NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
26-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aalst viert carnaval: praalwagens op weg naar start stoet

Aalst viert carnaval: praalwagens op weg naar start stoet

http://static1.hln.be/static/photo/2017/2/15/14/20170226101925/media_xll_9552689.jpg

Het hoogtepunt van het jaar is aangebroken in Aalst. De carnavalisten bereiden zich voor op de stoet, die straks om 13.00u vertrekt. De praalwagens waar ze maanden aan hebben gewerkt worden naar de start van de stoet gereden.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanningshoofdpijn? Deze trucjes bieden onmiddellijk verlichting

Spanningshoofdpijn? Deze trucjes bieden onmiddellijk verlichting

http://static2.hln.be/static/photo/2017/15/6/11/20170225111233/media_xll_9551201.jpg

We nemen allemaal veel te veel medicatie. Keelpijn? Ibuprofen. Krampen? Buscopan. Hoofdpijn? U raadt het al, nog een pilletje. Maar wist je dat je spanningshoofdpijn ook makkelijk kan verlichten door een eenvoudige oefening?

We zitten de hele week voorover gebogen over dat toetsenbord, geen wonder dat we in het weekend, wanneer we eindelijk tijd hebben om te ontspannen, plots hoofdpijn krijgen. Spanningshoofdpijn, heet dat dan. En geen pilletje dat daar tegen helpt. Gelukkig wél enkele simpele oefeningen.

1. De kip
Trek je hoofd en kin in, zodat je een mooie dubbele kin krijgt. Hou je rug recht. Vervolgens steek je traag je kin weer uit, en trek je ze opnieuw in, zoals een kip. Dit doe je 15 keer.

2. De stretch
Neem diep adem en sluit je ogen. Trek opnieuw je hoofd en kin in zodat je een dubbele kin krijgt, maar hou je nek mooi rechtop. Verstrengel je vingers achter je hoofd en duw je kruin zachtjes naar omlaag. Je kin wijst naar je borst. Je zou een lichte spanning moeten voelen tussen de nek en je schedel. Hou 15 seconden aan.

3. De rek
Ga rechtop zitten met je rechtse arm naast je lichaam. Je andere arm leg je op je hoofd. Trek zachtjes aan je hoofd zodat je linkeroor naar je linkerschouder gaat. Blijf zachtjes trekken totdat je voelt dat er een lichte spanning staat op de rechterkant van je nek. Hou 15 seconden aan, en wissel dan van kant. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo zorgen restaurants ervoor dat je niet te lang blijft zitten

Zo zorgen restaurants ervoor dat je niet te lang blijft zitten

http://static2.hln.be/static/photo/2017/3/3/9/20170224095832/media_xll_9548529.jpg

Als je vanavond iets gaat eten, is de kans groot dat je gereserveerd hebt. En je bent lang niet de enige. Er hebben voor jou vast ook mensen gegeten, terwijl dat tafeltje na jullie weer voor een ander koppel beschikbaar moet zijn. Maar hoe zorgen restaurants er eigenlijk voor dat alle tafelgasten niet te lang blijven plakken en op tijd weer vertrekken?

Vrijdagavond is een druk moment voor veel restaurants. Maar wat doe je als die ene groep lang blijft napraten bij een kopje koffie terwijl de volgende gasten al gearriveerd zijn? Restaurants hebben daar zo hun geheime trucjes voor, zo blijkt.

Nauwkeurige berekening
Gabe Garza, mede-eigenaar van verschillende restaurants, verklapte hun geheim aan de krant 'Wall Street Journal'. Volgens hem berekenen restaurants op voorhand hoe lang je gemiddeld aan tafel zal zitten. Zo blijft een groep van vier personen gemiddeld een kwartier langer dan een tafeltje voor twee. Volgen twee reservaties snel op elkaar? Dan zullen ze het eten net iets sneller laten komen. Ook zal het personeel een inschatting maken op basis van je drankkeuze. Start je met een fles wijn in plaats van een cocktail of apritiefje? Dan is de kans groot dat je minder lang blijft hangen.

Strakke timing
Af en toe een beetje treuzelen als restaurantganger, is echter geen slechte zaak, verklapt Garza. Wanneer het tijd is om te vertrekken omdat de volgende gasten al aangekomen zijn, zullen sommige etablissementen voorstellen om een drankje of dessertje van het huis aan de bar te nuttigen. Zo voelt niemand zich aangevallen of tekort geschoten. "De bedoeling is om de controle over de zaal te houden, zonder de gasten het gevoel te geven dat er een strakke timing is," legt Garza uit. Zo bleek al uit studies dat restaurantgangers minder lang blijven hangen wanneer ze niet zo comfortabel zitten. En zo is meteen ook de plotse opkomst van lange gemeenschappelijke tafels en hoge barstoelen verklaard.  (br.hln)


» Reageer (0)
25-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guust Flater viert zestigste verjaardag met nieuw album

Guust Flater viert zestigste verjaardag met nieuw album

http://static0.hln.be/static/photo/2017/2/3/7/20170224134808/media_xll_9549022.jpg

Stripfiguur Guust Flater bestaat volgende week dinsdag zestig jaar. Uitgeverij Dupuis brengt ter gelegenheid van het jubileum op 1 maart het nieuwe album 'Flaters verjaardag' uit. Het vorige album dateert van 1996, een jaar voor het overlijden van Flaters geestelijke vader André Franquin

Guust Flater zag in 1957 het daglicht in het stripblad Spirou. Sindsdien zijn 30 miljoen albums van de antiheld over de toonbank gegaan. In de herfst krijgt het strippersonage een eigen munt ter waarde van 5 euro.

Het leek Franquin destijds een leuk idee om een stripfiguur te bedenken die 'geen enkele kwaliteit bezit, onnozel en niet knap is en zonder werk zit'. Franquin werkte ook mee aan de strip Robbedoes en Kwabbernoot.

De Franstalige naam van Guust Flater is Gaston Lagaffe. Hij is ook in Frankrijk erg populair. In de bibliotheek van het Centre Pompidou in Parijs loopt nog een tentoonstelling over hem. Volgende maand beginnen de opnames van een Franse film over Guust Flater. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo baasje, zo hond? Hoe je viervoeter jouw gedrag kopieert

Zo baasje, zo hond? Hoe je viervoeter jouw gedrag kopieert

http://static3.hln.be/static/photo/2017/3/10/2/20170217115722/media_xll_9532607.jpg

Een hond lijkt op zijn baasje, het is een cliché waar nu ook waarheid in blijkt te zitten: honden spiegelen zich aan de persoonlijkheid van hun eigenaar, vooral als het over omgaan met stress gaat, zo concludeert Oostenrijks onderzoek. Rustige honden hebben vaak ook een kalme eigenaar, en hetzelfde geldt  voor zenuwachtige baasjes en hun energieke honden, aldus deze studie.

De auteurs van de studie verzamelden 132 honden en hun baasjes, waarbij ze het stressniveau van allebei probeerden te meten. Dit deden ze enerzijds door te kijken hoe honden en mensen reageren op bepaalde bedreigende prikkels. Anderzijds werden fysieke kenmerken geanalyseerd, zoals de hartslag en het speeksel van baasje en hond, om op zoek te gaan naar het stresshormoon cortisol. De menselijke proefpersonen vulden ook nog een persoonlijkheidstest in, en beantwoordden vragen over het karakter van hun viervoeter.

Kopieergedrag

De conclusie van deze studie van de universiteit van Wenen klinkt dat zowel baasjes als honden elkaar kopiëren in hun reactie op stress, waarbij de mens meer invloed op de hond heeft dan omgekeerd. Bij een gestresseerd en neurotisch baasje hoort vaak een onrustige hond met dezelfde eigenschappen. Anderzijds behoren rustige honden vaak toe aan eigenaars die over het algemeen kalmer door het leven gaan. 

Al 30.000 jaar samen
"Onze bevindingen stroken met wat we zien in de praktijk: baasjes en honden zijn een sociale groep van twee, die elkaar beïnvloeden in hoe ze omgaan met stress," vertelt Dr. Iris Schorl aan BBC. Honden zijn gevoelig aan de emotionele toestand van hun baasje en zullen dat gedrag kopiëren. Het feit dat honden al meer dan 30.000 jaar samenleven met mensen, versterkt dit spiegelgedrag nog meer.

Het goede voorbeeld

De bevindingen zijn niet alleen voor de dierenwetenschap interessant, ook hondenliefhebbers kunnen er iets van opsteken. Hou deze resultaten in je achterhoofd als je een hond probeert te trainen of het dier zelfs gewoon op zijn gemak wil stellen. De efficiëntste manier om een kalme, blije en meegaande hond te krijgen, is het goede voorbeeld geven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100.000 euro voor originele pagina's van Suske en Wiske-strip De nerveuze Nerviërs

100.000 euro voor originele pagina's van Suske en Wiske-strip 'De nerveuze Nerviërs'

http://static2.hln.be/static/photo/2017/17/7/10/20170220125838/media_xll_9538435.jpg

De 55 originele pagina's van het Suske en Wiske-album "De nerveuze Nerviërs" uit 1964 hebben in totaal 100.000 euro opgebracht. Dat meldt het online veilinghuis Catawiki. Het album in kwestie is de eerste Suske en Wiske-strip die volledig in het Standaardnederlands verscheen. Volgens Catawiki zit de markt voor originele striptekeningen in de lift. De belangstelling voor de 55 originele tekeningen van de hand van geestelijke vader Willy Vandersteen was dan ook erg groot, zegt de veilingsite.

De eerste en laatste pagina van het album brachten het meest op. Deze werden geveild voor respectievelijk 3.000 en 2.900 euro. De 55 tekeningen waren alles samen goed voor 100.000 euro.

'De nerveuze Nerviërs' is een bijzonder album, omdat het de eerste Suske en Wiske-strip is die volledig in het Standaardnederlands verscheen. De Suske en Wiske-verhalen waren aanvankelijk enkel in het Vlaams verkrijgbaar, en vanaf 1953 ook in het Nederlands. Met 'De nerveuze Nerviërs' kwam een einde aan die tweedeling en ontstond een gelijkvormige reeks in het Standaardnederlands.

Bovendien veranderden de namen van de stripfiguren hiermee ook definitief. Jerom werd in de Hollandse reeks bjivoorbeeld eerst Jeroen genoemd, en Sidonia heette in de Vlaamse reeks Sidonie. Ook Wiskes popje krijgt in 'De nerveuze Nerviërs' voor het eerst de naam Schanulleke. (br.hln)


» Reageer (0)
24-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je karakter verandert niet meer na je dertigste? Niet dus

Je karakter verandert niet meer na je dertigste? Niet dus

http://static3.hln.be/static/photo/2017/12/0/13/20170223163045/media_xll_9546163.jpg

Een vos verliest zijn haren wel, maar zijn streken niet, luidt het spreekwoord. Maar Schotse onderzoekers hebben recent deze oude theorie in de psychologie weerlegd: met het verouderen veranderen niet alleen je gevoel voor mode en je looks - thank god -, maar ook je persoonlijkheid.

Professor in de psychologie Ian Deary heeft de langste studie ooit gedaan naar de menselijke persoonlijkheid en de evolutie hiervan over een lange periode. Daarvoor nam zijn team aan de universiteit van Edinburgh oude persoonlijkheidstesten uit 1950. Toen lieten psychologen een groep jonge leerkrachten 1.200 14-jarige studenten een vragenlijk invullen.

Daarin werd gepeild naar zes basis karaktertrekken: zelfvertrouwen, nauwkeurigheid, doorzettingsvermogen, prestatiedrang, originaliteit en stabiliteit qua humeur. In 2012 wisten ze 635 studenten (met een gemiddelde leeftijd van 77 jaar) weer op te sporen, 174 van hen waren bereid opnieuw een gelijkaardige test als 63 jaar voordien af te leggen. En ze hadden iemand meegenomen die hen goed kende en kon getuigen over hun persoonlijkheid.

Onherkenbaar

Wat bleek: in vergelijking met hun jongere zelf waren de meeste karakters onherkenbaar op latere leeftijd. De resultaten weerleggen dus de theorie dat "een vos zijn streken niet verliest". Er waren bijna geen overlappingen. De enige constante karaktertrekken waren de stabiliteit en nauwkeurigheid, maar zelfs daar waren de gelijkenissen niet sterk. Ook de testpersonen zelf merkten haast geen gelijkenissen op tussen zichzelf toen en nu.

Ian Deary legt uit hoe zeldzaam deze gegevens en de studie zijn. "De vragen in het onderzoek waren niet ideaal en de beoordelingsmethoden ook niet. Maar door de lange tijdspanne tussen de twee bevragingen, is het onderzoek wel uniek. Hoe langer de tijd tussen de twee testen, hoe zwakker de gelijkenissen zijn. Bij een tijdspanne van 63 jaar is er zelfs bijna helemaal geen overlap. Deary merkt wel op dat karaktertrekken heel geleidelijk aan veranderen in een leven. Maar we kunnen wel zeggen dat je letterlijk én figuurlijk een heel ander mens bent aan het einde van je leven. 

Onverwacht resultaat

De resultaten van dit onderzoek zijn onverwacht. Voorgaande studies gingen er namelijk van uit dat karaktertrekken relatief stabiel zijn, ook na tientallen jaren. Persoonlijkheidsstabiliteit werd voor het eerst omschreven door William James, ook wel de vader van de Amerikaanse psychologie genoemd. Hij zei in 1890 dat je persoonlijkheid vanaf je 30e in steen gebeiteld is. Ook onderzoeken die daarop volgden, bevestigden zijn theorie. Maar nu suggereert dit onderzoek dus dat een persoonlijkheid kneedbaarder is dan psychologen doorgaans denken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterie houdt Filipijnen in de ban: wat is dit harig zeewezen?

Mysterie houdt Filipijnen in de ban: wat is dit harig zeewezen?

http://static0.hln.be/static/photo/2017/4/14/7/20170224065636/media_xll_9548302.jpg

Een monsterachtig wezen dat aanspoelde lokt de nieuwsgierige bevolking van een Filipijns eiland naar het strand. Iedereen wil een selfie met het 'harige' gevaarte en op social media duiken theorieën over de identiteit van dit monster op. Zit de aardbeving van eerder deze maand er voor iets tussen?

De inwoners van Cagdainao, één van de Dinagateilanden, trekken massaal naar het strand om een glimp op te vangen van het mysterieuze zeewezen. Dit is niet de eerste 'harige' massa die aangespoelde op de eilanden na een verwoestende aardbeving vorige week. De aanspoelingen doen vermoeden dat de wezens vroege bevingen kunnen voorspellen of opsporen. In dit geval leek het grote, witte wezen op het strand te bloeden. Daarom speculeren sommigen dat het om een karkas van een grote walvis gaat.    

De afgelopen week werden meer verschillende mysterieuze wezens op de Filipijnse stranden gespot. Op Mindanao zag de lokale bevolking een lange serpentachtige 'vis' van meer dan 9 meter in de dagen na een aardbeving van 6,7 op de schaal van Richter. De balans van de schade: zes doden en 120 gewonden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geeuw. Dit zijn de saaiste jobs ter wereld

Geeuw. Dit zijn de saaiste jobs ter wereld

http://static1.hln.be/static/photo/2017/13/12/13/20170224081822/media_xll_9548368.jpg

Het is vrijdag. De kans is groot dat je om de zoveel tijd even op je uurwerk spiekt. Maar stel je voor dat je élke dag van de week zo aan het aftellen was. Voor mensen met deze jobs is het helaas de werkelijkheid.

Emolument, een organisatie gespecialiseerd in werkgelegenheid, deed onderzoek naar de meest saaie banen. Daarvoor gingen ze te rade bij 1.300 werknemers uit 14 verschillende sectoren. Wat blijkt? Wie in de juridische sector zit, is het minst tevreden, met maar liefst 8 werknemers op 10 die vinden dat ze een saaie job hebben. De minst saaie jobs, zo bleek, waren het onderwijs, uitvoerende managementsfuncties, onderzoek en ontwikkeling.

Dit is de volledige lijst:

1. Juridische sector (81 procent vindt zijn of haar job saai)
2. Projectmanagement (78 procent)
3. Ondersteunende functies (71 procent)
4. Finance control (68 procent)
5. Consulting en accounting (67 procent)
6. Bankier (67 procent)
7. Engineering (64 procent)
8. Sales (61 procent)
9. Marketing en communicatie (60 procent)
10. IT (56 procent)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bol.com lanceert Spotify voor boeken

Bol.com lanceert Spotify voor boeken

http://static0.hln.be/static/photo/2017/2/14/12/20170223113515/media_xll_9545412.jpg

Voor 9,99 euro per maand kunnen boekenwurmen nu maar liefst 40.000 e-booken lezen op hun smartphone, tablet of op een Kobo e-reader. Bol.com pakt namelijk in samenwerking met Kobo uit met een soort Spotify voor boeken: 'Kobo Plus'. De eerste maand kun je de nieuwe dienst gratis uitproberen.

Er werd al langer over een Spotify voor boeken gesproken, om zo lezen even toegankelijk te maken als muziek luisteren op Spotify én om het illegale downloaden van e-boeken tegen te gaan. Kobo Plus biedt nu al meer dan 40.000 verschillende boeken aan, waaronder ruim 16.000 Nederlandstalige titels zoals 'Er gebeurde dit, er gebeurde dat' van Kristien Hemmerechts, 'Teek' van Luc Deflo en 'De greppel' van Herman Koch.

"Boeken inspireren en verrijken. Daarom doen we er al sinds onze start als boekwinkel in 1999 alles aan om het lezen van boeken zo leuk, makkelijk en toegankelijk mogelijk te maken. Dit heeft een enorme vlucht genomen toen wij in 2009 digitaal lezen introduceerden. Met de lancering van een e-bookabonnement vandaag, geven we een nog beter antwoord op de veelgestelde vraag om een breed aanbod boeken, inclusief nieuwe titels en bestsellers, digitaal beschikbaar te maken aan een aantrekkelijk tarief. Het vormt een goed alternatief voor het bestaande aanbod van diensten die digitale boeken tegen een vast tarief aanbieden, maar waarbij het aanbod relatief beperkt is in omvang en nieuwe titels,' legt Daniel Ropers, algemeen directeur van bol.com uit.

Vergoeding auteurs
Artiesten klagen al langer dat hun vergoeding van streamingdiensten als Spotify veel te laag ligt. Hoe zit dat bij Kobo Plus? "Natuurlijk zal een nieuw model voor alle betrokkenen even wennen zijn. Zo betekent een nieuw verdienmodel voor ons als uitgever een andere benaderingswijze richting onze auteurs en voor hen geldt dat er op een andere manier voor hun werk betaald gaat worden. Een lezer kiest niet meer voor één boek, maar krijgt met het abonnement tienduizenden boeken in één keer," vertelt Patrick Swart, CEO bij WPG Uitgevers.

Meer info over het e-bookabonnement van bol.com en Kobo is te vinden via: bol.com/koboplus.  (br.hln)


» Reageer (0)
23-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier rijksten in Indonesië bezitten meer dan 100 miljoen armsten

Vier rijksten in Indonesië bezitten meer dan 100 miljoen armsten

http://static0.hln.be/static/photo/2017/1/7/14/20170223111206/media_xll_9545354.jpg

De vier meest gefortuneerde mensen in Indonesië zijn rijker dan de honderd miljoen armsten in de grootste economie in het zuidoosten van Azië, waar een schrijnende ongelijkheid heerst. Dat meldt de Britse ngo Oxfam vandaag in een rapport.

De gecumuleerde rijkdom van de vier miljardairs kwam vorig jaar uit op 25 miljard dollar (23,7 miljard euro), of hoger dan het bezit van de 100 miljoen armste inwoners samen. De totale bevolking van het land bestaat uit 255 miljoen mensen.

Op een enkele dag kan een miljardair alleen al met de interest op zijn fortuin meer dan duizend keer het bedrag verdienen dat de armsten in een heel jaar uitgeven voor hun elementaire noden.

Indonesië is goed voor de zesde plaats in het klassement van landen met de grootste ongelijkheid in de wereld. Het aantal miljardairs is in het opkomende land gestegen van één in 2002 naar twintig in 2016. De Indonesische president Joko Widodo, die eind 2014 aan de macht kwam, heeft van de strijd tegen ongelijkheid een van zijn prioriteiten voor dit jaar gemaakt. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is je partner boos? Dan is dit de enige manier om ruzie te vermijden

Is je partner boos? Dan is dit de enige manier om ruzie te vermijden

http://static1.hln.be/static/photo/2017/0/9/5/20170222170146/media_xll_9543605.jpg

"Ben je nu weer slechtgezind?", iedereen die deze vraag al aan een geliefde heeft gesteld, moest achteraf ontdekken dat dit een slecht idee was. Maar wat is dan wel een goede reactie als je partner duidelijk ergens mee zit? 

Zwijgen, boos worden, rustig praten, smoesjes verzinnen, je excuseren, er zijn heel wat manieren om te reageren wanneer er een haar in de boter zit tussen jullie. Maar vaak maken bovenstaande tactieken de situatie alleen maar erger. Volgens psycholoog Guy Winch is er maar één goede manier om de gemoederen te bedaren: de emoties van je partner erkennen. Hoe je dat doet? Door uit te leggen dat je begrijpt hoe de ander zich voelt en dat hij of zij het recht heeft zich zo te voelen. Dit voelt vreemd aan en velen denken dat deze reactie de zaken alleen maar erger zal maken. Maar wanneer je zegt "Ik zie waarom je boos bent", toon je dat je empathisch bent. Met een rustige partner tot gevolg.  

Winch legt uit waarom dat zo is: "Iedereen zoekt emotionele bevestiging. We snakken er meer naar dan je beseft. Als je boos, overstuur, gefrustreerd, teleurgesteld of gekwetst bent, dan wil je dat de andere dat inziet. Je begrepen voelen zorgt vaak voor opluchting. En pas dan kan er een rustig gesprek over het probleem plaatsvinden."

Deze tactiek klinkt erg eenvoudig, maar de emoties van de andere erkennen zonder verwijten te maken of boos te worden, is moeilijker dan het lijkt. Je moet er dus in het begin wat op oefenen. Maar als jullie het allebei toepassen, zul je merken dat jullie ruzies en discussies zachter én productiever worden.

De vijf stappen van emotionele erkenning

De psycholoog legt uit dat het erg belangrijk is dat je de vijf onderstaande stappen correct doorloopt om het gewenste resultaat te verkrijgen.  

 1. Laat de andere uitpraten zodat je zeker alle feiten kent. En nog belangrijker: dat je helemaal op hoogte bent van de gevoelens van de andere. (Anders komt je empathische reactie niet helemaal oprecht over).

2. "Ik snap dat je boos bent, omdat ik een halfuur te laat was op onze afspraak en jij alleen op restaurant moest wachten." Een eenvoudig zinnetje als voorgaande kan jullie al goed op weg helpen. Ook al ben je het niet eens met het perspectief van je geliefde. Door dit te zeggen geef je ook niet toe dat jij fout bent. Het maakt wel duidelijk dat je het standpunt begrijpt, en daarna kan je je eigen mening eraan toevoegen.  

3. Een valkuil die je zeker moet vermijden: de situatie veralgemenen. "Jij wordt altijd boos als ik nog maar één minuut te laat op onze afspraak ben."  
4. Vervolgens kan je meedelen dat hun gevoelens redelijk zijn, nu je het vanuit het perspectief van je geliefde bekijkt. "Het is normaal dat je boos wordt, omdat je daar zolang met je duimen zat te draaien."

5. Nadat je hebt duidelijk gemaakt dat je begrip hebt voor de boosheid, kan je jouw standpunt duidelijk maken. Een mooi voorbeeldje: "Ik begrijp dat je geïrriteerd bent omdat ik je een halfuur heb laten wachten op restaurant. Maar die file kon ik echt niet vermijden." 

Als laatste wil Winch nog benadrukken dat emotionele waardering het beste werkt wanneer beide partijen het toepassen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op reis? Je neemt beter te weinig kleren mee dan te veel

Op reis? Je neemt beter te weinig kleren mee dan te veel

http://static2.hln.be/static/photo/2017/8/11/9/20170222195133/media_xll_9543879.jpg

Je gaat op reis, maar hebt eigenlijk geen flauw idee wat voor weer het zal zijn. Of je twijfelt tussen de avonturier uithangen en de hele dag aan het zwembad liggen. Kortom: je hebt geen benul welke outfits je moet meenemen. Het resultaat: een koffer die uitpuilt van alle mogelijke opties. Maar wist je dat net beter zo weinig mogelijk kleren meeneemt?

Weg keuzestress

We staan op een doordeweekse dag al lang genoeg te treuzelen voor die kledingkast. Geen reden om die gewoonte ook op vakantie door te trekken. Hoe minder je mee hebt, hoe makkelijker te keuze. Want wie maar één short mee heeft, heeft het 's morgens een stuk makkelijker dan de vakantieganger die haar hele garderobe meesleurt. En zeg nu zelf, is vakantie niet net dé plek om even te ontstressen?

Koffer kwijt? Geen probleem

Ben jij iemand die op vakantie liefst pronkt met haar mooiste outfits? Niet doen. Door weinig kleren mee te nemen, beperk je de kans dat je koffer plots verdwijnt, en je bij thuiskomt opgezadeld zit met een lege kleerkast. Hoe minder je meeneemt, hoe minder je kan verliezen. En we weten allemaal dat zo'n koffer snel verloren is (of plots op een andere vlucht beland is - ervaringsdeskundige hierzo).

Je leert jezelf behelpen

Is je koffer toch zoek geraakt? Dan hoef je niet veel opnieuw te kopen om toch zorgeloos van je vakantie te kunnen genieten. Ben je misschien iets belangrijks vergeten, of had je beter een extra paar schoenen meegenomen? Niets dat een bankkaart niet kan oplossen. En wedden dat het ook nog een leuk verhaal oplevert om achteraf te vertellen?

Reizen met weinig, dat doe je zo:

Je pakt best zo weinig mogelijk mee, maar dit kan zelfs in het kleinste koffertje best niet ontbreken:

Zwarte leggings: ze zitten niet alleen heerlijk comfortabel op het vliegtuig, maar doen ook nog eens dienst als pyjama en zorgen dat je meteen ingedekt bent bij slecht regenweer. Bovendien geven ze andere kledingstukken meteen een tweede leven. Dat jurkje of die lange T-shirt zien er in combinatie met een legging meteen heel anders uit.

A-lijn jurkje: één jurkje, een miljoen mogelijkheden. In combinatie met een riem of een kleurrijk sjaaltje transformeer je dit losse jurkje in een handomdraai tot een strak exemplaar of een cocktailkleedje met een ingesnoerde taille. Of draag het gewoon los op een luchtige zomerdag.

Neutrale kleuren: wat T-shirts, broeken, rokjes en shorts betreft, ga je best voor basiskleuren. Neutrale tinten als zwart, grijs, marineblauw of beige combineren met àlles, waardoor ieder stuk in je koffer bij elkaar past.

Twee paar schoenen: zomervakantie? Ga dan voor één paar sneakers en één paar sandalen. Wandelaars vervangen de sneakers best door wandelschoenen. Zo heb je altijd stevig schoeisel bij, maar kunnen je voetjes tussendoor ook even luchten.

Een sjaal: als je voor één mode-item gaat, laat het dan een sjaal zijn. Van losse topjes tot een jurkje of een originele haarband: je kan er alle kanten mee uit. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is waar je éérst moet zoeken als je je sleutels kwijt bent

Dit is waar je éérst moet zoeken als je je sleutels kwijt bent

http://static3.hln.be/static/photo/2017/7/11/12/20170222094707/media_xll_9542757.jpg

Zelfs de meest ordelijke mens heeft al eens prijs: "Waar zijn die sleutels nu naartoe!?" Vaak ga je dan op zoek naar het verloren voorwerp op de meest voor de hand liggende plaatsen. Maar is dat wel verstandig? De Schotse Universiteit van Aberdeen deed er onderzoek naar.

In haar studie ontdekte Anna Nowakowska dat mensen geneigd zijn de "makkelijke" plekjes eerst grondig uit te pluizen in de hoop een verloren object terug te vinden. Maar dat blijkt vaak tijdverlies. Nowakowska raadt eerder aan om te gaan zoeken op plaatsen waar het lastiger is om bijvoorbeeld je sleutels te zien liggen.

Met andere woorden: het is niet zo nuttig om maar te blijven zoeken op die tafel, onder dat bed of op die vloer. Je kan je beter concentreren op de rommeligste plaatsen, daar waar je perifeer zicht het verloren voorwerp niet zo meteen zou knnen spotten. Een stapel kleren, wanordelijke lades, of een salontafel die vol rommel ligt, dat zijn grotere kanshebbers om je sleutels terug te vinden. Niet onlogisch: als ze ergens duidelijk zichtbaar zouden liggen blinken, had je ze waarschijnlijk al lang gevonden. (br.hln)


» Reageer (0)
21-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.80 cent voor een drankje: dit zijn de goedkoopste steden ter wereld

80 cent voor een drankje: dit zijn de goedkoopste steden ter wereld

http://static2.hln.be/static/photo/2017/14/7/13/20170219095248/media_xll_9536038.jpg

Natuurlijk willen wij graag twee weken doorbrengen op een hagelwit strand in een of ander tropisch resort, maar helaas bestaat er zoiets als leningen afbetalen en is ons budget een stuk beperkter. Maar dat wil niet zeggen dat je er niet op uit kan trekken: deze steden zijn alvast vriendelijk voor je portemonnee.

Een reis plannen gaat vaak gepaard met urenlang prijzen opzoeken, maar gelukkig heeft Hoppa, een bedrijf dat wereldwijd transfers tussen luchthaven en hotel regelt, dat allemaal voor ons gedaan. Ze zochten uit hoeveel het overal kost om een dag door te komen, inclusief hotel, eten, een drankje, een taxi en bezienswaardigheden. Na wat rekenwerk kwam Sofia, de hoofdstad van Bulgarije, als winnaar uit de bus. Al deze zaken kosten je daar nog geen 45 euro per dag (per persoon). Een cocktail kost er bijvoorbeeld maar 4,4 euro.

Voor goedkope maaltijden moet je dan weer in Manila zijn. Amper 2,3 euro en je hebt al een burger-met-frietjes te pakken. Kiev gaat dan weer met de hoofdprijs lopen als het om goedkope koffie gaat: 1 euro voor een kopje. Diezelfde stad biedt trouwens ook de goedkoopste sightseeing-bus aan voor nog geen 9 euro. Andere goedkope attracties in Europa vind je in Dublin (de Guinness Factory), Barcelona (de Sagrada Familia) en Praag (het kasteel). Die kosten om en bij de 14 euro.

TOP 10 GOEDKOOPSTE STEDEN
1. Sofia (Bulgarije) 
2. Caïro (Egypte) 
3. Cartagena (Colombia) 
4. Boekarest (Roemenië) 
5. Antalya (Turkije) 
6. Siem Recap (Cambodja) 
7. Kiev (Oekraïne) 
8. Manilla (Fillippijnen) 
9. Mexico City (Mexico) 
10. Sliema (Malata) 

Dure vogels
Hoppa lijstte ook de duurste steden ter wereld op om op vakantie te gaan. Daar staat Zurich met stip op een: een dagje in de Zwitserse stad kost je algauw 199 euro. Het kost er zelfs meer dan New York, die met 184 euro per dag op de tweede plaats staat. Opvallend: ook populaire reisbestemmingen als Venetië, Amsterdam en Rome blijken allerminst budgetvriendelijk te zijn. Brussel staat overigens op de 28e plaats in deze rangschikking.

New York blijkt de duurste stad om te overnachten: een bed voor twee personen kost er gemiddeld 214 euro per nacht. In Venetië betaal je dan weer gemakkelijk 15 euro voor een burger. Een koffie in Kopenhagen? Dat is dan 6 euro, terwijl een aperitiefdrankje in Oslo je dan weer 14,7 euro kost. De duurste attractie is overigens Amerikaans: een toegangsticket voor Universal Studios heeft een prijskaartje van maar liefst 150 euro.

TOP 10 DUURSTE STEDEN
1. Zurich (Zwitserland) 
2. New York (VS) 
3. Kopenhagen (Denemarken) 
4. Oslo (Noorwegen) 
5. Stockholm (Zweden) 
6. Venetië (Italië) 
7. Amsterdam (Nederland) 
8. Honolulu (Hawaii) 
9. Rome (Italië) 
10. Caracas (Venezuela)  (br.hln)


» Reageer (0)
20-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man vergat dat hij 100.000 dollar verborg in tv-toestel dat op schroothoop belandde

Man vergat dat hij 100.000 dollar verborg in tv-toestel dat op schroothoop belandde

http://static3.hln.be/static/photo/2017/7/10/3/20170219041339/media_xll_9535803.jpg

Toen de medewerkers van een recyclagebedrijf in de Canadese stad Barrie het houten frame van een kapotte televisie uit de jaren '80 openbraken, troffen ze er een ware schat aan: bankbiljetten ter waarde van 100.000 Canadese dollar.

Het toestel was een jaar geleden naar het containerpark gebracht en belandde zo bij Global Electric Electronic Processing (GEEP) in Barrie. Daar deden medewerkers de bijzondere ontdekking: een kluisje met 2000 briefjes van 50 dollar.

De politie kwam de eigenaar, een 68-jarige man uit Bolsover, Ontario, op het spoor dankzij rekeninguittreksels uit 1985 die samen met het geld in de tv verstopt zaten.

Erfenis van de ouders

"Het is een unieke situatie," vertelt agente Nicole Rodgers. "Deze grote som geld was vermist zonder dat iemand het wist". "Toen de agenten bij hem thuis waren, besefte hij niet eens dat ze het hadden over het kluisje met het geld in. Hij dacht dat het zich nog altijd ergens anders in zijn huis bevond."

Al van in zijn jonge jaren was het de gewoonte van de man om geld in zijn woning te verstoppen en het was iets dat hij de rest van zijn leven bleef doen. "Ze gebruikten niet veel instellingen of banken," aldus Rodgers. "Hij had het op een veilige plaats opgeborgen en dat was in de televisie."

De man vertelde de agenten dat het geld een erfenis van zijn ouders was. Hij had de biljetten in een kluisje in de televisie verstopt en vergat dat. Jaren later gaf hij het toestel aan een vriend. Die bracht de kapotte televisie uiteindelijk naar het recyclagepark.

Overval?

Hoewel uit de afschriften duidelijk bleek waar het geld vandaan kwam, moest de politie eerst nog zeker zijn dat het niet afkomstig was van een bankoverval. Ze onderzochten incidenten in de regio van midden jaren '80. Toen een overval kon uitgesloten worden, werd onderzocht of het niet om vals geld ging.

De politie vond de man dankzij het adres op zijn rekeninguittreksels: hij woonde na dertig jaar nog steeds op hetzelfde adres.

Uitzinnig

Volgens Rodgers waren de man en zijn familie "opgelucht en uitzinnig" toen ze ontdekten dat het vermiste geld van hen was.

De agente heeft begrip voor de situatie. "het is niet alsof hij onvoorzichtig was," zegt ze. "Hij dacht waarschijnlijk dat het onder zijn matras lag."

"Ze zeiden dat het geld op een veilige plaats zal bewaard worden," aldus Rodgers, die eraan toevoegde dat ze niet wist of dat bij de bank of in huis zal zijn. "Ik hoop dat ze hun lesje geleerd hebben - of toch op zijn minst een briefje op de koelkast hangen dat zegt waar het ligt."

Het is niet de eerste keer dat medewerkers van GEEP geld in elektronische toestellen vinden, zegt de directeur. Het gebeurt al eens vaker dat medewerkers geld aantreffen in stereo's, luidsprekers en computers. (br.hln)


» Reageer (0)
19-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je altijd al dacht over je hond is ook waar

Wat je altijd al dacht over je hond is ook waar

http://static0.hln.be/static/photo/2017/7/3/1/20170219124419/media_xll_9536221.jpg

We hebben allemaal wel eens een hond gezien die op zijn baasje lijkt, of omgekeerd. Maar de verwantschap tussen hond en baasje gaat verder dan die uiterlijkheden. Uit nieuw onderzoek blijkt dat een hond ook de persoonlijkheid van zijn baasje weerspiegelt. In het bijzonder pikken honden de angsten en de negativiteit van hun baasje op.

Oostenrijkse onderzoekers testten en observeerden 132 hondeneigenaren en hun honden. Ze stelden de baasjes vragen over hun persoonlijkheid en die van hun hond, over hun sociaal gedrag tegenover hun hond en tegenover andere mensen. Ze filmden de honden en hun eigenaars om hun gedrag te observeren in één spelsituatie en twee bedreigende situaties. Daarbij werden ook de hartslag en het stresshormoon cortisol bij de honden gemeten.

De vorsers stelden vast dat honden en hun baasjes elkaars stressniveau's en omgangsmechanismen beïnvloeden en dat de baasjes daarbij meer invloed hebben dan hun honden. Besluit: hoe angstiger de mens, hoe groter de kans dat ook zijn hond anstig zal zijn.  

"Honden zijn gevoelig voor de emotionele toestand van hun baasje, en emotionele 'besmetting' tussen baasjes en honden is mogelijk". (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vlogsters die fortuinen met hun naaitalenten verdienen

De vlogsters die fortuinen met hun naaitalenten verdienen

http://static2.hln.be/static/photo/2017/5/1/2/20170217172316/media_xll_9533312.jpg

Naaien is al een tiental jaar weer hip. Maar wie net zoals ik jarenlang naailes heeft gevolgd, weet dat de meeste Nederlandstalige blogs en patronen van en voor mama's zijn. Denk aan drukke stofjes, kleurrijke biesjes en basic creaties. Niet echt high fashion, dus. Een nieuwe generatie vloggers brengt daar nu verandering in, met stylish creaties die zo in Vogue of MarieClaire kunnen. Voel je de naaikriebels? Laat je dan inspireren door onderstaande creatieve fashionista's en wie weet word je net als zij er rijk me.

Er is ook wel slecht nieuws, in Vlaanderen zijn er weinig naaisters die de kunst van het vloggen al hebben ontdekt. In Australië en het Verenigd Koninkrijk schieten de fashionable naaivlogsters dan wel weer als paddenstoelen uit de grond. De 10 best betaalde YouTube sterren verdiende het afgelopen jaar zo'n 66 miljoen euro, dan weet je ook dat vloggen in combinatie met naaien een aardige duit kan opleveren. Zo heeft de populaire April Yang, amper 23 jaar, 1,2 miljoen geabonneerden op Youtube en 35.000 volgers op Instagram. (br.hln)


» Reageer (0)
18-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo blijf jij gezond tussen al die snotterende collega's

Zo blijf jij gezond tussen al die snotterende collega's

http://static3.hln.be/static/photo/2017/7/4/4/20170218083001/media_xll_9534454.jpg

De griepepidemie is in volle zwier en soms lijkt het wel alsof iedereen in je omgeving zit te hoesten en te snotteren. Ben jij er voorlopig aan ontsnapt? Dan heb je geluk gehad, maar is het eigenlijk ook aftellen tot het jouw beurt is. Tenzij je deze wetenschappelijke ontdekking toepast om gezond te blijven.

Dat zowat iedereen in ons land een tekort heeft aan vitamine D - ook wel de zonvitamine genoemd - hoeven we je niet meer te vertellen. Dat die vitamine belangrijk is voor onze (psychologische) gezondheid, is ook geen nieuwe ontdekking. Maar dat ze je ook effectief beschermt tegen ziektes als een verkoudheid of de griep, zoals dit onderzoek kon aantonen, dat is wel nieuws.

De wetenschap buigt zich al jaren over het vitamine D-vraagstuk. We weten dat het belangrijk is om een gezond gehalte aan te houden, maar wat nu precies de voordelen zijn, dat was een stuk minder duidelijk. Een nieuw onderzoek in het tijdschrift The BMJ bracht nu echter data van maar liefst 25 eerdere onderzoeken samen om de zaak van naderbij te bekijken. Zo konden ze de gegevens van bijna 11.000 mensen uit meer dan 12 landen analyseren.

Supplementen
Wat bleek: mensen die dagelijks of wekelijks vitamine D-supplementen nemen, hebben ook effectief minder last van acute luchtweginfecties. Het resultaat was het beste bij mensen die voor de supplementen last hadden van een vitaminetekort: het risico op een ziekte daalde dan met maar liefst 50 procent. Mensen zonder een tekort hebben er echter ook baat bij: 10 procent minder kans, ongeveer hetzelfde voordeel als dat van een griepvaccin.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat het verstandig is om het hele jaar door supplementen te nemen, ook buiten het griepseizoen. Een teveel is ook niet gezond, en de wetenschappers konden geen voordeel ontdekken bij mensen die de vitamine op lange termijn innamen. Raadpleeg dus altijd je huisarts voor je aan het supplementeren gaat, zodat je het op de correcte manier doet.

Wél is het verstandig om ervoor te zorgen dat je geen tekort kweekt. Dat doe je door het hele jaar door voldoende in de zon te komen - vergeet je wel niet in te smeren. Maar ook je dieet kan helpen: (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Couleur Café lost 19 namen en wordt goedkoper

Couleur Café lost 19 namen en wordt goedkoper

http://static0.hln.be/static/photo/2017/5/16/4/20170217101643/media_xll_9532324.jpg

Couleur Café voegt 19 nieuwe namen toe aan haar affiche, waaronder Lianne La Havas en Damian Marley. Het muziekfestival, dat tot nu toe georganiseerd werd op de site van Tour et Taxis in Brussel, vindt dit jaar voor het eerst plaats in het park onder het Atomium op de Heizel. Combitickets zijn dit jaar iets goedkoper.

Vandaag start de voorverkoop van het festival en wie er snel bij is, wordt beloond met een premium-abonnement op Deezer (net als Spotify een webstreamingservice voor muziek) of met gratis treintickets om naar het festival te komen.

Nadat eerder al Princess Nokia, Kabaka Pyramid en Roméo Elvis werden aangekondigd, zijn nu ook bevestigd: Alpha Blondy, Damian Marley, Demi Portion en Kery James, Flatbush Zombies, Guts, Lil Dicky, Deluxe, Oumou Sangare, Mbongwana Star, Flavia Coelho, La Dame Blanche, Emir Kusturica & the No Smoking Orchestra, Dubioza Kolektiv, Lamomali en Lianne La Havas.

Tickets zijn dit jaar iets goedkoper dan vorig jaar. Toen telde je voor een combiticket 95 euro neer en kostte een combi+camping 110 euro. Dit jaar is dat 79 euro voor een combiticket en 95 euro voor een combi+camping. De prijs voor dagticket blijft hetzelfde: 39 euro.

Couleur Café vindt van 30 juni tot en met 2 juli plaats in het park onder het Atomium. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!