NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
03-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Racepaard Metro leerde schilderen als therapie

Racepaard Metro leerde schilderen als therapie

http://static0.hln.be/static/photo/2017/8/6/9/20170502174100/media_xll_9702909.jpg

 Metro was ooit een bekend racepaard, maar dan begon zijn gezondheid erop achteruit te gaan en leken zijn dagen geteld te zijn. Tot zijn eigenaar Ron Krajewski een originele therapie bedacht om zijn paard erbovenop te helpen.

Metro Meteor was een succesvol renpaard dat acht wedstrijden had gewonnen en 300.000 dollar prijzengeld had binnengerijfd in de prestigieuze Belmont Park-race in New York. Maar nadat bleek dat botschilfers in zijn knieën blijvende schade hadden veroorzaakt, werd Metro op rust gesteld en verkocht.

"We zochten een paard voor Wendy en we waren waarschijnlijk nogal naïef," vertelt Ron, die Metro in 2009 samen met zijn vrouw adopteerde. "We ontdekten al snel dat Metro ernstigere raceletsels had dan we dachten."

Metro onderging maandenlang revalidatietherapie en kreeg medicatie, maar in 2012 bleek uit röntgenfoto's dat zijn knieën erop achteruit gingen en dat Ron en Wendy het paard waarschijnlijk binnen twee jaar zouden moeten laten inslapen.

Verfborstel vastnemen
"Ik wilde hem niet zomaar in de weide zetten en vergeten. Ik bedacht hoe we samen tijd konden doorbrengen," vertelt Ron. Hij had ontdekt dat Metro graag de aandacht trok door zijn hoofd op en neer te bewegen en dat hij graag dingen oppikte met zijn mond. De man, zelf een professioneel kunstenaar, vroeg zich af of hij het paard kon overtuigen om een verfborstel vast te pakken.

"Ik leerde hem aan om met zijn neus het doek aan te raken in ruil voor paardensnoepjes en dan om een verfborstel vast te houden," vertelt Ron. "Hij had gewoon het doek kunnen aanraken met de verfborstel en hem dan laten vallen en dat zou het einde ervan geweest zijn. Gelukkig voor ons begon hij op- en neergaande streken te maken en hij leek ervan te genieten."

Metro begon al snel schilderijen te maken die volgens Ron goed genoeg waren om te verkopen in een lokale kunstgalerij. De eerste vier werken gingen al binnen de week over de toonbank.

"Metro's verfstreken zijn niet iets dat een mens kan maken, omdat hij niet nadenkt over wat hij zal doen voor hij het doet. Zijn streken zijn dik, willekeurig en soms onderbroken, waardoor er andere kleuren doorschijnen. Het vibreert allemaal op het doek," aldus Ron.

 Wachtlijst

Metro's bijzondere gave haalde het lokale nieuws in Gettysburg, Pennsylvania en zijn verhaal werd in het hele land opgepikt. Tegen 2014 stonden er 150 mensen op de wachtlijst om een werk van Metro te kunnen kopen.

De opbrengst van de kunstwerken droeg bij aan de betaling van een nieuwe, experimentele behandeling voor Metro. Zijn dierenarts creëerde een techniek om een medicijn rechtstreeks in zijn knieën in te spuiten en die sloeg aan. "Hij zal jaren langer leven," zegt Ron.

 Metro deelt zijn stal met Pork Chop, maar dat paard heeft geen artistieke interesse. "Ik probeerde Pork Chop een keer te laten schilderen, maar het interesseerde hem gewoon niet," aldus Ron.

In de stal heeft Metro zijn eigen studio. Ron is zijn assistent en art director. Hij kiest de kleur en dipt de verfborstel erin voor hij die aan Metro geeft. Het paard gaat er dan mee aan de slag op het doek. "Ik kan de schildersezel buiten op het veld zetten en hij zal stoppen met eten en er vlak voor komen staan. Hij houdt van schilderen," vertelt Ron, "ik denk niet dat hij het ooit beu zal worden".
Liefdadigheid

Ron en Metro werken meestal aan drie of vier werken tegelijkertijd tijdens sessies van twintig minuten en de schilderijen verkopen goed. "We hebben verschillende formaten die variëren in prijs van 50 tot 500 dollar. We verkopen er een à twee per week," zegt Ron.

De helft van de opbrengsten van Metro's schilderijen schenken Ron en Wendy aan New Vocations, een liefdadigheidsorganisatie die voormalige racepaarden opvangt en een nieuwe thuis voor hen zoekt. Tot nu toe hebben ze al 80.000 dollar gedoneerd, genoeg om 50 tot 60 andere paarden te helpen.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunsthandelaar "vergeet" doek van 1,5 miljoen euro in Parijse taxi

Kunsthandelaar "vergeet" doek van 1,5 miljoen euro in Parijse taxi

http://static2.hln.be/static/photo/2017/13/13/10/20170502144657/media_xll_9702610.jpg

Een kunsthandelaar heeft klacht ingediend wegens diefstal na een doek met een geschatte waarde van 1,5 miljoen euro in een taxi te hebben "vergeten", zo is vandaag via een bron uit de politie vernomen.

De niet nader genoemde kunsthandelaar zou donderdag een verzamelaar in het derde arrondissement in hartje Parijs ontmoeten. Hij nam een taxi, stak het schilderij in de koffer en "vergat" het bij het uitstappen uit de koffer te nemen. De handelaar vond de taxi niet meer terug en diende zaterdag klacht in wegens diefstal.

Het gaat om een schilderij van de Italiaanse beeldhouwer en schilder Lucio Fontana, met als titel "Concetto spaziale". De geschatte waarde bedraagt anderhalf miljoen euro. (br.hln)


» Reageer (0)
02-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je kat zo graag op je spullen gaat liggen

Waarom je kat zo graag op je spullen gaat liggen

http://static2.hln.be/static/photo/2017/18/1/1/20170430111430/media_xll_9698416.jpg

Wie zijn computer twee minuten onbeheerd achterlaat, kan er zeker van zijn: als je terugkomt heeft er gegarandeerd een vierpotig beest met snorharen haar achterste op je toetsenbord neergevleid. Hoe komt het toch, dat katten zo graag pal op onze spullen gaan liggen?

Ooit al eens geprobeerd om de krant te lezen met een kat in de buurt? Ook al eens Minoes of Tijgertje een keer of vijftig van je paperassen moeten jagen? Katten hebben een voorkeur om zich op onze spullen te nestelen. En dat is niet gewoon om ons te pesten.

Ze willen hun territorium afbakenen

Ze mogen dan nog zo snoezig op onze schoot liggen spinnen, katten zijn oorspronkelijk geen huisdieren. Vroeger leefden ze buiten en moesten ze hun territorium beschermen. Door op jouw spullen te gaan liggen, claimen ze hun plekje in huis. Werk je graag aan de keukentafel? Dat is er dan helemaal om vragen, want hoe hoger, hoe meer overzicht ze hebben. En daar zitten ze dan natuurlijk het liefst.

Hallo, aandacht?

Het is niet omdat je kat vierpoten en een snuit heeft, en miauwt in plaats van praat, dat ze ons niet begrijpt. Integendeel. Katten zijn net heel goed in het interpreteren van onze lichaamstaal. Ben je druk aan het schrijven in een notaboekje? Dan mag je er prat op gaan dat er binnen de kortste keren een kat op dat boekje zit. Ze weten immers goed genoeg dat precies dat boekje de plek is waar ze aandacht zullen krijgen.

Het is er lekker warm

Dat toetsenbord van die laptop mag er voor jou misschien niet zo comfortabel uitzien, voor je kat is het een bed uit een vijfsterrenhotel. Katten hebben een lichaamstemperatuur van 38,9 graden, en dus blijven ze graag warm. En die laptop die warme lucht blaast omdat er vijfentwintig verschillende programma's openstaan, ziet er dan ook heel verleidelijk uit.

Het ruikt naar jou

Is het jou ook al opgevallen dat je kat alleen maar geïnteresseerd is in het boek dat jij aan het lezen bent, en niet die vijf andere die op de salontafel liggen? Wel, dat komt omdat het boek naar jou ruikt. Katten zouden namelijk 80 miljoen geurreceptoren hebben, waardoor ze maar liefst 40 keer beter kunnen ruiken dan wij. Bovendien voelen katten zich graag veilig, en als iets jouw geur heeft, dan voelen ze zich rustig en beschermd.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit vinden buitenlanders de mooiste plek in België

Dit vinden buitenlanders de mooiste plek in België

http://static2.hln.be/static/photo/2017/8/2/14/20170502082628/media_xll_9701579.jpg

Fransen gaan maar al te graag op zoek naar verborgen schatten in Frankrijk, en ook Spanjaarden trekken graag naar de Spaanse kust. Maar wij Belgen spelen veel minder 'toerist in eigen land', en dat terwijl er bij ons ook heel wat pareltjes te vinden zijn. De Britse krant The Guardian vroeg haar lezers naar de mooiste plek van België, en die ligt helemaal niét waar je denkt.

De winnende tip is volgens The Guardian een klein kerkje in Borgloon dat gemaakt is van horizontale stalen platen, waardoor je er op bepaalde plekken bijna volledig door kan kijken. Een uniek zicht, en dat vond ook de lezer die de tip instuurde:

"We bezochten de kerk op een bitter koude decemberdag, toen er nog sneeuw lag, maar we stonden versteld van de schoonheid en de rust die deze plek uitstraalde. De ervaring was bijna religieus, of gewoonweg een bijzonder mooie verborgen schat."

Andere plekken op de lijst zijn het Muziekinstrumentenmuseum in Brussel, het Zoniënwoud en de wel heel bijzondere overnachtingsplaats CasAnus van Joep Van Lieshout . (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Origineel ontwerp embleem Belga-sigaretten geveild voor 5.200 euro

Origineel ontwerp embleem Belga-sigaretten geveild voor 5.200 euro

http://static2.hln.be/static/photo/2017/10/15/10/20170428171339/media_xll_9695710.jpg

Het originele ontwerp voor de reclame van de Belga-sigaretten, de zogenaamde 'Miss Belga', van kunstenaar Leo Marfurt is vandaag op een veiling voor 5.200 euro verkocht. Dat heeft expert Johan Devroe van veilinghuis The Romantic Agony gemeld.

De schildering van 15,5 cm bij 17 cm stelt de bekende Belga-vrouw voor, met zwarte hoed en sjaal in de kleuren zwart, geel en rood. Het werk werd bij The Romantic Agnoy aangeboden, samen met ander werk van de Belgisch-Zwitserse artiest Leo Marfurt. Het betreft een van de eerste originele ontwerpen van 'Miss Belga'. Zij sierde vanaf 1925 de sigarettenpakjes van het Belgische merk. Het originele schilderij werd aangeboden aan 1.000 euro en haalde uiteindelijk 5.200 euro.

De beeltenis stelt de Antwerpse Paula Colfs-Bollaert voor. De maker, Leo Marfurt, lanceerde zijn eigen reclamebureau in Brussel en werkte niet enkel voor de sigarettenfabrikant maar ook voor het automerk Minerva. Het befaamde portret is onderdeel van een collectie van 151 publicitaire beeltenissen van Leo Marfurt. (br.hln)


» Reageer (0)
01-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit wordt het allermooiste bospark van de planeet

Dit wordt het allermooiste bospark van de planeet

http://static2.hln.be/static/photo/2017/7/0/5/20170501125956/media_xll_9700115.jpg

Stel je eens een groene omgeving voor waar je kan wandelen tussen de boomtoppen, relaxen in coole hangmatten en zelfs springen op een zwevende trampoline. Klinkt ongelofelijk, niet? In de Turkse stad Istanboel zou deze droom zomaar eens werkelijkheid kunnen worden.

De architecten van Studio DROR zullen een groene ruimte, gelegen op zo'n 6 kilometer van het centrum, omtoveren tot een fantastische ecologisch avontuur voor jong en oud.

Aan het project wordt nog volop gesleuteld. De openingsdatum van het bospark is dan ook nog niet gekend.

De attractie, Parkorman genaamd, zal je uitdagen om het kind in jezelf los te laten. Wandelpaden tot hoog in de bomen, grote schommels, trampolines en een doolhof zetten bezoekers aan om weer voeling te krijgen met de natuur.

Voor het project zal geen enkele boom sneuvelen. Alles wordt gebouwd in functie van de bosgiganten. De architecten omschrijven het park als "een liefdesrelatie tussen mens en natuur". (br.hln)


» Reageer (0)
07-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe biografie onthult bizarre details uit huwelijk tussen Charles en Diana

Nieuwe biografie onthult bizarre details uit huwelijk tussen Charles en Diana

http://static3.hln.be/static/photo/2017/10/14/2/20170402152220/media_xll_9631262.png

Prins Charles werd op school gepest, kreeg thuis weinig affectie en kon als gevolg niet omgaan met zijn ex-vrouw Diana. Dat onthult New York Times-journaliste Sally Bedell Smith in een nieuwe biografie over prins Charles.

De relatie tussen Charles en Diana liep al mis tijdens de huwelijksreis. Die bracht het koppel in 1981 door in het Schotse Balmoral. Diana was gebroken door de affaire tussen Charles en Camilla en de beklemmende sfeer van het Koninklijk Hof. Ze huilde dagen aan een stuk en sneed zichzelf met een scheermesje of een stuk glas, aldus Sally Bedell Smith. Ze wisselde vaak van humeur en zou zichzelf later in haar relatie met Charles van de trap gegooid hebben, toen ze drie maanden zwanger was van William.

Therapie
Diana kreeg valium voorgeschreven, maar weigerde die te nemen. Ze was er namelijk van overtuigd dat het hof haar wilde vergiftigen. Radeloos overhaalde prins Charles zijn kersverse vrouw om in therapie te gaan. Toen Diana het na acht sessies het voor bekeken hield, ging Charles in therapie. En dat voor veertien jaar lang. Volgens de therapeut werd Charles vroeger gepest, voelde hij zich verkeerd begrepen en miste hij spontane affectie.

Goede bedoelingen
Met de nieuwe biografie wil auteur Sally Bedell Smith een nieuw licht werpen op de relatie tussen Charles en Diana. Niet alleen Diana had te lijden onder haar huwelijk. Charles zou vol goede bedoelingen gezeten hebben, maar slaagde er niet in om Diana te helpen. Haar boek 'Prince Charles, The Passions And Paradoxes Of An Improbable Life' verschijnt op 4 april. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dutje doen? Het heeft alleen maar voordelen

Dutje doen? Het heeft alleen maar voordelen

http://static3.hln.be/static/photo/2017/14/6/4/20170402103042/media_xll_9630829.jpg

In de week heb je er waarschijnlijk nooit tijd voor, maar op een zondag kan een dutje 's middags heerlijk deugd doen. En het brengt nog een hoop gezondheidsvoordelen met zich mee ook.

1. Je haalt slaap in
Margaret Thatcher was trots op het feit dat ze amper vier uur per nacht sliep, maar talloze onderzoeken hebben aangewezen dat te weinig slapen allerminst gezond is. Acht uur per dag is helaas voor velen een onbereikbaar ideaal, maar volgens onderzoek kan een dutje van 60 à 90 minuten kan je brein evenveel opladen als een volledige nacht slaap (als je droomt tenminste). Zelfs een halfuurtje kan je dus al enorm deugd doen.

2. Het is beter voor je relatie
Een studie aan de Rotterdam School of Managment kon vaststellen dat zelfs één nacht slecht of weinig slapen kan leiden tot 'ongewenst' gedrag. Een dutje om wat slaap in te halen maakt je een stuk minder agressief en defensief tegenover je omgeving. Kan je relatie alleen maar deugd doen.

3. Het is goed voor je hart
Op lange termijn kan een dutje hartproblemen voorkomen. Grieks onderzoek uit 2015 kon aantonen dat mensen die regelmatig even een oog dichtdoen overdag hun bloeddruk 5 procent zagen dalen. Mensen die dutten hebben ook minder last van stress.

4. Je wordt alerter
Groggy na een dutje? Dan heb je te lang geslapen. Volgens wetenschappers zijn powernapjes van maximum een half uurtje ideaal en word je er net alerter van. Een studie van NASA bewees dat piloten die even een dutje doen zich een stuk beter kunnen focussen achteraf. En als NASA het zegt...

5. Je bent productiever
Een uur (of twee, drie) slapen overdag lijkt allerminst bevorderlijk voor je productiviteit, maar eigenlijk is het omgekeerde waar. Onderzoek in Spanje, waar de siesta nog steeds helemaal ingeburgerd is, kon aantonen dat dat slaapje net goed is voor je productiviteit. En ja, dat mag je zo aan je baas vertellen. (br.hln)


» Reageer (0)
29-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stef Bos - Is dit nu later

Stef Bos - Is dit nu later

Klik op de foto om hem te beluisteren

Steven (Stef) Bos (Veenendaal, 12 juli 1961) is een Nederlandse zanger en acteur, vooral bekend van zijn nummer Papa.

Stef werd geboren in Veenendaal. Hij groeide daar op en vertrok op zijn 18e (1979) richting Utrecht om aan de Lerarenopleiding te gaan studeren. Hij rondde deze vijfjarige studie af en vertrok vervolgens naar Antwerpen om aan de Theateropleiding 'STUDIO HERMAN TEIRLINCK' de kleinkunstrichting te volgen. Hij studeerde in 1988 af. De eerste twee jaar na zijn studie speelde hij toneel (Oud Huis Stekelbees in Gent),schreef songs voor anderen (Ingeborg,Clouseau,etc) en maakte in België deel uit van het satirische BRT radio-programma 'de Ochtendploeg'. Vanaf 1990 besloot hij zich vooral bezig te houden met het schrijven en uitvoeren van eigen teksten en muziek.

 


» Reageer (0)
22-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dus daarom heb jij altijd koude handen

Dus daarom heb jij altijd koude handen

http://static2.hln.be/static/photo/2017/1/8/2/20170322094613/media_xll_9606572.jpg

Buiten schijnt het zonnetje, binnen zorgt de verwarming voor een behaaglijk warme temperatuur, en tóch zijn jouw handen steeds twee ijsklompjes. Klinkt herkenbaar? Wij kennen de oorzaak.

Het goede nieuws? Je bent niet alleen. Heel veel mensen klagen over koude handen, en het is iets dat vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen.

Hoe het komt? Onze handen worden warm gehouden door de bloeddoorstroming. Maar wanneer de temperaturen veranderen - bijvoorbeeld omdat iemand de deur heeft laten openstaan - heeft ons lichaam nog wat trucjes achter de hand om toch warm te blijven. Eén van die methodes is door het vernauwen van de bloedvaten, waardoor de warme bewaard blijft in ons lichaam - rond de organen. Dat zorgt er echter wel voor dat onze arme vingers het steeds kouder krijgen.

In sommige gevallen is er echter een andere oorzaak:

* je hebt bloedarmoede
Heb jij een ijzertekort? Dan is de kans groot dat je niet alleen sneller moe bent, af en toe last hebt van haaruitval en broze nagels, maar ook dat je handen koud aanvoelen. Met een eenvoudige bloedtest bij de dokter kan dit snel vastgesteld worden en behandeld worden.

* je lichaamsgewicht
Wie weet ben jij gewoon erg slank? Mensen met weinig lichaamsvet hebben namelijk een lagere interne lichaamstemperatuur, waardoor je het vaak kouder hebt dan anderen.

* je hebt het syndroom van Raynaud
De naam klinkt erger dan het is. In feite is het niet meer dan het vernauwen van de bloedvaten wanneer de temperatuur daalt, of wanneer je gestrest of bang bent. Vaak treden er dan koude handen, maar ook een tintelend gevoel en eventueel bleke vingers of rode of witte vlekken voorkomen op. Dit kan veroorzaakt worden door sclerodermie, een auto-immuunziekte die o.a. vaatproblemen veroorzaakt, reumatoïde artritis, arteriosclerose of zenuwaandoeningen.

* je hebt hypothyreoïdie
Een moeilijke naam voor een verminderde werking van de schildklier, waardoor de stofwisseling vertraagt en bepaalde hormonen in een lagere dosis worden afgescheiden dan normaal. Eventuele gevolgen zijn gewichtstoename en veranderingen in de huid en haren, maar ook een gevoeligheid voor koude. Ga zeker langs bij een dokter voor een juiste diagnose.

* je rookt
Een aandoening die bij rokers voorkomt is de ziekte van Buerger. Vooral bij mannen kan het gebeuren ontstaan soms kleine ontstekingen die de kleine slagaders afsluiten. Dat zorgt er vervolgens voor dat je handen en voeten koud en gevoelloos kunnen worden, eventueel heb je zelfs last van spierkrampen en pijn.

* je hebt suikerziekte
Bij mensen met suikerziekte kan het gebeuren dat een te hoog suikergehalte in het bloed zorgt voor een slechte doorbloeding. Dit kan leiden tot pijnlijke benen tijdens het wandelen of in rust, maar ook koude handen en voeten.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom is Noorwegen het gelukkigste land ter wereld

Daarom is Noorwegen het gelukkigste land ter wereld

http://static2.hln.be/static/photo/2017/2/9/13/20170321024206/media_xll_9603343.jpg

Noorwegen heeft de gelukkigste inwoners ter wereld. Het land prijkt voor het eerst bovenaan het World Happiness Report van de VN. België stijgt opnieuw één plaatsje, naar nummer 17. "In Noorwegen betalen ze gráág belastingen, omdat ze weten waarvoor. Daar kunnen wij nog iets van leren", zegt geluksexpert Leo Bormans.

Wie dacht dat een stel wuivende palmbomen, een hagelwit strand en een heerlijk zonnetje je geluksfactor instant de lucht in doen schieten, heeft het bij het verkeerde eind. Fjorden, dennenbomen en meren daarentegen... De Noren werden gisteren naar voren geschoven als het gelukkigste volk ter wereld. De Verenigde Naties geven hen in hun nieuwe World Happiness Report immers de hoogste geluksscore. Noorwegen steekt daarmee voor het eerst Denemarken voorbij. IJsland vervolledigt het gelukspodium. Om de medailles uit te reiken, checken de VN talloze parameters, van inkomen, gezondheid en veiligheid tot vertrouwen in de regering, vriendelijkheid en vrijheid. En dat bij inwoners in 155 landen.

Vertrouwen en gelijkheid
Geluksexpert Leo Bormans is niet verrast door die gelukkige Scandinavische koplopers: "De twee factoren die absoluut bepalend zijn voor hun hoge score, en waar Noorwegen zich in onderscheidt, zijn vertrouwen en gelijkheid. Noren hebben een quasiblindelings vertrouwen in hun overheid. Heel anders dan in het zuiden, bijvoorbeeld. Of in Amerika, waar veel inwoners niemand anders dan hun familie vertrouwen. Wat die gelijkheid betreft: de inkomens in Noorwegen liggen veel dichter bijeen én de gelijkheid tussen mannen en vrouwen is bijna nergens groter dan daar." (br.hln)


» Reageer (0)
21-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.267 landen bezocht, maar voor échte vakantie ga ik toch naar onze kust

267 landen bezocht, maar voor échte vakantie ga ik toch naar onze kust

http://static3.hln.be/static/photo/2017/17/14/12/20170320021823/media_xll_9601002.jpg

Had Ivo Pauwels (67) zo'n wereldkaart om met een muntje de landen weg te krassen waar je al heen reisde, dan bleven er nog weinig zilveren plaatsen over. De West-Vlaming zette voet aan wal in liefst 267 landen. Zijn ultieme doel? 300. Geen enkele landgenoot zwierf ooit meer rond. "En daarna? Dan ga ik de kastelen van de Loire bezoeken met de bond van de gepensioneerden."

Vandaag stapt Ivo Pauwels op het vliegtuig richting Principe, een eiland in de Golf van Guinee. Land 267: check. Normaal passeert hij daarna nog eens op hoofdeiland Sao Tomé en zet hij voet aan wal in Equatoriaal-Guinea aan de Afrikaanse Westkust. In juni mag hij Gabon afvinken, in september zal hij Tibet en Noord-Korea kunnen wegkrassen. Voor wie dacht veel van de wereld gezien te hebben: Tom Waes en co verbleken bij het zien van het palmares van Kuifje uit Koksijde. Slechts 191 andere globetrotters ter wereld reisden naar zoveel landen als Ivo.

Avonturier van de oude stempel
En zeggen dat het allemaal begon met een minitripje naar Southend, in 1967. Een vliegticket met zijn vakantiejobgeld. "20 minuutjes, van Oostende naar Engeland. Ik was 17 en wilde eens vliegen", lacht Ivo, avonturier van de oude stempel. Internet? Nee, in al dat gedoe heeft hij geen zin meer. En zijn foto's maakt hij met een analoog toestel. Tienduizenden beelden zitten er ondertussen in zijn albums.

Vier jaar na Oostende - Southend was het al tijd voor het 'echte werk'. De droogte in de Sahel was overal in het nieuws en solidariteitsacties kwamen op gang. Ivo, toen student geschiedenis en archeologie aan de VUB, vulde samen met vrienden twee jeeps hulpgoederen en vertrok. "Jullie krant, 'Het Laatste Nieuws', sponsorde me voor 50.000 frank om elke week, 8 keer, een reportage over onze reis te schrijven. Wij dus door de woestijnvlakte om 45.000 km te overbruggen en tonnen medicaties, voedsel en melk uit te delen." De reis blijft tot op vandaag het meest op Ivo's netvlies gebrand. (br.hln)


» Reageer (0)
19-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rock-'n-roll-legende Chuck Berry (90) overleden

Rock-'n-roll-legende Chuck Berry (90) overleden

http://static3.hln.be/static/photo/2017/15/13/13/20170318231251/media_xll_9599233.jpg

De Amerikaanse rock-'n-roll-legende Chuck Berry is op negentigjarige leeftijd in St. Charles (Missouri) overleden. Dat werd door de lokale politie bevestigd. Na een noodoproep kwamen hulpverleners ter plaatse die Berry probeerden te reanimeren, maar helaas kon geen hulp meer baten. De peetvader van de rock 'n roll overleed omstreeks half twee lokale tijd in zijn eigen huis. Chuck Berry werd als Charles Edward Anderson Berry.  De zwarte muzikant uit  St. Louis (Missouri) was bekend voor zijn schelle en snijdende gitaarintro's, maar ook voor zijn originele teksten. Als geen ander bespeelde hij zijn publiek, dat erg breed en gevarieerd was, zowel zwart als blank voelde zich tot hem aangetrokken.

Met zijn eerste song, Maybellene, stormde Berry in 1955 de hitlijsten binnen. Miljoenen platen gingen over de toonbank en de naam Chuck Berry was gevestigd. Dat was voor een groot stuk te danken aan Alan Freed, die als eerste blanke de platen van Berry op de radio draaide. Samen met de in 2005 overleden bluespianist Johnnie Johnson schreef Berry wereldberoemde hits als 'Johnny B. Goode', 'Roll Over Beethoven' en 'Sweet Little Sixteen'.

Hij scoorde veel hits, maar bereikte slechts met één song de nummer één in de Amerikaanse hitlijsten. Berry coverde My Ding-a-ling, origineel van Dave Bartholomew in 1972.

Tijdens zijn optredens ontwikkelde Berry een hem kenmerkende manier van lopen en gitaarspelen, waarbij hij vooral zijn beroemde 'duckwalk' opvoerde die hem de bijnaam 'crazy legs' opleverde. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 trucjes om langer van je boeket bloemen te genieten

5 trucjes om langer van je boeket bloemen te genieten

http://static2.hln.be/static/photo/2017/8/12/9/20170318120901/media_xll_9598314.jpg

Wie houdt er niet van een mooie bos bloemen? Alleen jammer dat ze zo snel verwelken en ze vaak na een paar dagen al klaar zijn voor de vuilbak. Al zijn er een aantal trucjes om bloemen langer mooi te houden. Wij gingen te rade bij Loes van Look van Wildflowers & Wodka.

1. Zorg er altijd voor dat je vaas brandschoon is. Bacteriën besmetten het water, waardoor je bloemen sneller sterven. Goed wassen met zeep en grondig afspoelen is dus de boodschap.

2. Het is even belangrijk dat het water waarin de bloemen staan proper is. Vervang het water om de 2 dagen en verwijder altijd dorre blaadjes, want die zorgen voor bacteriën. Een druppeltje (niet meer) javel in je water doen, kan ook helpen om het langer schoon te houden.

3. Wanneer je het water aan het vervangen bent, kan je de stelen van de bloemen best ook even opnieuw schuin afsnijden onderaan. Zo nemen ze water terug beter op. Dat doe je best met een mesje en niet met een schaar, omdat een schaar de cellen van de steel dichtknijpt bij het afknippen.

4. Doe niet te veel water in de vaas. Wanneer je bloemen met een zachte steel in water zet, worden die na een tijdje week en sponzig. Dat stukje moet je er afsnijden wanneer je het water vervangt, maar hoe meer water je in de vaas doet, hoe groter het stuk wordt dat je er moet afsnijden. 5-7 centimeter water is meer dan voldoende. En kies altijd voor koud water, niet lauw of warm.

5. Bloemen bloeien veel sneller open in een warme omgeving, waardoor ze ook sneller verwelken. Als het kan, zet je ze 's nachts best in de kelder of een andere koele ruimte om ze langer mooi te houden. (br.hln)


» Reageer (0)
18-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kapsalon geeft zwerver ongelofelijke opknapbeurt en nu moet hij de vrouwen van zich afslaan

Kapsalon geeft zwerver ongelofelijke opknapbeurt en nu moet hij de vrouwen van zich afslaan

http://static1.hln.be/static/photo/2017/1/5/6/20170317105913/media_xll_9596046.jpg

25 jaar zwierf Jose Antonio (55) door de straten van Mallorca, op de dool na een hele reeks tegenslagen in het leven. Tot hij de aandacht trok van een trendy kapsalon in de buurt van het pleintje waar hij zich vaak ophield. De uitbater bood hem een complete make-over aan. Met een ongelofelijk resultaat.

Jose was in een vorig leven elektricien, maar hij maakte enkele foute beslissingen en verzeilde in een depressie. Uiteindelijk verloor hij zijn job en zijn huis en kwam hij op straat terecht. Sindsdien houdt hij zich op een pleintje op, waar hij automobilisten voor wat zakgeld helpt om een parkeerplaatsje te vinden en hun wagen bewaakt. Iedereen kent hem intussen als 'Josete'.

En toen kreeg hij plots een geschenk dat zijn leven zou veranderen. Salva Garcia van het trendy kapsalon La Salvajeria stelde hem voor om hem een complete opknapbeurt te geven, zodat hij een nieuwe start kon maken in het leven. Jose ging er graag op in en in een virale video die het salon maandag op Facebook zette en intussen meer dan 622.000 views haalde, is zijn ongelofelijke transformatie te zien.

http://static1.hln.be/static/photo/2017/12/14/13/20170317105614/media_xll_9596038.jpg

Jose wordt er gefilmd als hij afscheid neemt van zijn oude look in de kappersstoel. De kappers wassen, verven en knippen zijn woeste grijze haren, epileren zijn wenkbrauwen en meten hem zelfs een compleet nieuwe outfit aan, met een klassevol wit hemd, een hippe rode broek en een designer zonnebril. Als hij het resultaat ziet, is hij tot tranen toe bewogen. "God, dit is ongelofelijk, ben ik dit echt?", stamelt hij. "Ik zie er zo anders uit, niemand gaat me herkennen, tenzij ik zeg wie ik ben."

Casanova
En inderdaad, noch zijn vrienden, noch de man van de bar op het pleintje die hem elke dag ziet, beseft wie de casanova is die plots voor hun neus staat. En de dames? Die kunnen nu plots hun ogen niet meer van hem afhouden. Een man vraagt hem zelfs waar zijn Ferrari geparkeerd staat.

De beelden werden gemaakt in juli 2015, maar nu pas vrijgegeven voor de derde verjaardag van het kapsalon. Jose ziet er nog altijd goed uit: fris geschoren en met een gezonde look. Hij kreeg financiële hulp van een bedrijf, dat onbekend wil blijven, woont weer in een huis en is nu op zoek naar een job. "Ik kreeg niet alleen een nieuwe look, maar meteen een heel nieuw leven", zegt hij nog. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lenteschoonmaak in de kleerkast: zo doe je dat

Lenteschoonmaak in de kleerkast: zo doe je dat

http://static0.hln.be/static/photo/2017/4/3/3/20170315152745/media_xll_9591318.jpg

Wij hebben eerlijk gezegd niet echt last van jeukende vingers om aan de lenteschoonmaak te beginnen. Maar als we dan toch iets moeten opruimen, dan willen we die uitpuilende kleerkast wel eens onder handen nemen. Je weet nooit welk leuk lenterokje je nog ergens terugvindt, diep verstopt in een vergeten hoekje van de kast.

Een kleerkast bij de gemiddelde vrouw bestaat uit een aantal vaste items die ze voortdurend draagt, aangevuld met tientallen t-shirts en jurken die zelfs nooit het daglicht zien en ergens in een hoekje in de kast kamperen. Hoog tijd om orde op zaken te stellen nu de lente in het land is, en die dikke truien weer even een schapje naar achteren gelegd mogen worden. Zes tips voor een efficiënte lenteschoonmaak in je kleerkast.

Bepaal je stijl

Is jouw stijl sinds een paar jaar geëvolueerd naar casual chique, maar hangen die kleurrijke boho-topjes nog steeds in de kast om nooit gedragen te worden? Tijd om iemand anders er plezier mee te doen. Beter een overzichtelijke kast met weinig stuks die je wel nog draagt, dan omgekeerd.

"Gooi weg" en "geef weg"

Maak twee stapels bij het onder handen nemen van je kleerrast: een stapel met kledij waar je nog iemand anders blij mee kan maken, zoals een vriendin of de kringwinkel, en een stapel die echt rijp is voor de vuilnisbak, wegens gaten en scheuren waarmee niemand nog gezien wil worden.

Maak een shoplijstje

Het leuke gedeelte aan deze opruimactie: maak tijdens het bekijken van al je stuks in de kleerkast ook een lijstje met wat je nog nodig hebt. Van een nieuwe jeans tot sokken of een pyama: dat kan vanalles zijn. Zo shop je bewuster wat je echt nodig hebt, in plaats van een zoveelste bloemenjurkje te kopen waar je er al 3 van hebt - en toch altijd hetzelfde draagt.

De "twee jaar"-regel

Tenzij een kledingstuk sentimentele waarde heeft, hanteer je best de "twee jaar"-regel: heb je iets twee jaar niet gedragen, dan is de kans klein dat je het ooit nog zal dragen. Wees streng voor jezelf. Kledij weg doen is moeilijk, maar elke dag weer moeten beslissen wat je zal dragen naast een overvolle kleerkast is dat ook.

Organiseer op kleur en/of type

Een kleerkast wordt veel overzichtelijker als je items per soort legt (bv. T-shirts met korte mouwen) of zelfs per kleur. Zo zie je in één oogopslag welke stukken je kan combineren.

Nodig vriendinnen uit voor een kledingruil

Vraag je vriendinnen om ook eens tussen hun kleren te snuisteren naar wat ze niet meer dragen, en laat iedereen die vergeten stukken meenemen op een avond of middag bij jouw thuis. Maak er een gezellige kledingruil van, en je gaat met wat geluk naar huis met een hele nieuwe garderobe die je geen cent gekost heeft. (br.hln)


» Reageer (0)
15-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers vinden 400.000 jaar oude mensenschedel in Portugal

Wetenschappers vinden 400.000 jaar oude mensenschedel in Portugal

http://static3.hln.be/static/photo/2017/2/6/6/20170315093413/media_xll_9590556.jpg

In Portugal hebben wetenschappers een 400.000 jaar oude menselijke schedel teruggevonden. Het gaat om één van de oudste menselijke fossielen ooit gevonden in Europa. Dat meldt het internationaal onderzoeksteam onder leiding van de Portugese archeoloog João Zilhão.

De wetenschappers vonden de oude schedel tijdens opgravingen in een grot in Aroeira, ten zuiden van de Portugese hoofdstad Lissabon. Het gaat zeker om de oudste menselijke fossiel ontdekt in Portugal, zegt Rolf Quam, antropoloog van de Binghamton Universiteit in New York en lid van het internationaal onderzoeksteam. "Dit is een interessante ontdekking op het Iberisch schiereiland", zegt Quam. "Deze regio is immers cruciaal om de evolutie en de oorsprong van de Neanderthalers te begrijpen."

De mensenschedel vertoont volgens de wetenschappers gelijkenissen met andere fossielen uit dezelfde periode die gevonden werden in Spanje, Frankrijk en Italië. (br.hln)


» Reageer (0)
11-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is het duurste landschap ooit bij Sotheby's

Dit is het duurste landschap ooit bij Sotheby's

http://static0.hln.be/static/photo/2017/0/7/1/20170309071501/media_xll_9577501.jpg

Het schilderij "Eisberg" van de Duitse schilder Gerhard Richter werd gisteren in Londen verkocht voor een recordbedrag van 20,4 miljoen euro. Dat is het hoogste bedrag dat ooit voor een schilderij van een landschap werd betaald op een veiling bij Sotheby's.

Het schilderij van een bevroren landschap was geschat tussen 9 en 14 miljoen euro, en behoorde de afgelopen dertig jaar tot een privécollectie. Het gaat om een erg belangrijk werk van de 85-jarige Duitse schilder.

"Eisberg" was overigens niet het enige schilderij dat het beter deed dan verwacht. Een werk van Christopher Wool werd verkocht voor 8,2 miljoen euro, het dubbele van de hoogste schatting.

De fotograaf Wolfgang Tillmans, wiens werk voor het eerst geveild werd bij Sotebhy's, verbrak dan weer zijn eigen persoonlijk record. Een werk van hem ging voor 531.000 euro de deur uit.

De totale opbrengst van de veiling was 136,2 miljoen euro, 69 procent meer dan de veiling voor hedendaagse kunst van vorig jaar.

Ook de veiling van Christie's van hedendaagse en naoorlogse kunst verliep dinsdagavond erg vlot. In totaal werd er voor een bedrag van 117,1 miljoen euro aan kunstwerken verkocht. (br.hln)


» Reageer (0)
10-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een merkparfum voor 20 euro? Turkse parfumerie komt naar België

Een merkparfum voor 20 euro? Turkse parfumerie komt naar België

http://static3.hln.be/static/photo/2017/14/6/5/20170309132633/media_xll_9578180.jpg

Ook zo dol op de nieuwste geur van Tom Ford maar geen zin om honderd euro neer te tellen voor een klein flesje? De oplossing is op komst, in de Wilde Zee in Antwerpen heeft namelijk de Turkse parfumerie Bargello haar deuren geopend. Binnenin vind je rijen vol met betaalbare geuren, geïnspireerd op merkparfums.

De keten zag in 1952 het levenslicht in Turkije, maar is met meer dan 300 winkels momenteel goed op weg om de wereld te veroveren. En nu komt daar ook een Belgisch filiaal bij, in de Schrijnwerkersstraat.

Het pand is slechts 20 m² groot, maar dat is ruim voldoende, volgens de Nederlandse zaakvoerder Cengiz Gorgen. "In de Wilde Zee is veel passage en zijn er heel wat kleine winkeltjes. Vandaar dat we hier beter tot ons recht komen dan pakweg op de Meir." In de winkel zijn meer dan 400 verschillende flacons te vinden, allemaal voor 19,99 euro per flesje van 50 ml. Die geuren zijn gebaseerd op de gekende merkparfums, vertelt Gorgen. Alleen hebben ze in plaats van een naam een nummer. Nepparfum dus, al omschrijven ze het zelf liever als "een alternatief voor iedere bekend parfum". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is de wolf terug in ons land?

Is de wolf terug in ons land?

http://static0.hln.be/static/photo/2017/15/7/9/20170308105340/media_xll_9575274.jpg

Sinds oktober zijn er in Wallonië al twintig meldingen van wolven geweest. Vier daarvan kunnen met grote waarschijnlijkheid worden geverifieerd. Dat zei de Waalse minister van Natuur René Collin (cdH) in het Waals parlement. Mogelijk is de wolf definitief terug in de Ardennen.

De vier gevallen werden waargenomen op het Plateau des Tailles en het Massief van Saint-Hubert, beiden in de provincie Luxemburg. Twee keer werd een wolf gezien en twee keer werd zijn aanwezigheid afgeleid uit een aanval op een schaap of een ree.

Wallonië werkt nu aan een systeem om vast te stellen of er permanent wolven in ons land verblijven. Daarvoor wordt opleiding gegeven aan ambtenaren, maar ook aan leden van natuurverenigingen, jagers en landbouwers. René Collin wil zelf ook overleggen met landbouwers en jagers over een mogelijke terugkeer van het roofdier.

Eerder werden al solitaire dieren waargenomen, die wellicht uit Polen of uit de Alpen kwamen. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!