Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




27-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbraak in astma-onderzoek: over vijf jaar geen puffers meer?

Doorbraak in astma-onderzoek: over vijf jaar geen puffers meer?

Goed nieuws voor astma-patiënten: binnen de vijf jaar is er mogelijk een medicijn dat astma-aanvallen voorkomt, waardoor het voortdurend meenemen van een puffer overbodig wordt. Dat ontdekten wetenschappers aan de universiteit van Cardiff, Wales.
Onderzoekers aan de Cardiff University in Wales hebben de oorzaak van astma gevonden, wat tot een nieuwe behandeling van de aandoening zou kunnen leiden binnen de vijf jaar. Met behulp van weefsel van luchtwegen van mensen en muizen met of zonder astma, ontdekten de wetenschappers dat de calcium-gevoelende receptor CaSR de oorzaak is van de chronische ontsteking van de luchtwegen. Bij astmapatiënten is de CaSR overactief waardoor de luchtwegen ontstoken raken en vernauwen, met benauwdheid, hoesten, en kortademigheid tot gevolg.

Medicijn bestaat al
Na de ontdekking van de concrete oorzaak van het astmaprobleem, kwamen de onderzoekers tot het besef dat er al medicijnen bestaan die deze cellen desactiveren en dus de symptomen kunnen stoppen. Calcilytics, dat gebruikt wordt als middel tegen botontkalking, zou het antwoord kunnen zijn op de vraag naar een astmamedicijn. "Als we nu nog kunnen bewijzen dat calcilytics veilig is als we het rechtstreeks toedienen in de longen van astmapatiënten, zouden we over vijf jaar astma kunnen stoppen," zegt hoofdonderzoekster professor Daniela Riccardi. De wetenschappers hopen dat het medicijn preventief werkt zodat er geen astma-aanvallen meer plaatsvinden, en het voortdurend meedragen van een puffer overbodig wordt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby Q drinkt kolfmelk van andere olifantenmoeder

Baby Q drinkt kolfmelk van andere olifantenmoeder

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/13/2/20150426113806/media_xll_7662542.jpg

In Planckendael heeft Baby Q een rustige nacht achter de rug. Het diertje heeft veel geslapen en vier liter poedermelk gedronken. Daarnaast krijgt hij ook afgekolfde melk van de zwangere Phyo Phyo, de moeder van Kai-Mook.
Maanden voor de mogelijke bevallingsdatum trainden de verzorgers beide toekomstige moeders, zowel May Tagu als Phyo Phyo, om in geval van nood eventueel melk af te kolven. Bij deze laatste lukt dit regelmatig, en Baby Q krijgt naast poedermelk ook haar melk te eten, maar May Tagu laat dit nog steeds niet toe. De situatie is verre van ideaal, want moedermelk geeft nog steeds de beste kansen voor de toekomst. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ed Sheeran - Thinking Out Loud

Ed Sheeran - Thinking Out Loud

Klik op de foto om hem te beluisteren


Edward Christopher Sheeran (Halifax, 17 februari 1991) is een Brits singer-songwriter. Hij tekende in 2011 een contract bij Asylum/Atlantic Records. Sheeran brak door in juni 2011 met zijn debuutsingle The A Team, die binnenkwam op de derde positie in de UK Singles Chart. Daarna bracht hij onder meer Lego House, Give Me Love en Thinking Out Loud uit.

» Reageer (0)
26-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby Q wordt goed aanvaard door kudde, maar moeder May Tagu blijft afstandelijk

Baby Q wordt goed aanvaard door kudde, maar moeder May Tagu blijft afstandelijk

http://static3.hln.be/static/photo/2015/13/13/2/20150426113806/media_xll_7662542.jpg

Sinds gisteren deelt het pasgeboren olifantje Baby Q het verblijf met de rest van de vrouwtjes. Het diertje lijkt goed aanvaard te worden, maar helaas blijft zijn toestand zorgwekkend. Mama May Tagu heeft haar jong nog steeds niet laten drinken en laat de verzorgers ook niet toe om melk af te kolven. Dat lukt wel bij de nog zwangere Phyo Phyo, maar dat is op termijn lang niet voldoende om het jong een goede overlevingskans te bieden.

Q heeft volgens Planckendael ook opnieuw een goede nacht achter de rug en heeft poedermelk kunnen drinken. De situatie is echter nog steeds zorgwekkend. De olifantentempel blijft daarom nog even gesloten voor het publiek. Bezoekers konden de olifantenvrouwtjes zondag wel tussen 11 en 14 uur buiten een frisse neus zien halen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 beautytips uit de oude doos die écht werken

6 beautytips uit de oude doos die écht werken

http://static1.hln.be/static/photo/2015/2/2/7/20150424131343/media_xll_7658332.jpg

Sommige beautytips zijn zo oud als de straat, maar worden toch keer op keer bovengehaald. Met reden, want ze werken ook écht. Deze 6 beautytips vertelde je oma je zelfs al.

1. Gebruik altijd een vochtinbrengende crème.
Een gedehydrateerde huid kan leiden tot eczeem, rimpels en een jeukende huid."Mijn grootmoeder en moeder drukten me altijd op het hart om mijn huid te hydrateren na een douche of bad", aldus dermatoloog Amy McMichael. "Veel mensen vergeten naast hun gezicht vaak de rest van hun huid te hydrateren, en dat is jammer. Je huid ziet er namelijk zoveel beter uit als ze niet uitgedroogd is!"

2. Slaap op je rug om je huid jong te houden
Oké, het is lekker comfortabel om op je buik te slapen, maar daar een gewoonte van maken zorgt ervoor dat je veel sneller zichtbare lijntjes in je huid krijgt. Kan je het maar niet gewend worden om op je rug te slapen? Vervang je kussensloop dan door een satijnen exemplaar, dat zachter is voor je gezicht.  

3. Drink niet met een rietje
Een rietje zorgt er namelijk voor dat je lijntjes rond je mond krijgt. Net als roken, trouwens.

4. Vaseline is een echte beauty must-have
Droge lippen, een trekkende huid of kloven in je hielen? Vaseline is een must-have die elke vrouw in haar beautykastje moet hebben.

5. Probeer 8 uur per nacht te slapen
Je huid vernieuwt zichzelf 's nachts. Daarom is het belangrijk dat je voldoende slaapt. Onvoldoende slaap kan namelijk leiden tot een droge, pufferige huid en zelfs rimpels.

6. Je bent wat je eet
Dagelijks een flinke portie groenten eten is goed voor je hart en je huid. Groene bladgroenten zitten boordevol antioxidanten die je huid beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed gek? Raf loopt marathon van Antwerpen op blote voeten

Goed gek? Raf loopt marathon van Antwerpen op blote voeten

http://static1.hln.be/static/photo/2015/11/16/6/20150426091544/media_xll_7662426.jpg

Antwerpen is vandaag in de ban van het lopen. Zowel Linkeroever als de binnenstad worden ingepalmd door de marathon en de ten miles. Een van de lopers is Raf De Smet. Op zich niets bijzonder, ware het niet dat de Antwerpenaar de 42 km vandaag op zijn blote voeten aflegt. Raf gaf deze morgen zelf tekst en uitleg tijdens de weekend Jolien Roets show op Q-Music. "Lopen is een grote passie, het is voor mij dan ook een feestdag", klinkt het bij de man die wekelijks maar liefst 150 kilomter afloopt.

Dat vraagt dus duidelijk om een extra uitdaging en daarom loopt Raf vandaag op zijn blote voeten door de Antwerpse straten. "Af en toe doe ik dat eens. Ik loop heel graag blootsvoets. Eigenlijk zouden meer mensen dat moeten doen. (...) De eerste keer dat ik dat deed had ik wel last van blaren, maar na twee weken heb je eelt op je voeten en is dat geen enkel probleem." Geen schrik voor glas op de weg? "De grote stukken zie ik meestal op voorhand liggen en de kleine stukken haal ik er achteraf wel uit." Succes alvast! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scorpions - Still Loving You

Scorpions - Still Loving You

Klik op de foto om ze te beluisteren




Scorpions is een Duitse hardrockband uit Hannover.

De band werd opgericht in 1965, een jaar na hun naamgenoot uit Engeland. Het eerste album van de Scorpions kwam echter pas uit in 1972. De band werd internationaal bekend in 1984 met het album Love at First Sting. Op dit album stond de bekende single Still loving you. Met het nummer Wind of Change haalde de band in 1991 nog een nummer 1-hit in Nederland. Het nummer Wind of Change werd geschreven over de veranderingen in Oost-Europa in die tijd.

Scorpions was de eerste Westerse band die in de voormalige Sovjet-Unie mocht optreden. Op 21 juli 1990 was Scorpions samen met veel andere bands bij de voorstelling The Wall van Roger Waters in Berlijn.

In 2010 hebben ze besloten om hun laatste album op te nemen met de naam Sting in the Tail. En daarna volgt een 3 jaar durende afscheidstournee.

» Reageer (0)
25-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzorgers erg somber over Baby Q

Verzorgers erg somber over Baby Q

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/3/2/20150423091849/media_xll_7655477.jpg

In Dierenpark Planckendael is vanochtend geprobeerd om olifant May Tagu te herenigen met haar baby, Q. Het jong kon vrijdag na twee dagen eindelijk zelfstandig stappen en leek op die manier klaar om te gaan drinken bij zijn moeder, maar die laat dat nog steeds niet toe. Volgens het dierenpark is het nochtans cruciaal dat het kind zo snel mogelijk kan drinken, want op kunstvoeding kan het niet lang overleven.
Q kwam woensdag na een schijnbaar probleemloze bevalling ter wereld, maar door de onhandigheid van May Tagu kon het niet rechtstaan en gaan drinken. Aangezien dat moet gebeuren tijdens de eerste uren, haalden de verzorgers het jong wat later weg bij de moeder om het kunstvoeding te geven en op krachten te komen. Het stiertje herstelde moeizaam, maar leek vrijdag toch stilaan klaar om weer bij zijn moeder gelaten te worden.

Hoewel May Tagu zaterdag bij de reïntroductie volgens Planckendael niet meer zo ruw was als woensdag, blijft ze wel angstig en afstandelijk reageren. Moeder en kind blijven voorlopig bij elkaar, apart van de andere olifanten en weg van het publiek, om hun band een kans te geven. "Baby Q kan niet overleven op kunstmelk alleen", aldus Planckendael in een mededeling. "De tijd dringt en deze ontwikkelingen stemmen ons erg somber."

De verzorgers van Baby Q hebben bovenstaand ontroerend filmpje van het slurfcontact tussen May Tagu en haar wankele baby online gezet. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste vrouw ter wereld (122) onthult sleutels tot een gezond leven

Oudste vrouw ter wereld (122) onthult sleutels tot een gezond leven

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/15/7/20150424171329/media_xll_7659382.jpg

Vandaag werd een 122-jarige Vietnamese vrouw officieel erkend als de oudste mens ter wereld door het lokale kantoor van het Guinness Recordboek. Ontdek hier waar zij haar lang én gezond leven aan toeschrijft.

De reden dat Nguyen Thi Tru zo oud is kunnen worden, is naar eigen zeggen dankzij haar onbaatzuchtigheid en haar lievelingseten: rijstpap met melk, varkensvlees en pudding. "Mijn geheim om zo gezond te blijven, is nooit een maaltijd overslaan, optimistisch blijven en andere mensen tot rust brengen", getuigde ze vorig jaar al in de pers.

De documenten van Nguyen Thi Tru uit Ho Chi Minhstad werden pas drie weken na de dood van de de Japanse Misao Okawa echt bevonden. Okawa was jarenlang officieel de oudste mens ter wereld, ze stierf op 1 april op 117-jarige leeftijd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 redenen waarom je een (Belgische) appel per dag moet eten

5 redenen waarom je een (Belgische) appel per dag moet eten

Het gaat gaat niet goed met onze appelen door de Russische boycot. Daarom roept het Verbond van Belgische Tuinbouwers de Belgen op om meer inheemse appelen te eten. We geven alvast vijf redenen om elke dag een appel op het menu te zetten.
Tegenwoordig smijten winkels met superfoods als granaatappels en gojibessen naar ons hoofd, waardoor de Belg de gewone appel vergeten lijkt te zijn. Toch heeft dit fruit ook heel wat gezondheidsvoordelen.

1. Voedzame stoffen
In appels zitten heel wat oplosbare vetten (4 gram per middelgrote appel) voor een bescheiden hoeveelheid calorieën. Dit maakt het een vullend én zoet tussendoortje. Daarnaast is het fruit een goede bron van vitamine C (met 1 appel zit je 14 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid).

2. Gewichtsverlies
Appels stillen de honger maar bevatten niet zoveel calorieën. Het is dus niet verrassend dat ze gewichtsverlies promoten. Een studie heeft aangetoond dat gedroogde appels kunnen helpen vermageren. De onderzoekers aan de universiteit van Florida menen dat dit komt door bestanddelen als antioxidanten en pectine.

3. Hartgezondheid
Wetenschappers in het Amerikaanse Iowa hebben na een onderzoek van 20 jaar ontdekt dat deze fruitsoort het risico op hartziekten beperkt. Finse onderzoekers hadden eerder al aangetoond dat regelmatige appeleters minder risico lopen een hartaanval. De antioxidanten zouden helpen om de slechte cholesterol te verlagen.

4. Bescherming tegen metabolisch syndroom
Mensen die appels eten, hebben minder kans om het metabolisch syndroom te ontwikkelen. Dit is een reeks van symptomen die in verband worden gebracht met een verhoogd risico op hartziekten en diabetes. Vorsers beweren op basis van onderzoekn dat mensen die een appel eten minder kans lopen op symptomen van het metabolisch syndroom dan wie dat niet doet. De appeleters hebben een lager niveau van het  C-reactief proteïne, een teken van ontsteking in het bloed, dit kan duiden op een verhoogd risico van hartziekten en diabetes.

5. Beter sporten
Een appel eten voor je gaat sporten kan je prestaties verbeteren. Dit fruit bevat namelijk het antioxidant quercetine, wat het uithoudingsvermogen een boost geeft omdat er meer zuurstof naar de longen gaat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe detectiveroman J.K. Rowling op komst

Nieuwe detectiveroman J.K. Rowling op komst

http://static1.hln.be/static/photo/2015/18/5/3/20150424205326/media_xll_7659678.jpg

J.K. Rowling heeft onder het pseudoniem Robert Galbraith een nieuwe detectiveroman geschreven die later dit jaar verschijnt. De Harry Potter-schrijfster maakt via Twitter bekend dat het boek de titel 'Career of Evil' krijgt.

'Career of Evil' is na 'The Silkworm' en 'The Cuckoo's Calling' het derde Galbraith-boek over privédetective Cormoran Strike. Rowling laat weten dat ze vandaag de laatste letter op papier heeft gezet.

Uitgeverij Little, Brown twittert dat 'Career of Evil' in de herfst in de rekken zal liggen. De precieze releasedatum is nog niet bekend. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vreemde dingen die alle koppels met een lange relatie doen

De vreemde dingen die alle koppels met een lange relatie doen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/3/3/10/20150425081524/media_xll_7659625.jpg

Sms'en naar je vriend die één kamer verder zit, en ongegeneerd boeren laten op eender welk moment: geef maar toe, jij doet het ook als je in een lange relatie zit. Net zoals deze acht andere dingen, al komen we daar liever niet openlijk voor uit. 

Samen douchen zonder happy ending.
Tijds- en waterbesparing, weet je wel. Jij was eerst in de badkamer, maar hij sprong voor je in de douche, dus moet het maar snel even zo. Jullie weten trouwens beiden uit ervaring dat doucheseks toch nog nooit het gewenste resultaat oplevert.

Elkaars spullen in de badkamer gebruiken.
Je kan razend kwaad worden omdat hij aan jouw dure shampoo heeft gezeten, maar stiekem vind je zijn scheerschuim beter ruiken. Wel altijd netjes afdrogen en stiekem terug in de kast zetten, anders mag je niet meer boos worden om die shampoo.

Even bellen, van op 10 meter afstand
"Breng jij een glas mee uit de keuken, schat? Ik zit al zo goed in de zetel!" Of een andere klassieker: "Kan de tv wat stiller?" als één van beiden al in bed ligt. Lui? Helemaal niet.

Romantische conversaties =  boodschappenlijstjes
De laatste romantische sms? Dat moet toch al een paar maanden geleden zijn. Jullie sms-conversatie wordt gedomineerd door boodschappenlijstjes en de vraag of je moet wachten om te beginnen eten.

Snuffelen aan vuile kleren
"Liefje, kan ik deze nog aan, of is die voor de was?" Een liefdevol snuifje aan een vuil t-shirt van je wederhelft om een tweede mening te geven over de status van het ding, geef maar toe: we hebben het allemaal wel eens gedaan. Of we doen het ongeveer elke week, dat is ook oké.

Naar het toilet gaan met de deur open
Je verhaal was nog niet klaar, dus dat wil je rustig kunnen verder vertellen terwijl je op het toilet zit. Win-winsituatie.

Koosnaampjes en geheime taal
Al is het beter om die voor jullie tweetjes te houden, want anders wordt het echt gênant.

Samen liegen over "een afspraak"
Last-minute geen zin in de verjaardagsdrink van die gezamelijke vriend? Als partners in crime verzorgen jullie elkaar een alibi voor de avond, zodat jullie met z'n tweetjes Netflix kunnen bingewatchen en popcorn kunnen schranzen in je onesie. Sexy? Nee. Maar wel supergezellig.

Op de zetel slapen
Het is zó taboe om apart te slapen, en no way dat één van je jaloerse vriendinnen die je vriend al niet goed kan uitstaan er ooit achterkomt. Maar jawel, het is al gebeurd dat één van jullie beiden om welke reden dan ook een nachtje op de zetel heeft geslapen. Heerlijk trouwens, zo'n tweepersoonsbed voor jou alleen... (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herman Brood - My Way

Herman Brood - My Way

Klik op de foto om hem te beluisteren






Herman Brood (Zwolle, 5 november 1946 – Amsterdam, 11 juli 2001) was een Nederlands zanger, kunstschilder, pianist, acteur en dichter. Brood onderscheidt zich door zijn herkenbare zangstem en muzikale diversiteit. Hij was de Nederlandse belichaming van het zogenaamde Seks, drugs en rock-'n-roll. Nadat verscheidene pogingen om af te kicken geen succes hadden gehad, sprong Brood als eeuwige vrijbuiter de dood tegemoet vanaf het dak van het Amsterdamse Hilton-hotel. In zijn binnenzak zat een briefje waarop stond: "maak er nog een groot feest van"

Brood kreeg zijn eerste pianolessen in 1959. Op school kon hij niet goed meekomen; het liefst zat hij wat op een piano te pingelen in het verlopen fabriekje van zijn vader. Brood ging in 1964 naar de Kunstacademie in Arnhem en richtte daar The Moans op. De band deed veel optredens voor Amerikaanse militairen in West-Duitsland en Brood kreeg wel eens een pilletje toegeschoven om wakker te blijven. Zo begon zijn verslaving. In 1967 stapte hij over naar Cuby and the Blizzards. Hij ontmoet dan de toenmalige Miss Groningen Tekie Buissink, met wie hij een kortstondige relatie had. Op 24 mei 1968 wordt hun zoon Marcel geboren. Toen de platenmaatschappij vernam dat hij drugs gebruikte, werd hij uit de band gezet. Er volgde een onduidelijke periode, waarin Brood regelmatig in de gevangenis belandde wegens inbraken en handel in drugs. Begin 1974 deed hij mee aan een Cuby and the Blizzardsreünie voor het VARA-televisieprogramma Nederpopzien. Vanaf dit moment pakte hij zijn muzikale carrière weer op. Hij speelde korte tijd in de Noord-Hollandse formatie Stud en nam een album op met onder andere Jan Akkerman onder de naam Flash & Dance Band. Vervolgens trad hij toe tot de band Vitesse, na het debuutalbum in 1975 verliet hij die weer.

In 1976 vond een cruciale ontmoeting plaats. Brood speelde mee in Cuby and the Blizzards, die voor korte tijd waren heropgericht, toen hij in café 't Pleintje in Winschoten de naald van zijn injectiespuit in een prullenmand liet vallen. De eigenaar van het café, Koos van Dijk, kwam binnen toen Brood in de prullenmand op zoek was naar zijn naald. In plaats van Brood buiten de deur te zetten, keerde Van Dijk de prullenmand om en zocht ijverig mee. Vanaf dat moment trad Van Dijk op als Broods manager; hij zou dit blijven tot Broods dood in 2001.

In 1985 trad hij in het huwelijk met Xandra Jansen, samen hadden ze twee kinderen, Lola (1985) en Holly (1994) en een aangenomen dochter Brenda (1979). Zijn dochter Holly zong in Kinderen voor Kinderen (2006) en Kinderen Zingen Met Sterren (2008).



   http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Herman-Brood.jpg?t=1267396100



In de jaren daarna waaierde zijn carrière uit. Brood acteerde in een toneelstuk en een speelfilm, maar vooral in zijn eigen leven. Ook werd hij steeds actiever als schilder. Hij werkte op groot formaat en met felle kleuren, waarbij zijn werk stond in de traditie van Cobra. De keuze voor primaire kleuren kwam grotendeels voort uit noodzaak, omdat hij kleurenblind was. Vaak bracht hij met zwarte verf letters aan op zijn werk. De handtekening brood vormt veelal een opvallend onderdeel van het schilderij. Ondanks het kleurgebruik hebben de schilderijen een wat trieste uitstraling. Brood bleef daarnaast actief in de muziek, maar zijn albums uit deze periode haalden niet meer het niveau van Shpritsz. Beroemd werd hij met zijn openlijke uitspraken in de pers over seks en drugsgebruik. Hij genoot van alle aandacht en werd de bekendste harddrugsgebruiker in Nederland; de nationale knuffeljunk.

Door het gebruik van alle genotsmiddelen was tegen 2001 zijn lichaam geheel uitgeleefd. Pogingen om af te kicken hadden geen succes. Toen het leek alsof hij nog maar een paar maanden te leven had, nam Brood zelf het heft in handen en pleegde zelfmoord. Op 11 juli 2001 sprong hij van het Amsterdamse Hilton-hotel met in zijn binnenzak een briefje waarop stond: "maak er nog een groot feest van".




» Reageer (0)
24-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby Q zet eerste stapjes maar zijn toestand blijft zorgwekkend

Baby Q zet eerste stapjes maar zijn toestand blijft zorgwekkend

Lichtjes positief nieuws uit de zoo van Planckendael: babyolifantje Q heeft zijn eerste stapjes gezet. Al tempert de dierentuin het enthousiasme: "Een happy end is voorlopig nog niet in zicht", schrijft Planckendael op de blog 'Kai-mook grote zus'. "Er kan nog zoveel mislopen."
De eerste stapjes zijn slechts een eerste horde op een weg die volgens Planckendael nog lang is. "We moeten nog heel wat fasen doorworstelen voor we opgelucht kunnen ademhalen."

In de volgende fase wordt baby Q herenigd met zijn moeder May Tagu en YuYuYin. Die twee olifanten toonden vanaf het begin interesse in de babyolifant. Vervolgens hopen verzorgers hem met zijn overige familie te herenigen.

Baby Q krijgt momenteel kunstmelk, maar het is cruciaal dat hij binnenkort bij zijn moeder drinkt. Olifanten die enkel kunstmelk drinken, blijken niet langer dan een jaar te leven.

Het babyolifantje kwan zonder problemen op aarde, maar zijn onervaren en overbeschermende moeder reageerde onhandig op de komst van kleintje. De moeder duwde Q omver telkens hij wou rechtstaan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oh nee: nóg een nieuwe ziekte die teken overbrengen

Oh nee: nóg een nieuwe ziekte die teken overbrengen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/12/6/11/20150423231619/media_xll_7657316.jpg

Het lijkt wel of onderzoekers elk jaar nieuwe ziektes ontdekken die we door een tekenbeet kunnen oplopen. Zo ontdekten dokters uit de Amerikaanse staat Maryland samen met enkele Chinese collega's onlangs een nog nooit eerder geziene ziekte die door de kleine bloedzuigers wordt verspreid. 

Wetenschappers aan de University of Maryland School of Medicine bestudeerden samen met onderzoekers in China bloedstalen van 477 patiënten uit het noordoosten van China, die vorig jaar in een maand een tekenbeet kregen.

Uit de analyse blijkt dat 28 patiënten (6 procent) besmet raakten met een voorheen onbekende soort van bacteriën, die de naam 'Anaplasma capra' kreeg. "Dit is een volledig nieuwe soort van bacteriën", zegt de auteur van het onderzoek, dokter J. Stephen Dumler in een persverklaring. "Dit werd nooit eerder bij mensen gezien. We moeten nog veel te leren over deze soort, maar het kan dat deze bacteriën mensen besmetten over een breed gebied."

Net zoals bij andere ziektes die door teken worden overgedragen, kunnen de bacteriën een waaier aan symptomen veroorzaken; zoals koorts, hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid en spierpijn. Dokters slaagden er wel in de ziekte te bestrijden met antibiotica.

Teken dragen doorgaans bacteriën mee die op grotere dieren overleven, zoals muizen, herten en vee. De wetenschappers veronderstellen dat de pas ontdekte bacteriën afkomstig zijn van geiten en worden overgedragen door de Ixodes persulcatus. Die komen naast China ook voor in Oost-Europa, Rusland en Azië, waaronder Japan. Meer dan een vijfde van de wereldbevolking zou binnen het bereik van zo'n teek leven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peer is gered, nu staat appel onder druk door boycot

Peer is gered, nu staat appel onder druk door boycot

Het gaat "dramatisch slecht" met onze appelen, want ze zijn het grootste slachtoffer geworden van de Russische boycot. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. Volgens Philippe Appeltans van het Verbond van Belgische Tuinbouwers geraken de appelen zelfs tegen "dramatisch lage prijzen" niet verkocht.
Vorig jaar lanceerden de fruitboeren een campagne onder de noemer "Eet meer peer" om de gevolgen van de Russische sancties tegen het Westen te counteren. Dat werd een succes. "De prijzen zitten vandaag terug op het niveau van april 2014 en ze trekken zelfs nog iets aan", aldus Appeltans.

Voor de appelen werd niet echt gevreesd, want daarvan ging maar tien procent richting Rusland. Maar nu blijkt dat Poolse fruitboeren die ook naar Rusland exporteerden, hun fruit tegen dumpingprijzen op de Europese markt hebben gegooid. De Belgische appelexport naar andere landen viel stil, want er zijn amper alternatieven. "Wie ze toch verkocht kreeg, ontving er ook nog eens amper geld voor."

Er moet dringend iets gebeuren, vinden de fruitboeren. Ze dreigen bij de volgende oogst met overschotten te zitten. Na de actie van vorig jaar, richten ze zich dus nog eens tot de Belgische consument: "Eet meer appelen". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaak-Boël: Regering kiest kant koning Albert

Zaak-Boël: "Regering kiest kant koning Albert"

http://static3.hln.be/static/photo/2015/0/1/10/20150424081255/media_xll_7657855.jpg

Mag Delphine Boël de zaak tegen koning Albert verderzetten en hem om zijn DNA vragen? Neen, zegt de ministerraad in een juridisch advies. Boël reageert ontgoocheld. "De regering kiest de kant van koning Albert", zegt haar advocaat.

Opmerkelijke wending in de zaak- Boël: de ministerraad heeft een standpunt ingenomen in de strijd tussen koning Albert en zijn vermeende biologische dochter Delphine Boël. In een zogenaamde memorie aan het Grondwettelijk Hof schaart de regering zich achter de argumenten van de koning. Die zegt dat de 47-jarige kunstenares te laat was met haar eis om erkend te worden als zijn dochter. Ze had dat volgens het wetboek voor haar 22ste moeten doen. En er is nog een reden om de vraag tot erkenning af te wijzen: Jacques en Delphine Boël hebben zich jarenlang gedragen als vader en dochter, waardoor er een effectieve wettelijke band is tussen de twee.

Het Hof moet nu oordelen of Delphines grondwettelijk recht om te weten wie haar biologische vader is, geschonden is door de burgerlijke wetten (die dus stellen dat ze te laat komt en al een andere vader heeft). Ja, zegt Delphine zelf. Neen, zeggen de advocaten van Albert én nu ook de ministerraad. Nadat het Hof zijn oordeel geveld heeft, is het uiteindelijk aan de burgerlijke rechtbank om te beslissen wat ze met de eis van Boël doet.

De ministerraad wordt in álle vragen aan het Grondwettelijk Hof om een standpunt gevraagd, maar is niet verplicht om dat ook mee te delen. En dat had hij in deze zaak beter niet gedaan, zegt Alain De Jonge, advocaat van Delphine. "Want nu mengt de regering zich in een procedure waarin een oud- staatshoofd is betrokken."   (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tony Joe White - Polk Salad Annie

Tony Joe White - Polk Salad Annie

Klik op de foto om hem te beluisteren





Tony Joe White (Oak Grove, Louisiana, 23 juli 1943) is een Amerikaanse zanger, liedjesschrijver en gitarist die het bekendst is van zijn hit Polk Salad Annie, Rainy Night in Georgia. Hij wordt gewaardeerd om zijn specifieke donkere, lage stem.

Tony Joe White was de jongste van zeven kinderen en leefde op een katoenplantage in Oak Grove, Louisiana tijdens zijn kinderjaren. Zijn zijn eerste optredens waren tijdens schoolfeesten en nadat hij klaar was met de High school speelde hij in nachtclubs in Texas en Louisiana. In 1968 verhuisde hij naar Nashville.

Het eerste album van White, Black And White, werd opgenomen met David Briggs, Norbert Putnam en Jerry Carrigan, op dat album staat het wereldbekende nummer Polk Salad Annie en de cover Wichita Lineman van Jimmy Webb. Soul Francisco wordt een hit in Frankrijk. Eind september 1973 werd White gevraagd door producent Huey P. Meaux om mee te werken aan de Memphis sessies (die drie dagen duurde) en zo kwam het bekende album Southern Roots van Jerry Lee Lewis tot stand. Carl Perkins, Mark Lindsay (van Paul Revere and the Raiders, Wayne Jackson en de Memphis Horns deden tijdens de sessies mee, ook speelden Booker T. & the M.G.'s na drie jaar weer samen.

In de jaren 70 en 80 toerde White samen met Creedence Clearwater Revival en James Taylor. In Europa werd White bekend door zijn livedebuut op het Isle of Wight Festival in Engeland waar ook Jimi Hendrix aanwezig was. Nadat White in 1991 de cd Closer to the Truth had gemaakt, toerde hij samen met Eric Clapton en Joe Cocker. In 1993 maakte hij het album Path Of A Decent Groove en in 1995 Lake Placid Blues. De laatstgenoemde cd kreeg twee nominaties voor "Best R & B Album" tijdens de Nashville Music Awards.

In 1999 ging White terug naar zijn roots en maakte in Louisiana One Hot July. De cd werd wederom goed verkocht. Hij ging weer op tournee door Australië en Europa. In 2008 speelde White tijdens de Europese tournee op 65-jarige leeftijd een concert in Paradiso in Amsterdam en werkte hij tevens mee aan een cd van Susan Tedeschi. De bandleden waar hij in 2008 mee toerde waren Jeff Hale op drums en Ryson Rogers op keyboard, zelf zong hij, speelde gitaar en mondharmonica.




» Reageer (0)
23-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom brengt Geena Lisa óók een kookboek uit

Daarom brengt Geena Lisa óók een kookboek uit

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/9/11/20150423071444/media_xll_7653596.jpg

Geena Lisa gaat 4 kookboeken op de markt brengen, om net zoals de presentatrice een evenwicht te vinden in de keuken én in het leven. Want deze kookboekenreeks is er in tegenstelling tot de vele andere op maat van de actieve vrouw.

Geena Lisa is een drukbezette vrouw, met een fulltime job en een gezin. "Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik erin slaag om slank en jong te blijven. En hoe ik carrière met mijn gezin combineer. Wel, na jarenlang te experimenteren met diëten heb ik geleerd dat voeding daarin een heel belangrijke rol speelt," vertelt Geena.  

"Tijdens mijn 5 jarige opleiding Complementaire gezondheidsleer aan de Levensschool heb ik antwoorden gekregen op al mijn vragen over gezondheid en voeding. Met deze kennis geef ik al enkele jaren lezingen en workshops over de 3 pijlers van de gezondheid, waaronder voeding", zo zegt Geena Lisa.

Ze gaat nu 4 kookboeken op de markt brengen, vertrekkende vanuit haar eigen leven en ervaring. Kookboeken om net zoals haar, een evenwicht te vinden in de keuken, én in het leven. Een kookboek met gezonde recepten om slank te blijven, een kookboek met snelle recepten voor de drukke agenda's van de mama's, een kookboek met beautyfood om jong en gezond te blijven en een kookboek met receptjes waar je zin van krijgt.

De kookboeken zijn verkrijgbaar vanaf woensdag 6 mei. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby-olifant Q blijft zorgen baren

Baby-olifant Q blijft zorgen baren

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/3/2/20150423091849/media_xll_7655477.jpg

De nieuwste telg van de olifantenfamilie in Planckendael stelt het nog steeds niet zo goed. Het kleine stiertje drinkt intussen wel en heeft de afgelopen nacht goed geslapen, maar Q kan nog niet zelfstandig staan. En dat is noodzakelijk om bij mama May Tagu te kunnen drinken. Drie verzorgers volgen zijn toestand erg goed op. De komende uren zouden erg cruciaal voor Q's gezondheid zijn, meldt het dierenpark op zijn website.

De problemen van Q zijn een gevolg van gebrek aan ervaring van de moeder. Zij was erg onvoorzichtig met hem na de geboorte, dit heeft het jonge stiertje verzwakt. De verzorgers hebben daarom besloten hem wat van de clan af te zonderen in een aangrenzende box. May Tagu heeft wel contact met haar baby. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!