NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
25-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karl Lagerfeld brengt ode aan zichzelf en kat Choupette

Karl Lagerfeld brengt ode aan zichzelf en kat Choupette

http://static0.hln.be/static/photo/2017/15/2/6/20170524100058/media_xll_9751746.png

Karl Lagerfeld loves Karl Lagerfeld. En wanneer die liefde te groot wordt om te onderdrukken, breng je toch gewoon een ode aan jezelf. En eventueel ook aan je viervoetige wederhelft. Dat is exact wat de bekende modeontwerper en fotograaf dacht toen hij op de proppen kwam met zijn nieuwe capsulecollectie.

De Duitse modeontwerper en fotograaf Karl Lagerfeld is een verschijning op zich. En zijn capsulecollectie, die de naam 'Karl the Photographer' kreeg, zet dat maar al te graag in de kijker. De collectie bestaat uit kledingstukken en accessoires waarmee hij een ode brengt aan zichzelf en zijn kat Choupette.

Met de capsulecollectie zet Karl zichzelf als fotograaf in de kijker. Enkele selfies, Polaroids en abstracte beelden verwijzen naar zijn succesvolle carrière achter de lens voor zowel zijn eigen merk alsook modegiganten Chanel, Fendi en Dior.

Ook zijn kat Choupette Lagerfeld krijgt een starring role in de collectie. Met ruim 99.000 Instagram-volgers mag de harige viervoeter zichzelf de beroemdste én rijkste kat ter wereld noemen, want in 2014 verdiende Choupette maar liefst drie miljoen euro. Daar kunnen wij alleen maar van dromen... (br.hln)


» Reageer (0)
23-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 procent van de Belgische vrouwen onzeker over hun oksels

30 procent van de Belgische vrouwen onzeker over hun oksels

http://static3.hln.be/static/photo/2017/8/9/9/20170523163235/media_xll_9749934.jpg

Het zomerweer van de afgelopen dagen schreeuwt om terrasjes, mouwloze topjes en een streepje huid. En toch trekt maar liefst één derde van de vrouwen toch iedere dag een T-shirt met lange mouwen aan. Om haar oksels te verbergen, zo blijkt uit een onderzoek van Dove

Naar aanleiding van de herlancering van hun gamma verzorgende deodoranten en anti-transpiranten, deed verzorgingsmerk Dove vorige maand een rondvraag bij 871 Belgische vrouwen over hun oksels. Daaruit bleek dat 90 procent van de vrouwen haar oksels onthaart, ook al betekent dat voor 40 procent onder hen achteraf vaak een geïrriteerde en rode huid. Dat getal schommelt wel naar gelang de leeftijd. Bijn jonge meisjes onthaart slechts 1 vrouw op de 10 haar oksels nooit, bij 65-plussers stijgt dat naar 4 op de 10. 

Maar liefst 3 vrouwen op de 10 dragen mouwtjes om hun oksels aan het zicht te onttrekken. Niet omdat ze toevallig eens niet geschoren hebben, wel omdat ze zich schamen voor hun oksels. Ingegroeide haartjes, een donkere schijn of pukkeltjes, blijkbaar zijn er heel wat redenen om die oksels te verbergen. Bij jonge meisjes stijgt dit cijfer zelfs tot 1 op 2. Voor veel vrouwen hangt zelfvertrouwen immers nauw samen met verzorgde oksels, zo blijkt. Maar liefst 94 procent van de respondenten gaf aan zich zelfverzekerder te voelen wanneer haar oksels verzorgd waren. (br.hln)


» Reageer (0)
12-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erik Van Looys nieuwe liefde is een ex-topmodel

Erik Van Looys nieuwe liefde is een ex-topmodel

http://static2.hln.be/static/photo/2017/0/16/9/20170510061121/media_xll_9718899.jpg

"Ik ben ergens op proefcontract, denk ik. Ja, bij een fantastische madam." Erik Van Looy (55) gaf in 'Gert Late Night' te kennen dat er mogelijk een nieuwe vrouw in zijn leven is, en die krijgt nu een gezicht. Ingrid Parewijck (38) is pionier van de Vlaamse topmodellen en was in haar gloriejaren graag gezien op de covers van 'Elle' en 'Vogue'.

Filmmaker Erik Van Looy lijkt opnieuw de liefde gevonden te hebben. Bij een ontboezeming in 'Gert Late Night', op het schip van goede vriend Gert Verhulst, verklapte de regisseur dat er misschien weer een vrouw in zijn leven is. Die dame, blijkt nu, is de 38-jarige Ingrid Parewijck. (br.hln)


» Reageer (0)
09-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In deze wereldstad voelen jongeren zich het gelukkigst

In deze wereldstad voelen jongeren zich het gelukkigst

http://static0.hln.be/static/photo/2017/10/1/13/20170508164743/media_xll_9715603.jpg

Op zoek naar een bestemming voor jouw volgende citytrip? Het Duitse Nestpick ging na in welke wereldsteden Millenials - de generatie geboren tussen 1980 en 2000 - zich het gelukkigst voelen. Nummer één in het lijstje is wel verrassend dichtbij.

In welke steden voelen Millenials zich als een vis in het water? Op basis van criteria zoals werkgelegenheid, kostprijs, mobiliteit, nachtleven, gezondheidsvoorzieningen, internet en tolerantie ten opzichte van holebi's stelde het Duitse Nestpick een ranglijst samen van de populairste steden bij die generatie jongeren om te vertoeven.

Met stip op nummer één staat de hoofdstad van onze noorderburen: Amsterdam. Je hoeft het dus niet eens zo ver te gaan zoeken om het geluk in een andere stad te vinden. Wel moet je erbij nemen dat de (huur)prijzen in Amsterdam best hoog zijn, waarschuwt Nestpick. 

Na Amsterdam staat het hippe Berlijn op de tweede plaats in de ranglijst, op de voet gevolgd door München. De vierde plaats is voor Lissabon weggelegd, maar ook België scoort goed met Antwerpen op de vijfde plaats. (br.hln)

1. Amsterdam
2. Berlijn
3. München
4. Lissabon
5. Antwerpen
6. Barcelona
7. Lyon
8. Cologne
9. Parijs
10. Vancouver   


» Reageer (0)
08-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom wandelen beter is voor je brein dan fietsen

Waarom wandelen beter is voor je brein dan fietsen

http://static3.hln.be/static/photo/2017/12/12/12/20170426122701/media_xll_9690012.jpg

Wie wandelt, heeft daar meer deugd van aan zijn brein dan wie fietst. Want het contact van de voeten met de grond zorgt voor een betere doorstroming in de aders en pept ook de doorbloeding in de hersenen op. Bij fietsen is die impact er niet. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van New Mexico.

Wandelen wordt vaak gezien als een minder intensieve workout dan een stevige fietstocht. Maar elke keer als je voeten de grond raken, krijgt je slagader een boost, waardoor bloed sneller naar de hersenen wordt getransporteerd. Zelfs een wandeling van drie tot vijf minuten helpt al om de bloedsomloop naar je hersenen te vergroten. En dat is belangrijk omdat een goede bloedtoevoer onder meer je geheugen in topconditie houdt en de kans op een beroerte drastisch verlaagt.

Verschillende studies toonden eerder ook al aan dat een wandeling een goed middel is tegen de ziekte van Alzheimer, die wordt veroorzaakt door een tekort aan bloedtoevoer naar de hersenen. "Zachte oefeningen, zoals stappen, zijn dus wel degelijk nuttig voor de hersenwerking", zegt wetenschapper Ernest Greene.

Geen nordic walking
Als we spreken over wandelen, bedoelen we rustig stappen aan zo'n 5 km per uur. Je hoeft dus niet aan - het lichtjes gênante - nordic walking te gaan doen om te profiteren van de gezondheidsvoordelen van wandelen. Te voet boodschappen doen, de auto wat verder parkeren op de parking en nog een stukje wandelen... alle kleine beetjes helpen. Al blijft de regel dat je 10.000 stappen per dag moet zetten, natuurlijk wel gewoon gelden.

"Die richtlijn van 10.000 stappen is niet zomaar uit de lucht gegrepen", vertelde sportdokter Frank Pauwels niet zo lang geleden nog aan ons. "Studies hebben aangetoond dat de gemiddelde mens met een zittend beroep 6.000 stappen per dag zet. Die 4.000 extra stappen komen overeen met een halfuur per dag meer bewegen. Natuurlijk zit er achter dat ronde getal van 10.000 ook wel een marketingstrategie. Maar we kunnen ook niet om de feiten heen: 42 procent van de bevolking beweegt gewoon te weinig." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Julia Van Hool is 108 jaar en in topvorm

Julia Van Hool is 108 jaar en in topvorm

http://hlnregiophotoprovider0.hln-cdn.be/photo/julia-van-hool-doet-dagelijks-turnoefeningen-in-de-gang-van-het-woonzorgcentrum-nbsp-nbsp-foto-david/p1/img-ZjIzMGMwYjcvYXQvOTcxNDQ2Ny82NDB4NjQwL0ZU/9714467.jpeg?v=qiZOJLO

Julia Van Hool werd gisteren zondag 108 jaar. Hiermee is zij de oudste inwoner van Lier en de hele regio. Julia ziet er nog altijd heel goed uit. Met haar netjes gekapt haar en feestelijke outfit zou je denken dat zij een zeventiger is.

"Dag Bertje, jij komt hier nu al voor de achtste keer", zegt Julia al lachend. Ze zit kaarsrecht aan het raam van haar kamer in het Woonzorgcentrum Sint-Jozef in Lier. De vensterbank staat vol met verjaardagskaartjes.

Twee jaar geleden woonde Julia nog alleen thuis. "Ik voel me hier heel goed en de dokter zegt dat mijn hart en bloeddruk perfect zijn. En ik turn nog elke dag in de gang. Maar ja, in feite ben ik versleten... en ik ben gevoelig geworden voor alles dat er gebeurt. Daarom wil ik ook dat het een rustige verjaardag wordt. Ik krijg veel bezoek en iedereen wil met mij een babbeltje slaan. Dat is heel plezant, maar vermoeiend", vertelt Julia terwijl het komen en gaan is van familie en vrienden.

Julia trouwde met René Op de Beeck in 1932 en de dag na hun trouw stonden ze samen in de beenhouwerij aan de Maasfortbaan. Ze kregen vier kinderen; Marcel, Joske, Flor en Anny, die zeventigers en tachtigers zijn. Zij zorgden voor twee kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. (WAE) 'br.hln)


» Reageer (0)
07-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzame albino orang-oetan ontdekt op Borneo

Zeldzame albino orang-oetan ontdekt op Borneo

http://static2.hln.be/static/photo/2017/8/9/14/20170503123344/media_xll_9704714.jpg

Op het eiland Borneo in Zuidoost-Azië is een uiterst zeldzame orang-oetan gevonden: het vijf jaar oude wijfje is een albino en heeft blauwe ogen.

De primaat werd vorige week door bewoners van een afgelegen dorp in het oerwoud gevangen, zo deelde de dierenrechtenorganisatie Borneo Orangutan Survival Foundation (BOSF) vandaag mee. De albino werd twee dagen in een kooi opgesloten, maar bevindt zich momenteel in een dierentehuis van de BOSF. Het dier stelt het goed.

Naar schatting leven in Indonesië, waartoe een deel van Borneo (Kalimantan) behoort, nog tussen de 45.000 en 65.000 orang-oetans. Hoeveel van hen albino zijn, is niet bekend. (De biotoop van) het apenbestand op Borneo lijdt onder branden, houtkap en het aanleggen van reusachtige plantages van palmolie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaarste man ter wereld (600 kilo) wordt geopereerd

Zwaarste man ter wereld (600 kilo) wordt geopereerd

http://static3.hln.be/static/photo/2017/7/0/0/20170506095346/media_xll_9711420.jpg

Een Mexicaan die beschouwd wordt als de dikste man ter wereld, hij woog 600 kilogram, is gisteren opgenomen in een ziekenhuis in Guadalajara waar hij een maagverkleining zal ondergaan. Dat meldt zijn arts.

De 32-jarige Juan Pedro Franco verloor al 175 kilogram met medische begeleiding, aldus José Castañeda Cruz, de chirurg die de operatie zal uitvoeren. Zijn aanvankelijke gewicht maakte een gastric bypass onmogelijk. Voor de ingreep moet de man nog een reeks medische onderzoeken ondergaan. De chirurg sluit complicaties echter niet uit.

Een gastric bypass of maagomleiding is een operatie waarbij de maag wordt verkleind en het spijsverteringskanaal wordt omgelegd. Daardoor wordt er minder voedsel opgenomen. De maag wordt verkleind, soms tot slechts 10 procent van zijn oorspronkelijke omvang, en verderop op de dunne darm aangesloten.

De Mexicaan Manuel Uribe, die in 2007 in het Guinness Book of Records stond als dikste man ter wereld, en 597 kg woog, overleed in mei van vorig jaar. (br.hln)


» Reageer (0)
05-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met deze trucjes bespaar je makkelijk tientallen euro's in de supermarkt

Met deze trucjes bespaar je makkelijk tientallen euro's in de supermarkt

http://static2.hln.be/static/photo/2017/4/5/2/20170505084226/media_xll_9709232.jpg

Het is toch altijd bijzonder snel gebeurd: een doos cornflakes hier, een pak koeken daar, nog wat drank en een lekker stukje vlees en voor je het weet, swingt die rekening in de supermarkt weer de pan uit. Oeps. Geen nood, want wij hebben dé oplossing om volgende keer met minder onnodige aankopen in je winkelkar en meer in je portefeuille buiten te stappen.

Koop een deel van je fruit en groenten op de diepvriesafdeling

Heerlijk hoor, die aardbeien! Maar de kans is groot dat je voor een bakje voorlopig nog steeds zo'n 5 euro neertelt. Tot het echte aardbeienseizoen begint, koop je ze dus beter ingevroren. Niet alleen zijn die minstens even lekker - fruit wordt namelijk pas ingevroren wanneer het op zijn best is - ze blijven ook langer goed én kosten heel wat minder. Dat geldt trouwens niet alleen voor aardbeien, ook bessen, broccoli en boontjes kan je perfect op de diepvriesafdeling kopen.

Koop geen bulk

Ja, natuurlijk is het verleidelijk om meteen vijf avocado's mee te nemen als je er eentje gratis krijgt, maar wees even realistisch: ga je die echt allemaal op tijd opeten? Of is de kans groot dat er eentje op het einde van de week in de vuilnisbak belandt? Koop dus beter gewoon precies het aantal dat je nodig hebt, zo bespaar je enkele euro's én zeg je nee tegen voedselverspilling.

Weg met overtollig gewicht

We weten allemaal nog goed hoe Geert in het eerste seizoen van 'Blind Getrouwd' de steeltjes van zijn mandarijntjes plukte om toch maar te besparen op het gewicht. Wel, echte koopjesjagers kunnen met hun bladgroenten hetzelfde doen. Kroppen sla, spinazie en andere bladgroenten worden immers vaak natgespoten zodat ze langer vers blijven. Door het overtollige water er eerst even af te schudden en dan pas te wegen, heb je toch weer een klein beetje bespaard.

Val niet voor kortingen

Was je niet van plan om met zes potten nutella naar huis te gaan? Doe het dan ook niet, ook al zou je er plots twee gratis krijgen. Laat je niet verleiden door kortingen van producten die je anders niet gekocht zou hebben. De kans dat je ze op tijd gebruikt is klein, en je geeft meer geld uit dan gepland.

Weet waar je moet kijken

De dure merken vinden zich vaak precies op ooghoogte, terwijl de goedkope opties en huismerken vaak wat lager of hoger staan, zodat je er al sneller overheen kijkt. Laat je niet vangen, en zoek even totdat je de beste prijs gevonden hebt. Op het einde van je supermarktrit tellen al die kleine bedragen immers behoorlijk op.

'Vegetarische vrijdag'

Vlees zorgt er in de meeste huishoudens al snel voor dat de rekening behoorlijk oploopt. En alle initiatieven als 'Dagen zonder vlees' ten spijt, vaak zijn een aantal gezinsleden er niet zo happig op om hun stukje vlees vaarwel te zeggen. Wat je wél kan doen, is één vegetarische dag in de week inlassen. Zo blijft iedereen tevreden, en ligt die rekening wel een stuk lager. En het is nog eens beter voor je ecologische voetafdruk ook.

Sluit je ogen aan de kassa

Nu ja, niet echt, je moet immers op de één of andere manier toch die aankopen op de band krijgen en je pincode kunnen intoetsen. Maar probeer wel zo veel mogelijk voor je uit te kijken en de aanbiedingen aan de kassa te negeren. Die spelen namelijk precies in op datgene waar de meeste mensen snel zin in hebben (hallo, Snickers) én ze zijn belachelijk overpriced. Niet doen dus! (br.hln)


» Reageer (0)
04-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justine Henin (34) bevallen van zoontje Victor

Justine Henin (34) bevallen van zoontje Victor

http://static1.hln.be/static/photo/2017/9/1/4/20170504085316/media_xll_9706729.jpg

Heuglijk nieuws voor Justine Henin en echtgenoot Benoît Bertuzzo, want de 34-jarige ex-tenniskampioene is gisterochtend bevallen van haar tweede kindje. Het werd een zoontje dat zal luisteren naar de naam Victor.

"Gisterochtend is er een kleine prins in ons leven gekomen. Hij heet Victor en we zijn dan ook in de wolken door zijn komst. Erg blij dat ons gezinnetje er een nieuw lid bij heeft", zo schreef de voormalige nummer één van de WTA-ranglijst op social media. Voor Henin en haar partner Bertuzzo is het hun tweede kindje, in maart 2013 mochten ze ook al dochter Lalie verwelkomen.

Rijkgevuld palmares
Henin nam in januari 2011 op de Australian Open afscheid van de tenniswereld. Ze behaalde in haar carrière 43 WTA-titels, waarvan zeven grandslamtoernooien. In 2004 won ze goud op de Olympische Spelen in Athene en in 2001 zegevierde ze met België in de Fed Cup. In juli van dit jaar werd Henin officieel opgenomen in de prestigieuze Hall of Fame van het tennis. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit kleine huisje is echt te koop

Dit kleine huisje is echt te koop

http://static3.hln.be/static/photo/2017/5/12/2/20170501234353/media_xll_9700892.jpg

De Japanse winkelketen Muji gaat een 'tiny house' op de markt brengen. De Muji Hut was origineel bedoeld als klein vakantiehuisje, maar kan ook als woning dienen voor iemand die graag minimalistisch wil wonen.

De Japanse winkelketen is de eerste wereldspeler om zelf een huis op de markt te brengen en speelt daarmee in op de trend van 'tiny houses', kleine betaalbare woningen die afgewerkt worden afgeleverd en vaak op wielen staan. De huisjes kunnen dienen als extra gastenverblijf of tuinhuis, maar evengoed als gewoon huis voor mensen die weinig ruimte nodig hebbben.

Tien vierkante meter
De uit cederhout vervaardigde Muji Hut is namelijk maar tien vierkante meter groot. Er is plaats genoeg om vier mensen in te ontvangen. Dankzij een schuifdeur kan je zoveel licht naar binnen laten vallen als je wil. "Zet het in de bergen, vlakbij de zee of in een tuin en het versmelt meteen samen met de omgeving en nodigt je zo uit tot een nieuw leven", klinkt het in het statement van het bedrijf. 

Hoewel Muji ook veel winkels in Europa heeft, komt het huisje voorlopig alleen in Japan op de markt. Omgerekend kost het zo'n 25.000 euro. (br.hln)


» Reageer (0)
03-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Racepaard Metro leerde schilderen als therapie

Racepaard Metro leerde schilderen als therapie

http://static0.hln.be/static/photo/2017/8/6/9/20170502174100/media_xll_9702909.jpg

 Metro was ooit een bekend racepaard, maar dan begon zijn gezondheid erop achteruit te gaan en leken zijn dagen geteld te zijn. Tot zijn eigenaar Ron Krajewski een originele therapie bedacht om zijn paard erbovenop te helpen.

Metro Meteor was een succesvol renpaard dat acht wedstrijden had gewonnen en 300.000 dollar prijzengeld had binnengerijfd in de prestigieuze Belmont Park-race in New York. Maar nadat bleek dat botschilfers in zijn knieën blijvende schade hadden veroorzaakt, werd Metro op rust gesteld en verkocht.

"We zochten een paard voor Wendy en we waren waarschijnlijk nogal naïef," vertelt Ron, die Metro in 2009 samen met zijn vrouw adopteerde. "We ontdekten al snel dat Metro ernstigere raceletsels had dan we dachten."

Metro onderging maandenlang revalidatietherapie en kreeg medicatie, maar in 2012 bleek uit röntgenfoto's dat zijn knieën erop achteruit gingen en dat Ron en Wendy het paard waarschijnlijk binnen twee jaar zouden moeten laten inslapen.

Verfborstel vastnemen
"Ik wilde hem niet zomaar in de weide zetten en vergeten. Ik bedacht hoe we samen tijd konden doorbrengen," vertelt Ron. Hij had ontdekt dat Metro graag de aandacht trok door zijn hoofd op en neer te bewegen en dat hij graag dingen oppikte met zijn mond. De man, zelf een professioneel kunstenaar, vroeg zich af of hij het paard kon overtuigen om een verfborstel vast te pakken.

"Ik leerde hem aan om met zijn neus het doek aan te raken in ruil voor paardensnoepjes en dan om een verfborstel vast te houden," vertelt Ron. "Hij had gewoon het doek kunnen aanraken met de verfborstel en hem dan laten vallen en dat zou het einde ervan geweest zijn. Gelukkig voor ons begon hij op- en neergaande streken te maken en hij leek ervan te genieten."

Metro begon al snel schilderijen te maken die volgens Ron goed genoeg waren om te verkopen in een lokale kunstgalerij. De eerste vier werken gingen al binnen de week over de toonbank.

"Metro's verfstreken zijn niet iets dat een mens kan maken, omdat hij niet nadenkt over wat hij zal doen voor hij het doet. Zijn streken zijn dik, willekeurig en soms onderbroken, waardoor er andere kleuren doorschijnen. Het vibreert allemaal op het doek," aldus Ron.

 Wachtlijst

Metro's bijzondere gave haalde het lokale nieuws in Gettysburg, Pennsylvania en zijn verhaal werd in het hele land opgepikt. Tegen 2014 stonden er 150 mensen op de wachtlijst om een werk van Metro te kunnen kopen.

De opbrengst van de kunstwerken droeg bij aan de betaling van een nieuwe, experimentele behandeling voor Metro. Zijn dierenarts creëerde een techniek om een medicijn rechtstreeks in zijn knieën in te spuiten en die sloeg aan. "Hij zal jaren langer leven," zegt Ron.

 Metro deelt zijn stal met Pork Chop, maar dat paard heeft geen artistieke interesse. "Ik probeerde Pork Chop een keer te laten schilderen, maar het interesseerde hem gewoon niet," aldus Ron.

In de stal heeft Metro zijn eigen studio. Ron is zijn assistent en art director. Hij kiest de kleur en dipt de verfborstel erin voor hij die aan Metro geeft. Het paard gaat er dan mee aan de slag op het doek. "Ik kan de schildersezel buiten op het veld zetten en hij zal stoppen met eten en er vlak voor komen staan. Hij houdt van schilderen," vertelt Ron, "ik denk niet dat hij het ooit beu zal worden".
Liefdadigheid

Ron en Metro werken meestal aan drie of vier werken tegelijkertijd tijdens sessies van twintig minuten en de schilderijen verkopen goed. "We hebben verschillende formaten die variëren in prijs van 50 tot 500 dollar. We verkopen er een à twee per week," zegt Ron.

De helft van de opbrengsten van Metro's schilderijen schenken Ron en Wendy aan New Vocations, een liefdadigheidsorganisatie die voormalige racepaarden opvangt en een nieuwe thuis voor hen zoekt. Tot nu toe hebben ze al 80.000 dollar gedoneerd, genoeg om 50 tot 60 andere paarden te helpen.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunsthandelaar "vergeet" doek van 1,5 miljoen euro in Parijse taxi

Kunsthandelaar "vergeet" doek van 1,5 miljoen euro in Parijse taxi

http://static2.hln.be/static/photo/2017/13/13/10/20170502144657/media_xll_9702610.jpg

Een kunsthandelaar heeft klacht ingediend wegens diefstal na een doek met een geschatte waarde van 1,5 miljoen euro in een taxi te hebben "vergeten", zo is vandaag via een bron uit de politie vernomen.

De niet nader genoemde kunsthandelaar zou donderdag een verzamelaar in het derde arrondissement in hartje Parijs ontmoeten. Hij nam een taxi, stak het schilderij in de koffer en "vergat" het bij het uitstappen uit de koffer te nemen. De handelaar vond de taxi niet meer terug en diende zaterdag klacht in wegens diefstal.

Het gaat om een schilderij van de Italiaanse beeldhouwer en schilder Lucio Fontana, met als titel "Concetto spaziale". De geschatte waarde bedraagt anderhalf miljoen euro. (br.hln)


» Reageer (0)
02-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je kat zo graag op je spullen gaat liggen

Waarom je kat zo graag op je spullen gaat liggen

http://static2.hln.be/static/photo/2017/18/1/1/20170430111430/media_xll_9698416.jpg

Wie zijn computer twee minuten onbeheerd achterlaat, kan er zeker van zijn: als je terugkomt heeft er gegarandeerd een vierpotig beest met snorharen haar achterste op je toetsenbord neergevleid. Hoe komt het toch, dat katten zo graag pal op onze spullen gaan liggen?

Ooit al eens geprobeerd om de krant te lezen met een kat in de buurt? Ook al eens Minoes of Tijgertje een keer of vijftig van je paperassen moeten jagen? Katten hebben een voorkeur om zich op onze spullen te nestelen. En dat is niet gewoon om ons te pesten.

Ze willen hun territorium afbakenen

Ze mogen dan nog zo snoezig op onze schoot liggen spinnen, katten zijn oorspronkelijk geen huisdieren. Vroeger leefden ze buiten en moesten ze hun territorium beschermen. Door op jouw spullen te gaan liggen, claimen ze hun plekje in huis. Werk je graag aan de keukentafel? Dat is er dan helemaal om vragen, want hoe hoger, hoe meer overzicht ze hebben. En daar zitten ze dan natuurlijk het liefst.

Hallo, aandacht?

Het is niet omdat je kat vierpoten en een snuit heeft, en miauwt in plaats van praat, dat ze ons niet begrijpt. Integendeel. Katten zijn net heel goed in het interpreteren van onze lichaamstaal. Ben je druk aan het schrijven in een notaboekje? Dan mag je er prat op gaan dat er binnen de kortste keren een kat op dat boekje zit. Ze weten immers goed genoeg dat precies dat boekje de plek is waar ze aandacht zullen krijgen.

Het is er lekker warm

Dat toetsenbord van die laptop mag er voor jou misschien niet zo comfortabel uitzien, voor je kat is het een bed uit een vijfsterrenhotel. Katten hebben een lichaamstemperatuur van 38,9 graden, en dus blijven ze graag warm. En die laptop die warme lucht blaast omdat er vijfentwintig verschillende programma's openstaan, ziet er dan ook heel verleidelijk uit.

Het ruikt naar jou

Is het jou ook al opgevallen dat je kat alleen maar geïnteresseerd is in het boek dat jij aan het lezen bent, en niet die vijf andere die op de salontafel liggen? Wel, dat komt omdat het boek naar jou ruikt. Katten zouden namelijk 80 miljoen geurreceptoren hebben, waardoor ze maar liefst 40 keer beter kunnen ruiken dan wij. Bovendien voelen katten zich graag veilig, en als iets jouw geur heeft, dan voelen ze zich rustig en beschermd.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit vinden buitenlanders de mooiste plek in België

Dit vinden buitenlanders de mooiste plek in België

http://static2.hln.be/static/photo/2017/8/2/14/20170502082628/media_xll_9701579.jpg

Fransen gaan maar al te graag op zoek naar verborgen schatten in Frankrijk, en ook Spanjaarden trekken graag naar de Spaanse kust. Maar wij Belgen spelen veel minder 'toerist in eigen land', en dat terwijl er bij ons ook heel wat pareltjes te vinden zijn. De Britse krant The Guardian vroeg haar lezers naar de mooiste plek van België, en die ligt helemaal niét waar je denkt.

De winnende tip is volgens The Guardian een klein kerkje in Borgloon dat gemaakt is van horizontale stalen platen, waardoor je er op bepaalde plekken bijna volledig door kan kijken. Een uniek zicht, en dat vond ook de lezer die de tip instuurde:

"We bezochten de kerk op een bitter koude decemberdag, toen er nog sneeuw lag, maar we stonden versteld van de schoonheid en de rust die deze plek uitstraalde. De ervaring was bijna religieus, of gewoonweg een bijzonder mooie verborgen schat."

Andere plekken op de lijst zijn het Muziekinstrumentenmuseum in Brussel, het Zoniënwoud en de wel heel bijzondere overnachtingsplaats CasAnus van Joep Van Lieshout . (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Origineel ontwerp embleem Belga-sigaretten geveild voor 5.200 euro

Origineel ontwerp embleem Belga-sigaretten geveild voor 5.200 euro

http://static2.hln.be/static/photo/2017/10/15/10/20170428171339/media_xll_9695710.jpg

Het originele ontwerp voor de reclame van de Belga-sigaretten, de zogenaamde 'Miss Belga', van kunstenaar Leo Marfurt is vandaag op een veiling voor 5.200 euro verkocht. Dat heeft expert Johan Devroe van veilinghuis The Romantic Agony gemeld.

De schildering van 15,5 cm bij 17 cm stelt de bekende Belga-vrouw voor, met zwarte hoed en sjaal in de kleuren zwart, geel en rood. Het werk werd bij The Romantic Agnoy aangeboden, samen met ander werk van de Belgisch-Zwitserse artiest Leo Marfurt. Het betreft een van de eerste originele ontwerpen van 'Miss Belga'. Zij sierde vanaf 1925 de sigarettenpakjes van het Belgische merk. Het originele schilderij werd aangeboden aan 1.000 euro en haalde uiteindelijk 5.200 euro.

De beeltenis stelt de Antwerpse Paula Colfs-Bollaert voor. De maker, Leo Marfurt, lanceerde zijn eigen reclamebureau in Brussel en werkte niet enkel voor de sigarettenfabrikant maar ook voor het automerk Minerva. Het befaamde portret is onderdeel van een collectie van 151 publicitaire beeltenissen van Leo Marfurt. (br.hln)


» Reageer (0)
01-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit wordt het allermooiste bospark van de planeet

Dit wordt het allermooiste bospark van de planeet

http://static2.hln.be/static/photo/2017/7/0/5/20170501125956/media_xll_9700115.jpg

Stel je eens een groene omgeving voor waar je kan wandelen tussen de boomtoppen, relaxen in coole hangmatten en zelfs springen op een zwevende trampoline. Klinkt ongelofelijk, niet? In de Turkse stad Istanboel zou deze droom zomaar eens werkelijkheid kunnen worden.

De architecten van Studio DROR zullen een groene ruimte, gelegen op zo'n 6 kilometer van het centrum, omtoveren tot een fantastische ecologisch avontuur voor jong en oud.

Aan het project wordt nog volop gesleuteld. De openingsdatum van het bospark is dan ook nog niet gekend.

De attractie, Parkorman genaamd, zal je uitdagen om het kind in jezelf los te laten. Wandelpaden tot hoog in de bomen, grote schommels, trampolines en een doolhof zetten bezoekers aan om weer voeling te krijgen met de natuur.

Voor het project zal geen enkele boom sneuvelen. Alles wordt gebouwd in functie van de bosgiganten. De architecten omschrijven het park als "een liefdesrelatie tussen mens en natuur". (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!