Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




04-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fransen eten en slapen het langst


Fransen eten en slapen het langst


 


De Fransen zijn nog steeds de grootste levensgenieters ter wereld. Volgens een studie zou geen enkel ander volk langer slapen en eten dan onze buren. Een inwoner van Frankrijk slaapt gemiddeld bijna negen uur per nacht en eet gemiddeld meer dan twee uur per dag. De studie werd uitgevoerd door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling en vond plaats in achttien landen die lid zijn van de organisatie.

Siësta
Hoewel ook in Frankrijk steeds vaker naar fastfood gegrepen wordt, blijft de Fransman dagelijks meer dan twee uur lang eten. Een Franse maaltijd is daardoor twee keer langer dan in Mexico. Vreemd genoeg zijn de Fransen ook de grootste slaapkoppen. Spanjaarden, die nochtans trouw hun siësta houden, staan pas op de derde plaats. De Amerikanen staan met een nachtrust van 8,5 uren op de tweede plaats.







Japanners werken meer
De Fransen slapen een uur langer dan de Japanners, die helemaal onderaan de lijst staan. In Japan wordt dat uurtje nachtrust opgeofferd om meer tijd op het werk door te brengen. Televisie kijken is de populairste manier van ontspanning in de schaarse vrije tijd van de Japanners. Turken kijken veel minder tv en brengen die tijd liever met vrienden door.

Italiaanse vrouwen
In sommige landen is het verschil tussen de geslachten nog opvallend groot. Zo hebben Italiaanse mannen liefst tachtig minuten per dag meer vrije tijd dan vrouwen. Vrouwen brengen in Italië veel meer tijd door in de schoonmaak van het huis.


Langste eters

1. Frankrijk     135 minuten
2. Nieuw-Zeeland     130 minuten
3. Japan     117 minuten
4. Italië     114 minuten
5. BELGIË     109 minuten
6. Spanje     106 minuten
7. Duitsland     105 minuten
8. Korea     96 minuten
9. Polen     94 minuten
10. Zweden     94 minuten




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer studenten hebben psychische problemen


Steeds meer studenten hebben psychische problemen





Steeds meer studenten kampen met psychologische problemen als faalangst, depressies en persoonlijke crisissen. Aan de universiteiten van Hasselt, Gent en Antwerpen spreekt men van een opmerkelijke toename de jongste jaren. Aan de KU Leuven heeft men het zelfs over een verviervoudiging sinds 1999, schrijven de Concentra-kranten.

Examens
Examenstress is vaak een uitlokkende factor voor psychologische problemen. "Er is effectief een toename van het aantal psychologische problemen, onder andere door de prestatiedruk", vertelt professor Paul Van Royen. "De meeste studenten vangen we intern op. Maar voor problemen als een ernstige depressie of een borderline persoonlijkheid verwijzen we door naar externe begeleiding."

Externe hulp
De groep die externe hulp krijgt, groeit snel: van 25 studenten in 2004 naar 130 in 2009. Ook in Hasselt en in Gent zien ze de 'ernstige gevallen' toenemen. Ruim twee derde van alle hulpvragers zijn meisjes.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hof van Eden lag in het zuiden van Afrika


"Hof van Eden lag in het zuiden van Afrika"


http://img8.imageshack.us/img8/9396/gardenofeden.jpg



Wie 'Hof van Eden' zegt, denkt daarbij dankzij talloze schilderijen en prenten aan een groen, vruchtbaar landschap waarin Adam en Eva zorgeloos ronddartelden, tot ze een fout maakten. Maar de werkelijkheid is volgens de Sunday Times anders. Uit een genetische studie blijkt namelijk dat de wieg van de mensheid zich eigenlijk bevond in een dor, droog, onaantrekkelijk stukje zuidelijk Afrika, langs de grens tussen Namibië en Angola.

Bosjesmannen
In die streek (waarvan de coördinaten 12.5 graden O en 17.5 graden Z bedragen) leven nu de Bosjesmannen, of San, die mogelijk het dichtst staan bij Adam en Eva en van wie het klikgeluid dat karakteristiek is voor hun taal volgens sommigen een rechtstreeks overblijfsel is van de oorspronkelijke menselijke spraak. Dat blijkt uit de grootste studie van Afrikaanse genetica die ooit werd ondernomen. De vorsers, onder leiding van Sarah Tinkoff van de universiteit van Pennsylvania, bestudeerden de genen van meer dan 3.000 mensen in 121 van de 2.000 bevolkingsgroepen in Afrika. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer mensen allergisch aan kiwi's


Steeds meer mensen allergisch aan kiwi's



http://img13.imageshack.us/img13/3746/kiwiq.jpg



Groot probleem in Nieuw-Zeeland nu blijkt dat steeds meer inwoners allergisch worden voor hun nationaal product, de kiwi. Volgens allergiespecialist Vincent St Aubyn Crump ontwikkelen steeds meer van zijn landgenoten een hevige vorm van allergie voor het gezonde stukje fruit.

Hevige reactie
Een procent van de Nieuw-Zeelandse bevolking is al allergisch aan het fruit en hun aantal neemt nog steeds toe. De kiwiallergie wordt eigenlijk veroorzaakt door een allergie aan pollen afkomstig van de zilverberk. Volgens de wetenschapper krijgen mensen die allergisch zijn voor die pollen op latere leeftijd ernstige problemen met het eten van kiwi's. In de ergste gevallen gaan ze na het eten van het fruit in shock waarbij ze in ademnood geraken en kunnen sterven door verstikking. "Ook het aantal van die extreme reacties op de allergie neemt toe", besluit Crump.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De minst opvallende Skoda


De minst opvallende Skoda


Sara Wilson met haar onzichtbare auto (foto via Telegraph UK)
 


Hoe maakt je een Skoda Felicia nog onopvallender dan hij al is? Door 'm met een likje verf 'onzichtbaar' te maken voor de deur.

Sara Watson, een 22 jarige kunststudente aan de universiteit van Central Lancashire in Groot-Brittannië experimenteert graag met visuele effecten, maar ze wou voor de verandering eens iets 'fysieks' dat écht impact zou hebben.

 
 


De Skoda Fabia kreeg ze cadeau van een lokaal autorecyclagebedrijf. Ze had zo'n drie weken nodig om met de spuitbus de Skoda te doen 'opgaan' in het decor voor haar studio.

"Mensen stoppen in de straat om van dichterbij te komen kijken en lopen er bijna tegenaan", zegt Sara. "Het heeft dus het gewenste effect". (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne maandag







vanmorgen vroeg stond maandag voor de deur
ik zei ben je er al
ik wou dat je vrijdag was
maandag werdt droevig
de lucht overtrok
en kleine druppels vielen naar beneden
maandag had zo'n verdriet
daarom heb ik hem vlug onthaald
met een dikke zoen
toen werdt hij weer ontzettend blij
dag lieve maandag




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan De Wilde - Eerste sneeuw


Jan De Wilde -  Eerste sneeuw

Om hem te beluisteren druk op de foto








Jan De Wilde (Aalst, 1 januari 1944) is een Vlaams zanger en kleinkunstmuzikant. Zijn bekendste liedjes zijn "Walter, ballade van een goudvis", "Een vrolijk lentelied", "Joke", "Hé Hé", "Eerste sneeuw" en "De fanfare van honger en dorst".


Jan De Wilde werd in 1944 geboren in Aalst. Toen hij negen was overleed zijn vader aan kanker. Begin jaren 60 leerde hij instrumenten bespelen en schreef hij zijn eerste liedjes. Onder zijn invloeden bevinden zich Georges Brassens, Kor van der Goten en Jaap Fischer en later door Bob Dylan, maar evengoed vroege rock-'n-roll, rauwe spirituals en Johann Sebastian Bach.

Hij trad voor het eerst in het openbaar op in 1962 en maakte zijn tv-debuut in 1965. Tijdens deze periode volgde hij kunstonderwijs aan de St. Lukasacademie en was ook actief bezig met fotografie en vooral met poppentheater. Nadat hij afgestudeerd was organiseerde hij een aantal tentoonstellingen rond zijn schilderijen.


Begin jaren 70 groeide De Wildes bekendheid als zanger tijdens het Humorfestival van Heist. Hij werd populair dankzij zijn bizarre podium-présence en ironische en sarkastische, dan weer tedere liedjes. Vrolijke folk-nummers als "Ik kan het, ma", "Joke" en "Een vrolijk lentelied" maakten hem zowel geliefd als berucht in Vlaanderen. Regels als "De Fallus Impudicus staat al in bloei" en "Joke, Joke, trek je witte jurkje uit" zorgden voor controverse bij het meer conservatieve gedeelte van de bevolking.

Tijdens zijn succesperiode (1970-1972) werkte hij ook mee aan Kris De Bruyne's debuutplaat en produceerde drie albums voor Urbanus van Anus. De Wilde droeg in belangrijke mate mee aan de lancering van Urbanus' carrière. Zo zelfs dat Urbanus hem ten slotte in populariteit oversteeg. Dit had echter meer te maken met het feit dat Urbanus ook humoristische conferences aan zijn optredens toevoegde. De Wilde zelf heeft het nooit erg gevonden dat hij niet hetzelfde succes gekend heeft. "Ik heb dat altijd comfortabel gevonden", zei hij eens, "Bij Raymond, Willem Vermandere of Urbanus heb ik gezien dat je van succes vaak meer last dan genot hebt. Zij kunnen dat misschien aan, maar ik niet." Het bekendste nummer dat De Wilde en Urbanus samen zongen is "De Aarde".


Het zou tot eind jaren 80 duren voor Jan De Wilde nog eens in de kijker stond. In 1987 schreef hij de muziek voor de eerste Urbanus-film Hector. Op aandrang van Urbanus bracht hij twee nieuwe albums uit. "De Bende van Jan De Wilde" (1987) bevatte nrs. als "Zussen" en "Anneke Weemaes" en introduceerde de artiest Wigbert van Lierde aan het brede publiek. "Hé Hé" (1990) was nog grootser. De cd werd door Henny Vrienten geproduceerd die samen met onder meer Boudewijn de Groot ook op enkele nummers meezong. Naast nieuwe versies van oudere nummers als "Walter, ballade van een goudvis" en "Een vrolijk lentelied" stond er ook gloednieuw materiaal op. "Hé, Hé", "De fanfare van honger en dorst", "Eerste sneeuw" werden nieuwe klassiekers en zijn nieuwe tournee bewees dat hij weer helemaal terug was van weggeweest.


Na deze heropbloeing duurde het tot 2000 voor er een nieuw De Wilde-album uitkwam. "Oude Maan" (2000) bevatte nummers die onder meer geschreven waren door Luc De Vos (Gorki). Ook Raymond van het Groenewoud zong op twee tracks mee. De cd werd geproduceerd door Jo Bogaert van Technotronic. Datzelfde jaar bracht De Wilde ook het boek "Niks aan dan vel" uit, waarin al zijn liedjesteksten verzameld staan.





» Reageer (0)
03-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft Belgen lacht meer dan een keer per dag


Helft Belgen lacht meer dan een keer per dag


http://img10.imageshack.us/img10/7866/athea.jpg


54% van de Belgen lacht meerdere malen per dag, 69% vindt dat er op de werkvloer te weinig gelachen wordt. Dat blijkt uit een enquête van verzekeraar Delta Lloyd Life bij 5.000 mensen naar aanleiding van de Internationale Lachdag.

Kwartier lachen is gezond
Dat iets meer dan de helft van de Belgen aangeeft meer dan een keer per dag te lachen, "lijkt op het eerste zicht goed", zegt woordvoerder Laurent Winnock van Delta Lloyd Life, "maar om een gezond evenwicht te hebben zou een mens per dag minstens 15 minuten of meer moeten lachen. Dit werd aangetoond in medische onderzoeken naar het effect van lachen. Men bewees dat lachen goed is voor de slagaders." Uit de enquête blijkt echter dat slechts 30% van de Belgen 15 minuten of meer lacht per dag.

Op het werk of met vrienden
Als reden waarom er gelachen wordt, zegt 73% van de Belgen dat hij of zij er gelukkig en opgewekt van wordt. 11% lacht om te ontstressen, 4% vergeet er even zijn of haar zorgen door en 2% ontloopt er conflictsituaties mee. 53% zegt het meest te lachen in sociaal verband zoals op het werk of met vrienden. Op het werk wordt er te weinig gelachen, zegt 69%, terwijl 78% aangeeft dat lachen op het werk nochtans een goede sfeer creëert. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ratten 'beroven' man van spaargeld


Ratten 'beroven' man van spaargeld





In China is een man 'beroofd' van zijn spaargeld. De straatverkoper was niet in de mogelijkheid om een bankrekening te openen en had al zijn spaarcentjes in een zak gestoken en begraven onder zijn gehuurde kamer.

Toen hij de zak opnieuw opendeed, kwam hij tot de akelige ontdekking dat ratten al zijn briefjes hadden opgepeuzeld. Hij probeerde met behulp van een bank al zijn briefjes te plakken.

Volgens de bank is er een mogelijkheid dat hij zijn geld nog kan gebruiken. Daarvoor moet hij eerst een brief schrijven naar de bevoegde instanties en zijn verhaal vertellen. In de toekomst zal hij twee keer nadenken voor hij zijn geld in de grond steekt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met waterfiets van Athene naar Amsterdam


Belg en twee Nederlanders vertreken met waterfiets van Athene naar Amsterdam



Het trio maakt wel gebruik van een andere waterfiets dan wij kennen van op vakantie.



De Nederlanders Alex Mutsaars en Mark de Vries vertrekken vanmiddag samen met de Belg Matthijs Houben vanuit Athene op hun waterfiets naar Amsterdam. Het sportieve trio verwacht na ruim drie maanden trappen thuis te komen. Volgens De Vries loopt de reis van 4.500 kilometer voor meer dan de helft over open zee.

De waterfiets is niet het gebruikelijke model zoals dat in een pretpark ronddobbert. Het gaat om een vaartuig van 11 meter lang en bijna 2 meter breed dat is voorzien van allerlei technische snufjes. De boot berekent zelf de koers, is voorzien van gps-navigatie en heeft een radarreflector aan boord zodat andere schepen op zee de waterfiets opmerken. De elektronica wordt gevoed door zonnepanelen en een windmolen op het achterdek.

Tandemfiets
De aandrijving is echter als vanouds gebaseerd op spierkracht. In een windkuip trapt het trio op een tandemfiets in ploegendienst de klok rond. "We hebben goed getraind, dus drie maanden fietsen moet geen probleem zijn", verwacht De Vries.

Giro en Tour
In grote lijnen gaat de reis vanuit de haven van Piraeus door het Kanaal van Corinthië en volgt de oversteek naar het puntje van Italië. Daarna gaat het via de rivier de Tiber naar Rome, waar het drietal de slotdag van de Giro, 31 mei, zal bijwonen. Vervolgens vaart de waterfiets vanaf Marseille over de Rhône dwars door Frankrijk om in Parijs aanwezig te zijn bij de slotetappe van de Tour de France. Langs de Belgische kust keren de waterfietsers naar huis.

Met de ongebruikelijke reis probeert het drietal geld in te zamelen voor Villa Pardoes, een vakantieverblijf in Kaatsheuvel (in het zuiden van Nederland) voor gezinnen met een ziek kind. (br.hln)




» Reageer (0)
02-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christina Applegate mooiste mens ter wereld


Christina Applegate mooiste mens ter wereld ondanks borstamputatie


http://img13.imageshack.us/img13/5730/christinaapplegatea.jpg

Christina Applegate (37) heeft leven weer in balans


Actrice Christina Applegate (37), bekend als Kelly Bundy uit 'Married with children', is uitgeroepen tot allermooiste mens ter wereld. Een triomf voor de Amerikaanse, die vorige zomer haar beide borsten moest laten amputeren wegens kanker.

Hollywoodsterren George Clooney, Angelina Jolie, Brad Pitt, Zac Efron en Halle Berry staan traditioneel hoog genoteerd in de lijst van de honderd mooiste sterren. Het Amerikaanse magazine People stelt die ieder jaar samen.

Behalve actrice Freida Pinto, bekend van Slumdog millionnaire, maakt ook de Amerikaanse presidentsvrouw Michelle Obama (45) voor het eerst haar opwachting. 'Als kind waren mijn vader en broer mijn mannelijke rolmodellen', zegt ze in People. 'Ze benadrukten geregeld hoe mooi ze me vonden en daarom voelde ik me ook zo. Jammer genoeg zijn er veel jonge meisjes die niet te horen krijgen hoe lief, grappig en schattig ze zijn.'

Mevrouw Obama mag dan sterk debuteren als nieuw stijlicoon, de absolute ster volgens People is Christina Applegate. In de jaren tachtig sloten tv-kijkers de Amerikaanse actrice in de armen toen ze het domme blondje Kelly Bundy vertolkte in de humoristische reeks Married with children.

Daarna ging het bergaf met Applegates carrière. Tot het noodlot haar vorig jaar weer in de belangstelling bracht: er werd borstkanker bij haar vastgesteld en ze moest haar beide borsten laten amputeren. Dat ze nu wordt verkozen als 'mooiste mens ter wereld', heeft Applegate te danken aan haar strijdkracht. 'Ze heeft haar leven weer in balans', schrijft People.



http://img4.imageshack.us/img4/2879/applegate.jpg



De nieuwe vriend van de actrice, de Nederlandse bassist Martyn LeNoble (40), speelde een belangrijke rol in haar fysieke en psychologische herstel. Hij deed haar inzien dat de borstamputatie haar leven heeft gered. LeNoble stond Applegate ook bij toen ze zichzelf voor het eerst naakt in de spiegel zag. 'Mijn moeilijkste moment', vertelt de actrice daarover. 'Je ziet er niet meer hetzelfde uit als vroeger, en je beseft dat dat beeld ook niet meer zal terugkomen. Een deel van mezelf is verdwenen.'

'Ik ben heel erg dankbaar dat Martyn als geliefde in mijn leven kwam', zegt Applegate. 'Hij is mijn rots in de branding geweest in die moeilijke tijd. Hij gaf me een reden om te leven en hij liet me weer lachen.' (br.Het Nieuwsblad)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iraanse vrouw (23) opgehangen


Iraanse vrouw (23) opgehangen voor moord op haar 17de






Mensenrechtenorganisaties en ook de Europese Unie hebben zware kritiek op de excecutie gisteren van een 23-jarige Iraanse vrouw voor een moord die ze op haar zeventiende zou gepleegd hebben. Amnesty International zei 'verbijsterd' te zijn door de verhanging van Delara Darabi en stelt dat de vrouw geen eerlijk proces kreeg. Verdragen verbieden de doodstraf voor daden gepleegd door minderjarigen.

Uitstel genegeerd
Een Iraans hof had de vrouw twee maanden uitstel van excecutie verleend, maar volgens haar advocaat werd dit bevel genegeerd door de gevangenisautoriteiten.



Delara maakte in haar cel schilderijen en tekeningen die de wereld rondgingen.
Delara maakte in haar cel schilderijen en tekeningen die de wereld rondgingen.




Onschuldig
Sinds haar bekentenis heeft Darabi, een kunstenares, volgehouden dat ze onschuldig is. Ze zou de schuld van de moord op zich genomen hebben om haar vriend te beschermen. Darabi wekte de belangstelling van de internationale gemeenschap nadat schilderijen en tekeningen die ze in haar cel maakte de wereld rond gingen.

Wanhopig telefoontje naar moeder
Volgens Jon Leyne, correspondent voor de BBC in Teheran, deed Delara Darabi vrijdagochtend nog een wanhopig telefoontje naar haar ouders waarin ze stelde dat ze de strop van de beul al kon zien. "Moeder ze gaan me ophangen, asjeblief red me", zei ze, vlak voor een cipier de telefoon uit haar handen rukte en tegen de moeder zei "we gaan je dochter excecuteren en daar kan je niets meer aan doen".

Geen eerlijk proces
Volgens Amnesty International was de verhanging een cynische zet om verder internationaal protest te vermijden. "Amnesty is woest om de excecutie, in het bijzonder omdat de advocaat van Delara niet op de hoogte werd gesteld. Ze heeft geen eerlijk proces gekregen. Het hof heeft geweigerd nieuw bewijsmateriaal in overweging te nemen waarmee haar advocaat kon aantonen dat ze de moord niet kan gepleegd hebben".

Volgens Amnesty heeft Iran sinds 1990 niet minder dan 42 minderjarigen geëxcecuteerd, in weerwil van het internationaal recht.
Europese Unie
"De EU protesteert krachtig tegen haar executie die strijdig is met internationale verdragen die Iran vrijwillig heeft geaccepteerd'', meldde huidig EU-voorzitter Tsjechië vandaag in een verklaring.

''Zulke schendingen van mensenrechten ondermijnen het begrip en vertrouwen tussen Iran en de Europese Unie.''
Iran had sinds oktober 2007 geen jongeren meer geëxecuteerd. Het land legt zeer vaak de doodstraf op aan verkrachters, moordenaars en andere criminelen. Volgens Amnesty International heeft Iran dit jaar al 140 gevangenen geëxecuteerd. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet moederdag niet


Vergeet moederdag niet


 


Moeder vergeet je niet op 10 mei. Grote cadeaus zijn daarbij niet nodig, de attentie telt. Met leuke kleinigheden kan je ook al scoren. Zo blijkt uit onderzoek dat mama's al blij zijn met een dagje voor zichzelf, zonder de kinderen. Die ik-tijd verkiezen ze boven de traditionele bloemen, pralines en parfum. Inspiratie nodig? Deze tips kunnen helpen.
 
 

 



Kruimels

Altijd leuk is een ontbijt op bed. Een met liefde gemaakt ontbijtje doet elk moederhart smelten, of het nu van de partner of de kinderen komt.








Verwennen

Een verwenbehandeling bij de schoonheidsspecialiste is écht een moment voor zichzelf, waar ze ten volle van kan genieten. Heb je dit in petto, is het ook van belang dat je de oppas, eten en dergelijke praktische beslommeringen goed geregeld hebt, zodat het voor moeder echt een verwendag wordt.







Tassenhangers

Drogisterijketen Kruidvat wil moederdag niet onopgemerkt laten voorbij gaan met tassenhangers. Mama kan zo haar handtas aan tafel hangen. Niet alleen praktisch, maar ook heel veilig. Hij hangt naast de benen en niemand kan hem ongemerkt van het haakje halen.


Shoppen
Een dagje shopping is voor de meeste mama's een ontspannende activiteit. Heel wat shopplezier is te vinden in Maasmechelen Village. In tal van boetieks vind je speciale moederdag aanbiedingen.Met de geschenkkaart, die als betaalkaart kan gebruikt worden, kies je zelf een bedrag waarmee mama op zwier kan. Meer info: www.maasmechelenvillage.be




 



Afslanken met slippers
De FitFlops zijn gekend: door hun speciale samenstelling trainen ze de been- en bilspieren. Slanker worden was nog nooit zo eenvoudig. Nieuw in het gamma is de Freeway. In tegenstelling tot de teenslipper zitten je tenen helemaal vrij bij de Freeway. De slipper heeft geen "tussenteenstuk" en draagt dus erg comfortabel. Dames kunnen kiezen tussen drie makkelijk te combineren kleuren:
black, natural en het trendy bronze. Prijs bedraagt 74,95 euro.



 



Onzichtbare lingerie
Om mama helemaal te laten stralen in haar strakke zomerjurk, draagt ze maar beter een onzichbare beha. Nieuw in het gamma van Chantelle is de Invisible serie. De naadloze lingerie is onzichtbaar zelfs onder de meest fijne en aansluitende jurk. Ook zorgt de serie voor een sexy decolleté. Verkrijgbaar in zwart, roze, rood of wit. Wel even gluren naar mama's cupmaat.

Ballonvaart
Houdt mama van avontuur, is ze beslist te vinden voor een ballonvaart in haar eigen streek. Er zijn verschillende opties mogelijk, maar na de vlucht wordt ze steeds getrakteerd op een glasje champagne. Meer info: www.ballonvaren.be

Geen apparaten
Koop je een cadeautje, richt je dan niet te vaak op huishoudelijke apparaten. Probeer iets écht voor moeder en niet voor het gezin te kopen. Er zijn natuurlijk mama's die dolblij zijn met een nieuw attribuut daarvoor, maar een individueel cadeautje zal haar nog meer plezieren.




Nieuw bij de keten zijn ook de USB-hartjes. Zowel haar belangrijke documenten als de leukste kinderfoto's passen prima op deze originele USB-stick waarop maar liefst 4GB kan. Er is dus ook plaats voor haar favoriete filmpjes en liedjes. De USB-stick is zowel met Microsoft als MAC compatibel.







Juwelen

Waar heel wat mama's op hopen, is een juweeltje. Een onderzoek, uitgevoerd door Philips, toont dat aan. Juwelen hoeven niet meteen superduur te zijn, in lagere prijsklassen heb je al even mooie exemplaren.(br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angelina Jolie wilt een kind adopteren samen met broer


Angelina Jolie wilt een kind adopteren samen met broer


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/angelina-jolie.jpg?t=1241268597



Angelina Jolie wil samen met haar broer James een kind adopteren. De actrice wil haar homoseksuele broer zo een kans geven om een kind te helpen opvoeden.

Jolie heeft eerder al 3 kinderen geadopteerd samen met haar man Brad Pitt. Nu wil ze, tegen de wil van Pitt in, haar gezin nog verder uitbreiden samen met haar broer. Zo wil de actrice met hun tweetjes een kind adopteren dat ze dan gezamenlijk opvoeden.

"Brad is pissig, want ze heeft het achter zijn rug om gepland. Brad heeft een adoptiestop afgeroepen omdat hij vind dat ze meer tijd moeten besteden met de familie die ze al hebben. Maar Angelina wil nu ongewilde kinderen helpen. Daarom wil ze het co-ouderschap delen met haar broer en een grote rol blijven spelen in het leven van het nieuwe kindje", dat vertelt een anonieme bron aan de National Enquirer.  (br.she)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen pensioen, u bent dood


"Geen pensioen, u bent dood"


Clive Norton, levend en wel.


Een gepensioneerde Australiër kreeg bij de uitkering van zijn pensioen te horen dat hij... dood was. Clive Norton (71) beleefde zo de schrik van zijn leven. "Ik was behoorlijk van de kaart en met verstomming geslagen", zei de man achteraf. Zijn vrouw Denise (61) kreeg zelfs een vergoeding van 1.260 euro voor de begrafenis van haar echtgenoot.

Ziekenhuis in de fout
De vergissing kwam boven water toen de echtelieden hun pensioen gingen ophalen. Mevrouw kreeg die serieuze vergoeding; meneer kreeg te horen dat er geen geld voor hem was omdat hij letterlijk ten dode opgeschreven stond. Schuldige was het ziekenhuis waar Clive Norton recent drie dagen behandeld werd voor een longontsteking. Het hospitaal heeft zich inmiddels verontschuldigd voor de fout.

De verkregen vergoeding voor de vermeende begrafeniskosten had de nietsvermoedende Denise er wel al doorgejaagd.  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dansende kaketoe


Dansende kaketoe bewijst dat niet alleen mens ritme heeft


Om het filmpje te bekijken druk op de foto...de moeite







Wetenschappers zien in een dansende kaketoe het bewijs dat bepaalde diersoorten ook ritme kunnen houden, een eigenschap die tot nu toe alleen aanwezig leek te zijn bij mensen.

Dansende dieren
Onderzoekers van Harvard bekeken meer dan 1.000 internetfilmpjes van dansende dieren, en zagen bewijzen dat 14 vogelsoorten en één olifantensoort ritmisch kunnen bewegen op de maat van muziek. Honden en katten kunnen het blijkbaar niet, en zelfs onze collega-mensapen als de chimpansees bakten er niks van, zegt Adena Schachner.

Kaketoe
De wetenschappers deden verder onderzoek bij kaketoe Snowball, die in een opvangcentrum in de Amerikaanse staat Indiana woont en door zijn danspasjes op YouTube al te gast was in tal van talkshows. Aniruddh Patel van het Neurosciences Institute in San Diego analyseerde zijn bewegingen frame voor frame, en merkte dat de vogel zijn poten bijna perfect op het ritme van de muziek beweegt. Het dier past bovendien zijn ritme aan wanneer de onderzoekers het tempo van de muziek veranderen.

Liedjes imiteren
De onderzoekers geloven dat het ritmegevoel van de papegaaien verwant is aan hun eigenschap om liedjes te imiteren: "Wanneer je een geluid imiteert, volg je dat geluid de hele tijd in je geheugen, samen met het geluid dat je produceert. Als je dan een verschil hoort, kan je je stemgeluid aanpassen. Het lijkt dus plausibel dat vocale imitatie en het aanhouden van een ritme steunen op hetzelfde mechanisme," zegt Schachner. Het zou kunnen betekenen dat ook andere dieren die geluiden imiteren, ritme kunnen houden. De onderzoekers denken daarbij aan zeehonden, dolfijnen, olifanten en andere zangvogels. De onderzoeken staan in het tijdschrift Current Biology. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweejarig Brits meisje treedt toe tot club hoogbegaafden


Tweejarig Brits meisje treedt toe tot club hoogbegaafden


Elise Tan-Roberts heeft een IQ van 156.
 


Een tweejarig Brits meisje heeft een indrukwekkend IQ van 156. Ze kan 35 hoofdsteden opsommen, het alfabet opzeggen en haar naam spellen. Elise Tan-Roberts, afkomstig uit het noorden van Londen, kan zelfs de woorden 'mama' en 'papa' lezen. Daarnaast kan ze ook drie types van driehoeken benoemen. Door haar uitzonderlijke intelligentie is het ukje het jongste lid van Mensa, de internationale organisatie voor hoogbegaafden.

Uitzonderlijk
"Het is een uitzonderlijk kind", aldus algemene directeur John Stevenage. Kinderpsycholoog Joan Freeman gebruikte een speciale test om de intelligentie van Elise te meten en ontdekte dat ze zich in haar leeftijdscategorie onder de 0,2 procent bevond van briljante kinderen in Groot-Brittannië.



Elise wordt op handen gedragen door moeder Louise en vader Edward.
Elise wordt op handen gedragen door moeder Louise en vader Edward.



Altijd leren
De moeder van Elise vertelde aan de krant The Daily Mirror dat ze al sinds de geboorte van haar dochter merkte dat Elise uitzonderlijk slim was. Het meisje zei haar eerste woord toen ze amper 5 maanden was. "Ze houdt van leren, ze stopt er gewoon niet mee", aldus de moeder.(br.hln)




» Reageer (0)
01-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lelietjes-van-dalen

Geen 1 mei zonder lelietjes-van-dalen!



http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/lelietjes_van_dalen.jpg?t=1241180890



Geen 1 mei zonder lelietjes-van-dalen!

De 1 mei-traditie bestaat al sinds mensenheugenis. In de Oudheid kozen zeevaarders op die dag weer het ruime sop. Bij de Kelten viel ze samen met het begin van de eerste jaarhelft. In de Middeleeuwen luidde ze het begin in van de verlovingsmaand, terwijl in de Renaissance de plant werd geschonken als geluksbrenger. Het feest van de arbeid werd ingevoerd eind 19de eeuw, maar pas sinds de jaren 70 wordt het lelietje-van-dalen er (commercieel) mee geassocieerd.


Wist u dat er ook  een te duchten giftige plant schuilgaat achter het lelietje-van-dalen ... Enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen zijn geboden...


Vergif voor het hart

Alle delen van de plant (bloemen, bladeren, stengels, bessen) zijn giftig, zelfs het water waarin het boeket heeft gestaan. Bij inname van grote hoeveelheden bestaat er gevaar voor vergiftiging; kinderen lopen sowieso gevaar. De belangrijkste symptomen zijn spijsverteringsstoornissen (mondirritatie, buikpijn, misselijkheid, braken, diarree). Vervolgens treden er hartstoornissen op (vertraging van de hartslag en ritmestoornissen). Een zware intoxicatie kan de dood veroorzaken door een hartstilstand. Soms is er sprake van slaperigheid, duizeligheid, stuipen, beven en een verhoogd urinevolume. Een vergiftiging door lelietjes-van-dalen kan ernstig zijn en vereist dan ook vaak een maagspoeling en hartbewaking.
Een kwestie van gezond verstand

De meeste ongevallen doen zich voor bij kinderen van 1 tot 4 jaar. Bijna alle geïntoxiceerde personen voelen geen enkel symptoom. Per ongeluk een lelietje-van-dalen inslikken, blijft meestal zonder gevolgen, omdat de dosis te klein is en/of er snel opgetreden wordt. Toch mogen we niet vergeten dat er wel degelijk gevaar is voor intoxicatie.
Om elk risico te vermijden, zijn enkele preventiemaatregelen nodig, een kwestie van gezond verstand:

    * maak kinderen duidelijk dat ze de plant niet mogen plukken, ook al ogen de kokjes zo mooi en ruiken ze zo lekker, en ze vooral niet mogen inslikken;

    * giet het water waarin een boeketje lelietjes-van-dalen heeft gestaan, meteen weg, en gebruik nooit een glas als vaas;

    * noteer het telefoonnummer van het Antigifcentrum: 070/245.245.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carol Ann Duffy nieuwe Britse hofdichter

Carol Ann Duffy nieuwe Britse hofdichter





De Britse dichteres Carol Ann Duffy is uitgeroepen tot de nieuwe poet laureate, oftwel hofdichter. Dat heeft de Britse regering bekendgemaakt. Duffy komt daarmee in een eerbiedwaardige traditie te staan, waarvan grote namen als die van Geoffrey Chaucer, William Wordsworth en Alfred Lord Tennyson ook deel uitmaken. Duffy is de eerste vrouwelijke en de eerste openlijk homoseksuele poeet die de titel krijgt.

De poet laureate wordt geacht gedichten te schrijven over gebeurtenissen van nationaal belang, waaronder koninklijke huwelijken en begrafenissen. Het jaarsalaris van iets meer dan 5.700 euro zal Duffy overmaken naar de Poetry Society. De hofdichter ontvangt naast het jaarsalaris traditiegetrouw ook een hoeveelheid drank. Tegenwoordig zijn dat zo'n zeshonderd flessen sherry.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse homokoppels kunnen voortaan ook trouwen


Zweedse homokoppels kunnen voortaan ook trouwen





In Zweden kunnen homoseksuele paren sinds vandaag trouwen. Zweedse homokoppels konden sinds 1987 al een partnercontract afsluiten en in 2003 werden homo's ook voor wat betreft het adoptierecht gelijkgesteld met hetero's.

Met de nieuwe wet is Zweden een van de eerste landen ter wereld, samen met Noorwegen, waar homoseksuele koppels voor de kerk kunnen trouwen. Zes van de zeven politieke partijen waren voorstander van de nieuwe wet. Enkel de christen-democraten waren tegen.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!