NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
02-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een taal bijleren? Dat doe je best voor deze leeftijd

Een taal bijleren? Dat doe je best voor deze leeftijd

https://images1.persgroep.net/rcs/DeLzQJbUfv-id2AxqPHB-5n0UwM/diocontent/122683408/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Van nieuwe talen leren wordt gezegd dat je er best zo vroeg mogelijk mee begint. Onder het mom: jong geleerd, oud gedaan. Alhoewel deze theorie nooit volledige bevestiging kreeg van de wetenschap, wordt nu aangetoond dat er wel degelijk een bepaalde leeftijd is waarop we minder goed talen aanleren. 

Een studie uitgevoerd de Massachusetts Institute of Technology toont aan dat wanneer je hetzelfde niveau als een moedertaalspreker wil bereiken, je de taal moet beginnen leren voor je tien jaar oud wordt. Maar ook werd duidelijk dat tieners tot de leeftijd van 17 of 18 enorm sterk zijn in het begrijpen van de grammatica van een nieuwe taal, alleen begint het gebruik van de taal zwakker te worden. 

De grammatica van 670.000 mensen met verschillende leeftijden en nationaliteiten werd onder de loep genomen. Aan hen werd gevraagd hoe lang ze al Engels leerden en hoe ze dat deden. 246.000 onder hen spraken alleen Engels, de anderen waren twee- of meertalig. 

Nadat de resultaten verwerkt werden door een computer, werd duidelijk dat het aanleren van grammatica het gemakkelijkste was in de kindertijd en goed werd doorgezet tijdens de tienerjaren. Daarna wordt het moeilijker. 

Je kan een taal leren na 18

Maar dat wil niet zeggen dat een taal leren wanneer je volwassen bent onbegonnen werk is. De test toonde aan dat mensen die na hun 18de nog een taal beginnen leren, nog steeds snel vorderingen maken, maar ze maken minder kans om dezelfde bekwaamheid te verkrijgen als de mensen die de taal als moedertaal hebben.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby-verbouwing William en Kate kost 5 miljoen euro

Baby-verbouwing William en Kate kost 5 miljoen euro

https://images3.persgroep.net/rcs/WvbkLEudwgh1GZkGF1h_iv5Io2w/diocontent/122337812/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Voordat het nieuwe prinsje Louis zijn intrede deed in Kensington Palace, hebben prins William en zijn vrouw Kate hun ‘appartement’ grondig verbouwd. Er zou maar liefst 5 miljoen euro zijn uitgetrokken om het woonvertrek aangenamer te maken voor het stel en hun kinderen George, Charlotte en Louis. Dit meldt Closer Magazine.

Volgens het tijdschrift is het huis nu volledig gedecoreerd met foto’s van George en Charlotte. De babykamer zou ingericht zijn met een Peter Rabbit ontwerp, een van Engeland’s bekendste kinderboekfiguren. Er ‘wonen’ bovendien ook vele knuffelbeesten in het kamertje van de jongste telg. De term appartement is een beetje misplaatst in deze, omdat het een huis van vier verdiepingen betreft. Na een eerste grondige renovatie in 2011 werd het aantal kamers terug gebracht van 30 naar 20, omdat William en Kate flink wat muren hebben laten verwijderen, om zo meer ruimte te creëren.

Hoewel het stel dagelijks hulp krijgt van een aantal nanny’s, staat prins William erop om zijn oudste zoon en dochter dagelijks zelf naar school te brengen, indien zijn agenda het toelaat. Kate bekommert zich momenteel vooral om de jongste spruit, prins Louis. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 vragen over je toiletgewoontes die je nooit eerder durfde te stellen

3 vragen over je toiletgewoontes die je nooit eerder durfde te stellen

https://images4.persgroep.net/rcs/RQzINTKAPH_r9iHt0ulYNBbAl2E/diocontent/122642216/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Je toiletgewoontes zijn niet de meest sexy onderwerpen om over te praten. Daarom schieten wij je te hulp met drie vragen die je waarschijnlijk niet durft te stellen aan je dokter maar waar wij je wel een antwoord op geven.

Is er iets mis als ik niet elke dag de grote boodschap moet doen?

Net zoals sneeuwvlokjes, is iedereen zijn stoelgang uniek. Sommigen kunnen makkelijk meerdere keren per dag naar het toilet gaan, anderen slechts een paar keer per week. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je niet elke dag kan gaan. Maar als je je vaak opgeblazen voelt terwijl je niet ongesteld bent of als je veranderingen opmerkt in je toiletpatroon, raadpleeg het best je arts.

Waarom heb ik vaak het gevoel dat ik moet plassen, maar kan ik niet?

Voordat je plast, moeten je hersenen ‘toestemming geven’ aan je blaas. Dat gebeurt meestal als je blaas vol is en als je je op de juiste plaats bevindt om dat te doen, zoals de badkamer. Op het moment dat je gaat plassen trekt je blaas samen en ontspannen de plasbuis en bekkenbodemspieren zich waardoor de urine naar buiten kan. Als je vaak de aandrang voelt om te plassen, kamp je misschien met een overactieve blaas die nog voordat hij vol is samentrekt. Het kan ook zijn dat je je spieren gespannen houdt omdat je gestresseerd of angstig bent. Blijft het probleem zich voordoen, probeer dan om je eet- en drinkgewoontes aan te passen. Zo laat je cafeïne, alcohol en zuur en pikant eten het best links liggen. Daarnaast kan je ook je bekkenbodemspieren trainen met oefeningen of een blaastraining volgen, maar raadpleeg wel altijd eerst je arts.

Waarom heb ik voortdurend last van winderigheid?

Winderigheid kan allerlei oorzaken hebben. Soms ontstaat flatulentie wanneer het lichaam moeilijkheden ondervindt met het verteren van bepaalde voedingstoffen. De boosdoeners zijn dan vaak vezels, kunstmatige zoetstoffen en lactose als je intolerant bent. Ook te snel eten, praten tijdens het eten of kauwgum kunnen voor winderigheid zorgen omdat je een heleboel lucht inslikt. De meeste mensen laten tussen de 12 en 25 windjes per dag. Heb jij er meer last van en houden je klachten aan? Raadpleeg dan je arts. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karl Lagerfeld pakt uit met make-upcollectie

Karl Lagerfeld pakt uit met make-upcollectie

https://images1.persgroep.net/rcs/L-OHyAq94bIN59hasjn2wLoolcM/diocontent/120949441/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Ook op 84-jarige leeftijd weet Karl Lagerfeld jan en alleman nog te verrassen: in een gesprek met het magazine Women’s Wear Daily heeft hij aangekondigd dat hij een make-uplijn zal lanceren. De collectie zal een ode zijn aan hemzelf én aan zijn kat Choupette.

Voor de collectie werkte Karl Lagerfeld samen met het Australische make-upbedrijf ModelCo. Het resultaat is een reeks van 50 stuks, van eyeliner tot mascara, wenkbrauwgel, highlighter, een oplichtende lippenstift , lipgloss, balsems en make-upborstels. “Ik heb nog nooit zo’n volledige make-uplijn op de markt gebracht”, zegt hij daar zelf over.

Nog volgens de ontwerper is zijn lijn niet gericht op een specifieke doelgroep. “De collectie is gemaakt voor mensen van elke leeftijd die het leuk vinden – ook jonge mensen die meer over make-up weten dan wij zelf,” voegt hij daar nog aan toe. Ook bij het ontwerp heeft Lagerfeld himself veel in de pap te brokken gehad. Zo hebben meerdere producten een dop, die dankzij een zonnebril, paardenstaart en stropdas als twee druppels water lijken op de ontwerper. Bij andere verpakkingen zien we dan weer zijn beroemde kat, Choupette. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse gehaktballetjes? Ze komen uit Turkije

Zweedse gehaktballetjes? Ze komen uit Turkije

https://images0.persgroep.net/rcs/73Jc7XuATLGHMoMOK7N7ruY-3yY/diocontent/115119456/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Köttbullar is het bekendste nationale gerecht van Zweden, maar het originele recept van de beroemde gehaktballetjes blijkt uit een ander land te komen: Turkije. Dat heeft het officiële account van Zweden zelf op Twitter gemeld.

De tweet van zaterdag luidde: “Zweedse gehaktballetjes zijn eigenlijk gebaseerd op een recept dat koning Karel XII mee naar huis bracht uit Turkije in het begin van de 18de eeuw. Dat zijn de feiten!”

Turken noemden het op Twitter meteen een “bekentenis” en wezen er fijntjes op dat de balletjes niet het enige product zijn dat Karel XII uit Turkije meenam naar Zweden. Volgens Annie Mattson van de universiteit van Uppsala had de koning inderdaad ook koffiebonen en het recept voor gevulde kool bij zich. 

Koning Karel leefde een tijdje in de Moldavische stad Bender - destijds Turks grondgebied - nadat hij in 1709 een afmattende strijd had verloren tegen de Russen. Hij regeerde van 1697 tot 1718. In 1714 keerde de oorlogszuchtige vorst terug naar Zweden.

Bij ons, en in de rest van de wereld, staan de bekende balletjes zowat synoniem met de gezinsvriendelijke keuken van de Zweedse meubelgigant Ikea. Lekker, betaalbaar, en je moet ze niet eens zélf in elkaar flansen! (br.hln)


» Reageer (0)
01-05-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade is wél gezond, maar enkel en alleen de pure variant

Chocolade is wél gezond, maar enkel en alleen de pure variant

https://images4.persgroep.net/rcs/xnAkQJd_RCdoc5B7t8CI5JHIYvk/diocontent/122605947/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Grijp je vaak naar een chocoladereep als je ruzie hebt met je beste vriend of hard moet werken om je deadlines te halen? Dat is logisch, zeggen onderzoekers van het Loma Linda University Adventist Health Sciences Centre. Ze suggereren dat de lekkernij helpt tegen stress.

Wie beweert dat af en toe snoepen van chocolade geen kwaad kan, heeft absoluut gelijk. Maar enkel en alleen als je het hebt over chocolade met een cacaopercentage van meer dan 70 procent. In dat geval laat de zoetigheid je stressniveau dalen en remt het ontstekingen. Alsof dat nog niet genoeg is, ontdekten de wetenschappers ook dat pure chocolade je humeur én je geheugencapaciteiten verbetert.

Flavanolen

Dat komt omdat pure chocolade bomvol flavanolen zit, een type antioxidanten. En dat is een primeurtje voor de universiteit, beweert hoofdonderzoeker Lee S. Berk. “Jarenlang hebben we gekeken naar het effect van suiker in chocolade. Hoe meer suiker, hoe gelukkiger je er van wordt”, legt hij uit. “Dit is de eerste keer dat we kleine reepjes met een hoog cacaopercentage onder de loep hebben genomen.”

Zeggen dat je troost vindt in chocolade klopt dus in zekere zin. Maar er zijn nog voordelen verbonden aan het lekkere tussendoortje. Eerder dit jaar toonde een studie van de VUB al aan dat de flavanolen de bloedvaten verwijden. Dat is goed nieuws voor oudere mensen, omdat het verouderingsproces gepaard gaat met minder elastische bloedvaten, en ook voor mensen met een risico op cardiovasculaire aandoeningen en mensen met overgewicht.

Berk waarschuwt dat zijn onderzoek geen excuus mag zijn om aan de lopende band chocolade op te smikkelen. De voordelen gelden enkel en alleen bij zwarte chocolade en uiteraard is er nog meer onderzoek nodig om het exacte mechanisme van de flavanolen bloot te leggen.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Deze zes doodgewone dingen die we constant gebruiken, zullen in de komende tien jaar verdwijnen”

“Deze zes doodgewone dingen die we constant gebruiken, zullen in de komende tien jaar verdwijnen”

https://images0.persgroep.net/rcs/Fk14TgWL4AKsB3s_FOyTaupeNOs/diocontent/122636696/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Technologische ontwikkelingen gaan zo snel dat we dingen die we nu nog bijna dagelijks gebruiken, in de nabije toekomst niet meer nodig zullen hebben. Volgens futurist en trendwatcher Michael McQueen zullen we in het volgende decennium afscheid nemen van kredietkaarten, tankstations en zelfs taallessen.

Michael McQueen is een Australische trendwatcher en schrijver die in zijn laatste boek ‘How to Prepare Now for What’s Next’ onthult welke producten en diensten met uitsterven bedreigd zijn. “Over tien jaar zal de wereld er helemaal anders uitzien”, vertelt hij aan news.com.au. “47 procent van de huidige jobs zullen verdwijnen door technologie en automatisatie.”

Volgens McQueen zullen deze zes doodgewone dingen in de komende tien jaar verdwijnen:

iTunes

iTunes, de ooit zo populaire downloaddienst van Apple, zal tegen begin volgend jaar al verdwenen zijn, zegt McQueen. Hoewel Apple ontkent dat iTunes verdwijnt, worden de geruchten over een stopzetting alsmaar luider.

Parkings

“Zelfrijdende auto’s zullen ons leven veranderen”, zegt McQueen. Volgens Elon Musk zullen zelfrijdende auto’s tegen 2020 hun intrede maken bij het grote publiek. Tegen 2025 worden ze alledaags en tegen 2030 zijn ze niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

Samen met de gewone auto verdwijnen volgens McQueen ook de autoverzekering en parkings. “Parkeren is een nachtmerrie. Het is veel logischer dat je auto je gewoon afzet en terugrijdt of je zelfs geld oplevert als Uber-auto.”

“Binnen 30 jaar is een auto bezitten hetzelfde als vandaag een paard bezitten.”

Kredietkaarten

Technologieën zoals Apple Pay hebben er al voor gezorgd dat mensen minder met kredietkaarten betalen. Die trend zal zich volgens McQueen alleen maar verderzetten en zelfs smartphones zijn binnenkort niet meer nodig om te betalen. “Biometrische technologieën zullen onze stemmen, vingerafdrukken en irissen herkennen wanneer we een winkel binnenwandelen.” Betalen gaat dus alsmaar meer automatisch gebeuren.

Callcenters

Tegen 2020 zullen chatbots de interactie met klanten voor 85 procent hebben overgenomen. “Technologie is veel goedkoper en efficiënter dan personeel”, zegt McQueen.

Taallessen

Een vreemde taal leren wordt binnenkort volledig overbodig, zegt McQueen. Toeristen, zakenmensen en al wie het nodig heeft, zullen via een oortje vertalingen ingefluisterd krijgen.

Tankstations

De markt van elektrische wagens ontploft, dus de vraag naar benzine zal blijven afnemen. Dus ook tankstations zullen uiteindelijk uit het straatbeeld verdwijnen, zegt McQueen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fermettes vinden nog amper kopers

Fermettes vinden nog amper kopers

https://images3.persgroep.net/rcs/CZbhr0eprOrU1qhmBm0b-umXpmA/diocontent/122627927/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Fermettes raken bijna niet meer verkocht. Dat blijkt uit een rondvraag van VTM NIEUWS bij immokantoren en notarissen. In de jaren 80 waren ze razend populair, maar nu wil iedereen een strak en modern huis.

Eigenaars die hun fermette willen verkopen, moeten maanden of zelfs jaren wachten op een koper. Als gevolg zakken de prijzen.

De rustieke fermette met zijn klassieke dakkapelletjes dateert uit de jaren 80. Toen was landelijk Vlaanderen volgebouwd met huizen in boerderijstijl. Maar de huizen met open haard en houten balken zijn tegenwoordig passé.

Ze zijn intussen meer dan dertig jaar oud en voldoen ook niet meer aan strenge renovatie- en energienormen. “Vandaag de dag zie je dat de oudere fermettes wel op de markt komen, maar als je daar een koper voor wil vinden, moet je wel wat water bij de wijn doen”, zegt Bart Van Opstal van de Federatie van het Belgisch Notariaat. (br.hln)


» Reageer (0)
30-04-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Primark Antwerpen maakt zich op voor stormloop

Primark Antwerpen maakt zich op voor stormloop, wij gingen al eens kijken

https://images3.persgroep.net/rcs/O3HpgwtLpd3nX6r0lUNI05o3DDg/diocontent/122490055/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Maandag opent de internationale retailer Primark de deuren van een gloednieuwe flagshipstore op de Meir. Twee jaar lang werkte Primark aan de winkel van 5900 vierkante meter, meteen de grootste van België. De winkel bestaat uit twee verdiepingen met de nieuwste modetrends voor vrouwen, mannen, kinderen alsook schoenen, accessoires, lingerie, beauty en homeware. Zelfs gsm hoesjes, drijvende donuts voor in het zwembad en hoofdtelefoons zitten in het assortiment.

De winkel zet maandag lang voor de opening om 10u al dranghekken klaar, maar verwacht geen grote problemen aangezien er bijna 3000 shoppers tegelijk kunnen winkelen. Primark voorzag gratis wifi, 80 kleedkamers, 67 kassa’s en twee zones om je “batterijen” terug op te laden. Met tal van ingewerkte led-schermen en verwijzingen naar diamanten in vloeren, lampen en spiegels, ziet de winkel er behoorlijk flashy uit.

De winkel is gevestigd in een historisch gebouw uit 1909. Tijdens de verbouwingen heeft Primark heel wat kenmerkende elementen van het gebouw in hun oorspronkelijke staat hersteld, waaronder de centrale trap en de “Ridderkamer”. De “Ridderkamer”, die nu een breed scala van Primark Harry Potter-merchandise bevat, werd in het verleden gebruikt door een bank om aktes te ondertekenen.

De winkel geeft werk aan 550 mensen, waaronder 85 procent vrouwen. 130 Mensen werden gevonden via een samenwerking met de VDAB en gaan na een periode van werkloosheid, terug aan het werk. Dinsdag 1 mei is de winkel gesloten, maar er komen wel ruime openingsuren. Je kan je te buiten gaan aan spotgoedkope spulletjes tussen 9u en 19u45. (br.hln)


» Reageer (0)
29-04-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze man heeft ‘bewijs’ voor buitenaards leven op Mars gevonden

Deze man heeft ‘bewijs’ voor buitenaards leven op Mars gevonden

https://images0.persgroep.net/rcs/0WR7sCHwqNuSQ4AxlDljT0NkGEM/diocontent/122559864/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Is er buitenaards leven in ons universum? Deze amateurastronoom is alvast overtuigd van wel, én hij meent daarvoor bewijs gevonden te hebben. In een foto van NASA dan nog wel.

Joe White, een ‘space video journalist’ uit Bristol, is verzot op astronomie. Hij houdt zich uren bezig met het analyseren van NASA-gegevens, waarbij hij op zoek gaat naar bewijzen voor buitenaards leven. Dat doet hij meer bepaald door tekenen van kunst en cultuur op te sporen in foto’s van andere planeten. Zijn conclusies giet hij daarna in video’s, die hij publiceert op zijn YouTube-kanaal ‘ArtAlienTv’.

De 45-jarige man denkt nu ook sluitend bewijs gevonden te hebben van buitenaards leven op Mars. Hij vond dat in de recentste beelden van de Curiosity rover, de robot van NASA die sinds 2012 op de planeet rondrijdt en er foto’s maakt. “Ik heb iets gevonden dat lijkt op een kleine, vrouwelijke afbeelding van een hoofd”, klinkt het opgetogen in zijn video. “Het is maar een paar cm groot, maar het is duidelijk een uitgesneden beeld van een vrouwelijke krijger. De helm die ze draagt, lijkt erg op die dat je in de middeleeuwen bij ons vond. Ik zie ook mogelijks een embleem op haar voorhoofd en zeer interessante gelaatstrekken. Het lijkt wel een Egyptische stijl.”

De meeste mensen zouden niet veel meer zien dan een leuk gevormde rotsformatie, maar White is ervan overtuigd dat de ‘vrouw’ door aliens gemaakt werd. En het is trouwens niet het eerste bewijs dat hij ontdekt: “Dit is maar een van de honderden artefacten die ik op Mars heb ontdekt de afgelopen jaren. Hopelijk zal ik ooit kunnen bewijzen dat er een eeuwenoude, kunstzinnige beschaving bestaan heeft op de rode planeet. ” (br.hln)


» Reageer (0)
28-04-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pitbull en teckel zijn onafscheidelijk in asiel. Hun adoptie zet opeenvolging van emotionele gebeurtenissen in gang

Pitbull en teckel zijn onafscheidelijk in asiel. Hun adoptie zet opeenvolging van emotionele gebeurtenissen in gang

https://images3.persgroep.net/rcs/lIgJtLBCtFMAO_sr5lrLrPRIjuQ/diocontent/122474654/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De 12-jarige blinde teckel ‘OJ’ en de 6-jarige pitbull ‘Blue Dozer’ zijn al jarenlang beste vrienden. Ze komen op 20 april samen in het asiel van Richmond in de Amerikaanse staat Virginia terecht nadat hun baasje dakloos was geworden. Hun adoptie is het startschot van een emotionele rollercoaster die duizenden mensen in de ban houdt.

Voor het asielcentrum staat het meteen vast dat de twee honden samen moeten geadopteerd worden. OJ kan nog amper zien en heeft zijn ‘buddy’ Blue Dozer naast zich nodig als geleidehond. Ook hun eigenaar die dakloos is geworden en dus niet meer goed voor ze kan zorgen, dringt erop aan dat zijn oogappels samen blijven.

Op Facebook omschrijft het asiel de vriendschap tussen de viervoeters als de innigste die ze ooit hebben gezien. “Wie wil dit paar adopteren?”, klinkt het.

Op zondag biedt een vrouw zich aan om het duo in huis te nemen. Ze vertelt dat haar pitbull enkele jaren geleden gestorven is en dat ze zeker twee honden aankan. “Op dat moment was er geen reden tot bezorgdheid”, zegt Christie Peters van Richmand Animal Care Shelter.

Zwerver

Een paar dagen later, op dinsdag, wordt een zwervende OJ door een man aangetroffen op een landweggetje, zo’n 160 km verwijderd van Richmond. Haar vriend Blue Dozer is er niet bij. De man brengt de teckel naar het asielcentrum in Staunton. Daar achterhalen ze via de chip dat het hondje van het asielcentrum in Richmond afkomstig is. Ze contacteren het nieuwe baasje. Zij verklaart dat iemand anders op OJ aan het passen was en dat ze de hond bij nader inzien in het asiel wil laten maar dat ze Blue Dozer zeker wil houden.

Maar zo zouden de beide vrienden gescheiden worden van elkaar en als er iets is dat zeker niet zou mogen gebeuren, is het wel dit. De verzorgers van het asielcentrum praten de volgende dag, woensdag, urenlang in op de vrouw opdat OJ en Blue Dozer zouden kunnen samen blijven. De vrouw wil  van geen wijken weten. “Ze hield echt wel van de hond en wilde hem per se houden”, legt Peters uit. Ondertussen krijgt de zaak veel aandacht op sociale media. Het verhaal van de viervoeters gaat viraal. Iedereen zit op het puntje van zijn stoel. De afloop is onzeker.

Grote druk

Naar eigen zeggen onder grote druk en tientallen doodsbedreigingen geeft de vrouw dan toch toe. De medewerkers van het asiel en de vrouw spreken met elkaar af op een parkeerterrein om Blue Dozer over te dragen. OJ wacht op hem. Het wordt een emotioneel weerzien. Ze zijn opnieuw onafscheidelijk. Op social media geven mensen aan dat ze tranen van geluk hebben geweend na de hereniging.

Ondertussen hebben honderden mensen zich aangeboden om het duo te adopteren. Het asielcentrum zal alle aanvragen grondig screenen. Maar eerst mogen OJ en Blue Dozer in alle rust bekomen van hun avontuur en genieten van elkaars gezelschap. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze trokken tanden en voerden operaties uit. En nu blijken deze twee vrouwen helemaal geen tandarts te zijn

Ze trokken tanden en voerden operaties uit. En nu blijken deze twee vrouwen helemaal geen tandarts te zijn

https://images1.persgroep.net/rcs/tvIk_v4a1YG1EWpmI6tdBUnDvqU/diocontent/122489052/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een bezoek aan de tandarts: weinig mensen kijken ernaar uit. Maar het kan nog erger. Want wat als de persoon die in je mond aan het werk is, plots een bedrieger blijkt te zijn? Het overkwam enkele patiënten in de Amerikaanse staat Arizona. Met alle gevolgen van dien.

Melissa Pavey (45) en Jolene Houchens (38) openden enkele jaren geleden een praktijk in Glendale bij Phoenix. Daar ontvingen ze patiënten, trokken ze tanden, verdoofden ze mensen en voerden ze risicovolle operaties uit. Alleen, ze hadden helemaal geen tandartsdiploma.

Ingreep

“Tijdens de ingreep had ik al het gevoel dat er iets niet in de haak was”, vertelt een van de patiënten van de twee vrouwen aan de Amerikaanse nieuwszender wsmv.com. Layna liet er enkele tanden weghalen in januari vorig jaar. “Het duurde een eeuwigheid, ze bleef maar verdoving bijgeven en ik bleef maar pijn voelen. Op zeker moment liet ze een van haar toestellen op de grond vallen. Ze raapte het op en stopte het vervolgens gewoon weer in mijn mond.”

Toen Layna daarna om antibiotica en pijnstillers vroeg, kreeg ze als antwoord dat ze geen antibiotica meer nodig had eenmaal de tanden getrokken waren. Ze kreeg naar eigen zeggen wel enkele losse pillen in een zakje. “Ik nam er eentje en herinner me van daarna niets meer”, zegt ze. “Ik ben nog teruggegaan om te zeggen dat ik de pillen niet meer wilde nemen.”

Prince

“Jolene gaf me een voorschrift voor Percocet (een sterke pijnstiller waar zowel Michael Jackson als Prince een overdosis van namen, red.) en dat gebeurde met een voorschriftboekje van een andere tandarts. Mijn pijn was echter zo extreem, dat ik besloot om naar de spoeddienst van het ziekenhuis te trekken. Daar kreeg ik te horen dat ik een infectie had. Ik hoop dat de vrouwen niet nog meer mensen pijn hebben gedaan”, zegt ze nog.

Het gerecht kwam de vrouwen op het spoor nadat er een klacht was binnengelopen bij de beroepsvereniging van tandartsen in Arizona: de Arizona State Board of Dental Examiners. De vrouwen werden opgepakt en worden nu volgens openbare aanklager Mark Brnovich beschuldigd van het beoefenen van tandheelkunde zonder vergunning op minstens 5 onwetende patiënten en dat tussen juli 2016 en december 2017. Het gaat onder meer om het gebruik van tandartsmateriaal, boren en lasers en het trekken van tanden.

De vrouwen zouden hun slachtoffers bovendien duizenden dollars aangerekend hebben voor de illegale procedures. Zo moest een man 6.000 dollar (ongeveer 5.000 euro) betalen voor het trekken van een tand.

Identiteitsdiefstal 

Volgens de tenlastelegging worden ze ook beschuldigd van identiteitsdiefstal voor het gebruik van het voorschriftenboekje van een echte tandarts, om zelf medicijnen voor te kunnen schrijven. En verder van fraude, diefstal en zware mishandeling met een gevaarlijk instrument. Begin volgende maand moeten ze voor de rechter verschijnen om zich te verantwoorden. (br.hln)


» Reageer (0)
27-04-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Populariteit van Gucci niet te stoppen: verkoop is met 49% gestegen sinds begin 2018

Populariteit van Gucci niet te stoppen: verkoop is met 49% gestegen sinds begin 2018

https://images1.persgroep.net/rcs/llIE0WvGAj77lOhW80AcLm9cBEQ/diocontent/122479684/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Hoewel het geen goede tijden zijn voor de mode, bewijst Gucci dat het niet slecht hoéft te gaan. Sinds de aanstelling van Alessandro Michele bij het modehuis, floreert het Italiaanse merk als nooit tevoren. En die stijgende lijn blijft zich voortzetten. De verkoop is sinds begin 2018 alleen al met 49% gestegen.

De eerste Gucci-collectie van Alessandro Michele voor de herfst en winter van 2015-16 sloeg in als een bom en dat was ook te zien in de verkoopcijfers. Die gingen meteen de lucht in, met zo’n 40% meer omzet dan het jaar daarvoor. Hij werd omgedoopt tot het nieuwe wonderkind van de mode, en Gucci werd jaar na jaar verkozen als meest populaire modemerk van het moment.

Ondertussen zijn we een paar jaar verder, maar de modewereld kan nog altijd niet genoeg krijgen van zijn kleurrijke retro-ontwerpen. Sinds begin 2018 is de verkoop van Gucci met 48,7% gestegen, tot een totale omzet van 1,866.6 miljoen euro. En deze cijfers volgen op een omzetstijging van 44,6% in 2017. Zowel de verkoop in de eigen winkels als die in warenhuizen is verdubbeld, de online verkoop is zelfs bijna verdriedubbeld.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fervent fietser Frank Deboosere geen fan van al die snelle fietsen:

Fervent fietser Frank Deboosere geen fan van al die snelle fietsen: “Er zullen nog veel zware ongevallen met speed pedelecs gebeuren”

https://images1.persgroep.net/rcs/lqO1AQomqqUTIr8L2U7Hw9sNUeA/diocontent/122471500/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Weerman Frank Deboosere fietst graag en veel, maar met de zogenaamde speed pedelecs die tegenwoordig steeds vaker opduiken, heeft hij het moeilijk. “Een speed pedelec haalt een snelheid tot 45 km per uur. Dat is waanzinnig snel”, schrijft hij op zijn website. ”Ik kan tenminste snel stoppen en verkeerssituaties goed inschatten.”

“Fietsen is zalig”, zo vangt de weerman aan. “Ik kan het iedereen aanraden. Een fietsvakantie kost niet veel. Nooit filestress. Geen parkeerproblemen. Altijd avontuur. Prachtige landschappen. Lekker eten en drinken. Veel contact met andere mensen onderweg. En het regent echt niet zo vaak in België.”

“Met plezier zie ik dat er meer en meer mensen de fiets ontdekken. Ook de elektrische fiets kan een prima vervoermiddel zijn. Met de zogenaamde speed pedelecs heb ik het wat moeilijker”, klinkt het. “Als “gewone” fietser (dus niet elektrisch) haal ik een gemiddelde snelheid van 17 km/u. Velen vinden dat een slakkengangetje. Voor mij is het meer dan snel genoeg - en ik kan tenminste snel stoppen en verkeerssituaties goed inschatten.”

25 tot 45 kilometer per uur

“Met een elektrische fiets haal je al snelheden tot 25 km/u”, zo gaat hij verder. “Dat is echt behoorlijk snel. Voor je het weet, gaat de fiets met jou aan de haal. Je moet al goede stuurmanskunsten bezitten om die snelheid de baas te kunnen. Een speed pedelec haalt een snelheid tot 45 km/h. Dat is waanzinnig snel, zeker voor beginnende fietsers. Eerlijk: ik kan zo’n snelheid niet aan. Ik weet zeker dat er de volgende maanden en jaren nog veel zware ongevallen met speed pedelecs zullen gebeuren. Voor mij is 25 km/u al meer dan snel genoeg.”

Deboosere begrijpt wel dat mensen gehaast zijn en dus voor snelheid kiezen. “Maar voor mij prefereert veiligheid en plezier”, klinkt het. 

Oppassen geblazen

De tijd dat alleen oma en opa voor een elektrische fiets kozen, is in ieder geval voorbij: meer dan de helft van de ‘e-bikers’ is jonger dan 55 jaar. Dat aantal is meer dan verdubbeld in drie jaar tijd, zo bleek vorige maand uit de fietsbarometer van mobiliteitsorganisatie VAB. VAB waarschuwde toen ook dat de gebruikers van elektrische fietsen vaker ongevallen hebben.

VIAS riep eigenaars van ‘speed pedelecs’ eerder op om hun gezond verstand te gebruiken als ze de snelle e-bike nemen. Hoeveel ongevallen er gebeuren met speed pedelecs, is nog niet geweten. Pas dit jaar is het een optie bij de ongevallenaangifte. Vorig jaar kwam een 41-jarige spoedarts uit Leuven om nadat ze met haar rappe tweewieler tegen een voetganger botste in Diest.

In Nederland stierven vorig jaar 206 fietsers door verkeersongelukken. Een kwart van alle fietsdoden zat op een e-bike.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we tijdens de zomer meer stress hebben dan tijdens de winter

Waarom we tijdens de zomer meer stress hebben dan tijdens de winter

https://images2.persgroep.net/rcs/BtEcqi3KWd6CII4mYcYt0X2OGq0/diocontent/122425349/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Af en toe duikt er een studie op waarvan we moeilijk kunnen geloven dat het écht waar is. Maar enkele wetenschappers van de Poznan University of Medical Sciences zijn toch zeker van hun stuk. Ze beweren dat we tijdens de zomermaanden meer stresshormonen aanmaken dan tijdens de winter.

Tijdens de warme zomermaanden slaan mensen en masse aan het barbecueën, vertrekken ze op vakantie of genieten ze van het zonnetje op een terrasje. Wie zich dan slecht in z’n vel voelt, voelt zich haast alleen op de wereld. Maar volgens Poolse wetenschappers is dat een groot misverstand.

De onderzoekers trommelden een aantal geneeskundestudenten op. Tijdens twee dagen in de winter en twee dagen in de zomer werden er verschillende speekselmonsters genomen en moesten de deelnemers vertellen hoe goed ze sliepen, of ze gezond aten en of ze gesport hadden.

Zo ontdekten de bollebozen dat de cortisollevels tijdens de zomer veel hoger waren dan tijdens de gure winterdagen. Cortisol wordt ook wel het stresshormoon genoemd, omdat het stofje vrijkomt als je gestresseerd of bang bent. Opvallend genoeg wijzigde het gedrag van de Polen niet, waardoor het niveau van cortisol daadwerkelijk lijkt te veranderen onder invloed van de seizoenen. (br.hln)


» Reageer (0)
26-04-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speurders Bende van Nijvel zijn 99 procent zeker: “Chris B. is toch niet de Reus”

Speurders Bende van Nijvel zijn 99 procent zeker: “Chris B. is toch niet de Reus”

https://images0.persgroep.net/rcs/IqfJX_is_yVnKU1VVj71GnRk24U/diocontent/116209356/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het onderzoeksteam naar de Bende van Nijvel gelooft niet langer dat ex-rijkswachter Chris B. de gevreesde Reus was. “De afgelopen maanden is er hard gewerkt om die beloftevolle these te onderbouwen, maar het is ons niet gelukt om nog concrete elementen boven te halen.”

“Het is weinig waarschijnlijk dat er ooit voldoende bewijzen komen dat Chris B. de Reus van de Bende van Nijvel was”, bevestigt een gerechtelijke bron aan onze redactie. “Eigenlijk zijn we 99% zeker dat hij het niét was, maar aan een dode man kan je uiteraard niets meer vragen”, zegt een tweede bron dicht bij het dossier. Zes maanden geleden had het toenmalige - nog veel kleinere - onderzoeksteam nochtans goede hoop dat het eindelijk één van de leden definitief kon ontmaskeren. Aan de basis lagen de verklaringen van de broer van Chris B. De ex-rijkswachter zou hem vlak voor zijn overlijden in verschillende fases hebben opgebiecht dat hij banden had met de Bende.

Beloftevolle hypothese

Na die onthulling werd het leven van B. grondig uitgeplozen. Onder meer zijn afwezigheden om medische redenen, net op het moment dat de Bende van Nijvel een nieuwe aanslag pleegde, en zijn profiel als uitgerangeerd lid van Groep Diane, de elite-eenheid van de rijkswacht, wezen in één richting: deze man was de Reus. “Ondanks verscheidene onderzoeksdaden om die beloftevolle hypothese verder te onderbouwen, hebben we nog amper concrete elementen gevonden”, klinkt het. Het ziet ernaar uit dat de speurders hun focus nu verleggen naar andere pistes. “Een beperkt aantal van de meer dan 400 tips die we kregen in de nasleep van het verhaal van Chris B. is verder diepgaand onderzoek waard.”

Georganiseerd lek

David Van de Steen, die bij de aanslag van de Bende van Nijvel in Aalst zijn ouders en zusje verloor en zelf zwaargewond raakte, reageerde vanochtend in ‘De Ochtend’ op Radio 1 teleurgesteld op het nieuws. “Ik moet de mensen die me zeggen dat dit nooit gaat uitkomen nog gelijk gaan geven. Er zitten te veel hooggeplaatste mensen tussen.” Zijn advocaat Jef Vermassen ziet er dan weer een georganiseerd lek in. “Dat men dan op zijn minst zegt waaróm hij de Reus niet is. We willen nu wel eens weten wat men nu ondertussen al allemaal heeft gevonden en hoe ver het onderzoek staat.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het dragen van een bh slecht voor je borsten?

Is het dragen van een bh slecht voor je borsten?

https://images1.persgroep.net/rcs/Br2GBahB1LjxbxXeyqurPyjx4tk/diocontent/122389388/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Voor veel vrouwen is het een herkenbaar gevoel: ’s avonds thuiskomen en die lastige beha uitzwieren. Héérlijk. Voor sommigen voelt het ondergoed zelfs aan als een soort harnas waarin de buste gekneld zit. Dat doet dan weer een belangrijke vraag rijzen: is een bh niet slecht voor je borsten?

Van Rihanna tot Kendall Jenner, Olivia Palermo en Rosie Hungtington-Whiteley: volgens verschillende sterren is het helemaal oké om zonder bh op straat te verschijnen. Maar moeten we ook om gezondheidsredenen het kleinood op de brandstapel smijten? Dat is niet helemaal duidelijk, want er is bijster weinig onderzoek uitgevoerd naar het effect van het stuk lingerie op je boezem.

Met of zonder?

Een van de weinigen die zich verdiept heeft in dit onderwerp, is de Fransman Jean-Denis Rouillon. Hij hield vijftien jaar lang meer dan 300 vrouwen in de gaten. Achteraf merkte hij op dat de borsten van bh-loze vrouwen jaarlijks zo’n 7 millimeter minder waren gaan hangen in vergelijking met de borsten die elke dag de ondersteuning van een bh kregen.

Omdat er amper 300 dames onderzocht werden, is het moeilijk om grote uitspraken te doen. Rouillon vermoedt dat het ondergoed de aangroei van natuurlijk borstweefsel tegengaat, waardoor onze voorgevel gaat hangen.

Andere wetenschappers zijn het daar niet helemaal mee eens. Volgens Robert Murphy, voorzitter van de American Society of Plastic Surgeons, kan het weefsel in je borsten helemaal niet getraind worden. Enkel en alleen de zwaartekracht kan ervoor zorgen dat je twee beste vriendinnen inzakken, en daar kan een bh net een stokje voor steken.

Onze boodschap? Doe gewoon waar je zelf zin in hebt. Lijkt het je comfortabel om eens free the nipple-gewijs op pad te gaan, laat je bh dan maar in de ladekast liggen. Klinkt het als je grootste nachtmerrie? Trek dan gewoon het stukje stof aan, zodat je de rest van de dag met een gerust geweten kan rondwandelen.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heb je vaak last van hoofdpijn? Zes stiekeme oorzaken

Heb je vaak last van hoofdpijn? Zes stiekeme oorzaken

https://images1.persgroep.net/rcs/vHKTFPup5Up1TUZFviVjv-SesCQ/diocontent/122385927/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Bonzende hoofdpijn kan je dag écht verpesten. Maar voor je naar een pijstiller grijpt, is het misschien goed om eerst na te gaan wat de oorzaak is van het vervelende gevoel. Misschien ligt het wel aan dat ene glas wijn of het ontbijt dat je deze ochtend hebt overgeslagen.

1. Chateau migraine

Dat je na een avondje uit opgezadeld zit met een kater, weten we allemaal. Maar ook als je voor het slapen een glas rode wijn (of twee, drie) drinkt, zit de kans erin dat je de ochtend daarna opstaat met stekende hoofdpijn. Wetenschappers zijn het niet eens hoe dat precies komt, maar er bestaat wel één populaire denkpiste. Volgens sommigen is het bewaarmiddel sulfiet, dat in wijn zit, de grote boosdoener.

2. Bewerkt vlees als ham, spek of salami

Dat schelletje salami tussen je boterham lijkt nog zo onschuldig, maar het kan meer kwaad aanrichten dan je denkt. In het bewerkt vlees zit immers het conserveringsmiddel nitraat, dat door de bacteriën in je mond en darmen omgezet wordt naar de chemische stof nitriet. Dat kan op z’n beurt migraine veroorzaken.

3. Verstoord slaapritme

Als je een korte nacht achter de rug hebt, is het nogal wiedes dat je opstaat met een suf hoofd. Maar ook wanneer je slaappatroon onregelmatig is, kan dat hoofdpijn in de hand werken. Het beste wat je kan doen? In de weekends niet té lang uitslapen en toch de wekker zetten.

4. Ontbijt overslaan

Af en toe geen tijd hebben om te ontbijten of te lunchen, kan niet zo veel kwaad. Maar laat het geen gewoonte worden. Je wordt er niet alleen hangry van, maar ook gedehydrateerd. En néén, zelfs veel water drinken helpt dan niet tegen de hoofdpijn.

5. Slechte houding

We horen het onze grootmoeder nog zeggen: “Loop nu toch eens recht!”. En we geven het niet graag toe, maar ze had wel gelijk. Een hele dag met voorovergebogen schouders naar een computer of smartphonescherm staren, doet ook meer kwaad dan goed.

6. Straf parfum

Krijg je spontaan last van een bonzend gevoel achter je slapen als je de sterke parfum van je tante ruikt? Dat is niet zo raar, want 96% van de geuren zijn vervaardigd uit synthetische componenten, waaronder benzyl alcohol. En laat dat nu net hoofdpijn veroorzaken.  (br.hln)


» Reageer (0)
25-04-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milow maakt ‘Night of the Proms’-debuut naast Suzanne Vega

Milow maakt ‘Night of the Proms’-debuut naast Suzanne Vega

https://images0.persgroep.net/rcs/dc7XQXGM2JD-KxVEVCjek1dcx1Y/diocontent/107454684/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Suzanne Vega en Milow zijn de eerste namen op de line-up van de Night of the Proms 2018.

Jonathan Vandenbroeck, beter bekend als Milow, zal zijn hits in een symfonisch jasje steken voor zijn eerste verschijning op de Night of the Proms. Zijn meest recente album is ‘Modern Heart’, waarvan ‘Howling at the Moon’ de grootste hit werd. Momenteel werkt Milow volop aan nieuwe muziek.

Ook Suzanne Vega is voor de eerste keer van de partij. Drieëndertig jaar na haar doorbraakhit ‘Marlene on the Wall’ is de zangeres nog steeds enorm geliefd bij het grote publiek. Vorig jaar vierde ze nog de dertigste verjaardag van ‘Solitude Standing’, het album waarmee ze naam en faam maakte dankzij hits als ‘Luka’ en ‘Tom’s Diner’.

 De 34e editie van Night of the Proms vindt plaats op 23 en 24 november in het Antwerps Sportpaleis. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom dure designerschoenen niet altijd beter van kwaliteit zijn

Waarom dure designerschoenen niet altijd beter van kwaliteit zijn

https://images3.persgroep.net/rcs/Z3ivy8gqSst-DTj6g0RCLr8hzBU/diocontent/122321436/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een paar hakken van Manolo Blahnik of loafers van Gucci, menig vrouw (en man) hoopt ooit een paar designerschoenen in de kast te hebben staan. En eens het geld bij elkaar gesprokkeld is, kun je dat torenhoge prijskaartje makkelijk verantwoorden omdat de schoenen een leven lang meegaan. Al klopt dat jammer genoeg niet altijd.

Aan één paar designerschoenen zijn vakmannen vaak uren met de hand bezig. Dat je er dus een half maandloon of meer voor moet neertellen, is helemaal niet zo gek. Ze gebruiken de beste materialen, zorgen ervoor dat elk detail klopt en dat kost nu eenmaal geld. Ze zijn kortom uitmuntend van kwaliteit, maar de zool strooit (soms) roet in het eten en dat is belangrijk om te weten.

Op sneakers na hebben de meeste dure schoenen een lederen zool. Veel goedkope(re) schoenen hebben tegenwoordig trouwens ook een zool die gemaakt is van leder, dus dit geldt lang niet alleen voor designerparen. Het voordeel aan leder is dat het zich in alle richtingen naar je voet vormt. Eens de schoenen zijn ingelopen, zitten ze erg comfortabel en bieden ze ook de steun die nodig is. Schoenen met een rubberen zool zitten in het begin vaak wat beter omdat inlopen niet nodig is, maar ze gaan op termijn meer pijn doen omdat rubber zich niet aanpast aan je voeten. Een lederen zool staat ook gewoon chiquer.

Lagen leder

Het grote nadeel aan leder is echter dat het zeer fragiel is. Het absorbeert water en verslijt snel, waardoor het soms maar een paar maanden duurt voor je de zolen van je schoenen al moet laten vervangen. Sommige merken lossen dat op door verschillende lagen leder te gebruiken, maar dat gebeurt helaas lang niet altijd. Een driedubbele lederen zool is op alle mogelijke manieren steviger en duurzamer dan een rubberen zool, maar een zool met amper één laag leder erop absoluut niet. 

Wie van plan is om te investeren in een paar duurdere schoenen, vraagt dus best altijd op voorhand na uit hoeveel lagen leder de zolen gemaakt zijn. Voor minder dan twee ga je best niet, tenzij je bovenop het dure prijskaartje ook nog de kosten van een schoenmaker wil betalen om de paar maanden.  (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!