NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
20-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man vergat dat hij 100.000 dollar verborg in tv-toestel dat op schroothoop belandde

Man vergat dat hij 100.000 dollar verborg in tv-toestel dat op schroothoop belandde

http://static3.hln.be/static/photo/2017/7/10/3/20170219041339/media_xll_9535803.jpg

Toen de medewerkers van een recyclagebedrijf in de Canadese stad Barrie het houten frame van een kapotte televisie uit de jaren '80 openbraken, troffen ze er een ware schat aan: bankbiljetten ter waarde van 100.000 Canadese dollar.

Het toestel was een jaar geleden naar het containerpark gebracht en belandde zo bij Global Electric Electronic Processing (GEEP) in Barrie. Daar deden medewerkers de bijzondere ontdekking: een kluisje met 2000 briefjes van 50 dollar.

De politie kwam de eigenaar, een 68-jarige man uit Bolsover, Ontario, op het spoor dankzij rekeninguittreksels uit 1985 die samen met het geld in de tv verstopt zaten.

Erfenis van de ouders

"Het is een unieke situatie," vertelt agente Nicole Rodgers. "Deze grote som geld was vermist zonder dat iemand het wist". "Toen de agenten bij hem thuis waren, besefte hij niet eens dat ze het hadden over het kluisje met het geld in. Hij dacht dat het zich nog altijd ergens anders in zijn huis bevond."

Al van in zijn jonge jaren was het de gewoonte van de man om geld in zijn woning te verstoppen en het was iets dat hij de rest van zijn leven bleef doen. "Ze gebruikten niet veel instellingen of banken," aldus Rodgers. "Hij had het op een veilige plaats opgeborgen en dat was in de televisie."

De man vertelde de agenten dat het geld een erfenis van zijn ouders was. Hij had de biljetten in een kluisje in de televisie verstopt en vergat dat. Jaren later gaf hij het toestel aan een vriend. Die bracht de kapotte televisie uiteindelijk naar het recyclagepark.

Overval?

Hoewel uit de afschriften duidelijk bleek waar het geld vandaan kwam, moest de politie eerst nog zeker zijn dat het niet afkomstig was van een bankoverval. Ze onderzochten incidenten in de regio van midden jaren '80. Toen een overval kon uitgesloten worden, werd onderzocht of het niet om vals geld ging.

De politie vond de man dankzij het adres op zijn rekeninguittreksels: hij woonde na dertig jaar nog steeds op hetzelfde adres.

Uitzinnig

Volgens Rodgers waren de man en zijn familie "opgelucht en uitzinnig" toen ze ontdekten dat het vermiste geld van hen was.

De agente heeft begrip voor de situatie. "het is niet alsof hij onvoorzichtig was," zegt ze. "Hij dacht waarschijnlijk dat het onder zijn matras lag."

"Ze zeiden dat het geld op een veilige plaats zal bewaard worden," aldus Rodgers, die eraan toevoegde dat ze niet wist of dat bij de bank of in huis zal zijn. "Ik hoop dat ze hun lesje geleerd hebben - of toch op zijn minst een briefje op de koelkast hangen dat zegt waar het ligt."

Het is niet de eerste keer dat medewerkers van GEEP geld in elektronische toestellen vinden, zegt de directeur. Het gebeurt al eens vaker dat medewerkers geld aantreffen in stereo's, luidsprekers en computers. (br.hln)


» Reageer (0)
19-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je altijd al dacht over je hond is ook waar

Wat je altijd al dacht over je hond is ook waar

http://static0.hln.be/static/photo/2017/7/3/1/20170219124419/media_xll_9536221.jpg

We hebben allemaal wel eens een hond gezien die op zijn baasje lijkt, of omgekeerd. Maar de verwantschap tussen hond en baasje gaat verder dan die uiterlijkheden. Uit nieuw onderzoek blijkt dat een hond ook de persoonlijkheid van zijn baasje weerspiegelt. In het bijzonder pikken honden de angsten en de negativiteit van hun baasje op.

Oostenrijkse onderzoekers testten en observeerden 132 hondeneigenaren en hun honden. Ze stelden de baasjes vragen over hun persoonlijkheid en die van hun hond, over hun sociaal gedrag tegenover hun hond en tegenover andere mensen. Ze filmden de honden en hun eigenaars om hun gedrag te observeren in één spelsituatie en twee bedreigende situaties. Daarbij werden ook de hartslag en het stresshormoon cortisol bij de honden gemeten.

De vorsers stelden vast dat honden en hun baasjes elkaars stressniveau's en omgangsmechanismen beïnvloeden en dat de baasjes daarbij meer invloed hebben dan hun honden. Besluit: hoe angstiger de mens, hoe groter de kans dat ook zijn hond anstig zal zijn.  

"Honden zijn gevoelig voor de emotionele toestand van hun baasje, en emotionele 'besmetting' tussen baasjes en honden is mogelijk". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vlogsters die fortuinen met hun naaitalenten verdienen

De vlogsters die fortuinen met hun naaitalenten verdienen

http://static2.hln.be/static/photo/2017/5/1/2/20170217172316/media_xll_9533312.jpg

Naaien is al een tiental jaar weer hip. Maar wie net zoals ik jarenlang naailes heeft gevolgd, weet dat de meeste Nederlandstalige blogs en patronen van en voor mama's zijn. Denk aan drukke stofjes, kleurrijke biesjes en basic creaties. Niet echt high fashion, dus. Een nieuwe generatie vloggers brengt daar nu verandering in, met stylish creaties die zo in Vogue of MarieClaire kunnen. Voel je de naaikriebels? Laat je dan inspireren door onderstaande creatieve fashionista's en wie weet word je net als zij er rijk me.

Er is ook wel slecht nieuws, in Vlaanderen zijn er weinig naaisters die de kunst van het vloggen al hebben ontdekt. In Australië en het Verenigd Koninkrijk schieten de fashionable naaivlogsters dan wel weer als paddenstoelen uit de grond. De 10 best betaalde YouTube sterren verdiende het afgelopen jaar zo'n 66 miljoen euro, dan weet je ook dat vloggen in combinatie met naaien een aardige duit kan opleveren. Zo heeft de populaire April Yang, amper 23 jaar, 1,2 miljoen geabonneerden op Youtube en 35.000 volgers op Instagram. (br.hln)


» Reageer (0)
18-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo blijf jij gezond tussen al die snotterende collega's

Zo blijf jij gezond tussen al die snotterende collega's

http://static3.hln.be/static/photo/2017/7/4/4/20170218083001/media_xll_9534454.jpg

De griepepidemie is in volle zwier en soms lijkt het wel alsof iedereen in je omgeving zit te hoesten en te snotteren. Ben jij er voorlopig aan ontsnapt? Dan heb je geluk gehad, maar is het eigenlijk ook aftellen tot het jouw beurt is. Tenzij je deze wetenschappelijke ontdekking toepast om gezond te blijven.

Dat zowat iedereen in ons land een tekort heeft aan vitamine D - ook wel de zonvitamine genoemd - hoeven we je niet meer te vertellen. Dat die vitamine belangrijk is voor onze (psychologische) gezondheid, is ook geen nieuwe ontdekking. Maar dat ze je ook effectief beschermt tegen ziektes als een verkoudheid of de griep, zoals dit onderzoek kon aantonen, dat is wel nieuws.

De wetenschap buigt zich al jaren over het vitamine D-vraagstuk. We weten dat het belangrijk is om een gezond gehalte aan te houden, maar wat nu precies de voordelen zijn, dat was een stuk minder duidelijk. Een nieuw onderzoek in het tijdschrift The BMJ bracht nu echter data van maar liefst 25 eerdere onderzoeken samen om de zaak van naderbij te bekijken. Zo konden ze de gegevens van bijna 11.000 mensen uit meer dan 12 landen analyseren.

Supplementen
Wat bleek: mensen die dagelijks of wekelijks vitamine D-supplementen nemen, hebben ook effectief minder last van acute luchtweginfecties. Het resultaat was het beste bij mensen die voor de supplementen last hadden van een vitaminetekort: het risico op een ziekte daalde dan met maar liefst 50 procent. Mensen zonder een tekort hebben er echter ook baat bij: 10 procent minder kans, ongeveer hetzelfde voordeel als dat van een griepvaccin.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat het verstandig is om het hele jaar door supplementen te nemen, ook buiten het griepseizoen. Een teveel is ook niet gezond, en de wetenschappers konden geen voordeel ontdekken bij mensen die de vitamine op lange termijn innamen. Raadpleeg dus altijd je huisarts voor je aan het supplementeren gaat, zodat je het op de correcte manier doet.

Wél is het verstandig om ervoor te zorgen dat je geen tekort kweekt. Dat doe je door het hele jaar door voldoende in de zon te komen - vergeet je wel niet in te smeren. Maar ook je dieet kan helpen: (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Couleur Café lost 19 namen en wordt goedkoper

Couleur Café lost 19 namen en wordt goedkoper

http://static0.hln.be/static/photo/2017/5/16/4/20170217101643/media_xll_9532324.jpg

Couleur Café voegt 19 nieuwe namen toe aan haar affiche, waaronder Lianne La Havas en Damian Marley. Het muziekfestival, dat tot nu toe georganiseerd werd op de site van Tour et Taxis in Brussel, vindt dit jaar voor het eerst plaats in het park onder het Atomium op de Heizel. Combitickets zijn dit jaar iets goedkoper.

Vandaag start de voorverkoop van het festival en wie er snel bij is, wordt beloond met een premium-abonnement op Deezer (net als Spotify een webstreamingservice voor muziek) of met gratis treintickets om naar het festival te komen.

Nadat eerder al Princess Nokia, Kabaka Pyramid en Roméo Elvis werden aangekondigd, zijn nu ook bevestigd: Alpha Blondy, Damian Marley, Demi Portion en Kery James, Flatbush Zombies, Guts, Lil Dicky, Deluxe, Oumou Sangare, Mbongwana Star, Flavia Coelho, La Dame Blanche, Emir Kusturica & the No Smoking Orchestra, Dubioza Kolektiv, Lamomali en Lianne La Havas.

Tickets zijn dit jaar iets goedkoper dan vorig jaar. Toen telde je voor een combiticket 95 euro neer en kostte een combi+camping 110 euro. Dit jaar is dat 79 euro voor een combiticket en 95 euro voor een combi+camping. De prijs voor dagticket blijft hetzelfde: 39 euro.

Couleur Café vindt van 30 juni tot en met 2 juli plaats in het park onder het Atomium. (br.hln)


» Reageer (0)
17-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gigantische muurschildering onthuld op Jourdanplein in Brusselse Europese wijk

Gigantische muurschildering onthuld op Jourdanplein in Brusselse Europese wijk

http://static2.hln.be/static/photo/2017/15/8/5/20170216160058/media_xll_9530225.jpg

Op het Jourdanplein in Etterbeek, in de Brusselse Europese wijk, is vanochtend een gigantische abstracte muurschildering van 16 op 7 meter onthuld. Het werk, van de hand van de Franse kunstenaar Guillaume Bottazzi, is onder meer een reactie op de brexit en op de aanslagen in Brussel van 22 maart. Het wil de Europese eenheid in de verf zetten.

Het project past in de renovatie van het Jourdanplein, dat vlakbij de Europese instellingen gelegen is. Het kreeg de steun van de Europese Commissie, de Franse ambassade in Brussel en de gemeente Etterbeek.

"Het Jourdanplein staat bekend als het meest Europese van alle pleinen, omdat hier zowel mensen van de Europese commissie als Belgische burgers samenleven. Zeker na de brexit was het voor ons het moment om te tonen dat wij, Europeanen, voortwerken aan onze toekomst", zei Bottazzi.

Met het werk wilde de kunstenaar ook reageren op de aanslagen in Brussel van 22 maart. "Het Jourdanplein ligt op een kleine 500 meter van het metrostation waar een aanslag is geweest. Ik wil geluk zetten tegenover die terreur."

Guillaume Bottazzi is wereldwijd gekend om zijn abstracte werken in de openbare ruimte. In totaal maakte hij al 40 gelijkaardige muurschilderingen, verspreid over steden in de hele wereld. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7-jarig meisje vraagt job bij Google, de CEO stuurt haar een persoonlijk antwoord terug

7-jarig meisje vraagt job bij Google, de CEO stuurt haar een persoonlijk antwoord terug

http://static0.hln.be/static/photo/2017/5/13/5/20170216114257/media_xll_9529550.jpg

Sommige kinderen willen astronaut, piloot of voetballer worden, maar Chloe Bridgewater heeft haar zinnen gezet op een job bij Google. Het zevenjarige meisje uit de Britse stad Hereford schreef daarom met de hand een brief naar het bedrijf. Om indruk te maken, deed ze onder meer haar computervaardigheden uit de doeken. Tot haar grote verbazing kreeg ze antwoord, en nog wel van CEO Sundar Pichai zelf. Zijn boodschap? "Blijf je dromen volgen, zo kan je alles bereiken wat je wil."

"Beste Google-baas", begon haar schattige 'sollicitatie'. "Mijn naam is Chloe en als ik groter ben, zou ik graag een job bij Google willen. Ik wil ook in een chocoladefabriek werken en zwemmen op de Olympische Spelen. Mijn papa zei dat ik bij Google op een zitzak kan werken, van de glijbaan kan gaan en met de gocart kan rijden."

"Ik hou ook van computers en heb een tablet waar ik spelletjes op speel. Mijn papa gaf me een spelletje waar ik een robot op en neer langs vierkanten moet bewegen. Hij zei dat dat goed voor me was om meer over computers te leren. Mijn papa zei ook dat hij me op een dag een computer zal kopen."

"Ik ben zeven jaar oud en mijn leraars vertellen aan mijn mama en papa dat ik het heel goed doe in de klas. Ik ben goed in spelling, lezen en rekenen. Als ik mijn best blijf doen, ga ik volgens mijn papa misschien ooit kunnen werken bij Google."

"Mijn zus Hollie is ook heel slim, maar zij houdt van poppen en zich mooi maken. Zij is vijf jaar."

"Mijn papa zei dat ik moet solliciteren om een job bij Google te krijgen. Ik weet nog niet precies wat dat inhoudt, maar hij zei dat een briefje voorlopig zou volstaan. Bedankt om mijn brief te lezen. Ik heb nog maar één andere brief geschreven en die was voor de kerstman. Tot ziens."

Chloe Bridgewater, 7 jaar oud.

Deze maand viel er een opmerkelijk antwoord in de bus. Afzender: niemand minder dan grote baas Pichai zelf. "Liefste Chloe", klinkt het. "Enorm bedankt voor je brief. Leuk om te horen dat je van computers en robots houdt, ik hoop dat je zal blijven leren over technologie. Als je hard blijft werken en je dromen blijft volgen, kan je alles bereiken wat je maar wil: van werken bij Google tot zwemmen op de Olympische Spelen. Ik kijk uit naar je sollicitatie als je klaar bent met school! :)"

Vader Andy was zo trots op zijn dochter dat hij de brief meteen op zijn LinkedIn-profiel deelde. "Enkele jaren geleden werd Chloe omvergereden door een auto, daardoor heeft ze een knak in haar zelfvertrouwen gekregen. Nu is ze in de wolken met die brief die ondertekend werd door Sundar Pichai. En dan druk ik me nog zacht uit. Ze is nu nog meer gemotiveerd om het goed te doen op school en later te werken voor Google."

"Fantastisch dat zo'n druk persoon de tijd vindt om de droom van een klein meisje een stap dichterbij te brengen, ik kan hem daar niet genoeg voor bedanken. Al twijfel ik nog of ze beseft dat het niet alleen draait rond gocarts of dutjes doen in een gesofisticeerde cocon, er is meer nodig om het te maken bij Google." (br.hln)


» Reageer (0)
16-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiekeboe wordt 40 jaar!

Kiekeboe wordt 40 jaar!

http://static3.hln.be/static/photo/2017/18/12/2/20170215135524/media_xll_9527492.jpg

De familie Kiekeboe bestaat vandaag 40 jaar, en in die tijd zijn er maar liefst 30 miljoen van verkocht. Vandaag ligt het nieuwste album in de winkel en binnenkort gaat in Antwerpen zelfs een themapark open rond de Kiekeboes en andere Belgische stripfiguren.

 Het eerste Kiekeboe-album, 'De Wollebollen', verscheen op 15 februari 1977. 'Nepwerk', intussen al het 148ste Kiekeboe-avontuur, verschijnt vandaag exact veertig jaar later. Ook in het nieuwste stripverhaal draait alles rond het 'gewone' gezin Kiekeboe: de ietwat naïeve Marcel en zijn echtgenote Charlotte, hun knappe dochter-met-pit Fanny en hun hyperintelligente zoon Nopel.

"De Kiekeboes en hun entourage hebben de afgelopen veertig jaar al zoveel meegemaakt dat ik er onmogelijk de highlights kan uithalen", zegt tekenaar Merho. "Ik hoop van harte dat de vele tienduizenden fans evenveel plezier beleven aan het nieuwste avontuur als ik aan het schrijven ervan."

Naast het nieuwe album vinden er de komende weken en maanden ook talrijke evenementen plaats om de veertigste verjaardag van De Kiekeboes te vieren. Zo maakt Merho deze zaterdag een speciale editie van Gazet van Antwerpen rond de stripfamilie. Op 29 maart opent er een Kiekeboe-zone in 'Comics Station', een stripthemapark rond de populaire Belgische stripfiguren in het Centraal Station van Antwerpen. Deze zomer wordt in De Haan dan weer een expo rond De Kiekeboes georganiseerd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ADHD is een hersenaandoening, geen label voor lastige kinderen

ADHD is een hersenaandoening, geen label voor lastige kinderen

http://static3.hln.be/static/photo/2017/17/10/13/20170216084252/media_xll_9529258.jpg

Over kinderen met ADHD wordt wel eens laatdunkend gezegd dat ze 'gewoon lastig' zijn of een strengere opvoeding nodig hebben. Een onderzoek onder leiding van de universiteit van Nijmegen spreekt dit voor het eerst overtuigend tegen. Wetenschappers bewijzen dat ADHD een hersenaandoening is, waarbij bepaalde gebieden in het brein minder ontwikkeld zijn.

"Een kind met ADHD? Dat heeft gewoon wat meer discipline nodig, en het komt wel goed", zo hoor je wel eens beweren. Ouders van kinderen met de aandoening botsen vaak op een muur van onbegrip, of worden zelfs met de vinger gewezen alsof hun opvoeding aan de basis zou liggen. Een internationale studie onder leiding van de Radbouduniversiteit in Nijmegen ondergraaft dat argument, met een onderzoek op basis van hersenscans bij meer dan 3.200 kinderen en volwassenen met of zonder ADHD tussen 4 en 63 jaar oud. Het is de grootste studie naar de aandoening die tot hiertoe werd uitgevoerd.

Andere breinstructuur

Op basis van die hersenscans concluderen de onderzoekers dat het brein van ADHD'ers onderontwikkeld is op vijf gebieden. Onder meer de delen die instaan voor emotie en motivatie zijn bij hen kleiner dan bij mensen zonder de aandoening, of ze nu medicatie nemen of niet. "De resultaten van onze studie bevestigen dat ADHD'ers een andere breinstructuur hebben, en dat het daarom een hersenaandoening is," zo legt Dr. Martine Hoogman van de universiteit van Nijmegen uit. "We hopen dat dit onderzoeksresultaat helpt om het stigma weg te werken dat ADHD gewoon een label is voor lastige kinderen als gevolg van een slechte opvoeding."

Kinderen versus volwassenen

Nog een opvallende vaststelling uit het onderzoek: bij kinderen is het verschil in de hersenen groter dan bij volwassenen. Hoe ouder je wordt, hoe kleiner het verschil tussen een ADHD'er en een niet-ADHD'er. "Het brein van kinderen met ADHD is nog niet volgroeid," legt Hoogman uit. "Het is dus een ontwikkelingsstoornis. Bij volwassenen met de stoornis zie je ook nog een verschil, maar dat is in elk geval kleiner."

Oorzaken van ADHD

De oorzaken van de aandoening zijn tot hiertoe onbekend, hoewel al gebleken is dat ADHD vaak voorkomt binnen families. Ook werd eerder al gesuggereerd dat roken of druggebruik tijdens de zwangerschap een invloed kan hebben, net zoals vroeggeboorte. Geschat wordt dat ongeveer 1 op de 20 kinderen onder de 18 jaar ADHD heeft, al blijft het moeilijk om een diagnose te stellen. In een volgende studie willen de wetenschappers het brein van ADHD'ers analyseren terwijl ze opgroeien, om te kunnen begrijpen hoe hun hersenen zich ontwikkelen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cappuccino, Flat White of lungo: wat is het verschil en welke koffie past het best bij jou?

Cappuccino, Flat White of lungo: wat is het verschil en welke koffie past het best bij jou?

http://static3.hln.be/static/photo/2017/2/7/5/20170215183938/media_xll_9528065.jpg

Groot nieuws voor alle koffiedrinkers: vandaag is het internationale koffiedag. Hiep hiep hoera. Het uitgelezen excuus voor een extra bezoek aan de dichtstbijzijnde barista, toch? En om dat te vieren lijsten wij met de hulp van Yannick van de Antwerpse koffiezaak Caffènation voor de gemakkelijkheid nog even alle soorten op, zodat je perfect weet wat te kiezen.

Espresso

 De ervaren koffieliefhebbers weten een kopje espresso op tijd en stond wel te appreciëren. "Bij espresso is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen enkele en dubbele," verklaart Yannick Vermeire van Caffènation. "Alles zit hem in de hoeveelheden koffie en water. Zo bevat een dubbele espresso twee keer zoveel koffie voor dezelfde hoeveelheid water."

Ristretto
 

Voor wie de traditionele espresso nog niet straf genoeg is, is er ook de ristretto. Deze bevat dezelfde hoeveelheid koffie als een gewone espresso, maar is veel kleiner in volume. "Officieus noemen we dit ook wel eens een koffieshot," aldus Yannick. Ideaal voor wie een snelle opkikker kan gebruiken.

Café Lungo
 

"Eigenlijk is een lungo een espresso die veel te lang heeft doorgelopen. Een normale espresso laten we zo'n 25 tot 30 seconden doorlopen, terwijl een lungo maar liefst tot 2 minuten de tijd krijgt," aldus Yannick. Daardoor is er overextractie en krijg je die typische bittere smaak die we zo gewend zijn van de oude bruine kroegen.

Cappuccino
 

"Een cappuccino wordt gemaakt op basis van een enkele espresso en gestoomde melk," legt Yannick uit. Tegenwoordig zijn ze vooral populair omwille van de latte art, maar het is al jaar en dag het favoriete ochtenddrankje van menig Italiaan. Wie wel fan is van het schuim maar minder van van de melksmaak bestelt best een droge cappuccino. Die bestaat immers meer uit schuim dan uit melk.

Flat white

 Neem je als basis een dubbele espresso in plaats van een enkele, overgoten met opgeklopte melk, dan krijg je een flat white. Deze koffie is heel populair in Angelsaksische landen, maar trekt tegenwoordig ook bij ons steeds meer dranklustigen.

Café Latte

 De latte, bij ons ook wel gekend als een koffie-verkeerd of lait russe, is het ideale instapdrankje voor wie zijn eerste stapjes in de koffiewereld zet. Het is gemaakt op basis van een espesso of café lungo en warme melk en smaakt daardoor erg zacht.

Latte Macchiato

 Het verschil tussen een latte macchiato en een latte hoor je eigenlijk al aan de naam, als je Italiaans kan natuurlijk. "macchiato betekent 'gevlekt'," verduidelijkt Yannick. "In feite is een latte macchiato dus een melk met een 'vlekje' espresso erop. Een latte berust op dezelfde combinatie van melk en espresso, maar bevat minder melk."

Café con Panna

 Wie stevig vasthoudt aan zijn of haar dieet, slaat deze koffie maar beter over. Een café con panna, ook wel bekend onder de naam café vienna of viénnois, bestaat namelijk uit een enkele of dubbele espresso en slagroom. Perfect voor de zoetebekken.

Café Mocha
 

Deze koffie is ideaal voor de chocoholics onder ons. In principe kan je aan iedere koffie chocolade toevoegen, maar de pure café mocha bestaat uit een dubbele espresso, aangeleng met warme chocolademelk, warme melk én wat extra melkschuim.

Iced Coffee

 Niet dat we in deze maanden van het jaar nog een afkoeler nodig hebben, maar wie zin heeft in iets fris zonder de dosis caffeïne op te geven is bij een iced coffee aan het juiste adres. Een glas vol ijsblokjes met daarover één of twee shots espresso biedt altijd verkoeling.

Americano

 In tegenstelling tot wat velen denken, is een americano niet hetzelfde als een 'gewoon' kopje koffie. "Een americano gelijkt erg sterk op een café lungo," aldus Yannick. "Het is een dubbele espresso met veel water." Daardoor is het net iets zachter van smaak en minder straf dan de traditionele espresso.

Slow coffee

Tegenwoordig wint ook de slow coffee aan populariteit. Dit is de traditionele doorloopkoffie die we thuis ook allemaal kunnen zetten. "Daarom is het net zo populair," verklaart Yannick. "Je kan het heel makkelijk zelf thuis reproduceren en het is allesbehalve duur." Bovendien is er voor iedereen wat wils. Zelfs wie nooit echt koffie dronk, vindt bij de slow coffee wel zijn gading. "Keniaanse en Ethiopische soorten zijn heel zacht en zoet van smaak en hebben zelfs bijna meer weg van thee dan koffie. Ideaal voor beginners."  (br.hln)


» Reageer (0)
15-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Niet langer science fiction: de eerste vliegende auto is te koop

Niet langer science fiction: de eerste vliegende auto is te koop

http://static3.hln.be/static/photo/2017/0/1/5/20170214132137/media_xll_9524795.jpg

Lange tijd leek het nog regelrechte science fiction, maar nu is het er dan toch echt: een vliegende auto. De Nederlandse autofabrikant PAL-V heeft zijn eerste commerciële varianten te koop gezet. Pas eind 2018 worden ze ook echt geleverd.

PAL-V is een bedrijf uit Raamsdonksveer (Noord-Brabant). De fabrikant werkt al jaren aan de eerste vliegende auto, wat in dit geval eigenlijk vooral een combinatie tussen een helikopter en een auto is. Nu zijn er twee modellen voor iedereen te koop: de Liberty Pioneer en de Liberty Sport. Hier betaal je echter wel flink voor, want het goedkoopste model kost 299.000 euro.

Topman Robert Dingemanse stelt dat zijn voertuig, een soort vliegende driewieler, aan alle bestaande veiligheidsstandaarden en regels voldoet. De auto rijdt op de weg maximaal 160 kilometer per uur.

Vliegbrevet

Daarnaast kan het voertuig dus vliegen, maar daar is wel een vliegbrevet voor nodig. Ook is het alleen mogelijk om van vliegveld naar vliegveld te vliegen, want alleen daar mag opgestegen en geland worden. Het vliegen doet de Liberty met een snelheid tussen de 50 en 180 kilometer per uur. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emma (3) en Roan (3) huwen op Valentijnsdag

Emma (3) en Roan (3) huwen op Valentijnsdag

http://static3.hln.be/static/photo/2017/18/16/1/20170215034135/media_xll_9526561.jpg

Emma (3) en Roan (3) uit de eerste kleuterklas van school De Schans gaven gisteren - op Valentijnsdag - elkaar het ja-woord. Daarmee werd hun kleuterhuwelijk bezegeld en telt de klas van juffen Karin en Kendra een getrouwd koppel.

"Het viel vanaf de eerste schooldag op dat Emma en Roan zich tot elkaar aangetrokken voelden. Ze houden elkaars handje vast en springen voor elkaar in de bres. En dat is nog steeds zo. Mogelijk groeit er iets moois van", zegt directeur Koen Martinet.

Dresscode
De dresscode van de kleuters bestond uit wit en rood, de kleuren van de liefde. Het huwelijk werd ingezegend door de juffen. De klaspoppen traden op als getuige. Na het huwelijk was voltrokken, volgde er een dikke knuffel. Na de gelukwensen volgde er een groot feest.

Het huwelijk was de kers op de taart na een week over het thema 'gevoelens' te spreken en te werken, waar ook Valentijn aan bod kwam. De kleuters knutselden leuke zaken in elkaar, zoals hartjes, een trouwfeest en een bruid en bruidegom. En er werd ook gepraat over gevoelens, verliefdheid en 'vlinders in de buik'. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krijttekening van hond in Duits museum blijkt van Rembrandt

Krijttekening van hond in Duits museum blijkt van Rembrandt

http://static0.hln.be/static/photo/2017/1/5/8/20170214115542/media_xll_9524663.jpg

Een tekening uit de collectie van het Herzog Anton Ulrich-museum in het Duitse Braunschweig blijkt van de hand van de Nederlandse barokschilder Rembrandt van Rijn. Dat blijkt uit nieuw onderzoek.

De krijttekening van een hond zit al sinds de jaren 1770 in de collectie van het museum. Ze viel echter op bij een systematische digitalisering van tekeningen. Na het bestuderen van vergelijkbare originelen in Amsterdam, Parijs en Wenen en microscopische analyses wordt de tekening nu toegeschreven aan Rembrandt (1606-1669). Tot nog toe gold de tekening als een werk van de Duitse schilder Johann Melchior Roos (1663-1731).

Rembrandt, vooral bekend van het meesterwerk 'De Nachtwacht', wordt beschouwd als de belangrijkste Hollandse meester van de 17de eeuw. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na burn-out is ook fade-out een dreiging op de werkvloer

Na burn-out is ook fade-out een dreiging op de werkvloer

http://static3.hln.be/static/photo/2017/18/16/9/20170215094740/media_xll_9526884.jpg

Burn-out lijkt wel de ziekte van deze tijd te zijn, maar nu waarschuwt Mensura ook voor de fade-out. Die komt voor bij langdurig zieken die zodanig uit beeld verdwijnen en voeling met hun werk verliezen, dat ze niet meer naar hun job terugkeren. Als bedrijf genoeg contact houden met de zieke is dan ook erg belangrijk om zo'n fade-out te voorkomen.

Voor bedrijven zijn langdurig zieke werknemers een veelvoorkomend probleem. Volgens een studie van Mensura bij 200 bedrijven met meer dan 100 werknemers blijkt dat 56% van de ondervraagde bedrijven meer dan 10 medewerkers heeft die langer dan één maand thuis zitten wegens ziekte. 65% van die langdurig afwezigen is meer dan 3 maanden afwezig.

Fade-out

Wie langdurig ziek is, loopt een groter risico op een zogenaamde fade-out. Een werknemer komt dan zo lang niet werken, dat hij langzaam de voeling met zijn bedrijf en collega's verliest en geleidelijk uit beeld verdwijnt. De drempel om terug te komen werken wordt steeds hoger, met het risico dat de werknemer niet meer terugkeert. 

Contact houden met de zieke

Hoe zorg je ervoor dat een langdurig zieke niet in zo'n fade-out terecht komt? Volgens Mensura helpt het om zoveel mogelijk in contact te blijven met de zieke tijdens zijn afwezigheid. Stuur een kaartje met de collega's en ga eens op bezoek bij de zieke werknemer thuis. Daarenboven helpt het als het de leidinggevende zelf is die contact opneemt met de afwezige, in plaats van een hr-medewerker. Komt je collega opnieuw werken na een lange periode? Zorg er als baas dan zeker voor dat je regelmatig gesprekken inplant om te polsen of de werknemer zich nog goed voelt in zijn job. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knuffeltijd! In het eerste hondencafé van Europa

Knuffeltijd! In het eerste hondencafé van Europa

http://static2.hln.be/static/photo/2017/4/10/5/20170213172354/media_xll_9523070.png

Kattenliefhebbers kunnen al sinds vorig jaar terecht in het poezencafé in Gent, nu kunnen ook hondenliefhebbers een kop koffie drinken in het gezelschap van hun favoriete pluizige vrienden. Voor het eerste hondencafé van Europa 'Le Waf' in Rijsel (Lille) moet je immers maar even over de Franse grens wippen.

Le Waf is een initiatief van de 24-jarige Ophélie Poillon, die vorig jaar haar master in management behaalde. In het café, dat in november de deuren opende, zijn elke dag een negental honden aanwezig die afkomstig zijn uit dierenasielen in de regio. Zes honden wonen ondertussen permanent in het café, de drie andere roteren en zijn beschikbaar voor adoptie.

Poillon heeft een dubbel doel met 'Le Waf': enerzijds wil ze honden die nood hebben aan een nieuwe thuis in contact brengen met mensen die hen misschien wel willen adopteren. Maar tegelijkertijd is het café er ook voor hondenliefhebbers die om praktische redenen thuis geen hond kunnen houden. In 'Le Waf' vinden ze de ruimte én het gezelschap om naar hartenlust te knuffelen.

Hygiëne wordt in Le Waf hoog in het vaandel gedragen: het verbruiksgedeelte en de speelruimte voor de honden zijn van elkaar gescheiden en alle 'bewoners' van Le Waf zijn behandeld tegen vlooien en gevaccineerd. Elke twee uur trekt Ophélie of een van de vrijwilligers er met de dieren op uit om hen in groep uit te laten

Klanten worden om praktische redenen verzocht om hun eigen honden niet mee te brengen naar het café. (br.hln)


» Reageer (0)
13-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw-Zeelandse walvissen raken opnieuw in zee

Nieuw-Zeelandse walvissen raken opnieuw in zee

http://static3.hln.be/static/photo/2017/16/8/14/20170212090352/media_xll_9519719.jpg

De meeste van de 240 walvissen die gisteren op een strand in Nieuw-Zeeland aanspoelden, konden worden gered. Natuurbeschermers slaagden erin om de dieren bij hoogwater opnieuw in de zee te drijven. Maar het blijft bang afwachten of de dieren niet opnieuw aan land zullen komen, ze bevinden zich immers nog altijd in de baai bij Farewell Spit.

Van de 240 grienden die aanspoelden, liggen er zondag nog een 17-tal op het strand. Daar liggen ook nog honderden karkassen van walvissen die de voorbije dagen op dezelfde plek aan land kwamen en stierven.

Honderden vrijwilligers zijn ingeschakeld om te vermijden dat er nog meer dieren zouden omkomen. Maar dat is geen evidentie: grienden kunnen tot 2 ton zwaar en 6 meter lang worden. De dieren die toch opnieuw in zee raakten, worden met een vliegtuigje van milieuorganisatie Project Jonah gevolgd.

De voorbije jaren was Farewell Spit, helemaal in het noorden van het Zuidereiland, regelmatig het toneel van gestrande walvissen. De laatste tien jaar gebeurde dat al minstens negen keer. Wetenschappers hebben geen sluitende verklaring waarom de dieren massaal aan land gaan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruid krijgt na maanden eindelijk haar zoekgeraakte trouwjurk uit 1870 terug

Bruid krijgt na maanden eindelijk haar zoekgeraakte trouwjurk uit 1870 terug

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/trouwjurk.jpg

Dolgelukkig was Tess Newall toen ze afgelopen zomer in de trouwjurk van haar betovergrootmoeder trouwde. Na de bruiloft bracht ze het kleedje naar de droogkuis, waar ze te horen kreeg dat het reinigen van de delicate kanten stof zo'n tien weken in beslag zou nemen. Toen ze enkele weken later opnieuw contact met de stomerij zocht, bleek dat die failliet gegaan was. En haar jurk: spoorloos.

Ten einde raad plaatste de jonge Britse afgelopen najaar een emotionele oproep op Facebook in de hoop het familie-erfstuk, dat haar betovergrootmoeder in 1870 zelf maakte, terug te vinden. De oproep werd meer dan tweehonderdduizend keer gedeeld en leidde uiteindelijk ook tot resultaat: de jurk werd teruggevonden door de verhuurder van het pand waar de droogkuis tot oktober vorig jaar zat.

Stapeltje oude kant
"Mijn ouders werden door de verhuurder gebeld, want zijn neef had het verhaal over de jurk gelezen", vertelt Tess aan de BBC. "Hij vond een stapeltje oude kant en realiseerde zich dat het de jurk wel eens kon zijn." Tess' ouders, die in tegenstelling tot hun dochter nog in Schotland wonen, gingen meteen kijken het bleek gelukkig inderdaad om de jurk te gaan. "Ze was niet schoongemaakt en het bonnetje zat er nog aan", vertelt een opgeluchte Tess.

Toch heeft de vrouw haar geliefde jurk nog steeds niet terug: een deurwaarder heeft de jurk om administratieve redenen nog meegenomen naar zijn kantoor in Glasgow, maar morgen moet Tess haar bruidsjurk eindelijk terugkrijgen.

Ze wil het kleedje nog steeds laten schoonmaken, "maar dan wel ergens waar het niet kwijt kan raken!" (br.hln)


» Reageer (0)
12-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond houdt peuter twee dagen in leven nadat moeder hem in Siberische vriestemperaturen buiten achterlaat

Hond houdt peuter twee dagen in leven nadat moeder hem in Siberische vriestemperaturen buiten achterlaat

http://static0.hln.be/static/photo/2017/5/0/5/20170212050035/media_xll_9519575.jpg

Een hond heeft een Russische peuter van de vriesdood gered door zijn jonge baasje met zijn lichaam te blijven verwarmen nadat het kind door zijn moeder in een onverwarmde portiek in de vrieskou in de Siberische Altai-regio werd achtergelaten. Dat meldt de Siberian Times.

De temperaturen daalden 's nachts tot min twintig graden, maar de hond bleef het jongetje met zijn vacht verwarmen. Na twee dagen werd de peuter gevonden door de buren. Op dat moment was hij ondanks de bescherming van zijn hond al zwaar onderkoeld geraakt.

Held
De peuter heeft zijn leven aan de hond te danken, want zonder zijn bescherming had hij het volgens de plaatselijke politie zeker niet overleefd. De hond wordt inmiddels door de dorpelingen als 'held' en 'redder' geprezen.

De moeder van de peuter dook pas vier dagen nadat het kind gevonden was, weer op. Ze is aangeklaagd voor het opzettelijk achterlaten van haar kind en riskeert niet alleen een gevangenisstraf, maar ook het verlies van het hoederecht over haar kind.

De feiten speelden zich af in januari, maar raakten nu pas bekend.


» Reageer (0)
11-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 redenen waarom je wat vaker gember moet eten

5 redenen waarom je wat vaker gember moet eten

http://static0.hln.be/static/photo/2017/18/14/7/20170211121045/media_xll_9518467.jpg

Gember heeft een hele specifieke smaak die niet iedereen kan bekoren. Lust je het wel, dan mag je gember best wat vaker op het menu zetten. Want dit wondermiddel, dat vroeger vooral werd gebruikt in de Chinese geneeskunde, is heel erg goed voor je gezondheid en het kost nog eens amper geld ook. 5 voordelen.

Wat wij als gember kennen is de ondergrondse wortelstok van een plant die wel anderhalve meter hoog kan worden. Gember bevat amper calorieën en is rijk aan de vitaminen B en C, bevat bètacaroteen en is een uitstekende bron van kalium. Maar er zijn nog meer voordelen:

1. Het boost je immuunsysteem
Duitse wetenschappers wetenschappers ontdekten eerder al dat gember je op een gezonde manier doet zweten en op die manier bacteriën en infecties helpt afweren. Gember bevat daarnaast ook antioxidanten, werkt ontstekingsremmend en het stimuleert het immuunsysteem. Het ontsmet ook de longen en luchtwegen en werkt verzachtend voor de keel. Ideaal bij een verkoudheid dus.

2. Het helpt bij maagklachten
Gember bevat zingibain, een eiwit-splitsend enzym dat de vertering direct bevordert. Gingerol simuleert ook de speekselproductie waaroor het verteringsproces meteen van start gaat in de mond en de lever galafscheiding bevordert. Lipase in de wortelstok breekt de vetten af, sucrose en maltase helpen bij het afbreken van suikers. Die bestandsdelen samen zorgen ervoor dat gember kalmerend voor de maag werkt en ook misselijkheid tegengaat. Ideaal als je bijvoorbeeld een lange autorit of bootreis gaat maken.

3. Beschermt tegen kanker
Gingerolen, de belangrijkste actieve componenten van gember, zijn niet alleen verantwoordelijk voor de herkenbare smaak van de specerij. Ze zouden ook het ontstaan van uiteenlopende tumoren verhinderen en hun verdere groei afremmen. Vooral bij darmkanker zouden gingerolen een gunstige werking hebben, maar die belofte moet verder onderzoek nog hardmaken.

4. Geef ontstekingen geen kans
Gingerol remt ook ontstekingen en belooft bij regelmatige consumptie spierpijn en zwellingen te verzachten. Studies tonen aan dat wie dagelijks twee gram gember eet minder last krijgt van spierkrampen en -pijn.

5. Het beschermt je geheugen
Uit onderzoek blijkt dat gember de cellen in je hersenen kan beschermen tegen amyloïde plaques die onder andere gelinkt worden aan dementie. Meer onderzoek is wel noodzakelijk, maar meer gember in je dieet verwerken kan voorlopig alvast geen kwaad. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuis-fans in shock na plotse dood Jenny

Thuis-fans in shock na plotse dood 'Jenny'

http://static3.hln.be/static/photo/2016/15/15/11/20160730070705/media_xll_8926766.jpg

Thuis-fans hebben er een memorabele weekfinale opzitten. Het vertrek van 'Jana' (Joy Anna Thielemans) uit de Eén-soap was aangekondigd, maar de scenaristen hadden nog een andere onaangename verrassing in petto: het plotse overlijden van 'Jenny'. Actrice Janine Bisschops (74) verlaat Thuis definitief. Ze was er al bij sinds het prille begin in 1995.

Het personage 'Jenny Verbeeck' dook minder en minder op in Thuis, waarop Bisschops vorig jaar besliste om de tv-reeks te verlaten. Hoe ze Thuis zou verlaten, was nog niet bekend.

De scenaristen lieten haar tijdelijk verhuizen naar Marokko, waar ze samen met haar man 'Leo' (Walter Moeremans) verbleef. Die laatste was al teruggekeerd. 'Rosa' en 'Marianne' zetten gisteravond een heus welkomstfeestje op poten, waarna een aangeslagen 'Leo' verscheen die meedeelde dat Jenny op de luchthaven in elkaar was gezakt en vervolgens overleed. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!