NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rob Vanoudenhoven over zijn aan alcohol verslaafde vader: “We hebben veel mot gehad”

Rob Vanoudenhoven over zijn aan alcohol verslaafde vader: “We hebben veel mot gehad”

https://images3.persgroep.net/rcs/kuCg97c8odxB60jGVLXPxBTIoI4/diocontent/124444781/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Presentator Rob Vanoudenhoven had zichzelf beloofd ‘niet te gaan bleiten’ tijdens Bedgeheimen in ‘Gert Late Night’ op VIER, maar hij deed het tóch. Het werd hem even te veel toen hij vertelde over zijn alcoholverslaafde vader. Rob heeft ooit gewenst dat zijn vader dood was maar hunkerde tegelijkertijd zo hard naar de waardering van zijn papa.

“Ik weet wat het is om arm te zijn”, vertelt Rob in Bedgeheimen. “We zaten helemaal aan de grond, ‘hadden geen nagel om aan ons gat te krabben’ maar mijn vader had wél een wapen gekocht. Op een nacht hoorde ik mijn moeder roepen in haar slaapkamer. Mijn vader sleurde haar aan haar haren uit bed en met het wapen tegen haar slaap vroeg hij haar ‘waar is dat andere pistool?’. Daarna heeft mijn moeder beslist dat het gedaan was. Dat was de gelukkigste dag van mijn leven. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik veertien was. Mijn moeder bleef met drie kinderen achter.”

“Mijn vader was een zware alcoholicus. We hebben ‘heel veel mot gehad’. Ik wéét dat hij mijn moeder doodgraag zag, maar de drank was zijn eerste vrouw. Ik heb mijn vader heel lang niet meer willen zien. Op een dag had hij beslist om zelfmoord te plegen. Hij zou tegen een telefoonpaal rijden maar tien, vijftien meter voor die paal zag ik de remlichten. Ik dacht: ‘Ge moet gas geven!’ Ik had er echt genoeg van.”

Vlinders

En toch, toen Rob als competitieloper deelnam aan het Belgisch kampioenschap op de Heizel en zijn vader kwam kijken, liep Rob een van zijn beste wedstrijden ooit. Hij behaalde zilver. “Alsof ik vlinders in mijn buik had”, vertelt hij in Bedgeheimen. Waarmee Rob duidelijk maakt dat een vader een van de belangrijkste mensen in het leven van een zoon blijft, ook al is die vader dan een zware alcoholicus. “Ik weet niet of ik hem mis”, zegt Rob. “Ik babbel soms wel met hem en ik heb het gevoel dat hij me hoort, ja.”

Na zo’n jeugd wist Vanoudenhoven niet goed hoe hij zelf kinderen moest opvoeden. “Ik heb veel geleerd van Anita”, geeft hij toe. Rob heeft een zoon Dries en een dochter Emma, bij wie verstandelijk alles in orde is maar ze zit in een rolstoel en is constant afhankelijk van de hulp van anderen. Emma ervaart haar beperking wel niet als een beperking, blijkt tijdens het VIER-progrmma. “Ze is een geweldig optimistisch kind. We lachen heel wat af. Ik hoop dat ze oud, heel oud wordt, maar dat ze eerder gaat dan ik. En dat ik de dag erna ga. Doodgaan voor zij is gestorven, is een nachtmerrie”. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wendy Van Wanten gaat opnieuw op zoek naar een man, deze keer met hulp van James Cooke

Wendy Van Wanten gaat opnieuw op zoek naar een man, deze keer met hulp van James Cooke

https://images0.persgroep.net/rcs/YGWSQfDC-B6p0Mc4_6VjKZ03Uhk/diocontent/108325890/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Geen zorgen, tussen Wendy en haar Franske is het nog altijd grote liefde. ‘Wie Wordt De Man Van Wendy’ komt echter wél terug, dit keer als theaterproductie. 

James Cooke zal met zijn productiehuis Uitgezonderd de schouders onder dat project zetten. Hij is niet de eerste keer dat hij een tv-programma als parodie naar de planken brengt. Eerder nam hij ook ‘De Buurtpolitie’ en ‘Boer zkt. Vrouw’ onder handen. 

Wendy zelf is van de partij, ze speelt zichzelf. “Frans hoeft geen schrik te hebben, het is maar theater.” Vertelt ze aan het Nieuwsblad. “Karel Deruwe en ­Andy Peelman worden mijn tegenspelers, maar ik ga na afloop van de voorstelling echt niet met hen naar huis, wél met Frans.” (br.hln)


» Reageer (0)
30-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit gezin telt 20 kinderen en hoewel de ouders het daarbij wilden houden, is nummer 21 onderweg

Dit gezin telt 20 kinderen en hoewel de ouders het daarbij wilden houden, is nummer 21 onderweg

https://images4.persgroep.net/rcs/-ugiR5gfyMq7vUFkTD-NZA1xBBU/diocontent/124425825/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Toen ze vorig jaar beviel van haar 20ste kind, bezwoer de Britse Susan Radford (43) dat de kleine Archie de laatste zou zijn. Niet omdat zij en haar man Noel (47) niet nog meer kinderen aankonden, maar omdat ze naar eigen zeggen “geen namen meer konden bedenken”. Noel weigerde echter om zich voor de zekerheid te laten steriliseren. En nu is baby 21 onderweg.

Susan meldde het blijde nieuws zelf. Ze postte een video op YouTube en onthulde dat het kindje een meisje wordt. Ze toonde ook een echo van de baby op Instagram met de boodschap: “We kunnen amper wachten om je in ons gezin te verwelkomen, kostbaar kleintje. #zogezegend”

De vrouw beviel in september vorig jaar nog van haar 20ste kind en verzekerde iedereen toen dat het daarbij zou blijven. “Het voelt een beetje vreemd aan om te weten dat er geen baby’s meer zullen volgen, maar het is welletjes geweest”, vertelde ze. En dat vond ook haar man: “We kunnen niet eeuwig blijven doorgaan”, reageerde die. “Het is een triest moment, maar nu kunnen we tenminste beginnen te genieten van onze kinderen.”

En die kinderen zijn Chris (28), Sophie (24), Chloe (22), Jack (21), Daniel (19), Luke en Millie (17), Katie (15), James (14), Ellie (13), Aimee (12), Josh (10), Max (9), Tillie (8), Oscar (6), Casper (5), Hallie Alphia (3), Phoebe (2) en Archie (8 maanden). Zoontje Alfie stierf in 2014 na 23 weken zwangerschap. Het koppel heeft ook al drie kleinkinderen, via dochter Sophie.

Bakkerij

Het hardwerkende gezin uit Morecambe bij Lancaster runt een bakkerij en is er best trots op dat het geen hulp krijgt om in zijn levensonderhoud te voorzien. Op de kinderbijslag na, die zo’n 194 euro per week bedraagt. Ze wonen in een huis met 10 slaapkamers dat ze kochten voor 275.000 euro.

Noel onderging een vasectomie toen Susan zwanger was van hun negende kind, maar hij liet dat ongedaan maken toen het koppel tot de conclusie kwam dat het nog meer kinderen wilde. “Het ongedaan laten maken is erger dan de oorspronkelijke procedure. Dat wil ik niet meer laten doen. We vinden er wel iets op”, verklaarde hij.

Adoptie

Susan en Noel werden zelf allebei afgestaan voor adoptie toen ze geboren werden. Ze leerden elkaar kennen toen Susan 7 jaar was en bleken een eerste keer zwanger toen Susan 14 geworden was. Hoewel ze nog erg jong was, wilde Susan het kind graag houden. Vier jaar later trouwde het koppel en volgden de andere kinderen. “We wilden er eigenlijk een stuk of drie, maar vonden ze zo leuk dat we nog wat doorgingen. Het is verslavend. We vinden het heerlijk.”

Dat het bij 21 kinderen zal blijven, is nog maar de vraag. “Ik ben blij dat ik met een even getal kan stoppen”, zei ze na de bevalling van haar 20ste kind. Susan beseft wel dat het risico steeds groter wordt naarmate ze veroudert. Ze liet zich tijdens haar vorige zwangerschap al ontvallen dat de vermoeidheid bijvoorbeeld al veel erger was dan bij eerdere zwangerschappen. (br.hln)


» Reageer (0)
28-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karen Elson - The Ghost Who Walks

Karen Elson - The Ghost Who Walks

Klik op de foto om haar te beluisteren


Karen Elson (geboren op 14 januari 1979 in Oldham, Greater Manchester, Engeland) is een Brits model, zangeres, liedjes schrijfster en gitariste.


Karen Elson is weliswaar geen gevestigde naam in de muziek middens, maar als we zeggen dat het om de vrouw van Jack White gaat, hebben we wellicht al iets meer je aandacht.


Ze was te horen met haar cabaretgezelschap The Citizens Band en zong met zowel Robert Plant als Cat Power. K ortgeleden is haar debuutalbum verschenen 'The Ghost Who Walks', in een productie van Jack White. Verwacht je aan traditionele folk, country en blues, overgoten met een scheut theatraliteit. Elson toert met leden van The Dead Weather en My Morning Jacket.


Naast het muziek gebeuren timmert Karen Elson ook nog aan een carriere als model


Karen Elson was 16 jaar oud toen ze samen met haar zus Kate Elson in Manchester, Engeland gescout werden. Karen’s fel rood geverfde haar en haar afgeschoren wenkbrauwen zijn haar belangrijkste kenmerken. Dit was overigens niet haar eigen idee. Topfotograaf Steven Meisel wist haar hiervan te overtuigen voor haar eerste Vogue cover. Dat het een briljant idee bleek te zijn is inmiddels wel duidelijk geworden.


Karen liep op de catwalk voor verschillende top ontwerpers waaronder Marc Jacobs, Jean-Paul Gaultier, Chanel, Dolce & Gabbana en Versace. Daarnaast verscheen ze in internationale campagnes voor Yves Saint Laurent, Jean-Paul Gaultier, Louis Vuitton, Versace en Burberry.

Karen is sinds juni 2005 getrouwd met Jack White, zanger van de band The White Stripes. De twee ontmoette elkaar een maand eerder op de set van de video voor het nummer ‘Blue Orchid’ van The White Stripes waar Elson een rol in had. Het stel heeft anno 2009 twee kinderen.


» Reageer (0)
27-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat moet ik doen bij bliksem (en wat vooral niet)?

Tips: wat moet ik doen bij bliksem (en wat vooral niet)?

https://images4.persgroep.net/rcs/NXkLTwl7o7wX_K-cAK8GGS6wh0I/diocontent/57266287/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De afgelopen dagen werden gekenmerkt door verschillende onweersbuien en ook de komende dagen is er dagelijks kans op donder en bliksem. Kom je in het oog van de storm terecht, dan vermijd je beter open plaatsen, hoge en metalen voorwerpen. We lijsten wat tips voor je op.

Driesecondenregel

Doorgaans zie je bij onweer eerst een flits en hoor je dan de donder. Het aantal seconden tussen beide fenomenen moet je door drie delen om het aantal kilometer te kennen dat je van een bliksem verwijderd bent. Tel je minder dan tien seconden, dan is de bui erg dichtbij en kan je beter schuilen. De temperatuur van een bliksemschicht kan namelijk tot 30.000 graden oplopen, dus je vermijdt beter elke inslag.

Schuilplaatsen

Open velden, open water of andere open plaatsen veroorzaken bij onweer het grootste gevaar. Kan je niet op tijd beschutting zoeken, dan neem je best de veiligheidshouding aan. Ga daarvoor gehurkt zitten, met de armen om de knieën. Leg je zeker niet plat op de grond.

Kan je wel schuilen, dan trek je beter een stevig gebouw in, weg van de ramen, of schuil je in een auto met metalen koetswerk. Bushokjes, carports of golfkarretjes bieden bijgevolg geen bescherming.

Vermijd hoge voorwerpen

Personen of voorwerpen die boven de omgeving uitsteken, hebben het meeste risico om door een blikseminslag getroffen te worden. Het is dus belangrijk om uit de buurt te blijven van hoge zaken als bomen, lantaarnpalen, torens en hoogspanningsleidingen.

Metalen voorwerpen

Metalen voorwerpen werken bij blikseminslagen dan weer als geleider. Dat is waarom tentstokken, paraplu’s, fietsen, hengels, hekwerk of afsluitingen gevaarlijk kunnen zijn.

Binnenshuis

Ook wie tijdens het onweer binnen zit, kan enkele voorzorgsmaatregelen nemen om blikseminslagen te vermijden. Trek bijvoorbeeld alle stekkers uit het stopcontact, want de bliksem kan via elektrische stroom geleiden en brand veroorzaken in bekabelde toestellen. Ook bellen met een vaste telefoon stel je om die reden beter uit. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tascha en Ian winnen ‘Belgium’s Got Talent’

Tascha en Ian winnen ‘Belgium’s Got Talent’

https://images0.persgroep.net/rcs/68gI5QB0asuko-2EB_UU80XoPs8/diocontent/124180416/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De kogel is door de kerk, Tascha en Ian winnen het jubileumseizoen van ‘Belgium’s Got Talent’ na een spannende finale en strijken zo de geldprijs van 50.000 euro op.

Ze versloegen daarbij 12 andere kandidaten die het tot in de finale wisten te schoppen:Gilles Thiry, DrumSpirit, Interius Fortitudo, Get Insane, Avant Garde Collective en Aya Courouble kregen de stem van de jury. Twice, Sonita, Leen & Angelo, Mathias Goethals en CompAni-One werden door de kijkers naar de finale gestuurd.

Tascha en Ian konden zowel de jury als het grote publiek bekoren met hun emotioneel geladen dans vol moeilijke lifts. Zelfs Koen Wauters was volledig van zijn melk. “Ik was te laat terug op het podium omdat ik met open mond naar de monitor aan het staren was, zo geweldig vond ik dit!” verklaarde hij na hun indrukwekkende optreden. (br.hln)


» Reageer (0)
26-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. In dit ‘appartement’ met 20 slaapkamers zullen Harry en Meghan samenwonen

 In dit ‘appartement’ met 20 slaapkamers zullen Harry en Meghan samenwonen

https://images2.persgroep.net/rcs/T2Do2lBN0_MYtpXnaHXb-5X7d8g/diocontent/124136223/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Na hun huwelijksreis naar Namibië verhuizen Harry en Meghan naar een appartement op het domein van Kensington. Het stulpje heeft vier verdiepingen en 20 slaapkamers.

Voor ze de prins leerde kennen, huurde Meghan Markle (36) een klein huisje met één verdieping in het Canadese Toronto, maar dat blijft uiteraard niet zo wanneer je een prins leert kennen. Nadat de twee hun huwelijk bekend maakten, trok de Amerikaanse in bij Harry in het Nottingham Cottage, een klein huisje met twee slaapkamers op het domein van Kensington Palace. Het huis zorgt voor mooie herinneringen want Harry vroeg er Meghan ten huwelijk en ook William en Kate woonden er geruime tijd.

Toen William en Kate hun eerste kindje kregen, verhuisden ze naar Apartment 1A, een vleugel in Kensington Palace waar voordien Prinses Margaret, de zus van Elisabeth, woonde. Ze lieten er voor meer dan een miljoen euro verbouwingswerken in aanbrengen.

Dat wordt dus nu het nieuwe nestje van Harry en Meghan. Na hun huwelijksreis verhuizen de twee naar het ‘appartement’, dat twintig slaapkamers en vier verdiepingen telt. Ook zij zijn heel wat verbouwingswerken aan het uitvoeren en die zouden na hun reis naar Namibië klaar moeten zijn.

Leuk detail is dat de kersverse Hertog en Hertogin van Sussex ook de nieuwe buren worden van William en Kate. Sterker nog, de appartementen van de broers zouden verschillende gemeenschappelijke deuren hebben, zodat ze elkaar makkelijk kunnen bezoeken.

Alsof dat nog niet genoeg is kregen Harry en Meghan bij een huwelijk ook een buitenverblijf van de Britse Queen. York cottage ligt aan het landgoed van Sandringham aan de kust van Norfolk. Het huis zou dienst doen als het paar wil ontsnappen aan de drukte van Londen. (br.hln)


» Reageer (0)
25-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf motto's voor een beter zelfbeeld

Vijf motto's voor een beter zelfbeeld


http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/9/5/20130828135605/media_xll_6085040.jpg


Wie zich beter in zijn vel wilt voelen, hoeft niet noodzakelijk te zweten en te puffen. Een stevige mentale training is eigenlijk veel belangrijker. Koester daarom deze vijf motto's

Van zodra je weet dat zelfvertrouwen groeit uit je mentaliteit en niet zozeer uit je lichaamsbouw, ben je al halfweg. Er zijn vrouwen genoeg die volgens de normen van het schoonheidsideaal een fantastisch figuur hebben en toch overladen worden door complexen en onzekerheden. De boosdoener is bijna altijd een negatief denkpatroon. Begin daarom alvast met deze 5 memo's aan jezelf:

1. Vergeet niet dat iets moois nooit perfect is
Perfectie is saai, zoniet onmogelijk. Het is heel zeldzaam dat de modellen die je ogen uitprikken in de boekjes echt zichzelf zijn. Gelukkig zijn met je eigen lichaam wil niet zeggen dat alles perfect moet of kan zijn. Het wijst daarentegen op het feit dat je hebt leren leven met je imperfecties. Durf daarom die spiegel te confronteren en dankbaar te zijn voor het lichaam dat je gekregen hebt. Het is een krachtige oefening die positieve boodschappen naar je brein kan sturen.

2. Je lichaam is meer dan een uiterlijke verschijning
Ons lichaam dient om te functioneren, niet om stil te zitten en "mooi" te zijn. Maak tijd om alle geweldige mogelijkheden te vieren en draag er zorg voor.

3. Hoe minder kopzorgen, hoe meer plaats voor fijne herinneringen
Stel jezelf even voor binnen 20 jaar. Zou je willen terugkijken en denken "Was ik maar gelukkiger geweest met mezelf", of wil je kunnen terugblikken op die zalige, zorgeloze tijd op het strand, een avondje stappen, ... Deze mentale oefening doet je afwegen wat eigenlijk echt belangrijk is en over welke dingen je geen kopzorgen hoort te hebben.

4. Wensen om iemand anders te zijn, is een verspilling van wie je bent
Het klinkt cliché, maar we zijn allemaal uniek. Leer deze uniekheid te koesteren en erken dat het nutteloos is om jezelf eindeloos te vergelijken met anderen. Geef niet toe aan een minderwaardigheidscomplex en laat je eigen zelfbeeld zeker niet vormen door mensen in je omgeving.

5. Hul je lichaam in kleren die je doen stralen
Je hoeft geen honderden euro's uit te geven, maar een beetje investeren in kleren die je flatteren, kan echt helpen om je lichaam meer te appreciëren. Volg niet slaafs trends die je onzekerheden alleen maar in de verf zetten, maar mik op comfortabele, goed passende outfits die je op een gezonde, milde manier naar jezelf doen kijken. (br.hln)


» Reageer (0)
24-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te koop: negen villa’s in zelfde straat

Te koop: negen villa’s in zelfde straat

https://images2.persgroep.net/rcs/jtMGTXMraNxgkB7S3Z660Grte28/diocontent/124068408/_crop/0/0/1024/588/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Wie op zoek is naar een mooie en rustig gelegen villa moet dezer dagen in de Torfheidedreef in Schilde passeren. Daar staan negen villa’s tegelijk te koop. De panden werden vroeger verhuurd aan buitenlandse zakenlui die tijdelijk in België verbleven, maar die markt is een beetje ingezakt.

Immokantoor Immo Point heeft momenteel negen villa’s in de Torfheidedreef in de aanbieding staan. Om dat extra in de verf te zetten, organiseert men dit weekend een ‘Open Straat’, waarbij de panden zonder afspraak kunnen worden bezocht.

”Het is uniek dat er in één en de zelfde straat zo veel luxewoningen te koop staan”, opent makelaar Stig Daems van Immo Point. “Wij hebben het zelf in elk geval nog nooit meegemaakt. Het is trouwens absoluut niet zo dat het plots slecht wonen zou zijn in de Torfheidedreef of dat er iets mis zou zijn met het aangeboden vastgoed. Integendeel, het gaat om mooie, instapklare en goed onderhouden villa’s in een rustige en doodlopende straat.”

Bedrijven geven minder uit

De massale verkoop heeft strategische redenen. “De villa’s behoren toe aan verschillenden leden van de familie Costermans, die gespecialiseerd is in vastgoedprojecten”, legt Stig Daems uit. “In de loop der jaren ontwikkelde men de Torfheidedreef. Veel van de villa’s werden verhuurd aan bedrijven die er een buitenlandse topman tijdelijk onderbrachten. Op een gegeven moment zat de Torfheidedreef vol ‘expats’, in zoverre zelfs dat er dagelijks een busje van de internationale school passeerde om de kinderen op te pikken. De jongste tijd is de markt echter wat verschoven en zijn villa’s minder in trek bij die buitenlandse zakenlui.”

In plaats van een grote villa in de stadsrand verkiezen de toplui uit andere landen steeds vaker een luxeappartement in hartje Antwerpen. “Bovendien zijn de budgetten van veel bedrijven ook teruggeschroefd”, gaat Stig Daems verder. “Tegenwoordig wordt er niet zo vlot meer 5.000 euro huur per maand betaald. Dus zijn er ook minder geïnteresseerden zijn om de woningen in de Torfheidedreef te huren. De familie Costermans wil de gebouwen daarom definitief verkopen en de opbrengst beleggen in andere projecten.”


Wie een stulpje wil overnemen, moet rekening houden met vraagprijzen van 875.000 tot 1.598.000 euro. “Uiteindelijk zit je toch nog met verschillende marktsegmenten en dat is een voordeel bij de verkoop. Zo kunnen we vermijden dat het ene pand het andere gaat beconcurreren”, besluit Daems. Wie een kijkje wil nemen, kan zaterdag tussen 13 en 16 uur en zondag tussen 14 en 16 uur terecht in de Torfheidedreef. Centraal aanmeldpunt is huisnummer 17. (br.hln)


» Reageer (0)
23-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws: knappe én steenrijke neef prins Harry is nog op de markt

Goed nieuws: knappe én steenrijke neef prins Harry is nog op de markt

https://images4.persgroep.net/rcs/09gwX2p5cVS5SpF6t4jt2N7sIjk/diocontent/123747789/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Britse prins Harry is na zijn huwelijk met Meghan Markle van de markt, maar Engeland heeft zijn pijlen gemikt op een nieuwe royal. Harry’s knappe én vermogende neef Louis Spencer (24) blijkt namelijk single.

Engeland raakt niet uitgepraat over Louis Spencer Viscount Althorp, die sinds de Royal Wedding flinke indruk heeft achtergelaten. De Lord reisde zaterdag naar Windsor af en liet zich gewillig fotograferen met zijn moeder Victoria Aitken en zijn zussen Kitty (27) en Eliza (25) aan zijn zij. De Brit wordt inmiddels omschreven als ‘hot, handsome and single’.

De twintiger is een zoon van de negende graaf Earl Charles Spencer, de jongere broer van wijlen prinses Diana. Omdat Louis van adel is, draagt hij de titel Lord. Fijne bijkomstigheid: niet zijn zus Lady Kitty, maar hij zal (volgens de Britse wet) de landgoederen en de titel van hun vader erven.

Jetset

Williams en Harry’s neefje groeide deels op in Zuid-Afrika en studeerde in Kaapstad. Na de scheiding van zijn ouders schreef hij zich in aan de Universiteit van Edinburgh. Zijn goede looks heeft hij van geen vreemde. Zo was zijn moeder vroeger model en liep zus Kitty - die naar verluidt een jetsetleven leidt in Saint-Tropez - dit jaar mee op de catwalk van Dolce & Gabbana.

De Amerikaanse superster Nicki Minaj was Louis al eerder opgevallen. Zo deelde ze drie jaar geleden gekscherend haar nieuwe trouwfoto. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom kun jij niet tegen kietelen en anderen wel

Daarom kun jij niet tegen kietelen en anderen wel

https://images0.persgroep.net/rcs/WX4DcMYO_JYmlQraN1XF13_CltA/diocontent/123972334/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Er zijn van die mensen die bij de minste aanraking op een gevoelige plek al gillend liggen te kronkelen op de grond, terwijl anderen zich zonder problemen laten kietelen. Met wat heeft dat te maken?

Omdat kietelen samen gaat met heel wat gevoelsmatige en neurologische elementen, is het door wetenschappers moeilijk te bepalen waarom we niet goed tegen kietelen kunnen. Wat wél vaststaat is dat je jezelf niet kunt kietelen, omdat je brein al doorheeft waar het gevoel vandaan komt. Door je handen op die van de persoon te leggen die je kietelt, laat je aan je hersenen weten waar het gevoel vandaan komt en word je als het ware immuun voor kietelen.

Verschillende oorzaken

Volgens neurowetenschapper Robert Provine, auteur van Curious Behavior: Yawning, Laughing, Hiccupping, Beyond and Laughter: A Scientific Investigation zijn de meeste mensen op zijn minst wel een beetje gevoelig aan kietelen en verandert dat doorgaans ook niet meer met de jaren. De oorsprong van onze ‘schrikreactie’ op kietelen blijft voorlopig wel een mysterie. Volgens sommigen zou de kietelreflex ons motiveren om gevoelige lichaamsdelen te beschermen. Als deze theorie klopt, zouden mensen met sterkere reflexen (wanneer bijvoorbeeld een dokter op je knie klopt en je been naar boven vliegt) ook sterker reageren op kietelen. Anderen beweren dan weer dat kietelen een sociale oorsprong heeft en dat het een teken van affectie was. Dat zou ook de reden zijn waarom we lachen als we gekieteld worden.

Kietelen wordt ook rechtstreeks gerelateerd aan humor. Omdat we glimlachen en vrolijk worden van beiden, en we voor allebei een verrassingselement en iets dat ons raakt – fysiek voor kietelen, verbaal voor humor – nodig hebben. Een kleinschalige studie onder 100 studenten staaft deze theorie enigszins. Uit dat onderzoek bleek namelijk dat mensen die erg gevoelig zijn aan kietelen, ook gevoeliger zijn voor humor en daar extremer op reageren.

Provine gelooft dan weer dat de manier waarop ons brein sociale informatie verwerkt, invloed kan hebben op hoe gevoelig we zijn aan kietelen. Hij onderzocht ooit een autistische vrouw die niets voelt als je haar kietelt aan de onderkant van haar voeten. “Aangezien kietelen geassocieerd wordt met de neurologische link tussen ‘jezelf’ en ‘de ander’, kan het zijn dat de individuele verschillen in onze gevoeligheid aan kietelen wijzen op ‘een defect’ in de mogelijkheid om deze informatie te verwerken in onze hersenen.”

Allemaal redelijk ingewikkeld kortom en een eenduidig antwoord op de vraag bestaat (voorlopig) niet.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elon Musk: “Vliegende auto is de nieuwe guillotine”

Elon Musk: “Vliegende auto is de nieuwe guillotine”

https://images0.persgroep.net/rcs/cOTfKsFD3XqFN3OJiQM9yZQOTyE/diocontent/123972253/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Tesla-topman Elon Musk vreest dat er koppen gaan rollen wanneer de vliegende auto zijn intrede doet. Letterlijk.

De topman van Tesla is naar eigen zeggen dol op vliegende auto’s, maar hij ziet ze niet als oplossing om het verkeersprobleem in steden aan te pakken. Musk gelooft meer in zijn eigen concept om files te verminderen: het graven van een ondergronds tunnelnetwerk. Daar kunnen ook dingen mis gaan, maar je krijgt dan in ieder geval geen brokstukken op je hoofd.

Vliegende wieldop

Allereerst stelt Musk dat vliegende auto’s nogal veel neerwaartse kracht moeten genereren om op te stijgen en in de lucht te blijven, wat automatisch wind en lawaai met zich meebrengt voor mensen op de grond. Ook kan een botsing in de lucht leiden tot gevaarlijke brokstukken die met hoge snelheid op de grond terechtkomen. Tot slot wijst Musk op het gevaar van een vliegende auto die slecht wordt onderhouden. “Als tijdens de vluchtfase een wieldop van de auto valt, is het net een guillotine.”

Orkaan

Musk uitte al eerder zijn zorgen over de vliegende auto waarvan er straks volgens hem miljoenen rondvliegen die samen net zoveel lawaai maken als een orkaan. Toch is het een vreemde bewering. Want waarom zou een vliegende auto wieldoppen hebben? Het idee dat de lucht gevuld wordt met dit type vervoermiddel is volgens kenners sowieso onrealistisch. Misschien wel net zo onrealistisch als de productiedoelen van de Tesla Model 3. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is nu al een betaalbare kopie van Meghan Markles trouwjurk te koop

Er is nu al een betaalbare kopie van Meghan Markles trouwjurk te koop

https://images1.persgroep.net/rcs/gKUmQzvjGjFQegvfu2uzqZ2Jrow/diocontent/123825047/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Bruidjes in spé die op hun grote dag net zo willen stralen als Meghan Markle, kunnen terecht bij Misguided. De Britse modeketen verkoopt namelijk nu al een kopie van de adembenemende Givenchy-jurk waarin de hertogin van Sussex haar ja-woord gaf. Voor een fractie van de originele prijs uiteraard.

De komende maanden zullen bruidswinkels de vraag naar trouwjurken als die van Meghan Marle, ongetwijfeld moeilijk kunnen bijhouden. Maar wie een sneller en vooral goedkoper alternatief zoekt, is bij Misguided aan het juiste adres. De Britse keten heeft nu al een lookalike in stock. Met de boothals en lange klassieke pasvorm lijkt het kleed van Misguided sprekend op dat van Markle, al heeft dit model wel een open rug en geen driekwartmouwen.

Met een prijskaartje van 53 euro, inclusief verzendingskosten, is de kopie spotgoedkoop. De jurk werd in minder dan 48 uur al 52 keer aangekocht, en klanten die het kleed aankregen zijn alvast erg enthousiast. “Hoewel mijn verwachtingen niet hoog waren omwille de prijs, ben ik aangenaam verrast,” schrijft een tevreden klant. “De jurk is absoluut prachtig sluit mooi aan en ziet er helemaal niet goedkoop uit.” (br.hln)


» Reageer (0)
22-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er dreigt een rosé-crisis

Er dreigt een rosé-crisis

https://images4.persgroep.net/rcs/3P8zQHiuekN8Tfi13SozMkoYdu0/diocontent/106588323/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Tegenvallende oogsten in Frankrijk dreigen deze zomer een schaarste aan rosé te veroorzaken. Dat melden Franse media. De schaarste kan de prijzen opdrijven met 20 tot 30 procent. 

Frankrijk, verreweg de grootste producent, exporteur en consument van rosé, zag de opbrengst van het jaar 2017 met ruim 10 procent dalen. Dat, terwijl in de afgelopen vijftien jaar de vraag naar Franse rosé met meer dan 30 procent is toegenomen.
De slechte oogst betekent dat er deze zomer veel minder flessen van deze drank kunnen worden aangeboden. De Provence bijvoorbeeld, waar één op de vijf geëxporteerde Franse rosés vandaan komen, levert dit jaar slechts 155 miljoen flessen, 20 miljoen minder dan in het vorige seizoen.

Veertig keer

Buiten Frankrijk is rosé vooral populair in de Verenigde Staten. In de afgelopen tien jaar is de vraag daar veertig keer zo groot geworden. Ook Engeland en Duitsland zijn grote afnemers van de wijn: daar was de vraag respectievelijk 6,5 en 11,5 keer zo groot als een decennium eerder.
Hoewel rosé oorspronkelijk vooral ’s zomers werd gedronken, is de wijn nu het hele jaar door in de schappen te vinden. Ook wordt hij niet meer beschouwd als een wijn die direct gedronken moet worden, waardoor ook de grotere wijnhuizen interesse hebben gekregen in het produceren van rosé. Dit zorgt eveneens voor prijsstijgingen. (br.hln)


» Reageer (0)
21-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Clooney danste met Meghan Markle en Kate Middleton tijdens avondfeest, maar één vrouw bezweek niet voor zijn charmes

George Clooney danste met Meghan Markle en Kate Middleton tijdens avondfeest, maar één vrouw bezweek niet voor zijn charmes

https://images4.persgroep.net/rcs/SEHknDJb555KqbU4SJJhYcMBhJA/diocontent/123834618/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

George Clooney voelde zich als een vis in het water op het avondfeest van prins Harry en Meghan Markle. De 57-jarige acteur danste dat het een lieve lust was. Maar niet iedereen bezweek voor zijn charmes. Dit menen alvast de Britse tabloids te weten.

Clooney bracht een vleugje Hollywood-glamour mee naar de exclusieve party. Toen het feestgedruis was losgebarsten, liet hij er dan ook geen gras over groeien.

Prins Harry was maar een paar uur getrouwd met zijn geliefde Meghan of George Clooney trok de bruid al mee naar de dansvloer.

En de Amerikaan danste ook met Kate Middleton, de hertogin van Cambridge, tijdens het met sterren bezaaide evenement in Frogmore House.

Maar een van de meest sexy mannen ter wereld kreeg dit niet voor elkaar bij alle vrouwen. Sarah ‘Fergie’ Ferguson - de tante van prins Harry - wees zijn verzoek om samen te dansen af, dit tot groot jolijt van andere gasten.

Meghans hond ‘Guy’ zorgde eveneens voor hilariteit onder de feestvierders door met voedselrestjes rond te rennen in de zaal.

“De sfeer was heerlijk informeel”, verklapte een gast aan The Mirror.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie verbijsterd als melding over achtervolgend varken echt waar blijkt

Politie verbijsterd als melding over achtervolgend varken echt waar blijkt

https://images2.persgroep.net/rcs/ir5XCzcLONBhuTpFEbCl0uwcry8/diocontent/123884293/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De politie in het Amerikaanse plaatsje North Ridgeville was afgelopen week flink verbaasd toen een bizarre melding echt waar bleek te zijn. Een man beweerde dat hij op straat werd achtervolgd door een varken en niet wist wat hij moest doen. Yeah right, dacht de politie, die man moét dronken zijn. Maar niets bleek minder waar.

Het was even voor 5.30 uur toen de politie het belletje kreeg, schrijft de eenheid op Facebook. Een mysterieus achtervolgend varken? Daar geloofde de arm der wet niets van. De man had vast te diep in het glaasje gekeken in de lokale bar, was de gedachte. “Hij was in ieder geval dronken genoeg om zelf de politie te bellen terwijl hij hallucineerde”, aldus de politie.
Ondanks de scepsis besloot een agent poolshoogte te nemen. Ter plaatse trof hij een nuchtere man aan en, jawel, een varken. De melder was niet uit de bar komen rollen, maar gewoon onderweg naar huis vanaf het lokale treinstation.

Overmeesterd

De agent wist het dier met enige moeite te overmeesteren en in de politieauto te zetten. Na enkele uren op het bureau kon het beest worden herenigd met de eigenaar. Het is overigens niet duidelijk waarom het varken op straat liep.
”Is dit het echte leven?”, vraagt de politie zich achteraf af, om vervolgens het gras voor de voeten van eventuele grappenmakers weg te maaien. Politieagenten worden in de Verenigde Staten namelijk weleens denigrerend pigs genoemd. “We beginnen er zelf maar over, dan zijn jullie niet meer origineel.” (br.hln)


» Reageer (0)
20-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe Meghan Markle een statement maakte in een duurzame jurk op het avondfeest

Hoe Meghan Markle een statement maakte in een duurzame jurk op het avondfeest

https://images1.persgroep.net/rcs/YWdfS3RsJZJq88hgzjDV5eQgCxs/diocontent/123822387/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De ondertussen gehuwde vrouw en nu officieel hertogin van Sussex, gaf gisteren haar ja-woord in een klassieke jurk van Clare Waight Keller voor modehuis Givenchy. Later die dag trok Meghan een wit kleed aan met blote armen van de Britse Stella McCartney. Minstens even klassiek qua design, maar toch maakte ze er een statement mee.

Stella McCartney, ontwerpster en dochter van ex-Beatle Paul McCartney, is namelijk een van de grootste voortrekkers van diervriendelijke mode. Ze heeft nooit bont, veren én leder gebruikt in haar collecties, en voert al jaren strijd tegen het gebruik ervan door andere (mode)merken. Ze werd door dierenrechtenorganisatie PETA verschillende keren uitgeroepen tot persoon van het jaar. “Stella McCartney bewijst dat je er dodelijk goed uit kan zien, zonder te doden”, aldus PETA.

Maar daarnaast gooide McCartney de laatste jaren ook verschillende keren hoge ogen voor haar inspanningen op vlak van duurzame mode. De mode-industrie is de op één na meest vervuilende industrie ter wereld, maar de Britse doet er eigenhandig alle moeite voor om een positieve milieu-impact te creëren. Zo gebruikt ze in haar collecties bijvoorbeeld gerecycleerd oceaanplastic in plaats van polyester en maakte ze al een zijdestof van gist.

Een positieve mindset waar Meghan Markle, die zelf groot dierenliefhebber en voorvechter van mensenrechten is, zich in het verleden al openlijk achter schaarde. Dat ze op haar grote dag een jurk van de ontwerpster droeg, is een extra mooie erkenning. McCartney feliciteerde het kersvers getrouwde koppel ook op Instagram.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Was dit een modern huwelijk? Neen, maar wel een mooi. Verslag van de trouw van Meghan en Harry door onze journaliste ter plaatse

Was dit een modern huwelijk? Neen, maar wel een mooi. Verslag van de trouw van Meghan en Harry door onze journaliste ter plaatse

https://images2.persgroep.net/rcs/ZkyYaDRWnO1E6gwGtsSssjSkxks/diocontent/123775594/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Harry en Meghan. Was dit een mòdern huwelijk, zoals vooraf werd voorspeld? Neen, vindt onze journaliste Nadine Van Der Linden, die bij Windsor Castle alles volgde, en iets te veel mannen met berenmutsen zag en iets te veel ‘God en dood en hemel’ hoorde, om van ‘modern’ te spreken. Het was wel een mòòi huwelijk. Met heel veel warme mensen, zoals de bisschop uit Chicago, en vooral Harry die aandoenlijk zei: ‘You look amazing’. Een verslag.

Modern, zo ging het dus worden. De Britse media toeterden het hier al dagen en zagen overal voortekenen. Dat Meghan bijvoorbeeld geen ‘gehoorzaamheid’ zou beloven aan Harry, als vrijgevochten vrouw. Ja, deze pittige Amerikaanse zou het koningshuis wel afstoffen! Maar laten we eerlijk zijn: dit was een traditioneel huwelijk, en hoe kan het ook anders. Royals gaan nu eenmaal niet blootsvoets op Ibiza trouwen, met het hemd uit de linnen broek en loungemuziek. Wat we zagen was een bruidegom die in militair pak arriveerde, en witte handschoenen droeg die geen enkele doorsnee man ooit draagt, tenzij hij heel fervent snooker speelt. De bruid stapte op haar beurt uit de Bentley in een cleane, perfect gesneden satijnen jurk van Givenchy, die haar pràchtig stond, maar die de liefhebbers van de Cinderella-stijl wat op hun honger liet. Geen pareltjes, geen kant, minieme oorbelletjes. ‘Ze mag Kate qua jurk niet in de schaduw stellen’, klonk het bij royalty-kenners. Tot dààr dus, hoe vrijgevochten je uiteindelijk in royalty kan zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
19-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volg het huwelijk van het jaar op de voet: Prins Harry en Meghan Markle geven elkaar straks het jawoord

Volg het huwelijk van het jaar op de voet: Prins Harry en Meghan Markle geven elkaar straks het jawoord

https://images4.persgroep.net/rcs/PmDSeVwWcvr6jbyRqEZ6l5QbBYY/diocontent/123759457/_fitwidth/980?appId=8ef24fa41e4bddfa7db0f5082d5ff1bf&quality=0.6

Vandaag vindt hét huwelijk van het jaar plaats. In Windsor, ten westen van Londen geven de Britse prins Harry (33) en de Amerikaanse actrice Meghan Markle (36) straks elkaar het jawoord. Meer dan honderdduizend bezoekers zijn afgezakt naar het Britse stadje om een glimp op te vangen van het pasgetrouwde paar. Volg alles hier op de voet met een livestream van 11 tot 15 uur.

Het huwelijk vindt plaats in de St. George’s Chapel in Windsor Castle, het 948 jaar oude kasteel waar de Britse koninklijke familie regelmatig verblijft. De plechtigheid start om 12 uur Britse tijd, 13 uur Belgische tijd, en zal geleid worden door de deken van Windsor, David Conner. De aartsbisshop van Canterbury, het religieuze hoofd van de anglicaanse Kerk, zal het paar trouwen. Ook de Amerikaanse bisschop Michael Bruce Curry zal het woord nemen tijdens de plechtigheid.

Prins William is Harry’s getuige, zijn kinderen George (4) en Charlotte (3) zijn bij de bruidsjonkers en bruidsmeisjes. Meghan doet het zonder getuige, en zal door prins Harry’s vader prins Charles naar het altaar gebracht worden. Aanvankelijk zou Meghans vader Thomas Markle dat doen, maar op donderdag liet Meghan in een verklaring weten dat hij niet aanwezig zou zijn op haar huwelijk. Ze zei te hopen dat haar vader de ruimte krijgt om zich op zijn gezondheid te focussen.

Na de viering zal het pasgetrouwde koppel om 13 uur (14 uur Belgische tijd) het paleis uitgereden worden in een paardenkoets, om zo’n 25 minuten de menigte te groeten. Ze keren daarna terug naar het kasteel voor hun ‘wedding breakfast’, dat georganiseerd wordt door de Queen. Wat later volgt de avondreceptie, aangeboden door prins Charles, de vader van Harry, in Frogmore House. Op de huwelijksplechtigheid en namiddagdiner zijn 600 gasten uitgenodigd, op de avondreceptie 200. Het geheel zal minder formeel zijn dan de trouw van prins William en prinses Kate in 2011.

Wie de gasten precies zijn is niet geweten. Zeker is wel dat er geen politici of wereldleiders uitgenodigd werden. Beroemdheden als Elton John, Ed Sheeran, David en Victoria Beckham zouden wel mogen komen, al werd dat niet officieel bevestigd. Daarnaast hebben Harry en Meghan 2.640 mensen uitgenodigd om het huwelijk vanop het kasteelterrein bij te wonen, onder hen 1.200 gewone burgers. Zij zullen de aankomst van de bruid en bruidegom en hun gasten kunnen bijwonen, en het konvooi van koetsen kunnen zien wanneer dat het kasteel verlaat.

Voor Meghan is het niet haar eerste huwelijk. Ze was eerder al getrouwd met de Amerikaanse filmproducent Trevor Engelson. In haar eerste gezamenlijke interview met prins Harry in november vorig jaar kondigde ze aan dat ze haar acteercarrière zou stopzetten. Ze zei niet het gevoel te hebben iets te moeten opgeven, en sprak van “een nieuw hoofdstuk”. (br.hln)


» Reageer (0)
18-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom het belangrijk is om nieuwe kleren altijd eerst te wassen

Waarom het belangrijk is om nieuwe kleren altijd eerst te wassen

https://images1.persgroep.net/rcs/MZtb0-DZ1dluAt2I-IGypO-NpFo/diocontent/123668181/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Na een shopsessie wil je vaak je nieuwe kleren meteen aantrekken om te showen aan de buitenwereld. Alleen doe je dat beter niet: nieuwe kleren worden voor gebruik meestal niet gewassen, met als gevolg dat ze vaak vol schadelijke chemische stoffen en vuiligheid zitten. 

Op kledingjacht gaan voor een jurkje dat je diezelfde avond nog wil aandoen is dus uit den boze, tenzij je het nog snel kan wassen en drogen voor je de deur uit gaat. De chemische stoffen die fabrikanten in kleren stoppen zodat ze niet kreuken in de winkel, kunnen volgens huidexperts voor jeuk en huiduitslag zorgen.

Boven de veiligheidslimiet

Het gebruik van chemische stoffen in kledij moet niet verplicht aangegeven worden op het etiket. Maar testen in Nieuw-Zeeland ontdekten dat kledij gemaakt in China tot 900 keer meer van die stoffen bevat dan de veiligheidslimiet voorschrijft. De grote boosdoener is formaldehyde, een kleurloos gas dat wordt toegevoegd om het schimmelen en verkreuken van kledij te voorkomen. De stof kan naast huidirritatie volgens wetenschappers op termijn tot kanker leiden. Ook bepaalde kleurstoffen kunnen voor huidirritatie zorgen als je kledij voor het eerst draagt.

Buikgriep

Anderzijds wijst hoogleraar microbiologie en pathologie aan de New York University, Philip Tierno, dat nieuwe kledingstukken in winkels minstens tientallen keren gepast worden voor jij het in handen krijgt. In sommige winkels kan dat zelfs oplopen tot nog véél meer. En wat er daardoor op de kleren achterblijft, wil je bijna niet weten.

Tierno voerde verschillende studies uit waarbij hij een aantal kledingstukken van populaire winkelketens onder de loep nam. Hij checkte onder een microscoop naar het aantal bacteriën en andere ziektekiemen en trof daarbij kleren aan met onder andere het norovirus op dat verantwoordelijk is voor buikgriep. Ook trof hij bacteriën als strep- en stafylokok aan én ontlasting. Dat lees je goed ja.

Nu is het risico dat je daadwerkelijk ziek wordt door het dragen van een nieuw kledingstuk heel klein. Maar een prettig gedacht is het in ieder geval niet. Toch eerst even een machine met nieuwe kleren laten draaien dan maar? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeddhistische monnik klaagt zijn werkgever aan: “Ik moet veel te hard werken”

Boeddhistische monnik klaagt zijn werkgever aan: “Ik moet veel te hard werken”

https://images1.persgroep.net/rcs/pk3aIOfMWbNqeRBwO68lUodNE3M/diocontent/123666807/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Japanners staan erom bekend dat ze erg hard werken en lange dagen kloppen, en dat geldt blijkbaar niet alleen voor de gewone kantoorjob. Een boeddhistische monnik van een tempel op de berg Koyasan heeft zijn werkgevers aangeklaagd omdat hij depressief is geworden van het harde werken. De religieuze man eist een schadevergoeding van omgerekend 66.000 euro.

De 46-jarige monnik begon in 2008 te werken in een tempel op Koyasan, de berg die als het hoofdkwartier van het Shingon-boeddhisme gezien wordt. Er zijn meer dan 120 tempels en een religieuze universiteit te vinden. Het gebied is beschermd als Werelderfgoed en krijgt elk jaar duizenden gasten en toeristen over de vloer, die vaak ook overnachten in een van de tempels.

Het probleem met de monniken is dat er geen duidelijke afgebakende werkuren zijn. De grens tussen de religieuze studie en effectieve arbeid is zeer onduidelijk, waardoor ze uiteindelijk ellenlange dagen kloppen. De monnik die klacht indiende begon om 5 uur ’s ochtends met de voorbereidingen van het ochtendgebed en hield zich daarna bezig met het in- en uitchecken van gasten. Daarmee was hij soms tot 11 uur ’s avonds bezig. 

Veel tempels houden ook geen rekening met rust- en verlofdagen, waardoor de monnik in 2015 bijvoorbeeld 64 dagen aan één stuk doorwerkte tussen maart en mei, en dan nog eens 32 dagen in september en oktober. Tegen het einde van dat jaar kreeg hij de eerste tekenen van depressie. In maart 2016 zette zijn dokter hem ziek thuis, en sindsdien heeft de man niet meer gewerkt. Volgens hem een duidelijk gevolg van het bikkelharde werkregime in de tempel, en hij eist dan ook een fikse schadevergoeding. 

Karoshi

Noritake Shirakura, zijn advocaat, argumenteert ook dat de tempel zijn ‘veiligheidsplicht’ heeft geschonden. In Japan hoort een werkgever zich immers te bekommeren over het fysieke en mentale welzijn van zijn werknemers. In de praktijk gebeurt dat echter veel te weinig. Het land heeft zelfs een apart woord voor een ‘dood door te hard werken’: karoshi. Deze week erkende de overheid nog twee gevallen van karoshi. Een 54-jarige producer kwam in 2015 om door hartfalen. Hij bleek 130 overuren per maand te kloppen. Een 28 jaar oude IT’er die vorig jaar aan een beroerte overleed, bleek 184 overuren per maand te werken. 

De monnik maakt overigens wel kans op zijn schadevergoeding. Vorig jaar oordeelde een rechter in Kyoto nog dat een tempel zo’n 50.700 euro schadevergoeding moest betalen aan twee monniken die ongeveer 130 overuren per maand moesten werken. De tempel in kwestie gaf toen toe dat ze geen systeem hadden om de uren van de monniken bij te houden . (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wendy Van Wanten over dé vraag die haar blijft achtervolgen: “Iedereen weet genoeg. Mijn zoon weet wie zijn papa is.”

Wendy Van Wanten over dé vraag die haar blijft achtervolgen: “Iedereen weet genoeg. Mijn zoon weet wie zijn papa is.”

https://images2.persgroep.net/rcs/mAfILRuKRWlDuuZ7lLUGO1IyHdc/diocontent/123648234/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een nieuwe dag op de boot van Gert Verhulst, een nieuwe lading bedgeheimen. Vanavond: Wendy Van Wanten (58). Het werd tussen haar en James Cooke even intiem, maar Iris Vandenkerckhove - zoals Wendy echt heet - liet ook haar hart spreken. 

“Het is de eerste keer in 12 jaar dat ik met een andere vent in bed lig”, zet Wendy meteen de toon. Ze geeft al snel toe dat het een rolletje is, hoe ze het hoofd van veel mannen op hol kan brengen. Hoe haar ‘Franske’ daar allemaal mee omgaat? “Laat ze maar doen, ik ga toch met haar naar huis.”

Ze heeft het met James ook over haar échte leven, als Iris Vandenkerckhove. “Als Iris maak ik dingen mee. Ik heb hard moeten doorbijten als Dany, mijn manager en partner voor 17 jaar, mijn vriend, mijn alles, is overleden. Dat was een heel moeilijk moment”, verbijt ze haar tranen. “Zijn laatste berichtje was: ‘Jij bent de beste’. Ik mag hem niet vergeten. En dat gaat nooit gebeuren. Het is moeilijk om over te praten, maar ik moet het vertellen. Ik heb daar héél veel verdriet van gehad.” 

Is Clément de zoon van prins Laurent?

James trok ook zijn stoute schoenen aan, en vroeg Wendy of we ooit te weten zullen komen wie de vader van Clément is. Er wordt al jaren geïnsinueerd dat Wendy’s zoon het kind is van prins Laurent “Iedereen weet genoeg”, reageert Van Wanten. “Clément weet wie zijn papa is.” Ze hebben het nog kort over de hele heisa die toen is ontstaan. “Dat was niet leuk, hé”, aldus Wendy. Maar veel meer lijkt de zangeres daar niet over kwijt te willen. 

“Jij baadt in een bad van seks”, grapt James verder nog. Wendy denkt er het hare van: “Ik heb hier nu vier dagen zonder gezeten.” Dat is voor haar duidelijk lang. “Ja, het gaat nogal vuurwerk geven.” ‘Franske’ is dus gewaarschuwd... (br.hln)


» Reageer (0)
17-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo help je iemand die een paniekaanval heeft

Zo help je iemand die een paniekaanval heeft

https://images0.persgroep.net/rcs/b5IDPPEdXAXZ9ulWCKsEASicqBQ/diocontent/123611375/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een paniekaanval is niet alleen overweldigend en beangstigend voor de persoon zelf, maar ook voor de omgeving. Want hoe moet je exact reageren en hoe kan je het beste helpen? Om je het wat gemakkelijker te maken, heeft de Britse Kelsey Darragh, die zelf ook last heeft van angstoornissen, een stappenplan gemaakt.

“Ik krijg soms paniekaanvallen, mijn vriend heeft daar nooit last van... Maar hij wil me wel begrijpen zodat hij me beter kan helpen”, schrijft Darragh op Twitter. “Dus ik heb een lijstje gemaakt. Deel het gerust met jouw wederhelft die ook een handje hulp nodig heeft.” En die raad werd lustig opgevolgd, want ondertussen is haar tweet al meer dan 21.000 keer gedeeld.

In totaal geeft ze 15 handige tips om mensen te helpen die een paniekaanval krijgen. We sommen ze even voor je op:

1. Weet dat ik bang ben en dat ik wil uitleggen waarom ik me plots als een zenuwpees gedraag. Word dus alsjeblieft niet boos en blijf zelf kalm.

2. Vind mijn medicatie en check dat ik deze zeker neem.

3. Als je samen ademhalingsoefeningen wil uitvoeren, ga ik me nog harder irriteren, maar het helpt me wel. Hou dus vol en probeer me in sync te laten ademen.

4. Zeg me niet wat ik zogezegd MOET doen of hoe ik me MOET gedragen, maar probeer me voorzichtig af te leiden door suggesties te geven over dingen die we samen kunnen doen.

5. Paniekaanvallen zijn ontzettend eng. Herinner me er dus aan dat ik ze al eerder heb gehad, en dat het altijd goed afloopt. Wat ook helpt zijn leuke anekdotes vertellen of herinneringen ophalen die me anders zouden doen lachen.

6. Kleine slokjes water drinken, kan ook helpen, maar dwing me niet om te drinken. Geloof me vrij als ik zeg dat ik het gevoel heb dat ik moet overgeven.

7. Blijf samen met mij rustig ademhalen!

8. Zijn we buitenshuis? Neem me dan mee naar een rustig plekje of naar huis.

9. Alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft: wees lief tegen mij. Ik ben beschaamd en voel me al schuldig genoeg dat je dit aandoe.

10. Soms helpt een oprechte, dikke, lange knuffel ook om me veilig te doen voelen.

11. Blijf nog steeds rustig met me ademhalen.

12. Als het echt de spuitgaten uitloopt: bel mijn moeder of zus of beste vriend(in) en laat ze eventjes met me telefoneren.

13. Zeg me dat ik er niet tegen moet vechten, maar dat ik het gewoon moet ondergaan. Hoe meer ik mijn best doe om het gevoel te controleren, hoe erger het wordt.

14. Ook al snap je het niet goed, probeer mee te leven en begripvol te zijn.

15. Enkele uren na de aanval mag je gerust een gesprek aanknopen. Vraag hoe ik me voel en hoe we het de volgende keer beter kunnen aanpakken. (br.hln)


» Reageer (0)
16-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegcode wordt aangepast: dit verandert allemaal

Wegcode wordt aangepast: dit verandert allemaal

https://images1.persgroep.net/rcs/o6kehO1p9ZF47TV6fz_XNauekGM/diocontent/123537668/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De vorige wegcode is al veertig jaar oud, en daarom ligt een voorstel klaar voor een nieuwe versie. De update van federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) is nu in een vroege fase gelekt. Het nieuwe verkeersreglement heeft onder meer extra aandacht voor fietsers, hoverboards en segways.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) is tevreden met de aanpassingen. “We dringen daar al langer op aan. Het ziet ernaar uit dat tegemoetgekomen werd aan onze verschillende vragen, zoals extra voordelen voor fietsers.” Een update van de wegcode ligt al jaren op de tafel.

Meer aandacht voor fietsers

In de nieuwe code is vooral meer aandacht voor de fiets en voor andere moderne vervoersmiddelen zoals speedbikes en hoverboards. Zo zouden er kruispunten met verkeerslichten komen waarbij alle auto’s voor het rode licht staan als alle fietsers mogen doorrijden, het principe van het ‘vierkant groen’ waar onder andere in Antwerpen mee geëxperimenteerd wordt.

Er zouden daarnaast ook meer fietszones komen, waarin fietsers altijd voorrang hebben en waarin auto’s maximum 30 km per uur mogen rijden. Auto’s mogen de fietsers er niet inhalen. Dat kan nu enkel in aparte fietsstraten.

Kinderen tot tien jaar mogen dan weer altijd op de stoep rijden (nu tot 9 jaar), hoverboards en segways worden toegestaan als ze maximum 25 km per uur rijden en ook fietsers op speedbikes of speed pedelecs krijgen nieuwe rechten. Zij mogen net als gewone fietsers naast elkaar rijden in de bebouwde kom.

Andere opvallende veranderingen

• Zebrapaden binnen de dertig meter moeten niet meer verplicht gebruikt worden, de minimale afstand verandert naar twintig meter.

• Voetgangers en fietsers krijgen meer ruimte. Buiten de bebouwde kom moeten automobilisten 1,5 meter afstand laten. 

• Het is niet meer verplicht de gevarendriehoek te plaatsen op autosnelwegen, als je in de plaats je vier knipperlichten opzet.

• Motorrijders die inhalen tijdens een file, mogen hun vier richtingsaanwijzers gebruiken.

• Het wordt verboden een rotonde bij de eerste afslag te verlaten voor wie op de linkse rijstrook rijdt wanneer er twee rijstroken zijn.

• Kinderen tot drie jaar moeten verplicht in een fietsstoeltje zitten met een rugsteun en voetsteunen. De kinderen moeten vastgegespt worden.

• Rij je op een weg met meerdere rijstroken en nadert er een ambulance, brandweer of politiewagen met sirene en zwaailicht, dan moeten bestuurders in de linkerrijstrook naar links uitwijken, bestuurders in de rechterrijstrook naar rechts. Zo wordt een reddingsstrook gevormd, die nu in de praktijk al vaak wordt toegepast.

Genderneutrale verkeersborden

In de toekomst zullen verkeersborden genderneutraal zijn. Vroeger stonden op de borden soms figuren met rokjes of petten, maar voortaan worden alle figuren neutraal gestileerd.

2021

De nieuwe wegcode zal ten vroegste in 2021 gelden, want ze moet nog voorgelegd worden aan de verschillende gewesten. Omdat er ook heel wat nieuwe verkeersborden komen, en oude weggehaald worden, geldt er wel een overgangsbepaling tot 2030. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste hulp bij het ontmoeten van schoonouders

Eerste hulp bij het ontmoeten van schoonouders

https://images0.persgroep.net/rcs/F8N6WTW7nSSFcah1fPnTFse9Xaw/diocontent/123523023/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het maakt niet uit of je nu 20 of 35 bent, of jullie al vijf maanden of vijf jaar in een relatie zijn. De ouders van je lief ontmoeten, is in de meeste gevallen een extreem ongemakkelijke situatie. Staat een ontmoeting met de schoonfamilie op de agenda? Geen paniek, wij lijsten de do’s en don’t’s voor je op. 

Uiteraard, er is niéts ongemakkelijker dan aan een tafel schuiven en voor je uit zitten lachen omdat niemand iets te zeggen heeft. Maar je wil ook niet al te enthousiast overkomen, stel je voor dat je nieuwe schoonmoeder denkt dat je praktisch elke week schoonouders ontmoet en dat zo’n ontmoeting peanuts voor jou is. Not done. Hoe maak je wel een goede indruk? Experts delen hun geheimen: 

Doen

- Aanvaard de eerste uitnodiging die je krijgt als je dat kan, adviseert Verity Hogan van eHarmony aan The Independent. Dit toont je enthousiasme en dat je hen echt wil ontmoeten. 

- Mag je bij hen aanschuiven? Stel dan zelf voor om te helpen, met opdienen of afwassen eventueel, legt Hogan uit. Dit toont dat je hard werkt en graag helpt. 

- “Breng een cadeau mee,” zegt Sheela Mackintosh Stewart, een relatie consultant. Al is het iets kleins. Een bloemetje voor de mama, een fles wijn voor de papa, simpel. 

- Probeer van elkaar af te blijven wanneer de ouders erbij zijn. 

- Geef complimentjes aan je schoonfamilie maar probeer niet te overdrijven: het eten is lekker, is goed. ‘Ik zie waar uw zoon zijn goede looks haalt’, laat je best achterwege. 

- Ook een goed idee is om je lief al even uit te horen voor jullie naar zijn of haar ouders vertrekken, vraag bijvoorbeeld wat ze graag doen. Hebben ze hobby’s, zijn er interesses die overeenkomen? Dan heb je meteen enkele gespreksonderwerpen achter de hand. 

Niet doen

- Seksueel getinte of zware onderwerpen naar boven brengen. Het laatste dat je wil is een discussie tijdens jullie eerste ontmoeting. Laat daarom onderwerpen zoals politiek, religie of seks echt niet bovenkomen. 

- Een goede voorbereiding is alles, maar probeer niet te overdrijven. Anders ziet het er alleen maar gemaakt uit. Zorg dat het niet overkomt alsof je alles ingestudeerd hebt. 

- Je moet niet op alle vragen per se antwoorden. Krijg je te maken met een beschermende vader of moeder die al je donkerste geheimen wil weten? Je kan ook op een beleefde manier zeggen dat je die vraag niet wil beantwoorden, het eigenlijk niet weet of gewoon over iets anders beginnen. 

- Doe je niet anders voor dan je bent. Die façade zal toch afvallen na een tijdje. 

- Je mag dan nog zo zenuwachtig zijn, probeer niet te veel te drinken op die eerste ontmoeting. Straks heb je écht te diep in het glas gekeken en zeg je iets waar je spijt van krijgt. 

- Gaan jullie uiteten? Ga er dan niet van uit dat zij betalen voor het diner, stelt Plenty of Fish expert Smith. Ook al is het een waarschijnlijkheid, bied toch aan om te betalen uit beleefdheid. (br.hln)


» Reageer (0)
14-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de kijker: Week van de Migraine

In de kijker: Week van de Migraine

https://images0.persgroep.net/rcs/XdNAkXalrrwoweCvREhKpTQEskg/diocontent/123392760/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

14 tot 19 mei is het de zesde editie van de Week van de Migraine. In die week willen belangenorganisaties de aandacht vestigen op het schuldgevoel dat migrainepatiënten zich vaak aanpraten, wanneer ze uitjes met vrienden of zakelijke afspraken moeten annuleren door een migraineaanval. De ziekte is tenslotte onzichtbaar, en dat zorgt -helaas- voor veel onbegrip.

Migraine is een ernstige chronische aandoening en dat heeft vaak een impact op het sociaal leven van migrainepatiënten. Bovendien durven verschillende migrainelijders niet over hun situatie te praten met anderen, enerzijds omdat ze zich generen, anderzijds omdat ze anderen niet tot last willen zijn. Omdat de ziekte onzichtbaar is, stoten verschillende migrainepatiënten ook op onbegrip.

Het verschil tussen migraine en gewone hoofdpijn

Migraine wordt vaak vergeleken met gewone hoofdpijn, en daarom ook geminimaliseerd. Nochtans komt zo’n 20% van de mensen vroeg of laat in contact met migraine. Een migraineaanval is bij iedere patiënt anders. Sommigen hebben extreme hoofdpijn waardoor ze niks anders meer kunnen dan doodziek op bed liggen, anderen hebben ook gezichtsverlies of zelfs verlammingsverschijnselen. Mede ook omdat de ziekte bij iedereen anders is, is er vaak onbegrip en onvoldoende kennis over migraine bij de mensen.

Ben jij een migrainepatiënt? Zo ga je er mee om

Het is heel belangrijk om als migrainepatiënt uit de kast te komen. Wanneer je vrienden en je omgeving weten dat je een migrainepatiënt bent, en ze ook weten wat dat inhoudt, zullen ze meer begrip opbrengen wanneer je activiteiten last minute moet afzeggen.

Je leven inplannen is moeilijk: je wilt werken, maar daarnaast ook tijd maken voor je vrienden en familie. Omdat de migraine echter vaak doorbreekt op je vrije momenten -de momenten waarop je stress afneemt en je lichaam voelt dat er rust komt- is het lastig om op voorhand dingen af te spreken. Verplicht jezelf niet tot vaste afspraken, maar laat je vrienden en familie weten dat je op het moment zelf zal beslissen of je al dan niet aanwezig zal zijn.

Praat over je ziekte met je apotheker. Heb je soms last van hoofdpijn? Vertel dat aan je apotheker. Wanneer hij vermoedt dat er meer aan de hand is kan hij je doorverwijzen naar een arts of specialist. Een apotheker is tenslotte de vertrouwenspersoon van elke klant!

Onze redactrice testte via een VR-bril hoe een migraineaanval voelt

Redactrice Laurane: “Ik heb een lage pijngrens en ik was bang dat ik via die VR-bril -die een migraineaanval simuleert- de pijn ging moeten ervaren die gepaard gaat met een migraineaanval, maar dat bleek gelukkig niet zo te zijn. De VR-bril toont je met beelden en geluiden hoe het voelt om een migraineaanval te krijgen. Zo’n aanval is voor iedere patiënt anders. Sommigen hebben extreme hoofdpijn, anderen hebben ook misselijkheid, gezichtsverlies, verlammingsverschijnselen… Toen ik de VR-bril opzette, bevond ik mij op een verrassingsfeestje. In plaats van de blijheid die normaalgezien met zo’n verrassing gepaard gaat, zag ik allemaal witte vlekken voor mijn ogen verschijnen en ik kreeg ik een ondraaglijke tuut in mijn oren. Ik was op dat moment een migrainepatiënt die een aanval kreeg op het slechtst denkbare moment, en dat was best confronterend.”

Om de ziekte meer aandacht te geven, en meer begrip te creëren voor de patiënten, zullen in de Week van de Migraine informatiebrochures over de ziekte in apotheken liggen. Daarnaast zullen er ook migrainedagboeken uitgedeeld worden, en in verschillende Belgische stations kunnen reizigers via een VR-bril ervaren hoe het voelt om een migraineaanval te krijgen.

Meer weten over de Week van de Migraine? Surf dan naar de website van Week van de Migraine. (br.hln)


» Reageer (0)
13-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vierde van de Belgen shopt geregeld bioEen vierde van de Belgen shopt geregeld bio

Een vierde van de Belgen shopt geregeld bio

https://images2.persgroep.net/rcs/nZtAtTAZSezNJc0S0OJ8DsJtGxg/diocontent/123171785/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Bio is hip. Over de hele wereld zit het kopen en gebruiken van bioproducten in de lift, en ook in België stijgt de vraag. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door iVox bij 1000 Belgen: maar liefst een kwart van de Belgen koopt geregeld bioproducten.

Waarom we bio steeds belangrijker gaan vinden, komt in drie punten: 7 op de 10 Belgen geven aan bio te consumeren omdat deze géén pesticiden bevatten. Ook de aanname dat biologische producten beter zijn voor het milieu is voor 42% van de Belgen een belangrijke drijfveer. De veronderstelde hogere veiligheid van bioproducten (37%) sluit de top drie van de belangrijkste drijfveren af. 

Biologische landbouw en productie betekent werken met de natuur, het ondersteunen van dieren in het wild en het beschermen van kostbare natuurlijke hulpbronnen, zoals zoet water en gezonde bodems. Alhoewel de Belgen geregeld bioproducten in hun winkelkar hebben liggen, weten veel onder hen nog steeds niet wat een product nu juist bio maakt. 

Zo geven 4 op de 10 Belgen aan dat ze nog meer bio zouden kopen indien ze zouden weten wat het product nu juist ‘bio’ maakt. Een betere kennis zou dus kunnen leiden tot een hogere bioconsumptie. 89% van de Belgen weet dat er bij de biologische teelt geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. 13% van de Belgen geeft foutief aan dat bioproducten sowieso lokaal geproduceerd zijn. Slechts 3% geeft foutief aan dat er geen dierlijke producten in bioproducten zitten. 41% weet dat bioproducten niet worden geproduceerd met kunstmest. En 35% van de Belgen schat correct in dat biovlees met meer respect voor het dierenwelzijn wordt gekweekt. 

Bijna de helft (49%) van de Belgen - waarvan het grotendeels de vrouwen zijn die de aankoop doen - koopt af en toe groenten in biovorm. Eieren (48%), fruit (44%) en melk en andere melkproducten (31%) staan ook in de top vier. Wijn, koekjes en snoep, bereide maaltijden en dranken (8%) staan helemaal onderaan.

HONEST

Een trend waar Coca-Cola volledig op inspeelt, want het bedrijf lanceert in 2018 over heel Europa een nieuw biologisch assortiment aan ijsthee, koude koffiedranken, chocolademelk, vruchtenlimonades en fruitige kruidentheeinfusies onder de naam HONEST. HONEST TEA is in Amerika de bestverkopende biologische gebottelde ijsthee van het moment en ook in Europa wil HONEST tegemoetkomen aan de groeiende Europese – en Belgische – vraag naar biologische dranken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse koningin Elizabeth geeft formele toestemming voor huwelijk prins Harry en Meghan Markle

Britse koningin Elizabeth geeft formele toestemming voor huwelijk prins Harry en Meghan Markle

https://images0.persgroep.net/rcs/oaPjIjGDYjU3ItA37l8hVWxvYbg/diocontent/123284531/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Britse koningin Elizabeth heeft formeel toestemming gegeven voor het huwelijk tussen haar kleinzoon prins Harry met de Amerikaanse ex-actrice Meghan Markle door een kalfslederen document vrij te geven waarop de symbolische woorden ‘Now Know Ye’ en haar handtekening staan geschreven. 

Het document werd versierd met symbolen die de levensloop van de jonge tortelduifjes symboliseren. Om het nog officiëler te maken is het document verzegeld met de ‘Grote Zegel van het Rijk’.

Op het gekalligrafeerde document zijn de rode draak van Wales en de bloemrijke emblemen van het Verenigd Koninkrijk gebruikt om prins Harry te symboliseren, evenals drie kleine schildjes van het wapenschild van de Spencers, van de kant van Harry’s overleden moeder Diana. Voor Markle zijn een roos gebruikt, de nationale bloem van de Verenigde Staten, evenals twee gouden klaprozen, het symbool van Markles geboortestaat Californië.

Na de trouw zal het paar het document cadeau krijgen. Kalfsleer wordt door de koningin enkel nog voor zeer belangrijke staatsdocumenten gebruikt. (br.hln)


» Reageer (0)
12-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe getuige in onderzoek naar Bende van Nijvel: “Reus was mijn baas, ik moest rare opdrachten doen”

Nieuwe getuige in onderzoek naar Bende van Nijvel: “Reus was mijn baas, ik moest rare opdrachten doen”

https://images3.persgroep.net/rcs/Je1INTwFo8v47Hkx8MkuvuOYvQk/diocontent/123237005/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Plots moest mijn cliënt in Gent rijkswachters en politieagenten beschieten die niet voorzien waren van bepaalde herkenningstekens.” Dat vertelt de advocaat van een nieuwe getuige in het dossier van de Bende van Nijvel aan VTM NIEUWS. De man duidt zijn voormalige baas, Michel Libert, aan als de Reus. “Mijn cliënt is er 100 procent van overtuigd: Libert is de Reus.”

Michel Libert is  de voormalige nummer twee van de extreemrechtse beweging Westland New Post. De getuige werd op 17-jarige leeftijd gerekruteerd in het leger door Libert. “Om zogenaamd te werken voor Staatsveiligheid”, vertelt zijn advocaat Kristiaan Vandenbussche.

Rijkswachters beschieten

De opdrachten, die hij in de vorm van gecodeerde berichten kreeg, varieerden van inbreken in militaire kazernes tot het stelen van wapens in depots. Maar het ging zelfs verder. “Hij kreeg plots de opdracht om in Gent ter hoogte van de Heuvelpoort rijkswachters of politieagenten te beschieten die niet voorzien waren van bepaalde herkenningstekens”, zegt Vandenbussche. “Die opdracht werd uiteindelijk geannuleerd, maar mijn cliënt kreeg wel de indruk dat het eigenlijk was om hem te testen. Telkens wanneer hij meedeed aan een bepaalde opdracht, werd hij gepromoveerd binnen de organisatie.”

Ereteken met hakenkruis

De man besloot uiteindelijk uit de organisatie te stappen. “Hij stopte ermee toen hij een bepaald ereteken kreeg na een training in een bos waarop een adelaar en een hakenkruis stond”, vertelt de advocaat. “Dan is mijn cliënt tot het besef gekomen dat dat niets te maken had met de veiligheid van de staat, maar om een extreemrechtse organisatie. Twintig mensen met bivakmuts stonden toen klaar om over te gaan tot rekrutering”, vertelt Vandenbussche nog. “Een maand later zijn de eerste overvallen van de Bende van Nijvel begonnen.”

Wie is Libert?

Libert wordt al sinds 1984 onderzocht als één van de mogelijke Reuzen. Zo’n dertig jaar geleden was Libert een fors gebouwde man van 1,91 meter, waardoor hij ook destijds in het vizier van de speurders kwam. In de jaren negentig gaf Libert toe meermaals voor de aanslagen van de Bende van Nijvel supermarkten verkend te hebben in opdracht van een onbekende opdrachtgever.

Toen Libert in oktober 2014 door de toenmalige onderzoeksrechter gedurende 48 uur werd vastgehouden, kwam er over de opdrachtgever van supermarktspionage ook geen duidelijkheid en mocht hij uiteindelijk als een vrij man opnieuw huiswaarts keren. “Een van de speurders heeft me toen gezegd dat ik de laatste was op hun lijstje van mogelijke daders”, verklaarde Libert vorig jaar in de Franstalige media. “Na mij was er het grote niets.”

Parket onderzoekt

Het parket bevestigt dat er onderzocht wordt of Libert De Reus van de Bende van Nijvel is. “We onderzoeken dit spoor, net als verscheidene andere”, klinkt het. Libert werd de voorbije week ondervraagd door het gerecht.  (br.hln)


» Reageer (0)
11-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep: breng ivoor binnen bij dierentuin zodat het kan vernietigd worden

Oproep: breng ivoor binnen bij dierentuin zodat het kan vernietigd worden

https://images2.persgroep.net/rcs/O0Prw7QDbkqMllWaAw-_k7KXTMA/diocontent/21922275/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Pairi Daiza, de Zoo van Antwerpen en Planckendael zamelen vanaf volgende week ivoor in. Dat is een initiatief van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, schrijft Het Nieuwsblad. De FOD zal alles in een container verzamelen en verpulveren, want heel wat ivoor is illegaal.

De Federale Overheidsdienst roept iedereen op om vanaf volgende week alle ivoren beeldjes of slagtanden die ze thuis nog hebben liggen, binnen te brengen zodat ze alles kunnen vernietigen.

Geen boete

De FOD hoopt op een grote opkomst om zo een signaal te geven tegen onwettige ivoorhandel. Wie het ivoor binnenbrengt zal ook geen boete krijgen. “We gaan niemand bestraffen, zelfs al brengt die een stevige collectie illegaal ivoor mee, zegt Sarah Van Staen van de FOD. “Door alles te vernietigen kan het ivoor ook nooit meer op de illegale markt terechtkomen.”

Strengere regels

De regels voor ivoor zijn de laatste jaren enorm veel strenger geworden. In heel wat landen geldt een invoerverbod, wat de marktwaarde heeft doen zakken. Wie ivoor wil verkopen heeft een CITES-certificaat nodig. Zo’n certificaat kan je alleen maar krijgen als je kan bewijzen dat het ivoor van voor 1984 afkomstig is, of ingevoerd werd voor 1990. Anders gaat het om illegale producten. Het bezit ervan kan bestraft worden met een boete of celstraf.

Stroperij

De handel van ivoor zorgde er vorig jaar nog voor dat 30.000 olifanten werden afgeslacht. Vooral Hongkong en China zijn grote afnemers, maar sinds begin dit jaar is de handel van ivoor ook in China verboden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stewardessen verklappen wat je moet dragen voor een upgrade naar eerste klas

Stewardessen verklappen wat je moet dragen voor een upgrade naar eerste klas

https://images0.persgroep.net/rcs/11z7pdHg3_kTXSC4b8K9dc5hW2w/diocontent/123066196/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Wil je eens in eerste klasse vliegen, maar laat je bankrekening dat niet meteen toe? Met een beetje geluk en de juiste outfit kan je toch gratis en voor niets een upgrade krijgen.

Je hebt meer beenruimte, je kan je stoel verzetten zodat je lekker languit kan liggen, er is geen vervelende achterbuur, je hebt een groter tv-scherm, het eten is véél lekkerder en je kan kiezen tussen meer (alcoholische) drankjes. De voordelen van business class zijn legio.

Jammer genoeg moet je voor die leuke extraatjes veel geld neertellen. Alhoewel. Als niet alle plaatsen bezet zijn, kan je met wat geluk een upgrade krijgen. Drie factoren spelen daarbij een belangrijke rol: je moet alleen reizen, geregisteerd zijn bij een frequent flyer programma én netjes gekleed zijn.

Vooral dat laatste is opmerkelijk. Als we een lange vlucht voor de boeg hebben, heisen we ons eerlijk gezegd het liefst in een comfortabele broek. Maar wie toch kans wil maken op een upgrade, doet dat blijkbaar beter niet. “Je outfit kan zeker en vast je kansen op een upgrade vergroten”, vertellen verschillende stewardessen aan de lifestylesite Who What Wear. Over één ding zijn ze het eens: leggings, jeans en joggings zijn een no-go.

Wat je dan wel moet doen? “Je moet deftig, maar simpel gekleed zijn. Geef de indruk dat je vaak reist, maar overdrijf ook niet met designerkledij”, zegt een van de stewardessen. “Geloof me, het werkt.” Deftig en simpel, voor vrouwen betekent dat blijkbaar een strakke zwarte broek met een blazer of een kleedje. Ook een cashmere trui of losse blouse zijn een goed idee. Voor mannen is het wat gemakkelijker: zij zijn gesteld met een chino en T-shirt.

Je kan maar proberen natuurlijk. En wie zich tijdens de vlucht toch comfortabel wil nestelen op z’n stoel, kan nog altijd een extra outfit meenemen en zich omkleden op het vliegtuig.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse wijnmakersfamilie veilt laatste flessen uit 1774: “Oudste wijn ter wereld”

Franse wijnmakersfamilie veilt laatste flessen uit 1774: “Oudste wijn ter wereld”

https://images1.persgroep.net/rcs/nERIbbtEM6LEffshfcLzISh-1Vw/diocontent/111863727/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

In Parijs gaan drie van de oudste flessen wijn ter wereld deze maand onder de hamer. Het gaat om drie flessen vin jaune uit de Jura in het oosten van Frankrijk, die bekend staat als ‘wijn voor koningen en koning van de wijnen’. De flessen uit 1774 zijn per stuk zeker twintigduizend euro waard, maar kunnen zelfs dubbel zoveel opbrengen.

De flessen van 87 centiliter zijn generaties lang bewaard door de afstammelingen van Pierre Vercel, een fameuze wijnmaker uit de 17e eeuw. Het gaat om de laatste flessen die de familie in hun wijnkelder heeft liggen.

In 1994 werd een fles van dezelfde eeuwenoude ‘batch’ soldaat gemaakt door een groep wetenschappers, wijnkenners en vinologen. De wijn werd ‘excellent’ bevonden en het selecte clubje raadde toen aan om de wijn nog zeker honderd jaar te bewaren. De smaak werd beschreven als “goud en amberkleurig nectar, met vleugjes van noten, kruiden, curry, kaneel, vanille en gedroogd fruit.” De wijn kreeg een score van 9,4 op tien.

Louis Pasteur

In 2011 en 2012 werden twee flessen van dezelfde collectie verkocht voor 57,000 en 38,000 euro. Leuk weetje: Louis Pasteur, die ook uit de Jura afkomstig was en bevriend zou zijn geweest met Vercels kleinkinderen, zou zijn toelating tot de Académie Française in 1881 gevierd hebben met een fles 1774 vin jaune.

Behalve de wijn uit 1774, worden er nog 99 andere flessen uit de wijnkelder van de Vercels geveild. De veiling zal op 26 mei plaatsvinden in Lons-le-Saunier.  (br.hln)


» Reageer (0)
10-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veenbessensap helpt toch niet tegen een blaasontsteking

Veenbessensap helpt toch niet tegen een blaasontsteking

https://images1.persgroep.net/rcs/MG6cYEAkyTC3Gq6W-LX9qTNgeak/diocontent/123117277/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Iedereen die al eens een blaasontsteking heeft gehad, kreeg ongetwijfeld de raad om veenbessensap te drinken. Een goedbedoeld advies, maar een Brits gezondheidsinstituut benadrukt nu dat het drankje niet voldoende is om dat vervelend probleempje down under te bestrijden.

Het Britse National Institute for Health and Care Excellence, ook wel NICE genoemd, heeft een nieuwe hulpgids gelanceerd over blaasontstekingen. Daarin staat te lezen dat er amper bewijs is dat veenbessensap het pijnlijke kwaaltje kan genezen. Wat wel helpt? Een antibioticakuur en veel water drinken.

Die info kan goed van pas komen, want een blaasontsteking komt vaak voor. Vooral vrouwen hebben er meer last van dan mannen. Dat heeft te maken met onze anatomie: niet alleen ligt de vagina dichter bij de anus, maar ook het urinekanaal is bij de dames korter dan bij de heren, waardoor bacteriën sneller de blaas kunnen bereiken.

Voorkomen

Omdat we sterk geloven in het mom ‘voorkomen is beter dan genezen’: wat kunnen we doen om het ongemak te vermijden? De experts zijn het er over eens dat veenbessensap wél preventief kan werken. Af en toe een glaasje drinken kan dus zeker en vast geen kwaad.

Voor en na een vrijpartij even naar het toilet gaan, is ook een goed idee. Tijdens het gerampetamp kunnen bacteriën immers gemakkelijker in de urinebuis terechtkomen. Door te plassen, spoel je bij wijze van spreke de bacteriën weer weg. Wil dat zeggen dat je na het hoogtepunt snel uit het bed moet springen? Nee, je kan gerust nog even blijven liggen in de armen van je teergeliefde, maar let er gewoon op dat je nog een bezoek brengt aan het kleinste kamertje voor je indommelt.

Het is ook géén cliché dat je een blaasontsteking kan krijgen door je plas op te houden. Dit geeft bacteriën in de blaas de kans om zich te vermenigvuldigen. Ook door te weinig te drinken, is je urine geconcentreerder en moet je minder vaak naar het toilet. Je raadt het al: ook dan geef je de bacteriën vrij spel om zich op te hopen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na 23 jaar exit Luc Bomans in ‘Thuis

Na 23 jaar exit Luc Bomans in ‘Thuis’: “Bij de laatste scène hebben we gehuild”

https://images0.persgroep.net/rcs/rU6PzpEZ305a7zaf9iFcR0LMF-g/diocontent/123071340/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Maanden op voorhand werd de exit van Luc uit ‘Thuis’ al aangekondigd, maar toch hebben de makers de kijkers in snelheid genomen. Het personage van Mark Willems (70) verdween deze avond uit de serie, maar niet zoals de verhaallijn lang liet vermoeden. De begrafenis zal volgende week wellicht een zeer emotionele aflevering opleveren.

Mark Willems vertolkte al sinds de 65ste aflevering in 1996 de rol van Luc Bomans, de ondernemende zoon van de familie met een sluw karakter. Maar in 2015 was er een serieus kantelmoment in zijn verhaal. Het personage liep na een mislukte zelfmoordpoging hersenschade op en belandde daardoor in een rolstoel.

“Ik had de makers twee jaar geleden al eens gevraagd om Luc na een realistische, maar logische revalidatie uit die rolstoel te halen”, zei de acteur al in december. “Anders zou zijn verhaal voor mij en de kijker na een tijdje toch helemaal op zijn. Maar dat zagen de makers niet zitten. Zij vonden Luc interessanter als andersvalide. Twee jaar later zat er nog altijd geen enkele evolutie meer in mijn personage. Ik vind het zo niet meer plezant, want ik kan met Luc geen kant meer op. Ik dreig in routine te vervallen en dat is iets wat een acteur altijd moet vermijden.”

En daarom vroeg de acteur in december om na 23 seizoenen uit de reeks te worden geschreven. Dat leek pas over enkele weken op tv te zullen gebeuren. Luc overwoog euthanasie en had de papieren daarvoor al getekend. Na een roadtrip met zijn broer Frank en zoon Lowie naar zijn favoriete bestemming Valencia zou hij zelf voor zijn einde kiezen. Maar zover kwam het niet. Valencia bereikte hij nooit. Na een kampvuur overleed hij deze avond zachtjes en zonder pijn in zijn slaap. Zijn lichaam was blijkbaar op. Gedaan met Luc Bomans.

Leeg gevoel

“23 jaar lang acteren in ‘Thuis’ is niet niks”, zegt Mark. “Ik heb het complexe personage Luc zelf mee vormgegeven met zowel egoïstische als sympathieke eigenschappen. Dat fascineerde de kijkers en omgekeerd heb ik dat graag geacteerd. Het was een eer om met zo’n getalenteerde cast te kunnen werken. Ik heb bij heel wat producties gewerkt, maar in Studio Manhattan is de sfeer echt geweldig. Op mijn laatste draaidag kreeg ik een warm applaus en namen we afscheid met een toost. Die waardering voelde goed. Ik ging naar huis met een leeg gevoel: wat raar dat mijn dagen niet meer gevuld zullen worden door ‘Thuis’. Ik heb nu meer tijd om te reizen en me toe te leggen op mijn favoriete hobby, koken. Maar ik heb ook enkele theaterproducties in het vooruitzicht. Mijn einde bij ‘Thuis’ betekent dus niet mijn einde als acteur.”

Weinig woorden, veel gevoel

Mathias Vergels, die Lucs zoon speelt, moet nog wennen aan het vertrek van zijn tv-vader. “Ik heb veel bewondering voor de manier waarop Mark Luc Bomans vakkundig neerzette”, zegt Mathias. “Tijdens onze scènes samen heeft hij me ook ontzettend veel geleerd. Daarvoor was een simpele blik al genoeg. Iemand die sinds jaar en dag je vader speelt, daar krijg je toch een speciale band mee. Het afscheid, na zijn laatste scène, voelde aan als iets onwezenlijks. We hebben allebei gehuild, weinig gezegd, elkaar omarmd. Toen fluisterde hij me nog iets kleins toe. Zo zijn we altijd geweest: weinig woorden, veel gevoel. Zo moet dat zijn.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit kun je eten en drinken om winderigheid te verminderen

Dit kun je eten en drinken om winderigheid te verminderen

https://images4.persgroep.net/rcs/cAtsXmoMkImfbAsxNb666mo3uYc/diocontent/123052609/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Scheten laten we allemaal. Hoe normaal darmgas ook is, we schamen ons voor die protjes. Met deze trucs help je je darmen de hoeveelheid gas te beperken.

Volgens Astrid Postma-Smeets, expert voeding en gezondheid van het Voedingscentrum, laten we gemiddeld ongeveer 10 keer per dag een scheet. Dit doet het lichaam om het darmgas kwijt te raken. Bij extra darmgas wordt soms zelf 30 tot 40 keer per dag een wind(je) gelaten, voor sommige mensen betekent dit een lozing aan darmgassen van wel twee liter per dag of zelfs meer.

“Iedereen laat winden. Het is dus heel normaal”, zegt Yvette Bruinsma, gezondheidsvoorlichter van de Maag Lever Darm Stichting.  Voeding speelt een belangrijke rol bij de productie van darmgassen: hoe je eet en wat je eet, heeft veel invloed op de samenstelling van de darmflora, de bacteriën die in de darm aanwezig zijn. Onverteerde voedselresten die in de dikke darm terechtkomen, worden door de darmflora bewerkt en hierbij komen veel gassen vrij.

Er is voeding die je beter kunt vermijden om winderigheid te voorkomen en verminderen, vertelt Bruinsma. “Producten zoals koolzuurhoudende frisdranken, bier, lightproducten, peulvruchten, koolsoorten, ui en prei kun je beter mijden. Deze zorgen voor extra gasvorming in de darmen.”

Postma-Smeets geeft aanvullend advies om overdadige winderigheid te voorkomen. “Wanneer je snel eet kan dat ook er voor zorgen dat je extra lucht mee hapt. Dat kan tot meer winderigheid leiden. Rustig eten kan helpen om minder lucht in je maag te krijgen tijdens het eten.” Verder speelt de levensstijl een rol, weet de voedingsexpert. “Vermijd stress en beweeg voldoende. Blijven de klachten bestaan, dan is het verstandig om hierover met de huisarts en diëtist te overleggen.”

Vezelrijke voeding

Het is ook belangrijk om je lichaam te ondersteunen. “Een algemeen advies om winderigheid te voorkomen, is goed voor je darmen zorgen door gezonde, gevarieerde en vezelrijke voeding te gebruiken. Verder is het belangrijk om verstopping te voorkomen”, vervolgt Bruinsma. “Bij verstopping is vezelrijke voeding erg belangrijk maar door het gebruik van extra vezels kan de gasvorming ook tijdelijk weer toenemen. Belangrijk is dan ook om het aantal vezels geleidelijk uit te breiden. Drink daarbij minimaal 2 liter vocht per dag.”

Het is niet verstandig om je scheten in te houden. De gassen moeten je lichaam uit. Het beste advies is daarom om je scheet niet binnen te houden, want het laten van een prot lucht op. (br.hln)


» Reageer (0)
09-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Baby wordt geboren met een ‘Batman-masker’: ouders panikeren

https://images2.persgroep.net/rcs/qY4eS2szxd1JienJ4wnPp_Dm2_Y/diocontent/123056450/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Andrew en Lacey Jackson waren geschrokken toen ze voor het eerst hun pasgeboren dochter, Natalie, zagen in de verloskamer. De baby is geboren met een moedervlek die de omvang heeft van een derde van haar gezicht. Daardoor noemen haar broers haar Batman.

Andrew (34) en Lacey (35), een koppel uit Sioux Falls, de grootste stad in South Dakota (VS), schrokken enorm toen ze Natalie zagen met zo’n grote moedervlek die een deel van haar voorhoofd, neus en de omgeving rond haar linkeroog bedekt.

Eerste kennismaking

De moeder vertelt hoe ze in paniek was op het moment dat de verpleegster haar het meisje toonde, nadat ze via een keizersnede ter wereld kwam op 9 januari van dit jaar. “Het was zo speciaal om haar voor het eerst te horen huilen. Toen de verpleegster haar liet zien na de keizersnede zag ik de grote, zwarte vlek op de linkerkant van haar gezicht”, aldus de moeder. “Ze was zo mooi. De vlek leek op een blauwe plek, dus ik was ongerust dat ik iets verkeerds had gedaan tijdens mijn zwangerschap.” De dokters ontkenden dat en zeiden dat Natalie goed ademde en gezond was.

Gezondheidsrisico’s

Toen Natalie een week oud was, zijn de ouders met haar naar een oogarts gegaan. Ze wilden zeker zijn dat de moedervlek geen enkele schade zou aanrichten aan haar gezichtsvermogen. Ook gingen ze langs bij een dermatoloog en een huidspecialist.

Omwille van de ontwijking, krijgt Natalie te maken met een heleboel gezondheidsrisico’s. Toch hebben de ouders, verrassend genoeg, beslist dat ze de moedervlek niet zullen laten verwijderen.

Volgens de moeder zeggen de dokters dat de geboortevlek nog zal groeien en dat ze daardoor te maken zal krijgen met nog meer gezondheidsproblemen: “De dermatoloog vertelde ons dat de vlek later een nog groter deel van haar gezicht zou kunnen bedekken. Op dat moment vergroot het risico op pigmentkanker, omdat die abnormale cellen kunnen blijven groeien.”

Batman

Het koppel heeft nog twee andere kinderen: Elliott (7) en Devin (4). Wanneer zij hun kleine zusje voor het eerst zagen, noemden ze haar ‘Batman’.

Lacey: “Een van de jongens vroeg wat die zwarte vlek op haar gezicht was. Ik zei hem dat het haar superheldenmasker was en dat ze daardoor alles zal kunnen bereiken wat ze maar wil.”

De buitenwereld

Op het moment dat de moeder haar dochtertje voor het eerst in de wieg legde, begon ze zich zorgen te maken over wat de anderen over haar zouden denken. “Wanneer ik ons prachtig meisje knuffel, beeld ik me in dat anderen haar alleen maar gaan bekijken omwille van de moedervlek en dat ze niet gaan zien hoe mooi ze is”, vertelt de moeder. Op dat moment beslisten de ouders dat ze haar alle vertrouwen zullen geven, zodat ze ook zelf zal zien hoe mooi ze is en hoe ze alles zal kunnen bereiken wat ze maar wil in haar leven.

“De mensen zeggen ons hoe prachtig Natalie wel niet is, zowel innerlijk als uiterlijk. We zullen haar altijd vertellen dat de moedervlek een deel van haar persoonlijkheid en haar leven is”, voegen de ouders daar nog aan toe. “Hopelijk zal ze de vlek snel aanvaarden waardoor ze een sterker persoon wordt.”

Het koppel is bezorgd om het feit dat Natalie, wanneer ze ouder wordt, gepest zal worden. “We weten dat ze het later niet altijd even gemakkelijk zal hebben, zowel geestelijk als lichamelijk, maar we weten dat de vlek haar sterker zal maken. Ongeacht wat ze meemaakt”, besluit het koppel.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoeveel eieren per week mag je nu eten? Nieuwe studie ziet geen graten in opvallend veel

Hoeveel eieren per week mag je nu eten? Nieuwe studie ziet geen graten in opvallend veel

https://images0.persgroep.net/rcs/Y-uj6U7V3roTsm-H_Rl3Oy3F69Q/diocontent/109529269/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Overdaad schaadt. Dat is dé vuistregel voor zowat al onze eet- en drinkgewoontes. Ook met eieren moet je oppassen, is ons altijd geleerd. Het aantal eieren dat je per week zou mogen nuttigen, verschilt de laatste jaren naargelang de geraadpleegde bron. Een nieuwe studie concludeert nu dat tot twaalf eieren per week de gezondheid geen schade toebrengt. Zelfs niet bij patiënten met prediabetes of met type 2 diabetes. Let wel: “Als de eieren deel uitmaken van een gezond voedingspatroon”.

De studie van de universiteit van Sydney, gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, zette twee groepen een jaar lang op een regime van respectievelijk twee en twaalf eieren per week. Het gewichtsverlies bleek gelijkaardig in beide kampen. Zelfs deelnemers met diabetes type 2 die een dozijn eieren per week aten, ondervonden geen nadelige gevolgen: geen ontstekingen, geen verhoogde glucosespiegel, geen opduikende cardiometabole risicofactoren. Het leidde tot een verrassende conclusie: “Een gezond voedingspatroon op basis van bevolkingsrichtlijnen en met meer eieren dan momenteel door sommige landen wordt aanbevolen, kan veilig worden aangehouden”.

De officiële voedingsrichtlijn in ons land legt het maximale aantal eieren per week op drie. Dat heeft te maken met de innamelimiet van maximum 300 mg cholesterol per dag via voeding. Een ei is goed voor zo’n 200 mg. Eieren bevatten inderdaad zelf veel cholesterol, maar, zoals al uit vorige wetenschappelijke onderzoeken bleek, hadden ze ook in deze nieuwe studie nauwelijks effect op het cholesterolgehalte in het bloed. Wie ’s morgens kiest voor eieren in plaats van een ontbijt op basis van graan, blijkt overdag vaak minder calorieën te eten.

Onderzoeksleider dr. Nick Fuller: “Ondanks verschillende adviezen over wat een veilige eierconsumptie is voor mensen met prediabetes en type 2 diabetes, geeft ons onderzoek aan dat mensen niet terughoudend hoeven te zijn met het eten van eieren, als dit deel uitmaakt van een gezond dieet”. Onder ‘gezond’ verstaat Fuller dat verzadigde vetten zoals boter vervangen worden door enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten, zoals avocado’s en olijfolie.

Vooral het eigeel bevat veel vetten, maar in een ei zitten ook heel wat vitaminen, mineralen, eiwitten en gezonde omega 3-vetten. Nick Fuller benadrukt daarom dat eieren niet alleen onschadelijk zijn voor de gezondheid maar zelfs de gezondheid ten goede kunnen komen, zowel voor diabetes type 2-patiënten als voor de algemene bevolking. Het is volgens hem goed “als hulp bij het regelen van de inname van vet en koolhydraten, voor de ogen en het hart, voor gezonde bloedvaten en gezonde zwangerschappen”. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg drinkt minder bier, vooral horeca krijgt klappen

Belg drinkt minder bier, vooral horeca krijgt klappen

https://images3.persgroep.net/rcs/McUofHcepXXSH_cavZitdQz4oOA/diocontent/73026635/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De bierconsumptie op de Belgische markt is vorig jaar met 1,6 procent gedaald. Dat blijkt uit cijfers uit het jaarverslag van Brouwerij Haacht. Opnieuw een daling dus, maar die was kleiner dan in 2016, toen de Belgische consumptie met 3,29 procent daalde.

Volgens Haacht klokten horeca en retail samen af op 7,57 miljoen hectoliter, of 122.000 hectoliter minder dan in 2016. De daling situeert zich vooral in de horeca: -3,2 procent tot 3,26 miljoen hectoliter. In de retail ging 0,4 procent minder bier over de toonbank (4,31 miljoen hectoliter). Het aandeel van de retail stijgt dus verder, tot 57 procent.

Volgens Haacht ging het volume van de zwaardere bieren -bijvoorbeeld abdij- en trappistbieren en degustatiebieren- nog vooruit in de dalende markt. “De categorie van de pilsen blijft marktleider, maar het marktaandeel daalt licht van 71,3 naar 71,0 procent.” Abdijbieren en trappist klokken samen af op 12 procent aandeel en degustatiebieren zijn goed voor 11,5 procent van de markt.

Uitdagingen
Op de cijfers van sectororganisatie Belgische Brouwers is het wachten tot juni. Dan volgt het jaarverslag met onder meer de cijfers van de Belgische markt en de export van de brouwerijen.

Haacht verwijst tot slot naar verschillende uitdagingen voor de brouwers: dalend verbruik, toenemend belang van de thuismarkt ten opzichte van de horeca, overcapaciteit en toenemende reglementering. Denk bijvoorbeeld maar aan de witte kassa, die een daling van het aantal horecazaken met zich meebrengt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zit in deze houding achter je bureau en je krijgt direct meer energie

Zit in deze houding achter je bureau en je krijgt direct meer energie

https://images0.persgroep.net/rcs/8eWp_EYYLBJFuAZ_MVs2rv6fIx4/diocontent/123049793/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Dat we allemaal te veel en te lang op ons derrière zitten, weet je ondertussen al. Maar wist je dat ook de houding waarin je zit een grote rol speelt? De hele dag in een voorover gebogen houding werken, vergroot namelijk de kans op depressies, zorgt ervoor dat je gestresseerd raakt en het werkt ook averechts op je humeur.

“We zijn aan het evolueren naar een voorovergebogen maatschappij – we rijden voorovergebogen, wandelen in die houding, werken zo en we hangen ook nog eens de hele dag zo boven onze smartphone,” vertelt William Smith, een fysioloog uit New Jersey en auteur van het boek ‘Exercises for Perfect Posture’.

Niet alleen kun je daar klachten van krijgen aan je nek, rug en schouders, verschillende studies suggereren ook dat een slechte houding kan leiden tot klinische depressies, angststoornissen en op korte termijn een gebrek aan energie en een slecht humeur. Uit een studie, die vorig jaar werd gepubliceerd in de Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry, bleek nog dat mensen met een milde depressie zich bijvoorbeeld instant alerter en beter voelen door in een juiste houding achter hun bureau te zitten.

Een ander onderzoek, gepubliceerd in Biofeedback, kwam tot ongeveer dezelfde conclusie. Deelnemers die in een slechte houding wandelden, voelden zich slechter in hun vel. Wanneer ze een juiste houding aannamen, keken ze positiever naar de wereld en hun energieniveau ging ook de hoogte in.

Zelfvertrouwen

Nog een voordeel van een goede houding: het geeft een boost aan je zelfvertrouwen. Een studie in Health Psychology ontdekte dat mensen die zich gestresseerd en onzeker voelen, daar verandering in kunnen brengen door simpelweg rechtop te gaan zitten. Door niet voorover gebogen te hangen, kom je trouwens ook krachtiger en zekerder over naar de buitenwereld toe.

Wat is een goede houding?

Allemaal goed en wel, maar is een goede houding dan gewoon rechtop zitten en wandelen? Absoluut, veel meer is er niet aan. Hou je rug recht en leun niet naar voor. Als je op een laptop werkt, zet je die best op een verhoogje zodat het beeld op ooghoogte komt. Stel je bureaustoel ook zo in dat je benen een hoek van 90 graden vormen als je voeten op de grond komen.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom millennials langer maagd blijven dan hun ouders

Waarom millennials langer maagd blijven dan hun ouders

https://images0.persgroep.net/rcs/PxP7yb_4h59AheSFmF2Z5NOvfCg/diocontent/122993291/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Op het menu: minder alcohol, meer selfies, meer avocado’s en minder werkzekerheid. Het leven van de doorsnee millennial ziet er een pak anders uit dan dat van hun ouders. Maar ook het seksleven van ‘de jeugd’ is verschillend, ze zouden namelijk langer wachten met seks dan de oudere generaties. 

De University College van Londen ondervroeg meer dan 16.000 mensen, waaruit bleek dat een op acht nog nooit seks had gehad op hun 26ste. Onderzoekers bestudeerden het leven van mensen die geboren werden tussen 1989 en 1990 vanop het moment dat ze veertien werden. 

De reden waarom ze langer wachten? Ze komen te veel in contact met porno en hebben daardoor bang voor intimiteit. “Millennials zijn opgegroeid in een cultuur waar hyperseksualiteit een angst voor intimiteit creëerde,” legt psychotherapeut Susanna Abse uit aan The Sunday Times. 

“De vrouw moet altijd zin hebben, met haar geweldig mooi lichaam en mannen moeten dan weer een permanente erectie hebben. Dat is afschrikwekkend,” gaat ze verder. 

Naast de 12,5% die nog nooit seks hadden, ontdekte de studie ook dat 90% zijn maagdelijkheid verloor wanneer ze negentien jaar oud waren. Amper 1% verloor zijn maagdelijkheid tussen zijn 23 - 26ste.  (br.hln)


» Reageer (0)
08-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantiehuis van Marie-Antoinette opent weldra opnieuw haar deuren dankzij Dior

Vakantiehuis van Marie-Antoinette opent weldra opnieuw haar deuren dankzij Dior

https://images2.persgroep.net/rcs/jzVdY0dsTGMAyFWdkWth0bWHnkc/diocontent/122809642/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Rondlopen in een van Marie-Antoinette’s buitenverblijven? Het kan, en dat dankzij Dior. La Maison de la Reine stond er al jaren bouwvallig bij en was daarom gesloten voor publiek. Maar dankzij het geld dat het modehuis in de renovatie pompte, wordt het binnenkort opnieuw geopend. 

In 1783 bouwde architect Richard Mique een gehucht rond het meer en de tuinen van Trianon, waarvan la Maison de la Reine deel uitmaakt. De huizen waren voor Marie-Antoinette een plaats waar ze kon ontspannen, weg van het paleis, en naartoe kon vluchten met haar vrienden. 

Enkele jaren later, tussen 1810 en 1812 werden de huizen onder handen genomen door niemand minder dan Napoleon. In 1930 werden ze nog eens gerestaureerd door John Rockefeller. Maar de laatste die Maison de la Reine aanpakt, is Dior. Dankzij het geld (waarvan niet geweten is hoeveel precies) dat het modehuis in dit project stak, is het huis binnenkort opnieuw open voor publiek. 

Bezoeken? Dat kan vanaf 12 mei. Meer info vindt u hier.  (br.hln)


» Reageer (0)
07-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen (13) loopt zeven schedelbreuken op bij ongeval en is hersendood. .....

Jongen (13) loopt zeven schedelbreuken op bij ongeval en is hersendood. Moeder tekent papieren voor orgaandonatie. En dan beweegt zijn hand

https://images2.persgroep.net/rcs/VEMtQxk1BkaZBhdtK0P69_rQcrA/diocontent/122943111/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een Amerikaanse jongen die maar liefst zeven schedelbreuken opliep bij een ongeval, heeft zijn dokters met verstomming geslagen. Tot vier keer toe gaf het hart van Trenton McKinkley (13) het op, vertelt zijn moeder Jennifer Reindl. Toen ze hem de vierde keer gereanimeerd hadden, bleek er geen hersenactiviteit meer te zijn en kwam de vraag of de ouders van de tiener zijn organen wilden doneren. Jennifer tekende de papieren. En toen gebeurde er iets dat niemand had verwacht.

Het ongeval waarbij Trenton zwaargewond raakte, vond twee maanden geleden plaats. De jongen uit Coden in de Amerikaanse staat Alabama liep een hersentrauma op toen de kleine transportwagen waarmee hij reed, over de kop ging en zijn trailer bovenop hem terechtkwam. Hij had maar liefst zeven breuken in zijn schedel en zijn hersenen begonnen op te zwellen. Zijn ouders kregen in het ziekenhuis te horen dat hij nooit meer dezelfde zou zijn. Als hij het überhaupt haalde.

Schedel

“Hij onderging twee hersenoperaties waarbij zijn schedel er werd afgenomen”, vertelt zijn moeder Jennifer. “Vier keer liet zijn hart het afweten, de laatste keer zelfs 15 minuten lang. Maar elke keer konden de dokters hem terughalen. De laatste keer was er geen hersenactiviteit meer en zijn hersenstam bleek beschadigd. Zijn hart sloeg alleen nog door de adrenaline de hem was toegediend. Zijn bloeddruk was 40 over 20 (die van een gemiddeld persoon is 120 over 80, red.) en zijn lichaamstemperatuur bedroeg nog 27 graden (in plaats van de normale 36/37, red.). Door het gebrek aan zuurstof tijdens de hartstilstanden, begonnen ook zijn nieren te falen.”

De dokters hadden dan ook slecht nieuws voor de ouders van de jongen. “Ze zeiden dat ze hem zouden moeten laten gaan de volgende keer dat zijn hart stopte”, aldus Jennifer. “Dat was een zaterdag. Er kwam een man van het orgaandonatieteam bij ons en hij vroeg ons of we vijf van de organen van Trenton wilden schenken, zodat ze vijf andere kinderen konden redden. Dat zou ook betekenen dat ze hem adrenaline zouden blijven toedienen tot maandag, zodat er tijd was om zijn organen schoon te maken. Ik tekende. Zijn ogen waren zwart en droog en ik wist dat hij niet zou aarzelen mocht hij vijf levens kunnen redden.”

Maar de dag voor ze de machines zouden afkoppelen, kwam er een onverwacht telefoontje. “Net voor hij de allerlaatste test zou ondergaan om zijn hersenactiviteit te meten en het tijdstip van overlijden vast te stellen, bewoog plotseling zijn hand en daarna zijn voet”, vertelt Jennifer. “Ze controleerden zijn ogen en die waren weer blauw. Het is een mirakel.”

Zenuwpijn

Intussen is de jongen aan de beterhand. “Hij heeft nog zenuwpijn en krijgt aanvallen”, zegt zijn moeder. “Binnenkort moet hij weer geopereerd worden, maar hij wordt elke dag sterker. Hij ging van geen hersenactiviteit naar praten, lezen, rekenen en stappen. Een wonder.”

Jennifer startte meteen na het ongeval een geldinzameling op Facebook om de medische kosten te helpen dekken en daar werd al meer dan 8.000 euro ingezameld, meer dan het dubbele van wat beoogd was.

Zelf herinnert Trenton zich niet veel van het ongeval. “Ik sloeg tegen het beton en mijn aanhangwagen kwam op mijn hoofd terecht. Daarna herinner ik me niets meer”, verklaarde hij nog aan de nieuwszender WALA-TV. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op de 5 gezinnen kan niet elk jaar op reis

1 op de 5 gezinnen kan niet elk jaar op reis

https://images2.persgroep.net/rcs/9e_8_PgxG1dyg6obyE5sJGI-h9A/diocontent/116571490/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De meeste gezinnen in Vlaanderen en Brussel stellen het goed, zo toont een nieuwe enquête van de overheid. Maar één op de vijf worstelt met z’n financiën.

Hoe zien de huishoudens er vandaag uit, hoe stellen ze het en met welke hindernissen kampen ze? Meer dan 2.500 mensen namen deel aan de grote gezinsenquête van Vlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V). Het eerste wat opvalt, is dat het traditionele tweeoudergezin hét grote ideaal blijft. Het huwelijk verliest dan wel terrein en jongere generaties blijven minder vaak en minder lang bij dezelfde partner, toch verlangen opmerkelijk veel mensen naar het typische gezin met twee ouders en de kinderen van die twee ouders.

Verder blijkt dat de meerderheid het goed stelt als het over gezondheid, opvoeding, sociaal leven en het functioneren van het gezin gaat. Anderzijds komt één op de tien moeilijk rond en kan één op de vijf zich geen jaarlijkse vakantie veroorloven of een onverwachte factuur van 1.000 euro betalen. (br.hln)


» Reageer (0)
06-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiër bouwt drone om gestrande puppy te redden

Indiër bouwt drone om gestrande puppy te redden

https://images2.persgroep.net/rcs/wzQ510MJjj_5kLooyRCmvHJL6BA/diocontent/122886181/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Toen een roboticaexpert uit India een puppy ontdekte in een diepe goot, besloot hij al zijn talent aan te wenden om het diertje te redden. Hij deed er zes uur over om een drone te bouwen die de puppy uiteindelijk uit zijn hachelijke positie bevrijdde.

Milind Raj, een ingenieur in New Delhi, was aan zijn ochtenwandeling bezig toen hij gejank hoorde uit een afvoerkanaal op straat. In de modderachtige goot zag hij een puppy lopen die er op eigen krachten duidelijk niet meer uitkon. Volgens omwonenden zou de puppy er al twee dagen vastzitten, vertelde Raj aan The Verge. Zij hadden niet geprobeerd om het dier te redden, omdat de moerasachtige bodem van de goot dat onmogelijk maakte, schrijft hij.

De Indiër besloot het heft in eigen handen te nemen en begon met het bewerken van een drone om de puppy te redden. Hij bevestigde een robotische arm met een harnas aan de drone en rustte de arm uit met een eenvoudige sensor om de hartslag en ademhaling van de puppy te meten. Dat moest hem helpen om het harnas niet te strak te trekken: “Als de grip te strak was, zou de puppy sterven”, aldus Raj.

Reddingsactie

Zes uur later keerde hij terug naar de goot. Hij was in staat om de drone boven het kanaal te vliegen en het harnas rond de puppy te manoeuvreren. In een video is te zien hoe hij de puppy daarna in de lucht kan heisen. Vervolgens werd het dier weer veilig op de begane grond gezet.

Nadat de puppy terug op het droge was, hoestte hij nog vuil en plastic verpakkingen op die hij had gegeten in de goot, klinkt het. Raj laat weten dat hij besloot de hond te adopteren en gaf hem de naam Lift.

Ladder

Op sociale media wordt de ingenieur geprezen, hoewel hier en daar ook kritiek klinkt. Onder andere de beslissing om zes uur te investeren in het bouwen van een drone, is voor sommige mensen onbegrijpelijk.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware kritiek aan adres bpost na melding drastische hervormingen

Zware kritiek aan adres bpost na melding drastische hervormingen

https://images0.persgroep.net/rcs/uKovOze1RWs2LYK47es2rNvJ6wE/diocontent/121815428/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Bpost ligt zwaar onder vuur na het interview met CEO Koen Van Gerven dat dit weekend in de media verscheen. Om het bedrijf te redden dat haar aandeel op vier maanden 40% zag kelderen, stelt Van Gerven onder andere voor om de postbode slechts om de dag te laten komen en duurdere postzegels in te voeren voor wie wil dat zijn brief snel wordt geleverd. De hervormingen zowel als de manier van communiceren zetten kwaad bloed. 

De vakbonden hadden eerder deze week de onderhandelingstafel al boos verlaten waar gesproken werd over de herstructureringen, waardoor honderden banen dreigen te verdwijnen. Op de koop toe krijgen ze nu het nieuws van de mogelijke toekomstige hervormingen te horen via de media. De socialistische en christelijke vakbond vinden dat “respectloos en ongehoord”.

“Dat wij dit via de pers moeten vernemen is ongelooflijk”, zegt Annick Boon van ACV-Transcom. “Dit toont aan dat hij absoluut geen respect heeft voor het personeel. Onze mensen gaan nog schrik krijgen om artikels over bpost te lezen, want met elke nieuw bericht worden ze ongeruster.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste ooievaarsjongen geboren in Zwin Natuur Park

Eerste ooievaarsjongen geboren in Zwin Natuur Park

https://images2.persgroep.net/rcs/N0iXyUot-rbXN4o12rZ5-9fs0ys/diocontent/120586807/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

In het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist zijn vandaag twee ooievaarsjongen geboren. Het gaat om de eerste twee jongen van het seizoen. Dat meldt de provincie West-Vlaanderen. 

En het zal niet bij twee blijven, want dit jaar zijn er dertien ooievaarsnesten ingenomen. Naar verwachting zal een twintigtal jongen opgroeien in het Zwin. Sinds begin april zijn alle koppels beginnen te broeden. De broedduur bedraagt ongeveer 33 dagen.

De eerste dagen zullen de jonge ooievaars moeilijk te zien zijn, omdat ze afgeschermd worden door de ouders. Bovendien worden ze ook onder de vleugels van de ouders warm gehouden. Maar binnenkort zullen ze makkelijker te spotten zijn vanop de ooievaarstoren in het vernieuwde Zwin Natuur Park. Van donderdag 10 tot en met zondag 13 mei, tussen 10.30 en 16.30 uur, staat een gids klaar aan de ooievaarstoren om uitleg te geven over de jonge ooievaars. (br.hln)


» Reageer (0)
04-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trouwen in de kerk? Eerst drie keer op cursus

Trouwen in de kerk? Eerst drie keer op cursus

https://images1.persgroep.net/rcs/8i8puFgTZFeNJIFjMCUm82NopSY/diocontent/122780572/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Wie wil trouwen voor de kerk, zal voortaan eerst zijn geloof verdiepen in drie voorbereidende sessies van twee uur. De bisschoppen hebben immers beslist om trouwers intenser te begeleiden, zo schrijven de kranten van Mediahuis.

Er werd deze week een brochure gepubliceerd met extra uitleg en een bijhorende website. “Een huwelijk is niet zomaar een contract dat makkelijk opgezegd kan worden”, zegt Hilde Pex van de Interdiocesane Dienst voor Gezinspastoraal. “Trouwen doe je voor de lengte van het leven, in goede en kwade dagen. De samenkomsten maken duidelijk waartoe de geliefden zich engageren.”

Momenteel hangt het nog af van parochie tot parochie hoe een huwelijk wordt voorbereid. Maar geïnspireerd door de wereldbrief Amoris Laetitia, naar aanleiding van de laatste gezinssynode van paus Franciscus, beslisten de Belgische bisschoppen om de procedure uniform te maken. In sommige bisdommen, bijvoorbeeld in Gent, is de nieuwe manier van werken al een feit. De andere bisdommen volgen nog. (br.hln)


» Reageer (0)
03-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe site helpt ouders van kinderen die uit het leven willen stappen

Nieuwe site helpt ouders van kinderen die uit het leven willen stappen

https://images4.persgroep.net/rcs/SY6SljEKXUWiwJkwbz4KQnE3TZk/diocontent/117948977/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een kind hebben dat aan zelfdoding denkt. Voor ouders is dat zwaar om dragen. Ze voelen zich schuldig, angstig, verdrietig. Een nieuwe site moet hen beter begeleiden. “Want ouder zijn van een kind dat niet meer wil leven, wordt steeds zwaarder.”

“Misschien gaat de angst ooit weg. Maar ik vrees ervoor. Ik denk dat het is als voor een kankerpatiënt: ook al ben je al jaren genezen, de schrik om toch ooit een nieuw knobbeltje te ontdekken blijft.” Zo omschrijft een moeder haar leven met een dochter die verschillende suïcidepogingen ondernam. Ook al is het meisje aan de beterhand, de schrik om haar alsnog te verliezen ebt maar niet weg.

Voor heel wat ouders moet het een herkenbaar gevoel zijn. In Vlaanderen heeft 7,5% van de jongens en 10% van de meisjes tussen 12 en 24 jaar ooit een zelfdodingspoging ondernomen. “Aan deze doelgroep wordt behoorlijk veel aandacht besteed”, stelde docent en onderzoeker Alexandre Reynders (Kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen - Odisee) vast. Zowat alle wetenschappelijke literatuur en preventiecampagnes die hij natrok, focusten op de suïcidale jongeren zelf. “Maar voor hun ouders is er minder aandacht.”

Nochtans gaan die ouders erg gebukt onder de problemen van hun kind, zo stelde Reynders vast na er 26 geïnterviewd te hebben. “Een kind hebben dat aan zelfdoding denkt of een poging daartoe ondernam, heeft een enorme impact. Niet alleen emotioneel of psychisch, omdat ouders zich angstig, verdrietig of schuldig voelen. Ook zowat elk ander domein in hun leven wordt ernstig aangetast.”

Problematisch

Reynders hoorde hoe ouders hun sociale contacten terugschroefden omdat ze zich schaamden of omdat ze hun kind niet alleen durfden te laten. Sommigen gingen om die reden ook minder werken, wat dan weer een invloed had op hun financiën. De relatie met andere gezinsleden - broers, zussen of partners - stond eveneens onder druk. “Al deze factoren maakten deze ouders heel erg kwetsbaar. Toch bleken ze zelf minder snel geneigd om hulp te zoeken. Alle energie en middelen gingen naar het suïcidale kind.”

Begrijpelijk, maar problematisch, vindt hij. “Ouders zijn een belangrijke bondgenoot in het herstelproces van hun kind. Het is belangrijk dat ze ook voor zichzelf blijven zorgen.” Gebeurt dat niet, dan riskeren ze zelf allerlei fysieke en psychische klachten. “Die kunnen op hun beurt ook tot zelfdodingsgedachten leiden.” Omdat niet alleen de ouders zelf maar ook de hulpverleners dat vaak vergeten, wordt vandaag een nieuwe site gelanceerd onder de noemer ‘Help! Mijn kind denkt aan zelfmoord’. De onlinetool op zelfmoord1813.be/ouders, een project met financiering van de Vlaamse overheid, biedt onder meer informatie over suïcide en het hulpverleningsaanbod aan moeders en vaders aan, maar ook oefeningen om met een kind in gesprek te gaan en getuigenissen van lotgenoten.

Beschermen

Een goeie zaak, vindt kinderpsychiater Peter Emmery (UZ Leuven). In zijn praktijk ziet hij regelmatig ouders van kinderen met zelfmoordgedachten. “Het is het laatste wat een ouder wil horen, denk ik. Ouders reageren daar erg uiteenlopend op. De één wil dat zijn kind hier en nu geholpen wordt, een andere denkt dat het een schreeuw om aandacht is. Feit is dat de boodschap an sich een heel brede lading kan dekken bij jongeren. Er kan van alles achter zitten.”

Om dat te achterhalen, is het belangrijk dat er open over wordt gesproken. “Actief luisteren, bevragen, steunen... Daar kunnen ouders een belangrijke rol in spelen”, zegt Emmery. “Vooral omdat we weten dat praten een beschermende factor is.”

Een ouder moet niet bang zijn om letterlijk naar zelfdodingsplannen en gedachten te polsen, zegt Reynders. “Mensen denken vaak dat ze iemand zo op ideeën brengen, maar daarvoor is geen enkel bewijs.”

Reynders merkte ook op hoe moeilijk ouders het vinden om hun depressieve zoon of dochter af te grenzen. “Ze durven hen bijvoorbeeld maar moeilijk een avondje uit te verbieden of nog maar eens te vragen rommel op te ruimen, uit angst voor de reactie. Ze willen geen risico’s nemen.” Alles toelaten heeft evenwel geen zin. Integendeel: het ondermijnt volgens Reynders je ouderlijke rol. Hij raadt moeders en vaders aan om manieren te zoeken om toch aan te geven wat kan en niet kan. “Daar bestaan bepaalde communicatietechnieken voor, die onder meer op de site zullen staan.” Eveneens problematisch is volgens experts de dag waarop een suïcidaal kind achttien wordt. Op dat moment worden veel ouders nog minder betrokken door de hulpverlening. Als meerderjarige beland je dan immers in een ander zorgtraject. Eén waarin ouders niet meer automatisch ingelicht worden. “Dat traject strookt niet met de realiteit. Veel twintigjarigen wonen immers nog thuis en de zorg en verantwoordelijkheid van ouders is dan vaak nog dezelfde”, zegt Reynders.

En na 18?

Emmery beaamt. “Eigenlijk is het onzinnig dat je de ene dag nog samen met je ouders op consultatie komt en dat je na je achttiende verjaardag zogezegd je plan moet trekken. Als ik een jongere lang heb behandeld, volg ik die ook nog na zijn achttiende. En ik probeer ook nog, met hun goedkeuring natuurlijk, de ouders te betrekken. Maar ik merk dat dit bij een verwijzing naar de volwassenenpsychiatrie soms moeizaam loopt. Nochtans bieden ouders - en de omgeving in het algemeen - een enorme rijkdom als het gaat over suïcidaliteit. Qua ondersteuning zijn zij een beschermende factor.” (FVG/SV)

***

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finnen willen hoofd van Trump op smeltende ijsberg

Finnen willen hoofd van Trump op smeltende ijsberg

https://images1.persgroep.net/rcs/GmXU1yzY9RssLnPLNdNYJh-6Wsg/diocontent/122734565/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het hoofd van Donald Trump uitgehouwen in een ijsberg. Dat is het ambitieuze project van een Finse milieugroep om aandacht te vragen voor klimaatverandering. Het is de bedoeling te volgen hoe snel de 35 meter hoge kop van de Amerikaanse president smelt.

De Melting Ice Association is een crowdfunding gestart om de benodigde 400.000 euro bijeen te krijgen om het ijzige project uit te voeren. De Finnen denken aan een bevroren variant van Mount Rushmore. Daar, in de Amerikaanse staat South Dakota, zijn in het graniet van de berg de portretten van vier grote Amerikaanse presidenten uitgehakt ( George Washington, Thomas Jefferson,  Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln). Tijdens een campagnemeeting  in Ohio suggereerde Donald Trump vorig jaar dat zijn hoofd zou moeten worden toegevoegd aan het illustere kwartet. De Finnen gunnen hem die eer maar dan op een ijsberg. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je kan leren van mensen die in tiny houses leven

Wat je kan leren van mensen die in tiny houses leven

https://images0.persgroep.net/rcs/2senIUaYta3l6xM9Al7QCIBihO8/diocontent/122690096/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Je hoeft zelf je huis niet in te ruilen voor één van de hippe, miniwoonsten die tegenwoordig blogs en Instagram overspoelen. Maar de levensstijl van de Tiny Houses-bewoners kan je wel één en ander leren over eenvoudiger leven.

De trend om met minder spullen en minder ‘balast’ te gaan leven begon met de populariteit van de opruim-methode van Marie Kondo. Je houdt enkel bij wat je leven mooier, beter en leuker maakt, al de rest is overbodig. Dat levert je een kraakheldere dressing, een helder bureau en een frisse woonruimte op, maar het ruimt ook belangrijke balast uit je hoofd weg én je zou wel eens geld kunnen uitsparen, waardoor je minder vast komt te zitten aan je loon. Het gevolg? Vrijheid!

1. Je hoeft de wereld niet te tonen wie je bent met spullen

Een grote tuin, een grotere auto, dure kledij, een handtas van Chanel. Als het goed met ons gaat in ons professioneel leven, dan mag iedereen dat zien. Er komt wat meer binnen op de rekening en dat kunnen we omzetten in luxe-items die ook aan de buitenwereld tonen dat we het goed hebben.Jullie hadden een gezellig leuk huisje, maar plots kwam er die promotie en kon er wel een groter huis af, misschien zelfs met een voortuin nu. Door bij meer welvaart ook telkens voor meer te kiezen, krijg je eigenlijk geen financiële vrijheid. Je past je levensstandaard aan aan je nieuwe loon, maar beslist zo ook dat je dit loon wel moet blijven volhouden, je bent een slaaf van je woningkrediet. 

2. Echte rijkdom zit in ervaringen, niet in wat je koopt

Door eenvoudiger en kleiner te leven heb je ruimte en geld om aan andere zaken te spenderen zoals reizen of ervaringen met wie je lief hebt. Iets dat je veel meer rijkdom oplevert dan die grotere auto...Mensen beseffen steeds meer dat geld geen geluk brengt, maar dat ze door een eenvoudigere levensstijl meer tijd over houden om te doen wat ze graag doen, met de mensen die ze graag zien. Ze krijgen meer vat op hun carrière, en hunkeren niet naar promoties puur om het geld. 

3. Minder, kan soms ook meer luxe betekenen

Door minder spullen te kopen kan je wél meer investeren in een paar belangrijke stuks. In een klein huis past nu eenmaal minder, maar dan heeft een fantastische handcrafted mat ook veel meer impact. Dus ga niet voor én het dure boekenrek, én die designtafel én die lamp én die dure koffietafelboeken. Een fijne ruimte met enkele stuks die écht iets voor je betekenen ziet er stuk meer luxe uit. Elk stuk dat je aankoopt heeft een verhaal, je werd er echt verliefd op. Interieurspecialisten zien die switch ook en richten ruimtes weer ‘leger’ in met enkele blikvangers. En als je niet eerst IKEA leegkoopt hou je misschien wel een bedrag over om die designlamp waar je nog jaren dol op zal zijn te kopen. (br.hln)


» Reageer (0)
02-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een taal bijleren? Dat doe je best voor deze leeftijd

Een taal bijleren? Dat doe je best voor deze leeftijd

https://images1.persgroep.net/rcs/DeLzQJbUfv-id2AxqPHB-5n0UwM/diocontent/122683408/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Van nieuwe talen leren wordt gezegd dat je er best zo vroeg mogelijk mee begint. Onder het mom: jong geleerd, oud gedaan. Alhoewel deze theorie nooit volledige bevestiging kreeg van de wetenschap, wordt nu aangetoond dat er wel degelijk een bepaalde leeftijd is waarop we minder goed talen aanleren. 

Een studie uitgevoerd de Massachusetts Institute of Technology toont aan dat wanneer je hetzelfde niveau als een moedertaalspreker wil bereiken, je de taal moet beginnen leren voor je tien jaar oud wordt. Maar ook werd duidelijk dat tieners tot de leeftijd van 17 of 18 enorm sterk zijn in het begrijpen van de grammatica van een nieuwe taal, alleen begint het gebruik van de taal zwakker te worden. 

De grammatica van 670.000 mensen met verschillende leeftijden en nationaliteiten werd onder de loep genomen. Aan hen werd gevraagd hoe lang ze al Engels leerden en hoe ze dat deden. 246.000 onder hen spraken alleen Engels, de anderen waren twee- of meertalig. 

Nadat de resultaten verwerkt werden door een computer, werd duidelijk dat het aanleren van grammatica het gemakkelijkste was in de kindertijd en goed werd doorgezet tijdens de tienerjaren. Daarna wordt het moeilijker. 

Je kan een taal leren na 18

Maar dat wil niet zeggen dat een taal leren wanneer je volwassen bent onbegonnen werk is. De test toonde aan dat mensen die na hun 18de nog een taal beginnen leren, nog steeds snel vorderingen maken, maar ze maken minder kans om dezelfde bekwaamheid te verkrijgen als de mensen die de taal als moedertaal hebben.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby-verbouwing William en Kate kost 5 miljoen euro

Baby-verbouwing William en Kate kost 5 miljoen euro

https://images3.persgroep.net/rcs/WvbkLEudwgh1GZkGF1h_iv5Io2w/diocontent/122337812/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Voordat het nieuwe prinsje Louis zijn intrede deed in Kensington Palace, hebben prins William en zijn vrouw Kate hun ‘appartement’ grondig verbouwd. Er zou maar liefst 5 miljoen euro zijn uitgetrokken om het woonvertrek aangenamer te maken voor het stel en hun kinderen George, Charlotte en Louis. Dit meldt Closer Magazine.

Volgens het tijdschrift is het huis nu volledig gedecoreerd met foto’s van George en Charlotte. De babykamer zou ingericht zijn met een Peter Rabbit ontwerp, een van Engeland’s bekendste kinderboekfiguren. Er ‘wonen’ bovendien ook vele knuffelbeesten in het kamertje van de jongste telg. De term appartement is een beetje misplaatst in deze, omdat het een huis van vier verdiepingen betreft. Na een eerste grondige renovatie in 2011 werd het aantal kamers terug gebracht van 30 naar 20, omdat William en Kate flink wat muren hebben laten verwijderen, om zo meer ruimte te creëren.

Hoewel het stel dagelijks hulp krijgt van een aantal nanny’s, staat prins William erop om zijn oudste zoon en dochter dagelijks zelf naar school te brengen, indien zijn agenda het toelaat. Kate bekommert zich momenteel vooral om de jongste spruit, prins Louis. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 vragen over je toiletgewoontes die je nooit eerder durfde te stellen

3 vragen over je toiletgewoontes die je nooit eerder durfde te stellen

https://images4.persgroep.net/rcs/RQzINTKAPH_r9iHt0ulYNBbAl2E/diocontent/122642216/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Je toiletgewoontes zijn niet de meest sexy onderwerpen om over te praten. Daarom schieten wij je te hulp met drie vragen die je waarschijnlijk niet durft te stellen aan je dokter maar waar wij je wel een antwoord op geven.

Is er iets mis als ik niet elke dag de grote boodschap moet doen?

Net zoals sneeuwvlokjes, is iedereen zijn stoelgang uniek. Sommigen kunnen makkelijk meerdere keren per dag naar het toilet gaan, anderen slechts een paar keer per week. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je niet elke dag kan gaan. Maar als je je vaak opgeblazen voelt terwijl je niet ongesteld bent of als je veranderingen opmerkt in je toiletpatroon, raadpleeg het best je arts.

Waarom heb ik vaak het gevoel dat ik moet plassen, maar kan ik niet?

Voordat je plast, moeten je hersenen ‘toestemming geven’ aan je blaas. Dat gebeurt meestal als je blaas vol is en als je je op de juiste plaats bevindt om dat te doen, zoals de badkamer. Op het moment dat je gaat plassen trekt je blaas samen en ontspannen de plasbuis en bekkenbodemspieren zich waardoor de urine naar buiten kan. Als je vaak de aandrang voelt om te plassen, kamp je misschien met een overactieve blaas die nog voordat hij vol is samentrekt. Het kan ook zijn dat je je spieren gespannen houdt omdat je gestresseerd of angstig bent. Blijft het probleem zich voordoen, probeer dan om je eet- en drinkgewoontes aan te passen. Zo laat je cafeïne, alcohol en zuur en pikant eten het best links liggen. Daarnaast kan je ook je bekkenbodemspieren trainen met oefeningen of een blaastraining volgen, maar raadpleeg wel altijd eerst je arts.

Waarom heb ik voortdurend last van winderigheid?

Winderigheid kan allerlei oorzaken hebben. Soms ontstaat flatulentie wanneer het lichaam moeilijkheden ondervindt met het verteren van bepaalde voedingstoffen. De boosdoeners zijn dan vaak vezels, kunstmatige zoetstoffen en lactose als je intolerant bent. Ook te snel eten, praten tijdens het eten of kauwgum kunnen voor winderigheid zorgen omdat je een heleboel lucht inslikt. De meeste mensen laten tussen de 12 en 25 windjes per dag. Heb jij er meer last van en houden je klachten aan? Raadpleeg dan je arts. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karl Lagerfeld pakt uit met make-upcollectie

Karl Lagerfeld pakt uit met make-upcollectie

https://images1.persgroep.net/rcs/L-OHyAq94bIN59hasjn2wLoolcM/diocontent/120949441/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Ook op 84-jarige leeftijd weet Karl Lagerfeld jan en alleman nog te verrassen: in een gesprek met het magazine Women’s Wear Daily heeft hij aangekondigd dat hij een make-uplijn zal lanceren. De collectie zal een ode zijn aan hemzelf én aan zijn kat Choupette.

Voor de collectie werkte Karl Lagerfeld samen met het Australische make-upbedrijf ModelCo. Het resultaat is een reeks van 50 stuks, van eyeliner tot mascara, wenkbrauwgel, highlighter, een oplichtende lippenstift , lipgloss, balsems en make-upborstels. “Ik heb nog nooit zo’n volledige make-uplijn op de markt gebracht”, zegt hij daar zelf over.

Nog volgens de ontwerper is zijn lijn niet gericht op een specifieke doelgroep. “De collectie is gemaakt voor mensen van elke leeftijd die het leuk vinden – ook jonge mensen die meer over make-up weten dan wij zelf,” voegt hij daar nog aan toe. Ook bij het ontwerp heeft Lagerfeld himself veel in de pap te brokken gehad. Zo hebben meerdere producten een dop, die dankzij een zonnebril, paardenstaart en stropdas als twee druppels water lijken op de ontwerper. Bij andere verpakkingen zien we dan weer zijn beroemde kat, Choupette. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse gehaktballetjes? Ze komen uit Turkije

Zweedse gehaktballetjes? Ze komen uit Turkije

https://images0.persgroep.net/rcs/73Jc7XuATLGHMoMOK7N7ruY-3yY/diocontent/115119456/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Köttbullar is het bekendste nationale gerecht van Zweden, maar het originele recept van de beroemde gehaktballetjes blijkt uit een ander land te komen: Turkije. Dat heeft het officiële account van Zweden zelf op Twitter gemeld.

De tweet van zaterdag luidde: “Zweedse gehaktballetjes zijn eigenlijk gebaseerd op een recept dat koning Karel XII mee naar huis bracht uit Turkije in het begin van de 18de eeuw. Dat zijn de feiten!”

Turken noemden het op Twitter meteen een “bekentenis” en wezen er fijntjes op dat de balletjes niet het enige product zijn dat Karel XII uit Turkije meenam naar Zweden. Volgens Annie Mattson van de universiteit van Uppsala had de koning inderdaad ook koffiebonen en het recept voor gevulde kool bij zich. 

Koning Karel leefde een tijdje in de Moldavische stad Bender - destijds Turks grondgebied - nadat hij in 1709 een afmattende strijd had verloren tegen de Russen. Hij regeerde van 1697 tot 1718. In 1714 keerde de oorlogszuchtige vorst terug naar Zweden.

Bij ons, en in de rest van de wereld, staan de bekende balletjes zowat synoniem met de gezinsvriendelijke keuken van de Zweedse meubelgigant Ikea. Lekker, betaalbaar, en je moet ze niet eens zélf in elkaar flansen! (br.hln)


» Reageer (0)
01-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade is wél gezond, maar enkel en alleen de pure variant

Chocolade is wél gezond, maar enkel en alleen de pure variant

https://images4.persgroep.net/rcs/xnAkQJd_RCdoc5B7t8CI5JHIYvk/diocontent/122605947/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Grijp je vaak naar een chocoladereep als je ruzie hebt met je beste vriend of hard moet werken om je deadlines te halen? Dat is logisch, zeggen onderzoekers van het Loma Linda University Adventist Health Sciences Centre. Ze suggereren dat de lekkernij helpt tegen stress.

Wie beweert dat af en toe snoepen van chocolade geen kwaad kan, heeft absoluut gelijk. Maar enkel en alleen als je het hebt over chocolade met een cacaopercentage van meer dan 70 procent. In dat geval laat de zoetigheid je stressniveau dalen en remt het ontstekingen. Alsof dat nog niet genoeg is, ontdekten de wetenschappers ook dat pure chocolade je humeur én je geheugencapaciteiten verbetert.

Flavanolen

Dat komt omdat pure chocolade bomvol flavanolen zit, een type antioxidanten. En dat is een primeurtje voor de universiteit, beweert hoofdonderzoeker Lee S. Berk. “Jarenlang hebben we gekeken naar het effect van suiker in chocolade. Hoe meer suiker, hoe gelukkiger je er van wordt”, legt hij uit. “Dit is de eerste keer dat we kleine reepjes met een hoog cacaopercentage onder de loep hebben genomen.”

Zeggen dat je troost vindt in chocolade klopt dus in zekere zin. Maar er zijn nog voordelen verbonden aan het lekkere tussendoortje. Eerder dit jaar toonde een studie van de VUB al aan dat de flavanolen de bloedvaten verwijden. Dat is goed nieuws voor oudere mensen, omdat het verouderingsproces gepaard gaat met minder elastische bloedvaten, en ook voor mensen met een risico op cardiovasculaire aandoeningen en mensen met overgewicht.

Berk waarschuwt dat zijn onderzoek geen excuus mag zijn om aan de lopende band chocolade op te smikkelen. De voordelen gelden enkel en alleen bij zwarte chocolade en uiteraard is er nog meer onderzoek nodig om het exacte mechanisme van de flavanolen bloot te leggen.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Deze zes doodgewone dingen die we constant gebruiken, zullen in de komende tien jaar verdwijnen”

“Deze zes doodgewone dingen die we constant gebruiken, zullen in de komende tien jaar verdwijnen”

https://images0.persgroep.net/rcs/Fk14TgWL4AKsB3s_FOyTaupeNOs/diocontent/122636696/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Technologische ontwikkelingen gaan zo snel dat we dingen die we nu nog bijna dagelijks gebruiken, in de nabije toekomst niet meer nodig zullen hebben. Volgens futurist en trendwatcher Michael McQueen zullen we in het volgende decennium afscheid nemen van kredietkaarten, tankstations en zelfs taallessen.

Michael McQueen is een Australische trendwatcher en schrijver die in zijn laatste boek ‘How to Prepare Now for What’s Next’ onthult welke producten en diensten met uitsterven bedreigd zijn. “Over tien jaar zal de wereld er helemaal anders uitzien”, vertelt hij aan news.com.au. “47 procent van de huidige jobs zullen verdwijnen door technologie en automatisatie.”

Volgens McQueen zullen deze zes doodgewone dingen in de komende tien jaar verdwijnen:

iTunes

iTunes, de ooit zo populaire downloaddienst van Apple, zal tegen begin volgend jaar al verdwenen zijn, zegt McQueen. Hoewel Apple ontkent dat iTunes verdwijnt, worden de geruchten over een stopzetting alsmaar luider.

Parkings

“Zelfrijdende auto’s zullen ons leven veranderen”, zegt McQueen. Volgens Elon Musk zullen zelfrijdende auto’s tegen 2020 hun intrede maken bij het grote publiek. Tegen 2025 worden ze alledaags en tegen 2030 zijn ze niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

Samen met de gewone auto verdwijnen volgens McQueen ook de autoverzekering en parkings. “Parkeren is een nachtmerrie. Het is veel logischer dat je auto je gewoon afzet en terugrijdt of je zelfs geld oplevert als Uber-auto.”

“Binnen 30 jaar is een auto bezitten hetzelfde als vandaag een paard bezitten.”

Kredietkaarten

Technologieën zoals Apple Pay hebben er al voor gezorgd dat mensen minder met kredietkaarten betalen. Die trend zal zich volgens McQueen alleen maar verderzetten en zelfs smartphones zijn binnenkort niet meer nodig om te betalen. “Biometrische technologieën zullen onze stemmen, vingerafdrukken en irissen herkennen wanneer we een winkel binnenwandelen.” Betalen gaat dus alsmaar meer automatisch gebeuren.

Callcenters

Tegen 2020 zullen chatbots de interactie met klanten voor 85 procent hebben overgenomen. “Technologie is veel goedkoper en efficiënter dan personeel”, zegt McQueen.

Taallessen

Een vreemde taal leren wordt binnenkort volledig overbodig, zegt McQueen. Toeristen, zakenmensen en al wie het nodig heeft, zullen via een oortje vertalingen ingefluisterd krijgen.

Tankstations

De markt van elektrische wagens ontploft, dus de vraag naar benzine zal blijven afnemen. Dus ook tankstations zullen uiteindelijk uit het straatbeeld verdwijnen, zegt McQueen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fermettes vinden nog amper kopers

Fermettes vinden nog amper kopers

https://images3.persgroep.net/rcs/CZbhr0eprOrU1qhmBm0b-umXpmA/diocontent/122627927/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Fermettes raken bijna niet meer verkocht. Dat blijkt uit een rondvraag van VTM NIEUWS bij immokantoren en notarissen. In de jaren 80 waren ze razend populair, maar nu wil iedereen een strak en modern huis.

Eigenaars die hun fermette willen verkopen, moeten maanden of zelfs jaren wachten op een koper. Als gevolg zakken de prijzen.

De rustieke fermette met zijn klassieke dakkapelletjes dateert uit de jaren 80. Toen was landelijk Vlaanderen volgebouwd met huizen in boerderijstijl. Maar de huizen met open haard en houten balken zijn tegenwoordig passé.

Ze zijn intussen meer dan dertig jaar oud en voldoen ook niet meer aan strenge renovatie- en energienormen. “Vandaag de dag zie je dat de oudere fermettes wel op de markt komen, maar als je daar een koper voor wil vinden, moet je wel wat water bij de wijn doen”, zegt Bart Van Opstal van de Federatie van het Belgisch Notariaat. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!