Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




17-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oprah nodigt Susan Boyle uit

Oprah nodigt Susan Boyle uit

Om haar te beluisteren druk op de foto...ongelooflijk mooie stem







Susan Boyle is door Oprah Winfrey uitgenodigd in haar show. De hype rond de inmiddels 48-jarige Schotse, die de hele jury van 'Britain's Got Talent' wist stil te krijgen met haar stem, neemt steeds grotere vormen aan.

Na de Britten won ze zelfs snel de harten van Hollywodsterren als Demi Moore en haar man Ashton Kutcher

Ze is al geïnterviewd door grote Amerikaanse tv-shows als 'Good Morning America', stond op de voorpagina van de Washington Post en nu staat dus ook Oprah Winfrey te popelen om de alleenstaande werkloze in haar programma te ontvangen.

Inmiddels hebben al ruim 12 miljoen mensen het YouTube-filmpje bekeken van Susans vertolking van 'I Dreamed A Dream' uit 'Les Misérables'.

Jurylid Simon Cowell denkt, nu de uitnodiging van Oprah er ligt, dat Boyle grote kans maakt op een nummer-1 notering in Amerika met haar geplande nieuwe album. Dit weekend moet ze optreden in de volgende ronde van 'Britain's Got Talent'. Waarschijnlijk zingt ze dan uit de musical 'Whistle Down The Wind'. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond Obama nu al ster in eigen boek


Hond Obama nu al ster in eigen boek








Bo, de nieuwe hond van de Amerikaanse president Barack Obama, is nog maar pas aangekomen in het Witte Huis of hij krijgt al een eigen boek. Vanaf volgende week is de hond de ster van het kinderboek 'Bo, America's Commander In Leash'.

Spannend avontuur
In het boek beleeft de hond een spannend avontuur terwijl hij alle plaatsen in het Witte Huis leert kennen. Ook Barack en Michelle Obama krijgen een rol in het boek, evenals senator Ted Kennedy en vicepresident Joe Biden. De dochtertjes van Obama zijn afwezig omdat de auteur hun privacy wou respecteren.

Waterhond
Schrijver Naren Aryal is al twee maanden met het project bezig. De prentjes van de hond moest hij nog open laten tot de First Dog eindelijk gekozen was. Bo is een Portugese waterhond en sinds hij naar het Witte Huis trok, is de vraag naar het hondenras in kennels met 125 procent gestegen. (br.hln)








» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man traint wilde vossen om op achterste poten te staan


Man traint wilde vossen om op achterste poten te staan






In het Engelse Derby heeft een gepensioneerde man wilde vossen zover gekregen dat ze kunstjes uitvoeren in ruil voor voedsel. Richard Lavelle begon de vossen vijf jaar geleden restjes te voederen, en nu staan er elke dag tot zeven exemplaren aan zijn achterdeur te wachten op lekkers.

Tweede generatie
"Een vos had wat kleintjes in een hol achteraan de tuin van de buren," legt hij uit, "dus ik gaf ze af en toe wat eten. Toen de moeder stierf, bleven de kleintjes naar mijn hof komen. Nu krijg ik de tweede generatie over de vloer." De dieren zijn zo gewend aan hun dagelijkse portie hesp en kalkoen, dat ze zelfs braaf op de oprit blijven wachten wanneer Richard er niet is.

Kunstjes
De 80-jarige weduwnaar wou de dieren aanvankelijk leren zitten als honden, maar dat bleek geen succes. Hij kreeg de dieren wel zover dat ze op hun achterste poten gaan staan door met hapjes boven hun koppen te zwaaien. "Ze kosten me een fortuin aan voedsel maar ik zie ze graag," legt Richard uit. "Ik vind het geweldig dat ik ze kan helpen". Ook de buren zijn blij met de voederkunsten van de man. "Nu graven de vossen onze tuinen tenminste niet overhoop op zoek naar voedsel", klinkt het.

Straf
Experts vinden de truc van Richard bijzonder straf. Vossen zijn namelijk extreem moeilijk te trainen, en blijven meestal ver weg van mensen, meldt de Daily Mail. De dierenbescherming raadt wel af wilde dieren te voederen. "Ze kunnen afhankelijk van je worden, en wat gebeurt er dan als je verhuist?", zegt woordvoerster Helen Briggs. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweed maakt fortuin op beurs met statiegeld bierblikjes


Zweed maakt fortuin op beurs met statiegeld bierblikjes



(archieffoto)
(archieffoto)


Dertig jaar lang liep hij op straat, gekleed in lompen. Hij vulde zijn dagen met het verzamelen van achtergelaten bierblikjes en elke dag liep hij ook eens langs in de bibliotheek. Hij las er dan de kranten. De inwoners uit Skellefteå kenden hem allemaal. Hij was een deel van het straatbeeld geworden. Maar de 'blikjesman' had een groot geheim. Een geheim dat hij pas na zijn dood vrij gaf. Curt Degerman speelde op de beurs en had een miljoen euro vergaard, een huis en 124 goudstaven.

"Beurs was zijn speelterrein"
Met zijn fiets aan de hand en gekleed in een blauwe jas en een kapotte broek, slenterde hij ganse dagen rond in de straten van het Zweedse stadje. Hij schuimde alle vuilnisbakken af op zoek naar wat lege bierblikjes. "Maar hij ging ook elke dag naar de bibliotheek om er de zakenkranten te lezen. Zelf kocht hij er geen, hij wilde er geen geld aan besteden", vertelt een neef van de man aan de krant Expressen. "Hij kende de beurskoersen als geen ander, de beurs was zijn speelterrein." De basis voor zijn fortuin legde hij met het geld dat hij vergaarde met de blikjes. Voor elk ingeleverd blikje kreeg hij statiegeld en met die centen speelde hij op de beurs. De 'blikjesman' had ook 124 staven goud gekocht en had ook een kast van een villa op zijn naam staan. De man overleed aan een hartaanval in zijn slaap en liet zijn woning na aan zijn neef. Hij was de enige die hem nog kwam opzoeken. "Curt leefde heel sober maar hij was intelligent", besluit zijn neef.  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veiligheidshesjes vanaf 1 juni verplicht in auto


Veiligheidshesjes vanaf 1 juni verplicht in auto




Vanaf 1 juni 2009 moet een retro-reflecterend veiligheidshesje deel uitmaken van de verplichte uitrusting van wagen. Daarmee komt een einde aan de onduidelijkheid rond het veiligheidshesje. Sinds februari 2007 was het hesje namelijk wel verplicht als je op een autosnelweg of autoweg uitstapte bij pech, maar het behoorde nog niet tot de verplichte veiligheidsuitrusting van de wagen. Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe is tevreden dat de patsituatie binnenkort tot het verleden behoort.

Vanaf 1 juni 2009 behoort het veiligheidshesje dus tot de verplichte veiligheidsuitrusting van de wagen, net als de gevarendriehoek, het verbandkistje en de brandblusser. "Om ervoor te zorgen dat de bestuurder effectief zijn vestje draagt, is het noodzakelijk dat hij dit vestje ook verplicht aan boord heeft, wat dan ook zal worden gecontroleerd door de centra voor autokeuring en autocars", stelt staatssecretaris Schouppe. (br.hln)




» Reageer (0)
16-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eeneiige tweeling

Eeneiige tweeling

http://img16.imageshack.us/img16/3384/large296617.jpg

Een eeneiige (monozygote) tweeling ontstaat doordat er niet, zoals normaal gesproken, een enkel embryo ontstaat uit celdelingen van de bevruchte eicel, maar bij een van de eerste delingen twee losse groepjes cellen ontstaan die ieder uitgroeien tot een apart embryo.

Hierdoor ontstaan er twee individuen. Omdat het DNA van de embryo's precies gelijk is, doordat ze uit dezelfde bevruchte eicel komen, zijn deze individuen genetisch identiek aan elkaar. De twee personen van een eeneiige tweeling zijn dus ook altijd van hetzelfde geslacht. Toch komt het in zeer uitzonderlijke gevallen voor dat een eeneiige tweeling van verschillend geslacht is. Meestal is dit het gevolg van de oneven splitsing van een zygote met het Klinefelter syndroom (XXY). Dit resulteert in tweelingen waarvan een van de individuen een man is met een X en een Y chromosoom en de ander een vrouw met maar 1 X chromosoom (XO) en dus lijdt aan het Turner syndroom.


Het uiterlijk is hetzelfde, hoewel gespiegeld ook voorkomt. Dit komt regelmatig voor. Denk hierbij aan een bepaald kenmerk dat bij het ene kind links zit en bij het andere kind rechts. Bijvoorbeeld een kruin.


Ook kan het voorkomen dat het ene kind linkshandig is en het andere rechtshandig. In extremere gevallen zijn zelfs de organen gespiegeld. Hierbij wijst de punt van het hart bij het ene kind gewoon naar links terwijl het bij het andere kind naar rechts wijst. Ook lever en andere organen zijn dan gespiegeld.


Een eeneiige tweeling wordt vaak een identieke tweeling genoemd. Dit is eigenlijk een incorrecte benaming. De tweeling is namelijk nooit geheel identiek. Het DNA misschien wel maar door de invloed van de omgeving ontstaan er verschillen. Zo kan het ene kind bijvoorbeeld dikker zijn dan het andere of kunnen er groeiverschillen zijn.

Vlak na de geboorte is vaak een individu van de tweeling groter dan de ander. Dit kan komen door verschil in voedselopname in de baarmoeder of gebrek aan ruimte. Vaak wordt de groeiachterstand in de loop van de tijd wel ingehaald. Eveneens is het mohelijk dat bij een eeneiige tweeling een van de twee een aangeboren afwijking heeft, terwijl de ander daar geen last van heeft. Dit heeft dan niets te maken met het genetisch materiaal, maar puur met de individuele ontwikkeling van het embryo.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe heter, hoe beter


Hoe heter, hoe beter


 


Als je op een zaadje van een chilipeper bijt, beginnen je ogen spontaan te tranen en kun je het brandende gevoel 5 uur later nog voelen. Maar deze pepertjes maken je eten niet alleen pittiger, wetenschappers verrichtten al verschillende onderzoeken waaruit bleek dat ze ontzettend gezond zijn.

Huid
Vreemd genoeg helpen chilipepers mensen tijdens de zomer af te koelen. Ze zorgen ervoor dat je gaat zweten en doen bloed naar je gezicht stromen. Je lichaam koelt af wanneer het zweet verdampt. Zo kunnen de pepertjes ook helpen om pijn te verlichten bij huidziekten als psoriasis, gordelroos, artritis en ernstige brandwonden.

Hersenen
Chilipepers bevatten capsaïcine, dat is het bestanddeel wat de sterke smaak bepaalt. Als je ze eet, stimuleert deze stof pijnreceptoren in de mond en keel. Eens die geactiveerd zijn, sturen de receptoren een boodschap naar de hersenen, waarop deze reageren door de hartslag te verhogen, zweet te produceren en endorfine aan te maken. Deze stof stimuleert de productie van gelukshormonen, wat de natuurlijke pijnstillers van je lichaam zijn.


   http://img7.imageshack.us/img7/2050/pepertjes.jpg



Spijsvertering

Chilipepers verzachten en reinigen het spijsverteringssysteem. Verder stimuleert het de productie van goede verteringssappen. Als laatste zou het helpen af te vallen omdat bepaalde bestanddelen het metabolisme een boost geven.

Immuunsysteem
Rode chilipepers bevatten veel caroteen en vitamine C, meer dan citroenen zelfs. Daarnaast zijn ze een goede bron van vitamine B6 en zitten ze boordevol magnesium, kalium en ijzer, zo versterken ze het immuunsysteem.

Hart en vaten
Als laatste blijkt dat de pepertjes ervoor zorgen dat slechte cholesterol minder snel hartziekten veroorzaakt.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haarverf kan gevaarlijke allergische reactie veroorzaken

Haarverf kan gevaarlijke allergische reactie veroorzaken

http://img4.imageshack.us/img4/429/haarverf.jpg

Haarverf bevat vaak PPD, een chemische stof die bij 7 procent van de mensen een ernstige allergische reactie veroorzaakt. Hierdoor gaat je hoofd zwellen, waardoor je ademhalingsproblemen kunt krijgen en zelfs sterven.

PPD
De 15-jarige Britse Carla Harris stond doodsangsten uit nadat ze thuis haar kapsel zelf kleurde met L'Oreal Recital. 5 dagen leek haar hoofd op een ballon, haar gezicht zwol op en verdubbelde in formaat. PPD, de stof verantwoordelijk voor deze allergische reactie, is in Europa verboden in middelen die direct op de huid worden aangebracht. Maar het mag nog wel in haarverf gebruikt worden, je vindt dit bestanddeel in twee op de drie haarkleurmiddelen. Nu willen Carla en haar moeder dat het gebruik van PPD verboden wordt.

Sterfgevallen
Carla voerde een allergische test uit dat in het doosje zat, maar daar reageerde ze niet op. "Toen ik het op mijn hoofd aanbracht, begon mijn huid verschrikkelijk te jeuken. De volgende ochtend begon mijn hoofd te zwellen, dus nam ik pillen. Ik zocht informatie op internet en ontdekte dat mensen erdoor zijn gestorven omdat de zwelling ook kan overslaan op je tong en keel." Haar moeder vindt het schandalig dat deze chemische stof in haarverf mag zitten. "Carla kon niets meer zien. Voordien had ze haar kapsel al gekleurd, maar toen reageerde ze normaal op de verf."

Instructies en waarschuwingen
Een enquête uit 2007 ontdekte dat 7,1 procent van de mensen die haarkleurmiddelen op basis van PPD gebruikte, allergisch reageerden. Een vertegenwoordiger van L'Oreal: "We zetten heel duidelijke instructies en waarschuwingen op onze verpakkingen, er zit zelfs een allergietest in. Deze reactie komt slechts heel uitzonderlijk voor."

Brandwonden
Ook Susan Taylor reageerde fel op een haarverf. Ze liep brandwonden op aan haar hoofd, gezicht en nek, ook zwol haar hoofd op nadat ze Garnier Nutrisse aanbracht. "Mijn huid jeukte gedurende een ganse week en ik zag er niet uit door de wonden. Het was verschrikkelijk, ik durfde zelfs het huis niet uit. Ondanks de medicatie die ik nam, wilde de zwelling niet afnemen. Ik kleur mijn haar al sinds ik 17 ben, ik heb zelfs al hetzelfde product gebruikt, maar dit is de eerste keer dat ik zoiets verschrikkelijk meemaak.

» Reageer (0)
15-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doe zoals de farao's: drink kruidenwijn om te genezen


Doe zoals de farao's: drink kruidenwijn om te genezen


http://img17.imageshack.us/img17/4472/thee.jpg



De Egyptenaren dichtten kruiden geneeskrachtige eigenschappen toe. Om hun farao's te behandelen mengden ze wijn met de kruiden. Daartoe vonden wetenschappers onlangs bewijzen.

De traditie om een wijn met kruidnagel te drinken 'om te genezen' komt dus niet uit de lucht vallen: het is een traditie die meer dan 5.000 jaar oud is.

Dat toonden wetenschappers onder leiding van Patrick E. McGovern van de universiteit van Pennsylvania na een chemische analyse van stukken aardewerk.

Boomhars
De meest bekende remedie is boomhars met wijn. Dit drankje zou ziektes voorkomen en werd ook in het oude China en de middeleeuwen nog overal gebruikt.

De Egyptenaren zwoeren bij kruidenmengelingen in wijn, bier of andere vloeistoffen. De wetenschappers vonden sporen van bonenkruid, wormkruid en dragon. Ook salie, thijm, koriander, munt, citroenmelisse en senna werden teruggevonden.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe hond Barack Obama


Nieuwe hond Barack Obama


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/0/8/8/album_large_896078.jpg



Barack Obama en zijn familie hebben een nieuwe huisgenoot: de zes maanden oude Portugese waterhond Bo. "Ik heb eindelijk een vriend", grapte de Amerikaanse president. Hij verwees daarmee naar een uitspraak van voormalig president Truman. Die zei dat je pas een vriend hebt in Washington, als je een hond aanschaft.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/18/7/7/album_large_896077.jpg





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruiden laten massaal borsten vergroten voor trouwdag


Bruiden laten massaal borsten vergroten voor trouwdag


 


Britse plastische chirurgen zeggen dat er steeds meer vrouwen een borstvergroting laten uitvoeren om zo te kunnen stralen op hun trouwdag. Een nieuwe trend van sexy trouwjurken zou de oorzaak zijn.







Korset

Sinds januari steeg in Groot-Brittannië het aantal bruiden dat grotere borsten wil voor haar trouwdag met 75 procent. 60 procent van hen zegt dat ze met de operatie er op hun best willen uitzien voor hun huwelijk. Volgens trouwplanners zijn de laatste trends bij trouwjurken hier verantwoordelijk voor. De traditionele bruidsjapon met korset en grote rok met sleep die heel wat probleemgebieden als borsten en buikje verdoezelt, is niet namelijk langer populair bij toekomstige bruiden.

Sexy
Vrouwen willen er goed uitzien in hun meer verhullende en minder flatterende jurken. Maria Yiannikaris is eigenares van een bruidswinkel in Londen: "Steeds meer vrouwen zeggen dat ze moeten wachten met hun pasbeurt. Als ze terugkomen, wordt meteen duidelijk waarom. Ze hebben plots veel grotere borsten. De laatste twee jaar verkoop ik veel meer glamoureuze jurken, ze benadrukken het slanke vrouwenlichaam. Tien jaar geleden mocht een bruidje allesbehalve sexy zijn. Maar nu willen vrouwen hun mooie figuurtje tonen. Eigenares van een bruidswinkel in Wimbledon Katy Kearns: "Vroeger hadden vrouwen een jurk met een korset, wat ongeveer elke vrouw staat, onafhankelijk van de grootte van je borsten of je buikje. Nu is willen ze trouwen in een heel lichte, vrouwelijke jurk met kant."







Teleurstellen

De Britse keten van cosmetische ziekenhuizen SurgiCare verrichte 105 borstvergrotingen in januari, maar in april stijgt dat naar 183. Veel vrouwen willen er goed uitzien voor hun zomerbruiloft. Manager Mark Bury: "Ik heb al veel vrouwen teleurgesteld door te zeggen dat ze niet op tijd zullen hersteld zijn voor hun huwelijk. Het genezingsproces neemt ongeveer 6 weken in beslag, je moet 3 maanden rekenen voor het beste resultaat." (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotelbaas tovert wijnvaten om tot slaapkamers


Hotelbaas tovert wijnvaten om tot slaapkamers










Wie na een nachtje doorzakken zijn/haar roes op een originele manier wil uitslapen, kan altijd terecht in het Nederlandse Stavoren. Daar is een hotelbaas immers op het lumineuze idee gekomen om reusachtige wijnvaten om te toveren tot slaapkamers. "Een vriend grapte dat ze groot genoeg waren om in te slapen", aldus zakenman Bauke Kolk. "Ik maakte er een deur in, plaatste er bedden bij en nu ziet het er geweldig uit." Het concept slaat zo aan dat er nog een tiental vaten extra op komst zijn.

Over een indringende Beaujolais-geur hoeft u zich naar verluidt niet de minste zorgen te maken, want de tonnen zijn duchtig gezandstraald. En vermits de ruimte plaats biedt voor twee bedden, heeft ook uw partner niet de minste uitvlucht meer om een weekendje 'culinair verantwoord overnachten' te weigeren.(br.hln)



» Reageer (0)
14-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezittingen van Michael Jackson onder de hamer


Bezittingen van Michael Jackson onder de hamer


 


Meer dan duizend voorwerpen uit het bezit van popidool Michael Jackson, waaronder met kristallen bezette handschoenen en meubelen van zijn Neverland-ranch, komen onder de hamer. Vanaf dinsdag zal een aantal persoonlijke objecten en souvenirs in Beverly Hills kunnen bezichtigd worden. De veiling heeft volgens veilinghuis Julien's van 22 tot 25 april plaats. De organisatoren verwachten een opbrengst van ongeveer tien miljoen dollar.

Poort van Neverland
Tot de grotere stukken uit de schatkist van Jackson behoort de ingangspoort van Neverland met een geschatte waarde van 30.000 dollar. De glitterhandschoenen, die de zanger bij de clip voor 'Billie Jean' droeg, moeten minstens 5.000 dollar opbrengen. Een gouden troon met roodfluwelen bekleding moet voor minstens 1.500 dollar onder de hamer gaan, een zeldzame Rolls-Royce met gouden ornamenten voor 70.000 dollar.



   Ook de poort van Neverland wordt geveild.
Ook de poort van Neverland wordt geveild.


Tot het Neverland-meubilair behoren porseleinen figuren, olieverfdoeken, borstbeelden en tuinmeubelen.

Jackson verliest rechtszaak
Een gerechtelijk geding over de veiling had Jackson begin april verloren, toen een rechter het veilinghuis de toelating gaf voor de verkoop van de voorwerpen. Vorig jaar had de zanger zijn landgoed voor ongeveer 35 miljoen dollar overgedragen aan een investeringsmaatschappij, waarin hijzelf aandelen bezit. Een betrokken bedrijf nam een miljoenenhypotheek om het landgoed van een openbare verkoop te redden.

Jackson was in 2005 tijdens een opzienbarend proces op beschuldiging van kindermisbruik vrijgesproken en had daarna met zijn drie kinderen de Neverland-Ranch verlaten. In maart kondigde de 'King of Pop' in Londen een reeks van 50 concerten aan, die deze zomer zal beginnen.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Paul Potts in de maak bij Britse talentenjacht


Nieuwe Paul Potts in de maak bij Britse talentenjacht

Beslist luisteren en zien....!!!





Is er een opvolger in de maak voor Paul Potts, de sjofele telefoonverkoper die twee jaar geleden sensationeel doorbrak als operazanger na zijn passage in 'Britain's Got Talent', de talentenjacht op de Britse tv-zender ITV? Susan Boyle, een 47-jarige voluptueuze juffrouw die naar eigen zeggen nog nooit gekust heeft, lijkt aardig op weg. Juryleden Simon Cowell, Piers Morgan en Amanda Holden kwamen woorden van lof tekort om Boyles vertolking van 'I Dreamed a Dream' uit de musical 'Les Misérables' de hemel in te prijzen. Oordeel zelf of de loftrompet terecht werd uitgestoken.










» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philips roept bijna half miljoen Senseo's terug


Philips roept bijna half miljoen Senseo's terug





Het Nederlandse elektronicaconcern Philips roept in België zowat 475.000 koffiezetapparaten van het Senseo-model terug. Wereldwijd worden enkele miljoenen Senseo-apparaten teruggeroepen. Er kan een probleem optreden bij een combinatie van zware kalkafzetting en een haperend veiligheidsmechanisme. Door de kalkafzetting kan een ventiel worden geblokkeerd, waardoor de druk die in het apparaat wordt opgebouwd, niet kan ontsnappen. In combinatie met een haperend veiligheidsmechanisme zouden onderdelen in het rond kunnen gaan vliegen, luidt het bij Philips Nederland.

Miniem risico
"Philips heeft een veiligheidsprobleem vastgesteld dat gevolgen kan hebben voor een aantal Senseo-koffiezetapparaten die zijn geproduceerd tussen juli 2006 en november 2008. Per jaar is het risico kleiner dan drie op een miljoen", staat op de website www.senseoreparatie.be, waar klanten alle informatie over de storing, zoals typenummers van de betreffende apparaten, kunnen terugvinden.

"Het risico is uiterst miniem", zegt ook Julien Michiels van Philips in België. Hij voegt toe dat het probleem in België betrekking heeft op zowat 475.000 verkochte apparaten. De Senseo's die nu in de winkel liggen, zijn volledig veilig.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/15/0/10/media_l_895390.jpg




Apparaat terugsturen

In Nederland worden een miljoen Senseo-apparaten teruggeroepen. Philips publiceert morgen advertenties met meer informatie. Behalve op de website, kunnen klanten ook terecht op het telefoonnummer 0800-50.205. Consumenten die een risico-apparaat bezitten, kunnen bij Philips een ontkalkingssetje aanvragen. Zij ontvangen kort daarna ook een doos waarin ze hun apparaat kunnen opsturen. Het probleem wordt dan verholpen. In totaal heeft Philips wereldwijd ruim 25 miljoen Senseo's verkocht. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 3 huizen onbewoonbaar na aarbeving in L'Aquila


1 op 3 huizen onbewoonbaar na aarbeving in L'Aquila





Slachtoffers blijven in tenten slapen uit angst voor nieuwe naschokken.
Eén woning op de drie in de Italiaanse provincie L'Aquila, die op 6 april getroffen werd door een aardbeving, is onbewoonbaar door de aardschokken, blijkt uit de eerste vaststellingen van de civiele bescherming, melden de Italiaanse media.

Herstellingswerken nodig
In de stad L'Aquila, die 50.000 inwoners telt en de hoofdplaats is van de Abruzzen, is zelfs zowat de helft van de woningen onbewoonbaar, zo bericht de krant Corriere della Sera. Aan ongeveer 20 procent van de nog bewoonbare woningen zullen werken moeten worden uitgevoerd om hen volledig bewoonbaar te maken. Dat blijkt uit de vaststellingen van experts ter plaatse, schrijft het dagblad La Stampa.



Slachtoffers blijven in tenten slapen uit angst voor nieuwe naschokken.



30.000 werklozen
Volgens de eerste verwachtingen zullen minstens 30.000 mensen in de regio hun job niet kunnen uitoefenen, vanwege de schade die ondernemingen en fabrieken opliepen.

In tenten uit angst voor naschokken
Talrijke mensen blijven in een tent overnachten, uit angst voor nieuwe naschokken, ondanks het feit dat hun woning bewoonbaar werd verklaard. Maandagavond werd nog een schok van 4,9 op de schaal van Richter waargenomen. De mensen die in tenten verblijven, mogen pas naar hun woning terugkeren, indien ze een certificaat hebben dat bewijst dat hun huis veilig is, zo kondigden de autoriteiten aan. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Passagier zet vliegtuig aan de grond na overlijden piloot

Passagier zet vliegtuig aan de grond na overlijden piloot


Het incident vond plaats met een King Air-toestel.


In de Amerikaanse staat Florida heeft een passagier een vliegtuig veilig aan de grond gezet nadat de piloot was overleden in volle vlucht. De passagier zat aan boord van een tweemotorige Super King Air met zijn gezin, meldt CNN.

Vier passagiers
Het incident vond op paasdag plaats om 13.30 uur lokale tijd. Het toestel was met vier passagiers op weg van Marco Island in Florida naar Jackson in Mississipi. De controletoren van Miami Center kreeg van een passagier te horen dat de piloot bewusteloos was. De passagier was gelukkig zelf piloot, maar had enkel ervaring met eenmotorige toestellen. Volgens experts is het verschil tussen dergelijke toestellen en een tweemotorige King Air wel enigszins groter dan tussen pakweg twee automerken. "Een King Air landt waarschijnlijk aan een hogere snelheid dan de man ooit heeft gevlogen met een eenmotorig toestel," zei Steve Wallace van de luchthaven.

Hulp
Het vliegtuig vloog op automatische piloot en was fel aan het stijgen. Twee luchtverkeersleiders hielpen de passagier daarom eerst de automatische piloot uit te schakelen. De controletoren waarschuwde ook andere vliegtuigen in de buurt, en de luchthaven van Fort Myers. Er werd ook nog een King Air-specialist opgetrommeld, die de passagier een spoedcursus gaf in de bediening van het vliegtuig.

Landing
De passagier kon het toestel bij zijn eerste poging meteen veilig aan de grond zetten op Fort Myers, waar artsen het overlijden van de piloot bevestigden. De inzittenden namen later op de dag een commerciële vlucht naar hun bestemming. De Amerikaanse vereniging van luchtverkeersleiders noemt de handelingen van alle betrokkenen "meer dan heldhaftig". (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik keek hoe ze bewoog



De afbeelding “http://img89.imageshack.us/img89/9969/gypsydance1ur9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



ik keek hoe ze bewoog
doorheen lange stromen van muziek en ritme,
ze scheen als de vroege zomerzon
met de blik van een mooie zigeunerin

zij droeg om haar bleke hals
een hemelsblauwe sjaal gemaakt van teder zijde
op haar buik zag ik een tekening,
rond haar navel, van die gele zomerzon

ze had een blauw zijde kleed aan
bewoog zo goed zo behendig,
als een caroussel danste ze daar
in een ronde vloed van eindeloze
melodie

haar voeten waren zo soepel en zo sober
ze lieten na in de aarde
een afdruk van magie
en ik keek toe
hoe ze naar mij toe kwam
en heel zacht mijn hand vastnam

En ik danste dan met haar
doorheen lange beken van muziek en ritme
ik zag haar ogen nu, heldergroen
en haar rode krullen geurden in een bries

warm was haar fijne hand
en ze trok me mee doorheen haar fantasie
ik was in een vreemde magic spell
het was net als een wervelende wind

ik nam haar bij de heup in een zwaai
en voelde haar bewegen
als een caroussel nam ik haar mee
in een ronde gloed van zorgeloze harmonie

alles vervaagde langzaam rondom ons
er bleef alleen achter
een oneindig blauw
en ik genoot
van elke seconde
die eigenlijk niet voorbijging


 


» Reageer (0)
13-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe minder calorieën, hoe beter je geheugen

Hoe minder calorieën, hoe beter je geheugen




Wanneer oudere mannen en vrouwen 30 procent minder calorieën opnemen, verbetert hun geheugen. Dat blijkt uit recent onderzoek.

Insuline
Het onderzoek liet 50 ouderen van gemiddeld 60 jaar drie maanden minder eten. Na deze periode bleek dat ze beter presteerden op geheugentests, meldt nu.nl. Eerder onderzoek bewees dit al bij dieren, maar dit is de eerste studie bij mensen. De oorzaak moet nog bestudeerd worden, maar het gehalte van insuline in het bloed zou een rol spelen. Dit is namelijk ook de oorzaak van geheugenproblemen bij suikerziekte.

Gevaarlijk
Drastische veranderingen in eetgewoonten kunnen echter wel met met gezondheidsrisico's gepaard gaan. Het is namelijk belangrijk dat je alle nodige voedingsstoffen opnemen. Als je al slank of te mager bent, kan een verminderde opname van calorieën gevaarlijk zijn. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klem in Kama Sutra-standje


Koppel raakt klem in Kama Sutra-standje en moet naar ziekenhuis


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/04/12/445678/koppel-raakt-klem-in-kama-sutra-standje-en-moet-naar-ziekenhuis_5_460x0.jpg



In het Russische Kalhuga heeft een koppel een bezoekje aan het ziekenhuis moeten brengen nadat een Kama Sutra-standje uit de hand gelopen was.

De 56-jarige Ivan Sokolov en zijn vrouw Valentina (51) raakten klem toen de vrouw spierkrampen kreeg.
Ambulance

De twee probeerden een uur lang zich uit hun netelige situatie te bevrijden. Tevergeefs, want uiteindelijk zat er niets anders op dan een ambulance te bellen.

Het koppel zat nog steeds in de houding van het standje toen ze in het ziekenhuis aankwamen.
Indriani

Het standje in kwestie, Indriani genaamd, houdt in dat de vrouw haar knieën optrekt zodat haar voeten onder de oksels van de partner terechtkomen.(br.Gazet van Antwerpen)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!