Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




21-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zegt zijn bed over hem


Wat zegt zijn bed over hem


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/04/15/447757/wat-zegt-zijn-bed-over-hem_1_515x0.jpg



Toegegeven: eenmaal je in zijn slaapkamer bent is het eigenlijk al te laat om te weten te komen wat voor persoon hij eigenlijk echt is. Toch geloven we erin dat het nooit te laat is om neen te zeggen. Speciaal daarom leggen we ons oor te luisteren bij enkele beddenexperts die ons vertellen wat je partner zijn bed eigenlijk over hem vertelt.

Waterbed

Deze persoon neemt het leven graag wat avontuurlijker op. Hij gelooft in experimenteren en is al helemaal te vinden voor leuke nieuwigheden die hem tot rust brengen. Bij hem zal het dus nooit saai zijn, maar ook nooit te vermoeiend.
Matras op de grond

Deze jongen heeft echt geen idee wat hij wil en hecht weinig belang aan het uiterlijk of het comfort. Zolang het niet te hard of te koud is, is het voor hem al goed. Wil je iemand hebben die snel tevreden is en zichzelf met momenten helemaal kan laten gaan? Dan is deze matrassenjongen jouw ding.
Lits-jumeaux

Opgepast. Deze jongen heeft zichzelf losgewerkt van zijn moeder, maar is enorm gesteld op zijn vrijheid. Hij zal erg moeilijk plaats voor je maken, zowel in zijn bed als in zijn leven. Vraag jezelf af of je altijd wilt knokken voor zijn aandacht, of dat je er genoegen mee neemt altijd als tweede te eindigen: na hem.
Uitgebreide luxematras

Deze man houdt van pronken, zowel in de slaapkamer als in het echte leven. Hij geeft niet zoveel om zijn slaapcomfort als wel om het uiterlijk. Alles moet er pico bello uitzien. Deze man gelooft dat het uitzicht even belangrijk is als de beleving op zich.
Eenpersoonsbed

Deze man is of een echt moederskindje dat niet weg wil bij zijn familie, of hij is vastgeroest in de aloude sleur. Hoe dan ook: deze mannen zijn vaak rare gevallen die moeilijk in de omgang zijn.  (br.she)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sotheby's veilt unieke peperdure diamant


Sotheby's veilt unieke peperdure diamant





Op 12 mei veilt Sotheby's een unieke diamant in het Zwiterse Genève. Wie interesse heeft, zal wel diep in de geldbuidel mogen tasten. De diamant moet immers om en bij de 8,5 miljoen dollar (6,5 miljoen euro) in het laatje brengen.

Prijzig? Dat wel, maar het juweeltje is dan ook een zeldzame 7.03-karaats blauwe diamant, die bovendien perfect helder is. De diamant werd vorig jaar teruggevonden in een diamantmijn het Zuid-Afrikaanse Pretoria. (br.hln)








» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandweer moet kleuter van potje bevrijden


Brandweer moet kleuter van potje bevrijden


(archieffoto)


De brandweer van Wrexham heeft een kleuter moeten redden. Het meisje was met haar voetje klem geraakt in haar 'potje'.

"Beetje beschamend"
Rebecca Rogers (3) raakte met haar voetje vast in het handvat van het potje. De brandweer rukte uit en kon haar bevrijden. Met een speciaal snijinstrument werd de kleuter na een kwartier verlost uit haar benarde situatie. Haar papa Kevin had nog maar net het potje gekocht en zijn dochtertje geleerd om alleen naar toilet te gaan. Volgens Kevin was Rebecca met haar zusje Daniella aan het spelen toen hij plots gehuil hoorde. "Ik dacht dat ze weer eens ruzie aan het maken waren maar het gehuil bleef maar duren en toen ging ik een kijkje nemen. Ik zag Rebecca 'vechten' met haar potje en zag dat ze klem zat met haar voetje. Ik deed mijn best om haar te bevrijden maar het lukte niet, ook niet met een stevige schaar", vertelt hij. "Een haagschaar gebruiken was geen optie, dat zou te gevaarlijk zijn en dus belde ik de brandweer maar ik had nooit verwacht dat er gans team spuitgasten zou opduiken. Het was echt wel een beetje vervelend toen ze hier allemaal het huis binnenstormden." Volgens Chris Nott van de brandweer in Noord-Wales is dit type van interventie hoogst uitzonderlijk. "Dit was toch een heel uitzonderlijk geval maar de brandweermannen hebben professioneel gehandeld en het meisje bevrijd. We zijn dan ook heel blij dat het kind gelukkig en gezond is", besluit Nott. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer met 45 letters zorgt voor spraakverwarring


Meer met 45 letters zorgt voor spraakverwarring

Wie probeert....?





Neen, het is niet in Wales en toch hebben lui van het plaatsje in de Verenigde Staten grote problemen met de correcte spelling van de naam van het plaatselijke meer. Echt verbazend is dat niet. De grote plas water in Webster luistert naar de welluidende naam Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg.

Indianennaam
Vooral bij het maken van naamborden zorgt de naam voor problemen en na al die jaren zijn er al zoveel varianten opgedoken dat ook de bewoners het niet meer weten. Ze hebben het gewoon over 'Lake Webster' of het 'Webstermeer'. Geef toe, je krijgt het toch wat makkelijker over de lippen. Maar niet iedereen geeft het op. Na heel wat opzoekingswerk hebben leden van de plaatselijk Kamer van Koophandel de juiste naam teruggevonden. Ze maakten hun huiswerk nauwkeurig en kwamen tot de conclusie dat de meest gemaakte fouten een o in de plaats van een u was op de plek van de twintigste letter en n een h geworden was op de plaats van de 38ste letter. Zo zie je maar, een foutje is snel gemaakt. Over de oorsprong van de naam doen er veel verhalen de ronde. Een ding is zeker, het waren indianen die de grote plas een naam gaven, schrijft de Telegram & Gazette. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ophef rond weekendje homo genezen


Ophef rond weekendje homo genezen




Homoseksualiteit ligt blijkbaar nog zeer gevoelig in Engeland. Daar is ophef ontstaan over een tweedaagse genezingsconferentie voor homo's en lesbiennes. Deze zou plaatsvinden op 24 en 25 apil te Londen. Initiatiefnemer is de Anglican Mainstream Organisation (AMO).

Therapie
De conferentie richt zich naar geestelijken, therapeuten, onderwijzers, psychologen en al degenen die met seksuele items te maken krijgen. Eerder onderzoek toonde al aan dat 17 procent van de Britse therapeuten, minstens één patiënt heeft geholpen om niet langer seksuele gevoelens te koesteren voor mensen van hetzelfde geslacht.

Controverse
Sprekers op de samenkomst zijn onder meer Joseph Nicolosi van de National Association for the Research and Therapy of Homosexuality (Narth). De man is een hevige bestrijder van homoseksuele uitingen. Eveneens aanwezig is de Amerikaanse psychiater Jeffrey Satinover, die ooit stelde dat homoseksualiteit 'fictie' is. Daarbij vindt hij het 'belachelijk rechten toe te kennen aan een groep mensen die niet bestaat'.  (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolly Parton - Jolene


Dolly Parton - Jolene

Een van de weinige liedjes die ik graag van haar hoor is Jolene

Om haar te beluisteren druk op de foto








Dolly Rebecca Parton (Sevierville (Tennessee), 19 januari 1946) is een Amerikaanse countryzangeres, tekstschrijfster en actrice.

Parton werd als vierde geboren in een gezin met twaalf kinderen. Haar ouders zijn Robert Lee Parton en Avie Lee Owens. Haar elf broers en zussen zijn Willadeene (dichter), David, Denver, Bobby, Stella (zangeres), Cassie, Larry (kort na de geboorte overleden), Randy (zanger), de tweeling Floyd (songwriter) en Freida (zangeres), en Rachel (actrice, getrouwd met Richard Dennison).

Ze groeide op in een arme familie op de tabaksboerderij van haar vader in de Great Smoky Mountains, bij Locust Ridge, Tennessee. Op twaalfjarige leeftijd verscheen ze op televisie in Knoxville en een jaar later nam ze haar eerste album op bij Gold Band Records (een klein lokaal platenlabel). Ook trad ze op in "The Grand Ole Opry". De dag nadat ze in 1964 haar school had afgerond vertrok ze naar Nashville.

Op 30 mei 1966 is zij in Ringgold (Georgia) getrouwd met Carl Dean (met wie ze nog steeds samen is) die een asfalteringsbedrijf leidde. Het paar heeft geen kinderen. Samen met haar man heeft zij vijf van haar jongere broers en zussen opgevoed. Dat heeft haar bij neefjes en nichtjes de bijnaam Aunt Granny (tante oma) opgeleverd.


Muziek

Zij startte haar carrière als zangeres bij een lokaal radio- en televisiestation in het oosten van Tennessee. Ze verhuisde naar Nashville in het midden van de jaren '60. In 1967 trokken haar zangkunsten de aandacht van Porter Wagoner, die haar vroeg om bij hem in de Porter Wagoner Show te komen. Hier bleef ze zeven jaar, en hun duetten werden beroemd. Begin jaren '70 overschaduwde zij Porter en in 1974 vertrok ze om zich volledig op haar solocarrière te richten. Over haar vertrek schreef ze toen "I Will Always Love You", dat een van haar grootste hits werd en later werd gecovered door Whitney Houston.

Parton vergaarde grote populariteit als zangeres en componist en won talrijke Country Music Awards in 1968, 1970, 1971, 1975 en 1976.

In 1977 won ze haar eerste Grammy Award, in de categorie beste vrouwelijke country performance met haar nummer "Here You Come Again." In 1980 won ze haar volgende twee Grammy's in de categorieën beste country nummer en beste vrouwelijke country performance. 8 Jaar later volgde nummer 4, in de categorie beste country performance in een duo of groep met het album Trio, dat ze in 1987 samen met Linda Ronstadt en Emmylou Harris heeft opgenomen. In 2000 won ze haar 5de Grammy, in de categorie beste samenwerking country met vocals met het nummer "After the Gold Rush" van het album "Trio II" dat ze (net als Trio) heeft opgenomen met Linda Ronstadt en Emmylou Harris.

Op 18 maart 2007 gaf Parton voor het eerst in 30 jaar een optreden in Nederland (in de IJsselhallen in Zwolle). Alle kaarten waren binnen een dag verkocht. Op 19 juni 2008 gaf de zangeres in het kader van haar Backwoods Barbie Tour opnieuw een concert in Nederland, ditmaal in Ahoy Rotterdam.




» Reageer (0)
20-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigen groentjes kweken is hot


Eigen groentjes kweken is hot


http://img25.imageshack.us/img25/8009/groententuin.jpg
 


Wie ergens een lapje grond teveel heeft, kan maar beter aan het tuinieren slaan. Door een moestuin te onderhouden kunnen tientallen tot honderden euro's bepaard worden. Volgens Netto.be zijn eigen groentjes kweken, een winstgevende maar vooral populaire bezigheid geworden.

Ontspannen
Eigen groentjes kweken doe je niet enkel voor de centjes. Ook het bezig zijn, het ontspannen en gezond eten, doen in deze hectische tijden terugkeren naar het tuinieren. Velt, de de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren, berekende dat je op 40 m², het equivalent kan oogsten van 920 euro groenten in de supermarkt.

Tuincentra
Een moestuin in een rendabele aangelegenheid en dat is te merken aan de tuincentra. Die kennen tegenwoordig een grotere stormloop voor tuinbenodigdheden. Ook worden er in de stad wachtlijsten aangelegd voor mensen die een lapje grond willen huren. In Groot-Brittannië, waar 100.000 mensen ingeschreven zijn op een wachtlijst om een stukje grond te krijgen, doen bepaalde bedrijven dit cadeau aan hun werknemers.

 

   http://img4.imageshack.us/img4/1058/mandje.jpg


Groentenabonnement

De Belg wil vooral gezond eten. Op het platteland kan de consument altijd aankloppen bij de lokale boer. Nog interessanter is het systeem van de groentenabonnementen. Voor een vaste prijs krijg je wekelijks een mand met verse biogroenten die vaak de dag zelf worden geoogst. Omdat er meerdere telers bij betrokken zijn, is de verscheidenheid vaak erg hoog.

Het systeem van de groentenabonnementen draait rond een 15 tal verdelers verspreid over Vlaanderen. Die telen zelf groenten of staan in als tussenpersoon voor kleinere bioboeren uit de buurt. Elke verdeler hanteert zijn eigen prijzen en manier van werken. Sommige aanbieders stellen wekelijks één groentenmand samen die ze voor een vaste prijs verkopen, anderen bieden een aantal pakketten waaruit je telkens kan kiezen. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Labrador ontfermt zich over verstoten wilde dieren


Labrador ontfermt zich over verstoten wilde dieren






Een Zuid-Afrikaanse Labrador staat op het punt wereldberoemd te worden. Het teefje is binnenkort te gast in de talkshow van Oprah Winfrey. Het dier blijkt immers over een uitzonderlijk moederinstinct te beschikken. De hond bracht inmiddels al zo'n dertig wilde dieren groot nadat die door hun ouders werden verstoten.







De labrador Lisha had zelf nooit puppy's, maar ze ontfermde zich intussen wel al onder meer over tijgerwelpjes, wilde zwijntjes, een dwergnijlpaard, egels, een wezel en een uil. Rob Hall, het baasje van Lisha, runt een ranch waar verstoten wilde dieren worden opgevangen. De Oudtshoorn's Cango Wildlife Ranch is ook wereldberoemd voor de kweekprogramma's die er worden opgezet.







Toeristen
Om geld in het bakje te krijgen, kunnen toeristen op de ranch in contact komen met allerhande wilde dieren. En precies hier is een belangrijke rol voor Lisha weggelegd. De hond heeft tot taak de wilde dieren te wennen aan de nabijheid van mensen zonder dat hun dierlijke instincten afgebot worden.







Vertrouwen
"Lisha is als het ware een brug tussen de wilde dieren en de mensen", zegt Rob Hall. "Wanneer de dieren merken dat Lisha niet bang is van de mensen, vertrouwen ze de bezoekers meteen een stuk meer", luidt het nog. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gat in de markt: wc-papier van wombatkak


Gat in de markt: wc-papier van wombatkak





Creative paper, een bedrijf in Tasmania maakt papier van wombatuitwerpselen, kan niet bijhouden met de productie. Of beter, Nugget, de wombat die de grondstof levert, kan niet bijhouden.

Nugget woont in het wildpark Cradle Mountain. Iedere dag worden zijn uitwerpselen naar de papierfabriek gestuurd, die ze dan koken en tot wc-papier verwerken. De toeristen zijn dol op het gadget, dat steevast uitverkocht is.

Koala
De firma heeft al geprobeerd z'n gamma uit te breiden met papier op basis van kangeroekak, maar dat werkte niet zo goed. Er is wel veel vraag naar wc-papier van koalakak, maar de uitwerpselen van die publiekslieveling zijn niet zo geschikt om papier van te maken.

De wombat is een koddig dier dat er uitziet als een kruising tussen een beer en een das. Het leeft in Oost-Australië en Tasmanië in loofverliezende bossen, ook in bergachtige streken.

Wombats leggen hun burchten het liefst aan in hellingen langs beekdalen. Hier gaan ze voornamelijk 's nachts op zoek naar hun voedsel: gras, zeggen, wortels en knollen. 's Winters kunnen ze ook overdag aangetroffen te worden. Ze zoeken dan naar voedsel of liggen in de zon.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse vorsers genezen blindheid met stamcellen


Britse vorsers genezen blindheid met stamcellen


http://img5.imageshack.us/img5/5928/blindv.jpg


Britse wetenschappers hebben uit stamcellen een therapie ontwikkeld die de meest voorkomende vorm van blindheid kan genezen, zo meldt de Sunday Times. Dat moet binnen zes tot zeven jaar uitmonden in een routine-ingreep van nauwelijks een uur, die dan algemeen toegankelijk moet zijn.

Maculaire degeneratie
De therapie behandelt maculaire degeneratie, een doorgaans leeftijdsgebonden oorzaak voor blindheid die wereldwijd miljoenen mensen treft, en nog verder dreigt te groeien naarmate de vergrijzing vordert.

De behandeling van de vorsers en chirurgen van het Londense University College en het oogziekenhuis van Moorfield vervangt de laag gedegenereerde cellen die blindheid veroorzaken (AMD) door nieuwe cellen, afkomstig van embryonale stamcellen. De stamcellen produceren replica's van de zieke cellen, die vervolgens gehecht worden op een kunstmatig membraan dat achteraan de retina wordt aangebracht.

Succesvolle tests
De vorsers, onder leiding van professor Pete Coffey, directeur van het Londense Project voor de Genezing van Blindheid, hebben door proeven aangetoond dat deze aanpak bij ratten met AMD werkt en hebben ook al succesvolle tests uitgevoerd op varkens. Uiteindelijk, aldus Coffey, zal de behandeling minder dan een uur vergen, zodat het zal gaan om een simpele dagopname.

Momenteel worden voorbereidingen getroffen om de therapie ook uit te testen op mensen. Gehoopt wordt dat die tests binnen twee jaar kunnen starten. Daarbij zou het gaan om het tweede klinische proefproject waarin stamcellen worden gebruikt op mensen. Het eerste, voor patiënten met verwondingen aan de ruggengraat, begint nog dit jaar in Amerika

Financiële steun
Farmagigant Pfizer zou deze week officieel aankondigen het project financieel te gaan ondersteunen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese Muur 290 kilometer langer dan gedacht


Chinese Muur 290 kilometer langer dan gedacht


De Chinese Muur is nog een stuk langer dan tot nu toe altijd werd aangenomen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek door de Chinese regering.



Rivieren en heuvels

Een uitgebreide studie van onder andere landkaarten en met infraroodtechniek gemaakte luchtfoto's bracht aan het licht dat de muur in totaal zo'n 290 kilometer langer was dan gedacht. Veel van de nieuwe ontdekte gedeelten van de muur gaan schuil onder zandophopingen, rivieren en heuvels.

Ming-dynastie
De nu in kaart gebrachte stukken van de Chinese Muur werden gebouwd tijdens de Ming-dynastie (1368 tot 1644) en werden opgetrokken ter bescherming tegen aanvallen uit het noorden. Met de bouw van de Chinese Muur werd ruim tweeduizend jaar geleden begonnen.

6.300 kilometer
Het onderzoek, waarvan nu de eerste resultaten bekend zijn gemaakt, loopt sinds twee jaar. Het komende jaar worden nog de gedeelten van de muur bestudeerd die werden opgetrokken gedurende de Qin- en de Han-dynastie, die respectievelijk aan de macht waren van 221 tot 206 voor Christus en van 206 tot 9 voor Christus. Met de resultaten van het nieuwe onderzoek is nu in totaal 6.300 kilometer muur in kaart gebracht. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaas van moedermelk als hapje op receptie


Kaas van moedermelk als hapje op receptie





Op de opening van een tentoonstelling in Londen werd kaas op basis van moedermelk gepresenteerd. De 'delicatesse' werd geserveerd op een droog koekje. Dat meldt The Daily Express.

Eerste contact
Bedenker van het merkwaardige hapje is de Mexicaanse kunstenaar Raul Ortega Ayala. Zijn expositie kreeg de naam 'Alejandra Ortiz-Reynoso', naar de vrouw die de moedermelk geschonken heeft. Het opzet van de artiest is "ons eerste contact met voedsel te exploreren".

Traditioneel
"Ayala maakt de kaas op traditionele wijze", zegt een woordvoerster van de kunstenaar. "De melk werd op vrijwillige basis ter beschikking gesteld".

Laatste avondmaal
Het volgende project van Ayala wordt weer iets bijzonders. De kunstenaar wil de laatste maaltijd van presidenten, bekende figuren, massamoordenaars en holbewoners recreëren. Smakelijk.(br.hln)




» Reageer (0)
19-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lesbische boerin zoekt vriendin 'Boer zkt vrouw'


Lesbische boerin zoekt vriendin 'Boer zkt vrouw'


http://www.nieuwsblad.be/Assets/Images_Upload/2009/04/18/090417_boerzkt.jpg.250.jpg


Primeur in de vijfde reeks van het VTM-programma Boer zkt vrouw: boerin Conny Van der Veken uit Meer is lesbisch.

De 43-jarige Conny runt een mestkalverenbedrijf in het Antwerpse Meer. Na een relatie van zeventien jaar is ze sinds anderhalf jaar vrijgezel. 'Dat ik me heb ingeschreven voor het programma, heeft met mijn vriendinnen te maken. Zij vonden dat ik wat vaker buiten moest komen.'

Opmerkelijk: Conny heeft drie kinderen. Zij is niet de biologische moeder. 'Via een donor en in-vitrofertilisatie heeft mijn vorige vriendin eerst een tweeling, die nu 16 is, en twee jaar later een dochter gekregen. Sinds onze wegen scheidden, wonen ze een week bij mij en een week bij haar. Uiteraard heb ik mijn deelname met hen besproken en ja, een nieuwe mama zien ze best wel zitten.'

Of Conny denkt dat lesbisch Vlaanderen zit te wachten om in de boerenstiel te stappen? 'Mocht ik mijn droomvrouw vinden en zij is bereid in het bedrijf mee te werken, dan is dat natuurlijk fantastisch. Heeft zij evenwel een job, dan kan ze die uiteraard houden. Ik zoek geen extra werkkracht, hé!'

Dat ze straks tussen negen mannen op zoek moet naar een vrouw, schrikt Conny niet af. 'Ik heb veel mannelijke vrienden en de landbouw is ook een mannenwereld. Ik kan daarin best mijn mannetje staan. Natuurlijk zullen er allicht kerels tussen zitten die me ervan willen overtuigen het toch nog eens met een man te proberen, maar dat ben ik ondertussen gewoon. Ik verwacht trouwens ook van mannelijke kijkers reacties te zullen krijgen, al hoop ik natuurlijk op dames.'

Conny is nogal gehecht aan haar kalfjes. 'Ik praat tegen die beestjes en ze reageren daar ook op. Het spreekt dan ook voor zich dat wanneer zo'n dier ziek is, je niet even de deur achter je dichttrekt en zegt nu gaan wij samen eens iets leuks doen. Die nieuwe vriendin zal me toch een beetje moeten delen met mijn kalfjes.'  (br.Het Nieuwsblad )




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kapsel: Vind jouw perfecte stijl




Kapsel: Vind jouw perfecte stijl



http://img399.imageshack.us/img399/5669/chanelgggpo3.jpg



Naar de kapper gaan is nooit een gemakkelijke, rustgevende opgave. Je bent je al dagen aan het opjagen over de juiste kleur, snit, en krijgt 's nachts nachtmerries van een vreselijk eindresultaat. Wij proberen de kapperstress te verminderen en zetten enkele handige tips op een rijtje.

Bereid je allereerst goed voor op je kappersbezoek. Bedenk jezelf welk model je graag zou willen hebben, op wie je wil lijken, en knip enkele foto's uit, die jij mooi vindt. Hoe meer beeldmateriaal, des te beter de kapper een beeld kan vormen van jouw wensen en verlangens.

Probeer vooraf de vorm van je gezicht te bepalen. Sommige kapsels zullen je vormen nu eenmaal niet flatteren. Heb je eerder een rond gezicht, ga dan voor de 'uitgedunde' look. Geen opgeborstelde pony, of bobcoupes die onder de kaaklijn komen voor jou. Ook een grote krullenbos kan je beter vermijden. Ga daarentegen voor langere coupes, waarbij je het haar minstens achter je oren kan strijken.

Vierkante gezichten staan prachtig met laagjes. Deze maakt de omlijning van het gezicht zachter, en geeft je gezicht een mooie ronding. Krulbossen vermijden beter te korte kapsels, waarbij de vierkante kaaklijn duidelijk zichtbaar is.

Hartvormige en ovale gezichten kunnen erg volumineus gaan met veel textuur en beweging. Een zachte bob is een prachtige coupe voor deze gezichtsvorm. Lange gezichten kunnen dan weer perfect wegkomen met korte laagjes en opgeknipte bobcoupes. Probeer het haar wel steeds dicht bij het gezicht te houden om het gezicht niet nog langer te laten lijken.

Hou je tenslotte niet teveel vast aan regeltjes. Wil je echt voor zwart haar gaan, en is ook je kapper te vinden voor het idee? Ga er dan voor. Wist je dat de prachtige zwartharige Dita von Teese eigenlijk hoogblond haar heeft!  (br.She)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zo teder zo mooi



http://img10.imageshack.us/img10/9047/jenniferaniston.jpg


kon ik maar dichten
met satijnen woorden
die klinken als stilte
in frisgroene klanken

als bessen en kersen
in het klankrijk van de lente
de grauwzwarte  teksten
van grommende golven

in kabbelend geruis
zou ik verdrijven met
lila woorden van
liefde en passie

ik zou je bedelven
onder kleuren en klanken
van lenige woorden
je neervlijen op mijn vers

zo teder zo mooi
als nooit iemand eerder
heeft gedicht
ik zou het je sturen
en daarna sterven




» Reageer (0)
18-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je tenen over jezelf vertellen


Wat je tenen over jezelf vertellen


http://img9.imageshack.us/img9/6263/mooievoeten.jpg



De meeste mensen weten wat handlezen is, dus als je eens iets nieuw wil proberen, is voetlezen misschien iets voor jou. De Britse Jane Sheehan beoefent al jaren reflexologie en zegt dat je voeten heel wat geheimen verbergen, zij kan die onthullen.

Depressie en verantwoordelijkheden
"Ik kan je niets over je toekomst vertellen, maar ik kan wel je verleden en je heden zien. Als mensen bijvoorbeeld depressief zijn, verdelen ze al hun gewicht naar het voorste deel van hun voeten wanneer ze wandelen. Dan maakt hun teenzolen donkerder. Een andere test is de kleur van je voeten te vergelijken met de huid net boven de enkel. Als je voeten bleker zijn, dan wijst dat op vermoeidheid en een zwakke bloedcirculatie. Geelheid betekent dat iemand het beu is, eelt op de voetbal net onder de kleine teen is een teken dat de persoon te veel verantwoordelijkheden heeft", aldus Sheehan.



  http://www.hln.be/static/FOTO/pe/17/4/12/media_l_897672.jpg



Blozende tenen

Sheehan gaat verder: "Heel sterke emoties zijn merkbaar in je hele lichaam. We vinden het normaal dat stress zich manifesteert in je hoofd, nek of maag. Maar deze gevoelens uiten zich ook in de voeten. Wist je dat als je je schaamt voor iets, dat je grote tenen dan blozen? Voeten met veel eelt vertellen ook iets. Je kunt jezelf afvragen waarom iemand ervoor kiest om steeds te nauwe schoenen te dragen. Maar ook de vorm van je tenen geven iets weg over je persoonlijkheid. De tweede teen van je rechtervoet toont wat je wil in het leven. Als je alles hebt wat je hart begeert , zal deze de grond raken. Wanneer dat niet zo is, vind je een spleet tussen je tweede en derde teen. Dat betekent dat je jezelf wil afzonderen van je emoties. Je vierde teen gaat over relaties. Als mensen over geliefden praten, zullen problemen zich hier uiten in een onvrijwillige stuiptrekking."

Geheimen
Veel van de traditionele artsen vinden reflexologie regelrechte onzin. Maar Sheehan schreef al twee boeken over het onderwerp en geeft tal workshops. Ze zegt dat mensen nog maar de helft weten over wat onze voeten geheimhouden. "We hebben 26 beenderen en 3000 zenuwuiteinden in onze voeten. Er is dus heel wat activiteit daar." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn roodharige vrouwen echt wilder in bed?


Zijn roodharige vrouwen echt wilder in bed?




Stereotypen zijn een manier om de wereld om ons heen in te delen en gemakkelijk te vatten. Alleen, niet alle stereotypen kloppen. Psycholoog Geoff Rolls weerlegt of bevestigt in een nieuw boek enkele van deze hardnekkige geruchten. Zoals deze: zijn roodharige vrouwen echt zo wild in bed?

Meer partners en meer seks
Veel onderzoek is er nog niet gebeurd, maar het weinige dat er is lijkt de stelling te bevestigen. Uit Duits onderzoek van Werner Habermehl bleek dat roodharige vrouwen een actiever seksleven hadden dan blondines of brunettes. Ze hadden ook meer partners en meer seks dan gemiddeld.

Associaties
Een deel van de reputatie van roodharigen komt voort uit de associaties die mensen maken rond de kleur rood. Warmte, passie, liefde, vuur en gevaar zijn de meest voorkomende, en dat werkt in op ons allemaal. We leren al heel vroeg in ons leven waar die kleuren voor staan, en die denkreflex wis je niet zomaar.

Zelfs ons lichaam reageert sterk op het kleur rood: ons hart begint er spontaan sneller van te slaan en onze bloeddruk stijgt.

Fysiek verschil?
De vraag is dus of roodharigen meer seks hebben doordat ze zich (en anderen hen) (onbewust) associëren met passie en vuur of omdat er werkelijk een fysiek verschil is. Tenslotte zijn roodharigen heel gevoelig aan felle zon én aan pijn. Roodharigen krijgen tot 20 procent meer pijnstillers. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Koninklijke Serres zijn open voor het publiek.


De Koninklijke Serres zijn open voor het publiek.



http://img5.imageshack.us/img5/9320/koninklijkeserres3.jpg




Van 17 april tot 10 mei 2009 zijn de Koninklijke Serres open voor het publiek. Met deze oude traditie wenst ons koningspaar een juweeltje van het Belgisch erfgoed voor iedereen toegankelijk te maken en zo hun liefde voor bloemen en planten met iedereen te delen.

De Koninklijke Serres behoren tot de belangrijkste 19de-eeuwse monumenten van België. Ze zijn volledig uit metaal en glas opgetrokken, wat voor die tijd een merkwaardige vernieuwing betekende. De serres bevatten een belangrijke verzameling planten en bloemen, waaronder een aantal exotische variëteiten. Vooral de verzameling camelia's is noemenswaardig.




http://img5.imageshack.us/img5/2337/koninklijkeserres1.jpg



Hieronder vindt u de data en uren waarop de serres kunnen bezocht worden.

Vrijdag 17 april van 20.00 u tot 22.00 u
Zaterdag 18 april van 09.30 u tot 16.00 u  en van 20.00 u tot 22.00 u
Zondag 19 april van 09.30 u tot 16.00 u van 20.00 u tot 22.00 u
Dinsdag 21 april van 09.30 u tot 16.00 u enkel voor personen met een handicap
Woensdag 22 april van 09.30 u tot 16.00 u
Donderdag 23 april van 09.30 u tot 16.00 u
Vrijdag 24 april van 13 00 u tot 16.00 u en van 20.00 u tot 22.00 u
Zaterdag 25 april van 09.30 u tot 16.00 u van 20.00 u tot 22.00 u
Zondag 26 april van 09.30 u tot 16.00 u van 20.00 u tot 22.00 u
Dinsdag 28 april van 09.30 u tot 16.00 u
Woensdag 29 april van 09.30 u tot 16.00 u
Donderdag 30 april van 09.30 u tot 16.00 u
Vrijdag 1 mei van 13 00 u tot 16.00 u en van 20.00 u tot 22.00 u
Zaterdag 2 mei van 09.30 u tot 16.00 u en van 20.00 u tot 22.00 u
Zondag 3 mei van 09.30 u tot 16.00 u en van 20.00 u tot 22.00 u
Dinsdag 5 mei van 09.30 u tot 16.00 u
Woensdag 6 mei van 09.30 u tot 16.00 u
Donderdag 7 mei van 09.30 u tot 16.00 u
Vrijdag 8 mei van 13.00 u tot 16.00 u en van 20.00 u tot 22.00 u
Zaterdag 9 mei van 09.30 u tot 16.00 u en van 20.00 u tot 22.00 u
Zondag 10 mei van 09.30 u tot 16.00 u en van 20.00 u tot 22.00 u

Elke maandag is sluitingsdag.

Andere praktische gegevens:

Ingang en uitgang: langs de erehekken van het Kasteel van Laken, Koninklijke Parklaan.

Parking: rechtover het Kasteel van Laken, Vorstenhuislaan.

Personen met een handicap: Op 21 april is het bezoek uitsluitend voorbehouden voor personen met een handicap. De installaties die het gebruik van de talrijke trappen mogelijk maakt voor de rolstoelgebruikers en andere personen met een handicap worden alleen op 21 april geplaatst. Het is aanbevolen dat personen in een rolstoel zich laten begeleiden door een valide persoon.

Parcours: Het parcours biedt zicht op een deel van het park van het kasteel. U kunt ook het atelier van koningin Elisabeth bezoeken en nieuwe of gerestaureerde kunstwerken van de koninklijke verzameling bezichtigen.

Toegangsprijs: 2,50 euro per persoon (gratis onder 18 jaar). De opbrengst gaat volledig naar het Hulpfonds van de Koningin, restauratiewerk en de aanschaf van kunstwerken van de koninklijke verzameling.

Koninklijke Crypte: Vanaf zaterdag 18 april tot en met zondag 10 mei (behalve op maandag), zullen ook de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Laken en de Koninklijke Crypte toegankelijk zijn voor het publiek van 11.00 u tot 17.00 u.
 


http://img10.imageshack.us/img10/8683/koninklijkeserres.jpg





» Reageer (0)
17-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oprah nodigt Susan Boyle uit

Oprah nodigt Susan Boyle uit

Om haar te beluisteren druk op de foto...ongelooflijk mooie stem







Susan Boyle is door Oprah Winfrey uitgenodigd in haar show. De hype rond de inmiddels 48-jarige Schotse, die de hele jury van 'Britain's Got Talent' wist stil te krijgen met haar stem, neemt steeds grotere vormen aan.

Na de Britten won ze zelfs snel de harten van Hollywodsterren als Demi Moore en haar man Ashton Kutcher

Ze is al geïnterviewd door grote Amerikaanse tv-shows als 'Good Morning America', stond op de voorpagina van de Washington Post en nu staat dus ook Oprah Winfrey te popelen om de alleenstaande werkloze in haar programma te ontvangen.

Inmiddels hebben al ruim 12 miljoen mensen het YouTube-filmpje bekeken van Susans vertolking van 'I Dreamed A Dream' uit 'Les Misérables'.

Jurylid Simon Cowell denkt, nu de uitnodiging van Oprah er ligt, dat Boyle grote kans maakt op een nummer-1 notering in Amerika met haar geplande nieuwe album. Dit weekend moet ze optreden in de volgende ronde van 'Britain's Got Talent'. Waarschijnlijk zingt ze dan uit de musical 'Whistle Down The Wind'. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond Obama nu al ster in eigen boek


Hond Obama nu al ster in eigen boek








Bo, de nieuwe hond van de Amerikaanse president Barack Obama, is nog maar pas aangekomen in het Witte Huis of hij krijgt al een eigen boek. Vanaf volgende week is de hond de ster van het kinderboek 'Bo, America's Commander In Leash'.

Spannend avontuur
In het boek beleeft de hond een spannend avontuur terwijl hij alle plaatsen in het Witte Huis leert kennen. Ook Barack en Michelle Obama krijgen een rol in het boek, evenals senator Ted Kennedy en vicepresident Joe Biden. De dochtertjes van Obama zijn afwezig omdat de auteur hun privacy wou respecteren.

Waterhond
Schrijver Naren Aryal is al twee maanden met het project bezig. De prentjes van de hond moest hij nog open laten tot de First Dog eindelijk gekozen was. Bo is een Portugese waterhond en sinds hij naar het Witte Huis trok, is de vraag naar het hondenras in kennels met 125 procent gestegen. (br.hln)








» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!