NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
12-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christian Dior wordt 70 en viert dat met grootse tentoonstelling in Parijs

Christian Dior wordt 70 en viert dat met grootse tentoonstelling in Parijs

http://static0.hln.be/static/photo/2017/13/6/4/20170710172151/media_xll_9855484.jpg

Vorige week opende het Musée des Arts Décoratifs de deuren van de tentoonstelling 'Christian Dior, Designer of Dreams' ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van het modehuis. De expo vertelt het verhaal van de oprichter van het merk en de ontwerpers die hem opvolgden zoals Yves Saint Laurent, John Galliano en Belg Raf Simons. Het is de grootste tentoonstelling die het Franse museum ooit heeft gegeven.

Naast de meer dan 300 haute couture jurken ontworpen tussen 1947 en nu, worden er ook officiële documenten, foto's, accessoires, tekeningen, brieven, parfum flesjes, oude reclamecampagnes en meer tentoongesteld. Om aan te tonen dat Christian Dior, oprichter van het gelijknamige modehuis, ook een bekende kunstliefhebber was, worden er heel wat kunstwerken uit zijn privécollectie getoond. De gehele expo neemt ongeveer 3.000 vierkante meter aan ruimte in beslag.

Voor velen zal het hoogtepunt waarschijnlijk het laatste luik van expositie zijn, namelijk een balzaal gevuld met avondjurken - waarvan sommige gedragen door beroemdheden zoals Grace Kelly, prinses Diana, Charlize Theron en Jennifer Lawrence.

De tentoonstelling loopt nog tot 7 januari 2018, tijd genoeg dus voor een tripje Parijs lijkt ons. (br.hln)


» Reageer (0)
11-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we altijd net op tijd wakker worden na een dutje op de trein, tram of bus

Waarom we altijd net op tijd wakker worden na een dutje op de trein, tram of bus

http://static2.hln.be/static/photo/2017/0/6/5/20170710143014/media_xll_9855110.jpg

Huiswaarts pendelen met bus, tram of trein resulteert na een lange werkdag wel eens in een sessie knikkebollen en vervolgens een kort slaapje. Maar toch worden we op één of andere manier steeds op tijd wakker, als het tijd is om af te stappen aan "onze" halte. Hoe komt dat?

Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar wij zijn nog nooit aan de andere kant van het land wakker geworden omdat we per ongeluk diep in slaap vielen op de trein. Om één of andere reden lijkt ons onderbewustzijn aan te voelen dat we bijna op onze bestemming zijn, en dus best de ogen weer openen. Hoe dat precies komt, werd (nog) niet zwart op wit bewezen, maar dokters hebben wel verschillende theorieën rond dit merkwaardige fenomeen.

New York Mag vroeg aan Dr. Marc I. Leavey en Dr. Ronald Chervin om een verklaring, respectievelijk een eerstehulparts uit Maryland en een neuroloog verbonden aan het slaapstoorniscentrum van Michigan. Zij onderscheiden drie mogelijke oorzaken, die ze veronderstellen op basis van eigen hypotheses. 

1. Onze innerlijke klok

Zet je elke dag op hetzelfde tijdstip de wekker, dan wordt je lichaam gewoon aan die routine, waardoor je na een tijdje automatisch vlak voor je wekker de ogen al opent. Hetzelfde zou kunnen gebeuren als je op het openbaar vervoer zit, aldus Dr. Leavey. Jouw lichaam went aan die afstand en weet wanneer het moet wakker worden, zo legt de dokter uit. "Ons lichaam kan gewoontes aanleren, zolang ze in een vast patroon zitten," verklaart Leavey. Wie elke dag om 7u30 een halfuur de trein neemt en in slaap valt, weet dat het om 8u tijd is om weer wakker te worden. Neem je een route maar één keer of heeft de trein, tram of bus vertraging, dan is het moeilijker om op tijd wakker te worden, argumenteert hij.

2. Je pikt onbewust informatie op

"Dames en heren, zo dadelijk komen we aan in zone Antwerpen." De stem van de conducteur die door de trein galmt, of de haltes die op tram of metro luidop worden voorgelezen, pikken we onbewust op - ook als we even een dutje doen, aldus Dr. Chervin. Het zijn die externe impulsen die ons wakker houden, eerder dan de interne die volgens Dr. Leavey een belangrijke oorzaak zijn. "Je brein selecteert nog steeds bepaalde informatie terwijl je slaap," aldus Dr. Chervin. Zo is er onderzoek dat aantoont dat slapende mensen sneller reageren op hun eigen naam dan op die van een ander, zelfs als die op een even luid volume worden uitgesproken.

3. Je slaapt minder dan je denkt

Een andere hypothese van Chervin luidt dat je misschien wel minder aan het slapen bent dan je zelf denkt. "Je herinnert je pas dat je tijdens het slapen even wakker bent geworden, als je lang genoeg wakker was," verklaart hij. 's Nachts worden we ook regelmatig wakker, hoewel we ons daar 's ochtends niets van herinneren. Mogelijk word je bij elke halte even wakker, checkt je brein snel of je al dan niet moet afstappen en val je daarna terug in slaap. Aan het einde van de rit herinner jij je daar niks meer van, waardoor het lijkt alsof je op miraculeuze wijze op tijd wakker bent geworden.

Toch doorgeslapen?

Is het je toch al overkomen dat je enkele haltes te ver wakker schrikt? Dan ben je waarschijnlijk in een diepere remslaap gevallen, wat gebeurt wanneer je langer dan twintig minuten slaapt. Al gebeurt dit vooral wanneer je echt met slaaptekort kampt, aldus Leavey. In dat geval is het geen slecht idee om een wekker te zetten een paar minuten voor je aan je halte zal komen. Val je altijd in slaap op het openbaar vervoer? Dat is waarschijnlijk een teken dat je 's nachts te weinig slaapt. "Wie steeds in slaap valt als hij of zij twintig minuten neerzit, heeft waarschijnlijk een probleem met zijn slaappatroon," aldus de dokter. Probeer in dat geval wat meer uurtjes met de ogen dicht onder de wol door te brengen, in plaats van in een treinstoel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom twee weken vakantie verspilde tijd is

Waarom twee weken vakantie verspilde tijd is

http://static1.hln.be/static/photo/2017/9/15/9/20170711064524/media_xll_9856734.jpg

De meeste mensen nemen twee weken vakantie, omdat een week voorbij is voor je het goed en wel beseft. Maar eigenlijk is een korte vakantie beter, want je zal er veel meer goede herinneringen aan overhouden.

De wereldvermaarde psycholoog Daniel Kahneman, die onder andere de bestseller 'Ons feilbare denken' schreef, heeft onderzoek gedaan naar hoe mensen zich dingen herinneren. Hij stelt in een TED-talk dat de psyche van de mensen in twee delen verdeeld kan worden: een deel dat zich focust op de ervaring zelf en een deel dat achteraf terugkijkt op de ervaring.

Volgens Kahneman word je enkel gelukkiger van een lange vakantie als je veel belang hecht aan de ervaring zelf, als je in het moment wil leven. Maar als je meer waarde hecht aan het deel dat focust op herinneringen, dan is een lange vakantie eigenlijk niet nodig. Bovendien zijn het de herinneringen die je meeneemt naar huis. Zij duren langer dan de vakantie op zich.

Nieuwe dingen blijven je bij

Onze hersenen onthouden vooral nieuwe dingen. Als je leven dus niet vaak verandert, dan zal je er veel minder details van onthouden. Daardoor lijkt het soms alsof de tijd vliegt, terwijl op anderen momenten de dagen oneindig lang kunnen duren.

Tijdens die tweede week vakantie zal er te weinig veranderen om nieuwe herinneringen aan te maken. Daarom is het dus vaak beter om gewoon één weekje verlof te nemen. (br.hln)


» Reageer (0)
10-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.J.K. Rowling schreef een sprookje... op een van haar jurken

J.K. Rowling schreef een sprookje... op een van haar jurken

http://static0.hln.be/static/photo/2017/16/6/4/20170710135036/media_xll_9854974.jpg

Meer dan twee decennia geleden werd de wereld van Harry Potter gevormd in het brein van schrijfster J.K. Rowling. De gevolgen daarvan kennen we allemaal, maar ze zou nóg een sprookjesachtig verhaal geschreven hebben. En dat is waarschijnlijk niet gemakkelijk te publiceren.

Tijdens een interview met CNN onthulde Rowling dat ze nog een sprookjesachtig boek op haar palmares heeft staan. Ze is er niet zeker van dat het ooit gepubliceerd zal worden, en een van de redenen daarvoor is dat ze het nooit op papier heeft gezet. De tekst staat neergekriebeld op... een jurk.

"Toen ik vijftig werd (vorig jaar, nvdr.), gaf ik een feestje. Het thema was 'kom verkleed als je grootste nachtmerrie'. Mijn grootste nachtmerrie is een kwijtgeraakt manuscript, en ik heb dat boek toen grotendeels op mijn jurk neergeschreven. Ik weet niet of het ooit uitgebracht zal worden, maar het hangt in ieder geval in mijn kast."

Initialen
Interviewster Christiane Amanpour vroeg haar ook waarom ze haar initialen gebruikte op de Harry Potterboeken en haar naam niet voluit schreef. "Dat was een voorstel van de uitgeverij. Ze wilden zowel jongens als meisjes aantrekken, en vroegen of ze mijn initialen mochten gebruiken. Eigenlijk probeerden ze mijn geslacht te verbergen, maar dat heeft maar drie seconden geduurd uiteindelijk. Harry Potter won een prijs, en toen wist iedereen wie ik was.( 'br.hln)


» Reageer (0)
09-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is scheren daar vanonder echt hygiënischer?

Is scheren daar vanonder echt hygiënischer?

http://static3.hln.be/static/photo/2017/5/12/10/20170708135053/media_xll_9851410.jpg

Jarenlang al scheren vrouwen (en mannen) hun schaamhaar in alle mogelijke vormen en maten. Helemaal kaal, in een driehoek of landingsbaan, of gewoon netjes bijgetrimd. Het zou hygiënischer zijn en een volle bos wordt, ondanks verwoede pogingen van celebs als Lady Gaga en Miley Cyrus die trots verkondigen dan ze gestopt zijn met scheren, nog steeds als iets vies bekeken. Maar is je schaamhaar scheren echt zoveel properder?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: nee, er is helemaal geen bewijs dat schaamhaar scheren hygiënischer is. Integendeel zelfs. Schaamhaar vormt eigenlijk een natuurlijke bescherming. Scheren kan irritatie veroorzaken en leiden tot een ontstoken huid. Het geeft infecties en bacteriën vrij spel.

Soa's
"Ontharing veroorzaakt een irritatie aan de haarfollikel en laat microscopisch kleine wondjes na. Om de huid glad te houden, moet de ontharing regelmatig gebeuren wat de huid van het geschoren of gewaxte gebied extra irriteert. Gecombineerd met het warme, vochtige gebied van de genitaliën, is het een feestlocatie voor bacteriën", zegt huisarts Emily Gibson daarover. Mogelijk vergroot het zelfs het risico op soa's.

Alleen de kans op schaamluizen is - logisch ook - kleiner wanneer je schaamhaar verwijdert. Maar die komen in onze contreien gelukkig maar heel weinig voor. Je haar laten floreren dan maar? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Jethro Tull - Bourée

Jethro Tull - Bourée

Klik op de foto om ze te beluisterenJethro Tull is een Britse progressieve-rockband en Grammy Award-winnaar uit Blackpool, opgericht in 1968 rond de Schotse voorman Ian Anderson. Hun muziek is herkenbaar aan de opmerkelijke zangstijl en het unieke dwarsfluitwerk van Anderson, aan de ongewone en vaak complexe liedconstructies en aan de intelligente teksten.

Hun muziek, gestart als blues met een experimentele inslag, heeft onomstotelijk invloeden van klassieke muziek, hardrock en alternatieve rock, alsmede Aziatische en Keltische folkmuziek. Hierdoor is het zeer moeilijk andere muzikanten aan te wijzen die soortgelijke muziek maken. Meer dan andere rockbands staat hun muziek apart van de overige rockmuziek.


» Reageer (0)
07-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je laadt je smartphone waarschijnlijk fout op: zo moet het wel

Je laadt je smartphone waarschijnlijk fout op: zo moet het wel

http://static1.hln.be/static/photo/2017/0/8/0/20170705180422/media_xll_9844470.jpg

Is de batterij van je smartphone snel leeg? Waarschijnlijk laad je je gsm verkeerd op. Cadex, een Canadees bedrijf dat gespecialiseerd is in batterijtechnologie, geeft op zijn site een paar tips om ervoor te zorgen dat je batterij langer meegaat.

Volgens Cadex laat je de batterij van je smartphone best nooit helemaal leeglopen. Vaak wordt gezegd dat je batterij leeg moet zijn voor je hem weer mag opladen, maar dat is dus niet waar.

Zorg er daarnaast voor dat je de batterij niet te lang oplaadt. Wanneer je de smartphone in het stopcontact steekt, staat de batterij onder 'stress'. Die stress heeft een negatieve invloed op de levensduur. Cadex raadt daarom aan om de batterij gedurende korte periodes op te laden, verspreid over de hele dag.

Voelt je smartphone soms warm aan wanneer hij oplaadt? Trek de stekker dan meteen uit. Het toestel mag niet warmer worden dan 30 graden. Laat je gsm dus niet in de zon liggen.

Een laatste tip: zet je smartphone uit tijdens het opladen. Zo vermijd je dat bepaalde apps energie opslorpen. (br.hln)


» Reageer (0)
06-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Berlijnse zoo heeft nu twee panda's

Ook Berlijnse zoo heeft nu twee panda's

http://static3.hln.be/static/photo/2017/8/11/2/20170705193209/media_xll_9844592.jpg

Angela Merkel en de Chinese president Xi Jinping hebben vandaag Meng Meng en Jiao Qing, twee Chinese panda's die net overgebracht zijn naar Berlijn, voorgesteld aan het grote publiek. De twee dieren symboliseren de vriendschap tussen beide naties.

"We hebben hier twee sympathieke diplomaten, het is te zeggen de twee panda's Meng Meng en Jiao Qing, die "de ambassadeurs van onze beide landen zijn", zei Merkel bij de presentatie van de dieren.

De twee panda's werden op 24 juni overgebracht en verblijven in de zoo in de Duitse hoofdstad. Het zijn de twee enige in hun soort in het land. "We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ze zich hier thuis voelen", aldus nog de bondskanselier.

"Ik hoop dat Meng Meng en Jiao Qing de afstand tussen onze landen kleiner kunnen maken en de afgezanten worden van de vriendschap tussen onze bevolking", zei op zijn beurt de Chinese president.

http://static3.hln.be/static/photo/2017/13/16/7/20170705193101/media_xll_9844597.jpg

Pandadiplomatie

De twee leiders huldigden vandaag ook het nieuwe paviljoen van de dieren in dat "Huis van de panda's" werd gedoopt. De twee dieren bleven rustig onder de massale aandacht van de pers en aten gezapig wat bamboe.

De komst naar Berlijn van twee Chinese panda's is een nieuw hoofdstuk in de "pandadiplomatie" van Peking, om goede relaties op te bouwen met hun partners. China heeft de speciale ambassadeurs al uitgezonden naar een twaalftal landen, waaronder ook België. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gespot op de catwalk: zo weinig mogelijk make-up

Gespot op de catwalk: zo weinig mogelijk make-up

http://static2.hln.be/static/photo/2017/16/7/8/20170705160422/media_xll_9844163.jpg

Wie deze week goed heeft opgelet bij de haute coutureshow van Dior, die heeft het ook gespot: geen make-up is nog steeds helemaal hot. Het leek alsof de modellen au naturel de catwalk betraden. Léék, want iedere beautyjunkie weet natuurlijk dat je voor die no make-up look best behoorlijk wat make-up nodig hebt.

Make-up artiest Peter Philips legt uit: "Een heel lichte eyeliner onder de ogen creëert subtiele nuances, en het ooglid krijgt een subtiel kleurtje met een perzikkeurige huidstint." Ook de mascara werd quasi onzichtbaar aangebracht. "Amper te bespeuren, maar het geeft wel een intensere blik," aldus Philips. Dé focus van de look zijn de wenkbrauwen. Volle wenkbrauwen à la Cara Delevingne blijven dus voorlopig nog helemaal in: "De wenkbrauwen zijn erg belangrijk. Ze worden duidelijk gestyled en geaccentueerd met wat potlood en een beetje gekleurde wenkbrauwgel." (br.hln)


» Reageer (0)
05-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg met muggen: deze planten houden muggen op afstand

Weg met muggen: deze planten houden muggen op afstand

http://static1.hln.be/static/photo/2017/10/12/11/20170705074618/media_xll_9843131.jpg

"Bzzzzzz". Na het streepje zon van gisteren, is de kans groot dat jij vannacht uit je bed gezoemd werd. Wil je die vervelende muggen vanavond wél weg uit je slaapkamer, maar liefst met natuurlijke middeltjes? Dat kan gewoon, want deze planten werken uitstekend als anti-muggenbestrijding.

1. Lavendel

Niet alleen de geur van citroen is goed tegen die vervelende beestjes, ook van lavendel blijven ze liever ver weg. Je kan wat lavendeltakjes in een stukje stof wikkelen en toeknopen en deze zakjes verspreiden in huis. Maar je kan ook een vaasje op je nachtkastje zetten of een bodylotion gebruiken met lavendelgeur. Die zal je natuurlijke lichaamsgeur verbloemen, waar muggen tot aangetrokken worden

2. Rozemarijn

Dit kruid is niet alleen een toppertje bij gerechten, ook in de slaapkamer kan zo'n takje wonderen doen: muggen moeten er namelijk niets van hebben. Zet dus alvast wat rozemarijn in je kruidentuintje. Ideaal voor muggenvrije avonden in de tuin, en je hebt meteen een voorraadje voor op de slaapkamer of in huis.

3. Kattenkruid

Niet geschikt als je katten in huis hebt - katten worden immers high van dit kruid en zullen er alles aan doen om in je slaapkamer in te breken - maar anders is kattenkruid de perfecte plant tegen muggen. Uit wetenschappelijk onderzoek bleek zelfs al dat kattenkruid 10 keer zo effectief is als DEET, op voorwaarde dat je er helemaal mee insmeert. Dat doe je door de blaadjes te kneuzen en het sap op je huid te smeren, of simpelweg door kattenkruidolie te kopen. En bereid je alvast voor op héél wat aandacht van je katten.

4. Munt

Nog eentje die je makkelijk zelf thuis kan kweken: munt. Het groeit snel, is makkelijk te verzorgen en muggen hebben er een hekel aan. Hang een takje naast je bed, of wrijf enkele blaadjes op je huid - zo ruik je meteen lekker fris. Bovendien weet je altijd wat te doen met de overschot van het plantje: gooi wat blaadjes in een lekkere cocktail, op een ijsje of zet een lekker kopje muntthee. Mogelijkheden zat.

5. Citroengras

Zelf vinden we de geur best lekker, maar muggen halen er hun neus voor op. Je kan het zelf planten in de tuin, maar wie geen groene vingers heeft kan ook gewoon vers citroengras kopen in de supermarkt. Zet de stengels in een vaasje met water en je kamer ruikt meteen fris, terwijl muggen liever op een afstandje blijven. Ideaal toch? '(br.hln)


» Reageer (0)
04-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Primark, Zara en H&M willen samen de mode-industrie veranderen

Primark, Zara en H&M willen samen de mode-industrie veranderen

http://static0.hln.be/static/photo/2017/15/1/4/20170704145605/media_xll_9841369.jpg

Na de ramp van Rana Plaza in 2013 waarbij 1.134 mensen om het leven kwamen nadat een kledingfabriek instortte, ondertekenden 200 kledingmerken een akkoord om de brand- en constructieveiligheid in die fabrieken te ondertekenen. Dertien bedrijven zoals Zara, H&M, C&A en Primark hebben nu dat akkoord voor nog minstens drie jaar verlengd.

Sinds het instorten van Rana Plaza, de grootste ramp in de kledingindustrie ooit waarbij 1.134 mensen omkwamen en meer dan 2.000 mensen (zwaar)gewond raakten, weet de hele wereld in welke slechte omstandigheden veel van onze kleding gemaakt wordt.

Als gevolgd daarvan zetten meer dan 200 kledingmerken hun handtekening onder het 'Bangladesh Fire and Safety Accord' om de werkomstandigheden en de veiligheid in de kledingfabrieken te verbeteren. De afgelopen vier jaar is er al heel wat vooruitgang geboekt. Zo zijn verschillende fabrieken gerenoveerd nadat er veelvuldige bouwkundige controles werden uitgevoerd.

Toch is er nog een hele lange weg af te leggen. Op bepaalde vlakken zoals bijvoorbeeld het loon en de vakbondsvrijheid van de kledingarbeiders is er namelijk amper vooruitgang geboekt. Daarom hebben dertien kledingmerken, zoals Primark, C&A, Zara, Esprit en Bestseller hun handtekening gezet onder een nieuw akkoord. Daarmee beloven ze zich nog minstens drie jaar extra in te zetten om de industrie te veranderen. (br.hln)


» Reageer (0)
03-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 dingen die je moet weten voor je een tattoo zet

8 dingen die je moet weten voor je een tattoo zet

http://static1.hln.be/static/photo/2017/17/4/3/20170702093835/media_xll_9835728.jpg

Eindelijk is het dan zo ver. Na het maandenlang - zo niet jarenlang - verzamelen van Pinterestplaatjes en foto's heb je dan toch een afspraak gemaakt. Een tatoeage. Spannend! Maar voor je naar de tattooshop trekt, lees je toch best eerst nog even dit.

1. Begin klein

Je mag dan nog dol zijn op de stoere look van zo'n sleeve, bij je eerste tatoeage is het geen slecht idee om met een kleintje te beginnen. Niet alleen kan je zo aan het gevoel wennen, je kan zo ook bepalen of het wel écht iets voor jou is, hoe je de tatoeage best verzorgt en hoe je huid erop reageert.

2. Plan je tattoo

Mooi hoor, zo'n vrolijke tattoo die vanop je schouderblad komt piepen onder dat laag uitgesneden topje. Al bewaar je het plaatsen van een tatoeage beter voor een periode met iets minder zon en iets meer kledingstukken. Blootstelling aan zon en water kunnen je tatoeage beschadigen. Daarom is het beter om een afspraak te maken in de herfst of winter.

3. Kijk niet op een euro

Een tatoeage heb je voor het leven, ook als 'ie lelijk is. Kijk daarom niet op een euro of tien, maar kies voor het neusje van de zalm. Ook al is die drie keer zo duur. Je tatoeage zal mooier gezet zijn, én je hoeft je geen zorgen te maken over de hygiëne.

4. Zoek verschillende tattoo artists op

Iedereen heeft een andere stijl, het is dan ook belangrijk dat je een afspraak maakt bij een tattoo artist wiens stijl bij de jouwe past. Ga niet langs bij iemand die zich specialiseert in tribal tatoeages als je een subtiel en kleurrijk bloemetje op je pols wil.

5. Anderen zullen een mening hebben

Als je tatoeage op een zichtbare plaats is, bereid je je best voor op het feit dat anderen er hun zegje over zullen doen en willen weten wat de achterliggende betekenis is. Natuurlijk kan je een praatje voorbereiden, maar je mag die opmerkingen en vragen ook perfect negeren. Je tattoo is iets persoonlijks en je bent helemaal niemand iets verschuldigd.

6. Vraag naar de naverzorging

Vaak is het aangeraden om met water - of desnoods een Ph neutrale zeep - te wassen. Breng vervolgens twee tot drie keer per dag de zalf aan die je van je tattoo artist hebt meegekregen en blijf zo veel mogelijk van eventuele korstjes af.

7. Kies de juiste plaats

Niet alle zones zijn even geschikt voor een tattoo. Tekeningen op je vingers, voetzolen of handpalmen zullen sneller vervagen en zal je dus vaker moeten laten bijwerken wil je ze mooi houden. Ook tatoeages op je buik zijn niet aan te raden als je nog een kinderwens hebt, en wie een tekening op zijn of haar pols wil, houdt best rekening met de huidplooien als je niet wil dat de tekening vervormt.

8. Hou je tattoo zo lang mogelijk mooi

Bescherm je inkt de komende maanden met zonnebrand - of zelfs een sunblock - zodat de tekening zo lang mogelijk mooi blijft. Smeer ook trouw een hydraterende crème om de huid in optimale conditie te houden (br.hln)


» Reageer (0)
02-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak kennis met piloot Paul, die enkel en alleen maar opstijgt om zoveel mogelijk viervoeters te kunnen redden

Maak kennis met piloot Paul, die enkel en alleen maar opstijgt om zoveel mogelijk viervoeters te kunnen redden

http://static1.hln.be/static/photo/2017/14/11/9/20170630232057/media_xll_9833559.jpg

Oud, vuil, onder de parasieten, overal wonden. Nee, er was geen enkele reden om te denken dat een 14 jaar oude hond, Emma, die op het punt stond geëuthanaseerd te worden in een asiel in North-Carolina nog zou gered kunnen worden. Maar soms gebeurt het ondenkbare en zijn er mensen die werkelijk alles op alles zetten voor dieren. Dit is Paul Steklenski, een legerveteraan met een passie voor dieren én voor vliegen. Hij vliegt de Verenigde Staten rond om dakloze honden die een dodelijk spuitje wacht, in veiligheid te brengen.
 Niet zomaar vliegen

In de lente van 2013 besloot netwerkingenieur en legerveteraan Paul Steklenski om vlieglessen te nemen. Terwijl hij volop leerde vliegen, verwelkomde hij een hondje in zijn gezin. Twee dingen die op dat moment nog totaal ongerelateerd leken.

Maar tijdens zijn zoektocht naar een viervoeter leerde hij gaandeweg meer over het fantastische werk van organisaties die hard werken om ongewenste en achtergelaten honden te helpen. Wat later adopteerde hij de kleine Tessa uit een asiel. "Het veranderde me totaal", vertelt hij.

Intussen voltooide hij zijn vliegopleiding en behaalde hij zijn vliegbrevet. "Ik vroeg me af 'wat ga ik daar eigenlijk mee doen?'. Er zijn veel mensen die zomaar wat rondvliegen en voor de fun landen aan een restaurant. Ik kan dat niet. Ik moet een reden hebben om een vliegtuig de lucht in te sturen."
 Stap verder

En zo geraakte zijn liefde voor vliegen plots verwikkeld met zijn liefde voor honden, en dan vooral het redden van honden. Hij begon met enkele missies voor 'Pilots N Paws', een groep die vrijwillige piloten en dierenorganisaties samenbrengt. De piloten helpen bij het transport van dieren. Leuk, maar Paul vond niet de voldoening die hij zocht. En dus ging hij nog een stap verder.

In 2015 richtte hij 'Flying Fur Animal Rescue' op. Lees: lieve, gezonde loebassen die in 'kill shelters' veroordeeld zijn tot euthanasie - simpelweg omdat net op de locatie waar zij zich bevinden teveel honden in het overvolle asiel zitten, of gewoon omdat ze niet snel genoeg worden geadopteerd - redden. Eerst met een gehuurd vliegtuig, later met zijn eigen machine.

Sindsdien stapt Paul zo'n twee keer per maand, in het weekend of op vakantiedagen, in zijn vliegtuig. Hij pikt de honden op en vliegt ze naar plaatsen waar ze wel perfect een lief nieuw baasje kunnen vinden, of naar 'no-kill shelters' en opvangplaatsen waar ze een tweede kans krijgen.
 Voldoening

Nee, dat is niet goedkoop. Paul werkt hard op zijn fulltime job bij netwerkgigant Cisco om zijn hartverwarmende, maar dure missies te kunnen bekostigen. Gelukkig wordt hij ook geholpen via donaties en samenwerkingen met dierenorganisaties, maar een groot deel betaalt hij uit eigen zak. Met plezier overigens. "Het geeft me echt gewoon zoveel voldoening", vertelt hij. Paul lééft voor de momenten waarop hij in zijn vliegtuig zit met de honden - doorgaans acht tot twaalf viervoeters per vlucht - en getuige mag zijn van hun kwispelende staarten en guitige blikken.
Zo is bijvoorbeeld de vlucht met de oude en verwaarloosde Emma er eentje om nooit meer te vergeten. "Je kan niet geloven wat voor storm van emoties er door me ging", klinkt het. "Daar zat een 14-jarige hond naast me, die normaal een spuitje zou krijgen en nu heel New York zag. Ze was heel haar leven slecht behandeld, had nog nooit deftige medische verzorging en aandacht gekregen en nu zat ze in een vliegtuig... Het was ongelofelijk."
Animals R Family sponsort nu mee de medische zorgen van Emma. Momenteel verblijft zij bij een gastgezin en als ze weer helemaal gezond is, zal ze echt voor adoptie beschikbaar zijn. Binnen één of twee maanden wacht haar een heel nieuw leven. "Paul zorgt voor de levensreddende link", vertelt Nicole Bruck van Animals R Family. "Zonder hem zouden we honden uit het verre platteland nooit kunnen redden."  (br.hln)


» Reageer (0)
01-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Morrison - Gypsy In My Soul

Van Morrison - Gypsy In My Soul

Klik op de foto om hem te beluisteren


Van Morrison, volledige naam George Ivan Morrison (Belfast, 31 augustus 1945) is een Noord-Ierse zanger en muzikant die deel uitmaakt van de zogenoemde Belfast Blues. Hij is zanger-tekstschrijver maar ook gitarist en soms speelt hij de harmonica of de saxofoon.


» Reageer (0)
30-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China gaat Forest City bouwen voor 30.000 mensen en met 1 miljoen planten

China gaat 'Forest City' bouwen voor 30.000 mensen en met 1 miljoen planten

http://static1.hln.be/static/photo/2017/18/5/3/20170629174149/media_xll_9830238.jpg

China wil de eerste 'bosstad' ooit bouwen en er 30.000 mensen in onderbrengen. De stad zal jaarlijks 10.000 ton CO2 absorberen en 900 ton zuurstof produceren. Daar moeten de 40.000 bomen en liefst 1 miljoen planten in de stad voor zorgen.

Tegen 2020 moet de eerste bosstad ter wereld klaar zijn. Het revolutionaire project zal de luchtvervuiling tegengaan waar China zo berucht om is. 'Forest City' in de zuidelijke Guangxi-provincie zal er ronduit fenomenaal uitzien.

De plannen zijn klaar, dus kan China aan de bouw beginnen. De stad zal 1,8 vierkante kilometer groot zijn, ongeveer half zo groot als Central Park in New York. Met elektrische treinen kunnen inwoners snel en ecologisch naar de nabijgelegen stad Liuzou reizen.

Verticaal bos

Het ontwerp komt van het gerenommeerde Italiaanse architectenbureau Stefano Boeri Architetti, dat in Milaan al het 'Bosco Verticale' (het verticale bos) liet optrekken. De twee groene woontorens domineren de skyline van Milaan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse peuters zetten eerste stapjes maand later

Vlaamse peuters zetten eerste stapjes maand later

http://static3.hln.be/static/photo/2017/12/4/12/20170630023728/media_xll_9831087.jpg

Vlaamse peuters zetten hun eerste stapjes ruim een maand later dan leeftijdsgenootjes in de rest van de wereld. "Zelfs heel kleine kinderen zitten te veel en worden te vaak op hun rug gelegd", zegt professor Hilde Van Waelvelde van de UGent. "Dat vertraagt hun motorische ontwikkeling."

Het is een zogenaamde 'motorische mijlpaal': op welke leeftijd kan een kind zelfstandig stappen? Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is dat op 12 maanden. De WHO baseert zich daarvoor op specifieke onderzoeken in Noorwegen, Oman, Ghana, India, Brazilië en de VS. Uit een onderzoek van de vakgroep Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie (UGent) blijkt nu dat Vlaamse kindjes ruim boven dat gemiddelde zitten. Voor een masterproef werd de motorische ontwikkeling van 77 baby's gevolgd vanaf de leeftijd van 4 maanden tot het moment waarop ze zelfstandig konden stappen. Het gemiddelde ligt boven de 13 maanden, ruim een maand trager dan de internationale maatstaf.

Geen paniek

"Ik wil de precieze leeftijd waarop de kindjes in ons onderzoek begonnen te stappen liever niet gepubliceerd zien", zegt professor Hilde Van Waelvelde die de masterproef begeleidde. "Ik weet uit ervaring dat ouders zich dan blindstaren op dat getal. Als hun kind twee of drie maanden na het verstrijken van die periode nog niet loopt, schieten ze in paniek. Maar dat is helemaal niet nodig, het ene kind is sneller dan het andere om te stappen, dat zal altijd zo zijn. Het belangrijke is dat we, na een eerste studie in 2010, opnieuw en nu met meer precisie aangetoond hebben dat onze Vlaamse kinderen een pak trager zijn om te stappen dan hun leeftijdsgenootjes in vele andere landen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Calorieën tellen heeft geen enkele zin

Calorieën tellen heeft geen enkele zin, zegt deze voedingsdeskundige

http://static0.hln.be/static/photo/2017/16/6/14/20170606112407/media_xll_9779069.jpg

Snel voor de zomer nog wat extra aan het sporten en calorieën aan het tellen, met behulp van bijvoorbeeld een app op je smartphone? Volgens voedingsdeskundige Michelle May heeft die methode weinig zin. Zij legt uit wat je wel kan doen om meer controle te hebben over wat er in je maag - en dus ook rond die billen en heupen - belandt.

Een smartphone of activiteitenhorloge maken het makkelijker dan ooit om bij te houden hoeveel we bewegen en hoeveel calorieën we doorheen de dag binnen krijgen. Maar dat betekent niet noodzakelijk dat we er gezonder en slanker door worden, argumenteert Michelle May, voedingsdeskundige en experte in mindful eten.

Verboden lijst

"We moeten stoppen met voedsel te veroordelen op basis van het aantal calorieën dat het bevat," legt May uit. We bestempelen iets als "goed" of "slecht" op basis van caloriewaarden of vetgehalte, terwijl een voedingsmiddel niet intrinstiek goed of slecht kan zijn. "Je begint die zogenaamd slechte voedingsmiddelen te vermijden, maar dan voel jij je nog meer uitgehongerd, vervolgt May. Door bepaalde voedingsmiddelen op een mentale verboden lijst te zetten, ga je er nog meer naar verlangen. Geef je er dan toch een keertje aan toe, dan ga je meteen overeten", aldus May.

Vergeten genieten

Bovendien maak je door calorieën te tellen van eten een wiskundig probleem, terwijl het een complexe psychologische, fysieke en sociale activiteit is, legt de voedingsdeskundige uit. Door voortdurend bezig te zijn met het aantal calorieën in een bepaald voedingsmiddel, kan je amper nog genieten zonder afgeleid te zijn of je schuldig te voelen. "Voeding is brandstof voor je lichaam en geest. Door de hele tijd door te rekenen ben je daar op gefocust, en ben je niet meer bezig met wanneer je verzadigd bent. En net dat is erg belangrijk voor gewichtsverlies," aldus May.

Elke dag anders

"De ene dag ben je actiever dan de andere, op sommige dagen zorgen hormonale schommelingen er dan weer voor dat je appetijt verandert. Het is onzin om te denken dat ons lichaam elke dag evenveel calorieën nodig heeft," zegt May. Het belangrijkste is dat je leert luisteren naar je lichaam om te herkennen wanneer je honger hebt, en wanneer je maag voldoende gevuld is - onafhankelijk van het aantal calorieën. "Je hebt geen voedingsetiket nodig om te merken dat je genoeg hebt gegeten. Als we calorietellers laten bepalen wanneer we verzadigd zijn, dan vergeten we naar de signalen van ons lichaam te luisteren." 

Zin om het eens anders aan te pakken, met het advies van May in het achterhoofd? Hier vertelden we jullie al hoe je met mindful eten begint, een methode om op gewicht te blijven zonder voortdurend calorieën te tellen. (br.hln)


» Reageer (0)
28-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Altijd te klein om het podium te zien? Dit is dé festivalgids voor kleine mensen

Altijd te klein om het podium te zien? Dit is dé festivalgids voor kleine mensen

http://static1.hln.be/static/photo/2017/6/9/3/20170626170230/media_xll_9822303.jpg

Werchter, Tomorrowland, Pukkelpop: de festivalkoorts barst weer in alle hevigheid los. Terreinen vol uitgelaten mensen zullen deze zomer genieten van hun helden op het podium. Helaas zal jij de helft van het grote spektakel niet zien: daarvoor ben je - letterlijk - een maatje te klein.

Zwelt het gejoel op de weide aan? Dan is de band wellicht gearriveerd. Wat ze dragen en hoe ze eruit zien? Daar heb je het raden naar. Om te vermijden dat jij énkel de oksels van de mensen rondom je in geuren en kleuren kan beschrijven, hebben wij een paar slimme tips. Zodat je tóch van een mooi uitzicht kan genieten op een festival. Getest en goedgekeurd, door ondergetekende lilliputter.

Kom op tijd

Wil je een goed plekje, dan trek je best al bij de groep vóór jouw favoriete band stilletjes richting podium. In de pauze tussen beide acts, wanneer een deel van het publiek nood heeft aan een versnapering of rustpauze, kan jij vervolgens oprukken. Dankzij deze truc beland je iedere keer helemaal vooraan.

Let wel op: mensen met een kleine blaas moeten anticiperen. Niets zo vervelend als helemaal vooraan staan om vervolgens stante pede naar het sanitair te hollen. Au revoir, plekje op de eerste rij. Wie niet graag middenin de massa staat, kan ook vanop een afstandje van het spektakel genieten, best langs de zijkant. Zo heb je een goed zicht op de schermen én kan je toch nog enkele miniatuurmensjes op het podium ontwaren.

Maak gebruik van het terrein

Met een gedetailleerde terreinstudie kom je al een heel eind. Vaak zijn er op bepaalde plaatsen verhoogjes geïnstalleerd (bijvoorbeeld om bekabeling veilig in weg te stoppen). Die zijn niet alleen leuk om stiekem te gniffelen wanneer een lichtelijk benevelde collega-festivalganger erover struikelt, maar je kan er ook op gaan staan tijdens het optreden. Zo win je vijf centimeter.

Is het festivalplein verdeeld in verschillende vakken met de bekende zwarte hekken? Neem plaats vlak voor of achter zo'n hek. Je kan er je rugzak op laten rusten, of wie écht klein is kan er ook gewoon zelf op gaan staan.

Wees assertief

Staat er een groepje boomlange kerels pal voor je neus? Wees assertief genoeg en vraag of je voor hen mag staan. De kans dat iemand uit puur altruïsme aanbiedt om een stapje achteruit te doen is - euhm - klein, maar als je het lief vraagt, zal quasi niemand er een probleem van maken. En wedden dat je er ook nog eens nieuwe vrienden aan overhoudt?

Die assertiviteit geldt trouwens ook voor toevallige passanten. Heb jij ook het gevoel dat iedereen steeds langs jou moet om hun biertjes te halen? Wel, dat ís ook zo. Precies omdat jij aan de kleine kant bent, lijkt het alsof er op jouw plaats plek zat is om snel tussen de mensenmassa te manoeuvreren. Niet dus. Durf je dan ook onwrikbaar op te stellen. Anders kan je het hele concert lang salsagewijs kleine stapjes naar voren en achteren zetten zodat anderen probleemloos kunnen passeren.

Slimme keuzes

Hou de mensen rond je heen nauwlettend in de gaten. Die Hollandse vriendenkring die net voor je op de grond zit, bijvoorbeeld. Dat lijkt een gezellige bende uitzien, maar de pret is snel voorbij als ze bij het rechtstaan plots allemaal 1m95 blijken te zijn. Vermijd mensen met een rugzak, want die bezorgen je gegarandeerd een blauw oog en heel wat frustraties. Koppels zijn dan weer wél een goed idee. Zij staan meestal netjes naast elkaar, en daar kan jij vervolgens makkelijk tussen kijken.

Een binnenkopper, maar daarom niet minder handig: ook op vestimentair vlak kan je slimme keuzes maken. Plateauzolen zijn momenteel helemaal in, dus gooi je vol overgave op die trend. Hallo, extra centimeters. 

Geniet

Bovenal: geniet. Leg je erbij neer dat er altijd momenten zullen zijn waarop je bezwete ellebogen in je gezicht krijgt en dat het voor jou altijd véél drukker lijkt dan voor anderen. Maar weet dat jij ook ongezien naar voren kan kruipen en met een gerust hart je foutste dansmoves kan bovenhalen. Toch geen kat die het ziet. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de juiste manier om al je kleren te strijken

Dit is de juiste manier om al je kleren te strijken

http://static1.hln.be/static/photo/2017/12/10/13/20170625103829/media_xll_9819193.jpg

Wij kennen niet veel mensen die strijken een leuke bezigheid vinden, maar als je er een beetje toonbaar wil uitzien, is het vaak wel noodzakelijk. Je kan echter niet alle kledingstukken op dezelfde manier aanpakken, omdat niet alle stoffen hetzelfde reageren op je strijkijzer. De strijklegende hieronder maakt je wegwijs door je kleerkast.

Katoen: deze stof mag je op een hoge temperatuur strijken. Het beste resultaat krijg je als de stof nog een beetje vochtig is. Wees niet te zuinig met de stoomknop.

Linnen: dit is een delicate stof. Draai je kledingstuk dus binnenstebuiten en strijk de binnenkant. Gebruik een hoge temperatuur en zorg dat het kledingsstuk vochtig is.

Wol: ook deze stof draai je best binnenstebuiten. Gebruik een lage tot medium temperatuur en gebruik veel stoom. Een strijkdoek kan ook helpen om de stof te beschermen.

Zijde: enkel lage temperaturen bij deze stof, en een strijkdoek is ook hier geen slecht idee. De stof mag best nog wat vochtig zijn, maar maak ze niet opnieuw nat en gebruik geen stoom.

Polyester: een hoge temperatuur en stoom kan hier een vreemde glans nalaten. Gebruik dus een medium tot lage temperatuur en gebruik de stoomknop niet. Een beetje water sprayen mag wel.

Nylon: wacht tot de stof helemaal droog is en gebruik enkel lage temperaturen. Geen stoom gebruiken.

Acryl: de instructies zijn dezelfde als bij nylon, maar draai het kledingsstuk binnenstebuiten. Gebruik ook nooit de stoomknop.

Kant: gebruik steeds een strijkdoek, zorg dat de kant droog is en gebruik geen hoge temperaturen. Gebruik geen stoom.

Fluweel: sorry, deze stof kan je niet strijken. Gebruik een stomer.

Kasjmier: ook hiervan blijf je beter weg met je strijkijzer. Een stomer is de enige oplossing. (br.hln)


» Reageer (0)
27-06-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichaam Salvador Dalí moet opgegraven worden

Lichaam Salvador Dalí moet opgegraven worden

http://static3.hln.be/static/photo/2017/17/4/4/20170626145509/media_xll_9821839.jpg

Een rechter in Madrid heeft beslist dat het lichaam van de in 1989 overleden kunstenaar Salvador Dalí moet opgegraven worden zodat DNA-stalen kunnen genomen worden voor een ouderschapszaak.

De bedoeling is om na te gaan of de artiest de biologische vader is van een vrouw uit Catalonië, in het noordoosten van Spanje. Ook Dali was afkomstig van die streek.

Pilar Abel uit Girona beweert de dochter van de wereldberoemde schilder te zijn. Volgens de vrouw had de kunstenaar in 1955 een affaire met een dienster. De rechter beval de opgraving en stelde dat geen enkel persoonlijk voorwerp van de surrealistische artiest mag gebruikt worden bij de ouderschapstest. DNA-onderzoek is nodig omdat er geen andere manier is om het verwantschap te bewijzen, aldus de rechtbank.

De Catalaanse artiest overleed op 24 januari 1989 op 84-jarige leeftijd in een ziekenhuis in zijn geboortedorp Figueras. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!