NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spierpijn knabbel je weg met deze vruchten

Spierpijn knabbel je weg met deze vruchten


http://oi43.tinypic.com/qpiaa8.jpg


Was jouw goed voornemen ook meer bewegen? Dan is de kans op pijnlijke spieren ineens aanzienlijk groter. Voor anderen is de dalende temperatuur dan weer de oorzaak van spierpijn en een verkrampt gevoel. Gelukkig hoef je niet automatisch te grijpen naar ontstekingsremmers en pijnstillers, je kan de klachten namelijk ook aanpakken door het eten van kersen, blauwe bessen en granaatappels. Even kijken hoe dat komt!

In verschillende wetenschappelijke onderzoeken werd al gezocht naar het verband tussen spierpijn en voedingsstoffen met een genezende werking. We gaan hier alvast dieper in op drie van deze wondervruchten.

Blauwe bessen
Een recente studie uit Nieuw-Zeeland stelt dat de antioxidanten in blauwe bessen vermoeide spieren oppeppen door het aanpakken van het teveel aan vrije radicalen die ontstaan tijdens fysieke inspanning. Bovendien helpen deze bessen ook bij het boosten van concentratie en het verlagen van de bloeddruk.

Blauwe bessen kan je op heel veel manieren opnemen in je eetpatroon: puur natuur als tussendoortje, verwerkt in een heerlijke smoothie, in een kom musli met magere melk of gepureerd in magere natuurkaas. Je kan natuurlijk ook altijd het sap drinken.

Kersen
Britse onderzoekers hebben sinds kort ontdekt dat het drinken van geconcentreerd kersensap effectief is bij het verhelpen van spierpijn na een workout. Proefpersonen dronken gedurende tien dagen twee keer per dag een glaasje van dit sap en kregen een intensieve weerstandstraining voor de benen.

In tegenstelling tot de doelgroep die het kersensap niet dronk, herstelden zij veel sneller van de effecten van de training. Kersen hebben namelijk ontstekingsremmende eigenschappen en bevatten daarnaast ook veel antioxidanten.

Granaatappels
Diezelfde vlieger gaat op voor granaatappels. Het zijn net als blauwe bessen en kersen natuurlijke 'NSAID's' (ontstekkingsremmende medicatie zonder steroïden), jullie ongetwijfeld beter bekend als ibuprofen en aspirine. Alleen is het in dit geval dan puur natuur. Ook granaatappels hebben dus de kracht om spierschade door fysieke inspanningen aan te pakken. Uiteraard geldt dit ook voor druiven, acaibessen en veenbessen.

Volgende keer dat je last hebt van spierpijn, grijp dan niet meteen naar het medicijnenkistje, raadpleeg liever de fruitmand!» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lianne Morgan kan niet meer praten, maar wel zingen

Lianne Morgan kan niet meer praten, maar wel zingen


http://oi40.tinypic.com/2lnf4g.jpg


Het scheelde geen haar of ze zat in de Spice Girls, de inmiddels 41-jarige Welshe zangeres Lianne Morgan. Ze zingt nog altijd, geeft zelfs zanglessen, maar praten lukt haast niet meer. Lianne lijdt aan spasmodische dysfonie, een weinig voorkomende neurologische aandoening die de stembanden verlamt wanneer de hersenen het bevel geven te praten.

"Nu werkt mijn stem met horten en stoten, ik weet nooit wanneer ze volledig uitvalt. Daardoor is een telefoongesprek voeren een regelrechte nachtmerrie. Mijn mond beweegt, maar er komt geen geluid uit. Ik weet niet of er kans op genezing is".

Lianne deed op haar 23ste auditie voor The Spice Girls. Haar zangtalent viel niet te betwisten maar op het allerlaatste moment werd haar plaats ingenomen door Emma Bunton "omdat ik er te oud uitzag".

Maar muziek bleef haar grote passie. Momenteel werkt ze als zanglerares voor kinderen met een handicap, ze plant de release van haar eerste album.

Vier jaar geleden merkte de moeder van twee de eerste tekenen van spasmodische dysfonie, waardoor haar praatstem slechts een rauw gekwaak is maar haar wonderwel toelaat te zingen. Vlak voor Kerstmis vorig jaar kreeg ze de diagnose te horen.

"Toen het begon, beleefde ik een traumatische periode. Ik moest mijn zieke vader verzorgen. Mijn huisarts dacht dat mijn stemverlies aan stress te wijten was. De  neus-keel-oorspecialist die ik consulteerde, dacht dat het een neveneffect was van de operatie aan mijn galblaas. De hele tijd werd mijn stem zwakker en zwakker. Ik weet niet of het ooit nog betert, ik ben al blij dat ik er geen last van heb als ik zing".

De aandoening, die vaak door een virus wordt veroorzaakt, zorgt voor spasmen aan de stembanden en het strottenhoofd wanneer die van de hersenen het bevel krijgen te praten.

In wezen controleren we zelf onze stem: wanneer we praten, stuurt ons brein signalen naar de zenuwen in onze stembanden, mond en longen. Die neurologische kanalen treden niet in werking wanneer we geluiden produceren die met emoties te maken hebben, zoals lachen van plezier of schreeuwen van angst. Dat gebeurt wanneer Lianne zingt, want zingen heeft een sterk emotionele component. Stotteraars hebben een gelijkaardig probleem: Arno kan moeilijk praten zonder stotteren, wanneer hij zingt is daar niets van te merken.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lisa Hannigan - I Don't Know

Lisa Hannigan - I Don't Know

Klik op de foto om haar te beluisteren


Lisa Hannigan (Kilcloon, County Meath, 12 februari 1981) is een Ierse zangeres die bekendheid verwierf door haar samenwerking met Damien Rice, een bekende Ierse singer-songwriter. De twee landgenoten namen meerdere duetten op die onder andere te horen zijn op Damiens albums "O" en "9".

Hannigan heeft in Dublin kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Trinity universiteit, waar ze zich aansloot bij een toneelgroep genaamd 'Trinity Players'. In 2000 speelde ze de rol van Malvolio in een toneelstuk van Shakespeare, geproduceerd door Twelfth Night. Hannigan sloot zich in 2001 aan bij 'Cowardly Lion' theaterproducties en speelde in maart 2001 de hoofdrol in 'Total Eclipse', geschreven door Christopher Hampton. Hierin vertolkte ze drie van de vijf hoofdrollen, en het toneelstuk werd zeer goed ontvangen door het publiek.

Tijdens haar studie ontmoette ze Damien Rice in een café. Van het een kwam het ander en Rice nodigde Hannigan een aantal maanden later uit om mee te zingen tijdens een van zijn optredens. Ze realiseerden zich dat ze samen een speciale sound hadden. Ze trokken steeds meer met elkaar op om hun gezamenlijke passie te delen: muziek. Hannigan stopte hierom met haar universitaire studie en begon samen met Rice aan de opnames van 'O'.

Hannigan heeft begin 2003 een aantal nummers opgenomen voor 'Goldfish Memory', een Ierse film geregisseerd door Elizabeth Gill. Hannigan is in het verleden back-upzangeres geweest voor Mic Christopher en Rodrigo Gabriella.

In 2007 vertelde Rice haar dat ze niet meer gewenst was in zijn band, omdat ze hem in zijn creativiteit zou belemmeren. Sindsdien werkt ze aan haar solo-carrière, wat in 2008 resulteerde in haar veelbelovende debuutalbum "Sea Sew".» Reageer (0)
30-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geheim van een gelukkig huwelijk blijft:

Het geheim van een gelukkig huwelijk blijft: tijd, aandacht en affectie


http://img824.imageshack.us/img824/4232/gelukkighuwelijk.jpg


Ondanks talloze onderzoeken en wetenschappelijke formules, blijft de zoektocht naar de geheimen van een gelukkig huwelijk doorgaan. Net zoals een gelijkaardig onderzoek drie jaar geleden staan tijd en aandacht voor elkaar centraal, al is de invulling ervan op bepaalde vlakken wel veranderd. Vooral het aantal knuffels is drastisch verminderd (van 4 per dag naar 5,5 per week). Ook koken we minder voor elkaar, maar gaan we meer uit eten.

Wekelijks vragen koppels zes kussen, twee keer seks, 4,5 keer 'ik hou van je', 5,5 knuffels en één gezonde ruzie. Vijf filmavondjes in de zetel staan ook op het maandelijkse menu, net als drie romantische gebaren.

Dat is een opvallend verschil met een gelijkaardig onderzoek uit 2008: toen vroegen koppels nog 4 knuffels per dag. Tegelijk wilden ze 6 goede gesprekken, 7 avondjes thuis en ook samen schoonmaken en gaan wandelen. Deze 'criteria' zijn nu verdwenen - of niet bevraagd.

"Partners vragen liefde en affectie van elkaar, maar beseffen ook dat je het niet altijd met elkaar eens kan zijn en gebruiken een constructieve ruzie om de lucht te klaren", verklaart woordvoerster Catherine Crone van opdrachtgever Headwater Holidays in de Britse krant The Telegraph.

Tegelijk willen ze ook ontsnappen aan de sleur. Net als in 2008 willen koppels twee lange reizen maken per jaar, en tussendoor nog twee keer weg (bvb een citytrip). Zes op tien vindt reizen de ideale manier om zich te herinneren waarom ze elkaar graag zien. Voor bijna evenveel respondenten (55 procent) is reizen de manier om tijd te maken voor elkaar.

"Vakanties zijn de ideale manier om samen te ontspannen, tijd door te brengen en plezier te maken, ver weg van de normale afleiding of gewoontes. Dat kan de vlam weer aanwakkeren."

Ook in het dagelijkse leven mag een pauze in de routine niet ontbreken. Maandelijks drie keer uit eten gaan, en drie keer iets gaan drinken passen ook in dat plaatje: een kleine verwennerij, weg van de afwas en het wijntje voor de tv. Idealiter trekken man en vrouw er nog eens twee keer per maand 'apart' (dus met hun eigen vrienden) op uit.

Door al deze formules zou men bijna vergeten dat de basis van een gelukkig huwelijk nog altijd de relatie zelf is. Voor 42 procent was het liefde op het eerste gezicht, 47 procent was eerst bevriend voor ze een koppel werden. 

50 procent vindt het cruciaal voor het huwelijk om tijd te maken voor elkaar en elkaar te steunen. Vriendelijk zijn voor elkaar is voor 40 procent een belangrijk punt, terwijl 20 procent er een punt van maakt om nooit te gaan slapen voor de ruzie is opgelost. Eén op vijf stipt aan dat het belangrijk is om irritante gewoontes en fouten te aanvaarden.

Eén op drie vindt dat je alleen maar een gelukkig huwelijk kan hebben als je je kan excuseren. 35 procent legt een gelijke verdeling van de huishoudelijke taken aan de basis. Eerlijkheid en een goede afspraak over de televisie spelen ook nog een belangrijke rol.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over 100 jaar leven er ruim 60 procent minder Japanners

Over 100 jaar leven er ruim 60 procent minder Japanners


http://img444.imageshack.us/img444/1483/japanners.jpg


Terwijl er steeds meer mensen op de wereld rondlopen, zal het bevolkingsaantal in Japan de komende 100 jaar met tweederde afnemen, zo berekende de Japanse regering.

Momenteel zijn er 127,7 miljoen Japanners, maar tegen 2060 zullen dat er nog maar 86,7 miljoen zijn. Volgens de huidige verwachtingen blijven er dan in 2110 nog slechts 42,9 miljoen inwoners over. Tenminste als de huidige omstandigheden onveranderd blijven, stelt het Japanse ministerie van Gezondheid en Welvaart.

Nochtans zal de levensverwachting van Japanse vrouwen halverwege deze eeuw meer dan 90 jaar bedragen. Vrouwen hechten echter meer belang aan hun carrière en krijgen gemiddeld nog 1,35 kinderen, onvoldoende om de huidige populatie in stand te houden.

De aardbeving en tsunami van vorig jaar kostten aan zowat 19.000 mensen het leven, maar de invloed van de natuurramp op de levensverwachting zal de komende jaren weer verdwijnen. Japan is één van de landen met de hoogste levensverwachting: momenteel worden vrouwen er gemiddeld 86,39 jaar en mannen 84,19 jaar.

De populatie is al een tijdje aan het krimpen, want veel gezinnen zien kinderen als een hinderpaal voor hun carrière en levensstijl. Ook de trage economie blijkt heel wat jonge Japanners te ontmoedigen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Communiceren we binnenkort met olifanten?

Communiceren we binnenkort met olifanten?

http://img256.imageshack.us/img256/3746/olifanten.jpg


Amerikaanse zoölogen, die jarenlang geluidsopnames van het gedreun en getrompetter van Afrikaanse olifanten verzamelden, gaan een audiowoordenboek ontwikkelen dat zal helpen om de dierengeluiden te interpreteren. Dat schrijft The Sunday Times.

Het concept van dit audiowoordenboek staat nog in de kinderschoenen, maar de wetenschappers stellen dat mensen daardoor misschien in staat zullen zijn om met olifanten te communiceren.

Het gedreun en getrompet van Afrikaanse olifanten wordt in elk geval al jaren verzameld door zoölogen van de Cornell University uit New York. De geluidsopnames registeren zelfs tonen die voor het menselijk oor niet hoorbaar zijn. Zo ontdekten deze wetenschappers regionale verschillen in klanken tussen de verschillende subsoorten van de Afrikaanse olifant.

Andrea Turkalo, één van de wetenschappers, zegt dat ze honderden olifanten van elkaar kan onderscheiden door hun manier van converseren. De mannetjes dreunen bijvoorbeeld met de poten om soortgenoten te vinden en de meest angstaanjagende schreeuw bleek een vriendelijke begroeting te zijn. Complexe sociale regels zorgen ervoor dat de intelligentie van olifanten die van walvissen of primaten benadert.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kannibaal en vampier willen trouwen in instelling

Kannibaal en vampier willen trouwen in instelling


http://img42.imageshack.us/img42/6139/kannibaalenvampier.jpg


De 'Kannibaal van Skara' en de 'Vrouwelijke Vampier' hebben zich verloofd. De twee hebben elkaar onder strenge bewaking ontmoet en hun liefde beleven ze vooral via chatsessies. Het duo zit opgesloten binnen de muren van een psychiatrische instelling in Zweden.

"We hebben elkaar op 13 november gevonden via de chatbox op MSN en we hebben ons op 9 december verloofd", zegt Michelle Gustafsson die in Zweden bekend gekend is als de 'Vrouwelijke Vampier'. Ze zit samen met haar geliefde opgesloten in een instelling in de buurt van Katrineholm. Gustafsson werd in 2010 veroordeeld voor de moord op haar vader. Ze stak hem dood met een mes maar Gustafsson kan zich naar eigen zeggen niets meer herinneren van de moordpartij. Voor de moord schreef ze verhalen op haar blog over moorden in de metro van Stockholm. Ze smukte haar verzonnen avonturen op met foto's waarop ze verkleed als een vampier met bebloede mond poseerde met een mes en kettingzaag in de hand, schrijft de krant Expressen.

Haar verloofde Isakin Jonsson is dan weer gekend als 'de Kannibaal van Skara' en werd vorig jaar veroordeeld voor de gruwelijke moord op zijn vriendin, Helle Christensen. Hij stak de moeder van vijf kinderen dood met een mes, onthoofdde haar en sneed nog een paar lichaamsdelen los van de romp. Daarna at hij een paar stukken van zijn vriendin op. Tijdens het proces gaf hij geen enkele blijk van spijt en uit het rapport van de gerechtspsychiater bleek dat hij 'ernstig mentaal gestoord is'. Jonsson kon ook niet uitleggen waarom hij zijn vriendin vermoord had. "Dat vraag ik me ook af. Er was geen motief. We waren een koppel en hadden samen een toekomst. Ik had me nog nooit zo goed gevoeld bij een meisje", zei hij destijds tijdens zijn proces.

Het bijzondere stel brengt samen tijd door in de chatroom en wil nu ook echt trouwen. "Ik hou van Michelle. Ik heb nooit iemand ontmoet die zo bijzonder is. Ik zou nu graag een normaal leven gaan leiden." En toch zal hij nog wat geduld moeten oefenen. Het is nog lang niet duidelijk hoeveel jaar de twee nog moeten doorbrengen in de instelling. Volgens de instelling gebeurt het wel vaker dat koppels twintig jaar samen doorbrengen binnen de muren van de psychiatrische afdeling. "We willen graag samenleven met honden en onze hobby's beoefenen. We hebben ook een gedeelde passie voor piercings en tatoeages", besluit Gustafsson.» Reageer (0)
29-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theo van Rysselberghe 1862 - 1926 Belgische impressionistisch schilder

Théo van Rysselberghe 1862 - 1926 was een Belgische impressionistisch schilder

Klik op de foto om een filmpje over zijn overige werken te bekijkenThéo (Théophile) Vanrysselberghe (Gent, 23 november 1862  - Saint-Clair (Var), 14 december 1926) was een Belgische neo-impressionistische schilder die, op het einde van de 19de eeuw, een sleutelrol speelde binnen de Europese kunstwereld.

Théo van Rysselberghe werd geboren in een Franssprekend Gents bourgeoisgezin, hoewel, zijn vader wordt in 1862 vermeld als "schrijnwerker". Hij kreeg zijn eerste artistieke vorming aan de Gentse Academie voor Schone Kunsten onder Théodore-Joseph Canneel. In 1879 stapte hij over naar de Brusselse Academie voor Schone Kunsten onder de leiding van Jean-François Portaels. Deze schilder, die vele maanden in Marokko had doorgebracht, had met zijn Noord-Afrikaanse schilderijen een zekere oriëntalistische mode geschapen voor een cliënteel dat belust was op het exotische. De impact van deze werken zou de jonge Van Rysselberghe sterk beïnvloeden. Tussen 1882 en 1888 maakte hij drie reizen naar Marokko, met een totaal verblijf aldaar van een anderhalf jaar.

Hij was nauwelijks 18 jaar oud toen hij met twee portretten deelnam aan zijn eerste tentoonstelling : het driejaarlijkse Salon van Gent. Kort daarna schilderde hij zijn "Zelfportret met pijp" (1880), geschilderd in vrij sombere kleuren, in de stijl van de toenmalige Belgische realistische traditie. Zijn "Kind in een open plek in het bos" (1880) en de marines "Zeilboten op een rivier" (1880) en "Schepen in de haven" (1881) wijken reeds af van deze stijl en vormen een schuchtere poging in de richting van het impressionisme. Vlug daarop zou hij zijn eigen realistische stijl, die aanleunt tegen het impressionisme, ontwikkelen. Hij ging in 1881 wonen in Brussel en in hetzelfde jaar nam hij voor het eerst deel aan het Salon van Brussel.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Tho-van-Rysselberghe-3.jpg?t=1276431693
Théo Van Rysselberghe was op 28 oktober 1883 één der voornaamste medestichters van de kunstenaarsgroep Les XX, een groep jonge radicale artiesten die rebelleerden tegen het verouderde academisme en de heersende artistieke standaarden. De Brusselse jurist Octave Maus werd als secretaris verkozen. Hij zou spoedig uitgroeien, door het organiseren van de tentoonstellingen van Les XX, tot de kunstpaus van die tijd. Andere bekende leden van Les XX waren James Ensor, Willy Finch, Fernand Khnopff, Félicien Rops, en later Auguste Rodin en Paul Signac. Door zijn lidmaatschap aan deze kunstenaarsgroep, kwam van Rysselberghe in contact met verschillende andere radicale artiesten, zoals de Amerikaan James McNeill Whistler, die driemaal zou deelnemen aan deze tentoonstellingen. Men kan de invloed zien van deze Amerikaanse schilder in het portret "Oscar Maus als een dandy" (1883). Théo Van Rysselberghe zou verschillende portretten schilderen van Oscar Maus en van zijn echtgenote.


Na 2 reizen naar Marokko waar hij succes boekte met oriëntalistische werken, stapte Van Rysselberghe toch over naar een nieuwe stijl waarbij hij zijn eigen interpretatie gaf van zijn model in gedempte kleuren met gebruik van verschillende paarse of zwarte gradaties, die afwisselen met lichte kleuren. Hiervan getuigen zijn schilderijen "Jeanne and Marguerite Schlobach" (1884), "Octave Maus" (1885), "Camille Van Mons" (1886), "Marguerite Van Mons" (1886) (dat men best eens vergelijkt met het "Portret van Gabrielle Braun" (1886) van Fernand Khnopff).


Hij zag de inzendingen van de impressionisten Claude Monet en Auguste Renoir op de tentoonstelling van Les XX in 1886. Hij was diep onder de indruk van deze nieuwe picturale benadering. Hij begon ook met deze techniek te experimenteren. Dit kan men duidelijk zien in "Vrouw met Japans album" (1886). Deze invloed van de impressionisten speelt nog meer in de schilderijen "Madame Edmond Picard in haar loge" (1887) en "Mevrouw Oscar Ghysbrecht" (1886-1887) (geschilderd met een palet van heldere kleuren). Hij schilderde in 1887 aan de Belgische kust ook nog enkele impressionistische marines "Het Zwin bij hoogtij" (1887) en "Uitvarende vissersboten" (1887).
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Theo_van_Rysselberghe-5.jpg?t=1276431762Omdat hij steeds nauwere banden verkreeg met de Parijse kunstwereld, werd hij door Oscar Maus gebruikt als talent scout om nieuw Parijs talent aan te trekken voor de volgende tentoonstellingen van Les XX.


Zijn bekend portret, in blauwe en gouden kleuren, van "Alice Sèthe" (1888) zou een keerpunt worden in zijn leven. Ditmaal had hij uitsluitend gewerkt met puntjes. Alice Sèthe zou later huwen met de beeldhouwer Paul Dubois. Haar zuster, Maria Sèthe, was eveneens een model van Théo van Rysselberghe : "Portret van Maria Sèthe aan het harmonium", tentoongesteld in 1891 op het Salon des Artistes Indépendants in Parijs. Maria Sèthe zou later huwen met de art-nouveau architect Henry Van de Velde.


Hij maakte in die periode veel neo-impressionistische portretten, zoals het hier afgebeelde "Portret van zijn vrouw Maria en dochter Elisabeth". Hij had Maria Monom gehuwd in 1889. Zij gingen op huwelijksreis naar het zuiden van Engeland en later naar Bretanje. Dit zou eveneens leiden tot een aantal neo-impressionistische werkjes, zoals "De rotspunt van Per Kiridec in Roscoff" (1889). Hij ontmoette in Parijs Theo van Gogh en kon aldus Vincent Van Gogh uitnodigen op de volgende tentoonstelling in Brussel. Aldus slaagde Vincent Van Gogh erin zijn "Rode wingerd in Montmajour" te verkopen aan Anna Boch - het enige kunstwerk dat hij ooit verkocht.

Naast al deze portretten, schilderde hij in deze periode ook veel landschappen en marines : "De Schelde, stroomopwaarts van Antwerpen" (1892), "De haven van Sète" (1892), "Sète, vissersboten" (1892), "Kust van het Kanaal" (1892), "Duinen in Cadzand" (1893), "De regenboog" (1894), "Buitenhuisjes in de duinen" (1894).

In 1895 had hij een opdracht gekregen van de "Compagnie des Wagons-lits" om een aantal posters te ontwerpen met grote internationale treinreizen. Hij spoorde hiervoor naar Athene, Constantinopel, Hongarije, Roemenië en Sint-Petersburg. Een bekende poster uit die tijd is "Royal Palace Hotel, Oostende" (1899).
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Van_Rysselberghe4.jpg?t=1276431861
Madame van Ryssellberghe en zijn dochter ElisabethThéo Van Rysselberghe verhuisde hij definitief van Brussel naar Parijs. Samen met Paul Signac, Maximilien Luce, Aristide Delannoy, Alexandre Steinlen, Camille Pissarro, Kees van Dongen, George Willaume en nog enkele anderen, droeg hij bij aan het anarchistische magazine "Temps Nouveaux".
De man aan het roer (1892)
schilderij geschonken in 1894 door van Rysselberghe aan zijn vriend Paul Signac

Théo Van Rysselberghe had de climax van zijn neo-impressionistische techniek bereikt op het einde van de jaren 1890. Langzamerhand begon hij nu het gebruik van puntjes te verlaten en weer over te gaan naar bredere uithalen in zijn portretten en landschappen : "De renbaan, Boulogne-sur-Mer" (1900) en het groepsportret "Zomermiddag" (1900), "Meisjes op het strand" (1904), "Jong meisje met strohoed" (1901) en de zeer bekende "De lezing" (1903) (met het fel contrast tussen de rode en blauwe kleuren).

Na al die jaren als talent scout voor Oscar Maus, maakte van Rysselberghe de vergissing van zijn leven : hij herkende het talent niet van de jonge Pablo Picasso (die toen in zijn Blauwe Periode was). Hij vond zijn werk "lelijk en niet interessant".


Zijn pointillistische techniek, die hij gedurende zoveel jaren gebruikt had, werd na 1903 meer ontspannen en na 1910 verliet hij deze techniek volledig. Zijn verfstreken werden langer. Hij gebruikte meer levendige kleuren en meer intense contrasten, of soms zachtere kleurtonen. Hij was een meester geworden bij het toepassen van licht en warmte in zijn schilderijen. Zijn "Olijfbomen in de buurt van Nice" (1905) herinneren ons aan de techniek gebruikt door Vincent Van Gogh. De langere uithalen in rood en zachtpaars springen in het oog in zijn werk "Baadsters onder de pijnbomen in Cavalière" (1905).


In de lente van 1904 toerde hij rond per fiets, samen met zijn vriend, de schilder Henri-Edmond Cross langs de Middellandse Zeekust tussen Hyères en Monaco, op zoek naar een geschikte plaats voor zijn nieuwe woning. Ten slotte streek hij neer in Saint-Clair, waar ook Cross sinds 1892 woonde en eveneens zijn broer, de architect Octave Van Rysselberghe. Zijn broer ontwierp in 1911 voor hem zijn nieuwe woning. Théo Van Rysselberghe trok zich nu volledig terug aan de Middellandse Zee en laat de Brusselse kunstkringen volledig los.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Theo_van_Rysselsberghe6.jpg?t=1276431940
Hij schildert nu bijna uitsluitend landschappen van de Middellandse Zee en portretten van zijn vrouw en dochter, of van zijn broer Octave. Hij schildert ook grote muurschilderingen. Vanaf 1905 wordt het vrouwelijk naakt meer en meer belangrijk, zoals in zijn monumentaal schilderij "Na het bad" (1910). Zijn schilderij "De wingerd in oktober" (1912) is geschilderd in levendige rode, groene en blauwe kleuren. Een van zijn laatste werken is "Meisje in de badkuip" (1925).

Op het einde van zijn leven begon hij ook te beeldhouwen, zoals de bronzen "Kop van André Gide".

Hij stierf in Saint-Clair in de Var in Zuid-Frankrijk op 14 december 1926 en werd begraven op het kerkhof van Le Lavandou, naast zijn vriend Henri-Edmond Cross. Hij had Le Lavandou meerdere malen uitgebeeld, zoals in zijn tekeningen in zwart krijt "Le Lavandou" en in Oost-Indische inkt "De hoogten van Lavandou". Het is aldus passend dat één van de grootste neo-impressionistische schilders hier begraven werd.

Veel van zijn werken behoren nog steeds tot privé-collecties en kunnen dus slechts zelden door het publiek gezien worden. Eén van deze zeldzame gelegenheden was de overzichtstentoonstelling "Théo Van Rysselberghe" in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel en later in het Gemeentemuseum van Den Haag, tussen februari en september 2006.

Zijn werk "De haven van Sète" (geschreven als Cette) werd in november 2005 op een veiling verkocht voor een recordbedrag van 2,6 miljoen euro.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse huizen in trek bij Belgen

Nederlandse huizen in trek bij Belgen


http://img543.imageshack.us/img543/6673/huizenzeeuwsvlaanderen.jpg


Steeds meer Belgen kopen een huis in het Nederlandse Zeeuws-Vlaanderen. Dat bericht de Nederlandse omroep NOS op haar website. Volgens de Nederlandse Omroep kwamen er in 2011 ruim 600 Belgen wonen, een verdubbeling tegenover 2010.

Een van de oorzaken zijn de stijgende woningprijzen in ons land, gemiddeld 4,5 procent in 2011 - in Nederland daalden de prijzen. Vooral in Zeeuws-Vlaanderen is het verschil groot, omdat woningen daar ook voor Nederlandse begrippen erg goedkoop zijn.
 
Makelaars aan beide kanten van de grens bevestigden aan de NOS dat Belgen voor vergelijkbare eengezinswoningen algauw 40.000 euro minder betalen dan in eigen land. Huizen zouden in Nederland ook beter onderhouden zijn. Bovendien genieten landgenoten in Nederland van een hypotheekrenteaftrek.
 
"De afgelopen maand hebben we meer huizen verkocht aan Belgen dan aan Nederlanders", zegt een makelaar aan de NOS. "De Nederlandse woningkopers zijn voorzichtiger geworden en kunnen maar moeilijk hun eigen huis verkopen. In Vlaanderen speelt dat probleem niet."
 
Makelaars in Zeeuws-Vlaanderen starten binnenkort een campagne om nog meer Belgen naar Nederland te lokken. Belgische makelaars waarschuwen wel dat de belastingen hoger zijn in Zeeuws-Vlaanderen. Bovendien komt er veel administratieve rompslomp kijken bij een verhuis naar Nederland.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siberische koudegolf op komst: tot -15 in Ardennen

Siberische koudegolf op komst: tot -15 in Ardennen


http://img641.imageshack.us/img641/8168/siberischekoudegolf.jpg


 Later deze week wordt het echt Siberisch koud met in het hele land ook overdag vriestemperaturen en tot -15 graden nachtvorst in de Ardennen.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evanescence - My Heart Is Broken

Evanescence - My Heart Is Broken

Klik op de foto om ze te beluisteren

Evanescence is een Amerikaanse rockband uit Little Rock in Arkansas.

De band bestond oorspronkelijk alleen uit Amy Lee (zang/piano) en Ben Moody (gitaar). Ze ontmoetten elkaar op een kamp, waar ze er achter kwamen dat hun muzieksmaken niet ver uit elkaar lagen, en ze begonnen samen nummers te schrijven en te spelen in lokale gelegenheden. Zo werd Evanescence geboren. Tijdens concerten vulden John LeCompt (gitaar) en Rocky Gray (drums) de band altijd aan.

Lee en Moody zijn lange tijd de basis gebleven van de band. Des te opmerkelijker was het dat Moody eind 2003 opstapte, midden in een tour door Europa. In 2005 volgde Terry Balsamo Moody als gitarist op. Het is niet helemaal zeker waarom Moody is opgestapt, maar volgens een interview met Amy in de Aardschok omdat hij met zichzelf in de knoop zat. Ook het muzikale meningsverschil (Moody wilde zoveel mogelijk cd's verkopen, Lee wilde meer de creatieve kant op) speelde mee. In de zomer van 2006 stopte ook Will Boyd, bassist van de band. Hij zag het niet zitten om opnieuw te gaan touren. Momenteel is Tim McCord zijn opvolger.

Op 4 mei 2007 maakte de LA Daily Newspaper bekend dat John LeCompt door zangeres Amy Lee, naar eigen zeggen zonder een goede reden, uit de band gezet was. LeCompt maakte daarna bekend dat drummer Rocky Gray ook stopt met Evanescence, omdat ze al hun energie in de nieuwe band Machina wilden steken. Het is nog onduidelijk waarom LeCompt ontslagen is.

Rocky Gray en John Lecompt werden vervangen door Will Hunt en Troy Mclawhorn, beiden van 'Dark New Day'.» Reageer (0)
28-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abdij: Dit is een waardering voor alle Belgische bieren

Abdij: "Dit is een waardering voor alle Belgische bieren"


http://img404.imageshack.us/img404/8100/stsixtusabbeywestvleter.jpg

Dat het Belgische trappistenbier Westvleteren 12 door het Amerikaanse Ratebeer is verkozen tot het beste bier van de wereld, zien ze in de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren als "een blijk van waardering voor alle Belgische bieren". Dat staat te lezen in een persbericht van de abdij.

Na een jaartje op de tweede plaats heeft de gespecialiseerde Amerikaanse website RateBeer Westvleteren 12 opnieuw gekroond tot beste bier van de wereld.
 
"De Sint-Sixtusabdij van Westvleteren en haar brouwerij zijn dankbaar voor de eervolle vermelding 'beste bier ter wereld' op de site van Ratebeer en zien dit tegelijk als een blijk van waardering voor alle Belgische bieren", luidt het.
 
"Wij wensen dan ook uitdrukkelijk deze eer te delen met alle Belgische brouwers die zich continu inspannen om bieren te produceren van een uitzonderlijk hoog kwaliteitsgehalte", zo staat in de reactie van de West-Vlaamse abdij.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke dag wordt één Belg lid van de loge

Elke dag wordt één Belg lid van de loge


http://img696.imageshack.us/img696/9544/deloge.jpg


In België zijn vandaag 24.900 mensen lid van de loge. Op drie jaar tijd kwamen er duizend vrijmetselaars bij, of gemiddeld een per dag, zo staat vandaag in de krant De Standaard.

"De stijging is opmerkelijk", zegt historicus Jimmy Koppen, die de cijfers verzamelde. "In de meeste andere landen is de aantrekkingskracht van de vrijmetselarij bijna volledig verdwenen. Alleen bij ons en in Frankrijk gaat het in stijgende lijn." De historicus verbindt het succes met de discretie die er bij ons nog altijd rondhangt. "Geheimzinnigheid is nu eenmaal aantrekkelijk."
 
Volgens Jozef Asselbergh, grootmeester van de vrijmetselaarskoepel Grootoosten van België, heeft het succes meer te maken met een unieke vorm van verbondenheid dan met geheimzinnigheid. "Je komt naar de loge om andere mensen te ontmoeten en om naar andere meningen te luisteren. En door de discretie kunnen ook mensen die in de buitenwereld belangrijke posities bekleden, in de loge in hun hart laten kijken. Zonder dat ze het risico lopen dat het de volgende dag in de krant staat", aldus Asselbergh. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lana Del Rey - Born To Die

Lana Del Rey - Born To Die

Klik op de foto om haar te beluisteren

Lana Del Rey, geboren als Elizabeth "Lizzy" Grant (Lake Placid, 21 juni 1986) is een Amerikaanse singer-songwriter. Haar artiestennaam is gedeeltelijk van de Hollywood actrice Lana Turner en van een model Ford-auto, de Del Rey.

Ze bracht een debuutsingle uit op YouTube onder de titel Video games dat binnen een maand een miljoen hits trok en inmiddels op meer dan zeventien miljoen staat Een boeking in oktober 2011 voor een show in Londen was binnen een half uur uitverkocht. In Nederland heeft Lana Del Rey opgetreden in Paradiso op 10 november 2011 waar ze acht nummers van haar album Born To Die uitvoerde. Daarnaast heeft ze in op 11 november 2011 in De Wereld Draait Door live haar single Video Games uitgevoerd.

Born To Die verschijnt als regulier uitgave welke 12 tracks bevat, deluxe uitgave met 3 extra bonustracks en op vinyl als dubbel-lp.» Reageer (0)
27-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte pelikaan ziet levenslicht in Planckendael

Witte pelikaan ziet levenslicht in Planckendael


http://img337.imageshack.us/img337/9278/wittepelikaan.jpg


In Dierenpark Planckendael is voor het eerst in vijftig jaar een wit pelikaantje geboren. Een groep pelikanen begint slechts te kweken vanaf een groepsgrootte van acht dieren en die omvang werd pas bereikt toen half oktober vorig jaar vier kroeskoppelikanen werden overgebracht vanuit de Zoo van Antwerpen. Daar moesten ze plaats ruimen voor de restauratiewerken van het zeehondenverblijf. Ook de kroeskoppelikanen zijn overigens in blijde verwachting. Dat meldt Planckendael vrijdag.

Vooral de kroeskoppelikaan is een erg kwetsbare diersoort, met slechts 2.000 broedkoppels wereldwijd en erg magere kweekresultaten in gevangenschap. Jongen sterven meestal in een vroeg stadium en vallen vaak ten prooi aan meeuwen.

De twee eieren die momenteel worden uitgebroed, worden dan ook met argusogen gevolgd door de vogelverzorgers van Planckendael. De kroeskoppelikaan is de grootste van de pelikaansoorten en de zwaarste vliegende vogelsoort ter wereld.
 
Witte pelikanen, vanwege de schijn in hun verenkleed ook wel roze pelikanen genoemd, zijn wel nog wijdverspreid -van Oost-Europa tot Mongolië- en kweken ook vlotter, maar de populatie van Planckendael was tot voor kort te klein om dat laatste mogelijk te maken. De verbroedering met de twee koppels kroeskoppelikanen heeft daar blijkbaar verandering in gebracht. De twee soorten vormen nu één groep, maar bestaan uiteraard wel nog uit aparte koppels.
 
Het pas uit het ei gebroken jong zit momenteel gewoon bij de groep en valt dus door het publiek te bekijken, maar verstopt zich meestal wel onder de vleugels van de ouders. (foto -
Planckendael)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je vaker een banaan moet eten

Waarom je vaker een banaan moet eten


http://img11.imageshack.us/img11/4505/bananena.jpg


Om te beginnen zijn bananen makkelijk te bewaren, mee te nemen én op te eten. Ze zijn bovendien het hele jaar door verkrijgbaar en bevatten heel wat gezondheidsvoordelen.

We zetten alles even op een rijtje:

* Bananen zijn rijk aan vitamine C, wat goed is voor het immuunsysteem en voor een vlot herstelproces als de winterse verkoudheid of griep je te pakken heeft.

* Ze bevatten ook veel vitamine B6, goed voor de regeling van glucose in het bloed en dus ook voor onze gemoedstoestand.

* Van vrolijk gesproken ... ook het gelukshormoon serotine zit in bananen.

* Ijzer is rijkelijk aanwezig in de banaan, wat dan weer onmisbaar is voor het aanmaken van hemoglobine in het bloed. Minder kans op bloedarmoede voor bananeneters.

* Kalium helpt dan weer bij het regelen van de bloeddruk en zou de kans op aandoeningen aan de kransslagaders kunnen verminderen.

* Er zijn nog meer voordelen: zo zouden bananen kalmerend werken bij brandend maagzuur, maar ook bij ochtendmisselijkheid en pijnlijke katers.

* Verrassend misschien, maar voor wie wil stoppen met roken, kunnen bananen ook een handje helpen. De vitamines B6 en B12 en de dosis magnesium zouden het lichaam helpen herstellen van de gevolgen van het nicotinetekort.

Enige minpuntje is ongetwijfeld dat bananen wat meer calorieën bevatten dan andere fruitsoorten. Zo zitten er in 100 gram verse banaan tussen 88 en 116 kilocalorieën. Maar, weegt dat werkelijk op tegen de vele voordelen?» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op vijf Belgen dacht vorig jaar aan zelfdoding

Een op vijf Belgen dacht vorig jaar aan zelfdoding


http://img576.imageshack.us/img576/3949/depressied.jpg


Een op de vijf Belgen dacht het afgelopen jaar aan zelfdoding. Dat blijkt uit een onderzoek van Test-Aankoop. Bijna één op de tien had daarbij het gevoel niet met zijn problemen terecht te kunnen bij familie en slechts een kwart van de respondenten met zelfmoordneigingen zocht professionele hulp.

Test Gezondheid, het gezondheidsmagazine van Test-Aankoop, vroeg 821 Belgen tussen 18 en 74 jaar naar hun overtuigingen en ideeën over zelfdoding. Uit het onderzoek blijkt dat een op de vijf respondenten (22 pct) de laatste 12 maanden minstens een keer heeft gedacht aan zelfdoding. Dat is een hoger percentage dan in dezelfde studie 9 jaar geleden (19,6 pct).

Opvallend meer Franstaligen dan Nederlandstaligen rapporteerden zelfmoordgedachten: bij de Nederlandstaligen is dat 18 pct, bij de Franstaligen 28 pct.

Bijna één op de tien respondenten zegt ooit minstens eenmaal zelf een zelfmoordpoging te hebben ondernomen. Bij Nederlandstaligen gaat het om 5,6 pct, bij Franstaligen om 12 pct. Eén op de honderd deed dit zelfs tijdens de afgelopen 12 maanden.

Volgens Test-Aankoop heeft bijna een op de tien het gevoel niet met zijn problemen terecht te kunnen bij familie. Slechts een kwart van de respondenten met zelfmoordneigingen zocht professionele hulp. Het gebrek aan verzorging of opvolging na een zelfmoordpoging is opvallend en vooral ook alarmerend, zegt de organisatie. "Het is immers van levensbelang om de onderliggende problemen aan te pakken."

Er zou nog meer aandacht nodig zijn voor specifieke risicogroepen zoals ouderen, jonge mannen, etnische minderheden en risicoberoepen. "Ook moet het taboe rond psychologische hulp worden doorbroken, zodat meer mensen dergelijke hulp durven te vragen." (br.hln)


Wie kampt met vragen rond zelfdoding, kan terecht op het telefoonnummer 02 649 95 55 of op www.zelfmoordlijn.be» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westvleteren 12 beste bier ter wereld

Westvleteren 12  beste bier ter wereld


http://img585.imageshack.us/img585/9871/trappistenbierwestvlete.jpg


Na een jaartje op de tweede plaats heeft de gespecialiseerde Amerikaanse website RateBeer het Belgische trappistenbier Westvleteren 12 opnieuw gekroond tot beste bier van de wereld. Dat staat op de website ratebeer.com.

Westvleteren sprong bij de RateBeer Awards 2012 over de winnaar van vorig jaar, het Zweedse bier Närke Kaggen Stormaktsporter. Op plaats drie staat Rare Bourbon County Stout van de Amerikaanse brouwerij Goose Island, die vorig jaar door AB InBev overgenomen werd.
 
In de top vijftig staan nog Belgische bieren. Zo staat Rochefort Trappistes 10 op de vijfde plaats. Verder nog 3 Fonteinen Armand'4 Oude Geuze Lente (plaats 14), Westvleteren Extra 8 (18), Struise Pannepot (21), 3 Fonteinen Armand'4 Oude Geuze Zomer (27), St. Bernardus Abt 12 (43) en Struise Black Albert (46).
 
Voorts staan er twee Belgische brouwers in de top twintig van beste brouwers: De Struise Brouwers uit Oostvleteren op plaats 9 en de abdij St. Sixtus uit Westvleteren op 13. Ook in de categorieën beste biercafés, beste bierrestaurants, beste bierverkopers en beste te bezoeken brouwerijen zijn er Belgische vermeldingen.
 
De RateBeer Awards worden jaarlijks uitgereikt en vormen naar eigen zeggen het grootste bierconcours ter wereld. In totaal zouden meer dan 140.000 bieren van ruim 12.000 brouwers wereldwijd beoordeeld zijn.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsers mogen vanaf midden februari door rood rijden

Fietsers mogen vanaf midden februari door rood rijden


http://img813.imageshack.us/img813/7913/fietsers.jpg


Vanaf midden februari zullen fietsers op bepaalde kruispunten door het rode licht mogen rijden. Dan treedt een nieuw fietsreglement in voege, zo staat te lezen in de krant Het Laatste Nieuws.

Door het rode licht fietsen zal alleen mogen op kruispunten met de speciale verkeersborden die in het nieuwe reglement opgenomen zijn. Het gaat om twee borden in de vorm van een omgekeerde driehoek, met daarop een fiets en een pijl (die naar rechts of rechtdoor wijst). De weggebruikers die door het groen rijden, blijven wel steeds voorrang hebben op de fietsers.
 
Het nieuwe reglement voorziet ook in 'fietsstraten', waar tweewielers de hele rijbaan in beslag mogen nemen en door automobilisten niet ingehaald mogen worden.
 
Staatssecretaris van Mobiliteit Melchior Wathelet (cdH) hoopt dat de maatregelen vlotter verkeer opleveren. Ze zouden ten laatste eind volgende week in het Staatsblad verschijnen. De steden en gemeenten moeten nadien beslissen waar de nieuwe verkeersborden en fietsstraten precies komen. Ook op gewestwegen zijn ze mogelijk.
 
"Voor ons wordt het verkeer een pak aangenamer", reageert de Fietsersbond. "We zullen op veel kruispunten niet langer onnodig tijd verliezen aan het rode licht. En ook het sluipverkeer zal ons minder hinderen." (br.hln)» Reageer (0)
26-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wonderboom helpt tegen ondervoeding in Zuid-Afrika

'Wonderboom' helpt tegen ondervoeding in Zuid-Afrika


http://img27.imageshack.us/img27/5103/wonderboom.jpg


Bladeren van de 'wonderboom' kunnen in sommige gevallen even goed werken als internationale voedselhulp, zeggen deskundigen. De snelgroeiende, droogteresistente boom met extreem voedzame bladeren wordt in Zuid-Afrika al gebruikt om ondervoeding tegen te gaan.

In het dorp Tooseng in Limpopo, een van de armste provincies van Zuid-Afrika, maakt een plantage van vijftien hectare met 'wonderbomen' al een verschil. De bladeren van de Moringa Oleifera, staan bekend als 'supervoedsel'.

Volgens wetenschappers bevatten ze de calcium van vier glazen melk, de vitamine C van zeven sinasappels, kalium van drie bananen, drie keer de hoeveelheid ijzer uit spinazie, vier keer de hoeveelheid vitamine A uit een wortel en twee keer de hoeveelheid eiwit uit melk.

Vermalen bladeren

Mavis Mathabatha, een voormalige onderwijzeres uit Tooseng, heeft de afgelopen drie jaar hard gewerkt om de plantage te laten groeien. "Ik wil hier in de omgeving iets bijdragen, maar ook in de provincie en landelijk", zegt ze.
 
In 2009 haalde ze de oogst binnen van de eerste bomen die ze geplant had, en begon ze met het drogen en malen van de bladeren. De vermalen bladeren werden vervolgens over het eten gestrooid van ongeveer vierhonderd kinderen van het plaatselijke opvangcentrum Sedikong sa Lerato.

Het centrum verstrekt maaltijden aan kinderen uit arme gezinnen. Bijna alle kinderen uit Tooseng, dat te maken heeft met hoge werkloosheid, ondervoeding en veel hiv-besmettingen, vallen in die categorie.

Betere weerstand

"De resultaten waren bijna direct zichtbaar", zegt Elizabeth Serogole, manager van het centrum. "De gezondheid van de kinderen verbeterde snel." Veel kinderen vertoonden tekenen van ondervoeding, zegt ze, zoals open zweren op de huid. Die verdwenen toen de kinderen regelmatig van de bladeren begonnen te eten.

De moringa-bladeren verbeteren ook de weerstand van de kinderen, zodat ze minder vatbaar worden voor ziekten, zegt Serogole. "En veel kinderen kunnen zich nu beter concentreren op school." Alles wat daarvoor nodig was, was een theelepel bladpoeder per dag.

Maagzweren en huidinfecties

Samson Tesfay, postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van KwaZulu-Natal, bevestigt dat moringa verschillende positieve gezondheidseffecten heeft. "De plant is uniek in de zin dat elk deel ervan gebruikt kan worden. Hij heeft medicinale eigenschappen, maar kan ook gebruikt worden als voeding of voor praktische doeleinden.
 
De bladeren helpen bij de genezing van huidinfecties, verlagen hoge bloeddruk en bloedsuiker, verminderen zwelling, genezen maagzweren en werken kalmerend op het zenuwstelsel, zegt Tesfay. De boom, die oorspronkelijk uit Noord-India komt, wordt al eeuwenlang gebruikt in de Ayurvedische geneeskunst.


Waterzuivering


Het zaad van de plant kan volgens Tesfay gebruikt worden om water te zuiveren op plaatsen waar geen schoon drinkwater is. "De zaden zijn in staat 98 procent van de onzuiverheden  en microben te verwijderen uit water."

De slanke boom heeft weinig water nodig en groeit snel. In een jaar tijd kan hij drie meter hoog worden. Zelfs in Tooseng, een droge regio die in de afgelopen jaren geregeld te maken had met gebrek aan neerslag, groeit de boom gestaag.


Droogte en ondervoeding


Moringa is volgens voedselexperts breed inzetbaar om honger te bestrijden, omdat de boom kan groeien in alle subtropische regio's in de wereld waar sprake is van droogte en ondervoeding. Het gaat dan om de meeste delen van Afrika, Centraal en Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië.

Sinds 2009 heeft Mathabatha haar plantage beetje bij beetje uitgebreid. Ze vroeg daarvoor een financiële bijdrage aan bij het regiokantoor van Southern Africa Trust. Momenteel is ze eigenaar van 13.000 moringabomen.

De 52-jarige Mathabatha heeft inmiddels ook meer dan 6.000 moringa-kiemplanten verspreid onder arme gezinnen in de omgeving van Tooseng en geeft hen voorlichting over het gebruik van de bladeren. Het bladpoeder dat ze produceert op haar eigen bedrijf, wordt niet alleen in Zuid-Afrika gebruikt. Ze exporteert het ook naar Botswana, Swaziland en Lesotho. "Ik hoop in de komende jaren nog verder te groeien", zegt ze. "Er is veel vraag naar mijn product."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dokter, ik heb een iPadschoude

"Dokter, ik heb een iPadschouder"


http://img694.imageshack.us/img694/1720/ipadschouder.jpg


Onderzoekers van Harvard stellen vast dat het groeiend gebruik van tablet-computers slechte lichaamshoudingen bevordert en bijgevolg ook meer pijnklachten veroorzaakt. Vooral schouders en nek zijn het slachtoffer van wat men 'slungelen' noemt.

Als we het onderzoek mogen geloven, zouden de stijgende klachten te wijten zijn aan het ontbreken van transparante richtlijnen voor een maximaal comfort en welzijn van de gebruiker. De plotse populariteit van de tablet zou het ontwikkelen van een dergelijke handleiding te snel af geweest zijn.

Hoofdonderzoeker Dr. Jack Dennerlein stelt dat mensen hun nek veel meer gebogen houden wanneer ze tablets gebruiken in tegenstelling tot desktops, zeker wanneer het toestel op de schoot wordt gelegd. "We maken ons dan ook zorgen dat de klachten van nek- en schouderpijn alleen maar zullen toenemen", aldus Dennerlein.

Bij wijze van test werden 15 ervaren tabletgebruikers gevraagd een reeks opdrachten uit te voeren met twee types tablets: de Apple iPad2 en de Motorola Xoom. Beide werden voorzien van een cover of case die kon worden aangepast om de tablet te kantelen.

Vier gebruikersconfiguraties werden uitgetest:

1. 'Lap-hand': de tablet ligt gewoon op de schoot van de gebruiker.
2. 'Lap-Case': idem als 'Lap-Hand', maar door het gebruik van de case kon de tablet in een lagere hoek worden geplaatst.
3. 'Table-Case': hier staat de tablet op een tafel in dezelfde lage hoek als bij 'Lap-Case'.
4. Table-Movie': idem als 'Table-Case', maar de tablet is hier gekanteld in een steile hoek.

Tijdens het experiment moesten de deelnemers surfen, lezen, gamen, e-mails beantwoorden en film kijken. De houdingen van hoofd en nek en de hoek van de blik werd telkens opgemeten. Ook de afstand tot de tablets werd bijgehouden met een infrarood 3D bewegingsanalysesysteem.

Het buigen van hoofd en nek verschilde aanzienlijk naargelang de ingestelde configuratie, maar ook tussen de twee geteste tablets bleek veel verschil te bestaan. De meest neutrale lichaamshouding werd opgemerkt wanneer de tablet in 'Table-Movie'-positie werd gezet, wat de steilst mogelijke hoek opleverde.

Daarom raden de onderzoekers aan je tablet zo weinig mogelijk op je schoot te leggen, maar altijd te kiezen voor een hoger gelegen draagvlak. Dit om lage blikken te vermijden. Ook het gebruik van de kantelbare case wordt aangemoedigd, hoewel de steile hoeken eventueel voor pijn in de handen en/of armen kunnen zorgen bij langdurig gebruik.

"Verder onderzoek is absoluut noodzakelijk om de impact van het gebruik van tablets op bijvoorbeeld armen en polsen na te gaan. Enkel zo kunnen we komen tot een volledige evaluatie van de lichaamshouding", stelt Dennerlein.

De resultaten zouden handig moeten zijn voor het updaten van ergonomische computerstandaarden en richtlijnen voor gebruikers van tablets. Volgens de onderzoekers zijn deze dringend nodig aangezien veel bedrijven, maar ook de medische sector, het gebruik van tablets op steeds grotere schaal gaan invoeren.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat gebeurt er als vogels te snel vliegen?

Wat gebeurt er als vogels te snel vliegen?


http://img513.imageshack.us/img513/2726/vogels.jpg

Vogels ondervinden dan wel geen hinder van flitspalen of verkeersboetes, de dieren hebben wel een snelheidsbeperking. Volgens onderzoekers moeten vogels onder een bepaalde snelheid blijven, want anders zouden ze tegen bomen of andere objecten botsen.

Van zodra vogels te snel vliegen, kunnen ze geen hindernissen meer herkennen, stellen Amerikaanse wetenschappers. De maximumsnelheid van een vogel hangt af van allerlei factoren zoals hun grootte en hun behendigheid.

De onderzoekers, van het Massachusetts Institute of Technology, geloven dat hun bevindingen van nut kunnen zijn bij het programmeren van onbemande vliegtuigen. Ze probeerden dan ook een wiskundige formule op te stellen die de beweging van de vogels vastlegt.

"Als vogels aan de snelheid zouden vliegen waarop ze alles kunnen zien, zouden ze niet snel vooruitgaan", zegt professor Emilio Frazzoli. "Ze berekenen echter de dichtheid van hun omgeving en leggen zichzelf een topsnelheid op, waarmee ze in staat blijven om een vluchtroute te vinden tussen bomen en gebouwen."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.R E M - Everybody Hurts

R E M - Everybody Hurts

Klik op de foto om ze te beluisteren

R.E.M. was een college rock-band die in 1980 in Athens, Georgia (Verenigde Staten) werd opgericht.

In de beginjaren bouwde de band al een behoorlijke reputatie op maar de doorbraak naar het grote publiek kwam met het album Out Of Time en de hits Losing My Religion en Shiny Happy People. Losing My Religion en het van Automatic for the People afkomstige Everybody Hurts worden gerekend tot de klassiekers in de popmuziek.

In oktober van 1997 verliet drummer Bill Berry, vanwege een zware depressie de groep. In 1995 werd Berry tijdens een concert in Oostenrijk getroffen door een hersenbloeding. Hij ruilde het leven van rockster in voor een leven op de boerderij, maar is inmiddels weer bezig met muziek.

Kenmerkend voor R.E.M. is de krachtige, karakteristieke zang van Michael Stipe, de eigenzinnige composities, die een combinatie van folk en rock laten horen en de meestal zeer gedreven optredens die muziektechnisch zeer verzorgd zijn. Stipe uit regelmatig zijn maatschappelijk engagement en maakt daar ook tijdens optredens geen geheim van.

In de jaren tachtig werd de band wel gezien als een schoolvoorbeeld van alternatieve muziek. Opmerkelijk is dat dit imago sindsdien weinig aan kracht heeft ingeboet, hoewel de band inmiddels al jarenlang wereldwijd ook commercieel zeer succesvol is.

Het lied What's the Frequency, Kenneth? is gebaseerd op de overval op Dan Rather, bekend tv-nieuwspresentator van de Amerikaanse zender CBS. In 1986 werd hij overvallen door William Tager die hem de vraag toeriep wat de frequentie is. Hij wilde te weten komen op welke frequentie beelden in zijn hoofd gezonden werden om zijn daaruit voortkomende kwellingen te kunnen stoppen.

Het lied 'Man on the Moon' is een ode aan Andy Kaufman, beroemd komiek en beroemd Elvis-imitator. "Everybody Hurts" is een nummer 1 hit in verschillende hitlijsten over de gehele wereld dat op 15 april 1993 als single werd uitgegeven door Warner Bros. Records. Het verscheen een half jaar eerder als albumnummer op Automatic for the People. Michael Stipe linkt het nummer nadrukkelijk aan zijn vriendschap met Kurt Cobain van Nirvana, waarvan hij zelf zegt dat het nummer aansluit op de psychische problemen die Cobain in de periode ervoer. In het algemeen wordt het gelinkt aan zelfmoord van tieners.

Het lied Radio Free Europe gaat over de radiozender Vrij Europa die in 1949 opgericht was om informatie naar de bevolking die aan de oostelijke zijde van het IJzeren Gordijn leefde te zenden en die voornamelijk door de CIA werd gefinancierd.

In 2008 werd het 14e studioalbum Accelerate uitgebracht. Ter promotie van dit album ging R.E.M. in 2008 op tournee en speelde onder meer in het Westerpark te Amsterdam en op Rock Werchter.

Op 7 maart 2011 verscheen het nieuwe album Collapse Into Now.

Op 21 september 2011 verscheen er op hun site het bericht dat ze er mee stoppen, met als toevoeging dat ze met veel verbazing en dankbaarheid terug kijken op wat ze in 31 jaar hebben bereikt.» Reageer (0)
25-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je beter niet zegt tegen mensen met kanker

 "Wat je beter niet zegt tegen mensen met kanker"


http://img828.imageshack.us/img828/8792/kanker.jpg


Kanker, het is en blijft een gevoelig onderwerp om over te praten, zowel voor de zieke zelf als voor familie en vrienden. Gelukkig zijn er ook patiënten die af en toe het heft in eigen handen nemen en vlakaf verkondigen wat je beter niet zegt tegen iemand met kanker. De 23-jarige Suleika Jaouad deelde haar visie met de Huffington Post.

In mei 2011 werd leukemie vastgesteld bij Suleika: "Ik kon me niet voorstellen wat de toekomst zou brengen. De voorbije acht maanden konden net zo goed acht jaar geweest zijn. Het is een grote waas van bloedonderzoeken, beenmergbiopsieën, koorts en infecties. Toch was de grootste strijd voor mij het navigeren van de sociale dynamiek die gepaard gaat met het leven met kanker. De communicatie met familie en vrienden over mijn diagnose, symptomen, angsten en verwachtingen was een grotere uitdaging dan ik ooit had kunnen inschatten".

Communicatiegids

Suleika is van mening dat het in de wereld van de oncologie al veel te laat is voor een soort etiquettegids. Er bestaat geen script met dé woorden die iemand kan gebruiken om te praten over een levensbedreigende ziekte. Daarom geeft Suleika - uit eigen ervaring - graag een aantal dingen mee die je beter niet zegt tegen mensen met kanker:

1. Vraag nooit "Is er iets dat ik kan doen?", tenzij je het oprecht meent. Als je het zegt, doe het dan ook effectief, want voor mensen die ernstig ziek zijn is het (mentaal) vermoeiend om altijd om hulp te moeten vragen. Het kan je bovendien zielig en schuldig doen voelen.

2. Negeer nooit iemand met kanker omdat je niet weet wat te zeggen. Zeg dan liever iets authentiek, iets recht uit het hart (alleen niet iets dat zich ook in deze lijst bevindt).

3. Vermijd vragen over sterfelijkheid. Dingen als "Wat zijn je kansen?", "Hoeveel tijd hebben ze jou gegeven?" zijn absoluut no-nos!

4. Hou je slechte ervaringen met kanker voor jezelf. Praat bijvoorbeeld niet over een vriend of familielid die is overleden aan hetzelfde type kanker.

5. Probeer ook nicknames die refereren aan de ziekte te vermijden, ook al lijken ze in jouw hoofd onschuldig en grappig en probeer je gewoon de zware stemming te verlichten. Suleika kreeg zo bijvoorbeeld al 'kalekopje' (baldy), 'Suleikemia' en 'donshoofd' (fuzz head) te horen.

6. Aansluitend bij het vorige: vermijd vergelijkingsspelletjes met iemand die net al zijn/haar haren verloren heeft. Het is namelijk niet het moment voor 'eerste gedachte, beste gedachte'. Zinnen als "Hé, nu lijk je op Pinky of The Brain / Gollum / een alien / ..." getuigen van zeer weinig empathie.

7. Belast kankerpatiënten niet met onnodige druk door te hameren op het feit dat ze moeten veranderen van arts of therapie als het allemaal niet snel genoeg lijkt te gaan. Je bedoelt het ongetwijfeld goed (en je hebt misschien gelijk), maar wees bewust dat de manier waarop je input geeft even belangrijk, zo niet belangrijker is dan wat je te zeggen hebt. Gebruik je eigen ervaringen dus niet als maatstaf.

8. Zorg dat je niet begint te lijken op een vasthangende plaat die telkens opnieuw "Alles komt wel goed" afspeelt. Zeker niet wanneer de patiënt zicht angstig of overstuur voelt. Probeer daarentegen gewoon een goed luisterend oor te zijn.

9. Reageer op de diagnose ook nooit met "Oh, dat is geen fijn nieuws" (lees: "Wow, that sucks") want keer op keer herinnerd worden aan de negatieve realiteit is voor niemand goed.

10. Als je toch iets zegt dat onwennig, lomp of kwetsend is, probeer dan niet te doen alsof het nooit gebeurd is. Verontschuldig je en vraag om opnieuw te beginnen. Het is toegestaan fouten te maken. Kankerpatiënten worden snel gewoon aan dit soort blunders en kunnen er begrip voor tonen. Speel gewoon geen struisvogel met z'n kop in het zand.

"Als deze fouten je bekend in de oren klinken, voel je dan zeker meer dan welkom in het (grote) blunderclubje. Ik heb deze lijst gecreëerd op basis van mijn eigen ervaringen: niet om mensen met de vinger te wijzen of schuldgevoelens op te roepen, maar wel om iedereen te doen beseffen dat praten over kanker een van de eerste dingen is dat faalt. Het komt er gewoon op neer de volgende keer minder hard te falen. Als je al kan vermijden deze 10 dingen te zeggen, ben je goed op weg", besluit Suleika.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Contactlens voor olifant in dierentuin Amsterdam

Contactlens voor olifant in dierentuin Amsterdam
In de dierentuin van Amsterdam heeft de olifant Win-Thida gisteren een contactlens in haar linkeroog gekregen. Zij is daarmee de eerste olifant met dit optisch hulpmiddel in Europa, zo maakt dierentuin Artis vandaag bekend.
 
De 44-jarige Aziatische olifant kampte met een beschadigd hoornvlies, vermoedelijk opgelopen door een tak in haar oog. Met behulp van een speciale oogarts voor dieren werd tijdens een ingreep van een uur de lens ingebracht. De ingreep is goed geslaagd en de wond op het hoornvlies kan nu goed genezen, aldus Artis.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Troch wint Nederlandse Nationale Gedichtenwedstrijd

David Troch wint Nederlandse Nationale Gedichtenwedstrijd


http://img10.imageshack.us/img10/5381/davidtroch.jpg


De Vlaamse dichter, schrijver en regisseur David Troch uit het Oost-Vlaamse Sint-Denijs-Westrem is de winnaar van de derde editie van de Nederlandse Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. Voor het eerst mochten ook Vlamingen meedoen aan de Nederlandse wedstrijd, met de grootste geldprijs ter wereld voor één gedicht.

Juryvoorzitter en de huidige Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr reikte hem gisteravond in de Amsterdamse Stadsschouwburg de eerste prijs van 10.000 euro uit voor zijn gedicht 'Wij waren geen jongens'.  Ook op de derde plaats eindigde een Vlaamse dichter en 15 Vlaamse gedichten eindigden in de Top 100.

De jury koos ervoor gedichten te nomineren "die zich veelal niet direct prijsgeven, die iets achterhouden en daarmee uitnodigen tot herlezing", zei Nasr.

"Het winnende gedicht trekt de lezer in al zijn beelden, zijn taal en de opgeroepen sfeer diep de zompige Hollandse klei in". Des te verrassender was het voor de jury dat de auteur een Vlaming bleek te zijn.

In totaal werden 10.131 gedichten ingezonden, iets meer dan vorig jaar. Aan deze editie deden 2.227 mensen mee, van wie er 314 uit België kwamen.

De Nationale Gedichtenwedstrijd is de enige poëzieprijs waarom iedereen van 16 jaar of ouder kan wedijveren. Alle gedichten worden anoniem beoordeeld. De jury kijkt alleen naar de kwaliteit.

De tweede prijs (1.500 euro) was voor Kate Schlingemann uit het Friese Hartwerd met haar gedicht 'Bemoeizorg'. Hilde van Cauteren uit het Oost-Vlaamse Hamme ontving de derde prijs van 1.000 euro voor haar gedicht 'Carne Vale'.

De gedichtenwedstrijd wordt elk jaar georganiseerd door de Poëzieclub, die Gerrit Komrij in 2001 oprichtte in zijn functie van Dichter des Vaderlands (2000-2004).

De Turing Foundation, een goed doel van een van de oprichters van navigatiebedrijf TomTom, stelt het prijzengeld ter beschikking.

De twee organisaties hebben de wedstrijd in het leven geroepen om de belangstelling voor poëzie te vergroten door zowel professionele als amateurdichters een nieuw podium te bieden.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rokers nu ook niet meer welkom in huurwoningen

Rokers nu ook niet meer welkom in huurwoningen


http://img189.imageshack.us/img189/1272/roken.jpg


Verscheidene huiseigenaars laten in hun huurovereenkomst een clausule opnemen waarin staat dat de huurder niet mag roken in de woning. Het wordt hierdoor moeilijker voor rokers om een woning vinden. Vooral in nieuwe en pas gerenoveerde woningen is roken taboe.

Op het hoofdkantoor van de Huurdersbond vindt men een antirookclausule in het huurcontract geen goede zaak. "We hebben hierover nog geen klachten ontvangen, maar als dat gebeurt, dan zullen we ons zeker verzetten", zegt woordvoerder Geert Inslegers. "Zo'n clausule beperkt de privérechten."
 
Het Algemeen Eigenaarssyndicaat (AES) treedt de Huurdersbond bij. "Roken behoort wel degelijk tot de privésfeer van de huurder. Hij of zij moet na het huurcontract de woning in dezelfde staat teruggeven. Ik denk niet dat roken onherroepelijke schade toebrengt aan een huurpand. We raden dan ook al verhuurders af om zulke clausules op te nemen in het huurcontract", zegt directeur Katelijne D'Hauwers van het AES. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren drinken minder, maar nemen meer drugs

Jongeren drinken minder, maar nemen meer drugs


http://img263.imageshack.us/img263/1573/drugso.jpg


Lijkt het met het alcoholgebruik van jongeren in Vlaanderen de goede kant uit te gaan, dan is er nog heel wat werk aan de winkel wat betreft roken en vooral druggebruik. Ook bij volwassenen blijven drugs een probleem.

Dat blijkt uit een stand van zaken van de Vlaamse gezondheidsdoelstellingen die Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen (CD&V) vandaag voorstelde.

"Het meeste succes tot nu toe is geboekt rond het alcoholgebruik. De gezondheidsdoelstelling is daar gehaald. Wat het gebruik van illegale drugs betreft (het gaat dan vooral over cannabis), zien we helaas dat (...) er nu sprake lijkt te zijn van een lichte stijging." Ook bij jongvolwassenen (18 tot 35 jaar) lag het cannabisgebruik in 2008 hoger dan in 2004, en ver van de doelstelling. Het roken gaat bij die doelgroep wel de goede kant op, maar overmatig drinken stijgt dan weer bij vrouwen.

De aanpak van het gebruik van die middelen is een van de prioriteiten van minister Vandeurzen voor dit jaar. Hij wil voorts de gezondheidsdoelstelling voor vaccinatie actualiseren (tijdens een conferentie in april) en een actieplan uitwerken voor suïcidepreventie. Er wordt gemikt op 20 procent minder zelfdodingen in 2020 (in vergelijking met 2000).» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws voor fans van zwarte thee

Goed nieuws voor fans van zwarte thee


http://img853.imageshack.us/img853/7985/zwartethee.jpg


Onderzoekers aan de Universiteit van Western Australia hebben aangetoond dat zwarte thee - in tegenstelling tot wat eerder werd gedacht - de bloeddruk niet verhoogt, maar deze net zou verlagen. Goed nieuws dus voor mensen die last hebben van hypertensie of simpelweg fan zijn van zwarte thee.

De studie werd maandag gepubliceerd in 'Archives of Internal Medicine' en onderzocht het effect van drie kopjes zwarte thee per dag gedurende een periode van zes maanden. Achteraf bleek dat de theeconsumptie in rechtstreeks verband stond met een daling van het aantal millimeters kwikdruk (beter gekend als 'bloeddrukpunten') voor zowel systolische als diastolische druk (boven- en onderdruk).

Zo was er gemiddeld een daling met 2 tot 3 punten. Op het eerste zicht is de daling niet wereldschokkend en cardiologen stellen dan ook dat niet met zekerheid mag gesteld worden dat zwarte thee zal helpen voor iedereen met een te hoge bloeddruk. Het kan echter wel de gemoederen van hypertensiepatiënten bedaren, die zich anders misschien zorgen maken over het drinken van thee.

Dokter Bisegnano, cardioloog, vindt de bevindingen van dit onderzoek positief: "We moeten patiënten met hypertensie altijd al een waslijst geven met dingen die ze niet mogen doen en het is dan ook niet de bedoeling dat we ze onnodig frustreren. Daarom ben ik blij met de resultaten van dit onderzoek omdat we hen dan al niet moeten vragen thee uit hun leven te verbannen".

De gezondheidsvoordelen van deze theesoort zijn te zoeken in het feit dat ze het endotheel beschermen. Dit is een laagje aaneengesloten cellen die de binnenkant van het hart en de bloed- en lymfevaten bedekken. Wanneer het endotheel schade oploopt krijgt cholesterol bijvoorbeeld vrij spel om de wanden van de bloedvaten binnen te dringen en schade te veroorzaken die kan opbouwen tot kransslagaderziekten en hartaanvallen.

Steeds meer dokters moedigen het proberen van natuurlijke hulpmiddelen naast het gebruik van bloeddrukmedicatie aan. Er werden dan ook al gelijkaardige onderzoeken gevoerd met thee en daaruit blijkt dat ook andere theesoorten als hibiscus een trage maar effectieve daling van bloeddrukpunten teweeg kunnen brengen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tori Amos - Winter

Tori Amos - Winter

Klik op de foto om haar te beluisteren

Myra Ellen (Tori) Amos (Newton (North Carolina), 22 augustus 1963) is een Amerikaans pianiste en singer-songwriter.

Als dochter van een methodistendominee heeft religie altijd een grote rol in haar leven gespeeld. Haar vader, Edison Amos, is deels van Ierse afkomst en haar moeder, Mary, is half Cherokee.
» Reageer (0)
24-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven van een vrouwelijke sumo-worstelaar:

Het leven van een vrouwelijke sumo-worstelaar: 5.000 calorieën per dag

http://img140.imageshack.us/img140/1334/sumoworstelaar.jpg


Het leven van sportvrouwen wordt geassocieerd met veel proteïnen, geen alcohol en zeker geen chocolade. Voor Sharran Alexander gelden andere regels: dagelijks moet ze 5.000 calorieën eten (of 2,5 keer zoveel als de gemiddelde vrouwen) en (oh horror!) de weegschaal moet zoveel mogelijk aanduiden. Sharran is een succesvolle sumo-worstelaarster en dat is haar leven.

Sharran (46) begon zes jaar geleden met de sport na een deelname aan een televisieprogramma om vier vrouwen te vinden voor het WK sumoworstelen. Ze is de enige die nog overblijft. Om een goede reden:

"Sumoworstelen is wat me terug zelfvertrouwen heeft gegeven na mijn scheiding 8 jaar geleden. Ik was beschaamd om mijn lichaam, droeg onflatterende kleren. Maar door het sumoworstelen heb ik van mijn lichaam leren houden." Sharran meet 1,83 meter en weegt bijna 200 kilogram.

Toch is er nog een probleem: "Ik hou ervan groot te zijn. Maar het is een uitdaging om iemand te vinden die groter is! Als ik samen ben met een man die kleiner is, dan voel ik me niet de vrouw die ik wil zijn."

Eén lichtpuntje: er zijn mannen die van grote, volle vrouwen houden. "Als ik uitga met vrienden word ik continu aangesproken door mannen die gefascineerd zijn door mij. Die aandacht, daar jou ik van." Foto's van deze pittige dame kan je hier bekijken.

Om op gewicht te blijven doet Sharran zich tegoed aan haar lievelingseten (Braziliaans). Pasta, rijst en appelflappen maken een groot deel van haar dieet uit, net als olijven, een kom sla, wat bananen en twee dozen ontbijtgranen.

Ze heeft al overal ter wereld medailles gewonnen, maar toch is Sharran niet 'binnen'. Ze werkt nog als kinderverzorgster, en krijgt geen steun van de Britse overheid. Voor het trainen rekent ze op de steun van vrienden, die mee gaan wandelen of zwemmen. Voor de wedstrijden staat ze er helemaal alleen voor: geen coach, geen vriend of vriendin, geen van haar drie kinderen.

Worstelen trainen is dan weer moeilijk: ze is de enige in Groot-Brittannië. Af en toe kan ze een trainingsessie versieren met een ander team. Deze maand bijvoorbeeld kan ze terecht bij het Japanse vrouwenteam.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zie ik er goed uit, schat?

Zie ik er goed uit, schat?

http://img26.imageshack.us/img26/7581/kledingkeuze.jpg


Hoewel veel mannen de kritiek op hun kledingkeuze niet lijken te verdragen, stellen ze onze mening blijkbaar wel op prijs. Zo vraagt 60 procent van de mannen de goedkeuring van zijn vrouw voor hij naar het werk vertrekt.

"Niet geheel verrassend", vindt Gill Politis van High and Mighty, de Britse modeketen voor mannen die de rondvraag uitvoerde.

"Er op je best uitzien op het werk is erg belangrijk. Weten dat je er goed uitziet is bepalend voor je zelfvertrouwen ten opzichte van je collega's en bazen", vindt zij.


En daarvoor vertrouwen ze blijkbaar op de mening van hun vrouw. De meeste mannen gaven toe dat ze de smaak van hun vrouwen meer vertrouwden dan hun eigen keuzes. Anderen laten de kledingkeuze dan weer aan hun vrouw over, omdat ze weten dat zij daarvan geniet.

Eén op de vijf mannen onthulde zelfs dat ze het leuk zouden vinden als hun vrouw elke dag de juiste kleren klaar zou leggen. Drie op de vijf mannen houdt het liever bij het vragen om goedkeuring voor ze het huis verlaten.

Vooral mannen tussen 18 en 24 jaar laten zich elke dag helpen door hun vriendin, terwijl mannen tussen 35 en 44 jaar liever hun eigen keuzes maken. Vrijgezelle mannen bleken dan weer raad te vragen van familieleden of vrienden om de juiste kleren te kiezen.

De meest uitgezochte kledingstukken zijn sokken, ondergoed en hemden of T-shirts.

Bovendien zoeken mannen niet alleen advies, maar laten velen zich ook letterlijk helpen met het aankleden.

Vrouwen doen het allemaal: van het knopen van hun das (58 procent), het goed leggen van hun kraag (43 procent), het helpen met de manchetknopen (36 procent) tot het dichtknopen van hun hemd (29 procent). En dat doen we met heel veel liefde, toch?» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roger Chapman - Let's Spend The Night Together

Roger Chapman - Let's Spend The Night Together

Klik op de foto om hem te beluisteren

Chapman begint zijn zangcarrière in 1966 bij de band The Farinas. In 1967 trad hij toe tot de fameuze Britse rockband Family. In 1974 richtte hij samen met Charlie Whitney (gitaar) de Streetwalkers op.

Vanaf 1978 treedt Chapman solo op en bleef tot 2010 actief als zanger, met een steeds wisselende begeleidingsband. Hij staat bekend als een temperamentvol performer en wordt als zanger geroemd om zijn rauwe vocale vibrato. Solo-successen behaalde hij met een cover van Let's Spend the Night Together van The Rolling Stones (1978) en Shadow on the wall met Mike Oldfield (1983).

In augustus 2010 gaf Chapman zijn afscheidconcert op het 'Rythm Festival' te Biggleswade.» Reageer (0)
23-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opmars kralenketting van menselijke asse

Opmars kralenketting van menselijke asse


http://img694.imageshack.us/img694/3432/menselijkeasse.jpg


Bonhyang Company is aan een opmars bezig in Zuid-Korea. De firma specialiseert zich in het omzetten van menselijke asse naar blauwachtige kralen. De kralen kunnen vervolgens aan een ketting worden gehangen, waardoor de rouwenden hun dierbaren steeds bij zich hebben. Dat schrijft de LA Times. "We slikken veel kritiek, maar ik vind dit echt een hartverwarmend initiatief", aldus de CEO van Bonhyang.

Na de crematie worden de stoffelijke resten verhit tot een temperatuur van 2.000 graden Celsius, waarna ze verglazen en verwerkt kunnen worden tot kralen. Omdat er in het Aziatische land een nijpend tekort is aan begraafplaatsen, zocht Bonhyang naar een andere manier om de doden te eren. Meer dan 1.000 klanten hebben inmiddels een beroep gedaan op de firma. De prijs van een kralenketting? 900 dollar. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emma voor het vierde jaar op rij populairste meisjesnaam

Emma voor het vierde jaar op rij populairste meisjesnaam


http://img266.imageshack.us/img266/5817/babylp.jpg


Meer dan 400 pasgeboren meisjes hebben vorig jaar de voornaam Emma gekregen. Daarmee is de naam voor het vierde jaar op rij de populairste meisjesnaam in Vlaanderen. Bij de jongens prijkt Lucas boven aan het lijstje, met 356 pasgeborenen. Dat blijkt uit gegevens op de website van Kind en Gezin.

Na haar tweede plaats in 2007 (na Lotte), is Emma al sinds 2008 de vaakst gekozen meisjesnaam in Vlaanderen.

Het afgelopen jaar kregen 409 meisjes de naam. De op één na populairste meisjesnaam was Julie, met 356 pasgeborenen. De top vijf wordt vervolledigd door Lotte, Marie en Elise.
 
Van de pasgeboren jongetjes kregen er 364 de naam Lucas. Bij nog eens 152 jongens klinkt de naam hetzelfde, maar gaat het om een andere schrijfwijze: Lukas. Op plaats twee staat Liam (324 keer gekozen), gevolgd door Lars, Leon en Daan. Louis, de populairste naam uit 2010, staat dus niet meer in de top vijf.
 
Op de website van Kind en Gezin kan je voor elke naam nagaan hoe vaak die voorkomt. Daar kom je onder andere te weten dat de voornaam Pippa het afgelopen jaar 14 keer werd gekozen.

De lijsten zijn gebaseerd op de geboortes die de verpleegsters van Kind en Gezin registreren. Het gaat om circa 92 procent van de geboortes in Vlaanderen, luidt het bij het agentschap van de Vlaamse overheid.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boze dienstmeid plast in eten van werkgever

Boze dienstmeid plast in eten van werkgever


http://img100.imageshack.us/img100/1854/bozedienstmeid.jpg


In Saoedi-Arabië is een dienstmeid gearresteerd nadat is gebleken dat meermaals ze in het eten van haar werkgever had geplast. De vrouw van Aziatische afkomst was blijkbaar niet tevreden over de manier waarop haar baas en zijn familie haar behandelden. Dat schrijft de krant Kabar.

Na een familiemaaltijd maakten verscheidene leden van het gezin de opmerking dat het eten de jongste tijd een ietwat vreemd smaakje had. Wanneer de heer des huizes de dienstmeid hier over aanspraak, deed ze alsof ze uit de lucht viel.

De man ging echter over tot de actie en liet een staal van de maaltijd onderzoek in een laboratorium in de noordelijke stad Arar.  Daar liet men er geen twijfel over bestaan: er was menselijke urine vermengd in het voedsel. De politie kwam de dienstmeid arresteren.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen - Too Much Love Will Kill You

Queen - Too Much Love Will Kill You

Klik op de foto om ze te beluisteren


Queen is een Engelse rockgroep. Queen is opgericht in 1970 in Londen door gitarist Brian May, zanger Freddie Mercury en drummer Roger Taylor, aangevuld met bassist John Deacon in 1971. Met tientallen hits in de jaren 70, 80, 90 en 00, is Queen een van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis

De band staat bekend om de muzikale veelzijdigheid, de gelaagde arrangementen en harmonieën en de krachtige live-optredens. Het optreden tijdens Live Aid in 1985 werd 20 jaar later verkozen tot het beste live optreden aller tijden

Queen's grote doorbraak begon in 1974 met het nummer Killer Queen en het album A Night At The Opera een jaar later. Queen heeft in totaal vijftien studio-albums, zeven live-albums, twee EPs, tien dvds, meerdere verzamelalbums en tientallen singles uitgebracht. Daarnaast hebben alle bandleden solo-projecten ondernomen. Naar schatting heeft de band wereldwijd meer dan 300 miljoen albums verkocht[5], waardoor ze bij de meest succesvolle bands ter wereld behoort.

Na Mercury's overlijden in 1991 heeft Deacon zich, op een enkel optreden na, teruggetrokken uit het publieke leven. May en Taylor bleven wel samen werken, en doen dit sinds 2005 met Paul Rodgers onder de naam Queen + Paul Rodgers.» Reageer (0)
21-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christie's New York veilt duurste boek ter wereld

Christie's New York veilt duurste boek ter wereld

http://img193.imageshack.us/img193/2042/thebirdsofamerica.jpg


Bij Christie's in New York werd gisteren een volledige eerste editie van "The Birds of America" geveild voor 7,9 miljoen dollar (zo'n 6,1 miljoen euro). De vogelgids is een negentiende-eeuws prachtstuk, gecreëerd door de Amerikaanse schrijver en natuuronderzoeker John James Audubon (1785-1851) en wordt beschouwd als het duurste boek ter wereld.

Een eerste volledige editie van het beroemde boek ging in december 2010 bij Sotheby's in Londen voor 11,5 miljoen dollar (8,9 miljoen euro) onder de hamer. Volgens Christie's is de koper een Amerikaanse verzamelaar die via de telefoon geboden heeft. De geschatte prijs schommelde tussen de 7 en 10 miljoen dollar (5,4 en 7,7 miljoen euro).

De vier delen bevatten meer dan vierhonderd gekleurde illustraties van alle vogels in Noord-Amerika die Audubon kende aan het begin van de negentiende eeuw. De werken zijn 1 meter hoog, het grootste papierformaat dat destijds mogelijk was. De schrijver wilde immers dat het boek in groot formaat werd uitgebracht zodat hij de vogels zoveel mogelijk op ware grootte en in hun natuurlijke omgeving kon afbeelden. (br.hln - foto reuters)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belangrijke doorbraak voor de perfecte biobrandstof

Belangrijke doorbraak voor de perfecte biobrandstof


http://img109.imageshack.us/img109/8127/zeewier.jpg


Wetenschappers zijn erin geslaagd biobrandstof te maken van zeewier. Een micro-organisme zet het wier om in ethanol. Dat is minder vervuilend is dan diesel of benzine, schrijft de Nederlandse Volkskrant.

Zeewier is een perfecte vervanger van fossiele brandstoffen. De methode om biobrandstof te maken van maïs en suikerbieten staat onder discussie omdat de voedselvoorraad eronder lijdt.

Op een groot deel van de aarde dat onder water ligt, groeit zeewier. Het verdringt geen gewassen die nodig zijn voor de voedselproductie. Voor zeewier is ook geen bemesting of irrigatie nodig, omdat het zijn eigen voedingstoffen uit de grond en zee haalt. Het spul groeit tien keer zo snel als andere planten.

Amerikaanse onderzoekers hebben door middel van genetische manipulatie nu een micro-organisme gecreëerd dat zeewier omzet in ethanol. Dat is een belangrijke wetenschappelijke doorbraak voor de productie van biobrandstof. Eerder bleek het erg moeilijk om daar zeewier voor te gebruiken. Het onderzoek verscheen in het wetenschapsblad Science.

Wetenschappers moeten nog wel een manier vinden om de productie van zeewier voor biobrandstof commercieel interessant te maken. De productie van zeewier en micro-organismen is immers erg duur en arbeidsintensief.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janis Ian - In the winter

Janis Ian - In the winter

Klik op de foto om haar te beluisteren

Janis Ian (geboren als Janis Eddy Fink, New York, 7 april 1951) is een Amerikaans singer-songwriter en auteur.

Ian leerde al op 3-jarige leeftijd pianospelen van haar vader, een muziekleraar.

Op 14-jarige leeftijd debuteerde zij met een zelfgeschreven liedje, Society's Child, die haar in de Verenigde Staten van 1966 meteen nationaal bekend maakte (Top 15-notering in de Billboard Hot 100). De tekst ging over een relatie tussen een blank meisje en een zwarte jongen. De discussie of zoiets wel kon brandde los en Janis stond in het middelpunt van de belangstelling.

Haar carrière kreeg verder vorm toen zij het album Between the Lines uitbracht. Het nummer At Seventeen, over de gevoelens van iemand van die leeftijd die zich eenzaam voelt, werd een van haar bekendste liedjes. Andere bekende nummers zijn Jesse, Fly too high, On the Other Side of the Sun, Between the Lines en Stars.

In de jaren zeventig maakte zij diverse platen; daarna werd het wat stil rond Ian. Zij trad nog wel op in Nederland in het begin van de jaren '80 met Conny Vandenbos, een bewonderaarster. Zij heeft een plaat met vertaalde liedjes van Janis Ian uitgebracht. Samen zingen ze daarop het duet Don't leave tonight.

Korte tijd was zij getrouwd met een Portugese man. Na een periode van stilte, waarin zij door bedrog door een boekhouder financieel aan de grond zat, kwam ze terug met Breaking silence. Daarbij kwam zij ook uit voor haar homoseksualiteit. Thans heeft zij al jarenlang een relatie en is zij in 2003 getrouwd met Patricia Snyder.

Janis Ian woont in Nashville en treedt nog steeds op, ook in de Benelux. De laatste jaren beweegt zij zich ook op het terrein van het schrijven van sciencefictionverhalen. In juli 2008 kwam haar autobiografie uit onder de titel 'Society's Child'.

Recente cd's zijn God & the FBI (2002), Billie's Bones (2004) en Folk is the new Black (2006). Het live-album Working without a Net (2003) is een compilatie van haar liedjes en haar beste optredens. Janis' muziek pendelt heen en weer tussen folk, country, blues en een heel eigen stijl.» Reageer (0)
20-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verwaarloosde circusolifant sterft tijdens redding

Verwaarloosde circusolifant sterft tijdens redding

Klik op de foto om een filmpje van Mausi de bekijken

De dertigjarige zwaar verwaarloosde circusolifant Mausi is tijdens een grootscheepse reddingsactie ingestort en overleden. Mausi was een van de olifanten van Circus Herman Renz en werd doorverkocht aan het Duitse circus Voyage. Deze week werd zou de olifant met pensioen gaan in dierentuin Pairi Daiza in België, maar haar laatste transport van Berlijn naar België werd haar fataal. De circusolifant leed aan ernstige gezondheidsproblemen en werd zwaar verwaarloosd. Het circus wil geen commentaar geven.

Mausi heeft dertig jaar in circussen haar kunstjes moeten vertonen, ondanks ernstige gezondheidsproblemen. "Zij leed aan zware artrose en kon amper nog lopen" aldus aldus bioloog Tobias Dornbush van de European Elephant Group "maar de eigenaar van het circus weigerde pertinent de olifantendame af te staan". Bij aankomst in de dierentuin lag Mausi in de wagen en kon niet meer opstaan. Kort daarna stierf zij, vermoedelijk aan hartfalen.

Het circus in Duitsland kocht de olifant van het Nederlandse circus Herman Renz in 1997. De zeskoppige directie verklaarde in een interview dat olifant Mausi in het nieuwe circus Voyage in goede handen was. Olifantenexpert Marion Garaï schetst in een rapport over het welzijn van Mausi een heel ander beeld. Zo zou de artrose van de jonge olifant alleen te wijten zijn aan slechte leefomstandigheden, zoals leven op te harde, natte en koude ondergronden en te extreme bewegingsbeperkingen. Naast artrose waren ook delen van de oren bevroren geweest en afgestorven en had Mausi een groei achterstand.

Mausi werd rond 1980 geboren in Zimbabwe en tijdens een massaslachting gevangen genomen. In 1981 werd de Afrikaanse olifant naar Nederland geïmporteerd voor circus William Althoff. Zij verkochten de olifant op zevenjarige leeftijd aan circus Herman Renz.

De exacte doodsoorzaak zal door een lijkschouwing in de Universiteit in Luik duidelijk moeten worden. Vele dierenbeschermingsorganisaties in Europa zijn bedroefd na het overlijden van olifant Mausi. Leonie Vestering, directeur Wilde Dieren de Tent Uit: "Mausi is het trieste voorbeeld dat een circusleven niet geschikt is voor olifanten. Wij blijven ervoor strijden dat de redding voor de vele andere verwaarloosde en mishandelde circusolifanten, ook in Nederland, wél op tijd zal komen."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kooimensen in het rijke Hong Kong

De 'kooimensen' in het rijke Hong Kong


http://img703.imageshack.us/img703/1300/kooimensen.jpg


Duizenden Chinezen moeten het in Hong Kong qua huisvesting stellen met een kooi van twee meter bij anderhalve meter.

Huizenprijzen in één van de rijkste steden ter wereld zijn torenhoog. De minst fortuinlijken kunnen zich geen woning veroorloven en wonen in huizen die zijn volgestouwd met ijzeren kooien, die voor 125 euro per maand verhuurd worden.

De kooien, vaak tot twintig in één kamer, werden in de jaren vijftig van de vorige eeuw geïnstalleerd als onderkomen voor migranten die in de bouw kwamen werken.

Hong Kong, de stad met meer Louis Vuitton-winkels dan Parijs, telt naar schatting honderdduizend mensen die in dergelijke erbarmelijke omstandigheden leven. Het gaat vooral om bejaarden en mentaal gehandicapten, maar ook jonge steuntrekkers die uit de boot vielen, belanden in de kooien. Sommigen wonen al tientallen jaren in hun kooi. Toiletten en sanitaire voorzieningen zijn gemeenschappelijk, de meeste appartementen hebben geen keuken, waardoor de bewoners hun schamele inkomen moeten besteden aan meeneemmaaltijden.

De 'kooienhuizen' zijn al decennialang een smet op het blazoen van de welvarende stad, maar door de economische crisis raken ze opnieuw overbevolkt. Een van de kooibewoners getuigt aan de Asia Times Online. "In de kooien is het altijd nog warmer dan buiten, soms kan ik niet slapen voor vijf uur 's morgens. Het krioelt hier ook van de kakkerlakken, hagedissen, luizen en ratten. Soms ben ik bang dat kakkerlakken 's nachts in mijn oren zullen kruipen". (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgestorven apensoort herontdekt op Borneo

Uitgestorven apensoort herontdekt op Borneo


http://img441.imageshack.us/img441/1189/eengoudenlangoer.jpg
Een gouden langoer.


Wetenschappers hebben in een streek op Borneo een apensoort herontdekt, waarvan gedacht werd dat ze uitgestorven was. Het gaat om grijsharige Hoses langoeren (Presbytis hosei canicrus), die tot de familie van mutslangoeren (Trachypithecus cristatus) behoren. Dat meldt het team in het American Journal of Primatology. Het wetenschappelijk team rond professor Brent Loken van de Simon Fraser Universiteit in Burnaby (Canada) slaagde erin met verborgen camera's opnames van de uiterst zeldzame primaten te maken.

De natuurlijke habitat van de mutslangoeren strekt zich uit over Borneo, de Indonesische eilanden Sumatra en Java, Maleisië en Zuid-Thailand. Ze wordt door bosbranden, jacht, houtkap, plantages en mijnbouw bedreigd. De grijsharige Hoses langoeren werden tot nog toe in het noordoosten van Borneo vermoed.

Ze golden lange tijd als spoorloos verdwenen. In 2008 ontdekten de wetenschappers exemplaren verder westelijk in het Wehea-woud, een 38.000 hectare groot, zo goed als onaangetast natuurgebied in de provincie Oost-Kalimantan. Kalimantan is de naam van het Indonesisch deel van Borneo. In het noorden van het eiland liggen ook twee Maleisische provincies en het onafhankelijk staatje Brunei.
 
"De ontdekking was een verrassing, omdat het Wehea-woud buiten het gebied ligt waarin deze apensoort vermoed werd", verklaarde Loken. "We moeten nu uitzoeken hoe groot de populatie is". Primatenonderzoekers vreesden dat de ondersoort was uitgestorven. Foto's van levende dieren waren er tot nu toe niet, slechts enkele oude museumexemplaren.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stephen Hawking te ziek voor openbare optredens

Stephen Hawking te ziek voor openbare optredens


http://img814.imageshack.us/img814/8135/stephenhawkingf.jpg

De Britse astrofysicus Stephen Hawking is te ziek voor openbare optredens. Hij bleef gisterenavond weg van een verjaardagsfeestje in het Londense Science Museum. Hawking is op 8 januari zeventig geworden. Zijn dochter Lucy vertegenwoordigde hem. "Het is erg spijtig dat hij hier niet kan zijn. Hij had graag bij jullie willen zijn", zegde ze.

Twee weken geleden al had Hawking zijn deelneming aan een symposium te zijner ere aan de universiteit van Cambridge afgezegd. Kort daarvoor verbleef hij even in het ziekenhuis.
 
De wellicht bekendste wetenschapper ter wereld werd op jonge leeftijd getroffen door amyotrofe laterale sclerose (ALS), een ongeneeslijke motorische zenuwaandoening. Velen beschouwen het als een medisch wonder, dat Hawking nog een zo hoge leeftijd heeft bereikt. De artsen hadden hem bij hun diagnose, toen hij 21 was, een levensverwachting van slechts enkele jaren voorspeld.
 
De natuurkundige en kosmoloog verwierf vooral met zijn ideeën over het bestaan van God en het ontstaan van het heelal bekendheid. Zijn boek 'A brief history of time' werd wereldwijd een bestseller.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.122 exposanten op Brusselse kunst- en antiekbeurs BRAFA

122 exposanten op Brusselse kunst- en antiekbeurs BRAFA


http://img440.imageshack.us/img440/9646/brusselsekunstenantiekb.jpg

De 57ste editie van BRAFA (Brussels Antiques and Fine Arts Fair), die loopt van 21 tot 29 januari, is officieel voorgesteld in Tour & Taxis. De kunst- en antiekbeurs biedt plaats aan 122 exposanten uit twaalf landen. De organisatoren mikken net zoals vorig jaar op 40.000 bezoekers, meldt persverantwoordelijke Bruno Nélis van BRAFA.

Het kunstevenement biedt een ruime waaier aan oude en moderne schilderijen, etnische kunst, archeologie, juwelen, meubels, decoratieve kunst uit de twintigste eeuw, middeleeuwse kunst, tekeningen, gravures en aquarellen, strips, tapijten en wandtapijten, oude munten, enz.
 
Bij de schilderijen geldt onder meer werk van Jan Brueghel de Jonge, Jan Brueghel de Oude, Pierre-Auguste Renoir, James Ensor en Marie Laurencin als blikvanger. Ook de Afrikaanse kunst is goed vertegenwoordigd met onder meer een Pwo-masker bij de stand van Adrian Schlag en byeri-reliekbewaker van galerie Jacques Germain en een Ekoi-monoliet in steen uit Nigeria van Claes Gallery.
 
De plechtige opening werd bijgewoond door prinses Astrid en haar dochter prinses Maria Laura. Ze kregen onder meer een rondleiding op de stand van de Koning Boudewijnstichting, eregast van BRAFA, die uitpakt met een aantal meesterwerken uit de collectie van haar Erfgoedfonds.
 
Voor het grote publiek is de 57ste editie van BRAFA geopend van 21 tot 29 januari. Opvallend is dat de 14.400 vierkante meter tentoonstellingsruimte volledig werd heringedeeld. Meer informatie op www.brafa.be. (br.hln - beeld photo news)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.James Morrison - Nothing ever hurt like you

James Morrison - Nothing ever hurt like you

Klik op de foto om hem te beluisteren
James Morrison, geboren als James Morrison Catchpole (Rugby, Warwickshire, 13 augustus 1984) is een Engels zanger en songwriter. In 2006 scoorde hij een grote hit met zijn eerste single You Give Me Something. Zijn debuutalbum Undiscovered was tevens een groot succes.

Op 13-jarige leeftijd begon James gitaar te spelen nadat zijn oom hem had laten zien hoe je een bluesriff speelt. Nadat hij jaren nummers van andere artiesten speelde, begon Morrison uiteindelijk zelf liedjes te schrijven. In 2005 tekende hij een platencontract bij Polydor en trad hij als support-act op tijdens een tour van zangeres Corinne Bailey Rae. You Give Me Something werd als eerste single uitgebracht op 16 juli 2006 in Engeland en behaalde de vijfde plaats in de hitlijsten.

Morrisons debuutalbum Undiscovered verscheen op 31 juli en wist 1 week na de release nieuw binnen te komen op de eerste plaats van de Britse albumhitlijsten. In Nederland lag de single You Give Me Something vanaf 1 september in de winkels. Wegens veel airplay op radio en televisie groeide het nummer ook in Nederland uit tot een groot succes, met een tweede plek als hoogste positie in de hitlijsten. Voor promotie zou de zanger optreden tijdens de TMF Awards op 13 oktober in de Heineken Music Hall, Amsterdam. Hij moest uiteindelijk verstek laten gaan wegens ziekte. Wel gaf hij op 20 november 2006 een concert in de Melkweg, Amsterdam. Het concert was binnen enkele dagen al uitverkocht. In diezelfde periode verscheen Morrisons tweede single Wonderful World. Zowel in Engeland als in Nederland bereikte het nummer de achtste plaats in de charts. 8 februari gaf Morrison voor de tweede maal een optreden in Nederland, in de Heineken Music Hall, Amsterdam. De derde single van het album werd The Pieces Don't Fit Anymore. Zowel dit nummer als de vierde single Undiscovered werden geen grote hits in zowel Engeland en Nederland. Op 27 juni 2007 gaf James Morrison een concert in de Westergasfabriek te Amsterdam. In diezelfde periode nam Morrison voor You Give Me Something een geheel nieuwe videoclip op, ter ere van de Amerikaanse release van de single. Het album zal vanaf maart in de Amerika te koop zijn. Hoewel de single geen notering behaalde in de Billboard hitlijsten, behaalde het album wel de 24ste plaats.

Morrisons nieuwe studioalbum met de naam Songs for You, Truths for Me is uitgebracht op 29 september 2008. De eerste single, You Make It Real, verscheen op 22 september 2008. Als tweede single verschijnt Broken Strings, een duet met Nelly Furtado. Het duet werd Morrisons grootste hit in de Nederlandse Top 40. Op 14 januari 2009 gaf Morrison opnieuw een concert in de Heineken Music Hall ter promotie van zijn nieuwe album. De derde single, Please Don't Stop the Rain, staat momenteel in de top 40. Op 18 oktober 2009 stond James in een uitverkocht Paradiso.» Reageer (0)
19-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eekhoorn schildert abstracte doeken

Eekhoorn schildert abstracte doeken

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Na de schilderende olifant is er nu ook de eekhoorn met verf en penseel. Geen lange slurf maar wel een krullende staart en iets subtielere aanpak.

Het talent is de nieuwe vriendin van Shyla Mouton en luistert naar de naam Winkelhimer. "Ik zag haar door het keukenraam. Ze kwam uit een boom en werd aangevallen door een kat. Ik liep naar buiten om haar te redden. Ze was geblesseerd aan een pootje en ik legde Winkelheimer in een doos onder het portaal. Ik vreesde dat ze het niet zou overleven."
 
Maar dat was een misrekening en de eekhoorn werd haar beste vriendin. Meer nog, het beestje ging aan het schilderen en "haar abstracte kunst is goed genoeg om geveild te worden", weet Mouton. Maar heeft Winkelhimer nog andere stijlen in haar pootje? Dat is natuurlijk de vraag want niet iedereen is dol op abstracte kunst. "Ze is een natuurtalent en haar lievelingskleur is geel. Ik wist niet dat eekhoorns kleuren konden onderscheiden maar dat is blijkbaar het geval want van rood wordt ze wild", aldus Mouton uit Jennings die zelf ook het penseel hanteert. "Ik gaf haar ooit een penseel en zo begon het".» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardvarkentje geboren in Antwerpse Zoo

Aardvarkentje geboren in Antwerpse Zoo


http://img848.imageshack.us/img848/2339/aardvarkentje.jpg


In de Zoo van Antwerpen is op 6 januari een aardvarkentje geboren. De Zoo maakt het nieuws pas nu bekend omdat de diertjes bij de geboorte erg kwetsbaar zijn en in meer dan de helft van de gevallen de eerste weken niet overleven. Zo liep het ook begin vorig jaar, ondanks verzorging de klok rond, nog mis. De huidige boreling lijkt echter op de goede weg en blaakt voorlopig van gezondheid, meldt de Zoo.
 
Aardvarkens zijn zelf geen bedreigde diersoort, maar zijn wel van groot belang voor andere Afrikaanse dieren zoals hyena's en wrattenzwijnen, die hun holen gebruiken als schuilplek. Omdat ze vooral 's nachts en onder de grond actief zijn, is er bovendien erg weinig over de diersoort geweten. De Antwerpse Zoo werkt mee aan een hormonenonderzoek dat de kennis over de -zeker in gevangenschap moeizaam verlopende- voortplanting van het aardvarken moet vergroten.
 
Het geslacht van het pasgeboren diertje is nog steeds niet bekend omdat dat niet visueel vast te stellen valt. Omwille van de kwetsbaarheid wordt het 24 uur op 24 verzorgd en is het op dit moment voor bezoekers enkel via de bewakingscamera van het nest te aanschouwen.
 
Voorlopig lijkt het jong in ieder geval goed op weg om de cruciale eerste weken na de geboorte vlot te overleven. Het zogen door mama Curly verloopt volgens de Zoo goed en het beestje verdubbelde al bijna in lichaamsgewicht. De verzorgers hebben het alvast 'Nuru' gedoopt, wat "geboren bij daglicht" betekent. (br.hln - foto zoo Antwerpen)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Expositie Jan van Eyck in Rotterdam gaat toch door

Expositie Jan van Eyck in Rotterdam gaat toch door

http://img20.imageshack.us/img20/481/janvaneyck.jpg
Madonna bij de fontein (1439), een werk van de Vlaamse kunstschilder Jan van Eyck.


Een expositie rond de middeleeuwse Vlaamse kunstschilder Jan van Eyck (circa 1390-1441) in het Rotterdamse Museum Boijmans van Beuningen gaat definitief door. Hoewel de benodigde 1,3 miljoen euro nog niet binnen is, durft de culturele instelling het toch aan om de tentoonstelling voor eind dit jaar te programmeren. Door bezuinigingen en het uitblijven van voldoende steun van zakelijke sponsors stond de grote expositie op losse schroeven. Het museum begon daarop in november een actie door middel van een kettingbrief om bij kunstliefhebbers ruim 700.000 euro op te halen. Maar dat bedrag kon niet bijeen gesprokkeld worden.

Inmiddels hebben zich wel enkele sponsors gemeld waardoor inmiddels ruim 500.000 ton binnen is. De publieksactie, waarbij mensen per brief, mail of telefoon gevraagd werd geld te schenken en de oproep door te sturen naar vijf anderen, heeft tot nu toe 75.000 euro opgeleverd.

De tentoonstelling is zo duur omdat eeuwenoude schilderijen moet overgebracht worden uit heel Europa en de Verenigde Staten.

Intussen raakte bekend dat een ingekleurde tekening uit het Louvre in Parijs wel degelijk van de beroemde Vlaamse kunstschilder is. Dat concludeerde de Nederlandse kunsthistoricus Claudine Chavannes-Mazel. Kenners hielden de tekening eerder voor een 16de-eeuwse kopie van Van Eyck.

De tekening is van 25 februari tot en met 11 maart te zien in Museum Meermanno in Den Haag, aldus de kunstinstelling.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rookmelders in huurwoningen weldra verplicht

Rookmelders in huurwoningen weldra verplicht


http://img853.imageshack.us/img853/9003/rookmelders.jpg


Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a) is van plan om rookmelders in huurwoningen voortaan verplicht te maken. Na een vraag van N-VA-parlementslid Liesbeth Homans bleek immers dat daar binnen de commissie Wonen een meerderheid voor bestaat. "Ik maak er werk van", aldus Van den Bossche.

Bij nieuwbouw en ingrijpende renovatie is de rookmelder sinds 2009 verplicht, verduidelijkt Homans in een persbericht. Een algemene verplichting is er echter nog niet. Iets waar minister Van den Bossche nu werk van wil maken. Dat ook CD&V-parlementslid Veerle Heeren zich akkoord verklaarde, deed haar immers besluiten dat de drie meerderheidspartijen achter het initiatief staan.
 
Concreet zal de minister de verplichting nu in de Vlaamse wooncode inschrijven. "Op papier geldt dat dan voor alle woningen, maar in de praktijk kunnen we het enkel afdwingen voor huurwoningen", verduidelijkt haar woordvoerder. Voor de brandverzekering maakt die papieren verplichting geen verschil, aangezien daarvoor enkel geldt wat in het contract zelf staat. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australiër rent van Noord- naar Zuidpool

Australiër rent van Noord- naar Zuidpool

Klik op de foto om het filmpje te bekijken
De Australiër Pat Farmer (48) is erin geslaagd om in minder dan een jaar tijd van de Noord- naar de Zuidpool te rennen, een traject van 21.000 kilometer. De Australiër plantte vandaag een vlag op het meest zuidelijke punt ter wereld. Dat meldt de Nederlandse Volkskrant.

De ex-politicus liep dagelijks tachtig kilometer en doorkruiste veertien landen. Hij startte zijn looptocht vorig jaar op 2 april met als doel geld in te zamelen voor waterprojecten van het Rode Kruis.

Farmer beleefde naar eigen zeggen heel wat avonturen tijdens het hardlopen. Zo verdwaalde hij in de woestijn in Peru en moest hij uitkijken voor ijsberen, krokodillen en slangen. Maar ook gewapende bendes en milities kruisten zijn pad. Eén keer werd hij bijna overreden door een vrachtwagen.» Reageer (0)
18-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kraai vindt slee uit

Kraai vindt slee uit

Klik op de foto om het filmpje te bekijken
In Rusland is een opmerkelijk wintertafereel gefilmd. Een bonte kraai heeft ontdekt hoe hij sleetje moet rijden, en vliegt met een grote dop herhaaldelijk naar de nok van een besneeuwd dak. De vogel glijdt vervolgens keer op keer naar beneden, en is met meer dan 2 miljoen YouTubehits een regelrechte sensatie.

Het is al langer bekend dat heel wat dieren gereedschap gebruiken, maar dit is toch wel een heel speciale vogel.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roofdier ontdekt dat nog voor dino's leefde

Roofdier ontdekt dat nog voor dino's leefde


http://img10.imageshack.us/img10/7277/pampaphoneus.jpg


Tanden van de ons bekendere dinosauriërs. De 'Pampaphoneus' leefde nog langer geleden, maar zou wel op de dino's geleken hebben.

Archeologen hebben in het zuiden van Brazilië de schedel opgegraven van een roofdier dat nog voor de dinosauriërs op onze planeet leefde. Het dier was ongeveer even groot als een hond, maar behoort tot een familie die helemaal uitgestorven is.

De wetenschappers hadden op Google Maps een kale plek gezien en besloten op onderzoek te gaan. Hun vondst is afkomstig van een 'Pampaphoneus biccai', een reptiel met slagtanden dat ongeveer 265 miljoen jaar geleden leefde. Het roofdier maakt deel uit van een geslacht dat op dinosauriërs leek, maar al voor hun komst uitgestorven was.

Het dier beschikte over stevige kaken waarmee het stukken uit prooien knaagde, terwijl die nog leefden. De naam 'Pampaphoneus biccai' heeft te maken met de plek waar het roofdier ontdekt werd, de zogenaamde 'pampa's' of grasvlakten in Brazilië. 'Phoneus' komt uit het Grieks en betekent 'moordenaar'.

Hoewel het dier ontdekt werd in Brazilië komt het uit een tijd dat de continenten nog aan elkaar verbonden waren in een landmassa die Pangea genoemd wordt. Voordien was geweten dat de familie van deze wezens in Rusland, Kazachstan, China en Zuid-Afrika voorkwam.

Aan het einde van het tijdperk Perm verdween het grootste deel van het leven op onze planeet. Dit roofdier heeft dan ook geen nageslacht meer rondlopen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schadelijke bedwants terug in Belgische slaapkamers

Schadelijke bedwants terug in Belgische slaapkamers


http://img208.imageshack.us/img208/9154/bedwants.jpg


Bedwantsen, insecten die in slaapkamers voorkomen en van bloed leven, voor jeukende beten zorgen en vaak de ziekenhuisbacterie met zich meedragen, zijn terug van weggeweest. Ongediertebestrijder Rentokil zegt in Eos dat het insect in België in 2011 gemiddeld zes tot zeven keer per week bestreden moest worden. In 2000 was dat nog maar één keer per maand.

"Vaak worden bedwantsen afgedaan als hinderlijk maar onschuldig", schrijft Eos. "Maar naast de jeukende beten die ze achterlaten, zorgen ze wel degelijk voor reële overlast, van slapeloosheid tot depressie." Bovendien blijkt sins kort dat bedwantsen de MRSA- of ziekenhuisbacterie, die ernstige huidletsels veroorzaakt, met zich kunnen meedragen.

Volgens Michael Potter van de universiteit van Kentucky profiteren bedwantsen van ideale omstandigheden, zoals een genetische resistentie tegen pesticiden, ook tegen DDT die in de jaren vijftig nog voor de quasi uitroeiing zorgde, en het gebruik van meer specifiek lokaas voor kakkerlakken, mieren of ander stedelijk ongedierte. Ook het veranderende internationale reis- en migratiepatroon speelt in hun voordeel.

In België duiken bedwantsen het vaakst op in hotels, maar ook thuis. De dieren op eigen houtje bestrijden is erg moeilijk en zelfs gespecialiseerde firma's worstelen ermee. Volgens Rentokil is het verhitten van ruimtes tot zestig graden de meest efficiënte en ook meest gekozen techniek. Preventief kunnen doe-het-zelvers na reizen in risicogebied hun kledij in de droogkas opwarmen. Invriezen is moeilijker, omdat bedwantsen urenlang in vrieskou kunnen overleven. De eerste prioriteit blijft wel bedwantsen vroegtijdig op te sporen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljoenen vleermuizen slachtoffer mysterieuze ziekte

Miljoenen vleermuizen slachtoffer mysterieuze ziekte


http://img607.imageshack.us/img607/1391/vleermuis.jpg


De vleermuizenpopulatie in de Verenigde Staten en Canada staat onder grote druk door een geheimzinnige schimmelziekte die intussen bekendstaat als het 'witteneuzensyndroom'. Dat schrijft AD.nl.

Wetenschappers hebben becijferd dat de aandoening in Noord-Amerika al aan minstens 5,7 miljoen vleermuizen het leven heeft gekost.

De schimmel maakt vleermuizen wakker uit hun winterslaap en zet de dieren aan de ijskoude lucht in te vliegen op zoek naar insecten. Een zinloze zoektocht. De onderzoekers troffen vleermuizenkolonies aan waar 99 procent van de dieren door de schimmel bleek omgekomen.

De aandoening werd voor het eerst gesignaleerd in 2006 nabij Albany, in de staat New York, en heeft zich intussen uitgebreid over ten minste zestien Amerikaanse staten en vier Canadese provincies. De verspreiding heeft zulke grote vormen aangenomen dat de Amerikaanse overheidsdienst voor visserij en natuurbeheer zich genoodzaakt zag een speciale 'witteneuzencoördinator' aan te stellen.

De dienst kwam tot de conclusie dat de aantasting van het vleermuizenbestand op termijn desastreuze gevolgen kan hebben voor onder meer de landbouw en de volksgezondheid, vanwege de natuurlijke functie van vleermuizen als ongedierte bestrijders. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topvrouw juwelenketen verliest ring van 1,2 miljoen euro in toilet

Topvrouw juwelenketen verliest ring van 1,2 miljoen euro in toilet


http://img267.imageshack.us/img267/7023/carolinegruosischeufele.jpg


De medevoorzitter van de Zwitserse juwelenketen Chopard heeft in een toilet van een hotel in Hong Kong een enorme dure ring verloren. Het sieraad was 1,57 miljoen dollar (1,2 miljoen euro) waard. Dat melden lokale media.

Caroline Gruosi-Scheufele liet de ring liggen in het toilet van een hotel, waar in september een feest plaatsvond ter gelegenheid van de opening van een winkel van Chopard in Hong Kong. Toen ze zeven minuten later terugkwam, was het kleinood verdwenen. Het ging om een smaragden ring van 16.83 karaat, met twee diamanten van 1.15 en 1.28 karaat. Hoe de ring verdween, is niet duidelijk.
 
De feiten vonden op 8 september 2011 plaats. De politie, die het nieuws vandaag bekendmaakte, beschouwt de verdwijning als een diefstal en heeft intussen een beloning van 64.000 dollar (50.000 euro) uitgeloofd voor wie de ring terugbrengt. Chopard is gespecialiseerd in exclusieve juwelen die vaak op catwalks en festivals allerhande worden gedragen. Het van oorsprong Zwitserse bedrijf is aanwezig in de meeste hoofdsteden.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Barbra Streisand - Woman In Love

Barbra Streisand - Woman In Love

Klik op de foto om haar te beluisteren

Barbra Streisand (New York City, 24 april 1942) is een Amerikaans zangeres, actrice, producente en filmregisseuse. In totaal heeft Streisand twee Oscars, vijf Emmy's, acht Golden Globes en een Tony Award gewonnen.


Barbra Streisand werd geboren als Barbara Joan Streisand in Brooklyn, New York. Tijdens haar jeugd werd ze al zangeres in een club. In 1962 tekende ze haar eerste platencontract en haar debuutalbum Barbra Streisand Album won twee Grammy's in 1963. In de jaren '60 zong ze ook in musicals, trad ze op in televisieshows en maakte ze haar eerste film.


Streisand is tussen 1963 en 1971 getrouwd geweest met Elliott Gould. Ze kregen een zoon Jason Gould (in 1991 speelde Jason de zoon van Barbra in de film Prince of Tides). In 1998 hertrouwde ze met James Brolin. Streisand is een fanatiek aanhangster van de Democratische Partij.


In 1980 scoorde ze een grote nummer 1-hit met Woman in love. In Nederland was het de bestverkochte single van 1980[1]. Het nummer is afkomstig van haar album Guilty, uit 1980. Een album waarop ze samenwerkt met Barry Gibb. In 2005 werken ze wederom samen aan de opvolger, Guilty Pleasures.


Als zangeres scoorde ze in 1997 alleen in de Nederlandse Top 40 nog een nummer 1 hit met Tell him, een duet met Céline Dion. In de Mega Top 100 kwam het niet hoger dan nummer twee.


In totaal heeft Streisand meer dan zestig albums uitgebracht, waarvan zo'n vijftien soundtrack-albums bij films. Ze is de vrouwelijke artiest met de meeste gouden, platina en multi-platina albums. Tevens heeft ze in ieder decennium van haar carrière een album in de top 10 gehad.


In 2000 nam ze afscheid van het live optreden met haar Timeless tour. Haar laatste concert was op 28 september 2000 in Madison Square Garden, New York. In 2006 heeft ze echter weer een tournee gedaan in Noord-Amerika en Canada, samen met Il Divo als haar gasten. Het eerste concert van deze tournee was op 4 oktober 2006 in Philadelphia, Pennsylvania en het laatste concert was op 20 november 2006 in Los Angeles, Californië.


Voor het eerst in haar meer dan 40-jarige carrière maakt Barbara in 2007 een Europese tour. In 1994 heeft ze wel al in Londen een aantal concerten gegeven maar nu vinden er concerten plaats in meerdere Europese steden. In Zürich, Wenen, Parijs, Berlijn, Stockholm, Manchester, Dublin en Londen zal Barbra een of meerdere concerten geven.
» Reageer (0)
17-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Virtueel sporten is beter voor 50-plussers

 Virtueel sporten is beter voor 50-plussers


http://img854.imageshack.us/img854/3579/virtueelsporten.jpg


Er is goed nieuws voor 50-plussers die graag fit willen blijven, maar niet houden van een 'saaie' rit op hun hometrainer. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat Wii-Fit-spelletjes zowel hun geest als lichaam gezonder maken, al blijft de inspanning hetzelfde.

'Exergames', zo noemt men de computerspelletjes die tegelijkertijd een sportsessie zijn, als is het dan in een virtuele wereld.

Die zouden voor de oudere gebruiker meer voordelen bieden dan een gewone fysieke activiteit. Dat is althans de conclusie van een groep wetenschappers van het Union College in New York.


Het is geweten dat sporten dementie kan voorkomen of uitstellen en de werking van de hersenen kan verbeteren. Maar ondanks die duidelijke gezondheisvoordelen, blijkt slechts 14 procent van de 65- tot 74-jarigen regelmatig te sporten. Bij 75-plussers daalt dat zelfs tot slechts 7 procent.

Maar volgens de onderzoekers kunnen de 'exergames' daar verandering in brengen. Zij zijn er namelijk van overtuigd dat de ouderen daarbij minder focussen op de negatieve aspecten (moe, pijnlijke spieren, ...) en meer genieten van het sporten. Daardoor zullen ze het natuurlijk ook meer doen.

En daar blijft het niet bij, want de Wii-games bieden ook meer gezondheidsvoordelen dan een traditionele fysieke activiteit.

Dat bleek uit 'The Cybercycle Study', waaraan 101 vrijwilligers tussen 58 en 99 jaar deelnamen. Eén groep trainde daarbij gedurende drie maanden op een gewone crosstrainer bij hen thuis. De andere groep reed daarentegen rond in een 3D-wereld en moest het opnemen tegen een virtuele tegenstander.

"We stelden vast dat oudere volwassenen die twee of drie keer per week virtueel fietsten, een cognitief voordeel hadden", vertelt onderzoeksleider dr. Cay Anderson-Hanley. "De virtuele work-out bleek namelijk 23 procent beter te beschermen tegen een milde vorm van dementie dan een gewone fietstocht."

Nochtans was er geen verschil qua inspanning tussen de twee groepen. "Ze fietsten even vaak, met dezelfde intensiteit en even lang", bevestigt dr. Paul Arciero. "Het is dus niet de fysieke inspanning zelf die verantwoordelijk was voor het cognitieve voordeel."

"Het 3D-landschap, het voorspellen van bochten en de competitie  zorgt ervoor dat je beter moet focussen, je aandacht moet verdelen en beslissingen moet maken", weet dr. Anderson-Hanley.

Ten slotte bleken de vrijwilligers ook meer te genieten van de virtuele fietstocht. Ze gaven aan dat ze gestimuleerd werden door de visuele omgeving en de virtuele tegenstander. Ze haalden dan ook veel voldoening en plezier uit hun fysieke activiteit, en dat is natuurlijk een goede zaak. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tientallen zeeberen spoelen dood aan voor zuidkust Australië

Tientallen zeeberen spoelen dood aan voor zuidkust Australië


http://img36.imageshack.us/img36/9529/zeeberen.jpg


Tientallen Nieuw-Zeelandse zeeberen zijn zondag dood aangespoeld in Lincoln National Park, in het zuiden van Australië. De meeste slachtoffers waren jonge zeeberen. Hoe de vreedzame dieren om het leven zijn gekomen, is voorlopig nog niet duidelijk.

De dieren waren meer dan waarschijnlijk al een week dood toen ze werden aangetroffen in Lincoln National Park. Drie stoffelijke resten werden meegenomen om een autopsie uit te voeren. De beschermde dieren, die tot 250 kilogram kunnen wegen, leven voornamelijk in de omgeving van de Australische zuidkust en nabij Nieuw-Zeelandse South Island.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vliegende windturbines' zijn de toekomst

'Vliegende windturbines' zijn de toekomst

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Het Amerikaanse bedrijf Makani Power test vliegende windturbines die op grotere hoogte energie kunnen opwekken. Op termijn zouden per turbine zo'n 600 huizen van elektriciteit kunnen worden voorzien. Dat meldt de Amerikaanse technologiewebsite TechCrunch.

De zogenaamde Makani Airborne Wind Turbines lijken op een vloot minivliegtuigjes, maar zijn in feite kleine windturbines. Deze zijn zo licht dat ze bij een windsnelheid van meer dan 3,5 meter per seconde kunnen opstijgen. De 'vliegende turbines'  zijn met een kabel verbonden met een grondstation. Indien er niet genoeg wind staat, dan worden de turbines opnieuw door het grondstation binnengetrokken.

Eens in de lucht helpen kleine motortjes om de snelheid te verhogen. De turbines maken een cirkelvormige beweging, waardoor er nog meer energie geproduceerd kan worden. Door deze beweging te maken, kunnen de turbines namelijk tien keer de echte windsnelheid opvangen.

Het grootste prototype zou volgend jaar geproduceerd moeten worden. Deze turbine zou op bijna 500 meter hoogte moeten vliegen om daar genoeg energie te produceren om 600 huizen van elektriciteit te voorzien. Onder meer technologiebedrijf Google heeft met 20 miljoen dollar (16 miljoen euro) zwaar in het bedrijf geïnvesteerd.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Distributietarieven gas en elektriciteit worden bevroren

Distributietarieven gas en elektriciteit worden bevroren


http://img708.imageshack.us/img708/5273/energieprijzen.jpg


De bestaande tarieven voor de distributie van gas en elektriciteit, die een belangrijk deel uitmaken van de energiefactuur, worden ook in 2013 en mogelijk in 2014 toegepast. Normaal moeten de distributienetbeheerders voor gas en elektriciteit in juni hun tariefvoorstellen indienen voor de komende vier jaar, de periode 2013-2016, bij de federale energieregulator Creg.
 
Maar volgens de krant Le Soir is er een akkoord in de maak om de bestaande tarieven te verlengen, zonder herziening. Dat zou één en zelfs mogelijk twee jaar kunnen duren.
 
Die bevriezing van de distributietarieven werd in december besproken tussen staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet en meerdere toplui van de Creg. De bestaande tarieven zouden kunnen worden verlengd op voorwaarde, op vraag van de Creg, dat alle distributienetbeheerders en de regionale regulatoren achter die beslissing staan. Intussen zou de meerderheid van de betrokken actoren hun akkoord al hebben gegeven.
 
Eén netbeheerder wijst echter al op het risico dat de tarieven in 2015 dan plots sterk zullen stijgen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bryan Ferry - Knocking On Heaven

Bryan Ferry  - Knocking On Heaven"s Door

Om hem te beluisteren druk op de foto


Bryan Ferry (Washington, Tyne and Wear, 26 september 1945) is een Brits musicus. Hij werd bekend als zanger en songwriter  in de rockband  Roxy Music, en had daarna een succesvolle solocarrière.

Ferry werd geboren in een arbeidersgezin en na zijn middelbare schooltijd ging hij talen studeren aan de Universiteit van Newcastle upon Tyne, om vervolgens pottenbakcursussen te gaan geven in Londen. Tegelijkertijd probeerde Bryan een carrière in de muziek te vestigen. Met dat doel voor ogen richtte hij in 1971, samen met Brian Eno en Graham Simpson, de band Roxy Music op. Hoewel deze band erg vaak van leden wisselde, werden zij razendpopulair en inspireerden zij wereldwijd duizenden punkrockers. Het nummer 'Jealous Guy', dat oorspronkelijk door John Lennon werd geschreven, behoorde tot hun grootste successen. In de tussentijd hield Ferry ook nog, met succes, een solocarrière in stand.

Behalve muzikaal succes, viel Bryan Ferry ook erg goed in de smaak bij vrouwen. Zo had hij onder anderen een relatie met de modellen Amanda Lear en Jerry Hall, en met de activiste Lucy Helmore, met wie hij vier zoons kreeg.

Toen Roxy Music in 1983 uit elkaar ging, richtte Ferry zich volledig op zijn solocarrière, waarvoor hij de steun kreeg van het oud-bandlid Paul Thompson. Hij zong nummers van Roxy Music, klassiekers uit de jaren dertig en een aantal nieuwe nummers.

In 2001 werd een Roxy Music-reünie georganiseerd met Ferry, Thompson, Phil Manzanera en Andy Mackay. Samen gingen zij toeren en traden zij in juni 2005 op in Berlijn bij Live 8, maar desondanks bleef Ferry ook solo muziek maken. In 2004 maakte hij bijvoorbeeld de titelsong voor de film The Porter, waarin hijzelf ook een rol had. In 2007 verscheen zijn album Dylanesque, een langspeler vol Bob Dylan-covers.
» Reageer (0)
16-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijkste stad ter wereld ligt in Honduras

Gevaarlijkste stad ter wereld ligt in Honduras


http://img202.imageshack.us/img202/139/sanpedrosula.jpg

San Pedro Sula, de naam van deze stad in Honduras zal u misschien niet veel zeggen, maar het is de gevaarlijkste stad ter wereld. Met een moordcijfer van 158 doden per 100.000 inwoners is het er minder veilig dan New Orleans en zelfs het Irakese Mosul.

Het moordcijfer van San Pedro Sula ligt zelfs vijf keer hoger dan dat van Mosul. De lijst met de gevaarlijkste steden ter wereld werd samengesteld door de Mexicaanse organisatie Burgerraad voor Publieke Veiligheid en Strafrecht, schrijft de Telegraaf. Honduras heeft met Tegucigalpa bovendien nog een tweede stad in de top-10 staan. De meeste slachtoffers vallen onder rivaliserende jeugdbendes.

Het is niet verwonderlijk dat Mexico de grootste leverancier is met liefst vijf gevaarlijke steden bij de eerste tien. In Ciudad Juarez, nabij de Amerikaanse grens, vielen de meeste doden, met 148 per 100.000. Ook de badplaats Acapulco staat met 128 op 100.000 hoog gerangschikt.

Latijns-Amerika is volgens de studie veruit het gevaarlijkste continent. Liefst 40 van de 50 gevaarlijkste steden liggen in dit werelddeel. Brazilië ontbreekt ook niet in de lijst met vier steden en in Venezuela scoort vooral Caracas hoog. De Verenigde Staten tellen vier risicosteden: New Orleans, Detroit, St.Louis en Baltimore.

Is het dan niet gevaarlijk in bijvoorbeeld Afrika? De onderzoekers beschikken niet voor iedere stad over de juiste statistieken. Zuid-Afrika staat wel met vier steden in het lijstje. In Kaapstad ligt het moordcijfer met 46 op 100.000 het hoogst. Ook opvallend is dat Bagdad niet meer bij de eerste 50 steden zit. Een paar jaar geleden telde de stad nog 48 moorden per 100.000 inwoners. Enkel Mosul vertegenwoordigt Irak nog.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roken plots ook verboden op honderden terrassen

Roken plots ook verboden op honderden terrassen

http://img546.imageshack.us/img546/8481/cafterras.jpgOp vele honderden caféterrassen geldt, tot wanhoop van de cafébazen, voortaan ook een rookverbod. De federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid stelt plots strengere eisen aan de rookterrassen. "Aan deze simpele regel is helemaal niets veranderd", zo reageert de federale overheidsdienst Volksgezondheid . In een rondzendbrief luidt het dat één kant van zo'n terras "volledig én permanent open moet zijn, ongeacht de weersomstandigheden". Is dat niet het geval, dan geldt ook daar het rookverbod. De brief is de voorbije dagen aan politie en burgemeesters bezorgd.

"Een terras moet één wand volledig open hebben om als terras en rookruimte gebruikt te mogen worden", zegt Jan Eyckmans, de woordvoerder van de federale overheidsdienst. "Bij controles stelden we echter vast dat die open wand steeds verder werd dichtgemaakt", met bijvoorbeeld wanden of schuifdeuren. "In dat geval geldt er een rookverbod, want dan is er geen luchtcirculatie mogelijk."

Horeca Vlaanderen reageert verbijsterd. "Iedereen interpreteerde de wet tot nog toe veel soepeler en heeft op basis daarvan zijn terras laten bouwen. Cafébazen zien zo al af van de gevolgen van het rookverbod. Met deze nieuwe terrasinterpretatie wordt het helemaal dramatisch", waarschuwt voorzitter Jan De Haes. Dezelfde verontwaardiging weerklinkt bij het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). "Het is toch logisch dat een cafébaas zijn terras volledig wil afsluiten, om veiligheids- en energieredenen, wanneer de zaak gesloten is", zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws.

N-VA-Kamerlid Jan Esbroeck is niet te spreken over de omzendbrief van de federale overheidsdienst Volksgezondheid rond het roken op caféterrassen. Volgens hem gaat het om een "pesterijtje" dat vooral verwarring schept en zo voor rechtsonzekerheid zorgt voor horeca-uitbaters. "Veel uitbaters hebben, nadat ze binnen al afzuigmachines en dergelijke hadden geïnstalleerd, ook geld gestoken in de aanpassing van hun terrassen", hekelt Esbroeck. "Zij worden nu gestraft omdat ze zo snel mogelijk in orde wilden zijn met de wetgeving." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrienden hebben meer invloed op ons gedrag dan familie

Vrienden hebben meer invloed op ons gedrag dan familie


http://img217.imageshack.us/img217/6145/vriendinnends.jpg


Niet onze ouders hebben het meeste invloed op de ontwikkeling van ons karakter en gedrag, maar wel onze vrienden. Dat blijkt althans uit een studie van een groep Engelse wetenschappers naar het gedrag van apen.

Jerome Micheletta and dr. Bridget Waller (University of Porsmouth) veronderstellen dat alle primaten, en dus ook mensen, intenser reageren op de acties van vrienden dan op die van hun familieleden.

Zij geloven dan ook dat de sterkte van vriendschap een grote invloed heeft op de ontwikkeling van onze sociale vaardigheden.

De onderzoekers kwamen tot die conclusie na het bestuderen van een groep makaken van het Marwell Wildlife in Hampshire. Daarbij besteedden ze vooral aandacht aan het 'gaze following', het volgen van de blik van een soortgenoot om na te gaan wat hij ziet. Dat wordt namelijk gezien als een belangrijke factor in de sociale ontwikkeling.

De wetenschappers stelden vast dat de makaken de blik van élke soortgenoot volgden, maar dat ze bij vrienden duidelijk sneller reageerden dan bij familieleden of dominante apen.

Hoe dat precies komt, weten de onderzoekers niet 100 procent zeker. "Een mogelijke verklaring is dat ze informatie van een vriend relevanter en nuttiger vinden", meent Micheletta.

"Zo krijgen ze bijvoorbeeld sneller zicht op mogelijk voedsel of gevaar. Maar daarnaast vinden ze sociale gebeurtenissen waar hun vriend bij betrokken is, ook gewoon veel belangrijker. Ze willen elkaar steunen", aldus de expert.

"Doordat ze de blik van vrienden sneller volgen, besluiten we alleszins dat vriendschap voor makaken belangrijker is dan familiebanden of status", zegt Micheletta. "En wellicht is dat ook bij mensen het geval."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rood bord helpt je afvallen

Rood bord helpt je afvallen


http://img593.imageshack.us/img593/6806/roodbord.jpg


Wetenschappers hebben wel een erg makkelijke manier ontdekt om af te vallen. Het enige wat je moet doen is een rood servies aanschaffen. Want wie op een rood bord eet, steekt onbewust zo'n 40 procent minder eten in z'n mond.

Dat is de conclusie van een groep Duitse en Zwitserse onderzoekers na twee experimenten.

In het eerste werd aan 41 mannelijke studenten gevraagd om thee te drinken uit een kopje met een rood of blauw label. Al snel bleek dat ze 44 procent minder dronken uit de tas met de rode tint.

In het tweede experiment werden aan 109 proefpersonen tien zoute snacks gepresenteerd op een rood, blauw of wit bord. De mensen met het rode bord werden duidelijk minder aangetrokken tot de snacks en aten er minder van.

De verklaring? "De rode kleur wordt geassocieerd met het idee van 'gevaar, verbod en stop'. Het ontmoedigt ons dan ook om iets ongezonds te eten", menen de onderzoekers.

Zij vinden het dan ook een goed idee om voor ongezonde voedingsmiddelen voortaan rode verpakkingen te gebruiken. Daarnaast pleiten ze voor rode glazen in cafés om het overmatige alcoholgebruik tegen te gaan.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blue Monday is de meest depressieve dag van het jaar

Blue Monday is de meest depressieve dag van het jaar


http://img151.imageshack.us/img151/2306/depressief.jpg


Maandag, het is iedere week niet meteen de meest populaire dag. Vandaag is het echter nog erger, want Blue Monday is de meest depressieve dag van het jaar. In een somber gestart jaar dan nog. Hoe voelt u zich vandaag?

Vandaag stellen we vast dat onze goede voornemens mislukt zijn. Door de financiële moeilijkheden voelen we ons meer dan gemiddeld somber en eenzaam. Volgens Buch & Partners Communicatieadviseurs zijn we dit jaar nog depressiever dan anders door alle negatieve economische berichten, meldt de Telegraaf.

Heel wat mensen krijgen rond deze tijd van het jaar te maken met een winterdip. Meer nog dan stemmingsproblemen hebben we last van aanhoudende vermoeidheid, verminderde energie en een grote behoefte aan slaap.

De zogenaamde blauwe maandag werd zeven jaar geleden door de Britse psycholoog Cliff Arnall in het leven geroepen. Hij bedacht een naar eigen zeggen wetenschappelijke formule die berekent dat mensen zich vooral op de derde maandag van januari heel triestig voelen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonny Lang - I Believe

Jonny Lang - I Believe

Klik op de foto om hem te beluisteren

Jonny Lang (29 januari, 1981, Fargo) is een Amerikaanse blues- en gospelzanger.

Lang begon op zijn twaalfde met gitaar spelen, nadat zijn vader hem meenam naar Bad Medicine Blues Band, een van de weinige bluesbands in Fargo. Niet lang daarna nam Lang gitaarlessen van Ted Larsen, de gitarist van de Bad Medicine Blues Band. Na een paar maanden gitaarles stapte Lang in de band, die de naam toen veranderde in Kid Jonny Lang & The Big Bang.

De band verhuisde naar Minneapolis, Minnesota en gaven het album Smokin uit. In 1996 tekende Lang voor een contract bij A&M Records. Op 28 januari 1997 gaf Lang het muliti-platinum album Lie to Me uit. Het volgende album, Wander This World, werd uitgegeven op 20 oktober 1998 en werd genomineerd voor een Grammy. Vervolgend kwam op 14 oktober 2003 het album Long Time Coming uit. Lang maakte een cover van Edgar Winters Dying to Live. Langs nieuwste gospelbeïnvloedde album, Turn Around, kwam uit in 2006. Recent (?) ontving Lang een Grammy.

Meer dan tien jaar actief in de muziekwereld, tourde Lang met The Rolling Stones, Aerosmith, B.B. King, Blues Traveler, Jeff Beck, en Sting. In 1999 werd Lang uitgenodigd om op te treden voor het Witte Huis-publiek, met daaronder onder meer de toenmalige president Bill Clinton en Hillary Clinton. In 2004 vroeg Eric Clapton aan Lang om op te treden tijdens het Crossroads Guitar Festival om geld in te zamelen voor het Crossroads Centre Antigua.

Van 1993 tot 1996 was Langs achtergrondband The Big Bang. Deze groep bestond uit de drie oprichters van de Bad Medicine Blues Band: Ted Larsen op gitaar, zijn broer Michael Rey Larsen op drum en Jeff Hayes op basgitaar. Keyboardist Bruce McCabe trad in de band in 1995, nadat Lang en zijn jonge band hem imponeerde met hun setopening voor McCabe's band, The Hoopsnakes.

Van 1996 tot 2004 waren Paul Diethelm op gitaar, Bruce McCabe op keyboard, Doug Nelson op basgitaar en Billy Thommes op drum zijn achtergrondband. Nelson overleed na een verkeersongeluk in 2000 en werd vervangen door Billy Franze. Franze werd in 2003 vervangen door James Anton. Saxofoonspeler David Eiland kwam er in 2000 bij. In 2005 verving Lang de gehele band behalve Anton, en verscheen op akoestische gitaar. Hij trad op met Wendy Alane Wright tijdens de 2000 pre-Grammy party. Gitarist Reeve Carney was Langs openingsact voor verscheidene shows in 2005, 2006 en 2007.

Lang trouwde op 8 juni 2001 met zijn vriendin Haylie Johnson. Samen hebben ze een tweeling, Raimy en Saylor, en een dochter Renn. Ze leven in Los Angeles, Californië. Lang keerde zich tot het Christendom na de dood van de vader van zijn vrouw in 2002.» Reageer (0)
15-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frederic Bazille 1841-1870 was een Frans impressionistisch kunstschilder

Frederic Bazille 1841-1870 was een Frans impressionistisch kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijkenJean Frédéric Bazille (Montpellier, 6 december 1841 – Beaune-la-Rolande, 28 november 1870) was een Frans impressionistisch kunstschilder.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Frederic-Bazille-1.jpg?t=1326634410
Bazille studeerde aanvankelijk medicijnen, reden waarvoor hij in 1862 naar Parijs trok. In datzelfde jaar begon hij te schilderen. Hij werkte in het atelier van de Zwitsers schilder Charles Gleyre. Hier maakte hij kennis en raakte hij bevriend met Alfred Stevens, Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Alfred Sisley en Édouard Manet. Hun gedeelde passie was het schilderen in de open lucht.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/frederic-bazille-3.jpg?t=1326634432
Bazille stelde voor het eerst werk tentoon op de Parijse salon van 1866. Hij schilderde vooral landschappen en harmonieuze, elegante taferelen.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/bazille-frederic-4.jpg?t=1326634457
Hij werd in 1870 doodgeschoten bij Beaune-la-Rolande in het departement Loiret tijdens de Frans-Duitse Oorlog.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongste medewerker (16) Microsoft sterft na hartaanval

Jongste medewerker (16) Microsoft sterft na hartaanval


http://img3.imageshack.us/img3/459/arfakarimrandhawa.jpg


De Pakistaanse Arfa Karim Randhawa, die sinds haar negende werkte voor softwaregigant Microsoft, is gisteren gestorven aan de gevolgen van een hartinfarct. Ze was amper zestien. Dat meldt de krant The News.

De tiener, die gold als een computergenie, overleed in een militair ziekenhuis in Lahore, in het oosten van Pakistan. Ze lag meerdere weken in coma.

Wonderkind
Microsoft benoemde het Pakistaanse wonderkind in 2004 officieel tot "Microsoft Certified Professional". Daarmee werd ze de jongste van honderden softwareontwikkelaars die Microsoft wereldwijd tewerkstelt.

Contact met Gates
Ze zou in 2005 door Microsoft-oprichter Bill Gates persoonlijk uitgenodigd zijn naar de hoofdzetel in Seattle. Gates zou zich de voorbije weken ook ingezet hebben om de zieke tiener te laten verzorgen in de VS, maar de dokters in Lahore raadden de verplaatsing af.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viktor Lazlo - Backdoor Man

Viktor Lazlo - Backdoor Man

Klik op de foto om haar te beluisteren


Viktor Lazlo,pseudoniem van Sonia Dronier (Lorient, 7 oktober 1960) is een Frans-Belgische  zangeres en actrice.


Ze ging naar België om te studeren in Mol en Brussel. Daar werd ze ontdekt door Lou Deprijck, ook de ontdekker van Plastic Bertrand en zelf actief in Two Man Sound en Lou & the Hollywood Bananas. Ze ontleende haar artiestennaam aan het personage Victor László uit de film Casablanca. Ook was ze presentatrice van het Eurovisiesongfestival 1987 in Brussel .


Haar meest succesvolle hit was Breathless uit 1987, ook vertolkt tijdens de opening van het Eurovisiesongfestival. In Nederland was ze al enigszins bekend geraakt in 1984 toen Backdoor man, opgenomen voor de soundtrack A Mort L'Artribe, de tipparade haalde.» Reageer (0)
14-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer dan miljoen bezoekers voor Antwerpse Zoo in 2011

Meer dan miljoen bezoekers voor Antwerpse Zoo in 2011


http://img249.imageshack.us/img249/654/okapimchawi.jpg
De geboorte van okapi Mchawi lokte extra bezoekers naar Antwerpen. 


Ondanks het grillige zomerweer brachten vorig jaar 1.020.000 mensen een bezoek aan de Zoo van Antwerpen. Dat is een stijging met 3,2 procent. Het aantal abonnementen, die ook geldig zijn in dierenpark Planckendael in Muizen (bij Mechelen), steeg met 0,6 procent tot 53.671.

Aangezien een abonnement voor een heel gezin kan gelden, schat de Zoo het aantal effectieve abonnees op ruim 200.000. In Planckendael zelf zakte het aantal bezoekers lichtjes (-1,3 procent) naar 750.000.
 
Volgens de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen (KMDA) speelden vooral enkele opmerkelijke geboortes - onder meer een okapi in de Zoo en twee giraffen in Planckendael - en de opening van het nieuwe leeuwenverblijf in de Zoo een rol in de gunstige cijfers. Ook de zachte lente én nazomer hielpen de veeleer wisselvallige zomer te vergeten. Online worden de Zoo en Planckendael naar eigen zeggen eveneens steeds populairder. Daar werden het afgelopen jaar voornamelijk met de promotie rond 'Wie wordt de slimste aap ter wereld?' dan ook grote inspanningen geleverd. Meer dan 15.000 personen volgen intussen de Facebookpagina van de twee dierentuinen.
 
In 2012 hoopt Planckendael met de verhuis van de olifantenfamilie - inclusief Kai-Mook - vanuit Antwerpen naar de gloednieuwe olifantentempel een boost te krijgen in het aantal bezoekers. In Antwerpen zelf staat dan weer de komst van twee olifantenstieren en de inhuldiging van het gerenoveerde zeehondenverblijf op het programma.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse vindt 150 jaar oude liefdesbrief uit Oostende

Zweedse vindt 150 jaar oude liefdesbrief uit Oostende


http://img39.imageshack.us/img39/7695/liefdesbrief.jpg


Een Zweedse heeft tijdens een wandeling met haar vriend een paar vellen papier gevonden op een veld. Het ging om een liefdesbrief uit 1862. Leuk detail: de brief werd gepost in Oostende.

Susann Bollö (45) nam haar vriend Roger Bengtsson bij de hand voor een fikse wandeling in Morup. "Ik zag de papieren liggen en raapte het op. Toen ik merkte dat het om een brief uit '62 ging riep ik mijn vriend", vertelt Bollö in de krant Hallands Nyheter. Toen ze een twee blik wierp op de papieren zag ze dat het om schrijfsels uit 1862 ging. "Het vroor en dus waren de bladzijden droog. Ze waren waarschijnlijk aangewaaid met de storm Emil. De vellen lagen op een paar meter van een beekje. Met een klein zuchtje wind verdwenen ze in het water. Gelukkig is dat niet gebeurd."

De brief is nog altijd leesbaar en werd in Oostende verstuurd. De boodschap ontcijferen kostte Bollö wel wat moeite want die was geschreven in het oud Zweeds. Toch herkende ze vrij snel de woorden 'mijn liefste' en 'liefde'. De schrijfster was een Lina die op reis was en haar liefste, Otto miste. Ze schreef ook dat Parijs niet te vergelijken is met Londen. Eindigen deed ze met de woorden 'liefdevolle omarming....ik hou van jou'. "Ik ben nu nieuwsgierig wie Lina en Otto waren. Ik wil dat uitzoeken", besluit Bollö.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dakloze Haïtianen overleven door seks

Dakloze Haïtianen overleven door seks


http://img580.imageshack.us/img580/6746/daklozehatianen.jpg


In Haïti kunnen veel vrouwen, twee jaar na de allesverwoestende aardbeving, alleen aan voedsel of geld komen door hun lichaam te verkopen. Dat zegt een nieuw rapport over "overlevingsseks" in de kampen waar ontheemde Haïtianen nog steeds wonen.

Kettlyne is achttien jaar en heeft geen ouders meer. Ze woont in het met afval bezaaide Croix Deprez-kamp, een van de honderden tentsteden die sinds de aardbeving van januari 2010 zijn ontstaan. Ze heeft een dochtertje van drie, dat eten nodig heeft, maar ze heeft geen geld. "Als ze huilt om eten, moet ik iets doen", zegt ze. Om restjes eten te krijgen ziet ze geen andere optie dan naar bed gaan met oudere mannen. Die slaan haar vaak en misbruiken haar, ze willen vaak geen condoom gebruiken en soms betalen ze haar achteraf niet eens.

Volgens een rapport dat gisteren door internationale vrouwen- en mensenrechtenorganisaties werd gepresenteerd, is haar verhaal niet uniek. In de vluchtelingenkampen van Haïti heerst wetteloosheid. Na de aardbeving was er een ware verkrachtingsepidemie, nu is dat veranderd in een nieuwe, verborgen crisis, blijkt uit honderden gesprekken die gehouden zijn met meisjes tussen 18 en 32 jaar.

"Ontheemde vrouwen en meisjes worden door de omstandigheden gedwongen tot overlevingsseks", zegt Marie Eramithe Delva van de Haïtiaanse Commissie van Vrouwelijke Slachtoffers voor Slachtoffers. "Het is een epidemie die weinig aandacht krijgt van de regering en de internationale gemeenschap."

Twee jaar na de aardbeving wonen er nog 500.000 mensen in 750 verschillende kampen.  De sociale structuren, van gezinnen tot scholen en medische faciliteiten, zijn er verwoest door armoede en honger.

Nu de internationale organisaties vertrekken, bieden zelfs meisjes van dertien seks in ruil voor een halve boterham, een paar dollars of toegang tot onderwijs, aldus het rapport. Geen enkele geïnterviewde vrouw beschreef zichzelf als commerciële sekswerker. Het is voor alle vrouwen een overlevingsstrategie. De betrokken mannen zijn meestal mannen met posities in het kamp: bestuurders van geld-voor-arbeidprogramma's, managers van de voedselverdeling en vooral mannen aan het hoofd van onderwijsprogramma's.

Volgens de opstellers van het rapport moet worden gekeken naar de structurele achterstelling van vrouwen in Haïti, in het onderwijs, in de economie. "Overlevingsseks zal niet stoppen totdat vrouwen en meisjes toegang krijgen tot wat ze nodig hebben om te leven", zegt Margaret Satterthwaite, professor medisch recht aan de Universiteit van New York. "Haïtiaanse vrouwen willen economische kansen en toegang tot bestaansmiddelen. De internationale gemeenschap moet nauw met de regering samenwerken om banen te scheppen, microkredieten uit te breiden en gratis onderwijs voor iedereen te bieden."(br.hln -beeld photo news)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duffy - Well, Well, Well

Duffy - Well, Well, Well

Klik op de foto om haar te beluisterenAimee Anne Duffy (Nefyn, 23 juni 1984) is een Welshe zangeres en songwriter. Haar stem wordt vaak vergeleken met die van Dusty Springfield en Amy Winehouse. Met haar soulnummers wordt ze getipt als een groot doorbrekend talent in 2008.


Duffy werd in 1984 geboren in het stadje Nefyn. Haar ouders scheidden toen ze tien jaar oud was en ze verhuisde met onder andere haar moeder en tweelingzus naar een andere stad. Toen Duffy vijftien jaar was, zong ze in verschillende lokale bands. In 2003 deed ze mee aan Wawffactor, een alternatieve versie van Idols en eindigde als tweede. Na die deelname was ze een graag geziene artiest in de lokale jazz- en bluescafés. Een platencontract volgde en haar doorbraak was in november een feit, toen ze mocht optreden in de BBC2-show Later with Jools Holland.

Sinds maart 2008 ligt haar debuutalbum Rockferry in de winkels. Daar staat onder andere de eerste single Mercy op. De single werd bekroond tot Megahit op de radiozender 3FM en bereikte de nummer 1 positie in de Nederlandse Top 40. Ook wordt deze single gebruikt in het voetbalspel FIFA 09. In mei 2008 werd de tweede single Warwick Avenue uitgebracht.» Reageer (0)
13-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De plaag van Montechristo: een rat per vierkante meter

De plaag van Montechristo: een rat per vierkante meter

http://img692.imageshack.us/img692/9849/zwarterat.jpg


Het Italiaanse eilandje Montecristo wordt geteisterd door een rattenplaag. Per vierkante meter woont er minstens één zwarte rat en het aantal ratten groeit snel. De dieren moeten per boot zijn gekomen en hebben zich verbijsterend snel vermenigvuldigd, bericht de Corriere della Sera.

Het hele ecosysteem op het eilandje van 10 vierkante kilometer, gelegen tussen noordelijk Corsica en het vasteland van Italië, staat op instorten door 'het leger knaagdieren'. De wanhopige autoriteiten zijn van plan met een vliegtuig enorme hoeveelheden vergiftigd rattenvoer uit te werpen om de natuur van Montecristo van de knaagdieren te redden.

Het plan kent felle tegenstanders die vrezen dat niet alleen de ratten, maar de hele streek inclusief de wateren rond het eiland worden vergiftigd.

Het eiland is bekend door het boek 'De Graaf van Monte-Cristo' van de Franse schrijver Alexandre Dumas (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongelukkig toeval: 3 keer vrijdag de 13de op 13 weken


Ongelukkig toeval: 3 keer vrijdag de 13de op 13 weken


http://img860.imageshack.us/img860/1148/vrijdag13.jpg


Slecht nieuws voor wie aan bovenmatig bijgeloof lijdt: u zal dit jaar iets vaker dan normaal moeten thuisblijven. In 2012 is het namelijk drie keer vrijdag de dertiende, en dat is één keertje vaker dan gemiddeld.

De vorige keer dat we drie 'ongeluksdagen' telden, was in 2009. Maar dit jaar duurt het ook precies dertien weken voor we die drie vrijdagen hebben overleefd, en dat is dan alweer geleden van 1984, dat net als dit jaar een schrikkeljaar was. Na vandaag vallen ook 13 april en 13 juli op een vrijdag.

Voor u in paniek raakt en 'voor alle zekerheid' toch maar een atoomschuilkelder bestelt: het zijn en blijven gewoon cijfertjes op een kalender, uiteraard.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alcohol maakt blij

Alcohol maakt blij (daarom is het zo verslavend)


http://img687.imageshack.us/img687/848/alcoholtj.jpg


Alcohol zorgt ervoor dat zogenaamde 'feelgood' stoffen in bepaald gebieden van het menselijke brein, die instaan voor plezier, vrijgemaakt worden.

Wetenschappers ontdekten eerder al uit onderzoek op dieren dat de aangename effecten van alcohol een gevolg zijn van de productie van endorfine in het brein. Nu ontdekten ze met scans bij mensen precies waar de impact hiervan het grootst is. 

Ze bestudeerden het onmiddellijke effect van alcohol op het brein van 13 zware drinkers en 12 'normale' mensen. Daaruit bleek dat endorfine bij de consumptie van alcohol vrijgemaakt wordt in twee gebieden van het brein. Hoe meer deze stoffen vrijkomen in de 'nucleus accumbens' hoe groter de gevoelens van plezier bij de drinkers. En hoe meer hiervan werd vrijgemaakt, hoe meer alcoholisten zich beneveld voelden, dat gold niet voor de controlegroep van mensen zonder drankprobleem.

Onderzoeker en professor in de neurologie Jennifer Mitchell: "We speculeren hier al 30 jaar over, maar het werd nog nooit bewezen bij mensen. Deze resultaten leveren het directe bewijs van hoe alcohol mensen een goed gevoel geeft." Mitchell zegt dat deze studie ook aantoont dat problematisch drinkgedrag het brein verandert, waardoor verslaafden meer plezier beleven aan het drinken van alcohol, dit kan verklaren waarom alcoholproblemen zich ontwikkelen. Ze krijgen tevens een grotere beloning wanneer ze drinken, waardoor ze te veel drinken. Als laatste geloven de onderzoekers dat deze ontdekking kan leiden tot de ontwikkeling van medicatie die alcoholverslaving behandelt of voorkomt.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modellen in bikini zetten Frans museum op stelten

Modellen in bikini zetten Frans museum op stelten

Klik op de foto om het filmpje te bekijken
Een doordeweekse dag in het Parijse Musée d'Orsay: dat betekent tot rust komen bij schilderwerken van onder meer Monet, Manet, Gauguin en Van Gogh. Tot drie modellen -ingehuurd door het Franse lingeriemerk Etam- beslisten om de boel eens goed op stelten te zetten. In bikini paradeerde het olijke trio voorbij stomverbaasde bezoekers.

Een geslaagde reclamestunt met andere woorden, al oordeelden de bazen van het museum daar lichtjes anders over. "Dit is niet de sfeer die past bij een kunstgalerij", klonk het.

Hoe die meiden daar binnen geraakt zijn, vraagt u zich af? Simpel, met hun bontjassen wisten ze de onwetende personeelsleden aan de ingang te verschalken. Eens in het museum vlogen die obstakels snel uit en begonnen ze giechelend aan hun dolle tocht. Hun mooie liedje stopte toen de bodyguards er zich mee moeiden.

De directeur van het Musée d'Orsay is nu van plan om Etam een proces aan de broek te smeren. Het lingeriemerk moest het filmpje ook van haar website zwieren, maar op YouTube is er intussen geen houden meer aan.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Etam zo'n kunstje flikt. Eerder waren dezelfde modellen ook al in bikini op de schaatsbaan van de Eiffeltoren en aan de veiligheidscontrole op de luchthaven van Charles de Gaulle te bewonderen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse mama in shock: "Artsen stalen brein van mijn baby

Britse mama in shock: "Artsen stalen brein van mijn baby"


http://img233.imageshack.us/img233/3093/juliemiddleton.jpg


Julie Middleton (40) is in shock nadat ze te horen kreeg dat de hersenen van haar dertien jaar geleden overleden zoontje in een bokaal in het ziekenhuis van Southampton werden teruggevonden. De kleine Regan stierf na amper zes weken aan wiegendood. Het tragische verhaal staat in The Sun.

De Britse mama, uit Poole in Dorset, dacht dat haar babyzoontje 'helemaal' begraven was zonder dat de artsen hem nog hadden 'bewerkt'. Maar nu blijkt dat de dokters de hersenen van het kindje hadden verwijderd tijdens de autopsie in het ziekenhuis van Southampton. "Het voelt aan alsof ze een stukje van mijn baby hebben gestolen", zegt de gechoqueerde moeder in The Sun. Eerder was er in het Verenigd Koninkrijk al een gelijkaardig schandaal in het Alder Hey-ziekenhuis in 1999.

Het was de politie die de lugubere vondst meedeelde aan Julie Middleton. Zij en haar ex, Michael Wilson - de papa van Regan - gaan nu in op het voorstel om ook het brein van hun baby mee te begraven in zijn graf. Maar Julie voegt eraan toe: "We kunnen het niet aan erbij te zijn, dat zou te pijnlijk zijn voor ons beiden. Ik dacht dat ik jaren geleden al afscheid had genomen van Regan. Ik kan dit niet nóg eens doorstaan. Ze boden mij een gratis begrafenis aan maar ik dacht meteen: 'Wat zullen ze dan doen? De hersenen in de bokaal tonen in de kerk?'"

De vondst van de organen kadert in een grootscheepse nationale politiezoektocht naar stalen van menselijk weefsel. Vermoed wordt dat er nog heel wat gelijkaardige gevallen zijn waarbij organen van overledenen bewaard werden zonder toestemming van de nabestaanden.» Reageer (0)
12-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinezen bouwen hotel van 30 verdiepingen in 360 uur

Chinezen bouwen hotel van 30 verdiepingen in 360 uur

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Een hotel van dertig verdiepingen dat in amper vijftien dagen oftwel 360 uur gebouwd wordt, voor zo'n huzarenstuk moet je tegenwoordig in China zijn. In de provincie Hunan klaarde de Broad Group deze klus aan het Dingtong meer. Zoals uit de video blijkt, verrees er in geen tijd een hotel dat volgens de bouwheer ook nog eens bestand is tegen aardbevingen van 9 op de schaal van Richter.

De prefabconstructie werd al grotendeels in een fabriek in elkaar gezet. Bouwen op de deze manier zou drie tot tien keer minder kosten. Er worden veel minder bouwmaterialen gebruikt en het gebouw is een pak energie-efficiënter.

De Broad Group is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. De aannemer bouwde eerder als eens het Ark hotel in zes dagen tijd. De onderneming heeft nog plannen klaarliggen voor zo'n 150 projecten van deze omvang.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 15 procent van de Belgen leeft onder armoedegrens

Bijna 15 procent van de Belgen leeft onder armoedegrens


http://img100.imageshack.us/img100/4742/armoede.jpg


14,6 procent van de Belgen leeft onder de armoedegrens. Dat blijkt uit het eerste Federaal Jaarboek Armoede dat vandaag werd voorgesteld. Vooral jongeren en ouderen lopen een zeer hoog armoederisico.

De armoedegrens, dat is in concrete cijfers: 973 euro per maand voor een alleenstaande en 2.044 euro voor een huishouden van twee volwassenen en twee kinderen. Bijna 15 procent van de Belgen haalde dat niet in 2010, zo blijkt uit het rapport.

Bij jongeren en ouderen ligt dat cijfer nog een pak hoger. Bijna 20 procent van de 65-plussers is arm. Bij jongeren tot 15 jaar is dat 18,5 procent.

Dat die cijfers zo hoog zijn is onrustwekkend, verklaren de auteurs, want mensen die hun kindertijd in armoede doorbrengen, lopen een significant risico om gedurende hun volwassen leven ook in de armoede te belanden. "Armoede tast niet alleen hun wijk aan, maar ook hun intimiteit, hun psychosociaal leven en de relaties met hun ouders en leeftijdgenoten."

Hoewel het armoederisico in België bij ouderen hoger is dan in onze buurlanden, is de armoede minder 'diep' dan het Europese gemiddelde.

Staatssecretaris voor Armoedebestrijding Maggie De Block (Open Vld) wil het jaarboek gebruiken als werkdocument voor de coördinatie over armoede met de verschillende beleidsniveaus. Ze beloofde alvast maatregelen voor drie prioritaire groepen: kinderen, alleenstaande ouders en mensen die ver staan van de arbeidsmarkt.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe mug ontdekt

Nieuwe mug ontdekt


http://img193.imageshack.us/img193/6075/nieuwemug.jpg


In een emmer in een tuin in Appingedam is een voor Nederland nieuwe muggensoort ontdekt. Het gaat om een dansmug, die niet steekt. De piepkleine mug komt vooral voor in Noordwest-Spanje, meldde de Nijmeegse ecologische stichting Bargerveen.

In Nederland komen 480 soorten dansmuggen voor. Dansmuggen zijn in de schemering te zien als ze in zwermen boven struikgewas vliegen. Bargerveen heeft de Metriocnemus carmencitabertarum samen met het Zoölogisch Staatsmuseum in München gedetermineerd.
 
De emmer stond onder een dakgoot, waardoor er regelmatig vers regenwater in terecht kwam. Een dansmuggenspecialist van Bargerveen ontdekte een onbekende larve in de emmer en zette een muggenval op.
 
Een volwassen dier van enkele millimeters groot kon onderzocht worden. Het bleek de voor Nederland onbekende soort te zijn, die ook nog geen Nederlandse naam heeft. Volgens Bargerveen is het goed mogelijk dat er ondertussen veel meer nog onbekende muggensoorten in Nederland zijn.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordaantal studenten vecht examenuitslag aan

Recordaantal studenten vecht examenuitslag aan


http://img819.imageshack.us/img819/527/studentenh.jpg


De Raad voor Examenbetwistingen heeft in 2011 een recordaantal klachten gekregen van studenten die niet tevreden waren met hun resultaten. In een jaar tijd is het aantal ingediende klachten met 67 procent gestegen tot 249 dossiers. "In 2011 hebben we 100 dossiers meer behandeld dan het jaar daarvoor", zegt Karla Van Lint, juriste bij de Raad. "Het waren er zo veel dat we extra bijeenkomsten moesten organiseren."
 
Een mogelijke verklaring is dat de Raad bij studenten bekender wordt. Maar ook de relatief nieuwe bachelor- en masteropleiding, die hogescholen en universiteiten tussen 2004 en 2006 moesten invoeren, zorgt voor veel onenigheid. "Elke student mag door dat systeem zijn eigen studieopleiding samenstellen. Dat is heel flexibel, maar ook heel complex. Een voedingsbodem voor discussies", aldus Van Lint. Vier op de tien studenten die een klacht indienen bij de Raad voor Examenbetwistingen, krijgen uiteindelijk ook gelijk.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleinste gewerveld dier ter wereld is kikker van 7 mm

Kleinste gewerveld dier ter wereld is kikker van 7 mm

http://img812.imageshack.us/img812/1804/kikkervan7mm.jpg

Wetenschappers hebben in Papoea-Nieuw-Guinea de tot nog toe kleinste gewervelde dierensoort ter wereld ontdekt. De kikker wordt slechts zeven tot acht millimeter groot. Dat meldt Christopher Austin van de Louisiana State University in het online-journaal PloS ONE.

De biologen noemden de mini-springer Paedophryne amauensis, met verwijzing naar het dorp Amau, waar hij voor de eerste keer werd aangetroffen. De donkerbruine kikvors heeft nauwelijks ontwikkelde tenen en relatief grote ogen. Hij is vooral 's morgens en 's avonds actief en stoot een schril geluid uit. Na één tot drie minuten moet het kikkertje opnieuw op krachten komen voor een nieuwe zangbeurt.
 
Omdat hij zo klein is, heeft de kikker in verhouding tot zijn volume echt grote lichaamsmaten. Daarom is vochtverlies voor hem een van de grote gevaren, aldus de wetenschappers. Dat kan de reden zijn waarom een dergelijke miniscule kikker in het regenwoud te vinden is en vooral tussen de vochtige bladeren op de grond. Voor biologen is deze vondst enorm spannend, zei Austin, "omdat we weinig weten over de functionele problemen van zijn extreme lichaamsmaten, zijn ze klein of groot".
 
Pas in december hadden andere vorsers de -toen- kleinste ontdekte kikkersoort ter wereld voorgesteld, die ook in Paoea-Nieuw-Guinea leeft. De dieren behoren zoals de nu geïdentificeerde kikker en veel andere minuscule springers tot de soort Paedophryne en zijn tussen 8,5 en 9,3 millimeter lang. (br.hln - foto afp)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag heb ik met veel verdriet mijn grote schat moeten laten inslapen.

Vandaag heb ik met veel verdriet mijn grote schat moeten laten inslapen.

Klik op de foto om ' Somewhere Over The Rainbow ' te beluisteren

Weinig woorden,
verdriet is wat blijft.
Wolfke mijn schatje,
wit wonder,
uniek in jouw soort.
Ik wil zo veel zeggen, maar vind geen woorden.
Lieve schat
met je mooie gouden oogjes,
waarom moest ik je laten gaan
Voor altijd in mijn hart
Mijn Wolfke

...


» Reageer (0)
11-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.veel mannen wisselen niet dagelijks van ondergoed

Veel mannen wisselen niet dagelijks van ondergoed


http://img846.imageshack.us/img846/2909/mannenslip.jpg


Dat mannen er een aantal vieze gewoontes op nahouden, dat weten vrouwen al langer. Maar dat één op de vijf mannen niet elke dag proper ondergoed aantrekt, dat gaat toch wel heel ver. Gelukkig hebben vrouwen - ook in dit geval - een goede invloed, want het zijn vooral vrijgezellen die meerdere dagen met dezelfde boxershort rondlopen.

Uit een onderzoek van marktanalist Mintel bij Britse volwassenen blijkt dat ongeveer 95 procent van de vrouwen elke dag een nieuw slipje aantrekt, terwijl slechts 78 procent van de mannen dat doet.

"Je zou verwachten dat iedereen omwille van de persoonlijke hygiëne 's morgens proper ondergoed aantrekt, maar blijkbaar zijn de Britse mannen nogal lui", zegt analist Richard Caines.

"Gelukkig hebben vrouwen een positieve invloed op hun man, want getrouwde mannen (88 procent) zijn meer geneigd om elke dag hun boxershorts en kousen te vervangen dan vrijgezellen (82 procent)", aldus de man.

Nochtans is het niet zo dat mannen een gebrek hebben aan proper ondergoed, want in de meeste huishoudens draait de wasmachine twee à drie (42 procent) of zelfs vier of meer (38 procent) keer per week.

Veel kleren worden zelfs gewassen als ze niet zichtbaar vuil zijn. Zo draagt 52 procent een T-shirt of topje slechts één keer voor het in de wasmand belandt, terwijl slechts 16 procent wacht tot er vlekken te zien zijn.

Bovendien moeten de meeste mannen het propere ondergoed maar gewoon uit de kast nemen, want het zijn nog steeds vooral vrouwen die zich met die huishoudelijke taak bezighouden.

Toch lijkt daar verandering in te komen, want er is een groot verschil tussen de leeftijdsgroepen. Zo heeft slechts 56 procent van de 55-plussers enige verantwoordelijkheid bij het wassen, ten opzichte van 81 procent van de 25- tot 34-jarigen.

Hoe gaat het er bij jou thuis aan toe? Trek jij elke dag proper ondergoed aan? En stimuleer jij je man om dat ook te doen? Laat het ons gerust weten!» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinaasappelsap nooit duurder door koude en schimmel

Sinaasappelsap nooit duurder door koude en schimmelDe prijs van sinaasappelsap heeft op de internationale markten een nieuwe recordhoogte bereikt, na de forse stijgingen de voorbije dagen. Dat bericht de Britse zender BBC. Volgens traders is de recordprijs te wijten aan het koude weer in Florida en zorgen over de voedselveiligheid van Braziliaanse sinaasappels.

De prijs van sinaasappelsap is sinds begin dit jaar al met 25 procent gestegen, tot 2,12 dollar per pond (0,45 kilo). Brazilië is met 1,44 miljoen ton sinaasappelen per jaar de grootste producent ter wereld. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) zegt dat het carbendazim, een schimmel, heeft aangetroffen bij inschepingen uit Latijns-Amerika. Carbendazim is verboden in de VS, maar mag in Brazilië wel legaal gebruikt worden. Het middel dient om zwammen op fruitbomen te vernietigen.

Op de tweede plaats in de mondiale productie komen de VS, met 645.000 ton. Vooral in Florida wordt een groot deel van het fruit geteeld. Daar houdt men rekening met een lagere oogst, verklaarde Michael Smith, de voorzitter van T&K Futures and Options aan de Britse zender BBC. Als gevolg van het koude weer in de "sunshine state" is er ijs gevonden in het fruit en zijn bomen aangetast. "Er werden twee dagen vriestemperaturen opgetekend, dus er zal zeker schade zijn", aldus Smith.

De markt van sinaasappelsap is relatief beperkt, in vergelijking met koffie of cacao. Plotse prijsschommelingen zijn niet ongewoon, maar de recente evolutie wordt toch als dramatisch beschouwd. (br.hln - foto ap)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond en kat mogen in februari gratis naar dierenarts

Hond en kat mogen in februari gratis naar dierenarts


http://img32.imageshack.us/img32/8038/katendierenarts.jpg


Katten- en hondeneigenaars kunnen in de maand februari gratis met hun huisdier naar de dierenarts voor een preventief onderzoek. Dan vindt de tweede editie plaats van de "Maand van de Preventie", voor de eerste keer georganiseerd in heel België.

Het gratis preventief gezondheidsonderzoek is géén gratis consult, zegt de organisatie van praktiserende dierenartsen voor gezelschapsdieren SAVAB-Flanders. De dierenarts geeft advies en maakt eventueel een nieuwe afspraak, maar voert geen aanvullende onderzoeken, inentingen of andere behandelingen uit. Alle voorwaarden om te kunnen deelnemen staan op www.maandvandepreventie.be. Zo moet de deelnemer zich vooraf aanmelden.

De Maand van de Preventie wordt voor het eerst in Vlaanderen georganiseerd. Vorig jaar vond de actie plaats in Franstalig België. Er namen toen 450 dierenartsenpraktijken deel. Meer dan 5.000 honden en katten werden onderzocht, waarvan meer dan de helft nog nooit of al meer dan twaalf maanden niet meer bij een dierenarts was geweest, aldus de organisatoren. Overgewicht, mond- en gebitsaandoeningen en huidproblemen werden het vaakst vastgesteld.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikanen bouwen bunkers en doden huisdieren uit vrees voor einde van de wereld

Amerikanen bouwen bunkers en doden huisdieren uit vrees voor einde van de wereld


http://img707.imageshack.us/img707/1266/55437803.jpg


Duizenden Amerikanen hebben ruimtevaartorganisatie NASA al gecontacteerd met vragen over het einde van de wereld. Zij wensten hun familie dit jaar geen 'Gelukkig Nieuwjaar', maar bestelden bunkers die bestand moeten zijn tegen asteroïde-inslagen en overwogen om hun huisdieren te doden, zodat die niet moeten afzien, wanneer de apocalyps een feit wordt op 21 december. De Franse regering vreest zelfs voor een massazelfmoord in een dorpje in de Pyreneeën, waar veel magnetische straling zou zijn.

Op 21 december 2012 eindigt de 5.125 jaren tellende Mayakalender. Voor sommigen hét teken dat die dag de wereld zal vergaan. De Maya's stonden immers bekend voor hun buitengewone astronomische observeringen en hun wiskundige kennis. Als zij het niet nodig vonden om hun kalender verder uit te werken na december 2012, moeten ze toch wel een reden gehad hebben?

De vrees voor een ramp is bij sommigen zo groot, dat de NASA er een hele pagina aan wijdt op zijn website. NASA kreeg al meer dan vijfduizend vragen van ongeruste Amerikanen. Enkelen vroegen de organisatie of ze zichzelf, hun familie en hun huisdieren al moesten doden om lijden te voorkomen.

Tot voor kort was de enige bekende Mayatekst waarin 21 december 2012 expliciet wordt vermeld, geschreven op een monument in Zuid-Mexico. De steen is trouwens zo beschadigd, dat de tekst niet eens volledig gelezen kan worden. De inscriptie lijkt te vermelden dat op 21 december 2012 de god Bolon Yokte' K'uh zal neerdalen op aarde. Maar over die oorlogsgod is verder amper iets bekend.

Enkele weken geleden vonden archeologen een tweede bewijsstuk in een ruine bij Comalcalco: een 1.300 jaar oude steen waarin een fragment gekerfd was. De steen ligt momenteel in het Mexicaanse Instituut van Antropologie en Geschiedenis.

"Niets erg zal gebeuren met de aarde in 2012", aldus de NASA op zijn website, als een ouder die zijn bange kinderen moet geruststellen. "Onze planeet is al meer vier miljard jaar oud en geen enkele serieuze wetenschapper is ongerust." Toch volstaat dat niet om duizenden cynici gerust te stellen.

David Morrison, wetenschapper bij NASA, zegt dat hij dagelijks tientallen e-mails krijgt van "bijzonder ongeruste" mensen. Een jonge vrouw uit Denemarken mailde hem onlangs: "Ik ben een zwangere vrouw met een dochtertje. Gisteren overwoog ik om mijn tweejarig dochtertje, mijn ongeboren baby en mijzelf te doden, uit angst voor december 2012. Ik ben doodsbang om het einde van de wereld mee te maken."

Een dertienjarige Amerikaanse mailde hem: "Ik overweeg zelfmoord te plegen. Ik ben doodsbang. Ik wil niet meer leven. Ik eis een uitleg." Een derde persoon schreef: "Ik ben zo bang. Mijn enige vriend hierin is mijn kleine hond. Moet ik haar nu al in slaap laten doen opdat ze niet zal afzien als de aarde vergaat?"

De Amerikaanse zakenman Robert Vicino is gespecialiseerd in het bouwen van luxebunkers op geheime locaties. "Wat als de voorspellingen kloppen", vraagt hij zich (wellicht een beetje opportunistisch) af op zijn website. "Aan welke kant van de deur wil je staan wanneer de wereld vergaat?" Volgens hem hebben al meer dan 5.000 Amerikaanse gezinnen bunkers besteld en wordt hij nu zelfs veel gevraagd in Europa.

Een van Vicino's klanten, Steve Cramer, legt uit: "Wij zijn niet gek. Dit zijn beangstigende tijden. Mijn familie wil overleven. We moeten voorbereid zijn." Jason Hodge, vader van vier, noemt zichzelf nu al "een toekomstige overlever": "Een bunker is een investering voor het leven. Ik wil een plaats hebben waar ik mijn familie naar toe kan brengen als dat worst-case scenario uitkomt."

Maar niet alleen in de VS zijn mensen ongerust. In de Pyreneeën verzamelen believers van over de hele wereld zich in het piepkleine dorpje Bugarach, waar de magnetische krachten blijkbaar uitzonderlijk sterk zijn. Het zijn die krachten die de mensen zouden beschermen tegen de apocalyps. Sinds het begin van vorig jaar hebben de 200 dorpsbewoners daar al 20.000 bezoekers ontvangen. De Franse overheid is bezorgd dat daar plannen gemaakt worden voor een massale zelfmoordpoging. (br.hln)
» Reageer (0)
10-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verontrustende opkomst gevaarlijke bacteriën in ziekenhuizen

Verontrustende opkomst gevaarlijke bacteriën in ziekenhuizen


http://img715.imageshack.us/img715/1613/bacterininziekenhuizen.jpg


De Hoge Gezondheidsraad in België waarschuwt voor de verspreiding van de zogenaamde CPE-bacteriën (Carbapenemase Producing Enterobacteriaceae) in de Belgische ziekenhuizen. Dat zijn bacteriën die tegen de meeste antibiotica bestand zijn.

Tijdens de eerste tien maanden van 2011 werden in drie ziekenhuizen epidemieën en in een twaalftal instellingen sporadische gevallen van CPE vastgesteld. De opkomst van de bacteriën is verontrustend, want de mogelijke behandelingen bij besmette patiënten zijn erg beperkt. Slechts weinige antibiotica zijn namelijk actief tegen CPE, meldt de Hoge Gezondheidsraad.
De raad dringt dan ook aan op snelle en accurate maatregelen.

Risicopatiënten moeten systematisch opgespoord worden en besmette patiënten moeten in een individuele kamer geïsoleerd worden. Verder moet er ook een centraal registratiesysteem ontwikkeld worden dat onder meer door het nationaal referentiecentrum voor resistente enterobacteriën gecoördineerd wordt.

Een groep experts werkt onder auspiciën van de Hoge Gezondheidsraad ook nationale aanbevelingen uit over hoe de verspreiding van dergelijke bacteriën in Belgische ziekenhuizen bestreden kan worden.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieren zijn goede voorspellers

Dieren zijn goede voorspellers


http://img513.imageshack.us/img513/9397/oscarratheidi.jpg


Dat buidelrat Heidi de winnaars van de Oscars kan voorspellen, is volgens dr. Rupert Sheldrake volstrekt normaal. Hij meent zelfs dat alle dieren paranormale gaven hebben. Daardoor voelen ze niet alleen de thuiskomst van hun baasje aan, maar kunnen ze ook rampen voorspellen en duizenden mensenlevens redden. En daarvoor heeft de man 'ontegensprekelijk bewijs'. Yeah, right?

Doctor Sheldrake van de Cambridge University is gespecialiseerd in het bovennatuurlijke gedrag van huisdieren (is dat echt een wetenschappelijk onderzoeksveld?). In zijn nieuwe boek 'The Science Delusion: Freeing The Spirit Of Enquiry' heeft de man het over zijn persoonlijke ervaringen met dierentelepathie, maar geeft hij ook resultaten uit zijn 'onderzoek'.

"Eén van mijn vroegere buren was een weduwe, wiens zoon een matroos was bij de koopvaardij. Hij vertelde nooit aan zijn moeder wanneer hij thuis zou komen, omdat hij haar niet ongerust wou maken bij vertragingen. En toch wist de moeder altijd wanneer hij kwam ... met dank aan de familiekat", vertelt Sheldrake in een artikel op de website van de Daily Mail.

"De kat was erg gehecht aan de jongeman en begon een uur of twee voor zijn terugkomst te miauwen op de deurmat. Het was alsof hij een zesde zintuig had die vertelde dat de jongen op weg was. De kat was ook nooit verkeerd, waardoor zijn moeder wist wanneer ze alles moest voorbereiden voor de thuiskomst van haar zoon", aldus de expert.

Volgens Sheldrake is dat maar één van de vele voorbeelden die bewijzen dat huisdieren bepaalde dingen aanvoelen. Want hoe kan je anders verklaren dat veel katten zich verstoppen als ze op bezoek moeten bij de dierenarts? Wij denken: omdat ze het vervoersmandje op de tafel associëren met dat bezoek, maar Sheldrake is overtuigd van hun telepatische gave.

"Sommige dieren voelen ook aan dat hun baasje een ongeluk had of ergens ver weg overleden is", meent de man. "In mijn database zitten er meer dan 5.000 verhalen die de paranormale gaven van dieren bewijzen."

Volgens Sheldrake dan toch, want de man rapporteert vooral over zijn eigen ervaringen en 'onderzoek'. "Na een telefonische enquête in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten kwam ik tot de conclusie dat 50 procent van de honden de thuiskomst van een familielid kan voorspellen. Bij katten gaat het om ongeveer 30 procent, maar ook sommige paarden, papegaaien en ganzen vertoonden hetzelfde telepatische gedrag", vertelt de 'expert'.

"En nee, het gaat niet alleen om de reactie van het dier op een aankomende auto of het horen van voetstappen, want ze voorspellen de thuiskomst uren op voorhand. Het gaat ook niet om routine, want ook mensen met onregelmatige uren worden opgewacht door hun huisdier."

Naast die telepathische aanleg, kunnen dieren ook naderend onheil aanvoelen. Volgens Sheldrake was dat bijvoorbeeld het geval bij de Azische tsunami van 26 december 2004.

"Ik bestudeerde verschillende gevallen en steeds vertoonde het dier angstig of ongebruikelijk gedrag", vertelt de man. "Het is mogelijk dat ze - beter dan mensen - trillingen van het aardoppervlak aanvoelen of bepaalde ondergrondse gassen kunnen waarnemen."

"Of misschien vertrouwen zij op iets wat de menselijke geest overstijgt?", vraagt Sheldrake zich af. Dat zou kunnen verklaren waarom ze tijdens WOII zelfs luchtaanvallen voorspelden, lang voor de officiële waarschuwingen én voor ze de vliegtuigen konden horen.

"Helaas wordt die gave om rampen te voorspellen nog steeds genegeerd door Westerse wetenschappers. Ik ben voortdurend verrast en gefrustreerd door de afwijzing van mijn collega's. Ik begrijp niet waarom ze het niet serieus kunnen nemen." (Wij wel.)

"Nochtans zou aandacht schenken aan afwijkend dierengedrag miljoenen mensenlevens kunnen redden, net zoals in China. Sinds de jaren zeventig vraagt de overheid daar namelijk om speciaal gedrag te melden. Bij verschillende aardbevingen leidde dat tot evacuaties, waardoor tienduizenden levens gered werden", vertelt Sheldrake.

"Ook bij ons zou er een speciale telefoonlijn moeten komen. Als specialisten dan vaststellen dat er op een bepaalde plaats verschillende meldingen binnenkomen, dan weten ze dat er iets op til is."

Of het zover zal komen, valt natuurlijk sterk te betwijfelen, want het blijft een vage onderzoeksmaterie. Wie toch geïnteresseerd is in het werk van Rupert Sheldrake, kan meer info vinden op zijn website.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizenden toeristen vast in witte gevangenis

Duizenden toeristen vast in witte gevangenis

http://img100.imageshack.us/img100/2713/wittegevangenis.jpg


Door de extreme sneeuwval zijn vele plaatsen in het westen van Oostenrijk nog altijd afgesloten van de buitenwereld. Er is daar in dertig jaar niet zoveel sneeuw gevallen. In Lech en Zürs waren gisteren ongeveer 13.000 bewoners en toeristen ingesneeuwd in hun "witte gevangenis". Vele wegen zijn afgesloten door lawinegevaar of door omgevallen bomen.

Ischgl en Galtür zijn ook vandaag nog van de buitenwereld afgesloten. Stuben, Zürs, Lech, Sankt Christoph en Sankt Anton am Arlberg zijn sinds vandaag wel opnieuw te bereiken. Dat geldt ook voor Warth en Schröcken. Ook het heropenen van de S16 de Arlbergscnellstrasse heeft er toe bijgedragen dat Tirol en Vorarlberg weer te bereiken zijn. Toch blijven er nog tal van wegen afgesloten.

Voor de wintersporters is de massa sneeuw zeer plezant, maar ook gevaarlijk. In het skigebied Axamer Litzum wordt al sinds zaterdag gezocht naar een vijftienjarige skiër. Op de Mont Blanc in de Franse Alpen wordt gezocht naar een Russisch koppel. Zij zijn op 30 december beginnen klimmen, ondanks negatief advies, en zijn sindsdien vermist.» Reageer (0)
09-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote school zeldzame dolfijnen ontdekt in Vietnam

Grote school zeldzame dolfijnen ontdekt in Vietnam


http://img233.imageshack.us/img233/5701/zeldzamedolfijnen.jpg


In de Mekongdelta in Vietnam is een ongewoon grote school Irrawaddy-dolfijnen ontdekt. Wetenschappers ontdekten de twintig dieren in een beschermd gebied in de buurt van de Ba Lua-Eilanden in de Zuid-Vietnamese provincie Kien Giang. "Het aantal was groter dan de normale scholen die in de Baai van Malampaya op de Filipijnen of elders in de Mekong gespot worden", zei wetenschapper Vu Long aan het Duitse persagentschap dpa.
 
De dolfijnen, die voornamelijk in baaien en riviermondingen leven, staan op de rode lijst van soorten die met uitsterven bedreigd zijn. Het WWF schatte in augustus vorig jaar dat er nog slechts 85 exemplaren in de Mekong aanwezig waren. Daar leven de dieren overwegend in het grensgebied tussen Cambodja en Laos. Andere kleine populaties leven onder andere in Myanmar, Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea en Noord-Australië.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie maakt mooiste foto van rat in New Yorkse metro?

Wie maakt mooiste foto van rat in New Yorkse metro?

http://img856.imageshack.us/img856/6161/ratu.jpg

De ratten die de metro van New York onder de voet lopen, vormen nu het onderwerp van een fotowedstrijd. Zo probeert het metropersoneel de aandacht van de New Yorkers te vestigen op wat "de invasie van de ratten" genoemd wordt.

De verontwaardigde metrowerknemers kaarten de kwestie op innoverende wijze aan. Wie de mooiste foto van een rat in de New Yorkse metro inzendt, wint een abonnement voor één maand. De eerste foto's staan al online op de website ratfreesubways.com.
 
"De ratten vermenigvuldigen zich sterk in de metro van New York", zegt de Transport Workers Union, de vakbond voor het metropersoneel en initiatiefnemer van de fotowedstrijd. "Die agressieve ratten zijn vermetel genoeg om de perrons te verkennen. Enkelen hebben zelfs reizigers gebeten."
 
De beheerder van de New Yorkse metro -de Metropolitan Transport Authority- heeft de ratten al in twintig stations de oorlog verklaard. Dat vertegenwoordigt echter slechts 4 procent van alle metrostations.
 
Het voorbije jaar deed een video van een rat die rustig rondwandelt op een slapende reiziger in een metrostel al de ronde op de sociale netwerken. De metro van de Amerikaanse grootstad is gekend voor diens ongezondheid en de tropische temperaturen die er tijdens de zomer heersen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opletten met autokrediet aan 0%

Opletten met autokrediet aan 0%

http://img859.imageshack.us/img859/8223/autosalon.jpg

Wie een auto wil kopen en zich laat verleiden door een krediet met een rente van 0 procent, kijkt volgens consumentenorganisatie Test-Aankoop beter uit.

De kans bestaat immers dat de dealer geen (extra) korting op de auto geeft of minder betaalt voor de overname van de oude auto. "Als men het totaalplaatje bekijkt, kan een financiering tegen 0 procent daardoor duurder uitvallen dan een tegen 5 procent", klinkt het.
 
Test-Aankoop wijst consumenten erop dat ze vooral moeten letten op het bedrag van de maandelijkse afbetaling, voor eenzelfde looptijd en uiteraard ook voor eenzelfde leenbedrag.

Ballooncontracten
 Ook met de speciale "ballooncontracten" is het opletten geblazen. Bij dat soort contracten ligt de maandelijkse afbetaling een stuk lager dan bij klassieke formules, maar moet de consument op het einde, bijvoorbeeld na 4 jaar, een grote som ophoesten of een nieuwe wagen van hetzelfde merk kopen via een gelijkaardige financiering.
 
Soms kan de consument er in zulke gevallen ook voor kiezen zijn auto af te staan, zonder hem te vervangen. "Maar als hij de auto niet goed heeft onderhouden of als hij beschadigd is, kan de dealer weigeren hem terug te nemen en zal de consument toch de hoge laatste afbetaling moeten betalen", waarschuwt Test-Aankoop.
 
De ballooncontracten blijken volgens Test-Aankoop in de regel duurder uit te vallen dan een klassieke lening op afbetaling.

Op haar website heeft de organisatie een module gezet waar meer dan 100 tarieven worden geanalyseerd. Tijdens het autosalon (van 12 tot 22 januari) worden de tarieven permanent bijgewerkt.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardgasverbruik in december met bijna derde gedaald

Aardgasverbruik in december met bijna derde gedaald


http://img708.imageshack.us/img708/5273/energieprijzen.jpg
De opvallend zachte decembermaand 2011 staat haaks op de ijskoude winter van een jaar eerder.

In december is het aardgasverbruik in ons land in de residentiële en tertiaire sector en de kmo's gedaald met 32,7 procent in vergelijking met december 2010. Dat schrijft Le Soir en wordt bevestigd door Synergrid, de federatie van de netbeheerders voor elektriciteit en aardgas in ons land.
 
In december vorig jaar bedroeg het aardgasverbruik in de residentiële en tertiaire sector en de kmo's 11.729 GWh, tegen 17.426 GWh in december 2010.
 
De forse daling heeft te maken met de opvallend zachte decembermaand van vorig jaar, die tegenover een bijzonder koude winter van 2010 staat. In de cijfers is het verbruik van de grote industriële verbruikers niet meegeteld.
 
Het globale aardgasverbruik daalde vorig jaar met ongeveer 14 procent, zo bleek eerder al uit schattingen van Synergrid.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ontstaan van de teddybeer

Morris Michtom en het ontstaan van de teddybeer


http://img217.imageshack.us/img217/32/teddybeer02.jpgMorris Michtom was een Amerikaan van Russische afkomst die in 1902 de eerste teddybeer maakte. Michtom runde samen met zijn vrouw een speelgoedwinkel. In 1902 zag hij in de Washington Evening Star een cartoon met daarop president Theodore Roosevelt  die weigerde  tijdens een berenjacht, een jonge beer te schieten, die men voor hem aan een boom vastgebonden had.http://img94.imageshack.us/img94/6697/morrismichtom.jpg
Morris Michtom
Deze gebeurtenis inspireerde niet alleen cartoonist C.K. Berryman voor het maken van een tekening, Morris Michtom komt op het idee een speelgoedbeer te maken. De vrouw van Morris Michtom vervaardigde de cartoonbeer van pluche en verkocht deze in hun winkel. De beer werd een ware rage . Aangezien de bijnaam van Theodore Roosevelt 'Teddy' was krijgt de eerste speelgoedbeer de naam teddybeer.


Voordat het echtpaar Michtom de beer teddybeer noemde, vroegen ze president Roosevelt toestemming om zijn naam te mogen gebruiken. De president liet weten hier geen bezwaar tegen te hebben.
http://img8.imageshack.us/img8/4196/cartoonvanckberryman.jpg
Cartoon C.K. BerrymanEen jaar na het voorval was de cartoonbeer omgevormd tot speelgoedbeer van vele kinderen , de geliefde teddybeer

In 1903 nam Margharete Steiff dit idee over en stichtte het Steiff-imperium in Duitsland.

Teddyberen hebben een persoonlijkheid, ze bieden gezelligheid , een eigenschap die ieder mens graag om zich heen ervaart.     http://img291.imageshack.us/img291/1589/beerr.jpgDe teddybeer is nog steeds geliefd bij jong en oud! Velen vinden nog steeds troost bij hun teddybeer , die ze als hun persoonlijke vriend zien...

De teddybeer heeft de tand des tijds overleefd en wordt nog veel aangekocht door verzamelaars» Reageer (0)
08-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Storm brengt zeehonden massaal in de problemen

Storm brengt zeehonden massaal in de problemen


http://img401.imageshack.us/img401/1817/zeehondjes.jpg

Veel jonge zeehonden zijn door het stormachtige weer van de afgelopen dagen in de problemen gekomen. Dat meldt de zeehondencrèche van Lenie 't Hart. De crèche in Pieterburen zit met 320 zeehonden bomvol.

De zeehondjes worden uit alle delen van ons land naar Pieterburen gebracht. Gisteren werden er 26 jonge dieren bij de crèche afgeleverd. Die kwamen van de stranden van Zeeland, de Friese kust de Noordzeekust en de Waddeneilanden. En vanochtend werden er alweer vijf zeehonden gebracht. Het is vooral de harde wind die de dieren parten speelt.

Veel beestjes zijn erg mager en hebben longproblemen. Veel zeehonden hebben moeite om visjes te vangen en zijn daardoor verzwakt.

Op het terrein is een grote tent neergezet waar de dieren liggen. Maar ook in badkuipen en andere baden liggen de zeehonden. Tientallen vrijwilligers en de betaalde krachten hebben er hun handen vol aan, zegt de medewerkster. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray Charles & Diana Krall - You don't know me

Ray Charles & Diana Krall - You don't know me

Klik op de foto om ze te beluisteren» Reageer (0)
06-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Knack - My Sharona

The Knack - My Sharona

Klik op de foto om ze te beluisteren

The Knack is een band die ontstond in Los Angeles. De bezetting was: Doug Fieger (zang, slaggitaar), Berton Averre (sologitaar, zang en toetsen), Prescott Niles (basgitaar, zang) en Bruce Gary (drums). Laatstgenoemde had midden jaren '70 in de band van Jack Bruce gespeeld. Hun eerste single, My Sharona in 1979 was meteen een schot in de roos. het nummer staat op hun debuutalbum, Get the Knack. My Sharona werd internationaal een hit. Critici vergeleken de band al direct met The Beatles. Niet de slechtste vergelijking voor een beginnende band. De powerpop van The Knack was een goede muzieksoort tegen al het discogeweld van die tijd.

Alhoewel de kritieken dus goed waren en My Sharona een vette hit opleverde werden de albums en singles na hun eerste lichting niet zo'n succes. En uiteindelijk leidde dat tot het uiteenvallen van de groep. In 1980 wordt er verwezen naar 'My Sharona' in het nummer 'Pull my strings' van de punkband The Dead Kennedys op het Bay Area Music festival. The Dead Kennedys klaagden hiermee de voorgekauwde supersterren aan in de muziekindustrie.

Later kwam het tot een reünie. En in 2001 werd een studio album uitgebracht onder de titel Normal As The Next Guy en een live DVD: Live From The Rock N'Roll Funhouse. The Knack tourt nog steeds en heeft ook nog steeds een groot aantal fans die genieten van hun energieke rock en roll muziek.

Zanger Doug Fieger, een inwoner van Detroit, speelde voordat hij tot The Knack toetrad in een country rock band die de naam Sky droeg. Zijn broer Geoffrey is een succesvolle maar controversiële advocaat en een politieke kandidaat namens de staat Michigan.

Bruce Gary overleed op 22 augustus 2006 op 55-jarige leeftijd, op 14 februari 2010 gevolgd door Doug Fieger. Een paar jaar daarvoor was Fieger geopereerd wegens twee hersentumoren. Hij bleek die te hebben nadat hij tijdens een optreden hoofdpijn kreeg en zijn teksten vergat. Later kreeg Fieger ook nog eens longkanker. Hij werd 57 jaar.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De sleutels tot een heerlijk ontspannend bad

De sleutels tot een heerlijk ontspannend bad


http://img21.imageshack.us/img21/2292/badsr.jpg


Watertherapie gaat terug tot duizenden jaren voor Christus, zelfs de oude Egyptenaren wisten al dat het lichaam onderdompelen in water ontspannend en therapeutisch werkt én de perfecte aanvulling is op een gezonde levensstijl. De diepe spierrelaxatie verbonden aan een lekker warm bad is vergelijkbaar met de positieve effecten van een massage. Of je nu een atleet bent of een zittende job hebt, een bad is goed voor iedereen.

Maar hoe crëeer je nu het perfecte bad? De volgende keer dat je na een stressy dag ontspanning zoekt, laat dan je badkuip vollopen en pas deze tips toe voor de ultieme ontspanning.

* Badolie / badzout

Ga voor een lekker geurende badolie: bloemen als lavendel, jasmijn, iris en roos worden geassocieerd met relaxatie en kunnen je helpen om sneller in een ontspannen staat weg te zinken. Je giet de olie best pas in het water op het moment dat de badkuip halfvol is. Op deze manier zal alles zich egaal verspreiden.

Last van gespannen spieren? Dan is een badzout misschien nog doeltreffender omdat het bekend staat als externe spierontspanner. Zeker bij overgevoelige, pijnlijke of gezwollen spieren kan badzout helpen de last te verzachten. Bovendien helpt het de huid te zuiveren en stimuleert het de circulatie, wat eveneens spanning kan temperen en het lichaam doet herleven.

* Ideale temperatuur

Een warm bad is het beste om je lichaam te ontspannen, maar wat is nu eigenlijk de perfecte temperatuur? Ideaal gezien zou het water tussen 33 en 34 graden Celsius moeten zijn. Testen doe je het beste met je pols en niet met je hand, omdat je zo een beter gevoel krijgt hoe het water zal aanvoelen eens je helemaal ondergedompeld bent.

* Kaarsen

Felle badkamerlampen vertellen je niet meteen dat het tijd is voor een verdiende relaxatie... Kies daarom bewust voor kaarslicht. Zet een paar kaarsjes hier en daar in de ruimte en op de badrand en geniet.

* Muziek

Om helemaal zen te worden in bad kan ook muziek een steentje bijdragen. Het genre is uiteraard afhankelijk van wat voor jou ontspannend is, maar muziek kan als geen ander je stemming verzachten en je meenemen naar andere oorden.

* Oogjes toe

Van andere oorden gesproken... Sluit je ogen als je in bad ligt om een diepe relaxatie te verkrijgen en durf te visualiseren. Ga mentaal naar je eigen private Nirvana. Ben je zelf niet zo goed in staat je ogen lang gesloten te houden, aarzel dan niet hulpmiddeltjes te gebruiken: schijfjes komkommer, ijscompresjes of een verduisterend maskertje. Watjes gedrenkt in koude kamillethee zijn trouwens ook een winnaar want ze dragen alleen maar bij aan de ontspanning.

* Extra verwennerij

Nu je toch gaat voor ontspanning, is een bad eigenlijk de ideale gelegenheid om er nog een schepje bovenop te doen. Een relaxerend gezichtsmasker en een voedende crème op je haar zijn maar 2 van de vele dingen die je kan toevoegen aan een badsessie. Voor het gezichtsmasker is het belangrijk dat je een kommetje met fris water en een lekker zacht washandje voorziet, aangezien je dergelijke behandelingen doorgaans maar 7 tot 10 mag laten inwerken.

Bovendien kan je het washandje en het koude water ook gebruiken om op je voorhoofd of in je nek te leggen voor de perfecte verfrissing tijdens het warme bad. Nog een manier om jezelf extra te verwennen is een bodyscrub te gebruiken. Je lichaam voorzichtig masseren met een spons vol lichaamsscrub kan een stressy hoofd vol ratelende gedachten kalmeren terwijl de droogheid van je huid omgeruild wordt voor een gehydrateerde soepelheid.

* Badjas / handdoeken

Ook wanneer je de aangename warmte van je bad verlaat, is het belangrijk dat alles in het teken blijft staan van ontspanning. Daarom is het noodzakelijk dat je een comfortabele badjas ter beschikking hebt of toch minstens hemels zachte, fluffy handdoeken die je een warm gevoel geven.

* Nazinderende relaxatie

Geniet na je heerlijke badsessie zeker nog wat na met een lekkere tas thee en een goed boek of nog wat muziek. Wil je het extra gezellig maken? Stop dan een handdoek of een kersenpitkussentje in de microgolf en laat je nek genieten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolfijn Flo overleden aan tandontsteking in Boudewijn Seapark

Dolfijn Flo overleden aan tandontsteking in Boudewijn Seapark


http://img4.imageshack.us/img4/3025/dolfijnflo.jpg


Dolfijn Flo is vorige nacht overleden in het Boudewijn Seapark na een wekenlange behandeling voor een tandontsteking. Dat meldt het park in Brugge in een persbericht.

De vrouwtjesdolfijn Flo werd in juli 1998 geboren in het Brugse dolfinarium. De dierenarts stelde begin december vorig jaar vast dat Flo een zware tandontsteking had. "Dat was niet de eerste keer. Flo werd met een 'slecht' gebit geboren. In het verleden werd ze daarvoor al vaker met succes behandeld", luidt het.
 
Op 18 december werden bij Flo twee tanden getrokken om de ontsteking tegen te gaan. Sindsdien kreeg de dolfijn antibiotica, maar die bleek onvoldoende effect te hebben. Door de ontsteking wilde Flo niet meer voldoende eten.
 
"Na een bloedafname en röntgenfoto's van Flo's kaak en tanden besliste de dierenarts in samenspraak met enkele andere dolfijnspecialisten om zwaardere antibiotica en extra vitaminen toe te dienen", stelt het park.
 
Donderdag waren Flo's bloedwaarden en temperatuur nog normaal en was er geen enkele indicatie dat ze de nacht niet zou doorkomen. Vanochtend werd het dier echter dood aangetroffen in het bassin.
Flo werd naar de faculteit Dierengeneeskunde in Gent gebracht voor een autopsie.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prijs energie kan fors lager

Prijs energie kan fors lager


http://img708.imageshack.us/img708/5273/energieprijzen.jpg


Er klinken overal jammerklachten over de hoge energieprijzen. Maar in Antwerpen vonden 20.000 gezinnen een leverancier die dertig procent goedkoper gas en stroom wil leveren. Dat schrijft De Standaard vandaag.

Het resultaat van de recente groepsaankoop voor elektriciteit en aardgas in de provincie Antwerpen staat in schril contrast met de huidige hoge energieprijzen in ons land. Het goedkoopste bod voor een gezamenlijke levering van stroom en aardgas - van Essent - dook immers 30 procent onder het gemiddelde prijspeil van de grootste drie leveranciers in Vlaanderen (Electrabel, Luminus en Nuon). Dat zegt Inga Verhaert (sp.a), Antwerps provinciebestuurder en initiatiefnemer van de groepsaankoop voor energie.
 
Nog frappanter was dat Essent voor elektriciteit en vooral voor aardgas prijzen heeft aangeboden die lager liggen dan de sociale energietarieven. Het sociaal tarief voor aardgas ligt zelfs dubbel zo hoog als het beste bod van de Antwerpse groepsaankoop. Een gemiddeld huishouden dat zich met gas verwarmt en daarbij 'profiteert' van het sociaal tarief, moet rekening houden met een jaarfactuur van bijna 1.900 euro. Met het beste bod van de groepsaankoop bedraagt de jaarfactuur maar 950 euro.
 
De overheid heeft nochtans vastgelegd dat de sociale tarieven lager moeten liggen dan om het even welk ander energietarief bij de leveranciers. "We moeten de vastlegging van de sociale tarieven herbekijken", zo luidt de conclusie van minister van Economie en Consumenten Johan Vande Lanotte (br.hln)

Wie zo'n groepsaankoop wil doen, kan dat via deze website.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herpesvaccin helaas maar weinig doeltreffend

Herpesvaccin helaas maar weinig doeltreffend


http://img13.imageshack.us/img13/8840/herpest.jpg


De familie van de herpesvirussen tergen miljoenen mensen wereldwijd en de zoektocht naar een vaccin is dan ook een grote en blijvende bron van frustratie voor heel wat wetenschappers. Een studie die deze week gepubliceerd werd toont enige vooruitgang, maar bleef een teleurstelling voor de onderzoekers.

Ongeveer 25 procent van alle Amerikaanse vrouwen is besmet met 1 van de herpestypes. Eens geïnfecteerd blijft het virus in het lichaam en hoewel sommige mensen nooit of zelden een uitbraak van deze pijnlijke blaasjes hebben, is het voor anderen een steeds terugkerende ziekte. Bovendien is het heel gevaarlijk voor baby's wanneer het virus wordt doorgegeven tijdens de geboorte. Er is anno 2012 nog steeds geen geneesmiddel tegen herpes, enkel antivirale medicatie kan helpen bij het voorkomen en verzachten van uitbraken. Het afremmen van verdere besmettingen krijgt daarom prioriteit, maar blijkt moeizaam te verlopen.

Onderzoekers evalueerden meer dan 8.300 vrouwen tussen 18 en 30 jaar die negatief waren voor antilichamen van zowel herpes type 1 (dat zich manifesteert in de vorm van koortsblaasjes maar ook genitale herpes kan veroorzaken) als type 2 (beter gekend als genitale herpes). Ongeveer 3.800 van deze deelnemers werden gevaccineerd met het experimentele vaccin, genaamd glycoproteïne D. Eerdere studies suggereerden namelijk dat dit het antwoord zou kunnen zijn op genitale herpes.

De wetenschappers volgden de proefpersonen gedurende 20 maanden op en uit deze analyses bleek dat het vaccin slechts gedeeltelijk effectief was in het voorkomen van herpes type 1 na 2 of 3 dosissen. Op type 2 bleek het zelfs helemaal geen effect te hebben. Alles samen kon het vaccin - in tegenstelling tot de prognoses - de verwachte besmettingen binnen de groep van gevaccineerde vrouwen terugschroeven met 35 procent.

Dokter Belshe, directeur van het Saint Louis University Center for Vaccine Development en co-auteur van deze studie was niet tevreden met de bevindingen: "De teleurstellende resultaten zijn onbegrijpelijk. We vatten niet dat deze resultaten zo sterk afwijken van veelbelovende eerdere onderzoeken".

Verder kunnen ze ook niet verklaren waaraan het verschil in effectiviteit te wijten is, of anders: waarom het vaccin wel schijnt te helpen in de strijd tegen herpes type 1 maar niet tegen type 2. In de publicatie staat dan ook te lezen dat nog veel extra onderzoek noodzakelijk zal zijn vooraleer er ooit een herpesvaccin voor algemeen gebruik op de markt zal komen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogste brug ter wereld ingehuldigd in Mexico

Hoogste brug ter wereld ingehuldigd in Mexico

http://img528.imageshack.us/img528/9189/hoogstebrug.jpg


Met zijn 403 meter zou de Baluarte-brug in de bergketen Sierra Madre Occidental met gemak de Eiffeltoren in Parijs kunnen overspannen. De vergelijking met dit Franse icoon is vast geen toeval, want de Mexicaanse brug steekt het Franse Millau Viaduct voorbij als de hoogste kabelbrug ter wereld (in constructiehoogte). De Baluarte-brug heeft vanaf vandaag bij de officiële opening dan ook een vermelding in het Guinness Book of World Records gekregen.

De opening van de 1124 meter lange brug valt samen met de viering van de onafhankelijkheid van Spanje, zo'n twee eeuwen geleden. De kabelbrug is zonder twijfel een bouwkundig hoogstandje.

De 'Baluarte' overbrugt een diep ravijn in het noorden van Mexico als onderdeel van een nieuwe snelweg die diep het land binnendringt. De snelweg vervangt een oude slingerweg die 'De ruggengraat van de duivel' werd genoemd wegens de ligging op de rug van de hoge bergketen en beruchte afgronden. De trip van Mazatlan naar Durango wordt daardoor met zes uur verkort.

Naast de Baluarte zullen er nog meer bruggen van over 300 meter en meer dan 60 tunnels worden aangelegd. De nieuwe infrastructuur zal naar verwachting toerisme en handel in de regio stimuleren.

Wie over de hoogste brug ter wereld wil rijden, moet wel nog even geduld hebben: Pas later dit jaar zal de Baluarte-brug opengaan voor verkeer.

De langste brug ter wereld ligt in China; de in 2011 afgeronde Jiaozhou-brug is ruim 42 kilometer lang. (br;hln - beeld photo news)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael McDonald - What A Fool Believes

Michael McDonald - What A Fool Believes

Klik op de foto om hem te beluisteren


Michael McDonald (12 februari 1952) is een Amerikaanse soulzanger.

Michael McDonald is geboren in St. Louis, Missouri. Hij werd bekend als zanger bij Steely Dan. In 1975 sloot hij zich aan bij de The Doobie Brothers, waarvan hij de muzikale koers sterk veranderde. Luister naar What a Fool Believes. Hij verliet deze groep in 1982 om een solocarrière te beginnen. Aanvankelijk was deze solocarrière succesvol. Zo scoorde hij in 1986 een nummer 1-hit in Nederland met Patti Labelle: 'On my Own'. Aan het eind van de jaren '80 was zijn populariteit alweer behoorlijk gedaald.

In 2003 kwam Michael McDonald terug met een nieuw album met covers van klassieke Motown-nummers. In de zomer van 2006 tourde hij met Steely Dan.» Reageer (0)
05-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieven geven schilderij van Magritte terug wegens onverkoopbaar

Dieven geven schilderij van Magritte terug wegens onverkoopbaar


http://img707.imageshack.us/img707/6725/renmagritteolympia.jpg

Het schilderij "Olympia" van de Belgische surrealist René Magritte, dat meer dan twee jaar geleden gestolen werd, is weer terecht. Dat heeft een kunstexpert bevestigd.

Het doek werd in september 2009 ontvreemd uit de voormalige woning van de schilder in Jette. Twee weken geleden werd het aangeboden aan expert Janpiet Callens. Volgens Callens, die in naam van de verzekeraar werd ingeschakeld, konden de kunstdieven het doek niet kwijt op de zwarte markt. De expert heeft het schilderij na ontvangst aangeboden aan de federale politie. Over de kunstdieven is niets bekend.

Op donderdag 24 september 2009 werd het werk door onbekenden gestolen uit de voormalige woning van de schilder, in de Esseghemstraat in Jette. De woning, die na de dood van de schilder werd omgevormd tot museum, kreeg toen het bezoek van twee dieven die enkel geïnteresseerd bleken in dat ene olieverfschilderij. Ze bedreigden het personeel met een wapen, namen het werk van 60 op 80 centimeter mee en vertrokken met de wagen.

De diefstal kreeg ruime weerklank. Wellicht is dat ook de reden waarom het werk nooit verkocht werd: het was te bekend. "Ik werd gecontacteerd door iemand die het schilderij wilde terugbrengen", legt Callens uit. "Het werk was onverkoopbaar. En dan wilden ze het liever terugbezorgen dan het te laten vernietigen", klinkt het. "Twee weken geleden kon ik het schilderij terugbezorgen aan de federale gerechtelijke politie van Brussel, dat er een sporenonderzoek op heeft uitgevoerd. Inmiddels is het werk weer bij de eigenaar."
 
Over de dieven is niets bekend. Callens vermoedt dat de persoon die hem contacteerde zelf niets met de feiten te maken had. Magritte schilderde "Olympia" in 1948 in zijn woning aan de Esseghemstraat, waar tussen 1930 en 1954 de helft van zijn oeuvre het daglicht zag.
 
Het werk, dat een naakte vrouw met een schelp voorstelt, werd verkocht door een kunsthandelaar in New York, waarna het in privécollecties verdween. Het olieverfschilderij werd pas in 1980 aan de buitenwereld getoond. De conservator van het Magritte-huis in Jette kon het in 2002 via een mecenas op de kop tikken. De waarde van "Olympia" wordt op minstens 700.000 euro geschat.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot rijkste 1 procent van de wereld horen? Dan moet u 26.314 euro verdienen

Tot rijkste 1 procent van de wereld horen? Dan moet u 26.314 euro verdienen


http://img268.imageshack.us/img268/6528/derijkste.jpg

Om tot de rijkste 1 procent van de wereld te horen moet je een netto-jaarinkomen hebben van 35.000 dollar (26.314 euro). Dat berekende CNN.

Het gaat hier niet om een gezinsinkomen, maar om het inkomen per persoon. Een gemiddeld gezin van twee ouders en twee kinderen zou dus 105.256 euro moeten overhouden, nadat alle belastingen zijn betaald.

Volgens het boek The Haves and the Have-Nots van Wereldbank-econoom Branko Milanovic ging het in 2005 om zo'n 58 miljoen mensen die tot de rijkste één procent horen. De helft van hen woonde op dat moment in de Verenigde Staten.

Vier miljoen waren Duitsers, en de rest kwam voornamelijk uit Europa, Latijns-Amerika en sommige Aziatische landen. Statistisch gezien kwam niemand uit Afrika. Landen als China en India mogen dan een enorme economische groei laten zien, toch kennen de landen nog maar weinig echt rijken. Dat komt volgens Milanovic omdat de zich nu ontwikkelende middenklasse in die landen van een zeer laag inkomen komt.

Overigens is de globale middenklasse iets heel anders dan de middenklasse hier of de VS, schrijft Milanovic. Want het meest voorkomende inkomen in de wereld staat op zo'n 950 euro per persoon per jaar. (br.hln - foto reuters)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen gunnen mooie dames weinig

Vrouwen gunnen mooie dames weinigAl schijnen aantrekkelijke mensen meer geld te verdienen dan hun minder mooie soortgenoten, toch speelt het uiterlijk in sommige omstandigheden een negatieve rol. Zo blijkt uit een Duits onderzoek dat vrouwen minder geld schenken aan knappe seksegenoten.

Bij het onderzoek, uitgevoerd door de Duitse psychologe Maria Aghte, dienden proefpersonen te beslissen wie er al dan niet een beurs mocht krijgen. Uit een rij van mooie en lelijke kandidaten bepaalde  men wie een beurs verdiende. Opmerkelijk is dat bijna de helft het geld aan de mooiste kandidate gunde, zolang die maar tot het andere geslacht behoorde.

De resultaten, neergepend in het Journal of Experimental Social Psychology, tonen aan dat vrouwen die een beurs moeten toekennen aan een andere vrouw, zelden voor de knappe dame opteren. Al zijn er uitzonderingen: mooie dames die het geld moeten verdelen, hebben minder moeite om de aantrekkelijke kandidate iets te gunnen.

Bij mannen speelt de wedijver helemaal minder: in 30 procent van de gevallen krijgt de mooiste mannelijke kandidaat wel het geld.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Energieleveranciers dumpen 8.500 gezinnen

Energieleveranciers dumpen 8.500 gezinnen


http://img197.imageshack.us/img197/9278/gasenelektriciteitsreke.jpg


In een jaar tijd zijn er in Vlaanderen 8.455 gezinnen gedumpt door hun energieleverancier. Reden: ze konden hun factuur voor gas of elektriciteit niet meer betalen. En dat geldt nu al voor 111.000 Vlamingen. Dat staat vandaag in de Concentrakranten.

De stijging is des te opvallender omdat 2011 het warmste jaar ooit was en we tot eenvijfde minder energie hebben verbruikt. Toch is de energiefactuur in drie jaar tijd met 30 procent gestegen. Een stijging die voor veel Vlaamse gezinnen onhoudbaar blijkt. "De cijfers zijn dramatisch", zegt Geert Marrin, van Samenlevingsopbouw Vlaanderen, een organisatie die zich met energie-armoede bezighoudt. "De hele onderkant van de samenleving dreigt af te breken. Maar de energieleveranciers tonen weinig begrip."
 
De stijging is ook minister van Energie Johan Vande Lanotte (sp.a) opgevallen. "Ik ben mij heel erg bewust van het probleem. Waarom liggen onze energieprijzen zoveel hoger dan in onze buurlanden? Ik wil daar snel een antwoord op." De minister heeft daarom een studie besteld bij energieregulator CREG en het Prijzenobservatorium.
 
Een energieleverancier kan een klant afsluiten als die een aantal keren niet betaalt. Een netbeheerder, zoals Eandis of Infrax, moet de gedumpte klanten dan voorzien van stroom en gas met een budgetmeter. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Giftige paddenstoel bereid in commerciële keuken kost het leven aan twee Australiërs

 Giftige paddenstoel bereid in commerciële keuken kost het leven aan twee Australiërs


http://img525.imageshack.us/img525/1720/groeneknolamaniet.jpg

De groene knolamaniet is levensgevaarlijk.

Het verorberen van een maaltijd met giftige paddestoelen heeft het leven gekost aan twee Australiërs. Volgens de autoriteiten werd de maaltijd in een commerciële keuken bereid. Een derde man verkeert nog in kritieke toestand en wacht op een levensreddende levertransplantatie. De slachtoffers aten een maaltijd waarin de groene knolamaniet verwerkt zat. Dat is een uiterst giftige paddestoel die vaak verward wordt met eetbare exemplaren.


Twee vrouwen van 52 en 38 stierven in een ziekenhuis in Sydney, het derde slachtoffer, een man van 51 verkeert nog steeds in kritiek toestand en wacht op een levertransplantatie. Het trio raakte vergiftigd na het nuttigen van een maaltijd in Canberra.

De boosdoener was dus de groene knolamaniet, een uiterst giftig exemplaar waarvan de kleur varieert avn olijfgroen over wit tot lichtbruin. De jonge exemplaren worden vaak verward met eetbare champignonsoorten, weet Heino Lepp van de Nationale Botanische Tuinen.

Dokter Brett Summerell weet dat de 'amanita phalloide's, een van de giftigste paddestoelen zijn die er in Australië groeien en zegt dat ze vaak genomen worden voor eetbare exemplaren die veelvuldig gebruikt worden in de Aziatische keuken.

Mensen die een giftige exemplaar genuttigd hebben, krijgen doorgaans last van duizeligheid, hevige buikpijn, diarree en braken. "Het gebeurt zelfs dat patiënten aanvankelijk herstellen en na een paar dagen opnieuw ernstig ziek worden waarna ze uiteindelijk sterven. Dit lijkt hier het geval. Alleen een levertransplantatie kan patiënten redden omdat het gif de lever ernstig aantast", aldus dokter Summerell. Mensen die de paddestoel gegeten hebben, hebben tot vijftig procent kans om te overlijden.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toni Childs - Stop Your Fussin

Toni Childs - Stop Your Fussin

Klik op de foto om ze te beluisteren


Toni Childs (geboren 29 oktober, 1957) is een Amerikaanse zangeres

Toni Childs groeide op onder een streng religieus regime  in verschillende kleine dorpjes op het Amerikaanse platteland. In de dogmatische levenvisie van de familie Childs passen geen creatieve uitingen, maar Toni voelt zich sterk aangetrokken tot de blues van Billie Holiday en verlaat al op vijftienjarige leeftijd het ouderlijk huis. Zwervend van stad naar stad belandt ze uiteindelijk in de roerige muziekscene van Los Angeles. Na het zien van een Pink Floyd-concert in '72 weet Toni zeker dat ze op professionele basis verder wil in de popmuziek...» Reageer (0)
04-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse fysici ontdekken tijdelijke onzichtbaarheid

Amerikaanse fysici ontdekken tijdelijke onzichtbaarheid


http://img805.imageshack.us/img805/923/tijdelijkeonzichtbaar.jpg


Natuurkundigen die door het Pentagon gefinancierd worden, hebben een systeem voor "tijdelijke onzichtbaarheid" uitgevonden. Het toestel kan voor een uiterst kleine fractie van een seconde een gebeurtenis namelijk helemaal onzichtbaar maken. Dat blijkt uit een studie onder leiding van Moti Fridman van de New Yorkse Universiteit Cornwell, die in het vakblad Nature gepubliceerd werd.

Het experimentele apparaat is geïnspireerd op onderzoek naar een "onzichtbaarheidsmantel". Maar in plaats van te zoeken naar een manier om een object in de ruimte te verbergen, onttrekt het systeem het object aan het oog in de tijd. De onderzoekers maken gebruik van de eigenschappen van het lichtspectrum en het feit dat de verschillende kleuren ervan zich aan heel licht verschillende snelheden verplaatsen.
 
De toepassing begint met een groene lichtstraal door een optische vezel. Die straal gaat door een lens en wordt verdeeld in twee verschillende frequenties: een blauw licht dat iets sneller vooruitgaat dan de oorspronkelijke groene straal, en een rood licht dat iets trager gaat. Het aldus verkregen verschil in snelheid wordt nog versterkt door een transparant obstakel.
 
Dat miniscule gat bedraagt slechts 50 picoseconden, 50 biljoensten van een seconde, maar dat volstaat om een laser van een andere frequentie dan het licht in de optische vezel af te schieten. Na de korte ontlading versnelt een nieuw obstakel het rode licht en vertraagt het blauwe. Een lens bundelt de twee stralen dan opnieuw tot een enkele groene straal.

De ontlading van de laser duurt slechts 40 picoseconden en is aanwezig, maar maakt geen deel uit van het herstelde licht en kan helemaal niet waargenomen worden. Die tijdelijke onzichtbaarheid zou volgens de onderzoekers toegepast kunnen worden om communicatie te beveiligen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wenen viert uitbundig 150e verjaardag Klimt

Wenen viert uitbundig 150e verjaardag Klimt


http://img72.imageshack.us/img72/3295/gustavklimtx.jpg


De grote musea in Wenen vieren dit jaar met niet minder dan negen tentoonstellingen dat schilder Gustav Klimt 150 jaar geleden is geboren. De musea, waaronder het Albertina en het Leopold Museum, beloven nieuwe inzichten te bieden in het werk van de kunstenaar, die behoorde tot de prominentste leden van de Wiener Sezession, de Weense Jugenstilbeweging.

Volgens het Weense bureau voor toerisme zullen dit jaar in de Oostenrijkse hoofdstad meer werken van de kunstenaar te zien zijn dan ooit tevoren. Zo zal het Kunsthistorisch Museum aandacht besteden aan zijn decoraties in het gebouw en zullen zijn grotendeels onbekende tekeningen worden geëxposeerd. Zijn laatste atelier in een chique Weense wijk wordt midden dit jaar voor het publiek opengesteld.

Een van Klimts werken, Portret van Adele Bloch-Bauer I (1906), werd in 2007 voor korte tijd het duurste kunstwerk aller tijden, toen het in 2006 in New York voor 135 miljoen dollar werd verkocht. Het kunstwerk stond eerder in de belangstelling door een geschil tussen het Belvedere, het museum met 's werelds grootste collectie werken van de schilder, en de familie van de vroegere Joodse eigenaar van het schilderij, die zei dat de nazi's het hadden gestolen. Het portret ging uiteindelijk naar de familie terug.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shoppers zijn goedkoper af op Brussels Airport

Shoppers zijn goedkoper af op Brussels Airport


http://img856.imageshack.us/img856/2853/brusselsairport.jpg


Wie zijn merkkledij en accessoires zo goedkoop mogelijk wil aanschaffen, moet op Brussels Airport zijn. De luchthavenshops van Zaventem bieden ze tot een kwart goedkoper aan dan de kledingwinkels in de meeste Europese steden én luchthavens. Dat blijkt uit een studie van reisbijstandsorganisatie Touring en haar Europese zusterorganisaties.

Niet alleen kledij, maar ook sterke drank, parfum, cosmetica en reisbenodigdheden zijn door de band een pak goedkoper op de luchthaven van Zaventem dan in Brussel-stad. Zo betaal je er al gauw 230 euro minder voor een chique zakentas van Mont Blanc. Een flesje Chanel nr. 19 vind je gemakkelijk 16,20 euro goedkoper. En voor een fles Veuve Clicquot Brut mag je een extra briefje van tien euro in je portefeuille laten zitten.

Vanwaar de immense prijsverschillen vraagt Het Laatste Nieuws zich af? "Hoewel het taxfree systeem al in 1999 werd afgeschaft voor Europese vluchten, rekenen de shops op Brussels Airport hun klanten toch geen 21 procent btw aan", zegt Danny Smagghe, woordvoerder van Touring. "Dat is geen enkel probleem, want de shops passen de btw gewoon zélf bij."

Wat vele reizigers niet weten, is dat de uitbater van de meeste luchthavenshops - Belgian Sky Shops - ook de laagste prijsgarantie biedt. "Dat wil zeggen dat je voor bepaalde producten het verschil krijgt terugbetaald als je hetzelfde item elders in België goedkoper terugvindt." Niet álle producten op onze nationale luchthaven zijn overigens goedkoper. Zo betaal je er voor chocolade en frisdrank al gauw vier keer meer dan in Brussel-stad. En ook elektronica valt duurder uit. Zo kost een gps-systeem van TomTom liefst 100 euro méér op de luchthaven dan bij pakweg Van den Borre.

Opvallend: ook tussen luchthavens onderling kan een groot prijsverschil opduiken. Zo blijkt Heathrow (Londen) gemiddeld de goedkoopste en Ruzyne (Praag) de allerduurste. Voor een flesje Dior parfum kan het verschil tussen de twee al oplopen tot 28,22 euro. Eten en chocolade zijn dan weer het goedkoopste op Münich Airport. Elektro, cd's en dvd's zijn het duurst in Amsterdam -net als tabak, alcohol en parfum. Al zijn die laatste minstens even duur op Charles de Gaulle (Parijs).

Het grootste winkelaanbod vind je tot slot op Fiumicino (Rome), het kleinste op Frankfurt Airport. "Wie net voor of tijdens zijn vakantie een slag wil slaan, vergelijkt voor zijn vertrek dus best eens de prijzen op luchthavens met die in een winkel in de stad. Het verschil kan soms hemelsbreed zijn", besluit Smagghe. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fles van Zwitser spoelt na 30 jaar aan in Zuid-Afrika

Fles van Zwitser spoelt na 30 jaar aan in Zuid-Afrika

http://img823.imageshack.us/img823/4798/aangespoeldefles.jpg


Een man heeft een briefje uit Cape Town gekregen. De Zwitser gooide dertig jaar geleden een fles met een boodschap in de Rijn. De fles spoelde na een lange reis aan in Zuid-Afrika.

Drie decennia terug gooide Werner Kühnis de fles in de Rijn in Oberriet. De Zwitser haalde een briefje uit de bus. De afzender was een vrouw uit Cape Town. "Toen ik de enveloppe zag, dacht ik dat het om reclame voor de lotto ging", lacht Kühnis. De Zwitser ging aan het lezen en toen begon het te dagen. De vrouw die de fles gevonden had, was het Duits niet machtig en stuurde op haar beurt de boodschap naar een vriendin die het originele briefje terugstuurde naar Kühnis.

De romanticus woont nog steeds in Oberriet. Oceanograaf Volker Strass fronst alvast de wenkbrauwen. Hij acht het onmogelijk dat de fles op eigen kracht Cape Town bereikte. Hij vermoedt dat vissers de fles 'een lift gaven'. "Ik vind het al onwaarschijnlijk dat de fles verder geraakt is dan het meer van Konstanz." Wat er ook van zij, Kühnis is alvast van plan om te achterhalen hoe de fles uiteindelijk bij de vrouw terechtgekomen is.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parasiet verandert miljoenen bijen in zombies

Parasiet verandert miljoenen bijen in zombies


http://img265.imageshack.us/img265/7946/bijeninzombies.jpg


Miljoenen honingbijen, die al geteisterd worden door dodelijke virussen en schimmels, sterven nu ook nog eens door een parasiet die het op hen heeft voorzien. Dat schrijft AD.nl. Biologen in het Amerikaanse San Francisco ontdekten dat het kleine vliegje zich nestelt in het bijenlichaam, waardoor de insecten ander gedrag gaan vertonen. Zo verlaten ze hun korf en lopen rond als zombies. Kort daarna vallen ze dood neer.

De ontdekking van de parasiet verklaart mede waarom hele bijenpopulaties sterven. De dodelijke Apocephalus Borealis werd aangetroffen in driekwart van de 31 bijenkorven die door wetenschappers onderzocht werden. Dat schrijft MercuryNews.com op zijn website.

De parasiet legt zijn eitjes in de buik van de bij en vreet die dan langzaam van binnenuit op. De geïnfecteerde bijen worden volkomen gek. Ze verlaten hun korf en vliegen de brandende zon in. Vervolgens lopen ze rondjes over de grond en lijken alle gevoel voor richting te hebben verloren. Sommige beestjes kunnen niet meer op hun benen staan. "Het deed denken aan zombies in een horrorfilm", legt professor John Hafernik van de California Academy of Sciences uit.

De ontdekking van de parasiet draagt bij aan de verklaring van wat Colony Collapse Disorder (CCD) genoemd wordt. Dat staat voor het fenomeen dat honingbijen steeds minder functioneren, hun lichaamsfuncties verliezen en uiteindelijk instorten en sterven, wat een grote zorg is voor de agrarische gemeenschap die afhankelijk is van de kleine bestuivers.

Wetenschappers onderzoeken al jaren de oorzaken van de verontrustende massale bijensterfte wereldwijd. Naast schimmels en dodelijke virussen, kan nu ook deze parasiet als boosdoener worden aangewezen. "Het is een stukje van de puzzel, maar we weten nog altijd niet hoe die puzzel er eigenlijk moet uitzien", laten de onderzoekers weten. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mama's nieuwe kleine helper: slaappillen

Mama's nieuwe kleine helper: slaappillen


http://img692.imageshack.us/img692/5899/slaappillen.jpg


Slaappillen zijn bij de populairste medicatie in België, naast kalmeerpillen en pijnstillers. Volgens de cijfers maken vooral oudere vrouwen gebruik van deze medicatie, al is er een nieuwe groep gebruikers in opmars: werkende moeders. Zijn slaappillen het nieuwe hulpmiddel voor mama's, na de 'originele' kleine helper: valium?

Tussen werk, zorg voor de kinderen, huishouden en sociaal leven door, komen deze moeders tot de vaststelling dat ze ondanks hun uitputting gewoonweg de slaap niet kunnen vatten. De adrenaline blijft door het lijf gieren, de hersenen blijven kolken van dingen die moeten geregeld worden of niet mogen vergeten worden. Als de kinderen dan ook nog eens 's nachts blijven wakker worden, is er van veel nachtrust geen sprake.

Gevolg: prikkelbaarheid, irritatie, ruzie met de echtgenoot, ongeduldig met de kinderen... tot op het breekpunt. Ze trekken naar de dokter en krijgen slaappillen voorgeschreven.

"Het werkte goed... in het begin"
Goed idee? Kathy Twomey dacht alvast van wel. Ze werkte part time als journalist en had twee kleuters toen ze gewoonweg niet meer sliep. "Mijn dokter schreef zopiclone voor, en dat werkte heel goed. Ik nam ze 50 minuten voor ik ging slapen, en ze wekten een normale slaap op. Ik kon 's nachts nog opstaan voor de kinderen, en toch werd ik verfrist en monter wakker."

Zoplicon is een van de zogenaamde Z-pillen, die werken doordat ze de hersenstof gaba vrijmaken. Dat kalmeert de zenuwen, vermindert angst en wekt slaap op. Andere medicatie uit deze groep zijn zaleplon (sonata) en zolpidem.

Kathy nam de pillen uiteindelijk vier jaar. "Mijn vriendinnen keurden het af, maar ik zag het probleem niet: het was slaappillen of een fles wijn, zoals andere mensen."

Niet ongevaarlijk
Ze staat niet alleen: steeds meer vrouwen nemen slaappillen om te kunnen herstellen van hun hectische levensstijl. Het enige probleem is dat slaappillen niet ongevaarlijk zijn.

Zopiclone bijvoorbeeld is niet alleen verslavend, maar kan ook misselijkheid, braken, duizeligheid, verwarring, depressie en zelfs hallucinaties opwekken. "Deze medicatie verschilt niet zo erg veel van de benzodiazepines, waartoe ook Valium behoort", aldus professor Allan Young.

"Slaappillen worden niet zo gul uitgedeeld als Valium, maar ze worden nog altijd te gemakkelijk en voor te lange periodes voorgeschreven."

Eén op drie
Slapeloosheid is een aandoening waarbij je moeilijk kan inslapen en/of niet doorslaapt en moe wakker wordt. Ongeveer één op drie mensen krijgt er last van op een bepaald moment, al zijn vrouwen ontvankelijker dan mannen. Stress, angst of problemen vergroten de kans op slapeloosheid ook significant.

Nochtans zijn er ook andere behandeling voor slapeloosheid, zoals therapie (maar dat kost meer tijd en geld), ontspanningstechnieken (te veel moeite) en een verandering van levensstijl (wat we niet echt willen).

Maximaal 4 weken
Volgens internationale richtlijnen mogen slaappillen maar voorgeschreven worden voor korte periodes, van twee tot vier weken, om tegen te gaan dat de hersenen wennen aan de medicatie en het effect dus vermindert. Een erg waarschijnlijk effect, wat verklaart waarom mensen steeds hogere dosissen gaan nemen en een afhankelijkheid ontwikkelen.

"Het heeft mijn leven verpest"
Zoals de ex-advocate Sue Parker. "Ik kreeg slaappillen voorgeschreven om om te gaan met stress en het verdriet van mijn eerste scheiding. Dat was in 1997. Ik neem ze nog altijd. Ondertussen kan ik niet meer werken en heeft een kortetermijnoplossing vreselijke langetermijngevolgen. Het heeft alles tien keer erger gemaakt en mijn leven verpest."

Op het hoogtepunt nam Sue zeven keer de aangewezen dosis per dag, en sliep dan ongeveer vier uur. Ondertussen heeft Sue de slaappillen afgebouwd tot vier keer de aangewezen dosis, maar verlost is ze nog niet. "Ik worstel met het leven, omdat mijn tweede man afgelopen maart nog maar is overleden aan kanker."

Zoektocht naar de oorzaak
"Dokters zouden niet in eerste instantie slaappillen mogen voorschrijven, maar de oorzaak van de slapeloosheid onderzoeken. Wordt er te veel koffie gedronken, of worden er nog geagiteerde mails gestuurd vanuit het bed? Nu krijgen veel patiënten te gemakkelijk een hernieuwing van het voorschrift, zonder dat de symptomen worden opgevolgd of er een andere behandeling wordt voorgesteld."

Niet dat stoppen met slaappillen zo gemakkelijk is. Dat duurt vaak lange tijd, soms zelfs een jaar en moet stapsgewijs gebeuren, liefst onder doktersbegeleiding. Al moet de dokter wel de gevaren van slaappillen onder ogen willen zien, terwijl velen nog denken dat het een gemakkelijke oplossing is.

De neveneffecten van Z-medicatie op een rijtje:
-    Smaakverlies
-    Slaperigheid
-    Misselijkheid
-    Braken
-    Duizeligheid
-    Droge mind
-    Hoofdpijn
-    Diarree
-    Hallucinaties

Ontwenningssymptomen:
-    Slapeloosheid
-    Angstig
-    Geen honger meer
-    Overmatig zweten
-    Trillen
-    oorsuizingen

Een verwittigde moeder is er twee waard. Behandel slaappillen zoals ze bedoeld zijn: voor korte periodes, onder kritische dokterbegeleiding en bovenal: probeer manieren te zoeken om te ontspannen. Ga sporten (maak er tijd voor), ban alle elektronica een uur voor het slapen, verminder de koffie of cola of huur een kuisvrouw en/of een regelmatige babysit om het handelbaar te maken.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedrijven vinden 40-plussers al te oud

Bedrijven vinden 40-plussers al te oud


http://img845.imageshack.us/img845/390/40plussers.jpg


Bij werkgevers bestaat er nauwelijks interesse om oudere werknemers aan te werven. In de praktijk blijkt de leeftijdsgrens voor nieuw personeel al tot veertig jaar gezakt. Dat schrijft Gazet van Antwerpen op basis van een enquête van het sociaal kantoor SD Worx bij bijna 800 Belgische bedrijven met minder dan 800 werknemers.
 
SD Worx stelde vast dat bijna de helft van de bedrijven vorig jaar aanwervingen deed, maar amper 27 procent toonde interesse voor werknemers ouder dan veertig. En slechts 7,9 procent had belangstelling voor 50-plussers. "Alle inspanningen om vijftigplussers aan het werk te krijgen, hebben dus blijkbaar niet veel uitgehaald. De perceptiegrens lijkt nu zelfs tot veertig jaar gezakt", zegt Johan Van Duyse van SD Worx.
 
Opvallend is dat het vermeende hogere loon niet eens in de top tien van de bezwaren tegen oudere werknemers staat. De vrees voor een gebrek aan motivatie is de meest aangehaalde reden.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gabriella Cilmi - Sweet About Me


Gabriella Cilmi - Sweet About Me

Klik op de foto om haar te beluisteren


Gabriella Cilmi (Melbourne, 10 oktober 1991) is een Australische zangeres en songwriter van Italiaanse afkomst. Ze scoorde onder meer een hit met het nummer "Sweet About Me".


Gabriella Cilmi werd geboren in Melbourne, de tweede grootste stad van Australië, als dochter van Italiaanse emigranten uit de regio Calabrië.


In 2004 trok Cilmi de aandacht van medewerkers bij de platenmaatschappij Warner Music door op indrukwekkende wijze een cover te zingen van Jumpin' Jack Flash, een nummer van de Rolling Stones. Deze act deed de jonge zangeres op het Lygon Street Festa, een festival in Melbourne. Als gevolg hiervan tekende ze op 13-jarige leeftijd haar eerste contract.


Haar debuutsingle Sweet About Me bracht ze uit als 16-jarige en de single werd in de Lage Landen betiteld als 3FM Megahit en TMF Superclip. Het nummer haalde de top 3 in de hitlijsten van Nederland en België. Ook in andere landen deed Sweet About Me het goed in de hitlijsten. In Australië en Noorwegen heeft de single op 1 gestaan, terwijl ook in onder andere Oostenrijk, Tsjechië, Denemarken, Engeland en Zweden de top tien werd gehaald.
» Reageer (0)
03-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Fabrikanten verkopen actiepop Steve Jobs

 Fabrikanten verkopen actiepop Steve Jobs


http://img714.imageshack.us/img714/7552/stevejobso.jpg


Amper drie maanden na de dood van Steve Jobs komen twee speelgoedfabrikanten op de proppen met actiefiguurtjes naar de beeltenis van de overleden Apple-oprichter. De poppen zijn 30 centimeter groot en hebben de naam iCEO mini meegekregen.

Speelgoedfabrikanten in icons en Dragon in Dream stelden hun poppen gisteren voor, als eerbetoon aan Steve Jobs. De figuurtjes zijn uitgerust met de typische sjofele kledij van Jobs: trui, jeans en sportschoenen. Tijdens de voorstelling waren er ook miniatuurversies van de Mac, iPhone en iPad, maar die accesoires zijn niet inbegrepen. Eind februari moet de pop op de markt komen. Kostprijs is 99,99 dollar.

Als het zover komt, want de kans bestaat dat de familie van Jobs of Apple de verkoop zal proberen tegen te houden. Dat lukte al eens in 2010, toen MIC Gadget actiepoppen van Steve Jobs op eBay probeerde te verkopen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle verslaafden in nationale databank

Alle verslaafden in nationale databank


http://img806.imageshack.us/img806/2519/alcoholendrugsverslaafd.jpg


De Belgische overheid start vanaf dit jaar de registratie van elke alcohol- en drugsverslaafde die in behandeling is. Aan het project, dat voor het eerst op nationaal niveau plaatsvindt, werken meer dan 50 erkende centra, ziekenhuizen en instellingen mee. Dat schrijven de Concentrakranten.
 
Exacte cijfers zijn niet beschikbaar, maar naar schatting telt ons land een half miljoen alcoholverslaafden en nog eens 20.000 personen met een drugsverslaving. Het Wetenschappelijk Instituut voor de Volksgezondheid heeft nu een nationaal registratiesysteem uitgedokterd. Zo krijgt elke verslaafde die in behandeling gaat, sinds kort een vragenlijst waarop hij zijn woonplaats, opleidingsniveau en frequentie van zijn drugsgebruik moet invullen.
 
De privacycommissie gaf haar fiat voor het project. Alle persoonsgegevens blijven beschermd. De Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen is tevreden met het initiatief. "Hoe meer gegevens we hebben over de verslaafden, hoe beter we ons beleid erop kunnen afstemmen", luidt het. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie Belgische vrouwen met lekkende PIP-borstprothesen

Drie Belgische vrouwen met lekkende PIP-borstprothesen


http://img100.imageshack.us/img100/8303/pipborstprothesen.jpg


Al drie Belgische vrouwen hebben aan het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten gemeld dat hun PIP-borstprothesen lekken. Toch zien onze gezondheidsdiensten vooralsnog geen reden om verhoogd alarm te slaan.
 
"Een koninklijk besluit verplicht artsen en ziekenhuizen om problemen te melden. Via die weg kregen we voor het hele jaar 2011 drie meldingen van patiëntes met een breuk in het gelomhulsel en hebben we ook weet van één vrouw die geen problemen had, maar de protheses preventief liet verwijderen. Daarnaast kregen we nog een viertal vragen.
 
Vooralsnog handhaven we ons advies aan vrouwen met PIP-borstimplantaten die zich zorgen maken, om hun arts te raadplegen. Die kan via radiografie nagaan of de prothese eventueel zwakke plekken en dus risico op lekkage vertoont", aldus Ann Eeckhout van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten.
 
Hoeveel vrouwen er bij ons met PIP-siliconenborsten rondlopen, is niet bekend. "België heeft geen officieel register en de producenten geven geen cijfers vrij", zegt Marc Depoorter, secretaris van de vereniging van plastische chirurgen in het Nieuwsblad. "Wij weten enkel van een viertal vrouwen, van wie er twee zeker en twee met vrij grote zekerheid PIP-prothesen kregen. Over nog eens twee andere dames bestaat nog twijfel."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na Nieuwjaar volgt... de emotionele kater

Na Nieuwjaar volgt... de emotionele kater


http://img406.imageshack.us/img406/9816/dronken.jpg


Die kater ten gevolge van die paar glazen te veel (en vooral: glazen water te weinig), daar kunnen we wel mee om. Dat kennen we, daar bestaan middeltjes voor. Minder bekend is die andere kater: de emotionele kater. Al speelt alcoholconsumptie wel een vuile rol in het ontstaan van de emotionele kater...

Het is dat gevoel van depressie, droefheid, angst, zelfhaat, gevoel van falen en schrik voor de toekomst. Een gevoel dat wel vaker de kop opsteekt na een intens feestje of, zoals met de feestdagen, een drukke 'happy happy' periode.

De dagen zijn even donker als in december, en toch valt het zwaarder om te dragen. Je maakt je zorgen over dat je een vriendin beledigd hebt (al weet je natuurlijk niet meer wat je gezegd hebt), je denkt dat je niets aankan en piekert over het komende jaar. Geen feestelijkheden meer om je achter te verstoppen, geen bubbels of familiefeesten waar je sowieso een rolletje speelt.

De emotionele kater is gelinkt aan de consumptie van alcohol: de hersenen worden beïnvloed door die alcohol, wat maakt dat ze die gevoelens van depressie en angsten opwekken. Een lage bloedsuikerspiegel, ten gevolge van de alcohol, maakt ook dat je niet écht helder denkt.

De remedie is dan ook simpel: veel water, fruit (vooral met vitamine B, zoals sinaasappel, banaan, perziken en abrikozen) en beweging, om de endorfines terug in je lijf te pompen.

Als dat je nog niet uit de apathie haalt, is er maar één overblijvende optie: jezelf streng toespreken! Wat gedaan is, is gedaan... daar hoef je niet blijvend over te treuren. Wat de toekomst brengt, zal je wel zien... en wil je bepaalde richtingen vermijden: werk er dan hard aan.

En als dat niet helpt, kan je nog altijd een reisje richting zon boeken.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alcoholgrens naar 0,2 promille

Alcoholgrens naar 0,2 promille


http://img189.imageshack.us/img189/8616/alcoholgrens.jpgStaatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet werkt aan een plan dat volgende week klaar zal zijn en dat de verkeersveiligheid in ons land moet optrekken. De meest opmerkelijke ingreep is de verlaging van de alcohollimiet van 0,5 naar 0,2 promille. De woordvoerster van de staatssecretaris bevestigt dat er aan een plan wordt gewerkt, maar wil nog geen details kwijt. Wel zullen zowel preventie als sensibilisering een grote rol spelen, luidt het. Of de verlaging van de alcoholgrens voor iedereen zal gelden, of enkel voor jonge bestuurders, is volgens een kabinetsmedewerker nog niet beslist.
 
Wathelet plant ook extra veiligheidsmaatregelen voor oudere bestuurders. Volgens Sofie Van Damme van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) wil de staatssecretaris oudere bestuurders vanaf een bepaalde leeftijd aan een medische keuring onderwerpen. Vanaf welke leeftijd dat moet gebeuren, wordt nog onderzocht. Ook het aantal alcoholcontroles zal wellicht toenemen.

De Belgische transportfederatie Febetra wil een stapje verder gaan en een verlaging van de alcohollimiet voor vrachtwagenchauffeurs naar 0,0 promille. Alcohol en drugs gaan niet samen met veilig rijden en dus moet het gebruik ervan verboden worden tijdens de werkuren, meldt de federatie in een reactie op een voorstel van Wathelet. Als het van de transportfederatie afhangt, mogen vrachtwagenchauffeurs bij het uitoefenen van hun job geen druppel alcohol meer aanraken. "Een vrachtwagenchauffeur die onder invloed zou rijden, is een gevaar op de weg", luidt het. Febetra benadrukt ook dat de vrachtwagenchauffeurs een voorbeeldfunctie hebben op het vlak van verkeersveiligheid. (br.hln)
» Reageer (0)
02-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tapirtje geboren in Nederlandse dierentuin Artis

Tapirtje geboren in Nederlandse dierentuin Artis


http://img819.imageshack.us/img819/5821/tapirtje.jpg

Het Nederlandse dierenpark Artis heeft er in de nacht van zaterdag op zondag een nieuw bewonertje bij gekregen: een Zuid-Amerikaanse tapir.

Het mannetje heeft al een bolle buik van het drinken, meldt de Amsterdamse dierentuin. Het tapirkalfje heeft een bruine vacht met witte strepen en stippen. Volwassen Zuid-Amerikaanse tapirs zijn bruin.
 
In het wild leven de planteneters voornamelijk in Brazilië, Argentinië, Venezuela, Colombia en Paraguay. De tapir is in veel landen een beschermde diersoort. Toch wordt er nog veel op het zoogdier gejaagd om zijn vlees en huid, waardoor het met uitsterven wordt bedreigd. Voor tapirs bestaat een Europees fokprogramma, waar Artis nu aan bijdraagt. (br;hln - foto Artis)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude Stradivarius klinkt niet beter dan moderne viool

Oude Stradivarius klinkt niet beter dan moderne viool


http://img813.imageshack.us/img813/3897/stradivarius.jpg


Een oude viool, zoals een 18e-eeuwse Stradivarius of een Guarnieri, klinkt niet beter dan een modern instrument. Als violisten niet kunnen zien op welk instrument zij spelen, kunnen zij aan de hand van de klank geen onderscheid maken tussen oude en nieuwe violen.

Dat heeft een groep wetenschappers rond Claudia Fritz van de Universiteit van Parijs vastgesteld.

Zij schrijven over de resultaten van hun experiment in de Proceedings van de Amerikaanse Nationale Academie van Wetenschappen. Veel musici zeggen dat zij aan de klank van het instrument direct kunnen horen of het om een oude of moderne viool gaat.

Fritz en haar medewerkers lieten 21 ervaren violisten in een verduisterde hotelkamer en met lasbrillen op zes violen spelen. Het betrof twee Stradivariussen, één Guarneri en drie moderne instrumenten.

De musici moesten de kwaliteit van de violen beoordelen naar onder meer toonkleur en bespeelbaarheid. Zij moesten ook aangeven welke viool zij het eerst en welke zij het laatst mee naar huis zouden nemen om erop te spelen. Slechts 8 van de 23 violisten gaven aan een oude viool de voorkeur. Een van de twee violen van Stradivari kwam zelfs als slechtste uit de bus.

In plaats van naar het 'geheim' van de Italiaanse vioolbouwers Antonio Stradivari en Giuseppe Antonio Guarneri te zoeken, zouden deskundigen in de toekomst beter kunnen onderzoeken hoe musici hun instrument waarderen, menen de onderzoekers. Er moet worden gekeken aan welke kenmerken zij een bijzondere waarde hechten en hoe die met meetbare eigenschappen van het instrument samenhangen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man in ziekenhuis sterft nadat ratten penis afknabbelen

Man in ziekenhuis sterft nadat ratten penis afknabbelen


http://img193.imageshack.us/img193/7484/ratbh.jpg


In India is een ziekenhuispatiënt overleden nadat zijn penis werd afgeknabbeld door ratten in het ziekenhuis. Hij werd aan zijn lot overgelaten en werd gevonden door zijn familie die op bezoek kwam.

De 53-jarige Arun Sandhukha werd op 11 december in het SSKM Hospital in Kolkata (Calcutta) opgenomen met een longontsteking. Op 23 december kwam zijn familie op bezoek, maar ze vonden Arun die verschrikkelijke pijn leed in zijn bed. Hij lag in zijn eigen bloed af te zien, terwijl geen enkele verpleegster in de buurt was. Hij overleed later op de dag aan zijn verwondingen.

Volgens de familie werd zijn penis afgebeten door ratten. De directie van het hospitaal gaf later toe dat er inderdaad ratten gesignaleerd waren op de afdeling waar Arun was opgenomen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Solden starten morgen met -30%

Solden starten morgen met -30%


http://img190.imageshack.us/img190/1980/solden.jpg


Morgen beginnen de wintersolden, en die beloven alvast een succes te worden. 92% van de modehandelaars heeft immers grotere voorraden dan vorig jaar in de rekken liggen. Daarnaast blijkt dat zij van plan zijn meteen kortingen van gemiddeld 30% aan te bieden, schrijft Het Laatste Nieuws.

Op de eerste koopjesdag verwacht zelfstandigenorganisatie NSZ in elk geval een stormloop. Gemiddeld denken de handelaars tijdens deze soldenperiode twee procent méér te verkopen dan vorig jaar. In 2011 sloten ze de wintersolden ook al af met een meeromzet van 2,5 procent.

Wie niet kan wachten en vandaag al naar de winkelstraten trekt, zal wellicht toch al kunnen genieten van koppelverkoop en fluistersolden, twee praktijken die wettelijk toegelaten zijn.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de maak: pijnloze micronaalden

In de maak: pijnloze micronaalden


http://img651.imageshack.us/img651/2152/pijnlozemicronaalden.jpg


Niemand staat echt te springen als er vaccinaties of andere spuiten moeten worden gezet, zeker kinderen niet. Maar wat als de naalden zo piepklein zouden zijn dat ze je huid pijnloos konden doorprikken?

Aan deze micronaalden werken ingenieurs van de Tufts University in Summerville, Amerika. Ze worden ontwikkeld uit de dominante proteïne in zijde: fibroïne. Dit is het eiwit dat de zijderups gebruikt om zijde te spinnen voor een cocon.

De onderzoekers hebben mallen ontworpen voor verschillende reeksen van deze naaldjes die slechts 500 micrometer (ook wel micron of mu genoemd en gelijk aan een duizendste deel van een millimeter) hoog en 10 micrometer breed zijn. Dat is een tiende van de breedte van een menselijk haar.

Vervolgens hebben ze de micromallen gevuld met een mengsel van fibroïne en medicatie. De daaruit resulterende micronaalden werden in een volgende fase gedroogd om daarna nog verder verwerkt te worden.

De piepkleine naaldjes zijn te kort om de zenuwen onder de huid te bereiken dus kunnen ze medicatie pijnloos bezorgen in tegenstelling tot de traditionele spuit. En het wordt zelfs nog beter want de micronaalden zijn in staat om medicatie ook geleidelijk aan vrij te laten over een specifieke tijdspanne. Hiervoor worden momenteel huidpatchen en 'slow-release' pillen gebruikt, die echter enkel van toepassing zijn bij een beperkt aantal soorten medicatie.

In verschillende testen werden patchen gebruikt waarop talrijke micronaaldjes waren aangebracht. Resultaat? De medicatie werd succesvol vrijgelaten en behield zijn biologische activiteit. Het nieuwe micronaaldsysteem kan het geleidelijk toedienen van medicatie dus zijdezacht maken in de toekomst. Wie meer wil weten over deze pijnloze naalden kan hier terecht. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Celtic Woman - Orinoco Flow

Celtic Woman - Orinoco Flow

Klik op de foto om hun te beluisteren» Reageer (0)
01-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een boeket rode rozen

Een boeket rode rozen


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/boeket.jpg


een boeket rode rozen
op een kanten kleed
doet me eraan herinneren
hoe kostbaar vriendschap kan zijn

rode rozen
witte zijde
een naam
zacht uitgesproken

mijn vriendschap is gemeend
voor wie hem aanvaard
wie me kent
weet dat ik het oprecht meen

je kan vriendschap
en een roos vergelijken
en toch is er een klein verschil
de roos bloeit maar een poosje
mijn vriendschap een eeuwigheid» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benidorm stoners: steeds meer bejaarden aan de drugs

Benidorm stoners: steeds meer bejaarden aan de drugs


http://img404.imageshack.us/img404/4715/stonersd.jpg


Het aantal 40-plussers dat in West-Europa een ontwenningsbehandeling ondergaat wegens verslaving aan soft- en harddrugs is de jongste tien jaar verdrievoudigd. Nu al is 22 procent van de drugsverslaafden ouder dan veertig, en dat probleem gaat alleen maar erger worden voorspellen experts. In Duitsland geven ze nu ook openlijk toe dat er bijvoorbeeld een probleem is met bejaarden die aan de drugs zitten. Hun aantal is de jongste jaren verdubbeld. De regering gaat er speciale bejaardentehuizen bouwen voor junks.

In Düsseldorf alleen al waren er in 2011 120 veroordelingen van 65-plussers voor drugsfeiten. Mechthild Dyckmans, adviseur aan de regering Merkel terzake, zegt in het jongste nummer van Der Spiegel dat "oudere mensen in toenemende mate illegale drugs gebruiken. Een fenomeen dat de jongste jaren de kop heeft opgestoken."

Het komt enerzijds omdat de generatie die in de jaren zestig experimenteerde met drugs daar nooit echt mee gestopt is, maar anderzijds zijn er blijkbaar toch ook een pak bejaarden die het allemaal nog eens willen proberen nu ze "in hun laatste tram zitten".

Geriatrische specialisten worden zo tegenwoordig geconfronteerd met oma's die "spaced out" zijn door LSD en in de rechtbanken verschijnen 70-jarige dope-dealers. Vorige week werd in Dortmund bijvoorbeeld nog maar eens een man van 69 veroordeeld die al de bijnaam "Opa Opium" kreeg. Hij werd betrapt bij het verkopen van 20 gram heroïne. Hij kreeg deze keer twee jaar met opschorting.

Bejaarden die te veel hashcake hebben gegeten is blijkbaar ook een steevast weerkerend probleem. In de VS kennen ze het al langer, en daar spreken ze van het "stoned grandparent phenomenon".

Dyckmans zegt dat de Duitse overheid alvast een plan aan het opstellen is over hoe het probleem van de benidorm stoners aan te pakken. Dat is hoognodig volgens haar, want "er is een hele generatie oude drugsgebruikers op komst, en we gaan moeten leren omgaan met verslaving bij oudere mensen. Je kan deze mensen bijvoorbeeld niet bij andere bejaarden in een tehuis stoppen." Volgens Dyckmans zijn er al een aantal pilootprojecten gestart om de bejaarde junks onder te brengen in een soort gemeenschappelijke leefprojecten.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Journaliste toont gescheurde PIP-borstimplantaten

Journaliste toont gescheurde PIP-borstimplantaten


http://img715.imageshack.us/img715/2895/ritademartino.jpg

Het schandaal rond de lekkende borstimplantaten van de Franse firma PIP blijft voor beroering zorgen. In Venezuela is de 27-jarige journaliste Rita De Martino naar buiten gekomen met haar verhaal nadat de belangrijkste plastische chirurg van het land gezegd had dat zulke borstimplantaten in zijn land niet gebruikt waren. Niet dus! Als reactie hebben de Venezolaanse autoriteiten nu aangekondigd dat de lekkende implantaten gratis operatief kunnen verwijderd worden. En het Franse bedrijf in kwestie wil ondertussen gewoon doorgaan met goedkope borsttransplantaties.

Rita De Martino liet zeven jaar geleden een borstvergroting uitvoeren met implantaten van het Franse bedrijf Poly Implant Prothese (PIP). Zeven jaar later bleek de linkerprothese te lekken na een scheur. In februari liet ze beide implantaten verwijderen en nu toonde ze op een persconferentie de borstprothesen aan de wereld. De Martino wist niet dat PIP zelfgeproduceerde siliconen had gebruikt om de prijs van de ingreep te drukken.

Ondertussen zijn er volgens Franse artsen al 20 gevallen bekend van vrouwen die kanker ontwikkelden, wellicht door de PIP-implantaten. Twee vrouwen zijn al overleden. In liefst 1.143 gevallen zijn de siliconen prothesen gescheurd en bijna 500 patiëntes kregen met ontstekingen af te rekenen.

Volgens de Franse krant Nice Matin wil de PIP-oprichter Jean-Claude Mas via een nieuw bedrijf (France Implant Technologie, kortweg FIT) opnieuw goedkope borstprothesen op de markt brengen. Ze willen vooral op de Zuid-Amerikaanse, Chinese en Europese markt verder miljoenen verdienen aan hun gevaarlijk handeltje.(br.hln - foto reuters)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wens al mijn vrienden een gezond en gelukkig 2012http://img26.imageshack.us/img26/5827/happynewyear2012q.jpg


Ik wens al mijn vrienden een gezond en gelukkig 2012
vol geluk, gezelligheid
en warme vriendschap voor elkaar !!!
Bedankt voor al de bezoekjes het afgelopen jaar .
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!