Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




10-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieren zijn goede voorspellers

Dieren zijn goede voorspellers


http://img513.imageshack.us/img513/9397/oscarratheidi.jpg


Dat buidelrat Heidi de winnaars van de Oscars kan voorspellen, is volgens dr. Rupert Sheldrake volstrekt normaal. Hij meent zelfs dat alle dieren paranormale gaven hebben. Daardoor voelen ze niet alleen de thuiskomst van hun baasje aan, maar kunnen ze ook rampen voorspellen en duizenden mensenlevens redden. En daarvoor heeft de man 'ontegensprekelijk bewijs'. Yeah, right?

Doctor Sheldrake van de Cambridge University is gespecialiseerd in het bovennatuurlijke gedrag van huisdieren (is dat echt een wetenschappelijk onderzoeksveld?). In zijn nieuwe boek 'The Science Delusion: Freeing The Spirit Of Enquiry' heeft de man het over zijn persoonlijke ervaringen met dierentelepathie, maar geeft hij ook resultaten uit zijn 'onderzoek'.

"Eén van mijn vroegere buren was een weduwe, wiens zoon een matroos was bij de koopvaardij. Hij vertelde nooit aan zijn moeder wanneer hij thuis zou komen, omdat hij haar niet ongerust wou maken bij vertragingen. En toch wist de moeder altijd wanneer hij kwam ... met dank aan de familiekat", vertelt Sheldrake in een artikel op de website van de Daily Mail.

"De kat was erg gehecht aan de jongeman en begon een uur of twee voor zijn terugkomst te miauwen op de deurmat. Het was alsof hij een zesde zintuig had die vertelde dat de jongen op weg was. De kat was ook nooit verkeerd, waardoor zijn moeder wist wanneer ze alles moest voorbereiden voor de thuiskomst van haar zoon", aldus de expert.

Volgens Sheldrake is dat maar één van de vele voorbeelden die bewijzen dat huisdieren bepaalde dingen aanvoelen. Want hoe kan je anders verklaren dat veel katten zich verstoppen als ze op bezoek moeten bij de dierenarts? Wij denken: omdat ze het vervoersmandje op de tafel associëren met dat bezoek, maar Sheldrake is overtuigd van hun telepatische gave.

"Sommige dieren voelen ook aan dat hun baasje een ongeluk had of ergens ver weg overleden is", meent de man. "In mijn database zitten er meer dan 5.000 verhalen die de paranormale gaven van dieren bewijzen."

Volgens Sheldrake dan toch, want de man rapporteert vooral over zijn eigen ervaringen en 'onderzoek'. "Na een telefonische enquête in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten kwam ik tot de conclusie dat 50 procent van de honden de thuiskomst van een familielid kan voorspellen. Bij katten gaat het om ongeveer 30 procent, maar ook sommige paarden, papegaaien en ganzen vertoonden hetzelfde telepatische gedrag", vertelt de 'expert'.

"En nee, het gaat niet alleen om de reactie van het dier op een aankomende auto of het horen van voetstappen, want ze voorspellen de thuiskomst uren op voorhand. Het gaat ook niet om routine, want ook mensen met onregelmatige uren worden opgewacht door hun huisdier."

Naast die telepathische aanleg, kunnen dieren ook naderend onheil aanvoelen. Volgens Sheldrake was dat bijvoorbeeld het geval bij de Azische tsunami van 26 december 2004.

"Ik bestudeerde verschillende gevallen en steeds vertoonde het dier angstig of ongebruikelijk gedrag", vertelt de man. "Het is mogelijk dat ze - beter dan mensen - trillingen van het aardoppervlak aanvoelen of bepaalde ondergrondse gassen kunnen waarnemen."

"Of misschien vertrouwen zij op iets wat de menselijke geest overstijgt?", vraagt Sheldrake zich af. Dat zou kunnen verklaren waarom ze tijdens WOII zelfs luchtaanvallen voorspelden, lang voor de officiële waarschuwingen én voor ze de vliegtuigen konden horen.

"Helaas wordt die gave om rampen te voorspellen nog steeds genegeerd door Westerse wetenschappers. Ik ben voortdurend verrast en gefrustreerd door de afwijzing van mijn collega's. Ik begrijp niet waarom ze het niet serieus kunnen nemen." (Wij wel.)

"Nochtans zou aandacht schenken aan afwijkend dierengedrag miljoenen mensenlevens kunnen redden, net zoals in China. Sinds de jaren zeventig vraagt de overheid daar namelijk om speciaal gedrag te melden. Bij verschillende aardbevingen leidde dat tot evacuaties, waardoor tienduizenden levens gered werden", vertelt Sheldrake.

"Ook bij ons zou er een speciale telefoonlijn moeten komen. Als specialisten dan vaststellen dat er op een bepaalde plaats verschillende meldingen binnenkomen, dan weten ze dat er iets op til is."

Of het zover zal komen, valt natuurlijk sterk te betwijfelen, want het blijft een vage onderzoeksmaterie. Wie toch geïnteresseerd is in het werk van Rupert Sheldrake, kan meer info vinden op zijn website.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizenden toeristen vast in witte gevangenis

Duizenden toeristen vast in witte gevangenis

http://img100.imageshack.us/img100/2713/wittegevangenis.jpg


Door de extreme sneeuwval zijn vele plaatsen in het westen van Oostenrijk nog altijd afgesloten van de buitenwereld. Er is daar in dertig jaar niet zoveel sneeuw gevallen. In Lech en Zürs waren gisteren ongeveer 13.000 bewoners en toeristen ingesneeuwd in hun "witte gevangenis". Vele wegen zijn afgesloten door lawinegevaar of door omgevallen bomen.

Ischgl en Galtür zijn ook vandaag nog van de buitenwereld afgesloten. Stuben, Zürs, Lech, Sankt Christoph en Sankt Anton am Arlberg zijn sinds vandaag wel opnieuw te bereiken. Dat geldt ook voor Warth en Schröcken. Ook het heropenen van de S16 de Arlbergscnellstrasse heeft er toe bijgedragen dat Tirol en Vorarlberg weer te bereiken zijn. Toch blijven er nog tal van wegen afgesloten.

Voor de wintersporters is de massa sneeuw zeer plezant, maar ook gevaarlijk. In het skigebied Axamer Litzum wordt al sinds zaterdag gezocht naar een vijftienjarige skiër. Op de Mont Blanc in de Franse Alpen wordt gezocht naar een Russisch koppel. Zij zijn op 30 december beginnen klimmen, ondanks negatief advies, en zijn sindsdien vermist.



» Reageer (0)
09-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote school zeldzame dolfijnen ontdekt in Vietnam

Grote school zeldzame dolfijnen ontdekt in Vietnam


http://img233.imageshack.us/img233/5701/zeldzamedolfijnen.jpg


In de Mekongdelta in Vietnam is een ongewoon grote school Irrawaddy-dolfijnen ontdekt. Wetenschappers ontdekten de twintig dieren in een beschermd gebied in de buurt van de Ba Lua-Eilanden in de Zuid-Vietnamese provincie Kien Giang. "Het aantal was groter dan de normale scholen die in de Baai van Malampaya op de Filipijnen of elders in de Mekong gespot worden", zei wetenschapper Vu Long aan het Duitse persagentschap dpa.
 
De dolfijnen, die voornamelijk in baaien en riviermondingen leven, staan op de rode lijst van soorten die met uitsterven bedreigd zijn. Het WWF schatte in augustus vorig jaar dat er nog slechts 85 exemplaren in de Mekong aanwezig waren. Daar leven de dieren overwegend in het grensgebied tussen Cambodja en Laos. Andere kleine populaties leven onder andere in Myanmar, Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea en Noord-Australië.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie maakt mooiste foto van rat in New Yorkse metro?

Wie maakt mooiste foto van rat in New Yorkse metro?

http://img856.imageshack.us/img856/6161/ratu.jpg

De ratten die de metro van New York onder de voet lopen, vormen nu het onderwerp van een fotowedstrijd. Zo probeert het metropersoneel de aandacht van de New Yorkers te vestigen op wat "de invasie van de ratten" genoemd wordt.

De verontwaardigde metrowerknemers kaarten de kwestie op innoverende wijze aan. Wie de mooiste foto van een rat in de New Yorkse metro inzendt, wint een abonnement voor één maand. De eerste foto's staan al online op de website ratfreesubways.com.
 
"De ratten vermenigvuldigen zich sterk in de metro van New York", zegt de Transport Workers Union, de vakbond voor het metropersoneel en initiatiefnemer van de fotowedstrijd. "Die agressieve ratten zijn vermetel genoeg om de perrons te verkennen. Enkelen hebben zelfs reizigers gebeten."
 
De beheerder van de New Yorkse metro -de Metropolitan Transport Authority- heeft de ratten al in twintig stations de oorlog verklaard. Dat vertegenwoordigt echter slechts 4 procent van alle metrostations.
 
Het voorbije jaar deed een video van een rat die rustig rondwandelt op een slapende reiziger in een metrostel al de ronde op de sociale netwerken. De metro van de Amerikaanse grootstad is gekend voor diens ongezondheid en de tropische temperaturen die er tijdens de zomer heersen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opletten met autokrediet aan 0%

Opletten met autokrediet aan 0%

http://img859.imageshack.us/img859/8223/autosalon.jpg

Wie een auto wil kopen en zich laat verleiden door een krediet met een rente van 0 procent, kijkt volgens consumentenorganisatie Test-Aankoop beter uit.

De kans bestaat immers dat de dealer geen (extra) korting op de auto geeft of minder betaalt voor de overname van de oude auto. "Als men het totaalplaatje bekijkt, kan een financiering tegen 0 procent daardoor duurder uitvallen dan een tegen 5 procent", klinkt het.
 
Test-Aankoop wijst consumenten erop dat ze vooral moeten letten op het bedrag van de maandelijkse afbetaling, voor eenzelfde looptijd en uiteraard ook voor eenzelfde leenbedrag.

Ballooncontracten
 Ook met de speciale "ballooncontracten" is het opletten geblazen. Bij dat soort contracten ligt de maandelijkse afbetaling een stuk lager dan bij klassieke formules, maar moet de consument op het einde, bijvoorbeeld na 4 jaar, een grote som ophoesten of een nieuwe wagen van hetzelfde merk kopen via een gelijkaardige financiering.
 
Soms kan de consument er in zulke gevallen ook voor kiezen zijn auto af te staan, zonder hem te vervangen. "Maar als hij de auto niet goed heeft onderhouden of als hij beschadigd is, kan de dealer weigeren hem terug te nemen en zal de consument toch de hoge laatste afbetaling moeten betalen", waarschuwt Test-Aankoop.
 
De ballooncontracten blijken volgens Test-Aankoop in de regel duurder uit te vallen dan een klassieke lening op afbetaling.

Op haar website heeft de organisatie een module gezet waar meer dan 100 tarieven worden geanalyseerd. Tijdens het autosalon (van 12 tot 22 januari) worden de tarieven permanent bijgewerkt.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardgasverbruik in december met bijna derde gedaald

Aardgasverbruik in december met bijna derde gedaald


http://img708.imageshack.us/img708/5273/energieprijzen.jpg
De opvallend zachte decembermaand 2011 staat haaks op de ijskoude winter van een jaar eerder.

In december is het aardgasverbruik in ons land in de residentiële en tertiaire sector en de kmo's gedaald met 32,7 procent in vergelijking met december 2010. Dat schrijft Le Soir en wordt bevestigd door Synergrid, de federatie van de netbeheerders voor elektriciteit en aardgas in ons land.
 
In december vorig jaar bedroeg het aardgasverbruik in de residentiële en tertiaire sector en de kmo's 11.729 GWh, tegen 17.426 GWh in december 2010.
 
De forse daling heeft te maken met de opvallend zachte decembermaand van vorig jaar, die tegenover een bijzonder koude winter van 2010 staat. In de cijfers is het verbruik van de grote industriële verbruikers niet meegeteld.
 
Het globale aardgasverbruik daalde vorig jaar met ongeveer 14 procent, zo bleek eerder al uit schattingen van Synergrid.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ontstaan van de teddybeer

Morris Michtom en het ontstaan van de teddybeer


http://img217.imageshack.us/img217/32/teddybeer02.jpg



Morris Michtom was een Amerikaan van Russische afkomst die in 1902 de eerste teddybeer maakte. Michtom runde samen met zijn vrouw een speelgoedwinkel. In 1902 zag hij in de Washington Evening Star een cartoon met daarop president Theodore Roosevelt  die weigerde  tijdens een berenjacht, een jonge beer te schieten, die men voor hem aan een boom vastgebonden had.



http://img94.imageshack.us/img94/6697/morrismichtom.jpg
Morris Michtom




Deze gebeurtenis inspireerde niet alleen cartoonist C.K. Berryman voor het maken van een tekening, Morris Michtom komt op het idee een speelgoedbeer te maken. De vrouw van Morris Michtom vervaardigde de cartoonbeer van pluche en verkocht deze in hun winkel. De beer werd een ware rage . Aangezien de bijnaam van Theodore Roosevelt 'Teddy' was krijgt de eerste speelgoedbeer de naam teddybeer.


Voordat het echtpaar Michtom de beer teddybeer noemde, vroegen ze president Roosevelt toestemming om zijn naam te mogen gebruiken. De president liet weten hier geen bezwaar tegen te hebben.




http://img8.imageshack.us/img8/4196/cartoonvanckberryman.jpg
Cartoon C.K. Berryman



Een jaar na het voorval was de cartoonbeer omgevormd tot speelgoedbeer van vele kinderen , de geliefde teddybeer

In 1903 nam Margharete Steiff dit idee over en stichtte het Steiff-imperium in Duitsland.

Teddyberen hebben een persoonlijkheid, ze bieden gezelligheid , een eigenschap die ieder mens graag om zich heen ervaart.



     http://img291.imageshack.us/img291/1589/beerr.jpg



De teddybeer is nog steeds geliefd bij jong en oud! Velen vinden nog steeds troost bij hun teddybeer , die ze als hun persoonlijke vriend zien...

De teddybeer heeft de tand des tijds overleefd en wordt nog veel aangekocht door verzamelaars



» Reageer (0)
08-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Storm brengt zeehonden massaal in de problemen

Storm brengt zeehonden massaal in de problemen


http://img401.imageshack.us/img401/1817/zeehondjes.jpg

Veel jonge zeehonden zijn door het stormachtige weer van de afgelopen dagen in de problemen gekomen. Dat meldt de zeehondencrèche van Lenie 't Hart. De crèche in Pieterburen zit met 320 zeehonden bomvol.

De zeehondjes worden uit alle delen van ons land naar Pieterburen gebracht. Gisteren werden er 26 jonge dieren bij de crèche afgeleverd. Die kwamen van de stranden van Zeeland, de Friese kust de Noordzeekust en de Waddeneilanden. En vanochtend werden er alweer vijf zeehonden gebracht. Het is vooral de harde wind die de dieren parten speelt.

Veel beestjes zijn erg mager en hebben longproblemen. Veel zeehonden hebben moeite om visjes te vangen en zijn daardoor verzwakt.

Op het terrein is een grote tent neergezet waar de dieren liggen. Maar ook in badkuipen en andere baden liggen de zeehonden. Tientallen vrijwilligers en de betaalde krachten hebben er hun handen vol aan, zegt de medewerkster. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray Charles & Diana Krall - You don't know me

Ray Charles & Diana Krall - You don't know me

Klik op de foto om ze te beluisteren







» Reageer (0)
06-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Knack - My Sharona

The Knack - My Sharona

Klik op de foto om ze te beluisteren





The Knack is een band die ontstond in Los Angeles. De bezetting was: Doug Fieger (zang, slaggitaar), Berton Averre (sologitaar, zang en toetsen), Prescott Niles (basgitaar, zang) en Bruce Gary (drums). Laatstgenoemde had midden jaren '70 in de band van Jack Bruce gespeeld. Hun eerste single, My Sharona in 1979 was meteen een schot in de roos. het nummer staat op hun debuutalbum, Get the Knack. My Sharona werd internationaal een hit. Critici vergeleken de band al direct met The Beatles. Niet de slechtste vergelijking voor een beginnende band. De powerpop van The Knack was een goede muzieksoort tegen al het discogeweld van die tijd.

Alhoewel de kritieken dus goed waren en My Sharona een vette hit opleverde werden de albums en singles na hun eerste lichting niet zo'n succes. En uiteindelijk leidde dat tot het uiteenvallen van de groep. In 1980 wordt er verwezen naar 'My Sharona' in het nummer 'Pull my strings' van de punkband The Dead Kennedys op het Bay Area Music festival. The Dead Kennedys klaagden hiermee de voorgekauwde supersterren aan in de muziekindustrie.

Later kwam het tot een reünie. En in 2001 werd een studio album uitgebracht onder de titel Normal As The Next Guy en een live DVD: Live From The Rock N'Roll Funhouse. The Knack tourt nog steeds en heeft ook nog steeds een groot aantal fans die genieten van hun energieke rock en roll muziek.

Zanger Doug Fieger, een inwoner van Detroit, speelde voordat hij tot The Knack toetrad in een country rock band die de naam Sky droeg. Zijn broer Geoffrey is een succesvolle maar controversiële advocaat en een politieke kandidaat namens de staat Michigan.

Bruce Gary overleed op 22 augustus 2006 op 55-jarige leeftijd, op 14 februari 2010 gevolgd door Doug Fieger. Een paar jaar daarvoor was Fieger geopereerd wegens twee hersentumoren. Hij bleek die te hebben nadat hij tijdens een optreden hoofdpijn kreeg en zijn teksten vergat. Later kreeg Fieger ook nog eens longkanker. Hij werd 57 jaar.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De sleutels tot een heerlijk ontspannend bad

De sleutels tot een heerlijk ontspannend bad


http://img21.imageshack.us/img21/2292/badsr.jpg


Watertherapie gaat terug tot duizenden jaren voor Christus, zelfs de oude Egyptenaren wisten al dat het lichaam onderdompelen in water ontspannend en therapeutisch werkt én de perfecte aanvulling is op een gezonde levensstijl. De diepe spierrelaxatie verbonden aan een lekker warm bad is vergelijkbaar met de positieve effecten van een massage. Of je nu een atleet bent of een zittende job hebt, een bad is goed voor iedereen.

Maar hoe crëeer je nu het perfecte bad? De volgende keer dat je na een stressy dag ontspanning zoekt, laat dan je badkuip vollopen en pas deze tips toe voor de ultieme ontspanning.

* Badolie / badzout

Ga voor een lekker geurende badolie: bloemen als lavendel, jasmijn, iris en roos worden geassocieerd met relaxatie en kunnen je helpen om sneller in een ontspannen staat weg te zinken. Je giet de olie best pas in het water op het moment dat de badkuip halfvol is. Op deze manier zal alles zich egaal verspreiden.

Last van gespannen spieren? Dan is een badzout misschien nog doeltreffender omdat het bekend staat als externe spierontspanner. Zeker bij overgevoelige, pijnlijke of gezwollen spieren kan badzout helpen de last te verzachten. Bovendien helpt het de huid te zuiveren en stimuleert het de circulatie, wat eveneens spanning kan temperen en het lichaam doet herleven.

* Ideale temperatuur

Een warm bad is het beste om je lichaam te ontspannen, maar wat is nu eigenlijk de perfecte temperatuur? Ideaal gezien zou het water tussen 33 en 34 graden Celsius moeten zijn. Testen doe je het beste met je pols en niet met je hand, omdat je zo een beter gevoel krijgt hoe het water zal aanvoelen eens je helemaal ondergedompeld bent.

* Kaarsen

Felle badkamerlampen vertellen je niet meteen dat het tijd is voor een verdiende relaxatie... Kies daarom bewust voor kaarslicht. Zet een paar kaarsjes hier en daar in de ruimte en op de badrand en geniet.

* Muziek

Om helemaal zen te worden in bad kan ook muziek een steentje bijdragen. Het genre is uiteraard afhankelijk van wat voor jou ontspannend is, maar muziek kan als geen ander je stemming verzachten en je meenemen naar andere oorden.

* Oogjes toe

Van andere oorden gesproken... Sluit je ogen als je in bad ligt om een diepe relaxatie te verkrijgen en durf te visualiseren. Ga mentaal naar je eigen private Nirvana. Ben je zelf niet zo goed in staat je ogen lang gesloten te houden, aarzel dan niet hulpmiddeltjes te gebruiken: schijfjes komkommer, ijscompresjes of een verduisterend maskertje. Watjes gedrenkt in koude kamillethee zijn trouwens ook een winnaar want ze dragen alleen maar bij aan de ontspanning.

* Extra verwennerij

Nu je toch gaat voor ontspanning, is een bad eigenlijk de ideale gelegenheid om er nog een schepje bovenop te doen. Een relaxerend gezichtsmasker en een voedende crème op je haar zijn maar 2 van de vele dingen die je kan toevoegen aan een badsessie. Voor het gezichtsmasker is het belangrijk dat je een kommetje met fris water en een lekker zacht washandje voorziet, aangezien je dergelijke behandelingen doorgaans maar 7 tot 10 mag laten inwerken.

Bovendien kan je het washandje en het koude water ook gebruiken om op je voorhoofd of in je nek te leggen voor de perfecte verfrissing tijdens het warme bad. Nog een manier om jezelf extra te verwennen is een bodyscrub te gebruiken. Je lichaam voorzichtig masseren met een spons vol lichaamsscrub kan een stressy hoofd vol ratelende gedachten kalmeren terwijl de droogheid van je huid omgeruild wordt voor een gehydrateerde soepelheid.

* Badjas / handdoeken

Ook wanneer je de aangename warmte van je bad verlaat, is het belangrijk dat alles in het teken blijft staan van ontspanning. Daarom is het noodzakelijk dat je een comfortabele badjas ter beschikking hebt of toch minstens hemels zachte, fluffy handdoeken die je een warm gevoel geven.

* Nazinderende relaxatie

Geniet na je heerlijke badsessie zeker nog wat na met een lekkere tas thee en een goed boek of nog wat muziek. Wil je het extra gezellig maken? Stop dan een handdoek of een kersenpitkussentje in de microgolf en laat je nek genieten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolfijn Flo overleden aan tandontsteking in Boudewijn Seapark

Dolfijn Flo overleden aan tandontsteking in Boudewijn Seapark


http://img4.imageshack.us/img4/3025/dolfijnflo.jpg


Dolfijn Flo is vorige nacht overleden in het Boudewijn Seapark na een wekenlange behandeling voor een tandontsteking. Dat meldt het park in Brugge in een persbericht.

De vrouwtjesdolfijn Flo werd in juli 1998 geboren in het Brugse dolfinarium. De dierenarts stelde begin december vorig jaar vast dat Flo een zware tandontsteking had. "Dat was niet de eerste keer. Flo werd met een 'slecht' gebit geboren. In het verleden werd ze daarvoor al vaker met succes behandeld", luidt het.
 
Op 18 december werden bij Flo twee tanden getrokken om de ontsteking tegen te gaan. Sindsdien kreeg de dolfijn antibiotica, maar die bleek onvoldoende effect te hebben. Door de ontsteking wilde Flo niet meer voldoende eten.
 
"Na een bloedafname en röntgenfoto's van Flo's kaak en tanden besliste de dierenarts in samenspraak met enkele andere dolfijnspecialisten om zwaardere antibiotica en extra vitaminen toe te dienen", stelt het park.
 
Donderdag waren Flo's bloedwaarden en temperatuur nog normaal en was er geen enkele indicatie dat ze de nacht niet zou doorkomen. Vanochtend werd het dier echter dood aangetroffen in het bassin.
Flo werd naar de faculteit Dierengeneeskunde in Gent gebracht voor een autopsie.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prijs energie kan fors lager

Prijs energie kan fors lager


http://img708.imageshack.us/img708/5273/energieprijzen.jpg


Er klinken overal jammerklachten over de hoge energieprijzen. Maar in Antwerpen vonden 20.000 gezinnen een leverancier die dertig procent goedkoper gas en stroom wil leveren. Dat schrijft De Standaard vandaag.

Het resultaat van de recente groepsaankoop voor elektriciteit en aardgas in de provincie Antwerpen staat in schril contrast met de huidige hoge energieprijzen in ons land. Het goedkoopste bod voor een gezamenlijke levering van stroom en aardgas - van Essent - dook immers 30 procent onder het gemiddelde prijspeil van de grootste drie leveranciers in Vlaanderen (Electrabel, Luminus en Nuon). Dat zegt Inga Verhaert (sp.a), Antwerps provinciebestuurder en initiatiefnemer van de groepsaankoop voor energie.
 
Nog frappanter was dat Essent voor elektriciteit en vooral voor aardgas prijzen heeft aangeboden die lager liggen dan de sociale energietarieven. Het sociaal tarief voor aardgas ligt zelfs dubbel zo hoog als het beste bod van de Antwerpse groepsaankoop. Een gemiddeld huishouden dat zich met gas verwarmt en daarbij 'profiteert' van het sociaal tarief, moet rekening houden met een jaarfactuur van bijna 1.900 euro. Met het beste bod van de groepsaankoop bedraagt de jaarfactuur maar 950 euro.
 
De overheid heeft nochtans vastgelegd dat de sociale tarieven lager moeten liggen dan om het even welk ander energietarief bij de leveranciers. "We moeten de vastlegging van de sociale tarieven herbekijken", zo luidt de conclusie van minister van Economie en Consumenten Johan Vande Lanotte (br.hln)

Wie zo'n groepsaankoop wil doen, kan dat via deze website.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herpesvaccin helaas maar weinig doeltreffend

Herpesvaccin helaas maar weinig doeltreffend


http://img13.imageshack.us/img13/8840/herpest.jpg


De familie van de herpesvirussen tergen miljoenen mensen wereldwijd en de zoektocht naar een vaccin is dan ook een grote en blijvende bron van frustratie voor heel wat wetenschappers. Een studie die deze week gepubliceerd werd toont enige vooruitgang, maar bleef een teleurstelling voor de onderzoekers.

Ongeveer 25 procent van alle Amerikaanse vrouwen is besmet met 1 van de herpestypes. Eens geïnfecteerd blijft het virus in het lichaam en hoewel sommige mensen nooit of zelden een uitbraak van deze pijnlijke blaasjes hebben, is het voor anderen een steeds terugkerende ziekte. Bovendien is het heel gevaarlijk voor baby's wanneer het virus wordt doorgegeven tijdens de geboorte. Er is anno 2012 nog steeds geen geneesmiddel tegen herpes, enkel antivirale medicatie kan helpen bij het voorkomen en verzachten van uitbraken. Het afremmen van verdere besmettingen krijgt daarom prioriteit, maar blijkt moeizaam te verlopen.

Onderzoekers evalueerden meer dan 8.300 vrouwen tussen 18 en 30 jaar die negatief waren voor antilichamen van zowel herpes type 1 (dat zich manifesteert in de vorm van koortsblaasjes maar ook genitale herpes kan veroorzaken) als type 2 (beter gekend als genitale herpes). Ongeveer 3.800 van deze deelnemers werden gevaccineerd met het experimentele vaccin, genaamd glycoproteïne D. Eerdere studies suggereerden namelijk dat dit het antwoord zou kunnen zijn op genitale herpes.

De wetenschappers volgden de proefpersonen gedurende 20 maanden op en uit deze analyses bleek dat het vaccin slechts gedeeltelijk effectief was in het voorkomen van herpes type 1 na 2 of 3 dosissen. Op type 2 bleek het zelfs helemaal geen effect te hebben. Alles samen kon het vaccin - in tegenstelling tot de prognoses - de verwachte besmettingen binnen de groep van gevaccineerde vrouwen terugschroeven met 35 procent.

Dokter Belshe, directeur van het Saint Louis University Center for Vaccine Development en co-auteur van deze studie was niet tevreden met de bevindingen: "De teleurstellende resultaten zijn onbegrijpelijk. We vatten niet dat deze resultaten zo sterk afwijken van veelbelovende eerdere onderzoeken".

Verder kunnen ze ook niet verklaren waaraan het verschil in effectiviteit te wijten is, of anders: waarom het vaccin wel schijnt te helpen in de strijd tegen herpes type 1 maar niet tegen type 2. In de publicatie staat dan ook te lezen dat nog veel extra onderzoek noodzakelijk zal zijn vooraleer er ooit een herpesvaccin voor algemeen gebruik op de markt zal komen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogste brug ter wereld ingehuldigd in Mexico

Hoogste brug ter wereld ingehuldigd in Mexico

http://img528.imageshack.us/img528/9189/hoogstebrug.jpg


Met zijn 403 meter zou de Baluarte-brug in de bergketen Sierra Madre Occidental met gemak de Eiffeltoren in Parijs kunnen overspannen. De vergelijking met dit Franse icoon is vast geen toeval, want de Mexicaanse brug steekt het Franse Millau Viaduct voorbij als de hoogste kabelbrug ter wereld (in constructiehoogte). De Baluarte-brug heeft vanaf vandaag bij de officiële opening dan ook een vermelding in het Guinness Book of World Records gekregen.

De opening van de 1124 meter lange brug valt samen met de viering van de onafhankelijkheid van Spanje, zo'n twee eeuwen geleden. De kabelbrug is zonder twijfel een bouwkundig hoogstandje.

De 'Baluarte' overbrugt een diep ravijn in het noorden van Mexico als onderdeel van een nieuwe snelweg die diep het land binnendringt. De snelweg vervangt een oude slingerweg die 'De ruggengraat van de duivel' werd genoemd wegens de ligging op de rug van de hoge bergketen en beruchte afgronden. De trip van Mazatlan naar Durango wordt daardoor met zes uur verkort.

Naast de Baluarte zullen er nog meer bruggen van over 300 meter en meer dan 60 tunnels worden aangelegd. De nieuwe infrastructuur zal naar verwachting toerisme en handel in de regio stimuleren.

Wie over de hoogste brug ter wereld wil rijden, moet wel nog even geduld hebben: Pas later dit jaar zal de Baluarte-brug opengaan voor verkeer.

De langste brug ter wereld ligt in China; de in 2011 afgeronde Jiaozhou-brug is ruim 42 kilometer lang. (br;hln - beeld photo news)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael McDonald - What A Fool Believes

Michael McDonald - What A Fool Believes

Klik op de foto om hem te beluisteren






Michael McDonald (12 februari 1952) is een Amerikaanse soulzanger.

Michael McDonald is geboren in St. Louis, Missouri. Hij werd bekend als zanger bij Steely Dan. In 1975 sloot hij zich aan bij de The Doobie Brothers, waarvan hij de muzikale koers sterk veranderde. Luister naar What a Fool Believes. Hij verliet deze groep in 1982 om een solocarrière te beginnen. Aanvankelijk was deze solocarrière succesvol. Zo scoorde hij in 1986 een nummer 1-hit in Nederland met Patti Labelle: 'On my Own'. Aan het eind van de jaren '80 was zijn populariteit alweer behoorlijk gedaald.

In 2003 kwam Michael McDonald terug met een nieuw album met covers van klassieke Motown-nummers. In de zomer van 2006 tourde hij met Steely Dan.



» Reageer (0)
05-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieven geven schilderij van Magritte terug wegens onverkoopbaar

Dieven geven schilderij van Magritte terug wegens onverkoopbaar


http://img707.imageshack.us/img707/6725/renmagritteolympia.jpg

Het schilderij "Olympia" van de Belgische surrealist René Magritte, dat meer dan twee jaar geleden gestolen werd, is weer terecht. Dat heeft een kunstexpert bevestigd.

Het doek werd in september 2009 ontvreemd uit de voormalige woning van de schilder in Jette. Twee weken geleden werd het aangeboden aan expert Janpiet Callens. Volgens Callens, die in naam van de verzekeraar werd ingeschakeld, konden de kunstdieven het doek niet kwijt op de zwarte markt. De expert heeft het schilderij na ontvangst aangeboden aan de federale politie. Over de kunstdieven is niets bekend.

Op donderdag 24 september 2009 werd het werk door onbekenden gestolen uit de voormalige woning van de schilder, in de Esseghemstraat in Jette. De woning, die na de dood van de schilder werd omgevormd tot museum, kreeg toen het bezoek van twee dieven die enkel geïnteresseerd bleken in dat ene olieverfschilderij. Ze bedreigden het personeel met een wapen, namen het werk van 60 op 80 centimeter mee en vertrokken met de wagen.

De diefstal kreeg ruime weerklank. Wellicht is dat ook de reden waarom het werk nooit verkocht werd: het was te bekend. "Ik werd gecontacteerd door iemand die het schilderij wilde terugbrengen", legt Callens uit. "Het werk was onverkoopbaar. En dan wilden ze het liever terugbezorgen dan het te laten vernietigen", klinkt het. "Twee weken geleden kon ik het schilderij terugbezorgen aan de federale gerechtelijke politie van Brussel, dat er een sporenonderzoek op heeft uitgevoerd. Inmiddels is het werk weer bij de eigenaar."
 
Over de dieven is niets bekend. Callens vermoedt dat de persoon die hem contacteerde zelf niets met de feiten te maken had. Magritte schilderde "Olympia" in 1948 in zijn woning aan de Esseghemstraat, waar tussen 1930 en 1954 de helft van zijn oeuvre het daglicht zag.
 
Het werk, dat een naakte vrouw met een schelp voorstelt, werd verkocht door een kunsthandelaar in New York, waarna het in privécollecties verdween. Het olieverfschilderij werd pas in 1980 aan de buitenwereld getoond. De conservator van het Magritte-huis in Jette kon het in 2002 via een mecenas op de kop tikken. De waarde van "Olympia" wordt op minstens 700.000 euro geschat.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot rijkste 1 procent van de wereld horen? Dan moet u 26.314 euro verdienen

Tot rijkste 1 procent van de wereld horen? Dan moet u 26.314 euro verdienen


http://img268.imageshack.us/img268/6528/derijkste.jpg

Om tot de rijkste 1 procent van de wereld te horen moet je een netto-jaarinkomen hebben van 35.000 dollar (26.314 euro). Dat berekende CNN.

Het gaat hier niet om een gezinsinkomen, maar om het inkomen per persoon. Een gemiddeld gezin van twee ouders en twee kinderen zou dus 105.256 euro moeten overhouden, nadat alle belastingen zijn betaald.

Volgens het boek The Haves and the Have-Nots van Wereldbank-econoom Branko Milanovic ging het in 2005 om zo'n 58 miljoen mensen die tot de rijkste één procent horen. De helft van hen woonde op dat moment in de Verenigde Staten.

Vier miljoen waren Duitsers, en de rest kwam voornamelijk uit Europa, Latijns-Amerika en sommige Aziatische landen. Statistisch gezien kwam niemand uit Afrika. Landen als China en India mogen dan een enorme economische groei laten zien, toch kennen de landen nog maar weinig echt rijken. Dat komt volgens Milanovic omdat de zich nu ontwikkelende middenklasse in die landen van een zeer laag inkomen komt.

Overigens is de globale middenklasse iets heel anders dan de middenklasse hier of de VS, schrijft Milanovic. Want het meest voorkomende inkomen in de wereld staat op zo'n 950 euro per persoon per jaar. (br.hln - foto reuters)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen gunnen mooie dames weinig

Vrouwen gunnen mooie dames weinig



Al schijnen aantrekkelijke mensen meer geld te verdienen dan hun minder mooie soortgenoten, toch speelt het uiterlijk in sommige omstandigheden een negatieve rol. Zo blijkt uit een Duits onderzoek dat vrouwen minder geld schenken aan knappe seksegenoten.

Bij het onderzoek, uitgevoerd door de Duitse psychologe Maria Aghte, dienden proefpersonen te beslissen wie er al dan niet een beurs mocht krijgen. Uit een rij van mooie en lelijke kandidaten bepaalde  men wie een beurs verdiende. Opmerkelijk is dat bijna de helft het geld aan de mooiste kandidate gunde, zolang die maar tot het andere geslacht behoorde.

De resultaten, neergepend in het Journal of Experimental Social Psychology, tonen aan dat vrouwen die een beurs moeten toekennen aan een andere vrouw, zelden voor de knappe dame opteren. Al zijn er uitzonderingen: mooie dames die het geld moeten verdelen, hebben minder moeite om de aantrekkelijke kandidate iets te gunnen.

Bij mannen speelt de wedijver helemaal minder: in 30 procent van de gevallen krijgt de mooiste mannelijke kandidaat wel het geld.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Energieleveranciers dumpen 8.500 gezinnen

Energieleveranciers dumpen 8.500 gezinnen


http://img197.imageshack.us/img197/9278/gasenelektriciteitsreke.jpg


In een jaar tijd zijn er in Vlaanderen 8.455 gezinnen gedumpt door hun energieleverancier. Reden: ze konden hun factuur voor gas of elektriciteit niet meer betalen. En dat geldt nu al voor 111.000 Vlamingen. Dat staat vandaag in de Concentrakranten.

De stijging is des te opvallender omdat 2011 het warmste jaar ooit was en we tot eenvijfde minder energie hebben verbruikt. Toch is de energiefactuur in drie jaar tijd met 30 procent gestegen. Een stijging die voor veel Vlaamse gezinnen onhoudbaar blijkt. "De cijfers zijn dramatisch", zegt Geert Marrin, van Samenlevingsopbouw Vlaanderen, een organisatie die zich met energie-armoede bezighoudt. "De hele onderkant van de samenleving dreigt af te breken. Maar de energieleveranciers tonen weinig begrip."
 
De stijging is ook minister van Energie Johan Vande Lanotte (sp.a) opgevallen. "Ik ben mij heel erg bewust van het probleem. Waarom liggen onze energieprijzen zoveel hoger dan in onze buurlanden? Ik wil daar snel een antwoord op." De minister heeft daarom een studie besteld bij energieregulator CREG en het Prijzenobservatorium.
 
Een energieleverancier kan een klant afsluiten als die een aantal keren niet betaalt. Een netbeheerder, zoals Eandis of Infrax, moet de gedumpte klanten dan voorzien van stroom en gas met een budgetmeter. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!