Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




01-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Degas ter waarde van 800.000 euro gestolen in Marseille

Degas ter waarde van 800.000 euro gestolen in Marseille




Een schilderij van de Franse impressionist Edgar Degas, met een geschatte waarde van 800.000 euro, is uit het museum Cantini in Marseille gestolen. De diefstal werd vanochtend vastgesteld, zo is uit politiebron vernomen.
 

Het schilderij maakte deel uit van het twintigtal werken van Edgar Degas (1834-1917) dat in het kader van de expositie 'De la scène au tableau' tentoongesteld wordt in het Cantini-museum, in het centrum van Marseille. De expositie opende op 6 oktober en loopt tot zondag 3 januari. Het parket opende een onderzoek, dat in handen is van de antibanditismebrigade van de Franse gerechtelijke politie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taylor Swift - You Belong With Me

Taylor Swift - You Belong With Me

Klik op de foto om haar te beluisteren





Over Taylor  Swift


Taylor Alison Swift (Wyomissing (Pennsylvania), 13 december 1989) is een Amerikaanse countryzangeres.

Swift is geboren in Wyomissing, Pennsylvania, als dochter van Andrea en Scott Swift en heeft nog een jongere broertje Austin. Ze is opgegroeid op een boerderij waar kerstbomen worden gekweekt. Op haar tiende begon ze met optreden op karaokewedstrijden, markten en festivals die meestal in de buurt van haar woonplaats waren. Ze heeft ook ooit een hele zomer besteed aan het schrijven van een boek van maar liefst 250 pagina's lang, dat echter nooit is uitgegeven.

Swifts grootste voorbeelden waren haar grootmoeder (die operazangeres was) en LeAnn Rimes. Ze heeft altijd al countrymuziek gezongen. Op haar elfde ging ze voor het eerst naar Nashville waar ze aan elk platenlabel een cd met zelfingezongen karaokeliedjes gaf, maar ze kwam met lege handen terug. Velen wezen haar af door haar te jonge leeftijd. Swift gaf niet snel op en bleef liedjes schrijven en naar Nashville terugkomen om liedjes te schrijven met andere songwriters. Op haar twaalfde kon Taylor al liedjes schrijven en op een gitaar spelen. Op haar veertiende besloten haar ouders te gaan verhuizen naar een dorpje dichtbij Nashville. Op haar vijftiende kreeg ze een platendeal van RCA, die zij weigerde omdat ze haar eigen liedjes niet mocht opnemen. Ze kreeg kort daarna echter wel een andere platendeal aangeboden door Scott Borchetta van Big Machine, die haar had zien optreden in een café in Nashville. Ze werd ook de jongste songwriter aangenomen bij Sony/ATV Tree.




» Reageer (0)
31-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuurwerk

Vuurwerk is mooi maar onze diertjes zijn er heel bang van



http://img268.imageshack.us/img268/6936/happynewyearworks.gif



Ik wenst iedereen veel plezier tijdens het eindejaarsfeest maar ik doe ook een oproep om ook aan de dieren te denken. Mensen vinden vuurwerk mooi en spannend maar voor veel dieren is dit een zeer angstaanjagend verschijnsel. Dieren begrijpen er niets van en worden heel angstig, ze lopen in paniek weg van het lawaai en de lichtflitsen. Elk jaar opnieuw lopen dieren verloren of raken ze gewond.

Steek dus liever geen vuurwerk af en hou zeker rekening met volgende tips:


# Hou alle huisdieren goed binnen van zodra het donker wordt. Sluit alle ramen en deuren goed af, haal de rolluiken helemaal naar beneden en sluit de gordijnen. Laat het licht aan en de radio of TV spelen om het ergste lawaai en licht van het vuurwerk te dempen. Als je hond zeer gevoelig is voor harde knallen, kan je de dierenarts vragen een licht kalmeermiddel voor te schrijven.

# Zet konijnen, hamsters en andere dieren in hun kooi en plaats ze binnen of in een goed afgesloten stal of garage.

# Hou paarden,ezels, schapen, geiten, pony’s en runderen zoveel mogelijk op stal.

# Steek nooit vuurwerk af in de onmiddellijke omgeving van een dier. Let erop dat ook in de aangrenzende weiden geen dieren staan, ook grotere dieren zoals paarden en koeien hebben veel schrik van vuurwerk.
Stel het vuurwerk zo laat mogelijk op en controleer voor het aansteken of er zich geen dieren in de nabijheid verstopt hebben (bv. egels).

# Waarschuw je buren op tijd als je van plan bent om vuurwerk aan te steken. Zo kunnen ook zij de nodige maatregelen nemen


Denk eraan onze dieren zijn  echt bang van vuurwerk !!!




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer dankbaar zijn via je dagboek

Leer dankbaar zijn via je dagboek





Hoe vaak hoor je niet de verzuchting: waarom is alle nieuws negatief? Maar tegelijk praten mensen zelf altijd over hun problemen, en vergeten ze waarvoor ze dankbaar zijn. Een nieuw dagboek moet daarbij helpen.

5 x dankbaar
Het zogenaamde dankbaarheidsdagboek 'verplicht' je dagelijks vijf dingen neer te schrijven waarvoor je dankbaar bent. Een lekkere kop koffie, een traktatie van een jarige collega, een goede gezondheid of het niét hebben van een ongeval.

Na Amerika, ook Europa
Het dagboek is in Amerika, en dan vooral in Los Angeles, een grote hit. Maar kan het ook over de grote plas werken, in het cynischere Europa? Een Britse journaliste van de krant Daily Mail probeerde het.

Slecht begin
"Het begint slecht. Als ik het dagboek opensla, staat er 'For Oprah, with love. THANK YOU'. Voor een nuchtere, cynische Brit als ik is dat té veel grandeur. Maar ik besluit om het idee een kans te geven, en ik begin met op te schrijven waarvoor ik dankbaar ben. Dat is verrassend gemakkelijk: je lievelingsnummer op de radio horen, een lekkere maaltijd gepresenteerd krijgen...

"Ik ben verslaafd"
Na twee weken ben ik helemaal verslaafd aan dit dagboek. Hoe slecht mijn dag ook was, ik heb nog altijd een huis met verwarming. Het plaatst dingen in perspectief, en het herinnert me eraan dat ik het zo slecht niet heb. Dag na dag word ik positiever. Als er één goed voornemen is dat ik wil houden, dan is het wel in dit dagboek schrijven."

Bestellen kan via amazon.com, maar niets houdt je tegen om in je eigen dagboek of in een doodgewoon schriftje te schrijven.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paris Hilton-syndroom leidt tot chihuahuaplaag in kennels

Paris Hilton-syndroom leidt tot chihuahuaplaag in kennels


http://img109.imageshack.us/img109/5978/chihuahuat.jpg



Terwijl de meeste hondenasielen in de Verenigde Staten klagen over een teveel aan pitbulls en grote bastaardhonden waarvoor moeilijk een goede thuis te vinden is, raken de asielen aan de westkust vol met modieuze chihuahua's. "We hebben onze handen vol met de chihuahua's. We worden er gek van", klaagt Deb Campbell, woordvoerster van een hondenkennel in San Francisco.


Paris Hilton
Een derde van alle honden in de asielen van San Francisco zijn ondertussen chihuahua's. Eenzelfde situatie is merkbaar in Los Angeles, Oakland, Berkeley en San Jose, waar de kleine honden met de puntige oren en grote ogen in nooit geziene getale de kennels bevolken. Het probleem is zo groot geworden dat het een naam gekregen heeft: het 'Paris Hilton-syndroom'.
 

Californië
Toch lijkt het probleem enkel Californië te treffen. "Mensen van de oostkust tot de zuidelijke staten bellen ons met de vraag om hen chihuahua's te sturen", aldus Campbell. Dierenrechtenactivisten in Californië leggen de schuld van het probleem bij Hollywood. Beroemdheden zoals Paris Hilton, Britney Spears, Hillary Duff en Mickey Rourke laten zich immers vaak opmerken in het gezelschap van zo'n hondje dat in een handtas past.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer meldingen van kindermishandeling

Meer meldingen van kindermishandeling





De Vertrouwenscentra Kindermishandeling van Vlaams-Brabant, Antwerpen en Gent registreerden dit jaar 10 tot 15 procent meer meldingen dan in 2008. De twee overige afdelingen, in Limburg en West-Vlaanderen, spreken over een status-quo of lichte stijging. Dat melden de Coreliokranten.
 
Baby's en peuters
Meer meldingen betekent niet noodzakelijk dat er meer kinderen mishandeld worden. Ook ten tijde van de zaak-Dutroux steeg het aantal oproepen bijvoorbeeld spectaculair. "Maar 10 procent is toch opvallend", vindt kinderpsychiater Peter Adriaenssens, die verbonden is aan het Vertrouwenscentrum in Vlaams-Brabant. "Vooral omdat de trend in andere westerse landen al jaren dalend is."
 

In al die regio's renderen die inspanningen duidelijk als het gaat over incest en zware geweldpleging op kinderen, zegt Adriaenssens. Daartegenover stelt hij vast dat in Vlaams-Brabant dit jaar 20 procent meer dossiers werden geopend rond baby's en peuters. Precies bij heel jonge kinderen wordt vaak de kiem gezaaid voor latere gedragsproblemen. En die houden op hun beurt verband met het toenemende seksuele misbruik onder jongeren.




» Reageer (0)
30-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gitaar van Picasso gevonden in schoenendoos in Italië

Gitaar van Picasso gevonden in schoenendoos in Italië





In Italië is een gitaartje aangetroffen dat Picasso ooit maakte voor zijn dochter Paloma. Het instrument in geschilderd hout zat in een schoenendoos in het appartement van een handelaar in Pomezia, nabij Rome.






 
Geel, grijs en zwart
De Spaanse kunstenaar gaf het houten instrument, in geel, grijs en zwart, jaren geleden aan Giuseppe Vittorio Parisi, een Italiaanse artiest en vriend van Picasso. Jaren later liet de 92-jarige Parisi zich door een vriend-handelaar overtuigen de gitaar aan hem toe te vertrouwen. Sindsdien was het waardevolle instrument onvindbaar.





 

Toen Parisi in januari overleed, trok zijn vrouw Wanda naar de politie om te proberen het gitaartje terug te krijgen. De speurders troffen het instrument uiteindelijk aan in het appartement van de handelaar.
De gitaar zal tentoongesteld worden in het museum voor hedendaagse kunst in het Italiaanse Maccagno.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedeeltelijke Maansverduistering op oudejaarsavond

Gedeeltelijke Maansverduistering op oudejaarsavond


http://img682.imageshack.us/img682/8199/maansverduistering.jpg



Op oudejaarsavond doet zich in België een gedeeltelijke Maansverduistering voor. Dat deelt de Volkssterrenwacht Urania mee. Een Maansverduistering doet zich voor wanneer de Maan in de schaduwkegel van de Aarde terechtkomt. Dat gebeurt één of twee keer per jaar, wanneer de Zon, de Aarde en de Maan precies op één lijn staan. In sommige gevallen, zoals op oudejaarsavond, trekt een deel van de Maan door de kern­schaduw van de Aarde.
 
Het spektakel begint donderdag om 18.16 uur, maar dan is nog niets met het blote oog te zien. Vanaf 19 uur lijkt de zuidoostelijke Maanrand (de 'rechteronderkant') wat donkerder dan de rest. Van 19.53 tot 20.53 uur bedekt een deel van de aardschaduw de Maanschijf. Halverwege, om 20.23 uur, bereikt de verduistering haar hoogtepunt: acht procent van de Maan is verduisterd, terwijl ze zo'n 33° boven de oostelijke horizon staat. De verduistering is met het blote oog of een verrekijker te volgen.
 
Het fenomeen is niet even spectaculair als een volledige Maansverduistering, waarbij de Maan volledig door de aardschaduw wordt bedekt, en een koperrode kleur aanneemt, waarschuwt Urania. Voor de eerstvolgende totale Maansverduistering in België is het wachten tot 28 september 2015.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotelfactuur asielzoekers loopt op tot acht miljoen

Hotelfactuur asielzoekers loopt op tot acht miljoen

En waar slapen onze dakloze...?



Sinds eind april groeide het aantal asielzoekers op hotel aan tot 1.200. Zij logeren er aan een tarief van dertig euro per persoon per nacht. Dat geeft een totale kost van 8 miljoen euro.


Het jaarbudget van Fedasil, de overheidsdienst die de asielzoekers begeleidt, bedroeg vorig jaar 280 miljoen euro. Acht miljoen daarvan diende voor de opvang in hotels. "Dat is nog altijd minder dan het budget voor de opvang in asielcentra", verduidelijkt Waut Es, woordvoerder van de staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard (PS). "Mensen denken dat asielzoekers op hotel veel geld kosten, maar eigenlijk is het omgekeerd."


Maaltijdcheques
Zo krijgen asielzoekers die op hotel verblijven geen begeleiding, maar slechts onderdak en een dagelijkse maaltijdcheque van zes euro.
In opvangcentra zijn wel constant mensen aanwezig en zijn asielzoekers zeker van een warme maaltijd. De factuur per persoon per nacht bedraagt daar 35 euro.


Opvangplaatsen
Volgend jaar krijgt Fedasil een enveloppe van 250 miljoen euro. Daar komt een toelage van 76 miljoen euro bovenop voor de creatie van vijfduizend nieuwe structurele opvangplaatsen. Zestien miljoen euro daarvan is bestemd voor de Regie der Gebouwen.




» Reageer (0)
29-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30.000 potjes 'Faux Gras de Gaia' uitverkocht

30.000 potjes 'Faux Gras de Gaia' uitverkocht



De 30.000 potjes 'Faux Gras de Gaia' die in de winkelrekken lagen als diervriendelijk alternatief voor foie gras, zijn uitverkocht. Dat zegt directeur Anne de Greef van Gaia. Gaia wil de actie volgend jaar herhalen. Naast Lidl en Carrefour die het product nu al aanboden, zijn andere supermarktketens geïnteresseerd. Gaia hoopt het product ook in Frankrijk op de markt te brengen.






"Sinds vorige week is de faux gras uitverkocht", zegt De Greef. "De depots van Lidl en Carrefour zijn leeg." Naast die supermarktketens boden ook biowinkels het plantaardige product aan. De faux gras is gemaakt op basis van onder meer champagne en truffel.

Verdrievoudiging
De Greef acht voor de volgende jaarwisseling een productie van 100.000 potjes mogelijk, een meer dan verdrievoudiging. Lidl heeft al te kennen gegeven opnieuw te willen verkopen, van Carrefour verwacht Gaia hetzelfde. Daarnaast zijn nog twee andere supermarkten geïnteresseerd. "En als we het product via onze zusterorganisatie ook op de Franse markt kunnen brengen, wordt het nog een heel ander verhaal", zegt De Greef. Dat zou de verkoopcijfers sterk omhoog stuwen.







Dwangvoederen
De potjes faux gras kosten 2,99 euro, waarvan 0,40 euro naar Gaia gaat. "Daarmee zetten we nieuwe acties en campagnes op tegen het dwangvoederen", aldus De Greef. "En vooral: elk potje dat verkocht is, is iemand die misschien geen foie gras eet dit jaar."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen afwassen houdt een koppel gelukkig

Samen afwassen houdt een koppel gelukkig





De sleutel voor een lang en geslaagd huwelijk: samen de vaat doen. Onderzoekers suggeren dat koppels die samen het huishouden runnen, gelukkiger zijn dan degenen waarbij de taken niet gedeeld worden. Ook zou niemand idealiter meer dan 60 procent van de huishoudelijke klusjes mogen doen. Of dat nu om kuisen of over de kinderverzorging gaat. 

Onderzoek
Het tradionele familieplaatje waar één iemand de broodwinner is en de andere het huishouden runt, maakt een huwelijk er niet beter op. Canadese onderzoekers kwamen daarachter na een aantal onderzoeken waarbij meer dan 50.000 mensen werden ondervraagd naar hun leefomstandigheden.

Gelukkiger
Hun persoonlijke omstandigheden werden nadien gelinkt aan een geluksschaal die de ondervraagden dienden in te vullen. De gelukkigste koppels delen gezamenlijk de onbezoldigde klusjes, werken beiden buitenshuis en hebben geen of oudere kinderen die zelden zorg vragen.

Religie
Nog volgens het onderzoek werd duidelijk dat de religieuze families sterk vasthouden aan traditonele rollen, waarbij de vrouw de meeste taken vervult. De rollen omdraaien lijkt al helemaal geen optie. Neemt de man het merendeel van het huishouden voor zijn rekening en is vrouwlief de grootste kostwinner, blijven de voldoeningscijfers nog altijd laag. Het hoogste gelukscijfer komt bij die koppels voor waar alle rollen even gelijk gedeeld worden.

Gelijke kansen
Volgens de onderzoekers tonen de resultaten aan dat gelijke kansen op de werkvloer en een betere kindervoorziening uiterst belangrijk zijn voor ons geluk. Net als mannen die actief deelnemen in het huishouden. "Het onderzoek toont aan dat het heel belangrijk is dat beide seksen iets aparts in hun leven bereiken. Daaruit putten ze onafhankelijkheid en voldoening. Daarbij horen ook een aantal gemeenschappelijke dingen, als het huishouden of de kinderen. Dat bezorgt elk koppel een band, geeft geborgenheid, betere communicatie, emotionele warmte en vertrouwen".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 3 haat Nieuwjaar wegens kater

1 op 3 haat Nieuwjaar wegens kater


http://img138.imageshack.us/img138/7471/helpikhebeenkater.jpg



Oudjaar is voor de meesten één groot feest. Anders is het met de dag erna. Ruim een derde loopt niet hoog op met Nieuwjaarsdag. Familiebezoekjes en katers zijn daar de redenen van.


Een Nederlandse rondvraag onder 527 deelnemers van 18 jaar en ouder, toont aan dat Nieuwjaar vooral geapreccieerd wordt door de oudere leeftijdscategorie. Hoe ouder men wordt, hoe meer er genoten wordt.


  

 



Tien procent van de ondervraagden heeft meer moeite met de kater na het vele feestvieren. Andere redenen waarom Nieuwjaar niet hoog aangeschreven staan zijn de verplichte familiebezoekjes of het feit dat de winkels die dag gesloten zijn.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Filip moet 85.000 euro inleveren, Fabiola 132.000

Prins Filip moet 85.000 euro inleveren, Fabiola 132.000


Prins Filip en koningin Fabiola moeten volgend jaar een pak geld inleveren.


Voor het eerst in de geschiedenis van het Belgische koningshuis worden de dotaties van de leden van de koninklijke familie tijdens een lopende regeertermijn verlaagd. Dat schrijft de krant De Morgen. De economische crisis verplicht het hof volgend jaar de broekriem aan te halen.
 

In vergelijking met 2009 gaan de dotaties voor 2010 met 2,67 procent naar beneden en voor 2011 met 4,01 procent. Dat blijkt uit rekenwerk van VUB-professor Herman Matthijs.
 

Prins Filip ziet volgend jaar 85.000 euro verdwijnen. Prins Laurent moet het met 29.000 euro minder stellen, terwijl prinses Astrid 27.000 euro moet inleveren. Koningin Fabiola stelt het met 132.000 euro minder.




» Reageer (0)
28-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijftigers kiezen massaal voor online dating

Vijftigers kiezen massaal voor online dating





Steeds meer 50-plussers daten online, dat stelt datingsite Parship vast. Na een scheiding, overlijden, of lange relatie is een nieuwe start maken niet altijd even gemakkelijk. Via online dating kunnen ze op hun eigen ritme en in alle vrijheid en discretie de stap naar een nieuwe relatie zetten.


Toenemend aantal
Online dating is iets voor elke leeftijd, maar vooral de oudere leeftijdsgroep lijkt de weg te hebben gevonden. Sinds de start van Parship in België in 2006 is het aantal 50-plussers maar liefst vertienvoudigd. Bovendien is  het aantal gescheiden 50-plussers, spectaculair gestegen. De afgelopen 2 jaar is hun aantal bijna verdriedubbeld.


Weduwen
Niet enkel in België is dat het geval, ook in andere landen is de trend merkbaar.  Ook weduwenaren & weduwen zoeken steeds vaker hun heil bij de digitale wereld. In vergelijking met 2007 zijn er nu vier maal meer weduwenaren & weduwen die de stap naar een nieuwe relatie zetten.


Individueler
Ook Mieke Mievis, Nina-experte en Parship Single Coach bevestigt de trend. "Er zijn heel wat externe factoren die senioren naar online dating gebracht hebben. Zo hebben steeds meer gezinnen thuis internet en hebben vele 50-plussers leren werken met de computer en het internet. Bovendien wordt het verenigingsleven, dat vroeger zo typisch was voor België, nu heel wat individueler beleefd. Gaan lopen, fitnessen, een cursus volgen... hierdoor zit men wel in een vereniging, maar wordt de hobby toch op een erg individuele manier beoefend. Dat stellen ook vrijgezellenverenigingen vast. Zo is er bijvoorbeeld een daling van het aantal deelnemers voor dansavonden en andere ontmoetingsmomenten voor vrijgezellen".
 

Scheidingen
"Daarnaast blijft het aantal scheidingen stijgen. Dit gebeurt ook bij 50-plussers waardoor het aantal vrijgezellen in deze leeftijdscategorie toeneemt. Deze scheidingen zorgen soms voor financiële problemen. Daarom blijven meer 50-plussers werken of gaan ze van een halftime naar een fulltime job. Zo blijft er minder vrije tijd over om op zoek te gaan naar een nieuwe partner. Het internet is voor hen de ideale oplossing".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Busreizigers kunnen vanaf februari betalen per sms

Busreizigers kunnen vanaf februari betalen per sms





Reizigers van de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn kunnen vanaf 1 februari in heel Vlaanderen een vervoerbewijs kopen met hun gsm. "Door het sms-ticket in heel Vlaanderen in te voeren, wil De Lijn de verkoop op het voertuig verder verminderen en stipter kunnen rijden", klinkt het. Tot nu toe is er enkel een overeenkomst met Proximus.
 
Onbeperkt overstappen
Reizigers die het sms-ticket willen, moeten voor ze opstappen een bestelcode sturen naar het nummer 4884. Voor een ticket van 60 minuten is de code "DL", voor 120 minuten "DL120". Na enkele seconden krijgt de reiziger een bevestigings-sms die geldt als vervoerbewijs. Tijdens de geldigheidsduur van het sms-ticket mag de reiziger onbeperkt overstappen.
 
Een sms-ticket kost 1,3 euro voor 60 minuten of 2,1 euro voor 120 minuten. Daarbij komt 0,15 euro telecomkosten voor de aanvraag-sms. Het sms-ticket is daarmee tot 28 procent goedkoper dan een biljet bij de chauffeur. Het sms-ticket wordt afgerekend via de gsm-factuur of afgetrokken van het beltegoed.

Nieuwe tarieven
De Lijn past op 1 februari ook zijn tarieven aan. Kaarten en biljetten worden duurder als ze gekocht worden op het voertuig, terwijl tarieven in voorverkoop ongewijzigd blijven. "In voorverkoop is een biljet tot 47 procent goedkoper dan bij de chauffeur", zegt De Lijn.

Zo zal een biljet korte afstand, een enkele rit over 1 à 2 zones, vanaf 1 februari in voorverkoop 1,2 euro kosten, tegenover 2 euro bij de chauffeur. Een biljet lange afstand, voor 3 zones en meer, wordt 2 euro in voorverkoop, tegenover 3 euro bij de chauffeur.

De Buzzy Pazz en de Omnipas zullen na de indexaanpassing 2,5 procent duurder zijn. Een sociaal abonnement kost vanaf 1 februari 30 euro voor een jaar en 10 euro voor 3 maanden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alfie Zappacosta - Overload

Alfie Zappacosta - Overload


Klik op de foto om 'Overload' te beluisteren uit de soundtrack Dirty Dancing






Zappacosta ook bekend als Alfie Zappacosta (geboren Alfred Peter Zappacosta  1953 op Sora, Italië) Hij is een Canadese zanger en liedjesschrijver

Overload werdt gebruikt voor de soundtrack van Dirty Dancing, een van de meest verkochte soundtracks van de jaren '80.



» Reageer (0)
27-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Weston Benson


Mijn eerste twee blogs gingen over mijn grote passie antiek en impressionisme . Vanaf nu zou ik deze 2 onderwerpen terug regelmatig aan bod willen laten komen . Vandaag begin ik met de Amerikaanse impressionist Frank Weston Benson


Frank Weston Benson (24 maart 1862-15 november 1951)


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Frank-Weston-Benson-2.jpg?t=1261929822



Frank Weston Benson (24 maart 1862-15 november 1951) was een Amerikaans impressionistisch kunstenaar.

Frank Weston Benson was een van de leiders in de ontwikkeling van het Amerikaanse impressionisme. In 1940  zou hij terugblikken op een lange en gevarieerde carrière die ook landschappen, stillevens, sportieve onderwerpen, en vogels, geschilderd in olie-en waterverf en geëtst op koper platen voorstelden . Maar Benson is het best bekend om zijn figuratieve schilderijen, waarvan de meeste geschilderd zijn rond 1920. Zijn werken van jonge dames in witte jurken  op winderige hellingen waren ongetwijfeld  een van de aspecten van het Amerikaanse impressionisme.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/benson.jpg?t=1261929959



Benson werd geboren in een succesvolle handelaar familie in Salem, waar hij de grootste tijd van zijn leven doorbracht. In 1879 begon hij te studeren aan de School van het Museum of Fine Arts in Boston onder leiding van Otto Grundmann, en later aan de Academie Julian in Parijs. Bij terugkeer naar Amerika zou hij uitgroeien tot een lesgever in de School van het Museum of Fine Arts in Boston. Enkele van zijn bekendste schilderijen (Eleanor, Museum of Fine Arts, Boston, Zomer, Rhode Island School of Design Museum) verbeelden van zijn dochters die hij in de zomer maakte  aan zijn huis buiten op het eiland North Haven, Maine.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Frank-Weston-Benson.jpg?t=1261930019



Benson stopte met lesgeven in 1913. In 1915 stelde hij voor het eerst etsen tentoon van wilde kippen, een populaire toejuiching. Na 1920 stelde Benson steeds vaker werken tentoon van landschappen met wilde dieren . Hij had immers veel interesse in de jacht en de visserij.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Operatie kan hoge bloeddruk genezen

Operatie kan hoge bloeddruk genezen



Een revolutionaire nieuwe medische ingreep kan genezing brengen bij mensen die kampen met hoge bloeddruk. Bovendien kan de operatie de kans op hartaanvallen of beroertes bij dergelijke patiënten met de helft verminderen. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Telegraph.


Volgens dokter Mel Lobo, een bloeddrukspecialist in het Londense Barts-ziekenhuis, is dit de belangrijkste ontwikkeling op het vlak van de hypertensie sinds de opkomst van medicatie, zo'n vijftig jaar geleden. Beroertes en hartproblemen zijn de meest ernstigste gevolgen van hoge bloeddruk, één van de grootste gezondheidsrisico's.
 

Hersensignalen
Bij deze nieuwe procedure wordt een draadje in een bloedvat bij de nieren ingebracht. Dat brandt dan door de zenuwen die signalen doorgeven waardoor de bloeddruk wordt verhoogd. Op die manier worden de hersensignalen "verstoord" en stijgt de bloeddruk niet meer. Volgens de eerste klinische proeven zijn de effecten daarvan bijzonder snel meetbaar.
 

Testen
De eerste test in Engeland, een onderdeel van internationale klinische proeven, werd uitgevoerd op een 68-jarige man die lijdt aan diabetes en trombose en die al een beroerte heeft gehad. Zijn bloeddruk begon al twee weken na de behandeling te dalen en de man kon het ziekenhuis al de dag na de operatie verlaten.
 

Simpele procedure
Volgens de chirurg die de ingreep uitvoerde zal een patiënt in de toekomst 's ochtends het ziekenhuis binnenkomen en dezelfde avond al weer thuis zijn. Het gaat namelijk om een betrekkelijk simpele procedure die echter een zeer grote verbetering brengt in de levenskwaliteit van de patiënt. Deze aanpak is zo doeltreffend in het verlagen van de bloeddruk dat het risico op een dodelijke beroerte met vijftig procent daalt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Secret Garden - Nocturne

   Secret Garden - Nocturne

Klik op de foto om ze te beluisteren






Secret Garden is een Iers-Noorse groep.

De groep bestaat uit de Ierse violiste Fionnuala Sherry en de Noorse pianist/componist Rolf Løvland. De groep heeft al meer dan 3 miljoen albums verkocht.

In 1995 wonnen ze het Eurovisiesongfestival in Dublin met Nocturne. Omdat Fionnuala Ierse is en in 1996 Ierland ook het songfestival won kan je zeggen dat het land 5 jaar op rij de songfestivalwinnaar leverde. Nocturne was voor het grootste gedeelte instrumentaal, het bevatte slechts 24 Noorse woorden. Later kwam er protest uit buurland Zweden en de regels werden veranderd zodat in het vervolg niet kon aangetreden worden met zo weinig tekst. Op het songfestival werd de groep bijgestaan door de Noorse zangeres Gunnhild Tvinnereim, die voor de rest niets met de groep te maken heeft. Løvland componeerde in 1985 ook al de eerste Noorse overwinning La det swinge.


Hun eerste album was zo'n succes dat het een miljoen keer over de toonbank ging, het behaalde platina in Noorwegen en Zuid-Korea en goud in Ierland, Hongkong en Nieuw-Zeeland. Ook de volgende albums waren nog een succes.


Hun bekendste lied is You raise me up, vertolkt door Brian Kennedy maar door vele artiesten gecoverd waaronder Westlife.




» Reageer (0)
26-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene thee maakt vrolijker

Groene thee maakt vrolijker




Oudere mensen die verschillende kopjes groene thee per dag drinken, hebben minder kans op een depressie. Volgens Japanse onderzoekers komt dit door een 'feel good' stof in het drankje.


De helft minder last
Verschillende studies brachten al eerder het drinken van groene thee in verband met het beperken van psychologische problemen. Nu ontdekten wetenschappers dat mannen en vrouwen van 70 jaar die dagelijks meer dan vier kopjes groene thee drinken 44 procent minder kans hebben op symptomen van een depressie. 34 procent van de mannen en 39 procent van de vrouwen vertoonden kenmerken van deze aandoening.


Niet bij zwarte thee
Bij zwarte thee werd dit verband niet opgemerkt. Volgens de onderzoekers zou het aminozuur theanine een kalmerend effect op de hersenen hebben. Verder onderzoek moet dit echter wel nog bevestigen




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!