NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
30-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.34ste Wereldtentoonstelling in Milaan gaat morgen van start

34ste Wereldtentoonstelling in Milaan gaat morgen van start

http://static1.hln.be/static/photo/2015/17/3/12/20150430185557/media_xll_7674687.jpg

Vergezeld van kritiek, protesten en bouwstellingen tot de laatste minuut begint vrijdag de Wereldtentoonstelling in Milaan. "We zijn klaar voor de Expo, eindelijk", zei de Italiaanse premier Matteo Renzi kort voor de start. "Ze had beter kunnen zijn, ze had ergens anders kunnen staan, ze had vroeger kunnen klaar zijn. Ik hoor momenteel erg veel kritiek. Maar ze zal erg mooi zijn".

Het thema van de 34ste Wereldtentoonstelling is "Voedsel voor de planeet, energie voor het leven" en houdt zich bezig met de vraag of in de toekomst alle mensen nog voldoende te eten en te drinken zullen hebben. Tegen eind oktober worden 20 miljoen bezoekers in de Noord-Italiaanse stad verwacht, tien miljoen tickets zijn al aan de man gebracht. Meer dan 145 landen, waaronder België, nemen aan de tentoonstelling in de stadsrand van Milaan deel.

Italië hoopt met de Expo een impuls voor zijn slabakkende economie te krijgen en een verbetering van zijn imago. De staat zou 1,3 miljard euro opgehoest hebben alleen maar voor de werken op het tentoonstellingsterrein, de renovaties aan metro, autostrades en wegen niet inbegrepen.

De Expo werd vooraf door een aantal problemen overschaduwd. Vorig jaar werden verschillende Expo-managers op beschuldiging van corruptie gearresteerd. Bovendien liepen de werken constant vertragingen op. 

De bezorgdheid groeit overigens dat de openingsplechtigheid door protesten zal vergezeld worden. De politie in Milaan voerde deze week nog onderzoek uit naar enkele vermoede anarchisten, onder hen ook enkele Duitsers. Drie onder hen werden donderdag het land uitgewezen nadat de politie explosieven, wapenstokken en gasmaskers in beslag had genomen. Donderdag protesteerden al honderden tegenstanders van de Wereldtentoonstelling in de stad. Ook op de openingsdag is een demonstratie van de No Expo-aanhangers aangekondigd. Volgens mediaberichten zullen 2.600 extra politieagenten ingezet worden om een en ander in goede banen te leiden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbekende foto Van Gogh opgedoken in Frankrijk

Onbekende foto Van Gogh opgedoken in Frankrijk

http://static2.hln.be/static/photo/2015/8/5/5/20150430143801/media_xll_7673975.jpg

In Frankrijk is een tot nu toe onbekende foto van de Nederlandse schilder Vincent van Gogh opgedoken. De wereldberoemde schilder is daarop te zien, samen met onder meer zijn Franse collega en vriend Paul Gauguin, meldt de Nederlandse regionale Omroep Brabant.

Foto's van Van Gogh zijn zeer zeldzaam. De nu opgedoken foto stamt uit 1887 en toont naast Van Gogh en Gauguin de kunstenaars Arnold Koning, Emile Bernard, politicus Felix Duval en acteur André Antoine.

De foto wordt op 19 juni geveild bij veilinghuis The Romantic Agony in Brussel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgehonderde en mishandelde slavin moest 12 uur per dag werken en werd vastgeketend als een hond

Uitgehonderde en mishandelde slavin moest 12 uur per dag werken en werd vastgeketend als een hond

http://static3.hln.be/static/photo/2015/0/15/9/20150430084114/media_xll_7673169.jpg

Een vrouw is twee jaar lang op een afschuwelijke manier behandeld in Mexico. Ze werd als een beest met een ketting rond de hals vastgebonden en moest tot twaalf uur per dag werken in een droogkuis. De 22-jarige werd ook mishandeld en at van pure ellende stukken plastic verpakking op van de kledij die ze onder dwang moest strijken. Ze kon uiteindelijk ontsnappen en ligt nu in een ziekenhuis in Mexico City.

Barbaars. Een ander woord is er niet voor de manier waarop Zunduri behandeld werd door een Mexicaanse familie die haar mishandelde en als een hond vastgebonden had aan een bureau. Volgens dokters werd ze zo zwaar mishandeld dat ze vandaag al het lichaam heeft van "een gepensioneerde op hoge leeftijd". Als ze nog maar even stopte met werken, werd ze meteen geslagen of verbrand met een strijkijzer.

De jonge vrouw werd zwaar toegetakeld aan haar hals, rug, armen en ze heeft ook snijwonden over haar ganse lichaam. Soms had ze zoveel honger dat ze de plastic verpakkingen van de kledij die ze moest strijken naar binnen werkte in een poging om haar maag wat te vullen. Toen haar brutale bazen vergeten waren om haar opnieuw aan de ketting te leggen, kon ze ontsnappen. "Ik werd gemarteld. Er is echt geen plek meer over op mijn lichaam zonder littekens. Ik wil dat ze gestraft worden voor elke traan die ik gelaten heb, voor alle pijn die ik geleden heb en voor elke slag die ik moest incasseren. Ik wil nu eindelijk aan mijn leven beginnen. Ik wil een chef worden en alle jaren die ik verloren heb, inhalen. Ik wil ook niet dat de wereld mijn echte naam kent. Noem me maar Zunduri, dat is Japans voor 'mooi meisje'. Een vriendin van me heet zo."

Volgens de politie kreeg ze aanvankelijk van de familie waarvoor ze werkte nog een kamer en wat geld maar dat veranderde snel. Ze werd al gauw beschuldigd van diefstal waarna ze niet meer betaald werd en aan de ketting gelegd werd. De politie was geschokt en voerde vijf arrestaties uit op beschuldiging van gijzeling. Jose de Jesus Sanchez Vera, Leticia Molina Ochoa, haar zus Fani Molina Ochoa, Ivette Hernandez Molina and haar zus Jannet Hernandez Molina zitten achter de tralies. Ze riskeren tot veertig jaar gevangenis.

In Mexico werken naar schatting 266.900 mensen als 'slaven'. Dat is volgens de Global Slavery Index meer dan alle slaven opgeteld in landen als Afghanistan, Noord-Korea en Servië. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze luxemerken strijden zonder het zelf te beseffen tegen armoede

Deze luxemerken strijden zonder het zelf te beseffen tegen armoede

http://static1.hln.be/static/photo/2015/8/4/13/20150430083507/media_xll_7673158.jpg

"Heb de elegantie om hen te helpen die niks hebben", dat is de boodschap van de Parijse liefdadigheidsorganisatie Aurore. Met een confronterende affichecampagne duwen ze de Parijzenaars met hun neus in de kloof tussen arm en rijk.

Yves Saint Laurent wordt Yves Sans Logement. Christian Dior gaat voortaan door het leven als Christian Dehors. En Jean-Paul Gaultier heet nu Jean-Paul Galère. Zwarte humor van de Franse ngo Aurore, die strijdt tegen armoede en die jaarlijks 13.000 kansarmen en daklozen bijstaat.

Duizenden affiches in Parijs zorgen dat de boodschap nog moeilijk te negeren is: de kloof tussen arm en rijk wordt veel te groot, ook in deze stad, doe er iets aan! De timing zelf is niet toevallig. Nu de winteropvang voor daklozen sinds eind maart gesloten is, moeten duizenden onder hen terug de straat op. De organisatie zelf spreekt over "zij die we niet meer zien, omdat we ze elke dag zien".

Of de luxemerken in kwestie zelf kunnen lachen met die scherpe parodie is een andere vraag. Aurore zegt geen toestemming gevraagd te hebben voor de actie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oprichtster Weight Watchers overleden

Oprichtster Weight Watchers overleden

http://static2.hln.be/static/photo/2015/14/11/0/20150430081739/media_xll_7671720.jpg

Jean Nidetch, de oprichtster van de Weight Watchers, is woensdag overleden. De 91-jarige vrouw wist haar eigen overgewicht te overwinnen en slaagde er vervolgens in om miljoenen anderen te inspireren in hun strijd tegen obesitas. Ze overleed in de buurt van Fort Lauderdale, in de Verenigde Staten, zo meldden Amerikaanse media.

Het bedrijf Weight Watchers werd in 1963 door de kort daarvoor fors afgevallen Nidetch opgericht. Mensen die het programma volgen, doen dat in groepsverband. De leden steunen elkaar, terwijl ze vet eten laten staan, gezonder eten en meer bewegen. Het werd een succes en Nidetch werd een steenrijke afvalgoeroe.

Overigens is niet helemaal duidelijk wat zij met haar fortuin heeft gedaan. In 2009 trok ze namelijk in een klein appartementje in een gemeenschap voor ouderen in Florida. Zeker is wel dat ze er geen scheepsladingen koek en chocolade van kocht; sinds 1962 woog Nidetch nooit meer dan 68 kilo. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zucchero - Il volo

Zucchero - Il volo

Klik op de foto om hem te beluisteren


Zucchero, artiestennaam van Adelmo Fornaciari (Roncocesi (Emilia-Romagna), 25 september 1955), is een Italiaanse zanger, tekstschrijver, componist en producer. 'Zucchero' is Italiaans voor 'suiker', de bijnaam die hij van een lerares kreeg en die hij later voor zichzelf is gaan hanteren.

Zucchero brak in 1985 door in Italië na zijn deelname aan het Festival van Sanremo met het nummer Donne. Na enkele goedverkopende albums volgde in 1988 het uitermate succesvolle album "Blue's" dat het best verkochte album ooit in Italië  werd en gemaakt werd met sessiemuzikanten als Clarence Clemons en de legendarische Memphis Horns. In 1989  volgde het album "Oro incenso e birra" (lett. "Goud wierook en bier", en betrekking hebbend op het bijbelse "Goud, wierook en mirre"/"Oro incenso e mirra") met gastoptredens van Ennio Morricone, Rufus Thomas en Eric Clapton en dat de hits "Diavolo in me" en "Diamante" bevatte. In 1991 volgde de complete Europese doorbraak met een heropname van zijn vroegere hit Senza una donna (Engels: Without a woman) samen met Paul Young. Hiermee behaalde hij internationaal succes, wat hij spoedig herhaalde met een Engelse versie van Diamante met Randy Crawford.

In 1992 nam Zucchero het crossoverstuk Miserere op samen met Luciano Pavarotti. De demo van dit nummer werd ingezongen door de dan nog onbekende Andrea Bocelli, die later tijdens Zucchero's Miserere tour de klassieke vocalen voor zijn rekening nam en in 1994 met het door Zucchero geschreven Il mare calmo della sera zelf doorbrak. In 1994 nam Zucchero zelf deel aan Woodstock '94.

In 1996 haalde Zucchero een internationale hit met Il volo van het studioalbum "Spirito DiVino" dat een jaar eerder uitgekomen was. In 1996 volgde een compilatie album, "The best of Zucchero Sugar Fornaciari's Greatest Hits" dat vooral gebaseerd is op nummers van "Blue's", "Oro Incenso e Birra" en "Spirito DiVino". Na een lange wereldtournee bracht Zucchero in 1998 het album "Bluesugar" uit, waarvan de eerste single "Blue" geschreven werd met Bono van U2 en tourde wederom door Europa en de VS. In 2001 volgde het album "Shake" dat onder meer het laatste nummer dat blueslegende John Lee Hooker voor zijn dood opnam ("Ali D'Oro") en de Europese zomerhit "Baila (Sexy Thing)" bevat.

In mei 2004 bracht Zucchero het album Zu & Co. uit, waarin hij duetten zingt met grote artiesten waaronder Pavarotti, Bocelli, Tom Jones, Eric Clapton, Miles Davis en Sting. In oktober volgde de DVD 'Zu & Co. Live at the Royal Albert Hall waarop Zucchero samen met, onder andere, Eric Clapton, Luciano Pavarotti, Paul Young, Brian May en Solomon Burke nummers van 'Zu & Co.' ten gehore bracht. In 2005 volgde een Nederlandse versie van "Zu & Co." met een speciaal hiervoor opgenomen duet met Ilse DeLange.

In september 2006 is 'Fly', een nieuw studioalbum van Zucchero uitgekomen, geproduceerd door Don Was. De eerste single was "Bacco Perbacco", die gevolgd werd in begin 2007 door "Occhi", beiden waren Paradeplaat op Radio 2. Op 27 en 28 mei 2007 gaf Zucchero een concert in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

In november 2007 komt een nieuw compilatie album uit onder de titel All the Best. In 2008 tourt Zucchero naar aanleiding van dit album, en gaf drie concerten in Nederland: in Ahoy, Rotterdam, in De Oosterpoort, Groningen en in Vredenburg Leidsche Rijn, (Utrecht).


Naast zijn normale optredens, treed Zucchero veelal op tijdens benefiet concerten zoals de Pavarotti & Friends concerten voor War Child, het Netaid concert in New York, en twee van de Live 8 concerten. Bovendien is Zucchero een van de ambassadeurs van 46664, de benefiet organisatie van Nelson Mandela dat aandacht probeert te vestigen op het probleem van HIV/AIDS in Afrika en de rest van de wereld. Daarnaast gaan sommige album opbrengsten naar AIDS bestrijding en de Italiaanse Multiple Sclerose organisatie AISM. In 2006 werd Zucchero door de toenmalige Italiaanse president Carlo Azeglio Ciampi benoemd tot 'commendatore' vanwege zijn internationale promotie van de Italiaanse muziek.» Reageer (0)
29-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterie rond bloedwaterval op Antarctica ontrafeld

Mysterie rond bloedwaterval op Antarctica ontrafeld

In de McMurdo Dry Valleys op Antarctica is een bloederige stroom te zien die wetenschappers tot voor kort voor een raadsel stelde. Lang werd gedacht dat algen de lugubere waterval kleurden, maar niets is minder waar.
"Ik bestudeer de bloedwaterval al lang en het is altijd een mysterie geweest", stelt Jill Mikucki, die samen met haar team van de universiteit van Tennessee wist te achterhalen hoe de felrode stroom ontstaat.

Met dank aan een elektromagnetische sensor die bevestigd werd aan een helikopter, konden ze de temperatuur en het vochtgehalte van de vallei onderzoeken. Zo ontdekten ze de oorsprong van de 'Blood Falls': extreem koud en zout grondwater dat omliggende meren verbindt in een grootschalig ondergonds netwerk. Het bevat zeer waarschijnlijk microbieel leven dat bestand is tegen extreme omstandigheden. De rode tint zelf ontstaat door ijzeroxide.

Voor Mikucki is dit echter nog maar het topje van de ijsberg. "De bloedwatervallen zijn eigenlijk niet meer dan een kleine uitschieter in een veel spannender geheel", klinkt het. Haar onderzoek blijkt namelijk ontzettend relevant te zijn voor de verkenning van planeten als Mars, waar recent ook sporen van een waternetwerk werden gevonden.

"Als we leven op een andere planeet gaan vinden, zal dat zeer waarschijnlijk hard lijken op wat we tegenkomen op Antarctica. De ondergrond is zeer aantrekkelijk als je denkt aan buitenaards leven. Het is misschien koud en donker, maar het beschermt tegen de barre omstandigheden aan de oppervlakte", luidt de analyse. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby Q verzwakt en opnieuw apart gezet

Baby Q verzwakt en opnieuw apart gezet

Droevig nieuws uit Planckendael: het pasgeboren olifantje Q drinkt niet genoeg en staat terug apart om aan te sterken. Dat meldt het dierenpark op haar website.
Het stiertje zou normaal zes liter per 24 uur tijd moeten drinken, maar dat haalt hij niet. Baby Q is verzwakt en dus hebben zijn verzorgers hem vandaag opnieuw apart gezet.

Planckendael meldt dat er ook internationaal wordt meegekeken naar zijn toestand en in overleg er alles aan gedaan wordt om de baby te helpen. Ook voor de bedreigde Aziatische olifant in Europa, is deze baby een belangrijke aanwinst als hij het haalt.

Het diertje wordt nu weer apart verzorgd en gevoed in de verzorgingsbox terwijl de vrouwtjes alle dagen buiten wandelen. Regelmatig is er nog wel contact tussen de baby en de kudde. Zowel de dierenarts als de verzorgers houden Q de klok rond in de gaten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom kijkt uw trouwe viervoeter u zo smekend aan

Daarom kijkt uw trouwe viervoeter u zo smekend aan

Een hond die zijn allerliefste vragende puppyoogjes opzet, is niet noodzakelijk aan het smeken om lekkere brokjes. Japanse onderzoekers ontdekten dat oogcontact de hoeksteen is voor de band tussen mens en hond, zo schrijft de Nederlandse krant de Volkskrant.
Honden en hun baasjes die elkaar aankijken voelen verwantschap, net zoals dat bij ouder en kind het geval is. Oogcontact tussen een hond en zijn baasje zorgt ervoor dat zowel mens als dier het "knuffelhormoon" oxytocine aanmaakt. Dat hormoon wekt genegenheid en verwantschap op tussen mens en dier, zo schrijft de Volkskrant. Hoe meer je zelf naar je hond kijkt, hoe meer hij jou ook zal aankijken.

Japans onderzoek
Japanse onderzoekers analyseerden dertig honden die met hun baasje in een aparte ruimte zaten, en lieten ze een half uur samen doorbrengen. Ze maten voor en na het samenzijn de concentratie oxytocine in de urine van zowel de hond als het baasje, en de concentratie bleek hoger bij honden en baasjes die het meeste oogcontact hadden tijdens dat half uur.

Vrouwelijke honden gevoeliger?
Vrouwelijke honden zijn mogelijk gevoeliger aan oxytocine. In een tweede experiment kregen honden via een zoutoplossing oxytocine in hun snuit toegediend, voor ze opnieuw een half uur in dezelfde ruimte werden gebracht met hun baasjes. Bij dit experiment mochten de baasjes zelf geen contact zoeken met hun hond. De teefjes zochten bij dat experiment duidelijk meer oogcontact met hun baasjes dan de reuen.

Niet bij wolven
Bij wolven, toch de dichtsbijzijnde familieleden van de hond, trad dit sociale hechtingsmechanisme opvallend genoeg niet op, zelfs niet bij wolven die door mensen werden opgevoed. Onderzoekers van het wetenschappelijk tijdschrift Science vermoeden dat het hechtingsmechanisme dus ontstaan moet zijn tijdens de domesticatie van de hond, tegelijkertijd bij honden en mensen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gabriella Cilmi - Sweet About Me

Gabriella Cilmi - Sweet About Me

Klik op de foto om haar te beluisteren


Gabriella Cilmi (Melbourne, 10 oktober 1991) is een Australische zangeres en songwriter van Italiaanse afkomst. Ze scoorde onder meer een hit met het nummer "Sweet About Me".


Gabriella Cilmi werd geboren in Melbourne, de tweede grootste stad van Australië, als dochter van Italiaanse emigranten uit de regio Calabrië.


In 2004 trok Cilmi de aandacht van medewerkers bij de platenmaatschappij Warner Music door op indrukwekkende wijze een cover te zingen van Jumpin' Jack Flash, een nummer van de Rolling Stones. Deze act deed de jonge zangeres op het Lygon Street Festa, een festival in Melbourne. Als gevolg hiervan tekende ze op 13-jarige leeftijd haar eerste contract.


Haar debuutsingle Sweet About Me bracht ze uit als 16-jarige en de single werd in de Lage Landen betiteld als 3FM Megahit en TMF Superclip. Het nummer haalde de top 3 in de hitlijsten van Nederland en België. Ook in andere landen deed Sweet About Me het goed in de hitlijsten. In Australië en Noorwegen heeft de single op 1 gestaan, terwijl ook in onder andere Oostenrijk, Tsjechië, Denemarken, Engeland en Zweden de top tien werd gehaald.» Reageer (0)
28-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw moet van agent in hete auto zitten nadat ze hond achterliet

Vrouw moet van agent in hete auto zitten nadat ze hond achterliet

http://static2.hln.be/static/photo/2015/13/8/1/20150427165200/media_xll_7665886.jpg

Een Amerikaanse vrouw die onlangs haar hond naar eigen zeggen 'eventjes' in de auto liet zitten terwijl ze naar de winkel ging, heeft een aparte waarschuwing gekregen. Een politieagent besloot haar zelf even in de wagen te laten plaatsnemen, zodat ze kon ondervinden hoe warm het er precies wordt.

De politie in Strongsville, Ohio kreeg volgens plaatselijke media op 12 april een telefoontje van een bezorgde voorbijganger. Toen de vrouw - die niet bij naam wordt genoemd - dus terug naar haar wagen keerde op de parking van een Walmart-filiaal, stond een agent haar op te wachten.

Ze was ervan overtuigd dat haar hond helemaal ok was, maar de agent zou haar gevraagd hebben om toch even zelf in de auto te gaan zitten met de ramen dicht en de motor af. Hoewel ze naar eigen zeggen geen problemen ondervond, zag ze er volgens de agent toch "oncomfortabel" uit. De vrouw kwam er uiteindelijk met een waarschuwing vanaf.

Het is niet de eerste keer dat een Amerikaanse politieagent een onoplettende eigenaar zo op zijn of haar fout wijst. Vorig jaar moest Shelly Nicholas uit New Mexico naar verluidt ook in haar hete wagen plaatsnemen nadat ze haar hond daar had achtergelaten. Zij diende later klacht in omdat de agent "grof" was. Het is niet geweten of de agent in kwestie uiteindelijk gesanctioneerd werd. Het incident werd vastgelegd met zijn bodycam (zie hieronder).

Het mag dan slechts "ongemakkelijk" aanvoelen voor volwassenen, maar de hitte in een auto kan dodelijk zijn voor een kind of een dier. Honden zijn gevoeliger dan mensen voor hitte en de temperaturen in een auto stijgen ook sneller dan mensen vaak beseffen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 10 restaurants denkt aan stoppen door witte kassa

1 op 10 restaurants denkt aan stoppen door witte kassa

http://static2.hln.be/static/photo/2015/6/2/1/20150428063717/media_xll_7666696.jpg

9 procent van alle restaurantuitbaters - of bijna 1 op de 10 - ­overweegt te stoppen als de witte kassa er is. Vanaf volgend jaar is die verplicht. De overheid hoopt zo zwart geld en zwartwerk uit de sector te halen.

Uit een onderzoek bij meer dan 600 restaurants en andere eetgelegenheden door zelfstandigenorganisatie NSZ blijkt bovendien dat drie kwart van de zaken van plan is om zijn gerechten duurder te maken, gemiddeld met 14 procent. Bijna de helft is ervan overtuigd dat personeel ontslaan onvermijdelijk is. Eén op de vijf vreest zelfs een faillissement door de nieuwe kassa's. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Norah Jones - Sunrise

 Norah Jones - Sunrise

Klik op de foto om haar te beluisterenNorah Jones, volledige naam Geetali Norah Jones Shankar (New York City, 30 maart 1979), is een Amerikaanse jazz-zangeres.

Jones is een dochter van de Indiase sitarspeler Ravi Shankar en Sue Jones. Ze is een halfzuster van muzikante Anoushka Shankar, geboren uit het tweede huwelijk van haar vader Shankar. Jones bracht haar jeugd door bij haar moeder, die naar Dallas (Texas) verhuisde toen ze vier jaar oud was.

Jones is sterk beïnvloed door de muziek van (onder andere) Bill Evans en Billie Holiday. Ze beschouwt Willie Nelson als haar grote idool. Op vijfjarige leeftijd begon Jones met zingen in kerkkoren. Twee jaar later startte ze met pianolessen en speelde ze een tijdje saxofoon. Op haar vijftiende verhuisde Jones naar Dallas, waar ze zich inschreef op de Booker T. Washington High School voor drama en visuele kunsten. Op haar zestiende gaf ze haar eerste optreden in een plaatselijke coffeeshop, waarbij ze I’ll be seeing you zong. Ze vond zingen leuk, maar had het idee dat een pianostudie haar een vastere basis zou geven. Terwijl ze nog op school zat, won ze de Down Beat Student Music Awards (SMA) voor Best Jazz Vocalist en Best Original Composition in 1996. In 1997 behaalde ze nogmaals een SMA voor Best Jazz Vocalist.

Nadat Jones afstudeerde, vertrok ze naar de University of North Texas, waar ze zich toelegde op jazzpiano. Ze zong een tijd in een bandje genaamd Laszlo. Ze speelden vooral muziek die ze zelf beschrijft als ‘donkere jazzachtige rock’. In 1999 verhuisde ze naar New York waar ze regelmatig optrad met de funk-fusion groep Wax Poetic. Tussen baantjes als serveerster door ging Jones om met de plaatselijk songwriters. Ze kreeg daardoor inspiratie om haar eigen nummers te gaan schrijven. Uiteindelijk werd er een groep gevormd met songwriter Jess Harris, Lee Alexander als bassist en Dan Rieser als drummer. Jones zong en speelde piano. In oktober 2000 nam de groep een paar demo’s op voor ‘Blue Note Records’. Voor Jones was dit de gelegenheid om vocaal terug te keren naar haar jazzroots en opnieuw liedjes te schrijven. Het resultaat van de demo’s werd uitgebracht als EP onder de titel First sessions. In 2001 tekende Jones een contract bij Blue Note Records.

In mei 2001 begon Jones met het opnemen van haar album Come Away With Me. Ze deed hiervoor voorbereidend werk met producer Craig Street in de ‘Baersville Studio’ in Woodstock. In augustus 2001 gingen Norah en haar muzikanten weer de studio in, deze keer met producer Arif Mardin in de Sorcerer Sound-studio in Manhattan. Het album kwam uit in februari 2002. Jones was de grote winnaar tijdens de uitreiking van de Grammy's in 2003. Ze won in elke categorie waarin ze genomineerd was en ging zo met acht Grammy's naar huis. Haar debuutalbum werd beloond met bekroningen in de categorieën Beste Nieuwkomer, Beste Album, Beste Song (Don't know why), Beste Opname (Don't know why), Beste Gezongen Popalbum, Beste Zangeres, Beste Songwriting en Beste Productie. Tegen het einde van 2006 waren er wereldwijd 19 miljoen exemplaren van Come Away With Me over de toonbank gegaan.

In februari 2004 kwam Jones' tweede studio-album Feels Like Home uit. Binnen één week waren van het schijfje wereldwijd één miljoen exemplaren verkocht. Hoewel Come Away With Me beter verkocht dan Feels Like Home (vier miljoen stuks wereldwijd) zag het publiek Jones' tweede album toch als de succesvolle opvolger waar op gehoopt was. Met het album in haar bagage ging Jones op tournee, samen met haar eigen Handsome Band. Van de tour verschenen opnames op de dvd Live in 2004.

Sinds 2005 werkte Jones aan haar derde album, dat vanaf januari 2007 in de winkels lag onder de titel Not Too Late. Als eerste single hiervan verscheen het nummer Thinking About You.

Tevens in 2007 maakte Jones haar debuut als filmactrice met een hoofdrol in My Blueberry Nights. Ze was vijf jaar eerder te zien in Two Weeks Notice, maar dan als zichzelf.


» Reageer (0)
27-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 redenen waarom je iedere dag koffie zou moeten drinken

9 redenen waarom je iedere dag koffie zou moeten drinken

http://static2.hln.be/static/photo/2015/7/15/1/20150427113358/media_xll_7665196.jpg

Ons ochtendlijke kopje koffie is een veel besproken (en omstreden) gewoonte. Het ene onderzoek beweert dat je koffie best helemaal links laat liggen, terwijl het ander het drankje dan weer de hemel in prijst. Onderzoek of geen onderzoek, dit is waarom je dat kopje koffie toch maar beter niet overslaat.

1. Je wordt er wakker van
No sh** Sherlock, zal je denken. Inderdaad, maar wist je dat zelfs de geur van geroosterde koffiebonen de gevolgen van te weinig slaap teniet kunnen doen? Bovendien werkt dat eerste slokje koffie al na 10 minuten én duurt het effect maar liefst vier uur.

2. Koffiedutjes zijn toegelaten
Het heeft even tijd nodig vooraleer de caffeïne in je bloed terecht komt, waardoor een kort dutje na het drinken van een tas koffie de ideale energieboost wordt. Nooit meer een namiddagdipje? Laten we dan nu allemaal ijveren voor het invoeren van koffiedutjes op de werkvloer.

3. Kanker tegengaan
Volgens een recente studie kunnen twee (of meer) koppen koffie per dag borstkanker helpen voorkomen. Het koffiebrouwsel verhindert namelijk de groei van tumoren en daarnaast zorgen bepaalde zuren ervoor dat reeds aangetaste cellen beter op behandelingen reageren.

4. Boost voor je metabolisme
Eerlijk is eerlijk, een fitnessbezoek zal het niet vervangen, maar caffeïne zorgt er wel voor dat je metabolisme gestimuleerd wordt. Extra bonuspunt: het heeft ook een positief effect op diabetes. Zo onthulde een onderzoek een afname van maar liefst 12%. Ook was de link tussen koffie en de diabetes sterker voor vrouwen dan voor mannen. Bestel dus gerust nog een kopje bij!

5. Anti aging
Eventuele rimpels zullen niet verdwijnen (helaas), maar een kop koffie per dag zorgt er wel voor dat je mentaal helder blijft. Zo ontdekten wetenschappers dat koffie niet alleen je geheugen verbetert, maar ook andere ouderdomskwaaltjes. Daarnaast is er zelfs een verband tussen koffie en een verlaagd risico op dementie, Alzheimer en Parkinson.

6. Het beschermt je ogen
Wetenschappers hebben een bijzonder krachtig antioxidant in koffie ontdekt, waardoor gezichtsverlies, blindheid en glaucoma (beschadiging van de oogzenuw) voorkomen kunnen worden. Dat komt omdat dat antioxidant, ook wel chlorogeenzuur genoemd, schade aan het netvlies afremt.

7. Die workout lijkt makkelijker
Geen zin in een avondje joggen? Een kopje koffie op voorhand kan je net die motivatie geven die je nodig had. Zo rapporteerden sportievelingen die voordien caffeïne hadden gekregen dat hun workout een stuk vlotter en aangenamer was dan zij die zonder caffeïne aan het sporten gingen. Bovendien aten ze ook nog eens 72 calorieën minder.

8. Goed voor je hart
Je hart is een harde werker, het slaat namelijk meer dan 4.000 keer per uur. Een kopje koffie op tijd en stond zorgt ervoor dat het prima in vorm blijft. Zo loop je minder risico op verstopte aders en vermindert het de kalkafzetting in de aderen, waardoor ook het risico op een hartaanval vermindert.

9. Weg met depressies
Als dit geen lach op je gezicht tovert: een studie over een periode van tien jaar bij duizenden vrouwelijke koffiedrinkers legde een verminderd risico op depressie bloot. Je voelt je dus niet alleen na een paar minuutjes al een stuk opgewekter, ook op lange termijn heeft het goedje een positief effect. Proost! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Held! Visser redt babyvosje uit klauwen van dierenbeulen

Held! Visser redt babyvosje uit klauwen van dierenbeulen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/12/6/8/20150427105344/media_xll_7665068.jpg

Nadat enkele dierenbeulen een moedervos hadden doodgeschoten, begonnen ze als bezetenen tegen haar weerloze kleintje te schoppen. Een visser die het zondag allemaal zag gebeuren in het Britse Suffolk riskeerde zijn leven om het babyvosje te redden. Dat schrijft The Mirror.

De visser was rond 2 uur 's nachts op weg naar huis toen hij het vreselijke tafereel voor zijn ogen zag gebeuren op een plattelandsweggetje. De man kwam onmiddellijk tussenbeide en kon het vosje redden uit de klauwen van de beulen terwijl hij zelf enkele slagen moest incasseren.

Het opvangcentrum waar het vosje nu vertoeft, bestempelde de visser als een echte held. "Die man verdient een medaille", aldus John Garner van het opvangcentrum. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbraak in astma-onderzoek: over vijf jaar geen puffers meer?

Doorbraak in astma-onderzoek: over vijf jaar geen puffers meer?

Goed nieuws voor astma-patiënten: binnen de vijf jaar is er mogelijk een medicijn dat astma-aanvallen voorkomt, waardoor het voortdurend meenemen van een puffer overbodig wordt. Dat ontdekten wetenschappers aan de universiteit van Cardiff, Wales.
Onderzoekers aan de Cardiff University in Wales hebben de oorzaak van astma gevonden, wat tot een nieuwe behandeling van de aandoening zou kunnen leiden binnen de vijf jaar. Met behulp van weefsel van luchtwegen van mensen en muizen met of zonder astma, ontdekten de wetenschappers dat de calcium-gevoelende receptor CaSR de oorzaak is van de chronische ontsteking van de luchtwegen. Bij astmapatiënten is de CaSR overactief waardoor de luchtwegen ontstoken raken en vernauwen, met benauwdheid, hoesten, en kortademigheid tot gevolg.

Medicijn bestaat al
Na de ontdekking van de concrete oorzaak van het astmaprobleem, kwamen de onderzoekers tot het besef dat er al medicijnen bestaan die deze cellen desactiveren en dus de symptomen kunnen stoppen. Calcilytics, dat gebruikt wordt als middel tegen botontkalking, zou het antwoord kunnen zijn op de vraag naar een astmamedicijn. "Als we nu nog kunnen bewijzen dat calcilytics veilig is als we het rechtstreeks toedienen in de longen van astmapatiënten, zouden we over vijf jaar astma kunnen stoppen," zegt hoofdonderzoekster professor Daniela Riccardi. De wetenschappers hopen dat het medicijn preventief werkt zodat er geen astma-aanvallen meer plaatsvinden, en het voortdurend meedragen van een puffer overbodig wordt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby Q drinkt kolfmelk van andere olifantenmoeder

Baby Q drinkt kolfmelk van andere olifantenmoeder

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/13/2/20150426113806/media_xll_7662542.jpg

In Planckendael heeft Baby Q een rustige nacht achter de rug. Het diertje heeft veel geslapen en vier liter poedermelk gedronken. Daarnaast krijgt hij ook afgekolfde melk van de zwangere Phyo Phyo, de moeder van Kai-Mook.
Maanden voor de mogelijke bevallingsdatum trainden de verzorgers beide toekomstige moeders, zowel May Tagu als Phyo Phyo, om in geval van nood eventueel melk af te kolven. Bij deze laatste lukt dit regelmatig, en Baby Q krijgt naast poedermelk ook haar melk te eten, maar May Tagu laat dit nog steeds niet toe. De situatie is verre van ideaal, want moedermelk geeft nog steeds de beste kansen voor de toekomst. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ed Sheeran - Thinking Out Loud

Ed Sheeran - Thinking Out Loud

Klik op de foto om hem te beluisteren


Edward Christopher Sheeran (Halifax, 17 februari 1991) is een Brits singer-songwriter. Hij tekende in 2011 een contract bij Asylum/Atlantic Records. Sheeran brak door in juni 2011 met zijn debuutsingle The A Team, die binnenkwam op de derde positie in de UK Singles Chart. Daarna bracht hij onder meer Lego House, Give Me Love en Thinking Out Loud uit.

» Reageer (0)
26-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby Q wordt goed aanvaard door kudde, maar moeder May Tagu blijft afstandelijk

Baby Q wordt goed aanvaard door kudde, maar moeder May Tagu blijft afstandelijk

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/13/2/20150426113806/media_xll_7662542.jpg

Sinds gisteren deelt het pasgeboren olifantje Baby Q het verblijf met de rest van de vrouwtjes. Het diertje lijkt goed aanvaard te worden, maar helaas blijft zijn toestand zorgwekkend. Mama May Tagu heeft haar jong nog steeds niet laten drinken en laat de verzorgers ook niet toe om melk af te kolven. Dat lukt wel bij de nog zwangere Phyo Phyo, maar dat is op termijn lang niet voldoende om het jong een goede overlevingskans te bieden.

Q heeft volgens Planckendael ook opnieuw een goede nacht achter de rug en heeft poedermelk kunnen drinken. De situatie is echter nog steeds zorgwekkend. De olifantentempel blijft daarom nog even gesloten voor het publiek. Bezoekers konden de olifantenvrouwtjes zondag wel tussen 11 en 14 uur buiten een frisse neus zien halen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 beautytips uit de oude doos die écht werken

6 beautytips uit de oude doos die écht werken

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/2/7/20150424131343/media_xll_7658332.jpg

Sommige beautytips zijn zo oud als de straat, maar worden toch keer op keer bovengehaald. Met reden, want ze werken ook écht. Deze 6 beautytips vertelde je oma je zelfs al.

1. Gebruik altijd een vochtinbrengende crème.
Een gedehydrateerde huid kan leiden tot eczeem, rimpels en een jeukende huid."Mijn grootmoeder en moeder drukten me altijd op het hart om mijn huid te hydrateren na een douche of bad", aldus dermatoloog Amy McMichael. "Veel mensen vergeten naast hun gezicht vaak de rest van hun huid te hydrateren, en dat is jammer. Je huid ziet er namelijk zoveel beter uit als ze niet uitgedroogd is!"

2. Slaap op je rug om je huid jong te houden
Oké, het is lekker comfortabel om op je buik te slapen, maar daar een gewoonte van maken zorgt ervoor dat je veel sneller zichtbare lijntjes in je huid krijgt. Kan je het maar niet gewend worden om op je rug te slapen? Vervang je kussensloop dan door een satijnen exemplaar, dat zachter is voor je gezicht.  

3. Drink niet met een rietje
Een rietje zorgt er namelijk voor dat je lijntjes rond je mond krijgt. Net als roken, trouwens.

4. Vaseline is een echte beauty must-have
Droge lippen, een trekkende huid of kloven in je hielen? Vaseline is een must-have die elke vrouw in haar beautykastje moet hebben.

5. Probeer 8 uur per nacht te slapen
Je huid vernieuwt zichzelf 's nachts. Daarom is het belangrijk dat je voldoende slaapt. Onvoldoende slaap kan namelijk leiden tot een droge, pufferige huid en zelfs rimpels.

6. Je bent wat je eet
Dagelijks een flinke portie groenten eten is goed voor je hart en je huid. Groene bladgroenten zitten boordevol antioxidanten die je huid beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed gek? Raf loopt marathon van Antwerpen op blote voeten

Goed gek? Raf loopt marathon van Antwerpen op blote voeten

http://static1.hln.be/static/photo/2015/11/16/6/20150426091544/media_xll_7662426.jpg

Antwerpen is vandaag in de ban van het lopen. Zowel Linkeroever als de binnenstad worden ingepalmd door de marathon en de ten miles. Een van de lopers is Raf De Smet. Op zich niets bijzonder, ware het niet dat de Antwerpenaar de 42 km vandaag op zijn blote voeten aflegt. Raf gaf deze morgen zelf tekst en uitleg tijdens de weekend Jolien Roets show op Q-Music. "Lopen is een grote passie, het is voor mij dan ook een feestdag", klinkt het bij de man die wekelijks maar liefst 150 kilomter afloopt.

Dat vraagt dus duidelijk om een extra uitdaging en daarom loopt Raf vandaag op zijn blote voeten door de Antwerpse straten. "Af en toe doe ik dat eens. Ik loop heel graag blootsvoets. Eigenlijk zouden meer mensen dat moeten doen. (...) De eerste keer dat ik dat deed had ik wel last van blaren, maar na twee weken heb je eelt op je voeten en is dat geen enkel probleem." Geen schrik voor glas op de weg? "De grote stukken zie ik meestal op voorhand liggen en de kleine stukken haal ik er achteraf wel uit." Succes alvast! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scorpions - Still Loving You

Scorpions - Still Loving You

Klik op de foto om ze te beluisteren
Scorpions is een Duitse hardrockband uit Hannover.

De band werd opgericht in 1965, een jaar na hun naamgenoot uit Engeland. Het eerste album van de Scorpions kwam echter pas uit in 1972. De band werd internationaal bekend in 1984 met het album Love at First Sting. Op dit album stond de bekende single Still loving you. Met het nummer Wind of Change haalde de band in 1991 nog een nummer 1-hit in Nederland. Het nummer Wind of Change werd geschreven over de veranderingen in Oost-Europa in die tijd.

Scorpions was de eerste Westerse band die in de voormalige Sovjet-Unie mocht optreden. Op 21 juli 1990 was Scorpions samen met veel andere bands bij de voorstelling The Wall van Roger Waters in Berlijn.

In 2010 hebben ze besloten om hun laatste album op te nemen met de naam Sting in the Tail. En daarna volgt een 3 jaar durende afscheidstournee.

» Reageer (0)
25-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzorgers erg somber over Baby Q

Verzorgers erg somber over Baby Q

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/3/2/20150423091849/media_xll_7655477.jpg

In Dierenpark Planckendael is vanochtend geprobeerd om olifant May Tagu te herenigen met haar baby, Q. Het jong kon vrijdag na twee dagen eindelijk zelfstandig stappen en leek op die manier klaar om te gaan drinken bij zijn moeder, maar die laat dat nog steeds niet toe. Volgens het dierenpark is het nochtans cruciaal dat het kind zo snel mogelijk kan drinken, want op kunstvoeding kan het niet lang overleven.
Q kwam woensdag na een schijnbaar probleemloze bevalling ter wereld, maar door de onhandigheid van May Tagu kon het niet rechtstaan en gaan drinken. Aangezien dat moet gebeuren tijdens de eerste uren, haalden de verzorgers het jong wat later weg bij de moeder om het kunstvoeding te geven en op krachten te komen. Het stiertje herstelde moeizaam, maar leek vrijdag toch stilaan klaar om weer bij zijn moeder gelaten te worden.

Hoewel May Tagu zaterdag bij de reïntroductie volgens Planckendael niet meer zo ruw was als woensdag, blijft ze wel angstig en afstandelijk reageren. Moeder en kind blijven voorlopig bij elkaar, apart van de andere olifanten en weg van het publiek, om hun band een kans te geven. "Baby Q kan niet overleven op kunstmelk alleen", aldus Planckendael in een mededeling. "De tijd dringt en deze ontwikkelingen stemmen ons erg somber."

De verzorgers van Baby Q hebben bovenstaand ontroerend filmpje van het slurfcontact tussen May Tagu en haar wankele baby online gezet. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste vrouw ter wereld (122) onthult sleutels tot een gezond leven

Oudste vrouw ter wereld (122) onthult sleutels tot een gezond leven

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/15/7/20150424171329/media_xll_7659382.jpg

Vandaag werd een 122-jarige Vietnamese vrouw officieel erkend als de oudste mens ter wereld door het lokale kantoor van het Guinness Recordboek. Ontdek hier waar zij haar lang én gezond leven aan toeschrijft.

De reden dat Nguyen Thi Tru zo oud is kunnen worden, is naar eigen zeggen dankzij haar onbaatzuchtigheid en haar lievelingseten: rijstpap met melk, varkensvlees en pudding. "Mijn geheim om zo gezond te blijven, is nooit een maaltijd overslaan, optimistisch blijven en andere mensen tot rust brengen", getuigde ze vorig jaar al in de pers.

De documenten van Nguyen Thi Tru uit Ho Chi Minhstad werden pas drie weken na de dood van de de Japanse Misao Okawa echt bevonden. Okawa was jarenlang officieel de oudste mens ter wereld, ze stierf op 1 april op 117-jarige leeftijd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 redenen waarom je een (Belgische) appel per dag moet eten

5 redenen waarom je een (Belgische) appel per dag moet eten

Het gaat gaat niet goed met onze appelen door de Russische boycot. Daarom roept het Verbond van Belgische Tuinbouwers de Belgen op om meer inheemse appelen te eten. We geven alvast vijf redenen om elke dag een appel op het menu te zetten.
Tegenwoordig smijten winkels met superfoods als granaatappels en gojibessen naar ons hoofd, waardoor de Belg de gewone appel vergeten lijkt te zijn. Toch heeft dit fruit ook heel wat gezondheidsvoordelen.

1. Voedzame stoffen
In appels zitten heel wat oplosbare vetten (4 gram per middelgrote appel) voor een bescheiden hoeveelheid calorieën. Dit maakt het een vullend én zoet tussendoortje. Daarnaast is het fruit een goede bron van vitamine C (met 1 appel zit je 14 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid).

2. Gewichtsverlies
Appels stillen de honger maar bevatten niet zoveel calorieën. Het is dus niet verrassend dat ze gewichtsverlies promoten. Een studie heeft aangetoond dat gedroogde appels kunnen helpen vermageren. De onderzoekers aan de universiteit van Florida menen dat dit komt door bestanddelen als antioxidanten en pectine.

3. Hartgezondheid
Wetenschappers in het Amerikaanse Iowa hebben na een onderzoek van 20 jaar ontdekt dat deze fruitsoort het risico op hartziekten beperkt. Finse onderzoekers hadden eerder al aangetoond dat regelmatige appeleters minder risico lopen een hartaanval. De antioxidanten zouden helpen om de slechte cholesterol te verlagen.

4. Bescherming tegen metabolisch syndroom
Mensen die appels eten, hebben minder kans om het metabolisch syndroom te ontwikkelen. Dit is een reeks van symptomen die in verband worden gebracht met een verhoogd risico op hartziekten en diabetes. Vorsers beweren op basis van onderzoekn dat mensen die een appel eten minder kans lopen op symptomen van het metabolisch syndroom dan wie dat niet doet. De appeleters hebben een lager niveau van het  C-reactief proteïne, een teken van ontsteking in het bloed, dit kan duiden op een verhoogd risico van hartziekten en diabetes.

5. Beter sporten
Een appel eten voor je gaat sporten kan je prestaties verbeteren. Dit fruit bevat namelijk het antioxidant quercetine, wat het uithoudingsvermogen een boost geeft omdat er meer zuurstof naar de longen gaat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe detectiveroman J.K. Rowling op komst

Nieuwe detectiveroman J.K. Rowling op komst

http://static1.hln.be/static/photo/2015/18/5/3/20150424205326/media_xll_7659678.jpg

J.K. Rowling heeft onder het pseudoniem Robert Galbraith een nieuwe detectiveroman geschreven die later dit jaar verschijnt. De Harry Potter-schrijfster maakt via Twitter bekend dat het boek de titel 'Career of Evil' krijgt.

'Career of Evil' is na 'The Silkworm' en 'The Cuckoo's Calling' het derde Galbraith-boek over privédetective Cormoran Strike. Rowling laat weten dat ze vandaag de laatste letter op papier heeft gezet.

Uitgeverij Little, Brown twittert dat 'Career of Evil' in de herfst in de rekken zal liggen. De precieze releasedatum is nog niet bekend. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vreemde dingen die alle koppels met een lange relatie doen

De vreemde dingen die alle koppels met een lange relatie doen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/3/3/10/20150425081524/media_xll_7659625.jpg

Sms'en naar je vriend die één kamer verder zit, en ongegeneerd boeren laten op eender welk moment: geef maar toe, jij doet het ook als je in een lange relatie zit. Net zoals deze acht andere dingen, al komen we daar liever niet openlijk voor uit. 

Samen douchen zonder happy ending.
Tijds- en waterbesparing, weet je wel. Jij was eerst in de badkamer, maar hij sprong voor je in de douche, dus moet het maar snel even zo. Jullie weten trouwens beiden uit ervaring dat doucheseks toch nog nooit het gewenste resultaat oplevert.

Elkaars spullen in de badkamer gebruiken.
Je kan razend kwaad worden omdat hij aan jouw dure shampoo heeft gezeten, maar stiekem vind je zijn scheerschuim beter ruiken. Wel altijd netjes afdrogen en stiekem terug in de kast zetten, anders mag je niet meer boos worden om die shampoo.

Even bellen, van op 10 meter afstand
"Breng jij een glas mee uit de keuken, schat? Ik zit al zo goed in de zetel!" Of een andere klassieker: "Kan de tv wat stiller?" als één van beiden al in bed ligt. Lui? Helemaal niet.

Romantische conversaties =  boodschappenlijstjes
De laatste romantische sms? Dat moet toch al een paar maanden geleden zijn. Jullie sms-conversatie wordt gedomineerd door boodschappenlijstjes en de vraag of je moet wachten om te beginnen eten.

Snuffelen aan vuile kleren
"Liefje, kan ik deze nog aan, of is die voor de was?" Een liefdevol snuifje aan een vuil t-shirt van je wederhelft om een tweede mening te geven over de status van het ding, geef maar toe: we hebben het allemaal wel eens gedaan. Of we doen het ongeveer elke week, dat is ook oké.

Naar het toilet gaan met de deur open
Je verhaal was nog niet klaar, dus dat wil je rustig kunnen verder vertellen terwijl je op het toilet zit. Win-winsituatie.

Koosnaampjes en geheime taal
Al is het beter om die voor jullie tweetjes te houden, want anders wordt het echt gênant.

Samen liegen over "een afspraak"
Last-minute geen zin in de verjaardagsdrink van die gezamelijke vriend? Als partners in crime verzorgen jullie elkaar een alibi voor de avond, zodat jullie met z'n tweetjes Netflix kunnen bingewatchen en popcorn kunnen schranzen in je onesie. Sexy? Nee. Maar wel supergezellig.

Op de zetel slapen
Het is zó taboe om apart te slapen, en no way dat één van je jaloerse vriendinnen die je vriend al niet goed kan uitstaan er ooit achterkomt. Maar jawel, het is al gebeurd dat één van jullie beiden om welke reden dan ook een nachtje op de zetel heeft geslapen. Heerlijk trouwens, zo'n tweepersoonsbed voor jou alleen... (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herman Brood - My Way

Herman Brood - My Way

Klik op de foto om hem te beluisteren


Herman Brood (Zwolle, 5 november 1946 – Amsterdam, 11 juli 2001) was een Nederlands zanger, kunstschilder, pianist, acteur en dichter. Brood onderscheidt zich door zijn herkenbare zangstem en muzikale diversiteit. Hij was de Nederlandse belichaming van het zogenaamde Seks, drugs en rock-'n-roll. Nadat verscheidene pogingen om af te kicken geen succes hadden gehad, sprong Brood als eeuwige vrijbuiter de dood tegemoet vanaf het dak van het Amsterdamse Hilton-hotel. In zijn binnenzak zat een briefje waarop stond: "maak er nog een groot feest van"

Brood kreeg zijn eerste pianolessen in 1959. Op school kon hij niet goed meekomen; het liefst zat hij wat op een piano te pingelen in het verlopen fabriekje van zijn vader. Brood ging in 1964 naar de Kunstacademie in Arnhem en richtte daar The Moans op. De band deed veel optredens voor Amerikaanse militairen in West-Duitsland en Brood kreeg wel eens een pilletje toegeschoven om wakker te blijven. Zo begon zijn verslaving. In 1967 stapte hij over naar Cuby and the Blizzards. Hij ontmoet dan de toenmalige Miss Groningen Tekie Buissink, met wie hij een kortstondige relatie had. Op 24 mei 1968 wordt hun zoon Marcel geboren. Toen de platenmaatschappij vernam dat hij drugs gebruikte, werd hij uit de band gezet. Er volgde een onduidelijke periode, waarin Brood regelmatig in de gevangenis belandde wegens inbraken en handel in drugs. Begin 1974 deed hij mee aan een Cuby and the Blizzardsreünie voor het VARA-televisieprogramma Nederpopzien. Vanaf dit moment pakte hij zijn muzikale carrière weer op. Hij speelde korte tijd in de Noord-Hollandse formatie Stud en nam een album op met onder andere Jan Akkerman onder de naam Flash & Dance Band. Vervolgens trad hij toe tot de band Vitesse, na het debuutalbum in 1975 verliet hij die weer.

In 1976 vond een cruciale ontmoeting plaats. Brood speelde mee in Cuby and the Blizzards, die voor korte tijd waren heropgericht, toen hij in café 't Pleintje in Winschoten de naald van zijn injectiespuit in een prullenmand liet vallen. De eigenaar van het café, Koos van Dijk, kwam binnen toen Brood in de prullenmand op zoek was naar zijn naald. In plaats van Brood buiten de deur te zetten, keerde Van Dijk de prullenmand om en zocht ijverig mee. Vanaf dat moment trad Van Dijk op als Broods manager; hij zou dit blijven tot Broods dood in 2001.

In 1985 trad hij in het huwelijk met Xandra Jansen, samen hadden ze twee kinderen, Lola (1985) en Holly (1994) en een aangenomen dochter Brenda (1979). Zijn dochter Holly zong in Kinderen voor Kinderen (2006) en Kinderen Zingen Met Sterren (2008).   http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Herman-Brood.jpg?t=1267396100In de jaren daarna waaierde zijn carrière uit. Brood acteerde in een toneelstuk en een speelfilm, maar vooral in zijn eigen leven. Ook werd hij steeds actiever als schilder. Hij werkte op groot formaat en met felle kleuren, waarbij zijn werk stond in de traditie van Cobra. De keuze voor primaire kleuren kwam grotendeels voort uit noodzaak, omdat hij kleurenblind was. Vaak bracht hij met zwarte verf letters aan op zijn werk. De handtekening brood vormt veelal een opvallend onderdeel van het schilderij. Ondanks het kleurgebruik hebben de schilderijen een wat trieste uitstraling. Brood bleef daarnaast actief in de muziek, maar zijn albums uit deze periode haalden niet meer het niveau van Shpritsz. Beroemd werd hij met zijn openlijke uitspraken in de pers over seks en drugsgebruik. Hij genoot van alle aandacht en werd de bekendste harddrugsgebruiker in Nederland; de nationale knuffeljunk.

Door het gebruik van alle genotsmiddelen was tegen 2001 zijn lichaam geheel uitgeleefd. Pogingen om af te kicken hadden geen succes. Toen het leek alsof hij nog maar een paar maanden te leven had, nam Brood zelf het heft in handen en pleegde zelfmoord. Op 11 juli 2001 sprong hij van het Amsterdamse Hilton-hotel met in zijn binnenzak een briefje waarop stond: "maak er nog een groot feest van".
» Reageer (0)
24-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby Q zet eerste stapjes maar zijn toestand blijft zorgwekkend

Baby Q zet eerste stapjes maar zijn toestand blijft zorgwekkend

Lichtjes positief nieuws uit de zoo van Planckendael: babyolifantje Q heeft zijn eerste stapjes gezet. Al tempert de dierentuin het enthousiasme: "Een happy end is voorlopig nog niet in zicht", schrijft Planckendael op de blog 'Kai-mook grote zus'. "Er kan nog zoveel mislopen."
De eerste stapjes zijn slechts een eerste horde op een weg die volgens Planckendael nog lang is. "We moeten nog heel wat fasen doorworstelen voor we opgelucht kunnen ademhalen."

In de volgende fase wordt baby Q herenigd met zijn moeder May Tagu en YuYuYin. Die twee olifanten toonden vanaf het begin interesse in de babyolifant. Vervolgens hopen verzorgers hem met zijn overige familie te herenigen.

Baby Q krijgt momenteel kunstmelk, maar het is cruciaal dat hij binnenkort bij zijn moeder drinkt. Olifanten die enkel kunstmelk drinken, blijken niet langer dan een jaar te leven.

Het babyolifantje kwan zonder problemen op aarde, maar zijn onervaren en overbeschermende moeder reageerde onhandig op de komst van kleintje. De moeder duwde Q omver telkens hij wou rechtstaan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oh nee: nóg een nieuwe ziekte die teken overbrengen

Oh nee: nóg een nieuwe ziekte die teken overbrengen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/12/6/11/20150423231619/media_xll_7657316.jpg

Het lijkt wel of onderzoekers elk jaar nieuwe ziektes ontdekken die we door een tekenbeet kunnen oplopen. Zo ontdekten dokters uit de Amerikaanse staat Maryland samen met enkele Chinese collega's onlangs een nog nooit eerder geziene ziekte die door de kleine bloedzuigers wordt verspreid. 

Wetenschappers aan de University of Maryland School of Medicine bestudeerden samen met onderzoekers in China bloedstalen van 477 patiënten uit het noordoosten van China, die vorig jaar in een maand een tekenbeet kregen.

Uit de analyse blijkt dat 28 patiënten (6 procent) besmet raakten met een voorheen onbekende soort van bacteriën, die de naam 'Anaplasma capra' kreeg. "Dit is een volledig nieuwe soort van bacteriën", zegt de auteur van het onderzoek, dokter J. Stephen Dumler in een persverklaring. "Dit werd nooit eerder bij mensen gezien. We moeten nog veel te leren over deze soort, maar het kan dat deze bacteriën mensen besmetten over een breed gebied."

Net zoals bij andere ziektes die door teken worden overgedragen, kunnen de bacteriën een waaier aan symptomen veroorzaken; zoals koorts, hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid en spierpijn. Dokters slaagden er wel in de ziekte te bestrijden met antibiotica.

Teken dragen doorgaans bacteriën mee die op grotere dieren overleven, zoals muizen, herten en vee. De wetenschappers veronderstellen dat de pas ontdekte bacteriën afkomstig zijn van geiten en worden overgedragen door de Ixodes persulcatus. Die komen naast China ook voor in Oost-Europa, Rusland en Azië, waaronder Japan. Meer dan een vijfde van de wereldbevolking zou binnen het bereik van zo'n teek leven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peer is gered, nu staat appel onder druk door boycot

Peer is gered, nu staat appel onder druk door boycot

Het gaat "dramatisch slecht" met onze appelen, want ze zijn het grootste slachtoffer geworden van de Russische boycot. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. Volgens Philippe Appeltans van het Verbond van Belgische Tuinbouwers geraken de appelen zelfs tegen "dramatisch lage prijzen" niet verkocht.
Vorig jaar lanceerden de fruitboeren een campagne onder de noemer "Eet meer peer" om de gevolgen van de Russische sancties tegen het Westen te counteren. Dat werd een succes. "De prijzen zitten vandaag terug op het niveau van april 2014 en ze trekken zelfs nog iets aan", aldus Appeltans.

Voor de appelen werd niet echt gevreesd, want daarvan ging maar tien procent richting Rusland. Maar nu blijkt dat Poolse fruitboeren die ook naar Rusland exporteerden, hun fruit tegen dumpingprijzen op de Europese markt hebben gegooid. De Belgische appelexport naar andere landen viel stil, want er zijn amper alternatieven. "Wie ze toch verkocht kreeg, ontving er ook nog eens amper geld voor."

Er moet dringend iets gebeuren, vinden de fruitboeren. Ze dreigen bij de volgende oogst met overschotten te zitten. Na de actie van vorig jaar, richten ze zich dus nog eens tot de Belgische consument: "Eet meer appelen". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaak-Boël: Regering kiest kant koning Albert

Zaak-Boël: "Regering kiest kant koning Albert"

http://static3.hln.be/static/photo/2015/0/1/10/20150424081255/media_xll_7657855.jpg

Mag Delphine Boël de zaak tegen koning Albert verderzetten en hem om zijn DNA vragen? Neen, zegt de ministerraad in een juridisch advies. Boël reageert ontgoocheld. "De regering kiest de kant van koning Albert", zegt haar advocaat.

Opmerkelijke wending in de zaak- Boël: de ministerraad heeft een standpunt ingenomen in de strijd tussen koning Albert en zijn vermeende biologische dochter Delphine Boël. In een zogenaamde memorie aan het Grondwettelijk Hof schaart de regering zich achter de argumenten van de koning. Die zegt dat de 47-jarige kunstenares te laat was met haar eis om erkend te worden als zijn dochter. Ze had dat volgens het wetboek voor haar 22ste moeten doen. En er is nog een reden om de vraag tot erkenning af te wijzen: Jacques en Delphine Boël hebben zich jarenlang gedragen als vader en dochter, waardoor er een effectieve wettelijke band is tussen de twee.

Het Hof moet nu oordelen of Delphines grondwettelijk recht om te weten wie haar biologische vader is, geschonden is door de burgerlijke wetten (die dus stellen dat ze te laat komt en al een andere vader heeft). Ja, zegt Delphine zelf. Neen, zeggen de advocaten van Albert én nu ook de ministerraad. Nadat het Hof zijn oordeel geveld heeft, is het uiteindelijk aan de burgerlijke rechtbank om te beslissen wat ze met de eis van Boël doet.

De ministerraad wordt in álle vragen aan het Grondwettelijk Hof om een standpunt gevraagd, maar is niet verplicht om dat ook mee te delen. En dat had hij in deze zaak beter niet gedaan, zegt Alain De Jonge, advocaat van Delphine. "Want nu mengt de regering zich in een procedure waarin een oud- staatshoofd is betrokken."   (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tony Joe White - Polk Salad Annie

Tony Joe White - Polk Salad Annie

Klik op de foto om hem te beluisteren

Tony Joe White (Oak Grove, Louisiana, 23 juli 1943) is een Amerikaanse zanger, liedjesschrijver en gitarist die het bekendst is van zijn hit Polk Salad Annie, Rainy Night in Georgia. Hij wordt gewaardeerd om zijn specifieke donkere, lage stem.

Tony Joe White was de jongste van zeven kinderen en leefde op een katoenplantage in Oak Grove, Louisiana tijdens zijn kinderjaren. Zijn zijn eerste optredens waren tijdens schoolfeesten en nadat hij klaar was met de High school speelde hij in nachtclubs in Texas en Louisiana. In 1968 verhuisde hij naar Nashville.

Het eerste album van White, Black And White, werd opgenomen met David Briggs, Norbert Putnam en Jerry Carrigan, op dat album staat het wereldbekende nummer Polk Salad Annie en de cover Wichita Lineman van Jimmy Webb. Soul Francisco wordt een hit in Frankrijk. Eind september 1973 werd White gevraagd door producent Huey P. Meaux om mee te werken aan de Memphis sessies (die drie dagen duurde) en zo kwam het bekende album Southern Roots van Jerry Lee Lewis tot stand. Carl Perkins, Mark Lindsay (van Paul Revere and the Raiders, Wayne Jackson en de Memphis Horns deden tijdens de sessies mee, ook speelden Booker T. & the M.G.'s na drie jaar weer samen.

In de jaren 70 en 80 toerde White samen met Creedence Clearwater Revival en James Taylor. In Europa werd White bekend door zijn livedebuut op het Isle of Wight Festival in Engeland waar ook Jimi Hendrix aanwezig was. Nadat White in 1991 de cd Closer to the Truth had gemaakt, toerde hij samen met Eric Clapton en Joe Cocker. In 1993 maakte hij het album Path Of A Decent Groove en in 1995 Lake Placid Blues. De laatstgenoemde cd kreeg twee nominaties voor "Best R & B Album" tijdens de Nashville Music Awards.

In 1999 ging White terug naar zijn roots en maakte in Louisiana One Hot July. De cd werd wederom goed verkocht. Hij ging weer op tournee door Australië en Europa. In 2008 speelde White tijdens de Europese tournee op 65-jarige leeftijd een concert in Paradiso in Amsterdam en werkte hij tevens mee aan een cd van Susan Tedeschi. De bandleden waar hij in 2008 mee toerde waren Jeff Hale op drums en Ryson Rogers op keyboard, zelf zong hij, speelde gitaar en mondharmonica.
» Reageer (0)
23-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom brengt Geena Lisa óók een kookboek uit

Daarom brengt Geena Lisa óók een kookboek uit

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/9/11/20150423071444/media_xll_7653596.jpg

Geena Lisa gaat 4 kookboeken op de markt brengen, om net zoals de presentatrice een evenwicht te vinden in de keuken én in het leven. Want deze kookboekenreeks is er in tegenstelling tot de vele andere op maat van de actieve vrouw.

Geena Lisa is een drukbezette vrouw, met een fulltime job en een gezin. "Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik erin slaag om slank en jong te blijven. En hoe ik carrière met mijn gezin combineer. Wel, na jarenlang te experimenteren met diëten heb ik geleerd dat voeding daarin een heel belangrijke rol speelt," vertelt Geena.  

"Tijdens mijn 5 jarige opleiding Complementaire gezondheidsleer aan de Levensschool heb ik antwoorden gekregen op al mijn vragen over gezondheid en voeding. Met deze kennis geef ik al enkele jaren lezingen en workshops over de 3 pijlers van de gezondheid, waaronder voeding", zo zegt Geena Lisa.

Ze gaat nu 4 kookboeken op de markt brengen, vertrekkende vanuit haar eigen leven en ervaring. Kookboeken om net zoals haar, een evenwicht te vinden in de keuken, én in het leven. Een kookboek met gezonde recepten om slank te blijven, een kookboek met snelle recepten voor de drukke agenda's van de mama's, een kookboek met beautyfood om jong en gezond te blijven en een kookboek met receptjes waar je zin van krijgt.

De kookboeken zijn verkrijgbaar vanaf woensdag 6 mei. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby-olifant Q blijft zorgen baren

Baby-olifant Q blijft zorgen baren

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/3/2/20150423091849/media_xll_7655477.jpg

De nieuwste telg van de olifantenfamilie in Planckendael stelt het nog steeds niet zo goed. Het kleine stiertje drinkt intussen wel en heeft de afgelopen nacht goed geslapen, maar Q kan nog niet zelfstandig staan. En dat is noodzakelijk om bij mama May Tagu te kunnen drinken. Drie verzorgers volgen zijn toestand erg goed op. De komende uren zouden erg cruciaal voor Q's gezondheid zijn, meldt het dierenpark op zijn website.

De problemen van Q zijn een gevolg van gebrek aan ervaring van de moeder. Zij was erg onvoorzichtig met hem na de geboorte, dit heeft het jonge stiertje verzwakt. De verzorgers hebben daarom besloten hem wat van de clan af te zonderen in een aangrenzende box. May Tagu heeft wel contact met haar baby. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dokters willen meer geld voor huisbezoek

Dokters willen meer geld voor huisbezoek

http://static1.hln.be/static/photo/2015/15/11/7/20150423061540/media_xll_7655077.jpg

Huisartsen vinden dat een huisbezoek hen te weinig oplevert in vergelijking met een consultatie in de praktijk. Het Syndicaat van Vlaamse Huisartsen pleit voor duurdere huisbezoeken. Dat staat in Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Nu kost een consultatie bij de huisarts nog 24,5 euro, zonder supplementen en zonder afspraak. Wie de huisarts aan huis laat komen, betaalt 37 euro. Het Syndicaat van Vlaamse Huisartsen wil dat optrekken tot 45 euro.

"We willen niet asociaal overkomen, maar het is gewoon beter voor de patiënt. In de huisartsenpraktijk kunnen we hem veel betere zorg aanbieden", luidt het.

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD), zelf huisarts, wil nog niet meteen raken aan de tarieven voor huisbezoeken.

De huisartsen hebben vorig jaar 12 miljoen huisbezoeken gedaan, zo blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (Riziv). Dat is het laagste cijfer in tien jaar tijd. (br.hln)


» Reageer (0)
22-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duimen voor olifantje: baby Q maakt het al wat beter

Duimen voor olifantje: baby Q maakt het al wat beter

Baby Q, het pasgeboren olifantje dat vanochtend in Planckendael in kritieke toestand verkeerde, maakt het al ietsje beter. Het kleine mannetje kan nog niet zelfstandig staan, maar volgens zijn verzorgers is het goed nieuws dat hij zelfstandig kan slikken en zuigen.
Baby Q moet nog steeds intensief verzorgd worden. De verzorgers zetten hem even apart omdat onervaren mama May Tagu - het is haar eerstje jong - het kleintje bleef omduwen. Ze blijven wel in contact met elkaar; ze kunnen elkaar ruiken, horen en zien.

Inmiddels heeft hij flink wat biestmelk van olifanten gedronken van de dierenarts, vocht toegediend gekregen en slaapt hij veel. Dat hij kan slikken en zuigen is goed nieuws. Morgen zullen de verzorgers kijken of ze hem op zijn eigen poten kunnen laten staan, en of hij zijn eerste stapjes kan nemen.

Pas daarna kan er worden gekeken of hij er klaar voor is om herenigd te worden met zijn moeder en de familie. Ook vannacht zal de olifant heel intensief opgevolgd worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze kat heeft zelden of nooit een zittend gat

Deze kat heeft zelden of nooit een zittend gat

http://static2.hln.be/static/photo/2015/14/4/6/20150422155406/media_xll_7653081.jpg

George, de rosse kater die Reddit helemaal aan het inpalmen is, staat liefst letterlijk met beide poten op de grond.

Zijn baasje plaatste vandaag enkele kiekjes online van de koddige booskijker, die ondertussen al bijna een miljoen keer werden bekeken. "Hij is de liefste poes die ooit heb gekend. Een ontzettend bizar beest, maar zo lief", klinkt het. Ook wij zijn fan van deze kat zonder zittend gat. (br.hln) 
 


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nummerplaat voor alle snelle elektrische fietsen

Nummerplaat voor alle snelle elektrische fietsen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/15/15/10/20150422063629/media_xll_7651885.jpg

Iedereen die een elektrische fiets heeft waarmee sneller dan 25 km/uur gereden kan worden, moet die binnenkort inschrijven en van een nummerplaat en verzekering voorzien. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen op basis van informatie van de FOD Mobiliteit.

Sinds maart vorig jaar moet wie een nieuwe, zogeheten 'snelle elektrische fiets' koopt die inschrijven, voorzien van een nummerplaat en een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid regelen. Dat is een gevolg van een Europese verordening die zo'n fiets als een bromfiets beschouwt.

Wie zijn fiets echter voor maart 2014 kocht, moest hem niet inschrijven. Daar wil de FOD Mobiliteit nu verandering in brengen. Er wordt zo snel mogelijk een datum vastgelegd waarop alle fietsers hun exemplaar moeten 'regulariseren'. Bij ongevallen kan immers discussie ontstaan met verzekeraars.


"Een fietser die een ongeval veroorzaakt, kan normaal gezien een beroep doen op de familiale verzekering", zegt Joni Junes van mobiliteitsclub VAB. "Je kan nu echter stellen dat snelle elektrische fietsen officieel geen fietsen meer zijn, maar motorrijtuigen. Wie dus geen BA-verzekering heeft, is mogelijk niét gedekt."

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon laat nog weten dat de politie zoekt naar "een performant middel" om de snelheid van elektrische fietsen correct te meten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote expositie Leonardo da Vinci in Milaan

Grote expositie Leonardo da Vinci in Milaan

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/13/12/20150416194445/media_xll_7639422.jpg

Met een tentoonstelling van de superlatieven over Leonardo da Vinci wil Milaan nog meer bezoekers naar de stad lokken. In het Palazzo Reale worden tot 19 juli meer dan 200 schilderijen, tekeningen, sculpturen en manuscripten van het universele genie tentoongesteld, afkomstig uit musea als het Louvre in Parijs, het Uffizi in Firenze, de Vaticaanse musea in Rome, het British Museum in Londen en het Metropolitan Museum in New York. Volgens de initiatiefnemers is de tentoonstelling 'Leonardo 1452-1519' de belangrijkste expo over de kunstenaar, die ooit in Italië werd georganiseerd.

Tot de tentoongestelde werken behoort ook 'De Vitruviusman', een tekening van da Vinci, waarop een man met uitgestrekte armen in een vierkant en een cirkel is afgebeeld, een studie van het menselijk lichaam. Het meesterwerk uit het jaar 1492 wodt omwille van conserveringsredenen slechts zelden getoond, en mag in Milaan slechts een maand geëxposeerd worden, luidt het in de aankondiging. Normaal gezien bevindt het zich in de Galleria dell'Accademia in Venetië. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasgeboren baby-olifant in Planckendael in kritieke toestand

Pasgeboren baby-olifant in Planckendael in kritieke toestand

http://static0.hln.be/static/photo/2015/8/7/5/20150422081918/media_xll_7652030.jpg

 In dierenpark Planckendael in Mechelen is vannacht een baby-olifant geboren. Het dier, dat voorlopig de naam baby Q krijgt, verkeert echter in kritieke toestand.

Moeder May Tagu beviel vannacht rond 4.50 uur. Het jong lijkt geaccepteerd te worden door de familie, maar May Tagu wil niet dat de anderen erbij in de buurt komen, meldt Planckendael in een persbericht. Ze probeert het jong te beschermen, maar duwt het om als het probeert recht te staan. Dit proberen recht te staan, vraagt enorm veel energie en verzwakt de baby erg. Het jong heeft nog niet kunnen drinken. Het is heel belangrijk dat dit vandaag gebeurt.

De situatie wordt voortdurend gemonitord door de dierenarts en het hele team. De verzorgers blijven vertrouwen houden en wachten gespannen af. Ze hopen nog altijd op een goede afloop. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Gabriel - Solsbury Hill

Peter Gabriel - Solsbury Hill

Klik op de foto om hem te beluisteren


Over Peter Gabriel ( geboren 13 februari 1950) . Hij is een Britse zanger en muzikant en wordt gezien als één van de meest vernieuwende rockartiesten van de laatste decennia. Een bekende uitspraak van hem is: "My name is Peter Gabriel and primarily I make noises - and ideas".

Gabriel was in 1967 samen met Mike Rutherford, Anthony Phillips en Tony Banks oprichter van de symfonische rockband Genesis.


» Reageer (0)
21-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zij is 1m52, hij 2m33:

Zij is 1m52, hij 2m33: "Maar het was liefde op het eerste zicht"

https://pbs.twimg.com/media/CDGMAKgW4AABWeO.jpg

'Nergens beter dan thuis': deze Braziliaan nam de slogan van Frank en Simonneke wel heel letterlijk, beschaamd als hij was omwille van zijn enorme gestalte. Tot hij nu het geluk vond bij Evem Medeiros, een jongedame die hij online leerde kennen. Het verschil in lengte bedraagt... 81 centimeter. "Het was liefde op het eerste zicht", vertelt Joelison. "Ze wist me meteen te charmeren. Ik wilde constant bij haar zijn, haar lengte kon me niet schelen."

Zij 1m52, hij 2m33: het verschil in centimeters doet heel wat mensen versteld staan, vooral dan wat de praktische kant van hun liefdesleven betreft. "In het begin kon ik me daar echt aan ergeren, maar intussen ben ik het gewoon. Ze beginnen over mijn schoenmaat en dan willen ze weten of mijn lid ook zo groot is. Nee dus, dat is een fabeltje. Ach, ik probeer er de humor van in te zien. Ons liefdesleven is normaal."

Gepest
Joelison werd al van jongs af aan gepest vanwege zijn reuzengroei. Hij antwoordde vaak met de vuisten, wat er uiteindelijk toe leidde dat hij zijn studies vroegtijdig opgaf. "Ik besefte al heel snel dat er iets niet klopte", aldus moeder Ivanilde Fernandes da Silva. "Toen hij nog een baby was, moest ik telkens nieuwe schoenen gaan kopen. Volgens de dokters zou dat groeien wel vanzelf stoppen, maar dat gebeurde niet. Op zijn veertiende mat hij al 1m93. We woonden op het platteland en niemand kende hem. Gedurende de helft van zijn leven heeft hij zich gewoon verborgen. Als we bezoek kregen, was hij te beschaamd om zich te laten zien. Ik maakte me echt zorgen."

Tumor aan hypofyse
Dokters ontdekten later een goedaardige tumor aan zijn hypofyse, vandaar dat zijn lichaam groeihormoon bleef produceren. Joelison weigerde in eerste instantie onder het mes te gaan omdat hij geen drie maanden in het ziekenhuis wilde blijven. In 2007 wist zijn familie hem toch te overtuigen, en met succes: hij groeide minder snel en blijft voorlopig steken op 2m33.

"Mijn allereerste liefje"
Die mentale overwinning bezorgde hem zo veel zelfvertrouwen dat hij nu zelf de schijnwerpers ging opzoeken. Niet alleen werd de computergamefanaat verkozen tot 'grootste man van Brazilië', hij verdient ook een centje bij door reclame te maken voor diepvriesmaaltijden. De plotse beroemdheid bezorgde hem een pak fans, waaronder dus ook Evem. Ze contacteerde hem via Facebook om hem een gelukkige verjaardag te wensen, ze wisselden telefoonnummers uit en twee maanden later was de relatie een feit.
"Eigenlijk was ze mijn allereerste liefje. En dat op mijn 28ste", glundert Joelison. "Alles is mooi aan haar, maar haar ogen steken er toch nog bovenuit. Ze is zeer zorgzaam en trouw, ze heeft nog nooit tegen me gelogen."

Kindje welkom
Een jaar later stapte het dolverliefde koppel al in het huwelijksbootje. De volgende stap wordt nu een kindje verwekken. "In het begin had ik wel wat schrik, ik was bang dat het verkeerd zou gaan in bed", bekent Evem. "Maar ik heb me duidelijk zorgen gemaakt om niets. We willen echt een kindje, dus ik hou de kalender en mijn temperatuur nu nauwgezet bij. Als ik hem bel, weet hij meteen hoe laat het is. Ik lijd aan het Polycysteus-ovariumsyndroom, waardoor ik sommige maanden niet menstrueer. Die aandoening maakt het lastiger om zwanger te worden, maar misschien ligt het probleem wel niet enkel bij mij? Hij moet zijn testen nog ondergaan."

"Ja, ik was jaloers"
Enig minpunt: zijn eerste echte relatie heeft de band met zijn moeder wat verstoord. Na 28 jaar vindt ze het verdomd moeilijk om hem op eigen benen te laten staan. "Ja, ik was jaloers toen hij zijn ja-woord gaf", geeft Ivanilde toe. "Ik heb mezelf opgeofferd voor hem en nu moet ik hem plots delen. Dat was niet makkelijk. Als mama wil ik hem natuurlijk wel gelukkig zien. Ik ben wel nog diegene die hem verzorgt, maar uiteindelijk zal die meid die taak ook van mij overnemen."

Ontmoeting met grootste man ter wereld
Joelison moet dagelijks verschillende soorten medicatie nemen, maandelijks krijgt hij enkele injecties. Verwacht wordt dat die zorg alleen maar zal toenemen naarmate hij ouder wordt. Toch blijft hij niet bij de pakken zitten: via thuisstudie wist hij vorig jaar alsnog een diploma in de wacht te slepen. En binnenkort zal hij naar Parijs vliegen voor een congres rond reuzengroei, daar zal hij met de Turk Sultan Kösen ook de grootste man ter wereld ontmoeten. "Ik kijk er echt naar uit om iemand te ontmoeten die nog groter is, dat is al uit mijn kindertijd geleden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te grote of te kleine jeans? Zo los je dat in no time op

Te grote of te kleine jeans? Zo los je dat in no time op

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/16/6/20150420123655/media_xll_7647636.jpg

Ben je een paar kilo bijgekomen en raak je niet meer in je favoriete jeansbroek? Of valt je broek net te ruim na het een paar keer te dragen? Met twee simpele trucjes van Who What Wear zit je broek weer als gegoten.

Te groot
1. Was je broek in heet (bijna kokend) water.
2. Droog de broek daarna op de heetste stand in de droogkast.
3. Zit de jenas dan nog te ruim aan je middel, kun je een elastiek aan de
    binnenkant van de tailleband naaien.

Te klein
1.  Maak je broek nat met lauwwarm water en rek met de hand zoveel
     mogelijk uit.
2. Prop je daarna (waarschijnlijk met alle moeite van de wereld) in de natte
    broek en ga ermee in een warm bad of douche.
3. Hang de broek op aan een kleerhanger en laat zo drogen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pete Townshend - Face The Face

Pete Townshend - Face The Face

Klik op de foto om hem te beluisteren


Peter Dennis Blandford ('Pete') Townshend (Chiswick, Londen, 19 mei 1945) is een Engelse rockgitarist, -zanger, -songwriter en -componist die vooral bekend is door zijn rol als gitarist en primaire songwriter van de Britse rockband The Who.

De carrière van Pete Townshend met The Who beslaat een periode van meer dan veertig jaar, waarin deze uitgroeide tot een van de grootste en invloedrijkste rock-'n-rollbands ter wereld. Townshend schreef in zijn rol als primaire songwriter meer dan honderd nummers voor de elf studioalbums die The Who maakte, bijvoorbeeld de grootste delen van de rockopera's Tommy en Quadrophenia en tientallen nummers die verschenen op singles, bonusnummers op heruitgaven en nummers van verscheidene rariteitencollecties, zoals Odds and Sods. Hoewel hij het bekendste was als gitarist, heeft Townshend op verschillende albums (zowel solo als met de band) ook instrumenten als de basgitaar, drums en piano bespeeld.

Pete Townshend is een volgeling van de Indiase religieuze goeroe Meher Baba, wiens spirituele leringen hem in het openbaar hebben doen afstappen van zijn drugsgebruik. Tijdens zijn solocarrière, waarin hij slechts sporadisch actief is (geweest), kreeg Townshend de kans om te spelen met zowel een van zijn grote helden, John Lee Hooker, als verschillende muzikanten uit de rockwereld, waaronder David Gilmour, Simon Phillips, Pino Palladino en Ronnie Lane.

Townshend is een voorstander en donateur van verschillende liefdadigheids- en andere filantropische doeleinden. Ook omdat zijn luistervermogen gedurende de afgelopen jaren flink verminderd is als gevolg van uitbundige blootstelling aan harde muziek uit koptelefoons en tijdens concerten, heeft Townshend geholpen om de organisatie Hearing Education and Awareness for Rockers op te starten.

In 2003 werd hij door de politie officieel gewaarschuwd, omdat hij op internet een kinderpornosite zou hebben bezocht, maar na een artikel in The Guardian, waarin hij werd vrijgepleit, werd hij vrijgesproken. In 2006 bracht hij met The Who het eerste album met nieuw materiaal sinds 25 jaar uit en begon met hen een lucratieve en succesvolle wereldtournee.» Reageer (0)
20-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze orang-oetans brengen een lach op je gezicht

Deze orang-oetans brengen een lach op je gezicht

Vergeet je maandagblues dankzij het hoopgevende verhaal van deze orang-oetanweesjes. Met dank aan International Animal Rescue (IAR) krijgen de jonge dieren de kans om veilig en gezond de aap uit te hangen.
In het revalidatiecentrum voor orang-oetanweesjes in Indonsië is het alle dagen feest. Ruim tachtig jonge apen krijgen er de kans om spelenderwijs bij te leren in de omliggende natuur.

"De baby's gaan naar onze 'Baby School' en de iets oudere dieren gaan naar de 'Forest School'. Er is een gigantisch klimrek en heel veel voedsel. De verzorgers moedigen de kleintjes aan om te leren klimmen en het orang-oetan-zijn onder de knie te krijgen", deelt Lis Keys van International Animal Resue.

Kruiwagens
De vrolijke bende naar de bossen transporteren is plots heel wat minder tijdrovend met dank aan een vloot kruiwagens die met gedoneerd geld konden worden gekocht. "Het lijkt wel een kleine schoolbus. Zonder de kruiwagens moest elk aapje door vrijwilligers gedragen worden. Ze vinden het bovendien fantastisch", klinkt het.

De weesjes in het centrum werden gered uit gruwelijke omstandigheden. Elk jaar sterven tussen de 1.500 en 5.000 orang-oetans door de vernieling van hun leefomgeving en door bloedige conflicten met mensen. Meestal sneuvelen de volwassen dieren in een gevecht om hun baby's, die gekidnapt worden om te verkopen als huisdier.

"Het is aangrijpend om deze aapjes te zien. Ze zouden geen troost moeten zoeken bij babysitters, ze zouden gewoon moeten kunnen opgroeien bij hun moeders. Ze hebben allemaal nog een lange weg te gaan, maar hopelijk kunnen we ze ooit terug loslaten in beschermde bossen", besluit Keys. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slachtoffer zuurgooier praat voor het eerst: in spiegel kijken lukt nog niet

Slachtoffer zuurgooier praat voor het eerst: in spiegel kijken lukt nog niet

http://static3.hln.be/static/photo/2015/11/3/12/20150420003741/media_xll_7646637.jpg

Hoe een handvol seconden een leven totaal kan ­omgooien. Het zuur dat Marina Tijssen twee maanden ­geleden over zich heen kreeg, brandt nog steeds - op haar huid en op haar ziel. Moedig doet ze voor het eerst haar verhaal. "Gelukkig heb ik een gezin uit de duizend. Anders had ik dit niet volgehouden."      

"Dag mevrouw. Dit is voor u." Zo klonk de stem van een onbekende man op 20 februari om halfacht 's morgens aan de Delhaize in de Antwerpse Museumstraat. Benieuwd wat dat wel mocht zijn, draaide Marina Tijssen (52) - al een half­uur de winkel aan het poetsen - zich om. Het was helemaal geen onverwacht ­presentje. Het was een blauwe thermosfles vol bijtend zuur. Het deksel was opengeschroefd en in één beweging kreeg Marina de volledige inhoud over zich. En nooit zou haar leven nog het­zelfde zijn.

Twee maanden later is Marina thuis bij haar man Frank Van der Putten (54), die haar zo goed en zo kwaad als het kan met de beste zorgen omringt. Haar elke dag weer verse moed geeft en samen met z'n vrouw hoopt dat het allemaal toch nog enigszins goed komt.

Marina, een fiere vrouw, is zwaar verminkt. Haar halflange blonde haren zijn alleen vanachter nog wat zichtbaar. Een druk­masker hoeft ze enkel nog 's nachts te dragen, zodat de getransplanteerde huid - het resultaat van tal van operaties - vrijer kan ademen en zich goed kan ­zetten. Hoe zwaar de littekens zullen zijn, is nog niet duidelijk: de wondes zijn nog te vers, het herstel te pril. Op dit ­moment is Marina's gezicht nog vuurrood en opgezwollen - ook dat zal nog veranderen, zeggen de dokters. "En dus wil ik ook liever niet in de spiegel ­kijken. Niemand mag nu een foto van me nemen. Niet in deze toestand. Ik blijf toch nog een beetje ijdel. Het is zo zwaar..." Marina pinkt een traan weg. "Gelukkig komt mijn dochter elke dag al vroeg langs", zegt ze zacht. "Dan kan ik niet meer te veel nadenken. Alleen dan gaat het beter." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elliot Murphy - Diamonds in the Mine

Elliot Murphy - Diamonds in the Mine

Klik op de foto om hem te beluisteren

Elliott James Murphy (geboren 16 maart 1949) is een Amerikaanse rots singer-songwriter , schrijver , producer en journalist


» Reageer (0)
19-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 trucjes voor een mooie huid die geen geld kosten

5 trucjes voor een mooie huid die geen geld kosten

We willen allemaal wel een egale huid zonder onzuiverheden. Sommige mensen zijn ermee geboren, andere niet. Al kan je zelf al veel doen. Met deze 5 trucjes zul je snel resultaat zien en je hebt er geen één euro voor moeten betalen.
1. Stoom je gezicht
Wekelijks je gezicht stomen, is ideaal om je huid grondig te reinigen van het vuil dat zich in je poriën genesteld heeft tijdens de week. Vul een grote kom met kokend water, ga erboven hangen en leg een handdoek over je hoofd. Blijf zo zitten voor een dikke tien minuten, was je gezicht erna en je zult zien dat je huid instant een stuk zachter aanvoelt en er egaler uitziet.

2. Slaap genoeg
Dat genoeg slaap belangrijk is voor zowat alles weten we al, maar ook voor je huid doe je er goed aan om genoeg te slapen. 's Nachts vernieuwt de huid zich en door slaapgebrek verstoor je dat proces. Dat resulteert in meer puistjes, sneller rimpels en een doffe huid. Er is dus een reden waarom een schoonheidsslaapje zo noemt.

3. Beweeg genoeg
De hele dag op je kont zitten, is vreselijk voor je huid. Probeer minstens een halfuur per dag te bewegen, je zult meteen merken dat je huid er beter en vooral frisser uitziet. Beweging verbetert immers de bloedcirculatie, wat bijdraagt tot een mooie huid. Als sporten niet in je drukke werkschema past, kun je bijvoorbeeld proberen om zoveel mogelijk de trap te nemen en een paar keer meer naar het koffieapparaat te wandelen per dag.

4. Stap weg van een computerscherm
Of je nu continu op je smartphone zit of een bureau job hebt, het grootste deel van de dag zitten veel mensen achter een scherm en dat is slecht voor je huid. Schermen geven UV stralen af, die je huid uitdrogen en het verouderingsproces versnellen. Probeer per uur dat je voor een scherm zit, minstens één minuut weg te kijken. Staar eventjes naar het plafond of ga naar de toilet.

5. Adem goed in en uit
Af een toe even goed in en uit ademen, vermindert stress wat dan weer goed is voor je huid. Je zult minder last hebben van acne en je huid zal er gezonder uitzien. Ideaal om te doen tijdens de time-out van je computerscherm trouwens. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vader laat zoontje met Down zweven in schattige foto's

Vader laat zoontje met Down zweven in schattige foto's

http://oi62.tinypic.com/n6b68y.jpg

Toen het zoontje van fotograaf Alan Lawrence geboren werd met het syndroom van Down, was de man naar eigen zeggen "in shock": "Het voelde alsof hij een limiet zou zetten op wat ik kon bereiken, op wat mijn gezin zou bereiken." Niets bleek echter minder waar en nu, 18 maanden later, noemt de vader van vijf uit Utah de kleine Wil 'het licht van ons gezin'.

Lawrence raakte geïnspireerd door hoe zijn zoontje hun levens verrijkt had en wilde laten zien dat Wil niet voor beperkingen zorgt, maar eerder "zoveel deuren heeft geopend". Hij is er dan ook van overtuigd dat de jongen alles zal kunnen doen wat hij wil in het leven... misschien zelfs vliegen.

"Toen Wil klein was, lag hij vaak op zijn buik en hield hij zijn armen omhoog alsof hij aan het vliegen was. Het was niet iets dat een van mijn andere kinderen deden", aldus de vader aan ABC News. "We zeiden allemaal: 'Kijk, hij is aan het vliegen!"

En dus begon de man een fotoreeks met de titel 'Wil kan vliegen', waarin de peuter door verschillende alledaagse scènes zweeft. Lawrence creëerde de illusie door zijn zoontje vast te houden voor de foto en zichzelf er achteraf uit te snijden. Hij deelde de foto's aanvankelijk op zijn blog (That Dad Blog) en later ook op Instagram.

Zijn doel is om "het bewustzijn rond het syndroom van Down te vergroten". Op zijn blog geeft hij bijvoorbeeld toe dat zowel hijzelf als zijn vrouw weinig over de aandoening wisten tot Wil geboren werd in oktober 2013. En de foto's blijken in elk geval populair, zo populair zelfs dat het gezin ze wil bundelen in een kalender en de helft van de inkomsten zal schenken aan twee goede doelen rond het downsyndroom. Ze richtten onlangs een campagne op om geld in te zamelen.

Lawrence hoopt Wil ook op nieuwe locaties te fotograferen en zou graag andere gezinnen met kinderen met het downsyndroom bezoeken om hun verhaal te vertellen. "Eigenlijk willen we het internet overspoelen met deze positieve boodschap", zegt hij. "Ik wil andere mensen die net aan dit avontuur begonnen zijn een boodschap van vreugde en hoop geven."

Plus, zegt Lawrence, "Wil is haast een rockster in onze buurt".

Voor meer info en foto's kan je terecht op de blog, Instagram of het Youtube-kanaal van Alan Lawrence.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tienermeisje bevalt stiekem op toilet in fabriek en gaat snel weer aan de slag

Tienermeisje bevalt stiekem op toilet in fabriek en gaat snel weer aan de slag

http://static2.hln.be/static/photo/2015/0/12/8/20150419080424/media_xll_7644878.jpg

Een tienermeisje haastte zich op het werk naar het toilet om er stiekem te bevallen. Nadat ze alleen haar kind op de wereld zette, liep ze terug naar haar werkplek. Het meisje van zeventien was doodsbang en hield haar zwangerschap angstvallig verborgen voor de buitenwereld.

Haar vriendje die haar bezwangerde had haar nog snel wat geld toegestopt voor hij haar alleen achterliet. Ding Xiaoying liep na de bevalling snel haar huis om propere kleren aan te trekken en ging dan weer als een bliksemschicht aan het werk in de fabriek. Intussen werd het gehuil van de baby in de toiletten opgemerkt. Een vrouwelijke security trof de boreling aan en verwittigde meteen de politie. Even later werd de kersverse tienermoeder uit Wenzhou opgepakt. "Ik durfde mijn ouders niet te vertellen dat ik zwanger was. Ik hield mijn zwangerschap ook verborgen voor mijn collega's en vrienden heb ik niet. Niemand geeft echt om mij..."

Ze werd voor een medische controle overgebracht naar een ziekenhuis. Ze stelde het prima maar had wel psychologische hulp nodig, meldt The Mirror. Ding moet er nog een tijdje in observatie blijven en de dokters gaan ervoor zorgen dat ze voldoende tijd kan doorbrengen met haar baby. Zo kan ze een moederband opbouwen met haar eigen kind.

Intussen liet haar familie weten dat ze wel degelijk voor haar gezorgd zouden hebben indien ze op de hoogte waren geweest van de zwangerschap. Een vrouw die samen met Ding leeft, had naar eigen zeggen geen idee dat het meisje zwanger was. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinezen mogen niet meer shoppen in Hongkong

Chinezen mogen niet meer shoppen in Hongkong

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/0/6/20150413092645/media_xll_7630416.jpg

China heeft drastische maatregelen genomen om te voorkomen dat Chinezen om de haverklap naar Hongkong reizen om te shoppen. De visa voor mensen uit het nabijgelegen Shenzhen, een stad met ruim 7 miljoen inwoners, zullen veranderen. Daardoor zullen de Chinezen nog maar een keer per week naar Hongkong mogen, aldus de BBC op basis van Chinese media.

Nu mogen de inwoners meerdere keren per week naar de stad waar de belastingen veel lager zijn. Daar maken ze dankbaar gebruik van, tot ongenoegen van de inwoners van Hong Kong. Die kampen met lege schappen, omdat de 'Chinezen van het vasteland' alles opkopen en meenemen over de grens. Vaak worden de goedkope producten uit Hongkong met winst doorverkocht, ook al is dat illegaal.  Het bekendst is de levendige handel in de kwalitatief betere melkpoeder uit Hong Kong.

De afgelopen tijd leidde de onvrede al meermaals tot protesten, die soms zelfs uitmondden in geweld. Dat geweld zorgde weer voor groeiende animositeit tussen de bewoners aan weerszijden van de grens. De bewoners van Hong Kong kunnen vanaf maandag echter opgelucht ademhalen. De nieuwe regels gelden namelijk direct en houden in dat de 'vastelanders' toestemming moeten hebben om naar Hong Kong te gaan. Als ze die krijgen, mogen ze eenmaal de grens over en maximaal een week in de stad blijven. (br.hln)


» Reageer (0)
18-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euthanasie op 'overbodige' dieren: ook Bellewaerde doet het

Euthanasie op 'overbodige' dieren: ook Bellewaerde doet het

http://static2.hln.be/static/photo/2015/0/6/8/20150418001115/media_xll_7642883.jpg

Na onze onthulling dat Planckendael eerder dit jaar twee bizons en een anti­lope heeft afgemaakt, blijkt dat ook ­Bellewaerde Park soms 'overbodige' dieren euthanaseert.

"Dat is een beslissing die we gelukkig niet te vaak moeten nemen", zegt directeur Stefaan ­Lemey. "We gaan daar ook niet licht over. Voor bepaalde soorten bestaat geen voorbehoedsmiddel waarvan bewezen is dat het niet schadelijk is. Maar ook voor de gezondheid van de moederdieren en de dynamiek van de groep dieren is het best dat er af en toe een kleintje in de groep komt. Onze keuze voor euthanasie is dus vooral een keuze voor het welzijn van de dieren."

Lemey benadrukt ook dat de wetgeving en de voorschriften van de Europese vereniging van zoos (EAZA) gevolgd worden. "Euthanasie is altijd een laatste red­middel. Voor elk geval vragen we ­advies aan de EAZA. Maar soms is het de enige optie, zeker als het dier de groep in gevaar brengt en er geen plaats is in andere zoos." De dierenarts van het park laat de dieren 'op overschot' dan inslapen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat verpleegt gewonde dieren in opvangcentrum

Kat verpleegt gewonde dieren in opvangcentrum

http://static2.hln.be/static/photo/2015/11/10/7/20150415211356/media_xll_7636852.jpg

Een zwarte kat uit het Poolse Bydgoszcz is uit een bijzonder hout gesneden. Het dier dat ooit zelf op de rand van de dood balanceerde, staat nu andere gewonde dieren liefdevol bij in een opvangcentrum.

Toen Radamenes in het opvangcentrum terechtkwam, sukkelde hij met een luchtwegeninfectie en was hij er slecht aan toe. Men vreesde dat hij het niet zou halen. Er werd zelfs aan euthanasie gedacht maar toen begon Radamenes te spinnen en besefte de dierenarts dat de kat nog niet klaar was met het leven. Hij besloot om nog een ultieme poging te doen om de kat erdoor te halen.

http://static2.hln.be/static/photo/2015/16/8/2/20150415221315/media_xll_7636952.jpgHet mirakel geschiedde. Radamenes vocht terug en herstelde volledig. Uit dankbaarheid voor de goede zorgen van het opvangcentrum en voor de nieuwe kans die hij in het leven heeft gekregen, vond Radamedes een nieuwe roeping. Het dier helpt nu met hart en ziel gewonde soortgenoten in het centrum. Vooral zij die er erg aan toe zijn, kunnen op zijn bijzondere aandacht rekenen.

Zo knuffelt en masseert hij zieke honden en katten. Soms voorziet hij ze zelfs van een schoonmaakbeurt. Voor de andere medewerkers van het opvangcentrum is Radamenes niet enkel uitgegroeid tot een mascotte, maar ook tot een buitengewone collega op vier poten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat vrouwen allemaal doen net voor de seks (maar nooit zullen toegeven)

Wat vrouwen allemaal doen net voor de seks (maar nooit zullen toegeven)

http://static3.hln.be/static/photo/2015/4/0/13/20150418001408/media_xll_7641823.jpg

Je kent het typische stramien van de romantische film wel: in een moment van passie hebben de hoofdpersonages stomende en spontane seks, zonder een sikkepit aan stress. In het ware leven is seks echter bijna nooit spontaan, of toch niet voor vrouwen. Er komt wat voorbereidingswerk bij kijken, al zullen we dat nooit durven toegeven. Maar geef toe dames, ook jullie doen deze dingen (zeker in het prille begin van je relatie):

Op zoek gaan naar dat ene sexy, matching setje dat je anders wegens veel te oncomfortabel in je kast laat zitten. Gevolgd door een belangrijk debat: trek je het aan onder je outfit, of zal je je kersverse vriend kunnen overtuigen van de noodzaak van een badkamerstop als de sfeer romantisch wordt?

Scheren, waxen en epileren. Overal. Later zullen we de jeukende stoppels vervloeken, maar nu nemen we met pijn in het hart afscheid van ons winterdonsje.

Als de wiedeweerga je bed opmaken, alle rondslingerende kleren in een kast duwen en alle vuilnis wegruimen. Niet dat we het hele huis onder handen zullen nemen, maar we willen tenminste dat de kamers waar hij kan komen er ietwat normaal uitzien, nietwaar?

Een playlist samenstellen. Stel je voor dat opeens je geheime liefde voor Taylor Swift pijnlijk duidelijk wordt, nét als de sfeer de goede kant uitgaat. Niets aan het toeval overlaten is de boodschap!

Mentaal nagaan of je je anticonceptiepil de laatste dagen wel correct hebt ingenomen.

Checken voor geurtjes. Subtiel eens onder je oksels ruiken terwijl je je uitkleedt, het is een kunst die vrouwen (en Adam Levine) onder de knie hebben.

De hele dag door op je eten letten. Gasverwekkende gerechten, koolzuurhoudende drankjes en gewoon te veel eten wordt angstvallig vermeden, in de hoop gênante momenten te vermijden.

Naar de wc gaan net voor 'le moment suprême'. Moeten we hier een tekeningetje bij maken?

Jezelf een peptalk geven in de spiegel en je verleidelijke blik nog even oefenen. Yes we can! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zieke oma krijgt ongelofelijke verrassing in hospitaal

Zieke oma krijgt ongelofelijke verrassing in hospitaal

Klik op de foto om de video te bekijken

Een paar dagen voor Matt en Jamie Seifert in het huwelijksbootje stapten, belandde oma Pat in het ziekenhuis. De grootmoeder kon dus niet naar het feest waarop het koppel besloot om het feest naar oma te brengen.

Oma Pat wist niet wat haar kleinkind voor haar in petto had. Het maakte de verrassing dan ook des te groter toen Matt en Jamie met hun gevolg de ziekenhuiskamer binnenkwamen.

De grootmoeder werd overmand door emoties net zoals het bruidspaar. Het was een geweldig liefdevol moment en zo kon de zieke oma toch nog een beetje van de partij zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Drifters - Stand By Me

The Drifters - Stand By Me

Om hun te beluisteren druk op de foto

The Drifters is een Amerikaanse zanggroep, die soul, R&B en doo-wopmuziek uitvoerden. Ze bereikten het hoogtepunt van hun populariteit in de jaren 50 en begin jaren 60.

De groep werd opgericht in 1953 door Clyde McPhatter, die bekendheid kreeg als achtergrondzanger van Billy Ward & The Dominoes. Toen McPhatter door de Dominoes ontslagen werd, begon hij zijn eigen groep, de eerste versie van de Drifters.

De bekendste hits van de Drifters zijn Up On The Roof, Save The Last Dance for Me, There Goes My Baby en Money Honey. Elk van deze vier nummers kreeg een plekje bij de beste driehonderd liedjes volgens Rolling Stone.

Tijdens de lange, tumultueuze geschiedenis van de Drifters heeft een groot aantal zangers deel uitgemaakt van de groep, en zelfs tegenwoordig treden groepen die voortkwamen uit de oorspronkelijke Drifters nog op onder die naam.» Reageer (0)
17-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planckendael voedert bedreigde antilope aan roofdieren

Planckendael voedert bedreigde antilope aan roofdieren

http://static3.hln.be/static/photo/2015/1/14/8/20150417070038/media_xll_7640528.jpg

Dierenpark Planckendael euthanaseert dieren als die 'in overtal' zijn en nergens anders terechtkunnen. Vorige maand gebeurde dat nog bij een algazel, een in het wild uitgestorven antilopesoort, en twee bizons. Extra eten voor roofdieren.

Van de algazel lopen er in de vrije natuur welgeteld nog nul rond. Algazellen bestaan enkel nog in dierentuinen, waar ze overleven dankzij kweekprogramma's. En tóch werd er half maart in Planckendael in Mechelen eentje - gezond en wel - bewust gedood: pin in de hersenen geschoten en keel overgesneden. Hetzelfde lot was twee bizons beschoren. Alledrie mannetjes, één jaar oud.

De Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen, waartoe Planckendael behoort, geeft toe dat het euthanaseren van dieren deel uitmaakt van het beleid rond 'surplusdieren': beesten die 'op overschot' zijn en die ook niet in andere Europese parken terechtkunnen. "We proberen er daar zo weinig mogelijk van te hebben, door waar nodig aan geboortebeperking te doen", zegt de KMDA. "Voor sommige diersoorten betekent dat castratie. Euthanasie is het laatste middel waar we naar willen grijpen. Maar soms gaat het niet anders."

Zowel de algazel als de bizons werden versneden en gevoederd aan de roofdieren van het park. GAIA, gealarmeerd door een medewerker van Planckendael, vindt de praktijken onaanvaardbaar en wil een klacht indienen als de KMDA haar beleid niet aanpast. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze hond verdient een Oscar

Deze hond verdient een Oscar

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

In het begin heb je medelijden, maar je voelt je al snel bedrogen. Deze hond doet alsof haar achterpoten niet meer functioneren om eten te krijgen. Wanneer ze beseft dat ze op die manier niet aan eten geraakt, houdt ze haar show voor bekeken. Wat ons betreft: Oscarmateriaal. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerry & The Pacemakers - You'll Never Walk Alone

Gerry & The Pacemakers - You'll Never Walk Alone

Klik op de foto om ze te beluisteren


Gerry & the Pacemakers is een groep uit de jaren 60 rond Gerry Marsden. In 1962 kregen Gerry and the Pacemakers een contract bij manager Brian Epstein als tweede groep naast de Beatles. Ze kregen hits als Ferry Cross the Mersey en Don't Let the Sun Catch You Crying. Een Rodgers & Hammerstein song, You'll Never Walk Alone, die indruk had gemaakt op Marsden, nadat hij de film Carousel had gezien in zijn jeugd, werd hun grootste hit. Dit lied is vele malen gecoverd en is al jaren het club lied van Liverpool, de titel van deze hit is ook verwerkt in het officiële embleem van Liverpool FC. Het Nederlandse FC Twente heeft deze versie van de destijds officiële Anfield stadionspeaker George Septhon uitgereikt gekregen op 22 april 1998 tijdens de afscheidswedstrijd van Stadion Het Diekman, de song wordt voor elke aftrap luidkeels meegezongen in het stadion.» Reageer (0)
16-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale dag van yoga op 21 juni in Brussel

Internationale dag van yoga op 21 juni in Brussel

De Internationale Dag van de Yoga zal op 21 juni gevierd worden in Brussel. Volgens de Indiase televisiezender ntv zal dat gebeuren met een groot evenement in het Terkamerenbos en aan het Europees parlement.
De premier van India, Narendra Modi, had in september vorig jaar nog een oproep gelanceerd bij de VN voor het houden van een internationale yoga-dag. Zo'n 177 landen steunden zijn oproep en kozen 21 juni als datum.

Yoga is een hindoeïstische filosofie die leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen. In het Westen gebeurt dat met specifieke oefeningen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Festivalzomer nooit duurder

Festivalzomer nooit duurder

http://static3.hln.be/static/photo/2015/6/5/11/20150416063732/media_xll_7637816.jpg

In één klap 24 euro erbij. Na Rock Werchter, Tomorrowland en Graspop verhoogt nu ook Pukkelpop z'n prijs: 199 euro voor 3 dagen. De uitleg is klassiek: artiesten worden duurder en bezoekers verwachten steeds meer. Al stijgen de prijzen ook omdat de organisatoren weten dat ze meer kúnnen vragen, meent een econoom. "Het publiek blijft toch komen."

Vorig jaar moest je nog 175 euro neerleggen om drie dagen op de Pukkelpop-weide in Kiewit te vertoeven, dit jaar is dat al 199 euro. Een plotse stijging van 24 euro die allesbehalve in lijn is met de levensduurte, die licht daalde. Hoewel Pukkelpop benadrukt dat het maar om 17,4 euro extra gaat - de servicekosten en mobiliteitsbijdrage zijn dit jaar inbegrepen - slaan de combitickets ineens met bijna 10% op.

Ook bij Werchter dit jaar hetzelfde liedje: voor 4 dagen betaal je geen 205 euro meer, maar 226 euro. Tomorrowland en Graspop trokken hun prijzen eveneens op. "Pukkelpop is dus geen uitzondering. Niet in België, niet wereldwijd", meent Chokri Mahassine van Pukkelpop. "De prijzen voor artiesten gaan nu eenmaal enorm omhoog. We hebben ook gewoon méér artiesten én podia. Daarnaast proberen we elk jaar wat nieuws te verzinnen, en innoveren kost geld. We willen een hedendaags festival zijn, maar tegelijk moeten we natuurlijk wel kijken hoe we dat allemaal betaald krijgen."

Stijgen de prijzen volgend jaar opnieuw en wordt de 'magische' grens van 200 euro bereikt? "Dat kan ik nu nog niet zeggen. Het is ook niet dat we voor ons plezier het festival duurder maken, zeker niet. We willen het zo betaalbaar mogelijk houden. Ik vind dat je heel veel waar voor je geld krijgt."

Bij andere festivals die de afgelopen maanden over hun prijzen communiceerden, exact hetzelfde verhaal. Klopt dat wel? "Deels", meent econoom Ivan Van de Cloot. "Feit is wel dat artiesten niet langer hun brood kunnen verdienen met cd's, zoals vroeger. Door het kopiëren en nieuwe technologieën is dat volledig ondermijnd. Ze moeten nu hun inkomsten halen uit het geven van concerten. Je hebt wel dingen als Spotify, maar daar verdienen ze echt niet genoeg mee. Topartiesten vragen dan ook topprijzen." Toch is dat niet het volledige verhaal: er blijft immers zoiets als vraag en aanbod. Zowat alle grote - en dure - festivals raken vlotjes uitverkocht. Tomorrowland onlangs nog in amper één uur, de combitickets van Pukkelpop vorig jaar - toen óók 10 euro duurder - in tien dagen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grijze walvis legt 22.511 km af en breekt afstandsrecord

Grijze walvis legt 22.511 km af en breekt afstandsrecord

http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/0/11/20150416084908/media_xll_7637981.jpg

Een vrouwelijke grijze walvis, genaamd Varvara, zwom van het Russische eiland Sakhalin naar Cabo San Lucas aan de Golf van Californië en terug. Ze legde maar liefst 22.511 km af, meteen ook de grootste bekende trekafstand van alle zoogdieren, meldt National Geographic.

Grijze walvissen trekken jaarlijks tussen het voedselgebied en het gebied waar de jongen ter wereld komen.

Onderzoekers van de universiteit van Oregon rustten in 2011 zeven grijze walvissen uit met een tag. Slechts drie tags bleven voldoende lang aan het dier hangen om de walvissen de hele tijd te kunnen volgen via satelliet.

Alledrie vertrokken ze vanaf het Russische eiland Sakhalin. Twee walvissen trokken zuidwaarts naar de Golf van Californië. De tag van het derde dier stopte met werken halfweg de Golf van Alaska maar ook dat dier zette de tocht wellicht gewoon verder.

Varvara werd in november 2011 opgemerkt in het gezelschap van andere grijze walvissen voor de kust van de Amerikaanse staat Oregon. Ze legde een totale afstand af van 22.511 km gedurende 172 dagen, zo maakten onderzoekers gisteren online bekend in Biology Letters. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Platenverkoop in België meer dan verdriedubbeld

Platenverkoop in België meer dan verdriedubbeld

http://static2.hln.be/static/photo/2015/12/9/4/20150414011137/media_xll_7631989.jpg

Vorig jaar werden er 150.000 platen verkocht in België, goed voor een omzet van 3,19 miljoen euro. Dat is een verdriedubbeling van de platenverkoop ten opzichte van 2010, zo blijkt uit cijfers van de Belgian Entertainment Association (BEA). Maar de vinylmarkt in België blijft vrij klein, dus een vinyl-hitlijst, zoals die in het VK opnieuw het levenslicht zag, zit er nog niet aan te komen. Zaterdag wordt vinyl weer gevierd tijdens "Record Store Day".

De verkoop van muziekalbums op vinyl zat in 2010 helemaal in het slop, toen er nog maar 46.971 platen werden verkocht. In 2014 gingen er 150.000 platen over de toonbank, een verdriedubbeling. "Tegenwoordig worden platen verkocht in de grotere winkelketens. Dat was enkele jaren geleden nog ondenkbaar toen de vinylliefhebber enkel in de gespecialiseerde platenzaak terecht kon", verklaart Olivier Maeterlinck van BEA de stijging.

De omzet die de toegenomen platenverkoop genereerde, is zelfs meer dan verviervoudigd, van 773.525 euro naar 3,19 miljoen euro. "De gemiddelde platenprijs is in de loop der jaren toegenomen omdat het aanbod sterk is toegenomen. Artiesten brengen opnieuw hun nieuwe albums uit en dit in verschillende versies", aldus Maeterlinck.

Maar de BEA-voorzitter plaatst het succes van vinyl in perspectief. "'Racine Carrée' van Stromae was de best verkochte plaat in 2014 met 1.000 exemplaren. Maar zijn album werd wel meer dan 100.000 keer gekocht op cd of online. Vinyl blijft een nichemarkt."

Ook in het Verenigd Koninkrijk blijft de vinylverkoop stijgen. Daarom, en naar aanleiding van "Record Store Day", heeft het VK sinds deze week weer een vinyl-hitlijst.

Zo'n vaart zal het in België niet lopen, tempert Sam Jaspers van Ultratop, de officiële Belgische hitparade, de verwachtingen. "Omdat de Vlaamse en Waalse markt zo sterk verschillen, zou er dan een hitlijst voor de Vlaamse vinylverkoop moeten komen", zegt Jaspers. "En dat is onmogelijk omdat die markt gewoon te klein is." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 dingen die je met nat haar niet mag doen

7 dingen die je met nat haar niet mag doen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/9/1/8/20150415120805/media_xll_7635653.jpg

Of je nu met pasgewassen haar uit de douche komt, of natte haren hebt na een eerste plons in een zwembad: voorzichtigheid is altijd erg belangrijk bij vochtige lokken. Nat haar is op zijn kwetsbaarst, dus deze dingen doe je dan ook beter niet.

1. Strak samenbinden in een staart of knot
Lekker makkelijk om 's ochtends na een douche je natte haar meteen bijeen te binden zodat het uit je gezicht hangt. Maar dat is een regelrechte aanslag op je lokken. Nat haar is kwetsbaar en zal afbreken als je het te strak samenbindt. Idealiter laat je het los om te drogen, wil je het toch samenbinden dan kies je beter voor een losse knot.

2. Kammen en borstelen
We schreven het eerder hier al, het is een grote fout om je kletsnatte haar pas te borstelen of kammen als je uit de douche komt. Kam je droge haar vlak voor een wasbeurt, of borstel je natte haren in de douche enkel terwijl de conditioner intrekt. Voor een definitieve kambeurt wacht je beter tot je haren droog zijn, dan breken ze minder snel af. Kan je écht niet zo lang wachten, kies dan voor een grove kam.

3. Ruw van boven naar onderen kammen
Wie toch genoodzaakt is om zijn vochtig haar met een kam te doorploegen, doet er goed aan om eerst de knopen uit de punten te verwijderen, en dan pas naar de bovenkant van het hoofd over te gaan. Wie meteen vanboven begint te kammen, beschadigt zijn haren en trekt ze uit. Hou een haarlok in het midden vast als je onderaan knopen verwijdert, zo trek je niet aan de hele haarlok.

4. Meteen föhnen of stylen
Haardrogers en stijltangen op kletsnat haar slaan als een tang op een varken. In het tweede geval is het misschien zelfs vragen om een kortsluiting. Laat je drijfnatte haar eerst een beetje drogen, of dep het voorzichtig droog met een handdoek voor je de haardroger erbij haalt. Experts beweren dat je haar voor 70% droog moet zijn voor je met een haardroger begint, al is dat in de praktijk moeilijk exact in te schatten.
Krullen en stijlen doe je alleen als je haar helemaal droog is, om je haar zo min mogelijk te beschadigen.

5. Droogwrijven met een handdoek
Wie zijn haar ruw droogwrijft met een handdoek beschadigt de opperhoofdhuid, wat je een duffe en futloze coupe bezorgt. Dep in plaats daarvan voorzichtig je haren droog, en laat verder natuurlijk drogen of gebruik een haardroger.

6. Onmiddellijk producten gebruiken
Sommige producten zoals mousse moet je wel aanbrengen op nat haar, maar voor sprays en haarlak is dat uit den boze. Niet alleen zal het resultaat niet naar behoren zijn, je haar zal sneller beschadigd raken door de producten aan te brengen op je broze, natte lokken.

7. Naar bed met nat haar
Ongetwijfeld heeft ieder van ons dit al eens aan den lijve ondervonden: slapen met nat haar is vragen om een bad hair day de volgende dag. De nonchalante net-uit-bed-look zal nog nooit zo geloofwaardig maar vooral ook mislukt zijn na een nachtje op natte lokken te slapen. Er zullen ook knopen ontstaan die je haar beschadigen, dus ga toch maar beter met droog haar naar bed. (br.hln)


» Reageer (0)
15-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste mannelijke witte neushoorn ter wereld wordt permanent bewaakt

Laatste mannelijke witte neushoorn ter wereld wordt permanent bewaakt

Laatste mannelijke witte neushoorn ter wereld wordt permanent bewaakt

Op onze planeet loopt er nog slechts één mannelijke noordelijke witte neushoorn rond. Op de schouders van Sudan rust de aartsmoeilijke taak om de soort in stand te houden. In het Keniaanse reservaat waar hij leeft, wordt dan ook niets aan het toeval overgelaten. Continu wordt het dier door zwaarbewapende rangers omringd.

Stropers hebben het al decennialang op de noordelijke witte neushoorn gemunt waardoor de soort met uitsterven bedreigd is. Voor zover bekend, zijn er nog slechts vijf exemplaren. Naast Sudan zijn dat alleen maar vrouwtjes: Najin en Fatu die ook in een Keniaans reservaat zitten, Nola in de dierentuin in San Diego en Nabire, die in een zoo in Tsjechië leeft.

Enkel veertigplusser Sudan kan nog voor nakomelingen zorgen maar het paren loopt niet van een leien dakje. Alle hoop is nu gevestigd op een reageerbuisbevruchting. De witte neushoorn zou vijftig jaar oud moeten kunnen worden. De tijd dringt dus maar wetenschappers geven de soort nog niet op.

Om te voorkomen dat de laatste witte neushoorns ten prooi vallen aan ivoorstropers, hebben de Keniaanse rangers besloten om de dieren continu te bewaken. Ook de waardevolle hoorn werd al preventief verwijderd. De parkwachters doen dit met risico voor eigen leven en zijn bijgevolg helden. Ze krijgen eveneens de hulp van drones om het voortbestaan van de noordelijke witte neushoorn te vrijwaren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vincent van Gogh krijgt zijn eigen glossy magazine

Vincent van Gogh krijgt zijn eigen glossy magazine

De Nederlandse kunstenaar Vincent van Gogh (1853-1890) krijgt zijn eigen glossy. Vrijdag verschijnt het magazine 'Vincent', een tijdschrift over "bevlogenheid, talent en rebellie geïnspireerd op en door de kunstenaar".
De voorlopig eenmalige uitgave komt uit ter gelegenheid van het 125e sterfjaar van Van Gogh. In het blad vertellen vijf willekeurige Van Goghs en achterneef Willem van Gogh hoe het is om 'Van Gogh' als achternaam te hebben. Ook wordt er aandacht besteed aan Vincents afgesneden oor en vertelt Hollywoodster Johnny Depp dat Van Gogh zijn favoriete outsider is. Het magazine telt 92 pagina's, verschijnt in een oplage van 140.000 exemplaren en kost 9,95 euro.

Ook andere uitgevers grijpen de dood van de kunstschilder 125 jaar geleden aan voor speciale boeken. Onlangs verscheen 'Sammie en Nele bij Van Gogh', een voorleesboek op rijm voor kleine kinderen.

In Nederland en België worden talloze exposities gewijd aan de beroemde kunstenaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laure (11) slaapt al 365 dagen in tentje in tuin

Laure (11) slaapt al 365 dagen in tentje in tuin

http://static2.hln.be/static/photo/2015/1/2/13/20150415081239/media_xll_7634923.jpg

Een kind van 11, dat al een jaar dakloos leeft in het West-Vlaamse Geluwe. En toch staat het land niet in rep en roer. Dat hoeft ook niet. Want Laure Talpe wil namelijk niets liever dan 's nachts in haar tentje in de tuin slapen. Winter en zomer, in weer en wind. "Ik vind het zelfs jammer dat het dit jaar niet gesneeuwd heeft."  

Het waren haar buurjongens die vorig jaar bij het krieken van de lente in een tentje kropen om in de tuin te slapen. En dus wilde Laure dat ook wel eens proberen. Maar nu liggen Nicolas (10) en Matthias (14) al een eeuwigheid weer in hun zachte bedje, terwijl het dappere buurmeisje van amper 11 al een jaar de nachten onder een tentzeil beleeft. Helemaal alleen, met haar mama en papa samen met zussen Elien (10) en Jana (5) en broer Mattéo (8) lekker warm binnen. Vier seizoenen lang dus, soms in felle regen en wind.

De koude was alvast geen reden om deze winter haar tentje op te kramen. "Dan droeg ik gewoon over mijn pyjama nog een trainingspak, een dikke trui en een muts. Het weer doet me echt niets. Ik vind het zelfs jammer dat het deze winter niet gesneeuwd heeft." Mama Monique heeft het er binnen soms moeilijker mee. Zeker toen het eens flink aan het donderen en bliksemen ging, speelde haar bezorgde moederhart op. Dat arme kindje daar moederziel alleen in een tentje. "Mama kwam opeens midden in de nacht vragen of ik toch niet naar binnen wilde komen", klinkt het nog steeds verontwaardigd. "Ik kreeg ze écht niet mee naar binnen", bevestigt mama Monique. "Meer nog: Laure was zelfs kwaad omdat ik haar wakker had gemaakt." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wég met witte benen: de 9 leukste plekjes om te zonnebaden

Wég met witte benen: de 9 leukste plekjes om te zonnebaden

http://static0.hln.be/static/photo/2015/8/7/13/20150414171628/media_xll_7632973.jpg

Het prachtige lenteweer houdt al enkele dagen aan, en ook de rest van de week zou het nog even lekker warm blijven. Met de paasvakantie is het dan ook hét moment om terrasjes te doen, in openlucht te picknicken en te zonnebaden. Wij verzamelden alvast de favoriete plekjes van onze redactie om te genieten van het zonnetje en die witte benen weg te werken.

1. Warandepark - Brussel
Een van de leukste zonnebaadplekjes in onze hoofdstad is het Warandepark: een stukje gezellig groen dat verstopt ligt tussen de parlementen en het Koninklijk Paleis. Wie er zich 's middags op het gras neervlijdt, heeft trouwens heel wat kans om enkele joggende politici te spotten.

2. Langs de vaart - Mechelen
Wie zich in de buurt van Mechelen bevindt, kan zich een leuk plekje uitzoeken langs de vaart. De omgeving tussen de Plaisancebrug en de Battelbrug is autovrij, waardoor het er heerlijk rustig vertoeven is. Behalve wat wandelaars zal niemand je er storen.

3. Abdijtuin - Gent
We verklappen je een van de best bewaarde geheimen van Gent: de tuin van de Sint-Pietersabdij. Het is op het Sint-Pietersplein wat zoeken naar de ingang, maar eenmaal gevonden waan je je meteen in Zuid-Frankrijk. Het gras tussen de wijnranken en de lavendelplanten is zeer geliefd bij studenten.

4. Cargo zomerbar park Spoor Noord - Antwerpen
De Cargo zomerbar is dé aanrader voor Antwerpse gezinnen met jonge kinderen. In deze kleine groene oase middenin de drukke stad kan je van een echt vakantiegevoel genieten. Lekker languit in het gras liggen, een spelletje spelen, iets drinken of eten... Het kan er allemaal.

5. Sint-Donatuspark - Leuven
Knal in het centrum van Leuven ligt deze aanrader verborgen. Van picknickende koppels en spelende kindjes tot pauzerende studenten, iedereen komt hier graag wat tijd doorbrengen. De gezellige vijver en de restanten van de oorspronkelijke stadsmuur en vestigingstoren maken het uitzicht compleet. En dan hebben we het nog niet over de geweldige ijsjes om de hoek - zoek naar 't Galetje - gehad.

6. Dak van Parking 58 - Brussel
Niet meteen de meest conventionele plek, maar het dak van Parking 58 is toch niet zo slecht om je benen wat kleur te geven. Veel groen is er niet, maar je hebt wél een prachtig uitzicht op onze hoofdstad. Zet je auto wel niet in de parking, want dat zou je wel eens duur kunnen uitkomen.

7. Boekenbergpark - Antwerpen
Het Boekenbergpark ligt niet in centrum Antwerpen, maar het is toch het tripje waard. Veel groen, een leuk speelterrein én een ecologische zwemvijver die gratis toegankelijk is. Waar wacht je nog op?

8. Botanique - Brussel
In de Botanique, ook wel Kruidtuin genoemd, moet je zijn voor een bankje met een geweldig uitzicht op de planten en de serres. Niet echt de plek om je bikini boven te halen, maar je broek opstropen is wel een optie. 's Avonds kan je nog een concertje meepikken, en de tuinen liggen ook maar op een boogscheut van de grote winkelstraat.

9. Gras- en Korenlei - Gent
Vraag aan eender welke student waar hij met deze temperaturen het liefst vertoeft, en je zal waarschijnlijk 'de Graslei en de Korenlei' te horen krijgen. Het is dan ook vaak heel druk daar langs het water middenin het historische stadscentrum, maar als je een plekje tussen de studenten weet te veroveren, heb je een zalige namiddag voor de boeg. En als je het zonnebaden beu bent, hoef je maar drie meter te wandelen naar een terrasje. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Percy Sledge (When a man loves a woman) overleden

Percy Sledge (When a man loves a woman) overleden

Klik op de foto om hem te beluisteren

Percy Sledge is vanmorgen in zijn huis in Baton Rouge (Louisiana) overleden. Dat liet zijn boezemvriend David Johnson weten. De Amerikaanse soulzanger is 73 geworden.Zijn bekendste nummer was ongetwijfeld 'When a man loves a woman'. Daarna volgden hits als 'Love me tender', 'Take Time to know her' en 'My Special Prayer'. In de jaren zeventig daalde zijn populariteit. 'I'll be your everything' uit 1975 was zijn laatste grote internationale hit. Zijn optredens verkochten daarentegen een stuk beter en tot in de jaren negentig bleef hij uitverkochte zalen trekken. In 1987 werd 'When a man loves a woman' weer een hit, dankzij een reclame van het jeansmerk Levi's (br.hln)


» Reageer (0)
14-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer mensen ontevreden over hun naam?

Steeds meer mensen ontevreden over hun naam?

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/7/4/20150414175437/media_xll_7633789.jpg

In 2014 openden 2.143 mensen een dossier om hun naam, voornaam of beide te laten veranderen, meldt de federale overheidsdienst Justitie. De meeste aanvragen (1.037) gingen over de verandering van de achternaam, gevolgd door de voornaam (897) en voor- én achternaam (209).

Iemand die zijn naam wil laten veranderen, moet daarvoor "ernstige redenen", bijvoorbeeld van familiale, persoonlijke, sociaal-historische of administratieve aard, hebben. De minister van Justitie bekijkt elk geval apart. Wanneer een aanvraag wordt geaccepteerd, kost een verandering van de familienaam 49 euro per begunstigde. De verandering van een voornaam kost 490 euro. In bepaalde gevallen, zoals hatelijke en belachelijke voornamen of minimale aanpassingen, kan de prijs verlaagd worden.

Belachelijk
"Voor een voornaamsverandering zijn de meest voorkomende redenen een vreemdklinkende voornaam, een voornaam die aanleiding geeft tot verwarring, het toevoegen van een leesteken of een belachelijke voornaam. Voor een verandering van een familienaam zijn dat aanpassing van de naam na erkenning, aanpassing van de naam na adoptie, het hebben van twee nationaliteiten en een belachelijke familienaam", klinkt het bij de Dienst Naamsveranderingen.

Calcoen
Zo werden in het verleden al namen als "Mohammad", "Locorotondo" en "Dauletmurzayev" "gebelgiceerd" tot "Devolder", "Wuyts" en "Daul". Ook worden er jaarlijks namen veranderd die dezelfde zijn als die van criminelen, zoals "Dutroux" of "Pandy" en lieten de afgelopen jaren mensen met familienamen als "Calcoen", "Doms", "Tóth" of "Poep" hun naam veranderen.

In totaal werden vorig jaar 1.343 dossiers behandeld. Hoeveel dossiers goedkeuring kregen, kon de FOD niet melden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is honing dé oplossing voor hooikoorts?

Is honing dé oplossing voor hooikoorts?

http://static1.hln.be/static/photo/2015/14/4/3/20150413214112/media_xll_7631763.jpg

Eindelijk wordt het stilaan warmer. Het zonnetje schijnt, de vogels fluiten, de BBQ staat aanlokkelijk te blinken, en wij ... zitten binnen met dank aan die verschrikkelijke allergie. Maar blijkbaar zou de oplossing wel eens heel eenvoudig kunnen zijn: lokaal gemaakte honing.

Het hele idee achter de theorie is dat honing van lokale bijen net dié pollen bevat waar we zo allergisch aan zijn. Door die pollen geleidelijk aan te introduceren in je dieet zou je lichaam er immuun voor worden.

Volgens een Fins onderzoek heeft deze aanpak wel degelijk succes. In de studie werden hooikoortspatiënten aan de test onderworpen. Vijf maanden voor het hooikoortsseizoen begonnen de proefpersonen aan een honingkuur. Het ene deel kreeg honing zonder pollen, de andere helft kreeg honing met pollen. Wat bleek? De patiënten die de honing met pollen hadden gegeten, gaven aan maar liefst 60% minder last te hebben van de gebruikelijke symptomen dan zij die gewone honing hadden gekregen.

Natuurlijk is er echter wel nog steeds een verschil tussen honing van lokale bijen en honing met speciaal toegevoegde pollen, maar baat het niet, dan schaadt het niet, toch? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeroen Meus wordt recensent in Mijn Pop-uprestaurant

Jeroen Meus wordt recensent in 'Mijn Pop-uprestaurant'

http://static2.hln.be/static/photo/2015/13/1/14/20150414064017/media_xll_7632389.jpg

Na lang aandringen heeft Jereon Meus ermee ingestemd recensent te worden in 'Mijn Pop-uprestaurant'. Volgende week onderwerpt hij de pop-ups aan een smaaktest. De tv-kok zal met vrouw Stéphanie twee restaurants nomineren voor sluiting. "Op tralala knap ik af. Ik moet het verhaal geloven", waarschuwt hij in Het Laatste Nieuws.

De chef-kok verlaat zijn vertrouwde VRT-habitat om bij de concurrentie het mooie weer te maken. Hij ruilt voor het eerst ook zijn eigen fornuis om zelf de beentjes onder tafel te schuiven. Drie afleveringen lang reist Meus Vlaanderen af om de pop-ups aan een culinaire inspectie te onderwerpen.

De 'Dagelijkse Kost'-presentator zal voor het eerst in zijn leven de rol van recensent op zich nemen en dat doet hij niet alleen. Hij brengt zijn echtgenote Stéphanie mee. Zij was tot voor kort zaalverantwoordelijke in hun restaurant Luzine (in november vorig jaar stapten ze samen uit de zaak, red.) en kent als geen ander de do's-and-don'ts van een correcte en vlotte bediening (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zucchero & Sinead O Connor - Va pensiero

Zucchero & Sinead O Connor - Va pensiero

Klik op de foto om ze te beluisteren

Zucchero, artiestennaam van Adelmo Fornaciari (Roncocesi (Emilia-Romagna), 25 september 1955), is een Italiaanse zanger, tekstschrijver, componist en producer. 'Zucchero' is Italiaans voor 'suiker', de bijnaam die hij van een lerares kreeg en die hij later voor zichzelf is gaan gebruiken.

Sinéad O'Connor (Dublin, 8 december 1966) is een Iers singer-songwriter. Haar voornaam wordt uitgesproken als 'shi-need'.» Reageer (0)
13-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is écht weg van alles: Canadees gezin woont al 20 jaar op idyllisch vlot

Dit is écht weg van alles: Canadees gezin woont al 20 jaar op idyllisch vlot

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

'Freedom Cove', zo hebben ze hun eigen onvoorstelbare paradijs op aarde gedoopt. Wayne Adams en Catherine King waren de dagelijkse ratrace zodanig beu dat ze uitweken naar een idyllisch plekje, op een half uurtje varen van het kuststadje Tofino in het Canadese Brits-Columbia. Ze hebben er in 1992 hun groen-rooskleurige vlotconstructie op het water gebouwd. Met alles erop en eraan.
Wayne en Catherine wonen met hun twee kinderen, Eleanor en Alistair, op kilómeters van de beschaving, wég van alles. Ze hebben alle comfort op hun zelfvoorzienend vlot, dat vanuit de lucht bekeken meer op een pretpark lijkt. Het gezin is er al meer dan 20 jaar erg gelukkig. Ze hebben veel tijd voor zichzelf.
http://static0.hln.be/static/photo/2015/17/10/0/20150413170635/media_l_7631310.jpg

Ze drinken en gebruiken regenwater, kweken hun eigen fruit en groenten in serres en tuintjes en halen de nodige energie uit zonnepanelen en fotovoltaïsche generators. De twaalf platformen die op het water drijven, zijn met elkaar verbonden via een houten looppad.

Het koppel is ook artistiek aangelegd en heeft een kunstcollectie van eigen makelij.

Hun enige probleem: "ratten van 14 kg". Zo noemen ze zelf de otters die aan de fundamenten van hun vlotconstructie komen knagen. Toeristen en andere geïnteresseerden kunnen hun drijvende stulp ook bezoeken. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knuffel-oehoe landt op hoofd dorpsbewoners en zaait paniek

Knuffel-oehoe landt op hoofd dorpsbewoners en zaait paniek

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/2/11/20150413120306/media_xll_7630826.jpg

Nadat een oehoe wekenlang het Nederlandse Purmerend terroriseerde, zaait nu een andere oehoe paniek in het dorpje Noordeinde op de Veluwe. Hoewel de vogel van contact houdt en dus ongevraagd op de hoofden van de bewoners landt, hebben de mensen schrik van het dier. Dit meldt Omroep Gelderland. Sinds maart heeft de uil zijn intrek genomen in een boom naast de kerk in Noordeinde. Af en toen strekt de vogel zijn vleugels en landt dan zachtjes op het hoofd van een toevallige voorbijganger. Ook al doet het dier niemand kwaad, de grote vogel boezemt toch angst in bij sommige dorpsbewoners.

De burgemeester van de gemeente Oldebroek, Adriaan Hoogendoorn, zou de situatie niet langer veilig vinden en ziet de oehoe liever vertrekken. Maar voor er ingegrepen kan worden, zou eerst moeten onderzocht worden of het een tam of wild dier betreft. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nobelprijswinnaar literatuur Günter Grass (87) overleden

Nobelprijswinnaar literatuur Günter Grass (87) overleden

http://oi57.tinypic.com/21jvud2.jpg

De Duitse schrijver Günter Grass is op 87-jarige leeftijd overleden in de stad Lübeck. Dat meldde de uitgever Steidl Verlag. In 1999 won Grass de Nobelprijs voor de Literatuur. Hij blies de Duitse taal en literatuur nieuw leven in na de Tweede Wereldoorlog. Zijn romandebuut is het beroemd geworden werk Die Blechtrommel (De Blikken Trommel) uit 1959.

Grass was zeventien jaar toen de Tweede Wereldoorlog afliep. Hij was toen al lid van de Hitlerjugend, soldaat en krijgsgevangene geweest. Hij verdiende zijn brood onder meer als mijnwerker, beeldhouwer van grafstenen en drummer in een jazzband. Als dichter en absurdistisch toneelschrijver was hij gelieerd aan de Gruppe 47, een invloedrijke schrijverskring met Heinrich Böll als bekendste exponent.

Die Blechtrommel is het eerste deel van Grass' Danzigtrilogie. Het eerste deel werd verfilmd en won een Oscar in 1979. Grass schreef verder onder meer Aus dem Tagebuch einer Schnecke (Uit het dagboek van een slak, 1972), Ein weites Feld (Een breed veld, 1995), Mein Jahrhundert (Mijn eeuw) en Im Krebsgang (In krabbengang) (2002). Zijn laatste boek was 'De woorden van Grimm' uit 2010.

Günter Wilhelm Grass wordt geboren op 16 oktober 1927 in Danzig-Langhfur, het huidige Gdansk in Polen. Zijn katholieke moeder Helene Knoff behoort tot een etnische minderheid, de Kasjoeben. Vader Wilhem is een protestantse Duitser. Het koppel baat een kruidenierzaakje uit.

Op zijn vijftiende biedt Grass zich spontaan aan bij de Duitse marine. Hij wordt doorverwezen naar een administratieve overheidsdienst. Op zeventien jaar moet hij zijn militaire dienstplicht vervullen, zo belandt hij bij de Waffen-SS. Op 8 mei 1945 wordt hij gevangen genomen. Hij verblijft bijna een jaar in een Amerikaans krijgsgevangenenkamp. Daarna gaat hij als vluchteling in West-Duitsland wonen.

Hij leert steenkappen, beeldhouwen en tekenen. Eerst in Düsseldorf, later in Berlijn. Eind jaren vijftig begint Grass te exposeren en te schrijven. Aanvankelijk vooral kort proza, absurd theater en poëzie.
Zijn bekendste roman, Die Blechtrommel, dateert uit 1959. Grass vertelt het verhaal van Oskar, een jongen die sinds zijn derde niet meer groeit, tegen de achtergrond van zijn geboortestad Gdansk. In deze roman lanceert Grass zijn typische magisch-realistische stijl die bulkt van de groteske en surrealistische elementen. Oskar, het eeuwige kind, kan door te roffelen op zijn magische trommel verhalen uit het verleden vertellen. Het boek wordt algemeen beschouwd wordt als een van de grootste Duitse romans van na 1945. In 1979 verfilmt Volker Schlöndorff het verhaal.

Grass schrijft een waslijst aan boeken, theaterstukken, gedichtenen essays. In de jaren zestig engageert hij zich voor de Duitse sociaaldemocratische partij SPD onder leiding van bondskanselier Willy Brandt. In 1965 ontvangt hij de belangrijkste Duitse literatuuronderscheiding, de Georg-Büchner- Preiss. In 1999 volgt de Nobelprijs voor Literatuur.

Bij de verschijning van zijn biografie in 2006 ontstaat er in Duitsland een hevige polemiek over zijn tot nog toe onbekende activiteiten bij de Waffen-SS. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maggie De Block vreest Aziatische tijgermug

Maggie De Block vreest Aziatische tijgermug

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/15/1/20150413060946/media_xll_7630006.jpg

Experts en minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) vrezen dat de Aziatische tijgermug zich hier zal vestigen, zo melden De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag. De mug, die knokkelkoorts en gele koorts verspreidt, komt hier normaal gezien niet voor, maar sinds 2013 vindt het Tropisch Instituut het insect geregeld in ladingen die via de havens of luchthavens ons land binnenkomen.

Experts gaan ervan uit dat het beestje zich hier op termijn zal vestigen en ook ons ziek zou kunnen maken. Dat is waarschijnlijk niet tegen te houden, al kan een goede opvolging de zaak vertragen, klinkt het in een antwoord van minister Maggie De Block op een parlementaire vraag.

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen houdt de mug in de gaten. "Op dit moment hebben we de indruk dat de muggen de koude temperaturen van onze winters niet overleven. Maar de druk van de Aziatische tijgermug op Europa is groot. We maken er ons zorgen over", zegt Maxime Madder, die als professor veterinaire entomologie aan het ITG het toezicht leidt. De klimaatverandering maakt de vestiging van de mug in Europa mogelijk. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse (65) zwanger van vierling

Duitse (65) zwanger van vierling

Een 65-jarige Duitse is zwanger van een vierling. Dat meldden Duitse media vandaag. Als de bevalling, die binnen enkele weken wordt verwacht, goed verloopt wordt de vrouw de oudste moeder van een vierling ter wereld.
Volgens het artikel verloopt de zwangerschap tot nu toe voorspoedig en voelt het "medische wonder'' Annegret zich goed. De vrouw, die werkzaam is in het onderwijs en dit jaar met pensioen gaat, heeft al dertien kinderen.

De zwangerschap is op kunstmatige manier tot stand gekomen. De vrouw heeft zich in het buitenland laten bevruchten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op de tien jongeren heeft al schulden

Een op de tien jongeren heeft al schulden

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/14/0/20150413055247/media_xll_7630005.jpg

Tien procent van de jongeren in de derde graad van het middelbaar onderwijs (16 tot 18 jaar) heeft al schulden. Dat blijkt uit een onderzoek van het centrum voor budgetadvies en budgetonderzoek (Cebud), waarover de kranten van Mediahuis berichten.

De onderzoekers stelden vast dat de Vlaamse jongeren opvallend veel financieel risicogedrag vertonen. Zo leent 25 procent al eens geld van anderen. Vooral van vrienden, maar in de helft van de gevallen ook van ouders. Een kwart van de tieners wedt ook met vrienden voor geld, tien procent koopt enkele keren per jaar een kraslot, gokt op uitslagen of speelt spelletjes voor geld.

De onderzoekers wijzen ook op de belangrijke rol van de ouders. "Jongeren van 18 jaar, die bijna op hun eigen benen moeten staan, moeten amper zelf nadenken over geldzaken. Ze krijgen hun zakgeld voor leuke, ontspannende dingen en moeten hun hoofd niet breken over de essentiële leefkosten zoals kleren, eten of telefoonkosten. Dat is allemaal met de beste bedoelingen gedaan, maar de jongeren leren op die manier amper zelfstandig om te gaan met geld", klinkt het. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topuniversiteiten vechten om dit geniaal 17-jarig meisje

Topuniversiteiten vechten om dit geniaal 17-jarig meisje

http://static2.hln.be/static/photo/2015/14/3/5/20150411192945/media_xll_7627070.jpg

Een toelatingsbewijs krijgen voor een van de acht Amerikaanse topuniversiteiten is al een hele prestatie. De zeventienjarige Pooja Chandrashekar is welkom op alle acht Ivy League-universiteiten. Ook zes andere uni's, waaronder de gerenommeerde technische universiteit MIT, willen het meisje graag hebben.

Chandrashekar behaalde een extreem hoge score op het toelatingsexamen voor de universiteiten, 2390 uit 2400. Daarnaast is ze de oprichter van een nationale non-profitorganisatie die meisjes op middelbare scholen stimuleert om wetenschappelijke vakken te kiezen.

Ze heeft een mobiele app ontwikkeld die stempatronen analyseert en met 96 procent zekerheid kan vaststellen of iemand de ziekte van Parkinson heeft. Haar zomers brengt ze door bij cursussen over robotwetenschappen, meldt The Washington Post vandaag.

Het meisje heeft de mogelijkheden inmiddels teruggebracht tot drie universiteiten, Harvard, Stanford en Brown. Ze wil medicijnen en biotechniek studeren. (br.hln)


» Reageer (0)
12-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe je 100 wordt: 3 tips die echt werken

Hoe je 100 wordt: 3 tips die echt werken

http://static0.hln.be/static/photo/2015/14/3/4/20150411095203/media_xll_7626424.jpg

Inwoners van Sardinië leven langer dan wie dan ook ter wereld. Waarom dan geen tips aannemen van de mensen waarbij ze echt blijken te werken. Met deze drie tips word jij misschien ook wel 100.

1. Probeer elke dag te wandelen. Beschouw dit ook niet als sporten, maar als een normaal onderdeel van je dagelijkse routine.
2. Eet elke dag bonen. De Sardiniërs voegen die trouwens toe aan hun speciale minestronesoep die ze verantwoordelijk achten voor hun lange levensduur.
3. Drink een rode wijn die boordevol antioxidanten zit. Cannonau wijn zou daar een goed voorbeeld van zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er komt filmreeks van Stephen Kings Donkere Toren

Er komt filmreeks van Stephen Kings Donkere Toren

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/14/5/20150411120713/media_xll_7626605.jpg

De Donkere Toren-boekenreeks van de Amerikaanse horrorauteur Stephen King wordt verfilmd. Sony Pictures en MRC Studios werken samen om de lijvige boekenreeks om te zetten in een nog nader te bepalen aantal films. Dat schrijven Amerikaanse media.

De boekenreeks van Stephen King bestaat uit acht boeken die zich afspelen in een fictief koninkrijk waar magie nog volop aanwezig is. De hoofdpersoon Roland van Gilead is een scherpschutter die op een zoektocht is om zijn stervende wereld te redden. Het eerste boek in de reeks verscheen in 1982. In 2004 verscheen het laatste boek, met in 2012 een novelle met een extra verhaal dat aansloot op de eerdere boeken. De serie wordt gezien als het levenswerk van King.

De eerste film word een mix van horror en fantasy en is grotendeels gebaseerd op De Scherpschutter, het eerste boek. Hoewel acteurs als Javier Bardem en Russell Crowe interesse hebben in de hoofdrol, wordt er pas een cast samengesteld als er een regisseur is aangesteld. Wanneer de film uitkomt, is nog niet bekendgemaakt. (br.hln)


» Reageer (0)
11-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2014 was recordjaar voor Koninklijke Musea voor Schone Kunsten

2014 was recordjaar voor Koninklijke Musea voor Schone Kunsten

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) in Brussel kregen in 2014 een recordaantal van 682.130 bezoekers over de vloer, waarvan bijna de helft in het Magritte-museum. Ondertussen is de tentoonstelling van Chagall, die momenteel loopt in het Museum voor Schone Kunsten, goed op weg de kaap van 100.000 bezoekers te overschrijden.

In tegenstelling tot Bozar, dat als bicommunautaire instelling onder de bevoegdheden valt van minister van Culturele Instellingen Didier Reynders, maken de KMSKB deel uit van de federale wetenschappelijke instellingen onder staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Elke Sleurs (N-VA).

Over de laatste tien jaar evolueerde het bezoekersaantal van de KMSKB grosso modo van 300.000 naar meer dan 600.000 bezoekers. Over dezelfde periode kende het toerisme in Brussel ook een belangrijke groei. De oprichting van het Magritte-museum in 2009 was een schot in de roos. In 2014 bezochten 323.612 mensen het museum, tegenover 294.452 in 2013.

Het museum van de oude meesters was vorig jaar met 171.035 bezoekers goed voor de tweede plaats, een achteruitgang tegenover 2013 (195.593). Voor het eerst kon ook het in december 2013 opgestarte Fin-de-Siècle Museum volledige jaarresultaten voorleggen: 162.648 mensen bezochten de collectie in de kelders van het Museum voor Schone Kunsten, waar staatssecretaris Sleurs liever de momenteel onbestemde collectie moderne kunst van de musea wil terugzien. Het Brussels Gewest hoopt die collectie in de recent aangekochte Citroën-garage onder te brengen.

De KMSKB laten inmiddels weten dat de Chagall-tentoonstelling in haar eerste maand (maart) meer dan 30.000 bezoekers mocht ontvangen. In totaal mikt de KMSKB op 100.000 à 120.000 bezoekers voor de tentoonstelling van de Joods-Russisch-Franse kunstenaar. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 manieren om je witte kledij echt wit te houden

3 manieren om je witte kledij echt wit te houden

http://static2.hln.be/static/photo/2015/8/6/12/20150411075545/media_xll_7626342.jpg

Het is lente, en dat wil zeggen dat we allemaal stilaan onze witte kledingstukken weer bovenhalen. Maar hoe hou je je wit ook écht wit? Deze drie handige tips helpen je alvast een flink eind op de goede weg.

1. Was je wasmachine
Als je wasmachine al wat ouder is kan ze vol zitten met roest en andere viezigheid. Gevolg: je witte was komt valer uit de machine dan je 'm erin stopte. Voor je dus nog meer witte kledij om zeep helpt is het een goed idee om je wasmachine zelf een grondige wasbeurt te geven. Mix daarom 1 kopje water met een half kopje baking soda en doe dit in het waspoeder-compartiment van je machine. Steek een oude handdoek ik je wastrommel en was op een korte cyclus om alle viezigheid weer uit je machine te verwijderen.

2. Maak zelf een bleekmiddel voor je witte was
De meeste natuurlijke afblekende wasmiddelen bevatten zowel waterstofperoxide als citroensap. Waarom dus veel geld investeren in iets wat je evengoed zelf kan maken? Let er wel op dat je waterstofperoxide maar een percentage heeft van maximum 3%. Mix anderhalf kopje waterstofperoxide met ¿ kopje citroensap en 2 kopjes water. Gebruik dit als wasmiddel.

3. Hang in de zon te drogen
Als je ooit al per ongeluk een shirt met print in direct zonlicht laten liggen hebt, dan weet je dat ook zonlicht afblekende eigenschappen heeft. Gooi je witte kleding dus na het wassen niet in de droogkast, maar laat buiten in direct zonlicht drogen voor een extra wit resultaat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden ruiken prostaatkanker in urine

Honden ruiken prostaatkanker in urine

http://static3.hln.be/static/photo/2015/10/12/7/20150411115158/media_xll_7626382.jpg

Honden kunnen met een betrouwbaarheid van 98 procent de diagnose van prostaatkanker stellen door aan de urine van de patiënt te snuffelen. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het urologisch onderzoekscentrum in Milaan.

Voor het nieuwe onderzoek, dat werd gepubliceerd in vakblad Journal of Urology, kregen twee honden de urine van 900 mannen voorgeschoteld. 360 van hen hadden prostaatkanker, de andere 540 waren gezond. Eén hond had het in 98.7 procent van de gevallen bij het rechte eind, de andere hond haalde een score van 97.6 procent. De honden herkennen de vluchtige organische bestanddelen in de urine die prostaatkanker markeren.

Medical Detection Dogs
De nieuwe studie bevestigt eerder onderzoek uitgevoerd door de Britse organisatie Medical Detection Dogs. Oprichtster dokter Claire Guest deed een gelijkaardig onderzoek waarbij honden een betrouwbaarheid van 93 procent haalden bij het vaststellen van zowel prostaat- als blaaskanker. Ze noemt de resultaten van de nieuwe studie spectaculair.

Traditionele tests ontoereikend
"Het Italiaanse onderzoek levert nog maar eens het bewijs dat honden kanker kunnen opsporen bij mensen. Het is opmerkelijk dat we zo'n succes boeken in de diagnose van prostaatkanker, waarvoor de bestaande tests veel te wensen overlaten".

Doorgaans wordt prostaatkanker gedetecteerd met een bloedtest, een rectaal onderzoek of een kijkoperatie. "De medische wereld staat nog vaak weigerachtig tegenover het inzetten van honden om kanker op te sporen, maar vergeet niet dat honden een geur kunnen registreren in een oplossing van één op duizend delen".

Goedkoop
"De voorbije jaren zijn miljoenen geïnvesteerd in de traditionele testmethodes, maar die zijn niet veel betrouwbaarder geworden. Snuffelhonden bieden een vrij goedkoop alternatief met een grote betrouwbaarheid. Mochten onze speurhonden machines zijn, zou iedere arts er één willen".

Ook met katten en zelfs bijen zijn al succesvolle tests gedaan waarbij de dieren in staat bleken kanker bij mensen op te sporen.

Prostaatkanker is ook in ons land de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kankerpatiënt roostert zichzelf aan spit om te genezen

Kankerpatiënt roostert zichzelf aan spit om te genezen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/6/0/2/20150411063149/media_xll_7626302.jpg

Jia Binhui, een 25-jarige man met leukemie is te arm om een dure hospitaalbehandeling te betalen. Daarom hijst de man zich elke dag opnieuw aan een zelfgemaaakt spit, om zo de kankercellen uit te roken. Apart.

Er zit zelfs een theorie achter. De man liet zich vertellen dat een temperatuur hoger dan 42°C de schadelijke cellen in het lichaam kan doden.
Jia kreeg in 2013 te horen dat hij bloedkanker had en onderging al een dure beenmergtransplantatie, waarvoor betaald werd door mensen die het beste met hem voorhebben. Omdat verdere behandelingen in het ziekenhuis de rest van Jia's spaarcenten hebben opgebruikt, probeert hij nu te genezen met een behoorlijk alternatieve therapie.

"Experten zijn ervan overtuigd dat een temperatuur hoger dan 42 graden Celcius kankercelllen kan doden", aldus Jia. "Daarom heb ik in mijn achtertuin een spit gemaakt om dat te proberen. Blijkbaar werkt dezelfde techniek ook met water, maar ik ben erachter gekomen dat het bijna onmogelijk is om water op een constante temperatuur van 42° te houden. Daarom doe ik het maar op deze manier."

Jia is van plan om binnenkort naar het ziekenhuis terug te keren om te kijken of zijn behandeling heeft gewerkt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterieus zinkgat naar de hel schokt lokale bevolking in China

Mysterieus zinkgat 'naar de hel' schokt lokale bevolking in China

http://oi62.tinypic.com/2vabltd.jpg

Wanneer enkele bouwvakkers vorige week een klein, maar extreem heet zinkgat ontdekten op een berg duurde het niet lang voor het werd omgedoopt tot 'de poort naar de hel'. De inwoners van de regio nabij Urumqi, in het noordwesten van China, vermijden de plek nu zoveel mogelijk terwijl experts en de media samentroepten rond het fenomeen.

Op foto's is te zien hoe het mysterieuze zinkgat 'gloeit' door de intense hitte. De lokale bevolking zou aan plaatselijke media gemeld hebben dat de grond in de omgeving de laatste tijd warmer was dan normaal.

Geoloog Hu Tan, die het onderzoek leidt naar het gat van 80 cm breed, zei: "De lucht die uit het zinkgat komt is zo heet dat als je er een tak boven zou houden die in brand schiet." Maar hoewel dit een heel uitzonderlijk geval is, lijken ze een verklaring te hebben voor de 'poort naar de hel': "We zijn er vrij zeker van dat dit veroorzaakt werd door de spontane ontbranding van steenkool."

792 graden celsius
Zijn collega, mijnbouwexpert Cao Jianwen, zegt dat de regio in de jaren 70 bestond uit tientallen steenkoolmijnen en er de voorbije jaren melding werd gemaakt van gelijkaardige fenomenen. "We hebben een temperatuur gemeten van 792 C, wat vrij heet is en ik kan begrijpen dat de lokale bevolking bijgelovig is."

Nadat de oorzaak van het vreemde verschijnsel werd ontcijferd, werd het gat volgens News.com.au gevuld en afgesloten uit voorzorg voor de mogelijk schadelijke rookpluimen. "Ik kan niet uitsluiten dat er in de toekomst gelijkaardige zinkgaten zullen verschijnen in deze regio", aldus Jianwen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Umberto Tozzi - Ti Amo

Umberto Tozzi - Ti Amo

Klik op de foto om hem te beluisteren

Umberto Tozzi (Turijn, 4 maart 1952) is een Italiaanse zanger en liedjesschrijver.

Op 16-jarige leeftijd speelde hij in de band Off Sound. In 1974 schreef hij samen met Damiano Dattoli het winnende lied voor Canzonissima, een Italiaanse televisiewedstrijd die aan zijn laatste editie toe was. Wess & Dori Ghezzi voerden het lied Un corpo, un'anima uit.

In 1976 kwam zijn eerste album Donna amante mia uit. Een jaar later brak de single Ti Amo alle records door maar liefst 7 maanden op 1 te staan in de Italiaanse hitparade. Een jaar later kwam Tu uit, ook een succes. In 1979 kwam Gloria uit, opnieuw een succes maar 3 jaar later werd het zelfs een wereldsucces toen Laura Branigan het lied coverde in het Engels, door het Europese geluid werd de single eerst niet warm onthaald maar toch werd het een succes. Dan werd het enkele jaren stil rond Tozzi.

In 1987 stond hij er weer helemaal, hij zong samen met Enrico Ruggeri en Gianni Morandi op het San Remo Festival met het lied Si può dare di più dat de overwinning behaalde. Een paar maanden later deed hij met zanger Raf mee aan het Eurovisiesongfestival in Brussel met Gente di Mare, het lied werd 3de maar groeide uit tot een evergreen. In 1988 zongen Henk Spaan en Harry Vermeegen het in hun televisieprogramma Verona als Ach laat maar waaien.

Ook in de jaren 90 bleef Tozzi actief met het lied Gli altri siamo noi en bracht hij verschillende albums uit.

In 2000 en 2005 nam hij deel aan het San Remo Festival met de liedjes Un'altra vita en Le Parole.

Tozzi is één van de bekendste Italiaanse zangers in het buitenland en verkocht meer dan 32 miljoen platen.
» Reageer (0)
10-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we van bont gruwen maar wel leer dragen

Waarom we van bont gruwen maar wel leer dragen

http://static3.hln.be/static/photo/2015/16/3/11/20150410101658/media_xll_7622531.jpg

Loop met een echte bontjas over straat en je krijgt standaard vieze blikken toegeworpen, maar van leren kledij kijkt niemand vreemd op. Hoe komt dat toch? Want het is wel erg naïef om te denken dat dat kalf waarvan je nieuwe handtas gemaakt is, toch al ging afgemaakt worden. Laat staan dat die slachting op een humane wijze verloopt.

We schreven niet lang geleden nog een artikel over de comeback van bont, en daar kwamen veel verontwaardigde reacties op. Want hoewel grote ontwerpers dan fan blijken te zijn, lijkt de gewone man op straat dat absoluut niet. De anti-bont campagnes zijn dan ook niet zo simpel uit het collectieve geheugen te wissen. Filmpjes waarop te zien is hoe nertsen en consoorten doodgeslagen worden, vergeet je nu eenmaal niet zo snel. Het is ook gewoon makkelijk om bont af te wijzen, want niet veel mensen moeten er iets voor opgeven om dit anti standpunt in te nemen.

Restproduct van de vleesindustrie
Dat ligt bij leer al een stuk moeilijker. Bijna alle schoenen en tassen worden van leer gemaakt en ook leren jasjes zijn een populair mode-item. Vaak wordt aangenomen dat leer een restproduct is van de vleesindustrie. Dat het dier in kwestie sowieso al gevild ging worden voor een sappige steak en dat de huiden gerecycleerd worden voor de mode-industrie. Dat was inderdaad ooit het geval, maar we zijn zoveel meer leer gaan dragen dat alles helaas al lang niet meer zo 'vriendelijk' verloopt.

"Dieren zien vreselijk af"
"Vlees wordt steeds vaker een bijproduct van de leerindustrie," vertelt Lucy Adam van de Fashion & Textiles School van RMIT aan i-D Magazine. "We willen ook allemaal zacht en vlekkeloos leer en dat komt meestal van jonge koeien die daar speciaal voor gefokt en vet gemest worden." Lynda Stoner van Animal Liberation vult aan dat alle dieren bestemd voor de leerindustrie vreselijk hebben afgezien daarvoor. "Zo worden voor het fijnste kalfleer bijvoorbeeld alleen pasgeboren of zelfs ongeboren kalveren gebruikt, erg humaan is dat niet."

Niche-industrie
In vergelijking met de leerindustrie is de bontindustrie eigenlijk een niche-industrie, maar omdat bont zo ver van ons afstaat, is de aandacht daarvoor vele groter. We weten immers allemaal goed en wel dat er ook door de vleesindustrie inhumane praktijken worden toegepast, maar daar trekken we ons niets van aan. En dat is net hetzelfde bij leer.

Debat
In leer compleet bannen ziet Lucy geen oplossing. "Wel moet er gewerkt worden aan betere omstandigheden en vooral aan transparantie binnen de industrie. Bekende modeontwerpers als Stella McCartney bewijzen al dat het ook perfect met minder of zelfs geen leer kan. Dat er een debat over de leerindustrie op gang komt, dat is het belangrijkste." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn kaas en rode wijn het geheim van een gezonde levensstijl?

Zijn kaas en rode wijn het geheim van een gezonde levensstijl?

http://static0.hln.be/static/photo/2015/18/11/10/20150410071824/media_xll_7622590.jpg

Laat ons hopen dat deze Deense onderzoekers het bij het rechte eind hebben. Zij ondervonden dat een Frans eetpatroon met veel kaas (én wijn) het risico op hartaandoeningen vermindert. Dat rode wijn een gunstig effect heeft op het hart werd al eerder bewezen, maar nieuwe inzichten over hoe kaas verteerd wordt, voegen ook de Franse kazen aan dat lijstje met hartvriendelijke lekkernijen toe. Laat die Franse pain, vin et boursin maar aanrukken, wat ons betreft.

De "Franse paradox", zo worden deze op het eerste zicht rare bevindingen over de Franse levensstijl genoemd. Want hoe kan het nu dat het drinken van rode wijn en eten van vette kazen goed voor ons zijn? Toch ligt het cijfer van mensen met hartaandoendingen in Frankrijk aanzienlijk lager, hoewel Fransen toch meer vette kazen eten en wijn drinken dan de gemiddelde Europeaan. Een ingewikkeld vraagstuk waar wetenschappers zich al jarenlang over buigen.

Cholesterolverlagende kaas, zou het?
Nieuw onderzoek van de Aarhus universiteit in Denemarken concludeert nu dat brie, camembert, roquefort of eender welke andere vette Franse kaas naar keuze zou helpen om de slechte cholesterol in ons lichaam te verlagen, waardoor het risico op een hartaanval afneemt. Hun bevindingen doen twijfel rijzen over het zolang aangenomen feit dat alle verzadigde vetten slecht zijn voor ons hart.  Een nieuw puzzelstukje in het grote raadsel van de Franse paradox, die eerder al verbazing opriep na de ontdekking dat rode wijn goed kan zijn om het aantal cardiovasculaire aandoeningen in te perken.

Boter versus kaas
De onderzoekers onderzochten stalen urine en ontlasting van twee groepen proefpersonen. De ene groep at vaak vette kazen en yoghurt, de andere groep consumeerde geen zuivel, behalve boter met eenzelfde vetgehalte als kaas. Ze ondervonden dat de groep die kaas at, meer butyraat in hun lichaam hadden, een vetzuur dat geproduceerd wordt door darmbacterieën. Hoge gehaltes aan butyraat worden in verband gebracht met een lagere cholesterol. Hoe kaas verteerd wordt, zou dus mogelijk kunnen verklaren waarom het cholesterolgehalte van fervente kaaseters niet de hoogte in gaat.

Lager risico op diabetes type 2
Een eerder gepubliceerde Zweedse studie ondervond dat veel kaas en yoghurt eten ook een manier kan zijn om diabetes af te wenden. Een testgroep die veel vette zuivelproducten waaronder kaas en volle yoghurt at, zagen hun risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 met maar liefst 23% afnemen, in vergelijking met de groep die minder kaas at.

Verder onderzoek is nog nodig om te analyseren welke mechanismen er plaatsvinden in het metabolisme bij het eten van kaas, en hoe die in verband kunnen worden gebracht met bepaalde darmbacteriën en cholesterol. Om het voordeel van de twijfel nog eens op een goede manier in te zetten: een kaas- en wijnavond in het park met dit lentezonnetje klinkt als een uitstekend idee. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet 'De Jurk', gaat deze kat de trap op of af?

Vergeet 'De Jurk', gaat deze kat de trap op of af?

http://static2.hln.be/static/photo/2015/4/13/0/20150410065314/media_xll_7624020.jpg

Na de hele hetze rond 'de jurk' (en tóch is ze goud en wit), gaat er nu een nieuwe hersenbrekende foto de wereld rond. Loop deze kat de trap af? Of gaat ze hem net op?

We geven het maar meteen mee: het juiste antwoord moeten we u voorlopig schuldig blijven. Volgens sommigen zijn de gespikkelde treden en het uitstekende boordje het bewijs dat we de onderkant van de trap zien. Anderen zeggen dan weer dat het evengoed om een vreemde gekleurde trap kan gaan, en dat er best exemplaren zijn die een uitstekende rand aan de bovenkant hebben.

Nog anderen kijken naar de kat zelf. "De opgeheven staart wijst erop dat de kat haar evenwicht aan het bewaren is", aldus website inquisitr. "En dat doet ze alleen als ze de trap af gaat." (br.hln)


» Reageer (0)
09-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Blues Brothers - Soul Man

The Blues Brothers - Soul Man

Klik op de foto om ze te beluisterenThe Blues Brothers is een Amerikaanse band, ontstaan uit de passie die Saturday Night Live-acteurs John Belushi en Dan Aykroyd deelden voor blues en R&B uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis. In de gelijknamige bar van Aykroyd werd muziek uitgewisseld en was vaak gelegenheid voor jamsessies met de blues als thema.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De juwelen van Bianca Castafiore uit Kuifjereeks wordt strip-opera

"De juwelen van Bianca Castafiore" uit Kuifjereeks wordt strip-opera

http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/2/13/20150407154654/media_xll_7617328.jpg

De vzw Opéra pour tous (Opera voor iedereen) viert de 20e verjaardag van zijn opvoeringen van opera's in open lucht met een enscenering van het bekende stripalbum van Kuifje "De juwelen van Bianca Castafiore" van Hergé. De initiatiefnemers hebben daarvoor de toelating gekregen van uitgeverij Moulinsart. Tussen 17 en 27 september 2015 zullen er acht voorstellingen van de strip-opera plaatsvinden in het Kasteel van Terhulpen.

In de lyrische komedie zullen onder andere stukken van Mozart, Rossini, Offenbach, Puccini, Gounod en Verdi ten gehore gebracht worden. De teksten komen van de dialogen die Hergé verzon voor zijn album. Amani Devos kruipt voor de gelegenheid in de huid van Kuifje, de sopraan Hélène Bernardy speelt de rol van de operazangeres Bianca Castafiore en de rol van kapitein Haddock wordt vertolkt door de komische acteur Michel de Warzée.

"We willen zo trouw mogelijk blijven aan het album", zegt François de Carpentries, die de strip voor opera bewerkt en ook voor de mise en scène verantwoordelijk wordt.

De voorstellingen zullen plaatsvinden in de tuinen van het Kasteel van Terhulpen, een uitgestrekt domein dat geklasseerd is als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vettaks nog niet voor morgen

Vettaks nog niet voor morgen

http://static2.hln.be/static/photo/2015/4/3/13/20150409062737/media_xll_7621018.jpg

De Vlaamse Werkgroep Voeding en Beweging raadt de overheid aan om voorlopig nog geen vettaks in te voeren. Er moet eerst meer onderzoek komen, luidt het vandaag in De Morgen.

De werkgroep, die zich op vraag van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) over de mogelijkheid van een voedseltaks had gebogen, stelt in zijn verslag dat er te weinig bewijs is dat een vettaks werkt.

Volgens de werkgroep is er vooral meer nood aan bijkomend onderzoek, maar dat is een federale bevoegdheid. "Wij hebben onze bevindingen aan het kabinet van de minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) overgemaakt. Nu is het aan hen. Wij denken wel degelijk dat zo'n taks waardevol kan zijn, maar op dit moment heeft het geen zin om zoiets klakkeloos over te nemen", zegt woordvoerster Marleen Van Dyck.

Op het kabinet van De Block zijn er voorlopig geen plannen om de pro's en contra's van een vettaks verder uit te pluizen. "Daar is momenteel nog niets over beslist", klinkt het (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JJ Cale - Call me the breeze

JJ Cale - Call me the breeze

Klik op de foto om hem te beluisteren


John Weldon (J.J.) Cale (Oklahoma City, 5 december 1938) is een Amerikaanse singer-songwriter en gitarist. Hij groeide op in Tulsa, ook in de staat Oklahoma gelegen. Hij is het bekendst door twee songs vertolkt door Eric Clapton, After Midnight en Cocaine. J.J. Cale is de bekendste vertolker van de Tulsa Sound.

Zijn artiestennaam 'J.J. Cale' (sommige bronnen noemen hem onterecht Jean Jacques Cale) kreeg hij van een nachtclubeigenaar in Los Angeles aangezien er nog een John Cale actief was. Onder aansporing van Leon Russell en andere musici uit Tulsa waagde Cale de sprong naar de muziekscene van L.A.. Berooid van geld en illusies keerde hij terug naar Tulsa. Van daaruit zou hij desondanks de meeste roem vergaren.

Zijn handelsmerk is het zogenaamde laid back-zingen. Dit is nét na de tel inzetten. Daarnaast is Cale, door zijn diensttijd bij de luchtmacht, handig met elektronica waardoor hij zijn eigen muziek mee produceert en zijn opnamen een specifieke sound krijgen. Onderdeel hiervan zijn het dubben van de zang en een lome, ingetogen sfeer.


» Reageer (0)
08-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit meer vettig haar: deze vrouw heeft al zes jaar geen shampoo meer gebruikt

Nooit meer vettig haar: deze vrouw heeft al zes jaar geen shampoo meer gebruikt

http://static0.hln.be/static/photo/2015/0/11/7/20150408091250/media_xll_7618867.jpg

De New Yorkse Sarah Theeboom heeft shampoo zes jaar geleden afgezworen nadat ze een oude vriendin weer had ontmoet, het eerste wat opviel was haar glanzend kapsel. Haar geheim? Ze had haar lokken al jaren niet meer gewassen.

Theeboom legt uit hoe deze ontmoeting haar beautyregime drastisch heeft veranderd heeft veranderd: "Ik liep die vriendin tegen het lijf en meteen viel haar kapsel mij op. Nooit meer shampoo gebruiken, ik was niet weg van het idee. Maar ik wist niet meer wat ik moest doen. Toen ik op een reis van drie weken naar Thailand vertrok, besloot ik ervoor te gaan. Ze had me wel gewaarschuwd dat ik een moeilijke periode zou moeten overwinnen wanneer mijn haar en hoofdhuid zich aanpasten. Ik was niet voorbereid op roos en de grote hoeveelheden vet in die eerste weken."

"Mijn haar was nooit zo vettig geweest. Ik was zo beschaamd dat ik mijn hoofd niet wilde laten zien. Toen ben ik bijna gezwicht en wilde ik bijna weer mijn haar met shampoo wassen. Haarbanden werden mijn beste vrienden. Onder de douche maakte ik mijn haar nat en masseerde ik mijn hoofdhuid met mijn vingers. Mijn vriend was ook geen fan van dit experiment, toch hield ik vol", gaat Sarah verder. "Na zes weken begon ik me weer normaal te voelen en het vroeg nog eens zes weken voor het wonder geschiedde. Toen begon ik mijn natuurlijke haar te zien zonder de constante manipulatie met shampoo. Het was zacht, golvend en kroezelvrij."

Intussen zweren steeds meer en meer bekende vrouwen als Kim Kardashian, Shailene Woodley, Adele en Jessica Simpson shampoo af. Deze sterren hebben opgebiecht hun haar soms dagen- of wekenlang niet te wassen.

Je haar niet wassen, is geen uitzonderlijk experiment meer, dus Sarah deelt met plezier haar geheim. Dat betekent niet dat iedereen het begrijpt. Haar kapster kon haar oren niet geloven toen ze zei dat ze haar lokken niet met shampoo moest wassen. "Ik zeg niet dat shampoo slecht is voor je haar. Ook ik heb nog goede en slechte dagen, maar mijn haar oogt en voelt zoveel gezonder nu", besluit de vrouw met de glanzende lokken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeilmeisje Laura (19) stapt in het huwelijksbootje met 31-jarige Duitser

Zeilmeisje Laura (19) stapt in het huwelijksbootje met 31-jarige Duitser

http://static2.hln.be/static/photo/2015/4/6/12/20150408093656/media_xll_7618947.jpg

Zeilmeisje Laura Dekker is getrouwd in Nieuw-Zeeland met een 31-jarige Duitser. Het zeilmeisje, nu 19 jaar, werd in 2012 bekend omdat ze in haar eentje de wereld rond wilde varen.

Laura trouwde 28 maart in de bergen van Whangarei met de 31-jarige Daniël Tealman. Laura en haar kersverse man woonden al een tijdje in haar boot Guppy.

Laura zeilde als jongste meisje ooit alleen de hele wereld over. Op 21 augustus 2010 vertrok ze als 14-jarig meisje van Gibraltar, om op 21 januari 2012 aan te komen op het eiland Sint Maarten. Daarna zeilde ze door naar Nieuw-Zeeland. Daar woonde ze op haar boot: "Een huis voelt voor mij als een gevangenis, ik voel me opgesloten." (br.hln)


» Reageer (0)
07-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Scabs - Don't You Know

The Scabs - Don't You Know

Klik op de foto om ze te beluisteren

The Scabs is een Belgische rockband, waarvan de eerste line-up bestond uit Guy Swinnen (zang, gitaar), Berre Bergen (bas), Francis Vangeel (gitaar) en Frankie Saenen (drums).

The Scabs ontstonden in 1982 in Diest. In hun beginperiode werden ze vergeleken met The Clash. Al snel stonden ze op het Torhout-Werchter-festival.

In 1988 werd Francis Vangeel vervangen door Willy Willy, die daarvoor het succesvolle Vaya con Dios verliet en waardoor de groep een nieuwe richting insloeg. In 1989 kwam Fons Symons Berre Bergen vervangen die de overstap maakte naar De Kreuners. De albums Royalty in Exile (1990), met hun bekendste nummer Hard Times, en Jumping the tracks (1991) zijn van hoog niveau.

Willy Willy werd uit de band gegooid in 1994 en werd vervangen door Tjenne Berghmans (Betty Goes Green, Clouseau). In 1996 werd de band ontbonden.

The Scabs vierden hun 25-jarig bestaan in 2007 met drie reünieconcerten in de Ancienne Belgique in Brussel. Tijdens de optredens speelden ze het album "Royalty in Exile" integraal, in de line-up die dat album maakte (dus met Willy Willy, zonder Tjenne Berghmans). Op 7 juni 2008 speelden The Scabs op het festival TW Classic.

In de zomer van 2009 speelden The Scabs op een aantal Belgische festivals waaronder Lokerse feesten en Suikerrock.

Op 19 oktober 2009 was op Canvas een documentaire over de band te zien in het programma Belpop.

De naam van de band komt van het Engelse woord "scab" dat "stakingsbreker" betekent. Deze naam werd door Guy Swinnen gekozen na het zien van een reportage op de BBC over de mijnstakingen in Engeland. Op een bepaald moment reed er een wit busje door de stakende menigte en riep die menigte: "scab! scab! scab!". De letterlijke betekenis van het woord 'Scab' is een korst op een wonde.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je hond kussen & andere onhygiënische gewoontes die eigenlijk wél goed zijn

Je hond kussen & andere onhygiënische gewoontes die eigenlijk wél goed zijn

http://static0.hln.be/static/photo/2015/10/2/10/20150407132726/media_xll_7616920.jpg

Een slechte hygiëne zijn is niet aangenaam, niet voor jezelf en niet voor anderen. Maar blijkbaar bestaat er ook zoiets als té proper zijn. Je immuunsysteem heeft er namelijk alleen maar baat bij om een genoeg 'gezonde' bacteriën te hebben. Deze schijnbaar 'onhygiënische' gewoontes hoef je dus helemaal niet af te zweren!

Je hond op de mond kussen
Hondenliefhebbers, laat je gaan! Die natte kussen met Blackie zijn perfect gerechtvaardigd. Een sterke band met je huisdier is niet alleen goed tegen stress, maar ook voor je gezondheid. Zo wees een recent onderzoek aan de universiteit van Arizona uit dat je hond een soort van zacht en harig probioticum is dat je helpt bij het aanmaken van gezonde bacteriën.

Handzeep overslaan
Al die anti-bacteriële gels en zepen zorgen misschien wel dat je geweten gesust is, ze doen eigenlijk meer kwaad dan goed. Een onderzoek uit het 'Oxford Journal of Clinical Infectious Diseases' ontdekte immers dat deze producten niet alleen de slechte bacteriën doden, maar ook de goede. Daardoor breken ze traag maar gestaag je weerstand af.

Je keuken poetsen zonder chemicaliën
Weg met die chemische schoonmaakproducten. Ook zonder krijg je een kraaknette keuken. Uiteraard gebruik je best een desinfecterend middel wanneer je net rauw vlees hebt gesneden, maar voor alle andere zaken volstaat gewoon water. Daarbij is een microvezeldoekje ideaal. Door de wrijving ontstaat er bij deze doekjes namelijk statische elektriciteit die stof en bacteriën aantrekt en vasthoudt tussen de vezels.

Je eten delen
Eén dessert met twee lepels, alsjeblieft. Je toetje delen bespaart je niet alleen een hoop calorieën, de speekseluitwisseling helpt je ook aan een leger vol goede bacteriën. Zo, dan is die cheesecake ook weer gerechtvaardigd.

Niet achter iedere maaltijd je tanden poetsen
Het is zelfs verkeerd om je tanden vlak na een maaltijd te poetsen. Te vaak of te hard je tanden poetsen, kan je tanden en tandvlees beschadigen. Al helemaal wanneer je voedsel of drank met zuur erin hebt genuttigd. Het zuur blijft immers op je tanden plakken en tast het glazuur aan. Als je meteen na het eten poetst, zal je in plaats van het zuur weg te poetsen, het juist nog dieper in je tanden duwen. Je wacht beter 30 tot 60 minuten vooraleer je die tandenborsten bovenhaalt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse is slechts paar dagen oudste persoon

Amerikaanse is slechts paar dagen oudste persoon

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/4/6/20150407002356/media_xll_7615851.jpg

De Amerikaanse Gertrude Weaver, die vorige week de oudste persoon ter wereld werd na het overlijden van een 117-jarige Japanse, is in een verzorgingshuis in Camden in de staat Arkansas overleden. Dat hebben de autoriteiten in Camden maandag laten weten. Ze is 116 jaar geworden.

Weaver was geboren op 4 juli 1898. Na het overlijden van de 117-jarige Misao Okawa op 1 april kreeg Weaver veel aandacht van de media. Het tehuis waarin Weaver woonde, meldde dat de Amerikaanse met volle teugen genoot van haar kortstondige roem.

Ze lad laten weten dat ze op haar eerstvolgende verjaardag graag de Amerikaanse president Barack Obama als eregast wilde ontvangen. Weaver weet haar hoge leeftijd aan haar vriendelijkheid en het feit dat ze het grootste gedeelte van haar leven voor zichzelf had gekookt.

Volgens de Gerontology Research Group, die probeert bij te houden wie de oudste persoon in wereld is, valt die eer nu te beurt aan de 115-jarige Jeralean Talley uit het Amerikaanse Detroit. Zij is geboren op 23 mei 1899. (br.hln)


» Reageer (0)
06-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toen haar man in coma lag, weigerde ze de stekker eruit te trekken en gelijk had ze

Toen haar man in coma lag, weigerde ze de stekker eruit te trekken en gelijk had ze

http://static3.hln.be/static/photo/2015/6/14/5/20150406165231/media_xll_7615130.jpg

Beeld je dit maar eens in. Je trouwt met de liefde van je leven en zeven maanden later slaat het noodlot onverbiddelijk hard toe. Het overkwam Danielle Davis toen haar echtgenoot een vreselijk motorongeval had. Hij belandde in een diepe coma. Danielle legde echter het doktersadvies om te stekker eruit te trekken naast zich neer. En gelijk had ze.

Op een zonnige dag in juli 2011 ontving de Amerikaanse vrouw een onheilspellend telefoontje. Haar echtgenoot Matt was betrokken geraakt in een ongeval op een autoweg in Savannah de Amerikaanse staat Georgia.

De man had verschillende gebroken botten en zakte weg in een diepe coma. Matt was toen amper 22 jaar oud en zeven maanden getrouwd met Danielle. Zijn toestand leek hopeloos. De artsen stelden voor om hem van de beademing te halen en de jongeman te laten gaan. Danielle weigerde. Ze wilde haar man meer tijd gunnen om beter te worden. "We hadden niet eens te kans gehad om samen een leven op te bouwen", zei ze. "Ik wilde het niet zomaar opgeven."

Na drie maanden in het ziekenhuis werd Matt naar huis gebracht waar hij onafgebroken werd verzorgd door Danielle en haar moeder. Op een dag stelden ze vast dat hun geliefde patiënt precies iets probeerde te zeggen. Het leek meer op gefluister. Danielle stopte een hoed in zijn had en vroeg hem om de hoed op zijn hoofd te zetten. Nadat ze dit verscheidene keren herhaalde, zei hij: "Ik ben aan het proberen". Volgens Daniëlle waren dit de mooiste woorden die ze ooit hoorde.

http://static3.hln.be/static/photo/2015/3/8/0/20150406173042/media_xll_7615260.jpg

Sindsdien ging het gestaag in stijgende lijn. Danielle vocht als een leeuwin om haar echtgenoot terug in een revalidatiecentrum binnen te krijgen. Daar leerde hij terug spreken en zelfstandig te eten en drinken. Alles wat voor het ongeluk gebeurde, is nog steeds wazig voor Matt. Zo wist hij niet meer dat Danielle zijn vrouw was maar zijn nieuwe kortetermijngeheugen doet het gelukkig wel. Drie en half jaar na het ongeval wordt Matt nog elke dag beter.

Wandelen terwijl hij stevig in de hand van zijn echtgenote knijpt, begint te lukken. Nu hebben ze een geldinzamelingsactie opgestart om de therapie van Matt te kunnen blijven betalen zodat hij op een dag weer de oude is. "Matt heeft zo'n leuke persoonlijkheid", staat te lezen op de GoFundMe-pagina. "Een gesprek met hem zal je leven veranderen. Hij wil het verschil maken en hoop geven."

Matt mag dan nog een lange weg te gaan hebben, zijn wens is alvast deels vervuld: hij maakt elke dag het verschil.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volksgezondheid waarschuwt voor drug die honderden keer sterker is dan heroïne

Volksgezondheid waarschuwt voor drug die "honderden keer sterker is dan heroïne"

http://static3.hln.be/static/photo/2015/0/13/3/20150406074530/media_xll_7613718.jpg

Het Belgisch Early Warning System voor Drugs (BEWSD) waarschuwt voor een poeder dat de stof "ocfentanyl" bevat en erg gevaarlijk is voor de gezondheid. "Gebruikers lopen een ernstig risico op een overdosis, met een duidelijk verhoogde kans op overlijden", zo meldt het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV).

Ocfentanyl is een afgeleide van fentanyl, een zware pijnstiller die bij chirurgische ingrepen en bij terminale kankerpatiënten wordt gebruikt. De stof behoort tot de klasse van de "opioïden", waartoe ook heroïne behoort. "Het belangrijkste gevaar van ocfentanyl is dat de stof honderden keren sterker is dan heroïne. Daardoor lopen gebruikers een ernstig risico op een overdosis", aldus het WIV.

In het buitenland leidden fentanyl en derivaten zoals ocfentanyl in het verleden al tot verschillende overlijdens. Vaak gaf het opduiken van een lot van een dergelijk product daarbij aanleiding tot verschillende sterfgevallen. In België is al één overlijden door ocfentanyl gemeld. De spoeddiensten, toxicologische laboratoria, politie en preventiewerkers werden door het BEWSD geïnformeerd en zijn waakzaam.

De aankoop en consumptie van illegale drugs is strikt verboden in België. "Gebruikers, ook zij die ervaring hebben, moeten uiterst voorzichtig zijn want de stof kan dodelijk zijn", klinkt het bij het WIV. "Als ze toch wensen te gebruiken, wordt aangeraden te beginnen met een lage dosis. Ook is het verstandig dat er iemand aanwezig is die niet gebruikt en die snel de hulpdiensten kan verwittigen in geval van problemen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bizar toeval: man ontmoet dubbelganger na verhuizing

Bizar toeval: man ontmoet dubbelganger na verhuizing

http://static2.hln.be/static/photo/2015/13/15/3/20150404235332/media_xll_7612173.jpg

Het zal je maar overkomen: naar een nieuwe stad verhuizen waar iedereen je al jaren lijkt te kennen. Het is precies wat de 69-jarige Anglicaanse priester Neil Richardson meemaakte, alleen werd hij door wildvreemden steevast als 'John' genoemd. En hoewel hij er aanvankelijk niet echt bij stilstond, leerde hij al snel waarom...

"Wildvreemden kwamen op me af en zeiden hallo", vertelt Richardson volgens The Telegraph, die 18 maanden geleden naar het Britse Braintree verhuisde. "Op een bepaald moment kwam er zelfs iemand naar mijn tafel en zei 'Jij bent John Jemison, niet?'." Ook de manager was er heilig van overtuigd. "Hij wilde maar niet geloven dat ik John niet was. Ik moest mijn rijbewijs laten zien."

En zo leerde de verwarde man over het bestaan van zijn dubbelganger: een 74-jarige gepensioneerde leerkracht John Jemison, die slechts enkele kilometers bij hem vandaan woont en door iedereen gekend is. En op het eerste gezicht lijken ze inderdaad haast als twee druppels water op elkaar.

Eerste ontmoeting
Toch zagen de twee zagen elkaar pas vorige week voor het eerst in levende lijve toen ze toevallig allebei op dezelfde bus naar Londen zaten. En volgens Richardson klikte het meteen, meldt de Daily Mail. "We denken aan een carrière in de misdaad", grapte hij. Terwijl Jemison zich afvraagt hoeveel mensen nu denken dat hij hen al maanden negeert wanneer ze Neil begroeten op straat.

Meer dan uiterlijk alleen
De mannen raakten aan de praat en ontdekten dat ze nog meer dingen gemeen hadden: zo gingen ze ooit naar dezelfde universiteit, hebben ze allebei vier kleinkinderen, vroegen beide mannen hun vrouw al na een week ten huwelijk, delen ze een liefde voor gedichten schrijven, zijn ze klant bij dezelfde bank en waren ze allebei godsdienstleerkrachten. "De dag dat we elkaar ontmoetten was best griezelig", aldus Jemison. (br.hln)


» Reageer (0)
05-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dove en blinde hond levend teruggevonden in moeras

Dove en blinde hond levend teruggevonden in moeras

http://static0.hln.be/static/photo/2015/11/16/4/20150405124908/media_xll_7612684.jpg

Een 15-jarige Jack Russell, die zowel blind als doof is, is na vier dagen teruggevonden nadat hij vermist raakte in Nieuw-Zeeland. Duizenden dierenliefhebbers hielpen bij de zoektocht naar de hond, die na vier dagen werd teruggevonden in een moeras bij een dichtbijgelegen mangrove. Het beestje was uitgeput en onderkoeld, maar leeft nog.

Dunhill ontsnapte eind maart uit het huis van zijn baasje Angela Beer. Vrienden van Beer pasten op de huis en de hond, maar Dunhill wist om onduidelijke redenen toch weg te lopen. Beer plaatste meteen foto's van de Jack Russell op sociale media, die door duizenden mensen werden gedeeld.

"Ik moest er niet aan denken dat hij alleen en gewond was", zegt Beer. "Of dat hij ergens in het donker dood zou gaan". Ze probeerde er maar zo min mogelijk aan te denken.


Een grote zoektocht werd opgestart naar het beestje, dat zowel doof als blind is. Met behulp van kayaks, een drone en zelfs een helikopter werd gezocht naar Dunhill. Ook 300 vrijwilligers hielpen de mangroves vlak bij Beers huis doorzoeken, waaronder een dakloze man uit de buurt.

Beer was bang dat ze Dunhill niet levend zouden vinden, maar naar vier dagen - op 1 april - vond haar buurman het beestje in een moeras, levend. "Hij zat onder de modder", vertelt ze. "Hij was onderkoeld en uitgedroogd. Het is een wonder dat hij nog leeft."

Dunhill werd snel bevrijd en naar een dierenarts gebracht. Na een paar dagen bijkomen kon hij weer naar huis. Inmiddels ligt hij weer lekker warm in zijn mandje.

"Dunhill heeft een goede 1-april-grap met me uitgehaald", zegt zijn baasje, die inmiddels wel kan lachen om de situatie. "Hij is ongelooflijk dankbaar voor al die helden die hebben helpen zoeken. Allemaal vrienden waarvan hij niet wist dat hij ze had."

Wil je weten hoe het inmiddels met Dunhill gaat? Zijn baasje heeft een Facebookpagina aangemaakt waarop ze updates plaatst over zijn herstel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Totaal gestresseerd door je paasdiner? Van dit voedsel word je rustiger

Totaal gestresseerd door je paasdiner? Van dit voedsel word je rustiger

http://static0.hln.be/static/photo/2015/17/9/10/20150405080028/media_xll_7612405.jpg

Heb jij je ook in een vlaag van goedhartigheid opgegeven om het paasdiner te organiseren? Staat straks de hele familie voor de deur terwijl je nog maar net met de potten en pannen in de weer bent en het hele huis nog een schoonmaakbeurt kan gebruiken? Neem dan wat yoghurt, cashew noten of maak een zalmschotel. Daar word je namelijk rustiger van.

Bladgroenten
Het is enorm verleidelijk om in tijden van nood voor zo'n heerlijke cheeseburger of ander comfort food te gaan. Maar bladgroenten doen echt veel meer voor je gemoed. Bladgroenten zoals spinazie bevatten folaat, wat dopamine produceert en voor een fijn gevoel zorgt, waardoor je kalmer bent. In een studie uit 2012 kwam naar voren dat van 2.800 oudere mensen, zij die het meest folaat innamen minder risico hadden op depressies. Bovendien kwam een studie uit 2013 aanzetten met resultaten die aantoonden dat studenten zich kalmer en gelukkiger voelden op de dagen dat ze veel fruit en groenten aten. Zet dus maar snel bladgroenten op het menu!

Kalkoen
In kalkoen vind je tryptofaan terug, een aminozuur dat serotonine produceert, een chemisiche stof die ons hongergevoel én gevoelens van geluk en welzijn reguleert. Daarnaast kan het ons ook ontspannen. In een onderzoek uit 2006 kreeg de ene helft proefpersonen tryptofaan supplementen, terwijl de anderen placebo kregen. Na 15 dagen werd de groep met de tryptofaan supplementen als beduidend aangenamer ervaren dan de andere groep proefpersonen. Andere voedingsmiddelen die veel tryptofaan bevatten zijn noten, zaden, vis, havermout, bonen en eieren.

Yoghurt
Het klinkt misschien raar, maar de bacteriën in je darmen kunnen een effect hebben op stress. Volgens onderzoek sturen onze hersenen signalen naar onze darmen, wat kan verklaren waarom stress zo snel op onze darmen slaat. Maar die communicatie kan ook andersom gaan. In een studie uit 2013 bleek dat de probiotica in yoghurt de hersenactiviteit in de gebieden die emoties regelen deed afnemen. Daardoor hadden vrouwen die meer yoghurt aten minder last van stress dan de anderen. Hoewel de studie kleinschalig was en er dus nog steeds meer onderzoek nodig is, zit yoghurt daarnaast ook vol calcium en proteïnen, dus je kan er hoe dan ook niet verkeerd mee gaan.

Zalm
Als je je gestresseerd voelt, kunnen ook angsthormonen zoals adrenalie en cortisol beginnen opspelen. Een stukje zalm kan daarbij helpen. De omega-3 vetten hebben namelijk eigenschappen die de negatieve effecten van de stresshormonen tegengaan. Ook dat is wetenschappelijk bewezen. Studenten die omega-3 supplementen innamen had namelijk 20% minder stres vergeleken met de groep die placebo had gekregen.

Melk
Een glas melk zit boordevol vitamine D, een voedingsstof dat ons geluksgevoel een boost kan geven. Een 50 jaar durend onderzoek in Londen ontdekte een belangrijk verband tussen een laag vitamine D-gehalte en gevoelens van angst en depressie. Van de 5.966 mensen hadden die met voldoende vitamine D minder risico op angststoornissen dan de anderen. Andere voeding die veel vitamine D bevat zijn zalm en eieren.

Cashew noten
Een handvol cashew noten bevat maar liefst 11% van de aangeraden dagelijkse hoeveelheid zink, een essentieel mineraal dat angst tegengaat. Toen wetenschappers bij een onderzoek zinksupplementen aan mensen met angstsymptomen (en een tekort aan zink) gaven, zagen ze dat de patiënten na 8 weken al 31% minder gestresseerd waren. Bovendien bevatten de noten ze ook veel omega-3 vatten, dus ook als je genoeg zink in je bloed hebt, zijn ze nog steeds aan te raden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderden slaven bevrijd in Indonesië

Honderden slaven bevrijd in Indonesië

http://static1.hln.be/static/photo/2015/17/7/6/20150405082934/media_xll_7612386.jpg

Op het Indonesische eiland Ben-jina zijn honderden migranten uit Myanmar, Cambodja en Laos bevrijd. Ze zouden naar het eiland gelokt zijn met de valse belofte dat ze konden werken in restaurants. Maar eens daar, moesten ze als vissers aan de slag in erbarmelijke omstandigheden. Sommigen deden dat jarenlang.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray Lamontagne - You Are The Best Thing

Ray Lamontagne - You Are The Best Thing

Klik op de foto om hem te beluisteren


Ray LaMontagne is in 1974 geboren in Nashua, New Hampshire. Zijn vader was muzikant. Kort na Rays geboorte verliet zijn moeder zijn vader, terwijl deze op tournee was. Ray heeft jarenlang geen contact gehad met zijn vader. Het gezin reisde veel en vertrok uiteindelijk naar het noorden. Rays moeder verhuisde met haar zes kinderen naar elke plek waar ze werk kon vinden. Omdat de kinderen altijd weer nieuw waren op school maakten zij weinig vrienden. In zijn vrije tijd las Ray vooral Fantasy boeken in het bos.


Uiteindelijk belandde hij op de Morgan High School in Morgan, Utah. Hij voerde op school weinig uit, en spijbelde en vocht vaak met andere kinderen. Vanweg zijn lage cijfers slaagde hij met de hakken over de sloot. Na high school verhuisde LaMontagne. Hij ging van zijn familie naar Lewiston, Maine.


LaMontagne vond een baan in een schoenenfabriek in Lewiston. Hij werkte hier ruim 65 uur per week. Op een morgen, om 4.00 uur, hoorde hij het liedje “Treetop Flyer” van Stephen Stills op de radio. Nadat hij het album had gekocht, besloot LaMontagne om zijn baan eraan te geven en een poging te doen om een zangcarrière te beginnen. In 1999 begon hij met toeren. Daarnaast werkte hij ook nog als timmerman. In de zomer van 1999 nam hij een demo op met tien nummers die hij naar verschillende zalen in de omgeving stuurde. De eigenaar van een theater in de buurt nodigde hem uit om op te treden in een zaal waar ook folkmuziek-muzikanten stonden als John Gorka en Jonathan Edwards. Een zakenman hoorde later LaMontagnes demo en stelde hem voor aan Jamie Ceretta van Chrysalis Music Publishing. CMP nam Rays eerste album op en verkocht het aan RCA Records in Amerika en Echo Records in Engeland.


» Reageer (0)
04-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade paaseieren ooit met uitsterven bedreigd

Chocolade paaseieren ooit met uitsterven bedreigd


http://oi50.tinypic.com/58egk.jpg


Kinderen kunnen morgen maar beter met volle teugen genieten van de paaseieren die ze op hun zoektocht door de tuin zullen vinden. Ooit zou de oogst wel eens heel mager kunnen worden, wanneer de chocolade lekkernij een luxeproduct geworden is.

De vraag naar cacao is momenteel veel groter dan de voorraad. Chocolade zou op die manier ooit veel geld kunnen gaan kosten. Dit jaar zou slecht weer in de tropen voor een kleinere productie zorgen. Bovendien krijgen de planten ook nog eens te maken met allerlei ziektes.

Ook de vraag naar chocolade is veel groter dan vroeger. De nieuwe middenklasse van groeilanden als China en India ziet een stukje chocolade ook wel zitten en verhoogt zo de druk op de voorraad. Volgens schattingen zal tegen het einde van dit decennium nog eens een miljoen ton cacao extra nodig zijn om genoeg chocolade te produceren.

Beschikbare landbouwgrond voor cacao gaat tevens achteruit door de klimaatverandering. Mogelijk zal die tegen 2050 zelfs gehalveerd zijn. De toekomst ziet er momenteel dus niet zo rooskleurig uit voor de chocolade, een extra reden om morgen te genieten van al dat lekkers.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe hoop voor hond die enkel op ellebogen kan stappen

Nieuwe hoop voor hond die enkel op ellebogen kan stappen

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/p350x350/11048634_840155246065233_960650507632064875_n.jpg?oh=cbab8dc6b95351615efa5f5944aa4443&oe=55A25774&__gda__=1436325283_8dbd473007a866441e01f902039b99ab

Door een aangeboren afwijking kan Sheba enkel maar op haar ellebogen stappen. Euthanasie leek nog de enige uitweg, maar gelukkig staken twee dames uit New York daar een stokje voor.

Nadat ze beelden van de meelijwekkende hond in het dierenasiel gezien hadden, twijfelden Stacey Silverstein en Jackie O'Sullivan geen moment. "Optreden tegen mishandeling en verwaarlozing is onze missie", klinkt het.

"We richten ons op honden die zware medische aandoeningen hebben of vanwege ziekte geëuthanaseerd dreigen te worden." Zo'n exemplaren kunnen terecht bij Rescue Dogs Rock, de organisatie die ze zelf uit de grond gestampt hebben.

Sheba -nog geen jaar oud- werd in maart naar een dierenasiel gebracht. Waarom ze enkel op haar ellebogen kon stappen, was toen nog niet duidelijk. Na onderzoek bleek dat Sheba zo geboren was, gelukkig is er dus geen mishandeling mee gemoeid.

Speciaal ontworpen spalken zullen haar redding betekenen. Van zodra Sheba geleerd heeft om ermee te lopen, kan ze geadopteerd worden. "Qua karakter scoort ze alvast een tien", aldus O'Sullivan. "Gelukkig beseft Sheba zelf niet dat ze een speciaal geval is." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voormalig weerman Bob De Richter overleden

Voormalig weerman Bob De Richter overleden

http://static2.hln.be/static/photo/2015/1/16/11/20150404093728/media_xll_7610831.jpg

Voormalig weerman Bob De Richter is op 65-jarige leeftijd in Antwerpen overleden. Dat meldt de openbare omroep VRT.

De Richter volgde in 1987 samen met onder andere Frank Deboosere weerman Armand Pien op, die met pensioen ging. Hij bleef zes jaar lang het weer voorspellen voor de openbare omroep. In 1995 kwam hij voor de SP in de kamer, als opvolger van Marcel Colla die minister werd. Hij bleef volksvertegenwoordiger tot 1999 en gemeenteraadslid in Mortsel tot 2010.

Bob De Richter was al een tijd ziek, aldus de VRT. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermiste visser overleefde 66 dagen op regenwater en rauwe vis

Vermiste visser overleefde 66 dagen op regenwater en rauwe vis

http://static3.hln.be/static/photo/2015/5/1/11/20150404092230/media_xll_7610816.jpg

Louis Jordan uit het Amerikaanse Conway is opmerkelijk fit voor een man die ruim 60 dagen vermist was op zee, en moest overleven door rauwe vis te eten en regenwater op te vangen. Hij ging 23 januari zeilen en 'wat vissen'. Wist hij veel dat hij ruim 2 maanden op zijn gekapseisde boot moest overleven op rauwe vis en regenwater. Donderdag pikte een vrachtschip de wonderlijk fitte Jordan uit zee, dat kon u hier gisteren al lezen.
Baard uiteraard. Duidelijk een stuk magerder dan op de foto die zijn familie vrijgaf na zijn vermissing. Maar verder gezond. Beetje last van zijn schouder, dat was alles.


Op 29 januari gaf zijn vader Frank hem op als vermist. Hij had nooit meer verwacht zijn zoon ooit nog terug te zien, maar donderdag kreeg hij hem als herrezen uit de dood weer aan de telefoon. "Oh man, zo goed om je stem te horen,'' zegt Frank, blijkt uit een vrijgegeven bandopname van de Amerikaanse kustwacht. "De mensen hebben voor je gebeden.''

Louis excuseert zich tegenover zijn vader voor de boot. "Ik kon hem niet repareren, ik kon niet terugzeilen. Sorry voor de boot.'' Pa Frank zegt dan uiteraard meteen dat dat niets uitmaakt en dat Louis' leven het enige is wat telt.

Louis Jordan was 23 januari gaan zeilen en 'wat gaan vissen'. In een storm brak zijn mast en kapseisde de boot. De elektronica aan boord werd onbruikbaar en het schip stuurloos, half 'hangend' in het water, honderden kilometers verwijderd van de Amerikaanse oostkust bij South Carolina. Jordan overleefde door het eten te eten dat hij voor de veel korter geplande trip had ingepakt, door vis te vangen met een netje en die rauw op te eten, en door regenwater op te vangen om te drinken.

Jordan kon nog wel in de cabine van zijn zeilboot terecht, wat hij ook af en toe deed als de zon te hard brandde.Gistermiddag gaf hij in het ziekenhuis een interview aan Amerikaanse media. "Ik ben vooral zuinig geweest op water. Ik dronk niet meer dan één groot glas per dag. Toen het op was heb ik gebeden tot God: please, stuur me wat regen, stuur me wat water. Uiteindelijk gebeurde dat.'' 

Hoe miraculeus ook, bizarre overlevingsverhalen van mannen op zee komen vaker voor. De opzienbarendste van de laatste jaren is dat van José Alvarenga, een van oorsprong Salvadoraanse gastarbeider die in januari 2014 aanspoelde op het koraaleiland Ebon in de Stille Oceaan. Alvarenga vertelde 13 maanden te hebben rondgedobberd, maar aan zijn verhaal wordt nog steeds getwijfeld.In november 2010 haalden drie jonge vissers van de eilandengroep Tokelau het nieuws. Zij dreven 7 weken lang stuurloos in de Stille Oceaan totdat een Nieuw-Zeelands schip ze vond. De mannen hadden zich onder meer in leven gehouden door een meeuw te vangen en die rauw op te eten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Animals - House of the Rising Sun

The Animals - House of the Rising Sun

Klik op de foto om hun te beluisteren


The Animals was de naam van een Engelse groep, die deel uitmaakte van de Britse beat-explosie van begin jaren zestig.

The Animals beschouwden zichzelf als rhythm and bluesgroep. Hun eerste single, Baby let me take you home, kwam op 16 april 1964 uit, maar geraakte in Engeland niet verder dan de 21ste plaats. Twee maanden later volgde hun bewerking van de traditional House of the rising sun en daarmee stootten ze direct door naar de eerste plaats, ook in de Verenigde Staten. Het nummer viel op door het karakteristieke gitaarintro en door het feit dat het nummer maar liefst zes minuten duurde. De opvolgers I'm crying, het Nina Simone-nummer Don't let me be misunderstood, Boom Boom en Sam Cookes Bring it on home to me deden het iets minder goed, maar de groep uit Newcastle had wel haar naam definitief gevestigd.

De blikvanger van The Animals was Eric Burdon, een klein mannetje met een gigantische stem, maar het muzikale genie achter de groep was onmiskenbaar Alan Price. Price vormde in 1961 samen met bassist Chas Chandler, drummer John Steel en gitarist Hilton Valentine The Alan Price Rhythm and Blues Combo. Toen een jaar later Eric Burdon er als zanger bijkwam, veranderde men de naam in The Animals. De uitzonderlijke stem van Burdon plaatste hem al snel op de voorgrond en mede daarom verliet Price in de zomer van 1965 de groep. Met zijn nieuwe formatie, 'The Alan Price Set', scoorde hij grote hits als I Put A Spell on You (1966), het Randy Newman-nummer Simon Smith & His Amazing Dancing Bear (1967) en Don't Stop The Carnival (1968).

Menigeen dacht dat met het vertrek van Price een einde zou aan komen de successen van The Animals, maar ook met de vervanger Dave Rowberry bleven de hits komen: We've gotta get out of this place en It's my life stonden wekenlang in de top tien. In 1966 werd drummer John Steel vervangen door Barry Jenkins, maar belangrijker is dat de groep verhuisde naar de Verenigde Staten. Met name Eric Burdon was in dit land zo populair dat hij spoedig besloot zichzelf meer op de voorgrond te plaatsen. In juni 1966 brachten The Animals nog Don't bring me down uit, maar daarna ging alleen Burdon verder, eerst als Eric Burdon and the Animals, in 1968 als the New Animals en twee jaar later als Eric Burdon and War. Zijn When I was young (juni 1967) was een wereldhit en ook de opvolgers Good Times, San Franciscan nights Sky Pilot Monterey en Ring of fire haalden de charts, maar echte knallers kwamen er nooit meer voor Burdon. Hij was onmiskenbaar een fenomenale zanger, maar in zijn eentje miste hij blijkbaar dat "iets" wat hem met The Animals wel in het centrum van de aandacht bracht. Van de uiteengevallen groep is bassist Chas Chandler nog het vermelden waard. Hij is de man die de in Amerika genegeerde Jimi Hendrix naar Engeland haalde en van hem een wereldster maakte. Producer/manager Chas Chandler bracht later nog groepen als Soft Machine en Slade. Chandler overleed in 1996.» Reageer (0)
03-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10x groene middeltjes om je huid mee te verwennen

10x groene middeltjes om je huid mee te verwennen

http://static2.hln.be/static/photo/2015/8/1/13/20150402171156/media_xll_7606753.jpg

Deze 10 geweldige beautymiddeltjes zijn "groen" in alle betekenissen van het woord. Niet alleen de kleur hebben ze gemeenschappelijk, het zijn ook allemaal natuurlijke producten die je huid of haar een opkikker geven. Een scrub van olijfolie, een advocadohaarmasker of een muntmengsel tegen puisten? Voor elk beautyprobleem is er een knalgroene oplossing.

Groene thee
Groene thee is goed voor je gezondheid én het heeft een gunstig effect op je uiterlijk. In dit drankje vinden we twee essentiële beauty-ingrediënten terug: antioxidanten en cafeïne. Goed voor je huid, en een kopje per dag kan de poriën in het gezicht minder zichtbaar maken. Geen warme theedrinker? Groene thee is ook lekker als je er zelf ice tea van maakt. Met een schijfje citroen en eventueel wat zoetstof in de ijskast wordt het een lekker fris tussendoortje.

Komkommer
Een trucje zo oud als de straat, maar het werkt wel: een fris komkommermasker helpt tegen opgezwollen ogen na een kort nachtje. Deze groene groente bevat antioxidanten en flavinoïden die huidirritatie op een natuurlijke manier verminderen. Heel simpel: snij een komkommer in flinterdunne schijfjes, leun achterover, leg de schijfjes op je gezicht en laat de komkommer zijn werk doen. Heerlijk.

Olijfolie
Een supermiddeltje dat je huid niet alleen zacht maakt als je het aan je voedingspatroon toevoegt, je kan er haar en huid ook rechtstreeks mee behandelen. Al eens een haarmasker van olijfolie geprobeerd voor je haar? Of een scrub voor het gezicht op basis van suiker en olijfolie? Doen! Een zachte huid en glanzend haar zijn het resultaat.

Kiwi
Een exotische peeling maak je van kiwi's, om zo opnieuw een zuivere huid te krijgen. Pureer een kiwi en meng er een beetje yoghurt en kokosolie onder om er een zachte peeling van te maken. Kiwi bevat zuren, vitamine A en vitamince C, die de doffe huid opnieuw doen stralen.

Groene appel
Groene appel staat bekend om zijn heilzame werking onder vorm van appelazijn, een onmisbare must-have in de keuken én de badkamer. Spoel je pasgewassen haar na met een mengeling van 1/4e appelazijn met 3/4e water, en je lokken zullen mooi gaan glanzen.

Groene druiven
Een zelfgemaakt beautyreceptje met druiven maak je door yoghurt te vermengen met geplette groene druiven en een beetje honing. Een prima anti-verouderingsmasker. Het zuur van de druiven helpt daarnaast ook om een vette huid te bestrijden.

Limoen
Lekker in cocktails, dat zullen we niet tegenspreken. Maar ook een aanrader om toe te voegen aan je verzorgingsritueel. Een mengeling van suiker, olijfolie en geperste limoen vormt een lichaamsscrub die dankzij de werkzame bestanddelen dode huidcellen op natuurlijke wijze van het lichaam verwijdert. En het ruikt nog lekker fris ook.

Honingmeloen
Meloen bevat van nature veel antioxidanten en vitamine C. Snij hele dunne schijfjes van een honingmeloen en leg ze net zoals de komkommerschijfjes op je gezicht. Twintig minuutjes laten liggen, en je huid is natuurlijk gereinigd.

Munt
Als er nog eens een overwachte puist opduikt, neem dan enkele muntblaadjes en mix ze met wat rozenwater tot een gladde pasta. Breng aan op het stukje huid waar de puist ontstaat, en spoel af. De menthol uit munt zal ontsteking en roodheid doen verdwijnen.

Avocado
Je haar helemaal kapot, en je denkt dat de enige oplossing een kappersbezoek is? Probeer dan toch maar eerst dit voedende masker uit. Maak een haarmasker van een halve advocado, één eidooier, een theelepel honing en een theelepel olijfolie. Laat het mengsel een halfuur inwerken op je haar onder een handdoek of douchekapje. De omega-3 vetten uit advocado zijn net zo gunstig voor je haardos als voor je gezondheid. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwerfhond overleeft aanrijding en rit van 400 km in bumper

Zwerfhond overleeft aanrijding en rit van 400 km in bumper

http://static0.hln.be/static/photo/2015/3/9/9/20150402234654/media_xll_7607679.jpg

Een zwerfhond uit de Chinese provincie Hunan die onlangs als bij wonder een aanrijding met een auto overleefde en vast kwam te zitten in de bumper, kwam er na een 400 kilometer lange reis met de schrik vanaf. Zowel de bestuurder als de viervoeter waren danig onder de indruk van het incident.

De hond zou uit het struikgewas gesprongen zijn, waardoor de man geen tijd had om te reageren. "Ik reed vrij snel op dat moment dus toen ik de hond raakte, dacht ik dat hij ofwel gestorven was of weggelopen was, dus stapte ik niet uit om te checken", zei de bestuurder, die enkel als meneer Zhang geïdentificeerd wordt, volgens de Britse Metro.

Niet veel later - waarschijnlijk enkele honderden kilometers om precies te zijn - hoorde hij echter iets wat verdacht veel leek op geblaf van onder de auto. Hij zette de wagen aan de kant en ontdekte de verstekeling. "Ik durfde hem zelf niet te bevrijden. Ik dacht dat hij veilig zat daar", klonk het en dus reed de man helemaal terug naar de dierenarts. Daardoor heeft de hond in totaal zo'n 399 kilometer meegereisd.

Volgens de dierenarts heeft de hond enorm veel geluk gehad en hield hij er niet meer dan een paar schrammetjes en enkele kneuzingen aan over. De viervoeter zou intussen geadopteerd zijn door Zhang die liet weten dat hun 'lot verbonden' was door het ongeval. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen gelooft wél nog in toekomst bibliotheken

Antwerpen gelooft wél nog in toekomst bibliotheken

http://static2.hln.be/static/photo/2015/2/10/10/20150402153849/media_xll_7606405.jpg

Op Linkeroever in Antwerpen is de gemoderniseerde bibliotheek Elsschot voorgesteld. Volgens cultuurschepen Philip Heylen (CD&V) toont het vernieuwingsproject aan dat Antwerpen "volmondig ja" antwoordt op de vraag of bibliotheken nog wel een plaats hebben in de 21ste eeuw, een debat dat momenteel volop woedt nu gemeentes vanaf 2016 niet langer verplicht zijn een bibliotheek open te houden.

In Elsschot werden niet enkel verschillende ruimtes in een nieuw kleedje gestopt, de werking van de bib breidt ook gevoelig uit. Elsschot zal in de toekomst niet enkel een plaats zijn om boeken uit te lenen. Buurtbewoners zullen er bijvoorbeeld ook optredens en workshops kunnen bijwonen.

Daarnaast zal het Huis van het Nederlands er conversatielessen organiseren voor inburgeraars en komt er een Webpunt waar iedereen terechtkan voor vragen rond pc-gebruik en voor digitale cursussen. Onderzoek wees immers uit dat er in de omgeving veel anderstaligen en 65-plussers wonen.

"Al eeuwenlang zijn de openbare bibliotheken plaatsen van waaruit kennis wordt verspreid", zegt cultuurschepen Heylen. "Tot voor kort gebeurde dat vooral op een passieve manier: burgers werden uitgenodigd om boeken te komen ontlenen. Moderne bibliotheken moeten een veel actievere rol aannemen."

Het eigenlijke bibliotheekgedeelte onderging eveneens een gedaanteverwisseling. Er werd een "stille ruimte" ingericht, jongeren kunnen zich uitleven op de nieuwe boekentoren en in een leescafé kan je kranten en tijdschriften raadplegen bij een kop koffie. De balie heeft dan weer een nieuw zelfuitleensysteem waar je zelf boeken kan ontlenen en nadien weer binnenbrengen.

Het vernieuwde Elsschot opent zaterdag officieel de deuren tijdens een buurtfeest met onder meer Slongs Dievanongs en Vitalski. (br.hln)


» Reageer (0)
02-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom kunnen we niet stoppen met shoppen bij Primark (wetenschappelijk bewezen)

Daarom kunnen we niet stoppen met shoppen bij Primark (wetenschappelijk bewezen)

http://static0.hln.be/static/photo/2015/16/0/6/20150402145313/media_xll_7606191.jpg

Impulsief koopgedrag van goedkope items is een verslavende en dwangmatige activiteit, althans dat toont een overkoepelende studie van de Stanford, MIT en Carnegie Mellon universiteiten aan. Shoppen bij Primark en co blijkt dus te vergelijken met een drugsverslaving. Oh help.

Hoewel we goed genoeg weten dat de kledij in de winkelrekken van Primark en co slecht van kwaliteit zijn en in erbarmelijke omstandigheden worden gemaakt, komen we er toch steeds buiten met zakken vol. De ellenlange rijen voor de opening van de Brusselse vestiging, zeggen genoeg. Maar hoe komt het toch dat sparen voor één duur stuk zo moeilijk gaat, terwijl grote hoeveelheden rommel kopen ons totaal geen moeite kost?

Geluk en plezier nemen toe
Vanaf 2007 bestudeerden wetenschappers van de Stanford, MIT en Carnegie Mellon universiteiten de hersenen van verschillende deelnemers wanneer ze goedkope en dure items shopten. De hoeveelheid geluk en plezier nam toe wanneer ze nog maar in de buurt kwamen van goedkope items en piekte wanneer ze een goedkoop item ook effectief kochten. Dat was in veel mindere mate het geval wanneer de deelnemers een duur stuk kochten.

Een goede deal scoren
Hoogleraar marketing aan de New York University, Tom Meyvis, geeft een woordje uitleg: "Een deel van de vreugde die ontstaat bij het shoppen is niet alleen gebaseerd op het feit dat je een mooi item koopt, maar vooral dat je een goede deal gescoord hebt." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doyen van de Europese cinema op 106-jarige leeftijd overleden

Doyen van de Europese cinema op 106-jarige leeftijd overleden

http://static3.hln.be/static/photo/2015/6/12/3/20150402165455/media_xll_7606713.jpg

Op 106-jarige leeftijd is de Portugese filmregisseur Manoel de Oliveira overleden. De man was zelfs als eeuweling nog actief als cineast. Zijn eerste langspeelfilm, 'Aniki-Bobo', draaide de auteursfilmer in 1942 (hoewel hij toen al vijftien jaar actief was in de Zevende Kunst), zijn allerlaatste in 2010.

De Oliveira was met zijn films een regelmatige gast op de Europese topfestivals. In zijn carrière won hij in Venetië twee Gouden Leeuwen, in 1985 voor zijn carrière tot dan toe, en in 2004 voor 'O quinto Imperio' ('Het Vijfde Imperium). In 2008 kreeg hij, als 99-jarige, een Gouden Palm op het festival van Cannes voor zijn carrière.

De bekendste film van Manoel de Oliveira is  'Non, ou a va gloria de mandar' ('No, or the Vain glory of Command'). Maar werk van de Portugese meester op dvd mét Nederlandse ondertitels is beperkt tot één film: 'Vou a casa' ('Je rentre à la maison') uit 2001. De voorbije kwarteeuw werkte De Oliveira nagenoeg steeds met dezelfde acteurs: John Malovich, Catherine Deneuve en Michel Piccoli.

Zijn werk kan worden getypeerd als kritisch, historisch, literair en intellectueel doorwrocht. Stilistisch durfde hij al wel eens bij Luis Bunuel aanleunen. In de jaren '50 stootten zijn filminitiatieven herhaaldelijk op een nee van de censuur onder dictator Salazar. Vorig jaar ontving hij nog de Franse onderscheiding Légion d'Honneur. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nachtraven zijn ongezonder en krijgen sneller diabetes

Nachtraven zijn ongezonder en krijgen sneller diabetes

http://static3.hln.be/static/photo/2015/18/0/9/20150402041317/media_xll_7604559.jpg

Mannen en vrouwen die pas in de vroege uurtjes onder de wol kruipen, zijn ongezonder dan ochtendmensen, zelfs als ze in totaal evenveel uren slaap halen. Het late bedtijduur stuurt hun eetgewoonten en bioritme in de war, waardoor de kans groter is dat ze diabetes ontwikkelen, wijst nieuw onderzoek uit.

Meer dan 1.600 mensen tussen 40 en 50 jaar werden ondervraagd over hun slaapgewoonten. Vervolgens werd bij al deze mannen en vrouwen een bloedstaal afgenomen, en scans uitgevoerd die hun botten en lichaamsvet maten.

Jonger, maar ongezonder
De systematisch late opblijvers in het onderzoek waren over het algemeen jonger, maar hun gezondheid was er slechter aan toe. Ze hadden meer lichaamsvet en meer ongezonde vetten in hun bloed.
Mannelijke nachtraven bleken tot drie keer meer kans te hebben om diabetes te ontwikkelen. Daarnaast was het risico op sarcopenia bij mannelijke nachtmensen vier keer groter, een leeftijdsgeboden verzwakking van de spieren. Vrouwelijke nachtmensen bleken een hoger risico te ontwikkelen op het krijgen van hartaanvallen en diabetes door hun slaapgedrag.

Slechte slaapkwaliteit en eetgewoonten
Een slaaptekort kan niet aan de basis liggen van de vertoonde symptomen bij nachtmensen, aangezien ze doorgaans evenveel sliepen als de ochtendmensen uit het onderzoek. Onderzoeker Dr. Nan Hee Kim, van de Korea University College of Medicine veronderstelt dat het met levensgewoonten te maken heeft: "Nachtmensen hebben de neiging om minder goed door te slapen, doordat ze nog laat op de avond zijn blootgesteld aan licht. Daarnaast zijn ze vaker gebonden aan slechte gewoonten zoals roken, laat eten en een voornamelijk zittende levensstijl. Ook "gedwongen" worden om in het 9-to-5-schema te passen kan negatieve gevolgen hebben op het lichaam van nachtmensen, omdat hun natuurlijke klok iets anders lijkt te willen. Nachtmensen slaan 's ochtends vaker het ontbijt over omdat ze hoe dan ook al niet makkelijk opstaan, een ongezonde gewoonte."

Voor de nachtraven onder ons: blinde paniek na het lezen van dit onderzoek is nergens voor nodig. Andere studies wezen al uit dat nachtmensen slimmer en rijker zijn. Je kan niet alles willen in het leven. (br.hln)


» Reageer (0)
01-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom zitten knopen bij mannenhemden rechts en bij vrouwenhemden links

Daarom zitten knopen bij mannenhemden rechts en bij vrouwenhemden links

http://static1.hln.be/static/photo/2015/12/8/3/20150401061451/media_xll_7601133.jpg

Het is je hoogstwaarschijnlijk nooit eerder opgevallen, maar knopen op mannenhemden zitten wel degelijk rechts terwijl ze bij vrouwen links zitten. Wij zochten uit waarom dat in godsnaam zo is, en het blijkt te maken te hebben met baby's en wapens.

Er zijn verschillende verklaringen waarom knopen bij vrouwen altijd links zitten en bij mannen rechts. De meest betrouwbare stamt terug uit een ver verleden waarin mannen hun vrouwen nog moesten verdedigen met wapens. Die wapens werden steevast met de rechterhand bediend (linkshandigen moesten zicht toentertijd maar aanpassen). Ze hadden dus hun linkerhand vrij om hun hemd of jas open te maken en vandaar dat de knopen rechts aangenaaid werden.

Vrouwen legden hun pasgeboren kinderen dan weer meestal over de linkerarm, waardoor zij net hun rechterhand vrij hadden. Zo konden zo hun bovenstuk gemakkelijker openmaken om borstvoeding te geven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat Karl Lagerfeld verdient 3 miljoen euro

Kat Karl Lagerfeld verdient 3 miljoen euro

http://static1.hln.be/static/photo/2015/14/6/7/20150401043942/media_xll_7602712.jpg

Choupette, de beroemde kat van modeontwerper Karl Lagerfeld, heeft afgelopen jaar 3 miljoen euro verdiend. Dat vertelt Lagerfeld aan New York Magazine.

"Choupette is de beroemdste en rijkste kat ter wereld", zo claimt Lagerfeld. "Ze heeft afgelopen jaar twee grote opdrachten gedaan. Een voor een Duits automerk en één voor een Japans cosmeticaproduct." Verder stond het kattenmodel onlangs volop in de belangstelling met een eigen tentoonstelling in een galerie in Berlijn en de uitgave van het boek Choupette: The Private Life of a High-Flying Fashion Cat. Geld verdienen met advertenties voor etenswaren is geen optie, benadrukt Lagerfeld: "Dat sta ik niet toe. Daarvoor is ze te verfijnd."

De modeontwerper kwam al regelmatig in het nieuws met zijn geliefde Siamese kat. Het dier heeft twee bedienden tot haar beschikking, krijgt schoonheidsbehandelingen en er wordt uitgebreid met haar gespeeld. In 2013 liet Lagerfeld los dat hij graag wil trouwen met Choupette. De liefde is er nog altijd: "Er is iets met de manier waarop ze beweegt en hoe ze speelt. Ze is een inspiratie voor elegantie." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste vrouw ter wereld (117) overleden

Oudste vrouw ter wereld (117) overleden

http://static0.hln.be/static/photo/2015/18/10/4/20150401044342/media_xll_7603039.jpg

In Japan is Misao Okawa, 's werelds oudste persoon, overleden. De Japanse vierde nog geen maand geleden haar 117ste verjaardag.

Okawa werd geboren op 5 maart 1898 als de dochter van een kimonoverkoper in Osaka. Ze overleed er woensdagochtend in een rusthuis, zo meldt het nieuwsagentschap Kyodo.

In februari 2013 haalde de Japanse, toen 114 lentes oud, de Guinness World Records als oudste vrouw ter wereld, en in augustus van datzelfde jaar kwam daar ook nog de titel bij van 'oudste persoon nog in leven'. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschrikkelijk: moeder moet kiezen welke zoon blijft leven met nierdonatie

Verschrikkelijk: moeder moet kiezen welke zoon blijft leven met nierdonatie

http://static1.hln.be/static/photo/2015/18/5/12/20150401021153/media_xll_7602507.jpg

Een radeloze Chinese moeder heeft onlangs een hartverscheurende keuze moeten maken tussen haar twee zonen. Beide twintigers hadden vanwege een ernstige aandoening immers dringend een niertransplantatie nodig en hoewel de vrouw een perfecte match was als donor, kon ze maar één jongen redden.

Het was een beslissing die niemand wilde nemen, maar uiteindelijk stond de 54-jarige Lian Ronghua een nier af aan haar jongste zoon, Li Haisong (24). "Ik heb maar één nier [om te geven] en ik kan maar een zoon redden", zou de vrouw al huilend gezegd hebben voor haar operatie. "Het maakt niet uit aan wie ik het geef, het is oneerlijk."

Haar oudste zoon, Li Haiqing (26) had zijn doktersstudies stopgezet toen hij ziek werd en zou zichzelf hebben opgeofferd voor zijn jongere broer. "Huil niet", klonk het volgens de Daily Mail. "We hebben dit samen besloten, we zullen eerst Haisong redden. Hij is afgestudeerd en kan gemakkelijker een job vinden." Het gezin zou lang gediscussieerd hebben over het vreselijke dilemma en uiteindelijk hebben gestemd.

De broers uit de provincie Fujian, lijden aan het uremisch syndroom, een aandoening die tot nierfalen kan leiden en waarbij een transplantatie de enige hoop is. Uit testen bleek dat de moeder een perfecte match was voor beide broers, maar zij kon uiteraard slechts één nier afstaan. Voor de vader zou een transplantatie een te groot risico zijn vanwege zijn hoge bloeddruk.

De operatie is volgens een woordvoerder van het ziekenhuis goed verlopen en het gezin hoopt nu op een mirakel voor de oudste zoon. Al geeft de vader toe dat - zelfs als ze een tweede donor vinden - ze zich een tweede operatie mogelijk niet kunnen veroorloven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fleetwood Mac - Everywhere

Fleetwood Mac - Everywhere

Klik op de foto om hun te beluisteren


Fleetwood Mac is een oorspronkelijk Britse band, opgericht door Peter Green (zang, gitaar en mondharmonica). Oorspronkelijk bestond de band uit Peter Green en Mick Fleetwood (drums), Jeremy Spencer (gitaar) en Bob Brunning (bas). Fleetwood Mac begon als bluesband en heette oorspronkelijk Peter Green´s Fleetwood Mac. In eerste instantie is John McVie bij de Bluesbreakers gebleven maar heeft in een later stadium Bob Brunning vervangen. Na het vertrek van Peter Green bleef de naam Fleetwood Mac. Mick Fleetwood en John McVie zijn dan ook de constante factor in de groep gebleven. De groep evolueerde in de loop der jaren tot een popgroep met steeds wisselende bezettingen. In Nederland  en België  zijn ze vooral bekend door hun hits als Go Your own Way, Dreams, Everywhere en Little Lies.

Op dit moment wordt er veel gespeculeerd over de toekomst van Fleetwood Mac. Mick Fleetwood heeft zelf aangekondigd weer te willen gaan werken met Peter Green, hoewel dat onwaarschijnlijk lijkt.

Een ander gerucht is dat Sheryl Crow de plaats van Christine McVie zal gaan innemen.


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!