NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
26-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lamp die al 70 jaar brandt


De lamp die al 70 jaar brandt

Een gloeilamp die 70 jaar schijnt, dat bestaat niet? Toch wel! Een 60-jarige vrouw uit het Britse Surrey heeft een gloeilamp die na zeven decennia nog steeds van jetje geeft.

Verhuis
De lamp werd gekocht door de stiefvader van haar man in 1938. Ondertussen verhuisde de familie naar het Isle of Wight, en namen ze 'de oude getrouwe', zoals de lamp noemen, met zich mee. Eerst diende de lamp als toiletlamp, maar nu mag het de bovenste verdieping verlichten.

Sentimentele waarde
"We kunnen het zelf niet geloven, maar de lamp schijnt nog altijd
even sterk als in het begin", verklaart Mo Richardson aan de krant Daily Mail. Ondertussen heeft de lamp ook sentimentele waarde gekregen. "Mijn man Jim stierf tien jaar geleden, en nu doet de lamp mij aan hem denken. Als de lamp brandt, voelt het alsof mijn man me in de gaten houdt en beschermt."

600.000 uur
De gemiddelde gloeilamp kan 750 tot 1000 uur branden. Volgens Mo heeft deze lamp al 600.000 uur achter de rug. "Ik moet de hele tijd mijn andere lampen vervangen, maar deze nooit. Zo was dat vroeger: toen werden dingen gemaakt die lang mee konden gaan."

Als de superlamp ooit voor altijd zijn licht dooft, zal Mo bedroefd zijn. "Natuurlijk zal ik er kapot van zijn. Maar ik weet gewoon dat ze nog jaren zal blijven branden." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie poetst krijgt seks


Wie poetst krijgt seks


De afbeelding “http://www.rtl.nl/soaps/astheworldturns/components/gallery/james_barbara_water_330x426.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Een nieuwtje dat we geen enkele jongen willen onthouden: poetsende mannen ontvangen meer seks.

Uit een Amerikaanse studie blijkt dat zij die in het huishouden helpen, extra aandacht krijgen in bed. Bij vrouwlief roept mannelijke hulp gevoelens van genegenheid op. Niet alleen worden ze extra verwend, hun vrouwtje wordt er bovendien extra gelukkig van.

Meer helpers
Amerikaanse mannen zouden tegenwoordig 30 procent van de huishoudelijke karweitjes voor hun rekening nemen. In de jaren zestig hielp slechts 15 procent. Als we de studie mogen geloven, hebben onze jongens het al begrepen.» Reageer (0)
25-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate Moss was zo mager


Kate Moss was zo mager "omdat ze geen eten kreeg"... maar op deze foto uit 1993 is ze echt vel over been.


Topmodel Kate Moss was begin jaren '90 berucht omwille van haar extreem magere figuur. In 1990 woog ze nog geen 45 kilo, maar dat kwam volgens Moss omdat ze geen eten kreeg.

"Ik vond mezelf dun, maar dat kwam omdat ik nooit een fatsoenlijke maaltijd kreeg tijdens modeshows of in het vliegtuig. Ik moest overnachten in goedkope hotels waar ze nog nooit van roomservice hadden gehoord", vertelt ze aan Usmagazine.

"Ik heb jarenlang slecht gegeten, maar dat is niet mijn schuld. Het eten op de set was negen van de tien keer afschuwelijk. Ik kreeg het niet eens weg. Soms liep ik een modeshow en kreeg ik de hele dag niets te eten. Je maag went eraan en op een gegeven moment heb je geen honger meer." Het leven van een topmodel kan hard zijn... (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste schoonheidswedstrijd voor nonnen

Eerste schoonheidswedstrijd voor nonnen


De afbeelding “http://img299.imageshack.us/img299/6971/nonnenjm1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Een Italiaanse priester gaat vanaf begin september de wedstrijd "Miss non Italië" organiseren. Het gaat om de eerste schoonheidswedstrijd voor kloosterzusters.

De nonnen die willen deelnemen aan de wedstrijd, moeten hun foto naar de priester sturen. De geestelijke zal de foto's op zijn blog zetten. Surfers kunnen dan de nonnetjes bewonderen en hun stem uitbrengen op hun favoriete kandidate.

"Heel wat jonge, mooie nonnetjes"
"U denkt dat ons land enkel oude nonnetjes telt. Dat is niet langer het geval, want in ons land leven vandaag de dag heel wat jonge nonnetjes, afkomstig uit andere landen. Er zijn zusters afkomstig uit Afrika en Latijns-Amerika die zeer mooi zijn, vooral de Braziliaanse", aldus de priester.

"Gave van God"
Volgens de priester zijn de nonnetjes in de eerste plaats vrouwen en is schoonheid een gave van God. "De wedstrijd wil duidelijk maken dat er nog andere schoonheid bestaat dan die die men op televisie toont. Er is ook de schoonheid van de ziel en van het hart", stelt de Italiaanse geestelijke.

De schoonheidswedstrijd komt er op uitdrukkelijk verzoek van de kloosterzusters zelf, aldus de priester, die zowat duizend kandidaturen voor de wedstrijd verwacht. De geestelijke hoopt dat een volgende editie van zijn wedstrijd niet enkel via het internet zal verlopen, maar met een echt defilé zal gepaard gaan. (br.hln)» Reageer (0)
22-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Realityshow moedigt modellen aan af te vallen


Realityshow moedigt modellen aan af te vallen
Coco Rocha


Een nieuwe realityshow over modellen van MTV moedigt de deelneemsters aan gewicht te verliezen. De serie zal uitgezonden worden in Amerika.

Te dik voor catwalk
MTV's Model Maker laat meisjes deelnemen die mooi genoeg zijn om model te worden maar niet het juiste figuur voor de catwalk hebben. De makers moedigen de meisjes aan gewicht te verliezen om het zo toch te maken in de modewereld. De show wordt momenteel nog opgenomen.

Gezond en realistisch
Een woordvoerder van het programma legt uit dat de meisjes gewicht moeten verliezen in een gezonde en realistische tijdspanne. De deelneemsters moeten tussen 1,70 en 1,80 meter groot zijn en tussen 57 en 83 kilo wegen. Het meisje dat succesvol gewicht verliest, wint een bedrag van bijna 70.000 euro, een portfolio en een 'personal trainer' voor een jaar.

Eeuwige strijd
Verschillende modellen hebben zich recent uitgelaten over de eeuwige strijd om dun te blijven. Supermodel Coco Rocha gaf toe dat ze waterafdrijvende pillen slikte toen ze 48 kilo woog, die veroorzaakten helse pijnen.

Laten we hopen dat deze show ook de gevaren belicht van afslanken wanneer je al een gezonde maat hebt. (ep)(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Danser plast in broek tijdens auditie op tv

Danser plast in broek tijdens auditie op tv

Druk op de foto om het filmpje te bekijken

Een deelnemer aan de Nederlandse televisiewedstrijd voor danstalent ‘So You Think You Can Dance’ was zo zenuwachtig dat hij tijdens zijn editie in zijn broek plaste.


De jongen toont een spectaculair staaltje van zijn danskunsten, maar de jury heeft meer oog voor iets anders: “Alsjeblieft, trek een andere broek aan, of doe een langer shirt aan. Because you have something there. I don’t know what it is, but it looks bad...”.“Ik had de zenuwen, dus ik heb een paar druppels gelekt”, verontschuldigt de jongen zich. Waarna de jury collectief in een deuk ligt. Een van hen kan alleen nog een weinig overtuigend “Ik lach je niet uit” uitbrengen.Het filmpje wordt druk bekeken via een link op de site van de krant De Telegraaf. Zowat alle reacties keren zich tegen de jury. De dansende krullenbol lijkt aan zijn auditie - ondanks het ongelukje - heel wat fans over te houden. (br.Het Belang van Limburg)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koning Bhumibol


Thaise koning Bhumibol rijkste monarch ter wereld
Queen Elizabeth II

De Thaise koning Bhumibol Adulyadej is het rijkste gekroonde hoofd ter wereld, met een fortuin dat geschat wordt op 35 miljard dollar (23,5 miljard euro). De Britse koningin Elizabeth II staat op de twaalfde plaats. Dat blijkt uit een klassement van Forbes.

Geen miljardairs
Het Amerikaanse tijdschrift publiceert in zijn laatste nummer een lijst met de vijftien rijkste koningen, koninginnen, sjeiks of prinsen. Geen van hen staat in het jaarlijkse klassement van miljardairs van Forbes. Dat komt volgens het magazine omdat de fortuinen erfelijk zijn en vaak verdeeld moeten worden tussen heel wat erfgenamen.

Oliemagnaten
De 80-jarige Thaise koning voert de lijst aan. Op de volgens plaatsen staat een reeks oliemagnaten: sjeik Khalifa ben Zayed Al Nahian, president van de Verenigde Arabische Emiraten (60 jaar, 23 miljard), koning Abdallah van Saoed-Arabië (84 jaar oud, 21 miljard), de sultan van Brunei Haj Hassanal Bolkiah (62 jaar oud, 20 miljard) en sjeik Mohammed ben Rachid Al Maktoum van Dubai (58 jaar oud, 18 miljard), een van de Verenigde Arabische Emiraten.

Die laatste beschikt ook over een vastgoedfortuin bestaande uit een hotel in New York, Essex House, boerderijen in Kentucky (centrum van de Verenigde Staten) en in Australië en delen van de grote winkel Barney's in New York, schrijft Forbes. De meerderheid van de prinsen heeft bovendien kapitaal in tientallen Oosterse bedrijven en in banken, onder andere Citigroup.

Jongste monarch
De jongste monarch staat op de laatste plaats: koning Mswati III van Swaziland, 40 jaar oud en goed voor een fortuin van 200 miljoen dollar. De twee vrouwen in de lijst zijn, op de twaalfde plaats, de Britse koningin Elizabeth II (82 jaar oud, 650 miljoen dollar) en op de veertiende plaats de Nederlandse koningin Beatrix (70 jaar oud, 300 miljoen dollar). (br.hln)» Reageer (0)
21-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vagina ruikt niet naar rozen


Een vagina ruikt niet naar rozen

 

 http://img115.imageshack.us/img115/1395/slipje2ac8.jpg
 

"Een gezonde vagina ruikt niet naar rozen", zegt seksuologe Goedele Liekens in het Nederlandse blad La Vie en Rose. Ook geparfumeerde inlegkruisjes en tampons zijn niet aan haar besteed.

Volgens Liekens heerst onder vrouwen een algehele schaamte voor de vagina. "Hoe kun je je als vrouw goed voelen en een toffe minnares zijn, als je dat ding daaronder als een hinderlijk, druipend geval beschouwt?"

"Vrouwen schamen zich geheel ten onrechte voor de geur van hun nedere regionen. En dan te bedenken dat vrouwen vroeger een vleugje van het eigen vocht achter hun oren smeerden", zegt ze. "Dát werkt pas erotiserend, probeer het maar eens."
 
 
http://members.chello.nl/~a.benschop/roos2.jpg

 


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 3 Britse vrouwen verkiest mode boven eten


1 op 3 Britse vrouwen verkiest mode boven eten


De afbeelding “http://img385.imageshack.us/img385/9278/nukmz7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


32 procent van de Britse vrouwen geeft meer geld uit aan mode dan aan eten. Dat blijkt uit recent onderzoek bij 4.315 vrouwen. 28 procent van de vrouwen ziet dit zelfs als dé manier om op gewicht te blijven, daarmee is een nieuwe eetstoornis 'fashioexia' ontstaan.

Verhongeren voor mode
Bijna een derde van de Britse vrouwen zou verhongeren voor mode. De helft van hen spendeert maandelijks meer geld aan kleren en accessoires dan aan eten. Ze zijn er dus liever goed uit dan dat ze eten. 18 procent van de vrouwen geeft zelfs de helft van haar loon uit mode.

Leeftijd
Bij vrouwen tussen 18 en 25 jaar geeft 34 procent maandelijks tussen 126,141 euro en 189,176 euro uit aan eten, drie vierde spendeert meer dan 189,17 euro aan kledij en accessoires. Maar de verrassendste resultaten vinden we in de leeftijdscategorie van 31 tot 40 jaar, waarbij 21 procent van de vrouwen meer dan de helft van haar loon spendeert aan mode, 56 procent geeft toe mode op de eerste plaats te zetten.

Economische crisis
Ondanks de economische crisis in Groot-Brittannië geven de Britse vrouwen meer geld uit aan dingen die ze niet nodig hebben dan aan essentiële zaken als eten. Fashionista Jill Tovey: "Mode is duidelijk nog steeds een bloeiende industrie, ondanks de economische crisis. Vrouwen zoeken wel meer naar koopjes online dan dat ze naar de winkels trekken." (br.hln)» Reageer (0)
20-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medicijnen met fruitsap innemen is gevaarlijk


Medicijnen met fruitsap innemen is gevaarlijk


De afbeelding “http://www.pasencreatief.be/cocktails/tequila20sunrisecw6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Als je medicijnen met fruitsap inneemt, kan je de werking ervan verstoren. Daarom waarschuwen Canadese onderzoekers pillen alleen nog met water in te nemen.

Werking halveren
Uit het onderzoek bleek dat bepaalde medicijnen tegen een hoge bloeddruk, hartziekten, kanker en sommige antibiotica slechts voor de helft worden opgenomen als je ze inneemt met bepaalde fruitsappen. Het gaat specifiek over appelsien-, pompelmoes-, citroen- en appelsap. De stof Naringin, die de sappen bitter doet smaken, is hiervoor verantwoordelijk.

De onderzoekers zeggen echter dat patiënten nog wel fruitsap mogen drinken. "Als je vier uur voor je medicijnen fruitsap drinkt, heeft dit geen effect. Het is wel belangrijk dat je er genoeg tijd tussen laat. Pillen neem je best met water in op een nuchtere maag." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees Bao officieel weer grootste mens


Chinees Bao officieel weer grootste mens


Bao met de 19-jarige en 73 centimer kleine He Pingping, de kleinste mens.


Bao met zijn echtgenote.

Guinness World Records heeft de titel voor de langste man ter wereld teruggegeven aan de Chinese Bao Xishun, nadat de Oekraïner Leonid Stadnyk niet gemeten wilde worden volgens de nieuwe richtlijnen. De 2,36 meter grote Bao was een jaar lang titelhouder, maar verloor de toppositie in 2006 aan de 2,57 meter grote Stadnyk. Dat liet Craig Glenday van Guinness World Records weten.

Bao is gemeten door Guinness, volgens de richtlijnen zes keer op een dag, maar Stadnyk weigerde dit. Zijn titel was gebaseerd op een doktersverklaring. Stadnyk heeft laten weten dat hij graag een normaal leven wil leiden en geen behoefte heeft aan bekendheid.
Bao is juist gek op de publiciteit, aldus Glenday. "Hij was een teruggetrokken persoon die voor geiten zorgde. De publiciteit leverde hem een echtgenote op. Zijn leven is verbeterd.''(br.hln)» Reageer (0)
19-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kappers discrimineren vrouwen


Kappers discrimineren vrouwen


http://haarmode.typepad.com/photos/uncategorized/vastgestoken.jpg

Vrouwen worden gediscrimineerd. Niets nieuws, als het gaat om ontslag na een zwangerschap of het mislopen van een promotie. Maar ook op vlak van uiterlijkheden worden vrouwen gediscrimineerd. Zo zijn vrouwenkleren aanzienlijk duurder dan die van mannen en ook voor een simpele beurt bij de kapper betalen vrouwen meer.

Meer haar, meer geld?
Vrouwen allerhande hebben zich al afgevraagd waarom mannen voor wat simpel bijknippen amper de helft betalen voor dezelfde behandeling als zij. Je zou nog kunnen argumenteren dat vrouwen langer haar hebben, waar meer werk aan is en waar meer knipvaardigheden voor nodig zijn.

Maar bijknippen is bij beide een kort, simpel werkje en toch blijft het prijsverschil bestaan. Bovendien geldt voor vrouwen met kort haar (een mannencoupe) zeg maar exact hetzelfde verschil in prijs.

Korte kopjes
Het kan altijd erger. In Groot-Brittannië zijn de korte kopjes van model Agyness Deyn, zangeres Rihanna en Pixie Geldhof zo in trek dat kappers het dubbele vragen voor het al bij al mannelijke kapsel.

'Discriminatie' vindt een Britse advocaat. "Als het om hetzelfde kapsel gaat, waar dezelfde vaardigheden voor nodig zijn, dan is het discriminatie om vrouwen dubbel zoveel te laten betalen."

De Britse nationale organisatie voor kappers gaat akkoord met de redenering, maar lijkt niet van plan de regel op te leggen. "Als een vrouw voor een mannenkapsel kiest, dan staat het de kapper vrij de prijs te verlagen", klinkt het.

Ondertussen vragen wij ons af: geldt die discriminatie ook in omgekeerde richting? Betalen mannen met lang haar en 'vrouwenkapsels' ook dezelfde mannenprijs? Daarover reppen de Britse advocates met geen woord. (edp)(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewezen: Koffie niet ongezond

Bewezen: Koffie niet ongezondDe afbeelding “http://img58.imageshack.us/img58/8176/kopve5.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Wie tot zes koppen koffie per dag drinkt, zal niet sneller sterven. Sterker nog, bij middelbare vrouwen lijkt de kans op een vroeg einde door een hartaandoening dankzij het regelmatig drinken van koffie, zelfs af te nemen, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Madrid in Spanje.

Minder hart- en vaatziektes
Eerdere onderzoeken naar de consumptie van koffie gaven een wisselend beeld; soms bleken er voordelen, soms waren er nadelen. Naar nu blijkt dat koffie dus minder ongezond is dan tot nu toe werd aangenomen, stellen de onderzoekers, die meer dan 120.000 mannen en vrouwen in de Verenigde Staten onderzochten, meldt De Telegraaf. Koffie bevat cafeïne, een verslavende en oppeppende stof. De onderzoekers denken dat deze stof zorgt voor de vermindering van het aantal hart- en vaatziektes onder koffiedrinkers.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantieliefde duurt 1 week


Vakantieliefde duurt 1 week

Vakantieliefdes houden gemiddeld een of twee weken stand, zo blijkt uit een ondervraging van 800 Nederlanders. Bij één op de zeven koppels duurde de liefde langer dan 6 maanden. Bijna de helft van de Nederlanders heeft meer dan alleen gekust met zijn of haar vakantielief.

62 procent heeft wel eens een vakantielief gehad, al gebeurde dat meestal toevallig. Het vakantielief wordt bij voorkeur in het buitenland opgedaan, en mag zowel Nederlander als buitenlander zijn. Daarmee zijn de volwassen Nederlanders minder kieskeurig dan de tieners, die wel een Nederlander als vakantielief verkiezen.

De relatie tussen Baby en de dansinstructeur in Dirty Dancing is voor de meeste Nederlanders het ideale, romantische voorbeeld van een vakantieliefde.» Reageer (0)
16-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien manieren waarop vrouwen flirten

Tien manieren waarop vrouwen flirten


Mannen hebben niet altijd door dat vrouwen flirten. Dat blijkt uit onderzoek. Om de arme jongens een duwtje in de rug te geven, willen we deze tips, gelezen op liefdestips.be, graag meegeven.

1. Ze glimlacht naar je en maakt gedurende enkele seconden oogcontact. Als jij dit bemerkt, blijft ze aanvankelijk kijken op een manier die zegt: 'Misschien heb ik wel belangstelling in je.'

2. Ze knippert met haar ogen alsof ze wil zeggen: 'Ik zat net op iemand zoals jij te wachten.'

3. Ze houdt haar hoofd schuin alsof ze wil vragen: 'Zou jij bij me passen?'

4. Ze staat op terwijl ze weet dat jij haar gezien hebt. Vervolgens passeert ze jou. Ze wil hiermee zeggen: 'Als je me nu nog niet hebt opgemerkt, dan is dit het moment. Grijp je kans en spreek me aan.

5. Ze kijkt opnieuw naar jou en wacht tot jij kijkt. Je hebt enkele seconden duidelijk oogcontact. Daarna wendt ze haar blik even af maar zoekt je ogen na een 10-tal seconden terug op en glimlacht opnieuw. Zij wil hiermee zeggen: 'kom je voorstellen, ik bijt niet.'

6. Ze loopt zogezegd per ongeluk tegen je aan of zoekt lichaamscontact en reageert met 'O sorry'. Uiteindelijk was dat haar bedoeling en vond ze het heel aangenaam.

7. Tijdens het gesprek zoekt ze subtiel lichaamscontact. Een aanraking bij de hand of een tik met haar voet tegen de jouwe. Ook aanrakingen boven de knie komen voor.

8. Ze daagt op een speelse manier uit om in discussie te gaan. Het is haar manier om duidelijk te maken dat ze je graag heeft maar wel een eigen mening wil behouden.

9. Ze vraagt iets te dragen of te helpen met iets. Meestal is dit een excuus om nog langer in zijn gezelschap te kunnen vertoeven.

10. Op het einde van het gesprek kijkt ze hem in de ogen terwijl ze haar hoofd schuin houdt en glimlacht. 'Kus me', wil ze zeggen, 'doe het nu. Je mag ècht wel.' (lvl)(br.hln)» Reageer (0)
15-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederdag

Voor alle moeders een fijne MoederdagDe afbeelding “http://img107.imageshack.us/img107/973/pioen1hu7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Moederdag wordt gevierd ter ere van het moederschap. In Nederland en vele andere landen valt Moederdag op de tweede zondag in mei. In de omgeving van Antwerpen wordt Moederdag op 15 augustus (Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, Sainte- Marie of Moederkesdag) gevierd, sinds 1913. In Frankrijk is het Moederdag op de laatste zondag van mei - tenzij Pinksteren op die dag valt, dan is het de eerste zondag in juni. In Spanje wordt El día de la Madre de eerste zondag in mei gevierd. In het Verenigd Koninkrijk valt Moederdag op de vierde zondag van de vastenperiode, dus drie weken voor Pasen.

Moederdag werd in 1908 bedacht door Anna Jarvis uit West Virginia in de Verenigde Staten. Zij stelde voor als eerbetoon aan haar moeder en alle andere moeders van het gehele land een witte anjer te dragen en speciale kerkdiensten bij te wonen. Haar vasthoudendheid bracht het Amerikaanse congres er uiteindelijk toe om in 1914 moederdag officieel te erkennen. De feestdag heeft zich in zijn huidige vorm vanuit de Verenigde Staten over de rest van de westerse wereld verspreid.

In gezinnen die Moederdag vieren staat de dag tegenwoordig in het teken van het verwennen van moeder. Ze krijgt veelal ontbijt op bed en cadeaus en huishoudelijke taken moeten, voor zover dat niet al gedaan werd, door vader en de kinderen worden verricht. Vaak hebben de kinderen op school cadeaus gemaakt.


Moederdag in stilte

 
Terwijl de stilte zich vervloeit
op het papier met een traan
zo zal moederdag voor mij
altijd in stilte verder leven
wetende dat jij bij mij bent
ook al ben je zover bij mij vandaan

woorden in tranen geschreven
uit liefde en dank voor jou
en ik hoop lieve moeder
dat er een moederdag is in de hemel
want met witte bloemen wil ik zeggen
hoeveel ik van je hou

vanuit het prachtige hemelparadijs
kijk je nu stilletjes naar mij
en zie je hoe ik met u
deze moederdag in stilte vier
maar toch zucht ik….
want dit geluk had ik willen delen
samen met u op deze aarde» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top 5 van bizarre diëten


Top 5 van bizarre diëten


Enkel rauw en ongekookt is toegestaan.

Eet zoveel soep als je wil.

Bierdieet: ongeschikt voor de dames.

Wie overtollige kilootjes kwijt wil, gelooft graag in de nieuwste voedingsrages. Dieetgoeroes spelen daar handig op in en presenteren vaak hun eigen, zeer aparte methode.


1. Het soepdieet

Hierbij eet je zoveel soep als je wil. Ook groenten en fruit zijn toegestaan. Het dieet belooft dat je vier tot zeven kilo per week afvalt. Nadeel: veel te eenzijdig en een typisch crashdieet. Gevolg: het jojo-effect.

2. Het bierdieet
Je volgt een eetschema met magere producten. Daarbovenop mag er bier gedronken worden. Geen tientallen per dag, twee biertjes zijn toegestaan. Met een calorie-inname van 1.700 Kcal verliezen mannen wel wat gewicht. Jammer genoeg voor vrouwen niet geschikt.

3. Het groene dieet
Zeven dagen lang eet je enkel groene groenten en fruit. Hierdoor raakt je lichaam ontgift. Voordeel: geen eetschema en geen calorieën tellen. Nadeel: jojo-effect.

4. Raw food
In New York en sinds kort bij onze noorderburen zo populair, dat zelfs restaurants het serveren. Je eet alleen rauw en onbewerkt voedsel, zoals ongekookte groenten, noten en fruit. Vlees en zuivelproducten zijn verboden. Voordeel: je zou tegelijkertijd ontgiften. Nadeel: tekort aan ijzer en calcium.

5. Het sherrydieet
Onder drankliefhebbers moet dit wel als muziek in de oren klinken. Je eet redelijk gezond, maar slechts halve porties. Hierbij drink je bij elke maaltijd één tot twee glazen sherry. Nadeel: ongezond en risicovol omdat je er zonder probleem een alcoholverslaving aan kan overhouden. (lvl)(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langste vrouw ter wereld (2m31) overleden

Langste vrouw ter wereld (2m31) overleden
De Amerikaanse die door het leven ging als 's werelds langste vrouw, is vanochtend op 53-jarige leeftijd overleden. Dat heeft een vriendin van de 2 meter 31 lange Sandy Allen gemeld.

Allen zette haar lengte in om op scholen kinderen te leren mensen die anders zijn te accepteren. Het is niet precies duidelijk waaraan ze is overleden. De laatste maanden kampte ze met een terugkerende bloedinfectie, diabetes, ademhalingsproblemen en falende nieren. Ze stierf in het verpleegtehuis in haar geboorteplaats Shelbyville, waar uitgerekend ook 's werelds oudste persoon, de 115-jarige Edna Parker, woont.

De Amerikaanse weet haar ongeremde groei aan een tumor op haar hypofyse. Daardoor stopte deze niet met de productie van groeihormoon. Een medewerker van het Guinness Book of World Records in Londen bevestigde gisteren dat Allen de langste vrouw ter wereld was. Andere bronnen vermelden echter een Chinese van 2 meter 40 als langste. (novum/ap/tdb)(br.hln)» Reageer (0)
13-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fashion Weeks tegen ban te magere modellen

Fashion Weeks tegen ban te magere modellen

De plannen om graatmagere modellen van de Londense catwalk Fashion Week te weren werden tegengehouden door de organistoren. Milaan, New York en Parijs volgden achteraf het voorbeeld van Londen.

Boycot
Een tijdje geleden werd het initiatief geopperd dat modellen verplicht worden een certificaat te hebben van de dokter dat de meisjes gezond verklaarde. Hebben ze dit niet, komen de meisjes de catwalk niet op. Deze plannen kregen veel steun van de Britse regering. Maar het voorstel werd door de organisatoren van de Londense Fashion Week verworpen, daarna weigerden ook New York, Paris en Milaan hier aan mee te werken. Vertegenwoordigers van de drie laatste steden vrezen dat de modellen de shows zullen boycotten als ze straffen krijgen wanneer ze niet gezond blijken te zijn.

  
De afbeelding “http://athea2.googlepages.com/an.jpg/an-large.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Aanbevelingen

Vertegenwoordiger van New York Steven Kolb: "We bekeken maatregelen als certificaten van dokters en het controleren van hun BMI'. Maar we beslisten dat het niet aan ons was om aanbevelingen te maken. Het is fout een meisje te dwingen tot een lichamelijk onderzoek, zeker omdat de signalen van gezondheidsproblemen bij modellen niet altijd duidelijk zijn."

Prijs
Eerder al liet de modewereld haar ontevredenheid blijken over maatregelen als het certificaat. Het was vooral de prijs waar moeilijk over werd gedaan. Per model zouden organisatoren jaarlijks tussen de 300 en 600 euro moeten betalen voor een certificaat van de dokter. (ep)(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Beatles


Eerste contract van The Beatles onder de hamer
Een veilinghuis in Londen brengt op 4 september het eerste contract onder de hamer dat The Beatles in 1962 sloten met hun manager Brian Epstein. Het contract zal waarschijnlijk niet voor minder dan 320.000 euro worden verkocht, meldt de BBC.

Het document is door alle vier leden van de Britse band ondertekend. Ringo Starr tekende nog met zijn echte naam, Richard Starkey. Ook de handtekeningen van de vaders van George Harrison en Paul McCartney staan op het contract omdat de twee muzikanten nog minderjarig waren.

Miljoenen
Volgens het contract zou Epstein 25 procent van de opbrengsten krijgen als de band meer dan 200 pond per week zou verdienen. De manager verdiende er uiteindelijk miljoenen aan.

Ook andere memorabilia van The Beatles worden geveild, waaronder de piano die de bandleden gebruikten voor het opnemen van The White Album en Hey Jude. Het muziekinstrument zal naar verwachting minstens een half miljoen euro opbrengen. (anp/sps)(br.hln)

» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!