NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
30-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat vertelt je kapsel over je seksleven?


Wat vertelt je kapsel over je seksleven?


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/04/28/454275/wat-vertelt-je-kapsel-over-je-seksleven_1_515x0.jpgDe Britse sekstherapeute Pamela Stephenson is er van overtuigd dat je kapsel enorm veel over jezelf vertelt. Zelfs je seksleven zou in je lokken te lezen zijn. Wij verzamelden enkele beweringen over korte koppies versus geverfde lokken.

Vrouwen met een kort kapsel zijn over het algemeen eigenwijs, krachtig en zelfbewust. Ze hebben hun eigen mening over seks en zijn over het algemeen minder geïnteresseerd in een robbertje vrijen.

Langharigen vallen niet graag op en blijven liever op de achtegrond. Ze zullen sneller de neiging hebben hun partner te volgen in zijn seksuele escapades om hem of haar te plezieren. Vrouwen die hun haren verven in natuurlijke kleuren zijn pietje precies. Ga je daarentegen voor opvallende kleuren dan wil je voornamelijk in de belangstelling staan. Seks is voor jou dan ook niets meer dan een machtsspel van de sterkste en machtigste.

Mensen met een zijscheiding houden van een directe aanpak en hebben een sprankelende persoonlijkheid. Bij hen is het niet zozeer een zaak van baas spelen als wel zoveel mogelijk pit in je relatie te brengen. (br.she)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doe-het-zelfkits met botox te koop op eBay voor 70 euro


Doe-het-zelfkits met botox te koop op eBay voor 70 euro

Op de veilingsite eBay kun je voor ongeveer 70 euro een doe-het-zelfkit kopen met botox, naalden en een tekening waar je moet injecteren. Experts zijn bezorgd dat talloze vrouwen hun gezondheid met dit product zullen schaden, ook vinden ze dat er snel een wetgeving moet komen op de verkoop van mogelijk schadelijke schoonheidsbehandelingen.

Zelfs het kleinste kind
Botox is een krachtige stof die de spieren verlamt, deze wordt vaak gebruikt bij cosmetische ingrepen om rimpels te verzachten. Via eBay verkoopt een Amerikaanse botoxkits in Europa zonder dat je er een voorschrift voor nodig hebt. Volgens experts is het gevaarlijk om zelf zo'n procedure uit te voeren wanneer je hier niet voor opgeleid bent. De verkoopster, een vrouw uit Texas, vindt het zelf helemaal niet gevaarlijk. "Als je schrik hebt om deze stof te injecteren, gebruik dan het product 'Inject-Ease', daarmee kan het kleinste kind zelfs een injectie doen."

Botox is vergif
eBay verwijderde ondertussen al de advertentie van de vrouw. Maar de kans is natuurlijk groot dat er snel nieuwe, gelijkaardige kits zullen opduiken. In Groot-Brittannië is het verboden dit soort producten te verkopen, maar Amerikaanse bedrijven vallen buiten deze wetgeving. Het is dus aan de regering van de Verenigde Staten om in te grijpen. Experte Sarah Kidner: "Mensen vergeten dat botox eigenlijk een vergif is. Als je dit op de verkeerde plaatsen injecteert kan dit verschrikkelijke gevolgen hebben. Het is heel makkelijk om deze botoxkit te bestellen, we zijn bezorgd dat het internet een handelsplaats wordt voor goedkope cosmetische behandelingen."  (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieettrend: boete betalen als je snoept


Dieettrend: boete betalen als je snoept

Steeds meer Britse websites willen mensen helpen te diëten door ze te stimuleren met boetes als ze niet afvallen. Deze initiatieven wekken heel wat verschillende reacties op: sommige experts juichen het toe, anderen zeggen dat ze het gebruik ongezonde hulpmiddelen stimuleren.

Goed doel
Voor sommige mensen zijn deze financiële stimulansen het laatste redmiddel om gewicht te verliezen. Een mooi voorbeeld van zo'n website is stickK.com. Je moet er zelf een bedrag, een streefgewicht en een 'scheidsrechter' bepalen die je zal controleren. Als je je opgelegde doelen bereikt, mag je je geld houden. Maar als je faalt, moet je het aan een goed doel geven. De Britse Sheila Gilmour kampt al heel haar leven met gewichtsproblemen. Ze probeerde al verschillende diëten, ze verloor telkens wel gewicht, maar kwam nadien weer snel bij. "Ik heb mezelf nu opgelegd wekelijks een halve kilo te verliezen de komende 22 weken. Als ik mijn doel niet behaal, moet ik 220 euro aan een goede doel geven. Een pak geld dus. Dat bedrag zal een krachtige stimulans zijn om meer te sporten en gezonder te eten."

Zonden
Oprichter van de site Dean Karlan: "De boetes zijn volledig vrijwillig. Het maakt dat je meer gaat nadenken wanneer je wil zondigen. Omdat er plots zo'n grote prijs aan vast hangt, ben je meer gemotiveerd." Dean kwam op het idee om deze website op te richten toen hij afviel door een weddenschap. Hij beweert dat meer dan 70 procent van de leden zijn doelen bereikt. Gilmour is alvast heel blij met haar resultaten. "Ik ben nog maar vier weken bezig, maar ik heb elke keer mijn doel bereikt." Haar zoon is haar scheidsrechter en houdt haar weegschaal god in de gaten.

Uitdagen
Je hebt ook nog andere websites als fatbet.net en makemoneylosingweight.com. Die bestaan uit een community van diëters die elkaar uitdagen. Je kunt je als een groep vrienden of collega's inschrijven en iedereen stopt een bepaald gedrag in een pot. Op voorhand moet je zeggen hoeveel je wil afvallen. Wie na een bepaalde tijd het dichtst bij zijn streefgewicht zit, mag het geld uit te pot houden. Maar het hoeft niet altijd over geld te gaan, een opdracht kan ook de inzet zijn. Op Fatbet loopt nu de weddenschap tussen twee mannen, de verliezer moet in zijn ondergoed in het openbaar met een pizza in de hand roepen "Ik ben graag dik".

Beter met beloningen
De Britse overheid steunt dit soort initiatieven om obesitas in te dijken, maar ze hebben wel liever dat er met beloningen in plaats van met straffen gewerkt wordt. Zo loopt er in Kent een project dat mensen beloont met geld als ze gewicht verliezen, de sommen variëren tussen 80 en 450 euro. Psychologe Theresa Marteau: "Deze manier van afvallen werkt wel voor sommigen. Onderzoek toonde gemengde resultaten aan. Mensen die zich op eigen initiatief inschrijven op dit soort websites zijn gemotiveerd om hun gedrag te veranderen." De theorie achter deze initiatieven is dat als je goed gedrag beloont, worden deze nieuwe gedragingen gewoonten. Een negatief gevolg is dat mensen koste wat het kost hun doelen willen bereiken, waardoor ze het vaak op een ongezonde manier zullen doen, zij gebruiken dan dieetpillen of laxeermiddelen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip probeert zelfmoord te plegen na affaire met haan


Kip probeert zelfmoord te plegen na affaire met haan

In China heeft een kip geprobeerd om zelfmoord te plegen uit liefdesverdriet. De eigenaar van het dier had een haan bij in het hok gezet om de kip gezelschap te houden. De twee konden het zo goed met elkaar vinden dat ze een 'relatie' begonnen.

Na verschillende klachten over het lawaai van de haan, besloot de eigenaar het dier af te maken. Sindsdien weigert de kip te eten en heeft ze al verschillende zelfmoordpogingen ondernomen door met haar kop tegen de muur te lopen.

"Vroeger legde ze elke dag een ei, maar sinds de haan er niet meer is, doet ze dat ook niet meer", aldus de eigenaar. (br.hln)
» Reageer (0)
29-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helmut Lotti trouwt op 9 mei en geeft tournée générale


Helmut Lotti trouwt op 9 mei en geeft tournée générale


 


Zanger Helmut Lotti en literair journaliste Jelle Van Riet trouwen op 9 mei om 14 uur in het stadhuis van Antwerpen. Het huwelijk zal in gesloten kring voltrokken worden 'op 't Schoon Verdiep'.Na de plechtigheid, rond 15 uur, biedt het paar de vrienden en fans een bescheiden feest aan op de Grote Markt. "Al wie op de liefde en de verdraagzaamheid wil komen toosten, is van harte welkom en krijgt dan een glaasje aangeboden", zo luidt het in het persbericht dat Lotti en zijn verloofde de wereld instuurden.

Het is het derde huwelijk voor Helmut Lotti. Hij heeft een dochter uit zijn eerste huwelijk. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuur in de war

Natuur in de war door koude winter en warme lente 
 

De natuur is "helemaal in de war geraakt" door de lange, koude winter en de daaropvolgende extreem warme aprilmaand stellen natuurwaarnemers en wetenschappers vast. Bomen en struiken bloeien uitbundiger maar korter, vlinders die al jarenlang niet meer zijn gezien, duiken ineens op en in de Scheldemonding is sprake van een explosie van roze sterslakken.Uitbundige bloei, maar korter
Bomen en kruiden bloeien uitbundiger maar korter en ruim twee weken vroeger dan normaal. Door de droogte zijn minder dan 50 procent gewone padden overgezet dan in 2008. Mezen missen mogelijk een deel van de rupsenpiek. Er worden opvallend veel exemplaren van de vlinder oranjetipje gezien, ook op plaatsen waar ze al meer dan tien jaar niet zijn waargenomen. En in de Zeeuwse delta wordt een ongekend groot aantal jonge zeepokken en een explosie van rose sterslakken gezien.

De gemiddelde temperatuur in april 2009 zou bijna drie graden hoger liggen dan normaal. Alleen april 2007 was nog warmer. Ook is er weinig neerslag gevallen. Na de koude winter en de vrij zachte maart worden planten en dieren plotseling geconfronteerd met extreem hoge temperaturen.


Trend
De natuur is na de trage start in het begin van 2009 inmiddels ruim twee weken vroeger dan twintig jaar geleden. De trend van de voorgaande jaren wordt hiermee weer opgepakt. Daslook, scherpe boterbloem, brede orchis en tal van andere soorten die doorgaans pas begin mei bloeien waren in de tweede helft van april al volop te zien.

Padden desastreus

De paddentrek kwam door de aanhoudende vrieskou pas laat op gang maar de trek lijkt alweer voorbij. Sommige paddenwerkgroepen spreken van een desastreus jaar en halen nog geen 35 procent van het aantal padden dat zij in 2008 van de ene naar de andere kant van de weg hielpen.Mezen missen rupsen
Volgens ornithologen zijn veel in ons land overwinterende vogels door de relatief koude winter in een niet al te beste conditie het broedseizoen begonnen. Door de extreme versnelling van de natuur hebben ze niet die kans gehad. Omdat veel mezen nu pas gaan nestelen, missen ze waarschijnlijk de rupsenpiek die weer afhankelijk is van de groei van het blad.http://www.toerismevlaanderen.nl/tvl/download/nl/2260769/hoofdimage/vlinder1.jpg
Vlinders

Vlindersoorten hebben wel baat bij de hoge temperaturen in april. Het oranjetipje bijvoorbeeld verschijnt van oudsher voor het eerst rond 1 mei. De vlinder wordt echter al volop gezien en het zijn er ook veel meer dan normaal. Zelfs op plekken waar de soort al tien jaar niet of nauwelijks wordt gezien, wordt de vlinder dit voorjaar gemeld. Meer rare vaststellingen zijn verzameld op de site natuurpunt.nl.(br.she)http://www.hln.be/static/FOTO/pe/1/12/2/media_xl_904667.jpg

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beer is getuige op bruiloft


Beer is getuige op bruiloft


Brutus en Casey op de filmset.


Casey Anderson heeft een bijzondere getuige bij zijn huwelijk: een bruine grizzlybeer. Dat meldt The Mirror.

Anderson (33) is getrouwd met Hollywoodactrice Missi Pyle (36). De twee leerden elkaar kennen op de filmset van 'Pretty Ugly People'. In die film speelden Missi en beer Brutus een rol.

In gevangenschap geboren
Brutus werd in 2002 geboren in gevangenschap en met de hand gevoed door Anderson. De twee werden zo close dat Anderson besloot hem als getuige te nemen.

Vis vangen
"Brutus heeft nooit in het wild kunnen leven, dat had hij niet gered. Ik heb een verblijf voor hem en andere grizzlyberen gebouwd zodat ze in ieder geval door konden leven", zegt Anderson. Hij maakt vaak lange wandelingen met zijn "beste vriend". Ook zwemmen ze samen. Anderson leerde Brutus hoe hij vis moet vangen. "Ik ben een soort van vader voor hem." Met de andere beren stoeit Brutus vrij ruig maar bij Anderson is hij heel rustig.

De beren leven in het Montana Grizzly Encounter vlakbij Yellowstone National Park. Normaal zijn grizzlyberen erg gevaarlijk. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinses Letizia overklast Carla Bruni


Prinses Letizia overklast Carla Bruni

Voor mij mag Carla gezien worden !


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/5/16/12/album_large_903702.jpgHet gebeurt zelden, maar Carla Bruni werd in Madrid qua glamour overklast door de Spaanse prinses Letizia. Dat gebeurde tijdens het bezoek van de Franse president Nicolas Sarkozy en zijn 'first lady' aan Spanje.

 

 http://www.hln.be/static/FOTO/pe/6/0/13/album_large_903703.jpgDe stijlvolle maar enigszins sobere zwarte jurk van Bruni werd compleet weggeblazen door de blinkende outfit van de Spaanse prinses.


  
 http://www.hln.be/static/FOTO/pe/3/14/10/album_large_903700.jpg

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemen voor Rembrandt


Bloemen voor Rembrandt

Rembrandt, Vermeer en Hals worden nog tot 5 mei in de bloemetjes gezet. Geniet in het Frans Halsmuseum in Haarlem niet alleen van de Hollandse meesters, maar ook van de tulpen en andere bloemen die de gangen en zalen tijdelijk sieren.

De bloemencreaties worden gepresenteerd in vazen van glaskunstenaar Bernard Heesen, die zich qua vorm en stijl liet inspireren door de architectuur van het zeventiende-eeuwse gebouw.

Haarlem, gelegen in de bollenstreek, wil zo zijn reputatie als bloemenstad een extra boost geven.(br.De Morgen)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papa van ijsbeer Knut valt in slaap tijdens vrijpartijtje


Papa van ijsbeer Knut valt in slaap tijdens vrijpartijtje


http://img151.imageshack.us/img151/7383/ijsbeer.jpg


NA een stevige vrijpartij pardoes in slaap vallen, het overkomt de besten. Maar TIJDENS... Daar moet je toch al een koele ijsbeer voor zijn. Zoals Lars (15), de papa van Knut, de beroemdste ijsbeer ter wereld. Hij slaagde er tijdens het vrijen met Katjuscha (23) niet in wakker te blijven.

Volgens het Duitse Bild lag het aan de warmte. Het was 25 graden tijdens het standje en dat is heet voor een hete ijsbeer. Lars kan het wel nog goedmaken met Katjuscha, want het paringsseizoen loopt tot juni. Go, Lars, go!
» Reageer (0)
28-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier op de tien vrouwen beleefden al een triootje


Vier op de tien vrouwen beleefden al een triootje
60 procent van de vrouwen wil vaker vrijen en meer variatie in haar seksleven. Ook blijken Vlamingen best avontuurlijk te zijn, vier op de tien vrouwen nam al deel aan een triootje, blijkt uit een enquête van weekblad Flair. Maar verschillende experts hebben wat vragen bij deze resultaten.

Frequentie
Uit de enquête blijkt dat driekwart van de Vlaamse vrouwen twee keer per week seks heeft. Maar verschillende Vlaamse seksuologen hebben opmerkingen bij de enquête en geloven niet alle resultaten. Seksuoloog Alexander Witpas: "Vrouwen willen wel zo vaak vrijen, maar ze doen dit niet altijd. Ik vind dat meer mensen seks moeten plannen om meer tevreden over hun seksleven te worden." Seksuologe Evi Ferrari vertelt aan Het Nieuwsblad: "Ik veronderstel dat vooral meisjes tussen de 15 en de 25 jaar deelnamen het onderzoek. Het is normaal dat zij zo vaak in bed duiken met hun partner. Ze hebben meer tijd en zijn vaak actiever."

Onrealistische verwachtingen
Ook het feit dat deze leeftijdsgroep meer variatie wil is volgens relatie-experte Rika Ponnet normaal. "Experimenteren is een normaal onderdeel van die levensfase." Dat veel vrouwen ook meer variatie in hun seksleven willen en nieuwe dingen proberen, heeft volgens Ponnet met de leeftijd te maken. Maar Witpas denkt dat ook oudere vrouwen meer variatie wensen. "Zij hebben vaak al lang een vaste relatie, dan wordt hun seksleven seks minder speciaal en wild. Ook de vele romantische films scheppen onrealistische verwachtingen bij hen."

Triootje
Het feit dat 40 procent van de vrouwen beweert al te hebben deelgenomen aan een triootje geloven de experts niet. "Het is voor velen een fantasie, maar niet iedereen voert dit in de praktijk uit", besluiten ze.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het huwelijk van Yasmine en Marianne uit 'De Mol' is voorbijHet huwelijk van Yasmine en Marianne uit 'De Mol' is voorbij


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/yasmine-en-marianne.jpg?t=1240923740Het huwelijk tussen tv-presentatrice Yasmine en Marianne Dupon, winnares van 'De Mol' is voorbij. De twee waren acht jaar een koppel en zes jaar getrouwd.

De jachtigheid van het leven , te weinig tijd voor elkaar,  hebben het paar uiteen gedreven en er lijkt geen weg meer terug

Yasmine en Marianne hebben samen een kind van twee jaar, Ella Louise. Het was Marianne die het kind in 2007 het leven schonk.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Windstoot van 112 per uur sleurt chihuahua mee


Windstoot van 112 per uur sleurt chihuahua mee


(archieffoto)


Tinker Bell is opnieuw terecht. De chihuahua kwam helemaal van de grond en werd meegezogen in een ferme windstoot van 112 kilometer per uur. Het baasje zag haar geliefde viervoeter letterlijk wegvliegen. Het beestje overleefde het avontuur en verkeert opnieuw in het gezelschap van Dorothy Utley.

Windstoot overleefd
De Amerikaanse was er het hart van in en vroeg raad aan een veearts. Hij deed haar gewoon de suggestie om eens te zoeken in het bos dichtbij de plek waar Tinker Bell opgeschept werd. Samen met haar man Lavern trok Dorothy naar het bos en daar zagen ze Tinker Bell terug. Het hondje zag er een beetje vies uit en was uitgehonderd maar groot was de vreugde van het paar toen ze zagen dat hun chihuahua nog leefde!

Hondje dolblij
De Utleys uit Rochester in de staat Michigan stonden samen met hun hondje op een vlooienmarkt in Waterford Township toen het beestje meegesleurd werd. Volgens Dorothy was Tinker Bell uiteraard dolblij toen ze haar baasje terug zag, schrijft de krant The Detroit News.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yvonne Verbeeck "verward en heel zwak


Yvonne Verbeeck "verward en heel zwak


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/yvonne-verbeeck.jpg?t=1240923167

Actrice Yvonne Verbeeck (95) heeft een operatie aan de galblaas achter de rug. "Ze is nog altijd verward en slaapt heel veel", zegt vriendin Jacky Lafon in Dag Allemaal.

Bij Verbeeck werden zeven steenjtes uit de galblaas verwijderd. "Ze herstelt maar moeizaam van de zware narcose", zegt Lafon in het weekblad. "Ze is intussen alweer thuis, maar ze is nog altijd een beetje verward. Het gaat de goede kant uit, maar Yvonne is zwak en slaapt heel veel.

"Ik ben zó bang geweest, ik had echt schrik dat ik haar kwijt was." (br.gazet van Antwerpen)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yogalessen met honden succes in Amerika


Yogalessen met honden succes in Amerika


(archieffoto)


Een Amerikaanse heeft een gat in de markt ontdekt: yogalessen met honden. De baasjes varen er ook wel bij. Het verschaft hen dubbel zoveel genot.

"In het nu leven"
Renee Branter zegt dat de yogalessen voor honden een waanzinnig succes zijn en ze heeft de cursus een passende naam gegeven: 'doga'-lessen. Er is al een heuse wachtlijst. Blijkbaar willen heel wat baasjes in het gezelschap van hun viervoeter stoom afblazen, schrijft de Milwaukee Journal Sentinel. "Ik wilde het gewoon eens proberen. Eens testen of de formule succes zou hebben in Madison maar het loopt echt als een trein", aldus Shanesy. Per les kunnen acht baasjes met hun hond deelnemen. "Ook voor de honden is het heilzaam want ze voelen het perfect aan als hun baasjes gestresseerd zijn. Bovendien leven honden in het nu, iets wat mensen die aan yoga doen, ook nastreven." Jody Ekern is een van de cursisten en geniet met volle teugen. "Ook mijn hond wordt er beter van. Ze is nu veel rustiger. Het is echt ongelooflijk", besluit ze.
» Reageer (0)
27-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoonheidsideaal is terug dikker


Schoonheidsideaal is terug dikker


http://img294.imageshack.us/img294/1092/katemoss.jpg
De rondere vormen van Kate Moss zijn een veelbesproken onderwerp.
 


Kate Moss verscheen de laatste maand dikwijls in de tabloids met haar toenoemend buikje. Het supermodel schaamt zich hier blijkbaar niet voor aangezien ze vaak dingen aantrekt die haar rondere vormen net benadrukken. Trendwatchers zeggen dat de Britse hiermee een nieuwe trend startte. Na minstens tien jaar van de ene dieethype na de andere en graatmagere modellen lijkt het alsof vrouwen weer wat dikker mogen zijn.

Modewereld
Dik is terug in volgens de Britse stylist Giles Hattersley. Natuurlijk is deze term nogal relatief bij modellen. Maar Kate Moss zei wel onlangs: "Het is een mirakel, ik heb plots borsten." Het supermodel schaamt zich duidelijk niet voor haar plots rondere vormen. Het lijkt wel alsof het model met een ietwat normaal figuur als Claudia Schiffer, Naomie Cambel en Linda Evangelista terug is. Zij waren natuurlijk allesbehalve dik te noemen, maar ze hadden wel bredere heupen en een altletischer lichaam dan de piepjonge, graatmagere tienermeisjes die je de laatste jaren op de catwalk zag. Zo verscheen op het nieuwste Britse modemagazine Love, van dezelfde uitgeverij als Vogue, een naakt XL-model op de cover.
Naakt XL-model op cover van modemagazine Love.
Naakt XL-model op cover van modemagazine Love.


Junkfood
Ook letten mensen blijkbaar steeds minder op hun eten. In Groot-Brittannië zag McDonalds zijn verkoopcijfers het laatste ontzettend stijgen en mensen kopen er in de supermarkt steeds meer calorierijke dessertjes. De Britse stylist Giles Hattersley zegt dat het normaal is dat tijdens de crisis de modellen en de ganse bevolking dikker wordt. Want kant-en-klare maaltijden en junkfood zijn nu eenmaal makkelijk en goedkoop. Daarnaast biedt dit eten ook troost tijdens de moeilijke tijden. Mensen verwennen zich tijdens een crisis eerder met kleine dingen als een stuk chocolade dan met een dure reis.

Dikkere playmates
Of is er nog meer aan de hand, tast de crisis echt onze hersenen aan? Vijf jaar geleden wilden twee Amerikaanse onderzoekers zien of de economische situatie invloed heeft op de voorkeur voor de maten van de Playmates in Playboy. Daaruit bleek dat tijdens een crisis de modellen op de cover ouder, dikker en groter waren. Ze hadden ook een bredere taille, grotere borsten en kleinere ogen. Mannen verkiezen tijdens moelijke tijden blijkbaar wat vollere vrouwen. Ook toonde onderzoek van de Amerikaanse Leif Nelson aan dat mannen met een financieel onzekere status zich meer aangetrokken voelen tot zwaardere vrouwen dan mannen met een goed gevulde bankrekening. De reden hiervoor is dat iemand 'arm' een vrouw wil die voor zichzelf kan zorgen en niet afhankelijk is van hem. Een dikke vrouw straalt blijkbaar veel zelfzekerheid en zelfstandigheid uit.Mannen verkiezen tijdens de crisis zwaardere vrouwen omdat ze minder afhankelijk lijken.
Buik niet intrekken
Het lijkt alsof de zorgen van vrouwen over het aantal calorieën van een maaltijd plaats maken voor meer cruciale vragen als "Hoe komen we deze maand door?". En pannenlatten zijn blijkbaar niet meer interessant voor mannen. Volgens Giles Hattersley geven magere mensen de indruk te veel met zichzelf bezig te zijn, niet met belangrijke dingen. Dikke vrouwen zien er volgens hem elke dag goed uit, omdat ze iets zorgeloos uitstralen, een verademing voor velen tijdens de crisis. Daarom wil hij vrouwen bevrijden door hen aan te raden hun buik niet langer in te trekken.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tienjarige Hollie zware concurrentie voor Susan Boyle


Tienjarige Hollie zware concurrentie voor Susan Boyle

Om het filmpje te bekijken druk op de foto...de moeite om te zien..


Tijdens de voorrondes van Britain’s Got Talent werd de jury nogmaals stevig verrast: de 10-jarige Hollie Steel uit Accrington deed een auditie om u tegen te zeggen.

Het meisje komt op als ballerina en lijkt een eenvoudig dansje te zullen doen. Maar als ze er ook nog bij begint te zingen, staan jury én publiek versteld van haar schitterende stem.

Hollie zou in eerste instantie helemaal geen auditie doen, maar omdat haar oudere broer (15) ging, mocht Hollie ook van haar ouders.

Vorige week was het nog de 'zingende huisvrouw' Susan Boyle, die vriend en vijand verraste met een opmerkelijke auditie voor de Britse talentenjacht (br.Het Nieuwsblad )
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Britse huisdieren slachtoffer van recessie


Ook Britse huisdieren slachtoffer van recessie

Het aantal achtergelaten huisdieren in Groot-Brittannië is enorm gestegen in vergelijking met vorig jaar. De vermoedelijke oorzaak zou de recessie zijn.

"Het is crisis voor de dieren", verklaarde Tim Wass, directeur van de Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA). Hij maakte ook de cijfers van het voorbije jaar bekend. 11.586 huisdieren werden in 2008 in de steek gelaten, een sprong van 57 procent in vergelijking met 2007. Tijdens de eerste twee maanden van dit jaar werden 1.432 dieren op straat gezet.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aquarellen Hitler brengen 32.000 euro op


Aquarellen Hitler brengen 32.000 euro op
Twee aquarellen van Adolf Hitler hebben vandaag op een veiling in Duitsland 32.000 euro opgeleverd. Wie de nieuwe eigenaar is, wil het veilinghuis Weidler in Nuremberg niet bekendmaken.

De kunstwerkjes werden in 1914 door de nazileider gesigneerd en zijn waarschijnlijk ook in dat jaar gemaakt. De schilderijen, die na de Tweede Wereldoorlog in Rusland belandden en die zaterdag werden geveild voor een Poolse eigenaar, moesten elk minstens 3500 euro opleveren. De schilderstijl is volgens Weidler niet goed. Toch werden de stillevens binnen een paar minuten verkocht.

Hitler probeerde als jongeman te leven van het artiestenbestaan. Hij zou honderden werken hebben geschilderd. Een aantal daarvan zijn de afgelopen jaren verkocht.

Op een veiling in Engeland werden donderdag nog dertien aquarellen en schetsen van Hitler geveild. Ze brachten ruim 97.000 pond (ruim 109.000 euro) op


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halsbrekende toeren op de fiets


Halsbrekende toeren op de fiets

Om het filmpje te bekijken druk op de foto
Foto ter illustratieEen 23-jarige fietser is momenteel een grote hit op Youtube. Danny MacAskill plaatste een filmpje met enkele halsbrekende stunts op de videosite. Geen paal, muur of boom is veilig voor MacAskill en zijn fiets. Vreemd genoeg liep hij nog nooit een ernstige blessure op. Zeker geen stunts om thuis te proberen...

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Hoger zeeniveau dreigt Franse kust te verwoesten


Hoger zeeniveau dreigt Franse kust te verwoesten

De Franse kustlijn in het zuidwesten van het land is zonder twijfel een van de mooiste van Europa. Gigantische lagunes, delta's, rotsachtige oevers, prachtige stranden en enorme duinen strekken zich uit van de grens met het noorden van Spanje tot aan de rivier de Gironde. Het stijgende zeeniveau dreigt die pracht echter te verwoesten.

Krachtige golven
Erosie is de belangrijkste bedreiging voor de Atlantische kust. "Er ligt te weinig zand op de stranden. Dat is het gevolg van een periode van opwarming", zegt geoloog Cyril Mallet. Door de hogere temperaturen worden de kusten immers getroffen door meer hevige stormen en felle regenval. De golf van Biskaje wordt door haar ligging sowieso al niet gespaard door de oceaan. Krachtige golven sleuren elk jaar 500.000 kubieke meter zand - dat zijn 200 Olympische zwembaden - mee naar het zuiden. Kliffen zakken weg in de zee, stranden verdwijnen en duinen die bossen en dorpen beschermen, zijn in gevaar.

Werk zonder einde
Slechts tien procent van de kust is bewoond, maar de populatie neemt wel toe. Bovendien is de streek vooral in de zomer populair bij toeristen. De stranden leveren de toeristische sector jaarlijks 1,4 miljard euro op. Als ze zouden verdwijnen, betekent dit een ramp voor de inwoners die van toerisme leven. Er bestaan wel plannen om de stranden tegen erosie te beschermen, maar meestal moet er dan zand aangevoerd worden. Het aanvoeren van zand is echter een complex en duur werk zonder einde.

Heel wat stranden zijn de voorbije jaren een stuk kleiner geworden. Het lijkt nu al duidelijk dat de mens deze strijd tegen de natuur nooit kan winnen. Terugtrekken zal misschien de enige oplossing zijn.(br.hln)
» Reageer (0)
26-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maakt Facebook onze maatschappij kapot ?


Maakt Facebook  onze maatschappij kapot ?

Steeds meer mensen worden afhankelijk van Facebook en Twitter, maar volgens een Britse neurologe veranderen deze sociale netwerksites de manier waarop onze hersenen werken, zeker bij kinderen heeft dit een grote invloed. Dit zou uiteindelijk de menselijke relaties en de gehele maatschappij bedreigen.

Net als bij sigaretten
De Britse neurologe Susan Greenfield zegt dat onze omgeving de laatste jaren drastisch veranderd is door de komst van het internet. "Facebook heeft een ontzettend grote invloed op onze hersenen. De meeste mensen spenderen meer dan twee uur per dag voor een computer, dat maakt ons heel anders dan vorige generaties. Omdat hun hersenen nog steeds groeien, houdt het internet veel gevaren in voor kinderen. Ze zijn gemiddeld 13,8 uur per week online, dat blijkt uit een recente Britse studie. Ik weet dat mijn uitlatingen niet enthousiast onthaald zullen worden, net als toen voor de eerste keer bekend raakte dat sigaretten kanker veroorzaakten. Maar ik wil dat er voorzorgsmaatregelen genomen worden. "

Minder stresserend
Greenfield: "Facebook is nog maar 5 jaar oud. Maar het veranderde onze cultuur al enorm. De helft van de jongeren heeft een profiel op een sociale netwerksite. Deze zijn zo populair omdat de virtuele wereld aantrekkelijker is voor hen dan de echte. Je Facebookprofiel is een manier om jezelf te definiëren, het geeft hen het gevoel belangrijk en aanvaard te zijn. Netwerksites geven het gevoel erbij te horen. Ook is het minder stresserend dan echte conversaties te voeren, omdat je meer tijd krijgt om na te denken over antwoorden, bijvoorbeeld. Je moet ook over bepaalde kleine sociale vaardigheden, als lichaamstaal, niet beschikken. Internet zorgt ervoor dat mensen niet meer kunnen communiceren en relaties opbouwen, het verandert ook de manier waarop conversaties gebeuren. Verder vermindert internet empathie. Door sociale netwerksites weten we niet goed hoe de andere zich echt voelt, doordat we lichaamstaal niet kunnen ontcijferen. Wat ervoor kan zorgen dat mensen bijna autistisch worden. Daarom is het niet verwonderlijk dat mensen met autismestoornis zich goed voelen in de cyberwereld."Consequenties
"Daarnaast werkt de snelheid van internet volgens mij ook ADHD in de hand. Alles gaat zo snel, dat jongeren ongeduldig worden als het een keertje traag gaat. Tijdens de laatste 10 jaar is bijvoorbeeld het aantal patiënten dat medicatie voor ADHD neemt verdrievoudigd. Verder zorgt internet ervoor dat jongeren niet meer gaan nadenken over de consequenties van hun daden. In een computerspelletje bijvoorbeeld is alles wat je doet omkeerbaar, in het echte leven echter, gaat een fout altijd gepaard met een zware les die kinderen moeten leren. Waardoor ze in de toekomst wel twee zullen nadenken over hun daden", gaat de neurologe verder.

Klok niet terugdraaien
"We merken het negatieve effect van internet op onze hersenen al door de vele gewelddadige filmpjes die op YouTube gepost worden. Daarom wil ik dat er stappen ondernomen worden om dit te stoppen. We kunnen de klok natuurlijk niet terugdraaien. Maar de dreiging neem toe doordat technologie aantrekkelijker en krachtiger wordt. We moeten niet alleen beseffen dat internet invloed heeft op onszelf en onze kinderen, maar ook dat het bredere gevolgen heeft voor onze toekomstige maatschappij", besluit Greenfield. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo haal je het meeste uit je citrusvruchten


Zo haal je het meeste uit je citrusvruchten


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/04/21/449949/zo-haal-je-het-meeste-uit-je-citrusvruchten_7_235x280.jpgBij het begin van het zomerweer is er niets fijner dan een verfrissende cocktail of een schijfje citroen in je water. Toch lijkt het vaak een enorme verspilling om een hele citroen aan te snijden voor één klein schijfje. Wij geven enkele tips om het maximum uit je citrusvruchten te halen.

Citrusvruchten zijn vaak grondig behandeld met allerlei chemische middeltjes. Wil je de schil graag gebruiken in een bereiding? Leg de citroen dan in lauwwarm water schrob hem lichtjes en spoel hem af met koud water.

Ben je op zoek naar een citroen met veel sap? Laat je dan vooral niet misleiden door de grootte van de citroen. Vaak hebben de grootste exemplaren namelijk een erg dikke schil en weinig sap. De kleinere exemplaren hebben meestal een dunnere schil en bevatten meer sap.

Wil je een beetje citroensap in je drankje? Dan kan je met een tandenstoker een gaatje prikken in de citroen en de nodige citroendruppeltjes uit de vrucht persen. Spoel de citroen daarna af met wat water en leg hem in de koelkast. Ben je een voorstander van echte schijfjes citroen ? (br.she)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kondigt Nederlandse koningin maandag aftreden aan ?


Kondigt Nederlandse koningin maandag aftreden aan ?


http://img16.imageshack.us/img16/8785/beatrix.jpg
Heeft Beatrix eindelijk beslist wanneer ze stopt?

 

Maandag zou de Nederlandse koningin Beatrix haar aftreden bekend maken. Hoewel Nederland al jaren speculeert of en wanneer de koningin de troon aan haar zoon Willem-Alexander zou overlaten, lijken de geruchten nu hardnekkiger dan ooit. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf.http://img8.imageshack.us/img8/562/koninginbeatrix.jpgVerjaardag en zendtijd

Maandag is een speciale dag voor het Nederlands koningshuis: kroonprins Willem-Alexander is jarig én de Rijksvoorlichtingendienst heeft zendtijd opgekocht bij de Nederlandse zender NOS. Tijdens die zendtijd zou het aftreden van de koningin, luttele dagen voor Koninginnedag, aangekondigd worden. De aankoop wordt bevestigd door hoogleraar Henri Beunders.

Ook zouden er filmpjes van Beatrix gedateerd zijn op 30 april 2009, de verjaardag van koningin, en de dag waarop heel Nederland oranje kleurt om de koningin te vieren op Koninginnedag.Is het de beurt aan Willem-Alexander om het land te leiden?
Is het de beurt aan Willem-Alexander om het land te leiden?Humo
Zelfs Humo maakte eerder dit jaar al gewag van een aftreden op 27 april. Humo citeerde daarbij "bronnen zeer dicht bij kroonprins Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima". Na het weekend zal duidelijk worden wat waar is van de geruchten.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wat verandert op 1 mei 2009 ?


Wat verandert op 1 mei 2009 ?


http://img4.imageshack.us/img4/3347/mobieltelefoneren3.jpg


Het begin van een nieuwe maand betekent doorgaans ook enkele wijzigingen voor ons dagelijks leven. In april is dat niet anders. Een overzicht.
Mobiel telefoneren

Proximus verhoogt zijn tarieven. Een abonnement kost 3,95% meer. Voor een sms wordt 1 cent extra gerekend. Voor de speciale formules van Proximus wijzigt niets.
Tandzorgen

De tandverzorging bij jongeren tot 18 jaar wordt gratis. Wie naar de tandarts gaat voor zaken die gedekt worden door de verplichte ziekteverzekering moet geen remgeld meer betalen. Een uitzondering is wel de orthodontie, het rechtzetten van scheefgegroeide tanden.

Het jaarlijkse mondonderzoek wordt terugbetaald tot 60 in plaats van tot 57 jaar.

Wie jonger is dan 18 of ouder dan 60 krijgt een terugbetaling voor de wondhechtingen na tand- of wortelextractie.

Jongeren onder de 18 jaar krijgen een vergoeding voor de plaatsing van een confectiekroon op de melkmolaar of op de eerste blijvende maaltand.

Personen tussen 18 en 40 kunnen éénmaal per drie jaar een tussenkomst krijgen voor de verwijdering van tandsteen onder het tandvlees.
Kinderbijslag

Zowat 3.900 jongeren tussen 16 en 21 jaar ontvangen voortaan een verhoogde kinderbijslag. Het gaat om kinderen van zelfstandigen met een handicap. Momenteel genieten alleen de kinderen met een handicap die na 1 januari 1993 geboren zijn van de nieuwe evaluatieschaal die ingesteld werd in 2003. Vanaf 1 mei 2009 zullen alle kinderen met een handicap kunnen genieten van het nieuwe systeem.

Het maximumbedrag van de kinderbijslag zal eveneens naar boven toe worden herzien en zal tot 487,60 euro kunnen bedragen voor de zwaarste handicaps.
Grenzen open


  http://img4.imageshack.us/img4/8655/polen1.jpg


België zet de grenzen open voor werknemers uit Polen, Tsjechië, Hongarije, Slowakije, Slovenië, Estland, Letland en Litouwen. Dat zijn de acht Oost-Europese landen die vijf jaar geleden toetraden tot de Europese Unie. Ze hebben niet langer een vergunning nodig.(br Het Belang van Limburg)
» Reageer (0)
25-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruggen vervangen bootjes aan grotten van Han


Bruggen vervangen bootjes aan grotten van Han

Aan de uitgang van de grotten van Han zijn twee nieuwe voetgangersbruggen ingewijd. Ze vervangen de bootjes die de bezoekers gedurende bijna honderd jaar vervoerden.

De verandering kwam er door de Europese wetgeving. De bootjes beantwoorden niet meer aan de veiligheidsnormen.  http://www.beneluxtoerisme.com/images/GrotteHan.jpg


Met de loopbruggen, die respectievelijk 28 meter en 70 meter lang zijn, kunnen de grotten het hele jaar open blijven en verloopt het komen en gaan van bezoekers vlotter.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waarheid over fruitsap: gezond of niet?


De waarheid over fruitsap: gezond of niet? 


Een koel glas vruchtensap is niet alleen lekker zoet, het is ook nog goed voor je. Sommige diëtisten spreken dit echter tegen: gezonde vruchtensappen zitten wel boordevol vitamines, maar de slechtste kun je vergelijken met vloeibaar suiker. We scheiden de weldoeners voor jullie van de vloeibare calorieënbommen.

Gezond of niet?
Vaak staat op de verpakking van fruitsappen dat er geen toegevoegde suikers in zitten, daarom denken mensen dat ze gezond zijn. Ze bevatten uiteraard wel wat vitamines, maar ook vaak heel wat natuurlijke suikers en calorieën. Een glas puur appelsap kan evenveel suiker bevatten als een snoepreep. Daarom raden experts aan je te beperken tot slechts een glas per dag.Veenbessensap
VeenbessensapMultivruchten
Sap van meerdere vruchten bevat vaak weinig echte fruitsoorten. De voornaamste ingrediënten zijn meestal veel suiker en water. Qua voedingswaarde zijn ze bijna gelijkwaardig aan frisdranken.

Goede keuzes
Granaatappelsap bevat veel suiker en calorieën, maar de grote dosis antioxidanten maken dit meer dan goed. Deze stoffen zijn goed voor je hersenen en beschermen tegen prostaatkanker. Veenbessensap zit vol vitamine C, wat goed is voor je immuunsysteem. Daarnaast beperkt deze drank het risico op blaasontstekingen. Ook bosbessensap is goed voor je want het beschermt tegen dementie en alzheimer.http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5a/Oranges_and_orange_juice.jpg/180px-Oranges_and_orange_juice.jpgSinaasappelsap
Net als wijn is rode druivensap goed voor je hart. Dat komt doordat het gemaakt is van de gehele vrucht, dus ook de schil en pitten. Wanneer je verse druiven eet, mis je de gezonde voordelen van de pitten. Naast een uitstekend middeltje tegen constipatie, zit pruimensap vol antioxidanten, ijzer en kalium. Sinaasappelsap bevat veel vitamine C, daarnaast is dit vaak verrijkt met calcium en vitamine D. Zonder toegevoegde suikers bevat het sap minder calorieën dan de meeste bessensappen.

Kinderen
De meeste kinderen zijn gek op fruitsap. Maar experts raden aan dat kinderen jonger dan zes niet meer drinken dan tussen de 0,12 tot 0,18 liter per dag, jongeren tussen 7 en 18 jaar mogen tussen de 0,24 en de 0,35 liter consumeren. Vragen ze om meer dan één glas per dag, kun je hun drankje aanlengen met water.
    


 http://img13.imageshack.us/img13/4770/schaaltjefruit.jpgVers fruit

Het is volgens diëtisten nog altijd beter om stuk vers fruit te eten dan een glas fruitsap te drinken. Want bij vruchten krijg je vezels en andere gezonde ingrediënten binnen. In tegenstelling tot sap onderdrukken vers fruit je hongergevoel.Groentesap
GroentesapGroentesap
De meeste groentesappen bevatten heel wat minder suiker en calorieën dan vruchtensappen. Verder is het een makkelijke manier om aan je dagelijkse portie groenten te komen. Ook bevat bijvoorbeeld tomatensap lycopeen, een stof die beschermt tegen prostaatkanker, bietensap verlaagt dan weer de bloeddruk. Dikke groentesappen bevatten veel vezels en onderdrukken zo je honger. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse hazewindhond uit 1657


Rijksmuseum Amsterdam koopt 'Antwerpse' hazewindhond uit 1657
Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft een bijzondere hazewindhond van de Antwerpse beeldhouwer Artus Quellinus (1609-1668) verworven. Het gaat om een levensgroot eikenhouten beeld van een liggende hazewindhond uit 1657, aldus het museum.

De viervoeter heeft waarschijnlijk echt geleefd en behoorde toe aan de rijke Antwerpse familie Roose. Op de halsband staat het wapenschild van de familie. Het dier kijkt omhoog, alsof zijn baas hem toespreekt. "Het is een zeer zeldzaam voorbeeld van een gebeeldhouwd dierportret op ware grootte", aldus het Rijksmuseum.

Half miljoen
Voor de aanwinst werd tussen de 400.000 en 500.000 euro betaald.
Het Rijksmuseum beheert de grootste collectie werken van Quellinus ter wereld. De Antwerpenaar is vooral bekend van de beelden in en op het Amsterdamse stadhuis, het huidige Paleis op de Dam. Quellinus heeft ook andere dieren in hout gesneden, maar dan uitsluitend als onderdeel van kerkmeubilair.

Naast de hond heeft het museum nog vier sculpturen gekocht die de internationale collectie beeldhouwkunst moeten verrijken. De aanwinsten zijn tot en met 15 juni in het Rijksmuseum te zien.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Temsamani brengt erotische verhalen uit Wetstraat


Temsamani brengt erotische verhalen uit Wetstraat

Anissa Temsamani (sp.a) brengt in september een verhalenbundel uit over de Wetstraat waarin het niet om politiek maar om erotiek draait. "Voor mijn verhalen ga ik putten uit mijn eigen ervaringen en herinneringen. Het zal gaan over wat ik in de toppolitiek gezien, gehoord en gevoeld heb, maar ik zal niet altijd zelf de hoofdrol spelen. Het worden semifictieve verhalen, half realiteit, half verbeelding (...) Op elke werkvloer hangt er erotiek, en dus ook in de Wetstraat, een heel macho milieu".(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brit vindt 400 jaar oude kat in zijn muur


Brit vindt 400 jaar oude kat in zijn muur


In een oud Brits huis in Devon is een gemummificeerde kat ontdekt in een muur. Het beestje zat daar al 400 jaar en heeft nog steeds tanden en klauwen, meldt de Telegraph.


Spoken

Volgens eigenaar Richard Parson was de kat tijdens een verbouwing van vorige bewoners twintig jaar geleden ook al opgedoken, maar hadden die het dier teruggestopt. De mummie zou namelijk bescherming bieden tegen kwade geesten, geloofden de mensen vroeger.

Hekserij
Parson hoorde dat het in Europa honderden jaren geleden vrij normaal was een kat achter de muur te stoppen tegen hekserij. "En het kan kloppen, want ik heb hier nog nooit een geest gezien of gehoord," zegt hij. De man is dan ook van plan zijn mummie opnieuw in de muur te begraven.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronan Keating - When you say nothing at all

Ronan Keating - When you say nothing at all

Om hem te beluisteren druk op de foto
Ronan Keating (Dublin, 3 maart 1977) is een Ierse zanger, bekend geworden als zanger van de boy-band Boyzone. In 1999 begon hij een solocarrière. Ook was hij de bedenker en co-manager van Westlife. Keating presenteerde de MTV Europe Music Awards van 1997.

Hij trouwde op 30 april 1998 met Yvonne en heeft inmiddels drie kinderen: Jack (15 maart 1999), Marie (18 februari 2001) en Ali (7 september 2005)
» Reageer (0)
24-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderwerken van Hitler


Schilderwerken van Hitler voor meer dan 100.000 euro geveildKunstwerken van Adolf Hitler zijn op een veiling in Engeland vlot van de hand gegaan. De 13 schilderijen werden voor meer dan 95.000 pond (106.500 euro) geveild. Eigenlijk werd slechts een totaalbedrag van rond de 6.000 pond verwacht, aldus het veilinghuis Mullock's.

Zelfportret
De werken dateren van de jaren 1908 tot 1914, toen de jonge Hitler zich als kunstenaar wilde ontpoppen. Een zogenaamd zelfportret van de latere nazi-dictator, waarop een man met een zijdelingse haarscheiding op een brug is te zien, met boven het hoofd de initialen A.H., veranderde voor 10.000 pond van eigenaar.

Gevonden in garage
De werken werden volgens het veilinghuis in 1945 gevonden door een soldaat wiens regiment in Essen was gelegerd. Later kwamen ze in handen van een verzamelaar, die enkele werken verkocht, de rest opborg en langzaam vergat. Pas enkele maanden geleden had hij ze in een garage teruggevonden.

Geweigerd
Hitler werd aan de Weense Kunstacademie tot twee keer toe geweigerd. Zijn werken worden in Groot-Brittannië steeds opnieuw geveild en de belangstelling ervoor wordt steeds groter.(br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lesbiennes zijn vaker ziek, zwak en misselijk


Lesbiennes zijn vaker ziek, zwak en misselijk
Lesbische vrouwen voelen zich vaak ongelukkiger en ongezonder dan heterovrouwen. Dat concludeert de Stichting OndersteBoven uit een online onderzoek naar de leefstijl en 'het welbevinden' van lesbiennes in Nederland. De vrijwilligersorganisatie grijpt het resultaat aan om te pleiten voor meer geld en aandacht voor lesbiennes.

Depressief en slapeloos
Ongeveer tweeduizend vrouwen deden mee aan het onderzoek, dat is uitgewerkt door studenten van de Universiteit van Amsterdam. Zij stellen dat depressies en slapeloosheid vaker de kop opsteken bij lesbiennes dan bij hetero's.

Geroddel en pesterijen
Ruim een op de drie lesbiennes wordt geregeld geconfronteerd met geroddel en pesterijen in familiekringen en op de werkvloer. Vooral jonge lesbiennes gaan daaronder gebukt.

Voor de analyse van het onderzoek is volgens een woordvoerder van de OndersteBoven het resultaat vergeleken met een zogeheten normgroep. Het is volgens haar dus niet zo dat alleen maar depressieve vrouwen de vragenlijst hebben ingevuld. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katja Retsin voelt zich nogal naakt


Katja Retsin voelt zich nogal naakt


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/katja-retsin_naakt.jpg?t=1240590863
Televisiepresentatrice Katja Retsin onthulde dat ze tegenwoordig zonder trouwring door het leven gaat. Ze is haar trouwring kwijtgeraakt in een zwembad, tijdens opnames voor 'Steracteur/Sterartiest', en hij is nog steeds spoorloos. Het hele productieteam heeft lang gezocht naar de ring, maar tevergeefs.

Katja zei vandaag in 'Wim Oosterlinck Showtime' op Q-music dat ze wel een beloning wil geven aan de eerlijke vinder. Ze vreest echter dat hij definitief verloren is.

De vrouw is van plan om een nieuwe ring aan te schaffen. "Want ik vind het nogal naakt aan mijn vinger", aldus Katja Retsin.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papegaai Sjoeke zorgt voor terreur


Papegaai Sjoeke zorgt voor terreur


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gva/2009/04/24/451304/papegaai-sjoeke-zorgt-voor-terreur_5_460x0.jpg


Twee gewapende personen op een dak in het Antwerpse Schipperskwartier waren gisteren op zoek naar een ontsnapte papegaai. Sjoeke werd later door de politie gevangen.

Personeel van werkgeversorganisatie CEPA belde gisteren rond 9.50u de Antwerpse politie. “In de Schippersstraat lopen twee personen met een geweer over de daken”, luidde het. Agenten werden onmiddellijk ter plaatse gestuurd. Het bleek om een man en een vrouw te gaan. De luchtkarabijn die ze bij zich droegen, werd in beslag genomen. De verklaring voor hun ‘wandeling’ volgde al snel.
Klapraam

“Mijn papegaai, een roodstaart die Sjoeke heet, vliegt altijd los in mijn appartement”, vertelt Nathalie Tys, de vrouw in kwestie. “Woensdagavond was hij via een openstaand klapraam ontsnapt. Twee weken geleden was hij ook al gaan vliegen aan onze caravan in Westerlo. Ook toen vonden we hem terug. Daarom waren we, een vriend en ik, nu opnieuw op zoek.”

“Dat deden we op het dak, eerst met een theaterverrekijkertje, maar dat marcheerde niet goed. Toen bedacht ik dat ik een loodjesgeweer had met een vizier. We waren via dat vizier dus alleen naar Sjoeke aan het speuren, in de hoop hem te kunnen vangen. Dat had men bij CEPA blijkbaar anders begrepen”, kan Nathalie er om lachen.
Happy end

Het verhaal dat begon met lichte paniek, kreeg uiteindelijk een happy end. “Zo’n anderhalf uur na de historie op het dak stonden hier opnieuw agenten aan de deur. Ze hadden Sjoeke kunnen vangen op de Groenplaats. Hij had wel in de hand van een van de politiemannen gebeten en de combi ondergescheten. Maar ik had mijn vogeltje wel terug. Bij deze wil ik de politie dan ook hartelijk bedanken.”

Ook de luchtkarabijn heeft Nathalie Tys ondertussen al teruggekregen. “Onderzoek leerde al snel dat het bewuste wapen vrij verkrijgbaar is in de handel”, stelt politiewoordvoerster Gitti Vacas. “Je hebt er dus geen vergunning voor nodig (br.Gazet van Antwerpen)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefde, baby's en lentekriebels bij de beestjes

Liefde, baby's en lentekriebels bij de beestjeshttp://www.hln.be/static/FOTO/pe/13/2/11/album_large_901886.jpg


Sophia, een 27-jarige orang oetan, en haar baby in de Brookfield Zoo in Brookfield, Illinois.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges extra sappig en derde goedkoper


Asperges extra sappig en derde goedkoper
Door het mooie weer is het aspergeseizoen uitzonderlijk vroeg begonnen. Ook de oogst is groter dan normaal, waardoor de prijs in de winkel snel zal zakken. Telers krijgen normaal nu zo'n 2,20 euro voor een schaaltje van een halve kilo. Vandaag is dat 1,50 euro, zegt Jos Van Dessel van de Mechelse Veilingen vandaag in de Coreliokranten.

De consument merkt voorlopig weinig van de lagere prijzen. Asperges kosten in de winkel gemiddeld 4,99 euro per bussel. "Door het grote aanbod en de lage prijs kan daar wel snel verandering in komen", meent Van Dessel. (br.De Morgen)
» Reageer (0)
23-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppel trouwt als Shrek en Fiona

Koppel trouwt als Shrek en Fiona

Keith Green (44) en Christine England (40) hebben drie uur in de handen van schminksters doorgebracht alvorens ze naar het altaar konden stappen. Maar ze hadden het er graag voor over om hun droom te verwezenlijken: trouwen als Shrek en prinses Fiona.

Onder een dikke laag groene verf en in een levensecht kostuum, inclusief pruik, gaven ze elkaar het jawoord. De honderd gasten op de trouwpartij waren eveneens verkleed als figuurtjes uit de animatiefilm.

Zoon wil geen ezel zijn
De enige die niet wilde meedoen aan de verkleedpartij was de zoon van Christine. "Ik had hem gevraagd of hij zich wilde verkleden als de Ezel uit de film. Daar heeft hij feestelijk voor bedankt. Maar voor het overige hebben we enorm veel lol gehad", zegt de bejaardenverzorgster uit Barnstaple.

Het merkwaardige huwelijk is er gekomen omdat de bruidegom op Shrek lijkt. Dat is althans de mening van de bruid. Of dit een compliment is, laten we in het midden. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom hebben vrouwen giftige vriendinnen?


Waarom hebben vrouwen giftige vriendinnen?


Paris Hilton en Nicole Richie zijn het bekendste voorbeeld van frenemy's.Ze bekritiseert je relatie, geeft commentaar op je lievelingsoutfit, waardoor je na elke ontmoeting onzeker en paranoïde achterblijft. Bijna elke vrouwen heeft minstens één giftige vriendin, een frenemy. Zelfs Gwyneth Paltrow kampt ermee, onthulde ze op haar blog. Maar waarom blijven vrouwen dit pikken in plaats van deze vriendin te dumpen?

Frenemy
Gwyneth Paltrow biechtte vorige week op een giftige vriendin te hebben, zonder er namen bij te noemen. Volgens de pers is het Winona Ryder, want de relatie tussen de twee loopt al jaren stroef. Deze zogenaamde frenemy, een samentrekking van vriend en vijand, is een veelbesproken onderwerp bij vrouwen. De Britse Amanda Edwards en Eileen Condoon schreven er zelfs een boek over.

Twee soorten
Een frenemy is een vriendin waarmee je afspreekt voor een gezellig kopje koffie en waarbij je na afloop je slecht en depressief voelt over je levenskeuzes. Bij mannen lijkt dit fenomeen niet voor te komen, ze reageren zelfs verbaasd als ze horen dat vrouwen vriendinnen hebben die ze eigenlijk niet leuk vinden. "Het vreemde is dat we van bijna elke vrouw horen dat ze ook zo'n vriendin hebben. Je hebt twee soorten frenemy's: de vriendin die plezier heeft in jouw tegenslagen en degene die je zoveel mogelijk vernedert", aldus Amanda en Eileen. Misschien ligt het aan de psychologie van vrouwen? Ze analyseren vaak conversaties, ze blijven piekeren over waarom die ene vriendin zich zo gemeen gedraagt. Mannen denken gewoon minder na over hun gesprekken en zijn minder op zoek naar dubbelzinnigheden.

Waarom niet dumpen?
Waarom onderhouden we nu vriendschappen met personen die we eigenlijk niet graag hebben? Het lijkt zelfs niet bij ons op te komen om simpelweg de bruggen op te blazen met deze zogenaamde vriendinnen. Volgens de schrijfsters baseren vrouwen vriendschappen op basis van emotionele banden. We hebben geïnvesteerd in relaties, ons hart geopend en geheimen gedeeld. Eens we hebben geïnvesteerd hebben in een vriendschap, is het moeilijk om dat op te geven, zelfs wanneer je vriendin zich eigenlijk slecht gedraagt. Deze vrouwen doen ons ook twijfelen aan ons oordeel. Daarom negeren we zo lang mogelijk vijandelijke gevoelens van vriendinnen, omdat we ons instinct niet willen wantrouwen. Of het kan ook zijn dat vrouwen niet gemeen willen zijn en zomaar een vriendin te dumpen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twintig redenen om een stevige pint te drinken


Twintig redenen om een stevige pint te drinken


Kom Jeaninne, schenk ons nog eens in! Met deze woorden zette Johan Verminnen ons destijds aan om een pint met schuimende kraag tot ons te nemen. Geen gek voorstel, overigens, want bier drinken is gezond. Wat volgt zijn twintig redenen om het vat gerstenat aan te slaan. En dit op de dag dat in Duitsland de Dag van het Bier gehouden wordt. Waar wacht Vlaanderen op? Gezondheid!1. Bier is goed tegen hartinfarcten
Een bierdrinker loopt 40 tot 60 procent minder risico op een hartinfarct dan geheelonthouders. Een halve liter bier per dag geldt als maatstaf.

2. Bier beschermt je tegen een beroerte
De bestanddelen van bier voorkomen dat je bloed gaat klonteren.

3. Bier is goed voor je bloeddruk
Artsen uit Nederland en van de universiteit van Harvard hebben aangetoond dat een gematigd bierverbruik je bloeddruk onder controle houdt.

4. Bier kan diabetes verhinderen.
Bierdrinkers hebben zelden te kampen met suikerziekte (diabetes mellitus).

5. Bier verbetert je geheugen
Bierdrinkers maken minder kans op Alzheimer en dementie.

6. Bier bezorgt je stevige knoken
Bier heeft een positieve invloed op je beendergestel en beschermt tegen osteoporose.

7. Bier laat je langer leven
Wie een of twee glazen bier per dag drinkt, leeft langer.8. Bier is goed tegen diarree
De microculturen in bier bestaan uit azijn- en melkzuren. Deze stoffen beperken de cultuur van darmkiemen die diarree veroorzaken.

9. Bier helpt tegen stress
Vorsers van de universiteit van Montreal hebben vastgesteld dat een paar glazen bier per dag de druk op het werk doen afnamen. Niet-drinkers zouden met meer stress te kampen hebben.

10. Bier voorkomt nier- en galstenen
Finse onderzoekers beweren dat het magnesiumgehalte in een halve liter bier het risico op nierstenen met 40 procent doet afnemen.

11. Bier helpt tegen slaapstoornissen.
Hop is een natuurlijk kalmeringsmiddel. 's Avonds een glas bier drinken blijkt een afdoend slaapmiddel te zijn.

12. Bier kan je beschermen tegen kanker
Bier bevat polyfenolen die de groei van tumoren in toom houden.


13. Bier zorgt voor een reine huid
Bepaalde vitaminen in bier regeneren de huid en zijn goed voor de opbouw van pigment. Je huid wordt gladder en meer flexibel.

14. Bier is goed tegen verkoudheden
Wie warmt bier drinkt, is minder snel verkouden. Warm gerstenat bevordert de bloedsomloop en de ademhaling, helpt tegen gewrichtspijn en versterkt je immuunsysteem. Tip: verwarm een fles water in een bain-marie en leng aan met vier lepels honing.15. Bier beschermt zwangere vrouwen
Een gebrek aan folic-zuur (een vitamine van de B-groep) kan een oorzaak zijn van vroeggeboorte en misvormingen van de foetus. Een liter bier bevat meer dan onze dagelijkse behoefte. Alcoholvrij bier is bijgevolg een aanrader voor zwangere vrouwen.

16. Bier scherpt de eetlust aan
De bestanddelen van hop, het koolzuur en de alcohol in bier stimuleren de spijsverteringssappen en stimuleren de eetlust.


17. Bier voorkomt maagzweren
Anderhalve liter bier per week remt de aangroei van bacteriën (helicobacter pylori) die een ontsteking van de maagwand kunnen veroorzaken waardoor het risico op maagzweren afneemt.

18. Bier is een snelle dorstlesser
De bestanddelen van bier zorgen er voor dat je dorst sneller gelest wordt dan wanneer je een glas helder, fris water drinkt.

19. Bier helpt je afvallen
Studies tonen aan dat mensen die - weliswaar met mate - bier drinken, minder overgewicht vertonen dan niet-drinkers. Bier bevordert immers de stofwisseling. Een glas bier bevat bovendien minder kalorieën dan bijvoorbeeld eenzelfde hoeveelheid appelsap.

20. Bier zorgt voor mooier haar
Bier bevat mineralen en vitaminen die je haar verzorgen. Een 'bierspoeling' geeft je haar meer kracht en volume. En geen paniek: de biergeur is na enkele minuten vervlogen. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brigitte Bardot redt stier het leven


Brigitte Bardot redt stier het leven
Brigitte Bardot heeft een stier het leven gered. De 74-jarige Franse diva was getuige van de drijfjacht op een stier die uit een slachthuis in St-Etienne was ontsnapt en besloot haar reputatie van dierenrechtenactiviste hard te maken. Ze haalde haar portemonnee boven en kocht de stier voor de ronde som van 3.000 euro. "Mijn stichting is bereid het dier zijn welverdiende rust te gunnen", zegt 'BB'. 'Kilt', zoals ze de stier doopte, mag vanaf morgen van zijn pensioen genieten op een boerderij in Noord-Frankrijk. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe trend: penis verlengen met vaselinespuit


Nieuwe trend: penis verlengen met vaselinespuit

Artsen in Azië moeten steeds meer mannen behandelen van wie de penis ernstig beschadigd is. De reden: de patiënten hebben geprobeerd hun lid te vergroten door er vaseline of andere oliën in te injecteren. De meest voorkomende verwondingen zijn misvormde penissen, erectiestoornissen en gangreen. Dat meldt de BBC.

Pneumatische spuit
De trend zou intussen al overgewaaid zijn naar het Verenigd Koninkrijk en de States. Zo kreeg een Britse arts een man over de vloer die met behulp van een pneumatische oliespuit vaseline in zijn penis had geïnjecteerd.

Geen erectie
"De penis van de patiënt bleef maar uitzetten en bovendien kon hij geen erectie meer krijgen", aldus de behandelende arts Manit Arya. Om de man te helpen moest het dode weefsel vanonder de huid van zijn penis verwijderd worden. (br.hln)
» Reageer (0)
22-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donkerharigen even gevoelig voor huidkanker

Donkerharigen even gevoelig voor huidkanker

Van donkerharigen wordt algemeen gedacht dat ze makkelijker tegen de zon kunnen wegens hun genetische 'zonnefilter'. Dat blijkt een vals gevoel van veiligheid. Amerikaanse onderzoekers hebben een gen-variant gevonden dat het risico op huidkanker enkel bij donkerharigen weet te verdubbelen. Blondjes en roodharigen hebben daar geen last van.

Geen vlekjes
Zonnebaders die drager zijn van het gen en de zon verdragen zonder ooit te verbranden, lopen 10 keer meer risico. De mutatie in het gen, MC1R genoemd, zou merkelijk hoger liggen bij mensen met donkere ogen en bij hen die geen lichaamsvlekjes hebben.

"De resultaten zijn opmerkelijk", aldus onderzoekersleider dr. Peter Kanetsky van de University van Pennsylvania. "Van oudsher gaat de dermataloog ervan uit dat donkere types minder risico op melanomen lopen. Dat geldt zeker niet voor al deze types". (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Derde editie Brugs chocoladefestival nog interactiever


Derde editie Brugs chocoladefestival nog interactiever
In het belfort in Brugge vindt van 1 tot en met 4 mei de derde editie plaats van het internationale chocoladefestival Choco-Laté. Meer dan zeventig standhouders zullen er hun lekkernijen op basis van chocolade presenteren. De interactiviteit wordt tijdens deze editie verhoogd. De bezoekers zullen nog meer kunnen proeven en creatief werken met chocolade.

Brugge wil de chocoladestad bij uitstek worden in België. Sinds 2006 slaan de Gilde van Brugse Chocolatiers en het chocolademuseum Choco-Story de handen in elkaar. De eerste twee edities van Choco-Laté in 2006 en 2007 waren goed voor bijna 15.000 bezoekers. Ook voor deze editie wordt op massale binnen- en buitenlandse belangstelling gerekend.

Replica Belfort
Op het programma van het publieksevenement staan onder meer demonstraties, workshops en de creatie van kunstwerken uit chocolade. De Gilde van Brugse Chocolatiers zal op de stand van de Belgische chocoladeproducent Belcolade een 2,5 meter hoge replica maken van het Brugse belfort. Ook aan wellness wordt op de beurs aandacht geschonken. Chocolade pept het lichaam op, je kan het snuiven en masseren met chocolade heeft een heilzame werking. Voor de kinderen is er een dorp met spel en zoetigheid.

De organisatoren van Choco-Laté plannen in 2010 een uitstap naar Nederland. Een gelijkaardig initiatief zal dan plaatsvinden in het MECC in Maastricht. (belga/sps)


De beurs vindt plaats van 1 tot en met 4 mei in het Belfort op de Markt in Brugge. Kinderen vanaf 6 jaar betalen 6 euro. Volwassenen betalen 10 euro. Meer informatie op www.choco-late.be (br.De Morgen)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gsm'en in het buitenland wordt deze zomer goedkoper


Gsm'en in het buitenland wordt deze zomer goedkoper
Het gebruik van een mobiele telefoon in een andere lidstaat van de Europese Unie wordt vanaf juli goedkoper. Dat heeft het Europees Parlement vandaag in Straatsburg bekrachtigd.

Invoering plafonds
Een bijna unaniem halfrond schaarde zich achter een verlaging van de Europese plafondtarieven voor oproepen van en naar het buitenland en voor de invoering van plafonds voor sms'jes en surfen.
Zo zal het sturen van een sms vanuit het buitenland vanaf juli niet meer dan 0,11 euro (exclusief btw) mogen kosten. Momenteel bedraagt de gemiddelde kostprijs 0,28 euro en in sommige gevallen stijgt de factuur tot 0,80 euro.

Voor internetdiensten (downloaden, mailbox consulteren,...) voert de EU een maximale groothandelsprijs van 1 euro per megabyte in. Tegen 2011 zal het Europese maximumtarief verder dalen tot 0,5 euro.

De kosten voor telefoongesprekken pakt de EU al enkele jaren aan. Tegen 2011 zullen de maximumtarieven gefaseerd dalen tot 0,35 euro per minuut voor uitgaande oproepen en 0,11 euro per minuut voor ontvangen oproepen.

Maximaal 0,43 euro per minuut
Vanaf deze zomer mogen de operatoren nog maximaal 0,43 euro per minuut aanrekenen aan toeristen die vanop het strand naar het thuisfront bellen. Voor ontvangen oproepen in het buitenland bedraagt het nieuwe Europese maximumtarief 0,19 euro per minuut.
Nieuw is wel dat de operatoren voortaan per seconde moeten factureren, en niet langer per minuut.

Ze mogen wel meteen een begintarief van dertig seconden aanrekenen, maar vanaf de 31ste seconde moeten ze de consument per seconde factureren. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hepatitis C en syfilis rukken op bij homo's


Hepatitis C en syfilis rukken op bij homo's


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/5/14/9/large_477969.jpgHepatitis C en syfilis duiken weer vaker op bij jonge homomannen die onveilig vrijen. "En Antwerpen behoort tot de draaischijven van deze besmettingen", zegt dokter Ludwig Apers van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in de Concentra-kranten.

Trend versneld
Het aantal diagnoses van seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) zoals syfilis en gonorroe zit al een tijdje in de lift. De jongste jaren is de trend versneld. Het aantal besmettingen van syfilis is verdubbeld tussen 2006 en 2007. Het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid noteerde 633 gevallen, waarvan 479 in Vlaanderen. In dezelfde periode waren er 585 gevallen van gonorroe.

Homo's
De overgrote meerderheid van de patiënten zijn homomannen. "De stijging wijst op toenemend onveilig seksueel gedrag met wisselende of anonieme partners. Uit gesprekken met patiënten blijkt dat onder meer in sauna's en clubs minder condooms worden gebruikt. Dat is een gevolg van de banalisering van hiv", zegt Ludwig Apers.

Leeftijd daalt
"Er is een harde kern van homomannen die elkaar treft in clubs in grote steden als Antwerpen, Berlijn of Amsterdam." De leeftijd daalt ook, met meer besmettingen in de groep tussen 15-24 jaar. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seniorenfestival


Extra voorstelling Seniorenfestival Houden van .../Griffelrock in Sportpaleis


Bart Kaëll


De eerste editie van het muziekfestival Houden van .../Griffelrock op maat van senioren is een schot in de roos. De namiddagvoorstelling die morgen doorgaat in het Antwerpse Sportpaleis is met 12.000 tickets volledig uitverkocht.

Daarom werd beslist om in de voormiddag een tweede voorstelling te houden, waar nog eens 6.000 mensen aanwezig zullen zijn. Artiesten als Vader Abraham, Liliane Saint-Pierre en Bart Kaëll zullen dus twee keer hun bekendste nummers brengen voor de iets oudere muziekliefhebber.

5 euro
Het festival is het resultaat van een samenwerking tussen twee bestaande evenementen: "Houden Van" en "Griffelrock". De basis van het succes is volgens de organisatoren de grote toegankelijkheid en de lage ticketprijs van 5 euro.

De eerste editie brengt qua praktische voorzieningen een primeur naar het Sportpaleis. Er zal een speciaal geluidssysteem gebruikt worden waardoor mensen met een hoorapparaat perfect geluid krijgen. Verder wordt een deel van de tribune via een lift opgetild zodat 500 rolstoelgebruikers makkelijk op het middenplein raken.
Ruim 200 vrijwilligers helpen om minder mobiele senioren comfortabel het concert te laten volgen.(br.hln)
» Reageer (0)
21-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zegt zijn bed over hem


Wat zegt zijn bed over hem


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/04/15/447757/wat-zegt-zijn-bed-over-hem_1_515x0.jpgToegegeven: eenmaal je in zijn slaapkamer bent is het eigenlijk al te laat om te weten te komen wat voor persoon hij eigenlijk echt is. Toch geloven we erin dat het nooit te laat is om neen te zeggen. Speciaal daarom leggen we ons oor te luisteren bij enkele beddenexperts die ons vertellen wat je partner zijn bed eigenlijk over hem vertelt.

Waterbed

Deze persoon neemt het leven graag wat avontuurlijker op. Hij gelooft in experimenteren en is al helemaal te vinden voor leuke nieuwigheden die hem tot rust brengen. Bij hem zal het dus nooit saai zijn, maar ook nooit te vermoeiend.
Matras op de grond

Deze jongen heeft echt geen idee wat hij wil en hecht weinig belang aan het uiterlijk of het comfort. Zolang het niet te hard of te koud is, is het voor hem al goed. Wil je iemand hebben die snel tevreden is en zichzelf met momenten helemaal kan laten gaan? Dan is deze matrassenjongen jouw ding.
Lits-jumeaux

Opgepast. Deze jongen heeft zichzelf losgewerkt van zijn moeder, maar is enorm gesteld op zijn vrijheid. Hij zal erg moeilijk plaats voor je maken, zowel in zijn bed als in zijn leven. Vraag jezelf af of je altijd wilt knokken voor zijn aandacht, of dat je er genoegen mee neemt altijd als tweede te eindigen: na hem.
Uitgebreide luxematras

Deze man houdt van pronken, zowel in de slaapkamer als in het echte leven. Hij geeft niet zoveel om zijn slaapcomfort als wel om het uiterlijk. Alles moet er pico bello uitzien. Deze man gelooft dat het uitzicht even belangrijk is als de beleving op zich.
Eenpersoonsbed

Deze man is of een echt moederskindje dat niet weg wil bij zijn familie, of hij is vastgeroest in de aloude sleur. Hoe dan ook: deze mannen zijn vaak rare gevallen die moeilijk in de omgang zijn.  (br.she)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sotheby's veilt unieke peperdure diamant


Sotheby's veilt unieke peperdure diamant

Op 12 mei veilt Sotheby's een unieke diamant in het Zwiterse Genève. Wie interesse heeft, zal wel diep in de geldbuidel mogen tasten. De diamant moet immers om en bij de 8,5 miljoen dollar (6,5 miljoen euro) in het laatje brengen.

Prijzig? Dat wel, maar het juweeltje is dan ook een zeldzame 7.03-karaats blauwe diamant, die bovendien perfect helder is. De diamant werd vorig jaar teruggevonden in een diamantmijn het Zuid-Afrikaanse Pretoria. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandweer moet kleuter van potje bevrijden


Brandweer moet kleuter van potje bevrijden


(archieffoto)


De brandweer van Wrexham heeft een kleuter moeten redden. Het meisje was met haar voetje klem geraakt in haar 'potje'.

"Beetje beschamend"
Rebecca Rogers (3) raakte met haar voetje vast in het handvat van het potje. De brandweer rukte uit en kon haar bevrijden. Met een speciaal snijinstrument werd de kleuter na een kwartier verlost uit haar benarde situatie. Haar papa Kevin had nog maar net het potje gekocht en zijn dochtertje geleerd om alleen naar toilet te gaan. Volgens Kevin was Rebecca met haar zusje Daniella aan het spelen toen hij plots gehuil hoorde. "Ik dacht dat ze weer eens ruzie aan het maken waren maar het gehuil bleef maar duren en toen ging ik een kijkje nemen. Ik zag Rebecca 'vechten' met haar potje en zag dat ze klem zat met haar voetje. Ik deed mijn best om haar te bevrijden maar het lukte niet, ook niet met een stevige schaar", vertelt hij. "Een haagschaar gebruiken was geen optie, dat zou te gevaarlijk zijn en dus belde ik de brandweer maar ik had nooit verwacht dat er gans team spuitgasten zou opduiken. Het was echt wel een beetje vervelend toen ze hier allemaal het huis binnenstormden." Volgens Chris Nott van de brandweer in Noord-Wales is dit type van interventie hoogst uitzonderlijk. "Dit was toch een heel uitzonderlijk geval maar de brandweermannen hebben professioneel gehandeld en het meisje bevrijd. We zijn dan ook heel blij dat het kind gelukkig en gezond is", besluit Nott. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer met 45 letters zorgt voor spraakverwarring


Meer met 45 letters zorgt voor spraakverwarring

Wie probeert....?

Neen, het is niet in Wales en toch hebben lui van het plaatsje in de Verenigde Staten grote problemen met de correcte spelling van de naam van het plaatselijke meer. Echt verbazend is dat niet. De grote plas water in Webster luistert naar de welluidende naam Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg.

Indianennaam
Vooral bij het maken van naamborden zorgt de naam voor problemen en na al die jaren zijn er al zoveel varianten opgedoken dat ook de bewoners het niet meer weten. Ze hebben het gewoon over 'Lake Webster' of het 'Webstermeer'. Geef toe, je krijgt het toch wat makkelijker over de lippen. Maar niet iedereen geeft het op. Na heel wat opzoekingswerk hebben leden van de plaatselijk Kamer van Koophandel de juiste naam teruggevonden. Ze maakten hun huiswerk nauwkeurig en kwamen tot de conclusie dat de meest gemaakte fouten een o in de plaats van een u was op de plek van de twintigste letter en n een h geworden was op de plaats van de 38ste letter. Zo zie je maar, een foutje is snel gemaakt. Over de oorsprong van de naam doen er veel verhalen de ronde. Een ding is zeker, het waren indianen die de grote plas een naam gaven, schrijft de Telegram & Gazette. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ophef rond weekendje homo genezen


Ophef rond weekendje homo genezen
Homoseksualiteit ligt blijkbaar nog zeer gevoelig in Engeland. Daar is ophef ontstaan over een tweedaagse genezingsconferentie voor homo's en lesbiennes. Deze zou plaatsvinden op 24 en 25 apil te Londen. Initiatiefnemer is de Anglican Mainstream Organisation (AMO).

Therapie
De conferentie richt zich naar geestelijken, therapeuten, onderwijzers, psychologen en al degenen die met seksuele items te maken krijgen. Eerder onderzoek toonde al aan dat 17 procent van de Britse therapeuten, minstens één patiënt heeft geholpen om niet langer seksuele gevoelens te koesteren voor mensen van hetzelfde geslacht.

Controverse
Sprekers op de samenkomst zijn onder meer Joseph Nicolosi van de National Association for the Research and Therapy of Homosexuality (Narth). De man is een hevige bestrijder van homoseksuele uitingen. Eveneens aanwezig is de Amerikaanse psychiater Jeffrey Satinover, die ooit stelde dat homoseksualiteit 'fictie' is. Daarbij vindt hij het 'belachelijk rechten toe te kennen aan een groep mensen die niet bestaat'.  (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolly Parton - Jolene


Dolly Parton - Jolene

Een van de weinige liedjes die ik graag van haar hoor is Jolene

Om haar te beluisteren druk op de foto
Dolly Rebecca Parton (Sevierville (Tennessee), 19 januari 1946) is een Amerikaanse countryzangeres, tekstschrijfster en actrice.

Parton werd als vierde geboren in een gezin met twaalf kinderen. Haar ouders zijn Robert Lee Parton en Avie Lee Owens. Haar elf broers en zussen zijn Willadeene (dichter), David, Denver, Bobby, Stella (zangeres), Cassie, Larry (kort na de geboorte overleden), Randy (zanger), de tweeling Floyd (songwriter) en Freida (zangeres), en Rachel (actrice, getrouwd met Richard Dennison).

Ze groeide op in een arme familie op de tabaksboerderij van haar vader in de Great Smoky Mountains, bij Locust Ridge, Tennessee. Op twaalfjarige leeftijd verscheen ze op televisie in Knoxville en een jaar later nam ze haar eerste album op bij Gold Band Records (een klein lokaal platenlabel). Ook trad ze op in "The Grand Ole Opry". De dag nadat ze in 1964 haar school had afgerond vertrok ze naar Nashville.

Op 30 mei 1966 is zij in Ringgold (Georgia) getrouwd met Carl Dean (met wie ze nog steeds samen is) die een asfalteringsbedrijf leidde. Het paar heeft geen kinderen. Samen met haar man heeft zij vijf van haar jongere broers en zussen opgevoed. Dat heeft haar bij neefjes en nichtjes de bijnaam Aunt Granny (tante oma) opgeleverd.


Muziek

Zij startte haar carrière als zangeres bij een lokaal radio- en televisiestation in het oosten van Tennessee. Ze verhuisde naar Nashville in het midden van de jaren '60. In 1967 trokken haar zangkunsten de aandacht van Porter Wagoner, die haar vroeg om bij hem in de Porter Wagoner Show te komen. Hier bleef ze zeven jaar, en hun duetten werden beroemd. Begin jaren '70 overschaduwde zij Porter en in 1974 vertrok ze om zich volledig op haar solocarrière te richten. Over haar vertrek schreef ze toen "I Will Always Love You", dat een van haar grootste hits werd en later werd gecovered door Whitney Houston.

Parton vergaarde grote populariteit als zangeres en componist en won talrijke Country Music Awards in 1968, 1970, 1971, 1975 en 1976.

In 1977 won ze haar eerste Grammy Award, in de categorie beste vrouwelijke country performance met haar nummer "Here You Come Again." In 1980 won ze haar volgende twee Grammy's in de categorieën beste country nummer en beste vrouwelijke country performance. 8 Jaar later volgde nummer 4, in de categorie beste country performance in een duo of groep met het album Trio, dat ze in 1987 samen met Linda Ronstadt en Emmylou Harris heeft opgenomen. In 2000 won ze haar 5de Grammy, in de categorie beste samenwerking country met vocals met het nummer "After the Gold Rush" van het album "Trio II" dat ze (net als Trio) heeft opgenomen met Linda Ronstadt en Emmylou Harris.

Op 18 maart 2007 gaf Parton voor het eerst in 30 jaar een optreden in Nederland (in de IJsselhallen in Zwolle). Alle kaarten waren binnen een dag verkocht. Op 19 juni 2008 gaf de zangeres in het kader van haar Backwoods Barbie Tour opnieuw een concert in Nederland, ditmaal in Ahoy Rotterdam.
» Reageer (0)
20-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigen groentjes kweken is hot


Eigen groentjes kweken is hot


http://img25.imageshack.us/img25/8009/groententuin.jpg
 


Wie ergens een lapje grond teveel heeft, kan maar beter aan het tuinieren slaan. Door een moestuin te onderhouden kunnen tientallen tot honderden euro's bepaard worden. Volgens Netto.be zijn eigen groentjes kweken, een winstgevende maar vooral populaire bezigheid geworden.

Ontspannen
Eigen groentjes kweken doe je niet enkel voor de centjes. Ook het bezig zijn, het ontspannen en gezond eten, doen in deze hectische tijden terugkeren naar het tuinieren. Velt, de de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren, berekende dat je op 40 m², het equivalent kan oogsten van 920 euro groenten in de supermarkt.

Tuincentra
Een moestuin in een rendabele aangelegenheid en dat is te merken aan de tuincentra. Die kennen tegenwoordig een grotere stormloop voor tuinbenodigdheden. Ook worden er in de stad wachtlijsten aangelegd voor mensen die een lapje grond willen huren. In Groot-Brittannië, waar 100.000 mensen ingeschreven zijn op een wachtlijst om een stukje grond te krijgen, doen bepaalde bedrijven dit cadeau aan hun werknemers.

 

   http://img4.imageshack.us/img4/1058/mandje.jpg


Groentenabonnement

De Belg wil vooral gezond eten. Op het platteland kan de consument altijd aankloppen bij de lokale boer. Nog interessanter is het systeem van de groentenabonnementen. Voor een vaste prijs krijg je wekelijks een mand met verse biogroenten die vaak de dag zelf worden geoogst. Omdat er meerdere telers bij betrokken zijn, is de verscheidenheid vaak erg hoog.

Het systeem van de groentenabonnementen draait rond een 15 tal verdelers verspreid over Vlaanderen. Die telen zelf groenten of staan in als tussenpersoon voor kleinere bioboeren uit de buurt. Elke verdeler hanteert zijn eigen prijzen en manier van werken. Sommige aanbieders stellen wekelijks één groentenmand samen die ze voor een vaste prijs verkopen, anderen bieden een aantal pakketten waaruit je telkens kan kiezen. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Labrador ontfermt zich over verstoten wilde dieren


Labrador ontfermt zich over verstoten wilde dieren


Een Zuid-Afrikaanse Labrador staat op het punt wereldberoemd te worden. Het teefje is binnenkort te gast in de talkshow van Oprah Winfrey. Het dier blijkt immers over een uitzonderlijk moederinstinct te beschikken. De hond bracht inmiddels al zo'n dertig wilde dieren groot nadat die door hun ouders werden verstoten.De labrador Lisha had zelf nooit puppy's, maar ze ontfermde zich intussen wel al onder meer over tijgerwelpjes, wilde zwijntjes, een dwergnijlpaard, egels, een wezel en een uil. Rob Hall, het baasje van Lisha, runt een ranch waar verstoten wilde dieren worden opgevangen. De Oudtshoorn's Cango Wildlife Ranch is ook wereldberoemd voor de kweekprogramma's die er worden opgezet.Toeristen
Om geld in het bakje te krijgen, kunnen toeristen op de ranch in contact komen met allerhande wilde dieren. En precies hier is een belangrijke rol voor Lisha weggelegd. De hond heeft tot taak de wilde dieren te wennen aan de nabijheid van mensen zonder dat hun dierlijke instincten afgebot worden.Vertrouwen
"Lisha is als het ware een brug tussen de wilde dieren en de mensen", zegt Rob Hall. "Wanneer de dieren merken dat Lisha niet bang is van de mensen, vertrouwen ze de bezoekers meteen een stuk meer", luidt het nog. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gat in de markt: wc-papier van wombatkak


Gat in de markt: wc-papier van wombatkak

Creative paper, een bedrijf in Tasmania maakt papier van wombatuitwerpselen, kan niet bijhouden met de productie. Of beter, Nugget, de wombat die de grondstof levert, kan niet bijhouden.

Nugget woont in het wildpark Cradle Mountain. Iedere dag worden zijn uitwerpselen naar de papierfabriek gestuurd, die ze dan koken en tot wc-papier verwerken. De toeristen zijn dol op het gadget, dat steevast uitverkocht is.

Koala
De firma heeft al geprobeerd z'n gamma uit te breiden met papier op basis van kangeroekak, maar dat werkte niet zo goed. Er is wel veel vraag naar wc-papier van koalakak, maar de uitwerpselen van die publiekslieveling zijn niet zo geschikt om papier van te maken.

De wombat is een koddig dier dat er uitziet als een kruising tussen een beer en een das. Het leeft in Oost-Australië en Tasmanië in loofverliezende bossen, ook in bergachtige streken.

Wombats leggen hun burchten het liefst aan in hellingen langs beekdalen. Hier gaan ze voornamelijk 's nachts op zoek naar hun voedsel: gras, zeggen, wortels en knollen. 's Winters kunnen ze ook overdag aangetroffen te worden. Ze zoeken dan naar voedsel of liggen in de zon.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse vorsers genezen blindheid met stamcellen


Britse vorsers genezen blindheid met stamcellen


http://img5.imageshack.us/img5/5928/blindv.jpg


Britse wetenschappers hebben uit stamcellen een therapie ontwikkeld die de meest voorkomende vorm van blindheid kan genezen, zo meldt de Sunday Times. Dat moet binnen zes tot zeven jaar uitmonden in een routine-ingreep van nauwelijks een uur, die dan algemeen toegankelijk moet zijn.

Maculaire degeneratie
De therapie behandelt maculaire degeneratie, een doorgaans leeftijdsgebonden oorzaak voor blindheid die wereldwijd miljoenen mensen treft, en nog verder dreigt te groeien naarmate de vergrijzing vordert.

De behandeling van de vorsers en chirurgen van het Londense University College en het oogziekenhuis van Moorfield vervangt de laag gedegenereerde cellen die blindheid veroorzaken (AMD) door nieuwe cellen, afkomstig van embryonale stamcellen. De stamcellen produceren replica's van de zieke cellen, die vervolgens gehecht worden op een kunstmatig membraan dat achteraan de retina wordt aangebracht.

Succesvolle tests
De vorsers, onder leiding van professor Pete Coffey, directeur van het Londense Project voor de Genezing van Blindheid, hebben door proeven aangetoond dat deze aanpak bij ratten met AMD werkt en hebben ook al succesvolle tests uitgevoerd op varkens. Uiteindelijk, aldus Coffey, zal de behandeling minder dan een uur vergen, zodat het zal gaan om een simpele dagopname.

Momenteel worden voorbereidingen getroffen om de therapie ook uit te testen op mensen. Gehoopt wordt dat die tests binnen twee jaar kunnen starten. Daarbij zou het gaan om het tweede klinische proefproject waarin stamcellen worden gebruikt op mensen. Het eerste, voor patiënten met verwondingen aan de ruggengraat, begint nog dit jaar in Amerika

Financiële steun
Farmagigant Pfizer zou deze week officieel aankondigen het project financieel te gaan ondersteunen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese Muur 290 kilometer langer dan gedacht


Chinese Muur 290 kilometer langer dan gedacht


De Chinese Muur is nog een stuk langer dan tot nu toe altijd werd aangenomen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek door de Chinese regering.Rivieren en heuvels

Een uitgebreide studie van onder andere landkaarten en met infraroodtechniek gemaakte luchtfoto's bracht aan het licht dat de muur in totaal zo'n 290 kilometer langer was dan gedacht. Veel van de nieuwe ontdekte gedeelten van de muur gaan schuil onder zandophopingen, rivieren en heuvels.

Ming-dynastie
De nu in kaart gebrachte stukken van de Chinese Muur werden gebouwd tijdens de Ming-dynastie (1368 tot 1644) en werden opgetrokken ter bescherming tegen aanvallen uit het noorden. Met de bouw van de Chinese Muur werd ruim tweeduizend jaar geleden begonnen.

6.300 kilometer
Het onderzoek, waarvan nu de eerste resultaten bekend zijn gemaakt, loopt sinds twee jaar. Het komende jaar worden nog de gedeelten van de muur bestudeerd die werden opgetrokken gedurende de Qin- en de Han-dynastie, die respectievelijk aan de macht waren van 221 tot 206 voor Christus en van 206 tot 9 voor Christus. Met de resultaten van het nieuwe onderzoek is nu in totaal 6.300 kilometer muur in kaart gebracht. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaas van moedermelk als hapje op receptie


Kaas van moedermelk als hapje op receptie

Op de opening van een tentoonstelling in Londen werd kaas op basis van moedermelk gepresenteerd. De 'delicatesse' werd geserveerd op een droog koekje. Dat meldt The Daily Express.

Eerste contact
Bedenker van het merkwaardige hapje is de Mexicaanse kunstenaar Raul Ortega Ayala. Zijn expositie kreeg de naam 'Alejandra Ortiz-Reynoso', naar de vrouw die de moedermelk geschonken heeft. Het opzet van de artiest is "ons eerste contact met voedsel te exploreren".

Traditioneel
"Ayala maakt de kaas op traditionele wijze", zegt een woordvoerster van de kunstenaar. "De melk werd op vrijwillige basis ter beschikking gesteld".

Laatste avondmaal
Het volgende project van Ayala wordt weer iets bijzonders. De kunstenaar wil de laatste maaltijd van presidenten, bekende figuren, massamoordenaars en holbewoners recreëren. Smakelijk.(br.hln)
» Reageer (0)
19-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lesbische boerin zoekt vriendin 'Boer zkt vrouw'


Lesbische boerin zoekt vriendin 'Boer zkt vrouw'


http://www.nieuwsblad.be/Assets/Images_Upload/2009/04/18/090417_boerzkt.jpg.250.jpg


Primeur in de vijfde reeks van het VTM-programma Boer zkt vrouw: boerin Conny Van der Veken uit Meer is lesbisch.

De 43-jarige Conny runt een mestkalverenbedrijf in het Antwerpse Meer. Na een relatie van zeventien jaar is ze sinds anderhalf jaar vrijgezel. 'Dat ik me heb ingeschreven voor het programma, heeft met mijn vriendinnen te maken. Zij vonden dat ik wat vaker buiten moest komen.'

Opmerkelijk: Conny heeft drie kinderen. Zij is niet de biologische moeder. 'Via een donor en in-vitrofertilisatie heeft mijn vorige vriendin eerst een tweeling, die nu 16 is, en twee jaar later een dochter gekregen. Sinds onze wegen scheidden, wonen ze een week bij mij en een week bij haar. Uiteraard heb ik mijn deelname met hen besproken en ja, een nieuwe mama zien ze best wel zitten.'

Of Conny denkt dat lesbisch Vlaanderen zit te wachten om in de boerenstiel te stappen? 'Mocht ik mijn droomvrouw vinden en zij is bereid in het bedrijf mee te werken, dan is dat natuurlijk fantastisch. Heeft zij evenwel een job, dan kan ze die uiteraard houden. Ik zoek geen extra werkkracht, hé!'

Dat ze straks tussen negen mannen op zoek moet naar een vrouw, schrikt Conny niet af. 'Ik heb veel mannelijke vrienden en de landbouw is ook een mannenwereld. Ik kan daarin best mijn mannetje staan. Natuurlijk zullen er allicht kerels tussen zitten die me ervan willen overtuigen het toch nog eens met een man te proberen, maar dat ben ik ondertussen gewoon. Ik verwacht trouwens ook van mannelijke kijkers reacties te zullen krijgen, al hoop ik natuurlijk op dames.'

Conny is nogal gehecht aan haar kalfjes. 'Ik praat tegen die beestjes en ze reageren daar ook op. Het spreekt dan ook voor zich dat wanneer zo'n dier ziek is, je niet even de deur achter je dichttrekt en zegt nu gaan wij samen eens iets leuks doen. Die nieuwe vriendin zal me toch een beetje moeten delen met mijn kalfjes.'  (br.Het Nieuwsblad )
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kapsel: Vind jouw perfecte stijl
Kapsel: Vind jouw perfecte stijlhttp://img399.imageshack.us/img399/5669/chanelgggpo3.jpgNaar de kapper gaan is nooit een gemakkelijke, rustgevende opgave. Je bent je al dagen aan het opjagen over de juiste kleur, snit, en krijgt 's nachts nachtmerries van een vreselijk eindresultaat. Wij proberen de kapperstress te verminderen en zetten enkele handige tips op een rijtje.

Bereid je allereerst goed voor op je kappersbezoek. Bedenk jezelf welk model je graag zou willen hebben, op wie je wil lijken, en knip enkele foto's uit, die jij mooi vindt. Hoe meer beeldmateriaal, des te beter de kapper een beeld kan vormen van jouw wensen en verlangens.

Probeer vooraf de vorm van je gezicht te bepalen. Sommige kapsels zullen je vormen nu eenmaal niet flatteren. Heb je eerder een rond gezicht, ga dan voor de 'uitgedunde' look. Geen opgeborstelde pony, of bobcoupes die onder de kaaklijn komen voor jou. Ook een grote krullenbos kan je beter vermijden. Ga daarentegen voor langere coupes, waarbij je het haar minstens achter je oren kan strijken.

Vierkante gezichten staan prachtig met laagjes. Deze maakt de omlijning van het gezicht zachter, en geeft je gezicht een mooie ronding. Krulbossen vermijden beter te korte kapsels, waarbij de vierkante kaaklijn duidelijk zichtbaar is.

Hartvormige en ovale gezichten kunnen erg volumineus gaan met veel textuur en beweging. Een zachte bob is een prachtige coupe voor deze gezichtsvorm. Lange gezichten kunnen dan weer perfect wegkomen met korte laagjes en opgeknipte bobcoupes. Probeer het haar wel steeds dicht bij het gezicht te houden om het gezicht niet nog langer te laten lijken.

Hou je tenslotte niet teveel vast aan regeltjes. Wil je echt voor zwart haar gaan, en is ook je kapper te vinden voor het idee? Ga er dan voor. Wist je dat de prachtige zwartharige Dita von Teese eigenlijk hoogblond haar heeft!  (br.She)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zo teder zo mooihttp://img10.imageshack.us/img10/9047/jenniferaniston.jpg


kon ik maar dichten
met satijnen woorden
die klinken als stilte
in frisgroene klanken

als bessen en kersen
in het klankrijk van de lente
de grauwzwarte  teksten
van grommende golven

in kabbelend geruis
zou ik verdrijven met
lila woorden van
liefde en passie

ik zou je bedelven
onder kleuren en klanken
van lenige woorden
je neervlijen op mijn vers

zo teder zo mooi
als nooit iemand eerder
heeft gedicht
ik zou het je sturen
en daarna sterven
» Reageer (0)
18-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je tenen over jezelf vertellen


Wat je tenen over jezelf vertellen


http://img9.imageshack.us/img9/6263/mooievoeten.jpgDe meeste mensen weten wat handlezen is, dus als je eens iets nieuw wil proberen, is voetlezen misschien iets voor jou. De Britse Jane Sheehan beoefent al jaren reflexologie en zegt dat je voeten heel wat geheimen verbergen, zij kan die onthullen.

Depressie en verantwoordelijkheden
"Ik kan je niets over je toekomst vertellen, maar ik kan wel je verleden en je heden zien. Als mensen bijvoorbeeld depressief zijn, verdelen ze al hun gewicht naar het voorste deel van hun voeten wanneer ze wandelen. Dan maakt hun teenzolen donkerder. Een andere test is de kleur van je voeten te vergelijken met de huid net boven de enkel. Als je voeten bleker zijn, dan wijst dat op vermoeidheid en een zwakke bloedcirculatie. Geelheid betekent dat iemand het beu is, eelt op de voetbal net onder de kleine teen is een teken dat de persoon te veel verantwoordelijkheden heeft", aldus Sheehan.  http://www.hln.be/static/FOTO/pe/17/4/12/media_l_897672.jpgBlozende tenen

Sheehan gaat verder: "Heel sterke emoties zijn merkbaar in je hele lichaam. We vinden het normaal dat stress zich manifesteert in je hoofd, nek of maag. Maar deze gevoelens uiten zich ook in de voeten. Wist je dat als je je schaamt voor iets, dat je grote tenen dan blozen? Voeten met veel eelt vertellen ook iets. Je kunt jezelf afvragen waarom iemand ervoor kiest om steeds te nauwe schoenen te dragen. Maar ook de vorm van je tenen geven iets weg over je persoonlijkheid. De tweede teen van je rechtervoet toont wat je wil in het leven. Als je alles hebt wat je hart begeert , zal deze de grond raken. Wanneer dat niet zo is, vind je een spleet tussen je tweede en derde teen. Dat betekent dat je jezelf wil afzonderen van je emoties. Je vierde teen gaat over relaties. Als mensen over geliefden praten, zullen problemen zich hier uiten in een onvrijwillige stuiptrekking."

Geheimen
Veel van de traditionele artsen vinden reflexologie regelrechte onzin. Maar Sheehan schreef al twee boeken over het onderwerp en geeft tal workshops. Ze zegt dat mensen nog maar de helft weten over wat onze voeten geheimhouden. "We hebben 26 beenderen en 3000 zenuwuiteinden in onze voeten. Er is dus heel wat activiteit daar." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn roodharige vrouwen echt wilder in bed?


Zijn roodharige vrouwen echt wilder in bed?
Stereotypen zijn een manier om de wereld om ons heen in te delen en gemakkelijk te vatten. Alleen, niet alle stereotypen kloppen. Psycholoog Geoff Rolls weerlegt of bevestigt in een nieuw boek enkele van deze hardnekkige geruchten. Zoals deze: zijn roodharige vrouwen echt zo wild in bed?

Meer partners en meer seks
Veel onderzoek is er nog niet gebeurd, maar het weinige dat er is lijkt de stelling te bevestigen. Uit Duits onderzoek van Werner Habermehl bleek dat roodharige vrouwen een actiever seksleven hadden dan blondines of brunettes. Ze hadden ook meer partners en meer seks dan gemiddeld.

Associaties
Een deel van de reputatie van roodharigen komt voort uit de associaties die mensen maken rond de kleur rood. Warmte, passie, liefde, vuur en gevaar zijn de meest voorkomende, en dat werkt in op ons allemaal. We leren al heel vroeg in ons leven waar die kleuren voor staan, en die denkreflex wis je niet zomaar.

Zelfs ons lichaam reageert sterk op het kleur rood: ons hart begint er spontaan sneller van te slaan en onze bloeddruk stijgt.

Fysiek verschil?
De vraag is dus of roodharigen meer seks hebben doordat ze zich (en anderen hen) (onbewust) associëren met passie en vuur of omdat er werkelijk een fysiek verschil is. Tenslotte zijn roodharigen heel gevoelig aan felle zon én aan pijn. Roodharigen krijgen tot 20 procent meer pijnstillers. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Koninklijke Serres zijn open voor het publiek.


De Koninklijke Serres zijn open voor het publiek.http://img5.imageshack.us/img5/9320/koninklijkeserres3.jpg
Van 17 april tot 10 mei 2009 zijn de Koninklijke Serres open voor het publiek. Met deze oude traditie wenst ons koningspaar een juweeltje van het Belgisch erfgoed voor iedereen toegankelijk te maken en zo hun liefde voor bloemen en planten met iedereen te delen.

De Koninklijke Serres behoren tot de belangrijkste 19de-eeuwse monumenten van België. Ze zijn volledig uit metaal en glas opgetrokken, wat voor die tijd een merkwaardige vernieuwing betekende. De serres bevatten een belangrijke verzameling planten en bloemen, waaronder een aantal exotische variëteiten. Vooral de verzameling camelia's is noemenswaardig.
http://img5.imageshack.us/img5/2337/koninklijkeserres1.jpgHieronder vindt u de data en uren waarop de serres kunnen bezocht worden.

Vrijdag 17 april van 20.00 u tot 22.00 u
Zaterdag 18 april van 09.30 u tot 16.00 u  en van 20.00 u tot 22.00 u
Zondag 19 april van 09.30 u tot 16.00 u van 20.00 u tot 22.00 u
Dinsdag 21 april van 09.30 u tot 16.00 u enkel voor personen met een handicap
Woensdag 22 april van 09.30 u tot 16.00 u
Donderdag 23 april van 09.30 u tot 16.00 u
Vrijdag 24 april van 13 00 u tot 16.00 u en van 20.00 u tot 22.00 u
Zaterdag 25 april van 09.30 u tot 16.00 u van 20.00 u tot 22.00 u
Zondag 26 april van 09.30 u tot 16.00 u van 20.00 u tot 22.00 u
Dinsdag 28 april van 09.30 u tot 16.00 u
Woensdag 29 april van 09.30 u tot 16.00 u
Donderdag 30 april van 09.30 u tot 16.00 u
Vrijdag 1 mei van 13 00 u tot 16.00 u en van 20.00 u tot 22.00 u
Zaterdag 2 mei van 09.30 u tot 16.00 u en van 20.00 u tot 22.00 u
Zondag 3 mei van 09.30 u tot 16.00 u en van 20.00 u tot 22.00 u
Dinsdag 5 mei van 09.30 u tot 16.00 u
Woensdag 6 mei van 09.30 u tot 16.00 u
Donderdag 7 mei van 09.30 u tot 16.00 u
Vrijdag 8 mei van 13.00 u tot 16.00 u en van 20.00 u tot 22.00 u
Zaterdag 9 mei van 09.30 u tot 16.00 u en van 20.00 u tot 22.00 u
Zondag 10 mei van 09.30 u tot 16.00 u en van 20.00 u tot 22.00 u

Elke maandag is sluitingsdag.

Andere praktische gegevens:

Ingang en uitgang: langs de erehekken van het Kasteel van Laken, Koninklijke Parklaan.

Parking: rechtover het Kasteel van Laken, Vorstenhuislaan.

Personen met een handicap: Op 21 april is het bezoek uitsluitend voorbehouden voor personen met een handicap. De installaties die het gebruik van de talrijke trappen mogelijk maakt voor de rolstoelgebruikers en andere personen met een handicap worden alleen op 21 april geplaatst. Het is aanbevolen dat personen in een rolstoel zich laten begeleiden door een valide persoon.

Parcours: Het parcours biedt zicht op een deel van het park van het kasteel. U kunt ook het atelier van koningin Elisabeth bezoeken en nieuwe of gerestaureerde kunstwerken van de koninklijke verzameling bezichtigen.

Toegangsprijs: 2,50 euro per persoon (gratis onder 18 jaar). De opbrengst gaat volledig naar het Hulpfonds van de Koningin, restauratiewerk en de aanschaf van kunstwerken van de koninklijke verzameling.

Koninklijke Crypte: Vanaf zaterdag 18 april tot en met zondag 10 mei (behalve op maandag), zullen ook de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Laken en de Koninklijke Crypte toegankelijk zijn voor het publiek van 11.00 u tot 17.00 u.
 


http://img10.imageshack.us/img10/8683/koninklijkeserres.jpg

» Reageer (0)
17-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oprah nodigt Susan Boyle uit

Oprah nodigt Susan Boyle uit

Om haar te beluisteren druk op de foto...ongelooflijk mooie stemSusan Boyle is door Oprah Winfrey uitgenodigd in haar show. De hype rond de inmiddels 48-jarige Schotse, die de hele jury van 'Britain's Got Talent' wist stil te krijgen met haar stem, neemt steeds grotere vormen aan.

Na de Britten won ze zelfs snel de harten van Hollywodsterren als Demi Moore en haar man Ashton Kutcher

Ze is al geïnterviewd door grote Amerikaanse tv-shows als 'Good Morning America', stond op de voorpagina van de Washington Post en nu staat dus ook Oprah Winfrey te popelen om de alleenstaande werkloze in haar programma te ontvangen.

Inmiddels hebben al ruim 12 miljoen mensen het YouTube-filmpje bekeken van Susans vertolking van 'I Dreamed A Dream' uit 'Les Misérables'.

Jurylid Simon Cowell denkt, nu de uitnodiging van Oprah er ligt, dat Boyle grote kans maakt op een nummer-1 notering in Amerika met haar geplande nieuwe album. Dit weekend moet ze optreden in de volgende ronde van 'Britain's Got Talent'. Waarschijnlijk zingt ze dan uit de musical 'Whistle Down The Wind'. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond Obama nu al ster in eigen boek


Hond Obama nu al ster in eigen boek
Bo, de nieuwe hond van de Amerikaanse president Barack Obama, is nog maar pas aangekomen in het Witte Huis of hij krijgt al een eigen boek. Vanaf volgende week is de hond de ster van het kinderboek 'Bo, America's Commander In Leash'.

Spannend avontuur
In het boek beleeft de hond een spannend avontuur terwijl hij alle plaatsen in het Witte Huis leert kennen. Ook Barack en Michelle Obama krijgen een rol in het boek, evenals senator Ted Kennedy en vicepresident Joe Biden. De dochtertjes van Obama zijn afwezig omdat de auteur hun privacy wou respecteren.

Waterhond
Schrijver Naren Aryal is al twee maanden met het project bezig. De prentjes van de hond moest hij nog open laten tot de First Dog eindelijk gekozen was. Bo is een Portugese waterhond en sinds hij naar het Witte Huis trok, is de vraag naar het hondenras in kennels met 125 procent gestegen. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man traint wilde vossen om op achterste poten te staan


Man traint wilde vossen om op achterste poten te staan


In het Engelse Derby heeft een gepensioneerde man wilde vossen zover gekregen dat ze kunstjes uitvoeren in ruil voor voedsel. Richard Lavelle begon de vossen vijf jaar geleden restjes te voederen, en nu staan er elke dag tot zeven exemplaren aan zijn achterdeur te wachten op lekkers.

Tweede generatie
"Een vos had wat kleintjes in een hol achteraan de tuin van de buren," legt hij uit, "dus ik gaf ze af en toe wat eten. Toen de moeder stierf, bleven de kleintjes naar mijn hof komen. Nu krijg ik de tweede generatie over de vloer." De dieren zijn zo gewend aan hun dagelijkse portie hesp en kalkoen, dat ze zelfs braaf op de oprit blijven wachten wanneer Richard er niet is.

Kunstjes
De 80-jarige weduwnaar wou de dieren aanvankelijk leren zitten als honden, maar dat bleek geen succes. Hij kreeg de dieren wel zover dat ze op hun achterste poten gaan staan door met hapjes boven hun koppen te zwaaien. "Ze kosten me een fortuin aan voedsel maar ik zie ze graag," legt Richard uit. "Ik vind het geweldig dat ik ze kan helpen". Ook de buren zijn blij met de voederkunsten van de man. "Nu graven de vossen onze tuinen tenminste niet overhoop op zoek naar voedsel", klinkt het.

Straf
Experts vinden de truc van Richard bijzonder straf. Vossen zijn namelijk extreem moeilijk te trainen, en blijven meestal ver weg van mensen, meldt de Daily Mail. De dierenbescherming raadt wel af wilde dieren te voederen. "Ze kunnen afhankelijk van je worden, en wat gebeurt er dan als je verhuist?", zegt woordvoerster Helen Briggs. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweed maakt fortuin op beurs met statiegeld bierblikjes


Zweed maakt fortuin op beurs met statiegeld bierblikjes(archieffoto)
(archieffoto)


Dertig jaar lang liep hij op straat, gekleed in lompen. Hij vulde zijn dagen met het verzamelen van achtergelaten bierblikjes en elke dag liep hij ook eens langs in de bibliotheek. Hij las er dan de kranten. De inwoners uit Skellefteå kenden hem allemaal. Hij was een deel van het straatbeeld geworden. Maar de 'blikjesman' had een groot geheim. Een geheim dat hij pas na zijn dood vrij gaf. Curt Degerman speelde op de beurs en had een miljoen euro vergaard, een huis en 124 goudstaven.

"Beurs was zijn speelterrein"
Met zijn fiets aan de hand en gekleed in een blauwe jas en een kapotte broek, slenterde hij ganse dagen rond in de straten van het Zweedse stadje. Hij schuimde alle vuilnisbakken af op zoek naar wat lege bierblikjes. "Maar hij ging ook elke dag naar de bibliotheek om er de zakenkranten te lezen. Zelf kocht hij er geen, hij wilde er geen geld aan besteden", vertelt een neef van de man aan de krant Expressen. "Hij kende de beurskoersen als geen ander, de beurs was zijn speelterrein." De basis voor zijn fortuin legde hij met het geld dat hij vergaarde met de blikjes. Voor elk ingeleverd blikje kreeg hij statiegeld en met die centen speelde hij op de beurs. De 'blikjesman' had ook 124 staven goud gekocht en had ook een kast van een villa op zijn naam staan. De man overleed aan een hartaanval in zijn slaap en liet zijn woning na aan zijn neef. Hij was de enige die hem nog kwam opzoeken. "Curt leefde heel sober maar hij was intelligent", besluit zijn neef.  (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veiligheidshesjes vanaf 1 juni verplicht in auto


Veiligheidshesjes vanaf 1 juni verplicht in auto
Vanaf 1 juni 2009 moet een retro-reflecterend veiligheidshesje deel uitmaken van de verplichte uitrusting van wagen. Daarmee komt een einde aan de onduidelijkheid rond het veiligheidshesje. Sinds februari 2007 was het hesje namelijk wel verplicht als je op een autosnelweg of autoweg uitstapte bij pech, maar het behoorde nog niet tot de verplichte veiligheidsuitrusting van de wagen. Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe is tevreden dat de patsituatie binnenkort tot het verleden behoort.

Vanaf 1 juni 2009 behoort het veiligheidshesje dus tot de verplichte veiligheidsuitrusting van de wagen, net als de gevarendriehoek, het verbandkistje en de brandblusser. "Om ervoor te zorgen dat de bestuurder effectief zijn vestje draagt, is het noodzakelijk dat hij dit vestje ook verplicht aan boord heeft, wat dan ook zal worden gecontroleerd door de centra voor autokeuring en autocars", stelt staatssecretaris Schouppe. (br.hln)
» Reageer (0)
16-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eeneiige tweeling

Eeneiige tweeling

http://img16.imageshack.us/img16/3384/large296617.jpg

Een eeneiige (monozygote) tweeling ontstaat doordat er niet, zoals normaal gesproken, een enkel embryo ontstaat uit celdelingen van de bevruchte eicel, maar bij een van de eerste delingen twee losse groepjes cellen ontstaan die ieder uitgroeien tot een apart embryo.

Hierdoor ontstaan er twee individuen. Omdat het DNA van de embryo's precies gelijk is, doordat ze uit dezelfde bevruchte eicel komen, zijn deze individuen genetisch identiek aan elkaar. De twee personen van een eeneiige tweeling zijn dus ook altijd van hetzelfde geslacht. Toch komt het in zeer uitzonderlijke gevallen voor dat een eeneiige tweeling van verschillend geslacht is. Meestal is dit het gevolg van de oneven splitsing van een zygote met het Klinefelter syndroom (XXY). Dit resulteert in tweelingen waarvan een van de individuen een man is met een X en een Y chromosoom en de ander een vrouw met maar 1 X chromosoom (XO) en dus lijdt aan het Turner syndroom.


Het uiterlijk is hetzelfde, hoewel gespiegeld ook voorkomt. Dit komt regelmatig voor. Denk hierbij aan een bepaald kenmerk dat bij het ene kind links zit en bij het andere kind rechts. Bijvoorbeeld een kruin.


Ook kan het voorkomen dat het ene kind linkshandig is en het andere rechtshandig. In extremere gevallen zijn zelfs de organen gespiegeld. Hierbij wijst de punt van het hart bij het ene kind gewoon naar links terwijl het bij het andere kind naar rechts wijst. Ook lever en andere organen zijn dan gespiegeld.


Een eeneiige tweeling wordt vaak een identieke tweeling genoemd. Dit is eigenlijk een incorrecte benaming. De tweeling is namelijk nooit geheel identiek. Het DNA misschien wel maar door de invloed van de omgeving ontstaan er verschillen. Zo kan het ene kind bijvoorbeeld dikker zijn dan het andere of kunnen er groeiverschillen zijn.

Vlak na de geboorte is vaak een individu van de tweeling groter dan de ander. Dit kan komen door verschil in voedselopname in de baarmoeder of gebrek aan ruimte. Vaak wordt de groeiachterstand in de loop van de tijd wel ingehaald. Eveneens is het mohelijk dat bij een eeneiige tweeling een van de twee een aangeboren afwijking heeft, terwijl de ander daar geen last van heeft. Dit heeft dan niets te maken met het genetisch materiaal, maar puur met de individuele ontwikkeling van het embryo.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe heter, hoe beter


Hoe heter, hoe beter


 


Als je op een zaadje van een chilipeper bijt, beginnen je ogen spontaan te tranen en kun je het brandende gevoel 5 uur later nog voelen. Maar deze pepertjes maken je eten niet alleen pittiger, wetenschappers verrichtten al verschillende onderzoeken waaruit bleek dat ze ontzettend gezond zijn.

Huid
Vreemd genoeg helpen chilipepers mensen tijdens de zomer af te koelen. Ze zorgen ervoor dat je gaat zweten en doen bloed naar je gezicht stromen. Je lichaam koelt af wanneer het zweet verdampt. Zo kunnen de pepertjes ook helpen om pijn te verlichten bij huidziekten als psoriasis, gordelroos, artritis en ernstige brandwonden.

Hersenen
Chilipepers bevatten capsaïcine, dat is het bestanddeel wat de sterke smaak bepaalt. Als je ze eet, stimuleert deze stof pijnreceptoren in de mond en keel. Eens die geactiveerd zijn, sturen de receptoren een boodschap naar de hersenen, waarop deze reageren door de hartslag te verhogen, zweet te produceren en endorfine aan te maken. Deze stof stimuleert de productie van gelukshormonen, wat de natuurlijke pijnstillers van je lichaam zijn.


   http://img7.imageshack.us/img7/2050/pepertjes.jpgSpijsvertering

Chilipepers verzachten en reinigen het spijsverteringssysteem. Verder stimuleert het de productie van goede verteringssappen. Als laatste zou het helpen af te vallen omdat bepaalde bestanddelen het metabolisme een boost geven.

Immuunsysteem
Rode chilipepers bevatten veel caroteen en vitamine C, meer dan citroenen zelfs. Daarnaast zijn ze een goede bron van vitamine B6 en zitten ze boordevol magnesium, kalium en ijzer, zo versterken ze het immuunsysteem.

Hart en vaten
Als laatste blijkt dat de pepertjes ervoor zorgen dat slechte cholesterol minder snel hartziekten veroorzaakt.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haarverf kan gevaarlijke allergische reactie veroorzaken

Haarverf kan gevaarlijke allergische reactie veroorzaken

http://img4.imageshack.us/img4/429/haarverf.jpg

Haarverf bevat vaak PPD, een chemische stof die bij 7 procent van de mensen een ernstige allergische reactie veroorzaakt. Hierdoor gaat je hoofd zwellen, waardoor je ademhalingsproblemen kunt krijgen en zelfs sterven.

PPD
De 15-jarige Britse Carla Harris stond doodsangsten uit nadat ze thuis haar kapsel zelf kleurde met L'Oreal Recital. 5 dagen leek haar hoofd op een ballon, haar gezicht zwol op en verdubbelde in formaat. PPD, de stof verantwoordelijk voor deze allergische reactie, is in Europa verboden in middelen die direct op de huid worden aangebracht. Maar het mag nog wel in haarverf gebruikt worden, je vindt dit bestanddeel in twee op de drie haarkleurmiddelen. Nu willen Carla en haar moeder dat het gebruik van PPD verboden wordt.

Sterfgevallen
Carla voerde een allergische test uit dat in het doosje zat, maar daar reageerde ze niet op. "Toen ik het op mijn hoofd aanbracht, begon mijn huid verschrikkelijk te jeuken. De volgende ochtend begon mijn hoofd te zwellen, dus nam ik pillen. Ik zocht informatie op internet en ontdekte dat mensen erdoor zijn gestorven omdat de zwelling ook kan overslaan op je tong en keel." Haar moeder vindt het schandalig dat deze chemische stof in haarverf mag zitten. "Carla kon niets meer zien. Voordien had ze haar kapsel al gekleurd, maar toen reageerde ze normaal op de verf."

Instructies en waarschuwingen
Een enquête uit 2007 ontdekte dat 7,1 procent van de mensen die haarkleurmiddelen op basis van PPD gebruikte, allergisch reageerden. Een vertegenwoordiger van L'Oreal: "We zetten heel duidelijke instructies en waarschuwingen op onze verpakkingen, er zit zelfs een allergietest in. Deze reactie komt slechts heel uitzonderlijk voor."

Brandwonden
Ook Susan Taylor reageerde fel op een haarverf. Ze liep brandwonden op aan haar hoofd, gezicht en nek, ook zwol haar hoofd op nadat ze Garnier Nutrisse aanbracht. "Mijn huid jeukte gedurende een ganse week en ik zag er niet uit door de wonden. Het was verschrikkelijk, ik durfde zelfs het huis niet uit. Ondanks de medicatie die ik nam, wilde de zwelling niet afnemen. Ik kleur mijn haar al sinds ik 17 ben, ik heb zelfs al hetzelfde product gebruikt, maar dit is de eerste keer dat ik zoiets verschrikkelijk meemaak.

» Reageer (0)
15-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doe zoals de farao's: drink kruidenwijn om te genezen


Doe zoals de farao's: drink kruidenwijn om te genezen


http://img17.imageshack.us/img17/4472/thee.jpgDe Egyptenaren dichtten kruiden geneeskrachtige eigenschappen toe. Om hun farao's te behandelen mengden ze wijn met de kruiden. Daartoe vonden wetenschappers onlangs bewijzen.

De traditie om een wijn met kruidnagel te drinken 'om te genezen' komt dus niet uit de lucht vallen: het is een traditie die meer dan 5.000 jaar oud is.

Dat toonden wetenschappers onder leiding van Patrick E. McGovern van de universiteit van Pennsylvania na een chemische analyse van stukken aardewerk.

Boomhars
De meest bekende remedie is boomhars met wijn. Dit drankje zou ziektes voorkomen en werd ook in het oude China en de middeleeuwen nog overal gebruikt.

De Egyptenaren zwoeren bij kruidenmengelingen in wijn, bier of andere vloeistoffen. De wetenschappers vonden sporen van bonenkruid, wormkruid en dragon. Ook salie, thijm, koriander, munt, citroenmelisse en senna werden teruggevonden.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe hond Barack Obama


Nieuwe hond Barack Obama


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/0/8/8/album_large_896078.jpgBarack Obama en zijn familie hebben een nieuwe huisgenoot: de zes maanden oude Portugese waterhond Bo. "Ik heb eindelijk een vriend", grapte de Amerikaanse president. Hij verwees daarmee naar een uitspraak van voormalig president Truman. Die zei dat je pas een vriend hebt in Washington, als je een hond aanschaft.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/18/7/7/album_large_896077.jpg

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruiden laten massaal borsten vergroten voor trouwdag


Bruiden laten massaal borsten vergroten voor trouwdag


 


Britse plastische chirurgen zeggen dat er steeds meer vrouwen een borstvergroting laten uitvoeren om zo te kunnen stralen op hun trouwdag. Een nieuwe trend van sexy trouwjurken zou de oorzaak zijn.Korset

Sinds januari steeg in Groot-Brittannië het aantal bruiden dat grotere borsten wil voor haar trouwdag met 75 procent. 60 procent van hen zegt dat ze met de operatie er op hun best willen uitzien voor hun huwelijk. Volgens trouwplanners zijn de laatste trends bij trouwjurken hier verantwoordelijk voor. De traditionele bruidsjapon met korset en grote rok met sleep die heel wat probleemgebieden als borsten en buikje verdoezelt, is niet namelijk langer populair bij toekomstige bruiden.

Sexy
Vrouwen willen er goed uitzien in hun meer verhullende en minder flatterende jurken. Maria Yiannikaris is eigenares van een bruidswinkel in Londen: "Steeds meer vrouwen zeggen dat ze moeten wachten met hun pasbeurt. Als ze terugkomen, wordt meteen duidelijk waarom. Ze hebben plots veel grotere borsten. De laatste twee jaar verkoop ik veel meer glamoureuze jurken, ze benadrukken het slanke vrouwenlichaam. Tien jaar geleden mocht een bruidje allesbehalve sexy zijn. Maar nu willen vrouwen hun mooie figuurtje tonen. Eigenares van een bruidswinkel in Wimbledon Katy Kearns: "Vroeger hadden vrouwen een jurk met een korset, wat ongeveer elke vrouw staat, onafhankelijk van de grootte van je borsten of je buikje. Nu is willen ze trouwen in een heel lichte, vrouwelijke jurk met kant."Teleurstellen

De Britse keten van cosmetische ziekenhuizen SurgiCare verrichte 105 borstvergrotingen in januari, maar in april stijgt dat naar 183. Veel vrouwen willen er goed uitzien voor hun zomerbruiloft. Manager Mark Bury: "Ik heb al veel vrouwen teleurgesteld door te zeggen dat ze niet op tijd zullen hersteld zijn voor hun huwelijk. Het genezingsproces neemt ongeveer 6 weken in beslag, je moet 3 maanden rekenen voor het beste resultaat." (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotelbaas tovert wijnvaten om tot slaapkamers


Hotelbaas tovert wijnvaten om tot slaapkamers


Wie na een nachtje doorzakken zijn/haar roes op een originele manier wil uitslapen, kan altijd terecht in het Nederlandse Stavoren. Daar is een hotelbaas immers op het lumineuze idee gekomen om reusachtige wijnvaten om te toveren tot slaapkamers. "Een vriend grapte dat ze groot genoeg waren om in te slapen", aldus zakenman Bauke Kolk. "Ik maakte er een deur in, plaatste er bedden bij en nu ziet het er geweldig uit." Het concept slaat zo aan dat er nog een tiental vaten extra op komst zijn.

Over een indringende Beaujolais-geur hoeft u zich naar verluidt niet de minste zorgen te maken, want de tonnen zijn duchtig gezandstraald. En vermits de ruimte plaats biedt voor twee bedden, heeft ook uw partner niet de minste uitvlucht meer om een weekendje 'culinair verantwoord overnachten' te weigeren.(br.hln)» Reageer (0)
14-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezittingen van Michael Jackson onder de hamer


Bezittingen van Michael Jackson onder de hamer


 


Meer dan duizend voorwerpen uit het bezit van popidool Michael Jackson, waaronder met kristallen bezette handschoenen en meubelen van zijn Neverland-ranch, komen onder de hamer. Vanaf dinsdag zal een aantal persoonlijke objecten en souvenirs in Beverly Hills kunnen bezichtigd worden. De veiling heeft volgens veilinghuis Julien's van 22 tot 25 april plaats. De organisatoren verwachten een opbrengst van ongeveer tien miljoen dollar.

Poort van Neverland
Tot de grotere stukken uit de schatkist van Jackson behoort de ingangspoort van Neverland met een geschatte waarde van 30.000 dollar. De glitterhandschoenen, die de zanger bij de clip voor 'Billie Jean' droeg, moeten minstens 5.000 dollar opbrengen. Een gouden troon met roodfluwelen bekleding moet voor minstens 1.500 dollar onder de hamer gaan, een zeldzame Rolls-Royce met gouden ornamenten voor 70.000 dollar.   Ook de poort van Neverland wordt geveild.
Ook de poort van Neverland wordt geveild.


Tot het Neverland-meubilair behoren porseleinen figuren, olieverfdoeken, borstbeelden en tuinmeubelen.

Jackson verliest rechtszaak
Een gerechtelijk geding over de veiling had Jackson begin april verloren, toen een rechter het veilinghuis de toelating gaf voor de verkoop van de voorwerpen. Vorig jaar had de zanger zijn landgoed voor ongeveer 35 miljoen dollar overgedragen aan een investeringsmaatschappij, waarin hijzelf aandelen bezit. Een betrokken bedrijf nam een miljoenenhypotheek om het landgoed van een openbare verkoop te redden.

Jackson was in 2005 tijdens een opzienbarend proces op beschuldiging van kindermisbruik vrijgesproken en had daarna met zijn drie kinderen de Neverland-Ranch verlaten. In maart kondigde de 'King of Pop' in Londen een reeks van 50 concerten aan, die deze zomer zal beginnen.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Paul Potts in de maak bij Britse talentenjacht


Nieuwe Paul Potts in de maak bij Britse talentenjacht

Beslist luisteren en zien....!!!

Is er een opvolger in de maak voor Paul Potts, de sjofele telefoonverkoper die twee jaar geleden sensationeel doorbrak als operazanger na zijn passage in 'Britain's Got Talent', de talentenjacht op de Britse tv-zender ITV? Susan Boyle, een 47-jarige voluptueuze juffrouw die naar eigen zeggen nog nooit gekust heeft, lijkt aardig op weg. Juryleden Simon Cowell, Piers Morgan en Amanda Holden kwamen woorden van lof tekort om Boyles vertolking van 'I Dreamed a Dream' uit de musical 'Les Misérables' de hemel in te prijzen. Oordeel zelf of de loftrompet terecht werd uitgestoken.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philips roept bijna half miljoen Senseo's terug


Philips roept bijna half miljoen Senseo's terug

Het Nederlandse elektronicaconcern Philips roept in België zowat 475.000 koffiezetapparaten van het Senseo-model terug. Wereldwijd worden enkele miljoenen Senseo-apparaten teruggeroepen. Er kan een probleem optreden bij een combinatie van zware kalkafzetting en een haperend veiligheidsmechanisme. Door de kalkafzetting kan een ventiel worden geblokkeerd, waardoor de druk die in het apparaat wordt opgebouwd, niet kan ontsnappen. In combinatie met een haperend veiligheidsmechanisme zouden onderdelen in het rond kunnen gaan vliegen, luidt het bij Philips Nederland.

Miniem risico
"Philips heeft een veiligheidsprobleem vastgesteld dat gevolgen kan hebben voor een aantal Senseo-koffiezetapparaten die zijn geproduceerd tussen juli 2006 en november 2008. Per jaar is het risico kleiner dan drie op een miljoen", staat op de website www.senseoreparatie.be, waar klanten alle informatie over de storing, zoals typenummers van de betreffende apparaten, kunnen terugvinden.

"Het risico is uiterst miniem", zegt ook Julien Michiels van Philips in België. Hij voegt toe dat het probleem in België betrekking heeft op zowat 475.000 verkochte apparaten. De Senseo's die nu in de winkel liggen, zijn volledig veilig.http://www.hln.be/static/FOTO/pe/15/0/10/media_l_895390.jpg
Apparaat terugsturen

In Nederland worden een miljoen Senseo-apparaten teruggeroepen. Philips publiceert morgen advertenties met meer informatie. Behalve op de website, kunnen klanten ook terecht op het telefoonnummer 0800-50.205. Consumenten die een risico-apparaat bezitten, kunnen bij Philips een ontkalkingssetje aanvragen. Zij ontvangen kort daarna ook een doos waarin ze hun apparaat kunnen opsturen. Het probleem wordt dan verholpen. In totaal heeft Philips wereldwijd ruim 25 miljoen Senseo's verkocht. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 3 huizen onbewoonbaar na aarbeving in L'Aquila


1 op 3 huizen onbewoonbaar na aarbeving in L'Aquila

Slachtoffers blijven in tenten slapen uit angst voor nieuwe naschokken.
Eén woning op de drie in de Italiaanse provincie L'Aquila, die op 6 april getroffen werd door een aardbeving, is onbewoonbaar door de aardschokken, blijkt uit de eerste vaststellingen van de civiele bescherming, melden de Italiaanse media.

Herstellingswerken nodig
In de stad L'Aquila, die 50.000 inwoners telt en de hoofdplaats is van de Abruzzen, is zelfs zowat de helft van de woningen onbewoonbaar, zo bericht de krant Corriere della Sera. Aan ongeveer 20 procent van de nog bewoonbare woningen zullen werken moeten worden uitgevoerd om hen volledig bewoonbaar te maken. Dat blijkt uit de vaststellingen van experts ter plaatse, schrijft het dagblad La Stampa.Slachtoffers blijven in tenten slapen uit angst voor nieuwe naschokken.30.000 werklozen
Volgens de eerste verwachtingen zullen minstens 30.000 mensen in de regio hun job niet kunnen uitoefenen, vanwege de schade die ondernemingen en fabrieken opliepen.

In tenten uit angst voor naschokken
Talrijke mensen blijven in een tent overnachten, uit angst voor nieuwe naschokken, ondanks het feit dat hun woning bewoonbaar werd verklaard. Maandagavond werd nog een schok van 4,9 op de schaal van Richter waargenomen. De mensen die in tenten verblijven, mogen pas naar hun woning terugkeren, indien ze een certificaat hebben dat bewijst dat hun huis veilig is, zo kondigden de autoriteiten aan. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Passagier zet vliegtuig aan de grond na overlijden piloot

Passagier zet vliegtuig aan de grond na overlijden piloot


Het incident vond plaats met een King Air-toestel.


In de Amerikaanse staat Florida heeft een passagier een vliegtuig veilig aan de grond gezet nadat de piloot was overleden in volle vlucht. De passagier zat aan boord van een tweemotorige Super King Air met zijn gezin, meldt CNN.

Vier passagiers
Het incident vond op paasdag plaats om 13.30 uur lokale tijd. Het toestel was met vier passagiers op weg van Marco Island in Florida naar Jackson in Mississipi. De controletoren van Miami Center kreeg van een passagier te horen dat de piloot bewusteloos was. De passagier was gelukkig zelf piloot, maar had enkel ervaring met eenmotorige toestellen. Volgens experts is het verschil tussen dergelijke toestellen en een tweemotorige King Air wel enigszins groter dan tussen pakweg twee automerken. "Een King Air landt waarschijnlijk aan een hogere snelheid dan de man ooit heeft gevlogen met een eenmotorig toestel," zei Steve Wallace van de luchthaven.

Hulp
Het vliegtuig vloog op automatische piloot en was fel aan het stijgen. Twee luchtverkeersleiders hielpen de passagier daarom eerst de automatische piloot uit te schakelen. De controletoren waarschuwde ook andere vliegtuigen in de buurt, en de luchthaven van Fort Myers. Er werd ook nog een King Air-specialist opgetrommeld, die de passagier een spoedcursus gaf in de bediening van het vliegtuig.

Landing
De passagier kon het toestel bij zijn eerste poging meteen veilig aan de grond zetten op Fort Myers, waar artsen het overlijden van de piloot bevestigden. De inzittenden namen later op de dag een commerciële vlucht naar hun bestemming. De Amerikaanse vereniging van luchtverkeersleiders noemt de handelingen van alle betrokkenen "meer dan heldhaftig". (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik keek hoe ze bewoogDe afbeelding “http://img89.imageshack.us/img89/9969/gypsydance1ur9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.ik keek hoe ze bewoog
doorheen lange stromen van muziek en ritme,
ze scheen als de vroege zomerzon
met de blik van een mooie zigeunerin

zij droeg om haar bleke hals
een hemelsblauwe sjaal gemaakt van teder zijde
op haar buik zag ik een tekening,
rond haar navel, van die gele zomerzon

ze had een blauw zijde kleed aan
bewoog zo goed zo behendig,
als een caroussel danste ze daar
in een ronde vloed van eindeloze
melodie

haar voeten waren zo soepel en zo sober
ze lieten na in de aarde
een afdruk van magie
en ik keek toe
hoe ze naar mij toe kwam
en heel zacht mijn hand vastnam

En ik danste dan met haar
doorheen lange beken van muziek en ritme
ik zag haar ogen nu, heldergroen
en haar rode krullen geurden in een bries

warm was haar fijne hand
en ze trok me mee doorheen haar fantasie
ik was in een vreemde magic spell
het was net als een wervelende wind

ik nam haar bij de heup in een zwaai
en voelde haar bewegen
als een caroussel nam ik haar mee
in een ronde gloed van zorgeloze harmonie

alles vervaagde langzaam rondom ons
er bleef alleen achter
een oneindig blauw
en ik genoot
van elke seconde
die eigenlijk niet voorbijging


 


» Reageer (0)
13-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe minder calorieën, hoe beter je geheugen

Hoe minder calorieën, hoe beter je geheugen
Wanneer oudere mannen en vrouwen 30 procent minder calorieën opnemen, verbetert hun geheugen. Dat blijkt uit recent onderzoek.

Insuline
Het onderzoek liet 50 ouderen van gemiddeld 60 jaar drie maanden minder eten. Na deze periode bleek dat ze beter presteerden op geheugentests, meldt nu.nl. Eerder onderzoek bewees dit al bij dieren, maar dit is de eerste studie bij mensen. De oorzaak moet nog bestudeerd worden, maar het gehalte van insuline in het bloed zou een rol spelen. Dit is namelijk ook de oorzaak van geheugenproblemen bij suikerziekte.

Gevaarlijk
Drastische veranderingen in eetgewoonten kunnen echter wel met met gezondheidsrisico's gepaard gaan. Het is namelijk belangrijk dat je alle nodige voedingsstoffen opnemen. Als je al slank of te mager bent, kan een verminderde opname van calorieën gevaarlijk zijn. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klem in Kama Sutra-standje


Koppel raakt klem in Kama Sutra-standje en moet naar ziekenhuis


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/04/12/445678/koppel-raakt-klem-in-kama-sutra-standje-en-moet-naar-ziekenhuis_5_460x0.jpgIn het Russische Kalhuga heeft een koppel een bezoekje aan het ziekenhuis moeten brengen nadat een Kama Sutra-standje uit de hand gelopen was.

De 56-jarige Ivan Sokolov en zijn vrouw Valentina (51) raakten klem toen de vrouw spierkrampen kreeg.
Ambulance

De twee probeerden een uur lang zich uit hun netelige situatie te bevrijden. Tevergeefs, want uiteindelijk zat er niets anders op dan een ambulance te bellen.

Het koppel zat nog steeds in de houding van het standje toen ze in het ziekenhuis aankwamen.
Indriani

Het standje in kwestie, Indriani genaamd, houdt in dat de vrouw haar knieën optrekt zodat haar voeten onder de oksels van de partner terechtkomen.(br.Gazet van Antwerpen)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bokito is vader geworden


Bokito is vader geworden
De beroemde gorilla Bokito is in het gorillaverblijf in het Nederlandse Blijdorp vader geworden. De verzorgers wisten zelf niet dat moeder Tamani zwanger was en hebben het geslacht van de baby nog niet kunnen achterhalen. Tamani is vrijdag bevallen. Voor Bokito is het de derde keer dat hij vader wordt.

Bokito kwam in 2007 overal in het nieuws toen hij ontsnapte en op zijn tocht een bezoekster verwondde. De ontmoeting met de gorilla leverde de vrouw verschillende breuken, een verbrijzelde hand en ruim honderd beten over haar hele lichaam op.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg 'nee' tegen 'gezonde' ontbijtkoekjes


Zeg 'nee' tegen 'gezonde' ontbijtkoekjes

De reclameslogans liegen er niet om. Ontbijtkoekjes, zoals die van Lu of Vitalinea, zouden garant staan voor een voedzaam en evenwichtig ontbijt omdat ze barsten van de granen, vezels, magnesium en vitamines. De website gezondheid.be onderzocht of deze koekjes ook écht een gezond begin van de dag vormen.

Geen ontbijt of tussendoortje
Het antwoord luidt weinig verrassend beslist 'nee'. "Dit product kan geen ontbijt vervangen en geldt ook niet als een evenwichtig tussendoortje. Ook al bevat het minder suiker dan andere koekjes, het blijven koekjes. De toevoeging van calcium en magnesium is niet eens nodig", argumenteert het Dieetteam van het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO). "Dit type koekjes mikt op mensen die geen tijd hebben om te ontbijten."

Als je er toch voor kiest deze koekjes te eten bij het ontbijt, eet er dan een zuivelproduct bij (een glas melk of een yoghurtje) én een stuk fruit. Gezondheid.be raadt ook af ze elke dag te eten. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egyptische dienst doet grote archeologische vondst


Egyptische dienst doet grote archeologische vondst


 
 

Een team Egyptische archeologen heeft ten zuiden van Kaïro een necropolis ontdekt met tientallen turquoise, oker en verguld geschilderde mummies ontdekt. Dat heeft Zahi Hawass van de Egyptische oudheidkundige dienst bekendgemaakt. Sommige van de mummies zijn 4.000 jaar oud.  
 Bij de mooiste ooit

"Het team heeft in 53 in de rotsen uitgehakte tombes tientallen mummies ontdekt", zei Hawass. "Vier van hen dateren van de 22ste dynastie (931 tot 725 v.Chr.) en sommige worden beschouwd als behorend tot de mooiste ooit ontdekt." Andere omwikkelde lijken dateren uit het Middenrijk (2061-1786 v.Chr). De mummies zijn goed bewaard, aldus nog Hawass.


 


Begrafeniskapel

De necropolis werd ontdekt nabij de piramide van Ilahun, in de Fayyum ten zuiden van de Egyptische hoofdstad. Er werd ook een begrafeniskapel ontdekt, die waarschijnlijk in gebruik is geweest tot de Romeinse bezetting (vanaf 30 voor Christus). Voorts werden ook geschilderde maskers, amuletten en aardewerk aangetroffen. (br.hln)
» Reageer (0)
12-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Simpele tips voor meer romantiek


Simpele tips voor meer romantiek


http://img22.imageshack.us/img22/6499/romantiek11.jpgElke relatie verdient af en toe een portie flinke romantiek. Dreigt de sleur te overheersen, is het tijd weer wat spanning en sensatie te zoeken. Romantiek vraagt immers weinig inspanning. Deze tips kunnen alvast elke dame bekoren.

-Een overnachting in een ander bed is een must om de sleur te doorbreken. Een overnachting elders hoeft niet eens zo duur te zijn.

-Ga je op bioscoopbezoek, kan je het restaurant afstemmen op de gekozen film. Een Italiaanse film vraagt een pasta nadien, een stevige curry bij een bollywood-film.

-Een alternatief voor de drukke cinema: neem je laptop mee en een film die jullie nog eens willen zoen. Ontvoer je partner, voorzie lekkers en ga op zoek naar een interessant plekje.

-Trek kleding aan die je partner sexy vindt. Vooral dames vinden het leuk als hij zich mooi kleedt.

-De meeste vrouwen zijn helemaal in de wolken van een dansles. Wees galant en neem haar mee naar een danscursus.

-Een leuk cadeautje kan geen kwaad op tijd en stond. Ook hier geldt de attentie, niet de centjes. Iets zelfgemaakt, zelfgeschreven weet haar hart nog meer te veroveren.

-Heeft je partner het altijd te druk? Reserveer je eigen plaatsje in zijn agenda. Zorg dat hij of zij die dag vrijhoudt en verklap niet wat je wil doen.

-Spreek eens af tijdens de middag. Beschouw het als een speeddate. Handige tip: reserveer een klein tafeltje of een ligbankje, dan kan je al wat friemelen en volgt er 's avonds ongetwijfeld meer.

-Is er geen plaats voor romantiek met kinderen? Wel waar, doe iets wat ze leuk vinden zoals een pretpark of een bioscoopbezoek. Ongemerkt kan je elkaar zo makkelijk knuffelen.  (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echtgenoot Amy Winehouse wordt vader


Echtgenoot Amy Winehouse wordt vader


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/04/12/445628/echtgenoot-amy-winehouse-wordt-vader_7_235x280.jpg


Blake Fielder Civil, de echtgenoot van Amy Winehouse, wordt papa. Het is niet de zangeres die zwanger is, maar wel een onbekende Britse vrouw.

De 31-jarige Gilleen zou zes weken zwanger zijn. Ze had een kortstondige affaire met Civil in een afkickkliniek waar ze elkaar ontmoetten.

"Toen ik hem het nieuws vertelde, zei hij "Oh, fuck". Maar Blake beloofde me dat hij me bij zal staan. Ik wilde het kindje eigenlijk niet krijgen want ik heb er al twee. Ik ben enorm aan het twijfelen gebracht door Blake's belofte", aldus Gilleen.

Dat Civil niet blij is met de zwangerschap valt te begrijpen. De 27-jarige man eist bij de scheiding namelijk de helft van Amy's fortuin omdat zij vreemdgegaan zou zijn tijdens hun huwelijk.(br.she)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wordt huisbezoek arts duurder ?

Wordt huisbezoek arts  duurder ?

Hopelijk worden we niet ziek in het weekend

Het syndicaat van Vlaamse huisartsen pleit ervoor om de huisbezoeken fors duurder te maken. Meer bepaald stelt ze een stijging voor van 15 euro, wat de huidige prijs van 35 euro op 50 euro zouden brengen. In het weekend wil het syndicaat de prijs opvoeren tot 100 euro.

Aanleiding voor de prijsstijging is het bericht dat het aantal huisbezoeken weer in 2008 weer is gestegen met ongeveer 7.000 bezoeken. Het is de eerste keer sinds 5 jaar dat het aantal huisbezoeken toeneemt.

15 miljoen
Het RIZIV telde vorig jaar meer dan 15 miljoen (15.067.049) huisbezoeken. Dat is opvallend, want sinds 2004 is het aantal huisbezoeken alleen maar afgenomen met zo'n 900.000 per jaar.

Mentaliteit
"We zien een mentaliteit bij onze bevolking om om comfortredenen de huisarts op bezoek te laten komen", zegt Herman Moeremans, voorzitter van het syndicaat van Vlaamse Huisartsen. "Ook omdat een huisbezoek nauwelijks duurder is dan een consultatie. Het verschil is zelfs te klein."

Duurder is noodzaak
Het syndicaat wil daarom de prijs van een huisbezoek fors opvoeren. "Dat is echt een noodzaak geworden", aldus Moeremans. "We stellen vast dat we twee huisbezoeken per uur kunnen doen. Aan de huidige tarieven is dat economisch niet meer rendabel."

Meer raadplegingen
Uit de cijfers van het RIZIV blijkt dat huisartsen vorig jaar 2 miljoen patiënten meer over de vloer kregen (31 miljoen raadplegingen in totaal).

Maar die stijging is volledig te wijten aan de zelfstandigen. Die zijn sinds 2008 verzekerd tegen kleine gezondheidsrisico's en gaan daarom sneller naar de huisarts.( br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzame orang-oetangs ontdekt op Borneo


Zeldzame orang-oetangs ontdekt op Borneo


Natuurbeschermers hebben een nieuwe populatie orang-oetangs ontdekt in een afgelegen en bergachtige hoek van het Indonesische eiland Borneo. Mogelijk gaat het om wel tweeduizend exemplaren van de ernstig bedreigde mensapensoort.

Bekogeld
Een team dat bossen inspecteert, telde tussen kliffen van kalksteen aan de oostelijke rand van het eiland 219 orang-oetangnesten. Dat houdt in dat daar een substantieel aantal van de diersoort aanwezig is, zei Erik Meijaard, een ecoloog van het Amerikaanse The Nature Conservancy. "We kunnen niet met zekerheid zeggen hoeveel het er zijn, maar zelfs de meest conservatieve schattingen komen uit op honderden, misschien wel duizend of tweeduizend."

Teamleden die een foto probeerden te maken van een vrouwtjesaap met kind, werden door een kwade mannetjesaap bekogeld met takken. De groep kwam tijdens de trip in december zeker drie exemplaren tegen, wat nogal uitzonderlijk is omdat ze erg schuw zijn.

Regenwoud
Wereldwijd leven naar schatting vijftig- tot zestigduizend orang-oetangs in het wild, waarvan negentig procent in Indonesië en de rest in buurland Maleisië. De dieren brengen hun hele leven door in het regenwoud, dat in die twee landen steeds vaker het veld moet ruimen voor palmolieplantages. De populatie was nog niet eerder ontdekt, volgens Meijaard door de ontoegankelijkheid van het bergachtige gebied en doordat de grond te arm is om te worden bewerkt.

Uitsterven
Birute Mary Galdikas, een Canadese wetenschapper die orang-oetangs al vier decennia bestudeert, zei dat de meeste populaties klein en verspreid zijn, waardoor ze extra risico lopen om uit te sterven. "Dus ja, een populatie vinden die voor de wetenschap tot nu toe onbekend was, is significant, vooral een groep van deze grootte", zei ze. Het gaat in dit geval om een zeldzame subsoort, de zwarte Borneose orang-oetang, of Pongo pygmaeus morio.

Brand
Het regenwoud waar de dieren leven, beslaat zo'n 2500 vierkante kilometer. Het gebied daaromheen is in de jaren negentig bijna volledig in vlammen opgegaan. Het vuur was aangestoken door plantage-eigenaren en kleine boeren, en werd aangewakkerd door aanhoudende droogte. Het kan zijn dat de dieren daardoor naar dit gebied zijn gevlucht.

De volgende stap van het team is in samenwerking met de lokale autoriteiten ervoor te zorgen dat het gebied wordt beschermd. Sommgie deskundigen denken dat orang-oetangs in het wild door het tempo van de vernietiging van hun natuurlijke leefomgeving binnen twintig jaar volledig zijn uitgestorven.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broers maken zich op voor 24 uur op top Everest


Broers maken zich op voor 24 uur op top Everest
Drie sjerpa's die van plan zijn een recordtijd van 24 uur door te brengen op de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld, zijn voor de expeditie vertrokken. De drie berggidsen Pemba Dorje (31 jaar), Nima Gyalzen (23) en Phurba Tenzing (20) stapten op het vliegtuig in de Nepalese hoofdstad Kathmandu en vlogen naar een klein vliegveld aan de voet van de Everest, om vanaf daar de komende dagen naar het basiskamp te vertrekken.

The death zone
Het record staat nu nog op naam van Babu Chhiri, die in 1999 21 uur op de top van de berg doorbracht. Hij overleed in 2001 tijdens een expeditie. De broers willen de top, op ongeveer 8850 meter, volgende maand bereiken en daar een etmaal doorbrengen. Door de extreme omstandigheden op die hoogte staat de top bekend als 'the death zone'. De meeste klimmers houden het er door de kou en lage druk maar een paar minuten uit, het gebrek aan zuurstof maakt denken nagenoeg onmogelijk.

Snelste klim
"Het wordt moeilijk, maar we hebben er vertrouwen in, omdat we de top alle drie al vele malen hebben beklommen en we ervaren klimmers zijn", zei Dorje bij zijn vertrek. Hij heeft de snelste klim op de Everest op zijn naam staan sinds hij de weg van het basiskamp naar de top in acht uur en tien minuten aflegde.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasgedicht


Ik wens iedereen een gezellig Pasenhttp://img4.imageshack.us/img4/1858/easter500.jpgtijd voor een paasgedicht
met liefde ben ik de eieren aan het schilderen
met geel, groen, blauw en oranje kleuren
om kleine eitjes op te fleuren
bij sommige teken ik bloempjes klein
het word hier een echt festijn
halsoverkop ga ik nestjes bouwen
alsook nog witte servietjes vouwen
mijn mooi serviesje en zilverwerk boven gehaald
op tafel een vaas met bloemen
enkele wilde wilgen takjes geeft toch een band
nog wat mooie bloempjes op tafel gelegd
heb er heel mijn ziel ingelegd
zo de tafel is mooi gedekt
maak nu nog warme chocomelk
en roep dan de kinderen het is Pasen kom snel
» Reageer (0)
11-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Paaseitjes rapen op een ludieke manier


Paaseitjes rapen op een ludieke manier


http://img10.imageshack.us/img10/874/eieren.jpg
 


Geen pasen zonder chocolade eitjes. Wie kinderen heeft, is 's ochtends al druk bezig met massa's paaseieren te verstoppen. Het kan ook anders, met enkele ludieke elementen maak je het familiefestijn nog gezelliger.

1. Chocolade is lekker, maar teveel is niet gezond. Daarom verstop je niet alleen eitjes, maar ook cadeautjes. Dan snoepen de kleintjes meteen een stuk minder, maar blijft het even leuk.

2. 's Nachts sluip je op de slaapkamer van de kinderen en drop je enkele exemplaren naast hun bed of op hun kamer.

3. Verstop gekookte eieren met een nummer op. Het nummer correspondeert met een bepaald cadeautje. Ook plastieken eitjes kunnen die taak vervullen.

4. Maak er een leuke wedstrijd van: wie het meeste eitjes gevonden heeft, mag als eerste een geschenkje kiezen.


5. Geloven de kinderen al lang niet meer in de paashaas, vul dan een plastic ei met geld. Nadat ze hebben gezocht naar hun ei, kan je het geld bij elkaar leggen en besteden aan een leuk uitstapje bijvoorbeeld.

6. Even leuk is de rollen om te draaien. Laat de kinderen de eieren verstoppen, de ouders moeten zoeken.

7. Stel een puzzeltocht samen. Geef je kroost 's ochtends een ei met een opdracht. Een raadsel, geheimschrift of rebus zijn ideaal. Hebben ze de opdracht opgelost, krijgen ze een nieuwe aanwijzing. Als ze zo alle aanwijzingen hebben samengelegd, kennen ze de oplossing. Hun prijs: een groot chocoladen ei.

8. Waarom geen picknick? Schijnt de zon, trek je erop uit met een goed gevulde picknickmand. Neem wat dekens mee en veel paaseitjes om te verstoppen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Bouwfirma zet ook huisjes voor honden

Bouwfirma zet ook huisjes voor honden


 


Het Amerikaanse bouwbedrijf Sullivan Construction in Bedford, New Hampshire heeft een jarenlange reputatie op het vlak van huizen bouwen, maar breidt nu zijn activiteiten uit naar... hondenhuisjes. 


De firma krijgt naar eigen zeggen steeds vaker de vraag om in de tuin ook een optrekje neer te zetten voor de keffer des huizes. En dus zet Sullivan sinds kort ook Doggy Dream Homes. De muren en de vloer zijn gemaakt van onderhoudsvriendelijke kunststof en je kan zelfs satelliet- of kabeltelevisie laten installeren. En als je echt houdt van je huisdier, leg je natuurlijk ook een zwembadje aan. Offertes beginnen vanaf 5.700 euro. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn mensen zoektocht naar Rechtvaardige Rechters beu?


Zijn mensen zoektocht naar Rechtvaardige Rechters beu?

Volgens schrijver Patrick Bernauw, die een aantal boeken rond de mysteries van het Lam Gods schreef, is er een zekere "rechtersmoeheid" ontstaan. 75 jaar na de diefstal van het paneel "De Rechtvaardige Rechters" is er een overload aan boeken en theorieën.

Weinig geïnteresseerden
Bernauw organiseerde vandaag ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de diefstal van het paneel uit de Sint-Baafskathedraal een speciale editie van het stadsspel rond de zoektocht de Rechtvaardige Rechters, maar veel geïnteresseerden leek dat niet te lokken. Een andere activiteit, "WaterZooi met Rechtvaardige Rechters", waarbij een op maat gemaakte kopie van het bewuste paneel zou worden geveild, moest zelfs worden afgelast wegens te weinig inschrijvingen.

Talloze boeken en theorieën
"Ik had wel meer verwacht", geeft Bernauw toe. Volgens hem is er bij de mensen een zekere "rechtersmoeheid" ontstaan: "Het ene na het andere boek wordt gelanceerd en om de zoveel tijd komt iemand met een nieuwe theorie... Er bestaat wel nog steeds een harde kern van een paar duizend mensen die nog steeds hevig op zoek zijn, maar de gewone mensen vinden het allemaal niet meer zo nodig".

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw kruipt bij ijsberen in Berlijnse zoo

Vrouw kruipt bij ijsberen in Berlijnse zoo


http://img17.imageshack.us/img17/6333/knuto.jpg
Knut heeft de verwarde vrouw niet gezien.


Een verwarde vrouw heeft voor opschudding gezorgd in de dierentuin van Berlijn. Ze waagde zich na een klimpartij in het verblijf van de ijsberen. Volgens een woordvoerster van de politie liep de vrouw beetwonden op in haar arm, maar overleefde ze het avontuur.

Knut
Het incident had plaats toen de levensgevaarlijke roofdieren gevoederd werden. De dierentuin liet weten dat Knut, de beroemdste ijsbeer van Duitsland, zich afzijdig hield. Knut werd in december 2006 vlak na zijn geboorte verstoten door zijn moeder. Een verzorger bracht het donzige ijsbeertje met de fles groot. Het duo werd wereldberoemd, schrijft De Telegraaf. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt deze vrouw de heetste op aarde?


Wordt deze vrouw de heetste op aarde?


 


Een 26-jarige Indiase vrouw hoopt opgenomen te worden in het Guinness Book of Records als de "heetste vrouw ter wereld". Ze at op twee minuten tijd liefst 51 ultrasterke rode pepers. Daarnaast wreef ze in een minuut ook de pitten van 25 pepers op haar ogen. Dat meldden de organisatoren van het evenement.

Gordon Ramsay
Anandita Dutta Tamuly realiseerde haar huzarenstukje gisterenavond voor een publiek in Jorhat, een stad op 300 kilometer ten oosten van Guhawati, in het noordoosten van India. Het evenement vond plaats in aanwezigheid van de Britse topkok Gordon Ramsay, die commentaar gaf bij de prestatie van Tamuly.

Strafste
De gebruikte rode pepers, met de naam bhut jolokia, komen veel voor in de gerechten van de Indiase deelstaat Assam. Ze staan bekend als de sterkste pepers ter wereld.Onafhankelijk persoon

De verantwoordelijken van het Guinness Book of Records "hadden aan ons gevraagd om het gebeuren vast te leggen onder het waakzaam oog van een onafhankelijk persoon. Wij hebben vervolgens aan Gordon Ramsay gevraagd om onze getuige te zijn", aldus Diganta Saikia, een van de organisatoren.

5 jaar
Tamuly begon naar eigen zeggen al op 5-jarige leeftijd pepers te eten. "Ik had een tongontsteking en mijn moeder behandelde die ontsteking met pepers. Vanaf dat moment ontwikkelde ik een voorliefde voor pepers", aldus de Indiase vrouw. (br.hln)
» Reageer (0)
10-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johnny Depp

Johnny Depp favoriete acteur van Belgische filmliefhebbers


http://img24.imageshack.us/img24/5920/johnnydepp1.jpgDe populairste acteur van de Belgische filmliefhebbers is Johnny Depp, gevolgd door Will Smith en Al Pacino. Mannen verkiezen Angelina Jolie en Al Pacino, terwijl Johnny Depp en Julia Roberts vooral vrouwen naar de filmzaal lokken. De meest populaire Belgische acteur is Jan Decleir. Dat blijkt uit een enquête van Kinepolis.

Thrillers
In de top drie van gesmaakte filmgenres staan thrillers, actiefilms en komedies. Genres die minder aanslaan, zijn sciencefictionfilms en historische films. Mannen staan vooral voor thrillers en actiefilms in de rij, terwijl romantische films vooral bovenaan het lijstje van vrouwen staan.

In januari 2009 startte Kinepolis een grootschalig filmonderzoek op. Alle Kinepolis-bezoekers konden een aantal vragen beantwoorden die varieerden van het favoriete filmgenre tot het consumptiepatroon. In totaal namen 75.000 filmliefhebbers deel aan de enquête. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen zijn vaak de oorzaak van


Kinderen zijn vaak de oorzaak van ongelukkig huwelijk

Kinderen zijn geen zegen voor het huwelijksgeluk, dat blijkt uit een recente Amerikaanse enquête. Negen op de tien koppels zijn minder tevreden over hun relatie na de komst van hun eerste baby.

Huwelijksgeluk
Amerikaanse psychologen bestudeerden de huwelijken van 220 koppels gedurende een achtjarige periode. Daaruit bleek dat 90 procent zich minder tevreden voelden over hun relatie na de komst van hun eerste kind. De meerderheid van de ouders vonden ook dat het zowel hun financieel als hun seksleven veranderde. Kinderloze koppels hadden ook wel dezelfde problemen, ze hadden er alleen later mee te maken. Een baby versnelt dus de daling van je huwelijksgeluk, zeker tijdens de periode van aanpassing meteen na de geboorte van je kind. Koppels die al lang samenwoonden, hadden meer te kampen met problemen door de komst van de baby, waarschijnlijk doordat de koppels al een eigen routine hadden. Maar het huwelijk heeft blijkbaar ook een belangrijke invloed, koppels die langer getrouwd waren, bleken wel gelukkiger te zijn na hun de komst van hun kind.

Ander geluk
Vooral koppels met een lager inkomen hadden een grote kans om ontevreden te zijn na de geboorte, veel rijke koppels vonden dat hun relatie net sterker was na een baby. Professor Stanley benadrukt dat koppels niet te veel moeten zoeken achter het onderzoek. "Er zijn verschillende soorten geluk in het leven. Hoewel je tevrendenheid over je relatie afneemt na de komst van kinderen, komen er andere gevoelens als gezinsgeluk in de plaats. Dit gevoel kan krachtig en positief zijn, maar dit was niet de focus van het onderzoek (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eikenprocessierups rukt weer op in Nederland


Eikenprocessierups rukt weer op in Nederland

De eikenprocessierups is weer in opmars in Nederland. De beestjes die huid- en oogirritaties bij mensen kunnen veroorzaken, kropen afgelopen week op verscheidene plaatsen in Nederland uit hun ei. De koude winter deerde de rupsen niet.

"Ze wachten nu op de eikenblaadjes die de komende weken uitkomen", aldus bioloog Arnold van Vliet van de Wageningen Universiteit. "Pas eind van de maand krijgen ze de microscopisch kleine brandhaartjes. Die kunnen problemen met de huid, ogen en luchtwegen veroorzaken."

In Vlaanderen waren er in 2007 ook problemen met eikenprocessierupsen (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent verbiedt stadsspel met waterpistooltjes

Gent verbiedt stadsspel met waterpistooltjes
De politie van Gent verbiedt een moordspel met waterpistooltjes. Zo'n 700 deelnemers hadden zich al ingeschreven voor het grootste dergelijke spel in België, dat volgende week zou starten in Gent.

Verbod
De politie ziet dat echter niet zitten. "'Kijk naar vorige week in Knokke," zegt commissaris Patric Joos in de Corelio-kranten. "Daar trok één jongen verkleed als Lara Croft naar school met nepwapens. Eén burger panikeerde en het spel zat op de wagen. Dertig politieagenten waren een paar uur zoet met het opsporen van die kerel. Je kan er niet naast kijken: er leeft dezer dagen een groot onveiligheidsgevoel onder de burgers. Dat heeft uiteraard alles te maken met de moordpartij van Kim De Gelder in Dendermonde", luidt het.

Geen risico
De politie wil het risico niet lopen te moeten uitrukken voor een dergelijk spel. "Als een burger signaleert dat er een verdachte rondloopt met een wapen, zijn wij verplicht om dat ernstig te nemen," zegt de commissaris. Volgens Joos staat het korps op scherp door enkele recente incidenten, en wil hij niet riskeren dat een agent overreageert. "Als dat spel nu één dag zou duren, dan konden we onze mensen 's ochtends in de briefing voorbereiden op meldingen van wapenvertoon. Maar het duurt een maand. Da's te lang," besluit hij. (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pornolegende Jack Wrangler overleden


Pornolegende Jack Wrangler overleden

Pornolegende Jack Wrangler is overleden. De 62-jarige acteur speelde in de jaren zeventig en tachtig in meer da vijftig hetero- én homopornofilms. Wrangler stierf aan een slepende longziekte, meldden media.

Icoon voor homobeweging
De acteur wordt gezien als een icoon voor de homobeweging, omdat hij één van de eerste acteurs in het pornogenre was die open was over zijn geaardheid. Hij begon zijn acteercarrière ironisch genoeg in de jaren vijftig in de religieus getinte soap The Faith of Our Children. Daarna verdiende Wrangler zijn brood als danser en fotomodel.

In New York speelde de acteur onder meer in Special Friends, één van de eerste stukken over homoseksualiteit die ooit op Broadway te zien was. In de jaren zeventig specialiseerde hij zich in strippen voor mannen.

De eerste keer naakt was Wrangler te zien in Eyes of a Gay Stranger in 1970. Hierna volgden onder meer klassiekers als Kansas City Trucking Co (1976), Hot House (1977) en A Night at the Adonis (1978). (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede Vrijdag in Paombong

Goede Vrijdag in Paombong


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/11/2/0/album_large_893505.jpg
Elk jaar op Goede Vrijdag laten enkele gelovigen zich aan het kruis nagelen in Paombong op de Filipijnen. Dit jaar wordt onder meer de 33-jarige Australiër John Michael gekruisigd. Hij doet dat voor zijn moeder die aan kanker lijdt. Naast Michael zijn er nog drie anderen, waaronder een vrouw, die zich vandaag laten kruisigen. (br.hln)
http://www.hln.be/static/FOTO/pe/10/1/14/album_large_893504.jpg
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zij danstDe afbeelding “http://img86.imageshack.us/img86/4157/filippaur2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Zij danst
luchtige kleedjes
zwierig in de maat.
Langgerekte stroken
strelen
haar slanke benen.

Zij draait en tolt
en keert
in een kleurlijk gewaad.
Vrij en onbezorgd
Langzaam stappend wadend door muziek
draai je naar de maan als een
lichtspiraal
en betovert me met je dans.

Kleine fee,
sla me in je ban, neem me mee
naar waar ik zelf niet gaan kan.
Leer me hoe ik net zo zwierig,
zwaaierig als jij op de toppen
van mijn tenen genieten kan.

Dans met mij naar het midden van
de aarde, want als ik toch sterven
moet laat het dan zijn met jou aan
mijn zijde,
omringd door passie en vuur» Reageer (0)
09-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plagen is positief voor slachtoffer


Plagen is positief voor slachtoffer
Blijkbaar hoeven plagerijen niet altijd een slechte invloed op het slachtoffer te hebben, daarom zeggen experts dat pesterijen niet altijd afgeleerd moeten worden. Het leert kinderen namelijk hoe met conflicten en genegenheid om te springen.

Verschil plagen en pesten
Kinderen begrijpen op heel jonge leeftijd al het verschil tussen plaag- en pestgedrag, meldt nu.nl. Experts spreken van pesten wanneer het slachtoffer aangeeft zich er er niet meer goed bij te voelen. Als beide partijen lachen en er slechts sprake is van lichte irritatie, dan moet er volgens experts niet door ouders of leerkrachten opgetreden worden.

Positief
Plagerijen kunnen zelfs het slachtoffer helpen om op latere leeftijd een betere band met collega's te scheppen of beter je liefde voor je partner uit te drukken. Daarom moeten opvoeders pestgedrag niet proberen uit te roeien. Het is beter kinderen het verschil tussen plagen en pesten te leren.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duurste fles champagne verkocht voor 16.000 euro


Duurste fles champagne verkocht voor 16.000 euro


http://img6.imageshack.us/img6/999/cham1.jpg
(foto ter illustratie)


Op een veiling bij Acker Merrall & Condit in Hongkong is een Krug 1928 verkocht voor 164.560 HK-dollar (circa 16.047 euro), meteen de duurste fles champagne die ooit is verkocht. Dat meldt het in 1843 gestichte wijnhuis. De verkoop dateert van 28 maart.

Na verscheidene veilingronden behaalde de Krug Collection 1928 164.560 HK-dollar. Dat is een eind boven de hoogste schatting van 120.000 HK-dollar. De identiteit van de koper werd niet onthuld. Krug maakt al zes generaties champagne en behoort sinds 1999 tot het Franse luxeconcern LVMH (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cristina Aguilera & Andrea Bocelli

Cristina Aguilera & Andrea Bocelli

Druk op de foto om het duo te beluisteren
http://images.eonline.com/eol_images/Entire_Site/20070626/293.aguilera.christina.0626.jpg
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasje met jenever

Varkenshaasje met jenever


http://static.flickr.com/68/199798060_2bff22899b.jpg
foto ellen bouckaert


Ingrediënten

varkenshaasje
jenever
1 eetlepel jeneverbessen
boter
1 dl room
peper en zout


Bereiding
Plet de jeneverbessen in een vijzel of onder het lemmet van een groot mes. Kruid het varkenshaasje met peper en zout  .
Schroei het varkenshaasje dicht in hete boter en bestrooi de bovenzijde met de jeneverbessen. Blus met een scheutje jenever en water. Bak 15 minuten rustig verder onder gesloten deksel en verwijder het vlees. Laat het haasje rusten onder aluminiumfolie.
Ontvet de pan, blus met nog een scheutje jenever en giet er de room bij. Laat inkoken tot sausdikte en werk af met enkele klontjes koude boter. Giet de saus door een zeef.
Serveer het vlees met de saus . Serveer met verse groentjes naar keuze
» Reageer (0)
08-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Val Saint Lambert zoekt designers


Val Saint Lambert zoekt designers


http://www.antiek-ambrosia.be/foto%27s%20glas/glas%20groot/vaas%20groen%20val.jpg
(bruidsglas uit eigen collectie)


Kristalfabriek Val Saint Lambert wil de grote namen uit de designwereld opnieuw naar Seraing halen om een productielijn te ontwerpen en het merk "Val Saint Lambert" te herlanceren. Met dat doel had dinsdag in de fabriek een 'designerdag' plaats.

De kristalfabriek werd in augustus vorig jaar failliet verklaard. In november werd ze overgenomen door Justin Onclin en Pierre Grivegnée. De nieuwe directie wil het merk Val Saint Lambert opnieuw op wereldschaal in markt plaatsen en hoopt daarvoor de grote namen uit de designwereld terug naar Seraing te lokken.

Het bedrijf lanceert een projectoproep voor een nieuwe productielijn van glazen (wijnglazen, champagneglazen en karaffen). Dinsdag konden designers alvast de vestiging van Val Saint Lambert bezoeken en kennis maken met de kunst van het kristal bewerken.

Val Saint Lambert werkte in het verleden al samen met verscheidene bekende namen. Onder andere hoedenmaker Christophe Coppens ontwierp een tafelcollectie voor de cristallerie.

Ann Heylens. (br.Knack)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jef Geeraerts bereidt boek voor over overleden vrouw Eleonore


Jef Geeraerts bereidt boek voor over overleden vrouw Eleonore


http://www.demorgen.be/static/FOTO/pe/3/7/11/media_xl_465161.jpg


Jef Geeraerts (79), die vorig jaar zijn vrouw Eleonore Vigenon verloor, heeft plannen om een boek over haar te schrijven. De schrijver, wiens politiethriller Dossier K binnenkort wordt verfilmd door Jan Verheyen, zegt in Dag Allemaal nog lang niet over het verlies van zijn vrouw heen te zijn en daarom voorlopig nog niet aan het boek te kunnen schrijven.

'Ik ben wel elke dag bezig met de voorbereiding in mijn hoofd', zegt Geeraerts die er aan toevoegt dat hij het boek allicht dit jaar niet meer rond zal krijgen. 'Het wordt een volledig autobiografisch boek en precies daarom vergt het zo enorm veel van me', aldus Geeraerts.

Eleonore Vigenon stierf op 5 augustus 2008 aan kanker en was acht jaar jonger dan haar man. Ze trouwden in 1978.  (br.Het Nieuwsblad)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansees ruilen eten voor seks

Chimpansees ruilen eten voor seks

Vrouwelijke chimpansees paren vaker met soortgenoten die regelmatig hun eten met hen delen, dan met soortgenoten die dat niet doen. Dat melden primatenkenners van het Max Planck Instituut in Leipzig aan het Amerikaanse vakblad 'PLoS ONE'. De auteurs Cristina M. Gomes en Christophe Boesh hebben de chimpansees van het Tai nationale park in Ivoorkust in totaal 3.000 uren geobserveerd.

Geheugen
Mannelijke chimpansees die hun buit delen, hebben twee keer zoveel partners als chimpansees die dat niet doen. "Vrouwelijke chimpansees die niet in staat zijn zelf te jagen kunnen zo calorieën opnemen zonder dat ze te veel energie verbruiken", zegt Gomes. "Er zijn steeds meer aanwijzingen dat chimpansees dingen uit het verleden onthouden en op die manier rekening houden met de toekomst".

Geschenken
Schotse onderzoekers in het West-Afrikaanse Guinea hebben ook al waargenomen dat wilde chimpansees lekkere vruchten uit velden en tuinen stelen om ze als geschenk te geven aan vrouwtjes. Op deze manier kunnen de mannetjes zich zelfs meer voortplanten dan de leider van de groep.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aparte ophaling luiers heeft geen zin


"Aparte ophaling luiers heeft geen zin"Zowel de kostprijs als de milieu-impact van selectieve huis-aan-huisophaling van luiers voor recyclage komt negatief uit. Dat blijkt uit een studie die de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) liet uitvoeren.

Recyclage
"Huis-aan-huisinzameling komt 6 tot 25% duurder uit dan de klassieke methode, en de milieuvoordelen zijn voor alle verwerkingsmethoden nihil", zegt woordvoerder Jan Verheyen van OVAM. Hetzelfde geldt voor de inzameling samen met het GFT-afval. De inzameling van luiers op het containerpark zorgt voor een meerkost van ongeveer 6%, maar hierbij is wel milieuwinst mogelijk als de luiers via materiaalrecyclage worden verwerkt. Het probleem is dat daar momenteel geen geschikte verwerkingsinfrastructuur voor bestaat.

"Ons advies aan de gemeenten is dan ook om even te wachten met de selectieve inzameling van luiers tot die infrastructuur er wel is. Gemeenten die al aan huis-aan-huisophaling of GFT-ophaling doen, raden we aan dit op termijn stop te zetten. Zij die luiers nu al inzamelen in containerparken, kunnen dat verder blijven doen", aldus Verheyen.

Universitair onderzoek
OVAM liet een team van de Gentse universiteit, onder leiding van professor Xavier Gellynck van de vakgroep Landbouweconomie, de economische en ecologische voor- en nadelen onderzoeken van verschillende inzamel- en verwerkingstechnieken. De selectieve inzameling via aparte huis-aan-huisophaling, met het GFT-afval, of in de containerparken werd vergeleken met de klassieke ophaling waarbij luiers bij het restafval zitten.

Het onderzoek nam ook de verschillende verwerkingsmethoden onder de loep. Luiers kunnen samen met het GFT-afval worden vergist, gedroogd en verbrand met het restafval of de kunststof kan worden gerecupereerd en de organische delen vergist.

Luiers maken ongeveer 9 procent uit van ons huishoudelijk afval, goed voor 15 kg per persoon op jaarbasis. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geld voor zieke Sandra toch niet naar Boudewijnstichting


Geld voor zieke Sandra toch niet naar Boudewijnstichting


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/7/15/6/large_764301.jpgHet geld dat werd ingezameld voor Sandra Massart, het zevenjarige meisje met een dodelijke stofwisselingsziekte uit Temse, gaat toch niet naar de Koning Boudewijnstichting. Vader William Massart had dat in januari nochtans beloofd, maar wil het geld nu in een eigen vzw steken, melden de Corelio-kranten.

De ouders van Sandra hadden via de actie 'Red Sandra' geld ingezameld voor een peperduur nieuw medicijn om de ziekte te stabiliseren. Het experimentele medicijn Metazym bevindt zich echter nog nog in een testfase, waardoor farmareus Shire het niet mag vrijgeven. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppel in paashaaskostuum versiert huis met 2.222 eieren

Koppel in paashaaskostuum versiert huis met 2.222 eieren


 


Een Duits koppel viert Pasen op een wel heel bijzondere manier. De man en vrouw hijsen zich in een heus paashaaskostuum en versieren dagenlang hun huis met maar liefst 111 paasfiguurtjes en 2.222 paaseieren.

Bernhard Nermerich, een gepensioneerde mechanieker uit het Beierse Fürth, maakt de bewegende figuurtjes helemaal zelf. Het is al het achtste jaar dat hij en zijn vrouw zich hiermee amuseren.  


Het koppel onderneemt de actie "om de lichtjes in de kinderoogjes te zien", maar ook voor liefdadigheid. Bezoekers kunnen geld doneren aan een kinderziekenhuis. "Met Kerstmis hebben we zo 22.200 euro opgehaald voor het ziekenhuis", luidt het. (br.hln)» Reageer (0)
07-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren douchen gemiddeld tien minuten


Jongeren douchen gemiddeld tien minuten

Nederlandse jongeren weten hoe je water ongegeneerd kan laten stromen. Zij staan het langst onder de douche, zo blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse winkelketen Trekpleister onder bijna 800 mensen.

10 minuten
Jongeren lijken zich niets aan te trekken van de waterbesparing, waar energiebedrijven zo op hameren. Zij staan gemiddeld meer dan tien minuten onder de warme straal. Ouderen boven de 65 zeggen tussen vijf en tien minuten nodig te hebben om weer fris en fruitig te zijn, zo blijkt uit de steekproef.

Naakt flaneren
Het slot lijkt van de badkamerdeur te kunnen, want Nederland is de schaamte voorbij als het gaat om 'naakt flaneren' in de badkamer. Ruim driekwart van de Nederlanders schamen zich niet als hun partner of kinderen hen naakt zien. Ruim 80 procent vindt het dan ook niet nodig de deur van de badkamer op slot te doen als zij in bad gaan of onder de douche stappen.

Ergernissen
Mensen ergeren zich in de badkamer aan rommel die door de vorige bezoeker niet is opgeruimd, een natte vloer of rondslingerende vochtige handdoeken. Maar ook haren in het doucheputje blijven mensen afgrijselijk vinden.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raymond en Sigrid getrouwd in Brugge


Raymond en Sigrid getrouwd in Brugge


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/raymond-en-siegfried.jpg?t=1239105900Raymond van het Groenewoud en Sigrid Spruyt gaven elkaar gisteren onverwacht het officiële jawoord. In het Brugse stadhuis werden ze gehuwd op een, dixit Raymond, 'zonnige en gelukkige dag'.
Verwacht kan je het huwelijk niet noemen. Omdat Raymond het nooit aangekondigd had, omdat hij er al mislukte huwelijken op heeft zitten, en omdat de zanger en het gewezen VRT-nieuwsanker elkaar tenslotte al jaren geleden leerden kennen.

Eind 2004 kwam Van het Groenewoud (59) voor het eerst openlijk uit voor zijn relatie met Spruyt, in De laatste show . Gisteren vond de voltrekking van het huwelijk in alle geborgenheid plaats. Alleen de getuigen waren opvallend: Johan Kerckhofs, manager van Raymond, en Philippe Serruys, chef van het Brugse toprestaurant Den Gouden Harynck , gingen gekleed in roze en groen. Raymond zelf hield het bij zwart en een bolhoed.

De plechtigheid werd door de Brugse burgemeester Patrick Moenaert zelf afgerond. 'Dit is een gelukkige en zonnige dag', aldus een stralende Raymond. Samen met zijn kersverse echtgenote, in stemmig wit, ging Raymond daarna snel naar zijn huis in de Brugse binnenstad, waar een feestje gepland stond.

Sigrid Spruyt, sinds haar afscheid van het scherm actief bij Radio 2, had een dubbele reden om te toasten. Twee weken geleden werd de Antwerpse 45 jaar. (br Het Nieuwsblad)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat overleeft vijf weken in puin Keulens stadsarchief


Kat overleeft vijf weken in puin Keulens stadsarchief

Die vrouw zal wel  blij zijn ! ! !
Baasje Andrea Schroeder was dolblij bij het weerzien van haar dood gewaande kat.
In Keulen hebben reddingswerkers een kat levend vanonder het puin gehaald, vijf weken na de instorting van het historische stadsarchief. Felix was erg vermagerd maar verder niet gewond, schrijft de Telegraaf. "Hij was wat traag, maar miauwde monter en strekte zijn vier poten", zei een brandweerman.

Naast het stadsarchief waren ook twee aanpalende huizen deels ingestort. Felix woonde in een van die huizen en zat al die tijd ingesloten onder stukken puin. De brandweerlui stuitten bij toeval op het beestje toen ze archiefmateriaal zochten in het puin. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste mens ter wereld is 115 geworden

Oudste mens ter wereld is 115 geworden
De oudste mens ter wereld, de Amerikaanse Gertrude Baines, heeft maandag haar 115e verjaardag gevierd. De Afro-Amerikaanse, die in een rusthuis bij Los Angeles verblijft, heeft onder meer verjaardagskaarten van de Amerikaanse president Barack Obama en de Californische gouverneur Arnold Schwarzenegger ontvangen. Met lofbetuigingen, bloemen en taart werd de hoogbejaarde vrouw door talrijke bezoekers gevierd, aldus People.com.

Rood hoedje
Baines droeg ter gelegenheid van haar verjaardag een rood hoedje en volgde de plechtigheden lachend vanuit haar bed. Na de dood van de 115-jarige Portugese Maria de Jesus begin januari was Baines de oudste mens van de wereld geworden. De Portugese had de titel slechts een maand gedragen. Haar voorgangster, de Amerikaanse Edna Parker, had eind november eveneens op de leeftijd van 115 jaar de geest gegeven.

Dochter van slaven
Baines kwam op 6 april 1894 als dochter van voormalige slaven in de Amerikaanse staat Georgia ter wereld. Ze trouwde in haar leven slechts een keer. Haar enige dochter, die in 1909 werd geboren, stierf aan tyfus. Tot voor tien jaar kon Baines nog zelf uit de voeten.

Eetlust verloren
De afgelopen maanden heeft de recordhoudster haar eetlust verloren en is ze vermagerd, zei een medewerkster van het rusthuis, Emma Camanay in de Los Angeles Times. "Met haar gezondheid gaat het lichtjes bergaf, maar ze is een erg sterke vrouw". (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romeo Dev, de kleinste bodybuilder ter wereld


Romeo Dev, de kleinste bodybuilder ter wereld


Dit is Romeo Dev, met een lengte van 84 centimeter de kleinste bodybuilder ter wereld. In het verleden werd de 21-jarige Indiër nog verketterd door zijn eigen familie, maar toen hij in 2006 het Guiness Book of World Records haalde, veranderde dat. Nadien boomde zijn populariteit en werd Dev, die amper 10 kilogram weegt, een rijzende ster.

Romeo Dev, die eigenlijk Adibya Dev heet, is afkomstig uit Punjab, waar hij een graag geziene kerel is. Toch was zijn leven niet altijd even makkelijk. "Ik werd tot mijn zeventiende binnengehouden. Mijn ouders waren beschaamd in mij, ze hebben me ook nooit erkend als hun kind", zegt Dev. "Gelukkig ontmoette ik mijn trainer, die me accepteerde zoals ik ben. Dankzij hem ben ik nu razend populair."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Segway en GM werken aan tweewieler tweezitter


Segway en GM werken aan tweewieler tweezitter


PUMA-project van Segway en GM
 


Segway Inc., uitvinder van de balancerende tweewieler 'personal transporter', werkt samen met General Motors aan een tweewleler waarin je met z'n tweeën kan zitten. Morgen wordt het PUMA-project (Personal Urban Mobility and Accessibility) op de autoshow in New York voorgesteld. Dat weet de internetsite autoblog.com te melden.

Net zoals de Segway PT balanceert het nieuwe prototype op twee grote wielen, maar kleine wieltjes voor- en achteraan voorkomen dat je tegen de grond gaat als je stil staat.Zitten met twee

Anders dan bij de PT, waarop je rechtstaat en met je gewicht bepaalt of je voor- of achteruit gaat en bochten maakt, kan je in dit PUMA-project met z'n tweeën naast elkaar zitten. Sturen en 'gas' geven gebeurt met de hand.

De volledige elektrische tweezitter puurt z'n energie uit een lithium-ionbatterij en zou een topsnelheid halen van zo'n 55 kilometer per uur. De actieradius is zo'n 55 km.

Communicatie
Een van de opmerkeijke 'features' aan dit experiment is dat de tweewieler kan communiceren met voertuigen rondom zich om ongevallen te vermijden.Hoeveel het ding moet kosten als het effectief in productie gaat, is nog niet geweten. Maar men schat dat de gebruikskost van de tweeliter zo'n vierde zou zijn van die van een conventioneel stadsautootje.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een knuffelDe afbeelding “http://img338.imageshack.us/img338/5427/bellucci1zo5.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

 
een knuffel is soms zo nodig
even die twee armen om je heen
zodat je heel even weet
ik ben niet alleen
 
dat kan een knuffel van dichtbij zijn
maar ook een van ver weg
maar die knuffel kan zoveel zeggen
meer dan woorden kunnen uitleggen
 
een knuffel kan zo belangrijk zijn
als het even niet meer gaat
als alles even tegen zit
als je het leven soms haat
 
een knuffel voelt dan even goed
even twee armen om je heen
het geeft je even weer wat moed
het helpt je even een beetje
door die moeilijke tijd


 


» Reageer (0)
06-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen besparen op make-up


Vrouwen besparen op make-up


http://img5.imageshack.us/img5/1686/makeup2r.jpg
De dalende koopkracht laat zich overal voelen. Ook de beautysector, die normaal niet te lijden heeft onder de economie, kent nu een enorme achteruitgang.

Luxeproducten
Als het slecht gaat, zullen vrouwen besparen op luxeproducten. Maar ze blijven dan wel nog trouw aan hun beautyproducten. Ze laten die designerhandtas -of jurk en kopen een lipstick van Chanel of dat heerlijke chique parfum.

Cosmetica
Maar uit een Amerikaans onderzoek  bij 1500 shoppers blijkt nu dat ook de beautysector begint te lijden onder de dalende koopkracht. Bijna 60 procent van de vrouwen gaf aan te besparen op cosmetica en 55 procent spendeert minder aan huidverzorging. De meesten nemen hun toevlucht tot goedkopere merken en winkels. De luxueuzere Amerikaanse departement stores zagen in de eerste vier maanden van dit jaar de verkoop van hun beautyproducten met 13 procent dalen, de ergste achteruitgang in tien jaar. In het tweede kwartaal trad een kleine verbetering op.

Wegdromen
"De beautyafdeling is vaak een plek waar vrouwen kunnen wegdromen", aldus Gary Giblen, analyst van het Amerikaanse onderzoeksbureau. Maar deze keer is het anders. "Beauty is de laatste sector die eraan gaat. En dat staat nu te gebeuren."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wasbeer bijt penis van Rus af die hem wou verkrachten


Wasbeer bijt penis van Rus af die hem wou verkrachten


http://img3.imageshack.us/img3/5406/wasbeer.jpgEen dronken Rus dacht even zijn perverse seksuele lusten te kunnen botvieren op een wasbeer, maar dat was buiten het grillige karakter van het diertje gerekend. De 44-jarige Alexander Kirilov was tijdens een weekend onder vrienden zo dronken dat hij met zijn broek tot op de knieën op de harige -maar duidelijk niet ongevaarlijke- wasbeer afstapte. "Toen ik de wasbeer zag, dacht ik even wat plezier te hebben", aldus Kirilov tegen een meer dan verwonderde spoedarts in een ziekenhuis in Moskou.

Plastische chirurgen buigen zich momenteel over het zaakje, maar dat ziet er niet meteen goed uit voor Kirilov. "Mochten ze zijn geslachtsdeel kunnen recupereren hebben, zou alles nog wel klaar gekomen zijn. Maar het probleem is dat de wasbeer met de penis gaan lopen is, dus echt veel kunnen de chirurgen ook niet meer doen."(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is de mooiste?


Wie is de mooiste?


 
 

Het was het moment waarop de modewereld al langer wachtte: stijlvolle Michelle Obama en chique Carla Bruni-Sarkozy stonden naast elkaar in Straatsburg. Wie haalde de top?

Michelle Obama en Carla Bruni behoren tot de best geklede dames van de wereld. Ze verschijnen steevast in de lijstjes van best Dressed Woman wereldwijd. Hun garderobes worden dan ook met argusogen bekeken.Parijse charme
Bruni spande tot vorig jaar de kroon. Regelmatig verschijnt de stijlvolle dame in Christion Dior. Haar presence, glimlach en flair doen denken aan Jackie Kennedy, Audrey Hephurn en andere klassieke beauties.

Toegankelijker
De leading lady krijgt concurrentie van Michelle Obama. Haar garderobe lijkt voor veel dames meer herkenbaar en toegankelijk. Zelf draagt Michelle outfits van jonge Amerikaanse ontwerpers zoals Jason Ju, maar evengoed merken als J Crew, zeg maar het equivalant van onze Marks&Spencer. Het blijft maar de vraag of Carla ooit te spotten valt in een M&S kleedje met parels?

Zij aan zij
Vorige week stonden de twee modetitanen zij aan zij in Straatsburg. Al bij hun eerste ontmoeting, viel hun verschillende stijl meteen op. Michelle droeg een zwarte jas met een bloemenmotief van roze klaprozen. De kraag draagt ze losjes rond de nek. Carla koos voor een bijgesneden mouw in een zachtgrijze outfit.

Kleurloos
Grijs mag dan al Carla's favoriete tint zijn, het geheel miste duidelijk een flits van kleur. In vergelijking met Obama, ziet de first lady er een beetje eenvoudig uit. Gelukkig droeg ze nog één kleurrijk accessoire: een blauwe tas omlijst met een ringvormige handgreep.De Michelle zonder jas ziet er al even kleurrijk uit. Het stofje oogt vertrouwd want is het omgekeerde van haar jas. Let op de geflatteerde hals en nauwe mouwen. De jurk en de jas zijn door Thakoon Panichgul getekend, een Thaise ontwerper die opgroeide in Amerika. (br.nina
» Reageer (0)
05-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 mythes over biovoeding

6 mythes over biovoeding


De afbeelding “http://img184.imageshack.us/img184/3584/mandjeqg3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.Samen met lokaal geteelde en seizoensgroenten, is biovoedsel een ware hype. Beter voor de gezondheid, beter voor het milieu, beter voor alles en iedereen. Maar is dat wel zo? Het Amerikaanse Marie Claire ontdekte dat er zes misverstanden bestaan rond biologisch voedsel.


MYTHE 1: Bio is altijd beter voor het milieu
Biologisch voedsel wordt geteeld zonder pesticiden of chemicaliën, en vervuilen zo de aarde en het grondwater niet. Dat klopt, maar daardoor ligt de opbrengst wel veel lager, waardoor er meer grond nodig is of nog meer mensen in de Derde Wereld zullen sterven door ondervoeding.

Dennis Avery van het Hudson Institute's Center for Global Food Issues heeft berekend dat de landbouw met hoge opbrengst 24 miljoen vierkante kilometer aan bossen heeft bespaard. Als de volledige wereldbevolking op biolandbouw zou overschakelen, dan zou nog eens 16 miljoen vierkante kilometer moeten wijken om landbouwgrond van te maken.

MYTHE 2: Biovoeding bevat meer voedingsstoffen
Moeilijk te zeggen omdat de onderzoeken geen uitsluitsel geven. Belangrijker voor het aantal voedingsstoffen in groenten en fruit is hoe lang je ze al hebt. Hoe verser, hoe beter, want na verloop van tijd 'verdwijnen' vitamines gewoon uit voedsel. Maak je je zorgen over de voedingsstoffen in je voeding, koop en kook dan zo vers mogelijk.

MYTHE 3: Bio is lekkerder
Over smaken valt niet te twisten maar ook uit blind onderzoek is nog geen verschil naar boven gekomen. Wat hier wel telt, is of je (verse) lokaal geteelde, seizoensgroenten en - fruit koopt. Belgische aardbeien zijn in mei per definitie lekkerder dan geïmporteerde in december, die lange tijd bevroren werden om ze te kunnen transporteren.

MYTHE 4: Je hoeft biovoeding niet te wassen
Alle voeding die uit de grond komt, heeft potentieel blootgestaan aan bacteriën zoals E. coli. Onder stromend water afspoelen, is nog steeds de beste optie.

MYTHE 5: Je steunt kleine of eco-bedrijven
Bio is big business geworden, zelfs in die mate dat biovoeding soms geïmporteerd wordt om aan de vraag te voldoen. Die CO2-kilometers zijn nochtans niet echt 'eco' of 'bio'. Kleine bedrijven worden ook uit de markt geconcurreerd door de grote die alles opkopen aan dumpingprijzen, die zo laag liggen dat de bioboer niet kan overleven.

MYTHE 6: Bio is beter
Biogroenten en -vlees misschien wel, maar biokoekjes of biolimonade is net zo slecht als gewone koekjes of gewone limonade.

OPGELET: 'Biologisch' betekent dat het product voor minstens 95 procent bestaat uit biologisch geteelde producten. 'Gemaakt met bioproducten' betekent dat er slechts 70 procent van de producten biologisch gekweekt werd.

Een hondenleven
Is er dan niets aan biovoeding 'beter' dan aan 'gewone' voeding? Toch wel. Biologische producten zijn vaak op een humanere manier gemaakt. Dieren bijvoorbeeld krijgen meer ruimte en ander voedsel, waardoor ze een minder gestresseerd leven leiden.

Het risico op ziektes zoals de gekkekoeienziekte, dat is ontstaan doordat dieren dierlijk voedsel kregen, wordt ook nihil. Tot slot: zoals eerder gezegd is bio ondertussen big business. Dat heeft als voordeel voor de consument dat het gemakkelijker wordt om biologisch te eten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazpacho

Gazpacho...heerlijke koude soepDe afbeelding “http://img413.imageshack.us/img413/1126/gazpachobt2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


10 rijpe tomaten
 1 komkommer
 1 ajuin
 1 teentjes knoflook
 3 eetlepels olijfolie
 1 rode peper
 2 groene paprika's
 2 eetlepels wijnazijn
 sap van 1 citroen
 beetje verse oregano
 peper en zout

Bereidingswijze

Snij een paar stukjes tomaat, paprika en komkommer in kleine stukjes voor het garnituur.
Doe de rest van de ingredienten in een kom en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Laat de gazpacho een uurtje rusten in de koelkast. Verdun de soep met een klein beetje koud water tot de gewenste dikte en breng op smaak met peper en zout. Versier met het overgebleven garnituur.

Lekker verfrissende soep bij warm weer. (eigen bron)» Reageer (0)
04-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat kost mijn dier?


Wat kost mijn dier?


http://img7.imageshack.us/img7/1328/schaapjev.jpg


Iedere ochtend staan de katten te miauwen alsof ze willen zeggen 'waar blijft mijn ontbijt'. De hond is vaak uren zoet met het speelgoedbeen dat voor hem onder de kerstboom lag en de geiten in de tuin zijn al blij met een nieuwe boomstam waar ze op kunnen klauteren. Dieren, heerlijk om te hebben maar ze kosten ook een aardige cent. Dierendokter Rob Lückerath zocht op wat een hond, kat, konijn en geit of schaap gemiddeld kosten.

Hond


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/white_chow_chow.jpg


Aankoop: Afhankelijk van het ras kost een hond tussen de 400 en de 1.200 euro.
Mand/speelgoed: zo’n 150 euro.
Gezondheidszorg: Een hond moet jaarlijks een aantal vaccinaties krijgen, daarvoor betaal je 50 euro. Eens in de drie maanden moet je hen behandelen de producten om te ontwormen, voorkomen van vlooien, teken en andere vieze beestjes bij. Daarvoor moet je gemiddeld op zo’n 23 euro per trimester rekenen. Hoe groter de hond, hoe hoger de prijs.

Identiteitschip: ongeveer 50 euro. Dat zit normaal in de prijs van de rashond. Het is bij wet verplicht.
Sterilisatie/castratie: Een sterilisatie kost tussen de 250 en de 400 euro, een castratie tussen de 100 en de 200 euro.
Voeding: Is heel erg afhankelijk van de grootte van het dier. Een Westie bijvoorbeeld eet nauwelijks iets. Het hele diertje is zo groot als de kop van een Newfoundlander. Rob Lückerath neemt een gemiddelde van 0,50 euro per dag.
Tandverzorging: ‘Een hond die slecht voer krijgt, moet vanaf zijn zesde jaar jaarlijks een detartrage krijgen’, zegt Rob Lückerath. ‘Dat is het ontkalken van de tanden zeg maar.’
Onvoorziene kosten: zet elk jaar 30 euro opzij (afhankelijk van de grootte) voor speciale zorg of voor medicijnen tegen ouderdomskwaaltjes. Er bestaan tegenwoordig ook verzekeringsmaatschappijen die je hierbij kunnen helpen.

Een hond die tien jaar wordt (aankoopprijs niet meegerekend), kost zo’n 4.000 euro.

Kat


http://img7.imageshack.us/img7/1921/katten.jpgAankoop: gewone straatkatten kosten niks, voor raskatten betaal je tussen de 400 en de 1.600 euro.
Mand/kattenbak/krabpaal/speeltjes: gemiddeld 150 euro.
Identiteitschip: Niet verplicht voor katten maar wordt aangeraden voor katten die buiten komen, 50 euro.
Gezondheidszorg: 60 euro per jaar en driemaandelijkse zorg tegen vlooien en ander ongedierte, ongeveer 23 euro.
Sterilisatie/castratie: Steriliseren kost zo’n 120 euro, castreren 60 euro.
Voeding: Gemiddeld even duur als voor een hond, zo’n 0,50 euro per dag.
Onvoorziene kosten: 30 euro per jaar in de spaarpot.

Ook een kat die tien jaar wordt (aankoopprijs niet meegerekend), heeft zo’n 4.000 euro gekost.

Konijn


  http://img21.imageshack.us/img21/7102/konijn1.jpg


Aankoop: Bij een hobbykweker vind je een klein raskonijntje voor zo’n 5 euro, op tentoonstellingen betaal je van 15 euro tot 30 euro. In de winkel kost een konijn gemiddeld 20 euro.
Hok/dranknippel: BEen binnenhok kost zo’n 50 euro, een buitenhok 75 euro. Andere spullen kosten zo’n 10 euro.
Gezondheidszorg: konijnen die buiten zitten moet je preventief inenten, kost 2 euro per konijn.
Voeding: Ongeveer 100 gram krachtvoer per dag of 0,10 euro per dag. Daarnaast is een konijn heel blij met een stukje appel, wortel, wat gras.
Onvoorziene kosten: 30 euro per jaar

Een konijn dat tien jaar wordt (aankoopprijs niet meegerekend), heeft zo’n 750 euro gekost.

Geit of schaap

 
 http://img3.imageshack.us/img3/2623/schaapje.jpg


Aankoop: hangt af van het ras maar kost gemiddeld 75 euro.
Hok/ruimte: Wil je een groene weide behouden, met andere woorden dat de dieren niet alles kaal eten en je een natuurlijke habitat creëert, dan zet je drie geiten of schapen per hectare. In een gewone tuin kunnen twee geiten heel gelukkig leven.
Gezondheidszorg: twee keer per jaar goed ontwormen en de hoefjes bijwerken, kostprijs 35 euro per keer. Schapen moet je ook nog laten scheren: dat kost 10 euro per schaap. Let erop dat de dieren in zomer preventief behandeld worden tegen de wolvlieg, die eieren legt in de vacht.

Steriliseren/castreren: steriliseren komt haast nooit voor, een bok moet je zeker laten castreren: 60 euro.
Voeding: in het voorjaar bijvoeren met hooi, in het najaar krachtvoer bijgeven, kost 10 euro voor een zak van 25 kilogram. Hartje winter hebben de dieren ongeveer 1 kilogram per dag nodig.
Onvoorziene kosten: 30 euro per jaar

Een schaap of geit die tien jaar wordt (aankoopprijs niet meegerekend), heeft zo’n 1.400 euro gekost.(br.Het Nieuwsblad)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frieda Van Wijck stopt met Laatste Show


Frieda Van Wijck stopt met Laatste Show

Televisiepresentatrice Frieda Van Wijck (58) is volgend seizoen niet langer de gastvrouw van 'De Laatste Show'. In overleg met productiehuis Woestijnvis stopt ze na drie seizoenen met de presentatie van het laatavondprogramma op Eén.

"Ik heb het heel graag gedaan, maar een dagelijkse talkshow is fysiek en mentaal behoorlijk slopend. Ik wil nu mijn hoofd leeg maken en kijken wat er op mij af komt", aldus Van Wijck. Voorlopig is er nog geen opvolger. "Er zijn verschillende pistes. Tegen eind juni willen we de knoop doorhakken", meldt Woestijnvis. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drink koffie tegen spierpijn na het sporten


Drink koffie tegen spierpijn voor het sporten


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/04/04/442267/drink-koffie-tegen-spierpijn-na-het-sporten_1_515x0.jpg


Voor wie wel eens last heeft van pijnlijke spieren na het sporten, is het drinken van een kopje op voorhand een echte aanrader. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

De cafeïne zorgt ervoor dat de pijnreceptoren geblokkeerd worden. Hierdoor ervaren de hersenen geen pijn.
Ontmoedigend

Gezondheidsexpert en onderzoeker Robert Motl bestudeerde zeven jaar lang de werking van cafeïne op lichamelijke pijn. "Door het onderzoek ontdekten we iets wat we niet verwachtten, mensen die zelden koffie drinken ervaren hetzelfde effect na het sporten als cafeïneverslaafden."

"Veel beginnelingen worden ontmoedigd door het idee van spierpijn na het sporten. Dit natuurlijke middeltje kan mensen overtuigen toch meer te bewegen." (br. she)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blikgroenten zijn even vezelrijk als verse groenten


Blikgroenten zijn even vezelrijk als verse groenten


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/04/04/442198/blikgroenten-zijn-even-vezelrijk-als-verse-groenten_1_515x0.jpgBroccoli is de meest vezel rijke groente. Ook blikgroente is niet minder vezelrijk dan verse groente. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond.

De bond onderzocht vijftien groenten, zowel uit volle grond als uit de serre. Groentjes uit volle grond bevatten de meeste vezels en scoren ook beter dan het meeste fruit.

Broccoli is het meest vezelrijke groente: per portie van 150 gram bevat het 4,5 gram vezels. Bospeen, rodekool en sperziebonen bevatten 3,8 gram vezels per portie. Er wordt aangeraden om dertig tot veertig gram vezels te eten per dag.
Minderwaardig

De opvallendste conclusie uit het onderzoek is dat blikgroente niet minder vezelrijker is dan verse groente. Nochtans worden deze producten vaak als minderwaardig gezien.
Peren

Bij de fruitsoorten scoren peren het beste. Appels zijn iets minder vezelrijk, maar scoren ook goed. (br.gazet van Antwerpen)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erfgenamen Hergé procederen tegen Kuifjeparodie


Erfgenamen Hergé procederen tegen Kuifjeparodie

De rechthebbenden van Hergé hebben de uitgeverij Arconsil in Frankrijk voor de rechter gedaagd voor een reeks van romans, de avonturen van "Saint-Tintin", die geïnspireerd zijn op de avonturen van Kuifje. Tot dusver zijn vier van de 23 romans gepubliceerd.

De advocate van de rechthebbenden, Florence Watrin, eiste een schadevergoeding van 160.000 euro, een verbod op de druk en distributie van de boeken en de publicatie van het vonnis.

Vol verwijzingen
De romans, geschreven door Gordon Zola, een pseudoniem, vertellen de avonturen van de jonge reporter Saint-Tin en zijn vriend Lou, een papegaai. Ook de titels van de boeken ("Crado pince fort"/verwijzend naar de Krab met de Gulden Scharen, "Le vol des 714 porcineys"/Vlucht 714 , "L'oreille qui sait"/het gebroken oor , "La Lotus bleue"/De blauwe lotus) en de personages die erin voorkomen ("Rasta populiste", "le professeur Margarine", "le capitaine Aiglefin") zijn een knipoog naar de stripverhalen van Hergé. 'Aiglefin/Eglefin', bijvoorbeeld, betekent "gerookte schelvis"of, in het Engels, Haddock.

Gelijkenis versus verschil
Op het proces gingen de advocaten van de twee partijen uitvoerig in op de gelijkenissen en verschillen tussen Tintin en Saint-Tin.

De rechtbank van Evry, in de regio van Parijs, doet uitspraak op 9 juli. Ondertussen is de voorraad boeken van de uitgever in beslag genomen. (br.hln)
» Reageer (0)
03-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 5 procent werkende Belgen leeft onder de armoedegrens


Bijna 5 procent werkende Belgen leeft onder de armoedegrens
Een job is geen garantie tegen armoede. Dat blijkt uit nieuwe armoedecijfers. Bijna 5 procent van de werkende Belgen leeft onder de armoedegrens, schrijven De Tijd en De Morgen vandaag. Bij de deeltijds werkenden is dat cijfer zelfs in een jaar tijd gestegen van 3,7 naar 7,6 procent, weet ook Het Laatste Nieuws.

Hoewel de cijfers op een relatief kleine steekproef slaan maakt federaal staatssecretaris voor Armoedebestrijding Jean-Marc Delizée (PS) zich zorgen over het groeiende aantal 'working poor'. Hij blijft erbij dat een job het beste wapen tegen de armoede is, maar het moet wel een kwaliteitsvolle job zijn.

Deeltijdse arbeid soms voor 600 euro per maand
Vooral wie deeltijds werkt, mag zijn job minder dan ooit beschouwen als een 'absolute garantie' om niet in armoede te vallen of eruit te geraken. Sommigen onder hen verdienen amper 600 euro per maand, minder dan de 'armoedegrens'. Die ligt op 878 euro per maand voor een alleenstaande. Deeltijdse jobs zijn ook vaak beperkt in de tijd.

Delizée merkt ook op dat de recente armoedecijfers niet echt bemoedigend zijn. "Met een armoederisicograad van 15,2 procent in 2007 is van een trendbreuk geen sprake. De voorbije jaren schommelde het percentage al rond 14,5 procent", zegt Delizée. De risicogroepen zijn bekend: vrouwen, eenoudergezinnen en werklozen. Ook wie geen woning bezit, loopt meer risico in armoede te belanden.

In Vlaanderen is ruim 11 procent van de mensen arm, in Wallonië is dat 18 procent. De reden daarvoor is de lagere tewerkstelling in Wallonië (57 procent tegenover 66 procent in Vlaanderen), meer huurders (33 procent tegen 18 procent), een oudere bevolking en een lagere scholingsgraad. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over 30 jaar is 80 procent noordpoolijs 's zomers weg


Over 30 jaar is 80 procent noordpoolijs 's zomers weg


 


Tegen 2040 zal 's zomers zo'n 80 procent van het noordpoolijs smelten. Dat is zestig jaar eerder dan aanvankelijk werd aangenomen, zegt een nieuw Amerikaans onderzoek naar de gevolgen van de opwarming van de aarde. Het onderzoek werd uitgevoerd onder leiding van Muyin Wang van de University of Washington en James Overland van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

Nieuwste modellen
"De oppervlakte van de Noordelijke IJszee die (tegen 2040) aan het einde van de zomer nog met ijs bedekt is, zal mogelijk maar 1 miljoen km2 zijn, tegen 4,6 miljoen km2 op dit moment", aldus de onderzoekers. Ze maakten gebruik van voorspellingsmodellen die rekening houden met de recentste ontwikkelingen van de ijskap op de noordpool. Aan het einde van de zomers van 2007 en 2008 is die "spectaculair afgenomen".  http://www.hln.be/static/FOTO/pe/0/1/2/media_l_889067.jpg


Haast geen ijs meer

De gemiddelde uitkomst van de modellen "toont over 32 jaar een noordpool waarop haast geen ijs meer ligt", besluit het onderzoek. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Amerikaan overleeft 3.000 steken van zwerm bijen


Amerikaan overleeft 3.000 steken van zwerm bijen

Een man uit het Amerikaanse Nevada heeft een aanval van een zwerm bijen ternauwernood overleefd. Hij is drieduizend keer gestoken.

Ogen dicht
"Ze zaten in mijn mond, mijn neus en mijn oren. Ik heb te allen prijze geprobeerd om mijn ogen dicht te houden, anders was ik blind geweest", vertelt Jeff Moser.

Moser was met een vriend een haag aan het verwijderen toen hij per ongeluk een bijenkorf raakte. "Ik blies ze zo hard als ik kon uit mijn mond zodat ik kon blijven ademen."

Organen verlamd door gif
Meerdere van zijn organen raakten stilaan verlamd door het gif dat de bijen injecteerden. Hij had moeite met ademhalen, zijn hart en nieren verzwakten. "Ik wilde niet dood. Ik heb twee zonen, twee dochters en een vrouw. Dat is het enige waar ik aan dacht."

Toxicoloog Jennifer Smith zegt dat Moser heel veel geluk heeft gehad dat hij nog leeft. "Dankzij snelle medische hulp." Moser ligt nog in het ziekenhuis.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100-jarige oma wint 50.000 euro in Duitse tv-quiz


100-jarige oma wint 50.000 euro in Duitse tv-quiz

Een 100-jarige oma heeft de monden van tv-kijkend Duitsland doen openvallen van verbazing. Het kranige oudje won samen met haar vriendin 50.000 euro bij een quiz op de Duitse televisiezender ARD. De hoogbejaarde vrouw schreef zich zes jaar geleden in, maar werd pas gisteren geselecteerd. "Samen met mijn maatje Helga ga ik met een schip langs de Noorse kust varen", antwoordde winnares Friedel op de vraag wat ze met de tienduizenden euro's van plan is.

De kennisquiz op de ARD is met zijn miljoenen kijkers razend populair. "We waren al vergeten dat we op de wachtlijst stonden. Plots vroegen ze ons om aan te treden in de jubileumshow. Echt goed waren we zelfs niet voorbereid. Van de hedendaagse programma's kenden we helemaal niets. Maar zie, het is ons gelukt", was Friedel apetrots.(br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Duitse vrouw verlaat poetsgekke echtgenoot


Duitse vrouw verlaat poetsgekke echtgenoot
Het pad van de 'nieuwe man' gaat niet over rozen. Net zomin als het pad van de vrouw van de nieuwe man. Zo heeft een Duitse dame zich van haar echtgenoot laten scheiden omdat ze gek werd van zijn gepoets. Dat melden Duitse media.

Muur afgebroken
De druppel die de emmer deed overlopen, als we ons zo mogen uitdrukken, was een 'schoonmaakactie' in 2006. De man, een metselaar, sloopte toen pardoes een muur uit de kamer omdat er schimmel op zou zitten. Hij wilde af van de stank, was zijn uitleg. Hij was wel zo attent een nieuwe muur op te trekken.

Permanent
De man poetste niet alleen permanent, hij bleef maar opruimen en verplaatste de meubels, klaagde zijn echtgenote verder.

Na vijftien jaar
Een rechtbank toonde begrip voor de vrouw. De rechter stemde in met de scheiding na vijftien jaar huwelijk.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roze huidskleur geeft gezonde indruk

Roze huidskleur geeft gezonde indruk


Niet voor niets smeren dames graag een vleugje blusher op de wangen. Vrouwen met een rozige huidskleur, worden immers gezonder en aantrekkelijker ingeschat. Een recente studie toont dat aan.

Onderzoek
Vrijwilligers dienden aan de Universiteit van St. Andrews digitale foto's te bewerken om de subjecten een gezonde indruk te geven. Vrijwel alle deelnemers voegden meer rode tinten toe aan elk gelaat. De vrouwen kregen allen meer kleur toegediend dan de mannengezichten.

Zuurstofrijk
Wie gezond is, heeft zuurstofrijk bloed en dat zie je, weliswaar subtiel, aan de tint van de huid. Onderzoekers zijn verwonderd dat vrijwel alle vrijwilligers deze verschillen kunnen opmerken.

Tips
De gelaatstint is belangrijker dan gedacht om de andere aantrekkelijk te vinden. Om die begeerde roze tint te verkrijgen, raden de onderzoekers aan voldoende te bewegen en te stoppen met roken.(br.hln)
» Reageer (0)
02-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer jongeren hebben huidkanker


Steeds meer jongeren hebben huidkanker
Het aantal Belgische jongeren met huidkanker neemt sterk toe. Dat zegt Rik Roelandts, professor dermatologie aan de K.U.Leuven. "Vroeger waren het alleen mensen van boven de vijftig of zelfs boven de zestig die daarmee af te rekenen kregen", zegt hij in de kranten van Concentra. "Nu heb ik zelfs al een patiënt van achttien."

Oorzaak
Een van de oorzaken is dat jongeren meer van de zon genieten en op reis gaan. "Ook de veranderende mode is een verklaring: vroeger lagen de mensen volledig aangekleed aan het strand, nu hebben ze soms helemaal niets meer aan."

Geen paniek
Volgens Roelandts is er voorlopig nog geen reden tot paniek maar als de trend zich doorzet, zijn sensibiliseringscampagnes nodig, luidt het.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Delicatesse' zeekomkommer sterft uit door overbevissing

'Delicatesse' zeekomkommer sterft uit door overbevissing
De zeekomkommer dreigt uit te sterven door overbevissing. Het diertje, dat verwant is aan de zeester, wordt steeds populairder in vooral Aziatische maar ook in Europese keukens. Dat blijkt uit een omvangrijk onderzoek van het Wereld Voedsel Programma van de Verenigde Naties, meldt de Telegraaf.

De zeekomkommers (Holothuroidea) leven vooral in Zuidoost-Azië rond de Filipijnen, Indonesië en Papoea-Nieuw-Guinea. Ze komen ook voor op de zeebodem bij Canada, de Galapagos Eilanden en de Seychellen.

Populair
Sinds een paar jaar bestaat ook in Europese keukens belangstelling voor de zeekomkommer. Om aan de vraag te voldoen, zijn grote visserijen opgezet. Van oudsher gaan de zeekomkommers vooral naar Hongkong en China, waar ze als delicatesse gelden. Daarnaast worden gedroogde exemplaren gebruikt voor mest en medicijnen.

"Door de snelle ontwikkeling van deze grote visserijen en de groeiende vraag, dreigen de zeekomkommers uit te sterven", waarschuwen de onderzoekers in het rapport. Jaarlijks wordt 20.000 tot 40.000 ton zeekomkommer opgevist.

Quota's
De onderzoekers pleiten voor het instellen van visquota's, visverboden tijdens het broedseizoen en monitoring van zeekomkommerpopulaties. Daarnaast bevelen de wetenschappers aan dat vooral de overheden in Zuidoost Azië illegale visvangst bestrijden.

Zeekomkommers behoren tot de stekelhuidigen. Ze hebben een leerachtig lijf en hebben de vorm van een komkommer. (br.hln)
» Reageer (0)
01-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw heeft vagina waarin tanden groeien

Vrouw heeft vagina waarin tanden groeien


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/04/01/440416/vrouw-heeft-vagina-waarin-tanden-groeien_5_460x0.jpg


De Britse Sarah Chateris lijdt aan een uiterst zeldzame aandoening. Bij de vrouw groeien er tanden in de vagina. De ziekte heet Vagina Dentata en komt slechts bij 1 op 12 miljoen vrouwen voor.

Sarah spreekt op het internet openlijk over haar aandoening, die startte toen ze zich in haar puberteit bevond. "Ik voelde drie harde knobbeltjes maar schonk er verder geen aandacht aan."
Later bleek Sarah Vagina Dentata te hebben. Het veranderde haar leven drastisch: "Lange tijd leefde ik celibatair," klinkt het. Uiteindelijk vond Sarah toch een partner, Jimmy.

Schrammen

"Ik dacht eerst dat ze een grapje maakte toen ze het vertelde," zegt Jimmy. "Toen merkte ik dat ze het echt meende." Volgens Sarah was Jimmy heel begripvol en niet echt gechoqueerd.
"Ik heb een paar schrammen opgelopen en sommige posities waren onmogelijk, maar het was niet echt een probleem," blikt Jimmy terug op hoe de ziekte het seksleven van het koppel beïnvloedde.

"Jimmy stelde op een bepaald moment voor om de tanden gewoon te laten trekken," zegt Sarah. "Dat bleek uiteindelijk mogelijk te zijn voor 3 van de 5 tanden."

Overwin schaamte

Gynaecoloog John Thinnes moedigt vrouwen die de aandoening hebben aan om er voor uit te komen. "Overwin je schaamte en ga naar een dokter of gynaecoloog. Die kan je behandelen en het leed verzachten." (br.Gazet van Antwerpen)


Bekijk de volledige video op YouTube:» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna helft zesjarige meisjes draagt al make-up

Bijna helft zesjarige meisjes draagt al make-up
Amerikaanse meisjes beginnen steeds vroeger make-up te dragen. Uit onderzoek blijkt dat 43 procent van de zes- tot negenjarige al lipstick of gloss gebruikt.

Manicures voor kleuters
In Amerika is het zelfs zo dat in een New Yorks schoonheidssalon de laserbehandeling voor permanente ontharing het populairst is bij twaalfjarigen. Verder kunnen zelfs baby's van enkele maanden er al verschillende behandelingen volgen en kunnen kleuters er verjaardagsfeestjes met manicures houden.

Media
Volgens het onderzoek zijn de media de oorzaak van kinderen die snel volwassen willen worden. Ze worden negatief beïnvloed door televisieseries en videoclips. Daarnaast zouden ook de modemagazines schuldig zijn, zij tonen perfecte modellen die digitaal bijgewerkt werden en schetsen zo een onrealistisch beeld van de vrouw.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste uren van Jade Goody


De laatste uren van Jade Goody


 
 

Haar man Jack Tweed heeft de laatste uren van zijn overleden vrouw Jade Goody onthuld in de Britse pers. In ruil voor geld, "zoals ze mijn agent heeft opgedragen". Jack was naar eigen zeggen "bevroren van de schok" toen hij de wanhoopskreet hoorde van Jades moeder en zo wist dat zijn vrouw gestorven was.

Moeite met ademen
In haar laatste dagen kon Big Brother-ster Jade nog maar moeizaam ademen en raakte ze in coma. Jack en Jades moeder hielden de wacht bij haar sterfbed. 
 


Gruwelijk
"Ik bleef in de voorste kamer die nacht omdat Jade moeite had met ademen. Het is gruwelijk om je geliefde te horen worstelen om adem te halen. Je staat machteloos", verklaart Tweed in het magazine OK!. Hij liet zijn schoonmoeder Jackiey Budden zijn plaats innemen aan het sterfbed en kwam nu en dan terug de kamer binnen om zijn vrouw een kus te geven.   Jack Tweed met de kinderen van Jade Goody, Bobby en Freddy.
Jack Tweed met de kinderen van Jade Goody, Bobby en Freddy.Ingestort
"Ik sliep niet toen Jade doodging. Ik lag gewoon te wachten, en toen ik Jackiey hoorde schreeuwen wist ik het. Ik was even in schok en kon niets anders doen dan naar de vloer kijken. Toen ging ik naar haar kamer, streelde haar gezicht, kuste haar en stortte totaal in".

Dromen van baby
Tweed onthult ook dat Jade voor ze in coma ging hallucineerde dat ze een baby had. "Ze hield een denkbeeldige baby in haar armen die ze heen en weer wiegde. Ze zei me dat ik stil moest zijn voor de baby".

Ananassen
Zijn laatste gesprek met de toen al hevig verdoofde Jade ging over ananassen. De laatste dagen at ze niets anders. "Jade had het wel een uur lang over een kerel die een miljoen pond had verdiend met ananassen verkopen. Ze zei dat ik dat ook moest doen: ananassen kweken en rijk worden".

Scherp van geest
Volgens Tweed was Jade tot het bittere einde scherp van geest. "Soms twijfelde ik eraan of ze nog wist wie ik was. Dan toonde ik haar foto's van ons gezin en vroeg ik haar wie ze zag. Dan zei ze 'Jij, Bobby, Freddy en ik. Ik ben verdorie geen idioot, Jack'".

Goody droeg Jacks agent ook op ervoor te zorgen dat hij geld verdiende aan de interviews die hij na haar dood zou geven. Ze zei Jack ook dat hij een andere vrouw moest zoeken van zodra de tijd daar rijp voor was.

"Mama wordt een ster"
Enkele dagen voor haar overlijden nam Goody afscheid van haar zonen Bobby (5) en Freddy (4) toen die langskwamen om met mama naar dvd's te kijken. "Ze zei 'mama gaat een engel worden en voor jullie zorgen'". De vader van de kinderen, Jeff Brazier, vertelde de kinderen op moederdag dat hun mama overleden was.

Het laatste mooie moment voor Jade was, zo stelt Jack, hun huwelijksnacht in hetzelfde bed met een verpleegster in de kamer ernaast.

Tweed ontkent met klem dat hij met Goody trouwde nadat hij vernam dat ze ongeneeslijk ziek was. De trouwplannen werden gesmeed toen hij nog in de gevangenis zat, zegt hij, hoewel hij van plan was haar ten huwelijk te vragen tijdens een vakantie op Fiji.

Geld
Hij beklemtoont ook dat hij haar voorstel om de helft van de opbrengst van hun trouwreportage aan hem te schenken weigerde. Dat geld ging integraal naar haar zonen, stelt Tweedy.

Terug de cel in
Tweed moet na de begrafenis van Jade het komende weekend opnieuw de cel in nadat hij werd veroordeeld wegens slagen en verwondingen. "Daar moet ik mee leven, er is niets aan te doen", verzucht hij. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neanderthaler jaagde op neushoorns, bizons en beren

Neanderthaler jaagde op neushoorns, bizons en beren

De neanderthaler jaagde geraffineerd en onverschrokken en was in staat de meest indrukwekkende beesten te doden. Op het menu stonden onder meer neushoorns, bizons en roofdieren zoals de bruine beer. Dat stelt de Nederlander Gerrit Dusseldorp, onderzoeker bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) aan de Universiteit Leiden.

Als hyena's
Volgens Dusseldorp is er lang geruzied over de vraag of neanderthalers, die leefden van 150.000 tot 30.000 jaar geleden, überhaupt jaagden. Inmiddels is duidelijk dat ze geen aaseters waren, maar minder bekend is hoe de jacht van de oermens in zijn werk ging. Uit Dusseldorps onderzoek blijkt dat neanderthalers zich niet snel lieten afschrikken door hun prooidieren. Hij vergelijkt de jacht van de neanderthaler met die van hyena's. Hyena's waren belangrijke concurrenten van de oermens en hadden een vergelijkbaar voedingspatroon. Dankzij hun intelligentie overtroffen de neanderthalers de roofdieren bij het vangen van de sterkste prooien.

Intelligent
Neanderthalers jaagden dus in groep, waardoor ook moeilijk te vangen prooien binnen handbereik lagen. Dat ze deze prooien ook wisten te vangen, betekent volgens Dusseldorp dat neanderthalers goed konden communiceren en coördineren. De jacht van de oermens was volgens hem zeer kennisintensief. Voor het onderzoek analyseerde Dusseldorp twee archeologische vindplaatsen, in Duitsland en Noord-Frankrijk. Daar onderzocht hij gevonden botten en ging hij aan de hand van bekende informatie over de omgeving na waarom neanderthalers voor een bepaalde prooi kozen. Hieruit blijkt dat de oermens in warme, beboste gebieden de voorkeur gaf aan solitair levende prooidieren. In een koude, minder begroeide omgeving gingen neanderthalers achter moeilijk te vangen kuddedieren aan.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zieke schildpad klopt aan bij dierenkliniek


Zieke schildpad klopt aan bij dierenkliniek


Verzorger Ryan Butts ontfermt zich over de zieke zeeschildpad.


Zeeschildpadden staan er voor bekend dat ze duizenden kilometers zwemmen om terug te keren naar de plaats waar ze uit hun ei gekropen zijn. Een zieke schildpad heeft nu echter blijk gegeven van een bijzonder instinct. Zij heeft zich aangeboden bij een zorgcentrum voor gewonde reptielen.

Bacteriële infectie
Personeel van de reptielenkliniek in Marathon, Florida, zagen het 35 kilo zware dier al een tijdje 'rondhangen' in de buurt. Ze gingen poolshoogte nemen. Bleek dat de schildpad aan een bacteriële infectie leed.

Warmte en liefde
"Dit is de eerste keer dat een schildpad zich zelf aanbiedt in ons centrum", zegt verzorger Ryan Butts. "Het dier is fel vermagerd en zwak. We zullen het met de nodige warmte en liefde omringen".(br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charles Aznavour

Charles Aznavour

Om het mooie Isabelle van hem  te beluisteren
druk op de foto


Depuis longtemps mon coeur

Était à la retraite
Et ne pensait jamais
Devoir se réveiller
Mais au son de ta voix
J'ai relevé la tête
Et l'amour m'a repris
Avant que d'y penser
 
Isabelle, Isabelle, Isabelle, Isabelle,
Isabelle, Isabelle, Isabelle, mon amour
 
Comme on passe le doigt
Entre l'arbre et l'écorce
L'amour s'est infiltré
S'est glissé sous ma peau
Avec tant d'insistance
Et avec tant de force
Que je n'ai plus depuis
Ni calme ni repos
 
Isabelle, Isabelle, Isabelle, Isabelle
Isabelle, Isabelle, Isabelle, mon amour
 
Les heures près de toi
Fuient comme des secondes
Les journées loin de toi
Ressemblent à des années
Qui donnent à mon coeur
Un goût de fin du monde
Elles troublent mon corps
Autant que ma pensée
 
Isabelle, Isabelle, Isabelle, Isabelle,
Isabelle, Isabelle, Isabelle mon amour
 
Tu vis dans la lumière
Et moi dans les coins sombres
Car tu te meurs de vivre
Et je me meurs d'amour
Je me contenterais
De caresser ton ombre
Si tu voulais m'offrir
Ton destin pour toujours
 
Isabelle, Isabelle, Isabelle, Isabelle
Isabelle, Isabelle, Isabelle mon amour
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!