NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
24-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterie houdt Filipijnen in de ban: wat is dit harig zeewezen?

Mysterie houdt Filipijnen in de ban: wat is dit harig zeewezen?

http://static0.hln.be/static/photo/2017/4/14/7/20170224065636/media_xll_9548302.jpg

Een monsterachtig wezen dat aanspoelde lokt de nieuwsgierige bevolking van een Filipijns eiland naar het strand. Iedereen wil een selfie met het 'harige' gevaarte en op social media duiken theorieën over de identiteit van dit monster op. Zit de aardbeving van eerder deze maand er voor iets tussen?

De inwoners van Cagdainao, één van de Dinagateilanden, trekken massaal naar het strand om een glimp op te vangen van het mysterieuze zeewezen. Dit is niet de eerste 'harige' massa die aangespoelde op de eilanden na een verwoestende aardbeving vorige week. De aanspoelingen doen vermoeden dat de wezens vroege bevingen kunnen voorspellen of opsporen. In dit geval leek het grote, witte wezen op het strand te bloeden. Daarom speculeren sommigen dat het om een karkas van een grote walvis gaat.    

De afgelopen week werden meer verschillende mysterieuze wezens op de Filipijnse stranden gespot. Op Mindanao zag de lokale bevolking een lange serpentachtige 'vis' van meer dan 9 meter in de dagen na een aardbeving van 6,7 op de schaal van Richter. De balans van de schade: zes doden en 120 gewonden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geeuw. Dit zijn de saaiste jobs ter wereld

Geeuw. Dit zijn de saaiste jobs ter wereld

http://static1.hln.be/static/photo/2017/13/12/13/20170224081822/media_xll_9548368.jpg

Het is vrijdag. De kans is groot dat je om de zoveel tijd even op je uurwerk spiekt. Maar stel je voor dat je élke dag van de week zo aan het aftellen was. Voor mensen met deze jobs is het helaas de werkelijkheid.

Emolument, een organisatie gespecialiseerd in werkgelegenheid, deed onderzoek naar de meest saaie banen. Daarvoor gingen ze te rade bij 1.300 werknemers uit 14 verschillende sectoren. Wat blijkt? Wie in de juridische sector zit, is het minst tevreden, met maar liefst 8 werknemers op 10 die vinden dat ze een saaie job hebben. De minst saaie jobs, zo bleek, waren het onderwijs, uitvoerende managementsfuncties, onderzoek en ontwikkeling.

Dit is de volledige lijst:

1. Juridische sector (81 procent vindt zijn of haar job saai)
2. Projectmanagement (78 procent)
3. Ondersteunende functies (71 procent)
4. Finance control (68 procent)
5. Consulting en accounting (67 procent)
6. Bankier (67 procent)
7. Engineering (64 procent)
8. Sales (61 procent)
9. Marketing en communicatie (60 procent)
10. IT (56 procent)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bol.com lanceert Spotify voor boeken

Bol.com lanceert Spotify voor boeken

http://static0.hln.be/static/photo/2017/2/14/12/20170223113515/media_xll_9545412.jpg

Voor 9,99 euro per maand kunnen boekenwurmen nu maar liefst 40.000 e-booken lezen op hun smartphone, tablet of op een Kobo e-reader. Bol.com pakt namelijk in samenwerking met Kobo uit met een soort Spotify voor boeken: 'Kobo Plus'. De eerste maand kun je de nieuwe dienst gratis uitproberen.

Er werd al langer over een Spotify voor boeken gesproken, om zo lezen even toegankelijk te maken als muziek luisteren op Spotify én om het illegale downloaden van e-boeken tegen te gaan. Kobo Plus biedt nu al meer dan 40.000 verschillende boeken aan, waaronder ruim 16.000 Nederlandstalige titels zoals 'Er gebeurde dit, er gebeurde dat' van Kristien Hemmerechts, 'Teek' van Luc Deflo en 'De greppel' van Herman Koch.

"Boeken inspireren en verrijken. Daarom doen we er al sinds onze start als boekwinkel in 1999 alles aan om het lezen van boeken zo leuk, makkelijk en toegankelijk mogelijk te maken. Dit heeft een enorme vlucht genomen toen wij in 2009 digitaal lezen introduceerden. Met de lancering van een e-bookabonnement vandaag, geven we een nog beter antwoord op de veelgestelde vraag om een breed aanbod boeken, inclusief nieuwe titels en bestsellers, digitaal beschikbaar te maken aan een aantrekkelijk tarief. Het vormt een goed alternatief voor het bestaande aanbod van diensten die digitale boeken tegen een vast tarief aanbieden, maar waarbij het aanbod relatief beperkt is in omvang en nieuwe titels,' legt Daniel Ropers, algemeen directeur van bol.com uit.

Vergoeding auteurs
Artiesten klagen al langer dat hun vergoeding van streamingdiensten als Spotify veel te laag ligt. Hoe zit dat bij Kobo Plus? "Natuurlijk zal een nieuw model voor alle betrokkenen even wennen zijn. Zo betekent een nieuw verdienmodel voor ons als uitgever een andere benaderingswijze richting onze auteurs en voor hen geldt dat er op een andere manier voor hun werk betaald gaat worden. Een lezer kiest niet meer voor één boek, maar krijgt met het abonnement tienduizenden boeken in één keer," vertelt Patrick Swart, CEO bij WPG Uitgevers.

Meer info over het e-bookabonnement van bol.com en Kobo is te vinden via: bol.com/koboplus.  (br.hln)


» Reageer (0)
23-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier rijksten in Indonesië bezitten meer dan 100 miljoen armsten

Vier rijksten in Indonesië bezitten meer dan 100 miljoen armsten

http://static0.hln.be/static/photo/2017/1/7/14/20170223111206/media_xll_9545354.jpg

De vier meest gefortuneerde mensen in Indonesië zijn rijker dan de honderd miljoen armsten in de grootste economie in het zuidoosten van Azië, waar een schrijnende ongelijkheid heerst. Dat meldt de Britse ngo Oxfam vandaag in een rapport.

De gecumuleerde rijkdom van de vier miljardairs kwam vorig jaar uit op 25 miljard dollar (23,7 miljard euro), of hoger dan het bezit van de 100 miljoen armste inwoners samen. De totale bevolking van het land bestaat uit 255 miljoen mensen.

Op een enkele dag kan een miljardair alleen al met de interest op zijn fortuin meer dan duizend keer het bedrag verdienen dat de armsten in een heel jaar uitgeven voor hun elementaire noden.

Indonesië is goed voor de zesde plaats in het klassement van landen met de grootste ongelijkheid in de wereld. Het aantal miljardairs is in het opkomende land gestegen van één in 2002 naar twintig in 2016. De Indonesische president Joko Widodo, die eind 2014 aan de macht kwam, heeft van de strijd tegen ongelijkheid een van zijn prioriteiten voor dit jaar gemaakt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is je partner boos? Dan is dit de enige manier om ruzie te vermijden

Is je partner boos? Dan is dit de enige manier om ruzie te vermijden

http://static1.hln.be/static/photo/2017/0/9/5/20170222170146/media_xll_9543605.jpg

"Ben je nu weer slechtgezind?", iedereen die deze vraag al aan een geliefde heeft gesteld, moest achteraf ontdekken dat dit een slecht idee was. Maar wat is dan wel een goede reactie als je partner duidelijk ergens mee zit? 

Zwijgen, boos worden, rustig praten, smoesjes verzinnen, je excuseren, er zijn heel wat manieren om te reageren wanneer er een haar in de boter zit tussen jullie. Maar vaak maken bovenstaande tactieken de situatie alleen maar erger. Volgens psycholoog Guy Winch is er maar één goede manier om de gemoederen te bedaren: de emoties van je partner erkennen. Hoe je dat doet? Door uit te leggen dat je begrijpt hoe de ander zich voelt en dat hij of zij het recht heeft zich zo te voelen. Dit voelt vreemd aan en velen denken dat deze reactie de zaken alleen maar erger zal maken. Maar wanneer je zegt "Ik zie waarom je boos bent", toon je dat je empathisch bent. Met een rustige partner tot gevolg.  

Winch legt uit waarom dat zo is: "Iedereen zoekt emotionele bevestiging. We snakken er meer naar dan je beseft. Als je boos, overstuur, gefrustreerd, teleurgesteld of gekwetst bent, dan wil je dat de andere dat inziet. Je begrepen voelen zorgt vaak voor opluchting. En pas dan kan er een rustig gesprek over het probleem plaatsvinden."

Deze tactiek klinkt erg eenvoudig, maar de emoties van de andere erkennen zonder verwijten te maken of boos te worden, is moeilijker dan het lijkt. Je moet er dus in het begin wat op oefenen. Maar als jullie het allebei toepassen, zul je merken dat jullie ruzies en discussies zachter én productiever worden.

De vijf stappen van emotionele erkenning

De psycholoog legt uit dat het erg belangrijk is dat je de vijf onderstaande stappen correct doorloopt om het gewenste resultaat te verkrijgen.  

 1. Laat de andere uitpraten zodat je zeker alle feiten kent. En nog belangrijker: dat je helemaal op hoogte bent van de gevoelens van de andere. (Anders komt je empathische reactie niet helemaal oprecht over).

2. "Ik snap dat je boos bent, omdat ik een halfuur te laat was op onze afspraak en jij alleen op restaurant moest wachten." Een eenvoudig zinnetje als voorgaande kan jullie al goed op weg helpen. Ook al ben je het niet eens met het perspectief van je geliefde. Door dit te zeggen geef je ook niet toe dat jij fout bent. Het maakt wel duidelijk dat je het standpunt begrijpt, en daarna kan je je eigen mening eraan toevoegen.  

3. Een valkuil die je zeker moet vermijden: de situatie veralgemenen. "Jij wordt altijd boos als ik nog maar één minuut te laat op onze afspraak ben."  
4. Vervolgens kan je meedelen dat hun gevoelens redelijk zijn, nu je het vanuit het perspectief van je geliefde bekijkt. "Het is normaal dat je boos wordt, omdat je daar zolang met je duimen zat te draaien."

5. Nadat je hebt duidelijk gemaakt dat je begrip hebt voor de boosheid, kan je jouw standpunt duidelijk maken. Een mooi voorbeeldje: "Ik begrijp dat je geïrriteerd bent omdat ik je een halfuur heb laten wachten op restaurant. Maar die file kon ik echt niet vermijden." 

Als laatste wil Winch nog benadrukken dat emotionele waardering het beste werkt wanneer beide partijen het toepassen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op reis? Je neemt beter te weinig kleren mee dan te veel

Op reis? Je neemt beter te weinig kleren mee dan te veel

http://static2.hln.be/static/photo/2017/8/11/9/20170222195133/media_xll_9543879.jpg

Je gaat op reis, maar hebt eigenlijk geen flauw idee wat voor weer het zal zijn. Of je twijfelt tussen de avonturier uithangen en de hele dag aan het zwembad liggen. Kortom: je hebt geen benul welke outfits je moet meenemen. Het resultaat: een koffer die uitpuilt van alle mogelijke opties. Maar wist je dat net beter zo weinig mogelijk kleren meeneemt?

Weg keuzestress

We staan op een doordeweekse dag al lang genoeg te treuzelen voor die kledingkast. Geen reden om die gewoonte ook op vakantie door te trekken. Hoe minder je mee hebt, hoe makkelijker te keuze. Want wie maar één short mee heeft, heeft het 's morgens een stuk makkelijker dan de vakantieganger die haar hele garderobe meesleurt. En zeg nu zelf, is vakantie niet net dé plek om even te ontstressen?

Koffer kwijt? Geen probleem

Ben jij iemand die op vakantie liefst pronkt met haar mooiste outfits? Niet doen. Door weinig kleren mee te nemen, beperk je de kans dat je koffer plots verdwijnt, en je bij thuiskomt opgezadeld zit met een lege kleerkast. Hoe minder je meeneemt, hoe minder je kan verliezen. En we weten allemaal dat zo'n koffer snel verloren is (of plots op een andere vlucht beland is - ervaringsdeskundige hierzo).

Je leert jezelf behelpen

Is je koffer toch zoek geraakt? Dan hoef je niet veel opnieuw te kopen om toch zorgeloos van je vakantie te kunnen genieten. Ben je misschien iets belangrijks vergeten, of had je beter een extra paar schoenen meegenomen? Niets dat een bankkaart niet kan oplossen. En wedden dat het ook nog een leuk verhaal oplevert om achteraf te vertellen?

Reizen met weinig, dat doe je zo:

Je pakt best zo weinig mogelijk mee, maar dit kan zelfs in het kleinste koffertje best niet ontbreken:

Zwarte leggings: ze zitten niet alleen heerlijk comfortabel op het vliegtuig, maar doen ook nog eens dienst als pyjama en zorgen dat je meteen ingedekt bent bij slecht regenweer. Bovendien geven ze andere kledingstukken meteen een tweede leven. Dat jurkje of die lange T-shirt zien er in combinatie met een legging meteen heel anders uit.

A-lijn jurkje: één jurkje, een miljoen mogelijkheden. In combinatie met een riem of een kleurrijk sjaaltje transformeer je dit losse jurkje in een handomdraai tot een strak exemplaar of een cocktailkleedje met een ingesnoerde taille. Of draag het gewoon los op een luchtige zomerdag.

Neutrale kleuren: wat T-shirts, broeken, rokjes en shorts betreft, ga je best voor basiskleuren. Neutrale tinten als zwart, grijs, marineblauw of beige combineren met àlles, waardoor ieder stuk in je koffer bij elkaar past.

Twee paar schoenen: zomervakantie? Ga dan voor één paar sneakers en één paar sandalen. Wandelaars vervangen de sneakers best door wandelschoenen. Zo heb je altijd stevig schoeisel bij, maar kunnen je voetjes tussendoor ook even luchten.

Een sjaal: als je voor één mode-item gaat, laat het dan een sjaal zijn. Van losse topjes tot een jurkje of een originele haarband: je kan er alle kanten mee uit. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is waar je éérst moet zoeken als je je sleutels kwijt bent

Dit is waar je éérst moet zoeken als je je sleutels kwijt bent

http://static3.hln.be/static/photo/2017/7/11/12/20170222094707/media_xll_9542757.jpg

Zelfs de meest ordelijke mens heeft al eens prijs: "Waar zijn die sleutels nu naartoe!?" Vaak ga je dan op zoek naar het verloren voorwerp op de meest voor de hand liggende plaatsen. Maar is dat wel verstandig? De Schotse Universiteit van Aberdeen deed er onderzoek naar.

In haar studie ontdekte Anna Nowakowska dat mensen geneigd zijn de "makkelijke" plekjes eerst grondig uit te pluizen in de hoop een verloren object terug te vinden. Maar dat blijkt vaak tijdverlies. Nowakowska raadt eerder aan om te gaan zoeken op plaatsen waar het lastiger is om bijvoorbeeld je sleutels te zien liggen.

Met andere woorden: het is niet zo nuttig om maar te blijven zoeken op die tafel, onder dat bed of op die vloer. Je kan je beter concentreren op de rommeligste plaatsen, daar waar je perifeer zicht het verloren voorwerp niet zo meteen zou knnen spotten. Een stapel kleren, wanordelijke lades, of een salontafel die vol rommel ligt, dat zijn grotere kanshebbers om je sleutels terug te vinden. Niet onlogisch: als ze ergens duidelijk zichtbaar zouden liggen blinken, had je ze waarschijnlijk al lang gevonden. (br.hln)


» Reageer (0)
21-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.80 cent voor een drankje: dit zijn de goedkoopste steden ter wereld

80 cent voor een drankje: dit zijn de goedkoopste steden ter wereld

http://static2.hln.be/static/photo/2017/14/7/13/20170219095248/media_xll_9536038.jpg

Natuurlijk willen wij graag twee weken doorbrengen op een hagelwit strand in een of ander tropisch resort, maar helaas bestaat er zoiets als leningen afbetalen en is ons budget een stuk beperkter. Maar dat wil niet zeggen dat je er niet op uit kan trekken: deze steden zijn alvast vriendelijk voor je portemonnee.

Een reis plannen gaat vaak gepaard met urenlang prijzen opzoeken, maar gelukkig heeft Hoppa, een bedrijf dat wereldwijd transfers tussen luchthaven en hotel regelt, dat allemaal voor ons gedaan. Ze zochten uit hoeveel het overal kost om een dag door te komen, inclusief hotel, eten, een drankje, een taxi en bezienswaardigheden. Na wat rekenwerk kwam Sofia, de hoofdstad van Bulgarije, als winnaar uit de bus. Al deze zaken kosten je daar nog geen 45 euro per dag (per persoon). Een cocktail kost er bijvoorbeeld maar 4,4 euro.

Voor goedkope maaltijden moet je dan weer in Manila zijn. Amper 2,3 euro en je hebt al een burger-met-frietjes te pakken. Kiev gaat dan weer met de hoofdprijs lopen als het om goedkope koffie gaat: 1 euro voor een kopje. Diezelfde stad biedt trouwens ook de goedkoopste sightseeing-bus aan voor nog geen 9 euro. Andere goedkope attracties in Europa vind je in Dublin (de Guinness Factory), Barcelona (de Sagrada Familia) en Praag (het kasteel). Die kosten om en bij de 14 euro.

TOP 10 GOEDKOOPSTE STEDEN
1. Sofia (Bulgarije) 
2. Caïro (Egypte) 
3. Cartagena (Colombia) 
4. Boekarest (Roemenië) 
5. Antalya (Turkije) 
6. Siem Recap (Cambodja) 
7. Kiev (Oekraïne) 
8. Manilla (Fillippijnen) 
9. Mexico City (Mexico) 
10. Sliema (Malata) 

Dure vogels
Hoppa lijstte ook de duurste steden ter wereld op om op vakantie te gaan. Daar staat Zurich met stip op een: een dagje in de Zwitserse stad kost je algauw 199 euro. Het kost er zelfs meer dan New York, die met 184 euro per dag op de tweede plaats staat. Opvallend: ook populaire reisbestemmingen als Venetië, Amsterdam en Rome blijken allerminst budgetvriendelijk te zijn. Brussel staat overigens op de 28e plaats in deze rangschikking.

New York blijkt de duurste stad om te overnachten: een bed voor twee personen kost er gemiddeld 214 euro per nacht. In Venetië betaal je dan weer gemakkelijk 15 euro voor een burger. Een koffie in Kopenhagen? Dat is dan 6 euro, terwijl een aperitiefdrankje in Oslo je dan weer 14,7 euro kost. De duurste attractie is overigens Amerikaans: een toegangsticket voor Universal Studios heeft een prijskaartje van maar liefst 150 euro.

TOP 10 DUURSTE STEDEN
1. Zurich (Zwitserland) 
2. New York (VS) 
3. Kopenhagen (Denemarken) 
4. Oslo (Noorwegen) 
5. Stockholm (Zweden) 
6. Venetië (Italië) 
7. Amsterdam (Nederland) 
8. Honolulu (Hawaii) 
9. Rome (Italië) 
10. Caracas (Venezuela)  (br.hln)


» Reageer (0)
20-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man vergat dat hij 100.000 dollar verborg in tv-toestel dat op schroothoop belandde

Man vergat dat hij 100.000 dollar verborg in tv-toestel dat op schroothoop belandde

http://static3.hln.be/static/photo/2017/7/10/3/20170219041339/media_xll_9535803.jpg

Toen de medewerkers van een recyclagebedrijf in de Canadese stad Barrie het houten frame van een kapotte televisie uit de jaren '80 openbraken, troffen ze er een ware schat aan: bankbiljetten ter waarde van 100.000 Canadese dollar.

Het toestel was een jaar geleden naar het containerpark gebracht en belandde zo bij Global Electric Electronic Processing (GEEP) in Barrie. Daar deden medewerkers de bijzondere ontdekking: een kluisje met 2000 briefjes van 50 dollar.

De politie kwam de eigenaar, een 68-jarige man uit Bolsover, Ontario, op het spoor dankzij rekeninguittreksels uit 1985 die samen met het geld in de tv verstopt zaten.

Erfenis van de ouders

"Het is een unieke situatie," vertelt agente Nicole Rodgers. "Deze grote som geld was vermist zonder dat iemand het wist". "Toen de agenten bij hem thuis waren, besefte hij niet eens dat ze het hadden over het kluisje met het geld in. Hij dacht dat het zich nog altijd ergens anders in zijn huis bevond."

Al van in zijn jonge jaren was het de gewoonte van de man om geld in zijn woning te verstoppen en het was iets dat hij de rest van zijn leven bleef doen. "Ze gebruikten niet veel instellingen of banken," aldus Rodgers. "Hij had het op een veilige plaats opgeborgen en dat was in de televisie."

De man vertelde de agenten dat het geld een erfenis van zijn ouders was. Hij had de biljetten in een kluisje in de televisie verstopt en vergat dat. Jaren later gaf hij het toestel aan een vriend. Die bracht de kapotte televisie uiteindelijk naar het recyclagepark.

Overval?

Hoewel uit de afschriften duidelijk bleek waar het geld vandaan kwam, moest de politie eerst nog zeker zijn dat het niet afkomstig was van een bankoverval. Ze onderzochten incidenten in de regio van midden jaren '80. Toen een overval kon uitgesloten worden, werd onderzocht of het niet om vals geld ging.

De politie vond de man dankzij het adres op zijn rekeninguittreksels: hij woonde na dertig jaar nog steeds op hetzelfde adres.

Uitzinnig

Volgens Rodgers waren de man en zijn familie "opgelucht en uitzinnig" toen ze ontdekten dat het vermiste geld van hen was.

De agente heeft begrip voor de situatie. "het is niet alsof hij onvoorzichtig was," zegt ze. "Hij dacht waarschijnlijk dat het onder zijn matras lag."

"Ze zeiden dat het geld op een veilige plaats zal bewaard worden," aldus Rodgers, die eraan toevoegde dat ze niet wist of dat bij de bank of in huis zal zijn. "Ik hoop dat ze hun lesje geleerd hebben - of toch op zijn minst een briefje op de koelkast hangen dat zegt waar het ligt."

Het is niet de eerste keer dat medewerkers van GEEP geld in elektronische toestellen vinden, zegt de directeur. Het gebeurt al eens vaker dat medewerkers geld aantreffen in stereo's, luidsprekers en computers. (br.hln)


» Reageer (0)
19-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je altijd al dacht over je hond is ook waar

Wat je altijd al dacht over je hond is ook waar

http://static0.hln.be/static/photo/2017/7/3/1/20170219124419/media_xll_9536221.jpg

We hebben allemaal wel eens een hond gezien die op zijn baasje lijkt, of omgekeerd. Maar de verwantschap tussen hond en baasje gaat verder dan die uiterlijkheden. Uit nieuw onderzoek blijkt dat een hond ook de persoonlijkheid van zijn baasje weerspiegelt. In het bijzonder pikken honden de angsten en de negativiteit van hun baasje op.

Oostenrijkse onderzoekers testten en observeerden 132 hondeneigenaren en hun honden. Ze stelden de baasjes vragen over hun persoonlijkheid en die van hun hond, over hun sociaal gedrag tegenover hun hond en tegenover andere mensen. Ze filmden de honden en hun eigenaars om hun gedrag te observeren in één spelsituatie en twee bedreigende situaties. Daarbij werden ook de hartslag en het stresshormoon cortisol bij de honden gemeten.

De vorsers stelden vast dat honden en hun baasjes elkaars stressniveau's en omgangsmechanismen beïnvloeden en dat de baasjes daarbij meer invloed hebben dan hun honden. Besluit: hoe angstiger de mens, hoe groter de kans dat ook zijn hond anstig zal zijn.  

"Honden zijn gevoelig voor de emotionele toestand van hun baasje, en emotionele 'besmetting' tussen baasjes en honden is mogelijk". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vlogsters die fortuinen met hun naaitalenten verdienen

De vlogsters die fortuinen met hun naaitalenten verdienen

http://static2.hln.be/static/photo/2017/5/1/2/20170217172316/media_xll_9533312.jpg

Naaien is al een tiental jaar weer hip. Maar wie net zoals ik jarenlang naailes heeft gevolgd, weet dat de meeste Nederlandstalige blogs en patronen van en voor mama's zijn. Denk aan drukke stofjes, kleurrijke biesjes en basic creaties. Niet echt high fashion, dus. Een nieuwe generatie vloggers brengt daar nu verandering in, met stylish creaties die zo in Vogue of MarieClaire kunnen. Voel je de naaikriebels? Laat je dan inspireren door onderstaande creatieve fashionista's en wie weet word je net als zij er rijk me.

Er is ook wel slecht nieuws, in Vlaanderen zijn er weinig naaisters die de kunst van het vloggen al hebben ontdekt. In Australië en het Verenigd Koninkrijk schieten de fashionable naaivlogsters dan wel weer als paddenstoelen uit de grond. De 10 best betaalde YouTube sterren verdiende het afgelopen jaar zo'n 66 miljoen euro, dan weet je ook dat vloggen in combinatie met naaien een aardige duit kan opleveren. Zo heeft de populaire April Yang, amper 23 jaar, 1,2 miljoen geabonneerden op Youtube en 35.000 volgers op Instagram. (br.hln)


» Reageer (0)
18-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo blijf jij gezond tussen al die snotterende collega's

Zo blijf jij gezond tussen al die snotterende collega's

http://static3.hln.be/static/photo/2017/7/4/4/20170218083001/media_xll_9534454.jpg

De griepepidemie is in volle zwier en soms lijkt het wel alsof iedereen in je omgeving zit te hoesten en te snotteren. Ben jij er voorlopig aan ontsnapt? Dan heb je geluk gehad, maar is het eigenlijk ook aftellen tot het jouw beurt is. Tenzij je deze wetenschappelijke ontdekking toepast om gezond te blijven.

Dat zowat iedereen in ons land een tekort heeft aan vitamine D - ook wel de zonvitamine genoemd - hoeven we je niet meer te vertellen. Dat die vitamine belangrijk is voor onze (psychologische) gezondheid, is ook geen nieuwe ontdekking. Maar dat ze je ook effectief beschermt tegen ziektes als een verkoudheid of de griep, zoals dit onderzoek kon aantonen, dat is wel nieuws.

De wetenschap buigt zich al jaren over het vitamine D-vraagstuk. We weten dat het belangrijk is om een gezond gehalte aan te houden, maar wat nu precies de voordelen zijn, dat was een stuk minder duidelijk. Een nieuw onderzoek in het tijdschrift The BMJ bracht nu echter data van maar liefst 25 eerdere onderzoeken samen om de zaak van naderbij te bekijken. Zo konden ze de gegevens van bijna 11.000 mensen uit meer dan 12 landen analyseren.

Supplementen
Wat bleek: mensen die dagelijks of wekelijks vitamine D-supplementen nemen, hebben ook effectief minder last van acute luchtweginfecties. Het resultaat was het beste bij mensen die voor de supplementen last hadden van een vitaminetekort: het risico op een ziekte daalde dan met maar liefst 50 procent. Mensen zonder een tekort hebben er echter ook baat bij: 10 procent minder kans, ongeveer hetzelfde voordeel als dat van een griepvaccin.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat het verstandig is om het hele jaar door supplementen te nemen, ook buiten het griepseizoen. Een teveel is ook niet gezond, en de wetenschappers konden geen voordeel ontdekken bij mensen die de vitamine op lange termijn innamen. Raadpleeg dus altijd je huisarts voor je aan het supplementeren gaat, zodat je het op de correcte manier doet.

Wél is het verstandig om ervoor te zorgen dat je geen tekort kweekt. Dat doe je door het hele jaar door voldoende in de zon te komen - vergeet je wel niet in te smeren. Maar ook je dieet kan helpen: (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Couleur Café lost 19 namen en wordt goedkoper

Couleur Café lost 19 namen en wordt goedkoper

http://static0.hln.be/static/photo/2017/5/16/4/20170217101643/media_xll_9532324.jpg

Couleur Café voegt 19 nieuwe namen toe aan haar affiche, waaronder Lianne La Havas en Damian Marley. Het muziekfestival, dat tot nu toe georganiseerd werd op de site van Tour et Taxis in Brussel, vindt dit jaar voor het eerst plaats in het park onder het Atomium op de Heizel. Combitickets zijn dit jaar iets goedkoper.

Vandaag start de voorverkoop van het festival en wie er snel bij is, wordt beloond met een premium-abonnement op Deezer (net als Spotify een webstreamingservice voor muziek) of met gratis treintickets om naar het festival te komen.

Nadat eerder al Princess Nokia, Kabaka Pyramid en Roméo Elvis werden aangekondigd, zijn nu ook bevestigd: Alpha Blondy, Damian Marley, Demi Portion en Kery James, Flatbush Zombies, Guts, Lil Dicky, Deluxe, Oumou Sangare, Mbongwana Star, Flavia Coelho, La Dame Blanche, Emir Kusturica & the No Smoking Orchestra, Dubioza Kolektiv, Lamomali en Lianne La Havas.

Tickets zijn dit jaar iets goedkoper dan vorig jaar. Toen telde je voor een combiticket 95 euro neer en kostte een combi+camping 110 euro. Dit jaar is dat 79 euro voor een combiticket en 95 euro voor een combi+camping. De prijs voor dagticket blijft hetzelfde: 39 euro.

Couleur Café vindt van 30 juni tot en met 2 juli plaats in het park onder het Atomium. (br.hln)


» Reageer (0)
17-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gigantische muurschildering onthuld op Jourdanplein in Brusselse Europese wijk

Gigantische muurschildering onthuld op Jourdanplein in Brusselse Europese wijk

http://static2.hln.be/static/photo/2017/15/8/5/20170216160058/media_xll_9530225.jpg

Op het Jourdanplein in Etterbeek, in de Brusselse Europese wijk, is vanochtend een gigantische abstracte muurschildering van 16 op 7 meter onthuld. Het werk, van de hand van de Franse kunstenaar Guillaume Bottazzi, is onder meer een reactie op de brexit en op de aanslagen in Brussel van 22 maart. Het wil de Europese eenheid in de verf zetten.

Het project past in de renovatie van het Jourdanplein, dat vlakbij de Europese instellingen gelegen is. Het kreeg de steun van de Europese Commissie, de Franse ambassade in Brussel en de gemeente Etterbeek.

"Het Jourdanplein staat bekend als het meest Europese van alle pleinen, omdat hier zowel mensen van de Europese commissie als Belgische burgers samenleven. Zeker na de brexit was het voor ons het moment om te tonen dat wij, Europeanen, voortwerken aan onze toekomst", zei Bottazzi.

Met het werk wilde de kunstenaar ook reageren op de aanslagen in Brussel van 22 maart. "Het Jourdanplein ligt op een kleine 500 meter van het metrostation waar een aanslag is geweest. Ik wil geluk zetten tegenover die terreur."

Guillaume Bottazzi is wereldwijd gekend om zijn abstracte werken in de openbare ruimte. In totaal maakte hij al 40 gelijkaardige muurschilderingen, verspreid over steden in de hele wereld. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7-jarig meisje vraagt job bij Google, de CEO stuurt haar een persoonlijk antwoord terug

7-jarig meisje vraagt job bij Google, de CEO stuurt haar een persoonlijk antwoord terug

http://static0.hln.be/static/photo/2017/5/13/5/20170216114257/media_xll_9529550.jpg

Sommige kinderen willen astronaut, piloot of voetballer worden, maar Chloe Bridgewater heeft haar zinnen gezet op een job bij Google. Het zevenjarige meisje uit de Britse stad Hereford schreef daarom met de hand een brief naar het bedrijf. Om indruk te maken, deed ze onder meer haar computervaardigheden uit de doeken. Tot haar grote verbazing kreeg ze antwoord, en nog wel van CEO Sundar Pichai zelf. Zijn boodschap? "Blijf je dromen volgen, zo kan je alles bereiken wat je wil."

"Beste Google-baas", begon haar schattige 'sollicitatie'. "Mijn naam is Chloe en als ik groter ben, zou ik graag een job bij Google willen. Ik wil ook in een chocoladefabriek werken en zwemmen op de Olympische Spelen. Mijn papa zei dat ik bij Google op een zitzak kan werken, van de glijbaan kan gaan en met de gocart kan rijden."

"Ik hou ook van computers en heb een tablet waar ik spelletjes op speel. Mijn papa gaf me een spelletje waar ik een robot op en neer langs vierkanten moet bewegen. Hij zei dat dat goed voor me was om meer over computers te leren. Mijn papa zei ook dat hij me op een dag een computer zal kopen."

"Ik ben zeven jaar oud en mijn leraars vertellen aan mijn mama en papa dat ik het heel goed doe in de klas. Ik ben goed in spelling, lezen en rekenen. Als ik mijn best blijf doen, ga ik volgens mijn papa misschien ooit kunnen werken bij Google."

"Mijn zus Hollie is ook heel slim, maar zij houdt van poppen en zich mooi maken. Zij is vijf jaar."

"Mijn papa zei dat ik moet solliciteren om een job bij Google te krijgen. Ik weet nog niet precies wat dat inhoudt, maar hij zei dat een briefje voorlopig zou volstaan. Bedankt om mijn brief te lezen. Ik heb nog maar één andere brief geschreven en die was voor de kerstman. Tot ziens."

Chloe Bridgewater, 7 jaar oud.

Deze maand viel er een opmerkelijk antwoord in de bus. Afzender: niemand minder dan grote baas Pichai zelf. "Liefste Chloe", klinkt het. "Enorm bedankt voor je brief. Leuk om te horen dat je van computers en robots houdt, ik hoop dat je zal blijven leren over technologie. Als je hard blijft werken en je dromen blijft volgen, kan je alles bereiken wat je maar wil: van werken bij Google tot zwemmen op de Olympische Spelen. Ik kijk uit naar je sollicitatie als je klaar bent met school! :)"

Vader Andy was zo trots op zijn dochter dat hij de brief meteen op zijn LinkedIn-profiel deelde. "Enkele jaren geleden werd Chloe omvergereden door een auto, daardoor heeft ze een knak in haar zelfvertrouwen gekregen. Nu is ze in de wolken met die brief die ondertekend werd door Sundar Pichai. En dan druk ik me nog zacht uit. Ze is nu nog meer gemotiveerd om het goed te doen op school en later te werken voor Google."

"Fantastisch dat zo'n druk persoon de tijd vindt om de droom van een klein meisje een stap dichterbij te brengen, ik kan hem daar niet genoeg voor bedanken. Al twijfel ik nog of ze beseft dat het niet alleen draait rond gocarts of dutjes doen in een gesofisticeerde cocon, er is meer nodig om het te maken bij Google." (br.hln)


» Reageer (0)
16-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiekeboe wordt 40 jaar!

Kiekeboe wordt 40 jaar!

http://static3.hln.be/static/photo/2017/18/12/2/20170215135524/media_xll_9527492.jpg

De familie Kiekeboe bestaat vandaag 40 jaar, en in die tijd zijn er maar liefst 30 miljoen van verkocht. Vandaag ligt het nieuwste album in de winkel en binnenkort gaat in Antwerpen zelfs een themapark open rond de Kiekeboes en andere Belgische stripfiguren.

 Het eerste Kiekeboe-album, 'De Wollebollen', verscheen op 15 februari 1977. 'Nepwerk', intussen al het 148ste Kiekeboe-avontuur, verschijnt vandaag exact veertig jaar later. Ook in het nieuwste stripverhaal draait alles rond het 'gewone' gezin Kiekeboe: de ietwat naïeve Marcel en zijn echtgenote Charlotte, hun knappe dochter-met-pit Fanny en hun hyperintelligente zoon Nopel.

"De Kiekeboes en hun entourage hebben de afgelopen veertig jaar al zoveel meegemaakt dat ik er onmogelijk de highlights kan uithalen", zegt tekenaar Merho. "Ik hoop van harte dat de vele tienduizenden fans evenveel plezier beleven aan het nieuwste avontuur als ik aan het schrijven ervan."

Naast het nieuwe album vinden er de komende weken en maanden ook talrijke evenementen plaats om de veertigste verjaardag van De Kiekeboes te vieren. Zo maakt Merho deze zaterdag een speciale editie van Gazet van Antwerpen rond de stripfamilie. Op 29 maart opent er een Kiekeboe-zone in 'Comics Station', een stripthemapark rond de populaire Belgische stripfiguren in het Centraal Station van Antwerpen. Deze zomer wordt in De Haan dan weer een expo rond De Kiekeboes georganiseerd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ADHD is een hersenaandoening, geen label voor lastige kinderen

ADHD is een hersenaandoening, geen label voor lastige kinderen

http://static3.hln.be/static/photo/2017/17/10/13/20170216084252/media_xll_9529258.jpg

Over kinderen met ADHD wordt wel eens laatdunkend gezegd dat ze 'gewoon lastig' zijn of een strengere opvoeding nodig hebben. Een onderzoek onder leiding van de universiteit van Nijmegen spreekt dit voor het eerst overtuigend tegen. Wetenschappers bewijzen dat ADHD een hersenaandoening is, waarbij bepaalde gebieden in het brein minder ontwikkeld zijn.

"Een kind met ADHD? Dat heeft gewoon wat meer discipline nodig, en het komt wel goed", zo hoor je wel eens beweren. Ouders van kinderen met de aandoening botsen vaak op een muur van onbegrip, of worden zelfs met de vinger gewezen alsof hun opvoeding aan de basis zou liggen. Een internationale studie onder leiding van de Radbouduniversiteit in Nijmegen ondergraaft dat argument, met een onderzoek op basis van hersenscans bij meer dan 3.200 kinderen en volwassenen met of zonder ADHD tussen 4 en 63 jaar oud. Het is de grootste studie naar de aandoening die tot hiertoe werd uitgevoerd.

Andere breinstructuur

Op basis van die hersenscans concluderen de onderzoekers dat het brein van ADHD'ers onderontwikkeld is op vijf gebieden. Onder meer de delen die instaan voor emotie en motivatie zijn bij hen kleiner dan bij mensen zonder de aandoening, of ze nu medicatie nemen of niet. "De resultaten van onze studie bevestigen dat ADHD'ers een andere breinstructuur hebben, en dat het daarom een hersenaandoening is," zo legt Dr. Martine Hoogman van de universiteit van Nijmegen uit. "We hopen dat dit onderzoeksresultaat helpt om het stigma weg te werken dat ADHD gewoon een label is voor lastige kinderen als gevolg van een slechte opvoeding."

Kinderen versus volwassenen

Nog een opvallende vaststelling uit het onderzoek: bij kinderen is het verschil in de hersenen groter dan bij volwassenen. Hoe ouder je wordt, hoe kleiner het verschil tussen een ADHD'er en een niet-ADHD'er. "Het brein van kinderen met ADHD is nog niet volgroeid," legt Hoogman uit. "Het is dus een ontwikkelingsstoornis. Bij volwassenen met de stoornis zie je ook nog een verschil, maar dat is in elk geval kleiner."

Oorzaken van ADHD

De oorzaken van de aandoening zijn tot hiertoe onbekend, hoewel al gebleken is dat ADHD vaak voorkomt binnen families. Ook werd eerder al gesuggereerd dat roken of druggebruik tijdens de zwangerschap een invloed kan hebben, net zoals vroeggeboorte. Geschat wordt dat ongeveer 1 op de 20 kinderen onder de 18 jaar ADHD heeft, al blijft het moeilijk om een diagnose te stellen. In een volgende studie willen de wetenschappers het brein van ADHD'ers analyseren terwijl ze opgroeien, om te kunnen begrijpen hoe hun hersenen zich ontwikkelen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cappuccino, Flat White of lungo: wat is het verschil en welke koffie past het best bij jou?

Cappuccino, Flat White of lungo: wat is het verschil en welke koffie past het best bij jou?

http://static3.hln.be/static/photo/2017/2/7/5/20170215183938/media_xll_9528065.jpg

Groot nieuws voor alle koffiedrinkers: vandaag is het internationale koffiedag. Hiep hiep hoera. Het uitgelezen excuus voor een extra bezoek aan de dichtstbijzijnde barista, toch? En om dat te vieren lijsten wij met de hulp van Yannick van de Antwerpse koffiezaak Caffènation voor de gemakkelijkheid nog even alle soorten op, zodat je perfect weet wat te kiezen.

Espresso

 De ervaren koffieliefhebbers weten een kopje espresso op tijd en stond wel te appreciëren. "Bij espresso is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen enkele en dubbele," verklaart Yannick Vermeire van Caffènation. "Alles zit hem in de hoeveelheden koffie en water. Zo bevat een dubbele espresso twee keer zoveel koffie voor dezelfde hoeveelheid water."

Ristretto
 

Voor wie de traditionele espresso nog niet straf genoeg is, is er ook de ristretto. Deze bevat dezelfde hoeveelheid koffie als een gewone espresso, maar is veel kleiner in volume. "Officieus noemen we dit ook wel eens een koffieshot," aldus Yannick. Ideaal voor wie een snelle opkikker kan gebruiken.

Café Lungo
 

"Eigenlijk is een lungo een espresso die veel te lang heeft doorgelopen. Een normale espresso laten we zo'n 25 tot 30 seconden doorlopen, terwijl een lungo maar liefst tot 2 minuten de tijd krijgt," aldus Yannick. Daardoor is er overextractie en krijg je die typische bittere smaak die we zo gewend zijn van de oude bruine kroegen.

Cappuccino
 

"Een cappuccino wordt gemaakt op basis van een enkele espresso en gestoomde melk," legt Yannick uit. Tegenwoordig zijn ze vooral populair omwille van de latte art, maar het is al jaar en dag het favoriete ochtenddrankje van menig Italiaan. Wie wel fan is van het schuim maar minder van van de melksmaak bestelt best een droge cappuccino. Die bestaat immers meer uit schuim dan uit melk.

Flat white

 Neem je als basis een dubbele espresso in plaats van een enkele, overgoten met opgeklopte melk, dan krijg je een flat white. Deze koffie is heel populair in Angelsaksische landen, maar trekt tegenwoordig ook bij ons steeds meer dranklustigen.

Café Latte

 De latte, bij ons ook wel gekend als een koffie-verkeerd of lait russe, is het ideale instapdrankje voor wie zijn eerste stapjes in de koffiewereld zet. Het is gemaakt op basis van een espesso of café lungo en warme melk en smaakt daardoor erg zacht.

Latte Macchiato

 Het verschil tussen een latte macchiato en een latte hoor je eigenlijk al aan de naam, als je Italiaans kan natuurlijk. "macchiato betekent 'gevlekt'," verduidelijkt Yannick. "In feite is een latte macchiato dus een melk met een 'vlekje' espresso erop. Een latte berust op dezelfde combinatie van melk en espresso, maar bevat minder melk."

Café con Panna

 Wie stevig vasthoudt aan zijn of haar dieet, slaat deze koffie maar beter over. Een café con panna, ook wel bekend onder de naam café vienna of viénnois, bestaat namelijk uit een enkele of dubbele espresso en slagroom. Perfect voor de zoetebekken.

Café Mocha
 

Deze koffie is ideaal voor de chocoholics onder ons. In principe kan je aan iedere koffie chocolade toevoegen, maar de pure café mocha bestaat uit een dubbele espresso, aangeleng met warme chocolademelk, warme melk én wat extra melkschuim.

Iced Coffee

 Niet dat we in deze maanden van het jaar nog een afkoeler nodig hebben, maar wie zin heeft in iets fris zonder de dosis caffeïne op te geven is bij een iced coffee aan het juiste adres. Een glas vol ijsblokjes met daarover één of twee shots espresso biedt altijd verkoeling.

Americano

 In tegenstelling tot wat velen denken, is een americano niet hetzelfde als een 'gewoon' kopje koffie. "Een americano gelijkt erg sterk op een café lungo," aldus Yannick. "Het is een dubbele espresso met veel water." Daardoor is het net iets zachter van smaak en minder straf dan de traditionele espresso.

Slow coffee

Tegenwoordig wint ook de slow coffee aan populariteit. Dit is de traditionele doorloopkoffie die we thuis ook allemaal kunnen zetten. "Daarom is het net zo populair," verklaart Yannick. "Je kan het heel makkelijk zelf thuis reproduceren en het is allesbehalve duur." Bovendien is er voor iedereen wat wils. Zelfs wie nooit echt koffie dronk, vindt bij de slow coffee wel zijn gading. "Keniaanse en Ethiopische soorten zijn heel zacht en zoet van smaak en hebben zelfs bijna meer weg van thee dan koffie. Ideaal voor beginners."  (br.hln)


» Reageer (0)
15-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Niet langer science fiction: de eerste vliegende auto is te koop

Niet langer science fiction: de eerste vliegende auto is te koop

http://static3.hln.be/static/photo/2017/0/1/5/20170214132137/media_xll_9524795.jpg

Lange tijd leek het nog regelrechte science fiction, maar nu is het er dan toch echt: een vliegende auto. De Nederlandse autofabrikant PAL-V heeft zijn eerste commerciële varianten te koop gezet. Pas eind 2018 worden ze ook echt geleverd.

PAL-V is een bedrijf uit Raamsdonksveer (Noord-Brabant). De fabrikant werkt al jaren aan de eerste vliegende auto, wat in dit geval eigenlijk vooral een combinatie tussen een helikopter en een auto is. Nu zijn er twee modellen voor iedereen te koop: de Liberty Pioneer en de Liberty Sport. Hier betaal je echter wel flink voor, want het goedkoopste model kost 299.000 euro.

Topman Robert Dingemanse stelt dat zijn voertuig, een soort vliegende driewieler, aan alle bestaande veiligheidsstandaarden en regels voldoet. De auto rijdt op de weg maximaal 160 kilometer per uur.

Vliegbrevet

Daarnaast kan het voertuig dus vliegen, maar daar is wel een vliegbrevet voor nodig. Ook is het alleen mogelijk om van vliegveld naar vliegveld te vliegen, want alleen daar mag opgestegen en geland worden. Het vliegen doet de Liberty met een snelheid tussen de 50 en 180 kilometer per uur. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emma (3) en Roan (3) huwen op Valentijnsdag

Emma (3) en Roan (3) huwen op Valentijnsdag

http://static3.hln.be/static/photo/2017/18/16/1/20170215034135/media_xll_9526561.jpg

Emma (3) en Roan (3) uit de eerste kleuterklas van school De Schans gaven gisteren - op Valentijnsdag - elkaar het ja-woord. Daarmee werd hun kleuterhuwelijk bezegeld en telt de klas van juffen Karin en Kendra een getrouwd koppel.

"Het viel vanaf de eerste schooldag op dat Emma en Roan zich tot elkaar aangetrokken voelden. Ze houden elkaars handje vast en springen voor elkaar in de bres. En dat is nog steeds zo. Mogelijk groeit er iets moois van", zegt directeur Koen Martinet.

Dresscode
De dresscode van de kleuters bestond uit wit en rood, de kleuren van de liefde. Het huwelijk werd ingezegend door de juffen. De klaspoppen traden op als getuige. Na het huwelijk was voltrokken, volgde er een dikke knuffel. Na de gelukwensen volgde er een groot feest.

Het huwelijk was de kers op de taart na een week over het thema 'gevoelens' te spreken en te werken, waar ook Valentijn aan bod kwam. De kleuters knutselden leuke zaken in elkaar, zoals hartjes, een trouwfeest en een bruid en bruidegom. En er werd ook gepraat over gevoelens, verliefdheid en 'vlinders in de buik'. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!