NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
31-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe man heet himbo


De nieuwe man heet himbo


Er is alweer een nieuwe man geboren: de himbo. Deze mannelijke 'babe' is alleen maar bezig met zijn uiterlijk en aantrekkelijkheid.

Types
Na de echte gentleman die weer gesignaleerd is en de gastroseksueel die met kookpotten weet te verleiden, lijkt de himbo in opmars. De naam werd in Amerika uitgevonden waar ze worden vergeleken met vrouwelijke 'bimbo's' en babes als Pamela Anderson, Paris Hilton en Kate Perry. Net als deze dames, wandelen himbo's nooit de deur uit zonder aan hun looks te werken.

Rolmodellen
De mannelijke 'babe' spiegelt zich aan rolmodellen als David Beckham, Brad Pitt en Matthew McConaughey. Hj gaat voortdurend op zoek naar bevestiging van zijn uiterlijk en aantrekkelijkheid. Daar draait het allemaal om. Een serieus gesprek is niet voor hem, verwacht geen ellenlange discussies of moeilijke vragen. Wel wil hij het, net als zijn rolmodellen, het maken in de muziek-, mode- of sterrenwereld. Zijn levenservaringen zullen hem daarbij niet helpen, wel zijn looks.


Haren
Zijn vrouwelijke aanhang is groot, mede dankzij zijn geweldige 'looks'. Dat weet hij en zal zich omringen met het nodige gezelschap. Zo zet hij steevast een zonnebril op, zelfs in de winter. Heiliger dan wat ook, is zijn haardos. Als zijn haar goedzit, is de jongen tevreden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saoedische prins koopt kasteel Bruni's voor 17,5 miljoen


Saoedische prins koopt kasteel Bruni's voor 17,5 miljoen


 


Het kasteel van de familie van Carla Bruni, de echtgenote van de Franse president Nicolas Sarkozy, is voor 17,5 miljoen euro verkocht aan de Saoedische prins en zakenman al-Walid. Dat meldt de Italiaanse krant La Stampa.

In buurt van Turijn
Het kasteel van Castagneto Po ligt in de buurt van Turijn en kwam in 1952 in handen van de vader van Carla Bruni. Hij was erfgenaam van een rijke familie van industriëlen en verrichte er belangrijke renovatiewerken. Het kasteel heeft een oppervlakte van 1.500 vierkante meter en telt 40 kamers. Rondom het kasteel ligt een park met eeuwenoude bomen.   http://img190.imageshack.us/img190/6998/carlabruni.jpg
Carla Bruni


Prins al-Walid staat 22ste in de lijst met de rijkste personen ter wereld van zakentijdschrift Forbes.

De meubels van het kasteel waren al geveild in Londen. Die brachten meer dan 10 miljoen euro op.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Susan Boyle geklopt door dansgroep Diversity

Susan Boyle geklopt door dansgroep Diversity


http://img46.imageshack.us/img46/5724/susanboyle.jpgTegen alle verwachtingen in werd Susan Boyle dus niet de grote winnaar van de door zestien miljoen kijkers gevolgde talentenjacht op ITV. De huisvrouw uit het Schotse Blackburn leverde in de finale nochtans een ijzersterke en hartverwarmende prestatie af. De jury gewaagde zelfs van ‘de beste performance die in deze wedstrijd ooit geleverd is’ en koos openlijk partij voor Boyle, die andermaal en, zoals verhoopt, haar versie bracht van I dreamed a dream uit de musical Les Misérables.

Met haar krachtige prestatie drukte Boyle, gekleed in grijze glitterjurk en met het pluizige kapsel dat intussen haar handelsmerk geworden is, de twijfel en kritiek die de voorbije week waren gegroeid, wel de kop in. Geruchten als zou Boyle de druk niet langer aankunnen en zelfs op het punt hebben gestaan om de wedstrijd te verlaten, domineerden de voorbije week de kranten.

Maar Susan Boyle stond er. Ze zong met overtuiging en krachtige stem en genoot zichtbaar van de aandacht en het succes. Dat dansgroep Diversity alsnog met de overwinning aan de haal gaat, was dan ook een complete verrassing, al leverde ook deze tienkoppige groep uit Essex een perfecte prestatie af.

Susan Boyle komt hoe dan ook als de morele winnaar uit de bus. De 48-jarige kerkvrijwilligster en amateurzangeres droomde al haar hele leven van een zangcarrière, maar slaagde er nooit in om onder de kerktoren uit te komen. Ze bleef vrijgezel en wijdde haar leven aan de verzorging van haar bejaarde moeder, tot die in 2007 op 91-jarige leeftijd overleed. Ze had al wel schuchtere pogingen gedaan om een zangcarrière uit te bouwen, maar die hadden haar nooit ver gebracht. Zo zong ze in het kerkkoor en gebruikte in 1999 haar spaargeld om een professionele demotape te maken, die ze naar platenmaatschappijen en talentenjachten stuurde. Ze won ook verschillende lokale zangwedstrijden.

Het was haar moeder die Susan aanporde om verder te gaan en zich in te schrijven voor Britain’s got talent, wat ze uiteindelijk ook deed en met het bekende gevolg. Toen ze de wedstrijd aanvatte werd ze door haar leeftijd en fysieke voorkomen nochtans weggelachen door jury en publiek. Maar toen ze begon te zingen, vielen de monden open van verbazing. Susan Boyle werd de publiekslieveling en het You Tube-filmpje over haar verschijning een nooit geziene internethype.

Met haar tweede plaats grijpt Boyle naast 100.000 pond (115.00 euro) en en een optreden voor de Britse koningin Elisabeth. Maar jurylid Simon Cowell heeft haar wel al een platencontract aangeboden bij zijn eigen Syco Music-platenlabel. (br.De Standaard)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plankgas op kanalen van Venetië


Plankgas op kanalen van Venetië


De Duitser Bernd Weise zette de gondeliers een flinke neus toen hij gisteren met zijn amfibiewagen een ritje maakte op de wereldberoemde kanalen van Venetië. Hopelijk had de excentrieke volgeling van onze kapitein Zeppos zijn regenbanden aan.Weise is de trotse bezitter van een Triumph Herald. Met zijn exclusieve karretje kan hij op de weg ruim 110 per uur halen. In het water heeft de bolide 8 knopen onder de motorkap of ruim 14 kilometer per uur.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werd de Sixtijnse kapel door ketter geschilderd


"Werd de Sixtijnse kapel  door ketter geschilderd" ?


http://img41.imageshack.us/img41/1627/sixtijnsekapel2.jpgMichelangelo Buonarroti, de schilder van de Sixtijnse Kapel, was eigenlijk een ketter. Tot dit besluit komt de Italiaanse restaurateur Antonio Forcellino. De Italiaan is verantwoordelijk voor de restauratie van de graftombe van Paus Julius II. Tijdens de werken stootte hij op enkele verrassende details.

Lid van Spirituali
In een reportage van de West-Duitse televisie (WDR) brengt Forcellino bewijzen naar voren dat de beroemde kunstenaar lid was van de door het Vaticaan vervolgde groep 'Spirituali'.

Spiegel is fakkel
Er werden symbolen aangetroffen die in de vakliteratuur anders beschreven worden dan ze in werkelijkheid zijn, zo wordt gezegd in de tv-uitzending. Zo is een in de literatuur beschreven spiegel in werkelijkheid een fakkel. Ook bevinden de kleine afbeeldingen van paus Julius op zijn grafmonument zich niet op de voorgrond, die rol wordt ingenomen door Mozes.

Kerkhervormers
Tijdens zijn onderzoek stelde Forcellino vast dat Michelangelo tot een groep mensen behoorde rond de Engelse kardinaal Reginald Pole. Het doel van de groep was om de kerk van binnenuit te hervormen. Volgens Forcellino heeft hij een geheim onthuld dat de kerk en Michelangelo ten allen prijze hebben proberen te verhullen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne zondag wens ik jullie allenhttp://img188.imageshack.us/img188/1143/ambrosio.jpg


Fijne zondag wens ik jullie allen
mooie dag om weg te gaan
zorgen kunnen aan de kant
niets om nog bij stil te staan.

Zondag is om te genieten
deur op slot...niet vergeten
niet gaan kokkerellen deze dag
lekker buitenshuis gaan eten.

Fijne zondag voor iedereen
doe wat je het liefste doet
wil je 't liefst in bed gaan liggen
mag ook, alles wat je doet is goed.

Ga in elk geval niet zitten treuren
doe wat je wilt, wees niet bang
pak je spullen maar en ga nu
want de dag is best nog lang.
» Reageer (0)
30-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse sardines in wijnbladeren met chili-citroenboter


Verse sardines in wijnbladeren met chili-citroenboter

Heerlijk ! ! !Ingrediënten voor 2 tot 4 personen:

50 g zachte boter
3 tenen knoflook, gepeld en geperst
2 grote rode pepertjes, zaden verwijderd en fijngehakt
30 g verse peterselie, het blad fijngehakt
geraspte schil van 1 citroen
12 verse sardines
ingemaakte wijnbladeren, afgespoeld en drooggedept
olijfolie
zout en zwarte peper
parten citroen, bij het opdienen
Bereidingswijze:

Steek de BBQ aan of laat de grill heet worden.


Meng de zachte boter met de knoflook, pepertjes, peterselie en citroenrasp. Voeg zout en peper naar smaak toe. Wrijf de sardines aan de buiten- en binnenkant in met de kruidenboter.

Bestrijk de wijnbladeren met een beetje olie en wikkel elke sardine in een wijnblad - een half blad is meestal voldoende voor een sardine.

Rooster de sardines 2 min. aan elke kant op de BBQ of onder de grill. De wijnbladeren verbranden en verkolen, maar de sardines worden binnenin perfect gaar.

Dien op met partjes citroen en laat iedereen zelf zijn sardientjes uitpakken. (br.nina)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.130 schilderijen BOZAR


130 schilderijen BOZAR "in quarantaine" wegens spinthoutkever

De ongeveer 130 schilderijen van de tentoonstelling "da Van Dyck a Belloto", die zondag afsloot in het Paleis van Schone Kunsten (BOZAR) in Brussel, zijn in quarantaine geplaatst. Dat gebeurde omdat in de zalen van het Ravenstein-circuit een insect ontdekt werd, de "lyctus brunneus" of de spinthoutkever.

De meerderheid van de schilderijen werden terug naar Italië gestuurd voor onderzoek en, als dat nodig blijkt, zullen ze behandeld worden in Turijn. De schilderijen zelf zouden alvast niet getroffen zijn.

Onderwerp op ministerraad
Experts moeten wel nog nagaan of de lijsten van de schilderijen niet beschadigd werden. De insecten zijn vermoedelijk afkomstig van de wandbekleding, in exotisch meranti-hout, die in het circuit werd aangebracht in 2007. Mogelijk werd het hout niet, of niet goed, behandeld.

Het incident kwam ter sprake vanmorgen op de ministerraad, zodat de eigenaar van het gebouw, de Regie der Gebouwen, de werken snel kan uitvoeren. Anders had die een openbare aanbesteding moeten uitschrijven.   http://img35.imageshack.us/img35/6954/davandyckabelloto.jpgOm te vermijden dat de insecten zich zouden verspreiden, besliste de directie van de BOZAR om alle houten wandbekleding weg te halen uit het Ravenstein-circuit. De heropbouw van de wandbekleding kan weken in beslag nemen. Vermoedelijk moeten de tentoonstellingen "Repromotion" van kunstenaar Jan De Cock en de Prijs van de Jonge Belgische Schilderkunst 2009, voorzien op 24 juni, uitgesteld worden tot juli. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albert II oudste vorst ooit van België


Albert II oudste vorst ooit van België


http://img3.imageshack.us/img3/1371/paolaenalbertii.jpgKoning Albert II wordt maandag de oudste, regerende vorst uit de Belgische geschiedenis. Albert is dan vijf dagen verwijderd van zijn 75ste verjaardag. Leopold I overleed zes dagen voor zijn 75ste verjaardag. Boudewijn, Leopold II en Albert I stierven op jongere leeftijd en Leopold III werd wel 81 jaar, maar hij was toen al een hele tijd niet meer in functie. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongetje (13) valt tegen 160 per uur van trein in Halle


Jongetje (13) valt tegen 160 per uur van trein in Halle


(archieffoto)


Een jongetje van 13 jaar heeft twintig minuten lang voor de kick aan de buitenkant van een rijdende trein gehangen. De trein haalde intussen snelheden tot 160 kilometer per uur. De jonge treinsurfer viel in de buurt van het station van Halle van de trein, raakte ernstig gewond en werd pas een uur later gevonden. De NMBS is in alle staten. Het parket van Brussel is een onderzoek gestart. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coca Cola

Coca Cola


29 mei 1886  John Pemberton begint te adverteren voor Coca-Cola.


http://img38.imageshack.us/img38/6870/cococola.jpgCoca-Cola


Coca-Cola is een koolzuurhoudende frisdrank die wordt vervaardigd door The Coca-Cola Company en overal ter wereld verkrijgbaar is. "Coca-Cola" is sinds 1893 als handelsmerk geregistreerd.


   Geschiedenis

Coca-Cola is uitgevonden in 1886 door de apotheker John Pemberton, die het drankje als een medicijn en genotsmiddel ontwikkelde tegen onder andere hoofdpijn en vermoeidheid. Het idee om het drankje Coca-Cola te noemen komt van zijn zakenpartner Frank Robinson. De zwierige letters op de verpakking van dit Colamerk zijn eveneens van Robinson. Het logo, de flessen en de drank vormen samen mede dankzij Coca-Cola's marketingstrategie een wereldwijd bekend merk. Coca-Cola is wereldwijd het bekendste merk, dit komt omdat het product al meer dan 100 jaar bestaat, en natuurlijk door de vele reclame die men voor het product gemaakt heeft.

Vermoedelijk werd Coca-Cola voor het eerst in de fabriek geproduceerd in 1894, hoewel dit ook 1890 kan zijn. In het begin was Coca-Cola enkel in karretjes langs de weg te koop, voor een zogenaamde Nickel, dat een ander woord is voor een muntstuk van 5 dollarcent. Al snel werd dit product bekend in heel Amerika, waarna ook de rest van de wereld volgde.

Tegenwoordig is Coca-Cola over heel de wereld te koop; van de rijke buurten in Los Angeles, tot de 'sloppenwijken' in Thailand; overal heeft het product zijn marketingstrategieën met succes beloond zien worden. Het wordt vaak gezien als het symbool van de Verenigde Staten. De prijs is in de loop der tijd echter wel veranderd. Terwijl men er zo'n honderd jaar geleden slechts een stuiver voor moest betalen, kost een flesje Coca-Cola in Europa en Amerika nu tussen 1 en 3 euro/dollar.

Tijdens de Olympische spelen van 1928 kwam Coca-Cola voor het eerst naar Nederland. Het eerste verkooppunt was een kraampje op het terrein van het Olympisch Stadion in Amsterdam.

In Nederland werd in 1930 te Amsterdam de 'N.V. Nederlandsche Coca-Cola Maatschappij' opgericht, waarmee deze merklimonade of frisdrank haar intrede deed op de Nederlandse markt. In 1945 werd deze opgevolgd door 'The Coca-Cola Export Corporation (Holland Branch)'.


Het flesje

Coca-Cola heeft ook de herkenbare flesvorm geregistreerd als handelsmerk in 1960. De vorm van de fles is gemaakt naar de vorm van de vrucht van de cacaoboom. Coca-Cola werd voor het eerst in flessen verkocht op 12 maart 1894, terwijl de blikjes voor het eerst verschenen in 1955. De bekende colafles werd in 1915 door de glasblazer Earl R. Dean ontworpen. De ingrediënten van cola (kolanoten en coca) gaven hem geen inspiratie, zodat hij in de Encyclopaedia Britannica begon te bladeren tot hij een plaatje van een cacao-vrucht vond, dat precies de juiste rondingen en vormen had die hij kon gebruiken. Tevens werd het logo op het blikje aangepast. Het staartje dat door het logo heen gaat was voorheen een boog, en nu heeft het de vorm gekregen van het flesje.


Mythes over Coca-Cola

Rond Coca-Cola zijn veel verhalen in omloop gekomen, voornamelijk broodjeaapverhalen. Een aantal van deze broodjeaapverhalen zijn:

    * Coca-Cola kan vlekken op kleding oplossen;
    * Coca-Cola kan donker haar blond maken;
    * Coca-Cola Light (in veel landen Diet Coke genoemd) is een probaat middel tegen diarree;
    * Eens viel een man in de fabriek in een ketel vol Coca-Cola en ze hebben slechts zijn gebit teruggevonden, hij was volledig opgelost;
    * Coca-Cola waaraan men een aspirientje heeft toegevoegd is een krachtig afrodisiacum. Zo krachtig dat degene die dit consumeert met de eerste de beste naar bed wil gaan. Volgens een andere lezing is de combinatie geen afrodisiacum, maar wordt iemand die het consumeert gek of hyperactief.
    * Coca-Cola heeft de Kerstman bedacht (de kerstman bestond natuurlijk al langer, maar Coca-Cola is wel verantwoordelijk voor de huidige vorm en kleur van de Kerstman).
    * Slechts twee topmensen bij het bedrijf kennen de formule en om de kans dat zij gelijktijdig overlijden te minimaliseren, mogen zij nooit samen in een auto of vliegtuig reizen.

» Reageer (0)
29-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt Susan Boyle uit Britse talentenjacht gegooid?


Wordt Susan Boyle uit Britse talentenjacht gegooid?

Susan Boyle dreigt de grote finale van de Britse talentenjacht 'Britain's Got Talent' te missen. De zangsensatie gaat gebukt onder de stress en dreigt compleet door te draaien, zo schrijft The Sun. Volgens de krant bestaat de kans dat Boyle uit de finale van morgen wordt gegooid. De tv-makers vrezen immers dat ze op het podium helemaal door het lint zal gaan. "Susan mag niet live op televisie instorten. Als ze mentaal niet tiptop in orde is, treedt ze niet op morgen", luidt het streng.

Eerder werd in Britse media al flink gediscussieerd over een ruzie van Susan met een agent. Ook ging de zangeres in een hotel volledig over de rooie. Susan leeft nog steeds een teruggetrokken bestaan in Blackburn. Na haar doorbraak met 'I dreamed a dream' is ze een nationale heldin geworden. Afgelopen weekend schopte ze het tot de finale met haar vertolking van het nummer 'Memory' uit de musical Cats. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500 kubieke meter marmer voor restauratie Akropolis


500 kubieke meter marmer voor restauratie Akropolis

Voor het restaureren van de Akropolis is alleen al de voorbije acht jaar meer dan 500 kubieke meter nieuwe marmer uit de omliggende bergen van Athene aangevoerd. Bovendien werden al 2.350 ton marmer en steen uit de Akropolis weggenomen en na hun restauratie teruggeplaatst. Dat meldt de krant Kathimerini.

De bijkomende marmerdelen werden tussen de zuilen uit de oudheid en bouwelementen geplaatst om ze te bevestigen en ontbrekende delen te vervangen. Ze zijn afkomstig uit dezelfde Atheense regio, waar in de oudheid het marmer voor de bouw van het monument op de Akropolis werd gedolven.

Nog 15,8 miljoen nodig
De restauratie van het symbool van Athene duurt al sinds 1975. "We hebben nu nog ongeveer 15,8 miljoen euro nodig om met de restauratie van de westkant van de Akropolis te beginnen", zei de directrice van de bevoegde afdeling van het ministerie van Cultuur Maria Ioannidou aan de krant. Tot nog toe zijn de Nike Tempel en de Propyleeën (monumentale ingang) van de Akropolis en het oostelijke en noordelijke deel van het Parthenon gerestaureerd.

Gigantische puzzel
Tientallen architecten, archeologen en speciaal opgeleide metsers hebben de afgelopen jaren duizenden stukken van het monument voorzichtig weggehaald, gereinigd en weer teruggeplaatst in deze "gigantische archeologische puzzel", aldus een restaurateur. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levensverwachting in Vlaanderen blijft stijgen


Levensverwachting in Vlaanderen blijft stijgen


http://img34.imageshack.us/img34/1834/bejaarden3.jpgDe levensverwachting in Vlaanderen blijft stijgen, zowel voor mannen als voor vrouwen. Voor een jongetje dat geboren werd in 2007 steeg de levensverwachting tot 77,9 jaar, voor een meisje steeg het tot 82,9 jaar. Longkanker, borstkanker, hart- en vaatziekten en zelfmoord blijven de belangrijkste doodsoorzaken in Vlaanderen. Dat blijkt uit de gezondheidsindicatoren 2007 die vandaag werden voorgesteld door Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Veerle Heeren (CD&V).

Vijfde plaats in Europa
Vlaanderen staat op het vlak van levensverwachting op de vijfde plaats in Europa, na Italië, Frankrijk, Zweden en Spanje. Uit de cijfers blijkt ook dat de mannen de vrouwen langzaam aan het bijbenen zijn. Waar de levensverwachting voor een pasgeboren jongetje in 1998 75,1 jaar was, steeg die in 2007 dus tot 77,9 jaar. Dit betekent een toename van 2,8 jaar op tien jaar tijd of een stijging met bijna vier maand per jaar. Voor een pasgeboren meisje was de stijging minder spectaculair: van 80,8 jaar in 1998 naar 82,9 jaar in 2007. Een stijging met 2,1 jaar of bijna drie maand per jaar.

Kanker
Sinds 2005 is kanker de belangrijkste doodsoorzaak bij mannen, voor vrouwen zijn dat hart- en vaatziekten. Borstkanker blijft de belangrijkste doodsoorzaak bij vrouwen van 40 tot en met 69 jaar.
Toch daalt de sterfte door kanker, hart- en vaataandoeningen en zelfmoord. Het overlijden als gevolg van hart- en vaataandoeningen daalde bij mannen met 28 procent en bij vrouwen met 27 procent tussen 1998 en 2007.

Zelfmoord
In 2007 overleden 17 procent minder mannen en 11 procent minder vrouwen ten gevolge van kanker dan in 1998. Sinds 2000 sterven jaar na jaar minder mannen en vrouwen door zelfmoord. Voor mannen werd er een daling van 24 procent en voor vrouwen een daling van 14,5 procent vastgesteld tussen 2000 en 2007. "Dit is duidelijk meer dan de in de gezondheidsdoelstellingen vooropgestelde 8 procent. Het Vlaams actieplan bewijst dus te werken. Verdere investeringen blijven echter noodzakelijk want ook met de huidige cijfers zitten we nog bij de hoogste van Europa", aldus minister Heeren.

Voorts blijkt dat de sterfte door roken daalt bij mannen, maar stijgt bij vrouwen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manier van glas vasthouden verklapt persoonlijkheid


Manier van glas vasthouden verklapt persoonlijkheid


http://img37.imageshack.us/img37/2378/glas.jpg
De manier waarop je je drankje vasthoudt geeft belangrijke informatie over je persoonlijkheid. Britse onderzoekers zeggen dat deze onthullingen belangrijk zijn om je versiertrucs op café bij te schaven.

Flirter
Onderzoekers bestudeerden 500 mensen terwijl ze op café hun drankje vasthielden. Psycholoog Glenn Wilson verdeelde op basis van zijn observaties daarvan mensen in acht verschillende categorieën. Je hebt de 'flirter', dit zijn vaak vrouwen, zij houdt haar glas sierlijk vast, speelt met haar vingers en gaat ermee over de rand. Zij plaagt aanbidders door over de rand te turen terwijl ze een slokje neemt. Professor Wilson: "De beste manier om deze persoon te benaderen is met dezelfde flirterige gebaren."
http://www.hln.be/static/FOTO/pe/5/3/6/media_l_923766.jpg
Muurbloempje

Aan de andere kant heb je het 'buurbloempje', zij houdt haar glas beschermend vast. Haar drankje is een sociale houvast en ze zal het nooit helemaal uitdrinken. Ze laat steeds een klein slokje in, waar ze van kan drinken als redmiddel in een sociaal moeilijke situatie. De ijskoningin maakt duidelijk dat ze niet ingaat op avances door haar glas voor haar lichaam te houden. De roddelaarster praat in een klein groepje vrienden over anderen. Ze maakt gebaren met haar glas en gebruikt het om haar punt duidelijk te maken. Kate Moss is daar een mooi voorbeeld van. "Ze heeft al een dichte vriendengroep, daarom is het moeilijk om als vreemde haar aan te spreken", aldus Wilson.


Playboy

De pleziermaker drinkt meestal van de fles en houdt die losjes vast. Deze persoon neemt kleine slokjes om zo geen kans te verliezen om in te pikken op het gesprek. De playboy is een levendige, zelfverzekerde persoon en raakt regelmatig zijn drankje aan. De stoere man drinkt bier of cider uit het flesje, zijn vrouwelijke tegenhanger kiest voor een wit wijntje. Deze persoon zal brede gebaren maken om zo zoveel mogelijk ruimte op te eisen. Als laatste is er de agressieveling, hij is iemand die stevig zijn glas of fles vast neemt en er agressieve gebaren mee maakt.Belangrijk bij versieren
Volgens de onderzoekers zijn deze bevindingen belangrijk om te bepalen wat de beste manier is om iemand op café te benaderen. En door lichaamstaal over te nemen kun je snel sympathie opwekken bij de persoon die je wil versieren. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie verspreidt foto Russische 'Mowgli'


Politie verspreidt foto Russische 'Mowgli'

Het vijfjarige Russische meisje, dat door honden en katten is grootgebracht, maakt het redelijk goed. Natasha is naar een weeshuis overgebracht, waar ze begeleid wordt door een batterij psychologen. "Als de verzorgers haar even alleen laten, begint ze te blaffen en aan de deur te krabben", klinkt het bij de politie, die inmiddels een foto van het meisje heeft verspreid.

Natasha werd na haar geboorte opgesloten tussen de katten en de honden in een flatgebouw in de Oost-Siberische stad Chita. Het kind, dat niet kan praten en de verstandelijke vermogens van een tweejarige heeft, had het verkommerde appartement nog nooit verlaten. De moeder van 'Mowgli', genoemd naar het knaapje uit 'Jungle Book', is intussen verhoord. Van de vader ontbreekt voorlopig elk spoor. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anouk - LostAnouk
Om Lost te bekijken druk op de foto
 en geniet ervan


.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rani zwanger van derde kindje


Rani zwanger van derde kindje


http://www.nieuwsblad.be/Assets/Images_Upload/2009/05/28/ranidc.jpg.250.jpg


Rani De Coninck, momenteel te zien in 'Mijn Restaurant', is zwanger. Het wordt het derde kindje voor de voormalige Miss Belgian Beauty.

Samen met haar ex-man Gust De Coster heeft Rani De Coninck al twee kinderen, een zoon Beau (15) en een dochter Dora (13).

Het derde kindje van Rani is het eerste samen met haar nieuwe liefde Laurens Verbeke, creatief directeur bij de Vlaamse Media Maatschappij.

Omdat het gerucht van Rani’s zwangerschap volgens VTM hier en daar al de kop op stak, bevestigt de commerciële zender het nieuws.
Rani, Laurens, Beau en Dora zijn in blijde verwachting en kijken er naar uit om na de finale
van ‘Mijn Restaurant’ in alle intimiteit en rust naar de geboorte te kunnen toeleven, klinkt het nog. (br.Het Nieuwsblad)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walen kussen meer dan Vlamingen


Walen kussen meer dan Vlamingen


 
 

Walen kussen vaker, op jongere leeftijd en met meer verschillende partners dan Vlamingen. Verder blijkt uit onderzoek dat één op de twee Belgische vrouwen al een betere kusser heeft gekend dan haar huidige partner en dat Vlaamse vrouwen fantaseren over een zoen met Roel Vanderstukken.


15 jaar
Eén op de vijf vrouwen kust voor het eerst tussen 9 en 13 jaar. Waalse meisjes beginnen er het vroegst aan. De gemiddelde vrouw wacht tot haar 15de, de helft is tussen 14 en 16 jaar bij een eerste tongzoen. Een kwart kuste al eens met een andere vrouw. De Belgische vrouw zoende vijf tot tien mensen, acht procent heeft nog maar één vaste zoenpartner gehad. Waalse vrouwen zijn vooral actieve kussers: 23 procent van hen had meer dan 20 kuspartners in vergelijking 11 procent van de Vlaamse vrouwen. Een kwart geeft dagelijks een tongzoen 12 procent vindt het vies. We spenderen gemiddeld10 tot 30 seconden aan één kus. De helft van de vrouwen bekende wel dat haar beste kus ooit niet met haar eigen partner was.http://img43.imageshack.us/img43/1362/roelvanderstukken.jpg
Roel Vanderstukken.Roel Vanderstukken
De helft van de Vlaamse vrouwen wil wel eens een Bekende Vlaming willen kussen. Roel Vanderstukken is het populairst, gevolgd door Koen Wauters, Matthias Schoenaerts en Koen De Bouw. Met Jean-Pierre Van Rossem en Herman Brusselmans willen we voor geen geld ter wereld zoenen. Uit het onderzoek bleek ook dat een slechte adem de grootste afknapper is bij het kussen gevolgd door te wilde kuspartners. Toch vindt driekwart van de vrouwen een eerste slechte kus niet schadelijk voor het verdere verloop van de relatie. 84 procent van de Vlaamse vrouwen denkt dat je niet op voorhand kunt voorspellen of iemand een slechte kuspartner is.

Kauwgom
De helft van de vrouwen gebruikt altijd of soms kauwgom voor of tijdens het kussen. De enquête werd georganiseerd door Mentos Gum bij 525 Belgische vrouwen tussen 15 en 55 jaar. Het bedrijf beweert dat je met de nieuwe Mentos Aqua Kiss altijd kusklaar bent. (br.hln)
» Reageer (0)
28-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje hele leven opgesloten tussen honden en katten


Meisje hele leven opgesloten tussen honden en katten

De Russische politie heeft een vijfjarig meisje gevonden dat al haar hele leven in een flat tussen honden en katten verblijft. Het meisje spreekt niet en gedraagt zich zoals de honden en katten waarmee ze samenwoonde.

Nooit buiten geweest
De flat is gelegen in de Oost-Siberische stad Chita. "Vijf jaar lang werd het meisje opgevoed door honden en katten. Ze is nog nooit buiten geweest", stelt de politie in een verklaring. Het meisje droeg vuile kleren en was niet gewassen. De flat beschikt immers niet over verwarming, warm water of een afvoersysteem.

Dierlijk gedrag
Het meisje, dat de naam Natasha heeft, wordt door psychologen opgevangen in een weeshuis. Haar moeder werd ondervraagd, maar de vader is nog spoorloos. Het gedrag van het meisje is eerder dierlijk te noemen: ze weigert met een lepel te eten en vertoont veel van de eigenschappen van de dieren waarmee ze samenleefde.

Mowgli
Als de verzorgers haar kamer verlaten, springt het meisje naar de deur en begint ze te blaffen. Haar gedrag staat in wetenschappelijke kringen bekend als het Mowgli-syndroom. Mowgli was een jongetje dat in het 'Jungle Book' van Rudyard Kipling werd opgevoed door wolven. Voor deze kinderen is de overgang van een dierlijk naar een menselijk bestaan uiterst traumatisch.  (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekookte aardappeltjes met bieslookolie


Gekookte aardappeltjes met bieslookolie, lichtgesmoorde andijvie en pladijs
Ingrediënten
700 g jonge aardappeltjes, geboend en gekookt
6 el zure room
4 pladijzen, gefileerd en ontveld
1/2 krop andijvie, in vieren verdeeld en schoongemaakt
Olijfolie
Kippenbouillon

Voor de bieslookolie
1/2 bos bieslook
5 el olijfolie
2 el citroensap
Peper en zout

Bereiding
Fruit de andijvie heel kort aan in olijfolie. Voeg een bodempje bouillon toe, smoor de andijvie kort en kruid met peper en zout. Pureer het bieslook met de olijfolie en het citroensap, kruid met peper en zout. Meng de zure room met peper en zout. Stoom de visfilets kort en kruid met peper en zout. Serveer de vis samen met de room en de andijvie bij de aardappeltjes, die je overgiet met de bieslookolie.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse kannibaal eet celgenoot op


Franse kannibaal eet celgenoot op


http://img132.imageshack.us/img132/6919/peperenzout1.jpg


In het Franse Rouen heeft een gevangene zijn celmakker met huid en haar opgevreten. Eerst vermoordde hij het slachtoffer om daarna zijn borst open te snijden. Een van de longen werd genuttigd, pittig gekruid met peper en zout. De 37-jarige dader, Barmy Nicolas Cocaign, werd onmiddellijk overgeplaatst naar een zwaarbewaakte psychiatrische kliniek. Cocaign, die in de cel zat voor verkrachting, riskeert een levenslange celstraf voor de moord. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.al zijn de wolken nog zo donkerhttp://img199.imageshack.us/img199/8969/83092290.jpg


door de hoge en donkere bomen
is er altijd wel een sprankje licht...
niets is zo donker en droevig als  het lijkt
al heb je je ogen dicht..

al zijn de wolken nog zo donker
en lijkt het leven heel grauw...
ergens op deze aarde zijn er altijd mensen die je kunnen zeggen
Ik geef om jou...
eigenlijk probeer ik je alleen maar te zeggen
al ziet het leven er soms zo beroerd uit
er is altijd wel een uitweg te vinden
er is geen uitweg die je leven sluit...

er zal altijd iemand zijn die je wilt helpen
te lopen waar je lopen moet
en die je zal steunen
al gaat het slecht... in voor en tegenspoed...
» Reageer (0)
27-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menopauze schaadt het geheugen


Menopauze schaadt het geheugen


http://img43.imageshack.us/img43/6073/geheugen.jpg60 procent van de vrouwen onthoudt en leert tijdens de menopauze minder goed, ontdekten onderzoekers. Het goede nieuws is dat het geheugen zich na afloop weer snel herstelt.

Oorzaak: vrouwelijke hormonen
De onderzoekers bestudeerden 2.500 vrouwen. Hun verwerkingssnelheid, verbale en werkgeheugen werden voor, tijdens en na de menopauze getest. Meer dan de helft van deze vrouwen merkte tijdens de menopauze dat haar geheugen haar in de steek liett. Maar na de menopauze herstelt dit snel weer. Volgens de onderzoekers zijn de vrouwelijke hormonen de oorzaak. Verder bleek dat een hormoontherapie met oestrogeen en progesteron voor de menopauze het verbale geheugen en de verwerkingssnelheid verbeterden. Wanneer vrouwen deze hormonen na de menopauze namen, merkten de onderzoekers geen verbetering op in het geheugen.

Geen Alzheimer
Professor John Stevenson: "Veel vrouwen kampen met geheugenproblemen tijdens de menopauze. Ze zijn vaak heel opgelucht als ze dit horen omdat ze vrezen dat dit de symptomen het begin zijn van Alzheimer." De menopauze start gemiddeld op 50 jarige leeftijd, wanneer de menstruatie van een vrouw stopt en symptomen als warmteopvliegers en depressie zich voordoen. De eierstokken stoppen dan met het klaarmaken van eitjes, waardoor het niveau van oestrogeen stilvalt en hart- en beenderproblemen ontstaan.  (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag vindt de eerste MS-Werelddag plaats


Vandaag vindt de eerste MS-Werelddag plaats

Vandaag vindt de eerste Multiple Sclerose Werelddag plaats. Initiatiefnemer en wereldwijd coördinator is de 'Multiple Sclerosis International Federation' (MSIF), waar o.a. de Belgische MS-Liga's deel van uitmaken. Doel van dit initiatief is de aandacht te vestigen op de noden van MS-patiënten onder de slogan: "Join the global movement. End MS!" Wereldwijd lijden meer dan 2 miljoen mensen aan Multiple Sclerose.

Circa twee maal meer vrouwen dan mannen hebben MS. Het is de meest voorkomende chronische neurologische aandoening van het centraal zenuwstelsel bij jonge volwassenen. Het is een ziekte die vaak erg diep ingrijpt in het leven van de getroffenen op het moment van persoonlijke, professionele of familiale plannen. In België hebben naar schatting minstens 10.000 personen (of 1 op 1000 landgenoten) MS.

Ongeneeslijk
Het verloop van de ziekte is onvoorspelbaar en erg verschillend van persoon tot persoon en heeft daardoor een belangrijke sociale en psychologische weerslag. Niet alleen op de persoon met MS zelf, maar ook op zijn of haar omgeving. Tot op heden blijft MS een niet te genezen aandoening. Er zijn wel min of meer effectieve behandelingen beschikbaar die voornamelijk "ontstekingsremmend" werken. Het wetenschappelijk onderzoek blijft zich wereldwijd inspannen om de oorzaak van MS te leren kennen.

In meer dan 50 landen vinden er dezer dagen acties plaats om MS beter bekend te maken en voor solidariteit met alle personen, familieleden, vrienden en kennissen die rechtstreeks of onrechtstreeks met de ziekte geconfronteerd worden. Tal van artiesten en bekende personaliteiten hebben hun steun aan de MS-werelddag betuigd. Je vindt hun namen - o.a. voetballer Lionel Messi en popgroep U2 - terug op www.worldmsday.org.

MS in Vlaanderen
In België en meer in het bijzonder in Vlaanderen vinden er eveneens een aantal initiatieven plaats. De MS-Liga Vlaanderen laat zich, net als alle bij de MSIF aangesloten lidorganisaties, bij zijn missie als belangenorganisatie inspireren door de wereldwijd aangenomen tien richtlijnen die moeten zorgen voor meer levenskwaliteit voor personen met MS (zie www.ms-sep.be).

Eén van de belangrijkste verzuchtingen van Personen met MS (PmMS) is de wens om zo lang mogelijk onafhankelijk te zijn van derden. Daarvoor zijn initiatieven die personen met MS weerbaarder en sterker maken bijzonder nuttig.  (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GPS-rugzakje voor vogels

GPS-rugzakje voor vogels

Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam hebben een gps-rugzakje ontwikkeld om vogels tijdens hun trek te volgen. Hierdoor kan de vogeltrek volgens de universiteit nauwkeuriger dan ooit worden gevolgd. Het eerste onderzoek met de rugzakjes is volgens de onderzoekers met succes afgerond.

Botsingen
De kennis die met het rugzakje wordt opgedaan kan op verschillende manieren worden gebruikt. De onderzoekers wijzen erop dat kennis over vliegbewegingen nu al wordt gebruikt om botsingen tussen vliegtuigen en vogels te voorkomen. Het rugzakje kan ook een rol spelen bij onderzoek naar de verspreiding van vogelgriep.

Risico
Door een nauwkeuriger beeld van de vogeltrek kan ook worden bepaald waar een windmolenpark op zee het best kan worden geplaatst om zo weinig mogelijk risico voor vogels op te leveren. Het rugzakje bestaat uit een 'piepklein' gps-systeem met een harde schijf en een zender. Het geheel wordt gevoed door een klein zonnepaneeltje. Alles bij elkaar weegt het veertien gram.

Meeuwen
Het rugzakje is al gebruikt op kleine meeuwen. Die zijn vorig jaar op Texel uitgerust met het systeem om hun trek naar Zuid-Europa te bestuderen. Zo kwamen de onderzoekers onder meer te weten waar en wanneer de vogels vissersboten volgen. Ook ontdekten ze dat het dak van de Renaultfabriek in het Franse Douai voor de vogels een populaire overnachtingsplaats is. Van daaruit zoeken ze in omliggende akkers naar voedsel.  (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse kleuter ontwaakt uit coma en zingt Mamma Mia


Britse kleuter ontwaakt uit coma en zingt Mamma Mia

Een kleuter heeft op een aangename wijze haar ouders verrast. Het meisje ontwaakte op een fantastische manier uit haar coma. Ze zong het liedje 'Mamma Mia' van ABBA.

Layla Towsey was bijna voor dood opgegeven. De kleuter had een hersenvliesontsteking opgelopen en tot overmaat van ramp werd ze ook nog eens getroffen door een hartaanval. "Ze lag aan de machine, veel hoop was er niet meer. We hadden haar eigenlijk al opgegeven", vertelt haar mama Katy (23). "De dokters gingen ook langzaam haar medicatie afbouwen. Ze was er te erg aan toe." Maar dat was buiten de kleuter gerekend. "Plots hoorde ik haar. Ze zong een liedje. Het was Mamma Mia van ABBA. Ik kon mijn oren niet geloven. Ze werd meteen beter. Ze heeft ons allemaal verrast", besluit Kate Towsey.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rupsen spinnen zelfs auto's in

Rupsen spinnen zelfs auto's in
Ons land wordt momenteel ingepalmd door de rupsen van stippel- of spinselmotten. Die zorgen ervoor dat bomen en zelfs wagens in geen tijd overwoekerd worden door een wit spinsel, dat lijkt op een sneeuwlaagje. "Totaal ongevaarlijk," zegt Wim Veraghtert van Natuurpunt, "maar zeer moeilijk te verwijderen." De harde winter en het warme voorjaar zouden de oorzaak zijn van de plotse invasie.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arno - Je Veux Naiger

Arno

Om Je Veux Naiger te beluisteren
druk op de foto.


Arnaud Charles Ernest (Arno) Hintjens (Oostende, 21 mei 1949), is een rockzanger, die liedjes vertolkt in het Frans, Engels en sporadisch ook in het Oostends dialect.


Arno groeide op in een Oostends, politiek links geöriënteerd middenklassegezin. Hij koos aanvankelijk voor het koksvak, maar was al in zijn jonge jaren vooral geïnteresseerd in muziek. Vooral uit Engeland geïmporteerde bluesplaten inspireerden hem.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbraak in strijd tegen haarverlies door vinden van gen


Doorbraak in strijd tegen haarverlies door vinden van gen

Japanse vorsers slaagden erin het gen te vinden, dat verantwoordelijk is voor vroegtijdig haarverlies. De bevinding opent perspectieven om behandelingen te vinden die preventief kaalheid en het dunner worden van het haar, tegengaan.

Gen
Het ontbreken van een welbepaalde gen, gekend onder de naam Sox21, lijdt tot vroegrijdig haarverlies. Dit werd vastgesteld na experimenten met muizen. Net als bij de mens, beschikken ook deze diertjes over dit gen.

Onderzoek
Voor het onderzoek werden deze bepaalde genen geblokkeerd. Een week later bleken de muizen kaal. "Nieuw haar groeit gewoonlijk van zodra oudere lokken uitvallen", vertelt onderzoeker Saga van de National Institute of Genetics. "Het haar van deze muizen viel zeer vlug uit en kale plekken groeiden traag of weinig bij met nieuw haar. Wat opnieuw groeide, viel sowieso even snel weer uit". (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Thuis feesten is trendy


Thuis feesten is trendy


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/2/9/6/media_xl_921426.jpg


Waarom nog elders feesten als het ook thuis kan? In Nederland lijken huisparty's een nieuwe trend. Daar zijn steeds meer fuifbeesten gewonnen voor een feestje waarop je jezelf online uitnodigt.

Aanbieden
Het concept lijkt simpel: via de site www.huisparties.nl zoek je een geschikt feest. Je nodigt jezelf uit en wacht tot de organisator jouw uitnodiging aanneemt. Wil je een goede indruk maken, stuur je meteen je Facebookadres mee.

Afwijzen
Wil je zelf een feest organiseren, wacht je tot er geïnteresseerden online opduiken. Daarbij geef je aan welk soort feest je geeft, hoeveel er welkom zijn, gewenste leeftijd, geslacht en wat hun bijdrage in de kosten zijn. Wil je iemand liever niet, kan je zeer discreet een uitnodiging afwijzen.

Goedkoper
Waarom wil iemand nu persé thuis feesten? Huisparties geeft meteen al enkele redenen: thuis feesten is gezelliger en goedkoper dan in een dure disco. Voordeel is ook dat je vanuit je eigen stoel nieuwe mensen leert kennen. (br.hln)
» Reageer (0)
26-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe struik met cafeïnevrije koffiebonen ontdekt


Nieuwe struik met cafeïnevrije koffiebonen ontdekt


http://img367.imageshack.us/img367/8347/koffie2xf5.jpgEen nieuwe soort koffiestruik die twee jaar geleden ontdekt werd tijdens een expeditie in Kameroen en wetenschappelijk beschreven werd door een medewerker van de Nationale Plantentuin van Meise is door het International Institute for Species Exploration uit Arizona opgenomen in de lijst van tien meest belangwekkende nieuw ontdekte soorten van het afgelopen jaar.

De koffiestruik werd Charrierkoffie genoemd naar onderzoeker André Charrier van het Institut de Recherche pour le Développement uit Montepellier van waaruit de expeditie naar Kameroen ondernomen werd.

Van nature geen cafeïne
Opmerkelijk is dat deze struik koffiebonen produceert die van nature geen cafeïne bevatten. Mogelijk is er voor deze plant een toekomst weggelegd als producent van natuurlijke cafeïnevrije koffie.

De nieuwe plant werd wetenschappelijk beschreven door Dr. Piet Stoffelen van de Nationale Plantentuin in Meise, een van taxonomische wereldexperts uit de Plantentuin op gebied van de koffiefamilie. Het werk van taxonomen bestaat erin nieuw ontdekt materiaal te analyseren en te vergelijken met gekende collecties. De Plantentuin beheert een herbarium met 4 miljoen specimens en een collectie levende planten met 18.000 soorten van over de hele wereld.

Nieuwe soorten
Een nieuw soort palmboom die in Madagaskar gevonden werd en de Charrierkoffie zijn de enige planten in de top-10 lijst van 2009. De andere acht zijn de spookslak, het pygmeezeepaardje, een reusachtige wandelende tak, een draadslangetje, een wormslak, de fossiele moedervis, een diepblauwe koraalvis en haarlakbacteriën. Het gaat om een fractie van de honderden nieuwe soorten die jaarlijks ontdekt worden en beschreven door onderzoekers.  (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zesjarig zoontje neemt stuur over


Papa valt flauw, zesjarig zoontje neemt stuur over
Een Amerikaans jongetje van zes heeft zeer alert gereageerd toen zijn pa flauwviel in zijn Chevrolet Avalanche. Het ventje, Tustin Mains, nam onmiddellijk het stuur over en kon zo een dodelijk ongeluk vermijden, mede dankzij de hulp van enkele politieagenten. Ook Tustins broertje van drie zat achterin de wagen.

Drie levens gered
Philip Mains is diabeet en verloor het bewustzijn achter het stuur, na een etentje in een restaurant. Hij kwam pas anderhalf uur later weer bij en vernam toen dat zijn zoon hun leven had gered. Tustin was op de schoot van zijn vader gekropen en loodste de auto veilig door enkele straten tegen een snelheid van zo'n 25 km/uur. Hij keerde zelfs om toen hij in een vreemde buurt terechtkwam. "Ik was bang", gaf de minderjarige chauffeur achteraf toe.

Held
Het was ook even schrikken voor Tustin, toen plots een agent naast hem kwam rijden. Die kon de versnellingspook door het autoraam in de parkeerstand duwen. Zowel de agent als de jonge held kregen na de feiten alle lof toegezwaaid. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg gebruikt te weinig zonnecrème


Belg gebruikt te weinig zonnecrème

De Belgen gebruiken te weinig zonnecrème en vaak een te lage beschermingsfactor. Nochtans zijn zowat alle geteste producten doeltreffend, ook de goedkopere. Dat blijkt uit een vergelijkende test van zonnebrandmiddelen door Test-Aankoop (T-A) die verschijnt in Test-Gezondheid van juni 2009.

Uit een enquête van de consumentenorganisatie blijkt dat slechts 6 op de 10 Belgen geregeld zonnecrème gebruiken. "Bovendien kiest 38 procent van hen een te lage beschermingsfactor", stelt Test-Aankoop.

Zonnecrème niet alleen voor zonnekloppers
De Belgen die nooit zonnecrème gebruiken, geven in 1 op de 3 gevallen als voornaamste reden nooit in de zon te komen, maar "bijna even vaak geven ze er gewoon niet om". Achttien procent van de respondenten vindt zijn huid donker genoeg om het zonder bescherming te stellen. Ook blijkt bij de Belgen de misvatting te heersen dat zonnecrème alleen nodig is voor zonnekloppers, stelt T-A.

Uit de enquête blijkt dat ruim 9 op de 10 zonnecrèmegebruikers zich insmeren tijdens het zonnebaden, maar ze doen dat veel minder tijdens bergwandelingen of sneeuwsport. "Overigens smeert maar 1 gebruiker op de 3 zich ook herhaaldelijk in, terwijl het aangeraden is dat om de twee uur en telkens na het zwemmen te doen", aldus de consumentenorganisatie.

Te lage beschermingsfactor
Negenenvijftig procent van de gebruikers weet niet precies waarvoor de beschermingsfactor van zonnecrème staat. Ruim twee derde van de zonnecrèmegebruikers denkt ingesmeerd langer beschermd te zijn tegen zonnebrand dan voor zijn huidtype het geval is. Slechts 1 op de 5 schat die tijd correct in.

Ten slotte bieden 17 van de 18 zonnebrandmiddelen die Test-Aankoop evalueerde, voldoende bescherming tegen zowel uv A als uv B. "Het maakt geen verschil of ze in de winkel verkrijgbaar zijn of enkel in de apotheek of parfumerie", besluit T-A.

Test-Aankoop evalueerde 18 zonnebrandmiddelen met beschermingsfactor 15 of 20 en hield een enquête over het gebruik van zonnecrème. De resultaten zijn gebaseerd op de antwoorden van 781 Belgische respondenten, representatief voor de bevolking qua leeftijd (18-64 jaar), geslacht en regio. 


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vriendschap die is sneller ontbondenDe afbeelding “http://img256.imageshack.us/img256/2628/natalieimbrugliabs4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Een vriendschap die is sneller ontbonden
dan een vriend gevonden
een vijand die is zo gemaakt
daar de mens ze zonder zinnen maakt
 
Vriendschap die moet langzaam groeien
over vijandschap zit men niet lang te broeien
dat welt op in een zucht
daarom is de mens ook zo berucht.
 
In de natuur en in de lucht
slaan dieren voor hen op de vlucht
daar zij de mensen vrezen
die waarheid wordt steeds weer bewezen.

» Reageer (0)
25-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo knip je de nagels van een olifant

Zo knip je de nagels van een olifant


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/17/0/2/album_large_920567.jpg


In de zoo van Kiev heeft de 39-jarige olifant Boy een bezoekje gekregen van de pedicure. Zijn nagels waren immers te lang geworden om comfortabel te kunnen wandelen. Het dier werd verdoofd terwijl een legertje 'schoonheidsspecialisten' zijn poten te lijf gingen met zagen en schuurmachines...http://www.hln.be/static/FOTO/pe/13/13/13/album_large_920563.jpg

Het verdoofde dier wordt met een kraan in de juiste positie gemanoeuvreerd.

De ogen van het dieren worden beschermd tegen rondvliegende stukjes nagel.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/12/12/12/album_large_920562.jpg

Een team gaat de nagels te lijf en  halen daarvoor de grove middelen boven.
http://www.hln.be/static/FOTO/pe/11/11/11/album_large_920561.jpg

De olifant is onder volledige narcose
http://www.hln.be/static/FOTO/pe/18/1/3/album_large_920568.jpg

Een paar emmers nagellak maken het werkje af.
http://www.hln.be/static/FOTO/pe/9/9/9/album_large_920559.jpg

Verzorgers maken Boy weer wakker.
http://www.hln.be/static/FOTO/pe/7/7/7/album_large_920557.jpg

Versuft maar met mooie nagels krabbelt het dier weer recht. 
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegengestelden trekken elkaar aan in de liefde


Tegengestelden trekken elkaar aan in de liefde


 


Mensen kiezen onbewust voor een partner met een andere genetische bouw. Uit een recente Braziliaanse studie blijkt dat we dit doen om een gezond nageslacht te garanderen.

Beter immuunsysteem
De onderzoekers vergeleken het DNA van getrouwde koppels met dat van 152 paren die willekeurig bij elkaar gezet werden. De getrouwde koppels vertoonden opvallend meer verschillen wat genetische bouw betreft. Volgens onderzoekers is dit een evolutionaire strategie om een gezond nageslacht te garanderen omdat genetische variatie een voordeel is. Want hoe gevarieerder je immuunsysteem is, hoe beter je tegen ziekten beschermt bent. "Mensen denken dat ze hun partner kiezen op basis van gelijkenissen maar nu blijkt dat verschillen belangrijk zijn voor de gezondheid van je nageslacht. Ook blijkt dat er een grote onbewuste drang is naar gezonde kinderen bij de partnerkeuze", aldus de onderzoekers.

Lichaamsgeur
Eerdere onderzoeken tonen aan dat dieren lichaamsgeur als indicator gebruiken bij het uitzoeken van mogelijke partners met een andere genetische bouw, de wetenschappers menen dat dit bij mensen ook zo is. De vorm van het gezicht kan eveneens een rol spelen, maar daar zijn ze nog niet zeker van.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe bril is nieuwste snufje dat helpt diëten


Blauwe bril is nieuwste snufje dat helpt diëten

Het laatste nieuwe middeltje dat een slanke lijn belooft is een bril met blauw getinte glazen. Dit snufje zorgt er namelijk voor dat eten minder aantrekkelijk lijkt.

Weinig blauw eten
De bril werd ontwikkeld door het Japanse bedrijf Yumetai. De theorie erachter is dat de blauwe tint honger onderdrukt omdat weinig voedingsmiddelen van nature deze kleur hebben. Je kunt de bril kopen voor 12 euro en de makers verwachten dat het een hype zal worden. Het is nog niet duidelijk of deze bril ook in Europa te koop zal zijn.

Kalmeert brein
De makers zeggen dat eten de hersenen opwindt, maar deze bril werkt kalmerend omdat hij het brein confronteert met vet voedsel. Het zou volgens sommigen de verklaring zijn waarom celebs als Johnny Depp blauw vaak getinte glazen dragen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baasje zuigt slangengif uit neus van hond


Baasje zuigt slangengif uit neus van hond

Een baasje heeft het leven van zijn hond gered. Hij zoog het slangengif uit de neus van zijn viervoeter.

Maar Bobby Jenkins uit Cheyenne werd zelf ook ziek. Na het bezoekje aan de veearts met zijn hond Tank moest hij naar het hospitaal en kreeg er een antigif. De kop van zijn hond was drie keer groter geworden. Ook Tank kreeg een anti gif en beide zijn volledig hersteld van het slangenavontuur. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kai_Mook lokt drie keer meer bezoekers naar de Zoo


Kai_Mook lokt drie keer meer bezoekers naar de  Zoo


De Zoo van Antwerpen heeft tijdens het voorbije hemelvaartweekend ongeveer 60.000 mensen ontvangen. Dat is drie keer meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Uitschieter was donderdag 21 mei toen er 30.000 bezoekers waren. De hoge opkomst is vanzelfsprekend vooral te danken aan baby-olifantje Kai-Mook dat vorige week geboren werd.

Gezellige drukte
"De grootste drukte bij ons olifantje is voorbij", zegt woordvoerster Ilse Segers, " Er heerste vandaag een gezellige drukte en de mensen kunnen nu zonder problemen Kai-Mook komen bewonderen." Volgens de Antwerpse Zoo hebben de mensen goed gereageerd op de oproep om niet allemaal tegelijk te komen. De bezoekers kwamen meer gespreid over het weekend langs, waardoor iedereen in normale omstandigheden de kleine dikhuid kon verwelkomen.

De komende weken blijven dezelfde bezoekuren gelden voor de baby-olifant, elke dag van 10 tot 12 uur en van 13.30 uur tot 17.00 uur. Zo kan het kleintje voldoende rusten en hebben de verzorgers ook de kans om even uit te blazen.
http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Kai-Mook.jpg?t=1242730405Pinksteren

Volgend weekend wordt er naar aanleiding van de drukte rond Pinksteren wel opnieuw extra personeel ingeschakeld. Met Kai-Mook zelf gaat het goed. "Ze is al een keer buiten in slaap gevallen en haar zusje beschermt haar goed als het te druk wordt", legt Segers uit. Dierenpark Planckendael deed het het afgelopen weekend ook uitstekend, een totaalcijfer is er niet, maar donderdag waren er 11.000 bezoekers, wat een zeer goed resultaat is» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hortensiaDe afbeelding “http://img79.imageshack.us/img79/977/monakn6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.klaprozen en wederik vormen een bloemenzee
het kattekruid geurt lustig mee
wedijvert met de boerenjasmijn
wat zou de wereld zonder bloemen zijn

klaprozen lelies en korenbloem
daartussendoor opgewonden gezoem
hommels en bijen buitelen en zwelgen
tot in het hart van de prachtige bloem

klaprozen papaver en de Spaanse margriet
het is het bruidsboeket van moeder natuur dat je ziet
de kleur en geur streelt je oog en je hart
maakt de wereld zo mooi dat het je ziel verward

klaprozen gele lissen en anemonen
de wereld is zo wonderschoon
een levend schilderij
voor wie het zien wil... dus ook voor mij
de wildertuin

klaprozen, lavendel en hortensia
tooien de tuin waar ik voor sta
mijn oog wordt gestreeld en mijn ziel gelaafd
schoonheid maakt gelukkig en beschaafd
» Reageer (0)
23-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schimmels zorgen voor Stradivariushout


Schimmels zorgen voor Stradivariushout
Met behulp van in het laboratorium gekweekte paddestoelen is men er in Zwitserland in geslaagd een viool te bouwen die het klankideaal van Stradivarius moet benaderen. Dat heeft alles te maken met de dichtheid van het gebruikte hout.
De wereldberoemde instrumentenbouwer Stradivarius (1644-1737) bouwde violen die nu nog bekendstaan als de beste aller tijden. De kwaliteit van zijn instrumenten had veel te danken aan het soort hout dat Stradivarius gebruikte.

Lage dichtheid
Stradivarius gebruikte hout dat van nature een lage dichtheid bezat, van bomen die groeiden gedurende de zogenoemde 'kleine ijstijd', die duurde van 1645 tot 1715. De temperaturen waren toen zo laag dat er slechts heel dunne jaarringen in het hout ontstonden, dat daardoor een relatief lage dichtheid kreeg.

Een onderzoeker bij het Zwitserse laboratorium Empa slaagde erin om een paddestoel te kweken waarvan de draden de celwanden in hout op heel bepaalde plekken aanvreten, waardoor een dichtheid in het hout ontstaat die vergelijkbaar is met die van het materiaal dat Stradivarius gebruikte.

Onlangs werd van zulk hout een eerste viool gebouwd. Of die net zo goed zal klinken als een echte Stradivarius is nog even afwachten: binnenkort zullen kenners dat in een blinde test beoordelen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juiste houding doet je meteen slanker lijken


Juiste houding doet je meteen slanker lijken

Wist je dat je vier kilo slanker kunt lijken zonder af te vallen? Door de juiste houding aan te nemen, passen je kleren beter en krijg je meer zelfvertrouwen. Het kan ook spanningshoofdpijn en lagere rugpijn verhelpen.

Slanker en aantrekkelijker
"Je staat er van versteld hoe hard je leven verandert als je de juiste houding aanneemt", aldus experte Janice Novak. "Bij een slecht postuur lijkt je romp veel breder omdat je je buik naar voren duwt. Het beïnvloedt ook hoe anderen je zien. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen die rechtop staan in plaats van voorovergebogen aantrekkelijker en slanker lijken."

Meer zelfvertrouwen
Experte Jessica Bottesch: "Wanneer je naar voren leunt, lijk je plots centimeters kleiner en breder. Wanneer je lichaam in lijn is, dus wanneer je hoofd goed op je schouders staat en je je schouders naar achteren trekt met je buik ingetrokken, lijk je groter en rek je je lichaam uit. Dit geeft een slankere, alertere en jeugdigere indruk. Ook straal je meer zelfvertrouwen uit."

Wat is de juiste houding?
Lage rug-, schouder- en nekpijn en spanningshoofdpijn, ontstaan in bepaalde punten in de nek en schouders, vaak komt dit door gespannenheid en stijfheid. Een voorovergebogen houding draagt bij tot chronische rugpijn. Ook blijkt uit onderzoek dat mensen die hun hoofd naar voren houden, vaker, langer en ernstigere aanvallen van hoofdpijn hebben dan mensen met een juiste houding. Doordat steeds meer mensen een bureaujob uitoefenen, komen problemen met een slechte houding vaker voor. Dit veroorzaakt ook een slechte staande houding. Je lichaamsstructuur gaat er namelijk op lange termijn door veranderen, waardoor je voortdurend voorovergebogen postuur aanneemt.

Hoe krijg je een betere houding?
Als je zit of staat, dan moet je je borstbeen een drietal centimeter naar voren duwen. Het verandert meteen je houding. Je heft je ribben op en zo leunen ze minder op je middenrif, wat een juiste vorm van je ruggengraat stimuleert. Het zet ook je hoofd terug op de juiste plaats. Ook is het belangrijk je schouderbladen wat dichter tegen elkaar aan en naar beneden te duwen. Zo maak je je rugspieren sterker en geef je steun aan je houding. Sterkere buikspieren ondersteunen je middenrif beter, daarom helpen onderstaande oefeningen je postuur te verbeteren.

Deze oefeningen helpen je met de juiste houding:
1. Ga op je rug liggen met gebogen knieën en je voeten op de grond, leg een vierdubbel gevouwen handdoek onder je rug. Span je buikspieren op door je navel naar je ruggengraat te trekken. Druk dan je lagere rug gedurende enkele seconden dieper in de handdoek.

2. Ga op de grond zitten met gebogen knieën, je hielen raken de grond en maar je tenen niet. Strek je armen en draai je romp. Richt je rechterarm omhoog naar het plafond als je naar links draait, terwijl je linkerarm de grond achter je raakt. Wissel van armen als je naar rechts draait. Herhaal dit 10 à 15 keer.

3. Ga op de grond liggen met gebogen knieën en je voeten plat op de grond. Plaats een hand achter je hoofd voor steun. Span je buikspieren op, hef je hoofd, schouders en nek traag op en breng je linkerelleboog naar je rechterknie. Herhaal aan de andere kant en wissel zo 10 à 15 keer af. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twintigste olifantje geboren in Dierenpark Emmen


Twintigste olifantje geboren in Dierenpark Emmen

In het Nederlandse Dierenpark Emmen is vanochtend een olifantje geboren. Het is een jongetje, weegt 70 kilo en is gezond. Voor de Nederlanders is dat de normaalste zaak van de wereld: het is al het twintigste olifantje dat in de dierentuin wordt geboren.

Het kalfje heeft nog geen naam. Hij krijgt een Birmaanse naam. De bezoekers kunnen hem in de stal vanachter het glas bewonderen, maar hij mag mogelijk zondag al naar buiten.

Met de beide kersverse ouders, vader Radza en moeder Ma Yay Yee, gaat het goed. De baby is het eerste jong van de 10-jarige moeder. Radza had al vijf nakomelingen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanker roeit Tasmaanse duivels uit


Kanker roeit Tasmaanse duivels uit


 


De jongste twaalf jaar is 70 procent van de totale populatie Tasmaanse duivels verdwenen. De Tasmaanse Duivel, het grootste vleesetende buideldier ter wereld, zal waarschijnlijk over 20 jaar uitgestorven zijn.

Australië heeft het dier op de lijst met bedreigde diersoorten gezet in een poging het beest te redden van een besmettelijke kankersoort, die de Tasmaanse duivelpopulatie zo sterk heeft uitgedund.Drie maanden
Sinds de kanker aan de kop en de mond van de dieren in 1996 voor het eerst werd vastgesteld, is al 70 procent van de duivels bezweken, meldden Australische media. De kanker verspreidt zich doordat de dieren elkaar bijten. Door de gezwellen stoppen de beesten snel met eten en sterven ze veelal binnen drie maanden.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef mij vleugelsDe afbeelding “http://img140.imageshack.us/img140/9995/salmahayek39nugb5.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
 
.


» Reageer (0)
22-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knokpartij in Efteling na windje in Vliegende Hollander


Knokpartij in Efteling na windje in Vliegende Hollander

Drie mannen zijn elkaar in pretpark De Efteling te lijf gegaan nadat één van hen, een 32-jarige inwoner van Zoetermeer, een wind had gelaten.

Hij deed dat terwijl hij in de rij stond voor de attractie de Vliegende Hollander. Een 16-jarige jongen uit Dongen sprak hem aan op zijn gedrag, waarop een vechtpartij ontstond. Een zwager van de Zoetermeerder mengde zich ook in het gevecht.

Beveiligers grepen in en haalden de politie erbij. De man uit Zoetermeer kreeg een boete van 500 euro. Zijn 34-jarige zwager uit Arnhem moest 350 euro betalen. Het Openbaar Ministerie moet nog beslissen wat er gebeurt met de minderjarige jongen uit Dongen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen niet zelfzeker genoeg voor bikini


Vrouwen niet zelfzeker genoeg voor bikini

8 op 10 Britse vrouwen dragen liever geen bikini omdat ze zich onzeker voelen over hun lichaam. In tegenstelling tot wat je zou denken hebben jonge vrouwen er het meeste problemen mee, bij 18- tot 24-jarigen kiest 9 op 10 liever voor een badpak dan een bikini. Dat blijkt uit een Brits onderzoek.

Plastische chirurg
Bijna de helft van de vrouwen gaat op dieet voor ze op vakantie vertrekt. Een kwart van de vrouwen zou liefst nog wat verder gaan en een bezoekje aan de plastische chirurg brengen voor ze zich op strand blootgeeft.  Een kwart van hen slikt voor de zomer dieetpillen. Toch betekent dit niet dat vrouwen geen bikini's in hun kast hebben, een  op vier vrouwen heeft er minstens  drie

Angsten overwinnen
De Engelse actrice Denise Van Outen wil dat vrouwen hun angsten overwinnen. "Vrouwen worden onder druk gezet om slank te zijn en er perfect uit te zien. Er is geen enkele vrouw die ik ken, die helemaal tevreden is over haar lichaam. Naarmate je ouder wordt, krijg je wel meer zelfvertrouwen, denk ik. Maar dat betekent niet dat je je daarom op je gemak voelt in een bikini."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroosterde krieltjes met gegrilde lente-uitjes

Geroosterde krieltjes met gegrilde lente-uitjes, gepocheerd eitje en kervelpesto

Ingrediënten
800 g jonge aardappeltjes, schoongeboend
3 koffielepeltjes grof zeezout
Olijfolie
2 bosjes lente-uitjes of jonge preitjes, schoongemaakt en 2 minuten gestoomd
Olijfolie
Peper en zout
4 eieren
Water

Voor de kervelpesto:
1 grote bos kervel
Olijfolie
50 g pecorinokaas
Peper en zout

Bereiding
Doe de aardappeltjes in een ovenschaal met het zeezout en besprenkel ze met olijfolie. Hussel alles goed door elkaar en rooster de aardappeltjes 20 à 25 minuten op 200 °C in een voorverwarmde oven. Pureer alle ingrediënten voor de pesto. Kwast de lente-uitjes heel lichtjes in met olijfolie en gril ze op een hete grillplaat. Kruid met peper en zout. Breek de eitjes stuk voor stuk in een kopje, laat ze telkens elk afzonderlijk in kokend water glijden en pocheer ze 2 à 3 minuten. Neem ze met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op een handdoek. Serveer de eitjes samen met de aardappeltjes, uitjes en pesto.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnen kan je leven verlengen


Zonnen kan je leven verlengen


http://img41.imageshack.us/img41/9679/monh.jpgEen zonnebad vermindert het risico op hartproblemen en diabetes. Nieuw onderzoek toont dat aan. Zonnen kan, net als gezonde voeding, langer doen leven.

Vitamine D
Zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Deze vitamine beschermt onder meer tegen aandoeningen die kunnen leiden tot hart-en vaatziekten en diabetes.

De onderzoekers van de Warwick Medical School merkten dat als ouderen meer tijd in de zon doorbrachten, de huid er beter in slaagde meer vitamine D aan te maken. "We adviseren aan ouderen om tweemaal per week, 5 tot 30 minuten, in de zon te zitten", aldus de vorsers. "Zo bereik je het gewenste effect".

Bescherming
Zonnecrème mag daarbij zeker gebruikt worden. De invloed van zonlicht is steeds hetzelfde na gebruik van een beschermingscrème met minstens factor 8. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dames stel je eens voor dat je een man bent...De afbeelding “http://img169.imageshack.us/img169/8676/toiletym6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Dames stel je eens voor dat je een man bent...
zouden jullie hier op je gemak  een plasje kunnen doen ???» Reageer (0)
21-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Magritte Museum officieel geopend in Brussel


Magritte Museum officieel geopend in Brussel

Het Magritte Museum aan het Brusselse Koningsplein is woensdag officieel geopend in aanwezigheid van koning Albert en koningin Paola. Op 2 juni 2009 gaan de deuren open voor het grote publiek.

Het is het eerste museum van een dergelijke omvang dat aan de kunstenaar wordt gewijd, en het is ook de plaats waar 's werelds grootste collectie van Magritte voor het eerst wordt getoond. Dat verklaarde Michel Draguet, de algemeen directeur van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB), vandaag tijdens een persconferentie.

250 werken
Het museum heeft een oppervlakte van 2.500 vierkante meter en telt vijf niveaus. Volgens Draguet worden er 250 werken en uitzonderlijke archieven voor het eerst als één geheel aan het publiek getoond. Ze worden met elkaar in verband gebracht via verschillende niveaus van chronologische en thematische lezingen.

Samen met de Magritte Stichting bezitten de KMSKB een verzameling die het volledige oeuvre van Magritte overspant. Ze omvat verschillende meesterwerken, zoals "Het Rijk der Lichten" en "De Terugkeer", en diverse technieken en kunstvormen, en ze bestrijkt alle periodes uit het leven van de kunstenaar.

De tentoongestelde werken zijn voornamelijk afkomstig van het legaat Irène Hamoir-Scutenaire, van het legaat Georgette Magritte en van opeenvolgende aankopen door de KMSKB, aangevuld met nooit eerder vertoonde schenkingen en private bruiklenen.

Naar het voorbeeld van onder andere het Van Gogh Museum in Amsterdam wil men het Museum laten uitgroeien tot het belangrijkste internationale kenniscentrum voor de studie, het denken en het werk van René Magritte.

Het Musée Magritte Museum kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen de KMSKB, de Regie der Gebouwen en het Federaal Wetenschapsbeleid, en heeft de steun van de Stichting Magritte en GDF-Suez.

Het museum zal, vanaf 2 juni, van dinsdag tot zondag geopend zijn van 10 tot 17 uur en op woensdag tot 20 uur. Op zaterdag 30 mei is het museum uitzonderlijk gratis open van 10 tot 22 uur.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooier naakt zonder gêne


Mooier naakt zonder gêne


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/sexy-1.jpg?t=1242481250Vrouwen hebben complexen over hun lichaam. Zelfs als ze naakt voor hun liefste moeten verschijnen, slaat regelmatig de twijfel toe. Om zelfzekerder voor de dag te komen, sprokkelden we twaalf tips die beter naakt doen voelen.

Tip 1: Een peeling is onontbeerlijk voor een zacht en glanzend lichaam. Vooral tijdens de zomer is het belangrijk om de dode huidcellen weg te boenen en stralend voor de dag te komen.

Tip 2: Een zelfzekerder gevoel krijg je door een kleurtje. Een gebronsde huid geeft een slankere indruk zonder te diëten. Zo vallen ook andere imperfecties minder op als spataders of geboortestriemen.

Tip 3: Make-up kan helpen, maar is niet te gebruiken op je hele lichaam. Opteer voor een olievrije glanzende moisturizer die je huid doet stralen. Vaak bevatten ze lichtweerkaatsende effecten die je een sensuele look geven.

Tip 4: Gebruik gekleurde lakens. Deze geven je uiterlijk een warmere gloed, zelfs zonder een bruin kleurtje.

Tip 5: Er goed uitzien kan niet zonder een lekker geurtje. Besprenkel je decolleté en polsen lichtjes en gebruik een warme, kruidige geur.

Tip 6: Je haar stylen lukt beter bij niet pas gewassen haar. Vergeet ook niet dat warrig haar best wel sexy kan zijn.

Tip 7: Vergeet je onderste haren niet. Waarom je bikinilijn niet in een speelse vorm waxen? Ga je liever 'au naturel', maakt een snelle trimbeurt al een heel verschil.

Tip 8: Sexy heeft niet alleen met je lichaam te maken. Een zacht schemerlichtje helpt je figuur te flatteren. Tracht scherp licht te vermijden, opteer voor kaarsen en vloerlampjes.

Tip 9: Hou de temperatuur in de gaten. Te warm doet je teveel zweten, koude geeft je rillingen en doet op het verkeerde moment wat met je tepels.

Tip 10: Onderschat de kracht niet van een simpele mani- of pedicure.

Tip 11: Eet een lichte maaltijd voordat je straks naakt verschijnt. Je wil er niet opgeblazen uitzien.

Tip 12: Het is niet omdat je naakt bent, dat je geen accessoires aan kan. Hoge hakken zijn sexy en maken je benen slanker. Ook juwelen kunnen mooi staan op een naakt lichaam.

Tip 13: Last but not least: geniet. Wie zich sexy en geweldig voelt, ziet er ook zo uit.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ooievaar krijgt valse bek


Ooievaar krijgt valse bek


Ontwerper-tandtechnicus Tamas Kothay past de nieuwe snavel.


Een Hongaars vogelopvangcentrum heeft voor een opmerkelijke stunt gezorgd door een gewonde ooievaar te voorzien van een snavelprothese. De bek van de ooievaar was verbrijzeld nadat het dier tegen een muur was gevlogen. Dat meldt de Britse omproep BBC.

Vier uur op operatietafel
Het huzarenstukje komt op naam van Tamas Kothay, een specialist in tandprotheses. Hij vervaardigde de kunstbek in synthetisch hars. Dierenarts Deri Janos, op zijn beurt, bevestigde de prothese. Hiervoor moest de ooievaar een vier uur durende operatie ondergaan.Weer vrij
Dankzij de nieuwe snavel kan de ooievaar zich weer zelfstandig voeden. Het dier wordt eerlang weer losgelaten in de vrije natuur. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.als woorden konden praten...http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/monica-bellucci1.jpg?t=1242852950


mijn gedachten schieten losse flarden
zomaar in het rond
wegdromen en denken
aan het geluk dat eens bestond

mijn ogen kijken in het niets
ze zien meer dan dat ik zou willen
zoeken troost
niet in staat mijn angsten te stillen

mijn hart dat klopt en klopt
zonder dat ik moeite doe
kloppend hart...
Word jij nooit eens moe

mijn woorden zoeken vaste grond
geschreven... achtergelaten
op een zee van wit papier
als woorden konden praten...

» Reageer (0)
20-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zie mijn man liever dan mijn kinderen


"Ik zie mijn man liever dan mijn kinderen"


 "Ik zie mijn man liever dan mijn kinderen", dankzij deze uitspraak werd de Amerikaanse schrijfster Ayelet Waldman plots gehaat door miljoenen moeders. "Maar de tijden zijn veranderd, tegenwoordig is het trendy om een slechte moeder te zijn."

Druk om perfect te zijn
In 2005 schreef Waldman in The New York Times dat ze meer hield van haar man dan van haar kinderen, als reactie ontving ze ontzettend veel haatbrieven. Maar ze maakte van deze slechte publiciteit een nieuwe carrièreopportuniteit. Ze schreef een boek over slecht moederschap dat vrouwen moet bevrijden van de druk om steeds perfect te zijn.Britney Spears werd veroordeeld tot slechte moeder.
Britney Spears werd veroordeeld tot slechte moeder.Trendy
Waldman: "Ik kon niet geloven hoeveel vrouwen me haatten. Zoveel moeders die alles opgaven om voor hun kind te zorgen waren boos op me. Gewoon omdat ik zei dat ik mijn partner nog steeds even belangrijk vond als voor mijn moederschap was ik een slechte mama. Maar nu zijn slechte moederschapkwaliteiten trendy, het staat chic."

Britney Spears
Met haar boek wil de vroegere advocate duidelijk maken dat het tijd is om te stoppen dat moeders streven naar perfectie en komaf te maken met het schuldgevoel dat daarmee gepaard gaat. "Er zijn heel wat slechte moeders, maar onze cultuur veroordeelt hen. Kijk maar naar hoe Britney Spears behandeld werd. Moeders zijn zo bang dat ze zelf gaan falen, dat ze met de vinger naar iemand anders wijzen om zichzelf beter te voelen. Ze spelen de 'slechte-moeder-politie. Moeders moeten zichzelf en elkaar leren te vergeven. We moeten onze dagen met onze kinderen zo goed mogelijk proberen door te brengen", besluit Waldman.  (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kai-Mook bijna vertrappeld na trap van Dumbo


Kai-Mook bijna vertrappeld na trap van Dumbo

De verzorgers hebben de letter H vergeten...Khai-Mook


http://img198.imageshack.us/img198/5383/kaimooky.jpgIn de Antwerpse zoo hielden bezoekers gisteren even hun adem in toen het inmiddels beroemde baby-olifantje Kai-Mook een stamp kreeg van een volwassen dier. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Olifant Dumbo gaf Kai-Mook een fikse trap, waardoor die enkele meters ver rolde. Piepend lag het kalfje op zijn rug, terwijl moeder Phyo Phyo, tante Yu Yu Yin en zus May Tagu paniekerig poogden het kleine dier af te schermen van Dumbo. Kai-Mook werd net niet vertrappeld.

Na een paar minuten kon de kleine ongedeerd weer rechtstaan.Het pasgeboren Antwerpse baby-olifantje gaat voortaan zoals bekend door het leven als Kai-Mook door het leven. Dat betekent 'parel' in het Thais. Althans, dat zeggen de olifantenverzorgers van de Antwerpse Zoo.

'H' vergeten

Kai-Mook is echter Thais voor 'kip', zo ontdekte het Radio 1-programma 'Feyten of Fillet'. Bij de naamkeuze hebben de verzorgers de letter 'h' vergeten toe te voegen. Khai-Mook is de correcte schrijfwijze van 'parel'.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Amsterdam verbiedt eendjes voederen


Amsterdam verbiedt eendjes voederen


In Amsterdam is het bestuur van het stadsdeel Noord een actie begonnen om kleine kinderen en hun ouders duidelijk te maken dat ze de eenden in de vijvers niet mogen voederen.

Eenden die brood krijgen, hoeven zelf geen eten meer te zoeken. Ze vervelen zich, worden agressief en gaan veel eerder dood dan eenden die niet worden gevoederd. Daarnaast trekt het brood in de vijvers ratten aan. "Hoe leuk het voeren ook is, het is niet goed"', luidt het.http://img190.imageshack.us/img190/5796/eendjes1.jpg


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lottowinnaar heeft nog 1 dag om miljoenen op te halen


Lottowinnaar heeft nog 1 dag om miljoenen op te halen
Vandaag is de laatste dag waarop de persoon die op 31 december met de Lotto 1.166.702,50 euro won, zijn prijs kan claimen. Dat weet Het Laatste Nieuws.

Het winnende formulier werd gevalideerd bij dagbladhandel 'Patje' aan de Moerkerkse Steenweg in Sint-Kruis Brugge. De winnaar had twintig weken om zich te melden. De lottocomputer weet dat het een speler is die altijd voor 7 euro speelt en altijd dezelfde cijfers - 11, 13, 14, 16, 25, 33 (reservegetal was 17) - aankruist.

"Tot het laatste moment blijf ik hopen dat de winnaar alsnog opdaagt", zegt Patricia Mellaerts, uitbaatster van de bewuste dagbladhandel, in de krant.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indisch eten helpt je afvallen


Indisch eten helpt je afvallen


 


Kurkuma of geelkruid, een ingrediënt vaak gebruikt in Indisch eten, heeft een actief element dat overgewicht tegengaat. Onderzoekers ontdekten namelijk dat je minder bijkomt van een maaltijd met dit bestanddeel dan wanneer je dezelfde ingrediënten eet zonder het kruid.Kurkuma
KurkumaMuizen

De onderzoekers bestudeerden twee groepen muizen. Ze aten beide exact hetzelfde, maar de eerste groep kregen 500 milligram kurkuma bij elke maaltijd. Na twaalf weken bleek dat de eerste groep muizen minder woog dan de tweede. Kurkuma bevat de chemische stof 'curcumine', die het lichaam snel opneemt. Tests in het laboratorium met menselijke cellen bevestigden de resultaten. Ook bleek dat kurkuma het effectiefst is om niet te verdikken wanneer het gebruikt wordt in vette maaltijd. Omdat de resultaten van het onderzoek veelbelovend zijn, willen de onderzoekers binnenkort beginnen met tests op mensen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Groene thee beschermt tegen aids


Groene thee beschermt tegen aids

Een stof in groene thee beschermt vrouwen tegen aids omdat het voorkomt dat sperma de gezonde cellen infecteert. Uit recent Duits onderzoek blijkt dat het bestanddeel in vaginale gels gebruikt kan worden.

Groene thee
De onderzoekers toonden aan dat sperma een proteïne bevat dat hiv helpt te transporteren en gezonde lichaamscellen binnen te dringen. Nu blijkt dat een stof in groene thee, EGCG, dit proteïne aanvalt. Volgens de onderzoekers betekent dit het bestanddeel beschermt tegen een infectie. De moleculen zorgen dat het sperma de cellen niet infecteert en ze brengen ook geen schade aan het lichaam toe.

Derde wereld
Wetenschappers onderzoeken al jaren naar een vaginale gel die vrouwen beschermt tegen een hiv-infectie tijdens seks. Deze zou vooral gebruikt worden in derde wereldlanden omdat vrouwen daar vaak hun man niet durven te verplichten om een condoom te dragen. Uit tests blijkt dat medicatie in combinatie met een gel op basis van EGCG tegen aids beschermen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedichtenland,img169/808/vandaag500kg0.jpgGedichtenland,
land van mijn dromen
land waar ieder aan zijn trekken kan komen
gedichtjes één uit duizenden
is dat van jou of van mij
gedichtjes met rijmen of in strofen
je kan er alles in beloven
gedichtenland is het een droom of is het echt
het is zoals jij het zegt
gedichtenland,
laat het maar stromen
al die letters in woorden
pationele zinnen, gevoelens en bezinnen
gedichtenland,
land van mijn dromen
laat ons voor eeuwig erbij horen !
» Reageer (0)
19-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikke mensen zijn dikwijls beschaamd


Dikke mensen zijn dikwijls beschaamd om in het openbaar te eten


http://img145.imageshack.us/img145/1573/overgewicht.jpgBijna de helft van de dikke mensen schaamt zich om te eten in het openbaar, een kwart van hen doet het daarom stiekem. Dit blijkt uit een Nederlandse enquête bij mensen met overgewicht.

Openbaar
Bijna tweederde van de deelnemers aan de enquête zegt soms afkeurende blikken te krijgen tijdens het eten van iets ongezonds. Bij 49 procent zorgt dit voor schaamtegevoelens. 34 procent wordt ook aangestaard als ze iets gezond eten. Toch trekt meer dan de helft van de dikke mensen zich hier niets van aan, ondanks het feit dat ze zich schamen en ze het vervelend vinden. Een kwart gaat wel ergens eten waar niemand ze kan zien en 20 procent waagt zich alleen nog maar aan gezonde dingen in het openbaar.

Schelden of roepen
Op restaurant storen mensen met overgewicht zich minder aan starende blikken. 80 procent van de deelnemers trekt zich hier niets van aan en eet waar hij of zij zin in hebben. De meeste dikkerds willen wel reageren op deze mensen door te roepen of te schelden, maar dat durft haast niemand. 255 personen met overgewicht die lid zijn van de afslankwebsite valtaf.nl namen deel aan de enquête.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blije uitstraling geeft beste indruk

Blije uitstraling geeft beste indruk


Wil je sier maken op een eerste date, zet dan een vriendelijk gezicht op. Ook geur en stem zijn belangrijk voor een goede eerste indruk. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek onder vrijgezellen door datingsite Lexamore en staat te lezen op nu.nl.

Internationaal
6.000 vrijgezellen uit acht Europese landen werden naar hun voorkeuren gevraagd. Een vriendelijk gezicht en een gelukkige uitstraling maken de meeste indruk. Zowel in Engeland, Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Zwitserland, werd die vraag gesteld. Bedoeling was een aantal verschillen in geur, smaak en muziek te ontdekken.

Blij gezicht
Een vriendelijk gezicht doet de meesten smelten. Een eerste goede indruk maakt een tweede afspraak mogelijk, dat geldt voor meer dan de helft van alle vrijgezellen. Verschillen zijn er echter wel in de geur- en muziekkeuze. Nederlanders, Fransen en Engelsen, vinden de geur van baby-olie en propere was, erg aangenaam. Zwitsers en Italianen gaan voor zwaardere geuren, de Spanjaarden voor zachte en fruitige luchtjes.

Pianomuziek
Wat de muziekkeuze betreft om in de stemming te komen, kiezen de meeste Europese singles voor pianomuziek en saxofoon. Enkel de Nederlanders opteren voor drums en elektrische gitaar.

Chocolade
Idem met de smaakpupillen. Terwijl de meesten kiezen voor zoetigheden als chocolade, kiezen de Nederlanders voor zure smaken. Ook kruidige en hartige hapjes doen het goed. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterie Neanderthalers opgelost: we aten ze op


Mysterie Neanderthalers opgelost: we aten ze op

Eén van de grootste mysteries uit de geschiedenis - waarom de Neanderthalers verdwenen van de aardbol - lijkt opgelost: de 'moderne' mens heeft hen opgegeten.

Dat moet blijken uit een studie die gepubliceerd is in het Journal of Anthropological Sciences. De Neanderthalers verdwenen 30.000 jaar geleden, toevallig net het tijdstip waarop onze voorouders de oversteek vanuit Afrika naar Europa maakten.

Ketting van tanden
Fernando Rozzi van het Franse Centre National de la Récherche Scientifique baseert zijn conclusies ondermeer op een kaakbeen van een Neanderthaler dat werd opgegraven in Les Rois, in de Provence.
Daarop vond hij sporen die erop wijzen dat moderne mensen de Neanderthalers slachtten en opaten: de kaak is op dezelfde manier bewerkt met hetzelfde gereedschap zoals ze dat met herten en andere dieren deden. De tanden zijn uit de kaak verwijderd, volgens Rozzi om er een halsketting van te maken. (br.hln)Wie waren de Neanderthalers


De Neanderthaler (zowel Homo sapiens neanderthalensis als Homo neanderthalensis zijn als wetenschappelijke namen in zwang) is een uitgestorven mensensoort die leefde tussen 150.000 en 30.000 jaar geleden verspreid over Europa, het Midden-Oosten en Centraal-Azië. In deze periode maakten de Neanderthalers minstens twee IJstijden mee. Algemeen wordt aangenomen dat zij niet de directe voorouders van de moderne mens zijn. De Neanderthalers leefden geruime tijd naast de Cro-Magnonmens, die geldt als eerste moderne mens en dienovereenkomstig wordt aangeduid als Homo sapiens sapiens. Het is onwaarschijnlijk dat de Neanderthaler zich met de moderne mens (waarmee hij 99,8 % van zijn genoom gemeen heeft) heeft vermengd.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kai-Mook heet ons olifantje


 Kai-Mook heet ons olifantje


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Kai-Mook.jpg?t=1242730405


De baby-olifant die zondagmorgen in de Antwerpse Zoo geboren werd  heet Kai-Mook. Dat betekent  parel  in het Thais . Het olifantje heeft  vandaag ook haar eerste stapjes buiten gezet.


Kai-Mook werd in het geboorteregister ingeschreven door Antwerps burgmeester Patrick Janssens. Peter en meter zijn Vlaams minister-president Kris Peeters en Vlaams minister  Patricia Ceyssens.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roodharigen gratis naar Walibi op 30 mei


Roodharigen  gratis naar Walibi op 30 mei


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/roodharig.jpg?t=1242734871Op zaterdag 30 mei kunnen alle roodharigen gratis het pretpark Walibi binnen en dat ter ere van de roodharige Far-West legende Calamity Jane en de attractie Calamity Mine die naar haar is genoemd. Dat meldt Walibi Belgium.

140.000 roodharigen in België
Alle roodharigen - niet alleen de echte maar ook de gekleurde roodharigen en mensen met een roodharige pruik - kunnen zich inschrijven op de website www.walibi.be. Ze worden op de dag van de roodharigen onthaald door een "jury van de roodharigen" die zal bestaan uit de Walibi-kangoeroe, Robbedoes, Calamity Jane en een professionele kapper.

Het pretpark geeft nog mee dat er volgens schattingen maar ongeveer 140.000 roodharige personen zijn in België. Wereldwijd zou maar 1 procent van de bevolking roodharig zijn.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. ik kras het kristalDe afbeelding “http://img147.imageshack.us/img147/3050/djinn2bk6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


 ik kras het kristal
diep in mijn ziel verborgen
het knarsen speelt met mijn gemoed
en stilt het kloppen van mijn hart

het gouden borduursel
in mijn vaandel verweven
het maakt dat ik niet kniel voor eigen gevoelens
want ik leg grenzen voor mij zelf toren hoog

het is het onverstaanbaar mystiek
wat spreekt in beeldende taal
zo vaak betraande ik een eiken zegel
op mijn draaiboek van het leven

als mens rotsvast in zijn realiteit
als voeler
kwetsbaarder dan het dunste glas
zo ben ik

een  koffer gevuld met scherven
een vaas gevuld tot de rand met tranen
slechts zeven kaarsjes als licht
zoekend op een weg

mijn kaarsen doven
als engelen mijn pad verlichten
het lot bezingen
waar hij anders werd dan ik verwachte

ik kende alleen het duister en de mist
de geuren van een moeras
nu in een vlinder tuin
ruik ik geuren

is het zo vreemd
dat het mijn ziel verward» Reageer (0)
18-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vochtige maand mei zorgt voor meer verkoudheden


Vochtige maand mei zorgt voor meer verkoudheden
Sinds enkele weken is het aantal Belgen met een verkoudheid of een infectie van de bovenste luchtwegen sterk toegenomen. Dat vernam Het Laatste Nieuws bij het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid.

Vooral de snelle omschakeling van een warme aprilmaand naar een vochtige maand mei doet heel wat landgenoten kuchen en snotteren.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Tweelingbroers geboren met verschillende vader


Tweelingbroers geboren met verschillende vaderhttp://img39.imageshack.us/img39/5342/tweelingbroers1.jpgEén kans op één miljoen dat het gebeurt, maar in de States is het nu echt zo. Mia Washington is in Dallas moeder geworden van tweelingzoontjes Justin en Jordan, die als bij wonder halfbroers zijn. Ze kwamen met zeven minuten verschil ter wereld, maar hebben toch een andere biologische vader. Hun moeder had een affaire, maar haar man James vergeeft haar en zal de halfbroers als zijn eigen zoontjes opvoeden. Van de andere biologische vader is geen spoor.

DNA-test
Toen de moeder merkte dat haar zoontjes er erg anders uitzagen, liet ze een DNA-test uitvoeren en die bracht aan het licht dat er twee biologische vaders zijn. "Van alle mensen in de States en in de wereld moet uitgerekend mij dat overkomen," zegt Mia Washington.

Overlapping
In de wereld zijn er maar een handvol gevallen bekend van tweelingen met twee biologische vaders. "Het is knotsgek, de meeste mensen weten niet dat het mogelijk is, maar het kan echt wel", zegt Genny Thibodeaux van het DNA-lab Clear Diagnostics. Als een moeder tijdens de eisprong seks heeft met meer dan één partner, dan is er een kleine kans dat spermacellen twee aparte eicellen bevruchten. "Omdat spermacellen en eicellen een tijdje onderweg zijn, kan er een overlapping zijn", zegt kinderarts Chris Dreiling aan Fox News.

Stomverbaasd
De Washingtons zijn nog volop aan het bekomen van het nieuws dat insloeg als een bom. "Toen ik de DNA-resultaten vernam en ze mij vertelden dat James onmogelijk de vader kon zijn van Justin, viel mijn mond letterlijk open van verbazing", zegt de moeder. "Het is het meest eigenaardige dat je kan bedenken dat twee kindjes die in mijn buik gegroeid zijn en met zeven minuten verschil geboren zijn toch verschillende vaders hebben. Gelukkig heeft James me verzekerd dat hij bij mij blijft omdat hij me graag ziet. Hij zal de tweelingbroertjes dan ook allebei als zijn eigen zoontjes opvoeden. We zullen het hen vertellen als ze oud genoeg zijn om het te kunnen begrijpen."

Verantwoordelijkheid
"Wat mij betreft, is James de vader van mijn beide zoontjes, omdat hij er elke dag is van bij het ontwaken tot aan het slapengaan. Sommige mensen zullen niet akkoord gaan met wat ik gedaan heb, maar ik heb mijn fout aanvaard en de verantwoordeljikheid ervoor genomen. Als Justin later zijn echte vader wil ontmoeten, dan is dat zijn keuze. Ik wil wel alle vrouwen waarschuwen voor een affaire. Kijk maar naar wat mij overkomen is." (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezing mooiste transseksueel van Thailand

Verkiezing mooiste transseksueel van Thailand


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/18/8/14/album_large_916274.jpg


Ongeveer 15 miljoen televisiekijkers zijn getuige geweest van de kroning van Sorawee Nattee. Zij is de mooiste transseksueel van Thailand. Alle kandidates die aan de wedstrijd deelnamen, werden geboren als man.

De wedstrijd werd in Pattaya georganiseerd door Tiffany's Show, het grootste cabaret van transseksuelen ter wereld. Met de verkiezing willen de organisatoren transseksualiteit uit de marginaliteit halen en in een ander daglicht stellen.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/8/0/8/album_large_916283.jpg

De 20-jarige Nattee hoort dat ze gewonnen heeft.


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/14/6/14/album_large_916289.jpg

Ze huilde tranen van geluk toen zij het fonkelende kroontje kreeg opgezet.

De 20-jarige Nattee werd verkozen uit 30 deelnemers, ze wint een kleine Honda en een geldprijs van omgerekend 2.140 euro
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse toeriste 500 keer gestoken door bijen


Britse toeriste 500 keer gestoken door bijen

Een Britse toeriste herstelt van een aanval door bijen. De jonge vrouw werd plots overvallen in een kunstgallerij en werd 500 keer gestoken. Getuigen omschreven de aanval als een scène uit een Hitchcockfilm.

Vluchten voor stekende bijen
De aanwezigen vluchtten voor het geweld van de honingproducenten. Ze liepen het gebouw uit naar hun wagens, achterna gezeten door zwermen, schrijft de Daily Mail. Een Britse toeriste werd helemaal gek toen urgentiewerkers een poging ondernamen om de bijen van haar gezicht en uit haar haar te halen. Ze werd samen met nog twee andere slachtoffers van de bijenaanval naar een ziekenhuis overgebracht.

"Echt verschrikkelijk"
De eigenaar van de woning in Moulidars vertelt:"We hoorden mensen schreeuwen en tieren. Ik ging kijken en zag een onwaarschijnlijk tafereel. Het leek op een scène uit een film van Hitchcock. Drie vrouwen zaten compleet onder de bijen. De beestjes zaten in hun haar, op hun hals, in hun truitjes en op hun gezicht. Het was echt verschrikkelijk. Twee Britse vrouwen en een Française moesten voor verzorging naar het ziekenhuis.

"Nooit eerder meegemaakt"
"Een van hen was er erg aan toe. De vrouw was allergisch aan bijensteken. Ze kreeg een paniekaanval en viel neer." De meeste slachtoffers van de bijenrazernij werden ter plekke verzorgd. "Alle slachtoffers waren er slecht aan toe. Hun ganse lichaam zat onder de bijensteken. Ook twee ambulanciers kregen steken. Onze grootste angst was dat slachtoffers met een allergie erg zouden reageren op de steken", aldus Laurent Vasseur. De woning werd meteen gesloten en de bijen werden vernietigd. "Dit hebben we nog nooit meegemaak", besluit gemeentewoordvoerder Pierre Blanchet. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dans met mij
De afbeelding “http://img84.imageshack.us/img84/3530/tanged3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

 
dans met mij
onder de sterrenhemel
tot niets meer overblijft
en we voor altijd vergeten zijn
 
dans met mij
in oeroude wouden
waar natuur ons wijsheid schenkt
en levenskracht van de bomen druipt
 
dans met mij
over glooiende heuvels
waar ze zoeken naar iets
om in te geloven
 
dans met mij
laat ons zijn wie we zijn
dans met mij
tot aan het einde der tijden» Reageer (0)
17-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifant Phyo Phyo bevallen van wijfje

Olifant Phyo Phyo bevallen van wijfje


http://img195.imageshack.us/img195/1184/olifantje.jpg


http://img194.imageshack.us/img194/6937/babyolifantje1.jpgOmstreeks 8u45 deze morgen is in de Antwerpse Zoo het langverwachte baby olifantje geboren.  Rond 8u50 deed de jonge olifant zijn eerste pogingen om recht te staan, maar het werdt daarbij gehinderd door de andere olifanten die nogal zenuwachtig rond het jong liepen.

Zowel moeder als jong lijken het prima te stellen, maar er volgen nog enkele cruciale uren.

Om 9uur is de jonge olifant een meisje er voor het eerst in geslaagd om op zijn 4 poten te staan, maar enkele ogenblikken later werd hij door moeder Phyo Phyo terug omver gelopen.

Vijf minuten later is het dan toch gelukt om stevig recht te staan naast de trotse mama. Maar de baby wankelde nog wel en viel terug om.

Enkele  minuten na de geboorte staat de baby eindelijk stevig recht en zowel moeder Phyo Phyo als tante Yu Yu Yin beschermen de baby tegen May Tagu die ietsje te enthousiast in de werpstal rondloopt.  Rond 11u30 heeft het olifantje  zelfstandig gedronken.


http://img194.imageshack.us/img194/6839/babyolifantje.jpgHet vrouwelijke olifantje krijgt een naam die begint met een 'k'. Bezoekers van de website gaven al meer dan 8.000 suggesties. Het zijn uiteindelijk de verzorgers die de knoop doorhakken. De naam wordt dinsdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in aanwezigheid van Vlaams minister-president Kris Peeters en Antwerps burgemeester Patrick Janssens.

Heel België leefde mee met de geboorte, die live te volgen was op een groot scherm op het Mechelseplein in Antwerpen en op www.baby-olifant.be. De website kreeg zowat 350.000 unieke bezoekers. Op piekmomenten bekeken wel 30.000 mensen de livebeelden.

Voor live 'actie': www.baby-olifant.be.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20.000 mensen volgen geboorte baby-olifant live op internet


20.000 mensen volgen geboorte baby-olifant live op internet


http://www.demorgen.be/static/FOTO/pe/18/2/1/media_xl_915571.jpgIn de zoo van Antwerpen is iedereen sinds gisterenmiddag in opperste staat van paraatheid: na een dracht van 22 maanden is de bevalling van olifant Phyo Phyo ingezet. Vanmorgen begon ze veel slijm te verliezen, maar de slijmprop zelf is nog niet gepasseerd.

Naar schatting 20.000 kijkers volgen de bevalling momenteel live op internet. Ook op het Mechelseplein staat een groot scherm waarop dezelfde beelden te zien zijn. Het is de eerste keer dat een baby-olifantje geboren wordt in de zoo van Antwerpen.

Eerste perswee
Phyo Phyo had gisteren rond 18.30 uur haar eerste perswee, nadat de progesteronwaarde in haar bloed naar bijna nul was gezakt. Dat betekent dat de geboorte van baby 'K' binnen de 48 uur zal plaatsvinden.

"Het eerste deel van de nacht was ze onrustig, maar daarna werd ze weer wat kalmer. Ze heeft wel moeite om recht te blijven staan", zegt woordvoerster Ilse Segers. Phyo Phyo wordt nauwlettend in het oog gehouden. Dokters hebben vanmorgen nog een bloedstaal genomen, maar de resultaten daarvan zijn pas later op de dag bekend. (br.hln)

Voor live 'actie': www.baby-olifant.be.


» Reageer (0)
16-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland wil geen toeristen op hoge hakken


Griekenland wil geen toeristen op hoge hakken
Hoge hakken vormen een gevaar voor de vele historische gebouwen die Griekenland rijk is: toeristen met stiletto's beschadigen kostbare marmeren vloeren en andere stenen oppervlaktes.

Griekenland wil daarom een verbod op hoge hakken in theaters van de oudheid. Kauwgum en dranken wachten hetzelfde lot.

Straf
Uit een wetsontwerp van de Griekse minister van Cultuur, Antonis Samaras, blijkt dat overtreders van het verbod het risico lopen uit het etablissement verwijderd te worden. Bij ernstige gevallen kan zelfs strafvervolging volgen.

Bezoekers die zich onbehoorlijk gedragen of dronken zijn worden, als het aan de minister ligt, in de toekomst ook strenger aangepakt.

De noodzaak van een strengere aanpak van bezoekers bleek twee jaar terug wel weer. Tijdens een schoonmaakactie van het Akropolis werd toen 27 kilo kauwgum verwijderd. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit bewondert hij aan jouw lichaam
Dit bewondert hij aan jouw lichaam


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/sexy-1.jpg?t=1242481250Vrouwen kunnen eindeloos doorzeuren over hun lichaam, terwijl de meeste mannen helemaal niet zo perfectionistisch zijn. Zij houden gewoon van het vrouwenlichaam, en bewonderen vooral:

1) De benen
"Het begint allemaal met de benen", legt een man uit. Blote benen, in hoge hakken onder een zwierig zomerjurkje: de natte droom van véle mannen.

2) De navel
Klein, onzichtbaar onder de kledij en daarom dubbel zo intiem: een plekje voor je geliefde en een verborgen erogene zone. Zachtjes te behandelen!

3) De onderkant van de rug
Als een man een vrouw vasthoudt aan haar onderrug, is dat een intiem, zelfs beschermend gebaar. Een gebaar van affectie en intimiteit. En het is ook een mooi plekje wanneer je naakt bent, natuurlijk.

4) De voeten
Volgens sommigen 'het meest sensuele deel van het lichaam'. "Als mannen blote voeten zien, denen ze gauw ook aan andere delen van het lichaam", bekent een man aan msn.com. Voeten zijn ook een onderschat lichaamsdeel in het verleidingsspel. Laat een schoen bungelen aan je teen of vraag om een voetmassage: vonken gegarandeerd.

5) De heupen
"Een vrouw is niets zonder heupen. Die vorm maakt het hele lichaam gewoon beter!"

6) De tong
Enigszins verrassend blijken nogal wat mannen ook zot van de tong van hun vriendin. Niet alleen voor het genot dat ze hen ermee kan schenken, maar ook door het speelse karakter. "Mijn vriendin steekt soms speels haar tong uit naar mij, wild word ik er van!"

7) Een litteken
Veel vrouwen proberen wanhopig hun litteken weg te steken, maar voor mannen hoeft dat niet. "Het kan echt heel sexy zijn," aldus een man.

8) Een sproetje
Leuke sproetjes, of een goedgeplaatste moedervlek kunnen het favoriete plekje van je lief worden. Het maakt jou uniek, het is aanraakbaar en wordt zo de kern van zijn liefde voor jou.

9) Je borsten
Natuurlijk kunnen borsten niet in het rijtje ontbreken. Zelf mag je er dan niet gelukkig mee zijn, de kans is groot dat jouw partner er niéts op aan te merken heeft. Voor hem zijn borsten borsten, een opwindend vrouwengeheim dat zin aandacht al trok voor hij wist wat het was.

10) De ogen
Een cliché misschien, maar daarom niet minder waar: de ogen zijn bij velen de favoriete lichaamsdelen van hun partner. Om er in te staren, om er in te verdrinken, om er emoties in te kunnen lezen. Ogen gelden als spiegels van de ziel, en zijn daardoor onweerstaanbaar.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buggy en fiets in één


Buggy en fiets in één
De multifunctionele babybuggy is een feit. De babydriewieler Taga is in een wip geconverteerd naar een fiets voor mama. Aan het concept werd vier jaar gewerkt door een team van internationale ontwerpers en ingenieurs.

Yummy mummie
De gemiddelde mama heeft niet de tijd om veel te sporten. Met de Taga lukt dat makkelijker. In slechts twintig seconden ruil je de kinderwagen in voor een hippe fiets. De makers omschrijven hun idee als het ultieme 'yummy mummie accessoire'.

Vanaf de geboorte tot pakweg zes jaar kan de kleine mee op fietsuitstap. Het zitje van de kleintjes is naar voren gericht en bevindt zich tussen het stuur. Een hoofdkussen biedt ze extra bescherming.

Shimano
Nog volgens de uitvinders is het ding supermakkelijk te demonteren en met een breed scala aan accessoires uit te rusten, waaronder een winkelmandje of regenkap. Verder is het hebbeding uitgerust met Shimano versnellingen en geavanceerde remsystemen.

Nog een voordeel: de fiets bespaart op dure benzine en parkeergeld en helpt het milieu te beschermen. In drukke winkelstraten kan de fiets dan weer worden omgevormd tot buggy om voort te duwen.

Prijs
De Taga werd zopas gelanceerd in enkele landen. De fietsen zijn te koop vanaf 1.695 euro in de kleuren rood, groen, oranje of lichtblauw. Meer info: www.taga.nl.  (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Songfestival


Songfestival: ook meeste Hollanders zijn het beu
Twee derde van de Nederlanders wil dat hun land niet meer deelneemt aan het Eurovisiesongfestival, zo heeft het RTL Nieuws gemeld. Donderdag zijn De Toppers, net als twee dagen eerder het Belgische Copycat, in de tweede halve finale gesneuveld.

Niet minder dan 67 procent van de Nederlanders wil dat Holland volgend jaar niet meer meedoet aan het Songfestival. Uit onderzoek van tv-programma "Eén Vandaag" blijkt dat volgens de tegenstanders deelname geen zin meer heeft omdat de Oost-Europese landen elkaar alle punten geven. Als Nederland toch weer meedoet, moet er minder geld worden uitgegeven, blijkt uit de enquête.

Anouk en Frans Bauer
Overigens vindt 44 procent van de Nederlanders dat het liedje "Shine" van De Toppers wel een plaats in de finale had verdiend.
Indien Nederland volgend jaar toch weer een poging wil wagen, dient het vertegenwoordigd door X Factor-winnares Lisa of Ilse DeLange, zeggen de ondervraagden. De namen van Anouk, Jan Smit en Frans Bauer komen ook vaak naar voren.

Na afloop van de finale vanavond/zaterdag zal ook bekend zijn welke plaats België en Nederland hebben bereikt in hun halve finale met respectievelijk 18 en 19 kandidaten. Daarvan konden er telkens tien door naar de finale. 
» Reageer (0)
15-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meditatie doet hersenen groeien en maakt slimmer


Meditatie doet hersenen groeien en maakt slimmer


http://img40.imageshack.us/img40/7754/mediteren.jpg

Regelmatig mediteren doet je hersenen groeien, daarom beweren wetenschappers dat deze gewoonte je slimmer maakt.


Slimmer
De onderzoekers bestudeerden 44 mensen, de helft van hen beoefende verschillende vormen van meditatie van 5 tot 46 jaar. De meesten deden het gedurende 10 tot 90 minuten per dag. Uit hersenscans blijkt dat de grijze massa bij hen groter is dan bij anderen. Vooral de hippocampus, een belangrijk gebied verantwoordelijk voor het geheugen en leerprocessen is beter ontwikkeld. Ook gebieden die instaan voor emoties zijn groter bij deze mensen. Eerder onderzoek toonde al de voordelen van meditatie aan: het verlaagt stress en stimuleert je immuunsysteem.

Positieve emoties
Onderzoekster Eileen Luders zegt dat de veranderingen in de hersenen verklaren waarom mensen die mediteren positieve emoties kunnen opwekken, een eigenschap waar weinigen over beschikken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenogige kat klaar om heldin te worden


Eenogige kat klaar om  heldin te worden

Vergeet de film Up of de Vlaamse producties als 'De helaasheid der dingen'. Vergeet sterren als Brad Pitt en Robin Wright Penn, en vergeet de zon, de rode lopers en de feestjes. Dé ster van het Filmfestival is... Midge de kat. Dat weet in alle geval de Britse krant Daily Mail.

Midge: één oog, houdt van lopen
Midge is een eenogige kat met een passie voor lopen. De 12-jarige vondeling kan samen met haar baasje al lopend gespot worden terwijl ze lopen door hun dorpje Wrose, in het westen van Yorkshire. Na het winnen van 1000 euro, besloot Martin Humphreys het geld te besteden aan zijn droom: het maken van een filmpje over zijn wel heel bijzondere kat.

Zo gezegd, zo gedaan en zo werd Midge het hoofdpersonage in een kortfilm voor kinderen. De film wordt op het prestigieuze festival van Cannes voorgesteld.

"Ze wil altijd winnen"
"Midge en ik lopen al vijf jaar samen. Ze volgde me toch al naar de lokale winkel waar ze buiten op me bleef wachten. Soms kwam ze zelfs achter me aangelopen. Op een dag heb ik beslist om samen met haar te lopen. Ik probeerde haar te verslaan, maar toen gebeurde er iets heel bijzonders. Ik zag uit mijn ooghoeken hoe ze versnelde, en hoe ze niet wou dat ik haar versloeg. Vanaf dan zijn we bijna elke dag gaan lopen en ja, ze verslaat me bijna altijd."

Handicap
Midge heeft niet altijd maar een oog gehad. "Toen ik haar koos in het asiel, had ze nog beide ogen. Maar een was erg beschadigd om redenen die niemand kende. Het werd verwijderd na een operatie. Maar dat deed haar niets. Ze zat na de operatie evenveel vol leven als ervoor. En eigenlijk, de kinderen in ons dorp zien haar nog liever door haar handicap."Dromen van een echte film
The Great Race, zoals de film gedoopt werd, wordt op Cannes getoond in de kortfilmhoek. Humphreys hoopt dat de film wordt opgepikt door een grote filmmaatschappij. "Ik hoop dat Disney en Twentieth Century Fox komen kijken. Als ik zou mogen kiezen, dan wil ik dat een van die twee een echte film over haar maken. Een echte kinderavonturenfilm, waarin Midge voor allerlei uitdagingen zou komen te staan. Ze zou een fantastische heldin zijn."

Terwijl Humphreys in Cannes de film probeert te slijten, zit Midge thuis bij vrienden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orang-oetan wordt vriendjes met hond


Orang-oetan wordt vriendjes met hond


http://img38.imageshack.us/img38/328/oerang.jpg

We hebben al veel vreemde vriendschappen gezien, maar deze tussen de orang-oetang Suryia en de hond Roscoe is wel heel speciaal.
Niet alleen spelen en zwemmen ze samen, Suryia gaat ook met de hond wandelen, geeft hem koekjes én het duo haalde de talkshow van Oprah Winfrey. Als de twee een luie dag hebben, verkiezen ze een ritje op Bubbles, de olifant.

Suryia en Roscoe werden twee jaar geleden vriendjes van het eerste moment ze elkaar zagen in het centrum voor bedreigde dieren in Myrtle Beach, South Carolina.

Speciale aandacht
De opmerkelijke vriendschap is ook National Geographic en talkshowhost Oprah Winfrey opgevallen. De eerste brengt een artikel en de tweede toont hen morgen in een speciale uitzending getiteld 'Amazing Animal Friendschip' (Ongelofelijke dierenvriendschappen).http://img38.imageshack.us/img38/959/aapjeb.jpgSpeciale vriendschap
"Roscoe was op dat moment heel mager en hij liep een beetje verloren. Dus we gaven en eten en verzorgden hem. Hij volgde ons door het hek van het centrum, waar Suryia hem zag en onmiddellijk naar hem toe kwam. De twee begonnen onmiddellijk te spelen", vertelt dr Bhagavan Antle. Dat is heel opmerkelijk, omdat honden normaal gezien schrik hebben van primaten.

Onafscheidelijk duo
Het centrum pleegde nog enkele telefoontjes om het baasje van Roscoe op te sporen, maar niemand kwam hem halen. Dus kon het vreemde duo met elkaar blijven optrekken. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk.http://img193.imageshack.us/img193/9493/olifant.jpg

(br.hln. Foto's Barry Bland)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leraar steekt leerling met hoofd in emmer cement


Leraar steekt leerling met hoofd in emmer cement


In een school in Hoegaarden heeft een leerkracht metselen een gehandicapte leerling van 14 bijna een kwartier lang mishandeld. Hij stak onder meer het hoofd van de jongen in een emmer cement en sleepte hem over de grond. Een medeleerling filmde alles met zijn gsm, schrijft Het Laatste Nieuws.


"Stom kieken"
De bijzonder schokkende beelden werden gemaakt tijdens de opleiding tot metselaar in de school voor buitengewoon secundair onderwijs Mariadal. Leerkracht C.A. uit Glabbeek ging als een uitzinnige tekeer. Hij brieste tegen de tiener wat voor een "stom kieken" hij wel was. En ook nog: "Neem uw truweel of moet ik het in uw mond steken!" Tussen al dat geroep en gebrul door mishandelde de leraar, een beer van een vent, de machteloze leerling ook. Hij trok zich niets aan van de tranen en het gesmeek van de jongen.
Onderzoek
Het gerecht van Leuven heeft inmiddels een opsporingsonderzoek geopend, het Ministerie van Onderwijs is op de hoogte gebracht en de school zelf is gestart met een tuchtonderzoek. De leerkracht wordt vandaag op de school verwacht voor een gesprek met de inrichtende macht, weten onze collega's van de krant. (hln)  
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bancontact in nacht van zondag op maandag niet beschikbaar


Bancontact in nacht van zondag op maandag niet beschikbaar


http://img193.imageshack.us/img193/8217/bancontact.jpg


Het betaalnetwerk van Bancontact/Mister Cash, zal in de nacht van zondag op maandag van 00.15 uur tot 4.15 uur tijdelijk niet beschikbaar zijn. Er wordt een upgrade uitgevoerd van het elektronische betaalsysteem, dat maakt beheerder Atos Worldline vandaag bekend.

Klanten zullen tijdens de werken geen geldopnames of betalingen kunnen uitvoeren. Atos Worldline voert regelmatig onderhoudswerken uit, met de bedoeling de dienstverlening te garanderen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewone dolfijn is bijna uitgestorven in Europa


Gewone dolfijn is bijna uitgestorven in Europa
De gewone dolfijn staat in de Middellandse Zee op het punt van uitsterven. Tien jaar geleden waren er nog 150 exemplaren van deze dieren in de Ionische Zee, de zee tussen Italië en Griekenland. Nu zijn dat er nog slechts 15. De grootste bedreiging is de intensieve visserij. Dat zegt het Wereldnatuurfonds of WWF. De gewone dolfijn is donkergrijs en heeft een witte buik met gelige strepen.

Niet meer gewoon
"We noemen deze dolfijn gewoon, maar het probleem is dat het dier in de Middellandse Zee helemaal niet meer gewoon is. Het is een bedreigde diersoort die op het punt staat om uit te sterven", aldus een woordvoerder van het WWF.

Maatregelen
De organisatie pleit voor maatregelen om de dolfijn te redden: grotere mazen in de netten van bodemvissers, minder gebruik van sleepnetten en strengere boetes voor illegaal vissen.

In de Griekse wateren leven nog drie andere dolfijnsoorten, waaronder de tuimelaar. Deze soort is ook kwetsbaar, maar staat (nog?) niet op het punt om uit te sterven.

» Reageer (0)
14-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beeldje van oudste vrouw ter wereld heeft grote borsten

Beeldje van oudste vrouw ter wereld heeft grote borsten en flinke dijen
De vermoedelijk oudste afbeelding van een vrouw ter wereld meet zes centimeter en heeft grote borsten, een dikke buik en flinke dijen. Duitse archeologen vonden het beeldje van maar liefst 35.000 jaar oud het voorbije weekend in de Zwabische Jura, een regio in Duitsland die bekendstaat om de vele archeologische vondsten. Het beeldje is gemaakt van de slagtand van een mammoet. Volgens de onderzoekers gaat het om de "oudste vorm van figuratieve kunst" ter wereld.

"De eigenschap van dit beeldje dat ongetwijfeld de meeste aandacht vraagt, is de expliciete, bijna agressieve, seksuele natuur gericht op de seksuele karakteristieken van de vrouw", aldus onderzoeker Paul Mellars van de Universiteit van Cambrigde over de spectaculaire vondst. "Hoe je ook naar dit beeldje kijkt, het is duidelijk dat de seksuele symbolische dimensie in Europese, en zelfs wereldwijde kunst een lange voorgeschiedenis heeft in de evolutie van onze soort." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Afslankpil Alli te koop in België


Afslankpil Alli te koop in België


 


Alli, een geneesmiddel dat belooft om snel gewicht te verliezen, is vanaf vandaag officieel te koop zijn in de apotheek. Het gaat om het eerste geneesmiddel in zijn genre dat zonder voorschrift te verkrijgen is. Alli is in theorie geschikt voor volwassenen ouder dan 18 jaar die een Body Mass Index (BMI) van minstens 28 hebben. Via internet kan echter iedereen er aan geraken.

Kwart minder vet
Het geneesmiddel dient gebruikt te worden in combinatie met een dieet en belooft om het gewichtsverlies te versnellen. Het werkzaam bestanddeel van Alli is orlistat, dat werkt in het spijsverteringsstelsel. Concreet verhindert het dat tot ongeveer 25 procent van het vet uit het voedsel door het lichaam wordt geabsorbeerd. Om een optimale werking te krijgen dient de patiënt driemaal per dag een capsule in te nemen.

Caloriearm dieet
De inname van het geneesmiddel moet gepaard gaan met een vet- en caloriearm dieet om doeltreffend te zijn en om nevenwerkingen, zoals winderigheid en plotselinge of meer frequente stoelgang te vermijden. "Als men heel nauwgezet het regime volgt, dan zijn er geen problemen", zo luidt het bij farmaceutisch bedrijf GlaxoSmithKline (GSK), dat het product op de markt brengt.


Tegenkanting

Het geneesmiddel is bedoeld voor personen die een BMI van minimum 28 hebben. De apothekers zullen worden aangezet om het BMI van hun klanten te controleren alvorens Alli te verkopen. Maar in werkelijkheid kan niets iemand tegenhouden om aan het product te geraken. "Als we weigeren om hun het product te verkopen, dan kunnen ze het gemakkelijk verkrijgen via het internet", zo zegt Anne Lecroart, voorzitster van de Belgische Apothekersbond (APB).
Consumentenorganisatie Test-Aankoop vreest eveneens dat het geneesmiddel gebruikt zal worden om "snel enkele winterkilo's kwijt te geraken". (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handgeschreven toneeltekst Hugo Claus raakt niet verkocht

Handgeschreven toneeltekst Hugo Claus raakt niet verkocht


Claus schreef de tekst "Tand om tand" in opdracht van de Antwerpse KNS.
Claus schreef de tekst "Tand om tand" in opdracht van de Antwerpse KNS.


Een handgeschreven toneeltekst van Hugo Claus is vandaag tijdens een veiling bij veilinghuis Bernaerts in Antwerpen niet verkocht geraakt. Het stuk werd op 3.000 à 4.000 euro geschat, maar werd ingehouden omdat de biedingen die prijs niet benaderden. Dat meldt het veilinghuis zelf. Een verklaring heeft Bernaerts niet voor de mislukte verkoop.

Claus schreef de tekst "Tand om tand" in opdracht van de Antwerpse KNS, maar de premiere van het toneelstuk vond plaats in 1970 in Brussel. Het handgeschreven manuscript telt 81 pagina's en komt uit een privécollectie.

Weense bronzen
De veiling van vandaag leverde ondanks de tegenvaller toch enkele verrassingen op. Een bronzen vrouwenbuste van kunstenaar Sam Dillemans leverde 11.000 euro op en een bokaal van Chinees porselein ging de deur uit voor 22.000 euro, terwijl het geschat was op slechts 5.000.

In juni wordt bij Bernaerts de grootste collectie Weense bronzen van Europa geveild. De kleine beeldjes komen zeer weinig voor, maar in Antwerpen zullen kooplustigen uitzonderlijk op 70 van dergelijke kunstwerken kunnen bieden. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor een gezonde barbecue


Tips voor een gezonde barbecue


http://img17.imageshack.us/img17/2711/barbecuel.jpg


De zomer staat voor gezellige barbecues die lang kunnen uitlopen. Deze manier van koken heeft de reputatie ongezond te zijn, maar als je op enkele eenvoudige dingen let, wordt het een gezonde en ook lekkere maaltijd.

Tijd nemen
Barbecue zou je kans op kanker verhogen. Als je op een te hoge temperatuur te snel je vlees of vis dichtschroeit, is dat ook zo. Dan ontstaan er namelijk benzopyrenen, dat zijn kankerverwekkende stoffen, meldt gezondheidsnet.be. Het is daarom belangrijk dat je je tijd neemt voor een barbecue en vlees of vis rustig gaart. Bij een gasbarbecue betekent dit dat je het vuur niet te hoog mag zetten, bij andere toestellen mag je pas beginnen bakken als je kolen niet meer branden en bedekt zijn met laagje witte as. Verder is het belangrijk je vlees 25 tot 40 centimeter boven het vuur te leggen. Ook kan het helpen je barbecue af te dekken, dan bakt het vlees gelijkmatiger. Heb je zwarte, verkoolde delen? Eet die vooral niet op, maar snij ze er af.

Bacteriën vermijden
Geef bacteriën geen kans bij het barbecueën, laat daarom vlees of vis in de koelkast zitten tot net voor je begint te bakken. Want eens rauw vlees ongeveer 10 graden is, nemen bacteriën ontzettend snel toe. 'Besmet' ook geen andere voedingswaren, leg dus al het bestek of borden die met het rauwe vlees in contact kwamen meteen weg als je het niet meer nodig hebt. Gebruik zeker niet hetzelfde gerief bij bereid eten.

Salmonella
Om salmonella te vermijden moet je zorgen dat de buitenkant van het vlees niet verbrandt terwijl de binnenkant nog rauw is. Let er dus op dat alles gaar is, vooral bij varkensvlees en gevogelte is dat belangrijk. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hagelbuien verpesten wijnoogst in Bordeaux

Hagelbuien verpesten wijnoogst in Bordeaux

Zware hagelbuien hebben een ware ravage aangericht op de wijngaarden in Bordeaux. Duizenden hectaren raakten beschadigd, waardoor er veel minder flessen Bordeaux-wijn uit 2009 en 2010 zullen zijn."

In sommige regio's kregen de wijngaarden meerdere hagelbuien over zicht. De wijnboeren melden een verlies van 30 tot 100 procent.
Het is niet voor het eerst dat de regio Bordeaux te kampen heeft met hagel. Dat gebeurde ook al in 2003, maar toen raakten de wijnranken minder beschadigd, aldus de woordvoerder.(br.De Morgen)
» Reageer (0)
13-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genees van depressie door biologische klok te regelen


Genees van depressie door biologische klok te regelen
Veel mensen die aan een depressie lijden, hebben last van een ontregelde biologische klok. Een nieuw medicijn dat het bioritme herstelt, kan voor veel patiënten een uitkomst bieden. Farmaceut Servier lanceerde dit geneesmiddel, agomelatine, vandaag.

Ernstige depressie
Het is al langer bekend dat er een verband is tussen depressie en een storing van het biologische ritme. "Het is voor het eerst dat de depressie via deze weg kan worden behandeld", zei professor Johan den Boer. "Dit middel is alleen bedoeld voor mensen met een ernstige depressie", lichtte hij toe.

Slecht slapen
Een bekend symptoom van een verstoord bioritme is een ontregelde slaap-waakcyclus. Hier heeft een grote meerderheid van de patiënten last van; ze hebben moeite met inslapen of ze worden 's ochtends heel vroeg wakker, waardoor zij overdag vaak veel minder alert zijn.

Melatonine
Eén van de ingrediënten van het medicijn is melatonine. Dit is een stof die mensen dag en nacht zelf aanmaken en die onder meer betrokken is bij de regulatie van de biologische klok. Bij depressieve mensen is de productie van melatonine 's nachts veel lager dan normaal. Het medicijn grijpt in in dit afwijkende proces. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen minder vaak ziek


Vrouwen minder vaak ziek door sterker immuunsysteem

Mannen zijn het zwakke geslacht, toch wat de vatbaarheid voor ziekten betreft. Onderzoekers ontdekten namelijk dat vrouwen een sterker immuunsysteem hebben dankzij hun hormonen.

Minder ontstekingen
Uit onderzoek met muizen blijkt dat het vrouwelijke hormoon oestrogeen het immuunsysteem sterkt. Daardoor zijn mannen vatbaarder voor infecties door bacteriën, virussen, schimmels en wormen. De evolutie zou de oorzaak van het sterkere immuunsysteem zijn, een gezond lichaam is namelijk belangrijk voor de voortplanting bij vrouwen. Dankzij de resultaten kunnen wetenschappers nu een medicijn ontwikkelen op basis van deze stof om het mannelijke verdedigingssysteem tegen bacteriën te sterken.

Nieuw medicijn?
Onderzoekster Maya Saleh: "De resultaten bewijzen dat vrouwen beter beschermt zijn tegen ontstekingen. Hoewel het onderzoek op muizen verricht werd, is de kans groot dat we bij mensen hetzelfde effect zien. Ik ben erg hoopvol over de ontwikkeling van een medicijn dat het immuunsysteem van mannen sterkt, maar de vraag is of zij bereid zullen zijn een vrouwelijk hormoon te nemen?"

Mannen nemen vaker ziekteverlof
Uit eerder onderzoek blijkt dat 30 procent van de mannen ziekteverlof neemt wanneer hij een verkoudheid heeft, in vergelijking met slechts 22 procent van de vrouwen. Ook toonden wetenschappers aan waarom sommige mensen beter kunnen omgaan met pijn, terwijl anderen in hetzelfde geval meteen een pijnstiller nemen. Je kan namelijk pijn blokkeren of verminderen door jezelf wijs te maken dat het niet bestaat. Visualiseringtechnieken als het inbeelden van vallende sneeuwvlokken die de pijn wegnemen, kan het ongemak met twee derde verminderen.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gert Verhulst koopt jacht van 1,5 miljoen euro


Gert Verhulst koopt jacht van 1,5 miljoen euro

Het is overal crisis, maar blijkbaar niet bij Gert Verhulst en Studio 100. De verwekkers van onder andere Samson, Kabouter Plop, Piet Piraat en K3 hebben een jacht van maar liefst 1,5 miljoen euro gekocht. 


De jacht, Evanna genaamd, is 36 meter lang en telt acht suites, weten de Coreliokranten. Het is wel niet de bedoeling dat Verhulst het schip zal gebruiken in zijn vrije tijd. De jacht zal door Studio 100 gebruikt worden voor bedrijfsfeesten.(br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifantenjong slingert slurf onder kleedje Duitse tv-ster


Olifantenjong slingert slurf onder kleedje Duitse tv-ster


http://img9.imageshack.us/img9/1184/olifantje.jpgDe Duitse tv-presentatrice Kim Fisher (40) zal zich bij een volgend bezoek aan de dierentuin vermoedelijk niet meer bij de olifanten wagen. In de zoo van Berlijn slingerde een baby-olifantje immers haar slurf onder de zwarte jurk van ravissante tv-ster. Ko Raya is met haar actie plotsklaps wel wereldberoemd geworden. Na de geniepige aanval moest het olifantenjong in bedwang gehouden worden door de verzorgers van de dierentuin. Fisher, die ambassadeur wordt van de zoo, kon achteraf nog lachen om het voorval. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlamde oorlogsveteraan stapt marathon in 13 dagen

Verlamde oorlogsveteraan stapt marathon in 13 dagen

De heldhaftige Phil Packer kreeg een medaille uit de handen van Steve Redgrave, vijfvoudig Olympisch kampioen in het roeien.
Een voormalige majoor van het Britse leger heeft met behulp van krukken in dertien dagen de marathon van Londen (42,195 km) uitgestapt. Dat is opzienbarend want de 36-jarige Phil Packer raakte vorig jaar aan beide benen verlamd na een raketaanslag in Basra, de op één na grootste stad van Irak. De oorlogsveteraan had voor zijn calvarietocht 52.400 stappen nodig. Hij liet zich ook sponsoren en dat bracht 787.000 euro in het laatje. Geld dat integraal naar de Help for Heroes-campagne gaat, een initiatief dat oorlogsslachtoffers financieel steunt. (br.hln)De heldhaftige Phil Packer kreeg een medaille uit de handen van Steve Redgrave, vijfvoudig Olympisch kampioen in het roeien.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor mijn lief poesje Special


Voor mijn lief poesje Special dat ik gisteren heb laten inslapen

Om het liedje Somewhere over the rainbow te beluisteren druk op de fotoVoor mijn lief poesje Special dat ik gisteren heb laten inslapen
Ik noemde je mijn prinsesje
Wat ben ik blij dat ik je heb gekend
Toen je bij mij kwam was je bijna dood
bijna doodgebeten door twee mastinos
Je was toen in shock
Ik heb meteen gezegd dat je bij mij mocht komen wonen
Je stond vol met bulten en beten
Dagen heb je op een stoel gelegen zonder er af te komen
alleen s'nacht kwam je van je stoel om te eten
Ik had ook het gevoel dat je s'nacht dicht in mijn nabijheid kwam liggen
Het geluk straalde na een paar weken van je af
Je had het naar je zin bij mij
Wij waren twee vriendinnen
Bij je vroegere baasje ging je nooit op hun schoot liggen...
bij mij deed je dat wel
Ik zag je graag...zoals ik ook mijn andere poezen graag zie
Je liefde was oprecht
Je hebt mij nooit teleurgesteld
Ik heb zo van je genoten
Vandaag zei de dierenarts dat je afzag
Je had moeite met ademen...en zou het nog moeilijker krijgen
Ik vond het vreselijk dat ik een beslissing moest nemen
maar ik mocht u niet laten lijden
daar was je te lief voor
ik ben heel te tijd blijven praten tegen je
mijn hand heb ik op je gelegd
zachte woordjes heb ik je toegefluisterd tot je stierf
sorry mijn prinsesje
altijd zul je in mijn hart blijven leven
ik zal je ontzettend missen
ik zie je graaghttp://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/lieveke-van-mij.jpg?t=1242079214

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België weer niet, Hadise wel naar finale Songfestival


België weer niet, Hadise wel naar finale Songfestival


Patrick Ouchène, beter bekend als Copycat, gaat niet naar de finale in Moskou.


Het Belgische Copycat heeft zich in Moskou niet kunnen kwalificeren voor de finale van het 54ste Eurovisiesongfestival. Hadise uit Mol die Turkije vertegenwoordigt met het aanstekelijke Düm Düm Tek, stoot wel door.

Voor het tweede opeenvolgende jaar zijn er twee halve finales, met respectievelijk 18 en 19 kandidaten, om uit te maken wie er naar de finale gaat, waarvoor Rusland (als winnaar van vorig jaar), en de vier groten van de Europese Radio Unie rechtstreeks geplaatst zijn: Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland en Spanje.

Uit elke halve finale konden en kunnen er tien landen doorstoten naar de finale. De negen eerste van elke halve finale haalden en halen dit per televoting, het tiende via een vakjury.

Uitgestuurd door de Franstalige openbare omroep RTBF kon de Elvis-kloon Copycat met het nummer Copycat zich niet kwalificeren voor de finale waarin België voor het vijfde opeenvolgende jaar ontbreekt.

Malta
Malta gaat ook naar de finale, die inzending werd gecomponeerd door onze landgenoot Mark Paelinck, die ook de Songfestivalinzendingen van Sergio (2002) en Xandee (2004) schreef. 

» Reageer (0)
12-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vossenjong overleeft twee weken in val


Vossenjong overleeft twee weken in val omdat moeder elke dag eten brengthttp://img9.imageshack.us/img9/3597/vosje.jpgHet verhaal lijkt uit een sprookje weggelopen, maar is echt gebeurd. Een vossenjong van amper drie maanden jong overleefde ondanks zware verwondingen gedurende twee weken in een wrede val. De moeder van het jong kwam elke dag eten brengen aan haar onfortuinlijke jong en zo kon het overleven. Pas na twee weken hoorden bewoners in de buurt van Southend (Essex) het gejank. Ze konden het vossenjong bevrijden en doopten het Willy.

"Het kan niet anders dan dat zijn moeder elke dag eten bracht, want ondanks zijn zwaar avontuur was Willy niet ondervoed", zegt Sam Garvey die hielp bij de reddingsoperatie. "Het arme beestje zat vast in een val die aan een boom hing en kon geen weg meer op. Gelukkig konden we hem loskknippen. Hij was er erg aan toe. De dierenartsen hebben hem uitvoerig moeten naaien. De draad van de val had recht door zijn vacht gesneden tot op zijn botten. Diegene die de val heeft opgezet, riskeert vervolging, want het onnodig laten lijden van een dier, is een misdaad." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Indiër wast zich niet om zoon te verwekken


Indiër wast zich niet om zoon te verwekken

Niet in bad gaan om zo te zorgen dat het volgende kind een zoon wordt. Volgens Indiase media is dat de reden voor een vader van zeven dochters om zich niet te wassen.

Vuurbad
Kailash Kalau Singh weigert in bad te gaan en poetst ook zijn tanden niet met water. Iedere avond neemt hij staande op één been een 'vuurbad', rookt marihuana en bidt tot de hindoegod Shiva. Volgens Singh is op één been staan bij een kampvuur hetzelfde als een bad nemen. "Een vuurbad doodt bacteriën en voorkomt infecties", zegt hij.

Uit vaderlandsliefde
De 63-jarige Singh zegt dat hij de gelofte om zich niet te wassen deed voor zijn vaderland. "Ik ga pas weer in bad als alle problemen in het land zijn opgelost." Buren denken echter dat er een andere oorzaak is. Volgens hen heeft een profeet ooit gezegd dat Singh een zoon krijgt als hij niet in bad zou gaan.

"Met de vrouwen niks dan last"
De meeste Indiërs willen graag zonen. Mannen zijn namelijk kostwinners, terwijl vrouwen als een last worden gezien. De familie van de bruid betaalt de bruidsschat en de inkomsten van het paar gaan naar de familie van de bruidegom. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fluitende orang-oetan neemt cd op


Fluitende orang-oetan neemt cd op

Enkele dagen voor het Songfestival heeft Duitsland de ideale kandidaat gevonden: een fluitende orang-oetan. Jammer genoeg voor de kijkers zal Ujian zijn opwachting niet maken in de liedjeswedstrijd. Maar niet getreurd: De langharige, 14-jarige aap heeft zowaar een eigen cd opgenomen: 'Ik ben Ujian' komt volgende maand op de markt.

De orang-oetan heeft een grote onderlip en nadat hij enkele mensen had horen fluiten, probeerde hij zelf eens een deuntje te fluiten. Het deuntje werd al snel een gewoonte en een nieuwe ster was geboren. "Ik hoorde Ujian een eerste keer fluiten toen ik met mijn kinderen de zoo bezocht", aldus producer Christian Wolf. De man besloot de geluiden van de aap op te nemen en als achtergrond bij de muziek van zanger Tobi te gebruiken.

Ujian heeft een geweldig gevoel voor melodie en fluit duchtig verschillende deuntjes mee. Orang-Oetans zijn doorgaans intelligent en observeren menselijke bezoekers. Benieuwd of Ujian een bloeiende carrière voor de boeg heeft. (br.hln)
» Reageer (0)
11-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse piloten moeten zonder beha vliegen


Zweedse piloten moeten zonder beha vliegen

Zouden de passagiers binnenkort ook hun beha moeten uitdoen ...?

Een commandant van de Zweedse luchtmacht wil vuurbestendige beha's voor zijn vrouwelijke piloten. Micael Blydén merkt op dat de uitrusting voor vrouwen niet conform de veiligheidsvoorschriften is zonder vuurbestendig ondergoed.

Zonder beha vliegen
Hij wil dat de vrouwen over vuurbestendige beha's kunnen beschikken. "Het gaat hier om de elementaire veiligheid van de piloten. Je kan tijdens vluchten gewoon geen kledij dragen dat ontvlambaar is", aldus Blydén aan de krant Östgöta Correspondenten. De vrouwen kunnen ook niet beschikken over vuurbestendige slipjes en zijn dus verplicht om mannenonderbroeken aan te trekken. Zolang er geen oplossing gevonden is voor het probleem moeten de vrouwen maar zonder beha vliegen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Treinsurfen rage in Australië

Treinsurfen rage in Australië

Treinsurfen wordt steeds populairder in Australië. Afgelopen vrijdag kon een lezer van de Herald Sun in Melbourne nog een filmpje maken van een jongeman die zich vastklampte aan de achterkant van een rijdende trein. Hij hield zich vast aan de ruitenwissers.


De Australische treinmaatschappij Connex krijgt maandelijks ongeveer negen meldingen van dergelijke levensgevaarlijke waaghalzerij, terwijl dat een jaar geleden nog drie was. Er zijn al meldingen van veertienjarigen die het proberen, zegt John Rees van Connex.

Paul Maric, wiens vriend het filmpje afgelopen vrijdag maakte, riep nog naar de man op de trein. "Hij gebaarde ons stil te zijn," zegt hij.  (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aap ontsnapt door kortsluiting te veroorzaken in zoo Adelaide


Aap ontsnapt door kortsluiting te veroorzaken in zoo Adelaide


Karta heeft de intelligentie van een vijfjarige mens.


In de zoo van het Australische Adelaide is een orang-oetang op ingenieuze wijze ontsnapt uit zijn vertrekken. Het 27-jarige vrouwtje Karta schakelde de schrikdraad rond haar verblijf uit door met een tak een kortsluiting te veroorzaken. Vervolgens klom ze over een andere schrikdraad naar het hek via een geïmproviseerde ladder die ze maakte uit takken.

Honderden evacuaties
Hoewel de aap uiteindelijk besloot niet van het hek naar het bezoekersdeel te springen, nam de zoo geen risico's en werden honderden toeristen geëvacueerd. Karta keerde na een halfuur semi-vrijheid echter terug naar haar verblijf, maar weigerde 's avonds dan weer te vertrekken naar haar nachtvertrekken.

Rouw
Het is niet de eerste keer dat het dier fratsen uithaalt. "Ze probeert ons altijd te slim af te zijn," zegt een oppasser. "Ze heeft ons al veel overuren bezorgd." Het personeel wijt haar bizarre gedrag aan het recente overlijden van haar partner Pusung. Karta, die ongeveer de intelligentie van een vijfjarig mensenkind heeft, had al eerder schrikdraad uitgeschakeld om aan eten te geraken. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Miller (Il Divo) sings La donna è mobile


David Miller (Il Divo) sings La donna è mobile

Om hem te beluisteren druk op de foto

» Reageer (0)
10-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen lijkt vrolijker dankzij vrolijke muziek


Iedereen lijkt vrolijker dankzij vrolijke muziek


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/muziek2.jpg?t=1241956430


Wie luistert naar vrolijke muziek zal daarvan niet alleen zelf een goed humeur krijgen, zo schrijft de Sunday Telegraph, hij of zij zal ook de indruk krijgen dat anderen er opgewekt(er) uitzien.

Muziek
Tot die ontdekking kwamen psychologen aan de universiteit van Londen, die vrijwilligers naar stukjes muziek van maximaal 15 seconden lieten luisteren en vervolgens hun reactie vroegen bij het zien van een aantal portretfoto's. Het muziekaanbod omvatte zo'n 150 flarden instrumentale pop, klassieke muziek en jazz en na elk nummer moesten de studenten zeggen welk humeur de mens op de foto had.

Hersengolven
Daaruit bleek dat 'happy music' in de woorden van onderzoeker dr. Joydeep Bhattacharya "de perceptie van geluk in een gelaatsuitdrukking verhoogt". Nadere studie van de hersengolven bij de proefkonijnen gaf aan dat die uitwerking van de beluisterde muziek in een fractie van een seconde optreedt, zo snel dus dat de vrijwilliger zich daar niet bewust van was. Het beluisteren van droevige muziek daarentegen maakten de gezichten op de foto's somberder.

Ophefmakend
Volgens dr. Bhattacharya is dit een "ophefmakend" resultaat, vooral door de manier waaarop de foto van iemand met een uitdrukkingsloos gezicht toch emoties (positief of negatief) krijgt toebedeeld na het beluisteren van muziek. Hij voegde daaraan toe dat "verder onderzoek nodig is om na te gaan hoe lang dit effect duurt en of andere factoren, zoals de muzikale voorkeur, ook een rol spelen".(br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helmut Lotti getrouwd met Jelle


Helmut Lotti getrouwd met Jelle


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/3/5/7/album_large_910882.jpgHelmut Lotti heeft gisteren middag voor de derde keer eeuwige trouw beloofd aan een vrouw. De zanger gaf zijn jawoord aan literair journaliste Jelle van Riet. De 39-jarige Lotti en de 36-jarige journaliste trouwden om 14 uur in het stadhuis van Antwerpen. Het huwelijk vond in besloten kring plaats, maar na de plechtigheid gaf het kersverse echtpaar een feest op de Grote Markt. Fans, vrienden en andere belangstellenden kregen een glaasje aangeboden en brachten een toost uit.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/12/12/12/album_large_910872.jpgDoordeweeks
"Het was eigenlijk een doordeweeks huwelijk, hoe raar dat ook mag klinken", zei burgemeester Patrick Janssens. "Het was heel gewoon en intiem, met een volle trouwzaal, maar dat gebeurt wel meer als er koppels trouwen. Het was echt hoe ze het gewild hadden. Daarna was er een korte receptie en werd het koppel naar buiten getrokken voor een klein feestje op de Grote Markt. Jelle las er een stukje voor uit haar column. Helmut zong een aantal liedjes en ging daarna achter de tapkraan staan. Het was echt gezellig. Er was ook heel wat volk, maar zeker niet zoveel dat het niet meer gezellig was. Het was net genoeg."http://www.hln.be/static/FOTO/pe/13/15/2/album_large_910892.jpgOp wolkjes
In haar recentste column 'De bruid' voor De Standaard schrijft Van Riet: "Ik loop op wolkjes, blaak van het zelfvertrouwen en overstraal alles en iedereen, want hij houdt van mij. Ik herhaal: hij houdt van mij". Ze besluit haar laatste column als vrijgezel met: "Ik ga niet scheiden, van-z'n-lang-zal-ze-leven-niet!".http://www.hln.be/static/FOTO/pe/16/16/1/album_large_910876.jpgKimberly en Carol Jane
Lotti stapte twee keer eerder in het huwelijksbootje. In 1990 gaf hij zijn jawoord aan Kimberly Grosemans. Het huwelijk, waaruit dochter Messalina voorkwam, duurde zeven jaar. Een paar jaar later beloofde de zanger eeuwige trouw aan Carol Jane Poe. Dat huwelijk hield vier jaar stand en strandde in 2005. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder babyvet door yoghurtje per dag


Minder babyvet door yoghurtje per dag
Yoghurt verrijkt met probiotica kan nieuwe mama's helpen hun gewicht na de geboorte terug op peil te houden. Eén yoghurtje per dag zou al volstaan. Dat kwam naar voren bij een Finse studie bij 256 vrouwen die gevolgd werden vanaf hun derde maand zwangerschap tot een jaar na de bevalling.

Nuttige aanvulling
Vrouwen die tijdens de zwangerschap al supplementen met de vriendelijke bacteriën slikken, raken hun zwangerschapskilo's gemakkelijker kwijt. Deze vrouwen zijn een jaar na de bevalling gemiddeld slanker en ze hebben maar de helft zoveel kans op een dikke buik in vergelijking met vrouwen die enkel dieetadvies krijgen. Het lijkt er dus op dat probiotica een nuttige aanvulling vormt op een gezond dieet.

Duidelijk beter
"De vrouwen die probiotica namen, deden het duidelijk beter dan de andere vrouwen. Een jaar na de bevalling hadden zij het laagste vetpercentage en het minst abdominaal vet of vet gecentreerd in de buik", licht onderzoekster Kirsi Laitinen toe.

Dat buikvet, die centrale obesitas, is gevaarlijk omdat het de organen aantast en het risico op diabetes en hart- en vaatziekten verhoogt. Latinen onderzoekt nu de kinderen van de onderzochte vrouwen, om te zien of zij enig voordeel haalden uit de probiotica.

Afbraak suikers
De bacteriën in de probiotica drankjes, poeders en supplementen zouden suikers en koolhydraten afbreken, zodanig dat het lichaam deze niet opslaat als vet. Experten waarschuwen evenwel dat de helft van de probiotische producten niet werken omdat ze of te weinig bacteriën bevatten, of de foute soort bacteriën. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe kook je het perfecte ei


Keukenweetje:  Hoe kook je het perfecte ei


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/eitjes.jpgHet beste is een ei te koken in kokend water. Prik eerst met een naald of een speciale eierprikker een klein gaatje aan de stompe kant van het ei zodat er lucht kan ontstnappen en de schaal niet kan barsten tijdens het koken. Als je meer eieren tegelijk kookt leg ze dan op een zeef zodat je elk ei tegelijk in het kokende water kan dompelen. Hieronder volgen richtlijken hoe je het beste een ei kan koken. Alleen kan dit niet altijd het perfecte resultaat geven. Belangrijke invloeden op de kooktijden is de lucht, hoe ijler de lucht hoe langer en de warmte van het ei. Let op als je een ei te lang kookt komt er een onaangename lucht vrij, dit komt door de zwavelwaterstof uit de proteine van het eiwit.

Eieren kook je:
4 tot 5 minuten: het eiwit is alleen van buiten vast, de dooier is nog vloeibaar en donker van kleur.
5 tot 6 minuten: het eiwit is vast, het buitenste van de dooier is vast maar het midden is nog vloeibaar.
6 tot 8 minuten: het eiwit is door en door gestold, de dooier is alleen in het midden nog enigszins zacht.
7 tot 9 minuten: het eiwit en dooier zijn gestold, de dooier is in het midden nog romig, de kleur van de dooier is lichter geworden.
10 tot 12 minuten: het eiwit en de dooier zijn massief, de kleur van de dooier is bleekgeel.
15 minuten: de dooier is zijn kleur bijna helemaal kwijt, het is droog geworden en verkruimeld bij het snijden.

Let op de tijden zijn vanaf dat het water begint te koken en om het perfecte gekookte ei te krijgen is veel experimenteren in de keuken gewenst!

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Susan Boyle te gast bij Oprah


Susan Boyle te gast bij Oprah


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/05/08/458088/susan-boyle-te-gast-bij-oprah_5_460x0.jpg


Susan Boyle zal volgende maandag te zien zijn in 'The Oprah Winfrey Show'. In een speciale aflevering van de talkshow gaat een cameraploeg een kijkje nemen in de huiskamer van de revelatie van 'Britain's Got Talent'.

In 'The World's Got Talent', een speciale aflevering van Oprah, verwelkomt de presentatrice jurylid Simon Cowell uit 'Britain's Got Talent'. Hij presenteert enkele talenten met 'sterrenpotentie' en Susan is daar één van.

De huisvrouw is ondertussen een stapje verder gegaan in haar make-over. Ze werd al gespot met een trendy leren jasje en nieuwe haarsnit. Maar haar oude zelf zal duidelijk nooit helemaal verdwijnen. Enkele dagen geleden presenteerde Boyle zichzelf nog voor de fotografen met een te strakke broek en met een open rits. (br.Gazet van Antwerpen)

» Reageer (0)
09-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat als je je moeder mist op moederdag?


Wat als je je moeder mist op moederdag?

Zondag zetten we alle moeders terug in de bloemetjes. Maar wat als je moeder er niet meer is, of als je alle contact hebt verbroken? Voor hen wordt het een moeilijke dag, waarmee ze geconfronteerd worden met een verlies of gemis waar maar weinigen begrip voor hebben.

Geen juiste manier
Voor wie (pas) zijn of haar moeder verloor, wordt het een zondag een triestige dag. Het gemis van de moeder wordt eens zo duidelijk op een dag waar ze centraal zou staan. Je kan haar niet nog eens zeggen hoe dankbaar je haar bent of hoe graag je haar ziet.

Een 'juiste' manier om hier mee om te gaan is er niet. Je kan ervoor kiezen je moeder te herdenken in je eentje of met je broers en zussen of tantes en nonkels waarbij haar lievelingsgerecht en haar verhalen centraal staan. Je kan een brief schrijven, haar graf bezoeken en uithuilen. Ga de confrontatie niet uit de weg: deze emoties zijn echt en waard gevoeld te worden.

Eigen keuze
Dan is er ook nog de groep vrouwen die hun moeder mist uit eigen keuze. Dat is niet zo zeldzaam als het lijkt: tien procent van de vrouwen verbreekt het contact met haar moeder op een of ander moment in hun leven zo schrijft ad.nl.

Complexe relatie
"De band tussen een moeder en een dochter is complex", legt familietherapeute Else-Marie Van den Eerenbeemt uit. "Ten eerste heb je 9 maanden in haar gewoond en ten tweede krijg je te maken met het spiegelcomplex. Moeders verwachten veel van hun dochters en projecteren er al hun verwachtingen en eigen, niet-ingeloste dromen op. Bovendien wil je haar alle nare ervaringen besparen." De meeste breuken ontstaan door een dominante moeder, een scheiding van de ouders en psychologische terreur of stoornis.

Grote momenten
De meeste breuken herstellen zich en kleinkinderen zijn daarbij het perfecte smeermiddel. "Oma zijn biedt een herkansing", verklaart Van den Eerenbeemt. "Als oma hoef je niet op te voeden en heb je geen verantwoordelijkheid. Tegelijk ben je ouder, wijzer en geduldiger ge worden." Uiteindelijk zijn alle momenten die nooit terugkomen, zoals een huwelijk, een overlijden of een zware ziekte, een prima mogelijkheid tot verzoening.

Verwijten
Al loopt ook dat wel eens fout. Zo kan je het verwijt krijgen 'nu pas' bij je zieke moeder op bezoek te komen. De angst voor zulke verwijten, maken dat veel verzoeningen lang worden uitgesteld, maar dat is volgens de therapeute geen goed idee.

"Door niets te doen, maak je de pijn en de verwijten scherper. Iets kleins als een kaartje kan al veel effect hebben." Helaas zijn niet alle breuken te herstellen omdat niet alle fouten te vergeven zijn. Van den Eerenbeemt pleit er in dat geval wel voor niet te blijven hangen in wrok en verwijten.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acteurscarrière prins Laurent


Paleis stak een stokje voor de acteurscarrière van prins Laurent

De protocollaire diensten van het koninklijk Paleis hebben in 1995 een stokje gestoken voor de ambitie van prins Laurent om het te wagen als filmacteur.

Toen Rob Van Eyck de kortfilm 'Berncastel' draaide, met Wendy van Wanten als een vrouw die zelfmoord pleegt, kwam hij in contact met de prins die hem zou gevraagd hebben of er geen rol voor hem zat in een volgende film.

Korte tijd later ontving de verguisde regisseur een fax van de protocollaire diensten, waarin stond dat er geen sprake van kon zijn. In een reactie zegt prins Laurent zich het voorval niet te herinneren.  (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jackobond heeft gewonnen


Jackobond wint 'Zo is er maar één'

Proficiat Jacko ...je hebt het verdiend...
Jackobond heeft de vierde editie van het tv-programma 'Zo is er maar één' gewonnen en is daarmee dé Nederlandstalige belofte van 2009. Ze haalde het in de finale van Fosco en Tatyana Storm. Jackobond werd op voorhand al getipt als winnares.

Finalisten
Tatyana Storm, Fosco en Jackobond stonden samen in de finale. Tatyana, die de finale bereikte dankzij drie wildcards, bracht het nummer "De wereld is om zeep" van Urbanus en "Laat me vrij" als eigen nummer. Het mannelijke geweld van Fosco koos voor "Dansplaat" van Brainpower en "Geest" als eigen nummer.

Jackobond
Geen van beiden was echter opgewassen tegen Jackobond die iedereen wist te overtuigen met "Laat me" van Ramses Shaffy en het eigen "Iedereen is hier zo vrolijk". Centrale gast tijdens het programma was Yevgueni, die meteen de nieuwe single "Nieuwe meisjes" mocht voorstellen. Die single ligt volgende week in de rekken. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.slagerij van kampenOm slagerij van kampen te beluisteren

druk op de foto
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet moeder niet ze hopen op een geschenkje


Vergeet moeder niet ze  hopen op een  geschenkje

Moeders verwachten een presentje op moederdag. Al krijgt ze aandacht, één op drie is diep teleurgesteld als er geen cadeautje bij komt kijken.

Vergeten
Uit de rondvraag, uitgevoerd door BP Nederland, blijkt duidelijk dat een cadeautje al eens vergeten wordt. Vooral mannen maken zich daar schuldig aan. Jammer, want volgens 80 % maak je geen goede indruk als je deze dag vergeet.

Partner
1 op de 10 durft de dag te vergeten. Meer dan de helft van de ondervraagden kent de exacte datum zelfs niet, al vindt 65 % het belangrijk genoeg om aandacht aan te schenken. Eén op de vijf vertrouwt voor dat geheugensteuntje op de partner, 25 % op collega's.

Irritaties
Moederdag leidt echter ook tot irritaties. Het 'commerciële' gebeuren en het 'verplichte karakter' maken de dag voor een derde van de ondervraagden minder leuk. De helft heeft het zelfs moeilijk met de stijgende bloemenprijzen. 1 op 4 wil liever iets anders doen op die dag, al blijven ze de traditie in ere houden. De helft van de ondervraagden plant een bezoekje aan de moeder of schoonma. (br.hln)
» Reageer (0)
08-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geld doet langer leven


Geld doet langer leven

Geld biedt geen garantie op geluk, maar zorgt wel voor een lange en gezonde oude dag. Minder rijke mensen zonder veel scholing, worden zelfs sneller ziek en leven minder lang. Dat blijkt uit een Britse studie van de overheid.

Tijdig pensioen
Tijdig stoppen met werken loont. Wie de keuze krijgt om vroegtijdig te stoppen, geniet van een langer leven en een betere gezondheid. De bevindingen doen de wenkbrauwen fronsen, net nu vrijwillige vervroegde pensioenen, vrijwel niet langer aan de orde zijn.

Obesitas
Voor de studie werden 12.000 oudere mensen bekeken. Daaruit bleek opvallend dat wie minder onderwijs en rijkdom genoot, sneller depressieve gevoelens ontwikkelde. Ook hoge bloeddruk, diabetes of obesitas werden sneller bij hen vastgesteld. "Vervroegde pensionering is over het algemeen goed voor de gezondheid en het welzijn", concludeert professor James Nazroo, "tenzij het gedwongen is, dan geldt dat niet. Wie gedwongen wordt, kampt meestal zelfs met een slechtere geestelijke gezondheid".

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuifje is grootste stripverhaal ter wereld


Kuifje is grootste stripverhaal ter wereld

Dit weekend is op de Grote Markt van Brussel de grootste stripplaat van de wereld te bewonderen. Het gaat om een tekening van Kuifje van 32 meter lang en ongeveer 21 meter breed. De tekening past in het Brusselse jaar van het stripverhaal en het Irisfeest voor de 20e verjaardag van het Brusselse Gewest. De plaat, die blijft liggen tot zondag 10 mei, is het best te bekijken vanop een platform. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zijn goede vetten?


Wat zijn goede vetten?


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/05/05/456244/wat-zijn-goede-vetten_1_515x0.jpgAlle vetten zijn slecht voor het dieet en moeten daarom vermeden worden? Helemaal niet. Vetten kunnen zelfs een positieve uitwerking hebben op je dieet. Wij zetten de goede vetten voor jou op een rijtje.

De vetten kunnen onderverdeeld worden in vier verschillende groepen. De verzadigde vetzuren komen vooral voor in boter, volle zuivelproducten en vlees. Wanneer je teveel van deze vetten eet stijgt je slechte LDL-cholesterol.

De enkelvoudige onverzadigde vetzuren zitten voornamelijk in olijven en olijfolie. Maar ook aardnootolie, bepaalde noten, avocado en gevolgte bevatten een enorme bron aan deze vetzuren. De meervoudige onverzadigde vetzuren staan ook wel bekend als omega-3 en omega-6. Deze zitten vooral in vis, walnoten en margarines. Ons lichaam kan dit soort vetten niet zelf aanmaken en moet ze dus uit voeding halen. Deze onverzadigde vetzuren doen de slechte LDL-cholesterol dalen.

Transvetten zijn onverzadigde vetten die hard zijn gemaakt door middel van waterstof.Wanneer olie te hard verwarmd wordt kunnen er ook transvetten ontstaan. In Denemarken en Californië bestaat al een strenge wetgeving omtrent transvetten omwille van hun schadelijke karakter.

Al deze goede vetten, met uitzondering van de verzadigde vetzuren en transvetten, verstevigen eveneens de celmembranen en helpen tegen hoge bloeddruk en ontstekingsziekten. Ook onze hersenen en ons geheugen hebben baat van deze vetten. Bovendien helpt omega- 3 en omega-6 de bloedklontering tegen te gaan en wordt het risico op hartstilstand beperkt.  (br.she)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caseys beste vriend is dodelijke grizzlybeer


Caseys beste vriend is dodelijke grizzlybeer

Casey Anderson ontfermt zich sinds 2002 over Brutus, een reusachtige grizzly.
Casey Anderson heeft een wel zeer speciale vriend. De Amerikaanse natuurliefhebber is beste maatjes met Brutus, een grizzlybeer van 360 kilogram. Anderson adopteerde Brutus zeven jaar geleden toen hij net geboren was. Hij voedde hem op tot wat hij nu is: een angstwekkende maar (voorlopig) tamme reus.


De vrienden zijn twee handen op één buik. Ze drinken samen biertjes, eten aan dezelfde tafel en gaan gezellig in de jacuzzi. Brutus was ook getuige op het huwelijk van Anderson met Missy Pile, een Amerikaanse actrice die bijrolletjes vertolkte in onder meer Home Alone 4. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwste champagnekurk wil dames overtuigen


Nieuwste champagnekurk wil dames overtuigen


http://img5.imageshack.us/img5/2079/champagner.jpgEen champagnefles ontkurken is niet langer een mannenzaak. 'Maestro', de nieuwste champagnestop, maakt het dames makkelijker om de godendrank te ontkurken. Een zachte duw tegen een klep is al voldoende om te genieten van al dat lekkers.

Gemak
Het Franse bedrijf Alcan werkte liefst drie jaren aan de ontwikkeling van de nieuwe kurk. Met een investering van drie miljoen, werd zelfs op geen geld gekeken. De reden? 'Snelheid, gemak en precisie', aldus de makers. Vast staat is dat de nieuwe kurk een ware revolutie betekent, een zacht duwtje opent de fles meteen en zelfs het typische 'Pop'-geluid bij het openen, is behouden.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/11/12/8/media_l_910073.jpgMeer vrouwen

Door zoveel gebruiksvriendelijkheid hopen de uitvinders alvast meer vrouwen te overtuigen. Intussen werden al 2.000 flessen van Duval-Leroy met deze kurken op de markt gebracht. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kane - Let It Be
  

Om  Let  It  Be van Kane te beluisteren

druk op foto
» Reageer (0)
07-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Urbanus speelt duivenmelker


Urbanus speelt duivenmelker in komische oorlogsfilm

Na films als 'Koko Flanel' en 'Hector' heeft Urbanus opnieuw de weg gevonden naar het witte doek. De Vlaamse komiek kruipt begin volgend jaar in de huid van garagist en duivenmelker Armand Piston in de oorlogskomedie 'La Toujours Contente'. Dat meldt Caviar, dat instaat voor de productie.

Piston in het verzet
De film vertelt het verhaal van Piston, die in het door Pruisen bezette België tracht te overleven. Hij is een grote bewonderaar van de Belgische autocoureur Camille Jenatzy, de eerste man ter wereld die met een voertuig sneller dan 100 kilometer per uur reed. Het personage van Urbanus bouwt dan ook zijn eigen voertuig, La Toujours Contente. Maar na een Pruisische aanslag op zijn garage belandt Armand bij het verzet.

Frank Van Passel
Naast hoofdrolspeler Urbanus is nog niet bekend wie de overige rollen voor zijn rekening neemt. Het scenario wordt geschreven door Urbanus zelf en regisseur Frank Van Passel, bekend van de televisieserie 'De Smaak van De Keyser' en films als 'Manneken Pis'.

De opnames van 'La Toujours Contente' starten in het voorjaar van 2010. De film zal eind volgend jaar in de zalen te zien zijn. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe honden uitmaken of baasje blij is of triest


Hoe honden uitmaken of baasje blij is of triest
Als je zelf een hond hebt, zal je het wel weten: een hond voelt perfect aan wanneer zijn baasje blij is of triest. Onderzoek wees uit dat honden dat zowaar op dezelfde manier detecteren als wij. Ze hebben een gave om ons gemoed te lezen op ons gelaat. Ze ontwikkelden dat 'zintuig' door duizenden generaties heen om een onverwachte trap van een boos baasje te vermijden.

Slimme beesten die honden. Ze bekijken het menselijke gelaat op een andere manier dan alle andere waarnemingen die ze doen. Gevoelens als woede, plezier en angst zijn veel duidelijker te zien op de rechterkant van ons gezicht dan op de linkerkant en dat kunnen honden onderscheiden, wezen de tests uit. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smoothie


Smoothie van blauwe bessen en bramen met yoghurt en honing

Ingrediënten

150 g blauwe bessen (hou 25 g apart voor de garnering)
125 g braambessen
5 dl volle yoghurt
4 el honing

Bereiding
Mix alle ingrediënten en serveer de smoothie goed gekoeld, met een scheutje extra yoghurt en enkele blauwe bessen in glaasjes als tussendoortje of dessert.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er staat een paard in de kleerkast


Er staat een paard in de kleerkast
Neen, dit is geen scène uit een aflevering van 'Wie wordt Maria' voor dieren en evenmin een beeld uit een clip voor de remix van André van Duin's carnavalshit 'Er staat een paard in de gang'. De viervoeter die op de foto prijkt, draagt namelijk een creatie van de Duitse modeontwerpster Hildegard Bergbauer.

Dirndl
Wie er als paard goed wil uitzien op de Beierse weiden, kan zich voortaan een dirndl aanschaffen van de extravagante Bergbauer. De ontwerpster maakte eerder ook al creaties voor honden en katten.

  
  


Gekke pakjes
Hildegard Bergbauer deed naar eigen zeggen haar inspiratie op in de revues en bonte avonden die ze als kind ging bekijken. "De dieren die in die shows optraden, droegen steevast gekke pakjes, inclusief accessoires. Die beelden zijn altijd bij mij blijven hangen".Na de verkiezing van de Duitse kardinaal Ratzinger tot paus, ontwierp Bergbauer een lijn geestelijke hondenpakjes.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldrecord: Cubaan rolt 43 m lange sigaar

Wereldrecord: Cubaan rolt 43 m lange sigaar


 


De Cubaanse sigaarroller Jose Castelar heeft gisteren zijn eigen wereldrecord van langste sigaar verbroken. De 65-jarige eilandbewoner rolde een sigaar van maar liefst 43,38 meter en verpulverde daarmee zijn vorig record uit 2005. Toen wist hij een sigaar van 20,41 meter te fabriceren, weet De Telegraaf.Castelar rolt al 51 jaar sigaren en is zelf ook een liefhebber. Hij rookt dagelijks één sigaar. Het nieuwe record krijgt een plaats in het register van Guiness World Records.

Castelar kijkt ondertussen al uit naar een nieuw record. "Ik ga door tot ik er één kan maken die dezelfde lengte heeft als de Malecon", verklaarde hij, verwijzend naar de beroemde tien kilometer lange promenade in Havana. (br.hln)

» Reageer (0)
06-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepeste kinderen later dubbel zoveel kans op psychose


Gepeste kinderen later dubbel zoveel kans op psychose
Mensen die als kind gepest werden, hebben twee keer meer risico op een psychose dan degenen die een 'normale' jeugd beleefden. Dat blijkt uit Brits onderzoek.

Psychiatrische ziekte
Gepest worden, zeker wanneer dit een lange periode aanhoudt, kan erge consequenties hebben voor sommige kinderen. De onderzoekers bestudeerden 6.437 12-jarigen die jarenlang lichamelijk en geestelijk gepest werden vanaf hun zevende. Daaruit bleek dat slachtoffers van pestgedrag dubbel zoveel kans hebben hersenschimmen, hallucinaties of andere psychotische symptomen. Hoe heviger de pesters optreden, hoe hoger de kans op een psychiatrische ziekte.

Traumatische ervaring
Eerdere studies toonden al aan dat traumatische ervaringen tijdens de jeugd, zoals lichamelijk of seksueel misbruik, zorgen voor de ontwikkeling van een psychose tijdens op latere leeftijd. Ook bleek dat kinderen die de symptomen van een psychose vertonen later meer kans hebben op schizofrenie.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vet verdwijnt door witte thee


Vet verdwijnt door witte thee


 
 

Witte thee stimuleert de vertering en voorkomt de aanmaak en groei van vetcellen en breekt het meer vet af in menselijke cellen. Minder vet
Wetenschappers weten al langer dat plantenextracten vetcellen beïnvloeden, meldt nu.nl. De onderzoekers bewerkten menselijk vet met extract van witte thee. Daaruit blijkt nu dat dit de groei van vetcellen verminderde zonder dat de cel zelf werd aangetast. Door de witte thee was er ook meer afbraak van vet. Witte thee zou dus kunnen helpen bij de oplossing van het obesitasprobleem. De onderzoekers weten niet of dat het drinken van witte thee hetzelfde effect heeft.Witte thee
Witte thee bevat weinig cafeïne en theïne en het is wel een goede bron aan antioxidanten. Het drankje heeft een zachte smaak en een goudgele kleur. Daarnaast bevat het vier keer zoveel vitamine C en polifenol als andere theesoorten. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw krijgt nieuw gelaat


Vrouw krijgt nieuw gelaat nadat man haar aan flarden schoot


 

Connie Culp is de eerste Amerikaans die een quasi totale gezichtstransplantatie heeft ondergaan. De vrouw werd vijf jaar geleden in het gelaat geschoten door haar man en werd gruwelijk verminkt. Na een 22 uur durende operatie zijn plastische chirurgen er in geslaagd het gelaat van de vrouw grotendeels te herstellen. Gisteren voelde de nieuwe Connie zich sterk genoeg om haar verhaal te doen aan de pers.      http://www.hln.be/static/FOTO/pe/15/1/6/media_l_908481.jpg
Zo zag Connie er uit voor de gruwelijke schietpartij.Wonder
Haar expressie is nog wat houterig, maar Connie kan praten, glimlachen, ruiken en smaken. Een wonder, nadat de nu 46-jarige vrouw in december 2004 in het gelaat werd geschoten door haar man Thomas. Die probeerde na de feiten tevergeefs de hand aan zichzelf te slaan. Hij zit nu een celstraf van zeven jaar uit.

Rampzalig
De gevolgen waren desastreus. Het geweerschot verpulverde de neus van Connie, net als haar wangen, haar gehemelte en een oog. Ze moest ademen via een luchtpijp. Enkel haar bovenste oogleden, voorhoofd, onderlip en kin bleven grotendeels gespaard.

Voorbereiding
Twee maanden na de feiten werd de vrouw, na lang aarzelen, onder handen genomen door dokter Risal Djohan, plastisch chirurg aan de Cleveland Clinic. Er waren dertig voorbereidende ingrepen nodig om het gelaat van Connie te herstellen. Zo werden uit delen van haar ribben werden kaakbeenderen gecreëerd. Huid van Connie's dijen werd op haar gezicht getransplanteerd.

Donor
Op 10 december van vorig jaar onderging Connie Culp dan een operatie die 22 uur duurde. Een team plastische chirurgen verving 80 percent van haar gelaat met beenderen, spieren, zenuwen en bloedvaten van een pas overleden vrouw.

Smakelijk
Amper een maand na de ingreep kon de patiënt voor de eerste keer in jaren opnieuw vast voedsel eten. "Wat hebben die pizza, kip en hamburgers me gesmaakt", schertste Connie gisteren op de persconferentie. "Ik kon opnieuw genieten van een kopje thee met een koekje".

 

 


Integreren

De vrouw wil zich nu inzetten voor de opvang van mensen die werden verminkt na een ongeval. Bovenal wil ze zich opnieuw integreren in de maatschappij, samen met haar twee kinderen en twee kleinzonen.

Intussen wordt haar toestand zorgvuldig opgevolgd, zowel fysiek als psychisch. Kleine afstotingsverschijnselen konden bedwongen worden met medicijnen.

Kosten
Het hospitaal neemt de kosten van de talrijke ingrepen op zich vermits zij dit titanenwerk als een experiment beschouwden. Het zou gaan om een bedrag tussen 250.000 en 300.000 dollar. Connie Culp, gisteren tijdens de persconferentie. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beroemde buste van Nefertiti is vals


"Beroemde buste van Nefertiti is vals"


De beroemde buste van Nefertiti is een vervalsing die in 1912 gefabriceerd, zo meldt de kunsthistoricus Henri Stierlin in een geschrift dat binnenkort nog moet verschijnen. De aanwijzigingen die erop wijzen dat het onmogelijk is dat de buste van de Egyptische farao 3.400 jaar oud is stapelen zich op, aldus de Zwitserse kunsthistoricus.

Tiara
Volgens Stierlin werd het borstbeeld door beeldhouwer Gerardt Marks gemaakt op de site waar in 1912 de archeologische opgraving plaatsvonden. De Duitse archeoloog Ludwig Borchardt had gevraagd om een portret van de farao, waarop ze de tiara (hoofddeksel) droeg, waarvan geweten was dat ze zich ermee vertoonde. Hij wilde het ook met min of meer realistische kleuren laten beschilderen met behulp van oude kleurstoffen die gevonden werden tijdens de opgravingen, zegt Stierlin nog.

Belachelijk maken
Tijdens een bezoek van de Duitse prins op 6 december 1912 werd de buste opgemerkt en voor authentiek aanzien. De archeoloog zou daarop niet de moed hebben gehad om zijn gasten "belachelijk te maken", aldus de kunsthistoricus.

Authenticiteit
In een reactie verklaardde Dietrich Wildung, directeur van het Egyptisch museum in Berlijn dat de buste tentoonstelt, dat hij geen "twijfelachtige" voorwerpen toont "aan de 700.000 bezoekers die we ieder jaar ontvangen". Volgens hem tonen verschillende wetenschappelijke analyses de authenciteit van het voorwerp aan. 


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarah Bettens _ Ne me quitte pas


Sarah Bettens  met een liedje van Jacques Brel

 Ne me quitte pas

Om haar te beluisteren druk op de foto
» Reageer (0)
05-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Gauguin sneed oor Vincent Van Gogh af


Paul Gauguin sneed oor Vincent Van Gogh af


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Vincent-Van-Gogh.jpg?t=1241519906
Vincent Van Gogh
 
Eén van de meest tot de verbeelding sprekende incidenten uit de kunstgeschiedenis zou niet kloppen: Duitse kunstwetenschappers zeggen bewijs te hebben gevonden dat Vincent van Gogh niet zelf zijn oor afsneed. De echte dader was een andere legendarische impressionistische schilder, Paul Gaugin.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Gauguin-1.jpg?t=1241521087
Gauguin, zelfportret.


In "Van Gogh's Ear: Paul Gauguin and the Pact of Silence" schrijven Hans Kaufmann en Rita Wildegans dat beide schilders op 23 december 1888 ruzie kregen, waarbij Gauguin, een volleerd schermer, met een zwaard het oor van Van Gogh afhakte.

Geheim
De twee mannen zouden hebben afgesproken de ware oorzaak geheim te houden. Gauguin om vervolging te voorkomen en Van Gogh om de vriendschap niet te verliezen van de man op wie hij verliefd was. Het incident was volgens de onderzoekers trouwens ook de aanleiding voor Vincent van Gogh om twee jaar later zelfmoord te plegen, niet zijn veronderstelde psychische verwardheid. Ze zou bovendien Vincents laatste brief aan Gauguin verklaren: "Jij bent stil, ik zal het ook zijn."


Ambras in het Gele Huis


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/vangogh-het-gele-huis.jpg?t=1241520155
Het Gele Huis in Arles, geschilderd door Van Gogh.


Op 23 oktober 1888 kwam Paul Gauguin bij Vincent van Gogh in diens Gele Huis in Arles logeren, maar nauwelijks twee maanden later volgde de breuk, tijdens een hoog oplopende ruzie over de plaatselijke cafébazin. Het verhaal gaat dat beide schilders verliefd waren op haar.

In één populaire versie van het incident haalde Van Gogh met zijn scheermes uit naar Gauguin, die zich nog net kon verweren, maar Van Gogh sneed per ongeluk zijn eigen oorlel af.

Gesuis in hoofd
Een andere, en de meest tot de verbeelding sprekende versie, hield het erop dat Van Gogh zijn oor afsneed omdat hij leed aan tinnitus en het voortdurende gerinkel en gesuis in zijn hoofd hem gek maakte.

400 frank
Van Gogh wordt tegenwoordig gezien als één van de grote schilders van de 19de eeuw. Tijdens zijn leven werd maar één schilderij verkocht: De rode wijngaard. Anna Boch, een Belgische kunstenares en zus van zijn vriend Eugène Boch kocht het voor 400 frank, een paar maanden voor Van Goghs dood.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/De-rode-wijngaard.jpg?t=1241520416
De Rode Wijngaard, het enige schilderij dat Van Gogh verkocht tijdens zijn leven.


Bijna mislukte zelfmoord
Op 27 juli 1890 probeerde Van Gogh zelfmoord te zichzelf in de borst met een pistool. Hij wilde zichzelf door het hart te schieten, maar miste en stierf twee dagen later aan inwendige bloedingen.

"Hij was niet gek"
Kaufmann en Wildegans hebben nog een verrassende onthulling in petto: ze beweren dat het incident met de oor leidde tot de zelfmoord van Van Gogh. "Van Gogh was helemaal niet psychisch gestoord of gek", menen ze. "Dat was een verhaaltje dat Gauguin verspreidde om zich in te dekken. Van Gogh had wel in toenemende mate last van epileptische aanvallen, die verergerden na de schock die hij overhield aan het gevecht en de breuk met Gauguin, op wie hij verliefd was. Dat deed hem uiteindelijk zelfmoord plegen."

Bij het Van Gogh Museum in Amsterdam hebben ze al laten weten het met deze versie niet eens te zijn. Maar de auteurs krijgen wel de steun van Nina Zimmer, curator van de Van Gogh exhibitie in Basel (br.hln)


    http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/vincent-van-gogh2.jpg?t=1241520749
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gun mama rust op moederdag


Gun mama rust op moederdag


http://img5.imageshack.us/img5/636/mamalfs.jpg
 


Vergeet de bloemen en pralines op zondag. 396 mama's onthulden zopas hun favoriete moederdagcadeau: een dagje of twee rust. Even tot jezelf komen, lijkt anno 2009, de ultieme wens.

Geen zorgen
Het Nederlandse Mamaloe-Coaching, gespecialiseerd in het begeleiden van werkende moeders, wilde weten wat vrouwen het meest verlangen. Opmerkelijk is dat slechts 13 procent de voorkeur geeft aan het krijgen van producten als pralines of bloemen. De meesten worden liever in de watten gelegd (46%) of een dag of twee ontlast van alle taken (17%).

 

 Erop uit

Om helemaal tot jezelf te komen, trekken dames er liefst helemaal tussenuit (51%). Opvallend is dat vooral gescheiden dames daar nood aan hebben. Ook de sauna, de natuur en sporten scoren hoog als onspanningsmoment.

Partner
Uiteraard maken de traditionele knutselwerkjes van de kindjes, het mooie weer. Toch hopen de meeste mama's (60%) dat ook de partner zijn waardering laat zien tijdens haar feestdag. 16 procent stelt zelden of nooit iets te krijgen.

Vergeten
Volgens begeleidster Mirjam Derksen nemen moeders te weinig tijd voor zichzelf. "Dagelijks merk ik daar de gevolgen van. Ze vergeten zichzelf en lopen daardoor vast".

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachthuis te koop voor 1 dollar


Prachthuis te koop voor 1 dollar


http://img23.imageshack.us/img23/9647/prachthuis.jpgEen groot huis, twee hoog is te koop voor een dollar. Het optrekje staat in het noorden van Virginia en kan rekenen op heel wat belangstelling van potentiële kopers uit Alaska en Great Britain. Er schuilt wel een venijnig adertje onder het gras. Het huis in Leesburg moet verhuisd worden en de transportkosten kunnen wel eens oplopen.

De grond waarop de boerderij uit 1880 staat is niet te koop en dus moet de koper het huis verhuizen. H.H.Hunt, het vastgoedbedrijf dat eigenaar is van het optrekje meldt ook dat de koper toestemming voor de verhuis moet vragen aan het Ministerie van Transport in Virginia. In het begin waren er niet veel potentiële kopers maar nu het huis op Yahoo staat, hebben al meer dan een miljoen belangstellenden op de link geklikt. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexicaanse griep is als verkoudheidje


Slachtoffer (12): "Mexicaanse griep is als verkoudheidje"


Het meisje gaat naar de Alleyn's school.
 


In het zuiden van Londen is een vierde Britse school gesloten nadat zes leerlingen Mexicaanse griep hadden overgekregen van een andere leerling die terugkwam uit de Verenigde Staten. Er zijn besmettingen vastgesteld bij 27 Britten, en 300 verdachte gevallen worden getest.

Volgens een van de besmette leerlingen stelt het virus niet zoveel voor. "Ik moest een beetje hoesten en ik voelde me niet super," zegt de 12-jarige Sophie De Salis, die vorige week woensdag naar huis werd gestuurd met koorts."Ik was wel wat ongerust toen ik vernam dat ik Mexicaanse griep had, maar het voelde eerlijk gezegd als een gewone verkoudheid. Ik denk niet dat het iets is om bezorgd over te zijn," zegt ze in de Daily Mail. Het meisje voelt zich al veel beter. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bikinivrees doet afvallen


Bikinivrees doet afvallen

De zomer zorgt traditioneel voor heel wat kopzorgen bij de dames. Uit bikinivrees willen ze liefst meteen nu nog enkele kilootjes kwijt. Enkel zo voelen vrouwen zich prettiger in bikini of badpak. Dat blijkt uit een Nederlandse enquête van valtaf.nl en Gezondheidsnet.nl.

Schaamte
82 procent van de ondervraagden voelt zich onprettig in bikini of zwembroek. Een derde schaamt zich zelfs voor haar lichaam. 95 procent wil daar graag nog voor de zomer iets aan doen: twee derde is tevreden met een gewichtsvermindering van 1 tot 10 kilo.

Zomerkleding
Afvallen blijft een actieve bezigheid voor veel vrouwen. Meestal heeft zomerse kleding daar mee te maken. Voor één op de vijf is gezondheid de belangrijkste reden. Andere redenen zijn ziekte, gebruik van medicatie, stress of depressieve gevoelens. Ook stoppen met roken, doet diëten.

Wintervet
Opmerkelijk is dat meer dan de helft van alle ondervraagden vorig jaar ook wilde afvallen. Dat is meestal gelukt, alleen groeiden de kilo's er tijdens de winter weer bij. (br.hln)
» Reageer (0)
04-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fransen eten en slapen het langst


Fransen eten en slapen het langst


 


De Fransen zijn nog steeds de grootste levensgenieters ter wereld. Volgens een studie zou geen enkel ander volk langer slapen en eten dan onze buren. Een inwoner van Frankrijk slaapt gemiddeld bijna negen uur per nacht en eet gemiddeld meer dan twee uur per dag. De studie werd uitgevoerd door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling en vond plaats in achttien landen die lid zijn van de organisatie.

Siësta
Hoewel ook in Frankrijk steeds vaker naar fastfood gegrepen wordt, blijft de Fransman dagelijks meer dan twee uur lang eten. Een Franse maaltijd is daardoor twee keer langer dan in Mexico. Vreemd genoeg zijn de Fransen ook de grootste slaapkoppen. Spanjaarden, die nochtans trouw hun siësta houden, staan pas op de derde plaats. De Amerikanen staan met een nachtrust van 8,5 uren op de tweede plaats.Japanners werken meer
De Fransen slapen een uur langer dan de Japanners, die helemaal onderaan de lijst staan. In Japan wordt dat uurtje nachtrust opgeofferd om meer tijd op het werk door te brengen. Televisie kijken is de populairste manier van ontspanning in de schaarse vrije tijd van de Japanners. Turken kijken veel minder tv en brengen die tijd liever met vrienden door.

Italiaanse vrouwen
In sommige landen is het verschil tussen de geslachten nog opvallend groot. Zo hebben Italiaanse mannen liefst tachtig minuten per dag meer vrije tijd dan vrouwen. Vrouwen brengen in Italië veel meer tijd door in de schoonmaak van het huis.


Langste eters

1. Frankrijk     135 minuten
2. Nieuw-Zeeland     130 minuten
3. Japan     117 minuten
4. Italië     114 minuten
5. BELGIË     109 minuten
6. Spanje     106 minuten
7. Duitsland     105 minuten
8. Korea     96 minuten
9. Polen     94 minuten
10. Zweden     94 minuten
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer studenten hebben psychische problemen


Steeds meer studenten hebben psychische problemen

Steeds meer studenten kampen met psychologische problemen als faalangst, depressies en persoonlijke crisissen. Aan de universiteiten van Hasselt, Gent en Antwerpen spreekt men van een opmerkelijke toename de jongste jaren. Aan de KU Leuven heeft men het zelfs over een verviervoudiging sinds 1999, schrijven de Concentra-kranten.

Examens
Examenstress is vaak een uitlokkende factor voor psychologische problemen. "Er is effectief een toename van het aantal psychologische problemen, onder andere door de prestatiedruk", vertelt professor Paul Van Royen. "De meeste studenten vangen we intern op. Maar voor problemen als een ernstige depressie of een borderline persoonlijkheid verwijzen we door naar externe begeleiding."

Externe hulp
De groep die externe hulp krijgt, groeit snel: van 25 studenten in 2004 naar 130 in 2009. Ook in Hasselt en in Gent zien ze de 'ernstige gevallen' toenemen. Ruim twee derde van alle hulpvragers zijn meisjes.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hof van Eden lag in het zuiden van Afrika


"Hof van Eden lag in het zuiden van Afrika"


http://img8.imageshack.us/img8/9396/gardenofeden.jpgWie 'Hof van Eden' zegt, denkt daarbij dankzij talloze schilderijen en prenten aan een groen, vruchtbaar landschap waarin Adam en Eva zorgeloos ronddartelden, tot ze een fout maakten. Maar de werkelijkheid is volgens de Sunday Times anders. Uit een genetische studie blijkt namelijk dat de wieg van de mensheid zich eigenlijk bevond in een dor, droog, onaantrekkelijk stukje zuidelijk Afrika, langs de grens tussen Namibië en Angola.

Bosjesmannen
In die streek (waarvan de coördinaten 12.5 graden O en 17.5 graden Z bedragen) leven nu de Bosjesmannen, of San, die mogelijk het dichtst staan bij Adam en Eva en van wie het klikgeluid dat karakteristiek is voor hun taal volgens sommigen een rechtstreeks overblijfsel is van de oorspronkelijke menselijke spraak. Dat blijkt uit de grootste studie van Afrikaanse genetica die ooit werd ondernomen. De vorsers, onder leiding van Sarah Tinkoff van de universiteit van Pennsylvania, bestudeerden de genen van meer dan 3.000 mensen in 121 van de 2.000 bevolkingsgroepen in Afrika. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer mensen allergisch aan kiwi's


Steeds meer mensen allergisch aan kiwi'shttp://img13.imageshack.us/img13/3746/kiwiq.jpgGroot probleem in Nieuw-Zeeland nu blijkt dat steeds meer inwoners allergisch worden voor hun nationaal product, de kiwi. Volgens allergiespecialist Vincent St Aubyn Crump ontwikkelen steeds meer van zijn landgenoten een hevige vorm van allergie voor het gezonde stukje fruit.

Hevige reactie
Een procent van de Nieuw-Zeelandse bevolking is al allergisch aan het fruit en hun aantal neemt nog steeds toe. De kiwiallergie wordt eigenlijk veroorzaakt door een allergie aan pollen afkomstig van de zilverberk. Volgens de wetenschapper krijgen mensen die allergisch zijn voor die pollen op latere leeftijd ernstige problemen met het eten van kiwi's. In de ergste gevallen gaan ze na het eten van het fruit in shock waarbij ze in ademnood geraken en kunnen sterven door verstikking. "Ook het aantal van die extreme reacties op de allergie neemt toe", besluit Crump.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De minst opvallende Skoda


De minst opvallende Skoda


Sara Wilson met haar onzichtbare auto (foto via Telegraph UK)
 


Hoe maakt je een Skoda Felicia nog onopvallender dan hij al is? Door 'm met een likje verf 'onzichtbaar' te maken voor de deur.

Sara Watson, een 22 jarige kunststudente aan de universiteit van Central Lancashire in Groot-Brittannië experimenteert graag met visuele effecten, maar ze wou voor de verandering eens iets 'fysieks' dat écht impact zou hebben.

 
 


De Skoda Fabia kreeg ze cadeau van een lokaal autorecyclagebedrijf. Ze had zo'n drie weken nodig om met de spuitbus de Skoda te doen 'opgaan' in het decor voor haar studio.

"Mensen stoppen in de straat om van dichterbij te komen kijken en lopen er bijna tegenaan", zegt Sara. "Het heeft dus het gewenste effect". (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne maandagvanmorgen vroeg stond maandag voor de deur
ik zei ben je er al
ik wou dat je vrijdag was
maandag werdt droevig
de lucht overtrok
en kleine druppels vielen naar beneden
maandag had zo'n verdriet
daarom heb ik hem vlug onthaald
met een dikke zoen
toen werdt hij weer ontzettend blij
dag lieve maandag
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan De Wilde - Eerste sneeuw


Jan De Wilde -  Eerste sneeuw

Om hem te beluisteren druk op de foto
Jan De Wilde (Aalst, 1 januari 1944) is een Vlaams zanger en kleinkunstmuzikant. Zijn bekendste liedjes zijn "Walter, ballade van een goudvis", "Een vrolijk lentelied", "Joke", "Hé Hé", "Eerste sneeuw" en "De fanfare van honger en dorst".


Jan De Wilde werd in 1944 geboren in Aalst. Toen hij negen was overleed zijn vader aan kanker. Begin jaren 60 leerde hij instrumenten bespelen en schreef hij zijn eerste liedjes. Onder zijn invloeden bevinden zich Georges Brassens, Kor van der Goten en Jaap Fischer en later door Bob Dylan, maar evengoed vroege rock-'n-roll, rauwe spirituals en Johann Sebastian Bach.

Hij trad voor het eerst in het openbaar op in 1962 en maakte zijn tv-debuut in 1965. Tijdens deze periode volgde hij kunstonderwijs aan de St. Lukasacademie en was ook actief bezig met fotografie en vooral met poppentheater. Nadat hij afgestudeerd was organiseerde hij een aantal tentoonstellingen rond zijn schilderijen.


Begin jaren 70 groeide De Wildes bekendheid als zanger tijdens het Humorfestival van Heist. Hij werd populair dankzij zijn bizarre podium-présence en ironische en sarkastische, dan weer tedere liedjes. Vrolijke folk-nummers als "Ik kan het, ma", "Joke" en "Een vrolijk lentelied" maakten hem zowel geliefd als berucht in Vlaanderen. Regels als "De Fallus Impudicus staat al in bloei" en "Joke, Joke, trek je witte jurkje uit" zorgden voor controverse bij het meer conservatieve gedeelte van de bevolking.

Tijdens zijn succesperiode (1970-1972) werkte hij ook mee aan Kris De Bruyne's debuutplaat en produceerde drie albums voor Urbanus van Anus. De Wilde droeg in belangrijke mate mee aan de lancering van Urbanus' carrière. Zo zelfs dat Urbanus hem ten slotte in populariteit oversteeg. Dit had echter meer te maken met het feit dat Urbanus ook humoristische conferences aan zijn optredens toevoegde. De Wilde zelf heeft het nooit erg gevonden dat hij niet hetzelfde succes gekend heeft. "Ik heb dat altijd comfortabel gevonden", zei hij eens, "Bij Raymond, Willem Vermandere of Urbanus heb ik gezien dat je van succes vaak meer last dan genot hebt. Zij kunnen dat misschien aan, maar ik niet." Het bekendste nummer dat De Wilde en Urbanus samen zongen is "De Aarde".


Het zou tot eind jaren 80 duren voor Jan De Wilde nog eens in de kijker stond. In 1987 schreef hij de muziek voor de eerste Urbanus-film Hector. Op aandrang van Urbanus bracht hij twee nieuwe albums uit. "De Bende van Jan De Wilde" (1987) bevatte nrs. als "Zussen" en "Anneke Weemaes" en introduceerde de artiest Wigbert van Lierde aan het brede publiek. "Hé Hé" (1990) was nog grootser. De cd werd door Henny Vrienten geproduceerd die samen met onder meer Boudewijn de Groot ook op enkele nummers meezong. Naast nieuwe versies van oudere nummers als "Walter, ballade van een goudvis" en "Een vrolijk lentelied" stond er ook gloednieuw materiaal op. "Hé, Hé", "De fanfare van honger en dorst", "Eerste sneeuw" werden nieuwe klassiekers en zijn nieuwe tournee bewees dat hij weer helemaal terug was van weggeweest.


Na deze heropbloeing duurde het tot 2000 voor er een nieuw De Wilde-album uitkwam. "Oude Maan" (2000) bevatte nummers die onder meer geschreven waren door Luc De Vos (Gorki). Ook Raymond van het Groenewoud zong op twee tracks mee. De cd werd geproduceerd door Jo Bogaert van Technotronic. Datzelfde jaar bracht De Wilde ook het boek "Niks aan dan vel" uit, waarin al zijn liedjesteksten verzameld staan.

» Reageer (0)
03-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft Belgen lacht meer dan een keer per dag


Helft Belgen lacht meer dan een keer per dag


http://img10.imageshack.us/img10/7866/athea.jpg


54% van de Belgen lacht meerdere malen per dag, 69% vindt dat er op de werkvloer te weinig gelachen wordt. Dat blijkt uit een enquête van verzekeraar Delta Lloyd Life bij 5.000 mensen naar aanleiding van de Internationale Lachdag.

Kwartier lachen is gezond
Dat iets meer dan de helft van de Belgen aangeeft meer dan een keer per dag te lachen, "lijkt op het eerste zicht goed", zegt woordvoerder Laurent Winnock van Delta Lloyd Life, "maar om een gezond evenwicht te hebben zou een mens per dag minstens 15 minuten of meer moeten lachen. Dit werd aangetoond in medische onderzoeken naar het effect van lachen. Men bewees dat lachen goed is voor de slagaders." Uit de enquête blijkt echter dat slechts 30% van de Belgen 15 minuten of meer lacht per dag.

Op het werk of met vrienden
Als reden waarom er gelachen wordt, zegt 73% van de Belgen dat hij of zij er gelukkig en opgewekt van wordt. 11% lacht om te ontstressen, 4% vergeet er even zijn of haar zorgen door en 2% ontloopt er conflictsituaties mee. 53% zegt het meest te lachen in sociaal verband zoals op het werk of met vrienden. Op het werk wordt er te weinig gelachen, zegt 69%, terwijl 78% aangeeft dat lachen op het werk nochtans een goede sfeer creëert. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ratten 'beroven' man van spaargeld


Ratten 'beroven' man van spaargeld

In China is een man 'beroofd' van zijn spaargeld. De straatverkoper was niet in de mogelijkheid om een bankrekening te openen en had al zijn spaarcentjes in een zak gestoken en begraven onder zijn gehuurde kamer.

Toen hij de zak opnieuw opendeed, kwam hij tot de akelige ontdekking dat ratten al zijn briefjes hadden opgepeuzeld. Hij probeerde met behulp van een bank al zijn briefjes te plakken.

Volgens de bank is er een mogelijkheid dat hij zijn geld nog kan gebruiken. Daarvoor moet hij eerst een brief schrijven naar de bevoegde instanties en zijn verhaal vertellen. In de toekomst zal hij twee keer nadenken voor hij zijn geld in de grond steekt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met waterfiets van Athene naar Amsterdam


Belg en twee Nederlanders vertreken met waterfiets van Athene naar AmsterdamHet trio maakt wel gebruik van een andere waterfiets dan wij kennen van op vakantie.De Nederlanders Alex Mutsaars en Mark de Vries vertrekken vanmiddag samen met de Belg Matthijs Houben vanuit Athene op hun waterfiets naar Amsterdam. Het sportieve trio verwacht na ruim drie maanden trappen thuis te komen. Volgens De Vries loopt de reis van 4.500 kilometer voor meer dan de helft over open zee.

De waterfiets is niet het gebruikelijke model zoals dat in een pretpark ronddobbert. Het gaat om een vaartuig van 11 meter lang en bijna 2 meter breed dat is voorzien van allerlei technische snufjes. De boot berekent zelf de koers, is voorzien van gps-navigatie en heeft een radarreflector aan boord zodat andere schepen op zee de waterfiets opmerken. De elektronica wordt gevoed door zonnepanelen en een windmolen op het achterdek.

Tandemfiets
De aandrijving is echter als vanouds gebaseerd op spierkracht. In een windkuip trapt het trio op een tandemfiets in ploegendienst de klok rond. "We hebben goed getraind, dus drie maanden fietsen moet geen probleem zijn", verwacht De Vries.

Giro en Tour
In grote lijnen gaat de reis vanuit de haven van Piraeus door het Kanaal van Corinthië en volgt de oversteek naar het puntje van Italië. Daarna gaat het via de rivier de Tiber naar Rome, waar het drietal de slotdag van de Giro, 31 mei, zal bijwonen. Vervolgens vaart de waterfiets vanaf Marseille over de Rhône dwars door Frankrijk om in Parijs aanwezig te zijn bij de slotetappe van de Tour de France. Langs de Belgische kust keren de waterfietsers naar huis.

Met de ongebruikelijke reis probeert het drietal geld in te zamelen voor Villa Pardoes, een vakantieverblijf in Kaatsheuvel (in het zuiden van Nederland) voor gezinnen met een ziek kind. (br.hln)
» Reageer (0)
02-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christina Applegate mooiste mens ter wereld


Christina Applegate mooiste mens ter wereld ondanks borstamputatie


http://img13.imageshack.us/img13/5730/christinaapplegatea.jpg

Christina Applegate (37) heeft leven weer in balans


Actrice Christina Applegate (37), bekend als Kelly Bundy uit 'Married with children', is uitgeroepen tot allermooiste mens ter wereld. Een triomf voor de Amerikaanse, die vorige zomer haar beide borsten moest laten amputeren wegens kanker.

Hollywoodsterren George Clooney, Angelina Jolie, Brad Pitt, Zac Efron en Halle Berry staan traditioneel hoog genoteerd in de lijst van de honderd mooiste sterren. Het Amerikaanse magazine People stelt die ieder jaar samen.

Behalve actrice Freida Pinto, bekend van Slumdog millionnaire, maakt ook de Amerikaanse presidentsvrouw Michelle Obama (45) voor het eerst haar opwachting. 'Als kind waren mijn vader en broer mijn mannelijke rolmodellen', zegt ze in People. 'Ze benadrukten geregeld hoe mooi ze me vonden en daarom voelde ik me ook zo. Jammer genoeg zijn er veel jonge meisjes die niet te horen krijgen hoe lief, grappig en schattig ze zijn.'

Mevrouw Obama mag dan sterk debuteren als nieuw stijlicoon, de absolute ster volgens People is Christina Applegate. In de jaren tachtig sloten tv-kijkers de Amerikaanse actrice in de armen toen ze het domme blondje Kelly Bundy vertolkte in de humoristische reeks Married with children.

Daarna ging het bergaf met Applegates carrière. Tot het noodlot haar vorig jaar weer in de belangstelling bracht: er werd borstkanker bij haar vastgesteld en ze moest haar beide borsten laten amputeren. Dat ze nu wordt verkozen als 'mooiste mens ter wereld', heeft Applegate te danken aan haar strijdkracht. 'Ze heeft haar leven weer in balans', schrijft People.http://img4.imageshack.us/img4/2879/applegate.jpgDe nieuwe vriend van de actrice, de Nederlandse bassist Martyn LeNoble (40), speelde een belangrijke rol in haar fysieke en psychologische herstel. Hij deed haar inzien dat de borstamputatie haar leven heeft gered. LeNoble stond Applegate ook bij toen ze zichzelf voor het eerst naakt in de spiegel zag. 'Mijn moeilijkste moment', vertelt de actrice daarover. 'Je ziet er niet meer hetzelfde uit als vroeger, en je beseft dat dat beeld ook niet meer zal terugkomen. Een deel van mezelf is verdwenen.'

'Ik ben heel erg dankbaar dat Martyn als geliefde in mijn leven kwam', zegt Applegate. 'Hij is mijn rots in de branding geweest in die moeilijke tijd. Hij gaf me een reden om te leven en hij liet me weer lachen.' (br.Het Nieuwsblad)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iraanse vrouw (23) opgehangen


Iraanse vrouw (23) opgehangen voor moord op haar 17de


Mensenrechtenorganisaties en ook de Europese Unie hebben zware kritiek op de excecutie gisteren van een 23-jarige Iraanse vrouw voor een moord die ze op haar zeventiende zou gepleegd hebben. Amnesty International zei 'verbijsterd' te zijn door de verhanging van Delara Darabi en stelt dat de vrouw geen eerlijk proces kreeg. Verdragen verbieden de doodstraf voor daden gepleegd door minderjarigen.

Uitstel genegeerd
Een Iraans hof had de vrouw twee maanden uitstel van excecutie verleend, maar volgens haar advocaat werd dit bevel genegeerd door de gevangenisautoriteiten.Delara maakte in haar cel schilderijen en tekeningen die de wereld rondgingen.
Delara maakte in haar cel schilderijen en tekeningen die de wereld rondgingen.
Onschuldig
Sinds haar bekentenis heeft Darabi, een kunstenares, volgehouden dat ze onschuldig is. Ze zou de schuld van de moord op zich genomen hebben om haar vriend te beschermen. Darabi wekte de belangstelling van de internationale gemeenschap nadat schilderijen en tekeningen die ze in haar cel maakte de wereld rond gingen.

Wanhopig telefoontje naar moeder
Volgens Jon Leyne, correspondent voor de BBC in Teheran, deed Delara Darabi vrijdagochtend nog een wanhopig telefoontje naar haar ouders waarin ze stelde dat ze de strop van de beul al kon zien. "Moeder ze gaan me ophangen, asjeblief red me", zei ze, vlak voor een cipier de telefoon uit haar handen rukte en tegen de moeder zei "we gaan je dochter excecuteren en daar kan je niets meer aan doen".

Geen eerlijk proces
Volgens Amnesty International was de verhanging een cynische zet om verder internationaal protest te vermijden. "Amnesty is woest om de excecutie, in het bijzonder omdat de advocaat van Delara niet op de hoogte werd gesteld. Ze heeft geen eerlijk proces gekregen. Het hof heeft geweigerd nieuw bewijsmateriaal in overweging te nemen waarmee haar advocaat kon aantonen dat ze de moord niet kan gepleegd hebben".

Volgens Amnesty heeft Iran sinds 1990 niet minder dan 42 minderjarigen geëxcecuteerd, in weerwil van het internationaal recht.
Europese Unie
"De EU protesteert krachtig tegen haar executie die strijdig is met internationale verdragen die Iran vrijwillig heeft geaccepteerd'', meldde huidig EU-voorzitter Tsjechië vandaag in een verklaring.

''Zulke schendingen van mensenrechten ondermijnen het begrip en vertrouwen tussen Iran en de Europese Unie.''
Iran had sinds oktober 2007 geen jongeren meer geëxecuteerd. Het land legt zeer vaak de doodstraf op aan verkrachters, moordenaars en andere criminelen. Volgens Amnesty International heeft Iran dit jaar al 140 gevangenen geëxecuteerd. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet moederdag niet


Vergeet moederdag niet


 


Moeder vergeet je niet op 10 mei. Grote cadeaus zijn daarbij niet nodig, de attentie telt. Met leuke kleinigheden kan je ook al scoren. Zo blijkt uit onderzoek dat mama's al blij zijn met een dagje voor zichzelf, zonder de kinderen. Die ik-tijd verkiezen ze boven de traditionele bloemen, pralines en parfum. Inspiratie nodig? Deze tips kunnen helpen.
 
 

 Kruimels

Altijd leuk is een ontbijt op bed. Een met liefde gemaakt ontbijtje doet elk moederhart smelten, of het nu van de partner of de kinderen komt.
Verwennen

Een verwenbehandeling bij de schoonheidsspecialiste is écht een moment voor zichzelf, waar ze ten volle van kan genieten. Heb je dit in petto, is het ook van belang dat je de oppas, eten en dergelijke praktische beslommeringen goed geregeld hebt, zodat het voor moeder echt een verwendag wordt.Tassenhangers

Drogisterijketen Kruidvat wil moederdag niet onopgemerkt laten voorbij gaan met tassenhangers. Mama kan zo haar handtas aan tafel hangen. Niet alleen praktisch, maar ook heel veilig. Hij hangt naast de benen en niemand kan hem ongemerkt van het haakje halen.


Shoppen
Een dagje shopping is voor de meeste mama's een ontspannende activiteit. Heel wat shopplezier is te vinden in Maasmechelen Village. In tal van boetieks vind je speciale moederdag aanbiedingen.Met de geschenkkaart, die als betaalkaart kan gebruikt worden, kies je zelf een bedrag waarmee mama op zwier kan. Meer info: www.maasmechelenvillage.be
 Afslanken met slippers
De FitFlops zijn gekend: door hun speciale samenstelling trainen ze de been- en bilspieren. Slanker worden was nog nooit zo eenvoudig. Nieuw in het gamma is de Freeway. In tegenstelling tot de teenslipper zitten je tenen helemaal vrij bij de Freeway. De slipper heeft geen "tussenteenstuk" en draagt dus erg comfortabel. Dames kunnen kiezen tussen drie makkelijk te combineren kleuren:
black, natural en het trendy bronze. Prijs bedraagt 74,95 euro. Onzichtbare lingerie
Om mama helemaal te laten stralen in haar strakke zomerjurk, draagt ze maar beter een onzichbare beha. Nieuw in het gamma van Chantelle is de Invisible serie. De naadloze lingerie is onzichtbaar zelfs onder de meest fijne en aansluitende jurk. Ook zorgt de serie voor een sexy decolleté. Verkrijgbaar in zwart, roze, rood of wit. Wel even gluren naar mama's cupmaat.

Ballonvaart
Houdt mama van avontuur, is ze beslist te vinden voor een ballonvaart in haar eigen streek. Er zijn verschillende opties mogelijk, maar na de vlucht wordt ze steeds getrakteerd op een glasje champagne. Meer info: www.ballonvaren.be

Geen apparaten
Koop je een cadeautje, richt je dan niet te vaak op huishoudelijke apparaten. Probeer iets écht voor moeder en niet voor het gezin te kopen. Er zijn natuurlijk mama's die dolblij zijn met een nieuw attribuut daarvoor, maar een individueel cadeautje zal haar nog meer plezieren.
Nieuw bij de keten zijn ook de USB-hartjes. Zowel haar belangrijke documenten als de leukste kinderfoto's passen prima op deze originele USB-stick waarop maar liefst 4GB kan. Er is dus ook plaats voor haar favoriete filmpjes en liedjes. De USB-stick is zowel met Microsoft als MAC compatibel.Juwelen

Waar heel wat mama's op hopen, is een juweeltje. Een onderzoek, uitgevoerd door Philips, toont dat aan. Juwelen hoeven niet meteen superduur te zijn, in lagere prijsklassen heb je al even mooie exemplaren.(br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angelina Jolie wilt een kind adopteren samen met broer


Angelina Jolie wilt een kind adopteren samen met broer


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/angelina-jolie.jpg?t=1241268597Angelina Jolie wil samen met haar broer James een kind adopteren. De actrice wil haar homoseksuele broer zo een kans geven om een kind te helpen opvoeden.

Jolie heeft eerder al 3 kinderen geadopteerd samen met haar man Brad Pitt. Nu wil ze, tegen de wil van Pitt in, haar gezin nog verder uitbreiden samen met haar broer. Zo wil de actrice met hun tweetjes een kind adopteren dat ze dan gezamenlijk opvoeden.

"Brad is pissig, want ze heeft het achter zijn rug om gepland. Brad heeft een adoptiestop afgeroepen omdat hij vind dat ze meer tijd moeten besteden met de familie die ze al hebben. Maar Angelina wil nu ongewilde kinderen helpen. Daarom wil ze het co-ouderschap delen met haar broer en een grote rol blijven spelen in het leven van het nieuwe kindje", dat vertelt een anonieme bron aan de National Enquirer.  (br.she)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen pensioen, u bent dood


"Geen pensioen, u bent dood"


Clive Norton, levend en wel.


Een gepensioneerde Australiër kreeg bij de uitkering van zijn pensioen te horen dat hij... dood was. Clive Norton (71) beleefde zo de schrik van zijn leven. "Ik was behoorlijk van de kaart en met verstomming geslagen", zei de man achteraf. Zijn vrouw Denise (61) kreeg zelfs een vergoeding van 1.260 euro voor de begrafenis van haar echtgenoot.

Ziekenhuis in de fout
De vergissing kwam boven water toen de echtelieden hun pensioen gingen ophalen. Mevrouw kreeg die serieuze vergoeding; meneer kreeg te horen dat er geen geld voor hem was omdat hij letterlijk ten dode opgeschreven stond. Schuldige was het ziekenhuis waar Clive Norton recent drie dagen behandeld werd voor een longontsteking. Het hospitaal heeft zich inmiddels verontschuldigd voor de fout.

De verkregen vergoeding voor de vermeende begrafeniskosten had de nietsvermoedende Denise er wel al doorgejaagd.  (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dansende kaketoe


Dansende kaketoe bewijst dat niet alleen mens ritme heeft


Om het filmpje te bekijken druk op de foto...de moeiteWetenschappers zien in een dansende kaketoe het bewijs dat bepaalde diersoorten ook ritme kunnen houden, een eigenschap die tot nu toe alleen aanwezig leek te zijn bij mensen.

Dansende dieren
Onderzoekers van Harvard bekeken meer dan 1.000 internetfilmpjes van dansende dieren, en zagen bewijzen dat 14 vogelsoorten en één olifantensoort ritmisch kunnen bewegen op de maat van muziek. Honden en katten kunnen het blijkbaar niet, en zelfs onze collega-mensapen als de chimpansees bakten er niks van, zegt Adena Schachner.

Kaketoe
De wetenschappers deden verder onderzoek bij kaketoe Snowball, die in een opvangcentrum in de Amerikaanse staat Indiana woont en door zijn danspasjes op YouTube al te gast was in tal van talkshows. Aniruddh Patel van het Neurosciences Institute in San Diego analyseerde zijn bewegingen frame voor frame, en merkte dat de vogel zijn poten bijna perfect op het ritme van de muziek beweegt. Het dier past bovendien zijn ritme aan wanneer de onderzoekers het tempo van de muziek veranderen.

Liedjes imiteren
De onderzoekers geloven dat het ritmegevoel van de papegaaien verwant is aan hun eigenschap om liedjes te imiteren: "Wanneer je een geluid imiteert, volg je dat geluid de hele tijd in je geheugen, samen met het geluid dat je produceert. Als je dan een verschil hoort, kan je je stemgeluid aanpassen. Het lijkt dus plausibel dat vocale imitatie en het aanhouden van een ritme steunen op hetzelfde mechanisme," zegt Schachner. Het zou kunnen betekenen dat ook andere dieren die geluiden imiteren, ritme kunnen houden. De onderzoekers denken daarbij aan zeehonden, dolfijnen, olifanten en andere zangvogels. De onderzoeken staan in het tijdschrift Current Biology. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweejarig Brits meisje treedt toe tot club hoogbegaafden


Tweejarig Brits meisje treedt toe tot club hoogbegaafden


Elise Tan-Roberts heeft een IQ van 156.
 


Een tweejarig Brits meisje heeft een indrukwekkend IQ van 156. Ze kan 35 hoofdsteden opsommen, het alfabet opzeggen en haar naam spellen. Elise Tan-Roberts, afkomstig uit het noorden van Londen, kan zelfs de woorden 'mama' en 'papa' lezen. Daarnaast kan ze ook drie types van driehoeken benoemen. Door haar uitzonderlijke intelligentie is het ukje het jongste lid van Mensa, de internationale organisatie voor hoogbegaafden.

Uitzonderlijk
"Het is een uitzonderlijk kind", aldus algemene directeur John Stevenage. Kinderpsycholoog Joan Freeman gebruikte een speciale test om de intelligentie van Elise te meten en ontdekte dat ze zich in haar leeftijdscategorie onder de 0,2 procent bevond van briljante kinderen in Groot-Brittannië.Elise wordt op handen gedragen door moeder Louise en vader Edward.
Elise wordt op handen gedragen door moeder Louise en vader Edward.Altijd leren
De moeder van Elise vertelde aan de krant The Daily Mirror dat ze al sinds de geboorte van haar dochter merkte dat Elise uitzonderlijk slim was. Het meisje zei haar eerste woord toen ze amper 5 maanden was. "Ze houdt van leren, ze stopt er gewoon niet mee", aldus de moeder.(br.hln)
» Reageer (0)
01-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lelietjes-van-dalen

Geen 1 mei zonder lelietjes-van-dalen!http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/lelietjes_van_dalen.jpg?t=1241180890Geen 1 mei zonder lelietjes-van-dalen!

De 1 mei-traditie bestaat al sinds mensenheugenis. In de Oudheid kozen zeevaarders op die dag weer het ruime sop. Bij de Kelten viel ze samen met het begin van de eerste jaarhelft. In de Middeleeuwen luidde ze het begin in van de verlovingsmaand, terwijl in de Renaissance de plant werd geschonken als geluksbrenger. Het feest van de arbeid werd ingevoerd eind 19de eeuw, maar pas sinds de jaren 70 wordt het lelietje-van-dalen er (commercieel) mee geassocieerd.


Wist u dat er ook  een te duchten giftige plant schuilgaat achter het lelietje-van-dalen ... Enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen zijn geboden...


Vergif voor het hart

Alle delen van de plant (bloemen, bladeren, stengels, bessen) zijn giftig, zelfs het water waarin het boeket heeft gestaan. Bij inname van grote hoeveelheden bestaat er gevaar voor vergiftiging; kinderen lopen sowieso gevaar. De belangrijkste symptomen zijn spijsverteringsstoornissen (mondirritatie, buikpijn, misselijkheid, braken, diarree). Vervolgens treden er hartstoornissen op (vertraging van de hartslag en ritmestoornissen). Een zware intoxicatie kan de dood veroorzaken door een hartstilstand. Soms is er sprake van slaperigheid, duizeligheid, stuipen, beven en een verhoogd urinevolume. Een vergiftiging door lelietjes-van-dalen kan ernstig zijn en vereist dan ook vaak een maagspoeling en hartbewaking.
Een kwestie van gezond verstand

De meeste ongevallen doen zich voor bij kinderen van 1 tot 4 jaar. Bijna alle geïntoxiceerde personen voelen geen enkel symptoom. Per ongeluk een lelietje-van-dalen inslikken, blijft meestal zonder gevolgen, omdat de dosis te klein is en/of er snel opgetreden wordt. Toch mogen we niet vergeten dat er wel degelijk gevaar is voor intoxicatie.
Om elk risico te vermijden, zijn enkele preventiemaatregelen nodig, een kwestie van gezond verstand:

    * maak kinderen duidelijk dat ze de plant niet mogen plukken, ook al ogen de kokjes zo mooi en ruiken ze zo lekker, en ze vooral niet mogen inslikken;

    * giet het water waarin een boeketje lelietjes-van-dalen heeft gestaan, meteen weg, en gebruik nooit een glas als vaas;

    * noteer het telefoonnummer van het Antigifcentrum: 070/245.245.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carol Ann Duffy nieuwe Britse hofdichter

Carol Ann Duffy nieuwe Britse hofdichter

De Britse dichteres Carol Ann Duffy is uitgeroepen tot de nieuwe poet laureate, oftwel hofdichter. Dat heeft de Britse regering bekendgemaakt. Duffy komt daarmee in een eerbiedwaardige traditie te staan, waarvan grote namen als die van Geoffrey Chaucer, William Wordsworth en Alfred Lord Tennyson ook deel uitmaken. Duffy is de eerste vrouwelijke en de eerste openlijk homoseksuele poeet die de titel krijgt.

De poet laureate wordt geacht gedichten te schrijven over gebeurtenissen van nationaal belang, waaronder koninklijke huwelijken en begrafenissen. Het jaarsalaris van iets meer dan 5.700 euro zal Duffy overmaken naar de Poetry Society. De hofdichter ontvangt naast het jaarsalaris traditiegetrouw ook een hoeveelheid drank. Tegenwoordig zijn dat zo'n zeshonderd flessen sherry.(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse homokoppels kunnen voortaan ook trouwen


Zweedse homokoppels kunnen voortaan ook trouwen

In Zweden kunnen homoseksuele paren sinds vandaag trouwen. Zweedse homokoppels konden sinds 1987 al een partnercontract afsluiten en in 2003 werden homo's ook voor wat betreft het adoptierecht gelijkgesteld met hetero's.

Met de nieuwe wet is Zweden een van de eerste landen ter wereld, samen met Noorwegen, waar homoseksuele koppels voor de kerk kunnen trouwen. Zes van de zeven politieke partijen waren voorstander van de nieuwe wet. Enkel de christen-democraten waren tegen.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!