Het is zijn taak om je te ondersteunen en te begrijpen.

10. Verwacht niet meteen dat ze je in haar armen sluit. Het vraagt enige tijd om respect te verdienen. Maak je klaar om zijn familie te leren kennen en wees geduldig. Neem je het haar kwalijk dat ze het beste wil voor haar zoon?

11. Blijf positief. Het kan gebeuren dat je hier en daar een nare opmerking te horen krijgt. Geef haar krediet, misschien moet ze nog wennen aan haar rol als schoonmama. Heb genoeg zelfvertrouwen en lach, dat is je beste wapen.

12. Vergeet niet dat ze zijn moeder blijft. Tenslotte deelde ze al minstens 18 jaar met hem, wees sensitief tegenover die andere vrouw in zijn leven. De meeste moeders gaan écht geen concurrentie aan met hun schoondochter.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jasper Erkens - Waiting Like A Dog

Jasper Erkens - Waiting Like A Dog

Klik op de foto om hem te beluisteren

Jasper Erkens (Diest, 1 oktober 1992) is een Vlaamse zanger.


Hij startte als vijftienjarige in de preselecties van Humo's Rock Rally op 11 januari 2008. Uiteindelijk werd hij tweede in de finale (na Steak Number Eight), en kreeg bovendien de publieksprijs.

In 2009 had hij een optreden op Humo's Pop Poll De Luxe in het Sportpaleis Antwerpen. De hits Waiting Like A Dog en zijn versie van Gnarls Barkley's Crazy kregen veel airplay op de Vlaamse radiozenders. Waiting Like A Dog behaalde zelfs de eerste plaats in De Afrekening van Studio Brussel en met zijn nieuwe single the brighter story staat hij nu opnieuw op één in de afrekening en noteerde meerdere weken in de Ultratop 50. Zijn debuut-cd werd geproduceerd door Fritz Sundermann en mee ingespeeld door Sundermann en Patrick Riguelle.

Hij speelde in het voorprogramma van Adele en Colbie Caillat en bracht in april 2009 een uitverkocht concert in de Ancienne Belgique te Brussel. Op 4 juli 2009 stond hij als jongste artiest ooit op Rock Werchter.

Op 4 oktober 2009 nam hij de videoclip van zijn nieuwe single "The Brighter Story" op, samen met meer dan 200 figuranten die zichzelf hadden ingeschreven, met als thema Woodstock.

Op 11 oktober 2009 gaf hij een optreden op de TMF Awards in het Sportpaleis Antwerpen en slaagde hij er bovendien nog in de awards voor 'best male artist nationaal', 'best new artist nationaal' en 'best video' in de wacht te slepen. Hij was ook nog genomineerd voor 'best live' en 'best album'.

Op 8 januari 2010 won Jasper Erkens een MIA voor beste doorbraak.
» Reageer (0)
14-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiase man offert zijn tong aan de goden

Indiase man offert zijn tong aan de goden


De Hindoegod Shiva.


De Indiase Mukesh Kumar (28) was zo wanhopig omdat hij geen kinderen kon verwekken, dat hij zijn tong afsneed en aan de Hindoe-god Shiva offerde in de hoop alsnog vader te worden. Dat schrijft The Independent.

Volgens de politie sneed Kumar zijn tong af met een scheermes in een aan Shiva gewijde tempel in de staat Uttar Pradesh. De onfortuinlijke gelovige werd door andere aanwezigen naar een ziekenhuis gebracht.

Echtelijke ruzie
Politieagent RP Mishra, die de zaak opvolgt, verklaarde dat Kumar kinderloos was na meer dan vier jaar huwelijk. Na een zoveelste echtelijke ruzie met zijn echtgenote over dit onderwerp, verliet een woedende Kumar zijn woning en ging hij rechtstreeks naar de tempel, waar hij zijn tong aan Shiva aanbood.

Volgens dokters is de man inmiddels buiten levensgevaar, maar zal hij waarschijnlijk altijd met zware spraakproblemen blijven kampen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo krijg je vollere lippen om jonger te lijken

Zo krijg je vollere lippen om jonger te lijken

Volle lippen zijn het geheim tot een jong uiterlijk, dat bleek afgelopen maandag uit onderzoek. Maar wat als je niet gezegend bent met de pruillipjes van Angelina Jolie? We geven je verschillende tips hoe dikkere lippen te krijgen, ofwel met cosmetische chirurgie ofwel op de natuurlijke manier.

Cosmetische behandelingen
Filler
Chemische vulstoffen als Restylane en Juvederm, die geïnjecteerd worden in de lippen, maken deze voller en boller. Ze geven een lift en steun aan de binnenkant van de lip. Omdat ze zo beweeglijk zijn, blijft het effect maar zes maanden tot een jaar. Fillers op basis van collageen worden minder en minder in de lippen gebruikt omdat het resultaat van nog kortere duur is. 


Implantaat
Bij een implantaat wordt een oplossing die langer blijft ingespoten, ook kun je siliconen laten implanteren. Het nadeel ervan is dat als je het beu bent of als het fout gaat, dit moeilijker te corrigeren valt. Dit effect is niet permanent, na vijf jaar zijn je lippen weer als tevoren.

Vet
Het vet wordt van je buik of dijen gehaald en in de lippen geïnjecteerd. De procedure werkt, maar heeft geen langdurig effect. Dit proces moet verschillende keren herhaald worden voor een langdurig resultaat. 


Natuurlijke middeltjes
Gloss die je lippen doet zwellen
Er zijn verschillende soorten lipgloss op de markt die je lippen niet alleen laten glanzen, maar deze ook doet zwellen en zo voller laat lijken. Deze middeltjes werken tijdelijk op basis van het bestanddeel capsicum, een actief ingrediënt in paprika's. Als je dit aanbrengt, zorgt het ervoor dat bloedvaten uitzetten, wat leidt tot een lokale zwelling. Wanneer je chilipoeder op je lippen doet, bereik je hetzelfde effect.


Rimpelbestrijdende lipstick
Er zijn verschillende lipsticks op de markt die beweren lijntjes te verminderen en je lippen zo jonger te maken. Ze bevatten vaak hyaluronisch zuur en/of collageen, wat je ook in fillers vindt. Deze middeltjes werken, maar het resultaat is heel bescheiden. Je kunt het vergelijken met antirimpelcrèmes.

Make-up
Ook door je make-up op de juiste manier aan te brengen, kun je lippen voller laten lijken. Volg hiervoor het stappenplan van beauty-experte Charlotte Tilbury:

- Bereid de lippen voor: Scrub je lippen voor je begint om te zorgen dat ze zacht en egaal zijn. Je hebt hier speciale producten voor, maar je kan het ook met een tandenborstel voor kinderen proberen. Maak hiermee cirkelvormige bewegingen. Dep ze dan met een doekje zodat je zeker bent dat ze droog zijn.

- Breng lipliner aan, dit is namelijk de wonderbra voor de lippen. Het maakt ze groter, corrigeert de vorm en voorkomt dat je lipstick uitloopt. Doe het niet te traag en druk door zodat je een vloeiende lijn hebt. Breng dit aan aan de buitenste kant van je natuurlijke liprand. Kies voor een eentje dat dicht aanleunt bij de natuurlijke tint van je lippen of voor dezelfde kleur van je lipstick. Vul vervolgens hier ook de rest van je mond mee in, dat houdt je lipstick langer vast.

- Breng dan een licht poeder aan en vervolgens de lipstick. Doe dit eerder zachtjes en bouw in verschillende lagen op. Dep de kleur er rustig op met je vingers voor het beste resultaat. Na de eerste laag, dep je even op een doekje en breng dan opnieuw aan voor een langer resultaat. Vervolgens ga je met een lipgloss te werk. Deze weerkaatst het licht, wat de illusie van volheid geeft.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knappe Zweedse verliest gezicht en herstelt miraculeus

Knappe Zweedse verliest gezicht en herstelt miraculeus


http://img37.imageshack.us/img37/4290/evauhlin.jpg


Eva Uhlin (19) wist niet wat haar enkele jaren geleden overkwam toen ze zwaar toegetakeld werd door een zeer zeldzame en levensbedreigende allergische huidreactie op de pijnstiller Paracetamol. De aandoening, 'toxische epidermale necrolyse', liet de huid van haar gezicht en lichaam vallen. Na een jarenlange intensieve behandeling en een gevecht op leven en dood heeft ze haar knappe look terug en kan ze haar ongelofelijke verhaal doen.

De nachtmerrie van Eva Uhlin begon in september 2005 toen ze als vijftienjarige een griepje kreeg op vakantie. Ze nam een paar tabletten Paracetamol om de symptomen te verlichten maar de combinatie van de medicatie met het opgelopen virus, zorgde voor een verschikkelijke huidreactie. De tiener werd de volgende morgen wakker met grote blaren op haar gezicht. Deze aandoening verspreidde zich al snel naar de rest van haar lichaam.


"Het was angstaanjagend omdat op dat moment niemand wist wat er met me scheelde en hoe dit zou aflopen", vertelt Eva. "Bovendien kon ik niet geloven wat er gebeurde. Het was immers niet de eerste keer dat ik deze pijnstiller nam. Ik was helemaal in shock."  Al snel vielen grote stukken huid van haar gezicht, armen, rug, buik en borst. Op een gegeven moment was het zo erg dat zelfs haar lippen aan mekaar groeiden.


'Toxische epidermale necrolyse' is een onvoorspelbare en levensbedreigende aandoening. Het resulteert in splijting en loslating van grote delen van de huid. Dit geeft een op brandwonden gelijkend klinisch beeld. De ziekte kan gepaard gaan met orgaanfalen, longembolie en inwendige bloedingen. Veertig procent van de patiënten overleeft deze vreselijke aandoening niet. De prognose hangt grotendeels samen met het vroeg stellen van de diagnose en de snelheid waarmee het verantwoordelijke medicament wordt geïdentificeerd en gestopt.  Iedereen kan ten prooi vallen aan dit syndroom. Het komt voor bij alle leeftijdsgroepen en is iets meer frequent bij vrouwen.http://img689.imageshack.us/img689/7310/toxischeepidermalenecro.jpg
"Toen ik voor de eerste maal naar mezelf in de spiegel keek nadat het gebeurd was, herkende ik mezelf niet meer", legt Eva uit . "Ik leek wel een personage uit een horrorfilm. Het was een serieuze aanslag op mijn zelfvertrouwen en ik was erg beschaamd over mijn uiterlijk. Ik ben er echter altijd blijven in geloven dat mijn huid weer normaal zou worden".


Na een jarenlange intensieve behandeling in het Zweedse universitaire hospitaal van Linkoping, kreeg het Zweedse meisje haar gezicht terug en werd ook de huid op de rest van haar lichaam weer als voorheen. Professor Folke Sjoeberg, één van de dokters die haar behandelde, verklaart dat Eva enorm geluk heeft gehad deze zeldzame aandoening te overleven en bijna volledig te herstellen. "Dit syndroom komt slechts één keer voor op één miljoen mensen. Er is voorlopig geen enkele manier om het te stoppen."


Eva Uhlin probeert nu  terug te keren naar het onbezorgde leven dat ze vroeger als tiener had. Maar zelfs vandaag nog laten de gevolgen zich voelen. Tweemaal per dag moet ze druppels in haar ogen doen en blijft de huid zeer gevoelig voor de zon. Toch is ze overgelukkig dat ze deze nare ervaring kan navertellen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daan - Exes

Daan - Exes

Klik op de foto om hem te beluisteren


Daan Stuyven  is een Belgische singer-songwriter en muzikant , geboren  24 september 1969.


Opgeleid als grafisch ontwerper maar met een onweerstaanbaar geluidenpanorama in zijn hoofd, sloeg Daan de weg van muzikant in.

Hij begon zijn muzikale carrière midden de jaren 80 als ‘backing-vocals’ zanger bij enkele groepen. Hij was de bezieler van de band Citizen Kane waarmee hij het in 1988 schopte tot in de finale van Humo's Rock Rally.

Daarna speelde hij nog in verschillende andere groepen Volt (elektronische muziek) en Running Cow (rock), beide groepen zijn wel regelmatig te horen op Studio Brussel, maar echt succes halen ze niet en de groepen blijven niet lang bestaan.

Vanaf 1999 gaat Daan -naast Dead Man Ray- solo onder zijn eigen naam. Hij brengt zijn debuut-CD uit met de songs die hij tussen zijn verschillende projecten door heeft opgenomen. Dit album krijgt de naam ‘Profools’ mee.

Ondertussen worden zijn kwaliteiten ook opgemerkt door verschillende gerenommeerde Belgische filmproducenten en mag hij zijn kunnen tonen met aardig wat succes. Hij componeerde o.a. muziek voor de films : ‘Verboden te zuchten ‘ van Alex Stockman, ‘Meisje’ van Dorothée Vandenberghe, ‘Un Honnète Commerçant ‘van Philippe Blasband,… Daan ontvangt voor zijn filmmuziek de Jozef Plateau-prijs en werd gevraagd als jurylid voor het filmfestival 2003 te Gent.

In 2002 brengt hij zijn tweede solo-album uit ‘Bridge Burner’. De culthit ‘Swedisch designer drugs’ werd stevig gedraaid op de radio. Terwijl de muziek van Dead Man Ray steeds beklijvender wordt, lijk Stuyvens solowerk steeds nadrukkelijker richting dansbare pop te evolueren.

Daan verhuist van Antwerpen naar Brussel en  werkt  tijdens de winter 2003-2004 aan zijn nieuwe CD ‘Victory’ die gereleased wordt op 26 april 2004.  De single ‘Victory’ bracht Daan uit in februari 2004 en werd een hit.

MIA's

Op 8 januari 2010 was Daan een van de grote winnaars van de MIA's 2010. Hij won de prijs voor beste mannelijke solo-artiest en daarnaast de prijzen voor beste auteur/componist, beste videoclip met Exes en beste artwork met Manhay.
» Reageer (0)
13-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De droom van veel man: daten met een 'hasbian'

De droom van veel man: daten met een 'hasbian'


Een gekende fantasie bij mannen: een lesbische vrouw bekeren tot een 'hasbian'. Wordt het een trend?


Veel mannen dromen ervan een (knappe) lesbische vrouw met al hun kunsten, toeters en bellen (terug) te bekeren tot de mannen. Zo'n 'hasbian', een lesbische vrouw die van kamp gewisseld is, zou volgens details.com één van de trends zijn voor 2010.

Celebs, altijd de eersten om zulke trends in de praktijk om te zetten, bewijzen het. Anne Heche bijvoorbeeld, begon een relatie met de cameraman van Ellen DeGeneres, nadat ze jarenlang een van de meest bekende lesbische celebs was. Toen die relatie uit raakte, kreeg ze weer een relatie met een man (James Tupper). Ook de biseksuele, feministische zangeres Ani Di Franco heeft weer een man aan de haak geslagen. Zelfs Lindsay Lohan, na haar fameuze split en knipperlichtrelatie met dj Samantha Ronson, wijst mannen niet af.

Geen cijfers
Cijfers over het aantal vrouwen dat van een lesbische relatie terugkeert naar mannen, bestaan er niet. Dat is ook redelijk moeilijk want je moet ook rekening houden met biseksuele vrouwen, 'echte' lesbische vrouwen en vrouwen met lesbische avontuurtjes.

Biologische klok
Maar volgens details.com is het mogelijk dat de 'bekentenis' of de 'coming out' van de 'hasbian' dé trend zal worden van de komende jaren, net zoals 'going lesbian' een trend was eind de jaren '90 en een stuk in de noughties. Omdat het nieuwe ervan af is, omdat niemand meer opkijkt als een vrouw haar lesbische kant ontdekt en omdat de biologische klok tikt.

"De vrouwen die experimenteerden met hun lesbische kant in de jaren '90 en de jaren nul naderen nu de dertig of zijn al een stuk in de 30. Is het mogelijk dat ze terugkeren naar de mannen omdat ze hun biologische klok voelen tikken?" argumenteert details.com.

"Onmogelijk te negeren"
"Het is onmogelijk voor vrouwen om de vruchtbare jaren te bereiken en de vragen over het hebben van kinderen te negeren. Tot op zekere hoogte heeft dan een invloed. Over het algemeen kiezen vrouwen hun richting als ze ouder worden en beslissen ze wie ze willen zijn en met wat voor soort partner", aldus professor genderstudies Lisa Diamond.

Moderne technologie
De vraag is waarom details.com dat gebruikt als argument om terug te keren naar een man. Met de huidige technologie is het perfect mogelijk om via de spermabank een van de vrouwen in een lesbisch koppel te bevruchten, waarna de andere vrouw het kind kan adopteren. Een lesbische relatie is tegenwoordig geen rem meer op een kinderwens.

De zorgen van een man
De mannen die een relatie krijgen met zo'n 'hasbian' maken zich over andere dingen zorgen. Of ze niet gaat 'terugkeren' naar de vrouwen uiteindelijk bijvoorbeeld. "Perfect mogelijk", aldus Diamond. "Continue verandering is de norm. Het is niet zo omdat mensen ouder worden, dat ze niet meer veranderen. Ook op oudere leeftijd kan de geaardheid evolueren."

Seksuele kunde
Een ander heikel punt voor deze mannen is hun seksuele kunde. "Ga ik de vrouwelijke anatomie even goed kunnen bespelen als een andere vrouw? Ga ik de juiste plekjes vinden? Is mijn penis lang genoeg in vergelijking met haar dildo?" Dat zijn maar enkele van de vragen waar de partner van een hasbian mee zit.

Mannen zonder ballen
Volgens details.com houden niet veel relaties met een hasbian stand "omdat mannen de ballen missen hun seksuele kunde uit te breiden. Niet de angst dat hun vrouwen terug naar de vrouwen keren houdt hen tegen, wel het idee dat ze seksueel niet voldoende zullen presteren."

De nieuwe man
Dat leidt er dan weer toe dat veel hasbians een moderne man, een 'nieuwe man', verkiezen. Een man die zichzelf verzorgt, dakloze kittens opvangt, verlangt naar kinderen en een proper huis. "Uiteindelijk is het simpel: hasbians verkiezen deze mannen omdat ze dichter staan bij wat ze ooit hadden."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikke kont houdt vrouwen gezond

Dikke kont houdt vrouwen gezond

Dames mogen ze dan al liever kwijt dan rijk zijn, een dik achterste duidt op een gezonde vrouw. Amerikaanse wetenschappers publiceerden hun bevindingen over de gezondheidsvoordelen in the International Journal of Obesity.

Hartziekten
Beter wat vet rond je achterste en aan de dijen, dan helemaal geen. Het vetlaagje vermindert het effect van schadelijke eiwitten die ontstekingen en verstopte slagaders verstoppen. Op die manier krijgen hart-en vaatziekten en diabetes geen kans.

Afbrekingsproces
Opgestapeld vet rond het onderlichaam is moeilijker af te breken dan het vet op het bovenlichaam, daar zijn vrijwel alle dames het over eens. Een sneller afbrekingsproces maakt echter dat er meer proteïnen vrijkomen die gelinkt worden aan hartziekten en diabetes. Een langzame vetverbranding maakt dat er meer hormonen vrijkomen die bloedvaten beschermen en een betere bloedglucose bevorderen. Die gunstige effecten komen eerder bij vrouwen voor omdat testosteron bij mannen de opslag van vet rond hun dijen, onderdrukt.

Goed vet
Onderzoeker dr. Konstantinos Manolopoulos, van de universiteit van Oxford: "Het vet rond onze dijen en heupen is anders dan het vet rond onze buik. Er is' goed 'vet en' slecht 'vet - net zoals er goede en slechte cholesterol.  De cellen in het lagere lichaamsvet werken anders dan de vetcellen in het bovenlichaam".

BMI
"De verdeling van lichaamsvet wordt al langer als belangrijke risicofactor van hart-en vaatziekten aanzien. Het percentage van de heup- tot maagvet, zoals gemeten door de taille-tot-heup ratio, zou een betere graadmeter zijn voor hart-en vaatziekten dan de Body Mass Index".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronny Janssen bekent waslijst verkrachtingen

Ronny Janssen bekent waslijst verkrachtingen


http://s2.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/01/13/858193/ronny-janssen-bekent-waslijst-verkrachtingen_5_460x0.jpg


Ronny Janssen heeft bekend dat hij als student in de jaren negentig meisjes verkrachtte op en rond de Leuvense universiteit. Maar ook op latere leeftijd verkrachtte hij meisjes tijdens nachtelijke tochten.

Tal van onopgeloste gewelddadige verkrachtingen en pogingen daartoe kunnen al worden gelinkt aan de 38-jarige leraar uit Loksbergen. Namen noemt Janssen niet, om de eenvoudige reden dat hij zijn slachtoffers niet altijd bij naam kende of omdat hij zich geen namen of plaatsen zegt te herinneren.

Via de kruispuntbank wordt Janssens DNA nu vergeleken met het DNA dat op slachtoffers van moorden en zedenmisdrijven in ons land werd gevonden.

Onopgeloste moordzaken

Waarom Janssen op een bepaald ogenblik is beginnen moorden, is nog niet duidelijk.

Voorlopig is er nog geen link tussen Janssen en onopgeloste moordzaken. De verschillende parketten in ons land lijsten onopgeloste moorden en verkrachtingen op waarvoor Janssen in aanmerking zou kunnen komen.

Ronny Janssen zit voorlopig amper in zijn cel in de Hasseltse gevangenis. Hij wordt voortdurend verhoord, is allesbehalve gedetailleerd en geeft vage, onsamenhangende antwoorden. ’s Nachts wordt hij om de 7,5 minuten gecontroleerd uit vrees dat hij zelfmoord zou plegen. (br.gazet van Antwerpen)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Das Pop - You

Das Pop - You

Klik op de foto om ze te beluisteren


Das Pop is een  groep opgericht in 1994 door Reinhard Vanbergen, Niek Meul, Lieven Moors en Bent Van Looy. Aanvankelijk heetten ze Things To Come, maar toen vijfde groepslid Tom Kestens erbij kwam, herdoopte de groep zich tot Das Pop. Ze brengen pop met een donker kantje.

In 1998 won het vijftal Humo's Rock Rally, de belangrijkste rockwedstrijd in België. Hun popgevoeligheid en ironische houding riep vergelijkingen op met Britpop-iconen als Blur en Pulp. Met het prijzengeld trok de groep naar Londen, en werd in eigen beheer de single 'A Different Beat' uitgebracht.

Platenfirma PIAS nam de groep onder de arm en liet hen verder experimenteren met enkele nieuwe singles: 'The Little Boy', 'Electronica For Lovers' en 'Tonight'. De groep trad op op veel zomerfestivals, en begon in 2000 met producer Phil Vinall (Placebo, Mark Knopfler, The Auteurs) aan de opnames van een volledig album.

In oktober 2000 werd de cd 'I Love' uitgebracht. Opvallende en herkenbare T-shirts zetten de release kracht bij, en met singles als 'The One', 'The Love Program' en 'Forever' bleef Das Pop een vaste waarde op de Belgische en Nederlandse radiostations. In het buitenland werden enkele mini-tournees door Duitsland en Spanje ondernomen. Voor de Duitse markt nam de groep zelfs een aparte single op: een cover van 'Dreiklangsdimensionen' van Rheingold.

Tussendoor werkte de groep aan een soundtrack voor een Waalse documentaire, Les Enfants De L'amour van regisseur Geoffrey Enthoven.

In 2002 trok de groep opnieuw met Phil Vinall de studio in om er een tweede langspeler op te nemen. Kort na de opnames verliet toetsenist Tom Kestens de groep om aan zijn eigen muziek voor de groep Lalalover te werken, en niet veel later ging ook gitarist Lieven Moors weg. Het album 'The Human Thing' werd in februari 2003 uitgebracht, niet langer bij PIAS maar opnieuw in eigen beheer ('Francorchamps Records'). Ook deze keer viel de release extra op door een niet-muzikaal aspect: er werden vier versies van de platenhoes verkocht, elk met een close-up van één van de groepsleden.

Opnieuw scoorde Das Pop vooral in Vlaanderen en Nederland, maar ook in Duitsland kreeg de groep stilaan voet aan wal. Singles als 'You', 'Telephone Love' en 'Turn' deden het goed en voor de tweede keer kregen de Duitsers een eigen single: 'Du'.

Vanaf 2005 werd het weer stil rond Das Pop, en werkten de drie overgebleven groepsleden in alle stilte aan nieuw werk, samen met David en Stephen Dewaele van Soulwax. Een derde album, met de werktitel Postcards from Fuckland - later omgedoopt tot Das Pop - stond gepland voor een release in 2007. Dit album zou volledig geproduceerd worden door de gebroeders Dewaele, bekend van Soulwax en 2 Many DJ's. Om onbekende redenen is het album in 2007 echter niet verschenen. In januari 2008 kwam Das Pop met de EP Fool for Love, dat naast de titelsong een aantal remixes bevatte. Ook publiceerde Das Pop tegelijkertijd drie nieuwe singles op hun MySpace. Op 21 oktober 2009 werd onder grote belangstelling "Das Pop" uitgebracht in de Benelux. De rest van Europa, Japan en Australië volgden een maand later.
» Reageer (0)
12-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Redster dagboek Anne Frank overleden

Redster dagboek Anne Frank overledenMiep Gies, die geldt als de redder van het dagboek van Anne Frank, is na een korte ziekte overleden in Nederland. Zij stierf een maand voor haar 101e verjaardag. Dat meldde de Britse omroep BBC vannacht. Haar overlijden wordt ook gemeld door de site miepgies.nl, die door haar zoon wordt beheerd.

Gies woonde tot kort voor haar dood in goede gezondheid in West-Friesland. Sinds het overlijden van haar man in 1993 trad zij niet meer in de openbaarheid. Gies zou zijn gestorven in een verpleeghuis nadat ze in december was gevallen, aldus de BBC. Een paar maanden geleden werd er nog een planetoïde naar haar genoemd
 

Miep Gies was een van de helpsters van Anne Frank en haar familie toen zij tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Achterhuis in Amsterdam zaten ondergedoken. Ze werd op 15 februari 1909 in Wenen geboren en kwam als kind naar Nederland. Vanaf 1933 werkte zij als secretaresse van Otto Frank, de vader van Anne. In het voorjaar van 1942 vroeg hij haar om hem en zijn gezin te helpen bij het onderduiken voor de nazi's. Ruim twee jaar lang voorzag Gies samen met andere helpers de onderduikers van eten en drinken. Haar echtgenoot Jan Gies leverde voedselbonnen en kwam net als Miep regelmatig in het Achterhuis
 


   http://img704.imageshack.us/img704/2999/annefrank.jpg
Anne FrankToen Anne en de andere onderduikers in augustus 1944 waren gearresteerd, bracht Gies haar dagboekaantekeningen in veiligheid. Toen Otto Frank na de oorlog als enige van zijn gezin terugkeerde uit Auschwitz, gaf zij het dagboek aan hem. Van het boek zijn in zeker 55 talen meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht. Hierdoor kreeg ook Gies wereldwijde bekendheid. Ze ontving enkele onderscheidingen, waaronder de Yad Vashem-medaille en het Bundesverdienstkreuz. In 1995 werd zij Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleding in winkels bevat vaak gevaarlijke bacteriën

Kleding in winkels bevat vaak gevaarlijke bacteriën

Kledij passen in winkels kan gevaarlijk zijn omdat ze tal van bacteriën bevatten. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat zelfs op broeken en topjes vaginale bacteriën en organismen van uitwerpselen kunnen zitten.

Kruis of oksel
Het Amerikaanse programma 'Good Morning America' van de zender ABC deed onlangs onderzoek naar bacteriën op ondergoed en kledij (zowel dure als goedkope stukken). Uit de laboresultaten blijkt dat nieuwe kledij waarvan we denken dat deze proper is, besmet is met duizenden verschillende bacteriën. "Sommige kledingstukken bevatten veel organismen, daaruit leiden af we dat veel klanten in winkels besmet zijn", aldus wetenschapper Phillip Tierno. "Als je kledij past, raak je eigenlijk het kruis of de oksel van iemand aan. Het is dus belangrijk dat je jezelf beschermt."

Gevaarlijk
Eén jasje had partikels van huid en uitwerpselen, op een zijde blouse zaten vaginale organismen, gist en bacteriën van uitwerpselen. Volgens Tierno is de kans wel klein dat je hier ziek van wordt, maar winkelen kan toch gevaarlijk zijn. Je kunt er onder meer infecties, het norovirus of diarree van krijgen. Daarom raden experts aan nieuwe kledij altijd eerst te wassen voor je het gaat dragen en tijdens het passen altijd iets onder de stukken te dragen. Ook als je klaar bent, is het belangrijk om meteen erna je handen te wassen.

Frisdrank
Verder blijk dat frisdranken in fastfoodrestaurants ook vaak bacteriën bevatten die thuishoren in het toilet. Een groep Amerikaanse microbiologen nam stalen van 30 drankautomaten in restaurants en ontdekte zo dat bijna de helft van de drankjes de coliformbacterie bevatte, die zit ook in uitwerpselen en kan mensen ernstig ziek maken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Test je valse borsten eerst een week uit voor operatie

Test je valse borsten eerst een week uit voor operatie

Vrouwen die grotere borsten willen, kunnen nu hun implantaten een weekje testen voordat ze onder het mes gaan bij een Britse schoonheidskliniek.

Speciaal kledingstuk
De vrouwen kunnen in de kliniek The Hospital Group kiezen uit 500 verschillende stijlen van boezem die variëren in vorm, grootte en gevoel. Ze kunnen dan de siliconen van hun keuze in een speciaal kledingstuk dragen zodat ze zeker weten dat ze perfect passen. De maten variëren van een A- tot F-cup. Het systeem kreeg de naam Biodynamics Breast Analysis en maakt gebruik van een nieuw type van implantaat genaamd Natrelle.

Eerste keer
Hoofd van de plastische chirurgie Mario Russo van The Hospital Group: "Het is de eerste keer dat vrouwen kunnen zien en voelen hoe hun nieuwe borsten er uit zullen zien na de operatie."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lisa Hannigan - Sea Song

Lisa Hannigan - Sea Song

Klik op de foto om haar te beluisteren


Lisa Hannigan (Kilcloon, County Meath, 12 februari 1981) is een Ierse zangeres die bekendheid verwierf door haar samenwerking met Damien Rice, een bekende Ierse singer-songwriter. De twee landgenoten namen meerdere duetten op die onder andere te horen zijn op Damiens albums "O" en "9".

Hannigan heeft in Dublin kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Trinity universiteit, waar ze zich aansloot bij een toneelgroep genaamd 'Trinity Players'. In 2000 speelde ze de rol van Malvolio in een toneelstuk van Shakespeare, geproduceerd door Twelfth Night. Hannigan sloot zich in 2001 aan bij 'Cowardly Lion' theaterproducties en speelde in maart 2001 de hoofdrol in 'Total Eclipse', geschreven door Christopher Hampton. Hierin vertolkte ze drie van de vijf hoofdrollen, en het toneelstuk werd zeer goed ontvangen door het publiek.

Tijdens haar studie ontmoette ze Damien Rice in een café. Van het een kwam het ander en Rice nodigde Hannigan een aantal maanden later uit om mee te zingen tijdens een van zijn optredens. Ze realiseerden zich dat ze samen een speciale sound hadden. Ze trokken steeds meer met elkaar op om hun gezamenlijke passie te delen: muziek. Hannigan stopte hierom met haar universitaire studie en begon samen met Rice aan de opnames van 'O'.

Hannigan heeft begin 2003 een aantal nummers opgenomen voor 'Goldfish Memory', een Ierse film geregisseerd door Elizabeth Gill. Hannigan is in het verleden back-upzangeres geweest voor Mic Christopher en Rodrigo Gabriella.

In 2007 vertelde Rice haar dat ze niet meer gewenst was in zijn band, omdat ze hem in zijn creativiteit zou belemmeren. Sindsdien werkt ze aan haar solo-carrière, wat in 2008 resulteerde in haar veelbelovende debuutalbum "Sea Sew".
» Reageer (0)
11-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 redenen om puistjes niet uit te knijpen

7 redenen om puistjes niet uit te knijpen

Vreselijk, dat puistje. Het doet pijn, ontsiert je gezicht en je botst er vaak tegen. Je betrapt jezelf erop dat je er regelmatig aan voelt. Je weet dat je eraf moet blijven, en toch... toch kan je het meestal niet laten. Dat bevredigende gevoel om de pus er uit te duwen, het bloed dat je kan wegvegen, en het idee dat het puistje nu toch heel wat minder zichtbaar is. Nochtans zijn er goede redenen om het puistje niet uit te knijpen en All women's talk zet ze alle zeven op een rijtje.

1) Litteken
Puistjes uitduwen veroorzaakt littekens. Is dat niet erger dan enkele dagen rond te lopen met een klein puistje?

2) Wondje
Een puistje uitduwen veroorzaakt een wondje. Wie wil nu wondjes in haar gezicht?

3) Infectie
Het uitduwen van puistjes vergemakkelijkt de kans op infectie. Sommige van deze infecties zijn zo ernstig dat er antibiotica op de huid moet worden aangebracht. Deze hebben meestal geen aantrekkelijke geur...

4) Nieuwe puistjes
Je gelooft het misschien niet, maar wie een puistje uitduwt, krijgt er zó een nieuwe bij. De pus die er uitkomt, veroorzaakt namelijk nieuwe puistjes.

5) Pijn
Puistjes uitknijpen doet pijn. Zeker als het grote puisten zijn, die nog onder de toplaag van de huid zitten. De meeste doen al pijn nog voor je ze hebt aangeraakt, wil je jezelf echt nog meer pijn bezorgen?

6) Het duurt langer om te genezen
Een opengeduwd puistje heeft meer tijd nodig om te genezen dan een niet-uitgeknepen puistje.

7) Moeilijker weg te steken
Een uitgeduwd puistje wordt rood, zwelt en pijnlijk. Dat is onmogelijk weg te steken met make-up. Wat je eventueel kan doen, is een koud compres op je huid leggen om de zwelling tegen te gaan.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moe, humeurig, geen zin in seks? Misschien heb je de '21ste eeuw-ziekte'

Moe, humeurig, geen zin in seks? Misschien heb je de '21ste eeuw-ziekte'
Ben jij altijd moe en humeurig? Voel je je vaak licht in je hoofd als je gaat staan? Heb je weinig zin in seks, moeite om je te concentreren en spijsverteringsproblemen? Heb je continu zin in zout? Dan lijd jij misschien wel aan wat dé ziekte van de 21ste eeuw kan worden: 'Adrenal fatigue' of 'adrenale vermoeidheid'.

Uitgeput
Deze 'adrenale vermoeidheid' fungeert als parapluterm voor een aantal medisch onverklaarbare symptomen, en treft vrouwen vaker dan mannen. Adrenale vermoeidheid ontstaat als je bijnieren zo uitgeput zijn dat ze geen normale hoeveelheden hormonen meer kunnen produceren.

Vooral het stresshormoon cortisol zou niet meer aangemaakt worden. Cortisol dient om met korte periodes van stress te kunnen omgaan. Als deze te lang duren, raakt de voorraad als het ware uitgeput, kan je lichaam niet volgen en niet meer adequaat reageren op situaties onder hoge druk.


Symptomen zijn onder meer:
-    vermoeidheid
-    moeite hebben met opstaan
-    nood aan koffie of zoete of zoute snacks om de dag door te komen
-    een down of gestresseerd gevoel
-    het gevoel het dagelijkse leven niet onder controle te hebben
-    moeilijk herstellen van stress of ziekte
-    nooit meer plezier hebben
-    weinig zijn in seks

Levensstijlen die leiden tot adrenale vermoeidheid:
-    slechte voeding
-    zoet, zout of cafeïne gebruiken als stimulerende middelen
-    laat opblijven ondanks vermoeidheid
-    Zich machteloos voelen
-    Jezelf opjutten
-    Perfect proberen zijn
-    Blijven zitten in verliessituaties
-    Weinig plezante dingen doenTot een derde

Door de recessie zou het aantal patiënten explosief zijn gestegen. Gezondheidsexperten schatten dat ongeveer een derde van de bevolking in een bepaalde mate aan adrenale vermoeidheid lijdt.

Geen zorgen
"Moeten we ons zorgen maken", vraagt de Britse krant 'Daily Mail' zich af. Niet erg, zo blijkt. "Wie zich zorgen maakt, verergert het probleem alleen maar", aldus voedingsdeskundige Rhian Stephenson.

Erkenning
Tot nog toe erkende vooral de alternatieve geneeskunde de aandoening, maar volgens de Daily Mail wordt adrenale vermoeidheid nu ook erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie. Al blijven veel dokters sceptisch, en weigeren ze de term in de mond te nemen. Want wie ervaart nooit eens vermoeidheid, moeite met opstaan of wie grijpt nooit naar cola, koffie, chocolade of chips?

Diagnose
Het helpt niet dat 'adrenale vermoeidheid' moeilijk te diagnosticeren is. Er wordt pas erkend dat je een medisch probleem met de bijnieren hebt, als je in de laagste of hoogste twee procent van de scores zit. Maar wat dan met wie in de laagste vijf procent zit? Medisch is er geen probleem, maar dat wil niet zeggen dat je er zelf geen gevolg van ondervindt.

Overigens moet adrenale vermoeidheid of hypoadrenia niet verward worden met andere aandoeningen zoals bijnierdysfunctie of de ziekte van Addison.

Niet moeilijk te overwinnen
Adrenale vermoeidheid tot slot zou niet moeilijk te overwinnen zijn, aldus Stephenson. "Laat eerst een speekseltest uitvoeren om andere ziektes uit te sluiten. Vervolgens moet je goed eten: volle granen, vette vis, fruit, magnesium en vitamines B5, B12 en C. Voldoende bewegen en andere activiteiten die je gedachten verzetten en je ontspannen, zoals een massage, een saunabezoek of een wandeling in de natuur."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gescheiden vrouwen blijven langer single

Gescheiden vrouwen blijven langer single
Vier jaar na een echtscheiding woont de helft van de mannen opnieuw samen. Bij vrouwen is dat slechts 1 op de 3. Vrouwen willen eerder een LAT-relatie of voorlopig helemaal geen. Dat blijkt uit cijfers van het Nederlandse Bureau voor Statistiek.

Kinderen
Na een echtscheiding blijven de meeste kinderen bij de moeder. Dat maakt het vinden van een nieuwe partner er niet makkelijker op. Ook stellen moeders het zoeken uit tot de kinderen het huis verlaten hebben. De heren laten er minder gras over groeien. Zij die na vier jaar nog niet samenwoonden met een andere partner, verwachtten dat wel te doen, terwijl 4 op 10 vrouwen veronderstellen alleen te blijven. 

Samenwonen
Anders is het met samenwonenden. Was er geen huwelijk, woonde zowel vrouw als man, vier jaar na de scheiding terug samen. Bij een scheiding van ongehuwden zouden er, volgens de statistische gegevens, minder vaak kinderen in het spel zijn.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jason Mraz -I'm Yours

Jason Mraz -I'm Yours

Klik op de foto om hem te beluisteren

Jason Thomas Mraz (Mechanicsville (Virginia), 23 juni 1977) is een Amerikaans singer-songwriter.Jason Mraz groeide op in zijn geboorteplaats Mechanicsville in de staat Virginia. Hij is vooral beroemd in de Verenigde Staten, Azië en Australië. Hij heeft inmiddels samen getoerd met onder andere James Blunt, Maroon 5, de Rolling Stones, Jewel, Alanis Morissette en Bob Dylan.

In Nederland heeft hij een bescheiden hit gehad met het nummer The Remedy (I Won't Worry) van zijn debuutalbum Waiting For My Rocket To Come, een album waaraan ook zijn goede vriend Bushwalla meewerkte. In juni 2007 heeft Mraz opgetreden in Paradiso, Rotown, North Sea Jazz Festival en tijdens een tuinconcert in Ootmarsum.

Zijn nieuwste album We Sing, We Dance, We Steal Things, doet het goed. De hoogste notering daarvan is op nummer 6, na 40 weken in de Nederlandse Album Top 100. Mraz werkt op deze plaat samen met Colbie Caillat, bij het nummer Lucky en met James Morrison bij het nummer Details In The Fabric. De eerste single van het album, I'm Yours kwam in de Vlaamse Ultratip 30 tot de 13e plaats. Ook in Nederland bleef het nummer steken in de tipparade. Na een re-release behaalde het nummer zowel in België als in Nederland meer succes.


Op 9 juli 2007 gaf Jason Mraz zijn eerste optreden in Nederland, in een uitverkocht Paradiso.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Parket bevestigt: Janssen bekent ook moord op Annick

Parket bevestigt: Janssen bekent ook moord op Annick
Ronald Janssen, de moordenaar van Shana Appeltans en Kevin Paulus, heeft ook de moord op Annick Van Uytsel bekend. Het parket van Leuven heeft dit bevestigd. Of Janssen ook met andere moordzaken iets te maken heeft, daar werd niets over gezegd. De onderzoeksrechter hield hem aan voor wederrechtelijke vrijheidsberoving en moord. Het onderzoek kreeg een nieuwe impuls nadat Ronald Janssen uit Halen werd aangehouden voor de moord op zijn buurmeisje Shana Appeltans (18) en haar vriend Kevin Paulus (22). "Het volgehouden onderzoek leidde tot een doorbraak", aldus procureur des Konings Ivo Carmen. Vrijdag verschijnt Janssen voor de raadkamer in Leuven. Die moet oordelen over zijn verdere aanhouding.

Klappen op het hoofd
Annick Van Uytsel verdween in de nacht van 27 op 28 april 2007 in Diest, na een fuif van de lokale jeugdbeweging. Een goede week later, op 3 mei, werd haar lichaam uit het Albertkanaal in Lummen gehaald. Het 18-jarige meisje was met zware klappen op het hoofd omgebracht, vakkundig in plastic vuilniszakken gewikkeld en met stenen verzwaard in het water gedumpt.

"Geen typerend profiel"
Gedurende meer dan twee jaar vormde haar dood het voorwerp van een uitgebreid en intensief onderzoek. Daarbij werden honderden tips nagetrokken, allemaal zonder succes. Een misdrijfanalyse bracht nieuwe pistes aan, maar leidde ook niet tot een verdachte. "Gewoon omdat we niet konden weten wat nu wel gekend is", aldus procureur Carmen. "De 38-jarige verdachte die nu op het voorplan treedt, had geen typerend profiel en niemand uit zijn omgeving had enig vermoeden tot welke feiten hij in staat was."http://img195.imageshack.us/img195/8149/ronaldjanssen.jpg
Ronald Janssen op een nieuwjaarsfeestje in 2009. Foto vtm.


Gsm-signaal opgepikt
Jef Vermassen, de advocaat van de ouders van Annick, stelde eergisteren al er zo goed als zeker van te zijn dat Janssen ook Van Uytsel vermoordde. Janssen zou volgens krantenberichten ook aanwezig geweest zijn op de fuif waar Annick verdween. Het laatste signaal van de gsm van Annick werd opgepikt door de zendmast van Halen vlakbij de woning van Janssen. De fiets van Annick dook bovendien op aan het kot in Leuven waar Janssen als student verbleef. Janssen zei ten slotte dat hij zijn wapen dumpte vlakbij de plek waar eerder met man en macht werd gezocht naar Annick.

Child Focus feliciteert speurders
Child Focus feliciteert de onderzoekers met het identificeren van de moordenaar van Annick Van Uytsel. "Ons hart gaat nu uit naar de families van Annick, Shana en Kevin", staat te lezen in een persbericht van Child Focus. De parketten en de gerechtelijke politie van Hasselt en Leuven konden volgens Child Focus snel en accuraat gegevens uit beide moordzaken, waaronder getuigenissen vanuit het publiek, combineren.
 
"Dat bewijst dat slachtoffers kunnen blijven rekenen op aandacht voor hun zaak, ongeacht de tijd die voorbijgaat", stelt de organisatie. "Ook daders mogen zich ondanks het verlopen van de tijd nooit veilig weten", waarschuwt Child Focus.
» Reageer (0)
10-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venetiaans glas

Venetiaans glas


http://www.antiek-ambrosia.be/foto%27s%20glas/glas%20groot/Venitiaanse%20coupe.jpg
foto privé bezitVenetiaans glas is een voor velen direct herkenbare vorm van geblazen glaswerk, dat met gebruik van oorspronkelijk Romeinse technieken al sinds de 13e eeuw op nagenoeg dezelfde wijze wordt vervaardigd. Niet alleen zuiver kristalglas is iets dat oorspronkelijk uit Venetië komt, Ook het gebruik van diverse kleuren glas door en naast elkaar is een typisch kenmerk van Venetiaans glas.

Zuiver kristalglas werd in later eeuwen in diverse steden in Europa nagemaakt onder andere in Antwerpen, daar noemde men het façon de Venise.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/wijnglas.jpg?t=1263133414
foto en tekst rijksmuseum.nl Afgebeeld wijnglas is gemaakt in Venetië in de tweede helft van de 16de eeuw. De glasblazer heeft de kelk ingeschulpt, waardoor deze wat op een mandje lijkt. De steel is geribd en de voet is plat. De glasblazers van Venetië stonden in hoog aanzien. Zij waren in staat om heel dun glas te blazen, dat kleurloos was. Vanaf de tweede helft van de 16de eeuw werd hun manier van werken in andere delen van EuropaFaçon de VeniseFaçon de Venise is een verkorting van het Franse zinnetje: '. la façon de Venise', op de manier van Venetië. De Venetiaanse glasblazers waren in de 16de eeuw beroemd. Zij konden als enigen kleurloos glas produceren. Ook was het glas dat zij maakten heel fijn van structuur. In de loop der tijd vestigden zich Venetiaanse glasblazers in Duitsland, Frankrijk, Engeland en in Holland. Hun manier van glasblazen werd overgenomen. Het is vaak moeilijk te zeggen of een glaswerk echt ín Venetië is gemaakt, of buiten Venetië, op Venetiaanse wijze. nagevolgd.
Geschiedenis

Waarschijnlijk is de techniek van het glasbewerken door kunstenaars uit Constantinopel in Venetië geïntroduceerd. Zij waren meegekomen met de kruisvaarders die Constantinopel tijdens de Vierde Kruistocht hadden veroverd. Een andere mogelijkheid is dat in deze tijd het procedé van glas ontkleuren, wat in de vergetelheid geraakt was, herontdekt werd waarna de Venetianen in staat waren om zuiver kristalglas te produceren.

Op het eind van de 13e eeuw was het eiland Murano het centrum van deze industrie. Vanwege het brandgevaar moest dit op een eiland gebeuren en mocht dit niet binnen de stadse bebouwing plaatsvinden. Tevens hoopte men daarmee de kennis van het procedé geheim te houden.

Nog voor het begin van de 16e eeuw kreeg met de techniek van het emailleschilderen, oorspronkelijk ontdekt in de islamitische wereld, onder de knie en men gebruikte deze techniek voor decoratie. Ook ging men het glas graveren en vergulden.

In de 16e eeuw beheerste men de technieken zo goed, dat men zeer ingewikkelde vormen en versieringen wist te maken. Tot op de dag van vandaag is de glasproductie nog steeds een belangrijke bron van inkomsten voor de economie en voor toeristische souvenirs uit Venetië.

Murano kent tegenwoordig een aantal hele oude glasmakerijen, zoals Venini, Pauly, Seguso en Barovier & Toso. Deze laatst werd in 1295 opgericht en is het op 31 na oudste bedrijf ter wereld.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/vleugelglas.jpg?t=1263133759
foto  en tekst rijksmuseum.nl


De glasblazer heeft van het  afgebeeld wijnglas een fraai kunststukje gemaakt. Zes zachte rondingen, lobben, vormen een wijde kelk. De blauwe bol op de bodem van de kelk steekt opmerkelijk af tegen het heldere glas. De geribde stam bestaat uit een baluster, een klein zuiltje en drie bolletjes of 'nodi'. Aan beide zijden is de stam versierd met helder en blauw gekleurd glas. De vorm ervan doet aan een zeepaardje denken, of aan de vleugels van een vlinder of een vogel. Dit type glas wordt dan ook 'vleugelglas' genoemd.
Productieproces


Het maken van Venetiaans glaswerk is een complex proces. Het glas wordt gemaakt van siliciumdioxide. Om het niet te snel te laten stollen wordt natriumoxide toegevoegd. Deze stoffen worden eerst verhit om het te smelten. Wanneer het weer stolt maar nog niet hard is, wordt het bewerkt. Eventueel wordt natrium toegevoegd om het glas ondoorzichtig te maken of nitraat en arseen om luchtbellen te verwijderen. Het vergt veel ervaring en vakmanschap om het glas in de meest creatieve vormen te krijgen.

Om het glas te kleuren worden andere stoffen gebruikt. Om het glas de kleur blauw te geven wordt een kleine hoeveelheid koper en kobalt toegevoegd. Wanneer het glas afgekoeld is heeft het een blauwe kleur gekregen. Op dezelfde manier kan met een kleine hoeveelheid goud een rode kleur verkregen worden.

Hierna wordt het werk nog geemailleerd en eventueel gegraveerd of versierd met een tekening van bladgoud.  (br.wikipedia en rijksmuseum.nl)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volle lippen maken vrouwen jonger

Volle lippen maken vrouwen jonger


http://img705.imageshack.us/img705/8342/angelinajolie6.jpgDat veel vrouwen een beroep doen op een esthetisch chirurg om vollere lippen te krijgen, is best begrijpelijk. Zeker voor wie wat ouder is. Volgens nieuw onderzoek zien vrouwen met volle lippen er immers veel jonger uit, zelfs als hun gezicht voor het overige de sporen draagt van hun leeftijd.
 

Angelina Jolie. Scarlett Johansson. Grote sterren, mooie vrouwen. Niet in de laatste plaats omdat ze gezegend zijn met volle tot zeer volle en sensuele lippen. Die aantrekkingsdkracht van lippen interesseerde, naast de de fans, ook de multinational Unilever en die financieerde een 'lippenonderzoek' op een zevental universiteiten.


De onderzoekers bestudeerden de gezichten van 102 vrouwelijke tweelingen uit Nederland, in leeftijd variërend tussen 59 en 81, en van 162 Britse vrouwen van tussen de 45 en 75. Daaruit bleek dat rimpels, zonneschade en ouderdomsvlekjes worden beïnvloed door zowel genetische- als omgevingsfactoren, terwijl grijs haar, kaalheid en vooral 'lippenomvang' genetisch worden bepaald. Want of en in welke mate onze lippen stevig blijven dan wel gaan rimpelen, wordt vooral bepaald door onze genen en veel minder door 'externe factoren' zoals een overdosis zonnebaden.


Bovenal stelden de vorsers vast dat 'als we de mensen die er erg jong uitzagen voor hun leeftijd nader onderzochten, dit grotendeels werd beïnvloed door het verschil tussen hun lippen en die van anderen" .
 

Kinderen hebben zoals bekend doorgaans volle lippen in verhouding tot hun gezicht en die bereiken hun maximaal volume bij jonge volwassenen. Daarna gaat het bergafwaarts en begint een geleidelijk, langdurig 'krimpproces'. Researcher David Gunn stelde vast dat bij vrouwen boven de 60 de 'lippendikte' bijzonder sterk verschilt, op een schaal van 1 tot 6.
 

Of het slijtageproces van onze lippen overtuigend kan worden 'gecorrigeerd' door cosmetische ingrepen zoals implantaten met collageen of siloconen om ze voller te doen lijken, daarover verschillen kenners van mening. Maar zeker is dat, net als bij andere cosmetische ingrepen, ook hieraan risico's zijn verbonden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderden mensen vast in auto door sneeuw in Duitsland

Honderden mensen vast in auto door sneeuw in Duitsland

Duitsland wordt zwaar getroffen door winterdepressie Daisy. Op de snelweg A20 in het Noord-Duitse Mecklenburg-Vorpommern hebben reddingsdiensten een deel van de mensen bereikt die er met hun wagens ondergesneeuwd raakten. Tot dusver werden 120 mensen uit hun wagens bevrijd, zo meldt een politiewoordvoerder.


Op een deel van de snelweg ten zuiden van Jarmen kwamen 50 wagens, een reisbus en 12 vrachtwagens door de sneeuw vast te zitten. De vrachtwagenchauffeurs bleven in hun trucks zitten. Hoeveel mensen er ten noorden van Jarmen ondergesneeuwd raakten op de snelweg is niet bekend. In totaal zitten honderden mensen al vele uren vast op de snelweg tussen Gützkow en Jarmen.


Doden door vrieskou
De sneeuw reikt tot aan de vensters van de auto's en honderden automobilisten hebben de koude nacht noodgedwongen in hun wagen doorgebracht. In Duitsland stierven al verschillende mensen van de koude. Ook in Polen is de toestand ernstig. Naar schatting 140 mensen kwamen om door de vrieskou.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/15/16/12/media_xl_3390717.jpg?20100109121845Op de luchthaven van Frankfurt, de grootste luchthaven van Duitsland, zijn deze voormiddag wegens de zware sneeuwval al 61 vluchten geschrapt. Een woordvoerder liet weten dat het 33 inkomende en 28 vertrekkende vluchten betreft. De vluchten die wel konden vertrekken liepen vertragingen van ongeveer 30 minuten op.
 

De luchthaven van Frankfurt liet voor de nacht 400 veldbedden opstellen. Daarvan werden er ongeveer 100 gebruikt, aldus nog de woordvoerder. Heel wat passagiers werden door luchtvaartmaatschappijen in hotels ondergebracht. Ook gisteren werden op de Frankfurtse luchthaven heel wat vluchten geannuleerd.


Ook in Frankrijk viel een pak sneeuw van Normandië tot Marseille. Zelfs het zuiden ontsnapte er niet aan: in Arles en Avignon viel tot 30 cm sneeuw en vielen vele gezinnen zonder stroom. In de Alpen en Pyreneeën is een lawinegevaar afgekondigd omdat er te veel sneeuw is gevallen.


In het noorden van Nederland zijn enkele snelwegen niet meer berijdbaar door de vorming van sneeuwduinen. In Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Holland is nog altijd sprake van sneeuwjacht, waardoor sneeuwduinen ontstaan en het zicht slecht is. De dijk tussen Enkhuizen en Lelystad is afgesloten wegens sneeuwval.


In het midden en zuiden van Nederland zijn de wegen verraderlijk glad door ijzel, waarschuwden het KNMI en de VerkeersInformatieDienst. Het weeralarm dat het KNMI gisterenavond uitgaf voor de noordelijke provincies blijft voorlopig van kracht. Bij een krachtige tot harde wind, windkracht 6 of 7, is tijdens sneeuwval met minder dan 200 meter zicht sprake van sneeuwjacht.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Damien Rice - Hallelujah

Damien Rice - Hallelujah

Om hem te beluisteren druk op de fotoDamien Rice (Dublin, 7 december 1973) is een Ierse singer-songwriter. Hij staat bekend om zijn breekbare nummers die hij slechts met minimale instrumenten vertolkt.

Rice is begonnen in de band Juniper, die bekend is van het nummer Weatherman. In 1999 verliet hij deze band, waarna de overige leden verder gingen als Bell X1. Rice verhuist van Ierland naar Toscane (Italië), waarna hij als straatmuzikant op reis gaat door Europa. Na een jaar keert hij terug en is vastbesloten de nummers die hij geschreven heeft tijdens deze reis op een demo te zetten. Hij leent geld van vrienden en bekostigt daarmee zijn demo en stuurt deze naar producer David Arnold. Deze was gecharmeerd van zijn muziek en leende Rice genoeg geld om studio-apparatuur te kopen.

In september 2001 komt de eerste single 'The Blowers Daughter' uit die gebruikt wordt voor de soundtrack van de film Closer. De single wordt goed ontvangen en optredens volgden. In eigen beheer werkt Rice verder aan het voltooien van een compleet album, dat in februari 2002 onder de titel O uitkomt. Hij wilde geen grote platenmaatschappijen bij het album betrekken omdat hij bang was dat zij invloed op zijn muziek zouden hebben.

In 2006 brengt Damien Rice het album 9 uit. De van dit album afkomstige single 9 Crimes wordt een top 10-hit in de Mega Top 50.

In maart 2007 verlaat Lisa Hannigan, die mee de zang en gitaar verzorgde op de meeste singles (o.a. 9 crimes), de band.

In 2008 werken hij en andere bekende artiesten uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Zuid-Afrika aan het album Songs for Tibet, een steunbetuiging aan Tibet en dalai lama Tenzin Gyatso. Songs for Tibet verschijnt tegelijkertijd met de Olympische Zomerspelen 2008 in de Volksrepubliek China waarvan de opening op 8 augustus plaatsvindt: het album wordt namelijk op 5 augustus uitgebracht via iTunes en vanaf 12 augustus via muziekwinkels overal ter wereld. Sinds de Invasie van Tibet in 1950-1951 bezet China het land met - volgens critici - een wijdverbreide politieke, religieuze en culturele onderdrukking tot gevolg.
» Reageer (0)
09-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.H&M vernietigt massaal onverkochte kledij


H&M vernietigt massaal onverkochte kledij


http://img689.imageshack.us/img689/8422/89197445.jpgIn plaats van ze uit te delen aan minderbedeelden, vernietigt H&M zijn onverkochte kledij, om zo te verzekeren dat niemand deze nog kan dragen of doorverkopen. Dit roept heel wat vragen op bij critici, zij vinden dit namelijk niet ecologisch verantwoord.


De New York Times ontdekte dat grote ketens als H&M en het Amerikaanse Wal-Mart onverkochte kledij simpelweg vernietigen om dan weg te smijten. Kleinere winkels lossen dit probleem op door een uitverkoop te houden of naar speciale outletwinkels te sturen, dat meldt Styletoday.nl. Omdat de kledij van H&M al zo goedkoop is, doen zij dit echter niet.


Omdat de ketens er zeker van willen zijn dat de stukken die ze weggooien niet doorverkocht worden, vernietigen ze perfect draagbare dingen. Ze doen dit door middel van machines die gaten maken of ze halen zolen uit schoenen. De New York Times ontdekte dit door in de vuilbakken van een H&M-filiaal in New York te snuffelen, daar ontdekten ze verknipte jassen of exemplaren waar de mouwen van geknipt waren. De Amerikaanse Wal-Mart zou zelfs personeel hebben ingehuurd die de kledij ergens dumpte.


Critici vindend it echter immoreel is, H&M zou bijvoorbeeld de afdankertjes kunnen doneren aan minderbedeelden. Een woordvoerder van Wal-Mart verdedigde zich door te zeggen dat ze normaal niet-verkochte artikelen doneren aan goede doelen en dat ze de situatie zullen uitspitten. Modeketen H&M weigerde commentaar te geven op het artikel in de Times, wel meldt de keten initiatieven te hebben genomen om hun papierberg te verkleinen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste job in de wereld : klein eiland zoekt oppasser

Beste job in de wereld : klein eiland zoekt oppasser


De kleurrijke papegaaiduikers die het eiland kenmerken


De zoektocht naar een nieuwe eilandoppasser is begonnen. Na Queensland vorig jaar, gaat het Britse Wales ditmaal op zoek naar een enthousiaste natuurliefhebber die bereid is om zich op het eiland Skomer te vestigen.

Lizzie Wilberforce, manager natuurbeheer van Wales, bevestigt dat er heel wat gelijkenissen zijn met de 'beste job in de wereld', een campagne van Australische staat Queensland die vorig jaar een nooit geziene gekte veroorzaakte. Duizenden mensen stelden zich toen kandidaat om de droomjob in de wacht te slepen. Of het hier zo'n vaart zal lopen, valt af te wachten. Het klimaat is immers niet te vergelijken met de tropische temperaturen van Queensland, het glamourgehalte is onbestaande en het loon bescheiden.

Boeiende job
"Toch draait het hier evenzeer over een boeiende job die je leven zal veranderen", vertelt Lizzie Wilberforce. "Je zal elke dag in de fantastische natuur vertoeven en een aanspreekpunt zijn voor toeristen". Skomer Island dat zich vlak voor de zuidkust van Wales bevindt, is slechts drie vierkante kilometer groot. Toch komen elk jaar minstens 14.000 toeristen op bezoek. De grote aantrekkingskracht van het eiland vormen de grote vogelkolonies die er hun thuisbasis gemaakt hebben. Vooral de kleurrijke papegaaiduikers zijn een publiekstrekker.

Opofferingen
Voor je je kandidaat stelt, moet je wel weten dat er geen winkels of pubs aanwezig zijn op het eiland. Je moet er bovendien rekening mee houden dat je elke week ongeveer 48 uren in de weer zal zijn voor een loon van 17.000 euro op jaarbasis. Deze 'beste job van de wereld' vraagt dus een aantal opofferingen. Wie waagt zijn kans?

Het kleine Skomer Island bevindt zich voor de zuidkust van Wales  (heb geen link gevonden)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Simple Minds - Belfast Child


Simple Minds - Belfast Child

Om het te beluisteren druk om de foto

Simple Minds is een Schotse newwavepopgroep die in de jaren 80 van de 20e eeuw zijn hoogtijdagen vierde.

De groep Simple Minds is in 1977 opgericht door Charlie Burchill, Jim Kerr, Brian McGee en Tony Donald. Hun vroege muziek, met o.a. invloeden van David Bowie en Magazine, vond erkenning binnen de newwavestroming. De eerste singles werden echter geen succes. De groep schoof op in de richting van de commerciële popmuziek.

Inmiddels versterkt met Mel Gaynor als drummer brengt de groep vanaf 1982 gemakkelijker in het gehoor liggende albums uit. Deze albums leverden de groep een paar kleine hitjes op, waarvan Promised you a miracle ook in Nederland een hit werd. Hun grote doorbraak kwam met het nummer Don't you (Forget about me) uit 1985. Met dit nummer scoorde de groep een nummer 1-hit in veel landen, waaronder Nederland. Dit nummer werd geschreven als soundtrack voor de film The Breakfast Club. Het nummer werd ook een nummer 1-hit in de Verenigde Staten, tot op heden de enige grote hit die de band daar had. Andere top 10-hits uit die tijd zijn Alive and Kicking, Sanctify Yourself en All The Things She Said. In 1988 organiseerde de band samen met Jerry Dammers van The Specials het Nelson Mandela 70th Birthday Tribute Concert in het Londense Wembley Stadion. Voor deze gelegenheid werd het nummer Mandela Day uitgebracht dat eveneens een hit werd. Eind jaren 80 scoorde de groep een tweede nummer 1-hit in Nederland met het nummer Belfast Child.

Na de jaren 80 werd het rustiger rond Simple Minds. Dat kwam onder meer doordat toetsenist Michael MacNeil de band had verlaten. De band scoorde nog hits met Let there be love (1991, Real Life) en She's a river (1995, Good News From The Next World). Nadat Virgin het vertrouwen in Simple Minds had opgezegd, bracht de band in 1998 het album Neapolis uit, waarbij werd getracht terug te gaan naar de roots, zoals men die op New Gold Dream had kunnen horen.

In 2002 keerde de band in een andere formatie terug met het fris klinkende album Cry. In het voorjaar van 2005 werkte Simple Minds in de Wisseloord Studio's aan een opvolger van dit album. De cd Black & White 050505 verscheen op 12 september. 'Home' was de eerste single. In september 2005 was Simple Minds voor een promotie-optreden in Paradiso te Amsterdam. In 2006 tourde Simple Minds door Europa en werden ook Australië en Nieuw-Zeeland aangedaan.


Momenteel bestaat Simple Minds uit:

    * Jim Kerr: zang
    * Charlie Burchill:gitaar
    * Mel Gaynor: drums
    * Eddie Duffy: basgitaar
    * Andy Gillespie : toetsen

Op 25 mei 2009 kwam het 15e studioalbum Grafitti Soul uit, met een deluxe-editie. Het nieuwe album betekende ook een nieuwe wereldtour. Het eerste nummer van het album dat werd uitgebracht is Rockets. In Duitsland is echter gekozen (onder lichte druk van de platenmaatschappij aldaar) om Stars will lead the way als eerste single te gebruiken.

Op 15 augustus 2009 waren Simple Minds de afsluitende act van het festival Pinkpop Classic in Landgraaf.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is koudhet is koud
ik voel een gure wind
mijn neus en handen voelen koud
lopend door de sneeuw
zakken mijn voeten
steeds dieper
tot mijn tenen gaan tintelen
ik besluit door te stappen
kijkend om mij heen
genietend van het witte winterlandschap
zie ik de sneeuwvlokjes dwarrelen

goede raad vergeet geen
muts
sjaal
en handschoenen
en voorzichtig als je de baan op moet» Reageer (0)
08-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen zwaar winterweer: ga niet onnodig de weg op

"Morgen zwaar winterweer verwacht: ga niet onnodig de weg op"


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/wintertafereel.jpg?t=1262967086Door het zware winterweer dat vooral zaterdag en ook zondag voorspeld wordt, kan het op de wegen erg gevaarlijk worden. Zaterdag wordt veel sneeuw en een harde wind verwacht en dat kan voor een beperkte zichtbaarheid op de wegen zorgen. Vooral Limburg en Vlaams-Brabant zouden het zwaar te verduren kunnen hebben. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.
 
Het KMI voorspelt dat de sneeuw in het tweede deel van de nacht van vrijdag op zaterdag in de Ardennen en later ook in de Kempen en het centrum van het land valt. Zaterdag verovert de sneeuwzone ook de rest van het land en kan er 1 tot 5 cm sneeuw vallen. Een beperkte zichtbaarheid en sneeuw op de weg kan volgens Hajo Beeckman van het Verkeerscentrum voor moeilijke omstandigheden zorgen op de wegen. Vooral de linkerrijstrook op de autosnelwegen zal moeilijk berijdbaar zijn. "Zaterdag zal er geen drukke ochtendspits zijn en de drukte pas rond 10 à 11 uur beginnen", voorspelt Beeckman.
 
Het Verkeerscentrum raadt de mensen aan om enkel de auto te nemen als het echt moet, meer reistijd uit te trekken voor verplaatsingen en erg voorzichtig te rijden. "Ga niet onnodig de weg op, zeker 's nachts niet", aldus Beeckman.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse aapjes komen uit de bergen voor lekker warm bad

Japanse aapjes komen uit de bergen voor lekker warm bad

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


In het Japanse Jigokudani leeft een speciale soort sneeuwaapjes. In de koude wintermaanden dalen de dieren af uit de bergen om te genieten van een warm bad in de warme bronnen van het nationale park. s' Avonds keren de aapjes terug naar hun veiligere woonplaatsen in het bos.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/9/5/14/media_xl_3380489.jpg?20100108170315De aapjes zijn ontzettend sociale dieren en voor toeristen is het boeiend om het gedrag van de apen te bestuderen. De belangrijkste vijand van de aapjes, de wolf, is in de streek uitgestorven en daardoor vormt de mens nu hun enige bedreiging. Sommige apen worden het slachtoffer van jagers en van ontbossing. Ook auto's en elektriciteitskabels zijn een gevaar voor de aapjes.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze ongezonde dieettrends moet je vermijden

Deze ongezonde dieettrends moet je vermijden

Na de feestperiode en met de lente in het vooruitzicht is januari voor velen dé maand om te beginnen met een dieet. Britse experts waarschuwen echter voor hypes die miraculeuze resultaten beloven, volgens hen is vermageren enkel een kwestie van minder eten.

Ahornsiroopdieet
"Het klinkt niet als de meest opwindende manier om gewicht te verliezen, maar gezond eten, bewegen en je gedrag veranderen op lange termijn bezorgen je ook permanent een slanke lijn", aldus diëtiste Rachel Cooke. "Ik stelde een lijst samen van de ergste dieethypes die je dit nieuwe jaar moet vermijden: het ahornsiroop-, bloedgroep- en koolsoepdieet. Dat laatste is namelijk gebaseerd op pseudowetenschap, als je dit lang volhoudt doe je je lichaam tekort aan bepaalde voedingstoffen."

Detox = onzin
"Wat sommigen ook beweren, geen enkele voeding verbrandt vet, enkel lichamelijke activiteiten doen dat. Ook het detoxdieet is onzin, het lichaam is een complex organisme dat in staat is zichzelf te ontgiften. De lever verwijdert de dagelijkse toxines uit het lichaam, een speciaal dieet is dus niet nodig. Als je hele voedingsgroepen gaat schrappen, komt je lichaam voedingstoffen te kort. Door simpelweg minder te eten en meer fruit en groenten op het menu te zetten zul je ook afvallen", aldus de experts.

Atkins
De Britse diëtisten breken ook het Atkinsdieet af. "Het niet eten van koolhydraten, dus brood, aardappelen, pasta, rijst of granen en een minimum aan fruit en groenten spreekt alle regels van een gezond eetpatroon tegen. Mensen die dit volgen nemen te veel verzadigde vetten op en komen niet aan voldoende groenten en fruit die het risico op hartziekten, beroertes en kankers beperken."

Geen rage
De uitvinder van het Atkinsdieet reageert verbolgen op de uitspraken van de experts: "Het is duidelijk dat deze mensen niet ons vernieuwde dieet kennen. Het is geen rage, maar een gezond eetpatroon op lange termijn met een koolhydraten, hetzij in beperkte hoeveelheid, het moedigt ook de consumptie van fruit en groenten aan."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ricky Martin - Un Dos Tres Maria

Ricky Martin - Un Dos Tres Maria

Klik op de foto om hem te beluisteren

Eentje om op te warmen

Over Ricky Martin


Enrique Martín Morales (San Juan, 24 december 1971) is een Puerto Ricaans zanger die wereldwijd meer dan 55 miljoen albums heeft verkocht.

In Puerto Rico begon Martin zijn carrière op achtjarige leeftijd als kindsterretje bij de in Zuid-Amerika razendpopulaire jongensgroep Menudo. Zijn eerste drie singles werden grote zomerhits.

Martin is ambassadeur van UNICEF en richtte de Ricky Martin Foundation op, een stichting die opkomt voor kansarme kinderen over de gehele wereld. Op 16 oktober 2007 kreeg Martin een ster op de Hollywood Walk of Fame. In 2008 werd Martin vader van een jongens tweeling.
» Reageer (0)
07-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste tips om warm te krijgen (en te blijven)

De beste tips om warm te krijgen (en te blijven)
Donker, koud en sneeuw: dat is een échte winter. Maar omdat deze zeer zeldzaam zijn geworden, weten mensen niet meer goed hoe ze warm moeten krijgen of blijven. De Britse krant Daily Mail zet alle tips en weetjes op een rijtje. Nuttig, want Groot-Brittannië heeft nog veel zwaarder te lijden onder kou en sneeuw dan België...


1) Weiger warme alcoholische drankjes
"Hier, iets om warm te krijgen", klinkt het en je krijgt een warm alcoholisch drankje in je handen geduwd. In Angelsaksische landen wordt zo'n drankje een "hot toddy" genoemd, een mix van warm water, whiskey of cider, honing, een schijfje citroen en wat kruidnagel.

Het was lang een middel dat werd aangeraden bij verkoudheden of griep, maar niet langer. Deze warme dranken kunnen net het tegenovergestelde effect teweeg brengen.

Alcohol werkt dehydrateren en verlaagt de lichaamstemperatuur eigenlijk, maar dat voel je niet zo. Integendeel, zelf krijg je het warm van alcohol, wat het in deze koude tijden dubbel zo gevaarlijk maakt.

2) Zet een muts op
Je gezicht verliest warmte niet sneller dan een ander lichaamsdeel, maar omdat het voor een groot deel bloot is in de winter, is het toch een belangrijke warmteverliespost. Een muts kan helpen wat van die warmte te behouden. Ook oorwarmers zijn een hippe manier om warm te blijven.

3) Stretch
Simpele stretch-oefeningen warmen je spieren op voor je de kou trotseert. Dat houdt je niet alleen warm, het voorkomt in een zekere mate ook verwondingen als je zou vallen.

4) Verdubbel
Heb je last van koude vingers en tenen? Draag twee paar! Een dunne, zijden handschoen onder een wollen bijvoorbeeld. Ondertussen bestaan er ook handschoenen die je handen verwarmen met een batterij. Niet echt milieuvriendelijk, maar wel handig. Ook handig: de kleine handwarmertjes, die met een klik in gang worden gezet. Tien minutjes in water koken en het handwarmertje is herbruikbaar.

5) Man versus vrouw
Vrouwen zijn gevoeliger voor kou dan mannen en merken kou ook eerder op. Dat komt omdat de lichaamstemperatuur van vrouwen om vitale organen te doen werken hoger ligt dan bij mannen. De kleinste temperatuursdaling is dan ook goed voelbaar voor de meeste vrouwen.

6) Laagjes
Draag laagjes om het warm te krijgen. Verschillende dunne laagjes houden lucht gevangen, wat ook isolerend werkt. De basislaag is best uit een natuurlijk materiaal, dat zweet weghaalt van je huid. Waterproof en windproof vesten doen de rest.

7) Isoleer de ramen
Wie geen dubbel of driedubbel glas heeft, kan de ramen (tijdelijk) isoleren met thermische film.

8) Een nachtmuts, letterlijk
In een niet-verwarmde slaapkamer kan het behoorlijk koud worden, misschien wel te koud om te slapen. Een nachtmuts kan helpen, net als een extra paar sokken, warme waterkruiken, elektrische dekens of nachtkledij uit flanel.

9) Zijden lakens
Zijden en katoenen lakens zijn kouder in het begin, maar houden je warmer gedurende de nacht. De voornaamste reden is dat deze lakens je huid doen ademen, waardoor je minder gaat zweten (en dus minder afkoelt). Onthou ook hier dat verschillende laagjes beter zijn dan één dikke laag. Ook een deken tussen je matras en het onderlaken, kan helpen de warmte in bed te houden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lagedrukgebied Daisy brengt sneeuw en koude naar Europa


Lagedrukgebied Daisy brengt sneeuw en koude naar EuropaVolgepompt met vochtigheid trekt het lagedrukgebied Daisy van de Middellandse Zee richting Polen. Daisy zal massaal veel verse sneeuw naar België brengen. Ook in andere Europese landen is het bibberen.In Engeland zakten de temperaturen vannacht tot min 18 graden. In Frankrijk werd in een derde van alle departementen gewaarschuwd voor sneeuw en ijzel. Nog erger is het gesteld in delen van Azië. In China werd na de recordhoeveelheid sneeuwval en de laagste temperaturen in decennia in grote delen van het land de stroom gerantsoeneerd of zelfs afgesneden.

Groot-Brittannië: geen vluchten
Groot-Brittannië heeft de sneeuwchaos nog niet verteerd en nu houdt de bittere koude het eiland in zijn greep. Bijzonder diep daalde het kwik in het graafschap Oxfordshire. Op de spekgladde wegen en op de luchthavens heerste opnieuw chaos. De lagekostenmaatschappij Easyjet schrapte een zeventigtal vluchten. Ook British Airways kondigde afgelastingen en vertragingen aan. Honderden scholen bleven gesloten. Ruim 20.000 mensen werden door een stroompanne in het Zuid-Engelse graafschap Hampshire getroffen.


Frankrijk: verkeerschaos
In Frankrijk was het verkeer in grote delen van het land lamgelegd, in verschillende departementen mogen vrachtwagens noch schoolbussen rijden. In Parijs waren de daken en de weinig bereden straten 's morgens bedekt door een wit sneeuwtapijt. Tegen de avond wordt ook sneeuwval verwacht in de zuidelijke regio Provence-Alpes-Côtes d'Azur - met tot tien centimeter verse sneeuw in de vlakte en tot 40 centimeter in de hoger gelegen gebieden boven de 500 meter.

Spanje: sneeuw en hevige regens
Sneeuw en ijzel bemoeilijken het verkeer in grote delen van Spanje. Vooral de noordelijke helft van het land werd volgens de autoriteiten getroffen. Verschillende provinciewegen en bergpassen moesten afgesloten worden of waren slechts met sneeuwkettingen te berijden. Ook in de hoofdstad Madrid sneeuwt het. In de omgeving rond Cadiz in het zuiden zette hevige regenval de straten, kelders en garages onder water.

China: stroomrantsoen
In China was het stroomverbruik wegens de aanhoudende koude exponentieel gestegen. In de Centraal-Chinese provincies Hunan en Hubei is gisteren een recordhoeveelheid elektriciteit verbruikt. De voorraden in de kolendepots van de overheid verdwijnen zeer snel. Opdat het in woningen, scholen en ziekenhuizen warm zou blijven, werd de stroom vooral voor bedrijven en openbare gebouwen gerantsoeneerd, aldus de Chinese media.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Buurman Shana bekent dubbele moord

Buurman Shana bekent dubbele moord

Ronald J. was moegetreiterd door de vriend van Shana


http://img85.imageshack.us/img85/8918/buurmanshana.jpg


Na urenlange ondervragingen heeft de 38-jarige buurman van Shana Appeltans de dubbele moord op het 18-jarige meisje en haar vriend Kevin Paulus (22) bekend. Ronald J. zit sinds dinsdagochtend in de cel. Het parket van Hasselt wilde de bekentenis van de man niet bevestigen op een persconferentie die vanmiddag plaatsvond. Procureur des konings Marc Rubens zei wel dat er een bijzondere doorbraak was in het dossier die wijst naar de oplossing. "Ronald J. was moegetreiterd door de vriend van Shana", zegt zijn advocaat, die voor J. optrad bij diens scheiding.Ronald Janssen, de buurman van de familie Appeltans, heeft de dubbele moord op Shana en haar vriend Kevin bekend. De man zou het koppel om het leven hebben gebracht nadat hij 's nachts ruzie met hen kreeg.

Janssen ging afgelopen nacht door de knieën tijdens de verhoren. Er zouden in de woning van de man wapens zijn gevonden, maar dat nieuws werd nog niet bevestigd door het parket.

De dubbele moord zou er gekomen zijn nadat de 38-jarige man het aan de stok kreeg met jonge koppel, toen zij 's nachts thuiskwamen. Janssen zou hen daarop bedreigd hebben met een wapen en hen verplicht hebben om in hun wagen te stappen.

Janssen zou ook hebben gepoogd om Appeltans te verkrachten alvorens haar en haar vriend met enkele schoten om het leven te brengen.


Shana Appeltans en haar vriend Kevin Paulus werden zaterdag op een professionele manier om het leven gebracht. Kevin kreeg twee kogels in het hoofd, Shana één in de zij en één in de nek.

De twee lichamen werden zaterdagvoormiddag op een landweg vlakbij de E314 in Halen verkoold teruggevonden in de Opel Corsa van Kevin. Kevin lag in de kofferbak, Shana op de achterbank.

Dinsdag werd de buurman van Shana, de 38-jarige Ronald Janssen, aangehouden en verhoord. Woensdag doorzocht de politie met grote middelen het huis van de man, maar het is niet duidelijk of er daar harde bewijzen gevonden zijn tegen hem.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese overleeft door de sneeuw val van 60 meter

Chinese overleeft door de sneeuw val van 60 meter
Een Chinese vrouw heeft de val van de 16de etage van een flatgebouw in Peking door een dikke sneeuwlaag overleefd. De val van haar balkon vanop 60 meter hoogte werd bovendien door struikgewas afgeremd. De vrouw werd met been- en wervelbreuken naar het universitair ziekenhuis van Peking overgebracht. Dat hebben de staatsmedia gemeld.
 

Toen de 26-jarige vrouw dinsdag op het balkon van haar woning in het district Chaoyang haar dekens uitschudde, viel ze eraf. De balustrade van het balkon was slechts een meter hoog, aldus de krant Shenzhen Daily. Begin deze week was een recordhoeveelheid sneeuw van meer dan 30 centimeter in de Chinese hoofdstad gevallen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man verkiest vrouw met minder of geen make-up

Man verkiest vrouw met minder of geen make-up


http://img375.imageshack.us/img375/7564/emmastooncs5.jpgWaarom nog make-up smeren? Een Britse rondvraag leert dat 1 op 5 mannen hun eigen vrouw liever wat minder ziet smeren. 1 op 10 moet zelfs van geen make-up op hun vrouw weten.


Dikke lagen foundation, afgewerkt met tonnen blusher: ook celebs komen er, volgens de ondervraagde mannen, niet mee weg. De meesten lopen er niet wild van, net als de uitgelopen mascara en de panda-ogen 'ochtends na een nachtje doorgaan. Ook valse wimpers, felle lipstick, eyeliner-achtige toestanden à la Amy Whinehouse, liplijntjes en afgetekende wenkbrauwen, vinden mannen weinig aantrekkelijk.


Van de 18 procent die de partner liever zonder oorlogscamouflage ziet paraderen, houdt de helft die mening liever voor zich. Enige taboe is nog aanwezig: 1 op de 10 mannen die het wel opperden, werd kort nadien aan de deur gezet.

De top 10 van make-up flaters volgens de mannen zijn:
1. Lipstick op de tanden
2. te veel blusher
3. Dikke lagen foundation
4. Zwarte panda ogen
5. Klonterige mascara
6. Felle lippenstift
7. Foundation die afgetekend staat op de halslijn
8. Felle blauwe oogschaduw
9. Getekende wenkbrauwen
10. Bizarre eyelinerlijntjes à la Amy Winehouse


12 procent van de vrouwen geeft opmerkelijk genoeg zelf toe dat ze te kwistig met verf en penseel aan de slag gaat. Volgens cosmeticamerk St Ives, tevens opdrachtgever van het onderzoek, dragen vrouwen deze mooimakers niet om de andere sekse aan te trekken. Eerder om hun slechte huid te camoufleren. De meeste vrouwen maken immers gewag van een slechte huidconditie. Was hun huid in betere conditie, zouden ze niet zoveel make-up willen dragen.Vier op de tien dames wandelt het huis nooit uit zonder een laag make-up. 15 procent mag er zelfs niet aan denken. 93 procent verschijnt zelden of nooit voor de partner zonder enige make-up. Tweederde verschijnt nooit onopgemaakt op het werk. Volgens de onderzoekers dient make-up bij 23 procent om de onzekerheid te maskeren.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cher - If I Could Turn Back Time

Cher - If I Could Turn Back Time

Om haar te beluisteren klik op de foto

Cher


Cher, (geboren Cherilyn Sarkisian LaPiere (El Centro, 20 mei 1946), is een Amerikaans zangeres en actrice van Armeense afkomst.


Cher werd geboren in El Centro, Californië. Ze werd bekend van het rock-'n-rollduo Sonny & Cher, samen met haar toenmalige echtgenoot Sonny Bono. Ook maakte ze toen al solo-opnamen. Sonny en Cher scheidden in 1975. Cher hertrouwde later met rock-'n-rollzanger Gregg Allman, en scheidde weer in 1979. Later volgden relaties met bassist Gene Simmons van Kiss en gitarist Les Dudek. Ze heeft twee kinderen, Chastity Bono en Elijah Blue Allman.


Behalve zangeres is Cher ook actrice. Ze speelde onder meer in de films Mermaids, Silkwood, Mask, Suspect, Tea with Mussolini en Moonstruck. Voor de laatste film ontving ze in 1988 een Oscar voor beste actrice.


Als zangeres scoorde Cher in 1993 nog een grote hit met een heruitgave van I got you babe, samen met het tekenfilmduo Beavis and Butt-head van MTV. Begin 1999 behaalde ze de eerste plaats met het nummer Believe.
» Reageer (0)
06-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mythische 'El Dorado' mogelijk ontdekt

Mythische 'El Dorado' mogelijk ontdekt


De Spaanse conquistadores hebben er hun tanden op stukgebeten, maar nu -bijna 500 jaar later- zouden er diep in het Amazonewoud eindelijk sporen gevonden zijn van wat ooit het mythische Goudland 'El Dorado' was.De ontdekking is te danken, of te wijten zo u wil, aan de ontbossing van het Amazonewoud. Volgens een team van archeologen heeft die ontbossing sporen van onder andere wegen en gebouwen blootgelegd van een beschaving die groter zou geweest zijn dan tot nu toe gedacht.


De archeologen deden hun spectaculaire vondst in een gebied van dik 200 vierkante kilometer groot in Brazilië en het noorden van Bolivië. Sommige van de gebouwen gaan terug tot 200 voor Christus, terwijl andere dan weer dateren van de dertiende eeuw. "Dit duidt duidelijk op een geavanceerde beschaving, lang voor Columbus Amerika ontdekte", zeggen de onderzoekers in het vaktijdschrift Antiquity.

"Deze beschaving was in staat om gigantische, monumentale structuren met een geometrische precisie te bouwen, die onderling verbonden waren met loodrechte wegen", zeggen de archeologen. Ze voegen er meteen aan toe dat ze ervan uitgaan dat er nog maar een tiende van het hele terrein is blootgelegd en dat er nog duizenden andere structuren verborgen liggen onder de groene plantenzee.


Of deze ontdekking het mysterie rond het mythische Goudland El Dorado heeft opgelost, is maar de vraag. Aan El Dorado hangen verschillende legendes vast. De Spaanse veroveraars, die al zowat heel Zuid-Amerika hadden geplunderd, kregen van de inheemse bevolking die verhalen te horen over een stad of rijk waar het goud maar op te rapen was.

Velen geloven dat de inheemse bevolking het verhaal van El Dorado gewoon had verzonnen om van de Spaanse goudzoekers af te zijn. Al kreeg dat wel een tegenovergesteld effect. Tot diep in de achttiende eeuw werd naar El Dorado gezocht, ook door Engelsen, Fransen en Nederlanders, maar ondanks alle verhalen bleek nergens goud te vinden
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier op tien jonge homo's vrijen onveilig

Vier op tien jonge homo's vrijen onveilig

Vier op tien jonge homo's vrijt zonder condoom. Ook als ze wisselende contacten hebben, vrijt ruim een derde onveilig. In een vaste relatie laat 43 procent de condooms achterwege. Deze mannen lopen de kans besmet te raken met hiv en het te verspreiden.


Vooral pas geoute, jonge homo's hebben vaak onveilige seks. Voorlichtingscampagnes over hiv zouden zich speciaal op deze risicogroep moeten richten.


Dat adviseert de Nederlandse psycholoog Dirk Franssens, die de afgelopen jaren voornamelijk via internet onderzoek heeft gedaan naar het seksuele gedrag van homo's die minder dan een jaar geleden hun 'coming-out' beleefden.


Meer dan de helft van de homo- en biseksuele mannen onder 25 jaar bezoekt dagelijks minimaal eenmaal een homosite. 45 procent van hen houdt daar zijn eerste sekspartner aan over en gebruikt geen condooms bij het eerste anale contact.
 

De deelnemers aan het onderzoek van Franssens aan de Universiteit van Maastricht hebben op internet drie jaar lang elke zes maanden vragenlijsten ingevuld. De groep bestond voornamelijk uit autochtone Nederlandse jongens van gemiddeld 19 jaar, van wie een groot deel nog thuis woont.


De meesten ontdekten op 13- of 14-jarige leeftijd dat ze homoseksueel waren. Een kleine 20 procent beschouwt zichzelf als biseksueel. Het eerste seksuele contact met een man is vaak niet gepland.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mona Lisa had last van te hoge cholesterol

Mona Lisa had last van te hoge cholesterol


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/mona-lisa.jpg?t=1262790352


De glimlach van de Mona Lisa is waarschijnlijk het meest besproken onderwerp in de kunstgeschiedenis. Zelfs in de medische wereld blijft het schilderij niet onbesproken. Een Italiaanse arts is van mening dat Mona Lisa waarschijnlijk last had van een te hoge cholesterol.


Vito Franco van de universiteit van Palermo ziet in de ogen van het model een vorming van vet weefsel. Dat kan er volgens hem op wijzen dat ze last had van een te hoge cholesterol. Vermoed wordt dat Lisa del Giocondo model stond voor het schilderij van Leonardo da Vinci.


De professor heeft blijkbaar de gewoonte om figuren op schilderijen aan een medische keuring te onderwerpen, want hij ontdekte nog kwaaltjes in een hoop andere kunstwerken. Zo zou Michelangelo op basis van 'De School van Athene' van Rafaël last hebben gehad van nierstenen. Dat kan volgens Franco verklaard worden omdat hij tijdens zijn werk in de Sixtijnse kapel mogelijk enkel op brood en wijn leefde.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laurie Anderson - Gravity's Angel

Laurie Anderson - Gravity's Angel

Klik op de foto om haar te beluisteren


Laurie Anderson (Glen Ellyn (Illinois), 5 juni 1947) is een Amerikaanse experimentele performance-artieste en muzikante. Zij woont samen met haar man Lou Reed in New York.


Anderson werd geboren in Glen Ellyn, Illinois. Ze studeerde aan het Mills College in Californië, en studeerde uiteindelijk af aan het Barnard College in de richting kunstgeschiedenis. In 1972 behaalde ze een MFA in beeldhouwkunst aan de Columbia-universiteit.


Tijdens de jaren '70 begon ze met optredens in New York. De single O Superman bracht haar in 1981 internationale bekendheid. In Nederland werd hij zelfs nummer 1 in de hitparade. Het nummer stond ook op het daaropvolgende, eerste solo-album Big Science. Deze plaat bestond uit studioversies van een aantal hoogtepunten uit haar lange performance United States, waarmee ze de jaren daarvoor had rondgetoerd.


Anderson flirt regelmatig met popmuziek, al haar uitingen verraden haar achtergrond als kunstenares. Begeleid door zowel klassieke strijkers als hypermoderne, elektronische soundscapes brengt Laurie half pratend en half zingend haar teksten, die ze als hoeksteen van haar werk beschouwt. Net als haar geestverwanten Lou Reed en Brian Eno, waar ze op eerdere platen mee samenwerkte, is ze een artiest die weigert zich aan de regels van rock en pop te houden. Voor de gemiddelde popliefhebber heeft haar werk een ietwat elitaire bijsmaak. Voor degenen die ook wel eens een goed boek lezen biedt Laurie Anderson een alternatief voor de oppervlakkigheid van de hitparade.


Anderson werkte samen met William Burroughs, Mitchell Froom, Peter Gabriel, Perry Hoberman, David Sylvian, Jean-Michel Jarre en haar man Lou Reed. Eind jaren '70 werkte ze ook samen met komiek Andy Kaufman.


Laurie Anderson trouwde op 12 april 2008 met de Amerikaanse zanger Lou Reed.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lieflijke voetjes in de sneeuw


Lieflijke voetjes in de sneeuw
Verwonderd kijkt ze om zich heen
De wereld is ineens veranderd
Dit heeft ze nog nooit gezien

Langzaam bukt ze voorover
en voelt met haar hand
Het voelt koud aan...
waar komt het vandaan
Met een vragende blik kijkt ze in het rond
Waar is het gras heen gegaan

Stapje voor stapje loopt ze verder
Zachtjes kraakt de sneeuw onder haar
Ze lacht en gaat een beetje rennen
Ze roept prachtig deze witte wereld» Reageer (0)
05-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een derde vrouwen speelt vals bij nieuwjaarsdieet

Een derde vrouwen speelt vals bij nieuwjaarsdieet

Op dieet gaan, gewicht verliezen, gezonder eten: het zijn de vaakst gemaakte voornemens voor het nieuwe jaar. Maar op dag vijf moet al vastgesteld worden dat een op drie stiekem valsspeelt. Net als alcoholici verstoppen ze snacks, met het bed en de kleerkast als populairste plaatsen. Of ze eten het op een moment niemand kijkt, in de auto of tijdens een wandeling. Dat blijkt uit een studie bij 2.000 personen.

Liegen uit schaamte
Eén op zes zondigt dagelijks, een op tien elke twee of drie dagen. De helft liegt vervolgens over wat ze eten tegen hun man, vriendinnen, moeder en zus. Dat doen ze vooral omdat ze beschaamd zijn dat ze zich niet aan het schema hebben gehouden. Acht op tien heeft spijt als ze iets ongezond gegeten hebben, en 36 procent heeft al eens iets weggegooid zodat ze er niet meer van zouden eten.

Verleiden door man
Ook laten de diëtende vrouwen zich gemakkelijker verleiden als ze iemand anders zien eten. Vier op tien vrouwen worden verleid als hun man iets lekkers voor hun neus eet en een kwart kan maar moeilijk weer staan als ze naar een goed restaurant gaan. De middag, tussen 13 en 15 uur, is het 'pieksnackmoment'.

8 keer op dieet
Uit de studie bleek ook dat 85 procent van de ondervraagde vrouwen, allen tussen 16 en 65, al eens op dieet waren geweest om gewicht te verliezen. Vier jaar geleden was dat 'nog maar' 61 procent. Gemiddeld hebben vrouwen al 8 keer gewicht proberen te verliezen via een dieet. 28 procent van de vrouwen hield het dieet niet langer dan 24 uur vol, 75 procent haalde de week niet.

Eten versus seks
Vier op tien vrouwen eten om zich beter te voelen, terwijl 20 procent eet uit depressieve gevoelens of stress. Ruim de helft (53 procent) gaf toe dat ze voedsel verkiezen boven seks. Dat is de helft meer dan 4 jaar gelden (31 procent). Chocolade, afhaalmaaltijden en desserts houden hen buiten de slaapkamer.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft vrouwen verstopt nieuwe kleding

Helft vrouwen verstopt nieuwe kleding

1 op 2 vrouwen verzwijgt de werkelijke kost van een nieuw kledingstuk voor haar partner. Steeds vaker wordt kleding in de kast verstopt. Niks nieuws eigenlijk, ware het niet dat de crisis dit gedrag doet toenemen. Eén en ander blijkt uit een rondvraag door Marie Claire Magazine.


Bang om de centjes teveel uit te geven, verzwijgt de helft van alle ondervraagde dames hoeveel centen er daadwerkelijk aan shoppingtrips opgingen. Veertig procent beweert kleding of beautyspullen te kopen die verborgen worden voor de partner. 80 procent van alle nieuwe kleding, schoenen en handtassen verdwijnen zo stiekem in de kast.


Aan de rondvraag werkten 1.500 vrouwen tussen 20 en 40 jaar mee. Volgens de hoofdredactrice van Marie Claire magazine, neemt het gedrag door de crisis toe. "Terwijl het vroeger een occasioneel paar schoenen betrof, verbergen meer vrouwen nu regelmatig meer aankopen".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 2 heeft spijt van weggegooide spullen

1 op 2 heeft spijt van weggegooide spullen

De beste manier om het nieuwe jaar in te zetten is om al je oude rommel weg te gooien, niet? Fout. Een recent onderzoek maakt duidelijk dat 1 op 2 spijt heeft van weggegooide bezittingen omdat we meer ongenadeloos opruimen.


We leven in een wegwerpmaatschappij. Alles gaat tijdelijk mee van wegwerpcamera's tot mobieltjes: weinig producten worden gemaakt om eeuwig te blijven bestaan. Die levensstijl waarbij alles meteen moet vervangen worden en het leven eigenlijk duurder maakt, maakt dat we sneller en meer dingen weggooien.


Uit een Britse rondvraag blijkt dat we nadien spijt krijgen van deze haastige beslissing. Vooral sentimentele stukken als oude kleding en foto's betreuren we een tijdje later, net als meubels of onvervangbare stukken als oude schoolboeken. Andere items die we liever hadden gehouden zijn oude consoles, sportuitrustingen en muziekinstrumenten. Oude muntstukken, trouwjurk en zelfs perzische tapijten komen op het te-missen-lijstje voor.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robert Cray - Don't Be Afraid Of The Dark

Robert Cray - Don't Be Afraid Of The Dark

Klik op de foto om hem te beluisteren


Robert Cray (Georgia, Columbus, 1 augustus 1953) is een Amerikaans bluesmuzikant, gitarist en zanger.


Hij was een van de artiesten, zoals ook Stevie Ray Vaughan en George Thorogood, die een breder publiek bereikten op de radio met het spelen van vernieuwende gitaarblues en schrijven van liedjes in de jaren 80. Hij startte met gitaarspelen in zijn tienerjaren.
In het middelbaar onderwijs begon de liefde voor blues en soul te groeien doordat hij begon platen te verzamelen. Tegen z'n 20e had Cray reeds zijn helden Albert Collins, Freddie King en Muddy Waters live gezien, en besloot zijn eigen band op te richten. Deze begon op te treden in de steden aan de westkust. Na vele jaren van regionaal succes, kon Cray beginnen bij Mercury Records in 1982.
Zijn derde release, Strong Persuader, won een Grammy Award, en de single "Smokin' Gun" gaf hem naamsbekendheid bij een breder publiek. Cray was een openingsact voor de grote sterren. Begin jaren 90 werd zijn naam steeds verbonden met zijn soulstem, proper gitaarwerk en een vernieuwend bluesgeluid.
Cray hanteerde voornamelijk Fendergitaren (Telecasters en Stratocasters), en speelde in een band die gewoonlijk bestond uit een bas, drums, keyboard, saxofoon en trompet. Hij  neemt nog steeds platen op en tourt nog rond .
» Reageer (0)
04-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse kinderen worden groter en zwaarder

Vlaamse kinderen worden zwaarder en groter

Vlaamse kinderen zijn vanaf vijf jaar beduidend groter en zwaarder dan hun leeftijdgenoten uit vorige generaties. De sociale verschillen blijken ook een impact te hebben op de groei van de jongeren in Vlaanderen. Dat blijkt uit een studie van het Laboratorium Antropogenetica van de Vrije Universiteit Brussel in samenwerking met de K.U.Leuven.

Groeicurve
De resultaten kwamen aan het licht toen de onderzoekers een actuele versie maakten van de Vlaamse groeicurve, waarvan de laatste editie dateerde van dertig jaar geleden.
 
Extra centimeters
Uit de nieuwe meetgegevens van bijna 16.000 jongeren van 0 tot 21 jaar blijkt dat volwassen jongens elke tien jaar gemiddeld 1,2 cm in lengte winnen; voor meisjes is dat 0,8 cm. Het gemiddelde gewicht bij jongens neemt 0,9 kg toe per decennium; bij meisjes is dat 1 kg. Het aantal zwaarlijvige kinderen is de voorbije jaren zelfs zeer sterk toegenomen.
 
Puberteit
Alleen de leeftijd waarop de jongeren beginnen te puberen, lijkt de voorbije vijftig jaar niet meer gewijzigd: zo krijgen meisjes hun eerste maandstonden gemiddeld als ze dertien zijn.
 
Cultuur
Daarnaast blijkt dat de Vlaamse jongeren gemiddeld 2 tot 3 cm groter zijn dan hun leeftijdgenoten uit Groot-Brittannië, maar 2 tot 4 cm kleiner dan de Nederlandse jongeren.
 
Kinderen van hooggeschoolde ouders, of jongeren uit het algemeen secundair onderwijs worden gemiddeld groter. Allochtone kinderen zijn dan weer gemiddeld enkele centimeters kleiner dan hun autochtone leeftijdgenoten, maar lopen wel dubbel zoveel kans op obesitas.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volg nooit dieettips van celebs

"Volg nooit dieettips van celebs"
De knappe actrice Megan Fox en het voormalig topmodel Cindy Crawford zweren dat azijn hun geheim is om slank te blijven. Wetenschappers waarschuwen nu voor het groeiend aantal celebs dat theorieën verkondigt over hoe gezond, slim, knap en jong te blijven.


"Celebs misbruiken hun status om raad te geven slankheids- en gezondheidstips te geven", aldus een Britse gezondheidsorganisatie. "Vooral Megan Fox en zangeres van de Black Eyed Peas Stacy Ferguson geven het slechtste voorbeeld, door te zeggen dat azijn helpt te vermageren en te detoxen. Volgens Fox reinigt dit je lichaam en helpt het overtollige vloeistoffen af te voeren. De celeb houdt er niet van te diëten, want ze is lui en houdt van snoep, daarom vindt ze het nodig dat ze zichzelf reinigt. Dit klinkt heel aantrekkelijk, maar er is geen wondermiddel om snel te vermageren. Het lichaam en de lever reinigen alles, azijn verbetert de werking er echter niet van."


Roger Moore beweerde dan weer dat foie gras Alzheimer, diabetes en reumatoïde artritis kan veroorzaken, het zou een manier zijn om snel terminaal ziek te worden. "Je kan niet ziek worden door enkel een ding te eten", zegt de organisatie. Ook Gwyneth Paltrow zou de bal misslaan met haar visie op voeding. "Ze snapt er niets van, het is de portie die bepaalde dingen zo gevaarlijk maakt. Als je weinig van iets ongezonds eet, is er geen bewijs dat het je ziek kan maken.


Wetenschapper Ellen Raphael: "Mensen die veel aandacht van het publiek krijgen, hebben een te 'luide stem'. Dankzij het internet cirkelen deze misleidende beweringen lang rond. Ik hoop dat celebs vanaf nu eerst de feiten controleren bij wetenschappers voor ze uitspraken doen over dingen waar ze weinig van weten."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cadeaubonnen vlogen de deur uit

Cadeaubonnen vlogen de deur uit

Wie recent enkele cadeau's mocht uitpakken, had veel kans dat er een geschenkenbon bijzat. Bongo spreekt van een massaal succes tijdens de feestperiode.


Meer dan één miljoen cadeaubonnen werden het voorbije jaar afgeleverd door Bongo. De crisis laat zich bij het bedrijf niet voelen, dit jaar bleek er een groei van ruim 40 procent tegenover vorig jaar.


Bongo is niet de enige die tevreden terugblikt. Vivabox en Cadeaubox spreken dezelfde taal en mogen op even groot succes rekenen. Vooral tijdens de feestdagen werden er, niet geheel onlogisch, meer verkocht. Tijdsgebrek wordt als belangrijkste reden voor zoveel succes aangegeven
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie Bracquemond

Marie Bracquemond

1 december 1841 - Parijs, 17 januari 1916


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/marie-bracquemond.jpg?t=1262530112
Op het terras van Sèvres, 1880


Marie Bracquemond (Argenton (Bretagne), 1 december 1841 - Parijs, 17 januari 1916) was een Franse impressionistische vrouwelijke kunstenaar, door Gustave Geffroy in 1894 beschreven als een van de trois grandes dames van het Impressionisme, naast Berthe Morisot en Mary Cassatt.


Zij wordt echter nauwelijks genoemd in boeken over vrouwelijke kunstenaars. Dit was het resultaat van de inspanningen van haar man, Félix Bracquemond, om haar ontwikkeling als kunstenaar te dwarsbomen. Felix had bezwaar tegen de impressionistische stijl die zij had aangenomen.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/bracquemond_foto.jpg?t=1262530777Ze werd geboren als Marie Quivoron. Haar achtergrond staat in scherp contrast met de culturele, welvarende en stabiele omgeving van de andere vrouwelijke impressionisten - Cassatt, Morisot en Gonzalès. Ze was het kind uit een ongelukkig, gearrangeerd huwelijk. Haar vader, een zeekapitein, stierf kort na haar geboorte. Haar moeder hertrouwde snel met M. Pasquiou. Daarna leidde ze een onrustig bestaan, verhuizend van Bretagne naar de Jura, Zwitserland, en naar de provincie Auvergne voordat zij zich vestigde in Etampes, ten zuiden van Parijs. Ze had een zus, Louise, geboren terwijl het gezin woonde in Corrèze, in de buurt van Ussel, in de Auvergne, in de oude abdij van Bonnes-Aigues.


In haar tienerjaren begon ze haar lessen in het schilderen bij M. Wasser, door haar beschreven als een oude schilder die nu schilderijen restaureerde en les gaf aan de jonge vrouwen van de stad. Zij vorderde in zo'n snel tempo, dat het schilderij van haar moeder, zusje en oud-leraar poserend in de studio al in 1857 door het Salon werd aanvaard. Zij werd geïntroduceerd bij Ingres, die haar adviseerde en op zijn beurt introduceerde bij twee van zijn studenten, Flandrin en Signol. De criticus Philippe Burty noemde haar een van de meest intelligente leerlingen in Ingres' studio. Marie verliet Ingres' studio en begon met haar werk geld te verdienen. Het hof van keizerin Eugénie de Montijo gaf opdracht voor een schilderij van Cervantes in de gevangenis. Dit schilderij stemde kennelijk tot tevredenheid, want zij is toen door de Graaf de Nieuwerkerke, de directeur-generaal van de Franse musea, gevraagd om kopieën te maken van belangrijke werken in het Louvre.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/marie-bacquemond-2.jpg?t=1262530472Het was tijdens het kopiëren van oude meesters in het Louvre, dat zij werd opgemerkt door Félix Bracquemond, die verliefd op haar werd. Zijn vriend, de criticus Montrosier, regelde een ontmoeting en vanaf toen waren Marie en Felix onafscheidelijk. Ze werden twee jaar verloofd voordat ze trouwden in 1869, ondanks de tegenwerpingen van Maries moeder.


Felix en Marie werkten samen op de Haviland Studio in Auteuil, waar Felix artistiek directeur was geworden. Marie ontwierp borden voor serviezen en schilderde op grote panelen beeltenissen van muzen, die werden getoond op de Wereldtentoonstelling van 1878. Haar schilderijen werden vanaf 1874 op regelmatige basis aanvaard voor de Salon. Omdat zij zich tijdens het etsen te gebonden voelde, waren de inspanningen van Felix om haar deze kunst te leren slechts een matig succes. Toch heeft ze negen etsen geproduceerd, die getoond werden tijdens de tweede tentoonstelling van de Society of Painter-Etchers op de Galeries Durand-Ruel in 1890.

Felix introduceerde haar bij de media en de kunstenaars die hij bewonderde, maar ook bij oudere meesters, zoals Chardin. Ze werd vooral aangetrokken door de Belgische schilder Alfred Stevens. Tussen 1887 en 1890 begon haar stijl te veranderen, onder invloed van de impressionisten. Haar doeken werden groter en haar kleuren intenser. Ze verlegde haar blik naar buiten en tot Felix' afschuw werden Monet en Degas haar mentors.


Marie Bracquemond heeft deelgenomen aan de impressionistische tentoonstellingen van 1879, 1880 en 1886. In 1879 en 1880 zijn een aantal van haar tekeningen gepubliceerd in La Vie Moderne. In 1881 zijn vijf werken tentoongesteld in de Dudley Gallery in Londen. Veel van haar bekendste werken zijn geschilderd in haar tuin in Sèvres.


In 1886 ontmoette Felix Gauguin via Sisley en bracht de verarmde kunstenaar bij hem thuis. Deze had een beslissende invloed op Marie en in het bijzonder leerde hij haar hoe het doek voor te bereiden, met het oog op de verwezenlijking van de intense kleuren ze nu zo graag wilde.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Marie-Bracquemond-3.jpg?t=1262530310
De zoon en dochter van de kunstenares in de tuin van Sèvres, 1890


Hoewel ze werd overschaduwd door haar bekende man, wordt het werk van de teruggetrokken Marie Bracquemond geacht dichter bij de idealen van het impressionisme te staan. Volgens hun zoon Pierre, was Felix Bracquemond vaak rancuneus naar zijn vrouw. Hij wees haar kritiek op zijn werk bruusk af en weigerde om haar schilderijen aan bezoekers te tonen. In 1890 gaf Marie het schilderen op, verdrietig door de voortdurende wrijving en ontmoedigd door gebrek aan belangstelling voor haar werk, met uitzondering van een paar particuliere werken. Een van haar laatste schilderijen was De dochter en zoon van de artiest in de tuin in Sèvres.
» Reageer (0)
03-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De g-spot bestaat toch niet

De g-spot bestaat toch niet

De wanhopige zoektocht van miljoenen vrouwen (en mannen) naar de 'g-spot' kan gestaakt worden. Het mysterieuze plekje in het vrouwenlichaam dat garant zou staan voor seksueel plezier, bestaat namelijk niet, zo concluderen Britse wetenschappers. Dat schrijft de zondagskrant The Sunday Times.

Duitse ontdekking
De Duitser Ernst Gräfenberg "ontdekte" de erogene zone die vrouwen tot een climax kon helpen brengen, maar het was de Amerikaanse professor Beverly Whipple die de ontdekking wereldkundig maakte. Hij  onderzocht 400 vrouwen en publiceerde hoopgevende resultaten over dit trosje hypergevoelige zenuwuiteinden.
 
Wel of niet?
In de halve eeuw die sindsdien is verstreken, werd driftig gediscussieerd over het bestaan van dat plekje.  Na onderzoek bij 1.800 Britse vrouwen concluderen de onderzoekers dat het plekje niet bestaat. 

Aan het onderzoek namen tweelingen deel. Als een helft van een identieke tweeling zei dat ze een g-spot had, moest de ander dat ook hebben aangezien zij hun genen delen. Dat bleek echter niet zo te zijn, dus gaat het volgens professor Tim Spector om een mythe.

Subjectief gegeven
"Dit is verreweg het grootste onderzoek ooit en het toont duidelijk aan dat de idee van een g-spot puur subjectief is. Vrouwen mogen dan zeggen dat het bezit van een g-spot samenhangt met dieet of lichaamsbeweging, maar in werkelijkheid is het vrijwel onmogelijk er concrete sporen van te vinden", aldus  Spector.
 
Twijfels
De meeste artsen hebben altijd al twijfels gehad bij het bestaan van de g-spot. Volgens gynaecoloog Gedis Grudzinskas "bewijst dit onderzoek het verschil tussen populaire wetenschap en biologische of anatomische wetenschap".
 
"Foute studie"
Toch is de zoektocht naar het plekje hiermee niet afgesloten. Want professor Whipple geeft niet toe en beschreef de Britse studie als "foutief" omdat geen rekening was gehouden met bepaalde seksuele technieken en geen lesbische vrouwen waren ondervraagd.
 
Daarnaast klaagt ze dat "er geen rekening is gehouden met het feit dat tweelingen doorgaans niet dezelfde seksuele partner hebben".

In het Journal of Sexual Medicine, dat de resultaten van de Britse studie publiceerde, werd al aangekondigd dat over dit thema een groot debat zal worden georganiseerd, met non-believers én believers.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janis Joplin - Cry Baby


Janis Joplin - Cry Baby

Om haar te beluisteren druk op de foto
Janis Lyn Joplin (Port Arthur (Texas), 19 januari 1943 – Los Angeles (Californië), 4 oktober 1970) was een Amerikaans zangeres. Een van haar bekendste nummers is Me and Bobby McGee.

Haar vader werkte bij Texaco Oilcompany en haar moeder was administrateur. Joplin bezocht in de vroege jaren 60 enkele universiteiten, maar studeerde nooit af. De muziek trok haar meer en dan met name de blues, rock-'n-roll en soul. Grote voorbeelden voor haar waren Odetta, Leadbelly, Bessie Smith en "big mamma" Thornton. In 1963 woonde Joplin enige tijd in San Francisco, maar ze keerde al snel terug naar Port Arthur.

In 1966 vertrok Joplin opnieuw naar San Francisco op uitnodiging van de impresario van Big Brother and The Holding Company, Chet Helms. In het begin was de band niet succesvol, maar de grote doorbraak kwam met het optreden op het Monterey Pop Festival in 1967. Met het album dat daarna verscheen, Cheap Thrills, vestigde Joplin definitief haar naam als blueszangeres. Joplin besloot Big Brother and The Holding Company te verlaten en begon The Kozmic Blues Band en later The Full Tilt Boogie Band. Met deze laatste band maakte ze het album Pearl. Haar laatste opnames waren het lied Mercedes-Benz en een verjaardagswens voor John Lennon. Janis Joplin overleed op 27-jarige leeftijd aan een overdosis.

Dat de dood van Janis veroorzaakt was door een overdosis drugs kwam niet echt als een verrassing. Een groot deel van haar leven had zij te kampen met een drugs- en alcoholprobleem. Als kind had ze al de bijnaam 'speedfreak' en dat was zeker niet voor niets; op haar dieptepunt woog zij nog maar 40 kilo. Gelukkig bood toen de uitnodiging om naar San Francisco te komen om bij Big Brother and the Holding Company te gaan zingen, uitkomst. Helaas was die redding maar van korte duur. Terwijl de band steeds meer successen boekte, steeg niet alleen Janis' inkomen maar ook de druk om te presteren. Deze grote druk kon Janis niet aan. Zij greep meteen weer terug naar de alcohol en drugs. Uiteindelijk werd Janis Joplin op 4 oktober 1970 dood gevonden in haar hotelkamer in Los Angeles, overleden aan een overdosis heroïne. Wat Janis niet wist is dat haar dealer de heroïne deze keer niet eerst zelf getest had en dat het onversneden (pure) heroïne bleek te zijn. Janis nam een voor haar gebruikelijke hoeveelheid van de drugs in wat haar fataal werd.

Het album Pearl verscheen postuum in 1971. Haar bekendste nummer was Me and Bobby McGee, geschreven door Kris Kristofferson en uitgebracht na haar dood in 1971.

Joplin wordt nog steeds beschouwd als een van de invloedrijkste blueszangeressen van de jaren '60. Vooral haar optreden in Woodstock (1969) wordt nog steeds als klassiek beschouwd. Joplins teksten weerspiegelen een gevoel van pijn en eenzaamheid van een vrouw die een laag zelfbeeld had en gekweld werd door een gebrek aan zelfvertrouwen. Dit zal ongetwijfeld ten grondslag hebben gelegen aan haar succes als blueszangeres.

» Reageer (0)
02-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interpol seint gestolen Degas

Interpol seint gestolen Degas


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/15/3/0/media_xl_3271245.jpg?20091231193712


Een klein pastelwerkje van de hand van impressionist Edgar Degas, dat donderdag gestolen werd uit het Musée Cantini in Marseille, werd toegevoegd aan een database waarmee Interpol de wereldwijd gezochte kunstwerken bijhoudt en signaleert. Dat staat te lezen op de website van de internationale politieorganisatie.


Een uitgebreide fiche over het kunstwerk van Degas, 'Les Choristes' genaamd, te raadplegen in de database van Interpol. De fiche bestaat uit foto's in kleur en een gedetailleerde beschrijving van het werk.

De catalogus waarin Interpol sinds 40 jaar alle vermiste kunstwerken bijhoudt, en die intussen zo'n 34.000 werken telt, is sinds augustus 2009 gratis te raadplegen via het internet door mensen die over een toegangscode beschikken, zoals politieagenten, magistraten, professionelen of kunstliefhebbers. De database werd ook voor het grote publiek opengesteld om de handel in gestolen kunstwerken beter te kunnen bestrijden.Het gestolen werk van Degas werd voor een expositie door het Parijse Musée d'Orsay tijdelijk uitgeleend aan het Musée Cantini in Marseille. "Dit kunstwerk is onverkoopbaar", onderstreept een bron die zich bezighoudt met het dossier.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak jezelf gratis gelukkig

Maak jezelf gratis gelukkig

Waar worden mensen gelukkig van? De kleine dingen des levens, zo blijkt uit een Britse bevraging. Niet een vette spaarpot, it-bags of designerschoenen maar wel een heerlijk nachtje slapen, lekker vers brood, propere lakens of een goed gesprek met vriendinnen.

Natuur, familie en vrienden
Wat mensen gelukkig maakt, heeft vaak een link met de natuur. Een vogeltje dat fluit, de geur van de zomer of de wereld na een regenbui of hoe de zon valt in een herfstbos. Ook vriendschap (lachen, praten, troosten, steun krijgen), familie (hand-in-hand wandelen met je kinderen, een massage van je man of een knuffel van je vader) en iets lief doen voor iemand anders (een fietser overlaten, een gesprekje aanknopen aan de bushalte of iets van het bovenste rek in de supermarkt halen) zijn allemaal bronnen van geluk.

Eigen geluksbrengers
Deze kleine geluksbrengers zijn allemaal gratis, en komen bijna in onbeperkte mate. Dat betekent ook dat 'gelukkig worden' je niets hoeft te kosten én dat je het zelf in de hand hebt. Je kan leren genieten van wat zo voor de hand ligt, en je kan waarderen wat het leven je elke dag opnieuw in de schoot werpt.

Iedereen heeft eigen geluksbrengers en iedereen heeft er toegang toe. Je kan zo meteen niets bedenken dat jouw leven opfleurt? Probeer elke dag drie dingen te bedenken die je gelukkig hebben gemaakt die dag, of waarvoor je dankbaar bent. Na een tijdje waardeer je je geluksbrengers veel meer.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarsparty loopt uit de hand: meer dan 50 gewonden

Nieuwjaarsparty loopt uit de hand: meer dan 50 gewonden

De jaarlijkse oudejaarsavondfuif van de KLJ in Waarschoot is zo zwaar uit de hand gelopen dat 27 feestgangers naar het ziekenhuis gebracht moesten worden. Een dertigtal werd ter plaatse verzorgd, weet 'Het Laatste Nieuws'.
 
Een groep van 40 tot 60 jongeren van buiten de gemeente zorgde van middernacht tot 's ochtends 6 uur voor verschillende vechtpartijen. De acht aanwezige securitymensen konden de situatie niet meester en riepen de hulp in van de politie. Die moest op haar beurt versterking vragen in het hele Meetjesland.

"Bloedneuzen en gebroken tanden"
"Verschillende mensen hadden zodanig veel gedronken dat ze opgenomen moesten worden. De meesten liepen blauwe ogen, gescheurde lippen en oren, bloedneuzen en gebroken tanden op door de vele vechtpartijtjes", zegt korpschef Johan Geeraert in de krant.
 
Een harde kern van amokmakers bedreigde zelfs medewerkers van het Rode Kruis. "Eén persoon toonde me zijn mes en dreigde me de keel over te snijden als ik zijn vriend niet zou helpen", vertelt vrijwilliger Kenny. "Ambulanciers kregen dan weer verwijten omdat ze gewonden hielpen. Bedreigd worden om iemand te helpen, dat maakte ik nog nooit mee.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cyndi Lauper - Girls Just Want To Have Fun

Cyndi Lauper - Girls Just Want To Have Fun

Klik op de foto om haar te beluisteren


Cynthia  Lauper (New York, 22 juni 1953) is een Amerikaans zangeres en actrice.

Haar meest succesvolle singles waren Girls Just Want To Have Fun (1983), Time After Time (1984), The Goonies 'R' Good Enough
» Reageer (0)
01-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rookverbod in horeca is niet rechtsgeldig door taalblunder

"Rookverbod in horeca is niet rechtsgeldig door taalblunder"


http://img706.imageshack.us/img706/1272/roken.jpgHet rookverbod in de horeca dat op 1 januari in voege zou treden, is niet rechtsgeldig. De Nederlandse tekst in het Staatsblad bevatte een zin in het Frans en daardoor is de nieuwe rookwet ongeldig voor Vlamingen. Dat meldt vtm.
 
Ongrondwettelijk
De Nederlandstalige tekst van het rookverbod die in het Staatsblad is verschenen, werd afgesloten met een formule in het Frans. En dat is niet grondwettelijk. Ook de koning, die de wet heeft ondertekend, had de zin over het hoofd gezien. Door de fout is de nieuwe rookwet ongeldig voor Vlamingen.
 
Rechtzetting
De regering zit verveeld met de zaak en wil zo snel mogelijk een rechtzetting in het Staatsblad.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25.000 Nederlanders beginnen 2010 in ijskoud water

25.000 Nederlanders beginnen 2010 in ijskoud water

Ruim 25.000 Nederlanders zijn het nieuwe jaar begonnen met een duik in het koude water. Traditiegetrouw kwamen de meeste zwemmers af op een plons in de Noordzee bij Scheveningen.


Hier kwamen volgens schatttingen van initiatiefnemer Unox 8.600 zwemmers opdraven. Dat zijn er 2.100 meer dan het jaar daarvoor. De organisator spreekt van zeer goed duikweer: "Het was door de zon ook warmer dan was voorspeld: 4 graden Celsius."http://www.hln.be/static/FOTO/pe/9/1/8/media_xl_3284843.jpg?20100101184549Volgens Unox komen steeds meer gezinnen de duik nemen. "We zien steeds meer kinderen opduiken, waarmee het echt een jaarlijkse traditie voor gezinnen wordt."


Op 63 locaties in Nederland waagden mensen de sprong in het water. Er waren 68 duiken gepland, maar door ijsvorming gingen er in het noorden van het land vijf niet door. De eerste nieuwjaarsduik was op 1 januari 1960.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Degas ter waarde van 800.000 euro gestolen in Marseille

Degas ter waarde van 800.000 euro gestolen in Marseille
Een schilderij van de Franse impressionist Edgar Degas, met een geschatte waarde van 800.000 euro, is uit het museum Cantini in Marseille gestolen. De diefstal werd vanochtend vastgesteld, zo is uit politiebron vernomen.
 

Het schilderij maakte deel uit van het twintigtal werken van Edgar Degas (1834-1917) dat in het kader van de expositie 'De la scène au tableau' tentoongesteld wordt in het Cantini-museum, in het centrum van Marseille. De expositie opende op 6 oktober en loopt tot zondag 3 januari. Het parket opende een onderzoek, dat in handen is van de antibanditismebrigade van de Franse gerechtelijke politie.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taylor Swift - You Belong With Me

Taylor Swift - You Belong With Me

Klik op de foto om haar te beluisteren

Over Taylor  Swift


Taylor Alison Swift (Wyomissing (Pennsylvania), 13 december 1989) is een Amerikaanse countryzangeres.

Swift is geboren in Wyomissing, Pennsylvania, als dochter van Andrea en Scott Swift en heeft nog een jongere broertje Austin. Ze is opgegroeid op een boerderij waar kerstbomen worden gekweekt. Op haar tiende begon ze met optreden op karaokewedstrijden, markten en festivals die meestal in de buurt van haar woonplaats waren. Ze heeft ook ooit een hele zomer besteed aan het schrijven van een boek van maar liefst 250 pagina's lang, dat echter nooit is uitgegeven.

Swifts grootste voorbeelden waren haar grootmoeder (die operazangeres was) en LeAnn Rimes. Ze heeft altijd al countrymuziek gezongen. Op haar elfde ging ze voor het eerst naar Nashville waar ze aan elk platenlabel een cd met zelfingezongen karaokeliedjes gaf, maar ze kwam met lege handen terug. Velen wezen haar af door haar te jonge leeftijd. Swift gaf niet snel op en bleef liedjes schrijven en naar Nashville terugkomen om liedjes te schrijven met andere songwriters. Op haar twaalfde kon Taylor al liedjes schrijven en op een gitaar spelen. Op haar veertiende besloten haar ouders te gaan verhuizen naar een dorpje dichtbij Nashville. Op haar vijftiende kreeg ze een platendeal van RCA, die zij weigerde omdat ze haar eigen liedjes niet mocht opnemen. Ze kreeg kort daarna echter wel een andere platendeal aangeboden door Scott Borchetta van Big Machine, die haar had zien optreden in een café in Nashville. Ze werd ook de jongste songwriter aangenomen bij Sony/ATV Tree.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!