Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




02-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 redenen waarom je vandaag zéker iemand een complimentje moet geven

7 redenen waarom je vandaag zéker iemand een complimentje moet geven

http://static3.hln.be/static/photo/2017/2/0/12/20170228190220/media_xll_9558522.jpg

Hé jij daar, achter die computer, wat zie je er goed uit vandaag! Vandaag is nationale complimentendag, en dat vieren we door elkaar eens goed in de bloemetjes te zetten.

1. Het is nationale complimentendag

De beginnen met de meest voor de hand liggende: het is complimentendag vandaag. Al is het maar een half gemeende "hey knapperd," tegen jezelf in de spiegel: zorg dat je toch minstens één iemand blij maakt met een lieve opmerking.

2. Het is goed voor je humeur

Je tovert niet alleen een glimlach op iemands gezicht, je wordt er zelf ook gelukkiger van. "Door op een onbewaakt moment iets liefs te doen of te zegen tegen je partner toon je dat je hem of haar niet als vanzelfsprekend beschouwt, en dat leidt tot een verhoogd dopamine- en oxcytine niveau," aldus psychotherapeute Michele Paiva. En dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat jullie emotionele band sterker wordt en jullie allebei met een beter humeur rondlopen.

3. Je krijgt er meer door gedaan

Door je partner of die ene vriendin een complimentje te geven, zorg je ervoor dat ze zich beter in hun vel voelen. Zie het als een manier om hen wat meer zelfvertrouwen te geven, legt lifestyle coach Gayle Katz uit. Wanneer je je vriend bovendien complimenteert met zijn geweldige werk in het huis - ook al heeft hij vijf pogingen en twee keer zoveel gaten nodig gehad vooraleer dat televisiemeubel recht hangt- is de kans ook groter dat hij de volgende keer zonder morren opnieuw aan het klussen slaat.

4. Het kost je amper tijid

"Wat zie je er goed uit vandaag," is snel gezegd, én het heeft meteen effect. Je geeft je partner het gevoel dat hij of zij geliefd is, en belangrijker is dan wie dan ook. "Neem 10 seconden de tijd om je partner te vertellen hoe goed zijn kookkunsten zijn of dat hij de allerbeste danser is," adviseert assistent-professor in de psychologie Chandra Johnson.

5. Het zet je op gelijke voet

Door een complimentje te geven, stel je jezelf ook kwetsbaarder op. En dat zorgt ervoor dat mensen je zelf ook sneller durven aanspreken of misschien zelfs meer appreciëren. "Een complimentje is ontwapenend," vindt psychiater Sue Varma. "Door een collega te prijzen toon je dat je geen bedreiging vormt. En dat kan eventueel wel het begin zijn van een mooie vriendschap."

6. Met lachen verbrand je calorieën

Ooit al eens iemand een complimentje gegeven met een uitgestreken gezicht? Wij ook niet. Een pluimpje geven gaat gegarandeerd gepaard met een glimlach, die wel eens snel tot een schaterlach kan leiden. Laat die calorieën maar komen!

7. Het is helemaal gratis

Voor andere dingen waar een mens gelukkig van wordt - nieuwe schoenen, chocolade, ... - moet je vaak je portefeuille bovenhalen. Complimentjes zijn helemaal gratis en voor niets. En ze zijn ook nog eens een stuk efficiënter. (br.hln)


» Reageer (0)
01-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zijn vooral tieners die zich zorgen maken om snelle technologische vooruitgang

Het zijn vooral tieners die zich zorgen maken om snelle technologische vooruitgang

http://static1.hln.be/static/photo/2017/18/3/5/20170228135020/media_xll_9557930.jpg

We denken maar al te gauw dat tieners, omdat ze nooit een wereld zonder internet hebben gekend en dus als 'digital natives' door het leven gaan, het makkelijk hebben met de snelle technologische vooruitgang. Niets is minder waar. Uit omstandig onderzoek blijkt dat net tieners de eerste slachtoffers zullen zijn van de 'sociale media explosie' omdat ze er niet in slagen gelijke tred te houden met de technologische ontwikkelingen. Veel meer dan hun ouders en grootouders maken tieners zich zorgen dat de technologie te snel gaat.

Driekwart van de Britse jongeren tussen 16 en 18 jaar gebruiken elke dag sociale media en noemen YouTube, Facebook en Snapchat als hun favorieten. Niet minder dan 59% - bijna twee op drie - maakt zich zorgen om de snelheid waarmee die sites en apps veranderen. Dat blijkt uit een Britse studie van duizend 16- tot 18-jarigen. Uit onderzoek van de gehele bevolking blijkt dat slechts 44% zich daar zorgen over maakt.

Wereld draait te snel
"Dit is een generatie die meent dat de wereld te snel draait", stelt Ed Williams, die aan het hoofd staat van de Edelman Trust Barometer, een langlopend onderzoek naar sociaal gedrag inzake vertrouwen en geloofwaardigheid.

"Sociale media, technologie, de draaikolk van mode en entertainment, alles verandert zo snel dat ze er zich niet lekker meer bij voelen".

Slachtoffers

Cecile Nathan-Tilloy, managing director van Edelman Intelligence, verklaart: "Dit toont een algemeen gevoel van ongemak over de snelheid waarmee technologie verandert bij een groep die net de voorhoede uitmaakt van die veranderingen".

"Jongeren worden vaak als eersten geraakt door die innovaties. Omdat ze digital natives zijn, geboren in een wereld vol technologie, denken we dat het voor hen makkelijk en instinctief gaat, maar dat is niet zo. Het vereist nog altijd inspanningen en begrip om die constante veranderingen te verhappen. Voeg daarbij dat ze sociale media niet vertrouwen, in tegenstelling tot traditionele media, en je komt tot de conclusie dat jongeren eerder slachtoffers zijn van het fenomeen van de snelle technologische evolutie dan dat ze er baat bij zouden hebben".

Angst voor toekomst

Williams meent dat de resultaten van het onderzoek een 'zorgwekkend beeld' schetsen van de jeugd-van-tegenwoordig. "We zien angstige jongeren, op zoek zijn naar een vorm van geruststelling over hun toekomst".

"Ze zijn hun kindertijd ontgroeid, maar kijken niet bepaald uit naar wat voor hen ligt. Het optimisme van de jeugd heeft plaats geruimd voor angst om de toekomst. Dat ervaren ze sterker dan hun ouders". (br.hln)


» Reageer (0)
28-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruim je kamer op! Van huishoudelijke klusjes wordt je kind succesvol

"Ruim je kamer op!" Van huishoudelijke klusjes wordt je kind succesvol

http://static1.hln.be/static/photo/2017/1/3/0/20170227162917/media_xll_9555975.jpg

"Laad jij even de vaatwasser uit?" Of "Ruim je kamer eens op." Meer is er niet nodig om je kind voor de rest van de dag een slecht humeur te bezorgen. En toch vraag je die kleine belhamel af en toe best om een steentje bij te dragen in het huishouden. Ze worden er later immers succesvoller van.

Van de woonkamer stofzuigen tot de tafel dekken: klusjes zijn een noodzakelijk kwaad. Maar dan wel met positieve gevolgen, weet Julie Lythcott-Haims, auteur van het boek 'How to Raise an Adult' en voormalig hoofd van de beroemde Stanford University. "Klusjes zoals de was ophangen en de vuilniszakken buitenzetten, zorgen dat kinderen leren dat ze af en toe moeten werken," legt ze uit. Van af en toe een handje toe te steken in het huishouden zullen ze niet doodgaan, integendeel. "Als kinderen niet zelf afwassen, wil dat zeggen dat iemand anders het voor hen doet. Ze moeten hun taakje dan niet alleen niet meer doen, ze leren ook niet dat er af en toe gewerkt moet worden en dat iedereen zijn steentje moet bijdragen."

Tot die conclusie kvam Lythcott-Haims trouwens niet zomaar. Ze baseert zich voor haar bevindingen onder andere op een langdurig onderzoek dat werd uitgevoerd door Harvard. Kinderen die wel moeten helpen in het huishouden zouden vaker betere werknemers worden omdat ze hebben geleerd de handen uit de mouwen te steken. Bovendien hebben ze geleerd om samen te werken met anderen en zijn ze ook empathischer en beter in staat om ook individueel taken tot een goed einde te brengen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruzie in helft van flatgebouwen: één oorzaak steekt er met kop en schouders bovenuit

Ruzie in helft van flatgebouwen: één oorzaak steekt er met kop en schouders bovenuit

http://static3.hln.be/static/photo/2017/1/15/10/20170228094530/media_xll_9556735.jpg

In de helft van alle flatgebouwen in Vlaanderen zijn er conflicten tussen de bewoners. Eén oorzaak steekt er met kop en schouders bovenuit: geld. In niet minder dan 25 procent van de appartementen waar geruzied wordt, moet de oorzaak gezocht worden bij een financieel geschil. Meestal gaat het om bedragen groter dan 2.500 euro. Dat blijkt uit een marktonderzoek van Jalo Beheer, één van de grootste syndici van Vlaanderen. Het bedrijf baseert zich daarvoor op een analyse van 7.500 appartementen.

De meest voorkomende discussies zijn die tussen eigenaars die zelf in hun appartement wonen en eigenaars die verhuren. "Zij hebben totaal andere belangen", klinkt het. "Eigenaars die effectief in hun appartement wonen, zijn bereid om meer te investeren. Verhuurders daarentegen zijn in eerste instantie bezig met het rendement van hun investering en willen zo weinig mogelijk geld uitgeven. Vooral bij renovaties is dat het geval: verhuurders vinden dat de gevel er nog wel een zomer tegen kan, of vinden het niet nodig om een nieuw dak te leggen of de verwarming te vernieuwen."

Geluidshinder en geurtjes
Ook geluidshinder (in 15% van de gevallen) en vervelende geurtjes (12%) zijn geregeld bronnen van conflict. Sinds enkele jaren is het in veel gebouwen verplicht om centrale afzuigsystemen te installeren en dat zorgt voor veel klachten. "Op de slaapkamer van het gelijkvloers ruiken ze dan opeens de vis die ze in het dakappartement aan het bakken zijn", klinkt het. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maakt lang haar mannen ook aantrekkelijker?

Maakt lang haar mannen ook aantrekkelijker?

http://static3.hln.be/static/photo/2017/6/12/0/20170228111248/media_xll_9557310.jpg

In de metalscene weten ze het al veel langer, maar de trend waait nu ook steeds meer over naar andere kringen: mannen met lange haren, die ze ook weelderig los laten hangen. Denk aan de golvende lokken van Ken uit Temptation Island, of de lange coupe van wielrenner Peter Sagan. Vinden vrouwen dat ook echt aantrekkelijker? Gedragsbioloog prof. dr. Mark Nelissen klaart het uit.

De man bun is al lang geen nieuwe trend meer, maar lange haren zijn nog niet uit het straatbeeld verdwenen. Integendeel: ze komen vaker voor en nu ook los over de schouders gedrappeerd, zoals bij verleider Ken uit Temptation Island. Vinden vrouwen dat echt aantrekkelijker en zo ja, is er een biologische verklaring voor die harige voorkeur?

Baarden troef

"Er is geen biologische factor die verklaart waarom vrouwen aangetrokken zouden zijn tot mannen met lang haar op hun hoofd," ontkracht gedragsbioloog prof. dr. Mark Nelissen van unversiteit Antwerpen meteen die theorie. "Een baard is bijvoorbeeld wél zo'n biologisch signaal. Een man met een baard straalt uit dat hij genoeg testosteron produceert om zich voort te planten, wat vrouwen aantrekt. Want genoeg testosteron betekent biologisch gezien een krachtige man met status, die zijn vrouw onder meer goed kan helpen bij de opvoeding van kinderen."

Sexy kale mannen

"Maar bij hoofdhaar werkt het juist omgekeerd: veel testosteron zorgt er net voor dat het haar van de man uitvalt. Vandaar dat mannen ook kaal worden en vrouwen niet. Kaal zijn is typisch een mannelijk kenmerk dat ook een gevolg is van testosteron. Dat verklaart ook voor een deel waarom sommige vrouwen een kale man sexy vinden. Het wijst biologisch gezien op een hoge testosteronproductie."

Vrouwelijk kenmerk

Krijg jij eerder de kriebels van mannen met lang haar tot op de schouders? Ook daar heeft professor Nelissen een verklaring voor: "Lange lokken worden vaker met vrouwen geassocieerd, omdat ze vrouwelijkheid uitstralen. Het is nu tijdelijk in de mode dat ook mannen lange haren hebben, maar eigenlijk zijn we dat niet gewend. Wat ons vaak aantrekt in het andere geslacht, zijn de verschillen tussen onze eigen sekse en die van een ander. Dat maakt dat iets seksueel aantrekkelijk wordt. Zo kan een man brede heupen bij een vrouw mooi vinden, wat eigenlijk biologisch een voordeel is om veel kinderen te baren. Een vrouw kan in dat opzicht verward zijn door een stoere man met lange haren te zien, omdat het niet lijkt te kloppen, zo'n typisch vrouwelijk kenmerk bij een man."

Tijdelijk fenomeen

Biologisch valt er dus weinig te zeggen voor een man met evenveel flessen conditioner en haarverzorgingsproducten als jij in de badkamerkast. Volgens Nelissen is het dan ook een modeverschijnsel dat wel weer overwaait. "Net zoals kleding modeverschijnselen kent, zal ook deze trend wel weer verdwijnen. Ook bij mode heeft een bepaalde hype niet altijd een functie. Mannen met lange haren zijn een puur cultuurgebonden fenomeen." Vrouwelijke fans van kale hoofden kunnen dus weer opgelucht ademhalen, de mannen hoeven niet naarstig op zoek te gaan naar haargroeimiddel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samantha bevalt van een wolk van een baby. Maar dan ...

Samantha bevalt van een wolk van een baby. Maar dan opent dochtertje haar mond en is verrassing compleet

http://static0.hln.be/static/photo/2017/3/16/4/20170227104503/media_xll_9555274.jpg

Samantha Lines en haar partner Jason Doombs keken lang uit naar de dag dat ze mama en papa zouden worden. Na een positieve zwangerschapstest kon het aftellen beginnen tot het moment dat Samantha beviel van Ella-Rose. Hun babydochtertje was perfect gezond maar had nog een grote surprise in petto voor haar ouders en de verpleging.

Ella-Rose kwam met een keizersnede ter wereld. Toen het meisje haar mondje opende om te schreeuwen was zelfs de vroedvrouw verbaasd. Ze zagen twee tandjes zitten terwijl de meeste baby's pas na zes maanden tanden beginnen te vormen.

"Vlak na de geboorte was ik nog wat suf van de morfine en andere pijnstillers", herinnert Samantha (29) uit de Britse stad Rugby zich. "Ineens zei een vroedvrouw dat mijn baby twee voortanden had. Het was een complete verrassing. Iedereen was maar aan het zeggen hoe bijzonder dat was. Maar ik had er geen idee van dat het hier om een uitzonderlijk fenomeen ging."

Het was pas toen Samantha volledig bijkwam dat ze besefte hoe uniek het was. De Britse vrouw moet dus nu niet alleen wennen aan het moederschap maar ook leren hoe ze best borstvoeding geeft aan een baby met tanden.

"Haar tandjes zijn klein", zegt de kersverse mama. "Dus hopelijk zal het niet te pijnlijk zijn. Ik heb nog flesjes achter de hand indien het te oncomfortabel wordt."

Toch moeten de ouders opletten omdat de tandjes van hun dochtertje kunnen uitvallen en dan is er verstikkingsgevaar.

"Ik weet niet of ik die tandjes moet poetsen of niet. Ze zien er zo delicaat uit. Dus ik weet niet goed of ik er wel mag aankomen", verklaart Samantha. Ook op internet is er weinig informatie over het fenomeen te vinden.

Maar tandjes of geen tandjes, de ouders vertoeven samen met hun baby op een roze wolk. Ella-Rose doet het uitstekend. (br.hln)


» Reageer (0)
26-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stijlvolle mode voor plussize vrouwen

Stijlvolle mode voor plussize vrouwen? "Kijk vooral niet naar de maten en kies voor kwaliteit"

http://static2.hln.be/static/photo/2017/1/6/12/20170215220932/media_xll_9528387.jpg

Iedereen wil er graag goed uitzien, welke maat je ook hebt. Aangezien de meeste designers anno 2017 nog altijd vooral voor dunne vrouwen ontwerpen, is dat voor plussize dames helaas niet altijd gemakkelijk. Wij vroegen een paar stylingtips aan de experts van Surplus Boutique, een gloednieuwe winkel voor volslanke vrouwen in Hasselt.

Hoe duur of goed gemaakt je outfit ook is, als je een laag zelfbeeld hebt zullen de kleren nooit volledig tot hun recht komen. Belangrijk is dus om eerst aan je eigen zelfvertrouwen te werken. En denk vooral niet dat je eerst moet afvallen voordat je leuke kleding kunt kopen. "Waarom zou jij je niet mooi en aantrekkelijk mogen voelen zoals je bent? Style has no size!"

1. Creëer een silhouet met de juiste verhoudingen
Als je bijvoorbeeld een slank bovenlichaam hebt ten opzichte van je onderlichaam is het aangeraden om je bovenlichaam volumineuzer te doen lijken om de proporties van je figuur in evenwicht te brengen. Dat kan door bijvoorbeeld een oversized cardigan te dragen, een blouse met wijde neklijn of de aandacht naar je bovenlichaam te verleggen met opvallende accessoires. Zorg er wel voor dat je silhouet aanwezig blijft. Zo is een oversized top bijvoorbeeld niet zo'n goed idee, omdat die vanaf de heupen recht naar beneden loopt waardoor je overal even breed lijkt.

Sommige vrouwen hebben meer geluk en hebben een figuur dat van nature in balans is. Marilyn Monroe is hier een mooi voorbeeld van; zij had grote borsten, een slanke taille en ronde heupen. Getailleerde kledij zoals een aansluitende jeans, een (niet te diepe) decolleté of een kokerrok tot net onder de knie zijn dan ideaal om die curves extra in de kijker te zetten.

Wie net magere benen heeft maar een voller bovenlichaam kiest dan weer best voor a-lijn kleedjes en rokjes omdat die je figuur meer in balans brengen. Ook wijde broeken zijn ideaal.

2. De pasvorm is belangrijk, ga voor niet te wijd en niet te strak
Elke vrouw heeft haar eigen unieke persoonlijkheid en daar horen haar eigen unieke en vaak heel mooie vormen bij. Zorg ervoor dat kleding deze mooie vormen omarmt en verstop ze niet in te ruim zittende kleding. En kijk vooral niet naar de maten. Die zeggen niets over de pasvorm en verschillen van merk tot merk en van land tot land. Soms kan het helpen om een item te laten retoucheren, zodat het echt perfect aansluit zoals jij wil.

3. Creëer je eigen stijl en durf!
Kies voor stijl die echt bij je past. Misschien kies je altijd voor basic items, omdat je bang bent te veel op te vallen, terwijl je liefst felle kleuren en aparte prints zou willen dragen. Durf te dragen wat echt bij je past. Een grotere maat hebben is géén excuus om er niet leuk uit te zien. Het wordt misschien moeilijker vanaf maat 42, maar zeker niet onmogelijk. Je moet gewoon creatiever zijn. Durf, maar kies wel voor items die passen bij je figuur. Jumpsuits zijn bijvoorbeeld heel mooi bij grote volslanke dames maar worden moeilijk als je kleiner bent.

Kleuren en prints leiden dan weer de aandacht af van de probleemzones. De kunst zit in het vinden van stijlvolle en moderne prints, die je er niet oubollig doen uitzien. Blijf weg van al te grote dessins, want die doen je optisch breder ogen. Ga wel geen prints dragen enkel en alleen vanwege hun optisch afslankende effect, als ze eigenlijk helemaal niet bij je persoonlijkheid passen.

4. Kwaliteit en comfort geven je meer zelfvertrouwen
Let ook op de stof waarvan je kleding gemaakt is, het heeft veel invloed op de pasvorm en uitstraling ervan. Polyester en andere synthetische stoffen kunnen je voller laten lijken, omdat ze zich om je lichaam spannen. Kies daarom in plaats van synthetische stoffen voor natuurlijke stoffen, zoals katoen of zijde. Kies voor kwalitatieve, iets dikkere stoffen met voldoende stretch en zorg ervoor dat de stof niet te hard aftekent. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aalst viert carnaval: praalwagens op weg naar start stoet

Aalst viert carnaval: praalwagens op weg naar start stoet

http://static1.hln.be/static/photo/2017/2/15/14/20170226101925/media_xll_9552689.jpg

Het hoogtepunt van het jaar is aangebroken in Aalst. De carnavalisten bereiden zich voor op de stoet, die straks om 13.00u vertrekt. De praalwagens waar ze maanden aan hebben gewerkt worden naar de start van de stoet gereden.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanningshoofdpijn? Deze trucjes bieden onmiddellijk verlichting

Spanningshoofdpijn? Deze trucjes bieden onmiddellijk verlichting

http://static2.hln.be/static/photo/2017/15/6/11/20170225111233/media_xll_9551201.jpg

We nemen allemaal veel te veel medicatie. Keelpijn? Ibuprofen. Krampen? Buscopan. Hoofdpijn? U raadt het al, nog een pilletje. Maar wist je dat je spanningshoofdpijn ook makkelijk kan verlichten door een eenvoudige oefening?

We zitten de hele week voorover gebogen over dat toetsenbord, geen wonder dat we in het weekend, wanneer we eindelijk tijd hebben om te ontspannen, plots hoofdpijn krijgen. Spanningshoofdpijn, heet dat dan. En geen pilletje dat daar tegen helpt. Gelukkig wél enkele simpele oefeningen.

1. De kip
Trek je hoofd en kin in, zodat je een mooie dubbele kin krijgt. Hou je rug recht. Vervolgens steek je traag je kin weer uit, en trek je ze opnieuw in, zoals een kip. Dit doe je 15 keer.

2. De stretch
Neem diep adem en sluit je ogen. Trek opnieuw je hoofd en kin in zodat je een dubbele kin krijgt, maar hou je nek mooi rechtop. Verstrengel je vingers achter je hoofd en duw je kruin zachtjes naar omlaag. Je kin wijst naar je borst. Je zou een lichte spanning moeten voelen tussen de nek en je schedel. Hou 15 seconden aan.

3. De rek
Ga rechtop zitten met je rechtse arm naast je lichaam. Je andere arm leg je op je hoofd. Trek zachtjes aan je hoofd zodat je linkeroor naar je linkerschouder gaat. Blijf zachtjes trekken totdat je voelt dat er een lichte spanning staat op de rechterkant van je nek. Hou 15 seconden aan, en wissel dan van kant. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo zorgen restaurants ervoor dat je niet te lang blijft zitten

Zo zorgen restaurants ervoor dat je niet te lang blijft zitten

http://static2.hln.be/static/photo/2017/3/3/9/20170224095832/media_xll_9548529.jpg

Als je vanavond iets gaat eten, is de kans groot dat je gereserveerd hebt. En je bent lang niet de enige. Er hebben voor jou vast ook mensen gegeten, terwijl dat tafeltje na jullie weer voor een ander koppel beschikbaar moet zijn. Maar hoe zorgen restaurants er eigenlijk voor dat alle tafelgasten niet te lang blijven plakken en op tijd weer vertrekken?

Vrijdagavond is een druk moment voor veel restaurants. Maar wat doe je als die ene groep lang blijft napraten bij een kopje koffie terwijl de volgende gasten al gearriveerd zijn? Restaurants hebben daar zo hun geheime trucjes voor, zo blijkt.

Nauwkeurige berekening
Gabe Garza, mede-eigenaar van verschillende restaurants, verklapte hun geheim aan de krant 'Wall Street Journal'. Volgens hem berekenen restaurants op voorhand hoe lang je gemiddeld aan tafel zal zitten. Zo blijft een groep van vier personen gemiddeld een kwartier langer dan een tafeltje voor twee. Volgen twee reservaties snel op elkaar? Dan zullen ze het eten net iets sneller laten komen. Ook zal het personeel een inschatting maken op basis van je drankkeuze. Start je met een fles wijn in plaats van een cocktail of apritiefje? Dan is de kans groot dat je minder lang blijft hangen.

Strakke timing
Af en toe een beetje treuzelen als restaurantganger, is echter geen slechte zaak, verklapt Garza. Wanneer het tijd is om te vertrekken omdat de volgende gasten al aangekomen zijn, zullen sommige etablissementen voorstellen om een drankje of dessertje van het huis aan de bar te nuttigen. Zo voelt niemand zich aangevallen of tekort geschoten. "De bedoeling is om de controle over de zaal te houden, zonder de gasten het gevoel te geven dat er een strakke timing is," legt Garza uit. Zo bleek al uit studies dat restaurantgangers minder lang blijven hangen wanneer ze niet zo comfortabel zitten. En zo is meteen ook de plotse opkomst van lange gemeenschappelijke tafels en hoge barstoelen verklaard.  (br.hln)


» Reageer (0)
25-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guust Flater viert zestigste verjaardag met nieuw album

Guust Flater viert zestigste verjaardag met nieuw album

http://static0.hln.be/static/photo/2017/2/3/7/20170224134808/media_xll_9549022.jpg

Stripfiguur Guust Flater bestaat volgende week dinsdag zestig jaar. Uitgeverij Dupuis brengt ter gelegenheid van het jubileum op 1 maart het nieuwe album 'Flaters verjaardag' uit. Het vorige album dateert van 1996, een jaar voor het overlijden van Flaters geestelijke vader André Franquin

Guust Flater zag in 1957 het daglicht in het stripblad Spirou. Sindsdien zijn 30 miljoen albums van de antiheld over de toonbank gegaan. In de herfst krijgt het strippersonage een eigen munt ter waarde van 5 euro.

Het leek Franquin destijds een leuk idee om een stripfiguur te bedenken die 'geen enkele kwaliteit bezit, onnozel en niet knap is en zonder werk zit'. Franquin werkte ook mee aan de strip Robbedoes en Kwabbernoot.

De Franstalige naam van Guust Flater is Gaston Lagaffe. Hij is ook in Frankrijk erg populair. In de bibliotheek van het Centre Pompidou in Parijs loopt nog een tentoonstelling over hem. Volgende maand beginnen de opnames van een Franse film over Guust Flater. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo baasje, zo hond? Hoe je viervoeter jouw gedrag kopieert

Zo baasje, zo hond? Hoe je viervoeter jouw gedrag kopieert

http://static3.hln.be/static/photo/2017/3/10/2/20170217115722/media_xll_9532607.jpg

Een hond lijkt op zijn baasje, het is een cliché waar nu ook waarheid in blijkt te zitten: honden spiegelen zich aan de persoonlijkheid van hun eigenaar, vooral als het over omgaan met stress gaat, zo concludeert Oostenrijks onderzoek. Rustige honden hebben vaak ook een kalme eigenaar, en hetzelfde geldt  voor zenuwachtige baasjes en hun energieke honden, aldus deze studie.

De auteurs van de studie verzamelden 132 honden en hun baasjes, waarbij ze het stressniveau van allebei probeerden te meten. Dit deden ze enerzijds door te kijken hoe honden en mensen reageren op bepaalde bedreigende prikkels. Anderzijds werden fysieke kenmerken geanalyseerd, zoals de hartslag en het speeksel van baasje en hond, om op zoek te gaan naar het stresshormoon cortisol. De menselijke proefpersonen vulden ook nog een persoonlijkheidstest in, en beantwoordden vragen over het karakter van hun viervoeter.

Kopieergedrag

De conclusie van deze studie van de universiteit van Wenen klinkt dat zowel baasjes als honden elkaar kopiëren in hun reactie op stress, waarbij de mens meer invloed op de hond heeft dan omgekeerd. Bij een gestresseerd en neurotisch baasje hoort vaak een onrustige hond met dezelfde eigenschappen. Anderzijds behoren rustige honden vaak toe aan eigenaars die over het algemeen kalmer door het leven gaan. 

Al 30.000 jaar samen
"Onze bevindingen stroken met wat we zien in de praktijk: baasjes en honden zijn een sociale groep van twee, die elkaar beïnvloeden in hoe ze omgaan met stress," vertelt Dr. Iris Schorl aan BBC. Honden zijn gevoelig aan de emotionele toestand van hun baasje en zullen dat gedrag kopiëren. Het feit dat honden al meer dan 30.000 jaar samenleven met mensen, versterkt dit spiegelgedrag nog meer.

Het goede voorbeeld

De bevindingen zijn niet alleen voor de dierenwetenschap interessant, ook hondenliefhebbers kunnen er iets van opsteken. Hou deze resultaten in je achterhoofd als je een hond probeert te trainen of het dier zelfs gewoon op zijn gemak wil stellen. De efficiëntste manier om een kalme, blije en meegaande hond te krijgen, is het goede voorbeeld geven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100.000 euro voor originele pagina's van Suske en Wiske-strip De nerveuze Nerviërs

100.000 euro voor originele pagina's van Suske en Wiske-strip 'De nerveuze Nerviërs'

http://static2.hln.be/static/photo/2017/17/7/10/20170220125838/media_xll_9538435.jpg

De 55 originele pagina's van het Suske en Wiske-album "De nerveuze Nerviërs" uit 1964 hebben in totaal 100.000 euro opgebracht. Dat meldt het online veilinghuis Catawiki. Het album in kwestie is de eerste Suske en Wiske-strip die volledig in het Standaardnederlands verscheen. Volgens Catawiki zit de markt voor originele striptekeningen in de lift. De belangstelling voor de 55 originele tekeningen van de hand van geestelijke vader Willy Vandersteen was dan ook erg groot, zegt de veilingsite.

De eerste en laatste pagina van het album brachten het meest op. Deze werden geveild voor respectievelijk 3.000 en 2.900 euro. De 55 tekeningen waren alles samen goed voor 100.000 euro.

'De nerveuze Nerviërs' is een bijzonder album, omdat het de eerste Suske en Wiske-strip is die volledig in het Standaardnederlands verscheen. De Suske en Wiske-verhalen waren aanvankelijk enkel in het Vlaams verkrijgbaar, en vanaf 1953 ook in het Nederlands. Met 'De nerveuze Nerviërs' kwam een einde aan die tweedeling en ontstond een gelijkvormige reeks in het Standaardnederlands.

Bovendien veranderden de namen van de stripfiguren hiermee ook definitief. Jerom werd in de Hollandse reeks bjivoorbeeld eerst Jeroen genoemd, en Sidonia heette in de Vlaamse reeks Sidonie. Ook Wiskes popje krijgt in 'De nerveuze Nerviërs' voor het eerst de naam Schanulleke. (br.hln)


» Reageer (0)
24-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je karakter verandert niet meer na je dertigste? Niet dus

Je karakter verandert niet meer na je dertigste? Niet dus

http://static3.hln.be/static/photo/2017/12/0/13/20170223163045/media_xll_9546163.jpg

Een vos verliest zijn haren wel, maar zijn streken niet, luidt het spreekwoord. Maar Schotse onderzoekers hebben recent deze oude theorie in de psychologie weerlegd: met het verouderen veranderen niet alleen je gevoel voor mode en je looks - thank god -, maar ook je persoonlijkheid.

Professor in de psychologie Ian Deary heeft de langste studie ooit gedaan naar de menselijke persoonlijkheid en de evolutie hiervan over een lange periode. Daarvoor nam zijn team aan de universiteit van Edinburgh oude persoonlijkheidstesten uit 1950. Toen lieten psychologen een groep jonge leerkrachten 1.200 14-jarige studenten een vragenlijk invullen.

Daarin werd gepeild naar zes basis karaktertrekken: zelfvertrouwen, nauwkeurigheid, doorzettingsvermogen, prestatiedrang, originaliteit en stabiliteit qua humeur. In 2012 wisten ze 635 studenten (met een gemiddelde leeftijd van 77 jaar) weer op te sporen, 174 van hen waren bereid opnieuw een gelijkaardige test als 63 jaar voordien af te leggen. En ze hadden iemand meegenomen die hen goed kende en kon getuigen over hun persoonlijkheid.

Onherkenbaar

Wat bleek: in vergelijking met hun jongere zelf waren de meeste karakters onherkenbaar op latere leeftijd. De resultaten weerleggen dus de theorie dat "een vos zijn streken niet verliest". Er waren bijna geen overlappingen. De enige constante karaktertrekken waren de stabiliteit en nauwkeurigheid, maar zelfs daar waren de gelijkenissen niet sterk. Ook de testpersonen zelf merkten haast geen gelijkenissen op tussen zichzelf toen en nu.

Ian Deary legt uit hoe zeldzaam deze gegevens en de studie zijn. "De vragen in het onderzoek waren niet ideaal en de beoordelingsmethoden ook niet. Maar door de lange tijdspanne tussen de twee bevragingen, is het onderzoek wel uniek. Hoe langer de tijd tussen de twee testen, hoe zwakker de gelijkenissen zijn. Bij een tijdspanne van 63 jaar is er zelfs bijna helemaal geen overlap. Deary merkt wel op dat karaktertrekken heel geleidelijk aan veranderen in een leven. Maar we kunnen wel zeggen dat je letterlijk én figuurlijk een heel ander mens bent aan het einde van je leven. 

Onverwacht resultaat

De resultaten van dit onderzoek zijn onverwacht. Voorgaande studies gingen er namelijk van uit dat karaktertrekken relatief stabiel zijn, ook na tientallen jaren. Persoonlijkheidsstabiliteit werd voor het eerst omschreven door William James, ook wel de vader van de Amerikaanse psychologie genoemd. Hij zei in 1890 dat je persoonlijkheid vanaf je 30e in steen gebeiteld is. Ook onderzoeken die daarop volgden, bevestigden zijn theorie. Maar nu suggereert dit onderzoek dus dat een persoonlijkheid kneedbaarder is dan psychologen doorgaans denken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterie houdt Filipijnen in de ban: wat is dit harig zeewezen?

Mysterie houdt Filipijnen in de ban: wat is dit harig zeewezen?

http://static0.hln.be/static/photo/2017/4/14/7/20170224065636/media_xll_9548302.jpg

Een monsterachtig wezen dat aanspoelde lokt de nieuwsgierige bevolking van een Filipijns eiland naar het strand. Iedereen wil een selfie met het 'harige' gevaarte en op social media duiken theorieën over de identiteit van dit monster op. Zit de aardbeving van eerder deze maand er voor iets tussen?

De inwoners van Cagdainao, één van de Dinagateilanden, trekken massaal naar het strand om een glimp op te vangen van het mysterieuze zeewezen. Dit is niet de eerste 'harige' massa die aangespoelde op de eilanden na een verwoestende aardbeving vorige week. De aanspoelingen doen vermoeden dat de wezens vroege bevingen kunnen voorspellen of opsporen. In dit geval leek het grote, witte wezen op het strand te bloeden. Daarom speculeren sommigen dat het om een karkas van een grote walvis gaat.    

De afgelopen week werden meer verschillende mysterieuze wezens op de Filipijnse stranden gespot. Op Mindanao zag de lokale bevolking een lange serpentachtige 'vis' van meer dan 9 meter in de dagen na een aardbeving van 6,7 op de schaal van Richter. De balans van de schade: zes doden en 120 gewonden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geeuw. Dit zijn de saaiste jobs ter wereld

Geeuw. Dit zijn de saaiste jobs ter wereld

http://static1.hln.be/static/photo/2017/13/12/13/20170224081822/media_xll_9548368.jpg

Het is vrijdag. De kans is groot dat je om de zoveel tijd even op je uurwerk spiekt. Maar stel je voor dat je élke dag van de week zo aan het aftellen was. Voor mensen met deze jobs is het helaas de werkelijkheid.

Emolument, een organisatie gespecialiseerd in werkgelegenheid, deed onderzoek naar de meest saaie banen. Daarvoor gingen ze te rade bij 1.300 werknemers uit 14 verschillende sectoren. Wat blijkt? Wie in de juridische sector zit, is het minst tevreden, met maar liefst 8 werknemers op 10 die vinden dat ze een saaie job hebben. De minst saaie jobs, zo bleek, waren het onderwijs, uitvoerende managementsfuncties, onderzoek en ontwikkeling.

Dit is de volledige lijst:

1. Juridische sector (81 procent vindt zijn of haar job saai)
2. Projectmanagement (78 procent)
3. Ondersteunende functies (71 procent)
4. Finance control (68 procent)
5. Consulting en accounting (67 procent)
6. Bankier (67 procent)
7. Engineering (64 procent)
8. Sales (61 procent)
9. Marketing en communicatie (60 procent)
10. IT (56 procent)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bol.com lanceert Spotify voor boeken

Bol.com lanceert Spotify voor boeken

http://static0.hln.be/static/photo/2017/2/14/12/20170223113515/media_xll_9545412.jpg

Voor 9,99 euro per maand kunnen boekenwurmen nu maar liefst 40.000 e-booken lezen op hun smartphone, tablet of op een Kobo e-reader. Bol.com pakt namelijk in samenwerking met Kobo uit met een soort Spotify voor boeken: 'Kobo Plus'. De eerste maand kun je de nieuwe dienst gratis uitproberen.

Er werd al langer over een Spotify voor boeken gesproken, om zo lezen even toegankelijk te maken als muziek luisteren op Spotify én om het illegale downloaden van e-boeken tegen te gaan. Kobo Plus biedt nu al meer dan 40.000 verschillende boeken aan, waaronder ruim 16.000 Nederlandstalige titels zoals 'Er gebeurde dit, er gebeurde dat' van Kristien Hemmerechts, 'Teek' van Luc Deflo en 'De greppel' van Herman Koch.

"Boeken inspireren en verrijken. Daarom doen we er al sinds onze start als boekwinkel in 1999 alles aan om het lezen van boeken zo leuk, makkelijk en toegankelijk mogelijk te maken. Dit heeft een enorme vlucht genomen toen wij in 2009 digitaal lezen introduceerden. Met de lancering van een e-bookabonnement vandaag, geven we een nog beter antwoord op de veelgestelde vraag om een breed aanbod boeken, inclusief nieuwe titels en bestsellers, digitaal beschikbaar te maken aan een aantrekkelijk tarief. Het vormt een goed alternatief voor het bestaande aanbod van diensten die digitale boeken tegen een vast tarief aanbieden, maar waarbij het aanbod relatief beperkt is in omvang en nieuwe titels,' legt Daniel Ropers, algemeen directeur van bol.com uit.

Vergoeding auteurs
Artiesten klagen al langer dat hun vergoeding van streamingdiensten als Spotify veel te laag ligt. Hoe zit dat bij Kobo Plus? "Natuurlijk zal een nieuw model voor alle betrokkenen even wennen zijn. Zo betekent een nieuw verdienmodel voor ons als uitgever een andere benaderingswijze richting onze auteurs en voor hen geldt dat er op een andere manier voor hun werk betaald gaat worden. Een lezer kiest niet meer voor één boek, maar krijgt met het abonnement tienduizenden boeken in één keer," vertelt Patrick Swart, CEO bij WPG Uitgevers.

Meer info over het e-bookabonnement van bol.com en Kobo is te vinden via: bol.com/koboplus.  (br.hln)


» Reageer (0)
23-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier rijksten in Indonesië bezitten meer dan 100 miljoen armsten

Vier rijksten in Indonesië bezitten meer dan 100 miljoen armsten

http://static0.hln.be/static/photo/2017/1/7/14/20170223111206/media_xll_9545354.jpg

De vier meest gefortuneerde mensen in Indonesië zijn rijker dan de honderd miljoen armsten in de grootste economie in het zuidoosten van Azië, waar een schrijnende ongelijkheid heerst. Dat meldt de Britse ngo Oxfam vandaag in een rapport.

De gecumuleerde rijkdom van de vier miljardairs kwam vorig jaar uit op 25 miljard dollar (23,7 miljard euro), of hoger dan het bezit van de 100 miljoen armste inwoners samen. De totale bevolking van het land bestaat uit 255 miljoen mensen.

Op een enkele dag kan een miljardair alleen al met de interest op zijn fortuin meer dan duizend keer het bedrag verdienen dat de armsten in een heel jaar uitgeven voor hun elementaire noden.

Indonesië is goed voor de zesde plaats in het klassement van landen met de grootste ongelijkheid in de wereld. Het aantal miljardairs is in het opkomende land gestegen van één in 2002 naar twintig in 2016. De Indonesische president Joko Widodo, die eind 2014 aan de macht kwam, heeft van de strijd tegen ongelijkheid een van zijn prioriteiten voor dit jaar gemaakt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is je partner boos? Dan is dit de enige manier om ruzie te vermijden

Is je partner boos? Dan is dit de enige manier om ruzie te vermijden

http://static1.hln.be/static/photo/2017/0/9/5/20170222170146/media_xll_9543605.jpg

"Ben je nu weer slechtgezind?", iedereen die deze vraag al aan een geliefde heeft gesteld, moest achteraf ontdekken dat dit een slecht idee was. Maar wat is dan wel een goede reactie als je partner duidelijk ergens mee zit? 

Zwijgen, boos worden, rustig praten, smoesjes verzinnen, je excuseren, er zijn heel wat manieren om te reageren wanneer er een haar in de boter zit tussen jullie. Maar vaak maken bovenstaande tactieken de situatie alleen maar erger. Volgens psycholoog Guy Winch is er maar één goede manier om de gemoederen te bedaren: de emoties van je partner erkennen. Hoe je dat doet? Door uit te leggen dat je begrijpt hoe de ander zich voelt en dat hij of zij het recht heeft zich zo te voelen. Dit voelt vreemd aan en velen denken dat deze reactie de zaken alleen maar erger zal maken. Maar wanneer je zegt "Ik zie waarom je boos bent", toon je dat je empathisch bent. Met een rustige partner tot gevolg.  

Winch legt uit waarom dat zo is: "Iedereen zoekt emotionele bevestiging. We snakken er meer naar dan je beseft. Als je boos, overstuur, gefrustreerd, teleurgesteld of gekwetst bent, dan wil je dat de andere dat inziet. Je begrepen voelen zorgt vaak voor opluchting. En pas dan kan er een rustig gesprek over het probleem plaatsvinden."

Deze tactiek klinkt erg eenvoudig, maar de emoties van de andere erkennen zonder verwijten te maken of boos te worden, is moeilijker dan het lijkt. Je moet er dus in het begin wat op oefenen. Maar als jullie het allebei toepassen, zul je merken dat jullie ruzies en discussies zachter én productiever worden.

De vijf stappen van emotionele erkenning

De psycholoog legt uit dat het erg belangrijk is dat je de vijf onderstaande stappen correct doorloopt om het gewenste resultaat te verkrijgen.  

 1. Laat de andere uitpraten zodat je zeker alle feiten kent. En nog belangrijker: dat je helemaal op hoogte bent van de gevoelens van de andere. (Anders komt je empathische reactie niet helemaal oprecht over).

2. "Ik snap dat je boos bent, omdat ik een halfuur te laat was op onze afspraak en jij alleen op restaurant moest wachten." Een eenvoudig zinnetje als voorgaande kan jullie al goed op weg helpen. Ook al ben je het niet eens met het perspectief van je geliefde. Door dit te zeggen geef je ook niet toe dat jij fout bent. Het maakt wel duidelijk dat je het standpunt begrijpt, en daarna kan je je eigen mening eraan toevoegen.  

3. Een valkuil die je zeker moet vermijden: de situatie veralgemenen. "Jij wordt altijd boos als ik nog maar één minuut te laat op onze afspraak ben."  
4. Vervolgens kan je meedelen dat hun gevoelens redelijk zijn, nu je het vanuit het perspectief van je geliefde bekijkt. "Het is normaal dat je boos wordt, omdat je daar zolang met je duimen zat te draaien."

5. Nadat je hebt duidelijk gemaakt dat je begrip hebt voor de boosheid, kan je jouw standpunt duidelijk maken. Een mooi voorbeeldje: "Ik begrijp dat je geïrriteerd bent omdat ik je een halfuur heb laten wachten op restaurant. Maar die file kon ik echt niet vermijden." 

Als laatste wil Winch nog benadrukken dat emotionele waardering het beste werkt wanneer beide partijen het toepassen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op reis? Je neemt beter te weinig kleren mee dan te veel

Op reis? Je neemt beter te weinig kleren mee dan te veel

http://static2.hln.be/static/photo/2017/8/11/9/20170222195133/media_xll_9543879.jpg

Je gaat op reis, maar hebt eigenlijk geen flauw idee wat voor weer het zal zijn. Of je twijfelt tussen de avonturier uithangen en de hele dag aan het zwembad liggen. Kortom: je hebt geen benul welke outfits je moet meenemen. Het resultaat: een koffer die uitpuilt van alle mogelijke opties. Maar wist je dat net beter zo weinig mogelijk kleren meeneemt?

Weg keuzestress

We staan op een doordeweekse dag al lang genoeg te treuzelen voor die kledingkast. Geen reden om die gewoonte ook op vakantie door te trekken. Hoe minder je mee hebt, hoe makkelijker te keuze. Want wie maar één short mee heeft, heeft het 's morgens een stuk makkelijker dan de vakantieganger die haar hele garderobe meesleurt. En zeg nu zelf, is vakantie niet net dé plek om even te ontstressen?

Koffer kwijt? Geen probleem

Ben jij iemand die op vakantie liefst pronkt met haar mooiste outfits? Niet doen. Door weinig kleren mee te nemen, beperk je de kans dat je koffer plots verdwijnt, en je bij thuiskomt opgezadeld zit met een lege kleerkast. Hoe minder je meeneemt, hoe minder je kan verliezen. En we weten allemaal dat zo'n koffer snel verloren is (of plots op een andere vlucht beland is - ervaringsdeskundige hierzo).

Je leert jezelf behelpen

Is je koffer toch zoek geraakt? Dan hoef je niet veel opnieuw te kopen om toch zorgeloos van je vakantie te kunnen genieten. Ben je misschien iets belangrijks vergeten, of had je beter een extra paar schoenen meegenomen? Niets dat een bankkaart niet kan oplossen. En wedden dat het ook nog een leuk verhaal oplevert om achteraf te vertellen?

Reizen met weinig, dat doe je zo:

Je pakt best zo weinig mogelijk mee, maar dit kan zelfs in het kleinste koffertje best niet ontbreken:

Zwarte leggings: ze zitten niet alleen heerlijk comfortabel op het vliegtuig, maar doen ook nog eens dienst als pyjama en zorgen dat je meteen ingedekt bent bij slecht regenweer. Bovendien geven ze andere kledingstukken meteen een tweede leven. Dat jurkje of die lange T-shirt zien er in combinatie met een legging meteen heel anders uit.

A-lijn jurkje: één jurkje, een miljoen mogelijkheden. In combinatie met een riem of een kleurrijk sjaaltje transformeer je dit losse jurkje in een handomdraai tot een strak exemplaar of een cocktailkleedje met een ingesnoerde taille. Of draag het gewoon los op een luchtige zomerdag.

Neutrale kleuren: wat T-shirts, broeken, rokjes en shorts betreft, ga je best voor basiskleuren. Neutrale tinten als zwart, grijs, marineblauw of beige combineren met àlles, waardoor ieder stuk in je koffer bij elkaar past.

Twee paar schoenen: zomervakantie? Ga dan voor één paar sneakers en één paar sandalen. Wandelaars vervangen de sneakers best door wandelschoenen. Zo heb je altijd stevig schoeisel bij, maar kunnen je voetjes tussendoor ook even luchten.

Een sjaal: als je voor één mode-item gaat, laat het dan een sjaal zijn. Van losse topjes tot een jurkje of een originele haarband: je kan er alle kanten mee uit. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!