NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
18-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lenteschoonmaak in de kleerkast: zo doe je dat

Lenteschoonmaak in de kleerkast: zo doe je dat

http://static0.hln.be/static/photo/2017/4/3/3/20170315152745/media_xll_9591318.jpg

Wij hebben eerlijk gezegd niet echt last van jeukende vingers om aan de lenteschoonmaak te beginnen. Maar als we dan toch iets moeten opruimen, dan willen we die uitpuilende kleerkast wel eens onder handen nemen. Je weet nooit welk leuk lenterokje je nog ergens terugvindt, diep verstopt in een vergeten hoekje van de kast.

Een kleerkast bij de gemiddelde vrouw bestaat uit een aantal vaste items die ze voortdurend draagt, aangevuld met tientallen t-shirts en jurken die zelfs nooit het daglicht zien en ergens in een hoekje in de kast kamperen. Hoog tijd om orde op zaken te stellen nu de lente in het land is, en die dikke truien weer even een schapje naar achteren gelegd mogen worden. Zes tips voor een efficiënte lenteschoonmaak in je kleerkast.

Bepaal je stijl

Is jouw stijl sinds een paar jaar geëvolueerd naar casual chique, maar hangen die kleurrijke boho-topjes nog steeds in de kast om nooit gedragen te worden? Tijd om iemand anders er plezier mee te doen. Beter een overzichtelijke kast met weinig stuks die je wel nog draagt, dan omgekeerd.

"Gooi weg" en "geef weg"

Maak twee stapels bij het onder handen nemen van je kleerrast: een stapel met kledij waar je nog iemand anders blij mee kan maken, zoals een vriendin of de kringwinkel, en een stapel die echt rijp is voor de vuilnisbak, wegens gaten en scheuren waarmee niemand nog gezien wil worden.

Maak een shoplijstje

Het leuke gedeelte aan deze opruimactie: maak tijdens het bekijken van al je stuks in de kleerkast ook een lijstje met wat je nog nodig hebt. Van een nieuwe jeans tot sokken of een pyama: dat kan vanalles zijn. Zo shop je bewuster wat je echt nodig hebt, in plaats van een zoveelste bloemenjurkje te kopen waar je er al 3 van hebt - en toch altijd hetzelfde draagt.

De "twee jaar"-regel

Tenzij een kledingstuk sentimentele waarde heeft, hanteer je best de "twee jaar"-regel: heb je iets twee jaar niet gedragen, dan is de kans klein dat je het ooit nog zal dragen. Wees streng voor jezelf. Kledij weg doen is moeilijk, maar elke dag weer moeten beslissen wat je zal dragen naast een overvolle kleerkast is dat ook.

Organiseer op kleur en/of type

Een kleerkast wordt veel overzichtelijker als je items per soort legt (bv. T-shirts met korte mouwen) of zelfs per kleur. Zo zie je in één oogopslag welke stukken je kan combineren.

Nodig vriendinnen uit voor een kledingruil

Vraag je vriendinnen om ook eens tussen hun kleren te snuisteren naar wat ze niet meer dragen, en laat iedereen die vergeten stukken meenemen op een avond of middag bij jouw thuis. Maak er een gezellige kledingruil van, en je gaat met wat geluk naar huis met een hele nieuwe garderobe die je geen cent gekost heeft. (br.hln)


» Reageer (0)
15-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers vinden 400.000 jaar oude mensenschedel in Portugal

Wetenschappers vinden 400.000 jaar oude mensenschedel in Portugal

http://static3.hln.be/static/photo/2017/2/6/6/20170315093413/media_xll_9590556.jpg

In Portugal hebben wetenschappers een 400.000 jaar oude menselijke schedel teruggevonden. Het gaat om één van de oudste menselijke fossielen ooit gevonden in Europa. Dat meldt het internationaal onderzoeksteam onder leiding van de Portugese archeoloog João Zilhão.

De wetenschappers vonden de oude schedel tijdens opgravingen in een grot in Aroeira, ten zuiden van de Portugese hoofdstad Lissabon. Het gaat zeker om de oudste menselijke fossiel ontdekt in Portugal, zegt Rolf Quam, antropoloog van de Binghamton Universiteit in New York en lid van het internationaal onderzoeksteam. "Dit is een interessante ontdekking op het Iberisch schiereiland", zegt Quam. "Deze regio is immers cruciaal om de evolutie en de oorsprong van de Neanderthalers te begrijpen."

De mensenschedel vertoont volgens de wetenschappers gelijkenissen met andere fossielen uit dezelfde periode die gevonden werden in Spanje, Frankrijk en Italië. (br.hln)


» Reageer (0)
11-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is het duurste landschap ooit bij Sotheby's

Dit is het duurste landschap ooit bij Sotheby's

http://static0.hln.be/static/photo/2017/0/7/1/20170309071501/media_xll_9577501.jpg

Het schilderij "Eisberg" van de Duitse schilder Gerhard Richter werd gisteren in Londen verkocht voor een recordbedrag van 20,4 miljoen euro. Dat is het hoogste bedrag dat ooit voor een schilderij van een landschap werd betaald op een veiling bij Sotheby's.

Het schilderij van een bevroren landschap was geschat tussen 9 en 14 miljoen euro, en behoorde de afgelopen dertig jaar tot een privécollectie. Het gaat om een erg belangrijk werk van de 85-jarige Duitse schilder.

"Eisberg" was overigens niet het enige schilderij dat het beter deed dan verwacht. Een werk van Christopher Wool werd verkocht voor 8,2 miljoen euro, het dubbele van de hoogste schatting.

De fotograaf Wolfgang Tillmans, wiens werk voor het eerst geveild werd bij Sotebhy's, verbrak dan weer zijn eigen persoonlijk record. Een werk van hem ging voor 531.000 euro de deur uit.

De totale opbrengst van de veiling was 136,2 miljoen euro, 69 procent meer dan de veiling voor hedendaagse kunst van vorig jaar.

Ook de veiling van Christie's van hedendaagse en naoorlogse kunst verliep dinsdagavond erg vlot. In totaal werd er voor een bedrag van 117,1 miljoen euro aan kunstwerken verkocht. (br.hln)


» Reageer (0)
10-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een merkparfum voor 20 euro? Turkse parfumerie komt naar België

Een merkparfum voor 20 euro? Turkse parfumerie komt naar België

http://static3.hln.be/static/photo/2017/14/6/5/20170309132633/media_xll_9578180.jpg

Ook zo dol op de nieuwste geur van Tom Ford maar geen zin om honderd euro neer te tellen voor een klein flesje? De oplossing is op komst, in de Wilde Zee in Antwerpen heeft namelijk de Turkse parfumerie Bargello haar deuren geopend. Binnenin vind je rijen vol met betaalbare geuren, geïnspireerd op merkparfums.

De keten zag in 1952 het levenslicht in Turkije, maar is met meer dan 300 winkels momenteel goed op weg om de wereld te veroveren. En nu komt daar ook een Belgisch filiaal bij, in de Schrijnwerkersstraat.

Het pand is slechts 20 m² groot, maar dat is ruim voldoende, volgens de Nederlandse zaakvoerder Cengiz Gorgen. "In de Wilde Zee is veel passage en zijn er heel wat kleine winkeltjes. Vandaar dat we hier beter tot ons recht komen dan pakweg op de Meir." In de winkel zijn meer dan 400 verschillende flacons te vinden, allemaal voor 19,99 euro per flesje van 50 ml. Die geuren zijn gebaseerd op de gekende merkparfums, vertelt Gorgen. Alleen hebben ze in plaats van een naam een nummer. Nepparfum dus, al omschrijven ze het zelf liever als "een alternatief voor iedere bekend parfum". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is de wolf terug in ons land?

Is de wolf terug in ons land?

http://static0.hln.be/static/photo/2017/15/7/9/20170308105340/media_xll_9575274.jpg

Sinds oktober zijn er in Wallonië al twintig meldingen van wolven geweest. Vier daarvan kunnen met grote waarschijnlijkheid worden geverifieerd. Dat zei de Waalse minister van Natuur René Collin (cdH) in het Waals parlement. Mogelijk is de wolf definitief terug in de Ardennen.

De vier gevallen werden waargenomen op het Plateau des Tailles en het Massief van Saint-Hubert, beiden in de provincie Luxemburg. Twee keer werd een wolf gezien en twee keer werd zijn aanwezigheid afgeleid uit een aanval op een schaap of een ree.

Wallonië werkt nu aan een systeem om vast te stellen of er permanent wolven in ons land verblijven. Daarvoor wordt opleiding gegeven aan ambtenaren, maar ook aan leden van natuurverenigingen, jagers en landbouwers. René Collin wil zelf ook overleggen met landbouwers en jagers over een mogelijke terugkeer van het roofdier.

Eerder werden al solitaire dieren waargenomen, die wellicht uit Polen of uit de Alpen kwamen. (br.hln)


» Reageer (0)
06-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gulle schenker laat ruim 10 miljoen euro na aan WWF

Gulle schenker laat ruim 10 miljoen euro na aan WWF

http://static2.hln.be/static/photo/2017/11/10/0/20170303151037/media_xll_9565485.jpg

Natuurbeweging WWF heeft in het voorbije financieel jaar, dat liep tot 30 juni 2016, zijn inkomsten ruim verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers die schenkers bij hun fiscaal attest ontvingen. Het goede resultaat is voornamelijk te danken aan één gulle schenker, die de organisatie ruim 10 miljoen euro naliet.

WWF heeft in het boekjaar 2015-2016 23,7 miljoen euro opbrengsten genoteerd. Ruim 19,7 miljoen euro kwam van particulieren. De giften en het lidgeld van de 100.000 leden stegen van 6,5 naar 7,2 miljoen euro, maar vooral de opbrengsten uit erfenissen vallen op. Liefst 12,5 miljoen euro haalde de natuurbeweging op via legaten. Dat is veel meer dan de 502.785 euro in boekjaar 2014-2015.

"De legaten stijgen doorlopend. In aantal zagen we vorig jaar een verdubbeling. We zien stijgende interesse voor onze boodschap. Een schenking aan WWF is een investering in de toekomst", zegt WWF-woordvoerder Koen Stuyck. "Maar het grote verschil in bedrag wordt verklaard door één heel groot legaat, een bedrag van meer dan 10 miljoen euro. De schenker wenste anoniem te blijven."

Bedrijven schonken het WWF 341.160 euro, een toename met 46.280 euro. De overheid was goed voor 3,6 miljoen euro van de inkomsten, tegen 3,1 miljoen euro in het voorgaande boekjaar.

Aan de uitgavenzijde ging vorig boekjaar 82,6 procent (10 miljoen euro) naar natuurbehoud, via projecten en sensibiliseringsacties. De fondsenwerving kostte WWF 1,4 miljoen euro en de administratiekosten bedroegen 707.018 euro. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedemorgen! Dit zijn de 7 dingen die je iedere maandag zou moeten doen

Goedemorgen! Dit zijn de 7 dingen die je iedere maandag zou moeten doen

http://static2.hln.be/static/photo/2017/0/7/5/20170306082312/media_xll_9570395.jpg

Zelfs al ga je doorgaans al huppelend naar het werk, de kans is groot dat ook jij je op maandag liever nog even omdraait. En dat terwijl die eerste uurtjes van de nieuwe werkweek net de beste zijn. Met deze trucjes zeg je dat ochtendhumeur vaarwel en begin je op een positieve manier aan de dag!

1. Vertrek op tijd naar het werk

Niets zo vervelend als meteen na een ontspannen weekend in zeven haasten een boterham in je mond te moeten proppen, richting je auto spurten, om vervolgens een uur in de file te staan en alsnog laat aan je werkdag te beginnen. Door iets vroeger te vertrekken, ben je niet alleen het verkeer voor, je kan ook rustig beginnen, én je hebt de tijd om op je gemak de rest van je dag te plannen. Wanneer iedereen vervolgens begint binnen te druppelen, heb jij al lang alles op een rijtje. En wedden dat je de rest van de dag extra productief bent?

2. Kijk voor je

Natuurlijk heb je heimwee naar het weekend, maar het heeft geen zin om te zitten mokken. Laat ook alles van de voorbije week achter je. Discussie gehad met je collega? Woordenwisseling met je baas? Laat dat klein beetje frustratie dat is blijven hangen achter je, en begin aan de week met een schone lei.

3. Zorg voor jezelf

Natuurlijk is je werk belangrijk, maar neem ook een minuutje de tijd om aan jezelf te denken. Wanneer je op maandagmorgen je agenda doorneemt, zorg dan dat je zeker genoeg tijd hebt ingepland voor wat beweging, quality time en naturlijk slaap. Werk is belangrijk, maar je gezondheid is dat evenzeer.

4. Negeer je e-mail

Niet de hele dag natuurlijk, maar laat die mailbox het eerste uurtje nog even uit. Begin met een moeilijke taak waar je al je aandacht voor nodig hebt. 's Ochtends ben je vaak het productiefst, en zit je nog boordevol energie. Bovendien werkt het afvinken van zo'n belangrijk opdracht ook extra motiverend voor de rest van je dag. En die mailbox loopt niet weg.

5. Begin met de moeilijkste opdracht

We haalden het hierboven al even aan. Is er een bepaalde taak waar je echt tegenop ziet? Begin daar dan meteen mee. Wanneer je die eindelijk van je lijstje kan afstrepen, weet je dat je het lastigste al achter de rug hebt. En dat werkt natuurlijk super motiverend.

6. Geef iemand een pluim

Iedereen houdt van complimentjes of positieve feedback. Geef iemand eens een schouderklopje, of prijs hen met een bepaalde taak die ze tot een goed einde gebracht hebben. Je zal lang niet de enige zijn die vandaag neuriënd aan je bureau zit.

7. Wees dankbaar

Ja het is maandagmorgen, en maandagmorgen is over het algemeen niet het leukste moment van de week. Maar je hebt ongetwijfeld ook veel om dankbaar voor te zijn. Neem een minuutje de tijd om dat te overlopen, en wedden dat je je meteen veel vrolijker voelt? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Disney toont eerste beeld uit nieuwe Mary Poppins

Disney toont eerste beeld uit nieuwe Mary Poppins

http://static1.hln.be/static/photo/2017/9/2/14/20170305132420/media_xll_9568979.jpg

Het is wachten tot december 2018 voor we de sequel op Mary Poppins in de bioscoopzalen kunnen gaan bewonderen. Maar Disney licht voor de fans al een klein tipje van de sluier: een eerste beeld uit de film, waarin we actrice Emily Blunt zien die de rol van Mary Poppins zal vertolken.

Mary Poppins keert terug naar het grote scherm, met een sequel die zich 20 jaar later afspeelt. Actrice Emily Blunt neemt de hoofdrol voor haar rekening, die je vooral kan kennen uit The Devil Wears Prada (2006) en The Young Victoria (2009).

De nieuwe Marry Poppins-film zal zich 20 jaar na de originele versie uit 1964 afspelen. We volgen het verhaal van de intussen opgegroeide Michael Banks, die opnieuw zijn magische kindermeisje Mary Poppins ontmoet. Michael schakelt op zijn beurt haar hulp in voor zijn eigen kroost. 

Het is nog wachten tot december 2018 voor de film ook in de zalen te zien zal zijn, maar Disney laat ons nu al een beetje meeproeven van de magische supercalifragilisticexpialidocious sfeer van de film: een sneak preview van actrice Blunt in haar rol als Mary Poppins. En of de rol haar als gegoten zit. (br.hln)


» Reageer (0)
05-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen zin om uit te gaan? Dan ben je hipper dan ooit

Geen zin om uit te gaan? Dan ben je hipper dan ooit

http://static0.hln.be/static/photo/2017/18/0/10/20170304134519/media_xll_9567430.jpg

Wie wel eens kampt met 'saturday night fever' heeft vooral zin om vanavond met een cocktail in de hand de nacht weg te dansen. "Daanse en chaanse", om het met de woorden van 'Ziet Em Duun' Van Echelpoel te zeggen. Heb jij eerder de neiging om in de zetel te hangen met een tas thee op zaterdagavond? Dan ben je nog hipper dan het grootste fuifnummer, aldus lifestylewebsite Well + Good.

"Thuis blijven is het nieuwe uitgaan," zo claimt lifestylewebsite Well + Good in een beschouwend stuk over waarom millenials steeds vaker thuis blijven op weekendavonden. "De it-girls van nu zijn de mensen die het gezellig maken in Pinterest-perfect huiskamers, selfies nemen met een gezichtsmasker en etentjes met vrienden thuis organiseren," aldus de website. Zij zien een trend van jonge mensen die de eigen huiskamer verkiezen boven een druk café of discotheek op vrijdag- of zaterdagavond.

Swipen vanuit de zetel

"We zijn vandaag veel meer dan vroeger bezig met de keuzes die we maken om ons goed en gezond te voelen," legt Ruby Warrington deze zelfverklaarde trend uit. Minder alcohol drinken, gezond eten, sporten en voldoende slapen wordt voor velen steeds belangrijker, wat moeilijker te combineren valt met een wild uitgaansleven, argumenteert ze. "Bovendien zorgt technologie ervoor dat we bijna alles kunnen krijgen zonder ons huis te verlaten. Waarom veel betalen op restaurant, als je ook eten aan huis kan bestellen? Waarom naar de bioscoop gaan, als je een enorme hoeveelheid aan series en films kan streamen? Zelfs daten doen we met onze telefoon - in plaats van iemand toevallig te leren kennen op café, swipen we onze weg naar een liefdespartner."

Steeds meer me-time

Zijn we door techonolgie te lui geworden om ons huis te verlaten? Dat nu ook weer niet, klinkt het. Well + Good verklaart de trend door te argumenteren dat we veel beter voor onszelf proberen zorgen. Als dat betekent dat we op zaterdagavond dat ene boek lezen dat we al zo lang laten liggen, aan yoga doen of in ons dagboek schrijven, dan is dat maar zo. In tijden waarin burn-out en depressie overal op de loer liggen, plaatsen we me-time steeds hoger op de agenda. Prikkels zijn er altijd en overal, waardoor we veel meer behoefte hebben aan even unpluggen. Zelfs al dat dan toevallig op zaterdagavond moet gebeuren. 

Doen waar je zin in hebt

Niet erg rock 'n roll, zo'n avondje in de zetel met een boek. Maar de eindconclusie van die opkomende trend die Well + Good denkt te zien is deze: doe op zaterdagavond vooral waar je zelf zin in hebt. Rustig thuisblijven is helemaal hip blijkbaar, dus schuldig hoef je je daar alvast niet over te voelen. Maar wie toch graag wil gaan 'daansen en chaanse' met Van Echelpoel vanavond: laat je ook vooral gaan.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adele voorkomt ongeluk tijdens optreden

Adele voorkomt ongeluk tijdens optreden

http://static3.hln.be/static/photo/2017/9/12/3/20170304233455/media_xll_9568428.jpg

Het had weinig gescheeld of Adele was van het podium gevallen tijdens een optreden in de Australische stad Brisbane. De Britse zangeres trad zaterdagavond op in The Gabba, een groot cricketstadion. Tijdens het zingen van de hit 'Hello' viel Adele bijna van een trap af. Ze wist zichzelf ternauwernood op de been te houden. Dat meldt The Mirror.

"Zagen jullie dat?", vroeg de 28-jarige zangeres aan het publiek. "Oh mijn god. Ik draag nooit dit soort jurken. Ik vergat om mijn sleep op te tillen en viel er bijna overheen. Waarschijnlijk hoorden jullie wel wat ik zei toen het gebeurde", vertelde een lachende Adele na haar ongelukkige actie. "Ik zei namelijk dat ik het gevoel had dat ik in mijn broek poepte."

Ongelukje
Vorige week kreeg de popster nog te maken met een ander ongelukje. Tijdens een repetitie kreeg haar vierjarige zoon Angelo een klein stukje vuurwerk tegen zijn gezicht.

Het jongetje raakte niet gewond, maar was wel boos op zijn moeder. Daarop besloot Adele om het vuurwerkgedeelte van haar show te schrappen. (br.hln)


» Reageer (0)
04-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vluchtelingenorganisatie vindt jackpot in dit paar oude sokken

Vluchtelingenorganisatie vindt jackpot in dit paar oude sokken

http://static2.hln.be/static/photo/2017/15/1/7/20170304101250/media_xll_9567142.jpg

Is dit het werk van een weldoener of van een verstrooide professor? Dat is de vraag die de politie van Avon en Somerset in Groot-Brittannië probeert op te lossen nadat een vrijwilligster van een organisatie die zich inzet voor vluchtelingen, een opmerkelijke ontdekking deed in een paar oude sokken.

Bij het leegmaken van enkele dozen met geschonken spullen merkte de medewerkster van Refugee Aid From Taunton (Raft) dat er een paar sokken in zat dat opmerkelijk zwaarder woog dan de rest. Toen ze erin keek, bleek er maar liefst 1.000 pond in te zitten, omgerekend 1.158 euro.

Winter
"Het was onze vrijwilligster Sue die de ontdekking deed", aldus Frederica Smith van Raft. "Ze was de sokken die we hadden gekregen, aan het verdelen over pakketten. Ze zijn lekker warm in de winter en een kostbaar goed om uit te delen aan mensen in armoede."

De politie werd verwittigd en die is nu op zoek naar de eigenaar, want het is niet duidelijk of het geld er met opzet in werd gestoken of gewoon vergeten is. "Het zou wel eens van een oudere persoon kunnen zijn die vergeten is dat het geld in de sokken stak", aldus de politie.

Hoe ze zullen uitmaken of de mensen die contact opnemen écht de eigenaar zijn, is niet duidelijk. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoveel geld mag je jaarlijks spenderen aan kledij, volgens experts

Zoveel geld mag je jaarlijks spenderen aan kledij, volgens experts

http://static3.hln.be/static/photo/2017/18/14/8/20170302144923/media_xll_9562718.jpg

Ook al eens het gênante moment meegemaakt dat je saldo ontoereikend blijkt aan de kassa van een kledingwinkel? Misschien toch een teken aan de wand dat je nét iets te veel van je budget aan kledij spendeert. Financiële experts adviseren hoeveel procent van je maandelijkse inkomsten je voor shoppen mag voorzien. En helaas: het is minder dan je denkt.

We hoeven het jullie waarschijnlijk niet te vertellen: een dagje gaan shoppen kan nefast zijn voor je bankrekening, zeker sinds de uitvinding van het gevaarlijke hulpje dat zich "kredietkaart" laat noemen. Ga jij je (spaar)boekje te buiten als het op kledij kopen aankomt? Deze rekensom geeft je alvast een richtlijn.

Budget per maand of jaar

Elite Daily raadpleegde enkele financiële experts over het onderwerp, en zij adviseren om 5% van je maand- of jaarbudget voor kledij te voorzien. Verdien je bijvoorbeeld 1.800 euro netto in de maand, dan mag je 90 euro reserveren voor kledij. Op jaarbasis komt dat neer op 1.080 euro, aldus de experts.

Individueel verschil

Natuurlijk zal dit bedrag erg individueel verschillen, en zal voor de ene 5% erg weinig zijn, waar de ander nooit aan dit bedrag komt. Zolang je er op toeziet dat kledij kopen je niet in de financiële problemen brengt, is er niets aan de hand. Toch moeite om het gat in je hand te dichten als je in je favoriete winkel staat? Dan kunnen onderstaande tips helpen om je uitgaven in te perken. 

Gat in je hand? Zo spendeer je minder aan kledij

1. Hou je uitgaven bij
Is je bankrekening wéér leeg, zonder dat je weet waar al het geld nu weer naartoe is? Schrijf eens een paar maanden op wat je uitgeeft, en waar dat geld naartoe gaat. Zo krijg je ook een overzicht van hoeveel geld je gemiddeld aan kledij uitgeeft. 

2. Bepaal je budget
Blijkt na het bijhouden van je uitgaven dat je te veel geld uitgeeft aan kledij, probeer dan een budgetplanning op te stellen. Hou je aan de richtlijn van 5% per maand. Kocht je een duur paar schoenen die de 5% van de maand overschrijdt? Compenseer dan door in de maand die volgt minder te kopen. 


3. Wees blij met wat je hebt
Te weinig geld hebben voor nieuwe kleren kan ervoor zorgen dat je opnieuw creatief wordt met wat je al in de kast hebt hangen. Probeer eens combinaties met stukken die je nooit eerder probeerde, of draag dat ene jurkje nog eens dat al maanden verwaarloosd achteraan in de kast hangt. Je kleerkast nog eens opruimen is vaak de beste manier om nieuwe outfits te vinden - zonder dat je ze moet kopen. 

4. Ga een uitdaging aan
Daag jezelf uit tot een bepaalde periode waarin je geen nieuwe kledij koopt. Dat kan een maand zijn, of zelfs een paar maanden als het budget heel krap zit. Na een korte "afkickperiode" zal je al snel merken dat je best genoeg kleren hebt om leuke outfits samen te stellen, en niet zo vaak "moet" shoppen als je normaal gezien nodig lijkt. (br.hln)


» Reageer (0)
03-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje (13) wordt jarenlang verkracht door minstens zeven mannen. Hele stad kijkt weg

Meisje (13) wordt jarenlang verkracht door minstens zeven mannen. Hele stad kijkt weg

http://static3.hln.be/static/photo/2017/5/16/10/20170303150647/media_xll_9565270.jpg

Jarenlang wordt een leerlinge in een stad in Zuid-Italië door meerdere mannen verkracht. De inwoners negeren het misbruik uit angst voor de maffia. Pas recent werden de verkrachtingen aan de kaak gesteld en in het hele land bekend. Maar ook nu nog blijft de stad zwijgen, stelt een reportageploeg van de Duitse zender ARD ter plaatse vast. Alles voor de omerta.

De verkrachtingen die al die tijd hebben kunnen plaatsvinden in Melito di Porto Salvo met medeweten van de zowat 12.000 inwoners, hebben een schokgolf van verontwaardiging door Italië gestuurd.

Burgemeester Giuseppe Meduri verdedigt zijn stad. "Indien iedereen daarvan op de hoogte was, dan moeten we vaststellen dat de staat heeft gefaald. Maar het klopt niet, het is ondenkbaar en onvoorstelbaar dat iedereen hiervan zou geweten hebben", zegt hij.

Wat is er eigenlijk gebeurd? Het meisje is 13 jaar oud wanneer haar eerste liefdesrelatie met een jongeman uit de stad ten einde loopt. Jaloezie zou in het spel geweest zijn. Vervolgens is haar ex-vriend met zijn kompanen het meisje beginnen aanranden. Onder de daders: de zoon van een maffiabaas en de broer van een politieagent.

Lijdensweg
Voor het slachtoffer begint een jarenlange lijdensweg. Meermaals per week wordt ze verkracht, telkens op andere plaatsen in de stad. De verkrachtingen vinden in auto's en huizen plaats die eigendom zijn van de maffia.

Het meisje besluit om alles tegen haar ouders te vertellen. Haar moeder gelooft haar niet. Haar vader raapt al zijn moed bijeen om aan de zoon van de maffiabaas te vragen om zijn dochter met rust te laten. Tevergeefs.

In de zomer van 2015 durft het meisje het aan om haar beproevingen te beschrijven in een opstel voor school. De lerares die de opdracht had gegeven, beslist om in te grijpen. Ze verwittigt de ouders van het meisje. Aansluitend gaan ze samen naar de politie.

"Wanneer zo veel personen aan het misbruik deelnemen, op zo veel verschillende plaatsen en tijdstippen, dan kan dit nooit onopgemerkt gebleven zijn", meent ook procureur Calogero Gaetano Paci die sinds september 2015 bezig is met de zaak.

De daders zitten nu in voorarrest terwijl de inwoners nog altijd doen alsof er niets is gebeurd. Wanneer de reportageploeg vragen stelt over de zaak, volgen alleen ontwijkende antwoorden. "Ik heb daar nog niks over gehoord", klinkt het. "Dat kan overal voorvallen, in elk land op aarde."

Onbegrijpelijk
De reacties zijn voor Claudio Cordova, onbegrijpelijk. De lokale journalist die zelf al meermaals bedreigingen van de maffia heeft ontvangen, kent het oord door en door. Maar hij beseft ook dat de angst voor de maffia ontzettend groot is. "De familie Lamonte controleert alles. Het stadsbestuur is geïnfiltreerd door de maffia. Al wie hier een zaak uit de grond wil stampen, wordt afgedreigd.

Volgens Claudio is deze zaak geen alleenstaand geval in Calabrië. "Ook een ander meisje is hier jarenlang het slachtoffer geweest van groepsverkrachtingen door maffiosi", zegt hij. "Ook dat misbruik werd in de doofpot gestopt, onder andere door de pastoor."

Het slachtoffer van de recente zedenzaak woont niet meer in Melito, maar op een geheime locatie in Noord-Italië. De verkrachters riskeren een gevangenisstraf tot 20 jaar. Maar in Melito di Porto Salvo zal er niet veel veranderen. Toch zullen de vele inwoners die weigerden om aan de alarmbel te trekken, verder moeten leven met een slecht geweten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Picasso is een sensatie op internet door uniek uiterlijk

'Picasso' is een sensatie op internet door uniek uiterlijk

http://static2.hln.be/static/photo/2017/13/12/5/20170302133640/media_xll_9562580.jpg

De tien maanden oude hond Picasso is geboren met een scheve snuit. Toen bleek dat de fokker hem en z'n broertje Pablo niet verkocht kreeg, kwamen zij bij Liesl Wilhardt terecht. Sindsdien is Picasso met z'n unieke voorkomen een sensatie op het internet.

Toen Liesl Wilhardt, directeur van Luvable Dog Rescue in Eugene in de staat Oregon, er twee weken geleden achterkwam dat de honden op de lijst stonden om afgemaakt te worden, adopteerde ze hen. Door de afwijking lijkt het net alsof Picasso's snuit naar rechts groeit en z'n kaak de andere kant opgaat. Hij heeft verder een gezond gebit maar moet in de toekomst wel geopereerd worden. Als de operatie is uitgevoerd, kunnen ze samen geadopteerd worden door een familie. De twee zijn onafscheidelijk dus Wilhardt wil dat ze niet uit elkaar gehaald worden. (br.hln)


» Reageer (0)
02-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 redenen waarom je vandaag zéker iemand een complimentje moet geven

7 redenen waarom je vandaag zéker iemand een complimentje moet geven

http://static3.hln.be/static/photo/2017/2/0/12/20170228190220/media_xll_9558522.jpg

Hé jij daar, achter die computer, wat zie je er goed uit vandaag! Vandaag is nationale complimentendag, en dat vieren we door elkaar eens goed in de bloemetjes te zetten.

1. Het is nationale complimentendag

De beginnen met de meest voor de hand liggende: het is complimentendag vandaag. Al is het maar een half gemeende "hey knapperd," tegen jezelf in de spiegel: zorg dat je toch minstens één iemand blij maakt met een lieve opmerking.

2. Het is goed voor je humeur

Je tovert niet alleen een glimlach op iemands gezicht, je wordt er zelf ook gelukkiger van. "Door op een onbewaakt moment iets liefs te doen of te zegen tegen je partner toon je dat je hem of haar niet als vanzelfsprekend beschouwt, en dat leidt tot een verhoogd dopamine- en oxcytine niveau," aldus psychotherapeute Michele Paiva. En dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat jullie emotionele band sterker wordt en jullie allebei met een beter humeur rondlopen.

3. Je krijgt er meer door gedaan

Door je partner of die ene vriendin een complimentje te geven, zorg je ervoor dat ze zich beter in hun vel voelen. Zie het als een manier om hen wat meer zelfvertrouwen te geven, legt lifestyle coach Gayle Katz uit. Wanneer je je vriend bovendien complimenteert met zijn geweldige werk in het huis - ook al heeft hij vijf pogingen en twee keer zoveel gaten nodig gehad vooraleer dat televisiemeubel recht hangt- is de kans ook groter dat hij de volgende keer zonder morren opnieuw aan het klussen slaat.

4. Het kost je amper tijid

"Wat zie je er goed uit vandaag," is snel gezegd, én het heeft meteen effect. Je geeft je partner het gevoel dat hij of zij geliefd is, en belangrijker is dan wie dan ook. "Neem 10 seconden de tijd om je partner te vertellen hoe goed zijn kookkunsten zijn of dat hij de allerbeste danser is," adviseert assistent-professor in de psychologie Chandra Johnson.

5. Het zet je op gelijke voet

Door een complimentje te geven, stel je jezelf ook kwetsbaarder op. En dat zorgt ervoor dat mensen je zelf ook sneller durven aanspreken of misschien zelfs meer appreciëren. "Een complimentje is ontwapenend," vindt psychiater Sue Varma. "Door een collega te prijzen toon je dat je geen bedreiging vormt. En dat kan eventueel wel het begin zijn van een mooie vriendschap."

6. Met lachen verbrand je calorieën

Ooit al eens iemand een complimentje gegeven met een uitgestreken gezicht? Wij ook niet. Een pluimpje geven gaat gegarandeerd gepaard met een glimlach, die wel eens snel tot een schaterlach kan leiden. Laat die calorieën maar komen!

7. Het is helemaal gratis

Voor andere dingen waar een mens gelukkig van wordt - nieuwe schoenen, chocolade, ... - moet je vaak je portefeuille bovenhalen. Complimentjes zijn helemaal gratis en voor niets. En ze zijn ook nog eens een stuk efficiënter. (br.hln)


» Reageer (0)
01-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zijn vooral tieners die zich zorgen maken om snelle technologische vooruitgang

Het zijn vooral tieners die zich zorgen maken om snelle technologische vooruitgang

http://static1.hln.be/static/photo/2017/18/3/5/20170228135020/media_xll_9557930.jpg

We denken maar al te gauw dat tieners, omdat ze nooit een wereld zonder internet hebben gekend en dus als 'digital natives' door het leven gaan, het makkelijk hebben met de snelle technologische vooruitgang. Niets is minder waar. Uit omstandig onderzoek blijkt dat net tieners de eerste slachtoffers zullen zijn van de 'sociale media explosie' omdat ze er niet in slagen gelijke tred te houden met de technologische ontwikkelingen. Veel meer dan hun ouders en grootouders maken tieners zich zorgen dat de technologie te snel gaat.

Driekwart van de Britse jongeren tussen 16 en 18 jaar gebruiken elke dag sociale media en noemen YouTube, Facebook en Snapchat als hun favorieten. Niet minder dan 59% - bijna twee op drie - maakt zich zorgen om de snelheid waarmee die sites en apps veranderen. Dat blijkt uit een Britse studie van duizend 16- tot 18-jarigen. Uit onderzoek van de gehele bevolking blijkt dat slechts 44% zich daar zorgen over maakt.

Wereld draait te snel
"Dit is een generatie die meent dat de wereld te snel draait", stelt Ed Williams, die aan het hoofd staat van de Edelman Trust Barometer, een langlopend onderzoek naar sociaal gedrag inzake vertrouwen en geloofwaardigheid.

"Sociale media, technologie, de draaikolk van mode en entertainment, alles verandert zo snel dat ze er zich niet lekker meer bij voelen".

Slachtoffers

Cecile Nathan-Tilloy, managing director van Edelman Intelligence, verklaart: "Dit toont een algemeen gevoel van ongemak over de snelheid waarmee technologie verandert bij een groep die net de voorhoede uitmaakt van die veranderingen".

"Jongeren worden vaak als eersten geraakt door die innovaties. Omdat ze digital natives zijn, geboren in een wereld vol technologie, denken we dat het voor hen makkelijk en instinctief gaat, maar dat is niet zo. Het vereist nog altijd inspanningen en begrip om die constante veranderingen te verhappen. Voeg daarbij dat ze sociale media niet vertrouwen, in tegenstelling tot traditionele media, en je komt tot de conclusie dat jongeren eerder slachtoffers zijn van het fenomeen van de snelle technologische evolutie dan dat ze er baat bij zouden hebben".

Angst voor toekomst

Williams meent dat de resultaten van het onderzoek een 'zorgwekkend beeld' schetsen van de jeugd-van-tegenwoordig. "We zien angstige jongeren, op zoek zijn naar een vorm van geruststelling over hun toekomst".

"Ze zijn hun kindertijd ontgroeid, maar kijken niet bepaald uit naar wat voor hen ligt. Het optimisme van de jeugd heeft plaats geruimd voor angst om de toekomst. Dat ervaren ze sterker dan hun ouders". (br.hln)


» Reageer (0)
28-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruim je kamer op! Van huishoudelijke klusjes wordt je kind succesvol

"Ruim je kamer op!" Van huishoudelijke klusjes wordt je kind succesvol

http://static1.hln.be/static/photo/2017/1/3/0/20170227162917/media_xll_9555975.jpg

"Laad jij even de vaatwasser uit?" Of "Ruim je kamer eens op." Meer is er niet nodig om je kind voor de rest van de dag een slecht humeur te bezorgen. En toch vraag je die kleine belhamel af en toe best om een steentje bij te dragen in het huishouden. Ze worden er later immers succesvoller van.

Van de woonkamer stofzuigen tot de tafel dekken: klusjes zijn een noodzakelijk kwaad. Maar dan wel met positieve gevolgen, weet Julie Lythcott-Haims, auteur van het boek 'How to Raise an Adult' en voormalig hoofd van de beroemde Stanford University. "Klusjes zoals de was ophangen en de vuilniszakken buitenzetten, zorgen dat kinderen leren dat ze af en toe moeten werken," legt ze uit. Van af en toe een handje toe te steken in het huishouden zullen ze niet doodgaan, integendeel. "Als kinderen niet zelf afwassen, wil dat zeggen dat iemand anders het voor hen doet. Ze moeten hun taakje dan niet alleen niet meer doen, ze leren ook niet dat er af en toe gewerkt moet worden en dat iedereen zijn steentje moet bijdragen."

Tot die conclusie kvam Lythcott-Haims trouwens niet zomaar. Ze baseert zich voor haar bevindingen onder andere op een langdurig onderzoek dat werd uitgevoerd door Harvard. Kinderen die wel moeten helpen in het huishouden zouden vaker betere werknemers worden omdat ze hebben geleerd de handen uit de mouwen te steken. Bovendien hebben ze geleerd om samen te werken met anderen en zijn ze ook empathischer en beter in staat om ook individueel taken tot een goed einde te brengen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruzie in helft van flatgebouwen: één oorzaak steekt er met kop en schouders bovenuit

Ruzie in helft van flatgebouwen: één oorzaak steekt er met kop en schouders bovenuit

http://static3.hln.be/static/photo/2017/1/15/10/20170228094530/media_xll_9556735.jpg

In de helft van alle flatgebouwen in Vlaanderen zijn er conflicten tussen de bewoners. Eén oorzaak steekt er met kop en schouders bovenuit: geld. In niet minder dan 25 procent van de appartementen waar geruzied wordt, moet de oorzaak gezocht worden bij een financieel geschil. Meestal gaat het om bedragen groter dan 2.500 euro. Dat blijkt uit een marktonderzoek van Jalo Beheer, één van de grootste syndici van Vlaanderen. Het bedrijf baseert zich daarvoor op een analyse van 7.500 appartementen.

De meest voorkomende discussies zijn die tussen eigenaars die zelf in hun appartement wonen en eigenaars die verhuren. "Zij hebben totaal andere belangen", klinkt het. "Eigenaars die effectief in hun appartement wonen, zijn bereid om meer te investeren. Verhuurders daarentegen zijn in eerste instantie bezig met het rendement van hun investering en willen zo weinig mogelijk geld uitgeven. Vooral bij renovaties is dat het geval: verhuurders vinden dat de gevel er nog wel een zomer tegen kan, of vinden het niet nodig om een nieuw dak te leggen of de verwarming te vernieuwen."

Geluidshinder en geurtjes
Ook geluidshinder (in 15% van de gevallen) en vervelende geurtjes (12%) zijn geregeld bronnen van conflict. Sinds enkele jaren is het in veel gebouwen verplicht om centrale afzuigsystemen te installeren en dat zorgt voor veel klachten. "Op de slaapkamer van het gelijkvloers ruiken ze dan opeens de vis die ze in het dakappartement aan het bakken zijn", klinkt het. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maakt lang haar mannen ook aantrekkelijker?

Maakt lang haar mannen ook aantrekkelijker?

http://static3.hln.be/static/photo/2017/6/12/0/20170228111248/media_xll_9557310.jpg

In de metalscene weten ze het al veel langer, maar de trend waait nu ook steeds meer over naar andere kringen: mannen met lange haren, die ze ook weelderig los laten hangen. Denk aan de golvende lokken van Ken uit Temptation Island, of de lange coupe van wielrenner Peter Sagan. Vinden vrouwen dat ook echt aantrekkelijker? Gedragsbioloog prof. dr. Mark Nelissen klaart het uit.

De man bun is al lang geen nieuwe trend meer, maar lange haren zijn nog niet uit het straatbeeld verdwenen. Integendeel: ze komen vaker voor en nu ook los over de schouders gedrappeerd, zoals bij verleider Ken uit Temptation Island. Vinden vrouwen dat echt aantrekkelijker en zo ja, is er een biologische verklaring voor die harige voorkeur?

Baarden troef

"Er is geen biologische factor die verklaart waarom vrouwen aangetrokken zouden zijn tot mannen met lang haar op hun hoofd," ontkracht gedragsbioloog prof. dr. Mark Nelissen van unversiteit Antwerpen meteen die theorie. "Een baard is bijvoorbeeld wél zo'n biologisch signaal. Een man met een baard straalt uit dat hij genoeg testosteron produceert om zich voort te planten, wat vrouwen aantrekt. Want genoeg testosteron betekent biologisch gezien een krachtige man met status, die zijn vrouw onder meer goed kan helpen bij de opvoeding van kinderen."

Sexy kale mannen

"Maar bij hoofdhaar werkt het juist omgekeerd: veel testosteron zorgt er net voor dat het haar van de man uitvalt. Vandaar dat mannen ook kaal worden en vrouwen niet. Kaal zijn is typisch een mannelijk kenmerk dat ook een gevolg is van testosteron. Dat verklaart ook voor een deel waarom sommige vrouwen een kale man sexy vinden. Het wijst biologisch gezien op een hoge testosteronproductie."

Vrouwelijk kenmerk

Krijg jij eerder de kriebels van mannen met lang haar tot op de schouders? Ook daar heeft professor Nelissen een verklaring voor: "Lange lokken worden vaker met vrouwen geassocieerd, omdat ze vrouwelijkheid uitstralen. Het is nu tijdelijk in de mode dat ook mannen lange haren hebben, maar eigenlijk zijn we dat niet gewend. Wat ons vaak aantrekt in het andere geslacht, zijn de verschillen tussen onze eigen sekse en die van een ander. Dat maakt dat iets seksueel aantrekkelijk wordt. Zo kan een man brede heupen bij een vrouw mooi vinden, wat eigenlijk biologisch een voordeel is om veel kinderen te baren. Een vrouw kan in dat opzicht verward zijn door een stoere man met lange haren te zien, omdat het niet lijkt te kloppen, zo'n typisch vrouwelijk kenmerk bij een man."

Tijdelijk fenomeen

Biologisch valt er dus weinig te zeggen voor een man met evenveel flessen conditioner en haarverzorgingsproducten als jij in de badkamerkast. Volgens Nelissen is het dan ook een modeverschijnsel dat wel weer overwaait. "Net zoals kleding modeverschijnselen kent, zal ook deze trend wel weer verdwijnen. Ook bij mode heeft een bepaalde hype niet altijd een functie. Mannen met lange haren zijn een puur cultuurgebonden fenomeen." Vrouwelijke fans van kale hoofden kunnen dus weer opgelucht ademhalen, de mannen hoeven niet naarstig op zoek te gaan naar haargroeimiddel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samantha bevalt van een wolk van een baby. Maar dan ...

Samantha bevalt van een wolk van een baby. Maar dan opent dochtertje haar mond en is verrassing compleet

http://static0.hln.be/static/photo/2017/3/16/4/20170227104503/media_xll_9555274.jpg

Samantha Lines en haar partner Jason Doombs keken lang uit naar de dag dat ze mama en papa zouden worden. Na een positieve zwangerschapstest kon het aftellen beginnen tot het moment dat Samantha beviel van Ella-Rose. Hun babydochtertje was perfect gezond maar had nog een grote surprise in petto voor haar ouders en de verpleging.

Ella-Rose kwam met een keizersnede ter wereld. Toen het meisje haar mondje opende om te schreeuwen was zelfs de vroedvrouw verbaasd. Ze zagen twee tandjes zitten terwijl de meeste baby's pas na zes maanden tanden beginnen te vormen.

"Vlak na de geboorte was ik nog wat suf van de morfine en andere pijnstillers", herinnert Samantha (29) uit de Britse stad Rugby zich. "Ineens zei een vroedvrouw dat mijn baby twee voortanden had. Het was een complete verrassing. Iedereen was maar aan het zeggen hoe bijzonder dat was. Maar ik had er geen idee van dat het hier om een uitzonderlijk fenomeen ging."

Het was pas toen Samantha volledig bijkwam dat ze besefte hoe uniek het was. De Britse vrouw moet dus nu niet alleen wennen aan het moederschap maar ook leren hoe ze best borstvoeding geeft aan een baby met tanden.

"Haar tandjes zijn klein", zegt de kersverse mama. "Dus hopelijk zal het niet te pijnlijk zijn. Ik heb nog flesjes achter de hand indien het te oncomfortabel wordt."

Toch moeten de ouders opletten omdat de tandjes van hun dochtertje kunnen uitvallen en dan is er verstikkingsgevaar.

"Ik weet niet of ik die tandjes moet poetsen of niet. Ze zien er zo delicaat uit. Dus ik weet niet goed of ik er wel mag aankomen", verklaart Samantha. Ook op internet is er weinig informatie over het fenomeen te vinden.

Maar tandjes of geen tandjes, de ouders vertoeven samen met hun baby op een roze wolk. Ella-Rose doet het uitstekend. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!