NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeanne Moreau (89) overleden

Jeanne Moreau (89) overleden

http://static2.hln.be/static/photo/2017/8/5/12/20170731112050/media_xll_9902352.jpg

De Franse actrice Jeanne Moreau is op 89-jarige leeftijd overleden. Franse media meldden dat ze in haar woning dood is gevonden door een hulp in de huishouding. Moreau was een van de bekendste Franse artiesten en is behalve als actrice ook als zangeres wereldberoemd geworden.

Jeanne Moreau werd voornamelijk bekend door haar rollen in de films 'Les Amants' en 'Jules et Jim'.

Jongste lid van Comédie-Française
Moreau werd in 1928 geboren in Parijs, de dochter van een bareigenaar en een Britse danseres. Ze volgde toneellessen en maakte haar debuut op het theaterfestival van Avignon. Ze werd later uitgenodigd om lid te worden van het zeer prestigieuze Comédie-Française, de jongste persoon die vast lid werd van dit Franse theatergezelschap.

Moreau speelde vervolgens in verscheidene B-films. Filmmakers vonden haar echter niet fotogeniek genoeg om een groot filmster te worden, vermoedelijk vanwege haar weigering make-up te gebruiken. De Franse filmregisseur Louis Malle zag in haar wél een groot talent en regisseerde haar grote doorbraak, de film 'Ascenseur pour l'échafaud' uit 1957.

Nouvelle Vague
Malle en Moreau kregen een kortstondige relatie. Het jaar daarop regisseerde Malle haar voor het succesvolle, maar controversiële 'Les Amants', een sensuele film over een verveelde huisvrouw die een buitenechtelijke relatie aangaat met een vreemdeling. Onder andere vanwege een beruchte naaktscène kwam de film met moeite door de Amerikaanse censuur. Dankzij deze twee films werd ze beschouwd als een van de belangrijkste actrices van de Franse Nouvelle Vague.

In 1961 was ze te zien in haar internationaal meest succesvolle film, 'Jules et Jim' van François Truffaut. Met hem maakte ze in 1968 een tweede film, 'La mariée était en noir'. Gedurende de jaren zestig speelde ze in nog meer films van grote regisseurs, waaronder Michelangelo Antonioni ('La Notte', 1961), Luis Buñuel ('Le Journal d'une femme de chambre', 1964) en verscheidene films van Orson Welles.

Voorkeur voor Europese films
Vanaf de jaren zestig tot de jaren negentig speelde ze in diverse films, waarbij ze grote Hollywoodprojecten vaak afwees ten gunste van Europese producties. Zo was ze te zien in 'Les Valseuses' van Bertrand Blier (1974) en 'La Femme Nikita' van Luc Besson (1990). Toch was ze ook in enkele Amerikaanse films te zien. In 1976 nam ze haar regie-debuut op, 'Lumière', gevolgd door 'L'Adolescente' uit 1979.

Zangeres
Voor ze doorbrak op het witte doek, leek ze meer succes te kunnen oogsten als zangeres. Ze maakte in de loop der jaren diverse albums en trad in 1984 zelfs met Frank Sinatra op in Carnegie Hall. Ze werd onder meer bekend met 'Le Tourbillon' en 'Le Nombril'.

Jeanne Moreau trad tweemaal op als voorzitter van de jury van het Filmfestival van Cannes, in 1975 en in 1995.

Ze is twee keer getrouwd en gescheiden. De eerste keer was met de Franse regisseur Jean-Louis Richard, met wie ze een zoon Jérôme kreeg. Haar tweede echtgenoot was de Amerikaanse regisseur William Friedkin, de maker van 'The Exorcist'. Dat huwelijk hield slechts twee jaar stand, van 1977 tot 1979. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf verrassende dingen die de tandarts jou liever niet ziet eten

Vijf verrassende dingen die de tandarts jou liever niet ziet eten

http://static2.hln.be/static/photo/2017/9/14/6/20170731090703/media_xll_9902106.jpg

Snoepen is slecht voor je tanden en ook roken doet geen goed in het streven naar een stralend wit gebit. Maar wist je dat ook sportdrankjes of chips geen goede keuze zijn als je een mooie rij tanden in je mond wil behouden? Tandartsen geven vijf dingen mee die je beter niet te vaak eet voor je mondhygiëne.

Zonnebloempitjes

Meer nog dan de smaak van een zonnebloempit, is het een leuk ritueel om de schil kapot te bijten om dan pas het pitje in je mond te stoppen. Maar net bij dat ritueel knelt het schoentje. "Het feit dat je op die schil bijt om ze te kraken, is net slecht voor je tanden," legt Tyrone Rodriguez uit, een tandarts uit Washington. Hij kreeg al patiënten over de vloer die een stukje tand hadden afgebroken door veel zonnebloempitten te eten. Ben je fan van de pitjes, opteer dan zo vaak mogelijk voor de gepelde variant.

Ijsblokjes

Hou die ijsblokjes maar veilig in je glas, want erop kauwen is geen goed idee. "Zowel ijs als tandglazuur bestaan uit kristallen," legt tandarts Matthew Massina uit Ohio uit. "Als je de twee kristallen met veel kracht tegen elkaar duwt, gaat één van de twee breken." Of voor wie nog niet overtuigd is, legt Messina het zo uit: "Als ijs de rijbaan al kan aantasten, stel je dan eens voor wat het met je tanden kan doen."

Sportdrank

Sportdranken kunnen dan wel tekorten aanvullen na een lange sportsessie, vergeet niet dat zo vol suiker zitten. "Het kan natuurlijk geen kwaad om af en toe een sportdrankje te drinken, maar maak er geen dagelijkse routine van," tipt Genaro Romo, een tandarts uit Chicago. Hetzelfde geldt overigens voor water met een smaakje in. Al zijn deze suikervrij, dat wil nog niet zeggen dat er geen zuren inzitten, die een vaakvoorkomende oorzaak zijn van de erosie van tandglazuur. "Ik adviseer mijn patiënten altijd om voor de veiligste optie te gaan, en dat is water," aldus Romo. 

Gedroogd fruit

Gedroogd fruit zit vol vezels en vitamines, maar er zijn ook nadelen verbonden aan het onttrekken van vocht aan vruchten. "Als je water uit fruit haalt, dan blijft er vooral suiker en zuur over, en het eindproduct wordt kleveriger," legt Rodriguez uit. Rozijnen en gedroogde bessen kunnen vast komen te zitten tussen de groeven en spleten in je tanden. Bacteriën vallen maar al te graag aan op die suiker die vrijkomt tussen je tanden. De kleine beestjes produceren vervolgens zuur, dat oplost op je tandglazuur en gaatjes veroorzaakt.

Aardappelchips

Dacht je met chips safe te zitten, omdat die geen suiker bevatten? Helaas. "Chips richten stiekem schade aan," zegt Alice Boghosian van de American Dental Association. Net zoals dropjes en gedroogd fruit, gaan ze aan je tanden kleven. Als het zetmeel uit de aardappelen wordt omgezet naar suiker, breekt de suiker af tot zuur, dat je tanden aantast. Eet je graag eens chips af en toe, zorg er dan zeker voor dat je achteraf voldoende water drinkt en flost. Een regel die algemeen geldt: maak je tanden goed schoon nadat je een kleverige snack hebt gegeten, om tandbederf te voorkomen. (br.hln)


» Reageer (0)
30-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dementie in 1 op 3 situaties te voorkomen

24 onderzoekers wereldwijd in open brief: "Dementie in 1 op 3 situaties te voorkomen"

http://static0.hln.be/static/photo/2017/11/14/2/20170728104335/media_xll_9895952.jpg

In België leven meer dan 200.000 mensen met dementie en door de vergrijzing zal dat aantal alleen maar toenemen. Volgens 24 vooraanstaande wetenschappers kan de ziekte echter voorkomen worden in één op drie gevallen. Dat schrijven ze in een internationale brandbrief waarin ze overheden oproepen om mogelijke oorzaken beter aan te pakken.

In het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet schrijven de onderzoekers dat 9 oorzaken verantwoordelijk zijn voor maar liefst 35 procent van de ziektegevallen. Variërend van eenzaamheid tot roken.

9 factoren die dementie veroorzaken:

- Overgewicht
- Het niet afmaken van de middelbare school als tiener
- Gehoorproblemen op middelbare leeftijd
- Diabetes type 2
- Inactiviteit
- Hoge bloeddruk
- Eenzaamheid
- Depressie
- Roken

Volgens de wetenschappers zullen er in 2050 zo'n 131 miljoen mensen met de ziekte leven. Ter vergelijking: nu lijden grofweg geschat zo'n 45 miljoen mensen wereldwijd aan dementie. "Het is dan ook belangrijk om ambitieus te zijn met preventie," schrijven ze in de brief gericht aan de overheden.

"Mensen moeten meer gestimuleerd worden om te bewegen, te stoppen met roken, school af te maken en sociale contacten te onderhouden," benadrukken ze.

Het is ook belangrijk dat mensen leren omgaan met gehoorproblemen, depressie, diabetes en overgewicht volgens de onderzoekers. "Dan kunnen ze de problemen als gevolg van deze ziektes zo veel mogelijk beperken, waardoor dementie uitgesteld of zelfs volledig voorkomen kan worden," aldus de wetenschappers.

Dementie is geen lot
Dat gezonder leven de kans op dementie fors verlaagt, is overigens niet nieuw. Wetenschappers aan de Universiteit van Maastricht in Nederland en het UMC+ ontwikkelden een dementie-voorspellend rekenmodel genaamd de LIBRA-index. Een studie op basis daarvan toonde een paar maanden geleden al aan dat vijftigers en zestigers die ongezond leven, hun kans om dementie kunnen halveren door gezonder te gaan leven.

"Veel mensen denken dat dementie je lot is. Dat er niets aan te doen is om het te voorkomen. Dat is niet zo", zei psycholoog en epidemioloog Sebastian Köhler van het Alzheimer Centrum Limburg en coördinator van het LIBRA-project daar toen over. "Eerder is uitgerekend dat het aantal alzheimerpatiënten met een derde daalt als iedereen gezond leeft. Een derde minder patiënten scheelt veel leed, kosten en maatschappelijke belasting. Ja, ik weet dat leefstijlverandering moeilijk is, maar als er een pilletje zou zijn dat de kans op dementie met een derde verlaagt, wil iedereen dat slikken." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste nog vrij perceeltje aan kust Benidorm krijgt wel heel opvallend gebouw

Laatste nog vrij perceeltje aan kust Benidorm krijgt wel heel opvallend gebouw

http://static3.hln.be/static/photo/2017/6/16/12/20170729175211/media_xll_9899082.jpg

Benidorm, de Spaanse kuststad vol wolkenkrabbers of 'Manhattan in Spanje', voegt een nieuw flatgebouw toe aan haar skyline. Op het eerste gezicht niets nieuwswaardigs, want de Delfin Tower wordt slechts 100 meter hoog en zal dus overtroffen worden door haar buren die er met 200 meter bovenuit steken.

Het meest opvallende aan het nieuwe bouwsel wordt vooral de buitenkant, want het appartementsgebouw zal eruitzien als een gigantisch zeil van een boot. De constructie krijgt overigens een speciale textiellaag die bestaat uit teflon en moet dienen als een soort zonnescherm.

Nog opvallender: de building komt er op het laatste nog beschikbare stukje bouwgrond aan de, nu al overvolle, kustlijn. Op een toplocatie dan nog, want het gebouw zal verrijzen op de terreinen naast het mythische Gran Hotel Delfin, misschien wel het bekendste hotel van Benidorm. De Delfin Tower telt 22 verdiepingen en huist 44 luxe-appartementen. Elke flat heeft minimaal twee slaapkamers, maximaal vier. Onder de toren komen 59 parkeerplaatsen.

Aan het dromen van een tweede verblijfje? Voor een stekje hier betaal je tussen de 707.000 euro en 1,5 miljoen euro. Je krijgt er wel twee cadeautjes bij: een fiets én auto, beide elektrisch.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heldhaftige hond redt meisjes na blikseminslag

Heldhaftige hond redt meisjes na blikseminslag

http://static3.hln.be/static/photo/2017/6/11/7/20170730044417/media_xll_9899842.jpg

Dankzij de hulp van hun hond zijn twee meisjes in de Amerikaanse staat Utah gered nadat ze waren geraakt door de bliksem. De meisjes van 8 en 16 jaar verkenden samen de omgeving tijdens een familieweekend toen de bliksem insloeg.

Volgens de politie in Beaver County rende de hond na de inslag terug naar de kampeerplaats waar de rest van de familie was achtergebleven. Familieleden volgden het dier daarop naar de bewusteloze meisjes. De krant Deseret News berichtte dat een helikopter die toevallig in het gebied was voor een biologische studie de zwaargewonde kinderen naar het ziekenhuis vloog

De meisjes werden later overgebracht naar het kinderziekenhuis in Salt Lake City, ongeveer 321 kilometer ten noorden van Beaver. De toestand van het 8-jarige meisje is kritiek. De 16-jarige is zwaargewond, maar in stabiele conditie.

De camping, die vooral populair is vanwege het weidse en ruige terrein, ligt op zo'n 3.000 meter hoogte. Het Amerikaanse weerstation waarschuwt dat de kans op een blikseminslag op die hoogte wordt verhoogd, en dringt er dan ook op aan om open terrein zo veel mogelijk te vermijden. "Het is echt een zeer gevaarlijke situatie", aldus meteoroloog Randy Graham. De autoriteiten hebben het ras van de hond niet bekendgemaakt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit het vuilste huis van Vlaanderen?

Is dit het vuilste huis van Vlaanderen? "Ongelofelijk dat hier kinderen zijn opgegroeid"

http://static3.hln.be/static/photo/2017/11/14/4/20170728194117/media_xll_9897244.jpg

Het kan niet anders of de vuilste woning van Vlaanderen ligt in de Reepstraat in het Oost-Vlaamse Geraardsbergen. "In anderhalf jaar hebben de huurders mijn huis omgetoverd tot een vuilnisbelt. Na een jaar procederen heb ik hen eindelijk uit mijn huis gekregen. Maar de ravage is niet te overzien. Je moet het zien om het te geloven", vertelt Mady Verhulst.

"Langer dan vijf minuten hou ik het niet uit. Al kokhalzend loop ik terug naar buiten. Ongelooflijk dat hier een gezin met drie kinderen anderhalf jaar heeft gewoond. Sommige varkensstallen liggen er properder bij dat het huisje in Geraardsbergen."  (br.hln)


» Reageer (0)
29-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haar hele leven lang verstopte ze de helft van haar gezicht. Nu toont Ivanka wat ze verborgen hield

Haar hele leven lang verstopte ze de helft van haar gezicht. Nu toont Ivanka wat ze verborgen hield

http://static1.hln.be/static/photo/2017/1/3/2/20170728144531/media_xll_9896417.jpg

Ivanka Danisova verstopte één helft van haar gezicht achter haar handpalm of lange lokken. Ze was het niet anders gewoon. Anders werd de vrouw aangestaard of gepest. Na enkele operaties lacht het leven haar weer toe.

De Slovaakse brunette (30) werd geboren met het zeldzame Goldenhar-syndroom.

De aandoening ontstaat omdat er tijdens de zwangerschap iets fout is gegaan met de ontwikkeling van het hoofd en de ruggenwervels van de baby. Meestal is een kant van het gezicht kleiner dan de andere kant, omdat de onder- en bovenkaak, de wang en het oor daar niet helemaal ontwikkeld zijn. Soms zijn er geen oogleden aanwezig of ontbreken de oren.  

Maar daar blijft het meestal niet bij. Ivanka heeft ook last van hartritmestoornissen en kreeg drie jaar geleden leukemie.

Als kind was ze vaak het slachtoffer van pesters. Elke dag van haar leven ondervond ze dat ze anders was. Daarom verborg ze haar misvormde gelaatshelft.

Ondertussen heeft ze het geschopt tot advocate en besloten om terug te vechten. Ze is een traject gestart in de Verenigde Staten waarbij haar gezicht gereconstrueerd wordt. Ze heeft ondertussen al twee operaties achter de rug het het resultaat is geweldig. Voor het eerst van haar leven heeft ze een volledig gezicht. Een derde en laatste operatie volgt in september.

Daarnaast zet de moedige vrouw ook haar gevecht tegen kanker verder. "Ik zal overwinnen", zegt ze. "Ik richt mijn blik op de toekomst."

Ivanka komt met haar verhaal naar buiten om andere patiënten met het Goldenhar-syndroom een hart onder de riem te steken. (br.hln)


» Reageer (0)
28-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pil tegen Alzheimer weer wat dichterbij dankzij Belgische doorbraak

Pil tegen Alzheimer weer wat dichterbij dankzij Belgische doorbraak

http://static3.hln.be/static/photo/2017/0/3/11/20170727190615/media_xll_9894326.jpg

Kan een pilletje van Belgische makelij straks de ziekte van Alzheimer voorkomen? Wetenschappers zijn hoopvol na de ontdekking van een manier om de schade in de hersenen van Alzheimerpatiënten te vermijden.

In de hersenen van Alzheimerpatiënten bevinden zich tal van eiwitophopingen die vermoedelijk leiden tot het afsterven van zenuwcellen en zo geheugenverlies en andere symptomen veroorzaken. Deze ophopingen bestaan uit samengeklitte eiwitfragmenten (bèta-amyloïd) die geproduceerd worden door een enzymcomplex (gamma-secretase).

Onderzoekers van het Centrum voor Hersenonderzoek van de VIB-KU Leuven, onder leiding van Bart De Strooper en Lucia Chavez-Gutiérrez, hebben een nieuwe piste ontdekt om de interactie tussen het enzymcomplex en de eiwitten te stabiliseren. Zo is het volgens hen mogelijk te verhinderen dat er in de hersenen langere en meer schadelijke fragmenten ontstaan van datzelfde kleverige eiwit. bèta-amyloïd stapelt zich namelijk op in het brein van Alzheimerpatiënten en tast zo gezonde hersencellen aan.

Samenklitten voorkomen

Dit enzymcomplex produceert verschillende vormen van deze samengeklitte eiwitten, waarvan de langere fragmenten het schadelijkst zijn. Wereldwijd zijn wetenschappers al een tijdje op zoek naar manieren om dit samenklitten te voorkomen of om de ophopingen weer af te breken.

De Leuvense onderzoekers toonden aan dat de interactie tussen dit enzymcomplex en het eiwit bepalend is voor welk type fragment precies gevormd wordt. Hoe stabieler de interactie tussen de twee, hoe meer tijd om de eiwitfragmenten af te breken; wat kleinere en minder schadelijke eiwitfragmenten oplevert. Als de verbinding zwakker is tussen het enzymcomplex en het eiwit zullen de eiwitfragmenten sneller worden vrijgezet en is er minder kans dat deze worden opgebroken in kleinere stukken.

De onderzoekers zijn er wel nog niet. Nu moeten ze nog op zoek gaan naar een manier om hun bevindingen te vertalen in geneesmiddelen. (br.hln)


» Reageer (0)
27-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische kust krijgt rif van wormen, mosselen en zeewier

Belgische kust krijgt rif van wormen, mosselen en zeewier

http://static1.hln.be/static/photo/2017/8/11/9/20170727050241/media_xll_9892719.jpg

Voor de Belgische kust wordt volgende maand een kunstmatig rif aangelegd dat ervoor moet zorgen dat onze stranden niet meer wegspoelen bij stormweer. Staatssecretaris Philippe De Backer (Open Vld) heeft zopas zijn fiat gegeven voor het proefproject.

Traditioneel zijn het harde structuren die onze kust beschermen, zoals golfbrekers en dijken. Nieuw is dat er nu alleen natuurlijk materiaal gebruikt wordt, meer bepaald riffen van zeewier, mosselen en schelpkokerwormen. Die organismen moeten het zand tegenhouden dat nu bij noodweer nog naar open zee wordt meegesleurd.

De buffers worden op circa 1,5 kilometer voor de kustlijn van De Panne opgetrokken, enkele meters onder de zeespiegel. Op enkele boeien na, die de testzone van 100 vierkante meter afbakenen, zult u er vanaf het strand niets van merken. Het project kost de belastingbetaler niets: het wordt volledig gefinancierd door vijf gespecialiseerde firma's die de techniek nadien hopen te exporteren naar het buitenland. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inventieve konijnen krijgen lift van schapen om aan overstroming te ontkomen

Inventieve konijnen krijgen lift van schapen om aan overstroming te ontkomen

http://static3.hln.be/static/photo/2017/5/14/11/20170727060848/media_xll_9893096.jpg

Een Nieuw-Zeelandse boer heeft nieuw respect gekregen voor de wilde konijnen op zijn boerderij. Toen de man zijn schapen wilde gaan redden die wegens de overstromingen op het Zuidereiland dreigden te verdrinken, zag hij tot zijn grote verrassing zwarte wilde konijnen hoog en droog in de zachte witte wol op de rug van zijn schapen zitten.

Eigenlijk zijn de wilde konijnen een plaag en voert de boer, de 62-jarige Ferg Horne, al veertig jaar 'oorlog' tegen de beesten: wanneer hij ze ziet, schiet hij ze af of probeert hij ze met vallen te vangen.

Maar de goede man kon het deze keer toch niet over zijn hart verkrijgen om de inventieve knaagdieren de nek om te draaien. "Normaal schiet ik ze dood, maar deze konijnen hadden zoveel initiatief en overlevingsdrang getoond dat ik niet anders kon dan ze te laten leven", lacht de boer, die het tafereel vastlegde met zijn smartphone.

Bedreiging
De man bracht zijn schapen met hun levende vracht op de rug in veiligheid in een andere, hogerop gelegen weide. Terwijl de schapen zo snel mogelijk naar het hoogste punt holden, probeerden de konijnen uit alle macht te blijven zitten. "Uiteindelijk vielen ze eraf, maar toen waren ze al hoog genoeg en konden ze zich in de heg verschansen", zegt de boer.

Konijnen en andere knaagdieren worden in Nieuw-Zeeland beschouwd als een pest en een bedreiging voor de lokale vogelpopulatie die deels bestaat uit loopvogels die niet kunnen vliegen en hun eieren op de grond leggen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rolling Stones werken aan een nieuw album

Rolling Stones werken aan een nieuw album

http://static1.hln.be/static/photo/2017/1/13/3/20170725160557/media_xll_9889083.jpg

De Britse oerrockband Rolling Stones werkt aan een nieuw album, zo heeft een woordvoerder aan het Duitse persbureau DPA bevestigd.

De groep zal "zeer, zeer binnenkort" weer de studio intrekken, had gitarist Keith Richards (73) in een interview aangekondigd dat vorige week op zijn YouTube-kanaal opdook.

Wat er precies zal te horen zijn, wilde Richards nog niet verraden. Maar mogelijk zullen de Stones voortborduren op hun vorige album 'Blue and Lonesome' dat covers van blueslegenden als Jimmy Reed, Willie Dixon en Eddie Taylor omvat. Het succes van het eind vorig jaar uitgebrachte album, het eerste sinds 'A Bigger Bang' van 2006, heeft de groep verrast, zei Richards. Volgens hun platenmaatschappij was het laatste album op nauwelijks drie dagen in Londen ingeblikt.

Sinds het ontstaan van de groep in 1962 hebben de Stones al meer dan twee dozijn studioalbums uitgebracht. In september en oktober toeren ze door Europa. (br.hln)


» Reageer (0)
26-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alice Cooper vindt kunstwerk van Andy Warhol terug tussen hoopje rommel

Alice Cooper vindt kunstwerk van Andy Warhol terug tussen hoopje rommel

http://static1.hln.be/static/photo/2017/2/0/14/20170725171401/media_xll_9889274.jpg

Rockmuzikant Alice Cooper heeft tussen oude spullen in een opslagplaats een meesterwerk van Andy Warhol teruggevonden. Het kunstwerk, dat meer dan veertig jaar weggeborgen zat, kan miljoenen waard zijn.

Het gaat om een print van 'Little Electric Chair' op rode zijde uit Warhols 'Death and Disaster'-reeks. Het werk zat opgeborgen met tourmateriaal uit de jaren 1970. "Alice kreeg het als verjaardagsgeschenk, lang geleden in de jaren '70 toen nog niemand echt om Andy gaf - hij werd nog maar net bekend," vertelt Coopers manager Shep Gordon aan CNN.

Cooper en Warhol raakten in de jaren '70 bevriend in New York. "Het was in 1972 en Alice was naar New York verhuisd met zijn vriendin Cindy Lang," zei Gordon aan The Guardian. "Andy was een beetje een groupie en Alice ook. Ze hielden van beroemde mensen. Dus ze begonnen een relatie en trokken graag samen op."

Vage herinnering

 Tijdens zijn optredens veinsde Cooper destijds dat hij geëlektrocuteerd werd in een stoel die identiek is aan de stoel op Warhols print. Het beeld is gebaseerd op een persfoto van 13 januari 1953 van een executiekamer in de Sing Sing-gevangenis, waar twee Amerikanen dat jaar geëxecuteerd werden omdat ze geheime informatie hadden doorgespeeld aan Rusland.

Het was Cindy Lang die een van de prints van Warhol wilde kopen als verjaardagsgeschenk voor Cooper. "Ik herinner me dat Cindy naar kantoor kwam en dat ze Alice (het schilderij van) de elektrische stoel voor zijn verjaardag wilde geven en (Warhols studio) zei dat ze er een kon hebben voor 2500 dollar. Dat is hoe ik het me herinner, maar alles van die periode is erg vaag. Zoals ik later ontdekte, waren dingen waarvan ik toen dacht dat ze echt waren, niet echt," bekent Gordon.

Ook Alice Coopers herinneringen van die periode zijn niet meer al te helder. Hij liet zich opnemen voor een alcoholverslaving en verhuisde van New York naar Los Angeles. "Alice zegt dat hij zich herinnert dat hij een gesprek had met Warhol over de prent. Hij denkt dat het gesprek echt was, maar hij kan niet zweren dat het zo was," aldus Gordon.
Opgerold

Na de tournee werd het werk opgeborgen. Vier jaar geleden kwam het terug ter sprake, tijdens een etentje van Gordon met Ruth Bloom, een bekende kunsthandelaar in LA. Zij vertelde dat een werk van Warhol recent veel geld had opgebracht en toen Gordon haar vertelde dat Cooper een 'Little Electric Chair' had, raadde Bloom hem aan om het te werk zoeken.

"Alices moeder herinnerde zich dat het werd opgeborgen, dus we gingen het zoeken en vonden het opgerold in een buis," aldus Gordon.
Miljoenen

In november 2015 werd een groene versie van Little Electric Chair uit 1964 geveild voor 11,6 miljoen dollar. De kans is echter klein dat Coopers exemplaar evenveel zal opbrengen, want het is niet getekend.

Gordon bracht het doek naar Richard Polsky, een Warhol-expert die vermoedt dat het werk dateert uit 1964 of 1965. "Toen ik dit verhaal hoorde, fascineerde het me en het was 100 procent correct - alles hield steek," vertelde Polsky aan CNN. "Wat mensen niet weten van de 'Electric Chairs' is dat ze niet verkochten toen ze voor het eerst gemaakt werden - in 1964 en 1965. Kan je je voorstellen dat je een elektrische stoel aan de muur van je woonkamer hangt? Mensen deden dat toen gewoon niet. Het is te luguber."

"Eerlijk, destijds dacht niemand dat het echt enige waarde had," aldus Gordon. "Andy Warhol was toen niet eens 'Andy Warhol'. En het was toen een echte wervelwind van drugs en drank. Maar je had Alices gezicht moeten zien toen de schatting van Richard Polsky binnenkwam. Zij mond viel open en hij keek naar me. 'Ben je serieus? Dat is van mij!"  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladerepen worden steeds kleiner en dit is de reden

Chocoladerepen worden steeds kleiner en dit is de reden

http://static0.hln.be/static/photo/2017/1/13/13/20170726090741/media_xll_9890698.jpg

In november vorig jaar stond het Verenigd Koninkrijk op zijn achterste poten, nadat de chocoladerepen van Toblerone plots heel wat minder chocolade bevatten voor dezelfde prijs. Maar de bekende chocoladereep is niet het enige product dat steeds kleiner wordt. "Krimpflatie" heet het fenomeen, en ook bij ons wordt het toegepast.

"Krimpflatie" oftewel shrinkflation is het fenomeen waarbij producenten haast ongemerkt voor dezelfde prijs een minderwaardig product verkopen. Met die stiekeme techniek hoeven ze de prijs niet te verhogen en schrikken ze dus geen klanten af.

Minder chocolade voor hetzelfde geld
Het bekendste voorbeeld was de ophef rond Toblerone in het Verenigd Koninkrijk eind vorig jaar. De blokjes bevatten beduidend minder chocolade, maar werden nog steeds voor dezelfde prijs verkocht, tot ongenoegen van de Britse chocoladeliefhebbers. Hetzelfde gebeurde met Coco Pops van Kellogg's, Doritos van PepsiCo en Maltesers en M&M's van Mars. 

Geen nieuw fenomeen
"De schuld van de brexit", klonk toen als veelvoorkomende verklaring. Maar een nieuw onderzoek van de Britse Office for National Statistics ontkent dat nu, zo schrijft De Tijd. Tussen 2012 en 2017 zijn zo'n 2.500 producten kleiner geworden voor dezelfde prijs, voornamelijk bij drank en voeding. Geen gevolg van de brexit dus, want het fenomeen gaat al veel verder terug en is niet toegenomen sinds toen. Bovendien is het Verenigd Koninkrijk niet de enige plek die zich hier schuldig aan maakt: oplettende chococoladeliefhebbers hebben ook al gemerkt dat bijvoorbeeld repen Snickers doorheen de jaren iets kleiner zijn geworden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 trucjes om planten water te geven als je op vakantie bent

3 trucjes om planten water te geven als je op vakantie bent

http://static1.hln.be/static/photo/2017/3/10/6/20170725142921/media_xll_9888876.jpg

Wil je niemand belasten met de taak om je plantjes water te komen geven, terwijl jij op vakantie bent? Niks dat een beetje klussen niet kan oplossen. Met deze drie handige methodes maak je zelf een systeem om je kamerplanten in leven te houden terwijl jij van een reisje geniet.

1. Methode één: zelfbedruipend systeem

Dit zelfgemaakte vernuftige systeem zorgt ervoor dat je planten geleidelijk water krijgen, en zelf gaan "drinken" als ze dorst hebben. Het enige wat je nodig hebt is enkele plastic flessen; een halve liter volstaat voor kleine plantjes, voor grotere planten kan je literflessen gebruiken.

Zo maak je het: 

- Maak met een schaar of met behulp van een hamer en een nagel een gat in de plastic dop van een volle fles water.

- Plant de fles nu in de grond met de dop naar beneden. Het water zal geleidelijk in de plant druppelen terwijl je weg bent.

2. Methode twee: een fles en een koordje

Heb je geen plastic flessen, dan kan je ook met behulp van een koordje en een bokaal een systeem op poten zetten. Dit systeem is vooral efficiënt voor kleine plantjes die weinig water nodig hebben. 

Zo maak je het:

- Vul een fles of bokaal met water en zet het naast de plant. Zorg ervoor dat de bokaal of fles iets hoger dan de bloempot staat. 

- Hang een katoenen of nylon koord in het water en duw dat ook in de grond in de bloempot. 

- Het water gaat nu via het koordje geleidelijk in de bloempot. Let op: gebruik een koord of stuk stof dat water kan absorberen uit katoen of nylon, anders zal de truc niet werken.

3. Methode drie: in het bad

Vele kleine kamerplanten, waardoor het nogal een werkje is om ze allemaal van zo'n systeem te voorzien? Tip van Martha Stewart: maak dan gebruik van je badkuip, als je die hebt. 

Zo maak je het:

- Maak je badkuip schoon en zorg dat er geen resten van zeep of andere chemische producten in achterblijven

- Bedek de bodem met een doek of badmat, zodat de ondergrond niet glad is.

- Zet al je kleine bloempotjes in het bad, dat je vult met een flinke bodem water. Zo kunnen je plantjes zelf "kiezen" wanneer ze willen drinken. Let wel op met een badkamer waar niet veel daglicht binnen schijnt, als je plantjes dat wel nodig hebben. (br.hln)


» Reageer (0)
25-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stephen Hawking waarschuwt:

Stephen Hawking waarschuwt: "Aliens kunnen onze planeet plunderen"

http://static1.hln.be/static/photo/2017/6/7/9/20170724170657/media_xll_9886884.jpg

Astrofysicus Stephen Hawking waarschuwt dat we maar beter behoedzaam zijn wanneer we proberen te communiceren met mogelijke buitenaardse beschavingsvormen. Intelligente 'aliens' zouden volgens Hawking wel eens plunderaars kunnen zijn die het op de bestaansmiddelen van vruchtbare planeten zoals de onze hebben gemunt die ze veroveren en koloniseren.

Hawking herhaalt zijn waarschuwing in een nieuwe documentaire: 'Stephen Hawking's Favorite Places'. Van de mogelijks bewoonbare buitenaardse wereld, Gliese 832c, zegt hij: "Op een dag kunnen we een signaal ontvangen van dergelijke planeet, maar we moeten beducht zijn als we antwoorden. De ontmoeting met een geavanceerde samenleving zou wel eens kunnen zijn zoals de indianen die Columbus tegen het lijf lopen. Dat is niet zo goed afgelopen".

Luidruchtig
Als planeet is onze Aarde nogal luidruchtig: we zenden nu al eeuwenlang radio- en televisiesignalen de ruimte in. Sommige astronomen menen dat een buitenaardse beschaving die in staat is snel genoeg door de ruimte te reizen om onze planeet binnen te vallen met een bezettingsmacht ons al lang zou opgemerkt hebben.

Daarnaast is er ook de fermiparadox, die stelt dat er geen buitenaards leven is en dat we alleen zijn in het universum.

Reservaat
Of er is de conservatietheorie, die stelt dat meer geavanceerd leven onze planeet aan zijn lot heeft overgelaten totdat we hier een zeker niveau van ontwikkeling hebben bereikt en dat onze planeet in wezen een reservaat is. (br.hln)


» Reageer (0)
24-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Expert: Shakespeare was homo en schreef zijn sonnetten voor mannen

Expert: "Shakespeare was homo en schreef zijn sonnetten voor mannen"

http://static1.hln.be/static/photo/2017/3/15/5/20170723103958/media_xll_9884240.jpg

Hij was getrouwd met Anne Hathaway, met wie hij drie kinderen kreeg. Maar toch zijn velen ervan overtuigd dat de befaamde Britse toneelschrijver en dichter William Shakespeare heimelijk homo was. De artistiek directeur van de Royal Shakespeare Company, een man die weet waarover hij spreekt, meent zelfs Shakespeare het leeuwendeel van zijn sonnetten aan een man en niet aan een vrouw richtte.

Greg Doran verklaarde tegenover de BBC: "Na jarenlang werken met het materiaal van Shakespeare, besef ik dat zijn perspectief dat van een buitenstaander was. Dat stelde hem in staat in de ziel te kijken van een zwarte generaal, een Venetiaanse jood, een Egyptische koningin of wie dan ook. Dat perspectief van de buitenstaander heeft misschien wel iets te maken met zijn seksualiteit".

De geruchten als zou Shakespeare wellicht mannen boven vrouwen verkoos, zijn niet nieuw. Sommige historici beweren dat zijn sonnetten voor mannen werden geschreven. Doran ging dat uitpluizen en besluit dat 126 van de 154 sonnetten die de bard schreef aan een man en niet aan een vrouw zijn gericht. Doran stelt voorts dat regisseurs de geaardheid van homoseksuele personages in het werk van Shakespeare niet hoeven te verbloemen, zoals Antonio in 'De Koopman van Venetië' die volgens Doran duidelijk verliefd is op de jonge Bassanio. "Dat wordt nog al te vaak neergezet als 'wij zijn goeie vrienden'. Terwijl het duidelijk een portret is van een homo en het is in de 21ste eeuw niet meer aanvaardbaar dat anders neer te zetten". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lang zullen we leven

Lang zullen we leven: deze 3 gezonde gewoontes verlengen je levensduur

http://static0.hln.be/static/photo/2017/0/7/11/20170723115608/media_xll_9884351.jpg

Van plan om nog lang en liefst ook wat gelukkig te leven? Dan zijn er drie belangrijke dingen die je zelf enigszins in de hand hebt om je levensduur lichtjes te verlengen. Dat blijkt uit een nieuw grootschalig onderzoek van de universiteit van Michigan.

Toegegeven: het resultaat van het onderzoek is niet verrassend en we weten het diep vanbinnen allemaal wel. Maar de sleutel tot een langer leven is volgens de onderzoekers van de universiteit van Michigan heel simpel: Rook niet. Drink alcohol met mate. Word niet obees. Dat is het resultaat van hun studie bij meer dan 14.000 gezonde vijftigplussers.

Betere levenskwaliteit

Gemiddeld leven de niet-rokers, niet-obesen en matige alcoholdrinkers zeven jaar langer dan wie wel zondigt aan deze gezonde gewoonten. Met "matig alcoholdrinken" namen de onderzoekers de richtlijn van maximum veertien consumpties per week. Mensen met een BMI onder de 30 vielen in de categorie niet-obees. Wat ook opvallend is: niet alleen leefde deze groep langer, ook hun levenskwaliteit was beter. Zo werd ook gemeten op fysieke ongemakken zoals moeilijk wandelen of uit bed raken, wat in die zeven extra jaren bij de "gezonde" groep geen probleem opleverde. Spontaan zin om je leven te beteren? Dan zal deze tip je misschien wel interesseren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezen vervangt huiswerk in basisscholen in Florida

Lezen vervangt huiswerk in basisscholen in Florida

http://static2.hln.be/static/photo/2017/15/4/5/20170723093354/media_xll_9884195.jpg

Geen huiswerk meer voor 20.000 kinderen in basisscholen in Florida. De directrice van de scholengroep vervangt het traditionele huiswerk door 20 minuten lezen. Volgens de directrice zijn de positieve effecten van (luidop) lezen wetenschappelijk aangetoond en is dat bij het traditionele huiswerk niet of amper het geval.

Over de (on)zin van huiswerk, zeker op jonge leeftijd, is al heel wat inkt gevloeid. Heidi Maier, directrice van een scholengroep in Marion County in Florida, voegt daar nu een hoofdstuk aan toe. Zij heeft namelijk beslist om vanaf volgend schooljaar het huiswerk te schrappen in haar basisscholen. In de plaats moeten de leerlingen elke dag twintig minuten lezen.

Maier baseert zich voor haar controversiële beslissing op experts die zeggen dat het traditionele huiswerk voor kinderen in het basisonderwijs weinig of geen effect heeft op de schoolse prestaties. Dagelijks lezen, luidop lezen en voorgelezen worden door een volwassene hebben daarentegen wel wetenschappelijk aangetoonde positieve effecten.

De directrice verwijst onder meer naar de studies van Richard Allington, een expert op het vlak van leren lezen en taalverwerving. "De kwaliteit van het huiswerk dat gegeven wordt, is zo bedroevend dat het beter is om kinderen zelfgekozen boeken te laten lezen ter vervanging van hun huiswerk", aldus Allington.

De circa 20.000 kinderen in de basisscholen van Maier zullen zelf hun boeken kunnen kiezen. Ze krijgen daarbij wel de hulp van hun leerkrachten van de schoolbibliotheken. De kinderen die thuis geen volwassene hebben om hen te helpen bij het lezen - dat zijn dan dezelfde kinderen die ook geen volwassene hebben die hen helpen bij het huiswerk - zullen kunnen rekenen op onder meer vrijwilligers en audioboeken. (br.hln)


» Reageer (0)
23-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Police - Every Breath You Take

The Police - Every Breath You Take

Klik op de foto om ze te beluisteren


The Police is een popgroep die bestaat uit drie leden: Sting, Stewart Copeland en Andy Summers. Zij boekten hun grootste successen in de jaren tachtig en zijn officieel nooit uit elkaar gegaan.» Reageer (0)
22-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfs de snor van Salvador Dalí is 28 jaar na zijn dood nog intact

Zelfs de snor van Salvador Dalí is 28 jaar na zijn dood nog intact

http://static0.hln.be/static/photo/2017/4/3/9/20170721151858/media_xll_9881049.jpg

Het lichaam van de surrealistische Spaanse kunstenaar Salvador Dalí is gisterenavond opgegraven voor een vaderschapstest, 28 jaar na zijn dood. Een Spaanse rechtbank beval de test in juni. Er werden onder andere monsters van haren, tanden, nagels en botten genomen van het lichaam. Het lichaam bleek volgens aanwezigen nog in perfecte staat, zelfs Dalí's snor werd bewaard.

De kist waarin Dalí zich bevindt werd omstreeks 22.20 uur geopend. Volgens de burgemeester van Figueras was het lichaam van Dalí in goede staat en goed geconserveerd. De gerechtelijke artsen waren ongeveer vijf uur bezig met het nemen van de monsters.

Ook volgens Lluis Peñuelas Reixach, secretaris-generaal van de Dalí-stichting, was het lichaam nog in goede staat. "Zoals u weet werd  het lichaam gebalsemd en gemummificeerd. Ook zijn snor is daarbij bewaard gebleven, ze bevond zich nog altijd in de typische 'tien na tien'-positie.

Dalí stierf in 1989 aan hartfalen, op de leeftijd van 84 jaar. Er werd aangenomen dat hij geen kinderen had. Maar een 61-jarige Spaanse vrouw uit Girona, wier naam niet bekendgemaakt werd door de rechtbank, overtuigde de rechter ervan dat Dali moest worden opgegraven om na te gaan of zij de dochter is van de kunstenaar.

Geheime affaire met huishoudster
De vrouw, die tarotkaarten leest, zegt sinds 2007 dat ze een kind is van Dalí. Als ze erkend wordt als zijn dochter, zou ze delen van zijn eigendom en rechten op zijn kunst in handen kunnen krijgen.

Ze zegt dat haar moeder als huishoudster voor Dalí werkte en dat de twee halverwege de jaren 50 een geheime affaire hadden. Dalí was toen getrouwd met zijn muze Gala. De rechter wil op 18 september uitspraak doen in de vaderschapszaak.

Het gebalsemde lichaam van Dalí ligt tussen zijn kunstwerken begraven onder de glazen koepel van zijn theater-museum in de stad Figueres, in de regio Catalonië. Hij ligt onder twee stenen blokken die elk 1,5 ton wegen, aldus het stadsbestuur. Aan de opgraving kwamen dan ook technici en bouwvakkers te pas.

De stichting Gala Salvador Dalí is niet blij met de opgraving maar troost zich met de gedachte dat de kunstenaar weer in vrede kan rusten. "Dit was een zeer ongemakkelijke situatie voor de stichting en het heeft ons allen zeer treurig gemaakt. En niet alleen ons maar vele mensen die van Salvador Dalí hielden", zei secretaris Lluís Peñuelas. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo draag je slippers zonder je voeten te verknoeien

Zo draag je slippers zonder je voeten te verknoeien

http://static2.hln.be/static/photo/2017/6/9/11/20170721122412/media_xll_9880766.jpg

Het ultieme zomergevoel is dat van zand tussen je tenen, terwijl je met slippers aan de voeten richting zee wandelt. Het jammere aan dat zomerse accesoire is dat ze niet bepaald goed voor je voeten zijn, en regelmatig dragen tot ontstekingen kan leiden. Zo perk je die schade in.

Slippers dragen mag dan wel slecht zijn voor je voeten, het blijft nog steeds beter dan blootsvoets rondtrippelen, zo vertelde Dr. Christina S. Long aan Today. "Ze beschermen een beetje de onderkant van de voeten, maar dat is dan ook alles,"  klinkt het. "Ze geven geen steun aan je hiel of bal van de voet, en je moet ze met je tenen vastgrijpen om ze aan je voeten te houden. Als je ze te lang draagt kan je blaren krijgen, maar ook virale infecties, bacteriën, een slechte loophouding, ontstekingen, hamertenen enzovoort."

Maar zoals dat gaat met ongezonde dingen, wil dat nog niet zeggen dat we ze definitief aan de kant moeten schuiven. Net zoals bij wijn en chocolade, geldt bij slippers evenzeer dat ze kunnen, maar met mate. En probeer ook eens hier op te letten.

1. Niet achter het stuur

Met je slippers achter het stuur kruipen is een slecht idee. Het schoeisel kan af je voeten schuiven en vast komen te zitten onder het rem- of gaspedaal, met alle gevolgen van dien. Draag altijd "vaste" schoenen als je rijdt, en hou die slippers voor op het strand. 

2. Bij bijzondere gelegenheden

Flip-flops zijn ideaal voor kortetermijngebruik, zeker als ze op zijn minst een kussentje in de zool hebben en lichtjes steun bieden aan de boog van de voet. "Draag ze op het strand, rond het zwembad, in openbare douches zoals op de sportschool of op een korte wandeling naar de supermarkt," tipt Long. Maar draag ze niet om lange afstanden te wandelen, lang recht te staan of om een sport uit te oefenen. Sandalen zijn dan een betere keuze, maar voor activiteiten met veel beweging blijft een sportschoen de beste keuze.

3. Koop een degelijk paar

Slippers vind je zelfs in de supermarkt vanaf enkele euro's, maar als je voeten je lief zijn investeer je toch beter in een iets degelijker paar. Zoek naar exemplaren die de voet toch een beetje ondersteunen, aan de boog of door kussentjes in de zolen. Leer is een betere keuze dan plastic, om blaren te vermijden. Kan je de zool van de slipper bijna helemaal dubbel plooien? Dan weet je zeker dat je een nachtmerrie voor je voeten in handen hebt. 

4. Verzorg je voeten

Je hoeft geen wekelijkse afspraak bij de pedicure te maken, maar het is wel belangrijk om je voeten schoon te houden. Goed wassen, af en toe een voetcrème en je teennagels goed onderhouden zijn een basic must. Vergeet je voeten ook niet in te smeren met zonnecrème, een plek die vaak vergeten wordt. Let daarnaast op waar je loopt, zodat je niet in glas, een gemorste bol ijs of - erger nog - hondenpoep trapt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antistresstip: neem je kat mee naar het werk

Antistresstip: neem je kat mee naar het werk

http://static1.hln.be/static/photo/2017/9/4/3/20170720152849/media_xll_9879078.jpg

Eigenlijk wou je liever vanuit je hangmat van het uitzicht genieten, maar de realiteit is dat je gewoon achter je computer op kantoor zit en en eerder tegen een helse deadline dan de oceaan aankijkt. Hallo, stress. Al hebben ze in Japan iets gevonden om dat leed wat draaglijker te maken: pak gewoon je kat mee naar kantoor.

En dan bedoelen we niet dat je je kat moet sturen, wél dat je jouw huisdier - of een Chinese kattenvrijwilliger - mee naar je werk neemt. Dat doen ze toch bij het technologiebedrijf Ferray in Tokyo. Volgens CEO Hidenobu Fukuda is zijn personeel sindsdien niet alleen minder vermoeid, maar hebben ze ook minder last van stress (over het toegenomen aantal niesbuien wordt evenwel niet gerept).

En Ferray is niet het enige bedrijf. Steeds meer werkplaatsen laten huisdieren toe, om zo angst en stress bij het personeel te verminderen. In Oracle Japan vind je Candy, de Engelse herdershond. En bij Pasona Group kunnen bezoekers twee geiten en twee alpaca's spotten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom Tomorrowland 2017 de beste editie ooit is

Waarom Tomorrowland 2017 de beste editie ooit is - en waarom dat voor elke Belg gewoon goed nieuws is

http://static1.hln.be/static/photo/2017/3/2/3/20170722075434/media_xll_9882663.jpg

Amicorum Spectaculum, heet editie nummer 13 van Tomorrowland. Wat een spektakel onder vrienden het is. En hoe mooi ziet De Schorre er weer uit. Alsof daar geen klei maar puur goud zat, in die Boomse putten. En je weet: volgend jaar ziet het er allemaal nóg beter uit. We leggen uit waarom en proberen ook een poging te doen waarom dat voor elke Belg gewoon een goeie zaak is.

Eigenlijk is het elk jaar een beetje hetzelfde verhaal met 'dien Tomorrowland'. Telkens wanneer je denkt dat het niet beter kan, is de volgende editie weer dat tikje mooier, grootser, overweldigender. Alleen: dit jaar ziet het er in vergelijking met het vorige ineens nog een héél pak beter uit. Een viertal nieuwe stages die je helemaal van de sokken doet blazen en volledig in harmonie zijn met de natuurpracht van de Schorre. In 'Core' knalt de techno een wonderlijk bos met 1.600 vierkante meter zwevende houten vloer in. De 'Garden of Madness' is niet langer een tent maar een open en rond ponton op het water met daarboven een reusachtige bloemenhemel (zowaar geen echte, dat zou te moeilijk te besprenkelen zijn met ook al die technologie erin). (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elk jaar krijgen 30 tipgevers nieuwe identiteit

Elk jaar krijgen 30 tipgevers nieuwe identiteit

http://static0.hln.be/static/photo/2017/8/14/10/20170722010107/media_xll_9882250.jpg

In ons land krijgen jaarlijks gemiddeld 30 burgers een nieuwe identiteit, woonplaats en geld, als bedankje voor hun medewerking aan de opheldering van een zwaar misdrijf. Zulke 'beschermde getuigen' zullen in de toekomst ook worden ingezet als burgerinfiltranten. Spijtoptanten kunnen dan weer aanspraak maken op strafvermindering.

Wie een zware crimineel verlinkt, loopt een risico op vergelding. "Daarom zijn ze genoodzaakt om hun identiteit én die van hun gezinsleden te laten veranderen", zegt een anonieme politiebron in de Sudpresse-kranten. "De federale politie financiert het nieuwe leven van de beschermde getuige. Dat kan ver gaan en de gemeenschap veel geld kosten. Als een getuige getrouwd is en vijf kinderen heeft, moeten we het hele gezin helpen te verkassen, desnoods naar een ander continent. Ze hebben daar recht op een waardig bestaan. Dat wil niet zeggen dat ze voor de rest van hun dagen op kosten van de Belgische staat kunnen leven, maar het begin van hun nieuwe leven moet toch minstens gefinancierd worden. Ze worden begeleid om werk te zoeken, maar soms lukt dat niet of duurt het erg lang."

Sommige getuigen ondergaan zelfs medische ingrepen om niet meer herkend te worden. "Iemand met een opvallende tatoeage die ook bekend is bij de misdadigers die hij aan de galg praatte, kan die op onze kosten laten verwijderen. Ook plastische chirurgie in het aangezicht is mogelijk." (br.hln)


» Reageer (0)
21-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer kilo's, minder slaap: dit gebeurt er met je als je twee weken stopt met sporten

Meer kilo's, minder slaap: dit gebeurt er met je als je twee weken stopt met sporten

http://static1.hln.be/static/photo/2017/12/12/12/20170720144043/media_xll_9878967.jpg

Een vakantiestop in je looproutine inlassen? Waarom niet. Al hou je er best rekening mee dat je dan ook je nachtrust zal moeten opgeven. We weten allemaal dat sporten goed is voor onze gezondheid, ermee stoppen is dan ook niet zonder gevolgen. Dit kan er allemaal al veranderen op twee weken tijd.

Je wordt minder lenig en verliest spierkracht

Bye bye ballerina moves, hallo stijve hark. Al op één week tijd kan je heel wat mobiliteit en flexibiliteit verliezen. Ons lichaam wordt lenig door regelmatige beweging, en helaas werkt dat ook in de omgekeerde richting: stop je met sporten, dan zal het niet lang duren vooraleer je dat been een stuk minder hoog krijgt. Ook je spierkracht gaat achteruit. Bij topatleten neemt dat proces maanden in beslag, maar wie gewoon na het werk al eens naar de fitness gaat, zou al na tien dagen verschil merken. Wie helemaal een groentje is als het op sporten aankomt, zou op 14 dagen tijd al 70 procent van hun fitnessniveau kunnen verliezen.

Je komt bij

Vrij logisch: aangezien sporten je metabolisme op gang trekt en helpt bij het verbranden van calorieën, spreekt het voor zich dat wie stopt met sporten maar wel dezelfde eetgewoonten aanhoudt, ook weer bijkomt. Helaas pindakaas. Op twee weken tijd zal je nu niet gigantisch veel bijkomen, maar misschien toch af en toe een slaatje met mozzarella eten in plaats van een pizza als je in Italië op vakantie bent?

Je hebt meer stress en bent nukkig

Sporten maakt endorfines vrij, en daar worden we gelukkig van. Wie daar plots mee stopt, loopt dan ook een stuk norser rond. En daar stopt het niet: die endorfines zorgen er ook voor dat we beter met stress omkunnen, meer gemotiveerd en zelfs zelfzekerder zijn. Nu is de kans klein dat je op vakantie plots een stress-opstoot ervaart, maar bij thuiskomst weer even die loopschoenen aantrekken is dus zeker geen slecht idee.

Je slaap slechter

Na een stevige work-out slapen wij gegarandeerd als een roosje. En dat is doodnormaal: van sporten word je moe, je verbruikt immers energie. Om die energie weer op te bouwen voor de volgende dag, is het belangrijk dat je goed slaapt, dus doet je lichaam er alles aan om jou de ideale nachtrust te bezorgen. Maar wie 's avonds gewoon in de zetel (of aan het zwembad) zit, verbruikt heel wat minder energie, en zou daarom wel eens een paar nachten op rij naar het plafond (of tentzeil) kunnen staren.

Je uithouding laat te wensen over

Wordt het steeds moeilijker om die trap naar je vakantiehuisje te beklimmen? Niet verwonderlijk, je longen kunnen immers minder zuurstof vasthouden, waardoor je uithouding er behoorlijk op achteruit gaat. Dat heeft te maken met je VO2max, oftewel: de maximumcapaciteit van je longen. Hoe hoger je VO2, hoe beter je conditie. En die kan in 2 weken tijd al met 10 procent dalen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is kaartlegster dan toch kind van Salvador Dali?

Is kaartlegster dan toch kind van Salvador Dali? Lichaam 28 jaar na zijn dood opgegraven voor vaderschapstest

http://static1.hln.be/static/photo/2017/10/0/0/20170721101017/media_xll_9880485.jpg

Het lichaam van de surrealistische Spaanse kunstenaar Salvador Dali is gisterenavond opgegraven voor een vaderschapstest, 28 jaar na zijn dood. Een Spaanse rechtbank beval de test in juni.

De kist waarin Dali zich bevindt werd omstreeks 22.20 uur geopend", aldus het hof van beroep van Catalonië. Omstreeks 23.40 uur waren de noodzakelijke stalen genomen.

Dali stierf in 1989 aan hartfalen, op de leeftijd van 84 jaar. Er werd aangenomen dat hij geen kinderen had. Maar een 61-jarige Spaanse vrouw uit Girona, wier naam niet bekendgemaakt werd door de rechtbank, overtuigde de rechter ervan dat Dali moest worden opgegraven om na te gaan of zij de dochter is van de kunstenaar.

Geheime affaire met huishoudster
De vrouw, die tarotkaarten leest, zegt sinds 2007 dat ze een kind is van Dali. Als ze erkend wordt als zijn dochter, zou ze delen van zijn eigendom en rechten op zijn kunst in handen kunnen krijgen.

Ze zegt dat haar moeder als huishoudster voor Dali werkte en dat de twee halverwege de jaren 50 een geheime affaire hadden. Dali was toen getrouwd met zijn muze Gala.

Dali ligt tussen zijn kunstwerken begraven onder de glazen koepel van zijn theater-museum in de stad Figueres, in de regio Catalonië. Hij ligt onder twee stenen blokken die elk 1,5 ton wegen, aldus het stadsbestuur.

De stichting Gala-Salvador Dali zou vandaag een verklaring aan de pers afleggen over de opgraving.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal mensen dat sterft aan aids gehalveerd

Aantal mensen dat sterft aan aids gehalveerd

http://static3.hln.be/static/photo/2017/17/13/1/20170720114810/media_xll_9878611.jpg

Voor het eerst heeft meer dan de helft van de mensen met het hiv-virus toegang tot een geneeskundige behandeling. Dat meldt het agentschap UNAIDS van de Verenigde Naties in Genève. Het aantal mensen dat sterft aan aids halveerde dan weer van 1,9 tot 1 miljoen tussen 2005 en 2016.

Vorig jaar leefden er wereldwijd 36,7 miljoen mensen die besmet zijn met het hiv-virus, dat het immuunsysteem aantast en kan leiden tot aids. Van al die mensen krijgt 53 procent de geneesmiddelen die nodig zijn om het virus tegen te houden.

De grootste vooruitgang boekten het zuiden en oosten van Afrika. Het aantal nieuwe jaarlijkse infecties daalde daar met 29 procent sinds 2010. Het aantal aids-doden daalde 42 procent. De levensverwachting steeg met 10 jaar in de 2 Afrikaanse regio's de afgelopen 10 jaar. (br.hln)


» Reageer (0)
20-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitdrogingsverschijnselen en griep: dit is het effect van airco op je gezondheid

Uitdrogingsverschijnselen en griep: dit is het effect van airco op je gezondheid

http://static2.hln.be/static/photo/2017/1/11/9/20170719114651/media_xll_9876144.jpg

Buiten is het 30 graden vandaag, maar op je werkplek is het waarschijnlijk een stuk frisser. Mede mogelijk gemaakt door de airco die op volle toeren blaast. Maar hoe zit het eigenlijk met je gezondheid? Kun je ziek worden van airco of is dat een broodje aap verhaal?

Een airconditioner zuigt warme lucht naar binnen en leidt deze over een koude verdamper. Hierop condenseert de warme lucht en daarna wordt koelere en drogere lucht de ruimte in geblazen. 

Aangezien het buiten zo warm is, zijn veel airco's dezer dagen ingesteld op de koudste stand en wordt een flinke hoeveelheid koude droge lucht richting de werknemers geblazen om ze koel te houden. Maar dat kan een averechts effect hebben. Veel mensen hebben het te koud en klagen over een rillerig en grieperig gevoel. 

Volgens kno-arts Bram Struijs van het Rotterdamse Havenziekenhuis zorgt de drogere 'aircolucht' voor uitdroging van onze slijmvliezen. "Wanneer je slijmvlies uitdroogt, wordt het afweersysteem minder en krijgen bacteriën en virussen meer kans zich te ontwikkelen. Je bent dus vatbaarder voor ziektes.''

Struijs maakt de vergelijking met een vliegtuig. Veel reizigers  voelen zich verschrikkelijk na een lange vlucht omdat ze zijn uitgedroogd. Om uitdrogingsverschijnselen te verminderen, adviseert hij genoeg te drinken op kantoor. "Ik zou zeker twee  liter drinken en in de pauze nog een soepje nemen. Dan kom je wel aan genoeg vocht.''  

Schoonmaken
Volgens Erwin Brochard, eigenaar van Ebro Koeltechniek kan achterstallig onderhoud ook zorgen voor gezondheidsklachten. Hij wijst op het belang om regelmatig de filter in de airco schoon te maken of te vervangen. Een filter vangt het vuil uit de lucht op. Wanneer dit niet wordt schoongemaakt, kunnen bacteriën zich ontwikkelen en dat zorgt weer voor gezondheidsproblemen. 

Het schoonmaken is een eenvoudig klusje, volgens Brochard. "Je moet het klepje openmaken, een borsteltje over de filter halen en klaar. Het moet wel even gebeuren. Als mensen ziek worden is de filter al jaren niet schoongemaakt.'' 

Gezondheidsklachten
Volgens Brochard zorgt een verkeerde instelling van de airco ook voor gezondheidsklachten. "De luchtstroom is bijvoorbeeld direct op de werknemer gericht. Of het temperatuurverschil is veel te groot. In de winter zetten mensen de kachel op ongeveer 20 graden, dat is een aangename temperatuur. Waarom moet het in de zomer dan ineens 16 graden zijn op kantoor?'' (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische frietkoten erkend als erfgoed

Belgische frietkoten erkend als erfgoed

http://static1.hln.be/static/photo/2017/17/9/8/20170720114544/media_xll_9878573.jpg

Onze Belgische frietkotcultuur is officieel erkend als Belgisch immaterieel erfgoed. Alle bevoegde regeringen hebben daarvoor het licht op groen gezet.

Door deze nationale erkenning komt de Belgische frietkotcultuur in aanmerking om opgenomen te worden in het UNESCO-werelderfgoed. De erkenning wordt vandaag gevierd met een frietreceptie onder het Atomium. Ook Prins Laurent zal er een frietje meepikken.

Goed voor de omzet
De nationale erkenning is een eerste belangrijke stap naar een erkenning door UNESCO. Zo'n UNESCO-erkenning levert vele toeristen op. Andere Belgsiche erkende producten en sectoren kenden een aanzienlijke omzetverhoging.

In totaal staan elf Belgische producten op de UNESCO-lijst van immaterieel erfgoed. Onder andere onze Belgische biercultuur, de garnaalvisserij te paard in Oostduinkerke en Aalst Carnaval komen voor op die lijst. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefdesbrief van Tupac aan Madonna dan toch niet geveild

Liefdesbrief van Tupac aan Madonna dan toch niet geveild

http://static1.hln.be/static/photo/2017/17/7/11/20170720063811/media_xll_9878231.jpg

Een rechter in Manhattan heeft een veiling van erg persoonlijke spullen van de Amerikaanse popster Madonna laten stopzetten. Dat hebben lokale media gemeld.

Onder de spullen waren bijvoorbeeld ondergoed, een haarborstel met haren van Madonna en een liefdesbrief van haar voormalige vriend Tupac Shakur, aldus Rolling Stone Magazine.

De rechter liet 22 voorwerpen uit de veiling halen, nadat Madonna een spoedprocedure opgestart had. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn de kwallen in de Noordzee gevaarlijk & helpt het om op een beet te urineren?

Zijn de kwallen in de Noordzee gevaarlijk & helpt het om op een beet te urineren?

http://static3.hln.be/static/photo/2017/3/1/7/20170718165417/media_xll_9874417.jpg

Vakantie in eigen land wint elk jaar aan populariteit en dus is de kans groot dat ook jij deze zomer naar het 'zeetje' trekt. Ook in de Noordzee kun je helaas een kwallenbeet oplopen, maar zijn die eigenlijk gevaarlijk? En helpt het dan echt om erop te plassen? Wij zochten het uit.

Laten we maar meteen beginnen met het goede nieuws: exotische en gevaarlijke kwallensoorten komen in principe niet voor in de Noordzee. Maar dat wil niet zeggen dat er alleen kwallen voorkomen die niet steken. Doordat er meer gevist wordt in de Noordzee en er dus veel plankton is (wat kwallen eten), zwemmen er de laatste twintig jaar meer van de dieren in onze zee. Wat meteen ook wil zeggen dat er meer soorten voorkomen die wél 'netelen'.

Wat is een kwallenbeet?
De tentakels van kwallen bevatten duizenden minuscule netelcellen, waaruit een kwal gif kan inspuiten van zodra het in aanraking komt met de huid van een zwemmer. Dat kan trouwens ook als een kwal al dood is, want de zogenoemde netelcellen sterven niet meteen af. Die bevinden zich trouwens niet alleen op de tentakels van de dieren, maar soms ook op het lijfje - ook wel de hoed genoemd. Het contact met de netelcellen doet pijn, maar vooral het gif zorgt voor pijnlijke rode bultjes die aanvoelen als een brandnetelsteek. Wel verschilt het soort gif erg van kwal tot kwal, en het hangt er ook vanaf hoeveel gif er wordt geïnjecteerd.

Wat doe je aan een kwallenbeet?
Je zal er dus niet van doodvallen, maar een beet van een Noordzweekwal is vaak bijzonder vervelend en soms ook erg pijnlijk. Helpt urineren om te pijn te verzachten zoals vaak gezegd wordt? Gelukkig (want vies) niet. Op een kwallenbeet plassen prikkelt alleen de huid even, waardoor de pijn van de beet tijdelijk minder opvalt.

Wat helpt dan wel?
Meestal verdwijnt de jeuk of de zwelling wel vanzelf. Sowieso is het belangrijk om de huid eerst met zeewater te spoelen. Spoel vooral nooit met zoet water, want dan gaan de resten van de tentakels nog feller activeren. De overgebleven tentakels verwijder je best zo snel mogelijk met pakweg een lange schelp of een vork. Daarna kun je de irritatie eventueel behandelen met azijn.

Sowieso ga je best even langs het Rode Kruis omdat iedereen anders reageert op de kwallen en dat kan leiden tot allergische reacties en ontstekingen. Zijn je ogen geraakt, dan snel je best zo snel mogelijk richting dichtbijzijndste arts. (br.hln)


» Reageer (0)
19-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romeinse sarcofaag opgegraven in hartje Londen

Romeinse sarcofaag opgegraven in hartje Londen

http://static2.hln.be/static/photo/2017/13/13/1/20170719111958/media_xll_9876061.jpg

Een ongeveer 1600 jaar oude sarcofaag is opgegraven bij werkzaamheden in het centrum van Londen. Het gaat vermoedelijk om de laatste rustplaats van een aristocraat uit de Romeinse tijd, bericht de BBC.

De stenen grafkist lag enkele meters onder de grond op een bouwplaats en werd vorige maand ontdekt. Archeologen kregen na de vondst een teleurstelling te verduren. De kist was al geopend en gevuld met aarde, wat erop wijst dat grafrovers hebben toegeslagen. Dat gebeurde vermoedelijk al eeuwen geleden.

Gillian King, hoofd planning voor archeologie bij de lokale overheid, zei te hopen dat de rovers "dingen hebben achtergelaten die voor hen weinig waarde hadden, maar voor ons archeologen juist waardevol zijn''. Volgens King moet de eigenaar van het graf erg rijk en invloedrijk zijn geweest.

Onderzoekers brengen de sarcofaag over naar het Museum of London. Daar gaan experts de botten en aarde in de kist testen, om te achterhalen hoe oud de vondst precies is. Delen van Groot-Brittannië maakten honderden jaren deel uit van het Romeinse Rijk. De Romeinse bezetting eindigde in de vijfde eeuw na Christus. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar waar gaan we op reis? In 70% van de gevallen beslist de vrouw

Naar waar gaan we op reis? In 70% van de gevallen beslist de vrouw

http://static0.hln.be/static/photo/2017/14/0/4/20170719095251/media_xll_9875929.jpg

De baas in huis? Dat is de vrouw, althans als het over reizen en vakantie gaat. Uit cijfers van de boekingssite Prijsvrij.be blijkt dat in 70% van de gezinnen de vrouw het initiatief neemt om een vakantie te zoeken én de reisbestemming en -formule bepaalt. Opvallend detail: voor de praktische boekingsdetails wordt meestal wel de naam (en bankkaart) van de man opgegeven.

De online vakantieaanbieder Prijsvrij.be analyseerde de gegevens van meer dan 140.000 klanten in België en Nederland en kwam daarbij tot enkele opmerkelijke bevindingen. Zo blijkt het initiatief om de site te bezoeken veel vaker in handen te liggen van vrouwen (69%) dan mannen (31%). Dezelfde verhouding zie je terug bij het daadwerkelijk boeken van de vakantie: 38% gebeurt door de man, 62% door de vrouw.

De redenen zijn volgens Melvin Oomes van Prijsvrij duidelijk: "Degene die de reis zoekt en boekt moet zich goed kunnen inleven in wat elk gezinslid graag doet en hierbij een juist evenwicht vinden. Wellicht beschikken vrouwen over iets meer geduld om dé perfecte vakantie te vinden in het brede aanbod, eentje die past bij iedereen én binnen het gezinsbudget."

Opvallend is dat de verhouding omkeert bij het opgeven van de hoofdboeker, zeg maar de financieel verantwoordelijke.  Dat is in 58% van de gevallen nog steeds de man. "Dit is mogelijk nog eerder uit gewoonte", verklaart Oomes. "Maar laat er geen twijfel over bestaan: de officieuze 'vakantiebaas', is de vrouw." (br.hln)


» Reageer (0)
18-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor het eerst: albatros gespot voor Belgische kust

Voor het eerst: albatros gespot voor Belgische kust

http://static3.hln.be/static/photo/2017/9/13/2/20170718151542/media_xll_9874157.jpg

Voor de Belgische kust is een wenkbrauwalbatros gefotografeerd. Een zeldzame waarneming, want deze vogelsoort broedt vooral op de Falklandeilanden en in Chili.

Wenkbrauwalbatrossen kunnen zeventig jaar oud worden en hebben een maximale vleugelspanwijdte van 2,5 meter, weet Natuurpunt. Het dier werd afgelopen zondag gezien vanaf de ferry van Hull naar Zeebrugge. Als experts de waarneming bevestigen, is dat een unicum voor ons land.

Op het Duitse eiland Helgoland werd drie jaar geleden bij een jan-van-gentenkolonie een exemplaar gespot, dat sindsdien elk jaar zou terugkeren. De natuurorganisatie vermoedt dat het zondag om dezelfde albatros ging. De vogel zou de afgelopen weken al zijn opgemerkt langs de westkust van Engeland en Schotland.

Onder meer vis en kwallen staan op het menu van wenkbrauwalbatrossen. Ze volgen geregeld boten waar visafval overboord wordt gegooid. Tot 2013 beschouwde BirdLife International de vogels als een bedreigde diersoort. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo hou je je leren stuks in topvorm

Zo hou je je leren stuks in topvorm

http://static2.hln.be/static/photo/2017/17/12/6/20170717112929/media_xll_9871011.jpg

Iedereen heeft zonder twijfel enkele leren stuks in zijn kast hangen. Of het nu een leren jas, schoenen of handtas is, het zijn vaak van die klassiekers die iedere mens gewoon moet hebben. Alleen is leer niet altijd even gemakkelijk te onderhouden. Zo lukt het wel:

1. Vanaf dag 1

Nieuwe jas, schoenen of handtas aangeschaft? Dan begint de verzorging vanaf dag één. Het liefste zou je nu meteen de deur uitlopen en dat nieuwe stuk aan de wereld tonen. Maar verlaat het huis niet voor je een beschermende laag, die regen en vuil tegengaat, hebt aangebracht. Dit doe je met een beschermende spray of balsem.

2. Hou het proper

Nieuw of oud, je leren stuks moet je net houden. Zijn je favoriete leren schoenen vuil? Dan kan je ze snel eens opfrissen met een vochtig doekje. Een vuile handtas of jas laat je die best meteen door een professional onder handen nemen.

3. Alleen de real deal

Gebruik nooit, maar dan ook nooit, schoonmaakproducten die niet speciaal voor leer gemaakt zijn. Al die huismiddeltjes lijken dan misschien wel een goedkope en gemakkelijke oplossing, maar je laat ze beter links liggen, er zou maar eens iets moeten misgaan. Bekijk ook altijd met welke soort leer je te maken hebt, want niet elke soort behandel je op dezelfde manier.

4. Goed bewaren

Veranderen van handtas en jouw leren tas gewoon in je kast smijten? Wij dachten het niet. Bewaar je handtas altijd in de stoffen zak die je er hebt bijgekregen of in een kussensloop. Daarnaast kan je jouw handtas ook beter vol achterlaten, steek enkele dikke winter sjalen in de tas zodat ook de vorm intact blijft.

5. Let op waar je gaat

Regenweer en leer zijn niet de beste vrienden, maar omdat we in België wonen is het regenweer soms moeilijk te ontlopen. Wanneer je thuiskomt met een doorweekte jas of schoenen, plaats ze dan absoluut niet onder de verwarming of in de zon. Hitte kan er namelijk voor zorgen dat je leer op de foute manier droogt en dan kan het barsten. Natte leren schoenen vul je best met oude kranten, die zullen het vocht uit de schoen trekken. Een doorweekte leren jas hang je dan weer best op aan een kleerhanger. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit trucje helpt als je bang bent bij turbulentie

Dit trucje helpt als je bang bent bij turbulentie

http://static3.hln.be/static/photo/2017/7/12/1/20170717122336/media_xll_9871096.jpg

Vliegangst is één ding, maar laten we toegeven: niemand is honderd procent op zijn gemak als een vliegtuig last heeft van turbulentie. Stiekem innerlijk aan het sterven als je vliegtuig van boven naar onder schokt? Travel + Leisure heeft een trucje om de gemoederen te bedaren.

De truc van reiswebsite Travel + Leisure is kinderlijk eenvoudig, en berust op het principe van het afleidingsmanoeuvre. Concentreer je volledig op iets anders, en dat heen en weer schokkende vliegtuig en visioenen aan een neergestort voertuig verdwijnen als sneeuw voor de zon. Alleen is dat makkelijker gezegd dan gedaan. "Denk niet aan een roze olifant" heeft zoals gekend het effect op ons brein om er net wél eentje voor de geest te houden.

Pen en papier
De oplossing? Neem de volgende keer dat er turbulentie is tijdens een vlucht pen en papier bij de hand. Schrijf je naam herhaaldelijk op dat stuk papier, maar probeer het met de andere hand dan je gewend bent. Linkshandigen nemen de pen rechts ter hand en vice versa. Door je zodanig te concentreren op enkel die actie, worden we een stuk rustiger en vergeten we haast dat we in een door elkaar schuddend vliegtuig zitten, aldus de reiswebsite. Dat je medepassagiers jou ervan zullen verdenken een lager IQ dan gemiddeld te hebben - wie begint er nu plots in bibberend handschrift zijn naam vijf keer op te schrijven - moet je er wel bij nemen. Al is de kans groot dat ook zij zich uiterst concentreren om rustig te blijven, en hoeft dat dus geen probleem te zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
17-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer = bessenseizoen! Zo helpen ze je afvallen

Zomer = bessenseizoen! Zo helpen ze je afvallen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/3/0/20150608171840/media_xll_7776075.jpg

Het is momenteel hoogseizoen voor de blauwe bessen, frambozen en aardbeien. Niet alleen goed nieuws voor onze smaakpapillen, maar ook voor de lijn zijn deze fruitsoorten met hun gezonde eigenschappen een prima keuze. Metabolismeboost? Snellere vetverbranding? Laat maar komen.

Vezelbommetjes
Bessen bevatten veel vezels, of je ze nu uit de diepvries haalt of vers koopt. Die vezels vergemakkelijken de vertering en verminderen een opgeblazen gevoel. Frambozen en aardbeien bevatten het meeste vezels: een kopje aardbeien bevat 3 gram, een kop frambozen levert maar liefst 8 gram vezels.

Bye bye buikvet
Dit horen we graag. Een smoothie met veel blauwe bessen is niet alleen erg lekker, wie veel bessen eet kan de manier waarop je lichaam suiker opslaat en verwerkt tot energie veranderen, en zo buikvet verminderen. Dat wijst onderzoek aan de University of Michigan uit. Veel (bessen!) eten = buikvet verliezen, dat klinkt geweldig in de oren.

Weinig calorieën
Zin in zoet? Kies dan voor bessen in plaats van voor koekjes of snoep, en je zal het verschil snel merken. Een kopje vol blauwe bessen is goed voor 84 kcal, braambessen halen zelfs amper 62 calorieën, een kopje frambozen bevat er 64.

Metabolismeboost
Blauwe bessen en frambozen bevatten allebei de flavonoïde anthocyaan, die ervoor zorgt dat je lichaam het hormoon adiponectine produceert. Veel moeilijke termen met een makkelijk te begrijpen gevolg: dat hormoon zorgt er op zijn beurt voor dat het glucoseniveau in het bloed daalt, waardoor je minder eetbuien hebt en je metabolisme een boost krijgt. Ideaal voor wie een paar kilo's kwijt wil. (br.hln)


» Reageer (0)
16-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 dingen die je beter wakker maken dan koffie

5 dingen die je beter wakker maken dan koffie

http://static1.hln.be/static/photo/2016/2/1/0/20160424082745/media_xll_8602290.jpg

Raak je vanochtend niet in gang? Dan is er natuurlijk koffie, de zwarte godendrank die ons een hoognodige schop onder ons achterste geeft. Voor even dan toch, want eens de effecten uitgewerkt zijn, zijn we nog meer uitgeput dan ervoor. Wil je snel wakker worden én blijven? Dan zijn deze opties een beter idee:

1. Water
Toegegeven, veel smaak heeft het niet, maar toch is het geen slecht idee om 's ochtends een groot glas naar binnen te werken. Zelfs het kleinste beetje dehydratatie - en 's ochtends vroeg hebben we daar allemaal last van - kan je brein mistig en je lichaam moe maken. Voel je je doorheen de dag opnieuw suf worden? Drink dan eerst een glas water voor je andere trucjes probeert.

2. Pepermunt
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de geur van pepermunt je waakzaam maakt en vermoeidheid bestrijdt. En daarnaast zorgt het ook voor een frisse adem: win-win zeg maar. Neem dus gerust een kopje muntthee 's ochtends en stop een pakje kauwgum in je tas.

3. Bladgroenten
Het lijkt niet meteen het meest voor de hand liggende ontbijt, maar bladgroenten - denk bijvoorbeeld aan spinazie, sla of boerenkool - zijn 's ochtends een uitstekende keuze. Ze bevatten veel vitamine B, wat je lichaam helpt om voedsel naar energie om te zetten. Krijg je ze puur niet binnen? Stop ze dan in een smoothie, of in een omelet (zie volgend puntje).

4. Eieren
Niet dat we je aanraden om elke dag meerdere eieren te eten, maar regelmatig een omeletje of een spiegelei kan geen kwaad. Integendeel: ze bevatten veel proteïne om je de hele dag door energiek te houden. Het heeft wel geen zin om een magere versie met enkel de eiwitten te maken: de meeste voedingsstoffen zitten in de dooier.

5. Havermout
Niet iedereen is er fan van, maar havermout blijft een van de betere ontbijtopties. Niet alleen is het vrij calorie-arm, het heeft ook nog eens een lage glycemische index. Met andere woorden: de koolhydraten worden traag opgenomen en omgezet in energie, zodat je heel de ochtend lang wakker en energiek blijft. In tegenstelling tot je koffie en een suikerrijk ontbijt, die je na een uurtje of twee doen crashen. (br.hln)


» Reageer (0)
13-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel ophef rond graatmagere mannelijke modellen op Paris Fashion Week

Veel ophef rond graatmagere mannelijke modellen op Paris Fashion Week

http://static1.hln.be/static/photo/2017/6/3/8/20170713113905/media_xll_9862298.jpg

Al meer dan twintig jaar roepen graatmagere modellen op de catwalk en in magazines discussie op. Sommige landen hebben al regels of wetgeving, maar gek genoeg lijken die alleen op vrouwen te slaan. De extreem magere, lange mannen die massaal de shows van grote modehuizen lopen, bleven tot nu toe bespaard hiervan. Al wordt er steeds vaker kritiek geuit.

Je kan haast niet meer naast de graatmagere mannelijke modellen op de catwalk kijken. Tijdens de afgelopen mannenmodeweken werden onder andere de creaties van Rick Owens, Louis Vuitton, Dries Van Noten en Prada op bijzonder dunne heren getoond. Soms kon je zelfs letterlijk al hun ribben tellen. De tijd dat mannelijke modellen vooral werkaanbiedingen kregen door hun gespierde torso, lijkt voorgoed verleden tijd.

Gespierde modellen zijn passé
Dat magere mannen hoogtij vieren op de catwalk, kadert in een bredere trend waarbij steeds vaker ingegaan wordt tegen het schoonheidsideaal. Waar vrouwen met cellulite, een maatje meer of een spleetje tussen de tanden nu ook model kunnen worden, geldt hetzelfde voor mannen, maar dan in de omgekeerde richting. Jongens met ingevallen wangen en een grote neus verdringen vaker en vaker de typische breed gespierde modellen zoals David Gandy.

Manorexia
Omdat de discussie over het gewicht van vrouwelijke modellen nog steeds zo hevig oplaait, lijken de magere mannelijke collega's daardoor door de mazen van het net te glippen. En dat kan gevaarlijk zijn, want hoewel anorexia vaak afgedaan wordt als een typische vrouwenziekte, komt ook manorexia steeds vaker voor. Niet dat alle mannen op de modeweken aan een eetstoornis lijden, en de hyperslanke heren op de catwalk zullen er ook niet plotsklaps voor zorgen dat elke man in de straat graatmager wil zijn. Maar de dunne heren op de catwalk kunnen wel het zelfbeeld van jongens beïnvloeden. Net zoals ook magere vrouwelijke modellen ervoor kunnen zorgen dat meisjes niet tevreden zijn over hun eigen lichaam.

"Ik denk dat we heel vaak onderschatten dat anorexia niet alleen bij vrouwen voorkomt, maar dat ook jongens het kunnen krijgen. Er is een grens wat betreft magere mannelijke modellen, en die moet je beschermen," vertelde de Nederlandse ontwerpster Nikkie Plessen daar onlangs nog over in RTL Boulevard.

Maar zoals met alles in de modewereld, fluctueren de trends onder modellen zeer snel. Tien jaar geleden waren magere mannelijke modellen ook nog het van het, om even later terug vervangen te worden door gespierde heren. Even afwachten tot dit overgaat, of ben jij wel fan? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5.000 jaar oud dodenhuis ontdekt nabij Stonehenge

5.000 jaar oud dodenhuis ontdekt nabij Stonehenge

http://static0.hln.be/static/photo/2017/16/15/3/20170712101121/media_xll_9859743.jpg

Archeologen hebben in de omgeving van het prehistorische monument Stonehenge een meer dan 5.000 jaar oud dodenhuis ontdekt. Mogelijk bevat het overblijfselen van de voorvaderen van de bouwers van Stonehenge.

De neolithische grafheuvel ligt op een landbouwveld halverwege tussen Stonehenge en een gelijkaardige steencirkel in Avebury. Onderzoekers van de universiteit van Reading zijn de overblijfselen van het grafmonument op dit moment aan het opgraven.

Wetenschappers zijn al tientallen jaren op de hoogte van het bestaan van de grafkamer. Ze gingen er echter vanuit dat het binnenste deel niet overeind gebleven was, tot een onderzoek met een drone recent het tegendeel aantoonde. Nu de zandlaag weggehaald is, zijn de omtrekken van een grafkamer, geflankeerd door twee sleuven, duidelijk zichtbaar.

Eerste monumenten

Het monument dateert van de vroege neolithische periode, een tijdperk waarin de eerste landbouwgemeenschappen ontstonden en de eerste monumenten gebouwd werden. Experten zijn verrast dat er nog bewijzen van het gebouw te vinden zijn. Ze denken dat het graf mogelijk restanten bevat van mensen die er rond 3600 voor Christus begraven werden

Wetenschappers krijgen niet vaak de kans om een dergelijke grafheuvel te onderzoeken. In het graafschap Wiltshire gebeurde dat voor het laatst in de jaren 60.

Het onderzoeksteam zal nu de archeologische overblijfselen opgraven en zoveel mogelijk artefacten, beenderen en andere bewijzen zoeken, die nadien geanalyseerd zullen worden. (br.hln)


» Reageer (0)
12-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechte nacht? Eet chocolade

Slechte nacht? Eet chocolade

http://static2.hln.be/static/photo/2017/0/11/7/20170711121507/media_xll_9857257.jpg

Zalig nieuws voor jonge ouders die geen oog dicht doen of gewoon voor wie deze zomer wél werkt, maar toch graag elke zomerbar uittest. Chocolade geeft je een scherpere geest na een onderbroken nacht.

Als je weinig slaapt zie je dat niet alleen aan je wallen, maar ook aan je reactiesnelheid en je mogelijkheid om helder te denken. Je geest voelt 'mistig' aan. Koffie helpt maar een beetje. Volgens een nieuwe studie gepubliceerd bij Frontiers in Nutrition zouden de flavanoïden in chocolade helpen om die mist te doen optrekken.

Cacao helpt om je brein sneller te doen werken en je geheugen te verbeteren. Meer nog, het zou een postief effect hebben op de hersenfunctie als die is aangetast door slaaptekort bij gezonde proefpersonen. Zwarte chocolade is het meest rijk aan flavanoïden, dus dat werkt het beste.
Misschien is het een idee om je kopje espresso door een kopje straffe chocolademelk te vervangen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christian Dior wordt 70 en viert dat met grootse tentoonstelling in Parijs

Christian Dior wordt 70 en viert dat met grootse tentoonstelling in Parijs

http://static0.hln.be/static/photo/2017/13/6/4/20170710172151/media_xll_9855484.jpg

Vorige week opende het Musée des Arts Décoratifs de deuren van de tentoonstelling 'Christian Dior, Designer of Dreams' ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van het modehuis. De expo vertelt het verhaal van de oprichter van het merk en de ontwerpers die hem opvolgden zoals Yves Saint Laurent, John Galliano en Belg Raf Simons. Het is de grootste tentoonstelling die het Franse museum ooit heeft gegeven.

Naast de meer dan 300 haute couture jurken ontworpen tussen 1947 en nu, worden er ook officiële documenten, foto's, accessoires, tekeningen, brieven, parfum flesjes, oude reclamecampagnes en meer tentoongesteld. Om aan te tonen dat Christian Dior, oprichter van het gelijknamige modehuis, ook een bekende kunstliefhebber was, worden er heel wat kunstwerken uit zijn privécollectie getoond. De gehele expo neemt ongeveer 3.000 vierkante meter aan ruimte in beslag.

Voor velen zal het hoogtepunt waarschijnlijk het laatste luik van expositie zijn, namelijk een balzaal gevuld met avondjurken - waarvan sommige gedragen door beroemdheden zoals Grace Kelly, prinses Diana, Charlize Theron en Jennifer Lawrence.

De tentoonstelling loopt nog tot 7 januari 2018, tijd genoeg dus voor een tripje Parijs lijkt ons. (br.hln)


» Reageer (0)
11-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we altijd net op tijd wakker worden na een dutje op de trein, tram of bus

Waarom we altijd net op tijd wakker worden na een dutje op de trein, tram of bus

http://static2.hln.be/static/photo/2017/0/6/5/20170710143014/media_xll_9855110.jpg

Huiswaarts pendelen met bus, tram of trein resulteert na een lange werkdag wel eens in een sessie knikkebollen en vervolgens een kort slaapje. Maar toch worden we op één of andere manier steeds op tijd wakker, als het tijd is om af te stappen aan "onze" halte. Hoe komt dat?

Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar wij zijn nog nooit aan de andere kant van het land wakker geworden omdat we per ongeluk diep in slaap vielen op de trein. Om één of andere reden lijkt ons onderbewustzijn aan te voelen dat we bijna op onze bestemming zijn, en dus best de ogen weer openen. Hoe dat precies komt, werd (nog) niet zwart op wit bewezen, maar dokters hebben wel verschillende theorieën rond dit merkwaardige fenomeen.

New York Mag vroeg aan Dr. Marc I. Leavey en Dr. Ronald Chervin om een verklaring, respectievelijk een eerstehulparts uit Maryland en een neuroloog verbonden aan het slaapstoorniscentrum van Michigan. Zij onderscheiden drie mogelijke oorzaken, die ze veronderstellen op basis van eigen hypotheses. 

1. Onze innerlijke klok

Zet je elke dag op hetzelfde tijdstip de wekker, dan wordt je lichaam gewoon aan die routine, waardoor je na een tijdje automatisch vlak voor je wekker de ogen al opent. Hetzelfde zou kunnen gebeuren als je op het openbaar vervoer zit, aldus Dr. Leavey. Jouw lichaam went aan die afstand en weet wanneer het moet wakker worden, zo legt de dokter uit. "Ons lichaam kan gewoontes aanleren, zolang ze in een vast patroon zitten," verklaart Leavey. Wie elke dag om 7u30 een halfuur de trein neemt en in slaap valt, weet dat het om 8u tijd is om weer wakker te worden. Neem je een route maar één keer of heeft de trein, tram of bus vertraging, dan is het moeilijker om op tijd wakker te worden, argumenteert hij.

2. Je pikt onbewust informatie op

"Dames en heren, zo dadelijk komen we aan in zone Antwerpen." De stem van de conducteur die door de trein galmt, of de haltes die op tram of metro luidop worden voorgelezen, pikken we onbewust op - ook als we even een dutje doen, aldus Dr. Chervin. Het zijn die externe impulsen die ons wakker houden, eerder dan de interne die volgens Dr. Leavey een belangrijke oorzaak zijn. "Je brein selecteert nog steeds bepaalde informatie terwijl je slaap," aldus Dr. Chervin. Zo is er onderzoek dat aantoont dat slapende mensen sneller reageren op hun eigen naam dan op die van een ander, zelfs als die op een even luid volume worden uitgesproken.

3. Je slaapt minder dan je denkt

Een andere hypothese van Chervin luidt dat je misschien wel minder aan het slapen bent dan je zelf denkt. "Je herinnert je pas dat je tijdens het slapen even wakker bent geworden, als je lang genoeg wakker was," verklaart hij. 's Nachts worden we ook regelmatig wakker, hoewel we ons daar 's ochtends niets van herinneren. Mogelijk word je bij elke halte even wakker, checkt je brein snel of je al dan niet moet afstappen en val je daarna terug in slaap. Aan het einde van de rit herinner jij je daar niks meer van, waardoor het lijkt alsof je op miraculeuze wijze op tijd wakker bent geworden.

Toch doorgeslapen?

Is het je toch al overkomen dat je enkele haltes te ver wakker schrikt? Dan ben je waarschijnlijk in een diepere remslaap gevallen, wat gebeurt wanneer je langer dan twintig minuten slaapt. Al gebeurt dit vooral wanneer je echt met slaaptekort kampt, aldus Leavey. In dat geval is het geen slecht idee om een wekker te zetten een paar minuten voor je aan je halte zal komen. Val je altijd in slaap op het openbaar vervoer? Dat is waarschijnlijk een teken dat je 's nachts te weinig slaapt. "Wie steeds in slaap valt als hij of zij twintig minuten neerzit, heeft waarschijnlijk een probleem met zijn slaappatroon," aldus de dokter. Probeer in dat geval wat meer uurtjes met de ogen dicht onder de wol door te brengen, in plaats van in een treinstoel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom twee weken vakantie verspilde tijd is

Waarom twee weken vakantie verspilde tijd is

http://static1.hln.be/static/photo/2017/9/15/9/20170711064524/media_xll_9856734.jpg

De meeste mensen nemen twee weken vakantie, omdat een week voorbij is voor je het goed en wel beseft. Maar eigenlijk is een korte vakantie beter, want je zal er veel meer goede herinneringen aan overhouden.

De wereldvermaarde psycholoog Daniel Kahneman, die onder andere de bestseller 'Ons feilbare denken' schreef, heeft onderzoek gedaan naar hoe mensen zich dingen herinneren. Hij stelt in een TED-talk dat de psyche van de mensen in twee delen verdeeld kan worden: een deel dat zich focust op de ervaring zelf en een deel dat achteraf terugkijkt op de ervaring.

Volgens Kahneman word je enkel gelukkiger van een lange vakantie als je veel belang hecht aan de ervaring zelf, als je in het moment wil leven. Maar als je meer waarde hecht aan het deel dat focust op herinneringen, dan is een lange vakantie eigenlijk niet nodig. Bovendien zijn het de herinneringen die je meeneemt naar huis. Zij duren langer dan de vakantie op zich.

Nieuwe dingen blijven je bij

Onze hersenen onthouden vooral nieuwe dingen. Als je leven dus niet vaak verandert, dan zal je er veel minder details van onthouden. Daardoor lijkt het soms alsof de tijd vliegt, terwijl op anderen momenten de dagen oneindig lang kunnen duren.

Tijdens die tweede week vakantie zal er te weinig veranderen om nieuwe herinneringen aan te maken. Daarom is het dus vaak beter om gewoon één weekje verlof te nemen. (br.hln)


» Reageer (0)
10-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.J.K. Rowling schreef een sprookje... op een van haar jurken

J.K. Rowling schreef een sprookje... op een van haar jurken

http://static0.hln.be/static/photo/2017/16/6/4/20170710135036/media_xll_9854974.jpg

Meer dan twee decennia geleden werd de wereld van Harry Potter gevormd in het brein van schrijfster J.K. Rowling. De gevolgen daarvan kennen we allemaal, maar ze zou nóg een sprookjesachtig verhaal geschreven hebben. En dat is waarschijnlijk niet gemakkelijk te publiceren.

Tijdens een interview met CNN onthulde Rowling dat ze nog een sprookjesachtig boek op haar palmares heeft staan. Ze is er niet zeker van dat het ooit gepubliceerd zal worden, en een van de redenen daarvoor is dat ze het nooit op papier heeft gezet. De tekst staat neergekriebeld op... een jurk.

"Toen ik vijftig werd (vorig jaar, nvdr.), gaf ik een feestje. Het thema was 'kom verkleed als je grootste nachtmerrie'. Mijn grootste nachtmerrie is een kwijtgeraakt manuscript, en ik heb dat boek toen grotendeels op mijn jurk neergeschreven. Ik weet niet of het ooit uitgebracht zal worden, maar het hangt in ieder geval in mijn kast."

Initialen
Interviewster Christiane Amanpour vroeg haar ook waarom ze haar initialen gebruikte op de Harry Potterboeken en haar naam niet voluit schreef. "Dat was een voorstel van de uitgeverij. Ze wilden zowel jongens als meisjes aantrekken, en vroegen of ze mijn initialen mochten gebruiken. Eigenlijk probeerden ze mijn geslacht te verbergen, maar dat heeft maar drie seconden geduurd uiteindelijk. Harry Potter won een prijs, en toen wist iedereen wie ik was.( 'br.hln)


» Reageer (0)
09-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is scheren daar vanonder echt hygiënischer?

Is scheren daar vanonder echt hygiënischer?

http://static3.hln.be/static/photo/2017/5/12/10/20170708135053/media_xll_9851410.jpg

Jarenlang al scheren vrouwen (en mannen) hun schaamhaar in alle mogelijke vormen en maten. Helemaal kaal, in een driehoek of landingsbaan, of gewoon netjes bijgetrimd. Het zou hygiënischer zijn en een volle bos wordt, ondanks verwoede pogingen van celebs als Lady Gaga en Miley Cyrus die trots verkondigen dan ze gestopt zijn met scheren, nog steeds als iets vies bekeken. Maar is je schaamhaar scheren echt zoveel properder?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: nee, er is helemaal geen bewijs dat schaamhaar scheren hygiënischer is. Integendeel zelfs. Schaamhaar vormt eigenlijk een natuurlijke bescherming. Scheren kan irritatie veroorzaken en leiden tot een ontstoken huid. Het geeft infecties en bacteriën vrij spel.

Soa's
"Ontharing veroorzaakt een irritatie aan de haarfollikel en laat microscopisch kleine wondjes na. Om de huid glad te houden, moet de ontharing regelmatig gebeuren wat de huid van het geschoren of gewaxte gebied extra irriteert. Gecombineerd met het warme, vochtige gebied van de genitaliën, is het een feestlocatie voor bacteriën", zegt huisarts Emily Gibson daarover. Mogelijk vergroot het zelfs het risico op soa's.

Alleen de kans op schaamluizen is - logisch ook - kleiner wanneer je schaamhaar verwijdert. Maar die komen in onze contreien gelukkig maar heel weinig voor. Je haar laten floreren dan maar? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Jethro Tull - Bourée

Jethro Tull - Bourée

Klik op de foto om ze te beluisterenJethro Tull is een Britse progressieve-rockband en Grammy Award-winnaar uit Blackpool, opgericht in 1968 rond de Schotse voorman Ian Anderson. Hun muziek is herkenbaar aan de opmerkelijke zangstijl en het unieke dwarsfluitwerk van Anderson, aan de ongewone en vaak complexe liedconstructies en aan de intelligente teksten.

Hun muziek, gestart als blues met een experimentele inslag, heeft onomstotelijk invloeden van klassieke muziek, hardrock en alternatieve rock, alsmede Aziatische en Keltische folkmuziek. Hierdoor is het zeer moeilijk andere muzikanten aan te wijzen die soortgelijke muziek maken. Meer dan andere rockbands staat hun muziek apart van de overige rockmuziek.


» Reageer (0)
07-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je laadt je smartphone waarschijnlijk fout op: zo moet het wel

Je laadt je smartphone waarschijnlijk fout op: zo moet het wel

http://static1.hln.be/static/photo/2017/0/8/0/20170705180422/media_xll_9844470.jpg

Is de batterij van je smartphone snel leeg? Waarschijnlijk laad je je gsm verkeerd op. Cadex, een Canadees bedrijf dat gespecialiseerd is in batterijtechnologie, geeft op zijn site een paar tips om ervoor te zorgen dat je batterij langer meegaat.

Volgens Cadex laat je de batterij van je smartphone best nooit helemaal leeglopen. Vaak wordt gezegd dat je batterij leeg moet zijn voor je hem weer mag opladen, maar dat is dus niet waar.

Zorg er daarnaast voor dat je de batterij niet te lang oplaadt. Wanneer je de smartphone in het stopcontact steekt, staat de batterij onder 'stress'. Die stress heeft een negatieve invloed op de levensduur. Cadex raadt daarom aan om de batterij gedurende korte periodes op te laden, verspreid over de hele dag.

Voelt je smartphone soms warm aan wanneer hij oplaadt? Trek de stekker dan meteen uit. Het toestel mag niet warmer worden dan 30 graden. Laat je gsm dus niet in de zon liggen.

Een laatste tip: zet je smartphone uit tijdens het opladen. Zo vermijd je dat bepaalde apps energie opslorpen. (br.hln)


» Reageer (0)
06-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Berlijnse zoo heeft nu twee panda's

Ook Berlijnse zoo heeft nu twee panda's

http://static3.hln.be/static/photo/2017/8/11/2/20170705193209/media_xll_9844592.jpg

Angela Merkel en de Chinese president Xi Jinping hebben vandaag Meng Meng en Jiao Qing, twee Chinese panda's die net overgebracht zijn naar Berlijn, voorgesteld aan het grote publiek. De twee dieren symboliseren de vriendschap tussen beide naties.

"We hebben hier twee sympathieke diplomaten, het is te zeggen de twee panda's Meng Meng en Jiao Qing, die "de ambassadeurs van onze beide landen zijn", zei Merkel bij de presentatie van de dieren.

De twee panda's werden op 24 juni overgebracht en verblijven in de zoo in de Duitse hoofdstad. Het zijn de twee enige in hun soort in het land. "We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ze zich hier thuis voelen", aldus nog de bondskanselier.

"Ik hoop dat Meng Meng en Jiao Qing de afstand tussen onze landen kleiner kunnen maken en de afgezanten worden van de vriendschap tussen onze bevolking", zei op zijn beurt de Chinese president.

http://static3.hln.be/static/photo/2017/13/16/7/20170705193101/media_xll_9844597.jpg

Pandadiplomatie

De twee leiders huldigden vandaag ook het nieuwe paviljoen van de dieren in dat "Huis van de panda's" werd gedoopt. De twee dieren bleven rustig onder de massale aandacht van de pers en aten gezapig wat bamboe.

De komst naar Berlijn van twee Chinese panda's is een nieuw hoofdstuk in de "pandadiplomatie" van Peking, om goede relaties op te bouwen met hun partners. China heeft de speciale ambassadeurs al uitgezonden naar een twaalftal landen, waaronder ook België. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gespot op de catwalk: zo weinig mogelijk make-up

Gespot op de catwalk: zo weinig mogelijk make-up

http://static2.hln.be/static/photo/2017/16/7/8/20170705160422/media_xll_9844163.jpg

Wie deze week goed heeft opgelet bij de haute coutureshow van Dior, die heeft het ook gespot: geen make-up is nog steeds helemaal hot. Het leek alsof de modellen au naturel de catwalk betraden. Léék, want iedere beautyjunkie weet natuurlijk dat je voor die no make-up look best behoorlijk wat make-up nodig hebt.

Make-up artiest Peter Philips legt uit: "Een heel lichte eyeliner onder de ogen creëert subtiele nuances, en het ooglid krijgt een subtiel kleurtje met een perzikkeurige huidstint." Ook de mascara werd quasi onzichtbaar aangebracht. "Amper te bespeuren, maar het geeft wel een intensere blik," aldus Philips. Dé focus van de look zijn de wenkbrauwen. Volle wenkbrauwen à la Cara Delevingne blijven dus voorlopig nog helemaal in: "De wenkbrauwen zijn erg belangrijk. Ze worden duidelijk gestyled en geaccentueerd met wat potlood en een beetje gekleurde wenkbrauwgel." (br.hln)


» Reageer (0)
05-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg met muggen: deze planten houden muggen op afstand

Weg met muggen: deze planten houden muggen op afstand

http://static1.hln.be/static/photo/2017/10/12/11/20170705074618/media_xll_9843131.jpg

"Bzzzzzz". Na het streepje zon van gisteren, is de kans groot dat jij vannacht uit je bed gezoemd werd. Wil je die vervelende muggen vanavond wél weg uit je slaapkamer, maar liefst met natuurlijke middeltjes? Dat kan gewoon, want deze planten werken uitstekend als anti-muggenbestrijding.

1. Lavendel

Niet alleen de geur van citroen is goed tegen die vervelende beestjes, ook van lavendel blijven ze liever ver weg. Je kan wat lavendeltakjes in een stukje stof wikkelen en toeknopen en deze zakjes verspreiden in huis. Maar je kan ook een vaasje op je nachtkastje zetten of een bodylotion gebruiken met lavendelgeur. Die zal je natuurlijke lichaamsgeur verbloemen, waar muggen tot aangetrokken worden

2. Rozemarijn

Dit kruid is niet alleen een toppertje bij gerechten, ook in de slaapkamer kan zo'n takje wonderen doen: muggen moeten er namelijk niets van hebben. Zet dus alvast wat rozemarijn in je kruidentuintje. Ideaal voor muggenvrije avonden in de tuin, en je hebt meteen een voorraadje voor op de slaapkamer of in huis.

3. Kattenkruid

Niet geschikt als je katten in huis hebt - katten worden immers high van dit kruid en zullen er alles aan doen om in je slaapkamer in te breken - maar anders is kattenkruid de perfecte plant tegen muggen. Uit wetenschappelijk onderzoek bleek zelfs al dat kattenkruid 10 keer zo effectief is als DEET, op voorwaarde dat je er helemaal mee insmeert. Dat doe je door de blaadjes te kneuzen en het sap op je huid te smeren, of simpelweg door kattenkruidolie te kopen. En bereid je alvast voor op héél wat aandacht van je katten.

4. Munt

Nog eentje die je makkelijk zelf thuis kan kweken: munt. Het groeit snel, is makkelijk te verzorgen en muggen hebben er een hekel aan. Hang een takje naast je bed, of wrijf enkele blaadjes op je huid - zo ruik je meteen lekker fris. Bovendien weet je altijd wat te doen met de overschot van het plantje: gooi wat blaadjes in een lekkere cocktail, op een ijsje of zet een lekker kopje muntthee. Mogelijkheden zat.

5. Citroengras

Zelf vinden we de geur best lekker, maar muggen halen er hun neus voor op. Je kan het zelf planten in de tuin, maar wie geen groene vingers heeft kan ook gewoon vers citroengras kopen in de supermarkt. Zet de stengels in een vaasje met water en je kamer ruikt meteen fris, terwijl muggen liever op een afstandje blijven. Ideaal toch? '(br.hln)


» Reageer (0)
04-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Primark, Zara en H&M willen samen de mode-industrie veranderen

Primark, Zara en H&M willen samen de mode-industrie veranderen

http://static0.hln.be/static/photo/2017/15/1/4/20170704145605/media_xll_9841369.jpg

Na de ramp van Rana Plaza in 2013 waarbij 1.134 mensen om het leven kwamen nadat een kledingfabriek instortte, ondertekenden 200 kledingmerken een akkoord om de brand- en constructieveiligheid in die fabrieken te ondertekenen. Dertien bedrijven zoals Zara, H&M, C&A en Primark hebben nu dat akkoord voor nog minstens drie jaar verlengd.

Sinds het instorten van Rana Plaza, de grootste ramp in de kledingindustrie ooit waarbij 1.134 mensen omkwamen en meer dan 2.000 mensen (zwaar)gewond raakten, weet de hele wereld in welke slechte omstandigheden veel van onze kleding gemaakt wordt.

Als gevolgd daarvan zetten meer dan 200 kledingmerken hun handtekening onder het 'Bangladesh Fire and Safety Accord' om de werkomstandigheden en de veiligheid in de kledingfabrieken te verbeteren. De afgelopen vier jaar is er al heel wat vooruitgang geboekt. Zo zijn verschillende fabrieken gerenoveerd nadat er veelvuldige bouwkundige controles werden uitgevoerd.

Toch is er nog een hele lange weg af te leggen. Op bepaalde vlakken zoals bijvoorbeeld het loon en de vakbondsvrijheid van de kledingarbeiders is er namelijk amper vooruitgang geboekt. Daarom hebben dertien kledingmerken, zoals Primark, C&A, Zara, Esprit en Bestseller hun handtekening gezet onder een nieuw akkoord. Daarmee beloven ze zich nog minstens drie jaar extra in te zetten om de industrie te veranderen. (br.hln)


» Reageer (0)
03-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 dingen die je moet weten voor je een tattoo zet

8 dingen die je moet weten voor je een tattoo zet

http://static1.hln.be/static/photo/2017/17/4/3/20170702093835/media_xll_9835728.jpg

Eindelijk is het dan zo ver. Na het maandenlang - zo niet jarenlang - verzamelen van Pinterestplaatjes en foto's heb je dan toch een afspraak gemaakt. Een tatoeage. Spannend! Maar voor je naar de tattooshop trekt, lees je toch best eerst nog even dit.

1. Begin klein

Je mag dan nog dol zijn op de stoere look van zo'n sleeve, bij je eerste tatoeage is het geen slecht idee om met een kleintje te beginnen. Niet alleen kan je zo aan het gevoel wennen, je kan zo ook bepalen of het wel écht iets voor jou is, hoe je de tatoeage best verzorgt en hoe je huid erop reageert.

2. Plan je tattoo

Mooi hoor, zo'n vrolijke tattoo die vanop je schouderblad komt piepen onder dat laag uitgesneden topje. Al bewaar je het plaatsen van een tatoeage beter voor een periode met iets minder zon en iets meer kledingstukken. Blootstelling aan zon en water kunnen je tatoeage beschadigen. Daarom is het beter om een afspraak te maken in de herfst of winter.

3. Kijk niet op een euro

Een tatoeage heb je voor het leven, ook als 'ie lelijk is. Kijk daarom niet op een euro of tien, maar kies voor het neusje van de zalm. Ook al is die drie keer zo duur. Je tatoeage zal mooier gezet zijn, én je hoeft je geen zorgen te maken over de hygiëne.

4. Zoek verschillende tattoo artists op

Iedereen heeft een andere stijl, het is dan ook belangrijk dat je een afspraak maakt bij een tattoo artist wiens stijl bij de jouwe past. Ga niet langs bij iemand die zich specialiseert in tribal tatoeages als je een subtiel en kleurrijk bloemetje op je pols wil.

5. Anderen zullen een mening hebben

Als je tatoeage op een zichtbare plaats is, bereid je je best voor op het feit dat anderen er hun zegje over zullen doen en willen weten wat de achterliggende betekenis is. Natuurlijk kan je een praatje voorbereiden, maar je mag die opmerkingen en vragen ook perfect negeren. Je tattoo is iets persoonlijks en je bent helemaal niemand iets verschuldigd.

6. Vraag naar de naverzorging

Vaak is het aangeraden om met water - of desnoods een Ph neutrale zeep - te wassen. Breng vervolgens twee tot drie keer per dag de zalf aan die je van je tattoo artist hebt meegekregen en blijf zo veel mogelijk van eventuele korstjes af.

7. Kies de juiste plaats

Niet alle zones zijn even geschikt voor een tattoo. Tekeningen op je vingers, voetzolen of handpalmen zullen sneller vervagen en zal je dus vaker moeten laten bijwerken wil je ze mooi houden. Ook tatoeages op je buik zijn niet aan te raden als je nog een kinderwens hebt, en wie een tekening op zijn of haar pols wil, houdt best rekening met de huidplooien als je niet wil dat de tekening vervormt.

8. Hou je tattoo zo lang mogelijk mooi

Bescherm je inkt de komende maanden met zonnebrand - of zelfs een sunblock - zodat de tekening zo lang mogelijk mooi blijft. Smeer ook trouw een hydraterende crème om de huid in optimale conditie te houden (br.hln)


» Reageer (0)
02-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak kennis met piloot Paul, die enkel en alleen maar opstijgt om zoveel mogelijk viervoeters te kunnen redden

Maak kennis met piloot Paul, die enkel en alleen maar opstijgt om zoveel mogelijk viervoeters te kunnen redden

http://static1.hln.be/static/photo/2017/14/11/9/20170630232057/media_xll_9833559.jpg

Oud, vuil, onder de parasieten, overal wonden. Nee, er was geen enkele reden om te denken dat een 14 jaar oude hond, Emma, die op het punt stond geëuthanaseerd te worden in een asiel in North-Carolina nog zou gered kunnen worden. Maar soms gebeurt het ondenkbare en zijn er mensen die werkelijk alles op alles zetten voor dieren. Dit is Paul Steklenski, een legerveteraan met een passie voor dieren én voor vliegen. Hij vliegt de Verenigde Staten rond om dakloze honden die een dodelijk spuitje wacht, in veiligheid te brengen.
 Niet zomaar vliegen

In de lente van 2013 besloot netwerkingenieur en legerveteraan Paul Steklenski om vlieglessen te nemen. Terwijl hij volop leerde vliegen, verwelkomde hij een hondje in zijn gezin. Twee dingen die op dat moment nog totaal ongerelateerd leken.

Maar tijdens zijn zoektocht naar een viervoeter leerde hij gaandeweg meer over het fantastische werk van organisaties die hard werken om ongewenste en achtergelaten honden te helpen. Wat later adopteerde hij de kleine Tessa uit een asiel. "Het veranderde me totaal", vertelt hij.

Intussen voltooide hij zijn vliegopleiding en behaalde hij zijn vliegbrevet. "Ik vroeg me af 'wat ga ik daar eigenlijk mee doen?'. Er zijn veel mensen die zomaar wat rondvliegen en voor de fun landen aan een restaurant. Ik kan dat niet. Ik moet een reden hebben om een vliegtuig de lucht in te sturen."
 Stap verder

En zo geraakte zijn liefde voor vliegen plots verwikkeld met zijn liefde voor honden, en dan vooral het redden van honden. Hij begon met enkele missies voor 'Pilots N Paws', een groep die vrijwillige piloten en dierenorganisaties samenbrengt. De piloten helpen bij het transport van dieren. Leuk, maar Paul vond niet de voldoening die hij zocht. En dus ging hij nog een stap verder.

In 2015 richtte hij 'Flying Fur Animal Rescue' op. Lees: lieve, gezonde loebassen die in 'kill shelters' veroordeeld zijn tot euthanasie - simpelweg omdat net op de locatie waar zij zich bevinden teveel honden in het overvolle asiel zitten, of gewoon omdat ze niet snel genoeg worden geadopteerd - redden. Eerst met een gehuurd vliegtuig, later met zijn eigen machine.

Sindsdien stapt Paul zo'n twee keer per maand, in het weekend of op vakantiedagen, in zijn vliegtuig. Hij pikt de honden op en vliegt ze naar plaatsen waar ze wel perfect een lief nieuw baasje kunnen vinden, of naar 'no-kill shelters' en opvangplaatsen waar ze een tweede kans krijgen.
 Voldoening

Nee, dat is niet goedkoop. Paul werkt hard op zijn fulltime job bij netwerkgigant Cisco om zijn hartverwarmende, maar dure missies te kunnen bekostigen. Gelukkig wordt hij ook geholpen via donaties en samenwerkingen met dierenorganisaties, maar een groot deel betaalt hij uit eigen zak. Met plezier overigens. "Het geeft me echt gewoon zoveel voldoening", vertelt hij. Paul lééft voor de momenten waarop hij in zijn vliegtuig zit met de honden - doorgaans acht tot twaalf viervoeters per vlucht - en getuige mag zijn van hun kwispelende staarten en guitige blikken.
Zo is bijvoorbeeld de vlucht met de oude en verwaarloosde Emma er eentje om nooit meer te vergeten. "Je kan niet geloven wat voor storm van emoties er door me ging", klinkt het. "Daar zat een 14-jarige hond naast me, die normaal een spuitje zou krijgen en nu heel New York zag. Ze was heel haar leven slecht behandeld, had nog nooit deftige medische verzorging en aandacht gekregen en nu zat ze in een vliegtuig... Het was ongelofelijk."
Animals R Family sponsort nu mee de medische zorgen van Emma. Momenteel verblijft zij bij een gastgezin en als ze weer helemaal gezond is, zal ze echt voor adoptie beschikbaar zijn. Binnen één of twee maanden wacht haar een heel nieuw leven. "Paul zorgt voor de levensreddende link", vertelt Nicole Bruck van Animals R Family. "Zonder hem zouden we honden uit het verre platteland nooit kunnen redden."  (br.hln)


» Reageer (0)
01-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Morrison - Gypsy In My Soul

Van Morrison - Gypsy In My Soul

Klik op de foto om hem te beluisteren


Van Morrison, volledige naam George Ivan Morrison (Belfast, 31 augustus 1945) is een Noord-Ierse zanger en muzikant die deel uitmaakt van de zogenoemde Belfast Blues. Hij is zanger-tekstschrijver maar ook gitarist en soms speelt hij de harmonica of de saxofoon.


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!