NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
29-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stuk taart huwelijk prinses Diana


Stuk taart huwelijk prinses Diana verkocht op veiling


Diana Spencer trouwde op 29 juli 1981 met prins Charles.


Het bewuste stuk taart is 27 jaar oud.


Een stuk taart dat geserveerd werd op het huwelijksfeest van prins Charles en prinses Diana, 27 jaar geleden, is gisteren tijdens een veiling verkocht voor 1.200 pond (1.500 euro). De koper is een anonieme verzamelaar uit Engeland.

Amandeldeeg
Het stukje taart van amandeldeeg, bedekt met poedersuiker, behoorde niet tot de huwelijkstaart, maar tot een van de 22 taarten die tijdens de ceremonie in 1981 aangeboden werden aan leden van het personeel van de koninklijke familie.

Bewaard onder plasticlaagje
Het taartpuntje dat gisteren werd verkocht, behoorde tot Moyra Smith, werkneemster van Queen Mum. De vrouw bewaarde het stukje onder een laagje plastic. "Het is een groot stuk, en het werd in goede omstandigheden bewaard. Het is uniek", benadrukt Dominic Winter, organisator van de veiling in South Cerney in Gloucestershire. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 2.000 pinguïns

Minstens 2.000 pinguïns sterven in olietapijt voor Braziliaanse kust
In Brazilië zijn minstens 2.000 pinguïns gestorven door een tapijt van olie. Volgens Braziliaanse media spoelen sinds zondag kadavers van de dieren aan op de kusten van de zuidelijke staat Santa Catarina en Rio Grande do Sul. Honderden andere pinguïns overleefden de milieuramp en worden in een speciaal centrum voor wilde dieren verzorgd.

Momenteel is het onduidelijk van welk schip de olie afkomstig is, en waar het olietapijt precies ligt. Schepen en vliegtuigen van de Braziliaanse marine proberen de precieze ligging van de olievlek te bepalen.

Het opvangcentrum in Florianopolis zit momenteel overvol. Normaal behandelt het centrum deze tijd van het jaar gelijktijdig twee tot drie dieren. Sinds zondag komen er dagelijks dertig tot veertig pinguïns binnen. De meeste dieren verkeren in zeer slechte toestand. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in je leven heb je verdrietDe afbeelding “http://img50.imageshack.us/img50/9902/tscarlettjohanssoneo9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


in je leven heb je verdriet
in je leven heb je pijn
vaak zie je dat niet
maar dat zal er altijd zijn

tranen zullen wel eens komen
tranen van verdriet of pijn
ik kan je niet beloven
dat ze er ooit eens niet zullen zijn» Reageer (0)
28-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen willen een traditionele huisvrouw


Mannen willen een traditionele huisvrouw


  De afbeelding “http://www.wereldomroep.nl/images/assets/13294375” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Mannen willen een traditionele huisvrouw en vrouwen zijn op hun beurt gelukkig met hun rol als moeder aan de haard. Ze willen liever een werkende retroseksuele man dan een metroseksueel die thuis blijft om voor de kinderen te zorgen. Dat blijkt uit Brits onderzoek.

Traditionele waarden
Het onderzoek ondervroeg meer dan 1500 volwassen over de eigenschappen die ze het meest waardeerden bij hun partner. Hun antwoorden leunden erg aan bij de waarden van het huwelijk uit de jaren '50. Mannen willen in de eerst plaats dat hun vrouw goed is in het huishouden, gevolgd door koken, poetsen en opvoeden. Slechts 16 procent van de mannen waardeert financiële stabiliteit bij een vrouw. Dat betekent dat de meeste mannen huishoudelijk geluk verkiezen boven een carrièrevrouw.

Verzorging als wederdienst
Veel vrouwen maken dezelfde conventionele keuzes. Bijna 40 procent zegt dat financiële stabiliteit de belangrijkste kwaliteit van een man is. Ze waarderen ook goed kunnen tuinieren meer dan kook- of poetskunsten. Onderzoekster Tanya Jackson zegt: "Veel vrouwen dachten vroeger dat ze een metroseksuele man wilden. Maar ze hadden plots genoeg van een man die meer tijd in de badkamer doorbracht dan zij. Vrouwen beseffen nu dat ze een man willen die de kost verdient en ze zorgen voor hem als wederdienst."

De cijfers bevestigen deze evolutie. Het aantal Britse mannen dat thuis blijft om voor de kinderen te zorgen, daalde het afgelopen jaar met 6 procent. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madonna


Show Madonna geplaagd door technische problemen

Madonna, van nature een echte perfectionist, beleefde gisteren niet haar beste avond. De 50-jarige artieste, sinds vorige zaterdag op wereldtournee, had in Frankrijk te kampen met technische problemen. De grote schermen vielen tijdens een aantal nummers uit. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf.

"Ze wist niet meer waar ze had", vertelt een insider. "Op een bepaald moment stond ze echt op instorten. Te meer omdat in de zaal heel wat bekenden aanwezig waren zoals U2-zanger Bono, David en Victoria Beckham en Elton John." (br.hln)» Reageer (0)
27-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen koopt duurste schilderij ooit

Vlaanderen koopt duurste schilderij ooit


De afbeelding “http://www.nieuwsblad.be/Assets/Images_Upload/2008/08/27/NBN_A14_ensor2_gia.MM.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Cultuurminister Bert Anciaux betaalt 2,8 miljoen euro voor James Ensor


Voor 2,8 miljoen euro verwierf de Vlaamse Gemeenschap het schilderij Kinderen aan het ochtendtoilet van de vermaarde Oostendse schilder James Ensor. 'Zijn prijs waard', zegt minister Anciaux.

Het schilderij Kinderen aan het ochtendtoilet was eigendom van een Antwerpse familie. Het wordt in bruikleen gegeven aan het Gentse Museum voor Schone Kunsten, waar het gisteren werd onthuld door de de Vlaamse minister van Cultuur Bert Anciaux (Vl.Pro.).

'Dit is geen koopje, maar dit schilderij is zijn prijs waard. We zijn ook honderd procent zeker over de authenticiteit', zei Bert Anciaux. Hij verwees naar de heisa die was ontstaan na de aankoop van een ander topwerk enkele maanden geleden: Oude Man in een Kroeg van Adriaen Brouwer. Anciaux kondigde nog aankopen aan. 'Wij willen voorkomen dat topwerken in buitenlandse handen vallen, zelfs al vindt de helft van de bevolking dit niet verantwoord.'

Het werk toont twee naakte kinderen bij het ochtendtoilet. Het is een poëtisch werk van een nog jonge Ensor. Voor de 150ste verjaardag van James Ensor (1860-1949) is een vloed aan tentoonstellingen in de maak, van New York tot in Oostende. De gelukkigste man is de Gentse museumdirecteur Robert Hoozee. Hij droomde al 15 jaar van de aankoop. (br.het Nieuwsblad)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwevend verken ik de golvenDe afbeelding “http://img385.imageshack.us/img385/4849/40nuig0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

 
Zwevend verken ik de golven 
de nacht, de dagen
vliegen voorbij
zoekend naar liefdesbanden
 
op blote voeten
langs het water
verdwijnen mijn stappen
spoorloos in het zand
 
de zee trekt zich langzaam terug
mijn gedachten zijn als meeuwen
verdwaald en krijsend
in het blauw van de lucht
 
ze zijn er wel
ik voel ze, hoor ze
maar ik bereik ze niet
ze blijven op een afstand
 
maar toch
elke keer weer
probeer ik het
en vlieg ik ze achterna
» Reageer (0)
26-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BloemetjeDe afbeelding “http://img297.imageshack.us/img297/8896/kleurez9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


loop eens naar buiten
en kijk daar eens rond
doe je ogen open
kijk eens naar de grond
daar staat zelfs tussen
de tegels van de stoep
een bloemetje te bloeien
tussen zoveel troep

 
dit bloemetje bloeit
daar alleen maar voor jou
omdat ik zo graag wilde
dat je het plukken zou

 
loop eens naar buiten
en kijk daar eens rond
doe je ogen open
en kijk eens naar de grond
pluk dan dat bloemetje
het staat er voor jou
het wil gewoon zeggen
dat ik heel veel van jullie hou

 

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lamp die al 70 jaar brandt


De lamp die al 70 jaar brandt

Een gloeilamp die 70 jaar schijnt, dat bestaat niet? Toch wel! Een 60-jarige vrouw uit het Britse Surrey heeft een gloeilamp die na zeven decennia nog steeds van jetje geeft.

Verhuis
De lamp werd gekocht door de stiefvader van haar man in 1938. Ondertussen verhuisde de familie naar het Isle of Wight, en namen ze 'de oude getrouwe', zoals de lamp noemen, met zich mee. Eerst diende de lamp als toiletlamp, maar nu mag het de bovenste verdieping verlichten.

Sentimentele waarde
"We kunnen het zelf niet geloven, maar de lamp schijnt nog altijd
even sterk als in het begin", verklaart Mo Richardson aan de krant Daily Mail. Ondertussen heeft de lamp ook sentimentele waarde gekregen. "Mijn man Jim stierf tien jaar geleden, en nu doet de lamp mij aan hem denken. Als de lamp brandt, voelt het alsof mijn man me in de gaten houdt en beschermt."

600.000 uur
De gemiddelde gloeilamp kan 750 tot 1000 uur branden. Volgens Mo heeft deze lamp al 600.000 uur achter de rug. "Ik moet de hele tijd mijn andere lampen vervangen, maar deze nooit. Zo was dat vroeger: toen werden dingen gemaakt die lang mee konden gaan."

Als de superlamp ooit voor altijd zijn licht dooft, zal Mo bedroefd zijn. "Natuurlijk zal ik er kapot van zijn. Maar ik weet gewoon dat ze nog jaren zal blijven branden." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie poetst krijgt seks


Wie poetst krijgt seks


De afbeelding “http://www.rtl.nl/soaps/astheworldturns/components/gallery/james_barbara_water_330x426.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Een nieuwtje dat we geen enkele jongen willen onthouden: poetsende mannen ontvangen meer seks.

Uit een Amerikaanse studie blijkt dat zij die in het huishouden helpen, extra aandacht krijgen in bed. Bij vrouwlief roept mannelijke hulp gevoelens van genegenheid op. Niet alleen worden ze extra verwend, hun vrouwtje wordt er bovendien extra gelukkig van.

Meer helpers
Amerikaanse mannen zouden tegenwoordig 30 procent van de huishoudelijke karweitjes voor hun rekening nemen. In de jaren zestig hielp slechts 15 procent. Als we de studie mogen geloven, hebben onze jongens het al begrepen.» Reageer (0)
25-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate Moss was zo mager


Kate Moss was zo mager "omdat ze geen eten kreeg"... maar op deze foto uit 1993 is ze echt vel over been.


Topmodel Kate Moss was begin jaren '90 berucht omwille van haar extreem magere figuur. In 1990 woog ze nog geen 45 kilo, maar dat kwam volgens Moss omdat ze geen eten kreeg.

"Ik vond mezelf dun, maar dat kwam omdat ik nooit een fatsoenlijke maaltijd kreeg tijdens modeshows of in het vliegtuig. Ik moest overnachten in goedkope hotels waar ze nog nooit van roomservice hadden gehoord", vertelt ze aan Usmagazine.

"Ik heb jarenlang slecht gegeten, maar dat is niet mijn schuld. Het eten op de set was negen van de tien keer afschuwelijk. Ik kreeg het niet eens weg. Soms liep ik een modeshow en kreeg ik de hele dag niets te eten. Je maag went eraan en op een gegeven moment heb je geen honger meer." Het leven van een topmodel kan hard zijn... (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste schoonheidswedstrijd voor nonnen

Eerste schoonheidswedstrijd voor nonnen


De afbeelding “http://img299.imageshack.us/img299/6971/nonnenjm1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Een Italiaanse priester gaat vanaf begin september de wedstrijd "Miss non Italië" organiseren. Het gaat om de eerste schoonheidswedstrijd voor kloosterzusters.

De nonnen die willen deelnemen aan de wedstrijd, moeten hun foto naar de priester sturen. De geestelijke zal de foto's op zijn blog zetten. Surfers kunnen dan de nonnetjes bewonderen en hun stem uitbrengen op hun favoriete kandidate.

"Heel wat jonge, mooie nonnetjes"
"U denkt dat ons land enkel oude nonnetjes telt. Dat is niet langer het geval, want in ons land leven vandaag de dag heel wat jonge nonnetjes, afkomstig uit andere landen. Er zijn zusters afkomstig uit Afrika en Latijns-Amerika die zeer mooi zijn, vooral de Braziliaanse", aldus de priester.

"Gave van God"
Volgens de priester zijn de nonnetjes in de eerste plaats vrouwen en is schoonheid een gave van God. "De wedstrijd wil duidelijk maken dat er nog andere schoonheid bestaat dan die die men op televisie toont. Er is ook de schoonheid van de ziel en van het hart", stelt de Italiaanse geestelijke.

De schoonheidswedstrijd komt er op uitdrukkelijk verzoek van de kloosterzusters zelf, aldus de priester, die zowat duizend kandidaturen voor de wedstrijd verwacht. De geestelijke hoopt dat een volgende editie van zijn wedstrijd niet enkel via het internet zal verlopen, maar met een echt defilé zal gepaard gaan. (br.hln)» Reageer (0)
22-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Realityshow moedigt modellen aan af te vallen


Realityshow moedigt modellen aan af te vallen
Coco Rocha


Een nieuwe realityshow over modellen van MTV moedigt de deelneemsters aan gewicht te verliezen. De serie zal uitgezonden worden in Amerika.

Te dik voor catwalk
MTV's Model Maker laat meisjes deelnemen die mooi genoeg zijn om model te worden maar niet het juiste figuur voor de catwalk hebben. De makers moedigen de meisjes aan gewicht te verliezen om het zo toch te maken in de modewereld. De show wordt momenteel nog opgenomen.

Gezond en realistisch
Een woordvoerder van het programma legt uit dat de meisjes gewicht moeten verliezen in een gezonde en realistische tijdspanne. De deelneemsters moeten tussen 1,70 en 1,80 meter groot zijn en tussen 57 en 83 kilo wegen. Het meisje dat succesvol gewicht verliest, wint een bedrag van bijna 70.000 euro, een portfolio en een 'personal trainer' voor een jaar.

Eeuwige strijd
Verschillende modellen hebben zich recent uitgelaten over de eeuwige strijd om dun te blijven. Supermodel Coco Rocha gaf toe dat ze waterafdrijvende pillen slikte toen ze 48 kilo woog, die veroorzaakten helse pijnen.

Laten we hopen dat deze show ook de gevaren belicht van afslanken wanneer je al een gezonde maat hebt. (ep)(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Danser plast in broek tijdens auditie op tv

Danser plast in broek tijdens auditie op tv

Druk op de foto om het filmpje te bekijken

Een deelnemer aan de Nederlandse televisiewedstrijd voor danstalent ‘So You Think You Can Dance’ was zo zenuwachtig dat hij tijdens zijn editie in zijn broek plaste.


De jongen toont een spectaculair staaltje van zijn danskunsten, maar de jury heeft meer oog voor iets anders: “Alsjeblieft, trek een andere broek aan, of doe een langer shirt aan. Because you have something there. I don’t know what it is, but it looks bad...”.“Ik had de zenuwen, dus ik heb een paar druppels gelekt”, verontschuldigt de jongen zich. Waarna de jury collectief in een deuk ligt. Een van hen kan alleen nog een weinig overtuigend “Ik lach je niet uit” uitbrengen.Het filmpje wordt druk bekeken via een link op de site van de krant De Telegraaf. Zowat alle reacties keren zich tegen de jury. De dansende krullenbol lijkt aan zijn auditie - ondanks het ongelukje - heel wat fans over te houden. (br.Het Belang van Limburg)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koning Bhumibol


Thaise koning Bhumibol rijkste monarch ter wereld
Queen Elizabeth II

De Thaise koning Bhumibol Adulyadej is het rijkste gekroonde hoofd ter wereld, met een fortuin dat geschat wordt op 35 miljard dollar (23,5 miljard euro). De Britse koningin Elizabeth II staat op de twaalfde plaats. Dat blijkt uit een klassement van Forbes.

Geen miljardairs
Het Amerikaanse tijdschrift publiceert in zijn laatste nummer een lijst met de vijftien rijkste koningen, koninginnen, sjeiks of prinsen. Geen van hen staat in het jaarlijkse klassement van miljardairs van Forbes. Dat komt volgens het magazine omdat de fortuinen erfelijk zijn en vaak verdeeld moeten worden tussen heel wat erfgenamen.

Oliemagnaten
De 80-jarige Thaise koning voert de lijst aan. Op de volgens plaatsen staat een reeks oliemagnaten: sjeik Khalifa ben Zayed Al Nahian, president van de Verenigde Arabische Emiraten (60 jaar, 23 miljard), koning Abdallah van Saoed-Arabië (84 jaar oud, 21 miljard), de sultan van Brunei Haj Hassanal Bolkiah (62 jaar oud, 20 miljard) en sjeik Mohammed ben Rachid Al Maktoum van Dubai (58 jaar oud, 18 miljard), een van de Verenigde Arabische Emiraten.

Die laatste beschikt ook over een vastgoedfortuin bestaande uit een hotel in New York, Essex House, boerderijen in Kentucky (centrum van de Verenigde Staten) en in Australië en delen van de grote winkel Barney's in New York, schrijft Forbes. De meerderheid van de prinsen heeft bovendien kapitaal in tientallen Oosterse bedrijven en in banken, onder andere Citigroup.

Jongste monarch
De jongste monarch staat op de laatste plaats: koning Mswati III van Swaziland, 40 jaar oud en goed voor een fortuin van 200 miljoen dollar. De twee vrouwen in de lijst zijn, op de twaalfde plaats, de Britse koningin Elizabeth II (82 jaar oud, 650 miljoen dollar) en op de veertiende plaats de Nederlandse koningin Beatrix (70 jaar oud, 300 miljoen dollar). (br.hln)» Reageer (0)
21-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vagina ruikt niet naar rozen


Een vagina ruikt niet naar rozen

 

 http://img115.imageshack.us/img115/1395/slipje2ac8.jpg
 

"Een gezonde vagina ruikt niet naar rozen", zegt seksuologe Goedele Liekens in het Nederlandse blad La Vie en Rose. Ook geparfumeerde inlegkruisjes en tampons zijn niet aan haar besteed.

Volgens Liekens heerst onder vrouwen een algehele schaamte voor de vagina. "Hoe kun je je als vrouw goed voelen en een toffe minnares zijn, als je dat ding daaronder als een hinderlijk, druipend geval beschouwt?"

"Vrouwen schamen zich geheel ten onrechte voor de geur van hun nedere regionen. En dan te bedenken dat vrouwen vroeger een vleugje van het eigen vocht achter hun oren smeerden", zegt ze. "Dát werkt pas erotiserend, probeer het maar eens."
 
 
http://members.chello.nl/~a.benschop/roos2.jpg

 


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 3 Britse vrouwen verkiest mode boven eten


1 op 3 Britse vrouwen verkiest mode boven eten


De afbeelding “http://img385.imageshack.us/img385/9278/nukmz7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


32 procent van de Britse vrouwen geeft meer geld uit aan mode dan aan eten. Dat blijkt uit recent onderzoek bij 4.315 vrouwen. 28 procent van de vrouwen ziet dit zelfs als dé manier om op gewicht te blijven, daarmee is een nieuwe eetstoornis 'fashioexia' ontstaan.

Verhongeren voor mode
Bijna een derde van de Britse vrouwen zou verhongeren voor mode. De helft van hen spendeert maandelijks meer geld aan kleren en accessoires dan aan eten. Ze zijn er dus liever goed uit dan dat ze eten. 18 procent van de vrouwen geeft zelfs de helft van haar loon uit mode.

Leeftijd
Bij vrouwen tussen 18 en 25 jaar geeft 34 procent maandelijks tussen 126,141 euro en 189,176 euro uit aan eten, drie vierde spendeert meer dan 189,17 euro aan kledij en accessoires. Maar de verrassendste resultaten vinden we in de leeftijdscategorie van 31 tot 40 jaar, waarbij 21 procent van de vrouwen meer dan de helft van haar loon spendeert aan mode, 56 procent geeft toe mode op de eerste plaats te zetten.

Economische crisis
Ondanks de economische crisis in Groot-Brittannië geven de Britse vrouwen meer geld uit aan dingen die ze niet nodig hebben dan aan essentiële zaken als eten. Fashionista Jill Tovey: "Mode is duidelijk nog steeds een bloeiende industrie, ondanks de economische crisis. Vrouwen zoeken wel meer naar koopjes online dan dat ze naar de winkels trekken." (br.hln)» Reageer (0)
20-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medicijnen met fruitsap innemen is gevaarlijk


Medicijnen met fruitsap innemen is gevaarlijk


De afbeelding “http://www.pasencreatief.be/cocktails/tequila20sunrisecw6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Als je medicijnen met fruitsap inneemt, kan je de werking ervan verstoren. Daarom waarschuwen Canadese onderzoekers pillen alleen nog met water in te nemen.

Werking halveren
Uit het onderzoek bleek dat bepaalde medicijnen tegen een hoge bloeddruk, hartziekten, kanker en sommige antibiotica slechts voor de helft worden opgenomen als je ze inneemt met bepaalde fruitsappen. Het gaat specifiek over appelsien-, pompelmoes-, citroen- en appelsap. De stof Naringin, die de sappen bitter doet smaken, is hiervoor verantwoordelijk.

De onderzoekers zeggen echter dat patiënten nog wel fruitsap mogen drinken. "Als je vier uur voor je medicijnen fruitsap drinkt, heeft dit geen effect. Het is wel belangrijk dat je er genoeg tijd tussen laat. Pillen neem je best met water in op een nuchtere maag." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees Bao officieel weer grootste mens


Chinees Bao officieel weer grootste mens


Bao met de 19-jarige en 73 centimer kleine He Pingping, de kleinste mens.


Bao met zijn echtgenote.

Guinness World Records heeft de titel voor de langste man ter wereld teruggegeven aan de Chinese Bao Xishun, nadat de Oekraïner Leonid Stadnyk niet gemeten wilde worden volgens de nieuwe richtlijnen. De 2,36 meter grote Bao was een jaar lang titelhouder, maar verloor de toppositie in 2006 aan de 2,57 meter grote Stadnyk. Dat liet Craig Glenday van Guinness World Records weten.

Bao is gemeten door Guinness, volgens de richtlijnen zes keer op een dag, maar Stadnyk weigerde dit. Zijn titel was gebaseerd op een doktersverklaring. Stadnyk heeft laten weten dat hij graag een normaal leven wil leiden en geen behoefte heeft aan bekendheid.
Bao is juist gek op de publiciteit, aldus Glenday. "Hij was een teruggetrokken persoon die voor geiten zorgde. De publiciteit leverde hem een echtgenote op. Zijn leven is verbeterd.''(br.hln)» Reageer (0)
19-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kappers discrimineren vrouwen


Kappers discrimineren vrouwen


http://haarmode.typepad.com/photos/uncategorized/vastgestoken.jpg

Vrouwen worden gediscrimineerd. Niets nieuws, als het gaat om ontslag na een zwangerschap of het mislopen van een promotie. Maar ook op vlak van uiterlijkheden worden vrouwen gediscrimineerd. Zo zijn vrouwenkleren aanzienlijk duurder dan die van mannen en ook voor een simpele beurt bij de kapper betalen vrouwen meer.

Meer haar, meer geld?
Vrouwen allerhande hebben zich al afgevraagd waarom mannen voor wat simpel bijknippen amper de helft betalen voor dezelfde behandeling als zij. Je zou nog kunnen argumenteren dat vrouwen langer haar hebben, waar meer werk aan is en waar meer knipvaardigheden voor nodig zijn.

Maar bijknippen is bij beide een kort, simpel werkje en toch blijft het prijsverschil bestaan. Bovendien geldt voor vrouwen met kort haar (een mannencoupe) zeg maar exact hetzelfde verschil in prijs.

Korte kopjes
Het kan altijd erger. In Groot-Brittannië zijn de korte kopjes van model Agyness Deyn, zangeres Rihanna en Pixie Geldhof zo in trek dat kappers het dubbele vragen voor het al bij al mannelijke kapsel.

'Discriminatie' vindt een Britse advocaat. "Als het om hetzelfde kapsel gaat, waar dezelfde vaardigheden voor nodig zijn, dan is het discriminatie om vrouwen dubbel zoveel te laten betalen."

De Britse nationale organisatie voor kappers gaat akkoord met de redenering, maar lijkt niet van plan de regel op te leggen. "Als een vrouw voor een mannenkapsel kiest, dan staat het de kapper vrij de prijs te verlagen", klinkt het.

Ondertussen vragen wij ons af: geldt die discriminatie ook in omgekeerde richting? Betalen mannen met lang haar en 'vrouwenkapsels' ook dezelfde mannenprijs? Daarover reppen de Britse advocates met geen woord. (edp)(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewezen: Koffie niet ongezond

Bewezen: Koffie niet ongezondDe afbeelding “http://img58.imageshack.us/img58/8176/kopve5.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Wie tot zes koppen koffie per dag drinkt, zal niet sneller sterven. Sterker nog, bij middelbare vrouwen lijkt de kans op een vroeg einde door een hartaandoening dankzij het regelmatig drinken van koffie, zelfs af te nemen, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Madrid in Spanje.

Minder hart- en vaatziektes
Eerdere onderzoeken naar de consumptie van koffie gaven een wisselend beeld; soms bleken er voordelen, soms waren er nadelen. Naar nu blijkt dat koffie dus minder ongezond is dan tot nu toe werd aangenomen, stellen de onderzoekers, die meer dan 120.000 mannen en vrouwen in de Verenigde Staten onderzochten, meldt De Telegraaf. Koffie bevat cafeïne, een verslavende en oppeppende stof. De onderzoekers denken dat deze stof zorgt voor de vermindering van het aantal hart- en vaatziektes onder koffiedrinkers.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantieliefde duurt 1 week


Vakantieliefde duurt 1 week

Vakantieliefdes houden gemiddeld een of twee weken stand, zo blijkt uit een ondervraging van 800 Nederlanders. Bij één op de zeven koppels duurde de liefde langer dan 6 maanden. Bijna de helft van de Nederlanders heeft meer dan alleen gekust met zijn of haar vakantielief.

62 procent heeft wel eens een vakantielief gehad, al gebeurde dat meestal toevallig. Het vakantielief wordt bij voorkeur in het buitenland opgedaan, en mag zowel Nederlander als buitenlander zijn. Daarmee zijn de volwassen Nederlanders minder kieskeurig dan de tieners, die wel een Nederlander als vakantielief verkiezen.

De relatie tussen Baby en de dansinstructeur in Dirty Dancing is voor de meeste Nederlanders het ideale, romantische voorbeeld van een vakantieliefde.» Reageer (0)
16-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien manieren waarop vrouwen flirten

Tien manieren waarop vrouwen flirten


Mannen hebben niet altijd door dat vrouwen flirten. Dat blijkt uit onderzoek. Om de arme jongens een duwtje in de rug te geven, willen we deze tips, gelezen op liefdestips.be, graag meegeven.

1. Ze glimlacht naar je en maakt gedurende enkele seconden oogcontact. Als jij dit bemerkt, blijft ze aanvankelijk kijken op een manier die zegt: 'Misschien heb ik wel belangstelling in je.'

2. Ze knippert met haar ogen alsof ze wil zeggen: 'Ik zat net op iemand zoals jij te wachten.'

3. Ze houdt haar hoofd schuin alsof ze wil vragen: 'Zou jij bij me passen?'

4. Ze staat op terwijl ze weet dat jij haar gezien hebt. Vervolgens passeert ze jou. Ze wil hiermee zeggen: 'Als je me nu nog niet hebt opgemerkt, dan is dit het moment. Grijp je kans en spreek me aan.

5. Ze kijkt opnieuw naar jou en wacht tot jij kijkt. Je hebt enkele seconden duidelijk oogcontact. Daarna wendt ze haar blik even af maar zoekt je ogen na een 10-tal seconden terug op en glimlacht opnieuw. Zij wil hiermee zeggen: 'kom je voorstellen, ik bijt niet.'

6. Ze loopt zogezegd per ongeluk tegen je aan of zoekt lichaamscontact en reageert met 'O sorry'. Uiteindelijk was dat haar bedoeling en vond ze het heel aangenaam.

7. Tijdens het gesprek zoekt ze subtiel lichaamscontact. Een aanraking bij de hand of een tik met haar voet tegen de jouwe. Ook aanrakingen boven de knie komen voor.

8. Ze daagt op een speelse manier uit om in discussie te gaan. Het is haar manier om duidelijk te maken dat ze je graag heeft maar wel een eigen mening wil behouden.

9. Ze vraagt iets te dragen of te helpen met iets. Meestal is dit een excuus om nog langer in zijn gezelschap te kunnen vertoeven.

10. Op het einde van het gesprek kijkt ze hem in de ogen terwijl ze haar hoofd schuin houdt en glimlacht. 'Kus me', wil ze zeggen, 'doe het nu. Je mag ècht wel.' (lvl)(br.hln)» Reageer (0)
15-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederdag

Voor alle moeders een fijne MoederdagDe afbeelding “http://img107.imageshack.us/img107/973/pioen1hu7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Moederdag wordt gevierd ter ere van het moederschap. In Nederland en vele andere landen valt Moederdag op de tweede zondag in mei. In de omgeving van Antwerpen wordt Moederdag op 15 augustus (Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, Sainte- Marie of Moederkesdag) gevierd, sinds 1913. In Frankrijk is het Moederdag op de laatste zondag van mei - tenzij Pinksteren op die dag valt, dan is het de eerste zondag in juni. In Spanje wordt El día de la Madre de eerste zondag in mei gevierd. In het Verenigd Koninkrijk valt Moederdag op de vierde zondag van de vastenperiode, dus drie weken voor Pasen.

Moederdag werd in 1908 bedacht door Anna Jarvis uit West Virginia in de Verenigde Staten. Zij stelde voor als eerbetoon aan haar moeder en alle andere moeders van het gehele land een witte anjer te dragen en speciale kerkdiensten bij te wonen. Haar vasthoudendheid bracht het Amerikaanse congres er uiteindelijk toe om in 1914 moederdag officieel te erkennen. De feestdag heeft zich in zijn huidige vorm vanuit de Verenigde Staten over de rest van de westerse wereld verspreid.

In gezinnen die Moederdag vieren staat de dag tegenwoordig in het teken van het verwennen van moeder. Ze krijgt veelal ontbijt op bed en cadeaus en huishoudelijke taken moeten, voor zover dat niet al gedaan werd, door vader en de kinderen worden verricht. Vaak hebben de kinderen op school cadeaus gemaakt.


Moederdag in stilte

 
Terwijl de stilte zich vervloeit
op het papier met een traan
zo zal moederdag voor mij
altijd in stilte verder leven
wetende dat jij bij mij bent
ook al ben je zover bij mij vandaan

woorden in tranen geschreven
uit liefde en dank voor jou
en ik hoop lieve moeder
dat er een moederdag is in de hemel
want met witte bloemen wil ik zeggen
hoeveel ik van je hou

vanuit het prachtige hemelparadijs
kijk je nu stilletjes naar mij
en zie je hoe ik met u
deze moederdag in stilte vier
maar toch zucht ik….
want dit geluk had ik willen delen
samen met u op deze aarde» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top 5 van bizarre diëten


Top 5 van bizarre diëten


Enkel rauw en ongekookt is toegestaan.

Eet zoveel soep als je wil.

Bierdieet: ongeschikt voor de dames.

Wie overtollige kilootjes kwijt wil, gelooft graag in de nieuwste voedingsrages. Dieetgoeroes spelen daar handig op in en presenteren vaak hun eigen, zeer aparte methode.


1. Het soepdieet

Hierbij eet je zoveel soep als je wil. Ook groenten en fruit zijn toegestaan. Het dieet belooft dat je vier tot zeven kilo per week afvalt. Nadeel: veel te eenzijdig en een typisch crashdieet. Gevolg: het jojo-effect.

2. Het bierdieet
Je volgt een eetschema met magere producten. Daarbovenop mag er bier gedronken worden. Geen tientallen per dag, twee biertjes zijn toegestaan. Met een calorie-inname van 1.700 Kcal verliezen mannen wel wat gewicht. Jammer genoeg voor vrouwen niet geschikt.

3. Het groene dieet
Zeven dagen lang eet je enkel groene groenten en fruit. Hierdoor raakt je lichaam ontgift. Voordeel: geen eetschema en geen calorieën tellen. Nadeel: jojo-effect.

4. Raw food
In New York en sinds kort bij onze noorderburen zo populair, dat zelfs restaurants het serveren. Je eet alleen rauw en onbewerkt voedsel, zoals ongekookte groenten, noten en fruit. Vlees en zuivelproducten zijn verboden. Voordeel: je zou tegelijkertijd ontgiften. Nadeel: tekort aan ijzer en calcium.

5. Het sherrydieet
Onder drankliefhebbers moet dit wel als muziek in de oren klinken. Je eet redelijk gezond, maar slechts halve porties. Hierbij drink je bij elke maaltijd één tot twee glazen sherry. Nadeel: ongezond en risicovol omdat je er zonder probleem een alcoholverslaving aan kan overhouden. (lvl)(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langste vrouw ter wereld (2m31) overleden

Langste vrouw ter wereld (2m31) overleden
De Amerikaanse die door het leven ging als 's werelds langste vrouw, is vanochtend op 53-jarige leeftijd overleden. Dat heeft een vriendin van de 2 meter 31 lange Sandy Allen gemeld.

Allen zette haar lengte in om op scholen kinderen te leren mensen die anders zijn te accepteren. Het is niet precies duidelijk waaraan ze is overleden. De laatste maanden kampte ze met een terugkerende bloedinfectie, diabetes, ademhalingsproblemen en falende nieren. Ze stierf in het verpleegtehuis in haar geboorteplaats Shelbyville, waar uitgerekend ook 's werelds oudste persoon, de 115-jarige Edna Parker, woont.

De Amerikaanse weet haar ongeremde groei aan een tumor op haar hypofyse. Daardoor stopte deze niet met de productie van groeihormoon. Een medewerker van het Guinness Book of World Records in Londen bevestigde gisteren dat Allen de langste vrouw ter wereld was. Andere bronnen vermelden echter een Chinese van 2 meter 40 als langste. (novum/ap/tdb)(br.hln)» Reageer (0)
13-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fashion Weeks tegen ban te magere modellen

Fashion Weeks tegen ban te magere modellen

De plannen om graatmagere modellen van de Londense catwalk Fashion Week te weren werden tegengehouden door de organistoren. Milaan, New York en Parijs volgden achteraf het voorbeeld van Londen.

Boycot
Een tijdje geleden werd het initiatief geopperd dat modellen verplicht worden een certificaat te hebben van de dokter dat de meisjes gezond verklaarde. Hebben ze dit niet, komen de meisjes de catwalk niet op. Deze plannen kregen veel steun van de Britse regering. Maar het voorstel werd door de organisatoren van de Londense Fashion Week verworpen, daarna weigerden ook New York, Paris en Milaan hier aan mee te werken. Vertegenwoordigers van de drie laatste steden vrezen dat de modellen de shows zullen boycotten als ze straffen krijgen wanneer ze niet gezond blijken te zijn.

  
De afbeelding “http://athea2.googlepages.com/an.jpg/an-large.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Aanbevelingen

Vertegenwoordiger van New York Steven Kolb: "We bekeken maatregelen als certificaten van dokters en het controleren van hun BMI'. Maar we beslisten dat het niet aan ons was om aanbevelingen te maken. Het is fout een meisje te dwingen tot een lichamelijk onderzoek, zeker omdat de signalen van gezondheidsproblemen bij modellen niet altijd duidelijk zijn."

Prijs
Eerder al liet de modewereld haar ontevredenheid blijken over maatregelen als het certificaat. Het was vooral de prijs waar moeilijk over werd gedaan. Per model zouden organisatoren jaarlijks tussen de 300 en 600 euro moeten betalen voor een certificaat van de dokter. (ep)(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Beatles


Eerste contract van The Beatles onder de hamer
Een veilinghuis in Londen brengt op 4 september het eerste contract onder de hamer dat The Beatles in 1962 sloten met hun manager Brian Epstein. Het contract zal waarschijnlijk niet voor minder dan 320.000 euro worden verkocht, meldt de BBC.

Het document is door alle vier leden van de Britse band ondertekend. Ringo Starr tekende nog met zijn echte naam, Richard Starkey. Ook de handtekeningen van de vaders van George Harrison en Paul McCartney staan op het contract omdat de twee muzikanten nog minderjarig waren.

Miljoenen
Volgens het contract zou Epstein 25 procent van de opbrengsten krijgen als de band meer dan 200 pond per week zou verdienen. De manager verdiende er uiteindelijk miljoenen aan.

Ook andere memorabilia van The Beatles worden geveild, waaronder de piano die de bandleden gebruikten voor het opnemen van The White Album en Hey Jude. Het muziekinstrument zal naar verwachting minstens een half miljoen euro opbrengen. (anp/sps)(br.hln)

» Reageer (0)
12-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soullegende Isaac Hayes op 65-jarige leeftijd overleden


Soullegende Isaac Hayes op 65-jarige leeftijd overleden

Om Shaft te beluisteren druk op de foto

Isaac Hayes, een Amerikaanse legende van de soulmuziek, is zondag op de leeftijd van 65 jaar overleden in zijn huis in Memphis, Tennessee. Dat meldt de lokale politie.


Shaft
Isaac Hayes was zanger, componist en schrijver van muzieknummers. Hij won in 1972 een Oscar voor beste filmmuziek voor de film 'Shaft'. Hij sprak ook jarenlang de stem in van het personage Chef in de populaire cartoonreeks South Park. Volgens de politie vond zijn familie hem zondag bewusteloos en waren reanimatiepogingen tevergeefs. (belga/ep)(br.De Morgen)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zangeressen herdenken Isaac Hayes


Zangeressen herdenken Isaac Hayes


De afbeelding “http://img525.imageshack.us/img525/5816/isaachayesfe2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Dionne Warwick: "Hij zal deel blijven uitmaken van mijn muzikale leven".


Gloria Gaynor: "Hij was een echte heer en een zeer warme en getalenteerde artiest".


De dood van zanger en acteur Isaac Hayes is als een schok aangekomen bij collega's Dionne Warwick en Gloria Gayner. De twee zangeressen hebben, al kort nadat bekend werd dat Hayes gisteren op 65-jarige leeftijd is overleden, hun verdriet onder woorden gebracht. "Ik heb een van mijn beste maatjes verloren en dat is niet makkelijk te bevatten", stelt Warwick in een verklaring aan het Amerikaanse tv-programma Access Hollywood.


Geen vraagteken toegestaan
De 67-jarige artieste nam in de jaren zeventig samen met Hayes de plaat 'A man and a woman' op. "Ik weet dat een vraagteken niet is toegestaan als God ergens een punt achter zet, dus ik zal niet klagen over de beslissing van God om hem bij zich te roepen." Warwick zal Hayes nooit vergeten. "Hij zal deel blijven uitmaken van mijn muzikale leven elke keer als ik het liedje 'Deja vu' zing", stelt ze.


"Een echte heer"
Gaynor, bekend van de klassieker 'I will survive', nam in 1985 met Hayes een cover op van het nummer 'You're the First, the last, my everything'. "Hij was een echte heer en een zeer warme en getalenteerde artiest voor wie ik respect had en die ik heb bewonderd", schrijft ze in een verklaring. "Ik zal hem missen en zijn bijdrage aan de entertainmentindustrie en de mensheid."


Hayes componeerde onder meer de muziek voor de film 'Shaft' en wordt gezien als een van de grondleggers van de discomuziek. Tot voor kort was hij te horen in South Park. Voor de animatieserie sprak hij de stem in van het personage Chef, een muzikale schoolkok die voortdurend achter de dames aanzit. (novum/bf)(br.hln)» Reageer (0)
11-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ideale vrouw is beter niet te slim


Ideale vrouw is beter niet te slim


De afbeelding “http://img515.imageshack.us/img515/3249/nugij7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Superslimme vrouwen hebben het moeilijker dan hun mannelijke equivalenten. Dat schrijft Elsevier. Hun buitengewone intelligentie en de bijbehorende talenten, mogelijkheden en ambities, staan haaks op het heersende ideaalbeeld van de vrouw. Vooral mannen hebben het daar moeilijk mee. Dat blijkt uit diverse Amerikaanse onderzoeken.


Sociaal
Een vrouw mag best slim zijn, maar liever niet té slim, want dat is intimiderend voor onze jongens. Wel belangrijk is dat zij sociaal en zorgzaam is.


Onwenselijk
Superslimme vrouwen hebben daarom de neiging om hun hoge IQ achter onbenullig gedrag te verbergen. Deze vrouwen lijden aan het Ally McBeal-syndroom, naar de topadvocate in de populaire gelijknamige Amerikaanse serie die zich gedraagt als een hersenloos kindvrouwtje.


Ally McBeal is een van de voorbeelden in de media van vrouwen die, gezien de positie die ze hebben bereikt, wel intelligent moeten zijn, maar dat in hun gedrag bijna dwangmatig verbergen. Bijna alsof het een onwenselijke eigenschap is. (lvl)(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ode aan Marcel Marceau mimespeler

Ode aan Marcel Marceau mimespelerimg222/9064/marcelnuen5.jpg


De kist stof ik af
zie in het deksel je gezicht
een souvenier
dat  ik voor even weer zag

Met bloemen  hebben  we je overdekt
jij die een mimespeler was
het leven projecteerde op
de  muren  van het ouderlijk huis

Rozen gooiden ze voor je neer
rode gele,roze
voor even zie ik je weer
in het deksel van de kist» Reageer (0)
10-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jaren 50


Terugkeren naar verleden om te ontsnappen aan stress

Deze vrouwen dragen enkel vintagejurken

Afgelopen week bleek uit onderzoek dat de supermama die carrière en gezin combineert een illusie is, volgens vele Britten. Ook kiezen steeds meer vrouwen in Groot-Brittannië ervoor om in het verleden te leven. Ze proberen te ontsnappen naar een tijd waarin de vrouw enkel verantwoordelijk was voor het huishouden. Ze willen weg van de stress en de moderne maatschappij. Ze dragen vintagekleren, hun huis lijkt uit het verleden te komen en ze geloven in de traditionele waarden van het huwelijk, hun enige taak is hun man te behagen.


Jaren '50
Het huis van de Britse 35-jarige Joanne Massey lijkt zo uit de fifties te komen. Ze ziet er uit als een brave huismoeder uit de jaren '50 en dat is ze ook. Ze luistert naar Frank Sinatra en kookt, poetst en strijkt graag. "Mijn man is de broodwinner en beschermt mij. Ik voel me goed in deze rol. Ik doe geen dingen die niet geschikt zijn voor een dame, zo zal ik nooit tanken. Ons huis is onberispelijk schoon en er staat altijd een lekkere, warme maaltijd klaar als mijn man thuiskomt van het werk. Ik zorg er dan ook voor dat ik er mooi uitzie. Ik draag ook enkel kledij uit de jaren '50, zoals potloodrokken, witte bloezen en brede riemen. Ik ga nooit het huis uit zonder lipstick. Mijn man draagt in de week moderne kledij, maar in het weekend gaat hij ook voor de fiftieslook. Ik keer me bewust van de moderne wereld af. Al dat geweld en materialisme stoot me af, in zo'n wereld wil ik niet leven. We gaan enkel op bezoek bij vrienden die hetzelfde als wij denken, dan drinken we thee met cake. Dat maakt gelukkiger, ik voel me nu beter dan vroeger.


Jaren '40
De 34-jarige Debbie Cleulow en haar man Martin gaan nog een stapje verder, zij zien de jaren '40 als ideaalbeeld. "Andere vrouwen lachen vaak dat ik mijn huis wil laten blinken voor mijn man. Maar ik amuseer me met bakken, naaien en poetsen. Ik vind dat de vrouwen van vandaag echt de weg kwijt zijn. Ze drinken te veel en jonge meisjes kleden zich te uitdagend. Mijn huis is een ode aan de jaren '40, ik draag ook enkel jurken uit dat tijdperk. Mijn man is de broodwinner en ik creëer een liefdevol plekje voor hem. Ik ontmoette mijn man hem ik 17 was, hij was mij eerste en enige vriendje. Hij heeft me lange tijd het hof gemaakt en vroeg me op heel traditioneel ten huwelijk. Dat is toch veel romantischer dan hoe het er nu aan toe gaat? Ik verlaat nooit het huis zonder handschoenen en hoed. Als we uitgaan, trekken we veel aandacht en mensen lachen vaak met ons. Maar dat is eerder hun probleem. Al onze vrienden hebben dezelfde liefde voor de jaren '40, met anderen spreken we gewoon niet af."


 
De afbeelding “http://img49.imageshack.us/img49/3923/kinderwagenhell1dr9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Jaren '30
De 38-jarige Diane Rowlands werkt deeltijds en is helemaal geobsedeerd door de jaren '30. Ze leeft samen met haar vriend. "Het begon allemaal met de muziek. Als tiener luisterde ik naar big band muziek. Het lijkt alsof de wereld veel zonniger was, hoewel het toen ook moeilijk was tussen de oorlogen. Vrouwen waren zo glamoureus met hun perfecte kapsel en mooi opgemaakt gezicht. Ze kregen toen veel respect van mannen. Ik werk halftime, maar enkel omdat we het geld nodig hebben. We hebben elk onze rol in het huishouden, ik kook en poets. Ik bak graag en sta het liefst de hele dag achter het fornuis. We zoeken urenlang naar kleren uit de jaren '30. Ik koop mijn ze online en in gespecialiseerde winkels. In het begin voelden die raar aan, maar nu ben ik het helemaal gewoon. Ik krijg veel commentaar van anderen mensen, mensen houden niet van iets dat afwijkt van 'de standaard'. Mensen hadden in de jaren '30 nog normen en waarden, ze waren vriendelijker voor elkaar. Ik lees geen kranten, want dat vind ik deprimerend. Het leven is zo hectisch tegenwoordig en er is meer druk op vrouwen dan mannen. Ik hou er van onberispelijk uit te zien en zo behandeld te worden als een dame." (ep)(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Legende van absint blijkt zever

Legende van absint blijkt zeverhttp://www.absintheposters.com/images/M/MAbsinthe-Robette-by-Henri-Privat-Livemont.jpgWetenschappers hebben het eeuwenoude raadsel van de geestrijke drank absint ontrafeld. Niet de stof thujon blijkt verantwoordelijk is voor de legendarische werking, wel de hoge alcoholconcentratie in de drank. "De psychoactieve werking was een legende," stelt Dirk Lachenmeier uit Karlsruhe.


Thujon
De wetenschap is er lange tijd van uitgegaan dat absint veel van de stof thujon bezat. De experten van het CVUA in Karlsruhe bewezen samen met collega's uit de VS en Groot-Brittannië dat die veronderstelling niet klopt. "De resultaten van het onderzoek hebben uitgewezen dat de thujongehalte in absint overschat wordt", zegt Lachenmeier in de Journal of Agricultural and Food Chemistry.


Groene fee
Absint, dat wegens zijn kleur ook wel bekend is als 'groene fee', wordt gedestileerd uit kruiden of extracten daarvan, waaronder groene annijs, venkel en absintalsem. Van de terug populaire drank werd lange tijd gedacht dat hij een gave, hallucinaties of epileptische aanvallen kon opwekken. Hij had immers Vincent van Gogh ertoe gedreven zijn oor af te snijden. Andere kunstenaars zoals Oscar Wilde, Paul Gauguin en Henri de Toulouse-Lautrec zochten inspiratie in grote hoeveelheden absint.


Verbod
Wegens de gevolgen bij overdreven gebruik van absint werd de drank in 1915 in Frankrijk verboden. Duitsland volgde in 1923. Sinds 1998 wordt de drank weer in veel Europese staten verkocht zolang hij maximaal 35 milligram thujon per liter bevat.» Reageer (0)
08-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven lekkernijen mét gezonde effecten

Zeven lekkernijen mét gezonde effecten
De afbeelding “http://www.vriendenvanhetplatteland.nl/Plattelandsgids/UploadImg/spinazie.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Spinazie: goed voor het hart.

Walnoten: proteïnen, vezels én omega 3.

Zalm.

Blauwe bessen.


1) Spinazie
Weinig calorieën, veel voedingsstoffen en het zou kanker, hart- en vaatziekten en katarakt tegengaan. Spinazie kan je zowel warm eten als koud verwerkt in een salade.

2) Walnoten
Walnoten barsten van de proteïnen, vezels, vitamine E en omega-3. Eet een handjevol per dag. Kan je ook verwerken in salades en pastarecepten.

3) Honing
Gebruikt als zoetstof, of als middel tegen keelpijn of darmproblemen: honing kan op veel momenten ter hulp komen. Honing werkt als antioxidant ook tegen de giftige vrije radicalen. Hoe donkerder de honing, hoe meer antioxidanten het bevat.

4) Zalm
Vooral wilde zalm valt te verkiezen, voor de extra proteïnen enb omega3-vetten.

5) Havermout
Vezels zijn van cruciaal belang voor de afname van het cholesterolniveau, wat de kans op hart- en vaatziekten doet afnemen. Extra voordelen: de antioxidanten.

6) Pure chocolade
Anti-oxidanten, en het helpt de bloeddruk verlagen: is er een betere reden om chocolade te eten? Let wel: omdat chocolade ook veel vet bevat, mag je genieten met mate. Bovendien gelden deze 'gezondheidseffecten' enkel bij (zeer) donkere chocolade. Het goede nieuws is: in een kleine portie kan je dagelijks van chocolade genieten.

7) Blauwe bessen
Blauwe bessen zijn hét zomerfruit. Je kan ze eten bij je ontbijtgranen, yoghurt, in smoothies of in fruitsla. Ze smaken vrij zoet en barsten van de anto-oxidanten en bevechten de veroudering en verbeteren de urinale gezondheid en motorieke vaardigheden. (edp)(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op drie mannen verkiest knuffelen boven seks


Een op drie mannen verkiest knuffelen boven seks

Het ene moment zijn mannen stoer, volgen ze hun oerinstinct en willen ze geen compromissen maken. Het andere moment wil hij liefst knuffelen bij een kopje hete muntthee. Hij houdt van een onafhankelijke vrouw, maar wil wel graag voor haar zorgen. Dat blijkt uit een enquête die Nederlandse mannen van 18 tot 30 jaar wilde doorgronden.

Innerlijke schoonheid
72 procent van de deelnemers verkiest innerlijke schoonheid bij vrouwen boven een knap uiterlijk, meldt De Telegraaf. De ideale vrouw is voor Nederlandse mannen iemand die zichzelf mooi vindt zoals ze is en die niet teveel met haar uiterlijk bezig is. De perfecte partner weet wat ze wil, gaat er helemaal voor en is onafhankelijk. Daarmee lijkt de beschermende man te verdwijnen. Toch vinden twee op drie mannen zichzelf gevoelig. Maar hij volgt liever zijn verstand dan zijn intuïtie. Mannen knuffelen graag, ruim een op drie verkiest knuffelen boven seks. En meer dan de helft helpt liever mee in het huishouden dan te luieren.

Koken
Bijna 80 procent van de mannen kookt graag. Het feit dat mannelijke kookclubjes als paddestoelen uit de grond schieten, bewijst dit. Mannen waarderen een uitgebreid en verzorgd etentje drie keer zoveel dan een uitgebreide rijsttafel van de afhaalchinees. Vegetarisme is niet populair bij mannen, slechts 2 procent kiest hiervoor. (br.hln)» Reageer (0)
07-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sproetjes mogen terug


Sproetjes mogen terug

Supermodel Lily Cole

Lindsay Lohan

Sproetjes zijn weer sexy, dat zegt althans modebijbel Vogue. Terwijl het vroeger iets was dat celebs probeerden te verbergen, mag je tegenwoordig weer te koop lopen met je sproetjes.

Celebs met sproetjes
Vele sterren als Lindsay Lohan, Sienna Miller, Jennifer Aniston en supermodel Lily Cole zijn trots op hun sproetjes. Ze bedekken ze niet langer met make-up en schitteren met hun natuurlijke vlekjes. Hiermee bewijzen deze sterren dat uniciteit en individuele schoonheid aantrekkelijker is dan een perfect gezicht waar photoshop en plastische chirurgie aan te pas kwam.

Uitdagend
Blijkbaar zijn ook mannen tevreden met deze nieuwe ontwikkeling: "Sproetjes moeten omarmd, gekust en aangeraakt worden", zegt toonaangevend Amerikaans journalist Alex Bilmes. "Sproetjes zijn uitdagend. Als je ziet iemands sproetjes in het gezicht heeft, ga je je vragen stellen over de rest van het lichaam. Hoe zien de rug, buik en billen er dan uit?"

Twee soorten
Er zijn twee soorten sproetjes. Natuurlijke en sproetjes die ontstaan door zonnebrand. Natuurlijke sproetjes zijn gewoonlijk klein, bruin en rond. Ze ontstaan door een teveel aan melanine op een plekje in de huid. Ze komen het vaakst voor bij mensen met een lichte huid, voornamelijke roodharigen. Maar ook bij mensen met een donker huidtype kunnen ze hebben. Ze zijn vaak erfelijk, als ze vaak in je familie voorkomen, heb jij ook de neiging ze te krijgen. Maar ze hebben ze kunnen verdwijnen als je ouder wordt. Sproetjes als gevolg van zonnebrand zijn groter en onregelmatiger qua vorm.

Schade
Toch wil dermatologisch expert Jane Lewis waarschuwen voor deze trend. "Bekende mensen met sproetjes zijn ongetwijfeld mooi, maar we mogen dit niet zomaar promoten als trend. Sproetjes zijn vaak een teken van schade aan de huid door de zon. Als je geboren werd met sproetjes, heb je door je gevoelige huid extra bescherming tegen de zon nodig.

Sproetjes tekenen
Heb je niet het geluk natuurlijke sproetjes te hebben, kun je dezelfde truc toepassen die vrouwen in de jaren '60 gebruikten. Zij tekenden sproetjes op het gezicht met lichte, bruine eyeliner. Maar als je er niet als een clown wil bijlopen, stellen we voor dat je de techniek thuis verschillende keren oefent. (ep)(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik voel me soms zo eenzaam.img222/5465/nupamnunk5.jpgIk voel me soms zo eenzaam.
Ik voel me soms alleen.
Ik zou dan kunnen huilen.
Maar dat doe ik dan alleen.
Als ik me kan verschuilen.
Met niemand om me heen.
Ik denk dan veel aan liefde
Liefde die ik mis
Waar ze ook mag zijn
Ik weet dat de liefde er is
Maar wie het me zal geven.
Dat weet ik nu nog niet.
Maar ze zal me doen herleven.
En dan verdwijnt ook mijn verdriet.
Dat is nu een van mijn dromen.
Maar het bestaat wel allemaal.
Toch is hij nog niet uit gekomen.
Dus het blijft nog een verhaal.
Mijn hoop is nog niet verdwenen.
En ik heb nog altijd moed.
Dus ik zal soms nog eens wenen.
Want dat doet me wel eens goed.» Reageer (0)
04-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sexy zandloperfiguur verdwijnt stilaan

Sexy zandloperfiguur verdwijnt stilaan


Het zandloperfiguur wordt als het toppunt van vrouwelijkheid beschouwd. In de jaren vijftig werd een vamp als Marilyn Monroe door haar fans aanbeden vanwege haar smalle taille, volumineuze borsten en heupen. Volgens nieuw onderzoek zet de taille van Britse vrouwen de komende 50 jaar uit van 86,4 cm naar een verbazingwekkende 106,7 cm.

Vrouwen worden mannelijker
De Britse studie toonde aan dat de taille van hedendaagse vrouwen al 17,8 cm breder is dan die van onze grootmoeders. Veel vrouwen hebben een levensstijl waarbij ze weinig bewegen en vaak ongezond eten, waardoor de taille meer en meer uitzet. Het appelfiguur wordt stilaan de norm, waardoor het lichaam van vrouwen steeds mannelijker gaat lijken. Maar met enkele eenvoudige oefeningen kun je een taille krijgen waar zelfs Jennifer Lopez, Beyoncé en Scarlett Johansson jaloers op zullen zijn.

Geplooide knieën
Ga op je rug liggen, met geplooide knieën en je voeten plat op de grond. Je armen liggen naast je zij. Adem uit en span je buikspieren op als je met je rechtse hand naar je linkervoet gaat. Je nek en hoofd moeten in dezelfde lijn blijven liggen en je onderrug moet tegen de grond blijven. Ga dan terug naar je startpositie en wissel van kant. Herhaal deze oefening 15 keer.

Schaar
Lig op je rug met je vingers losjes achter hoofd. Hou je buikspieren strak, hef je linkerknie op en raak hem met je rechterelleboog. Ga terug naar je beginpunt en hef deze keer je rechterknie en raak hem met je linkerelleboog. Herhaal dit 15 keer voor elke kant in één vlotte beweging, waarbij je je buikspieren strak houdt. Je mag niet met je handen aan je nek trekken. Herhaal de hele oefening 2 keer.

Benen heffen
Ga weer op je rug liggen met je armen langs je zij en hef je benen gestrekt en voeten gesloten de lucht in, zo hoog je kan. Adem uit en trek je buik in. Hou je benen bij elkaar en beweeg ze naar beneden naar links tot op ongeveer 10 cm van de grond. Ga terug naar je startpositie en doe hetzelfde voor je rechterkant. Herhaal dit 15 keer. In totaal moet je dit 3 keer doen, rust tussen elke set van oefeningen even uit. (ep)(br.hln)» Reageer (0)
02-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond adopteert tijgertjes

Hond adopteert tijgertjes

Een hond heeft drie tijgerwelpjes geadopteerd die verstoten waren door hun moeder. Isabella, een golden retriever, voedt de jonge dieren. Het olijke trio werd zondag geboren in een zoo in de Amerikaanse staat Kansas.


Volgens de dierentuin van Caney was dit de enige oplossing om de tijgertjes te redden. "De welpjes liepen maar rond op zoek naar hun moeder, maar zij negeerde ze."

Directeur Tom Harvey zegt dat het ongebruikelijk is dat een hond voor welpjes zorgt, maar dat het elders in de wereld ook wel eens is gelukt. "En de moederhond ziet het verschil niet. De hond wast de kleintjes zelfs." (eb)(br.hln)» Reageer (0)
01-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brunettes zijn succesvoller dan blondines


Brunettes zijn succesvoller dan blondines

De afbeelding “http://www.depers.nl/UserFiles/Image/2007/200706/20070626/paris%20hilton%20vrij%201.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Blondines zijn minder succesvol dan brunettes, zowel in de liefde als op het werk. Dat blijkt althans uit een Britse enquête. Een studie bij 3.000 Britse vrouwen toonde aan dat brunettes gemiddeld jaarlijks 5.390 euro meer verdienen.

Succes
44 procent van de vrouwen met een geverfde of natuurlijke bruine haarkleur zei dat dit de kleur was waarmee ze het meeste succes heeft bij het andere geslacht, bij blondjes was dit slechts 34 procent. 20 procent van de brunettes hadden 5 relaties of meer in het verleden, terwijl slechts 13 procent van de blondjes hetzelfde kon zeggen.

Sexier
1 vrouw op 7 gaf toe dat ze zich sexier voelde door te veranderen van kleur. Vrouwen geboren met een donkere haarkleur voelden zich het verleidelijkst na het veranderen van hun look. Verder gaf 20 procent toe dat ze zich gelukkiger en zelfzekerder over haar uiterlijk voelde door een haarkleuring.

Ontevreden
De voornaamste reden waarom vrouwen hun haar laten kleuren is omdat ze niet tevreden zijn met hun natuurlijke kleur. Bijna de helft van de vrouwen zegt zich niet te kunnen inbeelden door het leven te gaan zonder gekleurd haar, 15 procent kan zich zelfs niet meer herinneren wat haar echte kleur was. Volgens het onderzoek beginnen de meeste vrouwen te experimenteren met hun haarkleur rond de leeftijd van 20 en proberen ze gemiddeld 4 kleuren uit in hun leven. Aan rood wagen de meeste vrouwen zich voor het eerst. Maar het is tevens de kleur waar ze het minst lang voor kiezen. Na gemiddeld 2 jaar schakelen de meeste vrouwen op iets anders. Zwart blijft gemiddeld 3, bruin 4 en blond 6 jaar.

Plezier
"Er werd altijd aangenomen dat blondjes meer plezier hebben, hierdoor zouden ze ook meer succes in de liefde en op carrièrevlak hebben. Ons onderzoek toont aan dat blondjes nog steeds meer plezier hebben, maar dat ze niet zo serieus worden genomen als vrouwen met donker haar, zowel op het werk als in het privé-leven. Brunettes maken sneller carrière en hebben meer geluk in de liefde, wat kan verklaren waarom sterren als Catherine Zeta- Jones en Eva Longoria zo succesvol zijn. Wisselen van haarkleur kan niet alleen je uiterlijk veranderen maar ook je manier van denken en de indruk die je maakt op mensen.", aldus een van de onderzoeksters. (ep)(br.hln)» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!