NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
08-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Julia Van Hool is 108 jaar en in topvorm

Julia Van Hool is 108 jaar en in topvorm

http://hlnregiophotoprovider0.hln-cdn.be/photo/julia-van-hool-doet-dagelijks-turnoefeningen-in-de-gang-van-het-woonzorgcentrum-nbsp-nbsp-foto-david/p1/img-ZjIzMGMwYjcvYXQvOTcxNDQ2Ny82NDB4NjQwL0ZU/9714467.jpeg?v=qiZOJLO

Julia Van Hool werd gisteren zondag 108 jaar. Hiermee is zij de oudste inwoner van Lier en de hele regio. Julia ziet er nog altijd heel goed uit. Met haar netjes gekapt haar en feestelijke outfit zou je denken dat zij een zeventiger is.

"Dag Bertje, jij komt hier nu al voor de achtste keer", zegt Julia al lachend. Ze zit kaarsrecht aan het raam van haar kamer in het Woonzorgcentrum Sint-Jozef in Lier. De vensterbank staat vol met verjaardagskaartjes.

Twee jaar geleden woonde Julia nog alleen thuis. "Ik voel me hier heel goed en de dokter zegt dat mijn hart en bloeddruk perfect zijn. En ik turn nog elke dag in de gang. Maar ja, in feite ben ik versleten... en ik ben gevoelig geworden voor alles dat er gebeurt. Daarom wil ik ook dat het een rustige verjaardag wordt. Ik krijg veel bezoek en iedereen wil met mij een babbeltje slaan. Dat is heel plezant, maar vermoeiend", vertelt Julia terwijl het komen en gaan is van familie en vrienden.

Julia trouwde met René Op de Beeck in 1932 en de dag na hun trouw stonden ze samen in de beenhouwerij aan de Maasfortbaan. Ze kregen vier kinderen; Marcel, Joske, Flor en Anny, die zeventigers en tachtigers zijn. Zij zorgden voor twee kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. (WAE) 'br.hln)


» Reageer (0)
07-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzame albino orang-oetan ontdekt op Borneo

Zeldzame albino orang-oetan ontdekt op Borneo

http://static2.hln.be/static/photo/2017/8/9/14/20170503123344/media_xll_9704714.jpg

Op het eiland Borneo in Zuidoost-Azië is een uiterst zeldzame orang-oetan gevonden: het vijf jaar oude wijfje is een albino en heeft blauwe ogen.

De primaat werd vorige week door bewoners van een afgelegen dorp in het oerwoud gevangen, zo deelde de dierenrechtenorganisatie Borneo Orangutan Survival Foundation (BOSF) vandaag mee. De albino werd twee dagen in een kooi opgesloten, maar bevindt zich momenteel in een dierentehuis van de BOSF. Het dier stelt het goed.

Naar schatting leven in Indonesië, waartoe een deel van Borneo (Kalimantan) behoort, nog tussen de 45.000 en 65.000 orang-oetans. Hoeveel van hen albino zijn, is niet bekend. (De biotoop van) het apenbestand op Borneo lijdt onder branden, houtkap en het aanleggen van reusachtige plantages van palmolie. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaarste man ter wereld (600 kilo) wordt geopereerd

Zwaarste man ter wereld (600 kilo) wordt geopereerd

http://static3.hln.be/static/photo/2017/7/0/0/20170506095346/media_xll_9711420.jpg

Een Mexicaan die beschouwd wordt als de dikste man ter wereld, hij woog 600 kilogram, is gisteren opgenomen in een ziekenhuis in Guadalajara waar hij een maagverkleining zal ondergaan. Dat meldt zijn arts.

De 32-jarige Juan Pedro Franco verloor al 175 kilogram met medische begeleiding, aldus José Castañeda Cruz, de chirurg die de operatie zal uitvoeren. Zijn aanvankelijke gewicht maakte een gastric bypass onmogelijk. Voor de ingreep moet de man nog een reeks medische onderzoeken ondergaan. De chirurg sluit complicaties echter niet uit.

Een gastric bypass of maagomleiding is een operatie waarbij de maag wordt verkleind en het spijsverteringskanaal wordt omgelegd. Daardoor wordt er minder voedsel opgenomen. De maag wordt verkleind, soms tot slechts 10 procent van zijn oorspronkelijke omvang, en verderop op de dunne darm aangesloten.

De Mexicaan Manuel Uribe, die in 2007 in het Guinness Book of Records stond als dikste man ter wereld, en 597 kg woog, overleed in mei van vorig jaar. (br.hln)


» Reageer (0)
05-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met deze trucjes bespaar je makkelijk tientallen euro's in de supermarkt

Met deze trucjes bespaar je makkelijk tientallen euro's in de supermarkt

http://static2.hln.be/static/photo/2017/4/5/2/20170505084226/media_xll_9709232.jpg

Het is toch altijd bijzonder snel gebeurd: een doos cornflakes hier, een pak koeken daar, nog wat drank en een lekker stukje vlees en voor je het weet, swingt die rekening in de supermarkt weer de pan uit. Oeps. Geen nood, want wij hebben dé oplossing om volgende keer met minder onnodige aankopen in je winkelkar en meer in je portefeuille buiten te stappen.

Koop een deel van je fruit en groenten op de diepvriesafdeling

Heerlijk hoor, die aardbeien! Maar de kans is groot dat je voor een bakje voorlopig nog steeds zo'n 5 euro neertelt. Tot het echte aardbeienseizoen begint, koop je ze dus beter ingevroren. Niet alleen zijn die minstens even lekker - fruit wordt namelijk pas ingevroren wanneer het op zijn best is - ze blijven ook langer goed én kosten heel wat minder. Dat geldt trouwens niet alleen voor aardbeien, ook bessen, broccoli en boontjes kan je perfect op de diepvriesafdeling kopen.

Koop geen bulk

Ja, natuurlijk is het verleidelijk om meteen vijf avocado's mee te nemen als je er eentje gratis krijgt, maar wees even realistisch: ga je die echt allemaal op tijd opeten? Of is de kans groot dat er eentje op het einde van de week in de vuilnisbak belandt? Koop dus beter gewoon precies het aantal dat je nodig hebt, zo bespaar je enkele euro's én zeg je nee tegen voedselverspilling.

Weg met overtollig gewicht

We weten allemaal nog goed hoe Geert in het eerste seizoen van 'Blind Getrouwd' de steeltjes van zijn mandarijntjes plukte om toch maar te besparen op het gewicht. Wel, echte koopjesjagers kunnen met hun bladgroenten hetzelfde doen. Kroppen sla, spinazie en andere bladgroenten worden immers vaak natgespoten zodat ze langer vers blijven. Door het overtollige water er eerst even af te schudden en dan pas te wegen, heb je toch weer een klein beetje bespaard.

Val niet voor kortingen

Was je niet van plan om met zes potten nutella naar huis te gaan? Doe het dan ook niet, ook al zou je er plots twee gratis krijgen. Laat je niet verleiden door kortingen van producten die je anders niet gekocht zou hebben. De kans dat je ze op tijd gebruikt is klein, en je geeft meer geld uit dan gepland.

Weet waar je moet kijken

De dure merken vinden zich vaak precies op ooghoogte, terwijl de goedkope opties en huismerken vaak wat lager of hoger staan, zodat je er al sneller overheen kijkt. Laat je niet vangen, en zoek even totdat je de beste prijs gevonden hebt. Op het einde van je supermarktrit tellen al die kleine bedragen immers behoorlijk op.

'Vegetarische vrijdag'

Vlees zorgt er in de meeste huishoudens al snel voor dat de rekening behoorlijk oploopt. En alle initiatieven als 'Dagen zonder vlees' ten spijt, vaak zijn een aantal gezinsleden er niet zo happig op om hun stukje vlees vaarwel te zeggen. Wat je wél kan doen, is één vegetarische dag in de week inlassen. Zo blijft iedereen tevreden, en ligt die rekening wel een stuk lager. En het is nog eens beter voor je ecologische voetafdruk ook.

Sluit je ogen aan de kassa

Nu ja, niet echt, je moet immers op de één of andere manier toch die aankopen op de band krijgen en je pincode kunnen intoetsen. Maar probeer wel zo veel mogelijk voor je uit te kijken en de aanbiedingen aan de kassa te negeren. Die spelen namelijk precies in op datgene waar de meeste mensen snel zin in hebben (hallo, Snickers) én ze zijn belachelijk overpriced. Niet doen dus! (br.hln)


» Reageer (0)
04-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justine Henin (34) bevallen van zoontje Victor

Justine Henin (34) bevallen van zoontje Victor

http://static1.hln.be/static/photo/2017/9/1/4/20170504085316/media_xll_9706729.jpg

Heuglijk nieuws voor Justine Henin en echtgenoot Benoît Bertuzzo, want de 34-jarige ex-tenniskampioene is gisterochtend bevallen van haar tweede kindje. Het werd een zoontje dat zal luisteren naar de naam Victor.

"Gisterochtend is er een kleine prins in ons leven gekomen. Hij heet Victor en we zijn dan ook in de wolken door zijn komst. Erg blij dat ons gezinnetje er een nieuw lid bij heeft", zo schreef de voormalige nummer één van de WTA-ranglijst op social media. Voor Henin en haar partner Bertuzzo is het hun tweede kindje, in maart 2013 mochten ze ook al dochter Lalie verwelkomen.

Rijkgevuld palmares
Henin nam in januari 2011 op de Australian Open afscheid van de tenniswereld. Ze behaalde in haar carrière 43 WTA-titels, waarvan zeven grandslamtoernooien. In 2004 won ze goud op de Olympische Spelen in Athene en in 2001 zegevierde ze met België in de Fed Cup. In juli van dit jaar werd Henin officieel opgenomen in de prestigieuze Hall of Fame van het tennis. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit kleine huisje is echt te koop

Dit kleine huisje is echt te koop

http://static3.hln.be/static/photo/2017/5/12/2/20170501234353/media_xll_9700892.jpg

De Japanse winkelketen Muji gaat een 'tiny house' op de markt brengen. De Muji Hut was origineel bedoeld als klein vakantiehuisje, maar kan ook als woning dienen voor iemand die graag minimalistisch wil wonen.

De Japanse winkelketen is de eerste wereldspeler om zelf een huis op de markt te brengen en speelt daarmee in op de trend van 'tiny houses', kleine betaalbare woningen die afgewerkt worden afgeleverd en vaak op wielen staan. De huisjes kunnen dienen als extra gastenverblijf of tuinhuis, maar evengoed als gewoon huis voor mensen die weinig ruimte nodig hebbben.

Tien vierkante meter
De uit cederhout vervaardigde Muji Hut is namelijk maar tien vierkante meter groot. Er is plaats genoeg om vier mensen in te ontvangen. Dankzij een schuifdeur kan je zoveel licht naar binnen laten vallen als je wil. "Zet het in de bergen, vlakbij de zee of in een tuin en het versmelt meteen samen met de omgeving en nodigt je zo uit tot een nieuw leven", klinkt het in het statement van het bedrijf. 

Hoewel Muji ook veel winkels in Europa heeft, komt het huisje voorlopig alleen in Japan op de markt. Omgerekend kost het zo'n 25.000 euro. (br.hln)


» Reageer (0)
03-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Racepaard Metro leerde schilderen als therapie

Racepaard Metro leerde schilderen als therapie

http://static0.hln.be/static/photo/2017/8/6/9/20170502174100/media_xll_9702909.jpg

 Metro was ooit een bekend racepaard, maar dan begon zijn gezondheid erop achteruit te gaan en leken zijn dagen geteld te zijn. Tot zijn eigenaar Ron Krajewski een originele therapie bedacht om zijn paard erbovenop te helpen.

Metro Meteor was een succesvol renpaard dat acht wedstrijden had gewonnen en 300.000 dollar prijzengeld had binnengerijfd in de prestigieuze Belmont Park-race in New York. Maar nadat bleek dat botschilfers in zijn knieën blijvende schade hadden veroorzaakt, werd Metro op rust gesteld en verkocht.

"We zochten een paard voor Wendy en we waren waarschijnlijk nogal naïef," vertelt Ron, die Metro in 2009 samen met zijn vrouw adopteerde. "We ontdekten al snel dat Metro ernstigere raceletsels had dan we dachten."

Metro onderging maandenlang revalidatietherapie en kreeg medicatie, maar in 2012 bleek uit röntgenfoto's dat zijn knieën erop achteruit gingen en dat Ron en Wendy het paard waarschijnlijk binnen twee jaar zouden moeten laten inslapen.

Verfborstel vastnemen
"Ik wilde hem niet zomaar in de weide zetten en vergeten. Ik bedacht hoe we samen tijd konden doorbrengen," vertelt Ron. Hij had ontdekt dat Metro graag de aandacht trok door zijn hoofd op en neer te bewegen en dat hij graag dingen oppikte met zijn mond. De man, zelf een professioneel kunstenaar, vroeg zich af of hij het paard kon overtuigen om een verfborstel vast te pakken.

"Ik leerde hem aan om met zijn neus het doek aan te raken in ruil voor paardensnoepjes en dan om een verfborstel vast te houden," vertelt Ron. "Hij had gewoon het doek kunnen aanraken met de verfborstel en hem dan laten vallen en dat zou het einde ervan geweest zijn. Gelukkig voor ons begon hij op- en neergaande streken te maken en hij leek ervan te genieten."

Metro begon al snel schilderijen te maken die volgens Ron goed genoeg waren om te verkopen in een lokale kunstgalerij. De eerste vier werken gingen al binnen de week over de toonbank.

"Metro's verfstreken zijn niet iets dat een mens kan maken, omdat hij niet nadenkt over wat hij zal doen voor hij het doet. Zijn streken zijn dik, willekeurig en soms onderbroken, waardoor er andere kleuren doorschijnen. Het vibreert allemaal op het doek," aldus Ron.

 Wachtlijst

Metro's bijzondere gave haalde het lokale nieuws in Gettysburg, Pennsylvania en zijn verhaal werd in het hele land opgepikt. Tegen 2014 stonden er 150 mensen op de wachtlijst om een werk van Metro te kunnen kopen.

De opbrengst van de kunstwerken droeg bij aan de betaling van een nieuwe, experimentele behandeling voor Metro. Zijn dierenarts creëerde een techniek om een medicijn rechtstreeks in zijn knieën in te spuiten en die sloeg aan. "Hij zal jaren langer leven," zegt Ron.

 Metro deelt zijn stal met Pork Chop, maar dat paard heeft geen artistieke interesse. "Ik probeerde Pork Chop een keer te laten schilderen, maar het interesseerde hem gewoon niet," aldus Ron.

In de stal heeft Metro zijn eigen studio. Ron is zijn assistent en art director. Hij kiest de kleur en dipt de verfborstel erin voor hij die aan Metro geeft. Het paard gaat er dan mee aan de slag op het doek. "Ik kan de schildersezel buiten op het veld zetten en hij zal stoppen met eten en er vlak voor komen staan. Hij houdt van schilderen," vertelt Ron, "ik denk niet dat hij het ooit beu zal worden".
Liefdadigheid

Ron en Metro werken meestal aan drie of vier werken tegelijkertijd tijdens sessies van twintig minuten en de schilderijen verkopen goed. "We hebben verschillende formaten die variëren in prijs van 50 tot 500 dollar. We verkopen er een à twee per week," zegt Ron.

De helft van de opbrengsten van Metro's schilderijen schenken Ron en Wendy aan New Vocations, een liefdadigheidsorganisatie die voormalige racepaarden opvangt en een nieuwe thuis voor hen zoekt. Tot nu toe hebben ze al 80.000 dollar gedoneerd, genoeg om 50 tot 60 andere paarden te helpen.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunsthandelaar "vergeet" doek van 1,5 miljoen euro in Parijse taxi

Kunsthandelaar "vergeet" doek van 1,5 miljoen euro in Parijse taxi

http://static2.hln.be/static/photo/2017/13/13/10/20170502144657/media_xll_9702610.jpg

Een kunsthandelaar heeft klacht ingediend wegens diefstal na een doek met een geschatte waarde van 1,5 miljoen euro in een taxi te hebben "vergeten", zo is vandaag via een bron uit de politie vernomen.

De niet nader genoemde kunsthandelaar zou donderdag een verzamelaar in het derde arrondissement in hartje Parijs ontmoeten. Hij nam een taxi, stak het schilderij in de koffer en "vergat" het bij het uitstappen uit de koffer te nemen. De handelaar vond de taxi niet meer terug en diende zaterdag klacht in wegens diefstal.

Het gaat om een schilderij van de Italiaanse beeldhouwer en schilder Lucio Fontana, met als titel "Concetto spaziale". De geschatte waarde bedraagt anderhalf miljoen euro. (br.hln)


» Reageer (0)
02-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je kat zo graag op je spullen gaat liggen

Waarom je kat zo graag op je spullen gaat liggen

http://static2.hln.be/static/photo/2017/18/1/1/20170430111430/media_xll_9698416.jpg

Wie zijn computer twee minuten onbeheerd achterlaat, kan er zeker van zijn: als je terugkomt heeft er gegarandeerd een vierpotig beest met snorharen haar achterste op je toetsenbord neergevleid. Hoe komt het toch, dat katten zo graag pal op onze spullen gaan liggen?

Ooit al eens geprobeerd om de krant te lezen met een kat in de buurt? Ook al eens Minoes of Tijgertje een keer of vijftig van je paperassen moeten jagen? Katten hebben een voorkeur om zich op onze spullen te nestelen. En dat is niet gewoon om ons te pesten.

Ze willen hun territorium afbakenen

Ze mogen dan nog zo snoezig op onze schoot liggen spinnen, katten zijn oorspronkelijk geen huisdieren. Vroeger leefden ze buiten en moesten ze hun territorium beschermen. Door op jouw spullen te gaan liggen, claimen ze hun plekje in huis. Werk je graag aan de keukentafel? Dat is er dan helemaal om vragen, want hoe hoger, hoe meer overzicht ze hebben. En daar zitten ze dan natuurlijk het liefst.

Hallo, aandacht?

Het is niet omdat je kat vierpoten en een snuit heeft, en miauwt in plaats van praat, dat ze ons niet begrijpt. Integendeel. Katten zijn net heel goed in het interpreteren van onze lichaamstaal. Ben je druk aan het schrijven in een notaboekje? Dan mag je er prat op gaan dat er binnen de kortste keren een kat op dat boekje zit. Ze weten immers goed genoeg dat precies dat boekje de plek is waar ze aandacht zullen krijgen.

Het is er lekker warm

Dat toetsenbord van die laptop mag er voor jou misschien niet zo comfortabel uitzien, voor je kat is het een bed uit een vijfsterrenhotel. Katten hebben een lichaamstemperatuur van 38,9 graden, en dus blijven ze graag warm. En die laptop die warme lucht blaast omdat er vijfentwintig verschillende programma's openstaan, ziet er dan ook heel verleidelijk uit.

Het ruikt naar jou

Is het jou ook al opgevallen dat je kat alleen maar geïnteresseerd is in het boek dat jij aan het lezen bent, en niet die vijf andere die op de salontafel liggen? Wel, dat komt omdat het boek naar jou ruikt. Katten zouden namelijk 80 miljoen geurreceptoren hebben, waardoor ze maar liefst 40 keer beter kunnen ruiken dan wij. Bovendien voelen katten zich graag veilig, en als iets jouw geur heeft, dan voelen ze zich rustig en beschermd.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit vinden buitenlanders de mooiste plek in België

Dit vinden buitenlanders de mooiste plek in België

http://static2.hln.be/static/photo/2017/8/2/14/20170502082628/media_xll_9701579.jpg

Fransen gaan maar al te graag op zoek naar verborgen schatten in Frankrijk, en ook Spanjaarden trekken graag naar de Spaanse kust. Maar wij Belgen spelen veel minder 'toerist in eigen land', en dat terwijl er bij ons ook heel wat pareltjes te vinden zijn. De Britse krant The Guardian vroeg haar lezers naar de mooiste plek van België, en die ligt helemaal niét waar je denkt.

De winnende tip is volgens The Guardian een klein kerkje in Borgloon dat gemaakt is van horizontale stalen platen, waardoor je er op bepaalde plekken bijna volledig door kan kijken. Een uniek zicht, en dat vond ook de lezer die de tip instuurde:

"We bezochten de kerk op een bitter koude decemberdag, toen er nog sneeuw lag, maar we stonden versteld van de schoonheid en de rust die deze plek uitstraalde. De ervaring was bijna religieus, of gewoonweg een bijzonder mooie verborgen schat."

Andere plekken op de lijst zijn het Muziekinstrumentenmuseum in Brussel, het Zoniënwoud en de wel heel bijzondere overnachtingsplaats CasAnus van Joep Van Lieshout . (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Origineel ontwerp embleem Belga-sigaretten geveild voor 5.200 euro

Origineel ontwerp embleem Belga-sigaretten geveild voor 5.200 euro

http://static2.hln.be/static/photo/2017/10/15/10/20170428171339/media_xll_9695710.jpg

Het originele ontwerp voor de reclame van de Belga-sigaretten, de zogenaamde 'Miss Belga', van kunstenaar Leo Marfurt is vandaag op een veiling voor 5.200 euro verkocht. Dat heeft expert Johan Devroe van veilinghuis The Romantic Agony gemeld.

De schildering van 15,5 cm bij 17 cm stelt de bekende Belga-vrouw voor, met zwarte hoed en sjaal in de kleuren zwart, geel en rood. Het werk werd bij The Romantic Agnoy aangeboden, samen met ander werk van de Belgisch-Zwitserse artiest Leo Marfurt. Het betreft een van de eerste originele ontwerpen van 'Miss Belga'. Zij sierde vanaf 1925 de sigarettenpakjes van het Belgische merk. Het originele schilderij werd aangeboden aan 1.000 euro en haalde uiteindelijk 5.200 euro.

De beeltenis stelt de Antwerpse Paula Colfs-Bollaert voor. De maker, Leo Marfurt, lanceerde zijn eigen reclamebureau in Brussel en werkte niet enkel voor de sigarettenfabrikant maar ook voor het automerk Minerva. Het befaamde portret is onderdeel van een collectie van 151 publicitaire beeltenissen van Leo Marfurt. (br.hln)


» Reageer (0)
01-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit wordt het allermooiste bospark van de planeet

Dit wordt het allermooiste bospark van de planeet

http://static2.hln.be/static/photo/2017/7/0/5/20170501125956/media_xll_9700115.jpg

Stel je eens een groene omgeving voor waar je kan wandelen tussen de boomtoppen, relaxen in coole hangmatten en zelfs springen op een zwevende trampoline. Klinkt ongelofelijk, niet? In de Turkse stad Istanboel zou deze droom zomaar eens werkelijkheid kunnen worden.

De architecten van Studio DROR zullen een groene ruimte, gelegen op zo'n 6 kilometer van het centrum, omtoveren tot een fantastische ecologisch avontuur voor jong en oud.

Aan het project wordt nog volop gesleuteld. De openingsdatum van het bospark is dan ook nog niet gekend.

De attractie, Parkorman genaamd, zal je uitdagen om het kind in jezelf los te laten. Wandelpaden tot hoog in de bomen, grote schommels, trampolines en een doolhof zetten bezoekers aan om weer voeling te krijgen met de natuur.

Voor het project zal geen enkele boom sneuvelen. Alles wordt gebouwd in functie van de bosgiganten. De architecten omschrijven het park als "een liefdesrelatie tussen mens en natuur". (br.hln)


» Reageer (0)
07-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe biografie onthult bizarre details uit huwelijk tussen Charles en Diana

Nieuwe biografie onthult bizarre details uit huwelijk tussen Charles en Diana

http://static3.hln.be/static/photo/2017/10/14/2/20170402152220/media_xll_9631262.png

Prins Charles werd op school gepest, kreeg thuis weinig affectie en kon als gevolg niet omgaan met zijn ex-vrouw Diana. Dat onthult New York Times-journaliste Sally Bedell Smith in een nieuwe biografie over prins Charles.

De relatie tussen Charles en Diana liep al mis tijdens de huwelijksreis. Die bracht het koppel in 1981 door in het Schotse Balmoral. Diana was gebroken door de affaire tussen Charles en Camilla en de beklemmende sfeer van het Koninklijk Hof. Ze huilde dagen aan een stuk en sneed zichzelf met een scheermesje of een stuk glas, aldus Sally Bedell Smith. Ze wisselde vaak van humeur en zou zichzelf later in haar relatie met Charles van de trap gegooid hebben, toen ze drie maanden zwanger was van William.

Therapie
Diana kreeg valium voorgeschreven, maar weigerde die te nemen. Ze was er namelijk van overtuigd dat het hof haar wilde vergiftigen. Radeloos overhaalde prins Charles zijn kersverse vrouw om in therapie te gaan. Toen Diana het na acht sessies het voor bekeken hield, ging Charles in therapie. En dat voor veertien jaar lang. Volgens de therapeut werd Charles vroeger gepest, voelde hij zich verkeerd begrepen en miste hij spontane affectie.

Goede bedoelingen
Met de nieuwe biografie wil auteur Sally Bedell Smith een nieuw licht werpen op de relatie tussen Charles en Diana. Niet alleen Diana had te lijden onder haar huwelijk. Charles zou vol goede bedoelingen gezeten hebben, maar slaagde er niet in om Diana te helpen. Haar boek 'Prince Charles, The Passions And Paradoxes Of An Improbable Life' verschijnt op 4 april. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dutje doen? Het heeft alleen maar voordelen

Dutje doen? Het heeft alleen maar voordelen

http://static3.hln.be/static/photo/2017/14/6/4/20170402103042/media_xll_9630829.jpg

In de week heb je er waarschijnlijk nooit tijd voor, maar op een zondag kan een dutje 's middags heerlijk deugd doen. En het brengt nog een hoop gezondheidsvoordelen met zich mee ook.

1. Je haalt slaap in
Margaret Thatcher was trots op het feit dat ze amper vier uur per nacht sliep, maar talloze onderzoeken hebben aangewezen dat te weinig slapen allerminst gezond is. Acht uur per dag is helaas voor velen een onbereikbaar ideaal, maar volgens onderzoek kan een dutje van 60 à 90 minuten kan je brein evenveel opladen als een volledige nacht slaap (als je droomt tenminste). Zelfs een halfuurtje kan je dus al enorm deugd doen.

2. Het is beter voor je relatie
Een studie aan de Rotterdam School of Managment kon vaststellen dat zelfs één nacht slecht of weinig slapen kan leiden tot 'ongewenst' gedrag. Een dutje om wat slaap in te halen maakt je een stuk minder agressief en defensief tegenover je omgeving. Kan je relatie alleen maar deugd doen.

3. Het is goed voor je hart
Op lange termijn kan een dutje hartproblemen voorkomen. Grieks onderzoek uit 2015 kon aantonen dat mensen die regelmatig even een oog dichtdoen overdag hun bloeddruk 5 procent zagen dalen. Mensen die dutten hebben ook minder last van stress.

4. Je wordt alerter
Groggy na een dutje? Dan heb je te lang geslapen. Volgens wetenschappers zijn powernapjes van maximum een half uurtje ideaal en word je er net alerter van. Een studie van NASA bewees dat piloten die even een dutje doen zich een stuk beter kunnen focussen achteraf. En als NASA het zegt...

5. Je bent productiever
Een uur (of twee, drie) slapen overdag lijkt allerminst bevorderlijk voor je productiviteit, maar eigenlijk is het omgekeerde waar. Onderzoek in Spanje, waar de siesta nog steeds helemaal ingeburgerd is, kon aantonen dat dat slaapje net goed is voor je productiviteit. En ja, dat mag je zo aan je baas vertellen. (br.hln)


» Reageer (0)
29-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stef Bos - Is dit nu later

Stef Bos - Is dit nu later

Klik op de foto om hem te beluisteren

Steven (Stef) Bos (Veenendaal, 12 juli 1961) is een Nederlandse zanger en acteur, vooral bekend van zijn nummer Papa.

Stef werd geboren in Veenendaal. Hij groeide daar op en vertrok op zijn 18e (1979) richting Utrecht om aan de Lerarenopleiding te gaan studeren. Hij rondde deze vijfjarige studie af en vertrok vervolgens naar Antwerpen om aan de Theateropleiding 'STUDIO HERMAN TEIRLINCK' de kleinkunstrichting te volgen. Hij studeerde in 1988 af. De eerste twee jaar na zijn studie speelde hij toneel (Oud Huis Stekelbees in Gent),schreef songs voor anderen (Ingeborg,Clouseau,etc) en maakte in België deel uit van het satirische BRT radio-programma 'de Ochtendploeg'. Vanaf 1990 besloot hij zich vooral bezig te houden met het schrijven en uitvoeren van eigen teksten en muziek.

 


» Reageer (0)
22-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dus daarom heb jij altijd koude handen

Dus daarom heb jij altijd koude handen

http://static2.hln.be/static/photo/2017/1/8/2/20170322094613/media_xll_9606572.jpg

Buiten schijnt het zonnetje, binnen zorgt de verwarming voor een behaaglijk warme temperatuur, en tóch zijn jouw handen steeds twee ijsklompjes. Klinkt herkenbaar? Wij kennen de oorzaak.

Het goede nieuws? Je bent niet alleen. Heel veel mensen klagen over koude handen, en het is iets dat vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen.

Hoe het komt? Onze handen worden warm gehouden door de bloeddoorstroming. Maar wanneer de temperaturen veranderen - bijvoorbeeld omdat iemand de deur heeft laten openstaan - heeft ons lichaam nog wat trucjes achter de hand om toch warm te blijven. Eén van die methodes is door het vernauwen van de bloedvaten, waardoor de warme bewaard blijft in ons lichaam - rond de organen. Dat zorgt er echter wel voor dat onze arme vingers het steeds kouder krijgen.

In sommige gevallen is er echter een andere oorzaak:

* je hebt bloedarmoede
Heb jij een ijzertekort? Dan is de kans groot dat je niet alleen sneller moe bent, af en toe last hebt van haaruitval en broze nagels, maar ook dat je handen koud aanvoelen. Met een eenvoudige bloedtest bij de dokter kan dit snel vastgesteld worden en behandeld worden.

* je lichaamsgewicht
Wie weet ben jij gewoon erg slank? Mensen met weinig lichaamsvet hebben namelijk een lagere interne lichaamstemperatuur, waardoor je het vaak kouder hebt dan anderen.

* je hebt het syndroom van Raynaud
De naam klinkt erger dan het is. In feite is het niet meer dan het vernauwen van de bloedvaten wanneer de temperatuur daalt, of wanneer je gestrest of bang bent. Vaak treden er dan koude handen, maar ook een tintelend gevoel en eventueel bleke vingers of rode of witte vlekken voorkomen op. Dit kan veroorzaakt worden door sclerodermie, een auto-immuunziekte die o.a. vaatproblemen veroorzaakt, reumatoïde artritis, arteriosclerose of zenuwaandoeningen.

* je hebt hypothyreoïdie
Een moeilijke naam voor een verminderde werking van de schildklier, waardoor de stofwisseling vertraagt en bepaalde hormonen in een lagere dosis worden afgescheiden dan normaal. Eventuele gevolgen zijn gewichtstoename en veranderingen in de huid en haren, maar ook een gevoeligheid voor koude. Ga zeker langs bij een dokter voor een juiste diagnose.

* je rookt
Een aandoening die bij rokers voorkomt is de ziekte van Buerger. Vooral bij mannen kan het gebeuren ontstaan soms kleine ontstekingen die de kleine slagaders afsluiten. Dat zorgt er vervolgens voor dat je handen en voeten koud en gevoelloos kunnen worden, eventueel heb je zelfs last van spierkrampen en pijn.

* je hebt suikerziekte
Bij mensen met suikerziekte kan het gebeuren dat een te hoog suikergehalte in het bloed zorgt voor een slechte doorbloeding. Dit kan leiden tot pijnlijke benen tijdens het wandelen of in rust, maar ook koude handen en voeten.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom is Noorwegen het gelukkigste land ter wereld

Daarom is Noorwegen het gelukkigste land ter wereld

http://static2.hln.be/static/photo/2017/2/9/13/20170321024206/media_xll_9603343.jpg

Noorwegen heeft de gelukkigste inwoners ter wereld. Het land prijkt voor het eerst bovenaan het World Happiness Report van de VN. België stijgt opnieuw één plaatsje, naar nummer 17. "In Noorwegen betalen ze gráág belastingen, omdat ze weten waarvoor. Daar kunnen wij nog iets van leren", zegt geluksexpert Leo Bormans.

Wie dacht dat een stel wuivende palmbomen, een hagelwit strand en een heerlijk zonnetje je geluksfactor instant de lucht in doen schieten, heeft het bij het verkeerde eind. Fjorden, dennenbomen en meren daarentegen... De Noren werden gisteren naar voren geschoven als het gelukkigste volk ter wereld. De Verenigde Naties geven hen in hun nieuwe World Happiness Report immers de hoogste geluksscore. Noorwegen steekt daarmee voor het eerst Denemarken voorbij. IJsland vervolledigt het gelukspodium. Om de medailles uit te reiken, checken de VN talloze parameters, van inkomen, gezondheid en veiligheid tot vertrouwen in de regering, vriendelijkheid en vrijheid. En dat bij inwoners in 155 landen.

Vertrouwen en gelijkheid
Geluksexpert Leo Bormans is niet verrast door die gelukkige Scandinavische koplopers: "De twee factoren die absoluut bepalend zijn voor hun hoge score, en waar Noorwegen zich in onderscheidt, zijn vertrouwen en gelijkheid. Noren hebben een quasiblindelings vertrouwen in hun overheid. Heel anders dan in het zuiden, bijvoorbeeld. Of in Amerika, waar veel inwoners niemand anders dan hun familie vertrouwen. Wat die gelijkheid betreft: de inkomens in Noorwegen liggen veel dichter bijeen én de gelijkheid tussen mannen en vrouwen is bijna nergens groter dan daar." (br.hln)


» Reageer (0)
21-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.267 landen bezocht, maar voor échte vakantie ga ik toch naar onze kust

267 landen bezocht, maar voor échte vakantie ga ik toch naar onze kust

http://static3.hln.be/static/photo/2017/17/14/12/20170320021823/media_xll_9601002.jpg

Had Ivo Pauwels (67) zo'n wereldkaart om met een muntje de landen weg te krassen waar je al heen reisde, dan bleven er nog weinig zilveren plaatsen over. De West-Vlaming zette voet aan wal in liefst 267 landen. Zijn ultieme doel? 300. Geen enkele landgenoot zwierf ooit meer rond. "En daarna? Dan ga ik de kastelen van de Loire bezoeken met de bond van de gepensioneerden."

Vandaag stapt Ivo Pauwels op het vliegtuig richting Principe, een eiland in de Golf van Guinee. Land 267: check. Normaal passeert hij daarna nog eens op hoofdeiland Sao Tomé en zet hij voet aan wal in Equatoriaal-Guinea aan de Afrikaanse Westkust. In juni mag hij Gabon afvinken, in september zal hij Tibet en Noord-Korea kunnen wegkrassen. Voor wie dacht veel van de wereld gezien te hebben: Tom Waes en co verbleken bij het zien van het palmares van Kuifje uit Koksijde. Slechts 191 andere globetrotters ter wereld reisden naar zoveel landen als Ivo.

Avonturier van de oude stempel
En zeggen dat het allemaal begon met een minitripje naar Southend, in 1967. Een vliegticket met zijn vakantiejobgeld. "20 minuutjes, van Oostende naar Engeland. Ik was 17 en wilde eens vliegen", lacht Ivo, avonturier van de oude stempel. Internet? Nee, in al dat gedoe heeft hij geen zin meer. En zijn foto's maakt hij met een analoog toestel. Tienduizenden beelden zitten er ondertussen in zijn albums.

Vier jaar na Oostende - Southend was het al tijd voor het 'echte werk'. De droogte in de Sahel was overal in het nieuws en solidariteitsacties kwamen op gang. Ivo, toen student geschiedenis en archeologie aan de VUB, vulde samen met vrienden twee jeeps hulpgoederen en vertrok. "Jullie krant, 'Het Laatste Nieuws', sponsorde me voor 50.000 frank om elke week, 8 keer, een reportage over onze reis te schrijven. Wij dus door de woestijnvlakte om 45.000 km te overbruggen en tonnen medicaties, voedsel en melk uit te delen." De reis blijft tot op vandaag het meest op Ivo's netvlies gebrand. (br.hln)


» Reageer (0)
19-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rock-'n-roll-legende Chuck Berry (90) overleden

Rock-'n-roll-legende Chuck Berry (90) overleden

http://static3.hln.be/static/photo/2017/15/13/13/20170318231251/media_xll_9599233.jpg

De Amerikaanse rock-'n-roll-legende Chuck Berry is op negentigjarige leeftijd in St. Charles (Missouri) overleden. Dat werd door de lokale politie bevestigd. Na een noodoproep kwamen hulpverleners ter plaatse die Berry probeerden te reanimeren, maar helaas kon geen hulp meer baten. De peetvader van de rock 'n roll overleed omstreeks half twee lokale tijd in zijn eigen huis. Chuck Berry werd als Charles Edward Anderson Berry.  De zwarte muzikant uit  St. Louis (Missouri) was bekend voor zijn schelle en snijdende gitaarintro's, maar ook voor zijn originele teksten. Als geen ander bespeelde hij zijn publiek, dat erg breed en gevarieerd was, zowel zwart als blank voelde zich tot hem aangetrokken.

Met zijn eerste song, Maybellene, stormde Berry in 1955 de hitlijsten binnen. Miljoenen platen gingen over de toonbank en de naam Chuck Berry was gevestigd. Dat was voor een groot stuk te danken aan Alan Freed, die als eerste blanke de platen van Berry op de radio draaide. Samen met de in 2005 overleden bluespianist Johnnie Johnson schreef Berry wereldberoemde hits als 'Johnny B. Goode', 'Roll Over Beethoven' en 'Sweet Little Sixteen'.

Hij scoorde veel hits, maar bereikte slechts met één song de nummer één in de Amerikaanse hitlijsten. Berry coverde My Ding-a-ling, origineel van Dave Bartholomew in 1972.

Tijdens zijn optredens ontwikkelde Berry een hem kenmerkende manier van lopen en gitaarspelen, waarbij hij vooral zijn beroemde 'duckwalk' opvoerde die hem de bijnaam 'crazy legs' opleverde. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 trucjes om langer van je boeket bloemen te genieten

5 trucjes om langer van je boeket bloemen te genieten

http://static2.hln.be/static/photo/2017/8/12/9/20170318120901/media_xll_9598314.jpg

Wie houdt er niet van een mooie bos bloemen? Alleen jammer dat ze zo snel verwelken en ze vaak na een paar dagen al klaar zijn voor de vuilbak. Al zijn er een aantal trucjes om bloemen langer mooi te houden. Wij gingen te rade bij Loes van Look van Wildflowers & Wodka.

1. Zorg er altijd voor dat je vaas brandschoon is. Bacteriën besmetten het water, waardoor je bloemen sneller sterven. Goed wassen met zeep en grondig afspoelen is dus de boodschap.

2. Het is even belangrijk dat het water waarin de bloemen staan proper is. Vervang het water om de 2 dagen en verwijder altijd dorre blaadjes, want die zorgen voor bacteriën. Een druppeltje (niet meer) javel in je water doen, kan ook helpen om het langer schoon te houden.

3. Wanneer je het water aan het vervangen bent, kan je de stelen van de bloemen best ook even opnieuw schuin afsnijden onderaan. Zo nemen ze water terug beter op. Dat doe je best met een mesje en niet met een schaar, omdat een schaar de cellen van de steel dichtknijpt bij het afknippen.

4. Doe niet te veel water in de vaas. Wanneer je bloemen met een zachte steel in water zet, worden die na een tijdje week en sponzig. Dat stukje moet je er afsnijden wanneer je het water vervangt, maar hoe meer water je in de vaas doet, hoe groter het stuk wordt dat je er moet afsnijden. 5-7 centimeter water is meer dan voldoende. En kies altijd voor koud water, niet lauw of warm.

5. Bloemen bloeien veel sneller open in een warme omgeving, waardoor ze ook sneller verwelken. Als het kan, zet je ze 's nachts best in de kelder of een andere koele ruimte om ze langer mooi te houden. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!