Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




25-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herman Brood - My Way

Herman Brood - My Way

Klik op de foto om hem te beluisteren






Herman Brood (Zwolle, 5 november 1946 – Amsterdam, 11 juli 2001) was een Nederlands zanger, kunstschilder, pianist, acteur en dichter. Brood onderscheidt zich door zijn herkenbare zangstem en muzikale diversiteit. Hij was de Nederlandse belichaming van het zogenaamde Seks, drugs en rock-'n-roll. Nadat verscheidene pogingen om af te kicken geen succes hadden gehad, sprong Brood als eeuwige vrijbuiter de dood tegemoet vanaf het dak van het Amsterdamse Hilton-hotel. In zijn binnenzak zat een briefje waarop stond: "maak er nog een groot feest van"

Brood kreeg zijn eerste pianolessen in 1959. Op school kon hij niet goed meekomen; het liefst zat hij wat op een piano te pingelen in het verlopen fabriekje van zijn vader. Brood ging in 1964 naar de Kunstacademie in Arnhem en richtte daar The Moans op. De band deed veel optredens voor Amerikaanse militairen in West-Duitsland en Brood kreeg wel eens een pilletje toegeschoven om wakker te blijven. Zo begon zijn verslaving. In 1967 stapte hij over naar Cuby and the Blizzards. Hij ontmoet dan de toenmalige Miss Groningen Tekie Buissink, met wie hij een kortstondige relatie had. Op 24 mei 1968 wordt hun zoon Marcel geboren. Toen de platenmaatschappij vernam dat hij drugs gebruikte, werd hij uit de band gezet. Er volgde een onduidelijke periode, waarin Brood regelmatig in de gevangenis belandde wegens inbraken en handel in drugs. Begin 1974 deed hij mee aan een Cuby and the Blizzardsreünie voor het VARA-televisieprogramma Nederpopzien. Vanaf dit moment pakte hij zijn muzikale carrière weer op. Hij speelde korte tijd in de Noord-Hollandse formatie Stud en nam een album op met onder andere Jan Akkerman onder de naam Flash & Dance Band. Vervolgens trad hij toe tot de band Vitesse, na het debuutalbum in 1975 verliet hij die weer.

In 1976 vond een cruciale ontmoeting plaats. Brood speelde mee in Cuby and the Blizzards, die voor korte tijd waren heropgericht, toen hij in café 't Pleintje in Winschoten de naald van zijn injectiespuit in een prullenmand liet vallen. De eigenaar van het café, Koos van Dijk, kwam binnen toen Brood in de prullenmand op zoek was naar zijn naald. In plaats van Brood buiten de deur te zetten, keerde Van Dijk de prullenmand om en zocht ijverig mee. Vanaf dat moment trad Van Dijk op als Broods manager; hij zou dit blijven tot Broods dood in 2001.

In 1985 trad hij in het huwelijk met Xandra Jansen, samen hadden ze twee kinderen, Lola (1985) en Holly (1994) en een aangenomen dochter Brenda (1979). Zijn dochter Holly zong in Kinderen voor Kinderen (2006) en Kinderen Zingen Met Sterren (2008).



   http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Herman-Brood.jpg?t=1267396100



In de jaren daarna waaierde zijn carrière uit. Brood acteerde in een toneelstuk en een speelfilm, maar vooral in zijn eigen leven. Ook werd hij steeds actiever als schilder. Hij werkte op groot formaat en met felle kleuren, waarbij zijn werk stond in de traditie van Cobra. De keuze voor primaire kleuren kwam grotendeels voort uit noodzaak, omdat hij kleurenblind was. Vaak bracht hij met zwarte verf letters aan op zijn werk. De handtekening brood vormt veelal een opvallend onderdeel van het schilderij. Ondanks het kleurgebruik hebben de schilderijen een wat trieste uitstraling. Brood bleef daarnaast actief in de muziek, maar zijn albums uit deze periode haalden niet meer het niveau van Shpritsz. Beroemd werd hij met zijn openlijke uitspraken in de pers over seks en drugsgebruik. Hij genoot van alle aandacht en werd de bekendste harddrugsgebruiker in Nederland; de nationale knuffeljunk.

Door het gebruik van alle genotsmiddelen was tegen 2001 zijn lichaam geheel uitgeleefd. Pogingen om af te kicken hadden geen succes. Toen het leek alsof hij nog maar een paar maanden te leven had, nam Brood zelf het heft in handen en pleegde zelfmoord. Op 11 juli 2001 sprong hij van het Amsterdamse Hilton-hotel met in zijn binnenzak een briefje waarop stond: "maak er nog een groot feest van".




» Reageer (0)
24-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby Q zet eerste stapjes maar zijn toestand blijft zorgwekkend

Baby Q zet eerste stapjes maar zijn toestand blijft zorgwekkend

Lichtjes positief nieuws uit de zoo van Planckendael: babyolifantje Q heeft zijn eerste stapjes gezet. Al tempert de dierentuin het enthousiasme: "Een happy end is voorlopig nog niet in zicht", schrijft Planckendael op de blog 'Kai-mook grote zus'. "Er kan nog zoveel mislopen."
De eerste stapjes zijn slechts een eerste horde op een weg die volgens Planckendael nog lang is. "We moeten nog heel wat fasen doorworstelen voor we opgelucht kunnen ademhalen."

In de volgende fase wordt baby Q herenigd met zijn moeder May Tagu en YuYuYin. Die twee olifanten toonden vanaf het begin interesse in de babyolifant. Vervolgens hopen verzorgers hem met zijn overige familie te herenigen.

Baby Q krijgt momenteel kunstmelk, maar het is cruciaal dat hij binnenkort bij zijn moeder drinkt. Olifanten die enkel kunstmelk drinken, blijken niet langer dan een jaar te leven.

Het babyolifantje kwan zonder problemen op aarde, maar zijn onervaren en overbeschermende moeder reageerde onhandig op de komst van kleintje. De moeder duwde Q omver telkens hij wou rechtstaan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oh nee: nóg een nieuwe ziekte die teken overbrengen

Oh nee: nóg een nieuwe ziekte die teken overbrengen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/12/6/11/20150423231619/media_xll_7657316.jpg

Het lijkt wel of onderzoekers elk jaar nieuwe ziektes ontdekken die we door een tekenbeet kunnen oplopen. Zo ontdekten dokters uit de Amerikaanse staat Maryland samen met enkele Chinese collega's onlangs een nog nooit eerder geziene ziekte die door de kleine bloedzuigers wordt verspreid. 

Wetenschappers aan de University of Maryland School of Medicine bestudeerden samen met onderzoekers in China bloedstalen van 477 patiënten uit het noordoosten van China, die vorig jaar in een maand een tekenbeet kregen.

Uit de analyse blijkt dat 28 patiënten (6 procent) besmet raakten met een voorheen onbekende soort van bacteriën, die de naam 'Anaplasma capra' kreeg. "Dit is een volledig nieuwe soort van bacteriën", zegt de auteur van het onderzoek, dokter J. Stephen Dumler in een persverklaring. "Dit werd nooit eerder bij mensen gezien. We moeten nog veel te leren over deze soort, maar het kan dat deze bacteriën mensen besmetten over een breed gebied."

Net zoals bij andere ziektes die door teken worden overgedragen, kunnen de bacteriën een waaier aan symptomen veroorzaken; zoals koorts, hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid en spierpijn. Dokters slaagden er wel in de ziekte te bestrijden met antibiotica.

Teken dragen doorgaans bacteriën mee die op grotere dieren overleven, zoals muizen, herten en vee. De wetenschappers veronderstellen dat de pas ontdekte bacteriën afkomstig zijn van geiten en worden overgedragen door de Ixodes persulcatus. Die komen naast China ook voor in Oost-Europa, Rusland en Azië, waaronder Japan. Meer dan een vijfde van de wereldbevolking zou binnen het bereik van zo'n teek leven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peer is gered, nu staat appel onder druk door boycot

Peer is gered, nu staat appel onder druk door boycot

Het gaat "dramatisch slecht" met onze appelen, want ze zijn het grootste slachtoffer geworden van de Russische boycot. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. Volgens Philippe Appeltans van het Verbond van Belgische Tuinbouwers geraken de appelen zelfs tegen "dramatisch lage prijzen" niet verkocht.
Vorig jaar lanceerden de fruitboeren een campagne onder de noemer "Eet meer peer" om de gevolgen van de Russische sancties tegen het Westen te counteren. Dat werd een succes. "De prijzen zitten vandaag terug op het niveau van april 2014 en ze trekken zelfs nog iets aan", aldus Appeltans.

Voor de appelen werd niet echt gevreesd, want daarvan ging maar tien procent richting Rusland. Maar nu blijkt dat Poolse fruitboeren die ook naar Rusland exporteerden, hun fruit tegen dumpingprijzen op de Europese markt hebben gegooid. De Belgische appelexport naar andere landen viel stil, want er zijn amper alternatieven. "Wie ze toch verkocht kreeg, ontving er ook nog eens amper geld voor."

Er moet dringend iets gebeuren, vinden de fruitboeren. Ze dreigen bij de volgende oogst met overschotten te zitten. Na de actie van vorig jaar, richten ze zich dus nog eens tot de Belgische consument: "Eet meer appelen". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaak-Boël: Regering kiest kant koning Albert

Zaak-Boël: "Regering kiest kant koning Albert"

http://static3.hln.be/static/photo/2015/0/1/10/20150424081255/media_xll_7657855.jpg

Mag Delphine Boël de zaak tegen koning Albert verderzetten en hem om zijn DNA vragen? Neen, zegt de ministerraad in een juridisch advies. Boël reageert ontgoocheld. "De regering kiest de kant van koning Albert", zegt haar advocaat.

Opmerkelijke wending in de zaak- Boël: de ministerraad heeft een standpunt ingenomen in de strijd tussen koning Albert en zijn vermeende biologische dochter Delphine Boël. In een zogenaamde memorie aan het Grondwettelijk Hof schaart de regering zich achter de argumenten van de koning. Die zegt dat de 47-jarige kunstenares te laat was met haar eis om erkend te worden als zijn dochter. Ze had dat volgens het wetboek voor haar 22ste moeten doen. En er is nog een reden om de vraag tot erkenning af te wijzen: Jacques en Delphine Boël hebben zich jarenlang gedragen als vader en dochter, waardoor er een effectieve wettelijke band is tussen de twee.

Het Hof moet nu oordelen of Delphines grondwettelijk recht om te weten wie haar biologische vader is, geschonden is door de burgerlijke wetten (die dus stellen dat ze te laat komt en al een andere vader heeft). Ja, zegt Delphine zelf. Neen, zeggen de advocaten van Albert én nu ook de ministerraad. Nadat het Hof zijn oordeel geveld heeft, is het uiteindelijk aan de burgerlijke rechtbank om te beslissen wat ze met de eis van Boël doet.

De ministerraad wordt in álle vragen aan het Grondwettelijk Hof om een standpunt gevraagd, maar is niet verplicht om dat ook mee te delen. En dat had hij in deze zaak beter niet gedaan, zegt Alain De Jonge, advocaat van Delphine. "Want nu mengt de regering zich in een procedure waarin een oud- staatshoofd is betrokken."   (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tony Joe White - Polk Salad Annie

Tony Joe White - Polk Salad Annie

Klik op de foto om hem te beluisteren





Tony Joe White (Oak Grove, Louisiana, 23 juli 1943) is een Amerikaanse zanger, liedjesschrijver en gitarist die het bekendst is van zijn hit Polk Salad Annie, Rainy Night in Georgia. Hij wordt gewaardeerd om zijn specifieke donkere, lage stem.

Tony Joe White was de jongste van zeven kinderen en leefde op een katoenplantage in Oak Grove, Louisiana tijdens zijn kinderjaren. Zijn zijn eerste optredens waren tijdens schoolfeesten en nadat hij klaar was met de High school speelde hij in nachtclubs in Texas en Louisiana. In 1968 verhuisde hij naar Nashville.

Het eerste album van White, Black And White, werd opgenomen met David Briggs, Norbert Putnam en Jerry Carrigan, op dat album staat het wereldbekende nummer Polk Salad Annie en de cover Wichita Lineman van Jimmy Webb. Soul Francisco wordt een hit in Frankrijk. Eind september 1973 werd White gevraagd door producent Huey P. Meaux om mee te werken aan de Memphis sessies (die drie dagen duurde) en zo kwam het bekende album Southern Roots van Jerry Lee Lewis tot stand. Carl Perkins, Mark Lindsay (van Paul Revere and the Raiders, Wayne Jackson en de Memphis Horns deden tijdens de sessies mee, ook speelden Booker T. & the M.G.'s na drie jaar weer samen.

In de jaren 70 en 80 toerde White samen met Creedence Clearwater Revival en James Taylor. In Europa werd White bekend door zijn livedebuut op het Isle of Wight Festival in Engeland waar ook Jimi Hendrix aanwezig was. Nadat White in 1991 de cd Closer to the Truth had gemaakt, toerde hij samen met Eric Clapton en Joe Cocker. In 1993 maakte hij het album Path Of A Decent Groove en in 1995 Lake Placid Blues. De laatstgenoemde cd kreeg twee nominaties voor "Best R & B Album" tijdens de Nashville Music Awards.

In 1999 ging White terug naar zijn roots en maakte in Louisiana One Hot July. De cd werd wederom goed verkocht. Hij ging weer op tournee door Australië en Europa. In 2008 speelde White tijdens de Europese tournee op 65-jarige leeftijd een concert in Paradiso in Amsterdam en werkte hij tevens mee aan een cd van Susan Tedeschi. De bandleden waar hij in 2008 mee toerde waren Jeff Hale op drums en Ryson Rogers op keyboard, zelf zong hij, speelde gitaar en mondharmonica.




» Reageer (0)
23-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom brengt Geena Lisa óók een kookboek uit

Daarom brengt Geena Lisa óók een kookboek uit

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/9/11/20150423071444/media_xll_7653596.jpg

Geena Lisa gaat 4 kookboeken op de markt brengen, om net zoals de presentatrice een evenwicht te vinden in de keuken én in het leven. Want deze kookboekenreeks is er in tegenstelling tot de vele andere op maat van de actieve vrouw.

Geena Lisa is een drukbezette vrouw, met een fulltime job en een gezin. "Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik erin slaag om slank en jong te blijven. En hoe ik carrière met mijn gezin combineer. Wel, na jarenlang te experimenteren met diëten heb ik geleerd dat voeding daarin een heel belangrijke rol speelt," vertelt Geena.  

"Tijdens mijn 5 jarige opleiding Complementaire gezondheidsleer aan de Levensschool heb ik antwoorden gekregen op al mijn vragen over gezondheid en voeding. Met deze kennis geef ik al enkele jaren lezingen en workshops over de 3 pijlers van de gezondheid, waaronder voeding", zo zegt Geena Lisa.

Ze gaat nu 4 kookboeken op de markt brengen, vertrekkende vanuit haar eigen leven en ervaring. Kookboeken om net zoals haar, een evenwicht te vinden in de keuken, én in het leven. Een kookboek met gezonde recepten om slank te blijven, een kookboek met snelle recepten voor de drukke agenda's van de mama's, een kookboek met beautyfood om jong en gezond te blijven en een kookboek met receptjes waar je zin van krijgt.

De kookboeken zijn verkrijgbaar vanaf woensdag 6 mei. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby-olifant Q blijft zorgen baren

Baby-olifant Q blijft zorgen baren

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/3/2/20150423091849/media_xll_7655477.jpg

De nieuwste telg van de olifantenfamilie in Planckendael stelt het nog steeds niet zo goed. Het kleine stiertje drinkt intussen wel en heeft de afgelopen nacht goed geslapen, maar Q kan nog niet zelfstandig staan. En dat is noodzakelijk om bij mama May Tagu te kunnen drinken. Drie verzorgers volgen zijn toestand erg goed op. De komende uren zouden erg cruciaal voor Q's gezondheid zijn, meldt het dierenpark op zijn website.

De problemen van Q zijn een gevolg van gebrek aan ervaring van de moeder. Zij was erg onvoorzichtig met hem na de geboorte, dit heeft het jonge stiertje verzwakt. De verzorgers hebben daarom besloten hem wat van de clan af te zonderen in een aangrenzende box. May Tagu heeft wel contact met haar baby. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dokters willen meer geld voor huisbezoek

Dokters willen meer geld voor huisbezoek

http://static1.hln.be/static/photo/2015/15/11/7/20150423061540/media_xll_7655077.jpg

Huisartsen vinden dat een huisbezoek hen te weinig oplevert in vergelijking met een consultatie in de praktijk. Het Syndicaat van Vlaamse Huisartsen pleit voor duurdere huisbezoeken. Dat staat in Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Nu kost een consultatie bij de huisarts nog 24,5 euro, zonder supplementen en zonder afspraak. Wie de huisarts aan huis laat komen, betaalt 37 euro. Het Syndicaat van Vlaamse Huisartsen wil dat optrekken tot 45 euro.

"We willen niet asociaal overkomen, maar het is gewoon beter voor de patiënt. In de huisartsenpraktijk kunnen we hem veel betere zorg aanbieden", luidt het.

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD), zelf huisarts, wil nog niet meteen raken aan de tarieven voor huisbezoeken.

De huisartsen hebben vorig jaar 12 miljoen huisbezoeken gedaan, zo blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (Riziv). Dat is het laagste cijfer in tien jaar tijd. (br.hln)


» Reageer (0)
22-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duimen voor olifantje: baby Q maakt het al wat beter

Duimen voor olifantje: baby Q maakt het al wat beter

Baby Q, het pasgeboren olifantje dat vanochtend in Planckendael in kritieke toestand verkeerde, maakt het al ietsje beter. Het kleine mannetje kan nog niet zelfstandig staan, maar volgens zijn verzorgers is het goed nieuws dat hij zelfstandig kan slikken en zuigen.
Baby Q moet nog steeds intensief verzorgd worden. De verzorgers zetten hem even apart omdat onervaren mama May Tagu - het is haar eerstje jong - het kleintje bleef omduwen. Ze blijven wel in contact met elkaar; ze kunnen elkaar ruiken, horen en zien.

Inmiddels heeft hij flink wat biestmelk van olifanten gedronken van de dierenarts, vocht toegediend gekregen en slaapt hij veel. Dat hij kan slikken en zuigen is goed nieuws. Morgen zullen de verzorgers kijken of ze hem op zijn eigen poten kunnen laten staan, en of hij zijn eerste stapjes kan nemen.

Pas daarna kan er worden gekeken of hij er klaar voor is om herenigd te worden met zijn moeder en de familie. Ook vannacht zal de olifant heel intensief opgevolgd worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze kat heeft zelden of nooit een zittend gat

Deze kat heeft zelden of nooit een zittend gat

http://static2.hln.be/static/photo/2015/14/4/6/20150422155406/media_xll_7653081.jpg

George, de rosse kater die Reddit helemaal aan het inpalmen is, staat liefst letterlijk met beide poten op de grond.

Zijn baasje plaatste vandaag enkele kiekjes online van de koddige booskijker, die ondertussen al bijna een miljoen keer werden bekeken. "Hij is de liefste poes die ooit heb gekend. Een ontzettend bizar beest, maar zo lief", klinkt het. Ook wij zijn fan van deze kat zonder zittend gat. (br.hln) 
 


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nummerplaat voor alle snelle elektrische fietsen

Nummerplaat voor alle snelle elektrische fietsen

http://static1.hln.be/static/photo/2015/15/15/10/20150422063629/media_xll_7651885.jpg

Iedereen die een elektrische fiets heeft waarmee sneller dan 25 km/uur gereden kan worden, moet die binnenkort inschrijven en van een nummerplaat en verzekering voorzien. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen op basis van informatie van de FOD Mobiliteit.

Sinds maart vorig jaar moet wie een nieuwe, zogeheten 'snelle elektrische fiets' koopt die inschrijven, voorzien van een nummerplaat en een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid regelen. Dat is een gevolg van een Europese verordening die zo'n fiets als een bromfiets beschouwt.

Wie zijn fiets echter voor maart 2014 kocht, moest hem niet inschrijven. Daar wil de FOD Mobiliteit nu verandering in brengen. Er wordt zo snel mogelijk een datum vastgelegd waarop alle fietsers hun exemplaar moeten 'regulariseren'. Bij ongevallen kan immers discussie ontstaan met verzekeraars.


"Een fietser die een ongeval veroorzaakt, kan normaal gezien een beroep doen op de familiale verzekering", zegt Joni Junes van mobiliteitsclub VAB. "Je kan nu echter stellen dat snelle elektrische fietsen officieel geen fietsen meer zijn, maar motorrijtuigen. Wie dus geen BA-verzekering heeft, is mogelijk niét gedekt."

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon laat nog weten dat de politie zoekt naar "een performant middel" om de snelheid van elektrische fietsen correct te meten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote expositie Leonardo da Vinci in Milaan

Grote expositie Leonardo da Vinci in Milaan

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/13/12/20150416194445/media_xll_7639422.jpg

Met een tentoonstelling van de superlatieven over Leonardo da Vinci wil Milaan nog meer bezoekers naar de stad lokken. In het Palazzo Reale worden tot 19 juli meer dan 200 schilderijen, tekeningen, sculpturen en manuscripten van het universele genie tentoongesteld, afkomstig uit musea als het Louvre in Parijs, het Uffizi in Firenze, de Vaticaanse musea in Rome, het British Museum in Londen en het Metropolitan Museum in New York. Volgens de initiatiefnemers is de tentoonstelling 'Leonardo 1452-1519' de belangrijkste expo over de kunstenaar, die ooit in Italië werd georganiseerd.

Tot de tentoongestelde werken behoort ook 'De Vitruviusman', een tekening van da Vinci, waarop een man met uitgestrekte armen in een vierkant en een cirkel is afgebeeld, een studie van het menselijk lichaam. Het meesterwerk uit het jaar 1492 wodt omwille van conserveringsredenen slechts zelden getoond, en mag in Milaan slechts een maand geëxposeerd worden, luidt het in de aankondiging. Normaal gezien bevindt het zich in de Galleria dell'Accademia in Venetië. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasgeboren baby-olifant in Planckendael in kritieke toestand

Pasgeboren baby-olifant in Planckendael in kritieke toestand

http://static0.hln.be/static/photo/2015/8/7/5/20150422081918/media_xll_7652030.jpg

 In dierenpark Planckendael in Mechelen is vannacht een baby-olifant geboren. Het dier, dat voorlopig de naam baby Q krijgt, verkeert echter in kritieke toestand.

Moeder May Tagu beviel vannacht rond 4.50 uur. Het jong lijkt geaccepteerd te worden door de familie, maar May Tagu wil niet dat de anderen erbij in de buurt komen, meldt Planckendael in een persbericht. Ze probeert het jong te beschermen, maar duwt het om als het probeert recht te staan. Dit proberen recht te staan, vraagt enorm veel energie en verzwakt de baby erg. Het jong heeft nog niet kunnen drinken. Het is heel belangrijk dat dit vandaag gebeurt.

De situatie wordt voortdurend gemonitord door de dierenarts en het hele team. De verzorgers blijven vertrouwen houden en wachten gespannen af. Ze hopen nog altijd op een goede afloop. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Gabriel - Solsbury Hill

Peter Gabriel - Solsbury Hill

Klik op de foto om hem te beluisteren






Over Peter Gabriel ( geboren 13 februari 1950) . Hij is een Britse zanger en muzikant en wordt gezien als één van de meest vernieuwende rockartiesten van de laatste decennia. Een bekende uitspraak van hem is: "My name is Peter Gabriel and primarily I make noises - and ideas".

Gabriel was in 1967 samen met Mike Rutherford, Anthony Phillips en Tony Banks oprichter van de symfonische rockband Genesis.


» Reageer (0)
21-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zij is 1m52, hij 2m33:

Zij is 1m52, hij 2m33: "Maar het was liefde op het eerste zicht"

https://pbs.twimg.com/media/CDGMAKgW4AABWeO.jpg

'Nergens beter dan thuis': deze Braziliaan nam de slogan van Frank en Simonneke wel heel letterlijk, beschaamd als hij was omwille van zijn enorme gestalte. Tot hij nu het geluk vond bij Evem Medeiros, een jongedame die hij online leerde kennen. Het verschil in lengte bedraagt... 81 centimeter. "Het was liefde op het eerste zicht", vertelt Joelison. "Ze wist me meteen te charmeren. Ik wilde constant bij haar zijn, haar lengte kon me niet schelen."

Zij 1m52, hij 2m33: het verschil in centimeters doet heel wat mensen versteld staan, vooral dan wat de praktische kant van hun liefdesleven betreft. "In het begin kon ik me daar echt aan ergeren, maar intussen ben ik het gewoon. Ze beginnen over mijn schoenmaat en dan willen ze weten of mijn lid ook zo groot is. Nee dus, dat is een fabeltje. Ach, ik probeer er de humor van in te zien. Ons liefdesleven is normaal."

Gepest
Joelison werd al van jongs af aan gepest vanwege zijn reuzengroei. Hij antwoordde vaak met de vuisten, wat er uiteindelijk toe leidde dat hij zijn studies vroegtijdig opgaf. "Ik besefte al heel snel dat er iets niet klopte", aldus moeder Ivanilde Fernandes da Silva. "Toen hij nog een baby was, moest ik telkens nieuwe schoenen gaan kopen. Volgens de dokters zou dat groeien wel vanzelf stoppen, maar dat gebeurde niet. Op zijn veertiende mat hij al 1m93. We woonden op het platteland en niemand kende hem. Gedurende de helft van zijn leven heeft hij zich gewoon verborgen. Als we bezoek kregen, was hij te beschaamd om zich te laten zien. Ik maakte me echt zorgen."

Tumor aan hypofyse
Dokters ontdekten later een goedaardige tumor aan zijn hypofyse, vandaar dat zijn lichaam groeihormoon bleef produceren. Joelison weigerde in eerste instantie onder het mes te gaan omdat hij geen drie maanden in het ziekenhuis wilde blijven. In 2007 wist zijn familie hem toch te overtuigen, en met succes: hij groeide minder snel en blijft voorlopig steken op 2m33.

"Mijn allereerste liefje"
Die mentale overwinning bezorgde hem zo veel zelfvertrouwen dat hij nu zelf de schijnwerpers ging opzoeken. Niet alleen werd de computergamefanaat verkozen tot 'grootste man van Brazilië', hij verdient ook een centje bij door reclame te maken voor diepvriesmaaltijden. De plotse beroemdheid bezorgde hem een pak fans, waaronder dus ook Evem. Ze contacteerde hem via Facebook om hem een gelukkige verjaardag te wensen, ze wisselden telefoonnummers uit en twee maanden later was de relatie een feit.
"Eigenlijk was ze mijn allereerste liefje. En dat op mijn 28ste", glundert Joelison. "Alles is mooi aan haar, maar haar ogen steken er toch nog bovenuit. Ze is zeer zorgzaam en trouw, ze heeft nog nooit tegen me gelogen."

Kindje welkom
Een jaar later stapte het dolverliefde koppel al in het huwelijksbootje. De volgende stap wordt nu een kindje verwekken. "In het begin had ik wel wat schrik, ik was bang dat het verkeerd zou gaan in bed", bekent Evem. "Maar ik heb me duidelijk zorgen gemaakt om niets. We willen echt een kindje, dus ik hou de kalender en mijn temperatuur nu nauwgezet bij. Als ik hem bel, weet hij meteen hoe laat het is. Ik lijd aan het Polycysteus-ovariumsyndroom, waardoor ik sommige maanden niet menstrueer. Die aandoening maakt het lastiger om zwanger te worden, maar misschien ligt het probleem wel niet enkel bij mij? Hij moet zijn testen nog ondergaan."

"Ja, ik was jaloers"
Enig minpunt: zijn eerste echte relatie heeft de band met zijn moeder wat verstoord. Na 28 jaar vindt ze het verdomd moeilijk om hem op eigen benen te laten staan. "Ja, ik was jaloers toen hij zijn ja-woord gaf", geeft Ivanilde toe. "Ik heb mezelf opgeofferd voor hem en nu moet ik hem plots delen. Dat was niet makkelijk. Als mama wil ik hem natuurlijk wel gelukkig zien. Ik ben wel nog diegene die hem verzorgt, maar uiteindelijk zal die meid die taak ook van mij overnemen."

Ontmoeting met grootste man ter wereld
Joelison moet dagelijks verschillende soorten medicatie nemen, maandelijks krijgt hij enkele injecties. Verwacht wordt dat die zorg alleen maar zal toenemen naarmate hij ouder wordt. Toch blijft hij niet bij de pakken zitten: via thuisstudie wist hij vorig jaar alsnog een diploma in de wacht te slepen. En binnenkort zal hij naar Parijs vliegen voor een congres rond reuzengroei, daar zal hij met de Turk Sultan Kösen ook de grootste man ter wereld ontmoeten. "Ik kijk er echt naar uit om iemand te ontmoeten die nog groter is, dat is al uit mijn kindertijd geleden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te grote of te kleine jeans? Zo los je dat in no time op

Te grote of te kleine jeans? Zo los je dat in no time op

http://static1.hln.be/static/photo/2015/3/16/6/20150420123655/media_xll_7647636.jpg

Ben je een paar kilo bijgekomen en raak je niet meer in je favoriete jeansbroek? Of valt je broek net te ruim na het een paar keer te dragen? Met twee simpele trucjes van Who What Wear zit je broek weer als gegoten.

Te groot
1. Was je broek in heet (bijna kokend) water.
2. Droog de broek daarna op de heetste stand in de droogkast.
3. Zit de jenas dan nog te ruim aan je middel, kun je een elastiek aan de
    binnenkant van de tailleband naaien.

Te klein
1.  Maak je broek nat met lauwwarm water en rek met de hand zoveel
     mogelijk uit.
2. Prop je daarna (waarschijnlijk met alle moeite van de wereld) in de natte
    broek en ga ermee in een warm bad of douche.
3. Hang de broek op aan een kleerhanger en laat zo drogen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pete Townshend - Face The Face

Pete Townshend - Face The Face

Klik op de foto om hem te beluisteren






Peter Dennis Blandford ('Pete') Townshend (Chiswick, Londen, 19 mei 1945) is een Engelse rockgitarist, -zanger, -songwriter en -componist die vooral bekend is door zijn rol als gitarist en primaire songwriter van de Britse rockband The Who.

De carrière van Pete Townshend met The Who beslaat een periode van meer dan veertig jaar, waarin deze uitgroeide tot een van de grootste en invloedrijkste rock-'n-rollbands ter wereld. Townshend schreef in zijn rol als primaire songwriter meer dan honderd nummers voor de elf studioalbums die The Who maakte, bijvoorbeeld de grootste delen van de rockopera's Tommy en Quadrophenia en tientallen nummers die verschenen op singles, bonusnummers op heruitgaven en nummers van verscheidene rariteitencollecties, zoals Odds and Sods. Hoewel hij het bekendste was als gitarist, heeft Townshend op verschillende albums (zowel solo als met de band) ook instrumenten als de basgitaar, drums en piano bespeeld.

Pete Townshend is een volgeling van de Indiase religieuze goeroe Meher Baba, wiens spirituele leringen hem in het openbaar hebben doen afstappen van zijn drugsgebruik. Tijdens zijn solocarrière, waarin hij slechts sporadisch actief is (geweest), kreeg Townshend de kans om te spelen met zowel een van zijn grote helden, John Lee Hooker, als verschillende muzikanten uit de rockwereld, waaronder David Gilmour, Simon Phillips, Pino Palladino en Ronnie Lane.

Townshend is een voorstander en donateur van verschillende liefdadigheids- en andere filantropische doeleinden. Ook omdat zijn luistervermogen gedurende de afgelopen jaren flink verminderd is als gevolg van uitbundige blootstelling aan harde muziek uit koptelefoons en tijdens concerten, heeft Townshend geholpen om de organisatie Hearing Education and Awareness for Rockers op te starten.

In 2003 werd hij door de politie officieel gewaarschuwd, omdat hij op internet een kinderpornosite zou hebben bezocht, maar na een artikel in The Guardian, waarin hij werd vrijgepleit, werd hij vrijgesproken. In 2006 bracht hij met The Who het eerste album met nieuw materiaal sinds 25 jaar uit en begon met hen een lucratieve en succesvolle wereldtournee.



» Reageer (0)
20-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze orang-oetans brengen een lach op je gezicht

Deze orang-oetans brengen een lach op je gezicht

Vergeet je maandagblues dankzij het hoopgevende verhaal van deze orang-oetanweesjes. Met dank aan International Animal Rescue (IAR) krijgen de jonge dieren de kans om veilig en gezond de aap uit te hangen.
In het revalidatiecentrum voor orang-oetanweesjes in Indonsië is het alle dagen feest. Ruim tachtig jonge apen krijgen er de kans om spelenderwijs bij te leren in de omliggende natuur.

"De baby's gaan naar onze 'Baby School' en de iets oudere dieren gaan naar de 'Forest School'. Er is een gigantisch klimrek en heel veel voedsel. De verzorgers moedigen de kleintjes aan om te leren klimmen en het orang-oetan-zijn onder de knie te krijgen", deelt Lis Keys van International Animal Resue.

Kruiwagens
De vrolijke bende naar de bossen transporteren is plots heel wat minder tijdrovend met dank aan een vloot kruiwagens die met gedoneerd geld konden worden gekocht. "Het lijkt wel een kleine schoolbus. Zonder de kruiwagens moest elk aapje door vrijwilligers gedragen worden. Ze vinden het bovendien fantastisch", klinkt het.

De weesjes in het centrum werden gered uit gruwelijke omstandigheden. Elk jaar sterven tussen de 1.500 en 5.000 orang-oetans door de vernieling van hun leefomgeving en door bloedige conflicten met mensen. Meestal sneuvelen de volwassen dieren in een gevecht om hun baby's, die gekidnapt worden om te verkopen als huisdier.

"Het is aangrijpend om deze aapjes te zien. Ze zouden geen troost moeten zoeken bij babysitters, ze zouden gewoon moeten kunnen opgroeien bij hun moeders. Ze hebben allemaal nog een lange weg te gaan, maar hopelijk kunnen we ze ooit terug loslaten in beschermde bossen", besluit Keys. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slachtoffer zuurgooier praat voor het eerst: in spiegel kijken lukt nog niet

Slachtoffer zuurgooier praat voor het eerst: in spiegel kijken lukt nog niet

http://static3.hln.be/static/photo/2015/11/3/12/20150420003741/media_xll_7646637.jpg

Hoe een handvol seconden een leven totaal kan ­omgooien. Het zuur dat Marina Tijssen twee maanden ­geleden over zich heen kreeg, brandt nog steeds - op haar huid en op haar ziel. Moedig doet ze voor het eerst haar verhaal. "Gelukkig heb ik een gezin uit de duizend. Anders had ik dit niet volgehouden."      

"Dag mevrouw. Dit is voor u." Zo klonk de stem van een onbekende man op 20 februari om halfacht 's morgens aan de Delhaize in de Antwerpse Museumstraat. Benieuwd wat dat wel mocht zijn, draaide Marina Tijssen (52) - al een half­uur de winkel aan het poetsen - zich om. Het was helemaal geen onverwacht ­presentje. Het was een blauwe thermosfles vol bijtend zuur. Het deksel was opengeschroefd en in één beweging kreeg Marina de volledige inhoud over zich. En nooit zou haar leven nog het­zelfde zijn.

Twee maanden later is Marina thuis bij haar man Frank Van der Putten (54), die haar zo goed en zo kwaad als het kan met de beste zorgen omringt. Haar elke dag weer verse moed geeft en samen met z'n vrouw hoopt dat het allemaal toch nog enigszins goed komt.

Marina, een fiere vrouw, is zwaar verminkt. Haar halflange blonde haren zijn alleen vanachter nog wat zichtbaar. Een druk­masker hoeft ze enkel nog 's nachts te dragen, zodat de getransplanteerde huid - het resultaat van tal van operaties - vrijer kan ademen en zich goed kan ­zetten. Hoe zwaar de littekens zullen zijn, is nog niet duidelijk: de wondes zijn nog te vers, het herstel te pril. Op dit ­moment is Marina's gezicht nog vuurrood en opgezwollen - ook dat zal nog veranderen, zeggen de dokters. "En dus wil ik ook liever niet in de spiegel ­kijken. Niemand mag nu een foto van me nemen. Niet in deze toestand. Ik blijf toch nog een beetje ijdel. Het is zo zwaar..." Marina pinkt een traan weg. "Gelukkig komt mijn dochter elke dag al vroeg langs", zegt ze zacht. "Dan kan ik niet meer te veel nadenken. Alleen dan gaat het beter." (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!